19.3.10

Τηλεδιάσκεψη με σχολείο της Καλαμάτας

Μέσα από τα αρχικά βήματα της επαφής των μαθητών με την τεχνολογία, τα σχολεία της Καλαμάτας πρωτοπορούν και σήμερα Πέμπτη 18 Μαρτίου, οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, είχαν τηλεδιάσκεψη με την υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Η υφυπουργός απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών για θέματα που αφορούν στη σχολική ζωή και τις προσδοκίες τους για το μέλλον.
Συγκεκριμένα, τα παιδιά πήραν απαντήσεις για θέματα που αφορούν στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο που έχουν, την ανάγκη προσφυγής σε φροντιστήρια για την πιστοποίηση των ξένων γλωσσών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τη μεγάλη ύλη που περιέχεται στα σχολικά βιβλία, την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και καινοτόμων προγραμμάτων στα σχολεία και πολλά άλλα.
Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια την κα υφυπουργό η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση των παιδιών μας για συζήτηση μέσω του διαδραστικού πίνακα και της σύνδεσης στο διαδίκτυο που διαθέτει η τάξη τους
Ο Διευθυντής του Σχολείου
Δημήτριος Ι. Οικονομόπουλος
Δάσκαλος

Επίτιμος δημότης Καλαμάτας ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος

Τον επικεφαλής του επενδυτικού ομίλου που κατασκευάζει την ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο θα τιμήσει ο Δήμος Καλαμάτας. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 5:30 το απόγευμα στο Δημαρχείο, ο καπετάν Βασίλης θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαμάτας.

Νέοι διοικητές στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Υγείας τα ονόματα των νέων διοικητών των κρατικών Νοσοκομείων. Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, διοικητής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ορίστηκε ο εκπαιδευτικός Γιώργος Μπέζος και στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ο μαθηματικός Παναγιώτης Μπόζος. Ο τέως διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Τάκης Παπαδόπουλος αναλαμβάνει την διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Επίσχεση εργασίας των γιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Σε επίσχεση εργασίας κατεβαίνουν από τη Δευτέρα οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Στην απόφαση αυτή κατέληξε χθες η γενική συνέλευση των γιατρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή των εφημεριών και την καθυστέρηση καταβολής οφειλομένων από τους προηγούμενους μήνες. Τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας.

Διπλό έγκλημα στα Βριλήσσια

 UPDATE

Οικογενειακή τραγωδία είναι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας, το διπλό έγκλημα στα Βριλήσσια.
 Όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία, που έκαναν στο χώρο αστυνομικοί και ιατροδικαστής, ο 90χρονος που βρέθηκε νεκρός, σκότωσε την κατάκοιτη σύζυγό του, 84 ετών, βάζοντας στο πρόσωπό της ένα μαξιλάρι και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι, δίνοντας τέλος στη ζωή του.
Ο δράστης και αυτόχειρας έχει αφήσει σημείωμα στο οποίο εξηγεί τους λόγους της πράξης του. Το ηλικιωμένο ζευγάρι έμενε με την κόρη τους, η οποία είχε φύγει το πρωί για να πάει το παιδί της στο σχολείο και όταν γύρισε βρέθηκε μπροστά στην τραγωδία.
Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το τμήμα ασφάλειας της περιοχής
Διπλό έγκλημα έγινε πριν από λίγη ώρα στην οδό Κύπρου 26Α, στα Βριλήσσια.
Περίοικοι τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση λέγοντας ότι στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού γινόταν επεισόδιο.
Οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σημείο, βρήκαν την πόρτα ανοικτή και νεκρούς τον άνδρα και τη γυναίκα.
Η γυναίκα είχε μαξιλάρι στο πρόσωπο, ενώ ο άνδρας τραύματα από μαχαίρι.
Οι αστυνομικοί αναζητούν το γιο του ζευγαριού, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, έχει ψυχολογικά προβλήματα.

Γιώργος Γεωργίου – Παπάρια ..Μέντολες

Φίλε Γιώργο δεν μας τα λες καλά βγήκες για τους δικούς σου προσωπικούς λόγους και ανακοίνωσες δημόσια την απόφαση σου για την απόσυρση σου από την μάχιμη δημοσιογραφία ως εδώ όλα καλά .
Με νεώτερες δηλώσεις σου αρχίζεις και τα …μασάς δεν ξέρουμε αν σε πίεσε ο Καραγιαννίδης ο Κουρής ο Χατζηνικολάου ο Καρατζαφέρης ή ο Κολοκοτρώνης αλλά αρχίζεις και κάνεις …κωλοτούμπες .
Γιώργο …. Αν βγεις ξανά στα μικρόφωνα και στα ΜΜΕ τότε θα είσαι ο...αρσενικός Τζούλιας. Θα μας λές την μια για προσωπικές στιγμές και την άλλη θα εμφανίζεσαι και πάλι καταλήγοντας στο τέλος στα …αζήτητα

Παρέμβαση για τον προφυλακισμένο γυμναστή

Ένα τεράστιο πανό όπου αναγράφεται το σύνθημα «Οι ένοχοι είναι στη Βουλή και όχι στους δρόμους» κρέμασαν μέλη της «Πανελλήνιας Συμμορίας Ομηρίας Καταστολής» στην πρόσοψη του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Κομοτηνή.
Αίτημα η άμεση απελευθέρωση του γυμναστή Μάριου Ζ., ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίστηκε για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη 11 Μαρτίου στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Ο καθηγητής κολύμβησης συνελήφθη στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Σίνα, ενώ έφερε μία τσάντα που περιείχε το μπουρνούζι, το μαγιό, τα γυαλιά, αλλά και σαμπουάν για την κολύμβηση. Τα σύνεργα της δουλειάς του μετατράπηκαν στο κατηγορητήριο σε βόμβες μολότοφ, τα οποία φέρεται να εκτόξευσε στους αστυνομικούς!
zougla.gr

Να παιδί …Να μάλαμα - Η Τζούλια έκανε μήνυση στους γονείς της!

Αυτό το σίριαλ προβλέπεται να έχει πολλά ακόμα επεισόδια! Η Τζούλια Αλεξανδράτου έκανε μήνυση στους γονείς της για τα email, που έστειλαν στον πρώην δικηγόρο της, Αλέξη Κούγια, απαντώντας στην επίθεση, που είχε κάνει η ίδια εις βάρος τους...
Η σταγόνα που φαίνεται ότι ξεχείλσε το ποτήρι για την Τζούλια ήταν η αναφορά του πατέρα της στους νυν συνεργάτες της, τους οποίους και χαρακτηρίζει στο email του ''καθάρματα του υποκόσμου''.
Έτσι η Τζούλια κατέθεσε χθες (18/3) βράδυ μήνυση για δυσφήμιση και προσβολή της προσωπικότητάς της κατά του ίδιου της του πατέρα.
Ο Ζήσιμος Αλεξανδράτος καταζητείται από την αστυνομία, αφού τα αδικήματα που του προσάπτει η Τζούλια είναι αυτόφωρα.

Επενδύσεις του Βουλγαράκη στην ….Αράχωβα

Businessman o Βουλγαράκης. Επενδύει τα χρήματά του σε ακίνητα στην Αράχωβα. Τις τελευταίες ημέρες, έχει αγοράσει πανάκριβες κατοικίες στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Μιλάμε για χρήμα με ουρά. Τα σπίτια εκεί πωλούνται πάνω από 3.000 το τετραγωνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βουλγαράκης κάνει τις αγορές, στα ονόματα προσώπων του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός του.
Νόμιμο. Ηθικό όμως είναι για κάποιον που επιμένει να λέει πως είναι πολιτικός; Ακόμη...
http://nonews-news.blogspot.com/2010/03/blog-post_568.html

Απολογισμός για το πρώτο έτος προγράμματος Καν. 867/2008 της ΕΑΣ Μεσσηνίας

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας με την ιδιότητα της ως αναγνωρισμένη Οργάνωση Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) διοργανώνει ημερίδα τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Κανελλάκης" στην Κυπαρισσία με θέμα: «Η ανάδειξη της ποιότητας του μεσσηνιακού ελαιολάδου και της ελιάς Καλαμών είναι το κλειδί των αγορών;». Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος του Καν. 867/2008 που επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συντονίστρια της ημερίδας θα είναι η Ελένη Τζαβάρα, προϊσταμένη Τμήματος Ελαίας, Διεύθυνση ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ τη διοργάνωση έχει αναλάβει η usus communication services.

Κέντρο υποδοχής λαδιού και νέο υποκατάστημα εγκαινιάζει η ΕΑΣ Μεσσηνίας

Την Δευτέρα 22 Μαρτίου η ΕΑΣ Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του νέου υποκαταστήματός της στα Φιλιατρά, οδός Αποθήκης (προς Λιμενάρι) πλησίον γηπέδου, στις 5 μ.μ.
Η λειτουργία του νέου υποκαταστήματος συμπληρώνεται από το νέο κέντρο παραλαβής ελαιολάδου στα Φιλιατρά, στην περιοχή Αγιαμπελιώτισσα, που θα εξυπηρετήσει τους ελαιοπαραγωγούς της Δυτικής Μεσσηνίας και θα εγκαινιαστεί την ίδια ημέρα και ώρα.

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ..ίδια Παντελή μου .Ο Νομάρχης Ηλείας τον …χαβά του

Γιατί καθυστερεί το ΦΕΚ για τον Επικούριο Απόλλωνα ?
Την ανησυχία του εκφράζει ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας με επιστολή του προς τον Υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο για την καθυστέρηση της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για την επαναφορά του Επικούριου Απόλλωνα στον Νομό Ηλείας και τη συνακόλουθη μεταφορά της ευθύνης του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα στη Ζ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Ο κ Καφύρας σε ένα αναλυτικό εξασέλιδο υπόμνημα προς τον Υπουργό και με πάνω από 50 σελίδες συνημμένα έγγραφα, με αποφάσεις, Δελτία Τύπου, ψηφίσματα, δηλώσεις και δημοσιεύματα τύπου, περιγράφει με ατράνταχτα επιχειρήματα το δίκιο των Ηλείων και καλεί τον Υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες.

Σύλληψη αστυνομικού για δωροδοκία

Δικογραφία για παθητική δωροδοκία κατά συρροή και εξακολούθηση σχηματίσθηκε σε βάρος 49χρονου αρχιφύλακα που συνελήφθη στη Χαλκιδική, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο αρχιφύλακας που ήταν αρμόδιος για τον χειρισμό θεμάτων αλλοδαπών, απαιτούσε και ελάμβανε διάφορα χρηματικά ποσά από αλλοδαπούς πολίτες κρατών-μελών Ε.Ε. προφασιζόμενος την αγορά αναγκαίων παραβόλων, για τη χορήγηση βεβαιώσεων εγγραφής, οι οποίες έπρεπε να χορηγούνται ατελώς. Στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 378 ευρώ.
Ο αρχιφύλακας, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σε διαθεσιμότητα Αστυνομικός Διευθυντής Υγειονομικού …είχε στήσει φάμπρικα με τα βιβλιάρια των ασφαλισμένων

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργήθηκε Προκαταρκτική Εξέταση, κατόπιν παραγγελίας του εποπτεύοντος την Υπηρεσία Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, για τη διερεύνηση καταγγελιών σε βάρος Αστυνομικού Διευθυντή (Υγειονομικού) σχετικά με παράνομες συνταγογραφήσεις ατομικών βιβλιαρίων υγείας αστυνομικών.
Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος, ο οποίος υπηρετεί στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, χρησιμοποιούσε τα ατομικά βιβλιάρια αστυνομικών ασθενών κατά τις επισκέψεις τους στο υπηρεσιακό ιατρείο, με αφαίρεση των σελίδων των βιβλιαρίων (εντολών υγειονομικής περίθαλψης) προκειμένου να αναγράφει ιατρικές εξετάσεις σε τρίτους ή να ιδιοποιείται εντολές υγειονομικής περίθαλψης (επισκέψεις) με σκοπό την απόκτηση οφέλους.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οι Υγειονομικοί Αξιωματικοί του Σώματος δεν λαμβάνουν αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασφαλισμένους αστυνομικούς, καθώς αυτές ανάγονται στα πλαίσια των καθηκόντων τους. Στον όρο «αμοιβή» εμπίπτει και η τυχόν εγγραφή επισκέψεως Ιατρού ή παρακλινικών εξετάσεων, για όσους εκτελούν τέτοιες, στο βιβλιάριο νοσηλείας του ασφαλισμένου και η κράτηση της εντολής - αποκόμματος του βιβλιαρίου.
Η προκαταρκτική εξέταση υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

18.3.10

630 θέσεις στην Πυροσβεστική - Στα Δασαρχεία οι αγροφύλακες

Στην προκήρυξη κάλυψης 630 θέσεων εξειδικευμένου προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα (κλιμάκια εθνικών οδών) θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ μέχρι τα τέλη του έτους θα μονιμοποιηθούν άλλοι 1.000 πυροσβέστες από τους 5.000 συμβασιούχους που υπηρετούν στο Σώμα.Τα 630 άτομα θα στελεχώσουν από τον Μάιο 21 νέα πυροσβεστικά κλιμάκια που θα λειτουργήσουν στους εθνικούς δρόμους.
Οι ανάδοχες εταιρείες που κατασκευάζουν τους εθνικούς δρόμους προσφέρουν τον εξοπλισμό, τα αυτοκίνητα και τα κτίρια (βάσει της σύμβασης με το κράτος) και η Πυροσβεστική υποχρεούται να επανδρώσει με προσωπικό αυτά τα κλιμάκια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προκήρυξη θα συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν ανάλογη εμπειρία, η οποία και θα πριμοδοτείτε με 55%, δηλαδή θα αφορά κυρίως συμβασιούχους δασοπυροσβέστες που απασχολούνται με οκτάμηνες συμβάσεις από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο.
Σε ό,τι αφορά την πλήρωση των 1.000 θέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα, αυτές θα καλυφθούν από τη «δεξαμενή» των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών και κυρίως από τους νεότερους ηλικιακά. Οι υπόλοιποι θα απορροφηθούν στο νέο Ειδικό Σώμα Πολιτικής Προστασίας από το 2011, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Το νέο Ειδικό Σώμα, που θα συσταθεί, θα διαχειρίζεται καταστάσεις κρίσεων (πυρκαγιές, σεισμούς, φυσικές καταστροφές) και θα στελεχωθεί κεντρικά και περιφερειακά με το κατάλληλο προσωπικό (από τεχνικούς, δασολόγους, δασοπόνους, πυροσβέστες κ.λπ.), αφού περάσουν από βασική εκπαίδευση.
Υπενθυμίζεται πως από τον Απρίλιο του 2010, με την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου, οι συμβασιούχοι πυροσβέστες θα εργαστούν για τελευταία φορά με 8μηνη σύμβαση, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει η διαβούλευση για τη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου αξιοποίησής τους.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στα δασαρχεία θα μεταταχθεί το προσωπικό της Αγροφυλακής, προκειμένου να ενισχυθεί η φύλαξη των δασών. Εξάλλου, μέρος του εποχικού προσωπικού δασοπυρόσβεσης θα διατίθεται κάθε χρόνο στο υπουργείο Περιβάλλοντος για ένα χρονικό διάστημα, έτσι ώστε αυτό να απασχολείται σε εργασίες πρόληψης.

Μαζικό κύμα δανεισμού από δεκάδες δήμους – Χρεώνουν από τώρα τον …Καλλικράτη

Πρωτοφανές «κύμα» δανεισμού δεκάδων δήμων από όλη τη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ενόψει «Καλλικράτη», αποκάλυψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος επισήμανε πως καταβάλλεται προσπάθεια να μπλοκαριστεί αυτή η προσπάθεια πολλών δημάρχων.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ντόλιου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, πολλοί δήμοι προσπαθούν να αντλήσουν δανειακά κεφάλαια από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, αλλά η κυβέρνηση έχει βάλει φραγμό μέχρι στιγμής σε αυτή την προσπάθειά τους. Ωστόσο οι δήμοι, κατά τον ίδιο, μπορούν να προσφύγουν και στις ιδιωτικές τράπεζες, κάτι το οποίο έχουν πράξει, αλλά εκεί οι όροι και οι προϋποθέσεις δανεισμού είναι πολύ αυστηρότεροι.
Ο υφυπουργός απέδωσε αυτή τη μαζική τάση πολλών δήμων στο γεγονός πως ενόψει της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» πολλοί δήμαρχοι, ιδιαίτερα όσοι διαβλέπουν πως θα συνενωθούν με διπλανούς μεγαλύτερους δήμους, επιχειρούν την ύστατη στιγμή να διασφαλίσουν κεφάλαια για κάποια συγκεκριμένη ανάγκη ή σκοπό.
Πιθανότατα για πληρωμές έργων και κλείσιμο «μαύρων τρυπών» στους προϋπολογισμούς. Έτσι όμως χρεώνονται από την πρώτη στιγμή τα νέα αυτοδιοικητικά σχήματα και όπως τόνισε ο κ. Ντόλιος οι πρωτοβουλίες αυτές των δήμων δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να υλοποιούνται όταν έχει γίνει γνωστό πως ο «Καλλικράτης» θα εφαρμοστεί.

Γιώργος Γεωργίου ….Άντε γειά

Άφωνοι έμειναν χθες το βράδυ οι τηλεθεατές του Γ. Γεωργίου! Ο δημοσιογράφος ξεκίνησε τη χθεσινή εκπομπή του στο Τηλεάστυ με μία μακρά σιγή, δείχνοντας ότι κάτι πολύ σοβαρό είχε συμβεί.
Ο ίδιος φαινόταν να μην έχει διάθεση να πει κουβέντα κι έτσι ο σκηνοθέτης διέκοψε για λίγο την εκπομπή. Μετά από λίγα λεπτά όμως ο Γ. Γεωργίου πέταξε τη βόμβα.
«Είναι η τελευταία φορά που βγαίνω στην τηλεόραση», είπε και προκάλεσε σοκ στους φανατικούς του τηλεθεατές. Μάλιστα με λίγα λόγια και σταράτα, όπως ξέρει εκείνος, ανακοίνωσε ότι παραιτείται και από τις εφημερίδες όπου εργάζεται, αλλά και από τον Real Fm!!
Οι λόγοι της απίστευτης αυτής απόφασής του παραμένουν άγνωστοι. Ο ίδιος το μόνο που είπε ήταν ότι δεν ευθύνονται καθόλου για την απόφασή του αυτή οι εργοδότες του και οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεται τόσα χρόνια.
«Σας ευχαριστώ γι’ αυτά τα 28 χρόνια που κάναμε παρέα», είπε ο Γ. Γεωργίου και αποχαιρέτισε το κοινό του.
Δείτε την παραίτηση του γνωστού δημοσιογράφου, on camera,

Έως την Παρασκευή οι συμμετοχές στον διαγωνισμό πληροφορικής «Αλγόριθμος»

Μέχρι και τη παρασκευή 19 Μαρτίου μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους όσοι μαθητές της Μεσσηνίας επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πληροφορικής που διοργανώνει η σχολή «Αλγόριθμος». Ο δέκατος κατά σειρά διαγωνισμός πληροφορικής θα πραγματοποιηθεί στη Μεσσήνη τη Κυριακή 21 Μαρτίου. Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής μαθητές του δημοτικού, του γυμνασίου και της α!λυκείου.Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν στην ιστοσελίδα www.algorithmosmes.blogspot.com. Επίσης πληροφορίες δίνονται και τηλεφωνικά στο 6945568387 από του υπεύθυνο της διεξαγωγής
Γιάννη Λάσκαρη.

Νάντια Γιαννακοπούλου για αγροτικούς συνεταιρισμούς

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
«Επανίδρυση των αγροτικών συνεταιρισμών»

Το αγροτικό πρόβλημα στην Ελλάδα, με αφορμή τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, ανέδειξε για ακόμη μία φορά την ανάγκη να ανοίξει ένας ειλικρινής διάλογος ανάμεσα στους άμεσα ενδιαφερομένους. Ένας διάλογος που θα προβάλει την άμεση ανάγκη διαμόρφωσης οργάνων συλλογικής στήριξης των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου και εναντίωσης στην καταλήστευση του αγροτικού εισοδήματος από την ανεξέλεγκτη λειτουργία των μηχανισμών εμπορίας και διάθεσης αγροτικών προϊόντων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό ελαιόλαδο, του οποίου είναι γνωστή η εκτεταμένη εκμετάλλευση για την βελτίωση του ποιοτικά χειρότερου ιταλικού ή ισπανικού αντίστοιχου προϊόντος. Η αδυναμία συστηματικής προβολής του ελληνικού ελαιόλαδου, σε αντίθεση με τα ανταγωνιστικά της Μεσογείου και ο άναρχος τρόπος με τον οποίο γίνεται σήμερα η διάθεσή του στην εσωτερική αγορά, δεν επιτρέπουν την κάλυψη ούτε του κόστους.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα προϊόντα με ονομασία προέλευσης, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες είναι πρακτικά αδύνατος ο έλεγχος των ΠΟΠ από τα «κιτάπια» που συντηρούνται στους συνεταιρισμούς και από τον πανάρχαιο τρόπο ελέγχου από τις αρμόδιες Διευθύνσεις των νομαρχιών. Αποτέλεσμα είναι τα 70 ΠΟΠ που υπάρχουν στην Ελλάδα να κινδυνεύουν να αποχαρακτηριστούν λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης επιτηδείων.
Βέβαια, ανάλογα φαινόμενα ισχύουν και στις άλλες κατηγορίες των βασικών αγροτικών διατροφικών προϊόντων που είναι αποτέλεσμα της καθολικής ελεγκτικής και διαχειριστικής ανεπάρκειας του κράτους, των αδύναμων αγροτικών οργανώσεων και συνεταιρισμών. Τα αποτελέσματα είναι, βέβαια, πολλαπλά στην τσέπη των παραγωγών, στην τσέπη των καταναλωτών, στη δημόσια υγεία και στην επιδείνωση της ήδη χαμηλής ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το σύνολο των Ελλήνων παραγωγών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων μοιράζεται περίπου 11 δις ευρώ κάθε χρόνο, όπου μέσα σε αυτά είναι οι πωλήσεις τους και οι επιδοτήσεις ή ενισχύσεις, τη στιγμή που ο αντίστοιχος τζίρος των μεσαζόντων και των εταιριών χοντρικής εμπορίας των αντίστοιχων προϊόντων ξεπερνά τα 33 δις ευρώ! Υπό τις παρούσες προφανώς συνθήκες και συγκυρίες λειτουργίας των συνεταιριστικών οργανώσεων σήμερα, είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις που θα ωφελήσουν τους παραγωγούς.
Είναι, επομένως, αδήριτη ανάγκη, η εκ του μηδενός επανίδρυση των αγροτικών συνεταιρισμών, η οποία είναι η κρισιμότερη ίσως μεταρρυθμιστική πρόκληση της αγροτικής μας πολιτικής, σήμερα. Η αγροτική μας οικονομία χρειάζεται σύγχρονους, βιώσιμους, κλαδικούς, ανά προϊόν και ανταγωνιστικούς συνεταιρισμούς «νέας γενιάς» για να ανταποκριθεί στις σημερινές πραγματικές ανάγκες της ιδιόμορφης, κατακερματισμένης και, εν πολλοίς, οικογενειακής ελληνικής γεωργικής οικονομίας. Το συνεταιριστικό αγροτικό κίνημα πρέπει επιτέλους να απαλλαγεί από τους συνεταιρισμούς «σφραγίδες – φαντάσματα», από τα προσωπικά μικροσυμφέροντα και να δημιουργήσει μετά από θεσμοθέτηση νέου πλαισίου, νέους, κλαδικούς και ισχυρούς συνεταιρισμούς που είναι η απάντηση στην επικρατούσα σήμερα κατάσταση και στο παρασιτικό εμπόριο και τα καρτέλ.
Κατόπιν αυτών ερωτάται η κ. Υπουργός
1. Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης στο παραπάνω κεφαλαιώδες ζήτημα για την αναζωογόνηση της υπαίθρου, όσον αφορά την προώθηση της κλαδικής αναδιάταξης και δημιουργίας νέων αγροτικών συνεταιρισμών;
2. Εάν και πότε προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση στην αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά το συνεταιριστικό αγροτικό κίνημα στη χώρα μας για τη δημιουργία ισχυρών, βιώσιμων και ανταγωνιστικών συνεταιρισμών, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ανάχωμα στο παρασιτικό εμπόριο και τα καρτέλ;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Επιτάξεις για τον περιμετρικό της Καλαμάτας

Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του περιμετρικού οδικού δακτυλίου της Καλαμάτας. Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υποδομών καλεί τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων από τις οποίες θα περάσει ο δρόμος, να βρίσκονται την Τρίτη και την Τετάρτη στις ιδιοκτησίες τους, για να διευθετηθούν θέματα που έχουν σχέση με την επίταξη των ιδιοκτησιών τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Καλαμάτας.

O Πρέσβης της Ιαπωνίας στο Δήμο Καλαμάτας

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Takanori Kitamura, επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο Καλαμάτας και συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Νίκα για 40 λεπτά.
Σκοπός της συνάντησης, ήταν η έκφραση του έντονου ενδιαφέροντος της Ιαπωνίας για συνεργασία σε θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος.
Συμφωνήθηκε να συνδιοργανωθεί στις προσεχείς εβδομάδες, ημερίδα στην Καλαμάτα που θα έχει ως αντικείμενο την προώθηση των οικονομικών σχέσεων και συνεργασιών μεταξύ της περιοχής μας και της Ιαπωνίας.

Ανάκληση ρυζομακάρονου

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος ρυζομακάρονου (ρύζι vermicelli), με μη εγκεκριμένη γενετική τροποποίηση.
Πρόκειται για ρύζι vermicelli, κινέζικης προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία "Double Phoenix Brand, Guangdong", σε συσκευασίες των 500gr, με αριθμό παρτίδας 091003 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31.10.2011. Σύμφωνα με τις Ολλανδικές Αρχές, διακινήθηκε ποσότητα 180 συσκευασιών στην ελληνική εταιρεία "Μ. Παπαναστασίου & ΣΙΑ ΟΕ - La Tieda", μέσω της Ολλανδικής επιχείρησης "Herman Kuijper B.V.".
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν.

Ανάκληση προϊόντος ΖΑΜΠΟΝ BAYONΝΕ, CARREFOUR DISCOUNT

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στα πλαίσια εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση "Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ", για τη διακίνηση προϊόντος ζαμπόν BAYONΝΕ επιμολυσμένο με Listeria monocytogenes.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για προϊόν ζαμπόν BAYONΝΕ σε συσκευασμένες φέτες των έξι (6), των 100g, με την εμπορική επωνυμία "ΖΑΜΠΟΝ BAYONΝΕ, CARREFOUR DISCOUNT 100 g, 6 φέτες", με γραμμοκώδικα (bar code) 3560070346295, προέλευσης Γαλλίας. Η εταιρεία "Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ" προέβη σε ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος, ανεξαρτήτως παρτίδας, με ημερομηνίες λήξης έως 01.06.2010.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. άμεσα έχει ξεκινήσει σχετικούς ελέγχους.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, με ημερομηνίες λήξης έως 01.06.2010, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν

Εθνική στρατηγική για το ελληνικό κρασί

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για το branding και το marketing του ελληνικού κρασιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που εκπόνησε η εταιρία PRC Group για λογαριασμό της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επισήμως στη διάρκεια της οινικής έκθεσης Οινόραμα 2010.
Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε και παρουσιάστηκε, το \"όραμα\" για το ελληνικό κρασί διαμορφώνεται ως αύξηση της αντιλαμβανόμενης αξίας που προσφέρει η ελληνική οινική προέλευση στα επώνυμα τυποποιημένα κρασιά, που παράγονται στην ελληνική επικράτεια.
Στην Ελλάδα, ως πρώτη προτεραιότητα τίθεται η αναβάθμιση της οινικής εμπειρίας, στοχεύοντας στην αύξηση των πωλήσεων του τυποποιημένου κρασιού, έναντι του ανώνυμου, μη τυποποιημένου, ενώ στις αγορές του εξωτερικού, προτεραιότητα είναι να δημιουργηθεί \"Εικόνα Αξίας\" για το ελληνικό κρασί, στοχεύοντας πρακτικά στην αύξηση της μέσης τιμής πώλησης των ελληνικών εμφιαλωμένων κρασιών.
Με δεδομένο τον εντονότατο ανταγωνισμό στην παγκόσμια αγορά κρασιού και τις δυνατότητες οινοπαραγωγών χωρών, όπως Χιλή, Αργεντινή και Νότια Αφρική, να ανταγωνιστούν βάσει κόστους, ως στρατηγική διαφοροποίησης επιλέχθηκε η αυθεντικότητα, η καινοτομία και ο οινοτουρισμός.

Δημόσια διαβούλευση για ΟΠΑΧ

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Τρίτη 23 Μαρτίου τέθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Άξονα 3 «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» για τα ιδιωτικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ).Πρόκειται για τα προγράμματα διαφοροποίησης προς μη γεωργικές δραστηριότητες, στήριξης της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων, ενθάρρυνσης τουριστικών δραστηριοτήτων, βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό, ανακαίνισης και ανάπτυξης των χωριών και διατήρησης και αναβάθμισης της αγροτικής κληρονομιάς.

Focus-Money - «Αγοράστε τώρα ελληνικά ομόλογα»

Τρέξτε να προφτάσετε, είναι το μήνυμα του οικονομικού περιοδικού Focus-Money που είναι αφιερωμένο στα ελληνικά ομόλογα. Πρωτοσέλιδος τίτλος: «Αγοράστε τώρα ελληνικά ομόλογα» και υπότιτλος «6 λόγοι για τους οποίους το μέλος της ΕΕ δεν πρόκειται να φαλιρίσει». Εντελώς διαφορετικό το ύφος και το περιεχόμενο σε σχέση με το τεύχος του Focus πριν από 3 εβδομάδες, με την Αφροδίτη και τα προσβλητικά σχόλια. Στο περιοδικό Focus-Money παρουσιάζονται διεξοδικά από αναλυτές οι λόγοι για τους οποίους τα ελληνικά ομόλογα συνιστούν μια συμφέρουσα επένδυση. Ο πρώτος λόγος είναι ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν συμφέρει κανέναν. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η Ελλάδα θα δεχθεί αργά ή γρήγορα οικονομική στήριξη. Ο τρίτος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να επιλύσει με τα μέτρα που πήρε το πρόβλημα. Ο τέταρτος είναι ότι έχει υπερτιμηθεί ο κίνδυνος στάσης πληρωμών για την Ελλάδα. Ο πέμπτος λόγος είναι ότι τα ελληνικά ομόλογα έχουν εξαιρετικές αποδόσεις και ο έκτος είναι η εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την κρίση.

call for entries 2010 - Festival Μηδέν

Πρόσκληση συμμετοχής 2010
Το Video Art Festival Μηδέν καλεί όλους τους βιντεοκαλλιτέχνες και δημιουργούς βίντεο να στείλουν εγκαίρως τις συμμετοχές τους για το φετινό πρόγραμμα προβολών, το οποίο θα φιλοξενηθεί, όπως και τις 5 προηγούμενες χρονιές, σε δημόσιους χώρους και πλατείες στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2010.
Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε όλους τους δημιουργούς (άτομα, ομάδες ή οργανισμούς) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Δεν υπάρχουν θεματικοί ή άλλοι περιορισμοί, με εξαίρεση τη διάρκεια του έργου, που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά.
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και έργων: 15 Απριλίου 2010 (σφραγίδα ταχυδρομείου) Στην 6η διοργάνωση του, το Festival Μηδέν εκτός από το βασικό πρόγραμμα προτείνει και τις εξής θεματικές ενότητες:
- μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο “Sound & vision, music & video”
- μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο “Land/e/scape”
- μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο “Money”
- μια ακόμη ενότητα, με τον τίτλο “Supernatural” θα επιμεληθεί φέτος η Μαρία Μπουρίκα, εικαστικός με βάση το Λονδίνο.
Σε αυτό το πλαίσιο, παρακαλούμε να προωθήσετε αυτή την πληροφορία σε καλλιτέχνες που θεωρείτε ότι το έργο τους ταιριάζει σε αυτές τις κατηγορίες.
Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικοί όροι συμμετοχής στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ http://www.facebook.com/l/986a7;www.festivalmiden.gr
Επικοινωνία: info@festivalmiden.gr

Χωρίς βενζίνη και ταξί για 24 ώρες

Χωρίς ταξί και βενζίνη θα μείνει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας
ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙ
Οι ταξιτζήδες απεργούν σε όλη τη χώρα σήμερα με τους ιδιοκτήτες να διαμαρτύρονται για τις φορολογικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Η απεργία ξεκίνησε στις 05:00 σήμερα το πρωί και θα λήξει στις 05:00 την Παρασκευή.
ΑΠΕΡΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ
Επίσης, 24ωρη απεργία για σήμερα έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, αντιδρώντας στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών χωρίς ταυτόχρονη εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών καυσίμων. Λέμε «ναι» στις ταμειακές μηχανές αλλά με πιστοποιημένο σύστημα εισροών καυσίμων δήλωσε στον «Κ» η πρόεδρος των βενζινοπωλών Λάρισας κ. Έλλη Παπαδοπούλου, όπως επίσης είναι θετική και στο πλαφόν στα καύσιμα αλλά σε όλο το σύστημα διακίνησης.
«ΡΗΓΜΑ» ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Στο κλείσιμο των πρατηρίων υγρών καυσίμων σήμερα δεν θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) μετά τις διευκρινίσεις του Υπ. Οικονομικών, όπως τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση και επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί όταν οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου.

Τζούλια Αλεξανδράτου: Το Video ήταν ….αντίδραση στους γονείς μου που με έστειλαν στα καλλιστεία

Αφού διέρρηξε τα ιμάτιά της περί «κλεμμένων προσωπικών στιγμών», η Τζούλια αποφάσισε να πει την αλήθεια, αυτή που τόσο καιρό ψιθυρίζαμε όλοι και η ίδια επέμενε να διαψεύδει.
«Νοιώθω σαν κατηγορούμενη δεν μπορώ άλλο... λες και σκότωσα κανέναν», είπε με ύφος αθώας παιδούλας σε συνέντευξή της στην Τατιάνα Στεφανίδου.
Βέβαια, όταν ξέσπασε ο σάλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εμφανίστηκε ως το κοριτσάκι που το έπιασαν κορόιδο και του έκλεψαν μια home made ταινία με ερωτικές περιπτύξεις με τον σύντροφό της.
Ποιός άλλωστε ξεχνά το αμίμητο «υπήρχε κάμερα εμού και του ιδίου»; Βέβαια, τις κάμερες της παραδέχθηκε, το ότι έγινε εν γνώσει της αρνούταν πεισματικά...
«Είμαι 23 χρονών και κάνω τρέλες, όπως μπορεί να κάνει ένα παιδί στα 23 του» , δήλωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, λες και πολλές άλλες κοπέλες στην ηλικία της υπογράφουν συμβόλαια εκατομμυρίων και κάνουν σεξ με Γάλλους πορνοστάρ και με μπουκάλια, τα οποία καταγράφονται, βγαίνουν σε DVD και κρέμονται με μανταλάκια στα περίπτερα.
Όσο για το τι την οδήγησε στο να γίνει πορνοστάρ;
Αντίδραση ήταν -λέει- στους γονείς της που την έστειλαν με το ζόρι στα καλλιστεία (ναι, δεν θυμόμαστε την «ξινίλα» όταν δεν πήρες τίτλο), στον πατέρα της που την υποτιμούσε (τώρα δηλαδή νιώθει περήφανος;) και... στην έλλειψη της πραγματικής αγάπης

Προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ

Αναστέλλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε αργά χθές βράδυ, κατά πλειοψηφία, το ΔΣ του συνδικάτου.
Η ΓΕΝΟΠ παραπέμπει στη συνάντηση που έχει οριστεί για αύριο Παρασκευή με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Εργασίας Α. Λοβέρδο για τα θέματα των μισθών, των συντάξεων και των προσλήψεων και, σύμφωνα με την απόφαση, αν αυτή αποβεί άκαρπη θα ξεκινήσουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Τετάρτη 24 Μαρτίου.

Συνάντηση Νάντιας και πέντε άλλων νέων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με το διοικητή του ΟΑΕΔ

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου και οι βουλευτές Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης, Ημαθίας κ. Άγγελος Τόλκας, Ευβοίας κ. Συμεών Κεδίκογλου και Ηρακλείου κ. Φραγκίσκος Παρασύρης πραγματοποίησαν συνάντηση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, την Τρίτη 16/03/10, με τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Κικίλια. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συζήτησαν, ενημερώθηκαν και κατέθεσαν προτάσεις στον κ. Κικίλια όσον αφορά τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους άνεργους και τους νέους, αλλά και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του ΟΑΕΔ, ευρύτερα.
Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκαν για τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν τους νέους και τις επιχειρήσεις. Επίσης, πληροφορήθηκαν για την δημιουργία προγράμματος επιδότησης από τον ΟΑΕΔ κοινοπραξιών – συμπράξεων νέων επαγγελματιών σε τομείς της πράσινης οικονομίας και ανάπτυξης. Επιπλέον, οι βουλευτές εισηγήθηκαν μέσα από τα προγράμματα επιδότησης νέων επιχειρήσεων να δοθεί βάρος σε νέες δεξιότητες και δραστηριότητες που μπορούν να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές στον 21ο αιώνα...
Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τον κ. Κικίλια, ο ΟΑΕΔ υπό την νέα ηγεσία να αποτελέσει έναν πιο ενεργητικό και δραστήριο Οργανισμό, καθώς τα ιδιωτικά γραφεία υπενοικίασης και υπεργολαβίας εργασίας οργιάζουν, ενώ ο ΟΑΕΔ δείχνει αδυναμία να ακολουθήσει την αγορά εργασίας και να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Στα πλαίσια της ενίσχυσης αυτού του ρόλου, συζητήθηκε η ανάγκη αξιολόγησης και εκτίμησης των συγκεκριμένων ιδιαιτεροτήτων και χαρακτηριστικών κάθε περιοχής. Συγκεκριμένα, η κ. Γιαννακοπούλου τόνισε «ότι η ανεργία έχει διαφορετικό πρόσωπο σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, όπως άλλωστε και το εργατικό δυναμικό διαφέρει σε προσανατολισμό. Τα μέτρα πρέπει να έρχονται σε απάντηση των συγκεκριμένων αναγκών και δεδομένων κάθε τόπου, καθώς δεν υπάρχει μια λύση για όλα». Συμπληρωματικά, οι βουλευτές αντάλλαξαν απόψεις με τον διοικητή του ΟΑΕΔ όσον αφορά την ανάγκη εισαγωγής του ΟΑΕΔ στην πηγή του εργατικού δυναμικού, τα πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι., και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και Ο.Α.Ε.Δ., καθώς όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από την κ. Γιαννακοπούλου «η ανεργία των νέων πτυχιούχων βρίσκεται σε επίπεδα που εμπνέουν σοβαρή ανησυχία».
Επί τάπητος, τέθηκε επιπλέον το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της ανάγκης να εξασφαλιστούν σε μεγάλο βαθμό οι σχετικές ταμειακές εισροές και η ταχύτερη δυνατή ενεργοποίηση των διαθέσιμων πόρων του ΕΣΠΑ για την εφαρμογή των προγραμματικών δεσμεύσεων όσον αφορά τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης.
Η κ. Γιαννακοπούλου ενημέρωσε συγκεκριμένα τον Διοικητή του Οργανισμού για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το Νομό Μεσσηνίας, όπως τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τις ιδιαιτερότητές του νομού σε συνάρτηση με τον αγροτικό του πληθυσμό, την αξιοποίηση εργατικού δυναμικού στις τουριστικές υποδομές του τόπου και την ανάγκη προσαρμογής του Οργανισμού, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της Μεσσήνιας και του Μεσσήνιου ανέργου. Τέλος, η βουλευτής Μεσσηνίας ευχήθηκε στο νέο διοικητή να φέρει εις πέρας το έργο του Οργανισμού που, όπως τόνισε, δημιουργήθηκε για τις ανάγκες αποκλειστικά των ανέργων σε συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, με σκοπό την απασχόληση.

17.3.10

Αυτοκτόνησε 42χρονος αστυνομικός στην Κόρινθο

Τέλος στη ζωή του έθεσε πριν από λίγο ένας 42χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ που υπηρετούσε στην αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας.
Ο 42χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χρησιμοποίησε το περίστροφο του για να αυτοκτονήσει.
Δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστοί οι λόγοι που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.
Πηγή: sfika.gr

Η Καλαμάτα γιορτάζει την απελευθέρωση από τους Τούρκους στις 23 Μαρτίου Πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΚΥΡΙΑΚΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
ΜΑΡΔΑΚΙ, ΩΡΑ 11.30
«Συμβολή στον Αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία».
Διοργάνωση: -Τοπικά Συμβούλια και Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Καρβελίου, Λαδά, Νέδουσας και Πηγών.
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΩΡΑ 20.30
«Ομορφη και παράξενη πατρίδα...» Οδ. Ελύτης
Εκδήλωση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας
στα πλαίσια του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης
από τον τουρκικό ζυγό (23 Μαρτίου 1821).
Στο πρώτο μέρος Θα παρουσιαστεί το μονόπρακτο μελόδραμα «ΔΕΣΠΩ», σε μουσική Παύλου Καρρέρ και ποίηση Αντωνίου Μανούσου.
Συμμετέχουν:
ΣΟΛΙΣΤ...
Θεόδωρος Μουτεβελής, βαρύτονος Μαριλένα Κυριακοπούλου, μετζο-σοπράνο
Δημήτρης Χαρλέπας, τενόρος Ευτυχία Δημητρακοπούλου, σοπράνο
Χορωδιακό σύνολο
Σοπράνο:Βουδούρη Ρέα, Δρογκάρη Αντωνία, Καρύδη 'Ελλη, Μιχαλάκη Χριστίνα, Παπαβασιλοπούλου Ανδριάωα
Αλτο:Αρβανίτη 'Ελλη, Barunka Preisingir, Θεοδωροπούλου Κωνσταντίνα, Θεοδωροπούλου Τζίνα, Κουφαλάκου Εύα
Τενόροι:Κρανιδιώτης Παντελής, Ρεντούλης Ανδρέας, Σαϊνης Κώστας
Βαρύτονοι:Ζιάζαρης Νίκος, Καραγκιαούρης Νίκος, Μπουφέας Αλέξανδρος, Χατζηδημητρίου Κώστας
Στο δεύτερο μέρος Θα ακουστούν τα τραγούδια «Δέκα παλληκάρια» στίχοι: Λ. Παπαδόπουλος - μουσική: Μ. Λοϊζος, «Να' τανε το '21 », στiχοι: Σώτια Τσώτου - μου¬σική: Στ. Κουγιουμτζής, «Ελληνάκια» στiχοι: Οδ. Ελύτης - μουσική: Μ. Θεοδωράκης, «Εδώ που γεννηθήκαμε», στiχοι: Φώντας Λάδης - μουσική: Δημ. Λόγιος, «Η Εθνική μας μοναξιά», στiχοι: Φ. Γράψας - μουσική: Μαρ. Τόκος, «Όμορφη και παράξενη πατρίδα», στiχοι: Οδ. Ελύτης - μουσική: Δημ. Λόγιος κ. ά.
Τραγούδι:Βαγγέλης Δούβαλης
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Μουσική Διεύθυνση:Κώστας Νικολέας
ΤΡΙΤΗ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ, ΩΡΑ 15.00
Ώρα 15.00 Παράταξη των Σημαιών των σχολείων της πόλης προ του Ηρώου στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.
Ώρα 15.15 Πέρας προσέλευσης των επισήμων στο Ηρώο.
Ώρα 15.20 Τερματισμός του Δρόμου Ουσίας.
Ώρα 15.30 Άφιξη του σκυταλοδρόμου που μεταφέρει την Ιερή Φλόγα από την Ι. Μονή Βελανιδιάς.
-Άφιξη στην Πλατεία 23ης Μαρτίου της Σημαίας της Επανάστασης.
-Αφή της Φλόγας στο βωμό και έπαρση της Σημαίας της Επανάστασης.
Ώρα 15.40 Δοξολογία στον ιστορικό Ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του
Σεβασμιώτατου Μητροπολiτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Ώρα 16.00 Τρισάγιο στη μνήμη των Ηρώων του Εικοσιένα.
-Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Σωκράτη Κουγέα, φιλόλογο.
-Καταθέσεις στεφάνων.
-Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων του 1821.
-Προσκλητήριο οπλαρχηγών που συμμετείχαν στην έναρξη του Ιερού Αγώνα την 23η Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα.
-Ανάκρουση του Εθνικού 'Υμνου.
Ώρα 16.20 Αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας. Συμμετέχουν: - Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας
-Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας
-Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας
-Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
-Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία»
-Σύλλογος Νεδουσαίων Καλαμάτας
-Χορευτικός όμιλος «Λεύκιππος»
-Αντιπροσωπεία Μανιατών Δήμου Οιτύλου
-Ιππικός όμιλος Καλαμάτας
- Ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «ΤΑΞΙΜ»
Αφηγητής: Δημήτρης Ηλιόπουλος
Ώρα 17.00 Παρέλαση μαθητών σχολείων, Οπλαρχηγών και Μπουλουκιών. Ώρα 17.30 Δημαρχείο Καλαμάτας
-Υποδοχή Εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Αρχών.
-Ανακήρυξη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου ως επίτιμου Δημότη του Δήμου Καλαμάτας
-Απονομή των τιμητικών διακρίσεων στους πρωτεύσαντες αθλητές στο Δρόμο Ουσίας.
-Μικρή δεξίωση

Μπατζελή: Εξοφλήθηκαν 1,9 δισ. ευρώ ενιαίας ενίσχυσης σε παραγωγούς

Εξοφλήθηκαν οι παραγωγοί την ενιαία ενίσχυση (συνολικά 1,9 δισ. ευρώ), ενώ μέχρι τα μέσα Μαΐου θα πληρωθούν ενισχύσεις για διάφορα προϊόντα (βαμβάκι, ντομάτα) 215 εκατ. ευρώ, ειδικά καθεστώτα ενίσχυσης 60 εκατ. ευρώ, ποιοτικά παρακρατήματα 90 εκατ. ευρώ κλπ.. Παράλληλα θα πληρωθούν εκκρεμότητες - υποχρεώσεις προς χιλιάδες παραγωγούς από το 2004 (σχέδια βελτίωσης, επενδυτικά σχέδια κ.α.).Τα παραπάνω ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Κ. Μπατζελή και ο υφυπουργός κ. Μιχ. Καρχιμάκης. Ανακοίνωσαν ακόμη ότι έχουν προωθηθεί τρία νομοσχέδια που αφορούν την αναμόρφωση του ΕΛΓΑ, την αναμόρφωση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος και την κατάρτιση μητρώου αγροτών.
Οπως τόνισε η κ. Μπατζελή ο ΕΛΓΑ παραμένει ο κύριος φορέας ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, ενώ συμπληρωματικά θα λειτουργούν το σύστημα ΠΣΕΑ και το υπό ίδρυση Ταμείο Αλληλοβοήθειας στα πλαίσια της ΚΑΠ. Θα καλυφθούν δε και νέες ζημιογόνες αιτίες.
Οσον αφορά τη δημιουργία του μητρώου αγροτών ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε ότι σ΄αυτό θα συμπεριληφθούν οι κατά κύριο επάγγελμα. Θα υπάρξει παράλληλα μητρώο εμπόρων- διακινητών αγροτικών προϊόντων στα πλαίσια ίδρυσης ενός διατροφικού Τειρεσία.
Τέλος αλλάζει ο τρόπος επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες. Πόσα πάνω από 1500 ευρώ θα καταβάλλονται με δίγραμμη επιταγή, ενώ για ποσά πάνω από 5,5 εκατ. ευρώ θα υπάρχει διασταύρωση και έλεγχος.

Μαθήτρια Λυκείου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο …..τύφλα στο μεθύσι

Στο νοσοκομείο Χανίων με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε σήμερα μαθήτρια που βρισκόταν στα Χανιά, στο πλαίσιο της πενθήμερης εκδρομής. Σύμφωνα με το γιατρό του τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ Στέλιο Λαμπάκη, η μαθήτρια είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.
" Σήμερα κλήθηκε το ΕΚΑΒ να παραλάβει και να μεταφέρει στο νοσοκομείο μια μαθήτρια από σχολική εκδρομή, μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Είναι το πρώτο περιστατικό για φέτος, αλλά αυτά τα κρούσματα υπάρχουν πάντα στις μαθητικές εκδρομές αν και όλοι γνωρίζουν ότι η χορήγηση αλκοόλ σε ανήλικους απαγορεύεται αυστηρά. Το θέμα είναι που βρίσκουν το ποτό τα παιδιά" ανέφερε ο κ.Λαμπάκης. Στο μεταξύ προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τις λιμενικές αρχές προκαλούν τα συνεχόμενα περιστατικά με συλλήψεις μαθητών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε σχολικές εκδρομές με προορισμό τα Χανιά.
Από την προηγούμενη Παρασκευή μέχρι και σήμερα συνελήφθησαν 7 μαθητές από Λύκεια της χώρας στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, ενώ στο λιμάνι της Σούδας βρέθηκαν πεταμένες 10 συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα 10 γραμμαρίων χασίς.

Κύμα μετατάξεων φέρνει ο Καλλικράτης

Κύμα μετατάξεων σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση φέρνει το σχέδιο «Καλλικράτης» που θα δοθεί για διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες και θα προβλέπει τη δημιουργία μέχρι 370 δήμων σε όλη τη χώρα.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η αρχή θα γίνει με τη μεταφορά προσωπικού που σήμερα απασχολείται στις νομαρχίες, καθώς και με μετακινήσεις υπαλλήλων από δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα των δήμων, οι οποίοι ξεπερνούν τις 90.000.
«Μεταφορά αρμοδιοτήτων για το νομοσχέδιο ‘Καλλικράτης’ σημαίνει μεταφορά του αντίστοιχου προσωπικού και των σχετικών πόρων», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γ.Ραγκούσης.
Ανάλογες μετακινήσεις υπαλλήλων θα γίνουν και από τις σημερινές κρατικές περιφέρειες ή υπουργεία προς τις 13 περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, οι οποίες θα θεσμοθετηθούν με τον «Καλλικράτη», βάσει και σε αυτή την περίπτωση των αρμοδιοτήτων που θα μεταφερθούν.
Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσει καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού και των ελλείψεων που υπάρχουν στις δημόσιες υπηρεσίες, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει ο εξορθολογισμός των υπηρετούντων ανά φορέα.

Συνελήφθη 17χρονος αλλοδαπός με την κατηγορία ότι πωλούσε ναρκωτικά σε μαθητές

Ένας 17χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών έξω από προαύλιο σχολείου, με την κατηγορία ότι πωλούσε ναρκωτικά σε μαθητές.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ύστερα από πληροφορίες ότι ο 17χρονος μεταβαίνει τις απογευματινές ώρες έξω από προαύλιο συγκεκριμένου σχολείου, με σκοπό την διάθεση ναρκωτικών σε μαθητές, αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν διακριτικά την περιοχή. Έτσι το απόγευμα της Τρίτης κατάφεραν να συλλάβουν τον νεαρό τη στιγμή που είχε πλησιάσει τα κάγκελα περίφραξης του σχολείου και επιχειρούσε να πωλήσει ποσότητα ναρκωτικών σε μαθητές. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 35,5 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη συνεργών του 17χρονου.

Γιορτασμοί για την επανάσταση του 1821 στην Αρεόπολη

Σε εξέλιξη βρίσκονται εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας, για τον εορτασμό της επετείου της 17ης Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία, από Μανιάτες οπλαρχηγούς που λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Μαρτίου, απελευθέρωσαν την Καλαμάτα.
Πριν από λίγο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γυθείου και πάσης Μάνης κ. Χρυσοστόμου, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον ιστορικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών του νομού και της περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται αναπαράσταση της ορκωμοσίας των επαναστατημένων Μανιατών στην πλατεία 17ης Μαρτίου και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αργότερα με παρέλαση μαθητών και τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων. Να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Μαρτίου στις έδρες όλων των Δήμων της Λακωνίας, στο πλαίσιο παλακωνικού εορτασμού της επετείου.

Δασκάλα κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά 13χρονη μαθήτρια.

Μία δασκάλα στο Χονγκ Κονγκ παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία ότι κακοποίησε σεξουαλικά μία 13χρονη μαθήτρια, γράφει σήμερα η εφημερίδα Hong Kong Standard.Η Τσιανγκ Καρ-Γιν, 29 ετών, κατηγορείται ότι κακοποίησε τη μαθήτρια τέσσερις φορές μεταξύ του Μαρτίου 2008 και του Δεκεμβρίου 2009 και συνελήφθη μόλις η μαθήτρια αποκάλυψε στους γονείς της τι είχε συμβεί. Η δασκάλα αντιμετωπίζει επίσης την κατηγορία κατοχής φωτογραφιών και βίντεο παιδικής φωτογραφίας, τα οποία βρέθηκαν αποθηκευμένα σε αφαιρούμενο δίσκο υπολογιστή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δασκάλα παρουσιάστηκε στο δικαστήριο σήμερα, αλλά η δίκη αναβλήθηκε για τον επόμενο μήνα, προκειμένου η κατηγορούμενη να προετοιμάσει την υπεράσπισή της, ενώ εν τω μεταξύ αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση.

Καλαμάτα – Ημερίδα για το λάδι και την ελιά

Ημερίδα για τον ελαιοκομικό τομέα, στα πλαίσια του εγκεκριμένου από το ΥΠΑΑΤ τριετούς Προγράμματος δραστηριοτήτων που υλοποιεί η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς, με βάση το κοινοτικό κανονισμό 867/08, διοργανώνεται την Παρασκευή 19 Μαρτίου και ώρα 18 στην Καλαμάτα.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Royal Cruise Hall, του Ξενοδοχείου Elite City Resort. Τέρμα Ναυαρίνου, στην Καλαμάτα.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
* Πρόγραμμα ΕΔΟΕΕ καν. 867/08 (ΕΔΟΕΕ)
* Ο Ελαιοκομικός τομέας στο Νομό Μεσσηνίας: Σημασία, κατάσταση, προοπτικές
* Ελαιοτριβείο: Η επόμενη μέρα
* ΕΔΟΕΕ: Εθνική στρατηγική και δράσεις για τον ελαιοκομικό τομέα
* Το ελληνικό ελαιόλαδο στη παγκόσμια αγορά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρώτη για το ΟΣΔΕ η ΠΑΣΕΓΕΣ

Την υψηλότερη βαθμολογία, ανάμεσα σε όσους υπέβαλαν αιτήσεις για την πιστοποίηση-αναγνώρισή τους ως φορείς διεκπεραίωσης του φετινού Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) των κοινοτικών αγροτικών ενισχύσεων, απέσπασε από τον ΟΠΕΠΕΚΕ η αίτηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού.
Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ανάθεση της διεκπεραίωσης του φετινού ΟΣΔΕ, την ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών και τη συμπλήρωση και ηλεκτρονική καταχώρηση των δηλώσεων τους, μετείχαν, σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού 9 φορείς.
Αυτοί αξιολογήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:
1 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ (ΠΑΣΕΓΕΣ) 91
2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΕΤΡΙΚΗ Ε.Π.Ε.-QUALITY & RELIABILITY A.E.- ΓΑΙΑ-ΙΑΠΕΤΟΣ Α.Ε.,GEODATA ΜΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. 76
3 ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. Σύμβουλοι Οργάνωσης Προγραμματισμού & Γεωργικής Ανάπτυξης 67
4 ΑΓΡΟ_ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ /ΤΟΜΗ Α.Ε.Μ.Ε.Υ. – ΓΕΩΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ Α.Ε.Μ.ΓΕ. 56
5 ΤΡΙΑΣ Α.Ε. ΜΕΛΕΤΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ 40
6 ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Ι & ΣΙΑ ΕΕ 33
7 ERGOPLANNING ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 22
8 ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ «ΔΗΜΗΤΡΑ Ελλιπή δικαιολογητικά
9 ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «ΟΣΔΕ ΓΕΩΠΟΝΟΙ» Ελλιπή δικαιολογητικά

Σόκ στα Καλάβρυτα – Αυτοκτόνησε μαθήτρια

Ένα κορίτσι, μαθήτρια της Β’ τάξης του Γυμνασίου των Καλαβρύτων, αυτοκτόνησε το βράδυ της Δευτέρας μέσα στο σπίτι της.
Το παιδί έβαλε τέλος στην ζωή του χρησιμοποιώντας την κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα του. Έρευνα για το τραγικό αυτό συμβάν διενεργεί το Α.Τ. Καλαβρύτων

Τζούλια Αλεξανδράτου για το βίντεο πορνό: " Ήταν πολλά τα λεφτά …Άρη "

Μας ζάλισε τόσο καιρό η Τζούλια ότι έπεσε θύμα εκμετάλλευσης, ότι υπέκλεψαν προσωπικές τις στιγμές (με άλλους… 20 στο δωμάτιο, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, αφού η κάμερα ήταν εν γνώσει αυτής και του ιδίου!!!) και τώρα μας τα γυρνάει.
Όπως αποκάλυψε χθες το star.gr, η Τζούλια αποφάσισε να πει όλη την αλήθεια (καιρός ήταν) στην Τατιάνα Στεφανίδου, σε μια συνέντευξη που θα προβληθεί σήμερα το μεσημέρι από την εκπομπή «Αξίζει να το Δεις».
Η Τζούλια λοιπόν παραδέχτηκε ότι το βίντεο δεν αφορούσε προσωπικές της στιγμές, αλλά πρόκειται για business!!! (Σώπα ρε Τζούλια, μας σόκαρες τώρα. Δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι)
«Πήρα την απόφαση μέσα σε πέντε λεπτά», θα ακούσουμε να λέει στην Τατιάνα και να προσθέτει «Ναι, το έκανα. Σταυρώστε με»! Μετά την τσόντα, κάνει στροφή στο δράμα φαίνεται.
Ο λόγος που αποφάσισε να αποκαλύψει όλη την αλήθεια, την οποία ούτως ή άλλως όλοι είχαν ψιλιαστεί, είναι ότι την εκβιάζουν. «Στάθηκα αφελής. Εμπιστευόμουν τον οποιονδήποτε και τον άφηνα να τραβάει βίντεο κατά την ερωτική μας επαφή. Σήμερα όλοι αυτοί με απειλούν. Βγάζω όλη μου την αλήθεια για να μην μπορεί κανείς να με έχει στο χέρι» δηλώνει.
Μέσα σε όλα αυτά θα ακούσουμε την Τζούλια να μιλάει με πολύ σκληρά λόγια και για τον μπαμπά της, περιγράφοντας τι πέρασε στα πρώτα επαγγελματικά της βήματα, για τους συντρόφους της και πόσο πληγώθηκε από αυτούς, αλλά και για το μέλλον της.
Πάντως, η Τζούλια σκοπεύει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα φώτα της δημοσιότητας, για αυτό ετοιμάζει τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η κυκλοφορία ενός ακόμα καυτού dvd στο οποίο θα είναι η ίδια και πρωταγωνίστρια και παραγωγός. Ε, τι να βάζει άλλους πάνω από το κεφάλι της μέρες που είναι και να την απειλούν με περικοπές μισθού;; Όχι, βέβαια. Θα γίνει και επιχειρηματίας το κορίτσι! Αυτής και της ιδίας.. star.gr

Έψαχναν για λίρες αλλά βρήκαν τον …εισαγγελέα

Στην θέση «Παλάσκα» στην Βερδικούσα Λάρισας, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς 7 άνδρες και μια γυναίκα με τα μηχανήματα ανασκαφής στα χέρια.
Οι 8 συλληφθέντες, αναζητούσαν λίρες, αλλά αντί θησαυρού βρέθηκαν στον Εισαγγελέα Λάρισας για τα περαιτέρω

Ο Τσιγγάνος, ο παπάς και ο γιατρός του ΕΣΥ – Απίστευτες ιστορίες φοροδιαφυγής

Την εικόνα των ελλείψεων, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε τεχνολογικό εξοπλισμό μετέφερε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, Στέλιος Γκρόζος, που κλήθηκε να παρουσιάσει την έκθεση πεπραγμένων για το έτος 2009 Ένα πρόβλημα, που προσδιόρισε ως σημαντικό ο κ. Γκρόζος, είναι ότι την ευθύνη της απόδειξης για μία υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος φέρει η Επιτροπή και όχι ο ελεγχόμενος.
«Βρήκα έναν τσιγγάνο με 650.000 ευρώ καταθέσεις. Τον ψάχνουμε. Καθαρό το ποινικό του μητρώο. "Είναι νόμιμα", μας λέει. "Εσείς πρέπει να αποδείξτε ότι είναι παράνομα". Και είναι πάρα πολλά τα περιστατικά, που δεν μπορούμε να το κάνουμε.
Γιατρός, χειρουργός του ΕΣΥ. Βρήκαμε ότι στον τραπεζικό του λογαριασμό έμπαιναν 16.000 με 17.000 κάθε μήνα, για 5 -6 χρόνια. Μαζεύτηκαν γύρω στα 900.000 ευρώ. Τον ψάχνουμε τον γιατρό, ποινικά, αστυνομικά, τίποτα. Τον φωνάξαμε στην Επιτροπή. Είπε ότι είναι από άσκηση ψιλό-ιδιωτικής ιατρικής, που κάνει τα απογεύματα. Ασφαλώς και δεν τον πιστέψαμε και ασφαλώς είναι από φακελάκι. Πολλά λεφτά. Κλασική τυπολογία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Ψάξαμε προς όλες τις κατευθύνσεις για να μπορέσουμε να του δεσμεύσουμε τα λεφτά. Στον εισαγγελέα δεν μπορούσαμε να στείλουμε την υπόθεση, ως δωροδοκία, γιατί δεν είχαμε αποδεικτικά στοιχεία. Θα έμπαινε στο αρχείο. Έστειλα, λοιπόν, τον φάκελο στην Υπηρεσία Ειδικού Ελέγχου και τους είπα να το δεχθούν ως εισόδημα από άσκηση επαγγέλματος. Του επέβαλαν πρόστιμο 1,5 εκ. ευρώ. Το ίδιο έκανα και με τον τσιγγάνο. Μόνο από πλευράς "πόθεν έσχες" ελέγχονται. Τι θα πει τσιγγάνος με 650.000 ευρώ; Τον έστειλα για ΥΠΕΕ».
Εδω παπάς εκεί παπάς,, που είναι ο παπάς; Στο ...χρηματιστήριο. Ιερέας είχε ανοίξει τραπεζικους λογαριασμούς, για τους πυρόπληκτους και για τα νοσήλια του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου. Συγκέντρωσε 240.000 ευρώ και η Επιτροπή πρόλαβε να μπλοκάρει μόλις 20.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα ο ιερέας τα είχε επενδύσει στο Χρηματιστήριο!

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ -Ενδεχόμενες διακοπές ρεύματος τις απογευματινές ώρες

Θα χρειαστούν πιθανότατα και σήμερα περικοπές στην ηλεκτροδότηση τις απογευματινές ώρες, οπότε σημειώνεται η αιχμή της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς συνεχίζεται η απεργία της Γενικής Ομοσπονδίας Προσωπικού (ΓΕΝΟΠ) της ΔΕΗ, που έχει θέσει εκτός λειτουργίας μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.
Το "ενθαρρυντικό" στοιχείο είναι οι καλές καιρικές συνθήκες που περιορίζουν την ανάγκη χρήσης κλιματιστικών για θέρμανση. Πάντως, το πρόγραμμα περικοπών, όπως έγινε και χθες, αν χρειαστεί θα εφαρμοστεί από τη ΔΕΗ σε συνεργασία με τον Διαχειριστή του Συστήματος.Το πρωί συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ απέκλεισαν για λίγη ώρα, την είσοδο των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη. Για το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Ανδ. Λοβέρδο για το ασφαλιστικό.
Διακοπή ρεύματος διάρκειας μισής ώρας έγινε στις 6.30 το πρωί, στις περιοχές Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης. Σύμφωνα με τεχνικούς της επιχείρησης οφείλεται σε βλάβη γραμμής υψηλής τάσης και όχι στην απεργία.

15χρονοι ανέβασαν στο Facebook …πορνό με 13χρονη

Δύο αγόρια 15 ετών τέθηκαν υπό τριήμερη κράτηση με διάταγμα του Δικαστηρίου Λευκωσίας στην Κύπρο αναφορικά με υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικης.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο νεαροί φέρονται να εξανάγκασαν 13χρονη να προβεί σε σεξουαλικής φύσεως πράξεις, στην κάμερα του υπολογιστή της.
Στη συνέχεια φέρονται να βιντεοσκόπησαν τις σεξουαλικές πράξεις της ανήλικης, που λάμβαναν ζωντανά με την κάμερα του δικού τους υπολογιστή, και ανέβασαν το βίντεο στο Facebook.
Φίλοι της νεαρής κοπέλας είδαν το βίντεο και την ενημέρωσαν και έτσι η ανήλικη μαζί με τους γονείς της πήγαν στην αστυνομία όπου και κατάγγειλαν το περιστατικό. Μετά από έρευνες η αστυνομία έφτασε στους δύο ανήλικους.
newsit.gr

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Καλαμάτας

Ο προγραμματισμός των έργων «πρασίνου» που θα γίνουν το 2010, η αντικατάσταση της δενδροστοιχίας στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου στην Παραλία, η πεζοδρόμηση καθέτων στην οδό Αριστομένους δρόμων στο κέντρο της πόλης και η ελεγχόμενη στάθμευση, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την Πέμπτη στις 8 το βράδυ. Θα συζητηθούν επίσης η πρόσληψη συμβασιούχων φυλάκων για το δημοτικό πάρκο και εργατών για την Υπηρεσία Καθαριότητας, ζητήματα σχετικά με έργα του Δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπηρεσιακά ζητήματα, αιτήματα δημοτών και φορέων και άλλα θέματα.

Παράδοση – παραλαβή στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα

Αποχωρεί από τη διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων Καλαμάτας ο ταξίαρχος Σπύρος Πανταζάτος. Σε επίσημη τελετή, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί στο στρατόπεδο του Κέντρου, ο απερχόμενος διοικητής θα παραδώσει τη διοίκηση στον μέχρι τώρα υποδιοικητή του αντισυνταγματάρχη Γεώργιο Κοντοστέργιο.

Απέχει το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ

Σε εικοσιτετράωρη αποχή από το έργο του προχωρά την Τετάρτη το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ,
Απέχει το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ στο σχέδιο νόμου «Σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων, με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια- Σύσταση Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων» που κατατέθηκε στη Βουλή, αποκλείονται από προϊστάμενοι Γενικής Διεύθυνσης οι πτυχιούχοι του Τεχνολογικού Τομέα.
Οι καθηγητές των ΤΕΙ υποστηρίζουν ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ ο οποίος αναφέρει ρητά ότι στα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης περιλαμβάνονται και τα ΤΕΙ.
Καλούν, τέλος, την υπουργό Παιδείας και τον υφυπουργό, να παρέμβουν ώστε «να σταματήσει η υποβάθμιση των ΤΕΙ».

Χρεωμένα 6 στα 10 νοικοκυριά

Χρέη από δάνεια δηλώνουν ότι έχουν 6 στα 10 νοικοκυριά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Κάπα Research για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.Το 31,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έλαβε δάνεια για την αγορά καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών, ενώ το 13,9% επειδή το μηνιαίο εισόδημα δεν επαρκούσε για την κάλυψη βασικών αναγκών.
Μάλιστα, από τα νοικοκυριά που δηλώνουν ότι έχουν χρέη, ένα στα τρία εκφράζει φόβους ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις δόσεις.
Από όσους απαντούν ότι έχουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των έξι μηνών στην αποπληρωμή, το 81,6% αφορά σε καταναλωτικά δάνεια και το 14,3% σε στεγαστικά.
Πάντως, το 62,1% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι είναι σε θέση να ζήσει με το εισόδημα που απομένει μετά την καταβολή των μηνιαίων δόσεων των δανείων.
Σχετικά με τα χρέη το 84,2% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αυτά δεν ξεπερνούν την εμπορική αξία της κατοικίας τους.
Εξάλλου, σχεδόν μοιρασμένο εμφανίζεται το δείγμα στην ερώτηση για το αν έχει λάβει στεγαστικό δάνειο: αρνητικά απαντά το 48,3% των ερωτηθέντων και θετικά το 51,3%. Επίσης, το 94,1% δηλώνει ότι εξυπηρετεί το στεγαστικό του δάνειο.
Σε ερώτηση για το αν θα υπήρχε ενδιαφέρον φιλικού διακανονισμού των χρεών με τους δανειστές, το 55,1% απαντά αρνητικά έναντι 36,1% που δηλώνει ότι θα ενδιαφερόταν Σε άλλη ερώτηση για το αν έχουν δεχθεί τηλεφωνικές οχλήσεις για χρέη, το 61% δηλώνει ποτέ, το 24,7% από τράπεζες και το 24,7% από εισπρακτικές εταιρείες.Η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4-8 Μαρτίου 2010 σε δείγμα 2.085 ατόμων άνω των 18 ετών με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.
Μέγιστο σφάλμα 2,04% και διάστημα εμπιστοσύνης 95%.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου