21.7.12

Τούρκος πιλότος: Μας κατέρριψαν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη

«Από ελληνικά πυρά καταρρίφθηκε το τούρκικο τζετ το 1996 στο Αιγαίο» φέρεται συγκεκριμένα να ισχυρίζεται ο διασωθείς συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους, εν αποστρατεία σήμερα, Οσμάν Τσιλεκλί, σε δηλώσεις που έκανε και που αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, Daily News .
Ο Τσιλεκλί περιγράφει το πώς διασώθηκε από την συντριβή κατά την οποία σκοτώθηκε ο έτερος πιλότος που επέβαινε στο τζετ, Ναίλ Ερντογάν, στο αίτημα της κόρης του οποίου ανταποκρίθηκε σήμερα ο πρόεδρος Γκιουλ και έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα για εξεύρεση της σορούς του .
Ο Τσελικλί είπε ακόμα ότι τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους είχαν κρατηθεί μυστικά από την Τουρκική Αεροπορία γιατί το θεωρούσε ντροπή. Μάλλον κάποιοι διαστρεβλώνουν την αλήθεια...

11 αυτοκινητοβιομηχανίες δεν πουλησαν ούτε ένα αυτοκίνητο τον Ιούλιο στην Ελλάδα!


Στο «κόκκινο» έχουν εισέλθει πλέον οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα καθώς στο πρώτο 15ήμερο Ιουλίου η αγορά σημείωσε πτώση 54% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι! Ειδικότερα στο πρώτο 15ήμερο...
του Ιουλίου διατέθηκαν μόλις 2.075 νέα αυτοκίνητα έναντι 4.492 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις αναλυτών αλλά και στελεχών του κλάδου για πλήρη κατάρρευση.
Είναι ενδεικτικό ότι η 11 εταιρίες αυτοκινήτων δεν πούλησαν ούτε ένα έστω ΙΧ σε όλη την Ελλάδα μέσα στον Ιούλιο.
blog.gr

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ζευγάρι φοιτητών - Τηλεφώνησαν στους δικούς τους και έκτοτε

Το ζευγάρι είναι γύρω στα 30 με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη και είναι φοιτητές Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, οι δύο φοιτητές βρίσκονταν στο νησί της Σαμοθράκης για διακοπές και χθες αποφάσισαν να επισκεφθούν τις Βάθρες. Πριν ξεκινήσουν την ορειβασία τους, τηλεφώνησαν σε δικούς τους ανθρώπους και τους ενημέρωσαν ότι εκεί που θα βρίσκονται, δεν θα έχουν σήμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες το ζευγάρι δεν έχει δώσει σημεία ζωής, οι συγγενείς τους έχουν ενημερώσει τις αρχές και πλέον μεταβαίνει στη Σαμοθράκη κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος για τον εντοπισμό τους, ενώ ήδη ορειβατικοί Σύλλογοι και πολλοί εθελοντές βοηθάνε στο δύσκολο αυτό έργο.

Να σημειωθεί ότι οι έρευνες της ΕΜΑΚ με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο θα ξεκινήσουν αύριο με το πρώτο φως του ηλίου, καθώς η ώρα που θα φτάσουν στο νησί δεν τους δίνει πολλά περιθώρια για να εκτελέσουν το έργο τους.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας !!


Μέσω των τραπεζών θα συνεχίζουν να πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά οι οδηγοί δεν θα εφοδιάζονται πλέον με το αυτοκόλλητο σήμα, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Όπως είπε, η διασταύρωση για την πληρωμή των τελών θα γίνεται από το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών και εάν το πόσο δεν καταβληθεί, το υπουργείο θα προχωρά σε κατασχέσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στο taxisnet και πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους θα εκδίδουν κωδικό, με τον οποίο θα πηγαίνουν στην τράπεζα (ή θα πληρώνουν ηλεκτρονικά) θα παίρνουν την απόδειξη και αυτή θα υποκαθιστά το σήμα τελών κυκλοφορίας.

Μιλώντας πρόσφατα
σε συνέδριο, ο υφυπουργός Οικονομικών είχε αναφερθεί στην κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, τη θέσπιση ειδικής νομοθεσίας για τις εξωχώριες επιχειρήσεις, την υλοποίηση πλήρως ενημερωμένου ηλεκτρονικού περιουσιολογίου το 2013, την απλοποίηση του κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και την ενοποίηση του μηχανισμού ελέγχων.

Επιπλέον, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των φορολογικών αρχών και τελωνειακών με κατάλληλο προσωπικό και άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...Διακοπές δαπάνες ,,δημοσίου στον Κορυδαλλό !!



Απίστευτο και όμως αληθινό! 
Οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα μπανάκια τους στην πισίνα της φυλακής!
Η πίσω αυλή του Ψυχιατρείου των φυλακών μετατράπηκε σε ένα πολυτελές σπα!
Ποιοι έχουν πρόσβαση; Προφανώς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι (που λένε οτι από το ταμείο τους δόθηκαν τα χρήματα), αλλά το ερωτηματικό είναι για το αν χρησιμοποιείται και από “εκλεκτούς” κρατουμένους.
Όσον αφορά την πισίνα, βαφτίσθηκε «κατασκευή ποτίστρας για ζώα και πτηνά» (!), αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια κανονικότατη πισίνα, με σκαλάκια, διαφορετικά επίπεδα και συστήματα καθαρισμού τελευταίας τεχνολογίας. Στην πισίνα οδηγούν πετρόχτιστα μονοπάτια, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται το χτιστό μπάρμπεκιου.
Η πισίνα χρησίμευσε επίσης και σε απόδραση στην κυριολεξία, καθώς δύο από τους κρατούμενους που εργάζονταν στην κατασκευή της χρησιμοποίησαν τα μπάζα της εκσκαφής για να δημιουργήσουν ράμπα, να περάσουν πάνω από τον τοίχο και να εξαφανιστούν!
Η απάντηση των υπευθύνων πάντως είναι ότι δεν πρόκειται για πισίνα, καθώς επιμένουν ότι πρόκειται για ποτίστρα… ζώων.pro.com.gr

Θερινός κινηματογράφος από τον Δήμο Μεγαλόπολης !


 ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ !
Αυτό το καλοκαίρι, ο Δήμος της Μεγαλόπολης, μας καλωσορίζει στον Θερινό Κινηματογράφο, όπου θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες της ελληνικής και ξένης κινηματογραφικής παραγωγής.  
Οι προβολές θα γίνονται στο προαύλιο του Γυμνασίου Μεγαλόπολης, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 28 Αυγούστου, κάθε Δευτέρα βράδυ. 
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.
Η όλη δράση τελεί υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρισης Δήμου Μεγαλόπολης.

ΛΟΥΚΕΤΟ σε Νοσοκομεία -ΚΤΕΟ και οργανισμούς της Τ.Α


Για να βγουν τα 3,5 δισ.ευρώ που λείπουν από τα 11,5 δισ. περικοπές που ζητάει η τρόικα.
Αύξηση των ωρών διδασκαλίας, κλείσιμο των κρατικών ΚΤΕΟ και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, αλλά και λουκέτο σε… απίθανους και πάμπολλους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η λύση για την εξεύρεση των 3,5 δις. ευρώ που λείπουν για να συμπληρωθούν τα μέτρα των 11,5 δις. ευρώ που ζητάει η τρόικα.
Στην αναζήτηση άλλων 3,5 δισ. ευρώ βρίσκεται ακόμη η κυβέρνηση, για να κλείσει το πακέτο συνολικών περικοπών 11,5 δισ. ευρώ.
 
Μέχρι την Παρασκευή είχαν συγκεντρωθεί προτάσεις μέτρων ύψους 8 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα πρέπει να έχουν βρεθεί έως το βράδυ της Τετάρτης, καθώς την Πέμπτη 26 Ιουλίου έχει κλειστεί το ραντεβού των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για να αρχίσει η διαπραγμάτευση.
Μέχρι την Παρασκευή είχαν συγκεντρωθεί προτάσεις μέτρων για 8 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα 3,5 δισ. ευρώ σχεδιάζεται να συγκεντρωθούν με:
 
Αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών. Το μέτρο θα οδηγήσει σε περιορισμό των απαιτούμενων προσλήψεων δασκάλων και καθηγητών για να λειτουργήσουν τα σχολεία και άρα σε περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου.
 
Κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ. Εκτιμάται στο υπουργείο Οικονομικών ότι το πείραμα εκχώρησης των αρμοδιοτήτων τεχνικού ελέγχου των οχημάτων στον ιδιωτικό τομέα είναι επιτυχημένο και η μέθοδος του outsourcing, δηλαδή της εκχώρησης στον ιδιωτικό τομέα αρμοδιοτήτων παροχής υπηρεσιών που μέχρι σήμερα ανήκαν στο Δημόσιο, μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονομήσεις αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
 
    Κλείσιμο θυγατρικών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μεγάλο μέρος των εξοικονομήσεων θα πέσει στις πλάτες των ΟΤΑ. Εκτός από τα λουκέτα σε θυγατρικές, επιστρατεύονται και λύσεις που αφορούν την κατάργηση θέσεων συμβούλων δημάρχων, μέτρο που οδηγεί σε εξοικονομήσεις 60 εκατ. ευρώ. Παρομοίως, 10 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από την κατάργηση επιστημονικών συμβούλων για τους βουλευτές.
    Παρεμβάσεις στην υγεία. Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και λουκέτα σε νοσηλευτικά ιδρύματα με χαμηλή πληρότητα, αλλά και ευρύτερες παρεμβάσεις στον χώρο της Υγείας με περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης.
 
Περιστολή του μισθολογικού κόστους στις ΔΕΚΟ. Στο τραπέζι βρίσκεται η επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ, ενώ εκτιμάται ότι πολλές από τις παρεμβάσεις των τελευταίων νόμων που αφορούσαν μεταξύ των άλλων και τη μείωση των αποδοχών κατά 30% σε σχέση με το 2009, έχουν μείνει στα χαρτιά και πρέπει τώρα να τρέξουν.
 
Σύμφωνα με το Έθνος, για να προλάβει την άφιξη της τρόικας, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να ανακοινώσει τη Δευτέρα τους 20 πρώτους δημόσιους οργανισμούς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν. Δεν αποκλείεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να ανακοινώσει και τις πρώτες εταιρείες που θα ιδιωτικοποιηθούν ώς τον Σεπτέμβριο.
Η ολοκλήρωση του μακροσκελούς και επώδυνου καταλόγου περικοπών κρίνεται καθοριστική ώστε η κυβέρνηση να έχει ουσιαστικές πιθανότητες επίτευξης των τριών βασικών στόχων που τίθενται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα: επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής κατά δύο χρόνια, έως το τέλος του 2016, κάλυψη των ομολόγων 3,2 δισ. ευρώ που λήγουν στις 20 Αυγούστου και ξεμπλοκάρισμα των επόμενων δόσεων.
 
Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν στις παρεμβάσεις που αφορούν περικοπές των εφάπαξ (ήδη ανακοινώθηκε μαχαίρι 22,67% στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων), καθιέρωση πλαφόν στις συντάξεις στο ύψος των 2.400 ευρώ, κατάργηση δέσμης κοινωνικών επιδομάτων με στόχο εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ, περιορισμό λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου, μείωση ενοικίων των μισθωμένων από το Δημόσιο ακινήτων και μετεγκατάσταση υπουργείων σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

Νεκροί δύο Ελληνες σε τροχαίο σε αυτοκινητόδρομο στα Σκόπια

Δύο Έλληνες πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο που σημειώθηκε νωρίς το πρωί, στον αυτοκινητόδρομο Σκόπια-Βέλες. 
Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, το επιβατικό αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες, στο οποίο επέβαιναν οι δύο Έλληνες πολίτες που έχασαν τη ζωή τους συγκρούστηκε με τουριστικό λεωφορείο με σερβικές πινακίδες.

Στο τόπο του δυστυχήματος έχασε τη ζωή του ένας από τους επιβάτες του αυτοκινήτου, ηλικίας 44 χρονών, ενώ λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματα της και μία γυναίκα που επέβαινε στο αυτοκίνητο, ηλικίας 57 χρονών.

Αυτοί είναι οι Έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς...

Η τελική λίστα με τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».  Πρόκειται για 105 άτομα, 66 άνδρες και 39 γυναίκες, που θα συμμετάσχουν σε 20 αθλήματα.
ΣΤΙΒΟΣ
ΔΟΥΒΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ  110 ΕΜΠΟΔΙΑ 13.37
ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 400 ΕΜΠΟΔΙΑ 49.04
ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ 2.33
ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ 2.31
ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ ΛΟΥΗΣ  ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ 8.26
ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ 83.02
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ 5.75
ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ 200μ 20.52
ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ 20.17
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ 74.01
ΠΟΥΛΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ AT ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2:17.12
ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ  100μ 11.34
     200μ 23.28
ΦΙΛΑΝΔΡΑ ΕΛΕΝΗ  800μ 2.00.44
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΑΛΜΑ ΤΡΙΠΛΟΥΝ 14.72
ΠΕΡΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ  ΑΛΜΑ ΤΡΙΠΛΟΥΝ 14.71
ΠΑΝΕΤΑ ΝΙΚΗ ΑΛΜΑ ΤΡΙΠΛΟΥΝ 14.55
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛ ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ 4.71
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ 4.51
ΛΕΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ - ΗΡΩ ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ 4.50
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ  ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ 1.92
ΛΙΚΑ ΣΑΒΒΑ  ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ 59.00
ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  50Km ΒΑΔΗΝ 3:55.13
  20Km ΒΑΔΗΝ 1:21.19
ΖΑΠΟΥΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ  20Km ΒΑΔΗΝ 1:31.08
ΚΕΦΑΛΑ ΚΩΝ/ΝΑ  ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2:41.01
ΥΦΑΝΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ  ΕΠΤΑΘΛΟ 6109
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
ΤΣΙΑΒΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ  ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ Ε.Β.
ΓΙΑΖΙΤΖΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ Ε.Β.
ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ  ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ Ε.Β.
ΜΑΓΔΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ Ε.Β.
ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  ΔΙΚΩΠΟΣ Α.Π.
ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΚΩΠΟΣ Α.Π.
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΕΤΡΑΚΩΠΟΣ Α.Π.
ΤΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΕΤΡΑΚΩΠΟΣ Α.Π.
ΤΖΙΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΤΕΤΡΑΚΩΠΟΣ Α.Π.
ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΕΤΡΑΚΩΠΟΣ Α.Π.
ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ C1
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΚΑΛΑΡΓΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ 00.22.08
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ  100 ΥΠΤΙΟ 00.53.86
ΔΡΥΜΩΝΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  400 ΜΙΚΤΗ ΑΤΟΜΙΚΗ 04.14.41
   200 ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 01.56.48
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ  100 ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 00.53.54
  200 ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 01.56.82
ΣΑΜΙΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  100 ΠΡΟΣΘΙΟ 01.01.40
  200 ΠΡΟΣΘΙΟ 02.09.72
ΒΟΥΡΝΑ ΚΡΥΣΤΕΛ  100 ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 00.58.39
   4 Χ 100 ΕΛΕΥΘΕΡΟ
ΔΡΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ 50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ 00.25.05
  4 Χ 100 ΕΛΕΥΘΕΡΟ
ΝΙΑΝΓΚΟΥΑΡΑ ΝΕΡΥ 50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ 00.24.93
  100 ΕΛΕΥΘΕΡΟ 00.54.98
  4 x 100 ΕΛΕΥΘΕΡΟ
ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ 10km
ΛΥΜΠΕΡΤΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ  10km
ΓΙΑΡΕΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ  4Χ100 ΕΛΕΥΘΕΡΟ
MATΣΑ ΜΑΡΘΑ  4X100 EΛΕΥΘΕΡΟ
BΑΖΑΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 200 ΜΙΚΤΗ ΑΤΟΜΙΚΗ 2.01.64
ΓΚΟΛΟΜΕΕΦ ΚΡΙΣΤΙΑΝ 100 ΕΛΕΥΘΕΡΟ  00.49.56
ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΣΟΛΩΜΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ  NTOYETO
ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  NTOYETO
ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
ΤΖΟΥΝΤΟ
ΗΛΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ  90kg
ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΙΟΥΛΙΕΤΤΑ  57kg
ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  Over 80kg
ΠΑΛΗ
ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ  55kg
ΜΟΤΣΑΛΙΝ ΟΛΕΓΚ WR  74kg
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΗΤ
ΜΙΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΣΚΗΤ
ΔΟΥΚΑ ΑΘΗΝΑ  ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ
ΞΙΦΑΣΚΙΑ
ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  ΣΠΑΘΗ
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ
ΚΡΕΑΝΓΚΑ ΚΑΛΙΝΙΚΟΣ  ΑΤΟΜΙΚΟ/ΟΜΑΔΙΚΟ
ΓΚΙΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΟ/ΟΜΑΔΙΚΟ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΑΤΟΜΙΚΟ
ΜΑΡΑΣ ΒΛΑΣΗΣ  ΑΤΟΜΙΚΟ
ΜΙΛΛΟΥΣΗ ΒΑΣΩ  ΑΤΟΜΙΚΟ
ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΟΜΑΔΙΚΟ (ΑΝΣΑΜΠΛ)
ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ  ΟΜΑΔΙΚΟ (ΑΝΣΑΜΠΛ)
ΔΟΙΚΑ ΕΛΕΝΗ ΟΜΑΔΙΚΟ (ΑΝΣΑΜΠΛ)
 ΖΑΧΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ  ΟΜΑΔΙΚΟ (ΑΝΣΑΜΠΛ)
ΛΟΥΚΑΓΚΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ  ΟΜΑΔΙΚΟ (ΑΝΣΑΜΠΛ)
ΚΥΡΙΑΖΗ ΑΛΕΞΙΑ  ΟΜΑΔΙΚΟ (ΑΝΣΑΜΠΛ)
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ                                                                                                        ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ
ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ
ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ  ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ  OΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  470
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ  470
ΜΙΤΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  FINN
ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  RS:X
ΚΟΚΚΑΛΑΝΗΣ ΒΥΡΩΝ  RS:X
ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  LASER
ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΑΝΝΑ  LASER RDL
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΟΣ  STAR
ΤΣΟΤΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ  STAR
ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ  49er
ΠΑΤΕΝΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 49er
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΔΡΩΝ
 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΜΙΡΑΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΕΛΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
ΚΑΒΕΛΑΣΒΙΛΙ ΔΑΒΙΔ  94κ
ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ                                                                                                             ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΒΙΚΥ
ΤΣΙΑΡΤΣΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
ΨΑΡΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Ήταν έτοιμοι για ...πόλεμο !


Στη σύληψη δύο ανδρών, ηλικίας 40 και 42 ετών, που από το 2006 διακινούσαν όπλα σε Αττική και Εύβοια προχώρησε η αστυνομία.  
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, που έγινε σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι συλληφθέντες εισήγαγαν αεροπορικώς στην Ελλάδα, με ταχυδρομικά δέματα από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και το Χόνγκ Κόνγκ πολεμικά τουφέκια, υποπολυβόλα, πιστόλια, περίστροφα, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (tazer), αναισθητικά σπρέι καθώς και εξαρτήματα πυροβόλων όπλων.
Από την αστυνομία αναζητούνται ακόμη τρεις Έλληνες και 11 αλλοδαποί (έξι υπήκοοι ΗΠΑ, τρεις Γερμανοί, ένας Αυστραλός και ένας Καναδός) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.
Σε 10 ταχυδρομικά δέματα που εντοπίσθηκαν και ελέγχθηκαν στη Χαλκίδα, στην Αθήνα και στο Αργος, καθώς και σε έρευνα που έγινε σε οικία στη Χαλκίδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλυτικά
- ένα υποπολυβόλο τύπου MP-5
- ένα υποπολυβόλο μάρκας STERLING των 9mm
- δύο πολεμικά τυφέκια
- 26 πιστόλια
- ένας σιγαστήρας για πιστόλι
- τέσσερα περίστροφα
- ένα πιστόλι κρότου 9mm
- ένα πιστόλι (replica)
- τρεις αμυντικές χειροβομβίδες κενές περιεχομένου MKZ
- δύο πλήρεις μεταλλικές μήτρες εγχάραξης
- 18 μεταλλικοί γεμιστήρες όπλου
- 76 φυσίγγια των 9 mm
- 15 φυσίγγια των 7.65 mm
- 57 βολίδες
- 11 πλήρη κλείστρα πιστολιού με αντίστοιχες κάνες
- ένας μηχανισμός κλείστρου πιστολιού GLOCK17
- τέσσερις κάνες πιστολιού
- ένας φορέας κλείστρου πιστολιού
- ένα σκοπευτικό λέιζερ κατάδειξης στόχου
- επτά συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (TAZER)
- 12 αναισθητικά σπρέι
- πλήθος εξαρτημάτων πυροβόλων όπλων και πολεμικών τουφεκίων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Αλλοδαπός ...μαχαίρωσε αλλοπαπό στα Κρεμμύδια !!


Επιπλέον, ο 27χρονος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράνομη διαμονή στη Χώρα, ενώ αναζητείται ακόμα ένα άτομο.
Συνελήφθη ακόμα ένας αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης.
Κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) δενδρύλλια κάνναβης.
Συνελήφθη, χθες (20-07-2012) το απόγευμα, στα Κρεμμύδια Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 23χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράνομη διαμονή στη Χώρα, ενώ αναζητείται ακόμα ένα άτομο.
Ειδικότερα, χθες (20-07-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στα Κρεμμύδια Μεσσηνίας, ο 27χρονος μαζί με ακόμα ένα άτομο μετέβησαν, στην οικία του 23χρονου, όπου μετά από επεισόδιο, οι ανωτέρω τραυμάτισαν στο λαιμό με αιχμηρό αντικείμενο τον 23χρονο και τράπηκαν σε φυγή.
Ο 23χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 27χρονος, εντός των ορίων του αυτοφώρου.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε, ότι οι ανωτέρω μαζί με τον 23χρονο καλλιεργούσαν σε δασική περιοχή στα Κρεμμύδια Μεσσηνίας δενδρύλλια κάνναβης. Μετά από αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί εντόπισαν σε δασώδη περιοχή δεκαπέντε (15) δενδρύλλια κάνναβης ύψους -0,70- έως -1,5- μέτρα, τα οποία εκρίζωσαν και κατέσχεσαν.
Επιπλέον, σε βάρος του 23χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα του τρίτου ατόμου καθώς και η τυχόν συμμετοχή των ανωτέρω σε άλλα παρόμοια παράνομα αδικήματα.

Οι...πονηροί πάνε διακοπές στην Πύλο!

 Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζει η ενοικίαση δωματίων στην Πύλο για το διάστημα απο 10 εώς 20 Αυγούστου.
Ορισμένοι ...πονηροί πιστεύουν ότι θα είναι ο Σαμαράς στο γνωστό ξενοδοχείο που παει το 15Αυγουστο και θέλουν να τον δούν.
Οι περισσότεροι είναι Καλαματιανοί και αποφάσισαν να κάνουν διακοπές στην...Πυλο!
Φυσικά δεν είναι πρωτόγνωρο το φαινόμενο.
Όπως πριν δυο χρόνια πήγαιναν ...κολυμπώντας για να πάρουν χρίσμα Δημάρχου, έτσι και τώρα.
Πιστεύουν πως θα είναι ευκαιρία (ως ...συγκάτοικοι) να του ζητήσουν κάποια ...Γραμματεία ή κάποιο Οργανισμό.

''Πάγωσε'' όταν είδε την ανάρτηση του φίλου του, στο facebook!


Στην κυριολεξία στο παρα πέντε πρόλαβαν από την αυτοκτονία έναν 30χρονο στο Ηράκλειο ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών με σκοπό να θέσει τέλος στη ζωή του.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ενημερώθηκαν από φίλο του παρολίγο αυτόχειρα την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, επιθυμία μάλιστα που είχε κοινοποιήσει και στο facebook.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση από την Αστυνομία η οποία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του 30χρονου, στο κέντρο του Ηρακλείου, χθες περίπου στις 10 το βράδυ.

Εκεί αντίκρυσαν τον 30χρονο σε άσχημη κατάσταση καθώς είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ενώ ψυχολόγοι βρίσκονται στο πλευρό του.

Τα αίτια που οδήγησαν τον 30χρονο στην απόφαση να τερματίσει τη ζωή του δεν έχουν γίνει γνωστοί..flashnews.gr

Χρεοκοπία βλέπει ο Τσίπρας

Χρεοκοπία της χώρας προβλέπει ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας μάλιστα πως η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα παρουσιάσει την επιστροφή στη δραχμή ως εθνική επιτυχία.

Σε συνέντευξή του στη REAL NEWS, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η επαναδιαπραγμάτευση τελείωσε το βράδυ των εκλογών τονίζοντας πως η επιμήκυνση είναι ουσιαστικά ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε.
Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει εγκαταλείψει κάθε συζήτηση για αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας και για την αύξηση του αφορολόγητου ορίου κάνοντας λόγο για μια καταστροφική πολιτική.

Σφοδρή είναι και η επίθεση που εξαπολύει κατά του κ. Στουρνάρα τονίζοντας πως ακόμα και αν αφήναμε στην τρόικα τον ορισμό του Υπουργού Οικονομικών "τον κ. Στουρνάρα θα βάζανε" .

Ο κ. Τσίπρας λέει όχι στην ιδιωτικοποίηση στρατηγικής σημασίας τομέων της ελληνικής οικονομίας και στην εκποίηση κερδοφόρων οργανισμών ενώ λέει ναι στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με διακρατικές συμφωνίες και με αναπτυξιακές κοινοπραξίες που θα επιφέρουν πολλαπλά οφέλη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει εξεταστική επιτροπή για τη Ζιμενς κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πως προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους από αυτή την υπόθεση.

Οποιος φύγει από την Αθήνα τον Αύγουστο... απολύεται !!!

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 3 ΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ !
Απαγορευτικό εξόδου από την Αθήνα έχει εκδώσει το Μέγαρο Μαξίμου για τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου και τα υπόλοιπα στελέχη του κρατικού μηχανισμού.
Με εξαίρεση το τριήμερο του 15Αύγουστου που και ο ίδιος θα μεταβεί στην Πύλο έχει καταστεί σαφές σε όλους πως αδικαιολόγητη απουσία από το γραφείο σημαίνει... απόλυση.
Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι οι επόμενες 40 ημέρες θα είναι απολύτως κρίσιμες όχι μόνον για τον ίδιο και την κυβέρνησή του αλλά και για την πορεία της χώρας. Υπό την έννοια ότι η Ελλάδα ζητά επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου με στόχο την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής και αυτό εξαρτάται άμεσα από τις επιδόσεις και τις αποφάσεις της έως το τέλος Αυγούστου.
Ηδη, για να καλυφθεί ο... χαμένος χρόνος μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να προωθηθεί η νομοθετική ρύθμιση για τις αποκρατικοποιήσεις και να προωθηθούν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις των πρώτων οργανισμών που εκκρεμούν από το 2010,με βάση την πρώτη λίστα που είχε συντάξει ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι στη συνάντηση που θα έχει στο τέλος Αυγούστου με την καγκελάριο Μέρκελ θα πρέπει να την πείσει όχι μόνο για τη σοβαρότητα των προθέσεων, αλλά και για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης προκειμένου να λάβει το «πράσινο φως» που θα του επιτρέψει να επιτύχει τον βασικό στόχο τον οποίο έχει θέσει το κυβερνητικό σχήμα: την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής.
Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει εφικτό, όλοι στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι το Φθινόπωρο και πολύ περισσότερο ο Χειμώνας που έρχεται θα είναι γι' αυτούς καυτές αν όχι εφιαλτικές εποχές.

"Κοινωνική έκρηξη" στην Ευρώπη φοβάται ο Μάρτιν Σουλτς


Φόβους για "κοινωνική έκρηξη στην Ευρώπη" με φόντο τις διαμαρτυρίες στην Ισπανία, η οποία αντιμετωπίζει σφοδρή οικονομική κρίση, εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Bild.
"Οι διαδηλώσεις στην Ισπανία δείχνουν ότι απειλείται κοινωνική έκρηξη εξαιτίας του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων στη Ευρώπη", τόνισε ο Σουλτς.
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ της γρήγορης "εφαρμογής νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων για να δημιουργηθούν επιτέλους θέσεις εργασίας για τη γενιά αυτήν".
Ο Σουλτς υπογραμμίζει ότι η κατάσταση στην Ισπανία δε συγκρίνεται με αυτήν στην Ελλάδα: "η χώρα έχει στέρεες βιομηχανικές βάσεις και μια καλά οργανωμένη δημόσια διοίκηση", πρόσθεσε ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης.

Στέλιος Διονυσίου " Φταίνε οι γιατροί για τον θάνατο της αδελφής μου " !


Για τον αιφνίδιο θάνατο της αδερφής του μίλησε ο Στέλιος Διονυσίου και επέρριψε ευθύνες στους γιατρούς, που την περιέθαλψαν.

«Πιστεύω ότι έγιναν λάθη από τους γιατρούς. Είχε καρκίνο στο πάγκρεας. Δεν έπινε, δεν κάπνιζε. Έκανε υγιεινή ζωή. Ήταν η δεύτερη μάνα μου. Όταν έβγαζα ένα καινούργιο τραγούδι, ο πρώτος άνθρωπος που τηλεφωνούσα ήταν η Τασούλα. Τελευταία φορά της έβαλα από το κινητό μου ν’ ακούσει το ντουέτο με την Πρωτοψάλτη που κάναμε για το δίσκο της. Έβαλε τα κλάματα. Της άρεσε πάρα πολύ. Θα έχω να θυμάμαι αυτό το τραγούδι».
Ο ίδιος πιστεύει ότι η αδελφή του σήμερα θα ζούσε, «αν οι γιατροί το χειριζόντουσαν πιο σωστά».
: Λοιπόν

Νέα αυτοκτονία 49 χρονου συγκλονίζει την Πάτρα !


Άλλη μία αυτοκτονία έρχεται αυτή την φορά από την Πάτρα να συγκλονίσει τόσο την τοπική κοινωνία όσο και γενικότερα τη χώρα που μετρά πλέον καθημερινά τουλάχιστον 2 αυτοκτονίες καθημερινά.
Ένας άνδρας 49 ετών έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή του, στην περιοχή της Οβρυάς.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στις 04.30 τα ξημερώματα βρέθηκε κρεμασμένος, στο υπόγειο οικοδομής που έφτιαχνε η κόρη του.

Τον 49χρονο βρήκαν απαγχονισμένο ο γιος του και ο γαμπρός του.

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για αυτοκτονία, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα ο αυτόχειρας.: patrastimes.gr

Άρθρο Νίκου Φλαούνα στην εφημερίδα ΧΡΗΜΑ-plus


Η φοροδιαφυγή σε... δύο γλώσσες. Στην... Τροϊκανή και στην Ελληνική!
 Του ΝΙΚΟΥ ΦΛΑΟΥΝΑ
 Είναι προφανές, πως όταν μιλάνε για φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή, άλλο εννοούν οι ...Τροϊκανοί και άλλο οι Έλληνες. Ευρωπαίοι, Αμερικάνοι και πάσης φύσεως πολίτες...φοροπολιτισμένων χωρών, όταν συζητούν για φοροδιαφυγή και φοροκλοπή, ξέρουν πως πρόκειται για πολίτες ή επιχειρήσεις, που ανέπτυξαν δραστηριότητες, είχαν κέρδη και ΔΕΝ τα παρουσίασαν στην Εφορία.
 Στην Ελλάδα, η έννοια φοροδιαφυγή έχει άλλες ερμηνείες. 
Φοροφυγάς είναι αυτός που δηλώνει τα εισοδηματά του και δεν μπορει να τα πληρώσει. Τον "ανακαλύπτουν" όταν μετά απο κάποια χρόνια, το δηλωθέν χρέος έχει...πολλαπλασιαστεί απο τα ...πολλών ειδών πρόστιμα και επειδή δεν "λάδωσε" τον ελεγκτή.  Πολλές φορές , το λάδωμα γίνεται, μέσω των ...ελεύθερων επαγγελματιών φοροτεχνικών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είναι παράλληλα  και τηλεοπτικοί ...αστέρες. Μερικοί απ´ αυτούς αρχισαν να πολιτεύονται τα τελευταία χρόνια.
Φοροφυγάς στην Ελλάδα είναι αυτός ο οποίος υποβάλλει δηλώσεις, ετσι τον γνωρίζει η Εφορία και αυτομάτως θεωρείται "ψεύτης και κλέφτης". Τον "πλακώνουν" στους ελέγχους, ανακαλύπτουν (οι..ελεγκτές) δήθεν παρατυπίες,  αν δεν τα...πάρουν τους χρεώνουν υπέρογκα ποσά ...αναδρομικής φοροδιαφυγής, πρόστιμα και προσαυξήσεις. 
Για να βρει το δίκιο του ο ...ελεγχόμενος θα παει δικαστικώς και αν ξεμπλεξει, αυτο θα γίνει σε ...δεκα(10) χρόνια!
 Μέχρι τότε θα έχει καταστραφεί επαγγελματικά, ενω θα έχει καταγραφεί απο το Κράτος, ως ...φοροφυγάς και φοροκλέφτης. Αυτόν λοιπόν, παρουσιάζει ο κάθε Υπουργός στην Τροΐκα και προσπαθεί (μάταια) να την πείσει πως θα εισπραχθεί η φοροδιαφυγή (αυτού του είδους) η οποία φτάνει τα 38 δις ευρώ! 
Οι τροΐκανοί ξέρουν αυτο το ...παραμύθι το οποίο επικαλούνται οι εκάστοτε Έλληνες  Πρωθυπουργοί και οικονομικοί Υπουργοί.
Για τους Ευρωπαίους φοροφυγάδες είναι ...Άλλοι!
 Φοροφυγάδες είναι αυτοί που ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ τίποτα, η δηλώνουν ΖΗΜΙΕΣ, ενώ έχουν αποκτήσει τεράστια περιουσία σε κινητά και ακίνητα (αυτοκίνητα, σπίτια, οικόπεδα, ομόλογα, μετοχές κ.λ.π).
 Φοροφυγάδες είναι τα παιδιά και οι γυναίκες των παραπάνω, που εμφανίζονται με τεράστια περιουσία και πανάκριβα αυτοκίνητα, τα οποία απέκτησαν απο την εποχή που πήγαιναν Δημοτικό και Γυμνάσιο!
Φοροκλέφτες όμως δεν είναι μόνο οι παραπάνω. Είναι και οι ...ελεγκτές του κράτους (εφορικοί και ΣΔΟΕητες) που τους κάλυπταν, παρότι γνώριζαν τις παρανομίες!
Κάποιοι απ´ αυτούς (τους ελεγκτές), δέχονταν να εξυπηρετήσουν τους φοροκλέφτες επειδή είχαν γίνει οι σχετικές συστάσεις απο ...πολιτικά πρόσωπα! Στις περιπτώσεις αυτές αρκούσε ένα...μπουκάλι ( πρώτο τραπέζι πίστα) και λίγα λουλούδια...!
Όσο λοιπόν θα την βγάζουν "καθαρή" οι ...εφοριακά άγνωστοι και θα την πληρώνουν οι γνωστοί αλλά αναξιοπαθούντες, η κάθε είδους Τροΐκα θα πιέζει να πληρώνουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι τα ελλείμματα. 
Αφού έχουν, λοιπόν, μπροστά τους ένα Κράτος, το οποίο δεν θέλει να πειράξει τους πραγματικούς κλέφτες, αλλά αυτούς που εύκολα 
...βρίσκει, δεν αλλάζει τίποτα! Δηλαδή, θα πιέζουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους επαγγελματίες που ΔΕΝ κρύβονται (αλλά έχουν ...γονατίσει οικονομικά) και οι πολίτες θα βλέπουν και θα ακούν απο τα..."τηλεπαράθυρα" αναλυτές, καθηγητές και ...έκπληκτους δημοσιογράφους, για οτιδήποτε, εκτός απο την αληθινή φοροδιαφυγή!

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ: 14 χρονη πρότεινε… "στοματικό" επί πληρωμή !


Δεν πίστευε στα αυτιά του ο 45χρονος καταστηματάρχης ο οποίος κατήγγειλε στον «Κόσμο» της Πάτρας την ανήθικη πρόταση που (άκουσον άκουσον) που του έκανε μία... ανήλικη αλλοδαπή!
 Όπως ανέφερε ο ίδιος, επρόκειτο για μία μικρή Ρουμάνα όχι παραπάνω από 12 με 15 ετών, η οποία μπήκε στο μαγαζί του και εκείνος νόμιζε ότι απλώς θα ζητιάνευε.
Μάλιστα έβαλε το χέρι στην τσέπη για να της δώσει χρήματα και τότε η μικρή αλλοδαπή τον αιφνιδίασε προτείνοντάς του με... νοήματα να την πληρώσει για να του προσφέρει... στοματικό έρωτα!
«Συγκλονίστηκα μόλις την είδα να με πλησιάζει στο επίμαχο σημείο και να απλώνει το χέρι της», λέει στον «Κόσμο» ο καταστηματάρχης ο οποίος τελικά αναγκάστηκε να αγριέψει για τα καλά και να της βάλει τις φωνές προκειμένου να την υποχρεώσει να φύγει από το χώρο... dete.gr

Είχε κάνει την αυλή του ...Χασισόκηπο με 714 Δέντρα !


Τέλος δεν έχουν οι εντοπισμοί από την αστυνομία, χασισοφυτειών ανά την Ελλάδα. Αυτήν την φορά ο ευφάνταστος καλλιεργητής δεν δίστασε να έχει την φυτεία του μέσα στην ίδια του την αυλή.
Ο 57χρονος ο οποίος μένει στην Καβάλα, είχε φυτέψει στην αυλή του 714 δενδρύλλια κάνναβης, που είχαν φτάσει σε ύψος από 0,60 εκατοστά έως και τέσσερα μέτρα! Όπως ήταν φυσικό, οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος της Χρυσούπολης, εντόπισαν την τεράστια χασισοφυτεία και με οργανωμένη επιχείρηση με την βοήθεια της Ο.Π.Κ.Ε. Καβάλας συνέλαβαν τον δράστη.
Μάλιστα η σύλληψη έγινε την ώρα που ο 57χρονος άνδρας περιποιούνταν ο ίδιος τα δέντρα του, τα οποία δυστυχώς για αυτόν, ξεριζώθηκαν όλα και κατασχέθηκαν. Ο ίδιος κρατείται ώσπου να ολοκληρωθεί η προανάκριση και με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ-Χρέος ύψους 2,5 δισ. ευρώ αφαίρεσε από την "πλάτη μας" το Greece Debt Free !


Χρέος ύψους 2,5 δισ. ευρώ αφαίρεσε από την "πλάτη" του ελληνικού δημοσίου το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Greece Debt Free (Ελλάδα Ελεύθερη από Χρέος), πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας από την εκκίνηση της σχετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο γόνος γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας Πέτρος (Peter) Νομικός.

Ο κ. Νομικός δημιούργησε μια ηλεκτρονική «πλατφόρμα», μέσω της οποίας ιδιώτες και εταιρείες μπορούν να κάνουν δωρεές, τις οποίες το μη ίδρυμα Greece Debt Free (GDF) αξιοποιεί, αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα που διατίθενται στην δευτερογενή αγορά, στο 10 με 20% της αξίας τους, και ύστερα τα διαγράφει. 

Με αυτόν τον τρόπο, διαγράφεται ελληνικό χρέος πολύ μεγαλύτερο από το ποσό της εκάστοτε δωρεάς που ακόμα κι ένας απλός πολίτης μπορεί να κάνει με μερικά ευρώ.  

Το Greece Debt Free, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του, «είναι μια πλατφόρμα για όλους, ώστε να οργανωθούμε, να λάβουμε μέρος, να συνδεθούμε και να συμμετάσχουμε για να πετύχουμε μια θετική οικονομική αλλαγή».

ΤΡΑΓΙΚΟ-Η δεύτερη φορά για τη Τζέσικα Γκάουι ήταν μοιραία !


Η Τζέσικα Γκάουι, 24 ετών, στάθηκε τυχερή τον περασμένο μήνα.
Χθες, ωστόσο που θέλησε να παρακολουθήσει την μεταμεσονύκτια πρώτη προβολή της νέας ταινίας με τον Μπάτμαν στο προάστειο Ορόρα του Ντένβερ, η τύχη δεν ήταν με το μέρος της.
Η Γκάουι, μια μπλόγκερ γεννημένη στο Τέξας, είναι ανάμεσα στους 12 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλος άνοιξε πυρ άνοιξε πυρ μέσα στο σινεμά.
Η Γκάουι ήταν αθλητικογράφος και οπαδός του χόκεϊ και επικοινωνούσε καθημερινά με χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου μέσω του μπλογκ και του λογαριασμού της στο twitter.
Στην πιο πρόσφατη επικοινωνία της με τον κόσμο έγραψε πώς κατάφερε την τελευταία στιγμή να γλιτώσει το θάνατο όταν στις αρχές Ιουνίου, ένοπλος άνοιξε πυρ στον όροφο των εστιατορίων του πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου Eaton του Τορόντο.
Γράφοντας με το ψευδώνυμο Τζέσικα Ρέντφιλντ, η Γκάουι περιέγραψε πώς έφυγε από το σημείο της επίθεσης λίγα λεπτά νωρίτερα όταν ένιωσε ένα παράξενο συναίσθημα.
Φαίνεται όμως ότι χθες δε λειτούργησε η διαίσθησή της.
Η Γκάουι ήταν ενθουσιασμένη με την ιδέα ότι θα έβλεπε τη νέα ταινία με τον Μπάτμαν και για το λόγο αυτό πήγε στο σινεμά με ένα φίλο της.
"Δεν θα δεις την ταινία απόψε; Χάνεις", έγραφε σε ένα φίλο της στο Twitter.
Τη συνέχεια έγραψε σε μπλογκ ο αδελφός της, βασιζόμενος σε όσα του αφηγήθηκε ο φίλος της Μπρεντ Λόουακ, ο οποίος βρισκόταν μαζί της.
Ο Τζόρνταν Γκάουι έγραψε ότι ο Λόουακ και η Τζέσικα κάθονταν στο μέσον της αίθουσας ότι κάτι ρίχτηκε προς το μέρος τους προκαλώντας "εκκωφαντικό θόρυβο".
Ήταν ένα δακρυγόνο που έρριξε ο δράστης Τζέιμς Χολμς.
Η Τζέσικα ζήτησε από το φίλο της να καλέσει από το κινητό του τον αριθμό 911, τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
Ο Λόουακ προσπαθούσε να βοηθήσει τη φίλη του όταν πυροβολήθηκε ο ίδιος στο πόδι.
Κάποια στιγμή ο Μπρεντ παρατήρησε ότι η Τζέσικα δε φώναζε πλέον και τότε παρατήρησε ένα βαθύ τραύμα στο κεφάλι της.

Γέροντας Παίσιος - Έρχεται μεγάλη μπόρα !

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ 

1.Μπορεί οι μεγάλοι να έχουν τα δικά τους σχέδια και συμφέροντα, οικονομικά και πολιτικά, αλλά μέσα απ’αυτά ο Θεός φανερώνει και προωθεί το θεικό σχέδιο.

2.Το γένος των Ελλήνων θα μεγαλώσει, αν και οι υποτιθέμενοι φίλοι μας θα’θελαν να το τσαλακώσουν και θα’ταν γι’αυτούς ευχάριστο. Αλλά ο Θεός δε θα το επιτρέψει. Θα κανονίσει ο ΧΡΙΣΤΟΣ τις υποθέσεις του έθνους. Η Τουρκία θα καταστραφεί. 

Έρχεται μεγάλη μπόρα σύντομα. Θα μας αγγίξει. Δεν θα μας καταστρέψει. Μετά απ’αυτή τη μπόρα θα επέμβει η χάρη του Χριστού. Όλοι ανεξαρτήτως θα πιστέψουν, αλλά δε θα έχουν το μισθό των σημερινών Χριστιανών.

3.Οι Τούρκοι όταν βλέπουν Έλληνες είναι όλο ανησυχία και φανερώνουν με αυτό ότι τα μέρη της Μικρά Ασίας δεν είναι δικά τους, αλλά τα έχουν αρπαγμένα και φοβούνται. Η ώρα τους είναι κοντά. Θα τα δείτε όλα.

4.Όταν πάρουμε την Αγία-Σοφία, θ’ανοιξει η πύλη. Αυτή την πύλη δε την ξέρει κανείς.

5.Θα οικονομήσει ο Θεός. Σ’αυτό τον πόλεμο όλοι θα είναι ηττημένοι. Ο ελληνικός στρατός θα είναι θεατής. Δε θα γυρίσει κανένας νικητής. Γήπεδο θα είναι η Παλαιστίνη. 

Θα ενωθούν Αιγύπτιοι, Άραβες, Λίβυοι και θα επιτεθούν προς το Βορρά. Μετά θα επιτεθεί η Ανατολή στη Δύση. Τάφος θα είναι η Νεκρά Θάλασσα. Αυτό θα είναι το πρώτο ημίχρονο. Υπάρχει και δέυτερο ημίχρονο. 

Μετά από αυτά τα γεγονότα, ο άνθρωπος θα φτάσει σε αδιέξοδο και τότε όλοι θα ζητούν να μάθουν για το ευαγγέλιο, το Χριστό και την Παναγία. Ο κόσμος θα συγκλονιστεί πάρα πολύ. Ο Χριστός θα λυπηθεί υπερβολικά τους ανθρώπους και θα γίνει Θεία επέμβαση για να πιστέψουν. Δε θα είναι αυτή όμως η Δευτέρα Παρουσία.

6.Θα γίνουν πόλεμοι πολύ κοντά μας για την Ορθοδοξία.

7.Ο αρχηγός του πολέμου θα είναι Εβραίος. Εκείνος και ο Πάπας τα παιδιά του διαβόλου θα τα θεωρεί δικά του, αρκεί να τον αναγνωρίσουν σαν αρχηγό. Όπως λέγει ο Άγιος Κοσμάς, τον Πάπα να καταράσθαι, γιατί αυτός θα είναι η αιτία.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ 

«Όταν τελειώσουν τα χίλια χρόνια, θα λυθεί ο Σατανάς από τη φυλακή του και θα βγει έξω να πλανέψει τον Γωγ και τον Μαγώγ, τα έθνη που είναι διασκορπισμένα στις τέσσερις γωνιές της γης. Θα τους συνάξει όλους για πόλεμο και θα’ναι αμέτρητοι σαν την άμμο της θάλασσας.
Τους είδα να σκορπίζονται σ’ όλο το πλάτος της γης και να περικυκλώνουν το στρατόπεδο του Θεού και την πόλη την αγαπημένη. 
Κατέβηκε όμως φωτιά από τον ουρανό και τους έκανε στάχτη. Κι ο Διάβολος που τους παραπλανούσε ρίχτηκε στη λίμνη που ήταν από φωτιά και θειάφι-εκεί βρισκόταν το θηρίο κι ο ψευδοπροφήτης. Εκεί θα βασανίζονται μέρα νύχτα για πάντα.
Μετά είδα έναν άσπρο θρόνο κι εκείνον που καθόταν σ’ αυτόν. Η γη κι ο ουρανός έφυγαν από μπροστά του κι εξαφανίστηκαν. Και είδα τους νεκρούς, μεγάλους και μικρούς, να στέκονται μπροστά στο θρόνο. Ανοίχτηκαν βιβλία, κι ύστερα ανοίχτηκε ένα άλλο βιβλίο, το βιβλίο της ζωής. Και κρίθηκαν οι νεκροί ανάλογα με τα έργα τους, που ήταν γραμμένα στα βιβλία. Η θάλασσα παρέδωσε τους νεκρούς της, και ο θάνατος και ο Άδης παρέδωσαν τους νεκρούς που φύλαγαν. Κι ο καθένας κρίθηκε κατά τα έργα του.
Τότε ο θάνατος και ο Άδης ρίχτηκαν στη λίμνη της φωτιάς . Αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος, η λίμνη της φωτιάς , κι όποιος δεν βρέθηκε γραμμένος στο βιβλίο της ζωής ρίχτηκε κι αυτός στη λίμνη της φωτιάς».

Α.Σαμαράς: Η Πρωτομαγιά στο Λαύριο και η εντολή για τη Χαλυβουργία


Όλο το παρασκήνιο της εντολής Σαμαρά για να ανοίξει η Χαλυβουργία. 
Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τους συνδικαλιστές και οι διαβουλεύσεις Βρούτση με Κουμουνδούρου και Περισσό.

«Είναι κατάχρηση να θέλουν εργαζόμενοι να δουλέψουν και να μην τους αφήνουν. Πρόκειται για κομματικά λάφυρα αναχρονιστικής και ξεπερασμένης πολιτικής».

Με αυτή τη φράση είχε απαντήσει την Πρωτομαγιά ο Αντώνης Σαμαράς στοχεύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ όταν επισκεπτόμενος το Λαύριο είχε απαντήσει σε ερώτηση εργαζομένης από τη Χαλυβουργία η οποία είχε εκφράσει τη διαφωνία της με τη συνεχιζόμενη και παρατεταμένη απεργία στο εργοστάσιο -απεργία την οποία είχε αποδώσει σε… συγκεκριμένη κομματική οργάνωση.

Έπειτα από 9 μήνες κινητοποιήσεων η Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο άνοιξε με προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού παρά το γεγονός ότι υπήρχαν συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες είχε κριθεί ότι το εργοστάσιο πρέπει να επαναλειτουργήσει όπως είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι που ήθελαν να σταματήσει η απεργία.

Είχε προηγηθεί ένα έντονο παρασκήνιο ανάμεσα στην ιδιοκτησία του Ν. Μάνεση, την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ μέχρι να δοθεί η εντολή να «σπάσουν» τα λουκέτα με την επέμβαση της αστυνομίας.
 Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα όταν ο Γιάννης Βρούτσης σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr επικοινώνησε με τον κ. Μάνεση προκειμένου να του επισημανθεί ότι η κυβέρνηση ήθελε 48 ώρες προθεσμία για να κάνει τις απαραίτητες διαβουλεύσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας επιχείρησε να μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά τελικά η… διαπραγμάτευση έγινε με τον κ. Στρατούλη ενώ αντιθέτως υπήρξε επικοινωνία με την γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Οι διαβουλεύσεις απέβησαν άκαρπες και ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου με την επισήμανση ότι η ιδιοκτησία του εργοστασίου έχει αποφασίσει να βάλει το «λουκέτο» έπειτα και από την εξέλιξη των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων.

Ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με τους συναρμόδιους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και έδωσε εντολή να υλοποιηθεί η δικαστική απόφαση προκειμένου να ανοίξει το εργοστάσιο ακόμη και εάν χρειαζόταν η επέμβαση της αστυνομίας.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ όπως έδειξαν οι εξελίξεις αιφνιδιάστηκαν και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν στο Μέγαρο Μαξίμου, το μπαράζ των ανακοινώσεων που βγήκε από Κουμουνδούρου και Περισσό φωτογραφίζει «την προσπάθεια να καπελωθεί η απεργία είτε από τον Τσίπρα, είτε από την Παπαρήγα»…

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά υπάρχει ικανοποίηση από την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς όπως εκτιμούν συνεργάτες του «η αποφασιστικότητα που έδειξε για την τήρηση των νόμων αποτελεί ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση» με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το πώς θα εξελιχθεί η αντιπαράθεση με φόντο τις αποκρατικοποιήσεις εντός και εκτός βουλής, όχι μόνον με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ οι οποίοι αντιδρούν σε ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών εκτός του πλαισίου των ΣΔΙΤ.

Έπειτα πάντως από την επιθετική δήλωση Κεδίκογλου προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε εμμέσως ότι στρέφει τη μία ομάδα εργαζομένων εναντίον της άλλης, σήμερα αναμένεται η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα από το Βόλο σε εκδήλωση που πραγματοποιεί το κόμμα του με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων της ευρωπαϊκής αριστεράς.real.gr

Costa Navarino και Νέος Δρόμος αλλάζουν την Μεσσηνία !


Γράφει ο Μεσσήνιος
Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ  - Προσοχή μην επικρατήσει η νοοτροπία της «Αρπαχτής » !
Μόνο  « τυχαία»  δεν είναι η αύξηση του Τουριστικού ρεύματος προς την Μεσσηνία τα τελευταία χρόνια .
Ο οραματιστής Καπετάνιος  και η ολοκλήρωση  του νέου Εθνικού δρόμου  Αθήνας – Καλαμάτας  αλλάζουν  το τοπίο της Τουριστικής αγοράς και η Μεσσηνία αναδεικνύεται στους ποιο δημοφιλείς προορισμούς του Καλοκαιριού .
Παρά τις  «Γκρίνιες » η πληρότητα των καταλυμάτων χτυπάει Κόκκινο για  Ιούλιο και Αύγουστο στην περιοχή μας .
Στο «Χέρι μας » είναι πλέον το πώς θα διαχειριστούμε αυτό ο κύμα των επισκεπτών  και να το κάνουμε «Πρεσβευτή » της τουριστικής μας Βιομηχανίας  που αναπτύσσεται αλματωδώς
Σκεφθήκατε ποτέ γιατί ειδικά οι Έλληνες τουρίστες  γύρισαν  την πλάτη στα νησιά και σε άλλους στο παρελθόν δημοφιλείς προορισμούς ;
Η απάντηση είναι απλή …Έβλεπαν τον τουρίστα σαν την κότα που γεννά το χρυσό αυγό με δουλειά …Δύο μηνών ήθελαν να βγάλουν την χρονιά.
Επικράτησε η νοοτροπία της  « αρπαχτής  » του κακού σέρβις και της περιφρόνησης του επισκέπτη ,κινούμενοι στην λογική που θα πάει και του χρόνου εδώ θα είναι .
ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν αγαπητοί συμπατριώτες  « ΜΗΝ ΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ » στο χέρι όλων μας είναι να διατηρήσουμε την φήμη μας σαν τουριστικός προορισμό και να κάνουμε τους επισκέπτες μας τους καλύτερους διαφημιστές της περιοχής μας

ο υδράργυρος τραβά την ανηφόρα !!!

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, σήμερα Σάββατο 21 Ιουλίου 2012.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 23 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 24 έως 36 στη Νότια Ελλάδα, από 22 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς στο Νότιο Ευβοϊκό, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι : meteo.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ για την Εγκληματικότητα των Τσιγγάνων στην Μεσσηνία !

Προς τον

ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΘΕΜΑ: «Εγκληματικότητα της κοινωνικής ομάδας «Ρομά» στην περιφέρεια Μεσσηνίας»
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας των Ρομά σε διάφορες περιοχές του νομού Μεσσηνίας. Με επίκεντρο τον διευρυμένο Δήμο Καλαμάτας και ειδικότερα τις περιοχές Αρφαρά, Πλατύ, Άρις και Μικρομάνη καθώς και τον ευρύτερο Δήμο Μεσσήνης σημειώνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση παραβατικές συμπεριφορές ατόμων της ομάδος αυτής όπως κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες, δολοφονικές επιθέσεις και άλλες πράξεις του κοινού ποινικού Δικαίου. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ζουν συνεχώς υπό το κράτος του τρόμου, ενώ η απουσία αποτελεσματικής αστυνόμευσης ενδέχεται να οδηγήσει σε σοβαρά φαινόμενα αυτοδικίας. Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων των περιοχών αυτών και να κατασταλεί η εγκληματική δράση των Ρομά;
2) Είναι διατεθειμένος να προβεί σε ελέγχους στους καταυλισμούς Ρομά και γενικότερα σε οποιαδήποτε ενέργεια κριθεί σκόπιμη για την πρόληψη αντίστοιχων φαινομένων μελλοντικά; 
 Αθήνα, 19 Ιουλίου 2012
 Ο Ερωτών Βουλευτής
 Δημήτριος Κουκούτσης
 Βουλευτής Μεσσηνίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

SOS «εκπέμπει» η ρίγανη – Κινδυνεύει με εξαφάνιση


Τα παραδοσιακά βότανα της Ελλάδας κινδυνεύουν με εξαφάνιση σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Αιτωλοακαρνανίας, επισημαίνεται ότι υπό εξαφάνιση είναι και το τσάι του βουνού λόγω της μαζικής εκρίζωσης.
Στην ανακοίνωση, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Επειδή είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος εξαφάνισης των ειδών του γένους Sideritis L. (τσάι βουνού) και του είδους Origanum vulgure (ρίγανη) , λόγω αυξημένης εμπορευματοποίησης και κινδύνου ανεξέλεγκτης συλλογής, θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε σχετικώς δείχνοντας προσοχή τόσο στον τρόπο συλλογής όσο και στην εποχή συλλογής».
Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι: «Πολλοί αλλοδαποί -και όχι μόνο- συλλέγουν τεράστιες ποσότητες, οι οποίοι στη βιασύνη τους για να αποφύγουν τις νόμιμες συνέπειες, ξεριζώνουν τα φυτά ή τα συλλέγουν πριν την ανθοφορία με άμεση συνέπεια να καταστρέφονται οι πληθυσμοί των ειδών».

Δωρεάν εμβολιασμοί σε παιδιά ανέργων και ανασφάλιστων


Εκστρατεία εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων γονέων και χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση, ξεκινά το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, από 20 Αυγούστου.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων που έχουν «χτυπηθεί» από την οικονομική κρίση.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, 8 στα 10 παιδιά που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δεν έχουν εμβολιαστεί, με συνέπεια να είναι εκτεθειμένα σε σοβαρά λοιμώδη νοσήματα.

«Το πρόβλημα αποτελεί βόμβα για τη Δημόσια Υγεία καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επιστρέψουν σοβαρές ασθένειες, απειλητικές για τη ζωή, όπως ο τέτανος, ο

κοκκύτης, η διφθερίτιδα, η ιλαρά, η ερυθρά, η μηνιγγίτιδα και η ηπατίτιδα Β», επισήμανε ο κ. Πατούλης.

Ο εμβολιασμός θα γίνεται σε πέντε σημεία της Αθήνας, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στα τέσσερα παραρτήματά του στους Δήμους Ίλιου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης και Ηρακλείου. Πληροφορίες για τους τόπους και το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών θα δίνονται από 20 Αυγούστου στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος στο τηλέφωνο 2103847374.

Οι γονείς θα μπορούν να προσκομίζουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους από τις 20 Αυγούστου έως τις 21 Σεπτεμβρίου, ώστε να καταγράφονται στις εμβολιαστικές

λίστες. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αρχές Οκτωβρίου, κατόπιν ραντεβού. Παιδιά που είναι πλήρως ανεμβολίαστα, θα κάνουν το λεγόμενο «catch up» στην εμβολιαστική τους φαρέτρα, με προτεραιότητα στα πιο ζωτικής σημασίας εμβόλια του βασικού εμβολιασμού. Όπως είπε ο κ. Πατούλης, στον παιδικό εμβολιασμό καμία δόση και κανένα εμβόλιο δε χάνεται, όσος καιρός και αν περάσει από την προβλεπόμενη για την ηλικία τους κάλυψη.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» Κωστής Δήμτσας, ανέφερε ότι η Εκκλησία έχει γίνει αποδέκτης της αγωνίας των γονιών που ζητούν βοήθεια, καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ολοκληρώσουν ούτε τον απαραίτητο κύκλο εμβολίων των παιδιών τους. Η κατάσταση που διαμορφώνεται στον τομέα της υγείας είναι τουλάχιστον δύσκολη ή και επικίνδυνη, είπε ο κ. Δήμτσας, προσθέτοντας ότι η Αρχιεπισκοπή με τον ΙΣΑ θα βρεθούν δίπλα στο κάθε παιδί.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης έκανε και έναν πρώτο απολογισμό της εξάμηνης λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, λέγοντας ότι έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο 223 γιατρών μελών του ΙΣΑ που προσφέρουν υπηρεσίες σε ανασφάλιστους πολίτες. Μέχρι και σήμερα 3.500 άτομα έχουν επισκεφθεί το Ιατρείο, εκ των οποίων το 74% ήταν Έλληνες. Το 44% ήταν πρώην ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ , 46% πρώην ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, αλλά και άστεγοι που διαμένουν σε κάποιο εξωτερικό χώρο ή εγκαταλειμμένο σπίτι. Τα συνηθέστερα προβλήματα υγείας ήταν ο καρκίνος, η αρτηριακή υπέρταση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης, ενώ σε μικρότερες ηλικίες, συνηθέστερες είναι οι διαταραχές όρασης, οι θυρεοειδοπάθειες και τα ψυχιατρικά νοσήματα. Το Ιατρείο προσέφερε τις υπηρεσίες του σε 1161 παιδιά. Το 84% αυτών προσήλθε για δωρεάν εμβολιασμό.

Επίσης, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει επισκεφθεί 14 ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας και έχει δημιουργήσει παραρτήματα στο Δήμο Μεγίστης στο Καστελόριζο και στον Κυπρίνο Ορεστιάδας.

Στόχος του οδοιπορικού υγείας ήταν η στήριξη των κατοίκων παραμεθόριων περιοχών, η διανομή φαρμακευτικού υλικού και αναλωσίμων, μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες

των τοπικών κοινωνιών και τα Αγροτικά Ιατρεία, και η παράλληλη καταγραφή των προβλημάτων και των υγειονομικών αναγκών των κατά τόπους περιοχών.newsit

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 21/07/2012

20.7.12

Το ΧΡΗΜΑplus κυκλοφορεί και αποκαλύπτει

Συνελήφθη γιατί έπαιρνε την σύνταξη του νεκρού πατέρα του !


Από την Οικονομική Αστυνομία συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός, που αποσπούσε παράνομα από το Ι.Κ.Α συντάξεις του θανόντα πατέρα του
Συνελήφθη σήμερα (20-07-2012) το μεσημέρι στο Μοσχάτο Αττικής, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος αποσπούσε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, συντάξεις του θανόντα πατέρα του.
Σε βάρος του σχηματίστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 54χρονος εκταμίευε μέσω τραπεζικής κάρτας ανάληψης και ιδιοποιούταν παράνομα δυο συντάξεις, που λάμβανε ως δικαιούχος ο πατέρας του, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Μάιο.
Το ύψος της οικονομικής ζημιάς που προκλήθηκε στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέρχεται στις 2.253,89 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Χασισοκαλλιεργητής άνοιξε μάχη με Αστυνομικούς

Ένοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και ενός Αλβανού χασισοκαλλιεργητή  στο Ρέθυμνο
Τραυματίστηκε ένας αλλοδαπός δράστης ενώ αναζητείται ο συνεργός του
Κατασχέθηκαν συνολικά ( 917 ) δενδρύλλια κάνναβης
Συνελήφθη σήμερα (20.07.2012) το πρωί, σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ρούστικων του Δήμου Ρεθύμνου, ένας 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, καλλιεργητής φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο μηρό.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, εντόπισαν καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ρουστίκων Δήμου Ρεθύμνου.
Στο εσωτερικό χώρο της καλλιέργειας εντοπίσθηκε ο 24χρονος μαζί με ένα ακόμα δράστη, να εκτελούν εργασίες. Κατά την επιχείρηση για τη σύλληψη τους, ο 24χρονος πυροβόλησε μία φορά με κυνηγετική καραμπίνα, από πολύ κοντινή απόσταση και με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταποδίδοντας τα πυρά, τον τραυμάτισαν στον μηρό, ενώ ο δεύτερος δράστης, τράπηκε σε φυγή.
Στο χώρο της καλλιέργειας εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εξακόσια (600) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από ένα έως δύο μέτρα, καθώς επίσης και (317) αποξηραμένα δενδρύλλια, σε ειδικό χώρο αποξήρανσης, εντός της φυτείας. Επίσης, κατασχέθηκε η κυνηγετική καραμπίνα, την οποία χρησιμοποίησε ο 24χρονος, πυροβολώντας εναντίον των αστυνομικών.
Ο 24χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη, βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σε βάρος του 24χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Με μιά θηλειά 35 χρονος έδωσε τέλος στην "Μίζερη ζωή του "


Καθημερινό φαινόμενο, δυστυχώς, τείνουν να γίνουν οιαυτοκτονίες !
Το νέο περιστατικό καταγράφηκε στο Νομό Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στην περιοχή Μπαλί, όπου νωρίς το πρωί εντοπίστηκε απαγχονισμένος ένας νεαρός αλλοδαπός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν άνδρα πολωνικής καταγωγής, περίπου 35 ετών, ο οποίος ήταν άστεγος και το τελευταίο διάστημα διέμενε σε πρόχειρο κατάλυμα στην περιοχή. Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες, κοιμόταν σε μία ξαπλώστρα θαλάσσης.

Τον άτυχο άνδρα εντόπισε ένας περαστικός, ο οποίος και ενημέρωσε τις αρχές

ΣΟΚ οι Κάτοικοι -Συνέλαβαν 31 χρονη για φόνο που είχε κάνει 10 χρόνια πρίν


Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις ποιον τελικά έχεις δίπλα σου.

Αυτό θα σκέφτονται στην Αμφιλοχία οι κάτοικοι ενός χωριού έμαθαν ξαφνικά ότι μία 31χρονη που έμενε χρόνια στην περιοχή είχε διαπράξει φόνο.

Πρόκειται για μία κοπέλα που ζούσε και δούλευε στην περιοχή της Αμφιλοχίας για δέκα χρόνια.

Η τελευταία της δουλειά ήταν σερβιτόρα σε καφετέρια αλλά παλαιότερα έκανε και άλλες δουλειές περιορισμένου χρόνου.

Τώρα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι η εργατική αυτή κοπέλα είχε διαπράξει φόνο στη Ρόδο το 2002 και από τότε την αναζητούσαν αφού είχε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να καλύπτει τα ίχνη της.

Χθες , οι αστυνομικοί την εντόπισαν και την συνέλαβαν. Η υπόθεσή της θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης εκεί που την περιμένει η ποινή για την ανθρωποκτονία που διέπραξε…Star.gr

UFO εντοπίζεται κοντά στον Ήλιο στις 19-7-2012 -VIDEO

Δώστε προσοχή στη στεφανιαία τρύπα του Ήλιου.
 Πρόκειται για ένα τεράστιο UFO, που στη συνέχεια δείχνει την τροχιά αναχώρησής του από τη στεφανιαία τρύπα.
Παρακολουθήστε σε ποιότητα HD! Ο εντοπισμός των άγνωστων αυτών αντικείμενων (UFO) έγινε κοντά στον Ήλιο την 19 Ιουλίου του 2012.
Έκτός όμως από το αντικείμενο που βλέπετε στην φωτογρφία θα δείτε και
αρκετά άλλα μικρότερα στο video που ακολουθεί

ΡΩΜΑΝΟΥ – Μοναδικό μουσικό Διήμερο !


Δυο υπέροχες μουσικές βραδιές  μας περιμένουν δίπλα στο Κύμα στις πανέμορφες και μοναδικές παραλίες στο Ρωμανού και στο Πετροχώρι της Πύλου.
  Στις   Ammothines  ( Πετροχώρι ) Παρασκευή 20/7)  και 4 θάλασσες  ( Ρωμανού) Σάββατο 21 /7   με ένα μουσικό ταξίδι –Αφιέρωμα  « από τους  « BEATLES  ΣΤΟΝ ΤΣΙΤΣΑΝΗ »

70χρονη θύμα τροχαίου στο δρόμο Τρίπολης - Αστρους


Μια 70χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο, που σημειώθηκε σήμερα στον δρόμο Τρίπολης-Αστρους.

Ειδικότερα στο 40ό χιλιόμετρο της οδού Τρίπολης - 'Αστρους, ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονος με συνεπιβάτη την 70χρονη μητέρα του, συγκρούστηκε με το αντιθέτως κινούμενο ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 38χρονος με συνοδηγό 30χρονη.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της ηλικιωμένη γυναίκα και να τραυματιστούν τα υπόλοιπα τρία άτομα.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ παίρνει θέση για τον λιγνίτη της Κορώνης !!


ΠΡΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ….«ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ …ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΤΕ »
 
Η Ανακοίνωση της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ  Μεσσηνίας !
Τις τελευταίες μέρες πολύς λόγος γίνεται ξανά για την  επένδυση στην περιοχή της ανατολικής  Πυλίας.
    Το ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνοντας πολιτικά  στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν ετεροπροσδιορίζεται, δεν  άγεται και φέρεται και δεν είναι έρμαιο του λαϊκισμού και της μικροπολιτικής.
   Το Κίνημα, διαχρονικά και με απόλυτη συνέπεια, στήριζε πάντοτε τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στον τόπο μας, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες, σε συνδυασμό με την ανάγκη να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και να παράγεται ανάπτυξη.
   Ανάπτυξη όμως, με όρους, με κανόνες, με ασφαλιστικές δικλείδες και πάντως,  όχι με οποιοδήποτε κόστος.
    Για την συγκεκριμένη επένδυση που αφορά τη δημιουργία μονάδας εξόρυξης λιγνίτη στη περιοχή της ανατολικής Πυλίας, μιας κατ΄ εξοχήν τουριστικής περιοχής,  ευθέως, ευθαρσώς και κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι καμιά τέτοια πρωτοβουλία δεν μπορεί να ευδοκιμήσει χωρίς κοινωνική συναίνεση.
    Για να υπάρξει όμως κοινωνική συμφωνία, αποδοχή και συναίνεση, είναι απαραίτητο η τοπική κοινωνία της περιοχής  να έχει πλήρη, ολοκληρωμένη και σφαιρική ενημέρωση, για το τι πρόκειται να γίνει, με ποιες προϋποθέσεις, ποιες οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις  σε όλα τα επίπεδα, πως αυτές μπορούν  να αντιμετωπιστούν και με τι ανταποδοτικά οφέλη για την περιοχή.
    Η κοινωνική συναίνεση είναι πάγια θέση του Κινήματος μας και καθορίζει το πλαίσιο που κινούμαστε κάθε φορά σε ανάλογες περιπτώσεις. 
    Διαδικασίες και πρακτικές  που βρίσκονται εκτός του συγκεκριμένου πλαισίου αρχών, που σταθερά και αταλάντευτα επιμένουμε, μας βρίσκουν τελείως αντίθετους, από όπου κι αν αυτές προέρχονται.  
     Υ.Γ 1 Ο Πρόεδρος του Κινήματος μας Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωση του για τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας με πλήρη υπευθυνότητα ανέφερε,  ότι πρέπει να ανασυσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ενεργειακής Πολιτικής, ώστε με απόλυτη διαφάνεια και επιστημονική μέθοδο και ακρίβεια να συζητήσουμε την Εθνική μας στρατηγική για την αξιοποίηση όλων των πόρων μας.
    Υ.Γ 2 Ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στέλεχος  του ΠΑΣΟΚ κ. Μανιάτης, μιλώντας στη Βουλή για το θέμα επιβεβαίωσε τις σοβαρές ελλείψεις της περιβαλλοντικής μελέτης για την πρόταση εξόρυξης λιγνίτη στην ανατολική Πυλία και κατέστησε σαφές ότι υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις απέναντι σε αυτή την επένδυση και ότι σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί αυτή να γίνει αποδεκτή εάν δεν συναινεί η τοπική κοινωνία, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι της περιοχής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου