29.7.17

«ΦΡΟΥΤΕΝΙΕΣ» ΔΙΑΚΟΠΕΣ! Ο μεγαλοεπιχειρηματίας και η νεαρή που τον τάιζε… σταφύλι

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας έκανε διακοπές στην Πάτμο παρέα με την καινούρια του πολύ νεαρή φίλη-σύντροφο, την οποία κοίταζε στα μάτια σαν… ξελιγωμένος, ενώ εκείνη τον τάιζε σταφύλι στο στόμα.
Η είδηση αυτή τίθεται ως κουίζ στην εφημερίδα «Αξία» χωρίς να δίνει κάποιο άλλο στοιχείο για την ταυτότητα του, παρά μόνο το ότι πρόκειται για επιχειρηματία σε ελεύθερη πτώση.

ΒΙΝΤΕΟ - ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ΣΤΗΝ ΜΠΟΛΟΝΙΑ !!! Απίστευτη Ιταλίδα βγήκε γυμνή στον δρόμο επειδή...

Μπλόκαραν οι δρόμοι από την κίνηση στο κέντρο της Μπολόνια, όταν μια πανέμορφη μελαχροινη αποφάσισε να κάνει βόλτα χωρίς να φοράει ούτε ένα ρούχο!
Η όμορφη κοπέλα, που κρατούσε μια τσάντα και άκουγε αμέριμνη μουσική από τα ακουστικά της, προσέλκυσε τα βλέμματα ντόπιων και τουριστών που έσπευσαν να απαθανατίσουν αυτό σπάνιο θέαμα με τις κάμερές τους.
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η απάντηση της μυστηριώδους καλλονής όταν κάποιος την ρώτησε τον λόγο πίσω από αυτήν την… μίνιμαλ εμφάνιση. «Μήπως έχασες κάποιο στοίχημα;», ρώτησε ο άνδρας για να λάβει την απάντηση: «Όχι, απλά δεν μου έκανε κέφι να ντυθώ».


E-Daily

Πνιγμένος βρέθηκε ο μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος σε θαλάσσια περιοχή της Θάσου

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 78 ετών ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος.
Ο μακαριστός ποιμενάρχης βρέθηκε πνιγμένος στη θαλάσσια περιοχή της Καλλιράχης Θάσου από τον διάκο που έσπευσε να τον συναντήσει για το μεσημεριανό φαγητό.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μητροπολίτης υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ κολυμπούσε στην παραλία μπροστά από το επισκοπείο του νησιού, όπου η Ιερά Μητρόπολη διατηρεί και τις θερινές κατασκηνώσεις.
Ο μητροπολίτης λόγω του αιφνιδίου θανάτου θα μεταφερθεί στην Κομοτηνή για νεκροψία ? νεκροτομή. Η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να ορίσει τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης τον μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, ως τον αρχαιότερο από τους όμορους επισκόπους, ενώ δεν αποκλείεται χρέη τοποτηρητή να αναλάβει και ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ο μακαριστός μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπολέως και Θάσου Προκόπιος που γεννήθηκε το 1939 στη Χίο, συμπλήρωσε 41 χρόνια επισκοπικής ποιμαντορίας στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.
 Β. Λ.

Αν μάθετε πόσα λίτρα ούρα μπορεί να περιέχει μία πισίνα θα σκεφτείτε διπλά να βουτήξετε μέσα

Όλοι ξέρουμε ότι η πισίνα δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να ουρήσουμε. Μάλλον, σχεδόν όλοι, αφού σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of the American Chemical Society», μία μεγάλη πισίνα μπορεί να περιέχει 75 λίτρα (δηλαδή 20 γαλόνια) ούρα.
Μάλιστα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι σε μικρότερες πισίνες, η ποσότητα των ούρων είναι 30 λίτρα.
Αυτό που είναι ακόμα χειρότερο, όμως, είναι τα τζακούζι, αφού οι επιστήμονες ότι μπορεί να περιέχει ακόμα και διπλάσια ποσότητα ούρων.
Ίσως τώρα το σκεφτείτε διπλά πριν αποφασίσετε να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο μέσα σε μία πισίνα και να προτιμήσετε την τουαλέτα.

Βρήκαν φίδι δύο μέτρων στην αυλή τους

Αντιμέτωποι με ένα τεράστιο φίδι βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου κάτοικοι της Βελίκας όταν ξαφνικά είδαν στην αυλή του σπιτιού τους να κυκλοφορεί το μεγαλόσωμο ερπετό.

Σύμφωνα με το tinealarissa.gr οι κάτοικοι αμέσως τρόμαξαν και προσπάθησαν να το απομακρύνουν γιατί φοβήθηκαν μην μπει μέσα στο σπίτι αλλά τελικά ένας κάτοικος της περιοχής κατάφερε να το σκοτώσει.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες το φίδι ήταν πάνω από δύο μέτρα.




tinealarissa

Στο νοσοκομείο 21χρονη που κατάπιε γυαλί σε νυχτερινό κέντρο

Υπέστη σοβαρά τραύματα στον οισογάφο

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου νοσηλεύεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου μια 21χρονη ημεδαπή, κάτοικος Ρόδου, που υπέστη σοβαρά τραύματα στο οισοφάγο όταν σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης, κατάπιε σπασμένο γυαλί από σπασμένο ποτήρι, το οποίο είχε ξεχαστεί στο ποτήρι του ποτού που παρήγγειλε προς κατανάλωση.

Η διασκέδαση της 21χρονης θα μπορούσε μάλιστα να αποβεί μοιραία για την ζωή της με αποτέλεσμα ο πατέρας της να έχει αναθέσει ήδη στον δικηγόρο κ. Δήμο Μουτάφη, την υποβολή μηνύσεων και αγωγών κατά παντός υπευθύνου.


dimokratiki.gr

"Εμβληματικό το Παυλοπέτρι για το πολιτιστικό απόθεμα της Πελοποννήσου"

Την ανάδειξη, προστασία και αξιοποίηση της μοναδικής σημασίας υποθαλάσσιου οικισμού στο Παυλοπέτρι της Λακωνίας συζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με τη Διευθύντρια Τμήματος Κληρονομιάς και Παγκόσμιου Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO κα Mechtild Rossler, τη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού κα Ελένη Κόρκα και την Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων κα Αγγελική Σίμωση στο πλαίσιο των δράσεων "Pavlopetri Watch Day 2017" που διοργανώνεται στη Νεάπολη, την Ελαφόννησο και το Παυλοπέτρι.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αφού τόνισε τη μοναδικότητα του χώρου στο Παυλοπέτρι, την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη, σημείωσε ότι η Περιφέρεια έχει ήδη χρηματοδοτήσει τις εργασίες προστασίας και ανάδειξής του και ότι στο στρατηγικό της σχεδιασμό έχει εντάξει ευρύτερες παρεμβάσεις για τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής, αξιοποιώντας την εμβληματική αξία της υποθαλάσσιας πόλης.
Ο κ. Τατούλης συζήτησε επίσης με την κα Rossler τη δυνατότητα ανάπτυξης ευρύτερων συνεργασιών μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της UNESCO και για άλλους χώρους σπουδαίας αξίας για τη διεθνή πολιτισμική κληρονομιά, όπως χαρακτηριστικά τις καστροπολιτείες του Μυστρά και της Μονεμβάσιας, αλλά και την αρχαία Μεσσήνη.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε επίσης εντυπωσιασμένος από το Αρχαιολογικό Μουσείο Νεάπολης Βοιών, στο οποίο ξεναγήθηκε από τη διευθύντριά του κα Μαρία Τσούλη, την οποία και συνεχάρη για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει.
Στις δράσεις συμμετείχαν επίσης η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού και Τουρισμού Π.Ε. Λακωνίας κα Μαντώ Μπελεγρή, ο Αντιδήμαρχος Μονεβάσιας κ.
Χαράλαμπος Κουτσονικολής, η Αντιδήμαρχος Ελαφονήσου κα Ευσταθία Λιάρου και η συνεργάτης για θέματα πολιτισμού της Περιφέρειας κα Έρση Φιλιπποπούλου.    
Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τέλος τις κ.κ. Connie Burke και Barbara Euser, εκ μέρους της Συμμαχίας για την Αποκατάσταση Πολιτιστικής Κληρονομιάς, (ARCH International) και του Παγκόσμιου Ταμείου Μνημείων (World Monuments Fund)  για την άψογη διοργάνωση και τις άοκνες προσπάθειές τους για την ανάδειξη του υποβρύχιου οικισμού στο Παυλοπέτρι.

«Έσπασε» το φράγμα των 4 ευρώ το κιλό το ελαιόλαδο στη Μεσσηνία

Βγαίνει ο Ιούλιος, η συγκοµιδή της νέας χρονιάς πλησιάζει και οι τιµές κινούνται πέριξ των 4 ευρώ σε όλες τις ελαιοκοµικές ζώνες. 
Για τη νέα σεζόν, αν και νωρίς για συµπεράσµατα, όλα συνηγορούν, ότι εκλείπει σοβαρός λόγος µείωσης των τιµών, παρά µόνο παγίωσης ή ανόδου, αφού αναµένεται ελλειµµατική παραγωγή στη Μεσόγειο.
Στην Ελλάδα, πληθαίνουν οι περιοχές µε ζηµιές από τον καύσωνα σε ξερικούς ελαιώνες, αλλά και τοπικά από χαλάζι κι ανέµους. Σε επίπεδα άνω των 4 ευρώ το κιλό αναρριχήθηκαν οι τιµές παραγωγού στο έξτρα παρθένο ελαιολάδου, εν µέσω θέρους κι ως αποτέλεσµα κυρίως των προβλέψεων για µια ελλειµµατική νέα σεζόν λόγω ξηρασίας στη λεκάνη της Μεσογείου. Το δικό τους ρόλο στην διαµόρφωση των τιµών παίζουν και οι ζηµιές από τις χαλαζοπτώσεις και τις ανεµοθύελλες που έπληξαν πρόσφατα ελαιοπαραγωγικές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, όπως η Αιτωλοακαρνανία, η Ηλεία και η Αχαία, της Πελοποννήσου, της Μακεδονίας, των Ιόνιων Νήσων και της Θεσσαλίας.
Πιο συγκεκριµένα τώρα και µε βάση το ρεπορτάζ της Agrenda από τις κύριες ελαιοπαραγωγικές ζώνες της χώρας, ακόµα και σε περιοχές, όπως ο νοµός Μεσσηνίας, όπου κινούνταν σαφώς χαµηλότερα όλους τους προηγούµενους µήνες απαρχής σεζόν, οι τιµές για το ποιοτικό ελαιόλαδο (0,3 βαθµούς) ξεπέρασαν το καλοκαίρι τα 4 ευρώ το κιλό.
Στην περιοχή των Γαργαλιάνων, ο Αγροτικός Συνεταιρισµός «Ελαιώνας», που παρεµβαίνει στην αγορά, συγκεντρώνοντας ελαιόλαδο, εξασφαλίζει καθ’ όλη την διάρκεια του Ιουλίου, µια τιµή στα 4,10 ευρώ το κιλό.

ΔΕΚΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ !!! Μεταξύ αυτών ο βρικόλακας της Μυκόνου

Δέκα περίεργες και εφιαλτικές ιστορίες-θρύλους από την παλαιά Ευρώπη εντόπισε και παρουσιάζει η ιστοσελίδα listverse.com.
 Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η ιστορία τρόμου στη Μύκονο, όπου, σύμφωνα με θρύλους από το 1700, στο νησί κυκλοφορούσε βρικόλακας.
Πριν την εποχή του Διαφωτισμού, τον 18ο αιώνα, οι άνθρωποι στην Ευρώπη πίστευαν σε δαίμονες, φαντάσματα, μάγισσες και βρικόλακες. Ακόμα και οι πιο μορφωμένοι, όπως οι δικαστές και οι ιερείς, ελάμβαναν σοβαρά υπόψη τους τις υπερφυσικές εμπειρίες.
Συχνά μάλιστα, διαφωνούσαν και διερευνούσαν για μια σειρά από περίεργες «πραγματικές» ιστορίες, πολλές εκ των οποίων επιβιώνουν μέχρι τις ημέρες μας.
-Ο Βρικόλακας της Μυκόνου: ο Γάλλος βοτανολόγος Joseph Pitton de Tournefort κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη Μύκονο το 1700 έμαθε για έναν νεκρό χωρικό ο οποίος ζωντάνευε τα νύχτα. Μετά τη δολοφονία του από έναν άγνωστο επιδρομέα στα χωράφια οπού δούλευε, ο άνδρας πιστεύεται ότι έγινε βρικόλακας, ένα πλάσμα που δεν πεθαίνει και μοιάζει με τα βαμπίρ της ανατολικής Ευρώπης. Με πρώτη ματιά, ο βρικόλακας ήταν άκακος, αναποδογυρίζοντας απλώς έπιπλα και αγκαλιάζοντας ανθρώπους από πίσω. Στην πορεία οι νησιώτες ενοχλήθηκαν, και έτσι έσκαψαν στον τάφο του βρικόλακα και ξερίζωσαν την καρδιά του. Αυτό όμως δεν σταμάτησε τον βρικόλακα, ο οποίος άρχισε να χτυπά τον κόσμο, να καταστρέφει τις οροφές των σπιτιών τους και να κλέβει τα ποτά τους. Μερικοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και άλλοι επισκέπτονταν τον τάφο του για να του επιτεθούν με ξίφος στη διάρκεια της ημέρας. Τελικά, οι αρχές διέταξαν την απομάκρυνση του βρικόλακα στο γειτονικό νησί του Αγίου Γεωργίου, όπου το σώμα του αποτεφρώθηκε.
-Το στοιχειωμένο μήλο του Ανεσί: το 1585, ένα μήλο εθεάθη να επιπλέει επάνω από μια γέφυρα στο Ανεσί, μια πόλη νοτιοανατολικά της Γαλλίας. Για δύο ώρες το μήλο αιωρούταν στον αέρα και εξέπεμπε έναν δυνατό θόρυβο, τρομάζοντας του περαστικούς που περνούσαν από την γέφυρα. Τελικά, ένας λιγότερο φοβισμένος ταξιδιώτης το πλησίασε, οπλισμένος με ένα ξύλινο ραβδί, βυθίζοντας το μήλο στο νερό. Ο τρομερός θόρυβος τότε σταμάτησε. Σύμφωνα με τον δικαστή Henri Boguet, «δε μπορεί να αμφισβητηθεί ότι το μήνα ήταν δαιμονισμένο και ότι μια μάγισσα ήθελε να το δώσει σε κάποιον».
-Ο υποδηματοποιός του Βρότσλαβ: τον Σεπτέμβριο του 1591, ένας υποδηματοποιός στο Βρότσλαβ της Πολωνίας αυτοκτόνησε κόβοντας το λαιμό του. Λίγες εβδομάδες μετά την ταφή του, οι κάτοικοι ανέφεραν ότι είδαν το φάντασμά του στα σπίτια τους τη νύχτα.  Ξυπνούσαν και έβρισκαν τον υποδηματοποιό να είναι ξαπλωμένος επάνω τους, πιέζοντάς τους με το βάρος του και επιτιθέμενος εναντίον τους. Τον Απρίλιο του 1592, οι κάτοικοι έσκαψαν στον τάφο του, και ανακάλυψαν ότι το πτώμα του δεν είχε υποστεί καμία αλλοίωση. Οι αρχές κράτησαν το πτώμα του στην επιφάνεια του εδάφους για 6 ημέρες και στη συνέχεια το έθαψαν ξανά σε διαφορετικό σημείο. Λίγες ημέρες μετά, υπήρξαν μαρτυρίες από το φάντασμα το οποίο έκανε επίθεση στους κατοίκους. Στις 7 Μαΐου το πτώμα του υποδηματοποιού ξεθάφτηκε για μια τελευταία φορά και για να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνει νεκρός, ακρωτηρίασαν το κεφάλι και τα άκρα του ενώ ξερίζωσαν και την καρδιά του. Στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά και οι στάχτες του πετάχτηκαν σε ένα ποτάμι.
-Η οικογένεια λυκανθρώπων Gandillion: το 1598 δύο αδέλφια στην ανατολική Γαλλία δέχθηκαν επίθεση από λύκο που σύμφωνα με το αγόρι είχε ανθρώπινο πρόσωπο. Όταν μια ομάδα χωρικών έσπευσε να αναζητήσει τον λύκο, συνάντησε ένα κορίτσι με το όνομα Perrenette Gandillion. Είχε αίμα στο φόρεμά της και έτσι ο όχλος την σκότωσε επιτόπου. Η οικογένειά της είχε τη φήμη ότι είχε σχέσεις με τον διάβολο. Μετά το θάνατό της, ο αδελφός της, Πιέρ, η αδελφή της Αντουανέτ και ο ανιψιός της Georges κατηγορήθηκαν επίσης ότι ήταν λυκάνθρωποι. Ο Πιέρ ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να γίνει λύκος όταν φορούσε δέρμα λύκου, ενώ ο Georges είπε ότι η μεταμόρφωσή του προκαλούνταν από μια αλοιφή. Ο δικαστής Henri Boguet, ο οποίος είχε διατάξει την εκτέλεση περισσότερων από 600 ύποπτων μαγισσών κατά τη διάρκεια της θητείας του, ανέλαβε την υπόθεση. Πεπεισμένος απόλυτα ότι η οικογένεια Gandillion ήταν λυκάνθρωποι, τους καταδίκασε σε καύση.
-H συνάντηση της Lady Fanshawe με σειρήνα: το 1642 η βρετανίδα Lady Fanshawe και ο σύζυγός της, Sir Richard, επισκέφθηκαν ένα προγονικό κάστρο ενός φίλου στην Ιρλανδία. Ένα βράδυ, ενώ κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρά της, ξύπνησε τρομαγμένη από μια διαπεραστική κραυγή. Γύρισε το βλέμμα της στο παράθυρο και είδε μια γυναίκα να την κοιτάζει και να στριγκλίζει. Το πρωί, ο ιδιοκτήτης της εξήγησε ότι μια συγγενής του είχε πεθάνει στο κάστρο την προηγούμενη βραδιά και ότι η Lady Fanshawe είχε δει μια σειρήνα που εμφανιζόταν κάθε φορά που κάποιος από την οικογένεια πέθαινε. Της είπε ότι η γυναίκα ήταν η γυναίκα ενός μακρινού προγόνου, ο οποίος την είχε πνίξει στο κάστρο γιατί η οικογένειά του δεν ενέκρινε την ταπεινή καταγωγή της.
-H ανάσταση  του παιδιού από το Dalheim: στο μεσαίωνα, επικρατούσε η άποψη ότι οι δαίμονες μπορούσαν να κυριεύσουν ή να ζωντανέψουν πτώματα γεμίζοντάς τα με αέρα ή άλλη ουσία. Το 1581, στην περιοχή Dalheim του Λουξεμβούργου, ένας γυναικείος δαίμονας που πιστεύεται ότι είχε σεξουαλικές επαφές με άνδρες στον ύπνο τους, έπεισε έναν άνδρα να σκοτώσει το γιό του. Αφού ο άνδρας κατάλαβε τι είχε κάνει, βυθίστηκε στη θλίψη. Ο δαίμονας, βλέποντας δυνατότητα για περισσότερη δυστυχία, προσφέρθηκε να αναστήσει το γιό του άνδρα αν της υποσχόταν ότι θα την αγαπούσε ως αντάλλαγμα. Με τη μαγεία της, το αγόρι αναστήθηκε από τους νεκρούς και συνέχισε να ζει όπως πριν.  Μετά όμως από ένα χρόνο, το αγόρι αρρώστησε ανεξήγητα και πέθανε ξαφνικά. Όπως αποδείχθηκε, η ανάστασή του ήταν μια ψευδαίσθηση.  Το πτώμα του αγοριού ήταν άδειο, και κινούνταν με τις δυνάμεις του δαίμονα.
-Οι εξ ουρανού επισκέπτες της Λυόν: στις αρχές του 9ου αιώνα, 3 άνδρες και μια γυναίκα φέρονται να κατέβηκαν από ιπτάμενα σκάφη στην πόλη της Λυόν. Το πλήθος κόσμου που ήταν συγκεντρωμένο θεώρησε ότι οι επισκέπτες ήταν διαβολικοί μάγοι που επιθυμούσαν να καταστρέψουν τη σοδειά τους. Όμως οι επισκέπτες επέμειναν ότι ήταν απλοί άνθρωποι από την ίδια χώρα που είχε απαχθεί από μάγους και είχε τοποθετηθεί σε ένα μέρος στον ουρανό που λέγεται Magonia. Πριν το πλήθος επιτεθεί στους επισκέπτες, ένας επίσκοπος που λεγόταν Agobard ήρθε τρέχοντας στο σημείο, λέγοντας ότι η ιστορία των επισκεπτών ήταν φανταστική. Σήμερα, ερευνητές που επιδιώκουν να αποδείξουν την ύπαρξη UFO κρίνουν ότι η ιστορία είναι αυθεντική και επρόκειτο για εξωγήινους.
-Ο βάτραχος της Φλάνδρας: περί το 1595, ένας πατέρας με το γιό του σε μια ταβέρνα κοντά στη Φλάνδρα τσακώθηκαν με μια σερβιτόρα για την τιμή των ποτών τους. Όπως έφευγαν, η σερβιτόρα τους φώναξε ότι δεν θα κατάφερναν να φτάσουν στο σπίτι εκείνη την ημέρα. Πατέρας και γιος έφτασαν στον ποταμό, αλλά δεν μπορούσαν να μετακινήσουν τη βάρκα τους. Στρατιωτικοί που κλήθηκαν –ανεπιτυχώς - να τους βοηθήσουν παρατήρησαν έναν βάτραχο επάνω στη βάρκα, τον οποίο σκότωσαν και πέταξαν στον ποταμό. Από εκείνη τη στιγμή η βάρκα άρχισε να κινείται.  Για να τους ευχαριστήσει, ο πατέρας πήγε τους στρατιωτικούς στην ταβέρνα. Όταν έφτασαν, ο πατέρας έμαθε ότι η σερβιτόρα είχε αρρωστήσει βαριά.  Η σερβιτόρα πέθανε εκείνη την ημέρα από τομές σε λαιμό και στομάχι, αντίστοιχες με εκείνες που είχαν προκαλέσει στο βάτραχο.
-To αλυσοδεμένο φάντασμα της Μπολόνια: στα μέσα του 16ου αιώνα, ο Ισπανός μαθητής νομικής Vasquez de Ayola μαζί με 2 φίλους του αναζητούσαν ένα μέρος να μείνουν στην Μπολόνια.  Οι φίλοι εντόπισαν ένα μεγάλο εγκαταλειμμένο σπίτι που κάποτε θεωρούνταν στοιχειωμένο.  Όμως οι φίλοι, επειδή δεν πίστευαν σε φαντάσματα, μετακόμισαν σε αυτό. Ένα βράδυ, ενώ οι φίλοι του κοιμούνταν, ο Ayola άκουσε έναν ήχο αλυσίδας στο πάτωμα έξω από το δωμάτιό του και ψάχνοντας ανακάλυψε ένα φάντασμα-σκελετό καλυμμένο από αλυσίδες να περιμένει στη σκάλα. Το φάντασμα οδήγησε τον Ayola σε ένα σημείο στον κήπο και εξαφανίστηκε. Την επομένη, οι αρχές έσκαψαν στο σημείο που υπέδειξε το φάντασμα και ανακαλύφθηκε ο σκελετός του φαντάσματος. Από τότε το φάντασμα δεν ξαναπαρουσιάστηκε.
-Η απαγωγή της μάγισσας στο Berkeley: στις αρχές του 12ου αιώνα, ο ιστορικός και καλόγηρος William του Malmesbury έγραψε για μια ετοιμοθάνατη γυναίκα στο Berkeley της Αγγλίας η οποία ομολόγησε στα παιδιά της ότι ήταν σκλάβα του διαβόλου και μάγισσα.  Η γυναίκα παρακάλεσε να ταφεί σε πέτρινο φέρετρο τυλιγμένο με σιδερένιες αλυσίδες για να μην κλέψουν το σώμα της οι δαίμονες. Η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα και η τοπική εκκλησία συμφώνησε να παρακολουθεί το φέρετρό της για 3 ημέρες και νύχτες πριν ταφεί.  Την τρίτη νύχτα, ένας δαίμονας ξαφνικά έσπασε την πόρτα εισόδου της εκκλησίας, περπάτησε μέχρι το φέρετρο, το άνοιξε και πήρε το σώμα τη γυναίκας μεταφέροντάς το με ένα μαύρο άλογο.


tornosnews

ΠΡΟΣΟΧΗ - Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα της εβδομάδας

Η επιστημονική έρευνα έχει βαλθεί να καταστρέψει τις μεγαλύτερες απολαύσεις μας – είτε πρόκειται για μια μεγάλη σοκολατίνα, είτε για το αγαπημένο μας κοκτέιλ, είτε για μια πιατέλα κοψίδια.

Αυτή τη φορά έβαλε στο στόχαστρο το Σάββατο: ανακάλυψε ότι είναι η ημέρα της εβδομάδας στη διάρκεια της οποίας σημειώνονται οι περισσότεροι θάνατοι.

Συγκεκριμένα, οι πιο κοινές αιτίες θανάτου το Σάββατο είναι τα τροχαία δυστυχήματα, η κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών και... η «επαφή με δηλητηριώδη φυτά ή ζώα» (ας μην κανονίζουμε τουλάχιστον σαφάρι τα Σαββατοκύριακα).

Όσον αφορά άλλες ημέρες, η Τρίτη επιδεικνύει τους περισσότερους θανάτους από γρίπη και πνευμονία, ενώ η Τετάρτη από αυτοκτονίες. Από την άλλη, η Κυριακή φαίνεται να είναι η πιο ασφαλής ημέρα. Ίσως γιατί οι επιζήσαντες του Σαββάτου κλείνονται σπίτι και βλέπουν ταινίες.


 allyou.gr

ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΒΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΤΕΜΙ !

Μελτέμια που θα φτάσουν στο Αιγαίο και τη Νότια Κρήτη προβλέπει από αύριο, Κυριακή, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.
Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Καλλιάνος αναφέρει χαρακτηριστικά πως ...
«από την Κυριακή θα αρχίσει να ενισχύεται το μελτέμι με αποτέλεσμα να πνέει έως και μέχρι 7 μποφόρ στις περιοχές του Αιγαίου».
«Από τη Δευτέρα δε, θα ενισχυθεί περαιτέρω και οι εντάσεις των βοριάδων θα αγγίζουν τα 8, ίσως και τα 9 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο», προσθέτει.
«Σε όλες -σχεδόν- τις περιοχές του Αιγαίου θα πνέουν ισχυροί άνεμοι από την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα. Όμως στο κεντρικό Αιγαίο (Κυκλάδες) αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως ΒΑ Αιγαίο και νότια Κρήτη, οι άνεμοι θα είναι πάρα πολύ ισχυροί με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ίσως προβλήματα τόσο στα θαλάσσια δρομολόγια όσο και στα ίδια τα νησιά», επισημαίνει.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, από την ερχόμενη Παρασκευή τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και μάλιστα δεν αποκλείεται να ακολουθήσει καύσωνας.

Προειδοποίηση-σοκ από Χόκινγκ: Αν βρούμε εξωγήινους, ίσως να έρθει το τέλος μας

Συνέστησε στους ανθρώπους να είναι πιο διστακτικοί όσον αφορά την αναζήτηση εξωγήινης ζωής - Δήλωσε δε ότι όσο μεγαλώνει, τόσο περισσότερο πείθεται ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν
Μία σοκαριστική προειδοποίηση έκανε ο Στίβεν Χόκινγκ. Μιλώντας σε ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Τα αγαπημένα μέρη του Χόκινγκ» διατύπωσε την άποψη ότι αν ποτέ οι άνθρωποι έρθουν σε επαφή με εξωγήινους, αυτοί θα μας σκοτώσουν. Ο πιο διάσημος επιστήμονας του κόσμου συνέστησε στους ανθρώπους να είναι πιο διστακτικοί όσον αφορά την αναζήτηση εξωγήινης ζωής, γιατί τα πράγματα μπορεί να μην εξελιχθούν και τόσο καλά για το είδος μας...
Αναφερόμενος στον πλανήτη Gliese 832c (που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και χαρακτηρίστηκε ως μία νέα Γη από την άποψη ότι μπορεί να υποστηρίξει εξωγήινη ζωή), δήλωσε ότι αν υπάρχουν εκεί εξωγήινοι, μάλλον δεν θα χαρούν καθόλου να έρθουν σε επαφή μαζί μας: «Μια μέρα μπορεί να φτάσει σε εμάς σήμα από έναν τέτοιο πλανήτη, θα ήταν όμως καλύτερο να το σκεφτούμε πριν απαντήσουμε. Το να συναντήσουμε έναν ανώτερο πολιτισμό μπορεί να εξελιχθεί όπως η ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο. Δεν είχε πάει καλά για τους γηγενείς...».
Και συνέχισε: «Ισως οι εξωγήινοι να είναι αδίστακτοι μάγοι που περιπλανώνται στον κόσμο αναζητώντας πόρους για να λεηλατήσουν και πλανήτες για να κατακτήσουν και να αποικίσουν».
Ξεκαθάρισε δε ότι όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο πείθεται ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν.
Στο ίδιο ντοκιμαντέρ μίλησε και για άλλους φόβους που έχει. Οπως για παράδειγμα ανησυχεί ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής, η Γη με την πάροδο των ετών μπορεί να γίνει τόσο ζεστή όσο ο πλανήτης Αφροδίτη. Οπως σημείωσε: Είμαστε πολύ κοντά στο σημείο, όπου η κατάσταση με την κλιματική αλλαγή μπορεί να γίνει μη αναστρέψιμη.

Ιερές οδηγίες για social media

Οδηγίες για τη συμπεριφορά των ιερών στα social media έβγαλε ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, προφανώς γιατί κάποιοι …ξέφυγαν. 
Προειδοποιεί λοιπόν ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις για όσους παραβούν τις οδηγίες. 
Που λένε μεταξύ άλλων, ότι η παρουσία, των ιερέων στα social media, πρέπει να ακολουθεί και ορισμένους αυστηρούς κανόνες. 
Πρώτο μέλημα, είναι όσα γραπτώς αναφέρουν ή το φωτογραφικό υλικό που ανεβάζουν και διαχειρίζονται να προσιδιάζει σε κληρικούς και όχι σε λαϊκούς. Επιπλέον, εφιστά την προσοχή στους ιερείς να αποφεύγουν πολιτικές και κομματικές αναλύσεις, τονίζοντας ότι «ως διάκονοι των μυστηρίων των πνευματικών και μέλη της Εκκλησίας, και ως φορείς της χάριτος του Παναγίου Θεού θα πρέπει να αναπαύουμε και όχι να σκανδαλίζουμε, να ενώνουμε και σε καμία περίπτωση να διαιρούμε». 
Η εγκύκλιος καταλήγει ότι, σε περίπτωση παρεκτροπής και ακρότητας θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις.
 Φανταστείτε τι γράφουν…

Ο Τραμπ απέλυσε τον Ελληνοαμερικανό προσωπάρχη Ρέινς Πρίμπους

Την αντικατάσταση του Ρέινς Πρίμπους από το πόστο του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, μόλις έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, διορίζοντας τον στρατηγό Τζον Κέλι στην θέση του.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι μόλις διόρισα τον στρατηγό, υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) Τζον Κέλι στην θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου», δήλωσε ο Τραμπ με ανάρτησή του στο twitter.
«Είναι ένας σπουδαίος Αμερικάνος και ένας σπουδαίος ηγέτης», πρόσθεσε.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ρέινς Πρίμπους για τις υπηρεσίες του και την αφοσίωσή του στην χώρα. Πετύχαμε πολλά μαζί και είμαι πολύ περήφανος για αυτόν», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.
Η απομάκρυνση του Πρίμπους έρχεται εν μέσω ενός πολεμικού κλίματος που επικρατεί στον κλειστό κύκλο των συνεργατών του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, έπειτα από τον διορισμό του Άντονι Σκαραμούτσι στις 21 Ιουλίου στην θέση του διευθυντή, αρμόδιου για την επικοινωνία στον Λευκό Οίκο.
Σε ένα ξέσπασμά του, χρησιμοποιώντας χυδαία φρασεολογία, ο Σκαραμούτσι εξαπέλυσε την Πέμπτη σφοδρή προσωπική επίθεση εναντίον υψηλόβαθμων στελεχών και συνεργατών του Τραμπ και του Πρίμπους κατηγορώντας τον για διαρροές απόρρητων πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες.
Ο Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του καθώς αποβιβάστηκε από το προεδρικό αεροσκάφος έπειτα από επίσκεψή του στο Λονγκ Άιλαντ. Ο Πρίμπους συνεπέβαινε στο Air Force One και αποχώρησε χωρίς να προβεί σε κάποιο σχόλιο.
Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του προέδρου των ΗΠΑ, ο Τραμπ έχασε την εμπιστοσύνη του στον Πρίμπους, αμφισβητώντας σε ιδιωτικές του συνομιλίες την ικανότητά του, επιρρίπτοντας του ευθύνες για νομοθετική στασιμότητα και αποτυχία ψήφισης από το Κογκρέσο καίριων για την κυβέρνηση νομοσχεδίων.
«Ο Πρίμπους είναι ένας καλός άνθρωπος. Ο Τζον Κέλι θα κάνει φανταστική δουλειά», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους έπειτα από την αποβίβασή του από το προεδρικό αεροσκάφος στην αεροπορική βάση Άντριους λίγο έξω από την Ουάσινγκτον.

Ποια ήταν η φλογερή ξανθιά που κοσμούσε τα τσιγάρα «Sante»

Η ντίβα με τους θυελλώδεις έρωτες, η σχέση της με τον Ατατούρκ και το άδοξο φινάλε

Σήμερα αποτελεί ένα από τα νοσταλγικά αντικείμενα μιας άλλης εποχής που πέρασε ανεπιστρεπτί. Η κατακόκκινη κασετίνα που περιείχε 20 άφιλτρα τσιγάρα, είχε για σήμα κατατεθέν της μια εξίσου φλογερή ξανθιά, μια εντυπωσιακή εικόνα που φύλασσε στη τσέπη, στη παλάμη του ο εκάστοτε καπνιστής που έλεγε τη «συνθηματική» λέξη στον περιπτερά: Sante. Άραγε, να κρύβεται κάποια λάγνα ή ανιαρή, γιατί όχι, ιστορία πίσω από τη γραφιστική αυτή επιλογή; Υπήρξε στα αλήθεια αυτό το κορίτσι;
Όλα έχουν την αφετηρία τους στο μακρινό 1931, χρονιά που «γεννήθηκε» το πακέτο κάπου στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Λυκούργου. Εκεί, ήταν η έδρα της εταιρείας του Χαρίλαου Κωνσταντίνου ο οποίο χάρισε το όνομα Sante στο πύρινο πακέτο - η ρίζα του Sante προέρχεται από τη λατινική λέξη sanitas που σημαίνει υγεία!

Η φλογερή ξανθιά

Η κασετίνα είχε το χρώμα του πάθους, το κόκκινο, και ένας ζωγράφος κλήθηκε να δώσει ζωή σε αυτό φιλοτεχνώντας το πρόσωπο μιας εξίσου εντυπωσιακής γυναίκας που άθελά της προκάλεσε σούσουρο στην πόλη για το ποια να ήταν άραγε η κοπέλα που προκαλούσε σε όσους την έβλεπαν μια ακατανίκητη έλξη. Το μυστικό αποκαλύφθηκε και το πορτραίτο απέκτησε σώμα, ψυχή και όνομα: Ζωζώ Νταλμάς, διάσημη ηθοποιός, χορεύτρια και ντίβα της οπερέτας.
Η βιογραφία της κρύβει ένα μυστήριο. Άλλοι λένε ότι γεννήθηκε μεταξύ 1900 και 1905 και πως το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή Σταυρίδη. Η Ζωή που έγινε Ζωζώ, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και δεύτερη πατρίδα της ήταν η Θεσσαλονίκη στην οποία εγκαταστάθηκε όταν ήταν περίπου 10 χρονών. Τα παιδικά και νεανικά της χρόνια, τα πέρασε στις προσφυγικές γειτονιές του Ιπποδρομίου ενώ δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με τον πατέρα της.
Από νωρίς ανακάλυψε την καλλιτεχνική της φύση την οποία καλλιέργησε σπουδάζοντας στην συμπρωτεύουσα πιάνο, τραγούδι και χορό και μετά, επανέλαβε της ίδιες σπουδές στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο. Παρθενική της εμφάνιση ήταν ως χορεύτρια με τον Θίασο Ένκελ («Πριγκίπισσα της Τσάρντας») κι αμέσως μετά κατέβηκε στην Αθήνα, με τον ίδιο θίασο και το ίδιο έργο.
Το υποκριτικό της ταλέντο το ξεδίπλωσε πρώτη φορά στην οπερέτα «Ανοιξιάτικο αεράκι» και το 1923 σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη «Φρασκουίτα» του Λέχαρ (Θέατρο «Παπαϊωάννου»). Ως θιασάρχης, εμφανίστηκε στα Θέατρα: «Απόλλων», «Μοντιάλ», «Μακέδου», «Ιντεάλ», «Αλάμπρα» «Κεντρικόν», «Λαού», κ.ά. Έδωσε επίσης παραστάσεις στο Θέατρο «Ζωζώς» (που λειτουργούσε στην πλατεία Κυψέλης, φέροντας το όνομά της). Μεγάλη επιτυχία της υπήρξε η «Μπαγιαντέρα» του Κάλμαν, όπως και το «Κοκτέιλ» του Ρ. Μπενάτσκυ (το 1933 στο «Κεντρικόν»).
Στα χρόνια της καριέρας της, έδωσε πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ χορού και τραγουδιού με διεθνές πρόγραμμα. Έκανε επίσης άπειρες περιοδείες, ψυχαγωγώντας τους απόδημους Έλληνες, μα και το αλλόγλωσσο κοινό. Έπαιξε και στον κινηματογράφο: 7 ταινίες στην Τουρκία (σε παραγωγή «Ιπέκ Φιλμ») και ορισμένες στο Παρίσι («Η καρδιά μου κτυπά», κ.λπ.) επίσης στην Ελλάδα: «Έρως και Κύματα» (1927), «Δις Δικηγόρος» (1933), κ.λπ.

Ο έρωτας με τον Ατατούρκ

Ως ντίβα της εποχής της, η Ζωζώ Νταλμάς ζούσε τη ζωή της μακριά από καθωσπρεπισμούς. Χαρακτηριστικό της ασυγκράτητης φύσης της είναι και η φράση που εκστόμισε:
«Έζησα τα πάντα, έκανα τα πάντα, δεν είχα φραγμούς, ήμουν ελεύθερη. Μεγάλες λέξεις, πόζες, ξελιγώματα, ε; Αλλά ησυχάστε, δεν πρόκειται για τέτοιο πράγμα. Νομίζετε πως μία καλλιτέχνις της δικής μου ιδιοσυγκρασίας, μποέμισσα από κούνια και αδιόρθωτη αναρχική που δεν μπορεί να ανεχθεί ρέγουλες, ετικέτες και δεσμούς σκλαβιάς, δεν έχει καμία φιλοσοφική αρχή; Ε, λοιπόν εγώ έχω μία. Η ζωή δεν έχει καμία απολύτως αξία όταν δεν μοιάζει με ρομάντζο».
Από τους εραστές που τσαλάκωσαν τα σεντόνια της, ήταν και ο Κεμάλ Ατατούρκ! Η γνωριμία τους έγινε σε ένα νυχτερινό μαγαζί που χόρευε η Ζωζώ. Όταν τελείωσε τον χορό την κάλεσε στο τραπέζι του και στην συνέχεια πέρασαν τη νύχτα μαζί. Στις 6.30 το επόμενο πρωί, ο Κεμάλ έφυγε, έδωσε εντολή στο υπηρετικό προσωπικό, όταν εκείνη ξυπνήσει να την περιποιηθούν ενώ της άφησε κι ένα χαρτονόμισμα χιλίων λιρών στο κομοδίνο «διά τις καλές της υπηρεσίες».
Προσβεβλημένη από την κίνηση αυτή, πήρε το χαρτονόμισμα στα χέρια της για να το σκίσει, αλλά βλέποντας πάνω σε αυτό τυπωμένο το πρόσωπο του Κεμάλ αποφάσισε να… δράσει διαφορετικά. Πήρε ένα ψαλίδι και έκοψε προσεχτικά το κομμάτι που ήταν η εικόνα του. Το υπόλοιπο κομμάτι με την τρύπα στη μέση το άφησε στη θέση του μαζί με ένα σημείωμα που έγραφε: «Από αυτό που μου αφήσατε πήρα μόνο αυτό που μου χρειαζόταν. Το υπόλοιπο σας το επιστρέφω γιατί μου είναι εντελώς άχρηστο».
Ο Κεμάλ συγκλονίστηκε από την κίνησή της και το ίδιο βράδυ της έστειλε στο θέατρο λουλούδια κι ένα πανάκριβο κόσμημα. Η Ζωζώ τα γύρισε πίσω. Το άλλο βράδυ τα ίδια, μέχρι που τελικά η Ελληνίδα ντίβα... υπέκυψε στο αδιάκοπο φλερτ του Τούρκου ηγέτη και οι δυο τους ξεκίνησαν ένα δεσμό ο οποίος κράτησε πολλά χρόνια, έως και λίγο πριν από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ.
Ο έρωτας αυτός, ωστόσο, σε συνδυασμό με κάποιες (αρκετές είναι η αλήθεια) επισκέψεις που έκανε η Ζωζώ στον Ελευθέριο Βενιζέλο (οι οποίες συνέπιπταν με την επιστροφή της από τα ταξίδια της στην Τουρκία) ήταν αρκετά ώστε να φουντώσουν οι φήμες πως η ντίβα κρατούσε με επιτυχία και τον... παράλληλο ρόλο της κατασκόπου!
Ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο. Η ίδια η Ζωζώ, ωστόσο, σε μία συνέντευξή της φρόντισε να δώσει τροφή στα σενάρια. «Κατάσκοπος δεν ήμουνα, Ελληνίδα ήμουνα… Και τα διαμάντια και τα χρυσαφικά που με γέμισαν Αιγύπτιοι πρίγκιπες και Τούρκοι πασάδες, στην οικογένειά μου και σε φτωχά κορίτσια τα μοίρασα», είχε πει.

Τα βασανιστήρια και το άδοξο φινάλε

Η καλή ζωή ξεθώριασε και η Ζωζώ Νταλμάς έμελλε να ζήσει τραγικές στιγμές στα χέρια των Ναζί. Βασανίστηκε στα υπόγεια της Γκεστάμπο επειδή δεν κατέδωσε συναδέλφους της που ήταν στην αντίσταση. Αποτέλεσμα των βασανιστηρίων ήταν να χάσει το τεσσάρων μηνών μωρό που είχε στην κοιλιά της.
Η αυλαία της ζωής της έπεσε στις 2 Αυγούστου 1988. Το τέλος της ζωής της τη βρήκε να ζει σε ένα δυάρι στους Αμπελόκηπους, όπου της πήγαιναν φαγητό οι γείτονες και κάποιοι άνθρωποι του θεάτρου. Τα ένσημα που είχε μαζέψει δεν ήταν αρκετά για να βγάλει τη σύνταξη με αποτέλεσμα να πεθάνει μόνη και χωρίς πόρους. Άλλη εκδοχή αναφέρει ότι πέθανε μόνη σε ένα οίκο ευγηρίας και πως πώς τα έξοδα για την κηδεία της τα ανέλαβε ένας παλιός χορευτής και θαυμαστής της. «Άναψε ένα κεράκι στην Παναγία για να ξεκουραστώ», φέρεται να είπε πριν σβήσει για πάντα.

Δύο γυναίκες νοσηλεύονται με κατάγματα μετά από το ερωτικό τρίο

Δύο γυναίκες από τη Γερμανία βρέθηκαν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με σπασμένα κόκαλα.

Όλα ξεκίνησαν από το μπαλκόνι όπου μάλλον εκτυλίχθηκαν οι ερωτικές περιπτύξεις των δύο γυναικών με έναν άντρα στην περιοχή Bad Breisig.

Φτάνοντας στην κορύφωση η μία από τις δύο γυναίκες -άγνωστο πώς- έπεσε από το μπαλκόνι με αποτέλεσμα να σπάσει τα πόδια της. Την ίδια τύχη όμως είχε και η δεύτερη κοπέλα η οποία τρέχοντας να βοηθήσει τη φίλη της γλίστρησε στη σκάλα σπάζοντας κι εκείνη τον αυχένα και τα χέρια της. 

Οι γιατροί έφτασαν αμέσως στο διαμέρισμα προκειμένου να προσφέρουν τη βοήθειά τους ενώ ο άντρας της παρέας κλήθηκε να εξηγήσει πώς συνέβη το περιστατικό.

40 ΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !!! Πάτρα: Εξηγήσεις από τον χειρουργό που «χαράκωσε» 50χρονο ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για το αιματηρό επεισόδιο σε ιδιωτική κλινική της Πάτρας με πρωταγωνιστή έναν χειρουργό ιατρό και τον σύζυγο  ασθενούς του, καταγόμενο από την Δυτική Αχαΐα.
Μετά τη μήνυση που υποεβλήθη από το θύμα της επίθεσης, ο Ιατρικός Σύλλογος κάλεσε για εξηγήσεις τον χειρουργό στην προ ημερών συνεδρίαση του Δ.Σ. Ο ιατρός ζήτησε από το Δ.Σ. να του προσκομιστεί η καταγγελία που έχει γίνει για να «ελεγχθεί» πειθαρχικά!
Ετσι, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου, του απέστειλε την απόφασή του για έγγραφη παροχή εξηγήσεων μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών.
Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να ριχθεί φως στην υπόθεση και να απαγγελθούν κατηγορίες.
Το θύμα της επίθεσης παραμένει σε τραγική κατάσταση, καθώς χρειάστηκε να του γίνουν 40 ράμματα μετά την επίθεση με το σπασμένο ποτήρι.
Το χρονικό της υπόθεσης
Ο 50χρονος, από την Δυτική Αχαϊα, δέχθηκε επίθεση από γιατρό σε ιδιωτική κλινική, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού. Ο άνδρας κατέληξε στο Νοσοκομείο με 40 συνολικά ράμματα! Ο άνδρας κατηγόρησε τον γιατρό που ενώ προ μηνών του είχε πει πως θα έκανε αφαίρεση χολής από την σύζυγό του… δεν την έκανε, όπως απεδείχθη από άλλον γιατρό. Εστω και αν του είχε πάρει 5.000 ευρώ για την επέμβαση.
Όταν το έμαθαν από άλλον γιατρό ζήτησαν ραντεβού για να λάβουν εξηγήσεις.
Με έκπληξη διαπίστωσαν πως άπαντες τους έλεγαν πως… δεν είχε γίνει ολική αφαίρεση χολής, αλλά κάποιου άλλου είδους επεμβάσεις, και γενικότερα «τους μπέρδευαν» με επιστημονικούς όρους.
Τότε ο 50χρονος πλησίασε τον χειρουργό και του ζήτησε ξεκάθαρες κουβέντες: «Γιατρέ σε πλήρωσα για να αφαιρέσεις την χολή. 4.000 ευρώ σου έδωσα και άλλα 1000 στον άλλον» του είπε υψώνοντας τον τόνο της φωνής του.
Ο γιατρός που τον χτύπησε… το έβαλε στα πόδια, ούτε καν στάθηκε στον χώρο για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Σε αντίθεση με άλλους γιατρούς της κλινικής που φρόντισαν κάπως τις πληγές του μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο.
Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και αμέσως υπεβλήθη σε επέμβαση για τις πληγές του. Εγιναν 30 εξωτερικά και 10 εσωτερικά ράμματα, πονούσε αφόρητα, ενώ απαιτήθηκε και η νοσηλεία του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου για δύο ημέρες.
Μηνύσεις έγιναν και από τις δύο πλευρές.

πηγή

Πάτρα: Τραυματισμός-Σοκ 85χρονου – Τον κάρφωσε κριάρι στο λαιμό

Στο νοσοκομείο ο ηλικιωμένος

Ενα απίστευτο περιστατικό τραυματισμού ηλικιωμένου σημειώθηκε στις 10.00 περίπου σήμερα το πρωί στην περιοχή της Παραλίας Πατρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, επί της οδού 25ης Μαρτίου, ένας 85χρονος, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, χτυπήθηκε δυνατά από ένα κριάρι, το οποίο κάρφωσε τα κέρατά του στον λαιμό του, με αποτέλεσμα να του προκληθεί ακατάσχετη αιμορραγία.
Στο σημείο έσπευσα Μονάδα του ΕΚΑΒ, η οποία παρέλαβε τον τραυματισμένο ηλικιωμένο και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

Ο Αλέξης «με αριστερό πρόσημο»… μοίρασε τη φτώχεια!

Η κυβερνητική νομενκλατούρα, Κεντροεπίτροποι, υπουργοί και βουλευτές, συνεδρίασε στο Μέγαρο Μουσικής, σε μια επίδειξη σημειολογικής εξουσιαστικής υστεροβουλίας.
Μετά την πρόσφατη διαπίστωση του πρωθυπουργού, ότι βλέπει στην κοινωνία «χαμογελαστούς ανθρώπους», (δεύτερη αξιομνημόνευτη διαπίστωση μετά από εκείνη ότι έβλεπε τους δρόμους γεμάτους αυτοκίνητα κατά την έξοδο του Πάσχα), θα περίμενε κανείς ότι οι σύντροφοι που τον άκουγαν, θα ήταν γελαστοί και ενθουσιώδεις, με τα τόσα επιτεύγματα που απαρίθμησε στα δυόμισι χρόνια κυβερνητικής θητείας (Μιλούσε για τη  διετία αλλά κατά την ομιλία του παρεισέφρησε και το «η εντιμότητα και η αποφασιστικότητα» που επέδειξε η κυβέρνηση κατά το πρώτο εξάμηνο του 15).
Φευ, προβληματισμένο το ακροατήριο, ελάχιστα, ανόρεχτα, σχεδόν τυπικά και διεκπεραιωτικά τον χειροκρότησε. Διεκπεραιωτικός ήταν και ο ίδιος στην ομιλία του, τουλάχιστον αυτό σηματοδοτούσε η σύνολη παρουσία του. Χωρίς τον συνήθη στόμφο, ακόμη  και όταν επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως ο Μητσοτάκης επιδιώκει τον ταξικό διχασμό της κοινωνία.
Σε αυτό το τμήμα της ομιλίας υπήρξε και η πλέον σουρεαλιστική στιγμή κριτικής: Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι βρίσκεται διαρκώς…
σε μανιασμένη στάση και σε αντιπολιτευτικό αμόκ (προφανώς οι ΝΔτες έχουν στα σπίτια τους τις κρεμάλες, αλλά από σεμνότητα τις κρύβουν, βρίζουν τον πρωθυπουργό ως Νενέκο, γερμανοτσολιά και προδότη, αφού υπέγραψε τα χειρότερα από ό,τι υπέγραψαν οι ίδιοι  – «έδωσαν στους δανειστές περισσότερα από ότι ο Σαμαράς», σύμφωνα με τα ηχογραφημένα του Γιάνη – αλλά μάλλον… είναι εγγαστρίμυθοι και δεν  τους ακούμε όταν τα εκφράζουν)!
Βέβαια εσεμνύνθη να παραδεχτεί ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σκληρή αντιπολίτευση, αλλά την έκανε προτρέποντας την τότε  κυβέρνηση να αντισταθεί σθεναρά στους εταίρους και δανειστές μας. Η διαφορά, κατά τον πρωθυπουργό, είναι ότι η  νυν αντιπολίτευση  ζητεί από τους εταίρους και δανειστές να αντισταθούν την ελληνική κυβέρνηση (έτσι ελύθη το μυστήριο ποιος υποχρέωσε την κυβέρνηση να υπογράψει χειρότερο μνημόνιο, να μας  βάλει στην πλάτη άλλα 100 δις, να δώσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, και να υπογράψει μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου με προβολή το 19 και το 20).  
Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε και το μελλοντικό δίλημμα του 2019, χρόνου εκλογών κατ΄αυτόν, για  ποιος θα διαχειριστεί  την μεταμνημονιακή Ελλάδα. Η Αριστερά με το προοδευτικό πρόσημο ή η νεοφιλελεύθερη ΝΔ που στοχεύει στην κοινωνική ισοπέδωση; (στα τμήματα εκείνα που δεν έχει προλάβει να ισοπεδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς ). Φυσικά το δίλημμα προϋποθέτει ότι σε δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμένει ηγετική δύναμη στον πολιτικό χώρο αριστερόθεν του Κέντρου. Ίδωμεν.
Όσο για το όραμά του για το μέλλον, είναι μια Ελλάδα δίκαιη προοδευτική, έξω από τα μνημόνια (!), μια Ελλάδα που θα έχει κερδίσει τη μάχη, περιορίζοντας την ανεργία σε ευρωπαϊκά επίπεδα με γερό σύστημα υγείας, με νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που το σχολείο δεν θα είναι εξεταστικός προθάλαμος. Ωραία αυτά, μας τα είπαν και άλλοι.
Αυτό ωστόσο που προβληματίζει τον ακροατή, είναι οι θεσμικές αλλαγές που φέρνει,  με στόχο «μια Ελλάδα με περισσότερη δημοκρατία και σε ό,τι αφορά τον τρόπο εκλογής, τόσο για το κοινοβούλιο, όσο και για την τοπική αυτοδιοίκηση» (δηλαδή η απλή αναλογική που είναι προείκασμα συνεχών εκλογών και επερχόμενης ακυβερνησίας).
Προβληματίζει επίσης η νέα επίθεση στη Δικαιοσύνη, που  την οραματίζεται ότι θα είναι «ανεξάρτητη, που δεν θα λαμβάνει αποφάσεις υπέρ των εργοδοτών, που δεν θα αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι έμποροι ναρκωτικών και όσοι διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα». Ίσως στο μέλλον να κατανοήσουμε γιατί αυτή επιθετική στάση απέναντι στο «θεσμικό εμπόδιο» της Δικαιοσύνης – τι προσπαθεί να πετύχει ή και να αποφύγει...
Φυσικά αναφέρθηκε και στην ανεργία (που τη νικάει σταδιακά και αποφασιστικά), στην Υγεία ανακοινώνοντας την επόμενη εβδομάδα διαγραφή των βεβαιωμένων χρεών ανασφάλιστων συμπολιτών μας από το 2015, εξήγγειλε  το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία, που έρχεται τη επόμενη εβδομάδα, αλλά ως είθισται δεν έκανε την παραμικρή αυτοκριτική για το φρικώδες κώμα στο οποίο βρίσκεται η Υγεία, και άλλα, όσα ένα κυβερνητικός απολογισμός πρέπει να περιλαμβάνει.
Είχαμε γράψει τις προάλλες ότι ο κ. Τσίπρας μόνο όταν καταγγέλλει «λάμπει». Χθες ήταν σε φάση απολογισμού, ακόμη και οι καταγγελίες περί κοινωνικής ισοπέδωσης από τη ΝΔ, φάνταζαν εκτός κλίματος, με τόση κοινωνική ισοπέδωση που έχει ήδη επιφέρει και το κόμματου. Εξ αυτού η ομιλία του δεν ενέπνεε –γιατί με τόσα ατυχή πεπραγμένα δεν μπορούσε να είναι εμπνευσμένη.
Έχει ήδη το δικό του μερίδιό στην κοινωνική ισοπέδωση. 
Τώρα απλώς κομπορρημονεί «με αριστερό πρόσημο»,  μοιράζοντας τη φτώχεια.
 
 
 
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

Νέες αποκαλύψεις για τη σπείρα που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα - Το σχέδιο με τον "ντελιβερά"


- Ανάμεσα στα θύματά τους είναι και δύο γνωστοί επιχειρηματίες - Ο ένας εφοπλιστής
- Μέλος της σπείρας έκανε τον "ντελιβερά" σε περιοχές των Νοτίων προαστίων
- Έτσι κατάφερνε να κάνει αννόχλητος "έρευνα" για πολυτελή αυτοκίνητα στις γειτονιές χωρίς να κινεί υποψίες
- Οι κωδικοί που χρησιμοποιούσαν μεταξύ τους τα μέλη της σπείρας
 
Σπείρα η οποία είχε μετατραπεί σε φόβο και τρόμο για ευκατάστατους και γνωστούς Αθηναίους που έχουν πολυτελή αυτοκίνητα, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής έπειτα από πολύμηνες έρευνες.
Ανάμεσα στα θύματα της σπείρας που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα, είναι δυο πασίγνωστοι Έλληνες επιχειρηματίες -ο ένας εφοπλιστής- οι οποίοι είδαν τα οχήματα τους να κάνουν φτερά από την μια στιγμή στην άλλη.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του αναπληρωτή Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής, Γεωργίου Καστάνη, συνελήφθησαν συνολικά 9 άτομα, 8 Έλληνες κι ένας Αλβανός, ηλικίας από 20 έως και 36 ετών, ενώ διαπιστώθηκαν οι κλοπές 11 αυτοκίνητων, όλα μάρκας “RANGE ROVER” και BMW της σειράς “Χ”. Η σπείρα είχε απόλυτη τεχνογνωσία κλοπής πολυτελών οχημάτων με εξελιγμένα μηχανήματα, καθώς είχε στην κατοχή της πρωτότυπο λογισμικό απενεργοποίησης συστημάτων ασφαλείας, που είχε αγοραστεί από την Βουλγαρία, έναντι του ποσού των 2.600 ευρώ.
Τα μέλη της σπείρας είχαν συγκεκριμένους ρόλους ο καθένας, όπως ο κλέφτης, ο πλαστογράφος, ο τσιλιαδόρος και ο άνθρωπος που έβρισκε τα αυτοκίνητα που θα κλέψουν. Οι κακοποιοί είχαν έναν ιδιαίτερο ευρηματικό τρόπο προκειμένου να εντοπίζουν πολυτελή αυτοκίνητα χωρίς να κινούν τις υποψίες της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, ο άνθρωπος που είχε το ρόλο εντοπισμού των πολυτελών οχημάτων, μέσω αγγελιών έπιανε δουλειά ως “ντιλιβεράς” σε καταστήματα διανομής φαγητού στις περιοχές της Βούλας, της Βάρκιζας και της Γλυφάδας. Με το τρόπο αυτό γυρνούσε στις οδούς των συγκεκριμένων περιοχών συνδυάζοντας το “τερπνόν μετά του ωφελίμου”, καθώς δεν κινούσε υποψίες ως “ντιλιβεράς” και παράλληλα έκανε την δουλειά του για την συμμορία.
Μάλιστα είχαν και κωδικές ονομασίες, όσον αφορά στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες όπως: “Κοπέλα” το κλεμμένο όχημα, “πάμε για καφέ” πάμε για κλοπή δηλαδή και “όπισθεν” η επιστροφή κλεμμένου οχήματος έναντι αμοιβής,
Όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, οι κακοποιοί είχαν κλέψει δυο πολυτελή αυτοκίνητα από Έλληνες επιχειρηματίες και μάλιστα πασίγνωστους στο ευρύ κοινό.
Στη μια περίπτωση μάλιστα οι άνδρες της προσωπικής φρουράς του επιχειρηματία, κατάφεραν άμεσα να εντοπίσουν το κλεμμένο όχημα μέσω συσκευής εντοπισμού που είχαν οι ίδιοι τοποθετήσει, πέραν του συστήματος που διέθετε το ίδιο το όχημα μέσω της εργοστασιακής κατασκευής. Οι κακοποιοί είχαν απενεργοποιήσει το σύστημα εντοπισμού που είχε το εργοστασιακό μοντέλο, όχι όμως και την συσκευή εντοπισμού που είχε τοποθετηθεί από τους φρουρούς του επιχειρηματία. Έτσι μέσα σε διάστημα δυο ωρών εντοπίστηκε το αυτοκίνητο σταθμευμένο και με κουκούλα, σε δρόμο της Ν. Φιλαδέλφειας.
Χλιδάτη ζωή
Μόνο από τις 11 περιπτώσεις που έχει διαπιστώσει ερευνητικά η Ασφάλεια Αττικής, η σπείρα είχε αποκομίσει ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ. Άλλωστε και όπως αποδείχθηκε, οι κακοποιοί έκαναν πολυτελή ζωή με νυχτερινές διασκεδάσεις, πολυτελείς διακοπές στα νησιά του Αιγαίου αλλά και αγορές “Τζετ σκι” που άλλωστε ήταν το αγαπημένο τους χόμπι.
Πλην του κακοποιού που εργαζόταν ως “ντιλιβεράς” και βέβαια όχι για βιοποριστικούς λόγους, όλοι οι υπόλοιποι δεν είχαν εργαστεί ποτέ, καθώς η κύρια ασχολία τους ήταν οι κλοπές πολυτελών οχημάτων και η μεταπώληση τους με πλαστογραφημένα στοιχεία, ακόμα και στο εξωτερικό.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

newsit.gr

ΦΩΤΟ - Το… δώρο του Μητσοτάκη για τα γενέθλια Τσίπρα

Τα 43 του χρόνια έκλεισε χθές ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να του κάνει ένα… συμβολικό δώρο!
Σε συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε ότι ο Πρωθυπουργός είχε γενέθλια. 
Ο κ. Μητσοτάκης του ευχήθηκε «Χρόνια πολλά» και έπειτα κλήθηκε να απαντήσει τι δώρο θα του έκανε για τα γενέθλιά του.
Για τα σημερινά του γενέθλια σκέφτεται να του στείλει για δώρο μια κορνίζα με τη γελοιογραφία του Αρκά που, όπως σημείωσε, γράφει: «είμαι ψεύτης αλλά ορκίζομαι ότι δεν είμαι κλέφτης, με πιστεύετε;».

Eχει …απογειωθεί το επάγγελμα - Η δημοσιογραφία στα …καλύτερα της. !

ΟΙ βρισιές είναι καθημερινό συστατικό της …δημοσιογραφίας στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια.
 Με οποιαδήποτε αφορμή και χωρίς αιτία πολλές φορές. Και από κοντά έχουμε και τις ψεύτικες ειδήσεις τις οποίες τις λένε αγγλιστί fake news για να ακούγεται σαν κάτι το εξωτικό η ξευτίλα. 
Έχουμε τώρα όμως και νέο θέμα.
 Τι κι αν είναι ψεύτικη η είδηση, πρέπει να την πούμε. Και το παραδέχονται μάλιστα ότι αν και ψεύτικη την λένε την «είδηση». 
Η δημοσιογραφία στα …καλύτερα της.

Έκρηξη χρεών προς τα Ταμεία: Εκτός ρύθμισης των 100 δόσεων δύο στους τρεις

Η έκθεση του δεύτερου τριμήνου 2017 που δημοσίευσε χθες το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) είναι ενδεικτική της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η αγορά αλλά και ενός φαινομένου που δεν ξεκίνησε κατά την κρίση –από το σύνολο των οφειλών μόνο το 18,68% ή 4,35 δισ. ευρώ δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να μην καταβάλλουν εισφορές από το 2010 και μετά– και το οποίο δύσκολα θα περιοριστεί εν μέσω αυτής.
Αδυναμία άντλησης νέων εσόδων από τις υπάρχουσες ρυθμίσεις οφειλών καθώς και κόπωση των μέχρι πρότινος συνεπών ασφαλισμένων, κυρίως λόγω των υπέρογκων αυξήσεων εισφορών και φόρων, καταδεικνύει η νέα αύξηση, κατά 827.180.068 ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ταμεία, που εκτόξευσαν τα συνολικά χρέη σε 23,3 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά, τα στοιχεία δείχνουν ότι μέσα σε ένα τρίμηνο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν συσσωρευθεί στο ΚΕΑΟ αυξήθηκαν κατά 827,1 εκατ. ευρώ, φθάνοντας έτσι τα 23,3 δισ. ευρώ. Από αυτά, περίπου 30 εκατ. ευρώ αφορούν νέα χρέη που δημιουργήθηκαν εντός του 2017. Συνολικά, 533,7 εκατ. ευρώ αφορούν αύξηση στις κύριες οφειλές και τα 293,4 ευρώ προήλθαν από αυξήσεις στα πρόσθετα τέλη. Μάλιστα, το ΚΕΑΟ ενέταξε για πρώτη φορά, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, 205.980 οφειλέτες που βρίσκονταν στα μητρώα των Ταμείων, με συνολικές οφειλές ύψους 473,4 εκατ. ευρώ.

Η έκθεση δείχνει επίσης και την αποτυχία των μαζικών ρυθμίσεων οφειλών, όπως αυτές εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι από τους συνολικά 203.724 οφειλέτες που εντάχθηκαν σε κάποια από τις ρυθμίσεις, στο τέλος Ιουνίου μόλις οι 57.217 συνέχιζαν να τις εξυπηρετούν, καταβάλλοντας δόσεις και τρέχουσες εισφορές, ακόμη κι αν οι δόσεις ήταν πολύ χαμηλές. Βάσει των στατιστικών στοιχείων, από τις 42.979 οφειλέτες που συνολικά έχασαν την πιο πρόσφατη και πιο ευνοϊκή ρύθμιση της «νέας αρχής» που έγινε γνωστή ως η ρύθμιση των 100 δόσεων (ν.4321/2015), το 68% είχε δόση από 50 έως 300 ευρώ τον μήνα. Συνολικά, από τους 77.227 οφειλέτες που εντάχθηκαν με οφειλές 3,2 δισ. ευρώ, απεντάχθηκαν τα 2/3.

Μάλιστα, υπό τον φόβο των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και της ενεργοποίησης των υπόλοιπων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, κάποιοι από αυτούς, 7.152 έχουν επανενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Συνολικά, σε ρύθμιση παραμένουν μόλις 1,8 δισ. ευρώ. Ετσι εξηγείται άλλωστε και η σχετικά χαμηλή εισπραξιμότητα του ΚΕΑΟ. Μόνο κατά το β΄ τρίμηνο του 2017 εισπράχθηκαν 223,6 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 60% ή 134.515.081 ευρώ προήλθε από ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι εισπράξεις

Το ΚΕΑΟ από την αρχή του έτους κατάφερε να εισπράξει 436,2 εκατ. ευρώ. Μόνο το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς απέστειλε 14.830 ατομικές ειδοποιήσεις, ενώ συνολικά από την έναρξη λειτουργίας του, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2013 έχει αποστείλει 594.261 αντίστοιχες ειδοποιήσεις σε οφειλέτες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς την κοινωνική ασφάλιση.

Από τα στοιχεία του Κέντρου καθίσταται σαφές ότι ένα μεγάλο μέρος του συνολικού χρέους προς τα Ταμεία (περίπου 28%) έχει συγκεντρωθεί σε έναν ελάχιστο αριθμό μεγαλοοφειλετών που χρωστούν πάνω από 1 εκατ. ευρώ ο καθένας. Επίσης, ένας πολύ μεγάλος αριθμός οφειλετών (74% του συνόλου) έχει χρέη που δεν υπερβαίνουν τις 15.000 ευρώ ο καθένας.

Με στόχο την κατηγοριοποίηση των οφειλετών, ενόψει και της έναρξης διαδικασίας εξωδικαστικού μηχανισμού, το ΚΕΑΟ αξιολογεί οφειλές που δεν θεωρούνται άμεσα εισπράξιμες και προέρχονται από οφειλέτες που εμφανίζονται στο μητρώο να είναι σε οριστική διακοπή, πτώχευση ή εκκαθάριση καθώς και από αυτούς με οφειλές μέχρι το 2003.
 


Καθημερινή

Αιματηρή ληστεία με πυροβολισμούς σε κάβα στη Σαλαμίνα

Ληστής πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι τον ιδιοκτήτη του καταστήματος

Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε κάβα στη Σαλαμίνα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις 7 το απόγευμα δύο άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους εισήλθαν στο κατάστημα στην οδό Σαλαμίνας 123 και ζήτησαν από τον 59χρονο ιδιοκτήτη χρήματα. Αυτός αντιστάθηκε και τότε ο ένας εκ των δραστών τον πυροβόλησε στο πόδι.
Οι δράστες αφού απέσπασαν άγνωστό ποσό χρημάτων από το κατάστημα διέφυγαν ενώ ο 59χρονος μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Σαλαμίνας όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Σοκ στη Δραπετσώνα: Μοτοσικλετιστής δέχτηκε αδέσποτα σκάγια στο κεφάλι

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο 46χρονος μοτοσικλετιστής, ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ κινούνταν στην περιφερειακή οδό της Δραπετσώνας προς Πειραιά δέχθηκε αδέσποτα σκάγια από κυνηγετικό όπλο.
Ο 46χρονος άνδρας που έπεσε από τη μοτοσικλέτα και σύρθηκε στο δρόμο έγινε αντιληπτός από διερχόμενους οδηγούς που ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ.
Άλλο ένα περιστατικό με σοβαρό τραυματισμό ανθρώπου από αδέσποτη σφαίρα αυτή τη φορά με θύμα μοτοσικλετιστή που κινούνταν στην περιοχή της Δραπετσώνας. Ο 46χρονος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και σύρθηκε στο οδόστρωμα πριν γίνει αντιληπτός από διερχόμενους οδηγούς που ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο άνδρας μεταφέρθηκε αρχικά στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πέρα από τα κατάγματα έφερε και τραύμα από σφαίρα σε σημείο πίσω από το αυτί του
Ο 46χρονος δικυκλιστής μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, όπου και υποβλήθηκε σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης της σφαίρας και πλέον νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση αλλά εκτός κινδύνου.
Έρευνα για το περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης 27/7 διεξάγει η ασφάλεια Πειραιά.

Ασύλληπτο σκηνικό σε εργασιακούς χώρους με «πελάτες» …πράκτορες

Εμπορικές αλυσίδες νοικιάζουν…υπαλλήλους για να παρακολουθούν τους υπαλλήλους τους

Καταστάσεις οι οποίες κινούνται ακόμα και έξω από τη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα μέσα στους χώρους ορισμένων εκ των εμπορικών αλυσίδων που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα , με σκοπό την παρακολούθηση του προσωπικού τους και την γενικότερη λειτουργία του καταστήματος.
Οι εργοδοσίες στην προσπάθειά τους να  έχουν σε απόλυτο έλεγχο το προσωπικό, εκτός από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης , το τελευταίο διάστημα καταφεύγουν και στη μέθοδο πρόσληψης εξωτερικών συνεργατών οι οποίοι παίζουν το ρόλο του πληροφοριοδότη.
Συνήθως η συμφωνία κλείνεται με κάποια από τις εταιρείες διανομής και διακίνησης έντυπου υλικού και αυτή περιλαμβάνει την διάθεση από τις συγκεκριμένες εταιρεία διαφορετικών ατόμων, τα οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη διάρκεια της ημέρας εμφανίζονται ως πελάτες στο κατάστημα και κάνοντας «αγορές» τσεκάρουν τον τρόπο και βαθμό εξυπηρέτησης, την ταχύτητα του εργαζόμενου αλλά πολύ περισσότερο προχωρούν εσκεμμένα σε ενέργειες όπως  αυτή της φθοράς προϊόντων, τα οποία λίγο νωρίτερα είχαν αγοράσει  ή έδειξαν δήθεν ενδιαφέρον για ν’ αγοράσουν,  προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι εργαζόμενοι θα διασφαλίσουν τα συμφέροντα της επιχείρησης.
Η όλη διαδικασία γίνεται με τον κωδικό «mystering» και περιστατικά εντεταλμένης παρακολούθησης εργαζομένων σε αλυσίδες που λειτουργούν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα από πληρωμένους πελάτες έχουν καταγραφεί επίσημα και γι’ αυτά έχουν λάβει γνώση οι διοικήσεις συλλόγων και σωματείων των εργαζομένων στην περιοχή αλλά και σε κεντρικό επίπεδο στελέχη της ΓΣΕΕ.
Η αποκάλυψη που κάνει σήμερα το patrastimes.gr έρχεται σε συνέχεια των όσων αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο για το «τσιπάρισμα» εργαζομένων από εταιρείες διακίνησης διαφημιστικών φυλλαδίων στην περιοχή, προκειμένου να ελέγχουν εάν ο εργαζόμενος κινείται συνεχώς ή  κάποιες στιγμές ξεκουράζεται.
Η αποκάλυψη αποτέλεσε την αιτία για να ενεργοποιηθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Αχαΐα και μαζί με άλλους 52 συναδέλφους τους, από όλη την επικράτεια, να καταθέσουν σχετική ερώτηση στη βουλή, ζητώντας να ληφθούν μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα μορφή εργασιακού μεσαίωνα  και να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων στις συγκεκριμένες εταιρίες, οι οποίοι χειμώνα καλοκαίρι, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες είναι υποχρεωμένοι να  δουλεύουν 14 ώρες και να διανύουν ακόμα και 42 χιλιόμετρα την ημέρα.

Δικαστικός και οικονομικός έλεγχος στη Μεγάλη Στοά

...από τα ταμεία της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας, που απαριθμεί 107 μασονικές στοές ανά την Ελλάδα και καταγράφει 3.418 μέλη, υπεξαιρέθηκε ποσό κάτι λιγότερο από δυο εκατομμύρια ευρώ

Στενεύει ο δικαστικός κλοιός γύρο από την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος. Η μια μετά την άλλη οι δικαστικές αποφάσεις ανοίγουν όλο και περισσότερο την πόρτα της κτιρίου της οδού Αχαρνών. Τώρα διορίστηκαν με δικαστική απόφαση δύο πραγματογνώμονες για να διεξάγουν οικονομικό -και όχι μόνο- έλεγχο από το 2006 έως σήμερα.

Οι δικαστές του Πρωτοδικείου αναζητούν τώρα τις διαδρομές των υπεξαιρεθέντων χρημάτων, τα πρόσωπα που έδιναν εντολές, τους πραγματικούς αποδέκτες των χρημάτων που λείπουν από τα ταμεία, το τελικό ύψος της «μαύρης τρύπας» των ταμείων, αλλά και όσα διαδραματιζόντουσαν μέσα στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι από τα ταμεία της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας, που απαριθμεί 107 μασονικές στοές ανά την Ελλάδα και καταγράφει 3.418 μέλη, υπεξαιρέθηκε ποσό κάτι λιγότερο από δυο εκατομμύρια ευρώ, με φερόμενους ως πρωταγωνιστές τον λογιστή (έχει αναγνωρίσει ότι ευθύνεται για τμήμα του ελλείμματος) και μια υπάλληλο του Τεκτονισμού της Αχαρνών.

Ήδη από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου με δικαστική απόφαση διορίστηκε προσωρινή διοίκηση στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος. Δηλαδή αποβλήθηκε το παλαιό Διοικητικό Συμβούλιο και διορίστηκε προσωρινό, με 11 τακτικά και 5 αναπληρωματικά μέλη, ενώ προσωρινός, πρόεδρος αναδείχθηκε ο Βασίλειος Κούτσης. Στη συνέχεια, ο κ. Κούτσης και ο δικηγόρος Ηλίας Κοντογιάννης, οι οποίοι είναι μέλη της στοάς «Μιαούλης» ο πρώτος και της στοάς «Ελευθερία» ο δεύτερος (του Πειραιά είναι οι δύο αυτές στοές), προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και του λογιστή, αλλά και της επίμαχης υπαλλήλου που εμπλέκονται στην δημιουργία της «μαύρη τρύπα».

Οι δύο τέκτονες ζήτησαν από το δικαστήριο τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου από πραγματογνώμονες ορκωτούς ελεγκτές (από το 2006 έως σήμερα) οι οποίοι θα οριστούν από τον υπάρχοντα, για το σκοπό αυτό, ειδικό πίνακα του Πρωτοδικείου Αθηνών. Πράγματι, εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 132/2017 δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) με την οποία διορίστηκαν δύο πραγματογνώμονες για να πραγματοποιήσουν οικονομικό έλεγχο στο κτίριο της οδού Αχαρνών.

Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο παρήγγειλε στους δύο πραγματογνώμονες να διερευνήσουν, όλες τις κινήσεις των βιβλίων εσόδων και εξόδων και των τραπεζικών κ.λπ. λογαριασμών. Ακόμη, να ερευνήσουν: «1) τους ισολογισμούς από το έτος 2006 έως τώρα και τις διαφορές που προκύπτουν από τα στοιχεία που θα ελεγχθούν, 2) τις εκθέσεις των εξελεγκτικών επιτροπών και 3) τα αντίστοιχα πρωτόκολλα παραλαβής των ταμείων από τους αντίστοιχους ταμίες κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους».

Παράλληλα, η δικαστική απόφαση ζητεί από τους δύο ορκωτούς λογιστές «να αποφανθούν με έκθεση τους δεόντως αιτιολογημένη» ως προς «το ακριβές τυχόν υπεξαιρεθέν ποσό από τα ταμεία» για το επίμαχο χρονικό διάστημα, αλλά και «ποιοι εισέπραξαν τα ποσά αυτά και για ποιο σκοπό».
Τέλος, οι πραγματογνώμονες οφείλουν να αναζητήσουν «τυχόν φαινόμενα κακοδιοίκησης - κακοδιαχείρισης και τυχόν διαφθοράς ή και τυχόν οικονομικών ατασθαλιών».

Με το πενάκι του ΚΥΡ


ΦΩΤΟ - ΕΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ !!! Αυτή είναι η σπείρα που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες εννέα ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Τα μέλη της εν λόγω σπείρας, κατηγορούνται ότι έκαναν μεθοδικά και οργανωμένα κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
1. ΚΡΕΜΜΥΔΑ Δημήτριο του Μενελάου και της Ελένης, γεννηθείς στις 3-6-1988 στα Νέα Λιόσια

2. ΣΤΑΜΑΤΗ Αθανάσιο του Άγγελου και της Ιωάννας γεννηθείς στις 5-11-1987 στα Νέα Λιόσια

3. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ Θεόδωρο του Δημητρίου και της Βασιλικής, γεννηθείς στις 8-11-1990 στην Καλαμάτα

4. ΣΑΜΑΡΤΖΗ Στυλιανό του Ιωάννη και της Σοφίας, γεννηθείς στις 21-8-1989 στο Μαρούσι

5. ΚΛΗΤΗΡΙΝΟ Γεώργιο του Φιλίππου και της Φωτεινής, γεννηθείς στις 25-10-1988 στην Αμαλιάδα Ηλείας

6. ΚΡΕΜΜΥΔΑ Αλέξανδρο του Μενελάου και της Ελένης, γεννηθείς στις 28-5-1989 στα Νέα Λιόσια

7. ΤΑΣΣΗ Κωνσταντίνο του Μιχαήλ και της Παρασκευής, γεννηθείς στις 21-6-1989 στο Μαρούσι

8. ΚΡΑΛΛΗ Βασίλειο του Γεωργίου και της Αλεξάνδρας, γεννηθείς στις 3-11-1989 στην Αθήνα


9. (επ.) BUSHKA ή ΜΠΟΥΣΚΑ (ον.) JULIAN ή Ιουλιάν του NIKOLAOS και της LINTA , γεννηθείς στις 23-8-1981 στην Αλβανία


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση, στη διευκόλυνση διερεύνησης της επίδοσης – συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων και της ευχερέστερης ικανοποίησης της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476541, 210-6476606 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου