27.5.17

Το ανεκδιήγητο tweet της Αντζυ Σαμίου για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

Στα social media τα σχόλια πήγαν και ήρθαν μετά την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.
Αρκετοί χρήστες όχι μόνο δεν καταδίκαζαν την επίθεση, αλλά δεν έκρυβαν την χαρά τους για την αποτρόπαια πράξη.
Η Άντζυ Σαμίου αρκετά ενεργή στα social mediai και γνωστή για την θερμή υποστήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την παρακάτω -ανεκδιήγητη- ανάρτηση στο Τwitter, ενώ το αναδημοσίευσε και στο Facebook από όπου είναι το παρακάτω screenshot:

Navarino Challenge: Συνεργασία με Qatar Airways

Το «Navarino Challenge», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 13 με 15 Οκτωβρίου 2017, στην Μεσσηνία και την Costa Navarino, στο πλαίσιο της στρατηγικής προώθησης της διοργάνωσης στο εξωτερικό ανανεώνει για φέτος την συνεργασία της με την Qatar Airways.
Η Qatar Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας του κράτους του Κατάρ, με την παγκόσμια καμπάνια της Going Places Together μεταφέρει υπερήφανα τους ταξιδιώτες της, σε ταξίδια εργασίας και αναψυχής, μέσω του παγκόσμιου δικτύου της, σε περισσότερους από 150 προορισμούς.
Η πολυβραβευμένη αεροπορική εταιρεία έχει λάβει τις ακόλουθες κορυφαίες διακρίσεις από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης αεροπορικών μεταφορών Skytrax, «Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στον Κόσμο», «Καλύτερη Διακεκριμένη θέση του Κόσμου», «Καλύτερη Αίθουσα Αναμονής για Επιβάτες Διακεκριμένης θέσης» και «Καλύτερη Εξυπηρέτηση Αεροπορικής Εταιρείας στη Μέση Ανατολή».
Η Qatar Airways υποστηρίζει υπερήφανα μια σειρά συναρπαστικών διεθνών και τοπικών πρωτοβουλιών αφιερωμένων στον εμπλουτισμό της παγκόσμιας κοινότητας που εξυπηρετεί. Η εταιρεία χορηγεί παγκοσμίου επιπέδου αθλητικά γεγονότα που αντικατοπτρίζουν τις αξίες του αθλητισμού, όπως το Navarino Challenge φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους μεταξύ τους. Κάτι που ταιριάζει απόλυτα και με το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας της “Going Places Together”.
Για το ταξίδι σας στην διοργάνωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο προωθητικό κωδικό ATHNAVCH για να κλείσετε την αποκλειστική αυτή προσφορά, μέσω του ακόλουθου link: http://www.qatarairways.com/gr/el/cugs/navarinochallenge.page
Η προσφορά ισχύει για πτήσεις που έχουν ως προορισμό τους το αεροδρόμιο της Αθήνας για την περίοδο από τις 3 έως και τις 15 Οκτωβρίου 2017 ενώ οι πτήσεις από την Αθήνα προς το εξωτερικό θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως και τις 25 Οκτωβρίου 2017.
Η προσφορά αυτή αφορά σε εισιτήρια μετ’ επιστροφής προς την Αθήνα από περισσότερους από 150 προορισμούς μεταξύ των οποίων και της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α.
Άλλωστε, πριν λίγο καιρό η διοργάνωση βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, συμμετέχοντας με απόλυτη επιτυχία στην 1η έκθεση “Greek Panorama”, η οποία στόχο είχε την προβολή της Ελλάδας στην αμερικάνικη αγορά. Χιλιάδες Νεοϋορκέζοι, αλλά και τουρίστες από άλλες χώρες επισκέφθηκαν την έκθεση στον κεντρικότερο σταθμό του Μανχάταν στον Grand Central Terminal.
Το «Navarino Challenge» δε θα μπορούσε να λείπει από αυτό το event, καθώς με δικό του περίπτερο στην έκθεση και με την παρουσία φυσικά του Ελληνοαμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου Κωνσταντίνου Καρνάζη που υπέγραψε αυτόγραφα, εκπροσώπησε και προώθησε με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική γη της Μεσσηνίας.
Στο πλαίσιο αυτό σπουδαίες προσωπικότητες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην έκθεση όπως η χρυσή Ελληνοαμερικανίδα Ολυμπιονίκης & παγκόσμια πρωταθλήτρια στην πάλη γυναικών Helen Maroulis, o Ελληνοαμερικανός δις φιναλίστ του Super Bowl, πρώην παίκτης του NFL, Niko Koutouvides και ο 3 φορές πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό, βετεράνος καλαθοσφαιριστής, και βοηθός προπονητής στους Charlotte Hornets, Mike Batiste.
Το «Navarino Challenge» θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μία χρονιά με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.

Αυτά είναι τα 12 δικαιώματα των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: To 2036 η ανεργία θα επιστρέψει στο 7,3% του Μαΐου του 2008

Τα δώδεκα δικαιώματα των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ επισημαίνει η διοικήτρια του οργανισμού με άρθρο της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Μαρία Καραμεσίνη, πέραν της αξίωσης για επίδομα ανεργίας όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις, το δελτίο ανεργίας παρέχει σε όλους τους ανέργους, επιδοτούμενους ή μη:

– μοριοδότηση σε προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο τομέα,

– πρόσβαση σε προγράμματα απασχόλησης

– συμμετοχή σε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και παιδικών κατασκηνώσεων,

– παροχές ασθένειας σε είδος (υπό προϋποθέσεις),

– συμμετοχή σε πρόγραμμα προαιρετικής ασφάλισης όταν είναι πλησίον της σύνταξης, προκειμένου να θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης

– ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ,

– μείωση φόρου ή φοροαπαλλαγές (π.χ. ΕΝΦΙΑ),

– ένταξη σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν δάνεια, οφειλές κ.λπ.,

– δωρεάν μετακίνηση σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΟΑΣΑ),

– επίδομα θέρμανσης,

– δωρεάν παροχές δήμων (δημοτικά κολυμβητήρια, δημοτικά θέατρα κ.λπ.),

– προσφορές επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα (π.χ. εισιτήριο σε κινηματογράφους, θέατρα)

Οι αλλεργίες του καλοκαιριού

Αν λοιπόν η Άνοιξη είναι η εποχή όπου εκδηλώνονται αλλεργίες με συμπτώματα κυρίως από το αναπνευστικό σύστημα, το Καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από αλλεργίες του δέρματος ενώ συνήθως η αλλεργική ρινίτιδα, το βρογχικό άσθμα αλλά και η ατοπική δερματίτιδα (ή αλλεργικό έκζεμα) συνήθως βελτιώνονται λόγω της μείωσης της ανθοφορίας αλλά και της προστατευτικής δράσης από την αυξημένη έκθεση στον ήλιο.

Οι αλλεργικές παθήσεις που εκδηλώνονται το Καλοκαίρι (χωρίς να αποκλείονται και οι άλλες εποχές) χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και πρόληψη. Κάποιες από αυτές μπορεί να εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους ακόμη και για τη ζωή ορισμένων πολύ ευαίσθητων αλλεργικών ατόμων. Οι σημαντικότερες και συχνότερες αλλεργικές διαταραχές τη θερινή περίοδο είναι
• Οι τροφικές αλλεργίες που οφείλονται σε τροφές που καταναλώνονται κυρίως τους θερινούς μήνες.
• Διάφορες μορφές κνιδώσεων που προκαλούνται από φυσικά αίτια όπως η ηλιακή, η χολινεργική και η κνίδωση εκ ψύχους.
• Δερματίτιδες εξ επαφής
• Διάφορες μορφές φωτοδερματίτιδας (φωτοαλλεργικήδερματίτιδα εξ επαφής και το φωτοαλλεργικό έκζεμα εξ επαφής)
• Οι αλλεργικές αντιδράσεις μετά από τσίμπημα διαφόρων εντόμων και κυρίως μέλισσας και σφήκας, καθώς και μετά από τσίμπημα της θαλάσσιας μέδουσας, αν και οι τελευταίες είναι κυρίως τοξικές και ερεθιστικές.

Καθεμία από τις παραπάνω παθήσεις μπορούν να είναι από απλά ενοχλητικές μέχρι και δυνητικά θανατηφόρες, για κάποιες από αυτές.
Οι διάφορες μορφές δερματίτιδας είτε με την μορφή της εξ επαφής είτε ως φωτοδερματίτιδα, χαρακτηρίζονται από εμφάνιση εξανθήματος, μετά από χρήση αντιηλιακών ή άλλων καλλυντικών ή ακόμα και μετά από tatoo, στα σημεία επαφής, ή απλά μετά από έκθεση στον ήλιο. Χαρακτηρίζονται από ερυθρότητα, φαγούρα, ήπιο οίδημα τοπικά και ξηρότητα, ενώ άλλοτε μπορεί να υπάρχουν και μικρές βλατίδες (μικρά κόκκινα «σπυράκια») ή και φυσαλίδες, όταν η αντίδραση είναι πιο έντονη. Οι βλάβες εντοπίζονται συνήθως μόνο στα εκτεθειμένα σημεία του σώματος, αλλά σπάνια μπορεί να επεκτείνονται σε όλο το σώμα. Κάποιες φορές μπορεί να οφείλονται στη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων (πχ. κάποια διουρητικά και αντιαρρυθμικά, σουλφοναμίδες κ.α.) που μπορεί να λαμβάνει το άτομο για ανεξάρτητο λόγο, αλλά προκαλούν φωτοδερματίτιδα σε συνδυασμό με έκθεση στο ήλιο.

Ο νυγμός από μέλισσα ή σφήκα συνήθως προκαλεί τοπικάστο σημείο ερυθρότητα, πόνο και/ή κνησμό και μικρού βαθμού οίδημα που υποχωρούν σε λίγες ώρες. Στα αλλεργικά άτομα όμως, η αντίδραση μπορεί να είναι πιο εκτεταμένη και μεγαλύτερη σε μέγεθος ή να είναι πιο μαζική και πολύ πιο επικίνδυνη. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να εκδηλωθεί από την εμφάνιση γενικευμένου κνιδωτικού εξανθήματος σε όλο το σώμαή συμμετοχή και άλλων συστημάτων του οργανισμού με συμπτώματα όπως δύσπνοια, ζάλη, τάση για λιποθυμία ή και απώλεια συνείδησης κ.λ.π.
Το Καλοκαίρι αυξάνονται τα επεισόδια τροφικής αλλεργίας μετά από κατανάλωση φρούτων όπως το ροδάκινο και το σταφύλι, όπως και θαλασσινών. Τα συμπτώματα μπορεί να περιορίζονται σε απλή φαγούρα και πρήξιμο στο στόμα και γύρω από τα χείλη που σπάνια εξελίσσονται σε σοβαρότερες καταστάσεις. Μπορεί όμως να εκδηλωθούν και βαριές αλλεργικές αντιδράσεις με εμφάνιση εξανθημάτων σε όλο το σώμα, εμέτων, διαρροιών, δύσπνοιας και συμπτωμάτων ρινίτιδας, απώλειας ούρων ή/και κοπράνων, μεγάλη πτώση αρτηριακής πίεσης με απώλεια συνείδησης και εκδήλωση shock.
Τέλος, πολύ συχνά και μάλιστα σε ποσοστό που φτάνει μέχρι και το 15-23% του πληθυσμού, μπορούν να εκδηλωθούν διάφορες μορφές φυσικών κνιδώσεων, την εμφάνιση δηλαδή, ερυθρών δερματικών βλαβών που συνήθως εξέχουν από το δέρμα σχηματίζοντας πομφούς και συνοδεύονται από έντονο κνησμό. Ηηλιακή κνίδωση εκδηλώνεται στα εκτεθειμένα σημεία του σώματος μετά από σχετικά σύντομη έκθεση στον ήλιο και διαρκεί λίγες ώρες. Η χολινεργική κνίδωση εκδηλώνεται μετά από έντονη εφίδρωση λόγω υψηλής θερμοκρασίας ή μετά από άσκηση και διαρκεί λίγα λεπτά ως μια ώρα. Τέλος, η κνίδωση εκ ψύχους,όσο περίεργο και αν φαίνεται, εκδηλώνεται πολύ συχνά το καλοκαίρι για πρώτη φορά, όταν το άτομο βουτήξει σε κρύα θάλασσα λόγω απότομης έκθεσης σε μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας. Συνήθως εκδηλώνονται μόνο κνησμώδη εξανθήματα διάρκειας ωρών. Όσο πιο απότομη είναι η μεταβολή της θερμοκρασίας ή όσο πιο μεγάλο είναι το διάστημα έκθεσης σε χαμηλή θερμοκρασία, τόσο πιο έντονα είναι τα συμπτώματα που μπορεί να φτάσουν, σε ακραίες περιπτώσεις μέχρι και σε πτώση αρτηριακής πίεσης. Η κνίδωση εκ ψύχους είναι η μόνη δυνητικά θανατηφόρα μορφή κνίδωσης.
Για την αντιμετώπιση όλων αυτών των παραπάνω καταστάσεων, ο αλλεργικός ασθενής θα πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένος, ώστε να μπορεί να λάβει συγκεκριμένα μέτρα προφύλαξης και αποφυγής του αιτίου, όπου αυτό είναι δυνατό. Η έγκαιρη διάγνωση και ανίχνευση του συγκεκριμένου αιτίου από τον Αλλεργιολόγο και η χορήγηση της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής που θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση οξέως επεισοδίου, προσφέρουν ασφάλεια στο άτομο που πάσχει από αλλεργία και εξασφαλίζουν ένα ευχάριστο Καλοκαίρι, χωρίς το άγχος ανεπιθύμητων αντιδράσεων.


praktoreio-ygeias.gr

ΒΙΝΤΕΟ - Τρόμος: Αρκούδα επιτίθεται σε κυνηγό και το θέαμα σοκάρει!

Ο Ρίτσαρντ Γουέσλι, μηχανικός τρένων και «περήφανος ιθαγενής», όπως δηλώνει, είχε βγει για κυνήγι σε δασώδη περιοχή κοντά στον ποταμό Fire του Οντάριο όταν είδε μια μαύρη αρκούδα σε απόσταση. 
Διατήρησε την ψυχραιμία καταγράφοντας με την κάμερά του τις κινήσεις του άγριου ζώου και περίμενε υπομονετικά να τον προσπεράσει, χωρίς να το ενοχλήσει. Μόνον που η αρκούδα είχε άλλα σχέδια.
Ως έμπειρος κυνηγός ο Γουέσλι γνώριζε ότι οι μαύρες αρκούδες συχνά μπλοφάρουν όταν επιτίθενται κι έτσι παρέμεινε εκεί που ήταν κάνοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερους θορύβους για να τρομάξει το ζώο. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η αρκούδα συνέχισε την πορεία της και όρμησε πάνω του. Οι μαύρες αρκούδες είναι ικανότατες στο σκαρφάλωμα κι οι περισσότερες ξεπερνούν τους ανθρώπους στο τρέξιμο. Έτσι ο κυνηγός δεν είχε άλλη εναλλακτική απ’ το να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει την αρκούδα με τα χέρια... Μέχρι την τελευταία στιγμή κατέγραφε με την κάμερά του τη σκηνή!

«Θα έπρεπε να της είχα ρίξει προ πολλού», είπε μετά την ευτυχώς σύντομη επίθεση του ζώου, που σταμάτησε όταν το χτύπησε επανειλημμένα στη μουσούδα.
«Είμαι τόσο ευτυχής μετά απ’ αυτή την αντιπαράθεση με μια μαύρη αρκούδα στη διάρκεια του εαρινού μας κυνηγιού», έγραψε κάτω απ’΄το βίντεο του συμβάντος, που ανήρτησε στο Διαδίκτυο στις 22 Μαϊου.
«Δεν έχω τραύματα πέρα από εκδορές στον αγκώνα και τον πληγωμένο εγωισμό μου που η αρκούδα με έριξε κάτω. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που δεν είχε ολέθρια, τραγική κατάληξη. 
Το συμβάν αποδεικνύει ότι οι μαύρες αρκούδες είναι άγρια και απρόβλεπτα ζώα», πρόσθεσε.

ΒΙΝΤΕΟ - Παράξενα γεγονότα που συνέλαβε η κάμερα

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια λίστα με παράξενα γεγονότα που συνέλαβε η κάμερα, που μερικά από αυτά θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

Αν έχετε αυτή την ομάδα αίματος, τότε ίσως έχετε εξωγήινο DNA

Όλοι γνωρίζουμε για τις 4 συνηθισμένες ομάδες αίματος που είναι οι Ο,ΑΒ,Β και Α.

 Ο λόγος που οι ομάδες αίματος εν πρώτοις είναι διαφορετικές, είναι επειδή κάθε μία από αυτές εξαρτάται από τις πρωτεΐνες μέσα στο αίμα.
Ωστόσο, μια ομάδα αίματος που ανακαλύφτηκε σχετικά πρόσφατα και είναι το ρέζους αρνητικό, θα μπορούσε πιθανώς να είναι μια ένδειξη ότι κάποιος έχει εξωγήινο DNA.
Έρευνες έχουν καταλήξει στο ότι άτομα με ομάδα ρέζους αρνητικό δεν έχουν το βασικό εξελικτικό γονίδιο από τους ρέζους πιθήκους που έχει η πλειοψηφία των ανθρώπων.
Με αυτό το δεδομένο, από τη στιγμή που όλοι προήλθαμε από πιθήκους, πώς γίνεται μερικοί από εμάς να μην έχουμε το γονίδιο του ρέζους πιθήκου;
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, από την στιγμή που οι άλλες ομάδες αίματος έχουν συγκεκριμένες πρωτεΐνες μέσα στο αίμα, τότε το ρέζους αρνητικό δεν έχει καμία από αυτές τις πρωτεΐνες.
Το ρέζους αρνητικό συναντάται στο 10 με 15 τοις εκατό του πληθυσμού, και τώρα οι επιστήμονες ξύνουν το κεφάλι τους στην ερώτηση: Από που στο καλό προήλθε αυτή η ομάδα αίματος;
Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο ότι πριν 35000 ή περισσότερο, αυτή η συγκεκριμένη ομάδα αίματος συνδέθηκε με συγκεκριμένες φυλές και ομάδες.
Πάρτε μια εικόνα για το ποιες φυλές έχουν αυτή την ομάδα αίματος: Ασιάτες 1%, Αφρο-αμερικάνοι 3% και οι Ευρωπαίοι έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό από οποιονδήποτε άλλο.
Πέρα από τα χαρακτηριστικά που συνδέονται με αυτή την ομάδα αίματος, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που να μπορούν να βρουν οι επιστήμονες ώστε να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από τον σωρό των ερωτημάτων.
Οι άνθρωποι που έχουν αυτή την ομάδα αίματος έχουν την τάση να έχουν υψηλότερο IQ, έχουν πράσινα ή μπλε μάτια, κόκκινα μαλλιά, είναι ευαίσθητοι στη ζέστη, έχουν περισσότερη επίγνωση σωματικώς και συναισθηματικώς και έχουν πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία σώματος από τους άλλους.
Η πολυπλοκότητα αυτής της ομάδας αίματος γίνεται ακόμα πιο έντονη όταν αναλογιζόμαστε τις έγκυες γυναίκες που ανήκουν σε αυτή την ομάδα. Οι γυναίκες που έχουν ρέζους αρνητικό και είναι έγκυες, μπορεί να έχουν μεγάλη δυσκολία στο να γεννήσουν ένα μωρό που έχει ρέζους θετικό.
Αυτό σημαίνει ότι το σώμα της μητέρας επιτίθεται τελείως φυσικά και προσπαθεί να σκοτώσει το έμβρυο. Για να μην γίνει αυτό, τους δίνεται αποστειρωμένο διάλυμα.
Τα παραπάνω μας οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφτεί την γη κατά τη διάρκεια κάποιων σύντομων περιόδων στο παρελθόν και να μας μετέδωσαν αυτήν ομάδα αίματος.
Το πιο ανησυχητικό όμως με όλα αυτά, είναι ότι όλοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι έχουν απαχθεί από εξωγήινους είναι πως έχουν ομάδα αίματος ρέζους αρνητικό.
Ποιος ξέρει, ίσως υπάρχουν ακόμα πολλά που να μπορούμε να μάθουμε από αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα αίματος.

Μετάφραση: awakengr.com via higherperspectives
Πηγή

ΦΩΤΟ - Erotica Art Festival: Το πιο ερωτικό τριήμερο στην Αθήνα


Erotica Art Festival: Το πιο ερωτικό τριήμερο μόλις ξεκίνησε στην Αθήνα (pics)
Το πιο ερωτικό φεστιβάλ σήκωσε αυλαία, χθες το απόγευμα, ακόμη πιο ανανεωμένο στο Εntertainment Center στο Γκάζι στην Iερά Οδό. 40.000 τ.μ αφιερωμένα στη σεξουαλικότητα, στις ερωτικές φαντασιώσεις και στην ερωτική βιομηχανία, άνοιξαν τις πόρτες τους και περιμένουν το κοινό να ζήσει από κοντά μια απολαυστική εμπειρία.
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, από την πρώτη μέρα, το Erotica Art Festival ήρθε ξανά να μαγέψει όλους εκείνους για τους οποίους η πανδαισία του έρωτα αποτελεί σκέψη, επιλογή, πράξη και εμπειρία!
Το τριήμερο που θα διαρκέσει θα είναι άκρως διασκεδαστικό –και εκπαιδευτικό-, με την προσέλευση του κόσμου να αναμένεται και φέτος τεράστια.
H διοργάνωση της έκθεσης έχει ως κινητήριο μοχλό τον ερωτισμό, τη σεξουαλική διάθεση και συμπεριφορά, μέσα από τη σεξουαλική ενημέρωση, την τέχνη, εκθέματα και μπαζάρ ειδών γύρω από το σεξ, αλλά και μέσα από την ψυχαγωγία, τα shows και τα parties με Guest Stars τα κορυφαία Sex Models ανά την υφήλιο.
kouf_4
kouf_3
kouf_2
kouf_1
Πρώτο Θέμα

Πως θα κρατήσετε τα λουλούδια φρέσκα

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των κομμένων λουλουδιών.

1. Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε το κάτω μέρος από το κοτσάνι, ώστε να κάνετε νέα ανοίγματα στο αγγειακό σύστημα του φυτού.  Αυτό, θα δώσει τη δυνατότητα στο φυτό αν μπορεί να απορροφήσει περισσότερο νερό.

2. Βάλτε τα φρεσκοκομμένα λουλούδια σε ένα δοχείο γεμάτο με νερό που είναι ελαφρώς όξινο.Οξέα εμποδίζουν το σχηματισμό ανάλγητη. Με αυτό τον τρόπο το νερό θα είναι ελεύθερο να ρέει μέχρι τους μίσχους των λουλουδιών.Μπορείτε να κάνετε το νερό όξινο προσθέτοντας λίγο ξύδι ή χυμό λεμονιού.

3. Βάλτε λίγη ζάχαρη στο νερό. Ακριβώς όπως εσείς και εγώ, τα φυτά χρειάζονται υδατάνθρακες. Δεδομένου ότι τα κομμένα άνθη δεν μπορούν να βρουν τη δική τους τροφή, έτσι λίγη ζάχαρη βοηθά να τα κρατήσει ταϊσμένα.

Εκτός ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια για φέτος και το 2018

Τα αγροτεμάχια θα μείνουν και φέτος και το 2018 εκτός της βάσης υπολογισμού του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Η εξαίρεση συνυπολογισμού των αγροτεμαχίων (των οικοπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού) είχε προβλεφθεί για τον ΕΝΦΙΑ του 2016, ενώ με τη νέα διάταξη παρατείνεται για δύο χρόνια.

Τι αναφέρει η αιτιολογική έκθεση

"Με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου αυτού παρατείνεται για δύο έτη (2017 και 2018) η αναστολή επιβολής συμπληρωματικού φόρου για τα αγροτεμάχια των φυσικών προσώπων. Η διάταξη κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι τα αγροτεμάχια των φυσικών προσώπων δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε συμπληρωματικό φόρο, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους φορολογουμένους να ελέγξουν και τους δασικούς χάρτες και να προβούν, όπου απαιτείται, στις απαραίτητες διορθώσεις."

enikonomia.gr

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - Ποδοσφαιριστής σε απεργία πείνας αν δεν πάρει τα δεδουλευμένα του

Ο 37χρονος μέσος ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στο Αιγάλεω, αγωνίζεται τα δύο τελευταία χρόνια στον Τσικλητήρα Πύλου που αγωνίζεται στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής, με τη μεσσηνιακή ομάδα να χρωστάει λεφτά στον ίδιο.

Για τον λόγο αυτό ο Τσάτσος σκέφτεται ακόμα και να κατέβει σε απεργία πείνας στην πλατεία της Πύλου αν κι εφόσον μέχρι την Κυριακή που λήγει η προθεσμία στον Τσικλητήρα  δεν δει λεφτά στον λογαριασμό του.







gazzetta

Δύο - δύο ανατινάζουν τα ΑΤΜ

Πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους οι κάτοικοι από το διπλό "χτύπημα" σε ΑΤΜ τα ξημερώματα στις Λιβανάτες.
Αυτή τη φορά οι βομβιστές των ΑΤΜ έβαλαν στόχο τα δυο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης της Τράπεζας Πειραιώς στις Λιβανάτες Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δράστες ήταν τέσσερις και φορούσαν κουκούλες.
Χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και στις 2:15΄ ακριβώς ανατίναξαν ταυτόχρονα και τα δυο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης της "Πειραιώς" που φιλοξενούνται σε χώρους καταστημάτων της Λοκρικής κωμόπολης.
Οι δυο εκρήξεις σήκωσαν στο πόδι τους κατοίκους που δεν ήξεραν τι συνέβη.
Από το ένα ΑΤΜ, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, οι δράστες δεν κατάφεραν να πάρουν τις κασετίνες με τα χρήματα, αφού από την έκρηξη στο μηχάνημα προκλήθηκαν ζημιές, χωρίς όμως να "ανοίξει", ώστε να έχουν πρόσβαση στις κασετίνες με τα χρήματα.
Από το δεύτερο ΑΤΜ όμως, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 350 μέτρων στην οδό Καραολή, οι δράστες τα πήραν όλα, αφήνοντας πίσω τους και 8.500€ περίπου κατεστραμμένα χαρτονομίσματα.
Μαρτυρίες γειτόνων αναφέρουν ότι πιθανότατα οι δράστες διέφυγαν με ένα σκουρόχρωμο τζιπ Vitara. Το διπλό χτύπημα ερευνά η Ασφάλεια Λαμίας.

Πηγή: lamiareport.gr

Και στο Δρομοκαΐτειο

Και μέσα στο νοσοκομείο Δρομοκαϊτειο κουκουλοφόροι ανατίναξαν ΑΤΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν πέντε και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι τρεις δράστες πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, προκάλεσαν ζημιές
 αλλά δεν πήραν χρήματα από το ΑΤΜ που βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από την πύλη του νοσοκομείου.
Όταν ο θυρωρός άκουσε το θόρυβο και πήγε να δει τι συμβαίνει οι πέντε δράστες τον απείλησαν και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Τις έρευνες έχει αναλάβει η αστυνομία.

Πήγε να κλέψει και βρέθηκε στο νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας άνδρας περίπου 30 ετών από το Μαρόκο, ο οποίος είχε εισβάλλει  σε σπίτι στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο του Ηρακλείου, αλλά για να γλιτώσει... έπεσε από μπαλκόνι.
Ο Μαρονικός είχε μπει στο σπίτι με σκοπό την κλοπή, αλλά για κακή του τύχη έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, που κατάγεται από την Αλβανία. Ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, αλλά εκείνος για να γλιτώσει, βγήκε στο μπαλκόνι και πήδηξε στο κενό. Ωστόσο ο 30χρονος είχε προλάβει και είχε αφαιρέσει κάποια αντικείμενα από το σπίτι.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τον νεαρό κλέφτη και τον μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο, χωρίς όμως να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Φυσικά οι διωκτικές αρχές τον περιμένουν στο διάδρομο να του περάσουν χειροπέδες.
cretapost.gr

Προσοχή όταν "αγριεύει" ο καιρός

Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, αλλά και χαλαζοπτώσεις, σε αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε.
Για το λόγο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
o    Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
o    Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
o    Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
o    Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
o    Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
o    Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
o    Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Δείτε τι έκανε !Ρωσίδα βρήκε τρόπο να διαμαρτυρηθεί για τις λακκούβες


Ένα μοντέλο από τη Ρωσία αποφάσισε να δείξει με τον δικό της μοναδικό τρόπο τη δυσαρέσκειά της για τις λακκούβες που έχουν οι δρόμοι στη χώρα της και συγκεκριμένα στην πόλη της, Σαράτοφ.



Έκανε, λοιπόν, μια επαγγελματική φωτογράφηση σε μια από τις μεγαλύτερες λακκούβες που θυμίζει λίμνη στη γειτονιά της, ποζάροντας μάλιστα με μαγιό τύπου baywatch και ένα μεγάλο φουσκωτό φλαμίνγκο.



Στόχος της ήταν να αναδείξει την πολύ κακή κατάσταση των δρόμων στην περιοχή της, αλλά με τρόπο που θα κάνει τους ανθρώπους να χαμογελάσουν. «Κάπως σαν να συνδυάζεις την δουλειά με τη διασκέδαση» όπως λέει χαρακτηριστικά.

ΦΩΤΟ - Ο καταστηματάρχης που τιμωρεί τον εαυτό του επειδή... ψήφισε Τσίπρα

Ο καταστηματάρχης που τιμωρεί τον εαυτό του επειδή ψήφισε Τσίπρα (φωτό)Η επιγραφή είναι αναρτημένη σε κατάστημα ψιλικών και όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης
"δεν αυξάνει την τιμή του καφέ καθώς πληρώνει τη μαλακία του επειδή ψήφισε Τσίπρα".
 Αν μη τι άλλο ...τίμιος (η φωτογραφία αναρτήθηκε στην ομάδα Ποινακειδαις κε Αιπηγραφαις" του Facebook

Ο έρωτας… κόμμα δεν κοίτα! Ο «Γαλάζιος» εργένης και η «Συριζαία» πρώην βουλευτής

Ποιος είπε πως επειδή είναι αντίπαλοι στην κομματική αντιπαράθεση δεν μπορούν να είναι μαζί στη ζωή;

Όπως διαβάσαμε σε ενημερωτική ιστοσελίδα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος είναι περιζήτητος εργένης ανακάλυψε τον έρωτα στην καρδιά μιας Συριζαίας συναδέλφου του, η οποία είχε θητεύσει στο παρελθόν στη Βουλή.

Όπως σημειώνει η ανάρτηση κατάγονται και οι δύο από την ίδια περιφέρεια και αν το θέμα των εκλογών, όποτε προκύψει αυτό, δεν τους φέρει σε δύσκολη θέση, τότε ο έρωτάς θα αναδειχθεί μέγας νικητής.

Τσακώνεστε με τον σύντροφό σας; Αυτή η λέξη σταματά τον καυγά!

Αν καυγαδίζετε με το «έτερο μισό» σας και θέλετε να σταματήσετε τον καυγά; Κουραστήκατε να τσακώνεστε;
 Θέλετε το πράγμα να τελειώσει ΤΩΡΑ;

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πείτε μια λεξούλα και όλα θα τελειώσουν και η ηρεμία θα επανέλθει στη σχέση σας. Και, όχι, η λέξη αυτή δεν είναι «συγνώμη» ή «έκανα λάθος».

Στην πραγματικότητα, δεν είναι καν λέξη, αλλά ένα επιφώνημα: «άουτς» (ή, ελληνιστί, «άου»), αυτό που κάνουμε όταν πονάμε.

Σύμφωνα με τον οικογενειακό σύμβουλο Χαλ Ράνκελ, η έκφραση αυτή υποδηλώνει ότι αυτά που ακούσατε από τον/την σύντροφό σας, σας πλήγωσαν και σας έκαναν να πονέσετε και ως εκ τούτου, ο καυγάς έχει φτάσει σε ένα σημείο που ή θα τελειώσει ή θα οδηγήσει σε τέλος τη σχέση.

Ουσιαστικά, αυτό που ο Ράνκελ υποστηρίζει είναι ότι το «άουτς» υποδηλώνει αληθινή ευαισθησία και πόνο και προειδοποιεί τον άλλο να ηρεμήσει και να υποχωρήσει σταδιακά.

Το πολύ κρέας αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από εννέα ασθένειες

Οι άνθρωποι που τρώνε καθημερινά κόκκινο κρέας και επεξεργασμένα κρεατικά μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από εννέα νοσήματα, σύμφωνα με μία νέα πολυετή μελέτη.

Και όσο περισσότερα κρεατικά τρώνε, τόσο το χειρότερο, αναφέρουν οι ερευνητές από τον Τομέα Επιδημιολογίας & Γενετικής του Καρκίνου στο αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου (NCI).

Όπως γράφουν στην Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ) παρακολούθησαν επί κατά μέσον όρο 16 χρόνια την πορεία της υγείας 563.969 ανδρών και γυναικών, που είχαν ηλικία 50 έως 71 ετών κατά την έναρξη της μελέτης.

Οι εθελοντές συμπλήρωναν ερωτηματολόγια διατροφής, στα οποία ανέφεραν πόσο και τι είδους κρέατα και ζωικές πρωτεΐνες έτρωγαν, όχι μόνο ως ολική ποσότητα αλλά και αν ήταν επεξεργασμένα, μη επεξεργασμένα, κόκκινο κρέας (μοσχάρι, αρνί, χοιρινό) ή λευκό (πουλερικά, αλλά και ψάρια).

Σε σύγκριση με όσους έτρωγαν το λιγότερο κόκκινο κρέας, όσοι έτρωγαν το περισσότερο είχαν 26% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν στη διάρκεια της μελέτης από καρκίνο, καρδιοπάθεια, πνευμονοπάθειες, εγκεφαλικό, διαβήτη, λοιμώξεις, νόσο Αλτσχάιμερ, νεφροπάθεια και ηπατοπάθεια.

Αντιθέτως, όσοι έτρωγαν συχνότερα λευκό κρέας δεν διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο. Αντιθέτως, είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από τις παραπάνω αιτίες, σε σύγκριση με όσους έτρωγαν το λιγότερο λευκό κρέας.

Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι η διαφορά στις θνησιμότητες σχετίζεται με τηνπρόσληψη νιτρικών και νιτρωδών αλάτων, η οποία είναι αυξημένη όταν κάποιος τρώει συνεχώς κόκκινο επεξεργασμένο και μη επεξεργασμένο κρέας.

Τα νέα ευρήματα ενισχύουν τη σύσταση των ειδικών να τρώμε μεν κόκκινο κρέας και προϊόντα κρέατος, αλλά να αποφεύγουμε τις υπερβολές, περιορίζοντας τις ποσότητές του στα επίπεδα που συνιστά η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή (δηλαδή μερικές φορές τον μήνα και όχι την εβδομάδα ή καθημερινά).

Ερχονται 5.000 πλειστηριασμοί - Ποια ακίνητα θα πουληθούν

Τους... εξαφανισμένους οφειλέτες «κόκκινων» δάνειων ύψους 4 δισ. ευρώ αναζητού οι τράπεζες, παρ' ότι τρεις στους δέκα έχουν λάβει τις προειδοποιητικές επιστολές.

Το όπλο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι κρίσιμο προς αυτή την κατεύθυνση ενώ εκτιμάται ότι και μόνο η απειλή της καταγγελίας και πολύ περισσότερο της κατάσχεσης και εκπλειστηρίασης θα φέρει μεγάλο αριθμό δανειοληπτών στα τραπεζικά καταστήματα.
Σύμφωνα με το fpress, όλες οι τράπεζες έχουν θέσει ως στόχο την αύξηση των μακροπρόθεσμων ρυθμίσεων, με το εύρος του στόχου να κυμαίνεται σε 27%-61% το 2019, από 15%- 19% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Στο τρίτο τρίμηνο του 2016, η ΤτΕ εκτιμά ότι οι λύσεις ρυθμίσεων μακροπρόθεσμου χαρακτήρα και δευτερευόντως οριστικής διευθέτησης αντιπροσωπεύουν πλέον μερίδιο 50,1% επί του συνόλου έναντι 39,4% το τέταρτο τρίμηνο του 2015.
Χωρίς σημαντική πρόοδο παραμένει η μάχη κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών που εκτιμώνται στο 20% του συνόλου ενώ δεν έχει κερδηθεί ούτε ο πόλεμος με όπλο τις περίφημες επιστολές ενημέρωσης-προειδοποίησης προς δανειολήπτες, καθώς υπολογίζεται ότι «αγνοείται η τύχη» των τριών στους δέκα εξ αυτών που έχουν λάβει και τις τρεις επιστολές. Για τις περιπτώσεις αυτές προετοιμάζεται μπαράζ καταγγελιών δανείων με την προσδοκία ότι θα ξεκινήσουν εκ νέου οι πλειστηριασμοί που θα φοβίσουν κάποιους από αυτούς ώστε να αναζητήσουν συνεννόηση με την τράπεζα.
Πλειστηριασμοί θα γίνουν σε βάρος όσων πελατών αρνούνται τη συνεργασία ή έχουν «εξαφανιστεί» με έμφαση σε ακίνητα αξίας άνω των 400.000 ευρώ και εκτιμάται ότι θα κλιμακωθούν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 5.000 και άνω πλειστηριασμούς ως το τέλος του έτους.

«Ο Παπαδήμος σαν τον… κρεμασμένο Μουσολίνι»

- «Που θα ήθελες να ζεις αν γίνει πυρηνικός πόλεμος;» ρωτούσε το παλιό ανέκδοτο
 
- «Στην Ελλάδα, γιατί όλα έρχονται με 40 χρόνια καθυστέρηση».
 
Ας ξαναθυμηθούμε: 
 
Το αντάρτικο πόλης γεννήθηκε στα ανήλιαγα σοκάκια των pueblos jovenes, των μίζερων παραγκουπόλεων της Λατινικής Αμερικής, εκεί στη χαμοζωή, που τα όνειρα των ανθρώπων σκεπάζονταν από τη λάσπη, την  απελπισία, την καταπίεση δικτατόρων και την αρπακτικότητα των αμερικανικών πολυεθνικών.
Ευαγγέλιό τους έγινε το «Εγχειρίδιο του Αντάρτη Πόλεων» του Βραζιλιάνου επαναστάτη Κάρλος Μαριγκέλα. Ονόματα οργανώσεων μυθικών στην εποχή, «Τουπαμάρος», «Μοντενέρος», «Φωτεινό Μονοπάτι, πιο πάνω Φιντέλ, Τσε. Εκεί κάπου στα 60ς, ένα παγκόσμιο αεράκι μετέφερε από τόπο σε τόπο τα όνειρα της επανάστασης, το φαντασιακό μιας νέας εποχής που ερχόταν.
Στην από δω μεριά του Ατλαντικού, κάτω από τη Μεσόγειο, η Αλγερία του Μπεν Μπελά, λαμπύριζε ως αστέρι του εθνικοαπελευθερωτικού  αγώνα των λαών, ο Μαντέλα άρχισε να ταρακουνά το απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, στη Ροδεσία ο Μπουγκάμπε έβαζε φωτιά στα τόπια και  πολιορκούσε τους Άγγλους απικιοκράτες.
Πάνω από τη Μεσόγειο, η ΕΤΑ των Βάσκων διεκδικούσε με
τα όπλα ανεξαρτησία, στην Ιρλανδία ο ΙΡΑ ξαναζέσταινε τις ελπίδες ανεξαρτησίας των παλιών ιρλανδών ηρώων, η βουλευτίνα των κοκτέιλ μολότοφ Μπερναντέτ Ντέβλιν έμπαινε στη Βρετανική βουλή σοκάροντας τη γηραιά Αλβιώνα, η RAF, γνωστή ως «Μπάαντερ–Μάινχοφ» ξεκινούσε ένα ακατανόητο και θνησιγενή αγώνα στη Γερμανία ενάντια στον καπιταλισμό, και η νεολαία της Κορσικής άρχισε να οργανώνει το FLNC, ένα λειψό σχήμα εθνικοπαπελευθερωτικής οργάνωσης.
Στη Μέση Ανατολή οι Παλαιστίνιοι Φενταγίν ήταν σύμβολα θαυμασμού και αντίστασης. Στην Άπω Ανατολή, τα ξυπόλητα τάγματα των Βιετκόνγκ είχαν συνεπάρει με τον ηρωισμό τους – και όχι μόνο τους αριστερούς – γιατί ψυχωμένοι και ρακένδυτοι, έδιωχναν μετά τους Γάλλους και τους πάνοπλους αμερικανούς, ενώ οι Ταμίλ στη Σρι Λάνκα, ξεκινούσαν έναν από τους πιο μακρόχρονους «εμφυλίους» του 20ου αιώνα.
Ήταν μια παράξενη, «εγερτήριος» εποχή που έδειχνε ότι ο κόσμος θα άλλαζε  συθέμελα και θα άλλαζε τώρα. 
Όλα όμως, όπως απότομα πήραν φωτιά, έτσι και  κατασίγασαν. Κάποιοι πέτυχαν και έσβησε η λάμψη. 
Ο Φιντέλ έγινε σκληρό καθεστώς, οι Βιετκόνγκ υιοθέτησαν έναν κινεζικής έμπνευσης σκληρό κομμουνιστικό καπιταλισμό, που επί χρόνια τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης. Άλλοι απέτυχαν. 
Ο ΙΡΑ, η ΕΤΑ, οι Ταμίλ, συνθηκολόγησαν, η RAF εξοντώθηκε στα λευκά κελιά, ο Τσε έγινε μοδάτο πόστερ στα δωμάτια των «γκρούπις» της φαντασιακής επανάστασης.
Και μόνο στην Ελλάδα ήρθαν σαν απόνερα όλα αυτά και παραμένουν σε έναν εκφυλιστικό κοινωνικό λήθαργο. 
Η 17 Ν –  και μόνο – ήταν η οπισθοφυλακή εκείνης της εποχής. 
Μυθολογημένοι «εκδικητές του λαού», που όταν συνελήφθησαν, το λούμπεν πρόσωπό τους  ξάφνιασε το πανελλήνιο. Στη συνέχεια ήρθαν κι άλλοι, καλοζωισμένοι, κατ΄ απομίμηση, δίνοντας «μάχες» που κανείς δεν ζήτησε και δεν τους εξουσιοδότησε να κάνουν, όταν στο παγκόσμιο ριζοσπαστικό μέτωπο αυτές οι μορφές δράσης είχαν ξεθυμάνει, γιατί οι πρωταγωνιστές τους κατανόησαν το άσκοπο και ατελέσφορο της  τέτοιας δράσης.
Η… επαναστατημένη Ελλάδα των social media 
Πλέον στην Ελλάδα, εκείνο που σοκάρει, είναι το πώς δέχτηκε μεγάλο μέρος του κοινού των social media, το χτύπημα στον Παπαδήμο.
Να εξηγήσουμε απ΄αρχής, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σαφώς δεν φταίει για την δημιουργία της τρομοκρατίας αυτά τα κυκλώματα ζουν στο δικό τους ιδεολογικό πλανήτη. 
Όμως συνέβαλλε με την ρητορική του μίσους να δημιουργήσει εκείνη τη κοινωνική συνείδηση που θεωρεί δίκαια την «τιμωρία» του Παπαδήμου. 
Επίσης επειδή εκφράστηκαν υποψίες «γιατί τώρα, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ στραπατσαρίστηκε στο Eurogroup», ότι – κατά προσωπική γνώμη – επ’ ουδενί ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνδέεται με επιχειρησιακές δράσεις τρομοκρατικών ομάδων. 
Το πολιτικό του πρόβλημα έγκειται στο ότι  εξακολουθεί να θεωρεί αυτές τις ομάδες ως πολιτικά υποκείμενα, οι οποίες όταν συλληφθούν χρήζουν πολιτικής  υποστήριξης (αφού όπως είπε και ο Μπαλαούρας, ομάδες σαν τη 17 Ν είχαν ένα λαθεμένο ιδεώδες, μία αντίληψη… ότι οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν). Ως εκεί.
Τέτοιες αντιλήψεις άλλωστε υπήρχαν και στους κόλπους του παλιού ΠΑΣΟΚ (τότε που η Μελίνα πήγαινε μάρτυρας υπεράσπισης του Μαζοκόπου. που έχασε το χέρι του όταν έσκασε στα χέρια του η βόμβα που κατασκεύαζε. 
Ήταν τότε που ο Πάνος Καμμένος άρχιζε πολιτική καριέρα γράφοντας  βιβλίο και αποκάλυπτε… τεκμηριωμένα τον Αντρέα ως  αρχηγό τη 17Ν!).
Αυτή η αντίληψη, των λάθος αγωνιστών, διατρέχει και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών. Αν ο Παπαδήμος είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι για να τον ληστέψουν, ίδιες αποπολιτικοποιημένες δηλώσεις θα έκαναν. Πουθενά  – ως όφειλαν, όντας κυβερνήτες κράτους – υπόσχεση για καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Έτσι, για το θεσμικόν του πράγματος!    
Το πρόβλημα ωστόσο, περισσότερο από την ίδια τρομοκρατία και από την «κινηματική» υποκρισία της κυβέρνησης που υπογράφει μνημόνια αλλά εξακολουθεί να το παίζει κόμμα  διαμαρτυρίας, είναι η κοινωνία, ή έστω μέρος της.
Ένας βόρβορος ικανοποίησης, χαράς, «δικαίωσης» ξεχύθηκε στα social media. Μια φανερή εκδικητικότητα, για τον «άνθρωπο των τραπεζών», το «προκεχωρημένο φυλάκιό τους», τον «απεσταλμένο των αρπακτικών», τον «καταπιεστή του υπόδουλου λαού» μας, τον «άρπαγα της περιουσία και της ζωής μας», τον «διορισμένο πρωθυπουργό της χουντικής κυβέρνησης (που είχε  εκλεγεί στη Βουλή με 255 ψήφους και μόνο 38 αρνητικές), τον «Παπαδήμ-ι-ο» που έγραφε η Αυγή, και χιλιάδες άλλες παρόμοιες φράσεις, μοχθηρίας, σκατοψυχιάς και ανοησίας. Εξανίσταντο μάλιστα με θυμό προς όποιον καταδίκαζε την ενέργεια «εδώ πονάει ο ελληνικό λαός και σας έπιασε ο πόνος για τον Παπαδήμο; Κακό ψόφο να έχει».
Και το τελεσίδικο από μορφωμένο 65ρη: 
Δεν με σοκάρει η εικόνα του τραυματισμένου Παπαδήμου όπως δεν με σοκάρει η εικόνα του κρεμασμένου ανάποδα Μουσολίνι!
Μεγάλα τμήματα λαού, όχι αναγκαστικά αμόρφωτα, ούτε έχουν καταλάβει γιατί πτωχεύσαμε, ούτε έχουν διάθεση να το ψάξουν. 
Η λογική έχει καταχωνιαστεί, η οργή γίνεται τυφλό μίσος κατά αυτών που νομίζουν ότι φταίνε, η κατάρα η μόνη αυτοδικαίωση, η «ευχή» για κακό ψόφο η μόνη διέξοδος.   
Βέβαια το ερεβώδες ανορθολογικό από πάντα υπάρχει στην χώρα. 
Κάποιος υπενθύμισε ότι η μισή Ελλάδα πανηγύρισε για τη δολοφονία Καποδίστρια! 
Από τότε παρήλθαν χρόνοι  πολλοί, γενιές Ελλήνων μορφώθηκαν, ταξίδεψαν, ξενιτεύτηκαν, ανοίχτηκαν στον κόσμο, απέκτησαν παραστάσεις, δέχτηκαν επιρροές  άλλων κοινωνιών, άλλων κρατών, άλλων τρόπων σκέψης.
Αλλά τελικά παραμείναμε εκείνη η Ελλάδα, που η μισή χάρηκε όταν δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας. 
Καληνύχτα και καλή τύχη   
 
 
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ - Νέο απαλλακτικό βούλευμα για τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ


Νέο απαλλακτικό βούλευμα για τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Απαλλακτικό για δεύτερη φορά είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και άλλων δύο στελεχών της Αρχής, όσον αφορά την υπόθεση των καταγγελιών περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.
Το Δικαστικό Συμβούλιο, με βούλευμά του που εκδόθηκε σήμερα (αριθμός 969/2017), αποφαίνεται ότι δεν πρέπει να παραπεμφθούν τα τρία στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ για την κατηγορία που τους αποδόθηκε, η οποία αφορά το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου, η οποία έχει απαγγελθεί υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της «ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος».
Η απόφαση του Συμβουλίου ελήφθη κατά πλειοψηφία, με το μέλος που μειοψήφησε να τάσσεται υπέρ της παραπομπής των τριών κατηγορουμένων σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Απαλλακτική για τον κ. Γεωργίου και τους δύο συγκατηγορούμένους του, ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Ι. Κούτρα, την οποία υιοθέτησε η πλειοψηφία του Συμβουλίου.
Η δικογραφία για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχηματίσθηκε έπειτα από καταγγελίες της πανεπιστημιακού και πρώην μέλους της Στατιστικής Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, περί σκόπιμης και σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Αρχή παραποίησης των οικονομικών στοιχείων για το έλλειμμα της χώρας το φθινόπωρο του 2009, με στόχο την ένταξη της Ελλάδας σε μηχανισμό στήριξης.
Για την υπόθεση, το 2015 είχε εκδοθεί και πάλι απαλλακτικό βούλευμα για τους τρεις κατηγορούμενους, όσον αφορά την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, το οποίο ωστόσο αναιρέθηκε στη συνέχεια με απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (1331/2016). Έτσι η δικογραφία επέστρεψε στο Εφετείο και εισήχθη εκ νέου προς κρίση στο Συμβούλιο Εφετών.

Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Συγκυβερνάμε με τους θεσμούς - Μας ...γράφουν τα νομοσχέδια !!!

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΜΕ ...ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ !!!


Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Συγκυβερνάμε με τους θεσμούς

Πολλά από τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο "είναι άδικα", ανέφερε στο  ΒΗΜΑ 99.5 ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. Παραδέχτηκε, δε, πως "ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνάει με την τρόικα"...

Ο Κώστας Ζαχαριάδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, τονίζοντας πως προσδοκά σημαντική πρόοδο στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.  "Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα μπορέσουμε τον Σεπτέμβρη του 2018 να πατήσουμε στα πόδια μας. 
Αν το καταφέρουμε αυτό, οι θυσίες έχουν νόημα παρά την πίεση και την αδικία. Εγώ λέω ότι πολλά από αυτά που ψηφίζουμε είναι άδικα, διότι αυτή είναι η διαδικασία της επιτροπείας, για αυτό πρέπει να φύγουμε από αυτή την διαδικασία", ανέφερε

Συγκυβερνάμε με τους θεσμούς

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του κ. Ζαχαριάδη ότι ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά  με τους θεσμούς και ότι η τρόικα πολλές φορές πιάνει το χέρι της ελληνικής κυβέρνησης και γράφει τα νομοσχέδια.

"Εμείς το ομολογούμε. Λέμε ότι η χώρα βρίσκεται σε κηδεμονία, επιτροπεία. Ουσιαστικά στα δημοσιονομικά συγκυβερνάμε με τους θεσμούς, με την τρόικα. 
Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έλεγαν ότι αυτά τα προγράμματα είναι ευλογία", σημείωσε ο ίδιος.

Μια απάντηση στην Έλενα Ακρίτα (και σε άλλους "κοψοχέρηδες" του ΣΥΡΙΖΑ)

 
Δεν θυμάμαι αν ήταν η τελευταία. 
Νομίζω, τελευταίος ήταν ο ηθοποιός Καταλειφός, που μας εξήγησε ότι "δεν είναι αυτή η Αριστερά" (γιατί, ως γνωστόν, υπάρχει η πραγματική Αριστερά και η εξιδανικευμένη Αριστερά, στο μυαλό ορισμένων Ελλήνων διανοουμένων). 

Είχε προηγηθεί η Έλενα Ακρίτα, ο συνθέτης Μαχαιρίτσας, ο Θανάσης Βαλτινός και η λίστα οσο πάει και μεγαλώνει, και μεγαλώνει και μεγαλώνει...
Όλοι δηλώνουν κοψοχέρηδες και απογοητευμένοι. 
Πίστεψαν "αφελώς" τις υποσχέσεις Τσίπρα και τώρα το μετάνιωσαν. Και νιώθουν την ανάγκη της δημόσιας εξομολόγησης και της αυτοκριτικής. 
Συγγνώμη, λάθος... Γράψτε λάθος λοιπόν; 

Παρά τα ειρωνικά γελάκια και τα μοχθηρά σχόλια, η συγγνώμη πρέπει να γίνει αποδεκτή όπως και η αυτοκριτική. Ποιος δηλαδή δεν έχει κάνει λάθος; Ποιος δεν έχει απογοητευτεί από το κόμμα και τον ηγέτη που ψήφισε; Ποιος δεν έχει νιώσει προδομένος από πολιτικό που εμπιστεύθηκε; Όλοι μας.. Δεκτή λοιπόν και η συγγνώμη και η αυτοκριτική.

Υπάρχει όμως ένα θεματάκι. Ή, για την ακρίβεια, δύο θεματάκια...
Το ένα είναι τι ακριβώς πίστεψαν. Τώρα που η συζήτηση γίνεται πιο νηφάλια και οι υποσχέσεις Τσίπρα έχουν εξοβελιστεί από το ρεπερτόριο των πολιτικών εκπομπών και τις έχουν αναλάβει οι ΑΜΑΝ, αξίζει να αναρωτηθούμε τι ακριβώς πίστεψαν.
Πίστεψαν οτι ο Αλέξης Τσίπρας θα σχίσει τα μνημόνια και θα τα καταργήσει με έναν νόμο και ένα άρθρο; Πίστεψαν ότι θα γονατίσει την Ενωμένη Ευρώπη και θα κάνει τις αγορές να χορεύουν στους ήχους του ζουρνά; 
Ότι θα επιστρέψει τη χρεοκοπημένη Ελλάδα στην προ κρίσης κατάσταση, με διοικητικές πράξεις;
Δεν μου φαίνεται πιθανό. Εδώ, ακόμα και αυτός ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας (όπως μας αποκάλυψε ο Βαρουφάκης) δεν πίστευε αυτά που έλεγε - τα πίστεψαν εκείνοι; (Που και μόρφωση διέθεταν και κοινωνική-επαγγελματική εμπειρία;) Απίθανο...
Δεν τον πίστεψαν. Αλλά, καθώς αγόρια και κορίτσια χόρευαν στο Σύνταγμα για την "απελευθέρωση της πατρίδας από τους τοκογλύφους και τους ντόπιους γερμανοτσολιάδες", καθώς στα μεγάφωνα ακούγονταν τραγούδια του Μίκη και αντάρτικα, ήθελαν να είναι μαζί τους. 
Όπως οι περισσότεροι καλλιτέχνες και διανοούμενοι, ήθελαν ο κόσμος να τους αγαπά. Να τους χειροκροτά. Ήθελαν να είναι ένα με τον λαό. Ήθελαν να ακούγονται και τα δικά τους τραγούδια στο Σύνταγμα... Και έτσι, ακολούθησαν το πλήθος.
Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο θεματάκι... Γιατί, οσο τα αγόρια και τα κορίτσια χόρευαν στο Σύνταγμα για την "απελευθέρωση του τόπου από την ξένη κατοχή", κάποιοι άλλοι έβριζαν, χειροδικούσαν, έριχναν μολότοφ, απειλούσαν, έφτυναν. Οι αγανακτισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταλάβει τον δημόσιο χώρο και είχαν κηρύξει τον πόλεμο στους υποταγμένους. Ο "τρίτος γύρος" είχε ξεκινήσει..
Ένας εμφύλιος χαμηλής έντασης, όπως εύστοχα τον περιέγραψε ο Ε. Βενιζέλος. Αυτούς, οι μετανοημένοι διανοούμενοι, δεν τους είδαν όταν προπηλάκιζαν βουλευτές; Δεν τους άκουσαν να βρίζουν και να απειλούν όποιον (συνάδελφό τους) τολμούσε να έχει άλλη άποψη; Τη βία δεν την είδαν; Δεν το πιστεύω. Και τα είδαν και τα άκουσαν. Όμως σιώπησαν.. Γιατί ήθελαν τόσο πολύ να αρέσουν, ήθελαν τόσο πολύ να τους αγαπάει ο κόσμος που διαδήλωνε, να πάνε με το ρεύμα, που προτίμησαν να κλείσουν τα αυτιά τους. Σιωπή...
Και γι' αυτήν τους τη σιωπή χρειάζεται μια πιο μεγάλη συγγνώμη και μια πιο ειλικρινής αυτοκριτική...

Υ.Γ. 1: Όλα αυτά τα θλιβερά που ζήσαμε τον καιρό της "επαναστατικής νιότης" του ΣΥΡΙΖΑ, τότε που όλοι οι φίλοι-διανοούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούσαν... τα θυμήθηκα και με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Λουκά Παπαδήμου. Γιατί, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του να μην είναι οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης (όπως έγραψε ο Γρ. Ψαριανός), αλλά η ανοχή και η υπόθαλψη της βίας απο τον ΣΥΡΙΖΑ βοήθησε και ενίσχυσε τη νομιμοποίησή της. Πάνε λίγα χρόνια από τότε που ο Πάνος Καμμένος καλούσε τους οπαδούς του να λιντσάρουν τον Γιάννη Πάχτα, τότε που τα παλικάρια έριχναν μολότοφ μέσα στο σπίτι του αστυνομικού διευθυντή στο Λαύριο, τότε που ο Πάνος Σκουρλέτης μας εξηγούσε πως σε όλα τα σπίτια υπάρχουν κοντάρια και μπουκάλια για μολότοφ, τότε που κάτοικοι της Χαλκιδικής απειλούσαν να κάψουν ζωντανό τον φύλακα στις εγκαταστάσεις της Eldorado, τότε που ο σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης υποσχόταν στα μέλη των "Πυρήνων των Φωτιάς" λύση στο θέμα του Σάββα Ξηρού... Θέλετε να συνεχίσω, αγαπητή Έλενα;

Υ.Γ. 2: Τότε ήταν που και ορισμένοι δημοσιογράφοι (υποκριτικά) καταδίκαζαν τη βία σε βάρος συναδέλφων τους, αλλά προσέθεταν: Ναι, η βία είναι καταδικαστέα, αλλά και η οργή του κόσμου μεγάλη... (Άρα δικαιολογημένη)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου