26.11.11

ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ - Ζητούν έκτακτη εισφορά από τους ανέργους!!!

Σωρηδόν απορρίπτονται οι αιτήσεις των ανέργων για να εξαιρεθούν από τον κεφαλικό φόρο επί των εισοδημάτων του 2010, αν έχουν κάνει έστω και ένα μεροκάματο το 2011.
Και όχι μόνο αυτό αλλά στην Ελλάδα, τη χώρα του παραλογισμού, θα κληθούν να τον πληρώσουν και με προσαύξηση, αγνοώντας πως έχει απέναντί της έναν άνεργο που αδυνατεί να....
ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις!
Όπως δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία, ο νόμος δεν τους αναγνωρίζει ως ανέργους αν πριν από την ένταξή τους στον ΟΑΕΔ είχαν έστω και ελάχιστο εισόδημα. Τα σχετικά απαντητικά σημειώματα με την απόρριψη της αίτησής τους για εξαίρεση από την εισφορά θα φτάσουν σωρηδόν στο προσεχές διάστημα κρύβοντας και την προσαύξηση που θα τους καταλογιστεί από τον Αύγουστο.
Έτσι η ερμηνευτική εγκύκλιος που εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο προβλέπει ότι
• Για να εξαιρεθούν από την έκτακτη εισφορά πρέπει μέσα στο 2011 να μην είχαν πραγματικά εισοδήματα από άλλη πηγή έστω και μικρού ποσού. Συνεπώς αν κάποιος εργάστηκε μέσα στο έτος δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την εισφορά.
• Το γεγονός γίνεται ακόμα δυσμενέστερο, αφού για το ποσό της εισφοράς λογίζεται και προσαύξηση 1% ανά μήνα για το διάστημα που μεσολαβεί από την υποβολή της αίτησης εξαίρεσης μέχρι την έκδοση της αρνητικής απάντησης. Ως εκ τούτου, ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει εισφορά με καπέλο.
Σύμφωνα με τον νόμο, για να εξαιρεθεί κάποιος από την έκτακτη εισφορά έπρεπε να είχε υποβάλει τη σχετική αίτηση μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2011 στην Εφορία ζητώντας τη διαγραφή της εισφοράς που είχε βεβαιωθεί μετά την έκδοση της απόφασης επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κι εφόσον προκύπτει ότι η επιδότηση αυτή είχε αρχίσει τουλάχιστον από 31.8.2011.
Η εξαίρεση αφορά μόνο τους εγγεγραμμένους στο μητρώο των μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ ή όσους λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον συγκεκριμένο οργανισμό και όχι από άλλα Ταμεία.

«Τις έγδυσαν για να τις προσλάβουν » - Ο διαγωνισμός της ντροπής !!

Ντροπή και αποτροπιασμό προκαλούν οι ενέργειες και ο αυταρχισμός βαθμοφόρων ιατρών του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι καταπατώντας κάθε έννοια προσωπικής αξιοπρέπειας και παραβιάζοντας κατάφωρα τους κανονισμούς, βάσει των οποίων διενεργούνται ιατρικές και άλλες εξετάσεις στα Σώματα Ασφαλείας, προχώρησαν στην ταπείνωση υποψηφίων γυναικών για το νομικό τμήμα του Λ.Σ.
Η σοβαρότατη καταγγελία που έγινε στη zougla.gr από τη συμμετέχουσα Φ. Μάζαρη, αφορά την πρόσφατη διεξαγωγή διαγωνισμού κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Ειδικότητας Νομικού (ανδρών – γυναικών) έτους 2011.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αήθεις κύριοι ιατροί εξανάγκασαν τις συμμετέχουσες κοπέλες να υποβληθούν σε μία σειρά ανεπίτρεπτων καψονιών εξαπολύοντας, μάλιστα, σεξιστικές εκφράσεις. Οι 15 γυναίκες βίωσαν το άκρως απαράδεκτο περιστατικό που καταδεικνύει με τον πιο μελανό τρόπο τον παθογενή μισογυνισμό.
Ο διαγωνισμός της ντροπής
Συνολικά 34 υποψήφιοι επιτυχόντες κλήθηκαν τηλεφωνικώς αλλά και κατόπιν της απόφασης από (8-11-2011 γραπτής ανακοίνωσης) να συμμετάσχουν σε διαδικασία υψομέτρησης, ψυχοτεχνικής δοκιμασίας στις 9-11 2011 και την αμέσως επόμενη ημέρα κλήθηκαν να υποβληθούν σε Υγειονομικές εξετάσεις.
(H σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο του Λιμενικού Σώματος)
Αφού οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε μικροβιολογική οφθαλμολογική, οδοντιατρική, ωτορινολαρυγγολογική εξέταση, η αρχηγός, αξιωματικός του Λ.Σ οδήγησε τις 15 γυναίκες σε μία αίθουσα με επιτροπή 10 ιατρών, εκ των οποίων παρέστη μόνο μία γυναίκα ιατρός καθώς οι υπόλοιποι ήταν άνδρες ιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων.
Οι ανυποψίαστες συμμετέχουσες εισήλθαν στο δωμάτιο και κοντοστάθηκαν διστακτικά απέναντι στην ξύλινη εξέδρα. Το μαρτύριο μόλις ξεκινούσε…
Ωμός εκβιασμός
Οι κύριοι απαίτησαν από τις υποψήφιες να παραταχθούν με αλφαβητική σειρά και να πετάξουν τα ρούχα εκτός του κάτω εσωρούχου. Στις προφορικές αντιρρήσεις τους απάντησαν επιβλητικά ότι η διαδικασία είναι υποχρεωτική και προσέθεσαν σαρκαστικά ότι όποια αντιδρά θα την απέρριπταν κατευθείαν.
Σημειώνεται ότι αρχικά έγινε ακρόαση από τη μοναδική συμμετέχουσα στη διαδικασία ιατρό και αφού ολοκλήρωσε την αποστολή της εξήλθε της αίθουσας. Στη συνέχεια οι ιατροί ζήτησαν από τις κοπέλες να τρέχουν γυμνές και αργότερα να κάνουν κουτσό στο ένα πόδι εξακολουθώντας να είναι γυμνόστηθες.
Στην ερώτηση υποψήφιας για ποιο λόγο δεν μπορούμε να φορέσουμε τα πάνω εσώρουχα … δεν δόθηκε απάντηση.
Ενώ εξακολουθούσαν να είναι γυμνές ζητήθηκε να παρουσιαστούν προτάσσοντας τα χέρια τους στην ευθεία των ώμων και φωνάζοντας δυνατά το ονοματεπώνυμό τους, τη σχολή που αποφοιτήσαν και τη φράση Το γοργόν και χάριν έχειν .
Το βασανιστήριο δεν είχε τέλος. Κληθήκαν να γυρίσουν τα οπίσθια τους προς τέρψιν των ανδρών ιατρών και να κάνουν κάμψεις, ενόσω ήταν γυμνόστηθες. Το πιο ντροπιαστικό… ιατρός τις προσπερνούσε από δίπλα και αναφωνούσε πιο χαμηλά κορίτσια .
Η απάντηση του Λ.Σ.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Πλωτάρχη του Λ.Σ., Οικονόμου Γεώργιο, μας ανέφερε ότι η καταγγελία έγινε γνωστή προσφάτως και θα διενεργηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξακρίβωση της αξιοπιστίας των όσων καταγγέλθηκαν.
Σε ερώτησή μας για το αν έχουν υποβληθεί καταγγελίες κι από άλλες συμμετέχουσες στη διαδικασία, μας ενημέρωσε ότι δεν γνωρίζει. Ωστόσο, από τις 10 Νοεμβρίου, οπότε και έγινε το συμβάν και τις 17 του ίδιου μήνα που κοινοποιήθηκε η επιστολή-καταγγελία, χρειάστηκε να εκδηλωθεί η δημοσιογραφική έρευνα για να αναγκαστεί ο μηχανισμός του Λιμενικού να ενεργοποιηθεί. zougla

Η Ταπείνωση είναι η μόνη τιμωρία που σας αξίζει !!

Γράφει ο Μεσσήνιος
Στηρίζω απόλυτα την Μέρκελ, τον Σαρκοζί ,την Λαγκάρντ,τον Σόιμπλε, τον Γιούγκερ, τον Ρεν και όποιον άλλον απαίτησε από τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και τον Καρατζαφέρη να βάλουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους στην έγγραφη δέσμευση για την τήρηση των συμφωνηθέντων.
Και τους στηρίζω απόλυτα γιατί θέλω οι 3 πολιτικοί αρχηγοί να ταπεινωθούν.
Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω τη στάση του Αντώνη Σαμαρά που μιλά για «εθνική αξιοπρέπεια» και που αλαζονικά διεκδικεί για τον εαυτό του το δικαίωμα του θεματοφύλακα της αξιοπρέπειας του έθνους, τη στιγμή που ΚΑΙ το κόμμα του με τις αποτυχημένες πολιτικές του, οδήγησε τον ελληνικό λαό στην απόλυτη ταπείνωση. Τη στιγμή που ΚΑΙ ο ίδιος συμμετείχε στην κυβέρνηση της ΝΔ, στον ορισμό της αποτυχημένης κυβέρνησης.
Το λέω ευθέως…
Θέλω οι Παπανδρέου , Σαμαράς ,Καρατζαφέρης να να ταπεινωθούν όπως ακριβώς καθημερινά ταπεινώνονται :
-το 1 εκατομμύριο των ανέργων που με πόδια-βαρίδια φτάνουν μέχρι τα γραφεία του ΟΑΕΔ για να βάλουν την υπογραφή τους στην κάρτα ανεργίας
Να ταπεινωθούν όπως ακριβώς καθημερινά ταπεινώνονται:
-οι 700 οικογένειες που έβαλαν την υπογραφή τους με δάκρυα στα μάτια κάνοντας αίτηση προς τα Παιδικά Χωριά SOS για να φιλοξενήσουν τα παιδιά τους. Να ταπεινωθεί όπως ταπεινώνονται οι απελπισμένοι γονείς που διαπιστώνουν ότι πρέπει να ζήσουν μακριά από τα παιδιά τους γιατί δεν μπορούν να τους προσφέρουν στέγη και τροφή.
Να ταπεινωθούν όπως ακριβώς καθημερινά ταπεινώνονται:
-οι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που με βλέμμα απλανές και ανασφαλές σέρνουν τα πόδια τους μη ελπίζοντας πια σε τίποτα
Να ταπεινωθούν όπως ακριβώς καθημερινά ταπεινώνονται:
-οι χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι, τους φόρους, τη δόση του δανείου, το ενοίκιό τους ακόμα και τα κοινόχρηστα. Και που όταν χτυπάει το κουδούνι, κρατούν την ανάσα τους για να μην ακουστούν…
Να ταπεινωθούν όπως ακριβώς καθημερινά ταπεινώνονται:
-οι χιλιάδες έμποροι που βάζουν την υπογραφή τους για να μπει λουκέτο στο μαγαζί τους
Να ταπεινωθούν όπως ακριβώς καθημερινά ταπεινώνονται:
-οι χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα που ψάχνουν στα σκουπίδια και που περιμένουν να κλείσει η λαϊκή αγορά για να μαζέψουν σάπια φρούτα και λαχανικά.

Τραγούδησαν υπέρ της χούντας στη Σχολή Ευελπίδων !!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ...ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥΣ ;
Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, ορισμένοι ευέλπιδες τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου.
Όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», ο Αρχηγός των τεταρτοετών της Σχολής Ευελπίδων, έδωσε εντολή να αποχωρήσουν από το αμφιθέατρο της Σχολής όλοι οι αλλοδαποί και οι Κύπριοι, προχωρώντας στη συνέχεια σε ομιλία με μηνύματα κατά του Πολυτεχνείου και υπέρ της Χούντας.
Μαζί με πέντε ακόμα άτομα τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου, με την πλειονότητα των ευέλπιδων να παραμένουν στις θέσεις τους, ζητωκραυγάζοντας σχετικά συνθήματα.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το γεγονός και ο Α/ΓΕΣ έχει δώσει εντολή να γίνουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται ώστε να εξεταστεί το θέμα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνει σχετικά με το επεισόδιο που έλαβε χώρα την 17η Νοεμβρίου 2011 στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ότι για το περιστατικό αυτό, έχει ήδη ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος, μετά από Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από τα αρμόδια όργανα.
Ο πρωταίτιος έχει απαλλαχθεί από τα Διοικητικά του καθήκοντα και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής με το ερώτημα της αποπομπής του.

ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Διασώθηκε o τουριστικός όμιλος Thomas Cook

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ !!
Νέα γραμμη χρηματοδότησης ύψους 200 εκατ. στερλινών χορηγήθηκε στον τουριστικό όμιλο Thomas Cook, ο οποίος προ ημερών βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με πιθανές σημαντικές παρενέργειες και στην Ελλάδα.
Η εταιρία ανακοίνωσε συμφωνία με τις τράπεζες Barclays, HSBC, RBS και Unicredit για επέκταση της γραμμής χρηματοδότησης κατά 200 εκατ. στερλίνες έως τον Απρίλιο του 2013.
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, η μετοχή της Thomas Cook βούλιαξε έως 70% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά την ανακοίνωση ότι διεξάγει συνομιλίες με τις τράπεζες σχετικά με αίτημά της για λήψη νέου δανείου.
Ο όμιλος που είναι από τους μεγαλύτερους στη Μεγάλη Βρετανία διακινεί χιλιάδες ταξιδιώτες και στην Ελλάδα και μια ενδεχόμενη πτώχευση θα είχε ισχυρές παρενέργειες και στην ελληνική τουριστική βιομηχανία.

ΣΟΚ! Γονείς έκαναν έρανο για να ... θάψουν το νεκρό βρέφος τους !!

Δύο γονείς, χτυπημένοι από τη μοίρα, ζήτησαν από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου να τους δοθεί το ποσό των 3.000 ευρώ, προκειμένου να μεταφέρουν στη Βουλγαρία το 9 μηνών παιδί τους. Το αίτημα του ζευγαριού σόκαρει.
Το άτυχο παιδί είχε εκπνεύσει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Σύμφωνα με την "Πελοπόννησο" το παιδάκι είχε μεταφερθεί προχθές το βράδυ στη Μονάδα Παίδων από το νοσοκομείο Αγρινίου σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δύο ώρες μετά την εισαγωγή του στη Μονάδα έχασε τη μάχη.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, έπασχε από κάποια μυοκαρδιοπάθεια.thebest.gr

ΠΡΟΚΛΗΣΗ - Οι αποζημιώσεις των βουλευτών για το έτος 2010 !!

Οι αποζημιώσεις των βουλευτών για το έτος 2010 ανήλθαν στα 21.853.627 ευρώ, δηλαδή 72.845 ευρώ πήρε έκαστος. Όμως δεν σταματούν εκεί οι αποζημιώσεις. Υπάρχει και αυτή των βουλευτών για τη συμμετοχή τους σε τμήματα διακοπών της Βουλής και τις επιτροπές αυτής που ανέρχεται στα 5.374.248 ευρώ.
Ύστερα αρχίζουν τα «προνόμια» των εκλεγμένων από τον ελληνικό λαό. Το επίδομα οργάνωσης γραφείου των βουλευτών στοίχισε 8.920.681 ευρώ. Υπάρχει και η οικογενειακή παροχή που δίνεται στους βουλευτές, η οποία έφτασε τις 200.271 ευρώ. Όσο για έξοδα κίνησης, αυτά στοίχισαν μόνο 1.778.623 ευρώ.
Το συνολικό ποσό που δόθηκε, δηλαδή, στους Έλληνες βουλευτές για την προηγούμενη χρονιά ήταν 38.127.450 ευρώ. 'Έκαστος εισέπραξε (μαζί με τα μπόνους) το ποσό των 127.091 ευρώ. Περίφημα!Zougla.gr

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ - Γέμισε η Ελλάδα χρυσοθήρες !!

Κίτρινος πυρετός έχει εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπου κυνηγοί θησαυρών αναζητούν τα κιούπια με τις χρυσές λίρες και τα κασόνια με τα πολύτιμα πετράδια που λέγεται πως άφησαν πίσω τους τούρκοι πασάδες, γερμανοί αξιωματικοί και κυνηγημένοι αντάρτες.
«Η κρίση φαίνεται πως έχει οδηγήσει πολλούς να αναζητούν μια καλύτερη ημέρα ψάχνοντας θησαυρούς», σχολιάζει στα «ΝΕΑ» στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας, η οποία μαζί με περιφέρειες έχει εκδώσει τον τελευταίο χρόνο περισσότερες από 50 άδειες ανασκαφής για θησαυρούς.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα πουλήθηκαν περισσότερα από 3.000 μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων!
Στο Συκούριο της Λάρισας οι κάτοικοι περιμένουν με συγκρατημένη αισιοδοξία να τελειώσει η ανασκαφή στη «δεύτερη κρυόβρυση», όπου ένας συγχωριανός τους τούς υποσχέθηκε πως με τις λίρες που άφησαν εκεί οι Τούρκοι η περιοχή θα γίνει νέα Ελβετία.
Μικρό καλάθι κρατούσαν από την αρχή και οι κάτοικοι της Βαρβάρας στη Χαλκιδική, όπου πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε μία ακόμη άκαρπη αναζήτηση ενός αμύθητου, όπως θέλει ο θρύλος της περιοχής, θησαυρού από τα χρόνια της τουρκοκρατίας.
Στη Βαρβάρα οι δύο χρυσοθήρες αναζητούσαν 8 τόνους χρυσού, αγγλικά πεντόλιρα, ρωσικά χρυσά νομίσματα και πολύτιμα πετράδια που, σύμφωνα με τον θρύλο, έκρυψαν έλληνες αγωνιστές της Επανάστασης του 1821 για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων.
«Λέγεται πως ο θησαυρός είχε συγκεντρωθεί στο Αγιον Όρος για να βοηθήσει τον αγώνα της απελευθέρωσης. Μια ομάδα που προπορευόταν δέχτηκε επίθεση από τους Τούρκους στη Ρεντίνα. Από εκεί κατάφεραν να ειδοποιήσουν τη δεύτερη ομάδα που θεωρητικά βρισκόταν στο χωριό μας. Εκείνοι τοποθέτησαν τον θησαυρό μέσα σε μια σπηλιά στο ρέμα Ντουκού και στη συνέχεια την ανατίναξαν. Αυτά τουλάχιστον ισχυρίζονται οι χρυσοθήρες, που επικαλούνται στοιχεία από έναν χάρτη του 1860», λέει στα «ΝΕΑ» ο Στέλιος Γκούτζιος, υπάλληλος του δασαρχείου που επέβλεπε και αυτός την ανασκαφή.
Η πρώτη έρευνα στην περιοχή για τον συγκεκριμένο θησαυρό είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι τον Οκτώβριο, αλλά, όπως φαίνεται, προέκυψαν νέα στοιχεία και οι χρυσοθήρες, ένας εκ των οποίων εργαζόταν στα ορυχεία της περιοχής και τη γνωρίζει καλά, επανήλθαν.
«Έλεγαν πως τώρα βρήκαν ένα μονοπάτι και κάποια χαλάσματα εκκλησίας που σημειωνόταν μέσα στον χάρτη που έχουν. Προχθές με το γεωτρύπανο πάντως βρήκαν και μια σπηλιά που έψαχναν. Μακάρι τελικά να βρουν τον θησαυρό, μπας και σώσουν την Ελλάδα», αναφέρει, χωρίς πάντως να το πολυπιστεύει, άλλος κάτοικος της Βαρβάρας.
Οι λίρες των ανταρτών
Η Χαλκιδική είναι από τις αγαπημένες περιοχές των χρυσοθήρων. Στις σπηλιές του Χολομώντα λέγεται πως οι αντάρτες είχαν κρύψει πολλά κιβώτια με χρυσές λίρες που δεν πρόλαβαν να μεταφέρουν στο εξωτερικό με το τέλος του Εμφυλίου.
Πρόκειται για χρυσές λίρες παλαιάς κοπής της βασίλισσας Βικτωρίας. Τις λίρες αυτές αρχικά τις έστελναν ως βοήθεια οι σύμμαχοι προς τις αντάρτικες ομάδες του ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ κ.λπ. Συνήθως αεροπλάνα έριχναν, βραδινές ώρες, τις λίρες με αλεξίπτωτα μέσα σε ανοξείδωτα βαρελάκια.
Συχνά όμως οι λίρες έπεφταν σε λάθος αντάρτικη ομάδα.
Τις «κόκκινες λίρες», όπως είναι γνωστές, από εκείνη την περίοδο αναζητούν οι επίδοξοι Ιντιάνα Τζόουνς επίσης στο Βέρμιο, το Πάικο, το Βίτσι, τον Κόζιακα και το Παγγαίο, αγαπημένο αλλά και παράλληλα το πιο επικίνδυνο μέρος για τους χρυσοθήρες. Στις πλαγιές και τις σπηλιές του έχουν βρει τον θάνατο περισσότεροι από δέκα χρυσοθήρες.
Τα σεντούκια των πασάδων
Στη Βασιλική Τρικάλων ο 65χρονος Ελληνοαυστραλός Βαγγέλης Δήμου ήταν σίγουρος πως αυτή τη φορά θα ανακάλυπτε τον θησαυρό του Αλή Πασά. Ο θρύλος έλεγε πως ο διαβόητος πασάς των Ιωαννίνων είχε στην κατοχή του τέσσερα χρυσωρυχεία και στην περιοχή της Βασιλικής λειτουργούσε μια από τις «τράπεζές» του.
Ο 65χρονος υποστήριξε πως είχε στην κατοχή του χάρτες και πληροφορίες που έδειχναν το ακριβές σημείο της «τράπεζας» με τις λίρες, τα διαμάντια και τα πολύτιμα κοσμήματα. «Οι λίρες είναι τόσες πολλές που θα γεμίσει ο τόπος χρυσάφι και θα βοηθήσει ώστε να λυθεί ακόμη και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας», είχε υποσχεθεί ο κ. Δήμου, που μάταια αναζητούσε τη σπηλιά με τα πολλά δωμάτια και τα ακόμη περισσότερα σεντούκια ξέχειλα από τους θησαυρούς. Το μόνο που βρέθηκε ήταν μια φλέβα νερού. Ο 65χρονος Ελληνοαυστραλός πάντως δεν φαίνεται να το βάζει κάτω και υποσχέθηκε πως θα επανέλθει αυτή τη φορά για να βρει τον θησαυρό του Πριάμου, που άγνωστο γιατί, κατέληξε σύμφωνα με τα λεγόμενά του στη Θεσσαλία.
Οι τουρκικοί θησαυροί βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των χρυσοθήρων. «Υπάρχουν αρκετές γραπτές πηγές που βεβαιώνουν πράγματι υπήρξαν και σε πολλές περιοχές είναι τόσο ζωντανές οι ιστορίες που έχουν σωθεί από γενιά σε γενιά που νομίζεις πως ύστερα από δυο φτυαριές θα βρεις τον θησαυρό», αναφέρει στα «ΝΕΑ», χρυσοθήρας που έχει βάλει στόχο ζωής να ανακαλύψει τον θησαυρό του Κιαμίλ Μπέη, κάπου μεταξύ Κορινθίας και Αρκαδίας.
Ο Κιαμίλ Μπέη ήταν ο πασάς της Κορίνθου στην Επανάσταση του 1821 και θεωρούνταν ο πλουσιότερος τούρκος της Πελοποννήσου και ένας από τους πλουσιότερους πασάδες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Πιάστηκε αιχμάλωτος από τους εξεγερμένους στην Τρίπολη όπου είχε καταφύγει για μεγαλύτερη ασφάλεια. Μεταφέρθηκε στην φυλακή του Ακροκόρινθου μαζί με άλλους τούρκους προύχοντες που είχαν πέσει στα χέρια των αγωνιστών.
Με την εμφάνιση όμως της στρατιάς του Δράμαλη στον Μοριά δολοφονήθηκε. Ο Ακροκόρινθος έπεσε και πάλι στα χέρια των Τούρκων και ο Δράμαλης παντρεύτηκε τη χήρα του Κιαμήλ παίρνοντας ως δώρο και τον αμύθητο θησαυρό του πασά, τον οποίο δεν είχαν προλάβει να πάρουν μαζί τους οι επαναστάτες. Ο Δράμαλης λέγεται πως μετέφερε μαζί του τον θησαυρό μέχρι και τα Δερβενάκια όπου ο στρατός του καταστράφηκε στις 28 Ιουλίου του 1822 στα Δερβενάκια. Ο θησαυρός όμως δεν βρέθηκε τότε και με τα χρόνια διαδόθηκε πως ο πασάς είχε προλάβει και τον είχε κρύψει σε σπηλιά στην Αρχαία Κόρινθο. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει δεκάδες ανεπιτυχείς προσπάθειες εντοπισμού του.
Γκρέμισε το σπίτι του!
Τσουβάλια με χρυσές λίρες τού είχαν κάποιοι «αποκαλύψει» ότι κρυβόταν στα θεμέλια του σπιτιού του κι εκείνος το γκρέμισε, αλλά στο τέλος άνθρακες ο θησαυρός! Ο 60χρονος κάτοικος Πλατυκάμπου στη Λάρισα είχε πειστεί πως τόσα χρόνια κοιμόταν πάνω σε αμύθητο θησαυρό και έτσι ζήτησε άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία της Λάρισας να εγκρίνει την ανασκαφή, όπως και έγινε στις 10 Αυγούστου.
Από τους παλαιότερους του χωριού είχε μάθει ότι στο χωριό υπήρχε η φήμη πως λίγο προτού αφήσουν οι Τούρκοι τη Θεσσαλία το 1881, ένας πλούσιος τούρκος τσιφλικάς έθαψε τα χρυσά του νομίσματα εκεί όπου στη συνέχεια χτίστηκε το σπίτι του 60χρονου.
Προφανώς υπολόγιζε πως η Θεσσαλία θα ξαναγινόταν τουρκική και θα έπαιρνε πίσω τα χρήματά του.
Άλλος θησαυρός που αποτελεί το απωθημένο σχεδόν όλων των χρυσοθήρων είναι του βούλγαρου Βαλσάμ Βοεβόδα, ο οποίος φέρεται να έκρυψε χιλιάδες χρυσά νομίσματα και κοσμήματα κάτω από μια πέτρινη βρύση στα Πετρωτά Σαπών. Πολλές φορές οι κάτοικοι του χωριού έχουν ξυπνήσει από τις προσπάθειες χρυσοθήρων να σκάψουν τη βρύση και να βγάλουν στο φως τον θησαυρό, ο οποίος αναζητείται και σε περιοχή στα νότια της Βουλγαρίας. Χρυσοθήρες πάντως επιμένουν πως κάθε φορά που ανιχνευτής μετάλλων πλησιάζει τη βρύση «τρελαίνεται».
Απόδειξη όπως ισχυρίζονται που αποδεικνύει πως εκεί είναι θαμμένος ένας τεράστιος θησαυρός. Οι ανιχνευτές δεν είναι όμως το πλέον αξιόπιστο μέσο. Αυτό σίγουρα το εμπέδωσαν οι χρυσοθήρες που αναζητούσαν θησαυρό στη Μεθώνη Πιερίας. Ο ανιχνευτής χτυπούσε σαν τρελός αλλά ύστερα από σκάψιμο σε βάθος ενός μέτρου βρέθηκε το αντικείμενο που τον είχε «τρελάνει». Μια παλιά τρύπια δεκάρα!
Ανάλογη δυσάρεστη έκπληξη συνάντησαν και οι χρυσοθήρες που ξήλωσαν την πλατεία στο χωριό Γόννοι της Λάρισας. Στο τέλος όχι μόνο δεν βρήκαν τίποτα παρά λίγα σκουριασμένα νομίσματα, αλλά υποχρεώθηκαν και να ανακατασκευάσουν την πλατεία.
Πιο τυχερός στάθηκε οικοδόμος στην Πάτρα που με τη χρήση ανιχνευτή κατάφερε να εντοπίσει θησαυρό αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ πριν από μερικούς μήνες.: Τα ΝΕΑ

Το επερχόμενο ΣΟΚ θα είναι πολύ μεγάλο και μη αντιμετωπίσιμο !!

Ο Καιρός πλησιάζει, ο καιρός είναι κοντά που θα υποστεί το σύστημα ένα πολύ ισχυρό σοκ.Σε ελληνικό,ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Οι επόμενες εβδομάδες θα ήταν σκόπιμο και στρατηγικά υπεύθυνο να βρει τους πολίτες προετοιμασμένους για όλα τα ενδεχόμενα,ανεξάρτητα απο την προσωπική η οικογενειακή τους οικονομική η εργασιακή κατάσταση.Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους μικρομεσαίους που εξακολουθούν να επιβιώνουν με ..ανανεούμενους προυπολογισμούς το πολύ εβδομάδας!
Προδιαγράφονται ορισμένες εξελίξεις όχι ευχάριστες και προφανώς το συστημικό σοκ που έρχεται αναμένεται να είναι μεγάλο και μη αντιμετωπίσιμο με τις κλασσικές οικονομικές παραδοχές.
Υπάρχουν ενδείξεις, αποχρώσες ενδείξεις ότι στις προσεχείς εβδομάδες θα υπάρξει οξεία κλιμάκωση της έντασης και της κρίσης.
Προφανώς και πολλοί κεροσκόποι,τοκογλύφοι,έτοιμοι μαυραγορείτες του χρήματος και της πολιτικής,ετοιμάζονται να τρίψουν τα χέρια τους,αλλά το αμέσως προσεχές διάστημα θα είναι στην πραγματικότητα πολύ επικίνδυνο.
Συνομιλώντας με ξένους την τελευταία εβδομάδα διαπιστώνουμε ότι σχεδόν όλοι από Λονδίνο έως Ρώμη υποστηρίζουν ότι προσεχώς κάτι πολύ κακό θα συμβεί που θα συμπαρασύρει τα πάντα.
Ρωτήσαμε πολλούς τι μπορεί να είναι αυτό το κακό σενάριο για το οποίο όλοι μιλούν από S&P, Barclays, BofA, Espirito Santo κλπ..
Καθαρή και χειροπιαστή απάντηση η οποία να σκιαγραφεί την ακριβή εικόνα των εξελίξεων δεν λάβαμε αλλά τουλάχιστον θεωρούν ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλοι αυτή η σωρευμένη πίεση θα εκτονωθεί και κάτι πολύ μεγάλο και αρνητικό για τα συμφέροντά τους θα συμβεί που θα συνταράξει συνθέμελα το σύστημα.
Είναι γεγονός ότι αυτό το ακραίο αρνητικό σενάριο έχει διακινηθεί από πολλές πλευρές και λόγω αυτής της γενικευμένης προσέγγισης είναι ορθό καλύτερα οι απλοί πολίτες να είναι προετοιμασμένοι τουλάχιστον.. ψυχολογικά.
Κινδυνολογία όπως πιθανό να σκεφθούν κάποιοι;
Ίδωμεν..
stopcartel Newsdesk
ΥΓ. (σκέψεις απο το bankingnews.gr όπως προσεγγίζονται απο τον απλό πολίτη).stopcartel.info

Ο Μπουμπούκος τα ....'εχωσε στον Παπουτσή !!

«Επικίνδυνοι όσοι δεν έχουν δουλέψει ποτέ» !!
Δριμεία επίθεση κατά του του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, εξαπέλυσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη ρύθμιση για την πειρατεία και συγκεκριμένα την παρουσία ένοπλων ιδιωτών φρουρών σε εμπορικά πλοία.
Ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στη τηλεόραση της ΝΕΤ έντονα ενοχλημένος ανέφερε: «Να μη βάζουμε σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, γιατί είναι επικίνδυνοι».
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «ο κ. Παπουτσής δεν είχε καμία αρμοδιότητα πάνω σε αυτό το θέμα, που αφορά καθαρά το υπουργείο Ναυτιλίας» και ότι προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
Οπως είπε χαρακτηριστικά «Εάν δεν είχαμε αντιδράσει άμεσα εγώ και ο κ. Χρυσοχοΐδης, καθησυχάζοντας τον εφοπλιστικό κόσμο αυτή τη στιγμή θα είχαμε χάσει 300 πλοία από την ελληνική σημαία. Η διαβεβαίωση του κ. Χρυσοχοΐδη προς τους εφοπλιστές ήταν ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται».

Όλοι οι δημοσιογράφοι-υποψήφιοι βουλευτές με τη Ν.Δ. !!

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ...ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΩΝ !!
Τη μία έβγαιναν και έβριζαν, τα έχωναν δήθεν στη ΝΔ για τα χάλια και τις απατεωνιές που έγιναν κατά την διάρκεια που κυβέρνησε, και τώρα, πολιτεύονται με τη ΝΔ, σα να μη τρέχει τίποτα!!
Μετά απορούν γιατί τους βρίζει ο κόσμος, και γιατί τους έχει βάλει στο ίδιο τσουβάλι με τους άθλιους προδότες πολιτικάντηδες αυτού του τόπου! Απορούν που τους αποκαλούν "δημοσιοκάφρους", "λαμόγια", "παπαγαλάκια", "πουλημένους" και άλλα τέτοια χαριτωμένα!
Αν είχανε τη στοιχειώδη τσίπα και φιλότιμο, όχι μόνο δεν θα στήριζαν τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν τον τόπο μας, αλλά θα έκαναν τα πάντα για να μη ξαναδεί ο Έλληνας κυβέρνηση απ' αυτούς τους κοπρίτες!! Αλλά είπαμε... Είναι πολλά τα λεφτά!!
Πολύ μεγάλος θα είναι ο αριθμός των υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, που θα προέρχονται από τον χώρο της δημοσιογραφίας.
Τόσο στη Β' Αθηνών όπου ενδεχομένως ο αριθμός των εκπροσώπων του Τύπου μπορεί να φτάσει τους 6 ή και τους 7 όσο και σε πολλές περιφέρειες της χώρας υπάρχει πληθώρα υποψηφίων για τα γαλάζια ψηφοδέλτια.
Ηδη στην Κ.Ο. της Ν.Δ. ο δημοσιογραφικός κόσμος εκπροσωπείται από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο (Β' Αθήνας, τη Φωτεινή Πιπιλή (Α' Αθήνας), τον Σίμο Κεδίκογλου (Εύβοιας), τον Αργυρη Ντινόπουλο (Β' Αθήνας) και τον Κώστα Γκιουλεκα (Α' Θεσσαλονίκης).
Τώρα, πολλοί ακόμα και μάλιστα από τους πλέον αναγνωρίσιμους προετοιμάζονται να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όταν προκηρυχθούν εκλογές.
Μια από τις περιφέρειες που έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον -σύμφωνα με πληροφορίες - είναι η Α' Πειραιά όπου μετά την αποχώρηση του Βασίλη Μιχαλολιάκου, οι πιθανότητες εκλογής για τους υποψήφιους βουλευτές έχουν μεγαλώσει σημαντικά.
Τα δυο ονόματα από τον δημοσιογραφικό χώρο που ακούγονται πιο έντονα είναι αυτά του Γιώργου Αυτια (ALTER) και του Γιώργου Σαραντάκου (MEGA).
Και οι δύο δεν έχουν κρύψει ότι κινούνται στον χώρο της Κεντροδεξιάς, έχουν σχέσεις με τον Πειραιά και έχουν συζητήσει στο παρελθόν την πιθανότητα να πολιτευθούν.
Ο Γιώργος Σαραντάκος μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός όσο ο Γιώργος Αυτιάς αλλά έχει το πλεονέκτημα να είναι φανατικός φίλαθλος του Ολυμπιακού και τακτικός θαμώνας στο Καραϊσκάκη.
Ο Γιώργος Αυτιάς αν και μένει στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην Αμφιάλη, δεν έχει κρύψει ποτέ ότι είναι φίλαθλος του ΠΑΟΚ.
Για τον Γιώργο Αυτιά πάντως είναι ανοικτός και ο δρόμος της Σάμου όπου οι πιθανότητες εκλογής του είναι πολύ μεγάλες.
Η Μαριάννα Πυργιώτη που εγκατέλειψε τη μάχιμη δημοσιογραφία για να αναλάβει την Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφια βουλευτής στις επόμενες εκλογές.
Πιθανότατα στην Β Αθηνών καθώς είναι ένα ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο πρόσωπο.
Στη Β' Αθηνών, ένα ακόμα πρόσωπο από τον δημοσιογραφικό χώρο που θα διεκδικήσει την εκλογή του είναι η Αννα Καραμανλή (ΕΡΤ). Αθλητική συντάκτρια από τις πλέον γνωστές και παρουσιάστρια επί χρόνια της «Αθλητικής Κυριακής» θα ήταν ήδη βουλευτής αν δεν είχε μπει βέτο από νυν βουλευτές της ίδιας Περιφέρειας το 2009.
Ένα ακόμα από τα ονόματα που ακούγονται εγια τη Β Αθηνών είναι αυτό του Νίκου Στέφου ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης με το χρίσμα της Ν.Δ. στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ενω πιθανότατα να πολιτευθεί ξανά και η πρώην βουλευτής Σοφία Βούλτεψη.
Στην Α' Αθηνών θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιος ο Μανώλης Μαυρομάτης ο οποίος έχει διατελέσει ευρωβουλευτής ενώ στην Α' Θεσσαλονίκης θα πολιτευθεί ο Κώστας Μαργαρίτης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr στην Ηλεία, τη θέση του δημοσιογράφου Γιώργου Κοντογιάννη ο οποίος προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη αναμένεται να πάρει ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Διαμαντής Σεϊτανίδης.
Στην Αχαΐα, θα υπάρχουν τουλάχιστον δυο δημοσιογράφοι που θα διεκδικήσουν βουλευτική έδρα. Η Νατάσα Ράγιου η οποία είχε εκλεγεί και στο παρελθόν αλλά και ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας.
Τέλος, σιγουρη παρουσία στη Βουλή θα είναι αυτή του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ενώ ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Γιώργος Χαρβαλιας, πρώην διευθυντής στην εφημερίδα Εθνος, κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει στο πλευρό του προέδρου με κάποια θεσμική ιδιότητα αλλά μάλλον δεν θα πολιτευθεί. 24gr


Tα 7 Σημαδια της Αποκαλυψης - ( Ντοκιμαντέρ )

Tα 7 Σημαδια της Αποκαλυψης

Εξαρθρώθηκε σπείρα Ελλήνων και Αλβανών που διακινούσε ηρωίνη στην Αργολίδα

Σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή Ναυπλίου και 'Αργους εξαρθρώθηκε και συνελήφθησαν δύο Έλληνες 32 και 51 ετών καθώς κι ένας 39χρονος και μία 37χρονη Αλβανοί να μεταφέρουν μισό κιλό ηρωίνη.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ασφάλειας αξιοποιώντας πληροφορία που είχαν πραγματοποίησαν έρευνα στα Ι.Χ επιβατηγά αυτοκίνητα που επέβαιναν οι συλληφθέντες στην εθνική οδό Κορίνθου - 'Αργους, όπου στο ένα από αυτά, βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα δέμα με ηρωίνη βάρους 509 γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το ζευγάρι των Αλβανών μετέφερε την ηρωίνη με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, ενώ οι δύο Έλληνες με άλλο αυτοκίνητο λειτουργούσαν ως προπομποί για να γίνει με ασφάλεια η μεταφορά.
Στην κατοχή του 51χρονου, βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε, αυτοσχέδια συσκευασία με ηρωίνης -0,2- γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκαν ακόμα τρία κινητά τηλέφωνα, τα αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ναυπλίου.

Σύλληψη 40χρονου αρχιλοχία για πλαστογραφία και απάτη

Δάνεια από τραπεζικά ιδρύματα συνολικού ύψους 68.000 ευρώ κατάφερε να πάρει 40χρονος αρχιλοχίας υγειονομικού του στρατού ξηράς, πλαστογραφώντας έγγραφα και εμφανιζόμενος με στοιχεία ανυποψίαστων συναδέλφων του.
Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο 40χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη κακουργηματικής μορφής, καθώς και για παραχάραξη.
Από τις αρχές του 2010, ο συλληφθείς, πλαστογράφησε διάφορα έγγραφα, όπως στρατιωτικές ταυτότητες και φύλλα μισθοδοσίας και προσποιούμενος συναδέλφους του, κατάφερε να εξαπατήσει τραπεζικούς υπαλλήλους και να εκταμιεύσει δάνεια ύψους 68.000 ευρώ. Επιπλέον, σε μια περίπτωση ακόμα αποπειράθηκε να εκταμιεύσει ποσό 10.000 ευρώ.
Ο 40χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη χτες σε τράπεζα στην περιοχή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη προκειμένου να καταβάλει δόση ενός απ΄αυτά τα δάνεια , με σκοπό να αποκρύψει την παράνομη δράση του.

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ της ΝΔ για τον Τουρισμό !

Σαμαράς: Αυτοτελές υπουργείο Τουρισμού και ΦΠΑ στο 4,5% !!
Τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του Τουρισμού ανάπτυξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ), που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011, στις 12:30, στο εκθεσιακό κέντρο Expo Metropolitan, HALL 1, στον χώρο του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ο κ. Σαμαράς πρότεινε μεταξύ άλλων τη δημιουργία αυτοτελούς Υπουργείου Τουρισμού ενώ ζήτησε την μείωση του ΦΠΑ στο 4,5% και την πλήρη άρση του καμποτάζ. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε από τις θετικές επιδόσεις του 2011 που οφείλονται στη διεθνή συγκυρία. Δεν πρέπει να παραμείνουμε σε ευκαιριακή αντιμετώπιση της τουριστικής Ανάπτυξης, τόνισε ο κ. Σαμαράς. Χρειάζεται νέος στρατηγικός σχεδιασμός, με σαφή αναπτυξιακό προσανατολισμό, στόχους και συγκεκριμένα μέτρα υλοποίησης.
Τα μέτρα προτεραιότητες που θα υλοποιήσουν άμεσα αυτό τον μακροχρόνιο αναπτυξιακό σχεδιασμό συνοψίζονται στον εξής «δεκάλογο»:
1. Συγκρότηση ξεκάθαρα αυτοτελούς Υπουργείου Τουρισμού για την θεσμική του εκπροσώπηση. Και μάλιστα δίπλα και υπό την άμεση εποπτεία του Πρωθυπουργού.
2. Σύσταση εταιρίας μάρκετινγκ με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
3. Ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για όλες τις ειδικές μορφές Τουρισμού και κάλυψη των κενών σε υποδομές, όπως μαρίνες, γήπεδα γκολφ και συνεδριακές εγκαταστάσεις.
4. Προσπάθεια για μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο του τουριστικού πακέτου, σε 4,5% και διατήρηση του μειωμένου συντελεστή για τα νησιά του Αιγαίου, με επέκταση της ρύθμισης και για τα νησιά του Ιονίου.
5. Πλήρης άρση του καμποτάζ.
6. Μείωση της γραφειοκρατίας για την ταχύτερη υλοποίηση των επενδύσεων και την δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος.
7. Αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.
8. Εκπόνηση νέας Στρατηγικής Αερομεταφορών, με μείωση των τελών στα αεροδρόμια της χώρας.
9. 'Αμεση εφαρμογή όσων ρυθμίζει ο νόμος για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα.
10. Εκπόνηση αυτόνομου στρατηγικού σχεδιασμού για την Αθήνα με σκοπό την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της ως τουριστικός προορισμός.
Αποδοκιμασίες σε Χρυσοχοΐδη
Σφοδρή ήταν η αντίδραση των ξενοδόχων όσο βρισκόταν στο βήμα ο κ. Χρυσοχοϊδης, ενώ η αγανάκτησή τους κορυφώθηκε όταν αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Μάλιστα, χρειάστηκε να παρέμβει ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης για να κατευνάσει τους εξαγριωμένους ξενοδόχους. Όταν ο υπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του, το λόγο πήρε ο κ. Τσακίρης, ο οποίος επισήμανε "Λυπάμαι, λυπάμαι πάρα πολύ, γιατί είμαστε ο κλάδος της φιλοξενίας", για να συμπληρώσει σε έντονο ύφος "Αλλά υπάρχει αγανάκτιση, ο κόσμος είναι αγανακτισμένος".
Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό το οποίο προβλέπει πλήρη άρση του καμποτάζ, ενώ πρόσθεσε ότι στα 500 εκατ. ευρώ, κονδύλια που προβλέπονται για τη διευκόλυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα ενταχθούν και τουριστικές επιχειρήσεις.

ΣΟΚ! Γερμανική μπότα… πατάει την Ευρώπη!

Την περασμένη εβδομάδα, ο Βρετανός ευρωσκεπτικιστής ευρωβουλευτής Nigel Farage τα είπε χύμα στο ευρωκοινοβούλιο, προσφέροντας μια κάθαρση στους μπουχτισμένους Ευρωπαίους.
Μεταξύ άλλων στράφηκε ευθέως κατά των Γερμανών, λέγοντας: Ζούμε σε μια Ευρώπη στην οποία κυριαρχεί η Γερμανία. Κάτι που σύμφωνα με το ευρωπαϊκό όραμα δεν θα έπρεπε να συμβεί. Κάτι που για να αποφευχθεί, οι πρόγονοι μας έδωσαν το αίμα τους. Δεν θέλω να ζω σε μια γερμανική Ευρώπη, και δεν το θέλουν ούτε οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες .
Αυτά τα λόγια αποτελούν την πιο πρόσφατη εκδήλωση γερμανοφοβίας, την οποία έχει προκαλέσει η νέα θέση ισχύος της Γερμανίας, ως δανείστρια τελευταίας προσφυγής. Πρόκειται για ένα αίσθημα το οποίο έχουμε να δούμε από την εποχή της επανένωσης των δυο Γερμανιών, τότε που η Margaret Thatcher προειδοποιούσε πως η επανένωση αυτή θα υπονόμευε την παγκόσμια κατάσταση, και θα απειλούσε την ασφάλεια της Ευρώπης .
Ο Farage μπορεί να θεωρείται εξτρεμιστής, αλλά μάλλον συμφωνούν μαζί του και οι τόριδες διάδοχοι της Thatcher. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Telegraph ο συντηρητικός δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson: Δεν πρέπει να δημιουργηθεί μια οικονομική κυβέρνηση της Γερμανίας στην Ευρώπη… Οι Γερμανοί βρέθηκαν σε αυτή τη θέση λόγω πολιτικής ανάγκης, και λόγω της οικονομικής τους ισχύος. Δεν είναι ότι οι Γερμανοί θέλουν να ηγεμονεύσουν, αλλά όπως και να έχει κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό για εμάς, και δεν είναι σωστό για την Ευρώπη .
Ο Simon Heffer της Daily Telegraph δεν είναι τόσο ευγενικός. Σε άρθρο του, κατηγορεί τη Γερμανία ότι εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση για να κατακτήσει την Ευρώπη. Βλέπει μια γερμανική εποίκηση της Ευρώπης, που θα αφορά στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας των χωρών της ΕΕ, κάτι που έχουμε να δούμε από την εποχή του Γ` Ράιχ! Κάθε τμήμα δαπανών, κάθε κυβέρνησης της ευρωζώνης, θα ακολουθεί πολιτικές που θα χαράσσονται στην παλιά πρωτεύουσα της Πρωσίας.
Εκεί που ο Χίτλερ απέτυχε με στρατιωτικά μέσα, οι σύγχρονοι Γερμανοί τα καταφέρνουν μέσω του εμπορίου και της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Καλώς ήρθατε στο Δ` Ράιχ .
Κάποιοι δεν συμφωνούν. Όπως το αριστερίζον New Statesman, που δημοσίευσε άρθρο απορρίπτοντας τους φόβους για ένα Δ` Ράιχ, και υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα για τη Γερμανία να αντιδράσει στη κρίση.
Όλα αυτά δεν περιορίζονται στη Βρετανία. Στην κάποτε κατεχόμενη από τους Ναζί Ελλάδα, τα ΜΜΕ έχουν στοχοποιήσει τον Horst Reichenbach, αποκαλώντας τον Γ` Reichenbach, και δημοσιεύοντας φωτογραφίες των γραφείων του στην Αθήνα με τη λεζάντα ιδού το νέο αρχηγείο της γκεστάπο . Πολλοί διαδηλωτές ντύνονται με ναζιστικές στολές, διαμαρτυρόμενοι για την νέα γερμανική παρέμβαση στην εθνική κυριαρχία της χώρας τους.
Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση για την Γερμανία. Όταν εγκρίνει δάνεια στις πληγείσες νοτιοευρωπαϊκές χώρες, και βάζει όρους στις κυβερνήσεις, την κατηγορούν ότι θέλει να καταλάβει εκ νέου την ήπειρο.
Όταν όμως διστάζει να το κάνει, οι Έλληνες βουλευτές απαιτούν να δοθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις για τις θηριωδίες της κατοχής, ενώ διάφοροι σχολιαστές υπονοούν ότι οι Γερμανοί είναι σφιχτοί επειδή κουράστηκαν να απολογούνται για το παρελθόν, θεωρώντας πως η εξωτερική τους πολιτική παραείναι υποτακτική εδώ και δεκαετίες.
Κάποιοι άλλοι επιμένουν πως η γερμανική αντιπάθεια απέναντι στις δαπάνες και στα ελλείμματα έχει να κάνει με τις συνέπειες του υπερπληθωρισμού των 1920ς, που σημάδεψαν για πάντα τη γερμανική ψυχή.
Αυτές οι επιθέσεις μπορεί να είναι άδικες, αλλά είναι κατανοητές, αφού οι Ευρωπαίοι ανησυχούν για την ταχεία απώλεια της εθνικής τους κυριαρχίας.
Foreign Policy/ANTINews

Κομμώτριες κουρεύουν ....Ημίγυμνες - ΦΩΤΟ

Όχι, δεν συμβαίνει σε κάποια χώρα του εξωτερικού, αλλά στην Ελλάδα! Το εν λόγω κομμωτήριο βρίσκεται...στη Θεσσαλονίκη, στα Λαδάδικα. 
Πρόκειται για ένα ένα κομμωτήριο αυστηρά για άνδρες, μιας και εκεί περιμένουν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι πιο sexy και παιχνιδιάρες κομμώτριες, όλες… topless!
Το όνομά του είναι Hot Cuts , και προδιαθέτει για πολλά... λογοπαίγνια!
Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τις υπηρεσίες που ζητά κάθε φορά ο πελάτης (κούρεμα, λούσιμο και μασάζ στο κεφάλι, κτλ) αλλά το σίγουρο ότι οι άντρες έχουν έναν λόγο παραπάνω να επισκέπτονται το συγκεκριμένο κομμωτήριο... μη σας πούμε και την Θεσσαλονίκη, πλέον. planet-greece.blogspot.com

Λήστεψε το αφεντικό του επειδή τον απέλυσε!

Θέλησε να εκδικηθεί τον εργοδότη που τον απέλυσε και σκέφθηκε έναν τρόπο που θα του… απέδιδε και κέρδος! 
Ο 25χρονος από τη Ρόδο επιχείρησε να διαρρήξει το σπίτι του πρώην αφεντικού του, μην μπορώντας να «χωνέψει» την απόλυσή του.
Ο νεαρός πήγε στο σπίτι και προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα με ένα κατσαβίδι. Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από τους γείτονες, οι οποίοι τον τσάκωσαν και τον παρέδωσαν στην Αστυνομία.
Ο πρώην εργοδότης του κατέθεσε μήνυση και ο 25χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

" Εξομολόγηση " για το διαζυγιό της έκανε η Ε.Μενεγάκη !

Με καλεσμένη την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου στην εκπομπή της την Παρασκευή, η Ελένη Μενεγάκη μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για το πόσο δύσκολο ήταν -και είναι- για εκείνη να προστατέψει τα παιδιά της από τραύματα που πιθανόν να τους δημιουργήσει το διαζύγιο των γονιών τους, αλλά και πόσο σημαντικό είναι, μετά από όλα αυτά, να τα κρατήσει μακριά από τα media. «Εσύ, που χώρισες, πώς είναι με τα παιδιά σας;» ήταν η ερώτηση της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου που στάθηκε η αφορμή για την εξομολόγηση της 42χρονης παρουσιάστριας.
«Αχ, δεν θέλω να ανοίξω αυτή την κουβέντα… Είναι το μόνο κομμάτι που δεν θέλω να συζητήσω, γιατί εγώ ζω σε αυτή τη χώρα και τα παιδιά μου ζουν σε αυτή τη χώρα και θέλω όσο μπορώ να τα προστατέψω. Αν ερχόμουν καλεσμένη στη Σουηδία, θα στα έλεγα...» είπε αρχικά, και συνέχισε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μεγαλώνεις παιδιά όταν είσαι ένα πρόσωπο που ξέρει ο κόσμος, που γράφονται και λέγονται για σένα πράγματα, και τα παιδιά σου μεγαλώνουν σε αυτή την κλειστή κοινωνία. Επειδή σίγουρα μέσα από ένα διαζύγιο, όσο κι αν θέλεις να τα προστατέψεις, δημιουργούνται κάποιες -μικρές ελπίζω- πληγές στα παιδιά, θέλω να μείνουν μικρές και να μην γίνουν μεγαλύτερες. Άρα, το θέμα αυτό δεν θέλω να το συζητάω.
Με ρώτησαν πολλές φορές για παράδειγμα “γιατί ενώ τόσο καιρό τα φωτογράφιζες τα παιδιά σου, μετά έστειλες εξώδικα παντού και είπες τέλος οι φωτογραφίες με τα παιδιά μου”. Δεν τρελάθηκα ξαφνικά ένα πρωί και είπα “α, δεν θέλω να φωτογραφίζουν τα παιδιά μου”. Όχι! Απλά, θέλω να τα προστατέψω όσο μπορώ. Επειδή ακριβώς και οι δύο γονείς τους είναι γνωστοί και αποφάσισαν να ζήσουν ξαφνικά χωριστά, δεν θέλω να φτάνουν ειδήσεις στα αυτιά τους που να έχουν να κάνουν και με αυτά ή φωτογραφίες που να είναι κι αυτά μέσα. Θέλω να τα προστατέψω. Είναι παιδάκια, είναι ψυχούλες. Όσο ήμασταν μαζί (με τον Γιάννη Λάτσιο), δεν υπήρχε κάτι που να μπορεί να τους κάνει κακό. Τώρα όμως μπορεί. Θέλω να τα προστατέψω».
Λίγο αργότερα, η Ελένη Μενεγάκη πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν τα είχα σκεφτεί αυτά πριν, ακούγοντας άλλα ζευγάρια που είχαν παιδιά να χωρίζουν, αλλά από τη στιγμή που μπαίνεις σε αυτό, ξαφνικά αλλάζει η ζωή σου και πρέπει να σκέφτεσαι το καθετί με άλλο τρόπο. Το πρώτο που πρέπει να σε νοιάζει είναι τα παιδιά σου και μετά το πώς νιώθεις εσύ, αν εσύ έχεις θυμό, έχεις νεύρα, έχεις στεναχώρια, έχεις μελαγχολία, έχεις χαρά… Σίγουρα δεν είναι εύκολο να βγαίνεις από ένα διαζύγιο, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πάρα πολύ δύσκολο!».
Τέλος, όταν η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου σχολίασε ότι είναι προτιμότερο όμως το διαζύγιο από το «να μένεις σε μια σχέση που δεν σε γεμίζει, που δεν σε κάνει να νιώθεις καλά», η Ελένη Μενεγάκη απάντησε: «Μην το λες σε εμένα αυτό, γιατί ακριβώς για αυτό εγώ κι ο Γιάννης προχωρήσαμε μαζί στο αμέσως επόμενο κομμάτι, που είναι το διαζύγιο, το οποίο -ξαναλέω- είναι πάρα πολύ δύσκολο αν έχεις παιδιά. Αν δεν έχεις παιδιά, μωρέ, ας μην έχεις φράγκο στην τσέπη, είναι αλλιώς τα πράγματα, όλα ξεπερνιούνται. Όταν έχεις παιδιά όμως…».

"Φρένο" στα σενάρια περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ βάζει ο Μ. Καρχιμάκης

Φρένο στα σενάρια των τελευταίων ημερών περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, που θέτουν δημόσια, πλέον, στελέχη του κόμματος, βάζει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης σε συνέντευξή του στο www.pheme.gr
"Ο κ. Παπανδρέου είναι ο αρχηγός του κόμματος και αυτός έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να κριθεί από τον λαό και μόνο από αυτόν", τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Καρχιμάκης, κάνοντας παράλληλα λόγο για εξωθεσμικά κέντρα, τα οποία, όπως υπογραμμίζει, δια μέσου μερίδας των Μέσων Ενημέρωσης, αντέδρασαν, όταν ο κ. Παπανδρέου ήρθε σε σύγκρουση μαζί τους. Μάλιστα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά μερίδας των Μέσων Ενημέρωσης, αποδίδοντας τους ταπεινά ελατήρια, καθώς, όπως σημειώνει, "ανάλογα με τα συμφέροντά τους, προσαρμόζουν ανενδοίαστα τη γραμμή τους"!
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνεται της πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση τα δύο τελευταία χρόνια, σημειώνοντας πως ήταν αναγκαία για να αποφύγει η Ελλάδα τον εφιάλτη της χρεωκοπίας και επιρρίπτει την ευθύνη για το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα "στα κατορθώματα του Καραμανλή, του Σαμαρά και της ολέθριας παρέας τους", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και εκτιμά ότι η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει σε δημοψήφισμα τη δανειακή σύμβαση της 26ης/27ης Οκτωβρίου, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδος, αποτέλεσε την "αποκαλυπτική λάμπα που έφερε στο φως τα πραγματικά πιστεύω όσων επί δύο χρόνια αντιστρατεύονταν δήθεν τις δανειακές συμβάσεις τις οποίες επιτύγχανε η χώρα".

«Αδυναμία αξιοποίησης επιδοτούμενων θέσεων εργασίας»

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
«Αδυναμία αξιοποίησης επιδοτούμενων θέσεων εργασίας»
Την ώρα που η ανεργία ξεπερνά κάθε πρόβλεψη και εκτινάσσεται σε ποσοστά άνω του 18%, τουλάχιστον 200.000 επιδοτούμενες θέσεις κατάρτισης και απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού παραμένουν αναξιοποίητες. Οι εργοδότες αδυνατούν πλέον όχι μόνο να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας αλλά και να μην προχωρήσουν σε απολύσεις, όρος που προβλέπεται για να επιδοτηθεί μια επιχείρηση, για τις ασφαλιστικές εισφορές των ενταγμένων στο πρόγραμμα εργαζομένων. Παράλληλα, οι νέοι αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ρισκάρουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Σαν αποτέλεσμα, τα προγράμματα επιδότησης θέσεων εργασίας μένουν αναξιοποίητα.
Έτσι, η απορρόφηση των προγραμμάτων που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ, πέφτει, αφού οι επιχειρήσεις δεν μπορούν πλέον να δεσμευθούν πως θα διατηρήσουν τον αριθμό των εργαζομένων τους, προκειμένου να ενταχθούν στις υλοποιούμενες δράσεις. Χαρακτηριστικά, το πρόγραμμα για πρόσληψη νέων με 592 ευρώ είχε τη χαμηλότερη απορροφητικότητα, γιατί έθετε ως προϋπόθεση ο επιχειρηματίας να μην προχωρήσει σε απολύσεις. Έτσι, από τις 10.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας που είχαν προϋπολογιστεί για το παραπάνω πρόγραμμα, καλύφθηκαν τελικά μόλις 500. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, παρατηρείται το φαινόμενο επιχειρήσεις που έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών, να προχωρούν σε μείωση του προσωπικού τους. Σαν αποτέλεσμα, καλούνται από τον ΟΑΕΔ να καταβάλλουν όλο το ποσό που αντιστοιχεί στις επιδοτούμενες εισφορές.
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, στις 31 Οκτωβρίου, στο πρόγραμμα επιχορήγησης της απασχόλησης με κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα έχουν «καλυφθεί» οι 303.303 ωφελούμενοι. Βέβαια, το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχει σημαντική συμμετοχή. Δεν είναι λίγοι δε, αυτοί που ζητούν την άρση της «απαγόρευσης» των απολύσεων, με βασικό επιχείρημα ότι στην προσπάθεια διάσωσης της επιχείρησης, η περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας είναι αναγκαία. Στον αντίποδα, η απαίτηση αυτή ευλόγως δε γίνεται αποδεκτή από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, καθώς θα ήταν σαν το Υπουργείο Εργασίας να επιδοτούσε… απολύσεις. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης
1. Με ποιους τρόπους σκοπεύει η κυβέρνηση να αποφύγει τον ιδιότυπο «κορεσμό» που έχει επέλθει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να μην απορροφούν άλλους εργαζόμενους μέσω του προγράμματος επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών;
2. Πώς προτίθεται η κυβέρνηση να ενισχύσει πιο αποτελεσματικά την αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς οι ληφθείσες δράσεις δεν αποδίδουν πλέον τα αναμενόμενα;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Φαινόμενο Νοστράδαμος-Αφανισμός 2012 (Ντοκιμαντέρ)

Προέβλεψαν άραγε οι Μάγια ένα βίαιο τέλος στις 21 Δεκεμβρίου 2012;
Η συγκεκριμένη ημερομηνία, στην οποία συμβαίνει και η χειμερινή ισημερία, συμπίπτει με μια εξαιρετικά σπάνια γαλαξιακή ευθυγράμμιση που πραγματοποιείται κάθε 26 χιλιετίες!
Για χιλιάδες χρόνια διάφοροι προφήτες προέβλεπαν το τέλος του κόσμου. Περισσότεροι από ένας λένε ότι η Αποκάλυψη πλησιάζει... Η θεωρητική σύγκλιση των προφητειών της Δευτέρας Παρουσίας και των σημερινών γεγονότων ονομάζεται φαινόμενο Νοστράδαμου.

Απεργία σε όλα τα ΜΜΕ στις 30/11

Tην Τετάρτη 30/11 θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,στο πλαίσιο συμμετοχής στην απεργία της ΓΣΕΕ (1/12). Ανήμερα στην απεργία της ΓΣΕΕ, δηλαδή την Πέμπτη 1/12, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα συμμετάσχουν με στάση εργασίας.

Με δύο κανάλια θα μείνει σύντομα η ελληνική αγορά !!

Υπό κατάργηση η πρωϊνή ζώνη !!
Δύο κανάλια εθνικής εμβέλειας και κάτι ψιλά από την κρατική τηλεόραση θα απομείνουν στην ελληνική επικράτεια για να ενημερώνουν και να ψυχαγωγούν τα 10.000.000 ελλήνων πολιτών! Αυτή είναι η πραγματικότητα που σηκώνει και μπορεί να συντηρήσει η αγορά η οποία – σύμφωνα με χαλαρούς υπολογισμούς θα συρρικνωθεί κατά τα 2/3 όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα! 
Πλέον επιτακτική καθίσταται η ανάγκη για συγχωνεύσεις τηλεοπτικών σταθμών και ήδη προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ολόκληρο το μιντιακό σύστημα.Και για να μην υπάρχει αμφιβολία, να σημειωθεί ότι ακόμη και οι ιδιοκτήτες που σήμερα βάζουν το χέρι στην τσέπη για να συντηρούν κάθε μήνα το «μαγαζί» τους, έχουν αρχίσει να εκφράζουν τη δυσφορία τους η οποία σε πρώτη φάση θα «καταγραφεί» με ραγδαία συρρίκνωση της παραγωγής του ζωντανού προγράμματός τους.
Τέλος η πρωινή ζώνη
Η είδηση που αποκάλυψε το ΘΕΜΑ για την κατάργηση των πρωινών ζωνών στα κανάλια με την είσοδο της νέας χρονιάς και την πρόθεση να κινηθούν στα χνάρια του Alpha, διατηρώντας μόνο μία βάρδια το 24ώρο, θα είναι το μεταβατικό στάδιο, πριν την απόφαση να συμπορευτούν με κάποιον άλλον τηλεοπτικό εταίρο. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι η επιλογή της συρρίκνωσης της πρωινής ζώνης αφορά σχεδόν το σύνολο των ιδιωτικών καναλιών που διατηρούν εκπομπές εκείνες τις ώρες. Και αυτό διότι, παρά τις μειώσεις των budget και των μισθών, διαπιστώνουν ότι εξακολουθούν να χάνουν χρήματα που θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν τοποθετώντας την ίδια ώρα επαναλήψεις. Μένει να δούμε ποιοι θα πατήσουν πρώτοι τη σκανδάλη και θα τερματίσουν την πρωινή τους ζώνη όπως τη γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια, στριμώχνοντας εκπομπές σε μία βάρδια! Ενώ οι υπόλοιποι θα το πράξουν την επόμενη σεζόν. Aπό το : enimerosi24.gr

Τώρα καταλαβαν στην ΝΔ το αλαλούμ με το χαράτσι στην ΔΕΗ ; !!

ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ....ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ
Για απόλυτο αλαλούμ με το θέμα του ειδικού τέλους ακινήτων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν άμεσα λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί. Τώρα το καταλάβατε κύριοι της Νέας Δημοκρατίας; Τόσο καιρό γιατί δεν ζητήσατε την κατάργηση του;

Ο ΟΑΕΕ καλύπτει ιατροφαρμακευτικά άνεργους ηλικίας από 30 έως και 65 ετών για δύο χρόνια

ΚΑΛΥΨΗ για παροχές ασθενείας σε είδος, ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, ηλικίας άνω των 30 και μέχρι των 65 ετών, που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους και παραμένουν άνεργοι, προβλέπει εγκύκλιος του Οργανισμού. 
Ειδικότερα ορίζεται ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, ηλικίας άνω των 30 και μέχρι 65 ετών, που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους, καλύπτονται για παροχές ασθενείας σε είδος (ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη) από τον κλάδο Υγείας του Οργανισμού για δύο χρόνια από τη διακοπή της ασφάλισης, εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ειδικότερα θα πρέπει να:
α) Eχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού 600 ημέρες εργασίας ή 2 χρόνια.
Το κατώτατο όριο των εξακοσίων ημερών εργασίας ή των δύο ετών αυξάνεται ανά 120 ημέρες ή 4 μήνες κάθε χρόνο μετά τη συμπλήρωση του 30ού έτους της ηλικίας και μέχρι τη συμπλήρωση 4.500 ημερών ή 15 ετών ασφάλισης.
β) Να μην ασφαλίζονται για οποιονδήποτε λόγο στο Δημόσιο ή σε ασφαλιστικό οργανισμό (ακόμη και ως έμμεσα μέλη).
Δικαιολογητικά
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
α) Αίτηση για υπαγωγή στην ασφ/ση του κλάδου Υγείας του ΟΑΕΕ για παροχές ασθένειας σε είδος, η οποία υποβάλλεται στο Περ/κό Τμήμα ΟΑΕΕ στο οποίο ανήκει ο ασφαλισμένος.
β) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, με την οποία ο αιτών θα δηλώνει ότι είναι ανασφάλιστος και ότι μόλις αναλάβει εργασία (μισθωτή ή ελεύθερο επάγγελμα) ή ασφαλισθεί σε άλλο φορέα για οποιονδήποτε λόγο, θα το δηλώσει στον Οργανισμό.
γ) Σε περίπτωση ασφάλισης σε περισσότερους από έναν οργανισμούς, θα προσκομίζεται σχετική βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα για την πιστοποίηση του χρόνου ασφάλισης.
Διάρκεια
Το δικαίωμα για παροχές ασθενείας ισχύει για δύο έτη από την ημερομηνία διακοπής της ασφάλισης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίσταται οποιαδήποτε οφειλή στον ΟΑΕΕ ή εφόσον η οφειλή έχει ρυθμιστεί σε δόσεις οι οποίες καταβάλλονται κανονικά. Αρχίζει από την ημερομηνία διακοπής της ασφάλισης και λήγει με τη συμπλήρωση της διετίας.
Διευκρινίζεται ότι οι άνεργοι το πρώτο έτος μετά τη διακοπή της ασφάλισης θα δικαιούνται όλες τις παροχές (σε είδος και χρήμα) και το δεύτερο έτος σύμφωνα με τις σχετικές ως άνω διατάξεις μόνο παροχές σε είδος.
Ως παροχές σε είδος νοούνται μόνο η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη και καλύπτονται τόσο οι άμεσα ασφαλισμένοι όσο και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.
Η ασφαλιστική ικανότητα χορηγείται για ένα εξάμηνο και αρχίζει από την ημερομηνία διακοπής της ασφάλισης και ανανεώνεται ανά εξάμηνο, σε περίπτωση μη ύπαρξης οφειλής του ανέργου. Ως εκ τούτου το βιβλιάριο ασθενείας του θεωρείται για ένα εξάμηνο.
Σε περίπτωση όμως που ο άνεργος έχει ρυθμίσει την οφειλή του τότε η ασφαλιστική ικανότητα χορηγείται για ένα τρίμηνο και ως εκ τούτου η θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας γίνεται για ένα τρίμηνο.
Σε περίπτωση που ο άνεργος αναλάβει εργασία πριν από τη λήξη της διετίας το δικαίωμα για παροχές, όπως προαναφέρθηκε διατηρείται μέχρι τη θεμελίωση δικαιώματος παροχών από τον νέο φορέα.

Χειμωτιάτικο Σαββατοκύριακο. Πρόγνωση καιρού -Video

Με βοριάδες και τσουχτερό κρύο μας περιμένει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις και λίγες βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου.
Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.
Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα να πέσει λίγο ψιλόβροχο στην ηπειρωτική χώρα κυρίως στη Φθιώτιδα και το Πήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι - βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, εξασθενούν δηλαδή οι βοριάδες. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από - 4 με -5 εώς 12 βαθμούς, στα κεντρικά τόσο στα ανατολικά όσο και στα δυτικά από 3 εώς 16 βαθμούς, στην Κρήτη από 7 εώς 15 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 2 εώς 17 βαθμούς.
ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ:
Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στον Ευβοϊκό εώς 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή ο καιρός βελτιώνεται και μόνον στην ανατολική και νότια Ελλάδα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες βροχές νωρίς το πρωί μόνο στη Βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λιακάδα.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί - βορειανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ και τοπικά για λίγο θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στη δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 19 βαθμούς. Στα βόρεια ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 μέχρι 16 βαθμούς, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες από 9 έως 16 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 11 μέχρι 17 βαθμούς.
ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Καλοκαιρία θα έχει η Αττική . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 μέχρι 16 βαθμούς Κελσίου.

Φορολογούν και την αγοραπωλησία ....Σπέρματος !

Η αγοραπωλησία σπέρματος υπάγεται πλέον στην Ελλάδα σε 13% Φ.Π.Α. !!
Ο νόμος προβλέπει πως η προσφορά σπέρματος δεν μπορεί να αμειφθεί περισσότερο από 200 ευρώ, αλλά αρκετές τράπεζες σπέρματος πληρώνουν από 30 έως 50 ευρώ τη φορά.
Στην Ελλάδα ετησίως, γίνονται περίπου 1.000 λήψεις σπέρματος από τράπεζες με στόχο την τεκνοποίηση, ενώ οι γυναίκες που αγοράζουν σπέρμα είναι κατά 50% άγαμες Ελληνίδες.
: cosmo.gr

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στην Καλαμάτα

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Νοτίου Ελλάδος σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, παράρτημα Καλαμάτας, διοργανώνει σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στα γραφεία του Ομίλου στην Μαρίνα Καλαμάτας.
Το σεμινάριο θα είναι δωρεάν και διάρκειας 14 ωρών. Θα ξεκινήσει στις 30/11/2011 7 μ.μ. έως τις 14/12/11, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 7 – 10 μ.μ. Το τμήμα που θα παρακολουθήσει τα μαθήματα θα έχει περιορισμένο αριθμό ατόμων, 14 το μέγιστο, έτσι ώστε η εκπαίδευση και η πρακτική εξάσκηση να γίνει πιο ολοκληρωμένη.
Τα μαθήματα αυτά θα διδάξει η Δαμηλά Κωνσταντίνα, εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Μετά το τέλος των μαθημάτων θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 6946794303 κ. Νακόπουλο Θανάση, έως τις 28/11/11. Λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων του τμήματος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα μαθήματα των Πρώτων Βοηθειών θα επαναληφθούν ξανά την άνοιξη, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Έπεσε από το μπαλκόνι την ώρα που έκαναν σεξ!!!

Από μία ηλικία και μετά, τα παντρεμένα ζευγάρια που συνεχίζουν να έχουν σοβαρές ερωτικές σχέσεις προσπαθούν να απολαύσουν το 100% των επαφών τους, στο λίγο χρόνο που τους επιτρέπουν παιδιά και υποχρεώσεις. 
Δεν είναι έτσι ιδιαίτερα περίεργο το ότι ένα ζευγάρι 50άρηδων από τη Βρετανία "δραπέτευσαν" πρόσφατα στην Τενερίφη της Ισπανίας, για να απολαύσουν ολιγοήμερες διακοπές αλλά και ο ένας τον άλλον, όσο εντονότερα μπορούσαν.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου, μάλιστα, όταν και βρέθηκαν να ερωτοτροπούν στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου, έφτιαχναν μία ανάμνηση που θα κρατήσει μία ζωή. Οχι όμως για το λόγο που θα περίμενε κανείς.
Σε κάποια στιγμή η 49χρονη σύζυγος έφυγε από την κουπαστή του μπαλκονιού και έπεσε στο κενό. Ευτυχώς, η συγκεκριμένη πλευρά του κτιρίου είχε μία σειρά από μεταλλικές δοκούς, οι οποίες επιβράδυναν την πτώση της και τελικά σφήνωσε ανάμεσά τους με το κεφάλι προς τα κάτω, σχετικά ελαφρά τραυματισμένη και λίγο πριν φτάσει στο έδαφος, επάνω από την σκάλα της εισόδου.
Ο πόνος στον σπασμένο δεξιό της αστράγαλο σίγουρα δεν ήταν αυτό που σκεφτόταν η άτυχη κυρία, ειδικά όταν έφτασαν οι πυροσβέστες για να την απεγκλωβίσουν, καθώς ήταν ολόγυμνη. Παρέμεινε μάλιστα στην ίδια θέση για αρκετή ώρα, μέχρι να απεγκλωβιστεί.
Στο χώρο έφτασε ασθενοφόρο για να την παραλάβει και τελικά και η αστυνομία, καθώς η σειρήνα του πρώτου είχε χαλάσει και κλήθηκε περιπολικό για συνοδεία.
Οπως σχολίασε εκπρόσωπος της αστυνομίας, "δεν είναι δικό μας θέμα και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κάποια κατηγορία, αλλά συστήσαμε στην ίδια και το σύζυγό της να σκεφτούν ασφαλείς τρόπους ερωτικών επαφών για το μέλλον".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου