14.12.19

ΒΙΝΤΕΟ - Ανατριχίλα: Φίδι τρώει μέσα από μπολ

Viral στα social media και στο Διαδίκτυο έγινε βίντεο που δείχνει το ανατριχιαστικό για τους περισσότερους θέαμα ενός φιδιού να τρώει το βραδινό του.
Συγκεκριμένα, το μικρό κατοικίδιο φιδάκι βιντεοσκοπήθηκε ενώ απολαμβάνει το δείπνο του, ένα μπολ από ωμά, χτυπημένα αβγά.
Το βίντεο με το φίδι να απολαμβάνει το φαγητό του πόσταρε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ιδιοκτήτης του ερπετού, το περασμένο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, λαμβάνοντας σειρά σχολίων και κοινοποιήσεων από τους χρήστες των  social media.
«Το φιδάκι μου ο Τσερντ θα είναι χορτάτος για αρκετές μέρες, ενώ χωνεύει το μεγάλο του γεύμα», αρκέστηκε να σχολιάσει ο ιδιοκτήτης του φιδιού, με το βιντεάκι με το αγαπημένο του κατοικίδιο να εκτοξεύεται σε θεάσεις στο Διαδίκτυο και να γίνεται γρήγορα viral, παρά το μάλλον ανατριχιαστικό και ίσως ακόμα και αηδιαστικό περιεχόμενό του.
Δείτε το βίντεο:

Pornhub - Ποιο είδος πορνό " καθήλωσε " τους Έλληνες το 2019 !

H υποκρισία καλά κρατεί στην ελληνική κοινωνία που από τη μία στηλιτεύει τις ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές δημόσια και τις παρακολουθεί ιδιωτικά για να αυνανιστεί.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Pornhub για το 2019, η νούμερο ένα προτίμηση των Ελλήνων στο πορνό ήταν το σεξ ανάμεσα σε δυο γυναίκες -κοινώς  το λεσβιακό. 

Aν συγκρίνουμε πάντως τα αποτελέσματα του 2019 με εκείνα του 2017, θα διαπιστώσουμε πως τότε, είχαν τοποθετήσει το λεσβιακό ξανά στην κορυφή οι γυναίκες χρήστριες.
Κορυφαία αναζήτηση και με διαφορά λοιπόν από τους Έλληνες χρήστες είναι το λεσβιακό σεξ με τα συγκεκριμένα video να έχουν τα περισσότερα κλικ στον ιστότοπο όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί:

Καθάρισε ο ουρανός - Μικρή άνοδος θερμοκρασίας

Με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Νότιο Αιγαίο, θα ξεκινήσει η Κυριακή. 
Τα φαινόμενα όμως βαθμιαία θα σταματήσουν.
Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες (προς Δευτέρα) η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο νωρίς το πρωί θα εκδηλωθεί παγετός.
Θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία και θα κυμανθεί
στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 β,
στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 16β,
στην Ήπειρο από 2 έως 17 β.,
στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 16β,
στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 20 β,
στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18β,
στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18 β
και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και προοδευτική εξασθένηση, ενώ τις απογευματινές ώρες στα νότια πελάγη θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.
Στην Αττική θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών (στα βόρεια και ανατολικά) κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, με προοδευτική περαιτέρω εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 10 έως 16 βαθμούς.
Και στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις με περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς, ενώ περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Αχαΐα: Αστυνομικός και Ιερέας σε απάτη με ασφαλιστικές αποζημιώσεις

Στην Πάτρα το Εσωτερικών Υποθέσεων

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας βρέθηκε χθες Παρασκευή, κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ερευνώντας καταγγελλίες που σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, αφορούν στη συμμετοχή ένστολου  σε απάτη που σχετίζεται με τη λήψη αποζημιώσεων από ασφαλιστικές εταιρείες για "μαϊμού" κλοπές οχημάτων. 

Σύμφωνα με πηγές του tempo24.news, στην υπόθεση εμπλέκεται και Ιερέας από την περιοχή της Αιγιάλειας.
Οι εμπλεκόμενοι προσήλθαν χθες στο Αστυνομικό Μέγαρο προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα καταλογίζονται σε βάρος τους.

Ο Αστυνομικός κατά το παρελθόν υπηρετούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και πλέον έχει μετατεθεί σε υπηρεσία εντός του Νομού.


πηγή

Δεκαεξάχρονος έπεσε από γέφυρα της Αττικής Οδού στο Μαρούσι

Δεκαεξάχρονος έπεσε στις 18.00 το απόγευμα από γέφυρα της Αττικής οδού στο δαχτυλίδι της λεωφόρου Κηφισίας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
Ο 16χρονος διακομίστηκε εν ζωή, με ασθενοφόρο στον Ερυθρό σταυρό, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει κατάγματα και παραμένει για νοσηλεία.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, που ερευνά τους λόγους και τις συνθήκες της πτώσης.

Διενέργεια προανάκρισης για τον 52χρονο εκπαιδευτικό που κατηγορείται ότι αποπλάνησε 14χρονη στη Ρόδο

Τη διενέργεια προανάκρισης για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως πειθαρχικώς διωκόμενων αδικημάτων από 52χρονο εκπαιδευτικό, που φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση με 14χρονη, παρήγγειλε ο προϊστάμενος εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, που αναπληροί τον Διευθυντή προκειμένου να εξετάσει αν συντρέχουν προϋποθέσεις για τη διενέργεια σχετικής Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης αλλά και την έκδοση απόφασης για την προσωρινή αναστολή άσκησης των καθηκόντων του, σύμφωνα με δημοσίευμα του dimokratiki.
Σε ό,τι αφορά την ποινική προανάκριση, που διενεργείται κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, από αξιωματικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων της αποπλάνησης ή και του βιασμού ανήλικης από 52χρονο εκπαιδευτικό, πληροφορίες αναφέρουν, ότι ολοκληρώθηκε το κύριο σκέλος της.
Πιο συγκεκριμένα διενεργήθηκε ήδη ιατροδικαστική εξέταση στην ανήλικη τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται αρμοδίως από τον ιατροδικαστή, ενώ ελήφθη, παρουσία παιδοψυχολόγου, κατάθεση από την 14χρονη. Η παιδοψυχολόγος πρόκειται εξάλλου να υποβάλει και σχετική έκθεση με τις επιστημονικές της απόψεις γύρω από τα όσα κατέθεσε η ανήλικη. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση και ο εκπαιδευτικός.
Όπως κατέθεσε η μαθήτρια, διατηρούσε σχέση με τον καθηγητή και το βράδυ που σημειώθηκε το επεισόδιο με τον πατέρα της εκείνος την περίμενε μεθυσμένος στην είσοδο του σπιτιού της.
Εν προκειμένω πρέπει να σημειωθεί πως ο εκπαιδευτικός φέρεται την 30η Νοεμβρίου 2019, στις 03.00 τη νύχτα, να εισήλθε παράνομα στο σπίτι του 49χρονου και να του προκάλεσε σωματικές βλάβες, χτυπώντας τον με τα χέρια στο πρόσωπο. Ο 49χρονος ανταπέδωσε τα χτυπήματα, ενώ η σύζυγός του κάλεσε την αστυνομία.
Κατά την διάρκεια του επεισοδίου ο κατηγορούμενος, που είχε ακινητοποιηθεί από τον πατέρα, φέρεται να του είπε ότι είναι ερωτευμένος με την κόρη του, ενώ στην πορεία ενημερώθηκε και για την μεταξύ τους σχέση.

Τι ανέφερε η ανήλικη

Η ανήλικη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε κατάθεσή της ανέφερε ότι είχε αρχικά φιλική σχέση με τον κατηγορούμενο από το σχολείο της και όταν μετατέθηκε από αυτό είχαν επαφές μέσω του facebook.
Η σχέση αυτή εξελίχθηκε και τον Σεπτέμβριο του 2018 βρέθηκαν και φιλήθηκαν, ενώ από τον Απρίλιο του 2019 η σχέση τους είχε μετατραπεί σε ερωτική με την ανήλικη να διατείνεται ότι είχε εκφράσει την άρνησή της πολλές φορές.
Τόνισε ότι ήταν καλός μαζί της ότι της είχε δωρίσει ένα βραχιόλι και παραπέρα ότι δεν επιθυμεί την δίωξή του.

Βοσκός έμεινε 11 μήνες στη φυλακή επειδή αστυνομικοί μπέρδεψαν το αλεύρι με ναρκωτικά

Μια απίστευτη περιπέτεια ζει εδώ και περίπου έναν χρόνο ένας 38χρονος Βοσκός από τη Στρώμνιτσα των Σκοπίων.

Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, η εξωφρενική ιστορία ξεκινάει τον περασμένο Γενάρη, όταν ο δύσμοιρος βοσκός πέρασε σε ελληνικό έδαφος, κρατώντας ένα πακέτο… αλεύρι και χωρίς διαβατήριο, κάτι, ωστόσο, που είναι συνηθισμένο για τους κατοίκους παραμεθόριων χωριών Ελλάδας και Σκοπίων.
Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς τον εντόπισαν λίγη ώρα μετά την είσοδό του, που θεωρήθηκε παράνομη, παρά το τοπικό εθιμικό πήγαινε-έλα, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.
Στην κατοχή του, λοιπόν, βρήκαν ένα πακέτο γεμάτο άσπρη σκόνη, που οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τη χαρακτήρισαν «ύποπτη» και σχημάτισαν εις βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση και εισαγωγή ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια. Δεν παρέλειψαν, ωστόσο, να στείλουν δείγμα 5,5 γραμμαρίων της ουσίας στο Γενικό Χημείο του Κράτους, προκειμένου να δουν αν πρόκειται για κοκαΐνη, ηρωίνη ή… κάτι άλλο.
Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή.
Εκεί, ο άνθρωπος αρνείται ότι είναι έμπορος ναρκωτικών, εξηγεί πως ένας συμπατριώτης του στη Στρώμνιτσα του έδωσε το πακέτο για να το παραδώσει σε έναν άλλον βοσκό στο ελληνικό χωριό Καβαλάρι, αλλά δεν πείθει ανακριτή και εισαγγελέα και προφυλακίζεται!
Στις 6 Μαρτίου 2019, με επίσημο έγγραφό του, το Χημείο ξεκαθαρίζει ότι η «ύποπτη» σκόνη δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά, αλλά είναι αλεύρι! Το έγγραφο διαβιβάζεται στις δικαστικές αρχές, μπαίνει στη δικογραφία, όμως η… τυφλή Θέμις αρνείται να το δει!
Αν και ο 38χρονος βοσκός από τα Σκόπια, που τότε δεν είχε δικηγόρο, κατέθεσε μόνος του αίτηση αποφυλάκισης, την οποία συνέταξε με τη βοήθεια συγκρατουμένων του στις φυλακές, το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο δεν την κάνει δεκτή. Μάλιστα, τον παραπέμπει σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ως έμπορο ναρκωτικών, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε στις 13 Μαΐου 2019, δηλαδή δυόμισι μήνες μετά την κοινοποίηση της έκθεσης του Χημείου, την οποία κανένας δεν είδε!
«Ντροπή που τόσο καιρό δεν το πρόσεξε κανένας», είπε η εισαγγελέας της έδρας Δέσποινα Σιδηροπούλου την Πέμπτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που, μάλιστα, χρειάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση, για να ελέγξει το έγγραφο και τελικά… να τον αθωώσει.
Βέβαια, αν και η κατηγορία για τα υποτιθέμενα ναρκωτικά κατέπεσε, ο 38χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 μηνών με τριετή αναστολή για παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος.
«Από την πρώτη στιγμή ο άνθρωπος έλεγε ότι δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά και ότι απλώς μετέφερε ένα πακέτο, κάνοντας μια εξυπηρέτηση. Τον ισχυρισμό του επιβεβαίωσαν τα έγγραφα του Χημείου του Κράτους. Ωστόσο, παρέμεινε 11 μήνες στη φυλακή χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο συνήγορος υπεράσπισής του, Μόρφης Βασιλακέρης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 38χρονος εντολέας του αναμένεται να στραφεί εναντίον του ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας ηθική και οικονομική αποζημίωση με προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την άδικη παραμονή του στις φυλακές.


 efsyn.gr

Παίρνουν πίσω το " δωράκι " που έκαναν σε εφημερίδες

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΕΔΩ ..
Ανακαλείται η από 12.12.2019 Κοινή Υπουργική Απόφαση υπαγωγής δικαιούχων στο σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας κάλεσε τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα Τύπου τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:30 πμ στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης προκειμένου να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις τους».
Ο κ. Πέτσας δήλωσε πως «με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του νυν Εκπροσώπου Τύπου και του πρώην αρμόδιου Υφυπουργού της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας.
Και αυτό γιατί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ' αριθμ. 338/12.12.2019) εφαρμόζει πλήρως όσα ψήφισε και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση (σχετ. άρθ. 51 του ν. 4609/2019/ΦΕΚ 67/Α' και παρ. 7 της υπ' αριθμ. 107/18.06.2019/ΦΕΚ 2355/Β' ΚΥΑ)".
Συμπλήρωσε πως "επειδή, όμως, φαίνεται ότι κάποιοι «ξέχασαν» τι υπέγραψαν και αλλάζουν γνώμη για αυτό που οι ίδιοι πρότειναν και ψήφισαν" ανακαλείται η απόφαση.

Απόστημα δοντιού: Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να ανακουφιστείτε

Το οδοντικό απόστημα είναι μια λοίμωξη στο στόμα, το πρόσωπο, τη γνάθο, ή τον λαιμό, που ξεκινά ως μια λοίμωξη των δοντιών. 
Η αρχική αιτία μπορεί να είναι από μια βαθιά οδοντική κοιλότητα, από περιοδοντίτιδα, από ένα ραγισμένο δόντι, από κάποιο τραύμα, ή ακόμη και λόγω πρόσφατης οδοντιατρικής περιποίησης, όπως εξαγωγές και εμφυτεύματα.

Οι περισσότερες λοιμώξεις, που οδηγούν σε απόστημα, είναι πιο πιθανό να έχουν προκληθεί από την κακή υγεία των δοντιών και από την έλλειψη σωστής και έγκαιρης οδοντιατρικής φροντίδας. Μπορεί, επίσης, να προκύψουν από παλαιότερες οδοντιατρικές διορθώσεις (π.χ. παλιά σφραγίσματα), οι οποίες αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου και αρχίζουν να εμφανίζουν διαρροές.
Άνθρωποι με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις, όπως αυτοάνοσες διαταραχές (π.χ. σύνδρομο Sjögren κ.α.) ή παθήσεις που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα (π.χ. διαβήτης, ακτινοβολία/χημειοθεραπεία για τον καρκίνο, ή κάποια γενικότερη ανοσοκατασταλτική θεραπεία) είναι πιο επιρρεπείς στο να εμφανίσουν απόστημα στα ούλα.
Απόστημα δοντιού: Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι
Δεν υπάρχουν πρόχειρες θεραπείες για κάποια οδοντική λοίμωξη, από την στιγμή που έχει εξελιχθεί, αλλά είναι εφικτό να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της δυσφορίας και το πρήξιμο.
Οι άνθρωποι που έχουν κοιλότητες ή πονόδοντο μπορούν να λάβουν μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), όπως η ιβουπροφαίνη και η ναπροξένη, για όσο χρειάζεται, προκειμένου να νιώσουν ανακούφιση από τον πόνο και να μειώσουν την φλεγμονή. Ως εναλλακτική λύση, ή και ως επιπλέον βοήθεια μαζί με τα ΜΣΑΦ, μπορείτε επίσης να πάρετε ακεταμινοφαίνη. Θα σας βοηθήσει με τον πόνο, αλλά δεν θα συμβάλλει στην θεραπεία της υποκείμενης λοίμωξης. Σε κάθε περίπτωση είναι σώφρον να επικοινωνήστε με τον προσωπικό σε γιατρό.
Εάν ένα απόστημα σπάσει από μόνο του, κάντε πλύσεις με ζεστό νερό για να το καθαρίσει το στόμα σας και να επιταχυνθεί η αποστράγγιση του υγρού από το απόστημα. Μην το αμελήσετε και επισκεφτείτε το δυνατόν συντομότερα έναν οδοντίατρο.
Το λοιμώδες πρήξιμο, που συνοδεύει ένα οδοντικό απόστημα, είναι διαφορετικό από το φλεγμονώδες πρήξιμο και, ως εκ τούτου, η εφαρμογή πάγου, ή κρύων επιθεμάτων στην περιοχή δεν συνιστάται.
Οδοντικό απόστημα: Θεραπεία
Για ένα οξύ οδοντικό απόστημα που προκαλεί πολύ μεγάλο πόνο, ή πρήξιμο, ο γιατρός σας μπορεί να προβεί σε μια μικροεπέμβαση και να χαράξει/ανοίξει το απόστημα, προκειμένου να το αποστραγγίσει άμεσα, ή/και να σας συστήσει θεραπεία με αντιβιοτικά.
Τα αποστήματα που εξελίσσονται με τρόπο απειλητικό για τη ζωή του ασθενούς απαιτούν επείγουσα εισαγωγή στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί συνήθως χορηγούν αναλγητικά φάρμακα για να μπορέσουν να μελετήσουν σωστά τα συμπτώματα.
Αυτά τα αρχικά μέτρα είναι συχνά απαραίτητα για να σας ανακουφίσουν προσωρινά από τα συμπτώματα σε ένα οξύ απόστημα. Ωστόσο, περαιτέρω θεραπεία είναι συνήθως απαραίτητη για να εξαλειφθεί η κύρια πηγή της μόλυνσης και να αποτραπεί μια μελλοντική υποτροπή. Ανάλογα με το σημείο του αποστήματος στο ούλο, ο γιατρός μπορεί να προτείνει επέμβαση στην ρίζα του δοντιού, περιοδοντική θεραπεία, ή και πλήρη εξαγωγή του δοντιού.

ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ; - Ενισχύονται 36 εφημερίδες με 6,7 εκατ.

Ντροπή εφημερίδες με δυο εργαζόμενους να παίρνουν 200 χιλ ευρώ από το κράτος...

Όποιος θέλει να λέγεται εκδότης ας βάλει τα χρήματα από την τσέπη του και όχι από τις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων!

Με 6,7 εκατομμύρια ευρώ ενισχύονται 36 εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Σταϊκούρα, και των υφυπουργών Σκυλακάκη, Πέτσα. 
 Η συνολική κυκλοφορία των εντύπων δεν αγγίζει ούτε τις 500 χιλιάδες φύλλα! 

Και ενώ το μέτρο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, παρόλα αυτά είναι άξιο απορίας πώς γίνεται μια καθημερινή εφημερίδα με 400 εργαζόμενους να εισπράττει το ίδιο ποσό, (δηλαδή των 200.000 ευρώ), με μια εβδομαδιαία εφημερίδα εξαιρετικά χαμηλής κυκλοφορίας με 2 εργαζόμενους;

Επίσης, μπορεί το μέτρο στήριξης του Τύπου να ήταν επιβεβλημένο, ωστόσο δεν παύει να αφορά ιδιωτικές επιχειρήσεις των οποίων σε ορισμένες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες τους είναι πλούσιοι που μπορούν από μόνοι τους να στηρίξουν τα έντυπα τους και καταχρηστικά ενισχύονται με 200.000 ευρώ… 

Όταν κι άλλοι κλάδοι της οικονομίας με περισσότερους εργαζόμενους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης. 

Με άλλα λόγια είναι προκλητικό εφημερίδες των οποίων η κυκλοφορία είναι μερικές δεκάδες φύλλα ή το πολύ εκατοντάδες, και απασχολούν ελάχιστους εργαζόμενους (που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού), να ενισχύονται με αυτά τα ποσά!

 Όποιος θέλει να λέγεται εκδότης ας βάλει τα χρήματα από την τσέπη του και όχι από τις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων! 

Δείτε ολόκληρη τη λίστα, όπως παρουσιάστηκε από το enimerosi24.gr


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΙΗΓΗΜΑ - Ερμελίντα

 Του Παναγιώτη Αντωνόπουλου

          --- Τέσσερις μήνες δάσκαλος! και δεν τ’ αντέχεις το  χωριό, λες λεβέντη μου. Αμ ρώτα κι εμάς που θα μείνουμε εδώ ώσπου να μπούμε στο λάκκο μας!
          Είπε αυτά ο Θανάσης ο κινητός εμποράκος  και γέλασε μ’ ένα σπαρταριστό γέλιο.
          --- Άσ’ το παιδί, Νάσο, μίλα του πιο γκαρδιακά γιατ’ έχει δίκιο. Δε βαστιέται άλλο αυτή η ζωή εδώ! Καλά το λέει! είπε τώρα ο Αλέκος ο ψάλτης και τεντώθηκε στην καρέκλα του σαν ανώτατος δικαστικός.
         Η Κούλα η καφετζού χαμογέλασε. Ο νους της άναψε για  κουβέντα.
Άφησε τον πάγκο και κάθισε στο τραπέζι. Τα κατακόκκινα μάγουλά της είχαν λαμπαδιάσει γιατί τα ‘χε τσούξει. Ήταν όμορφη και νέα. Θαμμένη όμως πίσω από το παράθυρο να τραβάει το μπερντεδάκι, ήξερε τι εστί ζωή σε χωριό άψυχο σαν γρανίτης. Και είπε σιγαλά και με στοχασμό:
        --- Είναι νέος, γραμματισμένος με κουρδισμένη καρδιά από αόρατη δύναμη να δείχνει τη σοφία στα παιδιά και να τους μαθαίνει να θαυμάζουν τον Αυγερινό και να σιχαίνονται την Άβυσσο. Όμως εδώ που ήρθε χαντακώθηκε, η νιότη του λαβώνεται και η σοφία του μαραίνεται. Τόπος είναι αυτός για ένα τέτοιο πριγκιπόπουλο που το βλέμμα του σταλάζει ανάλαφρη την αφτέρουγη Νίκη! Κι αν αγαπάει; Τι τον κρατάει εδώ!
       Καυτή η ανάσα της έπεσε πάνω μου. Θάρρεψα και είπα:
       --- Δε λέω… καλό το χωριό, αλλά να, τρεις μέρες τώρα κάνει κατακλυσμό, ο ουρανός και η γη έσμιξαν, ο φουσκωμένος χείμαρρος γκρέμισε το γεφύρι, ο δρόμος έκλεισε και αύριο είναι παραμονή Χριστουγέννων. Πώς θα πάω σπίτι μου;
       Είχε σουρουπώσει. Η Κούλα σηκώθηκε ν’ ανάψει το φως και οι τρεις μας τραβηχτήκαμε κοντά στο παράθυρο να δούμε τη βροχή.  Αυτή αγρίεψε λες και ήθελε να βουλιάξει τον κόσμο. Τότε ο ψαλτάκος του χωριού αναστέναξε και είπε με βροντηχτή φωνή:
     ---  Πού να πάει με τέτοιο τρόμο ο δάσκαλος! Δίκιο έχει! Θάνατος είναι το χωριό μας και εδώ που ήρθε κακώς ήρθε! Στο μέρος μας ούτε ο διάβολος δε ζυγώνει!
     Ο εμποράκος άπλωσε το δεξί του πόδι στο σκαμνί και κοιτώντας για λίγο την Κούλα που ερχόταν χορεύοντας, μου είπε με τη φωνή του βραχνή:
     --- Περνάς δυσκολίες, δάσκαλε! Αλλά και το ψωμί δε βγαίνει έτσι! Δεν είσαι γιος προύχοντα, υπομονή.
    Ήρθε η Κούλα σιγοτραγουδώντας << στου παραδείσου τα μπουζούκια θα με πας … >> και με το κατρούτσο γεμάτο κρασί. Κάθισε. Έξω η φύση κολυμπούσε σαν γοργόνα μέσα στο νερό.
    --- Κακόμοιρο παιδί! μου ψιθύρισε.  Σε καταλαβαίνω. Φουρτούνα η καρδιά σου τσακίζει καράβια! Μπορεί να φτιαχτεί το γεφύρι και να φύγεις!
    Οι άλλοι γέλασαν με γέλιο σκληρό.
    --- Αδύνατον! ψέλλισε ο ψάλτης.
   --- Όταν γκρεμίζεται αργεί να στερεώσει, συμπλήρωσε ο εμποράκος.
   --- Τότε σαν δε φύγει ο δάσκαλος να κανονίσουμε τα Χριστούγεννα να τον πάρουμε στο σπίτι του κάποιος. Είναι αμαρτία να τον βρει μαγκούφη η γέννηση του θείου βρέφους.
  Οι άλλοι δύο δεν απάντησαν. Κοίταζαν έξω. Έδειχναν να θρηνούν θυμωμένοι την καταστροφική νεροποντή. Μετά από λίγο σηκώθηκαν και αφού καληνύχτισαν, διπλώθηκαν στα χοντρά τους πανωφόρια κι έφυγαν.
    Η καφετζού με είδε που με αφήσανε μόνο και τράβηξε την καρέκλα της κοντά μου. Είπα θα με έπαιρνε στην αγκαλιά της.
    --- Κάνε υπομονή, δάσκαλε! Σε τούτο το χωριό και οι πιο δυνατοί αντρακλάδες λυγίζουνε. Βγες αύριο μια βόλτα στις αυλές να δεις τις γυναίκες να ξεφουρνίζουν τις χριστοκουλούρες να γιατρευτείς από τη μοναξιά σου!  Τι άλλο να σου πω. Για τα Χριστούγεννα δε σου λέω. Έχει ο παππούς μου τα μάτια του κλειστά μέρες τώρα και τον περιμένουμε. Μπορεί να ‘χουμε κηδεία τη μέρα της Γέννησης.
    Έκανε το σταυρό της, ζέστανε τις παλάμες της κοντά στο στόμα της και μ’ άφησε πηγαίνοντας στον πάγκο της.
    Κοίταξα έξω. Ίσκιοι μετεωρίζονταν στον αέρα, κύματα νερού σαν κουρελιασμένες άσπρες σημαίες έπεφταν στη γη. Δυνατά μπουμπουνητά τράνταζαν τον ουρανό, αστραπές σε σχήματα φιδιών φώτιζαν το σκοτεινό ορίζοντα. Μέσα μου μια αγιοσύνη πάλευε να με ημερέψει και να με στείλει καβαλάρη σαν τον Αι- Γιώργη να σκοτώσω το δράκο που παραμόνευε στους τέσσερις τοίχους του σχολείου, που ήταν και το κατάλυμά μου.

       Τα Χριστούγεννα χιόνιζε. Το ‘χε στρώσει και ψιλό- ψιλό χιονόνερο έπεφτε στους δρόμους, στις στέγες και στα φύλλα των δέντρων. Ένα ανάλαφρο αεράκι που φυσούσε κυνηγούσε τις νιφάδες και τις έκανε να χορεύουν τρελά σαν κρόσσια λευκά. Πίσω από το παράθυρο εγώ κοιτούσα και επούλωνα τις πληγές μου. Που και που  περνούσε και κάποιο πουλί, κοράκι ή περιστέρι και γινόμουν ένα μαζί τους. Ένιωθα τη ζεστασιά της  κοιλιάς τους κι άκουγα το ανάδεμα των φτερών τους.
     Καμπάνα δεν ακούστηκε. Ο παπα Βαγγέλης δεν ήρθε. Οι χωρικοί δε θα πήγαιναν στην εκκλησιά να προσκυνήσουν το θείο βρέφος. Πάλι τα μαχαίρια θα ‘βγαιναν στους δρόμους να καρφώσουν τη σιωπή.
     Πήγα κοντά στο χάρτη, άπλωσα το δεξί μου χέρι, πήρα σβάρνα τα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου, τη βόρεια, την κεντρική και τη νότια Ελλάδα και είπα μέσα μου: << Εδώ γεννιέται σήμερα ο Χριστός. Δεύτε προσκυνήσωμεν και προσπέσωμεν αυτώ τω νεογέννητω Χριστώ τω Βασιλεί και Θεώ ημών! >> και έκανα το σταυρό μου. Ύστερα πλησίασα τη φάτνη στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και έπιασα το τροπάριο: << Η γέννησίς σου Χριστέ ο Θεός ημών… >>
      Κάτι άνθισε μέσα μου σαν τελείωσα κι όλα γύρω μου, μου φάνηκαν πως τα αγκάλιασε ένα μουράγιο. Μια αναπνοή ήρθε από το μέρος της χάρτινης φάτνης κι έσμιξε με τη δική μου. Μαζί της ένα τρυφερό χάδι μου χάιδεψε το μάγουλο. Κ’ ύστερα κάτι σαν φωτεινός άγγελος να στάθηκε στο παράθυρο.
      Κάθισα στην ξεγοφιασμένη καρέκλα. Έξω η ιστορία της ζωής που ζούσε τη δική της ζούγκλα συνεχιζόταν. Και μέσα η δική μου. Η φτωχή δασκαλική. Κι εγώ ο ήρωάς της ένας ηθικός και αιδήμων! Άμεμπτος και υπηρεσιακός! Ο παραλυμένος της ερήμου!  Μόνος μ΄ ένα σχισμένο κατοστάρικο και το κίτρινο γράμμα του φίλου στην τσέπη.
     Το πόμολο της πόρτας με ξάφνιασε.
      --- Ποιος είναι; φώναξα.  
      Άνοιξα. Δειλή και ταπεινωμένη η μορφή που στάθηκε εμπρός μου.
      --- Ερμελίντα! Εσύ είσαι αστροφεγγιά μου! ψέλλισα τρέμοντας και την αγκάλιασα με τη βελουδένια μου ματιά. Έλα πέρασε…
     --- Όχι! Ήρθα να σου πω χρόνια πολλά και να σου φέρω γαλοπούλα ψητή  και κρασί. Τι θα πει το χωριό αν μπω μέσα!
    Είδα τους χωρικούς κρεμασμένους στα παράθυρα να τεντώνουν τα αυτιά τους ν’ ακούσουν και να γουρλώνουν τα μάτια τους να δουν. Γέλασα και την κοίταξα αναπνέοντας τη ζεστή μυρωδιά του κορμιού της.
     --- Έχεις δίκιο! Δεν είναι εδώ πολιτεία που κρύβει τις ντροπές. Εδώ είναι το τέρας με πλήθος μαστούς και πλήθος κεφάλια.
     Ζύγωσε ν’ ακουμπήσει τα πεσκέσια της στο πρεβάζι του παραθυριού κι εγώ νόμισα πως έσκυψε να με φιλήσει. Το μπράτσο της ακούμπησε στο δικό μου, ο λαιμός της έλαμψε ολόλευκος, το πρόσωπό της διέγραψε τροχιά σαν ήλιος πρωινός. Όταν σηκώθηκε στάθηκε μπροστά μου αμίλητη σαν φλεγόμενη λαμπαδίτσα. Έτρεμε λίγο και δάγκωνε τα ροδαλά της χείλια με μια μεσούρανη χαρά.
     --- Ο τόπος μας είναι ανήμερο θεριό που τρώει! Τρώει ό,τι βρει. Το ξέρεις!
    --- Το ξέρω, Ερμελίντα! Αλλά τι τρώει;
    --- Την αγάπη και τη νιότη! Τι άλλο να φάει!
    Από το βορρά χίμηξαν κύματα σαν ομηρικά άλογα οι τούφες με τις χιονονιφάδες. Της σκέπασαν τα ξανθά της τα μαλλιά και την έκαναν όμοια θεά. Σήκωσε τους ωραίους της ώμους έτοιμη να φύγει. Η φωνή της ακόμη τιτίβιζε στο νοτισμένο αέρα.
     --- Τα λόγια σου ακούστηκαν σαν κόρδες δοξαριού και τόσο αληθινά!  Άμα θες έλα μέσα να πούμε για το αόρατο ανήλεο χέρι που μας σπρώχνει εμάς τους νέους στην άβυσσο τη φριχτή.
    --- Δεν μπορώ! Είμαι λαβωμένη κι εγώ και η περηφάνια μου! είπε και το πρόσωπό της πήρε την όψη μαραμένου λουλουδιού.
    Δυο κοράκια πέταξαν από πάνω. Τα πήρα για καλό σημάδι και της είπα, ενώ έκανε το πρώτο βήμα να φύγει:
    --- Είναι γούρι, έλα!
    --- Όχι! Δεν μπορώ να το κάνω! Να ξέρεις όμως …πως… είπε κι έκοψε τη φράση της στεγνά. Και μ’ ένα αργό λικνιστό βάδισμα βγήκε έξω από την αυλή.
    --- Σ’ ευχαριστώ! της φώναξα και κοιτούσα τη γραμμή που άφηναν τα χορευτικά πηδηματάκια της.
    Κι  εκείνο το σώμα πως χανόταν! Με τα στήθη εύσαρκης Αφροδίτης, με τις φευγαλέες καμπύλες των μεριών του!  << Αχ >> ψιθύρισα << γιατί δεν κάθισε να της παίξω το τραγούδι της φωτιάς με τη φυσαρμόνικα της αγάπης! >>
     Μπήκα μέσα. Έπεσα στο κρεβάτι και την καλούσα:  << Ερμελίντα! Ερμελίντα! >> Μου  κόπηκε η ανάσα, η καρδιά μου σφίχτηκε, ένας αβάσταχτος πόνος  μου γύρισε τα σωθικά. Έρημος καυτή με πλάκωσε. Τα αστέρια του Σταυρού του Νότου τρίφτηκαν. Είχα την αίσθηση πως τα κανάλια των σκληρυμένων  μου φλεβών έσταζαν σταγόνες αίμα.
         Η κλεψύδρα του χρόνου μ’ έφερε στην πόλη. Πήρα την πρώτη τάξη με παιδιά που ξεχείλιζαν φως! Και ως ακούμπησα το βλέμμα μου πάνω στο πρώτο θρανίο ένα κοριτσάκι, γιασεμί ολόλευκο, με ματάκια δυο γαλάζιες χαντρούλες, σκλάβωσε το είναι μου. Ταράχτηκα κι όσο τα φωτεινά του μάτια με κοιτούσαν, το ρώτησα:
             --- Πώς σε λένε;
              --- Αγάθη!
              --- Τη μάνα σου;
              --- Ερμελίντα!
              --- Πες της να έρθει αύριο στο σχολείο! Τη θέλω!
              Ήρθε. Σταμάτησε μπροστά μου αμίλητη και πήρε μια όψη αγάλματος. Όταν στα ρόδινα χείλη της χάραξε ένα πικρό γέλιο  με ρώτησε:
             --- Εσύ εδώ;
             --- Ναι. Έτσι το θέλει η ζωή!
             Το ποδοβολητό του χρόνου ακούστηκε για λίγο και μετά σταμάτησε.
            --- Έπρεπε τότε να μπω μέσα, θυμάσαι;  Για εκείνα τα Χριστούγεννα μιλάω…
            --- Δεν το έκανες όμως…
            --- Φοβήθηκα! Έπρεπε όμως!
            --- Τώρα το λες! Τότε δεν μπορούσες να το κάνεις!
            --- Γιατί δεν μπορούσα;
            --- Γιατί  είχες πει πως το χωριό είναι θεριό και τρώει! Και να που μας έφαγε και τους δυο!
            --- Ναι, το είχα πει.
            Έβγαλε από την τσάντα της ένα μπιλιετάκι λευκό ποτισμένο με δυο σταξιές δάκρυ και μου το  ‘δωσε.
            --- Διάβασ’ το! Δεν σ’ το ‘δωσα τότε! 
            Ξέσπασε σε λυγμούς και σε τρανταχτά αναφιλητά κι εγώ διάβαζα: << Σε σένα που έφερες την Ανατολή στη ζωή μου. Σε  σένα που άγγιξες τα ενδόμυχα της ψυχής μου. Σε σένα που μ’ έλουσες με το φως της αιώνιας αγάπης!  Με αγάπη. Ερμελίντα >>.
           --- Μ’ αγαπούσες;
           Σκούπισε τα μάτια της και μ’ αγκάλιασε με το μπλε των ματιών της, χωρίς να πει << ναι >>. Ύστερα με ρώτησε:
          --- Εσύ τι κάνεις;
          --- Ρίχνω βάλσαμο στα πάθη της παιδείας.
          --- Δε ρωτώ αυτό.
          --- Αλλά τι;
          --- Πώς τα περνάς; Αν έκανες οικογένεια;
          --- Όχι ακόμη!
          --- Πώς κι έτσι;
          --- Όποια φλογίτσα ανάβω αφήνει στάχτη, πολύ στάχτη.
          --- Τα δικά μου τα ξέρεις: άντρας, παιδί και σε λίγο κι άλλο παιδί, και τύλιξε με τα χέρια στην κοιλιά της το αγέννητο σπλάχνο της.
          Έπεσε σιωπή. Και ύστερα δυο μάτια, τα δικά της μάτια που κολυμπούσα μέσα τους κι έμοιαζαν σαν δυο μικρές λιμνούλες απομακρύνθηκαν. Κι αμέσως ένα αεράκι ομορφιάς που φύσηξε στα λυμένα της μαλλιά άρχισε να μαστιγώνει τη ζωή μου ανελέητα.

« Ετεοκλής » - Πολλή βροχή στην Αττική , βελτίωση την Κυριακή

Αρκετές βροχοπτώσεις έφερε το πέρασμα του "Ετεοκλή" από το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας.
 Βροχές εκδηλώθηκαν στο σύνολο του νομού από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το απόγευμα του Σαββάτου, με τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές να είναι παροδικά έντονα.
Σύμφωνα με τις καταγραφές 75 μετεωρολογικών σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία (47 χιλιοστά) και ακολούθησαν Παπάγου (43), Πάρνηθα (39), Πέραμα (36) και Αμπελόκηποι (35 χιλιοστά).

Βελτίωση θα εμφανίσει ο καιρός αύριο. Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο νότιο Αιγαίο, φαινόμενα που βαθμιαία θα σταματήσουν, αναμένονται την Κυριακή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, θα εκδηλωθεί παγετός νωρίς το πρωί.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 16, στην Ήπειρο από 2 έως 17 βαθμούς, και στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 16, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και με προοδευτική εξασθένηση, ενώ τις απογευματινές ώρες στα νότια πελάγη θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, με προοδευτική περαιτέρω εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 10 έως 16 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς, ενώ περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Κτηματολόγιο: Τι συμβαίνει με τις μεταβιβάσεις - "Φόβοι για μπλακ άουτ"

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μπλακάουτ στις μεταβιβάσεις των ακινήτων εξαιτίας του Κτηματολογίου, υποστηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος με αφορμή το προχθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ».

Η αλήθεια είναι ότι το ίδιο το Κτηματολόγιο δεν προκαλεί μπλακάουτ στις μεταβιβάσεις των ακινήτων. Τα ακίνητα ωστόσο παραμένουν μπλοκαρισμένα μέχρι να επιλυθούν οι αντιρρήσεις από τις επιτροπές ενστάσεων.
Και στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η δυσκολία στη συγκρότηση των επιτροπών ενστάσεων (που είναι μια πραγματικότητα εδώ και χρόνια) προκαλεί μπλακάουτ στις μεταβιβάσεις και στις αγοραπωλησίες, διότι μέχρι να επιλυθούν τα ακίνητα δεν μπορούν ούτε να πωληθούν ούτε να μεταβιβαστούν.
Και η αλήθεια είναι επίσης πως πολλοί επαγγελματίες αποφεύγουν να γίνουν μέλη των επιτροπών εξαιτίας των πολύ χαμηλών - γι' αυτούς - αμοιβών. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Μηχανικών Μιχάλη Καλογιαννάκη (ο οποίος παρενέβη με άρθρο του στο ρεπορτάζ), «οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των μελών που συγκροτούν τις επιτροπές ενστάσεων φθάνουν ακόμη και τα δύο χρόνια».
Σχεδιασμός
Από το υπουργείο Περιβάλλοντος ισχυρίζονται πως έχει γίνει όλος ο απαραίτητος σχεδιασμός - ενόψει της επικείμενης ανάρτησης για τον Δήμο Αθηναίων που ξεκινάει στις 15 Φεβρουαρίου - ώστε να υπάρχει επαρκής αριθμός επιτροπών ενστάσεων και να επιλυθούν έγκαιρα οι όποιες ενστάσεις.
Στο πλαίσιο αυτό - κατά το υπουργείο - έχουν ήδη προβλεφθεί η αύξηση των αμοιβών των επιτροπών εντός του αυστηρού νομοθετικού πλαισίου, η διεύρυνση των ειδικοτήτων όσων θα συμμετέχουν στις επιτροπές εντάσεων με όσους έχουν δικαίωμα τοπογραφικών και η επιτάχυνση της πληρωμής τους που ήδη γίνεται εντός τριμήνου.
«Ο σχεδιασμός αυτός θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Ετσι αντιμετωπίζεται ένα χρόνιο πρόβλημα με τις επιτροπές ενστάσεων» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Στο μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανάρτηση στο Κτηματολόγιο για τον Δήμο Αθηναίων. Και ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί με τις επιτροπές ενστάσεων είναι το γεγονός (όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» ο συντονιστής του έργου Γιώργος Δημητρίου) ότι θα εφαρμοστεί το μοντέλο που εφαρμόζεται στους δασικούς χάρτες. Δηλαδή θα κυρωθούν σε πρώτη φάση οι περιπτώσεις για τις οποίες δεν έχουν υποβληθεί ενστάσεις και στη συνέχεια - προκειμένου να κερδηθεί χρόνος - θα ενημερωθούν τα μέλη των επιτροπών ενστάσεων για τις εκκρεμότητες που θα υπάρξουν.
Και η εκτίμηση από πολλούς ειδικούς είναι πως όταν αρχίσει η ανάρτηση στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης με περίπου 16 εκατομμύρια δικαιώματα, που αφορά κυρίως αγροτικές περιοχές, οι αντιρρήσεις μπορεί να φθάσουν ακόμη και το ένα εκατομμύριο (!).

Δείτε γιατί - Μην βάζετε ποτέ το αερόθερμο σε πολύπριζο

Οι ειδικοί προειδοποιούν για μια κοινή «συνήθεια» που μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Όρεγκον στις ΗΠΑ ανέφερε, ότι οι κάτοικοι δεν θα πρέπει ποτέ να συνδέουν ένα ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα σε πολύπριζο. Όπως δείχνει η φωτογραφία τους από ένα καμένο πολύπριζο, οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές.

Ποιος είναι ο κίνδυνος
«Τα πολύπριζα δεν έχουν σχεδιαστεί για να διαχειρίζονται την υψηλή ροή ρεύματος που απαιτείται για ένα αερόθερμο και μπορούν να υπερθερμανθούν ή ακόμα και να πάρουν φωτιά λόγω της προστιθέμενης ροής ενέργειας», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Δημοσίευσαν, επίσης, την κεντρική φωτογραφία που βλέπετε, η οποία είναι πραγματική και δείχνει ένα πολύπριζο που είχε πάρει φωτιά από το αερόθερμο, το οποίο ήταν συνδεδεμένο σε αυτό.
Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Πυροσβεστικής των ΗΠΑ, τα ηλεκτρικά σώματα θέρμανσης χώρου, τόσο φορητά όσο και σταθερά, αντιπροσωπεύουν δύο από τις πέντε (40%) οικιακές συσκευές θέρμανσης και συνδέονται με τέσσερις από τους πέντε (84%) θανάτους από ατυχήματα λόγω θέρμανσης στο σπίτι. Οι μισές από τις θανατηφόρες πυρκαγιές οικιακού χώρου ξεκίνησαν επειδή κάτι ήταν πολύ κοντά στο θερμαντήρα και πήρε φωτιά.

Τι πρέπει να προσέχετε
Αποφύγετε μια πιθανή καταστροφική φωτιά στο σπίτι, διατηρώντας το αερόθερμο και τις άλλες ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης και άλλα πράγματα που μπορούν να καούν τουλάχιστον ένα μέτρο μακριά.  Επίσης, συνδέσετε το καλώδιο ρεύματος της θερμαντικής συσκευής απευθείας στην πρίζα του τοίχου και ποτέ σε ένα καλώδιο προέκτασης, ή σε ένα πολύπριζο.

Είχε παντρευτεί τη μία με θρησκευτικό γάμο και την άλλη με σύμφωνο συμβίωσης

Δίγαμος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου

Όχι μία, αλλά δύο φορές θέλησε να δώσει όρκους αληθινής αγάπης, ωστόσο ενδιάμεσα ξέχασε να πάρει…. διαζύγιο, με αποτέλεσμα να βρεθεί κατηγορούμενος για διγαμία.
Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία, ο άνδρας ήταν ήδη παντρεμένος, τελώντας γαμήλια τελετή, όταν αποφάσισε να προσέλθει ξανά εις γάμος κοινωνία.
Αντί όμως, να επαναλάβει το μυστήριο, πράγμα που ενδεχομένως να αποκάλυπτε την πραγματικότητα, έκανε χρήση του συμφώνου συμβίωσης.
Έτσι, το 2014, παρουσία συμβολαιογράφου αυτή τη φορά, έγινε επίσημα -ξανά- σύζυγος.
Η υπόθεση, όπως αναφέρει το star έφτασε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε την παύση της ποινικής του δίωξης λόγω παραγραφής, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα.

Αυξάνονται τα θύματα από πλημμύρες στην Ελλάδα, σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα

Τα ποσοστά θνησιμότητας από πλημμύρες στην Ελλάδα παραμένουν χαμηλότερα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, ωστόσο υπάρχει μια αρκετά ισχυρή ανοδική τάση και στην Ελλάδα, τόσο στους ετήσιους θανάτους, όσο και στο πλήθος των θανάτων ανά περιστατικό πλημμύρας.
Αντίθετα σε άλλες χώρες αυξάνεται μεν σταδιακά ο αριθμός των περιστατικών, αλλά τείνει να μειώνεται ο αριθμός των θυμάτων ανά πλημμύρα.
Αυτό προκύπτει από μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα με τη συμμετοχή επιστημόνων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ).
Η μελέτη, που παρουσιάστηκε αρχικά στο περιοδικό "Water" και την Τετάρτη στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης (AGU), βασίζεται στη βάση δεδομένων EUFF (EUropean Flood Fatalities), η οποία περιλαμβάνει πολύ αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το προφίλ κάθε θύματος που έχασε τη ζωή του κατά την περίοδο 1980-2018 σε πλημμυρικά επεισόδια λόγω βροχοπτώσεων, τα οποία συνέβησαν σε οκτώ χώρες (Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τσεχία, Ισραήλ και Τουρκία). Συνολικά αφορά 812 πλημμυρικά επεισόδια που προκάλεσαν 2.466 θανάτους, δηλαδή κατά μέσο όρο περίπου τρία θύματα ανά πλημμύρα.
Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων EUFF, στην Ελλάδα από το 1980 έως το 2018 έχασαν τη ζωή τους 156 άνθρωποι σε 56 πλημμυρικά επεισόδια. Η αναλογία στη χώρα μας είναι 2,8 νεκροί ανά πλημμύρα κατά μέσο όρο (και τέσσερις ανά έτος) έναντι 3,8 στην Τουρκία που έχει το υψηλότερο ποσοστό και 2,1 στην Τσεχία που έχει το χαμηλότερο. Η πιο θανατηφόρα εποχή στη χώρα μας είναι το φθινόπωρο και κυρίως ο Νοέμβριος (40% των θυμάτων). Συνολικά στις οκτώ χώρες ο μήνας με τις περισσότερες πλημμύρες είναι ο Οκτώβριος (15% του συνόλου) και πιο φονικός ο Νοέμβριος (16% των συνολικών θυμάτων).
Ο αριθμός των θυμάτων ανά πλημμύρα εμφανίζει ανοδική τάση ιδίως μεταξύ 2000-2018, εκτός από την Ελλάδα, στην Ιταλία και στη νότια Γαλλία. Από άποψη επιπτώσεων των πλημμυρών, ο μεγαλύτερος δείκτης είναι στη νότια Γαλλία και ο μικρότερος στην Πορτογαλία.

Κι όμως! Αυτή είναι η Νο1 αιτία τσακωμού ανάμεσα στα περισσότερα ζευγάρια

Οι λόγοι που τσακώνονται τα ζευγάρια είναι πολλοί. Άλλα ζευγάρια τσακώνονται για τα παιδιά τους, άλλα για οικονομικά θέματα, άλλα για θέματα της σχέσης τους, για το σεξ, για τη ρουτίνα, για τα πεθερικά, για τους φίλους τους, για το στιλ τους και ένα σωρό άλλους λόγους.

Ωστόσο υπάρχει ένας λόγος που είναι η πιο συχνή αιτία τσακωμού (και χωρισμού πολλές φορές) ανάμεσα στα ζευγάρια και είναι η αιτία που ίσως έχεις περάσει και εσύ πολλά βράδια μόνος ή μόνη στον καναπέ του σπιτιού (αντί για το κρεβάτι σας).

 Ποια είναι αυτή η αιτία τσακωμού που φέρνει τα πάνω κάτω σε μια σχέση;

Οι δουλειές του σπιτιού!
Οι δουλειές του σπιτιού αποτελούν την Νο1 αιτία τσακωμού ανάμεσα σε πάρα πολλά ζευγάρια, είναι ένας λόγος για να υπάρχει απίστευτος εκνευρισμός ανάμεσα σε σένα και τον σύντροφό σου και είναι επίσης ο λόγος που πολλές φορές υπάρχει ένταση στη σχέση σας ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνεις 100% ποιος είναι ο λόγος.
Οι ειδικοί αναφέρουν πως στο ξεκίνημα κάθε συγκατοίκησης πρέπει να μπαίνουν κάποιοι κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται και από τους δύο σε μια σχέση. Δυστυχώς το παιχνίδι χάνεται όταν ο ένας από τους δύο δεν κάνει αυτά που πρέπει να κάνει μέσα στο σπίτι και αυτό έχεις ως αποτέλεσμα ο άλλος να επιφορτίζεται με όλες τις δουλειές του σπιτιού.

Η λύση!
Αν είναι πολύ δύσκολο να βρείτε μια λύση και η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά τότε μόνο ένα πράγμα μπορείτε να κάνετε. Το να πάρετε κάποιο άτομο να σας βοηθάει που και που στις δουλειές του σπιτιού είναι μια λύση που μπορεί να μην σας συμφέρει οικονομικά αλλά είναι επίσης μια λύση που μπορεί να σώσει τη σχέση σας. Οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων αναφέρουν πως είναι αρκετά χαζό εν έτει 2018 ζευγάρια να χωρίζουν επειδή δεν μπορούν να βρουν μια λύση στο θέμα των δουλειών του σπιτιού. Αν λοιπόν δεν μπορείτε σε καμία περίπτωση να μοιράσετε τις δουλειές με έναν τρόπο που να βολεύει και τους δύο σας τότε η βοήθεια από ένα τρίτο πρόσωπο είναι μονόδρομος.

Μάνη: Ελεύθερος ο παππούς της 12χρονης που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος της

Εξελίξεις στην υπόθεση της καταγγελίας περί ασέλγειας σε βάρος ενός 12χρονου κοριτσιού στη Μάνη.
Για την υπόθεση κατηγορούνται ένας ιερέας και ο παππούς της ανήλικης.
Όπως μετέδωσε το Star, ο παππούς του κοριτσιού αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από την απολογία του στην ανακρίτρια Γυθείου, που διήρκεσε δύο ώρες.
Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
Οι ανακριτικές αρχές αποφάσισαν, πάντως, να του επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο ηλικιωμένος επέστρεψε σπίτι του, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του ιερέα ζήτησε να κληθούν νέοι μάρτυρες στην υπόθεση.

Κρασί, μπίρα ή ουίσκι: Ποιο σας απειλεί περισσότερο με καρκίνο;

Ακόμα και ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα για δέκα συνεχή έτη μπορεί να αυξήσει κατά 5% τον ατομικό κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύεται στο Cancer.
Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Τόκιο και του Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Δρ. Masayoshi Zaitsu εστίασαν σε δείγμα περισσοτέρων από 120.000 Ιαπώνων και διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση αλκοόλ, αύξανε ουσιαστικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου.
Αντιθέτως τα άτομα που δεν έπιναν ποτέ αλκοόλ στη ζωή τους είχαν ελάχιστες πιθανότητες να εκδηλώσουν κάποια μορφή καρκίνου.
Διαπίστωσαν μάλιστα ότι δύο ποτά την ημέρα για πέντε χρόνια αύξαναν την πιθανότητα καρκίνου όσο και ένα ποτό ημερησίως για μια δεκαετία.
Το ένα ποτό ορίστηκε σε: ένα μεσαίου μεγέθους ποτήρι κρασί (180ml/6oz), 500ml (17oz) μπίρας ή 60ml (2oz) ουίσκι.
Ο συνηθέστερος καρκίνος που σχετίστηκε με την κατανάλωση αλκοόλ ήταν της στοματικής κοιλότητας του λαιμού και του φάρυγγα, καθώς και ο καρκίνος του μαστού στις γυναίκες.
Μάλιστα για κάθε 100 μη πότες που εκδηλώνουν καρκίνου, το ίδιο θα συμβεί σε 105 άτομα που πίνουν μια φορά την ημέρα αλκοόλ.
«Ακόμα και η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ φαίνεται να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου», υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα των ερευνητών.
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι, η μελέτη έγινε σε Ιάπωνες και ενδεχομένως τα συμπεράσματα να μην αφορούν την καυκάσια φυλή. Κι αυτό διότι, μελέτες για την κατανάλωση αλκοόλ σε ασιατικούς πληθυσμούς έχουν δείξει ότι το ποτό έχει διαφορετική επίδραση λόγω γενετικών διαφορών στην πέψη του.
Περίπου το ένα τρίτο των Κινέζων, Ιαπώνων και Κορεατών κληρονομούν μια γενετική αλλαγή που δυσχεραίνει την πέψη του αλκοόλ με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται συνολικά για την υγεία τους. Πρόκειται για ανεπάρκεια του ενζύμου αλδεϋδη αφυδρογονάση που αυξάνει τον κίνδυνο σχετιζόμενου με το αλκοόλ καρκίνου.

Η αποψίλωση της Αμαζονίας εκτοξεύτηκε τον Νοέμβριο κατά 103%

Η αποψίλωση των δασών στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας εκτοξεύθηκε τον Νοέμβριο στο ανώτατο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή στοιχείων το 2015, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή.
Η καταστροφή του μεγαλύτερου τροπικού δάσους στον πλανήτη ανήλθε συνολικά σε 563 τετραγωνικά χιλιόμετρα τον Νοέμβριο, ποσοστό 103% υψηλότερο από τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών της Βραζιλίας (INPE).
Αυτό φέρνει τη συνολική αποψίλωση για την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο σε 8.934 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 83% περισσότερο από την ίδια περίοδο το 2018, και μια έκταση σχεδόν το μέγεθος του Πουέρτο Ρίκο.
Τα στοιχεία που δημοσίευσε η INPE συλλέχθηκαν μέσω της βάσης δεδομένων DETER, ενός συστήματος που εκδίδει ειδοποιήσεις για πυρκαγιές και για άλλες εξελίξεις που επηρεάζουν το τροπικό δάσος.
Τα στοιχεία του DETER δεν θεωρούνται επίσημα δεδομένα για την αποψίλωση των δασών. Αυτό προέρχεται από ένα διαφορετικό σύστημα που ονομάζεται PRODES, το οποίο επίσης διαχειρίζεται η INPE. Τα δεδομένα του PRODES, που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα, έδειξαν ότι η αποψίλωση αυξήθηκε φέτος στο υψηλότερο σημείο σε πάνω από μια δεκαετία, σε αύξηση 30% από το 2018 σε 9,762 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Η αποψίλωση των δασών συνήθως επιβραδύνεται τους μήνες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, κατά την περίοδο των βροχών στον Αμαζόνιο. Ο αριθμός για τον προηγούμενο μήνα ήταν ασυνήθιστα υψηλός.
Εμπειρογνώμονες και φορείς προστασίας του περιβάλλοντος εξηγούν αυτή την αύξηση της αποψίλωσης από τη δράση γεωργών, κτηνοτρόφων και άλλων που ενθαρρύνθηκαν από την υποστήριξη που εξέφρασε ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου για την εκμετάλλευση περιοχών των αυτοχθόνων και προστατευόμενων περιοχών ώστε να αναπτύξουν τις δραστηριότητες αυτές καθώς και έρευνες για μεταλλεύματα.
Ο Μπολσονάρου και ο υπουργός Περιβάλλοντος Ρικάρντο Σάλες υποστηρίζουν ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έπαιξαν ρόλο στην αύξηση της αποψίλωσης, λέγοντας ότι πολιτικές, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών του προϋπολογισμού σε περιβαλλοντικές υπηρεσίες, είχαν ξεκινήσει πολύ πριν αναλάβει την εξουσία η σημερινή κυβέρνηση την 1η Ιανουαρίου.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βραζιλίας δεν σχολίασε άμεσα χθες τα στοιχεία του DETER για τον Νοέμβριο.

Δώρο στριπτίζ σε οίκο ευγηρίας

Πανζουρλισμός για στριπτίζ μέσα σε οίκο ευγηρίας. Οι γιαγιάδες ούρλιαζαν και χειροκροτούσαν τον στρίπερ! 
Μια 89χρονη κυρία που ζει σε οίκο ευγηρίας στη Μεγ. Βρετανία (όχι στις Ηνωμ. Πολιτείες)  κέρδισε...ένα δώρο. Να πραγματοποιηθεί η ευχή που είχε γράψει κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο προς τον άγιο Βασίλη.
Και η ευχή ήταν μια: «Να έρθει ένας όμορφος άνδρας με μεγάλο στέρνο και μπράτσα για να χορέψει στο γηροκομείο».
Οι ευχές είναι ευχές και πρέπει να πραγματοποιούνται. Έτσι οι υπεύθυνοι  του γηροκομείου φρόντισαν και έφεραν το «δώρο» που ζήτησε η 89χρονη κυρία, για να χορέψει για εκείνη και τις φιλενάδες της μέσα στον οίκο ευγηρίας.
Όπως καθόντουσαν λοιπόν αμέριμνες οι γιαγιούλες στο σαλόνι, η μια έπλεκε, η άλλη έριχνε πασίεντζα, μια άλλη έβλεπε τηλεόραση και μια τέταρτη έλυνε sudoku, εμφανίζεται ένας πυροσβέστης με μεγάλα μπράτσα και φαρδύ στέρνο.
Μέσα σε λίγα λεπτά ο πυροσβέστης άρχισε να χορεύει και να πετάει ένα ένα τα ρούχα του μέχρι που έμεινε με το εσώρουχο. Οι γιαγιάδες που κατάλαβαν αμέσως τι είχε συμβεί έκαναν σαν μικρά παιδάκια. Χειροκροτούσαν, ούρλιαζαν και απολάμβαναν το θέαμα.
«Είναι καταπληκτικό, θα ήθελα να μας επισκέπτεται κάθε μέρα» είπε μια από τις ηλικιωμένες που είχε ξανανιώσει.

Παραδόθηκαν οι δράστες της ανθρωποκτονίας στους Αγίους Θεοδώρους

Παραδόθηκαν οι δράστες της ανθρωποκτονίας, με θύμα την 73χρονη στους Αγίους Θεοδώρους, την οποία πάτησαν με το αυτοκίνητο τους. 
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία πρόκειται για δύο ρομά 30 και 35 ετών, οι οποίοι είχαν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία και τις τελευταίες τρεις ημέρες γίνονταν διαπραγματεύσεις προκειμένου να παραδοθούν. 
Τελικά, χθες το βράδυ παρουσιάστηκαν με την δικηγόρο τους και παραδόθηκαν. 
Κρατούνται στην Ασφάλεια Αττικής και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ανοικτά αύριο ΚΥΡΙΑΚΗ τα καταστήματα

Από αύριο Κυριακή αρχίζει το  εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στην πόλη της Καλαμάτας. 

Τα εμπορικά θα είναι ανοικτά και τις τρεις Κυριακές του 2019 που έρχονται. 

Δεν θα λειτουργήσουν 25 και 26 Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα), 1 και 2 Ιανουαρίου (Πρωτοχρονιά) καθώς και την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου (των Φώτων).

Όπως ανακοινώθηκε τα καταστήματα θα είναι ανοικτά:  

Κυριακή ‪15/12/2019 ‪ 11.00 – 15.00

Δευτέρα 16/12/2019 8.30 – 14.00, 17.00 – 21.00 

Τρίτη 17/12/2019 8.30 – 14.00, 17.00 – 21.00 

Τετάρτη ‪18/12/2019 8.30 – 14.00, 17.00 – 21.00 

Πέμπτη 19/12/2019 ‪ 8.30 – 14.00, 17.00 – 21.00 

Παρασκευή ‪20/12/2019 8.30 – 14.00, 17.00 – 21.00 

Σάββατο ‪21/12/2019 ‪8.30 – 16.00 

Κυριακή 22/12/2019 ‪11.00 – 15.00

Δευτέρα ‪23/12/2019 8.30 – 14.00, 17.00 – 21.00 

Τρίτη ‪24/12/2019 ‪8.30 – 16.00 

Τετάρτη 25/12/2019 και Πέμπτη ‪26/12/2019 Αργία των Χριστουγέννων 

Παρασκευή ‪27/12/2019 8.30 – 14.00, 17.00 – 21.00 

Σάββατο ‪28/12/2019 ‪8.30 – 16.00 

Κυριακή ‪29/12/2019 11.00 – 15.00

Δευτέρα ‪30/12/2019 8.30 – 14.00, 17.00 – 21.00 

Τρίτη ‪31/12/2019 ‪8.30 – 16.00 

Τετάρτη ‪1/1/2020 και Πέμπτη 2/1/2020 (της Πρωτοχρονιάς) Αργία

Κυριακή 5 Ιανουαρίου και Δευτέρα 6 Ιανουαρίου (των Θεοφανείων) Αργία

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου