10.9.11

"Μίλα"... Ο ολοκαίνουργιος τίτλος της Τατιάνας !

Αεράκι ανανέωσης θα φυσήξει φέτος για τα καλά στην καθημερινή, απογευματινή εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Η Τατιάνα βλέπετε, ετοιμάζεται για ακόμα μία φορά να κάνει την ανατροπή και να τολμήσει σε δύσκολες τηλεοπτικές εποχές που άλλοι προτιμούν τα... σίγουρα, - μιας και δεν λέει να ρισκάρεις - , να συνεχίσει το τηλεοπτικό της ταξίδι, προχωρώντας παρακάτω με κάτι διαφορετικό !

Ναι, οι εκπλήξεις που μας ετοιμάζει φέτος η γνωστή παρουσιάστρια είναι πολλές και όπως καταλαβαίνετε, ξεκινούν ακόμα κι από τον τίτλο ! "Μίλα" είναι ,λοιπόν, ο ολοκαίνουργιος τίτλος της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου, ο οποίος ανακοινώθηκε μάλιστα και επισήμως από το Star...

"...Νέο concept για την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Και η αρχή γίνεται από τον τίτλο, θα είναι μονολεκτικός... «Μίλα».

Μαζί με την Τατιάνα, 3 γυναίκες πολύ διαφορετικές σε χαρακτήρα, νοοτροπία, θέλω, θα συζητούν όλα όσα λένε οι γυναίκες μεταξύ τους. Δηλαδή για σχέσεις, άντρες, παιδιά, μόδα, ομορφιά, κ.λ.π.

Κριτήριο της επιλογής ήταν οι γυναίκες αυτές να είναι πετυχημένες, έξυπνες, με προσωπικότητα και σημαντική πορεία κάθε μία στο χώρο της.

Στην παρέα σχεδόν κάθε μέρα θα βρίσκεται και ένας επώνυμος καλεσμένος για να γίνεται η συζήτηση πιο ενδιαφέρουσα και ζωντανή..."

Αυτά, για να πάρετε μία πρώτη γεύση απ ΄ότι μας ετοιμάζει και μόλις έχουμε νεότερα, να είστε σίγουροι πως θα σας τα μαρτυρήσουμε αμέσως ! Αλλωστε, μην νομίζετε μέχρι και σε ΄μας με το... σταγονόμετρο μας τις δίνει τις πληροφορίες...

Παράλογο; Δεν απαντάει, άρα λογικό !

Μπορεί να φταίνε τα γονίδια που κληρονόμησες και δεν αδυνατίζεις! Μάθε τι μπορείς να κάνεις...

Μπορεί η κληρονομικότητα να σαμποτάρει την προσπάθειά σου να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι και σου αξίζει;

Πάντα μια σωστή προσπάθεια με ισορροπημένη διατροφή είναι η πιο πειστική απάντηση στα περιττά κιλά. Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς όμως διευκρινίζει ότι "ναι". "Η παχυσαρκία ή η τάση για εμφάνιση παχυσαρκίας καθορίζεται από την κληρονομικότητα και το γενετικό μας κώδικα"!

Δηλαδή τι;

Fight your genes
Πριν πέσεις στον καναπέ και καταθέσεις τα όπλα, πρέπει να μάθεις με τι έχεις να κάνεις και πως να καταπολεμήσεις τα ίδια σου τα γονίδια. "Τα γονίδια ενός ανθρώπου επηρεάζουν πολλές βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού και σχετίζονται άμεσα με την ενεργειακή πρόσληψη και κατανάλωση" εξηγεί ο κ. Κριαράς. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά πως υπάρχουν ορμόνες που θα βοηθήσουν ή θα μπλοκάρουν την εκστρατεία σου κατά των περιττών κιλών.

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς μας εξηγεί ποιες είναι αυτές και τι μπορείς να κάνεις για να... "τις φέρεις με τα νερά σου"!

POMC
Μπορεί να σου θυμίζει πλαστικό εξάρτημα από τη φουσκωτή βάρκα των διακοπών είναι όμως ένα είδος πρωτεΐνης που παράγεται στον υποθάλαμο -μέρος του εγκεφάλου- του ανθρώπινου σώματος.

Πώς επηρεάζει το βάρος; Αν η POMC μειωθεί δραματικά ή ακόμη εξαφανιστεί, τότε χάνεις την αίσθηση του μέτρου στο φαγητό. Αυτή η εξαφάνιση της αίσθησης της όρεξης έχει ως αποτέλεσμα το άτομο να τρώει ακατάσχετα.

Τι μπορείς να κάνεις; Μπορεί να ανήκει στις πρωτεΐνες, δεν είναι όμως από αυτές που μπορείς να βρεις στις τροφές. Για να μπορέσεις να ρυθμίσεις την παραγωγή της πρωτεΐνης αυτής καλό θα ήταν να αυξήσεις την κατανάλωση θαλασσινών και ιωδιούχων τροφίμων.

Health Tip: Τα θαλασσινά θα σου προσφέρουν την ισορροπία που αναζητάς, πρέπει όμως να είσαι ιδιαίτερα επιφυλακτική αν έχεις κάποιο πρόβλημα με τον θυρεοειδή σου αδένα.

UCP
Την επόμενη φορά που κάποιος σου μιλήσει για τις UCP θα ξέρεις πως δεν πρόκειται για κάποιο πανεπιστήμιο στο Λονδίνο. Είναι πρωτεΐνες οι οποίες παράγονται από τον ίδιο τον οργανισμό και συγκεκριμένα στα μιτοχόνδρια των κυττάρων του.

Πώς επηρεάζει το βάρος; Οι UCP κάνουν μια δύσκολη αλλά πολύ ευχάριστη για τη σιλουέτα σου δουλειά. "Σπρώχνουν" τον οργανισμό να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια, την οποία και αναζητούν κυρίως στο λίπος. Αυτό σημαίνει πως "επιτίθενται" στο αποθηκευμένο λίπος για να το αξιοποιήσουν ως ενέργεια, προκαλώντας την καύση του. Όπως καταλαβαίνεις αν δεν έχεις τις κατάλληλες ποσότητες, τότε το λίπος δεν αξιοποιείται όπως θα έπρεπε ως ενέργεια και παραμένει στο σώμα.

Τι μπορείς να κάνεις; Προκειμένου να καταφέρεις να αυξήσεις την ποσότητα UCP στον οργανισμό φρόντισε να εντάξεις στο διαιτολόγιό σου λευκό κρέας -κοτόπουλο ή γαλοπούλα- αλλά και να μην παραλείπεις να του προσφέρεις κατεχίνες. Οι "διάσημες" κατεχίνες που βρίσκονται κυρίως στο τσάι, εκτός από την αύξηση του μεταβολισμού, έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν και τον ρυθμό δημιουργίας των συγκεκριμένων πρωτεΐνων.

Harley Davidson με τελική 400 χλμ/ώρα


Ομάδα εργάζεται για να κάνει τη γρηγορότερη μηχανή στη Βρετανία
Μία ομάδα στην οποία συμμετέχει και ένας 16χρονος μαθητής, σκοπεύει να καταρρίψει το βρετανικό ρεκόρ ταχύτητας σε έδαφος, χρησιμοποιώντας έναν ιδιαίτερο όχημα, μια τροποποιημένη μηχανή Harley Davidson που θα έχει τελική 402 χλμ./ώρα.
Τη βδομάδα που μας πέρασε ο επικεφαλής της ομάδας, ο 56χρονος Paul Anderson έβαλε για πρώτη φορά μπροστά τη μηχανή. Μέχρι τώρα οι Harley Davidson είναι περισσότερο γνωστές για το τεράστιο βάρος τους και όγκο παρά για τις μεγάλες ταχύτητες , ωστόσο η ομάδα συνεργάστηκε και με ειδικούς πάνω στην αεροδυναμική, ελπίζοντας να στο να επιτύχουν ταχύτητες μέχρι και 400 χιλ την ώρα. Η μηχανή ονομάστηκε Svarog, από τον σλαβικό θεό της φωτιάς.
Αν και τα περισσότερα μέλη της ομάδας εργάζονται στην Airbus, η κατασκευή της μηχανής επιτελείται κατά τον ελεύθερο χρόνος τους. Αν και έχουν υπάρξει οχήματα τα οποία είναι κατά πολύ γρηγορότερα, η ομάδα θέλησε να εργαστεί συγκεκριμένα πάνω σε μηχανές και να σπάσει το ρεκόρ το οποίο είναι στα 357 χλμ/ώρα.

Εξαρθρώθηκε σπείρα μαστροπών στο Ναύπλιο

«Έβγαζαν στο κλαρί» συμπατριώτισσές τους
Στην εξάρθρωση κυκλώματος σωματεμπόρων προχώρησε η Αστυνομία στο Ναύπλιο. Οι τέσσερις συλληφθέντες, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, όλοι υπήκοοι Βουλγαρίας, κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή και σωματεμπορία.
Η Αστυνομία οδηγήθηκε στα ίχνη των μαστροπών, μετά από καταγγελία σύμφωνα με την οποία, ένας Βούλγαρος, που αναζητείται, μετέφερε από την Βουλγαρία στην Ελλάδα, τρεις γυναίκες, τις οποίες παρέδωσε στους συμπατριώτες του. Ο 48χρονος είχε υποσχεθεί στις γυναίκες ότι θα τους έβρισκε δουλειά. Αντί γι’ αυτό όμως, οι κοπέλες βρέθηκαν να κρατούνται σε σπίτι στο Τολό. Τα μέλη του κυκλώματος τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται με την απειλή βίας, ενώ οι ίδιοι λάμβαναν την αμοιβή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

«Εγώ δεν είμαι εδώ για την θέση ή την εκλογή μου»

Δραματική έκκληση Παπανδρέου για συστράτευση όλων
Η κυβέρνηση θα πάρει με αυταπάρνηση όσες αποφάσεις χρειαστεί για να σώσει τη χώρα, να μην χρεοκοπήσει, να παραμείνει στο ευρώ και να υλοποιηθούν πλήρως οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις 21 Ιουλίου, τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη σιγουριά ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει να βγει από την κρίση, ζήτησε συστράτευση όλων των πολιτών σε αυτή την προσπάθεια, και απευθύνθηκε στις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και στα κόμματα.
«Αυτοί που στοιχηματίζουν την Ελλάδα μακριά από το ευρώ να βρουν απέναντί τους την Ελλάδα ολόκληρη. Αυτοί που ελπίζουν να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής την Ελλάδα, τις επιχειρήσεις, την γη και την εργατική της δύναμη να βρουν μπροστά τους κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα», τόνισε.
Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «όσοι εύχονται την καταστροφή ώστε να διασωθούν, οι ίδιοι που έχουν λεηλατήσει τον δημόσιο πλούτο, αυτοί που έχουν κατακλέψει τις επιχειρήσεις τους, αυτοί που έχουν ρημάξει τα ασφαλιστικά ταμεία, όσοι επένδυσαν στο άρρωστο χθες να βρουν απέναντί τους όλους μας που προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο αύριο».
Ανήγγειλε ότι αρχίζουν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο πέλαγος και νότια της Κρήτης και ανέφερε πως η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη θα υπογραφεί άμεσα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε προγράμματα όπως το «Ήλιος».
Δήλωσε την επιμονή της κυβέρνησης στις διαρθρωτικές αλλαγές και μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο παρατήρησε: «Εγώ για αυτά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Για όλα αυτά που θα δυναμώσουν την χώρα, την κοινωνία και τον καθένα ξεχωριστά.
Θα παλέψω για την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας και καλώ όλους σας να παλέψουμε μαζί. Και θα αγωνιστώ ασυμβίβαστα και καλώ όλους να αγωνιστούμε μαζί. Ενάντια στα κακώς κείμενα, την ανομία και τη διαφθορά. Χωρίς να μετράμε το κόστος στον καθένα αλλά το κέρδος σε όλους μας. Έχω πει εδώ και καιρό.
Εγώ δεν είμαι εδώ για την θέση ή την εκλογή μου. Είμαι εδώ για να πετύχουμε μαζί. Και σας υπόσχομαι ότι μαζί θα πετύχουμε».

Κλείνουν τους συνδέσμους των φιλάθλων..Ετοιμάζουν νομοσχέδιο μέσα στον Οκτώβριο

Αυστηροποιούνται οι διατάξεις που αφορούν τα «κλαμπ» των οπαδών
Μετά τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού σε «ραντεβού θανάτου» στην Κρήτη η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο σταδιακό κλείσιμο των συνδέσμων.
Τον Οκτώβριο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδο, στο οποίο θα περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν τα «κλαμπ» των οπαδών.
Οι σύνδεσμοι θα πρέπει να έχουν αναγνωριστεί από τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες, οι οποίες θα έχουν ουσιαστικά και μερική ευθύνη για τη λειτουργία τους.
Έτσι, αν κάποια ΠΑΕ δεν αναγνωρίσει ένα σύνδεσμο, τότε δεν αποκλείεται να μπαίνει «λουκέτο» στο «κλαμπ».
Ποινή φυλάκισης επίσης θα προβλέπεται για τους υπεύθυνους του συνδέσμου σε περίπτωση που η λέσχη λειτουργεί χωρίς άδεια από την αστυνομία.

Δωρεές οργάνων σε ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο


Μέχρι τώρα έχουν γίνει 150 επιτυχημένες αντιστοιχίες δωρητή-ασθενή
Για κάποιον που έχει ανάγκη από μεταμόσχευση νεφρού ο χρόνος αναμονής για συμβατό όργανο θα μπορούσε να διαρκέσει από 5 μέχρι 10 έτη στη λίστα των δωρητών στο αμερικάνικο δίκτυο ανταλλαγής οργάνων, το οποίο περιλαμβάνει μόνο νεκρούς δότες.
Για αυτό ακριβώς το λόγο ορισμένοι ασθενείς στρέφονται στις ιστοσελίδες ανεύρεσης συμβατών οργάνων, όπως είναι η Matchingdonors.com, στην οποία μπορείτε να αναζητήσετε για έναν ζωντανό, πιθανό δότη, όπως ανέφεραν τα CBS News.
Στην MatchingDonors.com, τόσο ασθενείς, όσο και δωρητές μπορούν να δημιουργούν προφίλ , έτσι με αυτό τον τρόπο οι δωρητές μπορούν να δουν ποιοι ασθενείς έχουν ανάγκη από κάποιο όργανο και οι ασθενείς να βλέπουν ποιοι δωρητές είναι διαθέσιμοι. Όλες οι δωρεές οργάνων έχουν αλτρουιστικό χαρακτήρα μιας και η αγορά οργάνων είναι παράνομη.
Μέχρι στιγμής η MatchingDonors.com, έχει καταφέρει να αντιστοιχήσει περισσότερους από 150 ασθενείς. Στην ιστοσελίδα, οι δωρητές μπορούν να δωρίσουν τμήμα ή ολόκληρα από 4 συγκεκριμένα όργανα. Το νεφρό, μιας και το ένα νεφρό μπορεί να επιτελέσει τη λειτουργία των δύο, τμήμα από το συκώτι, μιας και το συκώτι μπορεί να αναγεννηθεί, μέρος πνεύμονα και μέρος παγκρέατος.
Οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη από κάποιο όργανο, έχουν αρχίσει και στρέφονται σε διάφορα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, άλλωστε έχει γνωστή και μία περίπτωση του Carlos Sanchez o οποίος βρήκε συμβατό δότη από το facebook.

Τον σημάδευαν με καραμπίνα για 70 ευρώ!


Τον τρόμο έζησε ένας 83χρονος στα περίχωρα του Πύργου, όταν δύο νεαροί άντρες, του επιτέθηκαν μέσα στο ίδιο του το σπίτι για να τον ληστέψουν
Όπως αναφέρει το ilialive.gr ο ηλικιωμένος βρέθηκε να τον σημαδεύουν με την ίδια του την καραμπίνα και όλα αυτά για 70 ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι δράστες νωρίς το πρωί της Παρασκευής πλησίασαν στο σπίτι του 83χρονου που βρίσκεται κοντά στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας κρατώντας ένα πλαστικό καφάσι.
Φτάνοντας μπροστά τον ηλικιωμένο ο ένας προσποιήθηκε ότι έχει πονοκέφαλο και ζήτησε ένα αναλγητικό ωστόσο ο ηλικιωμένος αρνήθηκε και τους πρότεινε να πάνε σε φαρμακείο.
Οι δράστες 'εδρασαν άμεσα. Έπιασαν πισθάγκωνα τον ηλικιωμένο και φωνάζοντας "που έχεις τα λεφτά" τον οδήγησαν μέσα στο σπίτι.
Ο ένας δράστης κρατούσε το θύμα του ακινητοποιημένο και ο άλλος άνοιγε το ένα μετά το άλλο συρτάρια και ντουλάπια φτάνοντας και στην ντουλάπα του υπνοδωματίου.
Το μόνο που κατάφεραν να βρουν από το ψάξιμο ήταν μόλις 70 ευρώ. Από τις επίμονες ερωτήσεις που έκαναν στον 83χρονο, φαίνεται πως γνώριζαν την «προϊστορία», αφού τον ρώτησαν για τα χρήματα που είχε πάρει από την πώληση οικοπέδου που κατασκευάστηκε πρατήριο υγρών καυσίμων πριν από μήνες.

Ποια διάσημη ηθοποιός φωτογραφίζεται γυμνή στο μπάνιο της;

  Η ίδια ανέβασε την φωτογραφία της στο twitter.
Φαίνεται το έχουν στην οικογένεια τους να εμφανίζονται χωρίς ρούχα. Γιατί δεν μοιάζει τυχαίο το γεγονός ότι μια μέρα μετά την εμφάνιση του συζύγου της όπως τον έπλασε ο Θεός σε διάσημο τηλεοπτικό show, αναβάζει και η ίδια φωτογραφία της στο twitter εκθέτοντας τα κάλλη της...



Πιθανότατα να έχετε ήδη καταλάβει ότι πρόκειται για την κυρία Kutcher, δηλαδή... τη σέξι Demi Moore!


Μάλιστα συνοδεύει τη φωτογραφία της με το σχόλιο "Θυμήσου... έχεις τις δικές σου πλάτες!"

Τρία πύρινα μέτωπα στη Μάνη - Φωτιά και στη Φθιώτιδα


Τρεις ταυτόχρονες πυρκαγιές καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Πυροσβέστες στη Λακωνία
Συγκεκριμένα πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε δασική έκταση στις περιοχές Δρίαλος, Βαμβακάς και Μίνα στο δήμο Ανατολικής Μάνης,
Επι τόπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 6 αεροσκάφη.
Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 15:00 και στη Φθιώτιδα, μεταξύ Αμαλώτας και Βασιλικών.
Σύμφωνα με το LamiaReport η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από τον πρώην σκουπιδότοπο που υπάρχει εκεί κοντά.
Οι φλόγες όμως λόγω του δυνατού αέρα, επεκτάθηκαν γρήγορα και σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση (κυρίως πουρνάρια).
Στην περιοχή έχουν σπεύσει 8 οχήματα της Π.Υ. με 17 άνδρες, 1 πεζοπόρο με 8 άτομα, ενώ σηκώθηκαν και τα δύο PZL, από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Επιμένουν οι Γερμανοί στην αποβολή μας από το ευρώ

Σύμφωνα με το "Spiegel" ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε "προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας".
Σύμφωνα με το "Spiegel", στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο "επεξεργάζονται ήδη δύο σενάρια, αυτό που η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη, αλλά και εκείνο, που επιστρέφει στη δραχμή".
Ουδείς εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών σχολίασε μέχρις ώρας αυτό το δημοσίευμα.
Σύμφωνα πάντοτε με το ίδιο περιοδικό, εξετάζονται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διάφορα άλλα σενάρια, στα οποία ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διατηρεί ρόλο πρωταγωνιστικό, με παροχή δανείων προς την Ισπανία και την Ιταλία, ενόψει της απροθυμίας δανεισμού αμφοτέρων στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, υπόθεση που συνδυάζεται --από το "Spiegel"-- με την αναγκαιότητα πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες να χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια.
Όμως και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Γερμανίας, το βαυαρικό αδελφό κόμμα των συντηρητικών της Άγγελα Μέρκελ, θέλει να απειληθούν οι υπερχρεωμένες χώρες με αποπομπή από την ευρωζώνη, σύμφωνα με έγγραφο που έχει το Ρόιτερς.
Το έγγραφο αυτό, το οποίο δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τα μέλη του κόμματος, ενισχύει τη ρητορική κατά της Αθήνας, αλλά κύριος στόχος του είναι πιθανότατα η κλιμάκωση των πιέσεων προς τη Μέρκελ ,ωστε να υιοθετήσει αυστηρή στάση απέναντι σε χώρες όπως η Ελλάδα.
"Οι χώρες της ευρωζώνης που δεν τηρούν τους κοινούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας και συνεπώς φέρουν σε δυσχερή θέση τη νομισματική ένωση, πρέπει να περιμένουν ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από τη νομισματική ένωση", αναφέρει το έγγραφο του CSU. Το CSU τείνει να υιοθετήσει μια πιο ευρωσκεπτικιστική γραμμή από τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στο επικίνδυνο φαινόμενο του ντόμινο.
Ωστόσο, η δυσαρέσκεια όσον αφορά την κρίση χρέους στην ευρωζώνη αυξάνεται στη Γερμανία. Ένδειξη των αυξανόμενων διαφωνιών στους κόλπους της κεντροδεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού είναι η δήλωση του ηγέτη του CSU Χορστ Ζεεχόφερ αυτήν την εβδομάδα ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Έκλεβε ό, τι έβρισκε μπροστά του!

Δέκα περιπτώσεις κλοπών εξιχνιάστηκαν στην περιοχή της Σπάρτης.
Μετά από αστυνομική έρευνα ένας 33χρονος άνδρας συνελήφθη στη Σπάρτη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, την Πέμπτη το πρωί, στην Σπάρτη Λακωνίας, άγνωστος δράστης μπήκε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας 55χρονης και αφαίρεσε χρηματικό ποσό, διάφορα έγγραφα, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.
Μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι την κλοπή είχε διαπράξει ο 33χρονος, ο οποίος και συνελήφθη εντός των ορίων του αυτοφώρου.
Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι ο 33χρονος είχε διαπράξει ακόμη και τις εξής κλοπές:
Την 28-12-2010 το πρωί, στη Σπάρτη, αφαίρεσε από 47χρονη υπάλληλο ξενοδοχείου, χρηματικό ποσό.
Την 28-05-2011 το πρωί, στην Σπάρτη, αφαίρεσε από τσάντα 36χρονης αλλοδαπής υπαλλήλου ξενοδοχείου, χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.
Την 08-07-2011 το πρωί, στη Σπάρτη, αφαίρεσε από κατάστημα ιδιοκτησίας 34χρονου, χρηματικό ποσό.
Την 08-07-2011 πρώτες πρωινές ώρες, στη Σπάρτη, αφαίρεσε από κατάστημα, ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού, χρηματικό ποσό.
Την 13-07-2011 το πρωί, στη Σπάρτη, αφαίρεσε από ιατρείο ιδιοκτησίας 53χρονης, χρηματικό ποσό.
Την 20-07-2011 το πρωί, στη Σπάρτη, αφαίρεσε από κατάστημα ιδιοκτησίας 53χρονης, χρηματικό ποσό.
Την 28-08-2011 το πρωί, στη Σπάρτη, αφαίρεσε από οικία ιδιοκτησίας αλλοδαπού, χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.
Την 7-09-2011 το πρωί, στη Σπάρτη, αφαίρεσε από ερμάρια δύο υπαλλήλων ξενοδοχείου, χρηματικά ποσά.
Συνολικά από την δράση του, ο 33χρονος, είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 4.410 ευρώ περίπου, διάφορα έγγραφα, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ ερευνάται η περαιτέρω συμμετοχή του, σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων πράξεων.
Επιπρόσθετα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής:
Το χρηματικό ποσό των 3.706 ευρώ.
Εκατόν πενήντα τρία ρολόγια χειρός (ανδρικά- γυναικεία)
Μία χρυσή αλυσίδα χειρός.
Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

«Ασημένια» η Μαλεφάκη σε διεθνές τουρνουά πυγμαχίας στην Ουκρανία

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Αθηνά Μαλεφάκη στο δυνατό διεθνές τουρνουά πυγμαχίας «Νικολάεφ», που διεξήχθη στην Ουκρανία.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των 54κ., δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.
Η Μαλεφάκη κέρδισε στον πρώτο αγώνα της μια πυγμάχο από το Αζερμπαϊτζάν και στη συνέχεια ξεπέρασε την αντίσταση μιας Καναδής. Στον τελικό της κατηγορίας της αντιμετώπισε Ρωσίδα πυγμάχο, από την οποία γνώρισε την ήττα και έτσι κρέμασε στο λαιμό της το ασημένιο μετάλλιο.

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε επίσημα τον 26χρονο μπακ Λεονάρντο


ME την απόκτηση του Λεονάρντο συμπληρώθηκε το καρέ των Βραζιλιάνων στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, στο οποίο ήδη υπήρχαν οι Λίνο, Ετο και Σπαντάτσιο. Ο 26χρονος αριστερός μπακ, που ψάχνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του μετά από 2,5 χρόνια στον Ολυμπιακό και ένα στην Ιντερνασιονάλ, όπου δεν μπόρεσε να προσφέρει λόγω ενός τραυματισμού του στον αστράγαλο, συμφώνησε να αγωνιστεί στον «δικέφαλο του Bορρά» μέχρι τον Ιανουάριο με ελάχιστες απολαβές και αν πείσει με την απόδοσή του τότε θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με βελτιωμένους όρους.
«Hρθα με προσδοκίες ότι θα κάνω ένα μεγάλο πρωτάθλημα και θα πάρω έναν τίτλο», δήλωσε κατά τη χθεσινή παρουσίασή του ο Λεονάρντο, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League, ενώ αναφερόμενος στον κόσμο του ΠΑΟΚ είπε: «Γουστάρουν πολύ την ομάδα. Δίνουν ενέργεια και δύναμη».
Στα αγωνιστικά, τρεις απουσίες μετράει ο Λάζλο Μπόλονι εν όψει του σημερινού αγώνα με τον Εργοτέλη στο «Παγκρήτιο» (19:30, NOVASPORTS-2) για τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Αθανασιάδη, Τσιρίλο και τον τιμωρημένο Γκαρσία, ωστόσο υπολογίζει τόσο στον νεοαποκτηθέντα Σπαντάτσιο όσο και στους Λαζάρ, Φωτάκη και Κοντρέρας, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους

Πρωτότυπο «χτύπημα» παράνομου στοιχήματος στη Βέροια

Ένα από τα πιο πρωτότυπα συστήματα παράνομου στοιχηματισμού στήθηκε στη Βέροια και χθες καταγράφηκε τέλος στην δράση του.
Συγκεκριμένα, σε πιτσαρία επί της οδού Καρατάσου 20 μαζί με τις πίτσες διανέμονταν στους πελάτες και δελτία παράνομου στοιχηματισμού με την δυνατότητα επιλογής τεσσάρων ξένων εταιριών, όπου στο πατάρι του καταστήματος λειτουργούσε ένα πλήρες παράνομο πρακτορείο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να παίξουν τα παιχνίδια της αρεσκείας τους.
Σήμερα, μαζί με τα ευρήματα (χρήματα, επιταγές κλπ), ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Βεροίας.

Βαλβέρδε: «Δεν θα κλάψουμε για τον Ριέρα...»

«Δεν θα κλάψουμε για τον Ριέρα...» Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, την αποχώρηση του Αλμπερτ Ριέρα για τη Γαλατασαράι, με δηλώσεις στην ιστοσελίδα του συλλόγου, και μεταξύ άλλων μίλησε για τους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας του, αλλά και το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ για το τσάμπιονς λιγκ: Για τον Ριέρα: «Πήρε μεταγραφή επειδή ο ίδιος το ζήτησε.
Δεν θα κλαίμε για το γεγονός ότι έφυγε.
Προτιμώ να δουλέψω με τους παίκτες που θέλουν να είναι στην ομάδα.
Τέλος, για να κλείσουμε οριστικά το θέμα Ριέρα, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν θεωρώ δίκαιο το γεγονός ότι τη στιγμή που οι μεταγραφές τελείωναν στην Ελλάδα στις 31 Αυγούστου, μια άλλη χώρα, ένα άλλο πρωτάθλημα είχε την δυνατότητα να πραγματοποιεί μεταγραφές μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.
Αυτό δεν μας έδινε την δυνατότητα ούτε να κάνουμε κάποια μεταγραφή, ούτε να δηλώσουμε στην λίστα της ΟΥΕΦΑ, για το τσάμπιονς λιγκ, έναν άλλο δικό μας παίκτη στη θέση του Ριέρα, μένοντας μάλιστα έτσι με έναν παίκτη λιγότερο.
Ο Ριέρα πήρε μεταγραφή επειδή ο ίδιος το ζήτησε και σίγουρα δεν θα κλαίμε για το γεγονός ότι έφυγε.
Προτιμώ να δουλέψω με τους παίκτες που θέλουν να είναι στην ομάδα».
Για το ματς με τη Μαρσέιγ: «Οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας ξεκινούν την προσεχή Τρίτη, απέναντι στη Μαρσέιγ, για την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.
Είναι ένα παιχνίδι αρκετά δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα σημαντικό για εμάς καθώς θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε πολύ.
Σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας αυτή θα παίξει, όπως πάντα, και η συμπαράσταση των φιλάθλων μας, με την ωραία ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο Καραϊσκάκη».
Για τις διοργανώσεις εντός συνόρων: «Εκτός όμως από τις υποχρεώσεις μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, υπάρχει και το πρωτάθλημα, που είναι ο βασικός μας στόχος.
Με προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την οποία είμαστε το απόλυτο φαβορί για την κατάκτησή του, την οποία μάλιστα ορισμένοι θεωρούν δεδομένη.
Στο ποδόσφαιρο όμως τίποτε δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν σου χαρίζεται εάν δεν παλέψεις για να το κερδίσεις.
Θα ήθελα για παράδειγμα να επισημάνω ότι ο Παναθηναϊκός, ο βασικός μας αντίπαλος πέρυσι, δεν έχει φέτος ευρωπαϊκές αγωνιστικές υποχρεώσεις, όπως είχε συμβεί και με εμάς την περασμένη σεζόν.
Για να φτάσουμε στην επίτευξη του στόχου μας, θα χρειαστεί να μην εφησυχάσουμε σε καμία στιγμή και να είμαστε πάντα έτοιμοι στον κάθε αγώνα.
Σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές στις οποίες κάποιος παίκτης θα αρέσει περισσότερο στον κόσμο και κάποιες στιγμές στις οποίες δεν θα αρέσει μια απόφαση του προπονητή.
Όμως όπως και να έχει πάνω απ’ όλους είναι η ομάδα και η συμπαράσταση των φιλάθλων είναι πολύ σημαντική σε όλες τις στιγμές.
Για να πετύχουμε τους στόχους μας, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από όλους μας».

Προειδοποίηση από τη ΡΑΕ για αύξηση τιμολογίων ΔΕΗ

ΑYΞHΣH των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για το σύνολο των καταναλωτών, κίνδυνο για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ αλλά και των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών, έμμεση επιδότηση των εισαγωγών ρεύματος, αλλά και αύξηση του κόστους λειτουργίας της εγχώριας βιομηχανίας με αποτέλεσμα περαιτέρω μείωση της ανταγωνιστικότητάς της θα επιφέρει, σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (EΦK) στο φυσικό αέριο.
Η ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, με χθεσινή ανακοίνωσή της, ζητεί από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το μέτρο, σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις του στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για το σύνολο των καταναλωτών (επιχειρήσεις αλλά και νοικοκυριά), οι στρεβλώσεις που προκαλεί στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού και οι επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα του συνόλου της οικονομίας "κινδυνεύουν να είναι πολύ μεγαλύτερες από το οικονομικό όφελος που μπορεί να προκύψει από την είσπραξη του φόρου αυτού".
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, με επιστολή του προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εκθέτει αναλυτικά τις επιπτώσεις του μέτρου στα λειτουργικά κόστη της ΔΕΗ σημειώνοντας ότι το 2012 το επιπλέον κόστος για την επιχείρηση μόνο εξαιτίας της επιβολής ΕΦΚ στο φυσικό αέριο θα φθάσει τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη τις τρεις πρώτες ημέρες εφαρμογής του, η ΔΕΗ έχει επιβαρυνθεί με επιπλέον κόστος 1,2 εκατ. ευρώ.
Στην ανακοίνωση της ΡΑΕ αναφέρονται λεπτομερώς οι επιπτώσεις της επιβολής του ΕΦΚ και συγκεκριμένα τονίζεται ότι:
• Αυξάνεται άμεσα το κόστος παραγωγής και αυτό, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, αργά ή γρήγορα θα επιβαρύνει τους τελικούς καταναλωτές, μέσω ανάλογης αναπροσαρμογής των τιμολογίων λιανικής, τόσο της ΔΕΗ (ορισμένα από τα τιμολόγια της οποίας αναπροσαρμόζονται με απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ), όσο και των εναλλακτικών προμηθευτών. Oπως σημειώνει η ΡΑΕ, η συσχέτιση της τιμής λιανικής με κόστος της χονδρεμπορικής αγοράς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία υγιούς ανταγωνισμού και για τη βιωσιμότητα όλων των φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών, που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
• Αλλοιώνεται ασύμμετρα το μεταβλητό κόστος παραγωγής των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και στρεβλώνεται ο μεταξύ τους ανταγωνισμός. Μεταβάλλεται το μίγμα καυσίμου και μειώνεται συνολικά η οικονομική αποτελεσματικότητα του κλάδου.
• Μειώνεται η ανταγωνιστικότητα των σταθμών φυσικού αερίου έναντι των λιγνιτικών και ταυτόχρονα μειώνεται η ανταγωνιστικότητα των Ελλήνων ηλεκτροπαραγωγών έναντι των εισαγωγέων, με αποτέλεσμα την έμμεση επιδότηση των ξένων ηλεκτροπαραγωγών και εμπόρων από τους Eλληνες καταναλωτές.
• Μειώνεται η ανταγωνιστικότητα της εγχώριας βιομηχανίας και της οικονομίας γενικότερα, ενώ επιβαρύνονται και τα νοικοκυριά, στο βαθμό που ο ΕΦΚ στο φυσικό αέριο θα μεταφερθεί ως αυξήσεις τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στους βιομηχανικούς, εμπορικούς και οικιακούς καταναλωτές.
• Επέρχεται δυσανάλογη αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, σε σχέση με το οικονομικό όφελος από την είσπραξη του φόρου.
Με βάση αυτά τα δεδομένα η ΡΑΕ καταλήγει στην ανακοίνωσή της σημειώνοντας ότι το κόστος του μέτρου είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τα έσοδα που αναμένονται από αυτό και ζητεί να εξεταστούν εναλλακτικά φορολογικά μέτρα, στη βάση ενός δικαιότερου και περισσότερο αποτελεσματικού κατανεμητικού μηχανισμού.

Η νύφη... κόλασε μέχρι και τον παπά !!

Η νύφη ήταν πραγματική καλλονή αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η ομορφιά της και η τέλειες αναλογίες στο σώμα της θα ήταν αφορμή για να κολάσουν ακόμα και τον ίδιο τον παπά που τελούσε το γαμήλιο μυστήριο! Κι όμως, μέχρι κι αυτό συνέβη, την προηγούμενη εβδομάδα σε ιερό ναό γειτονικού νομού της Αχαΐας αλλά με αρκετούς Πατρινούς καλεσμένους μιας και ο γαμπρός ζει και εργάζεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
Ο ιερέας λοιπόν δεν δίστασε να το αποκαλύψει λέγοντας στο γαμπρό... να αλείψει με μέλι τη νύφη και να την... γλύψει! Και το έκανε αμέσως μόλις τελείωσε την τελευταία ευχή που έδωσε στο ζευγάρι προς την ολοκλήρωση του γαμήλιου μυστηρίου. Τοποθέτησε το ζευγάρι μπροστά του και απευθυνόμενος στον γαμπρό του είπε: «Παιδί μου, είσαι τυχερός γιατί διάλεξες μια πραγματική καλλονή για γυναίκα σου. Είσαι άξιος. Τώρα πρέπει να την πάρεις, να πας να την αλείψεις με μέλι και να την... γλύψεις όλη». Μόλις άκουσαν την πρόταση αυτή από τα χείλη του ιερέα, όλοι οι προσκεκλημένοι έμειναν εμβρόντητοι. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο παπάς της εκκλησίας έλεγε κάτι τέτοιο και μάλιστα δημοσίως και κατά πρόσωπο με τον γαμπρό και την νύφη. Μάλιστα, ορισμένοι άρχισαν να διαμαρτύρονται αλλά ο ιερέας έσπευσε να τον καθησυχάσει λέγοντας ότι δεν είχε πει κάτι προσβλητικό αλλά λόγια που έδειχναν θαυμασμό για τη νεαρή. Φρόντισε να διευκρινίσει ότι τα λόγια του αυτά τα χρησιμοποίησε ενώ είχε ολοκληρωθεί τυπικά το μυστήριο και είχαν ήδη ακουστεί στο σύνολό τους τα ιερά λόγια του ευαγγελίου. Προσπαθούσε δηλαδή να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι η φράση του αποτελούσε μια προσωπική του φιλοφρόνηση που δεν εμπεριείχε κανένα ίχνος πονηριάς, ενώ ζήτησε συγγνώμη γιατί, όπως είπε, το διατύπωσε λανθασμένα και βγήκε προς τα έξω διαφορετικό νόημα!
Δεν πήγε στο τραπέζι ο παπάς
Η φράση του ιερέα αποτέλεσε την «είδηση» που σχολιαζόταν όλο το υπόλοιπο βράδυ και κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που έδωσε το ζευγάρι. Μάλιστα ορισμένοι συγγενείς εξέφρασαν την άποψη ότι έπρεπε να γίνει επίσημη καταγγελία. Άλλοι πάλι υποστήριζαν πως το θέμα θα ήταν καλύτερο να μη συνεχιστεί εφόσον ο ιερέας είχε σπεύσει να δώσει εξηγήσεις και να ζητήσει συγγνώμη αντιλαμβανόμενος ότι... άλλο ήθελε να πει κι άλλο είπε. Πάντως, αν και εκείνος ήταν προσκεκλημένος στο τραπέζι του γάμου, δεν εμφανίστηκε... dete.gr

Ξυλοφόρτωσαν γυμνασιάρχη στα Τρίκαλα !

Στο νοσοκομείο έστειλαν τον Γυμνασιάρχη Καλαμπάκας άγνωστα άτομα…
Η επίθεση έγινε μέρα μεσημέρι από δυο άτομα.
Οι δράστες ξυλοκόπησαν με σφοδρότητα τον καθηγητή ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα σε όλο του το σώμα.
Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για τον εντοπισμό των ενόχων, ενώ μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια της επίθεσης.trikalanews.gr

Εκδήλωση μνήμης για το ολοκαύτωμα του Αετού

Εκδήλωση μνήμης για το ολοκαύτωμα που προκάλεσαν οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής το 1943 στον Αετό, θα γίνει αύριο Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με θεία λειτουργία στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου θα ακολουθήσει ομιλία από την πρόεδρο του Συλλόγου «Ο Αετός Τριφυλίας», κατάθεση στεφάνων και τέλος δεξίωση στο εξοχικό κέντρο «Κεφαλόβρυσος».

Προειδοποιητικές "βολές από τους φαρμακοποιούς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων αφήνουν οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στις νέες ρυθμίσεις για τα φαρμακεία και κάνοντας λόγο για «αγώνα επιβίωσης».
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θεωρεί απαράδεκτα υψηλό το ποσοστό 30% των φαρμακείων που πρέπει να λειτουργούν τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ενώ σε ότι αφορά το κέρδος, τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο περαιτέρω μείωσης, διευκρινίζοντας ότι σήμερα το ποσοστό κέρδους είναι περίπου 18,5%.
Σημειώνει ότι το φαρμακευτικό επάγγελμα είναι ήδη ανοικτό και αναφέρει ότι, πάνω από 800 άδειες νέων φαρμακείων έχουν χορηγηθεί ή είναι σε φάση ολοκλήρωσης και νομοθετήθηκαν και υλοποιούνται περισσότερες από 200 συστεγάσεις.

Εφιαλτική νύχτα για ζευγάρι στην Καλαμάτα

Δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν τα ξημερώματα του Σαββάτου σε οικία ζεύγους στην Καλαμάτα, αφού έδεσαν τους ιδιοκτήτες με πλαστική ταινία, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό, 10 χρυσές λίρες Αγγλίας, διάφορα χρυσαφικά και δύο πιστωτικές κάρτες. Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.

Ατμομηχανή του τουρισμού το Costa Navarino !

Καλύτερα νησιά του κόσμου: Ελληνικά !!
Κάθε χρόνο η αγγλική έκδοση του Condé Nast Traveller ζητάει από τους δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες του να ψηφίσουν τις καλύτερες ταξιδιωτικές τους εμπειρίες. Από ξενοδοχεία και tour operators μέχρι νησιά και spa. Τα φετινά αποτελέσματα επεφύλασσαν δύο μεγάλες διεθνείς διακρίσεις για την Ελλάδα: έχουμε τα καλύτερα νησιά του κόσμου και το καλύτερο Leisure Hotel σε Ευρώπη, Ασία και πρώην Σοβιετική Ένωση.Το έγκριτο ταξιδιωτικό περιοδικό ζήτησε από τους αναγνώστες του να αξιολογήσουν τα πιο αγαπημένα τους νησιά σε όλο τον κόσμο με βάση 10 κριτήρια. Κι ενώ αποφάσισαν ότι η εξωτική Ζανζιβάρη έχει τις καλύτερες παραλίες και οι ειδυλλιακές Σεϋχέλλες το ομορφότερο σκηνικό, τα ελληνικά νησιά ανακηρύχτηκαν πρώτα με μεγαλύτερο συνολικό σκορ στα 10 κριτήρια, αφήνοντας πίσω τους προορισμούς όπως Μαλδίβες, Μπαλί, Μπαρμπέιντος, Μαυρίκιο, Βαλεαρίδες, Ζανζιβάρη, Σάντα Λουτσία, Σεϋχέλλες και Πουκέτ (με τη σειρά που διαμορφώνεται η πρώτη δεκάδα).
Favourite Overseas Leisure Hotel: Europe, Asia Minor and the Russian Federation: The Romanos, a Luxury Collection Resort στην Costa Navarino
Για πρώτη φορά στη 14ετή πορεία του θεσμού ελληνικό ξενοδοχείο κερδίζει την πρώτη θέση στην κατηγορία «Καλύτερο Leisure Hotel σε Ευρώπη, Ασία και πρώην Σοβιετική Ένωση». Η βράβευση του The Romanos, a Luxury Collection Resort συμβάλλει περαιτέρω στην ανάδειξη και καθιέρωση της Μεσσηνίας και της Costa Navarino ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς τουριστικούς προορισμούς διεθνώς. Το ξενοδοχείο The Romanos, a Luxury Collection Resort βρίσκεται στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή της Costa Navarino, που αναπτύσσεται στη Μεσσηνία. Ανάμεσα σε κατάφυτους ελαιώνες και με θέα τα νερά του Ιονίου, τα deluxe δωμάτια και σουίτες, πολλά από τα οποία διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες, προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και το γκολφ και διαθέτουν μεγάλες βεράντες, δημιουργώντας ένα διακριτικό και φιλόξενο περιβάλλον αυθεντικής πολυτέλειας.
Στις δυνατότητες που έχουν οι επισκέπτες, συγκαταλέγεται το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα The Dunes Course, σχεδιασμένο από τον Bernhard Langer και την EGD, ενώ τον Οκτώβριο θα λειτουργήσει το δεύτερο signature παραθαλάσσιο γήπεδο The Bay Course σχεδιασμένο από τον Robert Trent Jones Jr., δημιουργώντας ένα γκολφ προορισμό για όλο το χρόνο. Στο Navarino Dunes βρίσκεται επίσης το 4.000τ.μ. Anazoe Spa, με πλήρη σειρά εξειδικευμένων θεραπειών εμπνευσμένων από την αρχαία Ελλάδα, καθώς και μεγάλη επιλογή από χώρους γαστρονομίας, καταστημάτων, πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Στο συνολικό Τop 100 των καλύτερων εμπειριών ανά τον κόσμο, τα ελληνικά νησιά και το The Romanos έλαβαν 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

Ρυθμίζονται οφειλές δικαιούχων δανείων από τον ΟΕΚ

TH δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας έχουν δικαιούχοι στεγαστικών δανείων. Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, οι δικαιούχοι μπορούν να εξοφλήσουν το ποσό και τις κάθε είδους επιβαρύνσεις 1) εφάπαξ με ποσοστό έκπτωσης 80% επί των επιβαρύνσεων ή 2) σε 6 έως 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ποσοστό έκπτωσης 50% επί των επιβαρύνσεων και ελάχιστο ποσό δόσης τα 100 ευρώ.
Ακόμη η δυνατότητα σε δικαιούχους οι οφειλές των οποίων είναι ενήμερες ή υπάρχει ρύθμιση εφάπαξ καταβολής στη ληξιπρόθεσμη οφειλή, να εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή τους, με ποσοστό έκπτωσης για το πρώτο έτος προεξόφλησης 3% επί της ετήσιας δόσης, το οποίο αυξάνεται κατά 3% για κάθε έτος.
Oσον αφορά τους δικαιούχους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ ως άνεργοι ή μακροχρόνια άνεργοι με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 20.000 ευρώ, παρέχεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των μηνιαίων δόσεων το αργότερο έως τις 31.12.2012 και ισόχρονης επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δόσεων.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η 31η.12.2011.

Σεισμική δόνηση 3,6 ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών

Μια μικρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:57 χθες το απόγευμα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Φιλιατρών.
Magnitude ML 3.6
Region SOUTHERN GREECE
Date time 2011-09-09 15:57:26.5 UTC
Location 36.98 N ; 21.12 E
Depth 15 km
Distances 150 km S Pátrai (pop 163,360 ; local time 18:57:26.5 2011-09-09)
83 km S Pírgos (pop 22,399 ; local time 18:57:26.5 2011-09-09)
45 km SW Filiatrá (pop 6,970 ; local time 18:57:26.5 2011-09-09)

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στον Κόμβο Κροντήρη της Καλαμάτας !

Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι εργασίες στον Κόμβο Κροντήρη, όπου έχει τοποθετηθεί και το Μνημείο για τους Σεισμούς, ώστε την επόμενη Τετάρτη 14/9 να είναι όλα έτοιμα για την εκδήλωση μνήμης, 25 χρόνια μετά τους σεισμούς, που έπληξαν την περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι μετά το τρισάγιο και την αποκάλυψη του Μνημείου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία και μέσα στο Πνευματικό Κέντρο.
Διασώστες, Σαμαρείτες Πυροσβεστική Υπηρεσία, μικρή έκθεση φωτογραφίας, ομιλίες, προβολή ταινίας, κλπ, θα μας οδηγήσουν να ξαναθυμηθούμε τις δύσκολες εκείνες ημέρες των σεισμών, 25 χρόνια πίσω.

Έργα στην Παραλία Καλαμάτας !

Ξεκίνησαν τα έργα, τα οποία πραγματοποιούνται σε συνεργασία Δήμου και Λιμενικού Ταμείου, στην Παραλία  Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, θα τακτοποιηθεί το θέμα των σιδηροδρομικών γραμμών, θα τοποθετηθεί νέος ασφαλτοτάπητας από τη γεφυροπλάστιγγα μέχρι την αρχή της οδού Ναυαρίνου.
Το έργο θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα και θα αναβαθμίσει μια περιοχή με τουριστικό χαρακτήρα.

Γνωστό μοντέλο λήστεψε ηλικιωμένη στο Κολωνάκι !!

Μια γυναίκα από το Κολωνάκι που υποστηρίζει ότι είναι συγγενής πολιτικού, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι την λήστεψε γνωστό μοντέλο μαζί με συνεργό του. Η 66χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι την κλείδωσε μέσα σε ένα δωμάτιο και της άρπαξε κοσμήματα μεγάλης αξίας.
Ανάμεσα στα άλλα στην κατάθεσή της στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος, η γυναίκα είπε ότι το μοντέλο, που στο παρελθόν συμμετείχε και σε τηλεοπτικές εκπομπές, μαζί με ένα νεαρό μπήκαν στο σπίτι της, την χτύπησαν και της άρπαξαν ακόμη και κοσμήματα με διαμάντια. Η 66χρονη, υποστήριξε ότι πριν από ένα χρόνο το μοντέλο εργαζόταν στο σπίτι της ως οικιακή βοηθός. Πριν από τρεις ημέρες την επισκέφθηκε, καθώς ήθελε και πάλι να εργαστεί στο σπίτι της.
Ενώ βρισκόταν στο διαμέρισμά της και συζητούσε με το μοντέλο για δουλειές, ξαφνικά την έσπρωξε, την κλείδωσε σε ένα δωμάτιο, άνοιξε την πόρτα σε συνεργό της και τη λήστεψαν. Επίσης ανέφερε ότι κάποια από τα συρτάρια που δεν μπορούσαν να διαρρήξουν, οι δράστες την ανάγκασαν να τα ανοίξει η ίδια. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί από τις αρχές το μοντέλο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις βαριές κατηγορίες που έχει να αντιμετωπίσει.Star.gr

Η ΝΑΣΑ ανακοινώνει την ύπαρξη εξωγηινης ζωης !!

Η Αμερική προφανώς για να αλλάξει τηνπαγκόσμια αρνητική επικαιρότητα εναντίον της λόγω των αποκαλύψεων του blog WikiLeaks για την παγκόσμια κατινίστικη κατασκοπία τωνπρεσβευτών της σε αρχηγούς χωρών, έβαλε την ΝΑΣΑ και ανακοίνωσε έκτακτη μεγάλησυνέντευξη τύπου για αύριο το μεσημέρι προκειμένου να αποκαλύψει«αστροβιολογικά ευρήματα που θα επηρεάσουν την έρευνα για την εξωγήινη ζωή».
Με λίγα λόγια κάτι βρήκαν και ήρθε η ώρα να το μάθουν οι "κοινοί θνητοί"!...
Η συνέντευξη τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά και απο τοInternet και αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ παγκοσμίως στης 9 ωρα ελλαδος
Η ανακοίνωση της NASA:
Dwayne Brown
Headquarters, Washington
202-358-1726
dwayne.c.brown@nasa.gov
Cathy Weselby
Ames Research Center, Moffett Field, Calif.
650-604-2791
cathy.weselby@nasa.gov
Nov. 29, 2010
MEDIAADVISORY : M10-167
NASA SetsNews Conference on Astrobiology Discovery; Science Journal Has EmbargoedDetails Until 2 p.m. EST On Dec. 2
WASHINGTON -- NASA will hold a news conference at 2 p.m. EST onThursday, Dec. 2, to discuss an astrobiology finding that will impact thesearch for evidence of extraterrestrial life. Astrobiology is the study of theorigin, evolution, distribution and future of life in the universe.
The news conference will be held at the NASAHeadquarters auditorium at 300 E St. SW, in Washington. It will be broadcastlive on NASA Television and streamed on the agency's website at http://www.nasa.gov.
Participants are:
- Mary Voytek,director, Astrobiology Program, NASA Headquarters, Washington
- Felisa Wolfe-Simon,NASA astrobiology research fellow, U.S. Geological Survey, Menlo Park, Calif.
- Pamela Conrad,astrobiologist, NASA's Goddard Space Flight Center, Greenbelt, Md.
- Steven Benner,distinguished fellow, Foundation for Applied Molecular Evolution, Gainesville,Fla.
- James Elser,professor, Arizona State University, Tempe
Media representatives may attend the conference orask questions by phone or from participating NASA locations. To obtain dial-ininformation, journalists must send their name, affiliation and telephone numberto Steve Cole at stephen.e.cole@nasa.gov or call 202-358-0918 by noon Dec. 2.
For NASA TV streaming video and downlinkinformation, visit:
http://www.nasa.gov/ntv
http://astrobiology.nasa.gov

Βρέθηκε προϊστορικός ελέφαντας στη Μεγαλόπολη!

Τμήματα από δύο χαυλιόδοντες, μήκους 1,80μ, εντοπίσθηκαν κατά την διάρκεια εκσκαφών για κτίριο της ΔΕΗ, γεγονός που αποδεικνύει ότι ένας μεγάλος προϊστορικός ελέφαντας είχε βρει το θάνατο στο Ίσιωμα Μεγαλόπολης.
Ήδη από την αρχαιότητα στην περιοχή έχουν βρεθεί και άλλα απολιθώματα εκείνων των μακρινών εποχών, προξενώντας ενδιαφέρουσες συγχύσεις, πως για παράδειγμα ανήκαν στους Τιτάνες.
Τα κομμάτια από τους δυο χαυλιόδοντες φυλάσσονται σε προστατευμένο χώρο και αν θα μεταφερθούν ή θα εκτεθούν εξαρτάται από τα πορίσματα της αρμόδιας Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας- Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος. newsbomb.gr

Πόσα λεφτά μοίρασε η ΝΔ σε 707 ΜΚΟ - Αναλυτικά ο κατάλογος !

Στη δημοσιότητα έδωσε ο υπουργός Εργασίας ολόκληρο τον κατάλογο με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εντάχθηκαν σε πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Από αυτό τον κατάλογο προκύπτει ότι 707 ΜΚΟ οι οποίες εντάχθηκαν σε προγράμματα απασχόλησης έλαβαν συνολικά το ποσό των 39 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας παράλληλα 1.826 θέσεις εργασίας.
Ωστόσο, με τη σειρά του ο κ. Κουτρουμάνης θα πρέπει να δώσει και τον κατάλογο των ΜΚΟ που έχουν λάβει επιχορήγηση και επί ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να υπάρχει ισορροπία.
Πάντως, προκαλεί εντύπωση στους απλούς πολίτες πως μπορεί να υπάρχουν τόσο μεγάλες επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει υποστεί βαθιά "λεηλασία" των εισοδημάτων τους.
Πάντως, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο του κ. Κουτρουμάνη οι ΜΚΟ έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων κοινωφελούς χαρακτήρα ακόμα και σήμερα.
Το NewsIt σας αποκαλύπτει όλο τον κατάλογο με τις 707 ΜΚΟ που επιδοτήθηκαν και τα ποσά που χορηγήθηκαν σε αυτές.
ΟΛΟΣ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ 707 ΜΚΟ ΕΠΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΕΔΩ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου