22.9.18

ΚΡΗΤΗ - «Καταρρακωμένος» δηλώνει ο ματάκιας, που είχε βάλει κάμερα σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Καταρρακωμένος εμφανίστηκε o 40χρονος «ματάκιας», που είχε τοποθετήσει κάμερες σε δωμάτιο ξενοδοχείου, στη Σταλίδα Κρήτης και παρακολουθούσε προσωπικές στιγμές των νεαρών τουριστριών, που διέμεναν σε αυτό.
Ο ίδιος ομολόγησε στον ανακριτή τις κινήσεις, τις οποίες δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει, ενώ χαρακτήρισε την πράξη του ανοησία. Είπε ότι νιώθει ψυχικά καταρρακωμένος για τα γεγονότα που πήραν διαστάσεις.
Ο 40χρονος κατηγορείται για αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης τρίτων κατά συρροή, κατηγορία που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, αλλά και για συλλογή και επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά συρροή.
Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης του.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Ήπιαν… φραπέ στη μέση του δρόμου «χαλαρά»

Δύο άνδρες στην Τούμπα έστησαν τις καρέκλες και ήπιαν τον καφέ τους στη μέση του δρόμου.
Πραγματικά.
Πρόκειται για το κενό που υπάρχει στη μέση της ασφάλτου και το οποίο έχει δημιουργηθεί, για να αποτραπεί το διπλοπαρκάρισμα.
Η διαχωριστική γραμμή στις λωρίδες κυκλοφορίας έχει αποκτήσει πασαλάκια και εκεί υπάρχει και το αρκετά «ευρύχωρο» κενό, με αποτέλεσμα να μη διπλοπαρκάρουν τα αυτοκίνητα.
Το κενό αυτό εκμεταλλεύτηκαν δύο άνδρες, που πήραν τις καρέκλες τους και απόλαυσαν τον καφέ τους στη μέση της Γ. Λαμπράκη στην Τούμπα, σαν να μη.. συμβαίνει τίποτα.

ΑΣ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ! Μαμάδες γνωρίζονται στη στάση του λεωφορείου και συζητούν για τις κόρες τους.

Λέει η μια μαμά:
«Η κόρη μου είναι 25 χρονών. Πριν 3 χρόνια τα είχε με έναν πλούσιο δικηγόρο με Porsche… Στα λογοστέμματα (πριν τον αρραβώνα, υπόσχεση γάμου) κάναμε γλέντι τρικούβερτο! Άλλο να σου λέω και άλλο να το ζεις!…. αλλά στο μήνα πάνω χώρισαν.
Μετά τα έφτιαξε με ένα γιατρό με Ferrari. Αυτός είχε πιο πολλά λεφτά… Αρραβωνιάστηκαν και κάναμε ένα γλέντι που κράτησε τρεις μέρες. Αλλά δεν κράτησε. Σε 2 μήνες χώρισε και μ΄ αυτόν.
Μετά παντρεύτηκε με έναν τραπεζίτη. Τι να σου λέω… λεφτά με ουρά… Όταν παντρεύτηκαν, κάναμε ένα γλέντι που βούιξε ο κόσμος από την πολυτέλεια και τα πλούτη…. Όμως και μ’ αυτόν χώρισαν μετά από 1 μήνα…
Τώρα τελευταία τα έχει με ένα διευθυντή πολυεθνικής… Εκεί να δεις χρήμα… Σπίτια, αυτοκίνητα… Όταν γνωριστήκαμε, πήγαμε στο Ρέμο να το γλεντήσουμε και κέρασε όλο το μαγαζί…. Και μ’ αυτόν όμως δεν τα πάνε καλά και μάλλον θα χωρίσουν.
Αλλά για πες μου και εσύ… Πες μου για τη δικιά σου κόρη.»
«Ε… τι να σου πω… και μας πουτ**α είναι, αλλά δεν το γλεντάμε έτσι!!!»

ΒΙΝΤΕΟ - Η Φανή Χαλκιά βάπτισε τον γιο της στη Μάνη

Το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε το baby bloom του μικρού Πέτρου, δίπλα στο κύμα! Η Φανή Χαλκιά και ο Λουής Καραμάνος βάφτισαν τον δέκα μηνών γιο τους στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στη Μάλσοβα στην Μάνη, με νονό τον καλό φίλο του ζευγαριού Σωτήρη Κυργιάκο.
 Αμέσως μετά την βάφτιση ακολούθησε γλέντι στο beach bar του επιχειρηματία στην παραλία της Καλογριάς στη Μεσσηνία, όπου όλοι μαζί γιόρτασαν αυτή την ξεχωριστή ημέρα!
Το μυστήριο έγινε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, με λίγους συγγενείς και καλούς φίλους του ζευγαριού όπως ο Πάνος Μουζουράκης και η Ρούλα Κορομηλά.
Ο νεοφώτιστος πήρε το όνομα Πέτρος, όπως ακριβώς ονομάζεται ο πεθερός της χρυσής Ολυμπιονίκη. Το ζευγάρι έζησε αυτή την ημέρα όπως ακριβώς είχε σχεδιάσει μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα δίπλα στην θάλασσα!
Δες όλα τα στιγμιότυπα:

Είπε στη γυναίκα του ότι τον λήστεψαν...ενώ είχε φάει τα λεφτά με στρίπερ!

Τα πάντα έκανε ένας άντρας από το Τέξας για να κρύψει από τη γυναίκα του ότι πέρασε το βράδυ με στρίπερ, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε!
Ο 21χρονος (που ναι, είναι ήδη παντρεμένος) έφαγε όλη την επιστροφή φόρου τους, 1000 δολάρια, σε strip club. Ξέροντας ότι δε θα χαιρόταν ιδιαίτερα η γυναίκα του, αποφάσισε να της πει ότι τον λήστεψαν! Μάλιστα, για να το κάνει πιο πειστικό, εξιστόρησε ολόκληρη ιστορία για μάχη συμμοριών, πυροβολισμούς και άλλα πολλά.

Στη συνέχεια βρέθηκε να περιγράφει το σκηνικό στην αστυνομία, έχοντας ξεχάσει τι ακριβώς είπε στη γυναίκα του. Έτσι, κάποια στιγμή αναγκάστηκε να παραδεχτεί την αλήθεια και να κατηγορείται για ψευδή μαρτυρία.

Τώρα την ηρέμησε τελικά τη γυναίκα του μετά τα χαμένα χρήματα ΚΑΙ το τρέξιμο στα δικαστήρια;

Πίσω από τα "Κάγκελα" ΤΡΕΙΣ δημοσιογράφοι μετά την μήνυση Καμμένου !!!

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ !

Στα γραφεία της ιστοσελίδας «Liberal» και της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» εισέβαλαν το Σάββατο άνδρες της ΕΛΑΣ, εκτελώντας το αυτόφωρο εναντίον επτά δημοσιογράφων, έπειτα από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. 

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι ωστόσο απουσίαζαν, προκειμένου να δικαστούν, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Πρόκειται για τους Θανάση Μαυρίδη, Παναγιώτη Λάμψια, Βασίλη Γεώργα, Γιώργο Μπαλγκά, Κατερίνα Γαλανού, Γαβριήλ Σερέτη και Νικολέττα Μουτούση.
Μάλιστα, οι κ.κ. Μαυρίδης, Λάμψιας και Γαλανού παρουσιάστηκαν αργότερα, αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, όπου θα παραμείνουν τουλάχιστον για μία νύχτα, εν αναμονή της μεταφοράς τους ενώπιον του Εισαγγελέα.
Η μήνυση του κ. Καμμένου υποβλήθηκε στον απόηχο πρωτοσέλιδου της εφημερίδας για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, τα οποία προορίζονταν για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.
Καταδικάζουν τα πολιτικά κόμματα
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στον απόηχο των παραπάνω, εξέδωσαν μαζικές ανακοινώσεις, ασκώντας δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Την είσοδο της αστυνομίας στα γραφεία των δύο «αδελφών» μέσων καταδίκασαν η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής, το Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα.
Αναγκαία η κατάργηση του αυτοφώρου
Καταγγέλλοντας και αποδοκιμάζοντας το συμβάν, η ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει ότι αν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από τη δημοσίευση ενός άρθρου, μπορεί να ζητήσει να δημοσιεύσει την άποψή του, ώστε να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή του. Εάν και πάλι ο θιγόμενος δεν ικανοποιηθεί, η Ένωση σημειώνει ότι «έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στην τακτική Δικαιοσύνη».
«Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφωνούν ότι πρέπει να καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για δημοσιεύματα στον  Τύπο» σπεύδει να προσθέσει και καλεί την κυβέρνηση να νομοθετήσει για να καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, η οποία «στρέφεται κατά της ελεύθερης ενημέρωσης».
Προαναγγέλλει δε, ότι θα ενημερώσει εκ νέου την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για τα «σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη νομοθεσία»

ΒΙΝΤΕΟ - Άνοιξε τις πύλες της η Athens Flying Week

Εντυπωσιακές επιδείξεις από Έλληνες και ξένους πιλότους
 
Με τη συμμετοχή αεροπορικών επίλεκτων μονάδων επίδειξης από 5 χώρες του κόσμου, αλλά και θρυλικών πιλότων, άνοιξε τις πύλες της στο κοινό, σήμερα 22 Σεπτεμβρίου, για 7η διαδοχική χρονιά, η μεγαλύτερη αεροπορική γιορτή της Ελλάδας, η Athens Flying Week (AFW) Tanagra International Air Show 2018, στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.
Φέτος συμμετέχουν: Η βελγική Πολεμική Αεροπορία με την Belgian F-16 Demo Team, ελβετική Πολεμική Αεροπορία, με το F-18 Hornet και την PC-7 TEAM, πτητικό σχηματισμό εννέα αεροσκαφών, η ισπανική Πολεμική Αεροπορία με δύο F/A-18 (C.15), η πολωνική Πολεμική Αεροπορία με τους ORLIC και το MIG 29, ο Ολλανδός Frank van Houten, ο Dutch Rush, με Sukhoi 26MX, ο θρυλικός Ιταλός Silver Chicken, αλλά και ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Glider πιλότος, Luca Bertossio, ο Σουηδός Johan Gustafsson,με το Glider SZD-59 «ACRO» (με την υποστήριξη της Ανεμολέσχης Αθηνών), ο Γερμανός Martin Graef με το Christen Eagle II, η WIZARD AEROBATICS και ο Δημήτρης Βερβερέλης με το AIRBUS HELICOPTER EC-120B. Τέλος από τη Ρουμανία έρχονται η Blue Air με BOEING 737-800 και οι εντυπωσιακοί Lacarii Acrobati με YAK-52.

Στην κορυφαία θέση, με το ‘'Zeus'' F-16 Demo Team, το Τ-6 A "Daedalus" Demo Team καθώς και τα Mirage 2000 και τα FANTOM η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, με το S-70B Aegean Hawk το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και τα Apache AH64, Chinook CH-47 και Huey UH-1, η Αεροπορία Στρατού, καθώς και οι επίλεκτες δυνάμεις τους.
Οι Hellenic Skydivers και οι Skydive Attica (αλεξιπτωτιστές ελευθέρας πτώσεως) θα συμπληρώνουν το θέαμα αλλά και θα προσφέρουν πληροφορίες για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την εμπειρία της μοναδικής αυτής δραστηριότητας. Παρών και ο Γιώργος Παπαγιάννης σε επιδείξεις αερομοντελισμού.
Εξάλλου οι στατικές εκθέσεις ιστορικών αλλά και σύγχρονων αεροσκαφών, δίνουν τη δυνατότητα να δει κανείς από κοντά πτητικά μέσα που σπάνια εκτίθενται στο ευρύ κοινό. Φέτος θα είναι τα εξής: F-16 από το Βέλγιο, F-18 (C-15) από την Ισπανία, Casa C-295 από την Πολωνία, F-18 από την Ελβετία, το Aermacchi Μ 346 από την Ιταλία μαζί με τα πιο εντυπωσιακά αποκτήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών για επίσκεψη στο εσωτερικό τους και συχνά ξενάγηση από ειδικούς πιλότους και μηχανικούς.
Από την Ομάδα Αναβίωσης Ελληνικού Στρατού θα υπάρχει ένα πλήρες στρατόπεδο της περιόδου 1940-1945, μια μεταφορά της ιστορίας με δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής.
Πολύ σημαντική φέτος η συμμετοχή της AEGEAN AIRLINES με εντυπωσιακές εκπλήξεις τόσο σε θέαμα αλλά και για όσους ονειρεύονται να μπουν στο μαγικό κόσμο των χειριστών αεροσκαφών.

Επανέρχεται τη Δευτέρα ο Δακτύλιος στην Αθήνα !

Από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (Μικρός Δακτύλιος), καθώς και στο Λεκανοπέδιο Αττικής (Πράσινος Δακτύλιος), τα οποία επεκτείνονται μέχρι και τον Μεγάλο Δακτύλιο. Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο 100 ευρώ.
Οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των ως άνω περιοριστικών μέτρων, είναι οι εξής:
- Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07.00΄ έως 20.00΄,
- Παρασκευή, ώρες 07.00΄ έως 15.00΄.
Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.
Συγκεκριμένα:
Τα όρια του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:
Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) -  Λ. Αλεξάνδρας.
Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ το μέτρο δεν ισχύει.
Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).
Δεν υπάγονται στις παραπάνω απαγορεύσεις και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό στον ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ:
α) Τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών, που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ  Δ.Ο.Υ/ οικ-4836/Φ.911 από 17/21.09.2018 (ΦΕΚ 4179, τ. Β΄) Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
β) Τα οχήματα των κατηγοριών, που εμπίπτουν στα μέτρα του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, δηλαδή:
Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και,
   Τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km.
Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, προβλέπονται ειδικές Ζώνες εισόδου – εξόδου.
Οι αιτήσεις από τους δικαιούμενους σύμφωνα με την παραπάνω περίπτωση α΄, θα υποβάλλονται από την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 έως και την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 08:00΄ έως 15:00΄ και Σάββατο, ώρες 09.00΄ έως 12.00΄ στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, (Θ. Δηλιγιάννη 24-26, 5ος όροφος) με την προσκόμιση -πέραν των ειδικότερων ανά περίπτωση ενδιαφερομένου εγγράφων/ δικαιολογητικών- φωτοαντιγράφων.

ΛΑΚΩΝΙΑ - Νεκρός σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ο Κυριάκος Γριβέας, ιστορικό στέλεχος της ΝΔ

Νεκρός σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που συνέβη σήμερα το μεσημέρι στον παρακαμπτήριο δρόμο Σπάρτης-Γυθείου, ο Κυριάκος Γριβέας, επί σειρά ετών ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Γριβέας γεννήθηκε το 1944 στο Οίτυλο Λακωνίας και αποφοίτησε απο τη σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Είχε διατελέσει διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου του Τζαννή Τζαννετάκη και κατόπιν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «Συνδέσμου 1974».

Από το 2004-2009 διετέλεσε πρόεδρος στην ΕΑΧΑ ( Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων).

Το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΒΙΝΤΕΟ - Η ερωτική εξομολόγηση ενός Κινέζου στις Ελληνίδες και η απόρριψη από τις γιαγιάδες

Μυθικός Ασιάτης παραληρεί με τις Ελληνίδες και τα βάζει με τις γιαγιάδες που δεν αφήνουν τις εγγονές του να βγουν με έναν Κινέζο

Αν υπήρχε ένας άνθρωπος για να διαφημίσει την ομορφιά των Ελληνίδων στο εξωτερικό, τότε είναι αυτός του παρακάτω video.
Ο συγκεκριμένος είναι ο Simonn Nguyen και ζει στην Αυστραλία, όπου έχει εντυπωσιαστεί από την ομορφιά των Ελληνίδων και του ελληνικού φαγητού.
Σε μία άνευ προηγουμένου ερωτική εξομολόγηση λέει: «Πολλές Ελληνίδες μ’ αρέσουν, αλλά no yaya let me marry one».
Συνεχίζοντας μάλιστα, αποκαλύπτουν την στάση που έχουν οι περισσότερες γιαγιάδες όταν μαθαίνουν οτι η εγγονής του βγαίνει με έναν ασιάτη: «Κάθε φορά που λέω σε κάποια “γεια σου κούκλα”, η γιαγιά θα πάρει θέσει λέγοντας πως αν είναι να βρει η εγγονή της κάποιο καλό παιδί, δεν θα είναι Κινέζος».
Μάλιστα, στο τέλος έδωσε και το τηλέφωνό του για όποια ενδιαφέρεται…

Η μεσογειακή διατροφή αποτρέπει το εγκεφαλικό επεισόδιο

Η συγκεκριμένη διατροφή είναι ιδιαίτερα προστατευτική για τις γυναίκες άνω των 40 ετών

Οι γυναίκες που ακολουθούν το μεσογειακό πρότυπο διατροφής μειώνουν τον κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη.
Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο για τους άνδρες.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Stroke ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, μια διατροφή πλούσια σε ψάρια, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, φασόλια και χαμηλής περιεκτικότητας σε κρέας και γαλακτοκομικά, μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο.
Η μελέτη είναι μια από τις μεγαλύτερες και μακροβιότερες που εξετάζει τα πιθανά οφέλη της μεσογειακής διατροφής ως προς τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου.
Και δείχνει ότι η συγκεκριμένη διατροφή είναι ιδιαίτερα προστατευτική για τις γυναίκες άνω των 40 ετών, ανεξαρτήτως εμμηνόπαυσης ή θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, συνεργάστηκαν με ειδικούς από τα Πανεπιστήμια του Άμπερντιν και της Οξφόρδης και μελέτησαν τα βασικά συστατικά της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής, όπως η αυξημένη κατανάλωση ψαριών, λαχανικών και ξηρών καρπών, δημητριακών και πατάτες με λίγο κρέας και γαλακτοκομικά.
Κατά τη διάρκεια των 17 ετών της έρευνας, οι επιστήμονες ανέλυσαν τη διατροφή 23.232 ατόμων και συνέκριναν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε τέσσερις ομάδες ανάλογα με το επίπεδο συμμόρφωσης στη μεσογειακή δίαιτα.
Οι συμμετέχοντες που τηρούσαν πιο πιστά το συγκεκριμένο διατροφικό πρότυπο είχαν μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, κατά 17% οι ενήλικοι γενικώς, κατά 22% οι γυναίκες και κατά 6% οι άνδρες.
Παρατηρήθηκε επίσης 13% μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου στα άτομα που ήδη άνηκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο ανεξαρτήτως ποσοστού συμμόρφωσης στη μεσογειακή διατροφή.
Σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια, καθηγήτρια Αϊλσα Γουελς «η έρευνα δείχνει ότι η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες άνω των 40 ετών. Αλλά η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντικά για κάθε ηλικιακή ομάδα. Βέβαια, δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, οι οποίες μπορεί και να οφείλονται στη διαφορετική επιρροή που έχουν τα θρεπτικά συστατικά στον ανδρικό και γυναικείο οργανισμό».

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ - Όταν ο ΣΚΑΪ δεν ήταν βοθροκάναλο με τον συνδικαλιστή Πολάκη να σπρώχνεται σε νοσοκομείο και να κάνει δηλώσεις

 Όταν τα " βρωμερά υποκείμενα της δημοσιογραφίας της λάσπης..." τον ....αβαντάριζαν !!!


Ένα παλιότερο βίντεο με πρωταγωνιστή τον νυν αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη έχει ανέβει στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες και «κάνει θραύση».

 Ειδικότερα, στο ρεπορτάζ από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, 20 χρόνια πριν, εμφανίζεται ο νυν υπουργός, τότε συνδικαλιστής και πρόεδρος σωματείου γιατρών να σπρώχνεται στο Νοσοκομείο «Κρατικό Νίκαιας», διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα μετά από ξυλοδαρμό συναδέλφου του από ασθενή.

Μάλιστα, στη συνέχεια κάνει δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, το κανάλι που σήμερα χαρακτηρίζει «βοθροκάναλο της διαπλοκής».

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ - Στο Α.Τ Εξαρχείων μετά την ΓΑΔΑ οι δημοσιογράφοι Θ. Μαυρίδης, Π. Λάμψιας και Κ. Γαλανού


Στο Αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων μετά τη  ΓΑΔΑ μετέβησαν οι Θ. Μαυρίδης, Π. Λάμψιας και Κ. Γαλανού

Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΜΜΕ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ !!!

Στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων βρίσκονται αυτή την ώρα ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η Αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού. Νωρίτερα είχαν μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ), όπου παρουσιάστηκαν αυτοβούλως, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Στη ΓΑΔΑ, οι τρεις δημοσιογράφοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως έχοντας ενημερωθεί σχετικά με τη μήνυση και εκκίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και αφού παρέμειναν στις οικίες τους αναμένοντας τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, τα οποία το πρωί εμφανίσθηκαν στα γραφεία του Φιλελεύθερου (που όμως είναι κλειστά σήμερα) και του Liberal αναζητώντας τους.
Από την Ασφάλεια τους παρέπεμψαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, (όπου επίσης μετέβησαν μόνοι τους) και πλέον ακολουθείται  η προβλεπόμενη διαδικασία.
Η μήνυση του Πάνου Καμμένου αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια αλλά και συνολικά στον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών και άλλων πόρων που σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ.
«Πήραν από την Ευρώπη 1,6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες και έχουν δημιουργήσει τη... Μόρια» δήλωσε προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης προσθέτοντας ότι «αντί να αναζητείται τι έχει γίνει και η Δικαιοσύνη να ερευνά τις καταγγελίες για απ ευθείας αναθέσεις και που πήγαν τα χρήματα, μηνύονται δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που αναδεικνύουν το θέμα και αναζητούνται για συλληφθούν».
Οι τρεις δημοσιογράφοι «παραδόθηκαν» στις αρχές για να στηρίξουν αφενός την έρευνας που διεξήχθη για την κατάσταση στην Μόρια μέσα από τις στήλες της εφημερίδες αφ' ετέρου για να αποδείξουν, πέραν όσων αναφέρονται στο ρεπορτάζ, ότι η φάμπρικα των μηνύσεων κατά ΜΜΕ έχει μοναδικό σκοπό τη «φίμωση» του Τύπου η ελευθερία του οποίου τα χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει κατ' επανάληψη πληγεί.
Οι μηνύσεις είναι συνεχείς σε βάρος των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων που επικαλούνται την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης τις πράξεις τα λάθη της παραλείψεις και τις αδυναμίες της.
Αποτελούν δέ το ένα από τα δύο «όπλα» που χρησιμοποιούνται κατά των κατά την κρίση της κυβέρνησης αντιπάλων. Το δεύτερο είναι η στοχοποίηση και η δολοφονία χαρακτήρων.

Θύελλα αντιδράσεων κατά της Αττικό μετρό ! «Δες ποιον έφαγες σήμερα»

Στους συρμούς κυκλοφορούν αφίσες με φωτογραφίες ζώων, με τα ανάλογα μηνύματα της vegan εκστρατείας - Για δυσφήμιση του ελληνικού κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων μιλά  η Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος  - Πυρά και κατά της Αττικό Μετρό


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η καμπάνια των Greek Vegans στο μετρό της Αθήνας. Από τις 9 Σεπτεμβρίου 184 αφίσες με μηνύματα vegan «στολίζουν» συρμούς του μετρό, στο πλαίσιο της εκστραστείας που θα διαρκέσει 28 ημέρες.

Οι εν λόγω αφίσες κυκλοφορούν με διαφορετικές φωτογραφίες ζώων, με τα ανάλογα για κάθε μία φωτογραφία μηνύματα της vegan εκστρατείας.


Μία από αυτές εμφανίζει ένα γουρουνάκι με το μήνυμα «Δες ποιον έφαγες σήμερα», ενώ μία δεύτερη αφίσα απεικονίζει ένα ψάρι με το αγκίστρι στο στόμα και η οποία γράφει: «Κάποιες κραυγές δεν ακούγονται ποτέ».

Στη θέα της καμπάνιας άμεση ήταν η αντίδραση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι οι διαφημιστικές αφίσες «προωθούν τις απόψεις ομάδων “vegan”» και στοχοποιούν την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, και παράλληλα δυσφημούν το ελληνικό κρέας.


Υποστηρίζει, ακόμη, ότι η Αττικό Μετρό, δίνοντας το πράσινο φως για την δημοσιοποίηση «ομάδων χωρίς θεσμικό χαρακτήρα, φαίνεται να παίρνει θέση σε έναν διάλογο «για ένα θέμα με σοβαρότατες κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις».

Τη σύλληψη 5 δημοσιογράφων του "Φιλελεύθερου" ζητά ο Πάνος Καμμένος

FILELEYTHEROS.jpegΣτα γραφεία του liberal.gr και στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος", εμφανίστηκαν αστυνομικοί με πολτικά, το πρωί του Σαββάτου και αναζητούσαν δημοσιογράφους και στελέχη της εφημερίδας, μετά από μήνυση του υπέβαλε εναντίον τους ο Πάνος Καμμένος με αφορμή σχετικό δημοσίευμα.
Η σύλληψη αφορά τους: Εκδότη Θανάση Μαυρίδη, τον διευθυντή Παναγιώτη Λάμψια, τον διευθυντή Σύνταξης Βασίλη Γεώργα, την αρχισυντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού και τον δημοσιογράφο Γαβριήλ Σερέτη.
Η εφημερίδα εκτιμά ότι με βάση τα πρόσωπα που αναζητούνται από την αστυνομία, η μήνυση του Πάνου Καμμένου αφορά το πρωτοσέλιδο της Παρασκευής με τίτλο: Ανήθικο πάρτι.

"Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στα γραφεία του liberal.gr με πολιτικά, λέγοντας ότι αναζητούν δημοσιογράφους της εφημερίδας χωρίς όμως να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα και χωρίς αρχικά να ενημερώσουν ποιους αφορά το ένταλμα, παρότι ερωτήθηκαν, καθώς και από ποιον προέρχεται η μήνυση και για ποιο λόγο", σημειώνει ο Φιλελεύθερος.
Ενημερώθηκαν ότι τα γραφεία του Φιλελεύθερου δεν λειτουργούν το Σαββάτο και αποχώρησαν.
"Το γεγονός ότι η μήνυση προέρχεται από ένα υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα δείχνει ότι η κατάσταση ως προς την ενημέρωση του Τύπου παρουσιάζει σημεία που προβληματίζουν πολιτικούς και πολίτες" σχολιάζει η εφημερίδα σε δημοσίευμά της, κάνοντας λόγο για "πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία καταδεικνύει την επιλογή της μηνυτήριας αναφοράς και του αυτοφώρου για ό,τι γράφεται στον Τύπο".

Φθιώτιδα: Κυνηγός πυροβολήθηκε στο πόδι

Η αγαπημένη τους συνήθεια το κυνήγι, λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία το μεσημέρι του Σαββάτου (22/9), αφού τραυματίστηκε στο πόδι 60χρονος πάνω στο καρτέρι αγριογούρουνων.
Πρόκειται για μια παρέα εννέα ατόμων που ξεκίνησαν το πρωί από τα χωριά της δυτικής Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας για να κυνηγήσουν στο δάσος του Τυμφρηστού προς τη Μερκάδα.
Γύρω στις 11:30 και πάνω στο καρτέρι ο 60χρονος που είναι από τον Τυμφρηστό δέχτηκε δύο βολές στα πόδια από 38χρονο κυνηγό της παρέας που είχε έρθει από τον Άγιο Νικόλαο Ευρυτανίας.
Η μία βολή τον βρήκε πάνω από τον αστράγαλο τραυματίζοντας τον, ενώ η άλλη «έξυσε» το αριστερό του πόδι χωρίς να πάθει ζημιά.
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου οι γιατροί του τοποθέτησαν νάρθηκα, διαπιστώνοντας συγχρόνως ότι στάθηκε τυχερός αφού η βολίδα δεν του δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα. Δίπλα του ήταν τόσο ο 38χρονος όσο και η υπόλοιπη παρέα που δεν μπορούσε να πιστέψει πως θα γινόταν το κακό.
Για το συμβάν την προανάκριση ανέλαβε το ΑΤ Σπερχειάδας.

lamiareport

Μεγάλη φωτιά στο Μοναστηράκι, ξέσπασε σε κτίριο με γραφεία

Σε εξέλιξη είναι φωτιά σε κτίριο με γραφεία στήν Βορέου 10 στο  Μοναστηράκι.
Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε εξέλιξη διασώσεις ατόμων, τα οποία ανέβασαν στην ταράτσα.

Συνελήφθη κοσμηματοπώλης μετά το θάνατο τοξικομανή που προσπάθησε να το ληστέψει

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου, στην οδό Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας, μετά τον θάνατο του τοξικομανή ο οποίος προσπάθησε να ληστέψει το κατάστημα. 

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του βάσει ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τον ίδιο, μαζί με ένα άγνωστο, να κλωτσούν τον τοξικομανή, όταν εκείνος είχε εγκλωβιστεί στο κοσμηματοπωλείο. 
Ο επίδοξος ληστής προσπάθησε να περάσει μέσα από την τζαμαρία και τραυματίστηκε βαρύτατα. 
Στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό», όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.
Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου οδηγείται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενη βλάβης, ενώ αναζητείται από την αστυνομία το δεύτερο άτομο που φαίνεται στο βίντεο να κλωτσάει τον τοξικομανή.

Δίνουν… μαριχουάνα στους αστακούς πριν τους μαγειρέψουν!

Τι αποφάσισε εστιατόρας στο Μέιν των ΗΠΑ  –  Το εστιατόριο λέει ότι φέτος τελειοποίησε την τεχνική του, ώστε να μην μένουν υπολείμματα μαριχουάνας στο κρέας

Τη στιγμή που η Ελβετία απαγόρευσε με νόμο το βράσιμο του αστακού χωρίς αναισθητικό, εστιατόρας στο Μέιν των ΗΠΑ αποφάσισε να υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση, ως ένδειξη ευσπλαχνίας απέναντι στον αστακό: Δίνει καπνό από χασίς στον αστακό, προκειμένου να μαστουρώσει, να μουδιάσει και να το μαγειρέψει ζωντανό και χωρίς να πονέσει.
Όλα αυτά στο πλαίσιο της συζήτησης που έχουν ανοίξει πολλοί ακτιβιστές, που ζητούν να σταματήσουμε να μαγειρεύουμε τα οστρακοειδή ζωντανά γιατί έχει αποδειχτεί ότι αισθάνονται τον πόνο.
«Έτσι και αλλιώς θα το σκοτώσουμε. Προσπαθούμε να το κάνουμε με λιγότερο απάνθρωπο τρόπο» λέει η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου.
Η ιδέα είναι ότι όταν ρίχνουν καπνό μαριχουάνας στο νερό του, λειτουργεί ως ηρεμιστικό και αισθάνεται λιγότερο πόνο όταν μαγειρεύεται.
Το εστιατόριο λέει ότι φέτος τελειοποίησε την τεχνική του -ώστε να μην μένουν υπολείμματα μαριχουάνας στο κρέας- και ελπίζει ότι πλέον οι πελάτες δεν θα ζητάνε τον βρασμένο αστακό αλλά τον «μαστουρωμένο και καπνισμένο».

ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ - Η επική παραγγελία Κρητικού σερβιτόρου που έγινε Viral !

Και τι δεν κάνουν οι σερβιτόροι προκειμένου να εξυπηρετήσουν γρήγορα τους πελάτες που περιμένουν (όχι υπομονετικά πάντα) να φάνε. 
Αυτός ο σερβιτόρος από την Κρήτη όμως πραγματικά το τερμάτισε και το internet δεν έχει σταματήσει να το αναπαράγει!
Μία οικογένεια πιθανότατα -αφού στο δελτίο αναγράφεται 1 γύρος, 1 ψητό φιλέτο κοτόπουλο και 1 παιδική πίτσα- έκαναν την παραγγελία τους, αλλά το παιδί ήταν πραγματικά πολύ πεινασμένο και ο σερβιτόρος δεν θα μπορούσε να το αφήσει έτσι. Έγραψε λοιπόν πάνω στο δελτίο “Αν βγει η πίτσα πρώτα να βγει έξω γιατί το κοπέλι είναι λυσασμένο τσι πείνας”! Απίστευτο; Κι όμως πέρα για πέρα αληθινό!
Δεν είναι να απορεί κανείς που η φωτογραφία της παραγγελίας κάνει το γύρο του διαδικτύου αυτές τις μέρες!

ΒΙΝΤΕΟ - Ο γαμπρός… την «ξενύχιασε» στο «η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα»

O γάμος στα Τρίκαλα έκρυβε εικόνες που πιθανότατα δεν περίμενε κανείς, με τον γαμπρό να πατάει τη νύφη στο «η δε γυνή να φοβείται τον άντρα» με το σχετικό βίντεο να κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Ο γαμπρός λοιπόν, σαν παλιός ποδοσφαιριστής, δεν άφησε καθόλου περιθώρια στη νύφη να του πατήσει το πόδι και της έκανε το… πρώτο φάουλ.
Συγκεκριμένα, την ώρα που ο Απόστολος και ο ψάλτης έφτασε στην επίμαχη φράση: «Η δε γυνή να φοβείται τον άντρα», ο γαμπρός γυρίζει και ποδοπατά τη νύφη. Μάλιστα πρώτα με το δεξί και μετά και με το αριστερό του πόδι, χωρίς εκείνη να έχει προβεί σε ανάλογη κίνηση πριν.
Ο δε παπάς επέβαλε την τάξη και μετά έψαλε και το… «Ειρήνη υμίν». Να σημειώσουμε πως το μυστήριο τελέσθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο του ζευγαριού σε εκκλησία της Δυτικής Θεσσαλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο και το ερασιτεχνικό βίντεο κάνει το γύρο των social media.

Επίσημα φθινόπωρο από τα χαράματα της Κυριακής

Λίγο πριν τα χαράματα της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου, στις 04:54 ώρα Ελλάδας, αρχίζει και τυπικά το φθινόπωρο, καθώς θα συμβεί η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η χώρα μας.

Η ισημερία σηματοδοτεί την αστρονομική έναρξη του φετινού φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη. Στην ισημερία, η νύχτα και η μέρα έχουν σχεδόν την ίδια διάρκεια. Στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο η μέρα θα μικραίνει και η νύχτα θα μεγαλώνει, ώσπου η τελευταία θα φθάσει στο ζενίθ της στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου.
Στην πραγματικότητα, στην Αθήνα η «ίση μέρα-ίση νύχτα» θα συμβεί λίγες μέρες αργότερα, καθώς την ίδια την ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας, η «ισοπαλία» μέρας-νύχτας συμβαίνει μόνο στους τόπους που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον γήινο ισημερινό. Στις άλλες περιοχές που βρίσκονται είτε πάνω είτε κάτω από τον ισημερινό, η «ίση μέρα-ίση νύχτα» συμβαίνει μερικές ημέρες πριν ή μετά από την «ισημερία». Έτσι, στην Αθήνα, η οποία βρίσκεται 38 περίπου μοίρες βόρεια του ισημερινού, η «ίση μέρα-ίση νύχτα» αναμένεται να συμβεί μετά από τέσσερις μέρες.
Τόσο οι ισημερίες, όσο και τα ηλιοστάσια, συμβαίνουν δύο φορές τον χρόνο και σηματοδοτούν την έναρξη των εποχών του έτους. Από τα αρχαία χρόνια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, τέτοια φαινόμενα γιορτάζονταν από τους λαούς, που τους απέδιδαν μυθικές σημασίες.
Λίγο μετά την φθινοπωρινή ισημερία, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 05:52 ώρα Ελλάδας, θα υπάρξει πανσέληνος.

ΦΩΤΟ: ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Ο δάκος έκανε την ευλογία της ελιάς ....κατάρα !

Καταλυτικό ρόλο   έπαιξε  η καθυστέρηση έναρξης των ψεκασμών  από την περιφέρεια .
 
Ενώ τα συνεργεία έπρεπε έως τέλος Μαΐου αρχές Ιουνίου να αρχίσουν τους ψεκασμούς στους ελαιώνες τελικά ξεκίνησαν τους ψεκασμούς στα τέλη ….Ιουλίου όταν ό δάκος πλέον είχε «φουντώσει » και η αντιμετώπιση του ήταν πλέον αδύνατη 


Ο δάκος  «ράβδισε» τις ελιές  σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας  με κίνδυνο ολοκληρωτικής καταστροφής .

 Εκατοντάδες ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση καθώς η επέλαση του δάκου  απειλεί με πλήρη καταστροφή την φετινή σοδιά
Ήδη οι μισές ελιές έχουν πέσει από τα δέντρα και σαπίζουν, ενώ αν δεν ληφθούν από τους αρμόδιους άμεσα μέτρα, τότε θα χαθεί όλη η φετινή παραγωγή.
Δεν θα υπάρχει ούτε μια ελιά πάνω στα δέντρα σε 5 – 10 ημέρες

Ορισμένοι παραγωγοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα και προχωρούν από μόνοι τους σε δακοκτονίες, ενδεχομένως να σώσουν ένα μέρος της φετινής σοδειάς, αλλά ο μεγαλύτερος αριθμός  των ελαιοπαραγωγών δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το πράξει
Πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα.
Ο πρώτος είναι οι καιρικές συνθήκες. Είχαμε έναν ήπιο χειμώνα με υψηλές θερμοκρασίες και πολλές βροχές, ενώ και το καλοκαίρι που ακολούθησε σημειώθηκαν πολλές βροχές, έντονη υγρασία και όχι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.
Όλο αυτό το κλιματολογικό σκηνικό ευνόησε την ανάπτυξη του εντόμου.
Επιπλέον, πρέπει να σημειώσουμε ότι φέτος η παραγωγή είναι μικρή σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, επομένως η μετάδοση και η μετακίνηση του δάκου είναι ευκολότερη και εμφανέστερη.
Ένας άλλος προάγοντας που ευνοεί ιδιαίτερα την ανάπτυξή του είναι τα βιολογικά ελαιοκτήματα .
Η πλειοψηφία των παραγωγών δεν φροντίζει να τοποθετεί δακοπαγίδες σε αυτά ή να αντιμετωπίσει το έντομο με τα κατάλληλα σκευάσματα.
Συνεπώς, βρίσκει πρόσφορο έδαφος για την μετακίνηση και την ανάπτυξή του.

Με τον ίδιο τρόπο ευνοείται και η ανάπτυξη του δάκου στα λεγόμενα κλειδωμένα και εγκαταλελειμμένα ελαιοκτήματα, όπου τα συνεργεία της δακοκτονίας δεν έχουν τη δυνατότητα να ψεκάσουν.
Καταλυτικό ρόλο όμως  έπαιξε  η καθυστέρηση έναρξης των ψεκασμών  από την περιφέρεια
Ενώ τα συνεργεία έπρεπε έως τέλος Μαΐου αρχές Ιουνίου να αρχίσουν τους ψεκασμούς στους ελαιώνες τελικά ξεκίνησαν τους ψεκασμούς στα τέλη ….ιουλίου όταν όδάκος πλέον είχε «φουντώσει » και η αντιμετώπιση του ήταν πλέον αδύνατη
Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί φέτος, οι ελαιοπαραγωγοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα  να περισώσουν ό,τι μπορούν από την παραγωγής τους, καλό θα είναι παράλληλα με τους ψεκασμούς  δακοκτονίας που πραγματοποιούν εργολάβοι της Περιφέρειας  να προχωρούν  και οι ίδιοι  σε  ψεκασμούς  στα σημεία και περιοχές που εντοπίζουν ότι υπάρχει εκτεταμένη δακοπροσβολή.
Σκευάσματα κυκλοφορούν  πολλά στο εμπόριο και μπορούν να επιλέξουν το καλύτερο με τη βοήθεια του γεωπόνου τους.

Η κλιματική αλλαγή αναμένεται να φέρει ακόμη πιο ισχυρές καταιγίδες

Ο τυφώνας Φλόρενς κόστισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους και προκάλεσε καταστροφικές ζημιές στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.
 Ωστόσο, οι επιστήμονες ανησυχούν επίσης για την ποσότητα βροχόπτωσης που προκάλεσε ο τυφώνας, και την αυξημένη συχνότητα παρόμοιων καταιγίδων ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.
Σύμφωνα με τον Τζέιμς Κόσιν, επιστήμονας του κλίματος στην Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, οι πλημμύρες συχνότερα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τον τυφώνα. Αν ο τυφώνας κινείται αργά όταν σχηματίζεται πάνω από τον ωκεανό, μπορεί να επιβραδυνθεί αρκετά όταν φτάσει πάνω από τις ακτές, πλήττοντας τις πόλεις με ρεκόρ βροχής.
Μια παρόμοια κατάσταση συνέβη πέρυσι όταν ο τυφώνας Χάρβεϊ χτύπησε το Τέξας. Η μεγάλη καταιγίδα έχει επιβραδυνθεί μέχρι να σταματήσει στην περιοχή του Χιούστον, ρίχνοντας πάνω από 1.520 χιλιοστά βροχής σε ορισμένες τοποθεσίες. Η υπερβολική βροχή οδήγησε σε 93 θανάτους και ανείπωτη καταστροφή σε ορισμένες περιοχές.
Με τους τελευταίους τυφώνες να ακολουθούν αυτό το μοντέλο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι αργά κινούμενες καταιγίδες μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα συχνές, και ο κυριότερος παράγοντας για αυτό είναι η κλιματική αλλαγή.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι τυφώνες έχουν υποστεί μείωση της ταχύτητάς τους κατά περίπου 10% τα τελευταία 70 χρόνια. Ο Κόσιν και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή επιβραδύνει τα ρεύματα ανέμων, τα οποία οι τυφώνες χρησιμοποιούν για να «ταξιδέψουν» στον ωκεανό. Μόλις οι καταιγίδες φτάσουν πάνω από τη γη, σταματούν και ρίχνουν τεράστιες ποσότητες βροχόπτωσης. Η μόνη εξαίρεση από αυτή την τάση είναι στον Ινδικό Ωκεανό, όπου τα ρεύματα ανέμου παραμένουν ισχυρά.
Πέρα από την επιβράδυνση των τυφώνων, η κλιματική αλλαγή δημιουργεί όλο και πιο έντονες καταιγίδες, καθώς τα ωκεάνια νερά θερμαίνονται. Η προστιθέμενη θερμότητα δημιουργεί περισσότερο «καύσιμο» για τις καταιγίδες καθώς το νερό εξατμίζεται. Οι τελευταίοι δύο καταστροφικοί τυφώνες στις ΗΠΑ είναι τέτοια παραδείγματα, και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η τάση θα συνεχιστεί μέχρι να μειωθούν δραματικά οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Ετοιμάζει την πρεμιέρα της στον Alpha και "ρίχνει" το Instagram με αυτή τη φωτογραφία

Είναι από τις βασικές παρουσιάστριες του Alpha που εδώ και χρόνια σημειώνει τρελή επιτυχία με την εκπομπή της. 

Πριν κάνει λοιπόν την πρεμιέρα της και ανοίξει το πρώτο της «πακέτο» η Βίκυ Χατζηβασιλείου «ρίχνει» το Instagram με την πιο σέξι φωτογραφία της.
Ακομπλεξάριστη και δίχως ίχνος ρετούς πάνω της, φορά το μπικίνι της και κάνει χαμό στα social media.
Εκτός από τις αλλαγές στην εκπομπή της, η παρουσιάστρια πριν μερικές ημέρες αποφάσισε να κάνει ακόμη μια αλλαγή.
Η Βίκυ Χατζηβασιλείου θέλησε ν’ ανανεώσει το χρώμα των μαλλιών της.
Άλλωστε, αυτή η εποχή είναι ιδανική για τέτοιου είδους αλλαγές και η παρουσιάστρια που γνωρίζει πολλά μυστικά ομορφιάς.

Δείτε τη σέξι φωτογραφία:

ΣΤΗ COSTA NAVARINO ΤΟ «THESSALONIKI FOOD FESTIVAL»

Το μενού θα επιμεληθούν οι τρεις chef ambassadors του «Thessaloniki Food Festival», Δημήτρης Τασιούλας, Αντώνης Μουστάκης και Λάμπρος Ρώσσιος.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης «Thessaloniki Food Festival», που φέτος διανύει την 8η χρονιά του, ταξιδεύει στην Πελοπόννησο και φιλοξενείται στην Costa Navarino, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2018, σε ένα διήμερο γεμάτο με γεύσεις της πόλης.

Οι επισκέπτες των ξενοδοχείων The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το σύγχρονο προφίλ της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης μέσα από το μενού που θα παρουσιαστεί στις 28 Σεπτεμβρίου στο εστιατόριο Flame και στο πρωινό «Το κουλούρι Θεσσαλονίκης αλλιώς…», που θα παρουσιαστεί στις 29 Σεπτεμβρίου στο εστιατόριο Morias.

Το μενού θα επιμεληθούν οι τρεις chef ambassadors του «Thessaloniki Food Festival», Δημήτρης Τασιούλας, Αντώνης Μουστάκης και Λάμπρος Ρώσσιος, σε συνεργασία με τον Executive Chef του Navarino Dunes, Άγγελο Καλλιντέρη.

«Η κουζίνα και οι γεύσεις της Θεσσαλονίκης βγαίνουν έξω από τα όρια της πόλης μας και γίνονται η αφορμή για να μας επισκέπτονται όλο και περισσότεροι τουρίστες. Θα βρεθούμε με τους τρεις ταλαντούχους σεφ πρεσβευτές μας στην όμορφη Μεσσηνία και λίγο αργότερα και στην Αθήνα για να παρουσιάσουμε στο ελληνικό και διεθνές κοινό το γαστρονομικό θησαυρό και ταλέντο που κρύβει η Θεσσαλονίκη. Είναι τιμή για μας η παρουσία μας στον πρότυπο και οραματικό τουριστικό προορισμό Costa Navarino. Μοιραζόμαστε άλλωστε ένα κοινό όραμα αειφόρου τουριστική ανάπτυξης», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.



voria.gr

Το ήθος και η ανατροφή του Μήτσου

Θέλω να συμπληρώσω κάτι  αν μου επιτρέπετε: δεν άκουσα από πλευράς κυβέρνησης, Μεγάρου Μαξίμου ή παράγοντα του ΣΥΡΙΖΑ, μια λέξη αποδοκιμασίας για τη νέα… «παρέμβαση» του γνωστού «ξερόλα» Παπαδημούλη. 

Ο Μήτσος, ο οποίος εμφανίζεται ως δεινός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σταυροφόρος κατά του ρατσισμού κάθε μορφής και λογής, δήλωσε τα ακόλουθα, απεχθή όσο και ανατριχιαστικά, χθες:
«Συνιστώ (τσσσσ… ο Μήτσος, συνιστά, βαστάτε Τούρκοι τ’ άλογα!) στην κ. Γεννηματά, η οποία ξαφνικά μέσα στο κατακαλόκαιρο άφησε τη γραμμή των ίσων αποστάσεων και πέρασε σε μια γραμμή ακραίου αντιΣΥΡΙΖΑ, φανατισμού και μετώπου, να καταλάβει ότι αυτοί που την εξέλεξαν πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ., δεν ήθελαν έναν Βενιζέλο με μακριά μαλλιά.»

Τι ήθος, τι ευπρέπεια λόγου, τι ευγένεια, τι καλλιέπεια, τι αγωγή. 
Δεν ξέρω τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σε αυτόν τον γνήσιο εκπρόσωπο της Αριστεράς. 
Εύγε…
 
 Γ. Παπαχρήστος
ΤΑ ΝΕΑ

11,7% μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση !!!

Προβάδισμα 11,7% μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Τα ΝΕΑ.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,9% έναντι 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 8,1% και ακολουθούν ΚΚΕ με 6,7%, Χρυσή Αυγή με 6%, Ένωση Κεντρώων 3,2%, Το Ποτάμι με 2,3%, η Λαϊκή Ενότητα και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6%, η Ελληνική Λύση και ο ΛΑΟΣ με 1,4% και οι ΑΝΕΛ με 1,3%.

Προβάδισμα έχει η αξιωματική αντιπολίτευση και στην πρόθεση ψήφου με 27,4% έναντι 18,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5%, Χρυσή Αυγή με 4,5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, Το Ποτάμι με 1,7%, Λαϊκή Ενότητα και Πλεύση Ελευθερίας με 1,2% και Ελληνική Λύση και ΛΑΟΣ με 1%.

Άλλο κόμμα απαντά το 3%, άκυρο/λευκό το 5% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 13,6%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προβάδισμα και στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 28% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα. 

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό, το 71% δηλώνει ότι διαφωνεί με αυτή με μόνο το 21% να απαντά ότι συμφωνεί. Παράλληλα το 64% ζητά να απορριφθεί η συμφωνία ακόμα και αν αυτή εγκριθεί στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στα Σκόπια...

protothema

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΑΖΟΜΑΡΑ !!! Ο νέος αλγόριθμος του Facebook ΔΕΝ δείχνει δημοσιεύσεις μόνο από 25 φίλους σας

Ο νέος αλγόριθμος του Facebook δεν δείχνει δημοσιεύσεις μόνο από 25 φίλους σας και σταματήστε να καταπίνεται οτι βρείτε αμάσητο

Το τελευταίο 24ωρο , αναπαράγεται από εκατοντάδες χρήστες του Facebook πως ο νέος αλγόριθμος σας δείχνει μόνο τις δημοσιεύσεις από 25 φίλους σας
Τα μηνύματα ισχυρίζονται ότι μπορείτε να παρακάμψετε αυτό το υποτιθέμενο όριο , απλά αφήνοντας ένα σχόλιο όπως «γεια» ή ένα αυτοκόλλητο και σας καθοδηγούν να αντιγράψετε το μήνυμα και να το επικολλήσετε στον τοίχο σας έτσι «ώστε να μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με όλες τις επαφές σας και να παρακάμψετε τον νεο αλγοριθμο».


Πριν όμως βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους , ας δούμε τα παλαιότερα μηνύματα που κυκλοφορήσαν για την χαζομάρα αυτή

Η φώτο 1 κυκλοφόρησε  Απρίλιο με Μάιο και η φώτο 2 τον Ιούλιο και ο ισχυρισμός για περιορισμό δημοσιεύσεων από τους φίλους στο Facebook , ξεκίνησε φυσικά από το εξωτερικό το Δεκέμβριο του 2017




Για αρχή να πούμε πως ΔΕΝ υπάρχει αλγόριθμος του Facebook παλαιός και νέος που περιορίζει τις δημοσιεύσεις των φίλων σας και βλέπετε μόνο από 25 φίλους σας από φίλους σε εκείνους από τα ίδια 25 άτομα.
Σύμφωνα με το Forbes, η υπόθεση ξεκίνησε μήνες πριν, όταν κάποιος χρήστης έκανε τη σχετική ανάρτηση, η οποία αναδημοσιεύτηκε αρκετές φορές και έγινε viral, προκαλώντας παράλληλα τεράστια κινητοποίηση ανάμεσα στους χρήστες της σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.Ωστόσο, πρόκειται για fake news. Ο αλγόριθμος επιλογής των ανθρώπων που βλέπουμε στο Facebook δεν άλλαξε.Για οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στην πλατφόρμα του, το Facebook κάνει επίσημες ανακοινώσεις.
Το περασμένο Ιανουάριο η φήμη αυτή μεγάλωσε , παρά το γεγονός πως Facebook έχει ανακοινώσει  πως θα δείχνει στους χρήστες περισσότερες αναρτήσεις από τη λίστα των φίλων τους , παρά αναρτήσεις από επιχειρήσεις και ενημερωτικές σελίδες.
Το Facebook κάνει κατάταξη  τις ενημερώσεις που βλέπει ένας χρήστης με βάση τα ενδιαφέροντά του και το πόσο αλληλεπιδρά με άλλους χρήστες . Αν κάποιος για παράδειγμα έχει 5.000 φίλους και αλληλεπιδρά με μόλις 10 από αυτούς, ο αλγόριθμος θα του δείχνει στην αρχική σελίδα (News Feed) περισσότερες αναρτήσεις από αυτούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βλέπει αναρτήσεις και από άλλους, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται όριο 25 φίλων.
Σας δείχνει λίγους φίλους γιατί περισσότερο από όλα μετράει σε πια πόστ κάνετε κλίκ σε φίλους , η αλληλεπίδραση σε σχόλια , το τί πατάτε σε άλλους , γιατί έτσι δείχνετε ενδιαφέρον σε αυτούς και άρα το κοινωνικό δίκτυο σας βγάζει περισσότερα ποστ από αυτούς γιατί θεωρεί βάση αλγόριθμου , οτι σε ενδιαφέρουν εκείνοι περισσότερο . Το να μην δείχνει όλους τους φίλους είναι κάτι που γίνεται εδώ και Πολλά χρόνια . Κανένας δεν βλέπει ΟΛΑ τα post των φίλων του στην αρχική του και πάντα επιλέγει κάποια συγκεκριμένα βάση κάποιων μεταβλητών
Βέβαια το μήνυμα περιέχει ένα μικρο κομμάτι αλήθειας , οτι το κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποιεί έναν περίεργο αλγόριθμο αλλά με ένα » γεια,» ή ένα αυτοκόλλητο δεν μπορείτε να ξεγελάσετε τον αλγόριθμο του Facebook , για αυτό σταματήστε να δημοσιεύετε την χαζομάρα αυτή
Ωστόσο το Facebook στις αλλαγές που ανακοίνωσε δήλωσε πως θα περιορίζει τις δημοσιεύσεις από σελίδες/ομάδες και όχι από προσωπικές επαφές . Δειτε το Βίντεο για το πως δουλεύει το newsfeed του κοινωνικού δικτύου από τον αντιπρόεδρο του Facebook Adam Mosseri

Ο αλγόριθμος του Facebook EdgeRank
To EdgeRank είναι ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το Facebook για να αξιολογεί ποια νέα και ενημερώσεις θα εμφανίζονται στην αρχική σελίδα του προφίλ μας.Ένας μηχανισμός δηλαδή, που μέσα από κριτήρια αποφασίζει τι περιεχόμενο θα εμφανιστεί στη σελίδα μας.
Με απλά λόγια, τι θα δούμε ή αλλιώς τι δεν θα δούμε.
Επειδή το Facebook θέλει να περνάτε περισσότερο χρόνο στη σελίδα σας, κάνοντας κλικ σε διαφημίσεις, οι οποίες μεταφράζονται σε κέρδος! Και φυσικά θα σας ήταν πολύ κουραστικό να βλέπατε τα πάντα από όλους. Περιεχόμενο δηλαδή αδιάφορο, από επαφές που δεν είναι σημαντικές για εσάς.
Το Facebook δηλαδή, καθαρά για οικονομικούς λόγους, πρέπει να προβλέπει τι σας ενδιαφέρει και να το ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ενημερώσεις των επαφών σας. Με αυτό τον τρόπο, το περιεχόμενο που εμφανίζεται στο News Feed σας, είναι πάντα ενδιαφέρον και “σχετικό”.
Πως καθορίζεται ως ενδιαφέρον το περιεχόμενο
Τρία είναι τα στοιχεία που κάνουν ένα κείμενο, ένα video, μία φωτογραφία ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο να είναι ενδιαφέρον για εσάς:
  • Δημοφιλές: πολλοί άνθρωποι στην κοινότητά σας μιλάνε για αυτό.
  • Σχετικό: αυτό που σχετίζεται με εσάς.
  • Πρόσφατο: αυτό που συνέβη σήμερα.
Αυτό άλλωστε συμβαίνει και στην πραγματική ζωή. Σε οποιαδήποτε παρέα βρεθείτε, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου ανά πάσα στιγμή, οι άνθρωποι θα μιλάμε για πράγματα που είναι δημοφιλή, σχετικά και πρόσφατα! Γιατί; Πολύ απλά γιατί αυτά είναι στοιχεία που δίνουν ενδιαφέρον σε μία συζήτηση. Το Facebook λοιπόν κάνει αυτό που κάνουμε όλοι καθημερινά και χρησιμοποιεί τα παρακάτω κριτήρια:
  • Weight: βάρος ή δημοτικότητα
  • Affinity: “συγγένεια” ή συνάφεια
  • Time Decay: πρόσφατα
Τι σημαίνει ο παραπάνω αλγόριθμος; Όσο πιο δημοφιλή, σχετικά και πρόσφατα είναι τα μήνυμα σας, τόσο πιο εμφανές σημείο θα καταλαμβάνουν στους “τοίχους” των φίλων ή liker σας.
Ας τα αναλύσουμε λίγο:
“Βάρος” ή Δημοτικότητα
Οι δημοσιεύσεις που έχουν τα περισσότερα likes, σχόλια, κλικ και shares, κατατάσσονται ως πιο δημοφιλή από το Facebook. Έτσι, για παράδειγμα, εάν μετά την δημοσίευσή σας, δεν κάνει κανείς κάποια ενέργεια από τις παραπάνω, το Facebook την κατατάσσει στις μη δημοφιλείς και της δίνει χαμηλό “βάρος”.
“Συγγένεια” ή συνάφεια
Σύμφωνα με το facebook, οι δημοσιεύσεις που εχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εσάς είναι αυτές που έχουν γίνει από χρήστες ή/και σελίδες και στις οποίες στο παρελθόν έχετε αλληλεπιδράσει (σχολιάσει, like, share κλπ) Για παράδειγμα, αν σε μια σελίδα δεν έχετε κάνει ποτέ καμία ενέργεια, τότε το Facebook θεωρεί ότι δεν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενό της και τελικά δεν σας το εμφανίζει στον τοίχο σας.
Αυτή η χαμηλή βαθμολογία συγγένειας θα μειώσει το EdgeRank του status και θα μπορούσε ακόμα και να το εξαφανίσει από τον τοίχο σας.
“Time Decay” ή Πρόσφατα
Μηνύματα που είναι πιο πρόσφατα εμφανίζονται πιο έντονα στο News Feed των φίλων και likers. Δημοσιεύσετε λοιπόν με συνέπεια! H σελίδα σας είναι μόνο τόσο καλή όσο το τελευταίο status που δημοσιεύσατε. Και εάν το τελευταίο status σας ήταν την περασμένη εβδομάδα, τότε είναι ουσιαστικά αόρατο στους φίλους – likers σας αυτή τη στιγμή.
EdgeRank: Σύνοψη σε 99 λέξεις
Το υψηλό EdgeRank έχει να κάνει με ενέργειες και συνέπεια. Αν όσοι έχουν κάνει like τη σελίδα σας, σχολιάζουν, κάνουν like και μοιράζονται το περιεχόμενό σας αλλά και εσείς με τη σειρά σας είστε συνεπείς με τους χρόνους δημοσίευσης, τότε το Facebook θα σας θεωρεί ως πηγή δημοφιλούς, σχετικού και πρόσφατου περιεχομένου και θα αυξήσει το EdgeRank της σελίδας σας. Κατά συνέπεια, οι δημοσιεύσεις σας θα εμφανίζονται συχνότερα στους τοίχους των φίλων-likers με αποτέλεσμα να έχετε ακόμα μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μαζί τους. Αυτό δεν είναι άλλωστε ένα από τα ζητούμενα τόσο στο Facebook, αλλά και γενικότερα στα Social Media;
Ο αλγόριθμος του facebook δεν παρακάμπτεται . Και εδώ και στο Instagram (αν εξαιρέσεις τις διαφημισεις) βλέπεις πρώτα τα ποστ από φίλους που έχεις συχνή αλληλεπίδραση (πολλά likes, comments, συχνή επικοινωνία κλπ) αλλά και για λίγο τους πιο νέους φίλους σου (αν δεν έχεις τόσο συχνή αλληλεπίδραση δε θα στους βγάζει πάνω-πανω).
Υπάρχουν ρυθμίσεις που μπορείς να βλέπεις περισσότερες αναρτήσεις από σελίδες (πχ ειδησεογραφικές κλπ) ή μπορείς να βάλεις κάποιους φίλους στους star ώστε να βλέπεις πάντα τι ανεβάζουν. Αυτά για όσους κατάλαβαν ότι στο fb βλέπουν ότι σκουπίδι κυκλοφορεί και του σερβίρει το σύστημα και θέλουν καπως να βλέπουν περισσότερα ποστ από φίλους.
Επίσης, υπάρχει και δυνατότητα για να τροποποιήσει ο ίδιος ο χρήστης το περιεχόμενο της αρχικής του με οδηγιες , πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο
https://www.facebook.com/help/964154640320617
Με εικονίτσες λοιπόν , φατσουλες , σχόλια και άλλα δεν μπορείτε να ξεγελάσετε ή να αλλάξετε τον αλγόριθμο . Σταματήστε λοιπόν με την χαζομάρα αυτή 


πηγή

ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ! Αρνούνται να βγουν στη σύνταξη γιατί φοβούνται τον νόμο Κατρούγκαλου

Δραματική μείωση έως 70% παρουσιάζει ο ρυθμός των αιτήσεων για συνταξιοδότηση λόγω των περικοπών του νόμου Κατρούγκαλου, όταν παράλληλα διαπιστώνεται ότι σήμερα στη χώρα μας πλέον το 87% των συνταξιούχων (2.251.256 άτομα) είναι άνω των 60 ετών.

Εργαζόμενοι που συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις αρνούνται να συνταξιοδοτηθούν γνωρίζοντας ότι την επόμενη μέρα θα υποστούν μεγάλη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου τους λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών συντάξεων με τις οποίες θα κληθούν να ζήσουν τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα και τα νέα όρια συνταξιοδότησης που αυξήθηκαν έχουν συμβάλει στην εξέλιξη αυτή.
Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση έχουν μειωθεί κατά 40% στον ιδιωτικό τομέα και κατά 70% στο Δημόσιο σε σχέση με το παρελθόν. Το φρένο στη σύνταξη αποδίδεται στους παρακάτω λόγους:
  • 1. Οι συντάξεις που εκδίδονται από τις 12.5.2016 και μετά, σύμφωνα με τον νόμο 4387/2016 (Κατρούγκαλου) είναι μειωμένες μεσοσταθμικά κατά τουλάχιστον 35%-40% σε σχέση με το 2014. Πλέον η σύνταξη των 1.000 ευρώ θεωρείται υψηλή και πρέπει να δουλεύεις 40 χρόνια για να την αποκτήσεις.
  • 2. Υπήρξε σταδιακή αλλαγή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι την 1.1.2022. Τα νέα όρια είναι τα 62 έτη για πλήρη σύνταξη με 40 χρόνια ασφάλισης και τα 67 έτη με 15 χρόνια ασφάλισης (Ν. 4336/2015)
  • 3. Εγινε αύξηση του κόστους εξαγοράς αναγνώρισης πλασματικών ετών. Μέχρι 13.5.2016 το μηνιαίο κόστος εξαγοράς ήταν στο 25πλάσιο ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη που είχε οριστεί στις 31.12.2011, ενώ με τον Ν. 4387/2016 το κόστος εξαγοράς υπολογίζεται με τον μισθό ή εισόδημα του τελευταίου μήνα πριν από την εξαγορά (δηλαδή με τα όρια 586 ευρώ έως 5.860 ευρώ μηνιαίως).

Προετοιμασία

Οι ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης επισημαίνουν ότι ο ασφαλισμένος πρέπει να προετοιμάσει εγκαίρως την έξοδό του από την εργασία. Διαφορετικά κινδυνεύει να υποστεί τις δραματικές καθυστερήσεις, οι οποίες ξεπερνούν τη διετία σε κάποιες περιπτώσεις, στη χορήγηση της σύνταξης.
Την ταλαιπωρία αυτή υφίστανται ήδη δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι συνταξιούχοι, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν εξαιτίας των πολλών προβλημάτων απονομής σύνταξης που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Για τον λόγο αυτόν ο ασφαλισμένος θα πρέπει να προβεί εγκαίρως σε ανακεφαλαίωση του χρόνου ασφάλισης, σε τακτοποίηση οφειλών εάν υπάρχουν, σε εξαγορά πλασματικών ετών, εάν το επιθυμεί, καθώς και σε αίτηση προσωρινής σύνταξης.

Τα στοιχεία

Στο μεταξύ, όπως τονίζει το ΕΝΥΠΕΚΚ – σχετικά με την ηλικία συνταξιοδότησης των Ελλήνων -, αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών των Συντάξεων «Ηλιος» του υπουργείου Εργασίας.
Ταυτόχρονα – επισημαίνεται – αποτελούν και αποστομωτική απάντηση στην τρόικα και στους έλληνες μνημονιακούς πολιτικούς και επιστήμονες, που ακόμη και σήμερα επιμένουν ότι στην Ελλάδα οι ασφαλισμένοι συνεχίζουν να επιλέγουν δήθεν τη συνταξιοδότησή τους σε πολύ νεαρή ηλικία.
Τα ευρήματα του συστήματος «Ηλιος» διαψεύδουν οικτρά και καταρρίπτουν το πάγιο επιχείρημά τους για τη θέσπιση σκληρών παρεμβάσεων στις αλυσιδωτές περικοπές όλων των συνταξιοδοτικών παροχών. Από τα σχετικά στοιχεία προκύπτει ότι:
  • Το 87% των συνταξιούχων (2.251.256) είναι άνω των 60 ετών.
  • Το 13% (318.785) είναι κάτω των 60 ετών.
  • Η μέση κύρια σύνταξη έχει πέσει στα 723 ευρώ και είναι η χαμηλότερη σε όλες τις χώρες της ΟΝΕ!
  • Η μέση επικουρική σύνταξη ανέρχεται στα 172,10 ευρώ.
  • Το μέσο μέρισμα ανέρχεται στα 97,9 ευρώ!
Επίσης από τη μελέτη των επιμέρους στοιχείων ανά ηλικία προκύπτει ότι οι συντάξεις των νέων σε ηλικία συνταξιούχων είναι οι χαμηλότερες, αφού αφορούν κυρίως συντάξεις λόγω θανάτου (συζύγων και τέκνων) και αναπηρίας (λόγω εργατικού ατυχήματος ή επαγγελματικής ασθένειας).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου