1.3.14

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 1 Μαρτίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 2 Μαρτίου και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και τους ισχυρούς νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:


1.Την Κυριακή 2/3, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στις Ανατολικές Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στη Χαλκιδική και στην Ανατολική Μακεδονία.

2. Την Δευτέρα 3/3, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Βαθμιαία τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Από το μεσημέρι και από τα δυτικά, τα ισχυρά φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν, αλλά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα είναι πιθανόν να εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες ώρες της Τρίτης 4/3.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων, στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Ειδικότερα:

· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

· Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

· Να ντύνονται κατάλληλα.

· Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους. Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr .

Συνελήφθη γιατρός με σβάστικα, φωτογραφίες του Χίτλερ και μαχαίρια

Σε επιγραφή στο ιατρείο του ήταν γραμμένη στα γερμανικά το ναζιστικό σύνθημα «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι».
Συνελήφθη το Σάββατο απόγευμα στη Θεσσαλονίκη 57χρονος γιατρός για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων. Σε επιγραφή στο ιατρείο του ήταν γραμμένη στα γερμανικά το ναζιστικό σύνθημα «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι», ενώ σε έρευνα που έκαναν αστυνομικοί στο σπίτι του παρουσία δικαστικού λειτουργού βρήκαν μαχαίρια, φωτογραφίες του Χίτλερ και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, στο σπίτι του γιατρού βρέθηκαν φωτογραφίες του Χίτλερ, μια ναζιστική σημαία, έντυπο υλικό σχετικό με την δικτατορία τη ΧΑ και τον Αδόλφο Χίτλερ, 12 μαχαίρια, 3 ξιφίδια και 64 φαρμακευτικά χάπια, τα οποία στερούνταν της απαραίτητης ιατρικής συνταγής.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων, περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο γιατρός έχει την ειδικότητα του νευρολόγου και είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ.


Στο Άργος έφτιαξαν το μεγαλύτερο παστέλι του κόσμου μήκους... 45 μέτρων!

Το μεγαλύτερο παστέλι που έχει φτιαχτεί ποτέ στον κόσμο δημιουργήθηκε στο Άργος από την Τουριστική Σχολή της πόλης.

Το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία και κέρδισε επάξια μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, με το παστέλι μήκους... 45 μέτρων!

Έχοντας πολύ κέφι και δημιουργική διάθεση χρησιμοποιώντας όλη τους την τέχνη και πολλά κιλά σουσάμι, μέλι και μύγδαλα οι μαθητές της Τουριστικής Σχολής Μαγειρικής Τέχνης (ΙΕΚ Πελοποννήσου) κατάφεραν να γραφτούν στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ.

Το παστέλι που έφτιαξαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος σήμερα Σάββατο 1 Μάρτη 2014 είχε μήκος 45 μέτρα και πλάτος 20 εκατοστά. Παρά το βροχερό καιρό πολλοί ήταν αυτή που θαύμασαν και υποστήριξαν την προσπάθεια των παιδιών, μεταξύ τους ο δήμαρχος της πόλης Δ. Καμπόσος.

 

 


newsbeast.gr

ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ-Ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα εισβάλλουν στην Ουκρανία

Ρωσικά επιθετικά-gunship ελικόπτερα Mil Mi-24/35 Hind κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης προκειμένου να παράσχουν κάλυψη στους Ρώσους Πεζοναύτες που χωρίς να φέρουν διακριτικά έχουν καταλάβει την περιοχή.
Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα (επιχειρούν και με τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς στην Κύπρο, τα οποία λόγω του όγκου πυρός τους, χαρακτηρίζονται και "εναέρια τανκς") μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 10 στρατιώτες με τον οπλισμό τους.
Tα ελικόπτερα, περίπου 20 στον αριθμό, ήδη προσγειώθηκαν εντός του ουκρανικού εδάφους και αποβίβασαν άνδρες της αερομεταφερόμενης Μεραρχίας της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής της Ρωσίας.
Την ίδια στιγμή ρωσικά αεροσκάφη κρούσης και εγγύς υποστήριξης Su-25 Frogfoot με την κάλυψη μαχητικών Su-27 πετούν μέσα στον ουκρανικό ενάειρο χώρο.
Στα αεροδρόμια Συμφερόπολης και Σεβαστούπολης  ενισχύεται συνεχώς η παρουσία των ενόπλων στρατιωτών με ΤΟΜΑ BTR-80.
Δείτε το βίντεο. 
Κόβει την ανάσα. Είναι η πρώτη κανονική επιχείρηση που συμμετέχουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μετά την Γεωργία.
 
Δείτε τα ελικόπτερα σε δράση και σε ένα πιο παλιό βίντεο

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - Πάτρα: «Ποτάμι» 30.000 καρναβαλιστών

Η νύχτα όσο περνάει η ώρα γεμίζει χρώματα, κέφι, φαντασία και μπρίο και ένα «ποτάμι» 30.000 καρναβαλιστών «ξεχύνεται» δια μήκος της Κορίνθου στην νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου. Το Πατρινό Καρναβάλι είναι εδώ! Το Πατρινό Καρναβάλι απογειώνεται με παρέλαση του Σαββάτου σκορπώντας το μήνυμα της ελπίδας σε όλη την Ελλάδα.
Χιλιάδες καρναβαλιστές δίνουν έναν καρναβαλικό τόνο στη νύχτα της Πάτρας υψώνοντας με τον ενθουσιασμό τους, τον χορό τους, το τραγούδι τους, την διάθεση τους ένα τεράστιο κύμα αντίστασης στις δυσκολίες της εποχής.
Η νύχτα είναι αφιερωμένη στα πληρώματα, η νύχτα είναι γεμάτη καρναβάλι! Οι στολές των γκρουπ ευφάνταστες, καλλιτεχνικές, ανατρεπτικές , σατυρικές, γεμάτες από χρώματα, φανερώνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι οι ιδέες και οι εμπνεύσεις των Πατρινών καρναβαλιστών δεν έχουν κρίση! Τα νιάτα της Πάτρας αψηφώντας το κρύο και την βροχή σκορπάνε δροσιά, ομορφιά , ερωτισμό και πάνω από όλα καρναβάλι!
Δείτε φωτογραφίες από την νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου αλλά και από το κέντρο της πόλης και πάρτε μία γεύση από το ποτάμι των 30.000 καρναβαλιστών...

πηγη

Κουίζ: Ποιος παρουσιαστής πήγε στο Costa Navarino συνοδευόμενος από αιθέρια ύπαρξη;

Το υπερπολυτελές ξενοδοχειακό σύμπλεγμα Costa Navarino της Μεσσηνίας φαίνεται πως επιλέγουν πρόσωπα όχι μόνο της πολιτικής αλλά και της εγχώριας showbiz προκειμένου να χαλαρώσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από τις υποχρεώσεις τους.

Μετά τον πρώην υπουργό και στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου που εθεάθη στο εστιατόριο Flame, μία… τηλεοπτική παρουσία επέλεξε το Costa Navarino για να περάσει ξέγνοιαστες στιγμές.
Ο λόγος για τον Κρητικό παρουσιαστή, Νίκο Παπαδάκη, ο οποίος με την παρέα του γευμάτισε σε ένα από τα πολυτελή εστιατόρια που βρίσκονται στο Costa Navarino. Ο Νίκος Παπαδάκης συνοδευόταν από μία αιθέρια παρουσία, ενώ την παρέα συμπλήρωναν άλλα δύο φιλικά ζευγάρια.

Newsmessinia - Λάθος πόρτα κτυπήσατε !!!

Μένουμε έκπληκτοι από την «χυδαία » επίθεση  που δέχονται ιστοσελίδες μεταξύ των οποίων και η σελίδα μας ,που «έβγαλαν » την είδηση της σημερινής συνάντησης «ανταρτών » Τατούλη – ΔΗΜΑΡ  για την συγκρότηση κεντροαριστερού  συνδυασμού στην Πελοπόννησο  στην οποία  κυριολεκτικά «πέφτουν οι μάσκες » των καρεκλοκένταυρων  επιβητόρων της εξουσίας  βγάζοντας στο φώς της δημοσιότητας τους πραγματικούς τους στόχους .
Aπό πού αντλούν και ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να ομιλούν και να φέρονται σαν ιδιοκτήτες της Κεντροαριστεράς  οι συντάκτες του ανυπόγραφου κειμένου ;
Αγαπητοί «φίλοι και σύντροφοι » ΔΕΝ έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα σε ΚΑΝΕΝΑΝ  από εσάς να μας κρίνει ,η πορεία μας στον χώρο είναι αυτόνομη και δεν επιζητάμε πιστοποιητικά από κανέναν και ειδικά από εσάς ,οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ μας κριτές είναι οι αναγνώστες μας και μόνο!
Μιλάτε  για ελεγχόμενα  «κέντρα παραπληροφόρησης  » του  Πέτρου Τατούλη και κατευθυνόμενη πληροφόρηση … πιθανόν εξ ιδίων κρίνεται  τα αλλότρια !
Το newsmessinia στην πορεία του στο διαδίκτυο έχει αποδείξει  στους αναγνώστες του με την ανεξαρτησία  γνώμης που διαθέτει πως είτε φερέφωνο της κάθε εξουσίας είναι, είτε σιτίζεται από την εκάστοτε εξουσία …..αυτό το προνόμιο το χαρίζουμε στους συντάκτες του κειμένου  και στους "πιθανόν διαπλεκόμενους  συντάκτες του " με τις εκάστοτε  τοπικές εξουσίες .

Για το newsmessinia
 
Ο Διαχειριστής 

Β.Μ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-"Κεραυνός " στην τοπική κοινωνία ο θάνατος του Παν.Γκόγκα !

TO Δ.Σ TOY ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα Σάββατο 1 Μαρτίου 2014 μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Προέδρου του Διοικητικού μας Συμβουλίου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΟΓΚΑ και εκλεκτού μέλους της τοπικής μας κοινωνίας, ομόφωνα αποφάσισε στη μνήμη του αδικοχαμένου αξιαγάπητου μέλους της κοινωνίας του Καλονερού όπως:
1ον Να εκφράσει σύσσωμο το Δ.Σ. τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού μας Προέδρου εκφράζοντας την ηθική του συμπαράσταση για το τραγικό γεγονός
2ον Το Δ.Σ. του Συλλόγου να παραστεί σύσσωμο στην Εξόδιο Ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί στο Καλονερό την Κυριακή το πρωί μαζί με την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.
3ον Nα κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Δ.Σ. στην μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου
4ον Να κοινοποιηθεί η απόφασή του Δ.Σ. στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης

                                                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ                                            ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Είχαν "ρημάξει" την Αρκαδία

Εξιχνιάστηκαν έντεκα (11) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, αποθήκες και Ιερό Ναό στην Αρκαδία
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται μέλη εγκληματικής ομάδας, που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, τα οποία ενέχονται σε ακόμα είκοσι δύο (22) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, έντεκα (11) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες, αποθήκες και Ιερό Ναό , οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, που αφορούσε εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές, στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, αλλά και στις Καρυές Λακωνίας και την εξιχνίαση είκοσι δύο (22) περιπτώσεων κλοπών και απόπειρας κλοπής προέκυψε ότι τα μέλη της ενέχονται στην διάπραξη και των ανωτέρω έντεκα (11) περιπτώσεων.
Ειδικότερα, από την πρόοδο της έρευνας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε διαφορετικές συνθέσεις, από τον Απρίλιο του 2013, έως την 1.1.2014, είχαν διαπράξει επιπλέον έντεκα (11) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, αποθήκες και Ιερό Ναό, στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.
Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ.. "ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ "-Εισιτήριο πέντε ευρώ όσοι προσέρχονται στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ

«Εισιτήριο πέντε ευρώ θα καταβάλλουν όλοι όσοι προσέρχονται για επίσκεψη στα πολυιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) τα οποία αντικαθιστούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ»,ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης από τη στιγμή που τα πολυιατρεία εντάσσονται στο ΕΣΥ, θα ισχύσει και σε αυτά ό,τι ισχύει ήδη στο ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε ευτελές το πόσο των πέντε ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι το εισητήριο θα αποτελέσει οικονομικό πόρο για την εξέταση των ανασφάλιστων.

Τρεις τραυματίες από φωτιά σε ξενώνα στη Δημητσάνα

ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΚΙ

Τρεις τραυματίες από φωτιά σε ξενώνα στη Δημητσάνα
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προκλήθηκε φωτιά σε δωμάτιο ξενώνα στην Δημητσάνα, από το τζάκι του δωματίου, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις ένοικοι.
Στο ξενώνα έφτασαν Πυροσβεστικά οχήματα από την Μεγαλόπολη, χωρίς ωστόσο να προλάβουν να επέμβουν, αφού ιδιοκτήτες και ένοικοι του ξενώνα πρόλαβαν κι έσβησαν την φωτιά, η οποία έχει προκαλέσει υλικές ζημιές στον ξενώνα.
Στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά στο δωμάτιο, υπέστησαν εγκαύματα ένας 48χρονος, μία 43χρονη γυναίκα και ένα 13χρονο παιδί, οι οποίοι αρχικά μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας Δημητσάνας και στη συνέχεια διακομίστηκαν στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης.
Προανάκριση ενεργεί η Πυροσβεστική υπηρεσία Μεγαλόπολης

«Πράσινο φως» για στρατιωτική δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) επέτρεψε με ομόφωνη απόφαση τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στο έδαφος της Ουκρανίας, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση αυτό γίνεται "με αφετηρία τα συμφέροντα ασφαλείας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων και του στρατιωτικού σώματος, που σταθμεύει στο έδαφος της Ουκρανίας". Το αίτημα που ικανοποιήθηκε προβλέπει άδεια χρήσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων "έως την ομαλοποίηση της κοινωνικο-πολιτικής κατάστασης στη χώρα αυτή". 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση για την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ, λίγο μετά το πράσινο φως που έδωσε η ρωσική γερουσία σε μια έκτακτη συνεδρίαση. Η απόφαση ανάπτυξης ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία «αποτελεί την άποψη του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (της Γερουσίας). Ο πρόεδρος αποφασίζει. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόφαση για κάτι τέτοιο» τόνισε ο Πεσκόφ σε δηλώσεις που μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.

Ο ασκών καθήκοντα προέδρου της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, κάλεσε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του. Η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας από τον Τουρτσίνοφ έγινε μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να ζητήσει την έγκριση της Άνω Βουλής της Ρωσίας για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία.

Ο πρώην πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο, εκ των ηγετών της ουκρανικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια των τρίμηνων κινητοποιήσεων εναντίον του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, έκανε έκκληση σήμερα για "γενική κινητοποίηση" του στρατού της χώρας ώστε να αντιμετωπιστεί η "ρωσική επιθετικότητα". "Το κοινοβούλιο πρέπει να ζητήσει από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων να κηρύξει τη γενική κινητοποίηση του στρατού", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κλίτσκο, ο οποίος ζήτησε επίσης την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθούν οι εξελίξεις στο θέμα της Ουκρανίας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιήσει μια νέα συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών απόψε στη Νέα Υόρκη με αντικείμενο την κατάσταση στην Ουκρανία και την Κριμαία, δήλωσαν διπλωμάτες. Η συνεδρίαση αυτή, η δεύτερη που συγκαλείται εκτάκτως σε διάστημα 2 ημερών, για το θέμα αυτό θα ξεκινήσει στις 14:00 (ώρα Νέα Υόρκης, 21:00 ώρα Ελλάδας) και θα συμμετάσχουν οι πρεσβευτές των 15 χωρών μελών του ΣΑ, μετά από αίτημα της Βρετανίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως τη Δευτέρα για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης. Οι υπουργοί των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν τη Δευτέρα στη 13:00 (ώρα Βρυξελλών, 14:00 ώρα Ελλάδας)» ανέφερε η πηγή αυτή που δεν ήθελε να κατονομαστεί.

Στην Ουκρανία σπεύδει αύριο το πρωί ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση, «μέσω της διπλωματίας». Ο Ουίλιαμ Χέιγκ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η απόφαση του ρωσικού κοινοβουλίου να επιτρέψει «μία στρατιωτική δράση στο έδαφος της Ουκρανίας» συνιστά «μία απειλή δυνητικά σοβαρή για την κυριαρχία» της χώρας. Ο Χέιγκ ανέφερε πως επικοινώνησε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ παροτρύνοντάς τον να προχωρήσει στα βήματα εκείνα με στόχο την αποκλιμάκωση της κατάστασης και επίσης κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας για να του εκφράσει την ανησυχία της Βρετανίας. Συνέστησε μάλιστα στους Βρετανούς πολίτες να εγκαταλείψουν την Κριμαία με κάθε μέσο.

Στην Ουάσινγκτον ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε "ιδιαίτερα ανήσυχος από τις πληροφορίες για μετακινήσεις δυνάμεων από τη ρωσική ομοσπονδία στην Ουκρανία". "Οι ΗΠΑ θα είναι αλληλέγγυες με τη διεθνή κοινότητα για να υπογραμμίσουν ότι θα υπάρξει κόστος σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία", τόνισε προειδοποιώντας τη Μόσχα.

Η Μεσσηνία βγάζει τους Κυπελλούχους ανδρών και γυναικών

Η Μεσσηνία θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στο φάιναλ φορ των γυναικών. Μετά την Καλαμάτα που ανέλαβε την διοργάνωση του Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών (15-16 Μαρτίου), η Πύλος θα είναι αυτή που θα φιλοξενήσει την αντίστοιχη διοργάνωση των Γυναικών (29-30 Μαρτίου).

Αμφότερες οι αναμετρήσεις και των δύο φάιναλ φορ έχουν χαρακτηριστεί ως «ειδικής διαχείρισης» κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες θα πάρουν ελάχιδτα εισιτήρια προκειμένου να μην υπάρχουν οργανωμένοι οπαδοί στις εξέδρες. 
Την Τετάρτη 5 Μαρτίου και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΟΠΕ ευρεία σύσκεψη στην οποία θα παραβρεθούν εκτός από την Ομοσπονδία, εκπρόσωποι των τεσσάρων φιναλίστ στη διοργάνωση των ανδρών (ΑΕΚ, ΑΟ Κηφισιάς, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ), της ΓΓΑ, της ΔΕΑΒ, της ΕΛ.ΑΣ, της ΕΣΑΠ, και των συνδιοργανωτών, όπου θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των αγώνων. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ημιτελικών αγώνων του Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών.

Στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών (έχουν προκριθεί οι Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Παναθηναϊκός, Πανναξιακός, Ολυμπιακός), ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη σύσκεψη που θα αφορά τους αγώνες στην Πύλο.

Κλινικά νεκρός 24χρονος που έπεσε στον ακάλυπτο πολυκατοικίας

Ένα νεαρό άτομο έπεσε το πρωί του Σαββάτου στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στην οδό Παντανάσσης στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes, ο 24χρονος, που έπεσε από ημιτελή πολυκατοικία, διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου διαπιστώθηκε ότι είναι κλινικά νεκρός. 

Ερευνάται το ενδεχόμενο να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ κατά την πτώση του.

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ήταν ένας γείτονας, ο οποίος και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες της πτώσης του διενεργεί το τοπικό Α.Τ.

Στόν "αέρα" τα καρναβάλια - Ραγδαία επιδείνωση του καιρού !!!

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 2 Μαρτίου και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και τους ισχυρούς νότιους ανέμους, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε πριν λίγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Πιο αναλυτικά:
1. Την Κυριακή 2/3, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στις Ανατολικές Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στη Χαλκιδική και στην Ανατολική Μακεδονία.
2. Την Δευτέρα 3/3, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Βαθμιαία τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και την ανατολική νησιωτική χώρα.
Από το μεσημέρι και από τα δυτικά, τα ισχυρά φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν, αλλά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα είναι πιθανόν να εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες ώρες της Τρίτης 4/3.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων, στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

ΣΥΡΙΖΑ - Αδιέξοδα ή επιστροφή στο…’89;

Δεν είναι μόνο η Καλαμάτα που ο τοπικός Συριζα, θέλει να κατεβάσει επικεφαλής του δημοτικού του ψηφοδελτίου ένας νεοφιλελεύθερο παράγοντα.
Ο γιατρός κ.Μάκαρης είναι γνωστός στην Καλαμάτα για την πορεία του στον χώρο της δεξιάς.
Υπάρχει όμως και άλλη περίπτωση, περισσότερο εντυπωσιακή.
Στο Λουτράκι η τοπική οργάνωση του Συριζα, μετά απο δαιδαλώδεις διαβουλεύσεις καταλήγει σε ένα πολύ γνωστό στην Ελλάδα πρόσωπο.
Οι πληροφορίες λένε ότι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στάμου, που επί σειρά ετών παρουσιάζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος της Αριστεράς…!
Αδιέξοδα ή επιστροφή στο…’89;

πηγή

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-Τα έσπασαν ΔΗΜΑΡ – « Αντάρτες » Τατούλη !!!

ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ….ΚΑΡΕΚΛΕΣ !!!

Θέλουν και την «πίτα άκοπη και τον σκύλο χορτάτο»

Έπεσαν οι μάσκες στην σημερινή συνάντηση της ΔΗΜΑΡ με τους «αντάρτες » περιφερειακούς συμβούλους του Τατούλη  στην Τρίπολη .

Οι κύριοι Δέδες, Πουλοκέφαλος, Πουλάςκαι Τσαπόγας ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ σύμφωνα με πληροφορίες 

Α )Να παραμείνουν ως περιφερειακοί σύμβουλοι του Τατούλη κρατώντας τις θέσεις και ....τον μισθό ….έως τις εκλογές

Β)Σε περίπτωση  που κερδίσουν την Περιφέρεια να παραμείνουν στις ….θέσεις που κατέχουν .

Γ) να ηγηθεί του συνδυασμού ένας από αυτούς (πιθανότατα ο κος Δέδες ) απορρίπτοντας  την σύγκλιση με την ΔΗΜΑΡ  στο πρόσωπο του Τάσου Αποστολόπουλου

Η ΔΗΜΑΡ που συμμετείχε  στην συνάντηση  με τον Παναγιώτη Κουτσούγερα Γραμματέα Αρκαδίας διαφώνησε σε αυτά τα «αρρωστημένα» σενάρια και τις επιδιώξεις των « καρεκλοκένταυρων » συμβούλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Αναβάλλονται εκδηλώσεις λόγω βροχής !

Τι και αν όλα ήταν έτοιμα. Ο καιρός είχε άλλη άποψη. Πολλές είναι οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα κα για αύριο. 
Πιο συγκεκριμένα, η ΦΑΡΙΣ ανέβαλλε τις μικρές γιορτές που ετοίμαζε σε κάθε περιοχή λόγω της έντονης βροχόπτωσης. 
Δηλαδή δεν θα στηθεί γλέντι στην Πλατεία Όθωνος αλλά ούτε κα θα πετάξουν τα αερόστατα το βράδυ στα Γιαννιτσάνικα. Ενώ αύριο αναμένεται νέα ενημέρωση. Από την άλλη η Καρναβαλική Επιτροπή βρίσκεται σε δύσκολη
θέση καθώς τα παιχνίδια της Ιζαμπώ θα πραγματοποιούνταν σήμερα στο λιμάνι. Αν λοιπόν βρέχει, το σκηνικό θα μεταφερθεί στο στάδιο. 
Ενώ όσον αφορά την μεγάλη παρέλαση, αύριο, σύμφωνα με μετεωρολόγους της επιτροπής, η βροχή θα σταματήσει περίπου στις 2 το μεσημέρι. 
Άρα καλώς εχόντων των πραγμάτων ο Θέμης Γεωργαντάς και τα γκρουπ θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

πηγή

Είκοσι χρόνια χωρίς τη Μελίνα

Επετειακές εκδηλώσεις  διοργανώνει το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων στις 6 Μαρτίου  από τον θάνατό της μεγάλης Ελληνίδας. Το Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» με το  Μουσείο Μπενάκη εκδίδουν από κοινού το επετειακό φωτογραφικό λεύκωμα «Μελίνα» και, με αφορμή την κυκλοφορία του, εγκαινιάζουν την έκθεση «Οδός Μελίνας Μερκούρη», την Τρίτη 4 Μαρτίου και ώρα 20:00, στο κτίριο της οδού Πειραιώς. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Μαΐου. 

Την ημέρα των εγκαινίων στις 19:00, θα παρουσιαστεί ένα μέρος της παράστασης «2013 Μελίνα Μ» του Κωνσταντίνου Ασπιώτη, ενώ μετά το τέλος της παράστασης, θα απονεμηθεί από το Ίδρυμα, σε ειδική τελετή, το Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της περασμένης θεατρικής περιόδου.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως κινηματογραφικό αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη, συζητήσεις και συναυλία. Το πρόγραμμα του κινηματογραφικού αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τις Κυριακές 9 Μαρτίου και 6 Απριλίου και θα προβληθούν οι ταινίες «Ποτέ την Κυριακή», «Κραυγή Γυναικών», «Φαίδρα», «Δέκα και μισή Καλοκαίρι Βράδυ», «Στέλλα» και «Τοπκαπί».

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του πατρινού Καρναβαλιού

Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού με τις δύο μεγάλες παρελάσεις, στις οποίες θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές, μέλη των 125 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού». Απόψε στις 6.30 θα ξεκινήσει νυχτερινή παρέλαση, όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν τα πληρώματα του «Κρυμμένου Θησαυρού».
  
Στις 2.00 το μεσημέρι της Κυριακής, θα ξεκινήσει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.
Πρώτος θα παρελάσει ο βασιλιάς καρνάβαλος, που φέτος είναι ένας τεράστιος γελωτοποιός και θα ακολουθήσει το άρμα της βασίλισσας του πατρινού Καρναβαλιού. Η παρέλαση θα συνεχιστεί με άρματα όπως ο «Ευρωπαϊκός Νότος», «Μόνο με μάγια θα σωθούμε», «Βοήθεια μας ληστεύουν», και αμέσως μετά την  σκυτάλη θα πάρουν οι περίπου 30.000 καρναβαλιστές που φέτος τα μέλη των 125 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού»  άντλησαν   έμπνευση από την οικονομική κρίση.

Η καρναβαλική παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου,  και στις 21.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης, με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου.

Στις κάλπες ξανά οι δικηγόροι της Αθήνας

Στις κάλπες θα προσέλθουν αύριο, Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014 και την ερχόμενη Τρίτη, 4 Μαρτίου 2012, οι δικηγόροι της Αθήνας για να επιλέξουν μεταξύ του Γιάννη Αδαμόπουλου και του Βασίλη Αλεξανδρή, νέο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ). 
Στον πρώτο γύρο των εκλογών στον ΔΣΑ ο κ. Αλεξανδρής έλαβε ποσοστό 34,76 % (ψήφους 3.906) και ο κ. Αδαμόπουλος έλαβε ποσοστό 23,14% (ψήφους 2.600).

Κοντράρει ο καιρός τα κούλουμα

Μειωμένη κατά 10% σε σχέση με πέρυσι είναι η έξοδος των εκδρομέων από τις εθνικές οδούς Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. 
Ο καιρός δεν  φαίνεται να συμμαχεί με τους καρναβαλιστές και τα κούλουμα,  καθώς  η ΕΜΥ προβλέπει βροχές  καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους, ακόμα και χιόνια στα ορεινά. Φαινόμενα τα οποία θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

Κατά τη χτεσινή ημέρα κινήθηκαν 85.000 οχήματα από την Αττική προς τα εθνικά οδικά δίκτυα. Σήμερα η κίνηση των οχημάτων κυμαίνεται στα φυσιολογικά επίπεδα . Ο καιρός όμως θέτει σε δοκιμασία τους εκδρομείς καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα επικρατούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά.
Αύριο οι βροχές και οι καταιγίδες θα επιμείνουν, ενώ θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Καθαρά Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες, ωστόσο τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - Πρώτη δύναμη ....οι αναποφάσιστοι !!!

Ρευστό αναδεικνύεται το πολιτικό σκηνικό σύμφωνα με τα ευρήματα της πιο πρόσφατης δημοσκόπησης.
Με οριακό προβάδισμα 0,5% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για το Έθνος της Κυριακής.
Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 19,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3%, η Χρυσή Αυγή 6,8%, το ΚΚΕ 6%, το ΠΑΣΟΚ 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,1% και η Δημοκρατική Αριστερά 3,2%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 30,5%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 36% έναντι 17% που προτιμά τον Αλ.Τσίπρα.
Στη μάχη των ευρωεκλογών το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι και πάλι οριακό.
Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 17,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,8%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, το ΚΚΕ 5,2%, το ΠΑΣΟΚ 4,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,6% και η Δημοκρατική Αριστερά 2,9%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 36,5%.
Στη δημοσκόπηση περιλαμβάνεται και ερώτηση για το αν συμφωνούν οι πολίτες με τη σταυροδοσία στις ευρωεκλογές. Οι απαντήσεις των πολιτών είναι θετικές σε ποσοστό 76%, διαφωνία εκφράζει το 10% των ερωτηθέντων, απάντηση δεν γνωρίζω-δεν απαντώ εξέφρασε το 10%, ενώ ούτε θετική, ούτε αρνητική γνώμη εξέφρασε το 4% των ερωτηθέντων.
Περιφερειακές εκλογές
Στο μέτωπο των επικείμενων περιφερειακών και δημοτικών εκλογών το 84% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψηφίσει κριτήριο ανάλογο με τους υποψήφιους και τα προβλήματα της περιοχής, ενώ μόλις το 12% θα ψηφίσει ανάλογα με την κομματική προτίμηση.
Στην πρόθεση ψήφου για τη μάχη της Αθήνας προηγείται ο Γιώργος Καμίνης με ποσοστό 23%, έπεται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 14%, ακολουθεί ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 13%, στη συνέχεια ο Ηλίας Κασιδιάρης με 11%, ο Νικήτας Κακλαμάνης με 9%, ο Νίκος Σοφιανός με 6%, ο Βασίλης Καπερνάρος με 5% και τέλος ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος με ποσοστό 3%.



real.gr

Κρούσμα λύσσας στην Ελασσόνα


Κρούσμα λύσσας στην Ελασσόνα

Κρούσμα λύσσας σε σκύλο εμφανίστηκε στην Ελασσόνα, προκαλώντας την ανησυχία των αρμοδίων φορέων, οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν άμεσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί αλλά και να ελεγχθεί πιθανός κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου.
Το περιστατικό, σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Αθανάσιο Γκουντέλα, παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν κτηνοτρόφος διαπίστωσε παράξενη επιθετική συμπεριφορά του σκυλιού του.
Κλήθηκε άμεσα κτηνίατρος από το Αγροτικό Κτηνιατρείο Ελασσόνας και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρελήφθη το σκυλί, το οποίο και θανατώθηκε και εν συνεχεία έστειλαν το κεφάλι του προς διερεύνηση, στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών και ειδικότερα εξετάστηκε από το Εργαστήριο Ιολογικών και Ρικετσιακών Νοσημάτων, του Ινστιτούτου Λοιμωδών παρασιτικών νοσημάτων, από το οποίο και ανακοινώθηκε ότι ανιχνεύθηκε ο ιός.
Παράλληλα, παρακολουθείται στην περιοχή και άλλο σκυλί, καθώς είχε δαγκωθεί από αυτό που νόσησε, όταν είχε ήδη εμφανίσει τα συμπτώματα.
Την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων και ενεργοποίησης όλων των συναρμοδίων φορέων, επισημαίνει σε σχετική επιστολή του προς τις υπηρεσίες το τμήμα ζωοανθρωπονόσων, της Διεύθυνσης Υγείας ζώων του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: "Μετά από έγγραφο του Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς για τη Λύσσα, σας ενημερώνουμε ότι έγινε επιβεβαίωση ενός θετικού αποτελέσματος λύσσας που αφορά έναν σκύλο στην Ελασσόνα Λάρισας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Με δεδομένο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, παρακαλούμε όπως εντείνετε άμεσα την εφαρμογή του Προγράμματος Επιτήρησης της Λύσσας, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 331/10301-25/01/2013 με αρ. ΦΕΚ 198, τεύχος Β".
Αντίστοιχα, μετά την ανακοίνωση του θετικού κρούσματος στον ιό της λύσσας, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Γενικής διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Περιφέρειας Θεσσαλίας, προχώρησε σε αντίστοιχη ενημέρωση- ανακοίνωση, προς τις διευθύνσεις Κτηνιατρικής Θεσσαλίας και όχι μόνο (μέχρι και Κοζάνης, Γρεβενών κ.α.), σε φιλοζωικά σωματεία, στην Αστυνομία, στη Διεύθυνση Δασών Λάρισας, σε Κυνηγετικούς Συλλόγους σε ιδιώτες κτηνιάτρους κ.λπ., ζητώντας να λάβουν μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου.

A. Τουρτσίνοφ: Ρωσική εισβολή στην Κριμαία

 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε την Παρασκευή τη Ρωσία ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε απροσδιόριστο « κόστος», και εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για τις αναφορές περί ρωσικών στρατιωτικών κινήσεων στο εσωτερικό της Ουκρανίας .
Ο Ομπάμα έκανε μια βιαστική και απρογραμμάτιστη εμφάνιση στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου για να προσπαθήσει να αποτρέψει τις ρωσικές κινήσεις μετά από τις αναφορές ότι ένοπλοι κατέλαβαν δύο αεροδρόμια στην περιοχή της Κριμαίας στη νότια Ουκρανία. 
«Είμαστε βαθύτατα ανήσυχοι από τις εκθέσεις για στρατιωτικές κινήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο εσωτερικό της Ουκρανίας», δήλωσε σε ολιγόλεπτη αναφορά του ενώπιον δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο.
Ο πρόεδρος Ομπάμα επιβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και ανέφερε ότι οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας θα είναι "εξαιρετικά αποσταθεροποιητική".
Νωρίτερα ο ασκών χρέη προέδρου της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, κατηγόρησε απόψε τη Ρωσία για "ένοπλη εισβολή" στην Κριμαία και κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν "να σταματήσει τις προκλήσεις".
Ο Τουρτσίνοφ υποστήριξε ότι η Ρωσία επεξεργάζεται για την Ουκρανία ένα σενάριο παρόμοιο με εκείνο που είχε θέσει σε εφαρμογή πριν από την εισβολή της στη Γεωργία, τον Αύγουστο του 2008.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ουκρανίας 2.000 Ρώσοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν με μεταγωγικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, της πρωτεύουσας της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας όπου έχει τη βάση του ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα.
"Σήμερα παρακολουθούμε μια εισβολή του ρωσικού στρατού (. . .). Ο εναέριος χώρος (της Κριμαίας) έχει κλείσει λόγω του μεγάλου αριθμού προσγειώσεων ρωσικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων" είπε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας στην Κριμαία, Σεργκέι Κουνίτσιν, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό

ΜΕΣΣΗΝΙΑ -ΔΕΝ κατεβάζει συνδυασμούς στις δημοτικές εκλογές η Χρυσή Αυγή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Όπως πολύ σωστά και ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης σε πρόσφατη ανακοίνωση του εξέφρασε την επίσημη θέση του κινήματος μας σχετικά με το ότι η Χρυσή Αυγή δεν υποστηρίζει κανένα συνδυασμό παρά μόνο αυτούς που φέρουν την ονομασία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ, έτσι και εμείς ως Τ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα κάτωθι.

1ον -  Η Χρυσή Αυγή δεν κατεβάζει κανένα συνδυασμό στην Μεσσηνία για τις δημοτικές εκλογές.

2ον - Η Χρυσή Αυγή θα κατεβάσει πλήρη συνδυασμό μόνο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την ονομασία Ελληνική Αυγή Για Την Πελοπόννησο.  

3ον -  Όσον αφορά την επιλογή ψήφου για τον δήμο Καλαμάτας αλλά και τους υπόλοιπους δήμους του νομού μας, καμία ψήφος σε συνδυασμούς οι οποίοι υποστηρίζονται από πολιτικούς φορείς, υπευθύνους για την σημερινή κατάσταση που βιώνει η Πατρίδα μας, πόσο μάλιστα σε αυτούς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις άδικες, παράνομες και αντισυνταγματικές προφυλακίσεις του Αρχηγού μας και των συναγωνιστών μας.     

4ον - Καμιά ψήφος σε συνδυασμούς οι οποίοι αντιτάχθηκαν στην τέλεση της εκδήλωσης μας της 4/8/2013 και η οποία εν τέλει απαγορεύτηκε. Επίσης καμιά ψήφος σε συνδυασμούς οι οποίοι κράτησαν ένοχη ουδετερότητα απέναντι σε αυτή την απαγόρευση. Εμείς στην συγκεκριμένη  ''ουδετερότητα'' δίνουμε 2 ερμηνείες. 1ον Πολιτική δειλία και 2ον συμφέρον. Δεν ψηφίζουμε λοιπόν ούτε δειλούς ούτε συμφεροντολόγους.

5ον -  Σχετικά με φημολογίες που ακούγονται στις κατά τόπους κοινωνίες του νομού μας, ότι η Χρυσή Αυγή θα υποστηρίξει συνδυασμούς της ΝΔ ή δήθεν ανεξάρτητους υποψήφιους αυτής όπως του Δ. Σαμπαζιώτη (Δήμος Μεσσήνης) και του Π. Νίκα (Δήμο Καλαμάτας), ενημερώνουμε τους πολίτες ότι είναι εντελώς ανυπόστατες, κακοήθεις και υποβολιμαίες.    

6ον -  Η Χρυσή Αυγή θα στηρίξει ΜΟΝΟ τους συνδυασμούς της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ που έχουν ανακοινωθεί από τα επίσημα όργανα του κόμματος. Να γνωρίζουν οι ψευτο-παλαιο-πολιτικάντηδες, ότι όσοι σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις, χρησιμοποιώντας το όνομα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ή των στελεχών της, προσπαθώντας να υφαρπάξουν την ψήφο των συμπολιτών μας, θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμη οδό που μας παρέχει η πολιτεία.

Καλούμε τους Έλληνες να στηρίξουν τους υποψήφιους μας σε ΌΛΕΣ τις Περιφέρειες της Πατρίδος μας.

Σε όσους δήμους δεν υπάρχει συνδυασμός μας, να ψηφίσουν κατά συνείδηση!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η εφορία τού άρπαξε τον πρώτο μισθό....

Η τραγική ιστορία ενός μακροχρόνια άνεργου που πήγε να πληρωθεί και είδε υπόλοιπο… μηδενικό

Δεν πρόλαβε καλά- καλά να πιάσει στα χέρια του τα πρώτα του χρήματα έπειτα από τέσσερα χρόνια στην ανεργία ο 52χρονος Σωτήρης Μακρής και βρέθηκε αντιμέτωπος με το πιο σκληρό πρόσωπο της πολιτείας. Αν και του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στην εργασία, μέσω των 5μηνων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στο δήμο της Λάρισας, η τοπική ΔΟΥ κατέσχεσε τον πρώτο του μισθό για παλαιότερο ληξιπρόθεσμο χρέος 700 ευρώ!

«Για τέσσερα χρόνια ζούσα την οικογένειά μου με δανεικά και με τη σύνταξη της μητέρας μου. Μας σίτιζε η Εκκλησία και μας βοηθούσαν οι γείτονες. Όταν με πήραν στα πεντάμηνα του δήμου, στην υπηρεσία των κοιμητηρίων, πίστεψα πως θα είχα μια δεύτερη ευκαιρία για μια αξιοπρεπή ζωή», λέει στη «Real News» ο κ. Μακρής. Αντ' αυτού διαπίστωσε την αναλγησία του κράτους.

«Πήγα στην τράπεζα να πάρω τα χρήματα από τον πρώτο μήνα εργασίας, περίπου 300 ευρώ, και είδα ότι το υπόλοιπο ήταν μηδενικό. Κόντεψα να πάθω ανακοπή! Όταν μάλιστα με ενημέρωσαν πως τα χρήματα είχαν κατασχεθεί κατ' εντολή της ΔΟΥ Λάρισας, έβαλα τα κλάματα», παραδέχεται ο 52χρονος.

Η οφειλή, όπως εξηγεί, δημιουργήθηκε επειδή πριν από χρόνια δεν παρέστη ως μάρτυρας σε ένα δικαστήριο, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο, το οποίο για χρόνια αγνοούσε κι έφτασε τελικά τα 700 ευρώ 

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 1-3-2014

Νεκρός 41χρονος σε τροχαίο έξω από το Κοπανάκι

Τη ζωή του έχασε ένας 41χρονος μετά από τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Τσακώνας - Καλού Νερού στο ύψος του Κοπανακίου αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 41χρονος Παναγιώτης Γκόγκας - πρόεδρος της ομάδας ΠΑΟ Καλού Νερού-  και στο οποίο επέβαιναν επίσης μία γυναίκα και ένα παιδί έφυγε από την πορεία του πάνω σε στροφή με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Το αυτοκίνητο εκινείτο με κατεύθυνση προς Κυπαρισσία και την ώρα του δυστυχήματος έβρεχε. Ο άτυχος οδηγός καταγόταν από το Καλό Νερό. 

28.2.14

Το μυστήριο εξωγήινο εύρημα - Η δοκός με τη λέξη «ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ»



Στις 14 Ιουνίου 1947, ο αγρότης William Brazel, με τον γιο του Bernon, παρατήρησαν κάποια παράξενα συντρίμμια να βρίσκονται διάσπαρτα στο κτήμα τους, 70 μίλια βόρεια του Roswell.
Στις 4 Ιουλίου επέστρεψαν να μαζέψουν τα συντρίμμια, όταν άκουσαν για τον ιπτάμενο δίσκο και αναρωτήθηκαν αν υπήρχε κάποια σύνδεση με τα συντρίμμια αυτά. Στις 7 Ιουλίου, επισκέφτηκαν τον σερίφη George Wilcox όπου εμπιστευτικά του μίλησαν για τα όσα είχαν συγκεντρώσει στο σπίτι τους.
Ο σερίφης G.Wilcox κάλεσε στη συνέχεια το τμήμα της πολεμικής αεροπορίας και ο ταγματάρχης Jesse Marcel μαζί με τον Sheridan Cavvit μετέφεραν τα συντρίμμια στη βάση του Roswell.
Αυτά όμως που συνέλεξαν δεν θύμιζαν σε τίποτα γήινη κατασκευή και υπάρχουν πάρα πολλοί μάρτυρες που με τους ισχυρισμούς τους επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για ένα ανύπαρκτο και ψευδές γεγονός.
Μάλιστα, κάποιες μαρτυρίες και ένα βίντεο που εμφανίστηκε στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνουν ότι πάρα πολλά από τα κομμάτια ήταν γεμάτα με σύμβολα, σαν ιερογλυφικά.

Στα σύμβολα μιας μεταλλικής δοκού που βρέθηκε, αναγραφόταν μια λέξη, η λέξη «ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ» ή πιο σωστά «ΞΛΞΦΘΞΡΙΑ» με το δελφικό «Φ» της πανάρχαιας Ελληνικής γλώσσας και το αντίστοιχο «Ξ» του κατοπτρικού «Ε», όπως αυτό εκφραζόταν σε μερικές αρχαίες Ελληνικές πόλεις!
Τι σχέση όμως μπορεί να έχουν τα αρχαία Ελληνικά, με τα συντρίμμια του ιπτάμενου δίσκου στο χωράφι και τους εξωγήινους; Σύμφωνα με μία αρχαία αναφορά του Πλάτωνα που δημοσίευσα πρόσφατα στο περιοδικό «Φαινόμενα» τεύχος 140, η γραφή στην ανθρωπότητα δόθηκε από αυτούς!
Συγκεκριμένα, τα κείμενα αναφέρουν τον Σωκράτη να διηγείται στον νεαρό Φαίδρο, ότι κοντά στην Ναυκρατίδα της Αιγύπτου ο αρχαίος θεός Θευθ ήταν αυτός που έδωσε τα γράμματα στους θνητούς για μνήμη, σοφία και υπενθύμιση.
Μια σημαντική αναφορά για την θεϊκή γένεση της γραφής που παραπέμπει στη θεωρία της μεταφοράς και χρησιμοποίησης κοινών συμβόλων, με τους αρχαίους ουράνιους θεούς και πρώτους εξωγήινους επισκέπτες!
Σήμερα, η δοκός με τη λέξη «ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ» φυλάσσεται, μαζί με χιλιάδες ανακτηθέντα αντικείμενα, στις απόρρητες εγκαταστάσεις της περιοχής 51 των ΗΠΑ. Και φυσικά, κανείς δεν πρόκειται να τη δει ξανά...
Επιμέλεια άρθρου: Harris Koutsiaftis

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου