13.1.18

Συγκλονιστική ιστορία: Ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια αλλά βρέθηκε στους δρόμους να πουλάει το κορμί της για να επιβιώσει

Όταν εκείνη ήταν 12 χρονών ο πατέρας της αυτοκτόνησε. Κατά την επόμενη διετία η μητέρα της παντρεύτηκε ξανά και αποφάσισε να μεταναστεύσει από την Αυστραλία στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας. 
 
Τότε η ζωή της Σαμπρίνα Βάλις άλλαξε δραματικά. «Ήμουν πολύ δυστυχισμένη, ο πατριός μου ήταν βίαιος και δεν είχα κανέναν να μιλήσω», αποκαλύπτει η ίδια σήμερα, μιλώντας στο BBC.

Ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια αλλά μέσα σε μερικούς μήνες βρέθηκε στους δρόμους να πουλάει το κορμί της για να επιβιώσει. Όλα άρχισαν μια μέρα που η Σαμπρίνα επέστρεφε στο σπίτι της από το σχολείο, μέσω ενός πάρκου, όταν ένας άνδρας της πρόσφερε 100 δολάρια για να συνευρεθεί σ*ξουαλικά μαζί του. «Φορούσα τη μαθητική ποδιά οπότε δεν μπορεί να έκανε λάθος για την ηλικία μου», αφηγείται, συμφιλιωμένη πλέον με το παρελθόν της. Χρησιμοποίησε τα λεφτά που πήρε για να πάει στο Οκλαντ, όπου για να μην μείνει στο δρόμο αναγκάστηκε να κατεβεί στο πεζοδρόμιο.


Η Βάλις πήγε σχεδόν αμέσως στην Karangahape Road, την κύρια πιάτσα του αγοραίου έρωτα στο Όκλαντ, αναζητώντας πληροφορίες. Και μια γυναίκα τής έδειξε που θα μπορούσε να εργαστεί. «Μου έδωσε επίσης ένα προφυλακτικό, μου είπε ποιες είναι οι βασικές ταρίφες και με συμβούλευσε να ενδίδω δύσκολα για υπηρεσίες που ήμουν έτοιμη να προσφέρω και να αποφεύγω τα μαλώματα για τις υπηρεσίες που δεν ήμουν έτοιμη να προσφέρω. Ήταν πολύ καλή. Τόσο νέα για να είναι εκεί αλλά ήταν ξεκάθαρο πως βρισκόταν εκεί ήδη πολύ καιρό», θυμάται.

Το 1989, δύο χρόνια αφότου η Βάλις βγήκε στους δρόμους, ξεκίνησε να συμμετέχει σε συναντήσεις της Κολεκτίβας Εκδιδόμενων Γυναικών της Νέας Ζηλανδίας. Και εκεί άρχισε να συνειδητοποιεί πως η πορνεία είναι στην ουσία ένα επάγγελμα -πίστευε τότε- όπως όλα τα άλλα. Κατέληξε να γίνει μια παθιασμένη ακτιβίστρια για την πλήρη αποποινικοποίηση της πορνείας και όλων των πτυχών του εμπορίου σαρκός, ακόμα και της μαστροπείας. «Ήταν σαν να περιμέναμε την επανάσταση. Ήμουν ενθουσιασμένη για το πόσο η αποποινικοποίηση θα βελτίωνε τις ζωές των γυναικών».

Τελικά η αποποινικοποίηση έγινε πραγματικότητα το 2003. Πολύ σύντομα, ωστόσο, απογοητεύτηκε οικτρά. Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία (Prostitution Reform Act) οι οίκοι ανοχής της Νέας Ζηλανδίας μπορούν να λειτουργούν ως νόμιμες επιχειρήσεις και το συγκεκριμένο μοντέλο πλήρους αποποινικοποίησης της πορνείας εξετάζεται από πολλές χώρες ως κατάλληλη πολιτική. Στη Νέα Ζηλανδία, ωστόσο, τα αποτελέσματα –υποστηρίζει η Βάλις- υπήρξαν καταστροφικά και οι μόνοι που επωφελήθηκαν ήταν οι προαγωγοί και οι πελάτες.

Ο άμεσος στόχος της εν λόγω νομοθεσίας ήταν η δημιουργία ενός νομικού πλαισίου κατάλληλου για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών. Στην πράξη, ωστόσο, η μεταρρύθμιση επέτρεψε στους ιδιοκτήτες οίκων ανοχής να προσφέρουν στους πελάτες τους πακέτα «all inclusive»: έναντι συγκεκριμένης αμοιβής εκείνοι μπορούν να ζητούν ό,τι θέλουν από μια γυναίκα. Όπως καταγγέλλει η Βάλις, οι εκδιδόμενες γυναίκες «στερήθηκαν τη δυνατότητα να καθορίζουν τις τιμές αλλά και ποιες σ*ξουαλικές υπηρεσίες επιθυμούν να προσφέρουν ή να αρνηθούν».

Αγγελία εργασίας για πόρνες στις 3 Ιουλίου 2003 σε εφημερίδα της Νέας Ζηλανδίας. Ο νόμος που αποποινικοποιούσε την πορνεία στη χώρα μόλις είχε τεθεί σε εφαρμογή (φωτό: Dean Purcell/Getty Images/Ideal Images)

Αγγελία εργασίας για πόρνες στις 3 Ιουλίου 2003 σε εφημερίδα της Νέας Ζηλανδίας. Ο νόμος που αποποινικοποιούσε την πορνεία στη χώρα μόλις είχε τεθεί σε εφαρμογή (φωτό: Dean Purcell/Getty Images/Ideal Images)

Τελικά η Βάλις εγκατέλειψε την πορνεία το 2011 και επέστρεψε στην Αυστραλία, αναζητώντας μια νέα κατεύθυνση στη ζωή της. Αλλά ήταν μπερδεμένη. Ώσπου μια μέρα μια γειτόνισσά της, της πρότεινε να εργαστεί ως webcam girl, προσφέροντας σ*ξουαλικές υπηρεσίες μέσω του Διαδικτύου. Εκείνη αρνήθηκε ευγενικά αλλά «αισθάνθηκε σαν να είχε τυπωμένη στο μέτωπό της τη λέξη ‘π...ρνη’. Πώς ήξερε, ώστε να με ρωτήσει;», διερωτήθηκε, κι  αυτό ήταν αρκετό για να αλλάξει οριστικά τη ζωή της.

Άρχισε να συνομιλεί με γυναίκες, φεμινίστριες που ήταν κατά της αποποινικοποίησης και υπέρ της ολικής κατάργησης της πορνείας, πολιτική που επίσης εξετάζεται από πολλές χώρες και τιμωρεί προαγωγούς και πελάτες, απαλλάσσοντας από κάθε κατηγορία τα εκδιδόμενα άτομα. Το επόμενο βήμα ήταν η ίδρυση της οργάνωσης Australian Radical Feminists με στόχο την ολική απαγόρευση της πορνείας ενώ πέρυσι η Βάλις εξέθεσε τις απόψεις της από το βήμα του πανεπιστημίου της Μελβούρνης. Επρόκειτο για την πρώτη εκδήλωση υπέρ της κατάργησης της πορνείας στην Αυστραλία, σε πολλές πολιτείες της οποίας το εμπόριο σαρκός (υπό τη σκέπη των οίκων ανοχής) είναι εδώ και χρόνια νόμιμο.  Αμέσως μετά τη διάλεξή της, διαγνώστηκε με διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD).

«Ήταν αποτέλεσμα των χρόνων μου στην πορνεία. Με επηρέασε άσχημα αλλά ήμουν καλή στο να κουκουλώνω τις συνέπειες. Χρειάζεται καιρός για να νιώσεις ακέραιος ξανά», εξηγεί. Για την Βάλις, η καλύτερη θεραπεία για τις γυναίκες που θέλουν να ξεφύγουν από την πορνεία είναι η συνεργασία  με άλλες γυναίκες που γνωρίζουν και κατανοούν τι σημαίνει και ποια είναι τα δεινά που επιφέρει το εμπόριο σαρκός.

Αυτό που επιδιώκει είναι να δώσει φωνή στις γυναίκες που φιμώνονται από εκείνους που τις εκμεταλλεύονται. «Ο στόχος μου δεν είναι να παγιδέψω ανθρώπους  στη βιομηχανία του σ*ξ ή να πείσω οποιονδήποτε να την εγκαταλείψει», αναγνωρίζει, δηλώνοντας, ωστόσο ότι «θα συνεχίσω να μιλάω όσο μπορώ, για να βοηθήσω άλλες γυναίκες». 

 

Tromaktiko

ΜΗΝΥΜΑ για την Μακεδονία απο Αγιορείτη μοναχό

* Το μήνυμα εστάλη στο Newsmessinia με την παράκληση για δημοσίευση και κοινοποίηση 

ἝΛΛΗΝΕΣ....
Ἀκοῦστε μόνο τίς καρδιές σᾶς.
 Μήν ξεχνᾶτε τίς χιλιάδες ζωές θυσιασθέντων Ἑλληνόπουλων Παλληκαριῶν διά τήν ἐλευθερίαν τῆς Μακεδονίας μᾶς.
 Σεβαστεῖτε τίς ζωές καί τό αἷμα τούς ποῦ ἔδωσαν στό ἀνθός τῆς ἡλικίας τούς διά νά εἴμαστε ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες τοῦ 2018 ἘΛΕΎΘΕΡΟΙ ....
 Δυστυχῶς ἔχουμε πολλούς προδότες....
 Ἀναζητοῦμε καί προσκαλοῦμε Πατριῶτες.
 ὍΛΟΙ σύσσωμοι στό συλλαλητήριο τῆς Θεσσαλονίκης γιά τήν Μακεδονία μᾶς.
(Κυριακή 21 Ἰανουαρίου 2018, ὥρα 14.00)
Ἡ προσωπική ἐπιλογή τῆς συμμετοχῆς σᾶς εἶναι ἘΛΕΎΘΕΡΗ.
Ἡ Μακεδονία εἶναι ΜΙΑ καὶ ἙΛΛΗΝΙΚΉ.
  
Εὐχές καί καλόν ἀγῶνα.

γ. Χερουβείμ μοναχός 
Ἱερόν Κ. Ἁγίων Ἀρχαγγέλων- Κουκουζέλη .
Ἅγιον Ὄρος.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της 44χρονης: «Η Ειρήνη Λαγούδη δολοφονήθηκε»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
 Η οικογένειά της προσέλαβε τον ιδιωτικό ερευνητή Κώστα Σπύρου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η άτυχη γυναίκα, που βρέθηκε νεκρή την περασμένη Δευτέρα μέσα στο αυτοκίνητό της, στην παραλία Φωτμού στην Τριχωνίδα, δολοφονήθηκε.

Ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Σπύρου μιλώντας στην κάμερα του Star αποκάλυψε τα στοιχεία που έχει στα χέρια του μετά από έρευνα που διενήργησε στην περιοχή που βρέθηκε νεκρή: «Θέλω να βγει η αλήθεια. Μια γυναίκα δεν φεύγει τόσα χιλιόμετρα να αυτοκτονήσει εδώ. Το τηλέφωνο που είναι;…H γυναίκα δεν αυτοκτόνησε.
Eίχε τρία παιδιά, είπε πάω για γλυκά και θα γυρίσω πίσω… Κάποιο ραντεβού έδωσε με κάποιον κύριο ή κυρία… Την πήρανε κάπου αλλού και τη μεταφέρανε εδώ, χίλια τα εκατό νεκρή…Ερωτευμένη να ήταν με τον Θεό δεν θα ερχόταν εδώ».

Το μυστήριο περιπλέκεται ακόμα περισσότερο μετά και απο τις μαρτυρίες κυνηγών που ισχυρίζονται ότι μέχρι τις 4 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου δεν υπήρχε κανένα αυτοκίνητο στην παραλία της Τριχωνίδας. 
Το τελευταίο στίγμα της άτυχης γυναίκας δόθηκε στις 13.45 το μεσημέρι
Δεν έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια

Όπως δηλώνει ο δημοσιογράφος του sinidisi.gr Νίκος Αγγελόπουλος, «υπάρχει ένα κενό δύο ωρών που θα πρέπει να εστιάσει η τοπική αστυνομία», η οποία, όπως δηλώνει, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σημαντικές ειναι οι καταθέσεις του πρώην συντρόφου της Ειρήνης αλλά και της συζύγου του.
Οι αρχές ξεσκονίζουν και τους τραπεζικούς λογαριασμούς της άτυχης γυναίκας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Ειρήνη είχε δανείσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον πρώην σύντροφό της, ένα μήνα πριν πεθάνει.
Η κάμερα ασφαλείας που θα ρίξει «φως» στην υπόθεση

Τα στοιχεία από μία κάμερα ελπίζει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου ότι θα ρίξουν «φως» στα αίτια του θανάτου της 44χρονης μητέρας σύμφωνα με το Star. Τα στοιχεία, τα έχουν ήδη παραλάβει αστυνομικοί, αλλά δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη το περιεχόμενό τους.

Για τον ίδιο λόγο υπάρχει συνεργασία με κλιμάκιο του Εγκληματολογικού της ΕΛ.ΑΣ. που έχει πάει στην Αιτωλοακαρνανία από την Αθήνα. Από την Ασφάλεια Αγρινίου τονίζουν επίσης ότι «η υπόθεση δεν κλείνει ποτέ» και για τον ίδιο λόγο δεν έχει διαβιβασθεί ακόμη ο φάκελος της υπόθεσης στην Εισαγγελία.

newsbomb

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που οι άνθρωποι είναι άπιστοι στους συντρόφους τους

Για ποιο λόγο οι άνθρωποι είναι άπιστοι στο σύντροφό τους; 

Αν και το ζήτημα δεν είναι καινούριο, δεν σταματά ποτέ να απασχολεί τους ερευνητές.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Journal of Sex Research, το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη αγάπης που νιώθουν οι άνθρωποι από το σύντροφό τους. Ως εκ τούτου, προσφεύγουν στην απιστία αναζητώντας αγάπη από κάποιον άλλον.
Η έρευνα έγινε με ερωτηματολόγιο που υποβλήθηκε ηλεκτρονικά, στο οποίο απάντησαν 495 ανήλικοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 20 χρόνια. Οι μετέχοντες έχουν απιστήσει στο παρελθόν και ερωτήθηκαν για την απιστία τους.
Το 77% των ερωτηθέντων απάντησαν η αιτία που ήταν άπιστοι ήταν η «έλλειψη αγάπης».
Κορυφαίοι επίσης λόγοι που οδήγησαν τους μετέχοντες στην έρευνα στην απιστία είναι η αναζήτηση περισσότερων σεξουαλικών συντρόφων (74%), η παραμέληση από το σύντροφό τους (70%), η κατανάλωση αλκοόλ ή η έλλειψη διαύγειας (70%), η βούλησή τους να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους (57%), ο θυμός (43%) και το γεγονός ότι ένιωθαν μη ελκυστικοί (41%).
Ωστόσο, υπήρχε και 1/3 των ερωτηθέντων που παραδέχθηκαν ότι υπήρξαν άπιστοι καθαρά επειδή ήθελαν να κάνουν σεξ.
Διαφορετικά στοιχεία ανά φύλο
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άντρες είναι πιο πιθανό να είναι άπιστοι για να έχουν ποικιλία ερωτικών συντρόφων και λόγω καταστάσεων.
Αντίθετα, οι γυναίκες πρωτίστως είναι άπιστες επειδή νιώθουν ότι ο σύντροφός τους τις αγνοεί και ότι δεν εισπράττουν αγάπη από το άλλο τους μισό.
Ενδιαφέρον έχει και το εύρημα ότι οι λόγοι που κάποιος είναι άπιστος διαμορφώνονται με βάση συγκεκριμένες πεποιθήσεις και τεκμηριώνεται με διαφορετικούς λόγους.
Οι συντάκτες της έρευνας υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα δείχνουν πώς η προσωπικότητα συνδέεται με κίνητρα που κάνουν κάποιον άνθρωπο να είναι άπιστος.
Όπως είχαν προβλέψει, η ανασφάλεια συνδέεται με κίνητρα θυμού, έλλειψης αγάπης, αμέλειας, χαμηλής δέσμευσης και εκτίμησης, ενώ ο χωρίς όρια κοινωνικός και σεξουαλικός προσανατολισμός συνδέεται με  κίνητρα εναλλαγής ερωτικών συντρόφων.

"Δεν θα μείνω μισθωτός σκλάβος " !!! Η επιστολή παραίτησης του Τζίμη Πανούση από την Εθνική Τράπεζα

Τη δεκαετία του ‘80 ο Τζίμης Πανούσης ανάμεσα στις άλλες δουλειές που έκανε για να επιβιώσει, εργάστηκε ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα.
Η θέση του Τραπεζικού υπαλλήλου θεωρούνταν προνομιούχα και προσοδοφόρα, ωστόσο η δουλειά αυτή δεν ταίριαζε στον ανατρεπτικό Τζιμάκο.
Στην επιστολή παραίτησής του από την τράπεζα, την οποία δημοσιεύει η Μηχανή του Χρόνου, ο Πανούσης σατίρισε το τραπεζικό σύστημα και σχεδόν όλη την κοινωνία της εποχής.
Τα ρουσφέτια, οι προσλήψεις με αδιαφανείς διαδικασίες στο Δημόσιο και οι σκληρές πολιτικές κόντρες, μπήκαν στο μικροσκόπιο του Πανούση και περιγράφηκαν με τρόπο καυστικό.
Η «Πανούσια» επιστολή του συντάχθηκε στον πληθυντικό αριθμό, για να σατιρίσει τη σοβαροφάνεια των συναδέλφων του. Από τις πρώτες κιόλας γραμμές ξεκαθάρισε ότι αν και «ταλαντούχος ηθοποιός, αρνείται να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο του υπαλλήλου, στη μεγάλη φίλη του ελληνικού λαού, Εθνική Τράπεζα». Δεν έμεινε όμως μόνο στην Εθνική Τράπεζα. Στοχοποίησε όλο το τραπεζικό σύστημα αναφέροντας ότι,  πρόκειται για «μια καλοστημένη παράσταση των μεγαλοκεφαλαιούχων μετόχων πάνω στην πλάτη του ελληνικού λαού», στην οποία, αν και «προνομιούχος είχε το ρόλο κομπάρσου».

Ο Πανούσης έπαιρνε 10.683 δρχ το μήνα, ποσό που το χαρακτήρισε ειρωνικά στην επιστολή του «υπέρογκο» και συνέχισε δηλώνοντας «στενοχωρημένος που θα έπαυε στο εξής να «συμφωνεί με εκατοντάδες όμορφους αριθμούς επί 8 ώρες ημερησίως».
Στον επίλογο της επιστολής, απείλησε ότι θα επιστρέψει στην Τράπεζα, όποτε όμως αυτός θελήσει και «κατόπιν βεβαίως αδιάβλητου διαγωνισμού», καθώς όπως τόνισε ο πατέρας του ήταν «βασικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας».
Στο τέλος, αφού αρνήθηκε κατηγορηματικά να «μείνει μισθωτός σκλάβος» δεν παρέλειψε να δώσει και συγχαρητήρια στον εαυτό του γράφοντας «μπράβο ρε μάγκα», για την απόφασή του να απαρνηθεί τα δημοσιοϋπαλληλικά του καθήκοντα. Τους απείλησε ότι θα επιστρέψει «κατόπιν βεβαίως αδιάβλητου διαγωνισμού» Το σύντομο πέρασμά του από το Δημόσιο υπήρξε αρκετό, ώστε έκτοτε οι τράπεζες να αποτελούν ένα από τα αγαπημένα του αντικείμενα προς σάτιρα.


mixanitouxronou.gr

Οι Λάκωνες του Μόντρεαλ στηρίζουν τα νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων

Οι Λακωνικοί Σύλλογοι του Μόντρεαλ, διοργανώνουν από κοινού την κοπή της βασιλόπιτας, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, στις 1:00 μ.μ., στις πολυτελείς αίθουσες δεξιώσεων Palace Reception Hall (1717 Boulevard le Corbusier Laval).
Τα κέρδη της εκδήλωσης θα διατεθούν για την αγορά κλινοσκεπασμάτων, τα οποία θα σταλούν στα νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων.
Με ανακοίνωσή της η οργανωτική επιτροπή τονίζει χαρακτηριστικά: «Η παρουσία όσο των δυνατόν περισσοτέρων Λακώνων και φίλων μας, θα επιβεβαιώσει εμπράκτως πόσο συμμεριζόμαστε αυτούς που ζουν στη γη της καταγωγής μας, την θρυλική και όμορφη Λακωνία. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε επίσης ότι τα Λακωνικά νοσοκομεία, εξυπηρετούν και πολλούς από εμάς που επισκεπτόμαστε την ιδιαίτερη πατρίδας μας».
Ο τυχερός της βασιλόπιτας θα κερδίσει μια χρυσή λίρα, καθώς επίσης και πλούσια δώρα, όπως μια τηλεόραση 32 ιντσών, ένα tablet, μια κασετίνα μαχαιροπήρουνα και πολλά άλλα.
Η εκδήλωση εκτός από τη κοπή της βασιλόπιτας θα περιλαμβάνει εκλεκτό φαγητό, παιδικό σόου με τον cous–cous, ενώ θα πλαισιώνεται με τη μουσική του Μανώλη Σγουράκι.
Η τιμή εισιτηρίου είναι $40.00 για μεγάλους και $15.00 για παιδιά κάτω των 12 ετών.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι Σύλλογοι:
Λακωνική αδελφότητα Καναδά, Μανιατών, Επιδαύρου Λιμηράς, Κρεμαστιωτών, Κουπιωτών, Μολαϊτών, Συκεωτών, Σκαλιωτών, Σκουροβαρβιωτών, Χρυσαφιτών.
Για πληροφορίες και προμήθεια εισιτηρίων μπορείτα να τηλεφωνείτε στους αριθμούς:
(514) 758 – 2507 Αντώνης Βενετσανάκος, (514) 996 – 7477 Πάνος Πράττας, (514) 944 -5445 Γιώργος Κουφάλης, (514) 781 – 9381 Νίκος Καπελέρης.

πηγή

ΦΩΤΟ - ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ !!! Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος στέγασε τα ορφανά αδέλφια στην Χώρα !!!

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΛΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ !!!

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης μαζί με τον Δημήτρη και τον Κωστα σήμερα το απόγευμα στο νέο τους σπίτι στη Χωρα, που ο Δημος τους το παραχώρησε για να συνεχίσουν την ζωή τους για όσο χρειαστεί μετά από την καταστροφή λόγο φωτιάς του σπιτιού τους τα Χριστούγεννα .

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ  

Γράφαμε στις 2 Ιανουαρίου 2018 
 
Χωρίς σπίτι είναι πλέον δύο αδέλφια νεαρής ηλικίας  από την Χώρα , ορφανά και από τους δύο γονείς όταν την Παραμονή Πρωτοχρονιάς φωτιά από σόμπα κατέστρεψε ολοσχερώς το σπίτι τους 

Η κακή τους οικονομική κατάσταση δεν τους επέτρεπε να νοικιάσουν έστω και ένα πρόχειρο κατάλυμα ενώ όλα τα υπάρχοντα τους έγιναν στάχτη ακόμα και τα λιγοστά χρήματα που είχαν σαν οικονομίες 

Η επέμβαση του δήμου Πύλου –Νέστορος ήταν άμεση και με πρωτοβουλία του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη τους παραχώρησε προσωρινό κατάλυμα σε κτίριο του δήμου ενώ έχει κινήσει τις διαδικασίες για εύρεση διαμερίσματος προς ενοικίαση για την στέγαση τους  
Ταυτόχρονα μαζί με τον δήμο σύμφωνα με πληροφορίες του  Newsmessinia ενδιαφέρον για βοήθεια έδειξε και ο ιδιοκτήτης της  Costa Navarino Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος ο οποίος έχει αποδείξει στην πράξη ότι βαδίζει στα βήματα του καπετάν Βασίλη 

Όσοι από τους αναγνώστες δύνανται να βοηθήσουν μ οποιοδήποτε τρόπο τα δύο νεαρά αδέλφια μπορούν να απευθυνθούν στις υπηρεσίες του δήμου Πύλου Νέστορος διότι ίσως χρειαστεί και χρόνια να τους δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσουν και πάλι το δικό τους σπιτικό !

Συνελήφθη 21χρονος που είχε εισχωρήσει σε κλειστή ομάδα ανηλίκων στο Messenger για προσέλκυση παιδιών πρός αποπλάνηση

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 21χρονου, σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για πορνογραφία ανηλίκων, αποπλάνηση παιδιών και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία της μητέρας ενός ανηλίκου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία και διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων – δεδομένων και πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τη σχετική εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, από όπου και προέκυψαν τα στοιχεία της οικιακής σύνδεσης του 21χρονου.
Ο ίδιος όπως προέκυψε είχε εισχωρήσει στην κλειστή ομάδα μίας παρέας ανηλίκων 12-15 ετών στο Messenger που τον είχε καλέσει ένα από αυτά και κάποια στιγμή έγραψε πως του αρέσει να πηγαίνει ερωτικά με 12χρονα… Αυτό το είπε ένα από τα παιδιά στην μητέρα του και έτσι ακολούθησε η σχετική καταγγελία στις Αρχές.
Από την έρευνα που πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την περασμένη Πέμπτη, στην οικία του 21χρονου σε περιοχή της Αττικής βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση.
Ο ίδιος από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι αυτό το σχόλιο έγινε εν είδει αστεϊσμού και πως δεν είχε τέτοια πρόθεση στην πραγματικότητα, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να απαντήσει γιατί μπήκε σε μία κλειστή ομάδα στην οποία συμμετείχαν μόνο ανήλικοι. Σημειώνεται πάντως πως δεν προέκυψαν στοιχεία που να τον εμπλέκουν εμπράκτως σε περίπτωση τυχόν ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων.
Το κατασχεθέν ψηφιακό πειστήριο θα αποσταλεί στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
* Τηλεφωνικά: 11188
* Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
* Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
* Μέσω twitter: @CyberAlertGR

30χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι του στην Πάτρα

Τραγωδία στα Προσφυγικά το βράδυ του Σαββάτου. 30χρονος έβαλε τέλος στην ζωή του μέσω απαγχονισμού στο σπίτι του.
Τον άτυχο άνδρα βρήκε η αδελφή του κρεμασμένο στο υπόγειο του σπιτιού του.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ιδιωτικό υπάλληλο που εργαζόταν σε επιχείρηση στην Τριών Ναυάρχων.
Στο σπίτι έμενε και με την μητέρα του η οποία όμως έλειπε αφού είχε φύγει για γιορτές σε συγγενείς στην Αυστραλία.
Στο σημείο εκλήθη η αστυνομία αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε την σορό του 30χρονου.

dete

Πολύτεκνος και με τη βούλα ο Μαρινάκης… Έγινε πατέρας για τέταρτη φορά

Νέο μέλος προστέθηκε στην οικογένεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, αφου η σύζυγός του Αθανασία έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Πρόκειται για το τέταρτο παιδί του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος είναι πατέρας τριών ακόμα τέκνων, του Μιλτιάδη Μαρινάκη, της 13χρονης Ειρήνης και της 9χρονης Ελένης.

ΜΠΕΕΕ ΣΕ ΟΛΑ ....Καλή σούβλα σύντροφοι !

Προσωπικά με τις απόψεις του ΠΑΜΕ με χωρίζουν πολλές αποστάσεις ! 
Όμως κάποιες φορές όταν τους βλέπω στο δρόμο να παλεύουν με αντεργατικά νομοσχέδια αναρωτιέμαι ! 
Εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε ;
 Η εικόνα που βγάζουμε σαν κοινωνία και πολίτες προς τα έξω είναι ότι χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε το βιασμό μας.. !
 Όταν κανένας δεν αντιστέκεται και στρώνεις και χαλί να έρθουν να σου πάρουν και το κομπόδεμα και το μισθό και το σπίτι σου ,τοτε τι είσαι ; Εκτός κι αν έγιναν όλοι οι Έλληνες σαν κάτι πιστούς σε παραθρησκευτικες οργανώσεις που και να τους σπρώξουν οι ιερείς τους σε ομαδική αυτοκτονία , θα τη δεχτούν με χαρά , γιατί πιστεύουν ακράδαντα αυτό που τους πέρασε η οργάνωση ! Άραγε πιστεύουμε ολοι στην κυβέρνηση ότι όλα όσα κάνει αυτή και η Ευρωπαϊκή ένωση είναι ο παράδεισος των φτωχών και θα τρώμε με χρυσά κουτάλια μετα το 2018 ; 
Η μήπως είναι σίγουρος ο λαός ότι οταν θα ριξει με την ψήφο του τους κυβερνώντες (αν το κάνει…..) ,ότι θα έρθει μια αλλη κυβέρνηση που θα τα κάνει καλλίτερα , γιατι ετσι απλά το λέει και πρέπει να το πιστέψουμε και αυτό ; 
Είτε μας αρέσει , είτε ντρεπόμαστε είτε όχι , είμαστε η απόλυτη εικόνα του υποταγμένου ! Εκτός κι αν πράγματι νοιώθουμε ένοχες, για τα κεκτημένα μας, ότι είχαμε πολύ υψηλούς μισθούς και παρανοϊκές συντάξεις , δεν δουλεύαμε καθόλου και ήρθε η ώρα να τα δώσουμε όλα πισω για να εξιλεωθούν οι ψυχές μας στην κολυμπήθρα της αριστεράς !
 Στη Σκωτία έχουν κάτι ωραία τσοπανόσκυλα, Κολι νομίζω τα λένε, που μόλις τους σφυρίξει ο τσοπάνης , αυτά μόνο κοιτώντας τα πρόβατα με το βλέμμα τους μονο ,τα πανε αριστερά η δεξιά η μπρος η πίσω ! Ε , κάποιος πρέπει να αντέγραψε καλά αυτή τη μέθοδο και την έριξε στην χώρα μας ! Με ένα σφύριγμα μας πάνε τα τσοπανόσκυλα της εξουσίας οπου θέλουν ! 
Αφού μας αρμέξουν φυσικά και ενιοτε μας σφάξουν … 
Καλή σούβλα σύντροφοι !

Θοδωρος Γαλανοπουλος

ΦΩΤΟ - Πώς γίνεται να απεικονίζεται ένα κινητό τηλέφωνο σε πίνακα του 1930;

Ο πίνακας, Mr. Pynchon and the Settling of Springfield, έχει κάτι που ίσως να φαίνεται οικείο σε εμάς, στη σύγχρονη εποχή!


Ένας ιθαγενής κρατά...κάτι που μοιάζει με κινητό τηλέφωνο!

Το ίντερνετ αποτρελάθηκε και άρχισαν οι περίεργες θεωρίες..

Η Dr Margaret Bruchac που είναι ανθρωπολόγος, σε δηλώσεις της στο Motherboard για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει πως ο ιθαγενής «Έχει όντως στα

Οι περισσότεροι ιστορικοί ισχυρίζονται πως το "κινητό" είναι στην πραγματικότητα είτε ένα βιβλίο είτε ένας καθρέφτης - καθώς αυτοί χρησιμοποιούνταν ευρέως τον 17ο αιώνα.

χέρια του ένα απίστευτης ομοιότητας αντικείμενο με smartphone».

 Είναι δυνατόν αυτός ο πίνακας να δείχνει το μέλλον; 

Ε, μάλλον όχι!

 E-Radio.gr



Πόρτα καταπλάκωσε και σκότωσε πατέρα 3 παιδιών σε γήπεδο του Αγρινίου

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 58χρονος σήμερα το μεσημέρι στο Γήπεδο των Παπαδατών Μακρυνείας του Δήμου Αγρινίου.
Συγκεκριμένα ο άτυχος άνδρας που είχε συμφωνήσει με τις ομάδες που αγωνίζονται στο γήπεδο να πηγαίνει πριν τα παιχνίδια για να το ανοίγει, να φτιάχνει τις γραμμές κλπ, καταπλακώθηκε από τη σιδερένια πόρτα της εισόδου με αποτέλεσμα τον θάνατό του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται πως κατά το άνοιγμα της μεγάλης σιδερένιας συρτής πόρτας, αυτή ξέφυγε από το πάνω μέρος και στην προσπάθειά του να την κρατήσει, τον πλάκωσε.
Ο άτυχος 58χρονος πατέρας τριών παιδιών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ το παιχνίδι που ήταν προγραμματισμένο σήμερα στο γήπεδο των Παπαδατών μεταξύ της Γαβαλούς και της Δόξας Αιτωλικού δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ξεκινούν πλειστηριασμούς Πρωτομαγιά (!!) ακόμα και για 500 ευρώ

Υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνονται οι πλειστηριασμοί επί ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο από την 1η Μαΐου 2018 - Η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή και εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την ερχόμενη Δευτέρα 

- Δείτε το πλήρες κείμενο.

Την διεύρυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη προς το Δημόσιο προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την ερχόμενη Δευτέρα.
Οι πλειστηριασμοί επί ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο θα γίνονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο από την 1η Μαΐου 2018.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους:
- Ορίζεται ότι οι
πλειστηριασμοί διενεργούνται αδαπάνως για το Δημόσιο με ηλεκτρονικά μέσα από πιστοποιημένο για το σκοπό αυτό υπάλληλο του πλειστηριασμού.
- Προβλέπονται μεγαλύτερες προθεσμίες για την κοινοποίηση στον οφειλέτη του προγράμματος πλειστηριασμού, την αποστολή στον συμβολαιογράφο των σχετικών εγγράφων, την αναγγελία του επισπεύδοντος Δημοσίου γα άλλα χρέη στον οφεθλέτη προς αυτό κλπ.

- Καθορίζεται το ελάχιστο περιεχόμενο της περίληψης του προγράμματος πλειστηριασμού το οποίο δημοσιεύεται αδαπάνως για το Δημόσιο με επιμέλεια δικαστικού επιμελητή στην ιστοσελίδα δημοσιευμάτων πλειστηριασμών.

- Τροποποιείται το άρθρο 61 σχετικά με την κατάταξη του Δημοσίου σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης κινητού ή ακίνητου κατά οφειλέτη του, σύμφωνα με τα οριζόμενα άρθρα του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ή του πτωχευτικού κώδικα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο προβλέπονται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ). Η τροπολογία ουσιαστικά «δένει» τον Κώδικα αυτό με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και έρχεται να φέρει και στο Δημόσιο τις προβλέψεις του νόμου για τις οφειλές ιδιωτών προς τις τράπεζες.

Ουσιαστικά, με την τροπολογία αυτή και από τη στιγμή που θα ξεκινά η διαδικασία της κατάσχεσης, ο οφειλέτης θα πρέπει να ρυθμίσει τα χρέη του προς το Δημόσιο μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καθώς μέσα σε δύο εβδομάδες το πολύ, το ακίνητό του θα βγαίνει σε πλειστηριασμό.
  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Πέθανε ο Τζίμης Πανούσης !

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση του θανάτου του Τζίμη Πανούση. Στο πένθος  βύθισε  το γεγονός στην οικογένεια του στον  καλλιτεχνικό κόσμο.
Ο ο γνωστός και πολύ αγαπητός μουσικός υπέστη ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στον Ερυθρό Σταυρό, όπου παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Στις αρχές Δεκέμβρη  είχε καταρρεύσει στη σκηνή κι είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε.
O Τζίμης Πανούσης γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1954 από μικρασιάτες πρόσφυγες γονείς -τον Θεόδωρο και τη Φωτεινή- στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χολαργό. Το 1973 βρήκε από αγγελία δουλειά σε περιοδεύοντα θίασο. Στη συνέχεια εγκατέλειψε το θίασο για να δουλέψει ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα από την οποία παραιτήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πρατηριούχοι: Δυσανάλογος με τις δυνατότητες των Ελλήνων ο ΕΦΚ στα καύσιμα

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΠΕΚ αναλύει την επιβάρυνση που προκύπτει ανά λίτρο, ενώ σημειώνει και τη μέση λιανική τιμή πετρελαιοειδών προϊόντων στα κράτη της ΕΕ. 

Η επιβάρυνση που προκύπτει από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα πετρελαιοειδή προϊόντα είναι δυσανάλογη με τις σημερινές οικονομικές δυνατότητες των Ελλήνων επισημαίνουν οι πρατηριούχοι.
Οι επιβαρύνσεις αυτές επιβάλλονται με χαρακτηριστική επιπολαιότητα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, καθώς δεν προηγείται σχετική οικονομοτεχνική μελέτη επιπτώσεων από τα αρμόδια υπουργεία.
Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΠΕΚ αναλύει την επιβάρυνση που προκύπτει ανά λίτρο, ενώ σημειώνει και τη μέση λιανική τιμή πετρελαιοειδών προϊόντων στα κράτη της ΕΕ.
Αναλυτικά:
«Κατ’ επανάληψη επισημάναμε τα τελευταία χρόνια εκδίδοντας και σχετικά δελτία τύπου, ότι η αύξηση των ΕΦΚ που νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση με τον Ν.4389/2016, στα πετρελαιοειδή προϊόντα ήταν λάθος,
Σήμερα, μετά και από την αύξηση των διεθνών τιμών του BRENT κοντά στα 70 δολάρια το βαρέλι, οι υπερβολικές επιβαρύνσεις του ΕΦΚ, με βάση τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος σημειωτέον επιβαρύνεται στην Ελλάδα και με ΦΠΑ 24% σε όλα τα πετρελαιοειδή προϊόντα, είναι δυσανάλογες με τις σημερινές οικονομικές δυνατότητες των Ελλήνων.
Ε.Φ.Κ. που επιβαρύνει σήμερα τα πετρελαιοειδή προϊόντα ανά λίτρο έχει ως εξής:
ΑΜΟΛΥΒΔΗ 95  0,070 Χ 24% = 0,868 Μέση τιμή λιανικής 1,543
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝ. 0,041 Χ 24% = 0,051 Μέση τιμή λιανικής 1,317
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜ. 0,028 Χ 24% = 0,035 Μέση τιμή λιανικής 1,009

Δυστυχώς οι επιβαρύνσεις των πετρελαιοειδών προϊόντων με τον υψηλό ΕΦΚ επιβάλλονται με χαρακτηριστική επιπολαιότητα, αφού δεν προηγείται από τα αρμόδια υπουργεία σχετική οικονομοτεχνική μελέτη επιπτώσεων, πιστεύοντας υποθετικά κάποιοι φωστήρες ότι με τις αυξήσεις του ΕΦΚ στα καύσιμα θα αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.
Η μέση τιμή λιανικής των πετρελαιοειδών προϊόντων στις 8/1/2018 στα κράτη μέλη της Ε.Ε διαμορφώνεται ως εξής:
 
ΑΜΟΛΥΒΔΗ 95 ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΩΝ "28"  1,382 ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ 1,421


ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝ. ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΩΝ "28"  1,283 ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ 1,286


ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜ. ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΩΝ "28" 0,766 ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ 0,753


Παρά τις προσδοκίες, από τις κατά καιρούς διακηρύξεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, ότι θα αυξηθούν τα δημόσια έσοδα από το υψηλό ΕΦΚ, σε συνδυασμό με την πάταξη της παράνομης διακίνησης πετρελαιοειδών και ενεργειακών προϊόντων (λαθρεμπόριο κ.λπ.), το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.
Τελικώς, ο χωρίς σχετική μελέτη επιπτώσεων υψηλός ΕΦΚ στα πετρελαιοειδή προϊόντα, ποιους εξυπηρετεί; την εθνική οικονομία;, την ανάπτυξη της οικονομίας;, την αύξηση των δημοσίων εσόδων;, την μείωση του κόστους των παραγόμενων βιομηχανικών, βιοτεχνικών και αγροτικών προϊόντων, την μείωση του μεταφορικού κόστους, ή τα κυκλώματα της παραοικονομίας;;;

Αιγιάλεια: Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό από Αμβρόσιο - Κάλεσμα σε "Ξεσηκωμό"

Με στόχο τον συντονισμό ενεργειών προκειμένου να εκφραστεί η άρνηση του αιγιώτικου λαού στην παραχώρηση (σε οποιαδήποτε παραλλαγή της) του ονόματος «Μακεδονία» στο κρατίδιο των Σκοπίων, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» η έκτακτη σύσκεψη φορέων που συνεκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Αρχικά, ο Ποιμενάρχης , αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή του, εξέφρασε την έντονη αγωνία και ανησυχία του για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, προσθέτοντας πως καταδικάζει όλες εκείνες τις μεθοδεύσεις που θα οδηγήσουν σε μία λύση εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας και που θα θέσουν σε κίνδυνο την εδαφική και εθνική της ακεραιότητα.
20180112_183143.jpg«Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδος εδώ και 4.000 χρόνια!»
«Η Εκκλησία μας έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου ΄΄Μακεδονία΄΄ ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της ΄΄Μακεδονίας΄΄.  Γι’ αυτό και εφιστούμε την προσοχή και την εγρήγορση του ευσεβούς Ορθοδόξου Χριστιανικού πληρώματος διά το εθνικής και μεγίστης ιστορικής σημασίας θέμα. Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι, ως γνωστόν, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδος εδώ και τέσσερις χιλιάδες χρόνια. Οι παραχαράκτες γείτονές μας ανέκαθεν διαστρεβλώνουν την ιστορία της Μακεδονίας και παραποιούν την ιστορική αλήθεια. Έτσι, λοιπόν, μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, σας καλώ να ξεσηκωθούμε! Όλοι οι Αιγιαλείς! Για να μην…  μολυνθεί ακόμα περισσότερο η ιστορία μας!», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος, που έκανε γνωστό ότι την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 11π.μ., η Ιερά Μητρόπολις διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης, όπου προσκαλούνται όλοι οι φορείς της Αιγιάλειας για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την έντονη διαμαρτυρία μας στην επιχειρούμενη παράδοση του ονόματος της «Μακεδονίας» στο γειτονικό κρατίδιο. 

Ποιοι συμμετείχαν
Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι περισσότεροι εκ των παρισταμένων, που συνεχάρησαν τον Σεβασμιώτατο για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, εκφράζοντας την ελπίδα πως το Αίγιο και η Αιγιάλεια θα δείξουν τον δρόμο τού ιερού αγώνα για να γίνουν αντίστοιχες ενέργειες σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης.
Άπαντες δε υποσχέθηκαν πως θα συνεργαστούν προκειμένου το συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου να στεφθεί από πλήρη επιτυχία, ώστε από το μικρό, πλην ιστορικό, Αίγιο να ανάψει η… σπίθα μίας ειρηνικής «επανάστασης» που θα ξεσκεπάσει τους σφετεριστές της ιστορικής αλήθειας και θα καταρρίψει απόλυτα τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, περί του δήθεν δικαιώματός τους να αποκαλούνται «Μακεδονία» και «Μακεδόνες»!
Στη χθεσινη σύσκεψη το «παρών» έδωσαν ο Αχαιός βουλευτής Νικόλαος Νικολόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αιγιαλείας Περικλής Παπαγιαννακόπουλος (εκπροσώπησε τον δήμαρχο που βρισκόταν στην Αθήνα), ο δημοτικός σύμβουλος – βοηθός δημάρχου Νικόλαος Θανασούλιας, ο δημοτικός σύμβουλος Γρηγόριος Τριανταφυλλόπουλος, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου Μαίρη Χρονοπούλου, ο πρόεδρος, ο γραμματέας και ο ταμίας του Συνδέσμου Αποστράτων – Συνταξιούχων Σωμάτων Ασφαλείας Αιγιαλείας «Ο Άγιος Λεόντιος» Αναστάσιος Κατσωνόπουλος, Θεοφάνης Πανουτσακόπουλος και Αντώνιος Κουτρουμάνης, ο επιμελητηριακός σύμβουλος Αχαΐας Δημήτριος Δρούκας, η πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας Βάνα Μπεντεβή, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. / Α.μ.Ε.Α. Αιγίου Θεόδωρος Στεφανίδης, η γενική γραμματέας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Άννα Σουφλή – Χριστοδούλου, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιαλείας Αριστείδης Τηλιγάδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Αλέξανδρος Βασιλακόπουλος, ο γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Βασίλειος Σίδερης και ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αλυκής Αιγίου «Ο Άγιος Νικόλαος» Νικόλαος Παπαδόπουλος.

Μητρώο Πολιτών: Τι αλλάζει σε ληξιαρχικές πράξεις και Δημοτολόγια

Ευέλικτη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, απλούστευση και επιτάχυνση διαδικασιών στη λειτουργία του κράτους.

Έννοιες που ακούγονται εδώ και δεκαετίες ως προεκλογικές υποσχέσεις, αρχίζουν να αποκτούν υπόσταση με το Μητρώο Πολιτών, που τίθεται σε λειτουργία από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

Το νέο πληροφοριακό σύστημα εθνικής εμβέλειας του υπουργείου Εσωτερικών, θα συνδέει online 1.036 υπηρεσίες Ληξιαρχείου και 325 υπηρεσίες Δημοτολογίου, καθώς και το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών και θα αποτελεί την κεντρική βάση δεδομένων, στην οποία εντάσσεται το σύνολο των στοιχείων που αφορούν στις ληξιαρχικές πράξεις των Ελλήνων πολιτών.

Χάρη σε αυτό, οι συναλλασσόμενοι θα απαλλαχθούν από την ταλαιπωρία να προσκομίζουν από υπηρεσία σε υπηρεσία αποσπάσματα ληξιαρχείου και πιστοποιητικά δημοτολογίου (πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, γάμου και θανάτου), καθώς τα ληξιαρχικά γεγονότα του καθενός θα διατίθεται ηλεκτρονικά στους αντίστοιχους φορείς μέσω ασφαλούς ηλεκτρονικής διασύνδεσης.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός διευθυντής Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών Θεόδωρος Οικονόμου, πλέον, το Μητρώο Πολιτών επιτρέπει την αυτόματη αποστολή των δεδομένων ληξιαρχικών πράξεων, κατά τη δήλωσή τους, στο αντίστοιχο δημοτολόγιο και τη διεκπεραίωσή τους με μια κίνηση, εξοικονομώντας χρόνο τόσο από τον πολίτη όσο και σημαντικό φόρτο εργασίας από τον υπάλληλο του δημοτολογίου που αναγκαζόταν να επαναλάβει την ίδια διαδικασία από την αρχή.

Εάν π.χ. παντρευτεί ένας δημότης Αθηναίων στο Ηράκλειο Κρήτης, αρκεί να δηλώσει τον γάμο στο ληξιαρχείο Ηρακλείου και δεν θα χρειαστεί να πάει τη ληξιαρχική πράξη στην Αθήνα για να ενημερωθεί η οικογενειακή σου μερίδα, καθώς η μεταβολή θα αποσταλεί αυτόματα μέσω του συστήματος.

Πάνω σε αυτό το σύστημα θα υποστηρίζονται και άλλες λειτουργίες που παρέχονται από τη δημόσια διοίκηση, όπως είναι η έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίου, η έκδοση ΑΜΚΑ, τα πιστοποιητικά για εγγραφή των μαθητών στο σχολείο, ενώ το όφελος θα αυξάνεται όσο περισσότεροι φορείς του Δημόσιου θα εντάσσονται λειτουργικά στο νέο σύστημα.

Ποιοι θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του Μητρώου

Από τις 22 του μηνός άμεση πρόσβαση στα δεδομένα του Μητρώου θα έχουν τα ΚΕΠ, η Ελληνική Αστυνομία, το υπουργείο Παιδείας, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο ΟΓΑ και το υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, «ημιαυτόματη» πρόσβαση θα έχουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), η ΕΛΣΤΑΤ και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ σχετικό ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και άλλοι φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

«Το έργο άρχισε με την ψηφιοποίηση όλων των ληξιαρχικών τόμων από το 1930 έως και σήμερα, ενώ παρασχέθηκε ο κατάλληλος εξοπλισμός σε όλες τις υπηρεσίες ληξιαρχείου και δημοτολογίου, ώστε να μπορούν να συνδέονται σε πραγματικό χρόνο με την κεντρική βάση δεδομένων. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία για πραγματική εκκαθάριση των δεδομένων των πολιτών, τόσο από λάθη που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν κατά την καταχώριση των δεδομένων όσο και από τις διπλοεγγραφές», τόνισε στο Πρακτορείο ο διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελος Κουλός.

Η πληροφορία που είναι αποθηκευμένη στο Μητρώο Πολιτών είναι αυθεντική, έχει δηλαδή αποδεικτική αξία και έτσι δεν χρειάζεται κάποιος να την εκτυπώσει και να βάλει σφραγίδα – υπογραφή, ανέφεραν οι σύμβουλοι του υπουργείου Μύρωνας Γουρλής και Γιάννης Σαρρής, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι στόχος είναι η σταδιακή κατάργηση των πιστοποιητικών κάνοντας πράξη την δέσμευση για κατάργηση του χαρτιού στις συναλλαγές με το Δημόσιο.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014-2020, τον συντονισμό του οποίου είχε το υπουργείο Εσωτερικών ως κύριος του έργου και τη διαχείρισή του η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε..

Να σημειωθεί ότι η εκπαίδευση των περίπου 3.000 χρηστών του συστήματος (οι υπάλληλοι των δημοτολογίων και των ληξιαρχείων) πραγματοποιήθηκε με σχεδόν μηδενικό κόστος από ομάδα εργασίας του υπουργείου, αξιοποιώντας τη δυνατότητα τηλεεκπαίδευσης που παρέχει το δίκτυο για τους φορείς του Δημοσίου «Σύζευξις», παρά τον αρχικό σχεδιασμό με εκπαίδευση από ανάδοχο έργου.

ΦΩΤΟ - Βράχοι ξεκόλλησαν από πλαγιά και διέλυσαν σπίτι στη Ζαχάρω


Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν σήμερα το πρωί στο Λέπρεο στην Ζαχάρω, καθώς βράχοι ξεκόλλησαν βράχοι από την πλαγιά που βρίσκεται πάνω από το χωριό και πλάκωσαν σπίτι.
Σύμφωνα με το ilialive.gr, οι βράχοι διέλυσαν τη στέγη του σπιτιού, από το οποίο ευτυχώς έλειπαν οι ιδιοκτήτες που αναχώρησαν για την
Αθήνα πριν από λίγες ημέρες, και κατέληξαν μέσα στα δωμάτια.
Εξαιτίας του φαινομένου, έκλεισε ο δρόμος στο χωριό και επιστρατεύτηκαν μηχανήματα του δήμου.

Δείτε τις φωτογραφίες του ilialive.gr:

Οι ανασκαφές της Πύλου φέρνουν στο φως απρόσμενα στοιχεία για τα μυκηναϊκά κράτη

Τα αποτελέσματα των ανασκαφών της Αρχαιολογικής Εταιρείας στην Ίκλαινα της Μεσσηνίας, μας οδηγούν σε αναθεώρηση της γνώσης μας για τα μυκηναϊκά κράτη, με πραγματικά απρόσμενα ευρήματα», τονίζει σε συνέντευξη του ο καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Μιζούρι - Σεντ Λούις Μιχάλης Κοσμόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει τις ανασκαφές. 
Όπως εξηγεί, «ο διοικητικός ιστός του κράτους του Εγκλιανού, απέκτησε μία διοικητική διαίρεση δύο βαθμίδων, που συνίστατο στην κεντρική πρωτεύουσα και τις περιφερειακές πρωτεύουσες». Πρόκειται, όπως προσθέτει, «για μία πρώιμη μορφή της διπλής διοικητικής διαίρεσης που απαντάται σε ομοσπονδιακά κράτη». Η συνέντευξη του καθηγητή Αρχαιολογίας Μιχάλη Κοσμόπουλου στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: 
- Έχετε χαρακτηρίσει την Ίκλαινα ως μία από τις πιο σημαντικές μυκηναϊκές θέσεις που ανασκάπτονται.
Τι αποκαλύπτουν;
Οι ανασκαφές της Αρχαιολογικής Εταιρείας στην Ίκλαινα έχουν φέρει στο φως μία από τις πρωτεύουσες του μυκηναϊκού βασιλείου της Πύλου.
Ο λόγος για τον οποίο η Ίκλαινα είναι τόσο σημαντική είναι ότι οδηγεί σε αναθεώρηση της γνώσης μας για τα μυκηναϊκά κράτη, με πραγματικά απρόσμενα ευρήματα:
 Κυκλώπεια κτίρια, αναπτυγμένες αστικές δομές (πλακόστρωτους δρόμους και πλατείες, σύστημα υδροδότησης, κεντρικό αποχετευτικό σύστημα), πινακίδα Γραμμικής Β, τοιχογραφίες εξαιρετικής αισθητικής, κα.
Με βάση όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τη μυκηναϊκή Ελλάδα τέτοια ευρήματα βρίσκονται μόνο στα μεγάλα παλάτια (πχ Μυκήνες, Τίρυνθα, Θήβα, Πύλο).
Τα ευρήματα της Ίκλαινας μας υποχρεώνει να επανεξετάσουμε τα υπάρχοντα στοιχεία από νέα οπτική γωνία. - Πώς σας βοηθούν τα ευρήματα, ώστε να καταλάβετε τον τρόπο που αναπτύχθηκαν οι πόλεις και τα κράτη στην ελληνική προϊστορία;
Σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη των ευρημάτων, φαίνεται ότι τα πρώτα κράτη στην Πελοπόννησο ήταν αποτέλεσμα βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα σε τοπικούς ηγεμόνες.
Στην περίπτωση της Πύλου, φαίνεται ότι οι ηγεμόνες της Ίκλαινας και του Άνω Εγκλιανού (του λεγομένου "Ανακτόρου του Νέστορα") συγκρούσθηκαν προς τα τέλη της μυκηναϊκής εποχής και ότι ο ηγεμόνας της Ίκλαινας έχασε, με αποτέλεσμα τα εδάφη του να προσαρτηθούν στην επικράτεια του ηγεμόνα του Εγκλιανού.
Έτσι, φαίνεται ότι το βασίλειο της Πύλου δημιουργήθηκε από τη βίαιη προσάρτηση των εδαφών διαφόρων ηγεμονιών της Μεσσηνίας.
- Ποια είναι τα ευρήματα που σας έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα, ότι πολλοί από τους θεσμούς που έχουμε σήμερα, δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα πριν από 3.000 χρόνια; 
Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το τι εννοούμε με τη λέξη "θεσμοί". Δεν μιλάμε για συγκεκριμένες δομές, αλλά για γενικούς θεσμούς, όπως ο θεσμός του κράτους, δηλαδή μίας περιφέρειας με κεντρική εξουσία, στρατό, και έλεγχο επί πολλών πλευρών της οικονομίας και της κοινωνίας. Υπό την έννοια αυτή τα πρώτα βεβαιωμένα σύνθετα κράτη φαίνεται ότι εμφανίζονται στη μυκηναϊκή εποχή.
- Γιατί η Ίκλαινα θα μπορούσε να ήταν μέλος ενός πρώιμου ομοσπονδιακού κράτους, όπως για παράδειγμα, είναι σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής; 
Σύμφωνα με τα αρχεία της Γραμμικής Β που βρέθηκαν στον Άνω Εγκλιανό (που θεωρείται η κεντρική πρωτεύουσα του μυκηναϊκού βασιλείου της Πύλου), αν και η Ίκλαινα ήταν μία από τις δευτερεύουσες πρωτεύουσες του βασιλείου και βρισκόταν υπό την εξουσία της κεντρικής πρωτεύουσας, είχε κάποια σχετική αυτονομία (π.χ. είχε δικό της κυβερνήτη και δική της οικονομική παραγωγή).
Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, το σύστημα αυτό διακυβέρνησης είναι η αρχαιότερη έκφανση συστήματος διακυβέρνησης με δύο βαθμίδες, δηλαδή κεντρική εξουσία και υποκείμενες ημιανεξάρτητες περιφέρειες.
- Πώς αναπτύχθηκαν τα κράτη; 
Ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο κυριαρχεί ο θεσμός του κράτους, και όλοι ξέρουμε σε ποιο βαθμό κράτη και κυβέρνησης επιδρούν στη ζωή μας.
Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι, γιατί υπήρχαν περίοδοι στην ανθρώπινη ιστορία χωρίς να υπάρχουν κράτη, αλλά άλλες, λιγότερο σύνθετες μορφές διακυβέρνησης.
Η μετάβαση από έναν κόσμο χωρίς κράτη σε έναν κόσμο όπου το κράτος είναι ο κυρίαρχος πολιτικός θεσμός αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά κεφάλαια της ανθρώπινης ιστορίας.
Και τα πρώτα βεβαιωμένα κράτη στο δυτικό πολιτισμό γεννιούνται στην Ελλάδα. Πρόκειται για τα μινωικά κράτη της Κρήτης (περ. 2000-1500 πΧ) και τα μυκηναικά κράτη της ηπειρωτικής Ελλάδας (περ. 1600-1100 πΧ).
Με βάση τα δεδομένα που έχουμε από τη Μεσσηνία (που είναι μια από τις περιοχές που και έχουν εξερευνηθεί αρχαιολογικά και μας έχουν δώσει κείμενα υπό τη μορφή πινακίδων Γραμμικής Β) φαίνεται ότι τα μυκηναϊκά κράτη γεννήθηκαν μέσω διεργασιών ενσωμάτωσης/προσάρτησης ανεξάρτητων ηγεμονιών από έναν ισχυρό ηγεμόνα. Μία από τις ανεξάρτητες αυτές ηγεμονίες ήταν της Ίκλαινας, της οποίας ο ηγεμόνας (τουλάχιστον επί τη βάση προκαταρκτικής μελέτης των ευρημάτων) φαίνεται ότι ηττήθηκε από τον ηγεμόνα του Άνω Εγκλιανού και τα εδάφη του προσαρτήθηκαν σε αυτά του Εγκλιανού.
Υποθέτουμε ότι παρόμοιες εξελίξεις σημειώθηκαν και με άλλες ηγεμονίες της Μεσσηνίας, που σιγά-σιγά προσαρτήθηκαν στην ηγεμονία του Εγκλιανού.
 Όπως γίνονταν οι προσαρτήσεις αυτές, οι ηγεμονίες που προσαρτούνταν διατήρησαν κάποιο βαθμό της προηγούμενης ανεξαρτησίας τους: η κάθε μία διατήρησε την πρωτεύουσά της, είχε δικό της κυβερνήτη και αντικυβερνήτη, δικούς της αξιωματούχους, δικά της ιερά, αλλά τμήμα της οικονομικής της παραγωγής ελεγχόταν από την κεντρική πρωτεύουσα του Εγκλιανού.
Έτσι, με τη διατήρηση τμήματος της προηγούμενης ανεξαρτησίας τους, οι ηγεμονίες αυτές εντάχθηκαν στο διοικητικό ιστό του κράτους του Εγκλιανού, το οποίο απέκτησε μία διοικητική διαίρεση δύο βαθμίδων, που συνίστατο στην κεντρική πρωτεύουσα και τις περιφερειακές πρωτεύουσες.
Πρόκειται για μία πρώιμη μορφή της διπλής διοικητικής διαίρεσης που απαντάται σε ομοσπονδιακά κράτη.

Απελπισμένοι Γερμανοί εργοδότες αναζητούν προσωπικό

H ζωή είναι μερικές φορές παράξενη. 
Σε άλλες εποχές μια αγγελία για δουλειά θα ήταν κάτι αστείο, όμως τον περασμένο φθινόπωρο η συγκεκριμένη προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.
 Μια εταιρεία ξυλείας ζητούσε κάποιον από την πόλη Όλντενβαλντ, που να έχει μυαλό, να ξέρει από ώρα και να μην γράφει κάθε πέντε λεπτά μηνύματα στο Whatsapp. Και σε αυτό το στιλ συνέχιζε ως εξής:
«Πρέπει να κατέχεις τη βασική αριθμητική, να συνεννοείσαι στα γερμανικά και να μπορείς να δουλεύεις τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα χωρίς να παθαίνεις υπερκόπωση. Εάν μπορείς όλα αυτά, τότε επικοινώνησε μαζί μας!».
Η ανταπόκριση ήταν τεράστια. «Το κύμα ενδιαφερομένων μας τρέλανε» δήλωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Χούμπερτ Σλόιχερ σε συνέντευξη. «Παίρνω εκατοντάδες τηλεφωνήματα, πολλά από ορισμένους που θέλουν να δουν αν η αγγελία δεν είναι fake.
Αλλά παίρνω και πολλά συγχαρητήρια από άλλους εργοδότες, που αισθάνονται το ίδιο με μένα. Δεν ήθελα να προκαλέσω εντύπωση, αλλά απλά να βρω κάποιον λογικό εργαζόμενο που να δουλεύει».
 Η ιστορία κάνει σαφές πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς σήμερα εργαζομένους, ακόμη κι αν πρέπει να εκπληρώνουν τις απολύτως βασικές προϋποθέσεις.
Αυτή η εξέλιξη είναι απότοκο της οικονομικής ανάκαμψης που ακολούθησε μετά τη δημοσιονομική κρίση των ετών 2008 και 2009. Τώρα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η γερμανική οικονομία απειλείται με υπερθέρμανση. Οι σοφοί της οικονομίας μάλιστα  απευθύνουν προειδοποιήσεις προς τη γερμανική οικονομία, στην τελευταία τους έκθεση.
Αλλά και ο Μίχαελ Χίτερ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας, που πρόσκειται στους εργοδότες, κρούει τον κώδωνα κινδύνου. Σε έκθεση του ινστιτούτου γύρω από την επενδυτική συμπεριφορά και το πρόβλημα της υπερθέρμανσης το 1/3 των επιχειρηματιών περιγράφουν ένα κλίμα υπερφόρτωσης των εργασιών και ο λόγος είναι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.  «Έχουμε όντως πρόβλημα έλλειψης εξειδικευμένων εργατών που φρενάρει την ανάπτυξη», δηλώνει ο Χίτερ στη Deutsche Welle. Και για να κάνει το πρόβλημα πιο γλαφυρό, παίρνει παράδειγμα από τον κλάδο των Logistics. Οι μεταφορείς πνίγονται στη δουλειά, αλλά δεν μπορούν να αυξήσουν τις παραγγελίες γιατί δεν έχουν οδηγούς. «Υπάρχουν περισσότερα φορτηγά από ό,τι οδηγοί» λέει ο Χίτερ, «και όταν δεν υπάρχουν οδηγοί δεν μπορείτε να μεταφέρετε αγαθά από έναν παραγωγό στον άλλο».
Τέλος της μηδενικής πολιτικής των επιτοκίων
Για την επίλυση του προβλήματος ο γερμανός οικονομολόγος προτείνει μια στρατηγική δράση σε πολλούς τομείς. Από τη μια πλευρά χρειάζεται κινητοποίηση του εργατικού δυναμικού στην εγχώρια αγορά, ακόμη κι αν δεν είναι εύκολο, επειδή το ποσοστό απασχόλησης είναι ένα από τα υψηλότερα. Ίσως μια λύση θα ήταν οι γυναίκες, αντί να εργάζονται μειωμένο ωράριον να επιστρέψουν στο ολόκληρο, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπήρχαν δομές για την φύλαξη των παιδιών. Η άλλη σκέψη είναι η επέκταση του ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης, αν και μόλις από το 2029 θα ισχύσει η σύνταξη στα 67. Και τέλος, υπάρχει και η ελεγχόμενη μετανάστευση, που θα πρέπει να απασχολήσει πολύ πιο εντατικά τους αρμόδιους. Οι δυσκολίες στην αγορά εργασίας και η αύξηση των μισθών των εργαζομένων αποτελούν ένδειξη ότι η υπερθέρμανση της γερμανικής οικονομίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Εμπειρογνώμονες του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών υποστηρίζoυν ότι αν και ο κατασκευαστικός κλάδος και τα τμήματα της οικονομίας υπερλειτουργούν, η ανάκαμψη της οικονομίας δεν έχει οδηγήσει σε μεγάλο πληθωρισμό, γεγονός θα ήταν ένδειξη υπερθέρμανσης. Το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας αναμένει ότι από το 2017 μέχρι το 2019 το ποσοστό αύξησης των τιμών θα παραμείνει στο 1,7%, κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ, η οποία κάνει λόγο για σταθερότητα τιμών μόνο όταν καταγράφονται ποσοστά κάτω του 1%. Το περίεργο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων τροφοδοτεί και η ίδια τον πληθωρισμό, όπως και η υπερλειτουργία ορισμένων βιομηχανικών κλάδων. Οι περισσότεροι παρατηρητές είναι πεπεισμένοι ότι εάν δεν υπάρξει αλλαγή στην πολιτική των επιτοκίων, δηλαδή το τέλος της μηδενικής πολιτικής επιτοκίων, παραμένει ο κίνδυνος υπερθέρμανσης της γερμανικής οικονομίας.

Πόσα αυγά επιτρέπεται να τρώτε την ημέρα

Για πολλές δεκαετίες, οι άνθρωποι άκουγαν ότι δεν έπρεπε να καταναλώνουν πάνω από 2-6 ολόκληρα αυγά την εβδομάδα, δηλαδή αυγό μαζί με τον κρόκο του, αφού το ασπράδι είναι ως επί το πλείστον πρωτεΐνες και δεν έχει σχεδόν καθόλου χοληστερόλη.
Ωστόσο, δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή καμία επιστημονική απόδειξη που να επιβεβαιώνει αυτούς τους περιορισμούς.
Τι ισχύει με την χοληστερίνη
Ένα μεσαίου μεγέθους αυγό περιέχει περίπου 186 mg χοληστερόλης, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 62% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για έναν ενήλικα.
Πολλοί πιστεύουν ότι αν καταναλώνουν τροφές με χοληστερόλη, τότε αυτόματα αυξάνουν και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο. Αλλά δεν είναι τόσο απλό. Όσο περισσότερο χοληστερόλη καταναλώνουμε, τόσο λιγότερη χρειάζεται να παράγει το σώμα σας.
Η χοληστερόλη είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του σώματος. Είναι ένα δομικό μόριο που είναι συμβάλλει καίρια στην σύσταση κάθε κυτταρικής μεμβράνης. Χρησιμοποιείται, επίσης, από τον οργανισμό για να δημιουργήσει στεροειδείς ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα και η κορτιζόλη.
Με δεδομένο το πόσο απίστευτα σημαντική είναι η χοληστερόλη, το σώμα έχει αναπτύξει περίτεχνους τρόπους για να εξασφαλιστεί ότι θα έχει πάντα αρκετή διαθέσιμη. Επειδή το να βρει την χοληστερόλη από την διατροφή δεν ήταν πάντα μια εύκολη επιλογή, όπως σήμερα, όσο εξελισσόταν ο άνθρωπος ως ον, το ήπαρ έμαθε να παράγει από μόνο του την χοληστερόλη που χρειάζεται. Αλλά όταν καταναλώνουμε τροφές πολύ πλούσιες σε χοληστερόλη, το ήπαρ αρχίζει να παράγει λιγότερη ποσότητα.
Έτσι, το συνολικό ποσό της χοληστερόλης στο αίμα αλλάζει μόνο πολύ λίγο, ακόμα και όταν το σώμα βρίσκει την πηγή της από την διατροφή, αντί από το ήπαρ.
Πόσα αυγά μπορούμε να τρώμε την ημέρα
Σε γενικές γραμμές, αν είστε υγιείς, μην καταναλώνετε περισσότερο από 300 mg χοληστερόλης ημερησίως. Εάν έχετε διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη, ή καρδιοπάθεια, περιορίστε την ημερήσια πρόσληψη χοληστερόλης σε λιγότερο από 200 mg την ημέρα. Αν σας αρέσουν τα αυγά, καταναλώστε μόνο τα ασπράδια, τα οποία δεν περιέχουν χοληστερόλη.
Σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες επιστημονικές ενδείξεις, είναι απόλυτα ασφαλές να καταναλώνει κανείς έως και 3 αυγά καθημερινά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Εντούτοις, είναι σώφρον να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σε κάθε περίπτωση, αφού η παραπάνω εκτίμηση αφορά άτομα που είναι υγιή και σχετικά δραστήρια στην καθημερινότητά τους.





 iatropedia.gr

Ράκος η Αθήνα Ωνάση – Παντρεύεται ο Ντόντα

Δεν μπήκε με το δεξί το 2018 για την Αθηνά Ωνάση. Η χρυσή κληρονόμος δεν είναι και στα καλύτερά της καθώς ο πρώην σύζυγός της Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο αμέσως μετά την έκδοση του συναινετικού διαζυγίου τους αρραβωνιάστηκε την αγαπημένη του Ντενίζ Σεβέρο και σκοπεύει να την παντρευτεί στην Πορτογαλία μέσα στους επόμενους μήνες, όπως αποκάλυψαν πορτογαλικά ΜΜΕ.

Η Αθηνά όμως εκτός από τα προσωπικά της θέματα έχει να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα που έχει με ένα από τα αγαπημένα της άλογα. Πιο συγκεκριμένα άλογό της μεγάλο σε ηλικία και με το οποίο έχει κερδίσει πολλές νίκες σε αγώνες, πάσχει από μυασθένεια και οι γιατροί κάνουν συνεχείς προσπάθειες, ώστε να μη μείνει παράλυτο.
Η αγάπη της Αθηνάς για τα άλογά της είναι παθολογική και όσοι τη γνωρίζουν λένε πως συνδέεται συναισθηματικά μαζί τους. Μάλιστα για το εν λόγω άλογο οι γιατροί της έχουν πει πως για να μην υποφέρει πρέπει να υποβληθεί σε ευθανασία αλλά εκείνη δεν θέλει ούτε να το ακούει.
 
Αλλάζει τη ζωή της, πουλάει τη βίλα της στο Βέλγιο

Μετά λοιπόν το πολύκροτο διαζύγιο με τον Αλβάρο η Αθήνα προσπαθεί να αλλάξει τη ζωή της. Για το λόγο αυτό η 32χρονη εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση πουλάει της βίλα της στο Βέλγιο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Het Laatste Nieuws ζητά 1,75 εκατομμύρια ευρώ για το σπίτι στο Ganzendreef στο Oud-Turnhout του Βελγίου, στα σύνορα με την Ολλανδία.
«Το σπίτι είναι 750 τετραγωνικών μέτρων, έχει 5 υπνοδωμάτια, 4 μπάνια, μπαρ, αίθουσα κινηματογράφου, ξενώνα, πισίνα, σάουνα και δωμάτιο πανικού», λέει ο κτηματομεσίτης που έχει αναλάβει την πώληση του ακινήτου.
Το ζευγάρι είχε αγοράσει το ακίνητο 2,9 εκατομμύρια ευρώ το 2010.
Αυτή είναι η βίλα στο Βέλγιο που διαθέτει μέχρι και δωμάτιο πανικού

Πρωτο Θεμα

Μακάβρια απάτη: «Πέθανε» την μητέρα της και ζητούσε 2.200 ευρώ για τα έξοδα κηδείας

Οι απατεώνες δεν σέβονται ούτε την…μάνα τους. 
Το μακάβριο περιστατικό στον Τύρναβο αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Πιο συγκεκριμένα όπως επιβεβαίωσε το enikos.gr συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, ένας 54χρονος, ο οποίος μαζί με άγνωστη μέχρι στιγμής συνεργό του που αναζητείται αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν 34χρονο, ιδιοκτήτη καταστήματος, στον οποίο είπαν πως πέθανε η μητέρα της και του ζήτησαν χρήματα έτσι ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα της κηδείας.
Μάλιστα, το ποσό που του ζητούσαν κυμαινόταν στα 2.200 ευρώ. Ο 34χρονος αντιλήφθηκε την απόπειρα απάτης σε βάρος του και ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές, ενώ για την παραλαβή του χρηματικού ποσού μετέβη στο προαναφερόμενο κατάστημα ο 54χρονος, όπου και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

enikos.gr

Αστυνόμος και μπανιστηρτζής και χαλάστρας, αλλά… «λαγωνικό» !!!

Κράτησε και τη «σκελέαν ως πειστήριον»
2Πίσω στο 1894.
Μεγάλο λαγωνικό ο ενωμοτάρχης της Κούλουρης, ο οποίος πιάνει στο σκοτάδι ζευγάρι «εις στάσιν απρεπήν», χαλάει την προσωπική ερωτική στιγμή του ζευγαριού, και στη συνέχεια με στοιχείο μια παντούφλα αναζητά την κοπέλα στην «παγκόσμια ζωοπανήγυρη» της Κούλουρης.
Τελικά κρατά και τη «σκελέαν ως πειστήριον».
Η αναφορά του ενωμοτάρχη Μιχάλη Ζουλαχμάκη εστάλη στις 10 Νοεμβρίου του 1894 από την Κούλουρη προς «το Σεβαστόν και Αξιότιμον Αρχηγείον Χωροφυλακής». 
Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:
«Χθες περί λύχνων αφάς καιροφυλακτίσας λάθρα και υπούλως συνέλαβον ζεύγος ερωτομανές, αποτελούμενον εκ μιας εγχωρίου νεανίδος και ενός αλλόφυλου άρρενος εις στάσιν απρεπή, αλλά λόγω του δημοτικού σκότους και ελλείψει ιδιωτικού φαναρίου εις χείρας μου, απέδρασαν και εξακολουθούν απέδρα, αφήσαντες ακουσίως εις τον τόπον του εγκλήματος τα τεκμήρια της ανόμου πράξεώς των, την τε γυναικείαν σκελέαν, την εγχώριον παντούφλαν και τον πήλον του αλλόφυλου άρρενος, άτινα συνέλαβον άνευ αντιστάσεως τίνος.
Ο ανήρ διετέλη ενταύθα εξ Αθηνών προσωρινώς και επί συστάσει, εις πανδοχείων και απέδρα περί το λυκαυγές κρυφίως και υπούλως δια του πορθμείου.
Αύριον επωφεληθώ της ενταύθα παγκοσμίου ζωοπανηγύρεως και θέλω προβάλλει την εγχώριον παντούφλαν εις τους πόδας των γυναικών προς αναγνώρισιν της ενόχου οικοδεσπότισης, ταύτης κηρυχθείσης εις άγνοιαν.
Την σκελέαν κρατώ ως πειστήριον.

Ευπειθέστατος ο Αναφέρων Αστυνόμος
Μιχάλης Ζουλαχμάκης
 
Ενωμοτάρχης»
1




fourtounis.gr

ΦΩΤΟ - Σπάνιο αρκτικό γεράκι στο Ναύπλιο επιβεβαιώνει τον τίτλο του πιο γρήγορου ιπτάμενου κυνηγού

 Η άγρια ζωή μόλις λίγα εκατοντάδες μέτρα από το Ναύπλιο εξελίσσεται με τους δικούς της ρυθμούς και φυσικά με τους δικούς της κανόνες, καθώς οι θηρευτές παραμονεύουν παντού και τα θηράματα πλούσια σε αριθμό δεν μπορούν να αποφύγουν τη μοιραία επίθεση. Όταν μάλιστα θηρευτής είναι το πιο γρήγορο ιπτάμενο πλάσμα στον πλανήτη, το θήραμα δεν έχει σχεδόν καμία επιλογή σωτηρίας παρά μόνο την τύχη, που τις περισσότερες φορές δεν ειναι με το μέρος του.
Έτσι σήμερα ο φωτογραφικός φακός  εντόπισε ένα γεράκι, το είδος πετρίτη της αρκτικής (Falco peregrinus calidus) , στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα στον άγριο κόσμο της φύσης.
Το αρκτικό γεράκι είναι ένα πλήρως μεταναστευτικό πτηνό που εκτελεί ταξίδια πολύ μεγάλων αποστάσεων. Ζει συχνά σε υγρές εκτάσεις και έρχεται το χειμώνα από βορειότερες χώρες. Το συγκεκριμένο υποείδος του πετρίτη φωλιάζει στην αρκτική τούνδρα και φθάνει ως τη Μεσόγειο για να διαχειμάσει. 
Ο πετρίτης, θεωρείται από τους ερευνητές, ο ταχύτερος ιπτάμενος, αρτίγονος οργανισμός στην υφήλιο στις κάθετες εφορμήσεις αναπτύσσει ταχύτητα 389 χιλ την ώρα.
Ο πετρίτης τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με μεσαίου μεγέθους πτηνά, κυρίως περιστέρια, αλλά και υδρόβια, ωδικά και καλοβατικά.Παγκοσμίως, υπολογίζεται ότι.......

Διαβάστε την συνέχεια εδώ 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου