14.5.16

ΒΙΝΤΕΟ - Αυτά είναι τα δηλητηριώδη φίδια στην Ελλάδα !

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τα 7 δηλητηριώδη φίδια που ζουν στην Ελλάδα, τα 5 από αυτά ανήκουν στις οχιές και τα άλλα 2 ανήκουν στις Κολουμπρίδες.
Δείτε το Βίντεο 

Πρόταση - έκπληξη για νέο εκλογικό νόμο


Πρόταση - έκπληξη για νέο εκλογικό νόμο

Επανέρχονται τα σενάρια για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ενώ ορόσημο για τις αποφάσεις σχετικά με το θέμα αυτό είναι όπως και για τον ανασχηματισμό είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης. Η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να ανοίξει το θέμα εντός του Μαΐου και μάλιστα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύονται και στο “Βήμα της Κυριακής” ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής προσανατολίζεται στο να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους πολίτες από το 17ο έτος της ηλικίας τους. Επίσης υπάρχει σκέψη οι 270 έδρες να κατανέμονται με απλή αναλογική και να υπάρχει bonus 30 εδρών στον πρώτο κόμμα εφόσον αυτό φτάσει ή ξεπεράσει το 40% των ψήφων, ενώ το ίδιο θα προβλέπεται και για συνασπισμούς κομμάτων.
Δεν αποκλείεται να ψηφίζουν πλέον και οι απόδημοι Έλληνες, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για αλλαγές στο σύστημα εκλογής με σταυρό προτίμησης. Ωστόσο η μεγάλη αλλαγή ενδέχεται να είναι το “σπάσιμο” των μεγάλων περιφερειών ώστε να μην δίνουν περισσότερους από δέκα βουλευτές.

Απόφαση- σταθμός: Οι παιδόφιλοι θα ευνουχίζονται με ένεση!

Αλλάζει ταχύτατα ο νόμος για την τιμωρία των παιδόφιλων, ύστερα από επαναλαμβανόμενα κρούσματα...

Οι δράστες στην μακρινή Αυστραλία, έδειξαν πως δεν κατάφεραν τελικά να σωφρονιστούν, καθώς επανέλαβαν το έγκλημα για το οποίο κατηγορήθηκαν.

Έτσι λοιπόν, στην Νέα Νότια Ουαλία, οι παιδεραστές θα υποβάλλονται σε χημικό ευνουχισμό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία ενδοφλέβια ένεση, η οποία μπορεί να καταστρέψει τη στυτική λειτουργία του δράστη, ενώ πολλές φορές τον καθιστά τελείως ανίκανο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το 17% των παιδεραστών διαπράττει ξανά το έγκλημα της παιδεραστίας, μετά το πέρας του σωφρονισμού. Μία τέτοια τιμωρία μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Η σέξι ΟΝΝΕΔίτισσα ξαναχτυπά: Πιο σέξι πολιτικός ο Τσίπρας… αλλά είναι στον ΣΥΡΙΖΑ!

Μπορεί να είναι δηλωμένη ΝΔ και να ήταν υποψήφια περιφεριακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Κουμουτσάκου, ωστόσο όταν η συζήτηση έρχεται στον πιο σέξι πολιτικό ψηφίζει… Αλέξη Τσίπρα!
 Ο λόγος για τη σέξι ΟΝΝΕΔίτισσα και μοντέλο Έλλη Παπαγγελλή, η οποία σε ερώτηση για τον πιο γοητευτικό πολιτικό ξεχώρισε τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι έχει ένα μεγάλο μείον: είναι… ΣΥΡΙΖΑ!
«Δεν θεωρώ ότι κανένας έχει όλο το πακέτο.  
Ίσως ο Αλέξης ο Τσίπρας... αν δεν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ!» είπε στο «Πρωινό».
Για να φέρει το θέμα στα… ίσια, πάντως, συμπλήρωσε ότι ως πρωθυπουργός δεν την καλύπτει καθόλου και αισθάνεται ανασφάλεια! Τέλος, δήλωσε ότι -αν και έχει μεγάλη επιτυχία στο ανδρικό φύλο- δεν έχει πολλές εμπειρίες καθώς έχει πάει μόνο με 8 άντρες…

ΕΠΕΝΔΥΣΗ-ΜΑΜΟΥΘ ! Οι Ρώσοι θέλουν να κατασκευάζουν αεροπλάνα στην Καλαμάτα


airplane

  • Η επενδυτική «ξηρασία» των τελευταίων ετών και η ταυτόχρονη αύξηση της ανεργίας έχει καταστήσει σε προτεραιότητα της κυβέρνησης την ανάγκη εξεύρεσης τρόπων αύξησης των θέσεων εργασία

  • Και επειδή οι πόρτες του Δημοσίου (ευτυχώς) είναι πλέον κλειστές, μοναδική λύση αποτελεί η εξεύρεση στρατηγικών επενδυτών που θα φέρει νέο άνεμο στην πολύπαθη ελληνική οικονομία.
    Μιλώντας πριν από λίγο στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας έκανε γνωστό ότι υπάρχει ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών για τη λειτουργία εργοστασίου παραγωγής υδροπλάνων στην Καλαμάτα, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις από Ρώσους επιχειρηματίες.
    «Ως αίτημα ήρθε προς συζήτηση, και αρκετά προωθημένο μπορώ να πω, για να γίνει στην Καλαμάτα ένα εργοστάσιο παραγωγής υδροπλάνων, το οποίο θα έχει μια εντελώς εξωστρεφή ιδιότητα και θα συνδυάζει τεχνολογίες δυτική και ανατολική» τόνισε ο υφυπουργός, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή πρόταση, για την οποία η κυβέρνηση εξετάζει με πιο τρόπο θα υλοποιηθεί.
    Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στο δεδομένο εδώ και αρκετό -όπως το χαρακτήρισε- ενδιαφέρον των Ρώσων για να επενδύσουν στον τομέα των υποδομών (αέριο, μεταφορές, λιμάνια), αλλά –όπως είπε– ιδιαίτερα σημαντικές για την Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή και οι επενδύσεις κυρίως στους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, όπως το εργοστάσιο παραγωγής υδροπλάνων στην Καλαμάτα.
    Στο μεταξύ, στο ερώτημα αν τα νέα φορολογικά μέτρα θα αποτελέσουν εμπόδιο για επενδύσεις, ο υφυπουργός επισήμανε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, επιβάλλονται από τους πιστωτές και είναι προσωρινά. «Θα είναι σε ισχύ ως εκείνο το σημείο που απογειώνεται η ελληνική οικονομία» είπε ο κ. Μάρδας και υπογράμμισε ότι για τους ξένους επιχειρηματίες, που σκέφτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η αύξηση των φορολογικών συντελεστών, όσο η γραφειοκρατία.

    ΓΙΑ ΤΑΠΕΙΝΟ…ΑΣΤΑΚΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

    Στο Γαλαξίδι βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μαζί με τη σύζυγό του, Αγγελική Παπάζογλου και εκλεκτούς φίλους.

    Ως γνήσιος καλοφαγάς ο πρόεδρος της Βουλής μετά από μια βόλτα στην προκυμαία, είπε να κάνει μια στάση για φαγητό και όπως βλέπετε και στη φωτογραφία στο τραπέζι κυριάρχησε ένας… ταπεινός φρέσκος αστακός , καθώς και άλλα θαλασσινά
    εδέσματα, συνοδευόμενα από ντόπιο λευκό κρασί.
     Ο Νίκος Βούτσης απόλαυσε το λουκούλλειο γεύμα και  με χαλαρή διάθεση και κέφι, χαιρέτισε με χαμόγελο όσους βρίσκονταν
    στην ταβέρνα και τον αναγνώρισαν.

    βουτσης1Στην παρέα προστέθηκε και ο βουλευτής της μονοεδρικής περιφέρειας της Φωκίδας, Ηλίας Κωστοπαναγιώτης, ο οποίος έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην παρέα. Μπορεί να τους
    άνοιξε η όρεξη με τον αστακό, ωστόσο φάνηκε ότι σφίχτηκε λίγο το στομάχι τους συζητώντας για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης – δανειστών, αφού η συνάντηση
    αυτή έγινε πριν το κρίσιμο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

    crashonline.gr

    «O Λαζόπουλος δεν κάνει σάτιρα… Προπαγάνδα κάνει… Θα το πληρώσει ακριβά!»

    Ο αγαπημένος ηθοποιός έδωσε συνέντευξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Λάκη Λαζόπουλο.

    Συνέντευξη στον Νίκο Νικόλιζα και στην εφημερίδα Freddo παραχώρησε ο Πάνος Μιχαλόπουλος, ο οποίος αναφέρεται στις επιθεωρήσεις που ανέβαζαν σπουδαίοι ηθοποιοί τις περασμένες δεκαετίες και ήταν ικανές να ρίξουν κυβερνήσεις.

    Mixalopoulos_«Σήμερα δεν υπάρχουν τέτοιες. Ούτε και ηθοποιοί με τέτοια δύναμη ονόματος που θα έφερναν τα πάνω – κάτω. Θυμάμαι στο Δελφινάριο είχαμε ανεβάσει την επιθεώρηση “Σημιτιτανικός”. Αναφερόταν στον Σημίτη – για μένα ήταν ό,τι καλύτερο πέρασε από την Ελλάδα και θα πρέπει να του ανάβουμε κερί που μας έβαλε στο ευρώ, ασχέτως αν λοξοδρομήσαμε ως χώρα και το καράβι το πέταξαν οι επόμενοι στα βράχια.
    Τότε με την επιθεώρηση αυτή κουνήθηκε όλη η Ελλάδα. Περνούσε μηνύματα» λέει ο ηθοποιός και όταν τον ρωτούν για τον Λάκη Λαζόπουλο είναι κατηγορηματικός: «Δεν τον παρακολουθώ. Ο κ. Λαζόπουλος δεν κάνει σατιρική εκπομπή. Κάνει εκπομπή προπαγάνδας. Κάνει προπαγάνδα και προπαγανδίζει λάθος. Και αυτό το λάθος θα το πληρώσει. Γιατί άλλο σάτιρα και άλλο προπαγάνδα.»

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Του άρπαξε την τυρόπιτα από το χέρι ....γλάρος !!!


    seagull5-e1462983119120

    Ένα περίεργο περιστατικό διαδραματίστηκε στο λιμάνι της Καβάλας όταν ένας αμέριμνος περαστικός δέχθηκε επίθεση από πεινασμένο… γλάρο!

    Και όμως το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό με τον περαστικό άνδρα να μένει άναυδος καθώς το πεινασμένο πουλί του άρπαξε την τυρόπιτα από το χέρι!

    ΦΩΤΟ - Ο «ΖΩΗΡΟΣ» ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ! Η σεξουαλική παρενόχληση σε κόρη υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και η επέμβαση Τσίπρα


    63b83715-07b0-42c5-bc95-0c6918269576


    Ο πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα το 2012 Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες παρενοχλούσε σεξουαλικά τις υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας το «Πρώτο Θέμα».
    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «βάσει πέντε επώνυμων καταγγελιών προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο εντιμότατος πρέσβης φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά επί οκτώ ολόκληρους μήνες τις γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, ανάμεσά τους και την κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ».

    9402b95f-4852-473c-8b63-36e43b01b702
    Παρά τις καταγγελίες δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Τελικώς, το 2013 ο πρέσβης εκλήθη για εξηγήσεις στο Καράκας και μετά από συναντήσεις επέστρεψε τελικά στη θέση του πίσω στην Αθήνα.

    890865ea-a0e8-4049-9397-9b390943b759
    Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας εφιστούσε την προσοχή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, για το ευαίσθητο, όπως το χαρακτήριζε, θέμα που είχε προκύψει με τον πρέσβη της χώρας του στην Ελλάδα, ζητώντας την παρέμβασή του: «Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».

    4ccefbff-295a-4c04-b3b6-530dcb3c3093ΟΙ ΕΠΙΜΑΧΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ!
    Η παραβατική συμπεριφορά του διπλωμάτη, δεν περιοριζόταν, όμως, στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Όπως αποκάλυψε μία από τις πρώην υπαλλήλους:«Μια μέρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος Ελληνικών που έκανε, με ρώτησε: “Εσύ τώρα είσαι υγρή ή στεγνή”; Κάτι που με ενόχλησε ιδιαίτερα και με προσέβαλε. Τόσο σε εμένα όσο και στις άλλες συναδέλφους μου πάντα αναφέρει ότι ο μισθός μας είναι πολύ υψηλός και πρέπει να λάβει μέτρα» αναφέρει μια από τις καταγγέλουσες.
    Μια άλλη περίπτωση είναι μέσα σε ένα αυτοκίνητο: «κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο δημαρχείο της Πεύκης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2013, ο πρέσβης μου χάιδευε το μπούτι. Μετά στο αυτοκίνητο μου είπε ότι πρέπει να φοράω μίνι φούστα για να φαίνομαι περισσότερο γυναίκα. Όταν αντιδρούσα μου έλεγε ότι αν ήθελε μπορούσε να έχει πέντε Κινέζους να δουλεύουν στη θέση μας στην Πρεσβεία».
    «Επιστρέφοντας από τη δουλειά το μεσημέρι, με καλεί στην κρεβατοκάμαρα. Ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω, επιδεικνύοντας τη σωματική ρώμη του. Μου ζήτησε να του κάνω μασάζ και φυσικά αρνήθηκα. Δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα και με διέταξε να τον φιλήσω τραβώντας με, με βία από τα χέρια»

    «Του »
    Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ!
    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega Channel, ο Γκονζάλες για να εκδικηθεί την αντίδραση τόσο των γυναικών αλλά και του πρωθυπουργού ζήτησε να απολυθούν οι καταγγέλουσες. Αυτό συνέβη λίγους μήνες πριν όταν ήρθε ο αντικαταστάτης του Γκονζάλες. Η μόνη που έμεινε στην θέση της ήταν η κόρη του κορυφαίου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ!

    Κουφέτα για Σακελλαρίδη-Τζίμα!

    Με τα δεσμά του γάμου ενώθηκαν στο δημαρχείο της Αθήνας ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και η γνωστή δημοσιογράφος 

    Με τα δεσμά του γάμου ενώθηκαν στο δημαρχείο της Αθήνας ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και η Ράνια Τζίμα.

    Το ζευγάρι έφτασε μαζί στο δημαρχείο, όπου στην είσοδο τους περίμενε ο νονός της νύφης, ενώ στο εσωτερικό του δημαρχείο βρίσκονταν οι επτά κουμπάροι του ζευγαριού.

    Το μυστήριο τέλεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και έγινε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

    Αμέσως μετά την τέλεση του πολιτικού γάμου, η Ράνια Τζίμα και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποδέχονται  τους προσκεκλημένους τους στο Πάρκο Ελευθερίας.

    Εξαπατούσαν ηλικιωμένους με πρόσχημα την πρόκληση σοβαρού τροχαίου

    Στα ίχνη κυκλώματος απατεώνων η ΕΛΑΣ μετά τη σύλληψη 52χρονης στην Άρτα 

    Στα ίχνη εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε πολίτες στην περιοχή της Άρτας και του Βόλου, με το πρόσχημα ότι στενός συγγενής τους έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό, βρίσκονται οι διωκτικές Αρχές, έπειτα από τη σύλληψη χθες το μεσημέρι, μιας 52χρονης στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.
    Στο πλαίσιο επιχείρησης των αστυνομικών της Άρτας, συνελήφθη η 52χρονη που φέρεται να είναι μέλος συμμορίας και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, καθώς και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
    Η δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον μία 26χρονη από τη Βουλγαρία και τρεις συνεργούς τους, μέλη της εγκληματικής ομάδας, δύο άνδρες και μία γυναίκα, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.
    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε αρκετές περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, για να γίνουν πιο πειστικοί και να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια.
    Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, η 52χρονη συλληφθείσα από κοινού με την 26χρονη συνεργό της, είχαν αναλάβει τον ρόλο των «εισπρακτόρων» από τα θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει τον ρόλο καθοδήγησης- στρατολόγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.
    Με τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης, φαίνεται, ότι τα μέλη της οργάνωσης, εξαπάτησαν στις 18 Μαρτίου και στις 26 Απριλίου, δύο ηλικιωμένους σε χωριά του Βόλου και της Άρτας, αποσπώντας τα χρηματικά ποσά των 3.650 και 32.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα τουλάχιστον άλλους 29 πολίτες στην ευρύτερη περιοχή, αξιώνοντας ποσά που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.
    Σε σπίτια και το κατάστημα της 52χρονης συλληφθείσας στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 49 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 2.615 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και χειρόγραφες σημειώσεις και αποδείξεις καθώς και δύο σφραγίδες.
    Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 52χρονης, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διάπραξης των αδικημάτων και διαφυγής.
    Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και να διερευνηθεί η πιθανότητα εμπλοκής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

    Δολοφονημένος βρέθηκε 20χρονος αγνοούμενος

    Η σορός του βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη σε θαμνώδη έκταση, με δύο κάλυκες από κυνηγετικό όπλο δίπλα της 

    - Είχαν χαθεί τα ίχνη του εδώ και τέσσερις μέρες 

    Νεκρός σε προχωρημένη σήψη βρέθηκε σήμερα ένας 20χρονος σε θαμνώδη περιοχή στην Πεντέλη, δίπλα στον δρόμο, στη θέση Άγιος Πέτρος.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για έναν νεαρό από τα Γλυκά νερά, την εξαφάνιση του οποίου είχαν δηλώσει οι γονείς του στο ΑΤ της περιοχής στις 10 Μαΐου.

    Δίπλα στη σορό του νεαρού βρέθηκαν δύο κάλυκες από κυνηγετικό όπλο, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς να μιλάνε για δολοφονία.

    Ωστόσο, λόγω της προχωρημένης σήψης του πτώματος, θα πρέπει να περιμένουν την έκθεση του ιατροδικαστή με τα αποτελέσματα της νεκροτομής ώστε να μπορούν να είναι σίγουροι για το τι προκάλεσε τον θάνατο του νεαρού.

    Στο μεταξύ, οι αρχές ερευνούν το παρελθόν του 20χρονου προκειμένου να προσδιορίσουν εάν είχε ανοιχτούς λογαριασμούς και να οδηγηθούν στους δράστες του εγκλήματος.

    Τσιμπήματα κουνουπιών: Πώς μειώνεται γρήγορα το πρήξιμο και η φαγούρα

    Η άνοδος της θερμοκρασίας ευνοεί την αναπαραγωγή και κυκλοφορία των κουνουπιών. Και μαζί με τα κουνούπια έρχονται και τα δυσάρεστα τσιμπήματα που προκαλούν φαγούρα και σημάδια στην επιδερμίδα.
     
    Τα τσιμπήματα κουνουπιών αφήνουν κνησμώδη “σπυράκια” που εμφανίζονται αφότου τα κουνούπια χρησιμοποιήσουν το κεντρί τους για να τρυπήσουν το δέρμα και να τραφούν με το αίμα σας. Το τσίμπημα συνήθως φεύγει από μόνο του μέσα σε λίγες ημέρες.
    Περιστασιακά, τα τσιμπήματα κουνουπιών προκαλούν μια μεγάλη περιοχή με πρήξιμο, πόνο και ερυθρότητα. Αυτό το είδος της αντίδρασης είναι πιο συχνό σε παιδιά και είναι γνωστό και ως σύνδρομο Skeeter.
    Τι να κάνετε για τα τσιμπήματα κουνουπιών
    Τα περισσότερα τσιμπήματα κουνουπιών θα σταματήσουν να σας προκαλούν φαγούρα και τα σημάδια θα υποχωρήσουν μόνα τους μέσα σε λίγες ημέρες. Μέχρι τότε, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα:
    1. Απλώστε μια λοσιόν, κρέμα ή πάστα. Εφαρμόστε μια λοσιόν με καλαμίνα (calamine) ή μια απλή κρέμα με υδροκορτιζόνη για επάνω στο σημείο του τσιμπήματος, για να υποχωρήσει η φαγούρα.
    2. Δοκιμάστε να βάλετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Εφαρμόστε επανειλημμένως αρκετές φορές την ημέρα, μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.
    3. Εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα. Θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από την φαγούρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα δροσερό, υγρό πανί για λίγα λεπτά.
    4. Πάρτε ένα αντιισταμινικό χάπι. Για ισχυρότερες δερματικές αντιδράσεις, δοκιμάστε να πάρετε ένα απλό αντιισταμινικό χάπι.
    5. Εφαρμόστε λίγο ξηρό σαπούνι. Μια άλλη θεραπεία για τα τσιμπήματα κουνουπιών είναι να τρίψετε λίγο ξηρό σαπούνι απευθείας πάνω στο δέρμα. Αυτό θα σας παρέχει προσωρινή ανακούφιση στον κνησμό. Θυμηθείτε να ξεπλύνετε καλά αφότου υποχωρήσει η φαγούρα.
    6. Χρησιμοποιήστε λίγο κρεμμύδι. Εκτός από το να σας προκαλεί δάκρυα, μια φρέσκια φέτα από ξηρό κρεμμύδι μπορεί επίσης να σας βοηθήσει με τα τσιμπήματα κουνουπιών. Απλά τοποθετήστε μια φρέσκια φέτα στην πληγείσα περιοχή για αρκετά λεπτά μέχρι να υποχωρήσει η φαγούρα.
    7. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα. Για γρήγορη ανακούφιση δοκιμάστε να βάλετε λίγη οδοντόκρεμα με μέντα στο τσίμπημα. Αφήστε τη να στεγνώσει και μην την ξεπλύνετε μέχρι να νιώσετε ανακούφιση από την φαγούρα.
    8. Βάλτε λίγο μέλι. Πολύ απλά εφαρμόστε λίγο μέλι απευθείας επάνω στο τσίμπημα. Το μέλι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και θα σας προστατεύσει από περαιτέρω μόλυνση.
    mayoclinic.org

    ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ - Απόπειρα διπλής δολοφονίας και αυτοκτονίας στη Δάφνη


    Απόπειρα διπλής δολοφονίας και αυτοκτονίας στη Δάφνη


    Τραγωδία παραλίγο να σημειωθεί τα ξημερώματα στη Δάφνη, όταν ένας άνδρας ηλικίας 70 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, μετά από διαπληκτισμό με τον 31χρονο γιο του, τον τραυμάτισε με ψαλίδ. Αμέσως μετά, ο ίδιος πυροβόλησε τη σύζυγό του.

    Στη συνέχεια ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε, στην προσπάθειά του να αυτοκτονήσει. Και οι τρεις διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνα για την υπόθεση.

    Πάτρα:Πήγε για sex και τον... έφαγαν τα σκυλιά

    ΕΤΡΕΧΕ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΡΑΜΜΑΤΑ 

    Απίστευτη περιπέτεια για παράγοντα ποδοσφαίρου και νεαρή αθλήτρια 

    Σε θρίλερ εξελίχθηκε για έναν 60χρονο η ερωτική του συνεύρεση μεσα στο Ι.Χ. του με μια γυναίκα κατά πολλά χρόνια νεότερή του.
    Όλα συνέβησαν τις βραδινές προς νυχτερινές ώρες της περασμένης Τρίτης, όταν ο άντρας, ο οποίος είναι και παράγοντας σε ποδοσφαιρική ομάδα που εδρεύει σε περιοχή που εντάχθηκε στον Καλλικρατικό Δήμο Πατρέων  και βρίσκεται στη Δυτική πλευρά της Αχαΐας  , επέλεξε να συνευρεθεί ερωτικά με μια νεαρή, η οποία παίζει ποδόσφαιρο σε γυναικεία ομάδα της περιοχής.
    Η ερημική περιοχή του Ομπλού κρίθηκε από το ζευγάρι ως η ποιο κατάλληλη για να περάσουν όμορφες στιγμές, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, με τον ηλικιωμένο ποδοσφαιρικό παράγοντα μάλιστα να προσφέρει προκαταβολικά στην νεαρή αθλήτρια και ένα σεβαστό ποσό, ως δωράκι για τις στιγμές που θα περνούσαν μαζί.
    Όλα – ως προς το ερωτικό του πράγματος κύλισαν ομαλά  - αλλά λόγω ηλικίας και …προστάτη ο ερωτύλος 60χρονος χρειάστηκε να βγει από το αμάξι και να αναζητήσει μια απόμερη μεριά, προκειμένου να ικανοποιήσει σωματική του ανάγκη.
    Εκεί άρχισαν τα δύσκολα και τα απρόοπτα, καθώς από το πουθενά εμφανίστηκε αγέλη σκύλων, η οποία του επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να του «κατεβάσει» μεγάλο κομμάτι δέρματος το οποίο ξεκίναγε από την βουβωνική χώρα – στο παραπέντε γλύτωσε ένα από τα πολυτιμότερα σημεία του σώματός του – μέχρι και το γόνατο.
    Ο άντρας αιμόφυρτος και σε κατάσταση πανικού έτρεξε στο αυτοκίνητο που μέχρι πριν λίγο ήταν η ερωτική φωλιά του με τη νεαρή αθλήτρια, η οποία μπροστά στη θέα του αίματος και της σκισμένης σάρκας κάθισε στη θέση του οδηγού για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.
    Στη διαδρομή ωστόσο αποφασίστηκε  - για να μην γίνει σούσουρο – ο τραυματισμένος ποδοσφαιρικός παράγοντας να μεταφερθεί στο σπίτι γιατρού, με τον οποίο έχει φιλικές σχέσεις , προκειμένου να του παράσχει αυτός τις πρώτες βοήθειες και να του κάνει ακόμα και ράμματα.
    Η νεαρή αθλήτρια  το φυσάει ακόμα και δεν κρυώνει και όπως εκμυστηρεύτηκε σε φιλικό της πρόσωπο , δεν πρόκειται να ξανά βρεθεί με τον παράγοντα υπό αυτές τις συνθήκες,  ακόμα κι΄ αν το δωράκι της είναι διπλάσιο από αυτό που της έδωσε.

    πηγή

    Διήγημα τρόμου και φαντασίας - Το φάντασμα του μαύρου καβαλάρη

    του Παν. Αντωνόπουλου

              Μέρες τώρα η πόλη ήταν ανάστατη από τις φήμες που κυκλοφορούσαν και μιλούσαν για την επίσκεψη του μαύρου καβαλάρη.
     Ήρθε έλεγαν από μακριά για να βρει τον άνθρωπο με τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα και να αποδώσει Δικαιοσύνη, σκοτώνοντάς τον σε μονομαχία μια ασέληνη νύχτα, στο νεκροταφείο της πόλης.
              Ο πρώτος άνθρωπος που τον είδε να διατρέχει βράδυ την πόλη στα νότια, δεν είχε συνέλθει ακόμη και ο φόβος του είχε φωλιάσει για καλά στην καρδιά του. Ωστόσο μπορούσε να τον περιγράψει και να θυμηθεί και τις πιο ασήμαντες λεπτομέρειές του.
              Πρώτα – πρώτα έλεγε, έδειχνε δυνατός κι ασυμβίβαστος. Το αρρενωπό και τραχύ πρόσωπό του με τα σχιστά μάτια και τα πυκνά φρύδια τού προσέδιδαν εμπιστοσύνη και σιγουριά. Ύστερα η κατάμαυρη δερμάτινη στολή που φορούσε με το μεγάλο καπέλο και τις καλοφτιαγμένες μπότες τού έδιναν μεγάλη εκκεντρικότητα και προκαλούσε  ασύγκριτη εντύπωση. Το χρυσοκέντητο τώρα σήμα της νεκροκεφαλής στο μέρος της καρδιάς του μαζί με το μεγάλο κι ευλύγιστο σπαθί που κρατούσε στο δεξί του χέρι και το ανέμιζε με δύναμη και δεξιοτεχνία στον αέρα ολοκλήρωναν το ελκυστικό πορτραίτο του μαύρου καβαλάρη και το ‘καναν συμπαθητικό μαζί και μισητό.
              Ο μύθος έλεγε πως πριν πάρει την απόφαση να γίνει εκδικητής των αμαρτωλών, ο ίδιος είχε πέσει θύμα τους και είχε πληγωθεί πολύ! Ήταν δεκαοχτώ χρονών όταν αγάπησε μια όμορφη γυναίκα και την παντρεύτηκε.  Πάνω  όμως στο μήνα αναγκάστηκε να φύγει από την πόλη και να την αφήσει μόνη. Σαν γύρισε  πήρε ένα ανώνυμο γράμμα που του έλεγε πως όσο καιρό έλειπε η γυναίκα του τον απατούσε με τον πιο πλούσιο νέο της περιοχής. Αμέσως για να ξεπλύνει την ντροπή τον κάλεσε σε μονομαχία και τον σκότωσε. Ο ίδιος όμως τραυματίστηκε βαριά και σαν κατάλαβε πως δε θα ξέφευγε το θάνατο, παρακάλεσε το Θεό να τον κάνει φάντασμα και σαν θα γυρνά τον κόσμο να τιμωρεί τους κακούς και τους αμαρτωλούς. Ο Θεός τον άκουσε κι από τότε το φάντασμα του νεκρού μονομάχου καβάλα στο περήφανο άλογό του τρέχει στους δρόμους της κάθε πόλης και είναι έτοιμο να την προστατεύσει!
              Έτσι σαν  του το ζητούσε ανέβαινε στο ατίθασο άλογό του και την επισκεπτόταν σαν το πυκνό σκοτάδι τη σκέπαζε και η αναγνώρισή του γινόταν δύσκολη. Αφού έκανε τρεις γύρους έξω από τα σπίτια της κι εντόπιζε το νεκροταφείο της, τραβούσε κατευθείαν εκεί κι αφού ξεπέζευε κι άφηνε το άλογο έξω από το μαντρότοιχο, αυτός έμπαινε μέσα κι έψαχνε να βρει τον  τάφο της νεότερης πεθαμένης κοπέλας. Σαν τον έβρισκε, έβαζε ένα χοντρό μαύρο κερί στην είσοδό του για να τον γνωρίσει το πρωί που θα επέστρεφε να κρυφτεί μέσα και ξεκινούσε πάλι την ολονύκτια έφοδό του στους δρόμους της πόλης για να βρει το σπίτι του ανθρώπου με τα εφτά μεγάλα θανάσιμα αμαρτήματα.
              Σαν το έβρισκε, χάραζε στην πόρτα του ένα κόκκινο σταυρό και τα αρχικά του γράμματα και επέστρεφε στο νεκροταφείο όπου και τον περίμενε για τη μονομαχία του θανάτου.  Τον περίμενε εφτά νύχτες, αν δεν παρουσιαζόταν και την τελευταία νύχτα, αποφάσιζε να τον σκοτώσει πια, σε μια από τις πολλές ενέδρες που θα του ‘στηνε έξω από το σπίτι του.  
                   * * *
              Μόλις πληροφορήθηκαν οι αμαρτωλοί  της πόλης πως ο μαύρος καβαλάρης εθεάθη από τον άνθρωπο που αναφέραμε σε έναν από τους δρόμους της τρομοκρατήθηκαν.  Αμέσως άρχισαν να μετράνε τα μεγάλα αμαρτήματά τους και να ζητάνε απεγνωσμένα τη γνώμη και τη συμβουλή των δικών τους για το τι γενέσθαι.  Οι πιο δειλοί έφυγαν, άλλοι μετακόμισαν σε φιλικά σπίτια και κάποιοι χάνοντας την ψυχραιμία τους, μεταμόρφωσαν τα σπίτια τους κάνοντάς τα αγνώριστα για να ξεγελάσουν το μάτι του μαύρου καβαλάρη και να ξεφύγουν!
              Απ’ αυτή την υστερία πανικού δε γλίτωσε ούτε και ο πρώτος άρχοντας της πόλης, που οι ψίθυροι τον έφερναν σαν τον άνθρωπο που βαρυνόταν με τα εφτά μεγάλα αμαρτήματα και πως αυτόν ζητούσε το φάντασμα του μαύρου καβαλάρη. Σαν το ‘μαθε πανικόβλητος εγκατέλειψε την πόλη και πήγε να κλειστεί στην εξοχική του κατοικία, βόρεια της πόλης σε μια έρημη και απρόσιτη περιοχή που οι δρόμοι της φυλασσόταν από  εκπαιδευμένα λυκόσκυλα κι έκοβαν το δρόμο σε κάθε ανεπιθύμητο επισκέπτη.
              Τις τρεις πρώτες μέρες ο άρχοντας τις πέρασε κλεισμένος στο δωμάτιό του χωρίς να δει άνθρωπο. Την τέταρτη ξεθάρρεψε κάπως και ζήτησε να τον επισκεφτεί ο γραμματέας του. Σαν τον είδε αυτός να βρίσκεται στα πρόθυρα  νευρικής κρίσης, του είπε για να τον εμποδίσει από τίποτα χειρότερο:
            << Δεν έχεις διαπράξει το έβδομο αμάρτημα, άρχοντα. Γιατί φοβάσαι; >>
             Κούνησε το κεφάλι του εκείνος, κοκκίνισε το πρόσωπό του από την ενοχή και του ψιθύρισε άκοσμα με σβησμένη φωνή:
             << Το διέπραξα κι αυτό! >>
             << Πότε; Κρυφά από μένα; >>
             <<Ναι, δυστυχώς! >>
              Πήρε μια βαθιά ανάσα ο άρχοντας και σαν σκέφτηκε για λίγο του είπε δείχνοντας αποφασισμένος να μιλήσει:
              << Θα στα πω όλα! Θυμάσαι πριν ένα χρόνο που μας επισκέφτηκε ο επιθεωρητής υγιεινής της περιφέρειας και μου ζήτησε πάση θυσία να κάνει δειγματοληπτικό έλεγχο στο νερό της πόλης γιατί είχε καταγγελίες πως ήταν μολυσμένο;>>
              Τον κοίταξε μ’ ένα βλέμμα καχυποψίας ο γραμματέας και του έγνεψε καταφατικά με τα μάτια.
              << Το νερό ήταν μολυσμένο >> συνέχισε ο άρχοντας << κι εγώ το ‘ξερα! Πριν τρεις μέρες με ειδοποίησε ο γιατρός του νοσοκομείου πως ένα τρίχρονο αγοράκι έδειχνε ύποπτο να έχει το μεταδοτικό και θανατηφόρο ιό της χολέρας κι αυτό κατά πάσα πιθανότητα οφειλόταν στο μολυσμένο νερό! >>
              << Λέγε, θέλω ν’ ακούσω! >> τον προέτρεψε γεμάτος αγωνία ο γραμματέας κι έδειξε να  κυριεύεται  από  μίσος  για  τον άρχοντά του.          
             << Λοιπόν, μου είχαν πει δυο εργάτες πως βρήκαν μέσα στη δεξαμενή πολλά ψόφια ποντίκια να πλέουν στο νερό και με τα διαμελισμένα σώματά τους από τη σήψη έκαναν την ατμόσφαιρα εκεί μέσα αφόρητη!>>
              << Και δεν έκοψες την παροχή ύστερα απ’ όλα αυτά; >>
              << Όχι! Γιατί ο επιθεωρητής ήταν επί θύραις και δεν ήθελα ν’ αφήσω χωρίς νερό την πόλη και να εκτεθώ στα μάτια του! >>
              Δάγκωσε τα χείλη του ο γραμματέας και φανερά δυσαρεστημένος, τον ρώτησε με τη φωνή του υψωμένη:
             << Και ο δειγματοληπτικός έλεγχος στο νερό δεν έγινε από τον επιθεωρητή; >>
             << Δεν έγινε! Προφασίστηκα αδυναμία για τεχνικούς λόγους και δεν τον  άφησα να τον κάνει! >>
              Έδειχνε συντετριμμένος και μετά βίας συγκροτούσε τη σκέψη του. Ωστόσο μιλούσε κι ας έχανε που και που το ρυθμό του.
              << Μια μέρα πριν φθάσει στην πόλη ο επιθεωρητής >> συνέχισε, << ειδοποιήθηκα πάλι από τον ίδιο γιατρό πως το τρίχρονο αγοράκι πέθανε. Η αιτία του θανάτου του οφειλόταν με βεβαιότητα στον ιό της χολέρας που το είχε προσβάλει κι ευθυνόταν απόλυτα το μολυσμένο νερό της πόλης αφού οι τοξικολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις που έγιναν στο εργαστήριο του νοσοκομείου με πάσα μυστικότητα κι σοβαρότητα, έδειξαν πως ο θανατηφόρος ιός βρισκόταν στα μόρια του νερού και το είχε μολύνει!>>
              Έξαλλος έγινε ο γραμματέας και χτυπώντας το χέρι του με δύναμη πάνω στο τραπέζι, του φώναξε με όλη της δύναμη της φωνής του:
              << Κι εσύ μετά απ’ όλα αυτά, συνέχιζες να ΄χεις ανοιχτή την παροχή του νερού, ε;   Έπρεπε να  μετρήσεις  ακόμη κι  άλλο   θάνατο  για  να   την   κλείσεις ;>>
              Η δύσπνοια που ένιωσε για λίγο ο άρχοντας και η παροδική ζαλάδα που διαπέρασε το κεφάλι του δεν τον εμπόδισαν να συνεχίσει να μιλάει. Έτσι σαν στύλωσε τα ανέκφραστα μάτια του πάνω στο γραμματέα του, συνέχισε:
            <<Τη μέρα της συνάντησης με τον επιθεωρητή, άλλη μια πληροφορία που πήρα, μιλούσε για άλλα τρία παιδιά που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, μολυσμένα από το θανατηφόρο ιό. Αντιλαμβάνεσαι την ψυχική μου αναστάτωση εκείνη τη στιγμή! Δεν μπορούσα όμως να κάνω τίποτα όσο ακόμη ο επιθεωρητής βρισκόταν στην πόλη και το μολυσμένο νερό συνέχιζε να τρέχει όλο το βράδυ και μόνο σαν έφυγε την άλλη μέρα έδωσα εντολή να σταματήσει η παροχή του >>.
              Απόμεινε για λίγο σιωπηλός σαν σταμάτησε την αφήγησή του κι έδειξε κάτι να σκέφτεται. Αμέσως ύστερα  άνοιξε ταραγμένος το συρτάρι του γραφείου του. Έβαλε το δεξί του χέρι μέσα και τρέμοντας έβγαλε ένα μεγάλο κι αστραφτερό μαχαίρι και το ακούμπησε με τη λαβή προς το στήθος του και την αιχμηρή λάμα του να κοιτάζει κατ’ ευθείαν  το πρόσωπο του γραμματέα του. Εκείνος όπως ήταν φυσικό φοβήθηκε και τραβήχτηκε πανικόβλητος προς τα πίσω. Τότε χαμογέλασε ο άρχοντας και του είπε χαμηλόφωνα για να τον ηρεμήσει και να δικαιολογήσει την εμφάνιση του μαχαιριού:
              << Μη φοβάσαι, δεν είναι για σένα το μαχαίρι! Για μένα είναι! Δες τι θα κάνω και κράτησε την ψυχραιμία σου! >>
              Έπιασε  σφιχτά το μαχαίρι από τη μαύρη λαβή και ακούμπησε την αιχμηρή λάμα του στο μέρος του δεξιού του μπράτσου. Έσυρε ύστερα μια βαθιά χαρακιά και με το αίμα που ανάβλυσε άφθονο και ζεστό άλειψε τη λάμα. Σαν έκανε το ίδιο και στο αριστερό του χέρι, πρότεινε το ματωμένο μαχαίρι στο γραμματέα, ψιθυρίζοντάς του στο αυτί με φωνή που έσβηνε :
               << Βγες έξω και χάραξε στην πόρτα τον κόκκινο σταυρό για να με βρει εύκολα ο μαύρος καβαλάρης! Έτσι κι αλλιώς δε θα του ξεφύγω, ας φανώ τουλάχιστον γενναιόδωρος! >>
              Σε λίγο ένας πελώριος κόκκινος σταυρός χαραγμένος στην πόρτα με το ίδιο το αίμα του άρχοντα, φανέρωνε τον άνθρωπο με τα εφτά μεγάλα αμαρτήματα κι έκανε την αναγνώρισή του από το φάντασμα του μαύρου καβαλάρη πιο εύκολη.
             
    ***
              Σαν το ρολόι της πόλης χτύπησε δώδεκα μεσάνυχτα οι δυο μονομάχοι συναντήθηκαν στην πόρτα του νεκροταφείου και μπήκαν μαζί μέσα. Αφού κοίταξε για λίγο με οίκτο τον άρχοντα ο μαύρος καβαλάρης, άπλωσε ύστερα το ξίφος του και του έδειξε μια μεγάλη ταφόπετρα που βρισκόταν δίπλα τους, γνέφοντάς του ταυτόχρονα με τα μάτια ν’  ανεβεί πάνω της. Πήδησε τότε πάνω της ο άρχοντας και πιάνοντας τη βορινή θέση, έτεινε με μια αδέξια κίνηση μπροστά το ξίφος του, έτοιμος ως φαίνεται ν’  αποκρούσει οποιαδήποτε επίθεση του μαύρου καβαλάρη. Με μια τώρα επίδειξη δυνάμεως που τη διαφήμισε ο μαύρος καβαλάρης μ’ ένα δικό του ανάλαφρο πήδημα πάνω στην ταφόπετρα έπιασε τη θέση του στα νότια.  Εκεί αφού με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία ξεθηκάρωσε το ξίφος του από τη χρυσή θήκη του, και, πέρασε στην κόψη της λάμας επιδεικτικά τα δάχτυλα του αριστερού του χεριού, το πρόταξε κι αυτός με αστραπιαία κίνηση μπροστά, λέγοντάς του με ύφος αυστηρό:
              << Βιάζεσαι βλέπω, άρχοντά μου να τελειώσεις γρήγορα από τη δοκιμασία αυτή αλλά δε θα το καταφέρεις! Εγώ τώρα είμαι ο Ισχυρός κι εσύ ο Αδύνατος!  Και για να αισθανθείς αυτό που λέω, να πάρε και το πρώτο χτύπημα!>> και δίνοντάς του μια με το ξίφος στο αριστερό του χέρι, κοντά στον ώμο, του άνοιξε και την πρώτη πληγή!
               Έβγαλε μια κραυγή πόνου ο άρχοντας και οπισθοχώρησε. Κοίταξε το ματωμένο χέρι του κι αμέσως του επιτέθηκε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τότε ο μαύρος καβαλάρης έχοντας πάντα παρατεταμένο το ξίφος του, του είπε με τη δυνατή και μεταλλική φωνή του:
              << Δοκίμασες το ένα από τα εφτά χτυπήματα που θα σου καταφέρω, ένα για κάθε σου αμάρτημα, άρχοντα! Και πριν σου καταφέρω και το δεύτερο, θέλω να μου αναφέρεις τα εφτά σου αυτά αμαρτήματα! Μπορείς ; >>
              Κρύος ιδρώτας έλουσε τον άρχοντα και του φάνηκε πως ένιωσε την ταφόπετρα κάτω από τα πόδια του να υποχωρεί. Άπλωσε το ξίφος του να του φέρει το δεύτερο χτύπημα αλλά επιδέξια ο μαύρος αντίπαλός του το απέφυγε. Έτσι σαν απόμεινε μετέωρος με το αριστερό του πόδι  πίσω  και το χέρι του τεντωμένο, του ψιθύρισε εξαντλημένος:               
               << Ιδέα δεν έχω για τα αμαρτήματα που μου αναφέρεις, ιδέα! >>
                 Τον κοίταξε με μισό μάτι ο μαύρος καβαλάρης και αστραπιαία χωρίς να προλάβει ν’ αντιδράσει ο άρχοντας, του κατάφερε και το δεύτερο δυνατό χτύπημα στο μέτωπο, πάνω από το δεξί του μάτι.  Το αίμα που έτρεξε γρήγορα κύλησε στο μάτι και του το τύφλωσε. Απεγνωσμένα προσπαθούσε ν’ αποφύγει τη ροή και στο άλλο, όταν κι ένα τρίτο χτύπημα στο δεξί του χέρι στο μέρος του μπράτσου, του τίναξε το ξίφος κάτω και τον άφησε άοπλο.
                << Σαν δεν τα ξέρεις εσύ τα αμαρτήματά σου τα ξέρω εγώ!>> άκουσε τότε σαστισμένος τη φωνή  του μαύρου καβαλάρη  κι ένιωσε στο χέρι του τη λαβή  του ξίφους του, που τόσο ιπποτικά του προσέφερε αφού το μάζεψε από κάτω. Για ν’ αρχίσει αμέσως σαν πήρε θέση απέναντι στον άρχοντα να απαριθμεί αργά - αργά και δυνατά τα εφτά του, θανάσιμα αμαρτήματα: <<υπερηφάνεια, πλεονεξία, πορνεία, φθόνος, γαστριμαργία, μνησικακία, αμέλεια >>. Κι αφού τον κοίταξε με ειρωνεία, του ψιθύρισε :
               << Αυτά τα αμαρτήματα σε βαραίνουν άρχοντα και γι’ αυτά θα πληρώσεις!>> και χωρίς να περιμένει την αντίδρασή του, του κατάφερε   το τέταρτο χτύπημα στο μηρό του αριστερού του ποδιού.  Το χτύπημα ήταν πολύ δυνατό και ο άρχοντας βγάζοντας ένα οξύ ουρλιαχτό πόνου έχασε την ισορροπία του και φάνηκε πως θα σωριαζόταν κάτω. Για καλή του όμως τύχη πιάστηκε από το μαρμαρένιο σταυρό της ταφόπετρας και συγκρατήθηκε. Ωστόσο όμως άφησε εκτεθειμένο το πρόσωπό του και ο μαύρος καβαλάρης που τον είχε πλησιάσει του ‘δωσε το πέμπτο χτύπημα στο αριστερό μάγουλο, κάνοντάς του μια βαθιά ουλή ως κάτω στο λαιμό του.
              Αιμόφυρτος τώρα ο άρχοντας και με τις δυνάμεις του εξασθενημένες, οπισθοχώρησε και ακούμπησε την πλάτη του στο μαντρότοιχο που βρέθηκε πίσω του. Η ασθενής όρασή του που οφειλόταν στα αίματα που έτρεχαν  ακόμη στα μάτια του από την πληγή του μετώπου του και οι οδυνηροί πόνοι που αισθανόταν από τα τραύματα τον οδήγησαν στη σκέψη να εγκαταλείψει τον αγώνα και να παραδοθεί στον ισχυρό αντίπαλό του άνευ όρων. Αλλά η προκλητικότητα του αντιπάλου του που τον ερέθισε για άλλη μια φορά με τα λόγια του, σαν του φώναξε << δειλέ, αυτή τη νύχτα θα πεθάνεις!>> τον έκαναν ν’ αλλάξει γνώμη και να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τέλος.  Γι’ αυτό αποφάσισε να τον μεταφέρει πάνω στο μαντρότοιχο όπου εκμεταλλευόμενος κάποια αδυναμία ή ατυχία του θα μπορούσε να ήταν αυτός ο νικητής.
              Έτσι αφού συγκέντρωσε όλες τις δυνάμεις που του απόμειναν, αρπάχτηκε από τον τοίχο και σκαρφάλωσε πάνω του. Εκεί σαν έτεινε το ξίφος ίσα πάνω στον αντίπαλό του που βρισκόταν από κάτω του, του φώναξε οργισμένος :
             << Έλα καβαλάρη μου, εδώ στα ψηλά! Σε περιμένω! >>
              Ο μαύρος καβαλάρης αντιλήφθηκε το πανούργο σχέδιό του και χωρίς καθυστέρηση βρέθηκε μ’ ένα σάλτο απέναντί του. Και μέχρι να πατήσει γερά στα πόδια του ο άρχοντας, του κατάφερε το έκτο χτύπημα στο μέρος της κοιλιάς  που τον έκανε να ουρλιάξει και να διπλωθεί στα δύο, δείχνοντας πως δύσκολα θα έμπαινε και πάλι στον αγώνα. Ύστερα τον πλησίασε και αφού τον άγγιξε με τη μύτη του ξίφους στο μέρος της καρδιάς, τον ρώτησε ψυχρά:
             << Έχεις καμία επιθυμία άρχοντα, πριν σου καταφέρω το έβδομο και τελευταίο χτύπημα; >>
              Η προθανάτια αγωνία του άρχοντα μεγάλωσε σαν άκουσε τούτα τα λόγια του και η σκέψη και μόνο πως σε λίγο θα μπορούσε να ήταν νεκρός τον έκανε υστερικό παίρνοντας έτσι την απόφαση ν’ αντισταθεί για άλλη μια φορά μέχρι εσχάτων στην αδιάλλακτη αυτή προκλητικότητά του.  Έτσι  σφίγγοντας το ξίφος επιτέθηκε λυσσαλέα προς το μέρος του μαύρου καβαλάρη σκοπεύοντας να τον χτυπήσει και να τον σπρώξει με όλη του τη δύναμη κάτω στους κοφτερούς βράχους. Λες και κατάλαβε όμως το ύπουλο σχέδιό του ο μαύρος καβαλάρης, τον απόφυγε με μια επιδέξια μετατόπιση του σώματός του όσο έπρεπε για να του δώσει έτσι το τελευταίο και έβδομο χτύπημα, παίρνοντάς του σύρριζα το κεφάλι που κύλησε με δυο μικρά πηδηματάκια και σταμάτησε στο κέντρο της ταφόπετρας ενώ το σώμα του γκρεμίστηκε έξω από τον τοίχο.
              Πηδώντας αμέσως κάτω το πλησίασε κι αφού έκανε εφτά κύκλους γύρω του, το άφησε και κινήθηκε προς την πόρτα του νεκροταφείου. Εκεί μ’ ένα του άλμα βρέθηκε στη ράχη του αλόγου που με το πρώτο σπιρούνισμα ξεκίνησε για την έξοδο της πόλης.

    Γιατί η Αστυνομία προειδοποιεί τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν τα εικονίδια του Facebook


    Eδώ και μερικούς μήνες το Facebook έχει δώσει στους χρήστες του την δυνατότητα να εκφραστούν μέσω εικονιδίων, μετά από πολλά χρόνια όπου ήταν πάγιο αίτημα των χρηστών η δημιουργία κουμπιού "dislike".
    Βεβαια, μπορεί ακόμα και σήμερα να μην υπάρχει ακριβώς το κουμπί "dislike", όμως υπάρχουν εικονίδια που εκφράζουν σοκ, λύπη, θυμό και αγάπη.
    Τώρα, η αστυνομία του Βελγίου προτείνει στους χρήστες του διαδικτύου, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, να μην χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα εικονίδια, αφού επιτρέπουν στο Facebook να συλλέγει όλο και περισσότερα στοιχεία για το τι τους αρέσει ή όχι, νευριάζει ή τους προκαλεί σοκ.
    Πολλοί χρήστες διερωτώνται γιατί να είναι μόνο έξι τα εικονίδια που το Facebook δίνει την δυνατότητας στους χρήστες του να επιλέξουν με ειδικούς να σημειώνουν ότι με την χρήση λιγότερων εικονιδίων το Facebook μπορεί να αποκρυπτογραφίσει καλύτερα τον χαρακτήρα του κάθε χρήση ξεχωριστά.
    Το Facebook έχει έτσι την δυνατότητα να στοχεύει διαφημιστικά σε συγκεκριμένους χρήστες, ανάλογα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει για τον καθένα, αξιοποιώντας τις πληροφορίες για το πώς αυτός αντιδρά στα ποστ.

    Για... μερακλήδες: Έτσι θα φτιάξεις τον τέλειο ελληνικό παγωμένο καφέ!

    Αν είσαι φανατικός λάτρης του ελληνικού καφέ και ξενερώνεις που δεν μπορείς να τον απολαύσεις τους καλοκαιρινούς μήνες , όταν η ζέστη χτυπάει κόκκινο μη σκας !
     Σου έχουμε τη λύση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον αποχωριστείς.
    Μπορείς να τον απολαύσεις και παγωμένο και πίστεψέ με..είναι τέλειος! 
    Η διαδικασία δημιουργίας του είναι λίγο μπελαλίδικη , αλλά αξίζει τον κόπο.
    Πως θα τον φτιάξεις , λοιπόν:
    -Φτιάξε μία διπλή δόση ελληνικού (ακριβώς όπως φτιάχνεις τον ζεστό) και βάλτον στο ψυγείο για 5 λεπτάκια να κρυώσει. (εναλλακτικά μπορείς να τον χτυπήσεις με πάγο)
    -Στη συνέχεια πέρασέ τον από ένα φίλτρο του γαλλικού καφέ και πρόσθεσέ τον στο ποτήρι με παγάκια. (με τριμμένο πάγο θα είναι ακόμη καλύτερος)
    -Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και λίγο αφρόγαλα ή και σαντιγί..
    -Και είσαι έτοιμος ! Είναι πραγματικά εξαιρετικός και έτοιμος να αλλάξει τα καλοκαίρια σου.
    Ως προς τον καφέ που πίνεις τουλάχιστον

    Αυτή είναι η ξεφτίλα μας: Το γράμμα ενός άνεργου νέου που μας έχει ραγίσει την καρδιά

    Σήμερα γύρισα Αθήνα. Το πρωί στα ΚΤΕΛ ο πατέρας έκανε να βάλει το χέρι στην τσέπη, 
    «Δεν χρειάζομαι» ψέλλισα και του πιασα το χέρι. 
    «Ε, σε παρακαλώ» μου είπε, «23 χρονών γομάρι έφτασα, ντρέπομαι που σου ζητάω όταν έχω ανάγκη, θα σου παίρνω και για καφέ;» 
    Κοίταξε κάτω. Πια δεν έλεγε «κάτι θα βρεις».
    Μια μέρα σε μια συζήτηση μου είπαν «μικρός είσαι, τράβα μείνε με τους δικούς σου». Ωραία. Καθολική αποδοχή της ήττας. 
    «Όταν ξεμείνω, θα πάω» είπα για να τελειώνουμε, μα έτσι ήταν όντως. Δεν πλήρωνα νοίκι, μα τα λεφτά στην τράπεζα τελειώναν. Ήμουνα τον προηγούμενο μήνα στον Ευαγγελισμό, για εξαγωγή φρονιμήτη. 
    Σαράντα εφτά ευρώ. Κοίταξα το πορτοφόλι μου έξω από το ΜΕΤΡΟ καθώς γυρνούσα. 
    Έξι και κάτι ψιλά μου είχαν μείνει μέχρι να μπει το επόμενο επίδομα. 
    Ωραία.
    Τι μιζέρια θεε μου…
     Είχα μαζέψει δυο-τρία σακουλάκια από καπνό και τον γέμιζα με λαμιώτικο ακατέργαστο. Έβηχα μια βδομάδα, «κόψτο ρε μαλάκα», «θα το κόψω για μένα, όχι για αυτούς.» 
    Και στα τέλη του μήνα, οι έξοδοι μετριούνται σε μπριζόλες, ένα ουίσκι είναι τρεις λαιμού κι ένα μαρούλι. Δακρύβρεχτο, ξεδεκρύβραχτο έτσι είναι. Έτσι.
    Γaμώ την αξιοπρέπεια μας, ίσως, ίσως αν παρακαλούσα τον… Τι κάθομαι και σκέφτομαι. Ο άντρας δεν φτιάχνεται ούτε στα μπουρδέλα ούτε στους στρατώνες. 
    Εδώ θα φανούνε κούτελα, τέσσερις μήνες χωρίς ξυπνητήρι το πρωί και δεν έχω παιδιά, δεν έχω γυναίκα να στηρίζεται πάνω μου. Θα αντέξω. 
    Θα πουλήσω λίγο πιο φτηνά την υπεραξία μου, λίγες περισσότερες ώρες, λίγο πιο μακριά… Προσλαμβάνουνε πτυχιούχους ΑΕΙ στα Οινόφυτα;
    Δεν κλαίμε. Δακρύζουμε καμιά φορά. 
    Σαν θυμάμαι τι λέγανε δασκάλες και συγγενείς για το μέλλον. 
    Χωρίς λεφτά να κάνεις κάτι ενδιαφέρον και χωρίς δουλειά, νιώθω άχρηστος. 
    Γερασμένος.
    Χτυπάει το τηλέφωνο. 
    Καθάρισα τη φωνή μου.
    «Ναι πατέρα έφτασα…Όχι, έχω, μην ανηυσυχείς.».

    Το κινητό σου τηλέφωνο και η σχέση του με τον καρκίνο & άλλες παθήσεις. Σε ποια σημεία απαγορεύεται να το τοποθετείς

    Που βάζετε συνήθως το smartphone σας; 

    Είναι αρκετά συνηθισμένο να το βάζουμε στην τσέπη του παντελονιού μας, ενώ έχουμε δει και αρκετές γυναίκες να το βάζουν στο… σουτιέν τους!

    Όσο βολική κι αν είναι η θέση που έχετε επιλέξει, υπάρχουν σοβαροί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να επανεξετάσετε τις συνήθειές σας. Στην τελική, μπορεί να εξαρτάται η ζωή σας από αυτό…
    Υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ κινητών και καρκίνου
    7 Σημαντικοί Λόγοι που Απαγορεύεται να Έχουμε το Κινητό κοντά στα Ζωτικά Σημεία.

    Πιο συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του καρκίνου του μαστού και της συνήθειας αρκετών γυναικών να βάζουν το κινητό τους στο σουτιέν.
    Για τους άνδρες, ο αριθμός των σπεpματοζωαρίων επηρεάζεται αρνητικά 
    7 Σημαντικοί Λόγοι που Απαγορεύεται να Έχουμε το Κινητό κοντά στα Ζωτικά Σημεία.

    Λόγω της ακτινοβολίας των κινητών, το να το κουβαλάτε στην τσέπη παντελονιού σας μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή σπέpματος.
    Μπορεί να αναπτύξετε προβλήματα στην πλάτη 
    7 Σημαντικοί Λόγοι που Απαγορεύεται να Έχουμε το Κινητό κοντά στα Ζωτικά Σημεία.

    Ένας νευρολόγος παρατήρησε ότι αρκετοί ασθενείς που παραπονιούνται για τον πόνο γύρω από την περιοχή των ποδιών και των γλουτών είχαν την κακή συνήθεια να κουβαλάνε το κινητό τους στην πίσω τσέπη του παντελονιού τους.
    Μπορεί να πάθετε εγκαύματα! 
    7 Σημαντικοί Λόγοι που Απαγορεύεται να Έχουμε το Κινητό κοντά στα Ζωτικά Σημεία.
    Επειδή το κινητό σας είναι σχεδόν πάντα σε λειτουργία, λαμβάνει δεδομένα και τρέχει συνέχεια όλες τις εφαρμογές σας, παράγει θερμότητα. Εύκολα θα μπορούσατε να πάθετε εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού.
    Η ακτινοβολία μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλό σας.
    7 Σημαντικοί Λόγοι που Απαγορεύεται να Έχουμε το Κινητό κοντά στα Ζωτικά Σημεία.
    Η ακτινοβολία από το κινητό σας μπορεί εύκολα να τροποποιήσει τον μεταβολισμό του εγκεφάλου και να επηρεάσει την ψυχική σας υγεία και όχι μόνο.
    Η κατάθλιψη είναι μια πιθανή επίδραση της χρήσης κινητών. 
    7 Σημαντικοί Λόγοι που Απαγορεύεται να Έχουμε το Κινητό κοντά στα Ζωτικά Σημεία.
    Εάν έχετε πάντα το κινητό σας κοντά σας, μπορεί να εμφανίσετε σύγχυση και κατάθλιψη σν το αποχωριστείτε! Η συνεχής χρήση επηρεάζει άμεσα τις συνήθειες ύπνου σας, πράγμα που αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να προκαλέσει διαταραχές.
    7 Σημαντικοί Λόγοι που Απαγορεύεται να Έχουμε το Κινητό κοντά στα Ζωτικά Σημεία.

    ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Αρχειοθήκη ιστολογίου