7.12.19

ΦΩΤΟ - Βραζιλία: Τον έδιωξαν από το γήπεδο επειδή διάβαζε Καρλ Μαρξ!

Τα έχουμε δει όλα στα γήπεδα, αλλά το να σε διώχνουν από τις εξέδρες επειδή διαβάζεις Μαρξ είναι πρωτόγνωρο! Και όμως στην Βραζιλία του ακροδεξιού ηγέτη, Ζαΐχ Μπολσονάρο, έγινε και αυτό.
Ενας 67χρονος, βρέθηκε την Κυριακή (1/12) στις εξέδρες του «Arena Palmeiras» για να δει το παιχνίδι της Παλμέιρας με τη Φλαμένγκο. Μαζί του είχε κι ένα βιβλίο του Καρλ Μαρξ, του θεμελιωτή του κομμουνισμού.
Σε κάποιους οπαδούς της Παλμέιρας όμως δεν άρεσε η εικόνα με το βιβλίο και αποφάσισαν να καλέσουν τους σεκιούριτι ζητώντας την απομάκρυνση του εν λόγω άνδρα κάτι που έγινε!
Η Παλμέιρας διανύει μια κακή χρονιά με τον κόσμο να έχει ξεσηκωθεί κατά της διοίκησης και παικτών, ενώ να πούμε εδώ πως και ο ηγέτης της Βραζιλίας, ο ακροδεξιός Μπολσονάρο είναι δηλωμένος οπαδός της «Βερντάο».

Δείτε τι θα πληρώνετε… Αυτές είναι αλλαγές ανά εταιρεία στις χρεώσεις για ίντερνετ στο κινητό

Μείωση των τιμών ανά GB στα πακέτα δεδομένων ανακοίνωσαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. 

Το θέμα των χρεώσεων της κινητής είχε θέσει πρόσφατα ο πρωθυπουργός, σε ομιλία του στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), υπογραμμίζοντας την ανάγκη μείωσης του κόστους πρόσβασης στο Internet μέσω κινητού τηλεφώνου.
H Cosmote
Η Cosmote ανακοίνωσε διπλάσια GB στα πακέτα δεδομένων κινητής σε όλους τους συνδρομητές συμβολαίου και καρτοσυμβολαίου -οικιακούς και εταιρικούς- κρατώντας ίδιες τις χρεώσεις των πακέτων της.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, «πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη μείωση του κόστους για mobile data που πραγματοποιεί η Cosmote από τον Ιούλιο του 2019. Συνολικά, σε διάστημα έξι μηνών, έχει πενταπλασιαστεί ο διαθέσιμος όγκος στα πακέτα mobile Internet για τους πελάτες της, με αποτέλεσμα η τιμή ανά GB να έχει μειωθεί κατά 80%. Πλέον, η τιμή ανά GB κυμαίνεται από 0,5 έως 0,99 ευρώ».
Οι συνδρομητές μπορούν να ενεργοποιήσουν τα νέα πακέτα δεδομένων, μέσα από την εφαρμογή My Cosmote ή σε οποιοδήποτε κατάστημα Cosmote και «ΓΕΡΜΑΝΟΣ».
Η Vodafone
H Vodafone ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση νέων και ακόμη πιο ελκυστικών πακέτων δεδομένων, τα οποία αυξάνουν τη χρήση data για όλους τους πελάτες συμβολαίου της εταιρείας.
Τα νέα πακέτα, που είναι διαθέσιμα σε όλους τους πελάτες συμβολαίου για αγορά επιπλέον και ξεχωριστά των παροχών του προγράμματός τους και αφορούν όγκο που ξεκινά από τα 10GB και φτάνει έως και τα 40GB κάθε μήνα, διατίθενται ως εξής:
• 40GB για 1 μήνα προς 19,90 ευρώ,
• 10GB για 1 μήνα προς 9,90 ευρώ,
• 10GB για 1 εβδομάδα προς 5,90 ευρώ και,
• 10GB για 3 μέρες προς 2,90 ευρώ.
Τα νέα, μηνιαία πακέτα δεδομένων θα είναι διαθέσιμα από τις 17 Δεκεμβρίου 2019, ενώ τα πακέτα με ισχύ μία εβδομάδα και τρεις ημέρες αντίστοιχα, θα είναι διαθέσιμα προσεχώς.
Με τα νέα πακέτα, αναφέρει η Vodafone, όλοι οι πελάτες συμβολαίου μπορούν να απελευθερώσουν τη χρήση Data, με κόστος που ξεκινά από τα 30 σεντς και φτάνει το 1 ευρώ ανά Gigabyte.
Επιπλέον, μέσα από το My Vodafone App, η Vodafone τριπλασιάζει τα data στα υπάρχοντα πακέτα δεδομένων από 1GB σε 3GΒ για ένα μήνα, χωρίς να αλλάζει η τιμή τους, η οποία παραμένει σταθερή στα 5,90 ευρώ για όλους τους πελάτες συμβολαίου.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης δήλωσε: «Η Vodafone Ελλάδας έχει αποδείξει ότι στέκεται στο πλευρό των πελατών της. Πρώτοι διπλασιάσαμε τα Data στους πελάτες που συνδυάζουν κινητή και σταθερή. Με τα καινοτόμα Vodafone Pass δώσαμε τη δυνατότητα σε καταναλωτές και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα τις κινητές εφαρμογές επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και επαγγελματικής συνεργασίας χωρίς να καταναλώνουν τα data των προγραμμάτων τους».
H Wind
Οι συνδρομητές της WIND μπορούν να απολαμβάνουν πραγματικά απεριόριστα data χωρίς να ανησυχούν για την κατανάλωση των δεδομένων απλά ενεργοποιώντας την υπηρεσία unlimited GΒ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Η εμπειρία των απεριόριστων δεδομένων παρέχεται στα εμπορικά διαθέσιμα προγράμματα W με μειωμένο μηνιαίο πάγιο στα 15€ από 20€ για συνδρομητές συμβολαίου οικιακούς και εταιρικούς.
H WIND συνεχίζει δυναμικά τις επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς έτσι ώστε όλοι οι συνδρομητές της να απολαμβάνουν τις δυνατότητες του κινητού της δικτύου χωρίς περιορισμούς. Η μείωση της τιμής θα είναι διαθέσιμη από τις 16 Δεκεμβρίου…

Φρικτό ερωτικό έγκλημα: Έκαψε την κατά 45 χρόνια μικρότερη ερωμένη του επειδή ήθελε να φύγει στο εξωτερικό με τον αρραβωνιαστικό της

Το ερωτικό πάθος 65χρόνου για την κατά 45 χρόνια μικρότερη ερωμένη του τον οδήγησε να «οπλίσει» τα χέρια του με το μπιτόνι πετρελαίου της σόμπας, όταν εκείνη αποφάσισε να φύγει στο εξωτερικό με τον αρραβωνιαστικό της, να την υποχρεώσει να καταπιεί μεγάλη ποσότητα πετρελαίου και στην συνέχεια, αφού την περιέλουσε, να την κάψει ζωντανή μέσα στο σπίτι της.
Από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ο 65χρόνος ομόφωνα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ποινή, την οποία επικύρωσε μεν ο Άρειος Πάγος, αλλά ανέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο ως προς το ζήτημα επιδίκασης χρηματικής ικανοποίησης 44 ευρώ για ψυχική οδύνη στις πολιτικώς ενάγουσες συγγενείς.
Από μικρή ηλικία, η κοπέλα αντιμετώπιζε ενδοοικογενειακά προβλήτα. Ήταν κόρη ιερέα, ο οποίος όμως δεν ενδιαφερόταν για την οικογένειά του, συμπεριφερόταν άσχημα τόσο στην κόρη του όσο και στη μητέρα της, η οποία αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και κατά διαστήματα νοσηλευόταν σε ψυχιατρικά ιδρύματα. Το 1999 και ενώ η άτυχη ανήλικη ήταν 14 ετών, ο ιερέας τους εγκατέλειψε και εξαφανίσθηκε, χωρίς μέχρι σήμερα να γνωρίζει κανείς με βεβαιότητα αν ζει ή όχι.
Έτσι, την φροντίδα της οικογένειας ανέλαβε ο παππούς, ο οποίος όμως ήταν πολύ αυστηρός και ενίοτε βίαιος προς την εγγονή του.
Κάτω από το αυστηρό αυτό καθεστώς και αντιδρώντας στις συνθήκες της ζωής της, η άτυχη κοπέλα διέκοψε το σχολείο και άρχισε να εργάζεται σε ένα τσιπουράδικο.
Εκεί, και ενόσω ήταν πλέον σε ηλικία 16 ετών, γνώρισε έναν οδηγό στο επάγγελμα, ο οποίος τότε διένυε το 61° έτος της ηλικίας του. Εκείνος, επέδειξε ενδιαφέρον για την 16χρόνη και η τελευταία αποφάσισε να μείνει μαζί του, εγκαταλείποντας τους συγγενείς της. Έτσι, μετακόμισε στο σπίτι του και εκείνος ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα έξοδα, ενώ της αγόρασε αυτοκίνητο στο όνομά της. Παράλληλα, ανέπτυξαν ερωτικές σχέσεις. Στο πέρασμα του χρόνου, η ανήλικη «ανέπτυξε μία συμπλεγματική εξάρτηση από τον οδηγό, οικονομικής και συναισθηματικής φύσεως», ενώ εκείνος «εμφορείτο από πάθος και εμμονή για την ίδια», αναφέρει χαρακτηριστικά η αρεοπαγιτική απόφαση.
Το 2005 και σε ηλικία 20 ετών πλέον, γνώρισε έναν άλλον άντρα, ο οποίος ήταν τότε 36 ετών. Δύο μήνες μετά, αποφάσισαν να συζήσουν στο πατρικό σπίτι τού τελευταίου.
Σύντομα, το νέο ζευγάρι αποφάσισε να συνάψει αρραβώνα, κάτι που ανάγκασε τον εραστή της κοπέλας να μετακομίσει κοντά στο σπίτι τους, ώστε να μπορεί να ελέγχει τη ζωή τους, αλλά και να την βλέπει.
Η κοπέλα όχι μόνο διατήρησε φιλικές σχέσεις με τον πρώην της, αλλά συνέχισε να έχει σεξουαλικές επαφές μαζί του, εν άγνοια του αρραβωνιαστικού της.
Μάλιστα, ο πρώην συνέδραμε στο ζευγάρι οικονομικά, τους πήγαινε φαγητό και τσιγάρα, πετρέλαιο για τη σόμπα του σπιτιού, κ.ά. Έτσι, η άτυχη κοπέλα ήταν καθημερινά, σχεδόν, σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και του εκμυστηρευόταν, κάθε πρόβλημα που είχε με τον αρραβωνιαστικό της.
Στον τελευταίο δεν άρεσαν καθόλου αυτές οι εξομολογήσεις και αντιδρούσε, πολλές φορές με καυγάδες, αλλά ανεχόταν την εξάρτησή της, λόγω των υλικών παροχών του πρώην.
Προκειμένου ο 36χρόνος να απαλλαγεί από τον «εξομολογητή» της αρραβωνιαστικιάς του, την παρότρυνε να φύγουν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή και να κάνουν μία νέα αρχή.
Το πρώτο πενθήμερο του Φεβρουαρίου του 2011 και ενώ ο αρραβωνιαστικός της έλειπε, ο 65χρόνος και η νεαρή, διαπληκτίστηκαν, με αφορμή την επιμονή της να φύγει μαζί με τον 36χρόνο στο εξωτερικό.
Τότε εκείνος άρχισε να την κτυπά με τα χέρια του, στο πρόσωπο και στο σώμα της, ενώ την έπιασε από τον λαιμό και την ανάγκασε να καταπιεί ποσότητα πετρελαίου, από το μπιτόνι που υπήρχε για τη σόμπα. Αφού την εξανάγκασε να πιεί –σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή- τουλάχιστον 75 γραμμάρια πετρελαίου, την περιέβρεξε με το υπόλοιπο πετρέλαιο, της έβαλε φωτιά και την άφησε μέσα στην κρεβατοκάμαρα να καεί.
Ο δράστης αφού βγήκε, έκλεισε την πόρτα και πήγε στην αποθήκη στο πίσω μέρος του σπιτιού προκειμένου να αφήσει το άδειο μπιτόνι του πετρελαίου και επέστρεψε στο σπίτι του.
Αργά το βράδυ γύρισε ο αρραβωνιαστικός της και μπήκε στο σπίτι του όπου δεν υπήρχε ρεύμα, ενώ η φωτιά είχε σβήσει, λόγω της έλλειψης οξυγόνου, καθώς όλα τα πορτοπαράθυρα ήταν κλειστά.
Τότε, φώτισε με τον αναπτήρα του και, κάνοντας λίγα βήματα, είδε τη κοπέλα του νεκρή στο πάτωμα. Τα έχασε και στράφηκε προς τα έξω, κατευθυνόμενος πρώτα προς το κοντινό σπίτι ενός εξαδέλφου του, που δεν τον βρήκε εκεί, και στη συνέχεια, πήγε το σπίτι του δράστη, που έκανε τον ανήξερο. Και οι δύο επέστρεψαν μαζί σπίτι του 36χρόνου. Μετά ανέλαβε η Αστυνομία…


protothema.gr

ΦΩΤΟ - Η εντυπωσιακή λιμενικός που αποτάχθηκε από το Σώμα πάει στο… My Style Rocks

Η Κατερίνα Πλακίδα αποτάχθηκε από το Λιμενικό Σώμα μετά από απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Λιμενικού, αφού μερικές από τις αναρτήσεις της στα social media, κρίθηκαν ρατσιστικές. 
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η ίδια αποφάσισε να αλλάξει την επαγγελματική της πορεία και να συμμετάσχει στο My Style Rocks.
Η Κατερίνα Πλακίδα αποκάλυψε πως έχει προσφύγει κατά της απόφασης και αναμένει τη δικαστική εξέλιξη, ωστόσο είπε πως δεν θα ήθελε να ξαναγυρίσει ποτέ σε αυτή τη δουλειά, αφού ένιωθε ότι την καταπίεζε.
Σχετικά με τις αναρτήσεις, η ίδια δήλωσε: «Για την αναρτήσεις που έκανα πολιτικού περιεχομένου, που θεωρήθηκαν ρατσιστικές. Δηλαδή το να λες την άποψη σου ή να μην συμφωνείς με κάτι είναι ρατσιστικό; Ή να μην συμφωνείς με την εκάστοτε κυβέρνηση είναι ρατσιστικό; Δεν έχουμε δημοκρατία;».
Στη συνέχεια εξέφρασε την απόψή της για το προσφυγικό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ που ήμουν στην καταγραφή γνωρίζω πόσοι είναι πρόσφυγες και πόσοι είναι λαθροεισβολείς. Εγώ λέω αυτό που λέω βάσει της δικιάς μου εμπειρίας».
Τόνισε, επίσης, πως δεν έχει μετανιώσει για τις αναρτήσεις της, αφού αισθάνεται ότι εκπροσωπούσε μεγάλο μέρος πολιτών, ενστόλων και μη, ενώ αποκάλυψε πως δήλωσε συμμετοχή στο φετινό κύκλο του ριάλιτι του ΣΚΑΙ, My Style Rocks.


iefimerida.gr

Αφαιρέθηκε από τους γονείς του βρέφους που δαγκώθηκε από ποντίκια η επιμέλεια του παιδιού

Οι εισαγγελικές αρχές αφαίρεσαν από τους γονείς την επιμέλεια του μωρού που δαγκώθηκε από ποντίκια στο Διδυμότειχο και συνεχίζει να νοσηλεύεται μετά τα τραύματα που του προκάλεσαν τα τρωκτικά.
Η απόφαση πάρθηκε μετά την απολογία του 22χρονου πατέρα στην εισαγγελέα Ορεστιάδας, σύμφωνα με την οποία, μάλιστα, οι γονείς χάνουν την επιμέλεια και του δύο ετών παιδιού τους.
Ασκήθηκαν και διώξεις από την εισαγγελία, χωρίς έχει στοιχειοθετηθεί επακριβώς το κατηγορητήριο, καθώς η πορεία της υγείας του μωρού θα κρίνει εάν το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για πλημμέλημα ή κακούργημα.
Ο πατέρας ζήτησε συγγνώμη για ότι συνέβη και υποστήριξε πως οι συνθήκες διαβίωσης του μωρού ήταν ικανοποιητικές, κάτι που ερευνούν οι αρμόδιες αρχές. Η μητέρα, που είναι μόλις 16 ετών, θα παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.
Το βρέφος θα συνεχίσει τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Αδαμίδης, κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του μωρού στην παιδοχειρουργική μονάδα πλαστικής χειρουργικής Παίδων του Αγία Σοφία γιατί στο νοσοκομείο της Αθήνας υπάρχουν όλες οι ειδικότητες και είναι καταλληλότερο με δεδομένο ότι η πλήρης αποκατάσταση και θεραπεία θα είναι πιθανόν μακροχρόνιες.
Η μικρή χειρουργήθηκε ήδη από παιδοχειρουργούς και πλαστικούς χειρουργούς. Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι δεν συντρέχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή της, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμφάνισης σοβαρότατης λοίμωξης, όπως η λεπτοσπείρωση, που είναι βαρύτατη σε αυτή την ηλικία και η θεραπευτική αγωγή εφ' όσον διαπιστωθεί, είναι τοξικότατη.

ant1news

Πολύ σπάνια μεταμόσχευση όρχεως από αδελφό στον δίδυμο του

Ένας 36χρονος άνδρας στη Σερβία, ο οποίος είχε γεννηθεί χωρίς όρχεις, απέκτησε έναν μετά από μεταμόσχευση με δότη τον δίδυμο αδελφό του.
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι από διεθνή ομάδα γιατρών και είναι η τρίτη γνωστή στα ιατρικά χρονικά, μετά από δύο που είχαν γίνει στις ΗΠΑ πριν 40 χρόνια, επίσης μεταξύ διδύμων. Η απουσία και των δύο όρχεων είναι υπερβολικά σπάνια. Η μεταμόσχευση αυτού του είδους μπορεί να βοηθήσει τραυματισμένους στρατιώτες, θύματα ατυχημάτων, καρκινοπαθείς, άτομα που κάνουν αλλαγή φύλου κ.α. Η δύσκολη επέμβαση στη Σερβία, που πραγματοποιήθηκε στα δύο αδέλφια ταυτόχρονα σε δύο διπλανές αίθουσες χειρουργείου, έγινε για να δώσει στον λήπτη πιο σταθερά επίπεδα της ορμόνης τεστοστερόνης, καθώς επίσης να του επιτρέψει να κάνει παιδιά.
Οι δύο Σέρβοι αδελφοί είναι καλά στην υγεία τους μετά την επέμβαση και θα λάβουν εξιτήριο αυτό το Σαββατοκύριακο. Ήδη ο λήπτης του μοσχεύματος έχει φυσιολογικά επίπεδα τεστοστερόνης. Ο δότης, ο οποίος έχει ήδη παιδιά, αναμένεται να παραμείνει γόνιμος όπως ήταν και πριν την αφαίρεση του όρχεως. Ο λήπτης θα μπορεί να κάνει παιδιά όχι με φυσιολογικό τρόπο, αλλά με εξωσωματική γονιμοποίηση, μέσω λήψης σπέρματος από τον όρχι του. Ίσως μια μελλοντική επέμβαση του επιτρέψει να γίνει πατέρας χωρίς εξωσωματική.
Επειδή τα δύο αδέλφια έχουν το ίδιο DNA, δεν υπάρχει φόβος ότι το σώμα του λήπτη θα απορρίψει το μόσχευμα, συνεπώς δεν χρειάζεται να λαμβάνει ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, κάτι που είναι αναπόφευκτο στις περισσότερες μεταμοσχεύσεις.
Στη χειρουργική ομάδα επικεφαλής ήταν ο δρ Μίροσλαβ Τζόρτζεβιτς του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου και του Νοσοκομείου του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν μεταμόσχευση μήτρας ανάμεσα σε δίδυμες αδελφές. Συμμετείχαν επίσης ο καθηγητής ουρολογίας Ντίκεν Κο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ταφτς της Βοστώνης και ο δρ Μπράνκο Μπότζοβιτς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι οποίοι είχαν πάρει μέρος στην πρώτη μεταμόσχευση πέους στις ΗΠΑ το 2016 σε έναν καρκινοπαθή που είχε χάσει το γεννητικό όργανο του, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Σενάρια πολέμου: Η Ελλάδα ενεργοποίησε τους S-300 στην Κρήτη, υποστηρίζουν οι Τούρκοι

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ ισχυρίζεται ότι η Αθήνα ενεργοποίησε το αντιπυραυλικό σύστημα S-300 στην Κρήτη
«Θορυβώδη γείτονα» χαρακτηρίζει πρωτοσέλιδα σήμερα την Ελλάδα η φιλο-κυβερνητική Τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», η οποία ισχυρίζεται ότι η Αθήνα ενεργοποίησε το αντι-πυραυλικό σύστημα S-300 στην Κρήτη λόγω φόβου ότι θα δεχτεί επίθεση από την Τουρκία.
Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα έχει αρχίσει πλέον να εκτοξεύει απειλές κατά της Τουρκίας. «Από τον υπουργό Άμυνας (της Ελλάδας) μέχρι το αρχηγό του πολεμικού ναυτικού και κάποιοι πολιτικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί ονειρεύονται ‘πόλεμο με την Τουρκία και άρχισαν να βγάζουν ιαχές πολέμου», γράφει η «Γενί Σαφάκ», υποστηρίζοντας ότι ο ελληνικός στρατός ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε ειδικές δυνάμεις και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο νησί.
«Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας και οι πολιτικοί συναγωνίζονται μεταξύ τους σε απειλές. Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, ο ελληνικός στρατός, λαμβάνοντας μέτρα εναντίον της Τουρκίας, ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε στο νησί πρόσθετες ναυτικές δυνάμεις, drones, πυρομαχικά και ειδικές δυνάμεις του στρατού», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, η οποία επικαλούμενη μάλιστα ανώνυμο Τούρκο διπλωμάτη, που μίλησε στο «Αλ Τζαζίρα», ισχυρίζεται ότι η Τουρκία μπορεί να φτάσει ακόμη και σε πόλεμο, προκειμένου να απαντήσει σε όσα συμβαίνουν στην περιοχή της ανατ. Μεσογείου.
Η «Γενί Σαφάκ» κάνει λόγο για «πολεμική προετοιμασία» της Ελλάδας, επικαλούμενη μία σειρά δηλώσεων Ελλήνων πολιτικών, όπως του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ότι «είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο», του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού, Νίκου Τσούνη, «ό,τι και να κάνουμε, θα το κάνουμε μόνοι μας», καθώς και του πρώην υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, ότι «η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να φοβάται τους Τούρκους και να κάνει ό, τι πρέπει να κάνει».
Προσθέτει ακόμη ότι Έλληνας διπλωμάτης, ο οποίος μίλησε στον Αλ Τζαζίρα, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του, ισχυρίστηκε πως στην περίπτωση που η Τουρκία κινηθεί στρατιωτικά στην περιοχή, το ελληνικό ναυτικό θα απαντήσει και η κατάσταση μπορεί να οδηγηθεί σε πόλεμο.
Πάντως ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ κληθείς σε εκπομπή του τουρκικού καναλιού CNN Turk να σχολιάσει τις πληροφορίες περί ενεργοποίησης των S300 ανέφερε ότι “εγώ τέτοια επιβεβαιωμένη πληροφορία δεν έχω”.
“Κοιτάξτε όμως την αποφασιστικότητα του τουρκικού στρατού. Αυτοί ασχολούνται με παιδιάστικα πράγματα. Αν γίνεται κάτι τέτοιο τότε είναι υπόθεση εκείνων που ασχολούνται με τους S400”, ανέφερε.

Σενάρια πολέμου: Η Ελλάδα ενεργοποίησε τους S-300 στην Κρήτη, υποστηρίζουν οι Τούρκοι
Η Ελλάδα διέπραξε «διπλωματική λησταρχία»
Αναφερόμενη στην απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Ελλάδα, η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι σήμερα στην Αθήνα βρίσκεται αντιπροσωπεία της «τρομοκρατικής οργάνωσης», όπως τη χαρακτηρίζει, του στρατάρχη Χαλιφά Χαφτάρ για συνομιλίες με Έλληνες αξιωματούχους.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους της Λιβύης, που επικύρωσε τη συμφωνία με την Τουρκία, παραβλέποντας την απόρριψή της από το κοινοβούλιο της Λιβύης, με μήνυμά του στο Twitter επιτίθεται στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας την απέλαση του πρέσβη «διπλωματική λησταρχία».
Η Τουρκία «χαρίζει» 15 χιλιάδες ΑΟΖ στην Αίγυπτο
Παράλληλα, η τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα περνώντας στην αντεπίθεση μετά τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, προσπαθεί να προσεταιριστεί την Αίγυπτο για τον καθορισμό ΑΟΖ. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η «Γενί Σαφάκ», αν η Αίγυπτος συμφωνήσει τελικά με την Αθήνα, θα χάσει τουλάχιστον 15 χιλιάδες τ.χλμ. θαλάσσιου εδάφους, τα οποία μπορεί να κερδίσει με την Τουρκία, αφού η συμφωνία της με τη Λιβύη αφήνει αυτά τα 15 χιλιάδες τ.χλμ. εκτός, που σημαίνει ότι το Κάιρο μπορεί να τα διεκδικήσει.
Η τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η Αίγυπτος ήδη έχασε με τη συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία μία ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας 21.500 χιλιάδων τ.χλμ. και αν φτάσει σε ανάλογη συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία διεκδικεί υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ και για τα νησιά της, τότε το Κάιρο θα χάσει συνολικά 36.500 τ.χλμ.
Σύμφωνα με τη «Γενί Σαφάκ», η Ελλάδα προσπαθεί να επιβάλλει το δικό της νόμο στο διεθνές δίκαιο, γεγονός που θα την φέρει σε δύσκολη θέση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ, υποστηρίζει ότι κατά τον ίδιο τρόπο έχουν χάσει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στην ανατ. Μεσόγειο το Ισραήλ (4.600 τ.χλμ) και ο Λίβανος (3.957 τ.χλμ), από τη στιγμή που επέλεξαν να συνάψουν συμφωνίες με την Κυπριακή Δημοκρατία αντί με την Τουρκία.

Ο διαδηλωτής με το εσώρουχο

Aντιδράσεις έχει προκαλέσει φωτογραφία από τα επεισόδια που έγιναν την Παρασκευή, αμέσως μετά το τέλος της πορείας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η φωτογραφία της Τατιάνας Μπόλαρη δείχνει την προσαγωγή ενός άνδρα στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.  Σε αυτή απεικονίζεται ένας ημίγυμνος διαδηλωτής στα χέρια των ανδρών της αστυνομίας, ένας εκ των οποίων τον τραβά από το εσώρουχο την ώρα που του σπρώχνει το κεφάλι προς τα κάτω.
Η εικόνα αυτή έχει κάνει από το πρωί του Σαββάτου το γύρου των social media στην Ελλάδα -και όχι μόνο- με διακριμένους επιστήμονες, δημοσιογράφους αλλά και απλούς πολίτες να εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την αστυνομική βία.
Το περιστατικό δεν ήταν το μόνο που σημειώθηκε στα επεισόδια καθώς τα social media είναι γεμάτα βίντεο και φωτογραφίες νεαρών να βρίσκονται στα χέρια των ΜΑΤ χωρίς ρούχα. Βίντεο που προβλήθηκαν, δείχνουν διαδηλωτές αλλά και απλούς κατοίκους να παρακαλάνε τους αστυνομικούς να μην τους τραβάνε και να κλαίνε την ώρα που ορκίζοντας ότι δεν είχαν συμμετοχή στα επεισόδια.
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν είδε πουθενά προβλήματα και μίλησε για ήρεμες συγκεντρώσεις την ώρα που οι προσαγωγές ήταν πάνω από 50 και οι συλλήψεις 12. «Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» – παρά τις δεκάδες προσαγωγές, συλλήψεις και τραυματισμούς τριών αστυνομικών – εξελίχθηκαν οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, σε διάφορες πόλεις της χώρας, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.).
Στην ανάρτησή της η Τατιάνα Μπόλαρη αναφέρει: «Αυτές οι φωτογραφίες είναι προσαγωγή. Δεν είναι σύλληψη! Προσαγωγή σημαίνει κρατείσαι μέχρι να αποδειχθεί ότι έκανες κάτι. Η προσαγωγή,αλλά ακόμη και η σύλληψη δεν σημαίνει όμως ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟΣ! Τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα του ανθρώπου που ξεγύμνωσαν στην κυριολεξία,τα μαζέψαμε και τα δώσαμε σε κάποιον που τον ήξερε, έμεινε το ένα του παπούτσι πάνω στο πεζοδρόμιο. Στην δεύτερη προσαγωγή που η μπλούζα είναι πάλι στον λαιμό πρόκειται για μια γυναίκα!
»Και στις δυο περιπτώσεις,έκαναν κλοιό γύρω μας και μας έσπρωχναν με τις ασπίδες με διάφορα «γαλλικά». Ο Μάριος που ήταν μπροστά μου έφαγε μια ψιλή σπρωξιά και κρατιόμαστε να μην πέσουμε σαν ντόμινο,σταμάτησαν όταν εμφανίστηκε ο «ψηλός» (αντί Δαρείου) και τους είπε μην ακουμπάτε δημοσιογράφους! (sic)
Ξέραμε εδώ και μέρες πως δεν θα υπήρχε καμία ανοχή. Δεν τολμώ να φανταστώ τι συνέβη και στους δυο πιο κάτω,εκεί που εμείς πια δεν είχαμε πρόσβαση….»

ΕΚΤΡΟΧΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΕΧΕΙ..ξεφύγει μάλλον με το κλίμα να μοιάζει εκτροχιασμένο στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας και μάλιστα προ των εορτών με όσα ακούστηκαν την τελευταία φορά.
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε  ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, απαντώντας στον Παναγιώτη Κατσίβελα σχετικά με την κατάσχεση αντιμισθίας του Δήμου, για την οποία τον ρώτησε προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης.
Η απάντηση του Δημάρχου προς τον πρώην Δήμαρχο κινήθηκε σε σκληρό ύφος σε ότι αφορά την προσωπικότητά του, διαμηνύοντας ότι μάλιστα ότι "Λοιπόν, δε θα ξανααναφερθείτε σ’ εμένα ούτε εσείς, ούτε επιτρέπω για μένα απ’ την προσωπικότητά μου και την οικογένειά μου....» και τα όσα ακολούθησαν ήταν ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε. 
Επειδή παρακολουθούμε Δημοτικά συμβούλια από νεαρή ηλικία ασκώντας δημοσιογραφία τόσο στην Κυπαρισσία από την εποχή του αείμνηστου Δημάρχου κ.Τσάκου, αλλά και στα Φιλιατρά επί Σπέντζα κι αργότερα στους Γαργαλιάνους επί εποχής Καλοφωλιά πριν ακόμα καλά καλά εμφανιστούν οι αιρετοί στα έδρανα του ιστορικού Δήμου, συστήνουμε νηφαλιότητα, διάλογο, χωρίς εκατέρωθεν προσωπικές επιθέσεις, διαφωνία στα πλαίσια της Δημοκρατίας και πάνω από όλα σεβασμό στους δημότες άσχετα από την πολιτική τους τοποθέτηση!   
--

Άγιοι Θεόδωροι: Νέα σοκαριστικά στοιχεία για τους ληστές που σκότωσαν ηλικιωμένη

Συγκλονισμένοι οι Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας από την πρωινή τραγωδία. Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες φωτίζουν την αιματηρή ληστεία. Πώς η ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της μέσα σε δευτερόλεπτα.
Το μοιραίο αδιέξοδο του δρόμου και η αναστροφή του αυτοκινήτου των δύο δραστών. Δεν δίστασαν να περάσουν πάνω από το σώμα της 77χρονης, τραυματίζοντάς την θανάσιμα.
Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Ελικόπτερα της ΕΛΑΣ "χτενίζουν" από αέρος την ευρύτερη περιοχή.
Φρικιαστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το Σάββατο (7.12.2019), σημαίνοντας συναγερμό στην αστυνομία, καθώς οι Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας έρχονταν στην επικαιρότητα με τραγικό τρόπο, όπως σας είχε ενημερώσει έγκαιρα το Newsit.gr.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτονται λεπτομέρειες του τραγικού θανάτου της 77χρονης, στην προσπάθεια δύο ληστών να διαφύγουν.
Η ηλικιωμένη γυναίκα βρισκόταν στην αυλή της, μαζί με τον γιο της, όταν άκουσαν κάποιες φωνές από το δρόμο, “κυρία, κυρία…”.
Πλησιάζοντας προς το σημείο η 77χρονη δεν μπορούσε με τίποτα να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.
Με αστραπιαίες κινήσεις οι άγνωστοι άρπαξαν την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό η γυναίκα και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους.
Κατευθύνθηκαν προς τα πάνω της οδού Ανθέων, όπου, όμως, βρέθηκαν σε αδιέξοδο.
Η 77χρονη είχε πέσει λιπόθυμη στο δρόμο, καθώς είχε χάσει τις αισθήσεις της.
Την άλλη στιγμή, οι ληστές – οι οποίοι είναι ρομά – γύριζαν προς τα πίσω και με μεγάλη ταχύτητα πέρασαν με το αυτοκίνητό τους πάνω από το σώμα της άτυχης γυναίκας
Μέχρι τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου (7.12.2019) τα ίχνη τους δεν είχαν βρεθεί, παρά την μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ, στην οποία συμμετέχουν και ελικόπτερα.

Νέος υφυπουργός Εξωτερικών ο Κώστας Βλάσης

Ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό. Η απόφαση λήφθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη. Υπέβαλε την παραίτηση του, πριν από δύο ημέρες, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τα ψεύτικα στοιχεία στο βιογραφικό του.
Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, ορίζεται ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης. Πρόκειται για τον αντικαταστάτη του Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος -πριν από δύο ημέρες- υπέβαλε την παραίτηση του, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τα ψεύτικα στοιχεία στο βιογραφικό του.
Ο Κώστας Βλάσης γεννήθηκε το 1975 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα του χειρουργού-ορθοπεδικού στο Νοσοκομείο Λαϊκό. Το 2004-2005 φοίτησε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας». Το 2005 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 2007 εκλέχθηκε Λέκτορας της ίδιας Σχολής. Το 2012 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής και το 2016 Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ από το 2010, του Τομέα Υγείας – Παιδείας. Έχει διατελέσει μέλος διαφόρων επιστημονικών συλλόγων όπως της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής καιτης Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από το 2001
Έχει επιμεληθεί και μεταφράσει πολυάριθμα επιστημονικά συγγράμματα και έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση πολλών επιστημονικών συνεδρίων. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες υψηλού κύρους σε ιατρικά περιοδικά, που θεωρούνται πρωτοποριακές και αναφέρονται από τη διεθνή βιβλιογραφία. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.
Εκλέχθηκε Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 αλλά και στις εκλογές του 2019. Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας έχει διατελέσει αναπληρωτής γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και μέλος πολλών κοινοβουλευτικών επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων.
Είναι παντρεμένος με την ιατρό-βιοπαθολόγο Χρύσα Σαλδάρη και έχουν μία κόρη κι έναν γιο.
Η παραίτηση Διαματάρη
Πριν από δύο ημέρες, ο Αντώνης Διαματάρης υπέβαλλε την παραίτηση του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από την Αυστραλία, όπου βρίσκεται σε αποστολή της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε με τον υφυπουργό και του ζήτησε διευκρινήσεις για τα δημοσιεύματα σχετικά με την θέση διευθύνοντος συμβούλου. Του ζητήθηκε η παραίτησή του για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό η οποία και υποβλήθηκε. «Ήταν μια δύσκολη απόφαση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω της μακρόχρονης φιλίας που υπήρχε όμως ο πρωθυπουργός βάζει πάνω απ’ όλα αυτό που είναι το σωστό», έλεγαν χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο κ. Διαματάρης εμφανίζεται να είναι ενεργός επαγγελματικά σε δύο επιχειρήσεις στις ΗΠΑ. Chief Executive Officer τόσο στην εταιρεία National Herald INC και στην εταιρεία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις.
Όλη η δήλωση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Αντώνη Διαματάρη
«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.
Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».
Ο κ. Διαματάρης είχε επικριθεί έντονα μετά την αποκάλυψη ότιστο βιογραφικό του περιελάμβανε τίτλους σπουδών οι οποίοι δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
Οι αποκαλύψεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις και στο εσωτερικό της ΝΔ με πιο πρόσφατη την δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ δήλωσε: «Ο κάθε υπουργός και υφυπουργός οποιασδήποτε κυβέρνησης αν συμβαίνουν τέτοια πράγματα, πρέπει να αξιολογήσει μόνος του, αν έχει τιμήσει, ή δεν έχει τιμήσει την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του ο πρωθυπουργός. Πάντως και εγώ και ο κ. Μουζάλας στο βιογραφικό μας γράφουμε πολύ λιγότερα απ’ όσα έχουμε κάνει».

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - Χτύπησαν με ξύλο ηλικιωμένο για να τον ληστέψουν μέσα στο σπίτι του

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης απόπειρας ληστείας, η οποία έγινε προχθές (5.12.2019) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, όταν άγνωστοι δράστες, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένου και με τη χρήση σωματικής βίας και ξύλινου αντικειμένου, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα και τιμαλφή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. 
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται πλέον η πρωτεύουσα της ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ με την διαδοχική φωταγώγηση των δέντρων σε δυο διαφορετικές εκδηλώσεις με την ελπίδα να τονωθεί η αγορά.

 Στις 7.30 φωταγωγήθηκε από τον εμπορικό σύλλογο το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία της αγοράς με μουσική και ευχές από το συμβούλιο του σωματείου με τον πρόεδρο κ. Τερζή να εύχεται καλές γιορτές σε κατοίκους και επισκέπτες προσκαλώντας τους να έρθουν για διακοπές. Ευχές απεύθυνε και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Γιώργος Τσαλτας. 

Στις 8 στη κεντρική πλατεία άναψε από τον δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη το δέντρο του δήμου παρουσία αιρετών ενώ υπήρχε γευσιγνωσία από σπουδαστές που φιλόξενα πρόσφεραν εδέσματα. 

Ο δήμαρχος υποσχέθηκε να εμπλουτιστούν οι εκδηλώσεις από την επόμενη χρονιά, επαναλαμβάνοντας ότι αγαπά την ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ και τον κόσμο που τον στηρίζει ώστε να είναι ο δήμαρχος που θα ανάψει το δέντρο της ελπίδας για το τόπο. Η φιλαρμονική της πόλης υπό τον αρχιμουσικό κ. Κτενά ήταν παρών και στις δυο εκδηλώσεις προσφέροντας κέφι και μουσική ενώ σπουδαστές από ΙΕΚ προσέφεραν γλυκά στη πλατεία.  

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Στην ....Αλβανία βρέθηκε η 14χρονη που είχε εξαφανιστεί στην Καλλιθέα

Τέλος η αγωνία για την 14χρονη Μαρία Ντ., η οποία είχε εξαφανιστεί στην Καλλιθέα και βρέθηκε σήμερα (07.12.2019).

Σύμφωνα με το “Χαμόγελο του Παιδιού’, η 14χρονη βρέθηκε στην Αλβανία και για άλλη μια φορά προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που με μεγάλη ευκολία ένα ανήλικο παιδί κατάφερε να περάσει τα σύνορα, χωρίς να γίνει αντιληπτό από τις αρμόδιες Αρχές.



newsit.gr

Το YouTube μας υπενθυμίζει τι είδαν και άκουσαν οι Έλληνες μέσα στο 2019

Οι λίστες αυτές περιλαμβάνουν τα αγαπημένα music και non music βίντεο
Το #YouTubeRewind είναι και πάλι εδώ για να μοιραστεί τις λίστες με τα πιο δημοφιλή βίντεο του 2019 στην Ελλάδα.
Οι λίστες αυτές περιλαμβάνουν τα αγαπημένα music και non music βίντεο και καταρτίζονται σύμφωνα με τις προτιμήσεις των χρηστών του YouTube, με βάση τις προβολές (views), τον αριθμό των κοινοποιήσεων (shares), τα σχόλια και τα likes κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Στις 3 πρώτες θέσεις του φετινού Top 10 των Μουσικών Βίντεο, κυριαρχεί το νέο ελληνικό ραπ που όπως φαίνεται, αποτελεί το πιο δυνατό μουσικό trend της χρονιάς. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Calliente των Mente Fuerte, Hawk & Baghdad, ακολουθεί το Déjà vu των Hawk & Sapranov ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Senorita, του Snik με την Tamta.
Στα Μη-Μουσικά Βίντεο, οι 3 πρώτες θέσεις του Top 10 έχουν γέλιο και... Mama! Πρώτοι οι Ράδιο Αρβύλα, στην κατηγορία Ειδήσεις και Πολιτική, με την παρωδία του ομώνυμου τραγουδιού του Sin Boy, που έκανε μια από τις πιο τρελές επιτυχίες της τελευταίας πενταετίας. Δεύτερος ο κυρ-Αλέκος, ο Έφορος, με ένα bonus βίντεο στην κατηγορία Κωμωδία, από αυτά που φέρνουν χιλιάδες views. Η τριάδα συμπληρώνεται και πάλι με... Mama, στην κατηγορία Ψυχαγωγία, αυτή τη φορά μέσα από τη συνέντευξη του Sin Boy στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.
Δείτε παρακάτω τις λίστες του YouTube Rewind με τα πιο δημοφιλή video για την Ελλάδα:
Δημοφιλέστερα Μουσικά Video:
1. Mente Fuerte, Hawk, Baghdad - Caliente (Official Music Video 4K)
2. HAWK & SAPRANOV - DEJA VU (Official Music Video 4K)
3. SNIK x Tamta - SENORITA (Official Music Video)
4. Νίκος Οικονομόπουλος - Βαλ' Το Τέρμα (Official Music Video)
5. TOQUEL ft. LIGHT - STARS (Prod. by Sin Laurent)
6. TOQUEL - Business (Prod. by Sin Laurent)
7. Claydee & Eleni Foureira - Loquita (Official Video)
8. TOQUEL - Netflix ft Hawk (Prod. by Sin Laurent)
9. ΝΙΝΟ Ξυπολιτάς - Παράνοια - Official Music Video
10. Γιώργος Μαζωνάκης - Οινόπνευμα Φτηνό - Official Lyric Video
Δημοφιλέστερα Μη-Μουσικά Video:
1. Μαμά - Radio Arvyla Cover
2. Κυρ Αλέκος, ο έφορος: Bonus Video
3. THE 2NIGHT SHOW - Sin Boy
4. "Greece the Musicult" - (Μάρκος Σεφερλής - Δελφινάριο 2018)
5. Ιωάννα Τούνη | ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ #13
6. Cretan CASA DE PAPEL | Η Τέλεια Νοθεία !
7. Δυο λόγια... | SissyChristidou
8. Master Class | Ομελέτα
9. Q&A με τον TUS! | 2J
10. Δώσαμε 1000€ ΣΕ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ!

Η κλιματική αλλαγή σε μία φωτογραφία

Η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει τεράστιες αλλαγές και έχει καταστρέψει τους άλλοτε εντυπωσιακούς καταρράκτες.

Οι πασίγνωστοι καταρράκτες της Βικτωρίας, οι οποίοι βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ Ζάμπιας και Ζιμπάμπουε στην Αφρική, προκαλούσαν δέος σε κάθε επισκέπτη. Τώρα, όμως, δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτό που γνωρίζαμε.
Η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει τεράστιες αλλαγές και έχει καταστρέψει τους άλλοτε εντυπωσιακούς καταρράκτες. Δεν είναι ασυνήθιστο γεγονός να μειώνονται τα νερά κατά την περίοδο ξηρασίας, ωστόσο φέτος η ροή του νερού βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί εδώ και δεκαετίες.
Ο πρόεδρος της Ζάμπια, Έντγκαρ Λουνγκού, έχει συνδέσει την ξηρασία με την κλιματική αλλαγή και προειδοποίησε πως μια μέρα οι καταρράκτες θα εξαφανιστούν τελείως.
«Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, ένα πραγματικό. Και είναι εντυπωσιακό όταν οι άνθρωποι λένε πως δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή. Μάλλον ζουν σε ένα διαφορετικό κόσμο, αλλά σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε εμείς, στην Ζάμπια, βλέπουμε τις συνέπειες κάθε μέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη στο Sky News.
Μειώθηκε η ροή κατά 50%
Σύμφωνα με την Telegraph, μέσα στο 2019, η ροή του νερού στους καταρράκτες μειώθηκε σχεδόν κατά 50%, με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Κλίματος και Τουρισμού της Ζιμπάμπουε. Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα εκπρόσωπος αρνήθηκε πως η μείωση της ροής του νερού θα οδηγήσει στην εξαφάνιση των καταρρακτών σύντομα.
«Παρατηρείται μια φυσιολογική πτώση φέτος. Δεν έχουμε όσο νερό είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν έχει ξεραθεί κιόλας» δήλωσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του τουρισμού.
Συγκλονίζει η εικόνα
Ποια είναι λοιπόν η εικόνα των καταρρακτών από το έδαφος;
Σε μια δημοσίευση στο instagram, ο κινέζικος τηλεοπτικός σταθμός CGTN έδειξε τη διαφορά που υπάρχει τώρα στους καταρράκτες σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019.

Οι Αρχές των ΗΠΑ ερευνούν κύκλωμα που λυμαίνονταν τα ταμεία της Αρχιεπισκοπής

«Πουλούσαν» αδρά υπηρεσίες διαμεσολάβησης - Εβγαλαν σε... πλειστηριασμό ακόμη και προσκλήσεις για την ενθρόνιση του Ελπιδοφόρου

Στο μικροσκόπιο των αμερικάνικων εισαγγελικών αρχών βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι “δραστηριότητες” ενός παρασυστήματος διαφθοράς , όπως χαρακτηρίζεται, τα μέλη του οποίου δρούσαν , υπό τον μανδύα δραστηριοτήτων στον χώρο του Lobbiyng και επικαλούμενα σχέσεις με υψηλόβαθμους Αμερικάνους και  Ελληνες πολιτικούς και εκκλησιαστικούς αξιωματούχους. Το παρασύστημα αυτό του οποίου ως επικεφαλής φέρεται να είναι ο  Γιάννης  Χ. η΄αλλιώς John -John , όπως σύμφωνα με πληροφορίες είναι το υποκοριστικό του εμφανίζεται με    επάγγελμα “παράγοντας” απροσδιορίστου επαγγελματικής ιδιότητας και ταυτότητας  και ο οποίος  δρούσε πίσω από την πλάτη του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και προφανώς  σε συνεργασία με κάποιους αξιωματούχους της Αρχιεπισκοπής παίζοντας “βρώμικα” παιχνίδια με υψηλό κόστος για την εικόνα και το κύρος της Εκκλησίας στην Αμερική.  
Συγκεκριμένα ο John -John, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και τα μέλη της ομάδας του  “εμπορεύονταν” προσκλήσεις για την επίσημη τελετή και δεξίωση που παραθέτει κάθε χρόνο στον Λευκό Οίκο ο εκάστοτε Αμερικανός πρόεδρος για την επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας  έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ με “πελάτες” όχι μόνο ομογενείς , αλλά κυρίως πρόσωπα από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα τα μέλη του κυκλώματος, σύμφωνα με πληροφορίες,  «πουλούσαν» έναντι ποσών που κυμαίνονταν από 10.000 -25.000 δολάρια υπηρεσίες διαμεσολάβησης σε πρόσωπα από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο προκειμένου να κλείσουν ραντεβού με επιτελικά στελέχη του Λευκού Οίκου με υπουργούς της κυβέρνησης ακόμα και με τη σύζυγο και την κόρη του νυν Αμερικανού προέδρου. Το εντυπωσιακό είναι οτι το κύκλωμα ενεπλάκη ακόμα και στην πώληση προσκλήσεων , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για την τελετή  ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στις 22 Ιουνίου 2019 στον καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν αλλά και προσκλήσεων με το ανάλογο «καπέλο» για το επίσημο γεύμα της ενθρόνισης στο ξενοδοχείο Χίλτον.
Υπενθυμίζουμε οτι όλα αυτά έρχονται στην δημοσιότητα την στιγμή που είναι νωπή ακόμη η είδηση της σύλληψης του επί 17 έτη εκτελεστικού Διευθυντή και διοικητική Οικονομικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής  Τζέρρυ Δημητρίου με την κατηγορία υπεξαίρεσης του ποσού άνω των 500.000 δολαρίων με κατάχρηση της πιστωτικής κάρτας της Αρχιεπισκοπής για προσωπική χρήση και έξοδα. Ο Τζέρρυ Δημητρίου μάλιστα ο οποίος απολύθηκε από τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο ήταν υπεύθυνος για την διαχείριση  της ανακατασκευής του Ι.Ναού του Αγίου Νικολάου στο Grand Zero, έργο που αρχικά είχε προϋπολογισμό 20 εκατομμυρίων δολαρίων και εκτοξεύτηκε στα 80 εκατομμύρια δολάρια.

Η κατασκευαστική εταιρία που είχε αναλάβει την εκτέλεση έργου καταγγέλλει την σύμβαση γεγονός που σημαίνει οτι προφανώς τα 60 εκατομμύρια δολάρια κατέληξαν προφανώς σε τσέπες τρίτων προσώπων.
Με όλα αυτά, όπως είχε γράψει αναλυτικά το «Πρώτο Θέμα» η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είχε οδηγηθεί σε πτώχευση με' μαύρη τρύπα” 8,5 εκ.  Δολαρίων και με αποτέλεσμα να αναγκασθεί να λάβει δάνειο ύψους 7,5 εκ. δολαρίων από την Τράπεζα ΑΛΜΑ του Ελληνοαμερικάνου Ευστάθιου Βαλιώτη με υποθήκη των κεντρικών γραφείων της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.
Μάλιστα ο κ. Δημητρίου αφέθηκε ελεύθερος με  εγγύηση 150.000 δολαρίων, μέχρι  την τελική εκδίκαση  της υπόθεσης τους στις 26 Δεκεμβρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου