4.8.12

Φυγάδευσαν για να μην τον λυτζάρουν τον Πακιστανό στην Σύρο -Video


Με πλοίο της γραμμής των Κυκλάδων, μετέφεραν οι αστυνομικοί στη Σύρο τον δράστη της 15χρονης, για να μεταβεί στον εισαγγελέα πλειμμελειοδικών του νησιού προκειμένου ν' απολογηθεί.
Το πλοίο έφτασε στη Σύρο περίπου στις 8 και μισή το βράδυ και σύμφωνα με ... το syrostoday.gr στο λιμάνι είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες προκειμένου ν' αποδοκιμάσουν τον Πακιστανό, ενώ η αστυνομία έστησε επιχείρηση προκειμένου να μην έρθει σε επαφή με το συγκεντρωμένο πλήθος...

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ.. «Τη χτύπαγα στα βράχια επειδή αντιστεκόταν»


Όλα έγιναν το πρωί του Σαββάτου, όταν ο νεαρός άντρας προσήχθη στην Ασφάλεια της Αττικής, αφότου άνδρες της δίωξης εγκλημάτων κατά της ζωής τον εντόπισαν σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, όπου διέμενε με άλλους δυο συμπατριώτες του. Οι δύο συνελήφθησαν για παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών καθώς διαπιστώθηκε πως ήταν παράνομοι στη χώρα.
Η ομολογία του Πακιστανού προκαλεί ανατριχίλα καθώς περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την βάναυση επίθεση του στην Μυρτώ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης ισχυρίστηκε πως εντόπισε στα βράχια τη μικρή που άκουγε μουσική και επιχείρησε να της κλέψει το κινητό. Η νεαρή κοπέλα αντιστάθηκε και τότε εκείνος της χτύπησε το κεφάλι στα βράχια. Η μικρή συνέχισε να αντιστέκεται και ο δράστης σε κατάσταση αμόκ συνέχισε να τη χτυπά χωρίς έλεος...
Ο 21χρονος έχει υποδείξει το σημείο κοντά στα βράχια που σύμφωνα με την ομολογία του, έσπευσε να ξεφορτωθεί το κινητό της 15χρονης ενώ αστυνομικοί σπεύδουν να το εντοπίσουν.

ΣΟΚ - Έσβηναν τη φωτιά και βρήκαν πτώμα !


Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν το μεσημέρι άντρες της πυροσβεστικής ,οι οποιοι κλήθηκαν να σβήσουν φωτιά λίγο έξω απο το Ληξούρι στην Κεφαλλονια.
 
Κατά την διάρκεια την κατάσβεσης εντόπισαν ένα πτώμα,αγνώστου φύλλου και ταυτότητας καθώς ήταν απανθρακωμένο.Δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία.

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ - Φτώχεια,πείνα και εξαθλίωση !!!


Αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας από τα 65 στα 66 έτη (με πιθανή αύξηση στα 67 από το 2015), νέες μειώσεις στις συντάξεις και περικοπή του εφάπαξ σε όλα τα ταμεία βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στη λίστα των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, την οποία θα παραδώσει αύριο, Κυριακή, στην τρόικα ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας.
Όπως αναφέρει «Το Βήμα της Κυριακής», σοκ και δέος προκαλούν οι παρεμβάσεις στα κοινωνικά επιδόματα, καθώς ο αναγκαίος εξορθολογισμός συνδυάζεται με νέες περικοπές που θα πλήξουν εξουθενωμένες κατηγορίες χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων και ανασφάλιστων πολιτών.
Για τον δημόσιο τομέα στο τραπέζι παραμένει η πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
Δεδομένη πρέπει, επίσης, να θεωρείται η επέκταση του Ενιαίου Μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ, ενώ προβλέπονται, μεταξύ άλλων, λουκέτα σε δημοτικές επιχειρήσεις, νοσοκομεία και ΤΕΙ.
Στον τελικό πίνακα περιλαμβάνεται η μείωση του εφάπαξ κατά 23% στο Δημόσιο και σε ποσοστό που θα κριθεί από τις αναλογιστικές μελέτες για τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.
Παράλληλα, έρχεται περικοπή 10% για τις κύριες συντάξεις πάνω από 1.400 ή 1.500 ευρώ, ενώ «μαχαίρι» μπαίνει και στις τελικές συντάξιμες αποδοχές περίπου 600.000 δικαιούχων διπλών συντάξεων.
Στο πακέτο του νέου ασφαλιστικού περιλαμβάνεται, επίσης, νέα περικοπή των συντάξεων σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν σε ηλικία κάτω των 50 ετών, η τοποθέτηση πλαφόν 2.500 ευρώ στις κύριες συντάξεις και το νέο «σκανάρισμα» για συντάξεις-μαϊμού με στόχο την εξοικονόμηση 220 εκατ.ευρώ.
Στον τομέα των κοινωνικών επιδομάτων προβλέπεται ο περιορισμός της λίστας των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων (τρίτεκνοι-πολύτεκνοι) μέσω της επιβολής εισοδηματικών κριτηρίων.

ΚΤΗΝΟΣ: Βίασε την 15χρονη ενώ ήταν ετοιμοθάνατη

Ανατριχίλα και οργή προκαλεί η ομολογία του Πακιστανού - δράστη της βάρβαρης επίθεσης στο 15χρονο κοριτσάκι στην Χρυσή Ακτή της Πάρου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsbomb.gr, ο Πακιστανός αρχικά επιχείρησε να κλέψει το κινητό της κοπέλας που εκείνη την ώρα άκουγε μουσική. Η κοπέλα αντιστάθηκε και τότε άρχισε να την ξυλοκοπεί. 
 Όμως, ο Πακιστανός δεν έμεινε εκεί και επιχείρησε να την βιάσει. Η Μυρτώ συνέχισε να αντιστέκεται και τότε άρχισε να την χτυπάει στα βράχια με πρωτοφανή βαρβαρότητα μέχρι που η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της.
Τότε, ο 21χρονος αντί να καλέσει βοήθεια ή, στην χειρότερη περίπτωση, να τραπεί σε φυγή, την βίασε και την παράτησε στα βράχια της Χρυσής Ακτής να ψυχορραγεί.
Ο Πακιστανός έφτασε πριν λίγο με το πλοίο της γραμμής στην Σύρο όπου αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα του νησιού. Αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες και στους δύο λαθρομετανάστες που φιλοξενούσαν τον δράστη αν από την ανάκριση προκύψει ότι γνώριζαν για την εγκληματική του πράξη και το απέκρυψαν από τις Αρχές

Tο τοπ της ηθοποιού για το οποίο έχει βουίξει η Μύκονος - Φωτο


Οι παρατεταμένες διακοπές της 32χρονης Ντορέττας Παπαδημητρίου στην Μύκονο μαζί με τους δυο γιους της είναι καλά καταγεγραμμένες μέσω των ποσταρίσματών της στο twitter. 
Είναι όμως η συγκεκριμένη παπαρατσική φωτό που ξεσήκωσε -για ευνόητους λόγους- τα πλήθη.
Η πρώην πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη δυο παιδιά (ηλικίας 7 και 6 ετών αντίστοιχα). συνεχίζει να διαθέτει ένα από τα πιο γυμνασμένα σώματα στον χώρο της υποκριτικής.

Κάτι που έγινε φανερό για ένα ακόμη καλοκαίρι, μέσω των φωτογραφιών που ανέβαζε στο twitter από τις οικογενειακές της διακοπές στην Μύκονο.

Όσον αφορά το πως διατηρείται σε τέτοια εξαιρετική κατάσταση, το «μυστικό» της είναι ότι ασκείται καθημερινά. Ακόμη και το καλοκαίρι, όπου δεν υπάρχει θαλάσσιο άθλημα που να μην έχει δοκιμάσει.iefimerida.gr

Σύνταξη στα 66 και πλαφόν για όλους στα 2.300 ευρώ


Ανατροπές σε ασφαλιστικό, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και μισθούς περιλαμβάνει το κυβερνητικό πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ . 

Το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνεται από 1-1-2013, το εφάπαξ ψαλιδίζεται και σε ορισμένες περιπτώσεις καταργείται, οι πολλαπλές συντάξεις περικόπτονται, ενώ θα χάσουν το επίδομα ανεργίας όσοι έχουν άλλα εισοδήματα.

Επίσης μειώνονται μέχρι 35% οι μισθοί στις ΔΕΚΟ, και μάλιστα αναδρομικά, ενώ απολύονται δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι
  • Διαβάστε αναλυτικά στο Έθνος της Κυριακής

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ -Ο Πακιστανός είναι ο δράστης της Πάρου

Τον άνδρα που κακοποίησε την 15χρονη στην Πάρο φαίνεται πως βρήκε η Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και το δεύτερο δείγμα γενετικού υλικού που είχαν πάρει από τον 22χρονο αλλοδαπό, ταυτοποιήθηκε.
Πρόκειται για έναν νεαρό Πακιστανό, ο οποίος εργαζόταν σε ταβέρνα στη Χρυσή Ακτή της Πάρου και φέρεται να έγινε αντιληπτός στο σημείο της επίθεσης. Μετά από την αναζήτηση του δωματίου στο οποίο έμενε, η Αστυνομία συνέλεξε τα δαχτυλικά του αποτυπώματα και γενετικό υλικό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρώτο δείγμα του DNA ταυτοποιήθηκε, πράγμα που υποδεικνύει τον αλλοδαπό ως δράστη της επίθεσης. Όπως ανάρτησε η δημοσιογράφος, Νάντια Αλεξίου  ( αστυνομική συντάκτης ) στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, «ταυτοποιηθηκε&το δείγμα από τον 21χρονο Πακιστανο, εκτός από ευρήματα στο δωμάτιό του, με το δείγμα από τα ρούχα & το σώμα της ανήλικης».
Ο νεαρός, πληρώθηκε τα μεροκάματα που είχε κάνει και είπε στον εργοδότη του, λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό, ότι πρέπει να φύγει για την Αθήνα με το πλοίο της γραμμής.

Καταγγελία Θ.Δρίτσα για τον Αντώνη Σαμαρά !


«Έγκυρες καταγγελίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη - ίσως και σήμερα - η ολοκλήρωση σκανδαλώδους ευνοιοκρατικής κατάταξης στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λ.Σ. - Ε.Α., του γιου στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού», αναφέρει σε δήλωσή του ο Θ. Δρίτσας υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι οι καταγγέλλοντες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε αποτύχει στις εξετάσεις και δεν συμπεριελήφθη καν στους επιλαχόντες.
Όμως, με αμφιβόλου νομιμότητας διαδικασίες ο αποτυχών … εκρίθη ως επιτυχών! Ο κ. Δρίτσας καλεί τον πρωθυπουργό , τον υπουργό Ναυτιλίας και τον Αρχηγό του Λ.Σ. - Ε.Α. να ελέγξουν άμεσα τη βασιμότητα αυτών των καταγγελιών.

Ναρκοπέδια στα ...Σύνορα ζητά ο Κασιδιάρης !

Να τοποθετηθούν ναρκοπέδια στα σύνορα της Ελλάδας ζητεί μέσω του twitter ο Εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης
.Συγκεκριμένα, αναφέρει: 
 «Σουρωτήρι τα σύνορά μας στον Έβρο. 600 Σύριοι εισβάλλουν στη χώρα καθημερινά. Ναρκοπέδια εδώ και τώρα!».

Έλληνα, τελικά τι θέλεις και τι ζητάς ;


Του τυχαίου
-Τα λεφτά μου. Τη σύνταξή μου, το μισθό μου. Αυτά που μου μείωσαν κι ακόμα παραπάνω.
-Και που θα τα βρει το κράτος να στα δώσει;
-Δεν ξέρω…από τις μίζες που έπαιρναν τα λαμόγια.
-Ναι, αλλά οι μισθοί σου και οι συντάξεις σου είναι το μεγαλύτερο κομμάτι στον προϋπολογισμό. Κι όλες τις εισπράξεις να σου δώσουν πάλι δε φτάνουν. Από που θα στα δώσουν;
-Να μαζέψουν φόρους.
-Κι άλλους;
-Ναι από εκείνους που τα έχουν.
-Μα εκείνοι που τα έχουν έφυγαν. Εσύ δεν αποφάσισες ότι θες την Ευρώπη που επιτρέπεται να πηγαίνει όπου θέλει ο καθένας τα λεφτά του; -Τότε να φορολογήσουν τις τράπεζες.
-Μα οι τράπεζες έχουν ζημιές. Θα φορολογήσεις τις ζημιές;
-Ναι αλλά πιο πριν είχαν κέρδη.
-θέλεις να φορολογήσουν τα κέρδη που είχαν πριν 2 χρόνια;
-Ναι
-Μα αν συμβεί αυτό, οι τράπεζες θα γράψουν μεγαλύτερες ζημιές
-Και τι με νοιάζει εμένα;
-Εσύ δε μου είπες ότι θες να μείνεις στο ευρώ;
-Ναι
-Οπότε πως θα μείνεις στο ευρώ αν δεν έχεις τράπεζες;
-Να τις πάρει το κράτος
-Και μετά; Θα φορολογεί το κράτος τον εαυτό του; Ή θα φορτωθεί τις ζημιές αυξάνοντας το έλλειμμα;
-Να μου δώσουν τα λεφτά οι Ευρωπαίοι
-Μα εσύ δεν είπες ότι δε θες Μνημόνιο;
-Ναι, δε θέλω με τίποτα
-Δηλαδή θες να μείνεις στο ευρώ αλλά χωρίς Μνημόνιο
-Ακριβώς!
-Δηλαδή θες να μείνεις στο ευρώ και στην Ευρωζώνη αλλά με τους δικούς σου όρους
-Ναι, να μείνω όπως θέλω εγώ.
-Οπότε μου λες ότι εσύ θα αποφασίζεις πόσα λεφτά θες, ας πούμε αποφασίζεις ότι θα δώσεις αυξήσεις 20% στις συντάξεις και οι Ευρωπαίοι θα καταβάλλουν τα ποσά, σωστά;
-Ναι…δηλαδή όχι. Να σου πω! Δεν είναι δυνατόν να ζήσω με 150 ευρώ. Θα πεθάνω.
-Και τι λύση προτείνεις;
-Αμάν με το ευρώ. Εθνικό νόμισμα. Δραχμή.
-Δραχμή λοιπόν. Οπότε με μια υποτίμηση θα γίνεις φθηνός σωστά;
-Απολύτως. Θα γίνω ανταγωνιστικός.
-Σε τι;
-Τι εννοείς σε τι;
-Εννοώ ότι αν έχεις ένα προϊόν που θα το πουλήσεις φθηνά σε δραχμές γιατί δεν το πουλάς φθηνά σε ευρώ;
-Γιατί δε με αφήνουν
-Ποιοι;
-Οι ξένοι.
-Μα υποτίθεται ότι τώρα έχεις ανοικτά σύνορα στην Ευρώπη. Γι’ αυτό μπήκες: για να πουλάς ότι θες σε όλη την Ευρώπη.
-Δεν εννοούσα αυτό. Εννοούσα ότι αν έχω δραχμή θα έρχονται εδώ οι ξένοι για διακοπές γιατί θα είμαι φθηνός.
-Μα έτσι θα σου αφήνουν λιγότερα ευρώ. Αφού θα είσαι φθηνότερος
-Ναι αλλά θα έρχονται περισσότεροι
-Και γιατί δεν έρχονται τώρα;
-Γιατί είμαι ακριβός
-Και γιατί δε ρίχνεις τις τιμές;
-Μα δεν μπορώ. Δεν με αφήνει η φορολογία.
-Μα η φορολογία σου με τη δραχμή θα αυξηθεί, αφού θα αυξηθεί ο πληθωρισμός, το κράτος θα ζητά ολοένα και περισσότερα.
-Ναι. Θα είμαι όμως ανεξάρτητος.
-Από ποιους;
-Από τους ξένους. Με ελέγχουν με το ευρώ.
-Και με τη δραχμή θα είσαι ανεξάρτητος; Πως; Αφού η ισοτιμία της δραχμής πάλι από “ξένους” όπως λες θα ελέγχεται!
-Δηλαδή;
-Δεν υπάρχει νόμισμα που να μην έχει μια ισοτιμία. Αν θες μπανάνες κάνεις τις δραχμές σου ευρώ ή δολάρια και αγοράζεις μπανάνες! Ή πετρέλαιο, ή φάρμακα. Σου θυμίζω ότι ο Σόρος με τα συναλλάγματα παίζει και ξετινάζει τις χώρες!
-Δηλαδή μου λες ότι άμα πάω στη δραχμή θα θυμηθώ τις μέρες που ο κάθε τυχάρπαστος κατέστρεφε ολόκληρες χώρες παίζοντας με την ισοτιμία;
-Ναι.
-Καλά μένω στο ευρώ. Αλλά χωρίς Μνημόνιο.
-Πως θα το καταφέρεις αυτό;
-Θα το επαναδιαπραγματευτώ.
-Πως; Αφού δεν έχεις ακόμα ορίσει διαπραγματευτές.
-Θα κάνω εκλογές
-Και με ποιο πρόγραμμα; Τι θα προτείνεις; Έχεις εθνικό σχέδιο διαπραγμάτευσης; Έχεις δηλαδή ένα εθνικό “αντι-μνημόνιο’;
-Όχι.
-Οπότε;
-Αει παράτα μας. Δεν ξέρεις τι λες
..lifo.gr

ΤΕΛΟΣ Η ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ..Όποιος έχει χρήματα θα ΖΕΙ !


Νυστέρι 2 δισ. ευρώ στην υγεία με την καθιέρωση του πορτογαλικού μοντέλου στο οποίο ο ασφαλισμένος επιβαρύνεται με έως και το 50% της αξίας των φαρμάκων και νοσηλίων ανάλογα με την εισοδηματική του κατάσταση και 3 δισ. ευρώ στα κοινωνικά επιδόματα με την καθιέρωση πλαφόν οικογενειακού εισοδήματος 30.000 ευρώ, πάνω από το οποίο θα κόβονται οι συγκεκριμένες παροχές, θέτει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την τρόικα το υπουργείο Οικονομικών.
Ο λογαριασμός των περικοπών σε συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ και παροχές υγείας ανεβαίνει στα 7 δισ. ευρώ, με το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει επιβολή πλαφόν στις συντάξεις στα 2.500 ευρώ, εξαιρώντας παράλληλα από τις περικοπές κάθε συνταξιούχο με αποδοχές 1.400-1.500 ευρώ. Ο κατάλογος των μέτρων παραμένει ανοιχτός και στη νέα συνάντηση ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και την τρόικα, η οποία έχει οριστεί για το πρωί της Κυριακής, θα επιχειρηθεί να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.
Δυσκολίες ανακύπτουν καθημερινά.
Η τρόικα απορρίπτει προτάσεις που οδηγούν σε εξοικονομήσεις δαπανών με χρονική μετάθεση πληρωμών, όπως για παράδειγμα στα εξοπλιστικά, δεν συζητά το ενδεχόμενο να περιληφθούν προβλέψεις αύξησης των εσόδων από την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής λόγω πρότερων αποτυχημένων προβλέψεων, εμφανίζεται επιφυλακτική απέναντι ακόμα και στην τελευταία πρόταση οριζόντιας περικοπής στις καταναλωτικές δαπάνες κατά 0,5% -0,8% έως το τέλος του έτους για να διασωθούν, τουλάχιστον για φέτος, τα ειδικά μισθολόγια.
Στον απόηχο των ενστάσεων και των εντολών της τρόικας, το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να κινητοποιήσει στο έπακρο τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις όπως λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών «θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο».
Το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών θα σηκώσει σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείο Εργασίας. Καλείται να προσδιορίσει μέτρα που οδηγούν σε εξοικονομήσεις δαπανών ύψους 5 δισ. ευρώ. Οι προτάσεις που εξετάζονται, πέρα από το πλαφόν και τις περικοπές στις κύριες συντάξεις, αφορούν επίσης την περικοπή της 13ης και της 14ης επικουρικής σύνταξης, μειώσεις έως και 40% στα εφάπαξ, κατάργηση διπλών συντάξεων και εντοπισμό όλων των «μαϊμού» συνταξιούχων, καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων στην περιοχή των 30.000-40.000 ευρώ για τη χορήγηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων. Ακολουθεί το υπουργείο Υγείας με εξοικονομήσεις 2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκονται πέντε προ-τάσεις – για ορισμένες εκ των οποίων πηγές του υπουργείου Υγείας δηλώνουν πλήρη άγνοια – που αφορούν:
1 Την εκχώρηση αρμοδιοτήτων φύλαξης και καθαριότητας των νοσοκομείων σε ιδιώτες, όπως άλλωστε και των υπηρεσιών σίτισης.
2 Αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα και νοσήλια στα πρότυπα του πορτογαλικού μοντέλου, με την καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μοντέλο, σε εκείνες τις κατηγορίες φαρμάκων που εκτινάσσουν τη δαπάνη στα ύψη, χωρίς ωστόσο να κρίνονται σκευάσματα «πρώτης γραμμής» (όπως είναι για παράδειγμα οι στατίνες και τα σκευάσματα γαστροπροστασίας), αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων. Επιπλέον, προωθείται και η συμμετοχή στα νοσήλια (co-payment). Πρόκειται για μέτρο που ισχύει στην Ευρώπη, ωστόσο τα μοντέλα διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα. Ετσι, σε κάποιες περιπτώσεις το ποσοστό συμμετοχής είναι πάγιο και τη διαφορά την καλύπτει το ασφαλιστικό ταμείο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις συναρτάται από το ύψος των αποδοχών και συνεπώς είναι κλιμακωτό.
3 Αξιοποίηση πλεοναζουσών νοσοκομειακών δομών με συγχωνεύσεις νοσοκομείων και ενοικίαση μονάδων σε ιδιώτες.
4 Επέκταση της χρήσης των γενοσήμων φαρμάκων.
5 Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των Ταμείων. Η φαρμακευτική δαπάνη από 2,43 δισ. ευρώ το 2004 εκτοξεύτηκε στα 5,6 δισ. ευρώ το 2009.
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Στον κατάλογο των προτεινόμενων μέτρων περιλαμβάνονται επίσης εξοικονομήσεις 1,5 δισ. ευρώ από την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα, μέρος του οποίου αποτελεί το σχέδιο για λουκέτα και συγχωνεύσεις σε πλήθος φορέων. Στο 1 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι περικοπές από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ επιπλέον 1 δισ. ευρώ αναζητά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας από το μέτωπο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Από τον κατάλογο των μέτρων που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχουν εξαιρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχικές προτάσεις που αφορούσαν μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ και επιβολή πλαφόν ασφαλιστικής κάλυψης 1.500 ευρώ ανά ασφαλισμένο, αντίθετα υπάρχει συμφωνία για την ανάγκη επέκτασης του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ από 1ης/1/2013.
TA NEA (ΕΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΗ)

Ο 21χρονος Πακιστανός είναι ο «Δράκος» της Πάρου!


Το «Δράκο» της Πάρου  -σύμφωνα τουλάχιστον και με την πρώτη ταυτοποίηση γενετικού υλικού που βρέθηκε στο σπίτι του νεαρού Πακιστανού και στα ρούχα της μαθήτριας- έχουν στα χέρια τους οι άνδρες της Ασφάλειας.
Ο ηλικίας 21 ετών υπήκοος Πακιστάν κρατείται στη ΓΑΔΑ, δεν έχει ομολογήσει, ωστόσο είναι πλέον θέμα χρόνου να βγουν και τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος και η προσαγωγή να μετατραπεί σε σύλληψη.
Ο Πακιστανός εντοπίστηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε βρει καταφύγιο τις τελευταίες ημέρες και αμέσως οδηγήθηκε στην Ασφάλεια. 
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του από την παρατηρητικότητα της μητέρας της 15χρονης Μυρτώς, η οποία, λίγες ώρες πριν την επίθεση, είδε το συγκεκριμένο νεαρό αλλοδαπό με λευκό παντελόνι και φλοράλ πουκάμισο να περνάει δυο φορές από μπροστά τους και να κοιτάζει παράξενα.
Παράλληλα, δύο ημέρες μετά την επίθεση, ο εργοδότης του αλλοδαπού τηλεφώνησε στην Αστυνομία και είπε πως ο νεαρός, που εργάζεται ως κηπουρός στην τουριστική του επιχείρηση, ζήτησε να πληρωθεί και να φύγει, γιατί ένας συγγενής του στην Αθήνα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. 
Έτσι, οι Αρχές ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν τον αλλοδαπό, καθώς όλα τα στοιχεία έδειχναν πως είναι ο δράστης της επίθεσης. Στο δωμάτιο που έμενε στην Πάρο οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάτι ύποπτο, πήραν όμως ρούχα για να ταυτοποίησουν το γενετικό υλικό, με αυτό που βρέθηκε στα ρούχα της 15χρονης Μυρτώς.
Παράλληλα με το κυνήγι του Πακιστανού, οι Αρχές κινούνταν σε δύο περιοχές, εστίαζαν τις έρευνες σε δέκα πρόσωπα που έχουν δώσει δείγμα DNA, ενώ άλλοι πέντε ύποπτοι δεν είχαν εντοπιστεί.
Αυτά ήταν τα βασικά κομμάτια του παζλ στην υπόθεση θρίλερ με την άγρια κακοποίηση της μαθήτριας από έναν άγνωστο μανιακό άνδρα το απόγευμα της 22ας Ιουλίου στα βράχια της παραλίας των σέρφερ.
Επίσης, κάθε μέρα που περνούσε, μεγάλωνε η λίστα των ατόμων που έχουν καταθέσει στους αξιωματικούς της Ασφάλειας. Τελικά κατέθεσαν περίπου 60 άτομα, χωρίς όμως τα λεγόμενα κάποιου να δίνουν απαντήσεις για το τι συνέβη μεταξύ 7:00 και 7:20 το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιουλίου. protothema.gr

ΙΡΑΝ - ΙΣΡΑΗΛ: Πλησιάζει η «ώρα μηδέν»;

Περίεργες δηλώσεις πρώην διοικητή Mossad
«Εάν ήμουν Ιρανός θα ανησυχούσα πολύ για τις επόμενες 12 εβδομάδες, καθώς οι ισραηλινές απειλές μου φαίνονται σοβαρές και αξιόπιστες». Με αυτά είναι τα λόγια ο Εφρέμ Χαλεβί, πρώην διοικητής της Mossad επιβεβαιωσε εμμέσως πλην σαφώς την θέση του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, ότι "Μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε πόλεμο.
 

Πάντως ο ίδιος ο Χαλεβί έχει αναφέρει ότι ενδεχόμενο στρατιωτικό πλήγμα του Ισραήλ ή των ΗΠΑ στο Ιράν, θα επηρεάσει την ευρύτερη περιοχή για τα επόμενα 100 χρόνια…
 

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις του, στις αρχές Ιουλίου, αναφορικά με την περίπτωση μονομερούς ισραηλινής επιχείρησης κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να «υπαγορεύσουν σε έναν άλλο κυρίαρχο κράτος τι να κάνει και τι να μην κάνει», και ότι σε αυτό το πλαίσιο «το Ισραήλ μπορεί να καθορίσει για τον εαυτό του τι είναι προς το συμφέρον του και το τι θα πρέπει να κάνει σχετικά με το Ιράν αλλά και με κάθε άλλο κράτος». Συμπλήρωσε δε με έμφαση πως αυτό θα γίνει «ανεξαρτήτως εάν συμφωνούμε ή όχι»… Έδωσαν λοιπόν με αυτό τον τρόπο οι ΗΠΑ το «πράσινο φως» για μία ισραηλινή επίθεση στο Ιράν;

Επισήμως, ο Λευκός Οίκος δήλωσε πως η πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης προς το Ιράν και το Ισραήλ δεν έχει αλλάξει. Ανεπισήμως, η προαναφερόμενη δήλωση, και ο άνθρωπος που την έκανε, ουσιαστικά προετοιμάζει το έδαφος για μία επιχείρηση κατά του Ιράν τύπου «Οσιράκ».

Στις 7 Ιουνίου του 1981, οκτώ ισραηλινά μαχητικά F-16A Fighting Falcon και έξι μαχητικά F-15A Eagle, τα οποία συνόδευαν τα πρώτα, με μία πτήση από τη βάση του Ετζιόν που βρισκόταν στη βόρεια περιοχή της χερσονήσου του Σινά, η οποία και κατεχόταν ακόμα από το Ισραήλ, κατέστρεψαν τις ιρακινές πυρηνικές εγκαταστάσεις κοντά στη Βαγδάτη. Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Όπερα» ουσιαστικά στέρησε το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν από τη δυνατότητα να αναπτύξει πυρηνικές δυνατότητες.

Τα αεροσκάφη πέταξαν σε απόσταση 1.100 χλμ. πάνω από τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία. Ας σημειωθεί πως στα πρώτα στάδια του πολέμου μεταξύ Ιράν και Ιράκ (Α΄ Πόλεμος του Κόλπου), δύο περσικά F-4 Phantom II επιτέθηκαν στον αντιδραστήρα στις 30 Σεπτεμβρίου του 1980 και του προξένησαν ζημιές.

Όλα δείχνουν πως η επιχείρηση «Όπερα» μπορεί να επαναληφθεί με «θύμα» αυτήν τη φορά το Ιράν.

Μάλιστα έχουν δει το φως της δημοσιότητας εκτιμήσεις πως η Σαουδική Αραβία θα «δεχθεί» τα ισραηλινά μαχητικά να περάσουν μέσω του εναέριου χώρου της για να πλήξουν το Ιράν, ενώ η συγκεκριμένη πορεία θεωρείται ως ρεαλιστική εάν κάποιος λάβει σοβαρά υπόψη την τουρκική θέση πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψει σε ισραηλινά μαχητικά να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας για να πλήξουν μία συμμαχική προς αυτήν χώρα.

Ύστερα, είτε μέσω του Περσικού Κόλπου, είτε μέσω του Ιράκ (το οποίο φυσικά και να ήθελε δεν θα είχε καμία τύχη στο να εμποδίσει μία τέτοια εξέλιξη), τα μαχητικά του Ισραήλ δύνανται να πλήξουν ακαριαία τόσο τα νότια όσο και το εσωτερικό της χώρας.

Πώς όμως τα μαχητικά του Ισραήλ θα μπορούσαν να φτάσουν στη Σαουδική Αραβία; Η απάντηση ίσως και να μπορεί να δοθεί μέσω των δεδομένων που έχουν γίνει γνωστά για ένα παρεμφερές θέμα. Συγκεκριμένα, προσφάτως ανακοινώθηκε πως ένα υποβρύχιο κλάσης Dolpin των ναυτικών δυνάμεων του Ισραήλ διήλθε της διώρυγας του Σουέζ για να λάβει μέρος σε εκπαιδευτική δραστηριότητα του ναυτικού της χώρας στο Εϊλάτ. Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά το 2005 που το Ναυτικό του Ισραήλ χρησιμοποιεί ξανά τη διώρυγα για να μεταφέρει σημαντικές μονάδες στο Εϊλάτ.

Το εν λόγω γεγονός αποδεικνύει πως το Κάιρο προφανώς έδωσε τη συγκατάθεσή του για τη συγκεκριμένη κίνηση. Βέβαια, η συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε, ούτε όμως διαψεύσθηκε από την αιγυπτιακή πλευρά. Θα μπορούσε λοιπόν το Ισραήλ να κινηθεί μέσω Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και μετά, είτε μέσω του Κόλπου, είτε μέσω του Ιράκ, να επιτεθεί στο Ιράν;

Η επιλογή της αεροπορικής προσβολής για το Τελ Αβίβ είναι αυτονόητη, αφού τόσο τα μαχητικά που διαθέτει όσο και τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, έγκαιρης προειδοποίησης αλλά και ηλεκτρονικού πολέμου θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ακαταμάχητο «πακέτο» που θα έσπερνε την καταστροφή στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Βέβαια, η Τεχεράνη έχει ήδη διασπείρει τις κρίσιμες εγκαταστάσεις της και είναι σίγουρο πως θα έχει δημιουργήσει μία σημαντική υπόγεια υποδομή, η οποία θα είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί και να εξουδετερωθεί. Όμως, όπως έδειξαν και οι τελευταίες επιχειρήσεις στη Γάζα, οι ισραηλινές ικανότητες κατά τέτοιου είδους στόχων δεν πρέπει να υποτιμηθούν, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε να συνυπολογίσουμε και την έμμεση (ή ακριβέστερα κεκαλυμμένη) αμερικανική υποστήριξη.

Σκληρή απάντηση απο τον ιδιοκτήτη του best Μεσσηνίας στην “Ελευθερία”

Σκληρή  απάντηση από τον ιδιοκτήτη του Best-tv Νίκο Μπελογιάννη εναντίον του Εκδότη της Εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ "Ντίνου Πλεμμένου είχαμε πρίν από λίγο μέσα από το Site του  best-tv.gr 
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 
 Διαβάζοντας σήμερα στην τοπική εφημερίδα της Μεσσηνίας «Ελευθερία» το παραλήρημα του Εκδότη για τις δήθεν εξηγήσεις στις επιθέσεις στον Περιφερειάρχη Π.Τατούλη και τις κουκουλοφορικές εξηγήσεις για εμάς, που τις προετοίμαζε ως συνήθως πολύ καιρό, το μόνο πράγμα που σκέφτηκα για ακόμη μια φορά είναι κρίμα… που κατάντησε… και μάλλον έχει πάρει στο λαιμό του και τον Ηλία – που πιθανόν πρέπει να το έγραψε αυτός το σημερινό «μανιφέστο».
Χωρίς να είμαι υπερασπιστής κανενός εκτός από τον εαυτόν μου, εγώ θα απαντήσω σε αυτά κ. Πλεμμένε που γράφεις, διότι στο τέλος πας να κάνεις και τον ήρωα..
1- Την προσφορά της εφημερίδας σου στην Μεσσηνία δεν την αμφισβητεί κανένας, όπως και τα πολλά σου λάθη σε θέματα που δεν ξέρεις και προσπαθείς να κάνεις τον ειδικό.
2- Για το θέμα των σκουπιδιών δεν έκανες τίποτε τόσα χρόνια που γίνετε πάρτι με τα λεφτά εκεί, μια και είναι πολλά, με το πιο πρόσφατο που πήγαν να πάνε τα σκουπίδια στο Αεροδρόμιο και να μην γράψεις ούτε μονόστηλο!!
3- Για το θέμα του Αεροδρομίου Καλαμάτας που ισχυρίζεσαι ότι συγκρούστηκες με την Περιφέρεια και αναφέρεις μάλιστα και τον Χρήστο Μαλαπάνη, που τον υμνείς από τότε πολλές φορές που μέχρι πριν τον λοιδορούσες λέγοντας τον «γεροντάκι» και μάλιστα με πρωτοσέλιδο, σου αναφέρω μήπως ξέχασες ότι το «είχες» δώσει με ανάθεση στον «Μορέα» του Μπόμπολα και γι αυτό αντέδρασε ο Τατούλης;
4- Για το θέμα των κουνουπιών που αναφέρεις πιο κάτω, μήπως ξέχασες την αναταραχή που προξένησες εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου λέγοντας ότι τα κουνούπια είναι του… Νείλου με αποτέλεσμα να βγάλει ανακοίνωση ο δήμαρχος για να ηρεμήσει τον κόσμο ; Και για να συνεχίσω μήπως δεν τον πήρες τηλέφωνο και τον πέρασες από «γενεές δεκατέσσερις» γι αυτή του την ενέργεια με την οποία δικαιολογημένα εξευτελίστηκες;
5- Για το θέμα του λιγνίτη που επικαλείσαι για σύγκρουση με τον περιφερειάρχη. Μήπως δεν έπρεπε να ακούσει όλες τις πλευρές η περιφέρεια και να βγάλει συμπέρασμα όπως και σε κάθε επένδυση και πρέπει να βλέπει τα πρωτοσέλιδα τα δικά σου για να αποφασίζει; Άλλωστε υπήρχαν πολλοί εκεί από την περιοχή που είχαν –έχουν διαφορετική άποψη από όλους μας.
Τέλος όσον αφορά τις οφειλές (φέσια όπως τα λες) σε ΙΚΑ –Εφορία-εργαζόμενους κλπ υπονοώντας και εμένα σου λέω για ακόμη μια φορά κ. κουκουλοφόρε – καταδότη ότι εγώ είμαι υπερήφανος για τον εαυτόν μου και ας χρωστώ σε αυτούς που είπες, διότι παλεύω να τους ξεχρεώσω και δεν αρνήθηκα τις οφειλές μου.
Σου επισημαίνω ότι παρόλα τα λάθη μου από 10 χρονών που δουλεύω και από 26 σαν επαγγελματίας σε δύσκολες δουλειές.. ούτε ζήλεψα την επιτυχία κανενός, ούτε τα χρήματά του, ούτε εκβίασα κανένα για να έχω λεφτά τώρα και να το παίζω «νοικοκύρης» ..εσύ αναρωτήσου για τον εαυτόν σου. Και κάτι τελευταίο γι αυτούς που χρωστούν και δεν τους κάνεις συνομιλητές σου, μήπως πρέπει να το πεις αυτό και στους πελάτες σου για να δούμε πόσες διαφημίσεις θα έχεις;
Όσον αφορά την «Νέα Ελλάδα» την ελληνική «Ελιά» κλπ που αναφέρεις αυτά άστα να τα κρίνει η Δημοκρατία και ο κόσμος εσύ καλό θα είναι να δεις… την «Νέα Ελευθερία»…
Νίκος Μπελογιάννης

Τρόμος στο Facebook χάκερ κλέβουν κωδικούς και αλλοιώνουν το προφίλ


Τroll και χάκερ σκορπούν τον τρόμο στους χρήστες του Facebook κλέβοντας κωδικούς και αλλοιώνοντας τα προφίλ των χρηστών που είχαν την ατυχία να πέσουν στα νύχια τους. Στα εγκληματικά τους δίχτυα έχουν μπλεχτεί ανήλικοι μαθητές, λαμπερά αστέρια της showbiz αλλά και πολιτικοί.

Μόλις πριν από ένα 24ωρο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία προΐσταται ο Μανώλης Σφακιανάκης, ανακοίνωσε πως συνέλαβε έναν 23χρονο ο οποίος δρώντας ως troll κατάφερε να υποκλέψει τους κωδικούς σελίδας μιας ανήλικης μαθήτριας και να δημιουργήσει έτσι έναν κύκλο φίλων με το όνομα του ανήλικου κοριτσιού.

Πρόκειται για ένα νέο τρόπο που έχουν ανακαλύψει οι απανταχού απατεώνες ώστε να προκαλούν προβλήματα στους χρήστες γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τη μέθοδο αυτή χρησιμοποιούν επίσης οι παιδόφιλοι ανά την υφήλιο για να προσεγγίζουν ανήλικα αγόρια και κορίτσια.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας 13χρονης στην Κρήτη η οποία εκτέθηκε στην τοπική κοινωνία όταν ζήτησε από τις φίλες της στο Facebook να ανεβάσουν στον «τοίχο» της γυμνές φωτογραφίες τους.

Ο σάλος που ξέσπασε κόπασε μετά από παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πλην όμως το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί ήταν σοβαρό και η ανήλικη αναγκάστηκε να αλλάξει σχολικό περιβάλλον, ενώ παράλληλα οι γονείς της απευθύνθηκαν και σε παιδοψυχολόγο για να βοηθήσει το παιδί να ξεπεράσει το σοκ.

Ηδη στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία έχουν καταγραφεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τουλάχιστον 30 περιπτώσεις troll σε προφίλ χρηστών του Facebook. Από την επίθεσή τους δεν έχουν γλιτώσει ούτε γνωστά ονόματα της ελληνικής showbiz, που είδαν μέσα σε μια νύχτα το προφίλ τους να το διαχειρίζεται από μακριά άγνωστο άτομο, το οποίο βέβαια ουδεμία αγαθή πρόθεση είχε.

Επίσης, ακόμαα και πολιτικοί έχουν πέσει θύματα troll στο Διαδίκτυο, καθώς οι απατεώνες του Ιντερνετ έχουν γράψει στον τοίχο τους διάφορα αρνητικά σχόλια, τα οποία βέβαια αποδίδονται στον χρήστη της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, που δεν είναι άλλος από τον πολιτικό.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται σε εγρήγορση κάθε λεπτό της ώρας για να προστατεύσει τους χρήστες του Διαδικτύου, αλλά κυρίως για να εντοπίζει τους παιδόφιλους, οι οποίοι κλέβουν κωδικούς ανήλικων κοριτσιών και αγοριών για να προσεγγίσουν τους φίλους τους.

Αριστη συνεργασία

Η εταιρεία που διαχειρίζεται παγκοσμίως το Facebook έχει άριστη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και κυρίως με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και η ενημέρωση για κάθε ύποπτη κίνηση είναι άμεση.

«Η εταιρεία όποτε έχουμε ζητήσει τη συνδρομή της έχει ανταποκριθεί άμεσα και η βοήθεια που μας προσφέρει είναι πολύτιμη» λέει στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει άριστη γνώση των ερευνών στο Διαδίκτυο.

Αλλωστε, η πρώτη υπόθεση που χειρίστηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην περιοχή της Καλαμάτας και αφορούσε παιδόφιλο που εκβίαζε ανήλικη μαθήτρια με την μέθοδο του troll εξιχνιάστηκε χάρη στα στοιχεία που έστειλε αμέσως η διαχειρίστρια εταιρεία του Facebook στην ΕΛ.ΑΣ.
Espresso

Επαναστατικό σπρέι κυττάρων, θεραπεύει χρόνιες πληγές στα πόδια


Αμερικανοί και Καναδοί ερευνητές δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό σπρέι που ψεκάζει πάνω στις πληγές του δέρματος ένα στρώμα δερματικών κυττάρων και πρωτεϊνών, βοηθώντας έτσι στην επούλωση των τραυμάτων, χωρίς να χρειάζεται μεταμόσχευση δέρματος από άλλο σημείο του σώματος.
Το σπρέι δοκιμάστηκε σε 228 άτομα με χρόνια έλκη στα πόδια τους, που διαρκούσαν πολλούς μήνες. Λαμβάνοντας το σπρέι κάθε δύο εβδομάδες, οι ασθενείς εμφάνισαν σημαντική βελτίωση.
Η μείωση των πληγών άρχισε σχεδόν αμέσως. Το 70% των ασθενών θεραπεύτηκε μέσα σε τρεις μήνες έναντι του 47% των ατόμων που έκαναν εικονική θεραπεία τύπου «πλασέμπο».
Οι ερευνητές της αμερικανικής εταιρίας Healthpoint Biotherapeutics, με επικεφαλής τον δρα Χέρμπερτ Σλέιντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό "Lancet", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC, αναφέρουν ότι το σπρέι καταφέρνει να φέρει πιο γρήγορα αποτελέσματα στις δύσκολες πληγές που είναι επώδυνες και αργούν να κλείσουν.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Γιαζιτζίδου - Τσιάβου


Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Εκτός βάθρου έμειναν οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου, καθώς κατέλαβαν την 4η θέση στον τελικό της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου της κωπηλασίας με επίδοση 6:11.43, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Οι «χρυσοί» στο Πεκίνο Βρετανοί, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και μέσα στο ... σπίτι τους, στο κωπηλατοδρόμιο του Ίτον. Οι Άλεξ Γκρέγκορι, Πιτ Ριντ, Τομ Τζέιμς και Άντριου Τριγκς Χοτζ εκμεταλλεύτηκαν τη συμπαράσταση από 30 χιλιάδες φιλάθλους στη λίμνη Ντόρνεϊ και πέρασαν πρώτοι τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 6:03.97. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Αυστραλία (Λόκγουντ, Τσάπμαν, Τζιν, Ντάνκλεϊ-Σμιθ) με επίδοση 6:05.19, ενώ χάλκινο το μετάλλιο κατέκτησαν οι (ΗΠΑ Ότσαλ, Ράμελ, Κόουκ, Γκολτ) με 6:07.20.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- "Φράκαρε " η Νέα Είσοδος όχι απο τουριστες αλλά από Νταλίκα !


Ένα ατύχημα με μια νταλίκα στο ρεύμα εξόδου από την Καλαμάτα λίγο μετά την αστυνομία έκανε πολλούς που περίμεναν από μακριά στην ουρά να αναρωτηθούν μήπως τελικά ήρθε τόσος κόσμος που φράκαρε και η Νέα Είσοδος. 
Όποιος έφτανε κοντά και έβλεπε γιατί είναι αυτή η μικρή ταλαιπωρία ξανά έμπαινε στην "μιζέρια" του διότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και τουριστικά με τα περισσότερα δωμάτια να είναι άδεια μέσα στον Αύγουστο στην Καλαμάτα και σε πολλά μέρη του νομού Μεσσηνίας..best-tv.gr

Μικρότερη η «φυγή» των εκδρομέων του Αυγούστου από κάθε άλλη χρονιά


Τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά με πληρότητα, προς τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ωστόσο η επιβατική κίνηση είναι μικρότερη σε σχέση με άλλες χρονιές.
Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν 26 δρομολόγια και 24 την Κυριακή από το λιμάνι του Πειραιά ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας χθες πραγματοποιήθηκαν 17 δρομολόγια ενώ σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν 12 δρομολόγια και 18 την Κυριακή. Απο το λιμάνι του Λαυρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα 7 δρομολόγια.
Τις δύο πρώτες ημέρες του Αυγούστου από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 51.861 επιβάτες για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη και 9.564 για τον Αργοσαρωνικό, από τη Ραφήνα 10.543 και από το Λαύριο 3.052 επιβάτες.
Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο παρατηρήθηκε μειωμένη επιβατική κίνηση και στα τρία λιμάνια της Αττικής σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 2011.
Ενδεικτικά, φέτος τον Ιούλιο ταξίδεψαν από τον Πειραιά για κάποιο νησί του Αιγαίου 567.832 επιβάτες, έναντι 695.661 τον ίδιο μήνα πέρυσι, δηλαδή 127.829 επιβάτες λιγότεροι. Λιγότεροι κατά 42.496 ήταν και αυτοί που πήγαν σε κάποιο νησί του Αργοσαρωνικού, καθώς τον Ιούλιο του 2012 ταξίδεψαν 160.057 έναντι 202.553 πέρυσι.
Από το λιμάνι της Ραφήνας τον Ιούλιο του 2012 αναχώρησαν 161.429 επιβάτες έναντι 174.815 πέρυσι, δηλαδή 13.386 επιβάτες λιγότεροι. Από το Λαύριο αναχώρησαν 40.967 επιβάτες, έναντι 52.026 τον ίδιο μήνα πέρυσι, δηλαδή 11.059 λιγότεροι.
Συνολικά και από τα τρία λιμάνια τον Ιούλιο του 2012 αναχώρησαν συνολικά 930.285 επιβάτες φέτος, έναντι 1.125.055 πέρυσι.
Επίσης τον Ιούνιο του 2012 αναχώρησαν από τον Πειραιά για κάποιο νησί του Αιγαίου 188.076 επιβάτες, έναντι 218.498 πέρυσι, για τον Αργοσαρωνικό 81.588 επιβάτες έναντι 91.794 πέρυσι, από τη Ραφήνα 57.413 επιβάτες έναντι 62.607 πέρυσι και από το Λαύριο 16.304 έναντι 15.174 πέρυσι.
Σε επιφυλακή βρίσκεται το Λιμενικό Σώμα,για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.iefimerida.gr

Κρατείται και ανακρίνεται στην ΓΑΔΑ ο "Δράκος " της Πάρου !


Μετά από έρευνες οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον νεαρό Πακιστανό ο οποίος φέρεται ως ύποπτος για την άγρια κακοποίηση της 15χρονης στην Χρυσή Ακτή της Πάρου.
Ο νεαρός Πακιστανός, ο οποίος εργαζόταν σε ταβέρνα στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, φέρεται να έγινε αντιληπτός στο σημείο της επίθεσης και αναζητήθηκε στο δωμάτιο που μένει. Από εκεί η αστυνομία συνέλεξε τα δαχτυλικά του αποτυπώματα και γενετικό υλικό.
Ο νεαρός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πληρώθηκε τα μεροκάματα που είχε κάνει και είπε στον εργοδότη του, λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό, ότι πρέπει να φύγει για την Αθήνα με το πλοίο της γραμμής.

Επιχείρηση " Σκούπα " στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες αστυνομική επιχείρηση στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας με την Ελληνική Αστυνομία να πραγματοποιεί ελέγχους σε κτίρια και να προσαγάγει μετανάστες, στα πλαίσια της επιχείρησης για την απομάκρυνση από το κέντρο παράνομων μεταναστών με την ονομασία «Ξένιος Ζευς».  
Για την πρόοδο της επιχείρησης θα γίνουν ανακοινώσεις σήμερα το μεσημέρι από τον εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ.  

Παπάς αρνήθηκε να κοινωνήσει κοριτσάκι 9 ετών!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΤΟΥ !!!

Απίστευτο περιστατικό στην περιοχή του πρώην Δήμου Βραχνείκων  στην Αχαία με ιερέα που αρνήθηκε να κοινωνήσει κοριτσάκι 9 ετών γιατί... δεν του άρεσε το ντύσιμό του.
Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικές ημέρες και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε χαμός στην εκκλησία!
Το πρωί εκείνης της Κυριακής ο παππούς και η γιαγιά του παιδιού, πιστοί και άνθρωποι της εκκλησίας, πήγαν το κοριτσάκι να κοινωνήσει.
Η 9χρονη φορούσε... καλοκαιρινά ρούχα και φαίνεται πως ο παππάς δεν σεβάστηκε ούτε την ηλικία του και στην κυριολεξία... τα πήρε στο κρανίο:
«Να πάτε να το ντύσετε και να το φέρετε να κοινωνήσει» τους είπε και όταν εκείνοι αντέδρασαν, δηλώνοντάς τους πως... πρόκειται για ένα μικρό κορίτσι μόλις 9 ετών, ο ιερέας... τους έβαλε τις φωνές!
Το τι έγινε στην εκκλησία δεν περιγράφεται! Αλλοι πιστοί παρενέβησαν, σχολίαζαν αρνητικά την ενέργεια του παπά, εκείνος όμως... ήταν απτόητος!
 Δεν άλλαζε με τίποτα την άποψή του. Τι να κάνουν και οι παππούδες, μπροστά στην επιμονή του ιερέα αποφάσισαν να υποχωρήσουν. Το κοριτσάκι στεκόταν ... άναυδο παρακολουθώντας τη σκηνή! Προφανώς οι παππούδες ενημέρωσαν τους γονείς οι οποίοι φανερά εκνευρισμένοι πήγαν στην εκκλησία και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον ιερέα.
Δεν του άλλαξαν όμως την άποψη.
Ούτε καν στην υπενθύμιση της ηλικίας του παιδιού δεν «υποχωρούσε»! Οι γονείς έφυγαν, το περιστατικό όμως απασχόλησε έντονα την τοπική κοινωνία.
Κάτοικοι υποστήριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό που ο ιερέας είχε επιδείξει αδικαιολόγητη αυστηρότητα. «Να ήταν έφηβη ή νεαρή θα το καταλαβαίναμε, αλλά ένα κοριτσάκι 9 ετών πόσο άσεμνα μπορεί να ντυθεί»; αναρωτιόντουσαν γυναίκες που διαμένουν στην περιοχή.
Παρέμβαση ΜητροπολίτηΘα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος έχει εκφράσει στο παρελθόν την έντονη αντίθεσή του σε τέτοιες συμπεριφορές, δηλώνοντας πως οι πιστοί θα πρέπει μεν να προσέρχονται κόσμια ντυμένοι στους ιερούς ναούς, όμως για μικρά παιδάκια δεν τίθεται ζήτημα αν θα φορούν παντελονάκι ή φανέλα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
Είναι βέβαιο πως ο κ. Χρυσόστομος θα παρέμβει ερευνώντας το θέμα, αφού δεν θα πρέπει να δημιουργείται στους πιστούς η εντύπωση πως η Εκκλησία τους διώχνει από την μεγάλη αγκαλιά της.dete.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-: Λογομάχησε και... έδειξε τα στήθη της μέσα στην Τράπεζα!


Απίστευτο συμβάν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Μαιζώνος στην Πάτρα.
 Δεν πίστευαν στα μάτια τους τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι πελάτες που εκείνη την στιγμή έκαναν συναλλαγές.
Μία γυναίκα Βελγικής υπηκοότητας άρχισε να διαμαρτύρεται επειδή κάποιοι φώναζαν που περίμεναν στην ουρά και ότι οι Έλληνες... δεν έχουν υπομονή.
Ήρθε δε σε λεκτική αντιπαράθεση με πελάτη ο οποίος της φώναζε λέγοντάς της πως «δεν φτάνει που τρώει ψωμί από την Ελλάδα, κάνει κριτική κιόλας».
Η γυναίκα ανταπάντησε, έλεγε μάλιστα πως έχει δώσει και το πετσί της για την δουλειά της σε αυτή τη χώρα και σε μία κίνηση απόγνωσης... κατέβασε την μπλούζα της!
 Έκπληκτοι όλοι αντίκρισαν τα δύο γυμνά στήθη της γυναίκας και... έκαναν τον σταυρό τους!
Η Βελγίδα πάντως σήκωσε γρήγορα την μπλούζα της και έκρυψε το στήθος της.
Το συμβάν πάντως έκανε... τον γύρο της πόλης, αφού ήταν πρωτοφανές για τα τοπικά δεδομένα..dete.gr

Ε ρε ένα Κολοκοτρώνη που θέλετε!


Του Ευάγγελου Σταυριανάκη.

 Η κρίση δεν περνάει ούτε με το ευρώ του χρέους , ούτε με τη δραχμή της φτώχιας.
 Η κρίση θέλει άμεσες αποφάσεις δίχως πολύ πολιτικό λόγγο και μεγάλους στόχους. Ο βασικός στόχος είναι να δουλέψει η μηχανή των κατώτερων οικονομικών στρωμάτων. 
Αυτό δεν γίνεται ούτε με την υψηλή φορολογία, ούτε με επιδόματα ανεργίας. Θέλει άμεσες λύσεις.
Κάθε μέρα μιλάνε για υποτιθέμενες λύσεις που εάν γίνουν πράξη θα λυθεί το πρόβλημα. Μα έχουν καταλάβει το πρόβλημα; Δεν είναι σίγουρο. Ακόμα επεξεργάζονται τα δεδομένα. Μιλάνε για αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό αλλά δεν μιλάνε για αξιοπιστία της Ελλάδας στο εσωτερικό της χώρας.
Οι  λογιστές που έρχονται από το εξωτερικό βλέπουν αριθμούς. 
Δεν βλέπουν την καθημερινότητα του μέσου Έλληνα. Όση αξιοπιστία μας έχουν αυτοί , τόση και άλλη τόση έχουμε για αυτούς. Δεν υπάρχει κανένα κανάλι επικοινωνίας. Απλούστατα γιατί οι αριθμοί είναι στα χαρτιά ενώ η καθημερινότητα είναι στη ζωή.
Όταν οι τροικανοί πάνε σε κεντρικά σημεία της Αθηνάς και βλέπουν κόσμο να κάθεται και να πίνει τον καφέ του, καταλαβαίνουν μονόπλευρα.
 Νομίζουν ότι όλοι έτσι κάνουν, ναι, τώρα όλοι έτσι κάνουν , αφού με τα μέτρα που ζητάνε η ανεργία έχει φτάσει στο απόγειό της.
Λογιστές και πάλι λογιστές , αυτοί είναι οι άνθρωποι της τρόικας .
Πρόσθεση αφαίρεση και πολλαπλασιασμός με διαίρεση και αν δεν βγούνε τα νούμερα , πάλι από την αρχή.
Οι επιστήμονες στο CERN ήταν πιο δημιουργικοί, τουλάχιστον βρήκαν  ένα σωματίδιο με δυνατότητες που δεν γνώριζε ο άνθρωπος.
Οι λογιστές από την άλλη δημιουργούν τρύπες στον προϋπολογισμό, σαν τις μαύρες τρύπες που ρουφάνε ότι βρεθεί στην τροχιά τους. Έτσι και το πολιτικό σύστημα μια μαύρη τρύπα είναι. Από μια μαύρη τρύπα τι ισολογισμό και προϋπολογισμό μπορείς να κάνεις , αφού χάνονται τα χρήματα υπέρ της άλλης μαύρης τρυπάς, αυτή του χρέους.
Ο λαός ζητάει αλλά , ο πολιτικός κάνει άλλα και οι ξένοι ζητάνε αυτά που δεν τους ανήκουν. Ε ρε ένα Κολοκοτρώνη που θέλετε. freepen.gr

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ;Πως θα φύγει γρήγορα η κοιλιά!


Ψαλιδάκια με τα χέρια
Ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια στο πλάι και τα πόδια τεντωμένα ψηλά.
Σφίγγοντας τους κοιλιακούς σήκωσε το κεφάλι, τους ώμους, το πάνω μέρος της πλάτης και τα χέρια σου μερικά εκατοστά από το πάτωμα.
Εισπνέεις καθώς ανεβοκατεβάζεις συνεχόμενα μερικά εκατοστά τα χέρια σου μετρά ως το 6.
Εκπνέεις συνεχίζοντας τα ψαλιδάκια με τα χέρια σου μετρώντας ως το 6. Επαναλάμβανε την άσκηση.
Kάνε την άσκηση πιο εύκολη: Κάνε την άσκηση με τα γόνατα λυγισμένα.
Kάνε την άσκηση πιο δύσκολη:
Ανεβοκατέβαζε παράλληλα και τα πόδια σου. Όσο πιο κοντά στο πάτωμα (χωρίς να ανασηκώνεις την πλάτη) έχει καλύτερο αποτέλεσμα η άσκηση.
Προβολές
Μεινε όρθια με το αριστερό πόδι όσο πιο μπροστά μπορείς από το δεξί, κρατώντας την μπάλα με τα χέρια τεντωμένα μπροστά στο ύψος τους στήθους.
 Εισπνέεις, σφίγγεις τους κοιλιακούς και χαμηλώνεις αργά λυγίζοντας και τα δύο γόνατα μέχρι να σχηματίσουν ορθή γωνία (το μπροστινό σου γόνατο δεν πρέπει να ξεπερνάει την πατούσα). Εκπνέεις και στέκεσαι όρθια σηκώνοντας την μπάλα πάνω από το κεφάλι σου με τα χέρια τεντωμένα. Επαναλάμβανε κατεβάζοντας την μπάλα καθώς λυγίζεις τα γόνατα σου.
Kάνε την άσκηση πιο εύκολη: Εφάρμοσέ την χωρίς την μπάλα.
Κάνε την άσκηση πιο δύσκολη: Από το κάθισμα με τα γόνατα λυγισμένα, γύρισε την μπάλα προς τα αριστερά, δεξιά και ξανά στο κέντρο για να συμπληρώσεις μια επανάληψη.
Κίνηση στα πόδια
Ξάπλωσε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα σε ορθή γωνία. Εκπνέεις, σφίγγεις τους κοιλιακούς και κατεβάζεις αργά το ένα πόδι (σχεδόν ακουμπάς στο πάτωμα) χρησιμοποιώντας τους κοιλιακούς σου για να κρατήσεις την πλάτη σου σταθερή. Επιστρέφεις στην αρχική σου θέση και επαναλαμβάνεις και το άλλο πόδι.
Κάνε την άσκηση πιο εύκολη: Άσε το ένα πόδι στο πάτωμα, καθώς εκτελείς με το άλλο πόδι την άσκηση.
Κάνε την άσκηση πιο δύσκολη: Ενώνεις τα πόδια και τα ανεβοκατεβάζεις ταυτόχρονα.: shape.gr

4η Αυγούστου 1936! η δικτατορία του Μεταξά - Μανιαδάκης και ρετσινόλαδο


Στις εκλογές της 26ης Ιανουαρίου του 1936 οι Βενιζελικοί και οι Αντι-Βενιζελικοί δεν μπόρεσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση, με αποτέλεσμα ο Βασιλιάς Γεώργιος Β΄ να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.
Στις 9 Μαρτίου ο Βασιλιάς διόρισε υπουργό στρατιωτικών τον Ιωάννη Μεταξά.
Η αρχή για την δικτατορία της 4ης Αυγούστου είχε γίνει.
Κανένα κόμμα, εκτός από το Κ.Κ.Ε., δεν αποδοκίμασε τον συγκεκριμένο διορισμό.
Στις 14 Μαρτίου ορκίστηκε η κυβέρνηση Δεμερτζή, με αντιπρόεδρο και υπουργό στρατιωτικών τον Ιωάννη Μεταξά.
Έναν μήνα μετά πέθανε αιφνιδίως από ανακοπή καρδιάς ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Δεμερτζής. 
 Το τραγικό συμβάν έδωσε την ευκαιρία στον Μεταξά να αναρριχηθεί στην εξουσία. Έτσι στις 13 Απριλίου ο Γεώργιος Β΄ διόρισε τον ίδιο πρωθυπουργό, αφού έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης απο τη Βουλή.
Ο Σοφούλης, πρόεδρος της Βουλής, αν και είχε επιφυλάξεις για το διορισμό του Μεταξά, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης. Στις 30 Απριλίου του 1936 η Βουλή παραχώρησε με ψήφισμα απόλυτη ελευθερία στον Μεταξά.
Το ψήφισμα διέκοπτε τις εργασίες της βουλής ως τις 30.9.36 και παρείχε εξουσιοδότηση στην Εκτελεστική εξουσία να εκδίδει νομοθετικά διατάγματα για όλα τα θέματα, κάτω από την επίβλεψη μιας 40μελούς επιτροπής, η οποία τελικά δεν λειτούργησε.
Επικαλούμενος τον κίνδυνο εσωτερικών ταραχών και την ασταθή διεθνή κατάσταση, στις 4 Αυγούστου 1936 ο Μεταξάς κατήργησε και τον κοινοβουλευτισμό με τη συγκατάθεση του Γεωργίου Β', ο οποίος διέλυσε τη Βουλή χωρίς να προκηρύξει εκλογές και ανέστειλε πολλά άρθρα του Συντάγματος.
Γκαίμπελς και Μεταξάς
Η απροκάλυπτη συναίνεση του θρόνου, αλλά και των Βρετανών, επέτρεψε στο καθεστώς της 4ης Αυγούστου να παγιωθεί στην εξουσία, χωρίς να συναντήσει ουσιαστική αντίσταση.
Εξάλλου, η αδράνεια των δύο βασικών κομματικών πόλων (Βενιζελικών και Αντιβενιζελικών πολιτικών), σε συνδυασμό με τις πρακτικές της άμεσης καταστολής, εξουδετέρωσαν κάθε πιθανή εστία αντίδρασης.
Το Κοινοβούλιο διαλύθηκε, η δράση των πολιτικών κομμάτων απαγορεύτηκε και οι αντίπαλοι του καθεστώτος εξορίστηκαν. Εξοβελίζοντας τους τελευταίους από το πολιτικό σκηνικό, ο Ιωάννης Μεταξάς εδραίωσε τη θέση του, παρά την περιορισμένη επιρροή του στη λαϊκή βάση. Η πολιτική του χαρακτηριζόταν από αυταρχισμό αλλά και την καλλιέργεια της προσωπολατρίας προς τον ίδιο.
 Ο Ιωάννης Μεταξάς απεβίωσε, σε ηλικία 70 ετών, την 94η ημέρα του πολέμου, στην οικία του στην Κηφισιά, στις 6 τα χαράματα, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 1941.
Ο θάνατός του από πολλούς χαρακτηρίστηκε περίεργος αλλά κανένας δεν τόλμησε να μιλήσει ανοικτά για το πως μια αμυγδαλύτιδα απέβη θανατηφόρα! 
Η δικτατορία του Μεταξά έμεινε στην ιστορία ως δικτατορία του ρετσινόλαδου
Ο Μανιαδάκης,η Δημόσια Ασφάλεια και τα βασανιστήρια
Μετά την επικράτηση της δικτατορίας ο Μεταξάς έφτιαξε ένα υφυπουργείο Δημοσίας Ασφάλειας στο υπουργείο Εσωτερικών,το οποίο αργότερα έγινε αυτόνομο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Επικεφαλής διόρισε ένα πρόσωπο αφοσιωμένο στην υπόθεση της 4ης Αυγούστου και ιδιαίτερα στον αρχηγό της,τον Κωνσταντίνο Μανιαδάκη.
Σ’ αυτόν ανατέθηκε να εδραιώσει την δικτατορία της 4ης Αυγούστου.
Ας δούμε πως περιγράφει ο Σπύρος Λιναρδάτος στο βιβλίο του «4η Αυγούστου» τις μεθόδους συμμόρφωσης των πολιτών:
«Τα βασανιστήρια που εφάρμοσαν οι χαφιέδες της αστυνομίας εναντίον των αντιπάλων του καθεστώτος, των κομμουνιστών, σοσιαλιστών, δημοκρατικών, εναντίον των πρωτοπόρων εργατών, φοιτητών, αγροτών και διανοουμένων είναι πολύ δύσκολο να περιγραφούν.
Το ρετσινόλαδο και ο πάγος ήταν από τις κυριότερες μεθόδους βασανισμού για την απόσπαση ομολογιών και δηλώσεως μετανοίας.
Το βασανιστήριο του ρετσινόλαδου εφαρμοζόταν περίπου με τον παρακάτω τρόπο:
Στο τραπέζι του ανακριτή – βασανιστή υπήρχαν τρία ποτήρια, το ένα με 30 δράμια, το άλλο με 75 και το τρίτο με 100 δράμια ρετσινόλαδο. Αν ο ανακρινόμενος δεν ομολογούσε ή δεν υπέγραφε του έδιναν να πιει το πρώτο ποτήρι. Στην περίπτωση που αρνιόταν και έφερνε αντίσταση άρχιζαν το άγριο ξυλοκόπημα, το φάλαγγα ή χρησιμοποιούσαν άλλες μεθόδους βασανισμού.
Ύστερα από μισή ώρα, εφόσον ο αρχιβασανιστής ανακριτής το θεωρούσε σκόπιμο, ακολουθούσε το δεύτερο στάδιο ανάκρισης και ο κρατούμενος έπινε το δεύτερο ποτήρι των 75 δραμίων. Αν η αντίσταση του κρατουμένου ήταν μεγάλη, ύστερα από ένα τετράωρο γινόταν και η τρίτη «ανάκρισις» και τον υποχρέωναν να πιει ένα ποτήρι των 100 δραμίων.
Σε αυτό το διάστημα και αρκετές ώρες ύστερα από την επενέργεια του καθαρτικού, ο κρατούμενος ήταν κλεισμένος στο κελλί του και δεν του επέτρεπαν να πάει στο αποχωρητήριο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο κρατούμενος γινόταν αληθινό ράκος και το κελλί, στο οποίο τον άφηναν κλεισμένο τέσσερεις, πέντε και περισσότερες μέρες, αληθινός υπόνομος.
Το δεύτερο βασανιστήριο ήταν η στήλη πάγου.
Ανέβαζαν τον κρατούμενο στην ταράτσα της Ασφάλειας και τον υποχρέωναν να καθίσει γυμνός πάνω σε μία στήλη πάγου. Το αποτέλεσμα ήταν ίδιο με του ρετσινόλαδου. Ο κρατούμενος γινόταν αληθινό ράκος. Πολλές φορές οι βασανιστές τον υποχρέωναν να κάθεται τόση πολλή ώρα πάνω στον πάγο, ώστε ορισμένοι κρατούμενοι πάθαιναν κρυοπαγήματα. Υπάρχει μάλιστα στη ζωή ένας από αυτούς που βασανίστηκαν με τη μέθοδο του πάγου: ο Χρήστος Χριστακάκης, ο οποίος υποφέρει από τις συνέπειες του φοβερού βασανιστηρίου. Άλλο βασανιστήριο ήταν το τράβηγμα των νυχιών με τσιμπίδες. Σε άλλους έβαζαν σπίρτα στα νύχια και τα άναβαν ή τους έκαιγαν το κορμί με τσιγάρο. Άλλους τους χτυπούσαν με σακκουλάκια άμμο στα πόδια.
Το ξύλο και τα βασανιστήρια γίνονταν συνήθως στην ταράτσα της Γενικής ή Ειδικής Ασφάλειας για να μην ακούγονται οι κραυγές του κρατούμενου.
 Την εποχή εκείνη «αυτοκτόνησε» σύμφωνα με την εκδοχή της Ασφαλείας, ο χημικός Μαρουκάκης, που είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι ήταν υπεύθυνος του παράνομου Ριζοσπάστη. Στην πραγματικότητα τον Κ. Μαρουκάκη, αφού τον βασάνισαν φρικτά, τον έρριξαν από την ταράτσα και τον σκότωσαν. Με τον ίδιο τρόπο δολοφόνησαν και το γέρο αγωνιστή, στέλεχος της «Εργατικής Βοήθειας», [Βαλλιανάτο.
 Υπολογίζεται ότι εκτός από τις δεκάδες αγωνιστές που πέθαναν από τις κακουχίες στις φυλακές και τις εξορίες και τις εκατοντάδες που παραδόθηκαν από το ξενοκίνητο καθεστώς της 4ης Αυγούστου στους Γερμανοϊταλούς κατακτητές και εκτελέστηκαν, δώδεκα τουλάχιστον δολοφονήθηκαν στην περίοδο της 4ης Αυγούστου κατά τον ίδιο τρόπο στα διάφορα φασιστικά κάτεργα.
Γενική αρχή του καθεστώτος ήταν «σακατεύετε αλλά μη σκοτώνετε». Οι αφηνιασμένοι βασανιστές δεν μπορούσαν πάντα να συγκρατήσουν το «ζήλο» τους σε ορισμένα όρια. Έπειτα, πολλές δολοφονίες έγιναν προμελετημένα, γιατί το καθεστώς ήθελε να «ξεπαστρέψει» και μερικούς για να φοβηθούν και να «σπάζουν» ευκολότερα οι άλλοι. Σε πολλές δεκάδες φτάνουν οι πολίτες που τρελλάθηκαν, έγιναν φυματικοί ή ανάπηροι ή υπέφεραν για πολλά χρόνια ύστερα από τα βασανιστήρια.». zeidoron.blogspot.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου