7.7.18

Σοκ στην Αγχίαλο! Ιερέας απαγχονίστηκε τη μέρα που θα αρραβώνιαζε το γιο του

Σοκ στην Αγχίαλο. Ιερέας βρέθηκε κρεμασμένος σε χωράφι μεταξύ Αγχιάλου και Μικροθηβών.

Ο ιερέας, 61 ετών,  έδωσε τέλος στη ζωή του βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και μια ολόκληρη κοινωνία.

Ο ιερέας εντοπίστηκε από την αστυνομία, ενώ σήμερα θα αρραβώνιαζε τον γιo του.

e-thessalia.gr

Προβάδισμα 13,4% δίνει στη ΝΔ η «Μητέρα των δημοσκοπήσεων»

Το Poll of polls συνεκτιμά τις προβλέψεις περισσότερων δημοσκοπικών εταιρειών και επιτρέπει έτσι την εξαγωγή ασφαλέστερων συμπερασμάτων.
Ο μέσος όρος των 5 τελευταίων δημοσκοπήσεων (Alco, Pulse, Metron Analysis, MRB, Marc) δείχνει τη διαφορά στην εκτίμηση ψήφου να διευρύνεται κατά 3% σε σχέση με τον Ιανουάριο και τη ΝΔ πολιτικά κυρίαρχη και σε τροχιά αυτοδυναμίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
Προβάδισμα 13,4% δίνει στη ΝΔ η «Μητέρα των δημοσκοπήσεων»
Το Poll of polls που στα ελληνικά μεταφράστηκε ως "Μητέρα των δημοσκοπήσεων", διεθνώς θεωρείται από τα πλέον αξιόπιστα δημοσκοπικά εργαλεία. 
Και αυτό γιατί συνεκτιμά τις προβλέψεις περισσότερων δημοσκοπικών εταιρειών και επιτρέπει έτσι την εξαγωγή ασφαλέστερων συμπερασμάτων. Αυτό που με απλά λόγια κάνει το Poll of Polls είναι ότι αναδεικνύει τον μέσο όρο των εκτιμήσεων που δημοσιεύουν διαφορετικές δημοσκοπικές εταιρείες το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα.

Τα 10.564 δενδρύλλια κάνναβης που κατέσχεσε η ΕΛΑΣ ήταν ...βιομηχανική!

 Το πρωινό της Δευτέρας 2 Ιουλίου θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένο στη μνήμη του κ. Μάρκου Ράπτη ως μία από τις χειρότερες ημέρες στη ζωή του.
Σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τα όσα εκτυλίχθηκαν εκείνο το πρωινό, το οποίο ξεκίνησε όπως όλα τα άλλα.

Ο 44χρονος Καρδιτσιώτης, ιδιοκτήτης μανάβικου, σηκώθηκε, ετοιμάστηκε και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του προκειμένου να μεταβεί στο κέντρο της πόλης για κάτι δουλειές.

Στη διαδρομή άκουσε το κινητό του να καλεί. Στην άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν η κόρη του, η οποία τον ενημέρωσε ότι στο κατάστημα του έχουν φθάσει δύο κύριοι και τον ζητούν. Επρόκειτο για δύο άτομα από την Ασφάλεια Καρδίτσας, τα οποία ενημέρωσαν τον κ. Ράπτη ότι έπρεπε να μεταβεί άμεσα στα γραφεία της υπηρεσίας προκειμένου να δώσει μία κατάθεση.

Έτσι και έγινε. Ο 44χρονος μετέβη στην Ασφάλεια έχοντας απόλυτη άγνοια για το τι επρόκειτο να επακολουθήσει. Με το που πέρασε το κατώφλι του γραφείου του διοικητή, ο οποίος εκείνη την ώρα απουσίαζε, δύο αστυνομικοί τον διέταξαν, όπως λέει στο zougla.gr, να κάτσει στην καρέκλα χωρίς να μιλά, διαμηνύοντάς του ότι «θα δει τι θα πάθει».

Περίπου το ίδιο του είπε και ο διοικητής ο οποίος έφθασε μετά από λίγα λεπτά και έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τον πάρουν σηκωτό. Ο 44χρονος, χωρίς να έχει ιδέα γιατί, βρέθηκε δεμένος μέσα σε ένα περιπολικό το οποίο με συνοδεία άλλων τον μετέφερε στο χωράφι στο οποίο ο ανιψιός του καλλιεργεί δενδρύλλια βιομηχανικής, και άρα νόμιμης, κάνναβης.

Από εκεί και πέρα τα όσα εκτυλίχθηκαν έμοιαζαν ως ταινία σε επανάληψη. Από τη μια ο κ. Ράπτης να ωρύεται ότι πρόκειται για νόμιμη καλλιέργεια με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και δικαιολογητικά και απ’ την άλλη οι αστυνομικοί ανένδοτοι και ανενημέρωτοι να εκτοξεύουν απειλές κατά του συλληφθέντα και να ξεριζώνουν μετα μανίας μέχρι και την τελευταία ρίζα.

Στο σύνολο: 10.564 δενδρύλλια σε μία έκταση 2,5 στρεμμάτων ξεριζώθηκαν και πετάχτηκαν σε χωματερές. Η επένδυση καταστράφηκε. 
Η Ασφάλεια έδωσε ενθουσιώδη συνέντευξη Τύπου κάνοντας λόγο για τη μεταλύτερη φυτεία κάνναβης που εντοπίστηκε ποτέ. Αργότερα το απόγευμα ο ανακριτής θα ζητήσει συγγνώμη στον κ. Ράπτη για την ταλαιπωρία. Μόνο που η συγγνώμη ούτε επανορθώνει, ούτε -πολύ περισσότερο- αποζημιώνει.

Δείτε πως παρουσιάστηκε η υπόθεση από την ΕΛ.ΑΣ.

Δεσπότης κάνει βόλτα με καμήλα



Έφτασε στην πηγή και δεν θα έπινε νερό; Και που. Εκεί που έζησε ο Χριστός.  Ο λόγος για τον επίσκοπο Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο ο οποίος είναι επικεφαλής προσκηνυματικής εκδρομής στα Ιεροσόλυμα και τους Αγίους Τόπους.  Όπως γράφει το stagonnews.gr 
«μοναδικές στιγμές  ζουν όσοι συμμετέχουν στην αποστολή – εκδρομή στα Ιεροσόλυμα και άλλες πόλεις του Ισραήλ . Επισκέπτονται θρησκευτικά μνημεία , μοναστήρια και έχουν σημαντικές συναντήσεις. Συνάμα ζουν απλές ανθρώπινες στιγμές που θα απολάμβανε κάθε επισκέπτης της περιοχής.
Για παράδειγμα: Στις  φωτογραφίες βλέπουμε μοναδικές στιγμές του κ. Θεόκλητου να βολτάρει πάνω σε μια καμήλα».
Στο ταξίδι αυτό επισκέφτηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ενώ στον Ιορδάνη ποταμό τέλεσε και ομαδική βάπτιση πιστών.

To Μουντιάλ έσπρωξε τις Ελληνίδες στην απιστία!

Οι… ποδοσφαιρόπληκτοι κάθε τέσσερα χρόνια κόβουν το σεξ και αφιερώνονται στα στοιχήματα για το ποιος θα πάρει το κύπελλο και ποιος παίκτης θα βάλει τα περισσότερα γκολ. 

Με δυο - τρία ματς την ημέρα, με παρατάσεις και πέναλτι, κάθονται σερί ως τις πρώτες πρωινές ώρες στην τηλεόραση. 
Πού καιρός για σεξουαλικές επαφές…

Του λόγου το αληθές έδειξε και η νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, σε δείγμα πεδίου με χρονικό παράθυρο τον Ιούνιο. Οι επιδόσεις των ανδρών σε συχνότητα επαφών ήταν οι μισές, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, ενώ στις γυναίκες η συχνότητα ήταν ίδια ή λίγο ανεβασμένη. Απλά μαθηματικά…

«Το εύλογο συμπέρασμα είναι πως, αφού οι άνδρες μείωσαν τις επαφές τους λόγω ποδοσφαιροπληξίας, ενώ οι γυναίκες είχαν ίδιες ή και καλύτερες επιδόσεις την περίοδο αυτή, οι γυναίκες θα έπαιζαν εκτός γηπέδου τις ώρες που οι άνδρες έπαιζαν εντός», λέει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Σε πολλές έρευνες του εξωτερικού η μείωση συχνότητας στις ερωτικές επαφές των ανδρών παρατηρήθηκε επανειλημμένα στις αθλητικές Κυριακές και σε μεγάλες διοργανώσεις. Όπως αναφέρει το stogiatro.gr, οι άρρενες του πλανήτη μειοδοτούν σε επιδόσεις ερωτικές, ενώ πλειοδοτούν σε ασκήσεις κατανάλωσης μπύρας και πίτσας, αφού η γυναικεία παρουσία την ώρα του ποδοσφαιρικού οργασμού τους προκαλεί συνήθως ένα είδος ...αλλεργίας.

«Η βιολογική ερμηνεία της απέχθειας στα οιστρογόνα των γυναικών - ανδρών σε υπερέκκριση ανδρογόνων είναι γονιδιακή και πανάρχαια, γιατί τα ομαδικά αθλήματα οι άνδρες τα ξεκίνησαν ήδη από τους τροφοσυλλέκτες κυνηγούς, μέχρι την εποχή του Πλάτωνα, που έτρεχαν γυμνοί στα στάδια για να ξοδέψουν την τεστοστερόνη των μυών και να αναπτύξουν ίσως την διάνοια των μυαλών», εξηγεί περαιτέρω ο Δρ. Κωνσταντινίδης, προσθέτοντας «στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει, λέει ο γνωστός στίχος του Διονύση Σαββόπουλου και ίσως αυτό να εξηγεί πως η γυνή βαριαναστενάζει αλλά και ξενοκοιτάζει, όταν ο σύντροφός της φέρνει την μόνιμη ερωμένη του, τη μπάλα, στο σαλόνι, με τους φωνακλάδες φίλους του μάλα ενοχλητικούς για την αδιάφορη στο σπορ συνήθως γυνή».

Οι ειδικοί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου σημειώνουν τους λόγους της γυναικείας απιστίας στην ποδοσφαιρομανία του Μουντιάλ.

Η εκδίκηση της αμαζόνας

Αυτή η ομαδική υστερία των ανδρών στη θέα της μάχης των γηπέδων ξυπνά πανάρχαιες μνήμες και φόβους των γυναικών, θυμάτων κλοπών και βιασμών στην ιστορία της ανάπτυξης των φύλων και των εθνών (η Αρπαγή των Σαβίνων Γυναικών δημιούργησε τη Ρώμη). Και οι μνήμες αυτές γίνονται εφιάλτες, όταν συνειδητοποιούν ότι ο σύντροφός τους είναι συνέχεια αυτής της αρχαίας συνήθειας της βίας ενάντια στις γυναίκες (το φεμινιστικό γονίδιο ξυπνά) και καλύτερη εκδίκηση από το κεράτωμα ενός αρσενικού, με βεβαιότητες ερωτικές και βιαιότητες ιστορικές, δεν έχει ακόμη εφευρεθεί.

Ερωτικός λόγος (ακουστική διέγερση)

Οι άνδρες, όταν παίζουν ποδόσφαιρο ή όταν απλά παρακολουθούν, συνήθως εκστομίζουν λεκτικές  ατοπίες, αλλά και ουτοπίες για τους αντιπάλους, που έχουν σχέση με το σεξ όλων των ειδών.  Σύμφωνα με τον χειρουργό ουρολόγο ανδρολόγο, συνεργάτη του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Χρήστο Φλιάτουρα, οι φραστικές υπερβολές θα έκαναν και τον Ντεσάντ να κοκκινίσει. Τα, δε, σαδομαζοχιστικά σχόλια θα υπέβαλλαν στο μαρτύριο της αμφιβολίας για το πρωτότυπο του έργου του και τον βαρόνο Μάζωχ, συγγραφέα του βιβλίου.

«Οι γυναίκες των ποδοσφαιρόφιλων αντιλαμβάνονται πλέον, ως ευφυή θηλυκά, ότι οι δικοί τους άνδρες είναι περισσότερο ικανοί να περιγράφουν τα ανήθικα, παρά να τα κάνουν με τις ίδιες. Γι΄αυτό και αποδράμουν σε αναζήτηση άλλων ανδρών, που θα τις κοιτάζουν σαν γυναίκες και ερωμένες και όχι σαν… ντελιβεράδες πίτσας», λέει χαριτολογώντας ο κ. Φλιάτουρας.

Οπτική διέγερση (πορνογραφία)
Η αρρενωπότητα είναι ταυτισμένη με τη τεστοστερόνη και την επιθετικότητα - αμφότερες περισσεύουν στο ποδόσφαιρο. Τα ιδρωμένα γυμνασμένα αρσενικά κυνηγούν την νίκη και την παραβίαση της εστίας του αντιπάλου. Οι, δε, μάχες σώμα με σώμα στο γήπεδο μεταφράζονται στον ερωτικό εγκέφαλο με τις μάχες στα ερωτικά κρεβάτια.
Ως γνωστόν, το σεξουαλικό του ανθρώπου γίνεται πιο έντονο, όσο απομακρύνεται από το πνευματικό. Η βαθειά σκέψη καταστρέφει την ερωτική επιθυμία. Όσο λιγότερο σκεφτόμαστε, τόσο περισσότερο θέλουμε, αυτή είναι η βιολογική εξίσωση του σεξουαλικού μας εαυτού.

Η εκδίκηση της απατημένης
Ερμηνεύοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών επισημαίνει ότι στο διάστημα αυτής της μάχης των αρσενικών για την θεά μπάλα, η ερωτική γυναίκα νοιώθει μια βαθειά εγκατάλειψη, μια αδιαφορία, που την οδηγεί σε πρόθυρα νευρικής κρίσης και μίσους για τον καθρέφτη της.

«Η γυναίκα, ως μεγάλο εχθρό θεωρεί την απουσία επιθυμίας στο βλέμμα του αρσενικού, που την εγκαταλείπει σε δυο περιπτώσεις κυρίως. Όταν αυτός βλέπει ποδόσφαιρο και αδιαφορεί και όταν εστιάζει στις ρυτίδες της, παρά τα μπότοξ που πλήρωσε για να τις εξαφανίσουν. Το πάθος της απατημένης ερωμένης ξέρουμε πού οδηγεί την ανθρώπινη φύση και η Μήδεια είναι μια εκδοχή της ερωτικής εκδίκησης, ενώ στον σύγχρονο κόσμο αυτή η μανία θα μεταφραστεί σε μια δολοφονία του άρρενος, που φοβάται το κέρατο, όπως ο διάολος το λιβάνι», λέει.

Η εκδίκηση της σύγκρισης
Η μητέρα - σύντροφος - σύζυγος - ερωμένη την περίοδο του Μουντιάλ μετατρέπεται ενίοτε και σε υπηρέτη των φίλων του ανδρός, που έχουν κάνει το σαλόνι γήπεδο και αυτή την προσβολή δεν την αντέχει. Γι΄αυτό και θα σαλπάρει σε μέρη εξωτικά και μαγεμένα με άλλους ναύτες και δεν θα κλείσει τα αυτιά της στις… Σειρήνες, που θα της λένε λόγια ερωτικά, αφού, όπως είναι γνωστό, όποιος ψάχνει μακριά από τα αυτιά τον οργασμό της γυναίκας, είναι βαθειά νυχτωμένος.

Η παρεξήγηση
Οι περισσότεροι άνδρες έχουν την εντύπωση πως η αρρενωπότητα - όσο ταυτίζεται με την αρχετυπική εικόνα, το μεγάλο σώμα και τη μυϊκή δύναμη, με απόλυτο συμβολισμό τον μεγάλο αήττητο φαλλό - τόσο πιο ελκυστική θα γίνεται για το θηλυκό. Εικόνα που ξεκινά από την μητέρα φύση, όπου ο μεγάλος ουρακοτάγκος έχει όλο το χαρέμι, ενώ οι μικρόσωμοι είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν ανέραστοι στην άκρη του δάσους. Αυτή η ερμηνεία κάνει τους άνδρες να ξεχνούν πως η γυναίκα θα ερωτεύεται σχεδόν πάντα αυτό που θα την κάνει να γίνεται μητέρα, προστάτιδα του αδυνάτου και ανάπηρου, είτε αυτό είναι άνδρας, είτε το παιδί που γέννησε.

«Οι γυναίκες αυτήν την περίοδο θα ερωτεύονται αρσενικά που θα ανατρέπουν την ακεραιότητα της πανοπλίας, του αρσενικού που φωνάζει στα γήπεδα, ψάχνοντας αυτούς που θα της ψιθυρίζουν στα αυτιά βεβαιότητες για το αρυτίδωτο της ομορφιάς της», τονίζει ο κ. Φλιάτουρας.

Η αποκαθήλωση του πατριάρχη
Η αρρενωπότητα ταυτισμένη με την πατριαρχία, δηλαδή την εξουσία, γίνεται εδώ και εκατόν εξήντα χιλιάδες χρόνια (όση η διάρκεια της ζωής των ανθρωπίδων) το απόλυτο αφροδισιακό για την κατάκτηση του θηλυκού από το αρσενικό. Η αρρενωπότητα, μια επίκτητη διαφορά, κατασκευάζεται συνήθως ως μια πανοπλία, που η ομαδική συμπεριφορά πολλών αρρένων ξορκίζει τη θηλυκότητα στα γήπεδα, στα Κολοσσαία, στα χρηματιστήρια και στην πολιτική, αφήνοντας στη γυναίκα την εξιδανικευμένη θέση της αναπαραγωγής, της μητέρας, της Αγίας, αλλά και της γεροντοκόρης, είτε της ανοργασμικής θεούσας ενίοτε.

«Αυτήν την αδικία του συστήματος η γυναίκα θα την αντιμετωπίζει ευφυώς, είτε με ειρωνεία για τα ανατομικά προσόντα του ανδρός, που η μοίρα δεν τον προίκισε, είτε συγκρίνοντάς τον πάντα με έναν ιδανικό και ανάξιο αυτόχειρα εραστή, που δε θα μοιάζει με τίποτα στον οπαδό της εξέδρας, που έχει κάνει κατάληψη στο σαλόνι του σπιτιού, αναγκάζοντάς την να μετοικήσει σε άλλα γήπεδα, όπου οι κραυγές και οι ψίθυροι των δικών της οργασμών θα της θυμίζουν κάτι ίσως από την ηδονική κραυγή του οπαδού της ομάδας, που παραβίασε την εστία του αντιπάλου, βάζοντας το περιπόθητο γκολ της νίκης» καταλήγει ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.


ant1news

Αυξήθηκε ο παράνομος (ηλεκτρονικός) τζόγος

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο παράνομος, ηλεκτρονικός, τζόγος, λόγω Μουντιάλ. 
Σε 1.660 υπολογίζονται οι παράνομες ιστοσελίδες που προστέθηκαν στη «μαύρη λίστα» του διαδικτυακού τζόγου σε διάστημα μόλις 15 ημερών. Όσο διαρκεί το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στους «κομπιναδόρους» και στα παιδιά μας, μη πέσουν στα δίχτυα τους.
Με αμείωτους ρυθμούς και νέες πιο αποτελεσματικές και άμεσες διαδικασίες με αφορμή τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου
συνεχίζονται οι έλεγχοι της Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχων Παιγνίων  για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό παράνομων ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών. Η «μαύρη λίστα» της Αρχής Παιγνίων έφτασε τώρα στις 2.708 παράνομες ιστοσελίδες, ενώ από τα τέλη Μαρτίου έχει σημειωθεί αύξηση 160% του συνολικού αριθμού.
Καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο πλησιάζει προς το τέλος του τόσο και ο στοιχηματισμός θα αυξάνεται. Πως δουλεύει το σύστημα
Καλούν τους ανυποψίαστους να γίνουν «μέλη ενός κλαμπ» όπου ποντάρει ο κάθε πικραμένος – ευκολόπιστος για να κερδίσει το κάτι τις του και αυτοί οι επιτήδειοι μαζεύουν το χρήμα. Με άλλα λόγια στήνουν παραμάγαζα, για εύκολο κέρδος. 
Επισημαίνεται ότι σε όλους τους ιστοτόπους που είναι εγγεγραμμένοι στη «μαύρη λίστα» επιβάλλεται απαγόρευση πρόσβασης από ελληνική IP, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs), διακόπτουν άμεσα, με τη γνωστοποίηση της «μαύρης λίστας» την πρόσβαση σε όλους τους ιστοτόπους/ονόματα χώρου που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο και ανακατευθύνουν τον επισκέπτη στη σχετική ενημερωτική ιστοσελίδα της Ε.Ε.Ε.Π.

Βουβωνοκήλη: Τι την προκαλεί και πώς εκδηλώνεται

Δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνη από μόνη της. 

Ωστόσο, δεν περνάει μόνη της
Μια βουβωνική κήλη εμφανίζεται όταν μαλακός ιστός -συνήθως μέρος της μεμβράνης που περιβάλλει την κοιλιακή κοιλότητα ή μέρος του εντέρου- προεξέχει από ένα αδύναμο σημείο στους κοιλιακούς μυς. 
Η προκύπτουσα διόγκωση είναι επώδυνη, ειδικά όταν βήχετε, σκύβετε ή σηκώνετε ένα βαρύ αντικείμενο.

Μια βουβωνοκήλη δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνη από μόνη της. Ωστόσο, δεν περνάει μόνη της και αν δεν τη φροντίσετε μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή σας επιπλοκές. Για το λόγο αυτό, ο γιατρός σας είναι πιθανό να συστήσει χειρουργική επέμβαση για να 

Βουβωνοκήλη: Αίτια
Μερικές περιπτώσεις βουβωνοκήλης δεν έχουν καμία προφανή αιτία. Συνήθως, όμως, οφείλονται σε ένα από τα ακόλουθα:
Αυξημένη πίεση εντός της κοιλιάςΈνα προϋπάρχον ασθενές σημείο στο κοιλιακό τοίχωμαΤέντωμα κατά τη διάρκεια της κίνησης του εντέρου ή της ούρησηςΑνύψωση κάποιου αντικειμένου με μεγάλο βάροςΣυσσώρευση υγρού στην κοιλιάΕγκυμοσύνηΥπερβολικό βάροςΧρόνιος βήχας ή φτέρνισμα
Βουβωνοκήλη: Συμπτώματα
Μερικές κήλες στην βουβωνική περιοχή δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα. Συχνά, όμως, μπορείτε να δείτε και να αισθανθείτε τη διόγκωση που δημιουργείται από την κήλη. Η διόγκωση είναι συνήθως πιο προφανής όταν στέκεστε σε όρθια θέση.

Τα σημάδια της βουβωνοκήλης περιλαμβάνουν:
  • Μια διόγκωση στην περιοχή και στις δύο πλευρές του ηβικού σας οστού
  • Αίσθηση καψίματος ή πόνου στο εξόγκωμα
  • Πόνος ή δυσφορία στη βουβωνική σας χώρα, ειδικά όταν το σκύβετε, βήχετε ή σηκώνετε ένα αντικείμενο
  • Αδυναμία ή πίεση στη βουβωνική χώρα
  • Μερικές φορές, υπάρχει πόνος και πρήξιμο γύρω από τους όρχεις, όταν το προεξέχον έντερο κατεβαίνει στο όσχεοΘα πρέπει να είστε σε θέση να σπρώξετε απαλά την κήλη πίσω στην κοιλιά σας όταν είστε ξαπλωμένοι. Αν όχι, το να εφαρμόσετε ένα επίθεμα πάγου στην περιοχή μπορεί να μειώσει το πρήξιμο αρκετά, έτσι ώστε η κήλη να μπει προς τα μέσα πιο εύκολα.

Στην κατασκήνωση της Ι.Μ. Μεσσηνίας

Γέμισε από φωνές και δράση η κατασκήνωση «Η Αγία Αικατερίνη» της Μητρόπολης, που βρίσκονται στις καταπράσινες πλαγιές του Ταϋγέτου, στη θέση «Σκουρόλακα». 
 
Η κατασκηνωτική περίοδος άρχισε και πριν λίγες ημέρες τα παιδιά επισκέφθηκε και τέλεσε αγιασμό ο Πρωτοσύγγελος της μητροπόλεως αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς. Παρέστησαν ο πνευματικός υπεύθυνος της κατασκήνωσης αρχιμ. Νικόλαος Οικονομίδης  και όλα τα στελέχη της κατασκήνωσης.
Ο π.Φίλιππος, σε σύντομη ομιλία του καλωσόρισε τα παιδιά και τους ευχήθηκε να περάσουν ωφέλιμα και να αποκτήσουν πνευματικά εφόδια κατά την παραμονή τους εκεί και γενικότερα στη ζωή τους.
Επίσης ευχαρίστησε και συνεχάρη τους υπεύθυνους οργάνωσης και συντονισμού, καθώς και όλους τους ομαδάρχες και αρχηγούς της κατασκήνωσης. Στο τέλος επιθεώρησε τους κοιτώνες και συνεχάρη τα παιδιά για την τάξη και την ευπρέπεια των χώρων.
Ο Πρωτοσύγγελος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον τ. Διευθυντή της Τραπέζης ALPHA BANK κ. Δημήτριο Ηλιόπουλο για την, από μέρους του, δωρεά ενός μουσικού Αρμονίου synthesizer και διακοσίων βιβλίων για την βιβλιοθήκη της Κατασκήνωσης.

Τη θεωρούσαν νεκρή και βρέθηκε με βρέφος σε ζούγκλα του Περού

Μια δεκαεννιάχρονη Ισπανίδα, η Πατρίσια Αγκιλαρ, που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της πριν ενάμιση χρόνο και όλοι τη θεωρούσαν νεκρή, βρέθηκε στη ζούγκλα του Περού όπου κρατείτο όμηρος από μια αίρεση.
Όταν οι Περουβιανοί αστυνομικοί την βρήκαν σε μια καλύβα στην περουβιανή ζούγκλα, δυσκολεύτηκαν να την αναγνωρίσουν με βάση τις φωτογραφίες που είχαν στη διάθεση τους.
 Η 19χρονη Ισπανίδα δεν θύμιζε με τίποτα την ωραία και χαμογελαστή έφηβη που γνώριζαν οι δικοί της. Εγκλωβισμένη στα χέρια μιας θρησκευτικής αίρεσης, η Πατρίσια ήταν πολύ αδύνατη, σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, και κρατούσε ένα νεογέννητο στην αγκαλιά της.
Οι αστυνομικοί, μετά από την κατάθεσή της, συνέλαβαν τον Στιβεν Φελιξ Μανρίκε, γκουρού της αίρεσης που είχε αυτοανακηρυχθεί «αγγελιοφόρος του Θεού» και αποκαλούσε τον εαυτό του «ο πρίγκιπας του Γκουρτζίεφ».
Στην καλύβα, εκτός από την Πατρίσια, βρέθηκαν ακόμη δύο γυναίκες και πέντε παιδιά: το μικρότερο, που γεννήθηκε μόλις πριν από ένα μήνα, ήταν του επικεφαλής της αίρεσης.
Η Πατρίσια έμενε στο Έλτσε και γνώρισε μέσω του Facebook τον «γκουρού» σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή της ζωής της, έχοντας χάσει ένα θείο με τον οποίο ήταν πολύ δεμένοι. Ο «γκουρού» εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της και παρουσίασε τον εαυτό του ως τον «μεσσία που ήταν επιφορτισμένος με τη σωτηρία του κόσμου» που θα έσωζε τους οπαδούς του κατά την Αποκάλυψη. Στην πραγματικότητα ο Μανρικε διατηρούσε ένα είδος χαρεμιού, αναγκάζοντας τη «λεία» του να κάνουν σεξ μαζί του και να καταναλώνουν ayahuasca, ενα τοπικό ποτό που προκαλεί παραισθήσεις και κρίσεις άγχους.
Πιστεύοντας τα λόγια του Μανρίκε, η 18χρονη, τότε, Πατρίσια έκλεψε 6.000 δολάρια από την οικογένεια της και στις 7 Ιανουαρίου 2017 πήρε το αεροπλάνο για το Περού. 
Τον Φεβρουάριο ο πατέρας της Αλμπέρτο Αγκιλάρ κατήγγειλε δημοσίως την εξαφάνιση της και ενημερωσε τον Τύπο για τον τρόπο με τον οποίο της έγινε πλύση εγκεφάλου. 
Ο Aλμπέρτο ξεκίνησε μια σελίδα στο Facebook για να βρει την κόρη του και κατάφερε επίσης να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα προκειμένου να βρει τα ίχνη της.
Το έργο της οικογένειας της Πατρίσια βοήθησε την αστυνομία να εντοπίσει το απομακρυσμένο μέρος στο οποίο βρίσκονταν. 
Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στην καλύβα, βρήκαν τον αρχηγό της αίρεσης σε διαλογισμό, ενώ δίπλα του ήταν δύο γυναίκες με σαφή σημάδια σωματικής βίας.
Τώρα, ο πατέρας της Πατρίσια φοβάται ότι η κοπέλα δεν θέλει να επιστρέψει στην Ισπανία: «Η κατάσταση της κόρης μου στο Περού είναι παράνομη, οπότε ελπίζω ότι θα εκδοθεί στην Ισπανία» δήλωσε ο Αλμπέρτο στην εφημερίδα El Mundo. «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το παιδί, αλλά θα θέλαμε να επιστρέψει με την Πατρίσια στην Ισπανία».


topontiki

Αμαλιάδα: 40χρονη κατήγγειλε το βιασμό της στο δάσος της Μαραθιάς

Το βιασμό της από γνωστό της πρόσωπο κατήγγειλε μια 40χρονη αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας, στο Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας.

Η γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία πως ένας 56χρονος την βίασε, σε ραντεβού που είχαν το πρωί της περασμένης Τρίτης στο δάσος της Μαραθιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος δράστης και το θύμα συναντήθηκαν και στο αυτοκίνητό του που είχε σταθμεύσει σε απόμερο σημείο ο 56χρονος τη βίασε.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις Αρχές δύο ημέρες αργότερα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 56χρονος φέρεται να μετέβη σε χωριό του δήμου Ήλιδας που κατοικεί η 40χρονη και να απείλησε συγγενικό της πρόσωπο να μην προβούν σε καταγγελία του περιστατικού.
Οι Αρχές ερευνούν με μεγάλη προσοχή την καταγγελία.

ilialive

ΦΩΤΟ- ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΑΓΥΙΑΣ

Το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στην κορυφή της Αγυιάς σε υψόμετρο 1.260 μέτρων χρονολογείται τουλάχιστον από τις αρχές του 1900. 
Η παράδοση αναφέρει ότι χτίστηκε καθ' υπόδειξη της Αγίας στο όνειρο κάποιου κατοίκου από το χωριό Μουζάκι Τριφυλίας .

Δεκάδες πιστοί ανέβηκαν σήμερα στην κορυφή της Αγυιάς μέσα από το δύσβατο ανηφορικό μονοπάτι παρά τις υψηλές θερμοκρασίες  με την μοναδική θέα σε όλη την Νοτιοδυτική Πελοπόννησο  για να εορτάσουν την μνήμη της Αγίας Κυριακής που η εκκλησία μας τιμά κάθε χρόνο στις 7 Ιουλίου 





ΦΩΤΟ: ΟΙΧΑΛΙΑ - Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ εντόπισε φυτεία με 628 δενδρύλια κάναβης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών τους
Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες (6.7.2018) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και
κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν -628- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους από 1,5 έως 2,5 μέτρα περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.
Επιπλέον στο χώρο της φυτείας, βρέθηκε αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ οι
αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ !

Πρωτιά με περίπου 10 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη Νέα Δημοκρατία, στην Πελοπόννησο, νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τοπικού σταθμού της Κορίνθου «TV Super».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Καθημερινή, στην κεντρική ερώτηση που αφορά την πρόθεση ψήφου στους νομούς της Πελοποννήσου, τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:
H Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 14,4%.
Τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή με 11% και ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7,7%.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος συγκεντρώνει 4%, η Ένωση Κεντρώων 2,7%, ενώ και σε αυτή την δημοσκόπηση το κόμμα Ελληνική Λύση (Βελόπουλος) εμφανίζει ανοδικές τάσεις με 2,5%.
Ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 2,2%, η Λαϊκή Ενότητα (Λαφαζάνης) με 1,3% και το άλλο κόμμα συγκεντρώνει 5,3%.
Στο 14,3% η απάντηση «δεν έχω αποφασίσει».

Δηλητηρίαση: Προσοχή στις πέντε πιο επικίνδυνες καλοκαιρινές τροφές

Έχει παρατηρηθεί ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται τα κρούσματα δηλητηριάσεων ή άλλων ασθενειών που σχετίζονται με την κατανάλωση ακατάλληλων ή χαλασμένων τροφών. 
Αυτό είναι λογικό εφόσον οι υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν πιο εύκολα και γρήγορα τις τροφές που μένουν εκτεθειμένες εκτός ψυγείου, ή εκείνες που έχουν αποψυχθεί και ξαναψύχονται.
Δηλητηρίαση - Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) μεταξύ των 31 πιο διαδεομένων παθογόνων, οι περισσότεροι θάνατοι από δηλητηρίαση κάθε καλοκαίρι σημειώνονται από σαλμονέλα και λιστέρια.
Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι, ωστόσο, αφορούν απλά τροφές που συνηθίζουμε να καταναλώνουμε πιο συχνά το καλοκαίρι, παρά εκείνες που έχουν αλλοιωθεί από τη ζέστη.
Δείτε ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες τροφές, που καταναλώνουμε περισσότερο το καλοκαίρι, για πιθανή δηλητηρίαση, ή άλλες σοβαρές ασθένειες:
Φύτρες λαχανικών
Είναι ένα είδος λαχανικών που γνωρίζει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση, ιδιαίτερα ως συνοδευτική σαλάτα του κυρίως γεύματος. Αλλά οι σπόροι χρειάζονται ζεστές και υγρές συνθήκες για να αναπτυχθούν, οι οποίες τυχαίνει να είναι επίσης ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των Salmonella, Listeria, και E. Coli.
Ντρέσινγκ για “σαλάτα του Καίσαρα”
Μια “σαλάτα του Καίσαρα” μπορεί να σας αρρωστήσει αν η ειδική σάλτσα που είνα το σήμα-κατατεθέν της εν λόγω σαλάτας έχει γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με ωμά αυγά. Οι σάλτσες (ντρέσινγκ) που αγοράζετε από τα καταστήματα και οι οποίες είναι εμφιαλωμένες είναι πολύ ασφαλείς, επειδή είναι παστεριωμένες. Οι σπιτικές σάλτσες είναι εκείνες που θα πρέπει να προσέχετε.
Πράσινες σαλάτες
Εκτός από το ντρέσινγκ, ιδιαίτερη προσοχή επιβάλλεται και για τα πράσινα λαχανικά, όπως το μαρούλι, το λάχανο, η ρόκα, το σπανάκι κλπ που έχει η σαλάτα σας. Πολλές φορές τα λαχανικά αυτά δεν πλένονται επαρκώς με άφθονο νερό, χειρίζονται από άτομα που δεν πλένουν όπως πρέπει τα χέρια τους και, ακόμα χειρότερα, κόβονται για να μπουν στο πιάτο σας στο ίδιο ξύλο κοπής με το κρέας.
Οστρακοειδή
Τα ωμά οστρακοειδή είναι μία από τις πιο... καλοκαιρινές λιχουδιές που υπάρχουν. Αλλά εμπεριέχουν και τον κίνδυνο βακτηρίων όπως τα Vibrio parahaemolyticus και Vibrio vulnificus, τα οποία προκαλούν διάρροια, έμετο και κοιλιακό πόνο σε υγιείς ανθρώπους. Για τα άτομα με ηπατική νόσο, διαβήτη, καρκίνο, διαταραχές του στομάχου, ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση που επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα, το Vibrio vulnificus είναι εξαιρετικά επικίνδυνο: μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια. Οι μισές από όλες τις μολύνσεις του αίματος με Vibrio vulnificus είναι θανατηφόρες!
Σπιτικό παγωτό
Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να φτιάχνουν το δικό τους παγωτό στο σπίτι. Όταν αυτό γίνεται με την παραδοσιακή συνταγή όπου περιέχει και ωμό αυγό, υπάρχει ο κίνδυνος της σαλμονέλας. Το μαγείρεμα και η παστερίωση σκοτώνουν τη σαλμονέλα. Τα αγοραστά παγωτά είναι κατά κανόνα πιο ασφαλή, αλλά μπορεί και εκείνα να περιέχουν επιβλαβή βακτήρια. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε αυτή την περίπτωση αφορά παγωτά που έχουν αποψυχθεί και ξαναψυχθεί.
  

iatropedia

Έρευνα: Μειώθηκε δραματικά ο Ελληνικός πληθυσμός

Δραματική αριθμητική ανατροπή φαίνεται πως πυροδότησε για τον πληθυσμό της Ελλάδας η οικονομική κρίση, που πλήττει από το 2010 τη χώρα.

Η συρρίκνωση των γεννήσεων, η αύξηση των θανάτων και η αρνητική μετανάστευση, αναδεικνύουν το δημογραφικό της Ελλάδας σε μέγα εθνικό θέμα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ, μόνο το διάστημα 2011-2017 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 355.000 ανθρώπους και αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπισθεί με την υπευθυνότητα που απαιτείται για το «νούμερο 1» εθνικό πρόβλημα, ο πληθυσμός της Ελλάδας, το 2050, μόλις που θα αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ανθρώπων. Κι ακόμη χειρότερα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Eurostat, το 2080, με 7,2 εκατομ. ανθρώπους, η Ελλάδα θα αποτελεί το μικρότερο (σσ. και επισφαλέστερο (;)) τμήμα της ΕΕ.
Η έρευνα με τίτλο «Ο πληθυσμός της Ελλάδας υπό διωγμόν», που υπογράφει η νομικός Ήρα Έμκε- Πουλοπούλου, διδάκτορας του πανεπιστημίου του Παρισιού, μέλος της Ακαδημίας Επιστημόνων της Νέας Υόρκης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών, υπό την αιγίδα της οποίας, άλλωστε, τελεί η έκδοση, είναι «κραυγή αγωνίας». «Στόχος του βιβλίου είναι να αποδείξει ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού βρίσκονται «υπό διωγμόν», υφίστανται, δηλαδή, συστηματική υποβολή σε ταλαιπωρίες, που έχουν οδηγήσει ή θα καταλήξουν στο μέλλον στην απομάκρυνσή τους από την Ελλάδα, από την οικογένειά τους, από τη δουλειά τους, από τους φίλους τους, ακόμη και από τη ζωή» σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπυκνώνει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας ως εξής: «Οι δημογραφικοί δείκτες εξελίσσονται με βραδύ ρυθμό και βελτιώνονται με ακόμη βραδύτερο. Αν, όμως, η στρατηγική που έχει ως στόχο την αύξηση των γεννήσεων, την επιβράδυνση του ρυθμού γήρανσης, τον περιορισμό της αποδημίας, δεν εφαρμοστεί ΤΩΡΑ, τα προβλήματα του πληθυσμού θα εκδικηθούν εκείνους που τα αγνοούν!».
Στην έκδοση των 734 σελίδων, «προϊόν έρευνας τριών χρόνων», που φιλοξενεί αποκωδικοποιώντας δεκάδες στατιστικούς πίνακες της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT και εικονογραφείται από το σκωπτικό πενάκι του Σπύρου Ορνεράκη, παρατίθεται λεπτομερειακή χαρτογράφηση του ελληνικού πληθυσμού, όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα από τις κατά καιρούς οικονομικο-πολιτικο-κοινωνικές συνθήκες από το 1828 έως σήμερα, αλλά κυρίως την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Η κ. Έμκε – Πουλοπούλου εξηγεί ότι το δημογραφικό εμφανίστηκε στη δεκαετία του ΄80, επομένως προϋπήρχε της κρίσης, αλλά επιδεινώθηκε κατά τη διάρκειά της, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός της Ελλάδας να μειώνεται, να αλλοιώνεται και να γερνάει με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό.
«Οι απογραφές αποκάλυψαν ότι έως και τις αρχές του 21ου αι. ο πληθυσμός της χώρας αυξανόταν διαρκώς, ακόμα και στις ανώμαλες περιόδους, που γνώρισε το ελληνικό έθνος» λέει και συνεχίζει: «Για παράδειγμα, το 1828, πριν από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, η Ελλάδα «μετρούσε» 753.000 ανθρώπους, οι οποίοι το 2011 έφτασαν τους 10,9 εκατομμμύρια. Το 2011 αντιστοιχούσαν 104 γυναίκες σε 100 άνδρες και στην περίοδο 1951-2011 μειώθηκε στο μισό ο πληθυσμός των νέων 0-14 χρόνων (από 28,8% σε 14,5%) και σχεδόν τριπλασιάστηκε η αναλογία των ηλικιωμένων στον πληθυσμό (από 6,7% σε 19,5%). Αλλά, στην περίοδο της κρίσης, ο ρυθμός γήρανσης επιταχύνεται. Η μέση ηλικία του πληθυσμού από 30 έτη το 1951 φτάνει τα 43,5 το 2014!».
Επιπλέον, την περίοδο 2001-2011 καταγράφεται μικρή μείωση στους άγαμους και στους έγγαμους, αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των διαζευγμένων και λιγότερων των χήρων/χηρών, ενώ παρατηρείται μεγάλη αύξηση των μονοπρόσωπων νοικοκυριών, μικρότερη αύξηση των νοικοκυριών 2-3 ατόμων και μείωση των νοικοκυριών 4 ατόμων. Είναι, δε, εντυπωσιακή η μείωση των πολύτεκνων οικογενειών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, την περίοδο 2011-2016, οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 115.479 άτομα (γεννήσεις 692.592 / θάνατοι 808.071). Η μικρή αύξηση των γεννήσεων (κατά 1.051 παιδιά), που καταγράφηκε το 2016 οφείλεται κατά 77% σε γεννήσεις από γυναίκες πρόσφυγες, που δεν θα μείνουν στην Ελλάδα. Σε έξι χρόνια, δε, χάθηκαν πολύ περισσότερα άτομα από τις γεννήσεις ενός έτους (π.χ. το 2016, 93.698 γεννήσεις). Έως το 2010, οι άνθρωποι που έρχονταν στην Ελλάδα ήταν περισσότεροι από εκείνους που την εγκατέλειπαν. Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα (2018) η χώρα, εκτός από την υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων, οφείλεται στο φαινόμενο της «αρνητικής μετανάστευσης», γεγονός που έχει ως συνέπεια τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού, κάθε χρόνο, σε απόλυτο αριθμό.
Τα στοιχεία που παρατίθενται στην ογκώδη έκδοση οδηγούν στο σχεδόν αδιαπραγμάτευτο συμπέρασμα πως ό,τι κατάφερε με κόπο η Ελλάδα να κερδίσει στα χρόνια της «ευμάρειας», όταν -έτσι κι αλλιώς- τα νέα ζευγάρια δύσκολα έπαιρναν την απόφαση για 2ο και 3ο παιδί, το έχασε μέσα στα οκτώ χρόνια της κρίσης! Το δημογραφικό από εθνικό θέμα εξελίχθηκε σε εφιάλτη.
Όπως αναφέρει η ερευνήτρια, για το θέμα των αιτίων και των επιπτώσεων των δημογραφικών εξελίξεων, οι παράγοντες για τη δυσμενή εικόνα του πληθυσμού είναι πολλοί, αλλά «πρωταρχική θέση κατά τη διάρκεια της κρίσης κατέχει η ανεργία, η επισφαλής απασχόληση και η μείωση του οικογενειακού εισοδήματος. Μετά το 2013 παρατηρείται μείωση της ανεργίας με ταυτόχρονη μείωση της πλήρους απασχόλησης και αύξηση της μερικής. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι καταργούνται οι «καλές» θέσεις εργασίας με ικανοποιητικό μισθό, εξασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα, ενώ αυξάνονται οι «ευέλικτες μορφές απασχόλησης», ανασφάλιστες με πολύ χαμηλούς μισθούς και ενίοτε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας». Ως εκ τούτου, η αύξηση της ανεργίας των νέων ανδρών και γυναικών και η απασχόληση σε δυσβάστακτο περιβάλλον αποτελούν αιτία μείωσης της γαμηλιότητας και της γεννητικότητας και αύξηση της αποδημίας, γιατί όσοι της υφίστανται, κυρίως όσοι έχασαν τη δουλειά τους, δεν αποφασίζουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά και όσοι έχουν προσόντα επιλέγουν τη μετανάστευση».
Η κ. Έμκε – Πουλοπούλου χτυπάει τον κώδωνα κινδύνου. «Το δημογραφικό πρόβλημα θα επιδεινωθεί» τονίζει και εξηγεί: «Η εντυπωσιακή μείωση των γεννήσεων, η γήρανση του πληθυσμού και η εκτόξευση της αποδημίας θα καταλήξουν σε μεγάλη συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας μας και σε αύξηση της αναλογίας των ηλικιωμένων. Θα αυξάνεται ο πληθυσμός άνω των 65 ετών σε βάρος των ηλικιών 0-14».
Στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει αντιστροφή της δημογραφικής… κατρακύλας της χώρας, η ερευνήτρια απαντά: «Πρόκειται για μία εν μέρει μη αναστρέψιμη πραγματικότητα. Η επί 40 χρόνια χαμηλή γονιμότητα έχει δημιουργήσει μια μικρότερη αριθμητικά γενιά γυναικών. Ακόμα κι αν οι γυναίκες αυτές αποκτήσουν περισσότερα παιδιά, θα είναι δύσκολο ο αριθμός των γεννήσεων να ξεπεράσει τον αριθμό των θανάτων. Εξάλλου, θα πρέπει να περάσουν 25-30 χρόνια, ώστε η αύξηση των γεννήσεων να δημιουργήσει τη γενιά, που θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας και με την απασχόληση και τις εισφορές της στο ασφαλιστικό σύστημα να συμβάλει στη στήριξή του. Μέχρι ν΄ αρχίσει να εργάζεται αυτή η γενιά, θα χρειαστούν επιπλέον δαπάνες ιδιωτικές και δημόσιες για την ανατροφή και την εκπαίδευσή της».
Η κ. Έμκε Πουλοπούλου κρατά για το τέλος μια μικρή δέσμη φωτός από μια χαραμάδα ελπίδας… «Υπάρχει, ωστόσο, δυνατότητα να σταματήσει η κατάρρευση και να επιβραδυνθεί ο ρυθμός γήρανσης, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την παροχή γενναίων κινήτρων για την ενίσχυση της γονιμότητας και τον περιορισμό της αποδημίας. Αλλά όχι έτσι απλά. Υπάρχει άμεση ανάγκη για μια υπεύθυνη, συντονισμένη, σοβαρή δημογραφική πολιτική, που θα έχει ως στόχο τη διαμόρφωση ενός κοινωνικού και εργασιακού περιβάλλοντος, ευνοϊκού για τη δημιουργία οικογένειας, την απόκτηση παιδιών και την παραμονή των νέων στον τόπο μας. Πρέπει, δε, να γίνει κατανοητό ότι η χρησιμοποίηση μεταναστών και προσφύγων για τη βελτίωση του δημογραφικού προβλήματος, μπορεί να οδηγήσει σε εθνική και δημογραφική αλλοίωση. Εξάλλου, οι μετανάστες προσαρμόζουν την αναπαραγωγική συμπεριφορά τους στη συμπεριφορά των γηγενών και μακροχρόνια γερνούν και αυτοί. Εκείνο που πρέπει να γίνει, είναι η δημιουργία ενός φορέα που θα συντονίζει τη στρατηγική για το Δημογραφικό, π.χ. ένα υπουργείο Οικογενειακής Πολιτικής ή ένα Γραφείο Δημογραφικής Πολιτικής της Βουλής. Τέλος, απαραίτητη προϋπόθεση για μια τέτοια πολιτική είναι η ανάπτυξη με ρυθμό τουλάχιστον 2%, ώστε να μπορεί να βοηθήσει και στη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος».

Πάτρα: Δυο άτομα στο Νοσοκομείο από επίθεση σκύλων

Με τραύμα από δάγκωμα σκύλου στο πόδι, μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών "Άγιος Ανδρέας" 49χρονος.

Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο και μετά το περιστατικό τραυματισμένος μετέβη στο Νοσοκομείο, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε.
Στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του "Αγίου Ανδρέα" διεκομίσθη και ένας 31χρονος, που και αυτός έπεσε θύμα επίθεσης σκύλου. Το συμβάν σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, συνέβη όταν το ζώο ιδιοκτησίας 53χρονου, διέφυγε της προσοχής του και επιτέθηκε στο νεαρό, δαγκώνοντας στο πόδι. Τα τραύματα και σε αυτή την περίπτωση ήταν ελαφρά και μετά την παροχή των πρώτων βοηθείων ο 31χρονος, αποχώρησε από το Νοσοκομείο.
Για τα περιστατικά σχηματίσθηκαν δικογραφίες από το Β' και Γ' Αστυνομικό Τμήμα αντίστοιχα

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΩΣ ΤΩΡΑ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΧΑΛΑΡΗ σε σημείο προβληματισμού παραμένει η τουριστική κίνηση στην Δυτική Μεσσηνία, καθώς οι αφίξεις θα τονωθούν μετά τις 15 Ιουλίου, επιβεβαιώνοντας το πρόσφατο ρεπορτάζ μας.
Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές η κίνηση αυξάνεται τα Σαββατοκύριακα αλλά η πραγματικότητα δεν είναι δυστυχώς όπως πέρσι. 
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος σε τηλεφωνική μας επικοινωνία δήλωσε ότι "το καλοκαίρι δεν είναι θερμό μετά τις πρόσφατες καιρικές συνθήκες καθώς τώρα βελτιώνεται η ψυχολογία των επισκεπτών εκτιμώντας ότι σταδιακά οι αφίξεις θα πολλαπλασιάζονται μετά τις 15 Ιουλίου" για να προσθέσει ότι "η κίνηση τον Ιούνιο και ως τώρα δεν ήταν ικανοποιητική με μειωμένες κρατήσεις από τον Μάραθο ως την περιοχή Κυπαρισσίας, Καλονερού με την μείωση να είναι εμφανής σε σχέση με πέρσι".
ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
Επισήμανε ότι "σε ότι αφορά τους Έλληνες ξεκινούν μετά τις 15 Ιουλίου, ενώ σε ότι αφορά τους ξένους έχουμε σκληρό ανταγωνισμό από τα ελκυστικά πακέτα διακοπών από Τουρκία και Αίγυπτο με αποτέλεσμα να αγγίζει τα νησιά του Αιγαίου ακόμα ως την Κρήτη, καθώς οι τουρ οπερέιτορ πήραν τα πακέτα αλλού με προορισμό τις 2 χώρες που αναφέραμε". 
Τα στοιχεία είναι σαφώς πτωτικά και από το αεροδρόμιο όπως φαίνεται ενώ σε ερώτηση γιατί η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει επωμιστεί φόρους εξήγησε ότι "αυτά είναι χιλιοειπωμένα και τα λέμε κάθε φορά αφού η κρατική μέριμνα οφείλει να λειτουργεί σε συνδυασμό με την ιδιωτική πρωτοβουλία" για να υπογραμμίσει ότι "ο αγώνας των ξενοδόχων είναι τεράστιος αλλά δεν έχουν βοήθεια από πουθενά την ώρα που αγωνίζονται". 
ΘΕΜΑ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ
Έθιξε επίσης το θέμα των αδέσποτων σκυλιών που προβληματίζει την παραλιακές και τουριστικές περιοχές καθώς αν δεν λειτουργήσει η πολιτεία με τους Δήμους και φορείς άμεσα το πρόβλημα θα διογκώνεται, προκαλώντας τον πολιτισμό μας. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

              Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
ΤΗΝ ίδια ώρα υπάρχει η Μεσσηνία των απλών πολιτών και η Μεσσηνία των κροίσων. Έτσι ο Κριστιάνο Ρονάλντο εγκατέλειψε το Μουντιάλ της Ρωσίας φτάνοντας με ιδιωτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας με άκρα μυστικότητα. Μετά με ελικόπτερο πέταξε απευθείας για το Costa Navarino - Μαζί του και η σύντροφός του Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ
Στην Μεσσηνία λοιπόν τα τελευταία 24ωρα μαζί με την σύντροφό του Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ,  ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
ΑΠΡΟΣΙΤΟΣ Ο ΣΤΑΡ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΟΙΣΟΥΣ..
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα μέτρα ασφαλείας, είναι δρακόντια. Κανείς από τους υπόλοιπους επισκέπτες στο ξενοδοχείο δεν μπορεί να προσεγγίσει τον σούπερ σταρ των γηπέδων!!! 
Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και εν μέσω έντονης φημολογίας ότι ετοιμάζεται να μετακομίσει από τη Μαδρίτη στο Τορίνο για λογαριασμό της Γιουβέντους ο Πορτογάλος αστέρας επέλεξε για 2η συνεχόμενη χρονιά να βρεθεί στη Μεσσηνία, μετά την επίσκεψή του τον Ιούνιο 2017. Κατά τα άλλα λοιπόν τα μπάνια του λαού στις παραλίες και τα μπάνια των αστέρων στην χλιδή. 
Επιμέλεια ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Να μεταφερθεί για τον Σεπτέμβριο, με έγγραφό του, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, η εκσκαφή του δρόμου από τον Άγιο Νικόλαο και μέχρι την πλατεία, που έχει ήδη καθυστερήσει και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.
Ο Σύλλογος έστειλε την πρόταση στο Δήμο Τριφυλίας, το Τοπικό συμβούλιο Φιλιατρών, την Τεχνική υπηρεσία Δήμου Τριφυλίας, την Δ.Ε.Υ.Α.Τριφυλίας, τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλκαβούρα Ιωάννη, τον Αντιδήμαρχο Φιλιατρών κ. Πούλο Αναστάσιο και τον Πρόεδρο τοπικού Συμβουλίου κ. Καναλουπίτη Χαράλαμπο.
 Σχετικά με την εκσκαφή του δρόμου από τον Άγιο Νικόλαο και μέχρι την πλατεία αναφέρει ότι "Πληροφορηθήκαμε ότι σχεδιάζεται από τον δήμο Τριφυλίας να ξεκινήσουν έργα στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου εν μέσω θερινής περιόδου. Εκφράζουμε την απορία μας πως είναι δυνατόν μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα απραγίας του δήμου για αυτό το θέμα (μιας και οι εργασίες για αυτό το έργο σταμάτησαν στο τέλος περίπου του προηγούμενου έτους) ο σχεδιασμός του δήμου να είναι να ξεκινήσει το έργο εν μέσω θερινής περιόδου.
Πως είναι δυνατόν να μην ξεκίνησε αυτό δυο μήνες νωρίτερα όπως ακούγαμε ότι θα αρχίσει αμέσως μετά το Πάσχα. Ακριβώς για να μην υπάρξει το αυτονόητο πρόβλημα που δυστυχώς εμείς πρέπει να επισημάνουμε τώρα λες και δεν είναι αυτονόητο. Σε μια εποχή που εν μέσω κρίσης στην Ελλάδα τα μέλη μας θα ζημιωθούν ανεπανόρθωτα αλλά και αναίτια.
Αλλά και όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες των Φιλιατρών (ετεροδημότες και περαστικοί τουρίστες) θα ταλαιπωρηθούν μια και ο δρόμος αυτός είναι κεντρικός και σε μια περίοδο που θα έχει ιδιαιτέρως αυξημένη κίνηση. Η πόλη των Φιλιατρών είναι ήδη σε δύσκολη θέση για πολλούς λόγους και δεν αντέχει περαιτέρω Προβλήματα. Για όλους αυτούς του λόγους σας ζητούμε το αυτονόητο: Το έργο να μεταφερθεί για τις 15 Σεπτεμβρίου ώστε η θερινή περίοδο να κυλήσει ομαλά για την πόλη μας
                                    
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΟΙ 21 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ στις θέσεις τους μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2018 οι 21 συμβασιούχοι που εργάζονται στο τομέα Καθαριότητας στο Δήμο Τριφυλίας μετά την δικαστική εξέλιξη του θέματος. Πιο αναλυτικά αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας.
Με βάση την αναβολή παραμένει σε ισχύ η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου για την απασχόλησή τους στον Δήμο έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2018 ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο χρονικό αυ΄το διάστημα. Η σχετική απόφαση ήδη αναρτήθηκε στην Διαύγεια για την παραμονή των 21 παρατασιούχων από τις 5-7-2018 μέχρι τις 19-9-2018 που θα γίνει εκδίκαση της υπόθεσης. Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της υπόθεσης που ήρθε στο πρωτοδικείο είχε προκηρυχθεί στάση εργασίας από το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο. 
Ι.ΜΠ.

Χαμός σε γάμο στην Λάρισα: Η καλεσμένη έπαιρνε τα φακελάκια του ζευγαριού

Κανείς δε μπορούσε να φανταστεί το ρόλο που έπαιζε γυναίκα που βρίσκονταν ως καλεσμένη στο σπίτι των μελλόνυμφων στην περιοχή της Λάρισας.
Το γλέντι όπως συμβαίνει κατά το έθιμο είχε ανάψει στο σπίτι, όμως δε το διασκέδαζαν όλοι.
Η ηλικίας 45 με 50 ετών γυναίκα φέρεται την ώρα της χαράς, να “ξαφρίζει” φακελάκια με χρήματα που έφερναν στο μελλόνυμφο ζευγάρι καλεσμένοι.
Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr η γυναίκα φέρεται να πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε κρύψει καλά πάνω στο σώμα της.
Ακολούθησε ένας κακός χαμός που κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα της Λάρισας, εκεί όπου οι αστυνομικοί άναυδοι έγιναν θεατές του πρωτοφανούς επεισοδίου.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πολιτική εκδήλωση - Γλέντι της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ σας καλεί στην πολιτική εκδήλωση - λαϊκό γλέντι που διοργανώνει την Παρασκευή 13 Ιούλη, 21:00 στον προαύλιο χώρο του ΤΕΙ Καλαμάτας. 
Θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ενίσχυση 2€

H κρυφή γοητεία της... διαπλοκής

Σχέσεις στοργής με τα επιχειρηματικά συμφέροντα ανέπτυξε ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ανακαλύπτοντας από νωρίς την κρυφή γοητεία της... διαπλοκής καθώς και ότι η υποστήριξη της αποκαλούμενης ελίτ μπορεί να οδηγήσει σε νέα μονοπάτια κυρίως δε σε μακροημέρευση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Ακόμη και σήμερα που η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια και βρίσκεται σε αποδρομή η στήριξη που της προσφέρεται από την εγχώρια αυτή ελίτ είναι αμέριστη. Όπως και η προσπάθεια να ανανήψει έστω όσο απαιτείται για να ανακόψει την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την αυτοδυναμία.
Ο λόγος είναι απλός. Το θέμα για αυτή την, κυρίως κρατικοδίαιτη, ελίτ (διότι υπάρχουν επιχειρηματίες οι οποίοι αποφεύγουν να μετατραπεί η όποια σχέση σε διαπλοκή και άλλοι που δεν εξαρτώνται από το κράτος) είναι κατά πόσο κάποιος, ειδικά όταν διαφαίνεται πως κινείται προς την εξουσία, είναι έτοιμος να υποκύψει στη γοητεία της.
Και στην περίπτωση της σημερινής κυβέρνησης αυτό έχει γίνει από νωρίς. Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το 2012, όταν ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε να έρχεται με φόρα για να καταλάβει την εξουσία.
Ήταν η περίοδος που οι κρατικοδίαιτοι...
καπιταλιστές ελάμβαναν τα μηνύματα από το εξωτερικό ότι πρέπει να γίνει μια κάθαρση στο επιχειρηματικό σκηνικό της χώρας και ότι ισχυροί κύκλοι επεδίωκαν αλλαγές ζητώντας αναδιοργάνωση και αναμόρφωση του επιχειρείν στην Ελλάδα.
Η εγχώρια ελίτ έλαβε τα μηνύματα και οργανώθηκε απέναντι στο αίτημα για καθαρό παιχνίδι και για την δημιουργία και τη λειτουργία της ελληνικής αγοράς σε συνθήκες ενός καθαρού καπιταλιστικού συστήματος με συγκεκριμένους κανόνες.
Καθαροί κανόνες θα άφηναν τη διαπλοκή απ έξω, οπότε συμμάχησαν και πλησίασαν αυτόν που έμπαινε με φόρα την περίοδο εκείνη στο πολιτικό παιχνίδι. Συμμάχησαν απέναντι στον... εχθρό που ήταν η Ευρώπη και άνοιξαν τις αγκάλες τους στους επόμενους παίκτες του πολιτικού σκηνικού.
Ουδείς δύναται να ξεχάσει ότι τις πόρτες του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική άνοιξαν αμέσως μετά, καθώς και κατάφερε να έρθει σε επαφή με παράγοντες των ΗΠΑ και κυρίως με την οικογένεια Κλίντον, την περίοδο μάλιστα που η σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ είχε χαρακτηριστεί ως φαβορί για την εκλογή στη θέση που τελικά κατέλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Οπως ουδείς μπορεί να ξεχάσει ότι στενοί συνεργάτες του, όπως ο Νίκος Παππάς βρέθηκαν στην Βενεζουέλα συνοδευόμενοι από ισχυρούς Έλληνες επιχειρηματίες προκειμένου να... διερευνήσουν αγορές της λατινικής Αμερικής έχοντας παρέα και δικηγόρους εξειδικευμένους στη δημιουργία offshore.
Η σχέση των επιχειρηματιών, η ύπαρξη των οποίων βασίζεται πάνω σε αυτή τη διαπλοκή, με τον... αριστερό Πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να θεωρείται αφύσικη. Ούτε και η στήριξη που παρέχουν.
Άλλωστε είναι κοινό μυστικό (τους) πως η σημερινή συγκυβέρνηση κάνει πράγματα που δεν θα μπορούσε να κάνει οποιαδήποτε φιλελεύθερη κυβέρνηση ακόμη και στην πιο ακραία της μορφή. Ειδικά σε μακροοικονομικό επίπεδο.
Ταυτόχρονα τρία χρόνια τώρα δεν έχει θίξει κανέναν τομέα που να τους επηρεάζει και να καθιστά έστω δύσκολη τη συνέχιση της λειτουργίας τους. Οι δομές μάλιστα έχουν επανέλθει στην παλαιά καλή τους μορφή, μέσα από την πλήρη κομματικοποίηση του κράτους που έχει επιτευχθεί και η οποία είχε αρχίσει να ανακόπτεται κατά τη διάρκεια των ετών της κρίσης.
Η διαπλοκή παραμένει δυνατή. Οι ανακατατάξεις βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης και για το λόγο αυτό δεν επιθυμούν αλλαγές στο πολιτικό σύστημα τουλάχιστον για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Την ίδια στιγμή οι δανειστές είδαν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα έναν ιδανικό συνεργάτη. Μετά το πρώτο εξάμηνο του 2015 βρήκαν στο πρόσωπό του αυτό που από την αρχή έψαχναν. Εφαρμόζει στο ακέραιο τις εντολές τους. Μέχρι και τη δημόσια περιουσία έβαλε ενέχυρο κάτι που κανείς, καμία προηγούμενη κυβέρνηση, δεν τόλμησε καν να συζητήσει.
Υπέγραψε τα πάντα. Υπερπλεονάσματα μαμούθ, φόρους, μείωση συντάξεων και ότι άλλο σκαρφίστηκαν προκειμένου να εξασφαλίσουν την έστω και σε βάθος χρόνο πληρωμή των χρεών. Αν μη τι άλλο μπορούν να δηλώνουν στα κοινοβούλια τους και στους πολίτες τους δεν θα χάσουν αυτά που έδωσαν.
Μέχρι και το Σκοπιανό έκλεισε με μια συμφωνία που αν μη τι άλλο βρίσκει απέναντι την πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεδομένου ότι παραδίδει στους γείτονες «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα.
Τόσο η εγχώρια ελίτ όσο και οι ξένοι δανειστές δεν έχουν λόγο να μη στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση πολύ δε περισσότερο όταν από την άλλη πλευρά, απέναντι από τον Αλέξη Τσίπρα, έχουν ένα πρόσωπο που μόνο δεδομένος δεν μπορεί να θεωρείται.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν και είναι ξεκάθαρος στις σχέσεις του. Από το βήμα του ΣΕΒ ξεκαθάρισε πρόσφατα ότι θα πρέπει όλοι να ξεχάσουν το παλαιό μοντέλο επιχειρηματικότητας.
«Αυτό το μοντέλο – πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουν – δεν έχει θέση στην Ελλάδα της επόμενης μέρας. Και επιτρέψτε μου: δεν θα βρει καμμία θέση με την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Από μία επιχειρηματικότητα χωρίς κανόνες πρέπει να περάσουμε σε μία επιχειρηματικότητα με αξίες» είχε τονίσει απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες.
Ξεκάθαρος όμως ήταν και στις σχέσεις με του Ευρωπαίους. Ούτε πιέσεις θα δεχθεί ούτε πάτρωνες. Το έδειξε με το Σκοπιανό, όταν αποσαφήνισε τις θέσεις του και εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το ξεκαθάρισε και για την οικονομία. Το έμαθε πλέον και ο Μοσκοβισί.
 
Τασ. Ευαγγελίου-liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου