Στο άρθρο της με τίτλο "Οι Έλληνες διαμαρτύρονται κατά της επίθεσης της Χ.Α σε βάρος κομμουνιστών" η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει το συμβάν στο Πέραμα ως την πλέον σοβαρή πράξη βίας αφότου η Χρυσή Αυγή εξελέγη στο κοινοβούλιο και κάνει εκτενή αναφορά στην ανακοίνωση του ΚΚΕ περί δολοφονικής επίθεσης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η επίθεση το βράδυ της Πέμπτης εκδηλώθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν το φεστιβάλ της ΚΝΕ και ενώ εντείνονται οι φόβοι ότι η ακροδεξιά προσπαθεί να καλλιεργήσει ατμόσφαιρα εμφυλίου στην Ελλάδα. "Μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν ανοιχτά προβλέψει ότι η χώρα που μαστίζεται από το χρέος οδεύει προς τον εμφύλιο πόλεμο" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το άρθρο αναφέρεται επίσης σε καταγγελίες της Μουσουλμανικής κοινότητας, η οποία έλαβε απειλητική επιστολή καθώς και στο αντισημιτικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Χ.Α με αφορμή την επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Η εφημερίδα επικαλείται πρόσφατες δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες η Χρυσή Αυγή κατάφερε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κόμμα να κεφαλαιοποιήσει "τα αυξανόμενα επίπεδα απογοήτευσης" των πολιτών και τονίζει την ανησυχία ότι θα καταγράψει υψηλότερα ποσοστά στις δημοτικές εκλογές από το 7% των βουλευτικών εκλογών.

enet.gr