18.3.17

Ασύρματη πατέντα για να κλέβουν λεφτά από ΑΤΜ

Οι κλέφτες χρησιμοποιούν μια νέα ασύρματη μέθοδο για να κλέβουν χρήματα από τραπεζικές κάρτες, δήλωσε ο υποδιευθυντής του τμήματος ασφαλείας και προστασίας της Τράπεζας της Ρωσίας Αρτιόμ Σίτσεφ, μιλώντας στην 19η Διάσκεψη των Ρωσικών Τραπεζών.

«Πρόκειται για μια εντελώς νέα μέθοδο κλοπής χρημάτων από τα ΑΤΜ που δεν έχει χρησιμοποιηθεί πουθενά αλλού πριν. Μάλιστα η μέθοδος αυτή είναι ασύρματη. Συνεχώς λέμε για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι κλέφτες στα ΑΤΜ, ωστόσο η νέα αυτή ασύρματη τεχνολογία κλοπής καρτών εμφανίσθηκε πρόσφατα», δήλωσε ο Σίτσεφ, προσθέτοντας ότι το τμήμα της Τράπεζας της Ρωσίας που ασχολείται με τα συστήματα ασφαλείας και προστασίας της τράπεζας από επιθέσεις χάκερς, είναι ενήμερο και σκέφτεται την λήψη μέτρων ενάντια στη νέα αυτή απειλή.
Η Interpol, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, έχει ενημερώσει την Τράπεζα της Ρωσίας, για το ότι έχουν κλαπεί χρήματα από τις κάρτες σημαντικού αριθμού πελατών ρωσικών τραπεζών.

Γιατί οι Κλίντον έφεραν τον Τσίπρα στην εξουσία

Πίστεψαν ότι μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην Γερμανία και να εντείνουν την κρίση του ευρώ στην Ευρώπη.
  Γιατί η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, φίλη της οικογένειας Κλίντον, παράτησε τον Αλέξη Τσίπρα;

 Σίγουρα όχι για ιδεολογικούς λόγους, που είναι και η τελευταία σκοτούρα της. 
Όχι ασφαλώς επειδή δεν υπουργοποιήθηκε. Τότε γιατί; Απλώς, διότι ο πρωθυπουργός μας απέτυχε παταγωδώς σε αυτά που οι Κλίντον περίμεναν από αυτόν. Και τώρα τον βλέπουν να φλερτάρει με τον Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς βέβαια να χαμπαρίζει και πολλά-πολλά από εξωτερική πολιτική, διεθνείς συγκυρίες και γεωπολιτικούς συσχετισμούς δυνάμεων. «Οι Κλίντον, για να βοηθήσουν τον Μπαράκ Ομπάμα, πόνταραν αρκετά στον Τσίπρα με την ελπίδα ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Γερμανία και στην ευρωζώνη σε μία περίοδο που η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είχε μπει σε φάση επαναπροσανατολισμού. Από το 2008 και μετά, με αφορμή την χρηματοοικονομική κρίση που είχε αφετηρία τις ΗΠΑ, η υπερδύναμη έπρεπε να βελτιώσει την παγκόσμια εικόνα της. Και υπό αυτή την έννοια, η ελληνική κρίση χρέους και ο αντιγερμανισμός του Τσίπρα, σε συνδυασμό με τις γερμανικές αντιλήψεις για την λιτότητα, ήσαν πολύτιμα όπλα για τις ΗΠΑ». Ο άνθρωπος που μάς λέει αυτά τα λόγια, εβδομηντάρης σήμερα και πρώην αντιπρόεδρος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας στις ΗΠΑ, γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά τα ευρωπαϊκά θέματα. Ήδη από το 1992, ως σύμβουλος του τότε προέδρου Μπιλ Κλίντον, τού είχε περιγράψει τί θα συνέβαινε στην Ευρώπη, στο μέτρο που η ενοποιημένη Γερμανία θα διεκδικούσε μία σημαντική θέση στα παγκόσμια πράγματα. «Η ενωμένη Γερμανία», έλεγε, «δεν θα είναι κατ’ ανάγκην το βολικό εκείνο πλάσμα που γνώρισε η Ευρώπη ως Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Μετά την επανένωση, η “μικρή” Γερμανία θα παύσει να υπάρχει. Η χώρα θα γίνει πιο διεκδικητική και λιγότερο διακριτική στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της. Με πιο απλά λόγια, στο εξής η Γερμανία δεν θα μπορεί άλλο να αρνείται ότι είναι μεγάλη δύναμη. Η εξέλιξη αυτή αναπόφευκτα οδηγεί σε επαναθεωρήσεις της αμερικανικής δέσμευσης στην Ευρώπη». Στο πλαίσιο αυτής της συλλογιστικής, από την εποχή Κλίντον είχε ξεκινήσει μία προσπάθεια «να σπάσει ο τσαμπουκάς» των Γερμανών, χωρίς όμως να διαταραχθούν επικίνδυνα οι ευρω-ατλαντικές σχέσεις. Έτσι, κάθε πολιτικός που θα μπορούσε να βάλει τρικλοποδιές στην γερμανική οικονομική και βιομηχανική μηχανή ήταν καλοδεχούμενος στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα δε μετά την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη. Το πρόβλημα όμως με τον Αλ. Τσίπρα ήταν ότι, διψασμένος καθώς είναι για εξουσία, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν πού θα βρίσκει λεφτά για να κρατιέται στην καρέκλα. Και αυτά μόνον μέσω Γερμανίας μπορούσε να τα βρει. Το ερώτημα λοιπόν είναι: τί γίνεται τώρα; Για παράδειγμα, επί προεδρίας Τραμπ, ήταν σκόπιμο ο πρωθυπουργός να βάλει στο υπουργείο Ανάπτυξης όλη την «ομάδα Κλίντον», δηλαδή το Ινστιτούτο Λεβύ; Μήπως τελικά η κυβερνητική ασυναρτησία είναι ένα σάπιο δώρο για την «υπόγεια» αμερικανική εξωτερική πολιτική στην Μεσόγειο; Πιθανότατα, οι ημέρες που έρχονται θα μάς φέρουν και κάποιες απαντήσεις.

 
 Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου-lykavitos.gr

Λουκέτο στα καταστήματα Καλογήρου σε Mall και Golden Hall

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση» εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων στις επιχειρήσεις της οικογένειας Λεμονή (Καταστήματα Καλογήρου), η οποία προχώρησε σε κλείσιμο των καταστημάτων σε Mall και Golden Hall.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Ο ιστορικής σημασίας Σύλλογός μας, που ιδρύθηκε το 1893 και απέκτησε για πρώτη φορά νομική προσωπικότητα το έτος 1921, μετρώντας 124 χρόνια δράσης στον κλάδο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων στις επιχειρήσεις της οικογένειας Λεμονή (Καταστήματα Καλογήρου), η οποία προχώρησε σε κλείσιμο των καταστημάτων σε Mall και Golden Hall.

Προσφάτως μάλιστα είχε προχωρήσει στην ίδρυση νέας εταιρίας Holdings, η οποία συγχωνεύθηκε με την υπάρχουσα Α.Ε, ενώ αμφίβολο είναι αν στην προκειμένη περίπτωση τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες πριν από την πραγματοποίηση της συγχώνευσης, για διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του, που θίγονται από μια τέτοια επιχειρηματική απόφαση και αλλαγή (ΠΔ 178/2002).

Ο Σύλλογος παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και αναλαμβάνει άμεσα δράση, ώστε οι εργαζόμενοι - μέλη μας να διασφαλιστούν, ενώ καλεί την εργοδοσία να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

Καλούμε τους συνάδελφούς μας εργαζόμενους στα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, να απευθύνονται άμεσα στην ειδική φόρμα καταγγελιών που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr, ενημερώνοντάς μας για κάθε νέα εξέλιξη. Εννοείται ότι ανωνυμία των καταγγελλόντων θα προστατεύεται.



left

ΑΠΟ ΤΗΝ MARC - Δημοσκόπηση: Μεγαλώνει η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ


Δημοσκόπηση: Μεγαλώνει η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι παγιώνει μεγάλη διαφορά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς το χάσμα δεν κλείνει σε κανένα γκάλοπ, αντιθέτως δείχνει να διευρύνεται.

Και αυτό δείχνει νέα δημοσκόπηση, που δίνει σταθερή πρωτιά στη ΝΔ με 31,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται με ποσοστό 15% σε δημοσκόπηση της Marc.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, για λογαριασμό της Κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στην τρίτη θέση κονταροχτυπιούνται ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή (7,1%-7%), με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να μένει πέμπτη με 6%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Marc:
  • ΝΔ 31,2%
  • ΣΥΡΙΖΑ 15%
  • ΚΚΕ 7,1%
  • ΧΑ 7%
  • Δημοκρατική Συμπαράταξη 6%
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ισχυρό προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 34,5% έναντι 17% στο ερώτημα ποιανού οι απόψεις είναι πιο κοντά στις δικές σας.
Εντυπωσιακή είναι και η παράσταση νίκης. Όσοι προβλέπουν νίκη της ΝΔ αν στηθούν τώρα κάλπες ανέρχεται στο 80,7% από 78,9% τον Ιανουάριο και μόλις ένα 9% πιστεύει ότι μπορεί να γυρίσει η κατάσταση και να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.  
Στη δημοσκόπηση καταδεικνύεται και η έντονη δυσαρέσκεια των ίδιων των ψηφοφόρων και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ από την πολιτική και τα αποτελέσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το «Survivor» της Νορβηγίας γυρίστηκε στην Μεσσηνία

Λέγεται «Οι Πρωταθλητές των Πρωταθλητών» και σπάει τα ρεκόρ τηλεθέασης - Ο μεγάλος τελικός έγινε στην Αρχαία Μεσσήνη, ενώ γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε Καλαμάτα, Βέργα, Μάνη, Πύλος, Βοϊδοκοιλιά, Μεθώνη

Μπορεί στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα να γίνεται χαμός με το “Survivor”, που τηλεοπτικά σπάει τα κοντέρ, υπάρχουν όμως και σε άλλες χώρες προγράμματα που έχουν ακόμα μεγαλύτερη απήχηση. 
Τέτοια περίπτωση είναι μάλιστα το τηλεπαιχνίδι “Mesternes Mester” (“Οι Πρωταθλητές των Πρωταθλητών”) στη νορβηγική τηλεόραση, που έχει εξ ολοκλήρου γυριστεί στη Μεσσηνία και έχει κερδίσει την προτίμηση του κοινού σε μεγάλο μέρος της Σκανδιναβίας, αποσπώντας ποσοστά τηλεθέασης που ξεπερνούν και το 70%. 
Ο κύκλος της φετινής παραγωγής κλείνει το βράδυ του Σαββάτου, καθώς θα προβληθεί ο μεγάλος τελικός, που έλαβε χώρα στην Αρχαία Μεσσήνη. Μέχρι τώρα τα πλάνα από διάφορα σημεία της Μεσσηνίας έχουν εντυπωσιάσει τους Νορβηγούς, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες έχει αυξήσει το ενδιαφέρον τους ενόψει της τουριστικής σεζόν.
Καλαμάτα, Βέργα, Μάνη, Πύλος, Βοϊδοκοιλιά, Μεθώνη είναι ορισμένα από τα μέρη που φιλοξένησαν τη συγκεκριμένη παραγωγή και έχουν δημιουργήσει ένα άκρως θετικό κλίμα στο νορβηγικό κοινό. Σε αυτό φυσικά έχουν συμβάλει και διάφορα δημοσιεύματα, όπου εκτός από όσα συμβαίνουν στο παιχνίδι φιλοξενούνται και σημαντικές αναφορές για την περιοχή που φιλοξένησε την παραγωγή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Dagbladet”, που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η εκπομπή, που πέρυσι φιλοξενήθηκε στο Μονακό, φέτος κερδίζει τις εντυπώσεις από την Καλαμάτα» - ενώ σημειώνεται ότι η παραγωγή φιλοξενήθηκε στο πανέμορφο σπίτι της γνωστής ηθοποιού Βίκυς Σταυροπούλου στη Σάνταβα.
Η εκπομπή προβλήθηκε σε 10 επεισόδια της μίας ώρας, κάθε Τετάρτη σε πρώτη προβολή και κάθε Σάββατο σε επανάληψη, κάτι που ενίσχυσε τη διεισδυτικότητά της στο τηλεοπτικό κοινό της Νορβηγίας


eleftheriaonline.gr

Μπήκε στο μπάνιο με το κινητό στην πρίζα και σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία

Ο άντρας βρέθηκε στην μπανιέρα με το iPhone ακουμπισμένο στο στήθος του - Είχε πάθει σοβαρά εγκαύματα στο στήθος, το μπράτσο και το χέρι

Ένας άντρας έχασε τη ζωή του όταν επιχείρησε να φορτίσει το κινητό του ενώ βρισκόταν μέσα στην μπανιέρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπαθε ηλεκτροπληξία και έχασε επί τόπου την ζωή του. 

Ο άντρας, που ονομαζόταν Richard Bull, πέθανε την στιγμή που ο φορτιστής του κινητού του, ενός iPhone ήρθε σε επαφή με το νερό της μπανιέρας, μέσα στην οποία βρισκόταν ο ίδιος, στο σπίτι του στο δυτικό Λονδίνο. 

Ο 32χρονος πιστεύεται πως έβαλε το κινητό στην πρίζα του διαδρόμου και τράβηξε το καλώδιο ως το μπάνιο, όπου το χρησιμοποιούσε, έχοντάς το ακουμπισμένο στο στήθος του. 

Έπαθε τόσο ισχυρά εγκαύματα στο στήθος, το μπράτσο και το χέρι, που όταν τον αντίκρυσε η γυναίκα του, πίστεψε πως κάποιος του είχε επιτεθεί. 

«Αυτό που έκανε ήταν τόσο επικίνδυνο, όσο να χρησιμοποιούμε πιστολάκι ενώ κάνουμε μπάνιο. Θα έπρεπε να υπάρχουν οι σχετικές προειδοποιήσεις στις συσκευές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Ένας μισθός ή μία σύνταξη χάνονται με το πακέτο Τσακαλώτου

Έναν ολόκληρο μισθό ή πάνω από σύνταξη φέρνει το πακέτο των μέτρων που περιέγραψε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου την Τετάρτη.

Η κοινοβουλευτική ομάδα που στηρίζει την κυβέρνηση, ουσιαστικά κατάλαβε ότι θα κληθεί να ψηφίσει μέτρα της τάξεως των τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία δεν αφήνουν κανέναν στον απυρόβλητο με εξαίρεση ίσως περίπου 350.000-400.000 μισθωτούς και 650.000 συνταξιούχους οι οποίοι επιβιώνουν με εισόδημα κάτω των 500 ευρώ τον μήνα.
Από το σύνολο των περίπου 2,5 εκατομμυρίων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, οι μόνοι που θα γλιτώσουν από τη μείωση του αφορολογήτου στα 5910 ευρώ είναι περίπου 350.000 -400.000 άτομα τα οποία ούτως ή άλλως επιβιώνουν με λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα. Όλοι οι υπόλοιποι θα χάσουν 600 ευρώ τον χρόνο.
Προφανώς, όσο μικρότερο είναι ο εισόδημα, τόσο μεγαλύτερες θα είναι -αναλογικά- οι απώλειες. Έτσι, οι περίπου 650-700.000 πολίτες που αμείβονται στα όρια του κατώτατου μισθού (586 ευρώ), πρακτικά θα χάσουν έναν ολόκληρο μισθό μέσα στο 2019: από 14 οι μισθοί θα γίνουν 13 αν και στην πράξη αυτό που θα φανεί είναι μια μείωση του καθαρού εισοδήματος κατά 44 ευρώ τον μήνα από τον Ιανουάριο του 2019.
Από τους περίπου 700 χιλιάδες εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, πρακτικά δεν θα γλιτώσουν παρά ελάχιστοι καθώς μόλις το 3,1% των απασχολούμενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αμείβεται με λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα. Και για τους δημοσίους υπαλλήλους, οι απώλειες θα φτάσουν στα 600 ευρώ ετησίως ή στα 50 ευρώ ανά μήνα από τον Ιανουάριο του 2019.
Στους συνταξιούχους, το χτύπημα θα είναι διπλό καθώς θα υπάρξουν απώλειες και από τη μείωση του αφορολογήτου και από την περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης.
Σε σύνολο 2,65 εκατομμυρίων συνταξιούχων οι οποίοι εμφανίστηκαν στην τελευταία στατιστική που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, μόλις οι 650.000 δεν κινδυνεύουν από το αφορολόγητο καθώς ούτως ή άλλως λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 500 ευρώ τον μήνα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αυτοί οι συνταξιούχοι θα παραμείνουν αφορολόγητοι και μετά τη μείωση του αφορολογήτου.
Για όλους τους υπόλοιπους, οι απώλειες εισοδήματος θα είναι αντίστοιχες με αυτές των μισθωτών: 600 ευρώ ετησίως ή 50 ευρώ τον μήνα. Περίπου 850 χιλιάδες συνταξιούχοι που εισπράττουν σύνταξη από 600 έως 800 ευρώ, ουσιαστικά θα χάσουν μια σύνταξη μόνο από την περικοπή του αφορολογήτου. Όσο για τη μείωση των συντάξεων, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα εξακολουθεί να επιδιώκει τη σταδιακή περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης σε βάθος 3ετίας κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό.
Σε κάθε περίπτωση, για να μειωθεί η δαπάνη κατά περίπου 2 δις. ευρώ (τόσο θα είναι το 1% του ΑΕΠ το 2019), θα πρέπει:
1. Ή να μειωθούν όλες οι συντάξεις οριζόντια κατά περίπου 7-8%
2. Ή να μειωθούν όλες οι συντάξεις άνω των 700 ευρώ μεσοσταθμικά κατά 10%
3. Ή να μειωθούν όλες οι συντάξεις άνω των 1000 ευρώ μεσοσταθμικά κατά 14%
Η λέξη μεσοσταθμικά μπορεί να σημειώνει μειώσεις ατομικών εισοδημάτων που να ξεπερνούν ακόμη και το 20% για τις υψηλότερες συντάξεις οι οποίες όμως είναι πλέον πολύ λίγες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 1500 ευρώ μεικτά παίρνουν πλέον μόλις 350.000 συνταξιούχοι.



 thetoc.gr

Εξαπατούν ακόμη το τηλεοπτικό κοινό ;

Είναι δυνατό να παρουσιάζεται ακόμη τηλεοπτική εκπομπή με παρουσιάστρια που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή; 

Τα σχόλια περιττεύουν.

 Κάθε βράδυ από περιφερειακά κανάλια της περιοχής (ίσως και σε όλη την Ελλάδα) παρουσιαζόταν αείμνηστη κυρία να συνομιλεί με τηλεθεατές, την ώρα που βρισκόταν σε νοσοκομείο και έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Κι όμως. 
Αν κάποιος είναι ξύπνιος μετά τα μεσάνυκτα θα διαπιστώσει πόσο «ζωντανή» ήταν η επικοινωνία.
Καλέστε το 901 τόσο, τόσο κλπ, κλπ, λέει και μιλάτε με την κυρία (δεν χρειάζεται να δημοσιεύσουμε το όνομά της) έλεγε το «κρόουλ» που περνούσε κάθε τόσο. Και τα ευρώ έπεφταν από κυρίες και κυρίους που μέσα στην παραζάλη της εποχής ίσως έβλεπαν μια αχτίδα και αναζητούσαν, από την θανούσα πρόσφατα, λύση των προβλημάτων τους.  
Ας λάβουν τα μέτρα τους οι αρμόδιες αρχές. 
Όχι μόνο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (κανείς δε ξέρει αν έπιασε δουλειά ή όχι) αλλά και οι Γραμματείες Εμπορίου, Καταναλωτή κλπ.
Δίνεται η εντύπωση πως με κάτι τέτοια εξαπατούν το κοινό.    

ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΟΥΤΙΕΝ! Η συνάντηση της Τζολί με αρχιεπίσκοπο που εξόργισε


File photo of U.S. actress and humanitarian campaigner Angelina Jolie leaving a G8 Foreign Ministers Meeting in London

Η Αντζελίνα Τζολί υπέπεσε σε στιλιστικό ατόπημα εξοργίζοντας τον κόσμο των social media.

H διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι στο παλάτι Λάμπεθ του Λονδίνου και τα στιγμιότυπα που εξασφάλισε ο φωτογραφικός φακός αποκαλύπτουν την γκάφα της Τζολί.
Από τη μία η 41χρονη εμφανίζεται ντυμένη σεμνά και ταπεινά με μια μάξι λευκή φούστα και ένα γκρι πουλόβερ, από την άλλη όμως φαίνεται πως… ξέχασε να φορέσει το σουτιέν της με αποτέλεσμα το στήθος της να διαγράφεται μέσα από την μπλούζα της. Μια εμφάνιση που σίγουρα δεν αρμόζει σε μία συνάντηση με έναν Αρχιεπίσκοπο.
3E5BE95000000578-4323112-image-a-22_1489740106008 3E5BE95000000578-4323112-Understated_She_went_for_understated_style_for_the_meeting_weari-a-38_1489741091242
«Χρειάζεται ένα σουτιέν. Μοιάζει σαν να θέλει να βγάλει τα μάτια κάποιου έξω. Πόσο ντροπιαστικό» είναι ένα από τα πολλά σχόλια στο Twitter. Πολλοί από τους θαυμαστές της χαρακτήρισαν την κίνησή της αυτή «αηδιαστική φοβερή και ακατάλληλη» για μια τέτοια είδους συνάντηση.
tttt

Η επίσημη απάντηση του υπ. Τόσκα

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Ο κ. Χατζής διαστρέβλωσε τις δηλώσεις Τόσκ
Ο κ. Τάκης Χατζής υπό το μανδύα του πολιτικού σχολίου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού “ΣΚΑΪ” για άλλη μια φορά διαστρέβλωσε δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.
Συμπτωματικά, ο δημοσιογράφος κ. Χατζής ξεκίνησε τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Νίκου Τόσκα από τη στιγμή που του αφαιρέθηκε η φρουρά των αστυνομικών που παράτυπα είχε ως ασφάλειά του.
Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν κατά πόσο υπηρετούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία τόσο ο κ. Χατζής όσο και η διεύθυνση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού “ΣΚΑΪ” που δείχνει να επικροτεί τέτοιες πρακτικές.

Από το typologies.gr

Το πάρτυ συνταξιοδότησης τα είχε όλα ... ακόμη και στριπτίζ!

Xαμός στο «πάρτι συνταξιοδότησης» δημoσίου υπαλλήλου 
– Στρίπερ «έδωσε ρέστα» μέσα σε δημαρχείο!



Χαμός έχει προκληθεί στην Ισπανία από βίντεο που δείχνει έναν δημοτικό υπάλληλο του δήμου Alcala de Henares να γιορτάζει τη συνταξιοδότησή του με μια στρίπερ.
Αυτό που προκάλεσε τις αντιδράσεις ήταν το γεγονός ότι το πάρτι έγινε μέσα στο κτήριο του δημαρχείου και παρόντες στο πάρτι ήταν αρκετοί συνάδελφοι του.
Aπό την πλευρά της, δημοτική αρχή αποφάσισε τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό.
Πάντως ο ίδιος ο υπάλληλος, φαίνεται να απολαμβάνει την έκπληξη που του έκαναν οι συνάδελφοί του…




ΠΣΑΤ - «Έφυγε» ο πατριάρχης του αθλητικού Τύπου Θεόδωρος Νικολαΐδης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου με πολύ μεγάλη θλίψη ανακοινώνει την απώλεια ενός εκ των πατριαρχών του αθλητικού ρεπορτάζ και του τελευταίου παραδοσιακού εκδότη του ελληνικού Τύπου, του Θεόδωρου Νικολαΐδη, σε ηλικία 92 ετών μετά από σύντομη ασθένεια.
Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης ήταν ο ιδρυτής της παλαιότερης εν κυκλοφορία αθλητικής εφημερίδας «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ» και από τα παλαιότερα μέλη του ΠΣΑΤ. Με την απώλεια του κλείνει μια ολόκληρη εποχή και ένας πολύ μεγάλος κύκλος της αθλητικής δημοσιογραφίας και εν γένει της δημοσιογραφίας στη χώρα μας. Κλείνει ο κύκλος της παραδοσιακής δημοσιογραφίας και μιας από τις σημαντικότερες περιόδους του αθλητικού ρεπορτάζ και του αθλητικού Τύπου. Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν μάχιμος, με καθημερινή παρουσία στα γραφεία της εφημερίδας που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1955 ως εβδομαδιαία από την 1η Ιουλίου 1967 κυκλοφορεί σε καθημερινή βάση. Ευπρεπής και αριστοκράτης, πραγματικός κύριος, ανήκε σε μια γενιά εκδοτών-δημοσιογράφων που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στο χώρο του Τύπου και της ελληνικής κοινωνίας.
Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1925 και ήταν παιδί προσφύγων από τη Μικρά Ασία. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», στην οποία κάλυπτε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Στις 11 Απριλίου 1955 εξέδωσε για πρώτη φορά το «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ» ως εβδομαδιαία εφημερίδα με την ονομασία «Αθλητικό Φως». Από τον Ιανουάριο του 1960 η εφημερίδα έγινε δισεβδομαδιαία, κυκλοφορούσε κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και από το 1966 προστέθηκε το φύλο του Σαββάτου. Από την 1η Ιουλίου 1967 μέχρι και σήμερα είναι καθημερινή. Το «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», η πρώτη σε κυκλοφορία αθλητική εφημερίδα, υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες «σχολές» αθλητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα στην οποία γαλουγήθηκαν γενιές αθλητικών συντακτών και αναδείχθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της δημοσιογραφίας. Ήταν και παραμένει ένα από τα σημαντικότερα έντυπα στην ιστορία του αθλητικού Τύπου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου με πολύ μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον «μεγάλο» Θεόδωρο Νικολαΐδη, τον τελευταίο παραδοσιακό εκδότη στη χώρα μας. Πρόκειται για μια τεράστια απώλεια και ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ο ΠΣΑΤ συλλυπείται τους οικείους του, τη σύζυγό του Ειρήνη, την κόρη του Όλγα, αθλητική συντάκτρια και μέλος του Συνδέσμου και η ίδια και την κόρη του Μαρία και τους εύχεται να συνεχίσουν το έργο του πατέρα τους και να κρατήσουν ζωντανό το όραμά του.
Ο Θόδωρος Νικολαΐδης θα μείνει αξέχαστος. Αφήνει ως παρακαταθήκη την παλαιότερη σε κυκλοφορία αθλητική εφημερίδα και τα δίδαγμα του για μια δημοσιογραφία σύμφωνη με τους κανόνες δεοντολογίας, μια δημοσιογραφία που στηρίζεται στο ρεπορτάζ, στη διασταύρωση των πηγών και στην ευπρέπεια και για αυτό παραμένει ακόμη και σήμερα ζωντανή και αξεπέραστη.
Καλό ταξίδι.
·         Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 στις 11:00 από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο. Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στα Παιδικά Χωριά SOS (αριθμός λογαριασμού 104/48022763, ΕθνικήΤράπεζα).

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την τραγωδία στη Μεσσήνη: Ο πατέρας σκότωσε τη 10χρονη κόρη του ενώ κοιμόταν


Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την τραγωδία στη Μεσσήνη: Ο πατέρας σκότωσε τη 10χρονη κόρη του ενώ κοιμόταν

Ο 59χρονος άνεργος, που φέρεται να σκότωσε τη 10χρονη κόρη του στη Μεσσήνη, την ώρα που κοιμόταν και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ήταν ψυχολογικά πιεσμένος από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, αλλά και τον θάνατο της συζύγου του.  
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», ο άνδρας είχε χάσει πολλά κιλά το τελευταίο διάστημα, γεγονός που τον οδήγησε πρόσφατα σε γιατρό. Εκείνος του είπε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι ψυχολογικό και τον προέτρεψε να αποταθεί σε ψυχίατρο και να ξεκινήσει φαρμακευτική αγωγή. Ομως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 59χρονος δεν ακολούθησε τις συμβουλές του.
Στο παρελθόν ο 59χρονος ήταν εργολάβος οικοδομικών μηχανημάτων και είχε απασχοληθεί για ένα διάστημα ως συμβασιούχος στο Δήμο. Ομως, τα τελευταία χρόνια δεν είχε δουλειά και δυσκολευόταν οικονομικά. Μετά την απώλεια της συζύγου του, πριν από 5 χρόνια από ανίατη ασθένεια, μεγάλωνε μόνος του την 10χρονη κόρη του και ο αδελφός της συζύγου του ήταν ο μόνος που τον βοηθούσε οικονομικά.
Η αποκάλυψη του δράματος
Η Βουλγάρα οικιακή βοηθός της οικογένειας πήγε στο σπίτι στη Μεσσήνη το πρωί της Παρασκευής. Οταν δεν της άνοιξε κανείς, κάλεσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί έσπασαν τη πόρτα και βρήκαν νεκρούς τον 59χρονο και την 10χρονη.
Δίπλα στον άνδρα βρήκαν μία καραμπίνα, όπλο με τον οποίο πυροβολήθηκε στο κεφάλι το κορίτσι και έβαλε τέλος στη ζωή του. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο πατέρας πυροβόλησε το παιδί μία φορά στο κεφάλι την ώρα που κοιμόταν στο κρεβάτι του. Στη συνέχεια, έστρεψε την καραμπίνα προς τον εαυτό του και πυροβόλησε μία φορά.

"Φτερά" έκαναν καταθέσεις ύψους 4 δισ. ευρώ

Στις αρχές του 2017 

Κατά 4 δισ. ευρώ μειώθηκε η ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα στις αρχές του χρόνου.
Οι καταθέσεις έπεσαν από τα 132 δισ. ευρώ, επίπεδο στο οποίο ήταν στα τέλη του 2016, στα 128 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η «Καθημερινή», εξαιτίας της καθυστέρησης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και την ανησυχία που προκαλείται για νέο εκτροχιασμό της οικονομίας.
Επιτελικά στελέχη τραπεζών, τα οποία επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι ουσιαστικά έχει χαθεί το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που είχαν επιστρέψει στο τραπεζικό σύστημα το 2016. Παράλληλα, πρόσθετη αβεβαιότητα προκαλεί το «νέο χρήμα», καθώς δεν υπόκειται σε όλους τους περιορισμούς και μπορεί να βρεθεί πιο γρήγορα εκτός τραπεζών.
Τραπεζικές πηγές, αναφέρει η «Καθημερινή», εκτιμούν ότι στο σύστημα υπάρχουν περίπου 4 δισ. ευρώ «νέο χρήμα», που θα μπορούσε να αποχωρήσει άμεσα, κάτι που θα οδηγούσε υποχρεωτικά σε αύξηση των ορίων του έκτακτου μηχανισμού ELA.
Η εμπιστοσύνη είχε ενισχυθεί μετά την πρώτη αξιολόγηση, καθώς τα νοικοκυριά δεν έκαναν χρήση του ορίου αναλήψεως μετρητών, οι επιχειρήσεις αύξαναν τις καταθέσεις τους και κυρίως κάποια χρήματα επέστρεφαν είτε από στρώματα είτε από την πώληση αμοιβαίων κεφαλαίων εξωτερικού.
Ομως, η νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις άλλαξε τα δεδομένα, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αναλήψεις από τα ΑΜΤ, να έχουν «παγώσει» οι επιστροφές χρημάτων, ενώ οι επιχειρήσεις «ξεφορτώνονται» μετρητά και προχωρούν στην αποπληρωμή πιστωτικών γραμμών.
Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή», υπάρχουν δύο εκδοχές για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. 
Το «καλό σενάριο» είναι να υπάρξει βασική συμφωνία τον Απρίλιο και να εξειδικευθούν μέτρα για το χρέος, ανοίγοντας τον δρόμο για την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει ότι η κυβέρνηση θα δεχθεί τα μέτρα που ζητούν οι θεσμοί.
Το «κακό σενάριο» είναι η παράταση των διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο, με επιδίωξη της κυβέρνησης να καθυστερήσει την αξιολόγηση μέχρι τις γερμανικές εκλογές, «ποντάροντας» σε μια νέα πιο ευέλικτη γερμανική κυβέρνηση. 
Ομως, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, αυτή θα ήταν μια καταστροφική εξέλιξη για την οικονομία που θα προκαλέσει μεγαλύτερες ζημίες από αυτές που προκάλεσε η αντίστοιχη καθυστέρηση το 2015.

Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ... ΕΦΟΡΙΑ - Απίστευτα κόλπα φοροδιαφυγής: Η παπαδιά, η ΜΚΟ, τα... δεξιά παπούτσια


Απίστευτα κόλπα φοροδιαφυγής: Η παπαδιά, η ΜΚΟ, τα... δεξιά παπούτσια

Της Μαρίας Βουργάνα

Απίστευτης έκτασης φοροδιαφυγή που χρησιμοποιεί τη φαντασία χρησιμοποιούν πολλοί Ελληνες Έχουν βρει τους πλέον ευφάνταστους τρόπους για να ξεγλιστρούν από την εφορία, να κρύβουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, να κλέβουν τον ΦΠΑ  ακόμη και τώρα που οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα  έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των πολιτών.
«Πειραγμένα» POS που στέλνουν τις εισπράξεις κατευθείαν στο εξωτερικό,  αδήλωτες ταμειακές μηχανές, παπούτσια μόνο για το ένα πόδι, αποδείξεις από διπλανά καταστήματα, αποδείξεις μικρότερης αξίας από την πραγματική συναλλαγή, εκπτώσεις για πληρωμή με μετρητά και χωρίς απόδειξη αλλά και επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους και συνεχίζουν να προσφέρουν την εργασία τους στην αγορά είναι ορισμένα μόνο από τα κόλπα που σκαρφίζονται όσοι θέλουν να ξεφύγουν από τις δαγκάνες της εφορίας.
Στο γαϊτανάκι της φοροδιαφυγής που έχει στηθεί σε όλη τη χώρα συμμετέχουν σχεδόν όλοι. Από καταστηματάρχες, ξενοδόχους, γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους μέχρι και ιερείς και νοικοκυρές...
Οι περισσότεροι αποδεικνύονται επαγγελματίες στη φοροδιαφυγή και σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από τους φορο-ελεγκτικούς μηχανισμούς. Μάλιστα, όπως δείχνουν οι φορολογικοί έλεγχοι η φοροδιαφυγή καλά κρατεί, καθώς η παραβατικότητα υπερβαίνει το 50%.  Μια στις δυο επιχειρήσεις, δηλαδή που ελέγχεται εντοπίζεται με φορολογικές παραβάσεις, ενώ ακόμη και οι ελεγκτές εντυπωσιάζονται με τα κόλπα που χρησιμοποιούν ορισμένοι για να φοροδιαφεύγουν. 
Ο ιερέας και η ταβέρνα της παπαδιάς
Πριν από λίγες ημέρες συνεργείο ελεγκτών από τη Ρόδο βρέθηκε στην Κω. Εκεί εντόπισαν έναν ιερέα, ο οποίος διοργάνωνε θρησκευτικές εκδρομές - προσκύνημα σε μοναστήρι. Η μεταφορά των πιστών γινόταν με ιδιωτικό πουλμανάκι, ενώ η εκδρομή περιλάμβανε και γεύμα.
Ετσι μετά το προσκύνημα στη Μονή, ο ιερέας μετέφερε τους πιστούς σε ταβέρνα της περιοχής.  Μόνο που η ταβέρνα ανήκει στη γυναίκα του, την παπαδιά. Και όπως διαπίστωσαν οι εφοριακοί δεν έκοβε ούτε μια απόδειξη. Τα στελέχη της Υπηρεσίας Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) που εντόπισαν τις παραβάσεις εφάρμοσαν το, νόμο και έβαλαν 48ωρο «λουκέτο» στη ταβέρνα της παπαδιάς προκαλώντας την οργή του ιερέα, ο οποίος έφθασε στο σημείο να διαμαρτυρηθεί στον Μητροπολίτη. Του ζήτησε να παρέμβει για να ξανανοίξει το κατάστημα της συζύγου του, χωρίς όμως να έχει κανένα αποτέλεσμα.
Σχολή χορού – ΜΚΟ
Η φαντασία στη φοροδιαφυγή δεν γνωρίζει όρια. Σχολή χορού στον Πύργο της Ηλείας λειτουργούσε -άγνωστο με ποιο τρόπο- με καθεστώς ΜΚΟ.  Τι έκανε;   Όπως όλες οι σχολές παρέδιδε μαθήματα χορού και εισέπραττε δίδακτρα 25 ευρώ την ώρα. Φυσικά δεν έκοβε ούτε μια απόδειξη και οι ελεγκτές έσπευσαν να την κλείσουν για δύο ημέρες.
Προ ημερών, οι ελεγκτές εντόπισαν έναν ελεύθερο επαγγελματία ο οποίος έκοβε και έδινε αποδείξεις τους πελάτες του. Οι δουλειές του πήγαιναν τόσο καλά που έκανε τζίρο 8 εκατ. ευρώ από τις αρχές του 2015 μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου που πιάστηκε στα πράσα από τους εφοριακούς. Ο συγκεκριμένος επαγγελματίες εξέδιδε τις αποδείξεις από υπολογιστή - ηλεκτρονικό φορολογικό μηχανισμό, ο οποίος δεν είχε δηλωθεί στην εφορία. Οι αποδείξεις που έκοβε ήταν «μαϊμού» και τα έσοδα που εισέπραττε δεν φαίνονταν πουθενά, αφού ήταν «μαύρα» και αφορολόγητα.
Παπούτσια
Κάποιος παραγγέλνει ζευγάρια παπούτσια από την Κίνα. Παραλαμβάνει παπούτσια για το δεξί πόδι. Στο δελτίο αποστολής γράφει, «για δειγματισμό». Λίγες μέρες μετά, παραλαμβάνει και τα αριστερά κομμάτια με την ένδειξη, «για δειγματισμό».
Αλλά και από εταιρείες στην Ελλάδα γίνεται αυτό. Κάποιες χρησιμοποιούν τη λέξη «δειγματισμός» άλλα αναφέρουν ότι είναι «αλλαγή».

Το σχόλιο και η ασφάλεια

Η χώρα έγινε ρόμπα, ξεφτιλίστηκε, κατά την άποψη του σχολιαστή του ΣΚΑΙ, Τάκη Χατζή, με τα «τρομοδέματα» που έφυγαν στο εξωτερικό. Την πολιτική ευθύνη την έχει απόλυτα ένας. 
Και αυτός είναι ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, ο κ. Τόσκας. «Ο υπουργός είναι απόλυτα εκτεθειμένος και το θέμα του πρέπει να το δει πρωθυπουργός»…

** Αυτά στον ΣΚΑΙ. Κυκλοφορεί όμως πως το σχόλιο έγινε μόλις ο υπουργός αφαίρεσε απο τον Πατρινό Χατζή ασφάλεια αστυνομικών που είχε ζητήσει γιατί απειλείται η ζωή του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Ψευτοκαλόγερος απατεώνας κυκλοφορεί δίπλα μας

Απατεώνας, ντυμένος καλόγερος, κυκλοφορεί στη Μεσσηνία. Μιλάει για αιρέσεις, προκειμένου να εξαπατά τους πιστούς και να κερδίζει χρήματα. 
Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πιστούς της περιοχής σχετικά με τον Μοναχό Μωυσή που κινείται εντός των ορίων της Μητρόπολης εξέδωσε η Ι.Μ. Μεσσηνίας που παράλληλα τον χαρακτηρίζει «απατεώνα, θεομπαίχτη και αγύρτη».
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:
«Η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας, ενημερώνει τους ευσεβείς Χριστιανούς της Καλαμάτας καί γενικώς της Μεσσηνίας, ότι μέσα στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως, περιέρχεται κάποιος πρώην μοναχός της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης, ονόματι Μωυσής, ο οποίος αυτοεπικαλούμενος ως υποστηρικτής, υπέρμαχος και τιμητής της Ορθοδοξίας, κατηγορεί τον Επίσκοπο και τους Κληρικούς, τάχα για αίρεση.
»Με αυτό τόν τρόπο, επιδιώκει να δημιουργεί οπαδούς και να κερδίζει χρήματα και υλικά αγαθά. Επισημαίνουμε προς όλους ότι, ο συγκεκριμένος που εμφανίζεται ως μοναχός, δεν φέρει πλέον την ιδιότητα του μοναχού, δεν ανήκει στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης, ούτε στην Εκκλησία, αφού αυτοαποσχηματίσθηκε, αλλά είναι απατεώνας, θεομπαίχτης και αγύρτης.
»Υποδεικνύουμε λοιπόν στο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας, να τον αποφεύγουν, να μην συναναστρέφονται και να μήν συνομιλούν μαζί του».

Νέο ριάλιτυ μπήκε στη ζωή μας !!! Star Academy: έχασε τηλεθέαση,Κέρδισε στο «κράξιμο»...

Απογοητευτικά ήταν τα νούμερα τηλεθέασης του πολυδιαφημιζόμενου Star Academy που, μάλιστα, άλλαξε την ημέρα της πρεμιέρας του προκειμένου το Survivor να μην "επισκιάσει" την επιτυχία του.
Ωστόσο, το τηλεοπτικό κοινό είπε «όχι» στην νέα πρόταση του Epsilon, με τα νούμερα τηλεθέασης να αγγίζουν -μετά βίας- το ποσοστό του 14,5%. Η δυσανασχέτηση του κοινού έγινε εμφανής και από τα καυστικά σχόλια που ακολούθησαν στα social media και αφορούσαν τόσο στην παραγωγή όσο τον παρουσιαστή και τους κριτές...



 
topontiki.gr

Ο καλός ύπνος "ισοδυναμεί" με το ... Τζόκερ!

Αντίθετα, η έλλειψη ύπνου, η κακή ποιότητα ύπνου και η χρήση περισσότερων φαρμάκων για την επέλευση του ύπνου μπορούν να οδηγήσουν σε επιδείνωση της υγείας. 

O καλός ύπνος κάνει έναν άνθρωπο να αισθάνεται τόσο τυχερός και ευλογημένος, σαν να κέρδισε το λαχείο.
Η Δρ Nicole Τανγκ από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ ανακάλυψε ότι ο ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε βέλτιστη σωματική και ψυχική ευεξία με την πάροδο του χρόνου κι ότι η ποιότητα του ύπνου είναι πιο σημαντική από τις ώρες που κοιμάται κανείς.
Αναλύοντας τις συνήθειες ύπνου σε πάνω από 30.500 άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο για τέσσερα χρόνια, η Δρ Τανγκ διαπίστωσε ότι η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας οδηγεί σε επίπεδα της ψυχικής και σωματικής υγείας συγκρίσιμα με εκείνα κάποιου που κέρδισε ένα τζάκποτ ύψους περίπου 200.000 λιρών.
Η μελέτη έδειξε ότι οι θετικές αλλαγές στον ύπνο την πάροδο του χρόνου – η βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας του ύπνου, και η χρήση λιγότερων υπναγωγών - συνδέονται με καλύτερη βαθμολογία στο Ερωτηματολόγιο Γενικής Υγείας, το οποίο χρησιμοποιείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας να παρακολουθεί την ψυχολογική ευεξία των ασθενών.
Η έρευνα της Δρ Τανγκ αποδεικνύει ότι η βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας του ύπνου μεταξύ του πληθυσμού -καθώς και η αποθάρρυνση της χρήσης υπναγωγών φαρμάκων - είναι μια αποτελεσματική, απλή και φθηνή μέθοδος για την αύξηση της υγεία και της ευημερία της κοινωνίας στο σύνολό της.
Αντίθετα, η έλλειψη ύπνου, η κακή ποιότητα ύπνου και η χρήση περισσότερων φαρμάκων για την επέλευση του ύπνου μπορούν να οδηγήσουν σε επιδείνωση της υγείας.
"Είμαστε μακριά από την απόδειξη μιας αιτιώδους σχέσης, αλλά τα τρέχοντα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι μια θετική αλλαγή στον ύπνο συνδέεται με καλύτερη σωματική και ψυχική ευεξία.

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ !!!Έρχεται το ψυχρότερο Πάσχα των τελευταίων ετών...

Το μοντέλο πρόβλεψης καιρού Αμερικάνικων προδιαγραφών CFS δίνει τις πρώτες εικόνες για τον καιρό το φετινό Πάσχα, τόσο μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα όσο και την Κυριακή του Πάσχα.
Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν τόσο την Μεγάλη εβδομάδα όσο και την Κυριακή του Πάσχα, ιδιαίτερα άστατο καιρό με καταιγίδες και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και τα βουνά σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα, γεγονός πολύ θετικό για τα χιονοδρομικά κέντρα, αν αναλογιστεί κανείς ότι κάποιο θα επιλέξουν να κάνουν εκεί Πάσχα.
Φαίνεται το χιόνι στα χιονοδρομικά κέντρα να μένει ως τουλάχιστον και το Πάσχα αν επαληθευτούν φυσικά τα προγνωστικά στοιχεία του CFS μοντέλου. Γενικότερα θα επικρατήσουν χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τις ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, να κατεβαίνουν ασυνήθιστα χαμηλά για Απρίλιο μήνα, ρίχνοντας τον υδράργυρο σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Τέλος αν αναλογιστούμε πως τα τελευταία χρόνια, το Πάσχα έχουμε καλό καιρό με υψηλές θερμοκρασίες, φέτος το Πάσχα μπορεί να λάβει την σκυτάλη του πιο ψυχρού Πάσχα των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών.
Γενικότερα πάντως, ο καιρός θα θυμίζει Χειμώνα ως και τον Απρίλιο, κάτι που είχε συμβεί ξανά το 2003, όπου είχε χιονίσει και μέσα στη Θεσσαλονίκη...

Πηγή: greek-weather.org

Οχτώ γυναίκες εξηγούν γιατί έκαναν σεξ με παντρεμένο

Λένε ότι ο έρωτας είναι τυφλός και το πάθος ασυγκράτητο. 
Τι ισχύει όμως όταν ο άλλος είναι παντρεμένος; 

Η αλήθεια είναι πως οι ιδέες του «απαγορευμένου» και του «ταμπού» είναι δύο από τα πράγματα που λειτουργούν τρομερά διεγερτικά για τους ανθρώπους.
Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που γυναίκες που φτάνουν στο σημείο να ξεκινούν μία σεξουαλική σχέση με έναν παντρεμένο ενώ κάποιες από αυτές καταλήγουν να αποκτούν αληθινά συναισθήματα γι’ αυτόν και σιγά σιγά να επιθυμούν μία κανονική σχέση.
Το elitedaily.com επιχειρεί μέσα από μαρτυρίες οχτώ γυναικών, να εξηγήσει γιατί μια γυναίκα να επιλέξει και να αποπλανήσει -και να αποπλανηθεί- έναν δεσμευμένο άντρα που στα χαρτιά ανήκει σε άλλη.
Ας δούμε τι έχουν να πουν…
Η 31χρονη Τζένη Ντ. εξομολογείται: «Μου αρέσει η ευχαρίστηση του να κοιμάσαι με έναν άντρα που ξέρεις ότι είναι παντρεμένος… Ήταν 10 χρόνια μεγαλύτερος από μένα και μου άρεσε το γεγονός ότι αυτό που κάναμε ήταν λάθος και δε θα ήταν τίποτε άλλο παρά αυτό: ένας παράνομος δεσμός που θα θυμάμαι πάντα».
Για την Γκόλμπι Σ., 23 ετών, η ανακάλυψη έγινε το επόμενο πρωί:
«Γνώρισα τον τύπο σε ένα μπαρ και καταλήξαμε στο κρεβάτι. Ανακάλυψα το επόμενο πρωί, όταν κοίταξα το κινητό του και κάποιες φωτογραφίες που είχε στο χώρο, ότι ήταν παντρεμένος. Του ζήτησα το λόγο και δε το αρνήθηκε. Φαίνεται πως συνηθίζει να το κάνει συχνά όταν η γυναίκα του λείπει εκτός πόλης. Αηδίασα με αυτόν και με τον εαυτό μου».
Η Βίβιαν (26 ετών) ήταν από εκείνες τις γυναίκες που ο παντρεμένος θα αφήσει τη γυναίκα του αλλά έκανε λάθος.
«Ήμουν από εκείνες τις αφελείς γυναίκες, που πιστεύουν ότι ένας παντρεμένος θα αφήσει τη γυναίκα του. Με το σκεπτικό αυτό, κοιμήθηκα μαζί του και τον ερωτεύτηκα. Ήμασταν μαζί περίπου δυο χρόνια και δε παρέλειπε να μου λέει ότι θα άφηνε τη γυναίκα του. Το δεύτερο χρόνο, συνειδητοποίησα ότι ποτέ δε πρόκειται να τον έχω δικό μου».
Η Τζες Π. περιγράφει τι είναι αυτό που την ελκύει σε έναν παντρεμένο:
«Αυτό που λατρεύω σε έναν παντρεμένο, είναι ότι δείχνει ηγεμονικός και πιο ώριμος από τους τύπους που ξέρω και είναι ελεύθεροι. Το μπλέξιμό μας δεν ήταν κάτι απλό και ανόητο, ήταν μια απίθανη εμπειρία. Είχε πλάκα να σκέφτεσαι ότι θα σε πιάσουν. Κατά κάποιο περίεργο λόγο, αυτό με έκανε να τον θέλω περισσότερο… το ότι ξέρω ότι δεν θα τον έχω ποτέ», ενώ η 35χρονη Ρακέλ περιγράφει:
«Κατέληξα να μπλεχτώ σε σχέση με τον γείτονά μου, από τη στιγμή που και οι δυο ήμασταν παντρεμένοι. Δεν αισθανόμουν ενοχές αφού και οι δυο παίζαμε κορώνα γράμματα τους γάμους μας. Τελικά και οι δυο πήραμε διαζύγιο αλλά η σχέση μας δε κράτησε».
Η Κλερ Σ. λέει: «Ένας φίλος μου, με προκάλεσε να τα φτιάξω με το αφεντικό του, που ήταν σούπερ σέξι, αλλά παντρεμένος τρία χρόνια. Σε ένα πάρτι, αποφάσισα να κάνω την κίνηση. Η γυναίκα του δεν ήταν παρούσα και έτσι το δόλωμα έπιασε. Καταλήξαμε στο κρεβάτι, αλλά δεν βρεθήκαμε ποτέ ξανά».
Η Κέρρι Ντ. στα 33 της χρόνια δεν βλέπει κάτι κακό στο να κάνεις σεξ με παντρεμένο και εξηγεί το γιατί:
«Με ένα παράξενο τρόπο, ποτέ δε περίμενα ότι το να κάνεις σεξ με έναν παντρεμένο ήταν κάτι κακό, μιας και εκείνος ήταν αυτός που με κυνηγούσε. Δεν ήμουν εγώ που ήθελε να κάνω σεξ μαζί του- αυτός ήταν πρόθυμος να καταστρέψει το γάμο του, όχι εγώ».
Τέλος η Γκλόρια Τζ. (39 ετών) μιλάει για ένα μεγάλο λάθος το οποίο την γέμισε τύψεις.
«Άρχισα να ερωτεύομαι έναν συνάδελφό μου, ο οποίος ήταν παντρεμένος… Το ένα πράγμα έφερε το άλλο… Είναι δύσκολο να εξηγήσεις το πώς και το γιατί, αλλά έγινε. Έκανα ένα μεγάλο λάθος και ποτέ δεν έχω νοιώσει τόση μεγάλη ντροπή και ενοχή στη ζωή μου. Κατέστρεψα το γάμο του. Αυτός το έκανε, αλλά και εγώ έβαλα το λιθαράκι μου σε αυτό».





newsbeast.gr


ΑΦΑΝΤΟΣ - Ο Σώρας στέλνει μήνυμα μέσω βίντεο: «Δεν θα παραδοθώ ποτέ»


Ο Σώρας στέλνει μήνυμα μέσω βίντεο: «Δεν θα παραδοθώ ποτέ»
Αφαντος παραμένει ο Αρτέμης Σώρρας αλλά και η σύζυγός του, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας που τους καταδίκασε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή στην έφεση και πενταετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Εις βάρος του ζεύγους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ αναζητούνται τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αρτέμη Σώρρα, στην Πάτρα, όσο και στην Αθήνα.
Την ώρα που η ελληνική αστυνομία ψάχνει τον Αρτέμη Σώρρα, ο ίδιος στέλνει μήνυμα μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.
Ο Αρτέμης Σώρρας μιλάει για τη διαμάχη με τον κουμπάρο του, αφήνει αιχθμές για το δικαστικό σώμα και απειλεί πως θα επανέλθει με λεπτομέρειες για την υπόθεση θέλοντας να αποδείξει την αθωότητά του.
Βρισκόμενος σε ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό και φορώντας μαύρα ρούχα, καλεί μάλιστα τους Έλληνες να συνεχίσουν τον πόλεμο κατά του κατεστημένου και της δικαιοσύνης. Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως θα αντισταθεί και δεν θα παραδοθεί ποτέ.

Η αθλητική δημοσιογραφία έχασε έναν δάσκαλο - «Έφυγε» ο Θόδωρος Νικολαΐδης. O ιδρυτής της αθλητικής εφημερίδας «ΦΩΣ»...

Η ελληνική αθλητική δημοσιογραφία είναι πλέον πολύ πιο φτωχή, χωρίς αυτό να αποτελεί λεκτική υπερβολή. 
Ο τελευταίος κανονικός εκδότης με όλη τη σημασία της λέξης, ο Θόδωρος Νικολαΐδης άφησε το πρωί του Σαββάτου την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό νοσοκομείο, σε ηλικία 92 ετών.
Ήταν ένας κύριος με όλη τη σημασία της λέξης, ευπατρίδης της δημοσιογραφίας, άνθρωπος που αγαπούσε τον αθλητισμό και τον Ολυμπιακό. 
Η συλλογική του προτίμηση όμως, δεν τον εμπόδιζε να κάνει καλά τη δουλειά του και το ΦΩΣ να αποτελεί υπόδειγμα δημοσιογραφικής δουλειάς, σε εποχές που δυστυχώς αυτό σπανίζει.
Ο κυρ Θόδωρος, όπως ήταν γνωστός στην πιάτσα των ΜΜΕ ήταν ο άνθρωπος που «γέννησε» την εφημερίδα «Αθλητικών Φως» το 1955, η οποία μετονομάστηκε στη συνέχεια «Φως των Σπορ» και αποτέλεσε το πιο παραδοσιακό έντυπο για τους φίλους του Ολυμπιακού.
Μάλιστα, η αποδοχή της εφημερίδας από τους φίλους των «ερυθρόλευκων» ήταν τέτοια που κέρδισε το προσωνύμιο «το ευαγγέλιο», ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που κέρδισε τον σεβασμό ακόμη και αντίπαλων οπαδών με τον τρόπο που παρουσίαζε τα θέματα...

Πηγή:
gazzetta.gr

Ένα περιστατικό για τις αξίες και τα πιστεύω του κυρ Θόδωρου, όπως τον αποκαλούσαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα και γενικότερα οι αθλητικοί συντάκτες: Ποτέ δεν έδωσε συνέντευξη. Δεν δέχθηκε ούτε φωτογραφία να βγει. Όσες κυκλοφορήσουν αυτές τις μέρες θα είναι από τις σπάνιες κοινωνικές εκδηλώσεις.
Λέγεται ότι την εποχή της παντοδυναμίας του Νικ. Χατζηνικολάου στο MEGA αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη για την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω». Μάλιστα ακούστηκε πως ο τότε διευθυντής του καναλιού πλήρωνε όσο – όσο (μέχρι 10.000 ευρώ, δώρο) σε όποιον κατάφερνε να πείσει τον εκδότη του «Φωτός» να πάει στο στούντιο.
Ο κυρ - Θόδωρος ήταν τα αφεντικό στην παραγωγή ειδήσεων, στο στήσιμο της εφημερίδας κλπ. Το πραγματικό αφεντικό ήταν η Κυρία Ειρήνη. Κέρβερος στα οικονομικά, στα διοικητικά κλπ.  Ήξερε τους πάντες και τα πάντα. Παράδειγμα:  Γνώριζε πότε θα παίξει ο Ολυμπιακός, πότε θα φύγει η αποστολή, άρα και ο απεσταλμένος συντάκτης για αν ετοιμάσει τα έξοδα για την μετακίνησή του. Η κυρία Ειρήνη είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι – κτυπημένη από Αλτσχαίμερ. Το ζεύγος Νικολαΐδη έχει δύο κόρες. Την Όλγα που ασχολήθηκε με το αθλητικό ρεπορτάζ και την Μαρία.
Φίλος του Κων. Καραμανλή και κάθε καλοκαίρι είχε διαθέσει τη βίλα του στη Μύκονο για να περνά ο εθνάρχης λίγες μέρες διακοπές. Τον τιμούσαν και τον εκτιμούσαν φίλοι και αντίπαλοι.

Α.Χ.

ΔΙΗΓΗΜΑ - Η ψυχή του σκύλου

Του Παναγιώτη  Αντωνόπουλου


           Στον Αγρίλη είχε τα λημέρια του ο Μάνος ο ψαράς και μοιραζότανε χρόνια τις μέρες και τις νύχτες του στη στεριά και στη θάλασσα, αφού του τα ‘φερε έτσι η ζωή να παλεύει με τα κύματα και τους αέρηδες για να βγάζει << τον άρτον τον επιούσιον >> πουλώντας τα ψάρια που έπιανε στα παραγάδια του, στους εύπορους ευγενείς και γαιοκτήμονες της περιοχής.
           Με τον ήλιο μια να φαίνεται και μια να χάνεται πίσω από τα βουνά της Κυπαρισσίας και πέρα στον ορίζοντα από το Τετράζι ως το Κατάκωλο να ροδίζει  μέσα στην πρωινή ανταύγεια, κινούσε με τον ερχομό της μέρας ο Μάνος ο ψαράς και μ’ όλα τα σύνεργα της ψαρικής στο μεγάλο καλάθι του, τραβούσε για το λιμάνι να συναντήσει << την κόρη του >> τη μικρή του βάρκα για ν’ ανοιχτεί μαζί της στο πέλαγο.
           Δεξιά του λιμανιού και πίσω από το όμορφο εκκλησάκι της Παναγίας ήταν το σπίτι του άλλου θαλασσινού, του γερο Νικόλα. Κι αυτός έφαγε τη ζωή του στα άγρια κύματα και γερασμένος τώρα ζούσε εκεί, μόνος, με το βλέμμα του πάντα στη δύση να αγναντεύει τον ορίζοντα  και να ονειρεύεται τα μακρινά του ταξίδια. Έφτιαξε ένα πέτρινο σπιτάκι, το στόλισε με ξωτικά και θαλασσινά πράγματα, φύτεψε στον κήπο του δέντρα και λουλούδια και διήγε το βίο του, μόνος όπως είπαμε, αλλά με συντροφιά το σκύλο του, ένα σκυλί Αφρικανικής ράτσας, μεγαλόσωμο, ρωμαλέο και όμορφο.
           Όταν το πρωτόφερε στον Αγρίλη και το κατέβασε από το καράβι μέχρι να το πάει στο σπίτι έγινε το έλα να δεις, από το συγκεντρωμένο πλήθος. Όλος ο Αγρίλης μαζεύτηκε για να το υποδεχτεί, να το δει και να το θαυμάσει! Τέτοιο ντελικάτο και βεργολυγερό σκυλί πρώτη φορά πατούσε το πόδι του σε Τριφυλιακή ακτή! Ολόμαυρο με την τρίχα του κοντή και γυαλιστερή σαν βελούδο, περπατούσε και θαρρούσες πως πετούσε. Τα πόδια του γερά και όμορφα σμιλευμένα, το κεφάλι του μακρύ με δυο μαύρα μάτια αστραφτερά, το περπάτημά του ένας ανάερος στίχος του ποιητή που χύνεται στον αέρα! Τα’ αυτιά του μεγάλα και κομψά, δίπλωναν κάθε τόσο και λιγάκι σαν δυο φύλλα χρυσού. Παρορμητικό, παιχνιδιάρικο, άφοβο, φιλικό, έπαιζε με κάθε περαστικό στο δρόμο, στον κήπο του σπιτιού του αφεντικού του  Νικόλα, έβρισκε τη χαρά και τη συντροφιά μαζί του, πότε γλείφοντας τα πόδια του, πότε να σκαρφαλώνει πάνω του, άλλοτε να του τραβά το παντελόνι, με αλόγιστη ευτυχία να τον κοιτάζει στα μάτια, όλο με κάποια χορευτική κίνηση να του δείχνει τα ευγενή συναισθήματά του.
          Ο καπετάν Νικόλας άνθρωπος αγαθός πολύ το αγαπούσε. Έτσι μόνος χωρίς οικογένεια, το’ χε συντροφιά του, μ’ αυτό ένιωθε τις χαρές της ζωής μ’ αυτό και τις λύπες. Ξυπνούσε το πρωί κι έτρεχε κοντά του. << Καλημέρα! >> του έλεγε και του χάιδευε τρυφερά την πλάτη. Πηδούσε χαρούμενο εκείνο πάνω του, τον έγλειφε στα πόδια, στα χέρια, με αναρριχήσεις προσπαθούσε να ανεβεί στους ώμους του. Ύστερα κολλούσε τη μουσούδα του στο πρόσωπό του και έδειχνε πως ήθελε να τον φιλήσει. << Θες να με φιλήσεις, ε; >> το ρωτούσε ο καπετάνιος  και το ‘παιρνε στην αγκαλιά του. Καθόταν μετά σ’ ένα σκαμνί, το έβαζε μέσα στα πόδια του και έπιανε την κουβέντα μαζί του.
           Το σκυλί τούτο το ξενομερίτικο το γνώρισε και ο Μάνος. Μόλις είχε αφήσει ένα δειλινό τη βάρκα του δεμένη στο μόλο και περνούσε έξω από το εκκλησάκι της Παναγίας. Είδε την πόρτα ανοιχτή και μπήκε. Εκεί συνάντησε και το σκυλί. Είχε μπει μέσα λάθρα και σαν ταπεινός προσκυνητής στεκόταν μπροστά από την εικόνα της Παναγίας, γρύλιζε κάτι, σήκωνε τη μουσούδα  του να τη φτάσει και κουνούσε την ουρά του σαν σήμα χαιρετισμού! Το έβγαλε έξω ο ψαράς και με  την πρώτη ματιά γίνηκαν φίλοι, φίλοι εγκάρδιοι και δυνατοί, σύντροφοι στη χαρά και στο παιχνίδι.
          Η φιλία τους κρατούσε καιρό, συναντιόταν ταχτικά, όλο   και κάτι το φίλευε ο ψαράς όταν τα δίχτυα του είχαν καλή ψαριά. Χορτασμένο πια, έτρεχε το κυνηγούσε, το χάιδευε, χαρούμενο εκείνο σκαρφάλωνε πάνω του, μια τρελή συντροφιά γίνονταν και οι δυο τους και έπαιζαν σαν μικρά παιδιά.
         Ώσπου ήρθε ένα μαύρο πρωινό, μ’ ένα μουχρωμένο ουρανό που έβρεχε θολή βροχή και φυσούσε κρύο αέρα. Το σκυλί σε κακά χάλια, έκλαιγε, τρέκλιζε,  χτυπούσε στους κορμούς των δέντρων και του μαντρότοιχου, και σαν κινούμενος  όγκος ψοφιμιού, σκορπούσε τον τρόμο και τη λύπη. Άρρωστο, ζαλισμένο, κουρασμένο,  με μάτια κλειστά, τυφλό και πληγωμένο ζητούσε μέρος να κρυφτεί, απάγκιο να ξαποστάσει.
         Το πήρε το μάτι του Μάνου του ψαρά και το πλησίασε. Σήκωσε εκείνο κλαίγοντας νωχελικά το κεφάλι του και τρεκλίζοντας στηρίχθηκε στα πόδια του. Για λίγο όμως γιατί πετά σωριάστηκε κάτω. Κολυμπούσε μες στον ασβέστη κι όλο ούρλιαζε και φώναζε θανατερά.
        ---  Γιατί Θεέ μου! Γιατί του το ‘καναν αυτό; αναρωτήθηκε ο ψαράς κι έσκυψε και το χάιδευε.
         Με μάτια δακρυσμένα το έκοψε μια και δυο για το σπίτι του καπετάν Νικόλα. Τον έφερε, του ‘δειξε το σκυλί  και άφησε κι αυτός πεσμένος πάνω του το δάκρυ του να κυλάει μέσα στο γυμνό αέρα. Ύστερα πνιγμένα είπε:
        --- Το τύφλωσαν οι αλήτες! Το έκαψαν με τον ασβέστη, το γέμισαν πληγές, πώς θα ζήσει τώρα; Ο διάβολος ας τους πιάσει στα δίχτυα του να τους ξεκοκαλίσει! Κι αμέσως μετά:  Έτσι θα το αφήσουμε; Δεν πρέπει να το φροντίσουμε;
       Ψηλά στον ουρανό φωνές, πολλές φωνές που τις έστελναν τα αστέρια είχαν στήσει το θρήνο τους. Και πιο πέρα στους δρόμους του Αγρίλη πρόσωπα με σφιγμένα χείλη σαν οπτασίες γλιστρούσαν σε σκοτεινές στοές.   
      --- Το έμαθε το επεισόδιο ο κτηνίατρος της  Κυπαρισσίας και θα επιληφθεί του θέματος, του είπε ο ψαράς με σβηστή φωνή λες και μισούσε τα λόγια του.
      Το σκυλί συνέχιζε να είναι ξαπλωμένο και μ΄ ένα θλιμμένο κλάμα να προσπαθεί να σηκωθεί. Δεν τα κατάφερνε κι όλο έπεφτε. Δοκίμαζε και ξαναδοκίμαζε αλλά πάντα βρισκόταν στο χώμα. Ώσπου κουράστηκε πια το πάνω και το κάτω και το πήρε απόφαση πως ήταν ανήμπορο για ηρωισμούς και λούφαξε στους  θάμνους ανασαίνοντας βαριά.
      Το απόγευμα ήρθε ο κτηνίατρος, το είδε, έκανε τη διάγνωση και πήρε την απόφαση: << Ολική τύφλωση κι από τα δυο μάτια, κακώσεις ανεπανόρθωτες στο σώμα και τα μέλη του και αναγκαστική θανάτωση για να μην υποφέρει το ζώο >>. Τον άκουσαν και οι δυο ναυτικοί κι έγιναν κάτωχροι. Δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους κι έφυγαν δυστυχισμένοι. Σαν απομακρύνθηκαν, ο καπετάν Νικόλας, γύρισε πίσω, το κοίταξε κουλουριασμένο όπως ήταν κοντά στο θάμνο, μετά τη θάλασσα που του το είχε φέρει και με θλιβερή ματιά, μουρμούρισε: << Αχάριστη που είναι πολλές φορές η ζωή >> και συνέχισε το δρόμο του.
        Ο επικεφαλής πήρε το σκυλί, το πήγε στο ποτάμι μέσα στις καλαμιές και τραβώντας το όπλο το πυροβόλησε. Ένα ουρλιαχτό ακούστηκε, μετά ένα κλάμα και το σκυλί έμεινε ακίνητο και άκαμπτο πάνω στην πράσινη φυλλωσιά.
        Ο καπετάν Νικόλας έζησε μετά πολλά χρόνια παντέρημος και μόνος. Όπου και να βρισκόταν το θυμόταν και μιλούσε ώρες ατέλειωτες γι’  αυτό. Κοιτούσε τη  θάλασσα μην το φέρει καμιά καλοτάξιδη γαλέτα, μήπως κανένα μπρίκι που έριχνε τα παραγάδια του το βρήκε και το μάζεψε, φέρνοντάς το πάλι πίσω στον τόπο του. Κι όλο δάκρυζε κι όλο το αποζητούσε πότε στους κήπους των σπιτιών, πότε στις ξέρες της ακτής, πότε στα μέρη που ξεψάριζαν οι ψαράδες. Κι ένα βράδυ που τα ‘χε πιει και είχε γίνει στουπί στο βάθος της ταβέρνας, αγναντεύοντας το πέλαγος που λαμπύριζε κάτω από το φως των αστεριών, θυμήθηκε την ιστορία του και την ξεδίπλωσε στους φίλους της παρέας: << Το γνώρισα στο Οράν >> τους είπε. << Δόκιμος ήμουν τότε και κάναμε γραμμή, Αίγυπτο, Αλγερία. Γαλλία. Πάντα μ’ άρεσε  η καλή ζωή, το ποτό και οι όμορφες γυναίκες. Τον έρωτα παράφορα αγαπούσα και πήγαινα συχνά στα πόρτα που βγαίναμε από το καράβι στις αμαρτίας τα σπίτια. Γνώρισα πολλά κορμιά αλλά ένα είχε μια δαρμένη ψυχή και μου άρεσε πολύ. Πήγαινα συχνά, χόρταινα τον έρωτα κι έβρισκα την παιδική χαρά μου ξεχνώντας θάλασσα, κύματα και άγριες φουρτούνες. Κι ευτυχισμένος όπως ήμουνα  μια νύχτα στο Οράν, φεύγοντας από τον οίκο της ανοχής που με τη γυναίκα ζήσαμε μια αξέχαστη ηδονή, σ’ ένα δρομάκι άδενδρο και στενό, ο ίσκιος του σκυλιού παράξενος μου εφάνη. Το σκέφτηκα πολλές φορές καθώς με πήρε από πίσω να το κλωτσήσω αλλά ένας άγγελος φύλακάς μου με συγκράτησε. Στην πλώρη πια το έφερα και το είχα συντροφιά μου και όλες τις ελεύθερες ώρες μου τις πέρναγα μαζί του παιχνίδια να του κάνω και να του δείχνω με τα χέρια μου τα αστεία Μαραμπού που στον ουρανό πετούσαν. Δεθήκαμε αλλόκοτα, παράξενα θα έλεγα και όταν το  ‘χανα ή μ’ έχανε τον κόσμο χαλούσαμε για να βρει ο ένας τον άλλο. Ζήσαμε μαζί εφτά χρόνια στο καράβι και πέντε στη στεριά. Το  αγαπούσα σαν παιδί μου. Φαίνεται τρελό αλλά έτσι είναι. Τώρα μου λείπει, υποφέρω και βασανίζομαι. Το σκέφτομαι αδιάκοπα και τη θάλασσα κοιτάζω ώρες ατέλειωτες και χαζεύω να το δω να ‘ρχεται! Δεν .έρχεται! Εγώ όμως θαρρώ πως έρχεται! Στιγμές - στιγμές χωρίς τη συντροφιά του νιώθω να τραβάω κακό δρόμο, δρόμο αγύριστο. Και είναι σίγουρο αυτό. Παντέρημος μες στις νύχτες μου δεν ακώ τίποτ’ άλλο  από τον τριγμό των κυμάτων και το ουρλιαχτό του σκυλιού! Αυτού του φίλου που πέθανε τόσο άσχημα >>.
        Έφερε το ποτήρι στα χείλη, το στράγγιξε και στράφηκε πάλι να κοιτά επίμονα  τη θάλασσα με μάτια δακρυσμένα από εκεί που περίμενε πως θα ερχόταν το σκυλί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου