14.9.19

Ολονύχτια μάχη ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στο Λουτράκι

Φωτο- Γιάννης Λάμπρου
Ολονύκτια αναμένεται να είναι η μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι καθώς η φωτιά είναι σε εξέλιξη.
 Μόλις έπεσε η νύχτα, τα εναέρια μέσα αποχώρησαν και το βάρος έπεσε στις επίγειες δυνάμεις, που ενισχύθηκαν και αντιμετώπισαν αρκετές διάσπαρτες εστίες με στόχο να τις θέσουν υπό έλεγχο πριν από τις πρωινές ώρες, που προβλέπεται πάλι αύξηση της έντασης των ανέμων.
Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και τέσσερις υδροφόρες της Περιφέρειας και του δήμου.

Έρευνα στα… γεννητικά όργανα Γάλλων ταχυδρόμων πήρε το πρώτο βραβείο

Τα «Νόμπελ του τρελού επιστήμονα», τα οποία επιβραβεύουν αστείες, παράδοξες και συχνά άχρηστες επιστημονικές ανακαλύψεις απονεμήθηκαν για 29η χρονιά σε τελετή στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ.
Τα εν λόγω βραβεία, που προηγούνται κατά ένα μήνα περίπου των βραβείων Νόμπελ, αναδεικνύουν έρευνες που «πρώτα κάνουν τους ανθρώπους να γελάσουν και μετά να σκεφτούν». Απονεμήθηκαν δέκα βραβεία (την απονομή έκαναν όπως πάντα πραγματικοί Νομπελίστες) και κάθε νικητής έβγαζε λόγο ενός λεπτού.
Αν ξεπερνούσε αυτό το όριο, ένα οκτάχρονο κοριτσάκι με ένα χάρακα στο χέρι τον έκοβε με τη φράση «παρακαλώ σταμάτα, βαριέμαι!». Κάθε βραβείο συνοδευόταν από ένα -προφανώς άχρηστο- χαρτονόμισμα δέκα τρισεκατομμυρίων της Ζιμπάμπουε (όταν ο πληθωρισμός της είχε φθάσει στον ουρανό).
Τα βραβεία για τις πιο… τρελές εφευρέσεις και ανακαλύψεις
Μεταξύ άλλων, βραβεύθηκε μια μελέτη σε γάλλους ταχυδρόμους, στους οποίους είχε τοποθετηθεί θερμόμετρο στους όρχεις τους. Την ιδέα είχε ο ειδικός σε θέματα γονιμότητας Ροζέ Μιουσέ του Πανεπιστημίου της Τουλούζης για να διαπιστώσει κατά πόσο και οι δύο όρχεις ενός άνδρα έχουν την ίδια ακριβώς θερμοκρασία. Συμπέρασμα: ο αριστερός είναι πιο ζεστός, αλλά μόνο όταν ο άνδρας είναι ντυμένος. Ο γάλλος επιστήμονας εφηύρε και θερμαινόμενα εσώρουχα που βοηθούν τους άνδρες με προβλήματα υπογονιμότητας.
Το βραβείο χημείας κατέληξε σε Ιάπωνες επιστήμονες που υπολόγισαν πόσο σάλιο παράγει ένα τυπικό πεντάχρονο παιδί μέσα σε μια μέρα (περίπου μισό λίτρο), το βραβείο μηχανικής σε έναν ιρανό εφευρέτη για ένα μηχάνημα του που αλλάζει πάνες στα μωρά και το βραβείο οικονομικών δόθηκε σε Ολλανδούς ερευνητές που ανακάλυψαν ότι τα χαρτονομίσματα μπορούν να διαδώσουν επικίνδυνα μικρόβια, ιδίως το ρουμανικό λέου.
Ιταλοί επιστήμονες πήραν το βραβείο ιατρικής για την ιδέα τους ότι η πίτσα προστατεύει από πρόωρο θάνατο, αν και στην πραγματικότητα ποτέ δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι αυτό όντως ισχύει. Μια διεθνής ερευνητική ομάδα πήρε βραβείο επειδή «χαρτογράφησε» ποια ακριβώς μέρη του σώματος είναι πιο απολαυστικό να τα ξύνει κανείς (προηγούνται οι αστράγαλοι και ακολουθεί η πλάτη).
Δύο Αμερικανοί κατάφεραν να βραβευθούν ξανά: το 2015 είχαν τιμηθεί για την ανακάλυψη του «νόμου της ούρησης» (που λέει ότι όλα τα θηλαστικά αδειάζουν την ουροδόχο κύστη τους σε περίπου 21 δευτερόλεπτα), ενώ φέτος για τη μελέτη τους σχετικά με το γιατί ο φασκωλόμυς (μαρσιποφόρο φυτοφάγο ζώο της Αυστραλίας) κάνει κυβικού σχήματος κόπρανα, κάτι μοναδικό στο ζωικό βασίλειο.
Ακόμη, σύμφωνα με τη «Γκάρντιαν», κινέζοι ερευνητές βραβεύθηκαν για την ανακάλυψη ότι οι νεκρές κατσαρίδες που έχουν μαγνητιστεί, συμπεριφέρονται διαφορετικά από τις ζωντανές κατσαρίδες που έχουν μαγνητιστεί, όταν μελετηθούν με κβαντικό αισθητήρα (οπωσδήποτε μια πολύ χρήσιμη γνώση…).
Τέλος, βραβείο ιατρικής εκπαίδευσης δόθηκε σε Αμερικανούς που ανακάλυψαν ότι οι ακουστικές συσκευές που κάνουν «κλικ» και χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των σκύλων, είναι δυνατό να επίσης να βελτιώσουν τις δεξιότητες φοιτητών χειρουργικής.

Πώς μπορεί να καταλάβει ο άντρας αν η γυναίκα τον έχει απατήσει

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLoS One, ένας άντρας είναι σε θέση να προβλέψει πόσο πιστή θα είναι μια γυναίκα, εάν την κοιτάξει προσεκτικά.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 100 άντρες φοιτητές του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας να συμμετάσχουν σε μια σειρά από πειράματα και διαπίστωσαν ότι, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, κατάφεραν να προβλέψουν επιτυχώς εάν η γυναίκα είναι άπιστη ή όχι, με ποσοστό ακρίβειας που δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο, απλώς και μόνο κοιτάζοντας μια φωτογραφία της.
«Σε γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ετυμηγορία των αντρών, βάσει της παρατήρησης του προσώπου άγνωστων γυναικών, είναι ως ένα βαθμό βάσιμη», καταλήγουν οι ερευνητές.
Στο πρώτο πείραμα, ζητήθηκε από 43 άντρες να βαθμολογήσουν, σε κλίμακα από 1 έως το 7, πόσο πιστές θεωρούσαν ότι είναι 34 γυναίκες ηλικίας 20 έως 42 ετών αφού κοιτάξουν μια φωτογραφία του προσώπου και μία του σώματός τους. Ζητήθηκε επίσης από 44 ακόμη άντρες να βαθμολογήσουν πόσο αξιόπιστη και πόσο ελκυστική θεωρούν κάθε γυναίκα.
Χωρίς να το γνωρίζουν οι συμμετέχοντες, οι εικονιζόμενες είχαν προηγουμένως ερωτηθεί εάν έχουν απατήσει ποτέ το σύντροφό τους. Οι μισές παραδέχτηκαν ότι έχουν συνάψει στο παρελθόν τουλάχιστον δύο παράνομους δεσμούς, ενώ οι άλλες μισές δήλωσαν ότι δεν έχουν απατήσει ποτέ κανέναν σύντροφό τους.
Στη συνέχεια, οι 43 άντρες έπρεπε να επιλέξουν την πιο πιστή ανάμεσα σε δύο γυναίκες παρόμοιας ηλικίας, η μία εκ των οποίων είχε προηγουμένως παραδεχτεί ότι έχει απατήσει στο παρελθόν.
Ο «ανιχνευτής απιστίας» των αντρών αποδείχθηκε σχετικά αποτελεσματικός, όταν οι δύο φωτογραφίες τοποθετήθηκαν δίπλα – δίπλα.
Σε δεύτερο πείραμα που έγινε σε 60 άντρες, η ίδια επίδραση παρατηρήθηκε όπως και στην πρώτη περίπτωση, όταν οι συγκρίσεις έγιναν ανάμεσα σε πολλές φωτογραφίες ταυτόχρονα. Επίσης, και στις δύο περιπτώσεις οι άντρες πέτυχαν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας όταν κοίταξαν τις φωτογραφίες του προσώπου και όχι τις ολόσωμες φωτογραφίες.
 
 
 neadiatrofis.gr

Έχετε αραίωση στα μαλλιά; Πότε είναι σημάδι για κάτι σοβαρό

Η απώλεια μαλλιών είναι ένα κοινό πρόβλημα και -εκτός ως φυσιολογικό αποτέλεσμα γήρανσης- μπορεί να προκληθεί από απώλεια βάρους, ή άγχος.
 Σε σπάνιες περιπτώσεις, ωστόσο, θα μπορούσε να υποδεικνύει κάτι σοβαρότερο.
Η αραίωση στα μαλλιά, γνωστή και ως αλωπεκία, είναι πολύ συχνή. Συνήθως συμβαίνει για κάποιον πολύ απλό λόγο. Θα μπορούσε να οφείλεται σε ανεπάρκεια βιταμινών, όπως η έλλειψη σιδήρου και ψευδαργύρου, ή θα μπορούσε να είναι γενετική.
Οι μισοί άνδρες βιώνουν κάποιο είδος φαλάκρας μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Η φαλάκρα ξεκινάει συνήθως από την 3η δεκαετία ζωής του άνδρα (20-30 ετών) και ακολουθεί ένα μοτίβο μιας υποχωρητικής γραμμής τριχών, ακολουθούμενη από αραίωση των μαλλιών στην κορυφή και τους κροτάφους.
Και οι γυναίκες μπορεί να βιώσουν κάτι παρόμοιο, γνωστό ως θηλυκή φαλάκρα, κυρίως μετά από την εμμηνόπαυση.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, οι άνθρωποι συνήθως χάνουν 50-100 τρίχες την ημέρα. Αν κάποιος χάνει περισσότερες από αυτές, μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όπως η απώλεια βάρους, κάποια πρόσφατη γέννα, κάποια χειρουργική επέμβαση, ανάρρωση από μια ασθένεια, ή το έντονο στρες.
Αυτή η απώλεια μαλλιών είναι συνήθως προσωρινή και οι τρίχες σας συνήθως ανακάμπτει. Ωστόσο, μερικές φορές η απώλεια μαλλιών μπορεί να σημάνει κάτι πιο σοβαρό που συμβαίνει στο σώμα.
Αραίωση στα μαλλιά: Πιθανός υποθυρεοειδισμός
Αυτό συμβαίνει όταν υπολειτουργεί ο θυρεοειδής αδένας, δηάδή δεν παράγει αρκετές ορμόνες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, επηρεάζει 15 σε κάθε 1.000 γυναίκες και 1 στους 1.000 άνδρες.
Μαζί με την αύξηση βάρους, την κατάθλιψη και την κούραση, η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα υποθυρεοειδισμού. Ωστόσο, είναι ασυνήθιστο να έχει κάποιος τριχόπτωση, χωρίς άλλα συνοδευτικά συμπτώματα.
Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς με λήψη ημερήσιων χαπιών ορμονικής επαναφοράς.
Αραίωση στα μαλλιά: Σημάδι καρκίνου
Είναι γνωστό ότι η αντιμετώπιση του καρκίνου με τη μορφή χημειοθεραπείας είναι γνωστό ότι προκαλεί την απώλεια μαλλιών ως παρενέργεια, η αραίωση των μαλλιών μπορεί να είναι εξαρχής ένα σημάδι ορισμένων τύπων καρκίνου.
Ένα παράδειγμα είναι το λέμφωμα Χότζκιν (Hodgkin). Είναι ένας σπάνιος καρκίνος που αναπτύσσεται στο λεμφικό σύστημα.
Τα συνηθισμένα συμπτώματα αυτής της δυνητικά θανατηφόρου κατάστασης περιλαμβάνουν επίμονη κόπωση, πυρετό και οίδημα των λεμφαδένων στον λαιμό, τις μασχάλες, ή την βουβωνική χώρα. Ωστόσο, μπορεί να εκδηλωθεί και με σημαντική αραίωση στα μαλλιά.
Εάν ανησυχείτε για οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατό.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην αρκείστε ΠΟΤΕ στα όσα διαβάζετε στο διαδίκτυο. Να τα χρησιμοποιείτε μόνο ως “μπούσουλα” για το τι μπορεί να έχετε. ΠΑΝΤΑ να ενημερώνετε τον γιατρό σας, αν πιστεύετε ότι έχετε συμπτώματα κάποιας πάθησης.
Αραίωση στα μαλλιά: Πιθανή περίπτωση του αυτοάνοσου “λύκου”
Ο λύκος είναι μια αυτοάνοση νόσος, όπου το σώμα επιτίθεται στον εαυτό του και προκαλεί σοβαρή κόπωση και πόνο στις αρθρώσεις. Η απώλεια μαλλιών είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της πάθησης και, μάλιστα, μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα της σημάδια.
Οι τρίχες μπορεί να γίνουν εύθραυστες και να δημιουργηθούν “μπαλώματα” χωρίς τρίχες στο κεφάλι.
Οι άνθρωποι μπορεί επίσης να εμφανίσουν λέπτυνση της γενειάδας, των φρυδιών, των βλεφαρίδων και άλλων τριχών του σώματος.


 iatropedia.gr

Ήθελαν να κάνουν δώρο γυναίκα στο σκυλί τους που είχε γενέθλια και αποκαλύφθηκε υπόθεση κτηνοβασίας!

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως τα είχαν σχεδιάσει και τελικά η γυναίκα αντί να κάνει σεξ με τον σκύλο, έκανε με ένα από τα δύο αφεντικά του

Τα έγγραφα μίας απίστευτης υπόθεσης κτηνοβασίας από τα Χριστούγεννα του 2017, δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Τέξας.
Σε αυτή λοιπόν, εμπλέκονταν τρία άτομα, δύο άντρες και μία γυναίκα.
Σύμφωνα με την αστυνομία του Χιούστον λοιπόν, ο Τζέριντ και ο Κέβιν Κουκ ήθελαν να κάνουν ένα δώρο στο σκύλο τους, Ράιντερ για τα πρώτα γενέθλια της ζωής του και κατέληξαν στην απόφαση να του βρουν μία γυναίκα για να κάνει σεξ. Ναι, μια γυναίκα…

Αυτή λοιπόν βρέθηκε στο πρόσωπο μίας κοπέλας που το προφίλ της στο Instagram είχε το όνομα, Ρεμπέκα Λιτλ και δήλωσε μεσίτρια.

Μόνο που το χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να βρίσκει ευκαιρίες… κτηνοβασίας.
Παράλληλα, παρουσιάστηκαν έγγραφα συνομιλίας από τα Χριστούγεννα του 2017, όπου ο Τζέριντ έλεγε στην Λιτλ πως περιμένει τον Κέβιν να τελειώσει από την δουλειά και να πάει να πάρει τον ίδιο και τον σκύλο, προκειμένου να πάνε να διασκεδάσουν.
Φυσικά η διασκέδαση ήταν το ερωτικό ραντεβού που είχε κλείσει για τον Ράιντερ.
Μόνο που όταν έφτασαν στο ραντεβού, ο Ράιντερ ήταν πολύ ζωηρός, δεν καθόταν σε ένα σημείο, χοροπηδούσε συνέχεια και η επιθυμία των αφεντικών δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.
Έτσι, η Λιτλ έκανε σεξ μόνο με τον Τζέριντ και όχι με το συμπαθές τετράποδο. Κάτι ωστόσο δεν βοήθησε ωστε να γλιτώσει, καθώς στο Τέξας ακόμα και η οργάνωση κτηνοβασίας τιμωρείται από το νόμο.


 gazzetta.gr

Ξεπέρασε τα 150 km/h η ένταση των βοριάδων στην Παξιμάδα Καρύστου

Σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα, στον οποίο παρουσιάζονται οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές του ανέμου το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι θυελλώδεις βοριάδες που πνέουν από το πρωί στη χώρα μας ξεπέρασαν τα 90 km/h, φτάνοντας έως και τα 156 km/h στην Παξιμάδα Καρύστου.

Συνελήφθη 25 χρονος να πουλά λαθραία τσιγάρα στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας

Συνελήφθη, χθες (13.9.2019) το βράδυ, στην εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Τριφυλίας, 25χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
 Ειδικότερα, χθες (13.9.2019) το βράδυ, στην εμποροπανήγυρη Κυπαρισσίας, ανωτέρω αστυνομικοί, εντόπισαν τον 25χρονο αλλοδαπό να διαθέτει προς πώληση -220- πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Από την κατοχή του ανωτέρω κατασχέθηκαν τα λαθραία τσιγάρα, καθώς και το χρηματικό ποσό των -104- ευρώ.
Τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Ο 25χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

Αρχαιοφύλακας συνελήφθη για… αρχαιοκαπηλεία στο Ηράκλειο

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, 59χρονος αρχαιοφύλακας, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το cretalive.gr, σήμερα τα ξημερώματα από αστυνομικούς εντοπίστηκε ο 59χρονος να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο δρόμο Ηρακλείου Μοιρών. Ο 59χρονος δε σταμάτησε στο μπλόκο των αστυνομικών, που είχαν πληροφορίες για τη δράση του, ενώ ακολούθησε έρευνα στον ίδιο, στην οικία του και σε περιβάλλοντες χώρους. Ο 59χρονος προσπάθησε να πετάξει το όπλο που είχε "πάνω του", χωρίς επιτυχία.
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :
πιστόλι,
γεμιστήρας,
φυσίγγια
4 πήλινα αγγεία,
2 μαρμάρινες βάσεις,
τμήμα σκαλιστού μαρμάρου,
2 αποσπάσματα πήλινων αγγείων και
6 νομίσματα τα οποία απεικονίζουν διάφορα σχήματα
Τα αντικείμενα εμπίπτουν στην Νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και παραδόθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ : ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΥΧΤΑ – Φωτιά στην Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου - Νέστορος





Τήρησαν το έθιμο για μία ακόμα χρονιά  οι εμπρηστές  στην Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου – Νέστορος 

Λίγο μετά τις 21.00 φωτιά ξέσπασε  σε απόσταση 500 μέτρων από τα πρώτα σπίτια του οικισμού  πλησίον της επαρχιακής οδού Χώρας –Καζάρμα – Καλαμάτα

Η φωτιά καίει ελαιοκαλλιέργειες και αγροτοδασική έκταση

Έως στιγμής δεν κινδυνεύει ο οικισμός  και η μάχη με τις φλόγες των πυροσβεστών  προβλέπεται δύσκολη  λόγω του σκότους και της αδυναμίας επέμβασης εναέριων μέσων

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην περιοχή έχουν σημειωθεί  περισσότερες από 100 φωτιές τα τελευταία 20 χρόνια  αλλά οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι

Απαλλάσσεται ο Ψυχάρης για τα χρέη του ΔΟΛ, ύψους 190 εκατ. ευρώ

«Δώρο» στον Σταύρο Ψυχάρη μία μέρα πριν από την ονομαστική του εορτή έκανε με την πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας στον άλλοτε ισχυρό εκδότη του ΔΟΛ που κατηγορείται για τα δάνεια τα οποία πήρε από την Alpha Bank.
Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή του Σταύρου Ψυχάρη και των 10 συγκατηγορουμένων του στελεχών της Alpha Bank, κρίνοντας ότι δεν προέκυψε ζημιά της τράπεζας από αυτά.
Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, τόσο τα δάνεια αυτά όσο και οι τροποποιήσεις που έγιναν στις δανειακές συμβάσεις ακολούθησαν τη συνήθη τραπεζική πρακτική σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης αλλά και τις εκτιμήσεις που υπήρχαν τότε πως θα υπάρξει σύντομα ανάκαμψη της οικονομίας.
Κάθε τραπεζική πρακτική ενέχει κίνδυνο, ωστόσο παρά το ρίσκο αυτό, αποδείχθηκε η καλύτερη δυνατή λύση προκειμένου να εξασφαλιστούν σε μεγάλο βαθμό οι απαιτήσεις και να μη μείνουν στον δρόμο οι 2.500 εργαζόμενοι του ΔΟΛ.
Όσο για τον Σταύρο Ψυχάρη, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχε αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τα τραπεζικά στελέχη πέραν των συναλλαγών του. Άλλωστε, μέχρι το 2010, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ήταν συνεπής στις δανειακές υποχρεώσεις του και φαινόταν απόλυτα φερέγγυος.
Η εισαγγελική λειτουργός επικαλέστηκε, δε, το γεγονός ότι ουδεμία μομφή σε βάρος των τραπεζικών στελεχών έχει υπάρξει από το νυν Δ.Σ. της τράπεζας αλλά και από τα αποτελέσματα των εσωτερικών ελέγχων.
Η υπόθεση αφορά σε δάνεια ύψους περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει ο Στ. Ψυχάρης από την Alpha Bank με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά των μετοχών της μειοψηφίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και την έξοδο του Οργανισμού από το Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η δανειοδότηση εγκρίθηκε και χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις της τράπεζας.
Ο συνολικός δανεισμός του ΔΟΛ από τις τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων και των τόκων, έφτασε σχεδόν το ποσό των 190 εκατ. ευρώ.
Το σκεπτικό
Η εισαγγελέας φαίνεται να πείστηκε από τη θέση που διατυπώνουν από την αρχή τα στελέχη της τράπεζας, τα οποία υποστηρίζουν ότι μετά την είσοδο της χώρας σε μηχανισμό στήριξης και την κρίση, ειδικά σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, η Alpha Bank επέλεξε να μην καταγγείλει τις συμβάσεις με τον κ. Ψυχάρη, τακτική που εφάρμοσε αντίστοιχα και με δεκάδες άλλες επιχειρήσεις, ώστε να μη ζημιωθεί από την πτώση της χρηματιστηριακής αξίας και του τζίρου της επιχείρησης. Η πλευρά των κατηγορουμένων ισχυρίζεται ότι για τις δανειοδοτήσεις αυτές η τράπεζα έλαβε εξασφαλίσεις υποθηκεύοντας το σύνολο σχεδόν της περιουσίας του εκδότη και του γιου του.
«Οι κατηγορούμενοι προέβησαν στις μόνες δυνατές ενέργειες» ανέφερε η εισαγγελέας για όσα έγιναν τόσο το 2010 όσο και μετά το 2012 με δανειοδοτήσεις του κ. Ψυχάρη και τις ρυθμίσεις που έγιναν ώστε να ισχυροποιηθεί ως μοναδικός μέτοχος στον ΔΟΛ και να τεθεί η επιχείρηση σε λειτουργική αναδιάρθρωση, καθώς είχε ήδη υποστεί καθίζηση η μετοχή της.
Απολογούμενοι οι τραπεζικοί, καθώς ο κ. Ψυχάρης δεν μπόρεσε να απολογηθεί για λόγους υγείας, υποστήριξαν ότι η τράπεζα έχει ανακτήσει ήδη περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ από αναγκαστικές εκτελέσεις και εκπλειστηριάσεις περιουσιακών στοιχείων τόσο του συγκατηγορουμένου τους όσο και του υιού του και πως αναμένεται να εκποιηθούν άμεσα και άλλα δύο ακίνητα.



zougla.gr

Μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι – Εκκενώθηκαν μονές και γηροκομείο



Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στην Περαχώρα Κορινθίας, κοντά στο Λουτράκι.
Οι φλόγες καίνε αγροτικές εκτάσεις βόρεια του Λουτρακίου, πάνω από τα νεκροταφεία της περιοχής.
Οι συναρμόδιοι φορείς έχουν διατάξει τρεις εκκενώσεις για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για δύο μονές, του Προφήτη Ηλία και του Οσίου Παταπίου και έναν οίκο ευγηρία που βρίσκεται στην περιφερειακή οδό του Λουτρακίου.
Μολονότι η φωτιά δεν κατευθύνεται προς την πόλη οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν προκαλούν ταχεία επέκταση της πυρκαγιάς και πυκνό καπνό.
Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο πετζετέλ.


Οι άνεμοι δυσκολεύουν πολύ το έργο των εναέριων και επίγειων μέσων. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς σπεύδει και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

με πληροφορίες από korinthostv.gr, loutraki365.gr

Νεκρή 75χρονη από πυρκαγιά σε νεοκλασικό κτίριο στο Κολωνάκι


Νεκρή ανασύρθηκε από την Πυροσβεστική μια γυναίκα 75 ετών ελληνικής υπηκοότητας, από τον 3ο όροφο νεοκλασικού κτιρίου, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις 19.50 το βράδυ, στην οδό Σκουφά 50 στο Κολωνάκι.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά στο κτίριο ήταν εκτεταμένη αλλά η γυναίκα δεν έφερε εγκαύματα.
Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται.

Ο Πρετεντέρης στο Μέγαρο Μουσικής ;

Αναλαμβάνει πρόεδρος;
Από το πρωί του Σαββάτου σε δημοσιογραφικάά και πολιτικά " στέκια" κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης. αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Τελικά, ώρες αργότερα, το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση,  για να ... διασκεδάσει την κατάσταση.
«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στη συγκρότηση διοικητικών συμβουλίων εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ, επισημαίνεται ότι τα Δ.Σ. ανακοινώνονται από το υπουργείο. Κάθε άλλη πληροφόρηση στερείται εγκυρότητας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.
Αυτή τη στιγμή, πρόεδρος του διοικητικού συμβούλιο στο Μέγαρο Μουσικής είναι ο Νίκος Θεοχαράκης, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη και στη συνέχεια του Γιάννη Δραγασάκη.

Η Κυπαρισσία γιόρτασε την Υψωση του Τιμίου Σταυρού

Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε σήμερα στην Κυπαρισσία η Υψωση του Τιμίου Σταυρού, παρουσία χιλιάδων προσκυνητών. 
Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Μετά το πέρας της έγινε λιτανεία του στολισμένου με βασιλικό Σταυρού στους δρόμους γύρω από το ναό, όπου τελείται η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη. 
Προπομπός η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας και στη συνέχεια μαθητές, ο ιερός κλήρος, οι τοπικές αρχές και πλήθος πιστών που συνόδευσαν τον Τίμιο Σταυρό πριν καταλήξει και πάλι στο ναό.

Αγριογούρουνο 200 κιλών συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στη Λαμία

Καθημερινό φαινόμενο πλέον τα τροχαία με αγριογούρουνα στους δρόμους της Φθιώτιδας.
Το νέο τροχαίο έγινε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στο δρόμο Λαμίας - Στυλίδας, στο ύψος του χωριού Αυλάκι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο νεαρός οδηγός κινούταν με κατεύθυνση από Στυλίδα προς Λαμία. Την ώρα που περνούσε έξω από το Αυλάκι, πετάχτηκε ξαφνικά στο δρόμο, ένα τεράστιο αγριογούρουνο (γύρω στα 200 κιλά).
Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και μάλιστα το καπό του αυτοκινήτου άνοιξε και ήρθε πάνω στο παρμπρίζ με αποτέλεσμα ο οδηγός να μην έχει καθόλου ορατότητα. Ωστόσο διατήρησε την ψυχραιμία του και κράτησε το αυτοκίνητο μέσα στο δρόμο καταφέρνοντας να αποφύγει την εκτροπή. Το αυτοκίνητο όμως έπαθε σοβαρές υλικές ζημιές.
Για πολλοστή φορά θα επαναλάβουμε ότι οι οδηγοί θα πρέπει αν είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, σε όλο το οδικό δίκτυο. Η χαμηλή ταχύτητα είναι αυτή που μπορεί να μας σώσει τη ζωή, αφού με τον τρόπο που πετάγονται μέσα στο δρόμο, είναι σχεδόν αδύνατο ο οδηγός να αποφύγει την σύγκρουση.


lamiareport.gr

Ο γυπαετός που παραλίγο να λάβει κλήση από την Τροχαία Κρήτης

Ένα ιδιαίτερο περιστατικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Τροχαία Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.
Οι αστυνομικοί κλήθηκαν επί της Εθνικής Οδού, μεταξύ των κόμβων Κριτσάς και Ξηροκάμπου, εξαιτίας ενός… γύπα που «εισέβαλε» συχνά στον δρόμο.
Προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν σχετικά την αρμόδια Διεύθυνση Δασών Λασιθίου, ενώ παρέμειναν στο σημείο μέχρι να απομακρυνθεί με ασφάλεια το πτηνό, σύμφωνα με το δημοσίευμα του cretalive.gr.
Ωστόσο, κλήση δεν του έκοψαν!

Ηλεκτρονική εφημερίδα από μαθητή στη Μεσσήνη.

Ο Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης είναι μαθητής πέμπτης δημοτικού και ζει στην πόλη της Μεσσήνης. Μια από τις ενασχολήσεις του είναι και η πληροφορική. Πρόσφατα δημιούργησε μια ηλεκτρονική εφημερίδα με τον τίτλο "ΗΧΩ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ" όπου παρουσιάζει διάφορα θέματα της πόλης. 
Με την υποστήριξη της σχολής πληροφορικής "ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ" δημιουργήθηκε και η αντίστοιχη ομάδα στο facebook όπου θα υπάρχουν συχνές καταχωρήσεις με θέματα της πόλης. Παράλληλα η σχολή ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ έχει αναλάβει και την ψηφιακή διανομή του ηλεκτρονικού εντύπου. 
Στην ιστοσελίδα www.ixomessinis.blogspot.com υπάρχει η αντίστοιχη παραπομπή για την ανάγνωση της ηλεκτρονικής εφημερίδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ONLINE - Κυκλοφόρησε το 134ο φύλλο του ΠΑΜΙΣΟΥ.

Με ιδιαίτερα σημαντική και πλούσια θεματολογία, κυκλοφόρησε το 134 φύλλο του ΠΑΜΙΣΟΥ. 

Καλό διάβασμα

Xάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή

Τι αναφέρει η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αύριο Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές: Αττική, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κυκλάδες, Ρέθυμνο, Χανιά, Κύθηρα, Λακωνία, Αργολίδα & Κορινθία

Τα εγκεφαλικά σχετίζονται και με την χορτοφαγική διατροφή

Πόσο αυξάνεται ο κίνδυνος

Οι χορτοφαγικές δίαιτες μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, αυξάνουν όμως τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας επιστημονικής μελέτης.
Στην έρευνα συμμετείχαν 48.000 άνθρωποι για διάστημα έως και 18 χρόνια.
Ανά 1.000 ανθρώπους, στους χορτοφάγους καταγράφηκαν 10 λιγότερες περιπτώσεις στεφανιαίας νόσου συγκριτικά με τους κρεατοφάγους, αλλά τρία επιπλέον αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.
Οι διατροφολόγοι επισημαίνουν ότι ανεξάρτητα από τις διατροφικές επιλογές που κάνει κάποιος, το καλύτερο για την υγεία είναι η κατανάλωση μιας ευρείας γκάμας τροφών.
Η νέα μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία από τη μελέτη EPIC - Oxford, ένα ερευνητικό πρόγραμμα που εξετάζει τη σχέση διατροφής και υγείας.
Οι μισοί συμμετέχοντες, που εντάχθηκαν σε αυτό μεταξύ 1993 και 2001, ήταν κρεατοφάγοι, 16.000 ήταν χορτοφάγοι ή βίγκαν και 7.500 περιέγραψαν τους εαυτούς τους ως ψαροφάγους.
Το 2010 ρωτήθηκαν εκ νέου για τη διατροφή τους και λήφθηκαν υπόψιν παράγοντες όπως το ιατρικό ιστορικό τους, το κάπνισμα και τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας.
Συνολικά, καταγράφηκαν 2.820 περιπτώσεις στεφανιαίας καρδιακής νόσου και 1.072 εγκεφαλικά επεισόδια, συμπεριλαμβανομένων 300 αιμορραγικών εγκεφαλικών επεισοδίων.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ψαροφάγοι είχαν κατά 13% χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου από τους κρεατοφάγους, ενώ οι χορτοφάγοι και οι βίγκαν κατά 22%.
Η χορτοφαγική διατροφή ωστόσο, συνδέθηκε με κατά 20% υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι ερευνητές εκτιμούν πως αυτό πιθανώς οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης Β12, διευκρίνισαν ωστόσο, πως χρειάζονται περισσότερες μελέτες για το θέμα.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal.

Διαιτητής ακύρωσε τη νίκη 17χρονης κολυμβήτριας λόγω «προκλητικού» μαγιό

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η απόφαση διαιτητή να ακυρώσει τη νίκη 17χρονης κολυμβήτριας επειδή φορούσε… προκλητικό μαγιό.
Όλα ξεκίνησαν όταν η 17χρονη μαθήτρια στο γυμνάσιου Dimond στην Άνκορατζ -που διαγωνιζόταν σε συνολικά τέσσερα αθλήματα- αποκλείστηκε από το πρώτο.
Σύμφωνα με τον διοργανωτή του αγώνα, η διαιτητής υποστηρίζει ότι το μαγιό ήταν υπέρ το δέον αποκαλυπτικό, καθώς άφηνε αρκετά ακάλυπτους τους γλουτούς της αθλήτριας.
Από την πλευρά της, η διεύθυνση του σχολείου δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι προσπαθούσε να αναιρέσει την απόφαση της διαιτητού, καθώς και να της αφαιρέσει την πιστοποίησή της. Επιπλέον, είχε τονίσει ότι «δεν ανεχόμαστε τις διακρίσεις και ειδικά όταν αυτές βασίζονται σε σωματότυπους».
Ο κανονισμός για τους αγώνες κολύμβησης στα σχολεία προβλέπει για τα αγόρια να έχουν καλυμμένα τα οπίσθιά τους, ενώ για τα κορίτσια και τα οπίσθια αλλά και το στήθος.
Σύμφωνα με τη διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου, η 17χρονη που τιμωρήθηκε από τη διαιτητή, φορούσε ένα μαγιό που δεν παραβίασε τον κανόνα.
Μετά την έκταση που πήρε το θέμα, καθώς και τις σφοδρές αντιδράσεις άλλων διαιτητών και προπονητών, ο Σύλλογος Σχολείων της Αλάσκα επέστρεψε το μετάλλιο στη νεαρή αθλήτρια.

Θλίψη: Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης σε ηλικία 61 ετών

Σοκ και θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η ξαφνική είδηση του θανάτου του ηθοποιού Τάκη Σπυριδάκη. 
Ο Τάκης Σπυριδάκης έφυγε σε ηλικία 61 ετών νικημένος από τον καρκίνο.
Ο Τάκης Σπυριδάκης γεννήθηκε στην Αίγινα στις 4 Φεβρουαρίου 1958 και ήταν ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Ήταν απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.
Είχε συμμετάσχει σε 13 ταινίες, ενώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο πραγματοποίησε το 1994 με την ταινία «Ο Κήπος του Θεού», της οποίας έγραψε και το σενάριο. Η ταινία τιμήθηκε με 7 κρατικά βραβεία ποιότητας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Ο Τακης Σπυριδάκης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη ερμηνεύοντας έναν από τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Γλυκιά Συμμορία», σε σκηνοθεσία του Νίκου Νικολαΐδη (1983). Για την ερμηνεία του εκείνη απέσπασε το ειδικό βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τον ίδιο χρόνο. Αξιοσημείωτη ήταν και η δεύτερη συμμετοχή του, στη «Λούφα και Παραλλαγή» του Νίκου Περάκη (1984).
Ακολούθησαν η «Πρωινή Περίπολος» (Νίκος Νικολαΐδης, 1986), «Προστάτης Οικογένειας» (Νίκος Περάκης, 1997), «Αυτή η Νύχτα Μένει» (Νίκος Παναγιωτόπουλος, 1999), «Μαύρο Γάλα» (Νίκος Τριανταφυλλίδης, 1999), «Κανείς δεν χάνει σε Όλα» (Διονύσης Γρηγοράτος, 2000), «Φτηνά Τσιγάρα» (Ρένος Χαραλαμπίδης, 2000), «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου» (Νίκος Παναγιωτόπουλος, 2002), «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» (Νίκος Περάκης, 2005), «Ισοβίτες» (Θόδωρος Μαραγκός, 2008) και «4 Μαύρα Κοστούμια» (Ρένος Χαραλαμπίδης, 2009).
Το 1989 ο Τ. Σπυριδάκης έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους «Βέρα Κρουζ», που απέσπασε το 1ο βραβείο καλύτερης ταινίας στο αντίστοιχο Φεστιβάλ, τιμήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και βραβεύτηκε από το Εθνικό Κέντρο Ταινιών της Γαλλίας, το 1990

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ! Κοριτσάκι γεννήθηκε στην επέτειο της 9/11, στις 9:11 πμ και ζύγιζε 9,11 λίβρες

Μία Αμερικανίδα έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, το οποίο αποκαλεί "μικρό θαύμα" γιατί γεννήθηκε την ημέρα της επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, στις 9:11 πμ και ζύγιζε 9 λίβρες και 11 ουγγιές (σχεδόν 4 κιλά και 311 γραμμάρια), γράφει σήμερα στην ιστοσελίδα του το BBC.
Η μικρή Κριστίνα Μπράουν γεννήθηκε στο νοσοκομείο Methodist LeBonheur, στο Τζέρμανταουν του Τενεσί.
"Είναι μια νέα ζωή μέσα στην καταστροφή", είπε η μητέρα της Καμετριόνι Μουρ-Μπράουν.
Την ημέρα της γέννησής της πραγματοποιήθηκαν τελετές μνήμης σε όλη την αμερικανική επικράτεια για τα 18 χρόνια από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Η Κριστίνα ήρθε στον κόσμο με καισαρική τομή και το ιατρικό προσωπικό μέσα στην αίθουσα του χειρουργείου εντυπωσιάστηκε όταν καταγράφηκε η ώρα της γέννησης και το βάρος της νεογέννητης.
"Ακούσαμε τον γιατρό να ανακοινώνει την ώρα της γέννησής της και στη συνέχεια όταν ζύγισαν την Κριστίνα ακούσαμε επιφωνήματα όταν όλοι συνειδητοποίησαν ότι η Κριστίνα ζύγιζε 9/11, γεννήθηκε στις 9:11, στις 9/11", είπε ο πατέρας της Τζάστιν Μπράουν.
"Ήταν πράγματι υπέροχο, ειδικά το να βρίσκεις λίγη χαρά σε μια ημέρα τέτοιας τραγωδίας".
Η Ρέιτσελ Λάφλιν, η επικεφαλής των νοσηλευτριών στο νοσοκομείο, είπε ότι τέτοια σύμπτωση είναι υπερβολικά σπάνια.
"Εργάζομαι πάνω από 35 χρόνια εδώ και δεν έχω δει ποτέ μέχρι σήμερα την ημερομηνία γέννησης, την ώρα γέννησης και το βάρος του μωρού να έχουν τον ίδιο αριθμό", σχολίασε.


ΠΗΓΗ: BBC

ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ....ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ !!! Πάνω από 2.300 χασισόδεντρα σε φυτείες στα Γεράνεια Όρη

2.303 δενδρύλια εντοπίστηκαν σε δασική περιοχή και εκριζώθηκαν 



Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και μετά από διερεύνηση πληροφοριών, εντόπισαν με τη συνδρομή εναερίου μέσου της ΕΛ.ΑΣ., στα Γεράνεια Όρη τρεις (3) φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης.
Συγκεκριμένα εντοπίσθηκαν σε δύσβατη περιοχή, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δασικής έκτασης, στα Γεράνεια Όρη από την πλευρά του Αλεποχωρίου, τρεις (3) χώροι στους οποίους καλλιεργούντο δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -30- εκατοστά του μέτρου έως -2,5-μέτρα.
Οι προαναφερόμενες φυτείες βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους και τροφοδοτούνταν από τον ίδιο κεντρικό σωλήνα ύδρευσης.
Περαιτέρω, στους χώρους βρέθηκαν εξοπλισμός ορεινής διαβίωσης και χώρος αποξήρανσης κάνναβης.
Χθες το πρωί, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, προέβη στην εκρίζωση και κατάσχεση -2.303- δενδρυλλίων κάνναβης.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των καλλιεργητών συνεχίζονται.

ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:"ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΚΑΡΒΕΛΑ " - ΤΟ "ΠΑΛΕΥΕΙ" Ο ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ !

 "ΣΙΩΠΟΥΝ "ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

 Και ενώ από την πλευρά του δήμου Πύλου - Νέστορος Παν.Καρβέλα και των βουλευτών του νομού επικρατεί απόλυτη σιωπή για τα επερχόμενα λουκέτα των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς σε Χώρα και Μεθώνη  ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης αντιδρά στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας στα Φιλιατρά και άρχισε σειρά επαφών με υψηλά στελέχη του τραπεζικού ιδρύματος για την ματαίωση του λουκέτου που έχει προγραμματισθεί γιά το αμέσως προσεχές διάστημα

Σε ανακοίνωση του δημάρχου  Τριφυλίας  αναφέρονται τα εξής :
«Οι πληροφορίες, σχετικά με το επικείμενο "λουκέτο" στο Υποκατάστημα Φιλιατρών της Τράπεζας Πειραιώς και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πόλη και τους κατοίκους της, ήταν η αφορμή για την προχθεσινή μου συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή του άνω τραπεζικού ιδρύματος, κύριο Ανδρέα Σταυρόπουλο.
Σε συζήτηση, λοιπόν, που είχα μαζί του, τον ενημέρωσα πως, για μια κατ' εξοχήν αγροτική περιοχή, όπως αυτή των Φιλιατρών (που οι συναλλαγές είναι πολλές και σε καθημερινή βάση) και με δεδομένο ότι είναι το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα που είναι σε λειτουργία αυτή τη στιγμή στην πόλη, κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα, όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των πολιτών και κυρίως των αγροτών.
Επίσης, να μην ξεχνάμε και εκείνους τους συνταξιούχους (υπερήλικες, ανήμπορους ή μόνους), οι οποίοι (εκ των πραγμάτων) αδυνατούν να εξυπηρετηθούν μέσω ΑΤΜ ή ηλεκτρονικά.
Δίκαια, όπως του ανέφερα, οι κάτοικοι των Φιλιατρών δηλώνουν πως αισθάνονται "πολίτες β' κατηγορίας" και αδυνατούν να κατανοήσουν το σκεπτικό μιας τέτοιας απόφασης, καθώς και το ενδεχόμενο, να αναγκαστούν στο άμεσο μέλλον να "ξενιτεύονται", προκειμένου να διεκπεραιώσουν μια οποιαδήποτε απλή τραπεζική συναλλαγή τους.
Απαιτούν, επομένως, και όχι επαιτούν, οι φορολογούμενοι πολίτες των Φιλιατρών, το αυτονόητο.
Δίκαιη και ίση μεταχείριση, με τους κατοίκους των όμορων Δ.Ε. του Δήμου μας, όπως της Κυπαρισσίας και των Γαργαλιάνων.
Θέλω να ελπίζω πως, μετά τη συνάντησή μας αυτή, η διοίκηση του άνω τραπεζικού ιδρύματος, θα δείξει την ευαισθησία που χρειάζεται, παραμερίζοντας τις λογιστικές λογικές και δίνοντας λύση, στο πρόβλημα που έχει προκύψει».

Έλληνες ερευνητές μελέτησαν στο Κατάρ τη θερμική καταπόνηση που δέχονται οι εργαζόμενοι

Τι αναφέρει ο αν. καθηγητής του Παν. Θεσσαλίας Ανδρέας Φλουρής

Τα τελευταία χρόνια οι υψηλές θερμοκρασίες στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο Κατάρ έχουν αναφερθεί πολλές φορές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Για να προασπίσει την υγεία των εργαζομένων αλλά και για να εξασφαλίσει τη συμμόρφωση με επικυρωμένες διεθνείς συμβάσεις εργασίας και θεμελιώδεις αρχές και δικαιώματα στην εργασία, η κυβέρνηση του Κατάρ υπέγραψε το 2018 τριετές Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Διεθνή Οργανισμό για την Εργασία ο οποίος είναι τμήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Το Μνημόνιο αυτό περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για την εργασία στο Κατάρ έτσι ώστε να εναρμονιστεί με τις διεθνείς πρακτικές.
Για να διασαφηνιστεί το ζήτημα της θερμικής καταπόνησης που δέχονται οι εργαζόμενοι στο Κατάρ και για να προστατευθεί η υγεία τους, ο Διεθνής Οργανισμός για την Εργασία κάλεσε την ομάδα του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAME Lab της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του πανεπιστημίου Θεσσαλίας να διεξάγει μια σειρά από μελέτες το καλοκαίρι του 2019. Το εργαστήριο FAME Lab θεωρείται παγκοσμίως πρωτοπόρο στην έρευνα που αφορά τις επιπτώσεις του περιβάλλοντος στην ανθρώπινη υγεία, την εργασία και την απόδοση.
«Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στην κυβέρνηση», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Εργαστηρίου Δρ. Ανδρέας Φλουρής, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής στη ΣΕΦΑΑ και επισκέπτης καθηγητής στην Περιβαλλοντική Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα. Όπως τονίζει, «συνολικά 15 ερευνητές και ερευνήτριες του Εργαστηρίου μας μετέβησαν στο Κατάρ το καλοκαίρι όπου εκτελούσαν καθημερινά μετρήσεις και ελέγχους σε διάφορους εργασιακούς χώρους. Χρησιμοποιήσαμε τεχνολογίες αιχμής και πολλές μεθόδους τις οποίες έχουμε αναπτύξει στο Εργαστήριό μας στα Τρίκαλα», προσθέτοντας:
«Για παράδειγμα, έχουμε ακριβέστατη γνώση για την έκθεση τού κάθε εργαζόμενου σε θερμική καταπόνηση συνδυάζοντας, για πρώτη φορά, κλιματολογικά δεδομένα από μετεωρολογικά όργανα, δεδομένα εντοπισμού τού κάθε εργαζόμενου και πληροφορίες ανάλυσης εργασίας για τον κάθε εργαζόμενο. Επίσης, χρησιμοποιήσαμε λογισμικό που έχει αναπτυχθεί στο Εργαστήριό μας το οποίο προσομοιώνει τη θερμική καταπόνηση σε οποιοδήποτε περιβάλλον, έτσι ώστε να μπορέσουμε να μελετήσουμε πιθανές συνέπειες στην υγεία των εργαζομένων σε πιο ακραίες συνθήκες οι οποίες αναμένονται τα επόμενα χρόνια εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.»
Όπως επίσης αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δρ. Φλουρής, «συνολικά μελετήσαμε περισσότερες από 5000 ώρες εργασίας χρησιμοποιώντας πολλούς αισθητήρες πάνω και μέσα στο σώμα των εργαζομένων, αλλά και πολλά ερωτηματολόγια και συνεντεύξεις για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης. Όλα αυτά οδήγησαν σε περισσότερα από 740 εκατομμύρια μετρήσεις τις οποίες αναλύουμε πυρετωδώς αυτή την περίοδο.»
«Τελικό αποτέλεσμα της συνεργασίας με το Διεθνή Οργανισμό για την Εργασία και το Υπουργείο Εργασίας του Κατάρ», όπως μας αναφέρει ο Δρ. Φλουρής, «είναι να παρέχουμε τεκμηριωμένες προτάσεις για νομοθεσία οι οποίες θα περιλαμβάνουν και πρακτική καθοδήγηση σχετικά με την αποφυγή κινδύνου για την υγεία των εργαζομένων.»
Για να καταλήξει τονίζοντας: «Το Εργαστήριό μας είναι το μόνο σε ολόκληρη τη Νότια Ευρώπη που μελετά τους τρόπους με τους οποίους παράγοντες του περιβάλλοντος, όπως θερμοκρασία, ατμοσφαιρική ρύπανση, βυθός και διάστημα επιδρούν στη φύση και τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος». Οι έρευνές μας έχουν χρησιμοποιηθεί από οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ, η ΝΑΣΑ, και ο Καναδικός Οργανισμός Διαστήματος προκειμένου να προασπίσουν την υγεία ειδικών αποστολών αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου».
Τέλος σημειώνει: «Στόχος μας είναι να παράγουμε έρευνα με κοινωνικό όφελος, προστατεύοντας τους συνανθρώπους μας από τα προβλήματα υγείας που μπορούν να δημιουργήσουν διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες. Αυτή την περίοδο συνεργαζόμαστε με το υπουργείο Εργασίας για τη δημιουργία αντίστοιχων οδηγιών και νομοθετικών ρυθμίσεων στην Ελλάδα. Ευελπιστούμε ότι οι προτάσεις της ομάδας αυτής θα παρουσιαστούν μέσα στους επόμενους μήνες».
Ο Δρ. Φλουρής συμμετέχει επίσης στις ομάδες εργασίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας οι οποίες αυτή την περίοδο δημιουργούν νέες οδηγίες για την προστασία των εργαζομένων και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου από τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και από την υψηλή ακτινοβολία.

Πώς θα χάσεις τα κιλά που πήρες στις διακοπές, χωρίς να πεινάσεις

Η επιστροφή από τις διακοπές δεν έχει μόνο τη μελαγχολία των αναμνήσεων μίας μαγικής παραλίας ή των όμορφων στιγμών που ήταν γεμάτες ανεμελιά, βόλτες και χαλάρωση.
Έχει και τη μελαγχολία της ανάμνησης μίας τεράστιας βάφλας με πραλίνα και παγωτό, της γαριδομακαρονάδας με μισό κιλό ψωμί και των κοκτέιλ με 5 κουταλιές ζάχαρη (το λιγότερο). Αν πήρες μερικά κιλάκια στις διακοπές σου, είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν υπάρχει λόγος να τα βάζεις με τον εαυτό σου.
Τώρα που μπήκαμε σιγά σιγά στους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, είναι πιο εύκολο να επανέλθουμε στη διατροφή που κάναμε πριν τις διακοπές. Η διατροφολόγος σου δίνει όλα τα βασικά tips για να χάσεις τα κιλά, αλλά χωρίς να φτάσεις σε σημείο πείνας (και γκρίνιας).
Πολλά γεύματα
Επίστρεψε στα ισορροπημένα σου γεύματα (5 ημερησίως) χωρίς να παραλείπεις το δεκατιανό και απογευματινό που συμβάλουν στην καλή διατήρηση της γλυκόζης και της ινσουλίνης ώστε να μην πραγματοποιούνται υπογλυκαιμίες που μοιραία οδηγούν στην κατανάλωση γλυκών τροφίμων. Αυξάνουν το μεταβολισμό  και βοηθούν στη μείωση του σωματικού λίπους.
Όχι σε αυστηρή δίαιτα
Δεν πρέπει να προβείς σε ακραίες δίαιτες καθώς το σώμα μπορεί να να αρχίζει να καίει μυς και όχι λίπος λόγω της ανεπαρκούς πρόσληψης πρωτεΐνης και θρεπτικών συστατικών.
Ναι στα υγιεινά snacks
Εμπλούτισε τη διατροφή σου με ποικιλία φρούτων, λαχανικών και φρέσκων χυμών για snack, αποφεύγοντας τρόφιμα που είναι πλούσια σε περιττό υδατάνθρακα και ζάχαρη και δεν συμβάλουν στη καύση του λίπους.
Να πίνεις νερό
Αύξησε την κατανάλωση νερού με σκοπό να αποβάλλονται οι τοξίνες και να μειώνονται οι κατακρατήσεις από το αλκοόλ που καταναλώθηκε αλλά και από την κατανάλωση των αλμυρών τροφίμων.
Πρόσεχε την «κρυφή» ζάχαρη
Διάβασε το διατροφικό πίνακα με σκοπό τη μείωση της κρυφής ζάχαρης από τα καθημερινά τρόφιμα όπως το γιαούρτι, τα κριτσίνια, ο καφές και άλλα τρόφιμα που ανεβάζουν θερμιδικά το ημερήσιο διαιτολόγιο.
Μην παραλείπεις το πρωινό
Το πρωινό αυξάνει το μεταβολισμό και την καύση του λίπους, η κατανάλωσή του μειώνει τις υπερφαγίες στα γεύματα που ακολουθούν, βοηθά στο να μην παρουσιάζονται υπογλυκαιμίες και στο να καταναλώνεις τη σωστή ποσότητα μεσημεριανού λαμβάνοντας  τον ιδανικό αριθμό θερμίδων.
Γυμνάσου
Να υπάρχει καθημερινά μια ήπια ενεργειακή δαπάνη ώστε ο μεταβολισμός να βρίσκεται σε εγρήγορση και να υπάρχει αρνητικό ισοζύγιο (απώλεια).



ladylike.gr

Ενας «Τυφώνας» έρχεται να βάλει τέλος στη θαλάσσια ρύπανση


Ένα διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα για τους ωκεανούς αποτελούν τα θαλάσσια απορρίμματα. Με τις μελέτες των ερευνητών να είναι κάθε χρόνο όλο και πιο δυσοίωνες, ο πλανήτης Γη «φωνάζει» απεγνωσμένα για βοήθεια, ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του. Μάλιστα, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός για το 2018, τουλάχιστον 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών εισέρχονται κάθε χρόνο στους ωκεανούς, ενώ αναμένεται μέχρι το 2050 να περιέχουν περισσότερο πλαστικό από ό,τι ψάρια (σε βάρος). Οι θάλασσες της Ελλάδας δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτό, με πρόσφατο παράδειγμα τις εικόνες του πρακτορείου Reuters από την υποθαλάσσια χωματερή στην Άνδρο, που έκαναν το γύρο του κόσμου.
      Ένας «Τυφώνας» όμως, επιδιώκει να βάλει το δικό του λιθαράκι, ώστε να καθαριστούν οι ελληνικές ακτές και ο βυθός τους και να σαρώσει τη θαλάσσια ρύπανση. 


Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, στο πλαίσιο του έργου του για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενισχύθηκε στη μάχη του κατά της ρύπανσης με την απόκτηση του πλοίου «Typhoon», το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει τη δράση του με παράκτιους καθαρισμούς στο Αιγαίο, αναδεικνύοντας τον σημαντικό του ρόλο για την προστασία των ελληνικών θαλασσών.
      Το νορβηγικής ναυπήγησης Typhoon έχει μήκος 72 μέτρα και πλάτος 16. Εκτός από τα σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης και τον βασικό εξοπλισμό πυρόσβεσης και καταπολέμησης πετρελαϊκής ρύπανσης, το πλοίο φιλοξενεί ταχύπλοα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών. Το Typhoon υλοποίησε κάποιες δοκιμαστικές δράσεις στην περιοχή του Λαυρίου, της Κέας, και κάποιων νησιών στον Αργοσαρωνικό.

Τίμιος Σταυρός: Πώς βρέθηκε, τι μέγεθος είχε και πόσα τεμάχια υπάρχουν

14 Σεπτεμβρίου σήμερα, του Σταυρού, η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, με πλήθος πιστών από το πρωί να κατακλύζουν τις εκκλησίες και να φεύγουν με ένα κλαράκι βασιλικού.
Η γιορτή έχει τις ρίζες της πίσω στο 326 όταν η μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ιουλία Φλαβία Ελένη, (η μετέπειτα Αγία Ελένη), μετέβη στους Αγίους Τόπους για να ανακαλύψει τα μέρη στα οποία έζησε και δίδαξε ο Ιησούς Χριστός.
Στα Ιεροσόλυμα πραγματοποίησε μεγάλες ανασκαφές για να βρεθούν οι τόποι της Σταύρωσης και της Ανάστασης στον λόφο του Γολγοθά. Τα βήματά της την οδήγησαν στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού από ένα αρωματικό φυτό που φύτρωνε στο μέρος εκείνο, τον γνωστό μας βασιλικό. Ύστερα από επίπονες ανασκαφές βρέθηκαν τρεις σταυροί, του Κυρίου και των δύο ληστών.
Οπως αναφέρει το sansimera.gr, οι εκκλησιαστικοί ιστορικοί Φιλοστόργιος και Νικηφόρος, αναφέρουν ότι ο Σταυρός του Κυρίου εντοπίσθηκε ύστερα από θαύμα, όταν τοποθετήθηκε πάνω σε νεκρή γυναίκα και αυτή αναστήθηκε. Στη θέση αυτή υπήρχε ο ναός της Αφροδίτης, που είχε ανεγείρει το 135 ο ρωμαίος αυτοκράτορας Αδριανός, μετά τη δεύτερη καταστροφή της Ιερουσαλήμ. Η Ελένη, αφού διέταξε να τον γκρεμίσουν, έχτισε στη θέση του τον περικαλλή Ναό της Αναστάσεως, ο οποίος αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Χριστιανισμού. Ο Σταυρός του Κυρίου παραδόθηκε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μακάριο, ο οποίος τον τοποθέτησε στον ναό της Αναστάσεως στις 14 Σεπτεμβρίου 335.
Η δεύτερη Ύψωση του Τιμίου Σταυρού σχετίζεται με τους Βυζαντινο-Περσικούς Πολέμους (602-628). Το 614 οι Πέρσες κυρίευσαν την Παλαιστίνη και αφού λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τα ιερά προσκυνήματα του Χριστιανισμού, πήραν μαζί τους ως λάφυρο τον Τίμιο Σταυρό. Οι πυρολάτρες Πέρσες θεώρησαν τον Σταυρό μαγικό, εξαιτίας κάποιων θαυμάτων που έγιναν και τον προσκυνούσαν. Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος, μετά την οριστική νίκη του εναντίον των Περσών το 628, ανέκτησε το ιερό σύμβολο της Χριστιανοσύνης και το μετέφερε αρχικά στην Κωνσταντινούπολη (14 Σεπτεμβρίου 629), όπου αποτέλεσε μέρος του θριάμβου του και στη συνέχεια στα Ιεροσόλυμα.
Ο Τίμιος Σταυρός είχε 4,50 μέτρα ύψος και 2,40 μέτρα πλάτος.
Το 613 μ.Χ. οι Πέρσες κυρίεψαν την Παλαιστίνη, λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τα ιερά προσκυνήματα. Μάλιστα, πήραν ως λάφυρο τον Τίμιο Σταυρό. Αφού τον μετέφεραν στη χώρα τους, θεώρησαν τον Σταυρό μαγικό, εξαιτίας κάποιων θαυμάτων που έγιναν.
Η ύψωση του Τιμίου Σταυρού έγινε στην Κωνσταντινούπολη το 628 μ.Χ. από τον βασιλιά Ηράκλειο. Ο βασιλιάς Ηράκλειος ξαναπήρε τον Τίμιο Σταυρό από τους Αβάρους, οι οποίοι τον είχαν αρπάξει από τους Αγίους Τόπους.
Η Εκκλησία επιτάσσει την ημέρα αυτή αυστηρά νηστεία. Ενώ ο Σταυρός, από την ημέρα της εύρεσης του, τεμαχιζόταν σε απειροελάχιστα κομματάκια και δινόταν στους πιστούς για ευλογία, αυτός παρέμεινε ακέραιος και δε μειωνόταν καθόλου.
Από τον πέμπτο μέχρι τον έβδομο αιώνα, εντοπίστηκαν μόλις πενήντα τέσσερις αναφορές σε λειψανοθήκες του Τιμίου Σταυρού. Μετά το δωδέκατο αιώνα, πιθανότατα εξαιτίας των σταυροφοριών και την επιστροφή των προσκυνητών από τους Αγίους Τόπους, οι αριθμοί αυξάνονται σχεδόν δραματικά. Η σταυροθήκη με τεμάχιο Τιμίου Σταυρού που αποθησαυρίζεται στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους και χρησιμοποιείται από τη λειψανοθήκη ως φόντο του ιστότοπού της φέρει τον αριθμό 886 με περίπου μία σελίδα περιγραφής.
Ο Anatole Frolow προχώρησε σε μια ανάλυση για το πόσο σημαντικός ήταν ο Τίμιος Σταυρός για τη βυζαντινή αυτοκρατορία. Ο ίδιος εντόπισε συνολικά 1150 αναφορές σε σταυροθήκες με τεμάχια Τιμίου Σταυρού, αλλά βέβαια μετά το 1961 πιθανότατα κάποιες άλλες σταυροθήκες μπορεί να έχουν έρθει στο φως, ιδιαίτερα στην Ανατολική Ευρώπη, πχ Ρωσία, όπου ο συγγραφέας ίσως δεν είχε τότε πλήρη πρόσβαση στις πηγές.




Πρωτο θεμα

ΟΑΕΔ - Οι δικαιούχοι του εποχικού επιδόματος ! Έως 1.000 ευρώ «τσέπη» με e-αιτήσεις από Δευτέρα

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, από τις 08:00, θα ξεκινήσει η υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό επίδομα έτους 2019 από τους δικαιούχους, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.
Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η αντίστοιχη διαδικασία μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει: α) Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 15:00, για όσους υποβάλλουν αιτήσεις μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και β) το βράδυ της ίδιας ημέρας (στις 23:59) για όσους τις υποβάλλουν ηλεκτρονικά (www.oaed.gr).
Για την παραλαβή των δικαιολογητικών, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, με πρωτοβουλία της νέας διοίκησης, φέτος, ξεπεράστηκαν ταχύτερα από κάθε άλλη φορά τα τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος 25 ημέρες πιο νωρίς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των εξής κλάδων: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου-κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες. χορευτές – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και των τεχνικών απασχολούμενών σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις-μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.
Τα δικαιολογητικά για τις ημέρες ασφάλισης, το εισόδημα και την άδεια διαμονής για τους πολίτες τρίτων χωρών, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), της Γ.Γ.Π.Σ. και του υπουργείου Εσωτερικών, αντίστοιχα.

Πληροφορίες σε σχέση με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά εδώ






πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου