12.3.16

Υπάρχει μετά θάνατον ζωή; Η επιστήμη απαντά...

Η μεγαλύτερη έως τώρα επιστημονική έρευνα σχετικά με τις επιθανάτιες και εξωσωματικές εμπειρίες, τις οποίες κατά καιρούς αναφέρουν άνθρωποι που έπαθαν καρδιακή ανακοπή, αλλά τελικά ανένηψαν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σε όλο τον κόσμο το φαινόμενο δεν είναι καθόλου σπάνιο μεταξύ όσων επιβίωσαν.
Στο 9% των περιπτώσεων που ερευνήθηκαν, ο ασθενής ανέφερε επιθανάτιες εμπειρίες και το 2% δήλωσε ότι είχε μικρότερη ή μεγαλύτερη επίγνωση κατά τη στιγμή της διαδικασίας ανάνηψης, βλέποντας ή ακούγοντας διάφορα πράγματα γύρω του.
Σε μια τουλάχιστον περίπτωση ασθενούς που κρίθηκε ιδιαίτερα αξιόπιστη, η μελέτη βρήκε σαφείς ενδείξεις για ύπαρξη επίγνωσης και συνείδησης τουλάχιστον για μερικά λεπτά μετά το σταμάτημα της καρδιάς. Αν και οι επιστήμονες δεν έκαναν λόγο για «ζωή μετά θάνατο», ανέφεραν ότι ασφαλώς το θέμα -που αντιμετωπίζεται με έντονο σκεπτικισμό από άλλους επιστήμονες- χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.
O άνδρας μάλιστα διηγήθηκε ότι αισθάνθηκε πως είχε εγκαταλείψει το σώμα του και παρακολουθούσε από μια γωνία του δωματίου την επέμβαση της ανάνηψης. Αν και ήταν «νεκρός» για τρία λεπτά, ο 57χρονος θυμάται με λεπτομέρειες τι έκανε γύρω του το ιατρικό προσωπικό, περιγράφοντας ακόμη και τον ήχο του μηχανήματος.
«Ο συγκεκριμένος άνδρας περιέγραψε το κάθε τι που συνέβαινε στο δωμάτιο και, το σημαντικότερο, άκουσε δύο ″μπιπ″ από το μηχάνημα, το οποίο βγάζει έναν ήχο ανά τρία λεπτά. Έτσι, μπορούμε να χρονομετρήσουμε πόσο διήρκεσε η εμπειρία του. Φαινόταν πολύ αξιόπιστος και ό,τι είπε ότι συνέβη, όντως συνέβη», πρόσθεσε ο βρετανός γιατρός, Σαμ Πάρνια.
Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Resuscitation" (Ανάνηψη), με επικεφαλής τον Πάρνια του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (SUNY) και μέχρι πρόσφατα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον στη Βρετανία, ο οποίος εδώ και χρόνια μελετά επιστημονικά τις επιθανάτιες και εξωσωματικές εμπειρίες, εξέτασαν επί τέσσερα χρόνια ένα - ένα ξεχωριστά 2.060 περιστατικά ανθρώπων, οι οποίοι έπαθαν καρδιακή ανακοπή, ενώ νοσηλεύονταν σε 15 νοσοκομεία της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.
Η μελέτη αποκάλυψε ότι ένα μεγάλο ποσοστό (σχεδόν το 40%) όσων ανένηψαν μετά την ανακοπή (οι 140 από τους 330 που επιβίωσαν), ανέφεραν στη συνέχεια ότι είχαν κάποιου είδους επίγνωση, ενόσω ήσαν κλινικά νεκροί και προτού ξαναρχίσει η καρδιά τους να χτυπά.
«Γνωρίζουμε ότι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να λειτουργήσει, όταν η καρδιά έχει σταματήσει να χτυπά. Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, φαίνεται πως η συνειδητή επίγνωση συνεχίστηκε τουλάχιστον για τρία λεπτά μετά το σταμάτημα της καρδιάς, παρ' όλο που ο εγκέφαλος τυπικά παύει να λειτουργεί 20 έως 30 δευτερόλεπτα, αφ' ότου η καρδιά σταματήσει», δήλωσε ο Σαμ Πάρνια, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ».
Από τους υπόλοιπους 140 ανθρώπους που η έρευνα κατέγραψε ότι είχαν κάποια συνείδηση μετά την ανακοπή της καρδιάς τους, πολλοί δεν θυμούνταν λεπτομέρειες, όμως ένας στους πέντε δήλωσαν ότι ένιωσαν ένα ασυνήθιστο αίσθημα γαλήνης, ενώ ένας στους τρεις αισθάνθηκαν τον χρόνο είτε να επιβραδύνεται, είτε να επιταχύνεται.
Μερικοί ανέφεραν ότι είδαν ένα έντονο φως, μια χρυσή λάμψη ή τον Ήλιο να λάμπει. Άλλοι θυμούνταν ότι φοβούνταν ή ότι ένιωθαν να πνίγονται ή να βουλιάζουν σε βαθιά νερά. Το 13% δήλωσαν ότι ένιωσαν να διαχωρίζονται από το σώμα τους και ένα ανάλογο ποσοστό είπαν ότι αισθάνθηκαν να ανυψώνονται.
Ο δρ Πάρνια πιστεύει ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι έχουν παρεμφερείς εμπειρίες, όταν πλησιάζει η στιγμή του θανάτου τους, όμως τα φάρμακα και τα ηρεμιστικά που τους χορηγούν οι γιατροί, τους εμποδίζουν να τις θυμηθούν. «Εκτιμάται ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν νιώσει ζωντανές εμπειρίες σε σχέση με τον θάνατο, αλλά τα επιστημονικά στοιχεία είναι αμφιλεγόμενα στην καλύτερη περίπτωση. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι πρόκειται για φαντασιώσεις ή για ψευδαισθήσεις, όμως φαίνεται πως μάλλον αντιδρούν σε πραγματικά συμβάντα», πρόσθεσε.
«Το δείγμα ήταν πραγματικά μεγάλο, πράγμα που δίνει στη νέα έρευνα πολλή αξιοπιστία. Παρουσιάζει μερικά πολύ καλά στοιχεία ότι αυτές οι εμπειρίες πράγματι συμβαίνουν, αφ' ότου οι άνθρωποι έχουν ιατρικά πεθάνει. Απλώς, δεν ξέρουμε τι τελικά συμβαίνει. Είμαστε ακόμη στο σκοτάδι σε πολύ μεγάλο βαθμό, όσον αφορά το τι συμβαίνει, όταν κανείς πεθαίνει και ελπίζουμε ότι η νέα μελέτη θα βοηθήσει στην επιστημονική κατανόηση του θέματος», δήλωσε ο ψυχολόγος δρ Ντέηβιντ Γουάιλντ του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ Τρεντ, ο οποίος επίσης μελετά το ζήτημα των εξωσωματικών εμπειριών.

Έκαναν για πλάκα ομάδα στο Facebook για ...ομαδικό αυνανισμό και μαζεύτηκαν 6.000 συμμετοχές !

Χιλιάδες άνθρωποι θέλησαν να δηλώσουν συμμετοχής σε ομαδικό αυνανισμό για τον εορτασμό της πρώτης μέρας του καλοκαιριού.
 
Μόλις η είδηση έκανε τον γύρο του διαδικτύου 23.000 κόσμου προσκλήθηκαν στο γεγονός, ενώ πάνω από 6.000 δήλωσαν συμμετοχή για να διαπιστωθεί ότι τελικά ήταν μία φάρσα τριών εφήβων από την Τσεχία.
Ρωσικά, σλοβάκικα και τσέχικα ΜΜΕ και social networks διέδωσαν την είδηση που ξεκίνησε από τρεις έφηβους οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν μία ομάδα στο facebook για πλάκα.
Τελικά μετά την ανακοίνωση του "γεγονότος", έγινε... χαμός.
"Κάναμε ένα γκρουπ απλά για πλάκα αλλά τελικά είχε μεγάλη επιτυχία αφού το 90% των ανθρώπων το πήραν στα σοβαρά", αναφέρει στο πρακτορείο Sputnik ο Jan Štacl, εκ των 16χρονων δημιουργών της ομάδας.
Δεν πιστεύαμε ότι Τσέχοι και ξένοι θα δήλωναν συμμετοχή, τονίζει Adam Alexandr, της ομάδας των εφήβων. Μάλιστα ζητά συγγνώμη για όσους ήθελαν να παραβρεθούν αλλά τελικά δεν θα μπορέσουν να γιορτάσουν τον ερχομό του καλοκαιριού την 1 Ιουλίου με τον συγκεκριμένο τρόπο.  


Newmoney.gr

Tραγικό παιχνίδι της μοίρας ! Ήταν κολλητοί, έπαιζαν στην ίδια ομάδα και σκοτώθηκαν την ίδια ημέρα, με τον ίδιο τρόπο, ακριβώς με ένα χρόνο διαφορά!

Τελικά η μοίρα, το κισμέτ, το πεπρωμένο-οι χαρακτηρισμοί περισσεύουν σε αυτές τις περιπτώσεις-παίζει κάποιες φορές τα πιο τραγικά παιχνίδια στην ζωή των ανθρώπων.

Πώς  αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ακριβώς ένα χρόνο μετά το θανατηφόρο τροχαίο στην Κηφισίας με νεκρό ένα νεαρό dj και βαριά τραυματισμένα τρία νέα κορίτσια, θα αφαιρούσε την ζωή από έναν φίλο του πρώτου, μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά;

Η τραγική μοίρα του Αποστόλη Τσαούση που σκοτώθηκε στις 8 Μαρτίου του 2015, σε ένα τροχαίο-σοκ στη λεωφόρο Κηφισίας δέθηκε άρρηκτα εδώ και δύο 24ωρα με αυτή του νεαρού μπασκετμπολίστα Μενέλαου Βασάκη.

Ο 23χρονος νεαρός που έχασε την ζωή του την περασμένη Τρίτη-το ημερολόγιο έγραφε πάλι 8 Μαρτίου-σε τροχαίο ατύχημα στην μακρινή Φινλανδία όπου σπούδαζε, ήταν συνομήλικος, φίλος με τον αδικοχαμένο Αποστόλη και συμπαίκτες στην ίδια ομάδα μπάσκετ.

Σε μια απίστευτα τραγική συγκυρία, έφυγε από την ζωή ακριβώς ένα χρόνο μετά τον θάνατο του φίλου του, την ίδια ημερομηνία, τον ίδιο μήνα και με τον ίδιο τρόπο.

Η μοίρα θέλησε ο Μενέλαος-Μένιος όπως τον φώναζαν οι φίλοι του-να πάει να συναντήσει τον Αποστόλη πολύ γρήγορα και πολύ άδικα, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά του και στους φίλους του.

Ο νεαρός φοιτητής σπούδαζε στο πανεπιστήμιο Mikelli στην Φινλανδία εφαρμοσμένες επιστήμες και ήταν ένα αγαπητό παιδί σε όλους, όπως και ο Αποστόλης. Λάτρευε το μπάσκετ και τα σπορ γενικότερα και ο θάνατος του συγκλόνισε  εκτός από την οικογένεια του και την ελληνική μπασκετική κοινότητα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΚΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του αδικοχαμένου άσου τις δύσκολες και δραματικές αυτές ώρες ευχόμενη παράλληλα να υπάρξει δύναμη και κουράγιο σε όλους όσοι τον έζησαν και τον αγάπησαν από κοντά.

Στην «Ολυμπιάδα Παπάγου», παράγοντες και συμπαίκτες του Μένιου είναι συγκλονισμένοι και σοκαρισμένοι για το παιδί με τον εξαιρετικό χαρακτήρα που έφυγε από την ζωή, την ίδια μέρα του μήνα που σκοτώθηκε ο φίλος του, με τον ίδιο τραγικό τρόπο, ένα χρόνο μετά από εκείνο το βράδυ, που ο Αποστόλης ταξίδεψε στα αστέρια.

Ο Μενέλαος Βασάκης


Ο αδικοχαμένος DJ Αποστόλης Τσαούσης

ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ - Στο Ρίο το γιορτάζουν ... αλλιώς!!!!

Κάποτε βλέπαμε και κάποιες Βραζιλιάνες στα εγχώρια καρναβάλια. 
Φέτος, είδαμε κι απόειδαμε κι είπαμε να αναζητήσουμε τις αυθεντικές.





ΧΑΜΟΣ...Πολιτευτές της Ένωσης Κεντρώων στέλνουν εξώδικο στον Βασίλη Λεβέντη!!!!

Θέλουν να αλλάζει τους βουλευτές κάθε έξι μήνες, όπως είχε δεσμευτεί

Να τηρήσει την προεκλογική δέσμευσή του για βουλευτικό «rotation», την εναλλαγή δηλαδή βουλευτών κάθε έξι μήνες, καλούν τον Βασίλη Λεβέντη δύο από τους υποψηφίους που κατέβηκαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου στο ψηφοδέλτιο της Λάρισας.

«Έχω δώσει εντολή στο δικηγόρο μου να στείλει την ερχόμενη Τρίτη εξώδικο στον πρόεδρο, στο κόμμα και στον βουλευτή του νομού μας, με το οποίο θα ζητώ να μας παραδώσουν τα έγγραφα που υπογράψαμε προεκλογικά», δηλώνει στην εφημερίδα Real News ο συνταξιούχος εφοριακός Δαμιανός Ζώκας. «Στο εξώδικο θα αναφέρεται πως την καθορισμένη ημερομηνία, που είναι η 25η Μαρτίου 2016, ο σημερινός βουλευτής θα παραδώσει την έδρα του στον πρώτο επιλαχόντα του ψηφοδελτίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα κάνω αγωγή και θα υποβάλω μήνυση, για να μεταφέρω την αθέτηση της υπόσχεσης του κ. Λεβέντη στο πεδίο της Δικαιοσύνης», επισημαίνει.

«Το καλοκαίρι καιγόταν ο πρόεδρος να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια και μας έβαλε να μαζέψουμε κόσμο με τη δέσμευση ότι κάθε έξι μήνες της κοινοβουλευτικής περιόδου οι βουλευτές θα παραιτούνται και θα τους αντικαθιστούν οι επόμενοι. Με αυτή τη δέσμευση έπεισα έναν ανιψιό μου να κατέβει στην Ημαθία για να κλείσουμε το ψηφοδέλτιο. Μετά ο πρόεδρος εξαφανίστηκε», λέει.

Την ίδια άποψη, σύμφωνα με τον κ. Ζώκα, έχουν και άλλοι πέντε υποψήφιοι βουλευτές από το ψηφοδέλτιο της Λάρισας.

Το εξώδικο θα υπογράψει και ο Αναστάσιος Λέκκος, επίσης υποψήφιος της Ένωσης Κεντρώων. Δηλώνει αποφασισμένος να παραμείνει στις τάξεις του κόμματος μες την προϋπόθεση όμως ότι θα τηρηθεί η δέσμευση του προέδρου.

Οι πολιτευτές λένε πως είδαν τον Βασίλη Λεβέντη στην εκπομπή «Στον ενικό» να λέει πως ήταν λάθος η απόφασή του και πως ενδεχομένως οι βουλευτές θα παραμείνουν. «Του απαντώ, λοιπόν: Μια του ψεύτη, μια του κλέφτη, τρίτη και η κακιά του μέρα, λέμε στη Λάρισα», τονίζει ο κ. Ζώκας.

ΦΩΤΟ - ΣΤΑ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΜΕ 740 ΧΟΡΕΥΤΕΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ !!!

Τελικά η μαζική συμμετοχή χορευτών στην Κεντρικη πλατεία Καλαμάτας που έφθασαν τα 740 άτομα κατέρριψε  το ρεκόρ των 704  χορευτών που υπήρχε έως σήμερα στον χορό Bachata

Η Καλαμάτα πλέον πέρασε και επίσημα στα ρεκόρ Γκίνες ενώ οι συμμετέχοντες και το πλήθος κόσμου που παρακολούθησαν την εκδήλωση έχουν στήσει τρελλό γλέντι στην  κεντρική πλατεία της Μεσσηνιακής Πρωτευουσας


ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ

  ΓΡΑΦΕΙ:Ο  ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ
-------------------------------------------------------------------------------------
Στα κάγκελα βρίσκονται εντός και εκτός Ελλάδος τα κυβερνητικά στελέχη και ειδικά αυτά που θεωρούνται εξ αντικειμένου πρώτης γραμμής μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την στιγμή μάλιστα κατά την οποία οι προσέχεις δύο-τρεις μήνες είναι καθοριστικοί για το μέλλον της χώρας και το δικό τους. 
Επί της ουσίας τα κυβερνητικά στελέχη μαζί με τον Τσίπρα ανεβαίνουν ήδη τον δικό τους Γολγοθά και περιμένουν την δική τους ανάσταση, μετά την αξιολόγηση που ευελπιστούν να κλείσει άμεσα ώστε να ανασάνει η οικονομία μέσα σε ένα ασφυκτικό και διαρκώς επιδεινούμενο περιβάλλον. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι τόσο οι Ευρωπαίοι,οσο και οι κυβερνώντες ,αποφάσισαν να κλείσουν την συμφωνία και τις εκκρεμότητες πριν το Πάσχα.Αυτό σημαίνει ότι η κυβερνητική συνοχή θα περάσει την δοκιμασία της νωρίτερα και στη βουλή θα κληθεί να το επιβεβαιώσει δια της γνωστής πλέον ψηφοφορίας. Εάν και εφ όσον όλα εξελιχτούν κατά τις κυβερνητικές προσδοκίες ,τότε ο ανασχηματισμός που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας για μετά τις γιορτές θα είναι σαρωτικός !!!,με ανάλογες προσμίξεις. Αυτές οι… προσμίξεις δεν θα είναι τίποτα άλλο από επιλογές προσώπων εξωκοινοβουλευτικών αλλά με κοινοβουλευτική εμπειρία από το παρελθόν. 
Ακούγονται τα ονόματα των Σταύρου Μπένου, πρώην Υπουργού και δημάρχου των σεισμών της Καλαμάτας, Φώτη Κουβέλη,πρωην προέδρου της ΔΗΜΑΡ ,και των Αποστολάκη-Ξηρογιαννακοπούλου.
Κίνηση που μεταφράζεται ως απάντηση στα σχέδια διεύρυνσης και ενσωμάτωσης στελεχών τόσο από την πλευρά  του Ποταμιού ,όσο και του  «Μεταρρυθμιστικού» ΠΑΣΟΚ που ευελπιστεί να πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στις 24 Απριλίου.
 Ήδη στελέχη από τη Θεσσαλονίκη του Ποταμιού προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία ,ενώ απροκάλυπτη είναι η θέση και οι πρωτοβουλίες που παίρνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος που καθημερινά αποστασιοποιείται από την Φώφη Γεννηματά. 
Ο μεν αποδυναμωμένος Σταύρος Θεοδωράκης επιβεβαιώνει αυτά που τον κατηγορούν οι αντίπαλοι του ,προτείνοντας τον Χρυσοχοϊδη για …Υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, ο δε Λεβέντης εξελίσσεται σε τηλεοπτικός «Μαϊντανός» επαναλαμβάνοντας την ανάγκη οικουμενικής κυβέρνησης.

-------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ

-------------------------------------------------------------------------------------
Το περασμένο Σάββατο επί της οδού Αλωπεκής στο Κολωνάκι ,ανοίγει η πόρτα γνωστού μπαρ της περιοχής. 
Βγαίνει έξω από το μαγαζί πασίγνωστος Καναλάρχης συνοδευόμενος από τραγουδίστρια που εργαζόταν σε υπόγειο κατάντημα επίσης της περιοχής.

Ο Καναλάρχης κατευθυνόμενος προς το πάρκινγκ του μαγαζιού λέει «Σας παρακαλώ μου φέρνετε το …Lexous»;

Επιβιβάζεται και φεύγει. Ην τραγουδίστρια εθεάθη μαζί του και στα επίσημα ,επίσης πασίγνωστου γηπέδου πάλι της ευρύτερης περιοχής. 
Τι άλλο να σας πω; 
Πανεύκολο είναι να αντιλήφθητε ποιος είναι ο καναλάρχης. Όσο για την τραγουδίστρια; Από την στιγμή που κατάφερε από το υπόγειο της πλατείας να βρεθεί δίπλα στον Καναλάρχη και στα …επίσημα ,όπως και να έχει ακόμη και κατά …συνήθεια Μπράβο της .Επιτυχία της είναι…

-------------------------------------------------------------------------------------:

Ο «ΠΗΓΑΣΟΣ» των Ψυχάρη-Μπόμπολα μπαίνει μέσα ετησίως 30-40μ3κ.ευρώ.Απο το 2010 μέχρι σήμερα τα δάνεια του είναι της τάξεως των 146 εκ. ευρώ χωρίς τους τόκους και τα χρεολύσια. Αρά είναι κόκκινος. Ο Φώτης Μπόμπολα όμως δεν ανησυχεί όπως αποκάλυψε άλλη εφημερίδα γιατί …έχει μπάρμπα στη… Κορώνη και είναι όλα τακτοποιημένα!!!Η «Αττική οδός» όμως του ιδίου ιδιοκτήτη έχει 900 εκ. Ευρώ ζεστό χρήμα. Αυτά κ. Τσίπρα που θα περνάτε πίσω στο κράτος την εταιρία, γιατί δεν τα αξίζει κανείς; Τι έγινε; Και όλα αυτά δεν τα αναρωτιέμαι μόνο εγώ. Το ερέθισμα μου το έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας  Νίκος Νικολόπουλος, που απασφάλισε και… πυροβολεί…

-------------------------------------------------------------------------------------:

Ποια και πόσα είναι αυτά τα τραπεζικά στελέχη που έδωσαν δάνεια πακτωλού εκατομμυρίων ευρώ στον κ. Ψυχάρη και σε άλλους επιχειρηματίες ,εκδότες και καναλάρχες, χωρίς εγγυήσεις και άλλες δεσμεύσεις που ισχύουν για τον οποιονδήποτε έλληνα με βάση την νομοθεσία; 
Και μπορούν να παραμένουν στις… θέσεις τους αυτοί;

ΔΙΟΡΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ...ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ - Πόσοι είναι οι μόνιμοι, οι έκτακτοι, και οι... μετακλητοί υπάλληλοι στο δημόσιο !

Με το Κράτος να ξεκινά την καταγραφή των αναγκών του Δημοσίου σε προσωπικό - συστήνει ομάδα εργασίας για την υποστελέχωση του δημοσίου τομέα - τους 566.556 έφτασε το τακτικό προσωπικό του Ελληνικού Δημοσίου εκτός Ν.Π.Ι.Δ., τον Ιανουάριο του 2016, μειούμενο κατά 357 εργαζομένους, σε σχέση μ' ένα μήνα πριν (Δεκέμβριο 2015), που ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 566.913.
Στα αξιοσημείωτα ότι, μόνο την τελευταία τριετία, έχουν αποχωρήσει 59.547 μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι (626.103 τον Ιανουάριο του 2013).

Κατά τους ίδιους μήνες, η πορεία του έκτακτου προσωπικού εκτός Ν.Π.Ι.Δ. καταγράφεται ως εξής, με τους περισσότερους εξ' αυτών να απασχολούνται σε Δήμους και Περιφέρειες (24.391 τον Ιανουάριο 2016):

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: Ορισμένου χρόνου - συμβάσεις έργου - ωρομίσθιοι: 63.646 (Δεκ. 2015), 66.455 (Ιαν. 2016):
Ορισμένου χρόνου - συμβάσεις έργου - ωρομίσθιοι - Χρηματοδοτούμενα από Κρατικό Προϋπολογισμό: 48.084 Δεκ. 2015), 49.478 (Ιαν. 2016).                                  
Ορισμένου χρόνου - συμβάσεις έργου - ωρομίσθιοι - Συγχρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ ή μέσω Ανταποδοτικών τελών ή μέσω Αντιτίμου - Αυτοχρηματοδοτούμενα: 15.562 (Δεκ. 2015), 16.977 (Ιαν. 2016).
Οι μετακλητοί, αιρετοί, Πρόεδροι/Μέλη Δ.Σ./Όργανα Διοίκησης, κατά τους ίδιους μήνες, απογράφηκαν ως κάτωθι:
Μετακλητοί: 1.901 (Δεκ. 2015), 1.942 (Ιαν. 2016).                                  
Αιρετοί: 7.149 (Δεκ. 2015), 7.159 (Ιαν. 2016).                                   
Πρόεδροι/Μέλη Δ.Σ./Όργανα Διοίκησης: 1.124 (Δεκ. 2015), 1.141 (Ιαν. 2016).
Λοιπές ειδικές περιπτώσεις: 12.730 (Δεκ. 2015), 13.072 (Ιαν. 2016).
Όσον αφορά στο τακτικό προσωπικό Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) οι αριθμοί: 33.571 (Δεκ. 2015), 33.524 (Ιαν. 2016).

Τέλος, το έκτακτο προσωπικό Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.): 1.282 (Δεκ. 2015), 1.221 (Ιαν. 2016).

Η αγορά ενός...i-phone έκανε άνω κάτω την ΕΡΤ

...μετά από συζητήσεις …3 ημερών με στελέχη της εταιρείας το θέμα έφτασε στο ΔΣ και ελήφθη η σχετική απόφαση..

Στην απόφαση για την αγορά ενός κινητού i-phone προέβη προ ημερών το ΔΣ της ΕΡΤ, όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Η επιλογή αυτή προκάλεσε ερωτηματικά καθώς είναι γνωστό πως ο ενημερωτικός τομέας της ΕΡΤ έχει πολύ μεγάλες ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή και τα ανάλογα αιτήματα για την αγορά έξυπνων κινητών απορρίφθηκαν.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως το κινητό τηλέφωνο προορίζεται για δημοσιογράφο, ο οποίος βρισκόταν στο στο στούντιο, χωρίς να υπάρχει λόγος, όταν ο Π. Χαρίτος υποδεχόταν τη Λιάνα Κανέλη, με σκοπό να καταγράψει το γεγονός. Όταν μπήκαν οι νεαροί του Ρουβίκωνα σήκωσε το κινητό ο/η δημοσιογράφος και επιχείρησε να τους καταγράψει, με αποτέλεσμα να του/της το πάρουν και να το καταστρέψουν. Ρωτήθηκε αρχικώς ο/η δημοσιογράφος αν επιθυμεί την αντικατάστασή του και αρχικά η απάντηση ήταν αρνητική.

Στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και μετά από συζητήσεις …3 ημερών με στελέχη της εταιρείας το θέμα έφτασε στο ΔΣ και ελήφθη η σχετική απόφαση. Κι όπως αντιλαμβάνεστε στην ΕΡΤ αυτό το γεγονός προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.


typologies.gr

Ιλλουμινάτι: 439 γιγάντιες υπόγειες βάσεις σε όλο τον πλανήτη για τους εκλεκτούς

Οι ισχυρισμοί ενός άνδρα στο διαδίκτυο, ότι είναι πρώην μέλος των Ιλλουμινάτι, όπως και οι «αποκαλύψεις» του σχετικά με τη μυστική αδελφότητα, έχουν κινήσει το ενδιαφέρον των οπαδών θεωριών συνωμοσίας παγκοσμίως.
Ο ανώνυμος υποτίθεται πρώην Ιλλουμινάτι ισχυρίζεται ότι υπήρξε επί 47 χρόνια μέλος της οργάνωσης και ότι ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος.
Ο ίδιος εξηγεί ότι θέλει να αποκαλύψει τα πάντα για τους Ιλλουμινάτι, επειδή απλά δεν αντέχει άλλο να τα κρατά μυστικά.
Η ανάρτησή του δημοσιεύθηκε στο Anonymousmags.com.
Εκεί διηγείται ότι όταν ήταν 19 ετών είχε ήδη καταφέρει να αποκτήσει οικονομική άνεση.
Μέσω γνωριμιών από φίλους του είχε κάνει πετυχημένες επενδύσεις, στο χρηματιστήριο, ενώ είχε εμπλακεί σε «παρασκηνιακές» συμφωνίες και είχε καταφέρει να βγάλει αρκετά χρήματα.
Το 1964 πήγε να σπουδάσει στο Χάρβαρντ, όπου παράλληλα με τις σπουδές του συνέχιζε να πλουτίζει και να αποκτά μεγάλη επιρροή στην πανεπιστημιακή ζωή με τη συμμετοχή του σε λέσχες και οργανώσεις.
«Ένα βράδυ, όπως επέστρεφα στο φοιτητικό μου δωμάτιο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με πλησίασαν δύο άνδρες που φορούσαν μαύρα κοστούμια. Αυτό που πρώτα σκέφτηκα ήταν ότι σκόπευαν να με ρωτήσουν για τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, επειδή κάποιες δεν ήταν και εντελώς νόμιμες. Μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω, όπως και έκανα, στο υπόγειο ενός διώροφου κτιρίου μόλις δύο δρόμους πιο πέρα από το φοιτητικό μου δωμάτιο».
«Εκεί με κάθισαν σε ένα τραπέζι και με ρώτησαν εάν επιθυμούσα να κάνω μια συμφωνία μαζί τους. Δεν μου είπαν τι συμφωνία ήθελαν να κάνουν, απλώς με ρώτησαν εάν ήθελα να κάνω συμφωνία μαζί τους».
«Μισοσυμφώνησα και τότε εμφανίστηκε μπροστά μου ο πιο μεγαλόσωμος άνδρας που είχα δει ποτέ στη ζωή μου», γράφει ο Ανώνυμος.
«Υπήρξα μέλος των Ιλλουμινάτι επί 47 χρόνια. Με στρατολόγησαν τότε, όταν ήμουν 19 ετών».
Στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι οι πληροφορίες που σκοπεύει να ξεδιπλώσει είναι πολύ αποκαλυπτικές και επικίνδυνες.
«Είμαι ένας από τους 7 ανθρώπους στην ιστορία των Ιλλουμινάτι που μυήθηκαν στο τελετουργικό της «Αναχώρησης». Έμαθα ό,τι ήταν ανάγκη να μάθω όταν μου αποκαλύφθηκαν πράγματα τον Ιούνιο του 2010. Επί χρόνια ήμουν απόλυτα τυπικός με τις πεποιθήσεις, τα κίνητρα και τις δράσεις των Ιλλουμινάτι. Αλλά τον τελευταίο καιρό όλα αυτά ήταν πάρα πολλά για να τα αντέξω και έπρεπε να ακυρώσω το ιερό μου συμβόλαιο», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Σκοπός μου είναι να αποκαλύψω τα πάντα για τους Ιλλουμινάτι. Πώς γίνεσαι μέλος, ποιος είναι ο σκοπός της οργάνωσης, τι κάνει η οργάνωση και ποια είναι τα μελλοντικά τους σχέδια».
«Ο Μπάρακ Ομπάμα δεν είναι μέλος των Ιλλουμινάτι, είναι κάτι πολύ, πολύ χειρότερο. Οι νέες διαστημικές πτήσεις [σ.σ. προφανώς εννοεί τον διαστημικό τουρισμό] δεν είναι τόσο για διασκέδαση όσο φαίνονται, είναι εργαλείο των Ιλλουμινάτι. Το Ντένβερ του Κολοράντο είναι ένας διαβολικός τόπος. Οι εξωγήινοι είναι λίγο διαφορετικοί από όσα υποθέτουμε».

Υπόγειες βάσεις και καταφύγια

«Το πρώτο θέμα που θα ήθελα να συζητήσω αφορά τα υπόγεια καταφύγια. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 57 υπόγειες βάσεις και καταφύγια στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι σε λειτουργία για διάφορους σκοπούς. Σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν 439 καταφύγια».
«Όλες αυτές οι βάσεις και τα καταφύγια ελέγχονται και λειτουργούν από τους Ιλλουμινάτι. Το μεγαλύτερο υπόγειο καταφύγιο βρίσκεται στο Σάν Πάολο, στη Βραζιλία. Αυτό το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 5.000 ανθρώπους για μια περίοδο μέχρι δέκα χρόνια. Προσωπικά το έχω επισκεφθεί και είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι ο καθένας μπορεί να φανταστεί. Αυτό το καταφύγιο προορίζεται για το τέλος των καιρών, τις έσχατες ημέρες. 5.000 από τους πλουσιότερους, εξυπνότερους και πλέον ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου θα έχουν ασφαλές καταφύγιο σε αυτή την υπόγεια βάση σε περίπτωση παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου, φυσικής καταστροφής, ή οποιασδήποτε άλλης παγκόσμιας καταστροφής».
«Μην μπερδεύεστε. Πολλά άλλα καταφύγια έχουν τη δυνατότητα να στεγάσουν μεγάλους αριθμούς ανθρώπων για μεγάλη χρονική περίοδο, αλλά κανένα άλλο καταφύγιο δεν είναι τόσο μεγάλο και καλά εξοπλισμένο όσο αυτό».
«Σε περίπτωση Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου όλοι οι ηγέτες του κόσμου θα βρουν εκεί καταφύγιο. Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη θα καταφύγουν επίσης εκεί. Άνθρωποι όπως ο Μπιλ Γκέις, ο Γουόρεν Μπάφετ, οι κροίσοι του πετρελαίου. Ωστόσο, οι πετρελαϊκοί μεγιστάνες θα δολοφονηθούν ενώ θα βρίσκονται στο καταφύγιο για να μπορέσει στη συνέχεια η Νέα Τάξη Πραγμάτων να ελέγξει τη Μέση Ανατολή».
«Δεν ξέρω τον ακριβή αριθμό, αλλά από τα 439 καταφύγια που υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη, θα μπορούσα να πω ότι περίπου τα 275 είναι κατασκευασμένα για κατοικίες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εγώ ο ίδιος έχω μείνει σε ένα τέτοιο υπόγειο καταφύγιο στην Κίνα, τη δεκαετία του 1990. Είναι πολύ ωραίο, πολύ χλιδάτο. Σαν να μένεις σε πεντάστερο ξενοδοχείο».
Περισσότερα θα ακολουθήσουν σε επόμενη ανάρτηση.

Συνταγές ομορφιάς για το πρόσωπο με τη χρήση του ελαιόλαδου

Το ελαιόλαδο είναι πλέον παγκοσμίως διαδεδομένο για την θετική επιρροή που έχει στη διατροφή αλλά και στη υγεία του ανθρώπου. 
 
Πρόκειται για ένα προϊόν που βρίσκεται σε αφθονία στη χώρα μας, γι’ αυτό καλό είναι να φροντίζουμε να παίρνουμε όλα τα οφέλη του στο μέγιστο.

Συγκεκριμένα, το παρθένο λάδι ελιάς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες και ένα σωρό ακόμα στοιχεία, όπως νάτριο, κάλιο και σίδηρο που συμβάλλουν θετικά στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών.

Εκτός λοιπόν από το μαγείρεμα, το ελαιόλαδο μπορεί να έχει χρήση και σε φυσικές συνταγές ομορφιάς. Καλό είναι να έχετε κι ένα μπουκάλι βιολογικό ελαιόλαδο, απαλλαγμένο από χημικές ουσίες, ακόμα καλύτερο για την προσωπική περιποίηση.

Μαλλιά

Το ελαιόλαδο μπορεί να αντικαταστήσει μία πολύ καλή μάσκα μαλλιών. Μισή ώρα πριν το λούσιμο ανακατέψτε 50ml ελαιόλαδο με την ίδια ποσότητα δαφνέλαιου απλώστε το στα μαλλιά σας αποφεύγοντας τις ρίζες. Τυλίξτε τα με μία πετσέτα και μόλις περάσει η ώρα συνεχίστε κανονικά με το λούσιμο.

Δέρμα

Χρησιμοποιείστε ένα μείγμα με βάση το ελαιόλαδο για τα σημεία του σώματος που εμφανίζουν ξηρότητα. Σε 50 ml ελαιόλαδου, προσθέστε 50 ml λάδι καλέντουλας και λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας. Πριν ξαπλώσετε απλώστε το μείγμα στις περιοχές του σώματος που παρουσιάζουν ξηρότητα.

Μάτια

Βρέξτε λίγο βαμβάκι με ελαιόλαδο και απλώστε το ταμποναριστά στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Επιπλέον το ελαιόλαδο μαζί με το αμυγδαλέλαιο θρέφει τις βλεφαρίδες ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει ήπια το μακιγιάζ.

Χείλη

Αν τα χείλη σας είναι πολύ σκασμένα τότε απλώστε τους λίγο ελαιόλαδο πριν τον ύπνο. Θα τα ενυδατώσει άμεσα!

Ανατριχιαστικοί ήχοι από το βαθύτερο σημείο του πλανήτη!!!

Βαθείς βρυχηθμοί, απόκοσμοι στεναγμοί, υψηλής συχνότητα ουρλιαχτά: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα… εξωγήινα στοιχεία που καταγράφηκαν για πρώτη φορά από το Challenger Deep, το βαθύτερο σημείο της Γης!
Θα μπορούσε κανείς να πιστεύει πως εκεί, 36000 πόδια (10971 μέτρα) κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στο χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας του φλοιού της Γης(!), επικρατεί απόλυτη ησυχία. Και όμως, έχει πολύ φασαρία! Στην πραγματικότητα, ωστόσο, ξέρουμε ελάχιστα για τη ζωή εκεί κάτω, όπως συμβαίνει με κάθε σημείο του πλανήτη μας όπου δεν φτάνει το φως του Ήλιου…
Το Challenger Deep, στην Τάφρο των Μαριανών στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, παραμένει ένα μυστήριο. Ένα μυστήριο που ο άνθρωπος μόλις τώρα αρχίζει να λύνει.
Και όταν λέμε τώρα, εννοούμε… τώρα, φέτος!
Έπειτα από μία τρομακτική δουλειά της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, που κατασκεύασε ένα όργανο -από τιτάνιο!- ικανό να αντέξει στην απίστευτη πίεση των 16000 λιβρών ανά τετραγωνική ίντσα που ασκείται σε ένα τέτοιο -εξίσου τρομακτικό- βάθος, και μετά από 23 συνεχόμενες μέρες ηχογραφήσεων, μπορεί κανείς να μάθει και να ακούσει, για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, τι γίνεται λίγο πριν φτάσουμε στον… μανδύα της Γης!

ΒΙΝΤΕΟ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!! Δείτε κάνει το παλικαράκι για να το θυμηθεί η γιαγιά του που πάσχει από άννοια!

Απίστευτα συγκινητικό! 

Δείτε στο Newsmessinia το βίντεο με τον έφηβο Harry Gardner από το Έσεξ, που έχει γίνει viral και σκορπάει ρίγη συγκίνησης σε όλο τον πλανήτη!
Ο 15χρονος τραγουδάει και παίζει μία μπαλάντα στο πιάνο, για την αγαπημένου του γιαγιά, Maureen, 76 ετών, η οποία δεν τον αναγνώρισε. 
Έτσι ο Gardner αποφάσισε να της κάνει αυτό το αφιέρωμα με τίτλο: "Not Alone - Song for Alzheimer's".
Δείτε το βίντεο στο Newsmessinia

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ! Δείτε πόσο θα κοστίσει η αποστολή της Ελλάδας στη Eurovision!

Το τραγούδι Utopian Land που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου, στηνοποία ο Διονύσης Τσακνής  μίλησε για την απευθείας ανάθεση, ενώ αποκάλυψε πόσο θα κοστίσει η αποστολή.
«Η διεξαγωγή της όλης διαδικασίας θα είναι αποκλειστικά από την ΕΡΤ, χωρίς την ανάμιξη δισκογραφικών εταιρειών. 
Επιλέξαμε την απευθείας ανάθεση για λόγους χρόνου και οικονομίας. 
Είναι ένα εξαμελές συγκρότημα με ανθρώπους της… διπλανής πόρτας, που αγαπούν τη μουσική, χωρίς να βιοπορίζονται από τη μουσική, δεν είναι σταρ δηλαδή.
 Η όλη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής δεν θα υπερβαίνει τις 90-95 χιλιάδες ευρώ
Η ΕΡΤ δεν θα εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία της».

ΦΩΤΟ - Όταν οι celebrities έχουν ατυχήματα...μπροστά στην κάμερα

Τότε ευχαριστιούνται οι φωτογράφοι.....
τα παρακάτω έτυχε να γίνουν μπροστά στις κάμερες. 










ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ – Η Καλαμάτα σήμερα προσπαθεί να μπεί στα Ρεκόρ Γκίνες !

Θέλεις να σπάσει στην Καλαμάτα ένα παγκόσμιο ρεκόρ ?

Θέλεις να συμμετάσχεις ?

Θέλεις να βοηθήσεις ?

ΕΛΑ σήμερα στις 18.00 στην Κεντρική πλατεία Καλαμάτας  να συμμετάσχεις  για 15 λεπτά σε μια εύκολη χορογραφία  του χορού Bachata  που μπορείς να μάθεις δωρεάν

ΒΙΝΤΕΟ - "" ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ"" ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ...!!!!

Η πάλη που εδώ και καιρό κάνει πάταγο και σπάει τα ταμεία στην Αμερική! 

 Δείτε τις  να ""πλακώνονται"" μόνο με τα …εσώρουχα !!!

ΦΙΑΣΚΟ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Έκπληκτοι έμειναν πολλοί υπουργοί Οικονομικών όταν άκουσαν τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να ανοίγει τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το παρασκήνιο της δήλωσης έχει να κάνει με τις επαφές που πραγματοποιεί πριν από κάθε Eurogroup ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος συνήθως έχει «κεκλεισμένων των θυρών» γεύμα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ενώ συνήθως είναι παρών και ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί. Σύμφωνα με το euro2day.gr, αυτή τη φορά οι επαφές του κ. Ντάισελμπλουμ είχαν έντονο πολιτικό χρώμα καθώς το Eurogroup την περασμένη Δευτέρα συνεδρίαζε παράλληλα με τους ηγέτες της ΕΕ, που βρίσκονταν στο διπλανό κτίριο και μελετούσαν τις προτάσεις για το προσφυγικό.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε σκοπό να αναφέρει την ελάφρυνση του χρέους πριν καν ξεκινήσει η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών. Έλληνας αξιωματούχος είχε σπεύσει να ενημερώσει τους δημοσιογράφους ότι το Eurogroup θα «έδινε» δύο δωράκια στην Ελλάδα: ότι επιστρέφουν οι θεσμοί την Τρίτη, όπως και έγινε, και μια δήλωση ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος τον Απρίλιο.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ απέφυγε τελικά να ορίσει συγκεκριμένο μήνα, όμως σημείωσε την ανάγκη να προετοιμαστούν οι υπουργοί Οικονομικών για τη συζήτηση περί ελάφρυνσης του χρέους. Ωστόσο, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, η δήλωση αυτή δεν δεσμεύει κανέναν και ότι εάν τα πράγματα στη διαπραγμάτευση δεν προχωρήσουν έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, τότε ενδέχεται το πλάνο να ανατραπεί και στο τραπέζι να επανέλθει το σενάριο «τμηματικής» αξιολόγησης.

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ !!! Αν λέτε πολλά ψέμματα δεν φταίτε εσείς αλλά… οι πολιτικοί ηγέτες!

Είναι θέμα της κοινωνίας να ενισχύσει την ηθική πλευρά των ανθρώπων;

Αν μία κοινωνία και οι ηγέτες της -πολιτικοί, οικονομικοί κ.α.- είναι τίμιοι και ειλικρινείς, τότε και οι πολίτες θα είναι το ίδιο.
Αν όχι, τότε η διαφθορά από κοινωνική υπόθεση, γίνεται ατομική, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, που μελέτησε το φαινόμενο της διαφθοράς και τις επιπτώσεις του σε ψυχολογικό επίπεδο.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η κοινωνία ασκεί καθοριστική επιρροή στην τιμιότητα καθενός ατόμου. Η ατομική τιμιότητα είναι μεγαλύτερη στις χώρες εκείνες που έχουν χαμηλό βαθμό διαφθοράς, ενώ αντίθετα η ατομική τιμιότητα είναι μικρότερη στις χώρες όπου ανθούν η διαφθορά, η φοροδιαφυγή, τα πολιτικά σκάνδαλα κ.α.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Σίμον Γκέχτερ του βρετανικού Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", αρχικά δημιούργησαν έναν «δείκτη παραβίασης κανόνων» για 159 χώρες, που δείχνει τον βαθμό θεσμικής διαφθοράς σε μια χώρα.
Στη συνέχεια, επί μία πενταετία, οι επιστήμονες επισκέφθηκαν δειγματοληπτικά 23 χώρες και έκαναν επιτόπια πειράματα ειλικρίνειας με 2.568 άτομα με μέση ηλικία 22 ετών, για να μετρήσουν την τιμιότητα σε ατομικό πλέον επίπεδο.
Αυτό που προέκυψε, είναι ότι υπάρχει σαφής συσχέτιση ανάμεσα στην ατομική και στην κοινωνική τιμιότητα, σαν να είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Σε μία κοινωνία όπου είναι διάχυτη η καταπάτηση των νόμων και των κανονισμών, ο πολίτης αυτής της κοινωνίας είναι λιγότερο τίμιος σε ατομικό επίπεδο στη συμπεριφορά του με τους γύρω του.
Υψηλό σχετικά βαθμό ατομικής τιμιότητας εμφανίζουν οι Βρετανοί, Αυστριακοί, Ολλανδοί, Σουηδοί και Γερμανοί, ενώ αντίθετα επιρρεπείς στο ψέμα είναι οι Τανζανοί, Μαροκινοί, Κενυάτες και Κινέζοι.
Η έρευνα ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτό που όλοι υποψιάζονται: ότι η τιμιότητα και ο σεβασμός στους κανόνες «κληροδοτείται» από γενιά σε γενιά. Το συμπέρασμα των επιστημόνων είναι ότι μια τέτοια κληρονομιά μειωμένης τιμιότητας εξασθενεί τους θεσμούς μιας χώρας και βάζει εμπόδια στην οικονομική ανάπτυξή της, καθώς ευνοεί μια «σκιώδη» οικονομία, όπου θεωρείται αποδεκτή η δράση εκτός των παραδοσιακών ηθικών κανόνων.
Όταν υποσκάπτεται η ηθική των ατόμων, μια κοινωνία δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα λειτουργήσει σωστά. «Αν η εξαπάτηση είναι διάχυτη στην κοινωνία και συχνά μένει ατιμώρητη, τότε οι άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίσουν την έλλειψη τιμιότητας ως δικαιολογημένη στην καθημερινότητά τους», δήλωσε ο Γκέχτερ.
Προηγούμενη μελέτη έχει δείξει ότι οι άνθρωποι είναι πιθανότερο να καταπατούν τους κανόνες, αν γύρω τους ζουν άνθρωποι που κάνουν το ίδιο. Για παράδειγμα, έχει διαπιστωθεί ότι αν οι άνθρωποι περιβάλλονται από «γκράφιτι» και σκουπίδια, θα αρχίσουν να πετάνε και οι ίδιοι σκουπίδια στο δρόμο.
Επίσης, αν σε μια χώρα υπάρχει οικονομική αστάθεια, τότε είναι πιο διάχυτη η έλλειψη τιμιότητας και ειλικρίνειας μεταξύ των πολιτών, καθώς ο καθένας αγωνίζεται να επιβιώσει, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τους κανόνες και την ηθική.
Από την άλλη, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, προκύπτει μια σημαντική διαπίστωση: σε καμία χώρα -ούτε στην περισσότερο, ούτε στη λιγότερο τίμια- οι πολίτες δεν είναι μόνο ηθικοί ή μόνο ανήθικοι. Πάντα αποτελούν ένα συνδυασμό και των δύο, με διαφορετικές αναλογίες ανάλογα με τη χώρα. Όμως απολύτως ηθικός ή απολύτως ανήθικος δεν είναι κανείς πουθενά. Και το ίδιο πρόσωπο -ανάλογα με την περίσταση- μπορεί να συμπεριφερθεί ηθικά ή ανήθικα.
Συνεπώς, είναι θέμα της κοινωνίας να ενισχύσει την ηθική πλευρά των ανθρώπων. Γι' αυτό, κατά τους ερευνητές, η καλύτερη και πιο παραγωγική πολιτική μιας χώρας είναι η τιμιότητα.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια, η Ελλάδα βρισκόταν στη 58η θέση το 2015 μεταξύ 168 χωρών σε θέματα διαφάνειας, ενώ το 2014 βρισκόταν στη 69η θέση και το 2013 στην 80ή θέση, συνεπώς βελτιώνει συνεχώς τη θέση της.
Αλλά όμως, όπως επισημαίνουν και οι επιστήμονες, η απάτη είναι κοινό γνώρισμα στη φύση (πολλά ζώα και φυτά είναι «μετρ» στο να ξεγελούν τα άλλα) και οι άνθρωποι δεν αποτελούν εξαίρεση. Συνεπώς δεν μπορεί να έχει κανείς υπερβολικές απαιτήσεις.

ΧΑΡΤΗΣ - Αυτές είναι οι πιο διεφθαρμένες χώρες στον Πλανήτη !

Δείτε τον χάρτη! 

Με κόκκινο οι χώρες στο ...κόκκινο της διαφθοράς!

ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ "ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ " - Οι δανειστές απορρίπτουν τα "πάντα - όλα "


velkouleskou

Κυριολεκτικά στον αέρα βρίσκεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός καθώς οι δανειστές στις συναντήσεις τους με τους αρμόδιους υπουργούς απέρριψαν το φορολογικό, το ασφαλιστικό αλλά και τη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια».

Πιο αναλυτικά, στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, οι δανειστές εμμένουν στις σκληρές απαιτήσεις τους και ζητάνε να πουληθούν όλα τα κόκκινα δάνεια στα funds (απορρίπτοντας όλες την πρόταση της κυβέρνησης για διατήρηση προστασίας).
Όσον αφορά στο φορολογικό, οι δανειστές επιμένουν να πληρώνουν φόρο όσοι έχουν μηνιαίες αποδοχές από 583 ευρώ και πάνω, ενώ δεν δέχονται ούτε το φορολογικό των αγροτών.


Η συνάντηση με τον Σταθάκη
Ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής (11/03) η συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών για το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων.
Όπως προκύπτει από τις καταρχήν πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, όλα τα θέματα είναι ανοικτά στο τραπέζι και θα συζητηθούν και πάλι σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.
Μεταξύ των ζητημάτων που εξετάστηκαν σήμερα ήταν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο νόμο που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο και καθορίζει το καθεστώς λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Θα πρέπει να αποσαφηνιστεί το καθεστώς φορολόγησης των εταιρειών διαχείρισης, δηλαδή, αν θα φορολογούνται ως τράπεζες ή ως εταιρείες. Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα να μη φορολογείται ως εισόδημα το ποσό του δανείου που διαγράφεται από την τράπεζα.
Ένα ακόμη ζήτημα το οποίο εξετάστηκε σήμερα είναι τι θα γίνει με τα χρέη των μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν παράλληλες οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία εκτός από τις τράπεζες.
Σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα της απελευθέρωσης και των δανείων που έως τις 15 Απριλίου βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας, δηλαδή των δανείων με υποθήκη πρώτη κατοικίας καθώς και των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η σημερινή συνάντηση δεν μπήκε σε βάθος στο ζήτημα το οποίο θα ξανασυζητηθεί την Τρίτη.
Η κυβέρνηση θα προσέλθει στην διαπραγμάτευση την Τρίτη με βάση τις προτάσεις της, που προβλέπουν διατήρηση του καθεστώτος προστασίας των δανείων πρώτης κατοικίας για μία τριετία και τη διατήρηση της προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρηματικών δανείων με όρια τα 500.000 ευρώ των επαγγελματιών με δάνεια έως 250.000 ευρώ και τα καταναλωτικά δάνεια με όριο τα 20.000 ευρώ.

ΒΙΝΤΕΟ - 19χρονη ξυλοφόρτωσε τρεις «μάγκες» που της έκαναν σεξιστική επίθεση!

 Τρεις νεαροί βρήκαν τον μάστορά τους όταν προσπάθησαν να την… πέσουν σε ένα «ανυπεράσπιστο» κορίτσι που καθόταν σε ένα μπαρ και έπινε μόνη της μια μπύρα.
Κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης κατέγραψε το συμβάν σε μπαρ στο Ισραήλ με τους τρεις «μάγκες» να γίνονται ρεζίλι των σκυλιών και να φεύγουν... πετώντας από την νεαρή Superwoman που για κακή τους τύχη είχε μαύρη ζώνη στο κραβ μαγκά.
Το βίντεο αναρτήθηκε από την ίδια την 19χρονη κοπέλα που έκανε τόπι στο ξύλο τα επίδοξα καμάκια.
Το περιστατικό έχει ως εξής: 
Ένας από τους τρεις την πλησίασε, κάτι της είπε κι αφού... έφαγε άκυρο επέστρεψε στην παρέα του που δυσανασχέτησε κι έκαναν διάφορες χειρονομίες.
Ακολούθως η κοπέλα σηκώθηκε, πήγε προφανώς προς την τουαλέτα και κατά την επιστροφή της, ο ίδιος που πήγε πριν να της μιλήσει πήγε να την παρενοχλήσει και πήρε «δώρο» ένα χαστούκι. Ο μάγκας, για κακή του τύχη σηκώθηκε και πήγε να της κάνει κεφαλοκλείδωμα, όμως αντ' αυτού την εξόργισε. Έφαγε μια κλωτσιά στα... χαμηλά, δυο γροθιές στο λαιμό και τον πέταξε στον καναπέ! Αντί να κάνουν ανακωχή οι άλλοι δύο, σηκώθηκαν και μαντέψτε... Είχαν την ίδια τύχη!

ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΣΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΑΝ "ΣΟΦΕ " ΕΛΛΗΝΑ ΨΗΦΟΦΟΡΕ ! "Οι αποφάσεις είχαν παρθεί νωρίτερα"

Αποκαλύψεις από τον Γιάννη Μηλιό 
 
Σφοδρή κριτική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, ο οποίος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είχε παραδοθεί μετά την πρώτη συμφωνία του Eurorgroup στις 20/2/2015, καθώς και το ότι η αντίσταση του ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτό ήταν για επικοινωνιακούς λόγους.
Σε ανάρτηση του στο twitter, ο Γιάννης Μηλιός έγραψε χαρακτηριστικά:

«Οι αποφάσεις είχαν παρθεί απο πριν, η «αντίσταση» μετά τις 20/2 ήταν κυρίως επικοινωνιακή, πληθαίνουν οι φωνές που το έχουν αντιληφθεί»

ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ !!! Καρναβάλια με καταρρακτώδεις βροχές - Κούλουμα με ψύχρα

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι μας επιφύλασσε ο καιρός για το... πρώτο τριήμερο του έτους, καθώς οι περισσότερες περιοχές της χώρας θα κάνουν απόκριες με καταρρακτώδεις βροχές και Κούλουμα με ψύχρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το απόγευμα της Παρασκευής. 

Ήδη το Σάββατο ξημέρωσε βροχερό σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ αναμένεται περεταίρω επιδείνωση του καιρού, με την ΕΜΥ να προειδοποιεί ακόμη και για χιόνια. 
 
Μάλιστα, αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας, με χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν φαίνεται να ευνοούν το πέταγμα του χαρταετού.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Σάββατο, στα νοτιοανατολικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νότια.

Την Κυριακή, προβλέπονται στα νοτιοανατολικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα έρχονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Λιμενικός βρήκε σάκο με κοσμήματα και χιλιάδες ευρώ και τα παρέδωσε!

Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Λιμενικός-υπόδειγμα, παρέδωσε τον σάκο στις αρχές, οι οποίες και άρχισαν να ερευνούν σε ποιον ανήκουν τόσα πολλά χρήματα και χρυσαφικά. 

Ένας αρχικελευστής του Λιμενικού Σώματος που υπηρετεί στην Νάξο, είναι το θέμα συζήτησης όχι μόνο στο νησί, αλλά σε ολόκληρο το Σώμα.

Πρόκειται για τον αρχικελευστή Άγγελο Χατζηνικολάου ο οποίος ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και προχωρούσε αμέριμνος στα σοκάκια του νησιού, βρήκε έναν σάκο ο οποίος περιείχε μέσα μια μικρή περιουσία.

Όταν τον άνοιξε, υπήρχαν 23 χιλιάδες ευρώ σε χαρτονομίσματα και πάπα πολλά τιμαλφή, η αξία των οποίων εκτιμάται πως ξεπερνούν τις 50 χιλιάδες ευρώ.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Λιμενικός-υπόδειγμα, παρέδωσε τον σάκο στις αρχές, οι οποίες και άρχισαν να ερευνούν σε ποιον ανήκουν τόσα πολλά χρήματα και χρυσαφικά.

Και κυρίως αν πρόκειται για προϊόν κλοπής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο σάκος ανήκει σε μία ξένη γυναίκα που βρίσκεται στο νησί τους τελευταίους μήνες.

Πολλά μπράβο στον αρχικελευστή Άγγελο Χατζηνικολάου.


limenika-nea.blogspot.gr

Με το πενάκι του ΚΥΡ


ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ ! Τόσο μελάνι δεν πήγε χαμένο: Ο εκδότης της εφημερίδας «Το Χωνί» διορίστηκε

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου