4.11.17

Σάββατο με Der Klassiker!

Το "κλάσικο" της Μπουντεσλίγκα μεταξύ Ντόρτμουντ και Μπάγερν είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το Σάββατο. Ενδιαφέροντα παιχνίδια υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα πάντως.
Σάββατο έφτασε λοιπόν και το πρόγραμμά μας γεμίζει πάλι. Γεμίζει από αγώνες, από προγράμματα μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και τέτοια ωραία. Ντέρμπι μπορεί να μην έχουμε (όχι όπως τις προηγούμενες φορές), εκτός από ένα στην Μπουντεσλίγκα. Αλλά αυτό το ένα, μας αρκεί!
Για ρίξε μια ματιά κι ενημερώσου. Όλες οι Νόμιμες Εταιρείες Στοιχήματος είναι εδώ!
Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, αρχίζουμε με το ελληνικό πρωτάθλημα. Την αγαπημένη Σουπερλιγκ! Ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη στο ντέρμπι πηγαίνει στην Τρίπολη να παίξει με τον Αστέρα (19:30). Δύσκολη έξοδος, ειδικά μετά από ένα παιχνίδι που "αδειάζει μπαταρίες". Λίγο πριν, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Ατρόμητος, φιλοξενεί στο Περιστέρι τον Πανιώνιο. Πρόκειται σίγουρα για ένα πολύ ενδιαφέρον ματς. Όλοι περιμένουν την γκέλα των Περιστεριωτών που θα τους ρίξουν από την κορυφή, ενώ στον Πανιώνιο τους είναι "γνώριμη" η κατάσταση αυτή, αφού τα τελευταία χρόνια ξέρουν από υπερβάσεις. Τέλος, νωρίς το μεσημέρι, ο Παναιτωλικός υποδέχεται την Ξάνθη στο Αγρίνιο.
Στη συνέχεια θα πάμε στη Γερμανία. Κι αυτό γιατί στην Μπουντεσλίγκα έχουμε το μεγαλύτερο ντέρμπι της ημέρας. Το "Der Klassiker"! Μπορούσια Ντόρτμουντ εναντίον Μπάγερν Μονάχου (19:30). Βρήκε ρυθμό η Μπάγερν με το Χάινκες, τον έχασε η Μπορούσια που δεν μπορεί να "σταυρώσει" νίκη. Θα έχουμε κι απουσίες βέβαια κι αυτές θα παίξουν το ρόλο τους. Στα υπόλοιπα ματς, το Αμβούργο υποδέχεται την Στουτγκάρδη σ'ένα ντερμπάκι παραμονής, η Γκλάντμπαχ που ψάχνει την σταθερότητα φιλοξενεί τη Μάιντζ, η Λειψία φιλοξενεί το Αννόβερο στο ματς των "overachievers", η Φράιμπουργκ υποδέχεται τη Σάλκε και η Άουγκσμπουργκ παίζει με την Μπάγερ Λεβερκούζεν.
Στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ. Αρκετά "ήσυχη" μέρα. Η νηνεμία πριν την καταιγίδα που λένε; Ε, αυτό. Γιατί την Κυριακή θα γίνει πραγματικός χαμός. Ας περιμένει η Κυριακή, όμως. Το πιο ενδιαφέρον ματς της ημέρας θα γίνει σίγουρα στο Λονδίνο, όπου η Γουέστ Χαμ υποδέχεται τη Λίβερπουλ. Άλλο που δε θέλει ο Μπίλιτς να κερδίσει τη Λίβερπουλ, ενώ ο Κλοπ προσπαθεί να βρει σταθερότητα για τους "κόκκινους". Η Στόουκ παίζει με τη Λέστερ νωρίς το μεσημέρι (14:30), ενώ τα ματς των 17:00 είναι τα Νιούκαστλ - Μπόρνμουθ, Σαουθάμπτον - Μπέρνλι, Σουόνσι - Μπράιτον και Χάντερσφιλντ - Γουέστ Μπρομ.
Στην Ισπανία έχουνε τέσσερα ματς, αλλά ίσως πρόκειται για το πιο ενδιαφέρον πρόγραμμα της ημέρας. Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται το βράδυ (21:45) τη Σεβίλλη. Ένα ματς που θα μπορούσε να μας προσφέρει συγκινήσεις. Αν η Σεβίλλη άφηνε για λίγο στην άκρη το μπέρδεμα που έχει στο "κεφάλι" κι εκμεταλλευόταν τα προβλήματα που ορισμένες φορές βγάζει η Μπάρτσα φέτος. Νωρίτερα (17:15), η Λα Κορούνια υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ωραίο ματς θα είναι κι αυτό. Η Βαλένθια φιλοξενεί τη Λεγανιές, ενώ η Αλαβές παίζει με την Εσπανιόλ.
Στη Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν πάει στην έδρα της μαχητικής Ανζέ του Μουλέν. Θα πρέπει ν' ανεβάσει "στροφές" για να τα καταφέρει. Η Μονακό του Ζαρντίμ προσπαθεί να βρει το ρυθμό της και υποδέχεται την Γκινγκάμπ. Τα υπόλοιπα ματς είναι Ναντ - Τουλούζ (παλευει να μείνει κοντά στην τετράδα η Ναντ), Μονπελιέ - Αμιέν και Τρουά - Στρασβούργο στη μάχη των νεοφώτιστων.
Τέλος, στην Ιταλία έχουμε δυο παιχνίδια. Στο ένα, η Μπολόνια υποδέχεται την Κροτόνε. Στο άλλο έχουμε μια πόλη χωρισμένη στα δυο. Η Γένοβα διχάζεται! Τζένοα εναντίον Σαμπντόρια! Απογοητεύει η Τζένοα, εντυπωσιάζει η Σαμπντόρια. Όλα μπορούν ν' αλλάξουν μεσα σ' ένα βράδυ όμως!

1.11.17

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ...

Λόγω απώλειας στενού συγγενικού μας προσώπου η ενημέρωση θα επανέλθει σε κανονική ροή σε σύντομο χρονικό διάστημα ...

Στους κορυφαίους προορισμούς κρουαζιέρας συγκαταλέγεται η Μονεμβασιά

Στους κορυφαίους προορισμούς κρουαζιέρας συγκαταλέγεται η Μονεμβασιά. Αυτό φαίνεται τόσο από τον ικανό αριθμό πλοίων που την προσεγγίζουν, όσο και από το ότι συμπεριλαμβάνεται ως νέος προορισμός, σε εταιρείες που ασχολούνται με την κρουαζιέρα.
Η Azamara Club Cruises, μια αξιόλογη εταιρεία στο χώρο της κρουαζιέρας, αποκάλυψε το πρόγραμμα για τη σεζόν 2018-19 του νεότερου κρουαζιερόπλοιού της, Azamara Pursuit. Το πλοίο , το οποίο ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, συναντά στη θάλασσα τα «αδελφά» πλοία Azamara Quest και Azamara Journey, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες και πρόσβαση σε εξωτικούς προορισμούς ανά τον κόσμο.
To Azamara Pursuit θα αυξήσει κατά 40% το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και θα προσθέσει 61 επιπλέον προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Μονεμβασία. Οι επιβάτες επίσης θα μένουν περισσότερο στον κάθε προορισμό, απολαμβάνοντας 48 μεταμεσονύκτιες και 26 ολονύκτιες διανυκτερεύσεις. Οι επιβάτες θα θαυμάσουν μερικά από τα πιο συναρπαστικά μέρη στη γη, που περιλαμβάνουν 15 νέα λιμάνια τα οποία η Azamara προσέθεσε στο πρόγραμμά της:
  • Agadir, Μαρόκο
  • Μονεμβασιά, Ελλάδα
  • Antofagasta, Χιλή
  • Pisco (San Martin), Περού
  • Χιλιανά φιορδ
  • Salaverry (Trujillo), Περού
  • Beagle Channel, Χιλή – Αργεντινή
  • Σάμος, Ελλάδα
  • Fowey, Ην. Βασίλειο
  • San Antonio, Χιλή
  • Laguna San Rafael, Χιλή
  • Sey Isfjor Ur, Ισλανδία
  • Lima (Callao), Περού
  • Σπέτσες, Ελλάδα
  • Maceio, Βραζιλία
Το Azamara Pursuit είναι εφάμιλλο σε μέγεθος με τα Azamara Journey και Azamara Quest, επιτρέποντας στους επιβάτες να έχουν πρόσβαση σε μοναδικά λιμάνια που δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα μεγάλα πλοία. Τα τρία αυτά κρουαζιερόπλοια θα προσφέρουν τώρα στους επιβάτες την ευκαιρία να επισκεφθούν 7 ηπείρους και 217 λιμάνια από τις 28 Αυγούστου 2018 μέχρι 5 Απριλίου 2019.

monemvasianews.gr με πληροφορίες από: traveldailynews.gr

Το κλίμα μέσα από αριθμούς

Σε παγκόσμια κλίμακα το δεύτερο θερμότερο έτος έως σήμερα και ο τέταρτος θερμότερος Σεπτέμβριος του τρέχοντος έτους

Η Ισημερία της 22ας Σεπτεμβρίου σηματοδότησε το ορόσημο της αλλαγής εποχής σε ολόκληρο τον πλανήτη. Την αλλαγή προς το φθινόπωρο για τους κατοίκους του Βορείου Ημισφαιρίου και την άνοιξη για αυτούς του Νοτίου Ημισφαιρίου.
Με αφορμή αυτό το γεγονός, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανού και Ατμόσφαιρας των Η.Π.Α. (National Oceanic and Atmospheric Administration) πραγματοποίησε μια σύνοψη των καιρικών συνθηκών του μήνα Σεπτεμβρίου αλλά και του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα, με τίτλο «Το κλίμα μέσα από τους αριθμούς». 
Σεπτέμβριος 2017
Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία τον Σεπτέμβριο του 2017 ήταν 0,77 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο θερμοκρασίας του 20ου αιώνα (15 βαθμοί Κελσίου ή 59 βαθμοί Fahrenheit), σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από την Υπηρεσία. Η μέση τιμή αυτή αποτελεί την τέταρτη υψηλότερη θερμοκρασία κατά τη χρονική περίοδο 1880 έως σήμερα. Επίσης, αποτέλεσε τον 41ο συνεχόμενο Σεπτέμβριο και το 393ο συνεχόμενο μήνα όπου η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται πάνω από το μέσο όρο του 20ου αιώνα.     
Τρέχον Έτος – Ιανουάριος έως Σεπτέμβριος 2017
Η μέση ετήσια θερμοκρασία έως τώρα κυμαίνεται κατά 0,87 βαθμούς υψηλότερα πάνω από τους 14,17 βαθμούς Κελσίου (57.5 βαθμοί Fahrenheit) όπου αποτελεί το μέσο όρο θερμοκρασίας του 20ου αιώνα. Αυτή αποτελεί τη δεύτερη θερμότερη περίοδο, κατά 0,13 βαθμούς χαμηλότερη από το ρεκόρ που καταγράφτηκε το 2016. Οι εννέα από τις δέκα θερμότερες περίοδοι Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου έχουν σημειωθεί από το 2005, με μοναδική εξαίρεση να αποτελεί το έτος 1998.
Σημαντικότερα καιρικά γεγονότα
Τα σημαντικότερα καιρικά γεγονότα, τα οποία απεικονίζονται και στο παρακάτω σχήμα, ήταν επιγραμματικά:
Η παγοκάλυψη στην Αρκτική ήταν 25,5% χαμηλότερη από το μέσο όρο της περιόδου 1981-2010 και αποτέλεσε την έβδομη χαμηλότερη τιμή. Ενώ, στην Ανταρκτική η παγοκάλυψη ήταν 4,2% χαμηλότερη από τον αντίστοιχο μέσο όρο, αποτελώντας τη δεύτερη μικρότερη τιμή.
Η παγκόσμια μέση θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης καταγράφτηκε ως η τρίτη θερμότερη για το μήνα Σεπτέμβριο και η δεύτερη υψηλότερη για το τρέχον έτος.
Η παγκόσμια μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας καταγράφτηκε ως η τέταρτη θερμότερη για μήνα Σεπτέμβριο και τρίτη υψηλότερη για το τρέχον έτος.
Από την άλλη μεριά, σε μεγάλο τμήμα της Ευρώπης οι θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από το μέσο όρο, με άξιο παρατήρησης τις θερμοκρασίες στην Ιρλανδία και την Αυστρία, όπου καταγράφτηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες για μήνα Σεπτέμβριο από το 2009 και 2007, αντίστοιχα.

Από το meteo.gr

Έχει μέλλον στα γήπεδα

Γυναίκες ρέφερι υπάρχουν πολλές, πλέον, σε όλα τα μήκη και πλάτη της  γης. Τις τελευταίες ώρες στα μέσα social media και όχι μόνο κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της Καρολίνας Μπόγιαρ.

 Είναι μόλις 20 ετών, κατάγεται από την Κρακοβία της Πολωνίας και σπουδάζει δικηγόρος, όπως γράφει η ίδια στο ινσταγραμ.  Από τις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει  αποσπά την προσοχή των ποδοσφαιριστών και όχι άδικα. 

Είτε φοράει αθλητικά ρούχα είτε όχι, η σέξι νεαρή τραβάει τα αντρικά βλέμματα εντός και εκτός γηπέδου.

Ο πρόεδρος υπέγραψε το διάταγμα για τον κ. Θεόκλητο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε το Διάταγμα αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου.
Ήδη το διάταγμα διαβιβάστηκε στη γενική γραμματεία της Κυβέρνησης, προκειμένου να προωθηθεί μέσω του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.
Μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Προεδρία της Δημοκρατίας θα ορίσει ημερομηνία Διαβεβαιώσεως του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων.
Στη συνέχεια ο κ. Θεόκλητος θα μεταβεί στην Καλαμπάκα, όπου και θα αναλάβει, σε επίσημη τελετή και το πρέπον θρησκευτικό τελετουργικό τα καθήκοντά του. Η ακριβής ημέρα και η ώρα θα καθοριστούν και από τις υποχρεώσεις του Αρχιεπισκόπου.

Τραγωδία : Νεκρός άνδρας από μαγκάλι

Δεν χωράει ο νους την τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Ηράκλειο της Κρήτης και συγκεκριμένα στο χωριό Πόμπια.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ekriti, ένας άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατός του οφείλεται σε αναθυμιάσεις από μαγκάλι το οποίο φαίνεται πως είχε ανάψει.
Αμεσα στο σημείο κλήθησαν και μετέβησαν οι αστυνομικές αρχές αλλά και ιατροδικαστής, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία, ενώ η σορός το άτυχου άνδρα, ο οποίος είναι ένας Γερμανός μόνιμος κάτοικος της περιοχής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή και να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του.

Μείωση 40% στα πρόστιμα του νέου ΚΟΚ

Μείωση όλων των προστίμων κατά 40%, αλλαγές στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και ειδικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τους ποδηλάτες είναι μερικά από όσα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, προσδοκώντας έτσι να αλλάξει την οδική συμπεριφορά των Ελλήνων.
Αναφορικά με τον νέο ΚΟΚ, όλα τα πρόστιμα, με εξαίρεση την κατανάλωση αλκοόλ, την παραβίαση κόκκινου ή στοπ και την παράνομη προσπέραση, μειώνονται κατά 40%. Τα πρόστιμα, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, θα είναι ενιαία για όλους και θα προσαυξάνονται έως το τριπλάσιο ανάλογα με το εισόδημα. Για παράδειγμα, αν ένα πρόστιμο κοστίζει σήμερα 100 ευρώ, με τη μείωση θα πέσει στα 60 ευρώ – όμως με τα εισοδηματικά κριτήρια μπορεί να φτάσει τελικώς και τα 180 ευρώ. Ωστόσο, αναμένονται διευκρινίσεις μέσω υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες θα ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα εισοδηματικά κριτήρια και την προσαύξηση των προστίμων. Πάντως, όπως είπε ο κ. Σπίρτζης κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου, σκοπός του είναι να καλλιεργηθεί οδική παιδεία, αναφέροντας μάλιστα πως στόχος είναι ο μηδενισμός των προστίμων.
Αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 60 μέρες προβλέπεται για τις περιπτώσεις όπου οι οδηγοί κάνουν χρήση κινητού χωρίς ακουστικά, παρεμποδίζουν διαβάσεις για ΑμεΑ, κινούνται στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, δεν φορούν ζώνη και κράνος, πετούν το τσιγάρο από το παράθυρο. Να σημειωθεί πως, αν οδηγός επαναλάβει κάποιο από τα παραπάνω, χάνει το δίπλωμα για 4 μήνες και ξαναδίνει εξετάσεις.
Το ΥΠΟΜΕΔΙ προωθεί και ρυθμιστικό πλαίσιο για την κυκλοφορία των ποδηλατών. Ειδικότερα, μπαίνει σήμανση οδών με πινακίδες για τα ποδήλατα, οριζόντια σήμανση οδών, δηλαδή κατά μήκος και κατά πλάτος διαγραμμίσεις, ειδικές διαγραμμίσεις αλλά και φωτεινή σηματοδότηση για τους ποδηλάτες.
Ανάμεσα στις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπονται αυστηρότερα κριτήρια για όσους οδηγούς μεταφέρουν μαθητές, βάζοντας όριο ηλικίας τα 55 έτη (σ.σ.: μέχρι τα 65 μπορεί να ανανεώνεται κατόπιν εξετάσεων), μετά το 75ο έτος οι οδηγοί θα περνάνε επίσης εξετάσεις για ανανέωση διπλώματος, αυξάνονται τα όρια ταχύτητας σε αυτοκινητόδρομους από 130 σε 150 και σε κατοικημένες περιοχές από 50 σε 70 χλμ./ώρα, ενώ από εδώ και στο εξής απαγορεύεται να κυκλοφορούν «γουρούνες» σε οποιοδήποτε δημόσιο δρόμο.
Ο υπουργός Μεταφορών προανήγγειλε τη δημιουργία ηλεκτρονικής πύλης αλλά και τηλεφωνικής γραμμής, όπου το επιβατικό κοινό των ταξί θα μπορεί να υποβάλλει καταγγελίες και να καταθέτει παράπονα.
Επίσης, εισάγονται θεσμοί ελέγχου για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα προκειμένου να παταχθεί το παράνομο εμπόριο εισαγωγής και πώλησης, καθώς και θεσμοί διαφάνειας στην έκδοση αδειών κυκλοφορίας και χορήγησης κρατικών πινακίδων. Θεσμοθετείται, τέλος, παρατηρητήριο τιμών στις οδικές μεταφορές προϊόντων και θωρακίζεται η μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων. Ειδική μέριμνα θα ληφθεί ακόμη για τη βιωσιμότητα των δημόσιων ΚΤΕΟ.

 ελεύθερος τύπος

Πάτρα: Μπαράζ εκδήλωσης φωτιάς σε αυτοκίνητα τη νύχτα – Πέντε ΙΧ στις φλόγες

Ετρεχε η Πυροσβεστική Υπηρεσία τη νύχτα στην Πάτρα, καθώς είχαμε μπαράζ περιπτώσεων εκδήλωσης φωτιάς σε αυτοκίνητα.
Σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις Ι.Χ. τυλίχθηκαν στις φλόγες.
Η πρώτη εκδήλωση φωτιάς σημειώθηκε στις 00.38 και ακολούθησαν μία προς μία οι επόμενες.
Οι φωτιές εκδηλώθηκαν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή των Προσφυγικών και πλησίον αυτής, με τα περιστατικά να έχουν μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.
Ειδικότερα, πρώτα τυλίχθηκε στις φλόγες Ι.Χ. στην οδό Δίρφυς και κατόπιν σε Φαναρίου, Περγάμου, Μίνωος και Αμαζώνος.
Σε όλες τις περιπτώσεις άμεσα επιλήφθηκε η Πυροσβεστική. Ζημιές υπέστησαν τα αυτοκίνητα απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, καθώς και σταθμευμένα πλησίον αυτών οχήματα.
Ερευνες για τα περιστατικά διεξάγει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

πηγή

Με το πενάκι του ΚΥΡ


Σε ποιούς έδινε χορηγίες ο Χριστοφοράκος

Για χορηγίες και δωρεές σε πολιτικά κόμματα και σε πολιτικά πρόσωπα έκανε λόγο η γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, άλλοτε διευθυντή της Siemens στην Ελλάδα, Αικατερίνη Τσακάλου η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη που γίνεται για τα μαύρα ταμεία.
Όπως γράφει στο
in.gr η Μίνα Μουστάκα:  

Η Αικατερίνη Τσακάλου επανέλαβε, όσα είχε πει και στην Επιτροπή της Βουλής αλλά και στην ανάκριση, τονίζοντας ότι είχαν υποπέσει στην αντίληψή της χρηματικές χορηγίες σε κόμματα, αναφέρθηκε σε χορηγίες 15 χιλιάδων ευρώ στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ και στην Πολιτική Άνοιξη, ενώ επιβεβαίωσε και το ένα εκατομμύριο που έλαβε για το κομματικό ταμείο του κόμματός του ο Θεόδωρος Τσουκάτος.
Κατά τη μάρτυρα οι χορηγίες αυτές εντάσσονταν στην πρακτική της εταιρείας να έχει καλές σχέσεις με το εγχώριο πολιτικό προσωπικό, ενω αναφέρθηκε και σε δωρεές ηλεκτρικών συσκευών και τηλεφωνικών κέντρων σε διάφορα πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία όμως ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν μεγάλης αξίας και ως εκ τούτου «δεν μπορεί να θεωρηθούν ύποπτες δωρεές».
Σε ό,τι αφορά τηλεφωνικό κέντρο για το γραφείο του τότε βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη, η μάρτυρας ανέφερε ότι πληρώθηκε από τον ίδιο.
Η μάρτυρας αναφέρθηκε εκτενώς σε εκφοβιστικές απόπειρες σε βάρος της για να μην μιλήσει συνδέοντας τες με την συγκεκριμένη υπόθεση.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ¨Μητρικός Θηλασμός¨

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την εβδομάδα του Μητρικού Θηλασμού, το Π.Ε.Δ.Υ. Καλαμάτας σας προσκαλεί στην ενημερωτική – επιμορφωτική ομιλία με θέμα: ¨Μητρικός Θηλασμός¨.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 06/11/2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00.

            Μαζί μας θα βρίσκεται και η διατροφολόγος κα. Λιακοπούλου Ασημίνα.

Σας περιμένουμε όλους!

Πληροφορίες για την εκδήλωση: Χριστοπούλου Αγγελική 2721045555

Δήμος Άργους - Μυκήνων:Μείωση δημοτικών τελών

Μείωση των δημοτικών τελών στον Δήμο Άργους Μυκηνών: 400.000 ευρώ μοιράζονται στους πολίτες, με πλήρεις απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Δεδομένης της ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την Εγκατάσταση Προσωρινής Διαχείρισης Μη Επικίνδυνων Αστικών Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Άργους-Μυκηνώνκαι της έκπτωσης που προέκυψε για το Δήμο Άργους-Μυκηνών από τον ως άνω προαναφερόμενο διαγωνισμό ο Δήμος Άργους Μυκηνών προχώρησε σε απόφαση για δραστική μείωση των δημοτικών τελών η οποία θα εφαρμοστεί από την έναρξη του οικονομικού έτους 2018. 400.000ευρώ αναμένεται να μοιραστούν μέσω των δημοτικών τελών στους πολίτες του Δήμου Άργους Μυκηνών. Η επιβολή των δημοτικών τελών για τις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες του Δήμου λαμβάνει υπόψη το ύψος του τέλους καθαριότητας και φωτισμού το οποίο πρέπει να είναι ανάλογο του κόστους παροχής της αντίστοιχής υπηρεσίας.
Οι μειώσεις ανά κατηγορία είναι εντυπωσιακές!
Στις οικίες αποφασίστηκε μεσοσταθμική μείωση 7%
Στα εμπορικά καταστήματα η μεσοσταθμική μείωση ανέρχεται στο 24%
Διακρίνουμε για πρώτη φορά τις αποθήκες οι οποίες δεν παράγουν, σε διαφορετική κατηγορία, με μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 41%!
Αυξάνονται τα τέλη σε:
Τράπεζες, ΟΤΕ , ΔΕΗ , ΕΛΤΑ και Σούπερ Μάρκετ άνω των 350τμ με μεσοσταθμική αύξηση 45%

Επίσης πλήρη απαλλαγή των δημοτικών τελών ορίζεται για τις παρακάτω κοινωνικές ομάδες

•Άποροι
Πολύτεκνοι με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 18.000€.
Τρίτεκνοι με τρία προστατευόμενα τέκνα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000€
•Άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 67%, και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 12.000€ .
Χήρος-Χήρα που δεν έχει τελέσει άλλο γάμο, με 1 ή 2 προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως12.000€.
Μονογονεικές οικογένειες των περιπτώσεων απόκτησης τέκνου –ων χωρίς γάμο ή χωρίς σύμφωνο συμβίωσης των γονέων, με προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως12.000€.
Μακροχρόνια Άνεργα Ζευγάρια ( πάνω από 1 έτος ) οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, δηλώνουν στην φορολογική δήλωση μόνο μία κατοικία έως 100 τ.μ και έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως6.000€.

Απαλλαγή κατά το 50%

Πολύτεκνοι με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 18.001 έως 22.000€.
Τρίτεκνοι με τρία προστατευόμενα τέκνα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 15.001 έως 20.000 €.
•Άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 67% και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 12.001 έως 18.000€.
Μακροχρόνια Άνεργοι( πάνω από 1 έτος ) οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, δηλώνουν στην φορολογική δήλωση μόνο μία κατοικία έως 100 τ.μ και έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως6.000€

Η πλέον κρίσιμη Τετάρτη!

Παραδοσιακά, η τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η πλέον κρίσιμη στη φάση των ομίλων. Εκεί που γίνονται τα πρώτα ξεκαθαρίσματα. 

Βρεθήκαμε αισίως στον δεύτερο γύρο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί που αρχίζουν σιγά-σιγά να ξεχωρίζουν το ποιες ομάδες θα πάνε που. Ποιες θα πάνε στη φάση των "16", ποιες θα "υποβαθμιστούν" στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά θα συνεχίσουν να παίζουν Ευρώπη και φυσικές ποιες θα πάνε... σπίτι τους! Παραδοσιακά η τέταρτη αγωνιστική είναι η πλέον κρίσιμη των ομίλων και η συγκεκριμένη Τετάρτη, αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία!
Ενημερώθηκες; Έρχονται Μόνιμες Άδειες Στοιχήματος και στη χώρα μας!
Την Τρίτη είχαμε δράση στους τέσσερις πρώτους ομίλους (1-4), την Τετάρτη πάμε στους υπόλοιπους (5-8). Με μια πρώτη ανάνγωση στο πρόγραμμα, "κυκλώνει" κανείς δυο ματς. Και τα κυκλώνει καλά.
Για τον 6ο όμιλο, η Νάπολι υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι Άγγλοι πέτυχαν το "3 στα 3" με τη νίκη τους επί των Ιταλών μέσα στο "Έτιχαντ" και τώρα καλούνται να πάνε στην πόλη της "Μαφίας" για να σιγουρέψουν και την πρώτη θέση. Οριακή νίκη ήταν η πρώτη με τους "παρτενοπέι" ίσως να μπορούσαν να πάρουν κάτι περισσότερο από το 2-1 και τις εντυπώσεις. Τώρα, η ανάγκη νίκης είναι επιτακτική καθώς σε διαφορετική περίπτωση μένουν με το "ενάμιση πόδι" εκτός συνέχειας.
Στον 8ο όμιλο, γίνεται ίσως το ματς της ημέρας μεταξύ της Τότεναμ και της Ρεάλ Μαδρίτης. Στο ματς του "Σ. Μπερναμπέου" η Τότεναμ πήρε το 1-1 και μπορεί με νίκη να βγει πρώτη στον όμιλο. Η Ρεάλ βιώνει μια κρίση, ειδικά εντός Ισπανίας με τις συνεχόεμενες γκέλες και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μια νίκη στην Αγγλία σίγουρα θ΄άλλαζε το κλίμα για τη "βασίλισσα".
Ο πιο ενδιαφέρον όμιλος γι' αυτή τη μέρα, ίσως είναι ο έβδομος. Εκεί που η Μπεσίκτας με το "3 στα 3" πήρε ένα σοβαρό προβάδισμα, αλλά ακόμα έχει δρόμο η υπόθεση. Οι Τούρκοι υποδέχονται τη Μονακό την οποία και κέρδισαν με 1-2 στο Πριγκηπάτο. Οι Γάλλοι χρειάζονται άμεσα βαθμούς για να μην αποχαιρετίσουν πρόωρα τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό το ματς θα γίνει νωρίτερα απ' όλα (19:00). Στο άλλο παιχνίδι, η Πόρτο υποδέχεται τη Λειψία. Οριακή νίκη για τους Γερμανούς στο πρώτο ματς, σίγουρα θέλουν να πάρουν εκδίκηση οι "δράκοι" που είναι στο -1 από τους "ταύρους".
Για τον 5ο όμιλο, η Λίβερπουλ θα υποδεχτεί τη Μάριμπορ και η Σεβίλλη την Σπάρτακ Μόσχας. Οριακή βαθμολογία (από Λίβερπουλ και Σπάρτακ και 4 η Σεβίλλη). Οι Άγγλοι θα έχουν εύκολο -λογικά- έργο απέναντι στη Μάριμπορ, στο άλλο ματς όμως θα γίνει πραγματική μάχη! Λίγο το ντεφορμάρισμα της Σεβίλλης που οδηγεί τους αντιπάλους στο να πιστέψουν ότι μπορεί να την κερδίσουν, λίγο το 5-1 του πρώτου ματς που φαίνεται να έχει πεισμώσει τους Ισπανούς για εκδίκηση, μας κάνουν να ονειρευόμαστε ωραία πράγματα!
Τελευταία αφήσαμε δυο ματς, από τους ομίλους 6 και 8. Για τον 6ο όμιλο, η Σαχτάρ υποδέχεται τη Φέγενορντ. Μεγάλο φαβορί οι Ουκρανοί, αφού οι πρωταθλητές Ολλανδίας έχουν αποδειχτεί κατώτεροι των περιστάσεων ως τώρα. Γι' αυτό και βλέπουμε κάτι 1.40 στον άσσο. Με νίκη της Σαχτάρ και μη νίκη της Νάπολι, τελειώνει το θέμα "πρόκριση" για τον όμιλο αυτό.
Για τον 8ο όμιλο, η Μπορούσια υποδέχεται στο "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ" τον ΑΠΟΕΛ. Οι Γερμανοί έχουν απογοητεύσει με το μόλις ένα πόντο στους πρώτους 3 αγώνες και σίγουρα χρειάζονται νίκη και μάλιστα με καλή εμφάνιση για να πάρουν λίγο ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Λέτε να κάνει κανα θαύμα ο ΑΠΟΕΛ του Δώνη και να αφήσει εκτός την σπουδαία Ντόρτμουντ;

1η Νοεμβρίου και γιορτάζουν οι Αγ. Ανάργυροι

Η Ορθόδοξη Εκκλησία κάθε 1η Νοεμβρίου γιορτάζει τη μνήμη των Κοσμά και Δαμιανού. Των Αγ. Αναργύρων, που αν και γιάτρευαν τους ασθενείς δεν έπαιρναν (ούτε φυσικά είχαν διανοηθεί να ζητήσουν) χρήματα.
Άλλες εποχές τότε, σε σύγκριση με το σήμερα.
Οι Άγιοι Ανάργυροι,  Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός, κατάγονταν από την Ασία. Οι γονείς τους ήταν άριστο πρότυπο χριστιανών συζύγων.
Όταν η μητέρα τους Θεοδότη έμεινε χήρα, αφιέρωσε κάθε προσπάθεια της στη χριστιανική ανατροφή των δυο παιδιών της, Κοσμά και Δαμιανού.
Τους δύο αδελφούς διέκρινε μεγάλη ευφυΐα και επιμέλεια, γι’ αυτό και σπούδασαν πολλές επιστήμες. Ιδιαίτερα όμως, επιδόθηκαν στην ιατρική επιστήμη, την οποία εξασκούσαν σαν διακονία φιλανθρωπίας προς τον πλησίον.
Θεράπευαν τις ασθένειες των ανθρώπων, και ιδιαίτερα των φτωχών, χωρίς να παίρνουν χρήματα, γι’ αυτό και ονομάστηκαν Ανάργυροι. Πολλοί ασθενείς που θεραπεύθηκαν ήθελαν να τους ευχαριστήσουν. Αλλά αυτοί, δε δέχονταν τις ευχαριστίες και απαντούσαν με τον ορθό λόγο της Αγίας Γραφής:
«Ἡ εὐλογία καὶ ἡ δόξα καὶ ἡ σοφία καὶ ἡ εὐχαριστία καὶ ἡ τιμὴ καὶ ἡ δύναμις καὶ ἡ ἰσχὺς τῷ Θεῷ ἡμῶν εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων» (Αποκάλυψη Ιωάννου, ζ’ 12).
Δηλαδή, όλος ο ύμνος και η δόξα και η σοφία και η ευχαριστία και η τιμή και η δύναμη και η ισχύς, ανήκει στο Θεό μας, στους αιώνες των αιώνων. Έτσι ταπεινά αφού διακόνησαν σε όλη τους τη ζωή τον πλησίον, πέθαναν ειρηνικά και ετάφησαν στην τοποθεσία Φερεμά.
Τμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Κοσμά βρίσκονται στις Μονές Διονυσίου και Παντοκράτορος Αγίου Όρους.
 Τμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δαμιανού βρίσκονται στις Μονές Διονυσίου και Παντοκράτορος Αγίου Όρους και στον ομώνυμο Ρωμαιοκαθολικό Ναό Ρώμης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Καταγγέλουν παράνομη απόλυση Ξενοδοχουπαλλήλου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

Καταγγέλλουμε την παράνομη και εκδικητική απόλυση της προέδρου τουΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

Πριν η Κυβέρνηση φέρει για ψήφιση τον συνδικαλιστικό νόμο πού περιορίζει έως και καταργεί  τη συνδικαλιστική Δράση, στην Μεσσηνία με πρωτοβουλία του  "πεντάστερου" ξενοδοχείου "Ηοrizon Blu", οι εργοδότες επιβεβαιώνουν με τον πιο παραστατικό τρόπο τι σημαίνει για αυτούς δίκαιη ανάπτυξη.«εκατομμύρια κερδοφορία για τις επιχειρήσεις και άγρια εκμετάλλευση για τους εργαζόμενους, με  μισθούς πείνας, εντατικοποίηση και δουλειά ήλιο με ήλιο, απληρωσιές, ελαστικές σχέσεις και απολύσεις.
Τρόμαξαν από την ίδρυση του ταξικού συνδικάτου στον επισιτισμό-τουρισμό και απέλυσαν την πρόεδρο για να τρομοκρατήσουν και τους υπόλοιπους εργαζομένους. Δηλώνουν καθαρά και ξάστερα ότι η απόλυση της εργαζόμενης γίνεται γιατί είχε συνδικαλιστική δράση.
   Το σωματείο μας στα πλαίσια της συνδικαλιστικής αλληλεγγύης, όπως και στην υπόθεση της απόλυσης συμβασιούχου από τον Δήμαρχο Καλαμάτας, κινητοποιείται και απαιτεί:
1 Την άμεση απόσυρση της απόλυσης.
  2 Από την επιθεώρηση εργασίας να παρέμβει άμεσα και να διενεργήσει έλεγχο, με μικτό κλιμάκιο ελέγχου και να επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
   Είμαστε σε ετοιμότητα σε συνεργασία με τα ταξικά συνδικάτα να προβούμε σε όποια μορφή κινητοποίησης από κοινού απαιτηθεί για την διεκδίκηση της ακύρωσης της απόλυσης.
   Είμαστε σε ετοιμότητα  για να συνδιοργανώσουμε με τα ταξικά συνδικάτα κινητοποίηση με απεργία όταν η Κυβέρνηση φέρει στην Βουλή για ψήφιση την τροποποίηση του συνδικαλιστικού Νόμου πού καταργεί συνδικαλιστικά δικαιώματα και εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση.
    Κάνουμε κάλεσμα αγωνιστικής διεκδίκησης και καταδίκης της παράνομης απόλυσης και καλούμε σωματεία και συνδικαλιστές να πάρουν θέση.
    Αν σήμερα προσπαθούν παράνομα να καταστρατηγήσουν ότι δικαιώματα μας έχουν απομείνει, φανταστείτε αύριο και με την διευκόλυνση του νόμου, τι εργασιακή ζούγκλα μας περιμένει να αντιμετωπίσουμε.
    Δεν μας αξίζει τέτοια ζωή. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Ψηλά το κεφάλι. Λέμε όχι στην μοιρολατρία και στην υποταγή.
   Αγωνιζόμαστε για σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας, για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα, για προστασία της υγείας και ασφάλειας στην εργασία, με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, για μια ζωή πού να καλύπτει τις ανάγκες της εποχής μας, πού η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης μας το επιτρέπει, αλλά μας τις στερούν οι καπιταλιστές, που μας κλέβουν τον πλούτο πού παράγουμε.
Δηλώνουμε καθαρά και ξάστερα ότι η τρομοκρατία τους θα πέσει στο κενό. Προειδοποιούμε την συγκεκριμένη εργοδοσία και κάθε εργοδοσία ότι θα βρουν το ταξικό κίνημα μπροστά τους!



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ΗΣ ΜΑΡΤΗ

31.10.17

Ο Χατζηνικολάου πρόεδρος στην Ένωση Ιδιοκτητών

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, με τον Νίκο Χατζηνικολάου να επανεκλέγεται στη θέση του προέδρου.  Κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης  με μόνο θέμα την εκλογή τακτικού ΔΣ, εξελέγησαν, στη θέση του προέδρου ο Νίκος Χατζηνικολάου ( REAL news), της αντιπροέδρου η Ειρήνη Αθανασιάδου (Ναυτεμπορική), του γραμματέα ο Γιάννης Φιλιππάκης (Δημοκρατία), ταμίας ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος(Ελεύθερη Ώρα), μέλος ο Σωτήρης Πουλόπουλος (Πρωταθλητής) και αναπληρωματικά μέλη η Όλγα Νικολαΐδου (Φως των Σπορ) και ο Κώστας Γκαβούνας (Ο Λόγος).
Όλη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Στις 31.10.2017 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών με μόνο θέμα την εκλογή τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το καταστατικό της.                                
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος : Νίκος Χατζηνικολάου (REAL news)
Αντιπρόεδρος : Ειρήνη Αθανασιάδου (Ναυτεμπορική)
Γραμματέας : Ιωάννης Φιλιππάκης (Δημοκρατία)
Ταμίας : Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Ελεύθερη Ώρα)
Μέλος : Σωτήρης Πουλόπουλος (Πρωταθλητής)
Αναπληρωματικά μέλη: ΄Ολγα Νικολαΐδου (Φως των Σπορ),
Κώστας Γκαβούνας (Ο Λόγος)
Προτεραιότητες της νέας διοίκησης είναι :
Η διεύρυνση της Ένωσης με συμμετοχή όλων των εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας
Ο εκσυγχρονισμός του καταστατικού και της λειτουργίας της Ένωσης
Η θεσμική εκπροσώπηση των εφημερίδων ενόψει των προκλήσεων και εξελίξεων στο χώρο.
H διεξαγωγή εκστρατείας για την διάσωση του «χαρτιού»
Η Ένωση, ως θεσμικό όργανο εκπροσώπησης των εφημερίδων Αθηνών, τάσσεται υπέρ της επιβίωσης του ΕΔΟΕΑΠ και για τον σκοπό αυτό πρόκειται να συναντηθεί εντός των επομένων ημερών με την κυβέρνηση για διευκρινίσεις (επί των διαρροών), που αφορούν την προώθηση σχετικής τροπολογίας.

ΒΙΝΤΕΟ - Η διαφήμιση εσωρούχων που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων

Η διαφήμιση εσωρούχων που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων (φωτό - βίντεο)Η αυστραλιανή εταιρεία εσωρούχων Honey Birdette, είναι γνωστή για τις καυτές συλλογές της και τις τολμηρές εκστρατείες της.
Και φυσικά ακολουθώντας το στυλ- σήμα κατατεθέν τους, η εταιρεία ξεκίνησε την χριστουγεννιάτικη εκστρατεία της με θέμα ένα άγριο πάρτι στο γραφείο που γυρίστηκε στα γραφεία της στο Σίδνεϊ.
Στο διαφημιστικό εμφανίζεται το γνωστό μοντέλο Σάρα Στέφενς και η Νορβηγίδα Νίνα Γουέντβιχ, που «παρτάρουν» όλο το βράδυ με πύργους σαμπάνιας, κομφετί και πολλούς παρευρισκόμενους.
Αλλά από την ώρα που κυκλοφόρησε το βίντεο, η εταιρεία έχει αναγκαστεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της ενάντια στους ισχυρισμούς πως το βίντεο είναι «προσβλητικό» για τις γυναίκες.

Περιγράφοντας την εκστρατεία τους ως «οι πιο άγριες συλλογές εσωρούχων μέχρι στιγμής», η εκστρατεία περιλαμβάνει γοητευτικές και παιχνιδιάρικες εικόνες μοντέλων που φορούν δαντελένια εσώρουχα, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τις διακοπές σε μονόχρωμες αποχρώσεις, κόκκινο, χρυσό και φούξια.
Το βίντεο ακολουθεί τα μοντέλα, καθώς πίνουν σαμπάνια, χορεύουν και απολαμβάνουν το πάρτι κάτω από εκατοντάδες μπαλόνια, μαζί με συναδέρφους τους.
Η εταιρεία, που περηφανεύεται πως δημιουργεί τα πιο πολυσυζητημένα εσώρουχα της χώρας, δεν λαμβάνει πάντα θετικά σχόλια, με την ετικέτα να υπερασπίζεται διαρκώς τον εαυτό της εναντίον όσων ισχυρίζονται ότι οι εκστρατείες τους είναι πολύ προκλητικές ή «προσβλητικές».
«Η διαφήμιση δείχνει άγνοια και μοιάζει ηλίθια. Είναι όμορφη, διασκεδαστική και συναρπαστική, όλοι φαίνεται πως περνούν καλά, το οποίο είμαι σίγουρος πως αυτό είναι το θέμα. Γιατί όμως όλοι οι άνδρες είναι ντυμένοι;» έγραψε κάποιος στο Instagram.
«Είναι υποτιμητικό για τις γυναίκες στο χώρο εργασίας. Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε το χάσμα της αμοιβής και οι άνδρες πατρονάρουν τη συμπεριφορά των γυναικών» πρόσθεσε κάποιος άλλος.
Υπήρξαν όμως και κάποιοι που διαφώνησαν. «Λατρεύω αυτή τη διαφήμιση, Την επόμενη φορά θα έρθω στο πάρτι. Σας ευχαριστούμε που ενθαρρύνετε τις γυναίκες να ντύνονται σέξι χωρίς να φοβούνται για τις ‘συνέπειες’ και να γιορτάζουν το σώμα τους» αναφέρει κάποιος.
Ο ιδρυτής της εταιρείας απάντησε κι αυτός: «Έχει δημιουργηθεί ένα ενοχλητικό συντηρητικό θέμα αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Οι γυναίκες μπορούν να αγκαλιάσουν την σεξουαλικότητά τους χωρίς το φόβο της επίθεσης. Πόσο γελοίο!».
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Honey Birdette (@honeybirdette) στις

Tελεσίγραφο για τον ξάδερφο

Αν έπρεπε να δώσω έναν τίτλο για το θέμα που θα αναλύσω εν συνεχεία, θα τον δανειζόμουν από μια ταινία που έχει τίτλο «Τα όμορφα χωριά όμορφα καίγονται» ενός κυρίου Ντραγόγεβιτς, Σέρβου την καταγωγή, ο οποίος, με την ταινία αυτή, συντάραξε τον κόσμο το 1995 - περιέγραφε τη φρίκη του πολέμου στη διαλυμένη Γιουγκοσλαβία.
Φυσικά θα τροποποιούσα λιγάκι, να τόσο δα, τον τίτλο της ταινίας: θα τιτλοφορούσα το θέμα «Οι όμορφοι γραμματείς όμορφα καίγονται»...
Ο τελευταίος που κάηκε, ακριβώς δύο μήνες μετά την επεισοδιακή αποπομπή του γραμματέα του υπουργείου ΨΗΤΠΕ ή ΨΗΠΤΕ αδιάφορο, του υπουργείου του τίποτα, όπως συχνά αποκαλώ το υπουργείο Παππά, Γιάννη Ταφύλλη, είναι ο γραμματέας - ξάδερφος πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας.
Η κυβέρνηση διοχέτευσε εντέχνως την πληροφορία, παραμονές αργιών, και με τις εφημερίδες να έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις εκδόσεις τους, ότι δεν συνέβη και τίποτε σοβαρό που ο ξάδερφος Γιώργος αποπέμφθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και «μετακομίζει» στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αλλά δεν είναι καθόλου έτσι!
Η «μεταγραφή», «μετακόμιση», «μετακίνηση» και άλλα τέτοια «χαϊδευτικά» που δόθηκαν στο θέμα της αποπομπής Γιώργου Τσίπρα από το υπουργείο των Εξωτερικών προσπαθούν να αποκρύψουν την άγρια «ομορφιά» αυτής της υπόθεσης: ότι δηλαδή ο Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Εξωτερικών, πέταξε - να μου επιτραπεί η έκφραση, την οποία δεν συνηθίζω - «έξω με τις κλωτσιές» τον ξάδερφο Γιώργο. Και πως όλες τις προηγούμενες ημέρες, ακόμη και στη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, σοβούσε μια βαριά κρίση στο εσωτερικό της κυβέρνησης απ' αφορμή τις δραστηριότητες του ξαδέρφου Γιώργου.
Η κρίση είχε να κάνει με το τελεσίγραφο του υπουργού Εξωτερικών Κοτζιά, ότι αν δεν απομακρυνθεί αμέσως από το υπουργείο Εξωτερικών ο ξάδερφος πρωθυπουργού Γιώργος, ο ίδιος θα υπέβαλλε την παραίτησή του και θα αποχωρούσε από την κυβέρνηση!
Γνωρίζω καλά, και δεν θα δεχθώ την παραμικρή διάψευση επ' αυτού, ότι ο Κοτζιάς, που δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τις από κάθε άποψη «ενδιαφέρουσες» δραστηριότητες του ξαδέρφου Γιώργου ως γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, έθεσε ωμά στο Μέγαρο Μαξίμου θέμα παραίτησής του, το οποίο θα μπορούσα σχηματικά να περιγράψω με τη φράση «Ή εγώ ή αυτός».
Η μεγάλη κρίση έγινε προ εικοσαημέρου και προφανώς ο πρόεδρος Αλέξης το τελευταίο που θα ήθελε να του συμβεί θα ήταν προ της επίσκεψης στην Ουάσιγκτον να του παραιτηθεί ο υπουργός Εξωτερικών: κάτι τέτοιο, αν συνέβαινε, θα έπαιρνε τεράστιες διαστάσεις, καθώς θα συνδεόταν με την επίσκεψη και θα ερμηνευόταν είτε ως αντίδραση των Αμερικανών (ανέκαθεν θεωρούσαν τον Κοτζιά ως φιλικά διακείμενο προς τη Μόσχα) είτε του ίδιου του Κοτζιά για το ταξίδι, και για τον ίδιο λόγο.
Η δέσμευση του Πρωθυπουργού έναντι του υπουργού των Εξωτερικών, ότι επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ «θα τελειώσει το θέμα του Γιώργου», ήταν που κράτησε τον Κοτζιά στη θέση του, και τον είδαμε στις τηλεοράσεις μες στην καλή χαρά να συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στην αυλή του προέδρου Τραμπ...
Το ταξίδι και η αλαζονεία
Τι ήταν όμως αυτό που έκανε τον υπουργό Εξωτερικών να βγει (ή και να φύγει) από τα ρούχα του; Να πει σε σχέση με τις δραστηριότητες του ξαδέρφου Γιώργου «ώς εδώ πια, δεν πάει άλλο»; Ποια ήταν δηλαδή η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι;
Ενα ταξίδι, απαντώ! Ενα ταξίδι του ξαδέρφου Γιώργου στη Λιβύη, συγκεκριμένα στις αρχές Οκτωβρίου, και η συνάντηση που είχε με τον νόμιμο πρωθυπουργό της χώρας Φαγέζ αλ Σαράζ με αντικείμενο την προώθηση ορισμένων οικονομικής φύσεως θεμάτων μεταξύ των δύο χωρών και την προώθηση πιθανών επενδύσεων στην υπό ανοικοδόμηση, ταραγμένη χώρα.
Ο Κοτζιάς υποστηρίζει ότι ποτέ δεν ενημερώθηκε ούτε υπηρεσιακά ούτε ανεπισήμως για το ταξίδι αυτό, ότι πληροφορήθηκε τα όσα συνέβησαν από τη διπλωματική υπηρεσία. Και θεώρησε - και λογικά, προσθέτω - ότι δεν μπορεί να συναντάται με τον πρωθυπουργό ξένης χώρας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου και εκείνος να μην το γνωρίζει.
Εξού και έκανε τον «πανικό».
Θρυλείται ότι ζήτησε εξηγήσεις από τον ξάδερφο Γιώργο, άμα τη επιστροφή του από τη Λιβύη, και δεν τις είχε. Τι είχε; Μια συμπεριφορά απέναντί του, την οποία το περιβάλλον του υπουργού χαρακτηρίζει «αλλαζονική». Και ήταν αυτή ακριβώς η αιτία που έθεσε τον ξάδερφο Αλέξη προ του προβλήματος.
Ο τελευταίος, ισορροπιστής όπως πάντα και προ του κινδύνου το πρόβλημα να διογκωθεί και να μετατραπεί σε μείζον πολιτικό, αποφάσισε να αποσύρει τον ξάδερφο Γιώργο από το ΥΠΕΞ και να τον μετακαλέσει στο Μαξίμου, αναθέτοντάς του καθήκοντα επικεφαλής του Οικονομικού του Γραφείου. Ετσι τουλάχιστον διέρρευσε από το Μέγαρο Μαξίμου, παραμονή των γιορτών, που η φύση συνήθως ησυχάζει και η κυβέρνηση αποκοιμίζει τον κοσμάκη...
 
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου