25.10.14

Η ΡΕΑΛ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ EL CLASICO

Γράφει:  Ο Αντώνης .Α. Αντωνόπουλος
                 Real fm-pamesports.gr

Ο Ισπανικός «Ναός» του ποδοσφαίρου, κατάμεστος και γιορτινός ,ήταν και από τηλεοράσεως εντυπωσιακός .Το ισπανικό El clacico που η γηπεδούχοι της Βασίλισσας Ρεάλ το περίμεναν διακαώς για να ξεπλύνουν την περυσινή ντροπή με τις δυο ήττες. Και τα κατάφεραν. 
Η Ρεάλ ήταν καλύτερη γύρισε το παιχνίδι, επιβλήθηκε και με εντυπωσιακή συγκρότηση εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και τις αδυναμίες των «Μπλαουγκράνα» και κέρδισε καθαρά και ξάστερα την Μπαρτελόνα με 3-1 !!!Παρά το γεγονός ότι η Μπαρτελόνα προηγήθηκε από τα… «αποδυτήρια» ,στο 4΄σε σουτ του Νείμάρ από την περιοχή μετά από σέντρα του Σουάρες από δεξιά, η Ρεάλ ξεπέρασε το ημίωρο της υπεροχής των «Μπλαουγκράνα» και επιβλήθηκαν στο ματς. Όταν ο Λιονέλ Μέσι ήταν οσοί  παρών στο Μπερναμπέου, ο Νείμάρ χαμένος μετά το γκολ και ο Σουάρες ανέτοιμος για ντέρμπι, και παράλληλα βγαίνει από το ματς ο Ινιέστα γιατί ου γαρ έρχεται μόνον και τραυματίζεται και ο Τσάβι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην χάσεις. Όταν μάλιστα έχεις απέναντι τους Ισκο και Ροντρίγκες, Κρός μαζί με τον Ρονάλντο να αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τα κέφια του Καρίμ Μπενζεμά, αλλά και τα δικά τους. Στο 11΄διπλή ευκαιρία της Ρεάλ με τον Γάλλο να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά και στη συνέχεια να σουτάρει άουτ, και τον Μέσι στον 23΄να διώχνει σε κόρνερ πλασέ του Μέσι. Στο 34΄ο Πικέ αγκάλισε την μπάλα στη περιοχή ,λες και αγκάλιαζε το κορμί της Σακίρα. Ο πρώτος σκόρερ του Ισπανικού πρωταθλήματος Κριστιάν Ρονάλντο εκτελεί το πέναλτι πετυχαίνοντας το 16ο γκολ, και το 1-1 στο ματς. Ο Ιταλός τεχνικός της Ρεάλ Κάρλος Αντσελότι, που και αυτός επιζητούσε φυσικά την εκδίκηση του, είχε ζητήσει στην κόντρα επίθεση της «Μπάρτσα» διπλή ζώνη άμυνας με κοντά τις γραμμές ώστε να μην αφήσει χώρους στους Καταλανούς να κάνουν παιχνίδι με το κλασικό passing game. Και που οι Μαδριλένοι φυλάνε την πλάτη τους και αναζητούν λύσεις υπεροχής ώστε να επιβληθούν ,ο Κρός από δεξιά στο 50΄εκτελεί κόρνερ με τον θηριώδη αμυντικό της Ρεάλ Πέπε να σηκώνεται στον ουρανό και με καρφωτή κεφαλιά να αφήνει στα κρύα του λουτρού τον τερματοφύλακα της «Μπάρτσα» Μπράβο ,που δεν με έπεισε ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της Καταλανικής ομάδας. 
Στο 61΄η χαριστική βολή στην «Μπάρτσα» Ο Ινιέστα κάνει… λάθος έξω από την περιοχή ,ο Ισκο δίνει στον Ρονάλντο, αυτός στο Χάμες Ροντρίγκες και ο Κολομβιανός στον Καρίμ Μπενζεμά που πιάνει κεραυνό στη κίνηση και βάζει την σφραγίδα του El clacico, με το 3-1.
Η Μπαρτελόνα παρέδωσε πνεύμα και έδειξε ότι στην πίεση με ένα μεγάλο αντίπαλο όπως η Ρεάλ έχει θεμα, τόσο στην ανασταλτική λειτουργία και συνοχή της ,όσο και στο δημιουργικό της τομέα. Θα χρειαστεί χρόνο για να αποκτήσει την ομοιογένεια που την χαρακτήριζε αγωνιστικά με την ανάλογη φυσικά διάρκεια. 
Από την άλλη η Ρεάλ Μαδρίτης, η Βασίλισσα της Ευρώπης μέσα στο σπίτι της ήταν αυτή που επιτάσσει η λαμπρή ιστορία της .Ομάδα ,με δημιουργικό πνεύμα, καθαρό μυαλό, αγωνιστική ομοιογένεια και συνοχή. Ομάδα που ήξερε τι ήθελε και με ποιο τρόπο θα το έπαιρνε. 
Ο Αντσελότι έδειξε να έχει βρει τον τρόπο για να παίρνει μέσα στο γήπεδο αυτό που θέλει από τα υπέρλαμπρα αστέρια του, με ισάξιους αντικαταστάτες και στο πάγκο. Μια Ρεάλ που κάλυψε το -4 από την Μπερτεσλόνα στη κορυφή του Ισπανικού πρωταθλήματος ,και δείχνει αποφασισμένη να κατακτήσει την φετινή κούπα της «Πριμέρα Ντιβιζίον».

Τον κυνηγούν τόσους μήνες και ο Σήφης ... λιάζεται !

Η φωτογραφία είναι του Μανώλη Πολίτη και αναρτήθηκε στο zoosos.gr
Μπορεί να τον ψάχνουν εδώ και καιρό αλλά ο ίδιος δεν προβληματίζεται γι' αυτό
Τι κι αν το αναζητούν και καταστρώνουν σχέδια για να τον αιχμαλωτίσουν εκείνος αμέριμνος απολαμβάνει τον ήλιο !
Ο λόγος για τον Σήφη τον κροκόδειλο  τον οποίο απαθανάτισε να λιάζεται ο Μανώλης Πολίτης.
Με τα σχέδια για την αιχμαλωσία του εδώ και τέσσερις μήνες να πέφτουν στο κενό το ένα μετά το άλλο ο Σήφης περιμένει τώρα την δεύτερη επίσκεψη του Ολιβιέ Μπερά που επιστρέφει στην Κρήτη αποφασισμένος να τον πιάσει και να τον απομακρύνει οριστικά από το φράγμα των Ποταμών.  

Στα τέλη του 19ου αιώνα, διέσχιζαν το λεκανοπέδιο 700 χείμαρροι, ποτάμια και ρυάκια - Από τότε συνέχεια «βουλιάζουμε»


«Η καταιγίδα ήταν τόσο έντονη, που φούσκωσε το ποτάμι. Η γέφυρα παρασύρθηκε, με αποτέλεσμα η Αθήνα να κοπεί στα δύο». Η είδηση διαδόθηκε από στόμα σε στόμα σπέρνοντας τον φόβο στους κατοίκους της πόλης. Πότε και που συνέβη αυτό;
Tο 1852, στην Αθήνα. Ποιο ήταν το ποτάμι που φούσκωσε; Η σημερινή οδός Σταδίου…Μάλιστα, στο ύψος του Αρσακείου υπήρχε και μία γέφυρα και η νεροποντή την παρέσυρε με αποτέλεσμα να κοπεί η Αθήνα στα δύο. Τα ποτάμια εξακολουθούν να ρέουν κάτω από τους δρόμους της Αθήνας. Σε πολλά κτίρια κατά μήκος του δρόμου αντλούνται και σήμερα νερά, με υδραυλικά συστήματα, ενώ γεωτρήσεις του ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) απέδειξαν ότι οι περισσότεροι δρόμοι της Αθήνας κρύβουν ένα μπαζωμένο ρέμα ή ένα υπόγειο ποτάμι. Ο Ιλισός, ο Ηριδανός, ο Κυκλόβορος, το Λυκόρεμα, ο Βουρλοπόταμος, ο Βοϊδοπνίχτης, ο Αλασσώνας είναι μερικά από αυτά.
Σύμφωνα με μελέτη του ΕΜΠ, τα ανοιχτά ρέματα το 1945, είχαν μήκος 1.280 χιλιόμετρα και σήμερα, μόλις, 434 χιλιόμετρα, μειώθηκαν, δηλαδή, σε ποσοστό 66,4%. Όπως, δε, προκύπτει από μελέτη του ΙΓΜΕ, πριν από μερικά χρόνια, το 80% των νερών της βροχής το απορροφούσε το έδαφος και μόλις το 20% έπεφτε στην θάλασσα, σήμερα το ποσοστό αυτό έχει αλλάξει δραματικά.
Καθίσταται, λοιπόν, σαφές, ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα που συχνά – πυκνά σημειώνονται στο λεκανοπέδιο, δεν αποτελούν «κεραυνό εν αιθρία», αλλά είναι αποτέλεσμα των επιλογών μας και της στρεβλής ανάπτυξης που ακολουθήσαμε. Και οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί: μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι δομημένες επιφάνειες στην Αθήνα κάλυπταν το 25% του λεκανοπεδίου. Μετά το 1975, το 75% καλύφθηκε από δομημένες επιφάνειες και δρόμους δίκτυα, ενώ οι ελεύθεροι χώροι αποτελούν, μόλις, στο 4%.[...]
Τα ρέματα, χθες και σήμερα…
Στα τέλη του 19ου αιώνα, διέσχιζαν το λεκανοπέδιο, 700 χείμαρροι, ποτάμια και ρυάκια. Το 1999, ο αριθμός τους ήταν μικρότερος των 70 (κάτω, δηλαδή και από το 10%) και σήμερα, δεν υπερβαίνουν τα 50. Που χάθηκαν; Μπαζώθηκαν και καταπατήθηκαν. Μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής έχουν μπαζωθεί και τσιμεντοποιηθεί περίπου 550 χιλιόμετρα ρέματα και χείμαρροι. Κι αυτό, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα οικιστικά όνειρα των κατοίκων της Αθήνας, με τις γνωστές συνέπειες που και σήμερα (για πολλοστή φορά) βιώσαμε…
Ο Ιλισός, ήταν το μεγαλύτερο ποτάμι που διέσχιζε την Αθήνα Ξεκινούσε από τον Υμηττό, για να καταλήξει στην θάλασσα. Παλιά ήταν ανοικτό. Σήμερα, κυλάει εξ ολοκλήρου υπογείως, κάτω από τη Μιχαλακοπούλου, περνάει από την Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο), συνεχίζει στην Καλλιρρόης, για να καταλήξει μετά την Καλλιθέα στην θάλασσα…
Οι Αθηναίοι θεωρούσαν τον Ιλισό, ιερό και στις όχθες του διατηρούσαν βωμούς πολλών θεών, όπου τελούνταν τα Μικρά Μυστήρια, τα οποία σχετίζονταν τόσο με τα Ελευσίνια, όσο και με Διονυσιακές τελετουργίες. Από το ιερό, αυτό, ποτάμι το μόνο που απομένει σήμερα εμφανές είναι η στεγνή και χορταριασμένη κοίτη του, δίπλα στην οποία είναι χτισμένη η Αγία Φωτεινή του Ιλισού. Στον Ιλισό χυνόταν ο Ηριδανός που ξεκινούσε από τον Λυκαβηττό και κατέβαινε από το Κολωνάκι. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος, ανακαλύφθηκε η αρχαία κοίτη του. Ο ποταμός συνεχίζει στις οδούς Μητροπόλεως και Ερμού, στην Αρχαία Αγορά και καταλήγει στον Κεραμεικό. Την κοίτη του Ηριδανού συνάντησε το Μετρό και στο Μοναστηράκι, γεγονός που ανησύχησε ιδιαίτερα τους υπεύθυνους, καθώς το ποτάμι φούσκωσε κάποιες φορές επικίνδυνα κατά τη διάρκεια των εργασιών. Ακόμα και σήμερα, ο υπόγειος ποταμός κατεβάζει 20-30 κυβικά νερού την ώρα, ενώ τις βροχερές μέρες το νερό υπερδιπλασιάζεται και από τα νερά του πλημμυρίζει η Ποικίλη Στοά και η Αρχαία Αγορά….
Από το Λυκαβηττό ξεκινούσε και ο Βοϊδοπνίχτης που χωριζόταν, με ένα μέρος του να περνάει από την οδό Δημοκρίτου και την οδό Ακαδημίας προς το Αρσάκειο. Από τα Τουρκοβούνια ξεκινούσε ο Κυκλόβορος, ένας από τους μεγαλύτερους χειμάρρους της Αθήνας, που έφθανε στο Πεδίον του Άρεως και διαμέσου της οδού Μάρνη κατέληγε στην πλατεία Βάθης. Το Παγκράτι και τον Βύρωνα διέσχιζαν ο Αλασσώνας και το ρέμα «Πήδημα της Γριάς» αντίστοιχα. Στο Φάληρο χύνονταν ο Βουρλοπόταμος (ή Ξηροτάγαρος) και το ρέμα της Πικροδάφνης. Το ρέμα του Ποδονίφτη κυλάει κάθετα τους δήμους Χαλανδρίου, Ψυχικού, Φιλοθέης και Ν. Ιωνίας, διασχίζει υπόγεια τη Λεωφόρο Κηφισίας καταλήγοντας στον Κηφισό….
Οι πανεπιστημιακές μελέτες συγκρίνουν την σημερινή τσιμεντούπολη με τις παλαιότερες διαμορφώσεις της, όπου γεωργικές εκτάσεις, χωράφια και ποτάμια διέσχιζαν τη γη. Η εικόνα των πανάρχαιων ποταμών που πότιζαν την Αθήνα και απορροφούσαν τα νερά της βροχής έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Έτσι, κάθε φορά που βρέχει λίγο παραπάνω, λόγω των επιχωματώσεων και των αλλοπρόσαλλων οικιστικών σχεδίων, τα υπόγεια ποτάμια «φουσκώνουν» και πλημμυρίζουν ολόκληρες περιοχές υπενθυμίζοντάς μας την μακραίωνη ύπαρξή τους και χλευάζοντας τις όποιες (εκ μέρους μας) προσπάθειες εξαφάνισής τους. Μπαζώθηκαν 800 χιλιόμετρα ρεμάτων. Το κείμενο προέρχεται από παλαιότερο άρθρο του Δημήτρη Λάππα στην “Καθημερινή” και το διαβάσαμε στο» Ποντίκι». Οι φωτογραφίες και η τεκμηρίωση είναι της Δέσποινα Δρεπανιά από την «Αθήνα μέσα στο χρόνο». Μια Αθήνα που σήμερα κυλά υπόγεια, αλλά έρχεται στο φως με την πρώτη νεροποντή. Στην αρχική φωτογραφία απεικονίζεται ο Ιλισσός ποταμός μπροστά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο το 1900…
 mixanitouxronou
      

Ελεύθερη από το Αυτόφωρο Τρίπολης η Στέλλα Αντωνίου

Η κατηγορούμενη για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε συλληφθεί στη Δημητσάνα για παραβίαση του περιοριστικού όρου μη εξόδου από την Αθήνα.

Ελεύθερη αφέθηκε χθες από το Αυτόφωρο της Τρίπολης η Στέλλα Αντωνίου, κατηγορούμενη για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς η δίκη της πήρε αναβολή για τις 6 Νοεμβρίου.

Είναι η δεύτερη φορά που η Στέλλα Αντωνίου συλλαμβάνεται για παραβίαση του περιοριστικού όρου για μη έξοδο από την Αθήνα, που της είχε απαγγελθεί με τη λήξη της 18μηνης προφυλάκισής της.

Οπως καταγγέλθηκε χθες στην «Εφ.Συν.» από τον πατέρα της, Μιχάλη Αντωνίου, ύστερα από τη σύλληψή της στη Δημητσάνα, η συλληφθείσα βασανίστηκε από την Αντιτρομοκρατική στην Αστυνομική Διεύθυνση της Αρκαδίας, προκειμένου να της αποσπαστεί με τη βία δείγμα DNA.



efsyn.gr

ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ; «Με αιτία την Κύπρο θα πλησιάσει ελληνοτουρκικός πόλεμος!»



«Με αιτία την Κύπρο θα πλησιάσει ελληνοτουρκικός πόλεμος. 
Θα γίνουν αψιμαχίες τρεις μέρες, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα», έτσι λέει η προφητεία του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβά που υπάρχει στο Τραχώνι Λεμεσού. 

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση στη Μεσόγειο, όχι απλά ανησυχεί, αλλά θυμίζει έντονα εσχατολογικούς χρόνους και προφητικά λόγια Γερόντων… που κατά καιρούς ακούγαμε, μόνο που τότε μας φαίνονταν πολύ μακρινά…
«Με αιτία την Κύπρο θα πλησιάσει ελληνοτουρκικός πόλεμος. 
Θα γίνουν αψιμαχίες τρεις μέρες, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα», έτσι λέει η προφητεία του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβά που υπάρχει στο Τραχώνι της Λεμεσού.
Και μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ, ιδίως μετά το σκηνικό έντασης που καλλιεργεί η Τουρκία αυτές τις μέρες στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, στέλνοντας το «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ.
«Η πρόκληση είναι χειρότερη από τα Ίμια. Φανταστείτε τι θα είχε γίνει αν η Κύπρος ήταν άλλο κράτος και είχε στείλει στο σημείο το Πολεμικό Ναυτικό του. Θα είχαμε σύρραξη», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Πρόδρομος Προδρόμου, στενός συνεργάτης του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.
Παράλληλα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε πως η Άγκυρα δημιουργεί μια «εστία κρίσης» στην Κύπρο τη στιγμή που μαίνονται οι αγώνες κατά του τζιχαντισμού και της διεθνούς τρομοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και κατηγορεί την Τουρκία πως φέρει «τεράστια ευθύνη» για τη «διάσπαση» του ευρωπαϊκού μετώπου.
Αν, μάλιστα, συνδυάσουμε αυτή την προφητεία και με μια άλλη διαχρονική πρόβλεψη ενός αλλόδοξου, του Νοστράδαμου, καταλαβαίνουμε ότι μάλλον τα πράγματα δεν διαγράφονται και πολύ ρόδινα…
«Η Κύπρος θα δοκιμάσει απογοήτευση στην επιθυμία για βοήθεια της από τους ανθρώπους του Αιγαίου. Οι παλιοί θα σβήσουν από το κανόνι και τη στενοχώρια. Ο βασιλιάς τους θα διαφθαρεί, η βασίλισσά τους θα υποστεί ακόμα μεγαλύτερη προσβολή».
Ας ελπίσουμε το «σημείο μηδέν» όλων των προφητειών να μην εκπληρωθεί στις μέρες μας στη Μεσόγειο…

Τραγωδία με 18μηνών αγγελούδι - Ο επίμονος βήχας του στοίχισε τη ζωή

Έγινε θέμα και στη Βρετανία
Η μητέρα έβλεπε το παιδί της να παίζει αλλά να βήχει - Λίγες ώρες αργότερα οι γονείς του έμελλε να ζήσουν τις πιο τραγικές στιγμές της ζωής τους...
Η μητέρα του παιδιού που πέθανε εν πτήση ενώ μεταφερόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας στις αρχές του μήνα, αφού προηγουμένως αρρώστησε ξαφνικά μερικές ώρες πριν, κατηγορεί την «τρομερή κατάσταση στο χώρο της υγείας» στο νησί για τον απροσδόκητο θάνατο του παιδιού.
Η Σάρα Σπανού, με καταγωγή από τη Βρετανία, πιστεύει ότι το, «πολύ χαρούμενο και υγιέστατο» αγοράκι της, που ήταν μόλις 18 μηνών όταν πέθανε, δεν έτυχε της φροντίδας που δικαιούνταν στο νησί των Δωδεκανήσων, όπου το τοπικό νοσοκομείο είναι χωρίς παιδίατρο για 4 χρόνια, αφήνοντας τους γονείς να βασίζονται στους ιδιώτες ιατρούς. 

Τα τελευταία χρόνια, οι νησιώτες έχουν επανηλημμένα αναδείξει τα αποτελέσματα της μείωσης των παροχών για την υγεία στο νησί – πατρίδας του Ιπποκράτη – αφήνοντας το τοπικό νοσοκομείο υποστελεχωμένο. Ο Λουκάς πέθανε γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου σε νοσοκομείο της Αθήνας, 14 ώρες αφού η μητέρα του διαπίστωσε ότι είχε πυρετό.

«Κάθε λεπτομέρεια εκείνης της νύχτας, θα μας κυνηγάει για πάντα», λέει η Σάρα, που 8 χρόνια πριν μετακόμισε από τη Βρετανία στην Κω, αφού είχε γνωρίσει το σύζυγό της Δημήτρη, τον οποίο παντρεύτηκε 4 χρόνια αργότερα.

Ανησυχώντας βαθιά για την ευημερία του άλλου τους γιου, αποφάσισαν να επιστρέψουν στη Βρετανία, ως αποτέλεσμα της απώλειας του Λουκά. «Η ζωή μας καταστράφηκε. Πρέπει να αφήσουμε την οικογένειά μας, το σπίτι μας, ότι αγαπάμε, για να κρατήσουμε το παιδί που μας απέμεινε ασφαλές», λέει.

Ο Λουκάς ήταν εκείνη την άτυχη Παρασκευή, παίζοντας χαρούμενα όλη μέρα. Έτρεχε η μύτη του και είχε ένα μικρό βήχα, έχοντας κολλήσει προφανώς από τον μεγαλύτερο αδελφό του Αντώνη, έναν 3χρονο που είχε ξεκινήσει να πηγαίνει στο βρεφικό σταθμό μια εβδομάδα πριν. Πέραν αυτού, ο Λουκάς φαινόταν μια χαρά και υγιέστατος και όταν η μητέρα του διαπίστωσε ότι είχε πυρετό στις 3 το μεσημέρι, του έδωσε αντιπυρετικό. Μετά τον θήλασε και τον έβαλε για ύπνο στις 6, όπως κάθε μέρα.

«Ήταν γύρω στις 9 το βράδυ όταν είδαμε τελικά τον γιατρό. Εξέτασε τον Λουκά. Είχε 40 πυρετό και ο γιατρός του έδωσε «πονστάν» και μας είπε να τον πάμε για ακτινογραφία στο στήθος. Ήταν περίπου 10 παρά τέταρτο το βράδυ», λέει η Σάρα.

Έπρεπε να περιμένουν ξανά για την ακτινογραφία, γιατί ο γιατρός είχε άλλον ασθενή και είχε κλείσει τα μηχανήματα λόγω της προχωρημένης ώρας. Μετά την εξέταση, ο γιατρός εντόπισε μικρές κιλήδες στα πνευμόνια του Λουκά και υποπτεύθηκε πνευμονία, γνώμη την οποία και ο παιδίατρος θεώρησε πιθανή. Σε αυτό το στάδιο, η Σάρα και ο σύζυγός της, ενημερώθηκαν ότι ο Λουκάς έπρεπε να πάρει οξυγόνο και να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο.

Στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, μια νοσοκόμα έβαλε ορό και μάσκα οξυγόνου στον Λουκά. Καθοριστικής σημασίας – όπως έμαθαν αργότερα οι γονείς – ήταν το γεγονός ότι τον άφησαν να ξαπλώσει και όχι να κάθεται, όπως θα έπρεπε, όπως τους ενημέρωσε ο παιδίατρος όταν πήγε στο νοσοκομείο μια ώρα αργότερα. Όταν οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι ο Λουκάς είχε κάτι βακτηριακό του έδωσαν ορό με αντιβίωση.

Η ειδική πτήση για την Αθήνα, έφυγε στις 2.15 το πρωί. Στη διάρκεια της πτήσης, ο Λουκάς έκανε ξανά εμετό, αλλά η Σάρα και ο σύζυγός της δεν ανησύχησαν και τόσο πολύ, αφού πίστευαν ότι το παιδί βρισκόταν σε καλά χέρια. Στο αεροσκάφος βρίσκονταν δύο νοσηλευτές. «Τον παρακολουθούσαν συνέχεια και είπαν ότι ήταν καλά. Δεν ανησυχήσαμε», λέει η Σάρα.

Ο Λουκάς δεν ανταποκρινόταν όταν έφτασαν στον νοσοκομείο, συνεχίζει. «Τον οδήγησαν γρήγορα σε ένα δωμάτιο όπου δεν επιτρεπόταν να μπούμε. Μετά από 20 λεπτά, ένας γιατρός μας φώναξε μέσα. Μας είπαν ότι ήταν ζωντανός αλλά πολύ, πολύ άρρωστος. Είχε πάθει καρδιακή και αναπνευστική ανακοπή και δεν ήξεραν γιατί. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει μόνο του. Τον έβαλαν στην εντατική. Μετά από 30 λεπτά, ήρθαν και μας είπαν ότι η καρδιά του είχε σταματήσει ξανά και πέθανε. Ήταν 5.30 το πρωί».

Πηγή: dimokratiki.gr

Ν.Μαζιώτης : «Αναφαίρετο δικαίωμά μου να πυροβολώ αστυνομικούς»



Νέο κείμενο του προφυλακισμένου για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα Νίκου Μαζιώτη αναρτήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο δικτυακό τόπο Indymedia.

Νωρίτερα, δημοσιοποιήθηκε κοινό κείμενο των Κουφοντίνα και Γουρνά, στο οποίο προειδοποιούν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης δεν θα περάσουν, αναφέρονται στην υπόθεση του Σ.Ξηρού, καθώς και στην απαγόρευση τηλεφωνικής παρέμβασης του Νίκο Μαζιώτη.

Στο κείμενο, ο κρατούμενος στις φυλακές Διαβατών αναφέρει ότι θεωρεί «αναφαίρετο δικαιώμά» του να πυροβολήσει τους αστυνομικούς τους οποίους χαρακτηρίζει «υπηρέτες των πλουσίων».

Ο Μαζιώτης περιγράφει τι συνέβη -κατά τον ίδιο- στις 16 Ιουλίου στη σύλληψή του στο Μοναστηράκι και στη μετέπειτα νοσηλεία του στον Ευαγγελισμό, ενώ αναφέρεται και στις συνθήκες κράτησής του.

Ακόμη, επιτίθεται στους γιατρούς, τους οποίους κατηγορεί ότι παραβιάζουν το ιατρικό απόρρητο και τον ιατρικό δεοντολογικό κώδικα δεχόμενοι «όλους τους όρους της αντιτρομοκρατικής για τις συνθήκες νοσηλείας των αγωνιστών των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων που πέφτουν τραυματισμένοι στα χέρια του κράτους».

Υποστηρίζει, τέλος, ότι ο λόγος που δεν γίνεται η εκ νέου μεταγωγή του στον Κορυδαλλό είναι για να βρεθεί τελικά στην πτέρυγα των φυλακών τύπου Γ' στον Δομοκό.

«Μέσα στην φυλακή εξακολουθώ να είμαι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, διατηρώ ζωντανή την πολιτική μου υπόσταση ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, συνεχίζω να εκφέρω τον λόγο της οργάνωσης που καλεί τον λαό σε ένοπλο αγώνα για την κοινωνική επανάσταση και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό με οποιοδήποτε αντίτιμο» καταλήγει ο Μαζιώτης.

Το κείμενο Μαζιώτη

«Στις 16 Ιουλίου συλλαμβάνομαι στο Μοναστηράκι μετά από καταδίωξη και ένοπλη συμπλοκή με τα σκυλιά του κράτους. Να επισημάνω ότι τυχαία απέφυγα τον θάνατο αφού ο αστυνομικός που με πυροβόλησε από πίσω και πλάγια είχε στόχο να με πλήξει στην πλάτη στο ύψος του θώρακα την στιγμή που πάλευα με άλλο αστυνομικό τον οποίο και πυροβόλησα στον μηρό. Η τυχαία παρεμβολή του δεξιού βραχίονα την ώρα της πάλης με τον αστυνομικό ενώπιων μου είχε ως αποτέλεσμα να διαπεράσει η σφαίρα και να σπάσει το οστό του δεξιού βραχιόνιου και να περάσει ξυστά από την πλάτη μου αντί να με πλήξει στον κορμό.

» Ξεκαθαρίζω εδώ ότι ως μέλος της ένοπλης αναρχικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, ως αντάρτης που αγωνίζεται για την επανάσταση και την ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους, ως παράνομος κυκλοφορώντας ένοπλος, αφού ήμουν φυγόποινος καταδικασμένος σε 50 χρόνια κάθειρξη, καταζητούμενος και επικηρυγμένος με ένα εκατομμύριο ευρώ από τους υπηρέτες της Τρόικας και των δανειστών, γνώριζα ότι το ενδεχόμενο να τραυματιστώ ή να σκοτωθώ σε μια ένοπλη συμπλοκή με τα σκυλιά του κράτους ήταν πιθανό.

» Σε έναν πόλεμο οι αντιμαχόμενοι θεωρούν δικαίωμα τους να πυροβολούν τον αντίπαλό τους, έτσι κι εγώ θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα μου να πυροβολήσω τους διώκτες μου, τους αστυνομικούς που είναι υπηρέτες των πλουσίων, προασπίζοντας έτσι την ελευθερία μου. Ο τραυματισμός μου, η σύλληψη μου και η μεταχείριση που έχω ως κρατούμενος από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την πολιτική της κοινωνικής γενοκτονίας και ευθανασίας που εφαρμόζουν εδώ και τέσσερα χρόνια, που είναι υπεύθυνοι για μαζικές δολοφονίες και θανάτους, λόγω αυτοκτονιών, λόγω ασθενειών, λόγω έλλειψης φαρμάκων, λόγω φτώχειας και υποσιτισμού, είναι απώλεια πολέμου.

Είναι απώλεια του κοινωνικού και ταξικού πολέμου, είναι απώλεια της πάλης των τάξεων. Και σε αυτόν τον πόλεμο εδώ και πολλά χρόνια έχω επιλέξει το στρατόπεδο των φτωχών, του λαού, το στρατόπεδο των καταπιεσμένων. Ενώ αυτοί που με καταδίωξαν, με τραυμάτισαν και με συνέλαβαν διάλεξαν να είναι μισθοφόροι στο στρατόπεδο αυτών που γδέρνουν τον λαό, δηλαδή των τραπεζιτών, των πολυεθνικών, των μεγιστάνων του υπερεθνικού κεφαλαίου.

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν κι οι υπόλοιποι μισθοφόροι της εγκληματικής οργάνωσης που λέγεται κράτος, όπως οι δικαστές που σύνταξαν το κατηγορητήριο εναντίον μου κι οι δεσμοφύλακες που έχουν την ευθύνη της κράτησης μου. Το τι μεταχείριση μου επιφύλαξαν μετά την σύλληψη μου ήταν κάτι αναμενόμενο.

» Αφού χειρουργήθηκα με ολική αναισθησία παρουσία των αστυνομικών μέσα στο χειρουργείο, αφού νοσηλεύτηκα στον Ευαγγελισμό επί τρεις μέρες, όπου οι κουκουλοφόροι της αντιτρομοκρατικής βρισκόντουσαν από πάνω μου όλο το 24ωρο μέσα στο δωμάτιο νοσηλείας και μετά από μια βδομάδα στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού, όπου βρισκόμουν σε απομόνωση κλειδωμένος σε κελί και χωρίς την δυνατότητα προαυλισμού όπως έχουν δικαίωμα όλοι οι κρατούμενοι, το κράτος των προσκυνημένων, Σαμαρά, Αθανασίου και Κικίλια μου συμπεριφέρθηκε κτηνωδώς μεταφέροντας με μετά από πεντάωρη μεταγωγή όπου τρανταζόταν το σπασμένο οστό του τραυματισμένου χεριού μου στις φυλακές Διαβατών στην Θεσσαλονίκη, σε μια φυλακή που δεν έχει γιατρό, σε μια φυλακή που οι κρατούμενοι στερούνται στοιχειώδης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

» Εδώ θέλω να τονίσω την ευθύνη των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία αρχής γενομένης από τον Ευαγγελισμό το 2002 όπου έχουν δεχτεί όλους τους όρους της αντιτρομοκρατικής για τις συνθήκες νοσηλείας των αγωνιστών των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων που πέφτουν τραυματισμένοι στα χέρια του κράτους. Συνθήκες νοσηλείας οι οποίες στο όνομα της ασφάλειας παραβιάζουν τα δικαιώματα του κρατούμενου νοσηλευόμενου, το ιατρικό απόρρητο, τον ιατρικό δεοντολογικό κώδικα και επιβάλλουν την παρουσία αστυνομικών μέσα στα χειρουργεία, μέσα στα δωμάτια νοσηλείας, δίπλα στο κρεβάτι του νοσηλευόμενου τραυματία κρατούμενου, να είναι παρόντες στις επισκέψεις των γιατρών, να είναι ανοικτή η πόρτα της τουαλέτας όταν ο κρατούμενος κάνει τις ανάγκες του.

» Ο έλεγχος του σώματος του κρατούμενου αγωνιστή είναι μέρος του πολέμου της εξουσίας ενάντια στους αγωνιστές της ελευθερίας.

» Στις φυλακές ισχύει ένας άγραφος νόμος που είναι ανώτερος κι από τον σωφρονιστικό κώδικα. Η ασφάλεια πάνω από την ίδια την ζωή και την υγεία των κρατούμενων. Όπως ανάλογα ισχύει και στην κοινωνία εκτός των τειχών των φυλακών όπου το κέρδος και η απληστία του κεφαλαίου είναι πάνω από την ζωή την υγεία και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων.

» Η μεταγωγή μου στα Διαβατά, όπως το ίδιο το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ομολογήσει έγινε για λόγους ασφάλειας, γιατί στις φυλακές Κορυδαλλού κρατούνται αρκετοί πολιτικοί κρατούμενοι κατηγορούμενοι για υποθέσεις αντάρτικου και για αυτό θα πρέπει να κρατούμαι μακριά από τους συντρόφους εντελώς απομονωμένος.

» Από τις φυλακές Διαβατών, μεταφέρομαι μια φορά τον μήνα κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου για να κάνω ακτινογραφία και να εξεταστώ από γιατρό ορθοπεδικό. Τις ίδιες εξετάσεις θα μπορούσα να τις κάνω στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού, παρά τις μεγάλες ελλείψεις που έχει. Όμως όπως είπα προηγουμένως, η ασφάλεια είναι πάνω από την ζωή και την υγεία των κρατουμένων. Και αυτό στην περίπτωσή μου ως πολιτικού κρατούμενου, ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που στάθηκε απέναντι στους δολοφόνους και τους ληστές του λαού , απέναντι στους φασίστες της κυβέρνησης, απέναντι στην υπερεθνική ελίτ που επιβάλλει τα μνημόνια και τα προγράμματα κοινωνικής γενοκτονίας αυτό εφαρμόζεται ακόμα πιο αυστηρά.

» Στις φυλακές Διαβατών, σε αντίθεση με τον σωφρονιστικό κώδικά που οι ίδιοι υποτίθεται είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν, αφού « η Διεύθυνση εξασφαλίζει στους κρατούμενους ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη επίπεδου ανάλογου με αυτό του λοιπού πληθυσμού» δεν υπάρχουν γιατροί σε μόνιμη βάση για να εξασφαλίζουν την περίθαλψη των 600 περίπου κρατουμένων, και παρότι ο κώδικας λέει ότι « αν σε συγκεκριμένο κατάστημα δεν υπηρετεί μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, οι ανάγκες καλύπτονται σε 24ωρη βάση με επισκέψεις εξωτερικών γιατρών και νοσοκόμων που καλούνται από τον διευθυντή του καταστήματος», ο διευθυντής Σταυρόπουλος κι ο εισαγγελέας επόπτης Μωισίδης δεν κάνουν το παραμικρό κι είναι υπεύθυνοι για τις ελλείψεις της ιατρικής φροντίδας στους κρατούμενους.

» Στις φυλακές Διαβατών έρχεται ένας παθολόγος γιατρός 3 φορές την εβδομάδα και μόνο πρωί. Για τις υπόλοιπες ώρες και ημέρες δεν υπάρχει γιατρός παρά μόνο νοσηλευτής. Και για γιατρούς άλλων ειδικοτήτων πέραν του παθολόγου ούτε λόγος εκτός φυσικά του ψυχίατρου που είναι η πιο δημοφιλής ειδικότητα στις ελληνικές φυλακές. Στις φυλακές Διαβατών ακολουθούν μια τακτική σύμφωνα με την οποία χορηγούνται γενναιόδωρα ψυχοφάρμακα στους κρατούμενους από τον ψυχίατρο και μάλιστα δυο φορές την ημέρα, μια το πρωί και μια το βράδυ ώστε έτσι οι κρατούμενοι να είναι διαρκώς σε καταστολή για να υπάρχει ησυχία στη φυλακή. Φυσικά οι ίδιοι οι κρατούμενοι έχουν κι αυτοί ευθύνη για την κατάσταση αυτή.

» Στα Διαβατά μέσα σε έναν μήνα πέθαναν δυο κρατούμενοι, ο πρώτος από αναπνευστική ανεπάρκεια και ο δεύτερος από καρκίνο στο τελευταίο στάδιο. Για τους θανάτους αυτούς είναι προσωπικά υπεύθυνος ο διευθυντής της φυλακής Σταυρόπουλος.

» Στην πρώτη περίπτωση που ήταν βράδυ κι οι κρατούμενοι είναι κλεισμένοι στους θαλάμους και δεν υπάρχει ούτε γιατρός ούτε νοσηλευτής στην φυλακή, μέχρι να ανοίξουν τον θάλαμο και να έρθει το ΕΚΑΒ ο κρατούμενος πέθανε καθ ‘οδόν για το νοσοκομείο, πράγμα που ήταν ευτυχής σύμπτωση για τους ανθρωποφύλακες αφού ο κρατούμενος δεν πέθανε ενόσω ήταν στην φυλακή κι έτσι απέφυγαν το ενδεχόμενο διενέργειας ΕΔΕ.

» Στην δεύτερη περίπτωση το σύστημα μεριμνά ώστε κάποιοι να παίρνουν το αποφυλακιστήριο μαζί με το φέρετρο. Άλλωστε οι κρατούμενοι ακόμα και σε περιόδους που το σύστημα δεν αντιμετωπίζει κρίση, ως άνθρωποι Β και Γ κατηγορίας θεωρούνται πλεονάζων και άχρηστο ανθρώπινο δυναμικό ανίκανο προς εκμετάλλευση, πόσο μάλλον σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή όπου χιλιάδες και εκατομμύρια άνθρωποι εκτός των τειχών των φυλακών θεωρούνται πλεονάζων πληθυσμός και πλεονάζων εργατικό δυναμικό, άχρηστο κι ανίκανο προς εκμετάλλευση που το σύστημα αδυνατεί να θρέψει οπότε η τελική λύση μέσω των μνημονίων της εκκαθάρισης του αποτελεί μια ρεαλιστική λύση για το σύστημα.

» Από την στιγμή που με μετέφεραν στα Διαβατά, εδώ και τρεις μήνες έχω κάνει αίτηση μεταγωγής στον Κορυδαλλό για να έχω πληρέστερη κι αμεσότερη περίθαλψη. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών σκοπίμως κωλυσιεργούν να μου απαντήσουν με προφανή σκοπό να ροκανίσουν τον χρόνο έτσι ώστε όταν ετοιμαστεί η πτέρυγα των φυλακών τύπου Γ στον Δομοκό που προορίζεται πρωτίστως για τα μέλη των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων, να με μεταφέρουν εκεί.

Άλλωστε πλήθος δημοσιευμάτων των καθεστωτικών ΜΜΕ μετά την σύλληψή μου με εμφανίζουν ως από τους πρώτους επιλαχόντες που θα μεταφερθούν στις φυλακές τύπου Γ. Και μετά την εκδήλωση που διοργάνωσαν σύντροφοι στο Πολυτεχνείο Αθήνας στις 17-10 με θέμα: «Ένοπλος Αγώνας, Επαναστατικό Κίνημα και Κοινωνική Επανάσταση», όπου επρόκειτο να μιλήσω τηλεφωνικά αλλά κατόπιν πολιτικής παρέμβασης του γνωστού φασίστα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, έκλεισαν τα τηλέφωνα του ισογείου της φυλακής για να μην μιλήσω, διαρρέουν φήμες ότι η μεταγωγή μου στο Δομοκό θα επισπευσθεί.

» Η νομοθέτηση για τις φυλακές τύπου Γ αποδεικνύει την διακριτή σε σχέση με όλους τους κρατούμενους μεταχείριση των πολιτικών κρατουμένων, μελών των επαναστατικών οργανώσεων από το καθεστώς, παρά το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζονται ανοικτά ως πολιτικοί εχθροί. Οι φυλακές τύπου Γ, οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα και στην ποινική δικονομία όσο αφορά την ένοπλη επαναστατική δράση, αποσκοπούν να σπάσουν τα μέλη των οργανώσεων αντάρτικου να τους αποδομήσουν ως πολιτικά πρόσωπα, ενώ οι αλλαγές στην ποινική δικονομία αποσκοπούν να αποδομήσουν τον χαρακτήρα των πολιτικών δικών, τον πολιτικό χαρακτήρα των δικών των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων.

» Στις φυλακές τύπου Γ θα αποπειραθούν να περιορίσουν πολλά από όσα ισχύουν στις υπόλοιπες φυλακές. Περιορισμό της τηλεφωνικής επικοινωνίας, περιορισμό της αλληλογραφίας και των πραγμάτων που μπορούν οι κρατούμενοι να λαβαίνουν όπως πολιτικό υλικό, βιβλία, περιορισμό στα επισκεπτήρια, στην ενημέρωση και όλα αυτά με σκοπό την πλήρη απομόνωση των κρατουμένων και πάντα φυσικά με την επίκληση της ασφάλειας.

» Ας μην έχουν αυταπάτες. Να είναι σίγουροι ότι τίποτα δεν θα με λυγίσει. Μέσα στην φυλακή εξακολουθώ να είμαι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, διατηρώ ζωντανή την πολιτική μου υπόσταση ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, συνεχίζω να εκφέρω τον λόγο της οργάνωσης που καλεί τον λαό σε ένοπλο αγώνα για την κοινωνική επανάσταση και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό με οποιοδήποτε αντίτιμο».

in.gr

ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ - Εικόνες από το πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ στο Ίλιον

Η Πυροσβεστική άντλησε τα νερά

Εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε πίσω της η νεροποντή της Παρασκευής σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπου οι κάτοικοι από το πρωί προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν.
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που σημειώθηκαν είναι στο σούπερ μάρκετ στο Ιλιον όπου πλημμύρισε το υπόγειο πάρκινγκ. Η πυροσβεστική άντλησε τα νερά από το ένα επίπεδο και πλέον έχει προχωρήσει στο δεύτερο, ενώ αποκαλύφθηκαν κατεστραμμένα αυτοκίνητα, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας εγκλωβισμένος.






31χρονη καθηγήτρια επιβράβευε με άγριο σεξ 16χρονο μαθητή της!!!

Μία διαφορετική μέθοδο επέλεξε μία καθηγήτρια από την Βιτσέντζα της Ιταλία για να δώσει κίνητρα σε μαθητή της ώστε να σημειώσει πρόοδο στο σχολείο.

Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα η 31χρονη Λίζα κλήθηκε από τους γονείς ενός 16χρονου μαθητή της να τον βοηθήσει ώστε να βελτιωθεί στα μαθήματα όπου ήταν αδύναμος.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, λοιπόν, έπειτα από λίγα ιδιαίτερα μαθήματα που παρέδωσε στον νεαρό, η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι υπήρξε ερωτική έλξη ανάμεσά τους. Έτσι, σκέφτηκε πως το ιδανικό κίνητρο για να ωθήσει τον 16χρονο να στρωθεί στο διάβασμα θα ήταν μία διαφορετικού τύπου επιβράβευση, πέραν του απλού «μπράβο».

Τα ιδιαίτερα έγιναν πιο συχνά και η επαφή τους πιο… στενή, με αποτέλεσμα η 31χρονη να μην περιοριστεί στη θεωρία, αλλά να προχωρήσει στην πρακτική εφαρμογή όσων δίδασκε. Όταν, λοιπόν, μία ημέρα οι γονείς του 16χρονου επέστρεψαν νωρίτερα στο σπίτι, βρήκαν τον γιο τους με την 31χρονη Ιταλίδα να επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις κάτω από το καυτό νερό του ντους.

Παρά την απόγνωση και τις διαμαρτυρίες του νεαρού, οι γονείς του κατέθεσαν το περιστατικό στην αστυνομία χωρίς ωστόσο να κάνουν καταγγελία εναντίον της καθηγήτριας.

Η νεαρή μιλώντας στην εφημερίδα Il Giornale di Vicenza έκανε λόγο για «αμοιβαία ερωτική έλξη» και δικαιολογήθηκε υποστηρίζοντας ότι ο μαθητής της «μπορεί να είναι 16 ετών, όμως, έχει την ωριμότητα ενός 25χρονου».

Η ξανθιά, γαλανομάτα, με καμπύλες, όπως περιγράφεται από την ιταλική εφημερίδα, εξήγησε πως από τα πρώτα μαθήματα κατάλαβε ότι ο ανήλικος την «έτρωγε με τα μάτια του» και εφόσον άρεσε και στην ίδια σκέφτηκε να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, όπως λέει η ίδια.

«Δεν είχε διάθεση για διάβασμα, έτσι του υποσχέθηκα ένα βραβείο αν κατάφερνε να γράψει μία έκθεση χωρίς γραμματικά λάθη. Βραβείο, στο βραβείο…», αναφέρει η Λίζα… έγινε το κακό.

Η καθηγήτρια, η οποία μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης σκέφτεται να εγκαταλείψει την Ιταλία για να βρει δουλειά στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Γερμανία, εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η σεξουαλική επαφή με τον 16χρονο ήταν «ένας τρόπος για να τον κάνω να μελετήσει και τα κατάφερα καθώς από το 4 τώρα παίρνει 7 (με άριστα το 10). Βέβαια, ξέρω ότι έχω κάνει λάθος, αλλά έγιναν όλα σταδιακά. Ήταν μία εκπαιδευτική μέθοδος, μεταξύ του αστείου και του πάθους της υπόθεσης».

Σύζυγος τέως (γαλάζιου) υπουργού, πληρώνεται για να… κάθεται !!!

Υπάρχει ένας τέως υπουργός ο οποίος έχει αποσπασμένη τη γυναίκα του σε γραφείο νυν υπουργού – στο ίδιο υπουργείο από το οποίο πέρασε κι αυτός! – Αλλά η κυρία δεν πατάει ούτε για μια … καλημέρα!  
Άραγε ο νυν υπουργός το γνωρίζει κι αν ναι γιατί συνεχίζει να κάνει τα στραβά μάτια; 
Για την ιστορία η συγκεκριμένη κυρία όταν ο σύζυγος ήταν επικεφαλής του συγκεκριμένου υπουργείου ήταν ο φόβος και ο τρόμος εκεί μέσα. 
Κάποια εποχή μάλιστα η ασυδοσία της είχε χτυπήσει κόκκινο! 
Μέχρι και τις κουρτίνες του υπουργικού γραφείου είχε κατεβάσει και είχε εξαναγκάσει τις συνεργάτιδες του υπουργού να τις πλύνουν (!!) σπίτια τους για να είναι … καθαρές! 
Κι αυτή την κυρία συνεχίζει να πληρώνει κάθε μήνα το ελληνικό δημόσιο, κύριε Μητσοτάκη – που ψάχνεται τόσο πολύ να μειώσετε τον δημόσιο τομέα.
 

ΑΥΡΙΟ ΚΛΗΡΩΝΕΙ !!! ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ για τα 9.000.000 ευρώ στο Τζόκερ!

Πανελλήνια «φρενίτιδα» προκαλεί το ποσό των (τουλάχιστον) 9.000.000 ευρώ που θα μοιραστούν οι τυχεροί της πρώτης κατηγορίας στην κλήρωση του Τζόκερ την Κυριακή! Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που «κληρώνει» το Τζόκερ, μετά τα συνεχή τζακ ποτ των προηγούμενων εβδομάδων. «Ξεσηκωμός» είχε προκληθεί άλλωστε και τον περασμένο Αύγουστο, όταν το ποσό είχε σκαρφαλώσει στα 8.000.000 ευρώ.

Την Κυριακή όσοι μαντέψουν σωστά τον μαγικό συνδυασμό «5+1» θα μοιραστούν τα 9.000.000 ευρώ που δημιούργησε το τζακ ποτ στην κλήρωση της περασμένης Πέμπτης.

Espressonews

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Αχαρνών


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Αχαρνών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Αχαρνών από τον δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, που συγκάλεσε το πρωί σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι και ο Γ. Γραμματέας του δήμου, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας, των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου και της Περιφέρειας προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές σε υποδομές, κατοικίες και καταστήματα.
Από την αυτοψία που έγινε το πρωί στο δήμο, διαπιστώθηκε ότι σοβαρά έχει πληγεί το εμπορικό κέντρο της πόλης. Καταστήματα έχουν πλημμυρίσει και πάρα πολλά εμπορεύματα έχουν καταστραφεί. Η άσφαλτος έχει φύγει από το οδόστρωμα σε όλη την έκταση του δήμου, με καθιζήσεις σε πολλά σημεία. Έχουν καταρρεύσει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα στα ρέματα της πόλης. 
Δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει και αρκετές οικογένειες έχουν μείνει άστεγες.
Κι όλα αυτά, ενώ ο δήμος είχε ήδη καθαρίσει εδώ και μια εβδομάδα τα φρεάτια. Όμως, δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα στην πόλη από την κακοκαιρία, διότι -όπως σημειώνεται από το γραφείο δημάρχου- δεν υπάρχουν ακόμη αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη.
 Παρότι πρόκειται για ένα αίτημα που απευθύνεται εδώ και χρόνια προς την Περιφέρεια και το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο δήμος έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση των χαλασμένων οδοστρωμάτων και της σήμανσης σε επικίνδυνα σημεία. Όπως χαρακτηριστικά δηλώθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το γραφείο δημάρχου «προσπαθούμε να μπαλώσουμε ό,τι μπορούμε για να μην αντιμετωπίσουμε σοβαρότερα προβλήματα ως επενέργεια της κακοκαιρίας. 
Παρακαλάμε τόσα χρόνια για τα αντιπλημμυρικά και δεν μας δίνουν καμία σημασία. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε το τελευταίο ραντεβού με την Περιφέρεια και το υπουργείο Εσωτερικών για τα αντιπλημμυρικά».
Μετά την πρωινή σύσκεψη, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής να γίνουν άμεσα οι κατάλληλες ενέργειες ώστε ο δήμος να κηρυχθεί πλημμυρόπληκτος. Επίσης, ζητήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκτακτη επιχορήγηση για να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές.
Όσοι δημότες έχουν υποστεί υλικές ζημιές καλούνται να επικοινωνήσουν με το δήμο είτε τηλεφωνικά στο 2132072300-400, είτε να προσέλθουν στο γραφείο Δημάρχου για να καταγραφεί το αίτημα τους, σε αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου. 
Ο Δήμος θα βρίσκεται συνεχώς ανοιχτός προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματα των δημοτών.

Η εξαπάτηση έγινε επιστήμη !!! Με ποια τρικ παραπλανούν τα τυχερά τηλεπαιχνίδια

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παραπλανήσεις και να εξαπατήσεις το κοινό σε ένα τυχερό τηλεπαιχνίδι. 
Μια εταιρεία όμως ανήγαγε την εξαπάτηση σε επιστήμη, αφού όπως αναφέρει η ίδια προς τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (ΓΓΚ), έδωσε «σαφείς» οδηγίες προς τους τηλεθεατές.
Οι οδηγίες ήταν οι εξής: «Στο σημερινό μας παιχνίδι γραμμένο σε Arial, Comic Sans MS, Digit και Impact "ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ" καλείστε να προσθέσετε όλους τους πλήρως ορατούς αριθμούς, συμπεριλαμβάνοντας τα αραβικά, τα λατινικά και τα ψηφιακά σύμβολα αριθμών, είτε ως όλον είτε ως μέρος άλλων αριθμών, αντεστραμμένα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ή μη, αυτό είναι και το μόνο που πρέπει να κάνετε και δεν χρειάζονται περαιτέρω υπολογισμοί».

Για τον σκοπό της διεξαγωγής του παιγνίου η εταιρεία προβάλει μέσα σε ένα πλαίσιο μια μαθηματική πράξη, με φαινομενικά απλές προσθέσεις, αφαιρέσεις και πολλαπλασιασμούς. Οπως όμως αποδεικνύεται στην πράξη, οι προσθέσεις και οι αφαιρέσεις που παρατίθενται, μόνον απλές δεν είναι και ότι οι τηλεθεατές καλούν επανειλημμένως τον αριθμό που αναγράφεται στην οθόνη με χρέωση των δύο ευρώ ανά κλήση. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, είναι απίθανο να προβλεφθεί, καθώς υπάρχουν πολλά τρικ στην επίλυση, πόσω δε μάλλον όταν το παίγνιο απευθύνεται σε ανήλικους ή υπερήλικους που βρίσκονται συνήθως στο σπίτι.

Σύμφωνα με επιστολή της εταιρείας παραγωγής του παιγνίου προς τη ΓΓΚ, η πράξη της αφαίρεσης δεν είναι... αφαίρεση, αλλά το λατινικό Ι (=1) που έχει περιστραφεί αριστερά κατά 90 μοίρες. Ο αριθμός αυτός μάλιστα πρέπει να προστεθεί στην πράξη για να βρεθεί η σωστή λύση και να κερδίσει ο τηλεθεατής. Ακόμη το σύμβολο x, δεν αφορά στην πράξη του πολλαπλασιασμού, αλλά είναι το λατινικό Χ (=10) που πρέπει επίσης να προστεθεί.

Και αβανταδόροι τηλεοπτικοί «παπατζήδες»

Καταγγελίες που φτάνουν στις καταναλωτικές οργανώσεις, αναφέρονται και σε αβανταδόρους «παπατζήδες». Με καταφανέστατα ψεύτικα τηλέφωνα, άνθρωποι των εταιρειών που πουλάνε τα τηλεπαιχνίδια, πλησιάζουν τη λύση, χωρίς όμως να τη βρίσκουν. Αυτό προκαλεί την αγωνία και το ενδιαφέρον των τηλεθεατών που σπεύδουν γρήγορα γρήγορα να δώσουν τη λύση και να κερδίσουν το έπαθλο των 500 ή των 1.000 ευρώ. Εις μάτην όμως.

Παράγοντες των αρχών που απευθύνονται οι καταναλωτές συνήθως είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ο Συνήγορος του Καταναλωτή κ.ά. κάνουν λόγο για συστηματική εξαπάτηση των τηλεθεατών. Για παράδειγμα, πόρισμα ελέγχου που διενήργησε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) μετά από σειρά καταγγελιών που της μεταβιβάσθηκαν διαπιστώνει: «O πάροχος (σ.σ. όλα τα στοιχεία και ονόματα είναι στη διάθεση της «Κ») μας γνωστοποίησε τα στοιχεία σχετικά με τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας των νικητών.

Από την παρακολούθηση όμως του παιχνιδιού από τα DVD της ημερομηνίας 11.07.14 προκύπτουν νικητές στο παιχνίδι: 1. 00:08:20 η Στέλλα από την Κέρκυρα κερδίζει 100 ευρώ για την απάντηση "ΑΓΕΛΑΔΑ", 2. 00:43:45 η Μαρία από το Παγκράτι κερδίζει 500 ευρώ για την απάντηση "ΑΛΟΓΟ", 3. 01:05:00 βρίσκεται 3ος νικητής που δεν αναφέρεται το όνομά του που δίνει την απάντηση "ΓΑΤΑ" και κερδίζει 600 ευρώ». Κατά όχι και τόσο περίεργο τρόπο, τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας των νικητών σ’ αυτές τις χρονικές στιγμές, δεν υπήρχαν στα στοιχεία που απεστάλησαν στους ελεγκτές της ΕΕΕΠ.

Πάντως υπάρχουν και κάποιοι νικητές. «Αυτοί είναι λίγοι», παραδέχεται στέλεχος ανεξάρτητης αρχής, σημειώνοντας ότι «αυτό γίνεται στο πλαίσιο δημιουργίας μιας κατ’ επίφασην νόμιμης δραστηριότητας». Επίσημα στοιχεία φυσικά για έσοδα και έπαθλα νικητών δεν υπάρχουν. Με βάση όμως τις αγωγές που έχουν ασκηθεί, ο ετήσιος τζίρος εκτιμάται σε 50 εκατ. ευρώ, ποσό καθόλου αμελητέο. Η ΕΕΕΠ, μετά τον έλεγχο που άσκησε το περασμένο καλοκαίρι, έχει εισηγηθεί από το τέλος Σεπτέμβρη στον υπουργό Οικονομικών την ολοσχερή κατάργηση των τηλεπαιγνίων.

Οι κλήσεις δεν ήταν τελικά δωρεάν...

Αλλοι διοργανωτές τηλεπαιγνίων έχουν λιγότερο ευφάνταστους τρόπους εξαπάτησης του κοινού. Οπως καταγγέλλει ο Φ.Τ. από τη Νέα Σμύρνη μέλος της οικογένειάς του χρεώθηκε κοντά 150 ευρώ, χωρίς να παίξει και προσπαθώντας μόνον να συμμετάσχει στο παίγνιο.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς τηλεοπτικό σταθμό, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) αναφέρει: «Την 5η Ιουνίου 2014 και στο διάστημα μεταξύ 20.13 και 20.58, μέλος της οικογένειάς μου, θέλοντας να συμμετάσχει στην εκπομπή του σταθμού σας..., τηλεφώνησε 82 φορές στον αριθμό...». Οι κλήσεις αυτές, όπως προκύπτει από τα αρχεία του τηλεπικοινωνιακού παρόχου, είχαν διάρκεια 3 έως 6 δευτερόλεπτα και είναι ξεκάθαρο ότι δεν αφορούσε σε συμμετοχή στο παίγνιο.

Αντίθετα τηλεφωνητής ενημέρωνε τον καλούντα ότι όλες οι γραμμές είναι κατειλημμένες και διακόπτονταν η σύνδεση. Παρά όμως το γεγονός ότι στην αναγγελία του μηνύματος αναφέρονταν ότι το μήνυμα ήταν χωρίς χρέωση, τελικά για κάθε κλήση χρεώθηκαν περίπου 2 ευρώ. «Κατά τρόπο καταχρηστικό και ληστρικό, χρεωθήκαμε το ποσό των 151,29 ευρώ...», ανέφερε στην επιστολή του ο Φ. Τ.

Σε ένα άλλο παράδειγμα εξαπάτησης το λατινικό C είναι ανεστραμμένο και βρίσκεται στο κάτω μέρος του σχήματος που μοιάζει με τον αριθμό 5 και υπολογίζεται ως 100, καθώς και το λατινικό Ι, επίσης αντεστραμμένο στο πάνω μέρος του συμβόλου αυτού...». Ετσι ο αριθμός που εμφανίζεται ως 5, δεν είναι το 5, αλλά το 101, δηλαδή 100 (=C αντεστραμμένο), συν 1 (=Ι περιστραμμένο κατά 90 μοίρες).

kathimerini.gr

"Το Ποτάμι στην Καλαμάτα" - Η Μεσσηνία, ένας από τους παραδείσους της χώρας μας

Παρά τον φόβο της ξαφνικής μπόρας εκατοντάδες κάτοικοι της Καλαμάτας συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και συνομίλησαν με τον Σταύρο Θεοδωράκη αναζητώντας τις απαντήσεις στα σημαντικά του τόπου τους αλλά και της χώρας μας.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε:
– στις πρόωρες εκλογές
«υπάρχουν στιγμές που λες ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν νωρίτερα αλλά κανείς δεν επενδύει σε μια χώρα που δεν έχει πολιτική σταθερότητα, εάν πάντως αυτή η κυβέρνηση συνεχίσει να είναι αυτή που είναι, να πάμε σε εκλογές».
– στην ασυλία των πολιτικών
«το πολιτικό σύστημα να πάψει να έχει ασυλία και ν’ αλλάξει το Σύνταγμα. Έχουμε συγκεκριμένη πρόταση, αυτή η Βουλή να βάλει ως προτεραιότητα την αναθεώρηση του Συντάγματος. Στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν θα σκίσουν το μνημόνιο, ας διορθώσουν τουλάχιστον μερικά στραβά του πολιτικού συστήματος».
– στην αναβολή της συνάντησης με τον ΣΥΡΙΖΑ
«δεν είμαι στον προθάλαμο ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε του Σαμαρά. Δεν είμαι στον προθάλαμο κανενός. Έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για τη χώρα και θα ξαναζητήσω συναντήσεις αλλά όχι με τη λογική, πες μου τι θέλεις, για να είσαι μαζί μου».
– στον πόλεμο που δέχεται το Ποτάμι
«Το Ποτάμι δεν θα στηρίξει μία κυβέρνηση του κομματικού σωλήνα, είτε δεξιού είτε αριστερού. Διαδίδουν ψέματα για το Ποτάμι, γιατί ξέρουν ότι την καρέκλα δεν θα την πάρουν, αν το Ποτάμι δυναμώσει. Χρειάζεται μία κυβέρνηση πατριωτική, η εθνική Ελλάδος. Η χώρα δεν έχει ανάγκη τον κομματικό σωλήνα και το Ποτάμι πρέπει να είναι η τρίτη δύναμη της χώρας, όμως όχι με 5%, αλλά 15%. Το συμφέρον της χώρας είναι να βάλουν στο παιχνίδι ένα τίμιο, καινούριο παίχτη. Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στον παράδεισο και πολύ κοντά στην κόλαση, αν δεν αλλάξουμε κάποια πράγματα ριζικά, θα φτάσουμε στην κόλαση, θα γίνουμε Ιφιγένειες.
Απαντώντας στα ερωτήματα του κόσμου, αλλά και των δημοσιογράφων, ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για την τοπική ανάπτυξη και «τον πλούτο» του λαδιού.
«Ανάπτυξη είναι να ξεχορταριάζουμε τον κήπο μας. Η Ελλάδα να ξεκινήσει ξανά να παράγει. Το 1/3 της ντομάτας μας είναι εισαγόμενο κι αυτό είναι έγκλημα, γιατί χάνουμε λεφτά, χάνουμε δουλειές. Να υπάρξει παραγωγικός σχεδιασμός, αλλιώς δεν θα απορροφήσουμε ποτέ τους ανέργους και τα λεφτά θα φεύγουν έξω. Σε αυτή τη χώρα παράγουμε το καλύτερο λάδι του κόσμου και ταυτόχρονα το δίνουμε χύμα στους Ιταλούς! Στην Καλαμάτα, τη Μεσσηνία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο δεν έχουμε κατορθώσει τον χρυσό πλούτο που έχουμε στα χωράφια μας να τον εξάγουμε στις τιμές που πρέπει. Υποβαθμίζουν τη δύναμη αυτού του προϊόντος, το δίνουμε στους Ιταλούς για να το βάλουν αυτοί σε μπουκαλάκια να το στείλουν στο Harrods και στα άλλα λονδρέζικα μαγαζιά που το πουλούν 7 λίρες το μπουκάλι.
Τι φταίει γι’ αυτό θα σας πω. Τρία πράγματα φταίνε: Πρώτον, ότι δεν έχουμε μία πολιτική σταθερή στην εκπαίδευση που να έχει σχέση με την ελαιουργία. Δεν μπορεί μία χώρα παραγωγός να έχει ανθρώπους που έχουν εξειδικευτεί στο ελαιόλαδο στη Γαλλία και να μην βγάζει εξειδικευμένα στελέχη για το λάδι. Το λάδι της Ελλάδας χρειάζεται την ομπρέλα του κράτους. Το brand name Kαλαμάτα χτίζεται από το κράτος. Και το τελευταίο είναι ότι πρέπει να απενοχοποιήσουμε και στον δημόσιο διάλογο και στους δρόμους και στη Βουλή και παντού τον όρο επιχειρηματική δράση και επιχειρηματικότητα.
Από την Καλαμάτα, επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στον τουρισμού και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να βελτιωθούν οι προσφερόμενος υπηρεσίες.
«Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από τις τοπικές κοινωνίες ότι όταν μιλάμε πλέον για τουρισμό δεν μιλάμε για τον τουρίστα που έρχεται να κάνει ένα μπάνιο, να φάει ένα φαγητό και να φύγει. Αν παραμείνουμε σε αυτό το μοντέλο, η Ελλάδα δεν θα πάψει ποτέ να είναι μια φτωχή χώρα. Μιλάμε για μια πολιτική που πρέπει περιέχει τον αγροτουρισμό και την αγάπη του προϊόντος. Πανηγυρίζει η χώρα που έχουν έρθει 20 εκατομμύρια τουρίστες. Εγώ δεν πανηγυρίζω, χρειαζόμαστε τουρίστες οι οποίοι θα καταναλώνουν. Δεν είναι κατανάλωση η ομπρέλα στη θάλασσα. Είναι οι παροχές πολιτισμού, οι παροχές διατροφής, οι εναλλακτικές παροχές που επιτρέπουν να γίνει η χώρα προορισμός ενός μέσου εισοδήματος τουρίστα Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, και εδώ δεν υπάρχει καμία προσπάθεια. Φέρνουμε τους τουρίστες τους μαντρώνουμε και θεωρούμε ότι αυτό είναι αρκετό για τη χώρα. Ε, δεν είναι αρκετό.
Πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα brand name – μυθικό χώρο που παράγει προϊόντα για τη μεσαία τάξη της Ευρώπης».
Λίγο πριν το τέλος της συζήτησης, μετά από ερώτηση δημοσιογράφων για το τι εικόνα άφησε στον Σταύρο Θεοδωράκη η Καλαμάτα, ο Επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε και προσκάλεσε και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.
«Ο δρόμος είναι ένας και δεν υπάρχει άλλος. Η λύση ότι κάποια στιγμή θα βρέξει λεφτά και ότι κάποιοι θα μας δώσουν τσάμπα χρήμα δεν υπάρχει. Αυτό το τσάμπα χρήμα θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Άρα, το θέμα είναι τα χέρια μας. Τα χέρια των ανθρώπων εδώ στην περιοχή. Αυτό είναι το δίδαγμα και γι αυτό έκατσα αυτές τις 2 μέρες εδώ στη Μεσσηνία και για να μιλήσω με τους ανθρώπους και για να μεταδώσω αυτό το μήνυμα. Προσκαλώ και τους άλλους πολιτικούς ηγέτες αντί να μιλούν μέσα από κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης να βγουν στην πλατεία της Καλαμάτας και να δεχθούν τα ερωτήματα του κόσμου. Να τολμήσουμε να συζητήσουμε με τον κόσμο και να μην κάνουμε μονολόγους».

Απίστευτο Βίντεο ! Καταρράκτης ρέει...ανάποδα


Το απίστευτο βίντεο με τον καταρράκτη που ρέει... ανάποδα αψηφώντας τη βαρύτητα έρχεται από τη Βρετανία και κάνει το γύρο του διαδικτύου. Το συγκεκριμένο φαινόμενο οφείλεται στον τυφώνα Γκονζάλο που σαρώνει τη χώρα της τελευταίες μέρες και έχει στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.
Η ροή του ποταμού Κίντερ... αναστράφηκε εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και ο καταρράκτης άρχισε να... ρέει ανάποδα.
Το απίστευτο video ανέβηκε στο YouTube από τον χρήστη Rod Kirkpatrick και σε δυο μέρες έχει ξεπεράσει τα 1,8 εκατ. views!

Συγχαρητήρια Σαμαρά στο Γ. Πατούλη , για την εκλογή του στο προεδρείο της ΚΕΔΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, εξελέγη στη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας , κατά την ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Επίσης στη θέση του α΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου ? Νέστορος, β΄ αντιπροέδρου ο Γιάννης Καραγιάννης, δήμαρχος Λαγκαδά και γενικός γραμματέας ο Γιάννης Μουράτογλου, δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας.
  
Σε σχετική ανακοίνωση του διαδικτυακού τόπου της ΚΕΔΕ σημειώνεται ότι "στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ δεν προσήλθαν τα 8 μέλη του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», τα 3 μέλη της «Νέας Αυτοδιοίκησης», καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Ο εκπρόσωπος της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» και μέλος του Δ.Σ., Δημήτρης Μπίρμπας, δήμαρχος Αιγάλεω, προσήλθε στη συνεδρίαση και κοινοποίησε τη θέση της παράταξής του να απέχει".

ΚΑΤ ΕΠΙΦΑΣΗ ΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΝΤΕΡΜΠΥ «ΑΙΩΝΙΩΝ» !!!

Γράφει: Ο Αντώνης .Α. Αντωνόπουλος

                REAL FM-pamesports

                 Α΄ Αντιπρόεδρος Π.Σ.Α.Τ


Αύριο λέει είναι το ντέρμπι των «Αιωνίων» στο γήπεδο «Καραϊσκάκης». 
Ποιό ντέρμπι; 
Και μη βιαστούν όποιοι διακατέχονται από τις χρωματιστές παρωπίδες τους να αντιδράσουν η να βγάλουν τα πρόχειρα και επιφανειακά συμπεράσματα τους. 
Δεν είναι ντέρμπι πλέον αυτό το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, ασχέτως και αν πέρυσι οι «πράσινοι» κατά έναν ανεξήγητο τρόπο για τα δεδομένα του ρόστερ που διαθέτουν οι Πειραιώτες, αναλογικά τους συνέτριψαν μέσα στο σπίτι τους.
 Επί της ουσίας μόνο στις εντυπώσεις θεωρείται η και κατ επίφαση πλέον χαρακτηρίζεται ως ντέρμπι το αυριανό ματς Ολυμπιακού –Παναθηναϊκού.

Σε καμιά περίπτωση ακόμη και ο ποιο φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού, δεν θα έχει βάση και λογική να υποστηρίξει ότι αγωνιστικά στο σύνολο η και κατά μονάδες θα μπορούσαν να συγκριθούν οι δύο ομάδες. 
Είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι γηπεδούχοι υπερτερούν μακρά. Παράλληλα οι αγωνιστικές αυτές διαφορές έχουν παγιωθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς ο Ολυμπιακός πλέον έχει την κυρίαρχη και βασική εκπροσώπηση του ελληνικού ποδοσφαίρου ως πρωταθλητής στον κορυφαίο ευρωπαϊκό θεσμό με παγκόσμια ακτινοβολία όπως αυτό του «Τσάμπιονς –λιγκ» 
Οι Πειραιώτες πέρα από τις μεταγραφές ηχηρών ποδοσφαιρικών ονομάτων από το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα εντάσσουν στο έμψυχο δυναμικό τους ότι ταλαντούχο και ποιοτικό υπάρχει ποδοσφαιρικά στη χώρα μας. 
Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια βρέθηκε καταχρεωμένος με κίνδυνο ακόμη και υποβιβασμού!!!Η ομάδα των «Πρασίνων» έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων λόγο χρεών, και φυσικά τα τελευταία χρόνια με πολύ χαμηλό μπάτζετ περιορίζεται σε επιλογές παικτών χαμηλού κόστους και κυρίως αξιόλογων ταλέντων από την ελληνική αγορά η και δανεικούς. Η διαφορά αγωνιστικής και όχι μόνο δυναμικότητας δεν είναι απλά εμφανής αλλά εξόφθαλμη. 
Ο μεν Ολυμπιακός Οικονομικά είναι η πιο υγιής και ισχυρή ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη ηγέτη της. 
Ο δε Παναθηναϊκός είναι στα χέρια του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου που με χρεωμένες εταιρίες και έλλειψη ρευστότητας σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς, δεν βάζει λεφτά στην ομάδα του Παναθηναϊκού και περιμένει με την διαδικασία της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» από τον κόσμο να δώσει λύσεις στα προβλήματα. 
Τέλος το καθιερωμένο «μοντέλο» της διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων στην Ελλάδα που σαφώς είναι ντροπιαστικό και κατατάσσει σε τριτοκοσμικά επίπεδα την χώρα μας, έχει εν πολλοίς αλλοιώσει την αίγλη, την δυναμική, το μέγεθος ,τον απόηχο των παιχνιδιών ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες. 
Τι σχέση τώρα μπορεί να έχει ένα ματς με 75.000 κόσμο  στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό με πολύ δυνατές ομάδες και οι δυο την δεκαετία του 1980,με το αυριανό που θα γίνει με τις διαφορές που σας προανέφερα ;

Έχω την εκτίμηση ότι και ο όποιος θόρυβος έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα ,περισσότερο εστιάζεται σε δύο σημεία. 
Πρώτον στην προσμονή των οπαδών του Ολυμπιακού που θα έχουν την απαίτηση από τους παίκτες της ομάδας τους να πάρουν εκδίκηση από το περσυνό 0-3.
Και δεύτερον να φανεί κατά πόσο μπορεί να ανατραπεί εκ νέου η ποδοσφαιρική «λογική» ότι παίκτες κατώτερης αγωνιστικής δυνατότητας ως μονάδες, λειτουργώντας ως ομάδα με ψυχή και θέληση μπορεί να κερδίσουν ενδεχομένως «αδιάφορους» η μη έχοντες κάποιοι εκ των ποδοσφαιριστών την ψυχολογία και την νοοτροπία που επικρατούσε και χαρακτήριζε αυτά τα ματς. 
Όπως και να έχει πάντως δεν υπάρχει κανένα ντέρμπι Ολυμπιακού –Παναθηναϊκού στην ουσία. Στο μυαλό και στην επιθυμία του κάθε ενός σαφώς υπάρχει και για αυτό γίνεται και ο όποιος θόρυβος. Μέχρι εκεί. Το πραγματικό ντέρμπι αγωνιστικά του φετινού πρωταθλήματος σε επίπεδο ουσιαστικής διεκδίκησης για την συνέχεια θα πραγματοποιηθεί σε πρώτο χρόνο στο ίδιο γήπεδο στις 3 Δεκεμβρίου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στα πλαίσια της εξ αναβολής 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. 
Εκεί να φανεί ουσιαστικά τι θα γίνει φέτος. Αύριο ;Ντέρμπι των εντυπώσεων είναι.

ΚΕΔΕ - Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ

Ο Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης εκλέχθηκε απο τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ  Ομόφωνα  Α Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ για την πενταετία 2014-19

 ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΛΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ !!!

 Ολοκληρώθηκε η εκλογή Προεδρείου της ΚΕΔΕ, με τα πρόσωπα, που καταλαμβάνουν τα 4 αξιώματα - Πρόεδρος, Α' & Β' Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας - να είναι τα ακόλουθα:

- Πρόεδρος: Γιώργος Πατούλης (Δήμαρχος Αμαρουσίου)

- Α' Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Καφαντάρης (Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος) 

- Β' Αντιπρόεδρος: Γιάννης Καραγιάννης (Δήμαρχος Λαγκαδά)

- Γενικός Γραμματέας: Γιάννης Μουράτογλου (Αντιδήμαρχος Δήμου Έδεσσας).

Επισημαίνεται η απουσία των Παρατάξεων: «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» του Δημάρχου Αμφιλοχίας,
Απόστολου Κοιμήση (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), «Νέα Αυτοδιοίκηση» του Δημάρχου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη, ενώ η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» του Δημάρχου Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) προσήλθε, με τον κ. Δημήτρη Μπίρμπα να ανακοινώνει την απόφαση της Παράταξής του, να απέχει από τη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Ένωσης, για την εκλογή Προεδρείου και μελών της Ε.Ε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου