2.7.16

Είδαν κι άλλοι την ... τίγρη! - Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας

 Πληθαίνουν οι μαρτυρίες, αλλά ... άφαντο το αιλουροειδές!

Άφαντο παραμένει το αιλουροειδές που εθεάθη στην περιοχή της Αγιάς Φωτιάς, σκορπώντας τον τρόμο σε ντόπιους και τουρίστες.

Η αστυνομία, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Λασιθίου, ταξίαρχο Μ.Πετάση, συνεχίζει τις έρευνες, ενώ οι μαρτυρίες ως το πρωί του Σαββάτου είχαν ήδη φτάσει τις πέντε.

Πάντως το ζώο (είτε πρόκειται τελικά για τίγρη είτε για την κρητική γάτα) δεν έχει αφήσει κανένα νέο ίχνος από προχθές το βράδυ, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά φωτογραφίες και βίντεο από όποιον βρεθεί μπροστά στο αιλουροειδές και μπορέσει να το απαθαντίσει, ώστε να βοηθηθούν οι αρχές και να μην κινούνται στα "τυφλά".

Εκτιμάται, ωστόσο, ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για την κρητική γάτα που είχε κάνει και παλαιότερα την εμφάνιση της στην περιοχή. Η κρητική γάτα ή φουρόγατος μπορεί να φτάσει το ένα μέτρο στο ύψος και να ζυγίζει ως και 20 κιλά.






πηγή

Διώξετε μια και καλή...με φυσικό τρόπο τις μύγες από το σπίτι !

4 φυσικοί τρόποι για να τις διώξετε μια και καλή...

Οι μύγες είναι από τα πιο ενοχλητικά έντομα που υπάρχουν. 
Εμφανίζονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και εκτός από ενοχλητικές είναι και αρκετά επικίνδυνες. 

4 φυσικοί τρόποιγια να τις διώξετε μια και καλή από το σπιτικό σας.

Ξεγελάστε τις με λίγο νερό Χρησιμοποιήστε μια διαφανή πλαστική σακούλα και γεμίστε τη με νερό μέχρι τη μέση. Δέστε την καλά και κρεμάστε την στις μπαλκονόπορτές σας. Ως δια μαγείας καμιά μύγα δεν θα πλησιάσει μέσα στο σπίτι σας.
Για ποιο λόγο αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική 
Όσο περίεργο και αν ακούγεται αν βάλετε πλαστική σακούλα στην μπαλκονόπορτά σας οι μύγες δεν πρόκειται να πλησιάσουν. 
Οι μύγες δεν καταλαβαίνουν πως το εμπόδιο που βλέπουν μπροστά τους είναι μια πλαστική σακούλα. 
Συγκεκριμένα οι ειδικοί τονίζουν πως η πλαστική σακούλα στα μάτια τους μοιάζει με έναν μεγάλο ιστό αράχνης τον οποίο δεν πλησιάζουν για κανένα λόγο.
Επίσης η αντανάκλαση του νερού τις αποπροσανατολίζει και έτσι δεν τολμάνε να πλησιάσουν ούτε για αστείο. 
Αυτός είναι και ο λόγος που σε πολλά μανάβικα θα δείτε σακούλες με νερό να είναι κρεμασμένες γύρω από τους πάγκους με τα φρούτα.
Φτιάξτε μυγο-απωθητικό με λεβάντα Πάρτε ένα κομμάτι ύφασμα και βουτήξτε το μέσα σε έλαιο λεβάντας (θα βρείτε σε φαρμακεία). Βάλτε το ύφασμα μέσα σε ένα τενεκεδένιο κουτάκι με καπάκι και αφήστε το εκεί για 24 ώρες. Στη συνέχεια, και αφού περάσουν οι 24 ώρες, αφαιρέστε το καπάκι και βάλτε το τενεκεδένιο κουτάκι σε ένα σημείο όπου έχετε παρατηρήσει πολλές μύγες.
Φτιάξτε ένα όμορφο διακοσμητικό που λειτουργεί και ως διώκτης μυγώνΤο γαρίφαλο είναι ένα μπαχαρικό που οι μύγες σιχαίνονται. Για να φτιάξετε ένα γρήγορο και απλό απωθητικό μυγών πάρτε ένα λεμόνι και κόψτε το στα δύο. Στερεώστε 6-12 γαρύφαλλα πάνω σε κάθε λεμόνι. Ακόμα και αν έχετε επισκέψεις ή αν οργανώνετε ένα μπάρμπεκιου στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας ένα πιάτο με λεμόνια και γαρίφαλα θα δείχνει ωραία πάνω στο τραπέζι σας, θα μυρίζει υπέροχα και ταυτόχρονα θα διώχνει μύγες και κουνούπια.
Φτιάξτε μια παγίδα με μέλι Για να φτιάξετε τη μυγο-παγίδα σας θα χρειαστείτε ένα άδειο βαζάκι μαρμελάδας, λίγο μέλι ή σιρόπι ζάχαρης (ζάχαρη με νερό) και ένα χάρτινο κώνο που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Βάλτε μέλι ή σιρόπι ζάχαρης μέσα στο βάζο και τοποθετήστε τον κώνο με τη μύτη προς τα κάτω στο βάζο σας. Προσέξτε να μην ακουμπάει ο κώνος στο μέλι. Οι μύγες θα μυρίσουν το μέλι ή το σιρόπι, θα μπούνε μέσα στο βάζο από τον κώνο αλλά από τη στιγμή που θα μπούνε δεν θα μπορούν να βγουν.

ΒΙΝΤΕΟ - ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο… ΚΟΥΚΟΣ! Στις καρέκλες μίλησε ο Υφυπουργός Εργασίας σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ!

syriza1Στην Κοζάνη βρέθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος για να παραστεί στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και να παραχωρήσει ομιλία. 

Φαίνεται όμως ότι οι κάτοικοι της πόλης δεν τίμησαν και ιδιαίτερα τον Υφυπουργό αφού στην αίθουσα το πολύ να παρευρέθηκαν 10 άτομα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ομιλία να απευθύνεται κυρίως στις άδειες… καρέκλες!
syriza2 syriza3 syriza4

Απόπειρα εκβιασμού του διευθυντή Ανάπτυξης Λιβαδειάς για να υπογράψει άδεια λατομείων


Απόπειρα εκβιασμού του διευθυντή Ανάπτυξης Λιβαδειάς για να υπογράψει άδεια λατομείων

Προεκτάσεις παίρνει η απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του διευθυντή Ανάπτυξης της Λιβαδειάς που έχει την αρμοδιότητα υπογραφής για συγκεκριμένες άδειες λατομείων. Την ίδια στιγμή ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο δηλώνει ότι «τέτοιες συμπεριφορές στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν περνάνε». Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρωί της Παρασκευής ο διευθυντής Ανάπτυξης της Βοιωτίας και ενώ κατευθυνόταν από το σπίτι στο γραφείο του, ήρθε αντιμέτωπος με τέσσερα άτομα που του ζήτησαν άμεση υπογραφή σε άδειες συγκεκριμένης επιχείρησης, απειλώντας συγχρόνως τόσο τον ίδιο όσο και μέλη της οικογένειάς του στην περίπτωση που «δεν θα έπεφταν οι υπογραφές μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι».
Αμέσως ενημερώθηκαν τόσο η αντιπεριφερειάρχης της Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά όσο και ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, οι οποίοι συνεννοήθηκαν με τις αρμόδιες Αρχές, ενώ συγχρόνως ο διευθυντής που απειλήθηκε κατέθεσε μηνύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από τις μηνύσεις του διευθυντή, οι αστυνομικοί άρχισαν τις αναζητήσεις για τα τέσσερα άτομα που τον απείλησαν.
Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι αστυνομικός που υπηρετεί στη Λιβαδειά, νωρίς το πρωί της Παρασκευής και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, που είναι πολύ κοντά στο σημείο όπου έγινε περιστατικό, θεώρησε ύποπτες τις κινήσεις από ένα αυτοκίνητο που βρίσκονταν εκεί και συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του.
Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνδυάζοντας τα γεγονότα, προχώρησαν πολύ γρήγορα στη σύλληψη του ιδιοκτήτη και οδηγού του αυτοκινήτου, ο οποίος φέρεται ότι δεν αρνήθηκε πως βρισκόταν στην περιοχή.
Έτσι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει να ξετυλίγουν το «κουβάρι» χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν προχωρήσει σε άλλες συλλήψεις.
Έπειτα από την υποβολή της μήνυσης και την είδηση της πρώτης σύλληψης, ο περιφερειάρχης Στερεάς κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Το μήνυμά μου προς αυτούς που διανοήθηκαν να εκβιάσουν δημόσιο λειτουργό είναι σαφές. Τέτοιες συμπεριφορές στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν περνάνε. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, καλύτερα να αλλάξει περιφέρεια. Ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει, αιρετοί και δημόσιοι λειτουργοί στη Στερεά Ελλάδα, να εξυγιάνουμε και να βάλουμε την περιφέρεια σε άλλη τροχιά, δεν θα σταματήσει. Πλέον, η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη έχουν τον λόγο, για όποιον θεωρεί ότι η αξιοκρατία και η διαφάνεια αφορά σε άλλους».

ΦΩΤΟ - «Έριξε» το Instagram! Πασίγνωστη ηθοποιός ποζάρει ολόγυμνη στο σπίτι της !

Το καλύτερο πρόμο για το νέο της βιβλίο έκανε η Κέιτ Χάντσον μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram.

Η 37χρονη ηθοποιός πόζαρε μπροστά σε μία κουρτίνα, με γυρισμένη την πλάτη στον φακό...


Αυτόν τον πρωτότυπο και ασυνήθιστο τρόπο επέλεξε η Κέιτ Χάντσον για να διαφημίσει το βιβλίο διατροφής που εξέδωσε πρόσφατα.


Δημόσιος Υπάλληλος ...."Μπουμπούκι " στην Αργολίδα !

Υπάλληλος της υπηρεσίας Συγκοινωνιών και Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας στην Αργολίδα φέρεται ως ο εγκέφαλος  του εμπρησμού στο υπουργείο Μεταφορών στην παραλιακή Ναυπλίου - Νέας Κίου.
 
Σύμφωνα με το argolidanews.gr o 49χρονος υπάλληλος συνελήφθη μαζί με δύο ακόμη άτομα, ηλικίας 19 και 25 ετών. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον ανακριτή Ναυπλίου από την Ασφάλεια Αργους από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Η κατηγορία είναι για τον 49χρονο υπάλληλο  ηθική αυτουργία σ΄εμπρησμό και κατοχή εκρηκτικών υλών και για τους δυο νεαρούς για εμπρησμό και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι  λόγοι για τους οποίους ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός "έβαλε" τους δυο νεαρούς να προβούν σε αυτή την πράξη.

  argolikeseidhseis.gr

Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση: Μουεζίνης καλεί σε προσευχή στην Αγία Σοφία!

Μουεζίνης κάλεσε για πρώτη φορά μετά από 85 χρόνια σε ισλαμική προσευχή από το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, παραβιάζοντας ουσιαστικά τον κοσμικό χαρακτήρα του μνημείου, που αποτελεί και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Παρών ήταν μάλιστα ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, της γνωστής Diyanet, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν πρόκειται για ενέργεια κάποιας περιθωριακής θρησκευτικής ομάδας, αλλά για οργανωμένο περιστατικό.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι μολονότι και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν υπάρξει και άλλα καλέσματα σε ισλαμική προσευχή από τους μιναρέδες που περιστοιχίζουν την Αγία Σοφία, πρόκειται για την πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1930 που μουεζίνης απηύθυνε το κάλεσμά του ενώ βρισκόταν μέσα στο ιστορικό μνημείο.

Άμεση ήταν η καταδίκη από το υπουργείο Εξωτερικών, με την Αθήνα να τονίζει ότι η Άγκυρα «οφείλει να επιδείξει, επιτέλους, τον απαιτούμενο σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για σεβασμό του συνόλου των μνημείων που βρίσκονται στην επικράτειά της, χριστιανικών ή μη».

«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και δυσφορία μας για ένα ακόμη βήμα που υπονομεύει τον χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και που προφανώς δεν συνάδει με τις αρχές που οφείλουν να διέπουν ένα σύγχρονο, κοσμικό κράτος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Ευστράτιος Ευθυμίου.
Ο κ. Ευθυμίου τονίζει ότι πρόκειται για ζήτημα «μείζονος σημασίας» που άπτεται «της προστασίας της ταυτότητας ενός μνημείου που ανήκει στον πανανθρώπινο πολιτισμό». «Αυτό πρέπει να το αντιληφθεί πρώτη από όλους η Τουρκία», υπογραμμίζει.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η ελληνική διπλωματία να προβεί σε περαιτέρω κινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη τουρκική πρόκληση σχετικά με την Αγία Σοφία σε διάστημα λίγων εβδομάδων, καθώς με αφορμή τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, που λήγει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, η κρατική τουρκική τηλεόραση μεταδίδει από το εσωτερικό του μνημείου καθημερινή εκπομπή που περιλαμβάνει ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου.

Το ιστορικό μνημείο λειτουργεί κανονικά ως κοσμικό κτήριο, ως μουσείο. αφού χρησιμοποιήθηκε ως τέμενος για περισσότερους από τέσσερις αιώνες μετά την κατάληψη της Πόλης από τους Οθωμανούς, το 1453.

Η λειτουργία του τζαμιού διακόπηκε το 1931, κατά την κοσμική αναμόρφωση της Τουρκικής Δημοκρατίας υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Η Αγία Σοφία άνοιξε τις πύλες της ως μουσείο το 1935.

Το ΥΠΕΞ έχει στο παρελθόν προβεί σε σειρά ενεργειών προς στη διεθνή κοινότητα και προς την UNESCO, ώστε να φέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της Αγίας Σοφίας.

Μετεγγραφές, καλά Σχολεία και «παραπαιδεία».

          
        Θεόδωρος  Σταυριανόπουλος

  MSc Ηθ. Φιλοσοφίας - Μαθηματικός


Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια τάση παράνομων μαθητικών μετεγγραφών προς κάποια Γυμνάσια-Λύκεια της Καλαμάτας. Οι μετεγγραφές αυτές των μαθητών δημιουργούν πολλά προβλήματα και διαμορφώνουν αντιλήψεις ότι υπηρετούν σκοπιμότητες (φιλικές, ρουσφετολογικές, πολιτικές, οικονομικές) και λειτουργούν υποστηρικτικά για τα ήδη πολυδύναμα Σχολεία της πόλης εις βάρος των περιφερειακών και ολιγοδύναμων Σχολείων. Αυτό έχει ως  αποτέλεσμα σε αυτά τα Σχολεία να υπάρχει υπερσυγκέντρωση μαθητών και να μην παρέχονται οι απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας όπως προβλέπεται για τους μαθητές καθώς επίσης να λειτουργούν αίθουσες διδασκαλίας που δεν υπάρχουν στα σχέδια κατασκευής των σχολικών κτηρίων και οι οποίες αυθαίρετα δημιουργήθηκαν, στη συνέχεια, σε χώρους που δεν πληρούν τις προβλεπόμενες πολεοδομικές προδιαγραφές. Όλα αυτά συμβαίνουν, όταν σε κάποια άλλα Σχολεία υπάρχουν και παραμένουν ανεκμετάλλευτες υπέροχες υποδομές. Έτσι καλλιεργούνται μύθοι για «καλά» και «κακά» σχολεία  τελείως αναληθείς με προεκτάσεις κοινωνικές και ταξικές.
 Θα πρέπει  οι γονείς να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν καλά και κακά Σχολεία. Επίσης πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το παιχνίδι «δυστυχώς»  της επιτυχίας των υποψηφίων φοιτητών παίζεται σε μεγάλο ποσοστό έξω από το Σχολείο και έχει σχέση με την οικονομική τους δυνατότητα. Με απλά λόγια εξαρτάται από το τι πακέτο διαθέτουν για  πάσης φύσεως φροντιστήρια. Θα πρέπει επίσης να καταλάβουν οι γονείς ότι κυρίαρχα ο καλός μαθητής δίνει προστιθέμενη αξία στο Σχολείο που φοιτά και όχι το Σχολείο σε αυτόν, διότι κάθε χρόνο παρατηρείται από όλα τα Σχολεία να υπάρχουν μαθητές που περνούν σε υψηλόβαθμες Πανεπιστημιακές Σχολές και ότι αυτό δεν είναι μονοκαλλιέργεια  κάποιων Σχολείων. Η διαφορά των επιτυχιών βρίσκεται και εξαρτάται από τον αριθμό συμμετοχής των  υποψηφίων του κάθε Σχολείου.
Αυτές τις μέρες τυχαία βρέθηκα και συνομίλησα με μια παρέα ανθρώπων των οποίων τα παιδιά φέτος ήταν υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις. Τα όσα ειπώθηκαν με έκαναν να αισθανθώ ντροπή για το εκπαιδευτικό μας σύστημα και την «δωρεάν» παιδεία μας.
Πρόσφατα οι μαθητές έμαθαν τις βαθμολογίες τους. Ο κάθε υποψήφιος μετρά και συνεκτιμά την επιτυχία ή την αποτυχία του. Ο κάθε γονιός κάνει ταμείο και προσπαθεί να επουλώσει τα οικονομικά τραύματα που του δημιούργησε η «δωρεάν» παιδεία! Δυσβάστακτο το κόστος για κάποιες οικογένειες. Τα έδωσαν όλα για την επιτυχία του παιδιού τους. Για κάποιους άλλους κανένα πρόβλημα γιατί υπάρχει η «καβάντζα» της οικονομικής ευμάρειας και της παραοικονομίας.
Ο κάθε υποψήφιος προκειμένου να συμπληρώσει τη γνώση και να βελτιώσει την προετοιμασία του καταφεύγει στα ιδιαίτερα μαθήματα ή στα Φροντιστήρια. Χρόνια ακούμε από τις  κυβερνήσεις για την κατάργηση της παραπαιδείας. Αυτό που συμβαίνει όμως με τον μεγάλο συναγωνισμό στις υψηλόβαθμες σχολές είναι η παραπαιδεία χρόνο με τον χρόνο να κρίνεται όλο και πιο αναγκαία. Περισσότερο από 4,5 δισ. ευρώ καταβάλλουν τα ελληνικά νοικοκυριά προκειμένου να συμπληρώσουν ποιοτικά ελλείμματα της «δωρεάν παιδείας» πολλά από αυτά καταλήγουν «μαύρα» σε κάποιες τσέπες.
Ο αριθμός των μαθητών στην αίθουσα πρέπει να είναι τέτοιος που να μπορεί να ανταγωνιστεί τα φροντιστήρια. Είναι παιδαγωγικά αποδεκτό ότι στις μέρες μας δεν μπορεί να γίνει μάθημα ουσιαστικό με 25 και 30 μαθητές στην τάξη. Το παράξενο που συμβαίνει στην Καλαμάτα είναι ότι ενώ  υπάρχουν  διαθέσιμες κτηριακές υποδομές σε Σχολεία, μένουν ανεκμετάλλευτες εν τούτοις όμως  με πλαστές επιδιωκόμενες μετεγγραφές δημιουργείται υπερσυγκέντρωση μαθητικού δυναμικού σε άλλα Σχολεία. Θα συμφωνήσω ότι δεν μπορούμε σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις να αποτρέψουμε ή να απαγορεύσουμε την επιλογή σχολείου από το μαθητή. Μπορούμε όμως να λειτουργήσουμε αποτρεπτικά στις επιλογές βάζοντας όριο τμημάτων (4 αντί 5 στην Α΄ τάξη) που αυτό θα ανταποκρίνεται και  στις πολεοδομικές προδιαγραφές υποδοχής συγκεκριμένου αριθμού μαθητών καθώς και στα προβλεπόμενα χαρακτηριστικά καταλληλότητας αιθουσών.
 Το σχολικό περιβάλλον πρέπει να είναι ανθρώπινο, φιλόξενο και ευχάριστο για τον μαθητή. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, καλό είναι να ελεγχθούν οι μετεγγραφές που ασύστολα συμβαίνουν κάθε χρόνο.

ΥΓ.1 Χαίρομαι που η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καθώς και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας έχουν εκφράσει την ίδια άποψη για όσα αναφέρθησαν παραπάνω.
  ΥΓ.2   Υπάρχουν Σχολεία όπου εκπαιδευτικοί προσφέρουν άμισθα μαθήματα στο χώρο του σχολείου σε οικονομικά ευαίσθητους μαθητές.

Καλαμάτα 02-07-2016

ΣΟΚ τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017

«Αγκάθι» η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας

Άλλαξε το αρχικό σχέδιο για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 της Ειδικής Επιτροπής που έχει συσταθεί από το υπουργείο Οικονομικών και ασχολείται με την φορολογία στα αυτοκίνητα καθώς η επέκταση των Τελών Κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2 σε οχήματα με 1η Άδεια από την 1η/1/2003 βρήκε αντίθετους τόσο τους εισαγωγείς και εμπόρους όσο και στελέχη του οικονομικού επιτελείου καθώς εκτιμούν πως θα έχει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr, το οικονομικό επιτελείο έδωσε σαφείς εντολές στην Ειδική Επιτροπή για περιορισμό της επέκτασης των Τελών Κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2 σε αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά από την 1η/1/2007 αντί της 1ης/1/2003 περιορίζοντας τον αριθμό των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που θα επηρεαστούν σε πάνω από 1 εκατ. από 3 εκατ. που περιελάμβανε το αρχικό σχέδιο.

Μάλιστα στο στόχαστρο αρκετών μελών του οικονομικού επιτελείου έχει εισέλθει η Ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί από το υπουργείο Οικονομικών καθώς το απέτυχε παταγωδώς το πρώτο επίτευγμά της που αφορά στο νέο τρόπο υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης που είχε ως αποτέλεσμα το «πάγωμα» των εκτελωνισμών καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αλλά και των δημοσίων εσόδων!

Ωστόσο η επέκταση των Τελών Κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας από την 1η/1/2007 εγκυμονεί κινδύνους καθώς τότε τα αυτοκίνητα που παράγονταν σε ήταν και τόσο «καθαρά» σε σχέση με τα τωρινά με αποτέλεσμα κάποιοι να δουν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017 να ανέρχονται σε απίστευτα υψηλά επίπεδα ακόμη και αν πλήρωναν χαμηλά ποσά λόγω του κυβισμού του κινητήρα.

Ειδικότερα σε αυτοκίνητο με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2007 και κυβισμό 1,3 λίτρου τα Τέλη Κυκλοφορίας 2016 ανέρχονταν σε μόλις 135 ευρώ ενώ με βάση τις εκπομπές ρύπων τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 ανέρχονται σε 426.3 ευρώ! Η αύξηση υπολογίζεται σε 215,7%!


«Αγκάθι» η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας

Η επέκταση των Τελών Κυκλοφορίας που υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές CO2 αποτελεί μία κίνηση με πολύ υψηλό ρίσκο για το οικονομικό επιτελείο καθώς σύμφωνα με στελέχη της αγοράς οι καταθέσεις των πινακίδων κυκλοφορίας θα δημιουργήσει μεγάλο έλλειμμα στον προϋπολογισμό καθώς κανένας ιδιοκτήτης ΙΧ που πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας 135 ευρώ για ένα μοντέλο με κινητήρα 1.250 κ.εκ. να καταβάλει το 2017 Τέλη Κυκλοφορίας που ανέρχονται σε 426,3 ευρώ!
Παράλληλα η επέκταση των Τελών Κυκλοφορίας με βάση τους ρύπους θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου καθώς όλα τα εγχώρια μεταχειρισμένα ΙΧ θα χάσουν την αξία τους και οι εμπορίες αυτοκινήτων θα υποστούν τεράστιες ζημίες.
Να υπενθυμίσουμε πως αυτή τη στιγμή στις εφορίες βρίσκονται πάνω από 750.000 πινακίδες κυκλοφορίας κατατεθειμένες.

Δείτε εδώ τις αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας που προκύπτουν από τις εκπομπές ρύπων και όχι από τον κυβισμό του κινητήρα.

ΟΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ! Η Γεροβασίλη επιστράτευσε τον Καραμανλή για να υπερασπιστεί τον εκλογικό νόμο!

Είναι απίστευτο αλλά αληθινό. 

Η Γεροβασίλη απαντά στη ΝΔ επικαλούμενη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Την ώρα που η νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης για απλή αναλογική «ανεβαίνει» σε δημόσια διαβούλευση και σε λίγες ημέρες, η χώρα θα αποκτήσει νέο εκλογικό νόμο, η κυβερνητική εκπρόσωπος κλήθηκε να υπερασπιστεί την πρόταση απαντώντας στη ΝΔ.
Σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα liberal, υπενθυμίζει στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι ο πρώτος που άρχισε να «κατεβάζει» την ηλικία στην οποία χορηγείται το δικαίωμα ψήφου ήταν ο ιδρυτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Ερωτηθείσα «γιατί ψήφος στα 17 και όχι και τα 16», η Όλγα Γεροβασίλη εμφανίζεται «ανοιχτή» στο θέμα, δηλώνοντας: «Σταδιακά θα έπρεπε ενδεχομένως να το συζητήσουμε και αυτό. Η ψήφος στα 18 είναι μία δημοκρατική κατάκτηση που μετρά ήδη τριανταπέντε χρόνια, από το 1981.
Ας ξεκινήσουμε πείθοντας την αυτοαποκαλούμενη «φιλελεύθερη» αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία εμφανίζει δυσανεξία στην ψήφο των νέων.
Να θυμηθεί την λογική του ιδρυτή της, Κων/νου Καραμανλή, ο οποίος μείωσε μεταπολιτευτικά το όριο στα 21 και τα 20 διαδοχικά».

Θα εκπλαγείτε: Οι διαφορές άνδρα- γυναίκας στην απιστία

Ενα πολύ ενδιαφέρον απόσπασμα από μελέτη του Καθηγητή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας John Townsend για την απιστία και τις συμπεριφορές ανδρών και γυναικών
Διάφορες έρευνες δείχνουν επανειλημμένα όχι οι άντρες είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν εξωσυζυγικές σχέσεις, κι όχι όσοι δημιουρ­γούν εξωσυζυγικές σχέσεις έχουν περισσότερες συντρόφους απ’ όσους έχουν οι γυναίκες που δημιουργούν εξωσυζυγικές σχέσεις.

Παρ’ όλα αυτά, η μοιχεία των γυναικών είναι πολύ πιο πιθανό να τις οδηγήσει σε διάλυση χου γάμου τους. Οι μελετητές Blumstein και Schwartz ισχυρίζονται πως υπάρχουν δύο λόγοι γι’ αυτή τη διαφορά των δύο φύλων.

Πρώτον, όταν μια παντρεμένη γυναίκα απαχά τον άντρα της, συνήθως σημαίνει όχι δεν είναι ικανοποιημένη από το γάμο της κι ότι αναζηχά άλλες εναλλακτικές λύσεις. Όταν ένας άντρας δημιουργεί εξωσυζυγικές σχέσεις, συνήθως φανερώνει μια απλή επιθυμία για σεξουαλικές επαφές μ’ άλλες γυναίκες.

Αν το βασικό κίνητρό του είναι η ποικιλία στο σεξουαλικό το­μέα, ο άντρας συνήθως προσπαθεί ν’ αποφύγει τη δημιουργία προβλημάτων στο γάμο του, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνει το επιπλέον σεξ.

Δεύτερον, οι γυναίκες έχουν την τάση να συνδέουν το σεξ με τα συναισθήματα περισσότερο απ’ ό,τι οι άντρες, κι επομένως είναι πιο πιθανό να ερωτευτούν εκείνους με τους oποίους δημιουργούν εξωσυζυγικές σχέσειες. Αυτές οι γυναικείες τάσεις μας βοηθούν να κατανοήσουμε γιατί η μοιχεία των γυναικών τις οδηγεί πιο συχνά σε διαζύγιο.

Κάποιες γυ­ναίκες που έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις ισχυρίζονται όχι είναι ικανοποιημένεε από το γάμο τους, όχι δεν νιώθουν έχθρα για τους συζύγους τους, κι ότι δεν θέλουν σοβαρές δεσμεύσεις στις εξωσυζυγικές τους σχέσεις. Ακόμα, όμως, και σ’ αυτή την περίπτωση, η μοιχεία τις οδηγεί πιο συχνά σε διαζύγιο απ’ ό,τι η μοιχεία των άντρων που έχουν ανάλογα κίνητρα. 

Ίσως, αυτές οι γυναίκες να χρησιμοποιούν περισσότερο τη λο­γική τους και, στην πραγματικότητα, να επιθυμούν μεγαλύτερη συναι­σθηματική επαφή με τους εραστές τους, ή να είναι περισσότερο θυμωμένες και δυσαρεστημένες με τους συζύγουε απ’ όσο θα ήθελαν να παραδεχτούν. Όμως, υπάρχει κι ένας τρίτος λόγος για τον οποίο οι γυναίκες που κάνουν εξωσυζυγικές σχέσεις οδηγούνται στο διαζύγιο πιο συχνά απ’ ό,τι οι άντρες: 
Οι άντρες είναι λιγότερο πιθανό ν’ ανεχτούν την απιστία των συζύγων τους κι όταν την ανακαλύπτουν, είναι πιο πι­θανό οι αντιδράσεις τους να επιταχύνουν τη διάλυση του γάμου τους.

5 μυστικά για να φορέσει το παιδί γυαλιά ηλίου!

Ένα αξεσουάρ απολύτως απαραίτητο μπορεί να φαντάζει ως το πιο ενοχλητικό και περιττό αντικείμενο στην καθημερινότητα των παιδιών.

Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να πείσεις ένα παιδί να φορέσει γυαλιά ηλίου αλλά όχι ακατόρθωτο. 
Η πρώτη επαφή με το αντικείμενο είναι καθοριστική για τη σχέση που θα έχει το παιδί μαζί του εφεξής και γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε μικρά μυστικά που θα μετατρέψουν τα γυαλιά ηλίου στον καλύτερο φίλο του παιδιού.
  1. Στα παιδιά κάτω των 3 ετών, που το σχήμα του προσώπου τους δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί, πρέπει να προσέξετε ο σκελετός να εφαρμόζει καλά στο πρόσωπο, να είναι άνετος, ελαφρύς και να στέκεται όσο το δυνατόν καλύτερα στη μύτη, ώστε οι φακοί να μην αγγίζουν τις βλεφαρίδες.
  2. Τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά αφήστε τα να επιλέξουν εκείνα έναν σκελετό της αρεσκείας τους.
  3. Στα νήπια το μυστικό είναι να επιλέξετε σκελετό σε ωραίo χρώμα και μοντέρνο design, ώστε να είναι ελκυστικό στα μάτια τους.
  4. Αποφύγετε γυαλιά ηλίου που πωλούνται ως παιχνίδια. Ένα ζευγάρι γυαλιών που εφαρμόζει καλά και έχει υψηλής ποιότητας φακούς σίγουρα θα φορεθεί πιο εύκολα.
  5. Επιλέξτε γυαλιά με όχι πολύ σκούρους φακούς. Η επιλογή πιο ανοιχτόχρωμων φακών συνηθίζεται και φοριέται ευκολότερα από τους λιλιπούτειους φίλους.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η Άλκηστις  Πρωτοψάλτη αναλαμβάνει την προσεχή Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, μέσα από τον μαγικό χώρο του Αρχαίου Ωδείου , να ξεναγήσει το κοινό της περιοχής στο δικό της  «Παιχνίδι με το χρόνο».

Πρόκειται για μια καινούργια, διαφορετική μουσική συνάντηση… με το χρόνο, η οποία δεν θα μπορούσε να λείψει από τις εκδηλώσεις του  Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.
Το βράδυ της Πέμπτης στη σκηνή του Αρχαίου Ωδείου θα ανταμώσουν το παρελθόν και το παρόν του τραγουδιού. Θα ακουστούν τραγούδια αγαπημένα που βγαίνουν ξανά στο φως με την μαγεία των νυκτών εγχόρδων ΜandolinARTE

Οι έξι sold out συναυλίες της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  τρεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και όλες οι άλλες ανά την Ελλάδα, επιβεβαιώνουν την εντυπωσιακή επιτυχία των παραστάσεων της «Παιχνίδι με το χρόνο». 

Με την μοναδική της   φωνή να ενώνεται ιδανικά με τον υπέροχο ήχο των μαντολίνων, πορεύεται στα μουσικά μονοπάτια που σμίγουν το χθες με το σήμερα, μεταφέροντας τραγούδια που έχουν την πολύτιμη πατίνα του χρόνου, για να αφήσουν το έντονο στίγμα τους για άλλη μια φορά.  
Μία  δυνατή μουσική συνάντηση που ξεσηκώνει τις αισθήσεις, μία διαφορετική προσέγγιση με τραγούδια αγαπημένα που βγαίνουν ξανά στην επιφάνεια γεμάτα αναμνήσεις και γίνονται πολύτιμα.

Σ’ αυτό το μελωδικό ταξίδι  θα συναντήσουμε και τα κλασικά αγαπημένα τραγούδια, θα θυμηθούμε, θα ονειρευτούμε, θα τραγουδήσουμε κλείνοντας μαζί το μάτι στο χρόνο…

Την Άλκηστη Πρωτοψάλτη θα συνοδεύσει στη σκηνή η ορχήστρα νυκτών εγχόρδων MandolinARTE. 


Μαζί τους οι καταξιωμένοι μουσικοί: Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο, ενορχηστρώσεις), Άγγελος Τζαμαριάς (τρομπόνι) και Αλέξης Κώστας (κρουστά).


Συμμετέχει στο τραγούδι ο Γιώργος Καραδήμος.

Ενορχηστρώσεις: Θωμάς Κοντογεώργης

Οι κριτικές που ακολούθησαν από γνωστούς και αγνώστους στα social media αποδεικνύουν ότι η παράσταση «Παιχνίδι με το χρόνο» είναι αναμφισβήτητα απο τα high lights του φετινού χειμώνα, μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Εισιτήρια: 15 ευρώ προπώληση, φοιτητικά, ανέργων, 18 ευρώ στο ταμείο.


Προπώληση: Πανεπιστημίου 39 – Αθήνα και στο www.ticketservices.gr
Προπώληση στην Πάτρα:
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. - Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων"
Πλατεία Γεωργίου – τηλ. 2610 273.613 (Τρίτη – Κυριακή 10.00-13.00 & 18.00-21.00)

Music Station  (ώρες καταστημάτων)    
Ρήγα Φεραίου 34 – τηλ. 610 222.411

Οπτικά Καραμούζης (ώρες καταστημάτων)
Μαιζώνος 92 – τηλ. 2610 221.989

Βιβλιοπωλείο Discover (ώρες καταστημάτων)
Πατρέως 30 – τηλ. 2610 624.916

Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» , Κορίνθου και Φιλοποίμενος

ΦΩΤΟ - Κατάλαβες ΜΑΚΑΚΑ Έλληνα; Ζάχαρη από τη Γερμανία!

Σου κλείσανε 3 εργοστάσια ζάχαρης όπου δούλευαν χιλιαδες εργαζόμενοι και πουλούσαν τη σοδειά τους χιλιάδες αγρότες…
για να εισάγουμε ζάχαρη από τη γερμανία!


Κι εμεις αντί να αντισταθούμε, γελούσαμε και χειροκροτούσαμε σαν ηλίθιοι!



ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ - Κόλαση!

Του Παναγιώτη Αντωνόπουλου

              Ημέρα καθισμένη σε αγκάθι σκληρό, ζωσμένη απ’ τους τριβόλους των μνημονίων  κι εγώ ραγισμένο ανθρωπάκι, το σχήμα μου εναποθέτω κάτω από της καφετέριας την τέντα τον πικρό μου καφέ να πιω με τους δύστυχους συναθροισμένους. Τους μετράς στα δάχτυλα, αργοί και γέροντες, όλοι κοντά στο θάνατο,  λένε ιστορίες από τις μάχες τους κοντά σε κάποιον Αρταφέρνη, έρωτες ατελείς διηγούνται, θυμούνται μέρες που φτερούγιζαν σαν αετοί στη στράτα, σκουπίδια τώρα σ’ ανάπηρη καρέκλα, ούτε το πινέλο με την μπογιά να γράψουν << ελευθερία >> δεν μπορούν να σηκώσουν.
             Προστρέχω σ’ του αλκοόλ τη μέθη. Παραγγέλνω ούζο, το πίνω και αναπολώ περασμένων στιγμών την  απόλαυση, φουντώσεις από Φραγκοσυριανές καυτές, το βάσανο να ζεις μέσα στις βρισιές, το νεκρό μεροκάματο, κάθε σκυφτό ανθρωπάκο  που του λείπει το ψωμί.
             Από το μεγάφωνο ξεχύνεται μουσικός αλαλαγμός, όμοιος μ’ εκείνον που έβγαινε από τα στόματα των στρατιωτών του Αττίλα. Σε σφίγγει, σου τρυπά τ’  αυτιά, σε πιάνει ντελίριο, μαδιέσαι σαν όρνιθα στα δόντια της αλεπούς.  << Εγώ είμαι για σένα, εσύ είσαι για μένα, δεν ζω χωρίς εσένα, ούτε εσύ χωρίς εμένα, κόλαση η ζωή χωρίς εμένα, κόλαση η ζωή χωρίς εσένα! Κόλασηηη! >>
               << Κερατάδες! >> βρίζω. << Το σκουπίδι μπόλικο το κυλάτε στην πατρίδα >> και ρίχνω γροθιά στο τραπέζι. Το ούζο χύθηκε, το ποτήρι έπεσε κάτω κι έγινε θρύψαλα. Ο αγρυπνισμένος καταστηματάρχης ήρθε ταχύπους, με ρώτησε τι μ’ έπιασε στα καλά καθούμενα και έσφιξε στο χέρι την καρέκλα. Του είπα να μ’ αφήσει ήσυχο και να ξεκουμπιστεί. Ύστερα στο μυαλό μου μια αρμονία γλυκολάλησε, οι στίχοι του Άκη Αλκαίου σε μουσική Νότη Μαυρουδή, έδιωξαν με το σκήπτρο τους, τους λύκους στίχους του αμανέ: << Χαράζει η μέρα και η πόλη έχει ρεπό, στη γειτονιά μας καπνίζει ένα φουγάρο κι εγώ σε ζητάω σαν πρωινό τσιγάρο και σαν καφέ πικρό και σαν καφέ πικρό >>.
          Ο σαματάς στο μεγάφωνο συνεχίζεται. Ψελλίζω τη δεύτερη στροφή του Αλκαίου: << Άδειοι οι δρόμοι δε φάνηκε ψυχή και το φεγγάρι μόλις χάθηκε στη Δύση και ‘γω σε γυρεύω σαν μοιραία λύση και σαν Ανατολή και σαν Ανατολή >>.
           Στο τρίτο ούζο σηκώθηκα. Ένας φίλος με λυπήθηκε, με τράβηξε από το χέρι, μ΄ έφερε στην παραλία, εκεί στο βάθος της θάλασσας να δούμε τις ράχες των δελφινιών. Πίσω άλλος αμανές, έκραζε: << Στάσου μου έχεις ανάψει μια φωτιά, στάσου, στάσου, σε θέλω ζωντανό, στάσου να μη σε δω νεκρό, στάσουουου! >> 

                               ellinikoxronografima.blogspot.gr

Μάθε τι σημαίνει το σχήμα των χειλιών σου για τον χαρακτήρα σου!

Κάποια χαρακτηριστικά σου μαρτυρούν κάποια πράγματα για τον χαρακτήρα σου ή έστω την ροπή που έχεις σε κάτι. 
Στο βιβλίο της η Jean Haner λέει μεταξύ άλλων τι σημαίνει το σχήμα των χειλιών σου για τον χαρακτήρα σου. Κάνε scroll down και μάθε...

Κανονικά χείλη ή/και Goldilocks lips
Τα συγκεκριμένα χείλη δεν είναι ούτε πολύ μεγάλα ούτε πολύ μικρά ενώ το "V" τους δεν είναι έντονο. Αν έχεις τέτοια χείλη σημαίνει ότι είσαι παραπάνω μετρημένη και καθόλου drama queen. Όπως δεν δίνεις ποτέ λιγότερα έτσι δεν σου αρέσει και να υπερβάλεις. Δεν κολλάς ποτέ σε σχέσεις, είσαι ιδιαίτερα ανεξάρτητη αλλά σου αρέσουν οι σχέσεις σε επίπεδο επικοινωνίας.

Φυσικά γεμάτα χείλη πάνω και κάτω 
Θα γίνεις μια εξαιρετική μητέρα, αν δεν είσαι ήδη. Αγαπάς πολύ τον κόσμο, είσαι αλτρουίστρια και τρομερά δοτική. Επίσης, οι φιλίες σου σου είναι πολύ σημαντικές και θέλεις να έχεις ισχυρούς δεσμούς με τους άλλους. Το να δίνεις σε κάνει χαρούμενη.

Λεπτά χείλη 
Οι άνθρωποι με λεπτά χείλη είναι συνήθως μοναχικοί άνθρωποι και δεν νιώθουν άσχημα με αυτό. Αν έχεις λεπτά χείλη σου αρέσει η ανεξαρτησία σου, δεν δημιουργείς ισχυρούς δεσμούς όσο οι άνθρωποι με πιο πλούσια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις φίλους που σε αγαπούν και τους αγαπάς.

Χείλη με έντονο V 
Οι άνθρωποι που έχουν αυτό το σχήμα χειλιών έχουν πολύ καλή επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους, ξέρουν να ακούν και να συμμετέχουν σε μια συζήτηση, σκέφτοναι πολύ γρήγορα και είναι τρομερά δημιουργικοί.

Χείλη με στρογγυλεμένο V 
Αυτό το σχήμα χειλιών μαρτυρά έναν άνθρωπο πολύ ευγενικό, συμπονετικό που ενστερνίζεται τα προβλήματα και τις έννοιες του άλλου επί της ουσίας.

Χείλη χωρίς οριοθετημένο V

Όσοι έχουν τέτοιο σχήμα χειλιών δεν έχουν συναισθηματικό όριο με την έννοια ότι δίνουν τα πάντα στους άλλους και δεν κρατούν τίποτα για τον εαυτό τους. Είναι πολύ υπεύθυνοι αλλά πρέπει να μάθουν πως τα προβλήματα των άλλων δεν είναι απόλυτα δικά τους προβλήματα. Επίσης, πρέπει να εξασκηθούν στο να φροντίζουν και να αγαπούν τον εαυτό τους.

Χείλη πιο "φουσκωμένα" στο κέντρο τους
Αν έχεις αυτό το σχήμα είναι πολύ πιθανόν να ξεχωρίσεις στην δουλειά σου, να ξεχωρίζεις στις παρέες σου ή ακόμη και να γίνεις διάσημη. Οι άνθρωποι με τέτοιο σχήμα χειλιών θέλουν να τραβούν την προσοχή, δεν τους αρέσει καθόλου το να είναι μόνοι τους κι επιπλέον είναι πολύ συναισθηματικοί και τους αρέσει να τους αγαπούν και να τους φροντίζουν.

Μικρό στόμα αλλά μεγάλα χείλη VS μικρό στόμα και μικρά χείλη 
 Όσοι έχουν τέτοια χείλη σημαίνει πως αγαπούν τον εαυτό τους προτίστως και είναι αρκετά εσωστρεφείς στις σχέσεις τους. Όταν, όμως, νιώσουν ότι ο άλλος τους νοιάζεται στ' αλήθεια θα ανοιχτούν και θα φροντίσουν τον σύντροφό τους. Από την άλλη όσοι έχουν μικρό στόμα και λεπτά χείλη σπάνια έχουν την ανάγκη να δεθούν με κάποιον σύντροφο.

Ανύπαρκτο άνω χείλος και κανονικό κάτω
Το 60% των αντρών έχουν αυτό το σχήμα. Τι σημαίνει στην πράξη; Οι άνθρωποι αυτοί βάζουν την δουλειά και την επιτυχία πάνω από τις σχέσεις κι επίσης δεν χαλαρώνουν εύκολα γιατί γι'αυτούς η ζωή πρέπει να τους πηγαίνει συνεχώς κάπου!

Χείλη μετά από πλαστική
Σύμφωνα με την Jean Haner και την κινέζικη προσέγγιση κάθε χαρακτηριστικό του προσώπου μας συνδέεται και με ένα στοιχείο του χαρακτήρα μας και πως όταν παρεμβαίνουμε στα χαρακτηριστικά μας αλλάζουμε και αυτό που είμαστε. Στην προκειμένη και σε ότι έχει να κάνει με τις επεμβάσεις στα χείλη: αν θέλεις να γεμίσεις το άνω χείλος σου αυτό σημαίνει πως έχεις μια ροπή στο δράμα. Αν πάλι κάνεις focus στο κάτω χείλος αυτό σημαίνει ότι αναζητάς τις απολαύσεις, σου αρέσει να σε νταντεύουν και θέλεις να απολαμβάνεις την ζωή (Χμμμ! Σε ποια... δεν;).

Αλήθεια, έπεσε μέσα η ερμηνεία; Βρήκες κάποια αλήθεια σε όλο αυτό; Ναι ή όχι;

Νεκρός 41 χρονος μοτοσικλετιστής στην Ε.Ο Χώρας - Πύλου !

Τραγικό θάνατο βρήκε τις πρωινές ώρες σήμερα 41 χρονος μοτοσικλετιστής  στο  (102 χιλ.) της Ε.Ο Χώρας - Πύλου
Ο άτυχος αλλοδαπός Ρουμάνος στην καταγωγή κάτοικος εν ζωή στο Ρωμανού πατέρας δύο παιδιών εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δέντρο με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο
 Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας.

Απρόσεκτοι, φλύαροι και εθισμένοι στα κινητά τους… οι Έλληνες οδηγοί

Απρόσεκτοι και με επιπόλαιη συμπεριφορά εμφανίζονται οι Έλληνες οδηγοί. 
Κι επειδή οι συνθήκες και ο τρόπος ζωής τους δεν τους επιτρέπουν να κοιμούνται… ούτε καν έξι ώρες, τα αντανακλαστικά τους στο δρόμο μειώνονται. Τα αποτελέσματα δυστυχώς είναι θλιβερά καθώς ο αριθμός των τροχαίων έχει εκτοξευθεί.
Πάνω από 1 στους 4 δηλώνουν ότι έχουν αποκοιμηθεί μερικά δευτερόλεπτα στο τιμόνι καθώς 1 στους 3 κοιμάται λιγότερο από έξι ώρες. Επιπλέον, το 31% στέλνει ή διαβάζει SMS την ώρα της οδήγησης, φέρνοντας τη χώρα μας στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών στις οποίες παρατηρείται επικίνδυνη συμπεριφορά των οδηγών αναφορικά με τη χρήση συνδεδεμένων συσκευών. Η υπνηλία κατά την οδήγηση βρίσκεται στη 2η θέση όσον αφορά τις πρωταρχικές αιτίες θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.
Το Ίδρυμα για την υπεύθυνη οδήγηση «Fondation VINCI Autoroutes» δημοσιοποιεί, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα μιας μεγάλης έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos σχετικά με τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία περίπου 14.000 οδηγών σε 11 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λίγο πριν τις πρώτες μαζικές εξόδους της καλοκαιρινής περιόδου, η εν λόγω έρευνα για την υπεύθυνη οδήγηση, που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια, εστιάζει κυρίως στα προβλήματα που σχετίζονται με την υπνηλία και την απροσεξία κατά την οδήγηση, που αποτελούν σημαντικούς κινδύνους οι οποίοι συχνά υποτιμούνται από τους οδηγούς.
Όσον αφορά στην επιθετική οδική συμπεριφορά, στην Ελλάδα όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχεί η μοιρολατρία. Λιγότεροι από 1 στους 2 Ευρωπαίους (49%) πιστεύουν ότι ο αριθμός των θανάτων στους δρόμους μπορεί να μειωθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Οι Έλληνες οδηγοί (33%) ανήκουν στους πιο απαισιόδοξους όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα και ακολουθούν οι Γερμανοί (36%) και οι Σλοβάκοι (32%).
Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με όλους τους Ευρωπαίους, οι οδηγοί πιστεύουν ότι ο κίνδυνος προέρχεται από τους άλλους.
Παρόλο που η απροσεξία θεωρείται η πρωταρχική αιτία των τροχαίων ατυχημάτων (59% των απαντήσεων), και ακολουθεί το αλκοόλ (55%) και η ταχύτητα (46%), η χρήση του τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στους Έλληνες οδηγούς:
-Πάνω από 1 στους 2 οδηγούς (55%) δηλώνει ότι πραγματοποιεί κλήσεις ενώ οδηγεί χωρίς τη χρήση hands free (32% ο μέσος όρος στην Ευρώπη). Σε αυτούς ανήκει το 62% είναι κάτω των 35 ετών·
-52% πραγματοποιούν κλήσεις ενώ οδηγούν με μικρό ακουστικό ψείρα ή ακουστικά (31% των Ευρωπαίων), εκ των οποίων το 56 % όσων είναι κάτω των 35 ετών·
-55% πραγματοποιούν κλήσεις ενώ οδηγούν με ένα σύστημα ανοιχτής συνομιλίας Bluetooth (42% των Ευρωπαίων), εκ των οποίων το 52 % κάτω των 35 ετών·
-31% των Ελλήνων οδηγών στέλνουν ή διαβάζουν SMS στο κινητό ή email ενώ οδηγούν, εκ των οποίων το 50 % κάτω των 35 ετών·
-25% των Ελλήνων οδηγών ενημερώνουν τους άλλους οδηγούς για κάποιο συμβάν μέσω μιας εφαρμογής smartphone ή μέσω ενός συστήματος υποβοηθούμενης οδήγησης ενώ οδηγούν.

Απίστευτο κόλπο για να καλύψετε τις άσπρες τρίχες!

Έχει βγει η ρίζα εδώ και δύο βδομάδες αλλά δεν προλαβαίνεις με τίποτα να τα βάψεις σπίτι. 
Για το κομμωτήριο, ούτε λόγος. 
Τι θα κάνεις;...

Με το που εμφανίζονται νομίζεις ότι γερνάς 10 χρόνια. Οι άσπρες τρίχες πρέπει να καλύπτονται, εκτός κι αν βρίσκεσαι στην τρίτη ηλικία και σου ταιριάζουν.
Αν θέλεις να τις καλύψεις προσωρινά υπάρχει ένα κόλπο που δεν θα το πιστεύεις: 
Το κόλπο του καφέ. Όχι, δεν θα τον πιεις, θα τον…λουστείς! Μπορείς να το δοκιμάσεις όποια απόχρωση και αν έχεις στα μαλλιά σου.
Πώς θα φτιάξεις το καλυπτικό:  
Φτιάξε μια κούπα δυνατό καφέ και άφησέ τον να κρυώσει. Αν τα μαλλιά σου είναι μακριά, φτιάξε τη διπλάσια ποσότητα.
Πώς θα το εφαρμόσεις: 
 Έχεις λουστεί με το συνηθισμένο σαμπουάν σου και έχεις περάσει τα μαλλιά σου με μαλακτική κρέμα, όπως πάντα.
 Άπλωσε τον καφέ στα βρεγμένα ακόμα μαλλιά σου, στύψτα και τύλιξέ τα με μια πετσέτα. Μην ανησυχείς, δεν θα πάθουν υπερένταση…
Κάνε κάτι άλλο για μισή ώρα μέχρι να δράσει ο καφές στην τρίχα. 
Μετά μπες πάλι στο μπάνιο και ξέπλυνέ τα καλά. 
Κάνε το ίδιο άλλη μια φορά μέσα στην εβδομάδα και θα δεις ότι οι λευκές τρίχες γίνονται…καφετί! 





allspicynews.gr

Διεθνές Συνέδριο Ενέργειας με 300 επιχειρηματίες απ’ όλο τον κόσμο στο Costa Navarino

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Σημαντικό γεγονός για την περιφέρεια της Πελοποννήσου αλλά και για την χώρα μας εν γένει, αποτελεί η διεξαγωγή  στην Μεσσηνία  διεθνούς συνεδρίου με την συμμετοχή  των μεγαλύτερων και ισχυρότερων παγκοσμίως βιομηχανιών διαχείρισης αποβλήτων και παραγωγής ενέργειας.
Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα και ευθύνη της ελληνικής εταιρείας «ΚΑFSIS», η οποία  με Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο τον κ. Φίλιππο Βασιλειάδη, ένα νεαρό, αυτοδημιούργητο και ιδιαίτερα επιτυχημένο επιχειρηματία, με όραμα για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της πράσινης ανάπτυξης, είναι πρωτοπόρος  στη χώρα μας αλλά και με σημαντική διεθνή παρουσία στην διαχείριση  και  αξιοποίηση αποβλήτων  προς όφελος του Περιβάλλοντος.
Με τον αριθμό   των συνέδρων να φθάνει στους τριακόσιους, οι οποίοι αποτελούν τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους σε παγκόσμιο επίπεδο θεσμικούς, οικονομικούς και επιχειρηματικούς φορείς, επενδυτικά σχήματα καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το φετινό συνέδριο έχει τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό ενδιαφέρον και σημασία,  καθώς  στα πλαίσια των εργασιών του συναφθηκαν Business Deals, που ενισχύουν την ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα ήδη χαράσσονται και λαμβάνονται οι κυριότερες κατευθυντήριες γραμμές και αποφάσεις για την διαχείριση των αποβλήτων προκειμένου η άμεση εφαρμογή αυτών να αποτελέσουν αντικείμενο και μοχλό πράσινης οικονομικής ανάπτυξης και δραστηριότητας.
Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έκανε τιμώντας με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του υπογράμμισε την κεφαλαιώδη και  κομβική σημασία που έχουν τέτοιου είδους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και κινήσεις για την περιφέρεια της Πελοποννήσου και την χώρα, καθώς τέτοιου είδους δράσεις αποτελούν  ισχυρό πόλο προσέλκυσης νέων σημαντικών οικονομικών  επενδύσεων φιλικών προς το περιβάλλον.

AYTO ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ! Τα απίστευτα οφέλη της ελιάς στον οργανισμό!

black-olives
Καταναλώνοντας 3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο. Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνη. Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγιάννης τονίζει ότι για να υπάρξουν οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση λαδιού και ελιών θα πρέπει κανείς να καταναλώνει είτε 50 ml ωμού παρθένου ελαιολάδου, είτε 3-4 ελιών την ημέρα ή ακόμη και συνδυασμό αυτών.
Παράλληλα ο ομογενής επιστήμονας τονίζει ότι η αντικαρκινική επίδραση της υδροξυτυροσόλης in vitro και in vivo είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των αποδείξεων που υπάρχουν.
Η υδροξυτυροσόλη εκτός από την ελιά υπάρχει και στο κρητικό δίκταμο, στη λεβάντα, στη λουίζα, στα σταφύλια, στα χαρούπια και στην αγριομυρτιά.
Η μελέτη του κ. Καραγιάννη θα βραβευτεί αύριο στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Ιατρικής Ολυμπιάδας, έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη καταστρέφει τα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.

Σας γ@μ@ το Χάρβαρντ. Επίθεση αρθρογράφου της Αυγής στον Μητσοτάκη

Ο αρθρογράφος της Αυγής, Θανάσης Καρτερός  με άρθρο του στην Αυγή εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κυρίως για την αντιθεσή του στο δικαίωμα ψήφου στα 17 που έχει ήδη προτείνει η κυβέρνηση.

Ο τίτλος του άρθρου είναι ενδεικτικός του τρομερού ξεσπάσματος του κ. Καρτερού "Σας γαμώ το Χάρβαρντ", κάτι που αναμένεται να προκαλέσει την οξεία αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά το άρθρο του Θανάση Καρτερού:

Του φταίει ο Τσίπρας. Λογικό. Του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικό. Του φταίει ο Φίλης, ο Βούτσης, η απλή αναλογική, η εχθρική προς την επιχειρηματικότητα κυβέρνηση, το κακό το ριζικό μας κι ο Θεός που θα μας μισεί όσο οι αριστεροί μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου. Απολύτως αναμενόμενο. Αλλά, πείτε μου σας παρακαλώ, οι δεκαεφτάρηδες τι του φταίνε; Γιατί έπαθε η Ν.Δ. του αμόκ άμα τη ανακοινώσει ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα τους δώσει δικαίωμα ψήφου; Και άρχισε να τσαλαβουτάει σε ανοησίες, ότι σ' αυτές τις ηλικίες δίνεται δικαίωμα ψήφου από δικτάτορες;

Σκέφτομαι διάφορες εκδοχές. Η μια είναι ότι άκουσε στα νιάτα του το γνωστό τραγούδι του Σαββόπουλου «Είμαι δεκαεξάρης, σας γαμώ τα λύκεια» και τρόμαξε: Αν μας γαμήσουν τα λύκεια και οι δεκαεφτάρηδες, τι γίνεται; Η άλλη είναι: Αυτά τα πιτσιρίκια είναι αδούλευτα ακόμα, απείθαρχα, αγριεμένα. Θα ψηφίσουν οτιδήποτε άλλο εκτός από μένα και τον Άδωνι. Και η τρίτη είναι: Μόνο αυτό μας έλειπε, να πλημμυρίσουν οι εκλογικοί κατάλογοι γυφτάκια από το Περιστέρι και την Τούμπα. Και να μειωθεί η ζωοποιός επίδραση στο εκλογικό αποτέλεσμα του Ψυχικού και της Φιλοθέης.

Μπορεί και να τον αδικώ τον Κυριάκο, αλλά βάζει σε σκέψεις το γινάτι του να μην φτάσουν στην κάλπη οι δεκαεφτάρηδες. Από την άλλη, ταιριάζει με το προφίλ του πολιτικού, που δηλώνει κάτοχος τριών αμερικανικών πτυχίων, να επιμένει στον αποκλεισμό εκείνων που δεν διαθέτουν κανένα πτυχίο. Ακόμα χειρότερα, που διαθέτουν πτυχία καταλήψεων και αμφισβήτησης των πάντων, με πρώτες και καλύτερες τις κυβερνήσεις - της σημερινής μη εξαιρουμένης. Άρα είναι ανώριμοι να συμμετέχουν στη διαδικασία που εν πάση περιπτώσει κρίνει σε ένα βαθμό το μέλλον τους.

Τούτων δοθέντων, μπορούμε να του αναγνωρίσουμε κάποιο δίκιο. Διότι, όποια εκδοχή κι αν ισχύει, αυτό που φοβάται είναι ότι η ορμητική είσοδος στην εκλογική σκηνή των νεαρών λύκων της Γκράβας και της Καισαριανής, συντριπτικά υπέρτερων από τα παιδιά του Κολεγίου και των ευάριθμων καλών σχολείων, μπορεί να διαταράξει τη δημοκρατική μας αρμονία. Να αλλάξει συσχετισμούς. Και να επηρεάσει -αν είναι δυνατόν!- το ποιος, ή ποιοι, τελικώς, θα πάρουν το τιμόνι της χώρας στα χέρια τους. Πράγμα αδιανόητο. Είπαμε να μας γαμήσουν τα λύκεια. Όχι και το Χάρβαρντ...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου