6.2.16

Έκλεισε επ' αόριστον ο αυτοκινητόδρομος Καλαμάτας - Τρίπολης - Κορίνθου στα διόδια Νεστάνης


Σκληραίνουν ακόμα περισσότερο τη στάση τους οι αγρότες της Πελοποννήσου και από τις 18.00 έκλεισαν επ' αόριστον τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης.
Στο σημείο του μπλόκου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.
Η κυκλοφορία από Τρίπολη προς Κόρινθο διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης - Άργους, από τον Αχλαδόκαμπο, μια παράκαμψη περί τα 80 χιλιόμετρα. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί ακολουθούν τη διαδρομή, κάτω από τον ανισόπεδο κόμβο του αυτοκινητοδρόμου «Τρίπολη Βόρεια», εισέρχονται στην παλαιά εθνική οδό ως το 'Αργος κι από εκεί φτάνουν στον ανισόπεδο κόμβο της Στέρνας, όπου επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Αντίστροφα ακολουθούν τη διαδρομή οι οδηγοί που κατευθύνονται από την Κόρινθο προς την Τρίπολη.
Οι οδηγοί από την περιοχή της Γορτυνίας με κατεύθυνση την Κόρινθο, εναλλακτικά μπορούν να ακολουθήσουν την εθνική οδό Λεβίδι - Κανδύλα - Νεμέα και να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Νεμέας.

ΚΑΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ποια Συριζαία τον διόρισε και αυτός τη… χώρισε!

Έντονο παρασκήνιο έχει δει τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που διορίζουν φίλους και γνωστούς τους.

Όπως αναφέρει το ένθετο Secret, της εφημερίδας Παραπολιτικά, πολύς λόγος έγινε για την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, η οποία συγκαταλέγεται στα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου και «κατηγορήθηκε» ότι ο σύντροφός της Χρήστος Φωτιάδης, διορίστηκε σε θέση μετακλητού στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Θεόδωρου Δρίτσα.
Η ίδια δεν έκανε καμία δήλωση για το θέμα, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη είπε: «Καλούμε τον ελληνικό λαό να αποβάλει από πάνω του όλη αυτή τη δυσωδία τέτοιων δημοσιευμάτων».
Αυτό, ωστόσο, που πληροφορήθηκε το «S» είναι ότι περίπου δέκα ημέρες πριν δημοσιοποιηθεί η πληροφορία για τον διορισμό του Χρήστου Φωτιάδη, το ζευγάρι είχε ήδη χωρίσει.
svigkou

ΒΙΝΤΕΟ - ΑPΧΙΣΕ να την χτυπάει στην μέση του δρόμου - ΔΕΙΤΕ τι τον περίμενε όμως...

Υπάρχουν τελικά φυλετικές διακρίσεις στην καταπολέμηση της βίας;

Ένα κοινωνικό πείραμα που αξίζει όλοι να δείτε: «Οι αντιδράσεις περαστικών όταν ένα ζευγάρι σκοτώνεται δημόσια» Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο αναμενόμενες οι αντιδράσεις του κόσμου στη βία μεταξύ ενός ζευγαριού; Μήπως τελικά όλοι έχουμε τις προκαταλήψεις μας; Το κοινωνικό πείραμα που θα παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί δίνει την απάντηση.

Αν και είναι γνωστό ότι οι γυναίκες πρέπει να τυγχάνουν προστασίας και η ευαισθητοποίηση του κοινού έχει αρχίσει να αυξάνεται στον τομέα αυτό, τα αποτελέσματα της πρακτικής δοκιμασίας θα σας εκπλήξουν..




Tromaktiko

ΒΙΝΤΕΟ - Κεραυνός έπεσε δίπλα από την κοπέλα του - Η απίστευτη αντίδραση του νεαρού!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, που δείχνει την απίστευτη αντίδραση ενός νεαρού άνδρα όταν κεραυνός έπεσε δίπλα από την κοπέλα του.
Το ζευγάρι βρισκόταν σε παραλία στο Σίδνεϊ στην Αυστραλία την ώρα μιας μεγάλης καταιγίδας.
Παρά την κακοκαιρία η κοπέλα ετοιμαζόταν να βουτήξει στην θάλασσα και ο σύντροφός της την βιντεοσκοπούσε.
Την ώρα που πλησίασε στο νερό, ένας κεραυνός έπεσε δίπλα της.
Η κοπέλα δεν τραυματίστηκε από θαύμα, ωστόσο ο φίλος της είχε μια αντίδραση που προκάλεσε χαμό στο διαδίκτυο.

ΒΙΝΤΕΟ - Τρεις φίλες «έσπασαν» το YouTube με το βίντεο των διακοπών τους – Δείτε το!

Τρεις φίλες ξεκίνησαν από την Αυστραλία για να πάνε διακοπές στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού.
Δεν παρέλειψαν να βιντεοσκοπήσουν τις ωραίες στιγμές που έζησαν στον επταήμερο ταξίδι τους, μεταξύ των οποίων και κάποιες ιδιαίτερα αποκαλυπτικές, με τα μικροσκοπικά ή καθόλου μπικίνι τους να απολαμβάνουν τη θάλασσα.
diakopes
Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube, στο κανάλι της blogger Τιάνα Γιοβάνοβιτς (Tiyana Jovanovich) και έγινε viral, «χτυπώντας» περισσότερες από 1.500.000 θεάσεις μέχρι τη στιγμή που το «συναντήσαμε» και εμείς.
tiyana5
Δείτε το… Απλά… «ξεπουλάει»:
H Tiyana Jovanovich, που δηλώνει χορτοφάγος και ταξιδιώτισσα, διατηρεί και έναν άκρως «αποκαλυπτικό» λογαριασμό στο Instagram όπου αναρτά φωτογραφίες από τα ταξίδια της, μόνη ή με τις φίλες της.
tiyana1
tiyana2
tiyana3
tiyana4

24 χρονη ...για μόλις 48,5 ευρώ στον Εισαγγελέα Καλαμάτας

Αρκετά προϊόντα πήρε από τα ράφια ενός κεντρικού σούπερ μάρκετ στην Καλαμάτα μια νεαρή γυναίκα, αλλά όταν έφτασε στο ταμείο έδειξε στην υπάλληλο μόνο μια... φρατζόλα ψωμί!

Δυστυχώς γι' αυτήν, όμως, οι κινήσεις της μέσα στο κατάστημα είχαν γίνει αντιληπτές.

Ο διευθυντής του καταστήματος είχε παρακολουθήσει την 24χρονη γυναίκα να κρύβει μέσα στην τσάντα της και άλλα εμπορεύματα, χωρίς εκείνη να τον αντιληφθεί.
 Όταν η νεαρή πήγε στο ταμείο για να πληρώσει το ψωμί, την σταμάτησε πριν φύγει και της ζήτησε να περιμένει την Αστυνομία που ειδοποίησε ο ίδιος.

Όταν έφτασαν αστυνομικοί της Ασφαλείας, ζήτησαν από την 24χρονη να ανοίξει την τσάντα της και βρήκαν μέσα διάφορα είδη διατροφής συνολικής αξίας 48,5 ευρώ!
 Έτσι, συνέλαβαν τη νεαρή γυναίκα, η οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Καλαμάτας κατηγορούμενη για απόπειρα κλοπής, ενώ τα εμπορεύματα αποδόθηκαν στους υπεύθυνους του σούπερ μάρκετ.

Συνελήφθη αστυνομικός για ψευδή καταγγελία κλοπής των όπλων του όταν έμαθε ότι τον... απολύουν


Συνελήφθη αστυνομικός για ψευδή καταγγελία κλοπής των όπλων του όταν έμαθε ότι τον... απολύουν

Αστυνομικός συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, γιατί μαζί με την αδελφή του και ένα φίλο του έστησαν ολόκληρο σενάριο για να «εξαφανίσουν» τα όπλα του, όταν του γνωστοποιήθηκε ότι επρόκειτο να ανακληθεί η πρόσληψη του στην Αστυνομία επειδή είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου.
Πρόκειται για έναν υπαρχιφύλακα 39 ετών, ενώ επίσης συνελήφθησαν η 39χρονη αδελφή του και ο 39χρονος φίλος του που τον βοήθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ ο υπαρχιφύλακας κατήγγειλε σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την οικία των γονιών του και αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, δύο ιδιωτικά υπηρεσιακά πιστόλια και το δελτίο της υπηρεσιακής του ταυτότητάς. Για το περιστατικό είχε κληθεί αρχικά η Άμεση Δράση, από την 36χρονη αδελφή του υπαρχιφύλακα.

Σημειώνεται ότι χθες είχε διαβιβαστεί στην υπηρεσία του υπαρχιφύλακα η ανάκληση της απόφασης πρόσληψης του στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε καταθέσει παραποιημένο απολυτήριο Λυκείου.

Λόγω της αλληλουχίας των γεγονότων επελήφθη της υπόθεσης η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο υπαρχιφύλακας δήλωσε ψευδώς την κλοπή, ενώ με τη συνδρομή του 39χρονου φίλου του, είχε αποκρύψει τα δυο όπλα στο φρεάτιο του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας, όπου διαμένει ο φίλος του.

Ο υπαρχιφύλακας υπέδειξε το σημείο, όπου βρέθηκαν άλλο ένα πιστόλι και ένα περίστροφο, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, τα οποία κατείχε παράνομα.

Επιπλέον, στην κατοχή του και σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν ένα στιλέτο, ένας πτυσσόμενος σουγιάς, σπρέι πιπεριού και ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Το ξέφρενο καρναβάλι του Ρίο άρχισε εντυπωσιακά - Γυμνή σάρκα και ατέλειωτη σάμπα στο πιο διάσημο καρναβάλι

Ξεκίνησε το ατελείωτο πάρτι που αναμένεται να προσελκύσει έως και 5 εκατομμύρια επισκέπτες, τη στιγμή που η ανησυχία για την εξάπλωση του ιού Ζίκα κορυφώνεται.

Ώρα για καρναβάλι στη Βραζιλία: 5 ημέρες φεστιβάλ χορού, γυμνής σάρκας και άγριων κοστουμιών στη Βραζιλία παρά τους φόβους για τον ιό Ζίκα.
Καθώς φαίνεται, ούτε οι οικονομικές δυσχέρειες, ούτε ο ιός Ζίκα που έχει απλώσει τη σκιά του πάνω από τη Βραζιλία μπορεί να σταματήσει το φαντασμαγορικό και παγκοσμίως διάσημο καρναβάλι του Ρίο.
Το πενθήμερο του άγριου ξεφαντώματος, των πολύχρωμων κοστουμιών, των ημίγυμνων γυναικών και ανδρών και του ασταμάτητου χορού μόλις ξεκίνησε!
Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο, Εδουάρδο Παές, παρέδωσε το χρυσό κλειδί στον «βασιλιά» του Καρναβαλιού, όπως επιβάλει η παράδοση και εκείνος με τη σειρά του υποσχέθηκε ένα θεαματικό σόου.
Αυτό το ατελείωτο πάρτι αναμένεται να προσελκύσει έως και 5 εκατομμύρια επισκέπτες, τη στιγμή που η ανησυχία για την εξάπλωση του ιού Ζίκα κορυφώνεται.


«Ο Καμμένος απειλεί την τρόικα με... εκλογές»

Μία συνέντευξη – παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, για την πορεία των διαπραγματεύσεων και όχι μόνο, φιλοξενεί η Realnews που κυκλοφορεί αύριο. 
«Ο Καμμένος απειλεί την τρόικα με εκλογές» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας.
«Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο», λέει μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.
Φαίνεται ότι η ιδέα των εκλογών στριφογυρίζει στο μυαλό της συγκυβέρνησης, καθώς από τη μία υπάρχουν οι ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών και από την άλλη υπάρχει ο ξεσηκωμός της κοινωνίας

ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ !!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΚΩ! «Θα σας γαμ… όλους!» - Χαμός με τους κατοίκους με επεισόδια και συλλήψεις!

9lp;l789-
Με δακρυγόνα και ακραίες συμπεριφορές απαντούν τα ΜΑΤ στο νησί της Κω, στους αγανακτισμένους κατοίκους που διαμαρτύρονται για τα hots-pots.


Απαράδεκτη η συμπεριφορά κάποιον ανδρών των δυνάμεων όπου βρίζουν με άσχημο τρόπο τους κατοίκους λέγοντας «θα σας γαμη…» όλους!

Δείτε τα σχετικά βίντεο

ΒΙΝΤΕΟ - Ειδησεογραφικό σάιτ διδάσκει αγγλικά με... γυμνές δασκάλες!

Οι υπεύθυνοι ενός ειδησεογραφικού ισπανόφωνου σάιτ στη Βενεζουέλα, το Desnudando Las Noticias, βρήκαν τον πιο περίεργο και σέξι τρόπο να διδάξουν αγγλικά στους αναγνώστες τους.
Δημιούργησαν μια σειρά από βίντεο στα οποία καλλίγραμμες γυναίκες εμφανίζονται ολόγυμνες σε ρόλο δασκάλας και σου μαθαίνουν αγγλικές λέξεις με την σωστή προφορά.

Δείτε το βίντεο:

Έκανε... ντου στην ίδια της την κηδεία: Μια πραγματικά απίστευτη ιστορία από το Μπουρουντί!

Η Noela Rukundo και ο σύζυγός της, κάτοικοι Αυστραλίας, επισκέφτηκαν την ιδιαίτερη πατρίδα της πρώτης, το Μπουρουντί προκειμένου να παραστούν σε μία κηδεία συγγενή της. 
Ενώ λοιπόν είχαν καταλύσει σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, ο σύζυγός της, προέτρεψε τη Rukundo να βγει μια βόλτα για να πάρει αέρα. 
Εκείνη ακολούθησε τη συμβουλή του, αλλά όταν βγήκε έξω είδε μία ομάδα ανδρών να την πλησιάζει και να τη σημαδεύουν στο κεφάλι με όπλο.

Την προειδοποίησαν να μη βγάλει άχνα και την έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο. Λίγη ώρα αργότερα, βρίσκονταν σε μία ερημική τοποθεσία και έκπληκτη άκουσε τους άγνωστους άνδρες να τη ρωτάνε για ποιο λόγο ο άνδρας της ήθελε να τη σκοτώσουν.
Εκείνη δεν τους πίστεψε και τότε οι δράστες πήραν τηλέφωνο, αφήνοντας την να ακούσει μόνη της την εντολή του άνδρα της να τη σκοτώσουν!
Οι απαγωγείς της δεν είχαν καμία πρόθεση καθώς όπως έιπαν στην ίδια "δε σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά", απλά ήθελαν να πάρουν τα λεφτά του συζύγου της.
Της είπανε να εξαφανιστεί για 80 ώρες και εκείνη το έκανε. Μερικές μέρες αργότερα επικοινώνησε με γνωστό της ιερέα και αφού του εξήγησε τι συνέβη, εκείνος τη βοήθησε να επιστρέψει στην Αυστραλία.
Εν τω μεταξύ, ο σύζυγός της είχε ήδη επιστρέψει και προετοίμαζε την κηδεία μετά το θάνατο της άτυχης συζύγου του σε ατύχημα.
Εκείνη όμως, είχε άλλη άποψη. Έφτασε την ημέρα της κηδείας στην εκκλησία όπου ήταν προγραμματισμένο να τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και περίμενε στο αυτοκίνητο. Είδε τους συγγενείς και τους φίλους της θλιμμένους ενώ εντόπισε και τον άνδρα της. 
Wife crashes her own funeral, horrifying her husband, who had paid to have her killed Credit: FacebookΚατέβηκε απο το αυτοκίνητο και τον πλησίασε λέγοντάς του πως είναι ζωντανή. Εκείνος άρχισε να φωνάζει πώς πρόκειται για φάντασμα! Όταν κατάλαβε πώς ήταν όντως η γυναίκα του ζωντανή άρχισε να της ζητάει συγγνώμη για το λάθος του και να την παρακαλάει να τον συγχωρήσει! 
Εκείνη όμως είχε ήδη ειδοποιήσει την αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψή του. Ο ίδιος είπε αργότερα στους αστυνομικούς πως έβαλε να σκοτώσουν τη γυναίκα του επειδή πίστευε ότι θα τον αφήσει για κάποιον άλλο.

ΒΙΝΤΕΟ -Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

Το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό;  (video)Δύο είναι τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής. 
Το πρώτο τι πονάει περισσότερο, οι πόνοι της γέννας ή κλωτσιά στα γεννητικά όργανα και το δεύτερο αν το αυγό έκανε την κότα ή το ανάποδο.
 Μέχρι χθες κανείς δεν μπορούσε να δώσει απάντηση σε κανένα από τα δύο.
 Από σήμερα μπορείτε να διαγράψετε το ένα από τη λίστα.
Φυσικά δεν βρέθηκε κανείς που να έχει φάει κλωτσιά στην προστατευόμενη περιοχή του και να γέννησε, οπότε προφανώς αναφερόμαστε στο ερώτημα με την κότα και το αυγό. Τόσους αιώνες θέταμε το ερώτημα με τέτοια απολυτότητα, ώστε υπήρχαν μόλις δύο ενδεχόμενα.
Είτε να εμφανίστηκε μια κότα ως εξέλιξη κάποιου θαλάσσιου είδους είτε να βρέθηκε ένα αυγό από το πουθενά και να έβγαλε μια κότα.
Η απάντηση δεν είναι τίποτα από τα δύο.
Το αυγό γεννήθηκε από ένα αυγό.
 Όχι δεν είμαστε τρελοί.
Υπάρχει βίντεο-απόδειξη.
Μια γυναίκα πήγε να αγοράσει αυγουλάκια, τα πήρε, γύρισε σπίτι και όταν έσπασε το ένα είδε ότι από μέσα βγήκε ένας κρόκος και ακόμα ένα αυγό.
Πρόκειται είτε για ένα αυγό-στρατιώτη με ισχυρή πανοπλία.
Άραγε αν το επώαζε η κότα τι θα έβγαινε από κει μέσα;
Κοτόπουλο έγκυος;

ΒΙΝΤΕΟ - Έτσι χτυπάς τη διαπλοκή Αλέξη; Η μάχη κατά των "νταβατζήδων" που δεν δόθηκε ποτέ!

tsipras1Περί τα τέλη Μαΐου του 2013, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τότε αρχηγός μιας ισχυρής είναι η αλήθεια αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαιρόταν να αναλύει την πολιτική του ή αλλιώς το μέτωπο με τον άξονα διαπλοκής των ΜΜΕ - στην κατάμεστη αίθουσα του Σινέ «Κεραμεικός» στο Μεταξουργείο.

Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριζε πως:  
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε υπό συνθήκες να συμβιβαστεί με αυτό το σάπιο σύστημα, να πει "δεν βαριέσαι, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς οι διαχειριστές". Δεν θα το πούμε, όμως, ποτέ αυτό. Φιλοδοξούμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το σάπιο σύστημα. Να βάλουμε ένα τέλος στη διαπλοκή».

Εδώ και ένα χρόνο, ο Αλέξης Τσίπρας κρατά τα ηνία αυτής της χώρας.
Ας δούμε με επίσημα στοιχεία πως έχει αντιμετωπίσει εκείνους «που αρνούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη», εκείνους που αν δεν έβαζαν -όπως έλεγε ο ίδιος - θα είχαν πρόβλημα.
Ανείσπρακτοι φόροι και πρόστιμα συνεχίζουν να «θρέφουν» τους «νταβατζήδες της διαπλοκής» για να μπορεί να έχει ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει αντιπολίτευση στον... εαυτό του;

Τώρα;
Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών!
Συγκεκριμένα, από στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν τα βεβαιωμένα πρόστιμα του ΕΣΡ προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τον ειδικό φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων, προκύπτει ότι:
Το σύνολο φόρων τηλεοπτικών διαφημίσεων για το 2015 ανήλθε στα 39.300.659,10 ευρώ.
Το κράτος εισέπραξε μόλις τα 20.071.805,78 ευρώ.
Παραμένουν ως οφειλόμενα: 19.228.853,32 ευρώ!
Ενδιαφέρον, όμως, έχει και η «ροή» με τα πρόστιμα του ΕΣΡ προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς την εξαετία 2010-2016.
Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι:
Συνολικά τα επιβληθέντα πρόστιμα ανέρχονται σε 23.332.729,25 ευρώ. Έχουν εισπραχθεί μόλις τα 9.351.626,29 ευρώ. Οφείλονται 13.981.102,96 ευρώ!
Συνολικά, λοιπόν, από τα 62.633.388,35 εκατομμύρια το κράτος κατάφερε να εισπράξει μόνον τα 29.423.432,07 ευρώ.
Κατά την συζήτηση του θέματος στη Βουλή, πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης επιχείρησε -μάταια - να «διαρρήξει τα ιμάτιά του» υποστηρίζοντας πως: «Αυτό το καθεστώς θα τελειώσει. Θα πληρώσουν όλοι και ειδικά αυτοί που κάθε βράδυ και κάθε Κυριακή χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και αφιερώνουν πολλές ώρες για τα πόσα χρωστά ο κόσμος και οι ίδιοι δεν λένε τι οφειλές έχουν».


Ας δούμε, ακόμη πιο αναλυτικά τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τις βεβαιωμένες οφειλές.
 xreh kanalion 2 5
Και είναι απορίας άξιο αν θα καταφέρει να εισπράξει άλλα, με δεδομένο ότι το εισπρακτικό ενδιαφέρον -όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων- έχει στραφεί σε συνταξιούχους, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες που και με αυτούς σκοπεύει -απ' ότι φαίνεται να τελειώνει «μια ώρα αρχύτερα» στέλνοντας τους στη Βουλγαρία για... ενίσχυση. 
Tο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, πάντως, έχει προνοήσει να τους στείλει στο Βορρά με την υπογραφή της στο Μνημόνιο 3 και την «συν-υπογραφή» της στις άκρως καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων των προηγούμενων Μνημονίων.



newsbomb

Σε ποια περιφερειακά κανάλια "έπεσε μαύρο" - Χιόνια βλέπουν οι τηλεθεατές

Χιόνια βλέπουν πλέον οι τηλεθεατές σε τρία περιφερειακά κανάλια, που το τελευταίο διάστημα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. 

Πληροφορίες αναφέρουν  ότι η digea στην οποία ανήκουν μπλόκαρε την μετάδοσή τους λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων.

Πρόκειται για τους τηλεοπτικούς σταθμούς:

DR TV
ELLADA TV
MAX TV

Έτοιμη η μελέτη για την Σιδηροδρομική Γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα

Σε ανοικτή εκδήλωση στον Πύργο Ηλείας, θα παρουσιάσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η ΕΡΓΟΣΕ, τη μελέτη για τη «Σιδηροδρομική Γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα» στους φορείς και τους πολίτες της περιοχής.
Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:30 π.μ. στο Διοικητήριο του Πύργου (Μανωλοπούλου 47) από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιο Βούρδα, και στελέχη του οργανισμού.
Η παρουσίαση της μελέτης είχε συμφωνηθεί κατά τη στη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, με την ηγεσία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα στις 13 Νοεμβρίου 2015.
«Η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα, που έχει κλείσει εδώ και τόσα χρόνια, είναι ένα μείζονος σημασίας ζήτημα για τη Δυτική Ελλάδα και ιδίως για την Αχαΐα και την Ηλεία. Η ΕΡΓΟΣΕ τήρησε τη δέσμευσή της και θα παρουσιάσουμε τη σχετική μελέτη στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας την Κυριακή 14/2» δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας.

To αίτημα φιλίας στο Facebook που είναι ιός

To αίτημα φιλίας στο Facebook που είναι ιός
Ένας νέος ιός άρχισε να κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο Facebook και αφορά έναν χρήστη που στέλνει μηνύματα και αιτήματα φιλίας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως είναι η ασφάλεια του facebook «policy security» σε μήνυμα όμως είναι ιός.
Το Facebook θα στείλει email αν υπάρξει κάποιο θέμα με το λογαριασμό μας.

ΒΙΝΤΕΟ - Οι κορυφαίες "μαχες " σκαφών με τα κύματα !

Παρακολουθείστε σε ένα μοναδικό βίντεο τις κορυφαίες μάχες σκαφών με τα κύματα μ'εσα σε φουρτουνιασμένες θάλασσες

Δείτε το βίντεο

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο παιδεραστής του Μενιδίου

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος 40χρονου ημεδαπού ο οποίος συνελήφθη στις 29-1-2016 στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, για αποπλάνηση ανηλίκου και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον:
ΠΕΤΡΙΔΗ Μιχαήλ του Λαζάρου και της Ελένης, γεννηθέντα το 1976 στο Καζακστάν 
Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της αποπλάνησης παιδιού, που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, από δράστη στον οποίο είχαν εμπιστευτεί την επίβλεψη και την προσωρινή φύλαξη του, καθώς και του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων από την εγκληματική του δράση και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των λοιπών ομοειδών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσε σε βάρος άλλων θυμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-2478025 του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΒΙΝΤΕΟ - Επίθεση με κοπριά σε γραφείο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ


Επίθεση με κοπριά σε γραφείο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)
Σήμερα το πρωί, αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Πέλλα βρέθηκαν έξω από το γραφείο του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τα προωθούμενα μέτρα.

Μάλιστα, επειδή κανείς δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα στο γραφείο, οι αγρότες πέταξαν κοπριά, αυγά και σάπια φρούτα στην είσοδο του γραφείου.

Αγρότες εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Σπάρτη

ΤΑ... ΕΨΑΛΑΝ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ

Αγρότες εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ  στην Σπάρτη
Ομάδα αγροτών από την περιοχή του Ευρώτα και της Μάνης, σήμερα στις 10.30 το πρωί, αντιλαμβανόμενοι ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, βρίσκεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Σπάρτη και συναντάται με εκπροσώπους επαγγελματικών τάξεων, έφυγαν από το μπλόκο και πήγαν και εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, διακόπτοντας την συνάντηση. Εκεί οι αγρότες επιτέθηκαν λεκτικά στο βουλευτή επισημαίνοντάς του πως ήταν μαζί τους κι άλλα τους έλεγε στις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έκαναν επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κι άλλη είναι σήμερα η στάση του, ενώ τον κάλεσαν σε έντονο ύφος να μην ψηφίσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης όταν αυτό έρθει στην Βουλή.«Ήσουν η τελευταία μας ελπίδα» φώναζε ένας αγρότης στο βουλευτή, ο οποίος του ανταπαντούσε, «δεν ήμουν, είμαι η ελπίδα σας», σε έναν έντονο χαρακτηριστικό διάλογο.
Εξελίξεις στα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες θα έχουμε την προσεχή εβδομάδα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, επισήμανε με αποκλειστικές του δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Λακωνίας και υπεύθυνος του αγροτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Λάκωνας βουλευτής όταν κλήθηκε να σχολιάσει την εισβολή των αγροτών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη σήμερα το πρωί.
Ειδικότερα,ο κ.Αραχωβίτης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη είχαμε συνάντηση, ύστερα από πρόσκληση που τους κάναμε, με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νομού Λακωνίας, επαγγελματο-βιοτέχνες και εμπόρους. Κατά την διάρκεια της συζήτησης εισέβαλε στα γραφεία μια ομάδα αγροτών, οι οποίοι με έντονο τρόπο εξέφρασαν την άποψή τους για την πρόταση του ασφαλιστικού και διαμαρτυρήθηκαν εντόνως γιατί δεν είχαν κληθεί. Τους απάντησα ότι μέσα σ' αυτή την εβδομάδα αναμένουμε εξελίξεις για τους αγρότες, οπότε αμέσως μετά την ανακοίνωση των εξελίξεων θα τους καλέσω σε συνάντηση, έτσι ώστε να συζητήσουμε. Κατόπιν αυτών οι αγρότες αποχώρησαν και η συζήτηση με τους επαγγελματο-βιοτέχνες και τους εμπόρους συνεχίστηκε κανονικά».

Άγονες γραμμές ...

            
Καλαμάτα 6 Φεβρουαρίου 2016

                                                                  
ΠΡΟΣ
 ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΥ      
                                                                           ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                 
                                                                            κ.ΣΚΟΥΡΟ Χαράλαμπο
κ.Πρόεδρε
Παρακαλώ όπως στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τεθεί ως θέμα συζήτησης η προοπτική διακοπής της άγονης αεροπορικής σύνδεσης Καλαμάτα-Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Υποδομών κ.Σπίρτζη
«Με περίσκεψη και προβληματισμό βλέπουμε σχεδόν κάθε παραγωγικό τομέα της πατρίδας μας, να τον αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση με επιπολαιότητα, λαμβάνοντας αποφάσεις του γόνατου, που διαταράσσουν την ομαλότητα σε πολλούς τομείς της οικονομίας μας  και επιβαρύνουν συγχρόνως το ήδη βαρύ κλίμα στην οικονομία της χώρας.
Ως Β ΄Βαθμός αυτοδιοίκησης  αγωνιούμε από τη φανερή άγνοια ζητημάτων και την ατυχή αναμόχλευση με αρκετή δόση παραπληροφόρησης περιπτώσεων όπως αυτή της αεροπορικής σύνδεσης της Καλαμάτας με τη Θεσσαλονίκη, την ώρα μάλιστα που ξεδιπλώνεται ο σχεδιασμός για την τουριστική περίοδο. Αυτές οι πρακτικές μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην τουριστικά αναπτυσσόμενη Πελοπόννησο.
Το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης της Καλαμάτας με τη Θεσσαλονίκη έρχεται από πολύ παλιά, φέρνοντας κοντά τη Βόρεια Ελλάδα με την Πελοπόννησο, ενώ η σωτήρια ενέργεια της δρομολόγησης της γραμμής αυτής στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας το 2007, οδήγησε στην αλματώδη ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Μιλούμε λοιπόν για μία άγονη γραμμή, που παλαιότερα γινόταν από την Ολυμπιακή, μετά από την AEGEAN και τα τελευταία χρόνια από την ASTRA.
Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω , η εταιρία ASTRA που σήμερα έχει την αποκλειστικότητα του δρομολογίου, δεν λαμβάνει επιδότηση αφού έδωσε μηδενική προσφορά , αλλά έχει την αποκλειστικότητα της γραμμής, την οποία λειτουργεί όλο το χρόνο με συχνά δρομολόγια .Το κέρδος για τον επιβάτη επειδή είχε χαρακτηρισθεί ως επιδοτούμενη γραμμή ήταν ότι γλύτωνε το Σπατόσημο δηλ. τους φόρους αεροδρομίου, της τάξης των 12 ευρώ , ανά ταξίδι.
Το μήνα Μάρτιο λήγει η σύμβαση με την εταιρεία ASTRA και όλοι περιμέναμε να συνεχιστεί η γραμμή αυτή ή με την ίδια εταιρεία ή με άλλη που ίσως θα μετείχε στη νέα διαδικασία των νέων συμβάσεων.
Αντί αυτού ο κ.Σπίρτζης με ισοπεδωτική λογική μίλησε για τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Καλαμάτα, με ύφος και στυλ που παραπέμπει σε αυταρχισμό, χωρίς να έχει στη συλλογιστική του συμπεριλάβει την ανεπανόρθωτη ζημιά που θα προκαλέσει μία τέτοια απόφαση στην οικονομία της Πελοποννήσου και χωρίς να μας εξηγεί πως πχ η Καλαμάτα-θεσσαλονίκη με 9 ώρες διαδρομή οδικώς πρέπει να σταματήσει , ενώ πχ το Αθήνα-Πάρος να παραμείνει.
Καλώ λοιπόν το Μεσσήνιο Διοικητή της Υ.Π.Α. κ,.Κ. Λιντζεράκο, να μας δώσει απαντήσεις και να πει ξεκάθαρα και με ειλικρίνεια την αλήθεια στους Μεσσήνιους.
Συγχρόνως, παραπληροφορείται η Ελληνική κοινωνία με τη ρητορική ότι οι άγονες γραμμές, επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και αποκρύπτεται ότι είναι αυτοχρηματοδοτούμενες από τη χρήση των αεροδρομίων και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Το τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων Τ.Ε.Α είναι περίπου 150-160 εκατ. και το λαμβάνει η Υ.Π.Α. Αποκρύπτουν ακόμη ότι αυτά τα χρήματα τα ζητά το κουαρτέτο των δανειστών να μπουν στη χοάνη του χρέους, διαλύοντας τις αεροπορικές εταιρείες δηλ. εργαζόμενους, αλλά και τους τόπους που προσεγγίζουν οι  αεροπορικές εταιρείες δηλ. έμμεσα πλήττει τις επιχειρήσεις που ζουν από τον τουρισμό.
Αν στο σκεπτικό του υπουργείου είναι να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός ας βγουν να το δηλώσουν, διότι είναι φυσικό σε μία ελεύθερη οικονομία να λειτουργεί ο ανταγωνισμός, αλλά ως αυτοδιοίκηση που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα τουριστικής προβολής , για την ενίσχυση της οικονομίας της Πελοποννήσου, βρισκόμαστε προ δυσάρεστων εκπλήξεων με τέτοιες δηλώσεις.
 Ο κ. υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα με τη συνήθη λαϊκίστικη προσέγγιση της παραπληροφόρησης και όχι με την πραγματική του διάσταση δηλ. πως οι άγονες γραμμές είναι αυτοχρηματοδοτούμενες και δεν επιβαρύνουν  το κράτος.
Με τις επερχόμενες αλλαγές, τυχόν επιβάρυνση του επιβατικού κοινού ή απώλεια της σύνδεσης της Καλαμάτας με τη Θεσσαλονίκη και αγνόηση στους όποιους σχεδιασμούς τους, της αυτοδιοίκησης κι εν προκειμένω της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μας βρίσκει αντίθετους και περιμένουμε η Κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις που να στέκουν, διότι χαοτικές καταστάσεις σε έναν τομέα της οικονομίας της Πελοποννήσου που έχει ανοδική πορεία, όπως είναι ο τουρισμός μας, δεν θα το επιτρέψουμε.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το Playboy… φόρεσε κάτι πάνω του

Οι πρώτες εικόνες του ανανεωμένου Playboy, με τα μοντέλα του να είναι περισσότερο -αλλά όχι εντελώς- ντυμένα, είδαν την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας, σηματοδοτώντας τη στροφή του διάσημου αντρικού περιοδικού.

Νεαρή υποδυόταν τον ....άντρα στο Facebook

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα γι’ αυτή την περίεργη υπόθεση, διαπίστωσαν ότι στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης υπήρχε ένα προφίλ με τα στοιχεία ενός 56χρονου, που όμως δεν είχε δημιουργήσει ο ίδιος

Πρωτοφανής, ακόμη και για τους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, ήταν η καταγγελία που τους έκανε ένας 56χρονος Έλληνας κάτοικος Βόλου και ανέφερε ότι μια νεαρή κοπέλα παριστάνει πως είναι… αυτός στο Facebook!

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα γι’ αυτή την περίεργη υπόθεση, διαπίστωσαν ότι πράγματι στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης υπήρχε ένα προφίλ με τα στοιχεία του 56χρονου, που όμως δεν είχε δημιουργήσει ο ίδιος. Στην πορεία της προανάκρισης, με τα στοιχεία που έδωσε ο καταγγέλλων, αποκαλύφθηκε ότι το ψεύτικο προφίλ είχε «ανεβάσει» μία 20χρονη.

Η νεαρή γυναίκα υποδυόταν τον 56χρονο, αλλά στις αναρτήσεις της τον εξύβριζε, άγνωστο ακόμη για ποιον λόγο. Έτσι, αφού ομολόγησε ότι εκείνη είχε αναρτήσει το επίμαχο προφίλ, συνελήφθη και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - Συμβίωση: νομικό πλαίσιο παροχών και διάθεσης περιουσίας από τον έναν στον άλλον

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*

Κατά το άρθρο 904 παρ.1 ΑΚ, "Όποιος έγινε πλουσιότερος χωρίς νόμιμη αιτία από την περιουσία ή με ζημία άλλου έχει υποχρέωση να αποδώσει την ωφέλεια. Η υποχρέωση αυτή υπάρχει ιδίως σε περίπτωση παροχής αχρεώστητης ή για αιτία μη επακολουθήσασα ή λήξασα ή παράνομη ή ανήθικη". Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή ο πλουτισμός απαιτείται να επήλθε "χωρίς νόμιμη αιτία", δηλαδή να είναι αδικαιολόγητος.
Κρίσιμο δηλαδή στοιχείο είναι η νόμιμη αιτία του πλουτισμού. Αιτία ειδικότερα είναι ο σκοπός τον οποίο επιδιώκει με την παροχή του ο δότης, η αποτυχία δε του σκοπού αυτού επιφέρει την έλλειψη της αιτίας. Το άρθρο 904 ΑΚ δεν λύνει από μόνο του το ζήτημα πότε υπάρχει ή δεν υπάρχει νόμιμη αιτία. Περαιτέρω, είναι δεδομένο της κοινής πείρας, ότι στα πλαίσια της ελεύθερης συμβίωσης προσώπων οι συνήθεις παροχές του καθ' ημέραν κοινού βίου εκ μέρους του ενός προς τον άλλον γίνονται από ελευθεριότητα και χωρίς πρόθεση λήψεως ανταλλάγματος και συνεπώς δεν γεννάται αξίωση προς απόδοση του πλουτισμού του λήπτη, διότι στην περίπτωση αυτή ο πλουτισμός αυτού και η μείωση ή η μη επαύξηση της περιουσίας του δόντος δεν είναι αδικαιολόγητη, δηλαδή χωρίς νόμιμη αιτία, αφού υπάρχει τότε η νόμιμη αιτία της χωρίς αντάλλαγμα παροχής, αντικείμενο της οποίας μπορεί να είναι και υπηρεσίες πάσης φύσεως. Δηλαδή δεν μπορούν να αναζητηθούν οι πληρωμές των κοινωφελών λογαριασμών που γίνονται από τον έναν μόνο εκ των δύο, τα ψώνια του σουπερ μάρκετ κ.τ.λ.
Δεν ισχύει όμως το ίδιο, και μάλιστα ως γενικός κανόνας, όταν πρόκειται για παροχές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, οι οποίες ευλόγως προϋποθέτουν και έχουν ως βάση και "θεμέλιο" την συμβιωτική σχέση των ατόμων (χωρίς φυσικά να αποκλείεται η ελευθεριότητα και στις παροχές αυτές σε συγκεκριμένες περιπτώσεις). Π.χ. η μεταβίβαση με δωρέα ενός ακινήτου ή ποσοστού ακινήτου.
 Ειδικότερα, κύριο χαρακτηριστικό της συμβιώσεως είναι ότι αυτή λύεται ελευθέρως οποτεδήποτε από εκάτερο των προσώπων, ενώ ο γάμος λύεται είτε με τον θάνατο ενός των συζύγων, είτε με την έκδοση αμετάκλητης περί διαζυγίου αποφάσεως. Στην περίπτωση, εξάλλου, που κατά τη διάρκεια της ελεύθερης συμβίωσης υπήρξε βελτίωση της περιουσίας (πλουτισμός) του ενός των προσώπων, που συζούν, από την περιουσία του ετέρου εξ αυτών, η οποία βελτίωση (πλουτισμός), π.χ. δωρεά ακινήτου, έλαβε χώρα είτε με την προοπτική κάποιου μελλοντικού γάμου, είτε στο πλαίσια της "κοινωνίας βίου", και στη συνέχεια η ελεύθερη συμβίωση λύθηκε, τότε εκλείπει η θεμελιώδης αιτία, χάριν της οποίας έγινε η περιουσιακή μετακίνηση,(δωρεά) και συνεπώς μπορεί να αναζητηθεί ο πλουτισμός κατά τις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού διατάξεις.
Δηλαδή, εάν εξ αφορμής της εξώγαμης συμβίωσης δημιουργήθηκε σύνδεσμος εμπιστοσύνης με ειδικότερο περιεχόμενο την προσφορά υπηρεσιών ή παροχών από τον ένα σύντροφο στον άλλο και υπό την προϋπόθεση κάποιου όχι ορισμένου αλλά οριστού περιουσιακού ανταλλάγματος (π.χ. οικονομικής εξασφάλισης για το μέλλον) ή μελλοντικού γάμου, και στον παρασχόντα τις υπηρεσίες ή τις παροχές στον άλλο σύντροφο δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι παρέχει τις υπηρεσίες αυτές ή την παροχή για μελλοντική του εξασφάλιση (δηλαδή με την προσδοκία γάμου ή μελλοντικής εξασφάλισης), η αθέτηση και γενικώς η λήξη του συνδέσμου εμπιστοσύνης, ως νόμιμης αιτίας, στηρίζει την αξίωση αδικαιολόγητου πλουτισμού, η οποία γεννάται τη χρονική στιγμή της διάρρηξης του συνδέσμου εμπιστοσύνης, οπότε ο δότης δικαιούται να αναζητήσει όσα κατέβαλε στον σύντροφό του.
Συγκεκριμένα, στην εξώγαμη συμβίωση, για να γίνει δεκτή η αξίωση του αδικαιολόγητου πλουτισμού πρέπει να αναφέρεται και να αποδεικνύεται όχι μόνον η ύπαρξη κοινωνίας βίου, αλλά και η ανταποδοτική βάση των εκατέρωθεν συμβολών, ότι δηλαδή εξ αφορμής αυτής δημιουργήθηκε σύνδεσμος εμπιστοσύνης με ειδικότερο περιεχόμενο την προσφορά υπηρεσιών ή παροχών από τον ενάγοντα σύντροφο στον άλλο και υπό την προϋπόθεση συγκεκριμένου περιουσιακού ανταλλάγματος ή μελλοντικού γάμου και ότι λόγω περατώσεως του συνδέσμου εμπιστοσύνης (λύσης της συμβίωσης είτε αυθαίρετα εκ μέρους του εναγόμενου, είτε λόγω θανάτου), γεννήθηκε η αξίωση του αδικαιολογήτου πλουτισμού, είτε για αιτία λήξασα (όταν ο σύνδεσμος εμπιστοσύνης είχε στηριχθεί στη μονιμότητά της), είτε για αιτία μη επακολουθήσασα (όταν οι παροχές δίνονταν με την πεποίθηση μελλοντικού οικονομικού ανταλλάγματος). Περαιτέρω, εάν η λύση της ελεύθερης συμβιώσεως οφείλεται στο θάνατο του πλουτίσαντος προσώπου, η ως άνω αξίωση εκ μέρους του επιζώντος συντρόφου απευθύνεται πλέον κατά των κληρονόμων του άλλου για περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από την περιουσία του θανόντος, καθόσον τόσο η απαίτηση όσο και η υποχρέωση από αδικαιολόγητο πλουτισμό είναι κληρονομητές.
Υπάρχει όμως και η άποψη ότι η εξώγαμη συμβίωση και η σιωπηρώς ενυπάρχουσα συμφωνία για την αμοιβαία, μέσα στο πλαίσιο της δημιουργούμενης σχέσεως εμπιστοσύνης, παροχή υπηρεσιών ή περιουσιακή επίδοση μεταξύ των συμβιούντων αποτελεί κατ' αρχήν αιτία διατηρήσεως των εντεύθεν περιουσιακών ωφελειών του ενός ή του άλλου, που αποκλείει την αξίωση αδικαιολογήτου πλουτισμού.
Ειδικότερα, η από το άρθρο 904 ΑΚ αξίωση έχει ως προϋπόθεση ότι ο εναγόμενος έγινε πλουσιότερος από την περιουσία του ενάγοντος και με ζημία τούτου, χωρίς νόμιμη αιτία, οπότε υποχρεούται σε απόδοση της ωφέλειας. Συνακόλουθα, δεν γεννάται αξίωση προς απαίτηση του πλουτισμού του λήπτη, όταν ο πλουτισμός αυτός επήλθε από την παροχή προς αυτόν υπηρεσιών ή παροχών οικειοθελώς και χωρίς αντάλλαγμα εκ μέρους του δότη, τις οποίες αποδέχθηκε ο λήπτης, δεδομένου ότι  στην περίπτωση αυτή επήλθε μεν πλουτισμός τούτου, όχι όμως και αδικαιολόγητη μείωση της περιουσίας του δότη. Εξάλλου, η εξώγαμη συμβίωση δύο προσώπων λύεται είτε εν ζωή, είτε διά του θανάτου ενός τούτων. Και αν μεν η λύση επέρχεται εν ζωή (είτε με κοινή συμφωνία είτε με υπαιτιότητα ενός εκ των δύο), τότε η διάρρηξη του συνδέσμου της εμπιστοσύνης μεταξύ τους γεννά ενδεχομένως αξίωση από τον αδικαιολόγητο πλουτισμό, αφού με τη λύση της ελεύθερης συμβιώσεως έληξε το υπόβαθρο στο οποίο ερείδεται η νόμιμη αιτία πλουτισμού του λήπτη των παροχών. Αντιθέτως, αν η λύση της ελεύθερης συμβιώσεως επήλθε με τον θάνατο ενός των συμβιούντων, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για αθέτηση του συνδέσμου εμπιστοσύνης, και συνακόλουθα δεν γεννάται αξίωση του επιζώντος για αναζήτηση των παροχών σε βάρος των κληρονόμων του θανόντος, εφόσον ενόσω ζούσε ο θανών είχε νόμιμη αιτία διατηρήσεως του πλουτισμού, και κατά συνέπεια οι κληρονόμοι του, υπεισερχόμενοι στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της κληρονομιάς του ως συνόλου, δεν έχουν υποχρέωση επιστροφής των παροχών, εφόσον κατέχουν αυτές με νόμιμη αιτία την κληρονομιά του. Ωστόσο, αν η αξίωση αυτή είχε γεννηθεί ενόσω ζούσε ο θανών, τότε ο δότης των παροχών νομίμως στρέφεται κατά των κληρονόμων του".



Αναστασία Χρ. Μήλιου
Δικηγόρος παρ’Εφέταις Αθηνών
Λεωφ. Μεσογείων 403, Αγία Παρασκευή
Τηλ. 213-0338950,  6945-028153
fb: Αναστασία Μήλιου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου