6.5.17

ΝΕΟ ΘΡΙΛΕΡ - Μυστήριο με 18χρονη: Εξαφανίστηκε νύχτα στην Αχαρνών

Η Ελένη Ευσταθιάδη μεταφέρθηκε μες στη νύχτα στα επείγοντα νοσοκομείου με δυνατούς πόνους στο στομάχι. Περίμενε να την εξετάσουν οι γιατροί και ξαφνικά χάθηκε απ' τα μάτια του πατέρα της που τη συνόδευε. 
Η τσάντα με τα προσωπικά της στοιχεία, βρέθηκε στον χώρο αναμονής των εξωτερικών ιατρείων.

Τα όσα ακολούθησαν τις επόμενες ώρες, μοιάζουν με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας…  Η μαρτυρία ενός οδηγού ταξί, ο ιδιοκτήτης καταστήματος στην Αχαρνών που τον πλήρωσε και το περίεργο τηλεφώνημα σε έναν άγνωστο άνδρα που την παρέλαβε, συνθέτουν τον νέο γρίφο.
Πρωταγωνίστρια του νέου θρίλερ η Ελένη Ευσταθιάδη 18 μόλις χρόνων, που εξαφανίστηκε από το Αττικό νοσοκομείο το Σάββατο 21 Ιανουαρίου.
 Ο πατέρας που την μεγάλωσε μόνος του μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας της, «οργώνει» μέρα - νύχτα την Αθήνα για να την βρει με τη φωτογραφία της στα χέρια του…
Οι λιγοστές μαρτυρίες που κατάφερε να συγκεντρώσει, τον οδηγούν στα χνάρια ενός σκληρού κυκλώματος.

«Πήγα το παιδί μου στο νοσοκομείο και εξαφανίστηκε…»
Από το Αττικό νοσοκομείο στο Χαϊδάρι, όπου είδε την κόρη του για τελευταία φορά, ο Δημήτρης Ευσταθιάδης, μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ».
Γεμάτος αγωνία για την τύχη της, περιέγραψε όσα συνέβησαν πριν τη χάσει κυριολεκτικά μπροστά από τα μάτια του.
Στις 21 Ιανουαρίου πήγαν στο  Αττικό νοσοκομείο που εφημέρευε, γιατί η 18χρονη Ελένη είχε πόνους στο στομάχι. Ήταν περίπου δέκα και μισή το βράδυ και υπήρχε πολύς κόσμος που περίμενε να εξεταστεί, λόγω της εφημερίας. Προμηθεύτηκαν το απαραίτητο εισιτήριο προτεραιότητας και περίμεναν τη σειρά τους.
Η Ελένη έδειχνε να υποφέρει και ο πατέρας της την συνόδεψε στην τουαλέτα δύο φορές. Την τρίτη φορά την άφησε να πάει μόνη της. Είχε αφήσει τη τσάντα της με τα προσωπικά της στοιχεία, στον χώρο αναμονής των εξωτερικών ιατρείων.
«Για μια στιγμή πήρα τα μάτια μου από την πόρτα και την περίμενα να βγει. Αφού πέρασαν περίπου δέκα λεπτά,  την αναζήτησα» είπε o πατέρας της κοπέλας στην εκπομπή.
«Πήγα στο μπάνιο και συνειδητοποίησα πως δεν ήταν εκεί. Ανάστατος βγήκα έξω στην είσοδο κι άρχισα να ρωτάω τον κόσμο. Οδηγοί ταξί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πιάτσα, μου είπαν ότι μια κοπέλα με τα χαρακτηριστικά της κόρης μου, είχε πάρει μια κούρσα με προορισμό την Αθήνα».
Για δυο ώρες ο πατέρας περίμενε στην πιάτσα μήπως και συναντήσει τον οδηγό που μετέφερε την Ελένη, κάτι που έγινε. Ο ταξιτζής του είπε πως άφησε την κόρη του σε συγκεκριμένο σημείο επί της οδού Αχαρνών. Γνωρίζοντας πως η Ελένη δεν είχε χρήματα μαζί της, τον ρώτησε με ποιο τρόπο τον πλήρωσε.
Εκείνος του απάντησε πως η νεαρή κοπέλα μπήκε σε κατάστημα ψιλικών, τηλεφώνησε σε κάποιον και τότε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, βγήκε και του πλήρωσε το αντίτιμο της κούρσας.
Μες στην αγωνία ο πατέρας ειδοποίησε έναν συγγενή του και πήγαν μαζί  στην Αχαρνών,  να ψάξουν για την Ελένη.
«Στο ψιλικατζίδικο συνάντησα έναν νεαρό υπάλληλο που μου είπε ότι δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ήξερε…» είπε.

«Την εξαφάνισαν νύχτα στην Αχαρνών…»
Ο Δημήτρης Ευσταθιάδης  επέμεινε να μιλήσει με  τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ψιλικών στην Αχαρνών,  που είδε τελευταίος την κόρη του. Τον ειδοποίησαν και όταν έφτασε στο μαγαζί, του έδειξε την φωτογραφία της 18χρονης Ελένης. Εκείνος του απάντησε  πως πράγματι είχε περάσει από εκεί τη νύχτα που χάθηκε.
Ανέφερε πως η αγνοούμενη  μπήκε στο μαγαζί του και τον ρώτησε αν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό του. Κάλεσε κάποιον που της είπε να μιλήσει στον ιδιοκτήτη και όταν αυτός πήρε το τηλέφωνο, του ζήτησε να πληρώσει την κούρσα της κοπέλας. Ο πατέρας αναρωτήθηκε  ποιο είναι αυτό το άτομο και ο ιδιοκτήτης αποκρίθηκε πως επρόκειτο για κάποιον τακτικό πελάτη του. Λίγες μέρες αργότερα ο ιδιοκτήτης τηλεφώνησε στον πατέρα και του είπε πως το συγκεκριμένο άτομο είχε περάσει από εκεί και τον είχε ενημερώσει για την εξαφάνιση. Εκείνος του απάντησε ότι η κοπέλα είχε επιστρέψει στο σπίτι της.
«Αυτός είναι αλλοδαπός. Ανησυχώ πάρα πολύ! Φοβάμαι μήπως το παιδί μου έχει μπλέξει άσχημα…» είπε στο «Τούνελ» ο πατέρας της κοπέλας.
«Ψάχνω τα βράδια με τη φωτογραφία της στα χέρια σε περίεργα στέκια. Κάποιοι μου λένε πως την έχουν δει με άτομα που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα. Τι της έχουν κάνει; Πρόσφατα είχα τα γενέθλιά μου. Αποκλείεται να μην με έπαιρνε στο τηλέφωνο να μου ευχηθεί, γιατί με αγαπάει πάρα πολύ. Δεν την άφησαν ή της έχει συμβεί κάτι κακό…» κατέληξε συγκινημένος.

«Κινδυνεύει, βοηθήστε να τη σώσουμε…»
«Η Ελένη κινδυνεύει και μακάρι να αποδειχτεί ψέμα αυτό που θα πω, αλλά όλα δείχνουν πως έχει ήδη ενταχθεί σε επικίνδυνο περιβάλλον. Η ανησυχία του πατέρα της είναι μεγάλη και εύλογη…».
Με τα παραπάνω λόγια η νομική εκπρόσωπος της οικογένειας Βούλα Δημητριάδου, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής, έδωσε τη δική της εκδοχή.
Η ίδια γνώριζε και τη μητέρα της Ελένης, που την έχασε σε τρυφερή ηλικία από την επάρατο νόσο.
Ο πατέρας της 18χρονης Ελένης, είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν εννιά χρονών όταν έχασε τη μάνα της. Της έλειπε και της λείπει ακόμα. Της στοίχησε πολύ. Παλεύαμε με τον καρκίνο, γιατροί νοσοκομεία, τα ζούσε όλα αυτά».
Η δικηγόρος ανέφερε στο «Τούνελ» πως η αγνοούμενη κοπέλα υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν θύμα εκμετάλλευσης στο χώρο εργασίας της.
«Υπάρχει μία δικογραφία που είναι σε εξέλιξη σε βαθμό κακουργήματος. Υπάρχουν άνθρωποι που ευθύνονται για τις επιλογές της Ελένης, που δεν είναι συνειδητές».
Η νομική σύμβουλος της οικογένειας απηύθυνε έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν, έστω με μια πληροφορία στην εκπομπή,  «για να σωθεί αυτό το παιδί, που θα μπορούσε να είναι το παιδί όλων μας».



 anikolouli

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ

Επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στον επεισοδιακό τελικού του Βόλου - κύπελλο έπειτα από 14 χρόνια ο ''δικέφαλος του Βορρά''

Ο τελικός του Βόλου ξεκίνησε με επεισόδια και ολοκληρώθηκε με κυπελλούχο τον ΠΑΟΚ. 
Έπειτα από έναν πολύ ισορροπημένο και με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα τελικό Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ με γκολ - οφσάιντ του Πέδρο Ενρίκεζ κατάφερε να κερδίσει με 2-1 και να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας.
Νωρίτερα , στο 24' ο Μπίσεσβαρ είχε ανοίξει το σκορ για τον ΠΑΟΚ ενώ μετά από τρία λεπτά, το τραγικό λάθος του Γλύκου έχρισε σκόρερ τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και η ΑΕΚ έκανε το 1-1. Το β' ημίχρονο δεν είχε ρυθμό και φάσεις με τον Πέδρο Ενρίκε να σκοράρει στο 82' έπειτα από πάσα του Λέοβατς και αφού ήταν σε αντικανονική θέση.
Οι ενδεκάδες:
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάχοβ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος Πρίγιοβιτς.
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Ροντρίγκες, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Αραούχο.

Το 10% των χρηστών λέει ψέματα στα social media για πιο πολλά likes

Νέα έρευνα της Kaspersky Lab φανερώνει ότι ένα στους δέκα τροποποιεί την αλήθεια στα social media αναζητώντας περισσότερα “likes” στις αναρτήσεις του.

Οι άνθρωποι στρέφονται στα social media προσπαθώντας να κάνουν επίδειξη στους φίλους τους, να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα “likes” μπορούν και να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους. Ωστόσο, σε αυτήν τους την προσπάθεια για κοινωνική επιβεβαίωση, οι άνθρωποι παίζουν με την αλήθεια και ωραιοποιούν τη ζωή τους. Νέα έρευνα της Kaspersky Lab φανερώνει ότι ένα στους δέκα τροποποιεί την αλήθεια στα social media αναζητώντας περισσότερα “likes” στις αναρτήσεις του. Η έρευνα επίσης φανερώνει ότι στο βωμό των “likes” οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αναρτήσουν προσωπικές τους πληροφορίες σε σύγκριση με τις γυναίκες. Ένας στους δέκα (9%) θα αναρτούσε μία προσωπική του γυμνή φωτογραφία σε σύγκριση με μόλις 5% των γυναικών. Επίσης, το 13% των ανδρών θα αναρτούσε φωτογραφία φίλου που φοράει κάτι αποκαλυπτικό.
Για να τραβήξουν την προσοχή και να εξασφαλίσουν έναν σημαντικό αριθμό “likes”, περίπου ένας στους δέκα (12%) προσποιείται ότι είναι «κάπου» ή κάνει «κάτι», το οποίο μπορεί να μην είναι απόλυτα αληθές. Για τους άνδρες, το νούμερο αυτό ανέρχεται στο 14%, γεγονός που δηλώνει ότι αρκετοί θα προτιμούσαν να προσελκύσουν την προσοχή των υπολοίπων στα social media παρά να μοιραστούν μια ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής τους.
Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άνδρες είναι ευαίσθητοι σχετικά με τον αριθμό των “likes” που συγκεντρώνουν στα social media. Μάλιστα, για χάρη των “likes” οι άνδρες είναι περισσότερο πρόθυμοι σε σύγκριση με τις γυναίκες να αποκαλύψουν κάτι ντροπιαστικό ή εμπιστευτικό για τους συνεργάτες, τους φίλους ή τους εργοδότες τους. Έτσι, το 14% των ανδρών δηλώνει πως θα αποκάλυπτε κάτι εμπιστευτικό για κάποιον συνεργάτη σε σύγκριση με το 7% των γυναικών, το 13% είναι πρόθυμο να αναρτήσει κάτι εμπιστευτικό για τον εργοδότη του και το 12% θα αποκάλυπτε κάτι ντροπιαστικό για κάποιον φίλο του συγκρινόμενο με το 6% των γυναικών.
Οι άνδρες αναστατώνονται επίσης εάν δεν συγκεντρώσουν τα “likes” που επιθυμούν. Το 24% των ανδρών ανησυχεί μήπως τα “like” στις δημοσιεύσεις τους είναι λίγα και θεωρηθούν από τους φίλους τους μη δημοφιλείς σε σύγκριση με το 17% των γυναικών. Επιπροσθέτως, το 29% των ανδρών παραδέχεται πως θυμώνει αν κάποιος που έχει σημασία γι’ αυτούς δεν κάνει “like” στις δημοσιεύσεις τους.
Στο κυνήγι των “likes”, οι άντρες τείνουν να παρουσιάζουν τον εαυτό τους και τους φίλους τους υπό ένα πιο «επικίνδυνο» πρίσμα, το οποίο, σύμφωνα με την Δρ. Astrid Carolus, Ψυχολόγο των Μέσων στο Πανεπιστήμιο του Würzburg, «ευθυγραμμίζεται με την παραδοχή ότι οι άνδρες δεν επικεντρώνονται τόσο στην κοινωνική αρμονία και είναι μάλλον πιο πρόθυμοι να πάρουν ρίσκα». Έτσι, το 15% των ανδρών αποκάλυψε ότι θα δημοσίευε μια φωτογραφία φίλων υπό την επήρεια αλκοόλ σε σύγκριση με το 8% των γυναικών, το 12% θα δημοσίευε φωτογραφία με αποκαλυπτικά ρούχα, και το 9% των ανδρών είναι έτοιμο να δημοσιεύσει ακόμα και μια γυμνή φωτογραφία του σε σύγκριση με το μόλις 5% των γυναικών.

ΝΤΡΟΠΗ: Ελεγκτές του μετρό έκαναν καψώνι σε Ευέλπιδες


evelpis

Μια απίστευτη καταγγελία σε βάρος πρωτοετών της Σχολής Ευελπίδων, φέρνει στη δημοσιότητα το militaire.gr.


Διαβάστε την καταγγελία, έτσι όπως την περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος:

“Μια ομάδα 7 Ευέλπιδων (πρωτοετείς)..με την επίσημη στολή εξόδου, αποβιβάζονται από το ΜΕΤΡΟ και ετοιμάζονται να εξέλθουν στην πλατεία. Ομάδα 3 ελεγκτών εισιτηρίων τους σταματούν με ύφος χιλίων καρδιναλίων για να τους ελέγξουν. Στο πρόσωπο του επικεφαλής των ελεγκτών, ένα χαμόγελο ικανοποίησης..ο εξευτελισμός του θεσμού του στρατεύματος…
Την ίδια ώρα ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι περνούσαν ελεύθερα.. Οι Ευέλπιδες πειθαρχημένοι και με αξιοπρέπεια, αφήνουν κατά γης τα πράγματα τους και ετοιμάζονται να δείξουν τις ταυτότητες τους..Ήξεραν οι εκδουλευτές του συστήματος πως τα 7 παιδιά της Ελλάδας μας δεν φόρεσαν ξαφνικά την στολή του Έυελπη για να γλυτώσουν το 1 ευρώ του εισιτηρίου. Απλά ήθελαν να τους ταπεινώσουν. Να ταπεινώσουν τον θεσμό του στρατεύματος… Με την επέμβαση 4 πολιτών και ενός ειδικού φρουρού το πρωτότυπο λαικό δικαστήριο έλαβε τέλος”.
Ο δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας συμπληρώνει:
“Όταν ζήτησα το λόγο από τον Ελεγκτή γιατί σταμάτησε μόνο αυτούς απ’ όλο τον κόσμο, ο ελεγκτής φώναξε την Αστυνομία”.
Ελπίζουμε ότι η διοίκηση του μετρό θα επιληφθεί του θέματος μαθαίνοντας τρόπους και σίγουρα ιστορία σε κάποιους ελεγκτές τους, που εύκολα μπορεί να εντοπίσει.

ΦΩΤΟ - "Θέλω να ελπίζω ότι η Ιωάννα είναι κάπου με τη θέληση της και θα γυρίσει"

Νέες μαρτυρίες για την 29 χρονη μητέρα που εξαφανίστηκε στο Μενίδι
 - Ώρες αγωνίας για την οικογένεια της

Μαρτυρίες σκιαγράφησαν το προφίλ της Ιωάννας Χατζημανωλάκη 28 χρόνων με καταγωγή από το Ηράκλειο, που αγνοείται από το πρωί της Τρίτης 25 Απριλίου. 
Γυναίκες- θύματα, που είχαν γνωρίσει την Ιωάννα σε Ξενώνα Κακοποίησης Γυναικών πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, μόλις έμαθαν για την εξαφάνιση της, επικοινώνησαν με την εκπομπή.
Όπως είπαν η Ιωάννα φιλοξενήθηκε στον χώρο με τα τρία μικρά παιδιά της, μετά από δική της πρωτοβουλία, σχεδόν τρεις μήνες. 
Είχε τη δυνατότητα να μείνει σε σπίτι της Δομής, μέχρι να σταθεί στα πόδια της, αλλά τελικά επέλεξε να επιστρέψει στο Μενίδι κοντά στον σύζυγο της. 
Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο σύζυγος της Ιωάννας, που βρέθηκε στο στούντιο για δεύτερη φορά. 
Ανέφερε πως τα προβλήματα μεταξύ τους είχαν ξεπεραστεί και πως η σχέση τους είχε ομαλοποιηθεί.
Σε ερωτήσεις της Αγγελικής Νικολούλη, ο σύζυγος της έδωσε την  εικόνα της γυναίκας του λίγες μέρες πριν χαθεί.
Η Ιωάννα πάθαινε κρίσεις πανικού και έχανε συχνά τον προσανατολισμό της. 
Το πιο ανησυχητικό περιστατικό σύμφωνα με τον σύζυγο, ήταν που μια μέρα πήρε μαζί της το μικρότερο παιδί τους ηλικίας τριών χρόνων, για να πάει να πληρώσει λογαριασμούς. 
 Άφησε τα κλειδιά πάνω στη μίζα και το παιδί στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα εκείνο να βάλει μπροστά την μηχανή και το αμάξι να τσουλήσει, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Από τότε της έκρυψε τα κλειδιά, από φόβο μην προξενήσει κάποιο ατύχημα.
Μια νέα μαρτυρία που έφτασε στο «Τούνελ» από γείτονα της Ιωάννας που τη γνωρίζει, αναφέρει ότι την είδε το πρωί της εξαφάνισης της. 
Η αγνοούμενη μητέρα κατευθυνόταν βιαστικά προς την οδό Τερψιχόρης στο Μενίδι, περίπου στις εννέα και μισή το πρωί. 
Ο δρόμος αυτός καταλήγει στην περιοχή Νερομάνα και στη συνέχεια στη Λεωφόρο Αγίου Διονυσίου. 
Σύμφωνα με τον σύζυγο της αγνοούμενης, η μαρτυρία αυτή φαίνεται αρκετά αξιόπιστη, καθώς τις προηγούμενες μέρες λόγω των προβλημάτων υγείας, η Ιωάννα δεν είχε βγει μόνη της από το σπίτι.
Μια επιπλέον μαρτυρία που έφτασε στο τηλεφωνικό κέντρο κάνει λόγο πάλι για την ημέρα της εξαφάνισης. Κάτοικος της περιοχής Μενιδίου, είδε να περνά δυο φορές μπροστά από το σπίτι του ένα ασημί αυτοκίνητο. Ο οδηγός μιλούσε πολύ επιθετικά στην συνοδηγό, που έμοιαζε πολύ στην αγνοούμενη γυναίκα. Ο μάρτυρας έχει καταγράψει το αυτοκίνητο με την κάμερα ασφαλείας του σπιτιού του και διαθέτει το υλικό για έλεγχο από τις Αρχές.
Στο στούντιο βρέθηκε για δεύτερη φορά και η αδελφή της,  που μαζί με άλλους συγγενείς και φίλους ψάχνουν νυχθημερόν στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές,  για να εντοπίσουν ένα σημάδι απ’ τη ζωή της.
«Θέλω να ελπίζω για να μπορώ να στέκω όρθια και να την ψάχνω, ότι η Ιωάννα είναι κάπου με την θέληση της και θα γυρίσει» είπε χαρακτηριστικά.
Μέχρι στιγμές εκτεταμένες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί από εθελοντές  και  ειδικά κλιμάκια της ΕΜΑΚ  με εκπαιδευμένα σκυλιά, στο ρέμα και στο βουνό που είχε επισημάνει ο σύζυγος της.


 anikolouli.gr

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - «The Crusades in World History», (Οι Σταυροφορίες στην Παγκόσμια Ιστορία)

ΔΙΑΛΕΞΗ ΕΠΙΦΑΝΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΟΛΟΓΟΥ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ
ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΣΤΗ  ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την Τρίτη 9 Μαΐου 2017, ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών (ΣΑΕΠΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον διεθνούς κύρους Αμερικανό μεσαιωνολόγο ιστορικό, ΄Αλφρεντ Αντρέα, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου του Βερμόντ και τέως Πρόεδρο της Εταιρείας Παγκόσμιας Ιστορίας (World History Association), με θέμα: «The Crusades in World History» (Οι Σταυροφορίες στην Παγκόσμια Ιστορία). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΤΥΛΙΔΑ - Σε απεργία πείνας βρίσκεται ο Απόστολος Γκλέτσος


Σε απεργία πείνας βρίσκεται ο Απόστολος Γκλέτσος

Σε απεργια πείνας προχώρησε έξω απο το κτίριο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φθιώτιδας ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, διαμαρτυρόμενος για την κατάργηση για την κατάργηση του εξεταστικού κέντρου των πανελλαδικών  Γενικό Λύκειο Πελασγίας, που αναγκάζει τους υποψήφιους να μετακινηθούν στη Στυλίδα. "Θα συνεχίσω  την απεργία μέχρι ή να πάρουν πίσω την απόφαση ή να με πάρουν σηκωτό για το νοσοκομείο και το νεκροταφείο", δηλώνει στο Newsit.gr.
Όπως ανεφερε "δεν γίνεται να ταλαιπωρηθούν έτσι 16 παιδιά και να κάνουν 60χλμ την ημέρα προκειμένου να δώσουν εξετάσεις. Αυτό ειναι απαράδεκτο και δεν θα το επιτρέψω".
Η απόφαση για την κατάργηση του εξεταστικού κέντρου ανακοινώθηκε πριν απο περίπου δυο εβδομάδες. Ο Απόςτολος Γκλέτσος διαμαρτυρήθηκε έντονα στο υπουργείο, το οποιο του απάντησε πως "δεν πρόκειται να καταργηθεί το εξεταστικό κέντρο". Παρα τις διαβεβαιώσεις, ανακοινώθηκε τελικά την Πέμπτη απο την περιφερειακή διεύθυνση της Στερεάς Ελλάδας πως το εξεταστικό κέντρο της Πελασγίας καταργείται.

45χρονος «έσβησε» αβοήθητος σε καφετέρια επειδή άργησε το ασθενοφόρο

Ένα τραγικό περιστατικό που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία 

Ένας 45χρονος πολίτης εξέπνευσε "στα χέρια" φίλων του σε καφετέρια του Κιλκίς, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ύστερα από καρδιακό επεισόδιο κι αφού οι αγωνιώδεις κλήσεις θαμώνων της καφετέριας προς το ΕΚΑΒ δεν είχαν ανταπόκριση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο eidisis.gr, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα ως εξής: Σε καφετέρια του Κιλκίς, επί της πλατείας Ειρήνης, γύρω στις 23.00 το βράδυ της Τετάρτης, ο άτυχος άνδρας που δεν καταγόταν, αλλά εργαζόταν σε επιχείρηση του νομού, παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα (Μονακό-Γιουβέντους). Κάποια στιγμή πρόλαβε να πει μόνο ότι δεν αισθάνεται καλά και ζήτησε βοήθεια. Φίλοι και θαμώνες του καταστήματος κινητοποιήθηκαν και κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το κέντρο του ΕΚΑΒ - η κλήση απευθύνεται στο κέντρο Θεσσαλονίκης καθώς  δεν υπάρχει αντίστοιχο στο Κιλκίς - αφού ζήτησε διευκρινίσεις "που βρίσκεται η πλατεία Ειρήνης" όπου προσκλήθηκε, απάντησε ότι "το ασθενοφόρο έρχεται".

Πέρασαν κάποια λεπτά κι ενώ ο ασθενής θαμώνας κυριολεκτικά "έσβηνε" οι φίλοι και θαμώνες τηλεφώνησαν ξανά στο ΕΚΑΒ. Και πάλι η απάντηση ήταν πως "το ασθενοφόρο έρχεται". Το ασθενοφόρο όμως δεν ερχόταν και ύστερα από 15 λεπτά από το πρώτο τηλεφώνημα επιχείρησαν και τρίτο. Για να εισπράξουν την απάντηση: Δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο γιατί τα δυο που υπάρχουν βρίσκονται σε διακομιδές ισάριθμων περιστατικών σε δυο χωριά του Κιλκίς.

Η κατάληξη ήταν τραγική. Ο ασθενής μεταφέρθηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο Κιλκίς με συνοδεία πολλών φίλων και θαμώνων της καφετέριας κι εκεί  παρά τις προσπάθειες επί ημίωρο των γιατρών να τον επαναφέρουν στη ζωή,  διαπιστώθηκε ο θάνατός του.  Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα γίνουν γνωστά ύστερα από τη νεκροψία που θα γίνει.
 


eidisis.gr

Τελικός κυπέλλου Ελλάδας: Αμέτρητοι οι τραυματίες στο Νοσοκομείο Βόλου

Για «αμέτρητους τραυματίες» από τα επεισόδια μέσα και έξω από το Πανθεσσαλικό κάνει λόγο το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Όπως αναφέρει ο sport-fm.gr, που επικοινώνησε με το Νοσοκομείο, οι τραυματίες που φτάνουν στα επείγοντα είναι πάρα πολλοί.

ΣΤΙΣ 8 ΚΑΙ 9 ΜΑΪΟΥ - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν το διήμερο 8 και 9 Μαΐου, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης – Καλαμάτας.

Λόγω εκτέλεσης εργασιών, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της σήραγγας Αρτεμισίου, στο ρεύμα προς Καλαμάτα.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 8 Μαΐου, έως και την Τρίτη 9 Μαΐου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από τον κλάδο της σήραγγας με κατεύθυνση προς Κόρινθο.

Από τον συγκεκριμένο κλάδο θα εξυπηρετηθούν και οι δύο κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας η κάθε μία.

Παράλληλα, καθ΄ όλη την διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων από τη σήραγγα Αρτεμισίου, από τις 09:00 το πρωί, έως και 20:00 το βράδυ.

ΧΑΡΤΕΣ - Έρχεται "Μαγιάτικος" Καύσωνας

Έρχεται πρόωρος καύσωνας στην "καρδιά" του Μάη από το επόμενο σαββατοκύριακο, με απρόβλεπτες διαθέσεις και με πολλούς... αστερίσκους.

Πρώτον, γιατί είναι ακόμα νωρίς για μια ασφαλή πρόγνωση και, δεύτερον, γιατί πολλοί παράγοντες μπορεί να αλλάξουν τους κανόνες του... καιρικού παιχνιδιού.
Τα προγνωστικά μοντέλα πάντως "βλέπουν" να έρχονται θερμές αέριες μάζες από την Αφρική από τις 13 Μαΐου και να στήνουν... πάρτι πάνω από την μισή Ελλάδα.
 Το σκηνικό θα αρχίσει να θυμίζει για τα καλά καλοκαίρι από τις 13 του μήνα, όταν ο υδράργυρος - με τα υπάρχοντα στοιχεία των προγνωστικών καιρικών μοντέλων - θα "φορτώσει" στους 20 βαθμούς Κελσίου στα 1.500 μέτρα, κάτι που «μεταφράζεται»,σε επιπλέον 14 με 15 βαθμούς στην επιφάνεια της θάλασσας.

Σύνολο 34-35  βαθμούς Κελσίου, όχι απλά πάνω από τα συνήθη για την εποχή επίπεδα, αλλά θερμοκρασίες που θυμίζουν την "καρδιά" του καλοκαιριού.
Του καλοκαιρινού σκηνικού, που... "ψήνεται", θα έχει προηγηθεί ένα μικρό διάλειμμα βροχής στις 9 του Μάη, περιορισμένης όμως έκτασης και με τοπικά χαρακτηριστικά.
Τα στοιχεία αυτά από πολλά προγνωστικά μοντέλα επιβεβαιώνονται και από το αμερικανικό GFS (Global Forecast System), από τα πλέον έγκυρα παγκοσμίως, που τοποθετεί το αποκορύφωμα της πρώτης θερμής εισβολής της χρονιάς στο διάστημα από 14-16 του μήνα, οπότε οι θερμοκρασίες, ακόμη και στην περίπτωση που δε θα είναι ακραίες, θα εκτιναχθούν σε επίπεδα πάνω από το μέσο όρο για την εποχή.
Η ζέστη θα έρθει για να μείνει - πάντα σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα - τουλάχιστον ως τις 17 Μαΐου και... βλέπουμε, καθώς από τώρα είναι υπερβολικά νωρίς να κάνει κανείς τόσο μακρινές στο χρόνο εκτιμήσεις
Σε κάθε περίπτωση, εσείς φροντίστε να βγάλετε τα κοντομάνικα από τις ντουλάπες και να έχετε πρόχειρο τον εξοπλισμό της παραλίας, μαγιό, καπελάκι, αντηλιακό και τα συναφή. Θα σας χρειαστεί.
Και αν, τύχη αγαθή, έχετε ρεπό ή άδεια εκείνες τις μέρες, μπορείτε ήδη να καταστρώνετε τα σχέδιά σας για απολαυστικές βουτιές και εξορμήσεις. Για τους υπόλοιπους, η τύχη μερίμνησε ώστε ο - κατά τα φαινόμενα - πρώτος καύσωνας της χρονιάς να ξεκινήσει... σαββατοκύριακο!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟ ΡΙΦΙΦΙ !!! «Βροχή» κατασχέσεων σε… άδειους λογαριασμούς

Μπορεί οι κατασχέσεις ακόμη και για μικροποσά να πέφτουν «βροχή» αλλά τα ποσά που βρίσκουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς είναι όλο και λιγότερα.
Τα υπόλοιπα διαθέσιμα που εντοπίζει το Δημόσιο στους τραπεζικούς λογαριασμούς μειώνονται σταθερά μήνα με το μήνα. Το μέσο υπόλοιπο που κατάσχει το Δημόσιο από τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών μειώνεται σταθερά από το 2015, έτος κατά το οποίο ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις.
Σύμφωνα με στοιχεία της Καθημερινής το μέσο υπόλοιπο που εισέπραξε το Δημόσιο από τα χιλιάδες κατασχετήρια που αποστέλλει κάθε μήνα προς τις τράπεζες μειώθηκε από τα 730 ευρώ σε 550 ευρώ το 2016, ενώ μειούμενο είναι το μέσο ποσό κατάσχεσης και το πρώτο τρίμηνο του 2017 που έπεσε στα 500 ευρώ.
Αιτία είναι η σταθερή μείωση των υπολοίπων των καταθέσεων τα δύο τελευταία χρόνια, τάση που συνεχίστηκε και το πρώτο τρίμηνο του 2017, όταν οι καταθέσεις των νοικοκυριών υποχώρησαν στα 98,8 δισ. ευρώ από 100,8 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016.
Η μείωση του μέσου υπολοίπου που κατάσχεται για οφειλές προς το Δημόσιο, καταγράφεται παρά τη μαζική αποστολή κατασχετηρίων που εκτελούν οι τράπεζες κατ’ εντολήν της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η οποία έχει αυξήσει κατά 128,6% τον περασμένο χρόνο τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης και συγκεκριμένα τις κατασχέσεις στα χέρια τρίτων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2016 απεστάλησαν 1,5 εκατ. κατασχετήρια έναντι 670,7 χιλιάδων το 2015. Εντούτοις ο αριθμός αυτών που εκτελέστηκαν ήταν περί τις 137.000 το 2015 και περί τις 480.000 το 2016, ενώ τα ποσά που εισπράχθηκαν ήταν 100 εκατ. ευρώ το 2015 και 260 εκατ. ευρώ το 2016. Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΑ ο συνολικός αριθμός των οφειλετών για τους οποίους η φορολογική διοίκηση μπορεί να λάβει αναγκαστικά μέτρα ανέρχεται σε 1,6 εκατομμύρια.

Προσοχή: Ιός προσβάλει υπολογιστές μέσω Gmail. Τι πρέπει να κάνετε

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Wired τα τελευταία 24ωρα έχει παρουσιαστεί πρόβλημα ασφαλείας αφού πολλοί χρήστες δέχονται e-mails που προέρχονται από την εφαρμογή Google Docs και προτρέπουν τους χρήστες να συνδεθούν με το λογαριασμό τους προκειμένου να δουν ένα έγγραφο που κάποιος φίλος τους ή κάποιο άτομο από την λίστα των επαφών τους τους έχε κοινοποιήσει.
Με το πάτημα ενός πλήκτρου ο χρήστης καλείται να επιλέξει το λογαριασμό που διατηρεί στη Google αλλά και να επιλέξει μια εφαρμογή με την ονομασία «Google Docs», κάτι που αποτελεί μεγάλη παράλειψη της εταιρείας από τη στιγμή που κάποιος τρίτος είχε το δικαίωμα να δημιουργήσει ένα web app με τη συγκεκριμένη ονομασία. Μόλις ο χρήστης επιλέγει το πλήκτρο Allow (Να επιτρέπεται) στο ερώτημα για το αν αυτή η εφαρμογή έχει το δικαίωμα ανάγνωσης των emails και των επαφών του, τότε αυτόματα το κακόβουλο λογισμικό αναλαμβάνει να στείλει παρόμοια email σχεδόν σε όλες τις επαφές του χρήστη, επεκτείνοντας έτσι την κακόβουλη χρήση του. Παράλληλα ο χρήστης οδηγείται σε σελίδες της Google που είναι όμως αντίγραφα των πραγματικών όπου γίνεται προσπάθεια εκεί να του αποσπάσουν την πρόσβαση στους λογαριασμούς του, στα e-mails του και σε διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που χρησιμοποιεί.
Τι πρέπει να κάνετε Όσοι έχουν λάβει κάποιο παρόμοιο email τις τελευταίες ώρες και έχουν πατήσει σε κάποιο από τα link που περιέχει, θα πρέπει να επισκεφθούν τις ρυθμίσεις εφαρμογών που αντιστοιχούν στο λογαριασμό τους και να αφαιρέσουν τυχόν εφαρμογή με την ονομασία Google Apps ή Google Docs
Αν έχετε κάνει κλικ στο σύνδεσμο, ο λογαριασμός σας ενδέχεται να έχει ήδη στείλει ανεπιθύμητα μηνύματα στους ανθρώπους στο βιβλίο διευθύνσεών σας . Αλλά μπορείτε να ανακαλέσετε τη μελλοντική πρόσβαση μέσω της Google (https://myaccount.google.com/security?pli=1#connectedapps) όπου θα εμφανίζονται ως «Έγγραφα Google». Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Password Alert (https://chrome.google.com/webstore/detail/password-alert/noondiphcddnnabmjcihcjfbhfklnnep?hl=en) η οποία θα σας ενημερώνει αμέσως αν τυχόν πληκτρολογείτε κωδικούς ή άλλα προσωπικά δεδομένα σε κάποια σελίδα που μοιάζει να είναι της Google αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι επίσημη σελίδα της. Η Google απάντησε με επίσημη δήλωση. «Έχουμε λάβει μέτρα για την προστασία των χρηστών από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μιμείται το Google Docs , και έχει γίνει η απενεργοποίηση του εμπλεκόμενου καθώς και τις ψεύτικης εφαρμογής. Αν κάποιοι χρήστες νομίζουν ότι έχουν επηρεαστεί να επισκεφτούν στον λογαριασμό τους την υπηρεσία «σύνδεση και ασφάλεια»
Οι χρήστες που ανησυχούν μπορούν πατώντας https://myaccount.google.com/secureaccount?utm_source=cnbc&utm_medium=tv&utm_campaign=cnbc-staying-safe-online να κάνουν έλεγχο ασφάλειας , καθώς και το https://myaccount.google.com/permissions που αντιστοιχούν στο λογαριασμό τους και να αφαιρέσουν τυχόν εφαρμογή με την ονομασία Google Apps ή Google Docs.

ΒΙΝΤΕΟ - Ήταν UFO αυτό που σκόρπισε πανικό στο Παρίσι;

Βίντεο που κατέγραψαν κυνηγοί UFO έχει προκαλέσει συζητήσεις.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένα αντικείμενο το οποίο εξέπεμπε φως στον ουρανό πάνω από το Παρίσι, όπως αναφέρει η Daily Mail.
Η Γαλλική αστυνομία έλαβε πολλές αναφορές από έντρομους πολίτες τόσο του Παρισιού όσο και άλλων περιοχών της χώρας για εμφάνιση ATIA.
Ανάλογες αναφορές υπήρξαν το 2010 στην Κίνα και το 2014 στην Αυστραλία. Από τότε, η παρουσία του φωτεινού αντικειμένου αποτελούσε ένα μυστήριο, ενώ οι Αρχές, επισήμως τουλάχιστον, αδυνατούσαν να το εξηγήσουν ή να ανακοινώσουν τον εντοπισμό του από τα ραντάρ.

NEO βιντεοκλίπ - Giallo στην Κορώνη από τον Δημήτρη Κοτσέλη για τους Mammoth Weed Wizard Bastard

 Το καινούργιο βιντεοκλίπ της Psychedelic Doom μπάντας από την Ουαλία είναι γυρισμένο στη Μεσσηνία, με πρωταγωνίστριες την τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Τζέσικα Μπολ, και την Πηνελόπη Τσιλίκα.

Ξεχάστε τη Μεσσηνία του «Before Midnight», αφού η Κορώνη στο καινούργιο κλιπ των Mammoth Weed Wizard Bastard για το τραγούδι τους «Y Proffwyd Dwyll» (το οποίο μεταφράζεται ως «ψεύτικος προφήτης») φωτίζεται με ένα σαφώς πιο σκοτεινό φως.
Ο Δημήτρης Κοτσέλης κάνει ένα homage στο ιταλικό giallo των δεκαετιών του '60 και '70, μέσα από την ιστορία μιας γυναίκας η οποία δοκιμάζει να απομονωθεί σε ένα ερημικό μέρος για να ξεφύγει από μια αδιέξοδη σχέση, αλλά βρίσκεται κυνηγημένη από μια σκοτεινή γυναικεία φιγούρα που μπορεί να είναι το alter ego της.
H τραγουδίστρια του group, Τζέσικα Μπολ, πρωταγωνιστεί, ενώ η Πηνελόπη Τσιλίκα κρατάει τσεκούρι, και ομολογούμε ότι το κλιπ μας ανοίγει την όρεξη για ένα αληθινό giallo με φόντο τις παραλίες και το κάστρο της Κορώνης.

Δείτε το κλιπ πιο κάτω.

Φθιώτιδα: Πυροβόλησε τους εργάτες γιατί έκαναν φασαρία

Τους έστησε καρτέρι και τους έριξε πέντε σφαίρες
 - Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς 
- Τον αναζητούν για να τον συλλάβουν οι αστυνομικοί.
Όλα έγιναν χθες το απόγευμα στο Ρεγγίνι Φθιώτιδας, όπου δυο άτομα εκτελούσαν εργασίες, σε ένα σπίτι.
Στις 2:00'  το μεσημέρι ένας από τους γείτονες του ζήτησε να σταματήσουν, γιατί ειδικά το κομπρεσέρ που χρησιμοποιούσαν, τον ενοχλούσε πάρα πολύ.
Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνοι του απάντησαν ότι ακόμα δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας και ακολούθησε φραστικό επεισόδιο, με τον 55χρονο γείτονα που ενοχλήθηκε να τους απειλεί ότι "θα τα πούμε αργότερα", όπως τουλάχιστον είπαν στους αστυνομικούς οι δυο άνθρωποι που έκαναν εργασίες.
Όταν τελείωσαν λίγο αργότερα πήραν το αυτοκίνητό τους και έφυγαν. Κινούμενοι στον επαρχιακό δρόμο από Ρεγγίνι προς Μόδι, όταν εφτασαν στη διασταύρωση του Καλλιδρόμου, είδαν κάποιον να πετάγεται στο δρόμο και να τους πυροβολεί πέντε φορές με ένα πιστόλι.
Ευτυχώς οι σφαίρες δεν βρήκαν στόχο, ωστόσο όπως αργότερα διαπίστωσαν δυο από αυτές είχαν χτυπήσει το αυτοκίνητο. Αμέσως ενημερωθηκε η αστυνομία και άνδρες της Ασφάλειας Λαμίας έσπευσαν στο σημείο.
Ο 55χρονος δεν εντοπίστηκε γιατί είχε εξαφανιστεί, ωστόσο σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και στη στάνη του, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε μια επαναληπτική καραμπίνα και ένα πιστόλι για τα οποία δεν κατείχε νόμιμη άδεια.
Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν στα πλαίσια του αυτοφώρου.


lamiareport

ΒΙΝΤΕΟ - Το σέξι τσιφτετέλι της Survivor Ειρήνης Παπαδοπούλου

Η τραγουδίστρια ταξίδεψε μέχρι την Τουρκία και χόρεψε έναν σέξι χορό της κοιλιάς


Η Ειρήνη Παπαδοπούλου, μετά την οικοιοθελή αποχώρηση της από το Survivor έχει επιστρέψει πίσω στους ρυθμούς της και όπως φαίνεται το απολαμβάνει. 
Η τραγουδίστρια που κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό, με τη μαχητική προσωπικότητα της στο παιχνίδι, ταξίδεψε μέχρι την Τουρκία για την εκπομπή  του ΣΚΑΙ, Celebrity Travel.
Εκεί, ντύθηκε ανάλογα, και χόρεψε έναν σέξι χορό της κοιλιάς:
Απολαύστε την:

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού - Έως και 110 ευρώ το μήνα αυξημένες οι εισφορές για εκατομμύρια ασφαλισμένους

Οι θεσμοί συζητούν την πρόταση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί μια μεταβατική περίοδος ενός έτους, όπου θα δίνεται έκπτωση 15% για το 2018 για όλους τους ασφαλισμένους

Νέα επιβάρυνση στις εισφορές 1,4 εκατ. ασφαλισμένων ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές από το 2018.

Υπό την πίεση του ΔΝΤ, η κυβέρνηση δέχτηκε την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς διαπιστώθηκε μηνιαίο έλλειμμα στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης 45 εκατ. ευρώ. Έτσι οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα υπολογίζονται επί του καθαρού εισοδήματος, αλλά επί του μεικτού. Δηλαδή θα υπολογίζονται στο εισόδημα μετά τις δαπάνες, αλλά πριν την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών του προηγούμενου έτους.

Η αλλαγή αυτή θα οδηγήσει σε επιβαρύνεις ασφαλισμένους με εισόδημα από 7.033 ευρώ και πάνω, οι οποίες θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο για όσους έχουν υψηλότερα εισοδήματα.

Ωστόσο οι θεσμοί συζητούν την πρόταση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί μια μεταβατική περίοδος ενός έτους, όπου θα δίνεται έκπτωση 15% για το 2018 για όλους τους ασφαλισμένους. Από το 2019 δεν θα υπάρχει καμία έκπτωση.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού επιβαρύνει έως και 110 ευρώ τη μηνιαία εισφορά των επαγγελματιών. Η αύξηση δεν επηρεάζει την κατώτατη εισφορά των 168 ευρώ.

Για παράδειγμα:

-Δικηγόρος με καθαρό φορολογητέο εισόδημα το 2016 στις 11.500 ευρώ και προ φόρου εισόδημα στις 14.000 ευρώ με βάση την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία καταβάλλει μηνιαίες εισφορές 301 ευρώ.

Με τη νέα βάση υπολογισμού των εισφορών στο ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα, οι εισφορές του θα αυξηθούν στα 349 ευρώ το μήνα, επιπλέον 48 ευρώ. Αύξηση 14%.

-Μηχανικός με καθαρό φορολογητέο εισόδημα το 2016 στις 16.000 ευρώ και προ φόρου εισόδημα στις 20.000 ευρώ με βάση την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία καταβάλλει μηνιαίες εισφορές 383 ευρώ. Με το νέο τρόπο υπολογισμού οι εισφορές του θα αυξηθούν στα 454 ευρώ/ μήνα, επιπλέον 71 ευρώ.

Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 90% για καλλιέργειες


Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 90% για καλλιέργειες

Με επιδότηση έως και 90% θα ενισχυθούν οι παραγωγοί για επενδύσεις στα γεωργικά προϊόντα για μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων μέσω του ΠΑΑ 2014-2020.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ergasianews, με το ποσό των 120 εκατ. ευρώ ενισχύονται επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο εξέδωσε την προκήρυξη του υπομέτρου 4.2 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του ΠΑΑ 2014-2020 που αφορά στη δράση 4.2.1 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης Λειτουργίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΛΕΕ) (γεωργικό προϊόν)».

Επιλέξιμοι κλάδοι
α) Κρέας – πουλερικά– κουνέλια
β) Γάλα
γ) Αυγά
δ) Σηροτροφία – μελισσοκομία – σαλιγκαροτροφία – διάφορα ζώα
ε) Ζωοτροφές
στ) Δημητριακά,
ζ) Ελαιούχα Προϊόντα (εξαιρούνται οι ιδρύσεις ελαιοτριβείων)
η) Οίνος
θ) Οπωροκηπευτικά, ακρόδρυα, ξηροί καρποί
ι) Άνθη (ενδεικτικά: τυποποίηση και εμπορία ανθέων)
ια) Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά
ιβ) Σπόροι & Πολλαπλασιαστικό Υλικό
ιγ) Ξύδι (ενδεικτικά: παραγωγή ξυδιού από οίνο, από φρούτα και άλλες γεωργικές πρώτες ύλες).
Στο πλαίσιο της δράσης είναι επιλέξιμες προς στήριξη δραστηριότητες ίδρυσης και εκσυγχρονισμού, με ή χωρίς μετεγκατάσταση, μονάδας όπως και δραστηριότητες συγχώνευσης μονάδων.

Ο άγνωστος σύνδεσμος μεταξύ Καμμένου - Μητσοτάκη

Δεν ξέρω αν το παρατηρείτε κι εσείς, αλλά τον τελευταίο καιρό μου φαίνεται πως οι τόνοι ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη  και τον Πάνο Καμμένο έχουν πέσει για τα καλά.

Μάλιστα μαθαίνω πως η στάση που κρατάει στα εθνικά θέματα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τον υπουργό Αμυνας. Σε σημείο που - σύμφωνα με όσα μου μετέφεραν οι άνθρωποί μου που κινούνται στο Πεντάγωνο - η θετική διάθεση του Κυρ. Μητσοτάκη συζητήθηκε - ως πρώτο θέμα - κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης στο υπουργείο Αμυνας.

Ρώτησα να μάθω τι έχει συμβεί και ποιος παράγοντας οδήγησε στη βελτίωση των σχέσεων των δύο ανδρών. Πρόσωπο που γνωρίζει εξίσου καλά τους δύο αρχηγούς μού είπε πως μεταξύ τους πλέον επικρατεί μια άτυπη συμφωνία κυρίων. «Οσο ο ένας δεν ενοχλεί τον άλλον με χτυπήματα κάτω από τη μέση, η όποια αντιπαράθεση υπάρχει θα λύνεται με τον τρόπο που επιβάλλει η πολιτική ορθότητα» μου είπε. Η ερμηνεία που μου έδωσε μου φάνηκε απολύτως λογική, λαμβάνοντας υπόψη και τις δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων μηνών. Οταν τον πίεσα περισσότερο μου αποκάλυψε και τον άνθρωπο-σύνδεσμο που τους ενώνει. Είναι το πρόσωπο που έχει προσπαθήσει - και σε μεγάλο βαθμό έχει πετύχει - να μην υπάρχουν ανούσιες συγκρούσεις ανάμεσά τους.

Πρόκειται για τον πτέραρχο ε.α. Θεολόγο Συμεωνίδη. 
Αν στους περισσότερους το όνομα δεν λέει κάτι, πρόκειται για τον διευθυντή του γραφείου του Πάνου Καμμένου.

Ο Θ. Συμεωνίδης υπήρξε διοικητής του Κυρ. Μητσοτάκη, όταν ο τελευταίος υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στη στρατιωτική βάση της Αγχιάλου. Επίσης υπήρξε επί χρόνια και συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη, επομένως μπορείτε να καταλάβετε πως έχει πολύ στενούς δεσμούς τόσο με τον ίδιο τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας όσο και με την οικογένειά του. Ταυτόχρονα απολαύει της πλήρους εμπιστοσύνης του υπουργού Αμυνας, που ακούει πάντα με προσοχή τις συμβουλές του.

Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις αναφέρουν πως ο πτέραρχος έχει παίξει ρόλο γεφυροποιού ανάμεσα στους δύο αρχηγούς. Καλά, μη βάζετε με το μυαλό σας περίεργα πράγματα. 

Είπαμε πως δεν θα πλακώνονται αναίτια, όχι ότι θα γίνουν και φίλοι κολλητοί 

 .ethnos.gr

Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση του θανάτου της Μαρίας Ιατρού στη θάλασσα της Αμφιλοχίας

Στο δυστύχημα καταλήγει η πραγματογνωμοσύνη της Τροχαίας για τον θάνατο της Μαρίας Ιατρού, η οποία έπεσε με το  αυτοκίνητό της στη θάλασσα της Αμφιλοχίας.

Σύμφωνα με την έρευνα δεν υπήρχε εμπλοκή άλλου οχήματος, αφού δεν εντοπίστηκαν σημάδια και ίχνη άλλου αυτοκινήτου, παρά μόνο συμβατά ίχνη με την πρόσκρουση του αυτοκινήτου της στο πρανές και εν συνεχεία στη θάλασσα.

Πρόσθετα, δεν εντοπίστηκαν σημάδια πέδησης στην άσφαλτο παρά μόνο η ροδιά στο χώμα πριν το στηθαίο.  όπως προκύπτει η πορεία του οχήματος έως την θάλασσα ήταν σε απόλυτα ευθεία γραμμή.

Το σημείο αυτό, στο 2ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αμφιλοχίας-Βόνιτσας-Λευκάδας, σύμφωνα με τις Αρχές, τη νύχτα είναι σκοτεινό και η στροφή αιφνιδιάζει έναν οδηγό που δεν τη γνωρίζει και που δύναται από πριν να έχει αναπτύξει ταχύτητα.

Από τις τοπικές Αρχές θεωρείται ως σημείο καρμανιόλα με μεγάλη συχνότητα τροχαίων δυστυχημάτων. Μάλιστα, πέρυσι ακόμα και ένας αστυνομικός έχασε την ζωή του στο συγκεκριμένο σημείο από την απέναντι όμως πλευρά.


Αυτό είναι το πρώτο πόρισμα στο οποίο κατέληξαν οι αστυνομικοί της Τροχαίας Αμφιλοχίας, που θα συντάξουν εγγράφως αυτά που είδαν και θα τα αποστείλουν αρμοδίως στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, στο οποίο είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της.

Κατά την νεκροψία-νεκροτομή ο ιατροδικαστής, που εξέτασε την σορό της άτυχης 36χρονης μητέρας τεσσάρων παιδιών, δεν μπόρεσε να εξάγει πολλά και σαφή συμπεράσματα λόγω της μεγάλης αλλοίωσης των οργάνων της από την πολυήμερη παραμονή στο νερό, το μόνο χτύπημα που βρήκε ήταν στο μέτωπο, το οποίο όμως δεν ήταν θανατηφόρο και έτσι πιθανόν πνίγηκε, ενώ στο κάθισμά της βρέθηκε δεμένη με την ζώνη ασφαλείας.

Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν είχε γίνει κατανάλωση αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Το σημείο που βρέθηκε στο ανάχωμα ο προφυλακτήρας και η πινακίδα και το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο δείχνει για τους αστυνομικούς ότι είχε αναπτυχθεί μεγάλη ταχύτητα και το αυτοκίνητο έφυγε εντελώς ευθεία και δίχως ελιγμό ή ενδείξεις απώλειας ελέγχου, τετ-α-κε κλπ.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 36χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών, Μαρία Ιατρού εξαφανίστηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής του Πάσχα προς ξημερώματα Δευτέρας από το Λουτράκι. Με το θρίλερ της εξαφάνισης της ασχολήθηκε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη.

Το περασμένο Σάββατο 29 Απριλίου, περίπου μισή ώρα μετά τις δύο το μεσημέρι, ένας περαστικός οδηγός μοτοποδήλατου, εντόπισε σε στροφή στην Αμφιλοχία και στην πλαγιά τον προφυλακτήρα από ένα ασημί αυτοκίνητο. Αμέσως κατέβηκε φοβούμενος ότι είχε γίνει τροχαίο και κάποιος έπεσε στην θάλασσα από τον δρόμο και κατέβηκε στην πλαγιά, όπου δίπλα στον προφυλακτήρα βρήκε την πινακίδα του ασημί Golf, του συζύγου της με το οποίο είχε φύγει από το Λουτράκι.

Ο μάρτυρας έτρεξε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας όπου ειδοποίησε για αυτό και παρέδωσε την πινακίδα που βρήκε. Χρειάστηκαν δευτερόλεπτα οι αστυνομικοί να καταλάβουν που ανήκε η πινακίδα και αμέσως κάλεσαν το Λιμενικό.

Όντως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε σε βάθος τεσσάρων μέτρων το αυτοκίνητό της και δύτης του λιμενικού εντόπισε και την 36χρονη δυστυχώς νεκρή και δεμένη ακόμα με την ζώνη της στο κάθισμα του οδηγού.

Το βράδυ της εξαφάνισής, είπε στον σύζυγό της και τα παιδιά της πως ήταν πολύ κουρασμένη και πιεσμένη ψυχολογικά και ήθελε να φύγει για λίγες ημέρες να ηρεμήσει. Δεν είπε που θα πήγαινε, όμως στη συνέχεια προέκυψε πως κάλεσε έναν ξάδερφό της στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και του ζήτησε να τη φιλοξενήσει. Στις 04:17 τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα ήταν το τελευταίο μήνυμα που έστειλε στον ξάδερφό της. Του είπε ότι βρισκόταν έξω από την Πρέβεζα και θα καθυστερούσε.

Από εκείνη τη στιγμή το κινητό της έπαψε να λειτουργεί. Από τις κάμερες των διοδίων προέκυψε, ότι στις 03:35 πέρασε από την γέφυρα στο Ρίο, άρα ό,τι συνέβη έγινε στο χρονικό διάστημα που προαναφέρθηκε… Τραγικές φιγούρες οι άνθρωποί της που την αναζητούσαν όλες αυτές τις ημέρες με τεράστια αγωνία.

ΦΩΤΟ - Το νέο τρελό χόμπι των γυναικών από τη Φινλανδία που τις κάνει πιο δυνατές

Όταν ήμασταν μικροί, συνηθίζαμε να ιππεύομε το σκουπόξυλο της σκούπας ωσάν να ήταν αυτό άλογο... 
Ποιος θα περίμενε, ότι ένα τέτοιο παιδικό παιχνίδι, θα μετατρεπόταν σε εθνικό αγώνα άλματος στον οποίο οι συμμετέχοντες είναι (κυρίως) γυναίκες που ιππεύουν παιχνίδια- άλογα. Αυτός ο αλλιώτικος αγώνας διεξάγεται στην Φινλανδία και προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων μέσων όπως οι Times, το Independent, το Associated Press...
Όσο επιπόλαιος και αστείος φαίνεται ένας τέτοιος αγώνας, απαιτείται αρκετή ενέργεια και δύναμη από τις διαγωνιζόμενες. Είναι ιδιαίτερα κοπιαστικό το να πρέπει να υπερπηδάς εμπόδια, καθώς στην ουσία πρόκειται για έναν αγώνα μετ΄εμποδίων όπου απαιτείται αερόβια άσκηση, έχοντας μάλιστα ανάμεσα στα πόδια σου και μια ξύλινη ράβδο.
Σύμφωνα με τους Times, πάνω από 10.000 είναι ξετρελαμένοι με αυτό το χόμπι ενώ οι περιφερειακοί αγώνες διοργανώνονται από εθελοντές. Το σπορ λατρεύεται επί το πλείστων από γυναίκες αν και συμμετέχουν και ορισμένοι άντρες. «Με βοήθησε πάρα πολύ να καλπάζω στα δάση με τους φίλους μου. Κατά κάποιον τρόπο χαλαρώνει το μυαλό μου», λέει στο Associated Press μια ενθουσιώδης οπαδός του «hobby horsing» (το hashtag που χρησιμοποιείται από τους Φινλανδούς είναι #kepparitkunniaan που σημαίνει σεβασμός για το hobby horsing).
Με αυτό το χόμπι-σπορ, ασχολήθηκε και η κινηματογραφίστρια Selma Vilhunen με το ντοκιμαντέρ της «Hobby Horse Revolution», για τις ανάγκες του οποίου κατέγραφε για ένα περίπου χρόνο τις προσπάθειες νεαρών κοριτσιών πριν τον ετήσιο διαγωνισμό.







Μικρά κολπάκια για να μην μένετε ποτέ από μπαταρία στο κινητό σας

Πόσες φορές δεν έχετε ξεμείνει στο δρόμο από μπαταρία μόλις ετοιμαζόσασταν να κάνετε ένα πολύ σημαντικό τηλέφωνο;
Σίγουρα όχι και λίγες φορές!
Στη διάρκεια της «ζωής» της μπαταρίας του κινητού μας, πολλά πράγματα παίζουν ρόλο.
Αν και τα smartphones έχουν πια μπαταρίες λιθίου, οπότε πράγματα που ξέραμε παλιά, όπως για παράδειγμα το να περιμένουμε να ξεφορτίσει τελείως για να το φορτίσουμε να μην ισχύουν πια, υπάρχουν, όμως, πράγματα που επηρεάζουν τον κύκλο ζωής της.
Στο παρακάτω video θα δείτε ένα κόλπο για να γεμίζει πιο γρήγορα η μπαταρία του κινητού μας.
Τι κάνουμε; Το πρώτο βήμα είναι να βάλουμε το κινητό μας σε λειτουργία πτήσης για να μην «τρέχουν» στο background ειδοποιήσεις και email.

Ο κ.Τσίπρας ταιριάζει στην Ελλάδα

Όντως η κοινωνία έπεσε… μέσα στον στόχο της....
 
Εντάξει, κάπως γενικευμένος ο τίτλος, υπάρχει κατά τις δημοσκοπήσεις ένα ποσοστό περί το 80% που δηλώνει ότι δεν θα τον ψηφίσει, αλλά το 20% που εξακολουθεί να διάκειται ευμενώς, αποτελεί την κρίσιμη μάζα που θα του προσφέρει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με έντονη την πιθανότητα να τον επαναφέρει ρυθμιστή των καταστάσεων το 2020 με την προεδρική εκλογή και τις εκλογές της απλής αναλογικής.
Δικαίως χθες εξέφραζε ισχυρισμούς που δεν ανταποκρίνονται σε καμιά πραγματικότητα και ήλκυσε επιχειρήματα από τον χώρο το φανταστικού. 
Είπε ας πούμε ότι «όταν μετά την σκληρή μάχη της πρώτης περιόδου που συγκλόνισε την Ευρώπη, και μετά τον συμβιβασμό της συμφωνίας του Καλοκαιριού, ως αποτέλεσμα ενός σκληρού συμβιβασμού, με αντικείμενο  την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, ο ελληνικός λαός τότε για πρώτη φορά, με απόλυτη γνώση, επέλεξε να μας δώσει ακόμη μεγαλύτερη νίκη σε ποσοστά».    
Προφανώς μόνο ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ είδαν την Ευρώπη να συγκλονίζεται. 
Οι υπόλοιποι το μόνο που είδαμε
στους τηλεοπτικούς δείκτες, ήταν μερικές δεκάδες οπαδοί σε δυο – τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να διαδηλώνουν με σημαίες ΣΥΡΙΖΑ και ελληνικές, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα κίνημα που ποτέ δεν συγκροτήθηκε.
Όσο για τον σκληρό εκβιασμό που υπέστημεν, εννοεί ότι διέκοψε τη διαπραγμάτευση την στιγμή που ολοκληρωνόταν, κήρυξε δημοψήφισμα σε χρόνο που βρισκόταν εκτός προγράμματος, ζητούσε επί πλέον χρηματοδότηση που δεν ήταν δυνατό να λάβει γιατί όντας εκτός προγράμματος, και να ήθελε ο Ντράγκι, δεν θα μπορούσε να του την παράσχει.
Ουσιαστικά ο ίδιος προσπάθησε να εκβιάσει, αλλά πήγε ξυπόλητος στ΄ αγκάθια, με αποστεγνωμένες τράπεζες και ταμεία, γεγονός που αργότερα παραδέχτηκε και ο ίδιος, λέγοντας στον Πολ Μέισον «μείναμε από δυνάμεις». 
Παρόλα αυτά η πλειοψηφία των πιστών του εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι δανειστές μας έκλεισαν τις τράπεζες για να μας εκβιάσουν. 
Σε άλλο σημείο, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι σήμερα έχουμε μια συμφωνία που δίνει προοπτική εξόδου. 
Ο κ. Τζανακόπουλος προχθές (4/5)  δήλωσε ότι τα δύσκολα πέρασαν. Είναι αστείο, αλλά αυτά τα δύσκολα όλο περνούν και όλο παρόντα είναι. 
Η Όλγα Γεροβασίλη, ως κυβερνητική εκπρόσωπος, είχε δηλώσει (12/5/16) και αυτή ότι τα δύσκολα πέρασαν, και χαρίεσσα διαβεβαίωνε πως από δω και πέρα περνάμε στην ανάκαμψη. Αναγκαστική διαβεβαίωση αφού ο πρωθυπουργός (1/5/16) είχε δώσει γραμμή, λέγοντας ότι τα δύσκολα είναι πίσω μας, έρχονται καλύτερες μέρες. 
Τον ίδιο μήνα (στις 22) δήλωνε με αυτοπεποίθηση: Σήμερα, παίρνουμε τις τελευταίες δύσκολες αποφάσεις. Βέβαια ότι τα δύσκολα… είχαν περάσει πιο νωρίς. Μας το είχε ανακοινώσει πρώτος ο ατυχήσας κ. Μαρδάς  από τις 7 Δεκέμβρη του 15, εκφωνώντας την φράση – φετίχ τα δύσκολα πέρασαν.
(Τουλάχιστον υπήρξε και ένας ειλικρινής χρήστης της ρήσης, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, που αναφερόμενος στα φορολογικά είχε δηλώσει: Τα δύσκολα πέρασαν, έρχονται χειρότερα!).
Παράλληλα είπε και άλλα ο πρωθυπουργός, που ο χώρος δεν αρκεί να αναφερθούμε συνολικά. 
Θα επιμεριστούμε, επισημαίνοντας το κομπορρήμον ότι «ο λαός έδωσε στην κυβέρνηση την εντολή για έξοδο από τα μνημόνια, γιατί γνώριζε πολύ καλά ότι είμαστε οι μόνοι που θα την υλοποιήσουμε δίχως να λεηλατήσουμε την κοινωνία»!
Όντως η κοινωνία έπεσε… μέσα στον στόχο της. 
Με… χαρά θα προσφέρει – και καθόλου λεηλατημένη δεν θα αισθάνεται – τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου από το '19 και το '20, (για το οποίο ο κ. Τσακαλώτος θα παραιτείτο), όπως με χαρά θα προσφέρει και περικοπές 450 εκατ. ευρώ το 2018 (κατάργηση έκπτωσης ιατρικών δαπανών, έκπτωσης 1,5% του φόρου εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, μείωση κατά 50% του πετρελαίου θέρμανσης, κατάργηση επιδομάτων για όσους παίρνουν εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης).
Έχουμε ξαναγράψει ότι αυτά, και πολλά περισσότερα, θα είχαν αποφευχθεί αν είχε ισχύσει με το mail Χαρδούβελη. Όμως στόχος αυτού του σημειώματος δεν είναι η πολιτική κριτική. Είναι να διατυπωθεί η κοινωνική απορία, πως είναι δυνατό ένας λαός, μέσα σε δυο χρόνια, να εισπράττει τα εντελώς αντίθετα από τα υπεσχημένα, να ματαιώνονται οι ελπίδες του, να δυσχεραίνεται  η οικονομική του καθημερινότητα,  να βλέπει ότι αυτά που του λένε απέχουν της αληθείας, και ωστόσο να παραμένει απαθής. Να μην κατέρχεται σε διαδηλώσεις, έστω την πρωτομαγιά, να μην σαρκάζει καν, για τους επικοινωνιακούς ηρωισμούς που καταλήγουν  σε άνευ όρων παραδόσεις και σε επανεκκίνηση της χώρας από χειρότερες θέσεις.
Μάλλον μας ταιριάζει ο κ. Τσίπρας, μας αρέσει ο παραμυθητικός λόγος του, ακόμη και αν καταλαβαίνουμε ότι είναι ψευδής. 
 Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με οποιοδήποτε αξίωμα (είτε ως πρωθυπουργός, είτε ως συγκυβερνήτης στο μέλλον ), προβλέπεται ότι θα τον συμβιώσουμε για αρκετά χρόνια μαζί του!
 
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

ΕΕΤΑΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Ανακοίνωση προς τους γονείς εξέδωσε  η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).

 Σε αυτήν αναφέρει ότι:

«…φέτος η διαδικασία για την υλοποίηση της δράσης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” και τους παιδκούς σταθμούς ΕΣΠΑ, όπως είθισται να ονομάζεται το πρόγραμμα για το έτος 2017-2018, αρχίζει νωρίς τον Μάιο, με στόχο να ολοκληρωθεί με την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων, εντός του Ιουνίου, έτσι ώστε να έχουν το χρονικό περιθώριο οι ωφελούμενες να βρουν θέσεις για τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που επιθυμούν
Ενόψει λοιπόν της δημοσίευσης της νέας Πρόσκλησης, που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα_της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) εντός του Μαίου, οι αιτούσες που ενδιαφέρονται να λάβουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) θα πρέπει:
  • Να έχουν υποβάλει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016, που αφορά στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2016 (από 1/1/2016 έως 31/12/2016) και να έχει εκδοθεί η Πράξη Προσδιορισμού Φόρου, προκειμένου να υπολογισθούν τα εισοδήματα.
  • Να γνωρίζουν τον προσωπικό τους ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών για τα οποία θα υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση
Τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται για τη συμμετοχή στη δράση, θα περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση ΕΔΩ

Η πρόσκληση προς τους φορείς – δομές ΕΔΩ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΔΩ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΔΩ

ΒΟΥΛΗ - Ποιόν συνάντησε η Νάντια;

Από το ΒΗΜΑτοδότη:

 Όταν ο Πάνος Καμμένος συνάντησε την Καλαματιανή (πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) Νάντια Γιαννακοπούλου (στο Εντευκτήριο Βουλευτών), συνέβη το εξής.
Πρώτα απ' όλα ο υπουργός Άμυνας τη χαιρέτησε θερμότατα και με ασπασμό. Εν συνεχεία της είπε πόσο τη συμπαθεί.
Και η Νάντια ανταπέδωσε:
Του είπε πόσο τον εκτιμά και του εκμυστηρεύτηκε ποια συμβουλή της έδωσε ο πατέρας της Γιάννης Γιαννακόπουλος (πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας):
«Ό,τι και να κάνεις στη Βουλή, θέλω να προσέχεις τον Καμμένο. Το νου σου και τα μάτια σου στον Καμμένο».

Κινέζοι έφτιαξαν ρομπότ που πιάνει συναισθηματική κουβέντα με ανθρώπους

Φωτο αρχείου
Κινέζοι ερευνητές έκαναν ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία μηχανών ικανών για συζητήσεις με συναισθηματικό περιεχόμενο, καθώς ανέπτυξαν ένα ρομπότ λογισμικού συναισθηματικής συνομιλίας (emotional chatbot).
Το ECM, όπως είναι το όνομά του, μπορεί να κάνει διάλογο με έναν άνθρωπο, δίνοντας όχι μόνο συνεκτικές απαντήσεις αλλά και με συναισθηματικό περιεχόμενο, όπως χαρά, λύπη και αηδία.
Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία μηχανών όχι μόνο με τεχνητή αλλά και με συναισθηματική νοημοσύνη, που θα καταλαβαίνουν τα ανθρώπινα συναισθήματα και θα ανταποκρίνονται με την ανάλογη ενσυναίσθηση. Μόνο τότε η αλληλεπίδραση ανθρώπων-μηχανών θα αποκτήσει ουσιαστικό βάθος (για καλό ή για κακό), όπως στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας «Δικός της» (Her - 2013) και «Από μηχανής» (Ex Machina - 2015).
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Μίνλι Χουάνγκ του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Τσινγκούα του Πεκίνου, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», ανέφεραν ότι το 61% των ανθρώπων που δοκίμασαν το νέο συναισθηματικό chatbot, δήλωσαν πως το προτιμούν σε σχέση με τα ρομπότ λογισμικού που μιλούν με συναισθηματικά ουδέτερη γλώσσα.
«Απέχουμε όμως ακόμη πολύ από ένα μηχάνημα που θα καταλαβαίνει απόλυτα τα συναισθήματα του ανθρώπου. Αυτή είναι απλώς μια πρώτη προσπάθεια», δήλωσε ο Χουάνγκ.
Το συναισθηματικό chatbot βασίζεται σε έναν αλγόριθμο «συναισθηματικής ταξινόμησης», που έμαθε να διακρίνει τα ξεχωριστά ανθρώπινα συναισθήματα, αφού αρχικά ανέλυσε 23.000 αναρτήσεις στο κινεζικό δίκτυο Weibo. Στη συνέχεια, βελτίωσε την ικανότητα του με περαιτέρω εκπαίδευση σε εκατομμύρια αναρτήσεις στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο, μαθαίνοντας να απαντά ερωτήσεις με συναισθηματικό τρόπο.
Προέκυψε έτσι, με βάση τον αλγόριθμο, ένα λογισμικό που μπορεί να λειτουργήσει σε πέντε διαφορετικές συναισθηματικές πλατφόρμες (χαρούμενο, λυπημένο, θυμωμένο, αηδιασμένο, συμπαθητικό), ανάλογα με τις προτιμήσεις κάθε χρήστη.
Έτσι, αν ο χρήστης πει «ήταν η χειρότερη μέρα μου, καθυστέρησα λόγω τρομερής κίνησης στο δρόμο», το ρομπότ μπορεί να απαντήσει «ναι, καθυστέρησες» (ουδέτερα) ή «μερικές φορές η ζωή είναι χάλια» (αηδιασμένα) ή «είμαι εδώ για να σε στηρίξω» (συμπαθητικά) ή «μη σταματάς να χαμογελάς, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» (χαρούμενα ή, κατά άλλους, χαζοχαρούμενα!).
Το επόμενο βήμα θα είναι το ρομπότ λογισμικού μόνο του να νιώθει την ψυχική διάθεση του ανθρώπου συνομιλητή του και να αποφασίζει ποιό συναίσθημα είναι το καταλληλότερο για κάθε περίσταση. Βέβαια, όπως είπε ο Xουάνγκ, πρέπει να αποφευχθεί ο κίνδυνος το ρομπότ συνομιλίας να εξάψει κι άλλο τα αρνητικά συναισθήματα ενός ανθρώπου (επιθετικά, αυτοκαταστροφικά κ.α.), κάτι που θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες.
Οι έως τώρα προσπάθειες πάνω στα διαλογικά ρομπότ λογισμικού (chatbots) έχουν συναντήσει δυσκολίες. Για παράδειγμα, ένα από αυτά με το όνομα Eugene Goostman κατάφερε μεν να πείσει μερικούς δικαστές ότι συνομιλούσαν στην οθόνη του υπολογιστή τους με έναν άνθρωπο, αλλά μόνο όταν «αυτός» υποτίθεται πως ήταν ένας 13χρονος Ουκρανός με περιορισμένη γνώση αγγλικών.
Μια άλλη χειρότερη περίπτωση ήταν το ρομπότ συνομιλίας Tay της Microsoft, το οποίο υποτίθεται πως μάθαινε να συνομιλεί μέσω Twitter. Όμως άρον-άρον αποσύρθηκε από τους δημιουργούς του, όταν σε λιγότερο από 24 ώρες που είχε «αμοληθεί» στο διαδίκτυο, είχε μετατραπεί σε ναζιστή υποστηρικτή της γενοκτονίας.
Αρκετοί ειδικοί της τεχνητής νοημοσύνης προειδοποιούν για νέες προκλήσεις στο μέλλον, καθώς τα μελλοντικά πιο εξελιγμένα συναισθηματικά διαλογικά ρομπότ μπορεί π.χ. να ξεγελούν τους χρήστες για να αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα τους ή να τους «χειραγωγούν» για να αγοράζουν συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες. Και φυσικά κάποιοι άνθρωποι μπορεί να ερωτευθούν ένα τέτοιο «σύντροφο» ή να εξαρτηθούν συναισθηματικά από αυτόν.
Σύνδεσμος για την επιστημονική προδημοσίευση:
https://arxiv.org/abs/1704.01074

ΔΑΦΝΗ - ΣΟΚ και ΦΡΙΚΗ από την κατάθεση της 22χρονης. Με έσυρε στο δωμάτιο...

Την φρίκη που έζησε, αιχμάλωτη στα χέρια του 52χρονου τυφλού στο διαμέρισμά του στη Δάφνη, περιγράφει η 22χρονη φοιτήτρια στην κατάθεσή της στην αστυνομία.
«Ηταν γύρω στις πέντε το απόγευμα.
 Έπλενα τα πιάτα στον νεροχύτη. Με αιφνιδίασε.
Ήρθε από πίσω μου και μου έβαλε ένα αναισθητικό πανί στο πρόσωπο.
Ζαλίστηκα και έχασα τις αισθήσεις μου.
 Μετά με έσυρε στο δωμάτιο...», αναφέρει η νεαρή γυναίκα στην κατάθεση.
Στο μεταξύ αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που είδαν το βίντεο το οποίο τράβηξε με φορητή κάμερα ο 52χρονος, περιγράφουν τη σεξουαλική κακοποίηση, της 22χρονης με μία λέξη: «Φρίκη!».
Το βίντεο είναι αυτό που "καίει" τον δράστη καθώς, όπως λένε οι αστυνομικοί, ο 52χρονος εμφανίζεται να κακοποιεί σεξουαλικά την κοπέλα με σεξουαλικά βοηθήματα επί 24 ώρες, ενώ παράλληλα την χτυπούσε στο πρόσωπο και το σώμα με χαστούκια και γροθιές. Οταν το θύμα συνερχόταν, ο 52χρονος την αναισθητοποιούσε ξανά.

Συνέπεια λόγου και έργων !!!

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ  - Συνέπεια λόγου και έργων !!!

Είκοσι μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή στον Πασχάλη - Γιατί καταδικάστηκε

Είκοσι μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή στον Πασχάλη - Γιατί καταδικάστηκεΟ γνωστός τραγουδιστής ήταν κατηγορούμενος για
ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία σε βάρος του γενετιστή Κωνσταντίνου Πάγκαλου
Τέλος δεν έχει η υπόθεση του «στιγμιαίου λάθους», του τραγουδιστή Πασχάλη Αρβανιτίδη, καθώς προχθές καταδικάστηκε συνολικά σε 20 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή (15 μήνες για ψευδή καταμήνυση και ακόμη 15 μήνες για ψευδορκία) από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Η ποινή, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Κωνσταντίνου Πάγκαλου, κ. Ιωάννη Ρεκούμη, είναι εξαγοράσιμη και ορίστηκε στα δέκα ευρώ τη μέρα.
Ο γνωστός τραγουδιστής ήταν κατηγορούμενος για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία σε βάρος του Κωνσταντίνου Πάγκαλου, του γενετιστή που πραγματοποίησε την επίμαχη εξέταση DNA.
Η υπόθεση εκδικάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε δεύτερο βαθμό και η έδρα τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τον καταδίκασε. Η σύζυγος του Πασχάλη, Αλίκη, έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως και αμετάκλητα σε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών για τις ίδιες πράξεις καθόσον δεν άσκησε έφεση.
Η υπόθεση του περιβόητου DNA που «έδειξε» ως πατέρα του παιδιού της Ουρανίας Τουτουντζή τον δημοφιλή τραγουδιστή, έχει προκαλέσει δικαστικό «πονοκέφαλο» στην οικογένεια Αρβανιτίδη.
Πριν από έντεκα χρόνια αποκαλύφτηκε στη δίκη για την πατρότητα, ότι πατέρας του παιδιού ήταν ο Πασχάλης. Μετά το θετικό αποτέλεσμα των εξετάσεων, όμως, η σύζυγος του Πασχάλη έκανε δημόσιες δηλώσεις στα media και αμφισβήτησε τα αποτελέσματα, λέγοντας πως η διαδικασία δεν ήταν διαφανής, επειδή δεν ορίστηκε τεχνικός σύμβουλος από τη μεριά του τραγουδιστή, ενώ ο σύμβουλος της Τουτουντζή ήταν μαθητής του Κωνσταντίνου Πάγκαλου.
Οι δημόσιες δηλώσεις τόσο του Πασχάλη όσο και της συζύγου του για «εξέταση κάτω από αδιαφανείς συνθήκες» τούς οδήγησαν πρώτη φορά το 2009 στην Ευελπίδων, με τον διορισμένο από το δικαστήριο επιστήμονα Κωνσταντίνο Πάγκαλο να ζητεί με αγωγή χρηματική αποζημίωση.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του καθηγητή Ιατρικής Γενετικής Κωνσταντίνου Γ. Πάγκαλου, αντεπιστέλλοντος μέλους της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής της Γαλλίας «όλες οι μέχρι σήμερα δικαστικές διαμάχες (μηνύσεις και αγωγές), μεταξύ του ζεύγους Αρβανιτίδη και του καθηγητή Κ. Πάγκαλου σε όλους τους βαθμούς έχουν κερδηθεί οριστικώς και αμετακλήτως από τον κ. Πάγκαλο».
Σύμφωνα με τη Μελίνα Ψυλλίδου, συνεργάτιδα του καθηγητή Πάγκαλου «οι 4 αγωγές και 6 μηνύσεις που τελεσίδικα εκδόθηκαν από περισσότερους από 70 δικαστές καταδικάζουν ομόφωνα το ζεύγος Αρβανιτίδη για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση κατά του καθηγητή κ. Κ. Πάγκαλου, ο οποίος εκτέλεσε στο ακέραιο το επιστημονικό έργο του και διεκπεραίωσε με έγκυρο και διαφανή τρόπο την ορισθείσα από το δικαστήριο πραγματογνωμοσύνη για την εξέταση πατρότητας του εξωγάμου τέκνου του κ. Πασχάλη Αρβανιτίδη, Νικολάου-Άδωνι»

Eurovision: Στον πρώτο ημιτελικό Ελλάδα και Κύπρος

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη δέκατη θέση

Σε απευθείας σύνδεση με το Κίεβο της Ουκρανίας, η ΕΡΤ θα μεταδώσει τους δύο ημιτελικούς του 62ου διαγωνισμού της Eurovision, την Τρίτη 9 Μαΐου και την Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 22:00, καθώς και τον τελικό, το Σάββατο 13 Μαΐου, επίσης στις 22:00.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη δέκατη θέση του πρώτου ημιτελικού, με την Demy και το τραγούδι «This is love», σε σύνθεση - παραγωγή του Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους των Romy Papadea και John Ballard. Τη σκηνοθετική επιμέλεια και τη χορογραφία της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Η Κύπρος, με τον Hovig και το τραγούδι «Gravity», σε σύνθεση και στίχους Thomas G:Son, θα εμφανιστεί στην 15η θέση.

Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr

Στον σχολιασμό και την παρουσίαση των δύο ημιτελικών και του τελικού, θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Τη βραδιά του τελικού, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, που έχει συμμετάσχει τρεις χρονιές στον διαγωνισμό της Eurovision, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.
Στους δύο ημιτελικούς, θα παρουσιαστούν και τα τραγούδια των «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία,Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και της διοργανώτριας χώρας (Ουκρανία), τα οποία δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό.

Η σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς

1ος ημιτελικός, Τρίτη 9 Μαΐου
  1. Σουηδία
  2. Γεωργία
  3. Αυστραλία
  4. Αλβανία
  5. Βέλγιο
  6. Μαυροβούνιο
  7. Φινλανδία
  8. Αζερμπαϊτζάν
  9. Πορτογαλία
  10. Ελλάδα
  11. Πολωνία
  12. Μολδαβία
  13. Ισλανδία
  14. Τσεχική Δημοκρατία
  15. Κύπρος
  16. Αρμενία
  17. Σλοβενία
  18. Λετονία
2ος ημιτελικός, Πέμπτη 11 Μαΐου
  1. Σερβία
  2. Αυστρία
  3. ΠΓΔΜ
  4. Μάλτα
  5. Ρουμανία
  6. Ολλανδία
  7. Ουγγαρία
  8. Δανία
  9. Ιρλανδία
  10. Σαν Μαρίνο
  11. Κροατία
  12. Νορβηγία
  13. Ελβετία
  14. Λευκορωσία
  15. Βουλγαρία
  16. Λιθουανία
  17. Εσθονία
  18. Ισραήλ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου