10.12.11

Τι είναι αυτές οι λωρίδες στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη;

Το ρομπότ Opportunity που βρίσκεται στην επιφάνεια του "κόκκινου πλανήτη", έκανε μία ιδιαιτέρως σημαντική ανακάλυψη, αφού καθώς εξερευνούσε τον Άρη, "σκόνταψε" πάνω σους μακρόστενους σχηματισμούς που βλέπετε στην φωτογραφία, και θυμίζουν έντονα τις λωρίδες διαγράμμιση στους δρόμους των πόλεων!
Οι πρώτες εκτιμήσεις των ερευνητών της NASA, κάνουν λόγο για μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για γύψο- κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί την πιο ισχυρή ένδειξη μέχρι σήμερα, για την ύπαρξη νερού στην επιφάνεια του Άρη, κατά το το παρελθόν.
Το ρομπότ Opportunity, εξοπλισμένο με ειδικά όργανα ανάλυσης, έκανε ήδη μία πρώτη προσπάθεια για να διαπιστώσει τη σύσταση αυτών των ευρυμάτων. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι αποτελούνται κυρίως από θειούχο ασβέστιο, που είναι βασικό συστατικό του γύψου. Για να σχηματιστεί όμως ο γύψος, είναι απαραίτητη η παρουσία νερού!
Αν και όπως τονίζουν απαιτούνται περαιτέρω αναλύσεις, οι επιστήμονες είναι ήδη ενθουσιασμένοι από την ανακάλυψη:
" Εχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό εύρυμα. Αν και έχουμε βρει και στο παρελθόν υλικά που περιείχαν θειούχες ενώσεις, ήταν όλα υλικά που είχαν μεταφερθεί με τον αέρα και προσμιχθεί με άλλα υλικά οπότε δεν ήταν δυνατόν να γίνει σωστή ανάλυση και μελέτη τους. Το συγκεκριμένο υλικό σχηματίστηκε εκεί ακριβώς που εντοπίστηκε και προσωπικά εκτιμώ πως είναι η πιο ισχυρή ένδειξη παρουσίας νερού σε υγρή μορφή στον πλανήτη Άρη", δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους επικεφαλής της αποστολής του Opportunity, ο Στιβ Σκουίρς.

Τι σκέφτονται συνεχώς οι άντρες- εκτός από το σεξ;

Η λαϊκή ρήση " οι άντρες σκέφτονται διαρκώς το ΣΕΞ", έχει εν μέρει αποδειχτεί επιστημονικά, αφού έρευνες έχουν δείξει πως σίγουρα οι άντρες σκέφτονται το σεξ περισσότερο από τις γυναίκες.
Νέα επιστημονική μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, αποκαλύπτει δύο πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία:
1. οι άντρες τελικά σκέφτονται το ΣΕΞ... 8.000 φορές λιγότερο απ’ ό,τι πίστευαν έως τώρα οι ειδικοί.
2. με την ίδια ακριβώς συχνότητα σκέφτονται και το φαγητό, ενώ αμέσως μετά έρχεται ο... ύπνος, ως θέμα που απασχολεί την αντρική σκέψη.
Το... τρίπτυχο Σεξ, Φαγητό, Ύπνος, στους άντρες
Σύμφωνα λοιπόν με την μελέτη, ο μέσος άντρας σκέφτεται
το σεξ, 19 φορές την ημέρα
το φαγητό, 18 φορές την ημέρα
τον ύπνο, 11 φορές την ημέρα.
Το... τρίπτυχο Σεξ, Φαγητό, Ύπνος στις γυναίκες
Η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι η μέση γυναίκα σκέφτεται
το σεξ, 10 φορές την ημέρα
το φαγητό, 5 φορές την ημέρα
τον ύπνο, 8,5 φορές την ημέρα
Θα πρέπει πάντως να τονιστεί ότι τα παραπάνω νούμερα αποτελούν τον μέσο όρο, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν άντρες και γυναίκες που σκέφτονται πολύ περισσότερο ή και πολύ λιγότερο το τρίπτυχο σεξ, φαγητό και ύπνος, κατά τη διάρκεια της ημέρας. - pyles.tv

Συνάντηση Βορίδη -Τατούλη για τους οδικούς άξονες !

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας συναντήθηκαν με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη, όπου τέθηκαν επί τάπητος το θέμα των οδικών αξόνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο κ. Τατούλης επεσήμανε στον Υπουργό την αδιαπραγμάτευτη στάση της Περιφέρειας όσον αφορά την ολοκλήρωση κατασκευής της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και συγκεκριμένα την ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα – Καλαμάτα με κατάληξη τον Περιμετρικό της Καλαμάτας
Η Ολυμπία Οδός
Όσον αφορά τον δυτικό άξονα δηλαδή την Ολυμπία οδό, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε στον Υπουργό ότι θεωρεί άκρως απαραίτητη την κατασκευή της και την κατάληξή της στην Τσακώνα, δηλώνοντας ότι η ολοκλήρωσή της θα αποτελέσει έργο πνοής και ανάπτυξης για την Πελοπόννησο .
Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη για την ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας με κατάληξη τον Περιμετρικό της Καλαμάτας ενώ για τον δυτικό άξονα την Ολυμπία Οδός εξέφρασε την πολιτική βούληση του Υπουργείου να επιλυθούν τα προβλήματα και να αρχίσει νέα διαπραγμάτευση με την κατασκευάστρια Κοινοπραξία για την ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η ολοκλήρωση των παραπάνω οδικών αξόνων οι οποίοι θα μετατρέψουν το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου σε σύγχρονο και ασφαλές ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο.
Επίσης κατά τη συνάντηση τέθηκε από τον Πέτρο Τατούλη το θέμα των 2 αεροδρομίων της Περιφέρειας , του αεροδρομίου της Τρίπολης και της Καλαμάτας. Επισημάνθηκε δε η σημασία των αεροδρομίων για την Πελοπόννησο με την παράλληλη λειτουργία στρατιωτικού και Πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη και η αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Τέλος, ο κ. Βορίδης εξέφρασε την σύμφωνη γνώμη με τον Περιφερειάρχη για την σπουδαιότητα των αεροδρομίων και αναμένονται πρωτοβουλίες από το Υπουργείο στο προσεχές διάστημα.

" ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ": Η γυναίκα του παιδεραστή ξεσπά !!

Η γυναίκα του Νίκου Σειραγάκη, μετά από μια ολόκληρη ζωή στην Κρήτη, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της και να φύγει μακριά με τα δύο της παιδιά, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν και να μην στιγματιστούν.
«Ντροπή σου», μόνο αυτό βρήκε την δύναμη να πει η σύζυγος του 47χρονου παιδεραστή – εκπαιδευτικού, Νίκου Σειραγάκη, όταν τον αντίκρισε στις φυλακές.
Λίγες ώρες μετά την σύλληψη του συζύγου της μέσα από την ίδια τους την κρεβατοκάμαρα, η γυναίκα έφτασε στα κρατητήρια του Ρεθύμνου και τον συνάντησε για τελευταία φορά, με ένα μόνο ερώτημα «γιατί;»¨.
Ήταν συγκλονισμένη και ρωτούσε ξανά και ξανά αν είναι αλήθεια. Εκείνος είχε σκυμμένο το κεφάλι και δεν απαντούσε. Τότε, σύμφωνα με την εφημερίδα RealNews, του θύμισε ότι λίγες μέρες πριν το τραγικό συμβάν, παρακολουθούσαν μαζί στην τηλεόραση μια ταινία με παιδεραστές, με τον ίδιο να σχολιάζει αρνητικά την δράση τέτοιων ατόμων. Τι ειρωνεία!
Η γυναίκα δεν άντεξε, έβαλε τα κλάματα και, φωνάζοντας «ντροπή σου», έφυγε τρέχοντας για τον δικηγόρο.
Τα παιδιά βλέπουν καθημερινά ψυχολόγο
«Έσπευσε να ασκήσει αγωγή διαζυγίου, με αφορμή όσα έμαθε για τον σύζυγό της, το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου», δηλώνει ο δικηγόρος της, Ανδρέας Αργυρόπουλος, που προσθέτει: «Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά μια προσπάθεια να επιστρέψει τα δύο ανήλικα αγόρια της υγιή στην κοινωνία».
Τα παιδιά επισκέπτονται καθημερινά παιδοψυχολόγο και έχουν ξεκινήσει μια νέα ζωή, ενώ σε όσους ρωτούν πώς είναι δυνατόν να μην είχε καταλάβει τίποτα η σύζυγος του Σειραγάκη για την νοσηρή του φύση, η απάντηση είναι μία «αν είχε αντιληφθεί κάτι τέτοιο θα άφηνε τα δύο ανήλικα παιδιά της μαζί του;»…

Σίγα Φίλιππε, μας πήραν τα ζουμιά...!!

Την δόξα της ιταλίδας υπουργού που ξέσπασε σε κλάματα καθώς ανακοίνωνε τα νέα μέτρα στη χώρα της φαίνεται πως ζήλεψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης. Μόνο που η δική του δήλωση δεν συνοδεύτηκε από δάκρυα αλλά από μία ταπεινή πλην... τίμια συγνώμη.
«Οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από αυτούς που έχασαν εισοδήματα. Και οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης στη Βουλή και λίγο έλειψε να τον πιάσουν τα ζουμιά.
«Ποτέ δεν θα μάθουμε τι ακριβώς θα σήμαινε για τον κάθε πολίτη εάν δεν καταφέρναμε να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Παρά τις προσπάθειες όμως που καταβάλαμε, δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε την απώλεια εισοδημάτων», συμπλήρωσε, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα.
Απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, ο κ. Σαχινίδης είπε ότι ο πολιτικός κόσμος πρέπει να του πει την αλήθεια πως «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για τη μείωση των ελλειμμάτων και την επιστροφή στην ανάπτυξη» και φυσικά συγκίνησε τους πάντες.
Ακόμα και αν η συγνώμη του κ. Σαχινίδη δεν γινόταν με τόση καθυστέρηση, πάλι θα του υπενθυμίζαμε η σοφή παροιμία του λαού μας: «Από όταν βρέθηκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο».... newpost.gr

Μυστηριώδης θάνατος νεαρής φοιτήτριας !!

Συγκλονισμένη είναι η Mυτιλήνη από τον πρόωρο χαμό μιας 24χρονης φοιτήτριας.
Συγκεκριμένα, όπως γράφει το lesvosnews.net χθες λίγο μετά τις 6 το απόγευμα η 24χρονη Γιούλη Καπέλη άφησε την τελευταία πνοή στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου νοσηλευόταν από τις 6 του μηνός.
Η 24χρονη είχε εισαχθεί πριν μερικές ημέρες στο Νοσκοκομείο Μυτιλήνης με ίωση.
Η κατάστασή της όμως χειροτέρευσε και υπήρξε διάγνωση για περικαρδίτιδα, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ αλλά δυστυχώς εξέπνευσε.
Η μητέρα της κοπέλας που μένει στην Άρτα ενημερώθηκε και έσπευσε στο νησί, ωστόσο δεν πρόλαβε ζωντανή την κόρη της.
Η 24χρόνη ήταν φοιτήτρια στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας
Τα αίτια του θανάτου της 24χρονης διερευνώνται. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης.

Οι έξυπνοι άνδρες είναι πιστοί στις συντρόφους τους !!

Το υψηλό IQ συνδέεται με τη μονογαμία !!
Όσο υψηλότερο IQ έχει ένας άνδρας τόσο πιο πιθανό είναι να παραμείνει πιστός...και αφοσιωμένος σε μια γυναίκα υποστηρίζει μια νέα βρετανική μελέτη.
Οι Βρετανοί ερευνητές εξέτασαν τη συμπεριφορά ζευγαριών από την Αμερική για να διαπιστώσουν ότι το υψηλό IQ συνδέεται με τη μονογαμία.
Σύμφωνα με τον Satoshi Kanazawa, καθηγητή εξελικτικής ψυχολογίας στο London School of Economics ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας, η σεξουαλική αποκλειστικότητα αποτελεί εξελικτικό κατόρθωμα για τους άνδρες . Ο ίδιος εκτιμά ότι είναι ευκολότερο για τους ευφυείς άνδρες να ελέγξουν τις αρχέγονες ορμές τους και να τιμήσουν το ταίρι τους παραμένοντας πιστοί στους όρκους αγάπης και αφοσίωσης που έχουν ανταλλάξει μαζί του.
Όσο για τους άνδρες που δεν μπορούν να μείνουν πιστοί και παρασύρονται από τα πάθη τους, υποστηρίζει ο Satoshi Kanazawa, τα πράγματα είναι απλά: δεν έχουν υψηλό IQ και δεν μπορούν να ακολουθήσουν την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους με το πέρασμα των αιώνων.
Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ισχύει το ίδιο και για το ασθενές φύλο, ότι δηλαδή οι πιο έξυπνες γυναίκες είναι και πιο πιστές.

Το αδιέξοδο του Α.Σαμαρά: "Μπρος Παπαδήμος και πίσω εκλογές"

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. από τις δημοσκοπήσεις οι οποίες δίνουν μεν ασφαλές προβάδισμα στη ΝΔ λόγω κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ (δεν αποκλείεται να έρθει και τρίτο κόμμα αν ενισχυεθί και άλλο η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά εμφανίζουν ελαφρά μείωση του ποσοστού από το 31-32% στο 30% με τάση πτωτική! 
Δηλαδή σημαντικά κάτω από το ποσοστό του 2009 και καμία πολύ μακριά από τον αυτοδυναμία του 35%.
Η συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου και τα μπρος-πίσω με την δανειακή σύμβαση, έχει πιέσει (και θα πιέσουν κι άλλο, λένε σοβαροί πολιτικοί παρατηρητές) το ποσοστό της Ν.Δ.
Οι άνθρωποι του Α.Σαμαρά εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι τελικώς οι πολίτες θα κατανοήσουν την στροφή του και λένε ότι πολλά θα κριθούν κατά την σύντομη προεκλογική περίοδο όταν και θα καθορίσουν την στάση τους οι πολλοί αναποφάσιστοι ψηφοφόροι.
Η αβεβαιότητα όμως των δημοσκοπήσεων σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην Ευρωπαική Ένωση και το γεγονός ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου που αποτελεί τον λόγο ύπαρξης της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι στον αέρα πυροδοτούν νέα σενάρια στο εσωτερικό της ΝΔ.
Επισήμως η ηγεσία του κόμματος επιμένει ότι στόχος είναι η υπογραφή της συμφωνίας και η διεξαγωγή εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου όπως έχει αποφασιστεί. Ωστόσο ισχυρές δυνάμεις που έκαμψαν τον αντίσταση του Α.Σαμαρά στην περίπτωση της κυβέρνησης Παπαδήμου, είναι βέβαιο ότι θα πιέσουν εξίσου "πειστικά" τον πρόεδρο της Ν.Δ.
Ερώτημα είναι. έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ακόμα και αν ο Α.Σαμάράς πραγματικά θέλει να κυβερνήσει μόνος του. Στο εσωτερικό του κόμματος, κάθε άλλο παρά ισχυρός είναι.
Η βάση του που έδινε δύναμη, αισθάνεται προδομένη από την συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου και αυτό δεν το λέμ εμείς, το λένε οι δημοσκοπήσεις.
Ο Δ.Αβραμόπουλος, "τραβάει για άλλες Πολιτείες" κάνοντάς το σαφές με την υπόθεση του νεαρού Έυελπι που συμπεριφέρθηκε ως αντίγραφο του Μπεγλίτη,, η γνωστή ομάδα των "μπακογιαννικών" περισσότερο συχνάζει στο γραφείο της Ν.Μπακογιάννη στην Βουλή παρά στα γραφεία της Ν.Δ. και βέβαια η πολιτική και οικονομική ελίτ που ελέγχει τα media τον κοιτάζει με "μισό μάτι". Όταν έπρεπε να κάνει την υπέρβαση και να διαγράψει τους "μπακογιαννικούς" διέγραψε τον ... Π.Καμμένο, τον μοναδικό βουλευτή που είχε μείνει σταθερός σε αυτά που έλεγε Α.Σαμαράς δύο εβδομάδες πριν!
Πως να έρθει στην εξουσία με τέτοιες προϋποθέσεις ο Αντώνης Σαμαράς και να κάνει, τι; Η οικονομική ελίτ που ελέγχει την χώρα θα κάνει ότι μπορεί για να επιμηκύνει το χρόνο της κυβέρνησης Παπαδήμου στην εξουσία, επιδιώκοντας πρώτον ην μεγαλύτερη φθροά της Ν.Δ. και την μερική αναστύλωση του ΠΑΣΟΚ με νέο ηγέτη. Ένα αποτέλεσμα στις εκλογές π.χ. την Ν.Δ. στο 26-29% και το ΠΑΣΟΚ 22-25% είναι ένα τέλειο αποτέλεσμα για την ελέγχουν και τα δύο κόμματα.
Αλλά και στο σημερινό επίπεδο να ήταν το αποτέλεσμα, δηλαδή η Ν.Δ, να παίρνει 140 βουλευτές, μετά τι θα κάνει; Μια νέα κυβέρνηση Παπαδήμου; Συγκυβέρνηση με τον Καρατζαφέρη; Το αδιέξοδο, απότοκο της συμμετοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι κάτι παραπάνω από ευδιάκριτο...
Λειτουργώντας, βέβαια, η οικονομική ελίτ, ως εντολοδόχος των ξένων δυνάμεων που ελέγχουν ασφυκτικά σήμερα την χώρα και είναι έτοιμοι να αρπάξουν ορυκτό πλούτο, λιμάνια μέχρι και τις μελλοντικές εισπράξεις από ΦΠΑ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

..Την ακουσε και την ...έκανε ο Αβραμόπουλος από το Μεγάλο Πεύκο !

Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος πήγε στην ορκομωσία των νεοσύλλκετων στο ΚΕΕΔ, την παρακολούθησε αλλά ομιλία δεν έκανε.
Όπως λένε οι πληροφορίες το κλίμα ήταν γενικώς βαρύ,όχι από τους στρατιωτικούς αλλά από τους πολίτες συγγενείς των νέων που ορκίστηκαν. Υπήρχε μια γενικότερη ...μουρμούρα η οποία γενικώς δεν ήταν υπέρ της παρουσίας πολιτικών.
Ο Αβραμόπουλος την "άκουσε" και προτίμησε να μην δώσει αφορμή αφορμή για διαμαρτυρίες που θα είχαν στόχο τους πολιτικούς. Έτσι παρακολούθησε κανονικά τη τελετή αλλά ομιλία δεν έκανε. Καλύτερα για τους νεοσύλλεκτους που βιάζονταν να φυγουν με τη πρώτη άδεια. onalert

Αυτοί που αρπάνε το φαί απο το τραπέζι ,κηρύχνουν την λιτότητα !!

Τέλος το δώρο Χριστουγέννων και στον ιδιωτικό τομέα !!

Σημειώστε την ημερομηνία που θα πάρετε το δώρο των Χριστουγέννων, γιατί θα είναι και το… τελευταίο.... αφού η τρόικα βάζει πλέον ξεκάθαρα χέρι κα στον ιδιωτικό τομέα ζητώντας κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
Το μικτό κλιμάκιο των επιτρόπων ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να πιέσει τους κοινωνικούς εταίρους, σύμφωνα με την RealNews,ώστε να τους καταργήσουν οριστικά στο όνομα της… ανταγωνιστικότητας και της μείωσης του μισθολογικού κόστους.
Πριν από περίπου ένα χρόνο οι κοινωνικοί εταίροι, σε συμφωνία με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, είχαν ξεκινήσει να διαπραγματεύονται την συγχώνευση των δύο μισθών, όμως τελικά το θέμα δεν «προχώρησε».
Ωστόσο, το επιχείρημα ότι φέτος πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν χρήματα για το δώρο των Χριστουγέννων, λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης, επανέφερε το θέμα.
Αρκετοί επιχειρηματίες, προκειμένου να πληρώσουν το δώρο, το οποίο είναι υποχρεωτικό να καταβληθεί μέχρι κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν πληρώνουν τους μισθούς.
Οι προβλέψεις για το μέλλον είναι δυσοίωνες, αφού αναμένεται να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών εντός του 2012 περισσότερες από 145.000 επιχειρήσεις, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, οπότε θα.. λέτε και «ευχαριστώ» αν παίρνετε τον μισθό σας!

Χαιρετισμός Νάντιας στην ημερίδα για τη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος

Κυρίες και κύριοι,
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου τους διοργανωτές για την πρόσκληση που μου απευθύνατε και να χαιρετήσω την πρωτοβουλία των ανθρώπων του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, της Ελληνικής αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Θα ήθελα να ξεκινήσω τον σύντομο χαιρετισμό μου, τονίζοντας τις δυνατότητες και τη σημασία του διαδικτύου στην παγκόσμια ανάπτυξη και βελτίωση του επιπέδου ζωής μας.
Το διαδίκτυο πλέον είναι κομμάτι της ζωής μας, κι αν όχι της δικής μας σίγουρα των παιδιών μας.
Είναι λάθος, μεγάλο λάθος να απορρίπτουμε το διαδίκτυο, συνολικά.
Συνεπώς, λέμε «ναι» στο διαδίκτυο.
Ωστόσο, η χαώδης έκτασή του είναι βέβαιο ότι εγκυμονεί κινδύνους.
Επομένως, από τη μία, σε προσωπικό επίπεδο είναι σημαντικό να «κινούμαστε» στο διαδίκτυο με ασφάλεια.
Από την άλλη, σε συλλογικό επίπεδο, πρέπει να δημιουργήσουμε αντίστοιχες μικρές καμπάνιες ενημέρωσης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, για όλες τις ηλικίες των πολιτών και κυρίως για τα νέα παιδιά.
Γιατί εμείς έχουμε την ευθύνη να τους διαμορφώσουμε, ως υπεύθυνους και ενημερωμένους πολίτες του αύριο.
Με αφορμή, μάλιστα, το παραπάνω, θα ήθελα να συγχαρώ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα εξαιρετικά πετυχημένα σποτάκια στην τηλεόραση και να τους μεταφέρω και τα θετικά σχόλια πολλών συμπολιτών μας.
Εν κατακλείδι, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανάπτυξη της πληροφορικής και η ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων, στην παραγωγική διαδικασία, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψεως του σύγχρονου ανθρώπου.
Και η Πολιτεία δεν μπορεί να απουσιάζει από αυτές τις εξελίξεις.
Για όλα αυτά, όμως, και πολλά άλλα θα είναι καλύτερα να μιλήσουν οι αρμόδιοι, των οποίων μάλιστα τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή με σημαντικές επιτυχίες στην αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Ευχαριστώ θερμά!

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην Καλαμάτα

Η πόλη απέκτησε εορταστική ατμόσφαιρα !!
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε χθές βράδυ στην Κεντρική πλατεία της πόλης της Καλαμάτας την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Το …κουμπί πάτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν.Νίκας ενώ η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω δορυφόρου από τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα της Πελοποννήσου .Ο κ Νίκας αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους έστειλε μήνυμα ελπίδας και υγείας μαζί με τις ευχές του για ένα καλύτερο μέλλον

VIDEO: Τα γεγονότα του 2011 σε 1 λεπτό!

Ένα καταπληκτικό video για τα γεγονότα του 2011 δημιούργησε το Reuters.
Το video μέσα σε 60 μόλις δευτερόλεπτα κάνει ανασκόπηση στα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς. Αξίζει να το δείτε:

Το ρεζιλίκι σας μέσα... Δώστε τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του Alter.

Το ALTER μπήκε στη ζωή μου το 2003. Έτσι ξαφνικά. Μου τηλεφώνησε η Τατιάνα Στεφανίδου μια μέρα και μετά από 2 ώρες συνομιλίας μαζί της, πείστηκα να βγω στην εκπομπή της, με τον συγχωρεμένο τον Βλάση Μπονάτσο, να μιλήσω για την Αλίκη Βουγιουκλάκη... 
Στα τρία χρόνια συνεργασίας μου με τον τηλεοπτικό σταθμό, γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους που, με τους περισσότερους, έμεινα φίλος. Και με πονάει φίλε τώρα που το κανάλι βρίσκεται χαμένο σε συμπληγάδες συμφερόντων. Κυρίως πονάω όλους τους εργαζόμενους που βρέθηκαν εκτός δουλειάς και χωρίς χρήματα στην πιο κρίσημη καμπή της ιστορίας της Ελλάδας.aplhrotoiergazomenoi.blogspot.com

Καραμπόλα στην Αθηνών Κορίνθου με 8 τραυματίες !!

- 2 από τους τραυματίες είναι ανήλικοι
- Όλοι έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο – Δεν διατρέχει κανείς κίνδυνο για τη ζωή του
- Ι.Χ πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με φορτηγάκι
Από θαύμα γλιτώσαμε τραγωδία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων.
Μία γυναίκα οδηγός που κατευθυνόταν προς Κόρινθο, έχασε τον έλεγχο του οχήματος της κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο Ι.Χ φορτηγάκι που επέβαιναν συνολικά 7 τσιγγάνοι..
Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν 7 άτομα ελαφρά και λίγο πιο σοβαρά ένας ανήλικος τσιγγάνος.
Σύμφωνα με την Τροχαία όλοι μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, εκτός από ένα παιδάκι που είναι λίγο πιο σοβαρά τραυματισμένο, χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του.

Λήστεψαν ζευγάρι ηλικιωμένων στην Μουριατάδα Κυπαρισσίας !

Φόβος και τρόμος επικρατεί στην Περιφέρεια της Μεσσηνίας από την διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα . 
Μετά τις ληστείες της τελευταίας εβδομάδας σε Καλό Νερό και Σιδηρόκαστρο αυτή την φορά οι άγνωστοι δράστες κτύπησαν σε σπίτι ηλικιωμένων στην Μουρατιάδα Κυπαρισσίας στο οποίο « μπούκαραν » τις μεταμεσονύκτιες ώρες ακινητοποιώντας το ηλικιωμένο ζευγάρι από το οποίο με απειλές απέσπασαν μία χρυσή αλυσίδα με τον σταυρό της Δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ . Οι άγνωστοι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι παρά τις εκτεταμένες έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη τους

Μαζική κατάθεση Πινακίδων από ιδιοκτήτες Ι.Χ

Μαζικά προσέρχονται στις εφορίες και στις περιφέρειες του υπουργείου Μεταφορών οι πολίτες, προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να τα συντηρήσουν.
Τα τέλη κυκλοφορίας σε συνδυασμό με την αύξηση...στην τιμή των καυσίμων καθώς και την «καταιγίδα» φόρων, έχουν υποχρεώσει τους περισσότερους οδηγούς να καταθέσουν τις πινακίδες τους, ακινητοποιώντας τα αυτοκίνητά τους.
Μάλιστα εκτιμάται ότι φέτος θα καταρριφθεί το ρεκόρ του 2009, οπότε και 200.000 ιδιοκτήτες ΙΧ είχαν προχωρήσει σε ακινητοποίηση των οχημάτων τους εξαιτίας των υπέρογκων τελών κυκλοφορίας.euro2day

Δεν αποκλείει η Μπακογιάννη μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ

ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ...ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !!
Γέφυρα ακόμα και για μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ ρίχνει η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία σε συνέντευξή της στη REAL NEWS. Η μόνη προϋπόθεση που θέτει , είναι ο ρεαλισμός στην πολιτική γραμμή πλεύσης, ρεαλισμό που μάλιστα δηλώνει πως ήδη βλέπει στις κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά.
" Αν ο κ. Σαμαράς συνεχίσει την αλλαγή πλεύσης που πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες προς πιο φιλοευρωπαϊκές θέσεις και πιο ρεαλιστικές επιλογές μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες συνεργασίας" δηλώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Η κυρία Μπακογιάννη εκτιμά πως ο δικομματισμός όπως τον ξέραμε τα τελευταία 30 χρόνια δεν υπάρχει πια ενώ επισημαίνει πως η πτώση του δεν συνοδεύεται από μια ορατή και συγκροτημένη εναλλακτική λύση σε επίπεδο κοινωνίας.
Σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη υπάρχουν πλέον οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις τόσο στην κοινωνία όσο και στον πολιτικό κόσμο για να οικοδομηθούν οι κυβερνήσεις συνεργασίας από επιλογή και όχι από ανάγκες αδιεξόδου.
Η ίδια μάλιστα ξεκαθαρίζει πως θα στήριζε μια κυβέρνηση " που θα είχε ως κόκκινη γραμμή τη διασφάλιση της στρατηγικής κατάκτησης του ελληνικού λαού που είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης και της ευρωζώνης, και θα είχε τη βούληση να κάνει πράξη τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις." Επισημαίνει μάλιστα πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μόλις έχουν κλείσει τα μεγάλα θέματα που επηρεάζουν τη θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε 24ωρη απεργία οι φαρμακοποιοί στις 14/12/2011

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, εξήγγειλαν οι φαρμακοποιοί διαμαρτυρόμενοι «για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης» και την «οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία».
Όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος, οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα ενταθούν μάλιστα με πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1η Ιανουαρίου 2012 ή και νωρίτερα, «λόγω της αδυναμίας λειτουργίας των φαρμακείων που συνθλίβονται ανάμεσα στην διακοπή πιστώσεων από τους προμηθευτές και την μη καταβολή των οφειλομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία».
«Τα φαρμακεία επιθυμούν να συνεχίσουν να στηρίζουν το σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης και τον ασφαλισμένο , τον ασθενή τον ηλικιωμένο. Ομως βρισκόμαστε σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θ. Αμπατζόγλου.
Ανέφερε επίσης ότι το δ.σ. του Συλλόγου συνεδριάσει και πάλι για να αποφασίσει την κλιμάκωση και την ένταση των κινητοποιήσεων.

Καλαμάτα: Απορριμματοφόρο του δήμου παρέσυρε και σκότωσε 75χρονο

Απορριμματοφόρο όχημα του δήμου Καλαμάτας, που οδηγούσε άνδρας 31 χρόνων, παρέσυρε και σκότωσε 75χρονο.
Προανάκριση διενεργεί η τροχαία Καλαμάτας.

ΑΛΛΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ -Συνελήφθη στρατιωτικός γιατρός που απήλλασε επώνυμους από τη θητεία !!

Στρατιωτικός γιατρός με το βαθμό του ταξίαρχου, ο οποίος παλαιότερα υπηρετούσε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ και κατηγορείται ότι συμμετείχε σε «παραδικαστικό» κύκλωμα και ότι χορηγούσε βεβαιώσεις σε επωνύμους προκειμένου να μην υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία, συνελήφθη στη Νότιο Αφρική. 
Μεταξύ των επωνύμων που εκτιμάται ότι «λούφαραν» τη θητεία του, είναι ηθοποιοί, σεναριογράφοι και άλλοι.
Πρόκειται για τον 63χρονο Μ. Ν. ο οποίος εντοπίστηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν διαβιβασθεί από το Τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας στις Αρχές της Νότιας Αφρικής.
Ο στρατιωτικός γιατρος φυγοδικούσε από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση του αποκαλούμενου «παραδικαστικού» κυκλώματος.
Σε βάρος του γιατρού, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε 18 υποθέσεις απαλλαγών επωνύμων από το Στρατό είχε εκδοθεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, σε βάρος του γιατρού εκκρεμούσαν 2 Εντάλματα Σύλληψης του Εφέτη-Ανακριτή Αθηνών για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα, 1 Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή του Στρατοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παθητικής δωροδοκίας κατ΄ εξακολούθηση καθώς επίσης και 3 ερήμην καταδικαστικές αποφάσεις του Εφετείου και του Στρατοδικείου Αθηνών με συνολική ποινή φυλάκισης 8 ετών και 6 μηνών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της ανυποταξίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως και της παθητικής δωροδοκίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου