26.12.15

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ! ΘΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ !!

Αναφορά του Greek-Weather.Org κάνει λόγο για έναν εκ των σφοδρότερων πολικών χιονιάδων που αναμένεται να χτυπήσει την Ελλάδα με θερμοκρασίες βόρειου πόλου.

Μάλιστα θα ρίξει χιόνια και σε πολλές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας αλλά και στα νησιά του Αιγαίου ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα.

Είναι ένα χαμηλό ''βόμβα'' το οποίο θα αλλάξει τον καιρό όλης της Ευρώπης και της Ελλάδας, ενώ θα απασχολήσει τη χώρα μας τουλάχιστον ως και τις 5-6 Ιανουαρίου, με ψύχος το οποίο ίσως αποδειχτεί πέρα από επικίνδυνο, ίσως και φονικό για άτομα που δεν έχουν σπίτια και είναι άστεγοι και θα πρέπει η πολιτεία από τώρα να φροντίσει γι' αυτούς, μιας και το Greek-Weather.Org προβλέπει ακόμα και -10 με -15 βαθμούς Κελσίου σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Ισχυρές πολικές αέριες μάζες μαζί με χιόνια θα εισβάλλουν στην Ελλάδα στις 30 Δεκεμβρίου και θα ενωθούν με χαμηλά βαρομετρικά που θα δημιουργηθούν σε Ιόνιο και Αιγαίο πέλαγος. 

Ο συνδυασμός αυτός και με το ψύχος που θα έχει, θα μεταφράζονται σε πυκνά χιόνια ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, τόσο στις 30-31 Δεκεμβρίου, όσο και στις 1-2-3 ίσως και 4 Ιανουαρίου.
 Πρόκειται όπως αναφέρει το Greek-Weather.Org για ένα πολύ ισχυρό κυκλωνικό σύστημα το οποίο θα στριφογυρίζει γύρω από τον εαυτό του με πορεία από τα βορειοανατολικά προς τα νότια, από τα νότια προς τα δυτικά και από δυτικά προς τα βορειοανατολικά και πάλι με κέντρο το Ιόνιο και το Αιγαίο. Αυτό ο συνδυασμός θα προκαλέσει ένα κύμα χιονιά που θα διαρκέσει τουλάχιστον 4-5 ημέρες.

Γιαγιά έκλεψε καραμέλες για τα εγγόνια της, αλλά τις πλήρωσαν… αστυνομικοί

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ....ΑΥΤΟΦΩΡΟ !!!

«Μας αγκάλιασε κλαίγοντας», δήλωσαν συγκινημένοι οι ένστολοι με την ιστορία της 75χρονης που δεν είχε χρήματα για δώρο στα εγγόνια της.
Μία 75χρονη γυναίκα από την Μπρέσια της Ιταλίας, πήρε τη δύσκολη απόφαση να… κλέψει καραμέλες από ένα σουπερμάρκετ.
Όταν ο υπάλληλος αντιλήφθηκε την κλοπή, κάλεσε την αστυνομία, ωστόσο μόλις οι ένστολοι έφτασαν στο σημείο συγκινήθηκαν από την ιστορία της ηλικιωμένης και πήραν τη δική τους απόφαση, να πληρώσουν εκείνοι τις κλεμμένες καραμέλες.
Οι δύο άνδρες αποφάσισαν να πληρώσουν το ποσό των 27 ευρώ, όσο δηλαδή στοίχιζαν οι καραμέλες που έκλεψε η 75χρονη.
«Όταν πληρώσαμε, αποτρέποντας τη μήνυση, η κυρία μας αγκάλιασε και έβαλε τα κλάματα», πρόσθεσε ένας από τους δύο αστυνομικούς.
Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της περιοχής πρόσθεσε πως το περιστατικό αυτό αποδεικνύει για μία ακόμα φορά πως οι ένστολοι βρίσκονται κοντά στον κόσμο.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Οι ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού

Tην ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία ιεραρχών εκφράζει ακραίες απόψεις με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης και καταφέρονται κατά των ομοφυλοφίλων, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, δεν συμφωνεί με αυτές τις επιθέσεις, καθώς έχει άλλη γνώμη.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος τον προσεχή Μάρτιο συμπληρώνει εννιά χρόνια στο «τιμόνι» της Μεσσηνιακής Μητρόπολης και ένα από τα πολλά που έχει καταφέρει, είναι το άνοιγμα της Εκκλησίας στην τοπική αρχικά κοινωνία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, αφού είναι καθηγητής και, μάλιστα, πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ πολλάκις εκπροσωπεί την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Και στο πλαίσιο αυτό έδωσε συνέντευξη στο «tharrosnews» της Καλαμάτας, όπου μίλησε για όλους και όλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου:

Καθημερινά τους τελευταίους μήνες βλέπουμε μια επίθεση - αμφισβήτηση στην Εκκλησία. Μπορείτε να δώσετε μια εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό;
Διότι η Εκκλησία αποτελεί επικοινωνιακά το εύκολο μέσο, προκειμένου να αποδείξουμε ότι γίνονται μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Κατ’ αρχάς, ποια η γνώμη σας για τους ομοφυλόφιλους, αλλά και ποια η άποψή σας για το συγκεκριμένο σύμφωνο.
Οι ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού και ισχύει και γι’ αυτούς ο αντίστοιχος σεβασμός και η τιμή, και όχι η βία και η απόρριψη. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Χριστός αντιμετώπισε την αμαρτωλή γυναίκα της Ευαγγελικής περικοπής, χαρακτηρίστηκε από το λόγο Του, «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».
Αυτός ο κανόνας αποτελεί τη διοικούσα γραμμή για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμπεριφερόμεθα προς κάθε άνθρωπο και συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από την ετερότητα ή τη διαφορετικότητά του. Η Εκκλησία δεν απορρίπτει τα πρόσωπα, αλλά τα σέβεται στο πλαίσιο των ελεύθερων επιλογών και των δικαιωμάτων τους. Εκείνο που δεν μπορεί να αποδεχθεί η Εκκλησία είναι την κάθε μορφή συμφώνου η οποία αμαυρώνει το μυστηριακό χαρακτήρα του Γάμου και αλλοιώνει λειτουργικά το θεσμό της οικογένειας.
Εκκλησιαστική περιουσία... Συχνά ακούμε την άποψη ότι η Εκκλησία δε φορολογείται και μόνο εισπράττει. Ποια η γνώμη σας;
Αυτό είναι λάθος και ανακριβές. Η Εκκλησία φορολογείται τόσο για την ακίνητη περιουσία της όσο και για τα έσοδά της και, μάλιστα, στο πλαίσιο των φορολογικών υποχρεώσεων που υφίσταται σε κάθε Ν.Π.Δ.Δ.
Παράλληλα προς αυτή τη φορολόγηση προσφέρει το κοινωνικό και προνοιακό έργο, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, έργο το οποίο θα έπρεπε να προσφέρει το λεγόμενο κράτος πρόνοιας. Για την υποτιθέμενη αυτή προσφορά του δε θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι φορολογεί τον Έλληνα πολίτη.
Ας το δούμε σε τοπικό επίπεδο... Μιλήστε μας για τις δράσεις της εδώ Μητρόπολης σε θέματα προσφοράς σε όσους έχουν ανάγκη.
Η Μητρόπολη μέσα από τις κοινωνικές της δομές και δράσεις προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανταποκριθεί στον οποιοδήποτε δοκιμάζεται από αυτήν την κρίση. Προσπαθεί στο πλαίσιο του σεβασμού και της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου να επιλύσει τα προβλήματά του χωρίς διαφημίσεις, διακρίσεις ή διαχωρισμούς.
Ακόμη ένα ζήτημα που αναφέρεται συχνά από τον κόσμο είναι η σχέση Εκκλησίας - Κράτους. Είστε υπέρ του διαχωρισμού;
Δεν μπορεί να απαντηθεί μονολεκτικά με ένα ναι ή ένα όχι. Η πολυετής και πολυχρόνια σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας, ήδη από το 1830 μέχρι σήμερα, έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο σχέσεως το οποίο αφορά όλους τους χώρους της ελληνικής κοινωνίας και, ως εκ τούτου, καθίσταται θέμα πολυσύνθετο, πολυδιάστατο και αρκετά περίπλοκο. Εξαιτίας ακριβώς αυτής της δυσκολίας απαιτείται διάλογος μεταξύ Εκκλησίας – Πολιτείας, ο οποίος, για να είναι ουσιαστικός, θα πρέπει να εμπνέεται από την αλήθεια και την εμπιστοσύνη.
Η νεολαία της κυβερνητικής πλειοψηφίας ζητά να σταματήσει η προσευχή στα σχολεία. Ποια η γνώμη σας;
Το θέμα της προσευχής δεν είναι θέμα ιδεολογίας και πολιτικής, άλλωστε σήμερα ισχύει η δυνατότητα απαλλαγής από την προσευχή, εφόσον το επιθυμούν και οι γονείς του μαθητού.
Γενικότερα τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια τάση απομάκρυνσης του κόσμου από την Εκκλησία. Ως μητροπολίτης, αλλά και ως καθηγητής, πώς το δικαιολογείτε αυτό, αλλά και πώς μπορεί να αλλάξει;
Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι εμφανίζεται τάση απομάκρυνσης. Μάλλον το αντίθετο ισχύει και, μάλιστα, με την παρουσία και συμμετοχή νέων. Όμως, ότι η Εκκλησία πρέπει να αλλάξει τον κώδικα επικοινωνίας με τους ανθρώπους, ιδίως με τα νέα παιδιά, είναι απαραίτητο.
Αυτό συνεπάγεται ότι ο εκκλησιαστικός λόγος δεν πρέπει να περιορίζεται στο «πρέπει» και στο «μη», αλλά είναι αναγκαίο να αποτελεί μέσο απάντησης στα σύγχρονα υπαρξιακά προβλήματα του ανθρώπου και τις προκλήσεις του σύγχρονου πολιτισμού.
Κάθε μέρα φτάνουν στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι τις περισσότερες φορές έχουν ως στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Θεωρείτε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει επαρκώς αυτό το θέμα και τι άλλο θα μπορούσε να γίνει;
Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα θεωρώ ότι αντιμετωπίζεται μέχρι σήμερα με αρκετή επιπολαιότητα και πειραματισμό, γι’ αυτό και η προσπάθεια επίλυσής του οδηγείται σε αδιέξοδο. Η μη ύπαρξη ενός ουσιαστικού και πραγματικού νομικού πλαισίου, όπως και η έλλειψη ορθολογικής κατανομής και αξιοποίησης των μεταναστών δε βοηθά στην επίλυση των αναφυομένων προβλημάτων.
Αν δεν προσέξουμε, σε λίγο καιρό το πρόβλημα από θέμα επιβίωσής τους θα μετατραπεί σε ζήτημα κοινωνικής συμβίωσης με απροσδιόριστες μέχρι στιγμής συνέπειες.
Αποτέφρωση: Πολλοί είναι αυτοί που ζητούν να μην ταφούν, αλλά να αποτεφρωθούν. Είναι κάτι που σας βρίσκει αντίθετο: Αν ναι, γιατί;
Σύμφωνα με τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ακόμη και το σώμα μας, όπως και η ψυχή μας, δεν αποτελεί ατομικό κτήμα. Επιπλέον, δε, ο σεβασμός προς την ύλη (σώμα – σάρκα) είναι στοιχείο περί της διδασκαλίας της Εκκλησίας μας για τον άνθρωπο.
Γι’ αυτό και ο οποιοσδήποτε καταστροφικός βιασμός της ύλης, ο οποίος πραγματοποιείται υπό το σκεπτικό μιας ατομικιστικής διαχείρισης του σώματος, είναι απορριπτέος και καταδικαστέος από την Εκκλησία.
 
Είστε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση;
Για την επίλυση της κρίσης απαιτείται η υπέρβαση των μικροπολιτικών επιδιώξεων. Η κοινοβουλευτική συναίνεση, η καταξίωση που πρέπει να αποκτήσει ο πολιτικός κόσμος στη συνείδηση του λαού και η σταθερότητα στις επιλογές, πρέπει να επιτευχθούν, προκειμένου όλα αυτά να αποτελέσουν τις ασφαλιστικές δικλείδες για να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας μέσα από τις επενδύσεις.
Επιπλέον, απαιτείται η ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας ως πρωτογενούς παράγοντα ανάπτυξης και αποδυνάμωσης της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο.

Έφυγε από τη ζωή η αδερφή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Είχε τρία παιδιά, το Βαγγέλη από τον πρώτο της γάμο με τον Γιώργο Πέτσο και από τον δεύτερο, με τον Πέτρο Λιάπη απέκτησε το Φώτη και τη Ρένα.

Ιδιαίτερα δύσκολες οικογενειακές ώρες βιώνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Το απόγευμα, άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας, η αδερφή του Βάσω, νικημένη από την επάρατο νόσο. Είχε τρία παιδιά, το Βαγγέλη από τον πρώτο της γάμο με τον Γιώργο Πέτσο και από τον δεύτερο, με τον Πέτρο Λιάπη απέκτησε το Φώτη και τη Ρένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της το τελευταίο διάστημα έδειχνε πως η «μάχη» πλέον ήταν άνιση. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, στις 11, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.


zougla.gr

500.000 Ιταλοί κάνουν γιορτές με γρίπη !


Σχεδόν 500.000 Ιταλοί κάνουν γιορτές με γρίπη

Σχεδόν 500.000 Ιταλοί κάνουν γιορτές με γρίπη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, έως τώρα, ο ιός της γρίπης έχει μεταδοθεί σε 477.000 Ιταλούς, ενώ αναμένεται η φάση ανώτατης διάδοσής του να ξεκινήσει αμέσως μετά την γιορτή των Θεοφανείων.
Λόγω, πιθανώς και των σχετικά υψηλών θερμοκρασιών, φέτος οι Ιταλοί με πυρετό και τα διάφορα συμπτώματα της γρίπης είναι λιγότεροι απ' ότι την ίδια περίοδο του 2014. Αποτελούν εξαίρεση οι κάτοικοι των περιοχών του Τορίνο, της περιφέρειας Τρεντίνο, στα σύνορα με την Αυστρία και της Μαζιλικάτα, κοντά στην Καλαβρία, στην Κάτω Ιταλία.
«Όποιος έχει ανεβάσει πυρετό ή έχει ισχυρό πονόλαιμο, καλό θα είναι, τις ημέρες αυτές, να αποφεύγει να φιλά συγγενείς και φίλους. Καλύτερα, αν θέλει να είναι ούτως ή άλλως εκδηλωτικός, να τους αγκαλιάζει και να τους εύχεται, με τον τρόπο αυτό, καλές γιορτές», λένε οι γιατροί, σε συνεντεύξεις τους στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης
Όσο για την διατροφή συμβουλεύουν, όπως πάντα, τους ασθενείς, να προτιμούν άπαχα φαγητά (παρά τις διάφορες παραδόσεις των εορτών), λαχανικά, φρούτα και να φροντίζουν για συνεχή ενυδάτωση.

Συνελήφθη 56χρονος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου

Στη σύλληψη 56χρονου Έλληνα για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας προχώρησε η Αστυνομία την Τετάρτη στην Καλλιθέα.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο άνδρας το μεσημέρι της Τετάρτης, στο σπίτι του στην Καλλιθέα, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκου, προσφέροντάς του ως αμοιβή μικρό χρηματικό ποσό.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, από τα τέλη Νοεμβρίου, είχε προβεί κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του ίδιου ανήλικου.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 56χρονος αναζητούσε και προσέγγιζε ανηλίκους μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια τους προέτρεπε να συναντηθούν μαζί του.
Στην κατοχή του καθώς και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, τρεις φορητοί υπολογιστές και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος τα οποία περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο άνδρας είχε συλληφθεί το 2005 για παρόμοια αδικήματα και είχε αποφυλακισθεί το 2015 με περιοριστικούς όρους.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Οι τολμηροί που συνεχίζουν τις βουτιές τους παρά το κρύο!!!

Τί κι αν η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετά κι όλοι ντυνόμαστε καλά με ζεστά ρούχα και αξεσουάρ (γάντια κασκόλ κλπ),η παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας θύμιζε σήμερα εποχές …καλοκαιριού με όλα τα παραλιακά μαγαζιά της πόλης να σφύζουν από κίνηση κάνοντας χρυσές δουλειές στην καρδιά του χειμώνα Με αφορμή τον ….ανοιξιάτικο ήλιο που επικρατούσε , ορισμένοι τολμηροί Καλαματιανοί αψήφησαν τις σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες , φόρεσαν τα μαγιό τους και έπεσαν στα κρύα (για τους πολλούς ) νερά της θάλασσας της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας δείχνοντας μάλιστα να το... απολαμβάνουν.


Του «τά΄κοψε» η γυναίκα του επειδή δεν ανταποκρινόταν στις ...συζυγικές του υποχρεώσεις !

Μια 34χρονη στην Κένυα έκοψε τα «εργαλεία» του 36χρονου συζύγου της επειδή δεν ανταποκρινόταν στις συζυγικές του υποχρεώσεις.
Ο Σόλομον Κιπρότιτς (Solomon Kiprotich), 36 ετών, περιέγραψε πώς η γυναίκα του το βράδυ της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου του έκοψε τα γεννητικά του όργανα χρησιμοποιώντας ένα κουζινομάχαιρο.
Ο Κιπρότιτς νωρίτερα την Πέμπτη είχε επαγγελματικό ραντεβού. Στις 06.00 το απόγευμα πήγε σε μια παμπ. Μετά γύρισε σπίτι του, στο χωριό Τσεκούνι, στην επαρχία Ναντί. Όλα σπίτι φαίνονταν φυσιολογικά όπως και η γυναίκα του.
Έπεσε νωρίς για ύπνο. Γύρω στις 10.00 το βράδυ άρχισε η κόλασή του.
«Ήρθε και έκατσε πάνω στο στήθος μου και άρχισε να μου κόβει τα όργανα. Έκλαιγα και καλούσα σε βοήθεια επειδή με ευνούχισε εντελώς», είπε ο ίδιος συγκλονισμένος.
Γείτονες που άκουσαν τα ουρλιαχτά και τις ικεσίες του 36χρονου, έσπευσαν στο σπίτι του, μαζί με τον τοπικό αστυνομικό, και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.
Ο δρ. Ισμαέλ Αϊγιάμπεϊ (Ismael Aiyabei), που εγχείρισε τον ευνουχισμένο άνδρα, δήλωσε ότι κατάφερε να τα ράψει πάλι πίσω.
«Ήταν μια πετυχημένη εγχείριση και καταφέραμε να επιστρέψουμε όλα τα όργανα στις σωστές θέσεις τους, επειδή ακόμα ήταν φρέσκα. Η ουρήθρα λειτουργεί και ο ασθενής θα αναρρώνει μέρα με την ημέρα».
Η σύζυγος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη. «Του τα έκοψα γιατί με παραμελούσε», είπε.

Σέξυ Ελληνίδα ηθοποιός "πίνει καφέ" με τον Κλούνεϊ

Ελληνίδα σταρ "πίνει καφέ" με τον ΚλούνεϊΗ ηθοποιός Νατάσα Καλογρίδη σε διαφήμιση με τον διάσημο σταρ 

Σε ποια σέξι Ελληνίδα ηθοποιό θα απαντήσει ο Τζορτζ Κλούνεϊ «What else?», όταν εκείνη θα τον ρωτήσει αν ο καφές που πίνει είναι γνωστής μάρκας, της οποίας ο Αμερικανός σταρ είναι... πρέσβης;
Για να σας βοηθήσουμε, θα σας πούμε πως είναι γεννημένη στο Σίδνεϊ και ο αδερφός της είναι γνωστός σκηνοθέτης (οι δυο τους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν). Επίσης είναι fashion icon, ενώ έχει υπογράψει και δική της σειρά ρούχων.
Πρόκειται για την Νατάσα Καλογρίδη, που κέρδισε τον εν λόγω ρόλο δίπλα στον γοητευτικό Τζορτζ ύστερα από κάστινγκ, στο οποίο πήραν μέρος δεκάδες μοντέλα και ηθοποιοί απ' όλον τον κόσμο. Ωστόσο η Ελληνίδα ηθοποιός κέντρισε το ενδιαφέρον της παραγωγής αλλά και του ίδιου του Κλούνεϊ.
Από το στενό περιβάλλον της πληροφορηθήκαμε ότι η όμορφη ηθοποιός και αδερφή του Αντώνη Καλογρίδη είναι μια από εκείνες που πήραν το «πράσινο φως» ώστε να βρεθούν στον ίδιο χώρο με τον διάσημο σταρ και να του... κλέψουν τον μυρωδάτο espresso μέσα από τα χέρια του.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΣΤΙΛ
Το γεγονός ότι μιλάει πολύ καλά Αγγλικά και αποπνέει κοσμοπολίτικο αέρα συνέβαλαν πολύ στο να κερδίσει τον ρόλο, ενώ εντύπωση προκάλεσε και το ιδιαίτερο στιλ της. Άλλωστε, η Καλογρίδη εκτός από υποκριτική και κινησιολογία, έχει σπουδάσει και σχέδιο μόδας. Μάλιστα, όσο βρισκόταν στην Αυστραλία είχε πάρει μέρος σε διαγωνισμό για την ένδυση υπαλλήλων ενός υπουργείου και είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο.
Όσο για το πού θα γυριστεί το νέο σποτ; Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο σίγουρα η διαφήμιση θα κεντρίσει άλλη μία φορά τους τηλεθεατές, αφού σε αυτό συμβάλλουν η γοητεία του ηθοποιού, το χιούμορ των ιστοριών, οι ωραίες γυναίκες που συμμετέχουν, οι τοποθεσίες και οι guests, με πιο πρόσφατους τον κωμικό ηθοποιό Τζακ Μπλακ, αλλά και τον Γάλλο πρωταγωνιστή του «The artist», Ζαν Ντιζαρντέν.

ΕΥΒΟΙΑ - Δύο αδέλφια νεκρά μέσα στο σπίτι τους !

Δυο αδέλφια ηλικίας 75 και 80 ετών περίπου βρέθηκαν νεκρά μέσα στο σπίτι τους πριν λίγη ώρα  στη Μακρυκάπα.

Οι δύο άντρες ήταν βοσκοί στο επάγγελμα και έμεναν κοντά στο γήπεδο του χωριού Μακρυκάπα Ευβοίας. 

Εξω από την πόρτα του σπιτιού τους, βρέθηκαν σκόρπια πεταμένα μερικά χαρτονομίσματα, αλλά ακόμη δεν έχουν εξακριβωθεί τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.
Η αστυνομία σπεύδει αυτή τη στιγμή στο σπίτι και νεότερες εξελίξεις θα έχετε σε λίγο από το egnomi.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες του egnomi, οι δύο άντρες δεν είχαν βγει από το σπίτι τους τις δύο τελευταίες μέρες, γεγονός που ανησύχησε τους γείτονες και έσπευσαν να δουν τι έχει συμβεί.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 936 GREECE

ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 936 GREECE ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. 
 
Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΘΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΕΥΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΌΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ....
 
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ 6999 936936 EKTOΣ ΑΠΟ ΕΥΧΕΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ radio36@gmail.com
 
ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΕΝΑ μικρό βίντεο με τις δραστηριότητες του σχολικού συγκροτήματος του 1ου ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ετοίμασαν οι μαθητές της Β τάξης Πληροφορικής που αφορά την σχολική χρονιά από Σεπτέμβριο ως τον Δεκέμβριο που ολοκληρώθηκε με όμορφα μοναδικά χειροποίητα ημερολόγια από την Γ Τάξη. ΤΟ μικρό βίντεο μας προετοιμάζει για τις δράσεις που θα υλοποιηθούν και το νέο έτος μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και εξωσχολικές κοινωνικές δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν. 
Χρόνια καλά λοιπόν γιατί οι νέοι αποτελούν το μέλλον του τόπου μας...

Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα που εισήγαγε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών


Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα που εισήγαγε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, που μετέφερε και εισήγαγε στην Ελλάδα από τη Δυτική Ευρώπη, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε στην εγχώρια αγορά.
Μετά από συστηματικές έρευνες η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών κατάφερε να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης και να εξακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους. Ειδικότερα, αποκαλύφθηκε η δράση τριών υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι καθοδήγησαν τον 45χρονο Ελληνα συνεργάτη τους, οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου διεθνών μεταφορών, στη σχεδίαση και εκτέλεση μεταφοράς και εισαγωγής στη χώρα ποσότητας ναρκωτικών από την Ολλανδία.
Σε αστυνομική επιχείρηση, που οργανώθηκε με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και τη συμμετοχή λιμενικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, εντοπίστηκε, κατά την άφιξή του στο λιμένα Πατρών, προερχόμενο από Ανκόνα Ιταλίας, φορτηγό όχημα, με νόμιμο φορτίο φαρμάκων, οδηγούμενο από τον 45χρονο ημεδαπό. Μέσα στην καμπίνα του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.975 γραμμάρια κοκαΐνης.
Τη συγκεκριμένη ποσότητα κοκαΐνης είχε παραλάβει ο 45χρονος, σε τοποθεσία κοντά στα σύνορα Βελγίου - Ολλανδίας, με τη βοήθεια 24χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος είχε μεταβεί εκεί για τον συντονισμό της παραλαβής και της μεταφοράς της κοκαΐνης. Παράλληλα με τη σύλληψη του 45χρονου στην Πάτρα, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας (Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Παγκράτι) και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που πρόκειται για τρείς υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 24, 28 και 39 ετών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
-8.975 γραμμάρια κοκαΐνης.
-23 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
-Δύο περίστροφα
-Εννενήντα πέντε φυσίγγια
-Το χρηματικό ποσό των 29.900 ευρώ
-Ένα φορτηγό αυτοκίνητο
-Τρία Ι.Χ αυτοκίνητα
Η αξία της ποσότητας κοκαΐνης που κατσχέθηκε, ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Βιντεοσκοπούσε τη γυναίκα του την ώρα που έκανε ντους και είδε…

Είναι ένα βίντεο που το έχω παρακολουθήσει πολλές φορές. Μάλιστα έφτασα και στο στούντιο φίλου σκηνοθέτη ο οποίος με την αρωγή ενός μοντέρ είδε και ξαναείδε το υλικό σε αργή κίνηση.
Το τσέκαραν frame to frame. Σκοπός μου δεν ήταν άλλος απο το να καταλάβω αν πρόκειται για μαϊμου υλικό ή μονταρισμένο.
Και αυτοί με διαβεβαίωσαν πώς πρόκειται για αληθινό προϊόν.
Ακόμη και σήμερα και παρά τις περι αντιθέτου διαβεβαιώσεις εγώ δεν πιστεύω αυτό που βλέπω. Εσείς;
πηγή

Γρηγοράκος: Δεν ξαναψηφίζω νομοσχέδιο αν δεν το ψηφίσουν και οι 153


Γρηγοράκος: Δεν ξαναψηφίζω νομοσχέδιο αν δεν το ψηφίσουν και οι 153

Πως δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει νομοσχέδιο αν δεν έχει τη στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τόνισε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη Λεωνίδας Γρηγοράκος. «Εάν από εδώ και πέρα δεν υπάρχει το μπλοκ των 153 , ο Γρηγοράκος δεν ξαναψηφίζει νομοσχέδιο. Ή θα είναι και οι 153 ή εγώ υπουργό τον Καμμένο δεν θα τον έχω», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.
Μάλιστα ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να του εξασφαλίσει δύο πράγματα, την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. «Αν μου τα δώσει θα στηρίζω, αν δεν μου τα δώσει δεν ξαναψηφίζω» τόνισε.

Έρευνα - Γιατί οι γιορτές μας ωθούν στο τζόγο;

Γιατί οι γιορτές μας ωθούν στο τζόγο; ΈρευναΦωτιά έχει πάρει αυτές τις μέρες η πράσινη τσόχα και γενικώς ο τζόγος, νόμιμος και παράνομος. 

Οι Ελληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των λαών που είναι από τους πιο φανατικούς πιστούς της ...θεάς τύχης.

Αναζητούν με κάθε τρόπο την εύνοιά της είτε αυτός είναι νόμιμος, είτε παράνομος και δεν διστάζουν να θυσιάσουν και το τελευταίο σεντς αν έχουν έμπνευση και διαισθάνονται πως θα κερδίσουν την εύνοια της τύχης.Και είναι ακριβώς αυτή η προσέγγιση που, σύμφωνα με μελέτες ψυχολόγων, τους καθιστά σχετικά εύκολα θύματα των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τον παράνομο τζόγο.
Κι αν στο παρελθόν η δράση τους περιοριζόταν σε παράνομες λέσχες και στα παραδοσιακά καφενεία του χωριού, σήμερα η τεχνολογία έφερε τον παράνομο τζόγο στην άκρη των δαχτύλων του κάθε κατόχου ή καλύτερα του κάθε χρήστη ηλεκτρονικού υπολογιστή ανεξαρτήτως ηλικίας και εισοδήματος.Ακριβώς αυτή η γιγάντωση προκάλεσε και προκαλεί τις διαφορετικές εκτιμήσεις για το ύψος του παράνομου τζόγου. Μάλιστα τα νούμερα απέχουν πάρα πολύ μεταξύ τους, αφού υπάρχουν εκείνοι που αποτιμούν τα χρήματα που διατίθενται ακόμα και στο ιλιγγιώδες ποσό των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ άλλοι προσγειώνουν το νούμερο σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα, κοντά σε εκείνο του νόμιμου τζόγου. Οι εκτιμήσεις των δεύτερων φαίνεται να κινούνται πιο κοντά στην πραγματικότητα αν ληφθούν υπόψη οι επιδόσεις και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Για παράδειγμα το ποσοστό του νόμιμου τζόγου στην Ευρώπη κυμαίνεται μεταξύ του 0,1% στη Λιθουανία και του 1,73% στη Μάλτα όταν στην Ελλάδα είναι 1%, που σημαίνει ότι στη χώρα μας ο συνολικός τζόγος (νόμιμος και παράνομος) φτάνει 4,5% του ΑΕΠ αν υιοθετηθεί η εκτίμηση για παράνομο τζόγο 6 δις. ευρώ, ποσοστό που φαντάζει μακριά από την πραγματικότητα. Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται ακόμα περισσότερο αν ληφθεί υπόψη πως σε 6 χρόνια κρίσης τα εισοδήματα των Ελλήνων έχουν συρρικνωθεί δραματικά με αποτέλεσμα να περιορίζονται και τα χρήματα που μπορούν να διατεθούν σε άλλους εκτός από τη διαβίωση σκοπούς.
Πάντως, η διαφορά στην εκτίμηση ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκεται στη βάση του υπολογισμού. Δηλαδή στο πόσα χρήματα πραγματικά διατίθενται για τον παράνομο τζόγο και όχι πόσος είναι ο τζίρος με τα ανακυκλούμενα ποσά συμπεριλαμβανόμενα. Αν ληφθούν υπόψη μόνο τα αρχικά ποσά που βγάζουν από το πορτοφόλι οι παίκτες, τότε πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι μάλλον εκείνοι που προσγειώνουν το νούμερο.
Αν, όμως, ληφθούν υπόψη και τα χρήματα που κερδίζουν οι παίκτες και τα διαθέτουν πάλι για να τζογάρουν τότε το ύψος του τζόγου μάλλον απογειώνεται.
Πάντως, πρόκειται για άλλη μία νεοελληνική αδυναμία, όπως εκείνες με το λαθρεμπόριο, τη φοροδιαφυγή και το παρεμπόριο που ανάλογα με τον μελετητή τα νούμερα απέχουν μεταξύ τους παρασάγγας, αφού οι μεν μιλούν για δισεκατομμύρια , ενώ άλλοι κάνουν λόγο για δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Τέσσερις ημέρες για 7 φόρους -Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι την Πέμπτη

Τέσσερις εργάσιμες ημέρες απομένουν για την αποπληρωμή των τελευταίων, πολλών, φορολογικών υποχρεώσεων για το 2015.

Τρίτη δόση ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, αυξημένη προκαταβολή φόρου εισοδήματος για αγρότες και επιχειρήσεις, δόση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, κατάθεση πινακίδων, κ.λπ. πρέπει να πραγματοποιηθούν το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου, αλλιώς, σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει πρόστιμο το οποίο είναι αρκετά μεγάλο σε πολλές περιπτώσεις.
Αναλυτικά οι υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψουν οι φορολογούμενοι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου είναι οι εξής:
  • Τη μηναία δόση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σημειώνεται ότι όσοι δεν τακτοποιήσουν τη δόση του Δεκεμβρίου ή αφήσουν απλήρωτη κάποια άλλη οφειλή κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός ρύθμισης, εξαιτίας του αυστηρότερου θεσμικού πλαισίου που ισχύει από τις 15 Δεκεμβρίου.
  • Την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
  • Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016. Όσοι δεν πληρώσουν τα τέλη μέχρι και το τέλος της προθεσμίας θα πρέπει να τα πληρώσουν διπλά στις αρχές του 2016.
  •  Η πληρωμή της 12μηνης ρύθμισης για τα εισοδήματα του 2015.
  • Οι μεγάλες επιχειρήσεις τον ΦΠΑ
  • Οι εταιρείες, έως την ερχόμενη Πέμπτη, την καταβολή της τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2014.
  • Οι ανώνυμες εταιρείες, οι εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και οι ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες την καταβολή της αυξημένης προκαταβολής φόρου (από το 80% στο 100%), αναδρομικά για τη χρήση του 2014.
  • Οι αγρότες την καταβολή των επιπλέον ποσών, λόγω αύξησης της προκαταβολής φόρου. Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2014 εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες θα πρέπει να πληρώσουν τη δεύτερη δόση τής επιπλέον προκαταβολής φόρου (αυξήθηκε από το 27% στο 55%).
Επιπλέον, όσοι θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους πρέπει να το κάνουν ως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ οι φορολογούμενοι που κινδυνεύουν, με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2016, να πιαστούν στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων διαβίωσης μπορούν να γλιτώσουν από την επιβολή έξτρα φόρου. Αρκεί να χρησιμοποιήσουν για την κάλυψη των τεκμηρίων δωρεές ή γονικές παροχές χρηματικών ποσών, που θα πρέπει όμως να γίνουν έως τις 31 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει υποσχεθεί ότι θα φέρει στη Βουλή διάταξη που θα προβλέπει ότι δεν θα επιβάλλεται φόρος για δωρεές χρηματικών ποσών έως 5.000 ευρώ, που πραγματοποιήθηκαν από την έναρξη των capital controls (29 Ιουνίου 2015) έως το τέλος Δεκεμβρίου 2015. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι χρηματικές δωρεές να έχουν γίνει από γονείς σε τέκνα ή από παππούδες/γιαγιάδες σε εγγόνια. Σήμερα ο φόρος στις χρηματικές δωρεές ανέρχεται στο 10% του ποσού.
Ημιαργία η παραμονή Πρωτοχρονιάς 
Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εσόδων, η 31η Δεκεμβρίου (παραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι ημέρα ημιαργίας και οι υπάλληλοι των υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε. θα αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες τους στις 13:30 μ.μ. Η συναλλαγή των πολιτών με τις Δ.Ο.Υ. θα ολοκληρωθεί στις 12:30 μ.μ.

Ποιες λέξεις εκφράζουν τον Έλληνα τη χρονιά που έρχεται

Ποιες λέξεις εκφράζουν τον Έλληνα τη χρονιά που έρχεταιΜπορεί η λέξη απογοήτευση να μην περιλαμβάνεται σε αυτές που οι πολίτες επέλεξαν για να πουν πώς βλέπουν το νέο έτος, είναι ωστόσο η λέξη που περιγράφει συνολικά όλα όσα αποτυπώνει για τα
συναισθήματα για τη χρονιά που φεύγει, για όσα έγιναν και για όσα πρόκειται να συμβούν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα «Real News».
Όταν οι πολίτες καλούνται να πουν τις «λέξεις που εκφράζουν τους Έλληνες ενόψει της νέας χρονιάς» οι οκτώ στους δέκα επιλέγουν αρνητικά φορτισμένες λέξεις: το 42,8% λέει «ανησυχία», το 32,4% «οργή», το 18.8% «φόβος» και το 18,6% «ντροπή».
Λέξεις με θετικό πρόσημο επέλεξε το 31,8% και συγκεκριμένα το 24,4% απάντησε «ελπίδα», το 6,4% «αυτοπεποίθηση», το 4,3% «περηφάνια» και το 1,6% «σιγουριά».
Αρνητικό πρόσημο έχει το 2015 στην αποτίμηση των πολιτών, όσον αφορά την πολιτική, οικονομική αλλά και κοινωνική κατάσταση στη χώρα, ενώ και οι προσδοκίες για το 2016 είναι χαμηλές.
Στην έρευνα αναδεικνύεται πλήρης απαξίωση των πολιτικών κομμάτων από τους πολίτες, που γυρνούν την πλάτη σε όλα τα υπάρχοντα κόμματα. Ενώ η πλειοψηφία των πολιτών δεν «νομιμοποιεί» την ψήφιση των νέων μνημονιακών νόμων.
Τα δυο πρώτα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνουν αθροιστικά το 33,3% των προτιμήσεων, το ποσοστό των πολιτών που αρνείται να επιλέξει κάποιον πολιτικό σχηματισμό είναι μεγαλύτερο, στο 40,5%.
Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 17%
ΝΔ: 16,3%
Χρυσή Αυγή: 5%
ΠΑΣΟΚ: 4,2%
ΚΚΕ: 4,9%
Ποτάμι: 2,3%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,5%
Ένωση Κεντρώων: 2,7%
Λαϊκή Ενότητα: 2,3%
Σε ερώτηση για την πορεία και τις επιλογές της κυβέρνησης, ως αρνητική τη χαρακτηρίζει το 74,6% των ερωτηθέντων και ως θετική το 20,3%.
Αρνητικά αξιολογούν την πορεία της κυβέρνησης και οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (47,6%).
Και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως δεν χαίρει πιο θετικής στάσης. Το 52,3% να εκτιμά ότι η ΝΔ μετά την εκλογή νέου αρχηγού δεν θα μπορέσει να αποτελέσει σοβαρή εναλλακτική λύση, σε αντίθεση με το 43,3% που απαντά θετικά.
Πάντως, οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 86,3% θεωρούν ότι το κόμμα τους μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική κυβερνητική λύση.
Τα ποσοστά εντός παρένθεσης χωρίς λευκό, άκυρο, αποχή:
ΣΥΡΙΖΑ: 17% (20,6%)
ΝΔ: 16,3% (19,8%)
Χρυσή Αυγή: 5% (6,1%)
ΠΑΣΟΚ: 4,2% (5,1%)
ΚΚΕ: 4,9% (6%)
Ποτάμι: 2,3% (2,8%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,5% (3,1%)
Ένωση Κεντρώων: 2,7% (3,3%)
Λαϊκή Ενότητα: 2,3% (2,8%).
Για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, το 62,9% εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση στη διάρκεια του 2016 θα είναι σημαντικά χειρότερη/ ελαφρά χειρότερη, ενώ, ερωτηθέντες «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα στη χώρα μας», το 81,4% απαντά πολύ άσχημα/ αρκετά άσχημα.
Όσον αφορά στην προσωπική οικονομική κατάσταση το 2016, το 51,2% εκτιμά ότι θα είναι σημαντικά χειρότερη/ ελαφρά χειρότερη.

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τις επόμενες ημέρες

Μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα παραμείνει σε ισχύ το εορταστικό ωράριο στα μαγαζιά.

Τα καταστήματα είναι κλειστά σήμερα και αύριο, στις δύο αργίες των Χριστουγέννων, θα ανοίξουν ωστόσο την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Την επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη ηαγορά θα λειτουργήσει από τις εννιά το πρωί έως τις εννιά το βράδυ, όπως είναι το ωράριο που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Την Πέμπτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα ενώ την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 του μηνός θα παραμείνουν κλειστά, τη μεν Παρασκευή λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς, το δε Σάββατο λόγω της κυριακάτικης λειτουργίας τους.

"ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ" ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ! Εφιάλτης τα Χριστούγεννα για ένα ζευγάρι! Οι ληστές τον χτυπούσαν με τη βαριοπούλα - 90.000 ευρώ η λεία

Σενάριο από κινηματογραφική ταινία θυμίζουν τα όσα έζησαν ένας 54χρονος και η 38χρονη σύντροφός του, μέσα στο σπίτι τους στην περιοχή των Δουνεϊκων επί της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, το βράδυ των Χριστουγέννων. 
Τρεις ληστές εισέβαλαν με πιστόλι και βαριοπούλα και αφού ξυλοκόπησαν τον 54χρονο κατάφεραν να αποσπάσουν μικρό χρηματοκιβώτιο που σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε το ποσό των 90.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει το ilialive όλα συνέβησαν λίγο μετά τις δέκα το βράδυ όταν από ένα αυτοκίνητο που σταμάτησε κοντά στο σπίτι κατέβηκαν τρία άτομα που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλα και φορούσαν γάντια. Οι δύο ήταν ψηλοί και σωματώδεις και ο τρίτος πιο κοντός. Ο ένας εξ αυτών κρατούσε πιστόλι και ένας άλλος βαριοπούλα. Με τη βαριοπούλα έσπασαν αρχικά το παράθυρο της κουζίνας και στη συνέχεια την κεντρική πόρτα.
Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον 54χρονη, τη σύντροφό του και το παιδί της, το οποίο ακούγοντας τα όσα συνέβαιναν βγήκε τρομαγμένο στο μπαλκόνι με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι. Οι δράστες εισβάλλοντας στο σπίτι άρχισαν να χτυπούν με τη βαριοπούλα τον 54χρονο στο κεφάλι και στο σώμα, ενώ απειλούσαν με το πιστόλι τον ίδιο και την 38χρονη, για να τους πουν που έχουν χρήματα.
Οι δράστες φαίνεται να ήταν καλά διαβασμένοι και από τον πρώτο όροφο του σπιτιού, κατέβηκαν στο ισόγειο όπου βρίσκεται το διαμέρισμα του γιου του και ένα κατάστημα πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Έσπασαν την πόρτα και μέσα στο χώρο αναζήτησαν ένα μικρό χρηματοκιβώτιο που υπήρχε εκεί, πακτωμένο στον τοίχο. Κατάφεραν να το αποκολλήσουν και να τραπούν στη συνέχεια σε φυγή με το αυτοκίνητο που είχαν έρθει και που προφανώς τους περίμενε και τέταρτος δράστης.
Όσο συνέβαιναν αυτά, ο γιος της 38χρονης κάλεσε στο κινητό το γιο του 54χρονου και στη συνέχεια την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive ο γιος του 54χρονου βρισκόταν κοντά και έσπευσε στο σπίτι, όπου είδε τους ληστές να φεύγουν και τους καταδίωξε για λίγο, πριν αυτοί επιταχύνουν και χαθούν μέσα στη νύχτα, ενώ στιγμές αργότερα έφτανε στο σημείο αστυνομικοί.
Οι δράστες είχαν δέσει και ακινητοποιήσει τον 54χρονο και την 38χρονη χειροπόδαρα με τη χρήση φαρδιάς ταινίας περιτυλίγματος. Ο 54χρονος βρέθηκε αιμόφυρτος μετά τα χτυπήματα  από τη βαριοπούλα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Αυστραλία: Φλέγεται η Βικτώρια - καταστράφηκαν 50 σπίτια

Καταστροφικές πυρκαγιές έκαψαν περισσότερα από 50 σπίτια στη νοτιοανατολική επαρχία Βικτώρια της Αυστραλίας σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της επαρχίας, Κρεγκ Λάπσλεϊ.
«Τουλάχιστον «53 σπίτια καταστράφηκαν, θα υπάρχουν κι άλλα που έχουν υποστεί ζημιές», τόνισε ο Λάπσλεϊ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Australia.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τις ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά στο Τζέιμισον Τρακ μέσα στις επόμενες 24 ώρες.
Έχουν εκδοθεί από τις αρχές επείγουσες προειδοποιήσεις προς τους πολίτες να απομακρυνθούν από πολλές παραθαλάσσιες περιοχές στη Βικτόρια, καθώς δυνάμεις της αυστραλιανής ΠΥ συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.
Σύμφωνα με τον Λάπσλεϊ η πυρκαγιά προκλήθηκε από κεραυνό την 19η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα όσα είπε ο ίδιος στο Σκάι Νιους, οι πυρκαγιές υπάρχει κίνδυνος να συνεχίσουν να καίνε δασικές εκτάσεις ακόμη και μέχρι τον Φεβρουάριο.
Αξιωματούχοι λένε ότι οι καιρικές συνθήκες, ειδικά οι ισχυροί άνεμοι, δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, καθώς δεν επιτρέπει τη ρίψη νερού από μέρους πυροσβεστικών αεροσκαφών.
«Θα έχουμε έναν θερμό Ιανουάριο με ισχυρούς ανέμους, αναμφίβολα», είπε ο Λάπσλεϊ, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος επέκτασης των μετώπων των πυρκαγιών που έχουν ήδη κάψει 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Η κίνηση αντιμετώπισε προβλήματα στην περιοχή και τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Great Ocean παραμένουν κλειστά. Κλειστά είναι πολλά μονοπάτια στο εθνικό πάρκο Great Otway, όπου υπάρχουν επίσης μέτωπα.
Η Βικτόρια είναι μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Αυστραλίας.
Μέχρι σήμερα, παρά το εύρος και την κλίμακα των πυρκαγιών, δεν έχουν αναφερθεί ανθρώπινα θύματα.
Ο πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας της Βικτόριας, Ντάνιελ Άντριους, υποσχέθηκε ότι θα χορηγηθεί βοήθημα σε όσους έχασαν τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές. Πολλά από τα σπίτια που καταστράφηκαν ήταν εξοχικές κατοικίες.

Σ.Τ.Ε: «Ρίχνει» την αποζημίωση για τον τραγικό χαμό 22χρονου από αδέσποτη σφαίρα

Περνούσε με τη βέσπα του έξω από στρατόπεδο στο Σχιστό και μια αδέσποτη σφαίρα του αφαίρεσε τη ζωή - Τα δικαστήρια επιδίκασαν στους γονείς και τα δύο αδέλφια του 800.000 ευρώ, αλλά το ΣτΕ έκρινε μεγάλο το ποσό υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες και ζήτησε να μειωθεί 

Ένα βράδυ του Ιουλίου του 2000, δύο ώρες περίπου μετά τα μεσάνυχτα, ένας 22χρονος φοιτητής των ΤΕΙ επέστρεφε με τη βέσπα του από την Ελευσίνα στο σπίτι του στη Νίκαια, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ. Μια αδέσποτη σφαίρα από πολεμικό όπλο τύπου G3-A3, έξω από το στρατόπεδο Στεφανάκη στη λεωφόρο Σχιστού στον Σκαραμαγκά, του αφαίρεσε τη ζωή.

Η σφαίρα έφυγε από το όπλο του 33χρονου επιλοχία Πυροβολικού της 180 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (HAWK), ο οποίος εκείνη τη μοιραία νύχτα εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας στρατοπέδου.

Εκείνη την τραγική νύχτα της 24ης προς 25η Ιουλίου 2000, ο επιλοχίας (εθελοντής μακράς θητείας) Γ.Δ. ήταν αξιωματικός υπηρεσίας στο στρατόπεδο Στεφανάκη στο Σχιστό και ο λοχίας Γ.Κ. εκτελούσε καθήκοντα αρχιφύλακα φρουράς στρατοπέδου και περιπόλου.

Ο σκοπός της κεντρικής πύλης του στρατοπέδου, 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ειδοποίησε τον αξιωματικό υπηρεσίας ότι από τη βορειοδυτική πλευρά του στρατοπέδου ακούστηκαν σφυρίγματα.

Ενημερώθηκε ο Γ.Κ. για το συμβάν και αμέσως πήγε στη σκοπιά από την οποία είχαν ακουστεί τα σφυρίγματα. Δεν διαπιστώθηκε κάτι το ύποπτο και ενημέρωσε τον Γ.Δ.

Ωστόσο, ο αξιωματικός υπηρεσίας πήρε το όπλο του, τύπου G3-A3, τοποθέτησε γεμιστήρα 18 φυσιγγίων, από τα οποία τα δύο πρώτα ήταν αβολίδωτα, και μαζί με τον Γ.Κ. κατευθύνθηκαν προς τη βορειοδυτική πλευρά του στρατοπέδου που είχαν ακουστεί τα σφυρίγματα.

Και οι δύο άνδρες, καλυπτόμενοι πίσω από δένδρα, παρακολουθούσαν την περιοχή, χωρίς τελικά να αντιληφθούν κάτι ύποπτο.

Στη 01.50 ο αρχιφύλακας έφυγε για να κάνει αλλαγή στους σκοπούς και σε 15 λεπτά επέστρεψε.

Ξαφνικά στις 02.10 ο Γ.Δ., και ενώ δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή τους κάτι το ύποπτο, κατευθύνθηκε προς το συρματόπλεγμα του στρατοπέδου που βρίσκεται παράλληλα προς τη νέα λεωφόρο Σχιστού. Εκεί φώναξε δύο φορές «Αλτ, τι σι;», χωρίς όμως να λάβει απάντηση.

Τότε όπλισε το G3-A3 και πάτησε τη σκανδάλη για να πυροδοτηθούν τα δύο αβολίδωτα φυσίγγια που ήταν στον γεμιστήρα, αλλά το όπλο παρουσίασε και τις δύο φορές εμπλοκή.

Τότε ζήτησε το όπλο του λοχία το οποίο και αυτό ήταν G3-A3 και επειδή δεν πυροδοτήθηκαν τα δύο πρώτα αβολίδωτα φυσίγγια, όπλισε και πυροδότησε κρατώντας το όπλο προς την κατεύθυνση του δρόμου.

 Από τις σφαίρες έσπασαν κλαδιά δένδρων έξω από το στρατόπεδο, ενώ άρχισε να φωνάζει δυνατά αν υπάρχει κάποιος έξω από το στρατόπεδο.

Δεν έλαβε καμία απάντηση και παρ’ όλα αυτά άρχισε να πυροβολεί και πάλι προς την κατεύθυνση του δρόμου.

Μόλις σταμάτησε το «κροτάλισμα» του G3-A3, από την πλευρά της λεωφόρου Σχιστού ακούστηκε μια δυνατή κραυγή πόνου.

Ηταν του 22χρονου φοιτητή Οινολογίας του ΤΕΙ ο οποίος εκείνη την άτυχη στιγμή περνούσε με τη βέσπα του έξω από το στρατόπεδο πηγαίνοντας σπίτι του.

 Όταν ο άτυχος φοιτητής ήταν στο φανάρι στη συμβολή της παλαιάς με τη νέα λεωφόρο Σχιστού και σε απόσταση 170 μέτρων από το στρατόπεδο δέχθηκε τα πυρά από το όπλο του αξιωματικού υπηρεσίας, τα οποία του αφαίρεσαν τη ζωή.

Από το Αναθεωρητικό Δικαστήριο ο επιλοχίας Γ.Δ. καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών) για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για οπλοχρησία.

Μετά την καταδίκη του από το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέπεσε του βαθμού του, υποβιβάστηκε σε απλό στρατιώτη και τελικά απολύθηκε.

Ο εργάτης σε ανώνυμη εταιρεία πατέρας του άτυχου φοιτητή, η καθαρίστρια σπιτιών και γραφείων μητέρα του, καθώς και τα δύο αδέλφια του προσέφυγαν στα Διοικητικά Δικαστήρια διεκδικώντας χρηματική ικανοποίηση λόγω της ψυχικής οδύνης από τον απροσδόκητο θάνατο του γιου και αδελφού τους.

Οι γονείς ζήτησαν να τους επιδικαστεί το ποσό των 1.399.920 ευρώ (699.960 ο καθένας) και τα δύο αδέλφια το ποσό των 799.920 ευρώ (399.960 έκαστος). Η οικογένεια του φοιτητή υποστήριξε ότι είναι εξαιρετικά περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας και είχαν όλοι μεταξύ τους ιδιαίτερο συναισθηματικό δεσμό.

Τα διοικητικά δικαστήρια σε πρώτο και δεύτερο βαθμό επιδίκασαν από 300.000 ευρώ σε κάθε ένα από τους δύο γονείς και από 100.000 ευρώ σε κάθε ένα από τα δύο αδέλφια (συνολικά 800.000 ευρώ) συν τους νόμιμους τόκους.

Το Ελληνικό Δημόσιο, όμως, είχε αντίθετη άποψη και κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης που επιδίκαζε το επίμαχο ποσό των 800.000 ευρώ.

Το Δημόσιο υποστήριξε ότι το ποσό είναι υπέρμετρα υψηλό και αντίθετο στη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και ότι η χρηματική ικανοποίηση δεν μπορεί να έχει τον χαρακτήρα κύρωσης ή ανταπόδοσης της επίμεμπτης συμπεριφοράς των οργάνων του Δημοσίου.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η αποζημίωση είναι μεγάλη υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας και τις οικονομικές δυνατότητες του Δημοσίου και πρέπει να προσδιοριστεί εκ νέου το ύψος της χρηματικής ικανοποίησης (προς τα κάτω) που πρέπει να επιδικαστεί στους συγγενείς του άτυχου φοιτητή.

Ετσι ανέπεμψε την υπόθεση και πάλι στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για να καθορίσει το ποσό της χρηματικής ικανοποίησης.

Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται στις γιορτές των Χριστουγέννων ;

Είναι γεγονός πως οι γιορτές δημιουργούν ένταση σε όλες τις σχέσεις που ενδεχομένως να μην είναι ισορροπημένες. 
Και πολύ συχνά τα ζευγάρια καταλήγουν να μαλώνουν, γιατί στις γιορτές ο ελεύθερος χρόνος μπορεί να τους φέρει αντιμέτωπους με τις διαφορές τους.

Οι διαφορές στη διασκέδαση
Ο ένας ροκ μπαρ, ο άλλος μπουζούκια, ο ένας σπίτι, ο άλλος έξω. Αν δεν μπορείτε να διασκεδάσετε παρέα, αυτό αποτελεί πρόβλημα γενικό. Αν για εκείνη τη μέρα απλώς διαφέρουν τα γούστα σας, συμβιβαστείτε.

Οι διαφορές στις παρέες
Σε ποια παρέα θα πάτε; Στη δική του ή στη δική σας; Μια καλή ευκαιρία για να δει το ζευγάρι αν μπορεί να είναι καλά και στο γενικότερο περιβάλλον, εκτός από το τετ α τετ.

Αντέχετε οι δυο σας;
Αν δεν μπορείτε να συνυπάρξετε στο ταξίδι που ενδεχομένως να κάνετε ή δεν έχετε και πολλά να πείτε τις μέρες που δεν δουλεύετε και είστε στο σπίτι παρέα, τότε μάλλον δεν ταιριάζετε.

Oι συγγενείς
Πώς τα πάτε με την οικογένειά του/της; Πολύ συχνά τα ζευγάρια τσακώνονται μεταξύ τους όταν δεν τα πηγαίνουν καλά με τους γονείς του άλλου τους μισού. Οι τσακωμοί και οι καβγάδες είναι μέρος της ζωής. Όμως δείτε μήπως οι γιορτές σας φέρουν αντιμέτωπους με την πραγματικότητα της σχέσης σας.

Κλείνουν οι πόρτες για πρόωρη σύνταξη

Οι ανατροπές σε ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, τράπεζες και νομικούς 

Την «πόρτα» της πρόωρης συνταξιοδότησης πριν από τα 62 και τα 67 έτη «κλείνει» το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τους εργαζόμενους ασφαλισμένους σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και ειδικά ταμεία.
Οι εγκύκλιοι που έχουν φτάσει στα ταμεία ανατρέπουν τα δεδομένα για ασφαλισμένους που δεν είχαν συμπληρώσει έως τις 18 Αυγούστου τα (χαμηλότερα) όρια ηλικίας και τα απαιτούμενα χρόνια ασφάλισης.
Τίθεται από φέτος το 58ο έτος ως ηλικιακό όρια για όσους μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, ακόμη και για γονείς ή συζύγους ή αδελφούς αναπήρων καθώς και των μητέρων με ανήλικα. Τα επιπλέον χρόνια που προστίθενται φτάνουν τα 15 έτη ειδικά για περιπτώσεις γυναικών με ανήλικο που είχαν ως όριο το 52ο έως το 2013 (νέο όριο τα 67 για πλήρη ή τα 62 για μειωμένη).
Επιβάλλεται επιπλέον ποινή μείωσης 10% στις μειωμένες συντάξεις και έως την ηλικία των 67 ετών για όσους και όσες δεν είχαν θεμελιώσει δικαίωμα σε μειωμένη σύνταξη μέχρι τις 18 Αυγούστου του 2015. Η μείωση, ωστόσο, δεν θα ξεπερνά το 30% (για 5 έτη νωρίτερης εξόδου) + 10% επί του νέου μειωμένου ποσού, έως ότου συμπληρωθεί η νέα ηλικία συνταξιοδότησης.
Στον ΟΑΕΕ θίγονται όλοι όσοι επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν στα 60 με 35 (το 2010), 36 (το 2011) και 37 έτη ασφάλισης (το 2012), γυναίκες ασφαλισμένες και μητέρες ανηλίκων στον τομέα ναυτικών και τουριστικών πρακτόρων, οι προερχόμενες από το ΤΣΑ, ακόμη και οι αναβάτες ιπποδρόμου που έβγαιναν με 25ετία χωρίς όριο ηλικίας ενώ από φέτος τίθεται το όριο των 55 ετών που αυξάνεται σταδιακά έως τα 62.

Στο ΕΤΑΑ που ασφαλίζει δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς θίγονται ασφαλισμένοι που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν με 35ετία στα 60 οι άνδρες και στα 58 οι γυναίκες (κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος το 2010) ή 36 έτη ασφάλισης (κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος το 2011) ή 37 ετών ασφάλισης (κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος το 2012). Σταδιακά θα έχουν ως όριο τα 40 έτη ασφάλισης και την ηλικία των 62 ετών.
Μεγάλες είναι οι αλλαγές για τις μητέρες ανηλίκων σε ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών και ΜΜΕ που μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν στα 52 (επιβαρύνονται, ανάλογα με την ηλικία που έχουν έως και 15 χρόνια) ενώ μικρότερη επιβάρυνση προβλέπεται για παλαιούς ασφαλισμένους πριν από το ‘83 που είχαν δικαίωμα εξόδου με 35έτη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. (ξεκινούν με όριο τα 58 και βγαίνουν στην ηλικία που αντιστοιχεί το έτος συμπλήρωσης των 35 ετών).

Έρχονται χιόνια! - Πότε θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού

"Αγριεύει" ο καιρός

Τετάρτη και Πέμπτη αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού. 

Αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασία, νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Από το απόγευμα της Τετάρτης αναμένονται χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

ΑΝΕΜΟΙ: Θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε πτώση στα κεντρικά και βόρεια και την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα.

Παραδοσιακά γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά της χώρας

Παραδοσιακά γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά της χώραςΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ

Παραδοσιακά, με οικογένεια και φίλους, επιλέγουν να γιορτάσουν οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της χώρας τη γέννηση του Χριστού, μια γιορτή που γεμίζει με ελπίδα και αισιοδοξία τις ψυχές των Χριστιανών και γαληνεύει τις σκέψεις για τα προβλήματα και τις καθημερινές δυσκολίες.
Από σήμερα ξεκινάει το Δωδεκαήμερο, όπως αποκαλείται στη λαογραφία το χρονικό διάστημα από τα Χριστούγεννα μέχρι τα Θεοφάνεια, ένα διάστημα γεμάτο με θρησκευτικά και παγανιστικά έθιμα, διαφορετικά από τόπο σε τόπο.
Πρώτος σε προτίμηση προορισμός είναι τα σπίτια φίλων και συγγενών, όπου κυριαρχούν οι συνταγές από την ελληνική παράδοση, οι μυρωδιές από χριστόψωμα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και τα πολύχρωμα στολίδια στα δέντρα και τα καράβια. Μετά την εκκλησιαστική ακολουθία των Χριστουγέννων, η οικογένεια συναντιέται στο καθιερωμένο τραπέζι, όπου πρωτοστατεί το παραδοσιακό Χριστόψωμο, ένα ψωμί ζυμωμένο με ιεροτελεστία και ευλογημένο, καθώς θα στηρίξει τη ζωή του νοικοκύρη και της οικογένειάς του.
Την ώρα του τραπεζιού σε πολλές περιοχές της χώρας καίει το Χριστόξυλο, το ξύλο που θα καίει για όλο το δωδεκαήμερο των εορτών στο τζάκι του σπιτιού και το οποίο θα προφυλάσσει το σπίτι και τα χωράφια από κάθε κακό. Σύμφωνα με τις παραδόσεις του λαού, καθώς καίγεται το Χριστόξυλο, ζεσταίνεται ο Χριστός στη φάτνη του.

ΕΛΛΑΔΑ 2015 ! Χριστούγεννα στο... δρόμο για εκατοντάδες Πατρινούς!


Χριστούγεννα στο... δρόμο για εκατοντάδες Πατρινούς!

Το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν ποτέ δεν ήρθε γι' αυτούς...
Με σκέπη τον ουρανό και υπό το τσουχτερό κρύο του χειμώνα, γιόρτασαν τη γέννηση του θεανθρώπου στο δρόμο.Η πλήρη αντίθεση των γιορτινών ημερών. Κάποιοι στη ζεστασιά του σπιτιού τους, παρέα με αγαπημένα τους πρόσωπα και πλούσια εδέσματα και άλλοι σε κάποιο παγκάκι ή πεζοδρόμιο....
Ο λόγος για εκατοντάδες άστεγους της Αχαϊκής πρωτεύουσας, για τους οποίες αυτές οι μέρες δεν είναι πλέον κάτι ξεχωριστό, στη γκρίζα και ανάλγητη καθημερινότητά τους.
Περίπου 100 στον αριθμό οι καταγεγραμμένοι άστεγοι της Πάτρας, ενώ αν ψάξει να βρει κάποιος τον συνολικό τους αριθμό, αυτός μπορεί να ξεπερνά και τους 200.
Μόνη τους ελπίδα η στοργικότητα κάποιων συμπολιτών μας, που θα τους δώσουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό.
Η εικόνα αυτής της αντίθεσης αποτυπώνει πλήρως την Ελλάδα του 2015.
Ας ελπίζουμε το 2016 να είναι μια νέα χρονιά ελπίδας και αισιοδοξίας για όλους, με μείωση των άστεγων συμπολιτών μας, που στη θέα τους και μόνο η καρδιές ραγίζουν.

 patrastimes.gr

25.12.15

ΤΙ ...ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ !!! ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!!!

Ξεπέρασε κάθε όριο η ΑΥΓΗ ...

Παρομοιάζει τα Χριστούγεννα με την «Πρώτη φορά Αριστερά» και χρίζει τον Τσίπρα διάδοχο του Ιησού(ΦΩΤΟ)!!!!

Εντυπωσιακό βίντεο - Όλη η Ελλάδα από ψηλά !

Είναι μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου και για μας η πιο όμορφη. 
Ένα εντυπωσιακό βίντεο παρουσιάζει τις απίστευτες ομορφιές της χώρας μας όπως φαίνονται από ψηλά.
Έτσι απλά για να θυμόμαστε ότι ζούμε σε ένα τόπο όμορφο, ευλογημένο από το Θεό και χαραγμένο από την ιστορία των Ελλήνων. Η θάλασσα, τα βουνά, οι ποταμοί και οι πεδιάδες, τα επιτεύγματα των προγόνων μας αλλά και τα σύγχρονα συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Τα λόγια όμως είναι λίγα για να περιγράψουν το εντυπωσιακό αυτό βίντεο. Απολαύστε το!

Tα ύποπτα σημάδια της απιστίας

 *Γράφει  η Δρ Λίζα Βάρβογλη

Όσο υπάρχουν ανθρώπινες σχέσεις τόσο θα υπάρχει και η περίπτωση να δοκιμαστούν ή ακόμα και να κλονιστούν από τρίτα άτομα, που εισέρχονται στη δυάδα και διαταράσσουν την ισορροπία της.
Με λίγα λόγια, η δημιουργία παράλληλων ερωτικών σχέσεων είναι μια πιθανότητα, ιδιαίτερα αυξημένη στις μέρες μας. Ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι έχουν καταπιαστεί να βρουν την απάντηση στο γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι λόγοι είναι προφανώς ποικίλοι.
Οι τρεις ψυχο-κοινωνικοί παράγοντες που αλληλεπιδρούν για να υπάρξει απιστία είναι:
  • Εσωτερικοί παράγοντες στο άτομο που το προσελκύουν στην απιστία.
  • Εσωτερικοί παράγοντες στο άτομο που το ωθούν στην απιστία.
  • Κοινωνικοί παράγοντες.
Εσωτερικοί παράγοντες στο άτομο που το προσελκύουν στην απιστία:
  • έλξη, σεξ, συντροφικότητα, θαυμασμός, δύναμη,
  • το στοιχείο του καινούργιου και της έκπληξης,
  • ενθουσιασμός, ρίσκο, πρόκληση,
  • περιέργεια,
  • καλύτερη αυτο-εικόνα,
  • έρωτας.
Εσωτερικοί παράγοντες στο άτομο που το ωθούν στην απιστία:
  • επιθυμία να δραπετεύσει ή να ανακουφιστεί από μια δύσκολη ή επώδυνη σχέση,
  • βαρεμάρα,
  • επιθυμία να γεμίσει τα κενά μιας υπάρχουσας σχέσης,
  • επιθυμία να 'τιμωρήσει' το σύντροφό του,
  • επιθυμία να τον προσέξουν.
Κοινωνικοί παράγοντες:
  • οι εξωσυζυγικές περιπέτειες προβάλλονται ως λαμπερές και γοητευτικές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο,
  • οι εξωσυζυγικές περιπέτειες των επώνυμων προβάλλονται συχνά με κολακευτικό τρόπο και γίνονται μέρος της καθημερινότητας,
  • οι διαφημίσεις προβάλλουν το πρότυπο της σούπερ σέξι γυναίκας και η καλή ζωή προβάλλεται να περιλαμβάνει και πολλές ωραίες γυναίκες να παρελαύνουν στη ζωή ενός άνδρα. Aνδρες και γυναίκες φαίνεται να ασπάζονται αυτή την άποψη και να προσπαθούν να την εφαρμόσουν,
  • η έλλειψη σεξουαλικής αγωγής και τα σεξουαλικά ταμπού που δεν επιτρέπουν στους συντρόφους σε μια μόνιμη σχέση να μιλήσουν ανοιχτά για το σεξ και τις επιθυμίες τους,
  • από την εφηβική ηλικία μαθαίνει κανείς, σχεδόν αντανακλαστικά να λέει ψέματα και να κρύβεται σε ότι αφορά στο σεξ, πράγμα το οποίο συνεχίζει και στην ενήλικη ζωή του.
Σημάδια κινδύνου απιστίας, όπως τα κατέγραψε το Associated Press
Μπορεί κανείς να αντιληφθεί εγκαίρως ότι ο/η σύντροφός του τον/την απατά; Σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, ναι. Τα σημάδια κινδύνου παράλληλης σχέσης είναι:
  • Ο/η σύντροφός σας ξαφνικά αρχίζει να μιλάει συχνά για το αβέβαιο μέλλον.
  • Μπορεί να σας λέει πολύ κολακευτικά πράγματα, αλλά να αποφεύγει το σεξ.
  • Μπορεί να μη σας κοιτάει κατάματα.
  • Μπορεί ν' άλλαξε ξαφνικά τις συνήθειές του/της.
  • Μπορεί να βρίσκει δικαιολογίες ότι δεν περνάτε αρκετό χρόνο μαζί.
  • Μπορεί να σταματήσει να σας κάνει κομπλιμέντα για την εξωτερική σας εμφάνιση.
  • Μπορεί να φέρεται σαν να είναι ένοχος/η.
  • Μπορεί να σας ρωτάει αν εξακολουθείται ν' αγαπιέστε.
  • Μπορεί να γίνει αγενής.
  • Μπορεί να σταματήσει να σας λέει 'σ' αγαπώ'.
Μπορεί να προληφθεί η απιστία;
Δυστυχώς, δεν υπάρχουν μαγικά χάπια ή συνταγές κατά της απιστίας! Και αυτό που σίγουρα δεν πρόκειται να λειτουργήσει είναι το να υποχρεώσει κανείς τον/την σύντροφό του σε όρκους αιώνιας πίστης!
Μόνο με τη δέσμευση για ειλικρίνεια, την καλή επικοινωνία και την ικανοποιητική και για τους δύο και από όλες τις πλευρές σχέση υπάρχει περίπτωση να διατηρηθεί μια σχέση χωρίς το ένα από τα δύο μέλη της να συνάψει και μια παράλληλη σχέση.
Τι δεν πρόκειται να λειτουργήσει:
  • Το να υποθέσει κανείς ότι ο/η σύντροφός του θα είναι σίγουρα πιστός/η,
  • το να μην συζητήσει το θέμα,
  • το να απειλήσει τον/την σύντροφό του για το τι θα γίνει μετά, αν είναι άπιστος/η,
  • το να βάλει τις φωνές, να βρίσει, να καυγαδίσει,
  • το να ρεζιλέψει τον/την σύντροφό του στο περιβάλλον τους,
  • το να κάνει κάποιο απονενοημένο διάβημα.
Τα παραπάνω δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο έλλειψης επικοινωνίας. Αν ένα μέλος μιας σχέσης δε μπορεί να παραδεχτεί ότι τον ελκύει ένα άλλο άτομο δεν θα παραδεχτεί και ότι μπήκε σε πειρασμό, και βέβαια δεν θα το πει όταν κάνει κάτι για την έλξη που νιώθει προς το τρίτο άτομο. Το αποτέλεσμα είναι η ζήλεια και η καχυποψία.
Τι μπορεί να λειτουργήσει:
  • Η δέσμευση του να είναι κανείς ειλικρινής με τον εαυτό του και το σύντροφό του.
  • Ειλικρινής επικοινωνία σχετικά με την πραγματικότητα των πειρασμών.
  • Αίσθηση εγγύτητας και καλλιέργεια εμπιστοσύνης.
  • Συζήτηση των προβλημάτων που έχει το ζευγάρι.
  • Προσπάθεια εύρεσης λύσεων.
  • Φιλική και ήρεμη ατμόσφαιρα.
Γιατί λειτουργεί η ειλικρίνεια;
Διότι όταν συζητά κάποιος για την έλξη που του ασκεί ένα άλλο άτομο, αυτό μειώνει την πιθανότητα να δραστηριοποιηθεί και να κάνει κάτι για αυτή την έλξη. Ο λόγος βρίσκεται στη νευροψυχολογία του εγκεφάλου: καθώς το άτομο το συζητάει, μειώνεται η έλξη του απαγορευμένου, σταματάει να το σκέφτεται συνέχεια και να του δίνει υπερβολικές διαστάσεις, σκεπτόμενος μόνο τις θετικές πλευρές της απιστίας.
Με την κουβέντα, η έλξη του για κάποιο άλλο άτομο απομυθοποιείται, ο ενθουσιασμός του σκοτεινού μυστικού μετριάζεται και αρχίζει να σκέφτεται και τις αρνητικές συνέπειες. Ταυτόχρονα, η απιστία (ή η ιδέα της απιστίας) απομυθοποιείται, χάνει τη διάσταση της έκπληξης, του καινούργιου, και γίνεται μέρος της ρουτίνας του ατόμου, κι έτσι χάνει τη δύναμη που ασκεί στον εγκέφαλο και σταδιακά το ερέθισμα εξασθενεί.
Το ψυχολογικό προφίλ του άνδρα και της γυναίκας που απατά τον/τη σύντροφό του
Αυτός που παίρνει ρίσκα: είναι το άτομο που θέλει να νιώθει ότι ζει επικίνδυνα, ότι η αδρεναλίνη του βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, προκειμένου να νιώθει ζωντανός και να είναι ευχαριστημένος. Απατά τον/την σύντροφό του διότι χρειάζεται γρήγορες εναλλαγές, τον τρομάζει η ρουτίνα και ωθεί τον εαυτό του σε νέες 'ανακαλύψεις', ακόμα κι αν αυτό έχει αρνητικές συνέπειες.
Ο καλοπερασάκιας: ο τύπος του μπον βιβέρ, που επικεντρώνει την απόλαυση κυρίως στον σεξουαλικό τομέα. Απατά τον/την σύντροφό του κυρίως διότι μέσα του έχει συνδέσει τις διαφορετικές σεξουαλικές εμπειρίες με την καλοπέραση. Εγωκεντρικό άτομο με ναρκισιστικές τάσεις, που έχει έναν πολύ περιορισμένο στόχο ζωής.
Ο φοβισμένος: αυτός ο τύπος του ατόμου φοβάται τον εαυτό του, τον/την σύντροφό του, τα χρόνια που περνάνε, κάποια αλλαγή στη ζωή του ζευγαριού, το γεγονός ότι δεν κράτησε το σκορ των σεξουαλικών επιδόσεων αρκετά ψηλά. Δρα συνήθως σπασμωδικά, προσπαθώντας να καταλαγιάσει τους φόβους του και ο βαθμός ευχαρίστησής του από την απιστία είναι χαμηλός.
Ο ανασφαλής: το άτομο που ταλανίζεται από αμφιβολίες, για το αν είναι αρκετά άνδρας ή γυναίκα, αν είναι αρκετά καλός, αν μπορεί να ικανοποιήσει και μια άλλη (και μια άλλη, και ακόμα μια άλλη) γυναίκα ή άνδρα. Αυτός ο σύντροφος χρησιμοποιεί την απιστία ως ένα τεστ του ίδιου του του εαυτού και μέσα από αυτή την πράξη αντλεί αυτοπεποίθηση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτή η αυτοπεποίθησή του κλονίζεται γρήγορα και πρέπει να αποδείξει στον εαυτό του ξανά την αξία του.
Ο συναισθηματικά ανώριμος: πρόκειται για το σύντροφο που δυσκολεύτεται να κάνει μια συναισθηματική επένδυση σε ένα άλλο άτομο και περνάει επιφανειακά από σχέση σε σχέση, της μιας βραδιάς ή των λίγων ημερών. Δε λαμβάνει υπόψιν του τις ανάγκες της εκάστοτε συντρόφου, ούτε καν του ίδιου του του εαυτού, και πορεύεται με έναν ανέμελο κι επιδερμικό τρόπο.

*Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος (greekpsychologypages.blogspot.gr)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - Ο Άγιος Βασίλης πάνω από την Ακρόπολη!

Το έκληθρο ενός γηραιού κυρίου με κόκκινα εθεάθη -σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία NORAD- πάνω από τους ουρανούς της Αθήνας τη νύχτα των Χριστουγέννων:
Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία, επρόκειτο για τον Άγιο Βασίλη που πραγματοποιούσε την ετήσια διανομή δώρων.
Η υπηρεσία δημοσίευσε και... βίντεο με το έλκηθρο να πετάει πάνω από εμβληματικά σημεία, όπως την Ακρόπολη και την Αρχαία Αγορά.
Η περιγραφή παρουσιάζει επιγραμματικά την πόλη της Αθήνας.

Έφαγε πρόστιμο παραμονή Χριστουγέννων! Δε θα πιστέψετε τι ακολούθησε!

Το σημείωμα αυτό άφησε ένας άνδρας στο αυτοκίνητο ενός αγνώστου που είχε παρκάρει στη θέση του, με αποτέλεσμα, ο πρώτος να δεχτεί πρόστιμο από την τροχαία! Έτσι, αποφάσισε να αφήσει ένα σημείωμα στο αυτοκίνητο του άγνωστου:
Driver gets fine after neighbour parks in his spot - neighbour takes it like a champ
Γράφει" Καλησπέρα ξένε. Επειδή πάρκαρες στη θέση μου χθες, έφαγα πρόστιμο για παράνομο νυχτερινό παρκάρισμα. Είμαι άφραγκος. Αυτές είναι ιδιωτικές θέσεις και θα μπορούσα να βάλω να σου κόψουν πρόστιμο και να σου σηκώσουν το αυτοκίνητο. Δε θα το κάνω, αλλά θα σε παρακαλούσα ναμην ξαναπαρκάρεις στη θέση μου."
Και εκεί που θα μπορούσε να ξεσπάσει καβγάς για το πάρκινγκ, το πνεύμα των Χριστουγέννω έβαλε το χεράκι του και να η απάντηση:
(Picture: Imgur)
"Αρχικά θα ήθελα να απολογηθώ που πάρκαρα στη θέση σου. Ήταν ανεύθυνο από μέρους σου και θα ήθελα να σου δώσω αυτά τα χρήματα για να πληρώσω την κλήση και ό,τι άλλο χρειάζεσαι!
 Καλά Χριστούγεννα- ο μ@@@κας που πάρκαρε στη θέση σου."

ΒΓΑΛΤΕ ΦΤΥΑΡΙΑ ! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΧΙΟΝΙ

ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ !

Μετεωρολόγοι αναφέρουν σύμφωνα με το Greek-Weather.Org για χιονοπτώσεις που θα ξεπεράσουν τη Πρωτοχρονιά σε ύψος και το ένα μέτρο !!

Η πρόβλεψη αυτή αφορά περιοχές ορεινές σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της ανατολικής Πελοποννήσου και κυρίως για τη περιοχή της Εύβοιας.

 Μάλιστα το χιόνι αυτό ενδέχεται να παγώσει εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών που θα επικρατούν σε όλη την Ελλάδα από τις 31 Ιανουαρίου και μετά. 

Προετοιμαστείτε κατάλληλα καθώς έρχεται όχι απλά ο χειμώνας αλλά σφοδρή βαρυχειμωνιά !!

ΒΙΝΤΕΟ - Αποκαλύψεις για την ύπαρξη εξωγήινων έκανε μια πρώην εργαζόμενη της NASA.

Σύμφωνα με την Dona Hare κατά τις προσεδαφίσεις στη Σελήνη, που οργάνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία εμφανίσθηκαν τρία Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ ή UFO) και αμέσως συγκάλυψαν το περιστατικό δίνοντας του την ονομασία Santa Claus (Άγιος Βασίλης). Η ίδια, όπως δημοσιεύει η dailymail, επικαλείται διάφορες πηγές που δεν κατονομάζει και εξομολογείται δημόσια σε βίντεο πολύ παράξενα πράγματα όσον αφορά στην ύπαρξη εξωγήινων.
Η Hare εργαζόταν ως illustrator και τεχνικός φωτογραφίας στη NASA, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα έχει βραβευθεί αρκετές φορές για τη δουλειά της.
«Ξαφνιάστηκαν όταν διαπίστωσα πως υπήρχε πρωτόκολλο για το ρετουσάρισμα των φωτογραφιών και την εξαφάνιση των ATIA που μπορεί να υπήρχαν στις φωτογραφίες που συνέλεγε η NASA» δηλώνει και περιγράφει ένα περιστατικό, που της ανέφερε ένας συνάδελφός της σύμφωνα με τον οποίο άκουσε την εμπειρία που είχαν οι αστροναύτες στο Φεγγάρι όταν είδε τα ΑΤΙΑ.
«Τρεις ιπτάμενοι δίσκοι τους ακολουθούσαν» λέει η Hare και προσθέτει: «Προληπτικά οι αστροναύτες, όταν επέστρεψαν μεταφέρθηκαν σ΄ένα δωμάτιο, στη ζώνη καραντίνας και ενημερώθηκαν από κάποιον άνδρα σχετικά με το τι πρέπει να πουν και περισσότερο να μην πουν».

Η Hare εργαζόταν ως illustrator και τεχνικός φωτογραφίας στη NASA, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα έχει βραβευθεί αρκετές φορές για τη δουλειά της
Επιπλέον η Hare ισχυρίζεται πως η NASA είχε απειλήσει πως όποιος αποκαλύψει ότι υπηρεσία εξαφανίζει από τις φωτογραφίες που έχει συλλέξει τα ΑΤΙΑ τότε αυτό το άτομα θα έχανε τη σύνταξή του.
Η Dona Hare αφηγείται ακόμη μια ιστορία που αυτή τη φορά έχει να κάνει μ΄έναν άντρα που εργαζόταν ως φύλακας ασφαλείας στη NASA και την επισκέφθηκε στο γραφείο της τρομοκρατημένος υποστηρίζοντας πως φοβόταν για τη ζωή του.
«Είπε ότι μια ομάδα στρατιωτών τον έβαλε να κάψει μια σειρά από φωτογραφίες που όμως δεν του επέτρεπαν να κοιτάξει. Κάποια στιγμή είδε σε μια φωτογραφία ένα UFO και μόλις αυτό έγινε αντιληπτό ένας από τους στρατιώτες τον χτύπησε στο κεφάλι με το πίσω μέρος του όπλου του».
«Εμένα δεν με έχουν απειλήσει αλλά μου έχουν στείλει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να μιλάω γι΄αυτά τα πράγματα» λέει η ίδια.
Η dailymail, σημειώνει στο ρεπορτάζ της, επικοινώνησε με τη NASA προκειμένου να ακούσει και τη δική της πλευρά, ωστόσο η αμερικανική υπηρεσία δεν έχει ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο αίτημα.

Ανείπωτη τραγωδία στα Φάρσαλα! Βρέφος κάηκε ζωντανό ανήμερα των Χριστουγέννων


Ανείπωτη τραγωδία στα Φάρσαλα! Βρέφος κάηκε ζωντανό ανήμερα των Χριστουγέννων

Τραγωδία το μεσημέρι των Χριστουγέννων στα Φάρσαλα. 
Ένα βρέφος ολίγων μηνών βρήκε το θάνατο από φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία σε κατάλυμα του οικισμού αθιγγάνων της περιοχής.
Η πυρκαγιά σημειώθηκε σε οικίσκο όπου διαμένουν ρομά, ακριβώς απέναντι από τον οικισμό των αθιγγάνων στην περιφερειακή οδό των Φαρσάλων γύρω στη 1 μετά το μεσημέρι.
Σ΄αυτόν διέμενε πολύτεκνη οικογένεια ρομά. Παρά τις προσπάθειες ανδρών της Πυροσβεστικής τόσο από τα Φάρσαλα, όσο και από τη Λάρισα, ο οικίσκος καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ το βρέφος βρέθηκε νεκρό.
Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι ανήμερα των Χριστουγέννων - από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία - και επεκτάθηκε άμεσα. Το λυόμενο, στον τσιγγάνικο καταυλισμό λαμπάδιασε. Στο χώρο, έσπευσε άμεσα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής με 12 πυροσβέστες και τέσσερα οχήματα.
Κατά τον έλεγχο αποκάθαρσης εντοπίσθηκε απανθρακωμένη η σορός βρέφους της οικογένειας των Ρομά.
Τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς δεν έχουν προσδιορισθεί ενώ η σορός μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Χριστούγεννα στον κόσμο


Χριστούγεννα στον κόσμο

Στη βόρεια Γαλλία δέκα μουσουλμάνοι πήγαν συμβολικά να προστατεύσουν μια εκκλησία στην πόλη Λανς της περιφέρειας Πα-ντε-Καλαί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Χριστουγέννων, μια "δυνατή χειρονομία". Στη Βρετανία, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι στο χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του δήλωσε ότι η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είναι ο "Ηρώδης της σημερινής εποχής" και "απειλεί να εξαλείψει τους χριστιανούς" στη Μέση Ανατολή.
Λυπημένα Χριστούγεννα στις Φιλιππίνες
Οι κάτοικοι του μικρού χωριού Σαν Χοσέ των Φιλιππίνων έχουν πληγεί σοβαρά από τον τυφώνα Μελόρ και δεν έχουν πολλά να γιορτάσουν τις ημέρες αυτές. Δεκάδες περιοχές που βρίσκονται στους ορυζώνες στο κέντρο του Λουζόν, του μεγαλύτερου νησιού στις Φιλιππίνες, είναι ακόμα κάτω από το νερό, 10 ημέρες μετά το πέρασμα του τυφώνα. Η καταιγίδα άφησε πίσω της 45 νεκρούς, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς τροφή, νερό ή πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.
Επικίνδυνη αιθαλομίχλη στο Πεκίνο
Το Πεκίνο δεν ξύπνησε σήμερα, ανήμερα Χριστούγεννα, κάτω από το κατάλευκο χιόνι, αλλά βυθισμένο σε ένα παχύ στρώμα αιθαλομίχλης, η βλαπτικότητα της οποίας είναι 25 φορές υψηλότερη από τα ανώτερα επιτρεπτά όρια.
Ένα λευκό συμπαγές στρώμα κάλυπτε σήμερα τους δρόμους και τα κτίρια της πρωτεύουσας.
Με φονικές καταιγίδες και ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας τα Χριστούγεννα στις ΗΠΑ
Οι νότιες ΗΠΑ προσπαθούσαν να συνέλθουν από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους που ενισχύονταν από τις ιδιαίτερα ήπιες θερμοκρασίες, οι οποίες έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον την παραμονή των Χριστουγέννων.
Τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε μια σειρά από καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Τετάρτη νότιες ΗΠΑ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης.
Στη Νέα Υόρκη, η θερμοκρασία έφθασε μέχρι 22,2 βαθμούς Κελσίου, κάτι πρωτοφανές για την πόλη για 24 Δεκεμβρίου... μετά το 1871. Οι τουρίστες στο Μανχάταν περπατούσαν φορώντας κοντομάνικο μπλουζάκι παρά τον συννεφιασμένο ουρανό.
Ο υδράργυρος ήταν ελάχιστα πιο χαμηλά από τις 4 Ιουλίου, όπου η θερμοκρασία έφθασε τους 23,8° Κελσίου.
Στην Ουάσινγκτον, η θερμοκρασία έφθασε 21,5 βαθμούς Κελσίου.
Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα εξήραν σήμερα το έργο των αμερικανών στρατιωτών, με την ευκαιρία του ευχετήριου μηνύματός τους για τα Χριστούγεννα το οποίο απηύθυναν έχοντας δίπλα τους τα δύο σκυλιά τους, από τη Χαβάη στον Ειρηνικό, όπου περνούν τις διακοπές τους αυτές τις τελευταίες ημέρες του χρόνου. Το προεδρικό ζεύγος κάλεσε τους Αμερικανούς να «είναι ενωμένοι, σαν να είναι μια μεγάλη αμερικανική οικογένεια» και να επιδεικνύουν συμπόνια.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ: “ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΣΤΟΝ Β΄ΓΥΡΟ»

ΦΤΩΧΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ» ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Του: Αντώνη. Α. Αντωνόπουλου 

-Συμπληρώθηκε εδώ και ημέρες το μισό του πρωταθλήματος της Σ.Λ και για να μην ξεχαστώ τελείως καταθέτω ότι συγκράτησα σε αυτό τον πρώτο γύρο. Το πρώτο και βασικό στοιχείο  του φετινού πρωταθλήματος είναι η μεγαλύτερη αγωνιστική ψαλίδα του Ολυμπιακού που διαθέτει μακρά το καλύτερο ρόστερ από τις υπόλοιπες ομάδες. Ενός Ολυμπιακού που έχει σε κάποιες περιπτώσεις άλλη αγωνιστική νοοτροπία εκτός και άλλη εντός .Μέχρι ενός σημείου δικαιολογημένη γιατί κάποια αστέρια του στην ουσία είχαν ως κίνητρο πέρα από τα παχουλά τους συμβόλαια την συμμετοχή τους στο «Τσάμπιονς Λίγκ».  Από εκεί και πέρα όμως ο Ολυμπιακός του... εσωτερικού είναι στο στόχαστρο γιατί τον εκθέτουν τραγικές διαιτητικές αποφάσεις που στην ουσία τον εκθέτουν γιατί σε καμιά περίπτωση δεν τις έχει ανάγκη. Διαθέτει την ομάδα να κερδίσει οποιοσδήποτε και λες ότι το κάνουν επίτηδες διαιτητές και επόπτες για να τον εκθέσουν. Ασχέτως αν στις τελευταίες αγωνιστικές το έκαναν σχεδόν σε όλους και εκτέθηκαν οι ίδιοι .
Από εκεί και πέρα, για μια ακόμη χρονιά ο Παναθηναϊκός μετά από ένα αποτυχημένο στην πλειοψηφία του μεταγραφικό σχεδιασμό ,έμεινε να αμφισβητεί και να απειλεί τον «Αιώνιο» αντίπαλο του στα λόγια, αναγκαζόμενος να αλλάξει και προπονητή για να αποπροσανατολίσει τις ουσιαστικές αιτίες των προβλημάτων και λαθών του. Στο ΠΑΟΚ έγινε κάτι ανάλογο επί της ουσίας αλλά φαίνεται ο Ιβάν Σαββίδης να ελέγχει την κατάσταση και κυρίως να στηρίζει τις επιλογές του. Και οι δύο ομάδες που αρχικά φαινόταν να ανταγωνιστούν για την δεύτερη προνομιούχο θέση του Τσαμπιονς –λιγκ, να κινδυνεύουν να την χάσουν από την ΑΕΚ ,ειδικά αν ενισχυθεί ουσιαστικά στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου.
Από εκεί και πέρα; Η έκπληξη του πρώτου γύρου είναι ο Πανιώνιος του Μαρίνου Ουζουνίδη που δημιούργησε ανταγωνιστική ομάδα μέσα σε ένα καλοκαίρι και την διαχειρίζεται άριστα. Αρνητική περίπτωση με αγωνιστικές διακυμάνσεις ο Αστέρας ,και αρνητικότερος ο Ατρόμητος στη χειρότερη ίσως χρονιά του. Αινιγματικός ο ΠΑΣ Γιάννενα, θετική εικόνα του Λεβαδειακού με τον επίσης ταλαντούχο έλληνα προπονείτο Άκη Μάτζιο ,όπως και ο νεοφώτιστος Ηρακλής του Νίκου Παπαδόπουλου. Καλή δουλειά με ικανό ρόστερ έχει ο προπονητής της Βέροιας Γ. Χ. Γεωργιάδης που θα μπορούσε να ειχε περισσότερα στο Α΄ γύρο. Ο Γιώργος Παράσχος δίνει την μάχη της παραμονής του με τον Πλατανιά, αρνητική εικόνα η Ξάνθη σε σχέση με πέρυσι, φαίνεται να ανακάμπτει με τον Ματζουράκη στο πάγκο ο Παναιτωλικός. Για την Β΄ Εθνική φέτος θα …ταξιδέψουν δύο ομάδες. Η Καλλονή είναι η μία όπως έδειξε η εικόνα της στο Ά Γύρο .Για τον Πανθρακικό διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις γιατί παίζει καλό ποδόσφαιρο ,έχει κάνει καλή δουλειά ο Ελευθερόπουλος εκεί και το πιθανότερο είναι να την γλυτώσει. Ποιος Θα κάνει το ζευγάρι στη Καλλονή για την… μετεκπαίδευση στην Β΄ Εθνική ;
Όπως και να έχει σε αυτό τον Α΄ γύρο παίχτηκε φτωχότερο ποδόσφαιρο που κυρίως προς το τέλος του ανήγαγε σε «πρωταγωνιστή» την διαιτησία προσφέροντας άλλοθι σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να καλύψουν πίσω από τα απαράδεκτα σφυρίγματα τα δικά τους λάθη , αδυναμίες και σκοπιμότητες.
Δεν πανηγυρίζω ότι ευελπιστώ να δω τίποτα συγκλονιστικό στο Β΄ γύρο. Δυστυχώς θα περιοριστούμε ποιος τελικά θα είναι δεύτερος, άντε να έχουμε κάποια αλλαγή η έκπληξη για το Γιουρόπα και ποιος θα είναι ο δεύτερος του Υποβιβασμού.
Και μετά αναρωτιούνται γιατί αυξάνονται οι οπαδοί του καναπέ ,και οι σύλλογοι της Μπαρτσελόνα, Ρεαλ, Μάντσεστερ, Μπάγιερν, Γιούβεντους και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ στη χώρα μας .Ωραίο… ανέκδοτο.
Περάστε από τον οφθαλμίατρο να σας πει γιατί…
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ με υγεία και αλλά μυαλά .
Αν γίνει ποτέ αυτό σε αυτή τη χώρα…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου