4.4.15

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ - Ποιο είναι το πραγματικό σου χάρισμα;

Ο καθένας μας έχει ένα ή περισσότερα χαρίσματα που μας κάνουν μοναδικούς.
Αυτά τα χαρίσματα μας επιτρέπουν να ακολουθήσουμε το δρόμο μας και ταυτόχρονα να στεκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας με ένα μοναδικό τρόπο.
Ποιο είναι το δικό σου πραγματικό χάρισμα; Απάντησε στις επόμενες 10 ερωτήσεις και ανακάλυψε το!

Πάτησε εδώ για να κάνεις το τεστ.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Η Ψυχή – Μεταθανάτιες Εμπειρίες Ασθενών

Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που όλοι πρέπει να παρακολουθήσουμε με προσοχή. Τι γίνετε μετά τον θάνατο;
Υπάρχει άλλη ζωή;
Αυτές είναι ερωτήσεις που όλοι έχουμε κάνει και ο καθένας έχει τα δικά του πιστεύω.
Η ΕΡΤ3, λοιπόν, αναλύει το θέμα της μεταθανάτιας ζωής  με βάση μεταθανάτιες εμπειρίες ασθενών.

Με απευθείας ανάθεση !!! Λεφτά υπάρχουν στο ΚΥΣΕΑ: 500.000.000 για εξοπλισμούς

Με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Lockheed, η κυβέρνηση δίνει 500 εκατομμύρια δολάρια για την ανακατασκευή 5 αεροπλάνων, που ήδη είναι 35 ετών.
Την ώρα που κορυφώνεται το μαρτύριο της σταγόνας για την αποπληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ, η κυβέρνηση δίνει 500.000.000 δολάρια, όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», για να ανακατασκευάσει πέντε αεροπλάνα ηλικίας 35 ετών που εξειδικεύονται στον υποβρύχιο πόλεμο. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί στην αμερικανική εταιρεία Lockheed προκαταβολή 45 εκατ. δολαρίων.
Στις 15 Μαρτίου ελήφθη απόφαση του ΚΥΣΕΑ με υπογραφές πρωθυπουργού και υπουργού Αμυνας για διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ (Lockheed) για εκσυγχρονισμό πέντε πολεμικών αεροσκαφών ηλικίας 35 ετών. Ο εκσυγχρονισμός θα κρατήσει 7 χρόνια και αυτό σημαίνει ότι όταν θα παραδοθούν τα αεροπλάνα θα είναι ηλικίας 42 ετών!
Το κόστος του προγράμματος, που έγινε με απευθείας ανάθεση, ανέρχεται στα 500 εκατ. δολάρια.
Οπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», πρόκειται για το πρώτο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα μετά από 10 χρόνια. Η έγκρισή του δόθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου από τον πρωθυπουργό, μετά από εισήγηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας.
Δείτε τις υπογραφές για το πρόγραμμα:


Το πρόγραμμα, που θα διαρκέσει επτά χρόνια, αφορά τον εκσυχρονισμό, τη συντήρηση και εν συνεχεία την υποστήριξη πέντε εκ των έξι αεροσκαφών τύπου Ρ-38 Οrion, τα οποία είναι ηλικίας 35 ετών. Στόχος να επιμηκυνθεί η ζωή τους για ακόμη 15.000 ώρες πτήσεων. Τα εν λόγω αεροπλάνα είναι παροπλισμένα από το 2009, καθώς το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι ο εκσυγχρονισμός τους είναι οικονομικά ασύμφορος.

Η απάντηση του Υπουργείου Αμυνας

Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" αναφέρονται τα εξής:

  • Η συμφωνία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P3 είναι διακρατική μέσω FMS. Απαράβατος όρος της ελληνικής πλευράς ήταν οι εργασίες να γίνουν στην Ελλάδα από ελληνική βιομηχανία.
  • Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούν πολλές χώρες ανάμεσα στις οποίες είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Νορβηγία, η Ν. Κορέα, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Βραζιλία. Όλες αυτές οι χώρες τα αναβαθμίζουν και τα διατηρούν στη δύναμη τους.
  • Η λύση της αναβάθμισης κρίνεται συμφερότερη από την προμήθεια νέων αεροσκαφών για πολλούς λόγους. Ο χρόνος ζωής των αεροσκαφών παρατείνεται για τουλάχιστον 20 χρόνια, διαθέτουμε ήδη ανταλλακτικά για τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, εκπαιδευμένο προσωπικό, οργανωμένη μονάδα υποστήριξης.
  • Είχε προταθεί η προμήθεια παροπλισμένων αεροσκαφών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, τα οποία όμως χρειάζονταν τις ίδιες εργασίες αναβάθμισης με μεγαλύτερο κόστος ώστε να είναι διαθέσιμα ενώ όλες οι εργασίες θα γίνονταν στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα.
  • Το ΓΕΝ είχε εισηγηθεί να γίνει επισκευή μέσω FMS και πέρασε ΚΥΣΕΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2014. Στη συνέχεια η ίδια συμφωνία προσυπεγράφη και πέρασε ΚΥΣΕΑ με τους ίδιους όρους και την χρηματοδότηση από την σημερινή κυβέρνηση στις 15 Μαρτίου 2015 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία.


πηγή

ΒΙΝΤΕΟ: Μάζεψε τις φίλες της και έσπασαν στο ξύλο την ερωμένη του άνδρα της

Η απατημένη σύζυγος μόλις έμαθε με ποιαν ακριβώς την είχε κερατώσει ο άνδρας της δεν έχασε καιρό.
Μάζεψε τις φίλες της και έστησε καρτέρι στην ερωμένη. Μόλις εκείνη εμφανίστηκε, τέσσερις γυναίκες την άρπαξαν από τα μαλλιά κι άρχισαν να τη σέρνουν στον δρόμο.
Κλωτσιές και μπουνιές, από τις φίλες της κερατωμένης, έπεφταν σε κάθε ευκαιρία πάνω στην ερωμένη, η οποία όσο κι αν προσπαθούσε να αντισταθεί έτσι όπως την κρατούσαν την είχαν εντελώς των χεριών τους.
Οι γυναίκες έσυραν την ερωμένη παρά τη θέλησή της παράμερα. Την έχωσαν σε ένα στενό, για να την περιποιηθούν με την ησυχία τους.
Κλωτσιές, μπουνιές έπεσαν κι άλλες, ενώ κάποια στιγμή μια από τις φίλες σπάει ένα τούβλο στο κεφάλι της ερωμένης, η οποία παραδόξως συνεχίζει και στέκεται στα πόδια της.
Στη συνέχεια τη βάζουν κάτω κι αρχίζουν και την κλωτσάνε, ενώ οι περαστικοί κάθονται και παρακολουθούν τον καβγά σαν να μην τρέχει τίποτα…
Το περιστατικό συνέβη στην Κίνα, στην πόλη Wenzhou, στην επαρχία Zhejiang.

1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ

Έτσι επιλέξαμε με όραμα και φαντασία μια μικρή ομάδα συνεργατών να ονομάσουμε και να αναφερθούμε σε αυτόν τον χαρισματικό τόπο.
 
Μέσα από τα προβλήματα, θεωρήσαμε σωστό και καθήκον μας, με την πρωτοβουλία και εμπειρία λίγων ανθρώπων μέσα από το χώρο του τουρισμού, να οργανώσουμε την ημερίδα αυτή, πιστεύοντας ότι με την ανάδειξη, προβολή και προώθηση δημιουργούμε ένα κυρίαρχο brand name
του Κυπαρισσιακού κόλπου. 
 Με εργαλεία-κλειδιά την επαφή, την επικοινωνία, την διαφήμιση και το διαδίκτυο προσπαθούμε τόσο στην Ελληνική όσο και στην Παγκόσμια αγορά να πραγματοποιήσουμε έναν νέο προορισμό, έναν σύγχρονο τουριστικό πόλο έλξης, πάντα στα πλαίσια της ήπιας ανάπτυξης.
Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί θα κατατεθούν προτάσεις, ώστε να αξιοποιήσουμε τα χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα της περιοχής όπως την Ιστορία και τον Πολιτισμό, τις Αρχαιότητες, τα Θρησκευτικά μνημεία, τους Γεώτοπους και Φυσικά κάλλη, τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες, τις
Δραστηριότητες, τις Τοπικές εκδηλώσεις και τα Τοπικά προϊόντα.
Συνεργαζόμενοι με Υπηρεσίες, Συλλόγους και άλλους ιδιωτικούς φορείς, στοχεύουμε να πετύχουμε επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου με ευαισθητοποιημένους και συνειδητοποιημένους επισκέπτες, δημιουργώντας θέσεις εργασίας κυρίως για του νέους, με αύξηση
του τζίρου των επιχειρήσεων και καλύτερη ποιότητα ζωής.
Το πρόγραμμα της ημερίδας θα αρχίσει με καλωσόρισμα, χαιρετισμό θεσμικών οργάνων,αναφορά στον Κυπαρισσιακό κόλπο, πρωτογενής τομέας συνεργάτης στην ανάπτυξη, Συνεργασίες,
Σεμινάρια, Διαδικτυακό μάρκετινγκ σύγχρονο εργαλείο για τον Τουρισμό, ενημέρωση και προτάσεις για την ανάδειξη, προβολή και προώθηση της περιοχής μας.
 
Ώρα έναρξης του προγράμματος θα είναι στις 10:30 π.μ την Κυριακή 05 Απριλίου 2015 και θα πραγματοποιηθεί στον Συνεδριακό χώρο του Hotel Natura Club & SPA στο 10 χλμ Ε.Ο Κυπαρισσίας-
Πύργου (Καλό Νερό – Αγιαννάκης). .
 
Χορηγοί επικοινωνίας στην εκδήλωση είναι το BEST TV ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟ 936 ΜΕΣΣΗΝΙΑ.
 
Οργάνωση Ημερίδας
΄΄Πρωτοβουλία Συνεργασίας
Τουριστικής Ανάπτυξης΄΄

Πρώην νοσηλεύτρια βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να δραπετεύσει

Της έδωσε το κλειδί για το λουκέτο, την πήγε σπίτι της κόρης της
Πρώην νοσηλεύτρια βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες.
Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές και μεταδίδει το enikos.gr, δύο ήταν οι γυναίκες που έπαιξαν ενεργό ρόλο στην πολυσυζητημένη απόδραση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρώην νοσηλεύτρια έδωσε στη Σταμάτη το κλειδί για να ανοίξει το λουκέτο στα κάγκελα του μπαλκονιού και στη συνέχεια τη μετέφερε στο σπίτι της κόρης της στο Χαϊδάρι.
Μάλιστα φέρεται να είπε ψέματα στην κόρη της όταν αυτή την ρώτησε ποια ήταν η γυναίκα που τη συνόδευε. «Είναι μια χωρισμένη φίλη που ψάχνει σπίτι για να περάσει λίγες νύχτες» φαίνεται ότι της είπε. Η νεαρή γυναίκα ανακάλυψε ότι η «φίλη» της μητέρας της ήταν η Βίκυ Σταμάτη, παρακολουθώντας τηλεόραση. Η συνέχεια είναι γνωστή, καθώς ώρες αργότερα η σύζυγος του Τσοχατζόπουλου βρέθηκε στον προαύλιο χώρο Εκκλησίας στο Χαϊδάρι. Δεν ασκήθηκε δίωξη στις δύο γυναίκες και αφέθηκαν ελεύθερες.

ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ! Ο Βαρουφάκης τίναξε στον αέρα την φιέστα της Ζωής !

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους ο οποίος φάνηκε να κρατά αποστάσεις από τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια. [iefimerida]
Οι πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν τη συνήθεια όταν αποτυγχάνουν να προσπαθούν να τα ρίξουν σε άλλους φτιάχνοντας εξεταστικές επιτροπές, είπε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στην επιτροπή.
Μάλιστα πρόσθεσε ότι το Χρέος που δημιουργήθηκε είναι νόμιμο, μια τοποθέτηση που προκάλεσε την αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία μόλις ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο κ. Βαρουφάκης είπε πως πρέπει να δούμε το διαχωρισμό μεταξύ νόμιμου και ηθικού.
Epikairo: Φαντάσου ότι για να αναδεικνύεται η τοποθέτηση Βαρουφάκη ως η πλέον σοβαρή στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, πόσο γελοία και αταβιστική μοιάζει αυτή η παρωδία-μασκαράτα, που μόνο στόχο έχει να κάνει το κομμάτι της η Ζωή, ο Καμμένος, ο Κατρούγκαλος, μα πάνω απ' όλους ο Πρόεδρος Παυλόπουλος, που με προκλητικό τρόπο αποσιωπά τις κολοσσιαίες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, της οποίας ήταν πρώτος τη τάξει υπουργός.
Πέρα τούτου, η διαφοροποίηση Βαρουφάκη από την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης, φανερώνει και ενδεχόμενες κακές σχέσεις του ΥΠΟΙΚ με το Μαξίμου, σε συνέχεια των σεναρίων που κάνουν λόγο για αντικατάσταση Βαρουφάκη από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Όπως και να χει, ο Βαρουφάκης λέει το λογικό: ότι η εξεταστική για το μνημόνιο, όπως και η Επιτροπή Ελέγχου του χρέους είναι επί της ουσίας ένα πουκάμισο αδειανό, που φοριέται επικοινωνιακά από την κυβέρνηση, για να ικανοποιήσει μια ευρεία γκάμα αντιμνημονιακών ψηφοφόρων της.
Προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι αυτή η χώρα αρνείται να αναμετρηθεί με τον εαυτό της, καταδικαζόμενη σε μια αιώνια ανωριμότητα και σε αταβιστική στάση ως προς τα αίτια της κρίσης και ότι η κρίση έφερε το μνημόνιο και όχι το μνημόνιο την κρίση. Η κυβέρνηση επιλέγει τα αντιμνημονιακά καλλιστεία, στραγγίζοντας όχι μόνο τους εναπομείναντες δημόσιους πόρους, αλλά και τις ανθρωποώρες μιας Βουλής κι ενός υπουργικού Συμβουλίου, όπου αντί να δίνεται ο καλύτερος εαυτός για την υπέρβαση της πενταετούς κρίσης και μιζέριας, αναλώνεται ένα χαμηλής ποιότητας πολιτικό σκηνικό στο κυνήγι μαγισσών και στην εισπνοή βαρέων ψεκασμών.
Δυστυχώς, μια ολόκληρη χώρα δείχνει να χορεύει αμέριμνη το τελευταίο βαλς, προτού ο Τιτανικός προσκρούσει στο παγόβουνο της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ..

Η Τουρκία «θα προκαλέσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η Τουρκία του νεοοθωμανιστή Ταΐπ Ερντογάν θα προκαλέσει με της επεκτατικές τις ενέργειες ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτά «προφητεύει» ένας Αμερικανός συγγραφέας, ο Joe Richardson, τα βιβλία του οποίου σχολιάζονται ευρέως στην γειτονική χώρα προκαλώντας πολλές συζητήσεις αλλά και ανησυχίες για το μέλλον της.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η κρίση στην Συρία και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή η οποία θυμίζει έντονα μια πυριτιδαποθήκη, ενισχύει τις απόψεις για τον καταλυτικό ρόλο που θα παίξει η Τουρκία στην έκρηξη ενός νέου παγκοσμίου πολέμου.
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, μεγάλη αίσθηση έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι απόψεις του Αμερικανού ευαγγελιστή συγγραφέα, Joe Richardson, που περιγράφονται στα βιβλία του και σύμφωνα με τις οποία η Τουρκία εκπροσωπεί σήμερα τον Αντίχριστο που επιθυμεί να κυριαρχήσει σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι απόψεις αυτές από την μια έχουν δημιουργήσει μια αίσθηση υπεροψίας για την Τουρκία που θέλει να πιστεύει πως είναι μια ανερχόμενη υπερδύναμη, από την άλλη όμως προκαλούν κάποιο δέος και κάποια σύγχυση σχετικά με την παρομοίωση της με τον Αντίχριστο.
Ο Αμερικανός ευαγγελιστής συγγραφέας κάνει αναφορά στην γνωστή τουρκική κινηματογραφική υπερπαραγωγή, «Fetih 1453» που έχει σπάσει τα ταμεία στην Τουρκία, για να υπογραμμίσει αυτό το αίσθημα της ανωτερότητας που κυριαρχεί σήμερα στην Τουρκία και της υπεροχής της έναντι του χριστιανικού κόσμου.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό συγγραφέα, που επικαλείται την Αποκάλυψη του Ιωάννη, ο ψευδοπροφήτης που θα συνοδεύει τον Αντίχριστο δεν είναι άλλος από τον Προφήτη Μωάμεθ του Ισλάμ, που είναι και η επικρατούσα θρησκεία στην Τουρκία. Η άνοδος του Ισλαμισμού ερμηνεύετε σαν η άνοδος των δυνάμεων του Αντίχριστου που εκφράζονται από τον ισλαμικό επεκτατισμό.
Ο Joe Richardson υποστηρίζει ότι ο Αντίχριστος δεν θα έρθει από την Ευρώπη, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, ή από κάποια δυτική χώρα, αλλά από την Μέση Ανατολή.
Η Τουρκία, σύμφωνα με τον Αμερικανό ευαγγελιστή, επιδιώκει να επανέλθει στην Μέση Ανατολή όπως κυριαρχούσε επί οθωμανικής αυτοκρατορίας και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να σημάνει συναγερμός για να αντιμετωπιστεί αυτή η απειλή, που σύμφωνα με τον Richardson, είναι μια απειλή του ίδιου του Αντίχριστου που εκπροσωπείται στην ίδια την Τουρκία.
Γεγονός είναι ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια σύμφωνα και με ένα εκτενές άρθρο του αρθρογράφου της εφημερίδας Zaman, Şahin Alpay με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Dış politıkada çöküş», δηλαδή, «Η κατάρρευση της εξωτερικής πολιτικής», έχει δημιουργήσει πολλά και επικίνδυνα προβλήματα για την παγκόσμια ειρήνη.
Εντωμεταξύ οι τελευταίες εξελίξεις με την αναβάθμιση του ρόλου του Ιράν μετά την συμφωνία του με τις ΗΠΑ, έχουν θορυβήσει έντονα την Τουρκία καθώς βλέπει να υποβαθμίζεται δραματικά ο ρόλος της με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής, ενώ προβληματίζει και το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτων αντιδράσεων της Άγκυρας που θα θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μια πρόγευση αυτής της επικίνδυνης πολιτικής έχουμε ήδη πάρει με την στήριξη από το καθεστώς του Ερντογάν των φανατικών Τζιχαντιστών αλλά και με την εντυπωσιακή αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.
Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΡΟΔΟΣ - 38χρονος αυτοκτόνησε μέσα στο αυτοκίνητό του με αυτοσχέδιο μαγκάλι

- O νεκρός άνδρας εντοπίσθηκε από κάτοικο της περιοχής 
- Ο άνδρας φέρεται να είχε αφήσει ηλεκτρονικό σημείωμα
Νεκρός βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του μάρκας Hyundai, 38χρονος, κάτοικος Ιαλυσού, στην περιοχή Αφάντου και συγκεκριμένα στην παραλία, στο ύψος του Γκόλφ. O νεκρός άνδρας εντοπίσθηκε από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο 38χρονος, βρέθηκε κλειδωμένος μέσα στο αυτοκίνητο του στην θέση του οδηγού, σε πλήρη ακαμψία που σημαίνει θάνατο αρκετές ώρες πριν και ο οποίος πιθανολογείται πως προήλθε από αναθυμιάσεις, καθώς βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο ένα ταψί το οποίο χρησιμοποίησε σαν μαγκάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είχε αφήσει ηλεκτρονικό σημείωμα και συγκεκριμένα στο Facebook στο οποίο μιλούσε για κατάθλιψη και πως πρόκειται να αυτοκτονήσει.

 www.dimokratiki.gr.

ΠΑΤΡΑ : ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΑ… ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ - Στο εδώλιο δικηγόρος…. για ξυλοδαρμό ηλικιωμένου

Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει γνωστός δικηγόρος της Πάτρας καθώς κατηγορείται από συνταξιούχο... για ξυλοδαρμό και μάλιστα... αναίτιο! 
Όλα συνέβησαν πριν μερικές ημέρες στην οδό Σωσιπάτρου και ενώ ο 65χρονος άνδρας περπατούσε αμέριμνος! Όπως κατήγγειλε ο δικηγόρος τον ακολουθούσε και ξαφνικά χωρίς να του δώσει την παραμικρή αφορμή, τον έσπρωξε, τον πέταξε στο έδαφος και άρχισε να τον χτυπά με δύναμη δίνοντάς του κλωτσιές και μπουνιές!
Ο ηλικιωμένος άρχισε να καλεί σε βοήθεια, ο δικηγόρος συνέχιζε να χτυπά και δυστυχώς κανείς δεν έτρεχε να τον βοηθήσει. Μόνο ένας οδηγός αυτοκινήτου σταμάτησε, είπε στον δικηγόρο «τι κάνεις εκεί»; για να λάβει την απάντηση: «έμπα μέσα μην τις φας κι εσύ»!
Και ο οδηγός απομακρύνθηκε!
Το περίεργο είναι ότι ο δικηγόρος δεν είναι «σωματαράς» ούτε καν αθλητικός τύπος, και όσοι πληροφορήθηκαν το περιστατικό... έκαναν τον σταυρό τους!
Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις «ολοκλήρωσε» τον ξυλοδαρμό, έφτυσε στο πρόσωπο τον ανήμπορο και τραυματισμένο ηλικιωμένο! Στη συνέχεια απομακρύνθηκε με γοργό βήμα.
Ο ηλικιωμένος κατάφερε να ειδοποιήσει τον γιο του, που τυγχάνει αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Διαπιστώθηκε πως ο 65σχρονος είχε υποστεί κακώσεις και είχε μώλωπες τόσο στο πρόσωπο όσο και το σώμα του. Μάλιστα έχει πάρει και ιατροδικαστική έκθεση για όσα υπέστη.
Ο αστυνομικός με την βοήθεια μαρτύρων έφθασε μετά από τρεις ημέρες στα ίχνη του δικηγόρου. Τον εντόπισε, του ανέφερε την ιδιότητά του, δεν ήρθε σε καμία προστριβή μαζί του, καίτοι στο πρόσωπό του έβλεπε τον άνθρωπο που χτύπησε τον ίδιο του τον πατέρα, τον προσήγαγε στην Αστυνομία, έγινε διαδικασία αναγνώρισης από τον ηλικιωμένο και υπεβλήθη μήνυση. Πληροφορίες αναφέρουν πως ενώπιον μαρτύρων ο δικηγόρος δήλωσε πως... είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και πως δεν ήξερε τι έκανε! Ουσιαστικά παραδέχεται πως η επίθεση στον άτυχο 65χρονο ήταν απρόκλητη αφού οι δύο άνδρες... ούτε καν γνωρίζονταν!
Πλέον θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Όλα δείχνουν πως ο δικηγόρος θα καθίσει στο εδώλιο με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικών βλαβών, επίθεσης κλπ. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει άλλοτε απασχολήσει την Δικαιοσύνη, ωστόσο τελευταία η συμπεριφορά του κρίνεται ιδιαιτέρως περίεργη. Αν και προέρχεται από οικογένεια γνωστή στην πόλη και ευυπόληπτη.

Άντρο διακίνησης ηρωίνης καταυλισμός τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας

Πολύμηνη έρευνα της Αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, για διακίνηση ηρωίνης, σε περιοχές της Πελοποννήσου και την Αττική. 
 Για το λόγο αυτό, την Παρασκευή, έγινε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.
Συνολικά, συνελήφθησαν 23 άτομα, εκ των οποίων τα είκοσι ένα είναι μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ τα άλλα δύο κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη εκατόν είκοσι τρία άτομα, τα οποία κατηγορούνται για κακουργηματικές ή πλημμεληματικές παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Σύμφωνα με την αστυνομία, απώτερος σκοπός των εγκληματικών οργανώσεων ήταν η διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης, σε διάφορους χρήστες σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Αττικής, ενώ δραστηριοποιούνταν μέσω του καταυλισμού όπου διέμεναν στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.
Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από την 21.1.2015 έως την σύλληψή τους, προκύπτει ότι τα μέλη των δύο οργανώσεων είχαν διακινήσει συνολικά πάνω από εννέα κιλά ηρωίνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που αγγίζει τις 170.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Στάση πληρωμών από το δημόσιο. Θα καλύπτονται μόνο μισθοί και συντάξεις

Πλέον το κράτος αδυνατεί να πληρώσει οποιαδήποτε υποχρέωση και προσανατολίζεται στην κάλυψη μόνο μισθών και συντάξεων. Παράλληλα, έχει σχεδόν λεηλατηθεί κάθε δυνατή πηγή εσόδων και πάρθηκε πρωτοβουλία να παρθούν χρήματα ακόμη και από αυτά που προορίζονταν για χρηματοδότηση των έργων του ΕΣΠΑ! Η αντίδραση των περιφερειαρχών απέτρεψε αυτό το ενδεχόμενο...
(ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ από τον Δημήτρη Κατσαγάνη στο capital)
Παράλληλα, οι υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ενώ συνιστά θέσφατο καθ᾽ όλη τη διάρκεια της κρίσης ότι η αποδέσμευση χρημάτων περνά από την τρόικα/θεσμοί/brussels group. Δεν μας έχει γίνει ακόμη αντιληπτό, παρά τα 5 χρόνια εμπειρίας, ότι αν δεν δοθεί η έγκριση της τρόικα και ψηφιστούν τα μέτρα, δεν θα δοθεί ούτε 1 ευρώ. 
Eνώ τα στελέχη της κυβέρνησης είναι ακροβολισμένα στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, από την Αμερική στην Ρωσία και το Ιράν, και καθείς λέει και κάνει ό,τι του κατεβεί χωρίς κανένα συντονισμό (διεθνές το ρεντίκολο), ο παγκόσμιος τύπος βοά για  Grexit/Graccident και τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. έχουν κάνει ήδη τις απαραίτητες προετοιμασίες. Συνιστά τραγέλαφο το γεγονός ότι η Κύπρος, η οποία πριν 2 χρόνια κινδύνεψε με άτακτη χρεοκοπία, άρει από Δευτέρα το ημερήσιο όριο αναλήψεων και κάνει ασκήσεις επί χάρτου για πιθανό Grexit. 
Οι δημόσιες δηλώσεις κάποιων εκ των μελών της κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση αλλού πατά και αλλού βρίσκεται. Ο Σκουρλέτης απειλεί και ρίχνει ευθύνες στην Ευρώπη, ο Βούτσης λέει ότι δεν θα πληρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ (μα τόσο ανίδεος;) και ο Μάρδας αναφέρει ότι δεν αποδώσει η διαπραγμάτευση θα προχωρήσουν σε λύσεις που δεν τις γνωρίζουν στο εξωτερικό! Δυστυχώς, κανείς δεν διαφαίνεται ότι έχει τη διάθεση να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Φταίνε οι Γερμανοί, η ΕΚΤ, η τρόικα, η αντιπολίτευση αλλά δεν φταίνε οι ίδιοι που διαπραγματεύτηκαν ως νταήδες χωριάτες και έβαλαν απέναντι ακόμη και συμμάχους που καταδείκνυε η κοινή λογική.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας θα βρίσκεται στη Μόσχα στις 8 Απριλίου, ημερομηνία (9Apr) που θα πρέπει να δοθεί η δόση στο ΔΝΤ (συν την αγορά ομόλογων με συνολικό ποσό τα 1,2 δις) και κανείς δεν γνωρίζει αν αυτά τα χρήματα υπάρχουν. Η Ελλάδα βουλιάζει και ο Τσίπρας θα είναι στη Μόσχα! Να κάνει τι; Να απειλήσει ποιον; Ο θεός και η ψυχή του.
Οι αντιδράσεις του κόσμου σε όλη αυτή την ιλαροτραγωδία που βιώνουμε είναι τόσο αντιφατικές που κανείς αντιλαμβάνεται τη σύγχυση που επικρατεί. Από τη μία, η στήριξη στην κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλου εύρους και από την άλλη βγάζουν ακόμη και μικροποσά από τις τράπεζες, είτε προς το εξωτερικό είτε στα μπαούλα του σπιτιού τους. Παράλληλα, το 54,7% θεωρεί πολύ πιθανό το Grexit, κάτι που αντιλαμβάνεστε πώς επηρρεάζει την ψυχολογία την πραγματική οικονομία.
Το αξιόπιστο Spiegel δίνει ως ημερομηνία χρεοκοπίας την 12η Μαΐου και ο κίνδυνος να οδηγηθεί η χώρα και πολλές σειρές γενεών στην απόλυτη καταστροφή είναι πλέον το πιθανό σενάριο.

Το νέο παγκόσμιο trend προτείνει… ανταλλαγή συντρόφων και θέλει...Κρήτη!


-Ήδη μεγάλα club της Ευρώπης ζητούν να κλείσουν...ομαδικές διακοπές στο νησί
- που και πως κλειστηκε το πρώτο deal
Ένας παράδεισος, σαν την Κρήτη, δύσκολα θα μπορούσε να ξεφύγει από τη νέα μόδα!
Το νέο παγκόσμιο trend στις σύγχρονες σχέσεις προτείνει… ανταλλαγή συντρόφων- swinging οπως λέγαμε παλιά στα χωριά μας!- και δεν είναι λίγα τα κλαμπ της Ευρώπης και όχι μόνο που ζητούν να κλείσουν (πάντα…ομαδικά!) τις διακοπές τους στην Κρήτη!
Όπως πληροφορείται το CRETALIVE μάλιστα ήδη ένα από τα διασημότερα swingers club της Ευρώπης, με έδρα την Ολλανδία, έχει κλείσει γνωστό ξενοδοχείο ανατολικά του Ηρακλείου για ομαδικές διακοπές των μελών του αμέσως μετά το Πάσχα! Οι απαιτητικοί πελάτες μάλιστα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν καλά εξασφαλίζοντας φυσικά όλο το ξενοδοχείο και τους χώρους του για τις μέρες που θα μείνουν, άριστη εξυπηρέτηση κι, εννοείται, απόλυτη εχεμύθεια!
Φυσικά έχουν ζητήσει και ορισμένες...διευθετήσεις (ας μην πούμε σε γαργαλιστικές λεπτομέρειες...) από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου σε συγκεκριμένους χώρους κάτι που φυσικά έγινε αποδεκτό καθώς οι πελάτες πάντα έχουν δίκιο. Έτσι, για λίγες μέρες το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στην Σταλίδα θα αποτελέσει καυτό πυρήνα της νέας σύγχρονης μόδας η οποία , ειρήσθω εν παρόδω, έχει έρθει και στην Ελλάδα με κλαμπ που έχει δημιουργηθεί.
Στη δε Κρήτη και με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας και των social media υπολογίζεται ότι πάνω από 1500 ζευγάρια επιδίδονται στο σπορ! Μέχρι πρότινος οι συνευρέσεις γινόταν με δυσκολία ή εκτός Κρήτης, αλλά τώρα η τεχνολογία τα έχει κάνει όλα..ευκολότερα!
Το swinging  βέβαια για πολύ κόσμο είναι παρεξηγημένο, αλλά για όσους μετέχουν θεωρείται απλώς μια ψυχαγωγική δραστηριότητα για ενήλικες με ευρύ πνεύμα (που αποδέχονται δηλαδή τις σεξουαλικές συμπεριφορές και επιλογές των άλλων). Η πιο κοινή πρακτική είναι ένα ενήλικο ζευγάρι (άντρας- γυναίκα) να συναντά άλλα ζευγάρια για σεξ και μερικές φορές για προοδευτικά εξελισσόμενες στενές σχέσεις. Αυτό μπορεί να πάρει διάφορες μορφές όπως πάρτι - με ανταλλαγή των συντρόφων ή γκρουπ σεξ. Ακόμη μια
παρέα αντρών με μία μόνο γυναίκα ή δύο ζευγάρια που κάνουν ανταλλαγή μεταξύ τους. Επιπλέον μπορεί να παρακολουθεί κάποιος τον/την σύντροφό του να έχει σεξουαλική δράση με πολλούς συντρόφους ή άλλος να ψάχνει swingers με διάφορα φετίχ για να πραγματοποιήσει φαντασιώσεις.
Στο εξωτερικό υπάρχουν οργανωμένα club  , όπου μπορεί κάποιο ζευγάρι να γνωριστεί και να έχει σεξουαλική δράση με άλλα άτομα ή ζευγάρια, σε συγκεκριμένους χώρους μέσα στο ίδιο το κτήριο.
Μάλιστα, λένε ότι πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι «swingers» θεωρούν ότι ο γάμος ή η σχέση τους έγινε πολύ πιο δυνατή και υγιής μετά από την ανταλλαγή συντρόφων και συνεχίζουν να ακολουθούν πιστά την τάση.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ..ΑΡΙΣΤΕΡΑ ! Νέα βόμβα για την κυβέρνηση: Υπόνοιες για σκάνδαλο με εν ενεργεία βουλευτή


Νέα βόμβα για την κυβέρνηση: Υπόνοιες για σκάνδαλο με εν ενεργεία βουλευτή

Νέες φωτιές στην κυβέρνηση, μετά την υπόθεση Κατρούγκαλου, βάζει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα που αναφέρεται σε εν ενεργεία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρό θεσμικό ρόλο που προσπαθεί με διάφορα κόλπα να μην πληρώσει 1.940.000 ευρώ που χρωστά στην εφορία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ιστορία ξεκίνησε το 1999, όταν ο εν λόγω βουλευτής- γνωστός δικηγόρος- εισέπραξε για τις νομικές του υπηρεσίες ένα εκατομμύριο δολάρια, χωρίς να κόψει απόδειξη. Κάτι που είχε γίνει γνωστό εξαιτίας της αντιδικίας του με συνεργάτες του που διεκδικούσαν μέρος της αμοιβής. Η διαμάχη μεταξύ τους είχε φτάσει στον Αρειο Πάγο, όπου το 2009 δικαιώθηκαν οι αντίδικοι του βουλευτή και εκείνος υποχρεώθηκε να τους καταβάλει 750.000 δολάρια.
Μετά από δικαστικό και διοικητικό μαραθώνιο, του έχουν βεβαιωθεί χρέη προς την εφορία, από πρόστιμα και μη δηλωθέν εισόδημα ύψους 1.940.000 ευρώ, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν εισπραχθεί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, από το ένα εκατομμύριο που έχει καταλογιστεί από το ΣΔΟΕ και έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο από το καλοκαίρι, ο βουλευτής έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. Για το ήμισυ του ποσού, που δεν καλύπτεται από την αναστολή, φαίνεται να έχουν γίνει κινήσεις είσπραξης. Εχουν δοθεί εντολές για δέσμευση λογαριασμών του σε τέσσερις τράπεζες και για επιβολή υποθήκης σε ένα ακίνητό του 500 τ.μ. στο Χαλάνδρι, αλλά καμία από τις εντολές δεν έχει εκτελεσθεί.
Το υπόλοιπο χρέος βεβαιώθηκε την Παρασκευή, με καθυστέρηση 30 ημερών και έπειτα από ασυνήθιστη διαδρομή, όπως αναφέρουν «Τα Νέα». Στις 31 Δεκεμβρίου 2014 η αρμόδια ΔΟΥ καταλόγισε στο βουλευτή επιπλέον φόρο 940.800,55 ευρώ για το εισόδημα που είχε παραλείψει να δηλώσει το 1999. Η απόφαση, σύμφωνα με το νόμο, ήταν τετελεσμένη και συνέχεια μπορούσε να δοθεί μόνο στο δικαστήριο. Ομως, μετά από τις εκλογές ο φάκελος παραπέμφθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με ερώτημα της γενικής γραμματείας Εσόδων περί παραγραφής, κάτι που δεν προβλέπεται από το νόμο και γίνεται μόνο αν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει νομική αμφιβολία κατά τη σύνταξη του πορίσματος ελέγχου.
Ο βουλευτής έχει κάνει βροχή ενστάσεων για να αποφύγει την καταβολή του φόρου.
Αρχικά υποστήριζε ότι αν και δεν είχε κόψει απόδειξη, είχε πληρώσει φόρο σε δεύτερο χρόνο, το 2005, καθώς είχε επωφεληθεί από το νόμο που χορηγούσε φορολογικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. Ομως όπως προέκυψε από τα παραστατικά, ο αριθμός λογαριασμού από τον οποίο έγινε ο επαναπατρισμός του ποσού των 750.000 δολαρίων δεν ήταν ο ίδιος που είχε κατατεθεί αρχικά η αμοιβή του ενός εκατομμυρίου.

Ασκήθηκαν οι πρώτες ποινικές διώξεις για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη


Ασκήθηκαν οι πρώτες ποινικές διώξεις για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ποινικές διώξεις σε βάρος δύο στελεχών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι διώξεις που αφορούν παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση ασκήθηκαν σε βάρος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και της υπεύθυνης εστίας αλλά και κατ΄ αγνώστων με βάση το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για καταγγελίες περιστατικών bullying σε βάρος του άτυχου φοιτητή.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της προανάκρισης κατέθεσαν, στις αρχές της εβδομάδας, συμπληρωματικά για περισσότερες διευκρινίσεις στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρεθύμνου η μητέρα του Βαγγέλη -η κυρία Μαρία Γιακουμάκη- αλλά και ο θείος του Γιώργος Βισδιαδάκης

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στο protothema.gr o θείος του Βαγγέλη, στην κατάθεσή τους, τόσο εκείνος όσο και η μητέρα του νεαρού φοιτητή, δεν είπαν κάτι νεότερο από αυτά που είχαν πει στο πλαίσιο της πρώτης κατάθεσης. Η κυρία Γιακουμάκη επανέλαβε ότι ο Βαγγέλης δεν της είχε αναφέρει κάτι σοβαρό ή κάτι που να της είχε προκαλέσει ανησυχία ενώ όπως είπε όταν τον ρωτούσε για τα συγκεκριμένα περιστατικά εκείνος της έλεγε «κάνουμε πλάκα».
Σημειώνεται, τέλος, πως τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το πόρισμα του καθηγητή Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, ενώ έχουν ληφθεί, ως γνωστόν, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων αλλά και οι αναλύσεις του γενετικού υλικού που βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο άτυχος νέος.

ΠΑΤΡΑ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ: Μετά την πίστα… ανεβαίνει σε κρεβάτι! 400 ευρώ η «ροζ ταρίφα»!

Είναι ζόρικα τα πράγματα στη νύχτα, τα πάλαι ποτέ υπέρογκα ή έστω καλά «νυχτοκόματα» των τραγουδιστών αποτελούν παρελθόν, η ανεργία έχει οδηγήσει πολλούς και πολλές στο να δοκιμάζουν την τύχη τους στην πίστα, η προσφορά μεγάλη η ζήτηση μικρή... οπότε κάποιες συνδυάζουν... το τερπνόν μετά του ωφελίμου!
«Τερπνόν» το τραγούδι, ωφέλιμο... το γέμισμα του πορτοφολιού της τραγουδίστριας μετά από μία «ροζ νύχτα»!
Μπορεί λοιπόν η εμφάνιση της οικονομικής ύφεσης να ... εξαφάνισε τους μεγάλους «χορηγούς», αυτούς δηλαδή εκείνους που κάποτε πλήρωναν πολλά για να «γευθούν» την αοιδό και στο κρεβάτι τους (μετά την εμφάνισή της στην πίστα), όμως κάποια "άτακτα" κορίτσια συνεχίζουν την ροζ δράση τους!Πληροφορίες αναφέρουν πως εντυπωσιακή αοιδός, η οποία κατά την φετινή χειμερινή σεζόν εμφανίζεται σε κέντρο διασκέδασης της Πάτρας "τσιμπάει" πελάτες έναντι του χρηματικού ποσού των 400 ευρώ!
Αυτή είναι η ταρίφα των "ροζ" ραντεβού που κλείνει με τους θαμώνες του κέντρου οι οποίοι στη συνέχεια μετατρέπονται και σε πελάτες της!
Αν και η πρωταγωνίστρια του ρεπορτάζ, κινείται υπό άκρα μυστικότητα, την πάτησε από κάποια στόματα που «άνοιξαν»! Τι είχε συμβεί;
Κάποιοι που πλήρωσαν το 400άρι για να απολαύσουν μία βραδιά μαζί της, άρχισαν να συζητούν... για τις επιδόσεις της! Γιατί βλέπετε εκτός από φωνή έχει και... κορμί!
Και μάλιστα κορμί που κάνει... θαύματα!
 Οι συζητήσεις και τα κουςκους αρκετά, έτσι πολλοί πλέον γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη αοιδός εκτός από νυχτοκάματο λαμβάνει και... ξημερωκάματο, αφού συχνά πυκνά κατεβαίνει από την πίστα και... ανεβαίνει σε κρεβάτι!
Σύντομα θα επανέρθουμε στο θέμα με νέες και πιο "πικάντικες" αποκαλύψεις , αφού το παρασκήνιο της υπόθεσης είναι συναρπαστικό .
Και στο παρελθόν!
Προ δύο ετών είχαμε ασχοληθεί και με μία ακόμη αοιδό που είχε πολλές επιδόσεις στα ροζ ραντεβού! Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως τα όσα έκανε είχαν φθάσει και στα αυτιά του πατέρα της, ο οποίος έκανε το παν... για να την σταματήσει από την δουλειά!
 Η όμορφη νεαρή χάθηκε από τις Πατρινές πίστες, κάποιοι λένε όμως... ότι μπορεί και να επιστρέψει!

πηγή

Ξέρατε ότι...

Ο κ. Κουρουμπλής ψήφισε το πρώτο μνημόνιο και 33 μνημονιακούς νόμους

η κ. Τζάκρη ΟΛΑ τα μνημόνια και ΟΛΑ τα μεσοπρόθεσμα και 88 καθαρά μνημονιακούς νόμους

ο κ. Μιχελογιαννάκης το Μεσοπρόθεσμο και 36 μνημονιακούς νόμους.

ο κ. Παραστατίδης το πρώτο Μνημόνιο, ΟΛΑ τα μεσοπρόθεσμα και
88 καθαρά μνημονιακούς νόμους;

'Ολοι αυτοί οι "τύποι ", ψήφισαν υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα ...Μνημόνια.

Πρώτη φορά αριστερά;

Λιγώθηκαν στα γέλια μέχρι κι οι ροζ πατούσες από τις κουτάβες μου.


Δημήτρης Τριανταφυλλίδης
Το Παρατηρητήριο

Η τραγική άγνωστη ιστορία ενός ακόμα «Βαγγέλη» !

Η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη έχει ένα και μοναδικό τραγικό προηγούμενο πριν από δέκα χρόνια.

Μία φορά έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί Ελληνας για «ηθική αυτουργία» σε αυτοκτονία, αλλά και εκείνη τη φορά αθωώθηκε. Η περίπτωση της αυτοχειρίας του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη και οι αναφορές για «τιμωρία» όσων τον οδήγησαν στη μοιραία απόφασή του έχει ένα και μοναδικό τραγικό προηγούμενο πριν από δέκα χρόνια.

Ενας 26χρονος, παρότι είχε κατηγορηθεί ότι είχε ωθήσει έναν νεαρό στο απονενοημένο διάβημα και είχε φροντίσει να του δείξει και να του προμηθεύσει το «μέσον» με το οποίο θα έβαζε τέρμα στη ζωή του, δεν είχε τελικώς καμία τιμωρία.

«Το Βήμα» παρουσιάζει την άγνωστη συνέχεια μιας ιστορίας που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη τον Ιανουάριο του 2005 και η οποία έχει δημιουργήσει το μοναδικό δικαστικό προηγούμενο με ενδεχόμενη τιμωρία για ηθική αυτουργία σε αυτοκτονία.

Μια τραγική υπόθεση

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2004 είχε βρεθεί νεκρός στο δωμάτιο του σπιτιού του στους Αμπελοκήπους ένας 18χρονος νεαρός που είχε καταπιεί μεγάλη ποσότητα δηλητηριώδους γεωργικού φαρμάκου. Ο νεαρός φαίνεται να είχε μια ερωτική απογοήτευση, αλλά και να είχε πρόσφατα έλθει σε σύγκρουση με μέλη μιας παρέας συνομηλίκων του.
Στο σημείο που ο νεαρός βρέθηκε νεκρός είχε βρεθεί ανοικτός ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, που εξετάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Οπως προέκυψε από την έρευνα, σε συνομιλίες του σε chat rooms είχε εκμυστηρευθεί την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Ομως, παρότι ως σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. έχει αποτρέψει περίπου 1.000 αυτοκτονίες που είχαν αναφέρει χρήστες του Internet, σε εκείνη την περίπτωση όχι μόνο δεν υπήρχε καμία σχετική ενημέρωση, αλλά προέκυψε ότι υπήρξε «συνομιλητής» του 18χρονου που τον ώθησε στο απονενοημένο διάβημα!

Αρχικά η αστυνομία ανακάλυψε ότι το «ηλεκτρονικό» ίχνος του συνομιλητή του 18χρονου αντιστοιχεί σε Internet café στα Χανιά και αργότερα με αναζητήσεις σε αυτό, με βάση το nickname που χρησιμοποιούσε, εντοπίστηκε το άτομο που έδινε τις συμβουλές του... θανάτου.

Στις 20 Ιανουαρίου του 2005 η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με προϊστάμενο τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη προχώρησε στη σύλληψη ενός 26χρονου σμηνία από τα Χανιά με την κατηγορία ότι ήταν αυτός που όχι μόνο δεν προσπάθησε να αποτρέψει τον 18χρονο από την αυτοχειρία, αλλά του υπέδειξε και τον τρόπο για να αυτοκτονήσει.
«Το Βήμα» επικοινώνησε με άτομα από το περιβάλλον του αυτόχειρα και ανθρώπους που παρακολούθησαν τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης. Οπως σημείωναν, «ο σμηνίας όχι μόνο δεν αποθάρρυνε τον 18χρονο να δώσει τέλος στη ζωή του, του μίλησε για την αποτελεσματικότητα του γεωργικού φαρμάκου. Μάλιστα όταν ο νεαρός εξέφρασε τις επιφυλάξεις ότι μπορεί με μια πλύση στομάχου από γιατρούς να αποτραπεί ο θάνατός του, ο σμηνίας, αφού του ανέλυσε τη βέβαιη θανατηφόρα δράση του είπε ότι "μη σε νοιάζει. Αυτό λιώνει και τα σωληνάκια που θα σου βάλουν οι γιατροί". Επιπλέον, του υπέδειξε και κατάστημα στην Αθήνα, κοντά στο σπίτι του, από όπου θα μπορούσε να προμηθευτεί τη δηλητηριώδη ουσία, κάτι που τελικώς έπραξε ο 18χρονος αυτόχειρας».

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, η μακάβρια συζήτηση είχε και άλλες πτυχές. Οπως αναφέρουν οι ίδιοι άνθρωποι, «ο 26χρονος σμηνίας ανέφερε στον συνομιλητή του ότι γνωρίζει τον τρόπο με ένα κτύπημα κοντά στον λαιμό του 18χρονου να προκληθεί ο θάνατός του. Ομως σε εκείνη την περίπτωση ζητούσε και χρήματα για αυτή την... παρέμβασή του. Ομως του υπεδείκνυε κι άλλους πολλούς τρόπους για να αυτοκτονήσει. Σε μία άλλη συνομιλία τους - υπήρξαν 4-5 συνολικά - του πρότεινε να καταπιεί ξυραφάκια, ενώ σε μία άλλη του είχε προτείνει να κάνει ένα κοκτέιλ ναρκωτικών με παράλληλη έντονη σεξουαλική δραστηριότητα που θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε θάνατο…».

Με βάση το άρθρο 301 του Ποινικού Κώδικα για συμμετοχή σε αυτοκτονία που αναφέρει ότι «όποιος με πρόθεση κατέπεισε άλλον να αυτοκτονήσει, αν τελέστηκε η αυτοκτονία ή έγινε απόπειρά της, καθώς και όποιος έδωσε βοήθεια κατ' αυτήν, τιμωρείται με φυλάκιση» ο σμηνίας κατηγορήθηκε για τον θάνατο του νεαρού.

Περίπου δύο χρόνια αργότερα κάθησε στο εδώλιο του στρατοδικείου της Αθήνας όπου ύστερα από μια σχετικά σύντομη διαδικασία αθωώθηκε. Ο σμηνίας υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τις συνέπειες αυτών των συμβουλών του, ότι η αυτοκτονία του 18χρονου έγινε αρκετές ημέρες μετά τις διαδικτυακές συνομιλίες μαζί του, ενώ επέρριψε ευθύνες και σε συγγενείς του νεαρού για το γεγονός ότι δεν απέτρεψαν την αυτοχειρία. Οι συγγενείς του 18χρονου δεν προχώρησαν σε καμιά άλλη νομική ενέργεια και ούτε επεδίωξαν μεταφορά της υπόθεσης στα πολιτικά δικαστήρια.
Σημειώνεται ότι περίπτωση ηθικής αυτουργίας σε αυτοκτονία είχε διερευνηθεί σε πρώτη φάση και στην περίπτωση της αυτοκτονίας - το φθινόπωρο του 2000, με πτώση από το γραφείο του στον Πειραιά - του εφοπλιστή Παντελή Σφηνιά, που του είχαν αποδοθεί ευθύνες για το πολύνεκρο ναυάγιο του Express Samina.

Τέλος, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υπενθύμιζαν ότι τέτοιου είδους κατηγορία για ηθική αυτουργία σε αυτοκτονία μπορεί να στοιχειοθετηθεί σε περίπτωση κηρυγμάτων που οδηγεί σε μαζικές αυτοκτονίες μελών παραθρησκευτικών οργανώσεων.

Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι στη χώρα μας είχε υπάρξει κίνδυνος να υπάρξει ένα τέτοιο σοβαρό περιστατικό το φθινόπωρο του 1998, όταν περίπου 30 μέλη της αμερικανικής παραθρησκευτικής οργάνωσης Concerned Christians (Ανήσυχοι Χριστιανοί) είχαν έλθει στη χώρα μας και διέμεναν σε κατοικίες στην περιοχή της Νέας Μάκρης και της Ραφήνας με προοπτική να αυτοκτονήσουν την τελευταία ημέρα εκείνης της χρονιάς, οπότε και πίστευαν ότι θα ερχόταν η «συντέλεια του κόσμου».

Ομως μετά από συνεργασία αμερικανικών και ελληνικών αρχών τα μέλη της οργάνωσης εντοπίστηκαν και επέστρεψαν με τη συνοδεία αστυνομικών στην πατρίδα τους.

Χρυσόγονος: Εκλογές αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις


Χρυσόγονος: Εκλογές αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις

«Εάν τελικώς οι δανειστές ακολουθήσουν μια αδιάλλακτη γραμμή επιμένοντας στο email Χαρδούβελη ή και σε χειρότερα, εκεί είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εντολή να τα ψηφίσει αυτά» είπε ο K. Χρυσόγονος.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Mega άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για πρόωρη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις.
«Έχουμε λαϊκή εντολή για να φέρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Αν το φέρουμε πηγαίνουμε στη Βουλή. Αν δεν το φέρουμε θα πρέπει να αναζητηθεί λαϊκή εντολή...», τόνισε ο κ. Χρυσόγονος, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση.
Οπως υπογράμμισε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εντολή να ψηφίσει όσα αναφέρονται στο email Χαρδούβελη ή χειρότερα και σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν «Τότε θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του το εκλογικό σώμα».

Android εφαρμογές σε Windows, Mac και Linux

Ένα εργαλείο το οποίο επιτρέπει σε εφαρμογές Android να «τρέχουν» σε κάθε μηχάνημα που μπορεί να υποστηρίξει τον browser της, Chrome, κυκλοφόρησε η Google, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC.
Το Arc Welder λειτουργεί ως ειδική «πλατφόρμα» για εφαρμογές Android, έτσι ώστε να μπορούν να «τρέχουν» σε Windows, OSX και Linux. Το λογισμικό επεκτείνει το εύρος των συστημάτων στα οποία θα μπορούν να λειτουργούν οι εφαρμογές, καθιστώντας πιθανότατα ευκολότερο για ενδιαφερόμενους developers να κάνουν κώδικα να «τρέχει» σε διαφορετικά μηχανήματα.
Το Arc – App Runtime για Chrome- κυκλοφόρησε κατά τα τέλη του 2014 ως ένα μέσον για να τρέχουν εφαρμογές Android σε λειτουργικό Chrome. Το λειτουργικό χρησιμοποιείται σε πολλά netbooks και άλλες συσκευές που κατασκευάζονται από τη Google και κάποιους συνεργάτες της.
Το Arc Welder στην ουσία κάνει conversion εφαρμογών σε εκδόσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον Chrome (browser). Το Welder επίσης παρέχει υποστήριξη σε πολλές υπηρεσίες Google Play έτσι ώστε όταν οι εφαρμογές γίνονται converted να μην χάνεται η πρόσβαση σε συστήματα πληρωμών, πλοήγησης και άλλες λειτουργίες.
Σύμφωνα με την Google, η τεχνολογία πίσω από το Arc Welder σημαίνει ότι converted εφαρμογές θα πρέπει να «τρέχουν» σχεδόν το ίδιο γρήγορα με το αν «έτρεχαν» σε τηλέφωνο ή tablet.

Μοναδικές Πασχαλινές αποδράσεις στην Costa Navarino



Το ραντεβού σας με τη μεγαλύτερη γιορτή της Άνοιξης, το Πάσχα, κλείνεται και πάλι στην Costa Navarino! Ανοιξιάτικη φύση, αρώματα και παραδοσιακές γεύσεις, κατανυκτικό κλίμα είναι μόνο μερικές από τις εικόνες που συνθέτουν την ιδανική επιλογή για την Πασχαλινή σας εξόρμηση. 

Το The Westin Resort Costa Navarino και το The Romanos Resort σας προσκαλούν να περάσετε τις Άγιες ημέρες του Πάσχα σε μια ατμόσφαιρα διακριτικής, «χαμηλόφωνης» πολυτέλειας, σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον. 
Εκεί που η καταπράσινη μεσσηνιακή φύση συναντά το γαλάζιο του Ιονίου, ζήστε ένα αυθεντικά Ελληνικό Πάσχα απολαμβάνοντας παραδοσιακή φιλοξενία, περιπάτους, πεζοπορία και όμορφες στιγμές με την οικογένεια ή τους φίλους σας.  
Τηρήστε όλα τα πατροπαράδοτα, θρησκευτικά έθιμα που αναβιώνουν και σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην κατάνυξη των ημερών: στολισμός και περιφορά Επιταφίου, ετοιμασία της «Λαμπροκουλούρας»,  Αναστάσιμη Λειτουργία και ο απαραίτητος, εκπληκτικός  «χορός» πυροτεχνημάτων.
Παραδοσιακοί χοροί, το κυνήγι του πασχαλινού αυγού και άλλα παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για τα παιδιά, μεζέδες και ορεκτικά στην Αγορά, και γεύμα με συνοδεία ελληνικής μουσικής θα ολοκληρώσουν  ένα λαμπρό Ελληνικό Πάσχα! 
Ήχοι σαξοφώνου και αρχαίας ελληνικής άρπας, ενταγμένοι στο πνεύμα της ημέρας, θα συνοδεύσουν το ποτό σας στο ατμοσφαιρικό all day bar «1827» τη Μεγάλη Παρασκευή ενώ το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα μοντέρνοι ρυθμοί, dj, live μπάντα και signature cocktails σας περιμένουν στο Anax lounge. 
Δείτε τις προτάσεις διαμονής (για 3 ή 4 διανυκτερεύσεις) στα The Westin Resort Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort
Κατά τη διαμονή σας τις ημέρες του Πάσχα θα απολαύσετε τα δύο πρότυπα γήπεδα γκολφ 18 οπών, εκδρομές ποδηλασίας ή πεζοπορίας από το NavarinoOutdoors, εξερευνώντας τα κοντινά αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές της Μεσσηνίας, αθλήματα ρακέτας για μικρούς και μεγάλους, στο NavarinoRacquetAcademy, και θα κρατηθείτε σε φόρμα στο γυμναστήριο WestinWORKOUT® με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα και πολλά ομαδικά και ατομικά προγράμματα εκγύμνασης.
Το 4000 τ.μ Anazoe Spa στο Navarino Dunes είναι ο ιδανικός χώρος χαλάρωσης και αναζωογόνησης, με εξειδικευμένες περιποιήσεις, θεραπευτικές αγωγές ελαιοθεραπείας (oleotherapy®) και πισίνες με θαλασσινό νερό, για τόνωση και απόλυτη ευεξία.

Αξέχαστες στιγμές στο The Westin Resort Costa Navarino 

Με υπέροχη θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και την αμμώδη παραλία The Dunes Beach, το The Westin Resort Costa Navarino υπόσχεται απόλυτη χαλάρωση και ανανέωση στη μεσσηνιακή φύση.  Τα 445 δωμάτια και σουίτες, εμπνευσμένα από παλιά Μεσσηνιακά αρχοντικά, εναρμονίζονται πλήρως με το φυσικό τοπίο, δημιουργώντας ένα περιβάλλον αυθεντικής φιλοξενίας. Τα περισσότερα δωμάτια απολαμβάνουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα ή τους κήπους και τα γήπεδα golf.
Έχοντας ψηφιστεί ως ο «Καλύτερος Οικογενειακός Προορισμός» στη Μεσόγειο, ανάμεσα στα Starwood Hotels & Resorts της Ευρώπης, το The Westin Resort Costa Navarino είναι η ιδανική πρόταση για οικογενειακές διακοπές. To Navarino Dunes προσφέρει πληθώρα συναρπαστικών παιδικών δραστηριοτήτων όπως το σύγχρονο κέντρο άθλησης και ψυχαγωγίας, με εσωτερικά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, μπόουλινγκ, πινγκ-πονγκ, βιντεοπαιχνίδια, και κινηματογράφο. Επιπλέον, οι μικροί φιλοξενούμενοι απασχολούνται δημιουργικά, διευρύνοντας παράλληλα τους ορίζοντές τους, στα δύο ειδικά σχεδιασμένα κέντρα, το Cocoon που απευθύνεται σε βρέφη και νήπια έως 3 ετών και το Sandcastle για παιδιά από 4 έως 12 ετών.

Μοναδικές εμπειρίες στο The Romanos, a Luxury Collection Resort

Χτισμένο σε ένα παρθένο σκηνικό, πλαισιωμένο από ελαιώνες, γηγενή δέντρα και πλούσια βλάστηση, το βραβευμένο για την εξαίσια αρχιτεκτονική του The Romanos Resort αποτελεί εξαιρετική επιλογή για να ανακαλύψετε νέες, αυθεντικές εμπειρίες που θα εμπλουτίσουν την προσωπική σας διαδρομή.  Τα 321 εκλεκτά δωμάτια, σουίτες και βίλες, τα περισσότερα με ιδιωτικές πισίνες, διαθέτουν σύγχρονη, εξαιρετικής αισθητικής επίπλωση και μαγευτική θέα στα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου, στους κήπους, ή στα υπέροχα, γεμάτα ελαιόδεντρα και τοπική βλάστηση, γήπεδα του γκολφ.
Το The Romanos Resort πρωτοπορεί και στον τομέα της γαστρονομίας, με πλήθος επιλογών από την ελληνική και τοπική κουζίνα, αλλά και μεσογειακές, διεθνείς, Λιβανέζικες ή Ασιατικές γεύσεις. Το Anax lounge, με τη σαγηνευτική θέα στο ηλιοβασίλεμα, προσφέρεται για ένα Luxury Collection Cocktail πριν το δείπνο σας, ενώ στο εστιατόριο Eleon θα απολαύσετε φρέσκα ψάρια, ψημένα όπως τα προτιμάτε.
Το καθημερινό οδοιπορικό σας εμπλουτίζεται περαιτέρω μέσα από μια σειρά αυθεντικών δραστηριοτήτων που αποκαλύπτουν την ομορφιά, την ιστορία και τον πολιτισμό της Μεσσηνίας  με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο: φιλοσοφικοί περίπατοι, σεμινάρια οινογνωσίας και τοπικής κουζίνας, αλλά και περιήγηση στα κοντινά πολιτιστικά αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. 

H απόλυτη εμπειρία διαμονής στο The Romanos Ionian Exclusive 

Μια μεγάλη έκπληξη, μια απόλυτη εμπειρία ετοίμασε η ομάδα του The Romanos Resort. Πρόκειται για τη νέα αποκλειστική «συλλογή» του resort, μια συναρπαστική πρόταση υψηλής αισθητικής που υπόσχεται μια υπέρτατη εμπειρία διαμονής. Το The Romanos Ionian Exclusive  περιλαμβάνει ένα μπουκέτο από 62 επιλεγμένα δωμάτια, σουίτες και βίλες που συνδυάζουν την πολυτελή διαμονή με αποκλειστικά προνόμια και υπηρεσίες, όπως  μπάτλερ, πρωινό σε ιδιωτικό χώρο, VIP check-in, υπηρεσία αποσυσκευασίας / συσκευασίας αποσκευών, ιδιωτικό χώρο και service στην παραλία Τhe Dunes Beach και την πισίνα, προτεραιότητα στις κρατήσεις σε εστιατόρια και δραστηριότητες και άλλα πολλά. Για τους φιλοξενούμενους στις πολυτελείς βίλες, τα προνόμια περιλαμβάνουν επιπλέον υπηρεσίες όπως VIP εξυπηρέτηση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, καλωσόρισμα με σαμπάνια κατά την άφιξη, προτεραιότητα στη χρήση των cabanas και άλλα. 
Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε μας στο 27230 97000 ή επικοινωνήστε με email:

Ινδή ...ουρούσε επί ένα χρόνο στο τσάι της πεθεράς της για να την εκδικηθεί

Το μίσος της για την πεθερά της οδήγησε μία 30χρονο Ινδή να την εκδικηθεί με έναν... παράδοξο τρόπο.
 
Η Ρέκχα Ναγκβάνσι ήταν δυσαρεστημένη από τον γάμο της με τον 34χρονο Ντίπακ. Όπως είχε εκμυστηρευθεί σε μία φίλη της ο σύζυγός της της συμπεριφερόταν σαν να ήταν σκλάβα. Αυτό οδήγησε την Ναγκβάνσι να πάρει την απόφαση να φύγει από το σπίτι τους στην Ινδία.
Ο Ντίπακ την παρακάλεσε να επιστρέψει και εκείνη δέχτηκε με τον όρο εκείνος να κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού, να μαγειρεύει, να πλένει τα πιάτα και να της κάνει μασάζ στα πόδια.
Εκείνος δέχτηκε και η Ρέκχα επέστρεψε σπίτι για να πάρει την εκδίκησή της. Ωστόσο, οι γονείς του Ντίπακ δεν είδαν με καλό μάτι τις απαιτήσεις της νύφης τους και επιχείρησαν να δώσουν ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση.
Τότε ήταν που η 30χρονη ξεκίνησε να... ουρεί μέσα στην τσαγιέρα, στην οποία έπινε τσάι η πεθερά της καθημερινά.
Ένα χρόνο μετά, η 60χρονη το ανακάλυψε, όταν έπιασε την νύφη της στα πράσα εν... ώρα εκδίκησης
Η 60χρονη δήλωσε: «Συνηθίζαμε να τους επισκεπτόμαστε μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Παρόλο που το ξέραμε ότι δεν μας συμπαθούσε δεν είχαμε ιδέα για το τι έκανε. Πάντα ήταν χαμογελαστή και μας πρόσφερε τσάι. Και εμείς το δεχόμασταν».
Τα πεθερικά της 30χρονης πήγαν στην Αστυνομία, η οποία τους είπε ότι δεν είναι δική τους δουλειά η συγκεκριμένη υπόθεση.
Όπως ήταν φυσικό η Ρέκχα και ο Ντίπακ χώρισαν οριστικά.

Βίντεο που "κόβει" την ανάσα! Κεραυνός "χτυπά" δύο αεροπλάνα

Ένα βίντεο που «κόβει» την ανάσα δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.
Ένας  φοιτητής Γραφιστικής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, ονόματι Όουεν Κραφτ, βιντεογραφούσε τη δυνατή βροχή που είχε ξεσπάσει και άθελα του αποθανάτισε την στιγμή που κεραυνός «χτυπά» αεροπλάνο. Λίγο αργότερα αυτό επανελήφθη με δεύτερο αεροπλάνο.
«Ήταν τρελό. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο»,δήλωσε ο φοιτητής στο Abcnews.
Πιθανότατα αυτό να φαντάζει επικίνδυνο αλλά τα αεροπλάνα είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να προστατεύονται από τέτοια φυσικά φαινόμενα.

Γ.Παπανδρέου - «Ιστορικά πρέπει να απολογηθεί (ο κ. Καραμανλής) για το πώς βρέθηκε η χώρα χωρίς καμιά προστασία στο χείλος του γκρεμού»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «όσο παίζει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στο εσωτερικό, δείχνοντας μια δήθεν αδιαλλαξία στο εξωτερικό, τόσο χάνει η χώρα»

«Μια πραγματική εξεταστική και όχι μια α λα καρτ, που θα βολεύει τη σύμμαχη δύναμη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δηλαδή το Καραμανλικό κατεστημένο» αξίωσε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου, εκφράζοντας έτσι και δημοσίως την αποδοκιμασία του για τη συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή.

«Ιστορικά πρέπει να απολογηθεί (ο κ. Καραμανλής) για το πώς βρέθηκε η χώρα χωρίς καμιά προστασία στο χείλος του γκρεμού» είπε ο πρόεδρος του «Κινήματος», διευκρινίζοντας ότι δεν έχει «προσωπική βεντέτα μαζί του. «Αλλά η χώρα», προσέθεσε, «έχει ανάγκη να συγκρουστεί με τις παθογένειες του πελατειακού συστήματος που υπηρέτησε πιστά». Και επιτιθέμενος από κοινού στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, είπε ότι «δεν ξέρω τι έχουν συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι ούτε και με ενδιαφέρει», αλλά «συγκαλύπτουν τον πρωθυπουργό που επί των κυβερνήσεών του διπλασιάστηκε το χρέος και μόνον την τελευταία χρονιά, φεύγοντας τρέχοντας και έντρομος, άφησε τη χώρα με έλλειμμα 36 δισ. ευρώ».
Η παρέμβαση του κ. Παπανδρέου έγινε στη διάρκεια ομιλίας του στην επονομαζόμενη «ολομέλεια των τομέων, των παρατηρητηρίων και των εργαστηρίων πολιτικής και δράσης του Κινήματος» και ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις. Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι «όσο παίζει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στο εσωτερικό, δείχνοντας μια δήθεν αδιαλλαξία στο εξωτερικό, τόσο χάνει η χώρα» και την κάλεσε να φέρει «το μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μαζί με το νέο πακέτο που θα συνυπογράψει η Ελλάδα με τους εταίρους σε δημοψήφισμα».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ""ΖΕΜΑΤΙΣΕ""...ΓΙΩΡΓΟ!!!

Έσκασε λέει είδηση σε ξένα ΜΜΕ ότι οι του ΔΝΤ τα μαζεύουν και φεύγουν άρον-άρον από την Ελλάδα...
Μόλις  ο Γιώργος Αυτιάς το άκουσε αυτό άρχισε τα τηλέφωνα..τηλέφωνα στην Αμερική...τηλέφωνα στην Ελλάδα..τηλέφωνα εδώ και έκει και τελικά τι λέτε να ήταν??? Δεν έφευγαν από την Ελλάδα οι ΔΝΤάρχες..απλά έστειλαν αίτηση για να πάρουν άδεια για το Πάσχα οι άνθρωποι....
Αυτή την είδηση έβγαλε ο Γιώργος στο ΣΚΑΙ σήμερα ΤΟ ΠΡΩΊ!!!. "'Φτούσου Γαλλία ""...και εγώ που τόσο καιρό πίστευα ότι δεν υπάρχουν υπάλληλοι των δανειστών στην Ελλάδα , ότι τους διώξαμε και ότι συζητάμε μόνο  με τους "'θεσμούς""!!!..
Γι θα κάνω τώρα Γιώργο τώρα???..
Αμάν βρε Γιώργο ...με ""ζεμάτισες"" Γιώργο  με αυτή την είδησή σου!!!! ""onlyone""

Ερχεται νομοθετική ρύθμιση για να ....παραμείνουν οι «αιώνιοι» στα Πανεπιστήμια

Ερχεται νομοθετική ρύθμιση για να παραμείνουν οι «αιώνιοι» στα ΠανεπιστήμιαΝομοθετικές παρεμβάσεις για τους «αιώνιους» φοιτητές θα προωθήσει στο πολυνομοσχέδιο το υπουργείο Παιδείας.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα εκπροσώπων φοιτητών από Πανεπιστημιακές Σχολές των Αθηνών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, οι φοιτητές εξέφρασαν την αγωνία τους για το θέμα των διαγραφών από τα φοιτητικά μητρώα, οι οποίες προβλέπονται στο υπάρχον θεσμικό καθεστώς.
Το υπουργείο διαβεβαίωσε τους φοιτητές ότι θέμα διαγραφών χωρίς την βούληση των ενδιαφερομένων φοιτητών δεν υφίσταται.
Για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου θα υπάρξουν δύο νομοθετικές παρεμβάσεις: Για τους φοιτητές για τους οποίους προβλέπεται ότι χάνουν τη φοιτητική ιδιότητα στις 30/4/2015 θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την ακύρωση της συγκεκριμένης διάταξης στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου, που αφορά τoν αθλητισμό, ενώ η συνολική ρύθμιση του συγκεκριμένου θέματος για όλες τις κατηγορίες φοιτητών θα επιλυθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, που θα κατατεθεί στο άμεσο μέλλον.

protothema.gr

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά


Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Ταράχτηκαν το πρωί του Σαββάτου οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς από τον σεισμό εντάσεως 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί. Το εστιακό κέντρο εντοπίστηκε 7χλμ. νοτιοδυτικά του Φισκάρδου και 10χλμ. βόρεια του Αργοστολίου.
Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα ενώ δεν αναφέρθηκαν προβλήματα.

ΡΕΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Του: Αντώνη. Α. Αντωνόπουλου
 
Το πρωτάθλημα της περιόδου 1982-83 ξεκίνησε με τον αείμνηστο  
Αλκέτα Παναγούλια στο πάγκο του πρωταθλητή Ολυμπιακού. 
Στο ρόστερ των Πειραιωτών ένας βασικός κορμός παικτών που 
ήταν τρεις συνεχόμενες σαιζόν πρωταθλητές Ελλάδος. 
Παίκτες εγνωσμένης αξίας, διεθνείς οι περισσότεροι που είχαν 
δημιουργήσει ένα συμπαγές αγωνιστικό σύνολο.




Ο ΜΙΣΤΕΡ ΓΚΟΛ

Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα σημαδεύτηκε αγωνιστικά από την εκθαμβωτική λάμψη του ποδοσφαιρικού ταλέντου ενός
 ποδοσφαιριστή με σπάνια και μοναδικά θα λέγαμε προσόντα. 
Ο Σέντερ-φόρ του Ολυμπιακού Νίκος Αναστόπουλος 
ένας μικρός στο δέμας ,αλλά πολύ μεγάλος σε ποδόσφαιρο 
ταλέντο και αποτελεσματικότητα αναδεικνύεται 1ος σκόρερ του πρωταθλήματος που κατέκτησε για 4η φορά η ομάδα 
του Πειραιά ,με 29 γκολ .Ο πολύ σπουδαίος αυτός επιθετικός αναδείχτηκε 3ος σκόρερ στην Ευρώπη κατακτώντας το χάλκινο παπούτσι .

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Στη μέση του πρωταθλήματος ο μακαρίτης ο Αλκέτας Παναγούλιας
 κλήθηκε να αναλάβει την εθνική ομάδα της Αμερικής, και 
παρέδωσε την θέση του τεχνικού στο πάγκο των «Ερυθρόλευκων»
 στον επίσης μακαρίτη Κάζιμιρ Γκόρσκι.
Με την ομάδα του Πειραιά είχαν αγωνιστεί οι:Σαργκάνης,Γούναρης,Μίχος,Παπαδόπουλος,Βαμβακούλας,
Κουσουλάκης,Κοκολάκης,Ξανθόπουλος,Λεμονής,
Αναστόπουλος,Μητρόπουλος,Εσταβίλιο,Πουπάκης,
Αλμπερτσεν,Ορφανός,Τόγιας,Περσίας,Γκαβασιάδης,
Ψεύτης,Πάλλας,Αργυρούπολης,Κριμιτζάς.
Στη Β΄ Εθνική κατηγορία υποβιβάστηκαν ο Μακεδονικός 
μετά από αγώνα μπαράζ με τον Πανιώνιο, η Παναχαϊκή
η Ρόδος και η Καστοριά, γιατί εκείνη την χρονιά οι ομάδες 
από 18 έγιναν 16 στην Α΄ Εθνική και υποβιβάστηκαν
 τέσσερις ομάδες έναντι δυο των προηγούμενων πρωταθλημάτων.
 Στο τελικό του Κυπέλλου εκείνης της χρονιάς που έγινε 
για πρώτη φορά στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας η ΑΕΚ 
 κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας τον ΠΑΟΚ με 2-0.
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΛΑΡΙΣΑ
Την ποδοσφαιρική σεζόν 1982-83 σε πανελλαδικό επίπεδο 
έλαμψε το άστρο μιας ποδοσφαιρικής ομάδας από την περιφέρεια .
Η ομάδα της Λάρισας που έμελε να γράψει ξεχωριστές και επιτυχημένες
 σελίδες στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας ,αλλά και να 
προσφέρει πολύ σπουδαία και μοναδικά σε κάποιες
 περιπτώσεις  ταλέντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο «ΣΑΓΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ»
Η Λάρισα με προπονητή τον Πολωνό Γιάτσεκ Γκμόχ ,
ένα πολύ σπουδαίο και ικανό εργάτη του ποδοσφαίρου 
με παγκόσμιες παραστάσεις που πέρασε από 12 ελληνικές 
ομάδες με πολύ σπουδαίες επιτυχίες και προσφορά, 
και με παίκτες από τον Θεσσαλικό κάμπο τερμάτισε 2η 
στο πρωτάθλημα ισοβαθμώντας με 45 βαθμούς με την ΑΕΚ, 
και ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου χάνοντας στον τελικό της 
Νέας Φιλαδέλφειας 1-0 από τον Παναθηναϊκό.
Με παίκτες όπως οι Πλίτσης,Μητσιμπόνας,Βαλαώρας,Βουτυρίτσας,Γκαλίτσιος,
Πατσιαβούρας,Αργυρούλης,Δράμαλης,Ανδρεούδης,
Μαλουμίδης,αργότερα ο Καραπιάλης και άλλοι πολλοί 
και αξιόλογοι παίκτες σύνδεσαν τα ονόματα τους με κατακτήσεις κυπέλλων

Οι...ΚΥΠατζήδες, η πρόεδρος και η ασφάλεια

Το έλα να δεις στη διάσκεψη
Τι...ανακαλύπτουν οι άνθρωποι!
Ότι υπάρχουν μυστικοί αστυνομικοί στη Βουλή! 
Το θέμα των μυστικών αστυνομικών συζητήθηκε επισήμως στη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής, με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ να επιμένει ότι στο παρελθόν υπήρχαν μυστικοί αστυνομικοί και... «κυπατζήδες» στον χώρο του Κοινοβουλίου.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν πήρε θέση, είπε όμως ότι εφεξής ότι οι μόνοι που θα φρουρούν την Βουλή θα είναι οι αστυνομικές δυνάμεις που θα αναφέρονται (πού αλλού;) σε αυτήν .
Και επειδή, αναφέρει ο Βηματοδότης, στη συζήτηση των Προέδρων υπήρξε ευθεία αναφορά σε «κυπατζήδες» της Βουλής καθώς και σε «μυστικούς πράκτορες», με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Πετράκο μάλιστα να καλεί ραδιοφωνικώς την ΕΥΠ να κοιτάξει το ζήτημα των καταλήψεων από την ΕΥΠ απαντούν εμμέσως:
 «Τι νόμισαν; Οτι η ΕΥΠ είναι το φοιτητικό της Ασφάλειας και παρακολουθεί τις καταλήψεις;», ή το άλλο ότι «δεν παρακολουθείται κανένας Ελληνας», ή ακόμα το (καλύτερο) «μόνοι οι κατάσκοποι, οι έμποροι ναρκωτικών, οι εγκληματικές οργανώσεις παρακολουθούνται με εντολή εισαγγελέως και οι... τζιχαντιστές».
Ειπώθηκε επίσης ότι την ένταση για τις καταλήψεις τη δημιουργούν και οι πολιτικοί με τις δηλώσεις τους και ότι εάν γίνει κάτι σοβαρό στη Βουλή, τότε θα φταίνε οι πολιτικοί που τροφοδοτούν τέτοιες εντάσεις. Αυτό το άφησε να εννοηθεί, όπως μου είπαν, η Ζωή και έγινε το έλα να δεις.
 Ο Κυρ. Μητσοτάκης διαμαρτυρήθηκε εντόνως, ρώτησε μάλιστα την Πρόεδρο ποιοι είναι αυτοί οι άγνωστοι που έκαναν εισβολή στη Βουλή για να πάρει την απάντηση «Πού να ξέρω;». Και η ερώτηση επέστρεψε στον κ. Μητσοτάκη: «Εσείς τους γνωρίζετε;». Ελα όμως που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ φάνηκε να τους... γνωρίζει: «Φρόντισα και τους έμαθα όλους για την προσωπική μου ασφάλεια» της είπε και άφησε τους πάντες... κόκαλο.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! Ελληνικό φυτό ...ερωτοτροπεί την πανσέληνο!

Ο θάμνος Ephedra foemina, ένα από τα είδη εφέδρας που φύονται στην Ελλάδα, αποδεικνύεται το μόνο γνωστό φυτό που περιμένει την πανσέληνο για να γονιμοποιηθεί.
Η E.foemina, ένα φυτό με πυκνούς, μακρόστενους βλαστούς, φύεται σε ηλιόλουστες θέσεις της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής. 
Είναι ένα από τα είδη εφέδρας που δίνουν την εφεδρίνη, μια διεγερτική ουσία που χρησιμοποιείται για ντοπάρισμα και μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και άλλες επικίνδυνες παρενέργειες. 
Οι εφέδρες δεν παράγουν πραγματικά άνθη, αφού ανήκουν στην ομάδα των γυμνόσπερμων φυτών μαζί με τα κωνοφόρα. Οι αναπαραγωγικές δομές τους είναι μικροί κώνοι με αρσενικά και θηλυκά όργανα, ανάλογα με τις αναπαραγωγικές δομές των κωνοφόρων. Στη διάρκεια της νύχτας, οι κώνοι εκκρίνουν σταγόνες ενός παχύρρευστου, σακχαρώδους υγρού που προσελκύει νυχτόβια έντομα για την επικονίαση -τη μεταφορά γύρης από τους θηλυκούς στους αρσενικούς κώνους.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης μελετούσαν άλλα είδη εφέδρας όταν παρατήρησαν ότι ότι οι σταγόνες της Ε.foemina εμφανίζονταν περίπου την ίδια εποχή κάθε έτος. Όταν όμως επισκέφθηκαν την Ελλάδα και την Κροατία το 2013, δεν βρήκαν τις σταγόνες και τα έντομα που περίμεναν. «Αφού περάσαμε μια εβδομάδα στην Ελλάδα χωρίς να παρατηρήσουμε κανέναν επικονιαστή, είχαμε πραγματικά κακή διάθεση και αποφασίσαμε να πάμε για δείπνο αντί να επισκεφτούμε ξανά το πεδίο μελέτης» αναφέρει στο περιοδικό New Scientist η Καταρίνα Ράιντιν. 
«Ξαφνικά, είχαμε μια στιγμή «εύρηκα», ίσως επειδή κοιτούσαμε φωτογραφίες του φεγγαριού από την προηγούμενη χρονιά, οι οποίες έρχονταν σε αντίθεση με τη σκοτεινιά που κάλυπτε το πεδίο μελέτης».
Πράγματι, η ανάλυση των προηγούμενων παρατηρήσεων αποκάλυψε μια πιθανή σχέση με τον σεληνιακό κύκλο.
 Η σχέση επιβεβαιώθηκε τον Ιούλιο της επόμενης χρονιάς, όταν οι ερευνητές είδαν τα σταγονίδια να εμφανίζονται υπό το φως της πανσελήνου. Αντίθετα, καμία σχέση με τον σεληνιακό κύκλο δεν παρατηρήθηκε σε ένα άλλο είδος εφέδρας που γονιμοποιείται από τον άνεμο αντί από έντομα. Αρκετά ζώα είναι γνωστό ότι αντιδρούν στις φάσεις της Σελήνης, ανάμεσά τους διάφορα είδη καβουριού, θαλάσσιων πτηνών και σκαθαριών. 
Στο βασίλειο των φυτών, όμως, η Ε.foemina φαίνεται πως έχει την πρωτιά. «Από ό,τι γνωρίζουμε, είναι η πρώτη» λέει η Ράιντιν. «Τη νύχτα, οι πολυάριθμες σταγόνες επικονίασης λάμπουν σαν διαμάντια υπό το σεληνόφως, ένα εντυπωσιακό θέαμα ακόμα και για το ανθρώπινο μάτι» σχολιάζει.
Ο λόγος που το φυτό αναπαράγεται μόνο την πανσέληνο, καθώς και ο μηχανισμός του φαινομένου, παραμένουν άγνωστοι. Οι ερευνητες ανησυχούν ωστόσο ότι το μοναδικό φυτό μπορεί να απειλείται από τη φωτορύπανση. Επίσημες μετρήσεις δεν υπάρχουν, ωστόσο οι ερευνητές έχουν την εντύπωση ότι η Ε.foemina φύεται όλο και πιο μακριά από ανθρώπινους οικισμούς. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Biology Letters.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου