3.3.18

Τι μαρτυρά το ζώδιό σου για τις σεξουαλικές σου επιδόσεις

Τα χαρακτηριστικά των ζωδίων θα μπορούσαν να πουν πολλά για τον τρόπο που κάνει ο καθένας μας σεξ, αλλά καμια φορά δεν μεταφράζονται ακριβώς όπως θα περιμέναμε.
Τι σημαίνει αυτό;
Ο ναρκισσισμός του Λέοντα για παράδειγμα, είναι αυτός που τον κάνει να ασχολείται με ζήλο με την παρτενέρ του ώστε να την ικανοποιήσει απόλυτα και να μπορέσει να ρωτήσει μετά με σιγουριά «Μωρό μου δεν είμαι ο καλύτερος;». Από την άλλη, οι Δίδυμοι που συνήθως η προσοχή τους διασπάται εύκολα, αν βρεθούν με κάποιον που τους εξιτάρει εγκεφαλικά και τους κάνει να γελούν, μένουν κάτι παραπάνω από απόλυτα προσηλωμένοι κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.
Κριός
Ο Άρης που κυβερνά τον Κριό, κυβερνά και τη σεξουαλική διάθεση. Οι Κριοί, λοιπόν, εκκρίνουν την πρωτόγονη σεξουαλική ενέργεια. Επιδιώκουν ό,τι είναι καινούριο και λαμπερό, συμπεριλαμβανομένων των εραστών τους. Η διασκέδασή τους έχει να κάνει με την διεκδίκηση και την ικανοποίηση που έρχεται από την κατάκτηση. Παθιάζονται με το σεξ και την αποπλάνηση, αλλά σπάνια θα αποπλανήσει κανείς τον ίδιο. Αυτό είναι και το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό αυτού του ζωδίου.
Ταύρος
Αισθησιακός, γηίνος και κομψός, ο Ταύρος θέλει φυσικές απολαύσεις όλων των ειδών: να τους κρατούν, να τους χαϊδεύουν, να τους κάνουν μασάζ. Στοιχεία όπως τα αισθησιακά αρώματα, τα μαλακά υφάσματα και οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, κάνουν τον Ταύρο να έρχεται πιο κοντά με τον παρτενέρ του. Η απόλαυση είναι και στο ταξίδι, όχι μόνο στον προορισμό.
Δίδυμοι
Όπως όλα τα ζώδια του Αέρα, έτσι και οι Δίδυμοι μπορεί μερικές φορές να αποτραβηχτούν λίγο από τις σεξουαλικές τους ανάγκες. Ο ρομαντισμός μπορεί να πάρει κάποιο χρονικό διάστημα για να ξαναφουντώσει, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ένας Δίδυμος είναι τεμπέλης ή δεν ενδιαφέρεται, επειδή δεν δείχνει από την αρχή να καίγεται από πόθο. Οι μεγάλες συζητήσεις και το γέλιο με τους συντρόφους του, απελευθερώνουν τον παθιασμένο εραστή που κρύβουν μέσα τους. Οι βαριές και υπερβολικά δραματικές καταστάσεις είναι ένα μεγάλο turn-off για τους Διδύμους.
Καρκίνος
Το σεξ, όπως και όλες οι άλλες εμπειρίες στη ζωή ενός Καρκίνου, πρέπει να δείχνει νοιάξιμο και στοργή. Θέλουν να νιώθουν ότι τους νοιάζονται και φροντίζουν πολύ τον σύντροφό τους. Οι Καρκίνοι δεν μπορούν να τσακωθούν και να κάνουν αμέσως σεξ επανασύνδεσης. Έχουν μια υπερβολική ανάγκη για στοργή, αφοσίωση και συναισθηματική ασφάλεια. Μόλις νιώσουν ασφαλείς, βέβαια, οι Καρκίνοι είναι οι πιο δοτικοί, ευγενικοί και διαθέσιμοι άνθρωποι του ζωδιακού.
Λέων
Δεν υπάρχει πιο παιχνιδιάρικο ζώδιο από τα Λιοντάρια, και αυτό τους το χαρακτηριστικό το κουβαλάνε και στο κρεβάτι. Είναι δημιουργικοί, ρομαντικοί και διασκεδαστικοί και το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι το κλασικό, πατροπαράδοτο σεξ. Να περιμένεις την έκπληξη από δαύτους.
Παρθένος
Αυτό το ζώδιο είναι πολύ σεμνό την ημέρα και το βράδυ μεταλλάσσεται σε ιέρεια του σεξ. Η σεξουαλική πράξη είναι η ώρα που ένας Παρθένος μπορεί να αφήσει τα μαλλιά του κάτω. Η καταπιεστική τελειομανία που κυριαρχεί στους Παρθένους, εξαφανίζεται στο κρεβάτι. Το σεξ είναι ακατάστατο και παθιασμένο. Αυτή η εμπειρία είναι μια απελευθερωτική περιπέτεια.
Ζυγός
Αυτό το ζώδιο καθορίζει τις σχέσεις, τον γάμο και τη συντροφικότητα. Οι Ζυγοί θέλουν να συνδεθούν σεξουαλικά, ως ένα μέσο να δείξουν την αφοσίωσή τους στις σχέσεις τους. Είναι συναισθηματικά ανθεκτικοί και έτοιμοι να σε ικανοποιήσουν. Σίγουρα το καθοριστικό τους χαρακτηριστικό είναι η δοτική τους φύση.
Σκορπιός
Αναμφισβήτητα σεξουαλικοί και οικείοι, οι Σκορπιοί θέλουν να συνδεθούν συναισθηματικά και σωματικά για να νιώσουν ικανοποιημένοι. Το σεξ είναιπάντα στο μυαλό ενός Σκορπιού και η διάθεσή τους συνδέεται με την επιθυμία τους για εμπιστοσύνη και συναισθηματική ολοκλήρωση. Τελικά, για τον Σκορπιό, δεν έχει να κάνει τόσο με την ίδια την πράξη, αλλά με τη βαθιά του ανάγκη για οικειότητα.
Τοξότης
Η ποικιλία ερεθίζει αυτό το ζώδιο της Φωτιάς. Ένα δημιουργικό και περιπετειώδες πνεύμα ζει στον Τοξότη, ο οποίος θέλει να αποφεύγει οτιδήποτε φέρνει τη μονοτονία ή τη ρουτίνα. Για να μπορέσει ένας Τοξότης να έρθει σε επαφή με την απεριόριστη και άσβεστη σεξουαλική του ενέργεια, χρειάζεται το απρόβλεπτο και το πικάντικο στο κρεβάτι του.
Αιγόκερως
Παρόλο που η πρακτική και συντηρητική τους φήμη μπορεί να υποδηλώνει το αντίθετο, οι Αιγόκεροι είναι από τα πιο σεξουαλικά ζώδια. Θέλουν συχνή σεξουαλική δραστηριότητα για να χαλαρώνουν από την καθημερινότητα. Δε χρειάζεται να είναι κάτι τρελό, απλά πρέπει να είναι αξιόπιστο και ικανοποιητικό και γίνονται αμέσως παραπάνω από πρόθυμοι να ανταποκριθούν.
Υδροχόος
Οι Υδροχόοι θέλουν ελευθερία. Μόλις νιώσουν περιορισμένοι, αμέσως κλειδώνουν. Με το σεξ, πρέπει να έχουν αρκετό χώρο να εξερευνήσουν. Η διάθεσή τους συνδέεται με μια πιο εφευρετική, περίεργη και ανοιχτή στάση απέναντι στο σεξ, μακριά από τα παραδοσιακά και τα προβλέψιμα.
Ιχθύς
Ψάχνουν συχνά το σεξ και η διάθεσή τους εξαρτάται πολύ από το πρόσωπο στο οποίο ενδίδουν. Αν αισθάνονται ασφάλεια και συνδέονται μαζί του, είναι παραπάνω από χαρούμενοι να χάσουν τον εαυτό τους και να παραδοθούν. Αλλά αυτό θέλει τον χρόνο του, και οι ίδιοι χάνουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους μόλις εντοπίσουν εγωισμούς. Ένας Ιχθύς πρέπει πάντα να θυμάται ότι παρόλο που είναι τέλειο να είσαι δοτικός, δεν μπορεί να παραμελεί και τις δικές του ανάγκες.



ladylike.gr

Σκλαβενίτης: Τι προβλέπει η νέα συλλογή σύμβαση για τους 3.500 εργαζόμενους

Τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με τους εργαζόμενους υπέγραψε η αλυσίδα supermarket Σκλαβενίτης.
Στόχος της διοίκησης ήταν να υπάρξει ένα ενιαίο και πιο δίκαιο σύστημα αμοιβών για τους 21.000 εργαζόμενους μαζί με αυτούς που προήλθαν από το δίκτυο του Μαρινόπουλου.
Η νέα συλλογικη σύμβαση προβλέπει:
* Αυξήσεις στις αποδοχές 3.500 εργαζομένων ή το 16,5% του συνόλου.
* Διατηρούνται οι καταβαλλόμενες αμοιβές για 16.500 άτομα, ή το 80% του συνόλου.
* Αναπροσαρμόζονται οι απολαβές σε 700 υψηλόβαθμα στελέχη ή το 3% του συνόλου.
Η αναπροσαρμογή έχει να κάνει με το γεγονός ότι ένα μέρος των εταιρικών παροχών (που ξεπερνούσαν το όριο της σύμβασης) θα ενσωματωθούν στο βασικό μισθό και το υπόλοιπο θα καταβάλλεται αν πιαστούν ορισμένοι στόχοι (μπόνους).
Για τα υψηλόβαθμα στελέχη, από τη Σκλαβενίτης επισημαίνουν ότι δεν επηρεάζονται από το παραπάνω μέτρο όσοι έχουν απολαβές έως 1.700 ευρώ μικτά και εργάζονται εκτός καταστημάτων.
Επίσης δεν επηρεάζονται όσα υψηλόβαθμα στελέχη εργάζονται στο δίκτυο και έχουν απολαβές έως 2.000 ευρώ μικτά.
Το κυρίαρχο που εξάγεται από τη σύμβαση είναι ότι ορίζεται κατώτερος μισθός στα 800 ευρώ (μεικτά) σε εργαζόμενους με λιγότερο από δύο έτη προϋπηρεσίας, ενώ σε εργαζόμενους με περισσότερη εμπειρία, ο κατώτερος μισθός ορίζεται στα 860 ευρώ μεικτά.
Παράλληλα, η Σκλαβενίτης έχει επαναφέρει όλα τα επιδόματα, όπως γάμου, τέκνων κ.λπ. τα οποία εδώ και αρκετά χρόνια είχαν κοπεί στο πρότερο καθεστώς επί Μαρινόπουλου.



 fpress.gr

Γενική πρόγνωση καιρού των επόμενων ημερών

Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (εθνικό μετεωρολογικό κέντρο) εκδόθηκε δελτίο γενικής πρόγνωσης καιρού Ελλάδας των επόμενων ημερών, που ισχύει μέχρι την Πέμπτη 08-03-2018

Κυριακή 04-03-2018: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το πρωί κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. ευνοείται η μεταφορά
σκόνης στα νότια. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια ανατολικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 05-03-2018: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση. από το απόγευμα στα δυτικά  θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: σε πτώση στα βόρεια.

Τρίτη 06-03-2018: στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. στις υπόλοιπες περιοχές άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές
καταιγίδες αλλά και διαστήματα με ήλιο κυρίως στα νότια. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία
δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 07-03-2018: στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Πέμπτη 08-03-2018: στα δυτικά λίγες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αρνείται τις κατηγορίες ο στρατιωτικός που συνελήφθη για παρενόχληση νεαρής γυναίκας

Ένας 40χρονος στρατιωτικός συνελήφθη νωρίς χθες βράδυ στη Λαμία, έπειτα από καταγγελία νεαρής γυναίκας ότι προσπάθησε να τη βάλει με τη βία στο αυτοκίνητό του.

Το περιστατικό, που καταγγέλθηκε από το παρ’ ολίγον θύμα, σημειώθηκε στις 5:30 το πρωί της Πέμπτης στη νότια Λαμία, όταν η νεαρή γυναίκα πήγαινε στη δουλειά της.

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει η νεαρή γυναίκα, ο 40χρονος την πλησίασε με το αυτοκίνητο και άρχισε να της λέει ότι έχει πρακτορείο μοντέλων και ότι επειδή ήταν πολύ όμορφη ήθελε να την προωθήσει ως μοντέλο και άλλα σχετικά, προσπαθώντας να την πείσει να μπει στο αυτοκίνητο. Όταν είδε ότι εκεινη δεν ανταποκρίθηκε προσπάθησε δυο φορές διά της βίας να την βάλει μέσα στο αμάξι του.

Η κοπέλα αντιστάθηκε και αφού τον απώθησε το έβαλε στα πόδια και ταυτόχρονα άρχισε να καλεί με το κινητό την αστυνομία. Ο 40χρονος βλέποντας τη νεαρή γυναίκα να καλεί με το τηλέφωνο την αστυνομία μπήκε στο αυτοκίνητο και αναπτύσσοντας ταχύτητα εγκατέλειψε το σημείο.

Τελικά στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο δράστης συνελήφθη στις 7:30' το απόγευμα της Παρασκευής, αφού πρώτα εντοπίστηκε και προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου και αναγνωρίστηκε από την κοπέλα. Όπως αποδείχτηκε πρόκειται για 40χρονο στρατιωτικό από τη Φθιώτιδα που υπηρετεί στην Αθήνα.

Δεν ήμουν, εγώ έκανε λάθος

Ο 40χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν και ότι η κοπέλα έκανε λάθος. Πιο συγκεκριμένα ο δικηγόρος του Δημήτριος Κρούπης δήλωσε:

«Υπάρχουν στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν αρμοδίως από το φερόμενο ως δράστη. Πιστεύουμε ότι η κυρία έκανε ένα τρομερό λάθος. Τα στοιχεία αυτά και τα πραγματικά γεγονότα θα αποδείξουν ότι ο εντολέας μου δεν έχει ουδεμία εμπλοκή στο συγκεκριμένο περιστατικό».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 40χρονος μεταφέρθηκε από τη Λαμία στη Λάρισα, όπου θα απολογηθεί και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Στρατιωτική Δικαιοσύνη, για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

lamiareport.gr

Ο Μάνης Χρυσόστομος στα Μανίατικα

Δίπλα στους Μανιάτες του Πειραιά βρέθηκε ο νέος εμψηφισμένος  μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος και τέλεσε θεία λειτουργία στον ναό Αγ. Σοφίας.
Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος και ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.
Ο Μάνης κ. Χρυσόστομος, σε ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Σ' αυτό τον ωραίο Ιερό Ναό που στερεώθηκε από τις Μανιάτικες ψυχές, από την αγάπη προς την Εκκλησία, σήμερα με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, βρίσκομαι ανάμεσά σας και είναι η πρώτη φορά που τελώ την Θεία Λειτουργία με όλους τους Μανιάτες μονιασμένους».
Σε άλλο σημείο τόνισε: «Η Εκκλησία δεν είναι ένας θεσμός ο οποίος διασπά και διαχωρίζει τους ανθρώπους. Δεν είναι ένας θεσμός που έχει μια ρητορική μίσους, κακίας, εκδικήσεως αλλά είναι η ρητορική της αγάπης, της καταλλαγής, της ενότητος».
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε:
«Μαζί με τον Πρωτοσύγκελλο μου τον π. Συμεών Λαμπρινάκο, τον ιερό κλήρο και τους δημάρχους Αν. Μάνης, Δυτ. Μάνης και Καλαμάτας όλοι μαζί θα προχωρήσουμε, θα ανοίξουμε μία νέα σελίδα στον τόπο, γιατί το αξίζει η Μάνη. Γιατί η Μάνη έχει βάθος ιστορίας όσο κανένας άλλος τόπος. Έτσι μην δειλιάζουμε, να κρατήσουμε την ενότητά μας, ο Επίσκοπος είναι το κέντρο της ενότητος και του αγκαλιάσματος όλων. Με την Ορθοδοξία, την Πατρίδα και την οικογένεια θα προχωρήσουμε».
Στην συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ναού π. Γρηγόριος Καραλής μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, και εξέφρασε την χαρά του εκ μέρους της ενορίας για την παρουσία του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου στην ενορία της Αγίας Σοφίας και του ευχήθηκε ο Κύριος να σκεπάσει το έργο της Αρχιερατικής του διακονίας στην Ι.Μ. Μάνης και του προσέφερε μία εικόνα της Αγίας Σοφίας.
«Η ενορία της Αγίας Σοφίας έχει έντονο το Μανιάτικο στοιχείο. Σεβασμιώτατε σας παρακαλούμε να θεωρείτε τα «Μανιάτικα» του Πειραιά ως συνέχεια της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως που κληθήκατε να υπηρετήσετε» τόνισε χαρακτηριστικά ο π. Γρηγόριος Καραλής.
Επίσης στον Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης ευχήθηκε καλή Αρχιερατία και ο Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρας. «Δεν θα σας κουράσω γιατί οι Μανιάτες είναι Δωριείς. Πιστεύω ότι η εκλογή σας από τα μέλη της Ιεραρχίας ήταν άξια. Εσείς είσαστε ο εκείνος συνδετικός κρίκος που θα ενώσει και θα κάνει την Μάνη μας πάλι να αποκτήσει την θέση που της αρμόζει, έστω κι αν έχουν μείνει λίγοι κάτω, και στις Θερμοπύλες ήταν λίγοι».
Ακόμη χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανιατών Πειραιά Ιωάν. Μπαζάκος. «Η Μάνη σας περιμένει» είπε. Μίλησε ακόμη και ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ενώ ακολούθησε χορευτικό από την Ένωση Απανταχού Μανιατών με χοροδιδάσκαλο τον πρόεδρο κ. Πέτρο Κάρλε.

Romfea.gr

Γιατρός εγχείρησε ασθενή στον εγκέφαλο κατά λάθος!

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ένας νευροχειρουργός σε νοσοκομείο, αφού εγχείρισε στον εγκέφαλο… λάθος ασθενή, ανακοίνωσε  το νοσοκομείο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κένυας, και όπως είναι φυσικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, είναι το τελευταίο κατά σειρά που συγκλονίζει το Εθνικό Νοσοκομείο Κενυάτα τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις που διέπραξαν μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού σε βάρος ασθενών και την απαγωγή ενός βρέφους.

Ο χειρουργός, δύο νοσοκόμες κι ένας αναισθησιολόγος τέθηκαν σε διαθεσιμότητα εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας σχετικά με αυτήν τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε «ο λάθος ασθενής», τονίζεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Η υπουργός Υγείας Σίσιλι Καριούκι αποφάσισε επίσης να παύσει προσωρινά των καθηκόντων του τον διοικητή του νοσοκομείου.

Όπως έγραψε η εφημερίδα Daily Nation, δύο άνδρες διακομίστηκαν την Κυριακή στο νοσοκομείο. Ο ένας εκ των ασθενών έπρεπε να χειρουργηθεί στον εγκέφαλο για να του αφαιρεθεί ένα αιμάτωμα ενώ ο δεύτερος έπρεπε να υποβληθεί σε φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση ενός οιδήματος.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι δεν υπήρχε αιμάτωμα στον εγκέφαλο του ασθενούς, τον οποίο εκείνη τη στιγμή χειρουργούσαν και ότι ο ασθενής αυτός δεν ήταν ο σωστός.

Το νοσοκομείο εξέφρασε «τη βαθιά του λύπη» για το περιστατικό και διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να εγγυηθεί «την ασφάλεια και την υγεία του ασθενούς». Σύμφωνα με το νοσοκομείο, ο ασθενής «αναρρώνει».

Αυτή είναι η πρώτη γραμμένη συνταγή που βρήκαν οι αρχαιολόγοι

Ποια ήταν η πρώτη συνταγή που γράφτηκε για τις επόμενες γενιές;

Ποια ήταν η πρώτη συνταγή που γράφτηκε για τις επόμενες γενιές;
 Συνταγή για μπύρα! 
Μια συνταγή από το 3000 π.Χ. !
Οι Σουμέριοι έφτιαχναν διάφορα αρτοποιήματα με το σιτάρι τους προσθέτοντας πάρα πολλά αρωματικά. Και όπως φαίνεται η μπύρα ήταν κατά πάσα πιθανότητα ένα τυχαίο υποπροϊόν της διαδικασίας παρασκευής άρτου. 
Αυτή η πλάκα γράφει επάνω μια συνταγή για να φτιάξετε μπύρα και μέσα στα συστατικά της γράφει πως περιέχει κόλιανδρο και κάρδαμο.

Με 13 εκατομμύρια μέλη το μεγαλύτερο γενεαλογικό δέντρο στον κόσμο!

Πρόκειται, σύμφωνα με τον ιστότοπο Science Alert, για το μεγαλύτερο γενεαλογικό δέντρο στον κόσμο. 

Ένα γενεαλογικό δέντρο με 13 εκατ. μέλη, περισσότερα δηλαδή και από τους κατοίκους της Ελλάδας, δημιούργησαν ειδικοί στη γενεαλογία με τη βοήθεια υπολογιστών, χρησιμοποιώντας μαθηματικές τεχνικές.
Πρόκειται, σύμφωνα με τον ιστότοπο Science Alert, για το μεγαλύτερο γενεαλογικό δέντρο στον κόσμο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή υπολογιστικής βιολογίας Γιάνιβ Έρλιχ του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, μελέτησαν τα «προφίλ» 86 εκατ. ανθρώπων που υπάρχουν στον ιστότοπο γενεαλογίας Geni.com και ανακάλυψαν μακρινούς οικογενειακούς δεσμούς (αίματος ή γάμου) ανάμεσα σε περίπου 13 εκατ. ανθρώπους, διασκορπισμένους σε διάφορα μέρη της Γης.
Η μελέτη του οικογενειακού δέντρου, το οποίο καλύπτει 500 χρόνια μετακινήσεων ανθρώπων και γάμων μεταξύ τους, επιτρέπει τη διεξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σχετικά με τις μεταναστεύσεις ή με το πώς έχουν μεταβληθεί διαχρονικά οι προτιμήσεις για τον γάμο.
Μεταξύ άλλων, το «δέντρο» αποκαλύπτει ότι με το πέρασμα του χρόνου μεγαλώνει συνεχώς η γεωγραφική απόσταση που διανύει κανείς για να βρει το ταίρι του. 
Για παράδειγμα, πριν από το 1750 οι περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ παντρεύονταν κάποιον ή κάποια που ζούσε σε απόσταση έως δέκα χιλιομέτρων από τον τόπο τους. 
Όμως, 200 χρόνια αργότερα, όσοι έχουν γεννηθεί το 1950, παντρεύονται κάποιον που ζει σε απόσταση κατά μέσο όρο 100 χιλιομέτρων από τον τόπο γέννησής τους.
Επιπλέον, μεταξύ 1650-1850 ήταν συνηθισμένο για τα τέταρτα ξαδέρφια να παντρεύονται, αλλά όχι σήμερα πια. 
Το οικογενειακό δέντρο των 13 εκατ. μελών είναι διαθέσιμο για έρευνα στον διαδικτυακό τόπο FamiLinx.org, τον οποίο δημιούργησαν οι ερευνητές. Όπως διευκρίνισαν οι ίδιοι, αν κανείς βρει το όνομά του στο Geni.com, τότε είναι πιθανό να είναι και αυτός ένα από τα 13 εκατ. μέλη του «δέντρου»

Οι κριτές του Master chef διασκέδασαν στην Καλαμάτα


Ο Λαυρέντης  Μαχαιρίτσας, η Μιρέλα Πάχου και ο Ιταλός  κιθαρίστας  Steve Tesser  χάρισαν  κέφι και διασκέδαση χθές βράδυ  στο κοινό της Καλαμάτας ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι κριτές του πασίγνωστου  Master chef  στο ELiteτης Καλαμάτας
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού
Με το μοναδικό και εκλεκτό μουσικό του γούστο, συμφιλιώνει τον ηλεκτρικό ήχο με τη μελωδία και τον λυρισμό.
Το πρόγραμμα των τραγουδιών του βασίζεται στην νέα δισκογραφική δουλειά «ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΛΛΑ», στις αμοιβαίες εκμυστηρεύσεις με το κοινό αλλά και τις διαχρονικές επιτυχίες του όπως: «Πεθαίνω για Σένα», «Ο Σουλτάνος της Βαβυλώνας»,«Τιτανικός»,«Εφάπαξ» «Μάτια δίχως λογική» «Έλα ψυχούλα μου», «Διδυμότειχο Blues», «Νότος», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι», «Πόσο σε θέλω» κ.α.
Μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε αυτήν την μουσική παράσταση συμμετείχε η Μιρέλα Πάχου, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια και ακορντεονίστα, η οποία ξεσήκωσε  το κοινό με τις χορευτικές της μελωδίες και το ζεστό της χαμόγελο εφοδιασμένη με τα κομμάτια της όπως: «Μιρέλα», «Ριπλέϋ», « Δύο και κάτι», «Τι να θυμηθώ» κ.α.
Σε αυτό το μουσικό ταξίδι συμμετείχε και ο Ιταλός βιρτουόζος κιθαρίστας STEVE TESSER έχοντας στις «αποσκευές» του δικά του τραγούδια αλλά και πασίγνωστες διασκευές ελληνικών και ξένων ροκ τραγουδιών.
Μαζί τους ακόμα ήταν  ο Άκης Αμπράζης στο μπάσο & ο Φίλιππος Σπυρόπουλος στα τύμπανα.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μέσα στην εβδομάδα στο Master chef   θα προβληθεί  το επεισόδιο που γυρίστηκε επί τριήμερο στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου της Καλαμάτας

Γιατί το ουίσκι είναι το πιο ... υγιεινό ποτό;

Τι αναφέρει έρευνα ιατρικού περιοδικού

Οι ερευνητές προσπάθησαν να συνδέσουν τις διατροφικές συνήθειες μας, με προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε. Μέσα από τεστ και πειράματα προέκυψε ότι οι περισσότερες διαταραχές στην υγεία μας, προέρχονται από τα παγάκια στο ποτό.
Μέσα στα παγάκια ζουν δεκάδες βακτήρια, ικανά να προκαλέσουν πολλές και διαφορετικές λοιμώξεις, ειδικά αν τα παγάκια έχουν μείνει καιρό στο καταψύκτη. Το θετικό όμως που προέκυψε από την έρευνα, είναι το ουίσκι σκότωνε σχεδόν όλα τα βακτήρια από τα παγάκια.
Η μελέτη με την ονομασία «Η παρουσία παθογόνων βακτηρίων σε παγάκια και η αξιολόγηση της επιβίωσης τους σε διάφορα συστήματα» και που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό «Springer» εξέτασε τους τύπους των βακτηρίων που μπορούν να επιβιώσουν στον πάγο. 
Τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά, αφού σχεδόν το σύνολο των αλκοολούχων ποτών δεν μπορούσε να σκοτώσει τα βακτήρια, εκτός από το ουίσκι που σε ποσοστό 99% εξολόθρεψε όλους τους εχθρούς της υγείας μας.
Στην υγεία μας λοιπόν, και απολαύστε το ποτό σας.

ΦΩΤΟ: Υποθαλάσσιες διαδρομές στην αρχαιότητα

Η Έκθεση στη Μπολόνια είναι η πιο σημαντική στο χώρο της κατάδυσης .
Την περιοχή Μεθώνης -Πύλου  εκπροσωπεί ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης ο οποίος δήλωσε :
Είμαστε εδώ για να προσελκύσουμε επενδυτές ,μαζι με εξειδικευμένα στελέχη από την Ελλάδα, για την αξιοποίηση των δυο Εναλιων Αρχαιολογικών χώρων στην Πυλο και Μεθωνη . 
Η Συνεργασία με την Δντρια  Ενάλιων Αρχαιοτήτων της Ιταλίας , με το Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Τουρισμού αλλά και το πανεπιστήμιο της Καλαβρίας  είναι  καθοριστική για την υλοποίηση των στόχων μας .
Σκοπός της έκθεσης είναι να υποστηρίξει ενεργά την ανάδειξη υποβρυχίων τουριστικών προϊόντων πολιτιστικής κληρονομιάς κατά προτίμηση σε ευρωπαϊκούς
παράκτιους και θαλάσσιους προορισμούς με την ανάπτυξη μιας "Υποβρύχιας Πολιτιστικής Διαδρομής στην Κλασική Αρχαιότητα"
Στην έκθεση αναπτύσσονται τρεις διαδρομές σε τρεις περιοχές: 

1: 3ος αιώνας μ.Χ., Εμπορικό ναυάγιο, αρκετές άθικτες σαρκοφάγες, βάθος 15 μέτρων, βόρεια του νησιού Σατιέντζα, Μεθώνη, Πελοπόννησος. 

2: 5ος αιώνας π.Χ., Μεγαλύτερο εμπορικό ναυάγιο της πρώιμης Κλασικής Αρχαιότητας, περισσότερες από τέσσερις χιλιάδες αμφορείς και άλλα αντικείμενα πάνω σε μια έκταση 300 τετραγωνικών μέτρων, βάθος 22-33 μέτρων, το νησί Περιστέρας, ανατολικά της Αλόννησου, Σποράδες, Θεσσαλία 

3: 3ος αιώνας μ.Χ., Οι σαρκοφάγοι από το ναυάγιο του San Pietro στο Bevágná (Taranto)

Σε ποιες πόλεις μπορεί κάποιος να κάνει καριέρα

Οι πόλεις που παρουσιάζουν, σύμφωνα με την έρευνα, εξαιρετικές ευκαιρίες καριέρας είναι οι ακόλουθες:

Σαν Φρανσίσκο
Με την τοπική οικονομία να ανθεί και ηγετική θέση στον κόσμο της τεχνολογίας, το Σαν Φρανσίσκο, το σπίτι της Silicon Valley, συγκεντρώνει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό εκπατρισμένων εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας στην έρευνα της HSBC (μετά το Δουβλίνο). Η πλειονότητα (57%) των ατόμων που έχουν μετακινηθεί στο Σαν Φρανσίσκο θεωρεί ότι έχει εξαιρετικές ευκαιρίες απασχόλησης, πολύ πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 25%, δίνοντας στην πόλη την υψηλότερη βαθμολογία στην έρευνα. Προσφέρει το δεύτερο υψηλότερο μέσο εισόδημα στον κόσμο (στα 207.227 δολάρια ΗΠΑ), το οποίο επιτρέπει σε όσους κάνουν διεθνή καριέρα να απολαμβάνουν έναν άνετο τρόπο ζωής.
Λονδίνο
Το Λονδίνο ακολουθεί το Σαν Φρανσίσκο σε μικρή απόσταση ως πόλη-μαγνήτης για τα «διεθνή ταλέντα». Σχεδόν οι μισοί ερωτώμενοι (49%) αναφέρουν τις εξαιρετικές ευκαιρίες καριέρας στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου ως ένα από τα τρία κορυφαία πράγματα που προσφέρει η πόλη. Παρά το γεγονός ότι το κόστος ζωής στο Λονδίνο είναι υψηλό, με μόνο το 1% των ατόμων που έχουν μετακινηθεί να το χαρακτηρίζουν ως προσιτό, οι μισθοί των εκπατρισμένων υπερβαίνουν τον παγκόσμιο μέσο όρο (99.903 δολάρια) φθάνοντας κατά μέσο όρο τα 107.863 δολάρια. Ο μέσος μισθός των στελεχών που κάνουν διεθνή καριέρα στο Λονδίνο είναι ακόμη πιο εντυπωσιακός, αν αναλογιστεί κανείς ότι η πόλη έχει τη δεύτερη υψηλότερη αναλογία εκπατρισμένων, οι οποίοι ανήκουν στη γενιά των millennials (18-35 ετών) στην έρευνά μας.
Νέα Υόρκη
Η Νέα Υόρκη, το σπίτι της Wall Street, προσελκύει τα ταλέντα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Το ένα τρίτο (32%) των ατόμων που έχουν μετακινηθεί στη Νέα Υόρκη εργάζεται στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, το τρίτο υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως.
Παρά τις σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης και το μέσο εισόδημα των 182.240 δολαρίων, οι έντονοι επαγγελματικοί ρυθμοί έχουν και τις συνέπειές τους. Μόνο το 40% των εκπατρισμένων είναι σωματικά πιο ενεργοί σε σχέση με την πατρίδα τους, έναντι του 55% στο Σαν Φρανσίσκο. Επιπλέον, μόνο 30% δηλώνουν ότι η υγεία τους βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο από εκείνο που θα είχαν στην πατρίδα τους.
Δουβλίνο
Το Δουβλίνο έρχεται στην τέταρτη θέση ως προς τις ευκαιρίες απασχόλησης των ατόμων που κάνουν διεθνή καριέρα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ευρωπαϊκή έδρα διεθνών τεχνολογικών κολοσσών όπως Google, Facebook και Amazon προσελκύει μερικά από τα πιο λαμπρά ταλέντα του κόσμου. Στην πραγματικότητα, το 39% των ερωτηθέντων από το Δουβλίνο εργάζονται στον κλάδο της τεχνολογίας, που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως.
Παρά το κύρος των τεχνολογικών εταιρειών που έχουν έδρα στο Δουβλίνο, οι μισθοί των στελεχών που έχουν μετακινηθεί εκεί είναι ελαφρώς χαμηλότεροι από τον παγκόσμιο μέσο όρο, με τους εκπατρισμένους στο Δουβλίνο να κερδίζουν, κατά μέσο όρο, 91.419 δολάρια.
Μπέρμιγχαμ
Το Μπέρμιγχαμ αποτελεί την τελευταία από τις κορυφαίες πέντε πόλεις ως προς τις ευκαιρίες καριέρας που προσφέρει σε άτομα που ενδιαφέρονται για διεθνή καριέρα. Οσοι έχουν μετακομίσει εκεί υποστηρίζουν όχι μόνο ότι είναι καλό για την καριέρα τους, αλλά και ότι το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο. Παρά το γεγονός ότι κατά μέσο όρο όσοι έχουν μετακινηθεί στο Μπέρμιγχαμ κερδίζουν 61.950 δολάρια ΗΠΑ (37.953 δολάρια κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο).


fpress.gr

"Θρίλερ" με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

«Δεν είμαστε πράκτορες», φέρεται να κατέθεσαν στο δικαστήριο οι δύο στρατιωτικοί.
Σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Αθήνας με την Αγκυρα ήταν ήδη τεταμένες, λόγω των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, προέκυψε και η υπόθεση με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, η οποία εξελίσσεται σε διπλωματικό και πολιτικό θρίλερ μεταξύ των δύο χωρών.
Ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας ΕΠ.ΟΠ. Δημήτρης Κουκλατζής, κρατούνται στις κλειστές φυλακές Αδριανούπολης, έπειτα από τη σύλληψή τους από τουρκική περίπολο στην περιοχή Καστανιές του Εβρου, το μεσημέρι της Πέμπτης. Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αναμένεται να δικαστούν τη Δευτέρα.
«Δεν είμαστε πράκτορες», φέρεται να κατέθεσαν στο δικαστήριο οι δύο στρατιωτικοί. Ο Αγγελος Μητρετώδης κατέθεσε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι το δίδυμο βγήκε για περιπολία περίπου στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης. «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να κατέθεσε.
Στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν φωτογραφίες με πατημασιές πάνω στο χιόνι, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Birlik, Ιλχάν Ταχσίν. Οι δυο στρατιωτικοί ισχυρίστηκαν ότι τις τράβηξαν για να τις στείλουν στους ανωτέρους τους.
Πληροφορίες της Athens Voice ανέφεραν ότι οι Τούρκοι φρουροί χτύπησαν τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς και για αυτό οι τελευταίοι κάλυπταν τα πρόσωπά τους, κατά τη μεταφορά τους στο τουρκικό δικαστήριο, στα πλάνα που δημοσίευσε η Birlik. Ομως, η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται ούτε από το Πεντάγωνο, ούτε από το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Οι δύο Ελληνες κρατούνται με την κατηγορία της παραβίασης πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.
Ακόμη, το ένταλμα σύλληψής τους ανέφερε ακόμη την υποψία διαφυγής, υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, έλλειψη κατοικίας στην Τουρκία και πιθανότητα διαφυγής στο εξωτερικό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ η εισαγγελία έδωσε εντολή να διερευνηθεί το περιεχόμενο των κινητών τους.

Έκανε αγωγή στον Αντώνη Ρέμο: Ποιος του ζητάει 100 χιλιάδες ευρώ;

Τη νομική οδό επέλεξε να ακολουθήσει γνωστός
επιχειρηματίας κατά του Αντώνη Ρέμου. 
Ο λόγος για τον Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος στράφηκε εναντίον του Αντώνη Ρέμου, για δανεικά που του είχε δώσει και δεν του τα επέστρεψε ποτέ. Οι δύο τους υπήρξαν φίλοι κολλητοί, και σε μία δύσκολη οικονομική στιγμή του τραγουδιστή το 2010, του ζήτησε να του δανείσει το ποσό των 100.000 ευρώ, με σκοπό να τον εξοφλήσει άμεσα.
Σύμφωνα με την αγωγή του εφοπλιστή τα «χρήματα πιστώθηκαν στον λογαριασμό του τραγουδιστή μετά από υπόδειξή του. Αρχικώς είχε συμφωνηθεί η εξόφληση να γίνει σε μια δόση καταβλητέα την 3-10-2012 πλην όμως η καταβολή αυτή δεν έγινε ποτέ».
Σύμφωνα με το Νάσο Γουμενίδη και τα δικόγραφα που παραθέτει, ο τραγουδιστής ισχυρίζεται πως έναν χρόνο μετά του επέστρεψε το ποσό των 60.000 ευρώ. Ο εφοπλιστής τον διαψεύδει λέγοντας πώς ήταν μόνο 50.000 ευρώ και για αυτό του ζητάει τα υπόλοιπα με την αγωγή του.
Ο τραγουδιστής λοιπόν στο σχετικό δικόγραφο υποστηρίζει πως ήταν μια πολύ δύσκολη εποχή γι’ αυτόν στην οποία υποχρεώθηκε να καταβάλει το ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Ηρακλή, αποδέχεται ότι έλαβε το δάνειο από τον εφοπλιστή και ζητά να λυθεί το θέμα εξωδικαστικά μιας και με το ιδιωτικό συμφωνητικό που συντάχθηκε μετά το δάνειο δεν οριζόταν με ακρίβεια ο χρόνος καταβολής των δόσεων.

peoplegreece.com

Γιατί οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με καμπύλες

Ναι στους άντρες αρέσει να βλέπουν τα μοντέλα στην πασαρέλα, αλλά όταν πρόκειται για την προσωπική τους ζωή θα ήθελαν να είναι με μια φυσιολογική γυναίκα. Γιατί μπορεί οι αδύνατες να είναι αισθησιακές όταν τις βλέπουμε στην οθόνη, όμως στην πραγματική ζωή οι άντρες προτιμούν όσες έχουν καμπύλες.
Δυστυχώς όμως ορισμένες τάσεις της μόδας μας οδήγησαν να πιστέψουμε ότι οι γυναίκες που είναι πολύ αδύνατες είναι και όμορφες. Διαβάστε παρακάτω γιατί οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με καμπύλες.

Μελέτες υποστηρίζουν ότι η πλειοψηφία των αντρών που είναι υγιείς καις σωματικά δραστήριοι επιλέγουν τις γυναίκες με καμπύλες έναντι των πολύ αδύνατων. Επίσης έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι επιλέγουν εξαιρετικά αδύνατες είτε είναι υλιστές είτε έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου από τα μέσα ενημέρωσης.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι οι άντρες αντιλαμβάνονται τις καμπύλες ως σύμβολο αναπαραγωγικής ικανότητας. Με κάποιο προγραμματίζουν το μυαλό τους ώστε να έχει συνδέσει τις καμπύλες με την αναπαραγωγική λειτουργία.
Μια μελέτη που διεξάχθηκε πρόσφατα εξέτασε τον εγκέφαλο των αντρών που παρακολουθούσαν φωτογραφίες με πολύ αδύνατες και με γυναίκες που είχαν καμπύλες. Παραδόξως οι εγκεφαλικές σαρώσεις έδειξαν περισσότερη δραστηριότητα και διέγερση σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου όταν οι άντρες έβλεπαν γυναίκες με πιασίματα.

Οι γυναίκες με καμπύλες φαίνονται πιο πραγματικές και αληθινές. Επίσης οι πλειοψηφία των αντρών υποστηρίζει ότι έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση την ώρα του σεξ.

Εν κατακελίδι όλες οι γυναίκες είναι όμορφες. Ο στόχος αυτών των ερευνών είναι να μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει ιδεώδες σώμα και ότι οι γυναίκες μπορούνε να χαλαρώσουν και να μη νιώθουν τύψεις εάν φάγανε λίγο παραπάνω. Μια γυναίκα που αγαπάει την εμφάνισή της θεωρείται πάντα πιο όμορφη .

Έλκος στομάχου: Τι είναι, ποια συμπτώματα πρέπει να σας ανησυχήσουν

Έλκος στομάχου: Τι είναι, ποια συμπτώματα πρέπει να σας ανησυχήσουν
Τα έλκη στομάχου είναι επώδυνες πληγές που μπορούν να βρεθούν στο βλεννογόνο του στομάχου ή του λεπτού εντέρου και είναι το πιο ορατό σημάδι της νόσου του πεπτικού έλκους.
 Συμβαίνουν όταν το παχύ στρώμα βλέννας που προστατεύει το στομάχι από πεπτικά υγρά μειώνεται (λεπταίνει), επιτρέποντας, έτσι, στα πεπτικά οξέα να “ροκανίσουν” τους ιστούς του βλεννογόνου του στομάχου.
Το έλκος στομάχου θεραπεύεται εύκολα, αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή πάθηση, αν δεν προβείτε στην κατάλληλη θεραπεία.
Αίτια
Το έλκος στομάχου δεν είναι απαραίτητο ότι θα δημιουργηθεί από έναν και μόνο παράγοντα. Η μείωση της επένδυσης της βλεννογόνου επίστρωσης του στομάχου, που οδηγεί σε έλκος, συνήθως προκαλείται από ένα από τα εξής:
 • Λοίμωξη με το βακτήριο Helicobacter pylori (ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού)
• Μακροχρόνια χρήση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, όπως η ασπιρίνη και η ιβουπροφαίνη
• Περίσσεια του οξέος (υπερέκκριση) στο στομάχι, η οποία μπορεί να είναι κληρονομική, ή να σχετίζεται με τον τρόπο ζωής (άγχος, κάπνισμα) και ορισμένες τροφές
• Σύνδρομο Zollinger-Ellison, μια σπάνια ασθένεια που κάνει το σώμα να παράγει υπερβολικές ποσότητες στομαχικών οξέων
 Ορισμένοι παράγοντες και συμπεριφορές μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για την ανάπτυξη έλκους του στομάχου:
• Κάπνισμα
• Συχνή χρήση στεροειδών (όπως αυτά για τη θεραπεία του άσθματος)
• Υπερασβεστιαιμία (υπερπαραγωγή ασβεστίου)
• Οικογενειακό ιστορικό έλκους του στομάχου
• Ηλικία (αν είστε άνω των 50 ετών)
• Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
 Συμπτώματα
Υπάρχουν διάφορα συμπτώματα που σχετίζονται με το έλκος στομάχου. Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων εξαρτάται από τη σοβαρότητα του έλκους.
Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι μια αίσθηση “καψίματος”, ή πόνου στην περιοχή μεταξύ του στήθους και του αφαλού. Κανονικά, ο πόνος είναι πιο έντονος, όταν το στομάχι σας είναι άδειο και αυτός ο πόνος μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως και αρκετές ώρες.
 Άλλα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:
• Γενικευμένο πόνο στο στομάχι
• Απώλεια βάρους
• Απώλεια της όρεξης λόγω του πόνου
• Ναυτία ή εμετό
• Φούσκωμα
• Ρέψιμο, ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
• Καούρα (αίσθημα καύσου στο στήθος)
• Πόνο που βελτιώνεται όταν τρώτε, πίνετε, ή να παίρνετε αντιόξινα φάρμακα
 Επικοινωνήστε με το γιατρό σας, εάν παρουσιάσετε τέτοια συμπτώματα. Ακόμα κι αν δυσφορία που νιώθετε είναι ήπια, το έλκος στομάχου μπορεί να επιδεινωθεί αρκετά, εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.
Αντιμετώπιση - θεραπεία
Η θεραπεία ποικίλλει ανάλογα με την αιτία του έλκους. Τα περισσότερα έλκη μπορούν να αντιμετωπιστούν με μια συνταγή από το γιατρό σας, αλλά, σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτείται χειρουργική επέμβαση.
 Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε τη θεραπεία για το έλκος στομάχου αμέσως. Εάν έχετε αιμορραγία στο έλκος, τότε μάλλον θα πρέπει να νοσηλευτείτε για εντατική θεραπεία, ενώ μπορεί επίσης να χρειαστείτε μετάγγιση αίματος.
 Χειρουργική επέμβαση
Εάν το έλκος στο στομάχι σας είναι αποτέλεσμα μόλυνσης από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, θα χρειαστείτε αντιβιοτικά. Για ήπια έως μέτρια έλκη στομάχου, ο γιατρός σας θα σας συνταγογραφήσει συνήθως τα ακόλουθα φάρμακα:
 • Η2 blockers: φάρμακα που περιορίζουν να την έκκριση οξέων στο στομάχι
• Αναστολείς της αντλίας πρωτονίων: φάρμακα που εμποδίζουν τα κύτταρα που παράγουν οξύ
• Αντιόξινα φάρμακα για την εξουδετέρωση του στομαχικού οξέος
• Κυτταροπροστατευτικά φάρμακα, που προστατεύουν την βλεννογόνο επένδυση του στομάχου και του λεπτού εντέρου
 Τα συμπτώματα ενός έλκους στομάχου μπορεί να υποχωρήσουν γρήγορα με τη θεραπεία. Ακόμα κι αν τα συμπτώματά σας εξαφανιστούν, θα πρέπει να συνεχίσετε να παίρνετε τα φάρμακα που θα σας έχουν συνταγογραφηθεί από το γιατρό σας, ειδικά στην περίπτωση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού. Συνιστάται, επίσης, να κόψετε το κάπνισμα, το αλκοόλ και οποιαδήποτε φάρμακα ή τροφές, που μπορεί να σας προκαλέσουν εκ νέου συμπτώματα.
 Ορισμένες ανεπιθύμητες παρενέργειες, που σχετίζονται με τη θεραπεία του έλκους του στομάχου, περιλαμβάνουν:
 • Ναυτία
• Ζαλάδα
• Πονοκέφαλοι
• Διάρροια
 Αυτές οι παρενέργειες είναι προσωρινές. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με αλλαγή στην φαρμακευτική σας αγωγή, αν αντιμετωπίζετε ακραία ταλαιπωρία, ως αποτέλεσμα αυτών των παρενεργειών.
 Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ένα έλκος στομάχου θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που:
 • Το έλκος επανεμφανίζεται περιοδικά
• Το έλκος δεν επουλώνεται
• Έχετε αιμορραγία από τα έλκη
• Υπάρξει ρήξη (σκίσιμο) στο στομάχι ή στο λεπτό έντερο
• Υπάρξει πρόβλημα στην διέλευση των τροφών από το στομάχι στο λεπτό έντερο

Το διαβάσαμε στο iatropedia

Μετά από πόσες ημέρες μια γρίπη παύει να είναι μεταδοτική;

Λένε πως όταν αρρωσταίνεις η περίοδος που είναι πιο πιθανό να κολλήσεις κάποιον δεν είναι αυτή που είσαι στα χειρότερά σου (τάβλα στο κρεβάτι με το αντιβηχικό σιρόπι στο κομοδίνο, 3 χαρτομάντηλα στο ένα χέρι και το θερμόμετρο στο άλλο), αλλά αυτή που αρχίζεις να κυκλοφορείς και πάλι χωρίς ρίγη και με φυσιολογική ρινική αναπνοή ξανά.
Κατειλημμένη από την ευεξία και την ευφορία που αυτή προκαλεί, νιώθετε έτοιμη να επιστρέψετε στη δουλειά και όχι μόνο. Να απαντήσετε θετικά σε κάθε κάλεσμα, σε κάθε πάρτι, σε κάθε βόλτα. Εξάλλου νιώθετε καλά. Από τη στιγμή που δεν αισθάνεστε πλέον τα συμπτώματα της γρίπης, δεν πρόκειται να κολλήσετε κάποιον, έτσι δεν είναι;
Μη βιάζεστε, λένε οι ειδικοί.
«Γενικά, τα συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης μπορεί να διαρκέσουν περίπου μια εβδομάδα έως δέκα ημέρες», υποστηρίζει η Margarita Rohr, γιατρός στην κλινική Langone Health της Νέας Υόρκης. «Μάλιστα η περίοδος που η ασθένεια σας είναι πιο μεταδοτική από ποτέ, είναι μια ημέρα πριν, αλλά και 5 έως 7 ημέρες μετά από την έναρξη των συμπτωμάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να συνεχίζετε να μεταδίδετε τον ιό έως και δύο εβδομάδες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων».
Μετάφραση: Ακόμα κι αν αισθάνεστε καλύτερα, δε σημαίνει, απαραίτητα, ότι είστε.
«Αν και κανείς δεν θέλει να μένει εκτός για πολλές ημέρες, χρειάζεται να κάνετε υπομονή», συμβουλεύει η Dr. Rohr: «Πριν επιστρέψετε στη δουλειά, φροντίστε να έχει περάσει ένα 24ωρο χωρίς πυρετό. Αν αισθάνεστε ατονία ή φτερνίζεστε και βήχετε αρκετά, απλά μείνετε άλλη μια ημέρα στο σπίτι. Ακόμα κι αν πάρετε φάρμακα για την καταστολή του πυρετού, συνεχίζετε να είστε μεταδοτική».
Αν πρέπει οπωσδήποτε να βρεθείτε σε δημόσιο κλειστό χώρο φροντίστε να καλύπτετε το στόμα σας όταν βήχετε ή έχετε φτέρνισμα και να πλένετε συχνά τα χέρια σας!


bovary.gr

Ποια είναι η «σωστή ηλικία» για να πάρουμε κινητό στο παιδί;

Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, πάνω από το 80% των παιδιών Γυμνασίου στην Ελλάδα χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο.
Το ποσοστό αγγίζει το 36% στα παιδιά Δημοτικού, το 60% στα παιδιά 9-12 ετών, ενώ περίπου ένα στα εκατό παιδιά εμφανίζονται με κινητό τηλέφωνο στο νηπιαγωγείο.
Επομένως, το ερώτημα που προκύπτει δεν είναι για το αν θα πάρετε κινητό στο παιδί σας, αλλά σε ποια ηλικία θα γίνει αυτό. Σύμφωνα με τις γενικές παιδιατρικές γραμμές, δεν υπάρχει σωστή ηλικία για την αγορά κινητού στα παιδιά, αλλά οι ίδιοι οι γονείς πρέπει να καταλάβουν τι είναι καλύτερο και να αποφασίσουν αυτοί.
Τα οφέλη από την αγορά κινητού για το παιδί έχουν κατά κύριο λόγο να κάνουν με την άμεση επικοινωνία που μπορεί ο γονιός να έχει με το παιδί όταν εκείνο βρίσκεται σε εξωσχολικές δραστηριότητες (ειδικά αν το κινητό έχει και πρόγραμμα εντοπισμού -GPS- ο γονιός μπορεί να εντοπίζει ανά πάσα στιγμή το παιδί).
Απεναντίας, οι κίνδυνοι είναι αρκετοί: η υπερβολική χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να οδηγήσει σε εξάρτηση, αλλά και σε πιθανή κοινωνική απομόνωση, παραμέληση των μαθημάτων και των σχολικών εργασιών, κίνδυνος κατάθλιψης, λιγότερος χρόνος επικοινωνίας με την οικογένεια και πιθανός κίνδυνος από την είσοδο σε επικίνδυνες ή ακατάλληλες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
Βάσει ερευνών πάντως, η χρήση του δεν ενδείκνυται σε παιδιά κάτω των οκτώ ετών. Όπως αναφέρει ο νευρολόγος Δημοσθένης Δαμιανός «για μεγαλύτερα παιδιά και μέχρι την ηλικία των 13 ετών δεν είναι απαραίτητη η κατοχή κινητού, αλλά η χρήση του μπορεί να γίνεται με την επίβλεψη κάποιου μεγάλου, είτε αυτός είναι γονιός, μεγαλύτερος αδελφός, δάσκαλος ή συγγενής».
Μετά την ηλικία των 13, μπορείτε να συζητήσετε με το παιδί τη χρήση του, όμως θα πρέπει να θέσετε όρους και να τονίσετε τους κινδύνους που ελοχεύουν. Να του καταστήσετε σαφές πως το κινητό αποτελεί μέσο επικοινωνίας για όταν βγαίνει εκτός σπιτιού με φίλους και όχι παιχνίδι.
Ποιοι θα είναι αυτοί οι όροι;
Να έχετε συμφωνήσει εκ των προτέρων για το ποια θα είναι η χρήση του κινητού και να έχετε εξηγήσει στο παιδί σας όλους τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να συναντήσει.
Να μην χρησιμοποιείται στη διάρκεια του σχολείου.
Να μην χρησιμοποιείται όταν το παιδί διασχίζει τον δρόμο
Να μην δίνεται ο αριθμός σε άγνωστα άτομα.
Να μην χρησιμοποιείται όταν το παιδί είναι στο σπίτι και η οικογένεια είναι συγκεντρωμένη.
Να χρησιμοποιείται πάντα με ακουστικά (hands free) για να είναι το ακουστικό όσο το δυνατόν πιο μακριά από το αφτί του.
Να προτιμάται καρτοκινητό τηλέφωνο (με προπληρωμένες μονάδες).
Να μην υπάρχει δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο.
Να συζητηθούν αναλυτικά με το παιδί οι κίνδυνοι που ενέχει η χρήση του τηλεφώνου (να μην απαντά σε αγνώστους, όχι φωτογραφίες στο διαδίκτυο κ.λπ.)
Να αποφεύγεται η αγορά ακριβών συσκευών που μπορεί να γίνουν στόχος κλοπής.
Να γνωρίζει το παιδί τα άτομα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνεί όταν δεν σας βρίσκει.
Να γνωρίζει το ποσό των χρημάτων που θα πρέπει να δαπανά τον μήνα με την ορθολογική χρήση του κινητού.



 mama365

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΙΣΟΒΙΑ..ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ?«ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΑΤΣ ΚΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ». ?

Εντελώς αντίθετη εικόνα από αυτή που δίνει το ΓΕΣ στην ανακοίνωσή του αναφορικά με την αιχμαλώτιση των δύο
Ελλήνων στρατιωτικών (στο ΓΕΣ κρατούν για ανεξήγητους λόγους, μυστικούς τους βαθμούς τους), από τους Τούρκους στον Εβρο, δίνουν διάφορες πηγές στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό: Πιθανότατα οι δύο Ελληνες (η ανακοίνωση αναφέρει για «στελέχη» οπότε είναι πιθανόν ο ένας τουλάχιστον να είναι αξιωματικός ή υπαξιωματικός και ο άλλος ΕΠΟΠ ή και οι δύο να είναι βαθμοφόροι), πιάστηκαν αιχμάλωτοι ΕΝΤΟΣ του ελληνικού εδάφους, σε καταδρομική ενέργεια των Τούρκων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στρατιωτική ενημερωτική σελίδα, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΓΕΣ, άλλωστε δεν αντέχει σε κριτική για τον λόγο της υποτιθέμενης εισόδου στη Τουρκία των δύο αιχμαλώτων στρατιωτικών: Από τον Ελληνικό Στρατό έχουν υπηρετήσει σε σύνολο αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών από το 1974, εκατοντάδες χιλιάδες στο προγεφύρωμα του Κάραγατς (εκεί ο ποταμός Εβρος εισέρχεται στο τουρκικό έδαφος και οι δύο όχθες είναι τουρκικές, άρα υπάρχει μια λωρίδα τουρκικής γης), αλλά ουδείς εισήλθε λόγω «καιρικών συνθηκών» στη Τουρκία.

Αυτό που λέει δεν λέει η ανακοίνωση αλλά το υποστηρίζουν πηγές του ΓΕΣ είναι ότι μετακινήθηκαν μεταξύ του φυλακίου και της προκεχωρημένης βάσης και λόγω… ομίχλης εισήλθαν κατά λάθος στο τουρκικό έδαφος, ενώ έκαναν έλεγχο των φυλακίων!

Πώς πιστοποιήθηκε ότι οι αιχμάλωτοι μπήκαν κατά λάθος στη Τουρκία; Κανείς δεν έχει μιλήσει μαζί τους από ελληνικής πλευράς, απλώς υπήρξε διαβεβαίωση των Τούρκων.

Η Αγκυρα, όταν εκδώσει ανακοίνωση, φυσικά θα μιλήσει για «Παράνομη είσοδο στη Τουρκία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών». Αν εκδώσει ανακοίνωση και αν λήξει ομαλά το επεισόδιο και δεν τους κρατήσουν ομήρους «έναντι» των οκτώ Τούρκων που διέφυγαν στο πραξικόπημα στην Ελλάδα.

Aλλωστε το ανησυχητικό είναι ότι απ΄ότι αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΞ, ετοιμάζονται να τους δικάσουν!

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού επίσης δεν δίνεται απάντηση και στο ερώτημα πότε ακριβώς σημειώθηκε το περιστατικό.


Επισήμως, αναφέρεται ότι η περίπολος συνελήφθη από Τούρκους στρατιωτικούς την 1η Μαρτίου, αλλά αρνούνται να πουν αν πέρασαν σε τουρκικό έδαφος το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα ή το βράδυ της χθεσινής ημέρας. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι μετέφεραν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη και δεν τους κράτησαν κοντά στις Καστανιές. Αν ήταν ήσσονος σημασίας το επεισόδιο δεν θα τους μετέφεραν στην Ανδριανούπολη

Αρα τους έχουν αιχμαλωτίσει κανονικά.

Κατ’αρχήν υπάρχει μια στενή ζώνη μεταξύ των εδαφών των δύο χωρών που ακόμα και αν κάνεις λάθος και πας ανατολικά αντί δυτικά, το αντιλαμβάνεσαι έγκαιρα.

Τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού δεν είναι η «Κοκκινοσκουφίτσα που περπατά εις το δάσος»: Υπάρχει συγκεκριμένο κοντινό δρομολόγιο από το φυλάκιο και επειδή ενίοτε οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες, υπάρχουν σημάδια που αποτρέπουν ακόμα και τον πιο άσχετο να μην μπει στο τουρκικό έδαφος

Μπορούμε να γράφουμε πολλά για το θέμα, το οποίο απεκρύβη κατά τρόπο απαράδεκτο από το ΓΕΣ και δόθηκε στην δημοσιότητα μία ημέρα μετά.

Το πιθανότερο (και αυτό αναφέρει ως γεγονός πηγή μεγάλης ξένης πρεσβείας) είναι ότι είχαμε καταδρομική τουρκική ενέργεια και σύλληψη των δυο αιχμαλώτων και εν συνεχεία μεταφορά τους στο ελληνικό έδαφος.

Το pronews.gr λίγες ώρες πριν από το συμβάν, τη Τετάρτη το βράδυ είχε το προφητικό ρεπορτάζ το οποίο αποδείχθηκε-όπως πάντα-απόλυτα έγκυρο με τίτλο «Ανησυχία για Έβρο – Α.Τσίπρας: «Αποφύγετε κλιμάκωση» – Ο ρόλος των άγνωστων μειονοτικών χωριών» και αναφερόταν ακριβώς στην κατάσταση που δημιουργείται στο προγεφύρωμα του Κάραγατς.

Και σημειώναμε στην αρχή του κειμένου ότι «Σε πολιτικό επίπεδο η εντολή Α.Τσίπρα είναι σαφής και συγκεκριμένη: «Αποφύγετε κλιμάκωση πάσα θυσία». Αλλά το θέμα είναι τι ακριβώς θα θυσιάσουμε για να αποφύγουμε την κλιμάκωση; Και πόσο μπορείς να αποφύγεις έναν καυγά όσο και να υποχωρείς, όταν τις προκλήσεις τις διαδεχθούν οι επιθετικές κινήσεις;

Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί στενά την κατάσταση, όπως την κλιμακώνει η Αγκυρα τις τελευταίες ώρες, ανησυχεί από το γεγονός ότι η Τουρκία αντί να κάνει κινήσεις αποκλιμάκωσης συνεχίζει να αυξάνει την στρατιωτική της παρουσία, αυτή την φορά στον Εβρο και… ποντάρει στις ΗΠΑ!».

Κατ’αρχήν να επισημάνουμε ότι συμφωνούν με τη τακτική Τσίπρα την παρούσα χρονική στιγμή, το σύνολο των ανώτατων στελεχών της στρατιωτικής ηγεσίας. Κάτι παραπάνω γνωρίζουν.
 
 pronews.gr

Σε ποια χώρα είναι νόμιμο το «άντε γ….» σε πολιτικούς

Σε αυτή τη χώρα, μπορεί κανείς να λέει «άντε γ…σου» σε οποιονδήποτε πολιτικό, ακόμη κι αν πρόκειται για τον αντικαγκελάριο, αρκεί να το στηρίξει με επιχειρήματα.
 Ο λόγος για την Αυστρία, καθώς τη συγκεκριμένη απόφαση πήρε το εφετείο της Βιέννης, το οποίο επικαλέστηκε την ελευθερία της έκφρασης.
Ο ηγέτης της ακροδεξιάς και αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε δέχθηκε φραστική επίθεση στη διάρκεια διαδήλωσης από ένα ακροαριστερό γκρουπούσκουλο και είχε προσφύγει εναντίον του κατηγορώντας το για «δημόσια εξύβριση».
Το εφετείο χθες Τετάρτη επικύρωσε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.
Στη χθεσινή τους απόφαση οι δικαστές ανέφεραν ότι «η απόρριψη ενός πολιτικού» μπορεί «να εκφραστεί με προκλητικό και σοκαριστικό τρόπο» και αυτό αποτελεί «θεμελιώδες στοιχείο της ελευθερίας έκφρασης».
Σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και τραβήχτηκε στη διάρκεια διαδήλωσης τον Οκτώβριο, υποστηρικτές του ακροαριστερού κινήματος Linkswende jetzt (Αριστερή στροφή τώρα) παρουσίασαν τους λόγους για τους οποίους οι Αυστριακοί πρέπει να πουν «άντε γ…σου στον Στράχε», ενώ έκαναν και την αντίστοιχη άσεμνη χειρονομία.
Σήμερα το κίνημα χαιρέτισε «τη νίκη της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου», ενώ εκτίμησε ότι πλέον σε κάθε πολιτική ομιλία θα μπορεί να περιλαμβάνεται η φράση «λέω “άντε γ…σου στον Στράχε, διότι…”».

Χώρα αλαλούμ

Δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνταν την Ανδριανούπολη, υποβάλλονταν σε ανάκριση και κατηγορούνταν για απόπειρα κατασκοπείας, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος ξεκίνησε την εισαγωγική του ενημέρωση στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών, με τα στοιχεία που έστειλαν οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές και αφορούν στην δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων από την Deutsche Bahn για την ανάθεση έργων του ΜΕΤΡΟ.
Συγκινητική η προσήλωση στην κάθαρση που επαγγέλλεται η κυβέρνηση και την προτάσσει ως σημαία, την στιγμή που δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνταν από τα τουρκικές αρχές. Πηγάζει υποθέτουμε από την ακλόνητη απόφασή της να φωτιστεί κάθε σκιερή πτυχή του δημοσίου βίου. Ως εκ τούτου υποθέτουμε ότι προθύμως θα ψηφίσει σε εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των βλημάτων της Σαουδική Αραβίας. Όπως – αν κάνουνε μια προβολή του μέλλοντος, με βάση όσα υπόσχεται η αντιπολίτευση –  προθύμως θα καταθέσει στοιχεία στην κατηγορία του Ρέγκλινγκ ότι η περιπέτεια του πρώτου εξαμήνου του '15 στοίχισε 100 δισ. ή του Βίζερ πάνω από 200. Αρκεί και η γνώμη του δικού τους Σάκη Παπαδόπουλου ότι ήταν μόνο 35 δισ.  
Βέβαια ως αδίκημα έχει
παραγραφεί, αλλά πάντα υπάρχουν ουρές και επιπτώσεις που θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες, για νομικές πτυχές που δεν έχουν παραγραφεί (Σ.Σ. Και για να μην πει κανείς ότι κάνουμε αντικυβερνητική προπαγάνδα, υπενθυμίζουμε ότι ο γράφων στο παρελθόν έχει  αρθρογραφήσει υπέρ – αν όχι του ειδικού δικαστηρίου, τουλάχιστον μιας – Εξεταστικής Επιτροπής για Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρώτος άφησε τη χώρα να χρεοκοπήσει, και λίγοι εξακολουθούμε να το υπενθυμίζουμε, ο δεύτερος για τη μεθόδευση που έκανε εντάσσοντάς μας στην Τρόικα, χωρίς καν να ρωτήσει το λαό. Βασικό μοτίβο του πρώτου «Αστο γι αργότερα» στον Αλογοσκούφη, του δεύτερου «Εσωσα τη χώρα», χωρίς να μας ρωτήσει αν θέλαμε τέτοιο σώσιμο. Μπορεί να ήταν η ενδεδειγμένη πορεία. Αλλά έπρεπε να το αποφασίσουμε εμείς γιατί εμείς τα υφιστάμεθα, όχι ο ίδιος).
Εχουν ήδη επισημάνει πιο ειδικοί από μας ότι η απόρριψη προληπτικής πιστωτικής γραμμής, με τα επί πλέον δισ. που θα μας κοστίσει, ίσως δημιουργήσουν και άλλες Εξεταστικές Επιτροπές στο μέλλον. Απορούμε για την επιμονή του κ. Τσίπρα. Ναι μεν δεν έχει την αρμόζουσα παιδεία, αλλά είναι έξυπνος, εξ ου και ήταν από τους ελάχιστους στο κυβερνητικό «απαράτ» που κατάλαβε ότι οι χειρισμοί τους στο πρώτο εξάμηνο θα τους οδηγούσαν στο Γουδί (μαρτυρία Γιάνη).
Νίκησε η… «επανάσταση»
Ούτως ή άλλως η δημόσια ζωή δεν ταλανίζεται από αυτά τις τελευταίες ημέρες αλλά από το ξαφνικό κύμα «αντιεξουσιαστικής βίας» με αφορμή την απαίτηση του Ντίνου Γιαντζόγλου να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού από τη Λάρισα. Φυσικά το που θα εκτίσει την ποινή του ένας φυλακισμένος είναι δικαίωμα της Πολιτείας να το ορίσει. Δικαίωμα του φυλακισμένου είναι να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, να καταγγείλει τις συνθήκες υγιεινής του χώρου όπου φυλάσσεται, τα ενδεχόμενα σκληρά μέτρα σωφρονισμού, τις απάνθρωπες ή προσβλητικές συμπεριφορές  του προσωπικού φύλαξης κλπ. 
Σαφώς οι ελληνικές φυλακές είναι κολασμένοι τόποι μαρτυρίου, προσομοιάζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης, και κάποιος ήλπιζε – και το λέμε σοβαρά – με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στη εξουσία να αλλάξουν άρδην αυτές. Είχε επιδείξει έντονη αλληλεγγύη στους φυλακισμένους, αλλά τελικώς αυτή αποδείχτηκε φανφαρόνικη για το θεαθήναι, καθώς τίποτε δεν άλλαξε τρία χρόνια τώρα στις φυλακές (εντάξει βγαίνει με άδειες ο Κουφοντίνας).
Η απαίτηση Γιαντζόγλου (που τελικά νίκησε καθώς το κράτος υποχώρησε στο αίτημά του), τροφοδότησε πλήθος «καταδρομικών ενεργειών», οι οποίες σε ποσότητα αγγίζουν το όριο ανεκτικότητας των πολιτών. Υπάρχει και η προϊστορία. Το αντάρτικο πόλης και οι καταδρομικές ενέργειες εδώ, δεν έχουν σχέση με τις αρχικές μήτρες τέτοιων γεγονότων, όπως ήταν τα βρώμικα ανήλιαγα σοκάκια στις παραγκουπόλεις της Λατινικής Αμερικής. Εκεί όπου η φτώχεια γίνεται πέπλο που σκιάζει το μέλλον ολόκληρης ζωής, εκεί όπου ανελεύθερες εξουσίες και κοινοβουλευτικοί δικτάτορες (δεν είναι αντίφαση), ισοπεδώνουν ζωές, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνικές τάξεις, και ενίοτε βαρούν στο ψαχνό (ο σύντροφος Μαδούρο δεν εξαιρείται).   
Εδώ δεν έγινε κίνημα για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές, όπως δεν έγινε κίνημα για τις συνθήκες ζωής των οικονομικών μεταναστών και προσφύγων. Εγινε όμως για την ετσιθελική απαίτηση ενός κρατούμενου να μεταφερθεί στην φυλακή που αρέσκεται. Σαφώς δεν κρίνεται ο ίδιος. Όταν είσαι κρατούμενος τα δικαιώματά σου είναι ιερά, ειδικά όταν τα υπερασπίζεσαι με κίνδυνο της ζωής σου.
Ωστόσο η συντεταγμένη Πολιτεία υποχρεούται να ενδιαφερθεί για τη Δημόσια Τάξη. Τα αυτοκίνητα που καίγονται, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι μεροκαματιάρηδων και όχι μεγαλοαστών εκμεταλλευτών της εργατικής τάξης. Αυτοί τα έχουν στα γκαράζ τους στα πολυτελή προάστια όπου βρίσκονται οι περιστοιχισμένες και περιφρουρούμενες βίλες τους. Οι βιτρίνες που κατεβαίνουν δεν είναι ανάλγητων καπιταλιστών που πίνουν με το μπουρί της σόμπας το αίμα προλετάριων. Είναι και οι ίδιοι εργαζόμενοι που αγωνιούν να βγάλουν το μεροκάματο και παράλληλα να πληρώσουν τους φόρους τους, για  να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια που συχνά είναι υπό κατάληψη στο όνομα της εύκολης εξέγερσης.
Εκείνος πάντως που υποχρεούται να απολογηθεί για την όλη κατάσταση στους δρόμους των πόλεων, είναι ο αρμόδιος υπουργός κ. Τόσκας. Είναι υπόλογος για την ανομία που επέτρεψε και όχι τιμητής του κάθε δημάρχου Αθηναίων, επειδή... δεν τοποθετεί λάμπες στις κολώνες.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, ασχέτως τι γνώμη έχουμε εμείς οι υπόλοιποι ως δημότες (και ο γράφων), είναι ο εκλεγμένος δημοτικός άρχοντας της πόλης. Ο κ. Τόσκας οφείλει τη θέση του στην εύνοια του πρωθυπουργού. Υποχρεούται να είναι πιο σεμνός.
 
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

Μυστήριο με τον θάνατο 21χρονο Γερμανού στο Ρέθυμνο

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου άφησε την τελευταία του πνοή, 21χρονος από τη Γερμανία, που μεταφέρθηκε μετά τον εντοπισμό σε δύσβατη περιοχή στα ορεινά του χωριού Φουρφουρά.

Τον νεαρό εντόπισε κτηνοτρόφος του χωριού και ειδοποίησε τις Αρχές, οι οποίες φρόντισαν για τη μεταφορά του αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής και κατόπιν στο νοσοκομείο. Ο τραυματίας ανέφερε στους γιατρούς ότι βρισκόταν στην περιοχή για πεζοπορία, αλλά έπεσε και χτύπησε και δεν ήταν σε θέση να καλέσει βοήθεια.

Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, οι γιατροί, εκτός από τα εξωτερικά τραύματα, διέγνωσαν εσωτερική αιμορραγία και τον εισήγαγαν στο χειρουργείο για επέμβαση, η οποία ωστόσο δεν βοήθησε, καθώς ο 21χρονος υπέκυψε από καρδιακή ανακοπή.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα προκειμένου να εντοπισθούν οικείοι του, καθώς ο άτυχος νεαρός δεν έφερε επάνω του προσωπικά έγγραφα.

Χτυπήθηκαν από τους Τούρκους φρουρούς τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί;

Ταξίαρχος διαπίστωσε ότι και οι δύο έχουν χτυπηθεί

Την πληροφορία ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δέχτηκαν χτυπήματα από τους Τούρκους φρουρούς τους αναφέρει δημοσίευμα της Athens Voice.
Διαβάστε το δημοσίευμα:
"Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της A.V. από τον στενό κύκλο του ταξίαρχου επικεφαλής της δύναμης, sτην οποίαν ανήκουν οι δύο συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικοί, ο ταξίαρχος πέρασε στην Τουρκία, προκειμένου να δει τους δύο άνδρες του, και διεπίστωσε ότι και οι δύο έχουν χτυπηθεί από τους Τούρκους φρουρούς τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκρυβαν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώπιον των καμερών των Τούρκων δημοσιογράφων, πάντα με εντολή των τουρκικών αρχών."

Με το πενάκι του ΚΥΡ


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου