27.12.14

ΟΔΗΓΙΕΣ αυτοπροστασίας για καιρικά φαινόμενα από την Πολιτική προστασία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
- να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
- να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες
- να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.
- να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.
- να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
- να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
- να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)
• Αν μετακινούνται πεζή, να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι):
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να ντύνονται κατάλληλα.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ήρθαν τα αισθησιακά... φωσφοριζέ εσώρουχα!

Ήρθαν τα αισθησιακά εσώρουχα που υπόσχονται να βάλουν τέλος στο νυχτερινό αποπροσανατολισμό. Τα φωτεινά σετ εσωρούχων σε φωσφορούχο πράσινο χρώμα είναι φτιαγμένα για τον σύντροφό σας που θέλει πάντα να σας βρίσκει όταν έχετε κλειστά τα φώτα.

Η τελευταία σειρά της LuminoGlow είναι κατασκευασμένη από την καλύτερη ιταλική δαντέλα. Η ιδέα ανήκει στην Jan Hawley, μητέρα δύο παιδιών η οποία τα λάνσαρε για πρώτη φορά στην αγορά της Αυστραλίας το 2008.

Οι τιμές τους ωστόσο είναι λίγο τσιμπημένες καθώς ένα σουτιέν κοστίζει περίπου 65 δολάρια ενώ ένα σετ περίπου 180 δολάρια.


Απατημένη σύζυγος ξεφτίλισε στο γήπεδο τον άντρα της

Με πανό στο οποία ανέφερε το που καθόταν ο άπιστος άντρας της εμφανίστηκε στο γήπεδο, Αμερικανίδα η οποία βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο για να τον ξεφτιλίσει.

Στους αγώνες Wrestlemania στο Νιου Τζέρσεϊ που συγκέντρωσαν 80.000 θεατές (ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός θεατών σε τέτοιου είδους αγώνες) υπήρξε ένα περιστατικό που δεν έχουμε ξαναδεί σε γήπεδο.

Μία γυναίκα έκατσε στη θέση της και μπροστά της είχε ένα αυτοσχέδιο πανό στο οποίο έγραφε:

"Ο άπιστος άντρας μου κάθεται στη σειρά 129, θέση 31 7-8 (μαζί με την αντροχωρίστρα)...


" ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ " Σόιμπλε: Λιτότητα, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση


Μήνυμα Σόιμπλε: Λιτότητα, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε την Ελλάδα, να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Bild ότι «κάθε νέα κυβέρνηση» πρέπει να «σεβαστεί» τις δεσμεύσεις των προκατόχων της.
Από το 2009, η Ελλάδα έχει σημειώσει «τεράστια πρόοδο. Πρέπει να έχουμε περισσότερο σεβασμό για αυτό», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
«Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα στο δρόμο των σκληρών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημειώνοντας ότι η κατάσταση του χρέους της χώρας δεν θα άλλαζε σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.  
«Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν το ελληνικό χρέος. Κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί από τους προκατόχους της», επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Αλλά αν η Ελλάδα «διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση θα είναι μια δύσκολη κατάσταση» προειδοποίησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η Ελλάδα χρειάζεται και πάλι χρήματα, ενώ την ίδια στιγμή σε Ιταλία και Γαλλία δεν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, γράφει η Bild και ρωτά: Επιστρέφει η ευρωκρίση το 2015; «Δεν είμαι προφήτης, απαντά ο Β. Σόιμπλε. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα οικονομική βοήθεια. Πρόκειται για μια προληπτική στήριξη, η οποία ίσως δεν χρειαστεί καν. Γαλλία και Ιταλία αρχίζουν να εφαρμόζουν τώρα μεταρρυθμίσεις. Είμαι συνεπώς αισιόδοξος ότι η ευρωκρίση δεν θα επιστρέψει».
Αναφερόμενος στα σχέδια της ΕΚΤ που προτίθεται να αγοράσει ομολόγα ύψους 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ για να στηρίξει τις χώρες της κρίσης ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει: «Η καγκελάριος, αλλά και εγώ ως υπουργός Οικονομικών βρισκόμαστε σε στενή επικοινωνία με τον Μάριο Ντράγκι. Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη στις αποφάσεις της. Το φθηνό χρήμα δεν θα πρέπει ωστόσο να υπονομεύει σε ορισμένες χώρες τη βούληση για μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αν θέλουμε μακροπρόθεσμα να πάμε καλύτερα».

Καταγγέλλουν τον Δένδια ότι εκπαιδεύει τον στρατό να χτυπήσει διαδηλωτές

Με ανακοίνωση του το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον στρατό για να καταστείλει διαδηλώσεις.
Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση, η οποία ακολουθεί πλήρης, «πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση καταστολής κινητοποιήσεων από τον Μικτό Λόχο Στρατονομίας (Μ.Λ.ΣΝ.) μέσα στο Πεντάγωνο».
Επειδή πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία, η οποία γίνεται ενώ η χώρα βρίσκεται σε διαδικασία πολιτικής μετάβασης (ή ρευστότητας για κάποιους άλλους), θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να τη δημοσιεύσουμε και οι αρμόδιοι ας δώσουν τις εξηγήσεις τους, τις οποίες φυσικά και θα φιλοξενήσουμε.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τις τελευταίες ασκήσεις καταστολής πλήθους με την ονομασία “Καλλίμαχος” που πραγματοποιήθηκαν στο Κιλκίς από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «ΠΟΝΤΟΣ» και τις συνεχείς διαψεύσεις από το ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με το αντικείμενο «Καταστολής Πλήθους εναντίον του εσωτερικού εχθρού» των εν λόγω ασκήσεων, πριν μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση καταστολής κινητοποιήσεων από τον Μικτό Λόχο Στρατονομίας (Μ.Λ.ΣΝ.) μέσα στο «Πεντάγωνο».
Μάλιστα, ενώ στην περίπτωση της 71ης Ταξιαρχίας οι φαντάροι έπαιζαν το ρόλο των διαδηλωτών ώστε να εκπαιδευτούν τα στελέχη σε ρόλο Ματατζή, στο Πεντάγωνο άλλαξαν θέση και ήταν οι έφεδροι Στρατονόμοι που εκπαιδεύονταν σε αυτές τις κατασταλτικές επιχειρήσεις.
Οι Στρατονόμοι του λόχου είχαν εξοπλιστεί με στολές τύπου «ΜΑΤ» με προστατευτικές περικνημίδες, θώρακα και «γκλοπ», ενώ φορούσαν κράνη και κρατούσαν πλαστικές ασπίδες.
Στη συνέχεια, αφού τοποθετούνταν σε διάφορους σχηματισμούς, τα στελέχη τους εκτόξευαν αντικείμενα, όπως πλαστικά μπουκάλια νερού παρομοιάζοντας τυχόν διαδηλωτές. Επίσης, έχει ακουστεί ότι πέρα από τη πρακτική εκπαίδευση, έγιναν και θεωρητικές διαλέξεις.
Όλα τα παραπάνω, διόλου τυχαία, συνέπεσαν με τις μαχητικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό στις αρχές του Δεκέμβρη, την αυταρχικοποίηση της κρατικής καταστολής και το όργιο κρατικής τρομοκρατίας απέναντι στις συγκεντρώσεις με χιλιάδες ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ-ασφαλίτες σε ρόλο προβοκάτορα και υδροφόρες, με τον ΑΝΤΕΝΝΑ να περιγράφει πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του εσωτερικού εχθρού!
Είναι φανερό πως ο στρατός ετοιμάζεται για να χρησιμοποιηθεί όποτε κριθεί απαραίτητο εναντίον μαζικών διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων του λαού, γεγονός που ξεσκεπάζει το πραγματικό του ρόλο σαν κατασταλτικό μηχανισμό εναντίον του εσωτερικού εχθρού!
Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι παρόμοια σκηνικά διαδραματίστηκαν λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των Ρομά στο Υπουργείο Μεταφορών.
Την ίδια περίοδο ορισμένα στελέχη, σε αντίθεση με την απαγόρευση πολιτικών συζητήσεων που επιβάλλεται στους φαντάρους, προειδοποιούσαν τους σκοπούς για τυχόν επιθέσεις «αναρχικών στοιχείων» με μολότοφ και βόμβες απέναντι στο στρατόπεδο!
Απαιτούμε:
-Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ να πάρουν θέση για τα παραπάνω περιστατικά!
-Άμεση παύση κάθε άσκησης καταστολής πλήθους από το στρατό!
-Ελεύθερο συνδικαλισμό ανάμεσα στους φαντάρους για ανάδειξη τέτοιων θεμάτων κι άλλων που τους απασχολούν!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η καταγγελία των συναδέλφων φαντάρων ουσιαστικά διαψεύδει τον ΥΕΘΑ Ν.Δένδια, που σύμφωνα με δημοσίευμα του onalert.gr φέρεται να απαντά αρνητικά στο ερώτημα «αν εξετάζεται η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αντιτρομοκρατικές ή άλλες αστυνομικές επιχειρήσεις» και να δηλώνει ότι «η ιστορική μας κουλτούρα δεν το επιτρέπει».
Η δήλωση του ξεχνά την πρόσφατη ιστορική εμπειρία όταν το 2012 η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατέβασε την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Στρατιωτική Παρέλαση της 28ηςΟκτωβρίου. Αλλά και όλες τις μεθοδεύσεις των Δ.Αβραμόπουλου-Βαρβιτσιώτη για εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων και των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού στο εσωτερικό της χώρας.
Πάνω απ΄ όλα ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας ξεχνά τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας που αντιμετωπίζουν τα κοινωνικά κινήματα της εργατικής τάξης και τους μετανάστες ως Ασύμμετρες Απειλές, προβλέποντας την εμπλοκή των στρατιωτικών δυνάμεων σε κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com

Γκίλι! Γκίλι! Γκίλι! Μια από τις κωλοτούμπες του Τσίπρα...

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή

Απίστευτη τραγωδία - Του έκατσε η τυρόπιτα στο λαιμό...

Μια απίστευτη τραγωδία έλαβε χώρα στο Σίσι του Ηρακλείου Κρήτης.

Ένας 47χρονος έχασε τη ζωή του ανήμερα των Χριστουγέννων επειδή του έκατσε η τυρόπιτα στο λαιμό!

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στο σπίτι του και μόλις τα οικεία του πρόσωπα αντιλήφθηκαν ότι πνίγεται και έχανε την ανάσα του, τον μετέφεραν εσπευσμένα στο Ιατρικό Κέντρο των Μαλίων.

Εκεί οι γιατροί, διαπιστώνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, κάλεσαν το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, ασθενοφόρο του οποίου μετέφερε τον 47χρονο σε ημιθανή κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών ο άνδρας, που φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.


star

Σε κλίμα συγκίνησης κηδεύτηκε ο Σεραφείμ Φυντανίδης

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης κηδεύτηκε, το μεσημέρι, από το Α' Νεκροταφείο των Αθηνών ο δημοσιογράφος και ιστορικός διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας», Σεραφείμ Φυντανίδης, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων, σε ηλικία 77 ετών.
Τον Σεραφείμ Φυντανίδη αποχαιρέτησαν πολλοί φίλοι του, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου, ενώ έστειλαν στεφάνια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.
Στο Α' Νεκροταφείο ήσαν μεταξύ άλλων,ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πάνος Καμμένος, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Γιάννος Παπαντωνίου, Παντελής Καψής, ο Πέτρος Ευθυμίου, η 'Αντζελα Γκερέκου, ο Αντώνης Σκυλλάκος, η Όλγα Τρέμη κ.α..

Αντ. Σαμαράς: Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό

Στην κρισιμότητα της ψήφου για την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας και την ευθύνη των βουλευτών, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας τη Δευτέρα το μεσημέρι, στη Βουλή.

«Ο λαός δεν θέλει εκλογές» τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και αυτό είναι το δικό μου χρέος. Φτύσαμε αίμα τα τελευταία χρόνια για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια».

«Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό. Σημαίνει ότι όσοι το κάνουν, συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα- Καμμένου. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει δεν ήξερα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε: «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν "παρών" θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία».

O κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα νταηλίκια και επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας» και συμπλήρωσε: «Όσοι αυτά επιδιώκουν είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα».

«Άτακτη» μητέρα τριών παιδιών συνελήφθη να κάνει σεξ με 17χρονο φίλο της κόρης της

Γνώρισε το νεαρό στο γυμνάσιο Pottsgrove στην Πενσιλβάνια, ξεκίνησαν να επικοινωνούν μέσω Twitter και εκείνη άρχισε να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες της
Δεν κρατιόταν μια 42χρονη από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ που της «γυάλισε» ένας 17χρονος μαθητής, φίλος της κόρης της!
Η Iris Gibney γνώρισε το νεαρό στο γυμνάσιο Pottsgrove, ενώ βοηθούσε την ομάδα των τσίρλιντερς στην οποία συμμετείχε η κόρη της. Ξεκίνησαν να επικοινωνούν μέσω Twitter και το πράγμα προχώρησε όταν εκείνη άρχισε να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες της. Η κατάληξη βέβαια ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη με τους δυο τους να κάνουν σεξ, όμως λογάριαζαν χωρίς τον... ξενοδόχο, όπου ξενοδόχος η αστυνομία της πόλης.
Το ζευγάρι πιάστηκε επ' αυτοφόρω όταν ένας αστυνομικός πλησίασε το αυτοκίνητο της Gibney που ήταν παρκαρισμένο παράνομα σε ένα δημόσιο πάρκο.

Η Gibney, μητέρα τριών παιδιών, παραδέχτηκε την ενοχή της στον αστυνομικό που την συνέλαβε.«Δεν έχω ξαναμπλέξει με το νόμο. Δεν το πιστεύω ότι έκανα κάτι τέτοιο. Έχω τρία παιδιά. Ζητώ συγγνώμη», είπε στον αστυνομικό.
Τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις.

Η άτακτη μαμά κατηγορείται για διαφθορά ανηλίκου, διάδοση άσεμνου υλικού σε ανήλικο, καθώς και καταπάτηση χώρου με μηχανοκίνητο όχημα και αφέθηκε ελεύθερη καταβάλλοντας εγγύηση 50 χιλιάδων δολαρίων.

Κλείνει κι άλλο η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Στις 2,5 μονάδες πλέον η διαφορά

Κλείνει κι άλλο η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Στις 2,5 μονάδες πλέον η διαφορά


Μειώνεται ακομη περισσότερο η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ με βάση τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 24,7%, έναντι 27,2% ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ, με 6,1%, ενώ ακολουθούν το Ποτάμι και το ΚΚΕ, με 5,8% έκαστο. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στην έκτη θέση, λαμβάνοντας ποσοστό 5,5%.
Οσον αφορά στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με τεράστια διαφορά: συγκεντρώνει 65,1%, έναντι μόλις 24,9% της ΝΔ.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός κρίνεται ο Αντώνης Σαμαράς με 44,1% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 34,4%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 18,5%.

Διέρρηξαν βίλα εφοπλιστικής οικογένειας στην Εκάλη

Στόχος διαρρηκτών έγινε το σπίτι γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας στην Εκάλη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 60χρονη ιδιοκτήτρια και η οικογένεια της ήταν μέσα στην διώροφη βίλα, αλλά σε άλλο επίπεδο, γι' αυτό δεν αντελήφθησαν τους δράστες.
Οι διαρρήκτες ήταν τρία άτομα και κατά πληροφορίες έχουν καταγραφεί απο κάμερες ασφαλείας, αλλά φορούσαν κουκούλες και δεν διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους.
Οι δράστες εισέβαλαν στη βίλα παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα του πρώτου ορόφου, άρπαξαν χρήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας και εξαφανίστηκαν.
Για την διάρρηξη γίνεται έρευνα απο την Ασφάλεια Αττικής.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΑΫΓΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΑΫΓΕΤΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΑΡΤΕΜΙΣΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ΩΡΑ: 11.00 π.μ.
 Πληροφορίες στα τηλ: 6972928393, 6946884832

Για δημότες και επισκέπτες που θέλουν να επισκεφθούν την παραδοσιακή αγορά της Αρτεμισίας, θα ξεκινήσει ΔΩΡΕΑΝ λεωφορείο από την Καλαμάτα προς Αρτεμισία την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου. 
Σημείο συνάντησης: ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ
ώρα: 10.30 π.μ.

Γ.Σταθάκης: Διαπραγμάτευση χωρίς μονομερείς ενέργειες....Τον Λαφαζάνη τον ....ρώτησαν;


ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ....ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ !!!
 
«Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζουν περισσότερο ρεαλιστικές από αυτές της κυβέρνησης»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε συνολική διαπραγμάτευση του χρέους, χωρίς μονομερείς ενέργειες, εάν εκλεγεί κυβέρνηση», τονίζει ο βουλευτής, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ενώ υποστηρίζει ότι «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζουν περισσότερο ρεαλιστικές από αυτές της σημερινής κυβέρνησης».
«Η διαπραγμάτευση που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συνολική και θα αφορά τόσο την απομείωση του δημόσιου χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, όσο και την αντικατάσταση του Μνημονίου με ένα οικονομικό πρόγραμμα προσανατολισμένο προς την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο ότι δεν σκοπεύει να προβεί σε μονομερείς ενέργειες, καθώς θεωρούμε ότι οι προτάσεις τις οποίες κομίζουμε είναι επωφελείς για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» αναφέρει , μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σταθάκης υποστηρίζει ακόμη ότι «το βασικό διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών είναι το αν θα συνεχίσουν οι μνημονιακές μεταρρυθμίσεις ή αν θα μπορέσει ο ελληνικός λαός να γυρίσει μια νέα σελίδα προς μια βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, όπως διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Εκτακτο δελτίο για την επέλαση του χιονιά - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Εκτακτο δελτίο για την επέλαση του χιονιά - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Πολύ κρύο. Αυτό υπόσχονται για τις τελευταίες ημέρες της νέας χρονιάς οι μετεωρολόγοι οι οποίοι μιλούν για επέλαση του χιονιά ακόμη και μέσα στην Αττική. Τα χιόνια δεν θα πέσουν μόνο στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και την Ηπειρο.
Η επιδείνωση του καιρού, ωστόσο, αναμένεται να κορυφωθεί τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, οπότε θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο, ενώ θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια. Η πρώτη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τη νύχτα και κυρίως το Σάββατο, οπότε θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 9 βαθμούς στη Μακεδονία και τη Θράκη (στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη), από 4 έως 13 βαθμούς στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αλλά και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Σε Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 16 βαθμούς Κελσίου, στην Αττική από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Μικρή παύση από το κρύο την Κυριακή με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, αλλά και χιόνια σε ορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Τη Δευτέρα θα αρχίσει νέα πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια προς τα νότια, που τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς θα δώσει τη θέση της σε μεγάλη επιδείνωση του καιρού.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μετεωρολόγος του Τμήματος Προγνώσεων της ΕΜΥ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται να είναι οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, που θα φτάσουν τα 7-8, ίσως και 9 μποφόρ, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ο ισχυρός παγετός στα βόρεια και τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ο καιρός προβλέται στα βόρεια με λίγες νεφώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και ο παγετός θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Για την Αθήνα προβλέπονται χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ από την παραμονή μέχρι και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς αναμένονται και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και την Πεντέλη.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο:
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και σήμερα Σάββατο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο και μέχρι αργά το βράδυ και στα Δωδεκάνησα.
2. Αύριο Κυριακή από τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά αυτών των ηπειρώτικων περιοχών και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο περίπου στα 700 μετρά.
Από το απόγευμα σταδιακά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νύχτα στις ανατολικές νησιώτικες περιοχές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.
Παράλληλα θα επικρατήσουν νοτιάδες στα πελάγη, που το πρωί πρώτα στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.

3. Τη Δευτέρα (29/12) τα ισχυρά φαινόμενα από τις πρωινές ώρες θα περιοριστούν στα δυτικά, τα βόρεια (κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Παρέμβαση Σαμαρά: Τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ στις 18.30 το απόγευμα


Παρέμβαση Σαμαρά: Τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ το απόγευμα

Συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στους δημοσιογράφους Γιάννη Τρουπή και Γιώργο Ευθυμίου της ΝΕΡΙΤ θα μεταδοθεί το απόγευμα του Σαββάτου, ανακοίνωσε πριν από λίγο το γραφείο του πρωθυπουργού, ενώ η χώρα «μετρά αντίστροφα» για την 3η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τη Δευτέρα και τις πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να πυροδοτήσει .
Η συνέντευξη του πρωθυπουργού θα μεταδοθεί στις 18:30, στο πλαίσιο του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ.
Η νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού έχει στόχο την εξεύρεση 12 ακόμη βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή του Σταύρου Δήμα τη Δευτέρα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς θα θέσει τους βουλευτές προ της κρισιμότητας της ψήφου τους, ενώ θα επαναλάβει τους κινδύνους από ενδεχόμενες πρόωρες κάλπες, καθώς η εξεύρεση των 180 ψήφων θεωρείται πλέον αβέβαιη.
Δεν αποκλείεται ο κ. Σαμαράς να κρύβει πάντως έναν «άσο» στο μανίκι του.
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη παρέμβασή του, την περασμένη Κυριακή πριν από τη 2η ψηφοφορία, πρότεινε συναίνεση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκλογές στο τέλος του 2015, διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης μέσα στα επόμενα χρόνια. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 168 ψήφοι υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Δήμα.

Φρικιαστικό έγκλημα στη Ρόδο - Βασάνισαν μέχρι θανάτου φύλακα σκαφών

Ένα φρικιαστικό έγκλημα έγινε στη Ρόδο. Ένας 60χρονος που εργαζόταν ως φύλακας σε εταιρία με σκάφη, επί της οδού Ρόδου- Καλλιθέας, κοντά στο Καρακόνερο, βασανίστηκε μέχρι θανάτου.
Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός, με τα χέρια δεμένα με σχοινί, χτυπημένος σε όλο του το σώμα και με ένα κομμάτι σεντόνι περασμένο στο λαιμό του με το οποίο φαίνεται ότι τον βασάνιζαν, βρέθηκε.
Η υπόθεση έχει αναστατώσει τις αρμόδιες αρχές που αναζητούν και την παραμικρή λεπτομέρεια για να προσδιορίσουν την ταυτότητα των δραστών.
Ο άτυχος 60χρονος φύλακας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, εργάζονταν για λογαριασμό της εταιρίας εμπορίας και επισκευής σκαφών.
Όταν στις 11 το βράδυ έφθασε εκεί συνάδελφός του για να τον αλλάξει βάρδια, δεν τον βρήκε στην κεντρική είσοδο όπου έπρεπε να είναι. Τον αναζήτησε στη συνέχεια και έντρομος είδε ότι ήταν ξαπλωμένος, χτυπημένος και χωρίς αισθήσεις κοντά στο βαφείο των εγκαταστάσεων.
Οι δράστες φαίνεται ότι τον είχαν δέσει και τον είχαν σύρει μέχρι εκεί, ενώ στη συνέχεια διέρρηξαν το γραφείο που φυλάσσονταν το χρηματοκιβώτιο στον πρώτο όροφο χωρίς να καταφέρουν να το ανοίξουν.
Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο άτυχος φύλακας χτυπήθηκε και βασανίστηκε.
Το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία που έφθασε επιτόπου, άρχισαν εκτενείς έρευνες οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη.
Τα πάντα, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταγραφεί σε ειδικές κάμερες, το υλικό των οποίων βρίσκεται στα χέρια των αξιωματικών της Ασφάλειας Ρόδου.

ΤΡΑΓΙΚΟ: H 51χρονη που σκοτώθηκε στα Τσουκαλέικα επέστρεφε από την κηδεία του πατέρα της

Σοκ προκαλεί η είδηση πως η 51χρονη Ε.Κ. από το Νιοχώρι Κυλλήνης, που σκοτώθηκε στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου το μεσημέρι της Παρασκευής, επέστρεφε από την κηδεία του πατέρα της.
 Ο πατέρας της πέθανε το πρωί των Χριστουγέννων και οι οικογένειες των παιδιών του που ζουν εκτός Ηλείας, ειδοποιήθηκαν για το γεγονός και έσπευσαν να ταξιδέψουν για το χωριό τους, μέσα σε λίγες ώρες. Η κηδεία του πατέρα της 51χρονης έγινε το πρωί της Παρασκευής και λίγη ώρα αργότερα η 51χρονη με το σύζυγό της Γ.Μ. πήραν το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive με άλλο αυτοκίνητο ακολουθούσε το όχημα που επέβαιναν οι γονείς του, ο γιος της οικογένειας που ήταν αυτόπτης μάρτυς του τραγικού δυστυχήματος. 

Ο 55χρονος που οδηγούσε και το αυτοκίνητο έχασε τη ζωή του ακαριαία στην μετωπική σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα - και η οποία τραυματίστηκε ελαφρά - ενώ, η 51χρονη σύζυγός του τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε στα τραύματά της.

Η είδηση του θανάτου της 51χρονης βύθισε μέσα σε λίγες ώρες και πάλι το Νιοχώρι Κυλλήνης στο πένθος. Τραγική μοίρα έλεγαν οι συγχωριανοί της, να "φύγει" το παιδί λίγες ώρες μετά τον πατέρα και με τέτοιο τρόπο...

Και όμως… ο Παπανδρέου «κουρεύει» τον ΣΥΡΙΖΑ!

Με τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας να μην ξεπερνά το 3-4% στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η αυτόνομη κάθοδος του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές θα έχει ως αποτέλεσμα να «κουρευτεί» ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό θα συμβεί για τους ακόλουθους λόγους.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα πάει στις κάλπες με το ΠΑΣΟΚ που του έχει απομείνει ώστε να διεκδικήσει έστω και την οριακή του είσοδο στη Βουλή.
Το ΠΟΤΑΜΙ μαζεύει όλα τα… απόνερα των Κυρκοειδών, σοσιαλφιλελεύθερων, απολιτικίκ, εκσυγχρονιστών – σημιτικών και διαφόρων άλλων της «κουλτούρας» των καφέ του Κολωνακίου, όπως «μεταρρυθμιστές», φίλους Τατσόπουλου και Ψαριανού και γενικώς ό,τι κινείται τριγύρω.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ξαφνικά και από εκεί που τον είχαν όλοι «τελειωμένο», μαζεύει σκόρπιες σοσιαλιστικές δυνάμεις που δεν βρήκαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πουθενά αλλού, οι οποίοι υπό την κατάλληλη «πίεση» θα τη… ρίξουν στον Γιώργο, κομμάτια να γίνει.
 Οι τελευταίοι θεωρείται βέβαιο ότι «κόβονται» από τον ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να του στερήσουν είτε την αυτοδυναμία, είτε ακόμα και την πρωτιά.
Στο iskra πάντως την έχουν πάρει γραμμή τη δουλειά και ήδη έχουν αρχίσει να «βαράνε». 
Σε άρθρο του ο Άκης Μπαδογιάννης με τίτλο ΓΑΠ, Βενιζέλος, Λυκούδης αλλά και ΔΗΜΑΡ, γράφει:
Ζουρλομανδύας τυλίγει το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αφού στη βαθιά πολιτική κρίση που το διαπερνάει έχει προστεθεί και η προσωπική, μέχρις εξαντλήσεως, αντιπαράθεση του «θρυλικού» πρώην πρωθυπουργού της χώρας Γ. Παπανδρέου με τον κατεξοχήν «άνθρωπο της εκάστοτε εξουσίας όλων των εποχών» Ε. Βενιζέλο.
Το μεγαλύτερο, ίσως, ανέκδοτο των τελευταίων χρόνων είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου σπεύδει να ιδρύσει κόμμα μπροστά στις εκλογές. 
Η τραγωδία, όμως, για τη χώρα είναι ότι βρίσκονται ακόμα κάποια στελέχη να πλαισιώνουν σε αυτήν την φαρσοκωμωδία τον κατ’ εξοχήν πρωθυπουργό της τρόικας και των μνημονίων, τον πρωθυπουργό της κοσμοπολιτικής αποεθνοποίησης του τόπου, ένα μακάβριο πιόνι του παγκοσμιοποιημένου φιλελεύθερου χρηματιστικού κεφαλαίου, που έχει τόσο ελάχιστη επαφή με πράγματα και καταστάσεις σε αυτή τη χώρα, ώστε να του επιτρέπεται με τη μεγαλύτερη άνεση να προβαίνει αδίστακτα και αυταρχικά στα πιο καταστροφικά επινοήματα που του σερβίρονται και συχνά στην υλοποίηση των περίεργων εμμονών του.

ΤΟ ΤΡΥΠΙΟ ΣΩΣΣΙΒΙΟ

Ο μόνος, ίσως, που θα πρέπει να νιώθει ευτυχής με το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου είναι ο Α. Σαμαράς.
Πρώτα-πρώτα γιατί ουδόλως απειλεί το κόμμα του και τις επιδιώξεις του. Το αντίθετο, προσφέρεται ως η εύκολη δυνατότητα να αποδίδει στο κόμμα ΓΑΠ όλα τα δεινά της χώρας, τα οποία αυτός δυστυχώς κληρονόμησε! Επίσης, όχι αδίκως, ο Α. Σαμαράς προσβλέπει στη δικιά του εκλογική ενίσχυση εξαιτίας της απίστευτης φαγωμάρας που θα ξεσπάσει ανάμεσα στα «δύο ΠΑΣΟΚ» της μιας και ανεπανάληπτης διάλυσης του τόπου. Μπορεί ο Σαμαράς να προσδοκά ενδεχομένως στις ψήφους των πλέον συντηρητικών του χώρου του λεγόμενου «Κέντρου» και της λεγόμενης «Κεντροαριστεράς» που ψάχνουν, τάχα, για «σταθερότητα» και «τρέμουν» μπροστά στην έλευση του ΣΥΡΙΖΑ.
Κυρίως, όμως, ο Α. Σαμαράς μπορεί να «τρίβει τα χέρια» του, με την επικείμενη ίδρυση κόμματος του ΓΑΠ, γιατί προσβλέπει ότι ενδεχομένως αυτό το μόρφωμα να του προσφέρει ως «δώρο» την αφαίρεση ψήφων από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μερικοί, μάλιστα, στο περιβάλλον του Α. Σαμαρά ονειροβατούν τόσο πολύ ώστε να εκτιμούν πως το κόμμα ΓΑΠ μπορεί ανέλπιστα να προσφέρει στο πιάτο την διεκδίκηση έστω της πρωτιάς στον Α. Σαμαρά !
Ας μην έχουμε καμμία αμφιβολία ότι τόσο η φυτευτική ίδρυση, λίγο νωρίτερα, του «Ποταμιού», όσο και τώρα, η συγκρότηση άρπα – κόλλα κόμματος από τον ΓΑΠ, έχουν ως, συνειδητό ή όχι, στόχο να λειτουργήσουν ως αναχώματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ως δυνάμεις αναχαίτισης της ριζοσπαστικοποίησης.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - Οι διαρρήκτες έκαναν τον σταυρό τους...κι έφυγαν!

Τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας
Τρεις ληστές έχουν μπει στον Ιερό Νάο της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι. 
Αφού έχουν σπάσει την πόρτα για να μπορέσουν να εισβάλλουν μέσα αρχίζουν και κινούνται στο εσωτερικό της. 
Η κάμερα ασφαλείας καταγράφει όλες τους τις κινήσεις. 
Οταν φτάνουν μπροστά στην εικόνα της Παναγίας, ο ένας εκ των τριών ληστών, ασπάζεται την εικόνα, κάνει το σταυρό του και μετά και οι τρεις φεύγουν, χωρίς να πάρουν κάτι!

Πάμε σε εκλογές αλλά ….θαυματοποιοί δεν υπάρχουν στις μέρες μας !!!

"Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν και εάν βρεθεί στην κυβέρνηση είναι το ερώτημα που απασχολεί τους πάντες αφού θαύματα και θαυματοποιοί δεν υπάρχουν στις μέρες μας".

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι πάμε σε εκλογές και η όποια κυβέρνηση προκύψει, πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη ζοφερή οικονομική πραγματικότητα που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ειδικούς χειρισμούς ή αναβολές. 

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν και εάν βρεθεί στην κυβέρνηση είναι το ερώτημα που απασχολεί τους πάντες αφού θαύματα και θαυματοποιοί δεν υπάρχουν στις μέρες μας. 

Ας δούμε συνοπτικά ποια είναι η οικονομική κατάσταση και τι περιμένει τους τολμηρούς που θέλουν να κυβερνήσουν.

Οι δανειστές έχουν καταστήσει σαφές ότι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν πρόκειται να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση αν δεν υπογραφεί η Πιστωτική Γραμμή Ενισχυμένων Προϋποθέσεων. 
Είναι άλλωστε γνωστό ότι χωρίς χρηματοδότηση η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει τα χρέη της.

Χρηματοδοτικά μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου είμαστε καλυμμένοι από το παλιό μνημόνιο. 
Από το τέλος Φεβρουαρίου και μετά υποτίθεται ότι θα υπαχθούμε στην Πιστωτική Γραμμή με Ενισχυμένες Προϋποθέσεις (ECCL), η οποία θα μας εξασφαλίσει μια χρηματοδότηση 22 δισ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, δηλαδή το 2015 και το 2016.

Καμία χρηματοδότηση από οποιονδήποτε οργανισμό δεν θα εκταμιευτεί αν πρώτα δεν υπογραφεί το μνημόνιο που συνοδεύει την ECCL. 

Αρα, αν δεν υπογραφεί μια συμφωνία η οποία θα στηρίζεται στις αξιολογήσεις της τρόικας και στις διαπραγματεύσεις που θα κάνει η Ελλάδα με την Ευρώπη, δεν θα εκταμιευτεί καμία δόση προς τη χώρα μας.

Η συμφωνία που θα υπογραφεί μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης (όποια και αν είναι αυτή στο τέλος Φεβρουαρίου) και Ευρώπης θα περιλαμβάνει και χρηματοδοτήσεις από το ΔΝΤ.

Αν δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση για να υπογράψει τη συμφωνία στο τέλος Φεβρουαρίου, ή αν η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να υπογράψει, τότε θα δοθεί ακόμη μία παράταση στο παλιό μνημόνιο - εφόσον βέβαια τη ζητήσουμε. 

Για τις χρηματοδοτήσεις σ’ αυτό το διάστημα θα ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις του παλιού μνημονίου, δηλαδή πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα που δεν έχουμε πάρει μέχρι σήμερα. Μέχρι τον Μάρτιο η Ελλάδα διαθέτει τα χρήματα για να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της έναντι των ξένων.

Τον Μάρτιο όμως λήγουν ομόλογα αξίας 6 δισ. ευρώ, τα οποία δεν θα έχουμε να πληρώσουμε αν δεν έχουμε μπει στην ECCL.

Μετά τον Μάρτιο αρχίζουν οι πληρωμές των δόσεων των δανείων μας που ανέρχονται συνολικά σε 22 δισ. ευρώ, πολλές από τις οποίες πρέπει να πληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι. 
Ούτε αυτά τα λεφτά υπάρχουν. 

Αν δεν πληρώσουμε τα ομόλογα που λήγουν θα έχουμε πιστωτικό γεγονός, δηλαδή πτώχευση της χώρας.



Η εσωτερική χρηματοδότηση, δηλαδή η χρηματοδότηση με υποχρεωτικές τοποθετήσεις ελληνικών τραπεζών σε έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου ώστε να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες αν δεν έχουμε υπαχθεί στην ECCL, είναι σχεδόν μηδενική. Περιορίζεται σε 3,5 δισ. ευρώ, τα οποία όμως έχουν ήδη διατεθεί. Συνεπώς, δυνατότητα εσωτερικής χρηματοδότησης για να καλυφθούν οι ανάγκες μας δεν υπάρχει.

Η φορολόγηση καταθέσεων δεν θα αποδώσει , αντίθετα θα διαλύσει το παραπαίον τραπεζικό σύστημα 

Η φορολόγηση των καταθέσεων για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες είναι θεωρητικά μια λύση, αλλά στην πράξη τα χρήματα των καταθέσεων δεν υπάρχουν σε μετρητά στο τραπεζικό σύστημα. 

Συνεπώς, μια φορολόγηση της τάξεως του 10%, ας πούμε, θα έφερνε 17 δισ. στο Δημόσιο. 
Ομως δεν υπάρχουν τα 170 δισ. καταθέσεις σε μετρητά, διότι έχουν δοθεί ως δάνεια, έχουν γίνει σπίτια, επιχειρήσεις, κατανάλωση.

Οι τράπεζες δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν στο Δημόσιο ούτε ως φόρο επί των καταθέσεων 17 δισ., ενδεχομένως δεν έχουν να δώσουν τίποτα χωρίς να αναγκαστούν να απαγορεύσουν τις αναλήψεις και τις συναλλαγές.

Δεν διαθέτουν δηλαδή τη ρευστότητα να χρηματοδοτήσουν το κράτος, όσο ανάγκη κι αν έχει το τελευταίο τους ανοιξιάτικους και τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες. 
Συνεπώς, ακόμα και η φορολόγηση των καταθέσεων δεν θα κάλυπτε τις πραγματικές ανάγκες του κράτους και θα διέλυε αυτομάτως το τραπεζικό σύστημα, με αποτέλεσμα την άμεση κατάρρευση όλης της οικονομίας.

Αλλη εναλλακτική μέθοδος χρηματοδότησης δεν έχει ακόμη ακουστεί από κανέναν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. 

Με λίγα λόγια, αν οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν υπογράψει κάποιου είδους συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν θα υπάρχει καμία γραμμή χρηματοδότησης από το εξωτερικό.

Τι έχει η κυβέρνηση μπροστά της

Μια κυβέρνηση Τσίπρα αυτοδύναμη ή με τη συμμετοχή άλλων πολιτικών δυνάμεων θα ξεκινήσει νέα διαπραγμάτευση του μνημονίου για να μπει στην πιστωτική γραμμή. Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις Τσίπρα, ο ίδιος δεσμεύεται ότι θα κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, ότι δεν θα κάνει μονομερείς ενέργειες για τη μείωση του χρέους (εκτός αν τον αναγκάσουν) και ότι θα πληρώσει τα χρέη προς το ΔΝΤ, αλλά θα διαπραγματευτεί με την Ευρώπη για τα χρέη προς την Ε.Ε. Λέει όμως παράλληλα ότι δεν θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις έναντι των πιστωτών.

Μέσα σε αυτές τις δεσμεύσεις είναι η υποχρέωσή μας περί επίτευξης πλεονασμάτων κάθε χρόνο.

 Ο Γιώργος Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξηγήσει επανειλημμένως ότι η κυβέρνησή τους δεν θα έχει έλλειμμα, αλλά δεν θα έχει ούτε πλεόνασμα.

 Δεν δέχεται λοιπόν τη δέσμευση για πλεονάσματα.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει επίσης ότι δεν θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, ότι δεν θα ανοίξει τις αγορές και τα επαγγέλματα (διότι αυτά είναι αναποτελεσματικά), ότι θα αυξήσει τις κατώτερες συντάξεις και τους κατώτερους μισθούς, ότι θα επαναπροσλάβει τους απολυμένους από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ότι θα κάνει αυξήσεις στο Δημόσιο. Ολα αυτά επιβαρύνουν τον Προϋπολογισμό, εξαφανίζουν το πλεόνασμα και ενδεχομένως οδηγούν σε νέο έλλειμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, πάντως, θα κινηθεί η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρωπαϊκή Ενωση, με την ελπίδα ότι οι όροι του θα γίνουν αποδεκτοί από τους πιστωτές. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει αν δεν τους δεχτούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι, αν δεν τους δεχτούν, υπάρχουν λύσεις εναλλακτικής χρηματοδότησης της οικονομίας (όπως η πώληση εντόκων στις τράπεζες και η φορολόγηση των καταθέσεων), που όμως δεν υπάρχουν.
 Θεωρεί επίσης πως θα έχει χρόνο για να κάνει αυτή τη διαπραγμάτευση τον οποίο όμως δεν θα έχει, αφού από τον Μάρτιο αρχίζουν οι πληρωμές υποχρεώσεων προς το εξωτερικό ύψους 22 δισ. ευρώ για το 2015.

Οι παράγοντες λοιπόν που καθορίζουν την οικονομική μας πραγματικότητα για τους επόμενους έξι μήνες με έναν χρόνο είναι τόσο ασφυκτικοί που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο χειρισμού, ούτε στον Αντώνη Σαμαρά, ούτε στον Αλέξη Τσίπρα, ούτε σε κανέναν άλλον.  

Οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση υπάρχει τον Φεβρουάριο θα πρέπει να διαπραγματευτεί από εξαιρετικά δυσμενή θέση με τους Ευρωπαίους μια συμφωνία που θα μας εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της ECCL. 

Χωρίς αυτή ή χωρίς παράταση του παλιού μνημονίου, η χώρα θα πτωχεύσει διότι δεν θα μπορεί να πληρώσει τα χρέη της.

To Google Earth «κάρφωσε» 16.650 πισίνες που «ξεχάστηκαν» να δηλωθούν

Την όγδοη θέση των εγκλημάτων που διαλευκάνθηκαν μέσω της χρήσης της τεχνολογίας, Google Earth, είναι οι αποκάλυψη των Ελλήνων φοροφυγάδων που... “ξέχασαν” να δηλώσουν τις πισίνες τους.
Σύμφωνα με τον BusinessInsider, όλα ξεκίνησαν στα μέσα του 2010, όταν σε σύσκεψη του Υπουργείου Οικονομικών, αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες από το Google Earth, ώστε να διαπιστωθεί ποιες πισίνες δεν είχαν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους.
Όπως αναφέρει το Mega, από την έρευνα αποκαλύφθηκε πως 16.650 ιδιοκτήτες έκρυβαν το μέγεθος των κατοικιών τους και δεν δήλωναν τις πισίνες τους.
Όπως σημειώνεται, η νέου τύπου έρευνα, έχει οδηγήσει τους φοροφυγάδες σε τεχνικές καμουφλάζ από... αέρος, ώστε να κάνουν αόρατες στους δορυφόρους τις πισίνες τους, σκεπάζοντας της με δίκτυα παραλλαγής και σκέπαστρα.

Bloomberg: Η Ελλάδα στον παγκόσμιο «χάρτη της κόλασης» για το 2015

Tο πρακτορείο Bloomberg ζήτησε από πολιτικούς αναλυτές, οικονομολόγους, επενδυτές και στρατιωτικούς να καταθέσουν τις απόψεις για το πού προβλέπουν ότι θα υπάρξουν εστίες έντασης στον κόσμο, μέσα στο 2015. 
Έτσι που όλα αυτά τα σημεία να φτιάξουν το «χάρτη της κόλασης», όπως τον ονομάζει.
Η Ελλάδα υπάρχει μέσα στη λίστα των «κόκκινων» χωρών, καθώς το χειρότερο σενάριο για εκείνη, σύμφωνα με τους αναλυτές είναι να πέσει η παρούσα κυβέρνηση, να ανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας (ο εχθρός του ευρώ), γεγονός που θα εξασθενήσει τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Μάλιστα, σημειώνει πως ολοένα και περισσότερες χώρες αντιμετωπίζουν εξτρεμιστικά κινήματα και αν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αποτύχουν να βρουν μία απάντηση, η επιδημία θα εξαπλωθεί σε όλη την αγορά ομολόγων, αναζωπυρώνοντας την κρίση στην ευρωζώνη.
Τα άλλα καταστροφικά σενάρια της οικουμένης είναι η ουκρανική κρίση, η πτώση του πετρελαίου, η διαμάχη Ισραηλινών-Παλαιστινίων, το Ισλαμικό Κράτος, η ένταση στις σχέσεις Κίνας-Ιαπωνίας στη Νότια Θάλασσα και ένας πιθανός πόλεμος Νότιας και Βόρειας Κορέας. Άλλα καταστροφικά σενάρια για το 2015 είναι η μετάδοση της βίας από την Συρία σε Λίβανο, Ιορδανία και Τουρκία, αφού δεν καταστεί δυνατό να αντιμετωπιστεί ο καθεστώς Άσσαντ και το Ισλαμικό Κράτος.
Πιθανή, ως το χειρότερο σενάριο, θεωρείται και η έναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με τους Λίβανο, Συρία, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, να λαμβάνουν μέρος στην σύγκρουση, στο πλευρό των Παλαιστινίων. Στα χειρότερα σενάρια είναι και η πιθανή αποτυχία εύρεσης λύσης στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, πράγμα που ίσως εμπλέξει το Ισραήλ σε δράση κατά της Τεχεράνης,
Ένα καταστροφικό σενάριο, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα ήταν αυτό της εισβολής του Πούτιν στις χώρες της Βαλτικής, αλλά και της προώθησης των θέσεων των Ρώσων και των Φιλορώσων, από την Ανατολική προς την Δυτική Ουκρανία, ώστε να δημιουργηθεί ένας "διάδρομος" επικοινωνίας της ενδοχώρας με την χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία έχουν επίσης καταλάβει οι Ρώσοι. Ένταση των συγκρούσεων στην Νιγηρία, μεταξύ του στρατού και των ανταρτών της Μπόκο Χαράμ, επέκταση του Ισλαμικού Κράτους σε Αφγανιστάν και Πακιστάν, κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Ινδίας-Πακιστάν, Νότιας και Βόρειας Κορέας, Κίνας και Ιαπωνίας, με φόντο την Νότια Θάλασσα, είναι μερικές από τις θερμές εστίες του πλανήτη. Το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει μία νέα εστία έντασης, αφού Ρωσία, ΗΠΑ, Νορβηγία, Δανία και Καναδάς θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν και να κάνουν δικές τους περιοχές όπως τα νησιά Σβάλμπαρντ στο ομώνυμο Αρχιπέλαγος, που αναμένεται να αποτελέσουν το μήλο της Έριδος για τις χώρες αυτές.

Οι ευχές του Γιώργου σε...φόντο κόκκινο !!!

Η κάρτα του πρώην Πρωθυπουργού

Δεν ξέρω αν ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα συνεχίσει τις προσπάθειες "συνεργασίας" με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο τελευταίος πάντως φαίνεται ότι προχωρά ... με φόρα το σχεδιασμό για τη δημιουργία νέου κόμματος.
Αν κρίνουμε μάλιστα και από την κάρτα με την οποία επέλεξε να στείλει τις ευχές του για το νέο έτος, μάλλον έχει ήδη προχωρήσει σε σημείο που να ξέρουμε και το...χρώμα του κόμματος
Για να μην μιλήσουμε για το μήνυμα που αναγράφεται στην κάρτα...

«Γεμάτο» Σαββατοκύριακο με το βλέμμα στην...Δευτέρα

Περιμένοντας το αποτέλεσμα της τρίτης και κρίσιμης ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , οι κομματικοί μηχανισμοί προετοιμάζονται για πρόωρες εκλογές στα τέλη του Ιανουαρίου.

Λιγότερο από 3 24ωρα απομένουν μέχρι την τελευταία και καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τη Δευτέρα, και οι «ζυμώσεις» εντείνονται στα κομματικά επιτελεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σε νέο μήνυμά του, μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να θέσει τους βουλευτές προ της κρισιμότητας της ψήφου τους και να παρουσιάσει τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα από το -ορατό πλέον- ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες.

Παρέμβαση αναμένεται και από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, πιθανώς μέσω άρθρου του στον κυριακάτικο Τύπο. Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί στους βουλευτές τονίζοντας την κρισιμότητα της ψήφου τους, τη Δευτέρα.
Ωστόσο, το εγχείρημα για τη συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου φαντάζει δύσκολο.
Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η δεξαμενή των προθύμων βουλευτών «αδειάζει» και μόνο λίγες ψήφοι μπορούν να προστεθούν στις 168 που έλαβε στη δεύτερη ψηφοφορία ο Σταύρος Δήμας.
Τόσο κυβερνητικά στελέχη, όσο και ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Δήμας, έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο εκλογής με τις ψήφους των φυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής .
Πέραν των πυρετωδών διεργασιών για την προεδρική εκλογή, τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε αλλεπάλληλες συσκέψεις για να καταρτίσουν τα ψηφοδέλτια, καθώς εκτιμούν ότι δύσκολα θα μπορέσουν να εξασφαλιστούν οι άλλες 12 ψήφοι, για να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Στην ψηφοφορία της Δευτέρας, την τρίτη κατά σειρά, απαιτούνται 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου. Στην πρώτη ψηφοφορία η υποψηφιότητα Δήμα συγκέντρωσε 160 θετικές ψήφους και στη δεύτερη 168.
Στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων εντός της ΝΔ διεξάγεται και ένας άκρως ενδιαφέρον διάλογος για όσα έγιναν ή δεν έγιναν ειδικά το 2014. Για πολλά κυβερνητικά στελέχη η επιλογή του «success story» και η σταδιακή αποκαθήλωσή του από τη ΔΕΘ και μετά «ψαλίδισε την προοπτική να υπάρξει στη Βουλή μια πλειοψηφία πέραν των 155 βουλευτών της συγκυβέρνησης», ενώ και οι πολιτικές «φόβου» τόσο έναντι των βουλευτών όσο και των πολιτών «δεν δείχνουν να αποδίδουν».    

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει η κουβέντα για τα ψηφοδέλτια και μετά την ψηφοφορία της Δευτέρας, θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας με το Φώτη Κουβέλη, ενώ Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή θα εξειδικεύσουν τις προτάσεις για τα ψηφοδέλτια και την εκλογική τακτική του κόμματος.
Στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν έτοιμοι ακόμη και για εκλογές και για το λόγο αυτό έχει συνεδριάσει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα η επιτροπή ψηφοδελτίων.
Στο στρατόπεδο της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά τη Δευτέρα θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή και κατά πάσα πιθανότητα το Διαρκές Συνέριο, προκειμένου να ορίσει την εκλογική τακτική του κόμματος,
Στο Ποτάμι όλο το τελευταίο διάστημα γίνονται κινήσεις επιλογής υποψηφίων για να κλείσουν και οι λίστες στην περιφέρεια, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης θα έχει συνάντηση την Κυριακή με το Σπύρο Λυκούδη για να οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή των μεταρρυθμιστών στα ψηφοδέλτια του «Ποταμιού».

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Οι Χριστουγενιάτικες εκδηλώσεις 
μας 

κορυφώνονται αυτό το 

Σαββατοκύριακο..!!!

27/12 Σάββατο

• 17:00 «Το Χαμόγελο Του 
Παιδιού»πραγματοποιεί Bazaar στο 
Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

O Άγιος Βασίλης μας υποδέχεται με
 φουσκωτά παιχνίδια, μαγικά και 

μουσικοχορευτικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους! Ετοιμαστείτε 

για πολλές λιχουδιές!!

Συλλογή ρούχων, τροφίμων, παιχνιδιών και φαρμάκων για συνάνθρωπους 

μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη σε αυτήν την δύσκολη εποχή που 
διανύουμε! 
 
Άφθονα πυροτεχνήματα θα κάνουν την νύκτα μέρα!!

28/12 Κυριακή

• 10:00 Έναρξη «Το Κυνήγι Του Χαμένου Θησαυρού» (Για τα παιδιά του 
Γυμνασίου)

• 11:00 Έναρξη «Το Κυνήγι Του Χαμένου Θησαυρού» (Για τα παιδιά του 
Δημοτικού)

• 12:00 «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» συνεχίζει το Bazaar στο 
Χριστουγεννιάτικο Χωριό, όπου τα ξωτικά του καλοσυνάτου γέροντα, θα 
συντονίζουν διασκεδαστικά παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις!!!

Συλλογή ρούχων, τροφίμων, παιχνιδιών και φαρμάκων για συνάνθρωπους 

μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη σε αυτήν την δύσκολη εποχή που 
διανύουμε! 

Σας περιμένουμε όλους!!

Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 27 Δεκεμβρίου 1940. Σκοτώθηκε ο Παναγιώτης Βέργης

Σαν σήμερα, στις 27 Δεκεμβρίου 1940, σκοτώθηκε στην τοποθεσία Σέρβανι-Φράταρι (Πρόκειται για βουνοπλαγιές, σε υψόμετρο πάνω από 1100 μέτρα, στο βάθος της κοιλάδας που δημιουργούν τα όρη του Φράσερι και της Τρεμπεσίνα, στα όρια σχεδόν των τότε νομών Πρεμετής και Σκραπάρι), ο Παναγιώτης Βεργής του Κωνσταντίνου. 
Είχε γεννηθεί το 1908 στο χωριό Άγιος Φλώρος. Υπηρετούσε στρατιώτης στη XV Μεραρχία. 
Βουφαδριώτης 
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου