24.11.12

Άγριος καυγάς στη λαϊκή της Κυπαρισσίας με Τσιγγάνους

Αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων όσο περνά ο καιρός σε χωριά, πόλεις ακόμα και στις λαικές αγορές όπως διαπίστωσαν πολίτες που πολλές φορές καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα σε πολλές περιοχές. 
Αυτή την φορά το θράσος δεν έχει όρια όταν το περιστατικό λαμβάνει χώρα σε χώρους όπου ψωνίζουν οι πολίτες όπως είναι η Λαική αγορά της Κυπαρισσίας. Το πρωί του Σαββάτου μάλιστα κοντά στην συμβολή των οδών Πονηροπούλου και Δημαρχείου κοντά στο Κ.Ε.Π. σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν
στο www.kyparissianews.com τόνισαν ότι πολίτης από κοινοτικό διαμέρισμα με το όχημά του πάτησε 3 λεμόνια όταν διερχόταν από το δρόμο. Κοντά στη διασταύρωση όμως αθίγγανοι έχουν αφήσει σακούλες με προιόντα θεώρησαν ότι ευθυνόταν όχημα εμπόρου που βρίσκεται στη περιοχή λόγω του συνωστισμού στην αγορά και των μέτρων κυκλοφορίας.
 Οι νεαροί αθίγγανοι ζήτησαν το λόγο από τον επαγγελματία - που δεν ευθυνόταν - και διαπληκτίστηκαν μαζί του με αποτέλεσμα η ένταση να κορυφωθεί και 4 περίπου αθίγγανοι να την...πέσουν στον έμπορο με αποτέλεσμα να τον γρονθοκοπήσουν προκαλώντας του τραύματα. Εκείνη την ώρα καταστηματάρχες που είδαν την ένταση προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα χωρίζοντας τους εμπλεκόμενους καθώς κινδύνεψε να γίνει σύρραξη με αποτέλεσμα να έρθει η αστυνομία και να πάρει καταθέσεις, ενώ οι δράστες έγιναν άφαντοι με την άφιξη της αστυνομίας.Ι.ΜΠ.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - Κλείνει ο δρόμος για Μεσσήνη !

Από Τρίτη 27 μέχρι και Πέμπτη 29 Νοεμβρίου

Κλειστός θα είναι ο δρόμος προς Μεσσήνη, στο ύψος των διαβάσεων του ΟΣΕ στο Ασπρόχωμα την προσεχή Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, από 27 μέχρι 29 Νοεμβρίου, λόγω τοποθέτησης ελαστικών πλακών στις διασταυρώσεις. Οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
α) Η κυκλοφορία από και προς τη Μεσσήνη θα γίνεται μέσω των κόμβων αεροδρομίου και Σπερχογείας.
β) Η τοπική κυκλοφορία θα γίνεται μέσω παραπλεύρων δρόμων, όπου έχει προβλεφθεί και η κατάλληλη σήμανση.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- Στην "Στενή " ο ασφαλίτης αστυνομικός !

Προφυλακιστέος κρίθηκε, χθες, αργά το μεσημέρι, ο 45χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, που μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με την κατηγορία της συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε πέρυσι τα Χριστούγεννα και η οποία κατηγορείται για τις δολοφονίες του 35χρονου Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του Κέρι, καθώς και για υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμούς. 
 Για τον 45χρονο πρώην αστυνομικό, πριν από μερικές ημέρες, ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Καλαμάτας για παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση. Μετά την απολογία του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ Εισαγγελέα και Ανακρίτριας και αποφασίσθηκε να αφεθεί ελεύθερος. Από την Εισαγγελία, μετά και από επιπλέον στοιχεία, ασκήθηκε νέα δίωξη για συμμετοχή του ως μέλος στην οργάνωση, όπου και πάλι υπήρξε διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακρίτριας για την προφυλάκισή του ή μη.
Για τη διαφωνία αυτή, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δικαστικό Συμβούλιο, όπου τελικά αποφασίσθηκε η προφυλάκιση του.ΘΑΡΡΟΣ

«Όταν δείτε το χιλιάρμενο στην Άσπρη Θάλασσα, τότε θα'ρθει»

Επαλήθευση Πατροκοσμά;
Σε καιρούς Μεγάλης σύγχυσης και αβεβαιότητας οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι οι επίσημες πηγές πληροφόρησης είναι ανούσιες και αχρηστες.
Έτσι η πλειοψηφία στρέφεται στους Άγιους και στους Γέροντες της Ορθοδοξίας καθότι αυτοί, με τον βίο που διήγαγαν αποτελούσαν και αποτελούν μαζί με τους αρχαίους Έλληνες Σοφούς τους πνευματικούς μας φάρους, και τα μόνα αληθινά σημεία αναφοράς στην "σκοτεινή" εποχή που μας επιφυλάσσουν "Σατανικά" κέντρα εξουσίας(αν θέλετε βγάζετε τα εισαγωγικά).
Ο Πατροκοσμάς είπε:
"΄Οταν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω, τότε κοντά θά είναι". (Τι θα είναι κοντά;Μήπως μια γενική σύρραξη; Τι εννοεί από κάτω; Η Συρία είναι πιο κάτω από εμάς)
"΄Αν ο πόλεμος πιαστή από κάτω, λίγα θά πάθετε· άν πιαστή από πάνω, θά καταστραφήτε". (Προφανώς μια σύγκρουση στη Συρία ναμας πάρει "ξώφαλτσα", ενώ όταν πραγματοποιηθεί η αμέσως επόμενη στα Δαρδανέλια, με εμπλοκή της Τουρκίας, από εκεί θα ξεκινήσει το κακό)
"Όταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στήν 'Aσπρη Θάλασσα, τότε θάρθη". (Άσπρη θάλασσα εννοείται η Μεσόγειος)
"Οταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στά ελληνικά νερά, τότε θάρθη".
Βλέπουμε ότι ως χιλιάρμενο μπορεί να εννοηθεί μια υπερσυγκέντρωση πλοίων, πράγμα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Συρία από Ρώσους, Αμερικάνους, Γάλλους, και Βρετανούς, και ότανόλους αυτούς τους βλέπουμε μαζί, υπάρχει μια δικαιολογημένη ανησυχία.
Ο Γέρων Παϊσιος συνεχίζει:
"Οι Τούρκοι δεν έχουν ακόμα πολλές ημέρες. Τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους.
Η Τουρκία θα διαλυθεί με ευγενικό τρόπο και θα ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι. (Ηδη το Κουρδιστάν αποτελεί πραγματικότητα, μόνο οι Τούρκοι προσποποιούνται ότι δεν υπάρχει!)
Οι Ρώσοι θα κυριέψουν την Τουρκία και αυτή θα εξαφανιστεί από τον χάρτη.Ένα μέρος των Τούρκων θα εκχριστιανιστεί, ένα άλλο θα σκοτωθεί και ένα άλλο θα κατευθυνθεί προς την Μεσοποταμία.(Αυτή είναι η περιβόητη προφητεία - παραλλαγή της προφητείας του Πατροκοσμά, όταν οι Τούρκοι αναμειχθούν ενάντια στα ρωσικά συμφέροντα θα το πληρώσουν "ακριβά"
"Θα γίνουν φοβεροί πόλεμοι στη Μέση Ανατολή, όπου θα πάρουν μέρος οι Ρώσοι. Θα υπάρχουν πολλοί νεκροί." Δυστυχώς βλέπουμε Ρώσους και Ευρωπαίους (Δυτικούς) τον έναν απέναντι από τον άλλον.
"Θα γίνει φοβερός πόλεμος μεταξύ Ευρωπαίων και Ρώσων και θα σκοτωθούν πολλοί."
Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι η ώρα εκπλήρωσης των προφητειών, γιατί όπως είπε ο Πατροκοσμάς "Μετά τόν πόλεμο οι άνθρωποι θά τρέχουν μισή ώρα δρόμο, γιά νά βρίσκουν άνθρωπο καί νά τόν κάμουν αδελφό".
Ο Β ΠΠ σε σύγκριση με αυτό θα μοιάζει με σενάριο που παίχτηκε με Playmobile.Η Παναγιά και ο Χριστός μαζί μας.apocalypsejohn.com

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία - Κατέλαβαν τηλεοπτικό σταθμό - Βίντεο

Κατάληψη τηλεοπτικού σταθμού "NEA TV" στα Χανιά, απο την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Χανίων, με αφορμή την επίσκεψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά, Νίκο Μίχο και Κώστα Μπαρμπαρούση.

 

Μάλιστα λίγο μετά τις 17:22 αναρτήθηκε το βίντεο της κατάληψης, ενώ στο «πόδι» είναι η ΕΛ.ΑΣ. για την επίσκεψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Τατσόπουλος: Με έριξαν στα σκυλιά..οι σύντροφοι !

Νέο μήνυμα Tατσόπουλο στο Facebook για το πήδημα της μισής Αθήνας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στους συντρόφους του που τον έριξαν στα σκυλιά, όπως γράφει χαρακτηριστικά.
Ακολουθεί το μήνυμα:
Δεν ξέρω αν αισθάνεσαι σαν ήρωας του Κάφκα, που κοιμήθηκε άνθρωπος και ξύπνησε κατσαρίδα, αλλά σίγουρα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να κοιμάσαι "ομοφυλόφιλος" για τους Χρυσαυγίτες και να ξυπνάς "ομοφοβικός" για τους συντρόφους σου. Απευθύνομαι κυρίως σ' εκείνους -στο left.gr, στην "Αυγή" και όπου αλλού- που χωρίς να μπουν καν στον κόπο να ρίξουν μια ματιά στη συνέντευξή μου, άρχισαν να με στηλιτεύουν για σεξισμό και ομοφοβία, δύο ιδιότητες τόσο ξένες προς την ιδιοσυγκρασία μου όσο η πολιτική ορθότητα και η σοβαροφάνεια. Διευκρινίζω λοιπόν για τελευταία φορά -επειδή, συμφωνώ απολύτως, πρέπει και να ασχοληθούμε με απείρως σοβαρότερα πράγματα: στην επίμαχη φράση που απομονώθηκε από τη συνέντευξή μου στο CRASH, για εμφανέστατα προβοκατόρικους εμπορικούς λόγους, ΧΛΕΥΑΖΩ τα σεξιστικά πρότυπα της "Χρυσής Αυγής" κι επ'ουδενί ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ με αυτά. Οποιος διαβάσει τη συνέντευξη και είναι στοιχειωδώς καλοπροαίρετος, το αντιλαμβάνεται αμέσως.

Ας μου επιτραπεί επίσης να προσθέσω ότι για ένα άτομο που έχει δεχτεί ανελέητο ηλεκτρονικό πόλεμο από τη "Χρυσή Αυγή" επί διετία, με απειλές θανάτου και -κυρίως- σεξιστικές λοιδορίες, είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ άδικο να κατηγορείται ως ΟΜΟΪΔΕΑΤΗΣ με τους εχθρούς του. Ελεος. Η μνήμη των ανθρώπων -θέλω να πιστεύω εν τη αφελεία μου- διαρκεί περισσότερο από λίγα εικοσιτετράωρα και, αν ακόμη χρειαστεί περιστασιακά κάποια βοήθεια, υπάρχουν αναρίθμητα άρθρα και βιβλία για να υπενθυμίσουν σε όσους πάσχουν από επιλεκτική αμνησία ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ο άνθρωπος που τόσο εύκολα αποφασίζουν να ρίξουν στα σκυλιά.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-Θα μείνει όνειρο για τον Τατούλη :

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απορρίπτει ουσιαστικά τη μελέτη που κατέθεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για μετατροπή του αεροδρομίου Τρίπολης σε πολιτικό, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά τεχνικά προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των πτήσεων. 
Επιπλέον ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, ακόμη και αν μπορούσαν να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα, ως προϋπόθεση χρηματοδότησης θέτει την εκπόνηση μελέτης ωφέλειας-κόστους.
Αυτά προκύπτουν από την απάντηση την οποία έδωσε ο κ. Χατζηδάκης σε ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Ανδριανού. Αναλυτικότερα, στην απάντηση του υπουργού σημειώνονται τα εξής:
"Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με έγγραφό της μας ενημέρωσε ότι:
Η εξέταση των προτάσεων της επικαιροποιημένης μελέτης που υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και των συναφών συμπληρωματικών μελετών που εκπονήθηκαν από την ίδια, έχουν οδηγήσει στα εξής συμπεράσματα:
1. Τα επιχειρησιακά προβλήματα και ο κίνδυνος της ασφάλειας των πτήσεων παραμένουν, ακόμα και στην περίπτωση της επέκτασης και της περιστροφής του διαδρόμου στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.
2. Η ανάπτυξη συμβατικών ενόργανων διαδικασιών βασιζόμενων σε VOR/DME και για τα δύο άκρα του διαδρόμου δεν κρίνεται δυνατή, λόγω των ορεινών όγκων.
3. Η εγκατάσταση και επιχειρησιακή χρήση ILS δεν είναι εφικτή λόγω εμφανών εμποδίων – εδαφικών εξάρσεων και ουσιαστική μη αξιοποιήσιμη λόγω OCH, υψηλών ελαχίστων και βαθμού καθόδου μη συμβατού με τις απαιτήσεις του ICAO.
4. Η χρήση και εκμετάλλευση δορυφορικών συστημάτων (EGNOS-SBAS), η οποία αποτελεί μια ενδεχόμενη λύση, δεν είναι εφικτή επί του παρόντος, δεδομένου ότι ο ευρωπαϊκός σχεδιασμός για την έναρξη εκτέλεσης διαδικασιών βασισμένων στο EGNOS στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ξεκινά το 2015.
Σημειώνεται ότι κρίσιμο μέγεθος για την οριστική αξιολόγηση της εν λόγω πρότασης θα αποτελέσουν τα συμπεράσματα μελέτης κόστους-οφέλους, η οποία θα εκπονηθεί εφόσον επιλυθούν οι ανωτέρω δυσχέρειες, καθώς πολιτική προτεραιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης αποτελεί η διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων της Πολιτείας".

Το τμήμα Φιλολογίας έρχεται στην Καλαμάτα;

 ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ"
Πολύ θόρυβος και αναστάτωση μεταξύ των φοιτητών αλλά και των μαθητών που ετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο έχει προκαλέσει η φημολογία που θέλει το τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών να μεταφέρεται στην Καλαμάτα και να αποτελεί Τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που εδρεύει μεν στην Τρίπολη, αλλά τα τμήματά του είναι διάσπαρτα στις πρωτεύουσες των νομών της περιφέρειας αυτής, όπως γράφει η Γωγώ Καραλή στην "Πελοπόννησο". 
Τη φημολογία την επιτείνει το γεγονός ότι στην Καλαμάτα λειτουργούν δύο Τμήματα, της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών:
Το ένα είναι της Φιλολογίας και το άλλο Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης των Πολιτιστικών Αγαθών. Υποστηρίζουν λοιπόν πως με τη μεταφορά και ενσωμάτωση του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών σε εκείνο της Καλαμάτας, θέλουν να ενισχύσουν το Τμήμα αυτό, θεωρώντας πως το Πανεπιστήμιο Πατρών που είναι το τρίτο σε παλαιότητα και από τα πιο πολυάριθμα, μπορεί να αποχωριστεί κάποιο αριθμό φοιτητών -εν προκειμένω αυτών που σπουδάζουν στο Τμήμα Φιλολογίας- χωρίς ουσιαστικές απώλειες.
Μια τέτοια κίνηση θα έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση αριθμητικά των φοιτούντων στην Καλαμάτα και θα δυναμώσει το Τμήμα αυτό.

Έπιασε τον οικοδόμο σύζυγο της… με άντρα!

Ο κλάδος των οικοδόμων της Πάτρας είναι ανάστατος μετά την είδηση που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο χώρο τους! Πως Πατρινός συνάδελφός τους όχι απλά είναι gay αλλά η γυναίκα του τον χώρισε επειδή τον έπιασε επ' αυτοφώρω με άλλον άνδρα.
Όλα ξεκίνησαν προ μηνών όταν κάποιος από τους συναδέλφους του έμαθε πως η εν διαστάσει σύζυγος του φίλου του, διαδίδει στην πόλη πως... τον πέταξε έξω από το σπίτι, αφού στο κρεβάτι... με άντρα!
Μάλιστα η γυναίκα έλεγε με θυμό πως «δεν σεβάστηκε τα παιδιά του, πως η ίδια δεν είχε καταλάβει το παραμικρό όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ότι έπεσε από τα σύννεφα όταν είδε μπροστά στα μάτια της τη «σκηνή»! «Σιχάθηκα τον εαυτό μου που κοιμόμουν μαζί του» τόνιζε. Και όλα αυτά τα εκμυστηρευόταν όχι μόνο στο περιβάλλον της (σε φίλες της) αλλά και σε άνδρες συναδέλφους του συζύγου!
Το «νέο» λοιπόν, είχε διαδοθεί, ωστόσο ο ίδιος το διέψευδε κατηγορηματικά! Και όχι μόνο! Ισχυριζόταν πως η γυναίκα του τα λέει όλα αυτά επειδή... στενοχωρήθηκε που χώρισαν και αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο.
Απειλούσε δε πως... θα την βάλει στη θέση της!
Ο gay (όπως αποδείχτηκε και αργότερα) οικοδόμος συζητούσε το «πρόβλημα» που αντιμετώπιζε με την γυναίκα του και με έναν κολλητό του, επίσης οικοδόμο. Ο οποίος είχε ακούσει τους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου, όμως μπροστά του έβλεπε έναν «καρδαμωμένο» άνδρα, που έμοιαζε να είναι «πήχτρα» στην τεστοστερόνη! Που να πάει ο νους του πως ο συνάδελφος οικοδόμος και φίλος ήταν... ροζ!
Μέχρι που μία ημέρα συνέβη ένα τυχαίο γεγονός που του απέδειξε πως η πρώην σύζυγος... μάλλον είχε απόλυτο δίκιο! Επισκέφθηκε ξαφνικά τον φίλο του στο σπίτι (όχι με σκοπό να διαπιστώσει κάτι, τυχαίο ήταν) και εκείνος του άνοιξε με μία ρόμπα (χρώματος ροζ μάλιστα, όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε σε φίλους του)!
Και μπορεί το «ροζ» να μην είναι περίεργο, όμως ο φίλος δεν του επέτρεψε την είσοδο στο σπίτι αφού στο εσωτερικό του βρισκόταν... άλλος άνδρας!
Τους έλεγε πως... έχει πολλές ερωμένες!Ο οικοδόμος επείσθη πως ο συνάδελφός του, όχι απλά έκανε «διπλή ζωή», αλλά είχε ιδιαίτερη προτίμηση... στο ανδρικό φύλλο! Από ντροπή... δεν του είπε κάτι εκείνη την ώρα, προτίμησε να φύγει, όμως αργότερα εξιστορούσε σε άλλους συναδέλφους του, τι είχε δει... ιδίοις όμασι!
Μάλιστα «μούτζωνε» τον εαυτό του, που είχε πιστέψει τους ισχυρισμούς του φίλου του οικοδόμου, δήθεν η «πρώην» του, τον κατηγορεί αδίκως και πως εκείνος διατηρεί πολλές σχέσεις με γυναίκες με αποτέλεσμα η σύζυγος να ζηλεύει και να επιχειρεί να τον «βαπτίσει» gay!..dete.gr

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ -‘’Σήκωσαν’’ 21.000 ευρώ από Σούπερ Μάρκετ

Διαβασμένοι ήταν οι άγνωστοι δράστες που κατάφεραν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο μεγάλου σούπερ μάρκετ τα ξημερώματα της Πέμπτης επι της εθνικής οδού Κυπαρισσίας-Πύργου αφού είχαν όχι μόνο σύνεργα αλλά και...επαγγελματική κατάρτιση με την λεία τους να κυμαίνεται κοντά στις 21.000 ευρώ. 
Οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες αναρριχήθηκαν στην στέγη του καταστήματος όπου με κατάλληλα σύνεργα αφαίρεσαν μέρος από την μεταλλική σκεπή και εισέβλααν στο εσωτερικό του κτιρίου κοντά στο χώρο όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης καθώς ήταν καλά κατατοπισμένοι.
Αφαιρώντας κλειδαριές κατάφεραν να προσεγγίσουν το χρηματοκιβώτιο όπου με οξυγόνο, εργαλεία μεγάλου διαμετρήματος και διάφορα σύνεργα άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο αφαιρώντας ότι ποσό περιείχε. Άγνωστο παραμένει γιατί δεν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός ενώ η ίδια μέθοδος φαίνεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη ληστεία σε άλλο σούπερ μάρκετ στην ίδια περιοχή πριν από λίγους μήνες, ενώ προανάκριση διεξάγεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσία. Ι. ΜΠ.

Εντοπίστηκε πλάσμα... αγνώστου ταυτότητας ! Βιντεο

Πλάσμα... αγνώστου ταυτότητας εντοπίστηκε στην Λεμεσό, με την είδηση να κάνει το γύρο του κόσμου και να προκαλεί την κοινή γνώμη.

Ξωτικά και εραστές... στο σταθμό του Μετρό Συντάγματος

Δύο εραστές, ο Λύσανδρος και η Ερμία, ζήτησαν για λίγο την προσοχή μας στο σταθμό το ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, σκορπίζοντας στους επιβάτες, νότες ρομαντισμού, μαγείας και κωμωδίας, από το «Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σέξπιρ. 
Ήταν περίπου στις 12.30 σήμερα το μεσημέρι όταν δύο μέλη από το θίασο της ομώνυμης, επικείμενης παράστασης του Εθνικού Θεάτρου, ο Νίκος Κουρής και η Ιωάννα Παππά, μεταμορφώθηκαν με θεσπέσιες μάσκες στο ρόλο των δύο εραστών, αναδυόμενοι σε μια επίμονη αναζήτηση ο ένας του άλλου, μέσα στο «δάσος των Αθηνών». Στην προκειμένη περίπτωση μέσα στο ανθρώπινο «δάσος» των επιβατών του ΜΕΤΡΟ.

Οι δύο εραστές "παρασύρθηκαν" από τις κυλιόμενες σκάλες ψάχνοντας επίμονα καλώντας με το όνομά του ο ένας τον άλλο, ανάμεσα στους επιβάτες. Ήταν ένα δρώμενο που έδινε μια πρόγευση της παράστασης, η οποία θα ανεβεί από το Εθνικό Θέατρο στις 30 Νοεμβρίου, ανοίγοντας τη σκηνή Κοτοπούλη, στο θέατρο REX. Μαζί τους ήταν η Εύα Σαουλίδου (στο ρόλο που Πουκ) ενώ οι ήχοι βιολιού από τα χέρια του Αργύρη Πανταζάρα (στο ρόλο του Δημήτριου), συνόδευαν το δρώμενο, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του σκηνοθέτη της παράστασης Μιχαήλ Μαρμαρινού.

«Πάντα με ενδιαφέρει ο τρόπος που συνδέεται η δραματουργία με την πραγματικότητα» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο σκηνοθέτης. «Οι δύο εραστές ψάχνονται, αλλά το να βρεθούν είναι πέραν από τις δυνάμεις τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η σκάλα τους παρασέρνει. Ο ένας ανεβαίνει, ο άλλος κατεβαίνει, ο ένας κατευθύνεται προς μία κατεύθυνση, ο άλλος προς την άλλη. Το ίδιο δεν συμβαίνει και στην πραγματική ζωή; Στον έρωτα;".

Εκπαίδευση πολιτών για τον αιφνίδιο θάνατο

Ανοικτή πρόκληση για την ιατρική κοινότητα παραμένει η αντιμετώπιση του Αιφνίδιου Καρδιακού Θανάτου, ή καρδιακή ανακοπή, όπως είναι ευρέως γνωστή.

Για το λόγο αυτό και θέλοντας να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν την τοπική κοινωνία, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου ξεκίνησαν σήμερα τον 1ο κύκλο δίωρων προγραμμάτων εκπαίδευσης του κοινού στη βασική υποστήριξη ζωής (BLS) και στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (AED).

Ιδιώτες γιατροί και γιατροί του ΕΣΥ στοχεύουν στο να μπορεί κάποιος πολίτης μέσω της σωστής και έγκαιρης παρέμβασής του να αντιμετωπίζει περιστατικά Αιφνιδίου Καρδιακού Θανάτου. Οι πολίτες μαθαίνοντας βασικές οδηγίες και αρχές εφαρμογής Κάρδιο Αναπνευστικής Αναζωογόνησης και τη χρήση εύχρηστων και αποτελεσματικών συσκευών Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης μετά την εκπαίδευση θα είναι σε θέση να προσφέρουν τις πρώτες Βοήθειες, οι οποίες στη περίπτωση της καρδιακής ανακοπής είναι και οι πλέον σημαντικές για τη ζωή ενός ανθρώπου.

Τα προγράμματα εκπαίδευσης χωρίζονται σε κύκλους αποτελούμενους από δίωρα μαθήματα και θα πραγματοποιούνται στο κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη στην πόλη του Ρεθύμνου. Ο 1ος κύκλος από τρία εκπαιδευτικά 2ωρα αφορά στο προσωπικό των τριών αθλητικών μητροπολιτικών εγκαταστάσεων στο νομό, που ήδη διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, καθώς επίσης στους αθλητές, αθλούμενους, προπονητές και γυμναστές, ώστε με την κατάλληλη εκπαίδευση να αναλάβουν τον ρολό του «πρώτου διασώστη».

Οι επόμενοι κύκλοι εκπαίδευσης θα απευθύνονται σε ευρύτερες ομάδες πληθυσμού, ενώ μέριμνα θα υπάρξει για την προμήθεια και εγκατάσταση ανάλογων συσκευών σε χώρους συνάθροισης κοινού.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο και τους ιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου, ο Αιφνίδιος Καρδιακός Θάνατος, στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές με συνέπειες στο περιβάλλον αυτών των ανθρώπων που χαρακτηρίζονται ως ανυπολόγιστες. «Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων, είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση, η σωστή αντίδραση και η χρήση απλής και αποτελεσματικής ιατρικής τεχνολογίας όπου αυτό είναι δυνατόν.

Βέβαια ακόμη πιο σημαντική είναι η πρόληψη, μέσα από τον έλεγχο και την διόρθωση των γνωστών και τροποποιήσιμων παραγόντων κινδύνου για την Καρδιαγγειακή Νόσο, πρώτη αίτια νοσηρότητας και θνητότητας στις σύγχρονες κοινωνίες», αναφέρουν οι γιατροί.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι παρούσα στις διεκδικήσεις για τη Μεσσηνία !

Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της σε όλο το νομό, αγωνίζονται εδώ και δεκαετίες, διεκδικώντας τα μέγιστα για τους πολίτες και τον Τόπο μας γενικότερα.
Ο μεσσήνιος Πρωθυπουργός της Χώρας μας, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν έχει την ανάγκη εκπροσώπησης από κανέναν, τους τελευταίους πέντε μήνες έχει αποδείξει με τις προσωπικές του παρεμβάσεις, ότι τα ζητήματα της Μεσσηνίας είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων του. Με υπαρκτό τον κίνδυνο να κατηγορηθεί για μεροληψία την δύσκολη περίοδο που διανύει η Πατρίδα μας. Κι απορούμε πραγματικά, πώς κάποιοι που μας κατηγορούν ως κοντόφθαλμους, δεν μπορούν να δουν το αυτονόητο. Ή μάλλον, δεν θέλουν καλύτερα να το δουν.
Όσον αφορά το «ψητό» της εξουσίας, μάλλον το έχουν μυριστεί όψιμα αυτοί, που λαϊκίστικα κι επενδύοντας στον πόνο και στην απόγνωση του έλληνα πολίτη, υποσχέθηκαν τα πάντα στις πρόσφατες εκλογές και νομίζουν ακόμα και σήμερα ότι μπορούν να καπηλεύονται τους αγώνες και τις διεκδικήσεις όλων των φορέων του νομού μας.
Ας τους θυμήσουμε λοιπόν, πως τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα και διεκδικήσεις ετών, σχεδιάστηκαν και μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης από κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Ο δρόμος Τρίπολη – Καλαμάτα, η ενσωμάτωση της Μεσσηνίας στην Ολυμπία Οδό, το στρατόπεδο, το εφετείο, το φιλιατρινό φράγμα, είναι ένα μικρό δείγμα όσων πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Άραγε με ποιανού διεκδίκηση υλοποιήθηκαν όλα τα παραπάνω;
Σήμερα όμως διανύουμε μια δύσκολη περίοδο. Και παρόλη τη ρευστότητα που επικρατεί σε ολόκληρη την επικράτεια, εμείς στη Μεσσηνία, έχουμε την πολυτέλεια όχι μόνο να διατηρούμε τα κεκτημένα αλλά και να διεκδικούμε ακόμα περισσότερα. Και αυτό το οφείλουμε στον μεσσήνιο Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στην Κυβέρνηση της χώρας, όσο κι αν η αντιπολίτευση και οι εκφραστές της στη Μεσσηνία προσπαθούν να απαξιώσουν τα πάντα.
Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της θα συνεχίσουν να δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους για τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα του νομού αλλά και για τα μικρά ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Έχουμε τιμήσει την ψήφο τους γι αυτό και οι μεσσηνίοι μας έχουν εμπιστοσύνη.

Κλείνοντας κι έπειτα από όλα τα παραπάνω, εκτιμούμε πως το σημερινό δημοσίευμα περί αποχής της ΝΔ από τις διεκδικήσεις του νομού μας, είναι τουλάχιστον άστοχο.



Περικλής Μαντάς
Πρόεδρος
ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

Εξιχνίαση της ληστείας του μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας

 Η αναζήτηση αγοραστή για τα κλεμμένα αρχαία αντικείμενα από την ένοπλη ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αρχαία Ολυμπία, τον περασμένο Φεβρουάριο, οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πάτρας στην εξιχνίαση της υπόθεσης και τη σύλληψη τριών από τους δράστες.
Αναζητούνται άλλοι δύο, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στην Αστυνομία.
Τρεις Έλληνες, ηλικίας 41, 50 και 36 ετών είναι οι δράστες της ληστείας, που έγινε στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, στις 17-02-2012.
Αρχικά συνελήφθη ο 41χρονος Έλληνας, μικροπωλητής στο επάγγελμα, μετά από οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών οι οποίοι  προσποιήθηκαν τους πελάτες.
Ο «εγκέφαλος» της σπείρας  ετοιμαζόταν να πουλήσει ένα χρυσό σφραγιστικό δαχτυλίδι - με παράσταση σκηνής Ταυροκαθαψίων από θαλαμωτό Μυκηνιακό τάφο το οποίο χρονολογείται στον 13-14 αιώνα π.Χ-  αρχικά έναντι 1,5 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια η τιμή κατέβηκε στα 300.000 ευρώ.
Ανακοινώσεις σχετικά με την εξιχνίαση της ληστείας:
Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Μανούρας:

«Καλησπέρα σας.
Σας καλέσαμε εδώ σήμερα για να σας ανακοινώσουμε ότι η σπάνια για τη χώρα μας πολιτιστική κληρονομιά, που είχε αφαιρεθεί στις 17 Φεβρουαρίου από τις προθήκες του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, είναι πάλι στο «σπίτι» της.
Για το ζήτημα αυτό θα σας μιλήσει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας.
Παρακαλώ κ. Υπουργέ όπως προσέλθετε στο βήμα.»
Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαος Δένδιας:
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να σας πω ότι η σημερινή ημέρα είναι μία σημαντική ημέρα για την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Είναι όμως μία σημαντική ημέρα και για την Ελληνική Αστυνομία.
Η εξιχνίαση της ληστείας και η ανεύρεση των κλεμμένων εκθεμάτων αφενός μεν αποκαθιστά την ενότητα των εκθεμάτων στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, αφετέρου αποτελεί και μία απόδειξη της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Θα ήθελα γι’ αυτό το λόγο να συγχαρώ τους Αξιωματικούς και τους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας στην Πάτρα, καθώς και τον Στρατηγό και τον Ταξίαρχο εκεί για τη μεγάλη προσπάθεια και το αίσιο αποτέλεσμα.
Θα ήθελα επίσης να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να εκπέμψω ένα συνολικό μήνυμα: ότι παρά τη δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε στα θέματα ασφαλείας, ούτε στα θέματα προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προασπίσουμε την περιουσία, υπό την ευρύτερη έννοια, της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού.
Και θα ήθελα να σας πω ότι το απόλυτο ενδιαφέρον μας ισχύει και για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις, τις οποίες χειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία.
Θα ήθελα τώρα να δώσω το λόγο στη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κυρία Μενδώνη, η οποία βρίσκεται εδώ επειδή ο Υπουργός, ο κ. Τζαβάρας είναι στο εξωτερικό, και να την ευχαριστήσω για την παρουσία της.»
Γενική Γραμματέας Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα. Λίνα Μενδώνη:
«Ευχαριστώ πολύ κύριε Υπουργέ.
Καταρχήν, θα ξεκινήσω μεταφέροντας τον χαιρετισμό και του Υπουργού του κυρίου Τζαβάρα και τις ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και σε εσάς προσωπικά.
Σήμερα για το Υπουργείο Πολιτισμού και για την αρχαιολογική κοινότητα είναι μια εξαιρετικά σημαντική και ευχάριστη μέρα.
Το γεγονός ότι ανακτήθηκαν με τις προσπάθειες των αστυνομικών αρχών όλα τα αντικείμενα, τα οποία στις 17 Φεβρουαρίου είχαν κλαπεί με έναν εντυπωσιακό τρόπο, σχεδόν ληστεία, από το Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα γεγονός εξαιρετικά σημαντικό.
Είναι αντικείμενα από το Ιερό της Ολυμπίας τα περισσότερα, τα οποία χρονολογούνται από την γεωμετρική μέχρι την κλασική εποχή. Είναι ένα σύνολο, το οποίο κοσμεί πραγματικά το Μουσείο των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.
Και θα ήθελα να πω ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα τα αντικείμενα αυτά θα ξαναβρούν τη θέση τους στις προθήκες του Μουσείου συγχρόνως με τη λειτουργία της ψηφιακής έκθεσης για τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο. Ευχαριστώ ειλικρινά όλα τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού για την εξαιρετική δουλειά της τεκμηρίωσης την οποία έκαναν και για άλλη μια φορά την Ελληνική Αστυνομία.»
Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Μανούρας:
«Όσον αφορά στην όλη υπόθεση, θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών συνελήφθησαν χθες τρία (3) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.
Πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 41, 50 και 36 ετών.
Συγκεκριμένα, η Ασφάλεια Πατρών, μετά από έρευνες και αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών αναφορικά με την ύπαρξη ομάδας πέντε τουλάχιστον ατόμων, που κατέχουν τα αφαιρεθέντα αρχαία αντικείμενα και αναζητούν αγοραστή για την πώλησή τους, ήρθε σε διαπραγματεύσεις με έναν (1) από αυτούς.
Ειδικότερα, αστυνομικός της παραπάνω Υπηρεσίας, που παρουσιάστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, διαπραγματευόταν με τον συγκεκριμένο ενδιαφερόμενο την αγορά ενός χρυσού δαχτυλιδιού από τα αφαιρεθέντα αρχαία αντικείμενα.
Πρόκειται για το δαχτυλίδι που βλέπετε στην εικόνα.
Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν από το ποσό του ενάμισι εκατομμυρίου (1.500.000) ευρώ και κατέληξαν στο ποσό των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι ορίστηκε ραντεβού σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη αγοραπωλησία.
Μετά από αρκετές αναβολές, στη 01.00 σήμερα τα ξημερώματα, ο αστυνομικός, που προσποιείτο τον αγοραστή, πήγε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που τον ανέμενε ο δράστης και αφού του επέδειξε το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ, παρέλαβε το δαχτυλίδι.
Ταυτόχρονα, εκδηλώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς που ανέμεναν σε διπλανά δωμάτια, κατά την οποία ο δράστης προσπάθησε αφενός μεν να αποφύγει τη σύλληψη, αφετέρου δε να χρησιμοποιήσει ανεπιτυχώς πιστόλι που κατείχε.
Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τόσο τη σύλληψη του συγκεκριμένου όσο και τη σύλληψη των δύο συνεργών του, που βρίσκονταν στην είσοδο του ξενοδοχείου.
Μετά από υπόδειξη του σαράντα ενός (41) έτους συλληφθέντα, ανευρέθησαν μέσα σε θαμμένο σάκο, σε αγροτική περιοχή του χωριού Κοσκινά στην Αρχαία Ολυμπία, όλα τα αφαιρεθέντα αρχαία αντικείμενα.
Αυτά μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου μετά την καταγραφή τους, διαπιστώθηκε ότι ανευρέθηκαν στο σύνολό τους.
Για την υπόθεση αναζητούνται δύο (2) ακόμα άτομα, συνεργοί των συλληφθέντων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Επιτρέψτε μου τώρα να σας παρουσιάσουμε βίντεο και φωτογραφίες των αρχαίων αντικείμενων.»

Πυροβολισμοί στην Εθνική

Ανακοίνωση ΓΑΔΑ σχετικά με συμπλοκή Αστυνομικών και ενόπλων κακοποιών μετά από ληστεία στα  διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο με λεία 120.000 ευρώ
Την 10.30 ώρα σήμερα (24-11-2012) τέσσερις (4) άγνωστοι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και ένας (1) ακόμη άγνωστος δράστης που επέβαινε σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, προσέγγισαν τον χώρο των διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο και αφού έσπασαν την μπάρα της εισόδου, ο ένας από τους επιβαίνοντες έθραυσε με τσεκούρι το τζάμι του φυλακίου της εισόδου, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του φύλακα
Στη συνέχεια οι τρείς (3) από τους επιβάτες του οχήματος, με την απειλή αυτόματων όπλων, αφαίρεσαν από τα γραφεία δύο εταιρειών πετρελαιοειδών χρηματικό ποσό και διέφυγαν με κατεύθυνση προς την Κόρινθο.
Στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου εντοπίσθηκε από αστυνομικούς το αυτοκίνητο με τους τέσσερις (4) δράστες οι οποίοι πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά. Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να προκληθούν φθορές σε ένα περιπολικό όχημα, χωρίς όμως να σημειωθεί τραυματισμός. Ακολούθησε καταδίωξη στη διάρκεια της οποίας οι δράστες αφού εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και επιβιβάστηκαν σε δύο άλλα, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Το ένα από τα δύο αυτοκίνητα με το οποίο διέφυγαν βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Νεράκι στη Ν. Πέραμο.

Διενεργείται προανάκριση από το τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών συνεχίζονται.

Gay Έλληνες πολιτικοί

Gay Ελληνες πολιτικοι & ναρκομανεις γόνοι, σε αρχεια της CIA σύμφωνα με τα Wikileaks.
 
Sμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται σε γερμανική ιστοσελίδα, τα Wikileaks, διαθέτουν έγγραφες αναφορές Αμερικανών διπλωματών οι οποίοι υπηρετούσαν μέχρι πρόσφατα στην Αθήνα.
Ανάμεσα στα… ντοκουμέντα αναφέρουν οι Γερμανοί ότι υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό που όταν δημοσιευθεί θα προκαλέσει σάλο.
Σύμφωνα με την Γερμανική ιστοσελίδα, υπάρχουν και για τις ζωές κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών στις οποίες γίνεται εκτενής αναφορά.

Ενισχύονται με 37,5 εκατ. ευρώ οι δήμοι της χώρας

ΜΕ το ποσό των 37.500.000 ευρώ ενισχύει τους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. Πρόκειται για την πίστωση του ειδικού λογαριασμού που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αφορά τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Θησέας» με το παραπάνω ποσό.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από την εκταμίευση της ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, ενισχύοντας τη ρευστότητα στην αγορά.

Να γιατί δεν πέφτουν οι τιμές!

Μείωση των εισοδημάτων κατά 22% το διάστημα 2011-2012, η οποία αναμένεται να αυξηθεί κατά 6% το 2013, αναφέρει έκθεση της Εθνικής Τράπεζας, αναδεικνύοντας την αναντιστοιχία μεταξύ της συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης και των σταθερά αμείωτων τιμών των καταναλωτικών προϊόντων.
Καθώς επισημαίνει η εν λόγω έκθεση, το φαινόμενο οφείλεται σε ένα συνδυασμό καθοριστικών παραγόντων: αφενός στην αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, αφετέρου στην αύξηση στις τιμές της ενέργειας και στην ανοδική πορεία των τιμών εισαγόμενων καταναλωτικών προϊόντων πολυεθνικών εταιριών.
Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και το αρνητικό πρόσημο της περιορισμένης ελληνικής παραγωγής, με αποτέλεσμα την εκτόξευση των τιμών των βασικών προϊόντων στα ύψη: την τελευταία διετία έχουν σημειωθεί αυξήσεις έως και 27,6%, τη στιγμή που ο πληθωρισμός την ίδια περίοδο είχε φτάσει το 5%.

Βελτιωμένος ο καιρός

 Βελτιωμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο με λίγες μόνο νεφώσεις, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. 
Πιο αναλυτικά:

Aυξημένες νεφώσεις αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο, περιμένουμε σήμερα Σάββατο.
 Ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 17 στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 11 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στις Κυκλάδες σχεδόν θυελλώδεις.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες θα έχει η Αττική, ενώ αργότερα ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, ενώ περισσότερο ενισχυμένοι έως ισχυροί θα είναι οι άνεμοι στο Νότιο Ευβοϊκό.
Αυξημένες νεφώσεις έως το μεσημέρι, περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.
Την Κυριακή, στα ανατολικά, ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται νεφώσεις τις πρωινές ώρες όπου αργότερα ενδέχεται να σημειωθούν βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη και αρκετή ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Σύσκεψη - Τα είπε όπως έπρεπε ο Σαμπαζιώτης !

 ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ "ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ " ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ο ΠΕΤΡΑΚΟΣ !
Στο ίδιος μήκος κύματος και επικριτική απέναντι στα όσα εξελίχθηκαν και κυρίαρχα στα όσα... υπέκρυπταν οι κινήσεις ορισμένων και η παρέμβαση του Δημήτρη Σαμπαζιώτη, που δεν πήγε στην σύσκεψη... θεαθήναι.
Ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. καυτηρίασε την συνάντηση αυτή, που δεν εξυπηρετεί καμιά σκοπιμότητα την στιγμή που τα μεσσηνιακά θέματα είναι σε κινητικότητα – πόσο μάλλον το θέμα του εθνικού δρόμου στο τελικό του στάδιο - ενώ άφησε αιχμές για πολιτικό ''καπέλωμα'' με κομματική απόχρωση στις πλάτες των Μεσσηνίων, βλέποντας προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – όπως δηλαδή εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Σόου Πετράκου-Νίκα η σύσκεψη για τα έργα της Μεσσηνίας !

 "ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ...ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ "
Με την σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ και την απουσία των δημάρχων - πλην Νίκα - να είναι το ηχηρό μήνυμα εξελίχθηκε  χθές το μεσημέρι η σύσκεψη στο δημαρχείο της Καλαμάτας για τα μεσσηνιακά ζητήματα. 
Ο Πετράκος του ΣΥΡΙΖΑ μοναδικός βουλευτής καθώς κανένας άλλος από τη Ν.Δ. δεν έδωσε το παρών, ενώ δεν είχε προσκληθεί - προκάλεσε αρνητική εντύπωση η ενέργεια αυτή – ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτσης.
Οι 5 δήμαρχοι που δεν πήγαν έστειλαν απεσταλμένους και μαζί και ένα καταλυτικό μήνυμα προς κάθε πλευρά που πήγε να... καπελώσει εκ των υστέρων κομματικά το θέμα κυρίαρχα του δρόμου, για το οποίο κατέληξαν (μετά την περιβόητη σύσκεψη) στο να στείλουν ένα γράμμα στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου!!! Οι θεσμικοί εκπρόσωποι φορέων δεν έλειψαν, ενώ ξεχώρισε η παρουσία Πετράκου – Πατσαρίνου – Μπεχράκη (ΣΥΡΙΖΑ). Για την Ολυμπία και το φυσικό αέριο απλά συζήτηση να γίνεται. Οι σκοπιμότητες της εν λόγω... κίνησης για το ''θεαθήναι''' ορισμένων σχολιάστηκαν από πολλούς.

Απεργούν την Τετάρτη όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ

ΑΠΕΡΓΙΑ έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ενώ όρισε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ως «Πανελλαδική μέρα λειτουργίας των Νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους», με πανελλαδική επίσχεση εργασίας από τους ειδικευόμενους, που κηρύσσει και καλύπτει η ΟΕΝΓΕ.

Την ίδια ημέρα θα γίνουν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας συνελεύσεις ειδικευομένων με θέμα τα προβλήματα των νέων γιατρών μέσα στο σύστημα υγείας, ενώ θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο υπουργείο, ως συμμετοχή στο συλλαλητήριο νοσοκομείων της επαρχίας, τα οποία κινδυνεύουν με κλείσιμο.

Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Καλαμάτα

 ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ !

http://filiatranews.blogspot.gr/

Καλημέρα σας.

Θα ήθελα να κάνω μια μικρή ερώτηση.
Γιατι μας αποστέλλετε τα δελτία τύπου μια μέρα μετά τις εφημερίδες?
Λάβαμε σήμερα δυο θέματα απο την ΦΑΡΙΣ. Ενα αυτό με το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους το οποίο υπάρχει ήδη στην Ελευθερία  της παρασκευής 23 Νοεμβρίου
(σελίδα 12) και άλλο ένα για την συναυλία για βιολί και πιάνο στο Δημοτικό ωδείο Καλαμάτας το οποίο και αυτό υπάρχει στην Ελευθερία της Παρασκευής στην σελίδα 12.
Γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι τα δελτία αυτά τα στείλατε το πολύ μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι (γι αυτό και δημοσιεύονται σήμερα Παρασκευή στην εφημερίδα) και σήμερα Παρασκευή μας το στέλνετε εμάς.

Γιατί αυτή η διάκριση;
Γιατι δεν τα λαμβάνουμε ΙΣΟΤΙΜΑ με όλα τα υπόλοιπα μέσα τα δελτία τύπου, αλλά δεχόμαστε αυτήν την διάκριση;;;
Αρνηθήκαμε ποτέ να δημοσιεύσουμε κάτι;

Αντίγραφο του παρόντος E-mail αποστέλλουμε και στο News Messinia προς ενημέρωση τους και ευελπιστούμε σε απάντηση σας.


Με εκτίμηση
Η Διαχειριστική ομάδα του Φιλιατρά News



Στις 23 Νοεμβρίου 2012 3:17 μ.μ., ο χρήστης Κ.Ε. Φάρις Δήμου Καλαμάτας <faris@kalamata.gr> έγραψε:
To Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας ταξιδεύει στην Καλαμάτα.


Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 21:00 φιλοξενείται στην πόλη μας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ, το κορυφαίο στο είδος του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Δημότες και επισκέπτες της πόλης μας λάτρεις και μη του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο, ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας που έχουν βραβευθεί ή διακριθεί.

Επισυνάπτεται αφίσα και πρόγραμμα.

Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά.
--


Πάντα στη διάθεσή σας,

Τμήμα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
Κ. Ε. "Φάρις" Δήμου Καλαμάτας
Φαρών & Ασίνης 11, 241 00 Καλαμάτα
τ: 27210956116948591321, f: 2721095614
e-mail: faris@kalamata.gr

P  Παρακαλώ σκεφτείτε το Περιβάλλον και τυπώστε αυτό το μήνυμα μόνον εάν είναι απολύτως απαραίτητο
P  Please consider the environment before printing this e-mail

Διαβάστε το Σάββατο στο ΧΡΗΜΑplus!

ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
ΔΙΠΛΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η «ΠΑΓΙΔΑ» ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
ΟΙ «ΕΞΥΠΝΕΣ» ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

" Κουνήθηκε " τα Μεσάνυχτα με 3.2 R η Μεσσηνία

MagnitudeML 3.2
RegionSOUTHERN GREECE
Date time2012-11-23 22:25:57.2 UTC
Location37.03 N ; 22.02 E
Depth5 km
Distances184 km SW Athens (pop 729,137 ; local time 00:25:57.2 2012-11-24)
137 km S Pátrai (pop 163,360 ; local time 00:25:57.2 2012-11-24)
8 km W Kalamáta (pop 51,108 ; local time 00:25:57.2 2012-11-24)
2 km S Messíni (pop 6,773 ; local time 00:25:57.2 2012-11-24)

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 24-11-2012

23.11.12

Επίθεση Π. Τατσόπουλου σε Χρυσή Αυγή για φαινόμενα βίας στα σχολεία

Πρόκληση που έρχεται από το μέλλον, χαρακτήρισε τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, τονίζοντας ότι «αν η Πολιτεία αδρανήσει θα κλαίμε για υποχώρηση θεσμών, αλλά τότε θα είναι αργά».

         Ο κ. Παπαθεοδώρου έκανε το σχόλιο αυτό, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή κατηγορώντας την ότι θέλει να επιβάλει τις ιδέες της με βία μέσα στα σχολεία.

         «Είμαι 53 χρονών και τα 46 χρόνια τα πέρασα υπό καθεστώς δημοκρατίας [...] Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Χρήστος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, υμνητής του Αδόλφου Χίτλερ», αποτάθηκε στα θεωρεία απ΄όπου παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση μαθητές και εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου του Τολού Αργολίδας και τους προέτρεψε «να μη φοβούνται την αριστερή τρομοκρατία», τόνισε ο κ. Τατσόπουλος, ενώ επικαλέστηκε σειρά επεισοδίων παραβατικής συμπεριφοράς της Χρυσής Αυγής μέσα σε σχολεία.

         Ο κ. Παπαθεοδώρου αναγνώρισε ότι πράγματι υπάρχει αύξηση λεκτικής και προφορικής βίας, ιδιαίτερα μέσω του Διαδικτύου, ενώ έδωσε έμφαση στην πρόληψη, με τη θέσπιση του Παρατηρητηρίου που σε συνεργασία, όπως σημείωσε, με άλλα υπουργεία, θα παρακολουθεί και θα καταγράφει συμπεριφορές στα σχολεία. Παράλληλα, τόνισε πως θα γίνουν και επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

         «Στο Παρατηρητήριο, που φαίνεται καλή ιδέα, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν δάσκαλοι και σύλλογοι γονέων και πρέπει σύντομα, για να μη φτάσουμε σε σημείο να φτιάξουμε και δίκτυα προστασίας μαρτύρων», αντέτεινε ο κ. Τατσόπουλος και προσέθεσε: «Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής δεν έχουμε μια νεολαία που διαδίδει ιδέες. Αυτό είναι θεμιτό. Αλλά έχουμε μια οργάνωση που θέλει να επιβάλει τις ιδέες της μέσα από τον φόβο. Υπάρχει καθηγητής στα Εξάρχεια που απείλησε μαθητές πως θα φέρει τη Χρυσή Αυτή για να τους συνετίσει. 'Η μαθητές που χαιρετούν ναζιστικά. Ποια είναι η Χρυσή Αυγή; Από πού αντλούν το θράσος να μιλούν με αυτό το ύφος καθηγητές ή μαθητές;»

         «Για το αυγό του φιδιού που επωάζεται, η Πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει. Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι τέτοιες που πρέπει να συνεγείρουν και να ενώνουν δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου απέναντι σε απόπειρες εκφασισμού της κοινωνίας», ανταπάντησε ο υφυπουργό
Παιδείας.

Η πιο καυτή ώρα για σεξ, λένε οι γυναίκες είναι στις 11 το βράδυ... το Σάββατο

O σοφός λαός λέει ότι υπάρχει πάντα η κατάλληλη ώρα και το κατάλληλο μέρος για να κάνει κάποιος έρωτα...

Όμως, τώρα μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι ο σεξουαλικός πόθος των γυναικών πιάνει τελικές στις 11 η ώρα, το βράδυ του Σαββάτου.
Η έρευνα έρχεται σε αντιπαράθεση με αντίστοιχη παλαιότερη έρευνα του London School of Economics γύρω από τη γυναικεία λίμπιντο που υποστήριζε ότι η Πέμπτη το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για τις γυναίκες να κάνουν σεξ.
 Κι αυτό γιατί εκείνη την ώρα τα φυσικά επίπεδα της κορτιζόλης, που ενεργοποιούν τις σεξουαλικές ορμόνες είναι στο κορυφαίο σημείο τους. Επίσης, τα επίπεδα της τεστοστερόνης στους άνδρες και των οιστρογόνων στις γυναίκες συμβαίνει να είναι πέντε φορές μεγαλύτερα από το κανονικό στο ξεκίνημα της ημέρας.
 Εντούτοις, οι γυναίκες που πήραν μέρος στην πιο πρόσφατη μελέτη δήλωσαν ότι πλέον προτιμούν το Σαββατόβραδο γιατί μπορούν να απολαύσουν πιο όμορφα και πιο ξεκούραστα τον έρωτα, μετά από μια σκληρή εβδομάδα αγχωτικής εργασίας.

Στη Βουλή το VIDEO της Όλγας...

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Μ. Γιαννακάκη και Θ. Ψύρρας για το διαφημιστικό βίντεο του ΕΟΤ που γυρίστηκε στο Λονδίνο με guest star την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι... το βίντεο στοίχισε 75.000 ευρώ, από τα οποία τα 15.000 δαπανήθηκαν μόνο για τις ανάγκες της δεξίωσης που ακολούθησε τα γυρίσματα.

Όπως υποστηρίζουν: «Τα ποσά που δαπανήθηκαν, ειδικά αυτά για την κάλυψη των αναγκών της δεξίωσης, δεν ανταποκρίνονται στην Ελληνική οικονομική πραγματικότητα. Επιπροσθέτως, ο τρόπος που δαπανήθηκαν δεν είναι ο βέλτιστος, καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολος ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει μία εκδήλωση flash mob σε βάθος χρόνου, δεδομένου ότι ανεξαρτήτως της αναπαραγωγής του δρώμενου, η δυναμική του κεντρικού μηνύματος ενός τέτοιου γεγονότος περιορίζεται στο χρονικό και τοπικό σημείο εκτέλεσής του. Παράλληλα, η αναφορά σε οποιοδήποτε στοιχείο που μπορεί να παραπέμπει στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, είναι εξαιρετικά περιορισμένη».

Έτσι κατέθεσαν τις παρακάτω ερωτήσεις στην αρμόδια υπουργό:

1. Με ποιο σκεπτικό προέβη στην πραγματοποίηση μιας τέτοιας, αμφιβόλου αποτελέσματος, παραγωγής;

2. Με ποιο σκεπτικό έγιναν αυτές οι δαπανηρές επιλογές, τόσο σε σχέση με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, όσο και με την τοποθεσία της δεξίωσης;

3. Διενεργήθηκε σχετικός διαγωνισμός και αν ναι, με ποιους όρους και με ποια κριτήρια έγινε η συγκεκριμένη επιλογή;

Το βίντεο είχε προκαλέσει επικρίσεις και ειρωνικά σχόλια, όχι μόνο για το κόστος παραγωγής του (που αποκαλύφθηκε μέσω της «Διαύγειας») και το γεγονός ότι σύμφωνα με ορισμένους διαφημίζει το… Λονδίνο και όχι την Ελλάδα, αλλά και επειδή σε αυτό εμφανίζεται και η ίδια η υπουργός. Ο ΕΟΤ έσπευσε να το «εξαφανίσει» από το YouTube. πηγη thestival.gr

Παναγιώταρος: «Που είσαι Παπαδόπουλε; Τότε τα πράγματα ήταν καλύτερα»

Προκλητικός και απειλητικός, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος εμφανίζεται στην πρώτη του συνέντευξη. Αυτό που επανέλαβε αρκετές φορές ήταν ότι νοσταλγεί το καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά και της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Ο κ. Παναγιώταρος, μιλώντας στο περιοδικό Crash αποκαλεί τα δύο δικτατορικά καθεστώτα που γνώρισε η Ελλάδα.... φιλεργατικές οάσεις και σημειώνει ότι επί χούντας τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα απ' ότι σήμερα. «Υπάρχει μια έκφραση που τη χρησιμοποιούν ακόμη και τώρα, αν και τείνει να εξαφανισθεί -«που είσαι Παπαδόπουλε».

Το γνωρίζετε πολύ καλά ότι τη χρησιμοποιεί ο ελληνικός λαός και πολλοί που δεν ζούσανε τότε. Προφανώς κάτι σημαίνει αυτό. Η εποχή της δικτατορίας σηματοδοτεί αυτά που δεν έζησα. Αλλά από αυτά που ακούω και από αυτά που μελετάμε μάλλον τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα από ότι είναι τώρα».

Δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «έχουν μαζευτεί εκεί όλοι οι κηφήνες του ΠΑΣΟΚ» και στο ΚΚΕ χαρακτηρίζοντάς το «προδοτικό κόμμα».

Προβλέπει τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι η μεθεπόμενη κυβέρνηση της χώρας, καθώς -όπως προβλέπει- ο ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι η επόμενη θα αποτύχει.

Επίσης, έκανε λόγο για αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό με ενοποίηση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και προαναγγέλλει ότι η Χρυσή Αυγή όταν γίνει κυβέρνηση θα κλείσει τα ΜΜΕ που σήμερα την λοιδορούν.

Το «δράμα» του Άδωνι για το... λουκέτο στο βιβλιοπωλείο του !

Για την οικονομική κρίση που έχει «χτυπήσει» και το βιβλιοπωλείο του μίλησε σε συναδέρφους του στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ανασφάλιστο είχα το βιβλιοπωλείο μου, παρά τους αλλεπάλληλους εμπρησμούς. Η ζημιά που έπαθα ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, γι΄ αυτό αναγκάσθηκα και να το κλείσω, δεν τα έβγαζα πέρα», έλεγε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», εξηγώντας τους ότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Αλλά, όπως έλεγε υπερηφάνως«παρά το γεγονός ότι έκλεισα το βιβλιοπωλείο δεν απέλυσα κανένα από τους υπαλλήλους μου».

Για την ιστορία, οι υπάλληλοι του Αδωνη ήταν τέσσερις και όπως ο ίδιος αποκάλυψε τους έκανε... μετάταξη στη «μητρική εταιρία», αυτή με τις τηλεπωλήσεις.

Σαν γόπα από τσιγάρο...

"Ο εργοδότης του «κάμει» την τιμή να μοιράζεται μαζί του τις οικογενειακές διακοπές στο «Costa Navarino»,  παραδίπλα στην σουίτα της Μενεγάκη και του Ματέο, οι οποίοι παρεπιμπτόντως διαβάζουν Πάμπλο Νερούδα ανάμεσα στις αστακομακαρονάδες"...

Bασιλης Μπόνιος

Όσο πιο άδειοι είναι οι τενεκέδες, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν. Και συνήθως είναι οι ημιμαθείς που υποδύονται τους ... ξερόλες εκείνοι που προκαλούν την πιο ανυπόφορη ηχορύπανση. Όσοι κατέχουν πραγματικά το αντικείμενο φροντίζουν να κρατάνε χαμηλούς τόνους, μια και έχουν συνειδητοποιήσει ότι στη ζωή όπως στην Οικονομία για παράδειγμα, κανείς δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Είναι γεγονός ότι η τηλεόραση κατασκευάζει «μεγάλους» ανθρώπους για τον «μικρό» λαό, μόνο που αυτού του είδους οι κατασκευές έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης.

Αν ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου σιωπούσε για λίγο, θα επέτρεπε στον εαυτό του να ακούσει τον απόκοσμο ήχο από την λάβα του ηφαιστείου που ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά της, ακόμη και τις πιο μικρές, τις πιο ανθεκτικές κατσαρίδες.

Αν διέθετε ένστικτο (επαγγελματικής) επιβίωσης θα σιωπούσε για να ακούσει ακόμη κι αυτή την αμηχανία των ηγετών του κόσμου απέναντι στο ανίκητο τέρας.

Κι όμως 3 χρόνια τώρα ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου με μοναδικό όπλο το θράσος της ημιμάθειάς του υποδύεται το παπαγαλάκι μιας αποτυχημένης συνταγής με επιχειρήματα που αντέχουν στο χρόνο όσο και ένα κερί στον άνεμο, τα οποία ντύνει με φιλάρεσκες περιαυτολογίες οι οποίες καταλήγουν στην συνήθη προτροπή «να κάμουμε(!) τη δουλειά μας, να κάμουμε τη δουλειά μας. Η κυβέρνηση θα κάμει τη δουλειά της. Όλα είναι καλώς καμωμένα...».

Προφανώς για τον κ. Παπαδημητρίου και τους ομοίους του, οι τραγωδίες των άλλων είναι απελπιστικά κοινότυπες. Δεν έχει χρόνο να τις ακούσει, πόσο μάλλον να τις νιώσει.

Άλλωστε αισθάνεται ασφαλής μια και ο εργοδότης του «κάμει» την τιμή να μοιράζεται μαζί του τις οικογενειακές διακοπές στο «Costa Navarino», για παράδειγμα, παραδίπλα στην σουίτα της Μενεγάκη και του Ματέο, οι οποίοι παρεπιμπτόντως διαβάζουν Πάμπλο Νερούδα ανάμεσα στις αστακομακαρονάδες.

Το πόσο επιδερμικά κατέχει το αντικείμενο της Οικονομίας ο κ. Παπαδημητρίου, αποκαλύπτεται περίτρανα όταν έχει απέναντί του ανθρώπους όπως ο συνάδελφός του στην «Καθημερινή» Νίκος Ξυδάκης για παράδειγμα, η ο Γιώργος Κύρτσος. Σκόνη έκαναν οι δυο τους τα επιχειρήματα και τις «γνώσεις» του κ. Παπαδημητρίου προχθές στο δελτίο του Νίκου Ευαγγελάτου.

Ήταν τόση η γύμνια επιχειρημάτων του κ. Παπαδημητρίου μπροστά τους ώστε αμέσως μετά έσπευσε στην "αγαθή" κ. Σία Κοσιώνη να υποδυθεί ξανά τον περισπούδαστο αναλυτή-αυτή τη φορά χωρίς αντίπαλο. Η Σία από ευγένεια και ανασφάλεια τον αφήνει να εκτίθεται γκρεμίζοντας στα τάρταρα την τηλεθέαση του δελτίου της. Ο έως λίγους μήνες πριν "ξοφλημένος" Ευαγγελάτος την έχει περάσει και η ίδια ανταγωνίζεται τα θλιβερά νούμερα της Στάη.

Ο Αλαφούζος έχοντας υποστεί διάφορες περιπέτειες και αφού χρειάσθηκε να δραπετεύσει διά θαλάσσης φροντίζει να πατάει σε δυο βάρκες. Παρότι ο Τσιόδρας είναι στην γραμμή Παπαδημητρίου, αλλά με πιο χαμηλούς τόνους, ο Αλαφούζος τον έφερε στο κανάλι.

Όλο και πιο συχνά στα δελτία του ΣΚΑΙ εμφανίζονται άνθρωποι με άλλη φιλοσοφία και στάση ζωής όπως ο Νίκος Ξυδάκης. Σιγά –σιγά ο χώρος του κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου περιορίζεται, τα τετραγωνικά του στενεύουν.

Δεν είναι μακριά η στιγμή που ο Αλαφούζος θα τον περιορίσει ακόμη περισσότερο για να υπερασπισθεί, αν τα καταφέρει στο τέλος, την επιχείρησή του. Η θορυβώδης ημιμάθεια του κ. Παπαδημητρίου είναι πλέον επιζήμια για το κανάλι και στο τέλος θα έχει την ίδια τύχη των χιλιάδως εργαζομένων που πετάγονται στο δρόμο, σαν γόπες από τσιγάρο και ακούνε από πάνω και τα προκλητικά σχόλια του κ. Παπαδημητρίου.

Ο κ. Μπάμπης βλάπτει πλέον την τηλεθέαση του κ. Αλαφούζου, άρα και την τσέπη του. Στην περίπτωσή του η άγνοια κινδύνου πάει πακέτο με την κραυγάζουσα ημιμάθειά του.

Καλή τύχη...
kourdistoportocali

Πανηγυρίζει ο πολιούχος της Σπάρτης

Τήν ερχόμενη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου,  εορτάζει και πανηγυρίζει η πόλη της Σπάρτης την ετήσια μνήμη του Πολιούχου της Οσίου Νίκωνος του ΄΄Μετανοείτε΄΄, του μεγάλου φωτιστή και αναμορφωτή της περιοχής μας, που επί χίλια και πλέον χρόνια δεν παύει να ευεργετεί τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.
 Όλα δείχνουν ότι και ο φετινός εορτασμός  θα είναι λαμπρός και ο άγιός μας θα τιμηθεί με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια.
 Ελπίζουμε ότι  η καθιερωμένη αργία και ο προβλεπόμενος κατάλληλος καιρός θα διευκολύνουν την αθρόα συμμετοχή στην εορτή, όχι μόνο των κατοίκων της πόλεως, αλλά και  της ευρύτερης  περιοχής.
Το εσπέρας της Κυριακής θα ψαλεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, τη δε κυριώνυμη ημέρα της εορτής, την Δευτέρα το πρωί, θα τελεσθούν ο Όρθρος και η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων  Μητροπολιτών Κηφισίας κ. Κυρίλλου  και Χίου κ. Μάρκου καθώς και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Σαλώνων κ. Αντωνίου και Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου, οι οποίοι θα λαμπρύνουν την τοπική μας πανήγυρη.religiousnews.gr

Το πόρισμα για την πισίνα στις Φυλακές Κορυδαλλού !

Το πόρισμα των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατασκευή της λεγόμενης «πισίνας» μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, διαπιστώνει ότι για την κατασκευή της δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση του υπουργείου Δικαιοσύνης και ότι δεν είχε εκδοθεί σχετική οικοδομική άδεια.
Επίσης, το πόρισμα επιρρίπτει ευθύνες στη διευθύντρια του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού Κωνσταντίνα Γέρου και στον αρχιφύλακα και συνδικαλιστή Αντώνη Αραβαντινό.

Ο δρόμος Παραδείσια-Τσακώνα και η εκμετάλλευσή του.

 της Αντωνίας Μπούζα
H "Καλλίκαρπος" Μεσσηνία σύμφωνα με τον Ευριπίδη, ένας τόπος που
μπορεί να προσφέρει πολλά στους κατοίκους της, είναι γεγονός πως
αντιμετωπίσθηκε από την Ελληνική πολιτεία με προχειρότητα και
αδιαφορία όσον αφορά τους σχεδιασμούς των μεγάλων έργων που θα  έδιναν
την αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο μας.

Σύγχρονο γεφύρι της Άρτας ο πολύπαθος δρόμος Τρίπολη -Καλαμάτα,
δίνεται με ...δόσεις και κατόπιν πάντοτε ισχυρών πιέσεων όσον αφορά το
ξεμπλοκάρισμα των χρηματοδοτήσεων για την κατασκευή του.

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα όπου ένα μικρό τμήμα, απέμεινε πλέον να δοθεί
στην κυκλοφορία και να κάνει το όνειρο για ένα ασφαλές και συντομότερο
ταξίδι προς την Αθήνα πραγματικότητα.

Πρόκειται για το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα, το οποίο είναι έτοιμο ,
αλλά έχουν μπλοκαριστεί όπως ξέρουμε τα χρήματα του φωτισμού.

Αναμένοντας την απόφαση του Ζ' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου το
οποίο θα συνεδριάσει στα τέλη Νοεμβρίου και της παράδοσης του τμήματος
αυτού, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, έχει στηθεί ένα κακόγουστο
επικοινωνιακό σκηνικό εδώ και αρκετές καιρό, προκειμένου κάποιοι να
δείξουν ότι πράττουν το καθήκον τους απέναντι στους Μεσσήνιους και
νοιάζονται για τα συμφέροντά τους.

Κανείς δε μέμφεται τον αγώνα κανενός, αλλά ενώ υπάρχουν δρομολογημένες
ενέργειες σύμφωνα με τους νόμους της Πολιτείας, οι υπερβάλλουσες φωνές
δεν πείθουν για την αθωώτητα των προθέσεών τους,

Αλήθεια η Ελληνική πολιτεία , η Κυβέρνησή μας και ο ίδιος ο
πρωθυπουργός της Χώρας ο καταγόμενος από τη Μεσσηνία, δεν επιθυμεί την
άμεση ολοκλήρωση και παράδοση του δρόμου;.

Άραγε που αποσκοπούν όσα προβάλλονται ως απαιτήσεις, πρωτοβουλίες,
επιστολές, πιέσεις, συγκεντρώσεις κλπ προκειμένου στη Μεσσηνιακή κοινή
γνώμη να φανούν ως πιέσεις από πατριώτες που κάνουν όσα πρέπει για τον
τόπο;
Άραγε πως νομιμοποιούνται ορισμένοι να καλούν σε μη τήρηση της
νομιμότητας , αναφέροντας ως πρόθεσή τους να δώσουν σε κυκλοφορία το
δρόμο , ακόμη και ...σηκώνοντας τις μπάρες;

Περιμέναμε τόσο πολύ, φτάσαμε να μιλάμε τόσα πολλά χρόνια για το δρόμο
και τώρα που βρισκόμαστε στο παρά πέντε, δημιουργούμε όλα αυτά τα
ζητήματα, που εν κατακλείδι μπορούν να προκαλέσουν εμπλοκή στην
παράδοσή του;

Ας σταματήσει κάποια στιγμή το ...κίνημα των οπαδών της
ετεροχρονισμένης αντίδρασης και των "κατόπιν δικών μου ενεργειών" για
να δούμε επιτέλους την πρόοδο στον τόπο μας.

Αντωνία Μπούζα

Αναπλ.Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ.

Μέλος Τομέα Τουρισμού Ν.Δ.

Η Ρωσία ανησυχεί για την ανάπτυξη των Patriot στην Τουρκία

Η διπλωματία της Ρωσίας προειδοποίησε εκ νέου σήμερα κατά της πιθανής ανάπτυξης πυραύλων Patriot στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία, κάτι το οποίο δημιουργεί τον κίνδυνο, σύμφωνα με την Μόσχα, να ξεσπάσει μια «σοβαρή ένοπλη σύρραξη».
«Όσο περισσότερα όπλα συγκεντρώνονται, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν», εκτίμησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.
«Κάθε συγκέντρωση όπλων δημιουργεί κινδύνους, και πιθανώς ωθεί εκείνους οι οποίοι θέλουν να έχουν στην διάθεσή τους πιο ισχυρά μέσα στην χρήση ισχύος. Κάθε συγκέντρωση όπλων δημιουργεί τον κίνδυνο μια πρόκληση να πυροδοτήσει μια σοβαρή ένοπλη σύρραξη. Θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό με κάθε κόστος», πρόσθεσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Ήδη χθες ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, είχε δηλώσει ότι «η στρατιωτικοποίηση των τουρκοσυριακών συνόρων» αποτελεί μια «ανησυχητική ένδειξη», καλώντας την Άγκυρα να επιδιώξει έναν «ενδοσυριακό διάλογο».
Η Τουρκία ζήτησε και επίσημα χθες την ανάπτυξη συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας Πάτριοτ κρατών-μελών του NATO στα σύνορά της με τη Συρία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Γαλλία είναι οι χώρες οι οποίες αντιμετώπισαν πιο ευνοϊκά το αίτημα της Άγκυρας. Ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε ότι η Συμμαχία θα μελετήσει το τουρκικό αίτημα «χωρίς καθυστέρηση». Μεταξύ των 28 κρατών-μελών του NATO μόνο η Γερμανία, η Ολλανδία και οι ΗΠΑ διαθέτουν συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ.
Ο Ράσμουσεν εξάλλου απέρριψε τις ρωσικές επικρίσεις για την ανάπτυξη Πάτριοτ στα σύνορα. Οι επικρίσεις περί του ότι η ανάπτυξη των πυραύλων «δεν θα συμβάλλουν στην σταθερότητα της περιφέρειας» από πλευράς Μόσχας «δεν είναι δικαιολογημένες», είπε ο Ράσμουσεν κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.
«Καταστήσαμε σαφές εξαρχής ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τη σύμμαχό μας Τουρκία», είπε απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε. Η ανάπτυξη των Πάτριοτ --συνέχισε ο ΓΓ του NATO-- θα χρησίμευε ως «αποτρεπτικό μέσο για πιθανούς εχθρούς οι οποίοι μπορεί ακόμη και να σκέφτονται να επιτεθούν» και θα συνέβαλε «στην διατήρηση της σταθερότητας κατά μήκος των νοτίων συνόρων μας», ενώ θα αποτελούσε μια κίνηση «εντελώς αμυντικού χαρακτήρα».
Ο Ράσμουσεν, ο οποίος έκανε την πρώτη επίσκεψη γενικού γραμματέα του Συμφώνου στην ουδέτερη Ελβετία από το 2004, δήλωσε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και τόνισε πως «οι Τούρκοι είναι όλο και περισσότερο θορυβημένοι για την κατάσταση».
Την ίδια άποψη εξέφερε χθες βράδυ και ο Λοράν Φαμπιούς, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, κάνοντας λόγο σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό περί «καθαρά αμυντικής» κίνησης.
Εξάλλου και ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου επέμεινε σε σημερινές του δηλώσεις ότι η ανάπτυξη συστημάτων αντιαεροπορικής-αντιπυραυλικής άμυνας Πάτριοτ έχει καθαρά αμυντικό χαρακτήρα και δεν θα έπρεπε να προκαλεί ανησυχίες στη Ρωσία.
Η Τουρκία έχει προχωρήσει επανειλημμένα σε κατεπείγουσες απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών της για να αναχαιτίσουν συριακά βομβαρδιστικά-καταδιωκτικά στα σύνορα και έχει ανταποδώσει τα πυρά σε περιπτώσεις που οβίδες από τη Συρία έπληξαν το δικό της έδαφος.
«Πρόκειται για ένα σύστημα άμυνας, καμιά χώρα και πολύ περισσότερο η Ρωσία δεν πρέπει να εκφράζει ανησυχίες», εκτίμησε ο Νταβούτογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα με τον πρόεδρο του νέου Συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης σεΐχη Άχμαντ Μόαζ αλ Χάτιμπ.
«Η Ρωσία γνωρίζει πολύ καλά ότι (οι Πάτριοτ) είναι καθαρά αμυντικά» συστήματα, κατέληξε.

Αιματηρή καραμπόλα ....140 αυτοκινήτων στο Τέξας

Καραμπόλα τουλάχιστον 140 αυτοκινήτων σημειώθηκε στο Τέξας, ανατολικά του Χιούστον στο αυτοκινητότσδρομο Inerstate 10.

Από την καραμπόλα έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 2 άτομα, ενώ άλλα 90 τραυματίστηκαν. Δέκα με δώδεκα απ΄ αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αρχικά η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει το μέγεθος του δυστυχήματος λόγω της πολύ πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Νέος Πρύτανης στο ΤΕΙ

Ο καθηγητής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Δημήτριος Βελισσαρίου, εκλέχθηκε με ποσοστό 86% κατά την χθεσινή εκλογική διαδικασία, πρώτος πρύτανης- πρόεδρος στο ΤΕΙ Καλαμάτας.   
Οι εκλογές διεξήχθησαν σε απόλυτα ήρεμο κλίμα και με την εκλογή και του πρύτανη ολοκληρώθηκαν στο Ίδρυμα όλες οι διαδικασίες εκλογής οργάνων που προβλέπονται από το νέο νομικό καθεστώς για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Γυμνή η Kate Moss!

Φορώντας μόνο κόκκινη κάπα και ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι ποζάρει η Kate Moss για τις ανάγκες του Vogue Ισπανίας.
Πρόκειται για μία άκρως αισθησιακή φωτογράφιση που ξεσηκώνει τις αισθήσεις Στο πλευρό του μοντέλου είναι και ο Ισπανός ταυρομάχος Jose Mari Manzanares.
Στις υπόλοιπες φωτογραφίες το μοντέλο προβάλλει την ισπανική κουλτούρα. Η εκπληκτική φωτογράφιση έγινε από τον διάσημο φωτογράφο Mario Testino, ο οποίος απαθανάτισε αντικείμενα που συνδέονται με την Ισπανία.
Η Kate στο εξώφυλλο φορά ένα μαύρο διχτυωτό βέλο, που συνηθίζουν να φορούν οι Ισπανίδες σε διάρκεια πένθους.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Συναυλία Ευστρατιάδη - Φιλίππου στο Πνευματικό Κέντρο

Μαρία Ευστρατιάδη, πιάνο   -  Έλλη Φιλίππου, τσέλο                         

Στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012, 8.30 μ.μ.   με ελεύθερη είσοδο
Η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας παρουσιάζουν με ιδιαίτερη χαρά και τιμή την Μαρία Ευστρατιάδη, πιάνο και την Έλλη Φιλίππου, τσέλο, σε μια συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο για τους φίλους της μουσικής δωματίου (εκδήλωση που πραγματοποιείται χάρη στην αφιλοκερδή προσφορά των καλλιτεχνών και την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων σπουδαστών του Ωδείου).
                                                   Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Ludwig van Beethoven:   Σονάτα για βιολοντσέλο & πιάνο έργο 5 αρ. 2 σε σολ ελάσσονα
Adagio sostenuto ed espressivo - Allegro molto piu tosto presto - Rondo (Allegro)
Claude Debussy: Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο
Prologue (Lent) - Sérénade (modérément animé) - Final (animé)
Johannes Brahms:   Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο έργο 99 σε φα μείζονα
Allegro vivace - Adagio affetuoso - Allegro passionate - Allegro molto

Η Μαρία Ευστρατιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών από όπου πήρε το δίπλωμά της με το πρώτο βραβείο και ειδική διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές της στην «Hochschule für Musik, Theater und Medien» στο Ανόβερο της Γερμανίας, από όπου αποφοίτησε με άριστα και διάκριση επίσης. Έχει πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας.
Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουγγαρία. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Οι ηχογραφήσεις της με όλες τις σονάτες για πιάνο και δύο κοντσέρτα (KV 271και KV 453) για πιάνο και ορχήστρα του W.A.Mozart, σε συνεργασία με την Ορχήστρα Δωματίου της Μουσικής Εταιρείας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιωαννίδη, τιμήθηκε το Δεκέμβριο του 2010 από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.
Η Μαρία Ευστρατιάδη είναι καθηγήτρια πιάνου και μουσικής δωματίου στο Ωδείο Αθηνών.

Η Έλλη Φιλίππου γενήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε βιολοντσέλο στο Ωδείο Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 2005 με "Άριστα και Α΄βραβείο". Συνέχισε τις σπουδές της στο Κονσερβατόριο της Βιέννης (Κonservatorium der Stαdt Wien) και το Κονσερβατόριο της Καρινθίας (Αυστρία- Kaerntner Landeskonservatorium) από όπου πήρε Δίπλωμα βιολοντσέλου και Μουσικής Δωματίου με "Άριστα Παμψηφει".
Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, όπως π.χ. στα Wiener Festwochen, Bebersee Festival Berlin, Bayreuther Osterfestival. Έχει συμπράξει με σύνολα διεθνούς φήμης όπως: Klangforum Wien, Krenek Ensemble, Oe.G.N.M.(Oesterreichische Gesellschaft fuer Neue Musik). Το 2008 και 2009 ήταν εξάρχουσα στη διεθνή Ορχήστρα Νέων "Internationale Junge Orchester Akademie" της Γερμανίας και το 2010 αντίστοιχα στην SFK Youth Symphony Orchestra.
To 2007 ίδρυσε το πιάνο τρίο «Echos» το οποίο απέσπασε βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου «Johannes Brahms Wettbewerb» της Αυστρίας, ηχογράφησε για την Αυστριακή Ραδιοφωνία (ORF) και εμφανίστηκε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ (μ.ά.«Kultursommer St.Paul», «Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου της Σαντορίνης.»)
Έχει διακριθεί στο διεθνή διαγωνισμό 'Allegro Vivo' της Αυστρίας για την ερμηνεία της στο Κοντσέρτο του J.Haydn για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε ντο μείζονα και έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την ορχήστρα Kaerntner Sinfonieorchester στο Κοντσέρτο του R.Schumann για βιολοντσέλο και ορχήστρα.
Η Έλλη Φιλίππου διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου