16.3.13

Συνταγή για Λαγάνα σπιτική και πεντανόστιμη !

Συστατικά

1500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ.αλεύρι σκληρό (κίτρινο)
800 ml χλιαρό νερό
50 γρ.νωπή μαγιά
40 γρ. ζάχαρη
40 γρ. αλάτι
Σουσάμι για το πασπάλισμα

Τρόπος μαγειρέματος


Διάλυσε τη μαγία σε ένα μπολάκι με λίγο χλιαρό νερό και 2 κ.γ αλεύρι

Άφησέ τη μερικά λεπτά να φουσκώσει και στη συνέχεια ζυμώνουμε τη μαγιά με τα υπόλοιπα υλικά

Όταν το ζυμάρι σου είναι αφράτο και δεν κολλάει σκέπασε το και άφησε σε ζεστό μέρος για 15 περίπου λεπτά

Χώρισε το ζυμάρι σε 4-5 μπαλάκια και πασπάλισε τα ταψάκια σου (ρηχά-λαμαρίνες) με σουσάμι

Άπλωσε το ζυμάρι από πάνω καλά να γίνει μια λεπτή στρώση

Πίεσε με το χέρι και άφησε να φουσκώσει για λίγο και πάλι

Τρύπησε κατά διαστήματα με ένα πηρούνι και βάλε σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτά

Άφησε να κρυώσουν και ξεφόρμαρε από το ταψί
Το διαβάσαμε στο TLife.gr

Η ασπιρίνη μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος !

Οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες που λαμβάνουν τακτικά ασπιρίνη, αλλά όχι παρεμφερή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, διατρέχουν μικρότερο του μέσου όρου κίνδυνο να εμφανίσουν μελάνωμα, την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

Τα κρούσματα μελανώματος αυξάνονται τις τελευταίες δεκαετίες. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία εκτιμά ότι περίπου 77.000 νέα κρούσματα αυτής της μορφής καρκίνου θα διαγνωστούν μέσα στο 2013 και λίγο περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι θα πεθάνουν από τη νόσο.

Τα συμπεράσματα των ερευνητών, που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Cancer (Καρκίνος), βασίζονται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σε διάστημα μίας 12ετίας από την ευρείας κλίμακας μελέτη Women's Health Initiative (Πρωτοβουλία για την Υγεία της Γυναίκας) και αναφέρονται στον χρόνο που εκείνες που συμμετείχαν στην έρευνα πέρασαν κάτω από τον ήλιο και αν χρησιμοποίησαν αντηλιακό.

Ωστόσο, η επικεφαλής της έρευνας Τζιν Τανγκ από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, δήλωσε ότι αυτό δεν σημαίνει πως όλες οι γυναίκες θα πρέπει να αρχίσουν να λαμβάνουν ασπιρίνη για να αποφύγουν τον καρκίνο του δέρματος.

«Αυτή η μελέτη...συσχετίζει τη χρήση της ασπιρίνης με τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος, αλλά δεν την αποδεικνύει» είπε η Τανγκ στο Reuters.

Για τις ανάγκες της μελέτης, η Τανγκ και οι συνεργάτες της επεξεργάστηκαν τις απαντήσεις σχεδόν 60.000 λευκών γυναικών, ηλικίας 50 με 79, οι οποίες απαντούσαν κάθε χρόνο σε ερωτηματολόγια για το τι φάρμακα λάμβαναν και αν είχαν λάβει νέα διάγνωση. Στην διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας, 548 γυναίκες -λιγότερο από 1%- διαγνώστηκαν με μελάνωμα.

Οι γυναίκες εκείνες που απάντησαν ότι λάμβαναν τακτικά ασπιρίνη, δηλαδή τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, στην αρχή της έρευνας είχαν 21% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μελάνωμα σε σχέση με εκείνες που δεν λάμβαναν αντιφλεγμονώδη.

Η χρήση ασπιρίνης για πέντε χρόνια ή περισσότερα προέκυψε ότι συνδέεται με 30% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Ωστόσο, οι γυναίκες εκείνες που λάμβαναν άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ιμπουπροφαίνη και η ναπροξένη, δεν είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μελάνωμα. Το ίδιο και εκείνες που λάμβαναν ακεταμινοφαίνη.

Η ασπιρίνη και άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα αναστέλλουν την έκκριση πρωτεϊνών που θεωρείται ότι παίζουν κάποιο ρόλο στην ανάπτυξη των όγκων, επομένως δεν είναι σαφές γιατί μόνο η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μελανώματος.

ΣΥΝΤΑΓΗ - Φάβα, ιδανική για την Καθαρά Δευτέρα!


φάβα
Φωτογραφία: argiro.gr

Η φάβα είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό πιάτο, που έχει υφή κρέμας. Δοκιμάστε τη συνταγή που παρουσιάζουμε σήμερα, η οποία είναι ιδανική για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Για το τραπέζι με τα νηστίσιμα, ταιριάζει ένα ποτήρι Πετρίτης του Οινοποιείου Κυπερούντας.

Υλικά
500 γρ. φάβα
λάδι
αλάτι
2 κρεμμύδια ολόκληρα
Για το γαρνίρισμα:
λάδι
λεμόνι
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λιαστή ντομάτα (προαιρετικά)
κάπαρη (προαιρετικά)

πετρίτης

Οδηγίες
1) Ξεπλένουμε τη φάβα 2-3 φορές. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό (να την καλύψει και άλλο τόσο περίπου). Πρέπει να την προσέχουμε πολύ μέχρι να βράσει, γιατί αφρίζει και φουσκώνει πολύ και είναι επικίνδυνο να μας κάνει την κουζίνα χάλια.
2) Την ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και τα κρεμμύδια.
3) Την αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, για 1-1/12 ώρα, μέχρι να χυλώσει.
4) Μετά την περνάμε από μύλο ή από το μούλτι και γίνεται σαν κρέμα (μαζί με τα κρυμμύδια).
5) Τη σερβίρουμε με λάδι, λεμόνι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αν θέλουμε λίγη ρίγανη ή θυμάρι, λιαστή ντομάτα και κάπαρη.

Λίγα μυστικά ακόμα
Σημείωση: αν θέλουμε προσθέτουμε το λάδι την ώρα που φουσκώνει η φάβα. Το λάδι έχει την ιδιότητα να καταστέλλει λίγο το φούσκωμα.
Συνταγή: sintagespareas.gr

Μεγάλη Κόντρα-Lamborghini Reventon Roadster Vs Ducati Vs Nissan GT-R

Βάλε στην ίδια γραμμή την Lamborghini Reventon Roadster, το Nissan GT-R και μια Ducati 1098 και ποιος πιστεύεις ότι θα είναι ο νικητής σε μια κόντρα 4 χλμ; 
Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ενδιαφέρον…

Οκτώ Συμβουλές... Για να μην αρρωστήσετε ξανά!


ποτό«Παν μέτρον άριστον» … στο ποτό: Σύμφωνα με έρευνα του National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Αλκοόλ και Αλκοολισμού) άτομα, τα οποία καταναλώνουν λιγότερο ποτό, σπάνια αρρωστούν. Ακόμα και αν η λαϊκή γνώμη αναφέρει πως ένα ή δυο ποτήρια ποτό δεν κάνουν κακό και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εντούτοις η εν λόγω έρευνα διαφωνεί και τονίζει πως το αλκοόλ θα πρέπει να καταναλώνεται σπάνια.


AA020929Σας αρέσει το μπαχαρικό… επιλέξτε σκόρδο: Και όμως τα οφέλη του είναι πολλά. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης, «παλεύει» με τις λοιμώξεις και δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό. Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά το σκόρδο κατάφεραν να μειώσουν κατά το ήμισυ τον αριθμό ημερών της αναρρωτικής τους άδειας. Τρώτε το σκόρδο ωμό ή μαγειρεμένο.

ύπνοςΑν ανήκετε στην κατηγόρια εκείνων των ατόμων που κάθε τρεις και λίγο «αρπάζουν» κρύωμα με το παραμικρό ή αρρωστούν γενικότερα, τότε οφείλετε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, οι οποίες θα «εφοδιάσουν» το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενισχύοντας το να αντέχει στα διάφορα μικρόβια! Ψάξαμε και βρήκαμε για σας οκτώ πολύτιμες συμβουλές έτσι ώστε να μην αρρωστήσετε ποτέ ξανά!
Το μεσημέρι αφεθείτε στα χέρια του Μορφέα: Γιατροί αναφέρουν πως κατάλληλη ώρα για έναν υπνάκο είναι το διάστημα ανάμεσα στις 1 το μεσημέρι μέχρι και τις 3. Το σώμα εκείνη την ώρα έχει την ανάγκη όσο τίποτα άλλο από ξεκούραση! Η μεσημεριανή σιέστα φαίνεται να αποτελεί παράγοντα ώστε να παρατηρείται χαμηλότερη συχνότητα στεφανιαίας νόσου της καρδίας.




γιαούρτιΦάτε γιαούρτι: Μια διατροφή, η οποία στερείται γαλακτοκομικών προϊόντων και δη του γιαουρτιού, θεωρείται ελλιπής. Τα προβιοτικά (ή τα λεγόμενα φιλικά βακτήρια) που περιέχονται στο γιαούρτι έχουν θετικό αντίκτυπο σε πολλές γαστρεντερικές παθήσεις. Συγχρόνως το γιαούρτι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλη ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Καλό θα ήταν να βάλετε στην καθημερινή σας διατροφή το γιαούρτι έτσι ώστε να καρπωθείτε τα οφέλη του.


λιγότεροΚαταναλώστε λιγότερο… φαγητό: Πρόσφατη μελέτη απέδειξε πως όσοι από τους συμμετέχοντες υιοθέτησαν μια δίαιτα, η οποία ήταν κατά 25% λιγότερη σε θερμίδες από ό, τι η προηγούμενη διατροφή τους, κατάφεραν να μειώσουν τη συνολική χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια και την αρτηριακή τους πίεση.
Προσοχή: Αυτό δεν σημαίνει πως θα μπείτε σε μια κατάσταση… πείνας! Φροντίστε να τρώτε υγιεινά και θρεπτικά γεύματα, αποφεύγοντας τα σάκχαρα, τα συσκευασμένα συμπληρώματα διατροφής και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα! Επιλέξτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά!

γιογκαΒάλτε τη … γιόγκα στη ζωή σας: Μια και οι ασκήσεις της θα ενισχύσουν και θα χαρίσουν ισορροπία στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Ταυτόχρονα οι ασκήσεις αναπνοής της γιόγκα βοηθούν ώστε να «καταστραφούν» αποτελεσματικά τα μικρόβια που προκαλούν ασθένειες! Τέλος η γιόγκα αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες πρόληψης της καρδιοπάθειας, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου.


φιλίαΕνισχύστε τις… φιλίες: Άτομα με ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς έχουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο είναι λιγότερο πιθανό να υποκύψει σε ασθένειες. Οι «καρδιακοί» φίλοι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής κατά 50% περίπου! Για αυτό το λόγο επιδιώξτε να συναντιέστε συχνά με τους φίλους για δείπνο ή για γεύμα ή για έναν καφέ. Αποφύγετε να συνομιλείτε με τους φίλους σας μέσω facebook ή e- mail (εκτός και αν ζουν σε μια ξένη χώρα) και δώστε πρωταρχικό ρόλο στην προσωπική επαφή.




κρύο ντουςΚάντε … κρύο ντους: Το κρύο ντους βελτιώνει την κυκλοφορία τους αίματος, τονώνει το δέρμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα βελτιώνει τη διάθεση και αναζωογονεί το σώμα! Απολαύστε, λοιπόν, ένα κρύο ντους και βιώστε τα ευεργετικά του οφέλη.

Στα ΑΤΜ έτρεξαν το πρωί οι Κύπριοι....

Εκτός λειτουργίας βρήκαν το ηλεκτρονικό σύστημα των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων οι Κύπριοι που έσπευσαν να σηκώσουν τα χρήματά τους, ενώ όταν αργότερα αυτό λειτούργησε, είχε ήδη κατακρατηθεί το «τέλος αλληλεγγύης».
Όπως  μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν από τις Βρυξέλλες για τους όρους της συμφωνίας για το μνημόνιο και ιδιαίτερα αυτοί που αναφέρονται στην φορολόγηση των καταθέσεων προκάλεσαν σοβαρή αναστάτωση στους πολίτες- καταθέτες, οι οποίοι από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν τα καταστήματα των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων της Λάρνακας, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
Με το άνοιγμα των καταστημάτων διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να αποσύρουν όλα τους τα λεφτά, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα των συνεργατικών ιδρυμάτων δεν λειτουργούσε. Κι όταν αυτό έγινε κατορθωτό, φάνηκε πως το σύστημα κατακρατούσε τελικά το ανάλογο ποσό της νέας φορολογίας, γεγονός που προκάλεσε τις έντονές τους αντιδράσεις.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δ.ΕΛΛΑΔΑ: Στην 3η θέση σε κατάσχεση κοκαΐνης- Στην 4η στην ινδική κάνναβη

Στην τρίτη θέση σε πανελλαδικό επίπεδο η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, σε ποσοστό κατασχέσεων ποσοτήτων κοκαΐνης, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών για το 2011. 
Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η Δυτική Ελλάδα έρχεται τέταρτη σε ποσοστό κατασχέσεων φυτών ινδικής κάνναβης, ενώ την ίδια θέση κατέχει και σε αριθμό υποθέσεων ναρκωτικών που απασχόλησαν τις διωκτικές αρχές.
Όσον αφορά τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας, η Αχαΐα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό σε υποθέσεις ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στην Αχαΐα καταγράφηκαν 363 υποθέσεις (50,5%), στην Αιτωλοακαρνανία 181 (25,2%) και στην Ηλεία 175 (24,3%).
Στα άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών οι αναλογίες είναι περίπου ίδιες. Στον Αχαΐα εμπλέκονται 423 άτομα, στην Αιτωλοακαρνανία 236 άτομα και στην Ηλεία 229 άτομα.
Σε ό,τι αφορά τις κατασχέσεις ναρκωτικών ουσιών, στην ακατέργαστη κάνναβη τα «πρωτεία» κατέχει η Αιτωλοακαρνανία με ποσοστό της τάξης του 65,9% επί του συνόλου των κατασχεθεισών ποσοτήτων στη Δυτική Ελλάδα. Ακολουθούν η Αχαΐα με 30,7% και η Ηλεία με 3,4%.
Στην κοκαΐνη, οι κατασχεθείσες ποσότητες στην Αχαΐα είναι οι μεγαλύτερες στο σύνολο της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με ποσοστό της τάξης του 98,9%.
Η Ηλεία κατέχει τα πρωτεία στα περισσότερα φυτά ινδικής κάνναβης που κατασχέθηκαν με ποσοστό 51,7%, ενώ ακολουθούν η Αχαΐα με ποσοστό 42,9% και η Αιτωλοακαρνανία με ποσοστό 5,4%.

ET3- Οδοιπορικό στην Μεσσηνία ΣΗΜΕΡΑ το μεσημέρι από «Του νερού τα παραμύθια »

ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/03/2013 στις 14.30 
Μία υπέροχη περιπέτεια με κεντρικό άξονα το νερό και τον άνθρωπο, αλλά και την ιστορία των υδάτινων προορισμών στην Μεσσηνία 
Η εκπομπή της ΕΤ3 «Του νερού τα παραμύθια» με την Ίνα Ταράντου φτάνει εκεί που χτυπά η καρδιά της υδάτινης Μεσσηνίας . 
Σκοπός της εκπομπής είναι να γνωρίσει ο τηλεθεατής την ομορφιά της Μεσσηνίας μέσα από τα μάτια των απλών ανθρώπων που τη ζουν καθημερινά χειμώνα–καλοκαίρι. 
 Με κεντρικό άξονα το νερό η εκπομπή απλώνει τη θεματολογία της στους κατοίκους που μένουν δίπλα σε νερό, σε θάλασσα, λίμνες, ποτάμια. 
Γνωρίζει τη ζωή τους, τις δραστηριότητές τους, αναδεικνύει τον κάθε προορισμό, δίνει έμφαση στην οικολογία και την προστασία των υδροβιότοπων. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΥΛΕΡ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

Αυστηρότεροι οι όροι εγγραφής εργατών γης στον ΟΓΑ

Οδηγίες για την ένταξη στα Μητρώα Ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), των εργατών γης, τη χορήγηση των βιβλιαρίων υγείας για το έτος 2013, και βεβαιώσεων για ανανέωση των αδειών διαμονής, παρέχονται με εγκύκλιο του διοικητή του Οργανισμού, Δημήτρη Κοντού.

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση από την 1η Ιανουαρίου του 2013, όλοι οι εργάτες γης εντάσσονται στον Κανονισμό του ΟΓΑ με βάση τις διατάξεις περί εργοσήμου.

Ο ασφαλιστικός νόμος (ν. 3863/2010) ορίζει, ότι για να δικαιούνται βιβλιάριο υγείας οι απασχολούμενοι ως εργάτες γης θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει 150 τουλάχιστον ημέρες εργασίας μέσα στο προηγούμενο δωδεκάμηνο από την ημέρα που ζητείται η θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας και να έχουν εξαργυρώσει εργόσημα συνολικής ονομαστικής αξίας τουλάχιστον 5.035,57 ευρώ

Η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι κατ' εξαίρεση, η οποία ισχύει μόνο για το 2012, δικαιούνται βιβλιάριο υγείας για το 2013 και οι εργάτες γης, οι οποίοι δεν έχουν πραγματοποιήσει τις150 ημέρες εργασίας μέσα στο 2012, εφόσον καταβάλουν τις υπολειπόμενες, ασφαλιστικές εισφορές,

Από το έτος 2013 και στο εξής, ο χρόνος ασφάλισης όλων των εργατών γης, θα υπολογίζεται, αποκλειστικά και υποχρεωτικά, με βάση μόνο τα εργόσημά τους.

Οι εργάτες γης οι οποίοι, μέσα στο έτος 2012, δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία ημέρα εργασίας με εργόσημο δεν θα ασφαλιστούν στον ΟΓΑ για το έτος αυτό.

Στην εγκύκλιο τονίζεται, ότι για να θεωρηθεί το βιβλιάριο υγείας οι ασφαλισμένοι δεν θα πρέπει να οφείλουν καθυστερούμενες, μέχρι το έτος 2011, ασφαλιστικές εισφορές.

Γι' αυτό οι ενδιαφερόμενοι για τη θεώρηση βιβλιαρίου υγείας θα πρέπει να απευθύνονται στον αρμόδιο Ανταποκριτή ΟΓΑ προκειμένου να προμηθευτούν το έντυπο της ΑΤΕ (ΚΜΠ 639) για την πληρωμή των υπολειπόμενων ασφαλιστικών εισφορών έτους 2012 και των τυχόν καθυστερούμενων εισφορών μέχρι το έτος 2011.

Επίσης, οι υπήκοοι τρίτων χωρών θα πρέπει να διαμένουν νόμιμα στη χώρα και σε κάθε περίπτωση η διάρκεια ισχύος του βιβλιαρίου υγείας, δεν μπορεί να υπερβαίνει την ημερομηνία λήξης της άδειας διαμονής.

Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, δεν θα λαμβάνονται υπόψη για την ασφάλιση στον ΟΓΑ εργόσημα που εκδόθηκαν και εξαργυρώθηκαν από το ίδιο πρόσωπο, ενώ θα αποκλείονται περιπτώσεις έκδοσης - εξαργύρωσης μέσα σε μία μέρα, ποσού εργοσήμου που αντιστοιχεί σε 150 ημέρες εργασίας

Αποκλείονται επίσης περιπτώσεις προσώπων που αμείβονται με εργόσημο, ενώ δεν απασχολούνται ως εργάτες γης. Στις περιπτώσεις αυτές, οι ημέρες εργασίας δεν θα λαμβάνονται υπόψη οι δε παρακρατηθείσες μέσω εργοσήμου εισφορές, δεν θα επιστρέφονται.

Με την εγκύκλιο, δίδονται τέλος οδηγίες προς τους ανταποκριτές του ΟΓΑ, να ελέγχουν την ορθότητα των αριθμών φορολογικού μητρώου και μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, όπως, επίσης, και να προβαίνουν στην καταχώρησή τους εάν διαπιστώσουν ότι δεν έχουν καταχωρηθεί.

Το ναυάγιο του Ουλουμπουρούν και οι θησαυροί του !


ΕΠΡΕΠΕ να βρίσκεται στην ώρα του ο καλεσμένος στην προχθεσινή διάλεξη του Τούρκου καθηγητή Τσεμάλ Πουλάκ στο Μουσείο Ακρόπολης με θέμα «Η ανακάλυψη του  παλαιότερου  ποντοπόρου  πλοίο του κόσμου 
- Η Ύστερη Εποχή του Χαλκού στο ναυάγιο του Ουλουμπουρούν»
. Η ομιλία που πραγματοποιήθηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα, με αρκετούς όρθιους που προσπαθούσαν να έχουν οπτική επαφή με το βήμα, διοργανώνει ο εκδοτικός οίκος «Μέλισσα», στη μνήμη του ιδρυτή του Γιώργου Ραγιά.

Φέτος ο ιστορικός εκδοτικός οίκος γιορτάζει και μία στρογγυλή επέτειο της συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυσή του που θα κρατήσει στη μνήμη του το κοινό μέσω ειδικής επετειακής έκδοσης. Στις σελίδες του εκτός από το ιστορικό του οίκου, που συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, υπάρχουν κείμενα συνεργατών της «Μέλισσας» που δίνουν τη δική τους οπτική στην 60χρονη παρουσία του οίκου.  Η διάλεξη του Τσεμάλ Πουλάκ είναι η πρώτη από μία σειρά που θα πραγματοποιούν επιστήμονες διεθνούς κύρους και αφορούν την ελληνική ιστορία, την τέχνη και την αρχιτεκτονική, τομείς που καλύπτει ο εκδοτικός οίκος. Τον Τούρκο αρχαιολόγο που κατέχει τη θέση αναπληρωτή καθηγητή Ενάλιας Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και διευθυντή ερευνών του Ινστιτούτου Ενάλιας Αρχαιολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο, προλόγισε ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Ντούμας. Το  ναυάγιο  ανακαλύφθηκε τυχαία το 1982 στο θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από τα νοτιοδυτικά παράλια της Τουρκίας στην περιοχή της Αττάλειας.

Για να ανασυρθεί από το βυθό αυτός ο θησαυρός από υλικά που μετέφερε κάποτε το καράβι χρειάστηκε μία δεκαετία (1984-1994) και 22.143 βουτιές «υποβρύχιων» αρχαιολόγων.
Το καράβι μήκους 15 μέτρων  πρέπει να κατασκευάστηκε στα τέλη του 14ου αι. π.Χ. και να ναυάγησε περί το 1305 π.Χ. 
Τα ευρήματα από το  ασύλητο ναυάγιο, αυτό το δώρο της ιστορίας στην εποχή μας, συντέλεσαν στο να δημιουργηθεί μία πλήρη εικόνα για της εποχής του χαλκού για την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.
Το αμπάρι του περιείχε υλικά σχεδόν από όλους τους γνωστούς πολιτισμούς της εποχής. Μυκηναϊκά εγχειρίδια, αιγυπτιακά κοσμήματα, κυπριακά λυχνάρια, αμφορείς που κάποτε περιείχαν κρασί από τη Ρόδο. Φοινικικά λατρευτικά αγαλματίδια. Σουμεριακούς σφραγιδόλιθους.
Αντικείμενα από όποιο υλικό μπορούσε να κατεργαστεί ο άνθρωπος χρυσός, ασήμι, χαλκός, ελεφαντόδοντο, κοράλλι, πέτρα.
Και κάποια από αυτά  φανέρωσαν χρήσεις που δεν είχαν βρεθεί ενδείξεις για εκείνη την εποχή. Για παράδειγμα οι δύο ορθογώνιες ξύλινες πλάκες, σκαλισμένες εσώγλυφα, που αποκαλύφθηκε ότι στο εσωτερικό τους χυνόταν κερί και χρησίμευαν ως σημειωματάρια.
Η  ξενάγηση έγινε πιο γλαφυρή από τον Τούρκο αρχαιολόγο με τις εικόνες από τα ευρήματα  που τη συνόδευαν στην ομιλία του.

ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΑΝ ; Λοστρόμοι, ναύτες, μηχανικοί...

Μου έχουν έρθει διάφορες αναφορές από πελάτες του φίλου και καλού πελάτη της στήλης Αλέξη «είμαι το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ» Μητρόπουλου, από την  περίοδο που ασκούσε με εξαιρετική επιτυχία το αποδοτικότατο, τολμώ να ισχυριστώ, επάγγελμα του εργατολόγου δικηγόρου.
 Πρώην μηχανικοί της Ολυμπιακής (περίπου 2.500 άτομα), ναυτικοί (καπετάνιοι και μηχανικοί), μέχρι και εργάτες ξυλείας από τον Ολυμπο (!), οι οποίοι θέλουν να με ενημερώσουν ντε και καλά για τις «εμπειρίες» τους από τη συνεργασία που είχαν κατά το παρελθόν με τον Αλέξη «είμαι το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ» κ.λπ.
Δεν έχω αντίρρηση, αλλά... «δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν»;
Γιώργος Παπαχρήστος, "Στίγμα" (ΝΕΑ)

Του ζήτησε να χωρίσουν και εκείνος προσπάθησε να την κάψει !


Η 37χρονη γυναίκα από τους Κωστακιούς Άρτας
ανακοίνωσε στον 28χρονο φίλο της ότι χωρίζουν και εκείνος μάλλον δεν το δέχτηκε και με τον καλύτερο τρόπο.

 Δεν αρκέστηκε όμως να την βρίσει αλλά προσπάθησε να την κάψει! 
Συγκεκριμένα της πέταξε στουπί που το είχε περιλούσει με βενζίνη και εκρηκτικό μηχανισμό με σκοπό να την κάψει.

 Ευτυχώς ο μηχανισμός δεν εξερράγη και η κοπέλα γλίτωσε τα χειρότερα. Η 37χρονη το κατήγγειλε στην αστυνομία και ο 28χρονος για να μην τον συλλάβουν έφυγε σε ένα από τα νησάκια του Αμβρακικού.

 Εκεί συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
.ipeirotika.gr

ΜΑΝΗ- «Κάτω οι Ναζί ».. «Σούζα κομμούνια » !!!


Αμαύρωσαν την επέτειο της  έναρξης της Επανάστασης  του  1821  χθές το απόγευμα στην Καρδαμύλη  με συνθήματα και αποδοκιμασίες μεταξύ  οπαδών  της Χρυσής Αυγής  και  κάποιων από το πλήθος που παρακολουθούσαν την εκδήλωση

«Το κακό  άρχισε  » την στιγμή  που ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής  Δημήτρης Κουκούτσης   έφθασε  στο Ηρώο να καταθέσει στεφάνι.

Μέσα από το πλήθος κάποιος ακούστηκε να φωνάζει «Κάτω οι Ναζί ».

Ο χαρακτηρισμός « Ναζί » ….ερέθισε  Χρυσαυγίτη οπαδό που άρχισε  να φωνάζει … «Βουλωσέ το  Κομμούνι , προδότη ,αλητοκούμουνο »…..θα μάθετε να είσαστε ….σούζα !
Θάρρος

Σταδιακή βελτίωση - Αίθριος καιρός την Καθαρά Δευτέρα


Με άστατο καιρό και κρύο θα «κυλήσει» η σημερινή μέρα σε όλη τη χώρα, ενώ από την Κυριακή αναμένεται σταδιακή βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας. 
Με καλό καιρό θα γίνει το «πέταγμα» του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα ενώ τις νυχτερινές ώρες, της ίδιας ημέρας, ενδέχεται να σημειωθούν βροχές στη δυτική Ελλάδα αλλά και στην Αττική. Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας το τριήμερο με σκοπό να διευκολυνθούν όσοι θα μετακινηθούν από τα αστικά κέντρα.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο αναμένονται βροχές κυρίως στη δυτική - βόρεια Ελλάδα και καταιγίδες στο Αιγαίο όπου τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της δυτικής και βόρεια χώρας.
 Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ από το μεσημέρι στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με εξαίρεση την Κεντρική Μακεδονία
 Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά στο Σαρωνικό σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα πεδινά και πρόσκαιρης χιονόπτωσης στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία, σε πτώση, θα κυμανθεί από -7 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 9 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 10 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 10 στο Βόρειο Αιγαίο και από 11 έως 16 στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στα νοτιότερα πελάγη κατά περιόδους θυελλώδεις. Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα πνέει με εντάσεις που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Την Κυριακή, στην ανατολική και νότια χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές το πρωί και βελτίωση αργότερα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως έως και 7 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Καθαρά Δευτέρα, αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος ενώ από τη νύχτα αναμένεται να σημειωθούν λίγες βροχές στη δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο αλλά και στην Αττική. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά καλός με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι εντάσεως έως και 6 μποφόρ ενώ θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες θερμοκρασίες.

Την Τρίτη, περιμένουμε νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας:

Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας για τη διευκόλυνση όσων μετακινηθούν από τα αστικά κέντρα.

Έντονη θα είναι η παρουσία της Τροχαίας στα σημεία του εθνικού δικτύου που σημειώνονται συνήθως πολλά ατυχήματα, θα γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους όπου χρειάζεται (οδικό δίκτυο, σταθμούς, λιμάνια, αεροδρόμια, διόδια, κ.λ.π.), ενώ ειδικά συνεργεία με συμβατικά αυτοκίνητα θα διεξάγουν ελέγχους για επικίνδυνες παραβάσεις.

Για τη διευκόλυνση των οδηγών απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων στα εθνικά δίκτυα ως εξής:

• Την Παρασκευή 15 Μαρτίου για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 16 Μαρτίου για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00.

• Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00.

• Την Κυριακή 17 Μαρτίου δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Όσον αφορά τα αστυνομικά μέτρα, όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρχει συνεχώς αυξημένη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη, σε όλους τους χώρους συνάθροισης πολιτών, όπως εμπορικά κέντρα, σταθμούς, αγορές κ.λπ., ενώ ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης θα λαμβάνονται γύρω από τράπεζες, μεγάλα καταστήματα, βενζινάδικα, κ.λπ.

Η Αστυνομία πάντως κάνει έκκληση στους πολίτες να λαμβάνουν και οι ίδιοι μέτρα αυτοπροστασίας και ασφάλισης των χρημάτων τους και των σπιτιών τους και να ειδοποιούν αμέσως την Άμεση Δράση για οτιδήποτε τους συμβεί.

Παράλληλα, ιδιαίτερα μέτρα έχουν προγραμματιστεί σε όλη την επικράτεια, για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και άλλων απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών...

" ΡΟΥΦΗΞΕ " Σπίτια η θάλασσα στην Ηλεία !


Δεκάδες ιδιοκτησίες παρασύρθηκαν από τα μανιασμένα κύματα, ύψους έως και 3 μέτρα, στη νότια παραθαλάσσια περιοχή της Ηλείας...


Η θάλασσα από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα (Παρασκευή απόγευμα), σε πολλά σημεία «έχει βγει» έως και δέκα μέτρα στην ξηρά.



Σύμφωνα με το iliaoikonomia, έχουν καταστραφεί κατοικίες, επιχειρήσεις, ενώ κινδυνεύουν ακόμα και εκκλησίες.



Τα σπίτια όχι μόνο δεν μπορούν να κατοικηθούν αλλά πολλά από αυτά έχουν καταρρεύσει και τα υλικά τους έχουν παρασυρθεί από την θάλασσα. Σημειωτέον ότι κάποια σπίτια ανήκαν σε φτωχές οικογένειες που τα χρησιμοποιούσαν ακόμα και για μόνιμη κατοικία τους.

Το επικίνδυνο έθιμο του χαρταετού

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σας συμβουλεύει την Καθαρή Δευτέρα να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτρικά σύρματα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα σύρματα, τότε για την ασφάλειά σας:


• μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα,

• μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω στους πύργους ή σε στύλους ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα.

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια :

• ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή

• επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες
του ανά τη χώρα.

Ακινητοποιημένο σε αυτοκινητόδρομο πούλμαν με Ελληνες μαθητές

Ακινητοποιημένο στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Βιέννη με την Βουδαπέστη βρίσκεται, λόγω σφοδρής χιονοθύελλας, πούλμαν με μαθητές της Γ'Α τάξης του Λυκείου Αμπελώνα Λαρίσης που πραγματοποιεί σχολική εκδρομή σε Αυστρία και Ουγγαρία. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί η ελληνική Πρεσβεία στη Βουδαπέστη και ήρθε σε επαφή με τις αρμόδιες ουγγρικές αρχές.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος που επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με τον με τον Λυκειάρχη και συνοδό τους, αλλά και με τους γονείς των παιδιών στην Ελλάδα, όσο και με τον Ούγγρο ομόλογό του, ζητώντας την άμεση συνδρομή των ουγγρικών Αρχών, προκειμένου να απεγκλωβιστεί το πούλμαν και να μεταφερθούν οι μαθητές σε ασφαλές κατάλυμα.

Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δόθηκαν οδηγίες στην Πρεσβεία, ώστε να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια που τυχόν χρειασθούν οι μαθητές, ενώ κλιμάκιο με στελέχη της ελληνικής Πρεσβείας στην Βουδαπέστη, προσπαθεί ήδη να προσεγγίσει το σημείο που έχουν εγκλωβισθεί οι μαθητές.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, όλοι οι μαθητές είναι ασφαλείς και απολύτως καλά στην υγεία τους, αφού στο σημείο έχουν σπεύσει μέλη της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας της Ουγγαρίας, προκειμένου να απεγκλωβισθεί το όχημα και να μεταφερθούν οι μαθητές σε ξενώνα στην παραπλήσια πόλη Gyor.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 16-3-2013


Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Τουρισμού και Γαστρονομίας στο Ελσίνκι, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Τουρισμού και Γαστρονομίας θα πραγματοποιήσει σύντομα η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, μετά από πρόταση του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Έλληνα πρέσβη στη Φινλανδία, Χρήστο Κοντοβουνήσιο, κατά τη συνάντηση εργασίας που είχαν στο Ελσίνκι.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη περιφέρεια που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Φινλανδία, μία αγορά ιδιαίτερα σημαντική όσον αφορά το τουριστικό προϊόν, αφού το ενδιαφέρον των Φινλανδών είναι ιδιαίτερα αυξημένο για την Ελλάδα» δήλωσε ο Έλληνας πρέσβης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ο συντονισμός των ενεργειών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ελληνικής πρεσβείας στο Ελσίνκι, όχι μόνο για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, αλλά και των τοπικών προϊόντων. Αφετηρία αυτής της προσπάθειας θα αποτελέσει το Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Τουρισμού και Γαστρονομίας, όπου οι Φινλανδοί πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου και να γευτούν πελοποννησιακά προϊόντα, αλλά και παραδοσιακές συνταγές.

Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος 2013-2014

Την 15-03-2013 συνεκλήθη το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έτους 2013 υπό την προεδρία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου αυτού εκρίθησαν συνολικά δύο (02) Αντιναύαρχοι Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.), επτά (07) Υποναύαρχοι Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.), δύο (02) Υποναύαρχοι Λ.Σ. Τεχνικοί, είκοσι (20) Αρχιπλοίαρχοι Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) και τέσσερις (04) Αρχιπλοίαρχοι Λ.Σ. Τεχνικοί. 
Συγκεκριμένα, οι κριθέντες Ανώτατοι Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενεγράφησαν σε πίνακες κρίσεως ως ακολούθως:
 
-Αντιναύαρχοι Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής:
 
«Διατηρητέοι»
1.
Κουνουγέρης
Κωνσταντίνος
του
Γεωργίου
(Α.Μ. 689)
2.
Τσιαδής
Δημήτριος
του
Σπυρίδωνα
(Α.Μ. 694)
 -Υποναύαρχοι Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής:
 
«Διατηρητέοι»
1.
Αθανασόπουλος
Αθανάσιος
του
Νικολάου
(Α.Μ. 724)
2.
Ματσάγγος
Αχιλλέας
του
Δημητρίου
(Α.Μ. 728)
3.
Χονδρονάσιος
Αθανάσιος
του
Αποστόλου
(Α.Μ. 729)
4.
Μπούρας
Γεώργιος
του
Θεόδωρου
(Α.Μ. 733)
5.
Σιέττος
Βασίλειος
του
Παναγιώτη
(Α.Μ. 737)
6.
Πετρόπουλος
Παναγιώτης
του
Αθανασίου
(Α.Μ. 738)
7.
Μπουμπόπουλος
Γεώργιος
του
Βασιλείου
(Α.Μ. 739)

- Υποναύαρχοι Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής Τεχνικοί:        
«Διατηρητέοι»
1.
Γιαννούτσος
Διονύσιος
του
Χρήστου
(Α.Μ.Ε. 48)
2.
Παπαδάκη
Στυλιανή
του
Ευστρατίου
(Α.Μ.Ε. 49)

- Αρχιπλοίαρχοι Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής:

«Διατηρητέοι»
  1.
Μπατσολάκης
Ιωάννης
του
Εμμανουήλ
(Α.Μ. 740)
  2.
Σέργης
Ιάκωβος
του
Χαράλαμπου
(Α.Μ. 741)
  3.
Πατρινός
Νικόλαος
του
Ανδρέα
(Α.Μ. 743)
  4.
Τσάντζαλος
Ευάγγελος
του
Περικλή
(Α.Μ. 746)
  5.
Αποστολής
Γεώργιος
του
Μιχαήλ
(Α.Μ. 749)
  6.
Σαρηγιάννης
Γεώργιος
του
Αντωνίου
(Α.Μ. 751)
  7.
Νικητάκης
Σπυρίδων
του
Γεωργίου
(Α.Μ. 752)
  8.
Συβίτος
Γεώργιος
του
Νικολάου
(Α.Μ. 753)
  9.
Ράπτης
Σταμάτιος
του
Στέφανου
(Α.Μ. 756)
10.
Κλιάρης
Θεόδωρος
του
Ευσταθίου
(Α.Μ. 758)

 11.
Δουδουντσάκης
Λάζαρος
του
Ιωάννη
(Α.Μ. 760)
 12.
Βαφείδης
Εμμανουήλ
του
Γεωργίου
(Α.Μ. 767)
 13.
Μπαρκάτσας
Γεώργιος
του
Αναστασίου
(Α.Μ. 773)
 14.
Υφαντής
Δημήτριος
του
Γεωργίου
(Α.Μ. 777)
 15.
Καραγεωργόπουλος
Ιωάννης
του
Δημητρίου
(Α.Μ. 778)
 16.
Κρυονερίτης
Δημήτριος
του
Γεωργίου
(Α.Μ. 780)
 17.
Ζησιμάτος
Χρήστος
του
Γεωργίου
(Α.Μ. 781)
 18.
Πάππος
Αντώνιος
του
Αναστασίου
(Α.Μ. 782)
 19.
Βιδάλης
Αντώνιος
του
Ιωάννη
(Α.Μ. 783)
 «Ευδοκίμως τερματίσας την σταδιοδρομία του»

Παρτσάφας
Στυλιανός
του
Κωνσταντίνου
(Α.Μ. 776)

- Αρχιπλοίαρχοι Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής ΑκτοφυλακήςΤεχνικοί:                           
«Διατηρητέοι»
1.
Καυκούλας
Αλέξανδρος
του
Αθανασίου
(Α.Μ.Ε. 54)
2.
Ρεντούμης
Αλέξανδρος
του
Νικολάου
(Α.Μ.Ε. 55)
3.
Ζήκας
Ιωάννης
του
Ηλία
(Α.Μ.Ε. 56)

«Ευδοκίμως τερματίσας την σταδιοδρομία του»

Ψευτέλης
Γεώργιος
του
Αθανασίου
(Α.Μ.Ε. 57)
Ο ένας (01) Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) και ο ένας (01) Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Τεχνικός, οι οποίοι κρίθηκαν ως «Ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους», προάγονται για τριάντα ημέρες, στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. (εκτός οργανικών θέσεων), μετά την πάροδο των οποίων πρόκειται να αποστρατευθούν.

15.3.13

Με λαμπρότητα η επέτειος της εξέγερσης των Μανιατών το 1821


Ο Δή­μος Δυ­τι­κής Μά­νης και φέ­τος, με ι­δι­αί­τε­ρη λαμ­πρό­τη­τα πραγ­μα­το­ποί­η­σε τις ε­ορ­τα­στι­κές του εκ­δη­λώ­σεις για την ε­πέ­τει­ο της ε­ξέ­γερ­σης των Μα­νια­τών το 1821, πα­ρου­σί­α των Δη­μάρ­χων Α­να­το­λι­κής και Δυ­τι­κής Μά­νης Πέ­τρου Αν­δρε­ά­κου και Δη­μή­τρη Γι­αν­νη­μά­ρα , των Δη­μο­τι­κών Συμ­βου­λί­ων των δυ­ο Δή­μων, το­πι­κών αρ­χών και εκ­προ­σώ­πων φο­ρέ­ων α­πό τη Δυ­τι­κή και Α­να­το­λι­κή Μά­νη και πλή­θους κό­σμου. Οι εκ­δη­λώ­σεις ξε­κί­νη­σαν το με­ση­μέ­ρι, με την ά­φι­ξη στο Η­ρώ­ο της πλα­τεί­ας της Καρ­δα­μύ­λης της ση­μαί­ας των Μα­νια­τών και των ιπ­πέ­ων και Κα­πε­τα­ναί­ων της Α­να­το­λι­κής Μά­νης. Α­κο­λού­θη­σε έ­παρ­ση της ση­μαί­ας, τέ­λε­ση τρι­σά­γιου στη μνή­μη των η­ρώ­ων και κα­τά­θε­ση στε­φά­νων α­πό τις πο­λι­τι­κές και στρα­τι­ω­τι­κές αρ­χές του τό­που, τον εκ­πρό­σω­πο Ε­θνι­κής Αν­τί­στα­σης, τους α­πο­γό­νους της οι­κο­γέ­νειας Μούρ­τζι­νου – Τρου­πά­κη, α­πό Μα­νι­ά­τι­κους Συλ­λό­γους και α­πό σχο­λεί­α της πε­ρι­ο­χής.
Α­φού τη­ρή­θη­κε ε­νός λε­πτού σι­γή στη μνή­μη των πε­σόν­των, α­κο­λού­θη­σε η α­νά­κρου­ση του Ε­θνι­κού Ύ­μνου. Στη συ­νέ­χεια, ό­λοι οι πα­ρευ­ρι­σκό­με­νοι με­τέ­βη­σαν στον ι­στο­ρι­κό χώ­ρο του Α­γί­ου Σπυ­ρί­δω­να και των Πυρ­γό­σπι­των των  Μούρ­τζι­νων – Τρου­πά­κη­δων, στην πα­λαι­ά Καρ­δα­μύ­λη, ό­που η κυ­ρί­α Σο­φί­α Κα­πε­τα­νά­κη – Ε­πί­κου­ρη Κα­θη­γή­τρια του Τμή­μα­τος Φι­λο­λο­γί­ας του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Πε­λο­πον­νή­σου εκ­φώ­νη­σε το πα­νη­γυ­ρι­κό της η­μέ­ρας.
Α­κο­λού­θη­σε το Προ­σκλη­τή­ριο των Μα­νια­τών που συμ­με­τεί­χαν στην κα­τά­λη­ψη της Κα­λα­μά­τας και στον Ι­ε­ρό Α­γώ­να του ’­21 και η α­να­πα­ρά­στα­ση της συ­νάν­τη­σης των Κα­πε­τα­ναί­ων και της ι­στο­ρι­κής α­πό­φα­σής τους. Στην α­να­πα­ρά­στα­ση έ­λα­βαν μέ­ρος ε­ρα­σι­τέ­χνες η­θο­ποι­οί, μέ­λη του Συλ­λό­γου Νε­δου­σαί­ων και η κυ­ρί­α Κων­σταν­τί­να Θε­ο­δω­ρο­πού­λου.
Οι εκ­δη­λώ­σεις ο­λο­κλη­ρώ­θη­καν με την πα­ρου­σί­α­ση πα­ρα­δο­σια­κών χο­ρών α­πό το Χο­ρευ­τι­κό Ό­μι­λο «ΛΕΥ­ΚΙΠ­ΠΟ» και το Σύλ­λο­γο Κρη­τών Μεσ­ση­νί­ας «Ο ΨΗ­ΛΟ­ΡΕΙ­ΤΗΣ»,  κα­θώς και με την πα­ρά­θε­ση μι­κρής δε­ξί­ω­σης στο Δη­μαρ­χεί­ο.
Τις εκ­δη­λώ­σεις πα­ρα­κο­λού­θη­σαν και τί­μη­σαν με την πα­ρου­σί­α τους – με­τα­ξύ άλ­λων: ο Πα­νο­σο­λο­γι­ό­τα­τος π. Συ­με­ών, η Βου­λευ­τής Λα­κω­νί­ας Φ. Πα­τρι­α­νά­κου, ο Βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας Δ. Κου­κού­τσης, ο Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πε­ρι­φε­ρεια­κής Ε­νό­τη­τας Μεσ­ση­νί­ας Π. Α­λευ­ράς, ο Πρό­ε­δρος Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου Πε­λο­πον­νή­σου Γ. Που­λο­κέ­φα­λος, ο Δή­μαρ­χος Μεσ­σή­νης Σ. Α­να­στα­σό­που­λος, η Αν­τι­πρό­ε­δρος Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Δή­μου Πει­ραι­ά Ε. Κού­βα­ρη, ο Δι­οι­κη­τής Πυ­ρο­σβε­στι­κής Υ­πη­ρε­σί­ας Κα­λα­μά­τας Κ. Κυ­ρι­α­κου­λέ­ας, Αν­τι­πρό­σω­ποι Ε­νό­πλων Δυ­νά­με­ων & Σω­μά­των Α­σφα­λεί­ας, εκ­πρό­σω­ποι πολ­λών Μα­νι­ά­τι­κων Συλ­λό­γων, εκ­πρό­σω­ποι κομ­μά­των και πλή­θος κό­σμου.farenews.gr

Εκτακτες Κρίσεις Συνταγματαρχών Σωμάτων Στρατού Ξηράς 2013-2014

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, κατά τις έκτακτες κρίσεις έτους 2013 – 2014, έκρινε τους παρακάτω Αξιωματικούς Σωμάτων Στρατού Ξηράς ως εξής:

α. Προακτέοι κατ' εκλογή στο βαθμό του Ταξιάρχου οι παρακάτω Συνταγματάρχες Σωμάτων:

(1) Τεχνικού Λεράκης Κωνσταντίνος του Μιχαήλ
(2) Εφοδιασμού Μεταφορών Αραμπός Ελευθέριος του Γεωργίου
(3) Εφοδιασμού Μεταφορών Γεωργίου Αναστάσιος του Δημητρίου
(4) Εφοδιασμού Μεταφορών Σαΐτης Αλέξανδρος του Σπυρίδωνα
(5) Υλικού Πολέμου Ηλιόπουλος Παναγιώτης του Δημητρίου
(6) Υλικού Πολέμου Τσιάλτας Αναστάσιος του Ιωάννη
(7) Υλικού Πολέμου Βασίλογλου Ιωάννης του Στέργιου
(8) Έρευνας Πληροφορικής Χουλιαράς Ιωάννης του Χρήστου
(9) Υγειονομικού Ιατρών Φιλιππάκης Κωνσταντίνος του Νικολάου
(10) Υγειονομικού Νοσηλευτικής Παναγάκη Μαρία του Ευαγγέλου

β. Διατηρητέοι στον αυτό βαθμό Συνταγματάρχες Σωμάτων:

(1) Τεχνικού Μαυράκης Γρηγόριος του Ευαγγέλου
(2) Εφοδιασμού Μεταφορών Σέρτης Κωνσταντίνος του Θεοδώρου
(3) Εφοδιασμού Μεταφορών Τσίτουρας Παντελής του Παναγιώτη
(4) Υγειονομικού Ιατρών Τσολάκης Κωνσταντίνος του Κυριάκου
(5) Υγειονομικού Ιατρών Καραμέρης Ανδρέας του Μάρκου

γ. Ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους Συνταγματάρχες Σωμάτων:

(1) Εφοδιασμού Μεταφορών Μανώλης Σταύρος του Αλεξάνδρου
(2) Εφοδιασμού Μεταφορών Ελαφράς Υπηρεσίας Παυλίδης Χρήστος του Παναγιώτη
(3) Υλικού Πολέμου Κωτσίδης Αριστοτέλης του Παναγιώτη

Σχέδιο «Αθηνά»-Παραιτήθηκαν οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας Λασιθίου

Τις παραιτήσεις τους απέστειλαν σήμερα στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης και Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης, σε συνέχεια της απόφασης παραίτησης των μελών των δημοτικών συμβουλίων των δύο πόλεων του Λασιθίου, που είχε ληφθεί σε έκτακτες συνεδριάσεις τους στις 6 Μαρτίου 2013, με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά» και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον νομό.

     Τόσο οι δήμαρχοι όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε για πέμπτη ημέρα σήμερα η κατάληψη των γραφείων της ΔΟΥ στον Άγιο Νικόλαο, από τις Επιτροπές Αγώνα Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου αλλά και πολίτες.

Χιονίζει και μέσα στην Τρίπολη - Με αλυσίδες Καλαμάτα -Σπάρτη !

Χιονίζει στα ορεινά της Πελοποννήσου από νωρίς το απόγευμα και πριν από μία ώρα άρχισε σποραδική χιονόπτωση και μέσα στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικροπροβλήματα.
     Στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης από το 28ο έως το 42ο χλμ, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες, ενώ, χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα.

Υπερφυσικές δυνάμεις αλά X-Men αποδίδει στον Ιησού αρχαίο αιγυπτιακό κείμενο

Απόκρυφα στοιχεία σχετικά με τη σύλληψη και τη σταύρωση του Ιησού έφερε στην επιφάνεια η αποκρυπτογράφηση αιγυπτιακού κειμένου, γραμμένου στην κοπτική και ηλικίας 1.200 ετών, μερικά εκ των οποίων βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά στην ιστορία.
Σύμφωνα με το κείμενο, ο Πόντιος Πιλάτος, προτού διατάξει τη σταύρωσή του, συνέφαγε με τον Ιησού, ενώ προσφέρθηκε ακόμα και να θυσιάσει στη θέση του τον ίδιο του το γιο.
Επίσης, εξηγεί γιατί ο Ιούδας φίλησε τον Ιησού: στόχος του ήταν να τον προδώσει, καθώς ο Ιησούς είχε την ικανότητα να αλλάζει σχήμα, μορφή, χρώμα και ηλικία.
Και τότε οι Ιουδαίοι είπαν: «Και πώς θα τον συλλάβουμε; Διότι, δεν έχει μία μορφή και η εμφάνισή του διαρκώς αλλάζει. Τη μια είναι ροδοκόκκινος, την άλλη άσπρος σαν πανί κι ενίοτε κόκκινος σαν τη τομάτα... Άλλοτε νεανίζων και άλλοτε γηραιός...».
Πράγμα που φρόντισε να διευθετήσει ο Ιούδας με ένα φιλί ως μέσο αναγνώρισής του.
Τέλος, το κρυπτογραφημένο αιγυπτιακό κείμενο τοποθετεί την ημέρα της σύλληψης του Ιησού το απόγευμα της Τρίτης και όχι της Τετάρτης, κάτι που διασαλεύει το timeline της εορτής του Πάσχα.
Δυστυχώς, οι εν λόγω περιγραφές των αλά X-Men ικανοτήτων του Ιησού δεν ενσωματώθηκαν ποτέ στη mainstream εκδοχή της Βίβλου.
 

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ Π..Α.Ο. ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ 'ΘΑΛΑΣΣΑ'

ΤΟΝ ετήσιο Αποκριάτικο χορό του πραγματοποιεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 στις 8 το βράδυ στο κέντρο 'Θάλασσα' στην παραλία του Καλονερού, ο Παντριφυλιακός όμιλος ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ με μια αξέχαστη βραδιά καθώς θα υπάρχει ζωντανή ορχήστρα για να διασκεδάσουν τα μέλη του αλλά και ορισμένες εκπλήξεις...
Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλους τους φίλους, φιλάθλους και μέλη του να διασκεδάσουν παρουσία των παικτών, προπονητή αλλά και εκπροσώπων τοπικών και αθλητικών Αρχών που θα δώσουν το παρόν. Με αφορμή τα 30 χρόνια παρουσίας που κλείνει φέτος ο Σύλλογος θα ανακοινωθούν οι εκδηλώσεις του για το 2013 καθώς ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις του Δ.Σ. με φίλους του Σωματείου για το σκοπό αυτό ενώ θα ακολουθήσει πλούσια λαχειοφόρος αγορά για την οικονομική ενίσχυσή του. Ο Π.Α.Ο. Καλονερού θα κάνει και φέτος την διαφορά καθώς αν και αποτελεί το μοναδικό αθλητικό Σωματείο στη Δ.Ε. Αυλώνα έχει αγκαλιαστεί από την ευρύτερη περιοχή. Περισσότερα το βράδυ 16 Μαρτίου στο κέντρο Θάλασσα της παραλίας.

Χωρίς τελικό το Master Chef! - Για πρώτη φορά στην ιστορία της τηλεόρασης !

Και κλαίγανε με λυγμούς γιατί δεν έδενε η μπεσαμέλ και δε ταίριαζε ο σολομός με τζίτζερ και ξύσμα πορτοκαλιού! Και αγωνιούσαν και ίδρωναν πάνω από τις κατσαρόλες. Και ψήφιζαν ο ένας τον άλλον να φύγει γιατί δεν «ήρθαν κοντά στη κουζίνα».

Οι δόλοι παίχτες του ελληνικού Master Chef ζήσανε αντίστοιχες περιπέτειες με αυτές της χώρας υπό πτώχευση. Καλή η γαστρονομία, η γευσιγνωσία και τα αστέρια της καταξίωσης του γκουρμέ, αλλά στην Ελλάδα ούτε για στουμπιστό κρεμμύδι και ελιά αχάραγη δεν αξιωνόμαστε πια. Και ενώ οι φήμες γιγαντώνονταν ότι υπάρχουν οικονομικά αδιέξοδα στην παραγωγή του διεθνώς επιτυχημένου ριάλιτι, το κανάλι φαινόταν να το παλεύει να αντέξει μέχρι το τέλος το πρόγραμμα.

Τελικά το Mega έδωσε στη δημοσιότητα επίσημη ανακοίνωση που αναφέρει: «Αναβάλλεται η διεξαγωγή και η μετάδοση του τελικού του Master Chef. Οι συζητήσεις με την εταιρεία παραγωγής και τους εργαζόμενους στην εκπομπή συνεχίζονται, με στόχο την επίλυση οικονομικών εκκρεμοτήτων. Ελπίζοντας στη θετική κατάληξη των συζητήσεων, που θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί ο τελικός αργότερα στη φετινή τηλεοπτική σεζόν, ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές του Master Chef για τη στήριξή τους».

Οι μεν συμμετέχοντες έκαναν όνειρα για καριέρα τουλάχιστον στο πλευρό της κ. Σκορδά και του συμπαρουσιαστή – υποψηφίου βουλευτού κάποτε, τεχνικοί, δημοσιογράφοι, άνθρωποι της παραγωγής και φυσικά τα μέλη της επιτροπής και η παρουσιάστρια κ. Συνατσάκη επένδυσαν επαγγελματικά στο σόου, για να βρεθούν όλοι τους έχοντας μόνο ως μάτια, ψάρια!

Δύσκολοι καιροί! Ζόρικες και απρόσμενες και οι εξελίξεις, ακόμη και το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα να μείνει ριάλιτι χωρίς τελικό νικητή! 
Προς αποκατάσταση τηλεοπτική φαίνεται να οδεύει προς το παρών ο κ. Λαζάρου όμως, ο όποιος περιμένει τηλεφώνημα από την κ. Θρασκιά για να έχει συμμετοχή στην εκπομπή της που ετοιμάζεται στην κρατική τηλεόραση.

newspost.gr/Α.Τ.

Μια γυναίκα στο ποδήλατο - ΦΩΤΟ

Μια γυναίκα κουβαλά καλάθια πάνω στο ποδήλατο, για να τα πουλήσει στην αγορά κοντά στο βουνό Lapdaungwoman, στον Δήμο Sarlingyi της Myanmar.

Με όσπρια και ρύζι τρέφονται τα περισσότερα νοικοκυριά στην Ελλάδα

Με ρύζι, πατάτες και όσπρια σιτίζονται περισσότερο οι Έλληνες, καθώς η κρίση έχει βάλει «μαχαίρι» σε πιο ακριβά είδη διατροφής, όπως είναι το κρέας και τα ψάρια.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, η καταναλωτική οργάνωση ΕΚΠΟΙΖΩ ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας «Διατροφή και Οικονομική Κρίση», σύμφωνα με τα οποία πάνω από τα μισά νοικοκυριά (55,1%) έχουν υποστεί μείωση των εισοδημάτων τους.
Το 44% απάντησε ότι το εισόδημά του δεν επαρκεί για την κάλυψη των καθημερινών διατροφικών του αναγκών.
Βασικό κριτήριο για την επιλογή τροφίμων, αλλά και για την επιλογή του καθημερινού γεύματος είναι το κόστος.
Τα τρόφιμα που έχουν περιοριστεί περισσότερο λόγω κόστους είναι το κρέας (63,7%), τα ψάρια (60,5%), τα γλυκά (51,2%) και το αλκοόλ (48,8%).
Τα τρόφιμα που επιλέγονται συχνότερα για κατανάλωση προκειμένου να μειωθεί το κόστος διατροφής είναι ρύζι/πατάτες (70,8%), όσπρια (70,8%), ψωμί (50,2%) και λαχανικά (46,9%).
Επιπλέον το 93% του δείγματος δήλωσε ότι έχουν περιορίσει το φαγητό από έξω (π.χ. εστιατόρια, ταβέρνες).

Μια «τρύπα στο νερό» το... κυνήγι των μεγαλοοφειλετών

Πολύ χαμηλό ήταν το ποσοστό ληξιπρόθεσμων οφειλών που εισπράχθηκε μετά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από την «Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης» του υπουργείου Οικονομικών, σε μεγαλοοφειλέτες.
Το χαμηλό ποσοστό είσπραξης αναγνωρίζει ο αρμόδιος για τα φορολογικά έσοδα, υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη.
«Είναι γεγονός ότι τα αποτελέσματα της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης για την περίοδο 01.05.2012 έως 31.08.2012 ήταν ο έλεγχος 459 υποθέσεων με μεγάλη συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή και εξ αυτής εισπράχθηκε πολύ χαμηλό ποσοστό», αναφέρει ο κ. Μαυραγάνης. Όπως εξηγεί το πολύ χαμηλό ποσοστό είσπραξης οφείλεται κυρίως στο ότι:
- 170 υποθέσεις από τις 459 αφορούν πτωχές επιχειρήσεις.
- Το 47% της όλης οφειλής αντιστοιχεί σε παραβάσεις ΚΒΣ (πλαστά- εικονικά) κυρίως με παρένθετα και υποκρυπτόμενα πρόσωπα.
- Δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία στην κατοχή των υπευθύνων και συνυπευθύνων σύμφωνα με τον έλεγχο που διενήργησε η Υπηρεσία αυτή στις ανωτέρω υποθέσεις.
Ο βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση επικαλούμενος άλλη απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε βουλευτή, σύμφωνα με την οποία από τα 13 δισ. ευρώ, που είναι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών των μεγαλοοφειλετών προς το Δημόσιο, έχουν εισπραχθεί μόλις 19 εκατομμύρια ευρώ.
Ο υφυπουργός Οικονομικών με την έγγραφη απάντησή του ενημερώνει επίσης ότι την περίοδο 01.05.2012 έως 31.08.2012 έγιναν διαγραφές χρεών συνολικού ύψους 29.485.785,35 ευρώ που αφορούσαν κυρίως παραβάσεις του Κ.Β.Σ. οι οποίες διαγράφηκαν με αποφάσεις Δικαστηρίων, καθώς και σε μια περίπτωση του Ν. 3990/2011. Τονίζει επίσης ο κ. Μαυραγάνης ότι δεν ετέθη θέμα παραγραφής για κανένα από τα ανωτέρω ποσά.
Γενικότερα πάντως, για το ζήτημα της παραγραφής οφειλών προς το Δημόσιο, ο υφυπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι με διατάξεις που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, έχει παραταθεί διαδοχικά μέχρι 31.12.2013 ο χρόνος παραγραφής βεβαιωμένων στις ΔΟΥ και τα Τελωνεία του Κράτους, χρεών προς το Δημόσιο και τρίτους, τα οποία παραγράφονταν εντός των ετών 2009 έως 2013.

ΠΥΛΟΣ - Γιορτάστηκε η 188η Επέτειος της Μάχης της Σχινόλακας !

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 188ης επετείου από τη Μάχη της Σχινόλακας.

Στην ομώνυμη περιοχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στις 15 Μαρτίου του 1828 σημειώθηκε σημαντική μάχη κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Τουρκοαιγυπτιακών δυνάμεων. 
Υπό την αρχηγία του Μακεδόνα στρατηγού Τάσου Καρατάσου σώμα εφτακοσίων ανδρών στρατοπέδευσε στο χωριό, προκειμένου να ανακόψει την επεκτατική διάθεση των στρατευμάτων του Ιμπραήμ. Με τη βοήθεια των κατοίκων οι θαρραλέοι στρατιώτες, αψηφώντας την αριθμητική υπεροχή των αντιπάλων, προέταξαν εαυτούς και συνέβαλαν με την αυτοθυσία τους στη θετική έκβαση της επανάστασης.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, τελέστηκε τρισάγιο εις μνήμη των πεσόντων. Σε αναγνώριση του ηρωισμού τους κατατέθηκαν στεφάνια από τους εκπροσώπους των αρχών του τόπου και στη συνέχεια η κυρία Ξένη Αραπογιάννη, Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, εξαίροντας τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης μάχης.

Στον εορτασμό της επετείου παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Κωνσταντίνος Τσαπόγας, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου κ. Γιώργος Γιαννούτσος, Δημοτικοί Σύμβουλοι  του Δήμου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Πύλου, ο πολιτευτής κ. Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ο λαογράφος –συγγραφέας κ. Κώστας Μπαλαφούτης και αρκετός κόσμος.

Οι Tουρκάλες που έχουν ξετρελάνει τους Έλληνες


η Cansu Dere προκαλεί πολλαπλά εμφράγματα.
Τη γνωρίσαμε ως Εσαν στον Εζέλ
Ξεπεταγμένη

η σουλτάνα Χατιτζέ του Ιμπραήμ Πασά


Τι να πει κανείς για την Χουρέμ.
πληθωρική κοκκινομάλλα

Τα τελευταία χρόνια στην τηλεοπτική μας ζωή έχουν εισβάλλει για τα καλά οι τούρκικες σειρές. Άλλοι είναι φανατικοί της νέας μόδας και άλλοι φανατικοί εχθροι. 

Ωστόσο, όλοι συμφωνούν ότι οι σειρές αυτές ήταν μία καλή ευκαιρία για να διαπιστώσουμε ότι οι γειτονοπούλες μας είναι ωραία και σέξι κορίτσια!


έκλεψε τις καρδιές των ανδρών η γοητευτική Σεχραζάτ. 

Η μελαχρινή και πληθωρική Berguzal

 

Ο καπιταλισμός … καπέλωσε τον Τσίπρα !!!

Περισσότερη από 1,5 ώρα κράτησε ο διάλογος του Αλέξη Τσίπρα με το κοινό που είχε συγκεντρωθεί χθες βράδυ στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE για να «ανακρίνει» τον... επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Κάποια στιγμή, ένας εκ των παρευρισκομένων χάρισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα μαύρο καπέλο με το λογότυπο του LSE. Ο Τσίπρας, δε δίστασε να… το φορέσει, ως δείγμα εκτίμησης του δώρου, ενώ το πήρε μαζί του φεύγοντας, ευχαριστώντας ευγενικά τον φοιτητή που τού το είχε προσφέρει
.matrix24.gr

Προσλήψεις 600 τακτικών και 800 επικουρικών γιατρών

 Προσλήψεις 600 τακτικών και 800 επικουρικών γιατρών οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδας, θα στελεχώσουν τις εντατικές και θα καλύψουν κενά κλινικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποστελέχωσης προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.
 Όπως είπε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Γιάννη Σταθά σχετικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου των Θηβών, οι προσλήψεις αυτές έχουν ζητηθεί, το τακτικό προσωπικό έχει επιλεγεί και μόλις εγκριθούν οι πιστώσεις θα δρομολογηθούν όπως θα προκηρυχθούν και τα επικουρικά των γιατρών.

Αναφορικά με τα προβλήματα του Αττικού νοσοκομείου που περίγραψε με μελανά χρώματα η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη σε επίκαιρη ερώτησή της, τονίζοντας πως η κυβέρνηση κάνει οικονομία στην Υγεία με κίνδυνο ανθρώπινων ζωών, ο υπουργός Υγείας ανέφερε: «Οικονομία κάνουμε στον περιορισμό της δαπάνης στα διοικητικά έξοδα. Περιορίζουμε τις διοικήσεις και την σπατάλη στις προμήθειες. Δεν επιχειρούμε να αδικήσουμε τους ιατρούς».

Ανάφερε μάλιστα ότι υπάρχει ανοιχτή προκήρυξη για προσλήψεις 750 νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, που θα απορροφηθεί και στο Αττικό νοσοκομείο. Ανακοίνωσε δε, πως όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες πληρώνονται, ενώ στην παρούσα φάση που υπήρξε πρόβλημα από το Γενικό Λογιστήριο, πλέον επιλύθηκε και άμεσα θα εξοφληθούν οι εφημερίες του τελευταίου τριμήνου. 

ΜΑΡΙΑ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΥ -Μιχάλη μου Μιχάλη μου.ΞΕΧΑΣΑΝ να μας καλέσουν !!!

"Γροθιά" στο κατεστημένο των τοπικών « Ανθρώπων του πολιτισμού» απο την Μαρία Τούμπουρου  
Μιχάλη μου...  
ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΥ  Μιχάλη μου. 
Πληροφορήθηκα από τις εφημερίδες ότι το θεατρικό σχήμα «ΣΥΝ 1» στο οποίο προσέθεσαν και το όνομά σου οργάνωνε εκδήλωση προς τιμή σου.Μοιράστηκαν εκατοντάδες προσκλήσεις, κυρίως σε μεγαλοσχήμονες της Πόλης μας και προφανώς δεν περίσσεψε καμία για μένα, τα ξαδέλφια σου, τα ανήψια σου, το αίμα σου , που ζούμε σ' αυτή την πόλη.
Όμως ήρθαμε όλοι, απρόσκλητοι, παρείσακτοι να σε συναντήσουμε. Ήρθα απρόσκλητη, παρείσακτη, να σε βρώ και σ' έχασα. Σε βρήκα μόνο μέσα στους στίχους και στις νότες που έγραψε και τραγούδησε για σένα η Ματίλντα μας, η κόρη σου, που την τελευταία στιγμή σε ζωντάνεψε μέσα στην αίθουσα.
Γιατί Μιχάλη μου είχες χαθεί ανάμεσα στα κόκκινα σατέν, τις εντυπωσιακές προσφωνήσεις, τις τόσες ανακρίβειες και τις χειρότερες από αυτές, μισές αλήθειες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ 

ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ -Τι πρέπει να προσέξουν οι Καταναλωτές !

Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνονται τα παρακάτω:

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΓΟΡΑ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΔΟ  ΤΗΣ  ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΑ:
Σωστή επιλογή των τροφίμων.
Μεταφορά στο σπίτι των τροφίμων που χρειάζονται ψυγείο όσο το δυνατό συντομότερα.
Η προσεκτική χρήση τους από τον καταναλωτή στο σπίτι (π.χ. συντήρηση στην κατάλληλη θερμοκρασία, σχολαστικό μαγείρεμα) είναι απαραίτητα για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία.

1.Κεφαλόποδα (π.χ. χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, θράψαλα)
Τα βρίσκουμε στην αγορά είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα, είτε ως αποψυγμένα
Απαγορεύεται η απόψυξη των αλιευμάτων στο λιανεμπόριο και κατά την
πώλησή τους πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν εμφανώς την ένδειξη της αποψυγμένης κατάστασής τους από εγκεκριμένη εγκατάσταση.
    Για τα νωπά προσέχουμε:
-Την οσμή που πρέπει να είναι η οσμή της θάλασσας και όχι οσμή αμμωνίας ή οποιαδήποτε άλλη οσμή, ξένη προς το προϊόν.
- Την επιφάνεια του σώματος να είναι υγρή και γυαλιστερή.
- Τα πλοκάμια και τις βεντούζες να αντέχουν σε ελαφρύ τράβηγμα και να μην αποκολλώνται εύκολα.
- Τη σάρκα να είναι συμπαγής, ελαστική και γυαλιστερή.
- Τα μάτια να είναι γυαλιστερά, ζωηρά χωρίς κηλίδες.
 Για τα κατεψυγμένα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτά πωλούνται συσκευασμένα, χωρίς παραμορφώσεις του περιεχομένου και με ένα λεπτό στρώμα πάγου επάνω τους (επίπαγος). Όταν γίνεται η απόψυξη, το περιεχόμενο πρέπει να φέρει το χρώμα και την οσμή των νωπών.

2.Δίθυρα Οστρακοειδή (π.χ. μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, αχιβάδες, χτένια)
Εφόσον πωλούνται με κέλυφος θα πρέπει να είναι ζωντανά.
-Τα κελύφη που πρέπει να είναι κλειστά και να ανοίγουν πολύ δύσκολα ή αν είναι μερικώς ανοιχτά με την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφός τους να κλείνουν μόνα τους.
- Το περιεχόμενο που πρέπει να είναι υγρό, καθαρό και άοσμο.
- Τη σάρκα που πρέπει να είναι υγρή, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος (με τσίμπημα καρφίτσας ή με λίγες σταγόνες λεμονιού να προκαλείται συστολή του σώματος).

Τα αποφλοιωμένα μύδια που πωλούνται πάνω σε πάγο θα πρέπει η σάρκα τους να είναι γυαλιστερή, συνεκτική και να έχει μυρωδιά θάλασσας.

Τα μύδια πωλούνται επίσης και κατεψυγμένα με κέλυφος ή χωρίς κελύφη. Επάνω στη συσκευασία πρέπει να υπάρχει υγειονομικό σήμα με τη σφραγίδα της εγκατάστασης. Η ημερομηνία ανάλωσης πρέπει να απέχει το πολύ 5 ημέρες από την ημέρα της αποκελύφωσης.


3.Μαλακόστρακα (π.χ. γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια)

Για τα νωπά πρέπει :
- Η οσμή να είναι ευχάριστη (σαν την οσμή της θάλασσας).
- Τα πόδια τους να είναι στερεά κολλημένα στο σώμα και σκληρά.
- Η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη, ανθεκτική και διαφανής.
- Το κεφάλι και ο θώρακας να είναι ανοιχτόχρωμα, όχι μελανού χρώματος και να μην έχουν μαύρες κηλίδες.

Γενικά  οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα από το χέρι ενώ οι αλλοιωμένες
δίνουν την αίσθηση της ζέστης όταν βυθίζουμε τα χέρια μας στο κιβώτιο που τις περιέχει.
Για τα κατεψυγμένα ισχύουν όσα αναφέρθηκαν και για τα φρέσκα.
4.Αχινοί
Πρέπει να είναι ζωντανοί και αυτό φαίνεται από την κίνηση των αγκαθιών τους.
5.Ταραμάς
 Πρέπει να έχει χρώμα ομοιόμορφο, σύσταση μαλθακή και όχι πικρή ή όξινη γεύση.
Πιθανή αλλοίωση στον ταραμά διαπιστώνεται από την εμφάνιση μούχλας, την ξηρότητα ή την τάγγιση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου