26.12.09

Τραγωδία - Εννέα νεκροί από την πυρκαγιά στο «Aegean Wind»


Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις Ελληνες ναυτικοί, μέλη του πληρώματος του φορτηγού ελληνικού πλοίου «Aegean Wind», το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, την ημέρα των Χριστουγέννων, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ έπλεε ανοιχτά της Βενεζουέλας. Πρόκειται για τον ανθυποπλοίαρχο, 23 χρόνων, τον γ' μηχανικό, 52 χρόνων, και τον ηλεκτρολόγο, 55 χρόνων. Επίσης, τη ζωή τους έχασαν άλλοι έξι Φιλιππινέζοι, οι οποίοι αγνοούνταν.
Ακόμη, από την πυρκαγιά, τραυματίστηκαν πέντε ναυτικοί (τρεις Ελληνες, εκ των οποίων μία δόκιμη αξιωματικός, και δύο αλλοδαποί), οι οποίοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία σε κοντινό νησί.

Εμπρησμός σε αυτοκίνητο της Δημοτικής Αστυνομίας Τρίπολης.


Άγνωστοι έβαλαν φωτιά γύρω στις 05:30 τα ξημερώματα σήμερα σε αυτοκίνητο μάρκας Ρενώ, ιδιοκτησίας της Δημοτικής Αστυνομίας Τρίπολης, που ήταν σταθμευμένο στην νέα αγορά δίπλα από το νέο δημαρχείο της πόλης.Το αυτοκίνητο της Δημοτικής Αστυνομίας καταστράφηκε ολοσχερώς. Ζημιές προκλήθηκαν και σε διπλανό αυτοκίνητο του δήμου Τρίπολης. Λόγω της επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η πυρκαγιά δεν εξαπλώθηκε στα παρακείμενα αυτοκίνητα.

Τουρκία: Συνελήφθησαν τρία άτομα για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας


Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τρεις Τούρκους με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της Ελλάδας, αναφέρουν σήμερα τουρκικές εφημερίδες, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων από την Αγκυρα.
Τρεις άνδρες που παρακολουθούνταν εδώ και περίπου ένα χρόνο από την αστυνομία και τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών (MIT) συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Σμύρνη και την Αλικαρνασσό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Χουριέτ" οι ύποπτοι λάμβαναν 500 με 1.000 ευρώ ο καθένας για κάθε πληροφορία που έδιναν σε έλληνες πράκτορες για τις τουρκικές στρατιωτικές βάσεις, όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.Κατά τη διάρκεια ερευνών που έγιναν στα σπίτια των ανδρών βρέθηκαν φωτογραφικές μηχανές, κυάλια, πολλές τηλεφωνικές συσκευές και φωτογραφίες τουρκικών βάσεων, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας "Βατάν".

25.12.09

Σβήστηκε η φωτιά που είχε εκδηλωθεί στο ελληνικό πλοίο "Aegean Wind",ανοιχτά της Βενεζουέλας-Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 9 αγνοούμενους ναυτικούς


Ολοκληρώθηκε στις 19:40 η κατάσβεση της φωτιάς που είχε εκδηλωθεί το πρωί στο ελληνικό φορτηγό πλοίο "Aegean Wind", ενώ αυτό έπλεε 90 ναυτικά μίλια βόρεια των ακτών της Βενεζουέλας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των 9 αγνοούμενων ναυτικών-μελών του πληρώματος του πλοίου, ανάμεσα στους οποίους και τρεις Ελληνες, συνεχίζονται.
Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν ελαφρά 5 άτομα, δύο Ελληνες ναυτικοί, δύο αλλοδαποί και μια Ελληνίδα, δόκιμη αξιωματικός. Ολοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινό νησί, για νοσηλεία.
Στις 5 αύριο τα ξημερώματα αναμένεται να φθάσει στην περιοχή όπου βρίσκεται το "Aegean Wind", ρυμουλκό, προκειμένου να οδηγήσει το φορτηγό πλοίο στο πλησιέστερο λιμάνι.
Εξάλλου, αξιωματικοί της Ακτοφυλακής της Βενεζουέλας μεταβαίνουν στο πλοίο για να ερευνήσουν τα αίτια της πυρκαγιάς.
Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έφθασαν από την πρώτη στιγμή στο ενιαίο κέντρο έρευνας, συντονισμού έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, όπου και ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών.
Η κ. Κατσέλη, σε δηλώσεις της, υπογράμμισε ότι θα γίνει έρευνα σε βάθος, με πρωταρχικό στόχο τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή άλλων τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον.
Ικανοποιημένος από τις ενέργειες του Κέντρου Ερευνας και Διάσωσης δήλωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το πρωί φοιτήτρια το βράδυ πόρνη -90.000 ευρώ καταθέσεις στο όνομα ης


Μέσα σε 6 μήνες ...συγκέντρωσε 90.000 ευρώ η 18χρονη φοιτήτρια απο την Πάτρα που συνελήφθει πριν δύο μήνες να εκδίδεται και με αγγελίες που έμπαιναν και στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την αστυνομία αλλά και τα όσα η ίδια φέρεται να έχει καταθέσει , είχε εμπλακεί σε κύκλωμα ...μέσω ατόμου που αναζητείται !
Συμφωνα με τα όσα η αστυνομία είχε αναφέρει ...η φοιτήτρια παρείχε υπηρεσίες σε κυρίους με γερά πορτοφόλια και ικανοποιούσε περίεργα γούστα...Η πιο χαμηλή τιμή ξεκινούσε απο 450 ευρώ και ανέβαινε ανάλλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη ...
Μάλιστα όπως η ίδια αναφέρει στην κατάθεση της είχε εθιστεί στο χρήμα ...και στόχος ήταν να βγάζει όσο περισσότερα χρήματα μπορούσε !
Μετά την συλλήψη της και το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού που βρέθηκε στην κατοχή της βρέθηκε το ποσό των 90.000 ευρώ ... Ο λογαριασμός είχε ανοιχθεί πριν 6 μήνες ...Αυτό σημαίνει οτι κατά μέσω όρο έβγαζε 15.000 ευρώ το μήνα ...
Σύμφωνα με αυτό προκύπτει ότι κατά μέσω όρο ο κύκλος των πελατών ήταν 30 άτομα το μήνα

Τάνια Κέλλυ – Η Τρανσέξουαλ που ..καίει την Αθήνα


Το βιβλίο που ετοιμάζει η τρανσέξουαλ Τάνια Κέλλυ αναμένεται να έχει πολλές αποκαλύψεις για επώνυμους της showbiz και της κοσμικής Αθήνας για τις σεξουαλικές του ιδιαιτερότητες και… ορέξεις. Στις σελίδες του, η Τάνια θα «φωτογραφίζει» ανθρώπους με τους οποίους είχε σχέσεις, δίχως να αφήνει περιθώρια για λάθος... εκτίμηση από το αναγνωστικό κοινό, περιγράφοντας με (γλαφυρές) λεπτομέρειες τις σεξουαλικές ιδιαιτερότητές τους. Η Τάνια θα «φωτογραφίζει» τους πάντες με λεπτομέρειες, ωστόσο δεν πρόκειται να τους κατονομάσει. Τα κεφάλαια όμως που πρόκειται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, θα είναι εκείνα στα οποία θα αναφέρεται σε έναν… βιτσιόζο ηθοποιό, έναν γνωστό τραγουδιστή που έκανε πως δεν την γνώριζε και ένα επίσης γνωστό μοντέλο που τώρα είναι ηθοποιός...

Αμπέλια: Τα κριτήρια για τη χορήγηση ενιαίας ενίσχυσης


Καθορίστηκαν με κοινή απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ.κ. Κατερίνας Μπατζελή και Λούκας Κατσέλη τα κριτήρια για τη χορήγηση στους αμπελουργούς της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης της καινούργιας ΚΑΠ. Η ενίσχυση χορηγείται μόνο για τις οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών.
Με βάση την υπουργική απόφαση δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης λαμβάνουν οι αμπελουργοί που καλλιεργούν:...

- Από 10 έως 150 στρέμματα αμπελώνες στις πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
- Από 5 έως 150 στρέμματα αμπελώνες στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας, καθώς και από 3 έως 150 στρέμματα στα νησιά του Ιουνίου και Αιγαίου Πελάγους, με εξαίρεση την Εύβοια και την Κρήτη.
- Ανεξαρτήτου μεγέθους αμπελώνα στα μικρά νησιά με κατοίκους κάτω των 3.000.
Κάθε αμπελουργός λαμβάνει δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης το πολύ για τον αριθμό των στρεμμάτων αμπελώνα που κατέχει με ανώτατο όριο τα 5 δικαιώματα ή 50 στρέμματα.
Όμως, στις αμπελουργικούς εκμεταλλεύσεις με έκταση μικρότερη του 1 στρέμματος και μεγαλύτερες των 150 στρεμμάτων, οι αμπελουργοί δεν παίρνουν δικαιώματα και κατ΄επέκταση αποκλείονται από την καταβολή ενιαίας ενίσχυσης.
Δικαιώματα χορηγούνται μόνο για τις οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών, αποκλειομένων των σταφυλιών της λεγόμενης διπλής ή τριπλής χρήσης.
Ο υπολογισμός της ενίσχυσης γίνεται με βάση τον Εθνικό Φάκελο του κρασιού για την περίοδο 2009-2013. Το συνολικό ποσό της ενιαίας ενίσχυσης που μπορούν να εισπράξουν από του χρόνου οι αμπελουργοί ανέρχεται για το:
-2010 και 2011 στα 13 εκατ. ευρώ.
-2011 και 2012 στα 16 εκατ. ευρώ.
Για το τρέχον έτος, που χορηγούνται 30.000 δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, το ύψος του κάθε δικαιώματος ανέρχεται στα 43,30 ευρώ το στρέμμα.

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ 28χρονο στην Λάρισα


Φονικό ανήμερα των Χριστουγέννων στη Γιάννουλη αφού το μεσημέρι άγνωστος είχε στήσει καρτέρι σε 28χρονο ιδιοκτήτη internet καφέ στη Γιαννούλη της Λάρισας.
Ο 28χρονος επιβιβάστηκε στο αυτοκινητό του και έφευγε από το σπίτι του, όταν 50 μέτρα μακρύτερα άγνωστος τον πυροβόλησε σχεδόν εξ’επαφής με πυροβόλο όπλο, αφήνοντας τον νεκρό. Ο δράστης αναζητήται από την αστυνομία.

Η γυναίκα που προσπάθησε να επιτεθεί στον πάπα είναι είκοσι πέντε ετών και ονομάζεται Σουζάννα Μαγιόλο


Η γυναίκα που προσπάθησε χθες να επιτεθεί χθες βράδυ στον ποντίφικα, κατά τη λειτουργία της νύχτας των Χριστουγέννων, στον Άγιο Πέτρο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα», ονομάζεται Σουζάννα Μαγιόλο και είναι Ελβετίδα.
Κατά την πρώτη ανάκριση, χθες βράδυ, δήλωσε ότι δεν ήθελε να κάνει κακό στον πάπα Βενέδικτο τον 16ο, αλλά επιθυμούσε απλώς να του μιλήσει. Η 25χρονη Μαγιόλο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», βρίσκεται τώρα σε ειδικό κέντρο, στο εσωτερικό της Αγίας Έδρας, στο οποίο παρακολουθούνται άτομα που παρουσιάζουν ψυχικές διαταραχές. Όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αγίας Έδρας, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, πρόκειται για την ίδια γυναίκα που πέρυσι είχε προσπαθήσει να ξαναπλησιάσει τον πάπα σκαρφαλώνοντας στα κιγκλιδώματα, αλλά, αντιδρώντας άμεσα, οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του πάπα είχαν καταφέρει να την μπλοκάρουν. Ο πάπας είναι καλά στην υγεία του και στις δώδεκα ώρα Ιταλίας, αναμένεται να μιλήσει στους πιστούς, δίδοντας και την καθιερωμένη ευλογία του «urbi et orbi», δηλαδή, «προς την πόλη και την οικουμένη».-

Νεκρός βρέθηκε μέσα στο ταξί του 32χρονος


Την υπόθεση της δολοφονίας οδηγού ταξί τα ξημερώματα στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης διερευνά η αστυνομία. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο άτυχος 32χρονος φέρει έξι βαθιές μαχαιριές στο λαιμό, ενώ ο θάνατος ήταν ακαριαίος.Σημειώνεται ότι πάνω στο πτώμα βρέθηκαν χρήματα, γεγονός που σημαίνει ότι το κίνητρο του δράστη δεν ήταν η ληστεία. Την ίδια στιγμή εξετάζεται το κινητό τηλέφωνο του θύματος ενώ η αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο το περιστατικό αυτό να συνδέεται με επίθεση κατά οδηγού ταξί που σημειώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στην Άνω Τούμπα.
Όπως έγινε γνωστό, την ημέρα της κηδείας του 32χρονου οι ιδιοκτήτες οχημάτων ταξί θα ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους.
Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση αναμένονται από την προανάκριση

Ο 1 στους 4 Άγγλους έβαλε χέρι στον κουμπαρά των παιδιών του για να βγάλει τα έξοδα


Περίπου το ένα τέταρτο (22%) των Βρετανών παραδέχονται ότι δανείστηκαν από τις οικονομίες των παιδιών τους το 2009 για να πληρώσουν λογαριασμούς, να αντιμετωπίσουν έκτακτα έξοδα ή να χρηματοδοτήσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα στη Βρετανία.
Το 44% των Βρετανών δανείστηκαν μεταξύ 200 και 500 λίρες (222 με 556 ευρώ) από τους κουμπαράδες των παιδιών τους σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου OnePoll για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας Engage...

Οι τέσσερις στους δέκα γονείς που χρησιμοποίησαν τις οικονομίες των παιδιών τους το έκαναν για να πληρώσουν λογαριασμούς, ενώ το 20% για να μπορέσουν να κάνουν έκτακτες επισκευές στο αυτοκίνητό τους. Περίπου το 14% χρηματοδότησαν με αυτά τα λεφτά τις οικογενιακές διακοπές, ενώ το 12% έκτακτες επισκευές στο σπίτι και το 8% τα έξοδα των Χριστουγέννων.
Τα δύο τρίτα των Βρετανών αποκάλυψαν ότι δεν είχαν άλλον τρόπο για να βρουν τα χρήματα που χρειάζονταν, ενώ οκτώ στους δέκα δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν τα χρήματα στα παιδιά τους μόλις μπορέσουν.
Περίπου το 27% είναι στενοχωρημένοι που η οικονομική τους κατάσταση δεν τους αφήνει άλλο περιθώριο από το να καταφύγουν σε αυτή την πράξη.
"Αυτή η έρευνα αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία των γονιών που δανείστηκαν χρήματα από τα παιδιά τους το έκαναν απλώς επειδή βρίσκονταν σε απελπιστική κατάσταση", δήλωσε ο Καρλ Ελιοτ, διευθυντής της εταιρείας Engage.
"Περίπου έξι στους δέκα παραδέχθηκαν ότι η οικονομική τους κατάσταση χειροτέρεψε σημαντικά τους τελευταίους 18 μήνες", πρόσθεσε.

Αντώνης Σαμαράς στη Real News – Αλλάζω τα πάντα


Συνέντευξη που τιτλοφορείται «Αλλάζω τα πάντα» παραχώρησε στην εφημερίδα Real News (Ρίαλ Νιους) ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
«Έχω ευθύνη να αλλάξω όσα πρέπει και να ενώσω ξανά την παράταξη. Και αυτό δεν το πετυχαίνεις με ‘λεπτές ισορροπίες’ αλλά με θαρραλέες πρωτοβουλίες» τονίζει ο κ. Σαμαράς ενώ στην ερώτηση για τον απελθόντα πρόεδρο του κόμματος Κ. Καραμανλή, σημειώνει ότι «έκανε μια πολύ θαρραλέα αυτοκριτική στο τέλος» και ότι «οι κυβερνήσεις του έχουν θετικό απολογισμό συνολικά». Ερωτηθείς για την κα Ντόρα Μπακογιάννη υπογραμμίζει: Είμαι ειλικρινής όταν μιλώ για ενότητα, «όχι μόνο πολιτική αλλά και ψυχική»....

Με αφορμή και την πρόσφατη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, τον οποίο χαρακτήρισε ανειλικρινή, και με «φουσκωμένο» έλλειμμα, σημείωσε ότι εάν η κυβέρνηση αλλάξει ρότα και αποφασίσει να πάρει μέτρα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, θα στηρίξουμε. Δήλωσε, ωστόσο ότι, «Δεν πρόκειται να αφήσουμε να καταστραφεί η οικονομία μας για να έλθουμε μετά να κυβερνήσουμε σε ερείπια».
Αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για στρεβλό οικονομικό σύστημα που παράγει διαφθορά, ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν το έφτιαξε η ΝΔ στα τελευταία πεντέμισι χρόνια. Το βρήκε. Το κληρονόμησε από το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ο κ. Σαμαράς, βεβαιώνοντας παράλληλα ότι, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, που ήταν απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ στις προσπάθειές της να το αλλάξει, η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα δώσει στήριγμα σε όποια σοβαρή προσπάθεια να αλλάξει το στρεβλό πολιτικό σύστημα: «Αυτή είναι η διαφορά μας».
Ειδικότερα για την πολιτική της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς λέει ότι δεν νιώθει «ικανοποιημένος», ότι τον καλύπτει η αυτοκριτική του κ. Καραμανλή προ τριμήνου, αλλά χαρακτηρίζει «λάθος, άδικο και ανοησία ορισμένων να μηδενίζουν το έργο των κυβερνήσεών μας. Αλλά θέλω να κοιτάζω μπροστά. Δεν με ψήφισαν τόσες χιλιάδες άνθρωποι για να απολογηθώ. Με ψήφισαν για να διορθώσω λάθη και να δώσω ελπίδα» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Τέλος, ερωτηθείς εάν θεωρεί τον κ. Κακλαμάνη πετυχημένο δήμαρχο Αθηναίων, ο κ. Σαμαράς λέει ότι ο κ. Κακλαμάνης θα κριθεί όταν ολοκληρώσει το έργο του.

Καλήν ημέραν Άρχοντες

Βηθλεέμ – Κοσμοπλημμύρα από τους χριστιανούς


Χιλιάδες Χριστιανοί συρρέουν στη Βηθλεέμ από όλο τον Πλανήτη, για να γιορτάσουν τη Γέννηση. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και το εορταστικό κλίμα "σκιάζεται" από το τσιμεντένιο τείχος που περικλείει την ιερή πόλη, ενώ ακόμη και οι θρησκευτικές πομπές χρειάζεται να σταματούν στα φυλάκια ασφαλείας των Ισραηλινών.
"Ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα με φώτα, στολισμούς και χαρά, όμως από αυτή τη μικρή πόλη της αγάπης και της ειρήνης, την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, λείπει η ειρήνη που της αξίζει" δήλωσε ο δήμαρχος της Βηθλεέμ Βίκτορ Μπατάρσεχ....

Την άποψή αυτή συμμερίζεται ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στους Ιερούς Τόπους. "Αυτό που περισσότερο επιθυμούμε και ελπίζουμε δεν έρχεται. Θέλουμε ειρήνη" δήλωσε ο Λατίνος Πατριάρχης Φουντ Τβαλ μετά την πραγματοποίηση της ιερής πομπής από την Ιερουσαλήμ στη Βηθλεέμ και το πέρασμα από τα ισραηλινά φυλάκια.
Σε μήνυμα που εξέδωσε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης για να υπενθυμίσει στον κόσμο την ύπαρξη του τείχους, αναφέρει ότι αυτό συμβολίζει τα "Χριστούγεννα χωρίς ελπίδα" για την αρχαία πόλη, όπου η καθημερινή ζωή κατακερματίζεται και ασφυκτιά από την ισραηλινή στρατιωτική παρουσία γύρω της.
"Για πρώτη φορά στη διάρκεια 2.000 χρόνων Χριστιανισμού, η Βηθλεέμ και η Ιερουσαλήμ θα είναι αποχωρισμένες, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του ισραηλινού τείχους στη βόρεια πλευρά της πόλης της Βηθλεέμ", επισημαίνει η ανακοίνωση της ΟΑΠ.
Το τείχος έχει ύψος οκτώ μέτρων και κλείνει την πόλη από τρεις πλευρές, χωρίζοντας την από την Ιερουσαλήμ. Είναι μέρος του τσιμεντένιου τείχους που κλείνει όλη τη Δυτική Όχθη και που ξεκίνησε να χτίζεται το 2000, όταν ξέσπασε η δεύτερη παλαιστινιακή ιντιφάντα.
Η προσέλευση που αναμένεται για τα Χριστούγεννα είναι 15.000 άνθρωποι, ενώ φέτος η Βηθλεέμ υπολογίζεται ότι έχει δεχθεί πάνω από 1,6 εκατομμύρια τουρίστες. Το 2008, η ιερή πόλη είχε δεχθεί ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Ένας ηλικιωμένος καρδινάλιος έσπασε το πόδι του στο επεισόδιο που σημειώθηκε στη βασιλική του Αγ. Πέτρου πριν τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία.


Ο Γάλλος καρδινάλιος Ροζέ Ετσεγκαρέ υπέστη κάταγμα στο μηρό κατά το επεισόδιο που προκλήθηκε στην έναρξη της χριστουγεννιάτικης λειτουργίας, στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, όταν μια γυναίκα έσπρωξε τον Πάπα Βενέδικτο ρίχνοντάς τον κάτω.
Ο 87χρονος καρδινάλιος εισήχθη στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί απολύτως πώς τραυματίστηκε ο Ετσεγκαρέ, καθώς βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από τον πάπα. "Ίσως να έστριψε απότομα", είπε ο Λομπάρντι.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η γυναίκα που προκάλεσε το επεισόδιο, την οποία χαρακτήρισε "ασταθή", είναι η ίδια που είχε επιχειρήσει και πέρσι, και πάλι στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία, να πλησιάσει τον πάπα πηδώντας πάνω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Live το ταξίδι του Αη Βασίλη


Φέτος τα παιδιά μπορούν να παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό το ταξίδι του Άγιου Βασίλη, κι αυτό χάρη στη Διοίκηση Αεροδιαστημικής Αμύνης Βορείου Αμερικής (Norad).
Η υπηρεσία αυτή του αμερικανικού στρατού εδώ και 50 χρόνια έχει αναλάβει να ενημερώνει για την πορεία του ταξιδιού του Άγιου Βασίλη. Τώρα, μέσα από το site της, το Twitter, το Facebook, τo Google Maps και το Google Earth όλοι θα μπορούν να δουν… live πού βρίσκεται ο γλυκούλης άγιος με το έλκηθρό του.
Το ταξίδι του έχει ήδη ξεκινήσει και τα παιδιά θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον Άγιο Βασίλη μέσα από τις 24 «ειδικές κάμερες» που έχουν στηθεί σε όλο τον κόσμο! Μάλιστα αυτή τη στιγμή βρίσκεται κάπου στη Ρωσία.
Το έλκηθρό του γεμάτο δώρα έχει ήδη περάσει από την Ιαπωνία και τα Νησιά Φίτζι και σύντομα θα βρεθεί στη Ρώμη, το Παρίσι, την Αθήνα και σε κάθε μεριά της γης για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες όλων των παιδιών που του έστειλαν γράμμα.
Δείτε κι εσείς την πορεία του ταξιδιού του Άγιου Βασίλη

Χρόνια πολλά - Καλά Χριστούγεννα


Τα φετινά Χριστούγεννα, εύχομαι σε όλους να βρουν το δικό τους "αστέρι" που θα τους οδηγήσει στην εκπλήρωση των προσδοκιών τους.
Το νέο έτος να μας βρει γεμάτους ΥΓΕΙΑ και πραγματική ευτυχία...
Χρόνια γεμάτα νόημα, ανεπανάληπτα και μοναδικά...
Κάθε ευτυχία και κάθε όνειρο ας είναι η καθημερινή σας πραγματικότητα!!

24.12.09

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα προέδρου της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκου


Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος σημειώνει μεταξύ άλλων πως ''στη δύσκολη συγκυρία για τον τόπο, το ελπιδοφόρο μήνυμα των Χριστουγέννων φαντάζει πιο επίκαιρο και αληθινό από ποτέ. Οι γιορτινές αυτές μέρες αποτελούν μια ακόμη αφορμή να συνειδητοποιήσουμε, φορείς και πολίτες, ότι μόνο μέσα από το διάλογο, την ενότητα και τη συνεργασία μπορούμε να θέσουμε γερά θεμέλια για τη νέα γενιά και την ανάπτυξή του τόπου μας'' και προσθέτει ''ας γιορτάσουμε με τρόπο ουσιαστικό τα φετινά Χριστούγεννα, μπαίνοντας στο βαθύτερο νόημά τους- εκείνο της αγάπης και της προσφοράς προς το συνάνθρωπο. Καλές γιορτές σε όλους''.

Έργα πολιτισμού εξαγγέλθηκαν από τη νομαρχία Λακωνίας


Η νομαρχία Λακωνίας μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών απόκτησης δύο σημαντικών ακινήτων στο κέντρο της Σπάρτης, προχωρά στοχευμένα στην υλοποίηση νευραλγικών έργων πολιτισμού, όπως επισημαίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε.
Συγκεκριμένα η νομαρχία ανακοίνωσε την δημιουργία ''Ψηφιακού Βιωματικού Μουσείου Ιστορίας της Αρχαίας Σπάρτης'', που θα στεγαστεί σε νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο στην περιοχή της Μητρόπολης, το οποίο θα ανακαινίσει πλήρως και θα είναι έτοιμο στα μέσα περίπου του 2011 και την ίδρυση του ''Σταματάκειου Πολυπολιτισμικού Κέντρου Σπάρτης Ν.Α. Λακωνίας''...

Όπως επισημαίνεται από την νομαρχία πρόκειται για έργα που ''θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης της Σπάρτης και ιδίως, στην καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης ιδιαίτερα των νέων, τη προαγωγή της αναγνωρισιμότητας των αφανών αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του τόπου μας, την ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της ευρύτερης περιοχής και την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη της Σπάρτης.
Για τα έργα αυτά με δηλώσεις του ο νομάρχης Λακωνίας Κώστας Φούρκας σημείωσε μεταξύ άλλων πως ''αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι ο αρχαιολογικός και πολιτιστικός πλούτος της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής, στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα και με τον τρόπο που προβάλλεται και διαχειρίζεται δε συμβαδίζει με την ιστορικότητα και τη φήμη της. Πολύ περισσότερο δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επισκεπτών της Λακωνίας αλλά ούτε και των κατοίκων της'' και προσθέτει ''η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας αποδεικνύει συνεχώς ότι διαθέτει όραμα, υψηλούς στόχους και την ισχυρή βούληση ώστε με σχεδιασμό και προγραμματισμό να υλοποιεί έργα αντάξια της σπουδαιότητας του τόπου και της θέσης του στη παγκόσμια Ιστορία. Η Λακωνία και η Σπάρτη δεν μπορούν να περιμένουν''.

Αγωγή και μήνυση του Γ. Ραγκούση στο Πρώτο Θέμα για το Laptop


Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούσης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα με τίτλο « Δύο στους τρεις Υπουργούς άρχισαν τα «δωράκια» - τους χαρίσαμε από έναν υπολογιστή, ποιοι το δέχτηκαν και ποιοι όχι » , δήλωσε τα εξής:
Επειδή ποτέ κατά τη διάρκεια της δημόσιας παρουσίας μου δεν έχω δώσει το δικαίωμα σε κανέναν, έστω και να νομίσει, ότι μπορεί να μου χαρίσει κι εγώ να αποδεχτώ πάσης φύσεως «δώρα» .
Επειδή ποτέ δεν παρέλαβα ούτε άλλωστε επρόκειτο να αποδεχτώ «δώρο» - υπολογιστή..

Επειδή ποτέ κανείς δεν μου πρότεινε προσωπικά να μου χαρίσει «δώρο» -υπολογιστή
Επειδή τη μοναδική φορά που πράγματι εστάλη στο γραφείο μου, από γνωστή εταιρεία υπολογιστών ως δώρο ένας υπολογιστής, τον επέστρεψα αμέσως με την παρακάτω επιστολή που απέστειλα στις 15 Οκτωβρίου 2009 (A.Π. 13- είναι στη διάθεση οποιουδήποτε αντίγραφο της επιστολής) προς τον κ. Θ. Φέσσα:
« Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις θερμές ευχές και την πολύ ευγενική σας χειρονομία. Σας παρακαλώ όμως να κατανοήσετε και να σεβαστείτε το γεγονός ότι δεν μου επιτρέπεται να κρατήσω το δώρο που μου στείλατε.»
Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή πιστεύω ότι σκόπιμα και συνειδητά η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και εν γνώσει της ότι ποτέ δεν ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου, καθώς και ποτέ δεν απέστειλε κανένα «δωράκι» προς εμένα, προσέβαλε βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου ως δημόσιου λειτουργού και πολίτη, έδωσα εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου να υποβάλλουν αγωγή και μήνυση εναντίον της εφημερίδας.

Τα Golden Boys βούλιαξαν τον ΕΛΓΑ


Σκηνικό «σπατάλης, αδιαφάνειας και εξυπηρέτησης ημετέρων» συνέθετε τη λειτουργία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί κυβερνήσεων της ΝΔ, κατήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Καρχιμάκης. Αποκάλυψε μάλιστα ότι γινόταν «προσωπικές κλήσεις μεγάλης χρονικής διάρκειας σε κατεύθυνση 090, τηλεπαιχνίδια και τηλεκληρώσεις».
Ο κ. Μιχ. Καρχιμάκης παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η πρόσληψη 1.300 ατόμων στον ΟΠΕΚΕΠΕ και την ΑΓΡΟΓΗ ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ, ενώ ανέφερε ότι «3 εκατ. ευρώ δινόταν για εξαφανισμένους υψηλόμισθους στον αγροτικό κανάλι - συγκεκριμένος ημέτερος παίρνει 77.000.000 ευρώ το χρόνο χωρίς, να πατάει ποτέ το πόδι του και να τα παίρνει και από άλλη υπηρεσία», αποκάλυψε...

«Εμείς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα προσφερόμενα περιθώρια όταν το δημόσιο χρήμα πάει στον αγρότη και όχι σε εξυπηρετήσεις ημετέρων, γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν το δημόσιο χρήμα πάει στον αγρότη και όχι σε λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων ημετέρων, φίλων και κουμπάρων, λογαριασμοί που τα τελευταία χρόνια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έφθαναν τα 20.000.000 ευρώ και τα κινητά τηλέφωνα με μηνιαίο κόστος έως και 12.000 ευρώ», υπογράμμισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και επισήμανε:
«-Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν οι πολιτικές ηγεσίες ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα, αντί να σπαταλούν εκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες τζιπ για φορείς που δεν λειτούργησαν ποτέ. Τουλάχιστον αυτή την προμήθεια την πρόλαβαν οι εθνικές εκλογές και τη μετατρέψαμε εμείς ως Κυβέρνηση σε υποτροφίες για τα παιδιά των αγροτών.
Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν σταματήσουν να κυκλοφορούν ανυπόγραφες υπουργικές αποφάσεις για εξαγωγές προϊόντων με τον κίνδυνο να τιναχθεί το εμπόριο των εξαγωγών στον αέρα.
Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν σταματήσει η καταχρηστική πριμοδότηση αμοιβών εξωφρενικών ποσών σε διευθυντές του ΕΛ.Γ.Α. με 9.500 ευρώ το μήνα.
Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν τερματίσουμε την προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένων ομάδων χάριν των οποίων δρομολογήθηκαν ιδιόμορφα πλαίσια εξαίρεσης από όλες τις υπόλοιπες επενδύσεις με τη δέσμευση υπέρογκων ποσών ύψους 55.000.000 ευρώ για μια και μόνο επένδυση από ένα συνολικό Προϋπολογισμό 300.000.000.
Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν διεκδικούμε μια καθαρή αγορά και όχι όταν καλύπτουμε τη νοθεία εμείς οι ίδιοι, όταν αντιληφθούν οι παρανομούντες, που διακινούν νοθευμένα προϊόντα, ότι δεν θα τους χαριστούμε επειδή έχουν προνομιακή σχέση με πρώην Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας.
Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν καταργούμε την ευνοιοκρατία που συγκαλύπτει σκάνδαλα και γκρεμίζουμε τα καθεστώτα ατιμωρησίας, αντί να οδηγούμαστε σε εσκεμμένη ανεπάρκεια διαχείρισης σκανδάλων, όπως τα νοθευμένα ηλιέλαια στην αγορά από συγγενικά πρόσωπα επίσης Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας.
Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν η συμπεριφορά μας είναι αμείλικτη απέναντι σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς που είχαν κάνει μόνιμη πρακτική τους τα μιζοδιόδια και να στείλουμε ένα μήνυμα ότι εμείς δεν θα ανεχτούμε τέτοια φαινόμενα. Υπάρχουν περιθώρια όταν υπάρχει η βούληση να ενισχυθεί ο ΕΦΕΤ και ολόκληρος ο ελεγκτικός μηχανισμός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Παράλληλα να συγκρουστούμε με όλους όσοι λυμαίνονται τους κόπους και τις προοπτικές της αγροτικής οικονομίας αντιμετωπίζοντας δυναμικά τη μάστιγα των ελληνοποιήσεων, την ασυδοσία των κερδοσκόπων και τη νοθεία στην αγορά. Έχουμε περιθώρια εμείς και το σύνολο του αγροτικού κόσμου να λειτουργήσουμε στη βάση της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας για μια κοινή πορεία δίκαιας ανάταξης της ελληνικής αγροτικής οικονομίας», υποστήριξε ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Πρωθυπουργού στην Καλαμάτα αντικείμενο της συνεδρίασης του Δ.Σ Καλαμάτας


Η απόδοση τιμών στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που θα επισκεφθούν τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για τις εορταστικές εκδηλώσεις της πολιούχου Υπαπαντής του Χριστού, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας της Τετάρτη στις 8 το βράδυ. Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν επίσης οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του υπό κατασκευή ποδηλατόδρομου στην Καλαμάτα, πρόταση της ΔΕΑΥΚ για την αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης – αποχέτευσης, η διοργάνωση της εμποροπανήγυρης που γίνεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, η παραχώρηση του αίθουσας του κινηματογράφου «Ηλέκτρα» σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα, ζητήματα σχετικά με έργα του Δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα θέματα. Τη Δευτέρα στη 1 μετά το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Δημαρχιακή Επιτροπή.

O Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Καλαμάτα


Από το Δήμο Καλαμάτας έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αποδέχθηκε πρόσκληση του δημάρχου, να επισκεφθεί τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έρθει στην Καλαμάτα στις 2 Φεβρουαρίου για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου Υπαπαντής του Χριστού.

Ένοπλη ληστεία σε επιχείρηση στην Κόρινθο


Στην περιοχή ''Τσακίρη'' του Ζευγολατιού Κορινθίας χθες, τρεις άνδρες, πιθανόν αλλοδαποί οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, κρατώντας οι δύο κοντόκαννες καραμπίνες και ο τρίτος πιστόλι, μπήκαν μέσα σε επιχείρηση οξοποιίας, ακινητοποίησαν τους τρεις υπαλλήλους και αφαίρεσαν από το ανοιχτό χρηματοκιβώτιο και από τσάντα υπαλλήλου συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ και ένα μπλοκ επιταγών, καθώς επίσης έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και δύο κινητά τηλέφωνα των υπαλλήλων.
Στη συνέχεια αποχώρησαν από την επιχείρηση και διέφυγαν με φορτηγάκι μάρκας OPEL RECORD, χρώματος λευκού, το οποίο εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση και το οποίο εντοπίσθηκε άμεσα από αστυνομικούς της ασφάλειας Κορίνθου.
Το φορτηγάκι που χρησιμοποίησαν οι δράστες, είχε κλαπεί τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης από την περιοχή Νεμέας.
Προανάκριση ενεργεί η ασφάλεια Κορίνθου.

Ένοπλες ληστείες περιπτέρων από κουκουλοφόρους στην Κορινθία


Στο Περιγιάλι Κορινθίας άγνωστος άνδρας, ηλικίας περίπου25 ετών, ύψους 1,80 μ., ο οποίος φορούσε κράνος μαύρου χρώματος και μαύρο μπουφάν, με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από ιδιοκτήτη περιπτέρου το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου. Στην συνέχεια επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα τύπου εντούρο κόκκινου χρώματος, που οδηγούσε συνεργός του και κατευθύνθηκαν στο Λέχαιο Κορινθίας όπου ο πρώτος εξ' αυτών φορώντας κουκούλα μαύρου χρώματος, με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από ιδιοκτήτρια περιπτέρου το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ περίπου και αφού επιβιβάστηκε στην εν λόγω μοτοσικλέτα, όπου ανέμενε ο συνεργός του διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.Αμέσως κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας προς αναζήτηση των δραστών χωρίς όμως αποτέλεσμα ως ώρας και προανάκριση ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Βραχατίου.

23.12.09

Σταματούν τα έργα στο Κόρινθος –Τρίπολη λόγω εορτών των Χριστουγέννων


Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σας ενημερώνει ότι από σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009, μέχρι την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010, δεν θα εκτελούνται εργασίες στο τμήμα της ΠΑΘΕ (Ελευσίνα - Κόρινθος και Μεταμόρφωση - Σκάρφεια) και του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των διερχόμενων οδηγών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Για τον ίδιο σκοπό, θα διατίθενται σε όλο το μήκος των παραπάνω αυτοκινητοδρόμων τουλάχιστον δύο (2) λωρίδες κυκλοφορίας. Τμηματικά, λόγω της προόδου των εργασιών δεν θα υπάρχει λωρίδα έκτακτης ανάγκης.
Εξαίρεση αποτελεί το τμήμα Κόρινθος - Πάτρα όπου στις περιοχές διάνοιξης των νέων σηράγγων και της κατασκευής των νέων γεφυρών θα διατίθεται μία (1) λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Επίσης, στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη θα μεταφερθεί προσωρινά η εργοταξιακή σήμανση ώστε να διατίθενται δύο (2) λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ενώ η σήραγγα Αρτεμισίου θα λειτουργήσει και στις δύο κατευθύνσεις στην νέα μορφή.
Σας πληροφορούμε ότι με βάση την τελευταία τροποποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύεται η χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης από τους οδηγούς τόσο για κυκλοφορία όσο και για στάθμευση.
Η διατήρηση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης κενής για χρήση από τα οχήματα έκτακτης ανάγκης είναι ζωτικής σημασίας, ιδίως στις περιόδους αιχμής της κυκλοφορίας και παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς να συμμορφωθούν με την υπόδειξη αυτή.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τα σήματα και τις υποδείξεις της τροχαίας, καθώς και τις εργοταξιακές σημάνσεις.

Υπάρχει νερό για να κάνει την Μάνη …όαση


Αισιόδοξα είναι τα αποτελέσματα των ερευνών για την ποιότητα των υποθαλάσσιων πηγών γλυκού νερού στη Στούπα της Μάνης. Όπως ανακοινώθηκε χθες σε σύσκεψη στη Νομαρχία Μεσσηνίας, οι ποσότητες νερού στις υποθαλάσσιες αναβλύσεις είναι μεγάλες, η ποιότητα είναι καλή και η άντλησή του είναι τεχνικά εφικτή. Οι έρευνες πραγματοποιούνται από τη Νομαρχία Μεσσηνίας και το Δήμο Λεύκτρου σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Επιτέλους και οι δύο σήραγγες του Αρτεμισίου στην Κυκλοφορία


Κανονικά λειτουργούν από σήμερα και οι δύο κλάδοι των σηράγγων του Αρτεμισίου, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης. Όπως έγινε γνωστό από την κοινοπραξία, που έχει αναλάβει τον αυτοκινητόδρομο με σύμβαση παραχώρησης, ολοκληρώθηκαν τα έργα βελτίωσης της παλιάς σήραγγας και οι εργασίες συντήρησης στη νέα και οι δυο σήραγγες από σήμερα παραδόθηκαν στην κυκλοφορία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Καλαμάτα


Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα υποδεχθεί η Καλαμάτα στις 31 Ιανουαρίου. Η επίσημη υποδοχή θα γίνει στις 5:30 το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Ο κ. Βαρθολομαίος θα παραμείνει στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και θα συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της πολιούχου της Καλαμάτας Υπαπαντής του Χριστού στις 2 Φεβρουαρίου.

Σε διαθεσιμότητα αστυφύλακας της Άμεσης Δράσης γιατί γρονθοκόπησε ιδιοκτήτη καταστήματος


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε σήμερα με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αστυφύλακας που υπηρετεί στην Άμεση Δράση γιατί χθες γρονθοκόπησε ιδιοκτήτη καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας και προξένησε σοβαρές ζημιές στο κατάστημα επειδή φιλονίκησαν για προσωπικούς λόγους.
Ο αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας την ώρα του επεισοδίου. Ο ιδιώτης υπέβαλε μήνυση σε βάρος του με βάση την οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε εις βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Αλεξανδρινό το Χριστουγεννιάτικο αστέρι


Ένας παλιός θρύλος των Αζτέκων αναφέρει ότι το φυτό με τα ακτινοβόλα κόκκινα φύλλα, προήλθε από μια τραγική ιστορία αγάπης.
Οι σταγόνες αίματος από τη «ραγισμένη» καρδιά μιας θεάς των Αζτέκων έδωσε ζωή στο φυτό. Οι Αζτέκοι εκτιμούσαν το φυτό το οποίο ευδοκιμούσε στις τροπικές ορεινές περιοχές κατά τη διάρκεια των μικρών σε διάρκεια χειμερινών ημερών, λιγότερο για τη διακόσμηση του και περισσότερο για τα πρακτικά του οφέλη. Αποκαλούσαν το Αλεξανδριανό στη διάλεκτό τους, ‘Cuetlaxochitl’ και από τα φύλλα του, έφτιαχναν μια κόκκινη βαφή την οποία χρησιμοποιούσαν για υφάσματα και κοσμήματα. Ο γαλακτώδης χυμός του Αλεξανδριανού μετατρεπόταν σε σκεύασμα κατά του πυρετού.
Στο σχεδόν τροπικό κλίμα της πατρίδας του, το Αλεξανδριανό μεγαλώνει ως θάμνος και μπορεί να φτάσει τα 4 μέτρα ύψος. Ο Αμερικανός πρέσβης στο Μεξικό, Joel Poinsett, ιατρός και ένθερμος οπαδός της βοτανολογίας, αποπλανήθηκε από τη γοητεία του άγριου φυτού και το 1828 το μετέφερε στην πατρίδα του. Προς τιμήν του, το φυτό πήρε το όνομα «Poinsettia». Και αυτό είναι μόνο η αρχή: στις 12 Δεκεμβρίου, οι Η.Π.Α. αναγνώρισαν την ημέρα που ο Poinset πέθανε, πριν τα μέσα της δεκαετίας του 18ου αιώνα, και την ανακήρυξαν επέτειο με την ονομασία «Poinsettia Day». Τηρώντας την παράδοση, πρόσφεραν ο ένας στον άλλο Αλεξανδριανά – ένα ωραίο έθιμο το οποίο κέρδισε έδαφος και στην Ευρώπη.
Η Ευρώπη ανακάλυψε το εκπληκτικό αυτό χειμερινό άνθος στις αρχές του 19ου αιώνα όταν ο φυσιογνώστης Alexander von Humboldt είδε το φωτοβόλο κόκκινο φυτό σε ένα ταξίδι του στην Αμερική...

Στο Βερολίνο, καταχωρήθηκε με το όνομα ‘Euphorbia pulcherrima’, που σήμαινε «το πιο όμορφο από τα ευφόρβια», από τον βοτανολόγο Carl Ludwig Willdenow το 1833.
Το 1834, το Αλεξανδριανό είχε ήδη κατηγοριοποιηθεί από τον γιατρό, χημικό και επίτροπο του Βοτανικού Μουσείου του Βερολίνου, Johann Friedrich Klotzsch, σύμφωνα με έγγραφο του βοτανολογίου ‘Willdenow’.
Ένα αστέρι – σαν μπουκέτο ή μέσα σε γλάστρα
Ο Γερμανός μετανάστης στην Αμερική, Paul Ecke, ξεκίνησε την εμπορική προώθηση του Αλεξανδριανού στις αρχές του 20ου αιώνα. Μαγεμένος από τα κόκκινα φυτά τα οποία μεγάλωναν σε άγρια μορφή κοντά στην φάρμα του στην Καλιφόρνια, ο Ecke προσπάθησε να καλλιεργήσει μόνος του τα Αλεξανδριανά.
Κατέγραψε τρομερή επιτυχία με τα φρεσκοκομμένα κλωνάρια από τα Αεξανδριανά, τα
οποία πούλησε ως Χριστουγεννιάτικα φυτά. Ο γιος του, Paul Jr, τα πούλησε κατά τη διάρκεια των αμερικάνικων Χριστουγεννιάτικων διακοπών στα φινετσάτα καταστήματα των διάσημων δρόμων της Sunset και της Hollywood Boulevard του Λος Άντζελες. Και η καριέρα του Αλεξανδριανού άρχισε εκεί όπου σήμερα οι πιο γνωστοί σε παγκόσμιο επίπεδο αστέρες έχουν περπατήσει, στο ‘Walk of Fame’ που τιμά την παγκόσμια βιομηχανία θεάματος.
Μετά από αυτή την επιτυχία, ο Ecke ασχολήθηκε ακόμη περισσότερο με το φυτό. Στη φάρμα του στη νότια Καλιφόρνια, φύτεψε τα Αλεξανδριανά σε μεγάλες κοιλάδες τα οποία εμπορεύονταν και προωθούσαν σε όλη τη χώρα κηπουροί ως κομμένα άνθη. Η παραγωγή των ανθών με αυτό τον τρόπο αντικαταστάθηκε αργότερα από την καλλιέργεια των φυτών μέσα σε γλάστρες. Χάρη στην επιτυχία των καλλιεργειών που αναπτύχθηκαν στη Γερμανία γύρω στο 1950, το Αλεξανδριανό μπορεί σήμερα να διατηρηθεί σε θερμαινόμενα δωμάτια και σε συνθήκες που δεν θα μπορούσε να επιβιώσει προηγουμένως.
Τα μεγάλα πολύχρωμα φύλλα του είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το Αλεξανδριανό ως το πιο δημοφιλές φυτό μέσα σε γλάστρα παγκοσμίως.
Ο σχηματισμός του ανθού και των πολύχρωμων φύλλων του, γίνετε όταν το φως της ημέρας διαρκεί λιγότερο από 12 ώρες. Στην κεντρική Ευρώπη, αυτό συμβαίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου περίπου. Αφού το άνθος αρχίσει να παίρνει σχήμα, χρειάζονται ακόμα 7-9 εβδομάδες πριν το Αλεξανδριανό κάνει την είσοδό του στα ανθοπωλεία στη γνωστή, μαγευτική απόχρωση. Οι σημερινοί καλλιεργητές του Αλεξανδριανού δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη σε αυτή τη ευαίσθητη περίοδο ανάπτυξης. Τα φυτά πρέπει να ανθίζουν κάθε χρόνο για τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο, και για αυτό υιοθετούνται εξελιγμένες πρακτικές καλλιέργειας. Στο θερμοκήπιο, διασφαλίζουν ότι η διάρκεια της ημέρας και η θερμοκρασία είναι πάντα οι σωστές και έτσι δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για το άνθος του χειμώνα. Αυτό σημαίνει πως τα Αλεξανδριανά σχηματίζουν το πανέμορφο κόκκινο χρώμα τους τη σωστή στιγμή έτσι ώστε να δώσουν έγκαιρα το έναυσμα για την λαμπερή έλευση των Χριστουγέννων. Διατίθεται σε περισσότερες από 100 ποικιλίες, με πολύ διαφορετικά χρώματα, σχήματα και μεγέθη και αναρίθμητες δυνατότητες διακόσμησης.
Αυτές οι γιορτές θα είναι λαμπερές
Όταν αγοράζετε Αλεξανδριανό, τα κίτρινα και τα πράσινα λουλούδια μεταξύ των χρωματιστών φύλλων είναι ένδειξη φρεσκάδας. Καθώς το Αλεξανδριανό επηρεάζεται εύκολα από το κρύο– είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες – θα πρέπει να το συσκευάσετε για να το μεταφέρετε στο σπίτι.
Η ιδανική τοποθεσία για τα Αλεξανδριανά είναι ένα φωτεινό, ζεστό σημείο γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου, ακόμα και κοντά σε θερμαντικό σώμα. Το Αλεξανδριανό πάραυτα πρέπει να προστατεύεται από την έκθεση στον ήλιο και από διάφορες άλλες δυσμενείς συνθήκες. Πρέπει να ποτίζεται μόνο όταν είναι ξηρό, με χλιαρό νερό χωρίς να μένει νερό μέσα στο πιατάκι του. Δεν χρειάζεται φυτοφάρμακα ενώ κάθε μήνα είναι απαραίτητο ένα θρεπτικό συμπλήρωμα από αυτά που διατίθενται στο εμπόριο.
Όταν κόβεται, το Αλεξανδριανό διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να διατηρηθεί για περίπου 2 εβδομάδες ως μπουκέτο ή ως διακόσμηση τραπεζιού όταν τα άκρα από τα κοτσάνια του βυθιστούν σε βραστό νερό ή τοποθετηθούν πάνω από μια φλόγα, αμέσως μετά αφότου κοπούν. Αυτό εμποδίζει το χυμό του άνθους να τρέξει.
Αν θαυμάζετε την εμφάνιση του φυτού σας και θέλετε να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα κάθε μέρα, τότε προσθέστε μερικά ελκυστικά στολίδια στη διακόσμησή του.
Γυαλιστερά αξεσουάρ, αστραφτεροί φιόγκοι, μοναδικά υλικά ακόμη και κοσμήματα μπορούν να συμπληρώσουν της εμφάνιση μιας κυρίας αλλά επίσης και να υπογραμμίσουν την εκλετπυσμένη κομψότητα του Αλεξανδριανού. Ένα άγγιγμα πολυτελούς γοητείας αρκεί για τη δημιουργία διάθεσης και ατμόσφαιρας.

Αναφορά Κουσελά για το Γυμνάσιο Θουρίας.


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, επανερχόμενος στο θέμα, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ζητώντας να αντιμετωπισθούν επείγοντα προβλήματα του Γυμνασίου Θουρίας, που αφορούν στο κτίριο και τη συντήρησή του, αλλά και σε λειτουργικά θέματα.
Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
«Σας διαβιβάζω αντίγραφο υπομνήματος της Διευθύντριας του Γυμνασίου Θουρίας Ν. Μεσσηνίας. Το υπόμνημα συντάχθηκε με ομόφωνη γνώμη του Συλλόγου Καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Θουρίας, αναφέρεται δε στα επείγοντα κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα του Γυμνασίου, τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.
Παρακαλώ να δείτε τα προβλήματα αυτά με τη δέουσα μέριμνα και προσοχή και να επιδιώξετε την άμεση διευθέτηση όσων από αυτά αντιστοίχως εμπίπτουν στις αρμοδιότητές σας. »

Βασικός Μέτοχος στην Καρέλια ΑΕ ο Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας


1.Ο κ. Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας κατέχει ποσοστό 42,62% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου, δηλαδή 1.176.280 κοινές μετοχές με ψήφο.
2.Ο κ. Ανδρέας Γ. Καρέλιας κατέχει ποσοστό 19,51% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου, δηλαδή 538.574 κοινές μετοχές με ψήφο.
3.Ο κ. Ευστάθιος Γ. Καρέλιας κατέχει ποσοστό 18,86% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου, δηλαδή 520.593 κοινές μετοχές με ψήφο.
4.Το "Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτορίας Καρέλια κατέχει ποσοστό 7,15% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου, δηλαδή 197.332 κοινές μετοχές με ψήφο.

Θάνατος Κων. Καρέλια - Νεώτερα στοιχεία


Το πτώμα του Κ. Καρέλια, που κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου της εταιρίας, η οποία εδρεύει στην Καλαμάτα, ανακάλυψαν εργάτες της Μαρίνας στις 8.30 το πρωί οι οποίοι και ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Καλαμάτας .
Το πτώμα μεταφέρθηκε για νεκροψία-νεκροτομή τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά αύριο, οι αξιωματικοί του Λ.Σ. έχουν αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια, ενώ διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες τόσο στο αυτοκίνητο του Κ. Καρέλια όσο και στο εσωτερικό της θαλαμηγού του.

Μην φοβάστε τα φίδια

τι μπορείς να πάθεις απο ενα φίδι

Κάνουν …πάρτι στην ΕΡΤ με τέτοιους μισθούς - Μακάκα πολίτη διάβασε πόσο πληρώνεις την …ενημέρωση σου


Σύμφωνα με τους πίνακες που ανάρτησε το blog troktiko με τα χρήματα του φορολογούμενου Έλληνα πολίτη οι αστέρες της ενημέρωσης τρώνε με χρυσά κουτάλια στην κρατική τηλεόραση διαβάστε αναλυτικά πόσο σας κοστίζει η ενημέρωση
ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 324.000 -Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΤΟΣ 324.000

ΧΟΥΚΛΗ ΜΑΡΙΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 218.976

ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΜΠΗΛΙΩ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 176.400

ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - 143.514

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - 136.800 .....

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 126.000

ΖΟΥΛΑ ΟΔΥΣΣΕΥΣ - ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 120.000

ΝΤΑΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 114.000

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 113.880

ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΞΑΜΗΝΟ 113.516

ΧΑΡΙΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ 105.600

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ -104.400

ΚΥΒΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 102.002

ΛΕΩΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ 98.400

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 96.000

ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥΕΤΟΣ 94.286

ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 87.600

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 84.000

ΓΡΙΠΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ 84.000

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 84.000

ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - 84.000

ΜΠΑΛOΔΗΜΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 78.840

ΤΣΩΧΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 78.840

ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ - ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗΣ 76.066

ΓΑΒΡΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 75.420

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ - ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 75.000

ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 72.000

ΚΩΣΤΑΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 72.000

ΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - 72.000

ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 71.520

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.956

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.800

ΜΑΛΟΥΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.080

ΖΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥ 68.985

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 66.000

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 66.000

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 66.000

ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 65.880

ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 65.880 (21.960+43.920)Δ/ΝΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800

ΚΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥΑΝΝΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800

ΜΠΑΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800

ΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800 (21.600+43.200)Δ/ΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Π.ΧΡΗΣΤ 347.659,98 - Πρόεδρος Δ/Σ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 279.362,38 - Γενικός Διευθυντής

ΛΟΥΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 257.033,14 ¤ Εντετ/νος Σύμβουλος

ΚΕΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 256.174,39 ¤ Εντετ/νος Σύμβουλος

ΜΙΧΑΛΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 249.234,42 ¤ Γενικός Διευθυντής

ΑΝΔΡΙΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 249.161,32 ¤ Γενικός Διευθυντής

ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ 227.626,98 ¤ Γενικός Διευθυντής

ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 215.603,00 ¤ ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί

ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 210.002,64 ¤ Γενικός Διευθυντής

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 153.562,50 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ 152.363,49 - ΠΕΔ6 Δικηγόροι

ΑΔΗΛΙΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ 150.050,87 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 138.600,00 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 136.500,02 ¤ Γενικός Διευθυντής

ΣΠΥΡΙΔΟΥ ΤΑΤΙΑΝΑ 132.344,80 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΣΑΛΕΣΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 130.773,76 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ.ΓΕΩΡΓ 128.524,18 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 128.472,40 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΚΑΦΑΡΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 122.244,29 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΖΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 122.066,25 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Β 121.481,67 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΔΡΕΤΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 118.305,42 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΗΜ. 118.093,13 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΜΑΡΓ-ΚΥΡ 115.621,26 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚ 114.749,26 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΠΕΛΕΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 112.812,50 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΣΙΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ 101.427,50 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΧΑΤΖΗΣ Δ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 101.210,00 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 99.141,81 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΚΟΥΡΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 99.075,30 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΚΟΥΡΤΗ-ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟ 98.635,92 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ 98.437,53 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΠΕΥΚΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 97.925,00 ¤ 102.786,56 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΠΑΠΑΔΡΙΑΝΟΥ ΑΔΡΙΑΝΗ 95.143,64 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι

ΚΑΒΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 92.634,38 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΛΟΥΡΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 90.023,49 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΚΑΚΑΒΟΥΛΗΣ ΙΩΣΗΦ 89.434,41 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών

ΓΑΖΙΔΕΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 88.917,77 ¤ ΠΕΤ1θ Ηλεκτρολόγοι

ΣΦΕΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 86.861,43 ¤ ΚΤΕΠ6β Ηχολήπτες Κ/Φ

ΔΗΜΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 86.356,68 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 86.022,49 ¤ ΠΕΤ1θ Ηλεκτρολόγοι

ΤΖΟΥΒΕΛΕΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 85.974,65 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 85.584,06 ¤ 86.661,78 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΡΙΚΛ 84.265,45 ¤ ΚΤΕΠ2α Δ/ντές
Παραγ.

ΦΑΚΛΗ-ΣΠΑΝΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟ 83.307,23 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΠΙΣΚΕΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 83.114,99 ¤ ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 82.547,29 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΚΡΗΤΙΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 81.275,80 ¤ ΠΕΤ1β Πολιτικοί Μηχ.

ΡΗΓΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 81.210,43 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 81.181,27 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 80.526,40 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών

ΜΟΥΧΤΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 80.518,57 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΠΑΠΑΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΕΩΝΙΔ. 80.093,07 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΚΟΡΟΜΑΝΤΖΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ 79.800,00 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΑΡΩΝΗ ΕΛΕΝΗ 78.498,82 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΔΟΥΡΙΔΑ ΜΑΤΙΛΝΤΑ-ΜΑΡ 78.096,34 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΡΙΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 76.943,76 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΜΠΡΑΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 76.932,53 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 76.764,18 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΧΑΛΒΑΤΖΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 76.683,80 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΚΑΡΑΜΙΝΤΖΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ 76.683,78 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΧΡΥΣΑ 76.463,79 - Δημοσιογράφοι Εξωτερ

ΚΑΘΑΡΟΣΠΟΡΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗ 76.463,76 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ 76.422,64 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΦΛΕΣΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 76.285,76 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 76.243,57 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΛΑΒΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 73.303,71 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΦΑΝΟΥ 70.902,69 ¤ ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ 70.216,83 ¤ Δημοσιογράφοι Εξωτερ

ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 70.100,92 ¤ ΚΤΕΠ1α Σκηνοθέτες

ΦΕΡΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 69.750,03 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΑΛΑΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟ 69.512,55 Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 69.121,04 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι

ΤΡΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 68.710,30 ¤ Δημοσιογράφοι Εξωτερ

ΑΡΓΥΡΗ ΕΛΕΝΗ 68.509,37 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΦΑΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ 68.305,59 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕ 68.251,60¤ ΠΕΤ1δ Μηχανολόγοι

ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΚΩΝ/ΝΤΙΑ 67.923,13 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΜΠΟΥΓΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 67.921,90 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΦΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ 67.720,85 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 67.500,00 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Σ.ΔΗΜ. 67.403,38 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 66.900,97 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΑΣΠΡΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 66.605,94 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών

ΚΑΛΑΒΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 66.454,35 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι

ΓΥΠΑΡΗ ΜΑΡΙΑ 66.440,16 ¤ Δημοσιογράφοι Εξωτερ

ΜΑΗΣ ΠΕΤΡΟΣ 66.343,26 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΜΠΑΓΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 66.035,63 ¤ ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ 65.846,71 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι

ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 65.529,79 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΦΡΑΣΤΑΝΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 65.414,54 ¤ ΚΤΕΠ-Μ1 Εικονολ. (Μ)

ΠΑΤΣΙΑΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 64.493,78 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι

ΚΑΠΑΤΑΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 64.091,27 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΤΡΟΥΠΗΣ ΚΙΜΩΝ 63.984,39 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΛΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 63.848,06 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι

ΒΑΛΙΟΥΛΗΣ ΕΥΔΟΞΙΟΣ 63.731,27 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠ 63.295,46 ¤ ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝ/Ν 63.100,72 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών

ΜΑΚΡΗΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 62.800,25 ¤ ΔΕΤ1α Ηλεκτρονικών

ΚΟΡΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 62.741,29 ¤ Δημοσιογράφοι Εξωτερ

ΤΣΑΚΙΡΗΣ Χ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 62.699,76 ¤ ΠΕΤ1θ Ηλεκτρολόγοι

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ 62.384,19 ¤ 7.845,38 ¤ - ¤ 11.049,86 ¤ 81.279,43 ¤ ΚΤΕΠ1α
Σκηνοθέτες

ΒΑΡΣΑΜΑΚΙΔΟΥ ΑΦΕΝΤΡΑ 61.875,04 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΕΥΔΟΚΙΑ 61.380,07 ¤ ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ 60.955,66 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 60.581,55 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΚΟΚΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 60.507,19 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι

ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙ 60.224,53 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΜΑΓΓΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 60.171,42 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛ 59.625,01 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΠΡΕΔΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 59.467,40 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 59.325,11 ¤ ΤΕΤ1α
Ηλεκτρονικών

ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 59.062,53 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΓΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 58.923,62 ¤ ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί

ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡ. 58.791,48 ¤ ΤΕΤ1α
Ηλεκτρονικών

ΜΑΓΓΕΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ 58.376,57 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 57.937,55 ¤ ΠΕΔ5 Γιατροί

ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 57.936,80 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΠΙΕΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 57.906,20 ¤ ΠΕΔ5 Γιατροί

ΜΠΑΧΑΡΙΔΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ 57.703,09 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΛΕΤΣΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ 57.667,50 ¤ ΔΕΤ-Μα Ηλεκτρονικών

ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ 57.656,25 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 57.565,06 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών

ΚΑΠΑΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 57.381,93 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-
Οικονομ.


ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ)64.547

ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.500

ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.200

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΕΚΠΟΜΠΗ 63.600

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ)63.072

ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000

ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 63.000

ΑΜΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 62.400

ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 62.400

ΚΑΝΑΒΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ - ΟΡΓ.ΣΧΕΔ.ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ 61.800

ΚΟΤΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 61.320

ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 60.160

ΒΕΛΑΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 60.000

ΚΩΣΤΑΒΑΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - 60.000

ΛΙΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ-ΡΙΑ 60.000

ΣΤΕΦΑΝΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΕΚΠΟΜΠΗ 60.00040.00020.000ΔΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΛΕΥΚΟΒΙΤΣ ΣΤΕΛΙΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΔΕΚΑΜΗΝΟ) 59.000

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΕΤΟΣ 58.800

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ 58.799

ΖΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 58.428

ΤΡΙΛΙΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 57.300

ΤΡΙΛΙΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 57.300

ΠΑΚΑΘΕΟΔΩΡΑ ΜΙΧΑΗΛ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΔΕΚΑΜΗΝΟ) 57.000

Τραγικός θάνατος του Κώστα Καρέλια


Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Καλαμάτας αλλά και όλη η Μεσσηνία με την αναγγελία της είδησης ότι ο καπνοβιομήχανος Κώστας Καρέλιας βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί να επιπλέει άψυχος στα νερά του λιμανιού της Καλαμάτας .
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες και ενδείξεις ο άτυχος βιομήχανος έπεσε από την σκάλα του σκάφους του «ΙΩΑΝΝΑ» που βρίσκεται ελλιμενισμένο στην προβλήτα του λιμανιού της Καλαμάτας στα παγωμένα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου και ο θάνατος του προήλθε από πνιγμό .Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα γίνουν γνωστά μετά την νεκροτομή που θα γίνει ίσως και σήμερα

η ΨΗΦΙΑΚΗ Καλαμάτα υποδέχεται το Νέο Έτος.


Μεγάλες ταχύτητες έχουν σήμερα 8 Γυμνάσια/Λύκεια (5ο Γυμνάσιο, 6ο Λύκειο, 4ο ΕΠΑΛ, 2ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο, 5ο Λύκειο, 3ο Λύκειο) και 2 Δημοτικά (12ο και 18ο) της πόλης, αφού συνδέονται στο σχολικό δίκτυο με οπτική ίνα, η οποία εγκαταστάθηκε από το Δήμο με την αξιοποίηση του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών (ΜΑΝ).
Σήμερα είναι σε λειτουργία το αρχικό ΜΑΝ μήκους 17Km, το οποίο διασυνδέει 71 σημεία δημοσίου ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και τις σχολικές μονάδες της πόλης.
Αρχικά παραμετροποιήθηκαν οι σχολικές μονάδες και συνδέθηκαν με το Σχολικό Δίκτυο με ταχύτητες της τάξεως των 100Mbps, δηλαδή 50 φορές μεγαλύτερες από αυτές που είχαν μέχρι πρόσφατα.
Είναι το πρώτο έργο που γίνεται στην Ελλάδα σε αυτό το επίπεδο και γίνεται με τρόπο πιλοτικό....

Για την υλοποίηση του έργου εργάστηκαν
1. Το ΕΑΙΤΥ του Πολυτεχνείου της Πάτρας, με την επίβλεψη του συμπατριώτη μας καθηγητή κ. Χρήστου Μπούρα
2. Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ, της Β/θμιας Εκπαίδευσης.
3. Το τμήμα Νέων Τεχνολογιών & Πληροφορικής του Δήμου Καλαμάτας.
Η πιλοτική αυτή λειτουργία σημαίνει για το σχολείο :
Γρήγορη πρόσβαση των εργαστηρίων ΗΥ στο Σχολικό Δίκτυο.
Ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών στην εκπαίδευση, όπως : IP τηλεφωνία, IP TV, Τηλεδιάσκεψη, Ασύρματη πρόσβαση για την αξιοποίηση των φορητών υπολογιστών των μαθητών.
Δημιουργία εικονικής τάξης και μάθημα εξ΄αποστάσεως.
Από την πλευρά του Δήμου, προβλέπεται για το προσεχές μέλλον :
Η σύνδεση και των υπολοίπων σχολείων με οπτική ίνα στο διαδίκτυο.
Η αξιοποίηση του ΜΑΝ για τη λειτουργία του Ασύρματου δικτύου του Δήμου.
Η σύνδεση των Δημοσίων υπηρεσιών μέσω της οπτικής ίνας στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ.
Με τη ενέργεια αυτή αξιοποιούνται οι υποδομές της πόλης για να αναπτυχθούν πάνω σε αυτές εφαρμογές και υπηρεσίες, ώστε η Ευρυζωνικότητα να γίνει συνείδηση και πράξη στη καθημερινότητα μας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά την περίοδο των εορτών


Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω :
1. Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009 και τη Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010, για το ρεύμα εξόδου και από 16.00΄ έως 21.00΄ ώρας, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις :...

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.
β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από τη διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα.
δ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
ε) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
2. Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010 και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010, για το ρεύμα εισόδου και από 15.00΄ έως 22.00΄ ώρας, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :
α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
γ) Στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.
δ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
ε) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
3. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας :
α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.
β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
στ) Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.
4. Ειδικότερα αναφορικά με την περιοχή των Τεμπών ισχύει ότι καθορίζεται με τα νεώτερα Δελτία Τύπου.

Ψηφιοποίηση – Ζητάει παράταση από την κομισιόν ο Ν.Χουντής


Ερώτηση με τη διαδικασία του επείγοντος κατέθεσε στις 22 Δεκεμβρίου στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντής, ζητώντας να μην χάσουν τις επιδοτήσεις όσοι παραγωγοί δεν έχουν προλάβει να ψηφιοποιήσουν τα αγροτεμάχιά τους μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2010.
Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητεί να επανεξεταστεί η απόφαση της Ευρ.Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία πρέπει μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2010 να ψηφιοποιηθούν και να ελεγχθούν τα αγροτεμάχια αλλιώς δεν θα λάβουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται για το 2009 όσο αγροτεμάχια δεν έχουν προλάβει να ψηφιοποιηθούν.
Στην ερώτησή του ο Ν.Χουντής αφού σημειώνει
ότι η απόφαση της Επιτροπής εξαντλεί κάθε έννοια αυστηρότητας σε μια περίοδο που η διαδικασία της ψηφιοποίησης βρίσκεται σε εξέλιξη, αναγνωρίζει ότι για την καθυστέρηση υπάρχουν ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων και συμπληρώνει ότι «είναι άδικο να πληρώσουν οι Έλληνες παραγωγοί οι οποίοι δεν έχουν καμία ευθύνη και των οποίων των εισόδημα λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της μείωσης των τιμών παραγωγού, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους καλλιέργειας έχει μειωθεί δραματικά.»
Καταλήγοντας, στην ερώτησή του, καλεί την Κομισιόν «να υπάρξει εύλογη επιπλέον χρονική παράταση ώστε να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων και οι έλεγχοι, αφού το έργο έχει ξεκινήσει και εκτελείται, προκειμένου να μη χάσουν οι Έλληνες παραγωγοί τις επιδοτήσεις του 2009».

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !!! ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !


Καλούμε όλους τους πολίτες καταναλωτές, οι οποίοι θα ήθελαν να ενισχύσουν την Δικαστική Προσφυγή του ΙΝΚΑ, κατά της απόφασης για τα τέλη κυκλοφορίας, ειδικού φόρου και περιβαλλοντικών τελών….
Όπως καταθέσουν Αίτηση – Εξουσιοδότηση – Δήλωση, προς το ΙΝΚΑ μαζί με την φωτοτυπία της ειδοποίησης πληρωμής τελών, στο Fax: 210 3633976
ή στην διεύθυνση: ΠΡΟΣ το ΙΝΚΑ Γ΄ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 13, 104 32 ΑΘΗΝΑ.
Η Αίτηση- Εξουσιοδότηση – Δήλωση, πρέπει να αναφέρει: ονοματεπώνυμο και πλήρη διεύθυνση και τηλέφωνα επικοινωνίας και ότι:
Εξουσιοδοτώ το ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ όπως προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια κατά της απόφασης των Υπουργών για τα τέλη κυκλοφορίας ειδικού φόρου περιβαλλοντικών τελών έτους 2010.
Αίτηση – Εξουσιοδότηση – Δήλωση
ΠΡΟΣ το ΙΝΚΑ Γ΄ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 13, 104 32 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210 3632443 Fax. 210 3633976
Ονοματεπώνυμο:...

Διεύθυνση:
Τηλ. Fax. Email:
Σας επισυνάπτω αντίγραφο της ειδοποίησης των τελών κυκλοφορίας του οχήματός μου, …….-………. και εξουσιοδοτώ το ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ όπως προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια κατά της απόφασης των Υπουργών για τα τέλη κυκλοφορίας ειδικού φόρου περιβαλλοντικών τελών έτους 2010.
Με τιμή
υπογραφή
Συνημμένη: Η ειδοποίηση των τελών κυκλοφορίας του οχήματός μου.
Δεκάδες οδηγοί με Ι.Χ. και μοτοσυκλέτες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Καλλιμάρμαρο σε μια «διαφορετική» διαμαρτυρία για τα τέλη κυκλοφορίας. Οι οδηγοί πάτησαν γκάζι μέχρι τη Βουλή, ζητώντας την άρση των φορολογικών μέτρων. Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε το «Μέτωπο Ενεργών Πολιτών»,πολυάριθμοι σύλλογοι, ΚΑΙ BLOGGERS που ζητάνε «τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μισθούς και απαλλαγή των ανέργων από τα τέλη».
Στην πορεία μετείχαν διάφοροι φορείς ιδιοκτητών αυτοκινήτων και καταναλωτικές ενώσεις. Στη διάρκεια της πορείας έμειναν κλειστές για αρκετή ώρα η λεωφόρος Αλεξάνδρας, η Ακαδημίας και η Πατησίων.
Αντιπροσωπεία επέδωσε στόν Πρόεδρο της Βουλής Ψήφισμα διαμαρτυρίας.
ΤΑ ΜΜΕ ΣΙΓΗΣΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Χριστούγεννα στην ΜΕΣΣΗΝΙΑ


Σε όλη την Πελοπόννησο την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους πραγματοποιούνται εκδηλώσεις από τους Δήμους, αλλά και πολιτιστικούς φορείς κάθε περιοχής, που την καθιστούν ελκυστικό τόπου προορισμού.
Ο Δήμος Καλαμάτας την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου άνοιξε τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με το άναμμα, από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα του εντυπωσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρο στην κεντρική πλατεία, που είχε πλημμυρίσει από χιλιάδες παιδιά κάθε ηλικίας. Σε μια εκδήλωση γεμάτη από μουσική και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου και την Τρίφωνη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, ενώ ακολούθησε συναυλία με το μουσικό συγκρότημα ''Poly Quartet'' κι έκλεισε με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.
Με κέντρο αναφοράς την κεντρική πλατεία, με το καρουσέλ και τα μικρά σπιτάκια που το περιβάλλουν σχεδόν κάθε μέρα διοργανώνει ο Δήμος και μια γιορτή. Σταχυολογώντας τις εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Καλαμάτας και οι πολιτιστικοί του φορείς σας προτείνουμε:

Την Τετάρτη 23/12 εκδήλωση από την Ένωση Μικρασιατών Μεσσηνίας ''Η Ιωνία'', στις 12:00 το μεσημέρι με τίτλο ''Χριστός γεννέθεν, χαρά σον κόσμον'' και στις 8:30 το βράδυ ''Καλαντίσιμα!'', εκδήλωση από το Δημοτικό Ωδείο.
Την παραμονή των Χριστουγέννων στις 12:00 κάλαντα από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και δημιουργίες σε χριστουγεννιάτικα μοτίβα και face-painting για τους μικρούς φίλους στην πλατεία.
Την Κυριακή 27/12 στις 11:30 το πρωί εκδήλωση με τίτλο ''Παίζοντας με τα παραμύθια και με τις κούκλες'' από την Πειραματική Σκηνή.
Την Τρίτη 29/12 Γνωριμία με το προσκοπικό παιχνίδι στην κεντρική πλατεία, ''Χριστούγεννα με τα Παιδικά Χωριά SOS'' και στις 6:00 το απόγευμα προβολή με θέμα ''Χριστούγεννα στην Καλαμάτα'' από τη Φωτογραφική Λέσχη της πόλης.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς, από τις 23.30 ''Σ΄αυτήν την πόλη που 'μαστε, πέτρα να μη ραγίσει'', καλωσορίζουμε το 2010 στην κεντρική Πλατεία.
Κορώνη: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Δεκεμβρίου, το χριστουγεννιάτικο BAZAAR που διοργάνωσαν, με κέφι και αγάπη, οι Γυναίκες της Κορώνης και το Μανιατάκειο Ίδρυμα με τη στήριξη του Δήμου Κορώνης, του γυμνασίου, του πολιτιστικού συλλόγου, του συλλόγου επαγγελματιών και του συνδέσμου Κορωναίων. Για δεύτερη χρονιά, το Χριστουγεννιάτικο παζάρι της Κορώνης κέρδισε τις εντυπώσεις και έγινε τόπος συνάντησης για τους πολίτες της Κορώνης και πολλούς επισκέπτες από όλη τη Μεσσηνία, ένα αξίζει να σημειώσουμε ότι τα έσοδά του προορίζονται για κοινωνικούς σκοπούς.
Μάνη: Θα αναβιώσουν και φέτος οι δοξασίες για τους καλικάντζαρους που μπαίνουν στα σπίτια από τις καπνοδόχους, γιατί τους προσελκύει η μυρωδιά του λαδιού από τις ''τηγανίδες'' που φτιάχνουν οι νοικοκυρές την παραμονή των Χριστουγέννων. Βέβαια μην φοβάστε οι καλικάντζαροι που ορισμένοι λαογράφοι υποστηρίζουν πως είναι απόγονοι του τραγοπόδη θεού Πάνα, όσο άγριοι κι αν φημολογείται πως είναι ως σήμερα δεν έχουν ενοχλήσει κανένα και θα φύγουν τα Θεοφάνια με τον αγιασμό των υδάτων, ο επίσημος εορτασμός των οποίων θα γίνει στην παραλία του Γυθείου.
Τέλος σε όλα σχεδόν τα χωριά, σε κάθε γωνιά της Πελοποννήσου τις ημέρες των εορτών οι πολιτιστικοί σύλλογοι σε συνεργασία με τους Δήμους οργανώνουν εκδηλώσεις κι αξίζει να αποκτήσετε μια επιπλέον εμπειρία, ''Χριστούγεννα στο χωριό''.

22.12.09

Στην …τσιμπίδα του ΟΑΕΕ οι επαγγελματίες στα χωριά με πληθυσμό κάτω από 2000 κατοίκους


Σε διευκρινήσεις σχετικά με την χορήγηση απαλλακτικών βεβαιώσεων, σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε προαιρετικές περιοχές (κάτω των 2000 χιλ. κατοίκων) προέβη ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.
Σύμφωνα με αυτές, στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ δεν υπάγονται έμποροι και βιοτέχνες που:
- δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε προαιρετικές περιοχές.
- διατηρούν την επαγγελματική τους έδρα εντός των προαιρετικών περιοχών πλην κατοικιών.
- από τον έλεγχο της βεβαίωσης έναρξης που τους χορηγείται από τη ΔΟΥ, προκύπτει δραστηριοποίηση με λιανικό εμπόριο....

- η μορφή της επιχείρησής τους είναι ατομική, ΟΕ ή ΕΕ.
Οι περιπτώσεις αυτές θα κρίνονται σύμφωνα με το εισοδηματικό κριτήριο, όπως αυτό ορίζεται στις κείμενες διατάξεις και αφορούν τους ασκούντες μόνο τα κάτωθι επαγγέλματα καθώς και τα συναφή αυτών: Αρτοποιείο, Γκαράζ, Είδη Γάμου, Είδη Καπνού, Είδη Προικός, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια (11 και άνω), Επιδιωρθώσεις Ενδυμάτων - Υποδημάτων, Εστιατόριο, Ζαχαροπλαστείο, Καθαριστήρια, Καλαθοποιός, Καφενείο, Καφετέρια, Κηροπλαστείο, Κομμωτήρια-Κουρεία, Κρεοπωλείο, Κυλικείο-Αναψυκτήριο, Μανάβης, Μίνι Μάρκετ, Μπαρ, Μπαρ-Εστιατόριο εντός Ξενοδοχείου (όταν ανήκει σε διαφορετικά πρόσωπα από τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου με οικονομική και λειτουργική αυτοτέλεια), Ξηροί Καρποί, Ξυλουργοί, Οινοπωλεία, Παλαιοπωλεία, Παντοπωλεία, Παραδοσιακοί Μύλοι, Περίπτερο, Πρακτορείο ΠΡΟ ΠΟ, Ραφείο, Συνεργείο Αυτοκινήτων-Φανοποιείο, Ταβέρνα, Τοπικά Προιόντα, Τουριστικά Είδη, Υποδηματοποιείο, Ψιλικά Είδη-Χαρτικά-Τσιγάρα, Ωρολογοποιείο.
Ειδικά για τα πρατήρια υγρών καυσίμων, θα διενεργείται έλεγχος στις βεβαιώσεις έναρξης των ΔΟΥ, ως προς τον τόπο της επαγγελματικής έδρας.
Στις περιπτώσεις που εμφανίζεται έδρα σε χωριό ή οικισμό, τότε οι επαγγελματίες θα κρίνονται με τις διατάξεις του αρθρ.9 του Ν.3050/02.
Εάν η έδρα είναι σε εθνική οδό (παλαιά και νέα) ή σε συγκοινωνιακό κόμβο ή στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, τότε οι επαγγελματίες θα ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ.
Αντιθέτως, εντάσσονται στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ επαγγελματίες οι οποίοι:
- ασκούν επαγγέλματα, μέσω των οποίων προσφέρουν υπηρεσίες δηλώνοντας ως επαγγελματική έδρα κατοικίες, ευρισκόμενες σε προαιρετικές περιοχές όπως π.χ. εμπορικοί αντιπρόσωποι, λογιστές, ψυχολόγοι, σύμβουλοι επιχειρήσεων κ.τ.λ.
- ασκούν επαγγέλματα, που λόγω της φύσης τους προσφέρουν υπηρεσίες σε χώρους ή περιοχές εκτός του καταστήματος, που δηλώνουν ως επαγγελματική έδρα, δηλαδή ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, συνεργεία καθαρισμού, ασφαλιστές, περιβαλλοντολόγοι, δασοπόνοι, σύμβουλοι επιχειρήσεων κ.τ.λ.
- διατηρούν επαγγελματική έδρα εντός προαιρετικής περιοχής, αλλά λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους, η πώληση ή η παροχή υπηρεσιών δεν περιορίζεται στην προαιρετική περιοχή, όπως π.χ. λογιστές, πρατήρια υγρών καυσίμων, ξενοδόχοι κ.τ.λ.
- δραστηριοποιούνται με σύναψη συμβάσεων κάθε είδους εκ των προαναφερθεισών στην εγκύκλιο 113/09.

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 28,6 εκατ. € σε 14.613 αγρότες


Πιστώνονται αύριο από τον ΕΛΓΑ οι τραπεζικοί λογαριασμοί στην ATEbank 14.613 αγροτών σε 39 Νομούς της χώρας με το συνολικό ποσό των 28.606.140 ευρώ, που αφορά αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους στη διάρκεια του τρέχοντος έτους από παγετό, χαλαζοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευβοίας, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας και Χαλκιδικής.

Ομιλία Νάντιας στη Βουλή στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2010


Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου μίλησε χθες, 21/12/09, στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2010.
Η κ. Γιαννακοπούλου άνοιξε την ομιλία της, με τη διαπίστωση ότι «ο Προϋπολογισμός του 2010 είναι ο πιο δύσκολος Προϋπολογισμός των τελευταίων 35 ετών, αποτελεί όμως ένα σημαντικό βήμα για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο και το τέλμα που έφτασε εξαιτίας των λαθεμένων και ανερμάτιστων πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις εμφανείς διαφορές που εμφανίζει «ο ελλειμματικός Προϋπολογισμός στασιμότητας του 2009, συγκριτικά με τον Προϋπολογισμό του 2010 που έχει στόχο το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών, την στήριξη της οικονομίας μας, την έξοδο από την κρίση, την αποκατάσταση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας της χώρας και την αναδιανομή του πλούτου». Η βουλευτής Μεσσηνίας σημείωσε ότι «ο Προϋπολογισμός αυτός προβλέπει την αύξηση των επιδομάτων πρόνοιας και των κονδυλίων για τη χρηματοδότηση του ΟΓΑ, καθώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει την δύσκολη κατάσταση που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση τον Έλληνα μισθωτό, τον συνταξιούχο, τον άνεργο, τον αγρότη». Πιο συγκεκριμένα,
 ανέφερε ότι με τον Προϋπολογισμό αυτό, «μειώνουμε κατά 457 εκ. ευρώ τις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα και αυξάνουμε κατά ένα δις ευρώ τις δαπάνες για την παιδεία. Διαθέτουμε περισσότερους πόρους για την υγεία και την ανάπτυξη, προσλαμβάνοντας τρεις χιλιάδες νέους νοσηλευτές και αυξάνοντας πάνω από 4% του ΑΕΠ τους πόρους για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επιδοτούμε τις ασφαλιστικές εισφορές για τη στήριξη της εργασίας των νέων και δίνουμε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Ειδικά, για τους αγρότες, αυξάνουμε τη σύνταξη του ΟΓΑ και την επιστροφή του ΦΠΑ από το 7% στο 11% και χορηγούμε το έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης έχοντας συναίσθηση του καθημερινού τους Γολγοθά». Στα πλαίσια της ομιλίας της, η κ. Γιαννακοπούλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Μεσσηνία λέγοντας ότι «δυστυχώς έχει γίνει η εσχατιά του ελληνικού Νότου, καθώς είναι πολύ πίσω στην ανάπτυξη συγκριτικά με άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές περιφέρειες», προτείνοντας ως μέτρο αναπτυξιακής ώθησης την «αποκατάσταση της αδικίας και την δημιουργία ενιαίας περιφέρειας Πελοποννήσου, με ένα ενιαίο αναπτυξιακό, οικονομικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα».
Η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, ολοκληρώνοντας την εισήγησή της για τον Προϋπολογισμό, τόνισε ότι «είναι ρεαλιστικός, είναι σταθεροποιητικός, είναι αναπτυξιακός, είναι κοινωνικός, καταπολεμά τη φοροδιαφυγή και τέλος υλοποιεί τις δεσμεύσεις μας με σεβασμό στον Έλληνα πολίτη και τις ελπίδες που έχει εναποθέσει στην κυβέρνησή του ΠΑΣΟΚ».

Στην ανασυγκρότηση του ΕΦΕΤ και του ΕΛΓΑ προχωρεί άμεσα η κυβέρνηση


Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι στις αρχές του νέου χρόνου θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ και του ΕΦΕΤ. Σύντομα δε, θα υπάρξει και αλλαγή διοικήσεων στους δύο αυτούς Οργανισμούς. Μέλημά μας, τόνισε η κ. Μπατζελή, είναι τα τρόφιμα.
"Η ποιότητα, η ασφάλεια και οι τιμές". Προανήγγειλε δε την επιβολή υψηλών προστίμων σε τρεις εταιρίες τροφίμων (μία με σουσάμι, μία με γάλατα και ένα κεντρικό σούπερ-μάρκετ) για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά την υγεία των πολιτών και την παραπλάνηση των καταναλωτών.
Ανέφερε ακόμη ότι εξετάζεται η επιβολή ενός ασφάλιστρου στους αγρότες για τη γεωργική παραγωγή σε αντικατάσταση της παρακράτησης που γίνεται σήμερα μέσω του ΦΠΑ.
Τέλος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης ανέφερε ότι μέχρι τέλους Φεβρουαρίου θα εξοφληθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών και διευκρίνησε ότι από την προκαταβολή των επιδοτήσεων που δόθηκε ήδη στους αγρότες έγινε παρακράτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών γύρω στα 90 εκατ. ευρώ από συνολικό ποσό 1,1, δισ. ευρώ.

ΚΕΔΚΕ – Αν θέλετε Καποδίστρια 2 …ρίχτε τα


Τις θέσεις της ΚΕΔΚΕ για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2009, αλλά και για τον νέο προϋπολογισμό κατέθεσαν σήμερα το πρωί στα πολιτικά κόμματα της Βουλής τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.
Αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε: «Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό του 2009 υπάρχει μία στέρηση εσόδων από θεσμοθετημένους πόρους που αγγίζει τα 350 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Αυτό μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού η θέση μας είναι ότι δεν διαπραγματευόμαστε ούτε ένα ευρώ από τους θεσμοθετημένους πόρους μας. Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό του 2010 , υπάρχει σημαντική μείωση στη ΣΑΤΑ και στους ΚΑΠ. Και το τονίζουμε αυτό, πέραν όλων των άλλων παρατηρήσεών μας, ενόψει Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπέρ της οποίας έχουμε ταχθεί στο παρελθόν και παραμένουμε, με βασική όμως προϋπόθεση την οικονομική, εκτός τη θεσμική, αυτοτέλεια των Δήμων. Αν λοιπόν αυτό δεν διασφαλιστεί, φοβάμαι ότι θα έχουμε πρόβλημα και σε ό,τι αφορά στη Διοικητική Μεταρρύθμιση».

Η IKEA ανακαλεί περισσότερα από 5.000 παιδικά καρεκλάκια με την ονομασία Leopard.


Η σουηδική εταιρεία IKEA ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί 5.474 παιδικά καρεκλάκια με την ονομασία Leopard εξαιτίας προβλημάτων ασφάλειας, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μία εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας.
Συνολικά έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο 5.474 παιδικά καρεκλάκια.
Η ανάκληση ισχύει από σήμερα σε όλες τις χώρες όπου έχουν πουληθεί τα συγκεκριμένα καρεκλάκια και αποφασίστηκε έπειτα από την αναφορά από καταναλωτές 11 ατυχημάτων.
Τα παιδικά καρεκλάκια Leopard άρχισαν να πωλούνται σε όλο τον κόσμο από τον Οκτώβριο.

Ερώτηση Κουσελά για την αποκατάσταση του λιμανιού της Κορώνης


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Πολιτισμού & Τουρισμού, ζητώντας να διασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι της Κορώνης.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Τον Δεκέμβριο του 2008, άνεμοι πρωτοφανούς έντασης έπληξαν τον λιμένα της Κορώνης, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές και καταστροφές στον μώλο, αλλά και σε λέμβους αλιέων, με αποτέλεσμα να απαιτείται άμεση αποκατάσταση αυτών των ζημιών και κατάλληλη θωράκιση του μώλου...

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας συνέταξε μελέτη για την αποκατάσταση αυτών των ζημιών, προϋπολογισμού 1.150.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η μελέτη εγκρίθηκε, το έργο δημοπρατήθηκε (με έκπτωση 28,82% του αναδειχθέντος μειοδότη στις τιμές του τιμολογίου μελέτης) και η σύμβασή του υπεγράφη την 1-7-2009, για ποσό 818.591,37 ευρώ, με ΦΠΑ.
Επειδή η εξασφαλισμένη μέχρι σήμερα πίστωση από το Υπουργείο για το συγκεκριμένο έργο ανέρχεται σε 340.000 ευρώ, από χρηματοδοτήσεις ΚΑΠ και ΣΑΕΠ, ενω οι εκτελεσθείσες από τον εργολάβο εργασίες (κατασκευή τεχνητών ογκολίθων από σκυρόδεμα και τμήματος των εργασιών θωράκισης εξωτερικά του προσήνεμου μώλου με φυσικούς ογκολίθους) έχουν ήδη καλύψει το 75% αυτής,
Επειδή για την εκτέλεση του έργου απαιτούνται και πρόσθετες δαπάνες ύψους 107.397,40 ευρώ για αρχαιολογική επίβλεψη από δύτη και για επιπλέον προσωπικό και εξοπλισμό για την εκτέλεση συμβατικών αρχαιολογικών ερευνών, σύμφωνα με την ΥΠΠΟ/ΓΔΑΠ/ΑΡΧ/Β1/Φ45/38279/1668/19-5-09 Απόφαση έγκρισης της αντίστοιχης μελέτης του έργου από το Υπουργείο Πολιτισμού,
Επειδή, με αυτά τα δεδομένα, το έργο κινδυνεύει να μείνει ανολοκλήρωτο, χωρίς να μπορέσει να γίνει, ελλείψει πιστώσεων, ούτε η τοποθέτηση των 46 τεχνητών ογκολίθων, που ήδη έχουν κατασκευαστεί και παραμένουν στον εργοταξιακό χώρο του λιμένα,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
- Προτίθενται να διασφαλίσουν τα αναγκαία κονδύλια (478.591,37 ευρώ + 107.397,40 ευρώ για αρχαιολογικές εργασίες), ώστε να καλυφθεί το σύνολο των δαπανών του έργου, αρχικών και συμπληρωματικών;
- Τι προτίθενται να πράξουν για να διασφαλιστεί το ταχύτερο η αναγκαία ολοκλήρωση ενός κρίσιμου έργου για την ασφάλεια των χρηστών του λιμένα, σε μια περιοχή ιδιαίτερης τουριστικής σημασίας; »

Έδωσαν δύο μωρά σε λάθος οικογένειες – Η μία οικογένεια έφθασε στα όρια του χωρισμού μετά από τέστ DNA


Ανείπωτη αναστάτωση έχει προκαλέσει σε δύο οικογένειες λάθος των υπευθύνων στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας, οι οποίοι έδωσαν λάθος μωρά στις συγκεκριμένες οικογένειες.
Η μια από τις οικογένειες κόντεψε να χωρίσει, όταν διαπιστώθηκε ότι ο σύζυγος δεν ήταν ο βιολογικός πατέρας του μωρού.
Τα μωρά, δύο αγοράκια, γεννήθηκαν πριν από 40 ημέρες, το ένα στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία και το άλλο σε ιδιωτική κλινική, αλλά κατέληξαν και τα δύο στο Μακάρειο λόγω ίκτερου σοβαρής μορφής.
Μετά τη νοσηλεία τους στην εντατική και την αποθεραπεία τους, τα δύο βρέφη δόθηκαν πριν από 20 ημέρες στις οικογένειές τους, όπως πίστευαν οι υπεύθυνοι στο νοσοκομείο.
Το λάθος ανακαλύφθηκε όταν ένα από τα αγοράκια αρρώστησε και μεταφέρθηκε στο Μακάρειο, όπου διαπιστώθηκε αρρώστια στο αίμα.
Χρειάστηκε να γίνουν αιματολογικές εξετάσεις και στον υποτιθέμενο πατέρα για το ενδεχόμενο κάποιας κληρονομικής πάθησης, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι μωρό και άνδρας είχαν διαφορετικό τύπο αίματος. Εξέταση DNA κατέδειξε ότι ο άνδρας δεν ήταν ο πατέρας...

Η οικογένεια έφθασε στα πρόθυρα του χωρισμού, μέχρι που έγινε εξέταση DNA και στη γυναίκα, από την οποία διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν η μητέρα του μωρού.
Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακαρείου Ανδρέας Χατζηδημητρίου, επιβεβαιώνοντας το λάθος, χαρακτήρισε το θέμα σοβαρό και τραγικό. Είπε ότι από τα πενήντα μωρά που βρίσκονταν κατά την ίδια περίοδο στο νοσοκομείο, ένα είχε τις περισσότερες πιθανότητες να ήταν το μωρό της οικογένειας.
Εγιναν εξετάσεις και τα αποτελέσματα αναμένονται σύντομα, προκειμένου να αποφασισθεί ποιο από τα μωρά ανήκει σε ποια οικογένεια.
Ο κ. Χατζηδημητρίου δήλωσε ότι αφότου έγινε αντιληπτό το λάθος, το νοσοκομείο ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας, τον Γενικό Εισαγγελέα και την Αστυνομία, η οποία διερευνά το θέμα.
Οι δικηγόροι της μιας από τις οικογένειες ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για εγκληματική αμέλεια και εξέφρασαν την έντονη απαρέσκεια, το θυμό και την αγανάκτηση των πελατών τους για το συμβάν, για το οποίο επιφυλάσσουν τα δικαιώματά τους να λάβουν νομικά μέτρα εναντίον των υπευθύνων.
"Πρόκειται για πράξη η οποία έχει προκαλέσει απροσμέτρητο πόνο και ψυχολογική αναστάτωση στους πελάτες μας και στους οικείους τους και είμαστε βέβαιοι, και στην άλλη οικογένεια", ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.
Επίσης, κάλεσαν το υπουργείο Υγείας να αναλάβει την ευθύνη για το συμβάν και να αποδώσει ευθύνες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου