8.2.20

Ρώσοι επιστήμονες φτιάχνουν τηλεσκόπιο που θα ψάχνει για εξωγήινους πολιτισμούς

Ρώσοι επιστήμονες ξεκίνησαν την κατασκευή ενός τηλεσκοπίου που θα χρησιμεύσει στην αναζήτηση σημάτων από εξωγήινους πολιτισμούς.
 
Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Πανόφ, κορυφαίο επιστήμονα στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής στο πανεπιστήμιο της Μόσχας, «ο κύριος σκοπός αυτού του τηλεσκοπίου θα είναι να παρακολουθήσεις κοσμικές ακτίνες».
Το τηλεσκόπιο κατασκευάζεται για τη μελέτη των κοσμικών ακτίνων αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έρευνα για εξωγήινους πολιτισμούς.
«Ωστόσο, με αυτό το εργαλείο θα μπορεί κανείς να παρατηρήσει επίσης φωτεινές και σύντομες εκλάμψεις φωτός.
Το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση εξωγήινων σημάτων. Εξάλλου, τι είναι οι φωτεινές εκλάμψεις; Ίσως κάποιος στέλνει στη Γη σήματα διαμέσου ενός καναλιού λέιζερ αντί του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων», πρόσθεσε ο επιστήμονας.
Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η Ρωσία αναμένεται να φιλοξενήσει ένα διεθνές συνέδριο για την έρευνα εξωγήινης ζωής, στο σύντομο μέλλον. Ένας από τους στόχους του συνεδρίου είναι να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για πρότζεκτ με βάση τη Ρωσία, σχετικά με την έρευνα για την εξωγήινη νοημοσύνη (SETI).
«Αντί να διεξάγουμε επικεντρωμένη ακρόαση για σήματα από επιλεγμένα άστρα, πρέπει να στήσουμε δίκτυο ειδικών σταθμών ανά την υφήλιο για να εντοπίσουμε ραδιοφωνικά σήματα από διαφορετικά τμήματα του φάσματος, που προέρχονται από όλες τις γωνιές του σύμπαντος, 24 ώρες τη μέρα», ανέφερε ο επιστήμονας του πανεπιστημίου της Μόσχας, Αλεξάντερ Πανόφ.

Sputniknews

Επίθεση Μόσχας κατά συγκροτήματος Αλαφούζου για «συκοφαντικό άρθρο κατά της Ρωσίας» στην «Καθημερινή»

Ανακοίνωση-επίθεση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σχετικά με ισχυρισμούς που προβάλλονται σε κάποια ΜΜΕ της Ελλάδας και αναφέρονται στη Ρωσία ως «μοχθηρή δύναμη κατά της Ελλάδας». 

Oι κύκλοι της ρωσικής πρεσβείας «δείχνουν» γενικά το συγκρότημα Αλαφούζου -και όχι μόνο- για εξαρτημένες σχέσεις με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.
Η Μόσχα θεωρεί πως τα εν λόγω δημοσιεύματα παρεμβάλουν στις διμερείς σχέσεις των χωρών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Αλέξανδρου Μασσαβέτα στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας, συγγραφέας του βιβλίου «Τρίτη Ρώμη», μιλώντας στην «Καθημερινή», είχε προβάλει ισχυρισμούς για φερόμενο «υβριδικό πόλεμο» της Ρωσίας για την κυριαρχία στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Το δημοσίευμα και οι ισχυρισμοί του κ. Μασσαβέτα προκάλεσαν την αντίδραση του ρωσικού ΥΠΕΞ που τονίζει ότι ο κ. Μασσαβέτας δεν είναι ιστορικός, αλλά ασχολείται με τουριστικούς οδηγούς.

Το ρωσικό υπουργείο κάνει λόγο, επίσης, για ορισμένα ελληνικά ΜΜΕ που για άλλη μια φορά «αποδεικνύουν την προσήλωσή τους σε εξωτερικές δυνάμεις» με στόχο τη διαίρεση Μόσχας και Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Στις 28 Ιανουαρίου 2020, η ελληνική εφημερίδα Καθημερινή δημοσίευσε μια συνέντευξη του Αλέξανδρου Μασσαβέτα, συγγραφέα του βιβλίου “Τρίτη Ρώμη”. Στη συνέντευξη και στο “έργο” του υπάρχουν πολλές ψευδείς ισχυρισμοί και παράλογες κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας.
Ο Α. Μασσαβέτας καλεί τους Έλληνες αναγνώστες να συνειδητοποιήσουν «τη σοβαρότητα της γεωστρατηγικής απειλής της Ρωσίας», η οποία εδώ και αιώνες προσπαθεί να «τορπιλίσει της ισχύ της Ελλάδας» και ενεργά χρησιμοποιεί την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία για τον σκοπό αυτό.
Στην αρρωστημένη φαντασία του συγγραφέα, ο οποίος «αποκαλύπτει την αλήθεια», η Ρωσία εμφανίζεται ως μια μοχθηρή δύναμη που διεξάγει έναν «υβριδικό πόλεμο» κατά της Ελλάδας, «χειραγωγεί οργανωμένα και επιδέξια» την ελληνική κοινή γνώμη, δωροδοκεί σχολιαστές με επιρροή και εκβιάζει τους ιεράρχες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ταυτόχρονα, τα πιο εντυπωσιακά κοινά επιτεύγματά μας, τα οποία Ρώσοι και Έλληνες εκτιμούν, οι διμερείς πολιτιστικές και ανθρωπιστικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων φόρουμ, των φεστιβάλ και των στρατιωτικών εκδηλώσεων, είναι, κατά την άποψη του συγγραφέα, τίποτα περισσότερο από άμεση καταστροφή από την πλευρά της Μόσχας και παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.
Ο κ. Μασσαβέτας έφτασε μέχρι το σημείο να επιχειρήσει μια απευθείας αναλογία μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του ριζοσπαστικού Ισλάμ λόγω του ότι οι γυναίκες με παντελόνια δεν επιτρέπεται να μπουν σε κάποιες από τις εκκλησίες της Ρωσίας. Επίσης συγκρίνει ανοιχτά τη ρωσική Ορθοδοξία με την ελληνική. Ταυτόχρονα, δηλώνει χωρίς την παραμικρή αίσθηση συναίσθησης, ότι είναι δύσκολο να τον υποψιαστεί κανείς για αντιπάθεια προς τη Ρωσική Ορθοδοξία.
Ο κ. Μασσαβέτας δεν είναι ούτε ιστορικός, ούτε συγγραφέας, αλλά ασχολείται με τη σύνταξη των τουριστικών οδηγών. Προβάλλοντας τέτοιες προσωπικότητες, που είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν κόλπα και πλαστογραφίες για να διαστρεβλώσουν και να μαυρίσουν τις κοινές σελίδες της ρωσικής-ελληνικής Ιστορίας, ορισμένα ελληνικά ΜΜΕ αποδεικνύουν και πάλι την προσήλωσή τους σε εξωτερικές δυνάμεις που θέλουν να μπουν σφήνα στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Αθήνας».
Τι είχε αναφέρει η Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα για το ίδιο δημοσίευμα
Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη συνέντευξη και οι ισχυρισμοί που προέβαλε είχαν προκαλέσει και την αντίδραση της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα που έκανε λόγο για «απροκάλυπτες επιθέσεις» και «πρωτοφανή διαστρέβλωση των γεγονότων» με στόχο την «καλλιέργειας εχθρικής εικόνας της Ρωσίας στην Ελλάδα».
Αναφερθείς στον Αλέξανδρο Μασσαβέτα, η ρωσική πρεσβεία τόνισε:
«Ο αδιάντροπος “στηλιτευτής” έφτασε σε τέτοιο σημείο που παραλληλίζει την «σκληροπυρηνική» ρωσική ορθοδοξία με το ριζοσπαστικό ισλάμ και την αντιτάσσει ανοιχτά στην ελληνική ορθόδοξη παράδοση. Σαν να μην γνωρίζει ότι το δόγμα “Τρίτη Ρώμη” στη Ρωσία απασχολεί μόνο ιστορικούς και μεμονωμένους φανατικούς.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μια από λίγες εκκλησίες που αναγνωρίζει το πρωτείο τιμής του Κωνσταντινουπόλεως με ειδικό έγγραφο που εγκρίθηκε από Ιερά Σύνοδο 2013».
Και πρόσθεσε:
«Ο κ. Μασσαβέτας συνειδητά χειραγωγεί την ελληνική κοινή γνώμη παρουσιάζοντας τα ίδια τα θεμέλια των ρωσοελληνικών φιλικών σχέσεων και την κοινή μας ιστορία ως “σοβαρή γεωστρατηγική απειλή της Ρωσίας”. Δεν έχει αντιληφθεί ότι οι διαχρονικοί δεσμοί των λαών μας είναι αρκετά γεροί ώστε να αντέξουν τις κυνικές απροκάλυπτες επιθέσεις. Κρίμα που ορισμένα ΜΜΕ παρέχουν υπάκουα το βήμα σ’ αυτόν και σε άλλους παρόμοιους αντιπάλους της συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας».
Φαίνεται ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις έχουν περάσει πλέον σε φάση όπου δεν αφήνουν «τίποτα να πέσει κάτω» στον επικοινωνιακό πόλεμο

Αυτός είναι ο «εισπράκτορας» σπείρας απατεώνων με τα τροχαία

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 51χρονου Βούλγαρου «εισπράκτορα» σπείρας απατεώνων. 
Είχε συλληφθεί στις 31 Ιανουαρίου στη Δράμα, όταν πήγε να παραλάβει χρήματα από υποψήφιο θύμα του, που τον παγίδευσε… 
Πώς δρούσε η σπείρα.
Πρόκειται για τον υπήκοο Βουλγαρίας Borislav Banchev του Radulov και της Anka, γεννημένο στις 23.12.1968 στη χώρα του.
Μέσα σ’ ένα διήμερο τα μέλη της σπείρας επιχείρησαν να αποσπάσουν συνολικά 250.000 ευρώ από εννέα άνδρες και γυναίκες στη Δράμα, με δήθεν τροχαία, στα οποία είχαν τραυματιστεί συγγενικά πρόσωπα των υποψήφιων θυμάτων τους.
Ο 51χρονος συλληφθείς αλλοδαπός κατηγορείται για: «Απόπειρα απάτης, τελεσθείσης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, επί σκοπώ προκλήσεως βλάβης συνολικού ποσού άνω των 120.000 ευρώ και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση».
Πώς δρούσε η σπείρα απατεώνων
Ένας από τους απατεώνες τηλεφωνούσε σε ανυποψίαστους πολίτες ως γιατρός νοσοκομείου και προφασιζόταν ότι το παιδί τους έχει τραυματιστεί και χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση για την οποία απαιτούνταν χρήματα, ή ως αστυνομικός που ισχυριζόταν ότι ο συγγενής τους προκάλεσε τροχαίο και ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά για να αποφύγει τις νομικές συνέπειες.
Μόνο το διήμερο 30 και 31 Ιανουαρίου, η σπείρα αποπειράθηκε να αποσπάσει συνολικά 250.000 ευρώ από εννέα άνδρες και γυναίκες ηλικίας 56 ως 91 χρόνων, χωρίς να τα καταφέρουν, καθώς τα θύματα αντιλήφθηκαν ότι είχαν να κάνουν με απατεώνες.
Μάλιστα, ένα από αυτά προσποιήθηκε ότι θα πλήρωνε και ενημέρωσε την Ασφάλεια, άνδρες της οποίας συνέλαβαν τον 51χρονο στον οποίο είχε κλείσει ραντεβού για να του παραδώσει τα χρήματα.



Ρώτησε στο fb (όχι γιατρό) και το παιδί της πέθανε

Ένα 4χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του από γρίπη στο Κολοράντο των ΗΠΑ, καθώς η μητέρα του συμβουλεύθηκε αντιεμβολιαστική ομάδα στο Facebook, που της πρότεινε να μην του δώσει Tamiflu.
Η μητέρα ρώτησε τα μέλη της ομάδας αν θα πρέπει να δώσει στον γιο της το φάρμακο που έχει προτείνει ο γιατρός της. Το παιδί είχε πολύ υψηλό πυρετό και σπασμούς, όπως έγραψε στην ανάρτηση η μητέρα. Ανέφερε ότι δύο από τα τέσσερα παιδιά της είχαν διαγνωστεί με γρίπη και ο γιατρός έγραψε Tamiflu για όλη η οικογένεια.
Η μητέρα έλαβε 45 απαντήσεις στην ομάδα και καμία δεν της πρότεινε να πάρει κάποια ιατρική συμβουλή. Όλες αφορούσαν γιατροσόφια αλλά κανένα φάρμακο για την γρίπη. Τελικά το παιδί νοσηλεύθηκε και πέθανε τέσσερις ημέρες μετά.
Η γρίπη στις ΗΠΑ έχει χτυπήσει σοβαρά τα παιδιά φέτος, καθώς αρκετοί γονείς επιλέγουν να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύεται με γρίπη είναι πάνω από το κανονικό και μέχρι στιγμής 68 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους.


skai.gr

Συγκινεί η εξομολόγηση της μητέρας που κλείδωσε και εγκατέλειψε στο σπίτι τα τρία μικρά παιδιά της στο Βόλο

Η 36χρονη συνελήφθη και όταν αφέθηκε ελεύθερη πήγε στο νοσοκομείο για να δει τα παιδιά της και συγκίνησε με τα λόγια της, τους γιατρούς.
Ξετυλίγεται το κουβάρι του οικογενειακού δράματος.

Τη θαλπωρή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου απολαμβάνουν τα τρία ανήλικα αδερφάκια, ηλικίας 3 και 4 χρόνων, τα οποία ξημερώματα Πέμπτης οδηγήθηκαν στο Αχιλλοπούλειο με εισαγγελική εντολή, μετά από καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι παραμελούνται από τη μητέρα τους.

Χθες η Εισαγγελία Βόλου διέταξε προκαταρκτική την οποία θα διενεργήσει η Αστυνομία, ώστε να διερευνηθεί αν πράγματι στοιχειοθετείται σε βάρος της 36χρονης μητέρας η κατηγορία της έκθεσης σε κίνδυνο των τριών παιδιών της.

Η 36χρονη αφού αφέθηκε ελεύθερη βρίσκεται διαρκώς δίπλα στα παιδιά της. Δείχνει να τα υπεραγαπά και δεν πρόκειται ποτέ να τα εγκαταλείψει, όπως φέρεται να είπε στους ανθρώπους του Νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης, με στόχο να βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση και να διασφαλιστεί στα τρία ανήλικα αδερφάκια ένα προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον, καθώς όπως όλα δείχνουν πίσω από αυτή την ιστορία κρύβεται ένα οικογενειακό δράμα με μία μητέρα που μεγαλώνει μόνη της, τρία παιδιά.

Ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Κώστας Θεοδώρου πάντως, «ανοίγει» τις πόρτες του ιδρύματος και εκδηλώνει την πρόθεση να φιλοξενήσει τα τρία αδερφάκια, αλλά και να στηρίξει τη μητέρα τους, μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως οικογένεια.

Το άγνωστο οικογενειακό δράμα
Από τις πρώτες πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, η 36χρονη δεν έχει συγγενείς στον Βόλο, δεν έχει μόνιμη δουλειά και τα μεροκάματα που κάνει περιστασιακά δεν επαρκούν. Ο σύζυγός της είναι στη φυλακή και αυτό έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τον βιοπορισμό της οικογένειας.

Οι γείτονες που κατήγγειλαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι τα παιδιά παραμελούνται, φέρονται επίσης να έχουν υποστηρίξει ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες τα παιδιά σταμάτησαν να πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό, γεγονός που επιβεβαιώθηκε χθες από την έρευνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Επίσης επιβεβαιώθηκε πως το σπίτι που διαμένει η 36χρονη με τα τρία παιδάκια της δεν ηλεκτροδοτείται.

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν ότι η Εισαγγελία έχει ζητήσει η 36χρονη να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, ενώ σε εξετάσεις από παιδοψυχολόγο θα υποβληθούν και τα αδερφάκια, τα οποία σημειωτέον είναι περιποιημένα και η εικόνα τους δεν παραπέμπει σε παραμελημένα παιδιά.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως για τη συγκεκριμένη οικογένεια φέρεται να έχει γίνει ξανά καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και ότι η 36χρονη μητέρα δεν ήταν συνεργάσιμη, προκειμένου να αναζητηθεί τρόπος να βοηθηθεί οικονομικά και κοινωνικά, για να μεγαλώσει τα τρία μικρά παιδιά.

newsit.gr

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


Στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, με τους πολιτικούς μηχανικούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βρέθηκε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γεώργιος Λεβεντάκης, καθώς περνάμε στη δεύτερη φάση των εργασιών για την εκβάθυνσή του, με τις προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας να είναι τεράστιες

Στην σύσκεψη συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, ενώ μάθαμε ότι δύτες προέβησαν σε πλήρη αποτύπωση του πυθμένα του λιμανιού που απαιτείται στην υλοποίηση των έργων...  



--

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΥ.ΜΑ» ΜΕ 4 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΥΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία για την πόλη της Κυπαρισσίας ανέλαβε η ομάδα εργασίας του ”ΚΥ.ΜΑ”. Συγκεκριμένα, αφορά σε κομμάτι της πορείας για την ολική ανάπλαση και διαμόρφωση του χερσαίου χώρου του Λιμανιού της πόλης όπως αναφέρει σε ανάρτηση του η ομάδα.

    Ειδικότερα, το ”ΚΥ.ΜΑ” ήρθε σε επικοινωνία με μία ομάδα αρχιτεκτόνων, η πλειονότητα των οποίων αντλεί την καταγωγή της από την Κυπαρισσία. Η ομάδα έχει αναλάβει την εκπόνηση προμελέτης για την ολική ανάπλαση της εν λόγω περιοχής.

(Ενδεικτική τρισδιάστατη απεικόνιση ιδεών για την περιοχή απέναντι από το παλιό Καρνάγιο)


Η συγκεκριμένη μελέτη είχε ξεκινήσει από τον Κωνσταντίνο Δημητριάδηκαι τον Οδυσσέα Διακάκη (μέλη της αναφερθείσας ομάδας αρχιτεκτόνων), ο οποίοι το 2008 είχαν εκπονήσει την διπλωματική τους εργασία στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, με θέμα την ”Ένταξη της παραλιακής ζώνης της Κυπαρισσίας στη φυσιογνωμία της πόλης”. Σύντομα ανέλαβαν και την παρουσίασή της στον τότε Δήμο Κυπαρισσίας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Δημαρχείο της πόλης.


(Ενδεικτικό διάγραμμα χωρικών ζωνών με τρεις πόλους-κέντρα δραστηριοτήτων)

Η εργασία τους βασίστηκε στη διαμόρφωση ενός παραθαλάσσιου μετώπου τέτοιου που να
απαλύνει την παρεμβατικότητα των επιχωματώσεων, να ενθαρρύνει την οικειοποίησή του από τους κατοίκους, να συνεισφέρει στη μελλοντική ανάπτυξη της πόλης και να θεμελιώσει έναν αρχιτεκτονικό δεσμό με τον ιστορικό οικισμό.

Ερχόμενοι στο σήμερα, η ομάδα εμπλουτίστηκε με δύο ακόμη αρχιτέκτονες, την Καλλίνα Μπακάλη και το Στέφανο Σαμπαζιώτη. Η τετραμελής πλέον ομάδα, δουλεύοντας αφιλοκερδώς με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για την Κυπαρισσία, προχώρησε σε τροποποιήσεις της αρχικής μελέτης, ώστε να διευθετηθούν κάποια νέα δεδομένα απαραίτητα για την ολοκλήρωσή της.

(μερική άποψη του χερσαίου χώρου του Λιμανιού Κυπαρισσίας)

Με ήπιες αρχικές παρεμβάσεις η πρόταση εισάγει μία ποικιλία χρήσεων στο λιμάνι που σχετίζονται
άμεσα με την πόλη, την ιστορία της, άλλα και τη ναυτιλιακή τέχνη. Πρόκειται για μια προσωρινή πρόταση διαμόρφωσης του λιμανιού, εν αναμονή του τελικού σχεδίου, το οποίο αναμένεται μελλοντικά να προκύψει μέσα από την διεξαγωγή αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.


    Να σημειωθεί ότι και οι 4 αρχιτέκτονες δραστηριοποιούνται σε εταιρίες του εξωτερικού και η εμπειρία τους σε ανάλογης δυναμικής έργα αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής τοπίου είναι καταλυτική για την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης και άρτιας εργασίας. 


Το ”ΚΥ.ΜΑ” φρόντισε να ορίσει προσωπική συνάντηση με το Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Λεβεντάκη και να τον ενημερώσει για την πρωτοβουλία του πρώτου να έρθει σε επαφή με την ομάδα αυτή. Ο Δήμαρχος έδειξε ένθερμο και ουσιαστικό ενδιαφέρον, τόσο για τις κινήσεις επαφής, όσο και για την ίδια τη μελέτη, για την οποία εξέφρασε την ανάγκη να ενημερωθεί πιο λεπτομερώς, ίσως με μια βοηθητική περίληψη παρουσίασης της συνολικής πρότασης. 


Περαιτέρω πληροφορίες για τη συνάντηση αυτή μπορείτε να αναζητήσετε   εδώ

Συμπλοκή μεταξύ αστυνομίας και κακοποιών στην Αρχαία Κόρινθο - Τρεις συλλήψεις

Τρεις επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί συνελήφθησαν αργά το μεσημέρι, στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις κακοποιοί, που εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες, πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο από τους δράστες. Ο ένας τραυματίας διακομίστηκε στο Θριάσιο και ο δεύτερος στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και νοσηλεύονται.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κακοποιοί είχαν στο αυτοκίνητό τους και ένα καλάσνικοφ, ενώ αναζητούνται και συνεργοί τους.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο Κώστας Βουτσάς

Στο νοσοκομείο «Αττικό» νοσηλεύεται ο Κώστας Βουτσάς με λοίμωξη του αναπνευστικού. 

Ο αγαπημένος ηθοποιός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χθες το απόγευμα. 

Ο 88 χρονος Κώστας Βουτσάς μέχρι και την περασμένη Κυριακή εμφανιζόταν στη σκηνή του θεάτρου Broadway στην παιδική παραστάση «Σταχτοπούτα» του Σαρλ Περώ.

ΔΙΗΓΗΜΑ - Μπροστοθρανίτες

Του Παναγιώτη Αντωνόπουλου

          Τούτη τη φορά είπα να μπω στη Σχολή. Δεν το άντεχα  να ‘μαι απέξω και να μου λένε τα υποψήφια χορτασμένα πλουσιόπαιδα της ιατρικής, πως τα γονίδια του  πατέρα μου ήταν  << ομιχλώδη από βιοενέργεια >> και με  << παγίδεψαν >> πράγμα που σήμαινε πως ήμουν σκράπας κι άχρηστος για πτυχίο.
          Έτσι χαιρετώντας τον πατέρα, που με κοίταξε ξαφνιασμένος ένα πρωί, του είπα με λόγο χαριτωμένο και αποφασιστικό:
           --- Φεύγω! Πάω να δοκιμάσω πάλι την είσοδό μου στην Παιδαγωγική Σχολή! Δώσε μου την ευχή σου και στείλε τον οβολό σου, στα Εξάρχεια! Πάω για φροντιστήριο!
           Με το δάκρυ να του κυλάει στο μάγουλο, μ’ αγκάλιασε εκείνος και μου είπε:
           --- Πιστεύω σε σένα γιε μου και μυρίζομαι το σκαμπίλι  που θα ρίξεις στους εχθρούς σου. Πρόσεξε όμως μην ξεφύγεις. Άφησε τις ασωτίες, ξέχνα τις γυναίκες κι αγάπησε τα γράμματα γιατί κι αυτά έχουν γλύκες και σιρόπια!
          Ξεκίνησα με άδειο σάκο και με μόνη έγνοια μου τη Σχολή. Στα Εξάρχεια  βρήκα σπίτι, ένα υπόγειο μια σταλιά, είκοσι πέντε σκαλιά κάτω στο χάος, τυφλό, χωρίς παράθυρα, με τουαλέτα τούρκικη, ράντζο κουτσό και το σανίδι του τραπεζιού σάπιο.
           Το πρώτο βράδυ κοιμήθηκα με τον πόνο μου αγκαλιά και το πρωί γράφτηκα στο φροντιστήριο του Τσαπέκη στην Κάνιγγος. Ο θείος Κώστας μ’ έβαλε στου Μαρινόπουλου αποθηκάριο, η δουλειά σκληρή, ολημερίς δερνόμουν με τα χαρτόκουτα και τις γεμάτες με κολόνιες νταμιτζάνες.  Δεμένος  με τη δουλειά και το κουβάρι της γνώσης, ο ελεύθερος χρόνος μου ήταν λίγος, ένιωθα σαν το πουλί στο κλουβί, στη χάση και στη φέξη  συναντιόμουν με φίλους, την κουβέντα είχα ξεχάσει για τις όμορφες και τις μαυρομάτες. Ώσπου σ΄ ένα κρασοπουλειό που έτρωγα, γνώρισα το Βασίλη.
          --- Γνωστός φαίνεσαι, από πού; τον ρώτησα.
          --- Από τη Σπηλιά της Μεσσηνίας! Εσύ;
          --- Κι εγώ από κει κοντά!
          --- Χωριό; Ακούω!
          --- Από τη Μουριατάδα!
         Μου ‘κλεισε το μάτι, γέλασε, σφίξαμε τα χέρια και με τις λέξεις να ηχούν στο στόμα του σαν νότες από φλάουτο, μου είπε:
         --- Θα γίνουμε φίλοι όπως ο Δάμων και ο Φιντίας, θα μπούμε στη Σχολή, θα πάρουμε το πτυχίο και θα πάμε στο χωριό σπουδαγμένοι! Είσαι;
        --- Είμαι!
        Πέσαμε με τα μούτρα στο διάβασμα, μπήκαμε στο παιδαγωγικό της Ακαδημίας της Τρίπολης και μπροστοθρανίτες ούτε που καταλάβαμε πως πέρασε το εξάμηνο. Από το δεύτερο αλλάξανε τα πράγματα, ήρθανε ζόρια, ο ορίζοντας της σπουδαστικής μας θητείας προβλεπόταν συννεφιασμένος. Ο καθηγητής της μουσικής ήταν αυστηρός, σκληρό καρύδι και απαιτητικός. Ήθελε να παίζουμε φαρσί στο πιάνο  τις βυζαντινές και τις ευρωπαϊκές νότες και σε κάθε φάλτσο μας έριχνε μια και μας κολλούσε στο θρανίο. Πονούσε ο λαιμός μας να τραγουδάει και στα σολφέζ μας έπιαναν ενοχλητικοί ξερόβηχοι. Αυτός μας ενέπαιζε,  μας χαστούκιζε και μας ζούρλαινε   ψέλνοντας στη διαπασών κοντά στ’ αυτιά μας: Νη, Πα, Βου, Γα, Δη, Και, Ζω, Νη!
    Τραγουδώντας σχολικά τραγούδια, ψέλνοντας τροπάρια και ευρωπαϊκά σολφέζ με το ακορντεόν, του έλεγα με ψυχή περονιασμένη από την παγωνιά της απελπισίας:
     --- Θα γεράσουμε, Βασίλη στο πρώτο έτος! Ζόρικη η μουσική, ζόρικος και ο μουσικός, να δούμε πως θα ξεμπερδέψουμε τον Ιούνιο με τις εξετάσεις.
    --- Έλα, βρε, μου έλεγε αυτός. Κλείσε το ασκησάριο και πάμε έξω. Στο σπουδαστικό βιβλιοπωλείο είδα το βιβλίο  << Η δολοφονία του Χριστού >> του Βίλχελμ Ράϊχ, μας περιμένει να το αγοράσουμε. Ύστερα πάμε στο Μαίναλο να το διαβάσουμε.  Η συναισθηματική πανούκλα που έστειλε το Χριστό στο σταυρό και τόσο τραγικά την αναφέρει ο συγγραφέας στις σελίδες του θα μας φτιάξει τη διάθεση! Άφησε το μουσικό να ζει στον κόσμο του με το <<  λεμονάκι μυρωδάτο! >>
       Αγοράζαμε το βιβλίο και ξαπλωμένοι στις υπώρειες του Μαίναλου το διαβάζαμε. Ο Βασίλης λίγο άντεχε το περιεχόμενο, έτσι σταματώντας το διάβασμα κάθε τόσο και λιγάκι μου έλεγε με πνιγμένη φωνή:
      --- Ξέρεις τι σκέπτομαι όση ώρα φαντάζομαι τον όχλο να ανεβάζει το Χριστό στο σταυρό;
       --- Πού θες να ξέρω!
       ---Τη ματαιότητα! Παλεύουμε να μάθουμε μουσική και να περάσουμε το έτος, αγωνιούμε, κουραζόμαστε, ξενυχτάμε, βραχνιάζουμε, αρρωσταίνουμε και στο τέλος μ’ ένα φου, φου, σβήνουμε!  Αξίζει τον κόπο να παλεύει κανείς ή θα ‘ταν καλύτερα να τα παρατάει;
       Μ’ άρεσε όπως μου μιλούσε, τον τσιγκλούσα  να συνεχίσει, λέγοντάς του:
        --- Θέλεις να πεις να τα παρατήσουμε κι εμείς και να γυρίσουμε στο χωριό;
        --- Όχι βρε, αδερφέ, δεν εννοώ αυτό!  Το μάταιο της ανθρώπινης προσπάθειας επισημαίνω!
        Αφήναμε ύστερα το βιβλίο και καθόμαστε στη θέση του Κολοκοτρώνη. Από κει ο αρχιστράτηγος αγνάντευε την Τριπολιτσά όταν έφτιαχνε το σχέδιο της κατάληψής της διώχνοντας τους Τούρκους. Φανταζόμαστε και τους εαυτούς μας στρατιώτες του, με το γιαταγάνι και το γκρα στο χέρι μας να έχουμε πάρει θέση για την πολιορκία και να περιμένουμε το πρόσταγμά του για τον αγώνα της λευτεριάς της.  Αράζαμε στη συνέχεια, πιάναμε την κουβέντα περί ανέμων και υδάτων και τελειώναμε τη σχόλη μας με γέλια σπαρταριστά. Στο σπίτι που γυρνούσαμε, αρχίζαμε πάλι τα φιλάκια με τις νότες. Ξενυχτούσαμε να τις μάθουμε και το πρωί νυσταγμένοι παίρναμε το δρόμο κούτσα - κούτσα για τη Σχολή.
          --- Κανελλόπουλος Βασίλειος! Για έλα λεβέντη μου και λέγε το τροπάρι! καλούσε το φίλο μου ο μουσικός και κούρντιζε το πιάνο.
          Ο Βασίλης σηκωνόταν και βαδίζοντας λες και πήγαινε σε πόλεμο, καθόταν κοντά του.
           Ο μουσικός του ‘λεγε:
            --- << Σιγησάτω πάσα σαρξ βροτεία και στήτω μετά φόβου και τρόμου… >> Λέγε τις νότες! Παίζω!
            Ο Βασίλης αγνοώντας τες, δικαιολογούταν ψευδόμενος:
            --- Οι φωνητικές χορδές μου είναι ερεθισμένες και ο γιατρός μου συνέστησε αποχή από κάθε ψαλτική δραστηριότητα. Αν μπορούσατε να με βάζατε σ’ ένα μικρότερο τροπάρι να με εξετάσετε…
            --- Τότε λέγε: << Εκ στόματος νηπίων και θηλαζόντων κατηρτίσω αίνον. Αλληλούια >>.
            Άρχιζε ο Βασίλης και το ψάλσιμο έβγαινε γκαριχτό. Μέχρι που έσβηνε κι ακουγόταν ένα πεθαμένο πα πα πα…
             --- Αυτό έλειπε να μας κάνεις τώρα και την πάπια! του έλεγε ο μουσικός και τον κορόιδευε μ ένα σιγανό ραπαπα, παμ. Σε ορνιθώνα βρίσκεσαι; Πήγαινε και οσονούπω φτάνει ο Ιούνιος.
             Καθόταν ο Βασίλης ασθμαίνοντας και σιωπηλός. Ο μουσικός έπιανε μένα. Για έλα εσύ, να δούμε τι πουλιά πιάνεις…
             Καθόμουν. Με σκουντούσε με το γόνατο.
             --- Αρχίνα τι περιμένεις; μου  ‘λεγε.
             --- Ποιο τροπάρι;
             --- Εσύ δε θα πεις τροπάρι αλλά τραγούδι, πατριωτικόν, εθνικόν και διδακτικόν.
            --- Ποιο;
            --- << Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα που έδιωξες τους τύραννους κι ελεύθερ’ είσαι τώρα…>>
            --- Δεν το διάβασα. Κουραστήκαμε χθες όλη τη νύχτα με το Βασίλη να μάθουμε τ’ άλλα κι αυτό δεν το εμπεδώσαμε…
            --- Καλά! Το ίδιο ισχύει και για σένα! Έλα τον Ιούνιο να τα πούμε… Μου τραβούσε το τσουλούφι, μου ‘δινε μια και μ’ έστελνε στο θρανίο.
           Μ’ όλα αυτά, συνεχίζαμε να τη διαβάζουμε τη μουσική αλλά μουσικοί δε γινόμαστε. Γινόμαστε όμως φιλόσοφοι αφού δεν αφήναμε βιβλίο για βιβλίο στα βιβλιοπωλεία να πιάσει σκόνη. Το μαθαίναμε απέξω και συζητούσαμε τα συμπεράσματά μας από τις ιδέες του στις παρέες και στις σπουδαστικές συγκεντρώσεις.   Ώσπου μια τρελή αποκριά σ’ ένα χορό μας έφερε δυο κολομπίνες μελαχρινές, θεές Ολύμπιες με στήθια λεμονάκια αφράτα. Αγκάλιασα εγώ τη μία ο Βασίλης την άλλη κι από τότε που μας έβρισκες που μας έχανες, πότε στο Μαίναλο και πότε στο αναψυκτήριο του Σόσολη. Τις κοιτάζαμε στα μάτια κι όλη η ευτυχία μας γινόταν θάλασσα απέραντη και σπαρμένη από στεφάνια, κουφέτα, παιδιά, ταξίδια, πολιτείες, ανθρώπους, αρρώστιες, γηρατειά και θανάτους. Μας έπιανε φόβος, λουμώναμε στις  αγκαλιές τους και ψάχναμε τη γιατρειά μας στη ζεστή φωλίτσα των λευκών βυζιών τους.
          --- Έλα μη φοβόσαστε! μας παρηγορούσαν και άφηναν τα πλούσια  σωματικά κάλλη τους να μας αφομοιώσουν. Ρουφούσαν τα χείλη μας, χάιδευαν τα μαλλιά μας, φιλούσαν τα αυτιά μας και ψιθύριζαν:
          --- Έτσι φοβόσαστε και τα γράμματα;
           Ο Βασίλης πιο θαρραλέος, τους έλεγε:
          --- Πρώτα θα σπουδάσουμε τον έρωτα μαζί σας και μετά την επιστήμη!
          --- Συμφωνείς και συ κανακάρη μου; με ρωτούσε η δική μου και μου κολλούσε τα ροζ χειλάκια της στα δικά μου σαν βεντούζες.
          Η άλλη ζήλευε και τον αρχινούσε κι αυτόν στις γλύκες, ψιθυρίζοντας του λεξούλες φτιαγμένες από σκόνη χρυσή .
          Μ’ αυτές τις τρυφερότητες φτάσαμε στον Ιούνιο. Και μας έκαναν κακό γιατί ξεχάσαμε και Μουσική και βιβλιοπωλεία. Κι από τα ράφια των βιβλίων βρεθήκαμε στα ράφια των οινοπνευματωδών! Και στα μέσα του Ιονίου, βρεθήκαμε σκράπες μπροστά στο μουσικό.
          --- Πάμε! μας είπε με φωνή βαριά που νομίσαμε  πως μας πάτησαν τα σαράντα παλικάρια της Τροπολιτσάς. << Ποτήριον σωτηρίας λήψομαι… >> Αυτό θέλω… Και οι δυο μαζί…
          Απορία ψάλτου, βηξ! Μας έπιασε ένας βήχας ακατάσχετος που σκέπαζε τις νότες.
          --- Γιατί; Γιατί; απορούσε ο μουσικός και χτυπούσε με δύναμη τα πλήκτρα.
          --- Γιατί τ’ αφήσαμε αδιάβαστο! Ο Βασίλης βρήκε πάλι το θάρρος να πει την αλήθεια.
          --- Τεσσάρι λοιπόν κι ελάτε το Σεπτέμβρη! Να, κοιτάτε, το περνάω στον  κατάλογο!
          Στο σπίτι ο Βασίλης ξέχασε κάθε χαρά της ζωής κι έπεσε στα μαύρα πανιά. Δε μιλιόταν και σεργιάνιζε όλο το απόγευμα από τον ένα τοίχο στον άλλο. Και πριν σκοτεινιάσει σαν λουσμένος από άγιο φως, ηρέμησε και στάθηκε σκυφτός μπροστά μου. Εννόησα πως κάτι ήθελε να του πω, ένα λόγο παρηγοριάς για το φιάσκο μας. Το έπραξα και του ‘πα:
          --- Μη στενοχωριέσαι! Θα πούμε στους γέρους μας πως το περάσαμε το έτος! Εμείς όμως όλο το καλοκαίρι θα διαβάζουμε! Και το Σεπτέμβρη που περήφανοι θα φοιτούμε στο δεύτερο έτος, τους το ξεφουρνίζουμε!
           Έπαιξε το μάτι του γοργό και συνήλθε.
            --- Αν όμως το μυριστούνε πως διαβάζουμε;
            --- Πώς να το μυριστούνε; Αφού θα διαβάζουμε στο βουνό!
            --- Στο βουνό;
           --- Θα φυλάμε μαζί τα αμνοερίφια και θα σμίγουμε! Θα φτιάξουμε φλογέρες, θα ανοίγουμε τα ασκησάρια με τα σολφέζ και θα κάνουμε πρόβες! Ούτε γάτα ούτε ζημιά! Τροπάρια, άσματα, ασκήσεις και νότες θα μαθευτούν απέξω κι ανακατωτά!
           Γέλασε, μ’ αγκάλιασε και φώναξε περιχαρής:
           --- Μπράβο, Πανάγο, μ’ έβγαλες  απ’ το αδιέξοδο! Όλα απέξω, καλά λες θα τα μάθουμε, τίποτα δε θα μας ξεφύγει!
           Σκέφτηκε λίγο, με πλησίασε περισσότερο και πρόσθεσε:
           --- Είσαι γενναίος! Και τώρα; Είσαι για το Μαίναλο; Ο αέρας θα μας κάνει καλό, θα μας αναζωογονήσει περισσότερο!
           Στο δρόμο σταμάτησε, κοίταξε την κορυφή του βουνού και με ρώτησε με αγωνία:
           --- Δύσκολη μου φαίνεται η ανάβαση της κορυφής, Παναγιώτη!  Τι λες; Θα την ανεβούμε καμιά φορά;
          Τον κοίταξα στο βάθος των ματιών του και του ‘πα:
           --- Με τα μυαλά που κουβαλάμε, όχι! Δε βλέπω πουθενά τη σημαία μας να κυματίζει! Αν όμως  αλλάξουμε μυαλά ίσως να την ανεβούμε την κορυφή!
           Ακούμπησε το χέρι του στον ώμο μου και με ρώτησε:
           --- Είσαι να δώσουμε έναν όρκο;
           --- Τι να λέει;
           --- Πως θ’ ανεβούμε την κορυφή!
          --- Είμαι!
          --- Άκουσε τότε τον όρκο και επανέλαβε!
          --- Ακούω!
          --- Ορκιζόμαστε στον Ένα Θεό τον Παντοκράτορα, να μας ρίξει φωτιά και να μας κάψει αν δεν αλλάξουμε μυαλά και δεν κόψουμε  πειρασμούς, γυναίκες, ξενύχτια, οινοποσίες, και ό,τι συναφή ανήθικο καταστρέφει τη Μία και Ιερή ζωή μας!
           Σε τρεις μέρες φύγαμε από την Τρίπολη και χωρίσαμε. Συναντηθήκαμε αρχές Αυγούστου στο όρος Αιγάλεω Κυπαρισσίας που χωρίζει τα δυο χωριά μας. Βοσκούσαμε τα κοπάδια μας και διαβάζαμε όπως είχαμε συμφωνήσει. Έτσι το Σεπτέμβρη που παρουσιαστήκαμε ενώπιον του πιάνου και του Μουσικού, ο καθηγητής τα ‘χασε για τη φιλομάθειά μας! Ο δε Βασίλης έψαλλε ακόμη και το τιρερέμ που ήταν εκτός ύλης!  Βέβαια δε μιλάμε για βαθμό αλλά για άριστα! Άριστα και οι δυο και φυσικά και στο δεύτερο έτος! 

            ellinikoxronografima.blogspot.gr  

ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ και επιτυχόντες στα ΑΕΙ-ΤΕΙ βράβευσε ο Δήμος Τριφυλίας

ΤΟΥΣ επιτυχόντες στα ΑΕΙ-ΤΕΙ βράβευσε και φέτος ο Δήμος Τριφυλίας σε μια όμορφη εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο αμφιθέατρο ‘Αλέκος Παπαδόπουλος’.
Τιμήθηκαν οι αριστούχοι αλλά και οι εισαχθέντες από τα Λύκεια των 3 πόλεων της Τριφυλίας, το 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, μαζί με χαμόγελα αισιοδοξίας παρουσία των αρχών του τόπου.
Συγκινητικός ο λόγος του Δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη για την ακαδημαική παιδεία στην σύγχρονη εποχή με τους νέους που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας  κ. Φρούσσος , μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης με έμφαση την αξία της γνώσης μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία.
Πάντως αίσθηση προκάλεσε η απουσία τόσο δημοτικών συμβούλων από την αντιπολίτευση, για την στήριξη του θεσμού ενώ αλφαβητικά παραδόθηκαν οι έπαινοι ανά δημοτική ενότητα της Τριφυλίας..


Ζητούνται διοικητές για πέντε hotspot με μισθό 2.000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη πέντε ατόμων για τις θέσεις των διοικητών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε Λέσβο, Σάμο, Κω, Λέρο και Φυλάκιο Εβρου.
Η απόφαση είναι του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.
"Απευθύνουμε ανοιχτή δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη πέντε (5) ατόμων κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), για την πλήρωση της θέσης του Διοικητή, επί θητεία, διάρκειας ενός (1) έτους, στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης : α) Φυλάκιο Έβρου, β) Κω, γ) Λέρου, δ)Σάμου και ε)Λέσβου" αναφέρει η προκήρυξη. ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ:
Οι υποψήφιοι για την πλήρωση της θέσης του Διοικητή στα ανωτέρω Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης πρέπει να είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, με ικανότητα και εμπειρία στη διοίκηση ή/και εξειδίκευση στο πεδίο των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΙΟΚΗΤΗ:
Οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του Διοικητή στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης περιγράφονται στις διατάξεις των άρθρων 11 παρ.2 ,13 & 14 του ν.4375/2016 καθώς και στην 1/7433/15.4.2019(ΦΕΚ Β΄ 2219) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Γενικός Κανονισμός Λειτουργίας Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης και Κινητών Μονάδων Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ:
Oι αποδοχές του Διοικητή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχουν καθοριστεί με την ΤΠ8/14424/3.11.2016 (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 601/4.11.2016) Κοινή Υπουργική Απόφαση. Σε περίπτωση που ο Διοικητής είναι δημόσιος υπάλληλος, καταβάλλεται επίδομα ευθύνης Προϊσταμένου Διεύθυνσης, ο δε χρόνος της θητείας του θεωρείται ως χρόνος άσκησης καθηκόντων Προϊσταμένου Διεύθυνσης.
Όπως αναφέρει το pagenews.gr, όσον αφορά στις αποδοχές των διοικητών των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχουν καθοριστεί ως εξής: “Βασικός Μισθός: λαμβάνουν τις αποδοχές του Μ.Κ. 8 της Π.Ε. κατηγορίας (1.505 ευρώ)” και επίδομα θέσης ευθύνης ύψους 450 ευρώ, που αντιστοιχεί στο επίδομα που λαμβάνουν οι προϊστάμενοι διευθύνσεων και οι προϊστάμενοι των πολιτικών γραφείων των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών. Στις αποδοχές αυτές προστίθενται επιπλέον επίδομα απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών της τάξης των 100 ευρώ και μηνιαία οικογενειακή παροχή για ανήλικα τέκνα εάν υπάρχουν(70 ευρώ για 1 παιδί, 120 ευρώ για 2 παιδιά, 170 ευρώ για 3 παιδιά). Οι ανωτέρω αποδοχές υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με τα ισχύοντα καθώς και σε κρατήσεις υπέρ ασφαλιστικών φορέων και στις λοιπές νόμιμες κρατήσεις υπέρ τρίτων.
 
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Μπούκαραν στα ΕΛΤΑ Μεσσήνης τα ξημερώματα




Το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Μεσσήνη μπήκε στο… μάτι ληστών τα ξημερώματα.

Άγνωστοι δράστες  σπάζοντας την κεντρική τζαμαρία μπήκαν μέσα και προκάλεσαν σημαντικές φθορές στην προσπάθειά τους να αρπάζουν ότι βρουν από τα συρτάρια, αποσπώντας μόνο λίγα χρήματα κοντά στα 200€, ενώ επιχείρησαν να ανοίξουν και το χρηματοκιβώτιο χωρίς να τα καταφέρουν.

Αυτοί είναι οι λόγοι που νιώθεις μόνη ενώ έχεις σύντροφο

Οι άνθρωποι ενδέχεται να βιώσουν αυτήν την αίσθηση της μοναξιάς ενώ βρίσκονται σε σχέση, επειδή έχουν αποσυνδεθεί με το άλλο τους μισό ή γιατί τους λείπουν οι μικρές στιγμές οικειότητας, είτε αυτή πρόκειται για μια αγκαλιά δέκα δευτερολέπτων, για ένα φιλί το πρωί ή για ένα ραντεβού στο τέλος της ημέρας. Παρακάτω θα βρείτε περισσότερους λόγους που μπορεί να νιώθετε έτσι, όπως και τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την κατάσταση.
Δε μιλάτε για την επικοινωνία στην σχέση σας
Η επικοινωνία αποτελεί το έρεισμα μιας επιτυχημένης σχέσης αλλά για να την διατηρήσετε είναι σημαντικό να αξιολογείται τον τρόπο που επικοινωνείτε μεταξύ σας.
Αν αισθάνεστε λοιπόν μοναξιά είναι αναγκαίο να το συζητήσετε με τον σύντροφό σας ώστε να καλυφθεί αυτή η έλλειψη. Δοκιμάστε να επικοινωνήσετε αυτήν την ανάγκη όταν δεν αισθάνεστε έντονα μόνοι σας ώστε να μην φανεί σαν επίθεση στον σύντροφό σας.

Προτιμάτε την διασκέδαση από την συναισθηματική σύνδεση
Είναι καλό να δοκιμάζετε νέα πράγματα μαζί, μιας και αναζωογονούν την σχέση σας. Βεβαιωθείτε, όμως, ότι η επιθυμία σας να διατηρείτε την σχέση διασκεδαστική δεν σημαίνει ότι ξεχνάτε εντελώς την βαθύτερη σύνδεση.

Εάν έχετε πολλές χαρούμενες αναμνήσεις από πράγματα που κάνατε μαζί, δοκιμάστε να χαλαρώσετε ενώ κάθεστε στο κρεβάτι και απλά συζητάτε για οτιδήποτε σας περνά από το μυαλό. Οι συζητήσεις θα εξελιχθούν δίχως να το καταλάβετε και το αίσθημα της μοναξιάς θα μειωθεί.
Δε φροντίζετε τον εαυτό σας αρκετά
Αν νιώθετε μοναξιά υπάρχει περίπτωση να μην ευθύνεται τόσο ο σύντροφός σας, μιας και μπορεί να σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν φροντίζετε αρκετά τον εαυτό σας.

Εάν ειδικά είστε αγχωμένοι ή κουρασμένοι το τελευταίο διάστημα, δοκιμάστε να επενδύσετε μερικές ώρες στον εαυτό σας, προκειμένου να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν και σας βοηθούν να χαλαρώσετε από την ένταση ή τα αρνητικά συναισθήματα της ημέρας.
Έχετε χάσει την συναισθηματική σας σύνδεση
Η αίσθηση της μοναξιάς ενώ βρίσκεστε σε σχέση, μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι δεν λειτουργεί και τόσο καλά, ανάμεσά σας ή τουλάχιστον τόσο καλά όσο λειτουργούσε στο παρελθόν.

Ο φόρτος εργασίας, οι ανησυχίες και τα απρόοπτα, συχνά στερούν τον ποιοτικό χρόνο των ζευγαριών, οπότε είναι πιθανό να έχετε χάσει την βαθύτερη συναισθηματική σύνδεση που μοιραζόσασταν. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μιας και μπορείτε να την βρείτε ξανά, επενδύοντας μερικές ώρες σε εσάς και μόνο.


In.gr

ΒΙΝΤΕΟ- Δείτε γιατί ! Έκαψε 1 εκατ. δολάρια!

Στην τρέλα έφτασε επιχειρηματίας στον Καναδά, για να μη δώσει στη σύζυγό του μετά το διαζύγιο μεγάλο χρηματικό ποσό. 
Έτσι έκαψε 1 εκατομμύριο δολάρια!
Ο Μπρους Μακ Κονβιλ, που ήταν και υποψήφιος Δήμαρχος στην Οτάβα, ήθελε να μην αποκτήσει πρόσβαση στην περιουσία του η πρώην συζυγός του. Για να το καταφέρει αυτό πούλησε περιουσιακά του στοιχεία και τα χρήματα που έλαβε τα έκαψε για να μην τα δώσει στη γυναίκα του!
«Αυτό που έκανες θεωρώ ότι είναι ηθικά κατακριτέο», του είπε
Ο δικαστής τον καταδίκασε σε φυλάκιση 30 ημερών επειδή δεν κατέβαλε το ποσό 300.000 δολαρίων για διατροφή, λέγοντάς του: «Αυτό που έκανες θεωρώ ότι είναι ηθικά κατακριτέο». Επίσης θα πρέπει να πληρώνει χρηματικό ποσό 2.000 ευρώ την ημέρα στην πρώην σύζυγό του.
Στο βίντεο βλέπετε τον σύζυγο να μιλά για τους φόρους στην Οττάβα.

Επιστρέφει κοντά μας ο Πασχάλης Τερζής!

Ο αγαπημένος τραγουδιστής, Πασχάλης Τερζής, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της λαϊκής μουσικής, που απείχε για λόγους υγείας τα τελευταία δέκα χρόνια, φαίνεται ότι επιστρέφει στην νυχτερινή ζωή της Αθήνας τον ερχόμενο Μάρτιο.
Η μεγάλη επιστροφή
Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr, ο Πασχάλης Τερζής, θα πραγματοποιήσει λίγες μόνο εμφανίσεις και συγκεκριμένα, δέκα στο «Posidonio».
Όπως αναφέρει το τοπικό site της Πάτρας, η συνεργασία πρόκειται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ το εσωτερικό του νυχτερινού κέντρου έχει ήδη αρχίσει να αναδιαμορφώνεται για τις ανάγκες της μεγάλης επιστροφής.

gnomip,in

Ρεκόρ παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ μέσα στο 2019

Για δύο ημέρες του 2019 οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάλυψαν το 45% και 47% των συνολικών αναγκών της χώρας σε ενέργεια 

«Γεύση» από το 2030 πήρε το σύστημα ηλεκτροπαραγωγής το 2019 στη διάρκεια του οποίου, και συγκεκριμένα σε δύο ξεχωριστές χρονικές στιγμές οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάλυψαν σχεδόν τη μισή ημερήσια ζήτηση ρεύματος.
Πρόκειται για την 21η Μαρτίου όταν - σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΑΔΜΗΕ - οι ΑΠΕ (αιολικά και φωτοβολταϊκά) κάλυψαν το 42% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ αν περιληφθούν και τα υδροηλεκτρικά το ποσοστό της «πράσινης» ενέργειας ανεβαίνει στο 45%. Αντίστοιχη - και ελαφρώς καλύτερη στο σύνολο - ήταν η εικόνα και στις 22 Δεκεμβρίου, όταν ο ήλιος και ο άνεμος κάλυψαν το 40% της ζήτησης, ποσοστό που μαζί με τα υδροηλεκτρικά ανεβαίνει στο 47%. Πρακτικά η μισή κατανάλωση ρεύματος της ημέρας προήλθε από ανανεώσιμες πηγές, χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων του θερμοκηπίου και χωρίς δαπάνη για εισαγωγές καυσίμων.
Σημειώνεται ότι ο στόχος που έχει τεθεί για το 2030 με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα προβλέπει ότι οι ανανεώσιμες πηγές θα καλύπτουν τότε το 61% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και το 35% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης στη χώρα σε όλους τους τομείς (μεταφορές, βιομηχανία, θέρμανση, κ.α.). Στο μεταξύ, το αργότερο ως το 2028 θα έχουν αποσυρθεί όλες οι λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ και η συνεισφορά τους στην κάλυψη της ζήτησης ρεύματος προβλέπεται να καλυφθεί από περισσότερες ανανεώσιμες πηγές και από μονάδες φυσικού αερίου οι οποίες εκπέμπουν σημαντικά μικρότερες ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου σε σχέση με τον λιγνίτη.
Η επίτευξη του στόχου για το 2030 προϋποθέτει περίπου διπλασιασμό της ισχύος μονάδων ΑΠΕ στη χώρα, από το επίπεδο των 10 γιγαβάτ εφέτος, στα 18,9 γιγαβάτ το 2030. Για το σκοπό αυτό όπως επεσήμανε πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μέσα στο μήνα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας των μονάδων ΑΠΕ, που θα περιλαμβάνει αντικατάσταση της υφιστάμενης 'Αδειας Παραγωγής από μια Βεβαίωση Καταχώρησης στο Μητρώο Παραγωγών ΑΠΕ, καθώς και καθιέρωση σύντομης διαδικασίας εξέτασης για τις νέες, αλλά και για τις 2.000 ήδη συσσωρευμένες αιτήσεις, με μείωση δικαιολογητικών και χρήση αυτοματοποιημένων ελέγχων. Επιπλέον μέχρι το καλοκαίρι θα ακολουθήσει νέα νομοθεσία για περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών.
Σημειώνεται ότι το 2019 οι «πράσινες» μονάδες παραγωγής ρεύματος, περιλαμβανομένων των υδροηλεκτρικών, κάλυψαν το 30% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στο διασυνδεδεμένο - εκτός νησιών - σύστημα (24% αιολικά και φωτοβολταϊκά, περιλαμβάνονται και οι μικρές μονάδες που συνδέονται στο δίκτυο διανομής και 6% τα νερά). Το υπόλοιπο καλύφθηκε κατά 31% από μονάδες φυσικού αερίου, 20% από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και 19% από εισαγωγές.

Επίσημη η συνεργασία Μπακούρου- Λεβεντάκη για την Άνοδο και την Επόμενη ημέρα στη Τριφυλία

Θετικά απάντησε ο Σωτήρης Μπακούρος στον δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη για την συνεργασία τους ενώ ο Δήμαρχος Τριφυλίας επίσημα κοινοποίησε την νέα συνεργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες ακολουθουν οι επίσημες ανακοινώσεις και ο ορισμός του κ. Μπακούρου σε θέση αντιδημάρχου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τη γενομένη συνάντησή μου, με τον επικεφαλής της παράταξης "Επόμενη Μέρα για την Τριφυλία", κύριο Σωτήρη Μπακούρο, είμαι πλέον πεπεισμένος για το υγιές κλίμα συνεργασίας, που έχει καλλιεργηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.
Κατόπιν, λοιπόν, ωρίμου σκέψεως, καταλήξαμε σε μια συμφωνία συμπόρευσης, με κοινό μας στόχο την εξέλιξη, ανάπτυξη και ένα ευοίωνο μέλλον για την Τριφυλία.

Θεωρώ τη συναίνεση και τη συνεργασία κομβικής σημασίας, για να προχωρήσουμε μπροστά.
Χρέος μας, να παράξουμε ουσιαστικό έργο, για το μέλλον αυτού του τόπου, μακρυά από πολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες δε μας αγγίζουν.
Έτσι, ο κ. Σωτήρης Μπακούρος αναλαμβάνει, ΑΜΙΣΘΙ, Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, θέση που μέχρι σήμερα κατείχε ο κύριος Αλέξανδρος Κουτρουμπής.
Ο κ. Κουτρουμπής, αναλαμβάνει πλέον τη θέση του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας και Καθαριότητας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μπακούρο για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
Κυπαρισσία 06-02-2020

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Γυναίκα συνελήφθη στις Μαλδίβες επειδή φορούσε μπικίνι

Μια τουρίστρια συνελήφθη από τις Αρχές στις Μαλδίβες γιατί φορούσε μπικίνι.

Η γυναίκα συνελήφθη στο νησί Maafushi, κομμάτι της ατόλης Kaafu στη χώρα του Ινδικού Ωκεανού, όπως αναφέρει ο Independent.
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει τη γυναίκα, που φοράει ένα μπικίνι και μιλάει με βρετανική προφορά, να παλεύει με τρεις αστυνομικούς που την τραβάνε μακριά από την παραλία.
Μάλιστα ένας από τους αστυνομικούς κρατάει μια πετσέτα για τη θάλασσα με την οποία προσπαθεί να την καλύψει.
Η βιαιότητα της σύλληψης προκάλεσε τη δημόσια συγγνώμη του Διοικητή της Αστυνομίας των Μαλδίβων.
«Στο περιστατικό στο Maafushi κατά το οποίο οι αστυνομικοί μας συνέλαβαν την τουρίστρια φαίνεται ότι υπήρξε κακή διαχείριση. Ζητώ συγγνώμη από τη γυναίκα και από το κοινό. Η πρόκληση που αντιμετωπίζω είναι να κάνω επαγγελματική την αστυνομία και πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Για το θέμα διεξάγεται έρευνα» είπε.
Οι Μαλδίβες αποτελούνται από περίπου 1.200 νησιά οργανωμένα σε ατόλες, περίπου 1.000 χιλιόμετρα νότια της Σρι Λάνκα. Πολλά από τα νησιά φιλοξενούν διεθνή ξενοδοχεία και resorts, όπου οι νόμοι για την ενδυμασία των τουριστών είναι πιο χαλαροί.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, σύμφωνα με την οποία «οι τοπικοί νόμοι αντανακλούν το γεγονός ότι οι Μαλδίβες είναι ισλαμική χώρα».
«Πρέπει να σέβεστε τις τοπικές παραδόσεις, τα έθιμα, τους νόμους και το θρησκευτικό αίσθημα σε κάθε περίπτωση και να έχετε συνείδηση των πράξεών σας ώστε να διασφαλίζετε ότι δεν είναι προσβλητικές, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού ή αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τόπους θρησκευτικής σημασίας» συνεχίζει η ανακοίνωση.
Και καταλήγει: «Το ντύσιμο είναι σε γενικές γραμμές ανεπίσημο αλλά πρέπει να είστε ιδιαιτέρως ευαίσθητοι στα τοπικά πρότυπα ενδυμασίας όταν επισκεφθείτε νησιά που δεν είναι θέρετρα. Ο γυμνισμός και το μπάνιο τόπλες δεν επιτρέπονται πουθενά, ακόμη και στα αναπτυγμένα τουριστικά νησιά».

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Επισκέψεις στα πλαίσια του προγράμματος SOUSTAIN OLIVE

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 στα πλαίσια του προγράμματος SOUSTAIN OLIVE επισκέφτηκαν το νομό μας,  o Roberto Garcia από το πανεπιστήμιο της Jaen που είναι ο συντονιστής εταίρος του έργου και οι Carlos Cebrian και Alejandro Gallego από την εταιρία Tekieroverde που έχει αναλάβει την προβολή και προώθηση του έργου.
Η επίσκεψη ξεκίνησε από το ΝΗΛΕΑ στις 4 Φεβρουαρίου με την συμμετοχή του  Δρ Βασίλειου Στουρνάρα από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Καλαμάτας συνεχίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας και την επόμενη μέρα Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου έγινε συνάντηση των εταίρων στον ΕΛΓΟ Δήμητρα στην Καλαμάτα.
Τους Ισπανούς εταίρους  και τον κύριο Βασίλη Στουρνάρα στο Νηλέα υποδέχτηκε ο πρόεδρος Κόκκινος Γιώργος και τους ξενάγησε στο συνεταιρισμό και σε αγροτεμάχια παραγωγών.
Οι Ισπανοί πληροφορήθηκαν για τα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά, αλλά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι Μεσσήνιοι ελαιοκαλλιεργητές και συζητήθηκαν οι δράσεις που θα σχεδιαστούν στα πλαίσια του προγράμματος, λύσεις που στοχεύουν να συμβάλουν στην αειφορία και βιωσιμότητα του μεσογειακού ελαιώνα.
Ο βασικός στόχος του SUSTAIN OLIVE είναι να προτείνει  αειφόρες τεχνολογικές λύσεις προσαρμοσμένες στη μεγάλη ποικιλομορφία των μεσογειακών ελαιώνων. Η κοινοπραξία SUSTAIN OLIVE αποτελείτε από 22 φορείς από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ελλάδα την Τυνησία και το Μαρόκο και περιλαμβάνει 8 πανεπιστήμια 4 ερευνητικά κέντρα, 9 ενώσεις ελαιοκαλλιεργητών και μια εταιρία για την διάδοση και προώθηση του έργου στον ελαιοκομικό τομέα.
Σε μια εποχή που ο παραδοσιακός ελαιοκομικός τομέας στη λεκάνη της μεσογείου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τις χαμηλές τιμές του ελαιολάδου και από την κλιματική αλλαγή, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να δώσει λύσεις που θα συμβάλουν στην αειφορία και στην βιωσιμότητα του. 

Η σκιά του Καμμένου πάνω από την Κουμουνδούρου

Tην ώρα που συνεδρίαζε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη Τετάρτη, κάποιοι στην Κουμουνδούρου φάνηκε πως δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τον πατριωτικό τους ενθουσιασμό.
  Συνέταξαν λοιπόν και εξέδωσαν μία ανακοίνωση, μέσω της οποίας θέλησαν να καταγγείλουν την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν τίμησε δεόντως την θλιβερή επέτειο των Ιμίων και ότι τηρεί υποχωρητική στάση έναντι της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν. Όσο λοιπόν στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονταν για το αν θα γίνουν ΠαΣοΚ ή θα παραμείνουν ριζοσπάστες αριστεροί, διατυπώνονταν μεταξύ άλλων οι εξής κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης: «Σήμερα ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι απείλησε την ελληνική ηγεσία να μην προβεί σε κατάθεση στεφάνου στα Ίμια, υπονοώντας πως οι κινήσεις του Ορουτς Ρέις συνδέονταν με αυτήν την προοπτική. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του για να τον ευχαριστήσει για τη στάση της Ελλάδας στα Ίμια και “για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία και στα υπόλοιπα νησιά”». Παρά την επίκληση των λόγων του Τούρκου Προέδρου στο ίδιο κείμενο αναφερόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να βασιστεί σε αυτά. Ωστόσο, αυτά επικαλέστηκε, αλλά ας δεχθούμε ότι πρόκειται για μία λεπτομέρεια… Το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι ότι στο εν πολλοίς ακατανόητο ως προς τον στόχο και την σκοπιμότητά του κείμενο, δεν υπάρχει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το τι θα όφειλε να έχει κάνει η κυβέρνηση. Θα έπρεπε να έχει στείλει τον στόλο στα Ίμια; Μήπως να έχει πάει ο Μητσοτάκης ή έστω ο Παναγιωτόπουλος να πετούν στεφάνια; Και λέγοντας αυτά, μήπως εν τέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικώς ο κ. Τσίπρας έχουν αναπτύξει στερητικά σύνδρομα λόγω της απομάκρυνσής τους από τον Πάνο Κάμμενο; Μπορεί για κάποιους το ερώτημα να είναι ρητορικό και η απάντηση αρνητική. Παρά ταύτα όμως, στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπιστώνεται μία πολύ ενδιαφέρουσα σύμπτωση, ως προς το πνεύμα, με την ανάρτηση του Πάνου Καμμένου στο twitter. «Εμείς θα τιμάμε τους Ήρωες μας στα Ελληνικά ΙΜΙΑ και εσείς όπως πάντα Ερτογάν θα κάθεστε σαν κότες», έγραψε ο πρώην υπουργός Αμυνας και συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι εφέτος τίμησε τους νεκρούς με μία ανάρτηση στο twitter και μία φωτογραφία από πέρυσι… Ό,τι και να λέει, να γράφει ή να θυμάται ο κ. Καμμένος, η διαπίστωση που έχει ένα ενδιαφέρον είναι ότι τόσους μήνες έπειτα από το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί να εκδηλώνεται μία ταύτιση.
Μπορεί ο κ. Τσίπρας να θέλει να ξεχάσει κάποιες από τις παλιές αμαρτίες, όμως η πραγματικότητα δεν τον αφήνει και η σκιά του Καμμένου θα υπάρχει για πάντα… 

  Αγγ. Κωβαίος
in.gr

Σάκης Αρναούτογλου: Μετά το ψύχος έρχεται η άνοιξη

Τσουχτερό κρύο θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα μέχρι και την Κυριακή, με τοπικές χιονοπτώσεις να αναμένονται ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Σύμφωνα ωστόσο με τον προγνώστη Σάκη Αρναούτογλου, τη Δευτέρα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, όμως θα χρειαστεί προσοχή στις ομίχλες, ενώ την Τρίτη ο καιρός θα είναι… ανοιξιάτικος.
Τσουχτερό κρύο και το Σάββατο
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή ο καιρός το Σάββατο. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, μία νέα ψυχρή μάζα θα κατεβεί από τα Βαλκάνια, θα περάσει από το Αιγαίο, θα δημιουργήσει σύννεφα τα οποία από τη Χαλκιδική μέχρι και την Κρήτη θα δώσουν κάποια φαινόμενα, κάποιες τοπικές βροχές στα παραθαλάσσια ίσως και κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις.
Μαγνησία, Εύβοια, Βοιωτία, Αττική, βορειοανατολική Πελοπόννησο και Κυκλάδες δεν αποκλείονται να έχουν ασθενείς χιονοπτώσεις και χιονόνερο σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 300 μέτρων (400 μ. για τα νησιά και 900 μ. για την Κρήτη).
Στη Δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη αναμένεται ηλιοφάνεια μέσα στην ημέρα, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στο Αιγαίο, στα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.
Ήλιος με… δόντια την Κυριακή
Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από την Κυριακή. Στην αρχή της ημέρας μπορεί να υπάρξουν κάποια σύννεφα στα κεντρικά και τα βόρεια τα οποία μέχρι και το απόγευμα θα αποτελούν παρελθόν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχει αρκετό ήλιο με… δόντια.
Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, μόνο σε ορισμένα τμήματα της Πελοποννήσου και στο νότιο Ιόνιο ίσως να έχει κάποιες τοπικές βροχές ή και τοπικές χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα (πάνω από τα 1.300 μ.)
Τη Δευτέρα προσοχή στις ομίχλες
Αλλαγή στους ανέμους αναμένεται από τη Δευτέρα και από βοριάδες περνάμε σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, που θα φέρουν άνοδο της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ωστόσο, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί ότι το πρωί της Δευτέρας θα χρειαστεί προσοχή, καθώς οι συνθήκες του καιρού θα ευνοήσουν τον σχηματισμό πυκνών ομιχλών και πάχνης.
Ζεσταίνει ο καιρός την Τρίτη
Την Τρίτη η ηλιοφάνεια θα είναι ανοιξιάτικη σε όλη τη χώρα και η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή, καθώς θα κυμανθεί από 17 με 18 βαθμούς στα βόρεια και έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου στις νοτιότερες περιοχές της χώρας.

Δρομολογείται η κατεδάφιση 917 κτιρίων στο Ελληνικό

Ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί έργων βιτρίνας και σημείωσε ότι αντίθετα ο επενδυτής λαμβάνει το ρίσκο να ξεκινήσει τα έργα επιταχύνοντας την αξιοποίηση του ακινήτου

Το σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού περιλαμβάνει την κατεδάφιση 917 ακινήτων. Αυτό σημείωσε την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια και αφορούν την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.
Ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί έργων βιτρίνας και σημείωσε ότι αντίθετα ο επενδυτής λαμβάνει το ρίσκο να ξεκινήσει τα έργα επιταχύνοντας την αξιοποίηση του ακινήτου. «Το Δημόσιο κερδίζει χωρίς να ρισκάρει», είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι τα πρόδρομα έργα θα αποπληρωθούν από τον επενδυτή, δηλαδή τη Lamda Development. «Με το άρθρο που ψηφίζεται σήμερα για το Ελληνικό ξεμπλοκάρει το έργο για να μπουν οι μπουλντόζες», είπε χαρακτηριστικά. Συνολικά θα κατεδαφιστούν 917 κτίρια ορισμένα εκ των οποίων στο αμέσως επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να μην καθυστερήσει περαιτέρω η αξιοποίηση του ακινήτου. Επίσης, αναφερόμενος στο θέμα τροπολογίας που ξεμπλοκάρει την επένδυση της NCH Capital στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρεμβαίνει εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα στην αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου. Mε την τροπολογία που κατατέθηκε προχθές το βράδυ στη Βουλή, η κατάρτιση των υψομετρικών μελετών για τα προς αξιοποίηση ακίνητα μεταφέρεται από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.
Αφορμή για τη ρύθμιση αυτή αποτέλεσε η άρνηση επί τέσσερις μήνες της δημοτικής αρχής Βόρειας Κέρκυρας να εγκρίνει την υψομετρική μελέτη στο ακίνητο που παραχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση από ιδιώτες στην Κασσιόπη της Κέρκυρας. Σημειώνεται ότι βάσει νόμου η δημοτική αρχή έχει περιθώριο δύο μηνών να εγκρίνει τη σχετική μελέτη. «Αν χρειαστεί θα νομοθετούμε για να ξεμπλοκάρουν έργα και να αλλάξουμε την εικόνα», είπε χθες ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «δεν θα σταματά μια επένδυση που θα εγκρίνει το ελληνικό κράτος, μόνο και μόνο γιατί ένας άνθρωπος θέλει να παίξει προσωπικά παιχνίδια», αναφερόμενος στις επιλογές του δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας.
Τα υδατοδρόμια
Τέλος, για το νομοσχέδιο των υδατοδρομίων που ψηφίσθηκε χθες, ο υπουργός σημείωσε πως δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων, ενώ πρόσθεσε ότι οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν φέτος.


kathimerini.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου