16.3.19

Δυο συμβουλές για να κάνετε το κινητό σας ασφαλές στο… κρυφοκοίταγμα



To κινητό μας είναι πια η ζωή μας ή, σωστότερα, η ζωή μας είναι πλέον στο τηλέφωνό μας.
Η συσκευή κρατά ιστορικό με όποιον μίλησες ποτέ ή έστειλες μήνυμα, με ό,τι έκανες στο ίντερνετ (browsing history), κάθε email που έλαβες, κάθε φωτογραφία που τράβηξες.
Μοιραία λοιπόν αποζητάμε να κρατήσουμε για μας το περιεχόμενο του κινητού μας, αφήνοντας έξω οικογένεια, φίλους ή αδιάκριτους τρίτους.
Κι εδώ μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα, μερικά απλά βήματα δηλαδή ώστε να το κλειδώνουμε και να αφήνουμε εκτός τα κρυφοκοιτάγματα. Το smartphone είναι στις μέρες μας ένας σωστός θησαυρός προσωπικών πληροφοριών που δεν θέλουμε να πέσουν σε λάθος χέρια.
Ο ευκολότερος τρόπος είναι να το έχουμε συνεχώς κλειδωμένο. Αυτό παραμένει η βασική γραμμή άμυνας, είτε μιλάμε για ένα απλό password, ένα δακτυλικό αποτύπωμα, ένα μοτίβο κινήσεων ή ακόμα και τη φωτογραφία μας (αν έχετε iPhone X).
Αυτό που μπορείτε να κάνετε εδώ είναι να ελέγξετε πόσο χρόνο παραμένει ξεκλείδωτη η συσκευή σε κατάσταση αναμονής. Αν αυτά τα λίγα λεπτά μοιάζουν για κάποιους αιωνιότητα, ρυθμίστε το ώστε να χρειάζεται πάντα ξεκλείδωμα, κάτι που θα δυσκολέψει μεν την καθημερινότητα, θα εγγυηθεί δε το αποτέλεσμα.
Μετά το κλείδωμα οθόνης, το δεύτερο βήμα είναι η αποτροπή εμφάνισης των ειδοποιήσεων στην αρχική οθόνη. Ένα κλειδωμένο τηλέφωνο μπορεί άνετα να χαρίσει κλεφτές ματιές στη ζωή μας αν έχουμε ενεργοποιημένα τα push notifications. Όλοι μπορούν να δουν το όνομα του ανθρώπου που σου έστειλε SMS (ακόμα και τις πρώτες γραμμές του μηνύματος) ή mail.
Το να κρύψουμε λοιπόν τα notifications από την αρχική οθόνη είναι εδώ αποφασιστικής σημασίας. Για Android συσκευές, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις (Settings), στην επιλογή Notifications και πατήστε μετά το εικονίδιο με το γρανάζι πάνω αριστερά, πατώντας το «On the lock screen». Εδώ έχουμε την επιλογή να μην εμφανίζονται καθόλου ειδοποιήσεις, να εμφανίζονται από όλες τις εφαρμογές ή να κρύψουμε κάποιες «ευαίσθητες» από την οθόνη κλειδώματος.
Την τελευταία επιλογή αναζητούμε, ώστε το περιεχόμενο από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα μηνύματα να μην εμφανίζεται στο lock screen. Είναι ένας καλός συμβιβασμός μεταξύ χρηστικότητας και ιδιωτικότητας…

Προς ματαίωση το συνέδριο της ΓΣΕΕ μετά την ένταση

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ συνδικαλιστών της πλειοψηφίας και εκπροσώπων του ΠΑΜΕ. Το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ δεν ξεκίνησε ποτε ενώ μέχρι το απόγευμα παρέμεναν έξω απο το ξενοδοχείο που θα διεξαγόταν, εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ, που συγκεντρώθηκαν από τις 8 το πρωί.
Ζητούν να γίνει το συνέδριο αφού εξαιρεθούν 53 σύνεδροι που έχουν συμπεριληφθεί αντικανονικά στους καταλόγους.
Το απόγευμα εξέδωσαν ανακοίνωση περίπου 80 ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα καταγγέλλοντας οτι το ΠΑΜΕ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν προστάτευσαν την διεξαγωγή του συνεδρίου ενώ είχαν ενημέρωση εγκαίρως.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Με αντιδημοκρατικές και βίαιες συμπεριφορές οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ (ΚΚΕ), οδηγούν το 37ο Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας σε διάλυση. Εκατοντάδες μεταφερόμενοι νεαροί φοιτητές, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και συνταξιούχοι, με την καθοδήγηση μιας χούφτας εκλεγμένων συνδικαλιστών και κομματαρχών, επιδίδονται από την περασμένη Πέμπτη σε πράξεις βίας και παρεμπόδισης των εργασιών του συνεδρίου, με «αίτημά» τους τη διαμόρφωση για το Π.Α.ΜΕ ευνοϊκών εκλογικών συσχετισμών.
Κάθε προσπάθεια δημοκρατικής συνεννόησης μεταξύ των παρατάξεων, προκειμένου να υπάρξουν οι απαιτούμενες και επιβεβλημένες διευθετήσεις και συνεννοήσεις, πέφτουν στο κενό εξαιτίας των παραλογισμών και των κομματικών σκοπιμοτήτων.
Οι εκατοντάδες εκλεγμένοι σύνεδροί μας, άφησαν πίσω τους εργασίες, οικογένειες και υποχρεώσεις, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ένα δημοκρατικό συνέδριο, να μοιραστούν προβληματισμούς, να αντιπαρατεθούν στο πεδίο του δημοκρατικού διαλόγου και των συνεδριακών διεργασιών και τέλος να μπορέσουν να ασκήσουν ελεύθερα και ανεμπόδιστα τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Δυστυχώς όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες μας βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Γίνονται αποδέκτες ξυλοδαρμών, ύβρεων, τραμπουκισμών και παρεμποδίσεων, κυρίως από νεαρούς μη συνέδρους -προφανώς στο πλαίσιο εκπαίδευσης του νέου κομματικού «φυτωρίου» τραμπούκων- που έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία από διάφορα μέρη της Ηπειρωτικής Ελλάδας.
Οι ευθύνες της Κυβέρνησης και του Κυβερνώντος κόμματος δεν είναι απλά τεράστιες, αλλά αγγίζουν και τα όρια της συνενοχής. Με Δελτίο Τύπου του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επιχειρείται ένας ανεπίτρεπτος -για κόμμα του δημοκρατικού τόξου- συμψηφισμός.
Το πλέον βέβαιο είναι ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της ΕΛΑΣ δεν επιθυμούν να συμβάλλουν στη διασφάλιση της νομιμότητας των διαδικασιών της κορυφαίας δημοκρατικής συνδικαλιστικής οργάνωσης, όπως είναι η ΓΣΕΕ. Φαίνεται ότι το αφήγημα μιας διορισμένης διοίκησης στη Συνομοσπονδία, μιας «δοτής» όπως συνήθιζαν να λένε σε κάποιες άλλες εποχές, βολεύει και εξυπηρετεί και το Π.Α.ΜΕ -που δεν κατάφερε να διαμορφώσει την περίοδο της κρίσης ανοδικούς συσχετισμούς- και εξυπηρετεί και την Κυβέρνηση που δεν επετεύχθη η «αυτονόητη» για εκείνη «πειθαρχία»...του συνδικαλιστικού κινήματος με την ανάληψη της Διακυβέρνησης της χώρας. Ό,τι δεν πέτυχαν οι δανειστές και οι κυβερνήσεις στα 9 χρόνια των μνημονίων, φαίνεται ότι θα το πετύχει η ηγεσία του Π.Α.ΜΕ.
Ως δευτεροβάθμιες οργανώσεις - μέλη της ΓΣΕΕ, θα προασπίσουμε το θεσμό με κάθε τρόπο και κάθε προβλεπόμενη στο νόμο και στο καταστατικό διαδικασία. Τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσουμε και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης και τα Ευρωπαϊκά συνδικάτα.

ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!!!


Καλαμάτα, 16 Μαρτίου 2019

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ-ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ (ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ
ΟΜ.ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΑΣΕ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΠΟΠ-ΟΤΑ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (ΠΟΥΠΑ)
ΟΜ.ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΣΕΓΟ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΠΟΕΔΧΒ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜ.ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΟΜ.ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΑΔΟΥ Η/Ε (ΟΜΕ-ΚΗΕ)
ΟΜ.ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΕΛΕ)
ΟΜ.ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΚΕ)
ΟΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΜΥΛΕ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ (ΠΟΕΜ)
ΟΜ.ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΠΡΩΗΝ ΘΕΡΜΑΣΤΩΝ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΠΝΟ)
ΟΜ.ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΣΝΙΕ)
ΟΜ.ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΞΥΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ (ΠΟΣ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜ.ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ (ΠΟΣΤ)
ΟΜ.ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΜ.ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ (ΠΡΩΗΝ ΟΕΣΙΚ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜ.ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΟΜ.ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΜ.ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΕΧΒΕ)

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ από νωρίς το πρωί

Από τις 8 το πρωί του Σαββάτου μέλη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο όπου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το συνέδριο.

Για τρίτη ημέρα το συνέδριο δεν πραγματοποιείται λόγω των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ, που υποστηρίζει ότι 53 σύνεδροι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτό.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ εναντιώνεται στην παρουσία εργοδοτών στο συνέδριο και καταγγέλλει «νοθεία» με σκοπό να διαμορφωθούν πλαστοί συσχετισμοί. «Όλο αυτό το διάστημα έχουν κάνει κουρέλι το καταστατικό της ΓΣΕΕ και κάθε συνδικαλιστική πρακτική. Ούτε στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό τους η πραγματοποίηση συνεδρίου που θα συζητήσει πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΓΑΘΗ ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΓΙΑΣΕΜΑΚΙΑ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ"

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας,
το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ και οι Εκδόσεις Πατάκη
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης& την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τιμούν την ΑΓΑΘΗ ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΑ
την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Αίθουσα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (Αριστομένους 33, 4ος όροφος ).


Θα συνομιλήσει με τη συγγραφέα με αφορμή το νέο της βιβλίο
Κήπος με γιασεμάκια
ο ουρανός
ο Βασίλειος Μπαζάνης, πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι μαθητές
και η φιλόλογος Εύη Ντινοπούλου του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Έρχονται απίστευτα χαράτσια από τον ΕΦΚΑ - Δείτε ποιοι θα τα πληρώσουν

Για τα πρώτα ειδοποιητήρια, εξετάζεται το ενδεχόμενο τρέχουσες εισφορές και δόσεις οφειλών να καταστούν πληρωτέες μέχρι τα μέσα Απριλίου

Ερχονται εντός των προσεχών ημερών τα ραβασάκια με τα νέα χαράτσια σε 250.000 επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους για εισφορές σε επικουρικές και εφάπαξ με αναδρομική ισχύ από το 2017. Τα σχετικά ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών). Την ίδια ώρα καταγράφεται σημαντική επιβάρυνση που φθάνει και τα 300 ευρώ ετησίως στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών από την αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Οσον αφορά τα χαράτσια για επικουρικές και εφάπαξ, επισημαίνεται πως οι ελεύθεροι επαγγελµατίες και αυτοαπασχολούµενοι δεν έχουν λάβει ειδοποιητήρια για τις εισφορές επικούρησης και πρόνοιας από το 2017 μέχρι τώρα. Με τις πρόσφατες νοµοθετικές ρυθµίσεις του υπουργείου Εργασίας, το ποσοστιαίο ασφάλιστρο (7% για επικούρηση και 4% για εφάπαξ) αποσυνδέθηκε από το εισόδηµα και πλέον υπολογίζεται για όλους αναδροµικά από το 2017 µε βάση τον κατώτατο µισθό. Οι οφειλές για τα 24 µηνιάτικα του 2017 και του 2018 θα εξοφληθούν σε 36 δόσεις. Πρόκειται για επιστήμονες, βενζινοπώλες, αρτοποιούς και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι από την έναρξη λειτουργίας του νέου ασφαλιστικού συστήματος, με τον υπολογισμό των εισφορών με βάση το εισόδημα, από τις αρχές του 2017 δεν έχουν καταβάλει εισφορές για επικούρηση ή και εφάπαξ. Την απόλυτη ευθύνη έχουν ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ, καθώς δεν ήταν έτοιμα να αφομοιώσουν τα μητρώα των ασφαλισμένων για να υπολογίσουν τις εισφορές τους.
Τρία ειδοποιητήρια
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες - αυτοαπασχολούμενοι θα λάβουν τρία ειδοποιητήρια ως εξής:
n Ενα ειδοποιητήριο για τις τρέχουσες εισφορές του Ιανουαρίου 2019 και του Φεβρουαρίου 2019. Οι µεν εισφορές Ιανουαρίου έχουν υπολογιστεί µε βάση τα 586,08 ευρώ (και εµφανίζονται ως αναδροµική οφειλή), ενώ αυτές του Φεβρουαρίου µε βάση τα 650 ευρώ.
n Ενα ειδοποιητήριο για την πρώτη δόση από τις 36 οφειλές του 2017.
n Ενα ειδοποιητήριο για την πρώτη δόση από τις 36 οφειλές του 2018.
Οπως έγινε γνωστό, τα ειδοποιητήρια θα αναρτώνται σταδιακά και αναμένεται να έχουν λάθη στον υπολογισμό των εισφορών. Η διοίκηση του Ταμείου ξεκαθαρίζει ότι δεν θα πρέπει να πανικοβάλλουν τους ασφαλισμένους. Θα υπάρξει διόρθωση κατά τις επόμενες αναρτήσεις ειδοποιητηρίων. Αν αυτό δεν γίνει, θα χρειαστεί η εμπλοκή του ασφαλισμένου. Βασική αιτία των λαθών είναι τα λάθη που υπάρχουν ακόμη και σήμερα στο ενιαίο Μητρώο Ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ για τις συγκεκριμένες ομάδες ασφαλισμένων, κυρίως γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς.
Οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλονται σε μηνιαία βάση, όπως συμβαίνει και με τον ΕΦΚΑ, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την τελευταία εργάσιμη του επόμενου μήνα. Ειδικά για τα πρώτα ειδοποιητήρια, εξετάζεται το ενδεχόμενο τρέχουσες εισφορές και δόσεις οφειλών να καταστούν πληρωτέες μέχρι τα μέσα Απριλίου, δεδομένου ότι συσσωρεύονται σε μια πληρωμή αρκετές υποχρεώσεις. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους αυτοαπασχολουμένους οι οποίοι έχουν παράλληλα και μισθωτή απασχόληση. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα πρέπει να λάβουν υπόψη το εκδοθέν ειδοποιητήριο, καθώς θα ακολουθήσει διασταύρωση και εκκαθάριση με τις εισφορές από τη μισθωτή εργασία, ώστε να εκδοθεί εκ νέου ειδοποιητήριο εφόσον απαιτηθεί.
Οι εν λόγω ασφαλισμένοι που είναι και μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι δεν είναι υπόχρεοι καταβολής εισφορών, καθώς συμπληρώνουν την ελάχιστη εισφορά από τη μισθωτή τους εργασία. Γι' αυτό και οι ειδικοί καθησυχάζουν τους παράλληλα απασχολουμένους, συμβουλεύοντάς τους να αγνοήσουν το ειδοποιητήριο του ΕΤΕΑΕΠ και να αναμένουν την τελική εκκαθάριση που θα λαμβάνει υπόψη και τη μισθωτή απασχόληση.
Επιβαρύνσεις
Πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι μια νέα σημαντική επιβάρυνση, που για μεγάλο ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων μπορεί να αγγίξει τα 300 ευρώ τον χρόνο, κρύβει η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά σχεδόν 11%. Και αυτό γιατί ο κατώτατος μισθός αποτελεί τη βάση υπολογισμού για τα όρια των ανώτατων και κατώτατων εισφορών που βάσει των δηλώσεών τους καλούνται να πληρώσουν περίπου 1 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες.
Σήμερα, οι μη μισθωτοί του ΕΦΚΑ έχουν ανώτατο ασφαλιστέο εισόδημα 70.330 ευρώ τον χρόνο και κατώτατο τις 7.033 ευρώ τον χρόνο. Αγρότες και νέοι επιστήμονες με έως 5 έτη ασφάλισης έχουν ακόμη χαμηλότερο κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα, τα 4.923,12 ευρώ τον χρόνο (70% του κατώτατου). Με την αύξηση των μισθών κατά 10,9%, τα όρια αυτά αναπροσαρμόζονται σε 78.000 ευρώ και 7.800 ευρώ αντίστοιχα (5.460 ευρώ για νέους επιστήμονες και αγρότες), με αποτέλεσμα και οι εισφορές να αυξάνονται ανάλογα.

Σοκ και ανατριχίλα στο Γ΄ Νεκροταφείο! Την έθαψαν όρθια σε πλαστικό φέρετρο

Μόνο ανατριχίλα προκαλεί η είδηση πως μια γυναίκα ήταν θαμμένη... όρθια μέσα στο πλαστικό φέρετρο στο Γ΄ Νεκροταφείο!

Πρόκειται για την 60χρονη Αλίσια Κλίμεκ που ζούσε στην Αθήνα, και βρέθηκε θαμμένη για πάνω από δεκαπέντε μήνες, στα αζήτητα!
Το ανατριχιαστικό στην όλη υπόθεση είναι σύμφωνα με τις καταγγελίες των συγγενών της, ότι την είχαν θάψει όρθια με ένα πλαστικό φέρετρο, η άκρη του οποίου εξείχε από το έδαφος! Κι αυτό στο Γ’ Νεκροταφείο της Νίκαιας!
Η Κλίμεκ είχε να επικοινωνήσει με τους συγγενείς της από τις 4 Δεκεμβρίου 2017. Η οικογένεια της ανάρτησε μια ανακοίνωση σε πολωνικό σάιτ με αγνοούμενους, την οποία είδε μια Πολωνή φίλη τηλεθεάτρια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» που ζει στη χώρα μας. Η ίδια μέσω Facebook ζήτησε την βοήθεια.
Το χρονικό του θανάτου
Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι στις 10 Δεκεμβρίου του 2017, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε και παρέλαβε από τη συμβολή των οδών Σωνιέρου και Παλαιολόγου στην Πλατεία Βάθη, μια γυναίκα χωρίς στοιχεία με καρδιακό επεισόδιο περίπου 60 χρόνων.
Τραγική ειρωνεία: Την ίδια μέρα είχε γίνει η δήλωση εξαφάνισης της στην πατρίδα της, ενώ ενημερώθηκε και η Interpol.
Η γυναίκα διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο «Παμμακάριστος» στα Πατήσια όπου και απεβίωσε. Η σορός της μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, αλλά καταχωρήθηκε ως αγνώστων στοιχείων. Λίγες μέρες πριν, της είχαν κλέψει τη τσάντα με τα προσωπικά της έγγραφα.
Όλο αυτό το διάστημα οι προσπάθειες της κόρης της που ζει στη Γερμανία έπεφταν στο κενό, καθώς δεν μπορούσε να μάθει το παραμικρό από τις Ελληνικές αρχές για την τύχη της.
Το «Τούνελ» αξιοποιώντας στοιχεία που είχε συγκεντρώσει από την έρευνα, έφερε σε επαφή την οικογένεια της άτυχης γυναίκας με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, προκειμένου οι συγγενείς να δώσουν γενετικό υλικό και να γίνει ταυτοποίηση DNA.
Τελικά σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, η οικογένεια ενημερώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας πως το δείγμα που έδωσαν οι συγγενείς ταυτοποιήθηκε.
Όρθια σε χωματερή!
Τότε ξεκίνησε ο νέος Γολγοθάς τους. Πήγαν στο νεκροταφείο της Νίκαιας και αντί για τάφο αντίκρισαν μια χωματερή… Σε μια γωνιά της είχε τοποθετηθεί σε ένα λάκκο όρθιο και θαμμένο μέχρι τη μέση, το πλαστικό φέρετρο με τη σορό της!
Η οικογένεια καταγγέλλει την αδιαφορία και απανθρωπιά που βίωσε σε όλο της το μεγαλείο για έναν συνάνθρωπό μας που απλά έτυχε να του κλέψουν την ταυτότητα και να πάθει έμφραγμα στη μέση του δρόμου…
Η Εντίτα Κόζακ, διερμηνέας της οικογένειας ανέφερε:»Ήταν σαν κάποιος κυριολεκτικά να πέταξε το φέρετρο. Εγώ που συνόδεψα τους συγγενείς στο νεκροταφείο και είμαι ξένη, έκλαψα, ντράπηκα… Φανταστείτε τι σοκ υπέστη η κόρη της».

anikolouli.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ - Οχι μεν αλλά ο Παν.Καρβέλας για την "στήριξη" ΣΥΡΙΖΑ

Με τη παρούσα δήλωση μου, θα ήθελα να αναφερθώ στα αντικρουόμενα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών για την επιρροή των πολιτικών κομμάτων στην Υποψήφια Αυτοδιοικητική Παράταξη για το δήμο Πύλου-Νέστορος, στην οποία έχω τεθεί επικεφαλής. 
Θα ήθελα να καταστήσω σαφές, ότι ο Συνδυασμός δεν έχει κομματικό πρόσημο και ουδέποτε ζητήθηκε. 
Οι Υποψήφιοι του Συνδυασμού θα είναι άτομα καταξιωμένα, από διαφόρους πολιτικούς χώρους. Άτομα με βαθιά Αυτοδιοικιτική κουλτούρα και γνώση του μηχανισμού λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκισης. 
Τα ανωτέρω μάλιστα θα επιβεβαιωθούν εγκαίρως, από την επίσημη ανακοίνωση μου για τους Υποψηφίους και το όνομα του Συνδυασμού.
Επιπροσθέτως, θα ήθελα και πάλι να επισημάνω, ότι δεν έχει ζητηθεί από κανένα πολιτικό κόμμα η στήριξη στην Αυτοδιοικητική μας Παράταξη, ωστόσο η ενασχόληση των κομμάτων με την υποψηφιότητα μας είναι ιδιαιτέρως τιμητική και αποδεικνύει τη δυναμική του Συνδυασμού μας. 
Τέλος, για εμένα και τους συνεργάτες μου κύριος γνώμονας αποτελεί το συμφέρον του δημότη και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σε αυτόν, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων!

Παναγιώτης Καρβέλας
Υποψήφιος Δήμαρχος
Δήμου Πύλου- Νέστορος


ΣΗΜΕΙΩΣΗ NEWSMESSINIA:

Η απάντηση του κου Καρβέλα στην ανάρτηση μας με τίτλο
"Ανάρμοστες σχέσεις στον Δήμο Πύλου – Νέστορος" συσκοτίζει παρά ρίχνει άπλετο φώς στο θέμα της στήριξης της υποψηφιότητας του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα "Κουκιά " κε Καρβέλα  είναι μετρημένα .

Συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και λάβατε 5 ψήφους στην ψηφοφορία που έγινε για τις υποψηφιότητες  στο δήμο Πύλου - Νέστορος σε αντίθεση με τον συνυποψήφιό σας κο Κανάκη που έλαβε 8 ψήφους και 7 ψήφους που έλεγαν καμία στήριξη στον συγκεκριμένο δήμο

ΕΡΩΤΗΜΑ

Εαν δεν ζητήσατε εσείς την στήριξη από το Κυβερνητικό κόμμα, ποιος σας πρότεινε και ποιος έθεσε το όνομα σας σε ψηφοφορία;

Εαν "μπήκε" αυθαίρετα  γιατι δεν μπήκαν και τα ονόματα των υπολοίπων υποψηφίων δημάρχων του κου Βρετάκου της κας Αποστολοπούλου του κου Καφαντάρη ;

Δεν μας διευκρινίζετε στην ανακοίνωση σας ότι σε περίπτωση που "κερδίζατε" εσείς  την ψηφοφορία  σαν  εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Πύλου - Νέστορος θα την κάνατε αποδεχτή την στήριξη  ή θα την επιστρέφατε διότι δεν την είχατε ζητήσει όπως αναφέρει η ανακοίνωση σας εκτός εαν επιζητούσατε  διακριτική στήριξη με μικρότερη εξάρτηση

Κλείνοντας το θέμα κε Καρβέλα σας εύχομαι  καλή  επιτυχία στον αγώνα σας και οι ψηφοφόροι θα κρίνουν έργα και πράξεις έκαστου εξ υμών ...

Β.Μ

2ος Μαραθώνιος Γαλλοφωνίας στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο φετινός Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε Μάρτιο σε όλη την Ελλάδα με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας.

Στην εκδήλωση, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στον Γάλλο Φιλέλληνα Δημοσιογράφο Ρενέ Πυώ, συμμετείχαν μαθητές από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Ο Μαραθώνιος έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος στις 11.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των συμμετεχόντων στην οικία του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, όπου φιλοξενείται η έκθεση της συλλογής χαρακτικών του Ρενέ Πυώ.

Μέσα από την ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο του Ρενέ Πυώ με τίτλο "Ας επιστρέψουμε στην Ελλάδα", τα παιδιά ξεδίπλωσαν το πολύγλωσσο ταλέντο τους και καταχειροκροτήθηκαν από το συγκινημένο κοινό που τους παρακολουθούσε. Σημαντική ήταν η συμβολή των μελών της οργανωτικής επιτροπής και καθηγητών της γαλλικής γλώσσας Μυρσίνης Σπανού, Αριστοξένης Καδή και Κυριάκου Καμπάδαη, καθώς και της συντονίστριας της εκδήλωσης Χριστίνας Πόπορη, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης εμψύχωναν τα παιδιά στην παρθενική τους ανάγνωση μπροστά σε κοινό.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης χαιρετίζοντας την εκδήλωση δήλωσε πως θα είναι πάντα δίπλα σε όλους όσους προσπαθούν, μέσω πολιτισμικών δράσεων, να αναπτύξουν και να προβάλλουν την παιδεία και τον πολιτισμό στον τόπο μας. «Χαίρομαι γιατί μέσα από τη σημερινή εκδήλωση φαίνεται για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον του Δήμου μας και άρα του τόπου μας για τον πολιτισμό και την εξωστρέφεια.» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τους Μαραθώνιους Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία

Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2018, με διοργανωτή το Δήμο Πύλου-Νέστορος, δίνοντας κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε γαλλομαθείς και γαλλόφωνους να αναγνώσουν κείμενα από διάσημα συγγράμματα Γάλλων λογοτεχνών, γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας.

Ο Μαραθώνιος ξεκίνησε από το 2015 σε διάφορες πόλεις και νησιά της Ελλάδας, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Γαλλοφωνίας και πραγματοποιείται από γαλλόφωνους, που ζουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας, σπουδών, με αναγνώσεις έργων γαλλόφωνων συγγραφέων ή μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων στα Γαλλικά. Έτσι, σχηματίζεται κάθε χρόνο μια «αλυσίδα» μαραθωνίων ανάγνωσης, η οποία καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Όλοι οι μαραθώνιοι αρχίζουν ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της γαλλικής ως μιας ευρέως διαδεδομένης γλώσσας στην Ελλάδα, την οποία οι Έλληνες ομιλούν όπως τόσοι άλλοι άνθρωποι στον κόσμο. Μιας γλώσσας, η οποία ενέπνευσε και εμπνέει τόσους λογοτέχνες και φιλοσόφους διεθνούς ακτινοβολίας και επικοινωνίας, ενώ χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται ως εργαλείο έκφρασης από επιστήμονες, διατηρώντας τη ζωντάνια της και χρησιμεύοντας σήμερα πλέον σήμερα στην παραγωγή νέας γνώσης.


Το hashtag (#) των μαραθωνίων #M16032019

Μέσα Μαΐου η συγκομιδή καρπουζιού στη Μεσσηνία

Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε η καλλιεργητική περίοδος για τα καρπούζια στη Μεσσηνία, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή. Παρά ταύτα, όπως εξηγεί στην «ΥΧ» ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, «η εμπειρία των παραγωγών από τη μία, ο τύπος των εδαφών και η διαχείριση της καλλιέργειας από την άλλη, βοήθησαν να ολοκληρωθεί η φύτευση και να προχωρήσει κανονικά». Φέτος, σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, αν και καθυστέρησε η φύτευση «θα ξεσκεπάσουμε κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, και βέβαια από εκεί και πέρα οι κλιματολογικές συνθήκες θα έχουν τον πρώτο λόγο. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, τότε η συγκομιδή θα γίνει στα μέσα Μαΐου».
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο χρόνο η συγκομιδή άρχισε στις 12 Μαΐου, για να επιβεβαιωθεί ότι στην Τριφυλία παράγεται το πλέον ώριμο καρπούζι στην Ευρώπη, του οποίου η παραγωγή φτάνει τους 40.000 – 45.000 τόνους. Όπως τόνισε ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, «η καλλιέργεια καρπουζιού σε χαμηλή κάλυψη γίνεται παραπάνω από τριάντα χρόνια και αποτελεί ένα καθαρά εξαγώγιμο προϊόν που δίνει στους παραγωγούς ένα σταθερό εισόδημα λόγω της πρωιμότητας της περιοχής.»
Στην περιοχή καλλιεργούνται περίπου 6.000 στρέμματα και το σύνολο της παραγωγής κατευθύνεται στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή ξεκίνησε από τα 65-70 λεπτά το κιλό.

πηγή

Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο εργαζόμενου της ΕΡΤ και πατέρα δύο παιδιών

Ο Βασίλης Γιώτης εργαζόταν στην ΕΡΤ από το 1998 ως εικονολήπτης, καλύπτοντας χιλιάδες ρεπορτάζ όλα αυτά τα χρόνια. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ, ο θάνατός του ήταν ξαφνικός. Αφήνει πίσω του δύο παιδιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Χθες βράδυ, εντελώς απροσδόκητα έφυγε για τη γειτονιά των Αγγέλων ο αγαπημένος μας συνάδελφος εικονολήπτης Βασίλης Γιώτης.
Έζησε μόνο 50 χρόνια ενώ τα τελευταία 21 χρόνια ήταν μέλος της οικογένειας των εργαζομένων στην ΕΡΤ.
Ικανός εικονολήπτης ακούραστος και τελευταία προϊστάμενος στο τμήμα εικονοληψίας. Αγαπητός σε όλους, ευγενής, έντιμος, δίκαιος και με καλλιτεχνικές ευαισθησίες, βιρτουόζος στο μπουζούκι, ο Βασίλης ήταν η χαρά των συναδέλφων του και προ πάντων των δύο του παιδιών που τόσο αγαπούσε.
Καλό σου ταξίδι αγαπημένε συναγωνιστή, συνάδελφε Βασίλη.
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

Ανάρμοστες σχέσεις στον Δήμο Πύλου – Νέστορος

Οι εκλογές του Μαίου είναι πρό των πυλών και εκεί θα δούμε εάν οι «εκλεκτοί » της Κυβέρνησης στον δήμο Πύλου – Νέστορος κατορθώσουν να  δικαιώσουν τις επιλογές τους …

Στην συνεδρίαση  της  Νομαρχιακής Επιτροπής  του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας μετά από ψηφοφορίες  αποφασίστηκε να στηριχτούν ανα δήμο της Μεσσηνίας  οι εξής:

Στον Δήμο Μεσσήνης ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Τσώνης.
Στον Δήμο Οιχαλίας ο Κώστας Δημητρακόπουλος.
Στο Δήμο Δυτικής Μάνης ο Παναγιώτης Μπασάκος.
Στο Δήμο Τριφυλίας ο Σωτήρης Μπακούρος.

Στο Δήμο Πύλου Νέστορος έγινε “ντέρμπι” αφού επικράτησε τελικά ο Ηλίας Κανάκης με 8 ψήφους, ο  Παν. Καρβέλας πήρε 5 ψήφους, ενώ 7 μέλη της Νομαρχιακής ψήφισαν να μην δοθεί χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο…...
Πηγή

Και ερχόμεθα στο δια ταύτα :


Ο Ηλίας Κανάκης είναι γνωστό τοις πάσι  ότι απεγνωσμένα  έψαχνε και ψάχνει κάποιο  στήριγμα  για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα 

Στις  δημοτικές εκλογές του 2014 εκλιπαρούσε την στήριξη της Χρυσής  Αυγής  την οποία ουδέποτε έλαβε 

Στην συνέχεια χτύπησε την πόρτα του ΚΙΝΑΛ  αλλά  αυτή ποτέ δεν άνοιξε 

Και κατέληξε  να απευθυνθεί στον ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη του οποίου του έδωσαν την στήριξη που διακαώς επιθυμούσε  

Η μεγάλη έκπληξη όμως έρχεται  από την αίτηση στήριξης  που υπέβαλλε στην Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο «ακραιφνής  δεξιός » υποψήφιος δήμαρχος  Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας .

Η δημοσιοποίηση του αποτελέσματος της ψηφοφορία άφησε άφωνους  τους υποστηριχτές του οι οποίοι κατά βάση προέρχονται από τον  συντηρητικό χώρο  και το ερώτημα όλων  είναι :

Τι ώθησε τον κο Καρβέλα  να ζητήσει την στήριξη του καταρρέοντος  κυβερνητικού κόμματος  ποιοί μεσολάβησαν  και θα είχε ενδιαφέρον να δημοσιοποιούσαν ποια είναι τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής που ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του .

Οι εκλογές του Μαίου είναι πρό των πυλών και εκεί θα δούμε εάν οι «εκλεκτοί » της Κυβέρνησης στον δήμο Πύλου – Νέστορος κατορθώσουν να  δικαιώσουν τις επιλογές τους 

Β.Μ

ΦΩΤΟ - Σε αργία ο Έλληνας ιερέας που είχε σχέση με την κ@υτή βαφτισιμιά του!

«Διαβεβαιώνουμε τους πιστούς χριστιανούς της Εκκλησίας μας ότι έχουμε οδυνηρή επίγνωση των συμβάντων και της θλιβερής επιδράσεώς των στην ζωή της Αρχιεπισκοπής και της κοινότητός μας.

Ως αποτέλεσμα η Αρχιεπισκοπή Αμερικής  έχει ήδη δρομολογήσει τις απαραίτητες εκκλησιαστικά διαδικασίες, κατ’ αρχήν θέτοντας αμέσως τον εμπλεκόμενο κληρικό σε αργία από πάσαν ιεροπραξία και δραστηριότητα» τονίζει η Αρχιεπισκοπή και συμπληρώνει:

«Αντιμετωπίζουμε με βαριά καρδιά ένα εξαιρετικά θλιβερό θέμα που αφορά στον κληρικό της Αρχιεπισκοπής, π. Γεώργιο Πασσιά, και μια ενήλικη γυναίκα της ενορίας του. Αναγνωρίζουμε την αναμενόμενη αντίδραση των πιστών οι οποίοι αισθάνονται βαθιά πληγωμένοι και πολύ απογοητευμένοι, και τον σοβαρό κίνδυνο του σκανδαλισμού. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι επί της γης μόνο ο Κύριος και Σωτήρ ημών Ιησούς Χριστός υπήρξε αναμάρτητος.



Rev George Passias Kinky sex video


Rev. George Passias Foot Fetish video

Όπως και σε κάθε αντιξοότητα, μας προσφέρεται η ευκαιρία αντιμετωπίσεώς της με τρόπο υπαγορευόμενο από την Πίστη μας. Αισθανόμεθα λύπη για αυτούς που επέτρεψαν στον εαυτό τους να υποπέσουν με τις πράξεις τους σε μια τέτοια τραγική κατάσταση, και προσευχόμεθα γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους, που έχουν βαθιά πληγωθεί από τις συνέπειες των πράξεών τους. Προσευχόμεθα επίσης για όλο τον ευλαβή λαό του Θεού, ιδιαίτερα τους νέους των ενοριών μας, των οποίων η πίστη έχει κλονισθεί από όσα έχουν δει και διαβάσει στα μέσα μαζικής ενημερώσεως. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε ότι η Εκκλησία μας στην Αμερική έχει πλουσίως ευλογηθεί με την παρουσία αφοσιωμένων και ευσεβών κληρικών που εργάζονται κατά τρόπο και παράδειγμα Χριστού στη διακονία του Ευαγγελίου Του και του λαού του Θεού.
Προσευχόμεθα όπως ο παντοδύναμος Θεός του ελέους, της δικαιοσύνης και της αληθείας, κατεπέμψει το Πνεύμα Του το Άγιο, χορηγήσει ειλικρινή μετάνοια στους εμπλεκόμενους και ίαση σε όσους έχουν επηρεαστεί από τις πράξεις τους».

ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΖΕΙ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ; Αθωώνει Μακεδονικό, Δούρου, και τ’ αυριανά της εγκλήματα

Το ένα παραμύθι είναι ότι η επιτροπή που εκπόνησε τον προτεινόμενο ποινικό κώδικα είναι ανεξάρτητη.
Το δεύτερο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν έχουν σχέση με τις προτεινόμενες αλλαγές, που ρίχνουν εγκληματίες στα μαλακά.
Γιατί οι αλλαγές, εντελώς συμπτωματικά, ευνοούν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργούς και στελέχη του, και τώρα και αν πάψει να είναι εξουσία.
Και για να τα πάρουμε με τη σειρά,
  1. η επιτροπή νομομαθών που εκπόνησε τις αλλαγές και που ο υπουργός Δικαιοσύνης πουλάει ως ανεξάρτητη, έχει διοριστεί με επιλογή του υπουργού! Κοινώς, η κυβέρνηση βρήκε ποιοι νομικοί θα πρότειναν τέτοιες αλλαγές που θα συμβάδιζαν με την ιδεολογία της και με τις επιδιώξεις της και τους διόρισε. Για να κάνουν το… αντικειμενικό έργο.
  2. Μετατρέπονται από κακούργημα σε πλημμέλημα:
  α. οι προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας!
  β. η υπηρεσία στον εχθρό!
  γ. η δωροδοκία πολιτικών προσώπων!
  δ. η τρομοκρατική οργάνωση
  ε. ο εμπρησμός
  η. η πρόκληση πλημμύρας
  θ. η παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας

Από τα παραπάνω, φαίνεται η εγκληματική επιπολαιότητα ως προς την αντιμετώπιση των εγκλημάτων προδοσίας.
Η οποία προφανώς δεν υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού όλοι οι λαοί είναι αδέρφια, και η πατρίδα είναι ένα φασιστικό, εθνικιστικό κατασκεύασμα. Ευτυχώς που δεν ζει ο Γιάννης Ντεγιάννης να ζητήσει συγνώμη που καταδίκασε τους χουντικούς με έναν σκληρό ποινικό κώδικα!
Πριν προχωρήσουμε στα επόμενα, σχεδόν όλα τα παραπάνω αφορούν σε πράξεις είτε στελεχών είτε συνοδοιπόρων του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένων και υπουργών ή στελεχών της Αυτοδιοίκησης, που μπορούν να κατηγορηθούν γι αυτές. Και που μπορούν να πέσουν στα μαλακά είτε για πράξεις τους μέχρι σήμερα, είτε για μελλοντικές αν το κόμμα βρεθεί στην αντιπολίτευση. Στρώνεται, μεταξύ άλλων, το έδαφος για να πέφτει στα μαλακά και η Πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ στο παρακράτος και στο μπάχαλο.
Σ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εγκληματική και ταυτόχρονα βλακώδης πρόβλεψη ότι η κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών δεν είναι κακούργημα, αλλά η χρήση τους είναι! Αν δεν είναι φωτογραφική διάταξη για να πέσουν στα μαλακά ήδη καταδικασμένοι ή κατηγορούμενοι- μεταξύ των οποίων και χρυσαυγίτες- είναι μνημείο ηλιθιότητας να προβλέπει ο νομοθέτης ότι όποιος κατασκευάζει ή κατέχει εκρηκτικά τα έχει για πλάκα, για σουβενίρ ή για χόμπι.
Κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ και των μπάχαλών του, αλλά και στα γραμμάτια που χρωστάει η κυβέρνηση στη Χρυσή Αυγή για τη στήριξή της στη Βουλή και έξω απ αυτήν, είναι και τα άρθρα που προτείνονται για κατάργηση:
Α. Η πρόκληση σε δημόσιες βιαιοπραγίες! (μπάχαλα βαράτε και καταστρέψτε ανεξέλεγκτα)
Β. Η περιύβριση νεκρών ή μέλη τους ή η τέφρα τους (ναζί, γκρεμίστε τα εβραϊκά νεκροταφεία!)
Γ. Η διατάραξη συνεδρίων συλλόγων ( μπάτε, βαράτε, σπάστε, τραμπουκίστε, τρομοκρατήστε).
Δ. Η κατάρτιση ένοπλης ομάδας (τα σχόλια περιττεύουν)
Ανατριχιαστική είναι και η κατάργηση της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων! Επομένως, ο προδότης, ο πράκτορας του εχθρού, ο έμπρακτος καταχραστής της Δημοκρατίας θα έχει το δικαίωμα να εξακολουθεί να  εκλέγεται σε δημόσια αξιώματα! Ο Παπαδόπουλος, ο Παττακός και ο Ιωαννίδης θα μπορούσαν να ψηφίζουν και να ψηφίζονται! Κι αν μας ξανατύχει στο μέλλον, θα καταδικάζονται για πλημμέλημα! Αν δικαστούν.
Το άρθρο 151 του Ποινικού κώδικα που προτείνει η κυβέρνηση για κατάργηση είναι φωτογραφία του εγκλήματος κατά της Μακεδονίας. Γιατί μέχρι σήμερα προβλέπει κάθειρξη για «πληρεξούσιο του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του, που διεξάγει με κάποια άλλη κυβέρνηση υποθέσεις του εντολέα του (της κυβέρνησης, του κράτους) με πρόθεση ΚΑΤΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ που να μπορεί να προκύψει βλάβη για τον εντολέα του».
Με απλά ελληνικά, όποιος κυβερνητικός υπάλληλος εκπροσωπεί τη χώρα σε διαπραγματεύσεις με ξένη χώρα και προκαλεί ζημιά στα συμφέροντά της τιμωρείται με κάθειρξη αν το έχει κάνει με πρόθεση. Σύμφωνα με νομικούς, ο κ Κοτζιάς έχει υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών χωρίς προηγούμενη εξουσιοδότηση από τη Βουλή, την οποία παρέκαμψε με δόλο, ώστε να μην εναντιωθεί στη συμφωνία. Και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός οδήγησε τα πρόβατα της πλειοψηφίας της Βουλής να την επικυρώσουν χωρίς να έχουν καν το δικαίωμα να προτείνουν αλλαγές για βελτίωσή της.
Τώρα, όχι μόνο ο κ Κοτζιάς, αλλά ο κάθε κ Κοτζιάς θα μπορεί χωρίς φόβο και επιπτώσεις να συνάπτει συμφωνίες «ό,τι να’ναι» με άλλα κράτη, σε οποιαδήποτε στιγμή του κράτους. Οι νομομαθείς της επιτροπής δεν έχουν καν πάρει υπ όψιν τους ότι οι νόμοι δεν γίνονται μόνο για περιόδους που έχουμε την ησυχιούλα μας. Αλλά και για κατοχές, χούντες και πραξικοπήματα. Οι δωσίλογοι και οι εγκληματίες της κατοχής, αλλά και οι απριλιανοί δεν θα πέρναγαν καν δίκη με τις προτάσεις τους. Σοβαρότητα αντίστοιχη της κυβέρνησης που τους διόρισε.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση με τον νέο ποινικό κώδικα που προτείνει φροντίζει να αποφύγει το εδώλιο για τα πεπραγμένα των στελεχών της σε Υπουργεία και Περιφέρειες και στρώνει το έδαφος για ατιμωρησία στο χάος που ονειρεύεται να σπείρει την επόμενη μέρα που θα χάσει την εξουσία. Στα παλιά της τα παπούτσια η χώρα και η δημοκρατία.
Ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο σ αυτή τη νέα εκτροπή σήμερα είναι ο νομικός κόσμος. Να το δούμε.


Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

Έρχονται αυξήσεις στα εισιτήρια για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Δύο ευρώ θα είναι κατά µέσο όρο η αύξηση στην τιµή των κανονικών εισιτηρίων και ένα ευρώ στην τιµή των µειωµένων που θα ισχύσει από το 2020 σε 24 αρχαιολογικούς χώρους και µνηµεία, συµπεριλαµβανοµένων και ορισµένων εµβληµατικών µουσείων, όπως π.χ. του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου αλλά και του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, όπου το ολόκληρο και το µειωµένο εισιτήριο από 10 και 5 ευρώ αντίστοιχα θα ανέλθουν στα 12 και 6 ευρώ. Θα υπάρξει πάντως και µείωση σε πέντε αντίστοιχους χώρους.
Οι τιµές, λοιπόν, των εισιτηρίων -µεταξύ άλλων- θα αυξηθούν: Στον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Αγοράς και Μουσείο Στοάς Αττάλου, καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο Σουνίου, όπου το εισιτήριο από 8 ευρώ (4 ευρώ µειωµένο) θα πάει στα 10 ευρώ (5 ευρώ µειωµένο). Στον αρχαιολογικό χώρο Ρωµαϊκής Αγοράς και στον αρχαιολογικό χώρο ∆ωδώνης, από 6 ευρώ (3 ευρώ µειωµένο) σε 8 ευρώ (4 ευρώ µειωµένο).
Και στον Λευκό Πύργο
Στον αρχαιολογικό χώρο Βιβλιοθήκης Αδριανού, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Θήρας, στο ∆ιαχρονικό Μουσείο Λάρισας και στον Λευκό Πύργο, από 4 ευρώ (2 ευρώ µειωµένο) σε 6 ευρώ (3 µειωµένο). Στον αρχαιολογικό χώρο Ολυµπιείου και στο Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου η τιµή αλλάζει από 6 ευρώ (3 ευρώ µειωµένο) σε 8 ευρώ (4 ευρώ µειωµένο).
Οσο για τις µειώσεις, αφορούν στις τιµές των εισιτηρίων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου (από 8 και 4 ευρώ το ολόκληρο και το µειωµένο γίνονται 6 και 3 ευρώ αντίστοιχα), στον αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης (από 12 και 6 ευρώ γίνονται 10 και 5 ευρώ), στον αρχαιολογικό χώρο Νεκροµαντείου (από 8 και 4 ευρώ σε 6 και 3 ευρώ) και στο Βυζαντινό Μουσείο ∆ιδυµοτείχου (από 4 και 2 ευρώ σε 3 και 2 ευρώ). Το θέµα απασχόλησε προχθές το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συµβούλιο (ΚΑΣ), τα µέλη του οποίου έδωσαν οµόφωνα το «πράσινο φως» στις προτάσεις της οµάδας εργασίας που ασχολήθηκε µε τον επανακαθορισµό των τιµών εισιτηρίων (µεµονωµένων και ενιαίων) σε αρχαιολογικούς χώρους και µουσεία ανά την επικράτεια.
Στις νέες προτάσεις ελήφθησαν υπόψη στατιστικά στοιχεία και έσοδα από εισιτήρια, η κατάσταση των χώρων, η περιοχή που βρίσκονται -αν δηλαδή προσελκύουν κόσµο ή όχι-, η ολοκλήρωση έργων ΕΣΠΑ και κυρίως η επισκεψιµότητά τους. Σύµφωνα µε τις νέες τιµολογιακές προτάσεις, προστίθεται κατηγορία των 10 ευρώ σε αρχαιολογικούς χώρους, όπως στο Σούνιο και στην Αρχαία Αγορά - Μουσείο Στοάς Αττάλου (των οποίων η τιµή αυξάνεται), καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης (όπου η τιµή µειώνεται, δηλαδή από 12 και 6 ευρώ οι τιµές πηγαίνουν στα 10 και 5 ευρώ αντίστοιχα). Επίσης καταργείται η κατηγορία των 2 ευρώ (σε αρχαιολογικούς χώρους, µουσεία και µνηµεία), που αντικαθίσταται από την κατηγορία των 3 ευρώ καθολικά – µε το µειωµένο εισιτήριο να ανέρχεται στα 2 ευρώ

ethnos

Δικαστές ερευνούν τον μυστηριώδη θάνατο ενός μοντέλου των πάρτι "μπούνγκα μπούνγκα"

Ιταλοί δικαστές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκίνησαν έρευνα για ενδεχόμενο φόνο μετά τον μυστηριώδη θάνατο ενός μοντέλου από το Μαρόκο, που ήταν μεταξύ των τακτικών θαμώνων στα πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα» που οργάνωνε ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Η Ιμάν Φαντίλ, ηλικίας 33 ετών, πέθανε την 1η Μαρτίου, έναν μήνα αφού εισήχθη σε νοσοκομείο του Μιλάνου με σφοδρούς πόνους στο στομάχι. Η ίδια είχε καταγγείλει σε φίλους και τον δικηγόρο της ότι την είχαν δηλητηριάσει.
Ο θάνατός της δημοσιοποιήθηκε μόλις σήμερα.

Δεκαπέντε λόγοι για να τρώμε θαλασσινά - Ποια είδη κάνουν καλό στην υγεία μας

Περιέχουν βιταμίνες, τα πολύτιμα ω3, είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, συμβάλλουν ή δρουν προληπτικά στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών, βοηθούν στη σύλληψη, κι έχουμε άλλους 10 λόγους για να τρώμε θαλασσινά τη Σαρακοστή (εκτός των ψαριών που καταναλώνονται μόνο του Ευαγγελισμού και των Βαΐων).
«Τα ιχθυηρά μπορούν να καταταγούν στις υπερτροφές που καταναλώνει ο Έλληνας σε κάθε ευκαιρία που του προσφέρεται» σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστο Νεοφύτου.
Ο καθηγητής μίλησε σε εκδήλωση της Έκθεσης Τροφίμων (Detrop) στην Θεσσαλονίκη που διοργάνωσε το Παρατηρητήριο Οξειδωτικού Στρες και τόνισε ότι τα ιχθυηρά, στα οποία ανήκουν ψάρια, οστρακοειδή, καρκινοειδή, δεκάποδα είναι τροφές που προσφέρουν μόνο οφέλη στον οργανισμό μας και προάγουν την ομαλή λειτουργία πολλών ζωτικών οργάνων.
«Τα ιχθυηρά ανήκουν στις υπερτροφές γιατί έχουν υψηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνών (18-25%) και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων ω3, βιταμινών (Α, Β, Ε, D και Κ), καθώς και ανόργανων αλάτων όπως ασβέστιο, νάτριο, κάλιο, φώσφορο, χαλκό, σίδηρο σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και ιώδιο», υπογράμμισε.
Όλοι ξέρουμε, ότι «τα ψάρια κάνουν καλό», αλλά για τις βεβαιωμένες επιδράσεις όλων των θαλασσινών στον ανθρώπινο οργανισμό ο κ. Νεοφύτου συγκέντρωσε και παρουσίασε συγκεκριμένες κατηγορίες μαζί με τα συμπεράσματα τελευταίων ερευνών για να επισημάνει ότι:
- Βελτιώνουν τις λειτουργίες των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης γεροντικής άνοιας και Αλτσχάιμερ.

Θανάσης Τσίγγανας

Έξι λάθη που κάνετε στο ξενοδοχείο και σας κοστίζουν σε ευρώ

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία κατά την οργάνωση ενός ταξιδιού, είναι η εύρεση του σωστού ξενοδοχείου. Είτε πρόκειται για επαγγελματικό είτε για ταξίδι αναψυχής, για να μείνετε ευχαριστημένοι πρέπει να βρείτε το κατάλληλο κατάλυμα για εσάς και την παρέα σας (αν υπάρχει).
Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το προσωρινό σας σπίτι μακριά από το σπίτι σας είναι σίγουρο ότι θα σας κοστίσει. Για να μην υπερβείτε, λοιπόν, τον προϋπολογισμό σας ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και σώστε όσο περισσότερα χρήματα μπορείτε από «ατοπήματα» στο ξενοδοχείο που μπορεί να σας κοστίσουν.
Κλείνετε δωμάτιο με μη επιστρέψιμη χρέωση
Σε αυτήν την περίπτωση η τιμή του δωματίου είναι η χαμηλότερη που μπορείτε να κλείσετε. Ωστόσο, αν τα σχέδιά σας αλλάξουν, αν κάνατε λάθος στην ημερομηνία ή ακόμη μπερδέψατε το όνομα του ξενοδοχείου θα σας στοιχίσει ακριβότερα, γιατί η προκαταβολή σε περίπτωση ακύρωσης δεν επιστρέφεται. Προτιμήστε, λοιπόν, το δωμάτιο με την ελαφρώς ακριβότερη τιμή για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, ότι σε περίπτωση ακύρωσης δεν θα χάσετε την προκαταβολή σας.
Δεν συγκρίνετε τιμές στο διαδίκτυο
Μπορεί να έχετε το αγαπημένο σας ξενοδοχείο και να κλείνετε απευθείας σε αυτό ή μια προσφορά που εμφανίστηκε μόλις στο email σας φαίνεται η ιδανικότερη από ποτέ. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις μην κλείσετε το δωμάτιο, αν προηγουμένως δεν έχετε κάνει την κατάλληλη έρευνα στο διαδίκτυο. Συγκρίνετε τις τιμές και από άλλες πλατφόρμες κράτησης δωματίων για να είστε σίγουροι ότι έχετε πετύχει την χαμηλότερη δυνατή τιμή.
Πληρώνετε για πάρκινγκ μόλις φτάσετε στο ξενοδοχείο
Αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος και οικονομικότερος τρόπος για να μετακινηθείτε στο ταξίδι σας είναι τα μεταφορικά μέσα. Αν, ωστόσο, θέλετε να νοικιάσετε το δικό σας αυτοκίνητοπροτιμήστε να κλείσετε θέση στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου online, μαζί με την κράτηση του δωματίου, καθώς οι τιμές από κοντά διαφέρουν. Και συνήθως είναι προς τα πάνω. Εναλλακτικά, κάντε μια έρευνα για κοντινά πάρκινγκ στο ξενοδοχείο και συγκρίνετε τις τιμές χρέωσης με εκείνες του ξενοδοχείου.
Δεν κλείνετε δωμάτιο με πρωινό
Σε κάποιους το πρωινό του ξενοδοχείου μπορεί να μην αποτελεί και το καλύτερο γεύμα. Και έτσι προτιμάνε να παραγγέλνουν στο δωμάτιο κάτι ή να το παίρνουν κάπου έξω. Και στις δύο περιπτώσεις το κόστος ανεβαίνει κατά πολύ, σε αντίθεση με την τιμή του πρωινού όταν αυτή συνυπολογίζεται κατά την κράτηση του δωματίου. Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι σε ξενοδοχεία που σερβίρουν το πρωινό σε μπουφέ η κατανάλωση είναι απεριόριστη και μπορείτε να πάρετε κάποιο φρούτο ή σνακ και για το δρόμο.
Συνεχίζετε να πληρώνετε για το wi-fi
Εν έτη 2019 θεωρείται σχεδόν απαράδεκτο να πληρώνετε για υπηρεσίες wi-fi. Κάποια ξενοδοχεία, μάλιστα, διαθέτουν υπηρεσίες αναβάθμισης της ταχύτητας του ίντερνετ, στην περίπτωση που δεν μπορείτε να αποχωριστείτε την αγαπημένη σας σειρά. Για να αποφύγετε την συγκεκριμένη χρέωση μπορείτε να γίνετε μέλη του ξενοδοχείου (ακόμη κι αν δεν μένετε συχνά σε αυτό) και να απολαμβάνετε κάποιες εξτρά υπηρεσίες όπως δωρεάν wi-fi, late check out, early check in κ.α. Μπορείτε να ρωτήσετε στη ρεσεψιόν ή αν είστε καλοί στην έρευνα να το ψάξετε μόνοι σας online.
Δεν τσεκάρετε τις επιπλέον χρεώσεις
Κάποιες υπηρεσίες που παρέχονται στο ξενοδοχείο χρεώνονται επιπλέον (σπα, φόροι, κ.α.) από την τιμή του δωματίου. Καλό είναι να τις γνωρίζετε από την αρχή έτσι ώστε να μην βρεθείτε κατά το check out με ένα μπουγιουρντί που δεν ξέρετε από πού προέκυψε!


Μπήκε στη Βουλή ως επισκέπτης και κατέληξε στον εισαγγελέα

Πέρασε τη βαριά πύλη της βουλής για να επισκεφθεί τα γραφεία κοινοβουλευτικής ομάδας κόμματος και κατέληξε με χειροπέδες στο Α.Τ Συντάγματος γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για απάτες.
Πρόκειται για έναν 60χρονο ο οποίος, πέρασε την πύλη του κοινοβουλίου, επί της Βασιλίσσης Σοφίας καθώς είπε είχε ραντεβού. Όμως αντί να συνεχίσει, κατέληξε στο Α.Τ Συντάγματος αφού κατά τον έλεγχο από τα μηχανήματα που είναι συνδεδεμένα με το σύστημα Police On Line, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτες. Αμέσως ενημερώθηκε περιπολικό και ο καταζητούμενος επισκέπτης κατέληξε στο τμήμα και από εκεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια από τις πολλές συλλήψεις ατόμων που επιχειρούν να μπουν στη βουλή φορτωμένοι με εντάλματα σύλληψης κυρίως για απάτες και άλλα αδικήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι συλληφθέντες αγνοούν τα εντάλματα, περνούν ανυποψίαστοι στο φυλάκιο και όταν κατά τον έλεγχο από τα ειδικά μηχανήματα όπου σκανάρονται τις ταυτότητες και διαβατήρια διαπιστώνεται ότι απασχολούν τις αρχές, συλλαμβάνονται.
Τα συγκεκριμένα, είναι τελευταίας τεχνολογίας συστήματα συνδεδεμένα με τα τερματικά της Αστυνομίας (το σύστημα Police On Line) αλλά και τη βάση δεδομένων της Interpol έτσι ώστε να εντοπίζουν οποιαδήποτε εκκρεμότητα με το νόμο υπάρχει σε ελληνικό ή διεθνές επίπεδο και να οδηγούν τους “καταζητούμενους” στη δικαιοσύνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Θα πάει το μαύρο σύννεφο ...

Ρίχνω μια ματιά σε ανακοινώσεις υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων από το φέισμπουκ- ορισμένοι τρομάρα τους αρθογραφούν κιόλας (σκέφτομαι και γράφω Τετάρτης δημοτικού).

Κάθε καρυδιάς καρύδι… 

Άνθρωποι που έχουν καθυβρίσει χυδαία στο διαδίκτυο όποιον έχει διαφορετική άποψη με τη δική τους, ζητάνε την ψήφο μας.

Φορέσανε ορισμένοι και το λαμπερό τους χαμόγελο, μετά από 10 φίλτρα, αλλά τι να το κάνεις…

Η σκατοψυχιά δεν καλλωπίζεται!

Σε αντίθεση με τους αθόρυβους “άγνωστους”, μα ικανούς!

Αυτούς θα αναζητήσουν οι πολίτες αυτή την φορά.

Και όχι αυτούς που σπρώχνονται για πρώτη θέση στις εκδηλώσεις ή μπροστά στις κάμερες και στις φωτογραφίες…

Αυτούς τους σιχάθηκαν…

Άρα πάνε άδικα τα φίλτρα…

Τα καθαρά κι αληθινά θα ψάξουμε, μπας και δούμε κανένα χαΐρι.
Κι όπως λέει ο σοφός λαός, όλα εδώ πληρώνονται…

Θα πέσει μαύρο που δεν το φαντάζεστε…

Β.Μ

Έχουμε τους ευρωβουλευτές που μας αξίζουν…

Τα παλιά χρόνια για να γίνει κάποιος καταξιωμένος τραγουδιστής, και να πέφτουν σωρηδόν στα πόδια του οι γαρδένιες (ή τα πιάτα) θα έπρεπε να έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα σε σκυλάδικα ή σε πανηγύρια.
Σήμερα αρκεί να έχει περάσει από ένα ριάλιτι, κι όχι μόνο γίνεται διάσημος «τροβαδούρος», με χρυσούς δίσκους, αλλά μέχρι και τη κόρη δισεκατομμυριούχου μπορεί να τουμπάρει.
Κάτι ανάλογο συνέβη και στην πολιτική μας σκηνή. Με αποτέλεσμα να εκλέγονται βουλευτές οποιοιδήποτε καραγκιόζηδες, αρκεί να έχουν γράψει ένσημα σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ, να ξέρουν από ατάκες, και να είναι … διάσημοι…
Ζούμε σε καθεστώς τηλεοπτικής δημοκρατίας, όπου
μαγευόμαστε από και εκλέγουμε σελέμπριτις για να νομοθετούν για λογαριασμό μας. Άσχετα αν οι μαϊντανοί αυτοί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν σε δυο γαϊδάρους άχυρα.
Αρκεί να είναι τηλεοπτικά γνωστοί.
Ας μη ξεχνάμε ότι ο ορισμός του σελέμπριτι είναι κάποιος ο οποίος είναι διάσημος επειδή απλά είναι διάσημος. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Θυμόσαστε φερ ειπείν τις αδερφές Κανονίδου; Κάπως έτσι.
Γι’ αυτό και όποιο μαϊντανός βάζει υποψηφιότητα, ασχέτως κόμματος, συνήθως εκλέγεται.
Κερδίζοντας κατά κράτος άλλους υποψήφιους, μπαρουτοκαπνισμένους στις κομματικές ζυμώσεις, στους διαδρομισμούς, στις αφισοκολλήσεις, και στους… κοινωνικούς αγώνες (χα χα).
Ποιος αμφιβάλλει ότι αν αύριο βάλει υποψηφιότητα η Μενεγάκη ή ακόμη και η Τζούλια Αλεξανδράτου, θα βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας να τις ψηφίσουν για να νομοθετούν για λογαριασμό μας;
Έτσι έχουν τα πράγματα γενικώς, μόνο που στο ζήτημα των ευρωεκλογών η ανισορροπία των κομμάτων και κυρίως των ψηφοφόρων πιάνει κόκκινο.
Ειδικά από τότε που καταργήθηκε η λίστα και οι ευρωβουλευτές εκλέγονται με σταυρό.
Με το κάθε κόμμα να προσεγγίζει και να πέφτει στα πόδια οποιουδήποτε μαϊντανού, ασχέτως κατάρτισης, ασχέτως ιδεολογίας, προκειμένου να υφαρπάξει ψηφαλάκια από τα γίδια που ψηφίζουν με το θυμικό, ή με βάση την αναγνωρισιμότητα των υποψηφίων.
Έτσι έχεις τον Σύριζα να στέλνει στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο το σύμβολο της αριστεράς Γλέζο, ο οποίος όμως δεν μπαίνει σε … αεροπλάνο!
Ή την ΝΔ να στέλνει τον Βουσμάνο, τον οποίο θυμόμουν ως πασόκο, αλλά όπως δήλωσε τότε: «όταν μας καλεί η πατρίδα εμείς πρέπει να ανταπεξελεμεθόμαστε….», ή κάπως έτσι.
Βέβαια αν τον καλούσε η πατρίδα να παίξει κανέναν αγώνα χωρίς αμοιβή, δεν ξέρω αν θα δέχονταν να «ανταπεξελθέρθει»… έλα όμως που το ευρωβουλευτιλίκι είναι το απόλυτο επάγγελμα, χώρια ότι στας Βρυξέλλας υπάρχουν και λειτουργούν αρκετά ελληνάδικα – κωλάδικα, οπότε ο συγκεκριμένος έκανε πέτρα την καρδιά και δέχτηκε να μας εκπροσωπεί στον ναό της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.
Όπως κάποτε η 24χρονη Ματσούκα, το πουλέν του ΓΑΠ, που έκτοτε αγνοείται η τύχη της.
Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα κόμματα, εκτός ίσως από το ΚΚΕ.
Και έτσι φτάνουμε στο σήμερα, που μπορεί στα ευρωψηφοδέλτια να συμπεριλαμβάνονται σοβαροί επιστήμονες, γλωσσομαθείς, καταρτισμένοι, διεθνολόγοι… μέχρι και αστροναύτες της ΝΑΣΑ, όμως ο πάντα σοφός λαός θα επιλέγει ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, τραγουδιάρες, παίκτες ριάλιτι, και γενικά σελέμπριτις. Ή ακόμη και άεργους γόνους διάσημων καλλιτεχνών, αρκεί να έχουν «αγωνιστικό παλμαρέ», όπως π.χ. να καθυβρίζουν νεκρούς στο φέσιμπουκ, ή να εγκωμιάζουν τις μολότοφ και την 17Ν στα σόσιαλ μύδια.
Δυστυχώς αυτά είναι τα αρνητικά της δημοκρατίας, που τα στηλίτευαν ακόμη και τεράστια μυαλά όπως ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας.
Μια δημοκρατία στην οποία η ψήφος του Νανόπουλου είναι ίση και όμοια με εκείνη του Μπάμπη του Τανάλια, ο οποίος θα έβγαινε κι αυτός βουλευτής αν ήταν διάσημος, ενώ τώρα «ποιος είναι μωρέ μακάκα αυτός ο Νιανιόπουλος που μας τσαμπουνάς; Που εμφανίζεται; Πόσα βγάζει το μήνα να ‘ουμ;»
Εύλογα ερωτήματα στη χώρα όπου ο Βαρεμένος (εκείνος με τον απορροφητήρα) είναι και αντιπρόεδρος της βουλής!
Κάποτε οι παπαροκάδες πούλαγαν περισσότερους δίσκους από τον Νταλάρα (που ήταν το διαχρονικό σημείο αναφοράς για τέτοιες πωλήσεις στη χώρα). Όσο για τον Μότσαρτ ας μη το συζητάμε…
Έτσι ακριβώς ψηφίζουμε, όπως αγοράζουμε ή ακούμε μουσική.
Ποιος είναι άραγε καλύτερος μουσικός; Ο Μότσαρτ ή οι παπαροκάδες;
Και εκεί ακριβώς έγκειται το μεγάλο εγγενές πρόβλημα της δημοκρατίας.
Στην οποία μια ζωή θα ψηφίζουμε μαϊντανούς και καραγκιόζηδες για να μας εκπροσωπούν και για να μας σώσουν, αρκεί να είναι διάσημοι.
Μέχρι κι εγώ θα έβγαινα βουλευτής αν είχα περάσει από κανένα Πάουερ οφ Λαβ. Και εν πάση περιπτώσει ξέρω να γράφω το όνομά μου χωρίς λάθη, κάτι είναι κι αυτό, δεν συμφωνείτε;
Έχουμε δηλαδή τους εθνοπατέρες και τους εκπροσώπους στο ευρωκοινοβούλιο που μας αξίζουν.
 
Περαστικά μας και σε άλλα με υγεία.
 
ΥΓ- Το έχω ξαναγράψει. Όπως δεν θα ήθελα να βλέπω τον Μπένι, τον Σαμαρά, τον Κουτσούμπα, τον Χρυσόγονο, τον Νίκο Παππά, κ.ά. να χορεύουν πολ ντάνσινγκ, να παίζουν μπάσκετ, ή να πρωταγωνιστούν σε σίριαλ και σε τούρκικα ριάλιτι, έτσι δεν θέλω χορεύτριες, μπασκετμπολίστες, σκυλούδες, ή ηθοποιούς, να ψηφίζουν για τη ζωή και το μέλλον μου. Τόσο απλό, που όμως είναι δυσνόητο…
Και επειδή σε κάθε κανόνα υπάρχει η εξαίρεση που τον επιβεβαιώνει, να θυμίσω την περίπτωση Πάντζα, αυτού του τεράστιου υπηρέτη της υποκριτικής, που χρόνια τώρα νομοθετεί για να διώξει το Δ’ Ράιχ, αλλά ακόμη δεν το έχει καταφέρει.
Αλλά που θα πάει; Είναι μικρός ακόμη, θα ψηθεί.
 
ΥΓ2- Θυμάμαι την περίπτωση παλιού σούπερ γνωστού ποδοσφαιριστή, παιδικού φίλου μου, που με είχε πει κάποτε ότι τον παρακαλάνε τα κόμματα να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής. Όλα σχεδόν τα κόμματα της εποχής, χωρίς καν να τους ενδιαφέρει τι πιστεύει και τι ψηφίζει ο ίδιος! Αρκεί να φέρει ψηφαλάκια.
Προς τιμήν του δεν «ανταπεξελθήρθε» στο κάλεσμα, όπως έκανε ο γλωσσομαθής κι ευρυμαθής Βουσμάνος.
 
 

Αποφυλακίστηκε η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου

Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον η Σταυρούλα Κουράκου.
Η σύζυγος του πρώην υπουργού
Γιάννου Παπαντωνίου, είχε κριθεί προφυλακιστέα για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ωστόσο, τώρα αποφυλακίζεται καθώς η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα έκανε δεκτή την σχετική αίτηση που η κυρία Κουράκου είχε καταθέσει ενώπιον της.
Συγκεκριμένα, η σύζυγος του πρώην υπουργού αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της εγγύησης 150.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. Η κυρία Κουράκου θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό της εγγύησης έως τις 20 Απριλίου 2019.
Σε δήλωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της συζύγου του πρώην υπουργού αναφέρει πως η ανακρίτρια συνεκτίμησε «το γεγονός ότι η κ. Κουράκου συναίνεσε στην άρση του τραπεζικού της απορρήτου σε όλο τον πλανήτη και έδωσε πληρεξουσιότητα για να ελεγχθούν οι καταθέσεις της σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. Με τον τρόπο αυτό βοηθά να απαντηθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχει ήδη αποστείλει η ανακρίτρια»

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Σκάνδαλο με παπά που είχε παράνομο δεσμό στην Αιτωλοακαρνανία - Τον έπιασε η παπαδιά

Ένας γοητευτικός αλλά άτακτος ρασοφόρος έχει γίνει πρωταγωνιστής ενός ροζ σκανδάλου, που σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, έχει κάνει άνω κάτω ένα χωριό της Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο 42χρονος παπάς είχε έτσι κι αλλιώς πλούσιο παρελθόν εξαιτίας της ζωηρής ιδιοσυγκρασίας του της αδυναμίας του στο γυναικείο φύλο.
Μάλιστα, στο χωριό όπου πλέον λειτουργεί τον είχαν μεταθέσει από άλλη κοινότητα γατί ο εν λόγω ιερέας είχε προκαλέσει μεγάλο «θόρυβο» εξαιτίας του παράνομου δεσμού που είχε συνάψει με μια ξανθιά ιδιοκτήτρια περιπτέρου.
Καθώς η παπαδιά είχε καταλάβει τα… νυχτοπερπατήματα του συζύγου της, αποφάσισε να τον παρακολουθήσει. Η 35χρονη πρεσβυτέρα έμεινε άναυδη όταν είδε τον άντρα της και πατέρα των παιδιών της μέσα σε αυτοκίνητο να επιδίδεται σε ερωτικές περιπτύξεις με την 38χρονη ξανθιά που διατηρούσε το περίπτερο σε κεντρικό σημείο του χωριού.
Έξαλλη η απατημένη δε δίστασε να τους διακόψει ουρλιάζοντας με μένος και βρίζοντας.
Ο άντρας της προσπάθησε να την μάταια να την ηρεμήσει ώστε να μην τους ακούσουν οι κάτοικοι στο χωριό.
Η εξοργισμένη παπαδιά, ωστόσο, τον έσπρωξε και όρμησε στην περιπτερού η οποία είχε λουφάξει τρομοκρατημένη στα πίσω καθίσματα του μικρού αυτοκινήτου της, ώστε να προστατευτεί. Η 35χρονη, όμως, την άρπαξε, την ξεμάλλιασε και την άφησε σχεδόν γυμνή αφού έκανε κομμάτια τα ρούχα που φορούσε.
Παρά τις προσπάθειες του κληρικού να ηρεμήσει τα πνεύματα δεν κατάφερε τίποτα. Αντίθετα, ακούγοντας τις φωνές οι χωριανοί βγήκαν όλοι τις αυλές τους και γρήγορα μαθεύτηκε τι είχε συμβεί. Οι περιπέτειες του 42χρονου παπά έγιναν το hot νέο του μικρού χωριού και κανένα από τα μέλη της οικογένειάς του δεν είχε πρόσωπο να βγει έξω. Έτσι αναγκάστηκαν να τα μαζέψουν και να κάνουν καινούρια αρχή κάπου αλλού προηγουμένως κανονίστηκε η μετάθεση του παπά σε άλλη κοινότητα.
Η 35χρονη απατημένη σύζυγος αποφάσισε να ρίξει νερό στο κρασί της αφήνοντας πίσω όλα όσα συνέβησαν και να ζήσει ήρεμα και αξιοπρεπώς. Ωστόσο, λογάριαζε, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο -στην προκειμένη περίπτωση τον σύζυγό της, καθώς ο παπάς συνέχισε τις κρυφές συναντήσεις με την 38χρονη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, μάλιστα, ακολούθησε και δεύτερο ημίχρονο στον καυγά με αποτέλεσμα πλέον η πρεσβυτέρα να δείχνει αποφασισμένη να εγκαταλείψει τον «άτακτο» άντρα της.

Δ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Είμαι το «τρόπαιό» σας, θυσιάζομαι... πόσες «μαϊμούδες» θα «ξεπλύνετε» τώρα;

Επειδή το διακύβευμα της μη διεξαγωγής του συνεδρίου της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας, της ΓΣΕΕ, είναι πολύ μεγαλύτερο από τον οποιοδήποτε Καραγεωργόπουλο και προκειμένου να αποδείξω την υποκριτική στάση του Π.Α.ΜΕ και του ΚΚΕ (εγώ ως γνήσιος ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ πεζοδρομίου και όχι ως γραφειοκράτης - εργοδότης), προκαλώ δημόσια τις δυνάμεις αυτές και τους δηλώνω ότι προτίθεμαι να παραιτηθώ από σύνεδρος της ΓΣΕΕ και να θυσιάσω τη θέση μου στην επόμενη διοίκηση, αρκεί να ξεκινήσει άμεσα η συνεδριακή διαδικασία.
Δεν αντέχει άλλη ταπείνωση ο κόσμος που αγαπώ και με έχει τιμήσει, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας. Το δέχονται;
Η ΓΣΕΕ και οι εργαζόμενοι είναι πιο πάνω από τον Καραγεωργόπουλο, τις παρατάξεις και τα κόμματα. Το δέχονται;
Τους επιτρέπω να με εκτελέσουν, αρκεί να διεξαχθεί συνέδριο. Το δέχονται; 

Δημήτρης Καραγεωργόπουλος
Εκ.Τύπου ΓΣΕΕ
Πρόεδρος ΟΙΥΕ

Υ.Γ. Πόσες «μαϊμούδες» είναι τώρα διατεθειμένοι να «ξεπλύνουν»; Τώρα που τους δίνω ως «τρόπαιο» ότι πιο πολύτιμο έχω στη ζωή μου. Την αγάπη μου για το ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ, τα κινήματα και τους εργαζόμενους.

Κάτω του μέσου ευρωπαϊκού όρου το αγροτικό εισόδημα

Κάτω του μέσου ευρωπαϊκού όρου παραμένει, παρά τις θετικές εξελίξεις, το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα, με το μισό μάλιστα από το συνολικό να καλύπτεται από επιδοτήσεις και ενισχύσεις, επισήμανε ο γενικός γραμματέας  της Copa Cogeca, Pekka Pesonen, μιλώντας από το βήμα του 2ου συνεδρίου που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), με θέμα "Κλιματική Αλλαγή και Αγροτική Ανάπτυξη".
Ο γενικός γραμματέας της "ενωμένης φωνής των αγροτών και των συνεταιρισμών τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση", επισήμανε χαρακτηριστικά: "Είχαμε κάποιες θετικές εξελίξεις στα εθνικά αγροτικά εισοδήματα. Ωστόσο είναι κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το μισό από το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών προέρχεται από επιδοτήσεις και ενισχύσεις και άλλο το μισό από την αγορά. Και πάλι όμως βρίσκεται κάτω από το μέσο μισθό που λαμβάνουν οι Έλληνες εργαζόμενοι". Υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των νέων αγροτών στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι το 2016 μόλις το 5,8% από το σύνολο αυτών που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα ήταν κάτω των 35 χρόνων, και σημείωσε ότι "η γεωργία σήμερα στην Ελλάδα είναι επιχείρηση των ηλικιωμένων για αυτό και θα πρέπει να στηριχθούν οι νέοι αγρότες".
    Τη θέση του ότι η κλιματική αλλαγή είναι θέμα επιβίωσης και βιωσιμότητας "και όχι μόνο περιβαλλοντικής ευαισθησίας», εξέφρασε από το βήμα του συνεδρίου ο τέως υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τέως γενικός γραμματέας του ΥΠ.Α.Α.Τ, Δημήτρης Μελάς, ενώ αναφερόμενος στη διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ, υπογράμμισε τους δύο κινδύνους που απειλούν την Ελλάδα: τη χρηματοδότηση και την επανεθνικοποίησή της.
    "Γνώση, καινοτομία και ψηφιοποίηση είναι το τρίπτυχο για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, με στόχο την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική συνοχή", υπογράμμισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της GAIA Επιχειρείν ΑΕ, Γιάννης Μαυρουδής, προσθέτοντας ότι "σε αυτό το πλαίσιο οι συνεταιρισμοί είναι οι ιδανικοί πόλοι". Μεταξύ άλλων, ανέφερε, ότι η GAIA-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ανέπτυξε ένα πλέγμα τεχνολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών προτάσσοντας τη γνώση και τη συνεργασία.


Ε.Α.

Αναγκαία η γνωστοποίηση των ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων που καταγράφονται κάθε χρόνο είναι πολύ περισσότερες από όσες μπορούμε να φανταστούμε. Σύμφωνα με υπολογισμούς του FDA (αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων) κάθε χρόνο στις ΗΠΑ καταγράφονται περίπου δύο εκατομμύρια ανεπιθύμητα συμβάντα, που σχετίζονται με φάρμακα, εκ των οποίων κατ΄εκτίμηση 124.000 οδηγούν σε θάνατο.
   Το πιο πρόσφατο σοκ στην φαρμακευτική αγορά στην Ευρώπη προκάλεσε στις 7 Μαρτίου του 2018 η απόσυρση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ενός φαρμάκου (daclizumab) για την σκλήρυνση κατά πλάκας, επειδή μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες από την έναρξη της θεραπείας με αυτό υπήρξαν 12 αναφορές σοβαρής μηνιγγοεγκεφαλίτιδας παγκοσμίως, εκ των οποίων οι τρεις ήταν θανατηφόρες. Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε σε ανακοίνωσή του στο 8ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιατρικού Τμήματος ΑΠΘ, ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Γεώργιος Παπαζήσης, δίνοντας παράλληλα απαντήσεις σε ερωτήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των φαρμάκων, τις ανεπιθύμητες ενέργειες τους και τους λόγους για τους οποίους είναι αναγκαία η γνωστοποίηση τους από ασθενείς ,ιατρούς ακόμη και από φαρμακευτικές εταιρείες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου