10.7.10

Ερωτευμένη ξανά η Μιμή Ντενίση;

Μπορεί το ατύχημα που είχε με το πόδι της να της χάλασε τη διάθεση τον τελευταίο καιρό, όμως η Μιμή Ντενίση φαίνεται ότι βρήκε την γιατρειά της... στον έρωτα! Σύμφωνα με δημοσίευμα του ''Λοιπόν'', η Μιμή είναι ξανά ερωτευμένη. Με ποιον; Με γοητευτικό επιχειρηματία ονόματι Μανώλη Κυπριανίδη. Πρόκειται για στέλεχος της εταιρείας τσιμέντων ''Ηρακλής'', που διατηρεί μάλιστα και βίλα στο Λαγονήσι, που ανήκε στο παρελθόν στον Αριστοτέλη Ωνάση! Αυτό το τελευταίο, καταλαβαίνετε, του χαρίζει άλλη αίγλη, που φυσικά γοήτευσε την Μιμή. Οι δυο τους εμφανίστηκαν σε κοινωνική εκδήλωση με τον κύριο Κυπριανίδη να την κρατάει αγκαζέ και να της χαϊδεύει το χέρι. Αυτά δηλαδή αναφέρει ο δαιμόνιος ρεπόρτερ του ''Λοιπόν'', γιατί μπορεί απλά ο άνθρωπος να τη βοηθούσε να περπατήσει μετά το ατύχημα με το πόδι της. Όπως και να έχει, η Μιμή δείχνει να βρήκε πάλι τον... άνθρωπό της, μετά τον χωρισμό της με τον Σωτήρη Πολύζο.

Βρέθηκε βόμβα μεγάλης ισχύος στην Πάρνηθα

Αυτοσχέδιος μηχανισμός, ο οποίος δεν εξερράγη, βρέθηκε τις πρωινές ώρες στο ισόγειο του εγκαταλελειμμένου κτιρίου του πρώην ξενοδοχείου "Ξενία" στην Πάρνηθα. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο μηχανισμός ήταν μέσα σε πλαστικό βαρέλι κλεισμένο από πάνω με το πώμα του και αποτελείτο από μια φιάλη υγραερίου 12.2 λίτρων, μια μπαταρία αυτοκινήτου δώδεκα βολτ και συνδεσμολογία με καλώδια και ηλεκτρονικό δέκτη. Ο μηχανισμός μπορούσε να πυροδοτηθεί ασύρματα από απόσταση. Τη βόμβα παρέλαβε ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας όπου και εξετάζεται. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο όπου βρισκόταν η βόμβα μετά από συγκεκριμένη πληροφορία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι πιθανόν οι δράστες επεχείρησαν να πυροδοτήσουν τη βόμβα γιατί η φιάλη υγραερίου ήταν ανοιχτή και μύριζε ο χώρος αλλά προφανώς δεν τα κατάφεραν. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μηχανισμός με αυτή τη συνδεσμολογία και ερευνάται ποιος ήταν ο στόχος και το κίνητρο.

Ρήγμα απειλεί χωριό της Κοζάνης

Ένα ρήγμα που πλησιάζει στα πρώτα σπίτια του οικισμού Μαυροπηγής στην Πτολεμαϊδα του νομού Κοζάνης κρατάει ανάστατους τις τελευταίες ημέρες τους κατοίκους του χωριού. Το ρήγμα που βρίσκεται μεταξύ του ορυχείου Μαυροπηγής της ΔΕΗ και του οικισμού εξελίσσεται μέρα με τη μέρα. Οι κάτοικοι διαπίστωσαν πως το ρήγμα ξεπερνά ήδη τα 300 μέτρα σε μήκος, ενώ το βάθος σε ορισμένα σημεία είναι σχεδόν 1,5 μέτρο και το "άνοιγμα" αγγίζει το μισό μέτρο. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Σπύρος Μήτρος, ειδοποιήθηκαν οι μηχανικοί της ΔΕΗ και υπεύθυνοι του ορυχείου, οι οποίοι και εξέτασαν το ρήγμα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, ωστόσο παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το νομάρχη Κοζάνης, Γιώργο Δακή, τη Δευτέρα αναμένεται και το πόρισμα μηχανικών της νομαρχίας καθώς και αυτοί με τη σειρά τους εξετάζουν το φαινόμενο. Ωστόσο οι κάτοικοι, που ζητούν εδώ και χρόνια την μετεγκατάσταση του οικισμού, εκφράζουν έντονη ανησυχία καθώς η εξέλιξη του ρήγματος φαίνεται απειλητική. "Το ρήγμα εντοπίστηκε τυχαία, πριν από μερικές μέρες, κατά τη διάρκεια του θερισμού των χωραφιών. Τότε το βάθος του δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο σήμερα και μπορούσε να το περάσει η θεριζοαλωνιστική μηχανή. Βλέπουμε ότι εξελίσσεται γρήγορα", επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου πληττομένων "Η Μαύρη Πηγή" Αναστάσιος Εμμανουήλ. Προσθέτει πώς "οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ τοποθέτησαν πάντως κάποιους ξύλινους δείκτες στο ρήγμα ώστε να παρακολουθήσουν την εξέλιξη. Κι αυτό γιατί, φυσικά, τους αφορά άμεσα, αφού, αν υπάρξει σοβαρό πρόβλημα θα κινδυνεύσουν και εργαζόμενοι της επιχείρησης". Κατά τον κ.Εμμανουήλ, οι κάτοικοι αυτού του μικρού οικισμού, που στο σύνολό τους δεν ξεπερνούν τους 600, ταλαιπωρούνται χρόνια από τη συνύπαρξή τους με το ορυχείο της ΔΕΗ και ζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τις οικογένειές τους.

ΡΙΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Ή ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ;

Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου
Τώρα που η πατρίδα μας δέθηκε με τις αλυσίδες του Δ.Ν.Τ., προκειμένου να μπορεί να δανείζεται, ώστε με νέα δανεικά να ξεπληρώνει τα προηγούμενα δάνειά της, οφείλουμε να αναρωτηθούμε, κατ΄ αρχήν το εξής: Σε ποιους χρωστάμε;
Την απάντηση μπορεί ο καθένας να τη διαβάσει σε άρθρο [1] της διαδικτυακής οικονομικής εφημερίδας Euro2day. Αντιγράφουμε: «Οι γαλλικές, οι ελβετικές και οι γερμανικές τράπεζες είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές για τον ελληνικό δανεισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών.» Χρωστάμε, δηλαδή, στο γαλλικό ή το γερμανικό κράτος; Η απάντηση είναι όχι. Χρωστάμε στις γαλλικές και τις γερμανικές ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Το επόμενο ερώτημα, κοινής λογικής, που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας είναι το εξής: Πώς είναι δυνατόν ένα κράτος, όπως η Ελλάδα, το οποίο αποτελείται από 11.000.000 ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται και παράγουν, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, να χρωστάει σε τράπεζες, δηλαδή σε επιχειρήσεις, που ο συνολικός αριθμός εργαζομένων τους δεν είναι ούτε το ένα χιλιοστό του πληθυσμού της Ελλάδας;

Το ερώτημα αυτό, που είναι ένα βασικότατο ερώτημα, τεράστιας σημασίας, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά μπορεί να γενικευτεί με τη μορφή των παρακάτω ερωτημάτων:

Πώς είναι δυνατόν όλα τα κράτη του κόσμου, χωρίς σχεδόν καμία εξαίρεση, να έχουν τεράστια χρέη στις τράπεζες;

Πώς είναι δυνατόν οι χώρες με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος (σε απόλυτο μέγεθος) στον κόσμο να είναι κατά σειρά οι Η.Π.Α., η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία [2, 3], δηλαδή οι κατά τεκμήριο πλουσιότερες χώρες στον κόσμο;

Πώς είναι δυνατόν, αντί οι φτωχές χώρες να χρωστάνε στις πλούσιες, όπως θα περίμενε κανείς, να χρωστάει όλος ο κόσμος στις τράπεζες;

Πώς είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι και όλα τα κράτη του κόσμου να είναι χρεωμένοι στις τράπεζες, δηλαδή σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν παράγουν κανένα χρήσιμο υλικό προϊόν; Πώς είναι δυνατόν τα δισεκατομμύρια ανθρώπων που παράγουν να χρωστάνε σε μερικούς χιλιάδες τραπεζίτες, οι οποίοι δεν παράγουν τίποτα;

Πρόκειται για θεμελιώδη ερωτήματα.

Για να απαντήσουμε σε αυτά πρέπει να κατανοήσουμε το πώς λειτουργεί το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα, δηλαδή πρέπει να κατανοήσουμε το πώς και ποιοι δημιουργούν το χρήμα.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Το χρήμα, σε πρώτη φάση, τυπώνεται ή δημιουργείται σε ηλεκτρονική μορφή από τις κεντρικές τράπεζες.

Η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η τράπεζα αυτή είναι μια ιδιωτική τράπεζα, δηλαδή οι μέτοχοί της δεν είναι τα κράτη και οι εκλεγμένες κυβερνήσεις τους, αλλά ιδιώτες. Συγκεκριμένα, μέτοχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι οι κεντρικές τράπεζες των χωρών μελών της Ευρωζώνης, η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών των οποίων ανήκει σε ιδιώτες. Για παράδειγμα, η κεντρική τράπεζα της χώρας μας είναι η «Τράπεζα της Ελλάδος», η οποία είναι μια ιδιωτική τράπεζα, εισηγμένη στο χρηματιστήριο, στην οποία το ελληνικό δημόσιο κατέχει μόλις το 6.5% των μετοχών.

Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο σχεδόν το δυτικό κόσμο είναι, όπως η «Τράπεζα της Ελλάδος», ιδιωτικές επιχειρήσεις, με ιδιώτες μεγαλομετόχους, των οποίων τα ονόματα δεν δημοσιεύονται. Παρ΄ όλα αυτά έχουν το προνόμιο να ασκούν τη νομισματική πολιτική όλων των χωρών της Δύσης, ένα προνόμιο που κανονικά θα έπρεπε να το είχαν αποκλειστικά οι λαοί και οι εκλεγμένες τους Κυβερνήσεις. Έχοντας το προνόμιο να ασκούν τη νομισματική πολιτική, οι ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες καθίστανται οι ρυθμιστές της παγκόσμιας οικονομίας, μια αρμοδιότητα, βέβαια, την οποία δεν ασκούν για το συμφέρον των λαών, αλλά για τα συμφέροντα των αγνώστων ιδιωτών μετόχων τους.

Ωστόσο, μόνο το 2.5% του χρήματος που κυκλοφορεί διεθνώς δημιουργείται από τις κεντρικές τράπεζες για λογαριασμό των Κυβερνήσεων. Το υπόλοιπο 97.5% δημιουργείται από τις ιδιωτικές τράπεζες, με τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω:

Οι Κυβερνήσεις δανείζονται χρήματα από ιδιώτες (π.χ. ιδιωτικές τράπεζες), με τόκο, δίνοντας σε αυτούς, σαν αποδεικτικό του δανεισμού, χαρτιά, τα οποία ονομάζονται κρατικά ομόλογα.

Οι κεντρικές τράπεζες αγοράζουν κρατικά ομόλογα, που κατέχουν διάφοροι ιδιώτες επενδυτές. Τα ομόλογα αυτά τα αγοράζουν πληρώνοντας στους ιδιώτες επενδυτές χρήμα, το οποίο το δημιουργούν από το μηδέν για λογαριασμό της Κυβέρνησης, απλώς τυπώνοντάς το στους λογαριασμούς των ιδιωτών επενδυτών. Το χρήμα αυτό είναι το χρήμα που δημιουργείται από τις Κυβερνήσεις και αντιπροσωπεύει μόλις το 2.5% του χρήματος που κυκλοφορεί διεθνώς.

Η ιδιωτική τράπεζα, στην οποία βρίσκεται ο λογαριασμός του ιδιώτη επενδυτή, αποκτά με τη διαδικασία αυτή μια πρόσθετη κατάθεση, η οποία, έστω, ισούται με Κ. Λόγω της ύπαρξης της κατάθεσης αυτής, η ιδιωτική τράπεζα έχει τη νομική δυνατότητα να δημιουργήσει από το μηδέν και να δανείσει νέο χρήμα, το οποίο ισούται με το 90% της κατάθεσης (90%*Κ). Το νέο αυτό χρηματικό ποσό η τράπεζα απλά το δημιουργεί από το μηδέν και το πληκτρολογεί στον τραπεζικό λογαριασμό αυτού τον οποίο δανείζει. Έτσι, η τράπεζα, στην οποία βρίσκεται ο λογαριασμός του δανειολήπτη, αποκτά μια πρόσθετη κατάθεση ίση με 90%*Κ, η οποία της δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσει από το μηδέν και να δανείσει πρόσθετο χρήμα ίσο με 90%*(90%*Κ) = 81%*Κ.

Το νέο αυτό χρηματικό ποσό κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό αυτού που το δανείζεται και δίνει στην τράπεζά του τη δυνατότητα να δημιουργήσει από το μηδέν και να δανείσει νέο χρηματικό ποσό ίσο με 90%*81%*Κ = 0.73*Κ κ.ο.κ.

Με τη διαδικασία αυτή, στο ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα δημιουργείται από το μηδέν και δανείζεται χρήμα ίσο με 0.9*Κ+0.9^2*Κ+0.9^3*Κ+....=9*Κ. Δηλαδή, οι ιδιωτικές τράπεζες δημιουργούν και δανείζουν χρήμα 9 φορές περισσότερο από το χρήμα το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά από την κεντρική τράπεζα, για λογαριασμό της Κυβέρνησης.

Μάλιστα, λόγω διαφόρων εξαιρέσεων που έχουν θεσπιστεί στην υποχρέωση των τραπεζών να κρατούν το 10% των καταθέσεών τους σαν αποθεματικό, στην πράξη οι ιδιωτικές τράπεζες δημιουργούν χρήμα 40 φορές περισσότερο από το χρήμα που δημιουργείται από την κεντρική τράπεζα, με αποτέλεσμα το 97.5% του χρήματος, που κυκλοφορεί, να δημιουργείται από τις ιδιωτικές τράπεζες και μόλις το 2.5% από τις Κυβερνήσεις μέσω των κεντρικών τραπεζών.

Το σύστημα αυτό, δημιουργίας χρήματος και δανεισμού του από τις τράπεζες που περιγράψαμε, ισχύει σε σχεδόν παγκόσμια κλίμακα και ονομάζεται «τραπεζικό σύστημα κλασματικών αποθεματικών» (fractional reserve banking).

Αποτέλεσμα της εφαρμογής του συστήματος αυτού είναι ότι το 97.5% περίπου του χρήματος που κυκλοφορεί διεθνώς δημιουργείται από τις ιδιωτικές τράπεζες, οι οποίες αποκομίζουν κέρδη με τους εξής δύο τρόπους:

1. Από τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των επιτοκίων δανεισμού και των επιτοκίων καταθέσεων, δηλαδή από το γεγονός, ότι δανείζουν το χρήμα που δημιουργούν με μεγαλύτερο επιτόκιο από το επιτόκιο, το οποίο δίνουν όταν το χρήμα αυτό κατατίθεται.
2. Από τις κατασχέσεις τις οποίες κάνουν σε αυτούς που χρωστάνε και αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που πήραν.

Απλούστερα, μπορούμε να πούμε, ότι το τραπεζικό σύστημα, το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, έχει αποκτήσει το προνόμιο να δημιουργεί σχεδόν όλο το χρήμα από το μηδέν και να το δανείζει, εισπράττοντας τόκους και κάνοντας κατάσχεση των περιουσιών αυτών που χρωστάνε.

Τα κράτη και οι λαοί έχασαν επομένως το δικαίωμα να δημιουργούν το χρήμα και το παραχώρησαν στο παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, δηλαδή στους Διεθνείς Τραπεζίτες. Έτσι εξηγείται για ποιο λόγο όλα τα κράτη του κόσμου και κατεξοχήν τα πιο πλούσια είναι χρεωμένα μέχρι το λαιμό στις τράπεζες, δηλαδή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν μόνο ένα απειροελάχιστο κλάσμα του παγκοσμίου πληθυσμού.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Τι θα κάνουμε επομένως, σαν Ελλάδα και σαν ελληνικός λαός; Θα αφήσουμε τους εαυτούς μας και την πατρίδα μας να γίνουν σκλάβοι των Διεθνών Τραπεζιτών και των εγχώριων πρακτόρων τους; Θα αφήσουμε το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ (στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι ελληνικές τράπεζες) να πιει το αίμα του λαού μας και της πατρίδας μας; Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της υποταγής ή της αντίστασης;

Βάσει των όσων προαναφέρθηκαν, ο δρόμος της αντίστασης δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει τα εξής:

· Καταγγελία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, που έχει αφαιρέσει το αποκλειστικό προνόμιο από τους λαούς και τις Κυβερνήσεις τους να δημιουργούν το χρήμα και το έχει αναθέσει στις ιδιωτικές τράπεζες.

· Άρνηση να πληρώσουμε οποιοδήποτε δημόσιο χρέος έχουμε το οποίο είναι προς ιδιωτική τράπεζα ελληνική ή ξένη. Αυτό πρακτικά θα μηδενίσει το δημόσιο χρέος. Επιπλέον, θα πάψουμε να πληρώνουμε για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους και αυτό θα μειώσει σημαντικά και το δημόσιο έλλειμμα.

· Αν οι παραπάνω ενέργειες μας απαγορευτούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

· Για να αποκτήσουμε διεθνή ερείσματα, κατά το πρώτο διάστημα και μέχρι να μπορέσουμε να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας, συμμαχία σε όλα τα επίπεδα με τη Ρωσία, την Κίνα και με χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βενεζουέλα. Στη συνέχεια, η συμμαχία αυτή μπορεί να χαλαρώσει και να ακολουθούμε πολιτική ουδετερότητας.

· Αν χρειαστεί, δανεισμός από την Κίνα με χαμηλό επιτόκιο αντίστοιχο του Δ.Ν.Τ. Πρόσφατα δάνεισε στη Σερβία με 3.5%.

· Αφαίρεση από τις ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες του δικαιώματος να δημιουργούν χρήμα, με θεσμοθέτηση «τραπεζικού συστήματος πλήρων αποθεματικών» (full reserve banking).

· Πλήρης κρατικοποίηση της κεντρικής τράπεζας, δηλαδή της «Τράπεζας της Ελλάδος» και ανάθεση σε αυτήν της αποκλειστικής αρμοδιότητας να δημιουργεί το χρήμα.

· Εκτύπωση χρήματος από την κρατική πλέον Τράπεζα της Ελλάδος. Το χρήμα αυτό θα αντικαταστήσει το ευρώ. Κανένας άλλος δεν θα έχει το δικαίωμα να τυπώνει ή να δημιουργεί χρήμα. Έτσι θα πάψουμε να πληρώνουμε τόκους στις ιδιωτικές τράπεζες ελληνικές και ξένες, για να μας δημιουργούν το χρήμα που μας χρειάζεται σαν μέσο για τις συναλλαγές μας.

· Σε όλα τα επόμενα χρόνια, οι Κυβερνήσεις πρέπει να διατηρούν την ποσότητά του χρήματος σταθερή, ώστε να μην υπάρχει πληθωρισμός.

· Το νέο εθνικό νόμισμα θα υποτιμηθεί σε σχέση με το ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα εισαγόμενα προϊόντα θα γίνουν ακριβότερα και τα ελληνικά προϊόντα θα γίνουν πιο φτηνά σε σύγκριση με τα εισαγόμενα. Έτσι, θα συμφέρει στον κόσμο να αγοράζει ελληνικά προϊόντα και όχι εισαγόμενα, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή και να μειωθεί η ανεργία. Επίσης, για τον ίδιο λόγο, τα ελληνικά προϊόντα θα γίνουν πιο φθηνά στις αγορές του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εξαγωγές και να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα ωφεληθούν οι άνεργοι, ενώ θα πληγούν τα ανώτερα στρώματα, επειδή η πολυτελής κατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων θα καταστεί ακριβότερη. Σε πρώτη φάση, πάντως, η αύξηση της τιμής των εισαγόμενων προϊόντων θα δημιουργήσει πληθωρισμό. Όμως, ο πληθωρισμός αυτός σε πολύ λίγα χρόνια θα μειωθεί, λόγω της αντικατάστασης της κατανάλωσης εισαγόμενων προϊόντων από την κατανάλωση ελληνικών προϊόντων.

· Επιβολή δασμών στις εισαγωγές ξένων προϊόντων για να προστατευτεί περαιτέρω η εγχώρια παραγωγή. Αυτό θα οδηγήσει σε ταχύτατη ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, αγροτικής και βιομηχανικής, η οποία θα διοχετεύεται προς την εσωτερική αγορά, αντί να εισάγουμε και να καταναλώνουμε ξένα προϊόντα. Αυτό θα ρίξει κατακόρυφα την ανεργία και θα ανορθώσει την οικονομία της χώρας.

Η εφαρμογή των παραπάνω μέτρων:

· Άμεσα, θα μηδενίσει, σχεδόν, τόσο το δημόσιο, όσο και το ιδιωτικό χρέος, επειδή το σύνολο σχεδόν του χρέους είναι προς ιδιωτικές τράπεζες.

· Άμεσα, θα μειώσει περίπου κατά 40% το δημόσιο έλλειμμα, λόγω της εξοικονόμησης των τόκων, που σήμερα πληρώνονται στις ιδιωτικές τράπεζες για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.

· Θα προκαλέσει άμεσα ταχύτατη και μόνιμη μείωση της ανεργίας, η οποία τελικά θα σταθεροποιηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

· Αρχικά θα αυξήσει τον πληθωρισμό, λόγω της αύξησης των τιμών των εισαγόμενων προϊόντων. Μεσοπρόθεσμα, όμως, ο πληθωρισμός θα πέσει σχεδόν στο μηδέν, καθώς η συνολική ποσότητα του χρήματος που κυκλοφορεί θα μπορεί να ελέγχεται πλήρως από την Κυβέρνηση και δεν θα εξαρτάται από τον ρυθμό με τον οποίον δανείζουν οι ιδιωτικές τράπεζες.
Δύσκολο, από πολιτικής άποψης, ενδέχεται να είναι το πρώτο διάστημα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και η κατάσταση να σταθεροποιηθεί. Σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να ζητήσουμε πολιτική και οικονομική στήριξη από τη Ρωσία, την Κίνα και από χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενώ, επιπλέον, θα πρέπει να επιδιώξουμε να γίνουμε το πρότυπο για τους λαούς της Ευρώπης, που είναι ήδη ή θα γίνουν αμέσως μετά, τα επόμενα θύματα των Διεθνών Τραπεζιτών και του Δ.Ν.Τ.
ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ
Πολλοί θα αναρωτηθούν μήπως αυτά που έχουμε γράψει για το τραπεζικό καρτέλ και για το προνόμιό του να δημιουργεί το χρήμα και να το δανείζει στις κυβερνήσεις είναι μια ανυπόστατη θεωρία συνομωσίας. Γι΄ αυτό, συνιστούμε στους αναγνώστες αυτού του κειμένου να διασταυρώσουν αυτά που γράφουμε μόνοι τους. Τα παρακάτω θα σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε ότι αυτά που γράφουμε είναι πραγματικά.
Σε άρθρο της εφημερίδας Καθημερινής [4] διαβάζουμε:
«Σε κάθε περίπτωση, η ιδέα ότι χρειάζεται κάποιου είδους «σεισάχθεια» απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους, κερδίζει διαρκώς έδαφος. Πρόσφατα, ο οικονομολόγος Μάιλ Χάντσον έγραφε στους Financial Times: «Η μόνη διέξοδος από την κρίση του ευρωπαϊκού χρέους είναι μια διαπραγματεύσιμη παραγραφή του. Οι τράπεζες δανείζουν εικονικό χρήμα, που στην πραγματικότητα δεν διαθέτουν, το οποίο εγγυοδοτείται με κεφάλαια που στην πραγματικότητα δεν έχουν, που κι αυτά υποστηρίζονται από τις κεντρικές τράπεζες που τυπώνουν χρήμα από αέρα κοπανιστό. Όμως, όποτε οι οφειλέτες δυσκολεύονται να ξεπληρώσουν τα επαχθή δάνεια, οι τραπεζίτες προχωρούν σε κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων».
Πρόκειται για ξεκάθαρη επιβεβαίωση των όσων γράψαμε.
Στο άρθρο της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia για το «τραπεζικό σύστημα κλασματικών αποθεματικών» (fractional reserve banking) [5] διαβάζουμε τα εξής:
«Το τραπεζικό σύστημα κλασματικών αποθεματικών είναι το τραπεζικό σύστημα, στο οποίο οι τράπεζες κρατούν μόνο ένα κλάσμα (μέρος) των καταθέσεών τους σαν αποθεματικό [...] και δανείζουν το υπόλοιπο, ενώ, συγχρόνως, διατηρούν την υποχρέωση να καταβάλλουν το σύνολο των καταθέσεών τους, αν αυτές ζητηθούν (από τους καταθέτες). [...]
Η πρακτική αυτή είναι καθολική στο σύγχρονο τραπεζικό σύστημα και έρχεται σε αντίθεση με το τραπεζικό σύστημα πλήρων αποθεματικών, το οποίο δεν εφαρμόζεται πλέον. [...]
Η διαδικασία του τραπεζικού συστήματος κλασματικών αποθεματικών έχει ένα συσσωρευτικό αποτέλεσμα δημιουργίας χρήματος από τις τράπεζες, αυξάνοντας την ποσότητα του χρήματος στην οικονομία.»
Στο αντίστοιχο άρθρο για το «τραπεζικό σύστημα πλήρων αποθεματικών» (full reserve banking) [6] διαβάζουμε τα εξής:
«Στο τραπεζικό σύστημα πλήρων αποθεματικών όλο το χρήμα δημιουργείται από την Κυβέρνηση [...]
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το ισχύον σύστημα, στο οποίο ένα μεγάλο ποσοστό του χρήματος δημιουργείται από τις ιδιωτικές τράπεζες.»
Αξίζει να διαβάσετε ολόκληρα τα άρθρα, ώστε να διαπιστώσετε την αλήθεια όσων γράψαμε για την ακριβή διαδικασία με την οποία δημιουργείται το χρήμα.
Για να ενημερωθείτε αναλυτικότερα για τον τρόπο με τον οποίον οι τράπεζες απέκτησαν το προνόμιο της δημιουργίας του χρήματος, δείτε δυο εξαιρετικά ντοκιμαντέρ, τα οποία υπάρχουν ολόκληρα στο YouTube και μάλιστα και με ελληνικούς υποτίτλους. Είναι το “The Money Masters” και το “Money as Debt” [7, 8].
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ολόκληρη η ιστορία των Η.Π.Α., μέχρι το 1913, ήταν μια μάχη για το ποιος θα έχει το δικαίωμα της έκδοσης του χρήματος: η Κυβέρνηση ή οι ιδιωτικές τράπεζες. Από το 1764 ως το 1913, η αρμοδιότητα έκδοσης του χρήματος άλλαξε χέρια από τη μια πλευρά στην άλλη 8 φορές. Σήμερα, με τη νέα μεγάλη οικονομική κρίση, υπάρχει και πάλι στις Η.Π.Α. ένα ισχυρό κίνημα, το οποίο υποστηρίζει την κατάργηση του τραπεζικού συστήματος κλασματικών αποθεματικών και την αντικατάστασή του από τραπεζικό σύστημα πλήρων αποθεματικών, καθώς και την κατάργηση της ιδιωτικής κεντρικής τράπεζας των Η.Π.Α. Mια πρόταση νόμου, που υποστηρίζεται από εκατοντάδες βουλευτές, τόσο του Δημοκρατικού, όσο και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, με κωδικό HR-1207, ζητά να γίνει έλεγχος της κεντρικής τράπεζας για πρώτη φορά από το 1913. Ο έλεγχος αυτός πιστεύουν ότι θα αποκαλύψει το ρόλο της τράπεζας αυτής στην πρόκληση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Για περισσότερες λεπτομέρειες για το κίνημα που υπάρχει στην Αμερική για τη νομισματική μεταρρύθμιση, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες [9, 10].
Στην Αργεντινή, η οποία βρέθηκε και αυτή υπό τον ζυγό του Δ.Ν.Τ., το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης έγινε με τον τρόπο που προτείναμε παραπάνω, δηλαδή με την κρατικοποίηση της κεντρικής τράπεζας της χώρας και με την έκδοση χρήματος από το κράτος. Αντιγράφουμε από άρθρο [11] του Ν. Ντάσιου στην εφημερίδα Ρήξη:
«Μετά τις εκτεταμένες λαϊκές εξεγέρσεις στην Αργεντινή [...], η νέα κυβέρνηση ανέστρεψε τις προτεραιότητες του ΔΝΤ, δίνοντας έμφαση στην αναδιάταξη της εγχώριας παραγωγής [...]. Ταυτόχρονα οι τοπικές αρχές εξέδωσαν «τοπικά ομόλογα», τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως νόμισμα. Οι επαρχίες πλήρωσαν τους υπαλλήλους με αποδείξεις που ονομάστηκαν «ομόλογα για την παραγραφή του χρέους» και που ισούνταν με το εθνικό νόμισμα της χώρας το πέσο. Τα ομόλογα αυτά μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους εργαζόμενους για την αγορά τοπικών προϊόντων. Το μέτρο αυτό έχει μια βασική προϋπόθεση: την κρατικοποίηση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.»
ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
Οι Διεθνείς Τραπεζίτες, δηλαδή το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, ελέγχεται από έναν αριθμό πολύ ισχυρών ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους είναι γνωστοί. Η μεγαλύτερη και πιο πλούσια οικογένεια, με διαφορά, είναι η οικογένεια Rothschild. Άλλες μεγάλες οικογένειες είναι η οικογένεια Schiff, η οικογένεια Warburg και η οικογένεια Rockefeller. Μεταξύ αυτών που αποτελούν την κλίκα είναι o κος Σόρος, ο κος Κίσινγκερ, ο κος Zbigniew Brzezinski , ο κος Ben Bernanke, ο κος Paulson, καθώς και άλλοι πολλοί. Όταν ο καθεστωτικός τύπος αναφέρεται στους «κερδοσκόπους» ή στις «αγορές» ουσιαστικά αναφέρεται σε αυτούς τους ανθρώπους.
Οι έξι μεγάλοι τραπεζικοί κολοσσοί που έχουν κεντρικό ρόλο στο όλο σύστημα είναι η Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η JP Morgan Chase, η Citigroup, η Bank of America και η Wells Fargo. Οι έξι αυτές τράπεζες έχουν καταθέσεις ή δάνεια, που αντιστοιχούν στο 60% του Α.Ε.Π. των Η.Π.Α.
Τέλος, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ. είναι οι κεντρικές τράπεζες των κεντρικών τραπεζών. Είναι ιδιωτικοί οργανισμοί, ελέγχονται από τους Διεθνείς Τραπεζίτες και συντονίζουν τη χρεοκοπία και τη λεηλασία των εθνών.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν προκλήθηκε από λάθος. Ούτε είναι ένα φυσικό φαινόμενο πέρα από τον έλεγχο του ανθρώπου. Προκλήθηκε επίτηδες από την ηγετική κλίκα. Και δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, αλλά θα συνεχιστεί και θα είναι πολύ χειρότερη από την κρίση του 1929.
Στόχος είναι να προκληθεί παγκόσμια οικονομική ύφεση και γενικευμένο αδιέξοδο. Τότε η ηγετική κλίκα θα μπορέσει ευκολότερα να πείσει τον κόσμο, ότι μοναδική λύση είναι η δημιουργία Παγκόσμιου Νομίσματος, Παγκόσμιας Κεντρικής Τράπεζας ιδιωτικά ελεγχόμενης από τους ίδιους και Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Και ας μη γελιόμαστε, η Παγκόσμια αυτή Κυβέρνηση, αν επιβληθεί, δε θα είναι δημοκρατική. Το ποιόν των ανθρώπων που συγκροτούν την ηγετική κλίκα το είδαμε στη Γάζα, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, το έχουμε δει στην πολιτική του Ισραήλ και στην παγκόσμια ανοχή για τις γενοκτονίες του. Οι άνθρωποι αυτοί είναι εγκληματίες και γενοκτόνοι. Αν δημιουργήσουν Παγκόσμια Κυβέρνηση αυτή θα είναι μια παγκόσμια δικτατορία.
Η επιλογή είναι μπροστά μας. Πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρόμους: Ή θα υποταχθούμε στους Διεθνείς Τραπεζίτες ή θα ενώσουμε τους αγώνες μας με τους λαούς όλης της γης, που στενάζουν κάτω από το χρέος και την υποτέλεια που τους έχει επιβληθεί από το διεθνές τραπεζικό σύστημα. Αν επιλέξουμε τον δεύτερο δρόμο, νομίζω ότι μπορούμε να γίνουμε και κάτι παραπάνω: Να γίνουμε η πρωτοπορία του διεθνούς κινήματος ενάντια στο παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ.
Η επιλογή είναι δική μας.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά βιβλιογραφία που υπάρχει στο διαδίκτυο, ώστε ο αναγνώστης του κειμένου να μπορεί εύκολα να διασταυρώσει και να επιβεβαιώσει τα όσα αναφέρονται.

1. EURO2day, «Τα ανοίγματα ξένων τραπεζών στην Ελλάδα», 11/02/2010, http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/568895/ArticleNewsWorld.aspx

2. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_debt

3. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

4. Παπακωνσταντίνου Π., «Ευρωπαϊκή λύση για το ελληνικό χρέος», Καθημερινή, 18/04/2010, http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_18/04/2010_398016

5. http://en.wikipedia.org/wiki/Fractional-reserve_banking

6. http://en.wikipedia.org/wiki/Full-reserve_banking

7. http://www.youtube.com/watch?v=sz2xLzaaugM

8. http://www.youtube.com/watch?v=6VGlmeuC0wI

9. http://themoneymasters.wordpress.com/

10. http://www.secretofoz.com/

11. Ντάσιος Ν., «Το ΔΝΤ και οι κερδοσκόποι δεν είναι μονόδρομος», εφημερίδα Ρήξη, φύλλο 61, http://www.ardin.gr/node/2942

Αγροφύλακας απειλούσε με το όπλο τη σύζυγο του

Το υπηρεσιακό του περίστροφο μετέτρεψε σε όπλο εκφοβισμού της συζύγου του, μετέτρεψε ένας αγροφύλακας Όλα έγιναν στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου στον Καρδουλιανό του Δήμου Καστελίου, όπου διαμένει ο αγροφύλακας. Ο 52χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και καβγάδιζε με την σύζυγό του απειλώντας Όπως εκτιμάται από την αστυνομία, ενώ τσακώνονταν ο αγροφύλακας πήρε το υπερεσιακό του περίστροφο και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, καθώς δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο πυροβολισμός ήταν στοχευμένος Οι γείτονες που άκουσαν τον πυροβολισμό, ειδοποίησαν την Αστυνομία που συνέλαβε τον αγροφύλακα. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα περίστροφο χωρητικότητας 7 φυσιγγίων, τρία πλήρη φυσίγγια, ένα κενό φυσίγγιο, μια δερμάτινη θήκη και μια βολίδα πυροβόλου όπλου.
Star.gr

Γραμματέας της Προκαταρκτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι η Νάντια Γιαννακοπούλου

Η Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας εκλέχθηκε στη θέση της Γραμματέα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ Μανόλης Όθωνας και ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης εξελέγησαν από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος, αντίστοιχα, της Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Οι εργασίες της Επιτροπής θα ξεκινήσουν την Τετάρτη, 14/07/10. Στην Προανακριτική Επιτροπή έχουν παραπεμφθεί οι Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Ευάγγελος Μπασιάκος, Πέτρος Δούκας, Αλέξανδρος Κοντός και Γιώργος Βουλγαράκης και ρόλος της Επιτροπής είναι η διαμόρφωση πρότασης της επιτροπής για την άσκηση δίωξης.

Εκτέλεση εν ψυχρώ στον Κηφισό

Δολοφονήθηκε ενώ βάδιζε πριν τις 8 το πρωϊ στην συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Κηφισού. Ο άνδρας δέχτηκε τους πυροβολισμούς από επιβάτη αυτοκινήτου που βρισκόταν στην υπερυψωμένη γέφυρα που υπάρχει στο σημείο. Στον ίδιο όχημα επέβαινε και ο συνεργός του οι οποίοι μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση

Κατήγγειλε τον σύζυγο της ότι ασέλγησε στην 12 χρονη κόρη της

"Θέλω να καταγγείλω ότι ο σύζυγός μου ασέλγησε εναντίον της 12χρονης κόρης μου" είπε μια γυναίκα που μπήκε σε κατάσταση υπερέντασης στην Ασφάλεια του Ηρακλείου. Η γυναίκα ισχυρίστηκε πως είχε αφήσει το 12χρονο κορίτσι με τον 34χρονο σύζυγό της που δεν είναι πατέρας, αλλά πατριός του παιδιού, για να το προσέχει. Όπως είπε η μικρή στη μητέρα της μόλις επέστρεψε στο σπίτι, ενώ είχε ξαπλώσει στο κρεβάτι της, την πλησίασε ο πατριός της και άρχισε να κάνει ασελγείς πράξεις!Ο πατριός που είναι αλλοδαπός, συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Η 12χρονη παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο, ο οποίος θα την προετοιμάσει για την προκαταρκτική εξέτασή της.
newsit.gr

Λήστεψαν τον Ακη Τσελέντη του πήραν και την Μερσεντές

Θύμα θρασύτατων ληστών έπεσε ο γνωστός σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, ο οποίος αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διακοπές στο σπίτι του στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπως γράφει ο Βασίλης Ευθυμίου στο Zougla.gr. Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του στις 4 τα ξημερώματα, την ώρα που ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειας του κοιμόντουσαν. Όπως υποστηρίζει, κάποια στιγμή άκουσε έναν θόρυβο μέσα στο σπίτι του και σηκώθηκε να δει από πού προέρχονταν, με αποτέλεσμα οι διαρρήκτεςνα τραπούν σε φυγή, έχοντας καταφέρει πρώτα να πάρουν 800 ευρώ σε μετρητά και το χειρότερο από όλα να διαφύγουν με το αυτοκίνητο του! Αμέσως ο κ. Τσελέντης ενημέρωσε τον αξιωματικό υπηρεσίας της αστυνομικής διεύθυνσης Ηρακλείου, ενώ, αν και μέχρι αυτή την ώρα διενεργούνται έρευνες σε όλο το νησί, οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι. Το αυτοκίνητο που εκλάπη είναι μάρκας Μερσεντές, μοντέλο Ε200 κομπρέσορ, γαλάζιου χρώματος με αριθμό κυκλοφορίας ΑΧΧ 2800.
The best.gr

Είχαν …Άγιο

Από θαύμα γλύτωσε τετραμελής οικογένεια στην Καλαμάτα όταν το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε ξαφνικά στην κοίτη του ποταμού Νέδοντα .Στο αυτοκίνητο σύμφωνα με πληροφορίες επέβαιναν και δύο μικρά παιδιά αλλά σαν από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο ….βρέθηκε από ύψος αρκετών μέτρων στην τσιμεντένια κοίτη του ποταμού. Τα αίτια του ατυχήματος προς το παρόν παραμένουν άγνωστα

ΤΟΥΟΤΑ Καλαμάτας – Χωρίς δουλειά και χωρίς ταμείο ανεργίας οι εργαζόμενοι!!

Ξαφνικά 20 εργαζόμενοι της ΤΟΥΟΤΑ Καλαμάτας του καταστήματος της οδού Αρτέμιδος βρέθηκαν στον δρόμο χωρίς καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και χωρίς να δικαιούνται να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ διότι η εταιρεία κήρυξε πτώχευση. Σύμφωνα με τους εργαζομένους ο υπεύθυνος της αντιπροσωπείας που κατέβασε ρολά δεν υπογράφει την απόλυση τους αφού η εταιρεία κήρυξε πτώχευση και για τους γραφειοκράτες του ΟΑΕΔ δεν θεωρούνται …απολυμένοι. Από χθές το πρωί στην είδοδο της αντιπροσωπείας είναι αναρτημένη μια πινακίδα που γράφει απλά «Η επιχείρηση έκλεισε».

Στατιστικά στοιχεία για την βαθμολογία των αποφοίτων Γενικών Λυκείων

Από το Γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, Γιάννη Πανάρετου, ανακοινώθηκε ότι, τα στατιστικά στοιχεία με αντίστοιχα υποβοηθητικά γραφήματα για την κλιμάκωση του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης (ΓΒΠ) των υποψηφίων συνολικά και ανά κατεύθυνση στα μαθήματα της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=1902.
Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι σε σχέση με το 2009, φέτος:
Στα συνολικά στοιχεία:
Παρατηρείται σχετική μείωση (-0,85%) των «αριστούχων» υποψηφίων, δηλαδή των υποψηφίων με ΓΒΠ από 19 έως 20.
Οι βαθμοί της κλίμακας από 18 έως 19 παραμένουν σχεδόν στα ίδια επίπεδα (με ποσοστιαία διαφορά μόλις -0,03%).Σχετική αύξηση εμφανίζουν τα ποσοστά των βαθμολογιών από 16 έως 18 (0,55%).
Το ποσοστό των υποψηφίων με ΓΒΠ από 11 έως 16 μειώνεται κατά 1,14%.
Στα ίδια επίπεδα παραμένουν τα ποσοστά των υποψηφίων με ΓΒΠ από 5 έως 11 (με ποσοστιαία διαφορά 0,17%).
Τέλος, αύξηση κατά 1,58% παρουσιάζει το ποσοστό των υποψηφίων με ΓΒΠ από 0 έως 5.
Ειδικότερα ανά κατεύθυνση παρατηρείται ότι:
Ως προς τους «άριστους» υποψηφίους η μεγαλύτερη ποσοστιαία διαφορά παρουσιάζεται στην Θετική Κατεύθυνση (μείωση κατά 2,36%), ενώ η μικρότερη καταγράφεται στην Θεωρητική Κατεύθυνση (μείωση κατά 0,56%). Στην Τεχνολογική Κατεύθυνση στον Κύκλο Τεχνολογίας και Παραγωγής παραμένουν στα περσινά επίπεδα (με διαφορά μόλις 0,01%).
Η Θεωρητική Κατεύθυνση παρουσιάζει το μικρότερο ποσοστό (1,52%) αριστούχων υποψηφίων (με ΓΒΠ από 19 έως 20) σε σχέση με όλες τις άλλες κατευθύνσεις. Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο κατά 0,56% από το αντίστοιχο του 2009. Η μεγαλύτερη αύξηση (κατά 0,50%) αυτής της κατεύθυνσης εμφανίζεται στο ποσοστό όσων συμπλήρωσαν ΓΒΠ από 10 έως 11. Μικρή διαφορά (αύξηση κατά 0,11%) σε σχέση με πέρυσι σημειώθηκε για τους υποψηφίους με ΓΒΠ μικρότερο του 5 (η μικρότερη ποσοστιαία διαφορά ανάμεσα στις 4 κατευθύνσεις). Στα άλλα διαστήματα ΓΒΠ δεν σημειώνονται ιδιαίτερες μεταβολές.
Στην Θετική Κατεύθυνση, εμφανίζεται το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό «αριστούχων» (10,81%), μετά τον Κύκλο Τεχνολογίας και Παραγωγής της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (όπου το αντίστοιχο ποσοστό είναι 11,03%), παρότι η κατηγορία αυτή σημειώνει το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης σε σχέση με πέρυσι, από όλες τις κατευθύνσεις (κατά 2,36%). Παράλληλα, σημειώνεται αύξηση κατά 3,38% των υποψηφίων της κατεύθυνσης που έλαβαν ΓΒΠ από 16 έως 19. Σημαντική μείωση της τάξης του 1,9% παρατηρείται για ΓΒΠ των υποψηφίων της συγκεκριμένης κατεύθυνσης από 10 έως 16. Στα ίδια επίπεδα παραμένει το ποσοστό των υποψηφίων που έχουν ΓΒΠ κάτω του 5 (το οποίο εμφανίζεται αυξημένο μόλις κατά 0,15% σε σχέση με το 2009).
Ο Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, όπως προαναφέρθηκε, σημειώνει το μεγαλύτερο ποσοστό αριστούχων (11,03%) από όλες τις κατευθύνσεις. Ωστόσο, δεν παρουσιάζονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι. Άλλωστε δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα λόγω του μικρού αριθμού υποψηφίων οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτή την κατεύθυνση (671 υποψήφιοι, ή 0,75% επί του συνόλου των υποψηφίων).
Στον Κύκλο Πληροφορικής και Υπηρεσιών της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, παρατηρείται μείωση των «αριστούχων» υποψηφίων σε σχέση με πέρυσι, κατά 0,74%. Σχετική μείωση της τάξεως του 0,32% παρατηρείται επίσης στους υποψηφίους με ΓΒΠ από 18 έως 19, ενώ σχετική αύξηση (0,26%) σημειώνεται στο ποσοστό των υποψηφίων που έχουν ΓΒΠ από 15 μέχρι 18. Μείωση κατά 1,42% εμφανίζουν επίσης οι υποψήφιοι της κατεύθυνσης με ΓΒΠ από 11 έως 15. Τέλος, στον Κύκλο Πληροφορικής και Υπηρεσιών της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης καταγράφονται οι μεγαλύτερες αυξήσεις στους υποψηφίους των οποίων ο ΓΒΠ κινήθηκε κάτω από το 5 (ποσοστό 12,86%, μεγαλύτερο κατά 3,5% από το αντίστοιχο του 2009).

9.7.10

Ο Άρειος Πάγος συμφώνησε στην δημιουργία τεσσάρων νέων Εφετείων

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου γνωμοδότησε υπέρ της ίδρυσης τεσσάρων νέων εφετείων, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Χαλκίδα, στο Αγρίνιο και στη Μυτιλήνη. Για το Εφετείο του Αγρινίου υπήρξε ισχυρή μειοψηφία η οποία δεν ενέκρινε την ίδρυσή του. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2010 τέσσερα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που προέβλεπαν την ίδρυση των τεσσάρων εν λόγω εφετείων είχαν κριθεί από το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας μη νόμιμα. Στη συνέχεια επανήλθε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Καστανίδης στον Α.Π. και ζήτησε εκ νέου να γνωμοδοτήσει για την ίδρυση των νέων εφετείων. Ο υπουργός επανήλθε στον Α.Π., καθώς το ΣτΕ είχε κρίνει ότι τα τέσσερα Π.Δ. στηρίχθηκαν σε παρωχημένες (του 2008) και ελλιπείς γνωμοδοτήσεις του Α.Π.

Ηλιακή καταιγίδα θα νεκρώσει τη Γη;

Μεσάνυχτα της 22ης Σεπτεμβρίου του 2012. Ο ουρανός πάνω από το Μανχάταν φωτίζεται από ένα περίεργο φως. Δευτερόλεπτα αργότερα τα φώτα χαμηλώνουν και τρεμοσβήνουν. Ξαφνικά όμως και για μια στιγμή μόνο το φως γίνεται εκτυφλωτικό. Κι αμέσως μετά, το απόλυτο σκοτάδι. Σε ενάμισι λεπτό ολόκληρες οι ανατολικές ΗΠΑ είναι σκοτεινές. Ενα χρόνο αργότερα εκατομμύρια Αμερικανοί είναι νεκροί και οι δομές έχουν κουρελιαστεί. Η Παγκόσμια Τράπεζα κηρύσσει τις ΗΠΑ αναπτυσσόμενο κράτος. Ευρώπη, σκανδιναβικές χώρες, Κίνα και Ιαπωνία αγωνίζονται να συνέλθουν από μια παρόμοια κατάσταση που προκάλεσε μια σφοδρή κοσμική καταιγίδα, η οποία σημειώθηκε 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα από την επιφάνεια του ήλιου. Ακούγεται γελοίο. Σίγουρα ο ήλιος δεν θα μπορούσε να προκαλέσει μια τόσο μεγάλη καταστροφή στη Γη. Ή μήπως θα μπορούσε; Οι ειδικοί της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ ερεύνησαν αυτό το σενάριο καταστροφής, με χρηματοδότηση από τη ΝΑΣΑ, και λένε πως ο εφιάλτης μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Τη ζημιά θα κάνουν σφαίρες πλάσματος που θα εκτοξευτούν από τον ήλιο και θα διαλύσουν κάθε ενεργειακή υποδομή της Γης, με καταστροφικά αποτελέσματα. «Είμαστε όλο και πιο κοντά κι όλο και πιο ξεκάθαρα στο χείλος μιας πιθανής καταστροφής» λέει ο Ντάνιελ Μπέικερ, ειδικός σε θέματα καιρού στο Διάστημα. Δύσκολα συλλαμβάνει ο ανθρώπινος νους την πιθανότητα ο ήλιος να καταστρέψει ένα μεγάλο κομμάτι της ανθρώπινης προόδου. Κι όμως μπορεί να συμβεί, αν μια μεγάλη ποσότητα ηλιακού πλάσματος μεταφερθεί από τους ηλιακούς ανέμους και πλήξει το μαγνητικό πεδίο της Γης. Αλλωστε κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί, πριν από είκοσι χρόνια. Η ηλιακή καταιγίδα επηρέασε το γήινο μαγνητικό πεδίο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί δραματικά η τάση του ρεύματος και κυριολεκτικά να λιώσουν τα δίκτυα διανομής στο Κεμπέκ του Καναδά. Μόνο που αν αυτή τη φορά η καταιγίδα πλάσματος είναι ισχυρή, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ χειρότερα. Η καταστροφή των δικτύων διανομής ρεύματος θα φτάσει μέχρι τους σταθμούς παραγωγής. Ετσι ο πλανήτης θα βυθιστεί στο σκοτάδι. Λίγο αργότερα δεν θα υπάρχει ούτε τρεχούμενο νερό, καθώς η άντλησή του από τις δεξαμενές απαιτεί ρεύμα, όπως ρεύμα απαιτεί και η άνοδός του μέχρι τους ψηλούς ορόφους κτιρίων. Θα διακοπούν επίσης οι συγκοινωνίες -μετρό και τρένο- ενώ σύντομα θα αδειάσει και η αγορά από αγαθά, καθώς τα φορτηγά μεταφορών δεν θα έχουν βενζίνη για να κινηθούν. Και οι αντλίες στα πρατήρια λειτουργούν με ρεύμα. Ακόμα και οι γεννήτριες πολύ λίγο θα βοηθήσουν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα νοσοκομεία θα έχουν επάρκεια ενέργειας το πολύ για τρία εικοσιτετράωρα. Ακόμα και στις χώρες όπου υπάρχουν αποθέματα σε ενέργεια, αυτά θα τελειώσουν πολύ γρήγορα, ενώ η αποκατάσταση των δικτύων ηλεκτροδότησης μπορεί να απαιτήσει ώς και ένα χρόνο συνεχούς εργασίας. Ακόμα και τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας με λιγνίτη, για παράδειγμα, θα δουλέψουν μέχρις ότου τελειώσει ο λιγνίτης. Στη συνέχεια δεν θα υπάρχουν φορτηγά για να τον μεταφέρουν από τα σημεία εξόρυξης. Ούτε τα πυρηνικά εργοστάσια θα έχουν καλύτερη τύχη, καθώς οι αντιδραστήρες είναι προγραμματισμένοι να κλείνουν όταν παρουσιαστεί έλλειψη ενέργειας και δεν επανέρχονται σε λειτουργία, παρά μόνον όταν έχουν ξανά ρεύμα. Χωρίς ενέργεια για θέρμανση, ψύξη και πάγωμα τροφίμων ο κόσμος θ’ αρχίσει να πεθαίνει μέσα σε λίγες ημέρες. Πρώτοι απ’ όλους κινδυνεύουν εκείνοι που η ζωή τους βασίζεται στη χορήγηση θεραπείας. Τα εργοστάσια φαρμάκων δεν θα λειτουργούν, οπότε θα υπάρξουν ελλείψεις ακόμα και σε φάρμακα, όπως τα παυσίπονα ή η ινσουλίνη. Οσο για το κόστος από τις καταστροφές, αποτιμάται από τους ερευνητές στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια κι αυτά μόνο για τον πρώτο χρόνο μετά την καταστροφή. Σε ό,τι αφορά την ανάκαμψη της Γης, θα απαιτηθεί χρόνος τεσσάρων ώς δέκα ετών και πάλι υπάρχουν ερωτήματα για την πλήρη ανάκαμψη. Να σημειωθεί εδώ ότι επιστήμονες που δεν μετείχαν στην έρευνα, αλλά γνωρίζουν καλά το αντικείμενο, σχολίασαν την έκθεση λέγοντας ότι όλα όσα αναφέρει δεν είναι ένα τρομοκρατικό σενάριο με στόχο να φοβίσει τον κόσμο, αλλά με στόχο να πείσει τις κυβερνήσεις των χωρών που απειλούνται να λάβουν προληπτικά μέτρα και να εκπονήσουν σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης.
Espresso

Προκαταρκτική για την ΑΓΡΟΓΗ μετά τις καταγγελίες Πάγκαλου

Προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, για το θέμα παράνομων προσλήψεων στην εταιρεία «ΑΓΡΟΓΗ», διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισγαγγελέας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, προκειμένου να εντοπίσει αν, στην υπόθεση, προκύπτει διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων για μη πολιτικά πρόσωπα.

Κινητοποιήσεις ΠΟΕ - ΟΤΑ

Σε τρίωρη κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας θα προχωρήσουν την Τρίτη, 13 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, οι δημοτικοί υπάλληλοι, ύστερα από σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους «απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης, η οποία με τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της γκρεμίζει κατακτήσεις ενός αιώνα». Στόχος της κίνησης είναι η καλύτερη ενημέρωση όλων των εργαζομένων για τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου των Δημοσίων Υπαλλήλων, που θα συζητείται εκείνες τις μέρες στη Βουλή, «με το οποίο αλλάζει ο χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος, καταργείται ο δημόσιος-κοινωνικός και αναδιανεμητικός του χαρακτήρας και ανατρέπονται τα όρια ηλικίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ακόμη και όσων είναι ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά». Παράλληλα, η ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε να συμμετάσχει στην πανελλαδική στάση εργασίας, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, 15 Ιουλίου, από τις 11.00 έως το τέλος του ωραρίου και στη συγκέντρωση στη Βουλή, την ώρα που θα ψηφίζεται το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Επίσης, η Ομοσπονδία αποφάσισε να προχωρήσει και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων με στόχο την έκφραση της αντίθεσης των εργαζομένων απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και την προβολή των θέσεων του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων, ενώ καλεί όλους τους συλλόγους να προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις και περιοδείες για την καλύτερη ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων.

Το Σάββατο αναρτώνται στα Επαγγελματικά Λύκεια οι ονομαστικές καταστάσεις των μαθητών που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ

Από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, Γιάννη Πανάρετου, ανακοινώθηκε ότι το Σάββατο 10 Ιουλίου 2010, μετά τις 11 π.μ., θα αναρτηθούν στα ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια) της χώρας οι ονομαστικές καταστάσεις των μαθητών που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ. Οι υποψήφιοι θα μπορούν, από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010, μετά τις 12 μ., να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (www.minedu.gov.gr/ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/ΕΠΑΛ), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τα τέσσερα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο) με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Καμπανάκι λειψυδρίας στην Κρήτη - Μειώνονται κατά 50% οι ποσότητες νερού για άρδευση

Στον περιορισμό των ποσοτήτων νερού για άρδευση προχωρά ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ), καθώς τα υδάτινα αποθέματα του νερού έχουν περιορισθεί. O περιορισμός της κατανάλωσης νερού και η εφαρμογή προγράμματος άρδευσης λόγω της έντονης λειψυδρίας που επικρατεί στο νομό Χανίων από τη συνεχή μείωση των βροχοπτώσεων των τελευταίων ετών, είναι ένα από τα μέτρα που αποφασίσθηκαν και μάλιστα με άμεση ισχύ.Όπως επεσήμανε ο εκτελών χρέη Γενικού Διευθυντή του ΟΑΔΥΚ Μάρκος Πατρελάκης, το πρόγραμμα άρδευσης θα εφαρμοστεί άμεσα και κάθε φορέας θα το εφαρμόζει στην περιοχή αρμοδιότητάς του "Αυτή τη στιγμή η παροχή των πηγών έχει μειωθεί σε τέτοιο βαθμό, που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες από το σύστημα και είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε περικοπές. Ξεκινάμε λοιπόν και κάνουμε περικοπές από τις αρδεύσεις σε συνεργασία με τους ΤΟΕΒ και τους καταναλωτές", τόνισε ο κ. Πατρελάκης.
Όλοι οι χρήστες, καλούνται να μειώσουν στο ελάχιστο την κατανάλωση νερού ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει. "Καλούμε τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν το αναγκαίο νερό και να μην κάνουν καθόλου σπατάλη, και ελπίζουμε ότι για ένα διάστημα θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες της ύδρευσης και άρδευσης χωρίς να κάνουμε περικοπές στην ύδρευση.Όμως, η αυτοσυγκράτηση και των καταναλωτών της ύδρευσης πρέπει να φανεί στην πράξη για να μην αναγκασθούμε να δημιουργήσουμε προβλήματα και στην υδροδότηση των πόλεων και των οικισμών", είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: "Είναι τόσο οριακή η κατάσταση και αποφασίσαμε οι αρδεύσεις να παίρνουν το 50% του νερού που έπαιρναν μέχρι χθες, κυρίως στις ευαίσθητες περιοχές, ιδιαίτερα στον κάμπο Χανίων και στην περιοχή Αγιάς-Κολυμβαρίου. Στην περιοχή του Αποκόρωνα και της Κισάμου προς το παρόν δεν θα έχουμε περιορισμούς στις αρδεύσεις".


Κατασχέθηκαν προϊόντα-μαϊμού σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας

Προϊόντα απομίμησης επώνυμων ειδών, που διακινούνταν παράνομα στην αγορά, εντοπίστηκαν σε κτίριο, στο κέντρο της Αθήνας, ύστερα από επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΥΠΕΕ, Όπως διαπιστώθηκε, ο πρώτος όροφος κτιρίου επί της οδού Σοφοκλέους είχε μετατραπεί σε παράνομο «πολυκατάστημα» με είδη ένδυσης και υπόδησης αντίγραφα επώνυμων εταιρειών, χωρίς τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, πέντε δωμάτια λειτουργούσαν ως χώροι για την αγορά των προϊόντων «μαϊμού», δύο αποθήκες περιείχαν επιπλέον παράνομο εμπόρευμα, ενώ άλλο ένα δωμάτιο λειτουργούσε παράνομα ως Ιντερνετ-Καφέ. Τα προϊόντα κατασχέθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία και αποδόθηκαν για φύλαξη στο Δήμο Αθηναίων, ενώ διενεργούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, και παρουσία εισαγγελέα διερευνώνται και άλλοι όροφοι του κτιρίου.

Αυξανόμενο ενδιαφέρον για το ελληνικό κρασί στην Αυστραλία

Στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των Αυστραλών για τα ελληνικά κρασιά αναφέρεται ολοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «The Australian Financial Review», με τίτλο \"Έντονο και αψύ προϊόν μόχθου\". Ο συντάκτης Τιμ Γουάιτ (Tim White) συνομιλεί για το θέμα με δύο \'Eλληνες οινοπαραγωγούς, τους Στέλιο Μπουτάρη και Γιάννη Παρασκευόπουλο, επικεφαλής των κτημάτων Κυρ-Γιάννης και Γαία αντίστοιχα, οι οποίοι επισκέφθηκαν πρόσφατα την Αυστραλία, και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ποικιλία ασσύρτικο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως \"χυμός των βράχων\". Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο οινοπαραγωγοί προέρχονται από τη Νεμέα και τη Νάουσα, δύο περιοχές όπου παράγονται τα καλύτερης ποιότητας ερυθρά ελληνικά κρασιά. Και οι δυο παραγωγοί ενδιαφέρονται για το κρασί της Σαντορίνης, ενώ εξάγουν όλο και περισσότερα κρασιά στην Αυστραλία, τα οποία βρίσκει πλέον κανείς σε εστιατόρια και μπαρ, όπως το «Press Club» του ομογενούς σεφ Γιώργου Καλομπάρη. Αν και η Αυστραλία δεν είναι βασικός προορισμός των ελληνικών κρασιών - κύριοι προορισμοί είναι η Γερμανία και οι ΗΠΑ - το ενδιαφέρον αυξάνεται τόσο για εισαγωγές κρασιών όσο και για καλλιέργεια ελληνικών ποικιλιών. Ήδη, το ασσύρτικο έχει αρχίσει να καλλιεργείται στην περιοχή Κλερ Βάλεϊ (Clare Valley) της Νότιας Αυστραλίας. Το γεγονός είναι \"μουσική στα αυτιά μας\", σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Παρασκευόπουλο, ο οποίος βλέπει θετικά την εξαγωγή της ελληνικής ποικιλίας και την καθιέρωση ενός ελληνικού όρου στη διεθνή αγορά κρασιού.

Παύθηκε ο Δήμαρχος Ζαχάρως

Υπεγράφη τελικά χθες από το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η απόφαση που θέτει σε αργία τον Δήμαρχο Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος κάνει λόγο για «νομική εφεύρεση» και τονίζει ότι την απάντηση θα δώσει ο λαός της Ζαχάρως και της Φιγαλείας, στις εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες όπως υποστηρίζει θα είναι υποψήφιος. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες το υπουργείο Εσωτερικών, «σε αργία τέθηκε ο Δήμαρχος της Ζαχάρως κ. Πανταζής Χρονόπουλος για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στο Δήμο, σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 εδάφιο β.α του άρθρου 146 του Ν. 3463/2006 και βάση της υπ’ αριθ. 262/2010 γνωμοδότησης της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Την απόφαση υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» Ο ίδιος ο κ. Χρονόπουλος, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» για την εξέλιξη αυτή, τόνισε: «Για όσους γνωρίζουν τον νόμο, αυτό που αναφέρεται στην γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ότι πιθανόν εκ πλαγίου, προκάλεσα ζημία στον δήμο, αποτελεί μια νομική εφεύρεση μόνο και μόνο για να τιμωρηθώ. Πίσω από την συγκεκριμένη υπόθεση κινείται ολόκληρος μηχανισμός που έχει μοναδικό στόχο να μην μπορέσω να είμαι υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές. Τους απαντώ ότι θα πάω στις εκλογές. Δεν το απαγορεύει ο κώδικας. Θα προσφύγω με όλα τα ένδικα μέσα και θα είμαι υποψήφιος. Αυτό που ήθελαν και επεδίωκαν να κάνουν, το να μην είναι υποψήφιος, δεν θα το μπορέσουν. Δίνω μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και προς τον κόσμο ότι θα είμαι υποψήφιος και εκεί θα απαντήσει ο λαός. Στις 7 Νοεμβρίου θα λάβουν την απάντηση… Στην γνωμοδότηση οδήγησαν οι πιέσεις προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας διότι οι προσλήψεις στο ΚΕΠ έγιναν το 2003. Οι δύο προηγούμενοι Περιφερειάρχες έκριναν και οι ίδιοι και οι νομικοί τους ότι ορθώς έγιναν. Γιατί δεν έγιναν μόνο στην Ζαχάρω επιλογές από τον δήμαρχο, έγιναν και σε άλλους δήμους, γιατί ήταν με σύμβαση έργου. Κανείς όμως εκεί δεν πήγε στο δικαστήριο και δεν δικάστηκε. Αυτοί εδώ, υποκινώντας τους πάντες και τα πάντα, με έστειλαν. Δικάστηκα οπωσδήποτε, αλλά δεν επήλθε ζημιά στον δήμο. Γιατί ο κώδικας είναι σαφής και ένας δήμαρχος μπορεί να τεθεί σε αργία αν έχει επιφέρει ζημιά στον δήμο. Ζημιά δεν υπήρξε και μάλιστα τότε το υπουργείο, με παρέμβασή του στο Ελεγκτικό Συνέδριο, είπε ότι ορθώς τους πλήρωσα. Παράλληλα, πλήρωσα τα καταλογισθέντα και θα μου επιστραφούν όταν θα βγει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο Περιφερειάρχη δέχθηκε μεγάλη πίεση, σε καθημερινή βάση. Βομβάρδισαν αυτόν και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με αναφορές σε διαδικτυακούς τόπους και εφημερίδες που μόνο με τον δήμαρχο Ζαχάρως ασχολούνται, παραβλέποντας συνταρακτικά πράγματα και γεγονότα. …». Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί στον κ. Χρονόπουλο. Από την ημέρα της κοινοποίησης, μέσα σε διάστημα 5 ημερών, θα πρέπει να εκλεγεί από την πλειοψηφία ο αντικαταστάτης του, που όπως ανέφερε ο ίδιος θα είναι ένας εκ των αντιδημάρχων.ΠΑΤΡΙΣ

Ο γάτος έκλεβε …γυναικεία εσώρουχα !!

Ανάστατη ήταν εδώ και καιρό η αστυνομία του Σαουθάμπτον εξαιτίας των αλλεπάλληλων κρουσμάτων κλοπών από κήπους σπιτιών. Ο άγνωστος κλέφτης αφαιρούσε κάλτσες, γάντια και κυρίως γυναικεία εσώρουχα, με λίγα λόγια ό,τι κρεμόταν στο σκοινί ή βρισκόταν πεταμμένο στον κήπο.Και τα κρούσματα αυξάνονταν δραματικά μέχρι που ο δράστης συνελήφθη επ΄αυτοφόρω κι επρόκειτο για έναν κλεπτομανή γάτο.Ο 13χρονος Οσκαρ ήθελε να ευχαριστήσει τους νέους ιδιοκτήτες του και κάθε μέρα τους πήγαινε "δώρα" στο σπίτι τους στο Πόρτσγουντ του Σαουθάμπτον. Οι νέοι ιδιοκτήτες του είπαν ότι από τα Χριστούγεννα που τον έχουν υιοθετήσει τους πηγαίνει καθημερινά αντικείμενα: γάντια εργασίας, επικαλαμίδες, πινέλα και παιδικά εσώρουχα. Οταν όμως άρχισε να τους φέρνει γυναικεία εσώρουχα τότε ειδοποίησαν την αστυνομία. Κατά μέσο όρο ο Οσκαρ διέπραττε δέκα κλοπές την ημέρα.

Αθωώθηκε η 29χρονη που κατηγορούνταν για την υπόθεση του "συμβολαίου θανάτου"

Αθώα έκρινε το τριμελές αυτόφωρο πλημμελειοδικείο της Λαμίας την 29χρονη που κατηγορούνταν ότι μαζί με τον επίσης 29χρονο κουνιάδο της είχαν πληρώσει 2.000 ευρώ για "συμβόλαιο θανάτου" σε βάρος του συζύγου της. Μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης διαδικασίας, στη διάρκεια της οποίας κατέθεσε ο σύζυγός της, αλλά και το συγγενικό της περιβάλλον, το δικαστήριο έκρινε αθώα λόγω αμφιβολιών την 29χρονη, ενώ αντίθετα επέβαλε ποινή 7 μηνών με αναστολή στον 29χρονο. Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον 35χρονο από τη Θήβα, ο οποίος κατέθεσε στην αστυνομία για το "συμβόλαιο θανάτου". Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υπογραμμίστηκε με έμφαση πως "δεν υπήρχε ερωτική σχέση" και όλα αυτά ήταν "φαντασιώσεις του 29χρονου". Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή της 29χρονης γυναίκας, όπως και του 35χρονου και αντίθετα ζήτησε την ενοχή του 29χρονου.

Νάντια Γιαννακοπούλου – Απότομη και βίαιη η ανατροπή που φέρνει το ασφαλιστικό !

Παρέμβαση στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το νέο ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις, πραγματοποίησε την Πέμπτη 08/07/10 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου. Στην ομιλία της η κ. Γιαννακοπούλου εστίασε στην αρχή της ομιλίας της σε ορισμένες άδικες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ‘‘επιφέρει ανατροπές σε ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και σε εργασιακά προνόμια και κεκτημένα, ενώ για πολλές ομάδες εργαζομένων που δεν ευθύνονται για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει, δεν είναι όσο θα έπρεπε ανταποδοτικό και για άλλες είναι, ίσως, περισσότερο γενναιόδωρο από ότι θα έπρεπε’’. Συγκεκριμένα, επικεντρώθηκε και άσκησε κριτική κυρίως σε τρεις κεντρικές διατάξεις του σχεδίου νόμου, όπως
α) η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης και η αυστηροποίηση των ορίων ηλικίας, για τις οποίες ανέφερε ότι ‘‘ο καθένας μπορεί να ασκήσει κριτική και να βάλει πάρα πολλούς αστερίσκους’’,
β) το πρόβλημα το οποίο έχει ανακύψει με τις γυναίκες με τα ανήλικα τέκνα, για το οποίο τόνισε ότι ‘‘είναι παρά μα πάρα πολύ άδικο, καθώς δίνεται ουσιαστικά μια προθεσμία τριών ετών και επιβαρύνονται οι γυναίκες με τα ανήλικα τέκνα μέχρι και δεκαπέντε χρόνια επιπλέον’’. Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση, κατέληξε ότι ‘‘πρέπει έστω και την τελευταία στιγμή να μπορέσει να βρεθεί μια λύση στα πλαίσια της λογικής, καθώς οι γυναίκες δεν μπορούν να σέρνονται επί της ουσίας ως τα εξήντα πέντε τους στην εργασία τους ιδιαίτερα όταν αυτές έχουν ανήλικα τέκνα’’,
γ) τη διατήρηση ορισμένων αδικιών και ανισοτήτων που υφίσταντο και με το προηγούμενο καθεστώς, όπως οι διατάξεις που αφορούν τα νέα όρια ηλικίας και τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης των ασφαλισμένων πριν από το 1983 στις Δ.Ε.Κ.Ο., σε τράπεζες, στα ταμεία του Τύπου και σε άλλες κοινωνικές ομάδες, ανεξαρτήτως του πότε προσελήφθησαν. Στην κριτική της, αναφερόμενη στον Υπουργό κ. Λοβέρδο, έθεσε τα εξής ερωτήματα: ‘‘Γιατί πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική των εξαιρέσεων, των πατρικίων και των πληβείων; Αφού κάνετε αυτήν την πραγματικά μεγάλη τομή, γιατί προχωράτε σε απαράδεκτες διακρίσεις και σε αποκλεισμούς των άλλων εργαζομένων;’’ Στη συνέχεια, η κ. Γιαννακοπούλου αφού ξεκαθάρισε ότι ‘‘κανένας δεν μπορεί να έχει την αποκλειστικότητα στο προνόμιο της κοινωνικής ευαισθησίας’’ υπεραμύνθηκε της ανάγκης διάσωσης του ασφαλιστικού μας συστήματος, έτσι ώστε ‘‘αυτό να είναι μεν αυστηρό, αλλά να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο δίκαιο και το σημαντικότερο να είναι βιώσιμο’’. Σε αυτό το πλαίσιο, η βουλευτής Μεσσηνίας έθεσε τον στόχο της αντιμετώπισης των ελλειμμάτων τα οποία αντιμετωπίζουν τα ταμεία, καθώς διαφορετικά, όπως ανέφερε, το σύστημα θα καταρρεύσει και τότε «γαία πυρί μειχθήτω». Στηρίζοντας τον παραπάνω ισχυρισμό έθεσε υπ’ όψιν της Ολομέλειας, αποτελέσματα αναλογιστικών μελετών που δείχνουν ότι οι δαπάνες για τις συντάξεις ως ποσοστό του Α.Ε.Π. θα διπλασιαστούν σχεδόν στα επόμενα σαράντα με πενήντα χρόνια, εξηγώντας ότι ‘‘καμία κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο βάρος!’’ Προσέθεσε, μάλιστα, ότι ‘‘οι δαπάνες αυτές στερούν από τον κρατικό προϋπολογισμό σημαντικά ποσά για τη χρηματοδότηση της υγείας, της παιδείας, της έρευνας και από τις πολιτικές για την καταπολέμηση της φτώχειας, την προστασία των ανέργων, την προώθηση της απασχόλησης, την υποστήριξη των οικογενειών με πολλά παιδιά, την ενίσχυση της στεγαστικής αυτονομίας των νέων και την κοινωνική φροντίδα, γενικότερα’’. Κλείνοντας την ομιλία της, η κ. Γιαννακοπούλου επεσήμανε ότι ‘‘κανείς, μα κανείς δεν είναι ευτυχής όταν παίρνει δυσάρεστα μέτρα για τον λαό. Όμως, είναι ιστορικό μας χρέος απέναντι στις γενιές που έρχονται να τους παραδώσουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, καλύτερο και δικαιότερο από το σημερινό.’’ Μετά το τέλος της ομιλίας της κ. Γιαννακοπούλου παρενέβη αμέσως ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος αναφέρθηκε και έδωσε απάντηση στις τρεις συγκεκριμένες ενστάσεις της κ. Γιαννακοπούλου. Συγκεκριμένα, στην διατυπωμένη ένσταση της κ. Γιαννακοπούλου όσον αφορά την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, ο Υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι ‘‘δεν το στοχεύαμε, δεν το θέλαμε, δεν το είχαμε. Και ξέρετε ότι αρνηθήκαμε να περικοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός. Τι επιχείρημα είχαμε εκεί ατράνταχτο; Το δημοσιονομικό, την απώλεια εισφορών. Εδώ είχαμε αδυναμία πειθούς. Ενώ στον 13ο και 14ο (μισθό) πείσαμε, στην 13η και στην 14η σύνταξη δεν πείσαμε. Σου έλεγε ο άλλος ότι υπόσχεσαι μείωση φαρμακευτικής δαπάνης και αύξηση εισφορών, όχι της τιμής των εισφορών, αλλά της απόδοσης των εισφορών από τους οφειλέτες’’. Όσον αφορά την αντίρρηση της κ. Γιαννακοπούλου από το βήμα της Βουλής, σχετικά με την διάταξη για τις μητέρες ανήλικων τέκνων, ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά ότι συμφωνεί, ενώ συγκεκριμένα ανέφερε: ‘‘Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε προσαρμογές, κάτι που φαίνεται και από τη σχετική εντολή του Πρωθυπουργού στους συναρμόδιους Υπουργούς –σε εμένα και στον κ. Παπακωνσταντίνου- να αναζητήσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στο άμεσο μέλλον. Πότε, όμως; Όταν θα έχουμε εφαρμόσει το Μνημόνιο και θα έχουμε αποδώσει αποτελέσματα.’’ Σχετικά με τη διαφωνία της κ. Γιαννακοπούλου που έκανε λόγο για αδικίες και ανισότητες, λόγω της διατήρησης κάποιων ταμείων συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων, αντίθετα με άλλους, ο Υπουργός Εργασίας κ. Λοβέρδος εξήγησε τους λόγους αυτής της απόφασης, αιτιολογώντας ως εξής: ‘‘Κρατάμε το ταμείο των δημοσιογράφων και το ταμείο των ελευθέρων επαγγελματιών, δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών. Δεν κρατάμε το ταμείο των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος. Αλλά θυμάστε τον αείμνηστο Γιώργο Παπαδημητρίου, από αυτό το βήμα να παρακαλεί την κυρία Πετραλιά, καταθέτοντας επιστολή του Τρισέ και λέγοντάς της ότι οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών αναλαμβάνουν οι ίδιες την ασφάλιση των υπαλλήλων τους χωρίς ταμείο. Και εμάς μας έδινε μια περιουσία η Τράπεζα της Ελλάδος, 380 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά θα την εξαντλούσαμε σε κάποια χρόνια και μετά θα πληρώναμε και αυτούς. Τους αφήνουμε, λοιπόν, στην Τράπεζα της Ελλάδος χωρίς ταμείο και γλιτώνουμε μια ετήσια κατραπακιά των 30-40 εκατομμυρίων ευρώ. Όποιος τα θεωρεί λίγα να μας τα δώσει. Αυτού του είδους οι «λύσεις» που ήταν πολύ επίκαιρες επί 35 χρόνια και τις έχουμε αρθρώσει όλοι, δεν περνάνε πια γιατί δεν έχουμε τα λεφτά αυτά. Η λύση αυτή δεν είναι λύση εξαίρεσης υπέρ προνομιούχων, είναι λύση συμφέρουσα. Η άλλη δε λύση για τα δύο ταμεία, των δημοσιογράφων και των ελευθέρων επαγγελματιών, στηρίζονται στη ρύθμιση ότι θα πληρώνουν αυτά τα ταμεία τη βασική σύνταξη από τον κοινωνικό τους πόρο και όχι ο κρατικός προϋπολογισμός. Για 7,5% των ασφαλισμένων δεν θα πληρώνει βασική σύνταξη το κράτος. Θα το πληρώνουν οι ίδιοι από τους κοινωνικούς πόρους που έχουν. Δεν είναι διακριτική μεταχείριση, είναι αποφυγή δαπάνης.’’

Το «Πράσινο τρένο» έκανε σήμερα δωρεάν διαδρομή για όλους από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα

• Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και ενημέρωσης στους σταθμούς
• Με πίεση στον ΟΣΕ η εξασφάλιση της αμαξοστοιχίας από τους
Κλιμάκωσαν σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου οι Οικολόγοι Πράσινοι την εκστρατεία τους για την υπεράσπιση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας., διασχίζοντας με ειδικά ναυλωμένο τρένο την Πελοπόννησο και διερχόμενοι από γραμμές και σταθμούς που σχεδιάζεται η κατάργησή τους Συγκεκριμένα, στελέχη και φίλοι των Οικολόγων Πράσινων, αλλά και ενδιαφερόμενοι πολίτες, αρχικά μετέβησαν με τον Προαστιακό από το Σταθμό Λαρίσης στην Κόρινθο. Εκεί μετεπιβιβάστηκαν σε αμαξοστοιχία, που μισθώθηκε ειδικά με ιδιαίτερη πίεση προς τον ΟΣΕ, για να μεταβούν στην Καλαμάτα.
Σ΄ όλους αυτούς τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπως και σε εκείνους του Άργους και της Τρίπολης, όπου έγιναν ενδιάμεσες στάσεις, οργανώθηκαν συμβολικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την εξέλιξη που επιφυλάσσεται στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου και γενικότερα της χώρας μας, Οι επιβάτες του «πράσινου τρένου» αλλά και το κοινό που βρέθηκε στους 5 σταθμούς είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τις πραγματικές αιτίες των ελλειμμάτων του ΟΣΕ και τους μύθους που τα συνοδεύουν, για το διαχρονικό πόλεμο των ελληνικών κυβερνήσεων κατά του τρένου, και για τις εναλλακτικές λύσεις ώστε να γίνει ο σιδηρόδρομος βιώσιμος και από οικονομική άποψη. Είχαν, επίσης, την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τον παραλογισμό: να κλείνει μια γραμμή που ανακατασκευάστηκε πρόσφατα ριζικά με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση, επαναλειτούργησε μόλις πέρσι το καλοκαίρι με δρομολόγια ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μην εξυπηρετούν κανένα, και τώρα να ετοιμάζεται η οριστική εγκατάλειψή της ως «ζημιογόνας», χωρίς μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας που να ανατρέπει την αρχική μελέτη σκοπιμότητας για την ανακατασκευή της. Η δε ειρωνεία είναι ότι η κυβέρνηση επικαλείται για το κλείσιμο το Μνημόνιο και την Κομισιόν. Η τελευταία, όμως, ήταν η ίδια που είχε εγκρίνει την αρχική μελέτη σκοπιμότητας για τη συγχρηματοδότηση της ριζικής ανακατασκευής της γραμμής. Κατά την αναχώρηση από το Σταθμό Λαρίσης σχετικές δηλώσεις έκαναν ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος και ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος: Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ανέφερε ότι «ο όρος του Μνημονίου για κλείσιμο μεγάλου μέρους του σιδηροδρομικού δικτύου δε ναρκοθετεί μόνο τη βιωσιμότητα των μεταφορών αλλά και την ευρωπαϊκή νομιμότητα. Η Ελλάδα έχει ήδη το αραιότερο σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ευρώπη και οι περισσότερες από τις γραμμές που απειλούνται, έχουν ανακαινιστεί με ευρωπαϊκά κονδύλια. Ούτε η ελληνική κυβέρνηση ούτε η Κομισιόν, ως μέλος της τρόικας, έχουν δικαίωμα να τις κλείσουν πετώντας τα λεφτά των Ευρωπαίων φορολογουμένων στα σκουπίδια. Έχουμε πάρει ήδη πρωτοβουλίες στο ευρωκοινοβούλιο και ετοιμαζόμαστε να διεθνοποιήσουμε το θέμα, σε συνεργασία και με τους άλλους Πράσινους ευρωβουλευτές». Για το ίδιο θέμα ο Γιάννης Παρασκευόπουλος υπογράμμισε: «Το πράσινο τρένο μεταφέρει το μήνυμά μας «Εξυγίανση ΝΑΙ, αναβάθμιση ΝΑΙ, κλείσιμο γραμμών ΟΧΙ». Στην Ελλάδα τα ελλείμματα του σιδηροδρόμου είναι πρώτα πολιτικά και μετά οικονομικά. Στη σημερινή συγκυρία το τρένο αποτελεί ζωτική εναλλακτική λύση απέναντι στα ακριβά καύσιμα, τα υψηλά διόδια και τα μειωμένα εισοδήματα. Αποτελεί παραλογισμό, αυτοί που επί δεκαετίες φρόντιζαν να στραγγαλίζουν το σιδηρόδρομο, να επιβραβεύονται σήμερα με το κλείσιμό του. Είναι δυνατόν να κλείνουν γραμμές που μόλις ανακατασκευάστηκαν ριζικά και ακόμη δεν έχουν λειτουργήσει πλήρως;» Το ταξίδι του Πράσινου Τρένου εξυπηρετεί ταυτόχρονα και μια πρακτική ανάγκη μετακίνησης των Οικολόγων Πράσινων, καθώς στην Καλαμάτα θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουλίου το Πανελλαδικό Συμβούλιο του κόμματος, ενώ το πρωί του Σαββάτου οργανώνεται ημερίδα με θέμα «Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος - προτεραιότητες για την Πελοπόννησο» (10 πμ, ξενοδοχείο ΦΑΡΡΑΙ).

ΣΔΟΕ – Έκλεισε για μια εβδομάδα 10 καταστήματα

Στην αναστολή λειτουργίας για μια εβδομάδα δέκα καταστημάτων του τομέα εστίασης- αναψυχής, μεταξύ των οποίων είναι και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προχώρησε το ΣΔΟΕ, όπως είχε προαναγγείλει πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στα καταστήματα αυτά είχε διαπιστωθεί, από ελέγχους του ΣΔΟΕ, μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών κατ' επανάληψη. Σημειώνεται ότι το μέτρο του κλεισίματος καταστημάτων, εφαρμόζεται για πρώτη φορά εδώ και οκτώ χρόνια. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει και θα διευρύνει την εφαρμογή της ποινής της αναστολής λειτουργίας των παραβατικών επιχειρήσεων ως βασικό μέτρο συμμόρφωσης και φορολογικής δικαιοσύνης, καθώς πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα που εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσες επιχειρήσεις επιδιώκουν την απόκρυψη φορολογητέου εισοδήματος
Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το ΣΔΟΕ, σημαντική βελτίωση παρουσιάζουν τα συγκριτικά οικονομικά στοιχεία των ελέγχων που πραγματοποίησε το α΄ εξάμηνο (Ιανουάριος- Ιούνιος) του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2009, με το συνολικό εκτιμώμενο ύψος προστίμων και ΦΠΑ να παρουσιάζει αύξηση 104% και να αγγίζει το 1,835 δις. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι παραβάσεις για πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία ανήλθαν σε 99.533 και αυξήθηκαν κατά 59,5% σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο 2009. Εξάλλου, από 1ης Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου εφέτος το ΣΔΟΕ έχει πραγματοποιήσει 22.729 έλεγχους διακίνησης, 17.763 ελέγχους επιλεγμένων επιχειρήσεων και 1.410 ελέγχους παρελθόντων ετών σε επιχειρήσεις, από τους οποίους προέκυψαν 2.780 και 269.718 παραβάσεις αντίστοιχα.

O Πολ το χταπόδι το είπε – Η Ολλανδία Παγκόσμια πρωταθλήτρια

Τελικά ο Paul, το περίφημο χταπόδι – μέντιουμ έκανε την πρόβλεψή του για το Μουντιάλ. Αν θέλετε να ξέρετε από τώρα λοιπόν ποια ομάδα θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, μάθετε ότι αυτή θα είναι η ... Ολλανδία. Το φημισμένο χταπόδι του Ομπερχάουζεν κλήθηκε το πρωί να επιλέξει την τροφή του από δύο κουτιά που είχαν επάνω τους τις σημαίες της Ολλανδίας και της Ισπανίας και προτίμησε αυτήν που περιείχε το πρώτο. Μέχρι σήμερα καλούνταν να προβλέψει τους αγώνες της Γερμανίας και πετύχαινε πάντα διάνα: τις νίκες με Αυστραλία, Γκάνα, Αγγλία και Αργεντινή αλλά και τις ήττες από Σερβία και Ισπανία. Για πρώτη φορά κλήθηκε όμως να προβλέψει αγώνα στον οποίο δεν συμμετέχουν τα «πάντσερ».

Costa Navarino: Στην τελική φάση η επένδυση της Temes

Στη δεύτερη και τελευταία φάση εισέρχεται η τουριστική επένδυση της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου στην Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Costa Navarino στη Μεσσηνία. Μετά την έναρξη της λειτουργίας του Navarino Dunes το οποίο περιλαμβάνει ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών, δύο πολυτελή ξενοδοχεία (The Romanos και The Westin Resort) ένα κέντρο θαλασσοθεραπείας και ένα συνεδριακό κέντρο, τώρα προχωρά στα επόμενα βήματα. που θα φέρει την ονομασία Navarino Bay. Σύμφωνα με τον διευθύνoντα σύμβουλο της Temes Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, έχει ξεκινήσει ήδη η κατασκευή ενός ακόμα γηπέδου γκολφ, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες ξεκινά η κατασκευή της πρώτης υπόσκαφης υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας της Ευρώπης.Με στόχο να μην αλλοιωθεί το καταπράσινο τοπίο της περιοχής, η μονάδα Navarino Bay θα αναπτυχθεί υπόσκαφα και θα αποτελείται από πολυτελείς βίλες. Σε αυτή την μονάδα θα αναπτυχθεί από τον ταϊλανδέζικο οίκο Banyan Tree που ειδικεύεται στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων αυτού του είδους. Το ξενοδοχείο Banyan Tree του Costa Navarino εκτιμάται πως θα είναι έτοιμο το 2013. Συνολικά, το επενδεδυμένο ποσό για το δεύτερο σκέλος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Με λυγμούς ξεκίνησε την απολογία του ο Επ. Κορκονέας

Σε λυγμούς ξέσπασε με την έναρξη της απολογίας του ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος, μαζί με τον συνάδελφό του Βασίλη Τσαραλιώτη, κατηγορούνται για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια. «Θέλω να πω ότι λυπάμαι πολύ για ό,τι έγινε», είπε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, στην αρχή της απολογίας του. «Τα θύματα είμαστε εγώ και αυτός, το παιδί και εγώ, πεθαίνω κάθε μέρα, κάθε λεπτό, οι οικογένειές μας σίγουρα πονάνε», ψέλλισε ο κατηγορούμενος και άρχισε να κλαίει με λυγμούς, προσπαθώντας, μέσα στο κλάμα του, να διατυπώσει ότι συμμερίζεται τον πόνο της οικογένειας του 15χρονου. Αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ, υποστήριξε εκ νέου, ότι ενώ ήταν στο περιπολικό με τον συγκατηγορούμενό του, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και μπουκάλια από περίπου δέκα συγκεντρωμένα άτομα. Όπως ανέφερε, άφησαν το περιπολικό κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και με τον συνάδελφό του πήγαν πεζή στην οδό Τζαβέλα, όπου και πάλι τους επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια περίπου είκοσι με τριάντα άτομα. Είπε ακόμη πως ο Βασίλης Σαραλιώτης έριξε δυο βολίδες κρότου-λάμψης και οπισθοχώρησαν, αλλά -όπως τόνισε- συνειδητοποίησε ότι και από τη μεριά της Κωλέτη υπήρχαν συγκεντρωμένοι, που τους έβριζαν και τους πετούσαν αντικείμενα. «Αισθάνθηκα εγκλωβισμένος από την επίθεση, έβγαλα το πιστόλι και πυροβόλησα, νομίζω, δυο φορές. Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα, έχω ακόμα στο μυαλό μου τους έντονους ήχους από σπασίματα και φωνές. Τα συναισθήματά μου εκείνη τη στιγμή είναι πάρα πολλά. Συνειδητοποιώ ότι έχω κάνει χρήση του όπλου και έχω συγκλονιστεί. Λέω στον συνάδελφο "πάμε να φύγουμε". Θυμάμαι, ότι κοιταζόμασταν, χωρίς να μιλάμε». Ο κατηγορούμενος ειδικός φρουρός υποστήριξε, ότι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου τους μετέφεραν, αρχικά τους είπαν για τραυματισμό ενός πολίτη και αφού παρέδωσαν τα όπλα, έμαθαν ότι υπήρξε θάνατος. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε. Με την έναρξη της διαδικασίας σήμερα και ύστερα από αίτημα της πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο, έγινε επίδειξη των ρούχων, που φορούσε το μοιραίο βράδυ ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, καθώς και των όπλων των δυο αστυνομικών. Για πρώτη φορά στο δικαστήριο παρούσα ήταν σήμερα και η γιαγιά του παιδιού, η οποία με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας στο στήθος της τη φωτογραφία του εγγονού της, παρακολουθούσε την επίδειξη των πειστηρίων. Μάλιστα, όταν η πρόεδρος της Έδρας, Αντζελίτα Παπαβασιλείου, είπε στην οικογένεια του θύματος, αν επιθυμεί να αποχωρήσει από την αίθουσα κατά την επίδειξη η γιαγιά του Αλέξανδρου, απάντησε ότι θέλει να παραμείνει και να δει τα πειστήρια. Η απολογία του Επ. Κορκονέα συνεχίζεται με ερωτήσεις της προέδρου.

Τροπολογία για την μεταγραφή φοιτητών

Τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και τον εξορθολογισμό για τις μετεγγραφές φοιτητών, που ορίζονται με τροπολογία του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους στο εξής, οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, οι οποίοι καταθέτουν από προχθές (7 Ιουλίου) και έως τις 20 του μηνός, τα μηχανογραφικά τους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία:
* Επιτρέπεται η μετεγγραφή νεοεισαχθέντων φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 €, σε ποσοστό θέσεων 4% επί του αριθμού των εισακτέων, με βάση το σύνολο των μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
* Δίνεται δυνατότητα αδελφών να μετεγγράφονται ελεύθερα προς τα αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ εκτός λεκανοπεδίου Αττικής και νομού Θεσσαλονίκης, απαλλάσσοντας τις οικογένειες από το βάρος της συντήρησης τριών νοικοκυριών.
* Επιτυγχάνεται η ομαλότερη λειτουργία των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με ισοκατανομή των μετεγγραφομένων, βάσει του συνολικού αριθμού μορίων, που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, όταν υπάρχουν αντίστοιχα Τμήματα στην ίδια γεωγραφική περιοχή. Σε σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζεται ότι «το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας, προτίθεται να προχωρήσει σε ρυθμίσεις στο πλαίσιο των μετεγγραφών, που αφενός θα σέβονται τον προγραμματισμό των μαθητών και των οικογενειών τους και αφετέρου θα ενισχύουν τη σωστότερη λειτουργία των Ιδρυμάτων. Καθίσταται δε σαφές ότι οι αλλαγές αυτές δε θίγουν καμία κατηγορία μετεγγραφομένων».

Πνίγηκε 58 χρονος στην Ηλεία

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε 58χρονος, χθες στις 19.55, από τη θαλάσσια περιοχή «Φαλάρι» Ηλείας. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομία. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κυλλήνης.

Έστησαν γλέντι στην Ηλεία – 7.000 χιλ.τουρίστες φθάνουν σήμερα με κρουαζιερόπλοια

Λιμάνι θα «πιάσουν» σήμερα στο Κατάκωλο τρία κρουαζιερόπλοια με 7.000 τουρίστες, προκειμένου να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία και τις γύρω περιοχές. Μάλιστα, η «Πολιτεία Ήλιδας - Ολυμπίας», ο όμιλος των Ηλείων για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη, άδραξε στην κυριολεξία την ευκαιρία και διοργανώνει γιορτή στην παραλία, όπου καλεί όλες τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, τους τοπικούς συλλόγους, τους επαγγελματίες των γύρω περιοχών, καθώς και προσωπικό και πελάτες ξενοδοχείων, που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα. Στην ανακοίνωσή του, ο Hatta στηρίζει αυτή τη γιορτή του εθελοντισμού και ευελπιστεί ότι η έμπρακτη «Καλημέρα», μαζί με τα λουλούδια, τα παραδοσιακά προϊόντα και τα χορευτικά συγκροτήματα, «θα δημιουργήσει τις συνθήκες για να αλλάξει, επιτέλους, η σκοτεινή και μίζερη εικόνα της Ελλάδας».

Ορίστηκε ειδικός Γραμματέας Δασών

Ο Γιώργος Αμοργιανιώτης ορίστηκε σήμερα ως Ειδικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ο κ. Αμοργιανιώτης είναι Γεωτεχνικός Δασολόγος με πολυετή πείρα και πλούσιο συγγραφικό έργο. Διετέλεσε Διευθυντής Δασών στην Περιφέρεια Αττικής, Διευθυντής Δασών Αθηνών, καθώς και Δασάρχης Πάρνηθας. Έχει επίσης εργαστεί στο Τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Δασών, στο Τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Δασών και Δασικών Εκτάσεων και Δημοσίου Κατηγόρου, καθώς και στο Τμήμα Δασοτεχνικών Έργων.Η Ειδική Γραμματεία Δασών συστήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 855 Β΄ 18.06.2010), ως Ενιαίος Διοικητικός Τομέας του ΥΠΕΚΑ, με αρμοδιότητα την ανάπτυξη, προστασία και διαχείριση των δημόσιων δασών της χώρας και τη δασοπολιτική και δασοτεχνική εποπτεία και επιτήρηση των μη δημόσιων δασών. Έχει ως βασικό σκοπό τη διαμόρφωση της δασικής πολιτικής, τη σύνταξη πολυετών προγραμμάτων δασικής ανάπτυξης, την παρακολούθηση της επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης στη διαχείριση των δασών, την οργάνωση της εκμετάλλευσης των δασών, την παρακολούθηση και ενίσχυση των ερευνητικών προγραμμάτων και την προώθηση της συνεργασίας της χώρας με την Ε.Ε., τις τρίτες χώρες και τους Διεθνείς Οργανισμούς.

Πόλος έλξης ο Γιώργος Καραγκούνης στο Costa Navarino

Το αδιαχώρητο δημιούργησαν δεκάδες λουόμενοι πιτσιρικάδες χθές το απόγευμα στην παραλία του Ρωμανού δίπλα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Costa Navarino με την εμφάνιση του διεθνούς ποδοσφαιριστή Γιώργου Καραγκούνη ο οποίος κάνει τις διακοπές του στο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Οι νεαροί fun του Καραγκούνη του ζητούσαν επίμονα να κατέβει μαζί τους στην παραλία να τους διδάξει τα μυστικά της στρογγυλής θεάς αλλά όπως τους εξήγησε λόγω τραυματισμού δεν μπορούσε να ικανοποιήσει το αίτημα τους ενώ αντίθετα μοίρασε δεκάδες αυτόγραφα και τους υποσχέθηκε ότι αν βελτιωθεί η κατάσταση του τραύματος του θα ικανοποιήσει το αίτημα τους

Πολιτικές εκδηλώσεις στη Μεσσηνία

Στην Καλαμάτα βρίσκεται σήμερα ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός για συνάντηση με στελέχη και φίλους της Δημοκρατικής Αριστεράς. Εν τω μεταξύ, στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, διοργανώνουν αύριο οι Οικολόγοι-Πράσινοι, ημερίδα για θέματα περιβάλλοντος αλλά και για τον σιδηρόδρομο.

Χατζηγάκης: μεγάλη η χάρη του. Μέχρι τη Γερμανία έφτασε!!!

Είκοσι εκατομμύρια ευρώ σε ροζ τηλέφωνα!!! ...και βέβαια το πρόβλημα δεν είναι ο Χατζηγάκης, αλλά ο διασυρμός της χώρας μας διεθνώς. Όσο για τον Χατζηγάκη, τι να πει κανείς;. Είναι άξιος της μοίρας του.

Διπλό Μηχανογραφικό!

Οι υποψήφιοι για μία θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μετά την ανακοίνωση της βαθμολογίας προσπαθούν τώρα να... αποκρυπρογραφήσουν το Μηχανογραφικό. Διπλό Μηχανογραφικό! Πολλές ειδικότητες διδάσκονται σε περισσότερα από ένα πανεπιστήμια αλλά με διαφορετικές κατευθύνσεις που έχουν ως απόρροια διαφορετικές προσδοκίες στην αγορά εργασίας. Οι υποψήφιοι λόγω και της κρίσης ρωτούν για εκείνες τις σχολές που υπόσχονται επαγγελματική αποκατάσταση. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς αναλυτές οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν μέχρι και δύο Μηχανογραφικά! Το ένα για τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ και το δεύτερο στην... Κύπρο και στις σχολές νησιού. Τα παιδιά τα ψάχνουν όλα για ένα καλύτερο μέλλον.

Γύρισαν πορνό σε ….νοσοκομείο!

Ακόμα και οι ασθενείς που ήταν σε κώμα παραλίγο να ξυπνήσουν! Μία ολόκληρη πτέρυγα ενός νοσοκομείου στο Λονδίνο μετατράπηκε σε πλατό για τα γυρίσματα μίας ταινίας πορνό! Κάποιες σέξι νοσοκόμες, έτοιμες για όλα, έκαναν την εμφάνισή τους και η δράση άρχισε... Οι παραγωγοί της ταινίας σκέφτηκαν οτι θα ήταν πολύ πιο δαπανηρό και κουραστικό γι' αυτούς να στήσουν εξ αρχής ένα σκηνικό νοσοκομείου και ως φανατικοί οπαδοί του... ρεαλισμού, προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν ένα αληθινό νοσοκομείο κάνοντας τους ασθενείς να αναστενάξουν! Η διοίκηση του συγκεκριμένου νοσοκομείου στο δυτικό Λονδίνο - η ανωνυμία του οποίου διατηρείται για ευνόητους λόγους - έδωσε τη συγκατάθεσή της μπροστά στο ιδιαίτερα δελεαστικό ποσό που της προτάθηκε. Κάπως έτσι οι πορνοστάρ έπιασαν δουλειά και οι ασθενείς αναστήθηκαν! Όσοι δηλαδή δεν έπαθαν έμφραγμα... Το νοσοκομείο πάντω τα έβγαλε τα λεφτά του!

Τατιάνα Στεφανίδου …κούνησε μαντήλι στον ΑΝΤ1

Οριστικό τέλος στην Τατιάνα Στεφανίδου από τον ΑΝΤ1. Έκπληξη λοιπόν της ετοίμασε ο ΑΝΤ1 κόβοντας την εκπομπή Αξίζει να το δεις και μην έχοντας αυτήν την στιγμή κάτι να της προτείνουν.
Δείτε τι έγραψε η ίδια για το θέμα: "
Αυτή τη στιγμή που σας γράφω βιώνω μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της επαγγελματικής μου πορείας. Και αυτή τη στιγμή αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σας. Θέλω να δημοσιοποιήσω τα όσα συνέβησαν, για να μην αφήσω κανένα περιθώριο
να αναπτυχθούν τα γνωστά σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που συχνά ακολουθούν τις επαγγελματικές κινήσεις των ανθρώπων της τηλεόρασης. Προχθές το βράδυ ο Αντένα μου ανακοίνωσε ότι η εκπομπή " Αξίζει να το δεις " δεν θα συνεχιστεί τη νέα τηλεοπτική σαιζόν. Οι λόγοι όπως μου εξήγησαν είναι καθαρά οικονομικοί. Λόγω της κρίσης, ο σταθμός επιλέγει να επενδύσει σε άλλες ζώνες και όχι στην απογευματινή. Ακόμη όπως μου είπαν, δεν έχουν αυτή τη στιγμή κάποιο άλλο πρόγραμμα να μου προτείνουν. Αυτή ήταν μια εντελώς ξαφνική εξέλιξη για μένα. Η σαιζόν ολοκληρώθηκε με την εκπομπή να έχει πετύχει υψηλό μέσο όρο τηλεθέασης, παρά το ήδη μειωμένο budget. Μάλιστα τα στελέχη του σταθμού, μου εξέφραζαν την ικανοποίησή τους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, αφού ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν μεγαλύτερος από το μέσο όρο του σταθμού. Η συνέχισή της ήταν αυτονόητη όπως οι ίδιοι δήλωναν συνεχώς. Στις αρχές Ιουνίου, ο Αντένα μου ζήτησε και νέα μείωση του προϋπολογισμού. Πριν η εκπομπή ρίξει αυλαία, απάντησα ότι αποδέχομαι την πρότασή τους, συναισθανόμενη τη δύσκολη οικονομική περίοδο και την ανάγκη νέων περικοπών. Με τη μείωση συμφώνησαν και όλοι μου οι συνεργάτες. Και πριν από δυο νύχτες τα πράγματα άλλαξαν ξαφνικά. Στα μέσα του καλοκαιριού ήρθαν τα πάνω κάτω!!! Είναι αυτονόητο ότι αν γνώριζα εγκαίρως τις προθέσεις τους θα αναζητούσα τη συνεργασία με κάποιο άλλο μέσο. Τώρα βέβαια που τα προγράμματα των άλλων σταθμών έχουν κλείσει, δεν θα είναι εύκολο για μένα και δυστυχώς για πολλούς εργαζομένους στην εκπομπή, να βρούμε δουλειά. Δεν διαπραγματεύομαι με κανένα άλλο κανάλι και δεν φρόντισα να έχω καμία πόρτα ανοιχτή, έχοντας εμπιστοσύνη στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου.
Είναι δικαίωμα της κάθε επιχείρησης να αποφασίζει που θα τοποθετήσει τα χρήματά της. Το μοναδικό μου παράπονο από το σταθμό που με ανέδειξε και μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω αυτό που είμαι σήμερα, είναι ο χρόνος αυτής της ανακοίνωσης. Δεν πειράζει όμως. Εγώ κρατώ μόνο τις καλές στιγμές όλων αυτών των χρόνων της συνεργασίας και νιώθω για τον Αντένα μόνο ευγνωμοσύνη για όσα μου προσέφερε.Όσο για μένα.... Ότι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατή. Έχω μάθει να αντιμετωπίζω τις δύσκολες στιγμές στη ζωή, σαν ευκαιρίες για νέα συναρπαστικά ξεκινήματα. I’ll keep walking... and let you know!!! Καλή δύναμη σε όλους. Τατιάνα.tlife.gr/

Με διαδικασίες εξπρές ψηφίστηκε και επί των άρθρων το Ασφαλιστικό

Με διαδικασίες εξπρές ψηφίστηκε και επί των άρθρων το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, σε μια συνεδρίαση που δεν κράτησε περισσότερο από 1.5 ώρα. Χωρίς εκπλήξεις το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ Ν.Δ., ΚΚΕ και ΛΑΟΣ ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία για συγκεκριμένα άρθρα. Στην επί των άρθρων οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν τα άρθρα 17 και 43, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν όλα τα άρθρα. Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ ψήφισαν τα άρθρα 17 και 73. Όσον αφορά τους ανεξάρτητους βουλευτές «παρών» δήλωσαν για όλα τα άρθρα οι ανεξάρτητοι Κώστας Κιλτίδης, Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Δημαράς, ενώ όχι σε όλα τα άρθρα ψήφισε η Σοφία Σακοράφα. Η κ. Μπακογιάννη είπε «ναι» σε 6 άρθρα, «όχι» σε 5 άρθρα και δήλωσε «παρών» στο άρθρο 75. Να σημειωθεί ότι και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, που είχε δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει «υπέρ» για όλα τα άρθρα, αλλά τελικά υπερψήφισε το Ασφαλιστικό, μετά την τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν θεσμό της Διαιτησίας.Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε χωρίς το προσωπικό της Βουλής, το οποίο απεργούσε για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση, ενώ ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Χ. Παπουτσής ανακοίνωσε πως θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής που θα παρακολουθεί την πορεία του ασφαλιστικού και κάλεσε τον πρόεδρο της βουλής να την συμπεριλάβει στην τροποποίηση του κανονισμού της βουλής που θα γίνει τις επόμενες μέρες από την ολομέλεια. Θετική χαρακτήρισε την πρόταση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι οι υπουργοί πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα πορίσματα της επιτροπής.

Ξεκινούν οι απολογίες των ειδικών φρουρών για την δολοφονία Γρηγορόπουλου

Ξεκινούν σε λίγη ώρα, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, οι απολογίες των δύο ειδικών φρουρών, που κατηγορούνται για τον θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια, με πρώτη αυτήν του βασικού κατηγορούμενου Επαμεινώνδα Κορκωνέα. Ύστερα από διαδικασία έξι μηνών, η δίκη για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει όλη τη χώρα περνά σήμερα στην τελική ευθεία με τους δύο κατηγορούμενους αστυνομικούς Επαμεινώνδα Κορκωνέα και Βασίλη Σαραλιώτη να είναι ελεύθεροι με όρους, λόγω λήξης του 18μηνου προφυλάκισής τους και χωρίς το δικαστήριο να καταφέρει τελικώς να ακούσει την μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα, φίλου του 15χρονου Αλέξανδρου, ο οποίος αρνήθηκε να καταθέσει. Ο Επαμεινώνδας Κορκωνέας, που αναμένεται να ξεκινήσει την απολογία του σε μία ώρα (10:00), προανακριτικά και ενώπιον του ανακριτή έχει υποστηρίξει πως ο θάνατος του παιδιού οφείλεται σε τραγικό ατύχημα. Είχε πει πως είχε πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό, επειδή με τον συνάδελφό του αντιμετώπισαν έκρυθμη κατάσταση από επιτιθέμενους νεαρούς και πως η σφαίρα εποστρακίστηκε και βρήκε το άτυχο παιδί στο στήθος.

8.7.10

Σνόμπαραν την απεργία οι εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμάτας

Μικρά ποσοστά συμμετοχής στην σημερινή Πανελλαδική απεργία σημειώθηκαν στους εργαζόμενους του Δήμου Καλαμάτας στις κεντρικές του υπηρεσίες του δήμου.
Στο δημαρχείο Καλαμάτας από τους 345 εργαζομένους απέργησαν οι …60 ποσοστό 17,3 % στα Νομικά πρόσωπα του δήμου από τους 72 εργαζομένους απέργησαν οι 27 ποσοστό 35.5 % .Μήπως δεν τους ενδιαφέρει το ασφαλιστικό;

Ασφαλιστικό – 159 ψήφισαν ΝΑΙ, εκατομμύρια εργαζόμενοι λένε ΟΧΙ !!

Με μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις ( κόντρα στα 159 ΝΑΙ των βουλευτών) οι εργαζόμενοι εξέφρασαν σήμερα την αντίθεση τους και την οργή τους στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που φέρνει τον μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις και καθιστά την συνταξιοδότηση των εργαζομένων όνειρο απατηλό. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν μαζική και η παρουσία τους μπροστά στο Μέγαρο της Βουλής εντυπωσιακή αλλά δυστυχώς το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι πλέον νόμος του κράτους

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου