18.7.15

ΕΡΕΥΝΑ - Το 64% των γυναικών δηλώνουν… άπιστες!

Ένα διαφορετικό ρόλο από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι διεκδικούν σήμερα οι Ελληνίδες στο σεξ, οι οποίες συμπεριφέρονται ούτε λίγο ούτε πολύ, όπως οι άνδρες «κυνηγοί» του έρωτα.
 Ερευνα σε 1.800 γυναίκες ηλικίας 34 έως 45 ετών, με τη μέθοδο του ερωτηματολογίου διαπιστώνει, ότι ένα ποσοστό που ξεπερνά το 40%, προτιμά τους μικρότερους σε ηλικία εραστές από αυτές.
Μόλις το 28% επιλέγει συνομήλικους παρτενέρ και 27% μεγαλύτερους. Οι αριθμοί αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν η ερώτηση αφορά την απιστία, όπου το 64% των γυναικών δεν διστάζουν να πουν ότι είναι άπιστες.
Περίπου οι μισές θα χώριζαν για την καριέρα τους, ενώ το 48% θα επέλεγε άλλο ερωτικό σύντροφο εάν δεν ήταν ικανοποιημένες από αυτόν που ήδη έχουν. Είναι εντυπωσιακό το στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα, σύμφωνα με το οποίο μεγαλύτερες γυναίκες έχουν καλύτερους και συχνότερους οργασμούς.

Θέλει αρετή και τόλμη η...παραίτηση !

Βέβαια για πολλούς απ΄ αυτούς δεν περιμέναμε και πολλά. 

Έτσι διαπαιδαγωγήθηκαν πολιτικά, έτσι ανδρώθηκαν κομματικά, έτσι θα διέπρεπαν κοινοβουλευτικά και υπουργικά. 

Έχτισαν την πολιτική τους καριέρα πάνω στα ΟΧΙ τους, που με κάθε ευκολία έφτυναν από το στόμα τους σε όσα ΝΑΙ διαχρονικά άρθρωνε η ελληνική κοινωνία. 

Οι σύντροφοι λοιπόν της Αριστερής Πλατφόρμας αποφάσισαν να κρατήσουν τις έδρες τους.  

Να μην τις παραδώσουν στο λαό και στο κόμμα με το οποίο εξελέγησαν.
Κόντρα στη συλλογικότητα με την οποία αναδείχθηκαν. 

Αντίθετα με τα όσα ψευδώς μας πιπίλιζαν το μυαλό περί δήθεν πρωτοκόλλου τιμής το οποίο  υπέγραψαν προεκλογικώς και το οποίο προέβλεπε να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους έδρα.  

Να συμπεριφερθούν δηλαδή όπως οι αστοί βουλευτές και τα αστικά κόμματα του παλαιού πολιτικού κόσμου, τα οποία ήλθαν για να κατεδαφίσουν. 

Κοινώς δηλαδή και μας κορόϊδεψαν και μας εξαπάτησαν. 

ΦΩΤΟ - H απίστευτη... χειρονομία ενός γορίλα σε φωτογράφο που τον ενοχλούσε!

Στο Ζωολογικό Κήπο του Μπρίστολ της Βρετανίας ένας φωτογράφος έμεινε έκπληκτος από την αντίδραση του γορίλα!
Πιο συγκεκριμένα, Bob Pritchard βρέθηκε εκεί για να
φωτογραφίσει διάφορα άγρια ζώα για το περιοδικό που εργάζεται. Κάνοντας μια βόλτα τριγύρω παρατήρησε έναν γορίλα να απολαμβάνει το γεύμα του και την ηρεμία του και σκέφτηκε πως θα είχε μια καλή λήψη.
Ξεκίνησε, λοιπόν, να τραβά διάφορες πόζες με την κάμερά του γεγονός που εξαγρίωσε τον γορίλα ο οποίος του απάντησε αναλόγως!
 Τι έκανε;
perierga.gr - Ο γορίλας και η… άσεμνη χειρονομία!
Ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στον απρόσκλητο φωτογράφο κάνοντας μια άσεμνη χειρονομία προς αυτόν.
Ξέρεις πως είναι να καταναλώνεις ένα ωραίο γεύμα, να απολαμβάνεις την ηρεμία σου και ξαφνικά η στιγμή του Ζεν να εξαφανίζεται από κάποιον ενοχλητικό εισβολέα! “
Όταν είδα τη φωτογραφία σκέφτηκα, το διαβολάκο!”, είπε ο Pritchard στον Τύπο και όπως ήταν φυσικό η φωτογραφία αυτή έκανε αμέσως το γύρο του κόσμου και έγινε viral!
perierga.gr - Ο γορίλας και η… άσεμνη χειρονομία!
 

Kτηνοτρόφος «απήγαγε» 16χρονη για να ζήσουν τον έρωτά τους

Γύριζαν από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο του Πειραιά για να μη τους βρούν - Ο άντρας σύναψε σχέσεις με την ανήλικη μαθήτρια όταν εκείνη ήταν μόλις 13 ετών - Βαρύς ο πέλεκυς του δικαστηρίου για τον 33χρονο 

Την πολιορκούσε από τα 13της, ο κατά 17 χρόνια μεγαλύτερος οικογενειακός φίλος, την απήγαγε στα 16της και ζήτησαν δικαστική άδεια για να παντρευτούν καθώς ήταν ανήλικη, όμως οι δικαστές όχι μόνο δεν άναψαν το πράσινο φως, αλλά του απαγόρευσαν να την πλησιάζει, να την τριγυρίζει και να της τηλεφωνεί, ενώ τον προειδοποίησαν ότι κάθε προσπάθεια παρενόχλησής της θα του στοιχίζει 3.000 ευρώ και 5μήνη φυλάκιση.

Πρόκειται για μια ιστορία που εξελίχθηκε εν έτει 2015 σε χωριό της Αχαΐας και αναμοχλεύει μνήμες του θρυλικού έρωτα του Μιμίκου και της Μαίρης.

Ο 33χρόνος κτηνοτρόφος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια της ανήλικης και επισκεπτόταν συχνά τον πατέρα της ο οποίος και αυτός ήταν στον ίδιο επαγγελματικό χώρο. Ο πατέρας της ανήλικης γνώριζε τον 33χρόνο από μικρό παιδί. Μάλιστα πολλές φορές ο υποψήφιος γαμπρός τον βοηθούσε σε κτηνοτροφικές και αγροτικές εργασίες.

Έτσι, τον Αύγουστο του 2011, δηλαδή όταν ήταν 13 χρονών η ανήλικη μαθήτρια δημιούργησαν ερωτική -μη ολοκληρωμένη- σχέση, όπως και οι δύο κατέθεσαν στις δικαστικές αρχές.

Ο έρωτας όμως φούντωνε με την πάροδο του χρόνου ενώ εν τω μεταξύ ολοκλήρωσαν πλέον τις ερωτικές τους σχέσεις. Η  κλειστή κοινωνία που έμεναν δεν άφηνε πολλά περιθώρια να ζήσουν ελεύθερα τον έρωτά τους.

Οι γονείς της δεν συναινούσαν στο γάμο αυτό. Ο πατέρας της διαφωνούσε λόγω της 17 ετών διαφοράς που είχε με τον 33χρόνο και το χαρακτήρα του, καθώς όπως έλεγε είχε έρθει σε σύγκρουση με τα αδέλφια του για κληρονομικές διαφορές. Εξάλλου, ο πατέρας της επιθυμούσε η κόρη του να σπουδάσει και να «έχει μια καλύτερη ζωή». Από την πλευρά της, η μητέρα της ανήλικης έλεγε ότι ήταν μια αντίδραση της εφηβείας και ότι η μικρή «δεν είναι καταλαγιασμένη».

Αντίθετα, η 13χρόνη κατέθεσε ότι δεν επιθυμεί να σπουδάσει και θέλει να παντρευτεί και να κάνει πολλά παιδιά. «Προς το παρόν δεν θέλω να σπουδάσω, στο μέλλον δεν ξέρω. Αν παντρευτώ θα συνεχίσω το σχολείο». Μέσα σε αυτό το κλίμα, ένα βράδυ η 16χρόνη δεν επέστρεψε στο πατρικό της. Την είχε απαγάγει εκούσια (με τη θέλησή της) ο 33χρόνος κτηνοτρόφος και τις μεσονύκτιες ώρες (2 π.μ.) κατέφυγαν σε ξενοδοχείο του Πειραιά. Κάθε δύο μέρες άλλαζαν ξενοδοχείο για να μην τους βρουν, καθώς η Αστυνομία αναζητούσε τον 33χρόνο μετά από αυτεπάγγελτη μήνυση που είχε κατατεθεί σε βάρος του.

Κάτω από αυτές τις συγκυρίες το ζευγάρι υπέβαλε δικαστικό αίτημα για να του χορηγηθεί άδεια γάμου, καθώς η μαθήτρια δεν είχε συμπληρώσει το 18ο έτος. Η Δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα του ζευγαριού να σύρει το χορό του Ησαΐα. Οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι η ανήλικη μαθήτρια «στερείται ωριμότητας για να λάβει κρίσιμες αποφάσεις και να κάνει επιλογές που θα επηρεάσουν το μέλλον και την εξέλιξή της». Δεν παρέλειψαν να επισημάνουν οι δικαστές ότι η αίτηση για να της επιτραπεί να παντρευτεί «δεν ελήφθη κατόπιν ωρίμου σκέψεως, αλλά υπό συνθήκες ψυχολογικής φόρτισης».

Ο 33χρόνος, σύμφωνα με τους δικαστές, «παρά την ηλικία του, αδυνατεί να ενεργήσει με σύνεση και ασκεί κακή επιρροή στην ανήλικη και την εξέλιξη της». Ο κτηνοτρόφος «εκμεταλλεύθηκε το νεαρό της ηλικίας της και την ανωριμότητά της και την έπεισε να συνάψει ερωτική σχέση μαζί του από την ηλικία των 13 μόλις ετών, πιέζοντάς τη να έρχεται σε επαφή μαζί του είτε διά ζώσης είτε τηλεφωνικά, με αποτέλεσμα να την αποπροσανατολίζει από το βασικό της στόχο να αποφοιτήσει από το Λύκειο και να συνεχίσει τις σπουδές της», υπογραμμίζεται στη δικαστική απόφαση.

Δεν πείσθηκαν οι δικαστές ότι υπήρχε «μακρά ολοκληρωμένη σχέση» και έκρινε τελικά ότι «δεν είναι προς το συμφέρον της ανήλικης η τέλεση του γάμου πριν τη συμπληρωση του 18ου έτους της ηλικίας της».

Δύο εβδομάδες από την ημέρα της απαγωγής και με το φόβο της εκκρεμούς μήνυσης κατά του 33χρόνου για εκούσια απαγωγή, ξαφνικά ένα πρωί, η 16χρόνη εμφανίστηκε στο Λύκειο για να παρακολουθήσει τα μαθήματά της. Έκτοτε, η ανήλικη παρέμεινε στο πατρικό της, αλλά άρχισαν οι οικογενειακές αψιμαχίες, ενώ ο 33χρόνος συνέχισε να την πιέζει να συνεχίσουν τις σχέσεις τους.

Οι γονείς αναγκάστηκαν να τη στείλουν στο θείο της στην Αθήνα για να συνεχίσει το Λύκειο, αλλά και εκεί οι τηλεφωνικές  πιέσεις του 33χρόνου συνεχίστηκαν.

Προ του αδιεξόδου αυτού, αλλά και του ενδεχόμενου να υπάρξει και δεύτερη απαγωγή, οι γονείς ζήτησαν την προστασία της Δικαιοσύνης, η οποία απαγόρευσε στον 33χρονο:
1) Να την πλησιάζει
2) Να την προσεγγίζει στο σχολείο της, στο σπίτι που μένει στην Αθήνα και το πατρικό της
3) Να επικοινωνεί μαζί της, είτε ο ίδιος είτε μέσω άλλων προσώπων, διά τηλεφώνου, μηνυμάτων SMS, ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή μηνυμάτων σε ιστοσελίδες.

Μάλιστα, για κάθε μια από τις παραβάσεις τις απαγορευτικής αυτής λίστας, αυτόματα μεταφράζεται σε χρηματική ποινή 3.000 ευρώ και φυλάκιση 5 μηνών.


protothema.gr

Ακόμη να καλέσει κάποιος εισαγγελέας το πλουσιοκόριτσο της Δραχμής κ. Νάντια Βαλαβάνη;

Η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη ζει στο Ηράκλειο και κατέθεσε αίτημα με τον λογιστή της να κάνει ανάληψη των 200.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα το υποκατάστημα της Εθνικής στην κρητική πόλη τής τα έστειλε στο σπίτι.

«Τα λεφτά είναι οι οικονομίες μιας ζωής, φοβήθηκα και τα πήρα στο σπίτι. Δεν τα έβγαλα στο εξωτερικό όπως άλλοι», είπε η Αρτεμις Βαλαβάνη στην εφημερίδα.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες τη κ. Αρτεμις Βαλαβάνη ρευστοποίησε μια προθεσμιακή κατάθεση ύψους 95.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό προήλθε από λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα, στο ίδιο υποκατάστημα της ΕτΕ στο Ηράκλειο.
Η κυρία Νάντια Βαλαβάνη, ακόμα και με ανακοίνωση που εξέδωσε, απέφευγε επιμελώς να μιλά για την υπόθεση, για την οποία βοούσε όλη η Κρήτη και η υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ είχε δηλώσει ότι η ίδια δεν σήκωσε ούτε 1 ευρώ, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στη μητέρα της.
Την εν λόγω υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες με ερωτήσεις του στη Βουλή ζητούσε να ερευνηθούν οι λογαριασμοί υπουργών και των συγγενών τους α’ και β’ βαθμού, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τη Νάντια Βαλαβάνη.
Μένει ωστόσο να διερευνηθεί εάν η υπόθεση της ανάληψης των 200.000 ευρώ εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ποινικής δικονομίας, αν και εφόσον προκύψει ότι η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη είχε ενημερωθεί για το κλείσιμο των τραπεζών από την κόρη της, θέμα το οποίο ως αρμόδια υπουργός ήταν σε θέση να γνωρίζει.
Ενα ερώτημα που πλανάται είναι εάν η Νάντια Βαλαβάνη θα παραιτηθεί και από βουλευτής.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Ν. Βαλαβάνη, γνωρίζοντας προφανώς ότι θα αποκαλυφθεί η υπόθεση, δήλωνε δεξιά και αριστερά ότι τα τελευταία χρόνια δεν πολυμιλούσε με τη μητέρα της…
184006

Πυρκαγιές σε Ηλεία και Ζάκυνθο

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελίσσα του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, στην Ηλεία.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 17 άτομα.


Μεγάλη πυρκαγιά καίει από τις απογευματινές ώρες δασική έκταση στο βουνό Σκοπός, στο Καλαμάκι της Ζακύνθου, χωρίς να απειλούνται κατοικίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν καεί 500 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης. Οι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να σώσουν από την πύρινη λαίλαπα το εκκλησάκι της Παναγίας της Σκοπιώτισσας, στην κορυφή του βουνού.
Στο σημείο βρίσκονται 10 οχήματα με 25 άντρες, ενώ στην προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν και δύο καναντέρ.
Σύμμαχος της πυρκαγιάς είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Είναι η δεύτερη πυρκαγιά μέσα σε λίγες ημέρες στο σημείο, καθώς την προηγούμενη Κυριακή κάηκαν 100 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης.

«Μαρτύριο» για την κόρη του Τατούλη - Την εκβίαζε και μία δημοτική σύμβουλος από Ηλεία

Θύμα εκβίασης και δυσφήμησης μέσω διαδικτύου από τρεις γυναίκες, δύο εκ των οποίων φέρεται ότι είναι δημοτικοί σύμβουλοι (!) σε Ηλεία και Αττική, έπεσε η κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. 

Η 33χρονη Εύη Τατούλη λάμβανε ακόμα και τηλεφωνικές απειλές κατά της οικογένειάς της ήδη από τον Ιανουάριο.

Ολο αυτό το διάστημα η ομάδα εκβιαστών απαιτούσε από τη νεαρή πολιτευτή Αρκαδίας να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ προκειμένου να πάψουν οι απειλές και οι

κακόβουλες αναρτήσεις σε τρία διαφορετικά blogs ότι δήθεν η Εύη Τατούλη χρηματίζεται από ανθρώπους της διαπλοκής για να προωθεί τα συμφέροντά τους!
«Δεν έχω απολύτως τίποτα να κρύψω ή να φοβηθώ και για τον λόγο αυτόν πήρα την απόφαση να απευθυνθώ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η υπηρεσία αυτή είναι το αποκούμπι του πολίτη» είπε στην «Espresso» η 33χρονη μητέρα τριών παιδιών.
Προσβλητικά σχόλια
Ενώ οι απειλές και τα προσβλητικά διαδικτυακά σχόλια εις βάρος της άρχισαν να πληθαίνουν, η κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου απευθύνθηκε προσωπικά στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη και έκανε την καταγγελία για το «μαρτύριο» που βίωνε, καθώς ο εκβιασμός εις βάρος της είχε γίνει πια καθημερινότητα, με συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις.
Αμέσως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους αρμόδιους παρόχους του διαδικτύου. Κατόπιν ψηφιακής έρευνας προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη των προσώπων που προέβαιναν στις επίμαχες αναρτήσεις αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις σε Αθήνα και Τρίπολη, ενώ ακολούθησαν κατ' οίκον έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Δίωξης, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τριών γυναικών, ηλικίας 35, 40 και 59 ετών, οι οποίες φέρεται ότι είναι διαχειρίστριες των συγκεκριμένων blogs. «Είμαι βασικός υπερασπιστής της ελευθερίας του διαδικτύου. Ομως η ανώνυμη αρθρογραφία σε διάφορα blogs και sites δυστυχώς αποτελεί ένα κομμάτι του νοσηρού πολιτικού συστήματος. Και σε αυτό είμαι απέναντι» πρόσθεσε μιλώντας στην «Espresso» η Εύη Τατούλη.
Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάσχεσαν από τα σπίτια των τριών γυναικών δύο εσωτερικούς σκληρούς δίσκους και έναν εξωτερικό, οι οποίοι ήδη έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο Ολυμπιονίκης Περικλής Ιακωβάκης τιμώμενο πρόσωπο στο «Navarino Challenge»

Ο Ολυμπιονίκης Περικλής Ιακωβάκης τιμώμενο πρόσωπο στο «Navarino Challenge»
Η αθλητική διοργάνωση «Navarino Challenge» θα τιμήσει για την συνολική του προσφορά στον αθλητισμό και το ήθος του τον κορυφαίο Έλληνα Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 400 μέτρα με εμπόδια, Περικλή Ιακωβάκη, στο πλαίσιο της ενημερωτικής ημερίδας.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά υπό την Aιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.
Ο Ιακωβάκης, που αποτελεί υπόδειγμα αθλητή, είναι ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, έχοντας κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου (Παρίσι, 2003), το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου (Γκέτεμποργκ, 2006), την όγδοη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Πεκίνο, 2008), από ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες (Τύνιδα, 2001 & Μερσίνη, 2013 στα 4 x 400 μ.) καθώς και εννέα πανελλήνια πρωταθλήματα. Αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στον κόσμο το 2006 στο άθλημά του, από το καλύτερο περιοδικό στίβου, το αμερικανικό "Track and Field News". Πρόκειται για τον μοναδικό Έλληνα που είχε αυτή την τιμή, μέχρι σήμερα.
Οι νέες φετινές προκλήσεις, περιλαμβάνουν το άθλημα της κολύμβησης, όπου μικροί και μεγάλοι φίλοι της θάλασσας θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν χωρίς χρονόμετρα και χωρίς ανταγωνισμό, στον όρμο του Ναυαρίνου στο γραφικό λιμάνι της Πύλου.
Oι συμμετέχοντες στο «Navarino Challenge» θα κληθούν να κολυμπήσουν το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου μια ξεχωριστή κολυμβητική διαδρομή του 1 μιλίου (1,6 χλμ.) και οι δε μικρότεροι φίλοι, την απόσταση του μισού μιλίου (0,8 χλμ.). Πρεσβευτής, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, είναι ο Ολυμπιονίκης και Δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση, Σπύρος Γιαννιώτης, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της κολύμβησης, Νίκο Γέμελο να αναλαμβάνει την τεχνική διεύθυνση και να υπογράφει τον σχεδιασμό των διαδρομών.
Οι κολυμβητικές διαδρομές θα πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια του Δήμου Πύλου-Νέστορος, του Λιμεναρχείου Πύλου, του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Πύλου «Νέστωρ» του Explore Messinia και με την ασφάλεια του Aqua Divers Club. Με το πέρας των δραστηριοτήτων, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου (ΣΕΤΑΠ), θα φέρει σε επαφή τον κόσμο με την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα, ενώ θα ακολουθήσει αγώνας επίδειξης με σκάφη τύπου Optimist και Laser, από τον σύλλογο «Νέστωρ».
Το «Navarino Challenge» θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά δραστηριότητες αναρρίχησης.
Η φετινή διοργάνωση θα προσφέρει μαθήματα αναρρίχησης για όσους διαμείνουν στο The Westin Resort Costa Navarino, από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή αναρρίχησης, Γιώργο Μάλαμα.
Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου θα γίνει η χαρτογράφηση των αναρριχητικών διαδρομών για το 2016, στην βραχονησίδα της Μεσσηνίας, την ιστορική Σφακτηρία που λειτουργεί ως κυματοθραύστης για το λιμάνι της Πύλου.
Την Παρασκευή (11/09), το Σάββατο (12/09) και την Κυριακή (13/09), η αναρριχητική δράση μεταφέρεται στο Navarino Rocks, τον εσωτερικό τοίχο αναρρίχησης της Costa Navarino. Το τείχος (100 τμ.) αναρρίχησης προσφέρει μια μεγάλη σειρά από αναρριχητικές διαδρομές για τα παιδιά και τους ενήλικες, τόσο για αρχάριους, όσο και για πιο προχωρημένα επίπεδα.

Το «Navarino Challenge», μια εκδήλωση βραβευμένη για την καινοτομία της, δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει περισσότερες επιλογές σε όσους θέλουν να εγγραφούν στις δραστηριότητές του, πλέον των εγγραφών που πραγματοποιούνται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
Σε συνεργασία με τo Viva.gr, που δημιουργήθηκε το 2006 με σκοπό να προσφέρει καινοτομικές online υπηρεσίες στους επισκέπτες του, μπορεί κάποιος να πληρώσει την συμμετοχή του εύκολα & γρήγορα από όπου κι αν βρίσκεται ηλεκτρονικά και σε 150   φυσικά σημεία σε όλη την Ελλάδα (Σημεία Viva / The Mall Athens, Καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt). Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ: http://www.viva.gr/tickets/sports-tourism-event/pylos/navarino-challenge/ ενώ στο link που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε τις διαδρομές για το τρέξιμο, τον σχεδιασμό των οποίων έχει αναλάβει ο Τεχνικός Διευθυντής του XTERRA Greece, Κωνσταντίνος Κουμάργιαλης: http://navarinochallenge.com/event_routes_2015.html
Η φετινή οικογενειακή πρόκληση (family challenge) εντάσσεται στο πλούσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης με δραστηριότητες για τους γονείς και τα παιδιά όπως: Τρέξιμο, Κολύμβηση, Αναρρίχηση, Tae Kwon Do, Pilates, Ποδήλατο και Πολεμικές Τέχνες!
Ειδικά πακέτα διαμονής από 199 ευρώ το δίκλινο ισχύουν για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα του «Navarino Challenge» μένοντας στo The Westin Resort Costa Navarino.

Μητέρα Τσίπρα: Πιέζεται πολύ, μακάρι να μη γινόταν πρωθυπουργός


Μητέρα Τσίπρα: Πιέζεται πολύ, μακάρι να μη γινόταν πρωθυπουργός

Μητέρα Τσίπρα: Πιέζεται πολύ, μακάρι να μη γινόταν πρωθυπουργός

Η μητέρα του Αλέξη Τσίπρα ζει την δική της αγωνία, όχι τόσο για το μέλλον της χώρας όσο για το παιδί της, το οποίο "πιέζεται τόσο πολύ". Όπως κάθε μάνα, η μητέρα του Πρωθυπουργού στενοχωριέται για το βάρος που έχει πέσει στις πλάτες του παιδιού της και λέει ότι δεν τον έχει δει απο κοντά εδώ και πολύ καιρό. 
Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στα Παραπολιτικά, η η 73χρονη κυρία Αρίστη δήλωσε: «Από το αεροπλάνο πάει κατευθείαν στη Βουλή. Εδώ δεν προλαβαίνει να δει τα παιδάκια του, εμένα θα δει;»
Συνεχίζοντας την εξομολόγηση για τον πρωθυπουργό  λέει ότι εκείνος θέλει ο κόσμος να τον φωνάζει απλά «Αλέξη», εκφράζοντας ξανά την ανησυχία της για το γεγονός ότι «τον τελευταίο καιρό δεν τρώει και δεν κοιμάται».
Τέλος δηλώνει πως εκείνη από την πλευρά της ως μάνα του λέει "να κάνει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα και να προσέχει τον εαυτό του". Η απάντησή του σε αυτά, είναι να μην ανησυχεί γιατί όλα θα πάνε καλά.

Η μητέρα του πρωθυπουργού κατάγεται από την Ελευθερούπολη Καβάλας και είναι παιδί προσφύγων. Όταν ερωτήθηκε για το αν φαντάστηκε ποτέ ότι ο γιος της θα γινόταν πρωθυπουργός, απάντησε: «Πάντα ασχολούνταν με την πολιτική, αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα φτάσει τόσο ψηλά.

Καμιά φορά λέω αν ήξερα πως θα πιεζόταν τόσο, μακάρι να μη γινόταν πρωθυπουργός».

ΣΥΡΙΖΑ - 16 Νομαρχιακές συνιστούν... να μην ισχύσει η Συμφωνία

Φουντώνουν οι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, φουντώνουν και τα "αντάρτικα" στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Κυριακής και τα όσα δραματικά ακολούθησαν για την κυβέρνηση και το κόμμα.

Μαθαίνω ότι ήδη 16 Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων του Ρεθύμνου, των Δωδεκανήσων, της Άρτας και άλλες, έχουν διαμηνύσει στον Πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος ότι όχι μόνο δεν πρέπει να "τιμωρήσει" αυτούς που ψήφισαν "ΟΧΙ" στη συμφωνία, αλλά και να τους αξιοποιήσει στα ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές, που όπως όλα δείχνουν δεν θα αργήσουν.

Οι ίδιες επιτροπές εισηγούνται και την ανάγκη έκτακτης συνεδρίασης της ΚΕ του κόμματος, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις, κάτι μου λέει όμως ότι ο Αλέξης δεν θα τους κάνει το...χατήρι

Η Μεσσηνία στους ΤΟΡ προορισμούς των Πατρινών !

Δεν είναι όλοι υπέρ του «παίρνω αυτοκίνητο, μπαίνω στο καράβι και έφυγα για το νησί».
Αυτά είναι τα μέρη στα οποία θα πάει διακοπές το 80% των Πατρινών!Υπάρχουν εναλλακτικές και ήδη από τα πρώτα δείγματα στα ταξιδιωτικά γραφεία το 80% των Πατρινών που θα καταφέρουν να βάλουν χρήματα στην άκρη για ολιγοήμερες διακοπές θα προτιμήσουν μέρη στα οποία έχουμε πρόσβαση με αυτοκίνητο.

Είναι πιο οικονομικές και δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα πολύ όμορφα νησάκια μας.
Αυτό βέβαια είναι σχετικό γιατί αυτοί που δεν απευθύνθηκαν σε ταξιδιωτικά γραφεία θα ισοσκελήσουν τα έξοδα της μετακίνησης με αυτά της παραμονής αφού θα επισκεφθούν τους φίλους ή συγγενείς που έχουν σπίτι σε νησί.
Ωστόσο από τις ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα...  

Τρείς είναι οι πολύ αγαπημένοι προορισμοί των Πατρινών...

Μεσσηνία...

Η Μεσσηνία είναι αρκετή για να σε πείσει πως υπάρχουν ακόμα μέρη που μοιάζουν με παράδεισο. Με σημείο εκκίνησης την Καλαμάτα, μία πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη, μπορείς να ακολουθήσεις τόσες διαδρομές που όσο χρόνο και να είχες στην διάθεση σου δεν θα ήταν ποτέ αρκετός.
Δυτικά της Καλαμάτας και προς τα κάτω ξετυλίγονται ένα-ένα γραφικά χωριά που το κάθε ένα έχει την δική του ξεχωριστή φυσιογνωμία.
Πύλος, Κορώνη, Μεθώνη, Κυπαρισσία, Φοινικούντα, Πολυλίμνιο είναι κάποια από αυτά που μπορείτε να επισκεφθείτε.
Οι παραλίες είναι υπέροχες και τα νερά μοναδικά!


Αυτά είναι τα μέρη στα οποία θα πάει διακοπές το 80% των Πατρινών!

Λευκάδα...

Υπήρξε αγαπημένος τόπος του Αριστοτέλη Ωνάση που το 1963 αγόρασε μια μικρή νησίδα απέναντι από το Νυδρί,το Σκορπιό, δίνοντας παγκόσμια φήμη στο νησί. Οι βραβευμένες παραλίες του Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Κάθισμα, Άγιος Ιωάννης, ανήκουν στις καλύτερες της Μεσογείου.
Ξεχωριστή ομορφιά κρύβουν και τα νησιά Μεγανήσι, Μαδουρή, Κάλαμος, Καστός που ανήκουν διοικητικά στη Λευκάδα και μοιάζουν με καταπράσινες λωρίδες γης μέσα στη θάλασσα.
Ανάλογες συγκινήσεις προσφέρει και η ορεινή Λευκάδα με τα ερειπωμένα μοναστήρια της,τα φαράγγια της, τους καταρράκτες και τα παραδοσιακά χωριά της που αποτελούν σημεία μοναδικής θέας.

Αυτά είναι τα μέρη στα οποία θα πάει διακοπές το 80% των Πατρινών!

Πάργα - Σύβοτα...

Δύο τόποι που ο καθένας έχει τη δική του χάρη, αλλά και που συχνά λειτουργούν ως... δίδυµος προορισµός: Πάργα και Σύβοτα. Με φόντο τα ψηλά βουνά της Ηπείρου, µε δαντελωτές ακτές στο Ιόνιο και κοντά στο δυτικό άκρο της Εγνατίας οδού, έχουν πολλούς λόγους να κερδίζουν συνεχώς νέους πιστούς!
Η Πάργα σε µαγεύει µε την πρώτη µατιά. Μιλάµε για τον ορισµό της γραφικότητας, ένα νησί που... κόλλησε στη στεριά, έναν ζωγραφικό πίνακα µε τον ιδανικό συνδυασµό χρωµάτων, εναλλαγών και διαστάσεων.
Όσο για τα Σύβοτα, µε τις θεσπέσιες αµµουδιές τους, τους καταπράσινους λόφους και τα κατάφυτα νησάκια τους, δεν είναι τυχαίο που προσελκύουν όλο και περισσότερους επωνύµους.

Αυτά είναι τα μέρη στα οποία θα πάει διακοπές το 80% των Πατρινών!

Παραλία " Γλώσσα" Πύλου εκπληκτική αλλά και ....ανεπίσημο στέκι γυμνιστών !

Μια πραγματικά διαφορετική παραλία θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, η οποία και σχετικά άσημη είναι αλλά και κρυφή,τουλάχιστον για τους περισσότερους από μας!

Αναφερόμαστε στη παραλία Γλώσσα της Πύλου ,δίπλα από την διάσημη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.
 
Η Γλώσσα είναι στη πραγματικότητα μια μικρή παραλία στη σκιά της Βοϊδοκοιλιάς. 
Οι βράχοι που την περιβάλλουν και μπαίνουν βαθιά μέσα στη θάλασσα, σχηματίζουν ένα μικρό στενό στόμιο, που ίσα-ίσα επιτρέπει την είσοδο του νερού. 
Τα νερά στον μικρό κολπίσκο είναι διάφανα και η παραλία αμμώδης. 
Το δάσος που φθάνει μέχρι τις παρυφές της παραλίας δημιουργεί ένα σκηνικό μοναδικό. 

Μην περιμένετε την παραλία όπου η ξυλορακέτα είναι κανόνας,ούτε μαζικές καταστάσεις και συναθροίσεις με ανυπόφορη φασαρία. 
 
Δεν συνιστάται κιόλας για τέτοιες καταστάσεις.

Αυτό το κομμάτι της Βοιδοκοιλιάς  τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ....ανεπίσημη παραλία γυμνιστών 

Αν σας ενοχλεί ο γυμνισμός καλό θα είναι να την αποφύγετε μόνο  να γνωρίζετε ότι το τοπίο είναι εκπληκτικό

Μεγάλη πυρκαγιά στο Δίστομο Βοιωτίας - Κινδυνεύουν σπίτια

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δίστομο Βοιωτίας.

Δυστυχώς η μεγάλη φωτιά έχει κάψει ολοσχερώς την βλάστηση που υπήρχε στον περιβάλλοντα χώρο του Μαυσωλείου και κατευθύνεται προς τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Στην πυροσβεστική υπηρεσία έχει σημάνει συναγερμός και στην μάχη της κατάσβεσης έχει ριχθεί μεγάλη δύναμη από οχήματα και πυροσβέστες.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Παΐσιος: «Θα σας φορολογήσουν βαριά και μετά θα γίνει πόλεμος»

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανατρέχουν στα βιβλία με τις προφητείες του γέροντα Παΐσιου, για να βρουν απαντήσεις σε αυτή την εποχή τη γεμάτη με ταλαιπωρίες.

«Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε. Θα σας δώσουν πολλά λεφτά και μετά θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν να τους πάρουν» έλεγε και είχε προβλέψει:
«Επέβαλαν (και θα επιβάλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο, που όχι μόνον να μην μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε.
 Με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλουν στον λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης έως εσχάτων. Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν τον λαό να αγανακτήσει.
Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα.
»Θα λένε: «Εχετε δίκιο που διαμαρτύρεστε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν. Για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους, πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου. Ετσι ώστε να βλέπουμε ποιοι είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοι οι φοροφυγάδες».
Αναφερόμενος στους πολιτικούς, ο άγιος είχε πει «ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες», ενώ στο βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητών», αναφέρει:
«Θα έρθει καιρός που θα ανεβοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θα εναλλάσσονται τα κόμματα, θα ανακαλούνται διατάγματα, θα ψηφίζονται νόμοι και θα καταργούνται άλλοι, και θα επικρατεί σύγχυση.
 Ο κόσμος θα υποφέρει πολλά, αλλά δεν θα κρατήσει για πολύ αυτό.
Κάποιους μήνες. Μετά θα ξεκινήσει ο πόλεμος με την Τουρκία που θα γίνει Παγκόσμιος. Και η Ελλάδα θα μεγαλουργήσει!».

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ; Ποιοι είναι οι συγγενείς Συριζαίου υπουργού που νίκησαν τα capital controls και «σήκωσαν» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ;


Ποιοι είναι οι συγγενείς Συριζαίου υπουργού που νίκησαν τα capital controls και «σήκωσαν» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ;

Αποκάλυψη - βόμβα από τον «Βηματοδότη» η οποία αν ισχύει δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση. Πρόκειται για την υπόθεση συγγενών Συριζαίου υπουργού που φέρεται να έβγαλαν λεφτά από τις τράπεζες πριν το capital controls χρησιμοποιώντας προφανώς εσωτερική πληροφόρηση. Αναλυτικά το ρεπορτάζ αναφέρει:
“Μόνο όταν είσαι συγγενής υπουργού της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπορείς να «νικήσεις» τα capital controls, να αγνοήσεις ότι οι τράπεζες είναι κλειστές και να αποσύρεις «τούβλα» από εκατοστάρικα από λογαριασμούς καταθέσεων.
Γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το φαινόμενο ότι τρεις συγγενείς πρώτου βαθμού υπουργού (και οι τρεις ελαιοπαραγωγοί) κατάφεραν, προφανώς με άνωθεν τηλεφώνημα στον διευθυντή υποκαταστήματος, να κάνουν ανάληψη από 150.000 ως 200.000 ευρώ ο καθένας.
Και δεν είναι μόνο η υπόθεση Νάντιας Βαλαβάνη και η ανάληψη των 200.000 ευρώ που καταγγέλθηκε ότι έκανε συγγενικό της πρόσωπο αλλά και αυτές αδελφών – εξάδελφων συριζαίου υπουργού.
Οι αναλήψεις χρημάτων θέμα στη Βουλή και στο Μαξίμου
Ηδη το μείζον θέμα των αναλήψεων από τραπεζικούς λογαριασμούς οδεύει, όπως μαθαίνω, προς τη Δικαιοσύνη αλλά και στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.
Ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λ. Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση στον Πρωθυπουργό (και σε τρεις υπουργούς) με την οποία ζητεί να δοθούν στη δημοσιότητα οι κινήσεις των λογαριασμών της μέχρι πρότινος αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη αλλά και των συγγενικών της προσώπων. Και ερωτά αν θεωρεί ο Πρωθυπουργός ότι υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξεως όταν μέλος της κυβέρνησης ή βουλευτές και συγγενικά τους πρόσωπα πρώτου και δεύτερου βαθμού έχουν αποδεσμεύσει τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες λίγο πριν από το κλείσιμό τους.
Ο κ. Αυγενάκης καταθέτει στη Βουλή ολόκληρο το χθεσινό  δημοσίευμα του«Βηματοδότη» με τις αποκαλύψεις για τη Νάντια Βαλαβάνη και τη μαμά της…
Πώς έπαιρναν τα λεφτά από τους λογαριασμούς;
Βρείτε μου έναν απλό άνθρωπο (χωρίς, δηλαδή, να έχει… μπάρμπα στην Κορώνη) που θα μπορούσε πριν από το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls να κάνει ανάληψη πάνω από ένα ή δύο χιλιάδες ευρώ.
Ουδείς. Εκτός βεβαίως αν έχει μέσον.
Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι πώς μπόρεσαν οι τρεις αυτοί συγγενείς του υπουργού (κατά σύμπτωση, και οι τρεις, πέραν του ότι είναι… ελαιοπαραγωγοί, είναι και άνθρωποι της αγοράς, δηλαδή  λαδέμποροι) να αποσύρουν, σύμφωνα με την κίνηση των τραπεζικών τους λογαριασμών, ο ένας 150.000 ευρώ και οι άλλοι δύο από 200.000 ευρώ;
Μήπως ο υπουργός έκανε ένα απλό (αλλά παρεμβατικό) τηλεφωνηματάκι στον διευθυντή ή σε ανώτερο υπάλληλο της τράπεζας προς χάριν των αδελφών και των εξαδέλφων του; Και πώς αλήθεια θα μπορούσε να αρνηθεί ο διευθυντής ή ο ανώτερος υπάλληλος τράπεζας μια τέτοια παρέμβαση;
Να σημειώσω ότι και οι τρεις συγγενείς υπουργού έχουν το ίδιο επίθετο με τον/την υπουργό, κατάγονται από τον ίδιο νομό της Κρήτης και διέθεταν τραπεζικούς λογαριασμούς στο ίδιο υποκατάστημα τράπεζας.
Ή μήπως (λέω τώρα εγώ) είχαν κάποια έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση ότι επίκειται κλείσιμο τραπεζών και ίσως και «κούρεμα» καταθέσεων και φρόντισαν να βγάλουν τα λεφτά τους εκτός τραπέζης;
Η Δικαιοσύνη θα τα βρει όλα αυτά, να είστε βέβαιοι…”

ΦΩΤΟ - Slashkini: Η νέα μόδα στις παραλίες

Το slashkini είναι το πιο hot μαγιό του φετινού καλοκαιριού που έχει τρελάνει τις Βρετανίδες. Κοστίζει περίπου 50 ευρώ και έχει ήδη γίνει trend στην Ίμπιζα.

Η στάρλετ Millie Mackintosh και η Ιρλανδή μοντέλα Nadia Forde λανσάρoυν τη νέα μόδα και δείχνει πως στην διαμάχη ολόσωμο μαγιό ή μπικίνι, μπορεί να κερδίζει και το ολόσωμο μαγιό.
bikini_1.JPGslashkini_2.jpg

Ήδη μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, όπως οι Asos, Missguided, Motel και Boohoo έχουν λανσάρει τη νέα μόδα και τα slashkini κυμαίνονται από τα 50 έως τα 145 ευρώ.
Αλλά και η Ιρλανδή μοντέλα, Vogue Williams, έχει φωτογραφηθεί με το νέο μαγιό.
bikini_2.JPG
Το μαγιό πρωτολανσαρίστηκε από το Agent Provocateur και έγινε μόδα σε πολύ λίγο.
bikini_3.JPG
Για τα... γερά πορτοφόλια η Hervé Léger προσφέρει slashkini στα 850 ευρώ



newmoney.gr 

Άντζελα Δημητρίου : 28 δηλώσεις – ''μαργαριτάρια'' που έγραψαν ιστορία!



Η Άντζελα Δημητρίου ξεχωρίζει για το μουσικό της ταλέντο αλλά και την προσωπικότητά της που την κάνει ξεχωριστή.

Κάθε συνέντευξή της είναι απολαυστική αφού κάθε τι που λέει είναι μοναδικό. Αφήνοντας ατάκες-«προίκα» που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Με αφορμή την πρόσφατη δήλωσή της, ότι δεν θέλει να ψωνίζει εγχώρια προϊόντα παρά μόνο ελληνικά, συγκεντρώσαμε αυτά που έχει δηλώσει η δημοφιλής τραγουδίστρια και θα μας μείνουν αξέχαστα.

1. «Πολλές προσπάθησαν να μιμηθούν το όνομα Άντζελα Δημητρίου αλλά δεν το κατάφεραν.»
2. «Απόψε έχουμε μαζί μας μία πολύ μεγάλη τραγουδίστρια, που ακούγεται στο όνομα Άννα Βίσση.»
3. – Ποια είναι η άποψη σας για τις μειονότητες; «Δεν με ενδιαφέρουν οι μειονότητες. Εγώ έχω μόνο πλεονεκτήματα.»
4. – Πως διατηρείτε την άψογη σιλουέτα σας; «Τρέφομαι με είδη υγιεινής.»
5. «Κι όπου υπάρχει φόνος, γίνεται φόνος.»
6. «Μετά την πλαστική στη μύτη μου, απελευθερώθηκε το μυαλό μου.»
7. «Όποιος είναι μαζί μου περνάει από σαράντα χιλιάδες κύματα.»
8. «Ο management είναι αυτός που φτιάχνει ένα καλλιτέχνη. Άρα εγώ δεν έχω ανάγκη να με φτιάξει ο οποιοσδήποτε management.»
9. «Οι 7 Έλληνες στους 10 προτιμούν αυτό και οι άλλοι 4 το άλλο.»
10. «Εγώ έναν άνθρωπο φοβάμαι στη ζωή μου. Τον Θεό.»
11. «Στην Τουρκία έχω πουλήσει 100.000 πωλήσεις.»
12. – «Μου έφερε μια φορά η κόρη μου 13 στα Αρχαία. Ολγάκι, της λέω, 13 στα Αρχαία;» – «Μαμά, δεν μπορώ να μάθω απ” έξω όλο τον Όμηρο.» – «Δεν μπορείς να μάθεις τον Όμηρο; Η μανούλα πως ξέρει 300 ζεϊμπέκικα και τα λέει απέξω κάθε βράδυ!»
13. «Η νύχτα είναι πιο λαμπερή από τη μέρα, λόγω τα φώτα.»
14. «Τα πειρατικά CD κυκλοφορούν στη μαύρη αγορά και ξέρεις Νίκο, γιατί τα λένε έτσι; Γιατί τα πουλάνε μαύροι.»
15. «Ο Θεός δεν είπε τι ενδυμασία θα φοράμε στην εκκλησία. Δεν τον ενδιαφέρει αν θα φοράμε Gucci γόβα ή μπότα.»
16. «Από τους εν ζωή καλλιτέχνες, χάρηκα που συνεργάστηκα με τον αείμνηστο Στέλιο Διονυσίου.»
17. «Έχω τόσα πολλά ρούχα που είναι αδύνατον να τα τακτοποιήσω μόνη μου. Αυτή είναι δουλειά της γκαρνταρομπίστ.»
18. «Θαυμάζω πολύ τον Γκάντι. Έκανε τόσα για την Κίνα.»
19. «Φυσικά και κάνω λάθη. Κανείς δεν είναι άσφαλτος…»
20. «Ουδέν καλό, αμπιγιέζ καλού.»
21. «Λέγεται «Λα μου*ί», που πα” να πει «Η Νύχτα»…»
22. -Κυρία Δημητρίου, σ” αυτή τη συναυλία τα τραγούδια που είπατε ήταν ανέκδοτα; «Όχι, κάθε άλλο, ήταν πολύ σοβαρά.»
23. – Εσείς, κυρία Δημητρίου, θέλετε να κάνετε μια δήλωση; «Βεβαίως και θα κάνω. Γιατί να μην κάνω; Όλοι κάνουνε… Εγώ να μείνω αδήλωτη;»
24. «Ρε παιδιά, δεν καταλαβαίνω αραβικά, δεν είμαι Αραβίδα!»
25. «Με κατηγορούν ότι δεν λέω ποιοτικά τραγούδια. Δηλαδή τι να τραγουδήσω, Λόρκα;»
26. – Κυρία Δημητρίου γνωρίζετε τον Πικάσο; «Αυτό το κίτρινο ανθρωπάκι στα πόκεμον;»
27. «Φέτος το καλοκαίρι είχα πάει στην Κρήτη και είχα ένα σπίτι με θέα τον Ατλαντικό και ήταν υπέροχα.»
28.  «Δεν μπορεί κανείς να μου αφαιρέσει το λάδι μου εμένα, το ελληνικό. Δεν γουστάρω να πάρω εγχώριο, δεν θέλω να πάρω το κρέας το εγχώριο, θέλω να πάρω το ελληνικό, το δικό μου, από το χωριό μου»

«Άσε ήσυχο τον άντρα μου παλιοθήλυκο»! «Έπαιξε μπουνιές» με ξανθιά καλλονή στην παραλία η Φαίη Σκορδά!

Πήγε να κάνει ένα μπάνιο και της βγήκε ξινό. Μια γυναίκα έβγαλε τη Σκορδά από τα ρούχα της. 
ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/ Περιοδικό YES

Το είχε αποκαλύψει στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε καλεσμένος στο «Αργά» του Νίκου Μαστοράκη με τον Θοδωρή Αθερίδη. Ο Γιώργος Λιάγκας, σε μια κατάθεση ψυχής, είχε μιλήσει για την απιστία αλλά και για κοπέλες που τον φλερτάρουν έντονα, αν και όλοι γνωρίζουν ότι είναι παντρεμένος και έχει δημιουργήσει τη δική του ευτυχισμένη οικογένεια. «Πάντα μου την πέφτουν! Κοπέλες που θεωρούν ότι μπορεί να τις βοηθήσεις να κάνουν καριέρα», είχε πει χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής. Και αυτό επαναλήφθηκε και στην Τήνο, μπροστά μάλιστα στα μάτια της Φαίης. Τι ακολούθησε; Πόλεμος! Ποιος είδε τη Σκορδά και δεν τη φοβήθηκε...
Μετά την ολοκλήρωση των εκπομπών του πρωινού του ΑΝΤ1 και το ταξίδι-αστραπή της Φαίης στη Θεσσαλονίκη, το ζευγάρι μαζί με τους δύο γιους του, Γιάννη και Δημήτρη, ταξίδεψε στην Τήνο, το μόνιμο μέρος των διακοπών τους τα τελευταία χρόνια. Είναι ο παράδεισός τους και απολαμβάνουν τον ήλιο και τα καταγάλανα νερά.

Πρέσινγκ

Ο Γιώργος από νωρίς τρέχει στην παραλία μαζί με τον Γιαννάκη, που έχει εξελιχθεί σε... δελφίνι, και μετά εμφανίζεται η Φαίη με τον Δημήτρη. Η μαμά δεν αφήνει τον μικρό της γιο, αφού θέλει να τον έχει στην αγκαλιά της στα πρώτα του μπάνια. Εκείνη τη μέρα, το πρόγραμμα άλλαξε, αφού ο Γιώργος κατέβηκε μόνος του στην παραλία, μια και ο μεγάλος του γιος ήθελε να κάνει μπάνιο μαζί με τη μητέρα του και τον Δημήτρη.
Ο Λιάγκας μπορεί να κατέβηκε σχετικά νωρίς στην παραλία, αλλά υπήρχε ήδη αρκετός κόσμος εκεί. Έριξε μια γρήγορη βουτιά και βγήκε για να κάνει την ηλιοθεραπεία του, περιμένοντας τη Φαίη και τα παιδιά, για να κάνουν όλοι μαζί μπάνιο και να παίξει με τους γιους του. Δεν υπολόγιζε, όμως, ότι μια εντυπωσιακή ξανθιά θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τη μέρα του.
Η συγκεκριμένη καλλονή τον πλησίασε και του έπιασε την κουβέντα. Στην αρχή, ο παρουσιαστής ήταν χαμογελαστός, αλλά γρήγορα το χαμόγελό του πάγωσε, αφού έβλεπε το ασφυκτικό πρέσινγκ της ξανθιάς. Με ήρεμο τρόπο προσπάθησε να την αποφύγει, μια και υπήρχαν πολλά μάτια στην παραλία που γνωρίζουν ποιος είναι, αλλά δεν τα κατάφερε. Προσπάθησε με ευγενικό ύφος να δείξει την ενόχλησή του, όμως εκείνη και πάλι δεν σταματούσε το φλερτ.

Τα ουρλιαχτά

Η λύση -και παράλληλα η λύτρωση- ήρθε τελικά από τη Φαίη, που εκείνη την ώρα έφτανε στην παραλία και είδε όλο αυτό το πρέσινγκ στο σύζυγό της και την έντονη δυσφορία του. Το μάτι της "γύρισε". Ποιος είδε την παρουσιάστρια και δεν τρόμαξε από την έκρηξή της! Οι φωνές της αναστάτωσαν όλη την παραλία, που έβλεπε τη Σκορδά εκτός εαυτού να τα «χώνει» άγρια στη νεαρή γυναίκα και να την αναγκάζει να φύγει άρον άρον. «Δεν βλέπεις ότι σε αποφεύγει; Τι θέλεις τώρα;», ούρλιαζε, ακόμη κι όταν η ξανθιά καλλονή μάζευε τα πράγματά της. Μέχρι και ο Λιάγκας αιφνιδιάστηκε από την έκρηξη της συζύγου του, που ήταν ταύρος εν υαλοπωλείω.
Μάλιστα, ήταν τέτοια η ένταση και τα νεύρα της, που η Φαίη εκείνη τη μέρα δεν μπορούσε να ηρεμήσει με τίποτα. Έπειτα από λίγο έφυγαν από την παραλία, χωρίς να κάνουν μπάνιο όλοι μαζί και γύρισαν στο σπίτι τους. Ούτε ήταν τυχαίο ότι το ζευγάρι έφυγε, έστω και για λίγες ημέρες, από την Τήνο, αφού κανείς δεν γνώριζε τι θα γινόταν αν οι δυο γυναίκες έρχονταν ξανά face to face.

Γερμανός έδωσε υπνωτικό στην κοπέλα του, για να γλεντήσει ανενόχλητος με τους φίλους του

Καμιά φορά οι εξαρτήσεις οδηγούν τους ανθρώπους σε απίστευτες πράξεις! 
Όπως, για παράδειγμα, η παρακάτω περίπτωση.

Ένας νεαρός από τη Γερμανία έριξε υπνωτικό στο τσάι της κοπέλας του, με σκοπό να τη ναρκώσει, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει ανενόχλητος το ξενύχτι με τους φίλους του, οι οποίοι είχαν διοργανώσει μαραθώνιο gaming.

Η κοπέλα, που δεν είχε αντιληφθεί τίποτα, ήπιε το τσάι της κανονικά, με αποτέλεσμα να κοιμηθεί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 12 το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, ενώ έπειτα πήγε στη δουλειά της σε κατάσταση υπνηλίας και χωρίς να μπορεί να εξηγήσει την κατάστασή της.

Τελικά, χώρισε από το αγόρι της, ενώ αυτές τις ημέρες έγινε και το δικαστήριο της υπόθεσης, με τον δικαστή να λέει πως ο νεαρός είναι υπεύθυνος για «προμελετημένη σωματική βλάβη», επιβάλοντάς του πρόστιμο 500 ευρώ.



 E-Radio.gr Daily

Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα άνδρα στον Βύρωνα

 Εικάζεται ότι πρόκειται για τον 47χρονο αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. που αγνοείτο από χθες το μεσημέρι.

Βρέθηκε απανθρακωμένο το πτώμα άνδρα στην περιοχή του Βύρωνα, 1 χιλιόμετρο από το μνημείο των πεσόντων Πυροσβεστών, που είχαν χάσει τη ζωή τους σε πυρκαγιά πριν από περίπου 17 χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΛ.ΑΣ. εικάζουν ότι πρόκειται για τον αγνοούμενο 47χρονο αρχιφύλακα της ελληνικής αστυνομίας ο οποίος δεν είχε δώσει σημεία ζωής, μετά την επικοινωνία που είχε με τη σύζυγό του, χθες στη 1 το μεσημέρι.
Ο 47χρονος αρχιφύλακας υπηρετούσε στις παιδικές εξοχές και ήταν σε αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Ο άνδρας συνήθιζε να κάνει καθημερινά πεζοπορία στην περιοχή.
Το κινητό του ήταν απενεργοποιημένο ενώ έχει βρεθεί το αυτοκίνητό του στην Ηλιούπολη όπου συνήθιζε να το αφήνει, κλειδωμένο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓΠΠ, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιά προβλέπει για αύριο, Κυριακή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
  • Περιφέρεια Αττικής,
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος),
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου,
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία),
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

Δημόσιο: Βόμβα στις συντάξεις - Καταργείται η θεμελίωση με 25ετία

Διπλή ανατροπή για τις συντάξεις όλων των ασφαλισμένων και κυρίως των δημοσίων υπαλλήλων ήρθε στο «και πέντε» της ψήφισης των πρώτων μέτρων του νέου Μνημονίου.

Για το θέμα είχε γράψει η aftodioikisi.gr, αναφερόμενη συνολικά για τις αλλαγές στις συντάξεις που θα λαμβάνουν από εδώ και στο εξής οι πολίτες.
Με διάταξη της τελευταίας στιγμής, αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για όσους έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από την 1η/1/2015. Η σχετική ρύθμιση που προβλέπεται στο νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη (ν.3863/10) ανατρέπει τα θεμελιωμένα δικαιώματα καθώς από το νέο σύστημα δεν θα εξαιρεθούν όσοι έχουν συμπληρώσει και την ηλικία και το χρόνο ασφάλισης πριν από το 2015, και βάσει του νόμου 3863 είχαν το δικαίωμα να αποχωρήσουν και μετά το 2015, χωρίς όμως να τους επηρεάσουν οι αλλαγές στον υπολογισμό της σύνταξης, τονίζει με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελευθέρος Τύπος».
Το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων που θα ισχύσει για όλους ανεξαιρέτως τους ασφαλισμένους σε Δημόσιο, ΙΚΑ, Ταμεία ΔΕΚΟ, Τραπεζών, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αιτήσεις αποχώρησης από την 1η/1/2015 και μετά, προβλέπει ότι το τελικό ποσό θα είναι το άθροισμα τριών επιμέρους «συντάξεων»:
1. Ενα τμήμα σύνταξης θα αντιστοιχεί στα έτη ασφάλισης που έχουν πραγματοποιήσει οι ασφαλισμένοι μέχρι τις 31/12/2010 και θα υπολογιστεί με ό,τι προβλέπει η νομοθεσία του κάθε Ταμείου, δηλαδή θα υπολογιστεί με το «παλιό σύστημα».
2. Ενα τμήμα σύνταξης θα αντιστοιχεί στα έτη ασφάλισης από το 2011 και μετά και θα υπολογιστεί με μειωμένους συντελεστές και με βάση τις εισφορές και τις συνολικές αποδοχές των εργαζομένων από το 2011 μέχρι το έτος που συνταξιοδοτούνται. Αυτό είναι η αναλογική σύνταξη και το ποσό είναι συνάρτηση του χρόνου ασφάλισης, των αποδοχών και των εισφορών που έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι από το 2011 και μετά.
3. Ενα τμήμα σύνταξης θα είναι από το βασικό ποσό των 360 ευρώ, που όμως δεν θα είναι ολόκληρο, αλλά θα αντιστοιχεί στα έτη ασφάλισης που έχουν οι εργαζόμενοι μετά το 2011 και θα διαιρείται με τα συνολικά έτη ασφάλισης που έχουν κατά τη συνταξιοδότησή τους. Για παράδειγμα, εργαζόμενος που συνταξιοδοτείται με 30 έτη, εκ των οποίων τα 5 από το 2011 ως το 2015, θα πάρει τα 5/30 από τη βασική των 360 ευρώ, δηλαδή θα πάρει 60 ευρώ.
Ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους, η εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων με κριτήριο το πότε υποβάλουν «αίτηση αποχώρησης» οδηγεί στην ουσία στην κατάργηση της θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος με βάση την 25ετία και μετά την ανατροπή στον υπολογισμό της σύνταξης έρχονται και ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με το επόμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή ως την επόμενη Τετάρτη 22 Ιουλίου.
Στο Δημόσιο το κριτήριο για τον υπολογισμό της σύνταξης είναι το έτος θεμελίωσης, δηλαδή οι υπάλληλοι παίρνουν σύνταξη με τον τρόπο υπολογισμού που ισχύει το έτος που συμπληρώνουν την 25ετία. Η πλειονότητα των υπαλλήλων λοιπόν έχουν συμπληρωμένη την 25ετία ως το 2014 και, ως εκ τούτου, ακόμη και αν υπέβαλαν αίτηση μετά το 2015 που ισχύει το νέο σύστημα, δεν θα επηρεάζονταν από τις αλλαγές.
Με τη διάταξη – αστραπή όμως που ψηφίστηκε στη Βουλή, το κριτήριο για τον υπολογισμό των συντάξεων και στο Δημόσιο, όπως και σε όλα τα άλλα Ταμεία, δεν θα είναι το έτος που θεμελιώνεται συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά η ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Ετσι όποιος κάνει αίτηση από την 1η/1/2015 και μετά, θα πάρει σύνταξη με το νέο σύστημα.



aftodioikisi

ΣΟΚ : Μπήκε στο σπίτι για να τη βιάσει - Την έσωσε η 4χρονη κόρη της

Απίστευτες καταστάσεις έζησαν μια 51χρονη γυναίκα και η τετράχρονη κόρη της.  

Ένας άγνωστος άντρας φορώντας κουκούλα, μπήκε στο σπίτι τους στο Παλαιοχώρι Γαστούνης με σκοπό να βιάσει την 51χρονη, όμως μια κραυγή της κόρης της, άλλαξε τα πάντα.

Περίπου στις 10:15 το βράδυ της Παρασκευής, ο δράστης κρατώντας ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο μπήκε στο σπίτι της 51χρονης στη Φτελιά Παλαιοχωρίου, απο ανοιχτή πόρτα.
Με την απειλή του όπλου ζήτησε από την 51χρονη να γδυθεί με σκοπό να τη βιάσει.
 Εκείνη την ώρα μπήκε στο δωμάτιο η τετράχρονη κόρη της γυναίκας που φώναξε δυνατά «άσε τη μαμά μου».
Ο δράστης που νόμιζε πως η γυναίκα ήταν μόνη στο σπίτι, τα έχασε και αιφνιδιάστηκε.
Η 51χρονη άρπαξε ένα κομμάτι μάρμαρο που βρισκόταν στο πάτωμα και χτύπησε το δράστη, ενώ παράλληλα τον δάγκωσε.
 Αυτός έχασε τον έλεγχο του όπλου που εκπυρσοκρότησε μέσα στο σπίτι, χωρίς να τραυματίσει κάποιον.
Η γυναίκα εκμεταλλευόμενη τον πανικό του δράστη, κατάφερε να τραβήξει την κουκούλα του δράστη και να αποκαλυφθεί το πρόσωπό του.

Όπως αντιλήφθηκε η γυναίκα ο συγκεκριμένος άντρας νωρίτερα το ίδιο απόγευμα περίμενε με ΙΧ κοντά στο σπίτι της και αναζητούσε τν πρώην σύζυγό της.

Οι Αρχές εξετάζουν προσεκτικά την υπόθεση για τον εντοπισμό του δράστη αλλά και για τα κίνητρά του.


ilialive

Να ποιοι είναι οι «γερμανοτσολιάδες» !!!

Είναι αυτό που λένε «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς»… 
Ή αλλιώς «γερμανοτσολιάδες και …παλικάρια γίνανε μαλλιά – κουβάρια»!!

Επί μήνες οι Έλληνες έδειχναν να έχουν χωριστεί στους «γερμανοτσολιάδες» και τους άλλους …τους αντιστασιακούς. Οι «μάσκες» όμως έχουν αρχίσει να πέφτουν και τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι πολλά και ενδιαφέροντα.

Ποιοι αρέσκονταν να χαρακτηρίζουν «γερμανοτσολιάδες» τους απέναντι και πρωτοστάτησαν και στα ΟΧΙ των 39 του ΣΥΡΙΖΑ; Βαρουφάκης, Λαφαζάνης, Λαπαβίτσας.

Μετά την ταραχώδη περίοδο των τελευταίων ημερών (από το περασμένο Σαββατοκύριακο του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής) πολλά βγήκαν στην φόρα και αναδεικνύουν λεπτομέρειες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες που οπωσδήποτε δίνουν τροφή για σκέψη..

Ας αφήσουμε να μιλήσουν όμως οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές…

- Γιάνης Βαρουφάκης: «Δεν πίστευα ποτέ πως πρέπει να πάμε κατευθείαν σε νέο νόμισμα. Η άποψή μου ήταν πως αν τολμούσαν να κλείσουν τις τράπεζές μας, κάτι που θεωρούσα επιθετική κίνηση απίστευτης ισχύος, θα πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά χωρίς να περνάμε το σημείο χωρίς επιστροφή. Θα πρέπει να εκδώσουμε δικά μας IOUs, ή τουλάχιστον να ανακοινώσουμε ότι θα εκδώσουμε δική μας ρευστότητα σε ευρώ. Θα πρέπει να «κουρέψουμε» τα ελληνικά ομόλογα του 2012 που κατέχει η ΕΚΤ ή να ανακοινώσουμε ότι θα το κάνουμε. Και θα πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτό ήταν το τρίπτυχο, τα τρία πράγματα με τα οποία νόμισα ότι έπρεπε να απαντήσουμε αν η ΕΚΤ έκλεινε τις τράπεζές μας».

- Μάρτιν Γιέγκερ (Εκπρόσωπος Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών): «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε τα IOUs για την χρηματοδότηση-γέφυρα που χρειάζεται η Ελλάδα. Δεν συνιστούν μίνι-Grexit»

Θαυμαστή ταύτιση απόψεων .. δεν νομίζετε; Αλλά υπάρχουν και άλλα..

- Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κώστας Λαπαβίτσας: «Ο οδικός μας χάρτης είναι να πάμε σε εθνικό νόμισμα, αυτό θα έπρεπε να το έχουμε κάνει ήδη, ή μπορούμε να το κάνουμε και τώρα, παίρνοντας 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος με τα οποία θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο για να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα». «Η έξοδος από το ευρώ και η διαγραφή χρέους είναι η μόνη εναλλακτική»

- Αγκελα Μέρκελ: «Θεωρώ ότι είναι απολύτως ορθό να σκέφτεσαι και να συζητάς κάθε επιλογή (σ.σ: ακόμη και ενός προσωρινού Grexit) σε μία τέτοια περίπτωση”.

Μα και εδώ τέτοια ταύτιση απόψεων με το Βερολίνο; Και τελικά ποιος είναι «γερμανοτσολιάς»; Εκείνος που έχει ακριβώς τις ίδιες βλέψεις με τους Γερμανούς; Ή ο άλλος που συντάσσεται με την γαλλο-ιταλική άποψη για παραμονή της χώρας στο ευρώ;;

Μεγάλο «μπέρδεμα»…

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΥΡΑΚΗΣ

Υμηττός: Αγνοείται άνδρας που είχε πάει για πεζοπορία - Κάηκαν ολοσχερώς 35 σπίτια στη Νεάπολη Λακωνίας


Πυρκαγιά στον Υμηττό: Αγνοείται άνδρας που είχε πάει για πεζοπορία

Έρευνες για τον εντοπισμό ενός άντρα που αγνοείται από χθες πραγματοποιεί αυτήν την ώρα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στον Υμηττό.Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αστυνομικό που έφυγε το πρωί της Παρασκευής από το σπίτι του στην περιοχή του Καρέα για να κάνει έναν περίπατο και έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν. Η σύζυγός του δήλωσε την εξαφάνισή του στην αστυνομία.


Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην Νεάπολη Λακωνίας και δεν απειλούνται πλέον κατοικημένες περιοχές. Αυτή την ώρα υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα, το ένα στο βουνό πάνω από τους Αγίους Αποστόλους και το δεύτερο προς την Καστανιά στην κορυφή προς το Μυρτώο Πέλαγος.
Σε όλη την έκταση του καμένου υπάρχουν μικροεστίες που αντιμετωπίζονται. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής μάχονται κυριολεκτικά για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο που έχει καταστρέψει δάσος και καλλιέργειες πολλών στρεμμάτων.
Αναφορικά με την αποκατάσταση σημιεώνεται, ότι άνοιξε και επαναλειτουργεί το Κέντρο Υγείας Νεάπολης.
Επίσης όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας Ευστάθιος οι γέροντες του γηροκομείου Νεάπολης θα γευματίσουν στην πόλη και αμέσως μετά θα επιστρέψουν στο ίδρυμα. Παράλληλα πολλά συνεργεία της ΔΕΗ έχουν φθάσει στην περιοχή και αντικαθιστούν στύλους που έχουν καεί προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκροτοδότηση.
Ο προιστάμενος της ΔΕΗ Πελοποννήσου Γιάννης Σάσαλος, ανάφερε στο ΑΠΕ, πως εκτιμά ότι μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθει η ηλεκτροδότηση στην Νεάπολη. Με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν έχουν ολοκληρωτικά καεί 35 σπίτια στην ζώνη από το Λάχι ως τη Νεάπολη. Επίσης πολλά σπίτια και αγροικίες έχουν υποστεί ζημιές. Από την φωτιά έχουν υποστεί ζημιές μία επιχείρηση εστίασης ένα πρατήριο καυσίμων ένα τυροκομείο.
Παράλληλα ζημιές υπάρχουν στην αγροτική παραγωγή καθώς είναι πολλά τα στρέμματα με ελιές που έγιναν στάχτη, κάηκαν αρκετά ζώα και καταστράφηκε το σύνολο των βοσκοτόπων. Αυτό που απαιτείται άμεσα είναι η ενίσχυση των κτηνοτρόφων με ζωοτροφές για τα ζώα.

Από μετάφραση κανείς; Τρικαλινοί κοινοποιούν αυτό στο facebook !

 ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ;
 
Εδώ και αρκετό καιρό πολλοί Τρικαλινοί κοινοποιούν στο facebook αυτή την φωτογραφία που γράφει την φράση "λιβακόθκαμαν ντιπ".
 
Τώρα λογικά η λέξη είναι χωριάτικη απο τα καραγκουνοχώρια, και έχει να κάνει με τη ζέστη. 




πηγή

Εκλογές με λίστα – Ποιοί θα είναι οι "τυχεροί" στην Μεσσηνία

Όλα δείχνουν πως πάμε για εκλογές το φθινόπωρο και μάλιστα με λίστα! 

Μεγάλο το πρόβλημα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ  όπου αμφίβολη καθίσταται πλέον η εκλογή του Θανάσση Πετράκου και της Ελένης Ψαρρέα .

Οι τέσσερις έδρες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι πλέον μία ωραία ανάμνηση από το παρελθόν 

Στην καλύτερη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ελπίζει στην εκλογή δύο βουλευτών και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τις εκλόγιμες θέσεις θα καταλάβουν οι Κοζομπόλη και Κωνσταντινέας μετά την αρνητική τους ψήφο στην βουλή για το τρίτο μνημόνιο οι Πετράκος και Ψαρρέα πιθανόν θα καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις

Στη Νέα Δημοκρατία ο  Αντώνης Σαμαράς θα καταλάβει την πρώτη θέση και η "σφαγή "  για την δεύτερη θα γίνει μεταξύ Λαμπρόπουλου και Χρυσομάλλη  ενώ αν η ΝΔ αυξήσει την δύναμή της ίσως εκλέξει και πάλι τρείς βουλευτές.

Στο ΠΑΣΟΚ που διεκδικεί και πάλι με αξιώσεις έδρα η πρωτιά ανήκει στην Νάντια Γιαννακοπούλου

Ενώ στην Χρυσή Αυγή σίγουρος για την πρώτη θέση είναι ο Δημήτρης Κουκούτσης


SOCIAL MEDIA - Απίστευτο τρολάρισμα για τη νέα κυβέρνηση


Απίστευτο τρολάρισμα για τη νέα κυβέρνηση


Φοβερό τρολάρισμα στα social media  για τον ανασχηματισμό του Τσίπρα. 

Στον συγκεκριμένο ανασχηματισμό πρωταγωνιστεί ο Παύλος Χαικάλης-σαν Βαρουφάκης από τα Lidl.

Και ο Σόιμπλε να αναρωτιέται: Μα ποιος είναι ο Χαϊκάλης;

Μερικά από τα «τιτιβίσματα» για την υπουργοποίηση του Παύλου Χαϊκάλη:

- Γιατι τοσο μενος με την υπουργοποιηση #Χαικαλη?τουλαχιστον ειναι ο μονος που εχει προυπηρεσια.τοσα χρονια διαχειριστης στην πολυκατοικια ������

-Η πιο εύστοχη επιλογή αυτή του #Χαϊκάλη. Στο #50-50 υπήρξε επιτυχημένος εργοστασιάρχης

-Άν είναι να κάνουμε υπουργό τον Χαϊκάλη, ας δώσουμε και στον Σεφερλή το Πολιτισμού και στον Πρέκα το Εξωτερικών να τελειώνουμε

-Με Χαϊκάλη Υπουργό ρευστοποιήστε ό,τι περιουσιακό στοιχείο έχετε σε ακτίνα 2,234 ναυτικών μιλίων απο την Αθήνα.\

-Με Χαϊκάλη υπουργό, ραντεβού στα τσιπουράδικα

-Έχουμε δώσει τα τανκς στον Καμμένο, μη τρελαίνεστε με τον Χαϊκάλη...

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Εκδήλωση για την μάχη της Χώρας (Αγορέλιτσας)

Το Νομαρχιακό Παράρτημα  Μεσσηνίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ μαζί με την Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Μεσσηνίας στην εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015 για την μάχη της Χώρας.
      
       Σε αυτή την μάχη, τον Ιούλη του 1944, τμήματα του ΕΛΑΣ μετά από αιφνίδια επίθεση, διέλυσαν γερμανική φάλαγγα που πορευόταν μαζί με ταγματασφαλίτες.

       Τα κατοχικά στρατεύματα και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, υπέστησαν πανωλεθρία.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης Κυριακή 26 Ιούλη 2015

Στις 10:30 πμ κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της μάχης.

Στις 11:00 πμ ομιλία στην πλατεία της Χώρας με κεντρικό ομιλητή τον Μαυροειδή Γιώργο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας.

Επίσης στην Χώρα θα γίνει προσκλητήριο νεκρών και παρουσίαση των γεγονότων της μάχης από τις μαρτυρίες που καταγράφονται στο ημερολόγιο του Κώστα Ξυδέα.

       Λεωφορείο για την εκδήλωση θα αναχωρήσει από την Πλατεία Υπαπαντής της Καλαμάτας  ώρα 8:30 το πρωί της Κυριακής.

ΑΤΑΚΑ για τον Σόιμπλε που ....έγραψε !!!

ΑΠΑΙΧΤΟ !!! Η καλύτερη ατάκα για τον Σόιμπλε!!!!!!

Για να τελειώνουμε φάτσες, η Ελλάδα θα σταθεί και πάλι στα πόδια της.... ο Σοιμπλε ποτέ!!!!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ !!! Από την ΠΟΛΑΝ στους ΑΝΕΛ και από τη... δωροδοκία στην κυβέρνηση

Ο νέος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων ήταν από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που αντιδρούσαν στη στήριξη της συμφωνίας

Ο νέος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος Χαϊκάλης ήταν από τους βουλευτές των Ανεξάρτητους Έλληνες που αντιδρούσαν στη στήριξη της συμφωνίας και των συνακόλουθων μέτρων.

Ενστάσεις είχε ήδη για την πρόταση της κυβέρνησης την περασμένη Παρασκευή (στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας πριν την ψηφοφορία είχε ζητήσει οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν κατά συνείδηση) και επείσθη κατόπιν εντατικών διαβουλεύσεων να πει “ναι”.

Στην ψηφοφορία όμως της επόμενης εβδομάδας θα είναι μέλος της κυβέρνησης, στην οποία ενισχύεται η συμμετοχή των ΑΝΕΛ, που τελικά κινήθηκαν συντεταγμένα και την Τετάρτη στην ψήφιση της συμφωνίας μετά από ένα πρόσθετο μασάζ με την τροποποίηση τελευταία στιγμή του νομοσχεδίου: Το πρώτο άρθρο για την επικύρωση της απόφασης της Συνόδου αφαιρέθηκε και ενσωματώθηκε στην αιτιολογική έκθεση.

Ο κ.Χαϊκάλης αναλαμβάνει για πρώτη φορά κυβερνητικό πόστο και μάλιστα σε ένα ευαίσθητο τομέα. Στη Βουλή μπήκε το Μάιο του 2012 με τους ΑΝΕΛ, το κόμμα που είχε σχηματίσει ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είχε τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από τον Αντώνη Σαμαρά επειδή καταψήφισε την κυβέρνηση Παπαδήμου, με βουλευτές που ο πρώην πλέον πρόεδρος της Ν.Δ είχε διαγράψει το Φεβρουάριο του 2012 επειδή καταψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο.

Κάποτε όμως ο κ.Χαϊκάλης ήταν... σαμαρικός.
Για την ακρίβεια στις εκλογές του 1993 ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Πολιτική Άνοιξη του κ.Σαμαρά, στην εκλογική περιφέρεια Αχαϊας.
Ελαβε 1.006 σταυρούς προτίμησης και ήλθε πέμπτος ανάμεσα στους 11 υποψήφιους του κόμματος. Με τους ΑΝΕΛ πολιτεύεται στην περιφέρεια Αττικής.
Η καταγγελία για δωροδοκία
Το όνομα του κ.Χαϊκάλη (που ήταν βέβαια πριν την πολιτική διάσημος ως κωμικός ηθοποιός με μεγάλη καριέρα στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο) βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα στις 19 Δεκεμβρίου 2014, όταν ο παλιός του φίλος Λάκης Λαζόπουλος (με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στους Δέκα Μικρούς Μήτσους) κατήγγειλε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1 πως πρόσωπο γνωστό σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους είχε αποπειραθεί να δωροδοκήσει βουλευτή για να ψηφίσει τον πρότεινόμενο από τη Ν.Δ Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο κ.Χαϊκάλης επιβεβαίωσε την καταγγελία λίγο αργότερα στην ίδια εκπομπή, δηλώνοντας πως έχει και οπτικοακουστικό υλικό. Εν συνεχεία έδωσε συνέντευξη τύπου μαζί με τον κ.Καμμένο, στην οποία παρουσιάστηκε DVD με την καταγραφή συνομιλίας του βουλευτή, έγινε λόγος για ολόκληρη επιχείρηση εν γνώσει της εισαγγελίας (ο κ.Χαϊκάλης εφέρετο αφού ενημέρωσε τον πρόεδρο του κομματος του και τις αρχές να πήγε στη συνάντηση με κάμερα- ρολόι για να καταγράψει τη δωροδοκία) και καταγγέλθηκε από τον κ.Καμμένο ότι είχε γνωρίσει το μεσάζοντα στο γραφείο του κ.Σαμαρά.
Από την πλευρά του πάντως ο Γιώργος Αποστολόπουλος, τον οποίο Καμμένος- Χαϊκάλης ονομάτισαν ως το μεσάζοντα και ο οποιος αποδείχθηκε κουμπάρος του βουλευτή, κατέθεσε στον εισαγγελέα πως ο κ.Χαϊκάλης ήταν που του άφηνε υπονοούμενα ότι θα δεχόταν ανταλλάγματα για την ψήφο του καθώς είχε οικονομικά προβλήματα και ο ίδιος τον δάνειζε. Ο κ.Χαϊκάλης από την πλευρά του προσήλθε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με τον ισχυρισμό ότι τα χρήματα που πήρε από τον Γιώργο Αποστολόπουλο αποτελούν τμηματική εξόφληση ποσού που του είχε δανείσει.
Τελικά η υπόθεση με απόφαση του εισαγγελέα Εφετών Πάνου Παναγιωτόπουλου μπήκε στο αρχείο, με το σκεπτικό οτι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης για την κακουργηματική πράξη δωροδοκίας βουλευτή. Ο εισαγγελέας δέχθηκε ότι τον ισχυρισμό Αποστολόπουλου ότι οι συναντήσεις δεν είχαν πολιτικά κίνητρα, αλλα πραγματοποιήθηκαν για να προβοκάρει το βουλευτή και στην έκθεση του απέκλεισε με κάθετο τρόπο τυχόν εμπλοκή τραπεζικού, επιχειρηματικού ή κυβερνητικού παράγοντα ως εντολέα του Γ.Αποστολόπουλου στην υπόθεση  των καταγγελιών περί απόπειρας δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ.
Οι ΑΝΕΛ σε κάθε περίπτωση κινήθηκαν συντεταγμένα στις ψηφοφορίες για Πρόεδρο Δημοκρατίας, που οδήγησαν στις πρόωρες εκλογές και κατάφεραν παρά τις δυσμενείς δημοσκοπικές προβλέψεις να μπουν ξανά στη Βουλή στις 25 Ιανουαρίου, αλλά και στην κυβέρνηση ως εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο και δη με τον Αλέξη Τσίπρα ακολοθούν έκτοτε κοινή πορεία.

ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Παμπελοποννησιακή Πολιτιστική Συνάντηση προς τιμή του Λέοντα Σγουρού

Προς τιμή του Λέοντα Σγουρού-Παμπελοποννησιακή Πολιτιστική Συνάντηση στην Ακροκόρινθο την Κυριακή 19 Ιουλίου

Η Coniectura ΙΙΙ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης

22 ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ 
Η έκθεση Coniectura III θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης από 19 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου...
«Η Coniectura είναι μία ετήσια εκθεσιακή δραστηριότητα που έχει ως κύριο στόχο να προβάλει το έργο των εικαστικών καλλιτεχνών, Ελλήνων και ξένων, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Μεσσηνία. Οι διοργανωτές της, καλλιτέχνες οι ίδιοι, θεωρούν σκόπιμο και φυσικό η έκθεση να διοργανώνεται κάθε χρόνο σε ένα διαφορετικό μέρος. Έτσι, η Coniectura I φιλοξενήθηκε το καλοκαίρι του 2013 στο Παλαιό Σχολείο Καρδαμύλης, η Coniectura II, το καλοκαίρι του 2014, στην Γκαλερί Ομπρέλα, στην Καλαμάτα, ενώ φέτος η Coniectura III θα γίνει δυτικότερα, στην Μεθώνη, άλλοτε ναυτική βάση και κόμβος για όλους τους ταξιδιώτες στην ανατολική Μεσόγειο, και σήμερα μια μικρή πόλη που έμεινε εν πολλοίς απρόσβλητη από τα συνηθισμένα πλήγματα της τουριστικής ανάπτυξης των τελευταίων δεκαετιών και διατηρεί όλη την ομορφιά που ήταν το αρχικό της δώρο.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην φετινή Coniectura είναι οι εξής: Αναστασόπουλος Σωτήρης, Βαμβακάς Τάσος, Βραχνός Γιώργης, Γκούζος Γιάννης, Cox Stuart, Dolphin Emma, Eastland Peter, Hilbrecht Annette, Θωμόπουλος Απόστολος, Καριζώνης Βασίλης, Κυβέλος Χρήστος, Κυριακάκης Παναγιώτης, Λιακέα Εύη, Μακρής Ηλίας, Μεμένιου Πηνελόπη, Naughton Dermot, Τεμπελόπουλος Παναγιώτης, Τζαμουράνης Δημήτρης, Τσακιριάν Μαριάμ, Φέγγος Σπυρίδων, Weinert Ingrid & Woda-Stabl Brigitte.
Ένα πολυεθνικό πλήθος, ο καθένας με τα δικά του πολιτιστικά και πολιτισμικά εφόδια, όλοι λίγο πολύ διαφορετικοί, ως ιδιοσυγκρασίες και ως καλλιτέχνες, που ζουν όμως στον ίδιο τόπο και πιστεύουν στην σημασία της δημιουργίας και την αξία της τέχνης και μια φορά τον χρόνο τουλάχιστον χαίρονται να βρίσκονται όλοι μαζί, και να μοιράζονται τον ίδιο χώρο. Είναι καλή τύχη αυτό για όλους.
ΘΕΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
Όπως συμβαίνει συχνά με τις ομαδικές εκθέσεις, έτσι και στην Coniectura III υπάρχει ένα θέμα το οποίο διαπραγματεύονται όλοι οι καλλιτέχνες. Αυτό είναι εφέτος το «Εσωτερικώς ίσταμαι» μια πρόσκληση για περισυλλογή.
Η ανάγκη μας να δράσουμε, να διεκπεραιώσουμε τις διάφορες υποθέσεις και εργασίες μας, μας οδηγούν σε μια κατάσταση που αισθανόμαστε λίγο έως πολύ έξω από το κέντρο του βαθύτερου εαυτού μας, με αποτέλεσμα, ότι ζούμε να το εισπράττουμε μηχανικά.
Έτσι κάπως σκέφτηκα το θέμα, και όλοι οι συμμετέχοντες, ο καθένας με τον τρόπο του, θα εκφράσουμε κάτι από αυτό μέσω του έργου μας, εικαστικά».
Το ενημερωτικό σημείωμα είναι του εικαστικού Βασίλη Καριζώνη
Εγκαίνια έκθεσης: Κυριακή 19 Ιουλίου, 20:30
Ώρες λειτουργίας: 11:00 - 13:00 και 19:00 - 23:00

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Στο «κόκκινο» για πυρκαγιές η Μεσσηνία

 ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !
 Οι πολίτες πρέπει να είναι "υποψιασμένοι" και να ενημερώνουν άμεσα τις αρχές - Δείτε τον χάρτη με τις περιοχές που είναι στο «κόκκινο»
Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) για αύριο Σάββατο στις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Πελοποννήσου,
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Εύβοια)
Περιφέρεια Αττικής,
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος),
Περιφέρεια Πελοποννήσου,
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία),
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)
Οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, οι περιφέρειες και οι δήμοι των παραπάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου