25.12.10

Η κρίση … γονάτισε και τις ευχές μέσω sms !!

Λόγω οικονομίας ή κακής ψυχολογίας;
Η οικονομική κρίση έπληξε και την αποστολή ευχών μέσω sms. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που στο κινητό μου δεν έλαβα τα γνωστά sms (πλην ενός) με τις απρόσωπες ευχές για "Χρόνια Πολλά" και "Καλά Χριστούγεννα". Είναι θέμα οικονομίας; Είναι ζήτημα ψυχολογίας που δεν δημιουργεί τη διάθεση για μαζικές αποστολές ευχών; Όποια κι αν είναι η αιτία, προσωπικά θεωρώ καλό το αποτέλεσμα, καθώς αυτές οι ευχές μέσω μαζικών sms, μάλλον δυσαρεστούσαν παρά ικανοποιούσαν τον αποδέκτη. www.thebest.gr

VIDEO -Η απόλυτη απόδειξη για τους χημικούς αεροψεκασμούς (Chemtrail) !!

Δηλητηριάζουν εμάς και τα παιδιά μας - H απόλυτη απόδειξη για τους χημικούς ψεκασμούς (Chemtrail)- Παρακολουθείστε το VIDEO

Μαθήματα …σαβουάρ βίβρ στους δημοσίους υπαλλήλους !!

«Τον αράπη και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς »
Τον οδηγό καλής συμπεριφοράς, αλλά και τις υποχρεώσεις των δημοσίων υπαλλήλων προς τους πολίτες υπενθυμίζει το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως επισημαίνεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου, το υπουργείο γίνεται αποδέκτης καταγγελιών και παραπόνων από τους πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι δεν τους εξυπηρετούν οι δημόσιες υπηρεσίες.
Τους καλεί να:
- Να απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις
- Να δηλώνουν το όνομά τους
- Να απαντούν με ευγένεια στις ερωτήσεις των πολιτών
- Να παρέχουν τα τηλέφωνα των αρμοδίων εάν αυτοί δεν είναι αρμόδιοι
-Να παραπέμπουν σε υπηρεσία πληροφόρησης π.χ. 1500
Επίσης τους ζητά να ενημερώνουν με αναρτήσεις στο διαδίκτυο με τα:
- Στοιχεία επικοινωνίας υπαλλήλων(τηλέφωνα, fax, e-mail)
- Οργανογράμματα
- διάρθρωση υπηρεσιών
καθώς και την περιγραφή αρμοδιοτήτων.

Νέες κινητοποιήσεις στα Μ.Μ.Μεταφοράς !

Μετά τη Χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο των ΔΕΚΟ και ειδικότερα στις αστικές συγκοινωνίες. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ προσανατολίζονται στο να κάνουν στάσεις εργασίας την Τετάρτη 29 δεκεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι λήξη της βάρδιας.

Στην δημοσιότητα τα αρχεία για UFO της Νέας Ζηλανδίας !

Τα UFO εμφανίστηκαν στην Νέα Ζηλανδία το 1950 !
Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την υπηρεσία εθνικής άμυνας της Νέας Ζηλανδίας αρχεία με περισσότερες από 2.000 σελίδες που περιέχουν αναφορές για ύπαρξη Αντικειμένων Αγνώστου Ταυτότητας, οι οποίες χρονολογούνται από τις αρχές του 1950. Παρόλο που τα αρχεία αυτά κανονικά δε θα δημοσιεύονταν πριν το 2050, τελικά βγήκαν στο φως ύστερα από αιτήσεις πολιτών. Πολίτες αλλά και αξιωματούχοι των ενόπλων δυνάμεων, περιγράφουν τις εμπειρίες τους, οι οποίες συνήθως αφορούν κινούμενα φώτα στον ουρανό. Μεταξύ των πιο περίεργων περιστατικών αναφέρεται ο ισχυρισμός ενός άνδρα, ο οποίος είπε ότι το 1995 συνάντησε έναν εξωγήινο με μέγεθος παπουτσιού 440 φορές μεγαλύτερο από το δικό του, ο οποίος του εξομολογήθηκε ότι όταν πεθαίνει κάποιος… ανέρχεται στο Διάστημα αφού πρώτα διασπαστεί σε άτομα υδρογόνου.

Πού πάνε όσοι ζουν επιθανάτιες εμπειρίες;

Tι είναι Παράδεισος και τι Κόλαση; Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν τόσο δυνατά στην ύπαρξή τους χωρίς ποτέ να έχουν δει κάτι από τα δύο με τα μάτια τους; Πόση είναι η απόσταση μεταξύ τους; Μήπως τελικά όλοι εκείνοι που μαρτυρούν ότι επέζησαν μετά από μία γαλήνια επιθανάτια εμπειρία επισκέπτονται για λίγα λεπτά ένα άλλον κόσμο, τον....
Κόσμο του Παραδείσου; Πριν προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα, ας δούμε λίγο την έννοια του "παραδείσου" στις θρησκείες του κόσμου...
Ο Παράδεισος στις θρησκείες όλου του κόσμου.
Η έννοια του Παραδείσου εμπεριέχεται σε πολλές θρησκείες. Η ιδέα για το Θεό στον Παράδεισο αναπαρίσταται στη ζωγραφική, στη λογοτεχνία και στους ύμνους εδώ και πάρα πολλούς αιώνες. Είναι πραγματικά ενδιαφέρον ότι ενώ οι θρησκείες ποικίλλουν ως προς την αντίληψή τους για τον Παράδεισο όλες ανεξαιρέτως επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στις ιδέες της ειρήνης, της γαλήνης, της δικαιοσύνης και της ανταπόδοσης…..
Ισχύουν άραγε όλες αυτές οι θεωρίες; Ή απλώς έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε σε κάτι; Μήπως αποτελούν αντικείμενο για εκμετάλλευση των πιστών; Για ένα χριστιανό η ύπαρξη του Παραδείσου δε χρειάζεται καμία άλλη απόδειξη από την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Παρόμοια, οι μουσουλμάνοι αποδέχονται την ανάληψη του Μωχάμετ απο ένα μυστικό τόπο που είναι γνωστός ως «ο θάνατος της Πέτρας», απόδειξη ότι ο Παράδεισος υπάρχει. Ωστόσο, σην περιοχή του Θιβέτ, οι ακόλουθοι του Δαλάι Λάμα πιστεύουν ότι υπάρχει μόνο ένα πνεύμα του Λάμα, μία αιώνια μετεμψύχωση που περνάει από ένα Δαλάι Λάμα στον επόμενο ενώ το φυσικό σώμα πεθαίνει ή καταστρέφεται.
Αυτό αποτελεί μία ισχυρή απόδειξη για τους ακολούθους για να αποδεχτούν τον Παράδεισο ως αναπόφευκτο τέλος. Ο παραδοσιακός ιουδαισμός πιστεύει ότι ο θάνατος δεν αποτελεί το τέλος της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι ο επικεντρώνεται στην τωρινή ζωή,περισσότερο από ότι στη μεταθάνατο ζωή , αφήνει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη προσωπικών απόψεων.
Πού πάνε όσοι ζουν επιθανάτιες εμπειρίες;
Οι άνθρωποι που βιώνουν μία επιθανάτια εμπειρία συχνά μιλούν για τη μετάβασή τους σε ένα άλλο κόσμο. Για ένα ταξίδι μαγευτικό και κατά βάση εξωραϊστικό. Μελετώντας οι επιστήμονες περιπτώσεις ανθρώπων που βρέθηκαν στο χείλος του γκρεμού και βιώσαν μία επιθανάτια εμπειρία διαπίστωσαν κάποια κοινά χαρακτηριστικά.
Πρώτα από όλα, τα άτομα αυτά φτάνουν στο σημείο του έσχατου πόνου και στη συνέχεια ακούνε το γιατρό να ανακοινώνει το θάνατό τους. Έπειτα ακολουθεί ένας ενοχλητικός θόρυβος και ξαφνικά εκείνοι βρίσκονται σε ένα τούνελ όπου κινούνται με ιλλιγγιώδη ταχύτητα. Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι,κάποια στιγμή έρχονται σε επαφή με αγαπημένα οικογενειακά και φιλικά τους πρόσωπα τα οποία έχουν πεθάνει.
Σε αυτό το μέρος αισθάνονται τόσο καλοδεχούμενοι λουσμένοι με μία αγάπη πέρα από τη φαντασία τους. Κάποια σιγμή, εμφανίζεται μία λάμψη φωτός και ξαφνικά στα αυτιά τους ηχούν ερωτήσεις που καθεμία από αυτές αφορά ένα γεγονός της ζωής τους. Έτσι η ζωή τους περνάει μπροστά από τα μάτια τους σαν ταινία μικρού μήκους. Και τότε, έρχεται το σημείο της κρίσης, όπως το αποκαλούν. Είναι η στιγμή που κάποιος τους λέει ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψουν...
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το άτομο θέλει να μείνει σε αυτήν την νιρβάνα.Οι περισσότεροι επιστρέφοντας δηλώνουν οτι ήθελαν πάρα πολύ να μείνουν εκεί ενώ συχνά υποστηρίζουν οτι δεν φοβούνται πια το θάνατο.
Μήπως τελικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην πραγματικότητα περιγράφουν τον Παράδεισο; Και εάν αποδείξουμε την ύπαρξη του Παραδείσου, θα έχουμε αυτόματα αποδείξει και την ύπαρξη της σκοτεινής εναλλακτικής του πλευράς, της Κόλασης;
Η πιθανότερη απάντηση είναι "ναι"! Η ανακάλυψη του Παραδείσου σχεδόν εγγυάται την ύπαρξη του αντιθέτου του: είτε λέγεται Άδης, είτε βασίλειο του διαβόλου ή Κόλαση.
Στις περιθανάτιες εμπειρίες, αν και η πλειοψηφία περιγράφει μια ευχάριστη "παραδεισένια" αίσθηση, δεν είναι λίγες και οι μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν σε ένα απαίσιο μέρος, εκλιπαρώντας κάποιος να τους βγάλει από εκεί μέσα. Και η επιστροφή στα εγκόσμια είναι ακόμα πιο οδυνηρή διαδικασία γιατί το σώμα σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται αρκετό χρόνο για να αναρρώσει πλήρως. Άραγε μπορούμε να υποθέσουμε οτι όλοι αυτοί μεταφέρονται έστω και στιγμιαία στην Κόλαση;
"Η επιθανάτια εμπειρία, είναι μια εμπειρία θανάτου!"
Ο διάσημος συγγραφέας Michael Sabom, μας λέει:
"Η επιθανάτια εμπειρία είναι μία εμπειρία θανάτου. Δεν είναι μία εμπειρία που έπεται του θανάτου. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πάνε στον Παράδεισο ή στην Κόλαση και έπειτα επιστρέφουν για να μας διηγηθούν πώς ήταν. Πιστεύω ότι είναι μία πολύ ισχυρή πνευματική εμπειρία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θανάτου. Είναι μία πνευματική διαδρομή που οδηγεί κάπου αλλά το πού ακριβώς το κρατάει ο καθένας για τον εαυτό του." dinatos.blogspot.com

Το ταξίδι του Αη Βασίλη πάνω από την Αθήνα –VIDEO !

Τα Χριστούγεννα έφθασαν και ο Άγιος Βασίλης ετοιμάζει τα δώρα του για να τα μοιράσει σε κάθε μεριά του πλανήτη. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πολλοί είναι οι χρήστες του internet που σκοπεύουν μέσα από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους να παρακολουθήσουν την διαδρομή που κάνει ο Άγιος Βασίλης για να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου μέσα από το Track Santa.Το μόνο που έχει να κάνει όποιος χρήστης θέλει να παρακολουθήσει το εικονικό αυτό ταξίδι, είναι απλά να κατεβάσει την εφαρμογή Google Earth ενώ αν διαθέτει κάποιο smart phone μπορεί απλά να ψάξει στους χάρτες του κινητού του για το “norad santa” και το κινητό στη συνέχεια θα του υποδείξει τη θέση του Άγιου Βασίλη.

Τέσσερις νεκροί σε τροχαία την Παραμονή των Χριστουγέννων !!

Τη ζωή τους στην άσφαλτο έχασαν την Παραμονή των Χριστουγέννων τέσσερις νέοι άνθρωποι, ηλικίας 21 έως 46 ετών, σε δύο τροχαία δυστυχήματα, στην Καβάλα και την Κοζάνη, σύμφωνα με ανακοινώσεις και πληροφορίες από τις αρμόδιες αστυνομικές διευθύνσεις. Συγκεκριμένα, δύο γυναίκες, ηλικίας 21 και 35 ετών, οδηγός και επιβάτις αυτοκινήτου, τραυματίστηκαν θανάσιμα σε τροχαίο, που έγινε μετά τις 9 το βράδυ χθες, στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Ελευθερούπολης, στο ρεύμα προς Καβάλα). Στη διάρκεια του ατυχήματος, στο οποίο ενεπλέκησαν συνολικά τέσσερα οχήματα, τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα, το ένα σοβαρά και το άλλο ελαφρά . Αδιευκρίνιστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τροχαίο, καθώς η Τροχαία δεν κοινοποίησε περισσότερες πληροφορίες….. Διόμισι ώρες νωρίτερα, στις 18.20, στο 48ο χλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Κοζάνης-Καστοριάς, φορτηγό συγκρούστηκε με επιβατικό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 35χρονου οδηγού τού πρώτου οχήματος και του 46χρονου συνοδηγού του. Καλά στην υγεία του είναι ο 43χρονος οδηγός του ΙΧ. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης.

Χριστουγεννιάτικα έθιμα στην Μεσσηνία !!

Το Χριστόψωμο:
Το «Ψωμί του Χριστού», όπως λέει και το όνομά του το έφτιαχναν οι νοικοκυρές την Παραμονή των Χριστουγέννων, με ευλάβεια και ειδική μαγιά. Επάνω χάραζαν οπωσδήποτε το σταυρό και γύρω – γύρω έφτιαχναν διάφορα σχέδια και στολίδια με ζυμάρι. Την ημέρα των Χριστουγέννων, ο νοικοκύρης του σπιτιού, αφού σταύρωνε τα Χριστόψωμο το έκοβε σε κομμάτια και το μοίραζε στα μέλη της οικογένειας. Δυο – τρεις μέρες πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων ζύμωναν καρβέλια με ψωμί. Το ένα από αυτά που τρώγανε και ανήμερα τα Χριστούγεννα ήταν το ψωμί του Χριστού και το έπλαθαν σε σχήμα σταυρού. Τα άλλα Χριστόψωμα τα έκαναν με αμύγδαλα και καρύδια.
Τα κάλαντα:…
Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα τα παιδιά τα ψάλλουν είτε την παραμονή είτε ανήμερα. Τα παιδιά ρωτάνε «να τα πούμε;» και η νοικοκυρά απαντάει «ναι» ,τότε τα παιδιά ξεκινάνε να τραγουδάνε τα κάλαντα που τα τελειώνουν πάντα με ευχές για καλοτυχία του σπιτιού όλο το χρόνο. Παλαιότερα η κάθε παρέα που έλεγε τα κάλαντα χτυπούσε τις πόρτες των σπιτιών με ξύλα και μόλις η νοικοκυρά τους άνοιγε κατευθύνονταν στο τζάκι και ανακάτευαν την φωτιά με το ξύλο, λέγοντας ευχές για τη νέα χρονιά. Στο τέλος τα παιδιά μοιράζονταν καραμέλες και διάφορα άλλα κεράσματα που έπαιρναν ως αντίτιμο για τα κάλαντα και τις ευχές.
«Tο σπάσιμο του ροδιού»
Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, η οικογένεια πηγαίνει στην εκκλησία και ο νοικοκύρης κρατάει στην τσέπη του ένα ρόδι, για να το λειτουργήσει. Γυρνώντας σπίτι, πρέπει να χτυπήσει το κουδούνι της εξώπορτας -δεν κάνει να ανοίξει ο ίδιος με το κλειδί του- και έτσι να είναι ο πρώτος που θα μπει στο σπίτι για να κάνει το καλό ποδαρικό, με το ρόδι στο χέρι. Μπαίνοντας μέσα, με το δεξί, σπάει το ρόδι πίσω από την εξώπορτα, το ρίχνει δηλαδή κάτω με δύναμη για να σπάσει και να πεταχτούν οι ρώγες του παντού και ταυτόχρονα λέει: “με υγεία, ευτυχία και χαρά το νέο έτος κι όσες ρώγες έχει το ρόδι, τόσες λίρες να έχει η τσέπη μας όλη τη χρονιά”. Τα παιδιά μαζεμένα γύρω-γύρω κοιτάζουν οι ρώγες αν είναι τραγανές και κατακόκκινες. Όσο γερές κι όμορφες είναι οι ρώγες, τόσο χαρούμενες κι ευλογημένες θα είναι οι μέρες που φέρνει μαζί του ο νέος χρόνος. report24.gr

ΣΔΟΕ …τσίμπησε παπά εκατομμυριούχο !!

Του Κώστα Καντούρη
Φύλλο και φτερό κάνουν τραπεζικό λογαριασμό μοναχού με καταθέσεις ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ η επιτροπή για την αντιμετώπιση υποθέσεων νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα) και το Σώμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Κεντρικής Μακεδονίας. Σε βάρος του μοναχού σχηματίστηκε δικογραφία η οποία παραδόθηκε πριν από λίγες μέρες στην εισαγγελία Βέροιας, καθώς εμφανίστηκαν αποστολές... μεγάλων ποσών σε συγγενικά του πρόσωπα. Ο μοναχός, που είναι πνευματικός γυναικείας αδελφότητας στην Ημαθία, υποστηρίζει πως τα χρήματα προέρχονται από πιστούς για την ανέγερση μοναστηριού στην περιοχή, ισχυρισμοί που επιβεβαιώνονται και από τη μητρόπολη Βέροιας…..
Ο εντοπισμός του λογαριασμού σήμανε συναγερμό στην επιτροπή ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, τα μέλη της οποίας πριν από αρκετούς μήνες διαπίστωσαν συναλλαγές χιλιάδων ευρώ με διαδοχικές αναλήψεις και καταθέσεις. Προηγουμένως, η τράπεζα ειδοποίησε την επιτροπή.
Αρχικά, η έρευνα ανατέθηκε στην αστυνομία, από την πλευρά της οποίας έγιναν ορισμένες διαπιστώσεις. Στη συνέχεια η επιτροπή έστειλε τον φάκελο στο ΣΔΟΕ για να διερευνηθούν οι κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις και της υπεξαίρεσης σε βάρος πιστών που έχουν καταθέσει χρήματα.
Ο 45χρονος μοναχός, όπως αναφέρεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από το ΣΔΟΕ και στάλθηκε στην εισαγγελία Βέροιας, ανήκει σε μοναστήρι του Αγίου Όρους αλλά λειτουργεί ως πνευματικός γυναικείας αδελφότητας στον νομό Ημαθίας. Ο πλούσιος τραπεζικός λογαριασμός που ήταν στο όνομά του εντοπίστηκε όταν τα μέλη της επιτροπής για την αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις διαπίστωσαν κινήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών στον συγκεκριμένο κωδικό που μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε προκαλέσει καμία υποψία. Όταν είδαν τα στοιχεία του λογαριασμού, τα μέλη της επιτροπής έμειναν εμβρόντητα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της “ΜτΚ”, αυτό που κίνησε τις έντονες υποψίες τους -και ξεκίνησε άμεσα έρευνα- ήταν οι διαδοχικές μεταφορές χρημάτων σε συγγενικά πρόσωπα του μοναχού. Ειδικότερα, διαπιστώθηκαν μεταφορές χιλιάδων ευρώ από τον προσωπικό του λογαριασμό σε λογαριασμό που έχει ο αδερφός του σε νησί των Δωδεκανήσων, και επιστροφή μεγάλου τμήματος του ίδιου ποσού ύστερα από ένα χρονικό διάστημα. Ακόμη, παρατηρήθηκαν μεταφορές σε λογαριασμό της συζύγου του αδερφού του, αλλά και της αδερφής της τελευταίας, η οποία είναι επίσης καλόγρια. Οι “ράμπο” του υπουργείου Οικονομικών βρήκαν ότι οι καταθέσεις των τελευταίων χρόνων με τις οποίες ο λογαριασμός του μοναχού ξεπέρασε το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ προήλθαν κυρίως από πρόσωπα-πιστούς στην Κύπρο.
Ο μοναχός, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και κατέθεσε ανωμοτί (χωρίς όρκο, ως ύποπτος) στους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, υποστήριξε πως τα χρήματα συγκεντρώνονται εδώ και χρόνια από πιστούς, με μοναδικό σκοπό την ανέγερση μοναστηριού στην Ημαθία. Ωστόσο, δεν έπεισε με τις απαντήσεις που έδωσε όταν ρωτήθηκε για ποιους λόγους ο τραπεζικός λογαριασμός ήταν στο όνομά του (προσωπικός) και όχι σε επωνυμία αδελφότητας που θα αναλάμβανε την ανέγερση του μοναστηριού, ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των συναλλαγών, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Σχετικά με τις συναλλαγές που είχε με τους συγγενείς του, ισχυρίστηκε πως έστειλε χρήματα στον αδερφό του για να τον διευκολύνει σε κάποιες δουλειές που είχε, αλλά τα ποσά του επιστράφηκαν ακέραια, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα με τα ποσά που είχαν συγκεντρωθεί από τους πιστούς. Η εισαγγελία εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η έρευνα προκειμένου να διευκρινιστούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και ειδικά οι μεταφορές των ποσών που έγιναν από τον προσωπικό λογαριασμό του μοναχού, αφού από τη δικογραφία φαίνεται ότι παρατηρούνται “κενά” στις συναλλαγές.
“Τίποτα επιλήψιμο”
Από την άλλη, πάντως, πηγές προσκείμενες στον μητροπολίτη Βέροιας Παντελεήμονα ανέφεραν στη “ΜτΚ” πως δεν υπάρχει οτιδήποτε επιλήψιμο με την υπόθεση του μοναχού, επιβεβαιώνοντας πως ο 45χρονος λειτουργεί ως πνευματικός σε μοναστήρι της περιοχής. “Τα χρήματα ήδη έχουν πάει εκεί που ήταν ο προορισμός τους, δηλαδή για την ανέγερση μοναστηριού”, είπαν χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας όμως να υποδείξουν πού χτίζεται το μοναστήρι. Επισήμαναν ακόμη ότι ο θόρυβος προκλήθηκε λόγω του μεγέθους που είχε πάρει η υπόθεση Βατοπεδίου. “Έκαναν γκάφες, ο άνθρωπος είναι άγιος”, είπαν χαρακτηριστικά, αναφερόμενοι στον μοναχό.
Εφημερίδα Μακεδονία

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Η τελευταία ληστεία της παραμονής των Χριστουγέννων...

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις 21.30. Σε σουπερμάρκετ που βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Λεύκτρου, οι υπάλληλοι αντάλλασσαν ευχές και ετοιμάζονταν να φύγουν. Οι υπεύθυνοι μετρούσαν για τελευταία φορά τις εισπράξεις και ανανέωναν το ραντεβού με τους εργαζόμενους για την ερχόμενη Δευτέρα. Εκείνη την ώρα, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος από την είσοδο. Δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι, έμπαιναν και φώναζαν ''ακίνητοι ληστεία''! Όλοι πάγωσαν. Οι δράστες προχώρησαν προς τον χώρο των ταμείων και βούτηξαν όλα τα χρήματα που υπήρχαν μέσα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, έπαιρναν τον δρόμο της εξόδου. Διέφυγαν πεζοί και οι προσπάθειες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, δεν είχαν αποτέλεσμα...

Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στον Ειρηνικό. Συναγερμός για τσουνάμι !!

Ισχυρότατος σεισμός 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο δυτικό Ειρηνικό ενώ υπάρχει προειδοποίηση για παλιρροϊκό κύμα στα νησιά Βανουάτου, Νέα Καληδονία και Φίτζι. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης είναι πολύ κοντά στα νησιά Βανουάτου και το εστιακό βάθος της μόλις 33 χλμ. από την επιφάνεια του ωκεανού, όπως ανέφερε το αμερικανικό Σεισμολογικό κέντρο, στη Χαβάη. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης είναι πολύ κοντά στα νησιά Βανουάτου ...

Μετά το τροχαίο έτρεχαν να κρυφτούν στα χωράφια...

Μετέφεραν λαθρομετανάστες με κλεμμένο αυτοκίνητο ανήμερα τα Χριστούγεννα !!
Το ασημί Hyundai Tucson είχε κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.Στο 210 χλμ. της εθνικής στο ύψος του κόμβου της Λαμίας, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να ανατραπεί μέσα στην εθνική οδό. Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport στο αυτοκίνητο επέβαιναν 5 ή 6 άτομα. Το Hyundai είχε κλαπεί πριν από μια εβδομάδα από την περιοχή των Αγίων Αναργύρων Αττικής και μετέφερε Ιρακινούς λαθρομετανάστες….
Αμέσως μετά το τροχαίο οδηγός και επιβαίνοντες σκόρπισαν στους παράδρομους και στα χωράφια της γύρω περιοχής, όπου τους ψάχνει η αστυνομία. Προς το παρόν έχουν συλληφθεί 4 από αυτούς και αναζητούνται οι υπόλοιποι. lamiareport.gr

Κάηκε 26χρονος σε φλεγόμενο διαμέρισμα !

Την τελευταία του πνοή άφησε, ανήμερα των Χριστουγέννων, μέσα στο σπίτι του ένας 26χρονος νεαρός όταν στο διαμέρισμά όπου διέμενε στην οδό Παπαγιάννη Σκουλά, στο Ηράκλειο της Κρήτης, έπιασε φωτιά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 26χρονος νεαρός επιστρέφοντας στο σπίτι του μετά από μια κοπιαστική ημέρα στην εργασία του, έβαλε στο μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας να ζεστάνει φαγητό. Ο άτυχος νεαρός αποκοιμήθηκε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις… Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον 26χρονο ενώ λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.Τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς, ερευνώνται. Zougla.gr

Πτώμα τυλιγμένο σε κουβέρτα στην Πάτρα !!

Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδει η Αστυνομία το θάνατο νεαρού άνδρα, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σήμερα το πρωί, στο δρόμο κοντά στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, το πτώμα εντόπισαν διερχόμενοι οδηγοί από την οδό Πατρών - Κλάους, κοντά στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία και άνδρες της Ασφάλειας Πατρών έφθασαν στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πτώμα του άνδρα ήταν τυλιγμένο σε κουβέρτα και έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, καθώς και μώλωπες. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας, δεν αποκλείεται οι δράστες της εγκληματικής ενέργειας να δολοφόνησαν τον νεαρό σε άλλο σημείο και στην συνέχεια να μετέφεραν το πτώμα κοντά στον Παμπελοποννησιακό στάδιο. …Η Ασφάλεια προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία για την ταυτότητα του θύματος, κάτι που θα βοηθήσει στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Παράλληλα επιπλέον στοιχεία αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής, που θα διενεργηθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ -Του άρπαξε την… τυρόπιτα από τα χέρια ! !

Φαίνεται ότι το φαινόμενο των «πεινασμένων» έχει επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα και θα πρέπει να αναζητηθούν οι ρίζες του στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κάποιος ότι κάποιοι φτάνουν στο σημείο να αρπάζουν από τα… χέρια ενός άλλου το φαγητό του; Κι όμως, αυτό το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη μέρα- μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλείου στην Κρήτη, με θύμα έναν κάτοικο της πόλης που έμεινε με την… όρεξη για την τυρόπιτα που είχε μόλις αγοράσει! Ξαφνικά, ένας άγνωστος άνδρας πέρασε με ταχύτητα… Γιουσέιν Μπολτ από μπροστά του και του άρπαξε την τυρόπιτα! Ο άνθρωπος έμεινε εμβρόντητος, μην μπορώντας να αντιδράσει … καθώς δεν πίστευε ότι ο άγνωστος που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα προσπαθώντας να εξαφανιστεί, του είχε πάρει τη… μπουκιά από το στόμα! Προφανώς, επέστρεψε στο μαγαζί και αγόρασε άλλη τυρόπιτα, φροντίζοντας να… κοιτάζει γύρω του καθώς την έτρωγε! Όμως, αν κάποιοι φτάνουν στο σημείο να κλέβουν μια τυρόπιτα για να χορτάσουν την πείνα τους, αυτό δείχνει σε ότι έχουμε φτάσει στα έσχατα επίπεδα εξαθλίωσης… PROTO THEMA

Έστειλε υποπλοίαρχο να τις αγοράσει …κουρτίνες !!

Σαν να μη ζει στην Ελλάδα της κρίσης, της μείωσης μισθών και συντάξεων και των απολύσεων, η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας ξόδεψε μια περιουσία (του Δημοσίου βεβαίως) για έπιπλα και υπολογιστές Τη χλιδή της συναδέλφου της Αννας Νταλάρα φαίνεται ότι ζήλεψε η Ελπίδα Τσουρή, η οποία ξόδεψε μια περιουσία για τη δημιουργία του νέου της γραφείου. Την ώρα που η υφυπουργός Εργασίας χαράμιζε 7.000 ευρώ μόνο και μόνο για να βάλει «αριστοκρατικό» πάτωμα στο γραφείο της (αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» στις 28 Νοεμβρίου) και σύμφωνα με πληροφορίες η ανακαίνιση αναμένεται να ξεπεράσει τελικά τις 40.000 ευρώ, η ομόλογός της στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας την «ανταγωνίζεται», δίνοντας απλόχερα -από το ταμείο του υπουργείου φυσικά- περισσότερες από 55.000 ευρώ για τον εξοπλισμό του νέου της γραφείου στο κτίριο του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Πασαλιμάνι. Μάλιστα, η κυρία Τσουρή έφτασε στο σημείο να στείλει υποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος για να διαλέξει τις κουρτίνες του γραφείου της!....Μόνο τα έπιπλα του νέου γραφείου της κυρίας Τσουρή κόστισαν 30.000 ευρώ. Εξάλλου, δεν ήταν τυχαία έπιπλα. Τα προμηθεύτηκε από την εταιρεία «Δρομέας», μία από τις μεγαλύτερες και επώνυμες της χώρας μας, η οποία χαρακτηρίζεται από κάποιους «Mercedes του επίπλου», ίσως και επειδή είναι ο επίσημος προμηθευτής εξαρτημάτων αλουμινίου της γνωστής γερμανικής εταιρείας. Ο «Δρομέας» έχει αναλάβει από το 2009 τον εξοπλισμό όλων των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την κατασκευή και εγκατάσταση της βιβλιοθήκης του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και τη διαμόρφωση του χώρου της Ιρλανδής κομισάριου Γκέγκεν Κουίν. Φημίζεται για τους εξαιρετικής ποιότητας δερμάτινους καναπέδες της και τα VIP γραφεία της, η αξία των οποίων αγγίζει τις 3.000 ευρώ. Η κυρία Τσουρή φαίνεται ότι «σήκωσε» ολόκληρη έκθεση της εταιρείας, αφού το κόστος του νέου της γραφείου έφτασε τις 29.963 ευρώ. Ακόμη, η υφυπουργός ξόδεψε 20.273 ευρώ για μηχανογραφικό εξοπλισμό και 3.000 ευρώ για ηλεκτρικά είδη, ενώ υπέγραψε και απόφαση για αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών για τις ανάγκες της Γεννικής Γραμματείας ύψους 11.299 ευρώ. Το υψηλό κόστος του νέου γραφείου της κυρίας Τσουρή έφτασε μέχρι τη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Νίκου Νικολόπουλου. Ο βουλευτής Αχαΐας ζήτησε να κατατεθεί αναλυτική λίστα με τον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε το γραφείο της υφυπουργού, καθώς και τα σχετικά τιμολόγια, ενώ διερωτήθηκε γιατί η υφυπουργός δεν στεγάστηκε στο ολοκαίνουριο κτίριο του υπουργείου στην Ακτή Βασιλειάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε, η κυρία Τσουρή είναι πολύ πιθανό να στεγαστεί τελικά στην Ακτή Βασιλειάδη, χωρίς να έχει γίνει γνωστό τι θα απογίνουν τα καινούρια έπιπλα, οι υπολογιστές και τα ηλεκτρικά είδη, καθώς πρόκειται για ένα πλήρως εξοπλισμένο κτίριο.
Το γούστο ενός υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος φαίνεται ότι εκτίμησε η νέα υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, καθώς του ανέθεσε να διαλέξει τις κουρτίνες που ήδη κοσμούν το γραφείο της! «Πειραιάς σήμερα την 22/11/2010 ο υπογεγραμμένος Υποπ/ρχος Λιμενικού Σώματος Μ.Τ: (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση του «Πρώτου Θέματος») ως εκπρόσωπος του ΥΘΥΝΑΛ/’ΠΛΣ-Γ, περιελθών διάφορα καταστήματα και εργαστήρια για την προμήθεια κουρτινών, προς κάλυψη αναγκών γραφείου κ. Υφυπουργού στο κτήριο της Γρ. Λαμπράκη 150, βρήκα συμφερότερη τιμή στο πιο κάτω κατάστημα...», αναφέρει ο υποπλοίαρχος στην αναφορά που παρέδωσε στην υπηρεσία του μόλις ολοκλήρωσε... με επιτυχία την αποστολή του. Τουλάχιστον αποδείχθηκε οικονομικός, αφού οι κουρτίνες κόστισαν 550 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ...
27.000 ευρώ για το γραφείο του γ.γ.
Ιδιαίτερες απαιτήσεις είχε όμως και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Δημήτρης Χαλκιώτης, ο οποίος ξόδεψε περισσότερες από 27.000 ευρώ για το νέο του γραφείο. Τα έπιπλα στοίχισαν περίπου 13.000 ευρώ, ενώ η εγκατάσταση των ηχομονωτικών και θερμομονωτικών κουφωμάτων ανήλθε στις 7.000 ευρώ.
Ακόμη, προμηθεύτηκε τηλεφωνικές συσκευές και φαξ αξίας 2.500 ευρώ, μοκέτα και άλλα είδη γραφείου αντί 2.300 ευρώ, μία τηλεόραση, μία καφετιέρα και ένα ψυγείο προς 1.000 ευρώ, ενώ 1.200 ευρώ στοίχισε η μετακόμιση. Δηλαδή, για το νέο γραφείο της υφυπουργού και του γενικού γραμματέα σπαταλήθηκαν περίπου 90.000 ευρώ.
Σύμφωνα με μεσίτες, με το ποσό που δόθηκε για τον εξοπλισμό των δύο γραφείων μπορεί κάποιος να αγοράσει έναν επαγγελματικό χώρο περίπου 60 τ.μ. και μάλιστα όχι σε κάποιο δυσπρόσιτο σημείο, αλλά ακόμη και σε όροφο ενός εμπορικού κέντρου.
Και ας μην έχει τη θέα της θάλασσας του Πειραιά, την οποία θα ατενίζει η κυρία Τσουρή από το νέο, σύγχρονο και πανάκριβο γραφείο της. PROTO THEMA

ΚΑΙΡΟΣ - Xριστούγεννα με βροχές και νοτιάδες !!

Βροχερά τα φετινά Χριστούγεννα, με την ΕΜΥ να προβλέπει νότιους ανέμους μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο, αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Ειδικότερα, ο καιρός για το Σάββατο έχει ως εξής:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Στα υπόλοιπα τοπικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
΄Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 8 με σταδιακή εξασθένηση
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής στερεάς. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη…..
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Λίγες τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες
΄Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοτέρα οπου τις πρωινές ώρες ενδέχεται να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα βόρεια τοπικά 9. Εξασθένηση το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Για την Κυριακή, η ΕΜΥ προβλέπει αρχικά νεφώσεις με λίγες βροχές στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη νότιοι νοτιοανατολικοί 6.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Στην Ευρώπη
Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει ο χιονιάς σε πολλές χώρες της Ευρώπης, μετατρέποντας τις γιορτές σε εφιάλτη για τους ταξιδιώτες.
Κλειστό παρέμεινε την παραμονή των Χριστουγέννων το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο Βέλγιο. Στη Γερμανία περίπου 700 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να περάσουν πολλές ώρες μέσα στα βαγόνια πέντε τρένων που ακινητοποιήθηκαν μεταξύ Βερολίνου και Αννόβερου, εξαιτίας του πάγου στις καλωδιώσεις του σιδηροδρομικού δικτύου. Στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ, στο Παρίσι, ανακοινώθηκε ότι ματαιώνονται οι μισές πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν την Παρασκευή. Παράλληλα, περίπου 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τον τερματικό σταθμό 2Ε , λόγω της πολύ μεγάλης συγκέντρωσης χιονιού στη στέγη του, η οποία είχε καταρρεύσει το 2004 μετά τα εγκαίνιά του. Ανοικτά είναι τα αεροδρόμια του Χίθροου και του Γκάτγουικ, ωστόσο ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις.

Παστό αγριογούρουνο και δυνατό κρασί...

Μετά το γιουχάισμα στο αεροδρόμιο του Μονάχου...
Άρον άρον φόρτωσαν τις βαλίτσες στα τζιπ κι έφυγαν για το ορεινό καταφύγιο, όπου τα δυο ζεύγη, θα...περάσουν τις γιορτές. Ο Καραμανλής δεν περίμενε το άγριο γιουχάισμα την ώρα που βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής για να παραλάβει τις αποσκευές του, στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Περίπου δέκα Έλληνες του τα 'χωσαν με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, όπως "τεμπέλη" , "καλοπερασάκια" και άλλα (που δε λέγονται) . Από την πολλή τη στενοχώρια μόλις έφτασαν στα καταλύματά τους, ο Καραμανλής άλλαξε ρούχα και κατέβηκε μαζί με το ζεύγος Βαληνάκη και τη Νατάσα στο εστιατόριο, όπου αναστέναξε το παστό χοιρινό με τη συνοδεία δυνατού τοπικού κρασιού... nonews-news.blogspot.com

Ούτε ένας Πελοποννήσιος βουλευτής στην ορκωμοσία Τατούλη !

Καθυστερημένο αλλά έχει ενδιαφέρον !!
Και καλά οι βουλευτές της Ν.Δ….δικαιολογημένα να ήταν απόντες, αλλά ούτε από την πλευρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ.! Ούτε ένας!! Σχολιάστηκε αρκετά κατά τη ορκωμοσία στην Τρίπολη, η παντελής απουσία βουλευτών και εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Και καλά οι βουλευτές της Ν.Δ….δικαιολογημένα να ήταν απόντες, αλλά ούτε από την πλευρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ.! Ούτε ένας!! Αυτό σχολιαζόταν πολύ στους διαδρόμους του Πνευματικού κέντρου αμέσως μετά την ορκωμοσία και ειδικά από συμβούλους όλων των συνδυασμών, (και του συνδυασμού Τατούλη) που δεν πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα…. newpost.gr

Συμβασιούχος έβγαλε …πιστόλι στον δήμαρχο για να πληρωθεί !

Μία 55χρονη, συμβασιούχος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νέας Ιωνίας εισέβαλε χθές το μεσημέρι στο Δημαρχείο ζητώντας να συναντήσει τον Δήμαρχο για να της καταβληθούν χρήματα. Όταν οι υπάλληλοι της απάντησαν πως τα χρήματα τα είχε λάβει προκαταβολικά – 800 περίπου ευρώ- εκείνη έβγαλε από την τσάντα της ένα πιστόλι –απομίμηση πιστολιού κρότου, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια- το έθεσε στον κρόταφό της και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί και η συνέχεια συνελήφθη. Ο Δήμαρχος κ. Μαβίδης επιβεβαιώσε πως τα χρήματα της δόθηκαν προκαταβολικά μετά από αίτημά της, ενώ πρόσθεσε πως δεν επιθυμεί την ποινική της δίωξη. Με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη και θα δικαστεί σε τακτική δικάσιμο για την κατοχή του όπλου, έστω και ψεύτικου.

Ευχές και δράσεις από τους ποδηλάτες Καλαμάτας !!

Ποδηλατοπορεία Χριστουγέννων !!!
Την Κυριακή 26/12 στις 16:00 στα ψαράκια-κεντρική πλατεία.
Ας γεμίσουμε τα ποδήλατά μας με στολίδια, κορδελες, και χρώματα.....!!!!
Ας γεμίσουμε την πόλη μας καλή και ευγενική διάθεση
Γιορτινά και Ανθρώπινα, καλή χρονιά παιδιά!!

Και ο Αη Βασίλης ενάντια στα …. Διόδια !

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθές το απόγευμα 24 Δεκεμβρίου 2010 η συμβολική κατάληψη του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς από πλήθος διαμαρτυρόμενων πολιτών της Πιερίας κατά του απαράδεκτου και παράλογου καθεστώτος των διοδίων στη χώρα μας. Για τρεις ώρες περίπου ο σταθμός διοδίων της Λεπτοκαρυάς έμεινε ανοιχτός, με τις μπάρες σηκωμένες και τα..... αυτοκίνητα να περνούν χωρίς να χρειάζεται οι οδηγοί να καταβάλλουν το απαιτούμενο αντίτιμο. Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας έδιναν οδηγίες στους οδηγούς και εξηγούσαν, τι σημαίνει το «Δεν πληρώνουμε» που και πως σπρώχνουμε την μπάρα. Η χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας είχε μια ξεχωριστή νότα και πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα, όχι μόνο για τους συμμετέχοντες αλλά και για τους διερχόμενους οδηγούς. Επικεφαλής της χθεσινής εκδήλωσης, κεντρική φιγούρα της δράσης, υπήρξε ο ίδιος ο …Αη Βασίλης, ο οποίος παρά το φόρτο των ημερών, τήρησε την υπόσχεσή του και πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ενημέρωσης των διερχόμενων οδηγών και έτσι στήριξε έμπρακτα το κίνημα κατά των διοδίων…… Καταστηματάρχες της Ν. Πιερίας έστησαν ένα μεγάλο τραπέζι με μεζέδες και ντόπιο κρασί και δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί, ιδίως φορτηγών αυτοκινήτων, στους οποίους εκτός από το έντυπο της δράσης «Δεν πληρώνουμε» προσφέρθηκε και ένα μικρό γεύμα από τους βοηθούς του Αγίου. Η χθεσινή κατάληψη μάλλον ήταν η τελευταία γι αυτή τη χρονιά, όχι όμως και η τελευταία για τον αγώνα των ενεργών πολιτών της Πιερίας. Στα άμεσα σχέδιά τους βρίσκονται η διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος όπως και καταλήψεις διαρκείας, οι οποίες μάλιστα υπήρξαν αντικείμενο των σημερινών συζητήσεων μεταξύ των διαδηλωτών.
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
Πώς περνάμε τα διόδια χωρίς να πληρώσουμε
Χαιρετάμε ευγενικά τον υπάλληλο, τον προσπερνάμε και σταματάμε το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα . Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας.
Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός και όχι προς τα πάνω.
Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά
Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία
Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.
Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του Κ.Ο.Κ.) , ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών).
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)

Άλογο κλώτσησε στο πρόσωπο 5 χρονη !

Με πέντε ράμματα πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Καραμανδάνειο της Πάτρας, ένα 5χρονο κοριτσάκι το οποίο τραυματίστηκε από άλογο. Το άλογο βρισκόταν σε περιφραγμένο χώρο στην Πλατεία Γεωργίου. Εκείνη τη στιγμή στο σημείο βρίσκονταν περίπου 20 παιδάκια. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ιππικού ομίλου τα άλογα είναι ήρεμα και προφανώς κάτι περίεργο συνέβη για να κλωτσήσει το κοριτσάκι. Η μικρή μεταφέρθηκε αιμόφυρτη στο νοσοκομείο, ενώ οι γονείς δήλωσαν πως ενδεχομένως να υποβάλλουν μηνύσεις.

Καλά Χριστούγεννα!

Το ενημερωτικό Blog της Μεσσηνίας Newsmessinia.blogspot.com σας εύχεται Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία.

24.12.10

Νίκος Γεωργέας: Πολύ… σκληρός για να «πεθάνει»!

Είναι ο λόγος που τα φυτά στην Καλαμάτα εκτός από ωραία, είναι και τραγουδισμένα. Είναι ο «φούλης» για τους συμπαίκτες του, ο... παίκτης των προπονητών. Ο Νίκος Γεωργέας είναι και σκόρερ!
Κάποτε είχε πιάσει τον Γιώργο Αλεξόπουλο σε μια γωνία στους Θρακομακεδόνες. Κολλητοί οι δυο τους από τις ώρες αποθεραπείας και ατομικών προπονήσεων που έκαναν, είχαν μάθει να δίνουν κουράγιο ο ένας στον άλλο.«Κοίτα εσύ που είσαι νέος να γίνεις καλά και να παίξεις, γιατί εγώ δεν θα επιστρέψω». Το εννοούσε…
Οι συνεχείς τραυματισμοί είχαν αναγκάσει τον Νίκο Γεωργέα να μην σκέφτεται εκείνα τα φυτά που τον έκαναν να τρέχει σαν τρελός πάνω κάτω, αλλά τη ζωή του χωρίς το ποδόσφαιρο, χωρίς τις πλάκες στα αποδυτήρια, χωρίς τους συμπαίκτες του να τον φωνάζουν «φούλη»…
Ο «αδελφούλης» έκανε μια ακόμα επιστροφή! Την πιο εντυπωσιακή από ποτέ, αφού εννέα χρόνια και 217 αγώνες μετά το ντεμπούτο του με την ΑΕΚ, σκόραρε στο ματς Κυπέλλου με την Λάρισα.
Έρχεται ο αμυντικός του… Ντέμη
Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου συνήθως προσφέρονται για μπαλώματα. Σπάνια εξελίσσονται σε μονιμότητες. Όταν το 2001 η ΑΕΚ αποκτούσε τον 25χρονο αμυντικό από την Καλαμάτα, όλοι είχαν στο μυαλό τους τον παίκτη που λίγους μήνες πριν είχε σταματήσει τον Ντέμη Νικολαΐδη αγωνιζόμενος ως στόπερ. Η ημέρα που θα υπέγραφε στην ΑΕΚ, ίσως θα έπρεπε να εκληφθεί ως σημαδιακή για το μέλλον του. Για την ατυχία που θα τον ακολουθούσε σε ολόκληρη την καριέρα του με τα κιτρινόμαυρα, αφού υπέγραψε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, έχοντας σπασμένο χέρι! Κάτι που ουδόλως τότε του έκοβε τα φτερά…
«Ήταν το όνειρο της ζωή μου να έρθω σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όσο η ΑΕΚ. Υπήρχαν κάποιες συζητήσεις και το καλοκαίρι, αλλά για να είμαι ειλικρινής αυτήν την περίοδο και λόγω του τραυματισμού μου, δεν περίμενα να γίνει η μεταγραφή. Όταν όμως με ρώτησαν αν θέλω να πάω στην ΑΕΚ, είπα το «ναι» με κλειστά τα μάτια».
Εκείνη η… αποφράδα νύχτα!
Στην ΑΕΚ δεν άργησε να καθιερωθεί. Στην πρώτη του… κουτσουρεμένη σεζόν με τα κιτρινόμαυρα θα παίξει σε εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος, ξεκινώντας να αγωνίζεται τον Μάρτιο (υπήρχε και ο σχετικός χρόνος αποθεραπείας) ως αλλαγή σε έναν αγώνα με την Παναχαϊκή και με οκτώ εμφανίσεις ως βασικός να ακολουθούν. Στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος την επόμενη σεζόν θα έχει βασικό ρόλο. Παρότι είχε αποκτηθεί ο Σέρτζιο Μαρικά και τη θέση διεκδικούσε ο Στάθης Κάππος, ο Έλληνας αμυντικός κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πορτογάλου τεχνικού.
Ακόμα και σε βραδιές όχι απλά άσχημες, αλλά εφιαλτικές. Μια από εκείνες τις βραδιές που έμελλαν να σημαδέψουν την καριέρα του. Η ΑΕΚ υποδεχόταν στην Ν. Φιλαδέλφεια τον Ολυμπιακό σε ένα ματς που έμοιαζε match ball τίτλου! Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς θα κάνει ό,τι θέλει από την πλευρά του Νίκου Γεωργέα και ο κόσμος θα μοιάζει να μην τον χωράει…
«Μέσα στα αποδυτήρια συζητούσαν όλοι για μένα. Λέω μέσα μου «ήρθε η ώρα να την κάνω σιγά – σιγά…». Πήγα μετά στο σπίτι μου. Μου λέει η γυναίκα μου «μην τα παρατάς». Πολύ σημαντική η βοήθεια της και τότε, αλλά και στους τραυματισμούς μου. Σε αυτήν οφείλω πολλά. Τελικά κατάφερα να γυρίσω τον κόσμο υπέρ μου. Και όποτε ακούω το όνομα μου στο γήπεδο λέω καλά έκανα και έμεινα τελικά σε αυτήν την ομάδα», ήταν η εκδοχή που ο ίδιος παραδέχτηκε σε συνέντευξή του πριν λίγα χρόνια.
«Ήταν πολύ καλό βράδυ για τον Τζόρτζεβιτς, πολύ κακή εμφάνιση δική μου, αλλά δεν έφταιγα εγώ για όλα. Έλεγα μετά το ματς «λίγα τα ψωμιά μου στην ΑΕΚ. Όποτε ακουμπούσα την μπάλα γιούχαραν. Δύσκολες καταστάσεις. Τα άκουσα όλα εγώ για όλους», πρόσθεσε.
Ιατρικό δελτίο!
Η εμπιστοσύνη του κόσμου δεν υπήρχε πλέον, όμως ο Φερνάντο Σάντος επέμεινε. Στήριξε τον παίκτη του, ο οποίος θα πανηγύριζε στο τέλος της σεζόν την κατάκτηση του κυπέλλου, μια ανάμνηση που μέχρι και σήμερα μνημονεύει ως την καλύτερη της καριέρας του. Τα ψωμιά του, όπως αποδείχθηκε δεν ήταν λίγα και η θέλησή του ισχυρή. Παρότι τα χρόνια που θα ακολουθούσαν θα τον είχαν μόνιμη πηγή του καθημερινού ρεπορτάζ και θα προλάβαινε με την ΑΕΚ να τραυματιστεί με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Το αποκορύφωμα θα έρθει για τον Νίκο Γεωργέα τον Δεκέμβρη του 2004, λίγο πριν μπει η νέα χρονιά.
Στη Νεάπολη η ΑΕΚ κέρδιζε 3-2 τον Ιωνικό και σε σύγκρουση με τον Μιχαηλίδη, ο Νίκος Γεωργέας θα αποχωρήσει τραυματίας. Οι γιατροί της Ένωσης επιμένουν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου μετά τις απαραίτητες εξετάσεις προκύπτει ότι είχε μεγάλο περινεφρικό αιμάτωμα. Αν είχε πάει σπίτι του, λένε οι γιατροί, θα μπορούσε να χάσει τη ζωή του στον ύπνο του. Η τελική διάγνωση: Νοσηλεία μιας εβδομάδας, στενή ιατρική παρακολούθηση και τρεις μήνες έξω!
Απαραίτητη σημείωση: Ο Νίκος Γεωργέας είχε επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στις 2 Δεκεμβρίου, 25 μέρες πριν τραυματιστεί εκ νέου. Στις 21 Αυγούστου, σε ένα φιλικό με την Μπρέσια, ο αμυντικός της ΑΕΚ είχε υποστεί κάταγμα ποδοκνημικής, με αποτέλεσμα να παρακολουθεί την ομάδα του για 3,5 μήνες. Το αντιμετώπιζε πάντα με χιούμορ! «Τι να τον κάνουμε τον Ολισαντέμπε; Τραυματίες έχουμε!», είχε πει εκείνη την περίοδο, όταν είχε κυκλοφορήσει το σενάριο περί μετακόμισης του επιθετικού του Παναθηναϊκού στην ΑΕΚ. Το χιούμορ, άλλωστε, τον χαρακτήριζε σε κάθε του στιγμή με την ΑΕΚ. Από τον πιο σκληρό και επίπονο τραυματισμό μέχρι και όταν παραλάμβανε βραβεία «MVP» και παρακαλούσε τον γιο του να μην το σπάσει…
Κατά τα άλλα – ζωή και υγεία να ‘χει – αλλά όλα τα έχει πάθει! Θλάση στους προσαγωγούς, θλάση στους κοιλιακούς προσαγωγούς, ένα σωρό επιπόλαιους τραυματισμούς, αλλά πάντα με ένα χαμόγελο. Το χαμόγελο και το χιούμορ του τον κάνουν να ξεχωρίζει, να αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά των αποδυτηρίων. Το προσωνύμιο «φούλης» έχει κολλήσει εδώ και πολλά χρόνια και είναι το σύντομο του «αδελφούλη», αφού ο Γεωργέας ήταν και παραμένει από τους πιο αγαπητούς στα αποδυτήρια της ΑΕΚ.
Συνηθίζει να κάνει πλάκες στους συμπαίκτες του, αλλά κυρίως στον εαυτό του. Όπως έκανε και το καλοκαίρι, όταν τον ρωτούσαν τι συνέβη με την υπόθεση του Κάρλος Αραούχο. «Του λέω «στείλε εξώδικο, στείλε εξώδικο», είπε από την Αυστρία στη διάρκεια της προετοιμασίας και ξεκαθάριζε τον κυριότερο λόγο που η ΑΕΚ θα πήγαινε καλά φέτος. «Ε, θα παίξω κι εγώ κι αυτό είναι σημαντικότερο».
Το μεν πνεύμα πρόθυμο…
… η δε σάρκα αποδείχθηκε ασθενής. Ο Νίκος Γεωργέας έπαιξε το καλοκαίρι στον αγώνα με την Νταντί Γιουνάιτεντ και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Το γόνατό του έμοιαζε και πάλι να τον προδίδει, όπως πριν από δύο χρόνια. Στις 24 Σεπτεμβρίου υποβλήθηκε σε μια ακόμα χειρουργική επέμβαση και βγαίνοντας απ’ το νοσοκομείο έλεγε «θα γυρίσω πάλι βασικός». Και δεν είναι να μην τον πιστέψεις… Το έχει κάνει, άλλωστε, και σε πιο δύσκολη σεζόν.
Στην πιο φτωχή – μέχρι τώρα – σεζόν του με την ΑΕΚ έπαιξε οκτώ παιχνίδια, το πρώτο εκ των οποίων τον Μάρτιο! Το 2008 ανασύρθηκε από τον πάγκο όταν ανέλαβε ο Νίκος Κωστένογλου και ήταν από τους καταλυτικούς παράγοντες του εκπληκτικού σπριντ που είχε κάνει η Ένωση στο φινάλε εκείνης της σεζόν.
Είχε προηγηθεί, όμως, η μεγαλύτερη μάχη με τον χρόνο και τον πόνο… «Ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Έβλεπα την ομάδα να παίζει και εγώ ήμουν έξω», θα πει και θα περιγράψει… «Μου είχε περάσει πολλές φορές από το μυαλό ότι θα σταματήσω το ποδόσφαιρο και το έλεγα συνέχεια στη γυναίκα μου. Ειδικά αφότου έκανα το πρώτο χειρουργείο και όταν δοκίμασα να μπω πονούσα. Τότε σκέφτηκα ότι ίσως να μην ξανάπαιζα, γιατί ήταν σοβαρό το πρόβλημα μου στο γόνατο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω γι’ αυτό τη γυναίκα μου, που συνεχώς ήταν δίπλα μου και μου έλεγε πως θα το ξεπεράσω. Και επίσης τον Νίκο Κωστένογλου που με πίστεψε και με έβαλε να ξαναπαίξω».
Η γυναίκα του, ο Γιώργος Αλεξόπουλος και ο Παναγιώτης Λαγός. Εκείνοι που υπομονετικά προπονούνταν, έκαναν θεραπεία, έβλεπαν τα ματς από την κερκίδα και προσπαθούσαν να δώσουν δύναμη ο ένας στον άλλο…
Πιστός στρατιώτης!
Δέκα χρόνια μαζί… Το καλοκαίρι του 2008 πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ και δεν άργησε να υπογράψει για δύο χρόνια. Ένα χρόνο μετά το επέκτεινε για μια ακόμα σεζόν και είναι δεσμευμένος ως το 2011. Η πρώτη συμφωνία του Νίκου Γεωργέα με την ΑΕΚ το 2001 ήταν για πέντε χρόνια, με σπαστό συμβόλαιο. Το σπαστό συμβόλαιο τελείωσε στις 31/12/2003 και ο αμυντικός της Ένωσης ήταν ελεύθερος για τέσσερις μέρες. Δεν σκέφτηκε να φύγει από την ΑΕΚ και στις 4/1/2004 υπέγραψε νέο συμβόλαιο για τρία ακόμα χρόνια. Σε μια εποχή δύσκολη για την Ένωση, σε μια εποχή που η πόρτα είχε ανοίξει και το σηματάκι «EXIT» ήταν αναμμένο.
Δεν ήταν η μόνη φορά που έδειξε πιστός στην ΑΕΚ. Ο Νίκος Γεωργέας ήταν εξαρχής θετικός στην κίνηση του Ντέμη Νικολαΐδη και από τους παίκτες που δεν προέβαλαν αντίσταση. Ήταν ένας από τους δέκα που είχαν δώσει «παρών» στη συνάντηση που είχε γίνει με τον Γιώργο Κιντή, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προτάσεις του μετέπειτα προέδρου της ΑΕΚ. Λίγο μήνες αργότερα, ο Νικολαΐδης θα αναλάβει, ο Γεωργέας θα παραμείνει και, μάλιστα, θα επεκτείνει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ μέχρι το 2008! Κι από ‘κει για το 2010. Και μετά για το 2011. Και βλέπουμε…
Το σύνθημα!
Ήταν τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου… Μια βροχερή βραδιά τον Οκτώβριο του 2005 στη Ν. Σμύρνη. Το όνομά του έγινε σύνθημα από τους οπαδούς της ΑΕΚ! Λίγο μετά, ήρθε η έμπνευση. «Γεωργέα, Γεωργέα, τα φυτά στην Καλαμάτα είναι ωραία»! Μετά από εκείνο το σημείο τρελάθηκε… Έδινε την εντύπωση πως αν μπορούσε θα ανέβαινε στην κερκίδα, να τραγουδάει κι εκείνος κάτω από τη βροχή. Δεν μπορούσε, όμως, ούτε να κοιτάξει τον κόσμο. Είναι πολύ σεμνός για να το κάνει. Προτίμησε να βγάλει όλη την ενέργεια που έπαιρνε από τον κόσμο μέσα στο γήπεδο. Έτρεχε, έτρεχε, έτρεχε…
Το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ του έδωσε την ευκαιρία να πει το πρώτο ευχαριστώ. Σε κάθε του επαφή με τη μπάλα παρατεταμένο χειροκρότημα. Κι ο Βλάνταν Ίβιτς εκεί – όταν όλα είχαν ουσιαστικά τελειώσει – να επιμένει να του τη δίνει για να αποθεώνεται. Στο τέλος του ματς πνιγόταν στις αγκαλιές των συμπαικτών του και χειροκροτούσε την κερκίδα. Είχαν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από τον Ιανουάριο του 2001. 2,5 από τον Γενάρη του 2003. Πολλά χρόνια για να περιμένει ένας από τους πιο άτυχους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ την ημέρα της δικαίωσής του.
«Περίεργο σύνθημα, αλλά μου δίνει πολύ δύναμη… Παρακαλάω να μην τελειώσει το ματς για να παίζω και να τρέχω». Οι δημοσιογράφοι επιμένουν σε κάθε συνέντευξη. Τον ρωτάνε για το σύνθημα, τον ρωτάνε πότε θα σκοράρει με τη φανέλα της ΑΕΚ. «Ούτε στην προπόνηση δεν βάζω, θα βάλω στο παιχνίδι; Φέτος (σ.σ. το 2008) πάω αρκετές φορές κοντά στην περιοχή. Με τον Πανσερραϊκό σούταρα πήγε στο κόρνερ η μπάλα, στο πλάγιο…», είχε πει πριν χρόνια, ενώ μια πιο πρόσφατη δήλωσή του μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά. «Θα το βάλω όταν φτιάξουν τα διοικητικά της ομάδας». Μήπως? gazzetta.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου