1.10.11

Οι Δικηγόροι στο στόχαστρο της Τρόικας !

- Τελεσίγραφο : Ανοίξτε ΤΩΡΑ τα επαγγέλματα δικηγόρων,
- Τι ζήτησαν απο τον υπουργό Δικαιοσύνης
- Εκθέσεις αξιολόγησης ανα τακτά διαστήματα
- Τι θα γίνει με το ηλεκτρονικό δικόγραφο
Εντονότατες πιέσεις για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων των δικιγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών ασκήθηκαν στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου κατα την τρίωρη συνάντηση που είχαν τόσο με τον ίδιο όσο και με τον υπουργό οικονομικών οι εκπρόσωποι της τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, συμφωνήθηκε ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα συντάσσονται εκθέσεις αξιολόγησης της εφαρμογής των νομοθετημάτων. Τα μέλη της Τρόικας ζήτησαν λεπτομερή στοιχεία για τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της δικαιοσύνης ενώ συζητήθηκαν και οι αμοιβές των Ελλήνων δικηγόρων σε σχέση με τους ευρωπαίους συναδέλφους τους. Πάνω σε αυτό το θέμα ο κ. Παπαϊωάννου παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι δικηγορικές αμοιβές είναι πολύ κατώτερες σε σχέση με αυτές που δίνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σκληρές διαπραγματεύσεις έγιναν για την εφαρμογή του μέτρου κατάθεσης ηλεκτρονικού δικόγραφου στα ελληνικά δικαστήρια. Αν και οι δύο πλευρές έκριναν οτι πρόκειται για ένα μέτρο που πρέπει να εφαρμοστεί για να επιταχυνθούν οι ρυθμοί της απονομής Δικαιοσύνης, συμφώνησαν οτι δεν μπορούν να μπουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα, καθώς το ψηφιακό σύστημα στα δικαστήρια δεν είναι έτοιμο.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός δικαιοσύνης είπε οτι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οτι η ελληνική πλευρά «ήταν πολύ πιο μπροστά σε σχέση με τις απαιτήσεις της άλλης πλευράς».
Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη οι σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την εργασιακή εφεδρεία ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Κυριακή κατα τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. newsit

Πότε οι άνδρες χάνουν το ενδιαφέρον τους για Σέξ ;

Το «όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο», φαινόμενο που συνδέεται συνήθως με τις γυναίκες όταν δεν έχουν διάθεση για σεξ, αλλά τον τελευταίο καιρό η δικαιολογία χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από τους άνδρες.
Η έλλειψη, στον άντρα, του ενδιαφέροντος για το σεξ είναι «καμπανάκι» ότι κάτι είναι εκτός ισορροπίας. Έως 25% των ανδρών έχουν χαμηλή έως μηδενική σεξουαλική ορμή.
Τα προβλήματα με τη σεξουαλική υγεία και τη γονιμότητα σας μπορεί να επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής σας και τις προσωπικές σας σχέσεις.
Ανικανότητα και απώλεια της λίμπιντο
Πολλοί άνδρες, ειδικά καθώς περνάει η ηλικία, έχουν προβλήματα με: την ανικανότητα (στυτική δυσλειτουργία)
την απώλεια της λίμπιντο (χάνει το ενδιαφέρον για σεξ)
την εκσπερμάτιση
τους όρχεις, αδυνατούν να παράγουν την κανονική ποσότητα της τεστοστερόνης.
Η ανικανότητα μπορεί να προκληθεί από:
αθηροσκλήρωση
υπέρταση
σακχαρώδης διαβήτης
κατάθλιψη
νεφρική ανεπάρκεια
σκλήρυνση κατά πλάκας
εγκεφαλικό επεισόδιο
αλκοολισμός
καρδιολογικά φάρμακα
ναρκωτικά
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com

Συνελήφθη και Ιερέας για παιδική πορνογραφία ,11 οι συλληφθέντες !

Πρόσωπα υπεράνω υποψίας, ακόμα και ένας ιερέας απο την Κρήτη, είναι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μεταξύ 15 ατόμων, που κατηγορούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διακίνηση ιδιαίτερα σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ.
Οι 11 απο τους 15 κατηγορούμενους συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ για τους άλλους τέσσερις σχηματίσθηκε δικογραφία. Από τους κατηγορουμένους 14 είναι ημεδαποί και ένας αλλοδαπός.
Τα στοιχεία γα τους 15 κατηγορούμενους προέκυψαν απο έρευνες και επιχειρήσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την κωδική ονομασία «Butterfly», (Πεταλούδα), στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου, που διήρκεσαν τέσσερις μήνες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Σε διαδοχικές αστυνομικές έρευνες, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τις 20 Αυγούστου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο και στην Κρήτη, (Ηράκλειο, Αγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Μάλια), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:Πενήντα επτά σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, και πλήθος ψηφιακών δίσκων ( CD - DVD) με δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 40.000 GB.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, ενώ για τους υπόλοιπους υποβλήθηκαν οι δικογραφίες.

Σούπερ Λίγκα (5η ημέρα): Αποτελέσματα -Βαθμολογία !

Σε αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ατρόμητος-Παναιτωλικός 2-1
ΟΦΗ-Εργοτέλης 1-0
Αρης-Ξάνθη 2/10
ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 2/10
Πανιώνιος-AEK 2/10
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2/10
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ.
Β.
1.
ΠΑΟΚ 4 9
-.
Ατρόμητος 5 9
3.
Παναθηναϊκός 3 7
-.
Πανιώνιος 4 7
-.
Παναιτωλικός 5 7
6.
Ολυμπιακός 2 6
-.
ΑΕΚ 3 6
8.
ΠΑΣ Γιάννινα 4 5
9.
ΟΦΗ 3 4
-.
Εργοτέλης 5 4
11.
Ξάνθη 4 3
12.
Αστέρας Τρίπολης 4 2
13.
'Αρης 2 1
-.
Κέρκυρα 4 1
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 15 Οκτωβρίου
Κέρκυρα-Ατρόμητος 17:15 NOVA
ΑEK-Ολυμπιακός 20:30 NOVA
Κυριακή 16 Οκτωβρίου
Ξάνθη-Παναθηναϊκός 16:00 NET
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 16:00 NOVA
Εργοτέλης-'Αρης 18:15 NOVA
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 20:30 NOVA

Αγγελική Νικολούλη …Νιώθουμε όμηροι στο Alter !!

Η Αγγελική Νικολούλη δεν φοβάται να μιλήσει δημόσια για όλα όσα συμβαίνουν στο κανάλι του Περιστερίου και για τις δύσκολες στιγμές που περνάνε οι εργαζόμενοι στο Alter. Διαβάστε τι έγραψε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στην προσωπική της σελίδα για τις δύσκολες στιγμές που περνά το Alter.
«Δεν βρίσκω λόγια φίλοι μου να σας περιγράψω την κατάσταση που βιώνουμε όλοι στο Άλτερ. Αισθανόμαστε όμηροι στον εργασιακό μας χώρο. Κάνουμε ένα βήμα μπρος και δέκα βήματα πίσω. Κανείς απ' την εργοδοσία και από τους επενδυτές - φαντάσματα, δεν είναι σε θέση να μας πει υπεύθυνα, τι μέλλει γεννέσθαι.
Απόψε το «Τούνελ» δεν θα ανάψει τα φώτα του όπως όλοι περιμένατε. Προσωπικά νιώθω πολύ άσχημα που την μια σας λέω προχωράμε και ελάτε μαζί μας να μας βοηθήσετε και την άλλη σας ανακοινώνω πως το «Τούνελ» παραμένει κλειστό. Ένας χρόνος ταλαιπωρίας, αγωνίας, αγώνα για να μείνει το Άλτερ που αγαπάμε ανοικτό και υποσχέσεων που δεν τηρούνται.
Οι εργαζόμενοι που βλέπουν τα στοιχειώδη δικαιώματα τους να καταπατούνται, προχωρούν συνεχώς σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Πολλοί χαρακτηρίζουν λάθος τις τελευταίες που ξεκίνησαν στις πρεμιέρες του καναλιού. Το μεγαλύτερο όμως λάθος χρεώνεται σε υπεύθυνο του Άλτερ που δίνει υποσχέσεις για πληρωμές χωρίς να τις τηρεί και ρίχνει λάδι στην φωτιά... Στην πρώτη για την 17η τηλεοπτική χρονιά εκπομπή, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, φέραμε πάλι στην επικαιρότητα το θρίλερ με τον νεαρό Κωστή στην Κοζάνη. Κάτι στην υπόθεση αυτή δεν μας έπειθε και αρχίσαμε να την σκαλίζουμε σε βάθος...
Στο στούντιο για μια ακόμη φορά, η μητέρα του και ο πατριός του να τον αναζητούν, απευθύνοντας έκκληση σε όσους γνωρίζουν να μιλήσουν. Ένας τηλεθεατής, ζήτησε να δει την έρευνα που πραγματοποιήσαμε στη γειτονιά του άτυχου Κωστή Πολύζου και άφησε να εννοηθεί πως ξέρει πολλά για τηνυπόθεση. Δύο μέρες μετά, τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν το πτώμα ενός νέου άνδρα από μία ερημική περιοχή κοντά στη Σιάτιστα Κοζάνης όπου έμενε. Όλα δείχνουν πως είναι ο Κωστής Πολύζος. Κάτι μου λέει ότι σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εξελίξεις...» : star

Η σύζυγος του πήρε 7.500 ευρώ και την ….. « κοπάνησε » !!

Σύξυλος ο σύζυγος κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία !!
Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα πάντα περνούν κρίση… Πολύ δε περισσότεροι οι σχέσεις των ανθρώπων. Όταν η μια κρίση «πλακώνει» την άλλη τότε ποιο είναι το αποτέλεσμα;
Να φύγει η γυναίκα σου και να σου πάρει και τα λεφτά.
Σε πόλη της Ηλείας μια αλλοδαπή φαίνεται πως τα είχε καλά σχεδιάσει στο μυαλό της. Και επίσης φαίνεται πως καλά τα εκτέλεσε κιόλας. Λίγο πριν αναχωρήσει για την πατρίδα της, φρόντισε να πάρει το «μερίδιό» της από τα χρήματα της οικογένειας.
Έτσι χωρίς να το πάρει χαμπάρι ο Έλληνας σύζυγός της, άνοιξε το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού και έκανε μια γερή ανάληψη. Περί τις 7.500 ευρώ, «σήκωσε» και μάλλον ήταν για τα έξοδα του ταξιδίου. Μπήκε το μεσημέρι στο λεωφορείο και έφυγε, αφήνοντας πίσω σύζυγό και παιδί, και ένα άδειο χρηματοκιβώτιο.
Ο άντρας που έπεσε από τα σύννεφα, αφού δεν είχε τέτοιες ενδείξεις στο γάμο του, κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία που τώρα ψάχνει να βρει την αλλοδαπή σύζυγό, πριν περάσει τα σύνορα, αν δεν το έχει κάνει ήδη…: ilialive.gr

Σταυροί εμφανίζονται μέσα στην Αγιά Σοφιά - (ΦΩΤΟ)

Το παράδοξο για όλους εμάς που δεν κατέχουμε την τέχνη της Αγιογραφικής είναι οτι τα ψηφιδωτά καλύφθηκαν από παχύ στρώμα ασβέστη (περίπου δύο δάχτυλα), όπως φαίνεται και σε συγκεκριμένη φωτογραφία, για να καλύψουν τα χριστιανικά σύμβολα και επάνω στον ασβέστη εμφανίστηκαν αυτοί οι σταυροί.
Και δίκαια αναρωτιέται ο επισκέπτης, αφού δεν τους έβαψε μετέπειτα κάποιος, είναι δυνατόν να “πότισαν” από τον τοίχο μέχρι την εξωτερική στρώση του σοβά;
Και γιατί να εμφανιστούν μόνο οι σταυροί και να μην εμφανιστούν και οι υπόλοιπες τοιχογραφίες αγιογραφίες, οι οποίες είναι και σε ψηφιδωτή μορφή (δηλαδή αποκλείεται ο “τυχαίος” εμποτισμός, αφού το επιστρωθέν υλικό είναι ψηφίδα); Ακόμη όμως και εάν επρόκειτο για καλυμμένες με σοβά αγιογραφίες, αποτελεί πολύ παράδοξο γεγονός να μην φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά να αποτυπώνονται στον φωτογραφικό φακό!!!
Εμφάνιση αγγέλων κάτω από τον σοβά
Δεν είναι όμως μόνο αυτή η περίπτωση, αφού στο τέλος του Ιουλίου του 2009, στο φως ήρθε η παράσταση ενός αγγέλου, η οποία ήταν καλυμμένη εδώ και έξι αιώνες από συντηρητές στην Αγία Σοφία.
Ο Τούρκος Αχμέτ Εμρ Μπιλτιλί, ένας εκ των συντηρητών, δήλωσε ότι έχουν ως στόχο τώρα να φέρουν στην επιφάνεια και δεύτερο άγγελο, που χρονολογείται από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Τα μωσαϊκά είχαν καλυφθεί λίγο μετά την Άλωση της Πόλης, το 1453, και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.Οι Τούρκοι, αντί να μετακινήσουν τα μοναδικής ομορφιάς μωσαϊκά της Αγίας Σοφίας, τα κάλυψαν με μέταλλο και γύψο (προσφιλής τακτική του πολιτισμού της Τουρκίας).
Και η συνέχεια της πρώτης ανακάλυψης, έφερε μια μεγάλη ιστορική αποκάλυψη έρχεται στο φως ύστερα από αιώνες «σκότους».
Αυτή τη φορά τέσσερις άγγελοι ζωγραφισμένοι πάνω σε μωσαϊκό ήταν για χρόνια κρυμμένοι, εν γνώσει των τουρκικών αρχών, κάτω από πολλά στρώματα ασβέστη και τέσσερις τεράστιες ασπίδες, στις τέσσερις κολώνες που στηρίζουν τον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς.
Οι τέσσερις άγγελοι, που ο καθένας τους έχει έξι φτερά, δημιουργήθηκαν μεταξύ 900 – 1300 π.Χ. Μάλιστα, στα μέσα του 1800, ο Ιταλός αρχιτέκτονας Fossati, τους είδε κάνοντας επισκευές στο ναό.
Τη διαταγή να καλυφθούν με ασβέστη έδωσε ο σουλτάνος Abdülmecit.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν πάνω τους ασπίδες, που αναγράφουν αραβικές προσευχές.
Ωστόσο, το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και οι τέσσερις μοναδικές τοιχογραφίες θα βγουν ξανά στο φως, δίνοντάς μας μια γεύση από την αξεπέραστη τέχνη των προγόνων μας.24gr

Ανανέωση με …οικογενειοκρατία στην ΝΔ - Τα Γαλάζια "τζάκια" καλά κρατούν!

Γιοί και θυγατέρες (νυν και πρώην) βουλευτών στα ψηφοδέλτια της ΝΔ !!
#Βάζουν μυαλό αυτοί; Δυστυχώς όμως, και παρ' ό,τι εξαιτίας όλου του βρόμικου και ξεφτιλισμένου πολιτικού μας συστήματος περνάμε όσα περνάμε, υπάρχουν ακόμα "πρόβατα" που τους πιστεύουν! Εμετικοί τύποι & τύπισες που τρέχουν ξωπίσω και τους χειροκροτούν μήπως και αρπάξουν κανένα ξεροκόμματο, και γλοιώδη ερπετά που κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στα όσα συμβαίνουν, απλά και μόνο γιατί αυτό θα βολέψει εκείνους και τα παιδιά τους! Ένα σάπιο σύστημα που ακόμα και τώρα κάποιοι καλά κρατούν, γιατί έτσι... βολεύονται!
Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία με το ενδιαφέρον από πολύ κόσμο να είναι έντονο καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρωτιά, έστω και όχι με ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά.
Αν και ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να ανανεώσει σε σημαντικό βαθμό τα ψηφοδέλτια, η παράδοση της οικογενειοκρατίας που είναι πολύ έντονη στο χώρο της Κεντροδεξιάς θα διατηρηθεί και με το παραπάνω.
Περισσότεροι από δέκα γιοί και κόρες νυν και πρώην βουλευτών θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι για μια θέση στη Βουλή.
Παράλληλα θα ξαναείναι στα ψηφοδέλτια τουλάχιστον άλλοι 10-15 γόνοι οικογενειών που βρίσκονται ήδη στα έδρανα της ΝΔ λίγα ή περισσότερα χρόνια.
Ο Χρήστος Δήμας γιος του αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου, από τα πλέον δραστήρια μέλη της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον νομό, ενώ ο πατέρας του μάλλον θα κατευθυνθεί στο Επικρατείας.
Το όνομα του Χρήστου Δήμα είχε ακουστεί και στις εκλογές του 2009, αλλά τότε είχε διαψεύσει ότι θα πολιτευόταν. Τώρα όμως κινείται στην περιοχή και θα δοκιμάσει την τύχη του στις κάλπες.
Στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφια η Ανθή Σαλαγκούδη, η οποία εξελέγη δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Γκιουλέκα.
Είναι η κόρη του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών βουλευτή στη Β΄ Θεσσαλονίκης Γιώργου Σαλαγκούδη.
Στις Σέρρες πιθανή είναι η υποψηφιότητα του γιου του Αχιλλέα Καραμανλή, Κωνσταντίνου.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο... Γ', πάντως, προς το παρόν δεν δραστηριοποιείται στην περιοχή, ενώ το πολιτικό γραφείο του μέχρι πρόσφατα ήταν κλειστό.
Στην Αιτωλοακαρνανία θα πολιτευθεί ο Ασημάκης Φωτόπουλος, ο οποίος είναι γιος του επί σειρά ετών βουλευτή Χρήστου Φωτόπουλου, ενώ στον ίδιο νομό θα είναι υποψήφιος και πάλι ο Σπήλιος Λιβανός, γιος του πρώην υπουργού Διονύση, ο οποίος είχε εκλεγεί και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ.
Στο Ρέθυμνο μετά τη μετακόμιση της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Α΄ Αθηνών είναι πολύ πιθανόν να δοκιμάσει την τύχη του στις εκλογές ο ανιψιός του πρώην υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη που είναι και συνονόματός του.
Στην Κέρκυρα θα είναι ξανά υποψήφιος ο Στέφανος Γκίκας, γιος του Σωτήρη Γκίκα. Ανάμεσα στις υποψηφιότητες που ακούγονται είναι και του Διονύση Παπαδόγγονα, γιου του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Παπαδόγγονα στην Α΄ Αθηνών .
Σε όλους αυτούς πρέπει να προστεθεί μια σειρά από νυν βουλευτές-γόνοι πολιτικών οικογενειών που βρίσκονται ήδη στα «γαλάζια» έδρανα, όπως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Μιχάλης Μπεκίρης, ο Θανάσης Δαβάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Σταύρος Καλογιάννης και ο Κώστας Καραγκούνης κ.α. http://24gr.blogspot.com

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ Κ.ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ …Άγριο κράξιμο στον Γιαννίκο !!!

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ENIMEROSI24
Μια πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση για τις σχέσεις με τον Γιαννίκο του Alter έδωσε πριν από λίγο στο enimerosi24.gr o Kώστας Χαρδαβέλας. Μαινόμενος κατά του Γιαννίκου ξεκαθαρίζει πολλά και διάφορα, που κατά την γνώμη μας τον τιμούν. Και αυτό γιατί είναι...
γνωστή η απαράδεκτη συμπεριφορά και ο εμπαιγμός του Γιαννίκου απέναντι στους εργαζόμενους.
Ολόκληρη η απάντηση του Κ. Χαρδαβέλα :
"Με έκπληξη διάβασα πριν από λίγο μία ανάρτησή σας με τίτλο "Πόρτα έφαγαν από τον Γιαννίκο, Χαρδαβέλλας και Σφαέλος". Επειδή σε αυτές τις δραματικές, τελευταίες φοβάμαι, στιγμές του Alter, δεν υπάρχουν περιθώρια για ""παιχνίδια" και κατευθυνόμενες "πληροφορίες" - στα οποία είμαι βέβαιος πως το enimerosi24 δεν θα συμμετείχε εν γνώση του- θα ήθελα να δηλώσω υπεύθυνα ότι:
1. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζήτησα συνάντηση μετον Κώστα Γιαννίκο, είτε μόνος μου, είτε με τον κ. Κοσμά Σφαέλο.
2. δεν έχω ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΑΦΗ με τον Κώστα Γιαννίκο και δεν θελω να έχω, ακόμη κι αν εκείνος την ζητούσε. Ο Κώστας Γιαννίκος, έπαιξε τον μοιραίο ρόλο για το Alter και αν ποτέ γίνει επαφή δική μου μαζί του, σίγουρα θα γίνει σε άλλους χώρους- και όχι πάντως στο γραφείο του και υπό μυστικότητα. Για την ώρα δεν θα ήθελα να πω περισσότερα. Ας κρατήσουμε όλοι μια αξιοπρεπή σταση για ένα σταθμό στον οποίο εργάζονται 700 επαγγλματίες- όμηροι. Κλείνοντας να επισημάνω πως το Alter δεν εκπέμπει ζωντανό πρόγραμμα και δελτία ειδήσεων, με απόφαση του Κώστα Γιαννίκου και όχι των εργαζομένων του- οι οποίοι αν και απλήρωτοι προσέρχονται καθημερινά στην εργασία τους και πραγματοποιούν ολιγόωρες στάσεις διαμαρτυρόμενοι για την κοροϊδία και την εξαθλίωση στην οποία έχουν οδηγηθεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την δημοσίευση της απάντησής μου".
Κώστας Χαρδαβέλλας

3η Ανταλλαγή σπόρων στην Αλαγονία Μεσσηνίας

Στην Αλαγονία Μεσσηνίας, στον Ταΰγετο , θα γίνει γιορτή ανταλλαγής σπόρων από παραδοσιακές ποικιλίες, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, από τις 11 π.μ και μετά, στο θεατράκι της Αλαγονίας.
Τί είναι η ανταλλαγή σπόρων από παραδοσιακές ποικιλίες;
Είναι μια γιορτή που γίνεται από όλους μας, για όλους μας, όπου απλοί άνθρωποι, καλλιεργητές, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, και ευρύτερα όλοι όσοι μοιραζόμαστε την ασχολία μας και την αγάπη μας για την φύση, ανταλλάσουμε σπόρους που έχουμε μαζέψει και φροντίσει εμείς, με αγάπη και ελπίδα και προσμονή να κρατηθεί και για τα παιδιά μας αυτός ο φυσικός πλούτος που απλόχερα μας προσφέρεται.
Στην ανταλλαγή σπόρων δεν υπάρχει διαμεσολάβηση χρημάτων.
Ίσα, ίσα πιστεύουμε ότι οι σπόροι την φύσης, που περιέχουν πληροφορίες για εμάς , για την ιστορία μας, για την πορεία μας στο χρόνο και το μέλλον μας , τόσο σημαντικές και απαραίτητες για την φυσιολογική εξέλιξη και επιβίωση μας σε αυτόν τον πλανήτη χρειάζεται και πρέπει να διακινούνται ελεύθερα.
Οι σπόροι ανήκουν σε όλους και κανείς δεν έχει δικαίωμα για όποιον λόγο και να επικαλείται να τους καταστήσει αντικείμενα ελέγχου και εξουσίας σε βάρος της ανθρώπινης κοινωνίας.
Όλοι γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα της βιοποικιλότητας στις λειτουργίες της φύσης κ της ζωής. Έχουμε λοιπόν υποχρέωση να διατηρήσουμε όλοι μαζί, τα δώρα που μας άφησαν οι πρόγονοί μας.
Όπως είναι γνωστό, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, ο κόσμος γυρίζει στις ρίζες του και ξαναρχίζει να καλλιεργεί, είτε για καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες, είτε επιχειρηματικά.
Επομένως είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να ψάξουμε να βρούμε τις ντόπιες ποικιλίες, να τις διατηρήσουμε και να τις παραδώσουμε στα παιδιά μας.
Επίσης στο πλαίσιο της ανταλλαγής θα υπάρχουν και παράλληλες δράσεις όπως
εργαστήρι αυτοσχέδιας κομματοποίησης από το project Re:Think,
ενημέρωση πάνω στην αξία της διασφάλισης, διατήρησης και χρήσης της γεωργικής βιοποικιλότητας του τόπου μας ενημέρωση πάνω στις φυσικές, συμβατές με τον άνθρωπο, μεθόδους καλλιέργειας ενημέρωση πάνω στην συλλογή, αποξήρανση και διατήρηση των σπόρων
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Όσοι έχουν σπόρους από ντόπιες ποικιλίες, προτιμότερο είναι να τις συσκευάσουν σε μικρά χάρτινα σακουλάκια που θα αναγράφουν:
- Την ποικιλία
- Περιοχή καλλιέργειας (ή και προέλευσης εφόσον είναι γνωστή)
- Όνομα καλλιεργητή
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ!!
Η Εκδήλωση είναι μια ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Ως εκ τούτου, ευπρόσδεκτες είναι οι προσφορές σε ΦΑΓΗΤΟ, ΠΟΤΟ και ΜΟΥΣΙΚΗ, που γίνονται από ανθρώπους με μεράκι και που οι ίδιοι έχουν ετοιμάσει ή
δημιουργήσει!!!
Για περισσότερες πληροφορίες e-mail:kalamatafreespace@gmail.com
mob :6972755079, 6974972750, 6974703911,
''Είμαι ένας κόκκος σταριού. Κράτα με στη χούφτα σου, κλείσε τα μάτια σου και άφησέ με να σου διηγηθώ την ιστορία της ζωής μου...''

Τσιμπίδα 84 εκατ. σε φοροφυγάδες με… ντοκτορά!

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σουρέλης
Φοροδιαφυγή συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ (!) αποκάλυψε το άνοιγμα των πρώτων 43 τραπεζικών λογαριασμών σε συνδυασμό με τη διασταύρωση των φορολογικών δηλώσεων γιατρών, ελεύθερων επαγγελματιών και  επιχειρήσεων. Το newsbomb φέρνει στο «φως» την έκθεση του ΣΔΟΕ με τους μεγαλοφοροφυγάδες, που σύμφωνα με τις λίστες κατέκλεψαν «χωρίς αναισθητικό» τα δημόσια ταμεία. Ωστόσο για λόγους αρχής δεν δημοσιεύει τα προσωπικά στοιχεία τους.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο γιατρός Π.Ν., ο οποίος για τα οικονομικά έτη 2005-2011 δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 172.014 ευρώ και καθαρά κέρδη 86.007 ευρώ. Όμως, έπειτα από έλεγχο των «ράμπο» του ΣΔΟΕ στα βιβλία και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, διαπιστώθηκε ότι σε 4.780 περιπτώσεις δεν είχε εκδώσει παραστατικά εσόδων, με την αποκρυβείσα αξία να φτάνει τα 5.540.784,33 ευρώ!
Στη δεύτερη θέση της «μαύρης» λίστας ακολουθεί ο γιατρός Δ.Τ., ο οποίος για τα οικονομικά έτη 2005-2011 δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 1.611.386 ευρώ και καθαρά κέρδη 558.481 ευρώ, όμως δεν έκοψε 88 παραστατικά εσόδων αξίας 2.186.003,05 ευρώ και του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.187.070,89 ευρώ.
Την πρώτη τριάδα των μεγαλοφοροφυγάδων γιατρών συμπληρώνει ο ψυχίατρος Ι.Χ., ο οποίος για τα οικονομικά έτη 2008-2011 δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 53.967 ευρώ και καθαρά κέρδη 33.314,77 ευρώ. Όταν άνοιξαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και πέρασαν από «κόσκινο» καταθέσεις, ακίνητη περιουσία και βιβλία, αποκαλύφτηκε, ότι δεν είχε εκδώσει πλήθος παραστατικών συνολικής αξίας 812.620,41 ευρώ και του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.
Έκρυψε 2 εκατ. ευρώ
Εκτός από μεγαλογιατρούς, στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ πιάστηκε και πλήθος ελεύθερων επαγγελματιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του αστρολόγου Μ.Μ., ο οποίος για τα έτη 2008-2011 φέρεται να απέκρυψε 2.194.917 ευρώ και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 449.650 ευρώ, αλλά και του κομμωτή Α.Ν., που από το 2008 έως το 2011 απέκρυψε εισοδήματα 388.096 ευρώ και κλήθηκε να πληρώσει 54.600 ευρώ.
Φοροδιαφυγή - μαμούθ διαπιστώθηκε και σε επιχειρήσεις. Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ για τα έτη 2007-2009 δεν εξέδωσε 325 παραστατικά εσόδων αξίας 35.790.06,18 ευρώ, ενώ πρόστιμο 16.455.960,74 ευρώ επιβλήθηκε σε εταιρεία που ασχολείται με ακίνητα και η οποία για το οικονομικό έτος 2009 δεν δήλωσε το ισότιμο ποσό.
Το ΣΔΟΕ περιμένει από τις τράπεζες να του αποστείλουν στοιχεία με τους λογαριασμούς εκατοντάδων ακόμη φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, τα οποία θα διασταυρώσει με εκείνα που συνέλλεξε κατά τους ελέγχους, αλλά και τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Κλέβουν μέχρι και τη βενζίνη από τα ρεζερβουάρ !!

Μέχρι και βενζίνη κλέβουν από αυτοκίνητα και μηχανάκια! Εκεί έχουμε καταντήσει!
Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στον «Κόσμο»,της Πάτρας θύμα κλοπής βενζίνης έπεσε προ ημερών νεαρή Πατρινή! Διαπίστωσε έκπληκτη πως άγνωστος είχε καταφέρει... και της είχε αδειάσει το ρεζερβουάρ! Μέχρι και οι κλέφτες έφθασαν στο σημείο... να κλέβουν καύσιμα!

Δραματικό ντόμινο στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας !!

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την επίσημη ανακοίνωση της εισόδου από το Γιβραλτάρ της ισχυρής μοίρας του Βορείου Στόλου της Ρωσίας, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουσνιέτσωφ», με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία ανακοίνωσε επίσημα τη διακοπή προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ακυρώνοντας έτσι στην πράξη τη γιγαντιαία ενεργειακή συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν.
Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, στην προσπάθειά του να εξηγήσει την απότομη αυτή μεταστροφή της Άγκυρας, έθεσε ζήτημα κόστους του ρωσικού φυσικού αερίου. Παρ' όλα αυτά, τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων καταγράφουν το σοκ το οποίο υπέστη η τουρκική οικονομική ελίτ, ύστερα από αυτή την ανακοίνωση.
Έμπειροι διπλωματικοί κύκλοι στην Άγκυρα δεν κρύβουν τον αιφνιδιασμό τους για τις εξελίξεις και επισημαίνουν ότι από τούδε και στο εξής η Τουρκία εξαρτάται ενεργειακά κατά κύριο λόγο από τις εξαγωγές φυσικού αερίου του Ιράν. Αυτή η εξέλιξη, κατά τους ίδιους παρατηρητές, θα προκαλέσει μείζον ζήτημα στις σχέσεις Άγκυρας - Ουάσινγκτον, από τη στιγμή που η αμερικανική διπλωματία θεωρεί «casus belli» την ενεργειακή εξάρτηση μίας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ από την Τεχεράνη.
Ο χάρτης των αγωγών στην Ευρασία. Δεξιά ο αγωγός φυσικού αερίου Blue Stream από την Ρωσία στην Τουρκία.
Τούρκοι διπλωματικοί αναλυτές συνδέουν τη σταδιακή απομόνωση της Τουρκίας από τα δυτικά κέντρα λήψης αποφάσεων, τα οποία επηρεάζονται από τις Η.Π.Α. και το Ισραήλ, με την επιδείνωση της θέσης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα, επιχειρώντας να καταδείξει ότι διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο ως περιφερειακή δύναμη σε αυτή την περιοχή του κόσμου, ήλθε αντιμέτωπη με τα στρατηγικά συμφέροντα του Ισραήλ, των μεγάλων δυτικών πετρελαϊκών εταιρειών, του ρωσικού γίγαντα εμπορίας πετρελαιοειδών Gazprom και βεβαίως της Κύπρου, αφού όλοι αυτοί οι παράγοντες εμπλέκονται στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ, συνολικής οικονομικής προοπτικής της τάξεως των 7 τρις δολαρίων.
Μόλις προ ολίγων ημερών, ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ανέφερε πως η χώρα του θα πάει σε πόλεμο με το Ισραήλ, αν αυτό χρειαστεί. Η φράση αυτή εκνεύρισε αφάνταστα το Τελ Αβίβ, το οποίο -ως συνήθως- απάντησε με αμφίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες ωστόσο ελάχιστα κρύβουν την πραγματική απειλή. Μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά την πολεμοχαρή στάση του Ταγίπ Ερντογάν, ο Ρωσικός Στόλος ύστερα από πάρα πολλά χρόνια ξαναπέρασε τα στενά του Γιβραλτάρ, την ώρα που Ουάσινγκτον και Ε.Ε. επιμένουν με καθημερινές τους ανακοινώσεις πως η Κύπρος και το Ισραήλ έχουν όλο το δικαίωμα να εκμεταλλευτούν τους πόρους που βρίσκονται στις δικές τους ΑΟΖ….zougla.gr

Φοιτήτριες πόζαραν γυμνές για φιλανθρωπικούς σκοπούς και βρήκαν τον μπελά τους !

Οι γυμνές φωτογραφίες που έβγαλαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς κατέληξαν σε πορνογραφικά σάιτ γνωριμιών. Ο λόγος για 12 φοιτήτριες κολεγίου της Μεγάλης Βρετανίας που δέχτηκαν να ποζάρουν γυμνές για να ενισχύσουν οικονομικά το σχολείο τους.
Οι γυμνές φωτογραφίες που έβγαλαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς κατέληξαν σε πορνογραφικά σάιτ και ιστοσελίδες γνωριμιών. Ο λόγος για 12 φοιτήτριες κολεγίου της Μεγάλης Βρετανίας που δέχτηκαν να ποζάρουν γυμνές για να ενισχύσουν οικονομικά το σχολείο τους.
Για να διατηρηθεί κάπως η αξιοπρέπεια των κοριτσιών οι φωτογραφίες υπέστησαν επεξεργασία, ώστε αντί για πρόστυχες και ιδιαίτερα προκλητικές να είναι απλά θελκτικές. Το ημερολόγιο εκδόθηκε δίχως να υπάρξουν προβλήματα και αντιρρήσεις και τα αντίτυπα εξαντλήθηκαν γρήγορα.
Ωστόσο, μια επιπλέον έκπληξη περίμενες τις νεαρέ κοπέλες. Άκρως προκλητικές φωτογραφίες τους που δεν είχαν υποστεί επεξεργασία αναρτήθηκαν σε διάφορα φόρουμ και σελίδες του διαδικτύου.
Μετά το περιστατικό, το σχολείο που είχε εξ΄αρχής δεχτεί έντονη κριτική για την έκδοση του σκανδαλώδους ημερολογίου, αποφάσισε να μπλοκάρει την έκδοση παρόμοιων ημερολογίων στο μέλλον.
Από την πλευρά τους οι νεαρές κοπέλες που πόζαραν γυμνές στο φακό με τις ευλογίες των δασκάλων τους, τώρα ανησυχούν για το μέλλον και την επαγγελματική σταδιοδρομία τους.
"Το έκανα μόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Κανείς δεν μου είπε για τους κινδύνους. Τώρα ανησυχώ αρκετά για το εργασιακό μου μέλλον" δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Daily mail μια από τις νεαρές φοιτήτριες, η 21χρονη Rachael Lloyd.
Όπως τονίζουν, όταν δέχτηκαν την πρόταση δεν είχαν ενημερωθεί για τους πιθανούς κινδύνους και σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν τι θα ακολουθούσε.

Επίκαιρη όσο ποτέ η προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού -VIDEO

Επίκαιρη όσο ποτέ είναι και η προφητεία ενός ακόμα Αγίου, αυτή του Κοσμά του Αιτωλού που επαληθεύει τη σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα…
Μεταξύ άλλων ο ‘Αγιος είχε προφητεύσει πως θα γίνει ο «Τρίτος Παγκόσμιος (οικονομικός)πόλεμος» αλλά και για το μέλλον του Τουρκικού Κράτους.
Η προφητεία αυτή, φωτογραφίζει επιτυχώς την εποχή μας, τα τελευταία συμβάντα στήν χώρα μας, καί την φορολογική επέμβαση τών ξένων πού πιέζουν καί υποκύπτει έναν φοβισμένο πρωθυπουργό εντελώς ακατάλληλο για τίς συγκυρίες πού διερχόμαστε…
Τά προτεινόμενα μέτρα «μιάς ακόμη νέας λιτότητας», στοχεύουν προφανώς στήν εξαγρίωση καί στήν Επανάσταση τού λαού ώστε να πέσει η Ελλάδα σε ακυβερνησία, σέ χάος, καί σέ νέο Εμφύλιο…
Μιά ικανή δικαιολογία δηλαδή, γιά να μπούνε ξένες στρατιωτικές δυνάμεις καί να καταλάβουν την χώρα…
Αμυδρή ελπίδα δίνει η παρακάτω προφητεία τού Αγίου Κοσμά: «Θά ξεκινήσουν νάρθουν γιά νά εισπράξουν τους φόρους. Δέν θά προφθάσουν όμως, γιατί θά γίνει πόλεμος…», ( εννοώντας προφανώς τόν Γ΄ Παγκόσμιο πόλεμο στά στενά τού Βοσπόρου καί στην Κωνσταντινούπολη…).
Είναι όμως αυτό, ή «έτερον προσδοκώμεν;»
Δείτε το βίντεο

Μεγάλες πυρκαγιές σε Κάρυστο και Θήβα !!

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα τρεις πυρκαγιές με την πλέον επικίνδυνη να εντοπίζεται κοντά στην κοινότητα Δύλισος στα Νέα Στύρα στην Κάρυστο, όπου μεγάλη έκταση με δάσος έχει παραδοθεί στις φλόγες και πνέουν εξαιρετικά δυνατοί άνεμοι, που δυσκολεύουν όσο τίποτε άλλο το έργο της κατάσβεσης.
Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 25 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 9 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Οι δυνάμεις αναπτύσσονται με τέτοιον τρόπο που να αναχαιτιστεί το μέτωπο της πυρκαγιάς μακριά από την κοινότητα, όπου κατευθύνεται. Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει πυρκαγιά κοντά στην κοινότητα Βάγια της Θήβας, στην περιοχή Μαζαράκι, σε χαμηλή βλάστηση και δασική έκταση και στην περιοχή πνέουν εξίσου δυνατοί άνεμοι.
Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 25 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 10 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί ένα αεροσκάφος. Παράλληλα, έχει ξεσπάσει πυρκαγιά και στο Καρπενήσι στην περιοχή Δολιανά σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο όμως με δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση. Στην περιοχή επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί 1 ελικόπτερο.

ΚΟΥΙΖ - Γιατί δεν φοράει μίνι η Star Ελλάς Ηλιάνα Παπαγεωργίου ;

Γιατί βλέπετε ζουν και οι ψηλές το δράμα τους! Η Πατρινή Star Ελλάς, Ηλιάνα Παπαγεωργίου προσπαθεί να αποφεύγει τα κοντά φορέματα, γιατί τα θεωρεί προκλητικά λόγω τους ύψους της.! Βρε Ηλιάνα μου, βάλε εσύ το κοντό, και εμείς δεν θα σε κακοχαρακτηρίσουμε! Εδώ στην Ελλάδα τα εκτιμάμε αυτά.!

Cellulaze - Τέλος στην κυτταρίτιδα σε μια ώρα;

Το όνειρο πολλών γυναικών υπόσχεται να πραγματοποιήσει μια νέα μέθοδος λέιζερ. Η θεραπεία είναι γνωστή ως «ο θάνατος της κυτταρίτιδας». Το Cellulaze λέιζερ «επιτίθεται» στο αντιαισθητικό λίπος, τα αποτελέσματα του διαρκούν και εξομαλύνει τους μηρούς σε μια ώρα.
Άτομα που έχουν δοκιμάσει την θεραπεία λένε ότι το 70 τοις εκατό της κυτταρίτιδας τους εξαφανίστηκε. 85 τοις εκατό των γυναικών άνω των 20 εμφανίζουν κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις, πολλές σταρ όπως την Kim Cattrall έχουν φωτογραφηθεί.
Η κατασκευάστρια του Cellulaze, δήλωσε: «Μερικές ασθενείς έχουν μώλωπες και λίγο οίδημα για μια βδομάδα, αλλά οι περισσότερες είναι καλά μέσα σε 24 με 48 ώρες».
Γιατρός στις ΗΠΑ, δήλωσε «Αυτό πρόκειται να φέρει επανάσταση στη θεραπεία της κυτταρίτιδας».

ΤΡΑΓΩΔΙΑ - 3 νεκροί (Δίδυμα αδέλφια νεκρά ) στην άσφαλτο !!

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στο ρεύμα καθόδου της Λεωφόρου Συγγρού στο ρεύμα προς Πειραιά.
Στις 03:31 το βράδυ η μοίρα έπαιξε ένα σκληρό παιχνίδι για τρεις νέους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στο ρεύμα καθόδου της Λεωφόρου Συγγρού στο ρεύμα προς Πειραιά.
Για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε με σφοδρότητα σε κολώνα της ΔΕΗ.
Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου, μόνο ο οδηγός βγήκε ζωντανός και νοσηλεύεται τραυματισμένος, ενώ νεκροί βγήκαν δύο αδέλφια δίδυμα 22 ετών και μία κοπέλα 23 ετών.
Τα τρία άτυχα παιδιά μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό αλλά ήταν ήδη αργά.
Οι λόγοι που οδήγησαν στο τροχαίο δυστύχημα διερευνώνται από την τροχαία.

Κυπαρισσία: Νέες επεμβάσεις και παράνομες δραστηριότητες στην παραλία ωοτοκίας της Καρέττα Καρέττα

Ένα χρόνο μετά την καταγγελία του MEDASSET στη Σύμβαση της Βέρνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Περιβάλλον για τις ανεξέλεγκτες επεμβάσεις και τη δόμηση στην Κυπαρισσία, τη δεύτερη σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της Καρέττα καρέττα στη Μεσόγειο, παράνομες δραστηριότητες συνεχίζουν να επιβαρύνουν την ωοτοκία των θαλάσσιων χελωνών στην Κυπαρισσία, θέτοντας το απειλούμενο αυτό είδος σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο.
Επεκτάσεις beach bar με ανεκτέλεστα πρωτόκολλα κατεδάφισης, άνθρωποι και αυτοκίνητα που κινούνταν πάνω στην παραλία ωοτοκίας τη νύχτα, ανεξέλεγκτη βοσκή και συνεχής καταπάτηση των προστατευόμενων παραλιών για τουριστικές και γεωργικές χρήσεις είναι μόνο κάποιες από τις δραστηριότητες που καταγράφηκαν στις παραλίες ωοτοκίας το καλοκαίρι.
Σε αρκετά σημεία της παραλίας εγκαταστάθηκαν ξύλινοι διάδρομοι, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο για ωοτοκία χώρο. Πλήθος από ξαπλώστρες και ομπρέλες, που δε μαζεύονταν τη νύχτα, παρεμπόδιζαν την ωοτοκία και την πρόσβαση των νεογέννητων χελωνών στη θάλασσα. Οι αμμοθίνες, που είχαν καταστραφεί από την παράνομη κατασκευή δρόμων και κτιρίων, δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί από τις αρμόδιες Αρχές.
Φέτος, περιστατικά παράνομης αλιείας με δίχτυα και παραγάδια σημειώθηκαν σε πολύ μικρό βάθος και λίγα μόλις μέτρα από την παραλία ωοτοκίας, εντός της θαλάσσιας περιοχής που ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ΝATURA 2000.
Το Λιμενικό Σώμα δεν επενέβη. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ωοτοκίας, έγινε πολλές φορές καθαρισμός και διαμόρφωση της παραλίας Καλού Νερού από βαρέα οχήματα προκαλώντας ζημιά στην παραλία. Ο αποπροσανατολισμός των νεογέννητων χελωνών από τα φώτα των beach bar που λειτουργούσαν όλη τη νύχτα ήταν σύνηθες φαινόμενο. Βάσει των στοιχείων που έχει συλλέξει μέχρι σήμερα ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ, ο αριθμός των νεκρών θαλάσσιων χελωνών έχει ξεπεράσει τις 20.
Σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές, ο νόμος για τη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας που τέθηκε σε εφαρμογή το Μάρτιο 2011 (ΦΕΚ 60 Α 31.03.2011) θα διασφάλιζε ένα πιο αποτελεσματικό καθεστώς προστασίας για τα είδη προτεραιότητας σε όλες τις περιοχές NATURA 2000 της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων και των Θινών Κυπαρισσίας. Ωστόσο, η εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων προστασίας και η πρόνοια για πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας για την ορθή χρήση των παραλιών ωοτοκίας από τη Νομαρχία Μεσσηνίας και τις άλλες αρμόδιες Αρχές είναι ελλιπέστατες.
Η επικαιροποίηση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης που κατατέθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ το 2003 (ΕΠΜ), η οποία θα λάμβανε υπ’ όψιν τις νέες συνθήκες, θα βοηθούσε τις τοπικές Αρχές να προσδιορίσουν μέτρα προστασίας για την περιοχή και κατ’ επέκταση, θα τις ενίσχυε. Οι εθνικές Αρχές δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στη σύνταξη μιας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), η οποία θα αξιοποιούσε τις προτάσεις της ΕΠΜ, θα ρύθμιζε όλες τις δραστηριότητες στην περιοχή NATURA 2000 και θα εξασφάλιζε, επιτέλους, ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προστασίας και βιώσιμης ανάπτυξης.
Το MEDASSET τονίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες σε όλες τις εισόδους των παραλιών και σε άλλα καίρια σημεία της περιοχής, ώστε να γίνει ένα βήμα στην παροχή κατάλληλης ενημέρωσης. Την 1/9/11 η Οργάνωση κατέθεσε νέα αναφορά στη Γραμματεία της Σύμβασης της Βέρνης, καταγγέλλοντας όλες τις πρόσφατες παράνομες δραστηριότητες στην περιοχή.econews

Νέα αποκάλυψη στο σκάνδαλο με τα ....στρινγκ !!

Πρώτο θέμα και στην εφημερίδα «Πατρίς» του Πύργου (στο φύλλο του Σαββάτου) έγινε η αποκάλυψη του «Κόσμου» την περασμένη Παρασκευή, πως μία επιστήμονας από την Αμαλιάδα στέλνει στο εδώλιο την οικιακή της βοηθό, με την κατηγορία της κλοπής (μεταξύ των άλλων την κατηγορεί πως της έκλεβε... μέχρι και τα στρινγκ)! Στην Αμαλιάδα αρκετοί γνώριζαν την περίεργη αυτή ιστορία, η οποία -όπως αποκαλύφθηκε- είχε ερωτικό υπόβαθρο! Καθώς οι δύο γυναίκες είχαν σχέση! Η επιστήμονας είναι γνωστή για τις ομοφυλοφιλικές της προτιμήσεις και -προφανώς- δυσαρεστήθηκε... με την εξέλιξη της σχέσης της (σύμφωνα με όσα διαδίδει η οικιακή βοηθός). Έτσι, οι δύο γυναίκες όχι μόνο χώρισαν αλλά έφθασαν στο σημείο να βρίσκονται πλέον αντιμέτωπες ενώπιον της Δικαιοσύνης! Και σίγουρα η ακροαματική διαδικασία θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον!

Ποιά τραγουδίστρια ....Λέει «ναι» στους πειρασμούς !!

Πώς διατηρεί τη σιλουέτα της η Ελένη Φουρέιρα και ποια είναι η σχέση της με τη σοκολάτα; «Τρώω τα πάντα αλλά γυμνάζομαι πάρα πολύ. Δεν κάνω δίαιτες. Δεν πρέπει να στερούμε από τον εαυτό μας τίποτα. Δεν εννοώ φυσικά να τρώμε junk food. Είναι καλύτερα να γυμνάζεται κανείς από το να κάνει συνέχεια στερητικές δίαιτες» δηλώνει η τραγουδίστρια στο περιοδικό «7 μέρες tv» και συμπληρώνει: «Δεν μου αρέσουν τα γλυκά, ούτε η σοκολάτα. Δεν μου λείπουν καθόλου. Αν όμως νιώσω την ανάγκη, θα φάω λίγο σοκολάτα».

Μεθυσμένος οδηγός σκότωσε γιαγιά και τραυμάτισε το εγγονάκι !!

Υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς… δίπλωμα, αφού του είχε αφαιρεθεί από την τροχαία για διάφορες παραβάσεις, ήταν ο 49χρονος οδηγός που έστειλε στον τάφο μια γιαγιά και τραυμάτισε βαρύτατα το ηλικίας τεσσάρων χρόνων εγγονάκι της στην Αγία Ελεούσα Χαλκίδας!
Η 59χρονη γυναίκα όπως αναφέρει το protothema.gr, έσπρωχνε το καροτσάκι με το 4χρονο εγγόνι της στην άκρη του δρόμου, αναζητώντας τον μικρότερο γιό της ηλικίας 18 χρόνων που είχε φύγει από το σπίτι τους με ποδήλατο και είχε καθυστερήσει να επιστρέψει, προκαλώντας έτσι την ανησυχία της μητέρας του.
Όταν τον είδε να έρχεται από το απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας, έστριψε το καροτσάκι για να διασχίσει τον δρόμο, χωρίς να δει το επερχόμενο αυτοκίνητο, λόγω και του ελλιπούς φωτισμού. Αλλά και ο 49χρονος οδηγός δεν είχε πλήρη έλεγχο των αντανακλαστικών του, με αποτέλεσμα να παρασύρει γιαγιά και εγγονάκι!
Βαρύτατα τραυματισμένα τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, όπου όμως η 59χρονη υπέκυψε στα τραύματα της. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα τραύματα του άτυχου παιδιού ήταν πολύ σοβαρά και έκριναν αναγκαία την διακομιδή του στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων. Οι άνδρες της Τροχαίας συνέλαβαν τον δράστη οδηγό που κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Χαλκίδας.

Αδίστακτη μητέρα "έσπαγε" στο ξύλο το ανήλικο παιδί της!

Συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής ύστερα από καταγγελία !!
Μια 42χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής ύστερα από καταγγελία ότι κακοποιεί συστηματικά το ανήλικο παιδί της.Άγνωστος, πιθανότατα γείτονας της μη -τέρας, έβγαλε από την κόλαση το ανήλικο παιδί αποφασίζοντας να κάνει ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αστυνομία και να δηλώσει τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι της 42χρονης.
Οι Αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι - κολαστήριο διαπίστωσαν ότι η 42χρονη ξεσπούσε την οργή της στο παιδί της καταφέροντάς του σωματικές βλάβες στο κεφάλι και το πρόσωπο.Αμέσως τη συνέλαβαν ενώ τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη

Συνελήφθησαν δύο ληστές που «έστηναν ενέδρες» σε ηλικιωμένους έξω από τράπεζες

Ενέδρες έξω απο τράπεζες έστηναν δύο 25χρονοι ομογενείς απο το Καζακστάν και τη Ρωσία και άρπαζαν τις τσάντες κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, που έκαναν αναλήψεις χρημάτων.
Οι δράστες συνελήφθησαν από άνδρες της ομαδας ΔΙΑΣ στις Αχαρνές, λίγο μετά την τελευταία τους επίθεση, χθες το πρωί, κατά την οποία ο ένας αφαίρεσε με τη χρήση βίας από 63χρονη πορτοφόλι, που περιείχε 450 ευρώ, βιβλιάριο καταθέσεων και την αστυνομική της ταυτότητα. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο, όπου τον ανέμενε ο συνεργός του. Δεν πρόλαβαν, ωστόσο, να απομακρυνθούν.
Από την προανάκριση, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών, προέκυψε ότι το τελευταίο δεκαήμερο οι δύο 25χρονοι διέπραξαν με τον ίδιο τρόπο, τρεις ληστείες (δύο στις Αχαρνές και μία στον Γέρακα) σε βάρος ατόμων, που μόλις είχαν κάνει ανάληψη χρημάτων από υποκαταστήματα Τραπεζών. Στις δύο πρώτες άρπαξαν 6.000 και 10.000 ευρώ και στην τρίτη, 6.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ποιά αποκάλεσε ...Μαλάκω η Σίσσυ Χρηστίδου ;

Ένα περιστατικό που είδε ιδίοις όμμασι, έκανε την Σίσσυ Χρηστίδου να βγει έξω από τα ρούχα της! Η παρουσιάστρια, είδε μια μητέρα να βαρά το παιδί της επειδή εκείνο χτυπούσε άλλα παιδάκια.
Έτσι, έγραψε έξαλλη στο Twitter της: «Eσύ μάνα, που σαπίζεις στο ξύλο το παιδί σου για να σταματήσει να χτυπάει τα άλλα παιδιά, κάτσε ένα λεπτό και σκέψου!» Και συνέχισε: «Συμβαίνει τώρα, μπροστά μου! Τραγικό. Το παιδί ο,τι βλέπει κάνει». Στα μηνύματα της έσπευσαν ν΄απαντήσουν και πολλοί Twitterόφιλοι της, οι οποίοι άρχισαν να βρίζουν την εν λόγω μάνα, με την Σίσσυ Χρηστίδου να την αποκαλεί «μ@λ@κω». "Από δίπλα" και η Έλλη Κοκκίνου που συμφώνησε και πόσταρε το εξής μήνυμα: «Πες τα!!!!», με την Σίσσυ Χρηστίδου ν΄ανταπαντά: «Ε ναι ρε συ… Τραγικό!»  tvnea

Κάηκε το σπίτι (...σαλέ ) του Ηλία Ψινάκη !!

Στιγμές αγωνίας έζησε ο Ηλίας Ψινάκης όταν το σαλέ του στον Άγιο Παύλο στο χιονοδρομικό «3-5 Πηγάδια», παραδόθηκε στις φλόγες.
Ήταν εφτά το πρωί όταν ο manager που κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο του, ξύπνησε από την έντονη μυρωδιά του καπνού. Τρομαγμένος είδε ομίχλη να έχει σκεπάσει το σπίτι του και οι φλόγες να ξεπηδούν από το σαλόνι.
Έντρομος πετάχτηκε έξω από το σαλέ και άρχισε να φωνάζει ότι καίγεται το σπίτι, οι πίνακες του και η περιουσία του. Στο σημείο έφτασε αμέσως η Πυροσβεστική και λίγο αργότερα τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά, πριν καταστρέψει ολοσχερώς το σπίτι.
Αφού λοιπόν κατάφερε να σώσει τον εαυτό του αλλά και την περιουσία του, ο Ηλίας Ψινάκης που είναι γνωστός για το χιούμορ αλλά και τον αυτοσαρκασμό του, είπε χαριτολογώντας στον επικεφαλής των επτά πυροσβεστών:
«Ήρθαμε να το κάψουμε, αλλά το παρακάναμε κύριε Διοικητά!»
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από την καμινάδα, καθώς οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο την είδαν να βγαίνει από εκεί.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ - Δύο αδέλφια νεκρά μέσα στον μούστο !!

Τραγικό τέλος είχαν δύο αδέρφια – οινοποιοί, που… πνίγηκαν μέσα σε δεξαμενή με μούστο, ενώ προετοίμαζαν την παρασκευή κρασιών. Πρόκειται για τον Αγαμέμνονα και τον Αντώνη Μελιτζανή, ηλικίας 83 και 75 ετών, απογόνων γνωστής οικογένειας αναπαραγωγών.
Σύμφωνα με τον Αγγελιοφόρο, πιθανότατα ο 83χρονος προσπάθησε να ανακατέψει το μούστο, αλλά ζαλίστηκε από τις αναθυμιάσεις και έπεσε μέσα στη δεξαμενή.
Ο αδελφός του προσπάθησε να τον βοηθήσει με αποτέλεσμα να βρει και ο ίδιος τον θάνατο.Τα δύο αδέρφια ανέσυρε νεκρά η Πυροσβεστική, μετά από τηλεφώνημα συγγενών που τους άκουσαν να φωνάζουν και κάλεσαν σε βοήθεια.

Η Κρίση οδηγεί φοιτήτριες σε …..ρόζ μονοπάτια !!

Ραντεβού κατευθείαν στο... κρεβάτι και ταρίφα που φθάνει τα... εκατό ευρώ!
Μάλιστα, υπόσχονται αξέχαστες ερωτικές στιγμές, οι οποίες μπορούν να κρατήσουν μέχρι και ολόκληρη νύχτα, αρκεί ο ενδιαφερόμενος πελάτης να έχει «χοντρό» πορτοφόλι και να είναι πρόθυμος να πληρώσει.
Όλα αυτά με πρωταγωνίστριες δύο φοιτήτριες, οι οποίες βρίσκονται στο δεύτερο έτος της σχολής τους και όπως λένε σε κοντινά τους πρόσωπα, βρήκαν τον τρόπο για να αντιμετωπίσουν την κρίση και να καλύπτουν τα καθημερινά τους έξοδα. Και δεν λειτουργούν με κινητά τηλέφωνα και νούμερα, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος σύλληψής τους, αλλά από... στόμα σε στόμα. Και χρησιμοποιούν ένα και μοναδικό στέκι. Πρόκειται για ένα μπαρ που συχνάζουν οι ίδιες και το οποίο βρίσκεται προς την περιοχή του λιμανιού της Πάτρας. Πολλοί από τους πελάτες γνωρίζουν τη δράση των κοριτσιών και σε περίπτωση που επιδιώκουν συνάντηση για ερωτική συνεύρεση δεν έχουν να κάνουν τίποτε άλλο εκτός από το πάνε κάποιο βράδυ στο εν λόγω μπαρ και απλώς να περιμένουν μέχρι τη στιγμή που θα εμφανιστούν οι δύο φοιτήτριες. Τα υπόλοιπα είναι... δική τους δουλειά.
Γιατί πηγαίνουν μόνιμα στο μαγαζί και όταν δουν έναν υποψήφιο ενδιαφερόμενο πελάτη και εφόσον βέβαια κρίνουν ότι το... φυσάει τότε κάθονται μαζί του, πίνουν το ποτό και στη διάρκεια της κουβέντας κλείνουν τη συμφωνία. Χρεώνοντας 100 ευρώ τις τρεις ώρες και συν 50 ευρώ για κάθε ώρα επιπλέον. Όσο για χώρο, δεν πηγαίνουν ποτέ σε ξένο παρά μόνον σε δικό τους. Και πρόκειται για διαμέρισμα του τρίτου ορόφου σε πολυκατοικία κοντά στην οδό Αθηνών. Και οι δύο φοιτήτριες είναι καλλίγραμμες, η μία μελαχρινή και η άλλη κοκκινομάλλα (με πολύ έντονο χρώμα). Και εκτός όλων των παραπάνω υπόσχονται πολλά πρωτότυπα (όπως ήδη έχουν πει σε πελάτες τους), ερωτικά κόλπα, τα οποία, όμως, χρεώνουν έξτρα!
Κάνουν πανάκριβη ζωή
Για τα όσα κάνουν οι δύο φοιτήτριες επικαλούνται τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής. Ότι δηλαδή δήθεν... αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε αυτή τη «λύση» προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους για την καθημερινή επιβίωση. Με τη μόνη διαφορά, όμως, ότι δεν αρκούνται σε μία συνηθισμένη ζωή. Αντιθέτως, έχουν επιλέξει να ζήσουν «πλούσια» και αυτόν φαίνεται σε κάθε τους βήμα. Φορούν πανάκριβα ρούχα και γενικώς αποκτούν ό,τι θέλουν, όσο κι αν κοστίζει.dete.gr

Πέταξαν αυγό στην Ντόρα Μπακογιάννη !

Στον… κυκεώνα των αποδοκιμασιών κατά πολιτικών βρέθηκε και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη όπως δημοσιεύει το nafpaktianews.gr
Χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με φίλους της ΔΗ.ΣΥ. στη Ναύπακτο, ένας πολίτης κρυμμένος πίσω από τα τείχη του Κάστρου πέταξε ένα αβγό στην κ. Μπακογιάννη , το οποίο «έσκασε» πίσω από τον τοίχο του κάστρου που βλέπετε στην φώτο.
Το αυγό έπεσε τελικά στο διπλανό τραπέζι κι έτσι η κ. Μπακογιάννη έφυγε από το σημείο «αλώβητη».φωτογραφία.

4 στους 10 νέους στην Ελλάδα είναι άνεργοι!

Πάνω από 22 εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ευρώπη !!
Στο 16,7% του ενεργού πληθυσμού ήταν η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο, παραμένοντας αμετάβλητη σε σχέση με το Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, η μέση ανεργία στην ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητη στο 10% τον Αύγουστο που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ενώ αμετάβλητη παρέμεινε στο σύνολο της ΕΕ στο 10%.
Αναφορικά με τις επιμέρους επιδόσεις της Ελλάδας, τον Ιούνιο, το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 14% , στις γυναίκες 20,3% και στους νέους κάτω των 25 ετών 42,9%.
Μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης τις καλύτερες επιδόσεις κατέγραψαν η Αυστρία (3,7%) και η Ολλανδία (4,4%), ενώ τις χειρότερες η Ισπανία (21,2%) και η Ελλάδα (16,7%).
Τον Αύγουστο, η ΕΕ είχε συνολικά 22,785 εκατ. ανέργους, εκ των οποίων τα 15,739 εκατ. στις χώρες της ευρωζώνης. Το 12μηνο Αύγουστος 2010-Αύγουστος 2011 ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 300.000, εκ των οποίων 215.000 στις χώρες της ευρωζώνης. Στην κατηγορία των νέων κάτω των 25 ετών ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 5,139 εκατ. στην ΕΕ, εκ των οποίων 3,129 εκατ. στις χώρες της ευρωζώνης.
Το ποσοστό της συνολικής ανεργίας επί του ενεργού πληθυσμού, που καταγράφηκε στα κράτη μέλη της ευρωζώνης τον Αύγουστο ήταν το εξής: Αυστρία 3,7%, Ολλανδία 4,4%, Λουξεμβούργο 4,9%, Γερμανία 6,0%, Μάλτα 6,5%, Βέλγιο 6,8%, Κύπρος 7,2%, Φινλανδία 7,8%, Σλοβενία 7,8%,Ιταλία 7,9%, Γαλλία 9,9%, Πορτογαλία 12,3%, Εσθονία 12,8% (Β? τρίμηνο 2011), Σλοβακία 13,4%, Ιρλανδία 14,6%, Ελλάδα 16,7% (Β! τρίμηνο 2011), Ισπανία 21,2%.

Κήρυξαν πτώχευση ....40.000 νοικοκυριά !!

Σε 40.000 υπολογίζονται τα νοικοκυριά που έχουν κηρύξει πτώχευση και αδυνατούν να ανταποκριθούν στα χρέη τους προς τις τράπεζες. Το 30% των αιτήσεων προέρχονται από πρόσωπα που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας με το Δημόσιο.
Την ίδια ώρα που οι φόβοι για χρεοκοπία της χώρας εντείνονται και το κούρεμα του ελληνικού χρέους μοιάζει αναπόφευκτο, δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά έχουν ήδη κηρύξει πτώχευση λόγω αδυναμίας πληρωμής χρεών προς τις τράπεζες, ενώ τα δικαστήρια "ανάβουν" το πράσινο φως για κούρεμα χρεών σε ιδιώτες.
Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 30.000 αιτήσεις πτώχευσης ιδιωτών στο πλαίσιο του νόμου περί ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και εκτιμάται πως μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχουν φτάσει τις 40.000 οι αιτήσεις στα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη πιστωτικών ιδρυμάτων, από τις αιτήσεις αυτές περίπου το 80% έχουν υποβληθεί από συνταξιούχους του ΙΚΑ, του Δημοσίου και άλλων Ταμείων, καθώς και από εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι λόγω των συνεχών μειώσεων στους μισθούς και στις συντάξεις τους, δηλώνουν μερική ή ολική αδυναμία πληρωμής των δανείων τους.
Βάσει μάλιστα των στοιχείων από τις αιτήσεις πτώχευσης που έχουν παραληφθεί μέχρι σήμερα, προκύπτει το εντυπωσιακό στοιχείο ότι το 1/3 περίπου αυτών αφορά φυσικά πρόσωπα που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας με το Δημόσιο.
Η μεγάλη πλειονότητα των οφειλετών αυτών διαθέτουν πρώτη κατοικία την οποία απέκτησαν με δανεισμό από κάποια τράπεζα, την οποία επιθυμούν να διατηρήσουν στην κατοχή τους. Αυτός ουσιαστικά είναι και ο λόγος που ζητούν την προστασία του νόμου. Από τις υποβληθείσες αιτήσεις, λόγω άρνησης των τραπεζών να αποδεχθούν τις προτάσεις των δανειοληπτών έχουν οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες μέχρι σήμερα το 25% εξ αυτών.
Στα Ειρηνοδικεία
Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περί τις 7.500 αιτήσεις δικαστικού συμβιβασμού σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας, με τον μεγάλο όγκο αυτών να κατευθύνονται στα δικαστήρια του Λεκανοπεδίου Αττικής, από τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν εκδικασθεί περισσότερες από 50.
Με βάση τα έως τώρα στοιχεία που προκύπτουν, το 40% των αιτήσεων απορρίπτονται και το 60% γίνονται αποδεκτές με τα δικαστήρια να δέχονται την αδυναμία πληρωμής εκδίδοντας αποφάσεις διακανονισμού των χρεών, σε χαμηλότερο ύψος από το οφειλόμενο. Από τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις τραπεζικών κύκλων, μέχρι τέλος του έτους θα έχουν υποβληθεί επιπλέον 10.000 αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμός σε 40.000.
Το μέσο ύψος οφειλής ανά δανειολήπτη σε όλες τις τράπεζες υπολογίζεται σε 100.000 ευρώ και τα δικαστήρια με τις αποφάσεις τους περιορίζουν τις απαιτήσεις των τραπεζών κατά 60% κατά μέσο όρο, οι οποίες πρόκειται να εισπραχθούν στη διάρκεια της επόμενης εικοσαετίας.
Τα χρέη που αναμένεται ότι θα "σβήσουν" οι τράπεζες από την εφαρμογή του νόμου υπολογίζονται σε 2,5 δισ. ευρώ περίπου για το 2011. Προβλέπεται όμως ότι και το επόμενο έτος θα συνεχιστεί με την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη ένταση, η υποβολή νέων αιτήσεων πτώχευσης. Από τις μέχρι σήμερα αποφάσεις των Ειρηνοδικείων σε όλη τη χώρα συνάγονται τα ακόλουθα, μέχρι στιγμής, συμπεράσματα:
Απορρίπτονται οι αιτήσεις για διάφορους λόγους, όπως είναι η μεταβίβαση ακινήτων με γονική παροχή τα τελευταία χρόνια, η μη προσκόμιση δικαιολογητικών που αποδεικνύουν την αδυναμία πληρωμής των οφειλών, η μη συμπλήρωση των αναγκαίων προϋποθέσεων π.χ. έμποροι που εξαιρούνται από τον νόμο.
Στις περιπτώσεις εκείνες που εγκρίνονται οι αιτήσεις, αποδεχόμενα τα δικαστήρια την αδυναμία πληρωμής του αιτούντα, προβλέπεται η τετραετής αποπληρωμή μέρους των οφειλών σύμμετρα σε όλους τους πιστωτές, ανάλογα με τα μηνιαία έσοδα του αιτούντα, αφού πρώτα όμως αφαιρεθούν οι αναγκαίες δαπάνες διαβίωσης.
Εφόσον υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία κινητά και ακίνητα εκποιούνται και από το προϊόν της εκποίησης ικανοποιούνται οι πιστωτές. Σε περίπτωση ύπαρξης πρώτης κατοικίας αυτή προστατεύεται εφόσον ο πιστούχος καταβάλει στους πιστωτές του το 85% της εμπορικής αξίας έντοκα σε διάρκεια 20 ετών. Από τις πληρωμές αυτές ικανοποιούνται προνομιακά οι ενυπόθηκοι δανειστές.
Η διαδικασία για τη ρύθμιση χρεών προς τις τράπεζες
Μπορεί οι τράπεζες να διαμορφώνουν προγράμματα αναδιάρθρωσης δανείων που έχουν χορηγήσει, με αντικειμενικό στόχο την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής και την ουσιαστική μείωση της μηνιαίας δόσης, ωστόσο δεν δείχνουν ικανά να αποτρέψουν το κύμα αιτήσεων πτώχευσης.
Για παράδειγμα, καθηγητής Λυκείου υπέβαλε αίτηση πτώχευσης με μηνιαίο εισόδημα 2.000 ευρώ. Είναι επιβαρημένος με ένα στεγαστικό δάνειο ύψους 60.000 ευρώ, ένα καταναλωτικό δάνειο ύψους 16.000 ευρώ και τέσσερις πιστωτικές κάρτες με χρέος ύψους 40.000 ευρώ.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τραπεζικού υπάλληλου με μισθό 1.950 ευρώ, οι δανειακές υποχρεώσεις του οποίου ανέρχονται σε 144.000 ευρώ. Οφείλει στεγαστικό ύψους 80.000 ευρώ, τρία καταναλωτικά δάνεια 24.000 ευρώ, ενώ έχει δύο πιστωτικές κάρτες με χρέη 10.000 ευρώ και 30.000 ευρώ σε άλλον πιστωτή.
Ο νόμος αφορά φυσικά πρόσωπα, δηλαδή υπερχρεωμένους καταναλωτές, και ρυθμίζει χρέη τα οποία δεν προέρχονται από την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας και "χρέη που προέρχονται από περιορισμένη σε έκταση επαγγελματική δραστηριότητα που δεν προσδίδει στον οφειλέτη την εμπορική ιδιότητα".
Προϋπόθεση για να ενταχθεί ένας υπερχρεωμένος καταναλωτής στις διατάξεις αυτού του νόμου "είναι η οριστική ή επαπειλούμενη μη δόλια μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών του". Και η απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη του -σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού του νόμου- μπορεί να γίνει μόνο μία φορά.
Η διαδικασία βάσει του νόμου προβλέπει σε πρώτη φάση την αποστολή μιας επιστολής στην οποία ο δανειολήπτης ζητεί να μάθει το ακριβές ύψος των οφειλών του.
Στη συνέχεια αποστέλλει μία αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού, προτείνοντας κάποιο συγκεκριμένο τρόπο διευθέτησης της οφειλής του. Σε αυτήν τη φάση, συνήθως, απορρίπτονται οι αιτήσεις που ζητούν απαλλαγή και όχι ρύθμιση χρεών.
Αν και εφόσον απορριφθεί η συγκεκριμένη αίτηση, ο δανειολήπτης προχωρεί στην αποστολή νέας αίτησης για δικαστικό πλέον συμβιβασμό. Εκεί εφόσον υπάρξει συμφωνία, υπογράφεται ένα πρακτικό το οποίο και αποτελεί σύμβαση ρύθμισης. Αν δεν υπάρξει και σε αυτήν την περίπτωση, τότε ακολουθεί το τρίτο στάδιο, όπου πλέον εκδικάζεται η απόφαση που θα είναι εκτελεστή από όλες τις πλευρές. ethnos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου