30.11.19

Η Motor Oil του Βαρδινογιάννη αγόρασε το 100% των μετοχών του Alpha

Στόχος της Motor Oil είναι να γίνει ο Alpha ο πρώτος σταθμός σε τηλεθέαση 

– Αποχωρεί ο Κοντομηνάς από την εταιρεία

Την απόκτηση του 100% των μετοχών του Alpha και την αποχώρηση Κοντομηνά από την εταιρεία θα ανακοινώσει τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Motor Oil.
Στόχος της Motor Oil είναι να εφαρμόσει ένα σχέδιο, ώστε ο Alpha να γίνει ο πρώτος σταθμός από πλευράς τηλεθέασης.


Το σχέδιο αυτό ακολουθεί την επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ που ήδη υλοποιήθηκε στα στούντιο που χρησιμοποιεί ο Alpha.
Οι νέοι ιδιοκτήτες εκτιμούν ότι το προσωπικό του Alpha έχει υψηλό επίπεδο και συνεπώς, θα διατηρήσουν τη δομή του ως έχει.  

Ερωτικές φαντασιώσεις: Πότε «οργιάζει» το μυαλό των γυναικών

Περισσότερες ερωτικές φαντασιώσεις έχουν οι γυναίκες κατά τις γόνιμες μέρες τους σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Lethbridge στον Καναδά και δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior.
Η μελέτη αποκαλύπτει ότι οι σεξουαλικές φαντασιώσεις αυξάνονταν και οδηγούσαν σε μεγαλύτερη ερωτική διέγερση κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών τους. Οι γυναίκες επίσης ανέφεραν υψηλότερο ποσοστό ανδρών στις φαντασιώσεις τους στις γόνιμες μέρες του μήνα.
Οι ερευνητές ζήτησαν από 27 ετεροφυλόφιλες γυναίκες χωρίς σχέση, κυρίως φοιτήτριες, να κρατήσουν ένα ημερολόγιο των φαντασιώσεών τους για ένα μήνα.
Οι συμμετέχουσες στη μελέτη ανέφεραν κατά μέσο όρο 0,77 φαντασιώσεις ανά ημέρα. Τις μέρες της ωορρηξίας όμως παρατηρήθηκε ότι οι φαντασιώσεις ήταν 1,3 ημερησίως.
Οι γυναίκες ανέφεραν επίσης ότι αυτές οι φαντασιώσεις ήταν πιο διεγερτικές συγκριτικά με τις φαντασιώσεις κατά τη διάρκεια των μη γόνιμων ημερών.
Μάλιστα κατά τις μέρες της ωορρηξίας το ποσοστό παρουσίας ανδρών στις φαντασιώσεις των γυναικών έφτασε στο 96% δείχνοντας πως οι ορμόνες της γονιμότητας επηρεάζουν τα σεξουαλικά ενδιαφέροντα των γυναικών.
Οι ερευνητές ζήτησαν επίσης από τις γυναίκες να κοιτάξουν εικόνες αρρενωπών και θηλυπρεπών ανδρών και γυναικών σε τρεις φάσεις του μηνιαίου τους κύκλου, αλλά δεν παρατήρησαν περισσότερο ενδιαφέρον στους αρρενωπούς άνδρες ή στους άνδρες γενικά κατά την περίοδο της ωορρηξίας. Η έλλειψη του ευρήματος πιθανότατα έχει να κάνει περισσότερο με το γεγονός ότι οι ίδιες φωτογραφίες επαναλήφθηκαν σε κάθε περίοδο παρά με κάτι ορμονικό.
«Το μήνυμα της έρευνας είναι πως οι ψυχολόγοι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί όταν μελετούν τη γυναικεία σεξουαλική επιθυμία. Είναι σημαντικό το να έχουμε επίγνωση αυτών των αλλαγών στη γυναικεία σεξουαλικότητα ότανερευνούμε παράγοντες γυναικείου σεξουαλικού ενδιαφέροντος. Τα πιο μικρά πράγματα θα μπορούσαν να επιφέρουν μεγάλη διαφορά στα ευρήματα, ακόμα και το πότε καλούνται να απαντήσουν ένα ερωτηματολόγιο ή το πότε αξιολογείται η ερωτική διέγερση», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Samantha Dawson.

Πρόστιμο 2.440€ επειδή έτρεχε με 200 στο αντίθετο ρεύμα χωρίς πινακίδες – Παραβίασε και τρία φανάρια!

Μία ακόμα αιφνιδιαστική επιχείρηση της Τροχαίας Αττικής, για αντιμετώπιση αυτοσχέδιων αγώνων και πρόκλησης υπερβολικών θορύβων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες, πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διήμερο από προσωπικό των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), στο Λυκαβηττό και στην Βουλιαγμένη.
Συνολικά διενεργήθηκαν 552 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών οχημάτων και βεβαιώθηκαν 228 παραβάσεις, (υπερβολικοί θόρυβοι, παραβίαση κόκκινου, φιμέ τζάμια, επικίνδυνη οδήγηση, ανασφάλιστα οχήματα, κράνη, ζώνες κ.λπ..), για τις οποίες κόπηκαν διοικητικά πρόστιμα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 31χρονου στην περιοχή της Βουλιαγμένης (“RIBAS”), ο οποίος συνελήφθη γιατί έτρεχε με 200 χιλιόμετρα, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με μοτοσικλέτα 1.300 κ.ε., χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας και παραβιάζοντας τρεις ερυθρούς σηματοδότες διαδοχικά.
Σε βάρος του ανωτέρω σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και οδηγήθηκε, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές. Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις (διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.440 ευρώ, αφαίρεση άδειας οδήγησης και κυκλοφορίας για χρονικό διάστημα άνω των 2 ετών, λόγω συμπλήρωσης βαθμών Σ.Ε.Σ.Ο. [point system]).
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

Σαντορίνη: Υδροθερμικές «καμινάδες» με βακτήρια βρήκε στο ηφαίστειο η NASA

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεθνής ωκεανογραφική έρευνα στο υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος βορειοανατολικά της Σαντορίνης, η οποία χρηματοδοτήθηκε και υποστηρίχθηκε από την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).
Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ανακαλύφθηκαν από τα αμερικανικά ρομπότ στο βυθό του ηφαιστείου νέες άγνωστες μέχρι σήμερα υδροθερμικές πηγές («καμινάδες»), γύρω από τις οποίες υπάρχουν ανθούσες κοινότητες βακτηρίων.
Η αποστολή, που αποτελείτο από 30 επιστήμονες από τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, την Αυστραλία και τη Γερμανία, δοκίμασε νέες «έξυπνες» τεχνολογίες με αυτόνομα υποβρύχια οχήματα (Autonomous Underwater Vehicles - AUVs), τα οποία στο μέλλον μπορεί να αξιοποιηθούν για την εξερεύνηση εξωγήινων ωκεανών σε μακρινούς δορυφόρους του Δία και του Κρόνου, όπως ο Εγκέλαδος και η Ευρώπη, όπου θα αναζητηθούν υποθαλάσσια ίχνη ζωής σε ακραία και πιθανώς επικίνδυνα περιβάλλοντα.
Οι ερευνητές έμειναν ικανοποιημένοι από τις δυνατότητες των ρομποτικών υποθαλάσσιων οχημάτων να λαμβάνουν εντολές και στη συνέχεια να τις εκτελούν με επιτυχία αυτόνομα σε ένα άγνωστο περιβάλλον όπως αυτό του Κολούμπου. Ο κώνος του ηφαιστείου έχει διάμετρο βάσης τριών χιλιομέτρων και σχηματίζει ένα κρατήρα διαμέτρου 170 μέτρων, ο οποίος υψώνεται από βάθος 504 μέτρων έως βάθος 18 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η υποθαλάσσια αυτή καλδέρα βρίσκεται πολύ κοντά στην καλδέρα του ηφαιστείου της Σαντορίνης, ενώ διαθέτει ένα σημαντικό υδροθερμικό σύστημα, από όπου εκλύεται σχεδόν καθαρό αέριο διοξείδιο του άνθρακα.
Οι Έλληνες και ξένοι ερευνητές σκοπεύουν να επιδιώξουν τη συμμετοχή τους ξανά σε χρηματοδοτούμενο ερευνητικό πρόγραμμα της NASA, ώστε μελλοντικά να επανέλθουν στον Κολούμπο για νέες δοκιμές και έρευνες. Στο μεταξύ, θα κάνουν μια σειρά επιστημονικών δημοσιεύσεων για να παρουσιάσουν αναλυτικά τα ευρήματα τους.
Στην αποστολή συμμετείχαν το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole της Μασαχουσέτης (με επικεφαλής τον αρχηγό της αποστολής δρα Ρίτσαρντ Καμίλλι), το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών (Ι.ΘΑ.Β.Β.ΥΚ.) του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).
Από ελληνικής πλευράς, στην έρευνα συμμετείχαν η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Παρασκευή Νομικού, η Δρ. Παρασκευή Πολυμενάκου του Ι.ΘΑ.Β.Β.ΥΚ.του ΕΛΚΕΘΕ, καθώς επίσης δύο Έλληνες ερευνητές του εξωτερικού, ο Δρ. Άγγελος Μάλλιος και η Δρ. Μαρία Παχιαδάκη του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole της Μασαχουσέτης.
Η κα Νομικού δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο Κολούμπος αποτελεί ακόμα και για τη NASA ένα μοναδικό υποθαλάσσιο εργαστήριο, το οποίο διαθέτει στον πυθμένα του κρατήρα του όλες τις συνθήκες και τις μορφές ζωής που μπορεί να απαντηθούν σε άλλους πλανήτες. Δοκιμάστηκαν με επιτυχία εξειδικευμένα αυτόνομα οχήματα, αλλά και ειδικά λογισμικά που επέτρεπαν αυτόνομα να εκτελούνται δειγματοληψίες στον πυθμένα του Κολούμπου».
«Το υποθαλάσσιο αυτό ηφαίστειο», πρόσθεσε, «πρέπει να παρακολουθείται σε μόνιμη βάση με μηχανήματα που θα εγκατασταθούν στον πυθμένα του, όπως παρακολουθείται και το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Αποτελεί πόλο έλξης επιστημονικής έρευνας σε παγκόσμιο επίπεδο και οι Έλληνες επιστήμονες πρέπει πάντα να πρωταγωνιστούν και να συμμετέχουν σε κάθε έρευνα στον Ελλαδικό χώρο».

Παύλος Δρακόπουλος

Την ερωτεύτηκε στο facebook και αυτή τον… «έγδυσε»

Το «φυσάει και δεν κρυώνει» αυτό που έπαθε ένας Ροδίτης ο οποίος ερωτεύτηκε μέσω facebook 45χρονη Βουλγάρα και την περίμενε στο νησί για την ξεναγήσει και να της δείξει τις ομορφιές της Ρόδου.
Ωστόσο η πονηρή Βουλγάρα είχε άλλο σκοπό απ’το να έρθει στην Ελλάδα, αφού όπως αποδείχτηκε κατάφερε να αποσπάσει τουλάχιστον 7.000 ευρώ από τον Ροδίτη, δίχως να εμφανιστεί ποτέ στο νησί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική, ο εξαπατημένος απεύθυνθηκε στην Δικαιοσύνη, όταν κατάλαβε ότι τα χρηματικά ποσά που έστελνε δήθεν για να μπορέσει η Βουλγάρα να λύσει κάποια οικονομικά θέματα που αντιμετώπιζε και να έρθει στη Ρόδο, δεν ήταν τίποτε άλλο από μια καλοστημένη απάτη από μέρους της.
Η υπόθεση αυτή έγινε το 2014 ενώ πέντε χρόνια αργότερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου επέβαλε στην 45χρονη Βουλγάρα ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή που κρίθηκε, ερήμην ένοχη, απάτης κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα.
Όπως αναφέρει η Δημοκρατική, το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου 2014 η κατηγορούμενη κάλεσε μέσω τηλεφώνου από τη Βουλγαρία τον Ροδίτη στον οποίο είχε υποσχεθεί ότι θα ερχόταν στη Ρόδο για να τον συναντήσει σε συνέχεια της διαδικτυακής τους γνωριμίας μέσω του facebook και του παρέστησε ψευδώς ότι βρισκόταν ήδη στο αεροδρόμιο της Σόφιας με σκοπό να έρθει στη Ρόδο μέσω Αθηνών, αλλά ότι εξαιτίας κάποιων οφειλών που είχε, οι Βουλγαρικές Αρχές δεν της επέτρεπαν να αναχωρήσει από τη βουλγαρική επικράτεια αν δεν πλήρωνε προηγουμένως τα χρέη αυτά.
Στη συνέχεια κι αφού o Ροδίτης επείσθη από τα λεγόμενά της και της απέστειλε υπό μορφή εμβάσματος το ποσό των 860 ευρώ για να τη διευκολύνει, εκείνη του τηλεφώνησε εκ νέου και του παρέστησε ότι δήθεν υπήρχαν κι άλλα χρέη, ότι για το λόγο αυτό η πτήση της είχε αναβλήθεί για το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ότι θα έπρεπε εκείνος να της στείλει κι άλλα χρήματα προκειμένου τελικώς εκείνη να έρθει στη Ρόδο.
Πράγματι, πεισθείς εκ νέου για την αλήθεια των ισχυρισμών της κατηγορουμένης, ο Ροδίτης της απέστειλε με 4 διαδοχικά εμβάσματα μέχρι και το απόγευμα της 5.2.2014 τα ποσά των 1225€, 1400€, 2100€ και 2100€ αντίστοιχα, πράξεις στις οποίες δεν θα είχε προβεί αν γνώριζε την αλήθεια, ότι δηλαδή ουδεν χρέος υπήρχε ικανό να εμποδίσει την έξοδο της κατηγορουμένης από τη Βουλγαρία.
Αποτέλεσμα της ανωτέρω απατηλής συμπεριφοράς της κατηγορουμένης ήταν να υποστεί ο εγκαλών συνολική περιουσιακή ζημία ποσού 7685€ με ισόποσο παράνομο περιουσιακό όφελος της κατηγορουμένης, η οποία καρπώθηκε το ανωτέρω ποσό. Στη συνέχεια, την 6η Φεβρουαρίου 2014 η κατηγορουμένη επιχείρησε εκ νέου να αποσπάσει χρήματα από τον Ροδίτη και συγκεκριμένα του παρέστησε εκ νέου τηλεφωνικώς ότι έπρεπε προτού έλθει στην Ελλάδα να ξεχρεώσει το δάνειο που δήθεν είχαν λάβει οι αποβιώσαντες γονείς της και το οποίο ανήρχετο στο ποσό των 5000€ γεγονός δηλαδή εξ ολοκλήρου ψευδές αφού κανένα τέτοιο δάνειο δεν υπήρχε, ζητώντας του και πάλι να της στείλει χρήματα.
Εντούτοις, η πράξη της αυτή δεν ολοκληρώθηκε για λόγο ανεξάρτητο από τη βούλησή της και ειδικότερα επειδή το θύμα δεν επείσθη για την αλήθεια του εν λόγω ισχυρισμού και δεν προέβη σε περαιτέρω καταβολές.

Πέφτει η θερμοκρασία έως και 10 βαθμούς την Κυριακή

«Βουτιά» θα σημειώσει η θερμοκρασία από την Κυριακή, καθώς ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τις βόρειες περιοχές της Ελλάδας.
Ραγδαία πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από την Κυριακή, κυρίως στα βόρεια της χώρας.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες με προέλευση την Αρκτική αναμένεται να περάσουν τη Βόρεια Ελλάδα την Κυριακή, οδηγώντας τη θερμοκρασία σε πτώση έως και 10 βαθμούς σε σχέση με το Σάββατο.
Παράλληλα, στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να σημειωθούν και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο.

Πήγε το μωρό της στον γιατρό και της έκλεψαν το... καρότσι

Απίστευτο κι όμως αληθινό! 

Μια γυναίκα στην Ιαλυσό της Ρόδου πήγε το μωράκι της στον παιδίατρο για να το εξετάσει και άφησε το καρότσι του έξω από το ιατρείο αλλά, όταν επέστρεψε για να βάλει μέσα το παιδί και να επιστρέψουν στο σπίτι τους, διαπίστωσε πως είχε κάνει... φτερά!

Η κλοπή έγινε μέρα- μεσημέρι χωρίς κανείς να την αντιληφθεί, αλλά χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της περιοχής εξιχνιάστηκε γρήγορα. Ως δράστιδα διαπιστώθηκε ότι ήταν μία Ρομά η οποία είχε εξαφανιστεί, αλλά τα στοιχεία της ήταν γνωστά και, όπως αναφέρει η «Ροδιακή», ειδοποιήθηκε μέσω μιας συγγενούς να επιστρέψει το καρότσι για να μην διωχθεί ποινικά, όπως και έγινε τελικά!


Στην περιοχή του Αχιλλείου Μαγνησίας, οι κάτοικοι αντιλήφθηκαν ότι είχε κάνει φτερά η... καμπάνα από το ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται σε ένα λόφο και ενημέρωσαν εκκλησιαστική επιτροπή, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε την Αστυνομία! Πίσω από την κλοπή εκτιμάται ότι κρύβονται «κυνηγοί» μετάλλων και πιθανότατα η καμπάνα έχει καταλήξει σε κάποιο χυτήριο για μερικά ευρώ! Πρόσφατα, μάλιστα, είχε κλαπεί και άλλη καμπάνα από ξωκλήσι που βρίσκεται μέσα σε ιδιωτικό χώρο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Αστυνομικές επισκέψεις στα χωριά

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των επισκέψεων της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας για τη βδομάδα 2 με 8 Δεκεμβρίου σε χωριά της Μεσσηνίας. 
Το βαν της ΕΛΑΣ θα βρεθεί:
Δευτέρα (2.12.2019) απόγευμα: Καλαμάτα – Πρόδρομος- Αγαλιανή – Κυπαρισσία –Φιλιατρά – Χριστιανοσύνη – Πλάτη – Περδικονέρι- Αρμενιοί – Βρύσες –Μουριατάδα –Σελλά και Αετός.
Τρίτη (3.12.2019) απόγευμαΚαλαμάτα – Φλεσιάδα – Ποταμιά – Παλαιό Λουτρό- Κάτω Βούταινα- Βούταινα –Μάκραινα – Παλαιά Βρύση –Κουλκάδα -Κεφαλόβρυσο.
Τετάρτη (4.12.2019) απόγευμαΚαλαμάτα-Καρνάσι – Δασοχώρι – Άνω Μέλπεια – (οικ. Διμάνδρα) – Σύρριζο – Στάσιμο- οικ. Μαρίνα (επιστροφή Διμάνδρα), Ψάρι – Χρυσοχώρι – Χαλκιάς- Κούβελα.
Πέμπτη (5.12.2019) πρωίΚαλαμάτα – Εξωχώρι- Σαιδόνα – Καστάνια – Καρυοβούνι – Μηλέα – Πλάτσα – Νομιτσί – Θαλάμες – Λαγκάδα – Άγιος Νίκωνας.
Παρασκευή (6.12.2019) πρωίΚαλαμάτα – Αχλαδοχώρι – Μαθία – Λύκισσα – Γαμβριά – Κόκκινο – Άνω Αμπελόκηποι – Κάτω Αμπελόκηποι – Εξοχικό – Ζιζάνι – Καπλάνι – Υάμεια.
Σάββατο (7.12.2019) πρωίΚαλαμάτα – Νέδουσα –Αλαγονία – Πηγές- Αρτεμισία- Λαδάς – Άνω Καρβέλι– Κάτω Καρβέλι- Περιβολάκια- Ελαιοχώριο.

Έρευνα υποστηρίζει ότι το πορνό καταστρέφει τον οργασμό στο σεξ

Την καταστροφή του οργασμού στο σεξ από το πορνό υποδεικνύει έρευνα της Καναδής επιστήμονα, Ρέιτσελ Αν Μπαρ, του Πανεπιστημίου Λαβάλ, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Το πορνό και δη μέσω διαδικτύου έχει μπει στη ζωή μας και η Καναδή επιστήμονας, Ρέιτσελ Αν Μπαρ, επισημαίνει ότι μπορεί να καταστρέψει τον οργασμό στο σεξ με τον/τη σύντροφό μας.
Ειδικότερα, η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Λαβάλ υποστηρίζει στη μελέτη της, που δημοσιοποιήθηκε στο «The Conversation», ότι οι άνθρωποι που παρακολουθούν τακτικά ταινίες ενηλίκων συχνά πέφτουν θύματα εγκεφαλικών βλαβών, πιο συγκεκριμένα σε μια περιοχή γνωστή ως προφορικό φλοιό, η οποία δεν σχηματίζεται μέχρι την ενηλικίωση και είναι υπεύθυνη για τη θέληση, την ηθική και την παρόρμηση.
Ύστερα από χρόνια έρευνας, η Ρέιτσελ Αν Μπαρ επισημαίνει ότι μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους σε δυσκολίας διαχείρισης παρορμήσεων και συναισθημάτων, καθώς και σε ψυχαναγκαστική συμπεριφορά.

Η ίδια, μάλιστα, αναφέρει:
«Είναι κάπως παράδοξο το γεγονός ότι η ψυχαγωγία ενηλίκων μπορεί να επαναφέρει το σύστημα του εγκεφάλου μας σε μια πιο νεανική κατάσταση. Η πολύ μεγαλύτερη ειρωνεία είναι ότι ενώ το πορνό υπόσχεται να ικανοποιήσει και να προσφέρει σεξουαλική ικανοποίηση, παράγει το αντίθετο».
Μάλιστα, η Ρέιτσελ Αν Μπαρ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο κατάθλιψης, στυτικής δυσλειτουργίας και τονίζει πως το διαταραγμένο νευρωνικό σύστημα μπορεί τελικά να οδηγήσει σε «αδυναμία επίτευξης στύσης ή οργασμού με έναν πραγματικό σύντροφο».
Τέλος, η επιστήμονας υποστηρίζει:
«Όταν ένας άνθρωπος κάνει χρήση κοκαΐνης, ο εγκέφαλος του εκπέμπει παράγει ντοπαμίνη, της ορμόνης που μας κάνει "να αισθανόμαστε καλά". Το ίδιο συμβαίνει και με το σεξ και την διέγερση».

ΒΙΝΤΕΟ - Παρκάρισμα για βραβείο: Έβαλε όπισθεν και βρέθηκε να κρέμεται στο κενό

Βραβείο καλύτερου παρκαρίσματος θα μπορούσε κάλλιστα να λάβει μια οδηγός στην Ταϊλάνδη, που κατόρθωσε να κάνει το αμάξι της να κρέμεται στο κενό από ύψος 15 μέτρων.
Συγκεκριμένα, στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στον 4ο όροφο πάρκινγκ στην πόλη Νοτάμπουρι της Ταϊλάνδης, η γυναίκα φαίνεται να προσπαθεί να παρκάρει, φτάνοντας για δουλειά στο Υπουργείο Υγείας της ασιατικής χώρας.
Κάνει μανούβρες και κάποια στιγμή, φαίνεται να βάζει όπισθεν στο ολοκαίνουριο TOYOTA C-HR, που, ευτυχώς, καταλήγει να κρέμεται στο κενό από ύψος τουλάχιστον 15 μέτρων.
Η οδηγός απεγνωσμένα προσπάθησε να κάνει μπροστά το αυτοκίνητο, ώσπου εργάτες την εντοπίζουν και σπεύδουν να τη βοηθήσουν.
Οι εργάτες κατόρθωσαν να βγάλουν την ταραγμένη οδηγό από την πόρτα του συνοδηγού, μιας και το χερούλι στην πόρτα του οδηγού είχε χαλάσει στη σύγκρουση.
Πάρκινγκ για βραβείο: Έβαλε όπισθεν και κρεμάστηκε στο κενό
H οδηγός φαίνεται στο βίντεο να κάνει μανούβρες, κάποια στιγμή να βάζει όπισθεν στο ολοκαίνουριο TOYOTA C-HR και να καταλήγει να κρέμεται στο κενό από ύψος τουλάχιστον 15 μέτρων.
Μιλώντας μετά το περιστατικό, η οδηγός που δεν ήθελε να κατονομαστεί, ανέφερε ότι μόλις πρόσφατα είχε αγοράσει το αυτοκίνητο και δεν είχε συνηθίσει ακόμη τις αυτόματες ταχύτητες.
«Όταν το αμάξι προχώρησε με την όπισθεν, πανικοβλήθηκα τόσο, που πάτησα το πεντάλ ακόμη πιο δυνατά. Τότε το όχημα χτύπησε το κράσπεδο και οι πίσω τροχοί κρέμονταν εκτός κτιρίου. Αυτό σταμάτησε την κίνηση του οχήματος», ανέφερε η οδηγός σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.
Δείτε το βίντεο:

ΦΩΤΟ - Ξύπνησαν το πρωί και βρήκαν έναν άγνωστο να ροχαλίζει στον καναπέ

Φανταστείτε την έκπληξη ενός ζευγαριού που ξύπνησε το πρωί και βρήκε έναν άγνωστο άντρα να κοιμάται στο σαλόνι του σπιτιού τους.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ζευγάρι, ο άντρας όχι μόνο είχε αποκοιμηθεί στον καναπέ, αλλά είχε φάει κι ένα μπολ με δημητριακά.
Το ζευγάρι πόσταρε στο Facebook τη φωτογραφία του άνδρα να κοιμάται στο σαλόνι τους μαζί με το παρακάτω σχόλιο:
«Μήπως σας ανήκει αυτός ο άντρας; Ξυπνήσαμε κι ένας άγνωστος άντρας κοιμόταν στο σαλόνι μας».
Το ζευγάρι συνέχισε να αστειεύεται ότι άνδρας πρέπει να είχε πολύ ζόρικο βράδυ Τετάρτης και ενθάρρυνε τους αναγνώστες του ποστ τους να έρθουν να μαζέψουν τον άγνωστο, εάν τυχόν άνηκε σε κάποιον απ’ αυτούς.
«Πρέπει να είχε ένα πολύ “εκρηκτικό” βράδυ Τετάρτης. Εάν είναι δικός σας παρακαλούμε να το μαζέψετε, προτού το κάνει η αστυνομία», έγραψε το ζευγάρι στον λογαριασμό του στο Facebook.
Παρά τις διαδικτυακές εκκλήσεις του ζευγαριού, κανείς δεν εμφανίστηκε να μαζέψει τον άγνωστο από τον καναπέ τους.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψαν στον τηλεοπτικό σταθμό ABC Perth, μετά από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες, ο άντρας που ήταν ακόμη πολύ μεθυσμένος, τελικά, ξύπνησε κι έφυγε από το σπίτι τους οικειοθελώς.
«Δεν έκανε κάτι κακό κι απλά χρειαζόταν κάπου να κοιμηθεί για να περάσει τη νύχτα. Ένιωθε κάπως χαμένος καθώς έφευγε», είπε στο ABC Perth ο άντρας του ζευγαριού που βρήκαν τον άγνωστο στο σαλόνι τους.
Δείτε την ανάρτηση:

Αφήνουν τα σκυλιά στο Αστυνομικό Τμήμα

Ιδιοκτήτες σκύλων πτι μπουλ, ροντβαίλερ αλλά και όσοι έχουν άλλες ράτσες τα εγκαταλύπουν μετά τα πρόσφατα περιστατικά βίας. Στο άκουσμά τους και μόνο δημιουργούνται εικόνες βίας, επιθέσεων, τραυματισμοί, νοσοκομεία, θάνατοι, ειδικά το τελευταίο διάστημα. 
Κανείς δε μπορεί να δώσει απάντηση για την αιτία των αιματηρών συμβάντων από δεσποζόμενα σκυλιά τα οποία ζουν σε σπίτια, με οικογένειες και παιδιά. Οι περισσότεροι «δείχνουν» τους ιδιοκτήτες. Αξίζει να αναφερθεί η υπόθεση με το πιτ μπουλ που κατασπάραξε τουλάχιστον πέντε σκυλιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πριν από περίπου 2 εβδομάδες.
Τους τελευταίους μήνες σε πολλούς δήμους της Θεσσαλονίκης έχει παρατηρηθεί τα δεσποζόμενα πιτ μπουλ να εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους. Είτε τα δένουν σε κολώνες, είτε τα αφήνουν έξω από ιατρεία, κάποια τα… παράδωσαν στην Αστυνομία.
Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία του αρμόδιου αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας και περιβάλλοντος δήμου Παύλου Μελά, Σάκη Λαζαρίδη.
«Με κάλεσαν δύο φορές αυτόν τον μήνα για να παραλάβω πιτ μπουλ τα οποία άφησαν οι ιδιοκτήτες τους στο Αστυνομικό Τμήμα. Είπαν ότι δεν μπορούν να τα διαχειριστούν, ας τα αναλάβει ο δήμος…». Όπως σημείωσε, τα σκυλιά αυτά δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν ως αδέσποτα και γι’ αυτό θα πρέπει να βρεθούν οικογένειες να τα υιοθετήσουν.
Στο εξωτερικό, τα σκυλιά ράτσας πιτ μπουλ, ροτβάιλερ ή ντόγκο αρτζεντίνο κλπ πρέπει να κυκλοφορούν με φίμωτρο ενώ και οι ιδιοκτήτες τους ελέγχονται.
Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αρμόδιων αντιδημάρχων, της Αστυνομίας, της Περιφέρειας αλλά και εκπροσώπων φιλοζωικών συλλόγων με την πρόεδρο των εφετών Θεσσαλονίκης για το θέμα των αδέσποτων ζώων.
Μετά τη συζήτηση αποφασίστηκε να κατατεθούν εγγράφως οι προτάσεις των δήμων και των υπόλοιπων φορέων. Κοινό αίτημα των αντιδημάρχων που έχουν αναλάβει τη διαχείριση και τη φροντίδα των αδέσποτων είναι η αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα.

Τόσες φορές τη βδομάδα πρέπει να παίρνεις έναν υπνάκο το μεσημέρι για καλύτερη υγεία

Σε ποιον δεν αρέσει η μεσημεριανή σιέστα, από την οποία ξυπνάς πιο ξεκούραστος και φρέσκος από ποτέ;

Και τώρα έχουμε και την επιστήμη να επιβεβαιώνει την αγαπημένη συνήθεια πολλών εκεί έξω, παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς ευεργετεί τον οργανισμό.

Ξέρουν όμως ότι το κάνει!
Σε αυτό κατέληξε η μελέτη που έγινε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λωζάνης στην Ελβετία και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Heart», πως οι 3.462 υγιείς συμμετέχοντες που κοιμόνταν ένα-δυο μεσημέρια τη βδομάδα είχαν κατά 48% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακό και εγκεφαλικό επεισόδιο στα επόμενα 5 χρόνια. Σε σύγκριση δηλαδή με όσους απέφευγαν τη μεσημεριανή σιέστα.
Οι επιστήμονες ομολογούν ωστόσο πως δεν γνωρίζουν τους μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από αυτό. Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν μια ενδιαφέρουσα συσχέτιση, μας λένε, δεν δείχνουν όμως σχέση αιτίου και αιτιατού. Μπορεί να υπάρχει ένας άγνωστος τρίτος παράγοντας που να επηρεάζει το όλο πράγμα.
«Παρά το γεγονός ότι οι ακριβείς φυσιολογικές λειτουργίες που συνδέουν τον ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας με τον μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων δεν είναι ξεκάθαρος, η έρευνα συμβάλλει στον συνεχιζόμενο διάλογο για τα οφέλη της υγείας από τον μεσημεριανό ύπνο, υποδεικνύοντας πως δεν παίζει ρόλο μόνο η διάρκεια του ύπνου, αλλά και η συχνότητα», δήλωσαν οι ερευνητές σε κοινό ανακοινωθέν…

6 εντολές που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να χάσεις βάρος από σήμερα κιόλας

Θέλεις να χάσεις βάρος, αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις την προσπάθειά σου; 

Σύμφωνα με τον fat-loss coach, Carter Good με πάνω από 400.000 Instagram followers, θα πρέπει να κάνεις τα παρακάτω 6 σήμερα κιόλας!

1. Πρόσθεσε λαχανικά με λίγες θερμίδες σε κάθε γεύμα σου
 
Προσθέτοντας λαχανικά, όπως αγγούρι, ραπανάκια, σπανάκι και σέλερι στα γεύματά σου γεμίζεις τον οργανισμό σου θρεπτικά συστατικά, χορταίνεις και δεν «φορτώνεις» θερμίδες.
2. Πρόσθεσε άπαχη πρωτεΐνη στα περισσότερα γεύματά σου
Καταναλώνοντας άπαχη πρωτεΐνη, όπως στήθος κοτόπουλου, γαλοπούλα, τόφου, φασόλια, κινόα και ανάλατους ξηρούς καρπούς, χορταίνεις και παράλληλα βοηθάς τον οργανισμό σου να χτίσει μύες.
3. Φάε ένα μόνο σνακ τη μέρα (φρούτο ή πρωτεΐνη)
Ξέχασε τα πατατάκια, τις σοκολάτες και τα λοιπά ανθυγιεινά αλμυρά και γλυκά σνακ. Επίλεξε ένα σούπερ θρεπτικό σνακ, όπως φρούτα, που θα σού προσφέρουν φυτικές ίνες, ή λαχανικά με χούμους, που θα σού χαρίσουν πρωτεΐνη.
4. Επίλεξε ποτά και σάλτσες με 0 θερμίδες
Τα αναψυκτικά γεμίζουν τον οργανισμό με πολλές «άδειες» θερμίδες (χωρίς καμία διατροφική αξία). Γι’ αυτό και θα σε συμβουλεύαμε να επιλέγεις μόνο νερό, όταν διψάς, ενώ όταν θέλεις να προσθέσεις γεύση στο φαγητό σου, προτίμησε μουστάρδα ή ξίδι αντί για λιπαρές σάλτσες.
5. Περπάτησε περισσότερο
Προσπάθησε να κάνεις 8.000-12.000 βήματα κάθε μέρα. Για να πετύχεις το στόχο σου, περπάτησε ενώ μιλάς στο τηλέφωνο, βγάλε βόλτα το σκύλο σου, πήγαινε με τα πόδια στο περίπτερο ή πάρε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ.
6. Ξεκίνησε να σηκώνεις βάρη
Προσπάθησε να κάνεις ενδυναμωτικές ασκήσεις στο γυμναστήριο 3 φορές τη βδομάδα, ώστε να κάνεις το σώμα σου δυνατό και υγιές.


olivemagazine.gr

Τα τρία χαρακτηριστικά που αποκαλύπτουν αν ο σκύλος σας εμπιστεύεται

Αποτελούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σας, η ηρεμία, η σταθερότητα και η γενναιοδωρία;

Το ερώτημα τίθεται, γιατί αυτές οι ιδιότητες θα διαφοροποιήσουν τη σχέση σας με τον σκύλο σας: θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη του και θα υπάρξει αμοιβαία κατανόηση.
Εάν ο σκυλάκος σας δεν σας κοιτά στα μάτια κάθε φορά που του ζητάτε κάτι, και δεν είναι πρόθυμος και συνεργάσιμος, η ενεργειακή εκπαιδεύτρια σκύλων, Ρενάτα Γρυπάρη, έχει να σας δώσει πολύτιμες συμβουλές.
«Η επικοινωνία με τον σκύλο μας είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο στη μεταξύ μας σχέση.
Όσο εξωπραγματικό κι αν ακούγεται, ο σκύλος επικοινωνεί ενεργειακά με τα άλλα ζώα και τους ανθρώπους.
Οι σκύλοι «μιλούν», όχι με λέξεις, αλλά με ενέργεια.
Πρόκειται για αυτή τη μη λεκτική επικοινωνία, που προσδιορίζεται από διάφορες κινήσεις, ψυχολογία και στάση σώματος.
Αδιαμφισβήτητα, ο σκύλος μας είναι ο καθρέφτης μας!
Αυτό σημαίνει ότι η ενέργειά μας -θετική ή αρνητική, δυνατή ή αδύναμη, ήρεμη ή έντονη- είναι μεταδοτική!
Με λίγα λόγια, επηρεάζουμε τη συμπεριφορά του σκύλου μας κάθε στιγμή, ανάλογα με το τι νιώθουμε και πώς το προβάλλουμε.
Άρα, εάν εμείς δεν έχουμε ισορροπημένη ενέργεια, δεν θα έχει ούτε εκείνος.
Για να πετύχουμε, λοιπόν, τη σωστή επικοινωνία με τον σκύλο μας, θα πρέπει να ελέγξουμε πρώτα τη δική μας ενέργεια: θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι, χαλαροί, χωρίς εκνευρισμό, φόβο και ανυπομονησία, ώστε να μεταδώσουμε στον σκύλο μας ένα αίσθημα εμπιστοσύνης.
Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Όλοι, όμως, μπορούμε να γίνουμε οι ιδανικοί κηδεμόνες για τον σκύλο μας, εάν είμαστε:
Ήρεμοι: Η ήρεμη ενέργεια πάντα κάνει τα πράγματα ευκολότερα. Όταν είμαστε ήρεμοι, συνήθως έχουμε πιο ισορροπημένη ενέργεια, πράγμα που βοηθά τον σκύλο να μας εμπιστευτεί πιο γρήγορα και να ανταποκριθεί πιο άμεσα σε αυτό που του ζητάμε. Εάν του φωνάζουμε ή του ζητάμε κάτι με ανυπομονησία, δεν σημαίνει ότι είμαστε δυναμικοί, αλλά… απλώς νευρικοί. Και σε αυτή την περίπτωση, ο σκύλος μας θα μας αγνοήσει. Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα χρειαστεί να δείξετε στον σκύλο σας ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος, μην αφήσετε απλώς τα νεύρα σας να βρουν διέξοδο. Διδάξτε τον ήπια και ξεκάθαρα, τι θέλετε να κάνει.
 Σταθεροί: Η σταθερότητα και η συνέπεια είναι δύο αρετές που ο σκύλος μας θα εκτιμήσει, καθώς θα τον βοηθήσουν να αποκτήσει μια πολύτιμη γι’ αυτόν ρουτίνα και να ξεκαθαρίσει στο μυαλουδάκι του τι του ζητάμε. Σταθερότητα θα πρέπει, για παράδειγμα, να διατηρείται στο ωράριο της βόλτας του, στη διαδικασία της διόρθωσης, στις εντολές, στη σίτισή του. Αναφορικά με τις εντολές και τη διόρθωση, χρησιμοποιούμε κάθε φορά τις ίδιες λέξεις, τις οποίες λέμε μια φορά (δεν αναλωνόμαστε, δηλαδή, σε ένα χειμαρρώδη διάλογο μαζί του), με ήρεμη αλλά επιβλητική φωνή, και του δίνουμε λίγο χρόνο, ώστε να κατανοήσει αυτό που του ζητάμε. Σημαντικό είναι να επιμείνουμε έως ότου ο σκύλος ανταποκριθεί.
 Γενναιόδωροι: Πολλές φορές ζητάμε από τον σκύλο μας πολλά. Να ενταχθεί στο δικό μας καθημερινό πρόγραμμα, να μην κάνει ζημιές, να μη λερώνει στο σπίτι, να είναι φρόνιμος, να ανταποκρίνεται στις εντολές, να πειθαρχεί όταν τον διορθώνουμε, να συμπεριφέρεται όπως θέλουμε εμείς κτλ. Όταν, λοιπόν, καταφέρνει –έστω και μετά δυσκολίας- κάτι απ’ όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να είμαστε γενναιόδωροι στην επιβράβευσή του. Ένα παθιασμένο «μπράβο», ένα χάδι, ένα φιλί, μια αγκαλιά, ένα χουζούρι μαζί του, είναι η καλύτερη ανταμοιβή για εκείνον! Ας μην είμαστε, λοιπόν, φειδωλοί στην επιβράβευσή του, γιατί αξίζει τη γενναιοδωρία μας!
Συνοψίζοντας, θα λέγαμε ότι ένας σκύλος έχει ανάγκη από έναν κηδεμόνα ήρεμο με αυτοπεποίθηση, σταθερότητα και γενναιοδωρία ψυχής, προκειμένου να χτίσει μαζί του μια μακρά σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού».

ygeiamou.gr

Πτώση στη χρήση προφυλακτικού από εφήβους

Μειώθηκε από 86,9% σε 75,6% το ποσοστό των δεκαπεντάχρονων που αναφέρουν χρήση προφυλακτικού στην Ελλάδα, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα



Ανησυχητικό είναι το εύρημα μελέτης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (ΕΠΙΨΥ) για την χρήση προφυλακτικού από τους εφήβους με ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, καθώς διαχρονικά από το 2002 στο 2018 το ποσοστό δεκαπεντάχρονων που αναφέρουν χρήση προφυλακτικού μειώνεται σημαντικά από 86,9% σε 75,6%.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, 1η Δεκεμβρίου, το ΕΠΙΨΥ ανακοινώνει πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα για τη σεξουαλική συμπεριφορά των εφήβων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΠΙΨΥ, το 2018 ένας στους 4, δεκαπεντάχρονους (26,4%) αναφέρει ότι είχε τουλάχιστον μία ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, σε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό τα αγόρια (34,3%) συγκριτικά με τα κορίτσια (18,6%). Διαχρονικά, από το 2002 στο 2018, το ποσοστό 15χρονων αγοριών που αναφέρουν ότι είχαν έστω και μία ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή δεν μεταβάλλεται σημαντικά (33,6% και 34,3%, αντίστοιχα) ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα κορίτσια διπλασιάζεται (από 9,6% σε 18,6%).
Μεταξύ των 15χρονων που αναφέρουν ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, το 2018 τρεις στους 4 εφήβους (75,6%) απαντούν ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας σεξουαλικής επαφής που είχαν έκαναν -οι ίδιοι ή ο/η σύντροφός τους- χρήση προφυλακτικού, αγόρια και κορίτσια σε παρόμοια ποσοστά (76,7% και 73,7%, αντίστοιχα). Ωστόσο, ποσοστό 18,3% των εφήβων απαντούν ότι δεν έκαναν χρήση προφυλακτικού ενώ 6,1% απαντούν «δεν ξέρω». Διαχρονικά από το 2002 στο 2018 το ποσοστό των δεκαπεντάχρονων που αναφέρουν χρήση προφυλακτικού μειώνεται σημαντικά από 86,9% σε 75,6%.
Μεταξύ των 15χρονων που αναφέρουν ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, δύο στους τρεις (73,6%) την είχαν πρόσφατα (~15 ετών), ένας στους τέσσερις (26,4%) στην ηλικία των 14 ετών ή νωρίτερα και ένας στους δέκα (9,7%) στη ηλικία των 13 ετών ή νωρίτερα. Το ποσοστό των αγοριών που αναφέρουν ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή στην ηλικία των 13 ετών ή νωρίτερα είναι σημαντικά υψηλότερο (14,2%) από το αντίστοιχο των κοριτσιών (1,7%).
Η εμπειρία της πρώτης σεξουαλικής επαφής είναι ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή το οποίο συμβάλλει στη σεξουαλική ανάπτυξη και έχει αντίκτυπο στις μελλοντικές σεξουαλικές εμπειρίες και συμπεριφορές, αναφέρει το ΕΠΙΨΥ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2018 ένα στα πέντε κορίτσια (20,5%) και ένα στα δεκατρία αγόρια (7,9%) απαντούν, σχετικά με την πρώτη ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή που είχαν, είτε ότι δεν ήθελαν πραγματικά να συμβεί είτε ότι θα προτιμούσαν να έχει συμβεί αργότερα. Επιπλέον, ένας στους επτά έφηβους (14,1%) που αναφέρουν ότι είχαν ήδη τουλάχιστον μία ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, απαντούν ότι πριν την πρώτη επαφή τους είχαν καταναλώσει αλκοόλ ή κάποια άλλη ουσία.
«Βλέποντας ότι μια σημαντική μερίδα εφήβων είναι σεξουαλικά ενεργοί στην ηλικία των 15 ετών, τα στοιχεία του ΕΠΙΨΥ υπογραμμίζουν την ανάγκη για εντατικοποίηση, ήδη από το Δημοτικό, των προγραμμάτων και παρεμβάσεων αγωγής υγείας που αφορούν συγκεκριμένα στη σεξουαλική συμπεριφορά και υγεία», αναφέρει η Άννα Κοκκέβη, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονική υπεύθυνη του Τομέα Επιδημιολογικών και Ψυχοκοινωνικών Ερευνών του ΕΠΙΨΥ. Τονίζει ωστόσο ότι «οι παρεμβάσεις αυτές πρέπει να βασίζονται σε σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές που σχετίζονται όχι αποκλειστικά και μόνο με τη σεξουαλική συμπεριφορά αυτή καθαυτή, αλλά με το σύνολο των παραμέτρων που την επηρεάζουν, όπως, για παράδειγμα, το φύλο, οι αλλαγές στο σώμα του εφήβου, η ποιότητα της επικοινωνίας με τους γονείς, το σχολικό περιβάλλον και η διαρκώς αυξανόμενη χρήση του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

Παιδικά Χωριά SOS: Επιτήδειοι κάνουν παράνομους εράνους

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, απαντώντας σε απορίες και ερωτήσεις που εξέφρασαν πολίτες σχετικά με εράνους που λαμβάνουν χώρα με τη μορφή λαχείων ή φιλανθρωπικού «κουμπαρά» σε καταστήματα και στον δρόμο, δηλώνουν ότι καμία ανάλογη κίνηση έγινε, γίνεται ή πρόκειται να γίνει εκ μέρους του Σωματείου.
Διευκρινίζεται επίσης, ότι οι πόροι του Σωματείου προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές ή εισφορές, που κατατίθενται απ’ ευθείας στα γραφεία του ή σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και ποτέ δεν γίνονται έρανοι σε κατοικίες ή στον δρόμο. Για όλες τις δωρεές εκδίδεται αμέσως απόδειξη που λαμβάνει ο δωρητής.
Στο παρελθόν, σε άλλες περιοχές της χώρας μας, πολλοί πολίτες έχουν πέσει θύματα επιτήδειων οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το όνομα και το έργο του Σωματείου μας, καθώς και την ευαισθησία του κόσμου σε θέματα όπως είναι η φροντίδα παιδιών σε ανάγκη, αποσπούν χρήματα με το πρόσχημα εράνων ή λαχείων οι οποίες είναι άσχετες με το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.
Τα Παιδικά Χωριά SOS, καλούν και παρακαλούν όλους τους πολίτες, φίλους και υποστηρικτές τους, αλλά και όποιον αντιληφθεί αντίστοιχες ενέργειες να επικοινωνήσουν τόσο με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα όσο και με το ίδιο το Σωματείο στο 210-3313661.

“Ζορίζονται” οικονομικά οι Έλληνες: 4 στους 10 πληρώνουν με δανεικά τους λογαριασμούς

Με δανεικά ή υπεραναλήψεις κατάφεραν 4 στους 10 Έλληνεςνα πληρώνουν τους λογαριασμούς τους το τελευταίο εξάμηνο, όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία τη έρευνας της Instrum.
Σύμφωνα με έρευνα της Instrum για την οικονομική ευημερία, που εξετάζει μεταξύ άλλων και την ικανότητα έγκαιρης αποπληρωμής λογαριασμών σε 24 χώρες, η Ελλάδα φιγουράρει τελευταία στη σχετική κατάταξη (5,39 στα 10) με το 40% των νοικοκυριών να παραδέχεται πως δανείζεται για να “καλύψει” τις υποχρεώσεις του.
Ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 24%. “Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι ένας από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη σε αντίθεση με την ανεργία που είναι υψηλότερη. Η ανισότητα μεταξύ ύψους των μισθών και κόστους διαβίωσης προκαλεί μεγαλύτερη πίεση στους καταναλωτές, με το 61% να επισημαίνει πως οι λογαριασμοί αυξάνονται με υψηλότερο ρυθμό σε σχέση με το εισόδημα του (πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 45% )”, τονίζεται στην έρευνα.
Έξι στα δέκα ελληνικά νοικοκυριά δεν παραδέχονται πως τον τελευταίο χρόνο έχουν αφήσει απλήρωτες πολλές από τις υποχρεώσεις τους, χαρακτηρίζοντας το, μάλιστα ως σύνηθες φαινόμενο (σε ποσοστό 68%).
Η οικογένεια
Όσον αφορά στην πηγή των δανειακών, η Family Bank εξακολουθεί να κυριαρχεί στις προτιμήσεις των Ελλήνων, με το 86% αυτών να καταφεύγει σε οικογένεια και φίλους όταν προκύπτουν οικονομικές δυσκολίες, αφήνοντας εκτός πλάνου τις τράπεζες (13% το 2018 και 10% το 2019 έναντι 26% στην Ευρώπη).
Χαμηλές πτήσεις καταγράφει η χώρα μας και στην αποταμίευση, με τους αναλυτές της έρευνας να τονίζουν πως το 38% των Ελλήνων αποτυγχάνουν να εξοικονομήσουν χρήματα κάθε μήνα. “Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 24 της λίστας”, καταλήγουν.
Κάτω από την βάση
Τέλος αναφορικά με την κατηγορία του “οικονομικού αλφαβητισμού” των βασικών δηλαδή γνώσεων και της ικανότητας για σωστή οργάνωση και διαχείριση των οικονομικών ενός νοικοκυριού, η χώρα μας βρίσκεται στη 15η θέση (6,41 στα 10) με πρώτες τις Φιλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Το 64% των Ελλήνων απαντά ότι οι γνώσεις τους στηρίζονται σε όσα έχουν μάθει από τους γονείς τους (51% στην Ευρώπη) και σχεδόν 5 στους 10 αναγνωρίζει ως εξίσου σημαντική και τη συμβολή του σχολείου.
Δείτε στον πίνακα το ποσοστό των καταναλωτών που άφησαν απλήρωτους λογαριασμούς σε διαφορετικές χώρες:

Τρομοκρατική επίθεση βλέπει η πρεσβεία

Φόβους για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των εορτών εκφράζει με ανακοίνωσή της η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα.
«Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.

Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, κλαμπ, νυχτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Γι’ αυτό ζητά από τους Αμερικανούς τουρίστες να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προφύλαξης: 
«Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη. Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας. Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε. Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Θερμή παράκληση: Να σταματήσουν τις βλακώδεις δηλώσεις οι υπουργοί και οι πολιτικοί για το θέμα της Λιβύης

Η σημερινή μέρα είναι μαύρη για την Ελλάδα. 
 Αν και προειδοποιήσαμε με κάθε τρόπο και μέσον και την προηγούμενη και την παρούσα κυβέρνηση, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να αποτρέψει μια εξέλιξη που σταδιακά είναι πολύ πιθανόν να μετατραπεί σε μια εθνική καταστροφή. Αυτή τη στιγμή, αντί να κάνουν ανόητες, βλακώδεις και εξοργιστικές δηλώσεις οι υπουργοί της κυβέρνησης και οι πολιτικοί, καλό είναι να σωπάσουν και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και οι προηγούμενοι και οι σημερινοί, που οδήγησαν την Ελλάδα σε μια οδυνηρή ήττα απέναντι σε μια κυβέρνηση που στην ουσία δεν υφίσταται, αφού δεν ελέγχει παρά μόνο το 10-15% του εδάφους της Λιβύης. Αρκεί να σκεφθούν το εξής:
 Οι Τούρκοι δηλώνουν ότι το παιχνίδι τώρα αρχίζει.
Που σημαίνει ότι μας περιμένουν κι άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις. Καλό είναι λοιπόν να συμμαζευτούν εκεί
στην κυβέρνηση και στο κράτος, να μαζέψουν τους διάφορους "λαγούς" που βγάζουν για να μας κάνουν να συνηθίσουμε τα περί συνεκμετάλλευσης και μιλώ για τους συμβούλους εθνικής (αν)ασφάλειας και τα διάφορα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας και του ακαδημαϊκού χώρου, που στην ουσία μας ζητούν να σκύψουμε το κεφάλι στις απαιτήσεις της Τουρκίας, να παραδώσουμε το Αιγαίο και να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε μουσουλμανικό βιλαέτι της νεο-οθωμανίας του Ερντογάν. Και μην νομίζετε ότι δεν καταλάβαμε τι έγινε με τη νησίδα Λεβίθα... Επιτέλους συμμαζευτείτε. Ξεπουλήσατε τη Μακεδονία, τώρα ξεπουλάτε και το Αιγαίο και αυτό δεν θα περάσει έτσι. Ο Λαός δεν θα το αφήσει ατιμώρητο ούτε το ένα ούτε το άλλο
 

Ανακαλύφθηκε μαύρη τρύπα 70 φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο!

Οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει μια μαύρη τρύπα στον γαλαξία μας, τόσο πελώρια, που «αμφισβητεί» τα υπάρχοντα μοντέλα για το πώς εξελίσσονται τα αστέρια!

Η εν λόγω μαύρη τρύπα λέγεται LB-1 και βρίσκεται μόλις 15.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη, έχοντας μάζα, δε, 70 φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο!
Ακριβώς, λοιπόν, λόγω της ασύλληπτα μεγάλης μάζας της, η LB-1 δεν θα έπρεπε να... υπάρχει, με βάση τις μέχρι τώρα γνώσεις της επιστήμης, διότι, καμία έκρηξη σούπερνοβα δεν θα μπορούσε να την παράξει!
Οι ειδικοί, λοιπόν, πιστεύουν ότι, ίσως, έχουμε να κάνουμε με ένα νέο είδος μαύρης τρύπας, που σχηματίζεται από κάποιον άλλον, άγνωστο -ακόμη- φυσικό μηχανισμό.
«Ο Γαλαξίας εκτιμάται ότι περιέχει 100 εκατομμύρια αστρικές μαύρες τρύπες (σ.σ. θυμίζουμε, αποτελούν, ουσιαστικά, κατά μία έννοια, το τελικό στάδιο της εξέλιξης των άστρων), αλλά η LB-1 είναι διπλάσια απ' ό,τι θεωρούσαμε εφικτό να υπάρχει εκεί έξω», δήλωσε ο Liu Jifeng, καθηγητής του Εθνικού Αστρονομικού Παρατηρητηρίου της Κίνας, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας.
«Οι μαύρες τρύπες, μιας τέτοιας μάζας, δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν στον γαλαξία μας, σύμφωνα με τα περισσότερα από τα σημερινά μοντέλα της αστρικής εξέλιξης», πρόσθεσε.
Οι επιστήμονες πιστεύουν, γενικά, ότι υπάρχουν δύο τύποι μαύρων οπών.
Οι πιο συνηθισμένες αστρικές μαύρες τρύπες -έως 20 φορές πιο μεγάλες από τον Ήλιο- σχηματίζονται όταν το κέντρο ενός πολύ μεγάλου αστέρα καταρρέει μέσα από τον εαυτό του.
Από την άλλη, οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες είναι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερες από τον Ήλιο και η προέλευσή τους είναι αβέβαιη.
Αλλά οι ερευνητές πίστευαν ότι «τα τυπικά αστέρια στον Γαλαξία αποβάλλουν το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού τους αερίου μέσω των αστρικών ανέμων, εμποδίζοντας την εμφάνιση μιας μαύρης τρύπας μεγέθους LB-1», είπε ο Liu και συμπλήρωσε: «Οι θεωρητικοί θα πρέπει τώρα να αναλάβουν την πρόκληση να εξηγήσουν πώς διαμορφώθηκε αυτό το πράγμα»...

Στα 500€ το πλαφόν αγορών με μετρητά

Δεν αλλάξει το πλαφόν των 500 ευρώ, που ισχύει τώρα,  για πληρωμές αγαθών και υπηρεσιών με μετρητά.
Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα μπορούμε να πληρώνουμε με μετρητά την εξόφληση αποδείξεων λιανικής και τιμολογίων αξίας έως και 500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. 
Για υψηλότερης αξίας παραστατικά, η εξόφληση θα μπορεί να γίνει μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, δηλαδή με χρήση κάρτας, με έμβασμα ή με ηλεκτρονικά πορτοφόλια.
Τις προηγούμενες ημέρες έγινε προσπάθεια το ποσό των 500 ευρώ να αλλάξει, (μειωθεί) μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο.  Με βάση την αρχική μορφή του νομοσχεδίου, το όριο θα μειωνόταν στα 300 ευρώ, προκαλώντας τις αντιδράσεις παραγόντων της αγοράς, που ανάγκασαν το ΥΠΟΙΚ να αποσύρει τη διάταξη.

Νωρίτερα οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2020

Τι αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο 

Να καταβληθούν νωρίτερα οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2020 αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης(ΕΦΚΑ). 

Συγκεκριμένα, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί, ως εξής:
  • Οι συντάξεις των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), στις 18 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη, αντί της 24ης Δεκεμβρίου 2019.
  • Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Δημόσιο, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, στις 20 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή, αντί της 30ής Δεκεμβρίου 2019.

Να πάψει να θυμίζει θάλαμο αερίων η Μεσσήνη

Πρόταση για «Επιδημιολογική μελέτη με παράλληλη ένταξη του δήμου στο Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης» 

Γιάννης Λάσκαρης
Δημοτικός Σύμβουλος-Γραμματέας Δ.Σ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Οριακές καταστάσεις ζει η Μεσσήνη, πνιγμένη για άλλη μια φορά η πόλη από το νέφος που ξερνούν πυρηνελουργεία με συνέπεια οι   πολίτες να  αγωνιούν για την  Υγεία τους και την υποβάθμιση της πόλης. Με αφορμή αυτή την κατάσταση η πρόταση μου είναι η εξής:
Καθώς η όχληση από πυρηνελαιουργεία της περιοχής είναι εμφανής, για άλλη μια χρονιά, προτείνω ως μέτρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης που παράγεται από τις μονάδες που δεν πληρούν τους κανόνες ορθής λειτουργίας τα παρακάτω: Υποχρεωτική εγκατάσταση συστημάτων καταγραφής και παρακολούθησης αερίων εκπομπών στα απαγωγικά συστήματα των μονάδων. Κυρίως όμως να τοποθετηθούν συστήματα καταγραφής αερίων ρύπων με την παράλληλη υποστήριξη on-line πληροφόρησης των «ευρημάτων» στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και των οικείων δήμων. Να απαιτήσουμε την ένταξη της περιοχής στο Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης προκειμένου να ενισχυθεί ο Δήμος Μεσσήνης με σταθμούς παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας. Τέλος και το σημαντικότερο μέτρο, το οποίο θα δώσει και απαντήσεις στην τοπική κοινωνία που αγωνιά, προβληματίζεται και αισθάνεται πως η πόλη της Μεσσήνης σταδιακά υποβαθμίζεται υπό το νέφος που την πνίγει, ανάλογα και με τη «διάθεση» του αέρα, είναι η διενέργεια επιδημιολογικής μελέτης προκειμένου να εξετασθεί αν οι εκπομπές πτητικών οργανικών ενώσεων από τα εργοστάσια που γειτνιάζουν στην περιοχή έχουν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Η τοπική αυτοδιοίκηση και η Περιφέρεια δεν πρέπει να έχουν τον ρόλο του τιμωρού, αλλά να συμβάλουν σε σοβαρά ζητήματα κυρίως μέσα από την πρόληψη και τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς”.

Γιατί γιορτάζει σήμερα ο Αγ. Ανδρέας

Στις 30 Νοεμβρίου, η εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Ανδρέα, Πρωτόκλητου μαθητή του Χριστού και πολιούχου της Πάτρας. 
 
Ο Ανδρέας ήταν αδελφός του Σίμωνα Πέτρου και καταγόταν από την πόλη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας. Οι γονείς τους ονομάζονταν Ιωνάς ή Ιωάννης και Ιωάννα. Γεννήθηκε το 5 π.Χ. στη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και απεβίωσε 30 Νοεμβρίου στην Πάτρα το 60 μ.Χ. , αλλά κηδεύτηκε  στο ναό Αγ.Αποστόλων στην Κωνστινούπολη.
 Ο Άγιος Ανδρέας είναι ένας από τους 12 Αποστόλους, ο επονομαζόμενος και Πρωτόκλητος, επειδή πρώτος αυτός, μαζί με τον αδελφό του Πέτρο, κλήθηκαν και ακολούθησαν τον Ιησού.
Οι πληροφορίες της Καινής Διαθήκης είναι ελάχιστες για τον Ανδρέα και ανύπαρκτες για το αποστολικό του έργο. Οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς αναφέρουν ότι ο Απόστολος Ανδρέας κήρυξε τον Χριστιανισμό στη Σκυθία (σημερινή Νότια Ρωσία), την Ήπειρο, τη Θράκη και το Βυζάντιο, όπου ίδρυσε εκκλησία με πρώτο επίσκοπο τον Στάχυ. Συνέχεια αυτής της πρώτης εκκλησίας θεωρείται το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, που τιμά τον Απόστολο Ανδρέα ως ιδρυτή του και πρώτο επίσκοπο του Βυζαντίου.
Κατόπιν ο Απόστολος Ανδρέας μετέβη μέσω της Θεσσαλίας στην Αχαΐα, όπου ίδρυσε εκκλησία και κατόρθωσε να προσηλυτίσει στον Χριστιανισμό τη Μαξιμίλλα, σύζυγο του ανθύπατου Αιγεάτη, την οποία θεράπευσε από μία ανίατη ασθένεια. Ο Ρωμαίος αξιωματούχος εξοργίστηκε και διέταξε στην σταύρωση του Απόστολου Ανδρέα σε σταυρό σχήματος Χ, που ονομάστηκε από τότε «Σταυρός του Αγίου Ανδρέα».
Στις 26 Σεπτεμβρίου 1964, η κάρα του Αποστόλου Ανδρέα επιστράφηκε στην Πάτρα, σε μια χειρονομία καλής θελήσεως του Πάπα Παύλου ΣΤ’ προς τους Ορθοδόξους. Στις 19 Ιανουαρίου του 1980 επιστράφηκε και ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα. Και τα δύο ιερά κειμήλια φυλάσσονται στο ναό του Αγίου Ανδρέα, που αποτελεί πανελλήνιο προσκύνημα.
Ο Απόστολος Ανδρέας είναι προστάτης Άγιος της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Ρουμανίας, του Μπαρμπέιντος και της Σκωτίας. Η σημαία της Σκωτίας φέρει τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα. Μετά την ένωση της Σκωτίας με την Αγγλία, ο χιαστός σταυρός απεικονίζεται και στη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας. Η σημαία του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας φέρει τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα, όπως και η σημαία της Συνομοσπονδίας (Νοτίων) στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο.
Ήξερες ότι…
Ο Νοέμβριος ονομάζεται και Αντριάς, επειδή πιστεύεται ότι το κρύο «αντρειεύει» την ημέρα της εορτής του Αγίου Ανδρέα;. 
Λέγεται και Τρυποτηγανάς, επειδή, όπως έλεγαν, τρυπούσε τα τηγάνια όσων δεν έκαναν τηγανίτες την ημέρα της γιορτής του;

Ειδικό τέλος - για θόρυβο - στα δίκυκλα

Η κάρτα θορύβου στα δίκυκλα επανέρχεται. Στο θέμα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση (για άλλο παρόμοιο θέμα) της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή.
Ο ίδιος ανακοίνωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να επανέλθει η κάρτα θορύβου στα δίκυκλα προκειμένου να περιοριστεί η ηχορύπανση. Κάτι τέτοιο μεταφράζεται σε υποχρέωση ελέγχου του θορύβου, όπως συμβαίνει με τον έλεγχο καυσαερίων. Η ένταση του θορύβου μπορεί να μετριέται στα ΚΤΕΟ είτε στα συνεργεία, με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές του οχήματος.
Συμπληρωματικά, επειδή ακριβώς απαιτείται και θεσμικό πλαίσιο το οποίο να περιβάλλει την εφαρμογή του νόμου, «επεξεργαζόμαστε διάταξη που προβλέπει ακόμη και πρόστιμα στα συνεργεία που συνεργούν στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών των οχημάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου