22.12.12

Ενα σωρό λεφτά ξόδεψε η ΕΡΤ για το λάτιν ταξίδι του Αλέξη !

«Τσουχτερή» για την ΕΡΤ προέκυψε η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Λατινική Αμερική.
Η τηλεοπτική κάλυψη της πενθήμερης επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βραζιλία και την Αργεντινή, κόστισε...
25.745 ευρώ, όπως προκύπτει από απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Στην αποστολή της ΕΡΤ συμμετείχαν, όπως αναφέρει η "Real News" συνολικά πέντε άτομα, η δημοσιογράφος Αννέτα Καββαδία, ο σκηνοθέτης Μανώλης Παπανικήτας, ένας παραγωγός, ένας καμεραμάν κι ένας ηχολήπτης.

Μόνο το εισιτήριο για το κάθε μέλος της αποστολής ανήλθε σε 2.300 ευρώ, ενώ για κατ’ άτομο αποζημίωση διατροφής και διαμονής προβλέφθηκαν τα ποσά των 980 ευρώ και 1.273 αντίστοιχα, για σύνολο πέντε ημερών...

Του έκλεψαν 11.500 ευρώ την ώρα που άλλαζε λάστιχο!

Το μεσημέρι της Παρασκευής στη Λάρισα, ένας άγνωστος δράστης, εκμεταλλευόμενος την απασχόληση του 48χρονου, ο οποίος άλλαζε το ελαστικό του αυτοκινήτου του, αφαίρεσε, χωρίς να γίνει αντιληπτός, από το εσωτερικό του οχήματος, φάκελο με το χρηματικό ποσό των 11.500 ευρώ, το οποίο ο 48χρονος είχε κάνει ανάληψη λίγη ώρα πριν από τράπεζα.

Τζένη Μπαλατσινού: «Περνάμε πολύ δύσκολα»

Σε μία εξομολόγηση εκ βαθέων η Τζένη Μπαλατσινού μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η οικογένειά της μετά την κατάρρευση της Imako, αλλά και για την κλινική κατάθλιψη του συζύγου της Πέτρου Κωστόπουλου, που ακολούθησε. 
« Ήταν και συνεχίζει να είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για εμάς. Ενός κακού μύρια έπονται. Το πρόβλημα υγείας του Πέτρου ήταν και είναι το πιο δύσκολο. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τη σοβαρότητα της αρρώστιας. Ειδικά τον πρώτο καιρό που ήρθε το τσουνάμι των προβλημάτων και ο Πέτρος κράσαρε, νόμιζα ότι με εγκαταλείπει.
 Είχα την αίσθηση ότι τώρα στα δύσκολα φεύγει και με αφήνει μόνη μου με έναν κυκεώνα προβλημάτων. Θύμωσα πολύ μαζί του και αισθάνθηκα πιο μόνη μου από ποτέ».
Η Τζένη Μπαλατσινού μιλώντας στο Thema People αποκάλυψε ότι αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της όταν: «Μια μέρα, έπειτα από ένα περιστατικό, φοβήθηκα πολύ και εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα υγείας... Πήγαμε σε γιατρούς, μάθαμε, ρωτήσαμε και άρχισε τη φαρμακευτική αγωγή, η οποία αργεί να επιδράσει κιόλας... Μέσα σε όλα, έπρεπε να κατανοήσω και το ανισοζύγιο των χημικών ενώσεων. Το πρωί ξύπναγε με κλάματα και το βράδυ ήταν καλύτερα. Πέραν της αρρώστιας, πέραν των οικονομικών θεμάτων, πέραν του χρόνου που έτρεχε εναντίον μας, έπρεπε επιπλέον να προστατέψω τα παιδιά μου από όλη αυτή την... καλή δημοσιότητα. 
Ήμουν τυχερή γιατί με βοήθησε πολύ ένας άνθρωπος. Μου είπε την πιο σωστή κουβέντα στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου: 
"Μην ψάχνεις για λύση τώρα, είσαι σε καράβι που βυθίζεται. Ψάξε για ένα βράχο να πάρεις μια ανάσα". Εκεί κατάλαβα ότι έπρεπε να ιεραρχήσω τη σημαντικότητα των πραγμάτων, γιατί στον πανικό είναι όλα σημαντικά και δεν μπορείς να τα διαχωρίσεις. Δεν έχουμε βγει ακόμα  από την κρίση, τα προβλήματα είναι εκεί, καθημερινά. 
Απλώς αυτή τη στιγμή υπάρχει και μια πλευρά δημιουργίας και κάπου η ζυγαριά ισορροπεί. Προσπαθούμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας».
Όσο για το αν έχει αναθεωρήσει πράγματα από την παλιά ζωή της, η Τζένη δήλωσε: «Ναι ανθρώπους. Φρίκαρα γιατί ήμουν πιο σίγουρη από ποτέ για κάποιους ανθρώπους αλλά τελικά πιο λάθος από ποτέ.. Έχει και την πλάκα του να βλέπεις πως τα προσχήματα καταρρέουν όταν ο άλλος σε νιώθει αδύναμο. Ο Πέτρος ανήκει κι αυτός στο κλάμπ των πιο συκοφαντημένων Ελλήνων». Ωστόσο, στην ερώτηση αν έκανε υπερβολές γενικά ή σπατάλες η απάντησή της ήταν αφοπλιστική: «Και βέβαια έκανα. Ποιος δεν άπλωσε την μπουγάδα του και στο διπλανό μπαλκόνι; Μόνο οι ασκητές θα πρέπει να μη μετείχαν σε υπερβολές. Αλλά χυδαιότητες δεν έκανα ποτέ... Υπάρχει μια διαφορά εδώ».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Κομήτης έπεσε στον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας [video]

Μπορεί τελικά το τέλος του κόσμου να μην ήταν στις 21/12/12 και να μην επαληθεύθηκαν οι Μάγια αλλά δεν τα κατάφεραν όλοι να σωθούν. 
Συγκεκριμένα ένας τεράστιος κομήτης έπεσε στον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας καταστρέφοντας τον ολοκληρωτικά όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί!

Φυσικά και πρόκειται για προϊόν μοντάζ το οποίο έφτιαξαν οι φίλοι του Ομίλου Καλαμάτας.

Και αφού συνεχίζουμε... καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και ευτυχία για όλους!


patrisnews.com

Ένταση και 66 προσαγωγές για τη διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή

Ένταση επικράτησε το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Βόλου, όταν αριστερές οργανώσεις προσπάθησαν να εμποδίσουν να δέσει πλοίο με τρόφιμα, που είχαν παραγγείλει μέλη της Χρυσής Αυγής με σκοπό, στη συνέχεια, να τα διανείμουν σε Έλληνες πολίτες.

Οι εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι στο κέντρο της πόλης ήταν πρωτόγνωρες, ενώ πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις που έχει γνωρίσει ο Βόλος.

Άνδρες των ΜΑΤ, της ασφάλειας, τεράστια οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., ακόμα και γερανοφόρα, βρίσκονταν ακροβολισμένα σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης, με εντονότερη παρουσία στην οδό Ιάσονος, όπου η Χρυσή Αυγή πραγματοποιούσε διανομή τροφίμων.

Την ίδια ώρα στην πλατεία Ελευθερίας πολίτες προετοιμάζονταν για προγραμματισμένη αντιφασιστική πορεία. Νωρίτερα της πορείας, έγιναν συνολικά 66 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και προσαγωγές συνδικαλιστών, όπως του Γιάννη Χατζηγιάννη της Ανοιχτής Συνέλευσης Μαγνησίας.

Ένας, ακόμη, από τους προσαχθέντες κατέληξε στο Νοσοκομείο Βόλου, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε από άνδρες των ΜΑΤ.protothema.gr

Ποιες τροφές προκαλούν πονοκέφαλο;

Πάσχετε από πονοκεφάλους; Ήρθε η ώρα να  απαλλαγείτε ακολουθώντας σωστή διατροφή!

Οι ερευνητές του Νοσοκομείου «Northwestern Memorial» του Σικάγο και της Κλινικής Μάγιο στο Ρότσεστερ της Μινεσότα συνέλεξαν όλες τις τροφές που προκαλούν πονοκέφαλο και είναι  αυτές που εμπεριέχουν την ουσία τυραμίνη.

Πρόκειται για ουσία που βρίσκεται φυσικά στα τρόφιμα και προκύπτει από τη διάσπαση των αμινοξέων. Πιστεύεται ότι προκαλεί κάποια ανοσοποιητική αντίδραση, καθώς και πονοκέφαλο, σε ορισμένους ανθρώπους.

Οι τροφές, που περιλαμβάνουν την ουσία είναι τα φιστίκια, φάβα, αβοκάντο, μπανάνες, τα φασόλια, το σαλάμι και διάφορα τυριά, όπως  το τσένταρ, το μπρι και το προβολόνε.

Ωστόσο, οι ερευνητές δεν είναι ακόμη σε θέση να μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια ποιο τρόφιμο και σε ποιον άνθρωπο θα προκαλέσει τελικά πονοκέφαλο. Επομένως, προσέχετε, για να έχετε…

Επεισόδια και «ξύλο» στη Μητρόπολη Ναυπάκτου...

Ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σταυρόπουλος κλήθηκε από την Μητρόπολη Ναυπάκτου κύριο Ιερόθεο να απολογηθεί διότι, παρά την απαγόρευση της Ιεράς Συνόδου , Ιερουργεί στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου.
Στις 3:30μ.μ. παρουσιάστηκε στο Επισκοπείο μαζί με άλλους Μοναχούς για να απολογηθεί.

Μόλις πληροφορήθηκαν οι κάτοικοι της Ναυπάκτου το λόγο που παρουσιάστηκαν οι Μοναχοί στη Μητρόπολη ξεσηκώθηκαν και τουλάχιστον 150 άτομα περικύκλωσαν το Επισκοπείο Ναυπάκτου, φωνάζοντας να φύγει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος από τη Ναύπακτο ως ανεπιθύμητος και ως πολέμιος της Μονής Μεταμορφώσεως την οποία έχτισε ο Ναυπακτιακός λαός. Φωνές ακουγόντουσαν σε όλη την Ναύπακτο ρυθμικά λέγοντας ΑΝΑΞΙΟΣ. Τα αίματα άναψαν όταν εμφανίστηκε ο πατήρ Θεμιστοκλής και ο πατήρ Καλλίνικος, δεξί χέρι του Μητροπολίτου Ναυπάκτου.

Το πλήθος άρπαξε από τα γένια τον π. Θεμιστοκλή πετώντας των στο έδαφος. Ο δε Ιερομόναχος Καλλίνικος πρόλαβε και τράπηκε σε φυγή.



Ειδοποιήθηκαν Αστυνομικές δυνάμεις από το Αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου και με ενισχύσεις από την αστυνομία Μεσολογγίου για να προστατέψουν τον Μητροπολίτη και τους κληρικούς που έχει φέρει μαζί του.

Νεκρή 43 χρονη σε τροχαίο !

Γυναίκα γνωστού επιχειρηματία της Πάτρας η 43χρονη που οδηγούσε το τζιπ
Nεκρή 43χρονη γυναίκα Πολωνικής καταγωγής μετά από τροχαίο που σημειώθηκε σήμερα στις 11,30 το πρωί ενώ η γυναίκα επέστρεφε στο σπίτι της στα Λουσικα.
 Όλα συνέβησαν όταν το βαρύ όχημα που οδηγούσε η εκλιπούσα κινείτο στην Νέα εθνική οδό κοντά στα Βραχνεικα .
Το όχημα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να πέσει στην πάλαια Εθνική οδό. Ο θάνατος για την νεαρή γυναίκα ήταν ακαριαίος αφού το όχημα καρφώθηκε σε έναν και μοναδικό βράχο και από την πρόσκρουση η οδηγός χτύπησε στο κεφάλι.
 Θρήνος στον εμπορικό κόσμο της Πάτρας αφού σύμφωνα με την αστυνομία, η 43χρονη ήταν παντρεμένη με τον γνωστό επιχειρηματία Βαγγελη Αντύπα που διατηρεί το κατάστημα fast food Mr. Burger στην οδό Κολοκοτρώνη 5. Μάλιστα το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό λόγω πένθους όπως ενημερώνει και ο αυτόματος τηλεφωνητής.dete.gr

Αντί για ελιές μάζεψε ...ρουκέτες!!

Πυροτεχνουργοί έσπευσαν στο σημείο και ο χώρος αποκλείστηκε !
Ελιές πήγε να μαζέψει από το λιοστάσι του στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, αλλά πήρε την τρομάρα της ζωής του ο ιδιοκτήτης όταν είδε μπροστά του ένα μεταλλικό κουτί γεμάτο… ρουκέτες! 
Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και άνδρες του τοπικού τμήματος απέκλεισαν την περιοχή.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το κουτί με το πολεμικό υλικό βρισκόταν στο μαντρότοιχο του ελαιώνα και ενημέρωσαν τη Μεραρχία που εδρεύει στα Ιωάννινα για να στείλει πυροτεχνουργούς. Οι ρουκέτες είναι παλαιές και πιθανολογείται ότι προέρχονται από την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ώσπου να φτάσουν οι ειδικοί του στρατού που θα ερευνήσουν αν υπάρχει και άλλο επικίνδυνο υλικό στο λιοστάσι, ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος και φυλάσσεται από τους αστυνομικούς.
Με ένα παλιό περίστροφο που είχε στο μύλο του έξι φυσίγγια κυκλοφορούσε στα Χανιά ένας 42χρονος Έλληνας, όταν έπεσε σε μπλόκο αστυνομικών του Τ.Α.Ε. Αποκορώνου. Ο «πιστολέρο» συνελήφθη και άνδρες της Ασφαλείας τον ανακρίνουν για να εξακριβώσουν αν έχει και άλλα όπλα στην κατοχή του και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων για παράνομη οπλοκατοχή.
thebest.gr

Τον πέρασε για αγριογούρουνο και τον σκότωσε...

Τραγική κατάληξη για έναν 41χρονο είχε το κυνήγι μιας παρέας στα Κανάλια του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας, χθες το απόγευμα.
Θύμα του αγαπημένου χόμπι πολλών, ένας 41χρονος ο οποίος έπεσε νεκρός από τα σκάγια ενός άλλου κυνηγού 38 ετών που, προφανώς, προορίζονταν για κάποιο αγριογούρουνο.

Το συμβάν έλαβε χώρα περίπου στις 6 χθες το απόγευμα, όταν μια παρέα φίλων από χωριά της Καρδίτσας πήγε για κυνήγι αγριογούρουνου στην περιοχή των Καναλίων. Τα σκάγια του 38χρονου κυνηγού μιας άλλης παρέας κατευθύνθηκαν λανθασμένα στον 41χρονο και τον σκότωσαν.

Σε βάρος του 38χρονου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί θύρας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο χώρο του συμβάντος και στο αυτοκίνητο του θύματος, αλλά και στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• Τρία κυνηγετικά όπλα,

• τριακόσια δεκαεπτά φυσίγγια και

• ένας κάλυκας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας...
.thessalianews.g

ΣΟΚ:Η (πολύ) γνωστή ηθοποιός που μαστουρώνει στη σκηνή


Δεν ήταν πάντα από τις ηθοποιούς που ξεχώριζαν… ούτε και οι ρόλοι της συζητήθηκαν. 
Αντίθετα τα περιοδικά την φιλοξενούσαν για τις εκκεντρικές αλλά και προκλητικές εμφανίσεις της!
Η ηθοποιός που έχει φίλη την άσπρη σκόνη, τα τελευταία δυο χρόνια «έπιασε» την καλή αφού πρωταγωνιστεί σε σειρά με μεγάλη επιτυχία μια περίοδο που οι συνάδελφοί της βλέπουν την τηλεόραση με το κιάλι. 
Παράλληλα κάνει και θέατρο. Μόνο που ο πολύ γνωστός σκηνοθέτης αλλά και οι ηθοποιοί δεν την αντέχουν άλλο!  
Ο λόγος; Εμφανίζεται μαστουρωμένη σε σημείο να παίρνουν χαμπάρι και οι θεατές. Η ίδια βέβαια δεν αλλάζει βιολί παρά τις συστάσεις και συνεχίζει να «φτιάχνεται» πριν από κάθε παράσταση. Γι αυτό ο σκηνοθέτης αποφάσισε την αντικατάσταση της. 
Εκείνη βέβαια έγινε έξαλλη και υποσχέθηκε πως θα συμμορφωθεί…όμως σύμφωνα με τις πηγές μας…θα της μείνει μόνο η τηλεόραση. Προς το παρόν…γιατί κι εκεί…στα γυρίσματα εννοώ…έχει ξεφύγει!!! (gossip-tv)

Μοιράζει 2,5 δισ. ευρώ-Πυρετός για το πρωτοχρονιάτικο λαχείο στην Ισπανία της κρίσης και της ανεργίας

Ορισμένοι φορώντας φωσφορίζουσες περούκες, άλλοι με παράδοξες κι αστείες στολές, εκατοντάδες Ισπανοί παραβρέθηκαν στην κλήρωση του χριστουγεννιάτικου λαχνού, επιθυμώντας να ξορκίσουν την οικονομική κρίση και να καρπωθούν τα κέρδη του «Γορδο», των μεγαλύτερων κερδών από το λαχείο γι’ αυτόν τον χρόνο, σε μία παραδοσιακή τελετή που πλέον έχει γίνει θεσμός στην Ισπανία.
Όπως κάθε χρόνο, η χώρα ολάκερη κράτησε την αναπνοή της την ώρα που κληρώνονταν οι τυχεροί αριθμοί, και καθώς δύο παιδιά με τη σχολική φορεσιά τους τραγουδώντας ανήγγειλαν τον πολυπόθητο αριθμό, που φέτος ήταν το 76058.
Μολονότι φέτος οι Ισπανοί μείωσαν κατά 8% τα έξοδά τους για τους χριστουγεννιάτικους λαχνούς, ξόδευσαν κατά μέσο όρο 52,26 ευρώ ο καθένας τους (έναντι 56,82 το 2011).
«Εγώ ξόδεψα 200 ευρώ, αλλά εάν το μάθει η γυναίκα μου θα με σκοτώσει», δηλώνει ο, ντυμένος σαν κλόουν, 80χρονος συνταξιούχος Ενρίκε, που με μία σύνταξη 900 ευρώ για να συντηρηθούν δύο άτομα, πασχίζουν επίσης να βοηθήσουν και τα εγγόνια τους, των οποίων και οι δύο γονείς είναι άνεργοι. Συνολικά ο ένας στους τέσσερις ενεργούς εργασιακά πολίτες στην Ισπανία βρίσκονται χωρίς εργασία.
«Αυτή τη χρονιά δεν κέρδισα, αλλά δεν πειράζει. Ήλθαμε εδώ οι παλιόφιλοι για να διασκεδάσουμε και να υποδυθούμε τους κλόουν. Κατά κάποιον τρόπο είναι ένα μέσο για να ξορκίσουμε την κρίση», προσθέτει ο ίδιος.
«Είναι τώρα, τον καιρό της κρίσης, που το λαχείο είναι πολύ σημαντικό. Ποντάρουμε ακόμη περισσότερο κι ευελπιστούμε ότι θα κερδίσουμε κάτι», δηλώνει από την πλευρά του ο 31 ετών Όσκαρ Μπινιόν.
Συνολικά 2,466 δισεκ. ευρώ θα μοιρασθούν φέτος στους τυχερούς, έναντι 2,682 δισεκ. το 2011, που αντιστοιχούν στο 70% των συνολικών εσόδων από τη διάθεση του λαχείου, που αποτελεί ένα από τα πιο πλουσιοπάροχα στον κόσμο.

Πρώτος αλλά ανέτοιμος να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 0,7% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που δημοσιεύει ο "Τύπος της Κυριακής". Η ΝΔ συγκεντρώνει 24,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, η Χρυσή Αυγή 9,1%, το ΠΑΣΟΚ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 5% , το ΚΚΕ 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,8%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,4%, η Δημιουργία Ξανά 1,2%. Άλλο κόμμα δηλώνει το 3,8%, 3,2% Λευκό -άκυρο, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 12,7%.
Σε ποσοστό 49,6%, θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι 28,8% που συγκεντρώνει ο Αλ Τσίπρας και 20,6% που δηλώνει κανένας.
Το 63,3% δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, πάση θυσία. Το 45% δηλώνει πως για την αντιμετώπιση της κρίσης θα εμπιστευόταν τη σημερινή κυβέρνηση, το 23,75 μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 28,4% καμία κυβέρνηση. Ακόμη, το 43,7% πιστεύει πως αν ήταν στη θέση της σημερινής κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα ήταν χειρότερο, το 32,4% το ίδιο και μόλις το 19,8% καλύτερο.
Το 73,8% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει έναντι 24,7% που πιστεύει το αντίθετο.
Το 47,7% αξιολογεί θετικά το έργο του κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, έναντι 47,1% που το αξιολογεί αρνητικά.

Συνελήφθησαν 18 "παρκαδόροι" νυχτερινών κέντρων !

 Εξόρμηση σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα παρεμφερούς είδους στην περιοχές Κολωνακίου, Λεωφ. Συγγρού και στην Ιερά Οδό, πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ, από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για την περιστολή της δραστηριότητας ατόμων που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων, για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πελατών καταστημάτων.

Συνελήφθησαν 18 συνολικά άτομα (17 ημεδαποί και ένας αλλοδαπός), πέντε ως υπεύθυνοι καταστημάτων και δεκατρείς που ενεργούσαν ως παρκαδόροι, ο οποίοι με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες καταλάμβαναν παράνομα δημόσια οδό χρησιμοποιώντας διάφορα εμπόδια, όπως πλαστικούς κώνους, μεταλλικά κιγκλιδώματα, ταινίες αποκλεισμού χώρου και δίκυκλες μοτοσικλέτες, προκειμένου στη συνέχεια να σταθμεύουν στο συγκεκριμένο χώρο τα οχήματα των πελατών των καταστημάτων.

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσής Αυγής για Στρατούλη

Νέος «πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε με αφορμή ηχητικό ντοκουμέντο του BBC το οποίο σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό ηχογραφήθηκε σε συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής. 
«Το δημοκρατικό φρόνημα και σθένος του λαού μας δεν κάμπτεται και θα νικήσει τους τρομοκράτες της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρεται σε "ντοκουμέντο του ραδιοφώνου του BBC", σχετικά με την πρόσφατη επίθεση στον βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Στρατούλη.

«Όπως αποτυπώνεται από το ντοκουμέντο του ραδιοφώνου του BBC, επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι αυτοί που επιτέθηκαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Στρατούλη, ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η προκλητικά κυνική ομολογία στελέχους της Χρυσής Αυγής ότι τρεις φασίστες - τραμπούκοι ήταν αναποτελεσματικοί στην δολοφονική επίθεσή τους εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτική του τρόπου δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης. Αλήθεια η κυβέρνηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πόσο εγκλωβισμένοι είναι στη λογική της "συγκατοίκησης"» με τη Χρυσή Αυγή για να παρακολουθούν απαθείς τη δράση της;».

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή, τονίζει ότι «έχει ξεκαθάρισει ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση Στρατούλη, ο οποίος είναι ήδη κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση. Οι νέες απόπειρες συκοφάντησης του Κινήματός μας είναι φαιδρές, ανυπόστατες και έχουν κάνει το πανελλήνιο να γελάει».

Οι Σουηδοί γνωρίζουν την Μεσσηνία

Αφιέρωμα με θέμα «Ελιά - Λάδι - Φύση - Πολιτισμός - Τουρισμός» στην εφημερίδα Aftonbladet !
«Ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα. Καλαμάτα - μια ομορφιά μόλις δύο ώρες από την Αθήνα» είναι ο τίτλος της μεγαλύτερης ημερήσιας εφημερίδα της Σκανδιναβίας Aftonbladet, που δημοσιεύσε  αφιέρωμα με θέμα «Ελιά - Λάδι - Φύση - Πολιτισμός - Τουρισμός».
Το αφιέρωμα αναφέρεται σε παραλίες, γραφικά χωριά, ιστορικά τοπία αλλά και στην ελιά, το κατεξοχήν τοπικό προϊόν της Μεσσηνίας.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει ένα σύντομο οδηγό με συμβουλές για:
Καλύτερους τρόπους για να ταξιδέψετε
Καταλύματα
Τρόφιμα και Ποτά
Αξιοθέατα

Προβάλλονται δε ιδιαίτερα οι πτήσεις τσάρτερ που θα ξεκινήσουν απ' ευθείας πτήσεις από Σουηδία προς Καλαμάτα από την άνοιξη του 2013.
Η εφημερίδα που κυκλοφορεί σε 380.000 φύλλα ημερησίως, συν τις ηλεκτρονικές επισκέψεις παρουσιάζει σε ειδικό εβδομαδιαίο ένθετο της εφημερίδας το αφιέρωμα αυτό.
Τα αποτελέσματα αναμένονται θετικά και αναμένεται επιπλέον να ενισχύσει και να προβάλλει το όνομα «Καλαμάτα» στην εμπορική αγορά της Σουηδίας και της Σκανδιναβίας και μέσω των εταιρειών που εισάγουν και εξάγουν ελαιόλαδο και ελιές.
Για το αφιέρωμα η εφημερίδα έκανε αποστολή στην Μεσσηνία με τον Σουηδό δημοσιογράφο Jonas Henningsson και την φωτογράφο Linda Gren. Για τέσσερις ημέρες σάρωσαν το νομό και κατέγραψαν ενδιαφέρον υλικό για το ρεπορτάζ. Συγκεκριμένα, παρακολούθησαν τη συγκομιδή της βρώσιμης ελιάς και τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου, επισκέφθηκαν ελαιώνες, παραδοσιακά ελαιουργεία και νέου τύπου ελαιοτριβεία, μονάδες τυποποίησης ελαιολάδου, ενώ μίλησαν με αγρότες και ειδικούς για το ελαιόλαδο στη Μεσσηνία.
moriasnow.gr

ΕΔΕΗΣΕ - Στην κυκλοφορία η Τσακώνα !

Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια-Τσάκωνα του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος-Καλαμάτα. Με την παράδοση σε κυκλοφορία του εν λόγω τμήματος, αποδίδονται σε πλήρη κυκλοφορία και οι Ανισόπεδοι Κόμβοι Παραδεισίων και Κυπαρισσίας καθώς και το τμήμα από την Τσακώνα μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Κυπαρισσίας που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο της Σύμβασης Παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά την παράδοση στην κυκλοφορία του συγκεκριμένου τμήματος ο χρόνος της διαδρομής Αθήνα – Καλαμάτα (250 χλμ) θα μειωθεί περίπου κατά τριάντα λεπτά, στις 2 ώρες, από 2 ώρες και 30 λεπτά που είναι σήμερα.

Σημαντικό όφελος της κατασκευής είναι και η πλήρης οδική ασφάλεια που θα απολαμβάνει ο χρήστης ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου.

Η κατασκευή του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα, μήκους 11,5 χλμ, ξεκίνησε στις αρχές του 1990 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και παραδόθηκε σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2000. Ένα χρόνο μετά την παράδοσή του εμφανίστηκαν σοβαρές ενδείξεις γεωλογικών ασταθειών οι οποίες δεν αντιμετωπίστηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τον Φεβρουάριο του 2003 εκδηλώθηκε η ευρεία κατολίσθηση της Τσακώνας με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μεγαλόπολης – Καλαμάτας. Η ΠΕΟ Μεγαλόπολης – Καλαμάτας στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, παρουσιάζει εξαιρετικά δυσχερή χάραξη με συνεχείς ελιγμούς που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα οδικής ασφάλειας για τους χρήστες καθώς και μεγάλη αύξηση του χρόνου της διαδρομής από και προς την Μεσσηνία και την Νοτιοδυτική Ηλεία.
Η έκταση της κατολίσθησης ήταν μεγάλου μεγέθους καθώς μετακινήθηκαν περίπου 6.000.000 μ3 εδαφικής μάζας και παρουσιάστηκαν προβλήματα και στην ΠΕΟ Μεγαλόπολης – Καλαμάτας τα οποία μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζονται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών.

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΟΥ 2012 ΑΠΟ ΤΟ REUTERS

Τα μεγάλα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη  το 2012 μέσα από ένα Βίντεο 60 δευτερολέπτων από τον μεγαλύτερο οργανισμό του κόσμου το Reuters 
Δείτε το Βίντεο

Ανοίγει το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του για τη νέα χιονοδρομική περίοδο, το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, στην Οστρακίνα.
Τις τελευταίες μέρες έγιναν οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης και ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πιστοποίησης καλής και ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα, των δύο συρόμενων αναβατήρων «Αρκτούρος» και «Αετός», καθώς και του baby lift.
Το χιονοδρομικό του Μαινάλου βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και είναι ιδανικό για οικογένειες. Λειτουργούν δύο σχολές εκμάθησης και ενοικίασης εξοπλισμού, όπου μπορούν με ασφάλεια να μυήσουν τους αρχάριους, στα μυστικά των χειμερινών σπορ και να εφοδιάσουν τους επισκέπτες με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Στο τριώροφο σαλέ, εκτός από ζεστά ροφήματα δίπλα στο τζάκι και τα προσεκτικά επιλεγμένα εδέσματα, προσαρμοσμένα τιμολογιακώς στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν και παραδοσιακά Αρκαδικά προϊόντα από το κατάστημα πώλησης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.

Όπου βρω το κ...παιδο τον Βρούτση θα τον χαστουκίσω!

Ο τέως γενικός γραμματέας της ΤΕΔΚΝΑ και τέως δημάρχος Χολαργού, Δημήτρης Νικολάου καταφέρθηκε με βαριές εκφράσεις κατά του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βροπύτση μετά την απόφασή του να καταργήσει το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Χολαργό. 
 Ο Δημήτρης Νικολάου απείλησε ότι θα τον χαστουκίσει όταν τον συναντήσει σε κομματική συνάντηση ενώ αποκάλεσε τον Υπουργό εργασίας παλιόπαιδο και όταν του ζητήθηκε να ανακαλέσει προχώρησε... λίγο παρακάτω.
Δείτε το βίντεο

ΔΕΙΤΕ την απίστευτη ΦΑΡΣΑ για το «τέλος του κόσμου»

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η απίστευτη φάρσα για το «τέλος του κόσμου». 
Ένας τύπος μιλάει στο τηλέφωνο, σε σημεία που τον ακούνε οι γύρω του, και μαθαίνει ότι το… τσουνάμι χτύπησε τη Ν. Υόρκη και πως η καταστροφή του κόσμου πλησιάζει.
Μέσα στον “πανικό” του ειδοποιεί τους περαστικούς των οποίων οι αντιδράσεις είναι ξεκαρδιστικές.

Το Κέρατο της συζύγου τον ανέβασε στο ...δέντρο !!!

Ζει 9 μήνες σε δέντρο περιμένοντας τη συγγνώμη της άπιστης συζύγου!
 Πολύ μεγάλη σημασία δίνει στη «συγγνώμη» ένας άντρας από την Βομβάη (Ινδία), ο οποίος τους τελευταία 9 μήνες αρνείται να κατέβει από ένα δέντρο γκουάβα, αν πρώτα δεν του ζητήσει συγγνώμη η γυναίκα του που τον απάτησε!
Η ιστορία του άντρα ξεκινήσε πριν από 9 μήνες, όταν γυρνώντας στο σπίτι του βρήκε τη γυναίκα του στο κρεβάτι με άλλον άντρα. Ο άντρας που είναι γνωστός μόνο ως Sanjay, απαίτησε να του ζητήσει συγγνώμη, όμως αυτή αρνήθηκε και αυτός έφυγε από το σπίτι. Δεν πήγε όμως πολύ μακριά, αλλά σε ένα δέντρο γκουάβα έξω από το σπίτι του, ανέβηκε και απο τότε δεν λέει να κατέβει αν η γυναίκα του δεν πει τη… μαγική λέξη!
 Ο άντρας ζει με τους καρπούς του δέντρου και με φαγητό που του πηγαίνουν οι συγγενείς του.
Η αδερφή του δηλώνει στην εφημερίδα Asian Age: «Τρώει και κοιμάται πάνω στο δέντρο, εκεί πάνω ανακουφίζεται κιόλας».
Από την πλευρά της, η αστυνομία λέει ότι δεν μπορεί να παρέμβει καθώς ο άντρας δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα. «Πρόκειται για εσωτερική διαμάχη», σχολίασε διακριτικά ο εκπρόσωπος της.

Δύσκολοι οι καιροί... «Στριμώχνονται» και οι βουλευτές!

ΠΑΣΟΚ: Ζητά 5.000 ευρώ από κάθε βουλευτή για να πληρώσει τα χρέη του! 
 Τη Δευτέρα αναμένεται να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ΠΑΣΟΚ, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δέκα μήνες.

Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση που έκανε χθες στους υπαλλήλους ο Νίκος Σαλαγιάννης.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ ζητά από κάθε βουλευτή το ποσό των 5000 ευρώ για να καταφέρει να αποπληρώσει ένα ποσό από τα χρέη του.

Ήδη, πάντως έχουν προκύψει οι πρώτες αντιδράσεις από βουλευτές που διαμηνύουν πως δεν έχουν τόσα χρήματα για να «συνεισφέρουν».

Ο Άγιος Βασίλης έφτασε στους Μεξιάτες... φορτωμένος με δολάρια

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε νωρίς για ένα χωριό της Φθιώτιδας. Πρόκειται για τους Μεξιάτες, 12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας, κοντά στα Λουτρά Υπάτης, όπου χρόνια τώρα λειτουργεί το κληροδότημα «Στήβεν Ζόνας», που φέτος, για πρώτη φορά, μοιράζει περισσότερα από 100.000 ευρώ σε περίπου 240 ανθρώπους.
Είναι οικονομικές ενισχύσεις σε χαμηλοσυνταξιούχους, μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι είτε είναι δημότες, είτε μόνιμοι κάτοικοι του χωριού. Οι οικονομικές ενισχύσεις σε χαμηλοσυνταξιούχους ξεκινούν από 220 ευρώ, όταν ο συνταξιούχος είναι μόνος του και φθάνουν τα 550 ευρώ όταν πρόκειται για ζεύγος χαμηλοσυνταξιούχων. Ενισχύουν οικονομικά μαθητές είτε για φροντιστήρια προετοιμασίας ένταξης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου η ενίσχυση φτάνει και τα 1400 ευρώ για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου, όπως επίσης μαθητές για ξένες γλώσσες, όπου οι ενισχύσεις φθάνουν έως και τα 800 ευρώ.
Έτσι, αυτές τις μέρες, τα μέλη σχεδόν ολόκληρου του χωριού συνωστίζονται στις τράπεζες για να εξαργυρώσουν τις επιταγές τους.
Το ίδρυμα δημιουργήθηκε στη μνήμη του συγχωριανού τους, Στήβεν Ζόνας. Έζησε στην Αμερική και άφησε στο χωριό μια περιουσία άνω των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων. «Είναι μετοχές από τα πιο "σκληρά" χαρτιά, τις οποίες διαχειρίζεται στην Αμερική η τράπεζα PNC BANK για λογαριασμό του Ιδρύματος και κάθε χρόνο μας αποδίδει τα κέρδη, που διανέμονται με διάφορους τρόπους στους κατοίκους του χωριού» υπογραμμίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Κώστας Χριστόπουλος. Εξηγεί πως τα προηγούμενα χρόνια, το κληροδότημα πέρασε περιπέτειες, αλλά «τα τελευταία πέντε χρόνια έχει μπει σε μια διαφορετική βάση». Ήταν, μεταξύ άλλων, πολύχρονοι δικαστικοί αγώνες στο Σινσινάτι του Οχάϊο για να ανατραπούν πλαστές διαθήκες, που προέκυψαν στην πορεία.
«Έως το 2007 γίνονταν κυρίως επενδύσεις σε διάφορες υποδομές, ελάχιστες σε ανθρώπους» εξηγεί ο πρόεδρος και συνεχίζει: «για πρώτη φορά το 2008 ξεκινήσαμε να ενισχύουμε μαθητές. Από τότε κάθε χρόνο μοιράζουμε στους μαθητές από 55 έως και 70.000 ευρώ ως ενίσχυση για να τα βάλουν πέρα με τα φροντιστήρια».
Η ενίσχυση από την πλευρά του κληροδοτήματος δείχνει να πιάνει τόπο, καθώς οι πίνακες με τους επιτυχόντες του χωριού στα ΑΕΙ και ΤΕΙ βελτιώνονται συνεχώς.
Όπως εξηγεί ο κ. Χριστόπουλος, η οικονομική κρίση στην Αμερική, τα προηγούμενα χρόνια, είχε επιπτώσεις στο κληροδότημα. «Η πτώση των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των αποδόσεων για το Ίδρυμα. Τα κέρδη ήταν περιορισμένα και σε κάποιες περιπτώσεις είχαν πέσει στα 25 - 30.000 δολάρια. Τώρα, οι μετοχές, στις οποίες επενδύει τράπεζα PNC ΒΑΝΚ, φέρνουν όλο και περισσότερα κέρδη με συνέπεια να αυξάνονται τα έσοδα και να επιτρέπουν στο Ίδρυμα να επεκτείνει τις δραστηριότητές του» λέει ο πρόεδρος του «Στήβεν Ζόνας».
«Για πρώτη φορά φέτος δίνουμε οικονομικές ενισχύσεις σε όλους τους φοιτητές. Για πρώτη φορά δίνουμε χρήματα και στους συνταξιούχους» υπογραμμίζει ο ταμίας, Γιώργος Παγώνης.
«Ήδη, έχουμε εξασφαλίσει ότι πριν το κλείσιμο της χρονιάς, θα μπουν στον λογαριασμό του Ιδρύματος 100.000 ευρώ για τις δραστηριότητες του 2013. Τον άλλο χρόνο θα έχουμε τη δυνατότητα να αντλήσουμε και άλλα χρήματα» συμπληρώνει ο πρόεδρος.
Οι παρεμβάσεις, πάντως, δεν σταματούν εκεί.
«Έχουμε το κληροδότημα ως αποκούμπι για οτιδήποτε χρειαστούμε» υπογραμμίζει η πρόεδρος του χωριού, Γιάννα Τασιού, και εξηγεί: «Είτε χρειαστεί πετρέλαιο για τα σχολεία, όταν δεν μπορεί να καλύψει το κόστος ο δήμος, είτε χρειαστεί εποπτικό υλικό για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο, είτε χρειαστούν ακόμη και κλιματιστικά για το αγροτικό ιατρείο. Οτιδήποτε και αν χρειάζεται, προσπαθούν να μας καλύψουν».
Επιπλέον, «οπουδήποτε υπάρχει ανθρώπινη ανάγκη παρεμβαίνουμε άμεσα χωρίς να λέμε πολλές κουβέντες» λέει ο κ. Χριστόπουλος. Κάνει λόγο για νέους που χρειάστηκε να μεταβούν στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους και πλήρωσε το κληροδότημα, για ανθρώπους που είχαν διάφορες ιατρικές ανάγκες και δεν είχαν δυνατότητα να καλύψουν τα οικονομικά βάρη, για άτομα με ειδικές ανάγκες, για τα οποία καλύπτει ορισμένες μετακινήσεις, όπως επίσης και για τροφοδοσία τροφίμων με προορισμό χωριανούς, που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν.
Τα τζάμια στις πόρτες των καφενείων είναι αναρτημένοι πίνακες, στους οποίους αναφέρονται ονόματα, μόρια, βάσει ατομικών ή οικογενειακών αναγκών, και ποσά.
«Έχουμε συντάξει κανονισμούς με βάση τους οποίους γίνονται οι ενισχύσεις. Για να έχει δυνατότητα κάποιος να υποβάλει αίτημα για οικονομική ενίσχυση από το κληροδότημα, θα πρέπει να είναι είτε δημότης του ΔΔ Μεξιατών, είτε μόνιμος κάτοικος. Ανάμεσα σ' αυτούς και αλλοδαποί που έχουν τα παιδιά τους στο σχολείο και μένουν στην περιοχή για χρόνια. Από εκεί και μετά, με διάφορα κριτήρια, προκύπτει το τελικό ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Όχι πως δεν υπάρχουν και γκρίνιες» λέει ο πρόεδρος και συνεχίζει: «Με την κρίση έχουμε συνεχώς αιτήματα. Όμως, είναι αδύνατον να καλύψουμε τα πάντα. Δυστυχώς, τα χρήματα δεν είναι ατέλειωτα».

Επιχορήγηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για διατήρηση θέσεων εργασίας το χειμώνα

ΣΤΗΝ υλοποίηση του προγράμματος επιχορήγησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για διατήρηση θέσεων εργασίας του έτους 2012 - 2013, προχωρά ο ΟΑΕΔ μετά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ένταξη των ενδιαφερομένων.
 Στόχος του προγράμματος είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία που λειτουργούν εποχικά, κατά τη χειμερινή περίοδο (από Νοέμβριο έως Φεβρουάριο).
Στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν οι κάθε μορφής ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εφόσον λειτουργούν με άδεια του ΕΟΤ και εκτός της περιοχής της τέως διοικήσεως πρωτευούσης και του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Πρέπει επίσης να είναι εποχικές, να διέκοψαν δηλαδή τις εργασίες τους κατά την προηγούμενη πενταετία (2007-2011) τουλάχιστον για δύο έτη, την περίοδο από την 1/11 μέχρι την 28/2, εκτός αν μετείχαν σε ένα τουλάχιστον από τα προηγούμενα προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας για τη χειμερινή περίοδο ή είναι νέες (άρχισαν δηλαδή να λειτουργούν από τη 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά), οπότε θα πρέπει να διέκοψαν τη λειτουργία τους κατά το προηγούμενο έτος (2011) πριν από τη 10η Νοεμβρίου. Επιχειρήσεις που άρχισαν να λειτουργούν από την 1η Νοεμβρίου 2011 και μετά δεν επιχορηγούνται. Όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο, στο πρόγραμμα δεν μπορεί να υπαχθεί ξενοδοχειακή επιχείρηση για το προσωπικό της, το οποίο πριν την 1η Νοεμβρίου 2012 είχε συνεχόμενη δωδεκάμηνη απασχόληση στην επιχείρηση.

Η επιχορηγούμενη επιμήκυνση αρχίζει από την 1η Νοεμβρίου 2012, δεν μπορεί όμως να υπερβαίνει τους τέσσερις μήνες από την έναρξή της και ολοκληρώνεται έως την 28η Φεβρουαρίου 2013. Οι ημέρες επιχορήγησης της ξενοδοχειακής επιχείρησης δεν μπορούν να υπερβαίνουν τον αριθμό των ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας που δικαιούται ο ξενοδοχοϋπάλληλος, κατά την έναρξη της περιόδου επιμήκυνσης της λειτουργίας της επιχείρησης και αφαιρούνται από την επιδότηση της ανεργίας του, όπως αυτή προκύπτει κατά την έναρξη της λειτουργίας της επιχείρησης.

Το ύψος της επιχορήγησης καθορίζεται ίσο με το ημερήσιο επίδομα ανεργίας που ισχύει κατά τη διάρκεια της επιμήκυνσης και δικαιούται ο ξενοδοχοϋπάλληλος, για κάθε ημέρα εργασίας του στην επιμήκυνση, με ανώτερο όριο τις 25 ημέρες κατά μήνα και τις 100 ημέρες για όλη τη διάρκεια της επιμήκυνσης. Οι ενδιαφερόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλουν στην κατά τόπους αρμόδια υπηρεσία απασχόλησης του ΟΑΕΔ τα εξής δικαιολογητικά:

 α) Αίτηση με τα βασικά στοιχεία της επιχείρησης (επωνυμία, διεύθυνση, νόμιμο εκπρόσωπο κτλ.) που θα περιέχει την επιθυμία της να υπαχθεί στο πρόγραμμα σύμφωνα με τους όρους που θεσπίζει η παρούσα απόφαση.
 β) Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 ότι οι εργαζόμενοι που θα απασχολήσει στην επιμήκυνση δεν ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της.
 γ) 'Αδεια του ΕΟΤ για τη λειτουργία της επιχείρησης.
 δ) Βεβαίωση του ΕΟΤ για την εποχική λειτουργία της επιχείρησης.
 ε) Αναλυτική κατάσταση των εργαζομένων που θα απασχολήσουν κατά την περίοδο της επιμήκυνσης των εργασιών τους και των ημερών εργασίας του καθένα εξ αυτών στη διάρκειά της.
Εξάλλου, με απόφαση του δ.σ. του ΟΑΕΔ παρατείνεται έως τις 30-6-2013 (αντί της 31-12-2012 που ήταν έως σήμερα) η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της υλοποίησης του προγράμματος «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων και επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης για επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 50 εργαζόμενους».

ΟΑΕΕ: Προθεσμία έως 2 Ιανουαρίου για την απογραφή συνταξιούχων

ΤΗΝ Τετάρτη 2 Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, όπως ανακοίνωσε η διοίκησή του. 
Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού με υποχρεωτική φυσική παρουσία στο πιστωτικό ίδρυμα  (τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου τηρείται  ο λογαριασμός του συνταξιούχου.

Όσοι εξαιρούνται από την παραπάνω διαδικασία προσέλευσης στα πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ, οφείλουν να απογραφούν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στα κατά τόπους  περιφερειακά τμήματα του οργανισμού.  Μάλιστα ο ΟΑΕΕ τονίζει ότι η μη απογραφή των συνταξιούχων το αργότερο μέχρι 31/12/12, δεδομένου ότι παράλειψή της συνεπάγεται αναστολή καταβολής της σύνταξης.

Δύο νεκροί σε λεηλασίες supermarkets στην Αργεντινή

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την λεηλασία super market στο Ροσάριο, στο κεντροανατολική Αργεντινή, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της ασφάλειας της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, Ματίας Ντρίβετ.

"Δύο άνθρωποι πέθαναν και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά στις λεηλασίες", δήλωσε ο Ντρίβετ σε συνέντευξη Τύπου που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα. "Το ένα από τα θύματα σκοτώθηκε από σφαίρες και το άλλο από μαχαίρι", διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός της πόλης Ροσάριο, προσθέτοντας ότι τα σουπερμάρκετ στα οποία έγιναν λεηλασίες ανήκουν τα περισσότερα στην κινεζική κοινότητα. Οι λεηλασίες σουπερμάρκετ άρχισαν χθες στην Μπαριλότσε, στα δυτικά, στην Ρεσιστένσια, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στην Ροσάριο, όπως και στις
Καμπάνα και Σάρατε, που είναι και οι δύο στην επαρχία του Μπουένος Αιρες.

Οι λεηλασίες συνεχίζονταν σήμερα το πρωί στην Σάρατε, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης. Η κυβέρνηση αποφάσισε την αποστολή περίπου 400 χωροφυλάκων στην Μπαριλότσε, όπου υπέστη λεηλασίες ένα κατάστημα Chango Mas (Walmart) στα προάστια της πόλης αυτής των 50.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Χιλή.


Στη φωτογραφία ένας αστυνομικός ρίχνει δακρυγόνα σε ανθρώπους που προσπάθησαν να λεηλατήσουν ένα σούπερ μάρκετ στα προάστια του Μπουένος Αιρες. Κάτω, άνθρωποι "μεταφέρουν" κιβώτια που άρπαξαν από το  "Chango Mas" σούπερ μάρκετ στην πόλη της Παταγονίας San Carlos de Bariloche.

Πρόσκαιρη επιδείνωση- Καλός καιρός τα Χριστούγεννα

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, κυρίως από το ύψος της Κατερίνης και νοτιότερα, περιμένουμε σήμερα Σάββατο. 
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
 Πιο αναλυτικά:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 4 βαθμούς, από 3 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 11 στη Νότια Ελλάδα, από 5 έως 9 βαθμούς στην Ήπειρο, από 8 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και από το απόγευμα θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα νότια τμήματα σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στον Πατραϊκό σχεδόν θυελλώδεις.
 Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και από το βράδυ θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές στα νότια τμήματα του νομού θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι εντάσεως έως και 4 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ όπου θα πέσουν χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ χιόνια θα πέσουν και σε ημιορινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι μεταβλητοί δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στην Εύβοια ενώ σποραδικές και ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικού όπου τοπικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια όπου στα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Το βράδυ στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και αργά τη νύχτα στη δυτική Κρήτη είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ στα βόρεια θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 3 με 5 μποφόρ στα βόρεια ενώ στα νότια τοπικά θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Την Κυριακή, στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Το πρωί και τη νύχτα θα εκδηλωθεί παγετός στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Ο καιρός την εβδομάδα των Χριστουγέννων:

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ανατολικά και τα νότια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ όπου από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά αναμένεται παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Τοπικές ομίχλες θα εκδηλωθούν το πρωί στα ηπειρωτικά Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όπου από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο.

Την Τετάρτη στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και αργότερα πιθανότατα θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη
στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές αργότερα κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Αγωγή του Α. Παπανδρέου κατά του Π. Καμμένου

Νέα αγωγή, τη δεύτερη για την ίδια υπόθεση, εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, κατέθεσε ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου κατηγορεί τον κ. Καμμένο ότι συνεχίζει τον πόλεμο λάσπης εναντίον του, με ψευδείς ισχυρισμούς, εμπλέκοντας το όνομά του σε «σε ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο πωλήσεων CDS» όπως υποστηρίζει σε δήλωσή του.
Λόγω του ότι η πρώτη αγωγή δεν έχει εκδικαστεί ακόμα, όχι με υπαιτιότητα δική του (όπως ο ίδιος σημειώνει), ο κ. Παπανδρέου κατέθεσε τη δεύτερη αγωγή και ζητεί τη συνεκδίκαση των δύο αγωγών, λόγω του κοινού τους αντικειμένου.

ΤΩΡΑ -Ο καιρός στην Μεσσηνία !

metar.gr

Πα-Τέρας στο Μαρούσι ανάγκαζε τον γιο του να έρχεται σε συνουσία μαζί του

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι 41χρονος κάτοικος Αμαρουσίου – ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη – τα τέσσερα τελευταία χρόνια ανάγκαζε τον γιο του να ασελγεί πάνω του. 
Την καταγγελία έκανε η σύζυγός του, η οποία βρήκε στο κινητό του βίντεο στο οποίο φαινόταν ξεκάθαρα ο γιος της να ασελγεί στον πατέρα του. Την καταγγελία επιβεβαίωσε στην Αστυνομία και ο 16χρονος με λεπτομέρειες που προκαλούν ανατριχίλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, η σύζυγος του 41χρονου και μάνα του 16χρονου, όλα αυτά τα χρόνια που διαρκούσε το δράμα του παιδιού της, δεν είχε καταλάβει το παραμικρό.
Υποψίες για το τι συμβαίνει άρχισαν να της κινούνται πρόσφατα, όταν ένα βράδυ είδε τον άντρα της με κατεβασμένο το εσώρουχο να κοιμάται μαζί με το γιο της.
Λίγες ημέρες αργότερα, βρήκε στο μπάνιο το κινητό του άντρα της ανοιχτό να βιντεοσκοπεί. Στην ερώτησή της γιατί το έκανε αυτό, ο 41χρονος απάντησε πως απλά... κατέγραφε το παιδί.
Η απάντηση γέμισε απορίες τη μητέρα του 16χρονου, η οποία όταν βρήκε την ευκαιρία, έψαξε το κινητό του συζύγου της και προς έκπληξή της αντίκρισε τον 41χρονο να αναγκάζει τον γιο του να ασελγεί πάνω του.
Αμέσως πήγε στην αστυνομία και έκανε την καταγγελία. Ο εισαγγελέας έβγαλε ένταλμα σύλληψης και ο 41χρονος συνελήφθη την Πέμπτη.
Την καταγγελία επιβεβαίωσε στην Αστυνομία και ο 16χρονος, καταθέτοντας, πως το μαρτύριό του ξεκίνησε όταν ήταν 12 χρονών, λέγοντας όμως, πως δεν κρατά κακία στον πατέρα του. «Μου έταζε δώρα... Είναι ο πατέρας μου και δεν θέλω να διωχθεί. Είναι αυτός που μας συντηρεί και δουλεύει πολύ σκληρά για αυτό».
Μάλιστα όταν ο γιος του 41χρονου, ρώτησε τoν πατέρα του γιατί τον αναγκάζει να συνουσιάζεται μαζί του, εκείνος έδωσε την εξής απάντηση: «Όταν ήμουν μικρός με είχαν δέσει και με είχαν βιάσει ομαδικά». iefimerida.gr

Τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα

Καληνύχτα σας και... όνειρα γλυκά!

Τη φράση «όνειρα γλυκά και… απονήρευτα» σίγουρα δεν την ακούτε για πρώτη φορά! Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ όλο και περισσότεροι άντρες και γυναίκες βλέπουν όνειρα… πονηρού περιεχομένου!

Ο καθηγητής Antonio Zadra και η ομάδα του ερεύνησαν το φαινόμενο με τη βοήθεια 3.600 εθελοντών αντρών και γυναικών, οι οποίοι κρατούσαν ημερολόγιο με τα σεξουαλικού περιεχομένου όνειρά τους!

«Το περιεχόμενο είναι κοινό και για τα δύο φύλα: σεξουαλική επαφή με γνωστά και άγνωστα πρόσωπα, έντονες περιπτύξεις που μπορεί να φτάσουν σε χρήση βίας, φαντασιώσεις ανομολόγητες. Μεγάλη συχνότητα εμφανίζουν τα όνειρα με πρώην και νυν εραστές, αλλά και επαγγελματικούς συνεργάτες! Το σκηνικό είναι από δημόσιους χώρους μέχρι γραφεία, ξενοδοχεία κ.α.» εξήγησε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα σεξουαλικά όνειρα των γυναικών έχουν υπερπολλαπλασιαστεί από την δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα.

Μία από τις συμβουλές του καθηγητή είναι οι άντρες και οι γυναίκες να απελευθερωθούν από τις ενοχές τους για τα όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου και να τα καταγράψουν. «Ο μόνος τρόπος να εντοπίσουμε εάν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι να καταγράφουμε ό,τι βλέπουμε με λεπτομέρειες. Πόσοι ερωτικοί παρτενέρ υπήρχαν στο όνειρο μας, σε ποιο μέρος έγινε, πώς νιώθαμε όταν ξυπνήσαμε κλπ. Συνήθως, ό,τι συμπεριλαμβάνει κίνδυνο και απαγόρευση, θεωρείται φυσιολογικό διότι ανέκαθεν το κρυφό διεγείρει τις αισθήσεις μας» πρόσθεσε.

Στις περιπτώσεις όμως που τα σεξουαλικά όνειρα επιμένουν ο Dr. Zadra επισημαίνει ότι το άτομο θα πρέπει να δει καθαρά τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζει στις ερωτικές του σχέσεις, γιατί όλα πηγάζουν από εκεί και αν δεν λυθεί ο γόρδιος δεσμός, δεν υπάρχει φυσιολογική ερωτική ζωή.

Σεξ με… διάσημους!
Η μελέτη της ομάδας του Dr. Zadra κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τόσο άντρες και γυναίκες ονειρεύονται ότι κάνουν σεξ με διάσημα πρόσωπα, από γνωστούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, αθλητές και πρόσωπα της τηλεόρασης. Το ποσοστό των αντρών που θυμάται αυτά τα όνειρα ως μια θετική εμπειρία ανέρχεται σε 44% ενώ στις γυναίκες δεν ξεπερνά το 30%, ενώ μόλις 4% και των δύο φύλων δήλωσε ότι βίωσε οργασμό κατά τη διάρκεια του ονείρου.

«Πρόστυχες σκηνές» στα όνειρα
«Το να βλέπει κανείς χυδαίες ή πρόστυχες σκηνές στα όνειρά του είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό, καθώς συνήθως έχει άμεση σχέση με τις φαντασιώσεις μας» λέει ο καθηγητής και προσθέτει: «Πολλές φορές το υποσυνείδητο μας “μιλά” με το δικό του τρόπο. Μας δείχνει τις βαθιές επιθυμίες που ίσως ντρεπόμαστε να εξομολογηθούμε».

Η Sharon Gilchriest O' Neil, σύμβουλος γάμου και συγγραφέας του βιβλίου «Σύντομος οδηγός για έναν ευτυχισμένο γάμο» υποστηρίζει ότι όπως όλα τα όνειρα, έτσι και αυτά της «απιστίας» θέλουν να μας διδάξουν κάτι για τη ζωή μας.

Σεξ με έναν διάσημο: 
Όταν κάποιος ονειρεύεται ότι έχει ερωτική επαφή με κάποιον διάσημο, σύμφωνα με την O' Neil είναι πολύ πιθανό να πρόκειται απλά για... διακαή πόθο!

Σεξ με φιλικό πρόσωπο:
 Αν ονειρευτείτε ότι έχετε επαφή με κάποιον γνωστό σας, η ψυχολόγος υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο όνειρο κρύβει κυρίως φοβίες, άγχη και μεγάλες αγωνίες που εκδηλώνονται στον ύπνο μας με αυτόν τον τρόπο. Η ίδια δεν αποκλείει και την περίπτωση να πρόκειται για κάποιον «κρυφό έρωτα», ωστόσο επισημαίνει ότι αυτό συμβαίνει σπανιότερα.

Η O' Neil θεωρεί επίσης πιθανό να αναγνωρίζει κανείς στο «φιλικό αυτό πρόσωπο, πολλά κοινά σημεία με μία πλευρά του εαυτού σας που είναι καλά κρυμμένη»!

Σεξ με άγνωστο: 
«Ο άγνωστος συμβολίζει μία πλευρά του εαυτού σας. Μήπως πρόσφατα κάνατε ή ετοιμάζεστε να κάνετε, κάτι που απαίτησε τεράστιο θάρρος, τόλμη και δύναμη; Ο άγνωστος σεξουαλικός παρτενέρ του ονείρου δείχνει ότι είστε περήφανοι ή αγχωμένοι για το κατόρθωμά σας» προσθέτει.

Σεξ με το ίδιο φύλο: 
Αν ονειρευτείτε ότι απατάτε τον/την σύντροφό σας με άτομο του ίδιου φύλου, τότε μην βιαστείτε να «διαγνώσετε» ομοφυλοφιλικές τάσεις στον εαυτό σας! «Απλώς ψάξτε μέσα στην ημέρα που πέρασε, τι κάνατε που να έχει καθαρά "θηλυκές" ιδιότητες (αν είστε γυναίκα) ή "αρσενικά" χαρακτηριστικά (αν είστε άντρας). Είναι πιθανό αυτή η πράξη να εμφανίζεται στον ύπνο σας μέσα από σεξουαλική επαφή με το ίδιο φύλο» εξηγεί η ψυχολόγος.

Η ίδια καταλήγει πάντως στο εξής συμπέρασμα: ότι τα σεξουαλικά όνειρα, συχνά έχουν μία πολύ απλή εξήγηση. «Αυτή δεν είναι άλλη από το ότι μέσα στη σχέση σας παραμελείτε το σεξ ή διστάζετε να εκφράσετε τις αληθινές επιθυμίες σας. Μόλις το κάνετε θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα εξαφανιστούν και τα όνειρα αυτά» λέει.

Απίστευτη ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής!

“Θα διανεμηθεί και χοιρινό κρέας, το οποίο δυστυχώς το Ισλάμ απαγορεύει στους λαθρομετανάστες…”
Με αυτόν τον τρόπο η Χρυσή Αυγή προαναγγέλλει την εορταστική διανομή τροφίμων “μόνο για Έλληνες” και τους καλεί να προσέλθουν και να προμηθευτούν τρόφιμα κρατώντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και όχι την κομματική.
“Η Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί μία ακόμη κοινωνική δράση αλληλεγγύης, στην πλατεία Τερψιθέας, στον Πειραιά το Σάββατο” όπως αναφέρει και προσθέτει:
“Εκτός από την καθιερωμένη διανομή ζυμαρικών, λαχανικών, γάλακτος και ελαιολάδου – λόγω των εορτών – θα πραγματοποιηθεί και διανομή κρέατος: κοτόπουλο, αλλά και χοιρινό κρέας, το οποίο δυστυχώς η ισλαμική θρησκεία απαγορεύει στους λαθρομετανάστες. Για θρησκευτικούς λόγους λοιπόν αποκλείονται και από αυτή την κοινωνική μας δράση, η οποία γίνεται αυστηρά και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!”.

Από τους Ολυμπιακούς αγώνες... πόρνη 600 δολαρίων! ΦΩΤΟ



Υπήρξε σπουδαία δρομέας και εκπροσώπησε τη χώρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη, του 1996 στην Ατλάντα και του 2000 στο Σίδνεϊ. Τώρα αποκαλύπτει ότι την περασμένη χρονιά εργαζόταν ως συνοδός πολυτελείας, έναντι 600 δολαρίων την ώρ
α.

Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη της κορυφαίας αθλήτριας Σούζι Φέιβορ Χάμιλτον πως πλέον δούλεψε ως πόρνη πολυτελείας.

Η Χάμιλτον θεωρείται μια από τις κορυφαίες δρομείς μεσαίων αποστάσεων στην ιστορία των ΗΠΑ, υπήρξε 7 φορές πρωταθλήτρια Ηνωμένων Πολιτειών στα 400μ. και τα 1.500 μέτρα, εν' ήταν παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης ('92), της Ατλάντα ('96) και του Σίντνεϊ (2000).

Στα 44 της πλέον σόκαρε του πάντες όταν αποκάλυψε πως έπασχε από κατάθλιψη και τελικά στράφηκε στην πορνεία γιαεκείνη την περίοδο έψαχνε τρόπους να αποδράσει από την καθημερινότητά της.

«Άρχισα να είμαι συνοδός γιατί αυτό μου πρόσφερε κάποιους μηχανισμούς για να αντιμετωπίσω καταστάσεις και να ξεφύγω από μία ζωή στην οποία ένιωθα κατάθλιψη και αντιμετώπιζα προβλήματα με το γάμο μου», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνομαι πως έκανα πολλές παράλογες επιλογές και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Δεν είμαι το θύμα εδώ και ήξερα καλά τι έκανα. Δεν περιμένω από τον κόσμο να δείξει κατανόηση, αλλά οι λόγοι που οδηγήθηκα σε αυτό μου φαίνονταν λογικοί εκείνη την εποχή και σχετίζοντας με την κατάθλιψη που βίωνα. Τις τελευταίες εβδομάδες έχω ζητήσει τη βοήθεια ψυχολόγου. Δεν μπορώ να πω πόσο πολύ λυπάμαι για όσους έχω πικράνει. Είμαι αποφασισμένη να επανορθώσω και να ξαναγίνω καλή μητέρα, σύζυγος, κόρη και φίλη».


Η αθλήτρια δούλευε σε ένα γραφείο συνοδών στο Λας Βέγκας με το ψευδώνυμο "Κελι Λάντι" και έπαιρνε 600 δολάρια την ώρα...newsit.gr

Ανάκληση μπάλας πλυσίματος ρούχων «Ecoball».

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενημερώνει τους καταναλωτές ότι ειδοποίησε την εταιρεία «ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑ Γ. ΒΑΣΙΛΗΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», οδός Στρ. Δαγκλή 124, Αθήνα, T.K. 11145, τηλ. 210- 2236352, που εισήγαγε και διακίνησε στην ελληνική αγορά το προϊόν-μπάλα πλυσίματος ρούχων πλυντηρίου, με την εμπορική ονομασία «Ecoball», να προβεί στην άμεση απόσυρσή του από όλα τα σημεία πώλησης, την παύση οποιασδήποτε περαιτέρω προώθησης και την ανάκλησή του από τους καταναλωτές.

Η ΓΓΚ συστήνει στους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν να το επιστρέψουν στην προαναφερόμενη εταιρεία.

Η ΓΓΚ προέβη στην ανωτέρω ενέργεια κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) στην οποία αναφέρεται:

«Από τις πραγματοποιηθείσες μετρήσεις και την εμπειρία μας δεν προκύπτουν λόγοι ανησυχίας για τους καταναλωτές. Ωστόσο, συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων και το γεγονός ότι δεν πρόκειται για προϊόν πρώτης ανάγκης, η ΕΕΑΕ, έχοντας ως αρχή την αποφυγή οιασδήποτε άσκοπης ραδιολογικής επιβάρυνσης ατόμων ή του περιβάλλοντος, εισηγείται τη μη περαιτέρω εισαγωγή και διάθεση του προϊόντος στην αγορά.»

Σημειώνεται ότι το προϊόν «Ecoball» προέρχεται από το ίδιο εργοστάσιο παραγωγής με το προϊόν «Primato», για το οποίο όπως ανακοινωθηκε προχθές εκδόθηκε εντολή ανάκλησης.

Επισημαίνεται εκ νέου ότι η ΓΓΚ έχει επεκτείνει τον έλεγχο σε όλα τα παρόμοια προϊόντα και έχει ζητήσει από τις εταιρείες που εισάγουν ή και διακινούν παρόμοια προϊόντα να διακόψουν προσωρινά την εισαγωγή και τη διάθεσή τους στην ελληνική αγορά. Επιπλέον τους ζητήθηκε να αποστείλουν άμεσα στην ΕΕΑΕ ικανό αριθμό δειγμάτων για εργαστηριακό έλεγχο.

Συνελήφθη 57χρονος που έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του

Συνελήφθη χθές στην Πάτρα, 57χρονος ο οποίος συνέχιζε να λαμβάνει παράνομα από το ΙΚΑ τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μετά από καταγγελία της Διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι ο 57χρονος λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη της θανούσας μητέρας του, διενεργήθηκε έρευνα και διαπιστώθηκε ότι η σύνταξή της συνέχιζε να καταβάλλεται κανονικά σε κοινό λογαριασμό, που διατηρούσε με τον 57χρονο, παρόλο που αυτή είχε αποβιώσει από τις 08-03-2012.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς είχε απογράψει τη μητέρα του ως συνταξιούχο περίπου έξι μήνες μετά το θάνατό της, στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. Πατρών, μέσω εξουσιοδότησης την οποία φέρεται να είχε υπογράψει η αποθανούσα. Την πλαστή εξουσιοδότηση κατήρτισε και θεώρησε ο ίδιος, την 11-09-2012, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όπου εργάζεται.
Μέχρι σήμερα είχε πιστωθεί στον ανωτέρω λογαριασμό χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 6.056,46€, το οποίο εκταμιεύθηκε παράνομα και ιδιοποιήθηκε από τον 57χρονο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 22-12-2012

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Χριστουγεννιάτικες δράσεις των Τριτέκνων !

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι τη Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη κεντρική πλατεία Καλαμάτας εκδήλωση με χριστουγεννιάτικες κατασκευές  από το εργαστήρι «ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ». 
Τη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με το βιβλιοπωλείο  «ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΗΣ» και τη θεατρολόγο Άννα Ρεσβάνη, καθώς εθελοντές και μέλη του συλλόγου ετοίμασαν λουκουμάδες.
Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις :Εργαστήρι Χαρταετός, Βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολης, Κανάς Ευστάθιος, Μπουκάλες Υγραερίου Καρμίρης, Άννα & Γιώτα Ρεσβάνη,  Ευτυχία Περδικέα, Κλεάνθης Βοσνάκης.

21.12.12

Ήρθε στο υπουργείο Οικονομικών η «λίστα Λαγκάρντ» και διαβιβάστηκε στον οικονομικό εισαγγελέα

Στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων βρίσκεται η «λίστα Λαγκάρντ». 
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, παρελήφθη σήμερα από την αρμόδια Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών σχέσεων του υπουργείου η «λίστα Λαγκάρντ» από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών και διαβιβάστηκε άμεσα στο Γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα.
 Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η λίστα παρελήφθη από τριμελή ομάδα, η οποία μετέβη στο Παρίσι για το σκοπό αυτό και παραδόθηκε άμεσα στο γραφείο του αρμόδιου Οικονομικού Εισαγγελέα ώστε να υπάρξει αντιπαραβολή της με αυτήν που ήδη κατέχει και περαιτέρω διερεύνησή της όλης υπόθεσης.

Το τέλος του κόσμου θ’ αργήσει πολύ !

Αλεξάντρ Γκένις, ειδικά για τη Russia Beyond the Headlines
Γνωρίζουμε καλά ότι κάποτε η Γη, μετά από δισεκατομμύρια χρόνια, θα διαλυθεί από τον Ήλιο. Κι η μεγάλη Τέχνη έχει πολλά να μας πει για το τέλος του κόσμου και κυρίως να μας παρηγορήσει.
Το τέλος του κόσμου θ’ αργήσει πολύ
Γελοιογραφία του Νιγιάζ Καρίμοφ
Για το τέλος του κόσμου, που οι αφελείς όλων και των χωρών και των λαών, περιμένουν με υστερική ανυπομονησία να συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου, άκουσα για πρώτη φορά και από πρώτο χέρι, στην τροπική ζούγκλα του Γιουκατάν. Αναρριχήθηκα στην πυραμίδα με τα πολλά σκαλοπάτια, κι αγνάντευα το μονότονο τοπίο. Στην κορυφή της είχε εγκατασταθεί μια γραφική πολύχρωμη ομάδα από Καλιφορνέζους «New agers». Με τη φιλικότητα που χαρακτηρίζει συνήθως τους παράφρονες, άρχισαν να μου εξηγούν, ότι ο 13ος Μπακτούν, οποίος ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου του 3114 π.Χ., φτάνει στο τέλος του, κι ο κόσμος θα εξαφανιστεί χωρίς να προλάβει να γιορτάσει τα Χριστούγεννα. Ο Μεξικάνος ξεναγός, ελαφρά τη καρδία, επιβεβαίωσε τους υπολογισμούς.

«Δεν είναι η πρώτη φορά. Μετά την πλημμύρα οι άνθρωποι έγιναν ψάρια, μετά τον τυφώνα έγιναν πίθηκοι, μετά τη φωτιά πουλιά, γαλοπούλες, και τώρα, τον κόσμο θα καταστρέψει μια αιματοβαμμένη βροχή»

Δεν πίστεψα στο ημερολόγιο των Μάγια, επειδή κι αυτούς τους ίδιους, τους ενδιέφερε λιγότερο από ό,τι το ποδόσφαιρο. Εξάλλου, θεωρούσα πάντα ότι μια ολοκληρωτική καταστροφή αποτελεί πολύ εύκολη διέξοδο. Ο άνθρωπος είναι ικανός να ξεπερνά όλους τους φόβους.

Στην Αμερική όμως δεν αντιμετωπίζουν το θέμα ορθολογικά, και χιλιάδες πιστοί περιμένουν με ανυπομονησία το τέλος του κόσμου. Στον Νότο αυτή η πεποίθηση είναι ακόμη πιο ισχυρή.

Ο Μεσσίας της Νέας Υόρκης

Στη Νέα Υόρκη, περίμεναν κάτι τέτοιο όταν πέθανε ο ραβίνος Σνέερσον. Η ζωή του άγγιξε ελαφρώς τη δική μου, όταν οι Χασίδ  μου ζήτησαν να επιμεληθώ τη ρωσική μετάφραση με τα απομνημονεύματα του Σνέερσον. Από το χειρόγραφο έμαθα ότι ο ραβίνος είχε φοιτήσει στα ναυπηγεία του Λένινγκραντ, είχε φυλακιστεί ένα διάστημα στα σοβιετικά κρατητήρια, και συζητούσε με τον Σαρτρ στο Παρίσι. Στο Μπρούκλιν πολλοί τον θεωρούσαν Μεσσία και δεν είχαν πιστέψει ότι πέθανε για πάντα.

Ο Γιούρι Γκέντλερ, ο οποίος εξέτισε τη δική του ποινή στην Μορντόβια, έλεγε πως στη φυλακή δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή από το να κατηγορήσεις μέλη σέκτας για ανεκπλήρωτες προσδοκίες.

Το ότι ο κόσμος δεν τελειώνει, όταν το περιμένουν, δεν σημαίνει πως αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Μάλιστα, ξέρουμε και ακριβώς πώς θα συμβεί. Η Γη θα διαλυθεί από τον Ήλιο. Εκείνοι όμως που δεν μπορούν να περιμένουν δισεκατομμύρια χρόνια, έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν τι θα γίνει, αν αυτό συμβεί αύριο, από την καλύτερη ταινία για το θέμα της Αποκάλυψης. Πρόκειται φυσικά για τη «Μελαγχολία», στην οποία ο Λαρς Φον Τρίερ παρουσιάζει την ψυχολογία της Αποκάλυψης.

Η Αποκάλυψη του Λαρς Φον Τριερ

Καταπάνω στη Γη έρχεται ένας αστεροειδής. Η πρωταγωνίστρια Τζαστίν, η οποία διαθέτει το χάρισμα της προφητείας, γνωρίζει ότι έρχεται το τέλος. Η αποκάλυψη δεν της δίνεται αμέσως, αλλά τμηματικά, όμως στο τέλος πείθεται για το μοιραίο και προσπαθεί να συνδυάσει την προφητεία με την καθημερινή ζωή, αποφασίζοντας να παντρευτεί. Δεν την βοηθά, όμως, σε τίποτα. Εργασία και αγάπη, ικανότητες και καριέρα, γιορτές και σεξ, τούρτες και κονιάκ, όλα χάνουν το νόημα και τη γεύση τους. Δεν είμαστε ικανοί να ζήσουμε τη στιγμή, μόνο να τη δανειζόμαστε από το μέλλον, που δεν υπάρχει. Η Τζαστίν ξέρει ότι ο κήπος δεν θα προλάβει ν’ ανθίσει, ο αρραβωνιαστικός δεν θα γίνει σύζυγος, ούτε ο γάμος οικογένεια, ούτε η εργασία καριέρα.

Για όλα αυτά είναι σίγουρη, διότι οι προφήτες δεν φτάνουν στη γνώση, αλλά την αποκτούν, σαν ευχή και κατάρα, μια για πάντα. Το πρόβλημα είναι πώς να ζήσεις στα πρόθυρα του τέλους, αυτό το μήνα, την εβδομάδα, την ημέρα, το λεπτό. Η αδερφή της ηρωίδας, η Κλερ, φέρεται, όπως όλοι μας θα θέλαμε. Ετοιμάζει όσα χρειάζονται για το μνημόσυνο. Κρασί, κεριά, την ένατη συμφωνία του Μπετόβεν, παρ’ όλο που όπως όλοι θυμούνται, αυτή υμνεί τη χαρά. Εδώ όμως δεν υπάρχει τίποτα για να χαρείς, και η Τζαστίν το γνωρίζει αυτό καλύτερα από όλους. Όπως όλοι οι προφήτες, ξέρει τι θα γίνει -και το κυριότερο- τι δεν θα γίνει.

Το σύμπαν αδιαφορεί

Κάθε Αποκάλυψη είναι γεμάτη από ευλογία, επειδή δεν προνοεί μόνο για τους αμαρτωλούς που θα τιμωρηθούν, αλλά και για τους δίκαιους που θα σωθούν, όχι μόνο κατεστραμμένος ναός, αλλά και νέα Ιερουσαλήμ, όχι μόνο παύση του χρόνου, αλλά και θριαμβευτική αιωνιότητα. Η Ημέρα της Κρίσης είναι σκληρή, αλλά δίκαιη. Διαχωρίζει τους αμνούς από τα ερίφια. Για τον Φον Τρίερ όμως, η κρίση αυτή δεν είναι αρκετά φοβερή.

Τον εξωγήινο δεν τον νοιάζει. Αδιαφορεί για την  κακία και την καλοσύνη μας, ο Μπετόβεν, δεν είναι καλύτερος από έναν δεινόσαυρο. Το σύμπαν είναι αδιάφορο για τη ζωή μας, επειδή αυτό την στερείται. Ο νους αποκαλύπτει, σε μια προφητική έξαρση της Τζαστίν, μια εξαίρεση. Μια μοναδική και άρα ανεπανάληπτη παρέκκλιση, η οποία εμφανίστηκε τυχαία και θα εξαφανιστεί τυχαία, χωρίς να αφήσει ίχνη, τα οποία ούτως ή άλλως κανείς δεν θα τα βρει.

Η παρηγοριά του ψέματος

Τι να την κάνει λοιπόν αυτή την εντελώς άνευ ελπίδας γνώση;

Μετά τον Ντοστογιέφσκι ο οποίος είχε προηγηθεί, ο Φον Τρίερ βρίσκει μια διέξοδο, θυμούμενος το δάκρυ ενός αθώου παιδιού. Η πρωταγωνίστρια δεν γίνεται να σώσει τον ανιψιό της, αλλά μπορεί να του αποσπάσει την προσοχή. Μ’ αυτή λοιπόν την εξαπάτηση, παρέρχονται τα τελευταία λεπτά της ιστορίας πάνω στη γη. Η Τζαστίν φτιάχνει σε ένα ξέφωτο μια καλύβα, πείθοντας τον μικρό ότι θα τους προστατέψει από την επερχόμενη Μελαγχολία. Αυτή πλέον καταλαμβάνει τον μισό ουρανό, ενώ η καλύβα είναι καμωμένη από κλαδιά σημύδας. Είναι αστείο. Και φοβερό, και τίμιο. Ο Νιούτον δεν τους έσωσε, ο Μπετόβεν δεν βοήθησε, αθανασία δεν υπάρχει, ούτε και ελπίδα, αλλά η εύθραυστη καλύβα από στραβά κλαδιά έκανε τη δουλειά της. Παρηγόρησε τον μικρό και αβοήθητο. Έστω μ’ ένα ψέμα και για μια στιγμή, αλλά αυτό ακριβώς είναι τέχνη, και μάλιστα μεγάλη.rbth.gr

Οι Ρώσοι ξεγέλασαν το «τέλος του κόσμου»

των Βίκτορ Βορομπιόφ και Βλαντίμιρ Τιχομίροφ
Το πολυσυζητημένο φέτος «τέλος του κόσμου» των Μάγια, είναι περσινά ξινά σταφύλια για τους Ρώσους. Οι Ινδιάνοι άργησαν ολόκληρα 520 χρόνια από το πρώτο «τέλος του κόσμου» που είχε προβλεφθεί στη Μεσαιωνική Ρωσία.
Οι Ρώσοι ξεγέλασαν το «τέλος του κόσμου»
Πίνακας του Βίκτωρ Βασνετσόφ "Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης"
Χωρίς αμφιβολία, το «τέλος του κόσμου» και η Ημέρα της Κρίσεως, αιχμαλωτίζουν τη φαντασία των ανθρώπων. Και όχι μόνο στη Ρωσία. Το τέλος του κόσμου το περιμένουν και στο Μεξικό, ακόμα και στην Κίνα, όπως το περίμεναν στη Ρώμη και στο Βυζάντιο το έτος 1000 μετά Χριστόν, ή όπως στη Δυτική Ευρώπη και στις ΗΠΑ περίμεναν την Αποκάλυψη που συνδεόταν με την επικείμενη ξαφνική καταστροφή όλων των ηλεκτρονικών υπολογιστών το 2000. Ωστόσο, σε καμία χώρα δεν αντιμετωπίζουν το τέλος του κόσμου με τόση σοβαρότητα και σχολαστικότητα, όπως στη Ρωσία.

Κι’αυτό δεν είναι τυχαίο. Πόσο μάλλον, αφού η ίδια η Ρωσία ξαναγεννήθηκε ύστερα από το προηγούμενο τέλος του κόσμου, το οποίο αναμενόταν το έτος 1492 μ.Χ. Αυτό βέβαια, ήταν ένα αποκλειστικά «ρωσικό τέλος του κόσμου», το οποίο δεν «άγγιξε» τη Δύση. Αλλωστε, εκεδίνη την ημερομηνία του «τέλους» δεν την υπέδειξαν οι Ινδιάνοι πέραν του ωκεανού, αλλά το Ορθόδοξο ημερολόγιο της Μεσαιωνικής Ρωσίας. Συγκεκριμένα το 1492 συμπληρώνονταν 7.000 χρόνια από την δημιουργία του κόσμου.

Οι επτά ημέρες της Δημιουργίας

Σύμφωνα με αυτή την ιερή χρονολογία, ο συνολικός χρόνος ύπαρξης της ανθρωπότητας, την οποία της παραχώρησε ο Ύψιστος, είναι όλα κι όλα 7.000 χρόνια. Δηλαδή, χίλια χρόνια αντιστοιχούν σε καθεμιά από τις επτά ημέρες της Δημιουργίας, τις οποίες αναφέρει το Βιβλίο της Γενέσεως. Στην Αγία Γραφή αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το τέλος του κόσμου μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε ημέρα και οποιαδήποτε ώρα. Επίσης, σε αυτή περιγράφεται ότι απόδειξη για την έλευση του τέλους του κόσμου θα αποτελέσει η εμφάνιση κάποιων οιωνών, και σαν αυτούς, όπως καταλαβαίνετε, οποιοσδήποτε εσχατολόγος του Μεσαίωνα θα μπορούσε να ανακαλύψει δεκάδες.

Τα σημάδια δεν άργησαν να εμφανιστούν. Το 1455, από χτύπημα κεραυνού κάηκε σχεδόν ολόκληρη η Μόσχα, ενώ ύστερα από ένα χρόνο, οι κάτοικοι της Μόσχας και του Βλαντίμιρ έγιναν μάρτυρες μιας ανεπανάληπτης για την Κεντρική Ρωσία φυσικής καταστροφής, ενός σεισμού. Τέλος, το πιο τρομερό σημάδι ήταν η πτώση το 1453 του τότε πνευματικού κέντρου ολόκληρου του Ορθόδοξου κόσμου, της Κωνσταντινούπολης.

Ξεγέλασαν το «τέλος του κόσμου»

Την έλευση της Αποκάλυψης την υποδέχονταν με διάφορους τρόπους. Άλλοι δώριζαν χρήματα σε ναούς, ενώ άλλοι, όπως οι κάτοικοι του Μεγάλου Νόβγκοροντ, αναζητούσαν τρόπους να την αποφύγουν. Οι τελευταίοι, έχοντας καταφέρει να γλυτώσουν από τις μογγολικές ορδές, αποφάσισαν να ξεγελάσουν και το … τέλος του κόσμου. Οι γραφείς του Νόβγκοροντ επινόησαν μια θεωρία, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Κρίσης θα συμβεί σε διαφορετικό χρόνο για τους διάφορους λαούς, αναλόγως με το πότε θα φτάσει κατά το ημερολόγιό τους το έτος 1701. Εφόσον λοιπόν το παραδοσιακό ιουδαϊκό ημερολόγιο υπολείπονταν από εκείνο της μεσαιωνικής Ρωσίας 300 χρόνια, το συμπέρασμα ήταν σαφές. Έπρεπε να περάσουν στο ιουδαϊκό σύστημα ώστε να εξασφαλίσουν άλλους τρεις αιώνες. Όμως, όσο πλησίαζε η μοιραία ημερομηνία, άρχισαν να εμφανίζονται και άλλες σκέψεις. Οπως ότι το τέλος του κόσμου δεν θα σημάνει μόνο το τέλος του παλαιού αμαρτωλού κόσμου, αλλά και την αρχή ενός νέου.

Αυτό υποστήριζε ο Αρχιεπίσκοπος Βασιανός του Ροστόφ, ο οποίος το φθινόπωρο του 1480, τις ίδιες εκείνες ημέρες που η Μόσχα περίμενε με αγωνία την εισβολή της ορδής του χαν Αχμάτ, έγραψε στον Ιβάν τον Γ΄ την «Επιστολή στον Ουγκρά», η οποία αποτέλεσε ουσιαστικά το πρόγραμμα οικοδόμησης ενός νέου κράτους, της Ρωσίας. Πρώτα απ’ όλα, σε αυτή ο κύριος της Μόσχας για πρώτη φορά στην ιστορία ονομάζεται επίσημα με τον τίτλο «τσάρος». Προηγουμένως τον τίτλο αυτό, όσον αφορά τη ρωσική γη, δικαιούνταν να φέρουν μόνο οι βυζαντινοί αυτοκράτορες ή οι χαν της ορδής. Ύστερα όμως από την πτώση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, ο τίτλος αυτός πέρασε δικαιωματικά στον πρίγκιπα της Μόσχας, ο οποίος και έπρεπε να γίνει ο πνευματικός και πολιτικός κληρονόμος των βυζαντινών αυτοκρατόρων.

Το τέλος, σημαίνει νέα αρχή

Παρακάτω, ο Αρχιεπίσκοπος διατυπώνει το πνευματικό και πολιτικό νόημα της τσαρικής εξουσίας, που περικλείεται στο ότι ο Ορθόδοξος βασιλιάς πρέπει κατά πρώτο λόγο να αποτελεί τον υπερασπιστή της πίστης, τον «πολεμιστή εν Χριστώ». Γι’ αυτό, συνοψίζει ο Βασιανός, δεν πρέπει να φοβόμαστε το τέλος του κόσμου, ο Κύριος έχει συγχωρέσει την Ρους, και αυτή, αποτινάσσοντας τα δεσμά της «βαβυλώνιας αιχμαλωσίας», ανυψώνεται προς τη δόξα και το μεγαλείο.

Είναι αυτονόητο ότι οι αξιώσεις των πριγκίπων και ιεραρχών της Μόσχας να θεωρούνται οι ίδιοι ως οι εκλεκτοί αντιπρόσωποι του Θεού, δεν ενθουσίασαν καθόλου τα άλλα ρωσικά πριγκιπάτα. Σαν να μην έφτανε αυτό, στη φαντασία των παροικούντων στο Νόβγκοροντ και στο Γιαροσλάβλ, ο νεοεμφανιζόμενος τσάρος Ιβάν Γ΄ άρχισε να ταυτίζεται με τον αντίχριστο, ο οποίος ήταν γραφτό να πάρει την εξουσία ακριβώς λίγο πριν από την Ημέρα της Κρίσης.

Ο χρόνος όμως δούλευε για τον Ιβάν τον Γ΄ και τους απογόνους του. Η τρομερή ημερομηνία είχε περάσει, αφήνοντας πολλούς οπαδούς της εσχατολογίας με την απορία και την απογοήτευση. Ενώ από την άλλη, οι προοπτικές της δημιουργίας της νέας, Τρίτης Ρώμης, δεν κυρίευσε μόνο τον νου των υπηκόων, αλλά και το 1/6 των κατοικημένων εδαφών της γης.

Ποιός λοιπόν φοβάται το τέλος του κόσμου; http://rbth.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου