6.6.15

ΒΙΝΤΕΟ - Αποκαλύφθηκε το μυστικό !!! Να γιατί δε μπορείς να κερδίσεις κουκλάκι στις παιχνιδοδαγκάνες !

O Φιλ Έντουαρντς αποφάσισε να εξετάσει τι συμβαίνει με τα γνωστά παιχνίδια με τα λούτρινα παιχνίδια τα όποια όλοι ανεξαιρέτως θυμόμαστε να προσπαθούμε να «τσιμπήσουμε» με τις τεράστιες δαγκάνες του.

Είναι γεγονός ότι αν έχεις παίξει, έχεις… σιχτιρίσει πολλές φορές, γιατί ακόμη κι αν έβαλες τις δαγκάνες στη σωστή θέση, ακόμη κι αν έπιασαν το ζωάκι που ήθελες, κατά πάσα πιθανότητα επέστρεψαν στην αρχική τους θέση χωρίς αυτό, γιατί το ζωάκι ως δια μαγείας γλίστρησε κι έπεσε πάλι στους συγκατοίκους του.

Ο άνθρωπος που αποφάσισε να διαβάσει τις οδηγίες των μηχανημάτων με τις δαγκάνες, έχει να μας μεταφέρει άσχημα νέα. Το μηχάνημα αρπάζει και κρατάει σφιχτά ένα παιχνίδι, μετά από ανάλογο προγραμματισμό και μόνο όταν αυτό θα του φέρει κέρδος. Το κέρδος υπολογίζεται ανάλογα με τα χρήματα που ρίχνει ο παίκτης και την αξία του κάθε παιχνιδιού!

Μετά από υπολογισμούς και εξονυχιστική ανάγνωση του μάνιουαλ ενός τέτοιου μηχανήματος. ο Έντουαρντς κατέληξε ότι το μηχάνημα θα σε αφήσει να κερδίσεις περίπου κάθε 21 προσπάθειες. Αλλά για να το κάνει ακόμη χειρότερο, δεν μπορείς να μετρήσεις 21 φορές και να κερδίσεις σίγουρα, γιατί κατανέμει αυτές τις 21 «άτυχες» προσπάθειες με τις «κερδοφόρες» με τρόπο τυχαίο ώστε να μη μπορεί ποτέ κανείς να το υπολογίσει.

Από τότε που φτιάχτηκαν αυτά τα μηχανήματα δεκαετίες πριν, άφηναν τον παίκτη να κερδίσει 1 στις Χ φορές, ανάλογα με το κόστος του στοχευμένου παιχνιδιού. Αυτό που κάνει όμως τα πράγματα χειρότερα είναι πλέον κυκλοφορούν με παραλλαγές και στις μέρες μας,  πολλές φορές προγραμματίζονται και με μια έξτρα ρύθμιση, κατά την οποία σε αφήνουν να νομίζεις ότι κέρδισες, οπότε οι δαγκάνες σφίγγουν, πιάνουν το λούτρινο, το σηκώνουν στον αέρα και μετά από μερικά δευτερόλεπτα χαλαρώνουν και το αφήνουν να πέσει...

Αυτά, για να το σκεφτείτε πολύ αν ξαναπροσπαθήσετε, αλλά και για να νιώσετε ιδιαίτερα τυχεροί αν ήδη έχετε κερδίσει κουκλάκι από δαγκάνες.

Απλός τζόγος είναι κι αυτός, με έξτρα βαθμούς δυσκολίας!

Μέθυσαν σε αεροπλάνο με προορισμό το Ηράκλειο και το... προσγείωσαν στη Σόφια!

Μεθυσμένη... πολιτεία θύμιζε αεροπλάνο της Thomson με προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης. 

Η εν λόγω πτήση ήταν γεμάτη με Βρετανούς τουρίστες, οι οποίοι όμως κατανάλωσαν λίγη βότκα παραπάνω, με αποτέλεσμα το αεροπάνο να προσγειωθεί στη Βουλγαρία μετά από καβγά που προκάλεσαν οι μεθυσμένοι επιβάτες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mirror, μία ομάδα νεαρών, πολλοί εκ των οποίων ταξίδευαν για πρώτη φορά χωρίς τη συνοδεία των γονιών τους, άρχισαν να τσακώνονται έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, το οποίο είχαν φέρει μαζί τους λαθραία μέσα σε μπουκάλια αναψυκτικών.
Ένας από τους νεαρούς απειλούσε τους υπόλοιπους με χρήση βίας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καβγάς, κατά τη διάρκεια του οποίου ένα κορίτσι δέχτηκε χαστούκι στο πρόσωπο. Την ίδια ώρα μία νεαρή κοπέλα άναψε τσιγάρο στην τουαλέτα.
Τα επεισόδια που προκάλεσαν οι μεθυσμένοι νεαροί είχαν ως αποτέλεσμα ο πιλότος του αεροσκάφους, που είχε αναχωρήσει από το Μάντσεστερ με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης, να το προσγειώσει στη Σόφια, όπου παρέμεινε για δύο ώρες.
Οι υπόλοιποι ταξιδιώτες ανέφεραν ότι οι νεαροί που δημιούργησαν τις φασαρίες είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα βότκας, με αποτέλεσμα να γίνουν επιθετικοί και προκλητικοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους νεαρούς συνελήφθη από τις αρχές στη Σόφια.
Το αεροπλάνο έφτασε τελικά στο Ηράκλειο με καθυστέρηση περίπου 2,5 ωρών.


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΟΙ "ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ " ...ΟΜΟΡΦΥΝΑΝ ΤΗΝ ΠΥΛΟ !!!

 ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ !!!


Αριστερά, η προκυμαία της Πύλου όπως ήταν πριν από την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών και, δεξιά, όπως είναι σήμερα, μετά την κατεδάφιση.

"ΙΕΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ" !!! Ο παπάς χτύπησε γυναίκα σε εξομολόγηση! ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ… ΠΡΟΣΕΥΧΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ Ο ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ!

Απίστευτο περιστατικό σε εκκλησία της Πάτρας (κοντά στο κέντρο).
Γυναίκα πήγαινε στον Ιερό Ναό και προσευχόταν... να αφήσει τη γυναίκα του ο παντρεμένος φίλος της για να μπορέσουν να ζήσουν τον έρωτά τους!
Βλέπετε είχε βρει... και μικρότερο!
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο παντρεμένοι συνάπτουν εξωσυζυγικές σχέσεις..
Εκείνη 55, εκείνος 42 παντρεμένος με μια πανέμορφη 28χρονη και πατέρας ενός μικρού παιδιού!
Παρόλα αυτά ενθουσιάστηκε στην αρχή με την καλοδιατηρημένη 55άρα.
Σύναψε εξωσυζυγική σχέση μαζί της, πολλοί που το γνώριζαν απορούσαν... πως την συνέκρινε με την 28χρονη γυναίκα του, ωστόσο για μία ακόμη φορά επιβεβαιωνόταν στην πράξη το ότι είναι μυστήριο η «καρδιά» του ανθρώπου!
 Όταν όμως θέλησε να διακόψει μαζί της, αυτή τον απειλούσε ότι θα τα πει όλα στη γυναίκα του. Η λύση δόθηκε τελικά από τον παπά της ενορίας όπου εκείνη πήγε να εξομολογηθεί.
Του είπε λοιπόν ότι προσεύχεται να διαλύσει την οικογένειά του ο αγαπημένος της για να γυρίσει σε αυτή.
 Ο παπάς έγινε έξω φρενών και αφού είδε πως η γυναίκα... δεν έπαιρνε από λόγια και επέμενε... της έριξε χαστούκι!
Τελικά κάποιες φορές και αυτού του είδους η κατήχηση είναι εξαγνιστική!!!

πηγή

Dear Nikos you made them sea (Τα έκανες θάλασσα)

Ο ασυμβίβαστος στα ...Αγγλικά 

Τελικά χρειάζεται  ένα φροντιστήριο Αγγλικών στη Βουλή .

Dear Nikos you made them sea (Τα έκανες θάλασσα)

ΤΡΑΒΑΕΙ ΖΟΡΙΑ Ο ΚΟΥΡΑΚΗΣ!

Ξεκάθαρες αποστάσεις από την κυβερνητική πολιτική αρχίζει να παίρνει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, ο οποίος αποφεύγει το τελευταίο διάστημα τις δημόσιες τοποθετήσεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αγορά».

Στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Παιδείας, ο κ. Κουράκης δεν ήταν στην είσοδο για να τον υποδεχθεί, ενώ μπήκε τελευταίος στο γραφείο του 3ου ορόφου, όπου και πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη.

Μάλιστα, κατά την περίπου δίωρη συνεργασία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την ηγεσία του υπουργείου, ο αναπληρωτής βγήκε από την αίθουσα τουλάχιστον τρεις φορές.

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ - Η Μενεγάκη ...σέρνει ολόκληρο καράβι !

Καθυστέρησε την αναχώρηση του το πρωί για να την... περιμένει

Εκατοντάδες συμπολίτες μας, ταλαιπωρήθηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Ραφήνας, με αδιευκρίνιστη καθυστέρηση αναχώρησης του πλοίου...

Η προγραμματισμένη αναχώρηση ήταν για τις 7.50πμ σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών του tromaktiko, αλλά το πλοίο "έλυσε", τουλάχιστον μισή ώρα μετά.

Στις 8.30πμ περίπου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα μαύρο jeep με φιμέ τζάμια, μπήκε με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα στο πλοίο. Και αμέσως το καράβι, ανέβασε την μπουκαπόρτα και αναχώρησε.

Στο jeep επέβαινε η Ελένη Μενεγάκη, η οποία προφανώς και τηλεφώνησε και έδωσε "εντολή" να την περιμένουν να έρθει. Δεκάδες ήταν οι ενοχλημένοι επιβάτες του πλοίου, που αμέσως, έσπευσαν να παραπονεθούν για την αργοπορία προς τιμήν της κας Μενεγάκη.

Μάλιστα, μια επιβάτης ακούστηκε να λέει: "Τελικά καλά λένε. Τρίχα από... Ελένη, σέρνει και καράβι".
Σύμφωνα με τους αναγνώστες που μας έστειλαν τουλάχιστον 4 μηνύματα, οι υπάλληλοι του πλοίου, επιβεβαίωσαν ότι ο λόγος της καθυστέρησης ήταν καθαρά για την Ελένη Μενεγάκη.


tro-ma-ktiko.blogspot

Ποιους μήνες η απιστία "χτυπάει" κόκκινο...

Είναι αλήθεια ότι η ψυχολογία των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού είναι διαφορετική από ότι το φθινόπωρο και το χειμώνα. 
 
Τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται αύξηση των θετικών συναισθημάτων, της διάθεσης για ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως και της σεξουαλικής επιθυμίας, σε αντίθεση με το χειμώνα που είναι περισσότερο συνδεδεμένος με υποχρεώσεις, την εργασία και ο καιρός δεν μας προδιαθέτει για κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες έξω από το σπίτι.
 
Η αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας τις εποχές αυτές του χρόνου κάνει τους ανθρώπους πιο ανοιχτούς στο φλερτ, στο ερωτικό παιχνίδι, προσφέρει αίσθημα ευφορίας, αυξάνει τον αυθορμητισμό και χαλαρώνει τις αντιστάσεις. Συνεπώς, οι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία αυτές τις περιόδους. Το καλοκαίρι ειδικά αισθανόμαστε πιο χαλαροί, πιο ελεύθεροι και πιο σεξουαλικοί.
Η έντονη σεξουαλική επιθυμία συχνά εκφράζεται μέσα από την εναλλαγή των σεξουαλικών συντρόφων και την αναζήτηση της σεξουαλικής ηδονής και απόλαυσης, χωρίς να μπαίνουν δεύτερες σκέψεις ή προβληματισμοί.
 
Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι οι παράλληλες σχέσεις βρίσκονται μέσα στη ζωή και όχι ανάλογα με την εποχή ή τις διακοπές. Όταν δηλαδή, η εικόνα μίας σχέσης ή ενός γάμου έχει χάσει το ρόλο της και οι σύντροφοι έχουν απομακρυνθεί σεξουαλικά και συναισθηματικά, η απιστία ή ακόμη και η εξωσυζυγική σχέση δεν έχει εποχή.nΟι άνθρωποι που βρίσκονται σε μία σχέση που αντιμετωπίζει προβλήματα, «κινδυνεύουν» όλο το χρόνο να εμπλακούν άμεσα ή έμμεσα σε μία πιθανή απιστία.
 
askitis.gr

ΣΟΚ στην Σπάρτη: 68χρονος συνελήφθη επ΄αυτοφώρω προσπαθώντας να αποπλανήσει 11χρονη

ΕΝΑΝΤΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Ένας 68χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για αποπλάνηση ενός ανήλικου κοριτσιού στην πόλη της Σπάρτης.
Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος χθες το απόγευμα, πλησίασε ένα 11χρονο κοριτσάκι και με το δέλεαρ χρημάτων κέρδισε την εμπιστοσύνη του ανήλικου και προσπάθησε να το θωπεύσει σε κεντρικό σημείο της Σπάρτης, συνελήφθη όμως επ' αυτοφώρω από αστυνομικούς.
Ο 68χρονος κρατείται στην ασφάλεια Σπάρτης με την κατηγορία της αποπλάνησης παιδιών και θα οδηγηθεί, με την δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σπάρτης.

Νέα αρχή και μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ ζήτησε η Φώφη Γεννημματά


Νέα αρχή και μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ ζήτησε η Φώφη Γεννημματά


Μια νέα αρχή, με συνένωση δυνάμεων και μετεξέλιξη της παράταξης ώστε να εκφράσει τον υπαρκτό χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, πρότεινε για το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά η οποία θα είναι υποψήφια για τη θέση του προέδρου του κόμματος.
Όπως είπε δεν επιθυμεί να εκλεγεί για να κλείσει τον ιστορικό κύκλο, για να κληρονομήσει τα σύμβολα του κόμματος ή να τα μεταβιβάσει, αλλά ζητάει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες.
Η κ. Γεννηματά εξέφρασε τη διαφωνία της με προτάσεις που θέλουν την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ, μεταβατικές λύσεις ή συμμετοχή σε απολίτικους πόλους. Το ΠΑΣΟΚ, είπε, πρέπει να υπογράψει τη νέα του ταυτότητα, χωρίς να διαγράψει το παρελθόν του.
Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε ότι στήριξε καθοριστικά και με τεράστιο πολιτικό κόστος τη μοναδική στρατηγική που υπήρχε για τη χώρα και τόνισε ότι πρέπει να αναγνωριστεί και να πιστωθεί στον ίδιο και την παράταξη, διότι είναι ζήτημα πολιτικό, ηθικό και ανθρώπινο.
Επισήμανε την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες με όμορους πολιτικούς χώρους για τη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και να υπάρξει δεσμευτικός χάρτης για το φορέα της σοσιαλδημοκρατίας, όπως και η σύσταση επιτροπής πρωτοβουλίας και συνεννόηση με κόμματα εντός και εκτός Βουλής.
Τάχθηκε υπέρ της εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση του κόμματος, λέγοντας ότι αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση.
Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και είπε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει το δικαίωμα να αποδειχθεί μοιραίος για την Ελλάδα.

ΦΡΙΚΗ - 13χρονη κατήγγειλε ότι ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά!

Υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης και απειλή εις βάρος ανήλικης 13 ετών από τον πατέρα της, εξετάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε στις 3 Ιουνίου από Λειτουργό των Κοινωνικών Υπηρεσιών ότι 13χρονη ανήλικη παρενοχλούνταν σεξουαλικά από τον πατέρα της 42 ετών από την Πάφο.

Σε οπτικογραφημένη κατάθεση από την ανήλικη που λήφθηκε χθες από την Αστυνομία, η 13χρονη επιβεβαίωσε την καταγγελία αναφέροντας ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα από το Γενάρη του 2015 ο πατέρας της προέβαινε σε άσεμνες επιθέσεις σε βάρος της.


newsbomb.gr

18χρονη στο Βόλο μήνυσε την μητέρα της για σωματικές βλάβες

Άλλο ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στο Βόλο.

Αυτή την φορά, όπως προέκυψε από μήνυση που κατέθεσε στο Α.Τ. Βόλου 18χρονη σε βάρος της μητέρας της, για σωματικές βλάβες, μετά από έντονο διαπληκτισμό.

Η 42χρονη μητέρα συνελήφθη.


e-volos.gr

Μας ΒΑΡΕΘΗΚΕ και ο Πούτιν: Έλληνες αποφασίστε ποιας ζώνης θέλετε να είστε μέλος!

Μήνυμα για τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της στέλνει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μια ημέρα μετά την επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
«Χτίζουμε σχέσεις με την Ελλάδα ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος της ΕΕ, της Ευρωζώνης ή του ΝΑΤΟ», αναφέρει ο Πούτιν σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα, Corriere della Sera. Ερωτηθείς, κάλεσε τους Ευρωπαίους να μην ρισκάρουν το ενδεχόμενο ενός Grexit.

«Έχουμε πολύ στενές, ιστορικές και καλές σχέσεις συνεργασίας με την Ελλάδα. Είναι στο χέρι του ελληνικού λαού να πάρει μια κυρίαρχη απόφαση ως προς το ποιας Ένωσης και ποιας ζώνης θέλει να είναι μέλος», επισήμανε ο ρώσος Πρόεδρος στην Corriere della Sera.

Και συμπλήρωσε: «Για μια οικονομία όπως η ελληνική, υπάρχουν δυσκολίες που επέφεραν οι κοινοί ευρωπαϊκοί κανόνες. Επειδή δεν μπορούν να υποτιμήσουν τη δραχμή, είναι απόλυτα συνδεδεμένοι με το ευρώ». Ο κ. Πούτιν υπογράμμισε την ίδια στιγμή τα οφέλη που έχει η Ελλάδα από την παραμονή της στο ευρώ, όπως το ότι λαμβάνει δάνεια με ευνοϊκούς όρους, έχει χρηματοδοτική στήριξη και έχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας της Ευρώπης, επισήμανε όμως ότι μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα είναι επιβλαβής και για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ρωσία: Η πακετοποίηση των δόσεων του ΔΝΤ, δεν είναι χρεοκοπία

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αντόν Σιλουάνοφ, δήλωσε πως «η απόφαση της Αθήνας (για "πακετοποίηση" των δόσεων του ΔΝΤ) δεν θα οδηγήσει σε χρεοκοπία». Στη διάρκεια ομιλίας του σε ένα τραπεζικό συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη, ο Σιλουάνοφ τόνισε ότι «από κοινού με την ΕΕ, η Ελλάδα χρειάζεται να βρει τον κατάλληλο βηματισμό που θα την οδηγήσει σε εξυπηρέτηση των δόσεων της, και από την άλλη πλευρά, να προχωρήσει σε δομικές μεταρρυθμίσεις».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ! Βρέθηκε κρανίο λυκανθρώπου στα Σκόπια!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ! 

Βρέθηκε κρανίο λυκανθρώπου στα Σκόπια!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!!

Απεργούν οι φαρμακοποιοί την Τετάρτη

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία την Τετάρτη 10 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν οι φαρμακοποιοί, μετά από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), που συνεδρίασε εκτάκτως μετά το θέμα που προέκυψε με την απελευθερωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).
Οι φαρμακοποιοί μιλούν για «συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και πέντε χρόνια» και εκτιμούν ότι η απελευθερωση του χώρου διανομής των ΜΥΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους. Το αντίθετο μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, θα «αποβεί εις βάρος τους», καθώς «αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ, τα οποία σήμερα έχουν τη χαμηλότερη στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύει και η ευρωπαϊκή εμπειρία».
Οι φαρμακοποιοί ανέφεραν επίσης ότι τα 9.800 φαρμακεία που έχουν απομείνει αποτελούν ένα επαρκέστατο δίκτυο διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ.
Ο ΠΦΣ έχει προγραμματίσει γενική συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη τη χώρα το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του και ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Έλλειψη συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στα πρατήρια

Συνάντηση πρατηριούχων με το Γιώργο Σταθάκη

Tην έλλειψη συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στη διαμόρφωση των τιμών στα υγρά καύσιμα ως βασικό παράγοντα ασφυξίας του κλάδου, επεσήμαναν οι εκπρόσωποι της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) στη συνάντηση που είχαν χθες με τον υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουροσμού Γιώργο Σταθάκη.

Σε ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ αναφέρεται ότι ο πρόεδρός της Γ. Ασμάτογλου, ο αντιπρόεδρος Ε. Κώτσος και ο γενικός γραμματέας Σπ. Μελίδης ενημέρωσαν τον υπουργό «για τα θέματα που δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας και οικονομικής επιβίωσης των πρατηρίων».

Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σημείωσαν στον υπουργό την αδιαφανή τιμολόγηση των πετρελαιοειδών προϊόντων, τη χορήγηση εκπτώσεων στο κλάδο της λιανικής εμπορίας και την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων.

«Ο κ. Σταθάκης επιφυλάχτηκε για μία εκ νέου συνάντηση αφού προηγουμένως ενημερωθεί αναλυτικά από τις υπηρεσίες του υπουργείου» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ.

Ο Γιούνκερ αρνήθηκε να απαντήσει σε τηλεφώνημα του Τσίπρα

Επειδή η Αθήνα δεν έχει ακόμη στείλει τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις, λένε οι Βρυξέλλες

Δεν δέχθηκε να απαντήσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 11 το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ρόιτερς.

Οπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο ως πηγή αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο κ. Γιούνκερ δεν δέχθηκε την επικοινωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό, διότι «η Αθήνα δεν έχει ακόμη αποστείλει τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις, όπως είχε δεσμευθεί, με προθεσμία την περασμένη Πέμπτη».

«Δεν υπήρξαν νέες εξελίξεις, έτσι δεν υπήρχε τίποτα να συζητήσουμε», φέρεται να ανέφερε ο αξιωματούχος. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το Ρόιτερς, «ο Τσίπρας όφειλε να παρευρεθεί την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για περαιτέρω συζητήσεις, αλλά δεν πήγε».

Το πρακτορείο κάνει αναφορά και στην ομιλία Τσίπρα στη Βουλή την Παρασκευή, σημειώνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε μια «προκλητική ομιλία, που αποσκοπούσε στο να κερδίσει τη στήριξη του κοινοβουλίου στην άρνησή του να αποδεχθεί τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές. Ο Τσίπρας ισορρόπησε μεταξύ αγανάκτησης και σιγουριάς ότι μια συμφωνία είναι 'πιο κοντά από ποτέ'».

Την ίδια στιγμή υπογραμμίζει το σχόλιο του αξιωματούχου της ΕΕ, ο οποίος φέρεται να είπε ότι «γνωρίζουμε πως εν μέρει είναι θέατρο, αλλά δεν χρειάζεται να έχουμε ρόλο και σε κάθε σκηνή του δράματος».

TA NEA

Βενιζέλος: Οι Κάννες του κ. Τσίπρα έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες - Τερατογένεση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά εξαπέλυσε  ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην κεντρική ομιλία του στο 10ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο γήπεδο του Πανελληνίου, που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα. 

Παράλληλα τόνισε συγκινημένος ότι αποχωρεί από την ηγεσία του κόμματος, αλλά όχι από την πολιτική.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι είναι «πολύ κακός οιωνός οι φαντασιώσεις της λεβεντιάς που μας έκανε να ζητάμε από το ΔΝΤ εφαρμογή του μοντέλου Ζάμπιας για ενοποίηση των δόσεων του Ιουνίου».
Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «επίδειξη ψευτολεβεντιάς για εσωτερική κατανάλωση», υποιγραμμίζοντας ότι «οι Κάννες του κ. Τσίπρα έχουν γίνει με πιο απλές συνοπτικές διαδικασίες».
Κάνοντας έναν παραλληλισμό με τη σύνοδο των Καννών του 2011, όταν οι Ευρωπαίοι επέπληξαν τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την πρόθεσή του να κάνει δημοψήφισμα με τις πρόσφατες αναφορές των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί της πιθανότητας διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι εταίροι είπαν στον κ. Τσίπρα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνει δημοψήφισμα αλλά του διεμήνυσαν ότι το πραγματικό ερώτημα θα είναι ευρώ ή δραχμή.
«Να ζητήσει ο κ. Τσίπρας συγγνώμη από τον λαό για τα ψέματα, τις ψευδαισθήσεις και την παραπλάνηση» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.
«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση στρατηγικού εγκλωβισμού καθώς δεν είχε, ούτε έχει, κοινωνική εντολή ρήξης, αλλά ούτε και καθαρή κοινωνική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία μεταστροφής στην υπευθυνότητα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ακραία δημαγωγία», «προχειρολογία», «συνωμοσιολογία» και «ανευθυνότητα» και τόνισε πως αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να βρεθεί «ευθύς εξαρχής αντιμέτωπη και αιχμάλωτη των ψευδών και των ψευδαισθήσεών της».
Για τη χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Βουλή είπε ότι ο κ. Τσίπρας «παρουσίασε και πάλι τη φαντασίωσή του ότι ενσαρκώνει τον έναν από τους δυο πόλους της ευρωπαϊκής πολιτικής αντιπαράθεσης» και συνέχισε: «Τη φαντασίωσή του ότι οι κυβερνήσεις των 18 και πλέον κρατών της ζώνης του ευρώ είναι ο πόλος της αδιέξοδης λιτότητας και μόνος του αυτός, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, εκφράζει την εναλλακτική προοδευτική πολιτική. Εννοεί προφανώς σε άμεση συνεργασία με τον πρόεδρο Ομπάμα και με τον πρόεδρο Πούτιν. Δεν αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα έχει βρεθεί τώρα μόνη της, να έχει απέναντί της τις κυβερνήσεις όλων των άλλων κρατών μελών και όλων των πολιτικών ταυτοτήτων και αποχρώσεων. Κατά βάθος και τη φίλη του κ. Μέρκελ και τον πρόεδρο Ολάντ και τον Ρέντσι και τον Γκάμπριελ και τον Σουλτς».
«Η ρήξη δεν είναι ρητορική άσκηση της αντιπολίτευσης, αλλά επώδυνη ιστορική ευθύνη της κυβέρνησης. Από την άλλη μεριά, η όποια συμφωνία δεν είναι απλός συμβιβασμός έντιμος, επώδυνος, ρεαλιστικός. Είναι προσχώρηση στη δική μας στρατηγική. 'Αρα παραδοχή μιας πολιτικής απάτης ή για κάποιους, μιας πολιτικής αυταπάτης» επισήμανε. «'Ακουσα τον κ. Τσίπρα με προσοχή χτες. Δεν επανέλαβε τίποτε σε σχέση με εκλογές και δημοψήφισμα. Αλλά δυστυχώς οι Κάννες του κ. Τσίπρα έχουν γίνει με διαφορετικό, πιο απλό, πιο γρήγορο τρόπο. Με συνοπτικές διαδικασίες καθώς του είπαν «αν θέλεις να κάνεις δημοψήφισμα, κάντο τώρα. Αλλά να ξέρεις ότι το ερώτημα είναι πάντα ναι ή όχι στο ευρώ».
Τερατογένεση
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «τερατογένεση» τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σημείωσε: «Εχουμε στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας έναν υπουργό που προτείνει να δώσουμε το 30% των ενεργειακών πόρων της χώρας στις Ηνωμένες Πολιτείες και να μεταφέρουμε μια βάση στην Κάρπαθο. Δηλαδή ένα φεστιβάλ ανευθυνότητας και επιπολαιότητας με κάποιους που παίζουν εν ου παικτοίς. Η κυβέρνηση της τερατογένεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει έναν κοινό παρονομαστή. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία περίεργη αιμομεικτική σχέση που βασίζεται στην εθνικολαϊκιστική πολιτική. Η εθνικιστική υπερδεξιά βρίσκεται για πρώτη φορά στα αριστερά, της πρώτης φοράς αριστερά και λειτουργεί ως θεματοφύλακας της εθνικολαϊκιστικής αντιμνημονιακής πολιτικής. Έχουν μπερδευτεί. Έχουν μπερδευτεί και έχουν αλλάξει θέση κι έτσι ο κ. Καμμένος έχει βρεθεί στα αριστερά του κ. Τσίπρα να τον παρατηρεί, να τον επιπλήττει και να τον κανοναρχεί. Και εδώ εντάσσεται και η ψευτοηγεμονική διείσδυση στο χώρο της Δεξιάς, με εντυπώσεις συνεργασίας ερήμην πιστεύω των προσώπων που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Κανείς δε σκέφτεται ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το τραγικό και ανυπόφορο δίλημμα «ή αφήνεις τη χώρα να καταστραφεί ή παίρνεις αντιδημοφιλείς αποφάσεις». Θα βρεθεί στο δίλημμα αυτό σε λίγο ο κ. Τσίπρας και όλη η κυβέρνησή του και όλη η Κοινοβουλευτική του Ομάδα και του εύχομαι από καρδιάς να αντέξει όπως εμείς και να κάνει τη σωστή επιλογή».
Το ΠΑΣΟΚ
Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και είπε ότι «οφείλει να λάβει κρίσιμες, ρεαλιστικές και διορατικές αποφάσεις, χωρίς ψευδαισθήσεις για μια απλή επιστροφή στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να επαναπαυθούμε στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης. Αλλά ούτε και να παραδοθούμε στο σενάριο της αδιατάρακτης εθνικολαϊκιστικής ηγεμονίας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».
Απευθύνθηκε από καρδιάς στα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, καθώς αποχωρεί από τη θέση του προέδρου, ενώ αναφέρθηκε και στη δική του διαδρομή, λέγοντας: «Σας είμαι πραγματικά ευγνώμων για τη μεγάλη τιμή και τη μεγάλη εμπιστοσύνη. Προέρχομαι όπως ξέρετε από την Κοινωνία των Πολιτών, από το Πανεπιστήμιο, από την ευρύτερη Κεντροαριστερά. Στρατεύτηκα στο ΠΑΣΟΚ σε ώρες ανάγκης. Στάθηκα δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου το 1989, όταν πολλοί τον εγκατέλειπαν και με υποδέχτηκε με αγάπη το ΠΑΣΟΚ τις ώρες της ανάγκης. Αλλά αντιμετωπίστηκα επιφυλακτικά έως και εχθρικά τις ώρες των εσωκομματικών κατανομών ρόλων και εξουσίας. Εκλέχτηκα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπό συνθήκες κρίσης. Δεν ξέρω αν θα γινόταν ποτέ αυτό υπό κανονικές συνθήκες… Ή μάλλον, η εμπειρία του 2007 με κάνει να πιστεύω ότι δεν θα γινόταν ποτέ υπό κανονικές συνθήκες ενός ηγεμονικού, πλειοψηφικού ΠΑΣΟΚ πάνω στο ρεύμα της εξουσίας. Θεωρώ ακόμη μεγαλύτερη τιμή το γεγονός ότι μου δώσατε την πρώτη θέση στο μέτωπο μιας μάχης δύσκολης και ασύμμετρης. Οι δυο προηγούμενοι πρόεδροι μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου έγιναν πρωθυπουργοί, κυβέρνησαν τον τόπο. Θεωρώ ότι αυτό που κλήθηκα να διαχειριστώ, είναι ιστορικά σημαντικότερο. Το έκανα μαζί σας και σας ευχαριστώ».
Επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι η εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει την άλλη Κυριακή 14 Ιουνίου από τη βάση του κόμματος. Χαρακτήρισε αισιόδοξο το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός στελεχών έτοιμων να διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά παρατήρησε ότι το συνέδριο δεν δίνει «λευκές επιταγές» και τους κάλεσε να παρουσιάσουν ολοκληρωμένες προτάσεις.
Συγκίνηση
Στο κλείσιμο της ομιλίας του ανέφερε τα εξής: «Αγαπητές και αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, εύχομαι στην Παράταξη να βρει το δρόμο της. Εύχομαι η αποχώρησή μου να λειτουργήσει ως κίνητρο ενεργοποίησης και ανανέωσης, ως κίνητρο ανάδειξης μιας νέας γενιάς στελεχών χωρίς τα βάρη του παρελθόντος. Εύχομαι η πατρίδα μας να μην μπει σε μεγάλες περιπέτειες. Εύχομαι οι πολίτες να κατανοήσουν αναδρομικά αυτό που κάναμε, όχι μέσα από το βίωμα μιας καταστροφής, αλλά επειδή όλοι θα έχουν προσχωρήσει τελικά στην πολιτική μας. Εύχομαι όλες και όλοι σας να νιώσετε ότι άξιζε και αξίζει τον κόπο αυτό που κάνουμε. Καλή τύχη».
Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Βενιζέλος είχε αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τους Γραμματείς των Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Πέρασε από το κέντρο Τύπου και έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία με δημοσιογράφους που καλύπτουν το συνέδριο.
Το απόγευμα αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους και οι υποψήφιοι πρόεδροι. Μεταξύ αυτών είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Θανάσης Χειμωνάς, ενώ "κλειδί" για τις εξελίξεις θεωρείται η στάση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος δέχεται πιέσεις να είναι υποψήφιος αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει τις προθέσεις του.

Θα "Ντουμάνιαζε " η Αρκαδία από φυτεία 700 χασισοδέντρων

Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη δασώδη περιοχή της Αρκαδίας 

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από (700) δενδρύλλια κάνναβης
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα
Οι δυο από τους συλληφθέντες είχαν αναλάβει την καλλιέργεια και τη φύλαξη – επιτήρηση της φυτείας και διέμεναν σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοσχέδιο κατάλυμα κοντά στη φυτεία
Κατασχέθηκαν πιστόλι, φυσίγγια, χρήματα κ.α.
Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασώδη περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Βουρβούρων Αρκαδίας, αποτελούμενη από (706) δενδρύλλια κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (05.06.2015) το πρωί, μετά από ταυτόχρονες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, στα Βούρβουρα και στην Τρίπολη Αρκαδίας , τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 30 και 32 ετών αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν το πρωί, στοχευμένες ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις - έρευνες, στα Βούρβουρα και στην Τρίπολη Αρκαδίας.
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας, του Τμήματος Τροχαίας Τρίπολης, καθώς και των Αστυνομικών Τμημάτων Δημητσάνας και Παραλίου Άστρους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σε πυκνή δασώδη περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Βουρβούρων Αρκαδίας, εντοπίστηκε η φυτεία και παράλληλα κοντά στη φυτεία , σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοσχέδιο κατάλυμα, συνελήφθηκαν ο 24χρονος και ο 30χρονος, οι όποιοι είχαν αναλάβει την καλλιέργεια και τη φύλαξη - επιτήρηση της φυτείας.
Στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • πιστόλι,
  • τρεις (3) γεμιστήρες,
  • εκατόν ενενήντα τέσσερα (194) φυσίγγια,
  • πέντε (5) κινητά τηλέφωνα,
  • σπόροι κάνναβης και πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την καλλιέργεια της φυτείας (λάστιχα, εργαλεία κ.α.).
Παράλληλα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος, ο οποίος είχε
αναλάβει να εφοδιάζει τους ανωτέρω με τα απαραίτητα εφόδια, τόσο για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, όσο και για την διαμονή τους εντός της φυτείας και τη φύλαξη της.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 32χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • Το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ.
  • Σπόροι κάνναβης.
  • Σουγιάς.
  • Κινητό τηλέφωνο.
  • Είδη ρουχισμού και αντικείμενα, που χρησιμοποιούσαν στην καλλιέργεια της φυτείας.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - 45 χρονος είχε ρημάξει τα Λεωφορεία !

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ  

Εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρας κλοπής σε λεωφορεία στη Μεσσηνία
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οκτώ (8) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρας κλοπής σε λεωφορεία, στην Καλαμάτα .
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (5.6.2015) τις πρώτες πρωινές ώρες , στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας , αποπειράθηκε να διαρρήξει σταθμευμένο λεωφορείο ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ο 45χρονος εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι ο 45χρονος, από τις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους έως και τη σύλληψη του, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, είχε διαπράξει ακόμη επτά (7) διαρρήξεις-κλοπές σε λεωφορεία ημεδαπών, από όπου αφαίρεσε χρήματα.
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, η αξία του οποίου αγγίζει τις -2.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων βρέθηκε και αποδόθηκε αρμοδίως.
Ο 45χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Αυτοί είναι η καταστροφή της Χώρας ;

Από αναγνώστη 

Ώρες ώρες μου γυρνάει το μυαλό με τους 600.000 δημοσίους υπαλλήλους του στενού δημόσιου  τομέα  τους 2.500.000 συνταξιούχους και τις εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους των ΔΕΚΟ των οποίων η πλειοψηφία ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή, επειδή τους μειώθηκε ο μισθός από 1700 ευρώ στα 1400 ή επειδή έχασαν το δώρο Χριστουγέννων και του Πάσχα
Mου γυρνάει το μυαλό με όλους αυτούς τους τροφίμους των δημόσιων  ταμείων  που δεν δίνουν δεκάρα για τον διπλανό τους υπάλληλο του ιδιωτικού τομέα, τον εργαζόμενο των 400 ευρώ, δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τον έμπορο, τον καταστηματάρχη που με το ζόρι κρατάει το μαγαζί του ανοιχτό και μαζεύει ευρώ ευρώ για να πληρώσει τα 800 και τα 900 ευρώ στο ΤΕΒΕ κάθε δίμηνο!
Mου γυρνάει το μυαλό  που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τον διπλανό τους άνεργο και το μόνο που τους νοιάζει είναι αν μπήκε στην ώρα του το 15θήμερο ή το μηνιάτικο στο ΑΤΜ για να πάνε να το πάρουν την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα έχουν να δούν το ….χρώμα του χρήματος για μήνες
Μου γυρνάει το μυαλό με  αυτό το κρατικοδίαιτο σύστημα που αρνείται να δει την αλήθεια κατάματα και βουτάει συνεχώς το κεφάλι του σαν τη στρουθοκάμηλο στην άμμο και το μόνο που ακούει είναι οι φωνές του Τσίπρα, του Στρατούλη ή του Καμμένου !
Κάποιος να τους ξυπνήσει επειγόντος απ την εικονική πραγματικότητα του ΑΤΜ και εύχομαι κάποια στιγμή  όλοι αυτοί οι κρατικοδίαιτοι να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα ....

Αναγνώστης 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία


ΠΟΙΟΣ ΕΝΦΙΑ; Ερχεται - σοκ λόγω ΦΠΑ: Ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, εισιτήρια, υπηρεσίες

Αύξηση τιμών κατά 9% περίπου σε όλα τα συσκευασμένα, μεταποιημένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα (ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, καφέ, τσάι, κατεψυγμένα είδη, παγωτά, γλυκά, σοκολάτες, μπισκότα, πατατάκια, τσιπς κ.λπ.) αναμένεται να προκαλέσει η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ των προϊόντων αυτών από το 13% στο 23%, όπως προβλέπει η πρόταση της κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά μέτρα του 2015.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ανατιμήσεις ανάλογου ποσοστού αναμένονται εξάλλου και στα εισιτήρια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, στα κόμιστρα των ταξί, στα διόδια, στις αμοιβές υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, ελαιοχρωματιστών και λοιπών επιτηδευματιών που εκτελούν εργασίες επισκευής σε παλιά σπίτια, στις εφημερίδες και τα περιοδικά, στα έτοιμα φαγητά που σερβίρονται από τα εστιατόρια και τα λοιπά καταστήματα εστίασης, σε είδη και υπηρεσίες υποστήριξης αναπήρων και ηλικιωμένων και σε πλήθος άλλων αγαθών και υπηρεσιών.

Ακόμη μεγαλύτερες θα είναι οι ανατιμήσεις για όλα αυτά τα είδη και τις υπηρεσίες στα νησιά του Αιγαίου, καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δανειστές συμφωνούν πλέον να καταργηθεί το ειδικό καθεστώς των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύει στα συγκεκριμένα νησιά.

Αποδοχή

Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται:
* να επιβληθούν αυξήσεις κατά 43% έως και 185,71% στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης για όσους αποκτούν ετήσια ατομικά εισοδήματα -φορολογούμενα και απαλλασσόμενα από τη φορολογία- συνολικού ύψους άνω των 30.000 ευρώ,
* να αυξηθεί κατά 30% ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για όσους κατέχουν Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών παλαιότητας μέχρι 10 ετών, πισίνες και αεροσκάφη,
* να επιβληθεί φόρος πολυτελούς διαβίωσης και στα σκάφη αναψυχής μήκους άνω των 10 μέτρων.

ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ! Αποκλειστικές νοσοκόμες πιάστηκαν στα χέρια και οι ασθενείς… διαιτητές!

Απίστευτες σκηνές έζησαν το βράδυ της Παρασκευής ασθενείς, γιατροί και επισκέπτες μέσα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Κρήτης! Δύο αποκλειστικές νοσοκόμες πιάστηκαν στα χέρια  και οι ασθενείς προσπαθούσαν να κάνουν διακοπές και να τις χωρίσουν!
Σύμφωνα με το flashnews, οι δυο γυναίκες είχαν επαγγελματικές διαφορές στο παρελθόν, και κουβέντα την κουβέντα ήρθαν στα χέρια πάνω από ασθενείς της ορθοπεδικής κλινικής του Βενιζέλειου.
Μάλιστα, η μια από τις δυο νοσοκόμες, αποφάσισε να φέρει στο νοσοκομείο και... ενισχύσεις. Έτσι, λοιπόν, πήγε στον χώρο εργασίας της, με τον σύζυγο της, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από την άλλη αποκλειστική νοσοκόμα για τις λογομαχίες που έχουν γίνει στο παρελθόν μεταξύ των δυο γυναικών.
Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που διαδραματίζονται τέτοιες εικόνες στο νοσοκομείο, μεταξύ Ελληνίδων αποκλειστικών νοσοκόμων και αλλοδαπών γυναικών.
Μάλιστα, έχουν γίνει αρκετές καταγγελίες από τον σύλλογο αποκλειστικών νοσοκόμων του Βενιζέλειου στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς ωστόσο να έχει μέχρι και σήμερα ξεκαθαριστεί το τοπίο.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ! Φορολογικό «έγκλημα» όποιος βγάζει 2.000 καθαρά ή έχει δεύτερη δουλειά

 Πώς πολύτεκνοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, μικροφειλέτες και άλλα θύματα της κρίσης «βαπτίζονται» προνομιούχοι για να θυσιαστούν στο βωμό των πλεονασμάτων 

Τον πόλεμο και επισήμως κήρυξε ο πρωθυπουργός στην μεσαία τάξη (ή ό,τι απέμεινε από αυτήν!) λέγοντας ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση στοχοποιεί όσους δηλώνουν 30.000 ευρώ και άνω το χρόνο, αδιακρίτως κοινωνικών ή άλλων αναγκών, αν αναγκάζονται να εργάζονται με δεύτερη ή τρίτη δουλειά για να τα φέρουν πέρα κλπ.

«Εκεί θέλουμε να αυξήσουμε τα βάρη, όχι στους φτωχούς» ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να δικαιολογήσει γιατί η κυβέρνηση αυξάνει, αντί να καταργήσει την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

Με τη λογική του πρωθυπουργού, όποιος βγάζει 2.500 ευρώ (ή 2.000 ευρώ καθαρά το μήνα) ανήκει στους προνομιούχους μαζί με εκείνους που δηλώνουν (ασχέτως πόσων βγάζουν) 500.000 ή πάνω από 1 εκατομμύριο το χρόνο.

Μιλώντας σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση και με την άνεση πολιτικών που προκαλούν κρίνοντας από άμβωνος τους ανθρώπους του μόχθου (και την κοινωνία ολόκληρη ακόμα), απέφυγε να αναφέρει πως ανάμεσα στα περίπου 250.000 νοικοκυριά που δηλώνουν τα 30.000-50.000 ευρώ που καταφέρνουν να βγάζουν, υπάρχουν και πολλές χιλιάδες πολύτεκνοι μεροκαματιάρηδες και άνθρωποι που αγωνίζονται σκληρά και δημιουργικά για να σώσουν τα σπίτια τους που χρωστούν στις τράπεζες, αναγκαζόμενοι να δουλεύουν με απάνθρωπα ωράρια, για όσο τουλάχιστον βρίσκουν ακόμη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.


Διόλου τυχαία μάλιστα φαίνεται πως επέλεξε το όριο αυτό των 30.000 ευρώ, για να στιγματίσει όσους θεωρεί προνομιούχους η κυβέρνηση. Με το ισχύον μισθολόγιο και δεδομένης της υποχρεωτικής μονοθεσίας που ισχύει στο δημόσιο, κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν επιτρέπεται να δηλώνει πάνω από 20.000 - 25.000 το χρόνο από μισθούς (ακόμα και αν τα βγάζει με δεύτερη δουλειά ή πλάγια μέσα) εκτός αν έχει και εισοδήματα από ενοίκια, αγροτικές εργασίες κλπ.

Ακόμα χειρότερα, βάζει στο ίδιο σακί όσους ιδιωτικούς υπαλλήλους ή ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν με ειλικρίνεια πως βγάζουν πάνω από 2.000 ευρώ καθαρά το μήνα (χωρίς να ξέρουν αν θα μπορούν να τα έχουν και τον επόμενο) μαζί με άλλους του ιδιωτικού τομέα που φοροδιαφεύγουν συστηματικά, αλλά πιάνονται στα τεκμήρια (σπίτια, πολυτελή ΙΧ, πισίνες κλπ) και για αυτό δεν μπορούν να κρύψουν πως έχουν εισόδημα τουλάχιστον 30.000 ή 50.000 ευρώ το χρόνο.

Αν και θέλησε πάντως να καθαγιάσει λεκτικά τους μισθούς των 1000-1500 ευρώ που προσφέρει το δημόσιο, δεν δικαιολόγησε γιατί δεν τους απαλλάσσει από την έκτακτη εισφορά, μεταθέτοντας και αυτών τα βάρη στους «προνομιούχους».

Επιπλέον, στην ΄δια ομιλία του, ο κύριος Τσίπρα εξομοίωσε και τους πλούσιους μεγαλοφειλέτες με τους εκατομμύρια μικρομεσαίους και μισθοσυντήρητους που έπεσαν θύματα του Μνημονίου, βάζοντας και τους μεν και τους δε «στο ίδιο τσουβάλι» των 774.000 οφειλετών που πλήρωσαν 368.000.000 ευρώ με τις ρυθμίσεις χρεών.

Όπως είπε, όλοι αυτοί μαζί ρύθμισαν 5,65 δισ. ευρώ. Με άλλα λόγια, ο καθένας τους πρέπει να χρωστούσε κατά μέσο όρο από 7.300 ευρώ στην εφορία. Η διαφορά όμως είναι πως 3 εκατομμύρια μικροφειλέτες χρωστούν στην εφορία από 1,00 έως 3.000 ευρώ και όλοι αυτοί δεν μπήκαν στην ρύθμιση –ή μπήκαν και ταλαιπωρούνται για να πληρώνουν 20ευρα και 30ευρω κάθε μήνα κόβοντας και από το γάλα των παιδιών τους!

Αντιθέτως στη ρύθμιση μπήκαν μαζικά όσοι είχαν και δεν πλήρωναν εκατομμύρια ευρώ ο καθένας, δίνοντας ό,τι θέλουν και με δώρο από την κυβέρνηση έως και 70% των οφειλών τους, για να αφήσουν πίσω το αμαρτωλό φορολογικό παρελθόν τους. Για το λόγο αυτό και μόνον, ο μέσος όρος οφειλής είναι υπερδιπλάσιος των φτωχών μικροφειλετών χάριν των οποίων –υποτίθεται- στήθηκε η περιβόητη ρύθμιση χρεών στην εφορία.

Συγκεκριμένα, στην δευτερολογία του χθες στη Βουλή ο κ.Τσίπρας ανέφερε:

«Βεβαίως, σας άκουσα να λέτε ότι ερχόμαστε να φέρουμε βάρη και στη μεσαία τάξη. Κύριε Σαμαρά, καλό είναι να μην κυκλοφορείτε μονάχα στην Κηφισιά, διότι αν κυκλοφορήσετε στην υπόλοιπη Ελλάδα των μνημονίων, θα καταλάβετε ότι 30.000 ατομικό εισόδημα δεν χαρακτηρίζει σήμερα τη μεσαία τάξη. Δυστυχώς!

Και γι’ αυτό εμείς καταθέσαμε αυτή την πρόταση. Διότι πράγματι χρειάζεται να πιάσουμε στόχους, να ισοσκελίσουμε προϋπολογισμούς, να έχουμε αυτά τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Όμως, για να τα πιάσουμε αυτά, δεν θέλουμε να ρίξουμε τα βάρη στους φτωχούς, στους μεροκαματιάρηδες, στους ανθρώπους που υπομένουν και παίρνουν όλα τα βάρη στις πλάτες τους.

Έχουμε μια αναδιανεμητική λογική. Αναδιανέμουμε τα βάρη. Γι’ αυτό και είπαμε αύξηση 0,6% από 30.000 έως 50.000, αύξηση 1,9% από 50.000 έως 100.000 εισόδημα και 3,2% από 100.000 έως 500.000»...

Είναι ξεκάθαρο από τα παραπάνω πως, και όσες προσπάθειες αν ήθελε να κάνει η κυβέρνηση για να εξαιρέσει όσους βγάζουν κάτω από 50.000 ευρώ το χρόνο, θα της έλειπαν πάνω από 200.000 "βαστάζοι" της οικονομικής πολιτικής της.

Όσο για τους μικρομεσαίους οφειλέτες, ο κύριος Τσίπρας είχε να πει:

...«Δεν μιλάτε για τις εισπράξεις που έχουμε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Μέχρι τις 5 Ιουνίου, μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση 774.000 οφειλέτες, με συνολικό ρυθμιζόμενο ποσό της τάξης των 5,65 δισεκατομμυρίων. Έχουν ήδη εισπραχθεί 368 εκατομμύρια».

Αυτό σημαίνει ότι, κατά μέσο όρο, κάθε οφειλέτης πλήρωσε 475 ευρώ για τα χρέη των 7.300 ευρώ που τους αναλογούσαν. Αν αφαιρέσουμε όμως τις περιπτώσεις μεγαλοφειλετών που γνωστές (επειδή το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών τις διαφημίζει με ανακοινώσεις και δελτία Τύπου) επειδή βρήκαν μέσα σε λίγες μέρες ή βδομάδες να πληρώσουν εκατομμύρια "ακατέβατα" που τα χρωστούσαν εδώ και δεκαετίες αλλά δεν πλήρωναν ποτέ τίποτε, προκύπτει ότι οι υπόλοιποι "έσπασαν τον κουμπαρά" για να πληρώσουν πολύ λιγότερα από τα 475 ευρώ που υποτίθεται πως έδωσε ο καθένας τους -κατά μέσο όρο πάντα...

Στην ίδια ισοπεδωτική λογική, ο πρωθυπουργός έθεσε εμβληματικά ως ευγενή στόχο της κυβέρνησης την διάσωση (μόνον) των χαμηλοσυνταξιούχων από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, παραβλέποντας πως:

- το συγκεκριμένο προνοιακό βοήθημα λαμβάνουν μόνον 250.000 από τα 2.500.000 χαμηλοσυνταξιούχων με σύνταξη κάτω των 600 ευρώ το μήνα
- μαζί με το ΕΚΑΣ και την δια νόμου κατώτατη σύνταξη, οι ΕΚΑΣιούχοι λαμβάνουν έως και τα διπλάσια έναντι όσων λαμβάνουν προνοιακή σύνταξη ΟΓΑ.
- δεν λαμβάνουν ΕΚΑΣ οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΝΑΤ, όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας
- 1 εκατομμύριο εργάτες που έχουν πληρώσει έως 35 χρόνια ένσημα παίρνουν συνολική σύνταξη (κύρια και επικουρική) 600-700 ευρώ, αλλά χάνουν το ΕΚΑΣ και πληρώνουν μεγαλύτερη συμμετοχή σε φάρμακα και γιατρούς που έχουν ανάγκη, εν σχέσει με τους 250.000 επιδοματούχους που θέλει να διασώσει η κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο όμως και ότι, αν και "για πρώτη φορά" θα περίμενε κανείς από κυβέρνηση της Αριστεράς ότι τα μέτρα που λαμβάνει θα αφήνουν στην ησυχία τους (αν δεν ανακουφίζουν κιόλας) όσους έχουν ανάγκη, βρίσκοντας τρόπους να πληρώσουν οι πλούσιοι που δεν πλήρωναν περισσότερα, μόλις εχθές η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη περιέγραψε περίπου ως ... συνταγματικό πρόβλημα γιατί δεν μπορεί να αγγίξει η κυβέρνηση το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Σε δήλωσή της τονίζει η αρμόδια για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη τόνισε πως "τα προνόμια του εφοπλιστικού κεφαλαίου ρυθμίζονται από ένα εκτενές θεσμικό πλαίσιο, όπως το ν.δ. 3415/1955, ο ν. 27/1975, ο ν.814/1978, ο ν. 4110/2013, ο ν.4223/2013 κλπ. Ο πυρήνας των σημαντικότερων από αυτούς τους νόμους προστατεύεται συνταγματικά (άρθρο 107 του Συντάγματος), πράγμα που σημαίνει ότι για την αλλαγή τους απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση".

Επιβεβαιώνει ουσιαστικά έτσι γιατί, για διάφορους λόγους (τυπικούς ή ουσιαστικούς), η κυβέρνηση θεωρεί μονόδρομο την φορολόγηση των συνήθων υποζυγίων, δηλαδή οικογενειαρχών που καταφέρνουν να έχουν ακόμα δουλειά για να ζουν την οικογένειά τους και να πληρώνουν και ... για τους φόρους όλων των άλλων.

protothema.gr

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ - Σήκωσαν πάνω από 600 εκατ. ευρώ χθές από τις τράπεζες !

Ωστόσο, το γεγονός ότι η αιμορραγία στις καταθέσεις είναι συνεχής όσο παρατείνεται η αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας, δημιουργεί αυξημένες ανησυχίες, δεδομένου ότι πλέον οι αναλήψεις αφορούν ποσά μικροκαταθετών

Εκροές που υπολογίζονται στα 600 εκατ. ευρώ σημειώθηκαν χτες από τις τράπεζες στον απόηχο της ανταλλαγής προτάσεων κυβέρνησης – δανειστών, της ομαδοποίησης των δόσεων προς το ΔΝΤ για τις 30 Ιουνίου (η πρώτη δόση έπρεπε να πληρωθεί χθες) και του κλίματος που διαμορφώθηκε επαναφέροντας στο τραπέζι την απειλή χρεοκοπίας. Με βάση την αρνητική μεταστροφή του κλίματος, η σημερινή συμπεριφορά των καταθετών χαρακτηρίστηκε περισσότερο ψύχραιμη του αναμενόμενου.
Ωστόσο, το γεγονός ότι η αιμορραγία στις καταθέσεις είναι συνεχής όσο παρατείνεται η αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας, δημιουργεί αυξημένες ανησυχίες, δεδομένου ότι πλέον οι αναλήψεις αφορούν ποσά μικροκαταθετών. Σημειώνεται ότι αποκλειστικά οι καταθέσεις των ιδιωτών έχουν υποχωρήσει στην παρούσα φάση στα 130 δισ. ευρώ, ποσό που μπορεί να θεωρηθεί μίνιμουμ για την επιβίωση του τραπεζικού συστήματος.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί και φτάνουν μέχρι τα τέλη Απριλίου 2015, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών διαμορφώθηκαν στα 133,653 δισ. ευρώ από 138,556 δισ. ευρώ (- 4,9 δισ. ευρώ) τον προηγούμενο μήνα, ενώ αποκλειστικά οι καταθέσεις σε ευρώ μειώθηκαν στα 126,611 δισ. ευρώ από 131,053 δισ. ευρώ (- 4,44 δισ. ευρώ).
Η νέα μεγάλη διαρροή καταθέσεων που ξεκίνησε από τον περασμένο Δεκέμβριο λόγω της αβεβαιότητας από την αλλαγή κυβέρνησης και τις νέες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, έφερε τις καταθέσεις (κάτοικοι εσωτερικού) στα επίπεδα των 142,745 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2015 από τα 177,845 δισ. ευρώ στα τέλη Νοεμβρίου 2014. Όπως έχει επισημάνει το Capital.gr, το ποσό των 35 δισ. ευρώ που χάθηκε το τελευταίο εξάμηνο λόγω αβεβαιότητας και εντεινόμενης κρίσης αποτελεί σχεδόν το 1/3 των συνολικών εκροών που είχαν οι τράπεζες από την έναρξη της κρίσης του 2009 και τα υψηλά του Ιουνίου 2009 (246,590 δισ. ευρώ).

Καιρός: Επίσκεψη στην παραλία; Αναβάλλεται!

Συννεφιασμένο και βροχερό το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου και οι επισκέψεις στις παραλίες μάλλον αναβάλλονται!

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος και θα πέσουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι με βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Θερμοκρασία: απογευματινές 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά.
Θερμοκρασία: απογευματινές 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Θερμοκρασία: απογευματινές 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αστρος το 2ο UNDEROCK FESTIVAL

To UNDEROCK FESTIVAL είναι πάλι εδώ! 

Το μεγαλύτερο και πιο καινοτόμο φεστιβάλ της Πελοποννήσου, συνεχίζει το «ταξίδι» του και πάει …παραλία! 

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τα stages με τους καλλιτέχνες, τα παράλληλα events και τους θεατές θα είναι το Παράλιο Άστρος (Κυνουρίας)!

Το 2ο UNDEROCK FESTIVAL θα διοργανωθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες μέσα στο φετινό καλοκαίρι. Εκτός από τις συναυλίες θα περιλαμβάνονται πολλές ακόμα εκπλήξεις: bazaar, installations, video art προβολές και πολλά άλλα!
Ο «πρωταγωνιστής» όμως θα είναι η μουσική! Γνωστά και καταξιωμένα ονόματα θα πλαισιωθούν από νέα σχήματα με εκπληκτική σκηνική παρουσία και οι μέρες των συναυλιών θα εξελιχθούν σε ατελείωτα parties!
Οπως ανακονώνεται,  επιβεβαιώνεται η συμμετοχή των Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Χρήστο Θηβαίου, στο 2ο UNDEROCK FESTIVAL. Οι δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες σε μια σκηνική συνεργασία που δημιουργεί αίσθηση, θα εμφανιστούν στην σκηνή του φεστιβάλ την Κυριακή 9 Αυγούστου. Venue: το Δημοτικό Γήπεδο Παράλιου Αστρους.
Το line up θα πλαισιώνουν επίσης οι νέοι – αλλά εκρηκτικοί – Salto Mortale.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν κι άλλες ανακοινώσεις σχετικά με τις συναυλίες της άλλης ημέρα του φεστιβάλ, καθώς και για τη διαδικασία προπώλησης εισιτηρίων.
Το site του UNDEROCK FESTIVAL (http://www.underock.gr) θα είναι online πολύ σύντομα.

Συγχαρητήρια" σε αυτούς που τους στέλνουν στη Βουλή !

 ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ !

Ιστορικές ομιλίες στη Βουλή Κωνσταντοπούλου επί συγκυβέρνησης "Πρώτης Φοράς Αριστερά".


παρατηρητήριο

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Παρελθόν για το ποδόσφαιρο ο Άρης Σταθόπουλος !

Μετά τον διπλό περιοριστικό όρο που του επιβλήθηκε για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, το αρχαιότερο μέλος της ΕΠΟ υπέβαλε παραίτηση. 

 Κανένα αξίωμα στο ποδόσφαιρο δεν θα έχει πλέον ο Άρης Σταθόπουλος.

Το αρχαιότερο μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ (σ.σ. μετρά 25 χρόνια παρουσίας σ’ αυτό) αντιμετώπιζε απ’ την Τετάρτη διπλό περιοριστικό όρο εξαιτίας της εμπλοκής του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, του είχε επιβληθεί (με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα) απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Έτσι, την Παρασκευή ο Σταθόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του από το συμβούλιο της ομοσπονδίας, αλλά και απ’ τη θέση του προέδρους της ΕΠΣ Μεσσηνίας.


Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει

«Με επιστολή του προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και τα αντίστοιχα της ΕΠΣ Μεσσηνίας, ο κ. Αριστείδης Σταθόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του, από τη θέση του μέλους και του προέδρου, αντίστοιχα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Σταθόπουλου είναι το ακόλουθο:

“Προς: Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Π.Ο.

Το διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Μεσσηνίας

Δήλωση παραίτησης Σταθόπουλου Αριστείδη

Με την παρούσα επιθυμώ να σας υποβάλλω και παρακαλώ όπως κάνετε αποδεκτή την παραίτησή μου τόσο από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΟ, όσο και από τη θέση του Προέδρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας και πάσα άλλη σχετική με το ποδόσφαιρο ενασχόλησή μου.

Με εκτίμηση

Αριστείδης Σταθόπουλος».

Το δανείζεσθαι της εσχάτης αφροσύνης και μαλακίας εστίν !

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ( Περὶ τοῦ μὴ δεῖν δανείζεσθαι )

«Ο δανεισμός είναι πράξη υπέρτατης αφροσύνης και μαλθακότητας»!

Το είπε ο Πλούταρχος τον 1ο μ.Χ. αιώνα και να που έφθασε η στιγμή να εκτιμηθούν οι λόγοι του.


«Εχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν σου λείπουν. Δεν έχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν θα ξεπληρώσεις το χρέος σου», «Οι οφειλέτες είναι δούλοι όλων των δανειστών τους. Είναι δούλοι δούλων αναιδών και βάρβαρων και βάναυσων».

Και οι δανειστές «Μετατρέπουν την αγορά σε κολαστήριο για τους δύσμοιρους οφειλέτες, σαν όρνεα τους κατακρεουργούν και τους κατασπαράζουν βυθίζοντας το ράμφος στα σωθικά τους» Το κείμενο δεν γράφτηκε τυχαία. Η Αθήνα και οι άλλες ελληνικές πόλεις μαστίζονταν από τις συνέπειες της υπερχρέωσης, όταν ο Πλούταρχος περί το 92 μ. Χ αποφάσισε να μιλήσει μπροστά σε ακροατήριο για τις σοβαρές συνέπειες του δανεισμού.

Σε ποιούς ήταν χρεωμένοι τότε οι άνθρωποι; Σε δικούς τους αλλά κυρίως σε ξένους πιστωτές ως επί το πλείστον Ρωμαίους. «... κουβαλώντας μαζί τους σάκους και συμφωνητικά και συμβόλαια σαν δεσμά εναντίον της Ελλάδος, την οργώνουν από πόλη σε πόλη και σπέρνουν χρέη που πολλά βάσανα φέρνουν και πολλούς τόκους, και που δύσκολα ξεριζώνονται ενώ οι βλαστοί τους περικυκλώνουν τις πόλεις, τις εξασθενούν και τελικά τις πνίγουν», λέει παραστατικά ο Πλούταρχος.

Και τι προτείνει;

«Φύγε να γλυτώσεις από τον εχθρό και τύραννό σου, τον δανειστή που θίγει την ελευθερία σου, βάζει πωλητήριο στην αξιοπρέπειά σου κι αν δεν του δίνεις, σε ενοχλεί· αν πουλήσεις, ρίχνει την τιμή· αν δεν πουλήσεις σε αναγκάζει· αν τον πας στο δικαστήριο προσπαθεί να επηρεάσει την έκβαση της δίκης· αν του ορκίζεσαι σε προστάζει· αν κρατάς την πόρτα κλειστή στήνεται στο κατώφλι και σου βροντά αδιάκοπα...».

Αλλά ο Πλούταρχος δεν κατακεραυνώνει μόνον τους πιστωτές. Δεν φταίει μόνον ο δανειστής.

Ευθύνεται πρωστίστως ο δανειζόμενος με την άφρονα συμπεριφορά του και την επιθυμία του για πολυτέλεια και τριφυλή ζωή

«Διότι χρεωνόμαστε για να πληρώσουμε όχι το ψωμί και το κρασί μας, μα εξοχικές κατοικίες, δούλους, μουλάρια, ανάκλιντρα και τραπεζώματα... ». Κι αν ο Πλούταρχος κατακεραυνώνει έτσι τους συγχρόνους τους, τι θα έλεγε για... τα εορτοδάνεια και τα δάνεια για καλοκαιρινές διακοπές, που διαφημίζονταν από τις Τράπεζες μέχρι πρότινος βρίσκοντας φυσικά, πολλούς «αγοραστές». Και το αποτέλεσμα ποίο είναι;

«Για να διατηρήσουμε την ελευθερία μας ενώ έχουμε συνάψει δάνεια κολακεύουμε ανθρώπους που καταστρέφουν σπιτικά, γινόμαστε σωματοφύλακες τους, τους καλούμε σε γεύματα, τους προσφέρουμε δώρα και τους πληρώνουμε φόρους».

«Ανθρωπος που μπλέκει μια φορά, μένει χρεώστης για πάντα και σαν το άλογο που του έχουν φορέσει χαλινάρι, δέχεται στη ράχη του τον έναν αναβάτη μετά τον άλλον»

Οι συμφορές του δανεισμού

(Περί του μη δειν δανείζεσθαι)

Συγγραφέας: Πλούταρχος

Μεταφραστής: Παπαπάνου Πολυξένη

Εκδόσεις: Νεφέλη

SOS !!!!!!!! ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ...



Στις 04/06/2015 το πρωί, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στο Χολαργό, η Γκαμπριέλα Γκ. 14 ετών.
 Η Γκαμπριέλα έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.65 και βάρος 56 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε πορτοκαλί παντελόνι, πέδιλα και κρατούσε σχολική τσάντα χρώματος μωβ. Η οικογένειά της ανησυχεί καθώς η ανήλικη βρίσκεται εκτός σπιτιού ήδη ένα εικοσιτετράωρο και ελπίζει με τη βοήθεια όλων μας να επιστρέψει κοντά τους.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες: Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 e mail: 116000@hamogelo.gr

Μόλις διαβάσετε σε τι βοηθούν τα κεράσια θα τα τρώτε κάθε μέρα!

Τα ζουμερά κεράσια είναι ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο φρούτο γεμάτο βιταμίνες και ιχνοστοιχεία , που ευδοκιμούν στη χώρα μας από το Μαΐο, έχουν οκτώ οφέλη στην υγεία μας και αποτελούν ασπίδα του ανοσιοποιητικού μας συστήματος:

«Γιατρεύουν» τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο

Εκτός από το γεγονός της μείωσης των φλεγμονών, τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση των ημικρανιών χάρη στην ανθοκυανίνη και τα βιοφλαβονοειδή. Αυτές οι ενώσεις είναι γνωστό ότι λειτουργούν παρόμοια με την ασπιρίνη. Την ίδια στιγμή, τα κεράσια χαρακτηρίζονται ως η «τροφή του εγκεφάλου», καθώς προστατεύουν την υγεία του εγκεφάλου και κινούνται κατά της απώλειας μνήμης και του Alzheimer.

«Μάχονται» το λίπος της κοιλιάς και το περιττό βάρος

Μελέτες δείχνουν ότι τα κεράσια μειώνουν το λίπος της κοιλιάς και το συνολικό βάρος του σώματος, αφού ένα φλιτζάνι κεράσια έχουν λιγότερες από 100 θερμίδες και περίπου 3 γρ. φυτικών ινών που θα σας κρατήσουν «χορτάτους». Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά κεράσια, όχι μόνο δεν έχουν περιττά κιλά, αλλά ταυτόχρονα διαθέτουν χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης και μειωμένο κίνδυνο για έμφραγμα και διαβήτη. Παράλληλα, περιέχουν πολλές βιταμίνες, όπως είναι η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και η βιταμίνη Β6 που έχουν ζωτική σημασία για το μεταβολισμό και την παραγωγή ενέργειας.

Βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου

Τα κεράσια, όπως και τα μούρα, αποτελούν μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών… ικανή να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου ή την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί τα κύτταρα, από τις ελεύθερες ρίζες. Πιο συγκεκριμένα, περιέχουν μεγάλη ποσότητα “Queritrin”, ενός φλαβονοειδούς με αντικαρκινικές «ικανότητες». Ταυτόχρονα, περιέχουν βιταμίνη Α που καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα στα όργανα και τους αδένες του σώματος.

Καταπολεμούν τον πόνο μετά τη γυμναστική

Εάν νιώθετε πόνο στους μύες και τα πόδια μετά από τη σκληρή προπόνηση… πείτε «ναι» σε ένα μπολ με κεράσια! Πρόκειται για έναν υγιή τρόπο για να μειωθεί η φλεγμονή των μυών και των αρθρώσεων και να αποκατασταθούν οι μυϊκές «βλάβες». Χαρακτηριστική είναι η έρευνα πάνω σε μια ομάδα μαραθωνοδρόμων, που έπινε χυμό κεράσι δυο φορές την ημέρα για μια εβδομάδα, που υποστηρίζει ότι οι μυϊκοί πόνοι των αθλητών μειώθηκαν σε αισθητό σημείο μετά τον αγώνα.

Καταπολεμούν την αϋπνία

Πιείτε δυο ποτήρια χυμό κεράσι μέσα στο 24ωρο και κοιμηθείτε ήσυχα το βράδυ… χωρίς να έρθετε αντιμέτωποι με την αϋπνία! Πρόσφατη έρευνα του Louisiana State University στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι ο χυμός από βύσσινο αυξάνει τη διάρκεια του ύπνου των ηλικιωμένων κατά περίπου 90 λεπτά, «κλείνοντας» έτσι την πόρτα στα υπνωτικά χάπια. Επίσης, τα κεράσια αυξάνουν τα επίπεδα μελατονίνης στο αίμα, ενός αντιοξειδωτικού που ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

Μειώνουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Michigan διαπίστωσαν ότι τα κεράσια κάνουν «καλό» στην καρδιά και βοηθούν τον ασθενή, ακόμα και εάν παίρνει ήδη φάρμακα! Πιστεύουν ότι οι ανθοκυανίνες, οι χρωστικές ουσίες που χαρίζουν το βυσσινί χρώμα στα κεράσια, μπορούν να ενεργοποιήσουν το PPAR στους ιστούς του σώματος, στοιχείου που ρυθμίζει το λίπος και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από το να μειωθούν οι πιθανότητες για υψηλή χοληστερόλη και διαβήτη.

Αποτελούν το «όπλο» κατά της αρτηριακής πίεσης

Τα κεράσια θεωρούνται μια εξαιρετική πηγή καλίου, ουσίες που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ παράλληλα, κρατούν σε ισορροπία το νάτριο του σώματος, αποτρέποντας την εμφάνιση υπέρτασης. Ένα φλιτζάνι κεράσια προσφέρει την ίδια ποσότητα καλίου με μια μπανάνα, με τη διαφορά ότι τα τελευταία είναι γεμάτα με β-καροτένιο (βιταμίνη Α). Στην πραγματικότητα περιέχει 19 φορές περισσότερο β-καροτένιο από τα βατόμουρα και τις φράουλες. Ταυτόχρονα, περιέχουν: βιταμίνη C και E, μαγνήσιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες.

Ανακουφίζουν φυσικά την αρθρίτιδα
Είτε σε χυμό, είτε σε μορφή φρούτου, τα κεράσια αποδείχθηκαν ότιμειώνουν τον πόνο της αρθρίτιδας και της ουρικής αρθρίτιδας. Μια μελέτη από το USDA διαπίστωσε ότι το ουρικό οξύ μπορεί να μειωθεί έως και κατά 15% μετά την κατανάλωση δυο φλιτζανιών με κεράσια μέσα στην ημέρα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι τα μεταλλικά άλατα και τα ιχνοστοιχεία του φρούτου δρουν ανακουφιστικά απέναντι στους ρευματικούς πόνους.

Έπιασε το φίλο της να την απατά και διαβάστε τι του έκανε...

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το γράμμα που έγραψε μια κοπέλα προς τον φίλο της που έμεναν μαζί, όταν ανακάλυψε μέσα από το Facebook ότι συνομιλεί ερωτικά με άλλη κοπέλα.
Ο νεαρός είχε ξεχάσει ανοιχτό τον λογαριασμό του στο Facebook με αποτέλεσμα η φίλη του να δει τα μηνύματα με τα διαδικτυακά του καμώματα και να του γράψει το παρακάτω γράμμα.


Πηγή: Ο Φίλαθλος

Βγαίνει στην κυκλοφορία το γυναικείο "Βιάγκρα"

Το πρώτο στον κόσμο «αφροδισιακό» φάρμακο για την τόνωση της σεξουαλικής επιθυμίας των γυναικών -γνωστό και ως γυναικείο «Βιάγκρα»-αναμένεται να
εγκριθεί από την αρμόδια εποπτική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.
Ύστερα από δύο απορρίψεις της σχετικής αίτησης (η πρώτη ομόφωνα το 2010) και αφού μεσολάβησε εντατικό λόμπινγκ, η ειδική εισηγητική επιτροπή της FDA αυτή τη φορά ζητά κατά πλειοψηφία (18-6) να εγκριθεί η κυκλοφορίατου φαρμάκου.
Ορισμένες γυναικείες οργανώσεις χαιρέτισαν αμέσως την εξέλιξη ως πολύ θετική και ως ένα ακόμη βήμα για την ισότητα των δύο φύλων, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», το πρακτορείο Ρόιτερς και το New Scientist.
Το φάρμακο -ένα ροζ χάπι που πρέπει να λαμβάνεται μια φορά τη μέραάσχετα αν η γυναίκα θέλει να κάνει σεξ- αναπτύσσεται από την φαρμακευτική εταιρεία Sprout Pharmaceuticals και αναμένεται να έχει την εμπορική ονομασίαAddyi.
Αρχικά αναπτύχθηκε ως αντικαταθλιπτικό από την εταιρεία Boehringer Ingelheim, η οποία όμως πούλησε τα δικαιώματα στη Sprout μετά την αρχική απόρριψη του φαρμάκου το 2010.
Το φάρμακο περιέχει τη δραστική ουσία φλιμπανσερίνη, η οποία επηρεάζει το επίπεδο ορισμένων ζωτικών χημικών νευροδιαβιαστών στον εγκέφαλο, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη. Η επίδρασή του στη λίμπιντο δεν φαίνεται πάντως να είναι ιδιαίτερα μεγάλη και ίδια για όλες τις γυναίκες.
Απευθύνεται σε εκείνες τις γυναίκες, π.χ. μετά την εμμηνόπαυση, που ημείωση της σεξουαλικής διάθεσής τους δεν οφείλεται σε κάποια νόσο ή σε διαπροσωπικά προβλήματα με τον σύντροφό τους. Η εισηγητική έκθεση υπέρ του φαρμάκου επισημαίνει ότι αυτό θα πρέπει να δίνεται υπό προϋποθέσεις και αφού οι γιατροί ενημερώνουν για τις πιθανές παρενέργειές του (που αυξάνονται όταν η γυναίκα έχει πιεί και αλκοόλ), όπως η πτώση της αρτηριακής πίεσης, η λιποθυμία, η ναυτία, η υπνηλία και οι ζαλάδες.
Η καμπάνια υπέρ του φαρμάκου από τις γυναικείες οργανώσεις εστίασε στο ότι έχουν ήδη εγκριθεί φάρμακα για την τόνωση της σεξουαλικής επιθυμίας των ανδρών, με πιο γνωστό το «Βιάγκρα» που κυκλοφορεί από το 1998, όμως κάτι ανάλογο δεν έχει γίνει για τις γυναίκες μέχρι σήμερα.

5.6.15

"ΕΓΡΑΨΕ" Ο ΣΑΜΑΡΑΣ στη δευτερολογία του : Τι είναι η Ν.Δ., η πιο υπάκουη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ;

«Ζητάτε να στηρίξουμε εμείς αυτό που δεν θέλουν οι δικοί σας να στηρίξουν;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στη δευτερολογία του, ενώ κατηγόρησε την
κυβέρνηση ότι «δουλεύει τον κόσμο».
«Τι είναι η Ν.Δ., η πιο υπάκουη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ», ρώτησε τον Πρωθυπουργό, και του καταλόγισε ότι δεν γνωρίζει αν έχει δεδηλωμένη στο κόμμα του.
«Εμείς καλέσαμε σε εθνική συνεννόηση, χωρίς συκοφαντίες όμως», είπε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πει επιτέλους αλήθειες.
«Eίπατε σε μένα να μην κυκλοφορώ μόνο στην Κηφισιά. Μόλις αυξήσετε τον ΦΠΑ, να πάμε μαζί μια βόλτα στα νησιά κ. Τσίπρα», τόνισε ο κ. Σαμαράς και μίλησε για πρωτόγνωρη στάση πληρωμών και οικονομία που βουλιάζει.
Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον Πρωθυπουργό να μην μιλάει για το Ζάππειο, γιατί έχει απαντήσεις, και διερωτήθηκε τι θα απαντά ο κ. Τσίπρας όταν ερωτηθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

ΒΙΝΤΕΟ - 8η Διεθνής γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

Με μικρότερη συμμετοχή από πέρυσι, πραγματοποιήθηκε και φέτος, η καθιερωμένη πλέον για την Θεσσαλονίκη, Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία.
Η εκδήλωση- θεσμός για την πόλη, που μετρά 8 χρόνια ζωής, προσέλκυσε άτομα κάθε ηλικίας τα οποία δεν φάνηκε να πτοήθηκαν από το βροχερό καιρό.
Η εκδήλωση ξεκίνησε από το πάρκο του «Ξαρχάκου» όπου οι συμμετέχοντες υπό τους ήχους ξένης μουσικής, είχαν την δυνατότητα να κάνουν body painting, ενώ μάλιστα ορισμένη εξ αυτών, έγγραψαν οικολογικά μηνύματα καθώς και μηνύματα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Παράλληλα, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αφρικάνικοι χοροί από τους «WAKAIDI» του αυτοαποκαλούμενου «ελεύθερου κοινωνικού χώρου» "Σχολείο".
Το παρόν στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, έδωσε και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος συνομίλησε με διοργανωτές της εκδήλωσης οι οποίοι ήταν εντελώς γυμνοί.
Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν την διαδρομή τους και κινήθηκαν μέσω κεντρικών οδών στο κέντρο της πόλης. Στην συνέχεια, η εκδήλωση μετατράπηκε σε ένα μεγάλο party στον πολυχώρο "Wε" .

Μ.Λ.

Αίσιο τέλος στο θρίλερ με την εξαφάνιση του 31χρονου στα Ιωάννινα

Βρέθηκε σώος και αβλαβής, ενώ ταξίδευε με τη γραμμή ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα - Αυτή την ώρα καταθέτει στην Ασφάλεια Ιωαννίνων 

Αίσιο τέλος είχε η εδώ και τρία εικοσιτετράωρα μυστηριώδης εξαφάνιση του 31χρονου Βασίλη από τα Ιωάννινα, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το πρωί της Τετάρτης. (δείτε εδώ)

Είχε εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες προκαλώντας ανησυχία και αναστάτωση στη μητέρα του και στη σύζυγό του Νάσια η οποία είχε κάνει έκκληση μέσα από τα μμε.

Η αστυνομία οδηγήθηκε στον εντοπισμό του μετά από ειδοποίηση που έλαβε ότι είχε θεαθεί στη Θεσσαλονίκη.
Ακολούθησε έρευνα στο σημείο που τους είχαν υποδείξει, δεν τον βρήκαν, όμως πριν λίγη ώρα κατάφεραν και τον εντόπισαν την ώρα που εκείνος ταξίδευε με λεωφορείο ΚΤΕΛ της γραμμής Θεσσαλονίκη Ιωάννινα.
Ο 31χρονος είναι σώος και αβλαβής και αυτήν την ώρα δίνει κατάθεση στην Ασφάλεια Ιωαννίνων.

ΤΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ - «Στα τέσσερα εσείς, σιωπή οι βιβλιοπώλες»

Μεγάλη ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Πάνου Καμμένου στη Βουλή.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕλ έβαλε «φωτιά» στα έδρανα καθώς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πέταγε συνεχώς καρφιά κατά της ΝΔ, αλλά και των κομμάτων που συγκρότησαν την προηγούμενη κυβέρνηση.
Είχε μια έντονη λογομαχία με τον Αδωνια Γεωργιάδη στον οποίο είπε χαρακτηριστικά «Στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα» καλώντας τον να σταματήσει να διαμαρτύρεται.
Ο Αδωνις Γεωργιάδης συνέχισε να διαμαρτύρεται και ο Πάνος Καμμένος γύρισε προς την Πρόεδρο της Βουλής και της είπε «Παρακαλώ τους βιβλιοπώλες».
Κατά την ομιλία του ανέφερε ότι «Οι πρόεδροι των κομμάτων της προηγούμενης συμπολίτευσης έχουν αμφισβητηθεί από τους ίδιους τους βουλευτές τους», ενώ υπαινίχθηκε ότι η πρόταση των δανειστών έχει υποστηρικτές εντός της αίθουσας της Βουλής.
Μάλιστα, σε ένα άλλο σημείο απευθύνθηκε ξανά προς τον Αδωνι Γεωργιάδη λέγοντάς του «μη μιλάτε χάνετε ψήφους τώρα», ενώ, αρκετές φορές του έκανε νόημα να σωπάσει.
Απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τη φράση που είχε πει και στο παρελθόν: «Στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα!» εννοώντας τη διαπραγματευτική στρατηγική της προηγούμενη κυβέρνησης με τους δανειστές.
Μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος δήλωσε:
Είδαμε να μεταφράζονται νομοσχέδια
Είδαμε να ανακαλούνται νομοσχέδια επειδή δεν το ήθελαν οι δανειστές
Ο ελληνικός λαός διάλεξε κυβέρνηση για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία
Η λαϊκή εντολή ήθελε να μια κυβέρνηση που δεν θα λαμβάνει εντολές
Δεν θα εκτελεί τα νομοσχέδια που έρχονται σε άλλη γλώσσα καταθέτοντας τα εδώ μη μεταφρασμένα
Οι πρόεδροι των κομμάτων της προηγούμενης συμπολίτευσης έχουν αμφισβητηθεί από τους ίδιους τους βουλευτές τους
Ηρθε η ώρα του βουλευτή
Αποδείχθηκε στο παρελθόν ότι οι βουλευτές μπορούμε να αντισταθούμε
Οι ΑΝΕΛ πολεμήθηκαν από παντού αλλά επέζησαν
Ενώσαμε τους Ελληνες
Χωρίς συνδιαλλαγή στηρίξαμε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και στηρίζουμε
Να επαναποκτήσουμε πλήρως την εθνικής μας κυριαρχία
Τέλος οι εντολές από τους δανειστές
Τέλος η λάθος συνταγή
Τέλος η λιτότητα

Πάμε μαζί
Η πρόταση 47 σελίδων δεν αναφέρει ότι θα υπογραφεί ένα άλλο Μνημόνιο
Δεν είναι Μνημόνιο
Είναι κοινή απόφαση του ελληνικού λαού να πάρουμε στα χέρια μας τη χώρα
Υπάρχουν σημεία στα οποία με πολύ κόπο η διαπραγμάτευση
Δεν συμφωνούμε με πολλά από αυτά
Είναι στα όρια της λαϊκής μας εντολής
Δεν θα φύγουμε ούτε ένα κόμμα
Είτε θα επικρατήσει η πρόταση
Είτε θα αναλάβουν τις ευθύνες του εκείνοι που έχουν δυναμιτίσει τη χώρα
Η κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να κάνει καμία συμφωνία που θα παραβιάζει το σύνταγμα
Στο mail Χαρδούβελη προβλεπόταν για τα νησιά ΦΠΑ 13% στα ξενοδοχεία
Τα κόμματα του χθες έχουν μπει σε μια λογική νέου ηγέτη
Αντιλαμβάνομαι ότι γίνεται μια προσπάθεια ο καθένας να παρουσιάσει τον εαυτό του για το επόμενο συνέδριο
Οι βουλευτές να πουν ξεκάθαρα στους ψηφοφόρους τους
Στηρίζουν την πρόταση για κατάργηση ΕΚΑΣ και 10% στο ΦΠΑ της ΔΕΗ; Ναι ή όχι;
Η πρόταση των δανειστών υποστηρίζεται εδώ μέσα
Δανειστές προτείνουν κατάργηση του ΕΚΑΣ


iefimerida

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση θα γλείψει εκεί που τώρα φτύνει

Τρένο του τρόμου που μπροστά του το email Χαρδούβελη είναι παιδική χαρά, χαρακτήρισε το κείμενο της κυβέρνησης προς τους θεσμούς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την συζήτηση στη βουλή για τις διαπραγματεύσεις. Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι η νέα συμφωνία θα φέρνει ένα τρίτο μνημόνιο.
«Μετά το ηχηρό προχθεσινό αδιέξοδο αντί ο κ. Τσίπρας να έρθει και να πει κάτι συγκεκριμένο, ήρθε και επανέλαβε με μεταφυσική βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία γιατί αποφασίζει μόνη της η ελληνική κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:
« Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε μόνο δύο σκληρά μέτρα του σχεδίου Γιούνκερ. Κατάργηση του ΕΚΑΣ και αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια. Εκτός και αν θέλει να πει ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω από τις 47 σελίδες του κειμένου που εστάλη. Αν δει κανείς όμως το κείμενο και κάνει σύγκριση τότε το email Χαρδούβελη είναι παιδική χαρά σε σχέση με το τρένο του τρόμου που θα είναι η συμφωνία.
Στην κορύφωση της επίθεσης του ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα γλείψει εκεί που φτύνει τώρα» και ανέφερε ότι σε λίγο θα το αντιληφθούν οι υπουργοί ανάγλυφα.
Μιλώντας για την τακτική της κυβέρνησης, ανέφερε ότι «μπούκωσε» την ελληνική κοινωνία με απειλές όλο το τελευταίο διάστημα. Επιπλέον, αναρωτήθηκε για το πώς θα στηρίξουν την προσπάθειες της κυβέρνησης, συμπεραίνοντας πως υπάρχει ευθέως ζήτημα δεδηλωμένης πλειοψηφίας στη Βουλή.

ΦΩΤΟ - ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ...Δείτε τα πιο ...πρόστυχα δέντρα που υπάρχουν!

Υπάρχουν δέντρα και δέντρα… άλλα με λεπτούς κορμούς και άλλα με χοντρούς, άλλα με κοντούς και άλλα με ψηλούς. 
Βέβαια υπάρχουν φορές που η φύση κάνει πάλι τα θαύματα της και οι κορμοί παίρνουν σχήματα που είναι ασυνήθιστα και μπορεί να θυμίζουν διάφορα πράγματα της καθημερινότητάς μας.
Δείτε τις  φωτογραφίες και θα καταλάβετε.

DSC01221-485x363
Funny-Tree-01-485x363
3641270464_9db116d0c9_o
fucking+trees_0651b0_3813606
Male-Tree-4
photo128-500x375
tree2
tree4

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου