3.11.18

Απήγαγαν παιδί στην Αγγλία και τους έπιασαν στον Έβρο

Απήγαγαν παιδί στην Αγγλία, τους έπιασαν στον Έβρο – Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν εκδώσει Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης σε βάρος του 37χρονου άντρα και της 41χρονης γυναίκας η οποία τον συνόδευε με την κατηγορία της απαγωγής παιδιού από τον γονέα του
Να περάσουν από το ελληνικό έδαφος στην Τουρκία μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης στους Κήπους του Έβρου επιχείρησε ένα ζευγάρι αλλοδαπών, αλλά κατά τον έλεγχο των στοιχείων τους διαπιστώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου ότι είχαν απαγάγει ένα ανήλικο παιδί από την Αγγλία!
Συγκεκριμένα, οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν εκδώσει Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης σε βάρος του 37χρονου άντρα και της 41χρονης γυναίκας η οποία τον συνόδευε με την κατηγορία της απαγωγής παιδιού από τον γονέα του. Και οι δυο συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, ο οποίος δρομολογεί την διαδικασία για την έκδοσή τους.

ΦΩΤΟ - Αγρότης όργωνε κι έπεσε πάνω σε τέσσερα αρχαία αγάλματα!

Τέσσερα επιτύμβια αρχαϊκά αγάλματα σε φυσικό μέγεθος, οι «κούροι της Αταλάντης» ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης στη Φθιώτιδα, από τα μέσα Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα βρέθηκαν τέσσερις κορμοί πώρινων αγαλμάτων φυσικού μεγέθους και ένα τμήμα τριεδρικής βάσης αγάλματος.

Η αρχαιολογική έρευνα ξεκίνησε με αφορμή την υπόδειξη νέας αρχαιολογικής θέσης από ιδιοκτήτη αγροτεμαχίου της κτηματικής περιφέρειας Αταλάντης, όταν κατά τη διάρκεια άροσης, εντόπισε πώρινο κορμό γυμνού ανδρικού αγάλματος αρχαϊκών χρόνων στον τύπο του κούρου (σωζ. ύψους 0.86μ) και ειδοποίησε άμεσα την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Μετά την παράδοση και μεταφορά του γλυπτού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας κ. Ε. Καράτζαλη ανέθεσε στην αρχαιολόγο κ. Μαρία Παπαγεωργίου τη διεξαγωγή δοκιμαστικών τομών στον αγρό, κατά τη διάρκεια των οποίων αποκαλύφθηκαν κατά χώρα άλλα τρία πώρινα γλυπτά αρχαϊκών χρόνων και τμήμα τριεδρικής βάσης αγάλματος.
Στην πρώτη δοκιμαστική τομή στο βόρειο τμήμα του αγροτεμαχίου βρέθηκε πώρινο γλυπτό φυσικού μεγέθους αρχαϊκών χρόνων (σωζ. ύψους 1.22μ.), που σώζεται από την κεφαλή ως το ύψος των μηρών και παριστάνει όρθια, γενειοφόρο μορφή νεαρού άνδρα με προτεταμένο το αριστερό σκέλος.
Το παραπάνω γλυπτό βρέθηκε μαζί με τμήμα κάτω κορμού μικρότερου πώρινου αναγλύφου που απεικονίζει ιστάμενη γυμνή ανδρική μορφή από την οσφυϊκή χώρα ως τις κνήμες (σωζ. ύψους 0.82μ.), το οποίο επίσης φέρει συμφυή πλίνθο στην οπίσθια επιφάνεια.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ανασκαφικής έρευνας (2/11/18) εντοπίσθηκε ένας ακόμη κούρος σε φυσικό μέγεθος (σωζ. ύψους 0.95μ. εικ.6-7) που σώζεται από το ύψος του λαιμού ως τους μηρούς, απεικονίζει γυμνό νέο με ελαφρά προτεταμένο το αριστερό σκέλος και διατηρείται σε καλή κατάσταση. Η τριεδρική πλίνθος που βρέθηκε ακριβώς δίπλα του πιθανόν ανήκει στο ίδιο γλυπτό.

Η πρόσφατη ολιγοήμερη ανασκαφική έρευνα που έχει διενεργηθεί σε μικρό μόνον τμήμα του αγρού, αποκάλυψε σε βαθύτερα στρώματα από αυτό της ανεύρεσης των αρχαϊκών γλυπτών, οργανωμένο νεκροταφείο στο οποίο μέχρι στιγμής διερευνήθηκαν επτά τάφοι που έχουν χρησιμοποιηθεί από τον 5ο αι.π.Χ. ως τον 2ο αι.π.Χ. με αξιόλογα ευρήματα.
Η ύπαρξη του αρχαίου νεκροταφείου σε εγγύτητα με τη σύγχρονη πόλη της Αταλάντης υποδηλώνει ότι πιθανότατα έχει εντοπισθεί τμήμα του οργανωμένου νεκροταφείου του αρχαίου Οπούντα.

Καθημερινή

Οίκος ανοχής με κούκλες του σeξ πουλάει την… «παρθενιά» των «ρομπότ» έναντι $10.000!

Ενώ η επέλαση των «ρομπότ του σεξ» στο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου συνεχίζεται, και οίκοι ανοχής με άκρως προηγμένες κούκλες (που μιλούν, κινούνται, βογκούν κ.λπ.) ξεφυτρώνουν με ταχύτατους ρυθμούς σε δεκάδες πόλεις ανά την υφήλιο, κάποιοι επιχειρηματίες έχουν ήδη νιώσει την ανάγκη να ξεχωρίσουν!
Η επιχειρηματίας πίσω από τον οίκο ανοχής Eve’s, που θα ανοίξει τις πόρτες του στις αρχές του 2019, στην Καλιφόρνια, σκέφτηκε να προσφέρει στους μελλοντικούς της πελάτες που ομολογουμένως δεν έχουμε ξανακούσει: 
Την ευκαιρία να κάνουν σεξ με μια «παρθένα» κούκλα του σεξ, έναντι 10.000 δολαρίων.
Σε μια προσπάθεια να χρηματοδοτήσει τη νέα της επιχείρηση, η Unicole Unicron έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία στην πλατφόρμα Indiegogo. Ως αντάλλαγμα για τις προσφορές, η επιχειρηματίας παρέχει εκπτώσεις στις υπηρεσίες που θα προσφέρει ο οίκος ανοχής της.
Μάλιστα, τα άτομα που είναι διατεθειμένα να καταβάλουν το δυσθεώρητο ποσό των 10.000 ευρώ θα κερδίσουν τη μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουν μια… συναισθηματική σχέση με τα «κορίτσια», περνώντας λίγο αθώο χρόνο μαζί τους σε αρκετά ραντεβού προτού περάσουν μια μαγευτική βραδιά με τα «παρθένα» ρομπότ.
Όπως διευκρινίζει η επιχειρηματίας στην σελίδα της πλατφόρμας, οι κούκλες του σεξ θα συνεχίσουν φυσικά να εργάζονται στον οίκο ανοχής της μετά την πρώτη τους φορά, αλλά το αντίτιμο για την παρέα τους θα είναι φυσικά χαμηλότερο.
Αυτό που μάλλον δεν έχει σκεφθεί  η Unicole είναι τι θα συμβεί αν ο γαλαντόμος πελάτης… ερωτευτεί την υποψήφια ερωμένη του μετά απο τα αλλεπάλληλα ραντεβού τους και αποφασίσει να την κλέψει αφού εκείνη του χαρίσει την… αθωότητά της.
Στην εποχή των ρομπότ του σεξ εξάλλου όλα είναι πιθανά.

Ως… Ωραία Ελένη εμφανίστηκε η πρέσβης της Τουρκίας στην Ουγκάντα

«Ξεκίνησε έρευνα αμέσως μετά τον εντοπισμό των φωτογραφιών και η πρέσβης ανακλήθηκε».
Σάλο προκάλεσε στην Τουρκία η αμφίεση με την οποία επέλεξε η πρέσβης της χώρας να εμφανιστεί σε εκδήλωση στην Ουγκάντα για την Ημέρα της Δημοκρατίας.
Όπως μεταδίδει η Hurriyet, η πρέσβης της Τουρκίας στην Ουγκάντα, Sedef Yavuzalp, και ο σύμβουλός της εμφανίστηκαν με «ιστορική» αμφίεση στην εκδήλωση.
Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικών δικτύωσης ισχυρίστηκαν πως η αμφίεση των δυο ήταν μια αναφορά στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, άλλη πως στην Ελληνική Μυθολογία.
Η αμφίεση της κ. Yavuzalp, όπως επιβεβαιώθηκε αργότερα, ήταν μια αναφορά στην Ωραία Ελένη, με την πρέσβη να υπερασπίζεται τη θέση της λέγοντας πως στην Ουγκάντα ήταν η «Χρονιά της Τροίας».
Η πρέσβης ανακλήθηκε , με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να γράφει στο twitter πως «ξεκίνησε έρευνα αμέσως μετά τον εντοπισμό των φωτογραφιών και η πρέσβης ανακλήθηκε».

Το τρένο επιστρέφει στη Δυτική Πελοπόννησο


ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ...

 
Επτά χρόνια μετά το τελευταίο δρομολόγιο του τρένου από την Πάτρα προς τον Πύργο έχουν δημιουργηθεί πλέον οι προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία της γραμμής σε πρώτο χρόνο μέχρι την Κάτω Αχαΐα και στη συνέχεια μέχρι την πρωτεύουσα της Ηλείας.
Ειδικότερα, όσον αφορά στην επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας με τον Πύργο, η ΕΡΓΟΣΕ ετοιμάζει τις μελέτες, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να ενταχθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Μάλιστα σε αυτές τις μελέτες περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση των σταθμών στους οποίους θα σταματά το τρένο.
Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης Πάτρα - Πύργος είναι  πολιτική και αναπτυξιακή προτεραιότητα», ενώ όσον αφορά στην χρηματοδότηση του έργου, είπε ότι «η Περιφέρεια θα συμμετέχει με 50% από τους πόρους του ΕΣΠΑ, του περιφερειακού προγράμματος, γιατί ουσιαστικά θέλουμε να έχουμε έναν προαστιακό σιδηρόδρομο από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο.» Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «η περιφέρεια δεν ζητά μόνο, αλλά συμμετέχει με πόρους.»
Επίσης, ο περιφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «θέλουμε να αναβαθμίσουμε όλους τους ιστορικούς σταθμούς του τρένου, ή κατά το δυνατόν τους περισσότερους, έτσι ώστε να δώσουμε και μία τουριστική προοπτική.»
Σχετικά με τον προαστιακό σιδηρόδρομο από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαΐα, το έργο, σύμφωνα με την περιφέρεια, αναμένεται να παραδοθεί το πρώτο τετράμηνο του 2019, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η εργολαβία που αφορά τα τεχνικά μέρη της αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής, αποβάθρων και τεχνικών, στη μετρική γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Επίσης, προβλέπεται η ανακατασκευή ορισμένων ισόπεδων διαβάσεων, όπως και η κατασκευή και διαμόρφωση οκτώ στάσεων, αφού θα εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι των νότιων συνοικιών της Πάτρας. Μάλιστα, σε κάθε στάση προβλέπεται η διαμόρφωση αποβάθρας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής κεκλιμένων διαδρόμων πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα, της τοποθέτησης στεγάστρων, εξοπλισμού καθώς και ηλεκτροφωτισμού. Ακόμη, θα εγκατασταθούν νέα αυτόματα συστήματα ισόπεδων διαβάσεων και θα αποκατασταθεί η λειτουργία των σημερινών.
Παράλληλα, αναμένεται να κατατεθεί και πρόταση, εντός του επόμενου διμήνου για την αναβάθμιση τεσσάρων σταθμών, δηλαδή του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας, του Μιντιλογλίου, των Καμινίων και της Κάτω Αχαΐας. Όσον αφορά τη χρονική διάρκεια της διαδρομής από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαΐα, υπολογίζεται ότι θα διαρκεί περίπου μισή ώρα.
Ακόμη ένα σιδηροδρομικό έργο στην Δυτική Ελλάδα είναι η αναβάθμιση της γραμμής Κατάκολο - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη εκδώσει πρόσκληση για ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 - 2020, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, το οποίο εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Κατάκολο - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία.
Μάλιστα για το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να κατατεθούν τρεις προτάσεις.
Η πρώτη, θα υποβληθεί από τον ΟΣΕ μέχρι 15 Νοεμβρίου και θα αφορά την ανακαίνιση - εκσυγχρονισμό των γραμμών και την ασφάλεια του δικτύου.
Η δεύτερη θα υποβληθεί από τη ΓΑΙΑΟΣΕ και θα αφορά την ανακατασκευή σταθμών.
Η τρίτη θα αφορά το οπτικοακουστικό, πληροφοριακό υλικό και θα υποβληθεί επίσης από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, άμεσα.
Ακόμη, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου προβλέπονται ανακατασκευές στη σιδηροδρομική υποδομή δηλαδή γραμμή και αφύλακτες διαβάσεις, ανακατασκευή κτιρίων του σταθμού Πύργου και στον περιβάλλοντα χώρο και στον σταθμό της Ολυμπίας. Τέλος, να σημειωθεί ότι το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο γεωγραφικός χάρτης των "κόκκινων" δανείων

Σε χαρτογράφηση των "κόκκινων" δανείων ανά γεωγραφική περιφέρεια σε όλη τη χώρα έχουν προχωρήσει οι τράπεζες προκειμένου να αντλήσουν σημαντικά στοιχεία για τον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών.
Τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι τράπεζες και παρουσιάζει το"Κεφάλαιο"δείχνουν ότι περιοχές με χαμηλότερο διαθέσιμο εισόδημα εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά ανταπόκρισης στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Αντιθέτως, δανειολήπτες κάτοικοι πλουσιότερων περιφερειών, ειδικά αυτών που εμφανίζουν συνεχή ροή τουριστικών εσόδων, εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αθέτησης πληρωμών. Έτσι, όλως παραδόξως, οι κάτοικοι της φτωχότερης Ηπείρου εμφανίζουν τη μεγαλύτερη συνέπεια στην αποπληρωμή των δανείων τους, παρουσιάζοντας μάλιστα δείκτη NPLs χαμηλότερο και από τον μέσο όρο ανά την επικράτεια! Επιβεβαιώνεται, με αυτόν τον τρόπο, ότι η κρίση ευθύνεται μόνο εν μέρει για τη μη αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων των δανειοληπτών και δικαιώνεται το ρηθέν "πτωχός πλην τίμιος".
"Πυξίδα" για τους πλειστηριασμούς
Εν όψει της υλοποίησης των νέων, απαιτητικότερων στόχων για τη μείωση των "κόκκινων" δανείων στην τριετία 2019-2021, ο εντοπισμός των στρατηγικών κακοπληρωτών κρίνεται πρωταρχικής σημασίας. Ο SSM έχει επισημάνει στις τράπεζες ότι πρέπει να στραφούν κατά του υψηλού ποσοστού των οφειλετών που, αν και έχουν τη δυνατότητα, εντούτοις αποφεύγουν εκ συστήματος την πληρωμή των οφειλών τους. Το θέμα κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας προκειμένου να αποκατασταθεί η κουλτούρα πληρωμών, η οποία διαβρώθηκε από την ενθάρρυνση κινημάτων "Δεν πληρώνω", με αποτέλεσμα την έξαρση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Ο εντοπισμός των περιοχών στις οποίες αφθονούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές έχει ζητηθεί από τον SSM σε συνάρτηση και με το πρόγραμμα των πλειστηριασμών από τις τράπεζες. Στην τελευταία επίσκεψη των "θεσμών" στην Αθήνα, συμπεριλαμβανομένου του SSM, επισημάνθηκε ότι ναι μεν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν μπει σε σταθερά αυξητική τροχιά, ωστόσο δεν καλύπτουν όλη την περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από τις τράπεζες η επέκταση των πλειστηριασμών με γεωγραφική κατανομή, κάτι που θα τσεκάρει πλέον ο SSM, παρακολουθώντας τις επιδόσεις των τραπεζών στη μείωση των "κόκκινων" δανείων.
Προς την κατεύθυνση του εντοπισμού των στρατηγικών κακοπληρωτών κινούνται και οι αλλαγές στον νόμο Κατσέλη, με μείζονα την άρση του τραπεζικού απορρήτου. Από τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε τέθηκαν σε εφαρμογή οι αλλαγές στον νόμο, περίπου 2.000 δανειολήπτες έχουν παραιτηθεί οικειοθελώς, επιβεβαιώνοντας, έτσι, την ικανότητά τους να αποπληρώσουν τα χρέη τους.
Τα ευρήματα των τραπεζών κατά τη χαρτογράφηση των NPΕs ανά την Ελλάδα (σημειώνεται ότι πρόκειται για ευρήματα που αφορούν δάνεια στεγαστικά, καταναλωτικά και προσωπικά) δείχνουν ότι, με μέσο όρο δείκτη NPΕs στο 48%, η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό επισφαλειών, με δείκτη NPΕs 7 μονάδες υψηλότερο από τον μέσο, στο 55%. 
Ακολουθούν η Πελοπόννησος και η Στερεά Ελλάδα, με δείκτες NPΕs στο 54% και 53% αντίστοιχα.
 Στη Δυτική Ελλάδα συγκεντρώνεται το 5% του συνολικού χαρτοφυλακίου λιανικής τραπεζικής των τραπεζών, στην Πελοπόννησο το 4% και στη Στερεά Ελλάδα το 1%. Άνω του μέσου όρου του δείκτη NPΕs κινούνται τα νησιά του Ιονίου, η Θεσσαλία και η Κεντρική Μακεδονία (49%), στον μέσο όρο του 48% βρίσκονται η Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ χαμηλότερα αυτού κινούνται η Δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος (46%) και το Βόρειο Αιγαίο (44%). Η περιφέρεια Αττικής, που συγκεντρώνει το 51% του συνόλου των χαρτοφυλακίων λιανικής των τραπεζών, κινείται επίσης μία μονάδα χαμηλότερα του μέσου όρου NPEs, στο 47%.  
Σημειώνεται ότι, βάσει των στοιχείων της Eurostat για την Ελλάδα, τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη έχουν οι κάτοικοι των Αθηνών, με το 92% του ΑΕΠ της Ε.Ε., τη μικρότερη οι κάτοικοι στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με το 46% και στην Ήπειρο με το 48%, ενώ σε σχετικά καλύτερη θέση βρίσκονται οι κάτοικοι του Νοτίου Αιγαίου με το 73% και των Ιονίων Νήσων με το 62% του ΑΕΠ της Ε.Ε.

Αποβλήθηκαν γιατί στην παρέλαση είπαν το ¨Μακεδονία ξακουστή"

Έξι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γέρακα αποβλήθηκαν για την συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, όταν αποκόπηκαν από το τμήμα τους για να φωνάξουν συνθήματα των ειδικών δυνάμεων και να τραγουδήσουν το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή».
Σύμφωνα με το τοπικό μέσο notioanatolika.gr, υπήρξε διένεξη τις προηγούμενες ημέρες, όταν μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Γέρακα ζήτησαν από τους καθηγητές να παρελάσουν τραγουδώντας το εμβατήριο, όμως εκείνοι αρνήθηκαν.
Το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθούν έξι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γέρακα, με την αιτιολόγηση ότι «εγκατέλειψαν τον σχηματισμό της παρέλασης». Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης 1/11 συμμαθητές των αποβληθέντων προχώρησαν σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την τιμωρία των συμμαθητών τους.
Το ζήτημα απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια τοποθέτηση τόσο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ούτε από την ΔΙΔΕ Ανατολικής Αττικής.
Τι απαντούν οι μαθητές
Την ίδια ώρα, την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν έπραξαν τίποτα το μεμπτό, υπογραμμίζουν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα και οι συμμαθητές τους που τούς συμπαραστέκονται, σχετικά με την ποινή που τους επιβλήθηκε επειδή παρέλασαν τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή», στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Μιλώντας στο notioanatolika.gr εκπρόσωπος των μαθητών έκανε σαφές ότι θέλησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το συγκεκριμένο τραγούδι «χωρίς να προσβάλλουμε καμία εθνικότητα, κανένα λαό, χωρίς να εκπροσωπούμε κάποια κόμματα ή οργανώσεις. Εκπροσωπούσαμε καθαρά τους εαυτούς μας σαν Έλληνες και μαθητές λυκείου».
«Δεν θεωρώ δικαιολογημένα την ποινή που μας επιβλήθηκε. Δεν συμφωνεί κανείς με αυτήν, ούτε οι μαθητές, ούτε ο σύλλογος γονέων, ούτε ο δήμαρχος της περιοχής» πρόσθεσε ο ίδιος μαθητής.
«Θέλαμε χρόνια να το κάνουμε αυτό… μας τρενάρανε, όμως κάποιοι καθηγητές με εξαίρεση δύο, μας παρότρυναν να το κάνουμε. Φέτος είμαστε στην τελευταία χρονιά (σ.σ. Γ’ Λυκείου), είμαστε πιο κατασταλαγμένοι, γνωρίζουμε τί θέλουμε, ξέρουμε τα “πιστεύω” μας», συμπλήρωσε για να καταλήξει:
«Το Μακεδονικό είναι ένα μείζον ζήτημα της εποχής. Ως… πατριωτάκια μας εκφράζει και θέλαμε να πούμε τη γνώμη μας σε μια παρέλαση στην οποία δεν εκπροσωπούσαμε το 1ο ΓΕΛ αλλά την πατρίδα μας της Ελλάδα και τιμούσαμε τους προγόνους που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει για μας».

Τίμησαν στην Ασή Γωνιά τη μνήμη των πεσόντων Μανιατών

Ανήμερα της γιορτής της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη εδώ και χρόνια εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες Μανιάτες επί τουρκοκρατίας στα βουνά της Ασή Γωνιάς Χανίων. 
Μεταξύ των κατοίκων της Ασή Γωνιάς και της Μάνης έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετά χρόνια με την αδελφοποίηση μια στενή σχέση φιλίας.

Οι εκδηλώσεις στην τέως Κοινότητα Ασή Γωνιάς Χανίων, ανήμερα της γιορτής της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου  γίνονται προς τιμήν και μνήμη των χιλίων εθελοντών Μανιατών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των Μεγάλων Κρητικών Επαναστάσεων του 1866-1869 με αρχηγό το Δημήτριο Πετροπουλάκη, ξεκίνησαν από την έδρα του Δήμου, το Γύθειο, και πότισαν με το αίμα τους τα ιερά χώματα της Κρήτης, ενισχύοντας τον απελευθερωτικό τους Αγώνα.


*Φωτογραφίες Ελένη Βουγιούκαλου 

Πολιτική εκδήλωση της Ν.Δ στην Μεσσήνη

Η ΔΗΜ.Τ.Ο Μεσσήνης της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνει την Κυριακή 04.11.2018 και
ώρα 19.00 Πολιτική Εκδήλωση με θέμα «Η επόμενη μέρα για την Ελλάδα – Η
διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» στην αίθουσα εκδηλώσεων “Ρόδον” στη
Μεσσήνη, με προσκεκλημένους ομιλητές την π. Υπουργό, Βουλευτή και
Ευρωβουλευτή Μαριέττα Γιαννάκου, τον π. Υπουργό, Βουλευτή Χρήστο
Σταϊκούρα και τον Γραμματέα του Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Στυλιανό
Κονταδάκη.
Θα προηγηθούν τα εγκαίνια των νέων  γραφείων επί της οδού Μουλαβασίλη 26
στη Μεσσήνη και ώρα 17.00

Ανοικτή Κυριακή και "μαύρη" Παρασκευή

Ανοιχτά θα είναι αυτή την Κυριακή (4 Νοεμβρίου) τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων.
Το μέτρο είναι προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται πως οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου. Έτσι  δίνεται μία ευκαιρία στους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν φθηνότερες αγορές και στους εμπόρους να ανεβάσουν τον τζίρο τους.

Όπως είναι γνωστό τα μεγάλα καταστήματα προετοιμάζονται για και την λεγόμενη «μαύρη» Παρασκευή ή Black Friday.
Την ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων που για φέτος θα είναι η 23 η Νοεμβρίου.
Ο θεσμός αυτός της επιτρέπει στους επιχειρηματίες να κάνουν ιδιαίτερα σημαντικές προσφορές και στους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν αυτή την ξεχωριστή μέρα. Πέρυσι η αύξηση του τζίρου ήταν εντυπωσιακή, για όλες σχεδόν τις κατηγορίες καταστημάτων.

Και φέτος, οι προσφορές σε ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, αναμένεται να κυριαρχήσουν, χωρίς ωστόσο να λείψουν οι ευκαιρίες στα υπόλοιπα είδη.

Υπάρχει και η άλλη άποψη. Αυτή που υποστηρίζει πως με εκπτώσεις και … Παρασκευή χαθεί μέρος της αγωνιστικής δύναμης του κοινού.

Ο ζεστός καφές είναι πιο ωφέλιμος από τον κρύο

Οι λάτρεις του ζεστού καφέ τώρα δικαιώνονται

Έπειτα από σύγκριση του ζεστού με τον κρύο καφέ, οι χημικοί των Πανεπιστημίων της Φιλαδέλφεια και Τόμας Τζέφερσον υποστηρίζουν ότι η διαδικασία θέρμανσης του καφέ δημιουργεί περισσότερα ογκομετρούμενα οξέα που βοηθούν στην άντληση του οξυγόνου σε όλο το σώμα. Το γεγονός ότι ο κρύος καφές ετοιμάζεται σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερη ώρα μας στερεί από αυτό που μας δίνει ο ζεστός καφές.
Η έρευνα που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο περιοδικό Επιστημονικές Αναφορές, είναι η πρώτη που αναλύει τα οφέλη στην υγεία συνολικά αλλά και με βάση τη θερμοκρασία του καφέ. Ενώ η περσινή έρευνα του Αμερικανικού Οργανισμού Καρδιάς μας προέτρεπε γενικά να πιούμε όσο καφέ επιθυμούμε, τα νέα ευρήματα αποδεικνύουν ότι, ιδανικά, καλό είναι να στραφούμε στη ζεστή εκδοχή τους. Άλλες πληροφορίες που μας δίνουν οι έρευνες είναι ότι ο ζεστός καφές συμβάλει στη μείωση ποσοστών του διαβήτη και της κατάθλιψης.

Αλμυρό φαγητό; Δείτε 4 τρόπους για να το σώσετε!

Έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό. Πανικοβάλλεστε και προσπαθείτε να καταλάβετε πως έγινε η ζημιά. Μήπως την ώρα που ήσασταν με το κινητό στο αυτί; ή μήπως είχατε το αλάτι στη σκάλα με τις πιο «ανοιχτές» τρύπες ;

Πριν πετάξετε το φαγητό  στα σκουπίδια και παραγγείλετε πίτσα, πρέπει να ξέρετε ότι  η κατάσταση -παραδόξως- σώζεται.

1. Αραιώστε το με νερό
Aν πρόκειται για κάποιο φαγητό που γίνεται στην κατσαρόλα (π.χ. φακές) προσθέστε λίγο κρύο νερό (ξεκινήστε με 1/4 της κούπας) και αφήστε πάλι να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Μετά από λίγο, δοκιμάστε και αναλόγως συνεχίστε με την ποσότητα νερού.

2. Προσθέστε μια κουταλιά από ένα οξύ υλικό
Όπως χυμό από λεμόνι, μουστάρδα, λευκό ξύδι, προσθέτουν έξτρα γεύση καλύπτοντας την αλμυρότητα. Ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα, δοκιμάστε και αναλόγως προσθέστε. Αυτό το τιπ χρησιμεύει κυρίως σε ψητά φαγητά.

3. Ρίξτε μέσα στο φαγητό κάτι που να περιέχει άμυλο
Το πιο πρακτικό είναι να χρησιμοποιήσετε πατάτες ή ξερό ψωμί τα οποία απορροφούν το αλάτι σαν σφουγγάρι και, στο τέλος, μπορείτε να τα αφαιρέσετε εύκολα από το φαγητό.

Πώς θα το κάνετε;
Θα ρίξετε μια πατάτα ολόκληρη (και καθαρισμένη) μέσα στο φαγητό την ώρα που αυτό μαγειρεύεται ή μια φέτα ξερό ψωμί αν έχει τελειώσει το μαγείρεμα και θα αφήσετε το φαγητό να βράσει για λίγα ακόμα λεπτά (αν είναι πατάτα καθ' όλη τη διάρκεια του φαγητού, αν είναι ψωμί χρειαεται μόλις 10 λεπτά). Φυσικά, στο τέλος τα αφαιρείτε.

4. Αν ταιριάζει, προσθέστε κρέμα γάλακτος
Ή γάλα καρύδας ή τυρί ρικότα ή γιαούρτι. Τα κρεμώδη, γαλακτοκομικά υλικά κάνουν τις γεύσεις πιο ήπιες.

Προσοχή με τις μπατονέτες – Πώς αλλιώς να καθαρίσετε τα αυτιά σας με ασφάλεια



Οι περισσότεροι άνθρωποι καθαρίζουν τα αυτιά τους με μπατονέτες. Αυτό όμως είναι λάθος και το λένε όλοι οι γιατροί. Η χρήση της μπατονέτας μπορεί να προκαλέσει σοβαρές πληγές στο εσωτερικό του αυτιού και να οδηγήσει ακόμα και σε σοβαρή μόλυνση.
Επίσης, σμφωνα με το Iatropedia με τις μπατονέτες στα αυτιά, μπορεί να τραυματίσετε το τύμπανο. Η κυψελίδα είναι ένα χρήσιμο και φυσικό μέρος της άμυνας του οργανισμού σας. Καθαρίζει, λιπαίνει και προστατεύει κανάλι του αυτιού σας, παγιδεύοντας σε αυτό τη βρωμιά και επιβραδύνοντας την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Τι μπορείτε να κάνετε
  • Μαλακώστε το κερί:Ρίξτε μερικές από baby oil, αιθέριο έλαιο, γλυκερίνη ή υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) στο κανάλι του αυτιού σας.
  • Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό:Μετά από μια ημέρα ή δύο, όταν το κερί μαλακώσει, ρίξτε προσεκτικά χλιαρό/ζεστό νερό στο αυτί σας. Γείρετε το κεφάλι σας, ώστε εκείνο το αυτί να “κοιτάει” προς το ταβάνι. Όταν ρίξετε λίγο νερό, γείρετε το κεφάλι σας από την άλλη και αφήστε το νερό να στραγγίξει.
  • Στεγνώστε το κανάλι του αυτιού σας:Όταν τελειώσετε, στεγνώστε απαλά το εξωτερικό αυτί σας με μια πετσέτα ή με το πιστολάκι.
Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μαλάκυνσης του κεριού και πλυσίματος με νερό μερικές φορές πριν να πέσει όλο το επιπλέον κερί από το αυτί. Αν τα συμπτώματά σας δεν βελτιώνονται μετά από μερικές θεραπείες, επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Έρευνα: Τα ζευγάρια που κοιμούνται χωριστά έχουν καλύτερη ερωτική ζωή

Καλύτερη ερωτική ζωή έχουν τα ζευγάρια που κοιμούνται χωριστά σύμφωνα με άρθρο Αμερικανού Επιστήμονα στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail.
Ο 42χρονος καθηγητής του πανεπιστημίου Μπέρκλει της Καλιφόρνια Matthew Walker, σημειώνει ότι το 45% των ζευγαριών που κοιμούνται σε διαφορετικά δωμάτια ντρέπονται να το πουν δημόσια. Νιώθουν σαν να κάνουν κάτι κακό, ενώ αντίθετα, σύμφωνα με τον ειδικό που θεωρείται αυθεντία σε θέματα του ύπνου, αυτή η επιλογή τα βοηθά να κάνουν καλύτερο σεξ αλλά και να καυγαδίζουν λιγότερο.
Ο Matthew Walker εξηγεί ότι όταν οι σύντροφοι κοιμούνται χώρια αποφεύγονται προβλήματα κατά τον ύπνο που θα τους αφήσουν άυπνους, γεγονός που έχει σοβαρές συνέπειες στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Μάλιστα, για να το τεκμηριώσει επικαλείται έρευνα του πανεπιστημίου Μπέρκλει της Καλιφόρνια, η οποία έδειξε ότι μία στις δέκα μακροχρόνιες σχέσεις διαλύεται εξαιτίας προβλημάτων στον ύπνο.
"Γίνεται φαύλος κύκλος, διότι όταν ο σύντροφός σου δεν κοιμάται, δεν κοιμάσαι ούτε εσύ και αντίστροφα", λέει ο νευροεπιστήμονας. Εξηγεί ότι την επόμενη μέρα οι δύο παρτενέρ είναι εκνευρισμένοι, με αποτέλεσμα να ξεσπούν πιο εύκολα σε καβγάδες, ενώ παράλληλα νιώθουν πιο κουρασμένοι και έχουν λιγότερη διάθεση για χάδια και σεξ.

Το συγκλονιστικό γράμμα ενός γιατρού που αποκαλύπτει γιατί κοιτάζει το Facebook των ασθενών που πέθαναν

Βλέποντας κανείς τον τίτλο της επιστολής που ανέβασε στον λογαριασμό του στο LinkedIn, ο Louis M Profeta, σίγουρα δεν θα σου δημιουργηθεί και η καλύτερη προδιάθεση για αυτό που διαβάζεις.
Αν πατήσεις όμως κλικ στο «Θα δω το προφίλ σου στο Facebook πριν πως στους γονείς σου οτι πέθανες», μάλλον θα αλλάξεις γνώμη, καθώς τα όσα αναφέρει εκεί ο γιατρός εκτάκτου ανάγκης του νοσοκομείου St Vincent των ΗΠΑ, προκαλούν ρίγη συγκίνησης…
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ…
«Κατά κάποιο τρόπο κρατάει τον άνθρωπο μέσα μου. Βλέπεις, πρόκειται να αλλάξω την ζωή της ζωή της μητέρας και του πατέρα σου. Σε 5 λεπτά δεν θα είναι ποτέ οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν πριν. Ποτέ δεν θα είναι χαρούμενοι ξανά. Τώρα, για να πω την αλήθεια, είσαι ένα ανώνυμο νεκρό σώμα που μοιάζει με έναν βρεγμένο σάκο που τον έχουν γεμίσει με εφημερίδες και τον οποίο χτυπούσαμε, περνούσαμε σωληνάκια, βάζαμε καλώδια και τον τρυπούσαμε με βελόνες, προκειμένου σώσουμε. Καμία κίνηση όμως… Κανένα ίχνος ζωής.
Τίποτα που να μου λέει για τα όνειρα που είχες κάποτε ή τις φιλοδοξίες σου. Το χρωστάω σε αυτούς, να ξέρω κάτι για εσένα, πριν μπω στο δωμάτιο για να τους μιλήσει. Αυτή τη στιγμή είμαι εκνευρισμένος με εσένα για αυτό που έκανες στον εαυτό σου και αυτό που θα κάνεις στους γονείς σου. Δεν ξέρω τίποτα για εσένα. Χρωστάω στην μητέρα σου να ρίξω μία ματιά στον κόσμο που έζησες. Μπορεί να έστελνες μήνυμα αντί να κοιτάζεις τον δρόμο ή να ήσουν μεθυσμένος και να οδηγούσες ενώ θα έπρεπε να είχε καλέσει ένα ταξί. Ίσως να σνίφαρες ηρωίνη ή Xanax για πρώτη φορά, να έκανες μερικές γραμμές κοκαΐνη ή να δοκίμασες meth.
Μπορεί να ανέβηκες στο μηχανάκι χωρίς κράνος, να μην άκουσες τους γονείς σου που σου έλεγαν να μην κάνεις παρέα με αυτό τον φίλο σου ή να μην ήσουν προσεκτικός όταν περνάς από διασταυρώσεις. Μπορεί βέβαια απλά να παραδόθηκες… Μπορεί να ήταν η ώρα σου, αλλά οι περισσότερες πιθανότητες λένε οτι δεν ήταν. Έτσι, παίρνω την φωτογραφία από το δίπλωμά σου, ανοίγω το iPhone μου, μπαίνω στο Facebook και ψάχνω το όνομά σου. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να έχουμε έναν κοινό φίλο, καθώς ξέρω αρκετό κόσμο.
Βλέπω οτι φοράς το κολιέ και τα σκουλαρίκια, τα οποία τώρα είναι ποτήρι πάνω στο τραπέζι. Το καπέλο και το μπουφάν που το έχουν ανοίξει με ψαλίδι για τραύματα. Φαίνεται οτι τα φορούσες στην συναυλία των U2, η οποία έμαθα οτι ήταν πολύ καλή. Βλέπω το χαμόγελό σου. Πως είναι το χρώμα των ματιών σου όταν είναι γεμάτα ζωή, τότε που ήσουν στην παραλία, τότε που έσβηνες τα κεράκια, εκείνα τα Χριστούγεννα στο σπίτι της γιαγιάς. Ω, έχεις και ένα μαλτέζ…
Σε βλέπω να ποζάρεις μαζί με την μητέρα και τον πατέρα σου, μπροστά από την πινακίδα του Πανεπιστημίου. Ωραία, τώρα θα ξέρω ακριβώς ποιοι είναι όταν θα μπω στο δωμάτιο. Αυτό με βοηθάει, γιατί θα χρειαστεί να κάνω μία ερώτηση λιγότερη και θα πάω κατευθείαν σε αυτούς. Είσαι τυχερός που δεν θα βρίσκεσαι εκεί για να το δεις. Ο πατέρας σου θα φωνάζει το όνομά σου συνεχώς, η μητέρα σου θα τραβάει τα μαλλιά της και θα κυλιέται στο έδαφος με τα χέρια στο κεφάλι λες και προσπαθεί να προστατευτεί από μπουνιές. Κοιτάζω την σελίδα σου στο Facebook πριν τους πω οτι είσαι νεκρός, γιατί μου υπενθυμίζει οτι μιλάω για έναν άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που τον αγαπάνε και σωπαίνει την φωνή μέσα στο κεφάλι μου που σου φωνάζει: «Γ@μ7μ%νε δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό σε ανθρώπους που σε αγαπάνε».
gazzetta.gr

Aυτό είναι το must have αξεσουάρ του φθινοπώρου

Aν υπάρχει ένα και μοναδικό αξεσουάρ το οποίο βρισκόταν κυριολεκτικά σε κάθε show στον fashion month, αυτό δεν είναι άλλο από τις ζώνες.

Οι ζώνες πρωταγωνίστησαν στα runways για τo φθινόπωρο-χειμώνα 2018 αλλά και στους δρόμους της Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια της εβδομάδας μόδας.
Στην πασαρέλα, τα μοντέλα τις φορούσαν πάνω από blazer και κομψά παντελόνια, ενώ η ποικιλία σε αποχρώσεις και διαφορετικές υφές ήταν μεγάλη.
Οι ζώνες ήταν εκπληκτικά απλές, υπενθυμίζοντάς μας ότι δεν χρειάζονται υπερβολές (π.χ. ένας μεγάλος lace up κορσές) για να δείχνει το λουκ μοντέρνο. Το αξεσουάρ μπορεί εύκολα να προσθέσει fashionable χαρακτήρα ακόμα και στο πιο απλό σύνολο.
Θα τις φορέσουμε πάνω από μίντι και μάξι φορέματα και φούστες, ακόμα και πάνω από το καλό μας φόρεμα με τις παγιέτες, πάνω από το τζιν και φυσικά πάνω από αυστηρά σακάκια και αργότερα πάνω από τα πιο elegant παλτό.
Δείτε τι προτείνουν οι σχεδιαστές και πάρτε έμπνευση.

 
Brock Collection

Tibi  
Saint Laurent 
bovary.gr

Αρχαία μέθοδος αποκαλύπτει το πρόβλημα υγείας ανάλογα με το πού βγάζεις σπυράκι

Σίγουρα έχετε ακούσει τους ειδικούς της υγείας αλλά και ευεξίας και ομορφιάς να χρησιμοποιούν συχνά την φράση “το σώμα μας μας μιλάει”.
Και πόσο δίκιο έχουν. Ένα πόνος, η απώλεια μαλλιών, το σπάσιμο των νυχιών, σου μαρτυρούν όσα συμβαίνουν στον οργανισμό σου, την έλλειψη βιταμινών, το στρες ακόμα και την κακή υγεία.
Ποτέ όμως δεν φανταζόμασταν πόσο μπορούν να συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους και πως ακόμα και η ακμή του προσώπου μπορεί να φανερώσει πολλά περισσότερα εκτός από προβλήματα της επιδερμίδας όπως ελλειπή καθαρισμό, κακή διατροφή, ορμονικά ζητήματα ή λοιμώξεις .
Μέχρι που ανακαλύψαμε το Face Mapping.
Πρόκειται για μια αρχαία πρακτική που έχει τις ρίζες της στην διδασκαλία Ayuverda και την Κινέζικη Ιατρική, που αντιμετωπίζει το πρόσωπο σαν ένα άλλο χάρτη που οδηγεί στον εντοπισμό βαθύτερων, κρυμμένων θεμάτων σε άλλα μέρη του σώματος. Συνδέει την κάθε ατέλεια στο πρόσωπο με διαφορετικό όργανο και σημείο του σώματος, έτσι ώστε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στην διατροφή, τις συνήθειες και το τρόπο ζωής σας.
Σπυράκια και ακμή, λιπαρότητα και ατέλειες του δέρματος μεταφράζονται διαφορετικά ανάλογα το σημείο ακόμα και την ώρα που εμφανίζονται-εκδηλώνονται.
Πως θα τα αντιμετωπίσεις, και θα αποκτήσεις τέλειο, καθαρό δέρμα και καλύτερη υγεία γενικά;
Οι ειδικοί της εναλλακτικής ιατρικής εξηγούν τα πάντα γύρω από την έννοια της χαρτογράφησης του προσώπου.

Η ιστορία του
Η ιστορία του ξεκινάει πολύ πίσω στο χρόνο, χιλιάδες χρόνια πριν όταν η ιατρική βασιζόταν κυρίως στην κλινική εμπειρία. Σύμφωνα με τους Κινέζους κάθε όργανο έχει διαφορετικό χρώμα, θερμοκρασία και άλλα χαρακτηριστικά που εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα το συκώτι εκδηλώνεται στα μάτια και οι παθήσεις του επιφέρουν ακόμα και σήμερα κιτρίνισμα.

Πως λειτουργεί:
Το δέρμα στο πρόσωπο μας αντανακλά την υγεία μας. Το σώμα αποτελείται από διαφορετικά συστήματα (λεμφικό, πεπτικό, νευρικό, κ.α) που όμως συνδέονται μεταξύ τους και το ένα μπορεί να επηρεάσει το άλλο.
Το Face Mapping είναι ένας τρόπος να ελέγξεις τι συμβαίνει στο σώμα σου.
Κάθε ξεχωριστό σημείο του προσώπου σου που πάσχει από ένα δερματικό πρόβλημα μπορεί κάτι να σου πει για την διατροφή και τον τρόπο ζωής σου και έτσι να μπορέσεις να το λύσεις.

Τα σημεία:

Πάνω από τα φρύδια
Το σημείο πάνω από τα φρύδια συνδέεται με το συκώτι και την χολή. Αν η ακμή εκδηλώνεται εκεί αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καταναλώνετε λιγότερο επεξεργασμένο ή πρόχειρο φαγητό για να μειώσετε το λίπος που προσλαμβάνετε.

Ανάμεσα στα φρύδια
Σε αυτην την περίπτωση ίσως θα πρέπει να μειώσετε το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα πλούσια σε λιπαρά τρόφιμα. Ακόμα ενταξτε την άσκηση στην ζωή σας και προσπαθήστε να κοιμάστε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Στη μύτη
Η μύτη συνδέεται με τους πνεύμονες και την καρδιά. Περιορίστε τα πικάντικα τρόφιμα, το κεας και το αλάτι. Καταναλώνετε περισσότερα φρούτα, λαχανικά και καρύδια που είναι πλούσια σε Ω3 και Ω6. Ακόμα ελέγξτε την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα βιταμίνης Β, της οποίας η κατανάλωση βοηθά στην καταπολέμηση των φλεγμονών.

Αριστερό μάγουλο
Σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική η αριστερή πλευρά του προσώπου και τα break outs εκεί, υποδηλώνουν πως το συκώτι σας είναι πιο ευάλωτο. Αν εμφανιστεί κάποιο σπυράκι σε αυτήν την πλευρά κατά την διάρκεια τηε ημέρας, προσπαθήστε να μην κάνετε κάποια βαριά και επίπονη εργασία που θα το ταλαιπωρήσει.

Δεξί μάγουλο
Η δεξιά πλευρά συνδέεται με τους πνεύμονες. Aεροβική και ασκήσεις αναπνοής το πρωί είναι αυτά που χρειάζεστε για να ενισχύσετε τα πνευμόνια σας. Επίσης η περιοχή σχετίζεται με την ζάχαρη που καταναλώνετε. Αν η ακμή είναι έντονη στο σημείο μειώστε την ζάχαρη και τα junk food.

Γύρω από το στόμα
Εδώ εκδηλώνεται το πεπτικό σύστημα. Οι ειδικοί συνιστούν να τρώτε λιγότερα πικάντικα και τηγανητά φαγητά, ενώ καλό θα ήταν να επιλέγετε φυτικές ίνες, φρούτα και λαχανικά για την καθημερινή σας διατροφή.

Στο πηγούνι
Οι ορμόνες και το άγχος εκφράζονται σε αυτό το σημείο του προσώπου σας με σπυράκια και ακμή. Καταναλώστε αφεψήματα και ωμέγα-3, ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας για τα επίπεδα ορμονών.


therapeftis.blogspot.com

Όσο τα τρως, τόσο περισσότερο χάνεις… Η λίστα με τα τρόφιμα που έχουν “αρνητικές θερμίδες”

Θα έχεις ακούσει σίγουρα ότι κάποια τρόφιμα έχουν αρνητικές θερμίδες, γνωρίζεις όμως τι σημαίνει και ποια είναι αυτά;

Καταρχάς, η θεωρία που βρίσκεται πίσω από τις λεγόμενες μηδενικές ή αρνητικές θερμίδες, είναι ότι ο οργανισμός μας χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να τις κάψει, από την ενέργεια (θερμίδες) που προσλαμβάνει όταν τα καταναλώνει.
Η λίστα λοιπόν με τα φαγητά που σου παρουσιάζουμε παρακάτω έχουν λιγότερες από 50 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια:
1. Σέλινο
2. Πορτοκάλια
3. Λάχανο
4. Σπαράγγια
5. Παντζάρια
6. Αγγούρι
7. Λεμόνια
8. Κουνουπίδι
9. Μανιτάρια
10. Ντομάτες
11. Κολοκυθάκια
12. Γκρέιπφρουτ
13. Λαχανάκια Βρυξελλών
14. Λαχανίδα (Kale)
15. Ραπανάκια
16. Μήλα
17. Κρεμμύδια
18. Καρότα
19. Μπρόκολο
20. Καρπούζι
♦ Οι θερμίδες αναφέρονται σε ωμά, ψητά ή βραστά φαγητά, χωρίς την προσθήκη κάποιου άλλου συστατικού.

 myfit.gr

Πως μια 53χρονη επέζησε 6 μέρες στην έρημο μετά από τροχαίο

Μια 53χρονη επέζησε έξι ημέρες στην έρημο της Αριζόνας τρώγοντας γρασίδι και πίνοντας νερό έπειτα από ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητό της.

Η γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της στις 12 Οκτωβρίου εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, κοντά στο Γουάικενμπεργκ της Αριζόνα, το οποίο απέχει 105 χιλιόμετρα βορείως του Φίνιξ, σύμφωνα με την Υπηρεσία Δημόσιας Ασφαλείας της Αριζόνα.
Το αυτοκίνητό της έπεσε σε ένα φαράγγι βάθους 15 μέτρων και «προσγειώθηκε πάνω σε δένδρα, όπου και παρέμεινε κρεμασμένο», μετέδωσε το δίκτυο DPS.
Σοβαρά τραυματισμένη από το ατύχημα, η γυναίκα παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο για πολλές ημέρες προτού καταφέρει να απεγκλωβιστεί και να περπατήσει μέχρι έναν γειτονικό σιδηροδρομικό σταθμό για να ζητήσει βοήθεια, σύμφωνα με το DPS.
Κατάφερε να περπατήσει για 457 μέτρα προτού καταρρεύσει στην όχθη ενός ποταμού.
Στις 18 Οκτωβρίου, ο 30χρονος ιδιοκτήτης ράντσου Ντέιβ Μοράλες και ένα συνεργείο συντήρησης του οδικού δικτύου κυνηγούσαν μια αγελάδα σε αυτοκινητόδρομο όταν παρατήρησαν ότι έλειπε ένα κομμάτι από έναν φράκτη κοντά στον δρόμο.
Εντόπισαν το κατεστραμμένο αυτοκίνητο από κάτω και όταν το προσέγγισαν είδαν ότι υπήρχαν πατημασιές με κατεύθυνση από το αυτοκίνητο.
Ακολούθησαν τα ίχνη και βρήκαν τη γυναίκα που είχε υποστεί σοβαρή αφυδάτωση, τα μάτια της ήταν πρησμένα και φορούσε ένα μακό μπλουζάκι, σορτς και σαγιονάρες. Είχε σπάσει τα πλευρά της, εξάρθωση στον ώμο και είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, όπως είπε ο Μοράλες σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.
«Δεν ξέρω αν θα άντεχε εκεί μια ακόμη νύχτα», σχολίασε ο ίδιος.
Οι διασώστες κάλεσαν ελικόπτερο και η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Από Δευτέρα ξεκινά η διανομή γευμάτων στα σχολεία

Ξεκινά τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, σταδιακά, η διανομή ζεστών γευμάτων στα σχολεία. 
Το πρόγραμμα απευθύνεται συνολικά σε 153.244 μαθητές, 950 σχολείων, 63 δήμων όλης τη χώρας.
Μετά τον ανοιχτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό, το πρόγραμμα αναπτύσσεται εντός της επόμενης εβδομάδας σε 831 σχολεία όλης της Επικράτειας, καλύπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το 90% των μαθητών, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν. Τη Δευτέρα, ζεστό γεύμα θα έχουν οι μαθητές 763 σχολείων, ενώ την Πέμπτη μπαίνουν στο πρόγραμμα άλλα 68 σχολεία. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εντός των επόμενων ημερών.
Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, δήλωσε: «Η παιδική προστασία βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης. Αποτελεί βαθιά πεποίθησή μας ότι η κοινωνική καταγωγή δεν μπορεί να καθορίζει το μέλλον του κάθε παιδιού. Πιστεύουμε ότι τα μέτρα για το παιδί πρέπει να είναι οριζόντια και να μην απευθύνονται μόνο στην ακραία φτώχεια. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε τις πολιτικές μας για το παιδί σε τέσσερις δράσεις: Τα οικογενειακά επιδόματα, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολικά γεύματα και το νόμο για την υιοθεσία και την αναδοχή. Παρά τη δημοσιονομική ασφυξία που κληρονομήσαμε από τους προκατόχους μας, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό για τις δράσεις αυτές, από 822 εκατ. ευρώ το 2015, στα 1,3 δισ. ευρώ το 2018. Ο θεσμός των σχολικών γευμάτων, αναπόσπαστο πλέον κομμάτι των πολιτικών μας για το παιδί, συνέβαλε όχι μόνο στη μείωση της παιδικής φτώχειας, αλλά και στην εμπέδωση και τη διάδοση μίας κουλτούρας συλλογικότητας και αλληλεγγύης εντός της σχολικής κοινότητας».
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο θεσμός του ζεστού γεύματος στα σχολεία, ο οποίος συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια επιτυχούς εφαρμογής, αποτελεί εθνικό πρόγραμμα, ενταγμένο στον κρατικό προϋπολογισμό και για την υλοποίησή του διατίθενται 50 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το υπουργείο, συγκριτικά με τον αριθμό των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα τη σχολική περίοδο 2017-2018, φέτος, σημειώνεται αύξηση που ξεπερνά το 20%, γεγονός που αποδεικνύει τη θετική αποδοχή από τους μαθητές, τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα.
«Τα πολλαπλά οφέλη του προγράμματος έχουν θετική αντανάκλαση και στην ανάπτυξη της πρωτογενούς εγχώριας παραγωγής, καθώς τα προϊόντα που επιλέγονται για την παρασκευή των γευμάτων, η οποία γίνεται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, είναι ντόπια και υψηλής διατροφικής αξίας. Παράλληλα, μέσω του προγράμματος, διευρύνεται ο αριθμός των θέσεων εργασίας στις τοπικές κοινωνίες», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι κακές δημοσκοπήσεις οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ στην οδό της λάσπης

Προφανώς τα στοιχεία των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που φτάνουν το τελευταίο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου δε θα πρέπει να είναι και πολύ ενθαρρυντικά για το κυβερνών κόμμα.
Η χαμηλή συσπείρωση και η δημοσκοπική απόσταση από την ΝΔ προκαλούν ακόμα εκνευρισμό στο κυβερνών κόμμα, που ευελπιστεί τους δύο επόμενους μήνες να “μαζέψει” τη διαφορά.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η βιασύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας να προαναγγείλει μέσω διαρροών αποκαλύψεις και μάλιστα γύρω από συγκεκριμένα πρόσωπα σε ότι έχει να κάνει με την εξεταστική για την υγεία. Ήταν τέτοια η ξαφνική σπουδή της κυβέρνησης που η διαρροή περί σύστασης προανακριτικής για πέντε πρώην υπουργούς Υγείας έγινε, πριν ακόμα η αρμόδια επιτροπή της Βουλής ολοκληρώσει τις εργασίες της.
Η συγκεκριμένη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε πολλά και
σοβαρά ερωτηματικά κυρίως ως προς την κατεύθυνση που δείχνει να θέλει να προσδώσει στην πολιτική ζωή της χώρας. Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις προφανώς και κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα πλήρους διαλεύκανσης τόσο των συγκεκριμένων υποθέσεων όσο και όλων εκείνων που αφορούν σε δημόσιο χρήμα.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι όμως που θεωρούν ότι το θέμα αυτό θα αποτελέσει ένα ακόμα κομμάτι στον ευρύτερο επικοινωνιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης. Έναν σχεδιασμό που έχει ως βασικό άξονα την ενίσχυση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς και τον διαχωρισμό ανάμεσα στους “κακούς” που διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα κατά το παρελθόν και τους “καλούς” που το κάνουν σήμερα.
Η υπόθεση με τη δημόσια υγεία θα είναι όπως φαίνεται πλέον καθαρά το πρώτο επεισόδιο που θα παιχτεί στην πολιτική σκηνή, με την υπόθεση novartis να αποτελεί το επόμενο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνέχεια αυτή τη φορά με τα δάνεια των κομμάτων μέσα σε σύντομο μάλιστα χρονικά διάστημα. Στην παραπάνω “τριλογία” είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να στηρίξει το αφήγημά της, το οποίο θα αποτελέσει τη βασική οδό που θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες.
Στην αξιωματική αντιπολίτευση η επιλογή του Μαξίμου να “κρεμάσει” στα μανταλάκια” τέσσερις πρώην υπουργούς της ΝΔ και έναν του ΠΑΣΟΚ δεν έπεσε ως "κεραυνός εν αιθρία". Αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι μέσα από τους 18 μήνες της Εξεταστικής Επιτροπής δεν έχει προκύψει το παραμικρό στοιχείο σε βάρος στελέχους της Ν.Δ.

“Υποτίθεται ότι όλο αυτό το show έγινε για να ερευνηθούν τα σκάνδαλα στο φάρμακο αλλά από τις διαρροές που έχουν υπάρξει, ελάχιστα ασχολούνται με το φάρμακο. Είναι όμως εξόφθαλμες οι πολιτικές σκοπιμότητες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι οποίοι αρνήθηκαν να διερευνηθεί και η δική τους περίοδος διακυβέρνησης. Το 2015 της “περήφανης διαπραγμάτευσης” ο κ. Κουρουμπλής ως υπουργός Υγείας ξέχασε να εκδώσει δελτίο τιμών για τα φάρμακα με αποτέλεσμα να μην περιοριστεί η φαρμακευτική δαπάνη και να ωφεληθούν φαρμακοβιομηχανίες” τονίζει στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη που καρφώνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πηγές κατηγορούν το κυβερνών κόμμα για απύθμενο θράσος και συμπληρώνουν ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να κάνει τον κήνσορα της ηθικής με επιθέσεις λάσπης εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων θα έπρεπε κανονικά να απολογείται για σειρά σκοτεινών υποθέσεων. Από την υπόθεση με τα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας μέχρι τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα. Και από την απόπειρα να δοθεί "μπιρ παρά" το Ελ. Βενιζέλος μέχρι τις κατηγορίες Καμμένου προς Κοτζιά για σκάνδαλο με εταιρεία του Σόρος”. Την ίδια ώρα στην αξιωματική αντιπολίτευση περιμένουν μεγαλύτερη πόλωση και περισσότερη “τοξικότητα” από την πλευρά της κυβέρνησης, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αυξήσει την συσπείρωσή της. “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κλειστές συσκέψεις με τους συνεργάτες του έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα μπει στο παιχνίδι της κυβέρνησης” όπως σημειώνει  συνομιλητής του προέδρου της ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό θα επιμείνει στο να καθορίζει εκείνος τη δική του ατζέντα μέσα από την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την επόμενη μέρα.
 
 Γ. Τρουπής

liberal.gr

Απίστευτο περιστατικό σε Νοσοκομείο της Κρήτης: Η τσικουδιά που πήγε “πεσκέσι” στους γιατρούς, τον έστειλε… στην Εντατική!

Ένα μπέρδεμα στο μπουκάλι με το σκιαγραφικό και στο “πεσκέσι”, που προοριζόταν για τους γιατρούς και ήταν ένα μπουκάλι ρακή, έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες ηλικιωμένο Κρητικό που πήγε για μια απλή εξέταση σε δημόσιο νοσοκομείο και κατέληξε στην Εντατική με τα συμπτώματα του εγκεφαλικού.
Ο ηλικιωμένος ασθενής πήγε στο νοσοκομείο, για να κάνει έλεγχο στο πεπτικό του σύστημα, συνοδεία συγγενικού του προσώπου. Αλλά, όπως το συνηθίζουν πολλοί στην Κρήτη, κρατούσε και τα πεσκέσια του, ένα μπουκάλι με ρακή και μια κούτα με καλιτσουνάκια. Και εκεί άρχισε το μπέρδεμα, μια απίστευτη περιπέτεια που, σε συνδυασμό με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, τον οδήγησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας απ’ όπου ευτυχώς έχει πάρει εξιτήριο.
Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες της εφημερίδας “Πατρίς”, το περιστατικό με θύμα τον ανύποπτο άνδρα σημειώθηκε πριν περίπου 2 εβδομάδες.
Ο ηλικιωμένος πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να υποβληθεί σε αξονική και για να μπορέσει να γίνει η εξέταση, έπρεπε να πιει το σκιαγραφικό διαλυμένο σε νερό.
Η γεύση του γλυκάνισου και τα νεροπότηρα
Όταν ήπιε την πρώτη γουλιά που του έδωσε το συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο είχε σχέση με τον χώρο της υγείας, διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι η γεύση του είναι πολύ δυνατή. “Μην ανησυχείς” ήταν η απάντηση, “το σκιαγραφικό έχει τη γεύση του γλυκάνισου, του ούζου. Συνέχισε να πίνεις…”
Δεν είναι γνωστό πόσα νεροπότηρα με ρακή ήπιε αλλά ξαφνικά ο άνθρωπος άρχισε να κάνει εμετό ενώ η κλινική εικόνα που παρουσίαζε έμοιαζε με εκείνη του εγκεφαλικού. Αμέσως το ιατρικό προσωπικό κινητοποιήθηκε και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ σύντομα διαπιστώθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί…
Το ευτύχημα είναι ότι η περιπέτεια αυτή του ανθρώπου έληξε χωρίς άλλα απρόοπτα, αφού σύντομα πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.
Οι πληροφορίες της “Π” λένε ότι η διοίκηση ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου είναι ενήμερη για το θέμα, παρά το γεγονός ότι αποφεύγει να κάνει σχετικές δηλώσεις.


 cretapost.gr

Ανιχνευτές ψεύδους με τεχνητή νοημοσύνη στα σύνορα της Ελλάδος

Για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας

Ανιχνευτές ψεύδους με τεχνητή νοημοσύνη θα δοκιμαστούν από την ΕΕ σε συνοριακά περάσματα στο πλαίσιο ενός χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ σχεδίου για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας, γράφει η βρετανική Telegraph. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα οι ταξιδιώτες θα κληθούν να μεταφορτώσουν φωτογραφίες από το διαβατήριό τους, τη βίζα και την απόδειξη των χρημάτων που κατέβαλαν και στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν μια κάμερα web για να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως «τι υπάρχει στη βαλίτσα σας».
Το έργο κόστους 4,5 εκατ. ευρώ, το οποίο ονομάζεται iBorderCtrl, θα δοκιμαστεί στα σύνορα της Ουγγαρίας, της Λετονίας και της Ελλάδας για έξι μήνες. 
Στόχος του έργου είναι η επιτάχυνση της κυκλοφορίας στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Πολωνία, η Γερμανία και η Κύπρος προγραμματίζουν, επίσης, να συμμετάσχουν στο σχέδιο μετά από τις αρχικές δοκιμές. Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές, το σύστημα είναι περίπου 76% ακριβές, αλλά η ομάδα του έργου «iBorderCtrl» υποστηρίζει ότι μπορεί να αυξήσει το ποσοστό σε 85%.
Ο Γιώργος Μπουλταδάκης, συντονιστής της European Dynamics στο Λουξεμβούργο, δήλωσε: «Χρησιμοποιούμε ήδη υπάρχουσες και δοκιμασμένες τεχνολογίες – καθώς και νέες – για να ενδυναμώσουμε τους συνοριακούς ελέγχους και να αυξήσουμε την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητά τους».
Η εφημερίδα Guardian υποστηρίζει πάντως ότι τα συστήματα ανιχνευτών ψεύδους επικρίνονται ως «ψευδοεπιστημονικά». Η ΕΕ κατηγορείται για την προώθηση ψευδοεπιστημονικών μεθόδων, μετά την ανακοίνωση σχεδίων για ένα «έξυπνο σύστημα ανίχνευσης ψεύδους» στα πιο πολυσύχναστα σύνορά της, σε μια προσπάθεια εντοπισμού των παράνομων μεταναστών, γράφει η βρετανική εφημερίδα.
Ο «ανιχνευτής ψεύδους», που πρόκειται να δοκιμαστεί στην Ουγγαρία, την Ελλάδα και τη Λετονία, περιλαμβάνει τη χρήση ενός ηλεκτρονικού animation, ενός συνοριοφύλακα, εξατομικευμένου ανάλογα με το φύλο, την εθνικότητα και τη γλώσσα του ταξιδιώτη, που κάνει ερωτήσεις μέσω μιας κάμερας. 
Το σύστημα «ανίχνευσης της εξαπάτησης» θα αναλύσει τις μικροεκφράσεις όσων επιδιώκουν να εισέλθουν στο έδαφος της ΕΕ για να δουν αν είναι ειλικρινείς σχετικά με το προσωπικό τους υπόβαθρο και τις προθέσεις τους. Εκείνοι που φθάνουν στα σύνορα θα πρέπει να έχουν φορτώσει φωτογραφίες του διαβατηρίου, της θεώρησης και της απόδειξης των χρημάτων που έχουν καταβάλει.
Το έργο, το οποίο έχει λάβει χρηματοδότηση 4,5 εκατ. ευρώ από την ΕΕ, έχει επικριθεί έντονα από ειδικούς. 
Ο Μπρούνο Βέρτσερε λέκτορας της ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, δήλωσε στην ολλανδική εφημερίδα De Volskrant ότι πιστεύει ότι το σύστημα θα οδηγούσε σε άδικα αποτελέσματα. 
«Τα μη λεκτικά μηνύματα, όπως οι μικροεκφράσεις, πραγματικά δεν λένε τίποτα για το αν κάποιος λέει ψέματα ή όχι. Δεν υπάρχουν επιστημονικές βάσεις για τις μεθόδους που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τώρα». Ο Μπένετ Κλάινμπεργκ, επίκουρος καθηγητής της επιστήμης των δεδομένων στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, δήλωσε: «Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εφαρμογή ενός ψευδοεπιστημονικού ελέγχου των συνόρων».

Εμφνίστηκε στην Μεσσηνία ! Μάστιγα για τα πλατάνια το μεταχρωματικό έλκος

Το τελευταίο διάστημα, η ασθένεια του μεταχρωματικό έλκους έχει προσβάλλει μεγάλο αριθμό πλατάνων στη Στερεά Ελλάδα, σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Πελοποννήσου και απειλεί τα τοπικά φυσικά οικοσυστήματα. Οι δασικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με ερευνητικά κέντρα, όπως το Ινστιτούτο Δασικών Οικοσυστημάτων, κάνουν έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (εργολάβους Δημοσίων Έργων, υλοτόμους, επιχειρήσεις πώλησης και μεταποίησης προϊόντων ξύλου, αγρότες κ.ά), να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και παράλληλα να λάβουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ασθένειας αυτής.
Την περασμένη Τρίτη, διοργανώθηκε στη Γραβιά Φωκίδας ενημερωτική εκδήλωση, με σκοπό την ενημέρωση και την εξέλιξη του προβλήματος. Βασικός ομιλητής ήταν ο ερευνητής του ΕΛΓΟ-«Δήμητρα», Θανάσης Τσόπελας. Σε δήλωσή του στην «ΥΧ», ο κ. Τσόπελας παρουσίασε το μέγεθος του προβλήματος, κάνοντας λόγο για αφανισμό των πλατανιών, αν δεν ληφθούν μέτρα:
«Η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου προκαλείται από τον μύκητα ceratocystis abbriata f.sp.platani. 
Έχει εμφανιστεί και στην Ελλάδα (Μεσσηνία). 
Το παθογόνο αυτό προσβάλλει κύρια είδη πλατάνου προκαλώντας νέκρωση των δέντρων. Η ενημέρωση που πρέπει να λάβουν οι εμπλεκόμενοι στη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων αποτελεί προτεραιότητα, ώστε να μη γίνεται η μεταφορά του παθογόνου από δέντρο σε δέντρο. Η μεταφορά μπορεί να γίνει από ένα απλό μηχάνημα κοπής (αλυσοπρίονο) μέχρι ακόμη και από μεταφορικά μέσα, όπως βαριά μηχανήματα και φορτηγά. Η απολύμανση των μηχανημάτων είναι μια βασική υποχρέωση των διαχειριστών, όπως επίσης και η καταστροφή των προσβεβλημένων με χημικό τρόπο».


πηγή

Το σκίτσο της ημέρας


Αυτός είναι ο λόγος που θα δείτε κασκόλ τυλιγμένα σε δένδρα φέτος το χειμώνα

Aυτό που άρχισε από μια γυναίκα στην Αμερική ως ένας τρόπος να βοηθήσει άστεγους που κρυώνουν κατά την περίοδο του χειμώνα έχει γίνει πλέον ένα παγκόσμιο κίνημα που έφτασε και στην Ευρώπη. Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν το χειμώνα ένα κασκόλ μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά σε έναν άνθρωπο που κρυώνει καθώς το κεφάλι και τα αυτιά και ο λαιμός πρέπει να είναι καλυμμένα και ζεστά για να μην χάνετε πολύ από την θερμότητα του σώματος.
Όλα ξεκίνησαν από την Elizabeth Sammons που αρχικά έδεσε 5 κασκόλ στα δένδρα ενός μικρού πάρκου στην πόλη Fairbault της Μινεσότα και μοιράστηκε αυτή την κίνηση στα social media. Σύντομα άλλες γυναίκες άρχισαν να έρχονται σε επαφή μαζί της πλέκοντας κασκόλ με σκοπό να τα μοιράσουν στους άστεγους. Σαν αποτέλεσμα έφτιαξαν πάνω από 1000 κασκόλ τα οποία τα έδωσαν σε όποιον είχε άμεση ανάγκη και τα υπόλοιπα τα έδεσαν  γύρω από δέντρα σε περισσότερα από 20 τοπικά πάρκα.
Η κίνηση αυτή έγινε viral διαδόθηκε σε όλη την Αμερική και έφτασε μέχρι και στην Γαλλία. Μάλιστα μερικοί από τους συμμετέχοντες αφήνουν και μηνύματα πάνω στα κασκόλ όπως "Δεν έχω χαθεί! Παρακαλώ πάρε με μαζί σου αν κρυώνεις. Μείνε ζεστός!"

Παραιτήσεις στην κορυφή της ΕΡΤ

Αναταράξεις στην ΕΡΤ. Μεταξύ των δύο κορυφαίων στελεχών (μετά τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου) τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον αναπληρωτή του, δεν υπάρχει σημείο επαφής. 
Όχι πως υπήρχε όταν ανέλαβαν πριν μερικούς μήνες. 
Αλλά τώρα τελευταία «ούτε για καφέ δεν βρίσκονταν».  
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, ζήτησε «τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ κ. Βασίλη Κωστόπουλου, όσο και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου κ. Γιώργου Θαλασσινού, επειδή τα δύο κορυφαία στελέχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν αρμονικά», όπως σημείωναν πηγές του υφυπουργού.
Μάλιστα πριν 2 ημέρες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής είχαν παρουσιαστεί όλα ρόδινα και καλώς καμωμένα. Αλλά και το πρωί, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς είχε πει: «υπάρχει ένας θόρυβος που είναι αναντίστοιχος της προσπάθειας που γίνεται και πρέπει να ληφθούν τα μέτρα για να υπερβούμε την κατάσταση».
Έτσι ανέλαβε να λύσει το θέμα ο υφυπουργός που δήλωσε «η ΕΡΤ συνεχίζει την καλή της πορεία».
Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σύντομα πρέπει να προκηρύξει διαγωνισμό για τις δύο θέσεις, ώστε να βρεθούν αντικαταστάτες. Σημειώνεται πως παραμένει στη θέση του ο μουσικοσυνθέτης Χρ. Λεοντής, ως πρόρδρος το συμβουλίου. 

Κι ο Αγ. Βασίλης έκανε εμβόλιο γρίπης.

Κι ο Αγ. Βασίλης έκανε εμβόλιο γρίπης.
Λίγο καιρό πριν ξεκινήσει τις αποστολές του σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης πέρασε από το Κέντρο Υγείας στο Ροβανιέμι.
Καθώς η εορταστική περίοδος πλησιάζει ο Άγιος Βασίλης προετοιμάζεται πυρετωδώς. Μεταξύ άλλων έκανε το εμβόλιο για τη γρίπη ενώ άρχισαν και οι  προσλήψεις ξωτικών, που θα τον βοηθήσουν και φέτος.
Στο χωριό του - το Ροβανιέμι – στον αρκτικό κύκλο, η νοσοκόμα Τία Κακόνεν έκανε το εμβόλιο κατά της γρίπης στον αγαπημένο άγιο. Πρόκειται απλά για προληπτικό μέτρο, καθώς η εποχή της γρίπης συμπίπτει με την πιο φορτωμένη από υποχρεώσεις εποχή του χρόνου για εκείνον.
Σε 390.000 υπολογίζονται οι ξένοι επισκέπτες που βρέθηκαν πέρυσι τον Δεκέμβριο έστω και για μια τουλάχιστον νύχτα στη φινλανδική Λαπωνία. Περίπου 10% αύξηση σε σύγκριση με τα Χριστούγεννα του 2016. Οι περισσότεροι τουρίστες φτάνουν από τη Βρετανία, ενώ τους ακολουθούν Ρώσοι, Γάλλοι και Γερμανοί.

2.11.18

Και Μουντιάλ, άντε EURO, θα φέρουμε προεκλογικά;

Πρόταση για συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 ή του EURO 2028 από τέσσερις βαλκανικές χώρες, προέκυψε σήμερα. 
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ πρότεινε κοινή υποψηφιότητα για το Μουντιάλ 2030, από Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία, στην διάρκεια της Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής στη Βάρνα.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας τον λόγο, είχε αποκαλύψει πως ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εκδήλωσε την επιθυμία οι τέσσερις χώρες να διοργανώσουν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός σε βάθος δεκαετίας.
Τότε ο Μπορίσοφ εκδήλωσε την πρόταση: Να εξεταστεί, αν προλαβαίνουν οι 4 χώρες, για υποψηφιότητα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (ΦΙΦΑ) για το Μουντιάλ του 2030 ή στην ΟΥΕΦΑ για Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το 2028.   
Κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για μία εξέλιξη που αποδεικνύει την μεγάλη δυναμική του εγχειρήματος και την προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, επιτρέποντας τους ακόμη και την εξέταση ενός τόσο σημαντικού αθλητικού γεγονότος, όπως είναι η από κοινού διοργάνωση του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος στον κόσμο, του Μουντιάλ, το 2030.    Να σημειωθεί πάντως, ότι στην προσπάθειά αυτή, υπάρχουν ήδη ισχυροί αντίπαλοι.
Για το Μουντιάλ του 2030 υπάρχει ήδη η κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Παραγουάης και Ουρουγουάης. Επίσης η ομοσπονδία της Ιρλανδίας έχει  γνωστοποίησε πως θα σταθεί στο πλευρό των Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Β.  Ιρλανδίας, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα κοινής υποψηφιότητας για το Μουντιάλ του 2030. Επιπλέον σκέψεις για κοινή πρόταση έχουν εκδηλωθεί και από χώρες της Βορ. Αφρικής (Αλγερία, Τυνησία, Μαρόκο). Ίσως για το λόγο αυτό να έπεσε στο «τραπέζι» και το Ευρωπαϊκό του 2028.

θα την βγάζει μόνο με ένα ....επιδοματάκι !

Η Πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Αγιάκο παντρεύτηκε με τον απλό θνητό αγαπημένο της, και υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας Κέϊ Μορίγια σε λαμπρή τελετή στο Τόκιο.
Η Αγιάκο είναι το μικρότερο παιδί της Πριγκίπισσας Χισάκο και του Πρίγκιπα Τακαμόντο, ξάδερφο του αυτοκράτορα Ακιχίτο, αλλά σύμφωνα με τον Αυτοκρατορικό νόμο της Ιαπωνίας, γυναίκες μέλη της βασιλικής οικογένειας χάνουν τους τίτλους και την ιδιότητά τους εάν επιλέξουν να παντρευτούν με κοινό θνητό.
Οπότε θα αρκεστεί σε ένα επιδοματάκι… 950.000 δολαρίων που θα παίρνει από την ιαπωνική κυβέρνηση όσο ζει…

Πετρέλαιο στη θάλασσα του Μαραθία στη Ζάκυνθο μετά τον σεισμό των 6,8 Ρίχτερ

Ένα φαινόμενο που εντείνεται μετά από μεγάλους σεισμούς στην περιοχή

Ένα αξιοσημείωτο φαινόμενο παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη θαλάσσια περιοχή του Μαραθία, στη Ζάκυνθο, καθώς μετά την εκδήλωση του σεισμού των 6,8 Ρίχτερ, η επιφάνεια της θάλασσας γέμισε πετρέλαιο!

Σύμφωνα με τους ντόπιους κατοίκους, το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο, αλλά μετά τον σεισμό είναι πολύ πιο έντονο και σε καθημερινή βάση. 


Έρευνα έχει κάνει και ο Δρ. Φυσικής και Ερευνητής Σεισμολογίας Γ. Κοπανάς, στο βιβλίο «Οι Σεισμοί της Ζακύνθου», αναφέροντας ότι το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στους μεγάλους σεισμούς του 1636, 1791 και 1840.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου