13.9.14

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - «’Έθαψαν » την ιστορία μας στην Costa Navarino

Από  Αναγνώστη 

Αγαπητοί αναγνώστες του News messinia με αφορμή τις "νέες επενδύσεις " της Costa Navarino διαβάστε μία ακόμα "αιρετική αποψη " αναγνώστη

Μια είδηση που έχει περάσει  στα ψιλά  έχει ένα παράθυρο ελπίδας για την περίφηµη υπόθεση της Περιοχής Ολοκληρωµένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ)  Ρωμανού Μεσσηνίας, αλλά και για κάθε παρόµοιο σχέδιο που επιχειρούν σε όλη την Ελλάδα.
Τί έλεγε αυτή η είδηση :
 Η Ολοµέλεια του Συµβουλίου της Επικρατείας έκρινε πως παραβιάζει το Σύνταγµα η νοµοθετική ρύθµιση που έδινε τη δυνατότητα χαρακτηρισµού µιας περιοχής, εντός ή εκτός σχεδίου, ως Περιοχή Ολοκληρωµένης Τουριστικής Ανάπτυξης, χωρίς να έχει προηγηθεί χωροταξικός σχεδιασµός.
Με την έγκριση και µόνο κάποιων γενικών κατευθύνσεων τουριστικής πολιτικής, χωρίς χωροταξική µελέτη, σε περιοχές µε περιβαλλοντικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα, αυτό αντιβαίνει στο Σύνταγµα.
Αφορµή για την απόφαση αυτή ήταν η προσφυγή ιδιοκτητών ακινήτων στις περιοχές Ρωµανού και Πύλου τής Μεσσηνίας, που ζητούσαν να ακυρωθούν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις των ιδιοκτησιών τους. Αυτές τις απαλλοτριώσεις είχαν αποφασίσει οι υπουργοί Οικονοµίας και Τουριστικής Ανάπτυξης, υπέρ της επιχείρησης για τη δηµιουργία της ΠΟΤΑ.
Ας θυµηθούµε:
Μια µεγάλη τουριστική επένδυση – «µύθος» χαρακτηρίστηκε– για τη Μεσσηνία, ύψους 325 εκατ. ευρώ, η οποία αλλάζει τον ελληνικό τουριστικό χάρτη, πραγµατοποιείται στις περιοχές των Δήµων Πύλου-Νέστορος  και  Μεσσήνης  σε τρία τµήµατα έκτασης 1.450 στρεµµάτων το καθένα.
Μέσα στις περιοχές αυτές –3 ΠΟΤΑ δηλαδή–  περιλαμβάνονται ο ιστορικός και φυσικός χώρος τού όρµου Ναυαρίνου, αρχαιολογικοί χώροι, ο βιότοπος της λιµνοθάλασσας Γιάλοβας, παραποτάµια και ποτάµια οικοσυστήµατα, περιοχές ενταγµένες στο δίκτυο Natura 2000 όπως η Βοιδοκοιλιά.
Το σχέδιο κατασκευής και εκµετάλλευσης ΠΟΤΑ ανέλαβε η εταιρεία ΤΕΜΕΣ Α.Ε. συµφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας  Κωνσταντακόπουλου και περιλαµβάνει έξι µεγάλες ξενοδοχειακές µονάδες, συνεδριακό κέντρο, γήπεδα γκολφ, λίµνες, πισίνες, αθλητικά κέντρα.
Θα αναπτυχθεί σε δύο παραλιακές εκτάσεις, µε πρόσωπο άνω των χιλίων µέτρων σε παραλία, στον κόλπο της Σφακτηρίας.
Επίσης, παραθεριστικές κατοικίες συνολικής επιφάνειας 17.500 τ.µ. στο τµήµα Ρωµανού και 40.000 τ.µ. στην Πύλο.
Από το κόστος των 325 εκατ. ευρώ, το 45% το βάζει το κράτος, εµείς δηλαδή.
 Κι έτσι το κράτος  αντί να καλύπτει τα ελλείµµατα ανάπτυξης του τόπου, δίνει αυτόν τον ρόλο στους ιδιώτες µέσω των ΠΟΤΑ, άνευ όρων κι άνευ ελέγχων.
Από κοντά και οι τοπικοί άρχοντες και τα τοπικά ΜΜΕ, ακόµη και οι τοπικές αριστερές παρατάξεις, δυστυχώς και αρκετός κόσµος που πίστεψε πως θα πουλήσει τη γη του ακριβά ή θα βρει δουλειά από αυτές που ανοίγει ο «καπετάνιος». Ο κ. Κωνσταντακόπουλος.
Η εταιρεία του Κωνσταντακόπουλου αρχίζει να αγοράζει γη από τη δεκαετία του 1980.
Με αρχή 800 στρέµµατα, τα Κοκκεβέικα, στο τµήµα Ρωµανός και στην Πύλο 1.200 στρέµµατα από τις υπό εκκαθάριση εταιρείες τού Καραγιώργη που προόριζε τον χώρο για την κατασκευή Ναυπηγείων  αλλά τον σταμάτησε το Συμβούλιο της Ευρώπης
 Εντατικά αγοράζει γη και παρουσιάζει το επενδυτικό σχέδιο.
 Οι εφορείες αρχαιοτήτων εισηγούνται αρνητικά, αλλά το ΚΑΣ αποφασίζει θετικά για την επένδυση.
Βρέθηκαν αρχαία σε διαδρομές του γκολφ στην ΠΟΤΑ Ρωμανού.
Με απόφασή του ο τότε  υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, μετά από κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση του ΚΑΣ, ενέκρινε «τη διατήρηση σε κατάχωση των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στις θέσεις των διαδρομών 15 και 16 του γηπέδου γκολφ, στην ΠΟΤΑ Ρωμανού».
Στην απόφαση αναφέρεται ότι «με την κατάχωση εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη προστασία τους, δεδομένης της κατάστασης διατήρησής τους και της ποιότητας του δομικού υλικού της κατασκευής τους»,
Στην τοπική κοινωνία, απευθυνόµενος σε έναν κόσµο που έχει ανάγκη, έρχεται σαν «Μεσσίας».
Οι βουλευτές τού νοµού και τα περισσότερα κόµµατα πείθονται για τη µεγάλη επένδυση. Εναντίον καθαρά το ΚΚΕ, αλλά αναποτελεσµατικά, µε λόγο µόνο για καπιταλιστικά σχέδια κι εργασιακό µεσαίωνα, µε µισόλογα ο  τότε Συνασπισµός και νύν ΣΥΡΙΖΑ.
Η Κίνηση Πολιτών Μεσσηνίας κυνηγούσε µε επιµονή το θέµα. Το έργο εντάσσεται στο Β΄ ΚΠΣ µε 50 δις και το 2001 µε ΚΥΑ χαρακτηρίζονται οι περιοχές τής ΠΟΤΑ, οριοθετούνται, εγκρίνονται οι χρήσεις γης.
Το Β΄ ΚΠΣ τελείωσε χωρίς να αρχίσει το έργο κι εντάχθηκε στο Γ΄ ΚΠΣ µε 60 δις.
Το χωροταξικό τού Σουφλιά έδινε στην εταιρεία τη δυνατότητα για απαλλοτριώσεις εκτάσεων, του δίνει καλύτερο συντελεστή εκµετάλλευσης.
Η κύρωση των τεσσάρων επενδυτικών σχεδίων τής εταιρείας ΤΕΜΕΣ Α.Ε. για να ξεκινήσει η ΠΟΤΑ Μεσσηνίας έγινε τον Μάρτη του 2007 από τη Βουλή, που ψήφισε (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) το σχέδιο νόµου µε θέµα την ένταξη στον αναπτυξιακό νόµο τού επενδυτικού σχεδίου. Συνασπισµός και ΚΚΕ καταψήφισαν.
Χαρακτηριστικό παράδειγµα η πολιτιστική πολιτική που εφαρµόζεται από το υπουργείο Πολιτισμού  στο Ναυαρίνο στον χώρο που ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος.
Θα  παρουσιάσουμε  ορισμένα επεισόδια της σειράς.
Το 1982, µε υπουργό Πολιτισµού τη Μελίνα Μερκούρη, ξεκίνησε η δηµιουργία του Κέντρου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (κέντρο υψίστης επιστηµονικής αξίας και πολιτικής σηµασίας) στο κάστρο της Πύλου -Νιόκαστρο.
Αλλά γιατί στην Πύλο;
Επειδή ο όρµος του Ναυαρίνου, ο οικισµός της Πύλου, το Νιόκαστρο, η νήσος Σφακτηρία, το Παλιόκαστρο, το Διβάρι και ο όρµος της Βοϊδοκοιλιάς, έχουν κηρυχθεί αρµοδίως περιοχές µεγάλου ιστορικού-αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Πέντε χρόνια πριν, το 1977, στους ίδιους χώρους, επρόκειτο να εγκατασταθούν ναυπηγεία εµπορικής ναυτιλίας, «ένας πόλος βιοµηχανικής ανάπτυξης».
Αλλά, όπως λέει ο καθηγητής Ν. Ζίας, «αντέδρασε όλος ο αρχαιολογικός κόσµος» και, µε απόφαση του Κ.Α.Σ., η εγκατάσταση απετράπη.
Το κάστρο της Πύλου, τώρα, προκειµένου να στεγαστεί το Κέντρο Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών, αναστηλώθηκε µέχρις ενός σηµείου, δαπανήθηκε τότε πάνω από ένα δισεκατοµµύριο δραχµές, έως ότου το 1997, µε απόφαση του Ευ. Βενιζέλου, το φιλόδοξο σχέδιο µαταιώθηκε.
Για τη διαχείριση της αδράνειας, είχε συσταθεί µια αρµόδια επιτροπή  η οποία  διαλύθηκε Τίποτα το σηµαντικό δεν συµβαίνει πια στο Κάστρο της Πύλου.
Γιατί έγινε αυτό; Άγνωστο.
Εν τούτοις, δύο χρόνια µετά, το 1999, µε υπουργική απόφαση του ΥΠΠΟ, εγκρίνεται η οριοθέτηση της «Περιοχής Ολοκληρωµένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) Τµήµα Πύλου», στον Όρµο του Ναυαρίνου.
Και, ώ του θαύµατος, τα αρχαία εξαφανίζονται
. Τα ίχνη τους δεν εντοπίστηκαν παρά τις µεθοδικές έρευνες σε όλη την περιοχή που είχε αποσπάσει το οξυµµένο ενδιαφέρον της Μελίνας.
Οι εκριζώσεις χιλιάδων αιωνόβιων ελαιόδεντρων, οι εκχερσώσεις, οι εκσκαφές και οι επιχώσεις τεράστιας κλίµακας, άρχισαν κάπου στο 2004, αλλά η άδεια δόθηκε από το ΚΑΣ, τρία χρόνια µετά, τον Απρίλιο του 2007.
 Άδεια για την κατασκευή στην Πύλο, ξενοδοχείων, τουριστικών κατοικιών, συνεδριακών κέντρων και γηπέδων γκολφ, για να ’χει κάπου να παίζει η Γκόλφω.
Την τύχη της Πύλου, του Ναυαρίνου, προδιαγράφει η ΠΟΤΑ Ρωµανού που ήδη βρίσκεται σε λειτουργία
Η έκταση, το µέγεθος των οικοδοµηµάτων, είναι τροµακτικά.
Ο Γιώργος Γκόνης, στέλεχος της Κίνησης Πολιτών Μεσσηνίας «ΚΙΝΩ», γράφει στην «ΕΠΟΧΗ» την Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2008:
«Στην ΠΟΤΑ παραδόθηκαν τα πάντα, παραδόθηκε ένας µοναδικός φυσικός και ιστορικός τόπος, παραδόθηκε το σύνολο σχεδόν των υδατικών πόρων κατά παράβαση της οδηγίας 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραδόθηκαν δασικές εκτάσεις και όλο το υφιστάµενο δίκτυο των κοινόχρηστων δρόµων, παραδόθηκε δηµόσιο χρήµα µε µορφή άµεσης επιχορήγησης, ύψους 150 εκατοµµυρίων ευρώ, µέγεθος ίσο µε το 25% του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράµµατος (ΠΕΠ) Πελοποννήσου, αποσιωπήθηκε ότι η ΠΟΤΑ χωροθετείται σε περιοχή NATURA».
Και συνεχίζει:
«Δεν έγινε ο συνταγµατικά επιβεβληµένος ευρύτερος χωροταξικός σχεδιασµός, δεν έγινε διαχειριστική µελέτη για τα υδατικά αποθέµατα και την διαχείριση των απορριµµάτων, δεν έγινε έρευνα για το εργατικό δυναµικό και την ειδίκευσή του, δεν έγινε έρευνα για την αναβάθµιση των οικισµών, για τον αναπροσανατολισµό της αγροτικής παραγωγής».
Στις 9 Ιανουαρίου του 2008, η Ολοµέλεια του Συµβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε ότι είναι αντισυνταγµατική η νοµοθετική ρύθµιση για τον χαρακτηρισµό µιας «Περιοχής Ολοκληρωµένης Τουριστικής Ανάπτυξης».
Η απόφαση αυτή προκάλεσε εκνευρισµό στους τοπικούς παράγοντες, κρίσεις υπεροψίας στους αναδόχους-επενδυτές, σύγχυση στο Δικαιοσύνης και το ΥΠΕΧΩΔΕ και κάποια δηµοσιεύµατα στον αθηναϊκό και µεσσηνιακό Τύπο.
Το ΥΠΠΟ είναι ήρεµο. Αλλά η ΠΟΤΑ Ρωµανού γίνεται.
Στο βασίλειο του Νέστωρα, φύτρωσε µια πόλη 2.000 κατοίκων.
Και ώ του θαύµατος, τα αρχαία επέστρεψαν.
Στις 11 Ιανουαρίου (3 ηµέρες µετά την απόφαση του ΣτΕ), η προϊσταµένη της ΛΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κα Ξένη Αραπογιάννη, παρουσιάζοντας το έργο της Εφορείας, ανακοίνωσε ότι στην ΠΟΤΑ Ρωµανού οι εκσκαφικές εργασίες για την δηµιουργία γηπέδου γκολφ (και αρχαιολόγος η Γκόλφω), έφεραν στο φως:
«…εκτεταµένο προϊστορικό οικισµό … εργαστήρια οψιανού και χαλκού … 200 αγγεία … ταφικό πίθο … σπανιότατα ευρήµατα … µοναδικό θησαυρό για τη Μεσσηνία».
 Είπε και ευχαρίστησε τον «επενδυτή» επειδή χρηµατοδότησε την έρευνα. Σηµειωτέον, ότι οι επενδυτές παρόµοιων εγχειρηµάτων είναι υποχρεωµένοι από το νόµο να χρηµατοδοτούν την έρευνα.
Και κάτι άλλο. Οι εργασίες θα έπρεπε να διακοπούν έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα, πάντα σύµφωνα µε τον νόµο.
Μαρία Σπυροπούλου. Πρόεδρος Κίνησης Πολιτών Μεσσηνίας ΚΙΝΩ, κάτοικος Πύλου.
«Σαν Κίνηση έχουµε ξεκινήσει από το 1998 και βλέπαµε πως εξελισσόταν το θέµα. Στην αρχή, ο κόσµος εδώ τον πίστεψε τον κ. Κωνσταντακόπουλο, τους έδινε λεφτά για κτήµατα που ούτε φαντάζονταν ότι θα τα πούλαγαν ποτέ. Είκοσι χρόνια αυτό γινόταν, αγόραζε γη, και στην ανατολική και στη δυτική Πυλία.
Όταν το 2000 σαν “ΚΙΝΩ” κάναµε την πρώτη ηµερίδα κι είχαµε επιστήµονες, αυτός ήρθε αδιάβαστος.
 Στην επόµενη, όµως, ήρθε προετοιµασµένος.
Είχε µαζί του τους βουλευτές, τους υπουργούς, όλο τροποποιήσεις έκαναν σε νοµοσχέδια για να περάσει η επένδυση, όποτε σκόνταφτε σε θέµατα αρχαιολογικά ή περιβαλλοντικά. Και τον κόσµο τον είχε µαζί του, αυτούς που έλπιζαν σε δουλειές από την επένδυση.
Ούτε στα έργα δεν τους πήρε.
Απέναντί µου βλέπω τη Γιάλοβα.
Θα την ξαναδώ όπως είναι;
Στην ΠΟΤΑ στον κάµπο τής Πύλου έκανε λιµνοδεξαµενή για να υδρεύει το γήπεδο γκολφ. Από τον ποταµό Γιανούζαγα είπε πως θα παίρνει νερό από τις εκβολές, αλλά αγόρασε χωράφι κοντά στις πηγές για να παίρνει νερό.
Έχουν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι γιατί δεν θα έχουν να ποτίσουν τα χωράφια τους.
Τους απειλεί κι εκεί µε αναγκαστική απαλλοτρίωση. Στην άλλη ΠΟΤΑ, του Ρωµανού, οι ιδιοκτησίες που αγόρασε έχουν αρχαία µέσα.
Ευτυχώς έχασε από τον Δενδροµοίρη και τον Τζούλιο που πήγε να τους τα απαλλοτριώσει αναγκαστικά και τους δικαίωσε το ΣτΕ.
Κι αυτά τα ήθελε γιατί ήταν ακριβώς δίπλα στο ποτάµι Σελάς που το σχέδιό του το είχε µέσα στις εγκαταστάσεις.
Όπως σηµειώναµε στην ΕΠΟΧΗ (13.01.08) η απόφαση του Σ.τ.Ε. που χαρακτηρίζει αντισυνταγµατικό τον βασικό νόµο, τη χωροθέτηση και την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για τη δηµιουργία περιοχών Π.Ο.Τ.Α., και ειδικά της Π.Ο.Τ.Α. Μεσσηνίας, ήταν µια τεράστια δικαίωση και µια πολλαπλή νίκη.
Η αµηχανία του τοπικού συστήµατος «προστασίας» της Π.Ο.Τ.Α. (Νοµάρχης Μεσσηνίας, επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, τοπικός Τύπος), όπως και η πρώτη αντίδραση της ίδιας της εταιρείας του «καπετάνιου», της ΤΕΜΕΣ, ήταν φανερή αλλά και δηλωτική των διαθέσεων για «συγκάλυψη ή κουκούλωµα» του θέµατος.
«Αυτοί» το αντιµετωπίζουν ως «τυπικό» ή «γραφειοκρατικό» ζήτηµα. Η σχέση τους µε το διαφωτισµό και την αστική δηµοκρατία εξαντλείται στο να αντιµετωπίζουν το ανώτατο συνταγµατικό δικαστήριο µε τέτοιο τρόπο!!!
Όλα αυτά δεν τα αναφέρουµε ως απλή γκρίνια αλλά γιατί καταλαβαίνουµε ότι εάν τα κόµµατα της Αριστεράς, και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οικολογικές οργανώσεις και τα εναλλακτικά ΜΜΕ δεν αναδείξουν στο επίπεδο που πρέπει το θέµα, από αυτή την ιστορία θα βγούµε χαµένοι όλοι µας, από τον Έβρο ως την Κρήτη και από τη Μαγνησία και την Αταλάντη ως τον Καϊάφα και την Κέρκυρα, δηλαδή όλοι οι «όµορφοι τόποι» του τόπου µας.
Θα βγουν χαµένοι όσοι, λίγοι, το παλεύουν, θα ηττηθεί η ελπίδα. Πηγαίνετε µετά σε αυτούς τους τόπους και στους ανθρώπους τους να µιλήσετε για εναλλακτική ανάπτυξη και εναλλακτική διακυβέρνηση.
Θέµατα να αναδειχθούν ένα σωρό οι αρχαιότητες και τα νερά, οι ακτές και τα ποτάµια, η δηµόσια χρηµατοδότηση, µεσούντος του νεοφιλελευθερισµού, οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, οι συνθήκες υπερεργασίας και υπερεκµετάλλευσης των εργαζοµένων του εργοταξίου (µεταναστών στην πλειοψηφία), τα γκολφ, οι περιοχές NATURA.
 O θεµατικός κατάλογος ατελείωτος… φτάνει «εµείς οι άλλοι» να τοποθετηθούµε καθαρά, και όσοι νιώθουν ότι έκαναν λάθος ας έχουν τη γενναιότητα να το παραδεχτούν έστω και τώρα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία 

Σ.Α.


* ΣΗΜΕΙΩΣΗ 

Το Newsmessinia δεν υιοθετεί τις απόψεις και θέσεις των  αναγνωστών απλά δίνει ένα βήμα για την δημοσιοποίηση θέσεων και απόψεων των οποίων κριτές είναι αποκλειστικά οι αναγνώτες

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ... Συγκλονιστική η μητέρα του Φύσσα: Σκότωσαν τον Παύλο οι φασίστες που είχε πολεμήσει ο παππούς του

Ο αγώνας κατά του φασισμού δεν τελείωσε, διαμηνύει η μητέρα του Παύλου Φύσσα, ένα χρόνο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του γιου της από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.
Ο πόνος της Μάγδας Φύσσα ξεχειλίζει και σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής λέει ότι τώρα είναι πιο βαθύς και πιο έντονος.
"Ποτέ στη ζωή μου δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα έχανα έτσι τον Παύλο. Πίστευα ότι αυτό είχε τελειώσει. Πίστευα ότι ο φασισμός είχε τελειώσει με τον πατέρα μου. Ποιος θα του το έλεγε ότι το 2013 θα έχανε το ίδιο του το εγγόνι από τους φασίστες που εκείνος πολέμησε σαν φαντάρος. Ο παππούς του Παύλου πολέμησε τους φασίστες και εκείνοι έφτασαν να δολοφονήσουν το εγγόνι του" δηλώνει η Μάγδα Φύσσα.
Ο χρόνος έμεινε "παγωμένος" σε εκείνη τη μέρα, για την ίδια και την οικογένειά της, αναφέρει και μιλά για τον φόβο των περιοίκων, που ήταν δίπλα και δε βοήθησαν τον Παύλο και αυτών που απλά έβλεπαν από τα μπαλκόνια. Αυτό που δίδαξε ο Παύλος, λέει η μητέρα του είναι να κινήσουν τον φόβο:
"Έφυγε για να πάει να δει μπάλα και δεν γύρισε! είναι τρελό, είναι τρελό. και ο κόσμος να κοιτάει από τα μπαλκόνια του και να φοβάται να κατέβει. Tουλάχιστον ο κόσμος να μην φοβάται πια... Αν μη τι άλλο, αυτό τους δίδαξε. Να νικήσουν τον φόβο".
Η μητέρα του Παύλου ζητά την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου του παιδιού της και των ηθικών αυτουργών, όμως δικαίωση για εκείνην θα ήταν να γύριζε πίσω ο Παύλος, όπως λέει.
"Ποια δικαίωση λοιπόν; μας 'φάγανε' το παιδί. καλύτερα να σκοτώνανε και εμάς, να μας τελειώνανε. Υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό που έκανε; η κτηνωδία στο μεγαλείο της" τονίζει.
Την ίδια ώρα προκαλεί σοκ το ηχητικό ντοκουμέντο με τον πρώην σωματοφύλακα του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος μιλώντας στο τηλέφωνο δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του Φύσσα, βρίζει χυδαία τον νεκρό.
"Τραγούδα τα τώρα π... από κει που είσαι" ακούγεται να λέει ο χρυσαυγίτης Σωτήρης Δεβελέκος.
Στις 18 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού ξεκινά διήμερο μνήμης με εκδηλώσεις και συναυλίες στο Κερατσίνι, το Σύνταγμα και πολλές άλλες περιοχές με κεντρικό σύνθημα ποτέ πια φασισμός.
Πηγή: Mega

ΒΑΣΙΛΙΤΣΙ ΚΟΡΩΝΗΣ - «ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ » το λιμανάκι Καλτσίδη ….ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ οι γλάροι !!!

Τελικά η πηγή του κακού  που φρενάρει την ανάπτυξη , μειώνει την παραγωγή, διογκώνει την ανεργία ,καταστρέφει το περιβάλλον στην   Μεσσηνία  σύμφωνα με ορισμένα  δημοσιεύματα  τοπικών ΜΜΕ, της ομάδας  Πετράκου και της αντιπολίτευσης του δήμου Πύλου – Νέστορος είναι η βίλα Καλτσίδη στο Βασιλίτσι Κορώνης .
Λιμάνι σε αυτά τα πανέμορφα βράχια ;
-Δεν θα σας αφήσουμε υποβαθμίζεται το περιβάλλον.
-Μα πήραμε άδεια από οχτώ υπουργεία, 45 υπηρεσίες, πολεοδομίες, δασαρχεία κτλ, με μελέτες  που εκπόνησαν μηχανικοί βιολόγοι και περιβαλλοντολόγοι φάγαμε πρόστιμα μας έριξαν  τόνους λάσπης
-Άσε, ξέρουμε εμείς με ποιο τρόπο εσείς οι κακοί… καπιταλιστές παίρνετε τις άδειες. Άλλωστε νόμος είναι το δίκιο του… «επαγγελματία»… προστάτη του περιβάλλοντος.
Την ίδια ώρα, στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο  σε μέτωπο χιλιάδων στρεμμάτων κτίστηκαν μπροστά στη θάλασσα χιλιάδες αυθαίρετα σπίτια και μικροεπιχειρήσεις από «Ελληναράδες » πολίτες που καταπάτησαν δημόσια έκταση!
Είναι η μεγαλύτερη αυθαιρεσία σε παγκόσμια κλίμακα, ξεπερνώντας ακόμη και την αυθαίρετη οικοδόμηση στη Βραζιλία (φαβέλες).
Όμως σ αυτή την περίπτωση οι προστάτες του περιβάλλοντος  δεν έβγαλαν και δεν βγάζουν κιχ!
Τις παρανομίες και την …καταστροφή του περιβάλλοντος δεν την έκαναν «κακοί καπιταλιστές» οι οποίοι είχαν νόμιμες άδειες, αλλά… παιδιά του λαού που αποφάσισαν να φτιάξουν ένα κεραμίδι ή να εκμεταλλευτούν  τον αιγιαλό χωρίς άδεια και μελέτες και – επαναλαμβάνω – σε καταπατημένο δημόσιο χώρο!
Την ώρα που ξεπουλάνε όλη την δημόσια περιουσία  μέσω του ΤΑΙΠΕΔ με αποικιοκρατικούς όρους  ,την στιγμή που οι ακτές της Μεσσηνίας  έχουν καταληφθεί έως το …κύμα  από επιχειρηματίες του «Μεσσηνιακού » κατεστημένου  η αιτία του κακού είναι το λιμανάκι Καλτσίδη στην Κορώνη και η μικρή παραλία ανάμεσα στα βράχια που περιβάλλουν την βίλα .
Έχετε αναρωτηθεί  όμως  ποιος  έλληνας  πολίτης έχει την δυνατότητα να απολαύσει την αμμουδιά π.χ. μπροστά στο συγκρότημα της  Costa Navarino ( μιλάμε  για μία τεράστια παραλία ) που έγινε πλέον «άβατη »ακόμα και στον ντόπιο πληθυσμό .
Φαντασθείτε π.χ .στην βίλα Καλτσίδη  να υπήρχαν τα μέτρα ασφαλείας  που έχει πάρει στον Σκορπιό  ο ρώσος μεγιστάνας Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ  που στην ουσία θυμίζει νησί  φρούριο φυλασσόμενο ακόμα και από επίλεκτες δυνάμεις των ΟΥΚ και της ΕΛΑΣ  εκτός από τις στρατιές ενόπλων  της προσωπικής του φρουράς  όταν καταφθάνουν στο νησί ο Ρώσος ολιγάρχης και οι καλεσμένοι του.
Στην Κορώνη θα μιλούσαμε για διάλυση του κράτους ενώ στα Επτάνησα  θεωρούν φυσιολογικά τα μέτρα ασφαλείας .
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην κατασκευή της βίλας, ο βασιλιάς του τσιμέντου προτίμησε αντί να φέρει τα υλικά από τις δικές του επιχειρήσεις  να τονώσει την τοπική οικονομία με αγορές οικοδομικών υλικών και ντόπιο εργατοτεχνικό προσωπικό  ενώ παράλληλα προσφέρει δεκάδες θέσεις εργασίας  και με απολαβές διπλάσιες από αυτές που προσφέρουν οι ντόπιοι  καλοί  καπιταλιστές μαζί με την μαύρη εργασία
Το θέατρο του παραλόγου!
Οι μαρίνες δεν θα κατασκευαστούν εδώ γιατί ενοχλούνται οι …γλάροι.
Η εξόρυξη ορυκτών δεν θα γίνει γιατί μολύνει το περιβάλλον, ο δρόμος δεν θα περάσει γιατί κινδυνεύουν οι αρκούδες, οι ανεμογεννήτριες δεν θα λειτουργήσουν γιατί διαταράσσουν την οικολογική  ισορροπία των προβάτων , το εργοστάσιο δεν θα κτιστεί γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην πανίδα.
Τελικά έχω πεισθεί ότι είμαστε …άξιοι της μοίρας που έχουμε διαμορφώσει και συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε
Μάλιστα, κάθε φορά που ένας επιχειρηματίας  έχει κερδοφορία και προοδεύει, προσφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη στην κοινωνία και θέσεις εργασίας, πολλοί νιώθουν  το έδαφος να χάνετε κάτω από τα πόδια τους  ,νοιώθουν μία …μαχαιριά στη καρδιά  τους! 

Β.Μ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Βρήκαν λίρες μέσα στον τάφο του παππού τους

 - Όταν τον άνοιξαν για να γίνει ταφή άλλου μέλους της οικογένειας 

 - Ο παππούς πριν αποδημήσει πιθανόν να είχε καταπιεί τις λίρες προκειμένου να  τις …πάρει μαζί του.

Εικόνες από ταινία  που έχει στοιχεία από «ανέκδοτο» εκτυλίχθηκαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα σε χωριό που βρίσκεται στα όρια της Αχαϊας με την Ηλεία, με «θεατές»  τους τεθλιμμένους συγγενείς και φίλους εκλιπόντος.
Όλα συνέβησαν  όταν  δόθηκε εντολή από γνωστή οικογένεια της περιοχής να ανοιχθεί ο οικογενειακός τάφος, προκειμένου να γίνει η ταφή μέλους της.
Η  διαδικασία έγινε με την επίβλεψη  συγγενικού προσώπου της οικογένειας  που είχε υποβάλει το σχετικό αίτημα.
Το συγκεκριμένο μνήμα είχε χρησιμοποιηθεί πριν μια πενταετία , προκειμένου να «φιλοξενήσει»  τον παππού της  οικογένειας, ο οποίος είχε αποδημήσει εις  Κύριον.
Η εικόνα που αντίκρισαν όσοι εργάστηκαν για να ανοιχθεί ο τάφος  παραπέμπει σε ανέκδοτο, καθώς  μαζί με τα λίγα εναπομείναντα οστά του γέροντα της οικογένειας,  βρέθηκαν και δέκα χρυσές λίρες.
Το αρχικό ξάφνιασμα διαδέχθηκε η απορία και η αναζήτηση απαντήσεων στο πώς βρέθηκαν εκεί οι λίρες. 
Η εξέταση όλων των εκδοχών έφερε στο προσκήνιο  ένα απίστευτο αλλά περά για  πέρα υπαρκτό σενάριο, που ήθελε ο παππούς πριν αποδημήσει να είχε καταπιεί τις λίρες προκειμένου να  τις …πάρει μαζί του.
Το πιο ωραίο στην υπόθεση είναι, πως εν μέσω πένθους στενά συγγενικά πρόσωπα τόσο του παππού που είχε αφήσει τα εγκόσμια πριν από χρόνια, όσο και του πρόσφατα εκλιπόντος, άρχισαν να τσακώνονται για το ποιος είναι ο νόμιμος δικαιούχος των λιρών που βρέθηκαν μέσα στον τάφο.

ΡΟΖ ιστορία ...Ο " κερατάς " πήρε τηλέφωνο την αστυνομία !!!


Σκηνές απείρου κάλους σε καμποχώρι των Τρικάλων, με τον σύζυγο να πιάνει επ’ αυτοφώρω τη σύζυγο, και να... καλεί την αστυνομία.
Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr κατεγράφη στο αστυνομικό δελτίο ένα βράδυ, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Ο απατημένος σύζυγος επέστρεψε νωρίτερα από προγραμματισμένο του ταξίδι εκτός Τρικάλων και έχοντας ήδη... υποψίες, παρακολούθησε τις κινήσεις της «καλής» του. Έφριξε με όσα διαπίστωσε και όταν ήρθε η ώρα έκανε... «ντου» στο σπίτι (... γειτονικό, όχι το δικό τους!) και έπιασε το παράνομο ζευγάρι σε πολύ... χαλαρές στιγμές.

Τους έβγαλε έξω σε έξαλλη κατάσταση και κάλεσε την αστυνομία για να καταγράψει το περιστατικό. Όταν με τα πολλά τα πνεύματα πήγαν να ηρεμίσουν η γυναίκα επιχείρησε να μπει στο σπίτι τους, ωστόσο ο απατημένος σύζυγος της απαγόρευσε την είσοδο.

Τότε κάλεσε... εκείνη την αστυνομία και άντρες αυτής παρενέβησαν ζητώντας από τον σύζυγο να της επιτρέψει να μπει για μερικά λεπτά και να πάρει ορισμένα από τα ρούχα και τα πράγματά της!

Πώς να «ρίξετε» τις Ελληνίδες! Αμερικανικό σάιτ παραδίδει μαθήματα σε... επίδοξους εραστές !

- Οδηγίες... χρήσης: Πώς να «ρίξετε» τις Ελληνίδες!
- Τα δέκα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάθε... ενδιαφερόμενος


Μπορεί οι Έλληνες να μην έχουν δώσει ακόμα απάντηση στο ερώτημα «τι είναι αυτό που αρέσει στις Ελληνίδες;» και «πώς μπορεί κανείς να τις... ρίξει;», ωστόσο μια ξένη ιστοσελίδα, η WikiHow, παραδίδει τα δικά της μαθήματα για το πώς «παίζεται» το παιχνίδι!

Το εν λόγω κείμενο δίνει τον «χρυσό»... δεκάλογο που θα κάνει κάθε Ελληνίδα να προσέξει έναν άντρα και να ασχοληθεί μαζί του.

Καθαριότητα, χαμόγελο, κοινωνικότητα, χιούμορ είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία της «λίστας» των προϋποθέσεων που πρέπει να πληροί το αντίθετο φύλο. Τώρα για το πόσο θα «πιάσουν» τόπο όσα λέει και πόσο ισχύουν; Τα συμπεράσματα δικά σας

Δείτε αναλυτικά όλα τα (προτεινόμενα) βήματα προς την... επιτυχία!

1. Καθαριότητα - Ο ελληνικός λαός είναι ανάμεσα στους πιο καθαρούς της Ευρώπης. Ήταν άλλωστε η χώρα από την οποία «βγήκε» η ιατρική. Οπότε προτού πλησιάσετε κάποια Ελληνίδα, φροντίστε να είστε πεντακάθαρος: σωστή υγιεινή στο στόμα, να μυρίζετε ωραία και να έχετε καθαρά μαλλιά. Δύσκολα θα βρει κανείς Ελληνίδα που να γυρίσει να κοιτάξει κάποιον... άπλυτο!

2. Χαμόγελο - Οι Έλληνες έλκονται εκ φύσεως από χαρούμενους ανθρώπους. Γιατί νομίζετε είναι τόσο χαριτωμένοι;

3. Δείξτε ότι περνάτε καλά - Γιατί στις Ελληνίδες αρέσει να περνάνε καλά. Εκεί που υπάρχει καλοπέραση, σίγουρα υπάρχει και ένας Έλληνας!

4. Κοινωνικότητα - Είναι γνωστό ότι ο ελληνικός λαός είναι κοινωνικός. Αν είστε στο κέντρο της προσοχής και έχετε πάντα μαζί σας φίλους, τότε θα σας προσέξει!

5. Μόρφωση - Καμία Ελληνίδα δεν θα ήθελε να βγαίνει με κάποιον που είναι αμόρφωτος και λέει δεξιά και αριστερά ότι είναι άνεργος -δεν θα σας στηρίξει.

6. Πείραγμα - Οι Έλληνες (άντρες και γυναίκες) είναι από τους πλέον παιχνιδιάρηδες λαούς. Να την πειράζετε πού και πού, θα της αρέσει.

7. Χιούμορ - Αυτό μάλλον δεν χρήζει εξήγησης... Αλλά είναι ένα από τα στοιχεία που σας δίνει σαφές πλεονέκτημα!

8. Γυμνασμένο σώμα - Αν μοιάζει το κορμί σας με αυτά που είχαν οι Έλληνες θεοί, σίγουρα θα σας θεωρήσει ακαταμάχητο. Είναι στα γονίδιά τους, δεν μπορούν να αντισταθούν. Ξεκινήστε γυμναστική, κολύμπι, βάρη, οτιδήποτε. Ακόμα και αν ακούγεται κουραστικό για αρχή, τελικά θα «βγάλει» τα λεφτά του όταν τελικά θα κρατάτε στην αγκαλιά σας το κορίτσι των ονείρων σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σας απορρίξει αν έχετε και κοιλίτσα, αλλά οι ιδανικές αναλογίες σώματος σίγουρα βοηθάνε κατά πολύ!

9. Εξωστρέφεια - Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που αρέσει στα περισσότερα κορίτσια. Μην φοβάστε να την προσεγγίσετε. Φλερτάρετε! Οι Ελληνίδες έχουν πολύ αυτοπεποίθηση και θα ανταποκριθούν!

10. Ευγένεια - Που είναι και το σημαντικότερο απ' όλα! Γιατί ακόμα και αν τα προηγούμενα tips δεν «δουλέψουν», τουλάχιστον θα αποκτήσετε μια καινούργια φίλη!


protothema

ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ !!! ΕΡΕΥΝΑ - Το σεξ είναι καλύτερο από το Facebook

Σπουδαία ανακάλυψη! Ερευνητές βρήκαν ότι ο κόσμος ευχαριστιέται περισσότερο το να κάνει σεξ από το να είναι μέσα στο Facebook…
Σύμφωνα λοιπόν με το γκάλοπ που έκανε το Πανεπιστήμιο του Canterbury για τις αγαπημένες συνήθειες, το σεξ βρίσκεται στην κορυφή και ακολουθούν το πιόμα και ο εθελοντισμός (!). Από την άλλη το Facebook βρίσκεται δεύτερο στη λίστα με τις χειρότερες συνήθειες.

Τώρα θα πει κάποιος: «μα είναι ποτέ δυνατό κάποιος να προτιμήσει το Facebook από το σεξ;» Πρέπει να πούμε λοιπόν ότι προηγούμενες έρευνες έδειξαν πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αυτήν την ανώμαλη προτίμηση!

Σε έρευνα που είχε κάνει το πανεπιστήμιο του Σικάγο τα στοιχεία είχαν δείξει πως αρκετοί είναι τόσο εθισμένοι με τα social media που τα βάζουν πάνω από το σεξ ή από το τσιγάρο. Το ίδιο είχε δείξει και μια άλλη ερευνα που είχε κάνει ιστοσελίδα για τη χρήση των smartphones.

Το αγαπημένο ερώτημα «Σεξ ή Facebook;» απασχόλησε και το αγγλικό Cosmopolitan το οποίο ρώτησε τις αναγνώστριες του τι προτιμούν από τα δύο... Το 57% απάντησε ότι προτιμά να μην κάνει σεξ για μια νύχτα για να μπει στο ίντερνετ! Και μάλιστα μερικές από αυτές έχουν αφήσει το γκόμενό τους να περιμένει στο κρεβάτι γιατί προτίμησαν να κάνουν τσατ στο Facebook και στο twitter.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ Τσίπρα στην ΔΕΘ .....Λεφτά υπάρχουν !!!


 
Της Νίκης Ζορμπά

"Δωρέαν ρεύμα και στέγη" 

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στο βήμα της 79ης ΔΕΘ, ως εν αναμονή Πρωθυπουργός μιας χώρας διαλυμένης, διχασμένης, κατεστραμένης. 
Ο ίδιος μάλιστα με τα μελανότερατων χρωμάτων σκιαγράφησε το προφίλ της Ελλάδας δηλώνοντας ότι "δε θα παραλάβουμε απλώς καμένη γη". Έτι χειρότερη κρίνει την ζοφερή κατάσταση κοινωνίας  και οικονομίας.
Αυτό πάντως ουδόλως τον εμπόδισε να τάξει σειρά παροχών , από δωρέαν ρεύμα και στέγη, έως "σεισάχθεια" για τα "κόκκινα" δάνεια την ίδια στιγμή που κατήγγειλε την παράδοση των "παλαιοκομματικών" προκατόχων του, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο είχαν μετατρέψει τη ΔΕΘ σε φθινοπωρινό μπαλκόνι παροχών.
Στην εύλογη δε ερώτηση που του απευθύνεται πανταχόθεν για το πόθεν θα βρει τα χρήματα των μέτρων που εξαγγέλλει, απάντησε με την υπόδειξη ότι : "Η οικονομία δεν είναι λογιστική".
Στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκπλήξεις δεν υπήρχαν. Υποσχέθηκε μεταξύ άλλων,  σθεναρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ακύρωση του μνημονίου, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ , αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, 84 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη,  "νέα σεισάχθεια" για τα χρέη, πάταξη φοροδιαφυγής, αύξηση των θέσεων εργασίας, διεύρυνση του επιδόματος ανεργίας, μερική αποκατάσταση των συντάξεων, έλεγχο των off-shore εταιρειών, αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, δωρεάν ρεύμα και στέγη για όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Ο κ. Τσίπρας παράλληλα, μετονόμασε τις "υποσχέσεις" σε "ευθύνη", δηλώνοντας ότι δεν υπόσχεται, αλλά δεσμεύεται, δε μοιράζει υποσχέσεις, μοιράζει... "ευθύνη" και με "πατριωτισμό και φιλότιμο" θα ανασυγκροτήσει την Ελλάδα.
Ζήτησε από την Κυβέρνηση εκλογές, από τον λαό να του δώσει αυτοδυναμία και επανέλαβε - χωρίς οξείς χαρακτηρισμούς- ότι οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος είναι ανίκανοι να διαπραγματευούν με τους δανειστές διότι, κατά τον ίδιο, συμμερίζονται την αντίληψή τους για το δέον γενέσθαι στη χώρα.
Θέτοντας το διακύβευμα των επόμενων εκλογών από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι συνοψίζεται σε "Διαπραγμάτευση ή μη διαπραγμάτευση", δηλώνοντας εμμέσως ότι οι κάλπες θα στηθούν... προσεχώς.
Συγκεκριμένα, εξήγγειλε:
Για τη διαπραγμάτευση:
"Ζητάμε άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης με στόχο:
Ø  Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014.
Ø  «Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
Ø  Περίοδο χάριτος, δηλαδή «moratorium», στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη.
Ø  Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Ø  Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Ø  Ποσοστική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων.
"Δηλώνουμε για ακόμα μία φορά ότι το θέμα του κατοχικού δανείου είναι για μας ανοικτό. Καθαρές κουβέντες. Το γνωρίζουν πλέον οι εταίροι μας", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης
(1) Δωρεάν ρεύμα σε 300000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας.
(2) Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.

(3) Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους/ Δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη.
(4) Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης (η εξασφάλιση σε πρώτη φάση 25.000 διαμερισμάτων, με την επιδότηση του ενοίκιου στα €4 ανά τμ.)
 (5) Αποκατάσταση του δώρου των Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη  έως €700 ευρώ.
(6). Ειδική κάρτα μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς για μακροχρόνια άνεργους και όσους διαβιώνουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
 (7) Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
  Μέτρα για την άμεση άρση της καταστολής στη πραγματική οικονομία
   1. Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 84 δόσεις
2. Κατάργηση της αντισυνταγματικής αυτόφωρης διαδικασία για οφειλές προς το Δημόσιο. 
3. Κατάργηση της προκαταβολής 50% της βεβαιωθείσας οφειλής ως προϋπόθεση προσφυγής του φορολογουμένου στη Δικαιοσύνη, που οδηγεί σε στέρηση της δικαστικής προστασίας σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν.
4. Άμεση Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας
5. Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ
 
 6. «Νέα σεισάχθεια», ήτοι διαγραφή μέρους των οφειλών για όσους δανειολήπτες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και, ως γενική αρχή, αναπροσαρμογή των οφειλών έτσι ώστε η συνολική εξυπηρέτησή τους σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς να μην ξεπερνά το ⅓ του εισοδήματος του δανειολήπτη.
7.  Ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας και τραπεζών ειδικού σκοπού
8. Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
9.  ¨Άμεση επαναφορά της εργασιακής νομοθεσίας, της μετενέργειας, των εργασιακών δικαιωμάτων.
10.  Πρόγραμμα 300.000 νέων θέσεων εργασίας σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και κοινωνική οικονομία.
11. Διεύρυνση του αριθμό των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας

Δ. Παρεμβάσεις για τη θεσμική και δημοκρατική ανασυγκρότηση του κράτους.
  *Αντικατάσταση Καλλικράτη
  *Αύξηση πόρων στην Αυτοδιοίκηση
  * Θέσπιση θεσμών, όπως η λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία, η λαϊκή αρνησικυρία και τα δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία των πολιτών.
  *Δραστική περιστολή της βουλευτικής ασυλίας και κατάργηση του νομικού καθεστώτος για την ποινική ευθύνη υπουργών.

 Νέος Χάρτης λειτουργίας των ΜΜΕ
-Ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου με τήρηση όλων των νόμιμων προϋποθέσεων και με αυστηρά οικονομικά, φορολογικά και ασφαλιστικά κριτήρια.
-Ενίσχυση των περιφερειακών μέσαων ενημέρωσης.
-Επανασύσταση της ΕΡΤ από μηδενική βάση.
Πόθεν;
"Από τα 68 δις ληξιπρόθεσμων οφειλών στοχεύουμε να επαναβεβαιώσουμε και να εντάξουμε στις ρυθμίσεις τουλάχιστον τα 20, σε βάθος επταετίας" είπε ο κ. Τσίπρας εκτιμώντας μάλιστα ότι "από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα μπουν τον πρώτο χρόνο στα δημόσια ταμεία, περίπου, €3 δις".
Ως δεξαμενή εύρεσης χρημάτων παράλληλα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατονόμασε την πάραταξη της φοροδιαφυγής, τον έλεγχο των off-shore εταιρειών, το "μαξιλάρι" των 11 δις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το ΕΣΠΑ και άλλα κοινοτικά κονδύλια υψους περίπου 500 εκατ. για την απασχόληση.

Πηγή:

ΑΠΑΙΧΤΟΣ !!! Ζήτησε στα διόδια να του κόψουν πίστωση - Δείτε τι σκάρωσε ένας Έλληνας στα διόδια του Αλμυρού

Ο οδηγός φαίνεται ότι ήταν διαβασμένος πριν κατευθυνθεί στα διόδια στον Αλμυρό.
Φτάνοντας ζήτησε από τον υπάλληλο να του κόψει δελτίο επί πιστώσει μια και δεν είχε πάνω του χρήματα.
Στο τέλος μάλιστα, είχε και άλλη φαεινή ιδέα όταν του ζητήθηκε η υπογραφή του.

Δείτε το βίντεο

Οι αρχαιοκάπηλοι που «ξετίναξαν» την Αμφίπολη - Ο διευθυντής τράπεζας, ο στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. και το κύκλωμα που έσκαψε το λόφο Καστά

Ένα απίστευτο σκηνικό αρχαιοκαπηλίας είχε στηθεί εδώ και δεκαετίες γύρω από το τάφο της Αμφίπολης. 
Ο λόφος Καστά ο οποίος έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός και όλοι περιμένουν με αγωνία την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού, είχε μετατραπεί σε πεδίο αγοραπωλησίας αρχαίων από την περιοχή.
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Βήματος ρίχνει φως στα κυκλώματα που λυμαίνονταν τον αρχαιολογικό χώρο ο οποίος είναι πλέον αντικείμενου παγκόσμιου θαυμασμού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές της Αστυνομίας, ένας από τους κύριους οργανωτές της παράνομης αγοραπωλησίας αρχαίων από την Αμφίπολη ήταν διευθυντής τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από δυο χρόνια.
Ήταν ο άνθρωπος που υπό άκρα μυστικότητα επισκεπτόταν την Αμφίπολη.....


Διαβάστε περισσότερα εδώ ....

"Δάσκαλε που δίδασκες..." Συνελήφθη 24χρονος αστυνομικός γιατί συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα και εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος ενώ αποδείχτηκε και ότι οδηγούσε μεθυσμένος

Συνελήφθη 24χρονος Αστυνομικός για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας...

Πρωινές ώρες σήμερα (13-9-2014), συνελήφθη στην Αθήνα, 24χρονος Αστυφύλακας, για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα ο 24χρονος, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κινούμενος στη Λ. Αλεξάνδρας, συγκρούσθηκε με ομόρροπα κινούμενη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού και της επιβάτιδας αυτής. Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν παρέμεινε στον τόπο του ατυχήματος, αλλά εντοπίσθηκε αργότερα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών/Τ.Ο.Τ.Α. και ακινητοποιήθηκε.

Σε έλεγχο που υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο 24χρονος Αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε παράλληλα η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

"Θα πας όταν έρθει η ώρα" - "Πόρτα" και στον Τσίπρα για Αμφίπολη

Την πρόθεσή του να επισκεφθεί τα αρχαιολογικά ευρήματα στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά, όπως είπε, η επίσκεψη δεν μπορεί να γίνει τώρα, λόγω των εργασιών που εκτελούνται εκεί.
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ. Τσίπρας είπε στους δημοσιογράφους ότι, πριν από ένα χρόνο, όταν κανείς δεν ασχολούνταν με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη και "το υπουργείο Πολιτισμού δεν έδινε δεκάρα", ο περιφερειάρχης τον είχε ενημερώσει ότι γίνεται μια ανασκαφή, η οποία θα είναι πιθανόν σημαντική.
Και έκτοτε τον κρατούσε συνεχώς ενήμερο για τις εξελίξεις.
Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως τότε η Περιφέρεια έδωσε το ποσό των 100.000 ευρώ για να συνεχιστούν οι εργασίες και σήμερα απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί το χώρο.
"Είναι ένα σημαντικό εύρημα. Θα πάμε μαζί, όταν έρθει η ώρα, αλλά αυτό θα είναι σε συνάρτηση με τις εργασίες που γίνονται εκεί" δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντ. Σαμαράς: Βγαίνουμε από το μνημόνιο οριστικά

Απορρίπτει κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός τρίτου μνημονίου ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην «Real News», δηλώνοντας ότι η χώρα δεν θέλει νέα δανεικά και ότι η τρόικα θα φύγει με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος. 
Όλα αυτά χάρη στην επικείμενη, νέα, αναδιάρθρωση του χρέους, την ήδη καλή πορεία του σχεδίου εξόδου στις αγορές και την δημοσιονομική εξυγίανση, λόγω της οποίας θα αρχίσουν από φέτος οι φοροελαφρύνσεις και θα αυξηθούν οι δόσεις στις ρυθμίσεις για τα χρέη.
 
Ο κ. Σαμαράς δηλώνει χαρακτηριστικά στη εφημερίδα: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δανεικά! Και δεν θα μπορούσε να υπογράψει "νέο μνημόνιο" για χρήματα που δεν χρειάζεται. Με την λήξη του προγράμματος η τρόικα θα φύγει. Όπως έγινε στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να τελειώσει το πρόγραμμα και να γίνουμε ξανά "φυσιολογική" χώρα».
 
O πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι  πολιτικές που εξαγγέλλει οδηγούν αυτομάτως σε νέο μνημόνιο με πιο δυσβάσταχτους όρους, τονίζοντας ότι: «Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στο "λεφτά υπάρχουν" που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Είναι λαϊκίστικες υποσχέσεις που οδηγούν μαθηματικά πίσω σε νέο μνημόνιο! Εμείς βγαίνουμε από το μνημόνιο οριστικά και δεν θα ξαναχρειαστούμε δανεικά. Αυτή είναι η βασική διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ...».
 
Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι δεν φταίει ο Γιάννης Στουρνάρας για τα λάθη στον συγκεκριμένο φόρο, χαρακτήρισε ως μικρής σημασίας τις παραφωνίες και τα «στιγμιαία» ξεσπάσματα, όπως είπε, των βουλευτών και παρείχε πλήρη στήριξη στον Γκίκα Χαρδούβελη.
 
«Ο φόρος ακινήτων μειώνεται κάθε χρόνο για τους περισσότερους, θα συνεχίσει να μειώνεται και πλέον πληρώνουν όλοι. Εκείνο που τον έκανε δυσβάστακτο - πράγματι ? είναι ότι συνέπεσε με άλλους φόρους μαζί. Κι ότι πληρώθηκαν σε δύο χρόνια όσα δεν είχαν πληρωθεί τα τρία προηγούμενα. Αλλά αυτό τελειώνει πια» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για νέα αναδιάρθρωση του χρέους, που θα δώσει, όπως είπε, ώθηση στις επενδύσεις και την ανάκαμψη.
 
«Η Ελλάδα θα πάρει «πιστοποίηση» για την βιωσιμότητα του χρέους. Άλλωστε, ανεπισήμως, ήδη πολλοί το θεωρούν βιώσιμο, οι διεθνείς αγορές ήδη το αναγνωρίζουν αυτό, οι διεθνείς οίκοι το αναγνωρίζουν επίσης και πολύ σύντομα θα υπάρξει και επίσημη πιστοποίηση» είπε χαρακτηριστικά.
 
Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, αν και είπε ότι εκτιμά τον Φώτη Κουβέλη,  απέφυγε να αναφερθεί σε ονόματα, τόνισε ότι είναι πολύ πιο πιθανή από όσο πριν από έξι μήνες, η συγκέντρωση 180 ψήφων και προέβλεψε ότι σε δύο μήνες θα είναι ακόμη πιθανότερη, ενώ χαρακτήρισε αθλιότητες όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ περί εξαγορών ή εκβιασμών βουλευτών για να στηρίξουν την κυβερνητική επιλογή. «Και μόνο που είπαν κάτι τέτοιο είναι άθλιο, αισχρό και υβριστικό για τους Έλληνες βουλευτές. Προσπαθούν να "τρομοκρατήσουν" τους βουλευτές, ώστε να μη βγει Πρόεδρος. Η τρομοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ δεν περνάει? Απλά υποβαθμίζει ανεπίτρεπτα την πολιτική μας ζωή», συμπλήρωσε.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - Νομική κάλυψη στους αγρότες για την παρακράτηση των επιδοτήσεων...

Το κόστος της νομικής εκπροσώπησης των αγροτών της Πελοποννήσου προς τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ώστε να αποδείξει ότι είναι αντισυνταγματική η υποπαράγραφος ΙΑ.2 του Ν. 4254, που προβλέπει παρακράτηση αγροτικών επιδοτήσεων ή αποζημιώσεων για την κάλυψη ανεξόφλητων ασφαλιστικών τους εισφορών, θα καλύψει η Περιφέρεια Πελοποννήσου .
Η περιφερειακή αρχή καλεί τους πολίτες, «να αντισταθούν στα κροκοδείλια δάκρυα των εκπροσώπων του κοινοβουλίου, οι οποίοι ενώ έχουν ψηφίσει νόμους, στη συνέχεια καταθέτουν ερωτήσεις και εκφράζουν απόψεις για τις κοινωνικές επιπτώσεις των προβλέψεων των σχετικών νόμων» και υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη «βάζει ταφόπλακα στον πιο δυναμικό τομέα της Πελοποννήσου, αυτόν της αγροτικής οικονομίας».
Επισημαίνει ότι στο παρελθόν τόσο ο ίδιος ο περιφερειάρχης, όσο και το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου με απόφασή του, έχει παρέμβει στο αρμόδιο υπουργείο σημειώνοντας πως είναι εντελώς παράνομη η δέσμευση χρημάτων των αγροτών από επιδοτήσεις, εκτός μόνο στην περίπτωση όπου υπάρχει ενυπόγραφη συμφωνία του δικαιούχου παραγωγού και όχι ερήμην του.
Τέλος, τονίζεται πως «άποψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ότι η νομιμοποίηση αυτής της παρανομίας με την ψήφιση νόμου οδηγεί σε ολική καταστροφή τους αγρότες»

Τουρκία: Στο «σφυρί» ελληνικό χωριό-φάντασμα

Επενδυτή που ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα χωριό-φάντασμα, στο οποίο κατοικούσαν ελληνικής καταγωγής πληθυσμοί, αναζητά η Τουρκία. 
Ειδικότερα, πρόκειται για το Λεβίσι, στα τουρκικά Καγιάκιοϊ, στα παράλια απέναντι από τη Ρόδο, το οποίο, σύμφωνα με το vima.gr θα βγει σε δημοπρασία από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της γειτονικής χώρας.

Η Τουρκία αναζητά επενδυτή που θα αναστηλώσει το χωριό και θα το εκμεταλλευτεί τουριστικά.

Το Λεβίσι αποτελείται από εκατοντάδες ερειπωμένες κατοικίες και δύο εκκλησίες, που απλώνονται σε μία βουνοπλαγιά. 
Συχνά, οι τουρίστες που επισκέπτονται το γειτονικό παραθαλάσσιο θέρετρο Φετιγέ -τη Μάκρη- το χρησιμοποιούν ως πάρκινγκ. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Τούρκων αξιωματούχων, το κόστος είναι περίπου 10.5 εκατομμύρια ευρώ και δύο εταιρείες έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον. 

Το χωριό άδειασε στις 30 Ιουνίου 1932, με την ανταλλαγή πληθυσμών, όταν περίπου 2.000 άμαχοι έφυγαν από την Τουρκία, με πολλούς από αυτούς να καταλήγουν στη Νέα Μάκρη της Αττικής και το χωριό Φαράκλα, στη βόρεια Εύβοια. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προσπαθεί να βγάλει στο σφυρί το Λεβίσι. Σε παλιότερη δημοπρασία, που δεν είχε αποτέλεσμα, μία ομάδα πολιτών είχε δημιουργήσει στο Facebook σελίδα με τίτλο «Σώστε το Λεβίσι», προτρέποντας οι τυχόν αποκαταστάσεις στο χωριό να γίνουν μελλοντικά σε συντονισμό με αρμόδιους φορείς από την Ελλάδα. 

Η δημοπρασία θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου και ο πλειοδότης θα αναλάβει την ενοικίαση για 49 χρόνια, με αντάλλαγμα την αποκατάσταση και τουριστική εκμετάλλευση του χωριού. Θα πρέπει να συντηρήσει μεγάλο μέρος του χωριού και να φτιάξει εγκαταστάσεις (ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα, κοινόχρηστα κτίρια) στο ένα τρίτο επί του συνόλου του οικισμού. Επίσης καλείται να χρηματοδοτήσει τη μερική αποκατάσταση και λειτουργία παρακείμενου αρχαιολογικού χώρου, με ευρήματα που χρονολογούνται από το 3.000 π.Χ.

Το Λεβίσι άδειασε στις 30 Ιουνίου 1923 με την ανταλλαγή των πληθυσμών. Περίπου 2.000 άμαχοι ξεκίνησαν από την Τουρκία το μακρύ ταξίδι της προσφυγιάς, που για πολλούς από αυτούς κατέληξε στη Νέα Μάκρη της Αττικής και στο χωριό Φαράκλα της βόρειας Εύβοιας.

protothema.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου