2.6.20

Συντομα με πλήρη ενημέρωση και πάλι διπλα σας

Συντομα με πλήρη ενημέρωση και πάλι διπλα σας .

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίσαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα αποκαθίστανται  σταδιακα  και η ενημέρωση θα επανέλθει  στην κανονική της ροή

Δόγμα «νόμος και τάξη» από τον Τραμπ

Για τακτικές δικτάτορα μιλούν οι Δημοκρατικοί

Οι ΗΠΑ φλέγονται, ο Τραμπ σκέφτεται μόνο τις εκλογές.

Μέσα στο απόλυτο χάος παραμένουν οι ΗΠΑ για έβδομη μέρα. Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από αμερικάνικα πρακτορεία συγκλονίζουν.

Από την μία πολίτες βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ειρηνικά ώστε κανένας Αφροαμερικανός να μην χρειαστεί να πει ξανά “I can’t breathe, ενώ από την άλλη τα πράγματα ξεφεύγουν όταν διαδηλωτές έρχονται σώμα με σώμα με την αστυνομία, με την δεύτερη να ασκεί πρωτόγνωρη βία, έχοντας βέβαια τις… ευλογίες του Τραμπ.

Ειδικότερα μετά από ένα Σαββατοκύριακο – κόλαση στη Μινεσότα εξαιτίας του φρικτού θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, οι καταστηματάρχες προσπάθησαν να καθαρίσουν ότι έχει απομείνει από τις περιουσίες, μιας και οι διαδηλώσεις άφησαν πίσω τους εκτεταμένες ζημιές σε όλη την πόλη, συμπεριλαμβανομένου το Σικάγο και την Φιλαδέλφεια.

Ωστόσο οι τραγωδίες δεν τελειώνουν εδώ, καθώς ακόμη ένας Αφροαμερικάνος και μάλιστα δημοφιλής εστιάτορας, έχασε τη ζωή του από πυρά Αστυνομικών στο Λούβιλ της πολιτείας Κεντάκι, την ώρα που διαδήλωνε.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν σταματά να δυναμιτίζει το κλίμα καθώς σε τηλεδιάσκεψη που έγινε στον Λευκό Οίκο, εξέφρασε την οργή του κατά των διαδηλωτών, λέγοντας πως οι περισσότεροι από αυτούς είναι αδύναμοι, ενώ μάλιστα δεν δίστασε να τους αποκαλέσει… ηλίθιους.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα βγει η Εθνοφρουρά στους δρόμους προκειμένου να σταματήσει τους ταραξίες, ενώ χαρακτήρισε εγχώρια τρομοκρατίας τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Μάλιστα ο ίδιος την ώρα που οι ΗΠΑ καίγονται, φαίνεται να κάνει τα πάντα για τις… εκλογές.

Μετά το «σόου» όπου έδωσε πηγαίνοντας στο καταφύγιο με την οικογένεια του, ξαφνικά ξεμύτισε, στήθηκε μπροστά στις κάμερες με το Ευαγγέλιο και προσευχήθηκε για την εκκλησία που καταστράφηκε μερικώς από την πυρκαγιά προχθές κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων.Από την πλευρά του ο μικρότερος αδελφός του Τζορτζ Φλόιντ, Τέρενς, ξέσπασε σε κλάματα και γονάτισε στον τόπο που έχασε τη ζωή του ο αδελφός του, λέγοντας οτι ελπίζει οι διαμαρτυρίες να συνεχιστούν ειρηνικά.

« Αυτό που όλοι εσείς κάνετε, δεν κάνετε τίποτα, διότι δεν θα φέρετε πίσω τον αδελφό μου», τόνισε προσθέτοντας «Δεν θα ήθελε όλοι εσείς να το κάνετε αυτό. Ηρεμήστε».

Την ίδια ώρα η ανεξάρτητη αυτοψία που διέταξε η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ διαπίστωσε ότι ο θάνατός του «προκλήθηκε από ασφυξία λόγω συμπίεσης του αυχένα και της πλάτης που οδήγησε σε έλλειψη ροής αίματος στον εγκέφαλο», σύμφωνα με πρώιμα ευρήματα από την εξέταση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Οι ανεξάρτητοι εξεταστές διαπίστωσαν ότι το βάρος στην πλάτη, οι  χειροπέδες και η θέση ήταν παράγοντες που συνέβαλαν επειδή εξασθένησαν την ικανότητα του διαφράγματος του Φλόιντ να λειτουργεί, σύμφωνα με την έκθεση.

Απειλές Τραμπ – Ένας νεκρός από αστυνομικά πυρά

Εκτός από το σόου Τραμπ, σταματημό δεν έχουν και οι απειλές του.

Χαρακτηρίζοντας ντροπή τις ταραχές της Κυριακής στην Ουάσινγκτον, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε πως σε περίπτωση που « οποιαδήποτε πόλη ή πολιτεία αρνηθεί να προχωρήσει στις ενέργειες που είναι απαραίτητες για να προασπίσουν τις ζωές και τις ιδιοκτησίες των κατοίκων τους, τότε θα αναπτύξω τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και θα επιλύσω τάχιστα το πρόβλημα γι’ αυτές»,

Στο μεταξύ, δημοφιλής Αφροαμερικανός ιδιοκτήτης εστιατορίου έχασε τη ζωή του στην πόλη Λούιβιλ της πολιτείας Κεντάκι τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Δευτέρα, όταν στελέχη της αστυνομίας και της Εθνοφρουράς άνοιξαν πυρ για να απωθήσουν πλήθος που διαδήλωνε εναντίον των σκοτωμών Αφροαμερικανών από την αστυνομία, γνωστοποίησαν οι αρχές.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Λούιβιλ αποπέμφθηκε και δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε αργία όταν οι αρχές ενημερώθηκαν πως στελέχη της αστυνομίας έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων χωρίς να έχουν ενεργοποιήσει τις κάμερες που φορούν για να υπάρχει καταγραφή των γεγονότων, διευκρίνισε ο δήμαρχος Γκρεγκ Φίσερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Είχαμε μια φρικτή τραγωδία χθες βράδυ στη συμβολή της 26ης [οδού] και της Μπρόντγουεϊ», είπε ο Φίσερ. «Χάσαμε έναν υπέροχο πολίτη, που ονομαζόταν Ντέιβιντ Μάκατι», πρόσθεσε.

Σταδιακή ανάκαμψη των πτήσεων

Για τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και για τη σταδιακή αύξηση των πτήσεων, αρχικά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», όπου η κίνηση συγκριτικά με άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια είναι βελτιωμένη, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Όσον αφορά στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι με τη μείωση του ΦΠΑ η τιμή του μεμονωμένου εισιτηρίου κανονικά διαμορφωνόταν στο 1,27 ευρώ, όμως με εισήγηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να κάνει την αναπροσαρμογή και τη στρογγυλοποίηση προς τα κάτω, δηλαδή στο 1,20 ευρώ. Σημείωσε δε ότι η τιμή του εισιτηρίου μειώνεται έτσι στα επίπεδα του 2014, ενώ υπενθύμισε ότι οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών ανανεώνοντας την κάρτα τους θα λάβουν αυτομάτως έναν μήνα δωρεάν ενώ οι κάτοχοι τριμηνιαίων, εξαμηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριόριστων διαδρομών θα λάβουν στην επόμενη ανανέωση της κάρτας τους πίστωση χρόνου 55 ημερών, τόσες ημέρες δηλαδή όσες είχαν επιβληθεί περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι έτσι θα τονωθούν ουσιαστικά τα έσοδα του ΟΑΣΑ και υπενθύμισε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε την τιμή του εισιτηρίου στο 1,40 ευρώ, τα έσοδα του Οργανισμού μειώθηκαν από 220 εκατ. ευρώ το 2014 σε 154 εκατ. ευρώ το 2019. «Πληρώσαμε την πολύ ωραία εποχή του "δεν πληρώνω"» σχολίασε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς πόσο θα διαρκέσει η μείωση στην τιμή των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απάντησε πως ο ΦΠΑ είναι θέμα του οικονομικού επιτελείου, υπενθύμισε ότι έχει αποφασιστεί ο μειωμένος φόρος να ισχύσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα δει πως θα πάνε τα έσοδα του Οργανισμού.

Όσον αφορά στις πτήσεις, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε σε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία χθες 1 Ιουνίου στο «Ελ. Βενιζέλος» είχαμε 230 πτήσεις, εκ των οποίων το 75% ήταν πτήσεις εσωτερικού. «Είχαμε περισσότερες πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μονάχου», είπε. Σημείωσε πως την 1η Ιουνίου του 2019, οι πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» ήταν 730, τόνισε όμως ότι υπάρχει ήδη σταδιακή ανάκαμψη, ενώ υπενθύμισε ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί στις πτήσεις, αλλά και υποχρεωτική καραντίνα. Υπενθύμισε ότι από τις 15 Ιουνίου θα απελευθερωθούν οι πτήσεις εξωτερικού προς το «Ελ. Βενιζέλος» και το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης και από την 1η Ιουλίου προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

«Βλέπουμε αυτή τη στιγμή μία σταδιακή αύξηση των πτήσεων και βλέπουμε το "Ελ. Βενιζέλος" να κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, εάν το συγκρίνουμε με άλλα αεροδρόμια μεγαλύτερων χώρων», ανέφερε ο κ. Καραμανλής και σημείωσε ότι η κίνηση το επόμενο διάστημα θα εξαρτηθεί φυσικά από τη ζήτηση που θα δημιουργηθεί.

Τέλος, όσον αφορά στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε ότι η Ελλάδα απάντησε με αποφασιστικό τρόπο στον Έβρο και τόνισε ότι, όπως έχουν πει τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου