18.6.16

ΒΙΝΤΕΟ - Άς γνωρίσουμε την Μεσσήνια (Mishelle Μouton) Σία Κατσιγιάννη

Όχι, η  Σία Κατσιγιάννη δεν είναι  μια  συνηθισμένη  Μεσσήνια  γυναίκα 

Καθημερινές δράσεις που φαίνονται ακατόρθωτες για το «αδύναμο φύλο » για την Σία  έχουν καταντήσει πλέον ρουτίνα 

Συνδυάζει ταυτόχρονα  τον ρόλο της συζύγου της μητέρας  της νοικοκυράς του μηχανικού αυτοκινήτων στο ιδιόκτητο συνεργείο που διατηρεί μαζί  με τον σύζυγο της  Ηλία Πολυχρονόπουλο  στην  Γλυφάδα  (Καραμανώλι ) του δήμου Πύλου – Νέστορος    αλλά η μεγάλη της αδυναμία είναι  οι αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων

Η  Σία ξεκίνησε την εμπλοκή της στους αγώνες αυτοκινήτου  (πιστεύω  οτι το 0,001% του γυναικείου πληθυσμού στην Ελλάδα ασχολείται με κάτι παρόμοιο) σαν συνοδηγός του συζύγου  της  Ηλία  στις χωμάτινες διαδρομές  πρίν μεταπηδήσει  μετά στη θέση του οδηγού και ξεκινήσουν οι επιτυχίες.

Πρώτος αγώνας  το 4ο Rally Sprint Ζακύνθου και από εκεί  ξεκίνησαν όλα, αφού ζήτησε αμέσως να γίνει συνοδηγός του και με μια δανεική φόρμα, χωρίς καμία εμπειρία άρχισε να γίνεται πραγματικότητα το πάθος της.

Από το 2010 έχει τρέξει σε πολλούς αγώνες με ένα Toyota Starlet 1400 κυβικών στην κατηγορία ΕΕ9 και από το 2013 έως και σήμερα, στα 1600 κυβικά βελτιώνοντας και το Starlet και αλλάζοντας κατηγορία στην ΕΕ10. 

Σαν συνοδηγός έχει κάνει 11 αγώνες στα χωμάτινα Sprint σε Ζάκυνθο, Πύργο, Ναύπλιο και Καλαμάτα. 

Σαν οδηγός ξεκίνησε με διάφορους αγώνες σε πίστες της Καλαμάτας, Σπάρτης, Ναυπλίου, Επιτάλιο και  στην 13η Ανάβαση Δημητσάνας.

Τελευταία  «δοκιμασία» η χωμάτινη διαδρομή στον Πύργο Ηλείας όπου ανέβηκε στο βάθρο του νικητή !!!
Ενώ ο συζυγός της Ηλίας έφερε τον 3ο καλύτερο χρόνο από τους Μεσσήνιους οδηγούς 

Β.Μ 

Δείτε το βίντεο του αγώνα 

Η συγκινητική ιστορία του Βλαντιμίρ... Αναζητά τον Έλληνα πατέρα του


Η συγκινητική ιστορία του Βλαντιμίρ... Αναζητά τον Έλληνα πατέρα του

Είναι ο Βλαντιμίρ Ματίγιεβιτς, 43 χρόνων που σήμερα ζει στο Σικάγο των ΗΠΑ και ξεδιπλώνει τη ζωή του με την ευχή να ανάψει το φως και στο δικό του σκοτεινό Τούνελ.
  Γεννήθηκε το 1973 στη Βοσνία. Η μητέρα του Μάντα Ματίγιεβιτς από τη Σερβία, χώρισε την περίοδο εκείνη με τον πατέρα του, Δημήτρη Κυριαζή ή Κρασσά που γεννήθηκε στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 1948.
Λίγα χρόνια μετά, ο πατέρας του μαζί με την οικογένειά του μετανάστευσε στη Γερμανία ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο. Εργαζόταν στο εργοστάσιο της BMW και ζούσε στην οδό Kirchenstrasse 8/80. Είχε μία αδελφή και τη μητέρα του την έλεγαν Πηνελόπη.
Ο Βλαντιμίρ με την οικογένειά του
Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη Βοσνία γνωρίστηκε με τη Μάντα.
Τα χρόνια μετά τον χωρισμό του ζευγαριού ήταν δύσκολα για τον νεαρό Βλαντιμίρ. Πολέμησε στις τάξεις του σερβικού στρατού κατά τον εμφύλιο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Κατάφερε να επιζήσει και από το 1997 μετοίκισε στις ΗΠΑ όπου ζει με τη σύζυγο και τους δύο γιους του.
Η Μάντα σήμερα
Με τη στήριξη της μητέρας του, πασχίζει να συμπληρώσει το τελευταίο κομμάτι στο πάζλ της ζωής του και να γνωρίσει τον πατέρα του που, σήμερα, θα είναι στην ηλικία των 67 χρόνων.

Καθηγήτρια έκανε σεξ στην τάξη με .....15χρονο μαθητή !

Σεξ στο αυτοκίνητο της καθηγήτριας, στο σπίτι της και μέσα στην τάξη 

Η Toni Nicole Sutton ήταν καθηγήτρια ισπανικών σε σχολείο του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ επί 11 χρόνια. Το περασμένο καλοκαίρι η ξανθιά καθηγήτρια αποφάσισε αντί για μαθήματα ισπανικών να κάνει μαθήματα σεξ σε 15χρονο μαθητή της. Μια φλογερή σχέση ξεκίνησε, συναινετική, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα και το ζευγάρι έκανε σεξ στο σπίτι της 38χρονης, στο αυτοκίνητό της ακόμα και μέσα στην τάξη.

Όμως, το ειδύλλιο έληξε απότομα όταν οι γονείς του νεαρού μαθητή ανακάλυψαν την κρυφή σχέση του γιου τους με την καθηγήτρια του χάρη στα ερωτικά μηνύματα που αντάλλασσε το ζευγάρι. Οι γονείς του 15χρονου ειδοποίησαν την αστυνομία και η Sutton συνελήφθη ενώ παράλληλα έχασε την δουλειά της.
Την Παρασκευή η γυναίκα δικάστηκε και βρίσκεται αντιμέτωπη με τρία χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της «παράνομης σεξουαλικής επαφής» και «του στοματικού σεξ» με ανήλικο. Ο συνήγορός της περιέγραψε την Sutton ως μια γλυκιά γυναίκα που είναι «πληγωμένη» από την στιγμή που έχασε την δουλειά της.

Ο ίδιος δήλωσε στο δικαστήριο ότι η πελάτισσά του είναι μητέρα ενός παιδιού και ο σύντροφός της έχει επίσης δύο παιδιά. 

ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ! Η Συγκλονιστική φωτογραφία με τον Εύζωνα σήμερα στην Αθήνα!

Είναι εκεί για να προστατεύουν την πατρίδα τους και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη!

 Είναι γνωστό ότι δεν πρέπει να κουνήσουν το σώμα τους και τα άκρα τους καθόλου κατά την διάρκεια της σκοπιάς τους και όποιος και αν τον «ενοχλήσει» δεν πρέπει να ανταποκριθεί.
Ο λόγος για τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς που με χιόνια, κρύα, βροχές και καύσωνα, είναι εκεί, παρόν για το καθήκον τους. Με επεισόδια, μαζώξεις, διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις είναι πάλι εκεί πολλές φορές οι «άτυχοι» της υπόθεσης αφού μπορεί να κινδυνέψει ακόμη και η ζωή τους.
Η ύψιστη τιμή του να ανήκεις στην Προεδρική Φρουρά συνοδεύεται και από πολλές δύσκολες στιγμές. Γι΄αυτο και ένας λοχίας έχει αναλάβει να τους σκουπίζει τον ιδρώτα από το μέτωπο, σήμερα, αφού η ζέστη στο Σύνταγμα, ήταν αποπνικτική.
2547264

Απτόητος ο καύσωνας - Μικρή ανάσα δροσιάς από τη Δευτέρα το βράδυ!!!

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και το επόμενο διήμερο σε ολόκληρη τη χώρα 
- Τους 43 βαθμούς έδειξε το Σάββατο ο υδράργυρος στη Σπάρτη, τους 43,2 στο Ηράκλειο
- «Βούλιαξαν» οι παραλίες 

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και τις επόμενες δύο τουλάχιστον ημέρες σε ολόκληρη την χώρα και σύμφωνα με την ΕΜΥ οι μέγιστες τιμές στην Ήπειρο και την Β. Ελλάδα θα φθάσουν τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40, τοπικά στη Θεσσαλία, την Στερεά και την Πελοπόννησο τους 41 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη 35 με 37 βαθμούς.

Το Σάββατο ο υδράργυρος έφτασε έως και τους 43 βαθμούς σε κάποιες περιοχές (Σπάρτη), οι άνεμοι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για πυρκαγιές, γι΄αυτό και οι Αρχές συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες.

Ειδικότερα, σε πολύ υψηλά επίπεδα έφτασε η θερμοκρασία στο μεσημέρι του Σαββάτου με τις μεγαλύτερες τιμές (μέχρι τις 4 το μεσημέρι) να καταγράφονται στους σταθμούς της ΕΜΥ στη Σπάρτη με 43.4 βαθμούς, στις Μοίρες Ηρακλείου με 43.2 βαθμούς, στη Θήβα με 42.8 βαθμούς, στην Λιβαδειά με 42.3 βαθμούς, στην Κωπαΐδα  με 42.1 βαθμούς. Στην Αττική η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Τατόι με 40.3 βαθμούς.

Στο μεταξύ «βούλιαξαν»  οι παραλίες στην Αττική από όσους επέλεξαν (ή δεν μπόρεσαν) να μείνουν στην πρωτεύουσα και να μην εκδράμουν σε κάποιον προορισμό με την ευκαιρία του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Αλλά και στους δημοφιλείς προορισμούς (νησιωτικούς ή ηπειρωτικούς ) η κατάσταση στις παραλίες ήταν η ίδια, με τους εκδρομείς να αναζητούν λίγη δροσιά στη θάλασσα.

Στη Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Έκτακτα μέτρα για την άνοδο της θερμοκρασίας έλαβε από χθες ο Δήμος Αθηναίων και θα λειτουργήσουν οκτώ κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας, σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, ως σημεία δροσιάς για τους ηλικιωμένους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.  
Έως και τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016, οι παρακάτω οκτώ Λέσχες Φιλίας θα παραμένουν ανοιχτές από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα: 

1. Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου: Μαμούρη & Δύμης, τηλ. 2108223946 
2. Λέσχη Φιλίας Κουκακίου: Δράκου 26-28, τηλ. 2109232044, 2109200269 
3. Λέσχη Φιλίας «Η Ανάληψη του Κυρίου» Νέου Κόσμου: Χελντράιχ 15, τηλ. 2109240403 
4. Λέσχη Φιλίας Άνω Πετραλώνων: Αιξωνέων & Μυρμιδόνων, τηλ. 2103476398 
5. Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς: Αίμωνος 9, τηλ. 2105140877,
6. Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου: Αχαρνών 372, τηλ. 2102012334 
7. Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου: Ξεναγόρα 6, τηλ. 2108674900 
8. Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων: Πανόρμου & Βαθέος, τηλ. 210645989
Επίσης, ο δήμος Αθηναίων έχει τοποθετήσει δοχεία νερού σε 42 σημεία της Αθήνας για τα αδέσποτα ζώα της πόλης.

Ο Δήμος Πειραιά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, διαθέτει από σήμερα έως και την Κυριακή την κλιματιζόμενη αίθουσα του χώρου του Ε1 ΚΑΠΗ (Καλλέργη 142, Αγία Σοφία), κατά τις ώρες 8:00 έως 22:00, καθώς και την κλιματιζόμενη αίθουσα στον 1ο όροφο του Πύργου Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 2-4) σε 24ωρη βάση, έως την Δευτέρα 20/6. 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας. Ειδικότερα, συνιστάται στους πολίτες: Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία και να παραμένουν σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

Στις παραλίες ξεχύθηκαν όσοι Αθηναίοι έμειναν στο κλεινόν άστυ για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Με τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο αγγίζοντας μέχρι και τους 40 βαθμούς, η θάλασσα είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για όσους αναζητούν μια ανάσα δροσιάς. 

Για όσους θέλουν να κάνουν τις βουτιές τους σε μία οργανωμένη παραλία πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη καθώς τόσο η ξαπλώστρα όσο και ένας καφές ή ένα αναψυκτικό σίγουρα κοστίζουν. 

Την Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές, κυρίως στα ηπειρωτικά, το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στη δυτική και βόρεια χώρα, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Την Τρίτη (21/06/2016) αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ανατολικά.

Παρατείνεται έως 15 Σεπτεμβρίου η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων


Παρατείνεται έως 15 Σεπτεμβρίου η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων


Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνήλθε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καθόρισε το νέο στοχευμένο πλαίσιο της πανελλαδικής απόχης των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.

Ειδικότερα, η Συντονιστική Επιτροπή, καθόρισε και ειδίκευσε την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016, (μια ημέρα πριν την έναρξη του νέου δικαστικού έτους δηλαδή, την 16η Σεπτεμβρίου 2016) ως εξής:
1) Διοικητικές δίκες: φορολογικές (συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας), τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα, στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας, εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία (είτε δυνάμει προσωρινής διαταγής, είτε δυνάμει απόφασης επί αναστολής). Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, (ομοίως, στις φορολογικές, συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας, τελωνειακές και τις υποθέσεις με αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα), αποχή από δίκες όπου ο δημόσιος φορέας (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή κ.λπ.) έχει ασκήσει το ένδικο μέσο.
2) Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις του ΚΕΔΕ, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (έχει ληφθεί προσωρινή διαταγή ή απόφασης αναστολής), καθώς επίσης σε όλες τις δίκες του ΚΕΔΕ, όπου ο δημόσιος φορέας (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή κ.λπ.) είναι ανακόπτων (στον πρώτο βαθμό), ή στον δεύτερο βαθμό και στο στάδιο της αναίρεσης όταν ο δημόσιος φορέας έχει ασκήσει ένδικο μέσο.
3) Ποινικές δίκες: αποχή μόνο από φορολογικές, τελωνειακές και κοινωνικοασφαλιστικές (μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών). Η αποχή ισχύει και στις περιπτώσεις συρροής με άλλα ποινικά αδικήματα. Από τις ως άνω περιπτώσεις η αποχή δεν εκτείνεται: α) στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α' βαθμό και επταετία σε β' βαθμό, και β) σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν κρατούμενοι.
4) Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στον πρώτο βαθμό στις υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους Τραπεζών ή Εταιριών Διαχείρισης ή Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (προσωρινή διαταγή ή αναστολή) ή στον δεύτερο βαθμό και στο στάδιο της αναίρεσης όταν η Τράπεζα ή η Εταιρία Διαχείρισης ή Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις έχει ασκήσει ένδικο μέσο. Η αποχή δεν εκτείνεται : α) στην ανακοπή κατά πίνακα κατάταξης, β) στην ανακοπή κατά κατακυρωτικής έκθεσης , γ) στην ανακοπή τρίτου, οι οποίες συζητούνται κανονικά.
5) Δίκες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) και του ΕΟΠΥΥ, στον πρώτο βαθμό, όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ είναι ενάγων ή αιτών ή προσφεύγων ή ανακόπτων. Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, αποχή από δίκες όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ έχει ασκήσει το ένδικο μέσο και στον πρώτο βαθμό ήταν (ο ίδιος) ενάγων ή αιτών ή προσφεύγων ή ανακόπτων. Κατ' εξαίρεση των παραπάνω, η αποχή δεν εκτείνεται σε όλες τις περιπτώσεις που ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ έχει επιτύχει υπέρ αυτού προσωρινή δικαστική προστασία ή υπάρχει υπέρ αυτού αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα (οπότε το ένδικο βοήθημα ή μέσο εκδικάζεται κανονικά).
6) Ειδικώς ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποχή από όλες τις διαδικασίες όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ έχει ασκήσει το ένδικο βοήθημα ή μέσο.
Η συντονιστική επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου έως την 15.9.2016 για να εξετάσει την πορεία της κατάστασης.

Μπλόκο μέχρι τον Σεπτέμβριο σε όλες τις δίκες που σχετίζονται με το Δημόσιο αποφάσισαν οι δικηγόροι


Μπλόκο μέχρι τον Σεπτέμβριο σε όλες τις δίκες που σχετίζονται με το Δημόσιο αποφάσισαν οι δικηγόροι

Νέο πλαίσιο κινητοποιήσεων ανακοίνωσαν οι δικηγόροι επιχειρώντας να ξεμπλοκάρουν τις δίκες που αφορούν τους πολίτες αλλά προκαλώντας «έμφραγμα» σε όσες συνδέονται με το δημόσιο. Η αποχή από τις δίκες αυτές αναμένεται να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα κυρίως σε ότι αφορά οικονομικού τύπου υποθέσεις από τις οποίες το κράτος ευελπιστούσε σε έσοδα. Συγκεκριμένα:
Η Συντονιστική Επιτροπή, στη σημερινή της συνεδρίαση, προέβη στην ακόλουθη εξειδίκευση-διευκρίνιση του πλαισίου της αποχής, όπως καθορίστηκε από την Ολομέλεια την 3η.6.2016.
Αποχή από:
·       Διοικητικές δίκες: φορολογικές (συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας), τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα, στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας, εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία (είτε δυνάμει προσωρινής διαταγής, είτε δυνάμει απόφασης επί αναστολής). Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, (ομοίως, στις φορολογικές, συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας, τελωνειακές και τις υποθέσεις με αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα), αποχή από δίκες όπου ο δημόσιος φορέας (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή κ.λπ.)  έχει ασκήσει το ένδικο μέσο.
·     Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις του ΚΕΔΕ, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία  (έχει ληφθεί προσωρινή διαταγή ή απόφασης αναστολής), καθώς επίσης σε όλες τις δίκες του ΚΕΔΕ, όπου ο δημόσιος φορέας (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή κ.λπ.) είναι ανακόπτων (στον πρώτο βαθμό), ή στον δεύτερο βαθμό και στο στάδιο της αναίρεσης όταν ο δημόσιος φορέας έχει ασκήσει ένδικο μέσο.
·       Ποινικές δίκες: αποχή μόνο από φορολογικές, τελωνειακές και κοινωνικοασφαλιστικές (μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών). Η αποχή ισχύει και στις περιπτώσεις συρροής με άλλα ποινικά αδικήματα. Από τις ως άνω περιπτώσεις η αποχή δεν εκτείνεται: α) στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό, και β) σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν κρατούμενοι.   
·       Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στον πρώτο βαθμό στις υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους Τραπεζών ή Εταιριών Διαχείρισης ή Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (προσωρινή διαταγή ή αναστολή) ή στον δεύτερο βαθμό και στο στάδιο της αναίρεσης όταν η Τράπεζα ή η Εταιρία Διαχείρισης ή Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις έχει ασκήσει ένδικο μέσο. Η αποχή δεν εκτείνεται : α) στην ανακοπή κατά πίνακα κατάταξης, β) στην ανακοπή κατά κατακυρωτικής έκθεσης , γ) στην ανακοπή τρίτου, οι οποίες συζητούνται κανονικά.
·       Δίκες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) και του ΕΟΠΠΥ, στον πρώτο βαθμό, όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΠΥ  είναι ενάγων ή αιτών ή προσφεύγων ή ανακόπτων. Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, αποχή από δίκες όπου ο  ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΠΥ  έχει ασκήσει το ένδικο μέσο και στον πρώτο βαθμό ήταν (ο ίδιος) ενάγων ή αιτών ή προσφεύγων ή ανακόπτων. Κατ’ εξαίρεση των παραπάνω, η αποχή δεν εκτείνεται σε όλες τις περιπτώσεις που ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΠΥ έχει επιτύχει υπέρ αυτού προσωρινή δικαστική προστασία ή υπάρχει υπέρ αυτού αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα (οπότε το ένδικο βοήθημα ή μέσο εκδικάζεται κανονικά). 
·       Ειδικώς ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποχή από όλες τις διαδικασίες όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΠΥ έχει ασκήσει το ένδικο βοήθημα ή μέσο.
Σημειώνεται ότι η αποχή με το πλαίσιο αυτό ισχύει έως τις 15.9.2016.
Στο μεταξύ θα συγκληθεί εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή και η Ολομέλεια.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Αυτόκληκτος ; υπερασπιστής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Παν.Νίκας

ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ «ΜΙΣΟΣ » ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑ;

Διαδοχικές είναι πλέον οι δημόσιες τοποθετήσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα
με σαφείς ενδείξεις  στήριξης της καταρρέουσας συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Μέσα σε δύο ημέρες  ο «γαλάζιος » δήμαρχος Καλαμάτας  έκανε σαφείς τις προθέσεις του να στηρίξει την αριστεροδεξιά συγκυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι ….δεν έχει την κατακραυγή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά στηρίζεται σε σταθερές βάσεις και θα τραβήξει με το μέρος της ολόκληρη σχεδόν την Κεντροαριστερά κάνοντας στην ουσία ευθεία επίθεση στο κόμμα της  αξιωματικής αντιπολίτευσης με την σημαία του οποίου κέρδισε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις στον δήμο της Καλαμάτας  υποστηρίζοντας ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα καταχρεωμένο  κόμμα με παθητικό εκατομμυρίων ευρώ 

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι «προκλητικές» δηλώσεις Νίκα  για τους πολίτες  ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας έγιναν παρουσία  του αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη στην Καλαμάτα
Οι πολιτικοί έρωτες Νίκα έρχονται σαν συνέχεια της πλήρους ταύτισης με τον Καμμένο στο θέμα της λειτουργίας του Στρατοπέδου Καλαμάτας  όπου υιοθέτησε πλήρως τους ισχυρισμούς  του υπουργού Άμυνας  ότι το Στρατόπεδο  είχε μετατραπεί, όχι σε Κέντρο Νεοσυλλέκτων, αλλά σε… κομματική κάλπη, όπου διάφοροι βουλευτές προσπαθούσαν να κερδίσουν ψήφους, κάνοντας μεταθέσεις - ρουσφέτια.

Εθισμός στο κινητό τηλέφωνο!

Αυτό το νέο ψυχολογικό φαινόμενο ονομάζεται...

 Ένα χαρακτηριστικό του 21ου αιώνα είναι η προσκόλληση στο κινητό τηλέφωνο. Μερικοί άνθρωποι όμως ξεπερνούν τα όρια και φτάνουν σε σημείο να αντιμετωπίζουν φοβία σχετικά με το κινητό τους τηλέφωνο. 
Ανησυχούν ότι δε θα ακούσουν το τηλέφωνό τους ή ότι θα μείνουν από μπαταρία.
Η βρετανική εταιρία AppRiver πραγματοποίησε σχετική μελέτη και διαπίστωσε ότι το 54% των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζει αυτή τη φοβία.
Αυτό το νέο ψυχολογικό φαινόμενο ονομάζεται νο-μο-φοβία (από το αγγλικό no-mobile-phone-phobia που εκφράζει το φόβο να μείνουμε χωρίς κινητό). Ο αριθμός των νομοφοβικών αυξάνεται μέρα με τη μέρα και τρέφεται από την εμφάνιση όλο και πιο εξελιγμένων τηλεφώνων που παρέχουν προηγμένες υπηρεσίες.
Οι ψυχολόγοι που μελετούν το φαινόμενο αναφέρουν πως πολλά άτομα εκδηλώνουν ένα είδος στερητικού συνδρόμου όταν μείνουν πολύ ώρα μακριά από το κινητό τους. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κρίσεις πανικού, ζαλάδα και ταχυπαλμία.
Σύμφωνα με άρθρο της ρωσικής εφημερίδας Kommersant, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται επίσης σημαντική αύξηση στα τροχαία ατυχήματα λόγω χρήσης κινητού τηλεφώνου. Μάλιστα αυτού του είδους τα ατυχήματα είναι πιο συχνά από τα τροχαία λόγω μέθης ή υπερβολικής ταχύτητας.

«Για ποιά ρουσφέτια μιλάτε κ. Νίκα;»

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα σήμερα τις δηλώσεις του κ. Νίκα, από τις οποίες προκύπτει ότι συντάσεται πλήρως με τις πρόσφατες απαξιωτικές, προσβλητικές και προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας για το στρατόπεδο της Καλαμάτας.

Αντί λοιπόν ο κ. Νίκας να ενώσει τη φωνή του με όλους εμάς, που από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε στην επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Καμμένος στην πόλη, στους πολίτες και στο πολιτικό προσωπικό της Μεσσηνίας, προτίμησε να συνταχθεί μαζί του, λειτουργώντας ούτε λίγο ούτε πολύ ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αλήθεια,ο ρόλος του κ. Νίκα δεν είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης ή προτιμά να βολέψει τις πολιτικές του επιδιώξεις κατά το δοκούν;
Στην συνάντηση του στην Αθήνα με το κ. Καμμένο, ρώτησε για την πληρότητα των στρατοπέδων της Αττικής; Ρώτησε για την πληρότητα του γραφείου του υπουργού; Ρώτησε για την πληρότητα σε στρατεύσιμους του Υπουργείου;
Υπεραμύνθηκε όλων αυτώντων συμπολιτών μας, που εν μέσω της οικονομικής κρίσης καλούνται να στηρίξουν οικονομικά τη στρατιωτική θητεία των παιδιών τους μακριά από το σπίτι τους; Δεν είναι μόνο οι μαμάδες αγαπητέ Δήμαρχε.
Αντέδρασε στις μαζικές μεταθέσεις σε νησιά και παραμεθόριο 70 και πλέον στρατευσίμων που υπηρετούσαν στην Καλαμάτα μέσα σε μια νύκτα;
Ή απλά άκουσε τον Υπουργό να τον μαλώνει και γύρισε πίσω να τον υποστηρίξει στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Και μιας και οι δυο τους μιλάνε για ρουσφέτια, ας μας πει ο κ. Νίκας σε ποιό στρατόπεδο της παραμεθορίου ή νησιού υπηρετεί ο γιος του;

Περικλής Μαντάς

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ – Ρωσικά α/α συστήματα κατέρριψαν αμερικανικά αεροσκάφη και «κατέβασαν» ένα RQ-4 Global Hawk!


kataripsi_0
Το πλέον σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ καθώς ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα κατέρριψαν αμερικανικά UAV πάνω από τον εναέριο χώρο της Κριμαίας ενώ σε μια επίδειξη ισχύος οι ρωσικές δυνάμεις «κατέβασαν» ένα RQ-4 Global Hawk αφού κατέλαβαν το σύστημα διοίκησης και ελέγχου και το προσγείωσαν στην Συμπερούπολη!

Ο Ρώσος ΥΠΑΜ, Σεργκέι Σοϊγκού, πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επιθεώρηση του ρωσικού Στρατού στην Κριμαία όπου έχει διατάξει μεγάλης κλίμακας ασκήσεις όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω.
Είναι η πρώτη ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις εγκαταλείποντας τον πόλεμο δια αντιπροσώπων. Μάλιστα το περιστατικό αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρό καθώς ορισμένα UAV ήταν οπλισμένα και έφεραν αντιαρματικούς πυραύλους.
Το περιστατικό με το RQ-4 Global Hawk προκάλεσε σοκ στις ΗΠΑ καθώς αιφνιδιάστηκαν νομίζοντας ότι το ήλεγχαν μέσω ασφαλούς σύνδεσης-καναλιών.
Παρόλο το αμερικανικό κάζο, οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις κατασκοπευτικές πτήσεις αλλά αυτή τη φορά με μεγαλύτερη προσοχή όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές.

reaper-crashΜάλιστα το περιστατικό αναφέρεται σε άρθρο στην Ουάσινγκτον Post λέγοντας πως «οι ΗΠΑ μπορούν να αποτύχουν στην Κριμαία» αλλά απέκρυψαν το περιστατικό με το UAV.
Ο Αμερικανικός Στρατός έστειλε επίσημο αίτημα στο Κογκρέσο για βελτίωση των UAV επειδή αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα στον… ρωσικό εναέριο χώρο!
Όπως έγινε γνωστό ΗΠΑ και Γερμανία έχουν δημιουργήσει βάση UAV στην Ουκρανία στην περιοχή Kirovograd σε ένα παλιό σοβιετικό αεροδρόμιο.
Ρωσικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν το γεγονός αυτό που έγινε στην Κριμαία και τονίζουν πως πρόκειται για πράξη πολέμου!
Οι ΗΠΑ δικαιολογούν τις πολεμικές πράξεις τους λέγοντας πως αρνούνται να σεβαστούν την ρωσική κυριαρχία επειδή δεν αναγνωρίζουν την Κριμαία ως τμήμα της Ρωσίας.
Γι αυτό δεν αναγνωρίζουν την παραβίαση του ρωσικού εναέριου χώρου.
Αντίθετα υποστηρίζουν ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη πετούν σε ουκρανικό έδαφος και μέσα στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας με την άδεια της κυβέρνησης του Κιέβου της μόνης νόμιμης εξουσίας να δεχτεί ή να αρνηθεί μια τέτοια άδεια.
Οι ΗΠΑ έχουν αγνοήσει τις ρωσικές διαμαρτυρίες και πλέον τον λόγο έχουν τα όπλα τονίζουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

ΚΑΜΙΝΙ Η ΧΩΡΑ - 43,4 ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ !!!

Σε πολύ υψηλά επίπεδα έφτασε η θερμοκρασία στο μεσημέρι του Σαββάτου 18/06, με τις μεγαλύτερες τιμές (μέχρι τις 4 το μεσημέρι) να καταγράφονται στους σταθμούς μας στη Σπάρτη με 43.4 βαθμούς, στις Μοίρες Ηρακλείου με 43.2 βαθμούς, στη Θήβα με 42.8 βαθμούς, στην Λιβαδειά με 42.3 βαθμούς, στην Κωπαίδα  με 42.1 βαθμούς.
Στην Αττική η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Τατόι με 40.3 βαθμούς.

 Ο παρακάτω χάρτης δίνει την κατανομή των μετρημένωβν θερμοκρασιών από το σύνολο των σταθμών μας  σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην περιοχή της Αττικής.

Συγκλονίζει η ιστορία του 72χρονου που αυτοκτόνησε στο Γηροκομείο

Η συγκλονιστική ιστορία ενός ανθρώπου που ασχολήθηκε με τις τηλεοπτικές παραγωγές, κρύβεται πίσω από τον 72χρονο άνδρα που αυτοκτόνησε στο Γηροκομείο Αθηνών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Espresso» πρόκειται για τον πρώην επιχειρηματία Αντώνη Μ. ο οποίος ήταν παραγωγός σήριαλ και πρώην ιδιοκτήτης χρηματιστηριακής εταιρίας.

«Δεν ήταν μόνιμος τρόφιμος. Τον φιλοξενούσαμε και προσπαθούσαμε να τον βοηθήσουμε. Του είχαμε νοικιάσει ένα σπιτάκι για να μένει. Μάλιστα, το έφτιαχνε και σε λίγες ημέρες θα πήγαινε εκεί» αποκάλυψε στην «Espresso» ο πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών, π. Προκόπιος Μπούμπας. Ο αυτόχειρας άφησε πίσω του ένα συγκλονιστικό σημείωμα, στο οποίο ανέφερε ότι δεν ζητά ευθύνες, ούτε «συγγνώμη» από κανέναν. «Σας παρακαλώ, μην το πείτε στην κόρη μου» φέρεται ότι έγραψε στο χειρόγραφο, έχοντας σημειώσει κάποια ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα (πιθανότατα) φίλων του.

Ο Αντώνης Μ., «ένας άνδρας με τρόπους και αρχές, κύριος της παλιάς καλής Αθήνας», όπως χαρακτηριστικά είπαν στην «Espresso» άνθρωποι που τον γνώριζαν, δραστηριοποιείτο για χρόνια στον χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών.

Στη συνέχεια αποφάσισε να επενδύσει στον χρηματιστηριακό τομέα, όμως φαίνεται ότι το νέο επιχειρηματικό ξεκίνημά του «ναυάγησε» και έχασε τα πάντα. Έδωσε τον δικό του αγώνα για να σώσει την εταιρεία αλλά δεν τα κατάφερε. Ένας φίλος του, δικηγόρος, τον είχε συνοδεύσει στις 19 Απριλίου στο γηροκομείο, ζητώντας από το διοικητικό συμβούλιο να τον βοηθήσει, έστω για να έχει κάπου να μείνει και ένα πιάτο φαγητό. Η διοίκηση δέχτηκε να του παράσχει φροντίδα και έτσι ο 72χρονος έκανε σπίτι του το Γηροκομείο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας (που συνήθιζε να παίζει τάβλι με έναν τρόφιμο του γηροκομείου) ήταν πάντα καλοντυμένος και ευγενικός. Στο δωμάτιό του είχε υπολογιστή, ένα μεγάλο γραφείο, αλλά και πολλά βιβλία και cds.

«Ήταν ένας αξιοπρεπής άνθρωπος. Όταν ήταν παραγωγός-κινηματογραφιστής, όλα τού πήγαιναν καλά. Είχε ένα υπέροχο σπίτι, μια καλή ζωή» πρόσθεσε η ίδια πηγή στην «Espresso». Μάλιστα φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό, ο 72χρονος έκανε προσπάθειες να πάρει μια δουλειά από το Δημόσιο και προσπαθούσε να μαζέψει τα έγγραφα, έχοντας προσκομίσει ακόμη και χαρτί ότι έμενε στο γηροκομείο.

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του ο 72χρονος παρενέβη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και έτσι χθες μετέβη στο Γηροκομείο Αθηνών κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).

Αυτό είναι το ιδανικό σώμα μιας γυναίκας σύμφωνα με την επιστήμη

Η ομορφιά είναι στα μάτια του θεατή. Ωστόσο, η κοινωνία μας έχει δημιουργήσει τα δικά της πρότυπα για το «ιδανικό» κορμί: ψηλόλιγνο, χωρίς καθόλου λίπος. Μια έρευνα του πανεπιστημίου του Τεξας έρχεται να αλλάξει αυτά τα δεδομένα.

Το μοντέλο και ηθοποιός από τη Βρετανία, Κέλι Μπρουκ, έχει το ιδανικό κορμί. Και αυτό προκύπτει από επιστημονική μελέτη, η οποία μετρά τις ιδανικές αναλογίες του γυναικείου σώματος, ανατρέποντας μύθους και στερεότυπα.Η μελέτη βασίζεται στην παραδοχή ότι όλα τα μέρη του σώματος είναι τακτοποιημένα αναλογικά.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Γκντανσκ στην Πολωνία διαπίστωσαν ότι οι «ιδανικές» γυναίκες έχουν μέση ένα τρίτο μικρότερη από τους γοφούς τους και τρία τέταρτα του μπούστου τους. Εν τω μεταξύ, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας έχουν επίσης επιβεβαιώσει την τέλεια αναλογία μέσης – γλουτών της Μπρουκ, η οποία είναι 0,7.

Η 34χρονη Κέλι Μπρουκ, έχει ύψος 1.68 και οι αναλογίες της είναι 90-60-86 που είναι αρκετά διαφορετικό από τα λεπτά σώματα που συχνά θεωρούνται ως τέλεια και προτιμούνται για την πασαρέλα και τις διαφημίσεις.

usay

Επιτρέπονται τα σκυλιά στις παραλίες;

Τι ακριβώς προβλέπει ο νόμος; 

Κάθε καλοκαίρι διαβάζουμε άρθρα με τίτλους «Νόμιμα τα σκυλιά στη θάλασσα» κ.τ.λ
Η αλήθεια είναι πως αν και το υπουργείο Ναυτιλίας είναι αρμόδιο να εκδώσει σχετική εγκύκλιο χρειάζεται πρώτα η σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε θετικό σε μια τέτοια αλλαγή. Αντίθετα, το υπουργείο Υγείας που είναι αρμόδιο για τη δημόσια υγεία, δεν υποστήριξε μια τέτοια αλλαγή.
Τι ισχύει
O ιδιοκτήτης ενός ζώου, μπορεί να κάνει μαζί με αυτό το μπάνιο του στη θάλασσα σε ερημική παραλία, αλλά εάν εμφανιστεί κάποιος που ενοχληθεί θα πρέπει να κρατήσει το ζώο κοντά του και να το έχει δεμένο σε ασφαλή από απόσταση από τους από τους άλλους λουόμενους.
Ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα (άρθρο 230), και η εγκύκλιος Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006 προβλέπουν ότι:
«Το λούσιμο οικόσιτων ζώων στις Ελληνικές θάλασσες απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 230 παρ. 1ζ του Γενικού Κανονισμού Λιμένα σε χώρους λουομένων»
«Η ύπαρξη λουομένων σε μία θαλάσσια περιοχή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής αυτής ως χώρου λουομένων».
«Στην περίπτωση κατά την οποία σε μία τοποθεσία ή παραλία (στην οποία δεν παρευρίσκονται την δεδομένη χρονική στιγμή λουόμενοι) κυκλοφορεί ιδιοκτήτης ζώου μαζί με αυτό ή ο εν λόγω προβαίνει στο λούσιμο του ζώου, τότε ο ιδιοκτήτης δεν διαπράττει παράβαση».
«Εάν όμως στην ίδια τοποθεσία καταφθάσουν λουόμενοι, τότε ο ιδιοκτήτης οφείλει είτε να το απομακρύνει από την τοποθεσία αυτή, είτε να το διατηρήσει ασφαλισμένο σε απόσταση από τους λουόμενους τέτοια που να μην παρενοχλούνται αυτοί προκειμένου να μην διαπράττει την ανωτέρω παράβαση!».

ΛΙΣΤΑ - ΣΤΟ... ΣΦΥΡΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! Μεγάλο «ξεπούλημα» ακινήτων σε πλειστηριασμούς με τιμές - σοκ


Μεγάλο «ξεπούλημα» ακινήτων σε πλειστηριασμούς με τιμές - σοκ (λίστα)Του Βασίλη Σ. Κανέλλη

Εκπληκτικά ακίνητα, πανάκριβα σε άλλες εποχές, βγαίνουν στο σφυρί από την εφορία και τις τράπεζες για χρέη των ιδιοκτητών τους.
 Οι πλειστηριασμοί για τους οφειλέτες του Δημοσίου ξεκίνησαν με βάση την εμπορική αξία, που σε πολλές περιοχές είναι πολύ χαμηλότερη από την αντικειμενική.
Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν εντυπωσιακές περιπτώσεις, μοναδικές ευκαιρίες για όσους έχουν χρήματα να τα «χτυπήσουν». Ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες συναντά κανείς στις ανακοινώσεις των τραπεζών για την πώληση ακινήτων από τις τράπεζες, ακίνητα που εγγράφηκαν στα χαρτοφυλάκιά τους μετά από κατάσχεση λόγω χρεών. Υπενθυμίζεται ότι μέρος της πρώτης κατοικίας προστατεύεται από πλειστηριασμούς, ωστόσο, τα ακριβά σπίτια και οικόπεδα, οι δεύτερες ή εξοχικές κατοικίες ή άλλου είδους ακίνητα (γραφεία, καταστήματα, αποθήκες κ.λπ.) βγαίνουν στο σφυρί χωρίς κανένα περιορισμό.
Ετσι, είτε πρόκειται για πλειστηριασμούς που ξεκινά τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για οφειλές στο Δημόσιο, είτε πρόκειται για απευθείας πώληση κατασχεμένων περιουσιακών στοιχείων από τις τράπεζες, σ’ όλη αυτή τη διαδικασία κρύβονται πολλά... «διαμάντια».
Μεγάλο «ξεπούλημα» ακινήτων σε πλειστηριασμούς με τιμές - σοκ (λίστα)Διαμερίσματα, βίλες, μεζονέτες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα, αποθήκες που κατασχέθηκαν λόγω χρεών ή άλλων προβλημάτων εκπλειστηριάζονται στη μισή τιμή ή και χαμηλότερα και πολλοί μπορούν να είναι οι τυχεροί που θα «χτυπήσουν» και θα αποκτήσουν το ακίνητο που θέλουν. Ωστόσο, οι ειδικοί της αγοράς επισημαίνουν τα πολλά προβλήματα και τα «μυστικά» που κρύβουν οι πλειστηριασμοί, καθώς δεν είναι λίγες οι καταγγελίες στο παρελθόν για «στημένες» διαδικασίες και για κύκλωμα που λυμαίνεται τον χώρο και αγοράζει σε εικονικές τιμές ακίνητα που βγαίνουν προς πώληση. Πάντως, δεν είναι λίγοι και αυτοί που αγόρασαν ένα ακίνητο σε τιμή ευκαιρίας.
Σε κάθε περίπτωση, οι αυστηροί κανόνες που έχουν τεθεί τα τελευταία χρόνια στη διαδικασία των πλειστηριασμών καθιστά πιο διαφανείς τις μεταβιβάσεις ακινήτων και αποτρέπουν τα «κοράκια».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τους επόμενους 6-10 μήνες θα μπορούσαν να βγουν στο σφυρί έως 5.000 ακίνητα.
Τι πωλείται
Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (www.publicrevenue.gr) έχουν αναρτηθεί 29 αναγγελίες πλειστηριασμών ακινήτων, μικρών και μεγάλων διαμερισμάτων ακόμα κι αγροτεμαχίων που θα γίνουν μέχρι τις 20 Ιουλίου για χρέη προς το Δημόσιο.
Οι πλειστηριασμοί ακινήτων που ανήκουν σε οφειλέτες του Δημοσίου έχουν ξεκινήσει και μάλιστα με το νέο καθεστώς, δηλαδή θα υπολογίζεται η εμπορική αξία των ακινήτων
Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα ακινήτων που βγαίνουν προς πώληση από την Εθνική είναι:
  1. Κατοικία - μεζονέτα 222,95 τ.μ. στη Νέα Πεντέλη με ελάχιστη τιμή προσφοράς... 300 χιλ. ευρώ
  2. Μονοκατοικία στον Διόνυσο εμβαδού 120 τ.μ., κύριος χώρος με δύο ορόφους και σοφίτα σε οικόπεδο 410 τ.μ. πωλείται  κατ’ ελάχιστο 566 χιλ. ευρώ.
  3. Αυτοτελής ανεξάρτητη κατοικία στο Χαλάνδρι άνω των 160 τ.μ. προσφέρεται με ελάχιστη τιμή 185 χιλ. ευρώ.
Στη λίστα των ακινήτων που πρόκειται να βγουν στο «σφυρί» στις 29 Ιουνίου για οφειλές στην εφορία περιλαμβάνονται:
  • Ενα διαμέρισμα στο Γουδή 60,4 τετραγωνικών μέτρων με τιμή πρώτης προσφοράς τα 13.480 ευρώ
  • Ένα κατάστημα στο Γουδή 84,86 τ.μ. (με αποθήκη 95 τ.μ.) με τιμή πρώτης προσφοράς τα 308.000 ευρώ
  • Μία οικοδομή σε οικόπεδο 204,5 τ.μ. στη Λ. Βουλιαγμένης με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,6 εκατ. ευρώ
  • Ένα διαμέρισμα στη Πεύκη 116,20 τετραγωνικών μέτρων με τιμή πρώτης προσφοράς τα 168.000 ευρώ
  • Ένα διαμέρισμα 100,56 τ.μ στο Περιστέρι με τιμή πρώτης προσφοράς 120.000 ευρώ
  • Ένα γραφείο 95,41 τ.μ. στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στην Αθήνα με τιμή πρώτης προσφοράς 96.800 ευρώ
  • Ένα αγροτεμάχιο 1.680 τ.μ. με κατοικία 60 τ.μ. στη Χαλκιδική με τιμή πρώτης προσφοράς 104.000 ευρώ
  • Ένα διαμέρισμα 81 τ.μ. στο Μοσχάτο με τιμή πρώτης προσφοράς 160.000 ευρώ
  • Ένα διαμέρισμα 122,16 τ.μ. στα Τρίκαλα με τιμή πρώτης προσφοράς 128.000 ευρώ
  • Μια μεζονέτα στο Περιστέρι με τιμή πρώτης προσφοράς 160.000 ευρώ.
Εξαιρετικά ακίνητα πωλούν και οι τράπεζες, ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κυριότητά τους λόγω στάσης πληρωμών σε δάνεια. Πλέον γίνεται προσπάθεια για εκκαθάριση των τραπεζικών χαρτοφυλακίων με πώληση ακινήτων που θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα.
Πρόσφατα η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την πώληση δεκάδων ακινήτων μέσω της διενέργειας δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών. Οι πλειστηριασμοί θα διεξαχθούν στα Γραφεία της Διεύθυνσης Περιουσίας στην Αθήνα, επί των οδών Γερανίου 30 & Π. Τσαλδάρη 13 (Πειραιώς), στον 4ο όροφο, αλλά και σε τραπεζικά καταστήματα σε όλη τη χώρα.
Μεζονέτα και οικόπεδο... 300 χιλιάδες ευρώ!
Μεζονέτα με 80 τ.μ. ο α' όροφος και 80 τ.μ. ο β' όροφος με τιμή εκκίνησης τα 185.000 ευρώ. Τα ακίνητα που ξεχωρίζουν είναι μεταξύ άλλων:
Δήμος Νέας Πεντέλης: Κατοικία - μεζονέτα συνολικού εμβαδού 222,95 τ.μ. η οποία αποτελείται από υπόγειο 86,21 τ.μ. (76,70 τ.μ. κύριοι χώροι και 9,51 τ.μ. βοηθητικοί χώροι), ισόγειο 71,29 τ.μ. και Α΄ όροφο 65,45 τ.μ., με ποσοστό συνιδιοκτησίας 10,45% σε οικόπεδο έκτασης 1.443,00 τ.μ. Ελάχιστη τιμή προσφοράς 300.000 ευρώ.
Δήμος Διονύσου: Μονοκατοικία αποτελείται από υπόγειο (Υ-1) εμβαδού 120,32 τ.μ. (κύριος χώρος), λεβητοστάσιο 9,24 τμ (βοηθητικός χώρος) και γκαράζ (G-1) εμβαδού 43,15 τμ , ισόγειο (Ι-1) εμβαδού 98,94 τ.μ. και Α΄όροφο (Α-1) εμβαδού 98,94 τ.μ,. σοφίτα εμβαδού 82,20 τ.μ., σε τμήμα οικοπέδου έκτασης 410,60 τ.μ. με ποσοστό συνιδιοκτησίας 250ο/οο εξ αδιαιρέτου επί του όλου οικοπέδου εμβαδού 1638,58 τ.μ. Ελάχιστη τιμή προσφοράς 566.000 ευρώ.
Δήμος Πεντέλης: Παλαιά ερειπωμένη οικία εμβαδού 33,12 τ.μ. σε οικόπεδο έκτασης 474,13 τ.μ. Ελάχιστη τιμή προσφοράς 252.000 ευρώ.
Δήμος Χαλανδρίου: Αυτοτελής μεζονέτα που αποτελείται από Α΄ όροφο εμβαδού 80,07 τ.μ. και Β΄ όροφο εμβαδού 80,08 τ.μ. με ελάχιστη τιμή προσφοράς 185.000 ευρώ.
Ρόδος: Τέσσερις υπό ανέγερση οικοδομές με ελάχιστη τιμή 148 χιλ. ευρώ.
Σε ανάλογες κινήσεις πώλησης ακινήτων έχει προχωρήσει και η Eurobank Property Services. Συγκεκριμένα:
  • Οικόπεδο 293 τ.μ. στον δήμο Διονύσου με διώροφη μονοκατοικία, έχει τιμή εκκίνησης 205 χιλ. ευρώ.
  • Οικόπεδο 1.122 τ.μ. στους Θρακομακεδόνες με διώροφη μονοκατοικία έχει τιμή εκκίνησης 564 χιλ. ευρώ.
  • Κατάστημα ισόγειο με πατάρι στη Νέα Ιωνία πωλείται 41,5 χιλ. ευρώ.

Πόσοι αστυνομικοί φρουρούν Τσίπρα, Μητσοτάκη, Τσακαλώτο, Φλαμπουράρη, Παππά, Μεϊμαράκη, Βενιζέλο;

Η συγκεκριμένη λίστα δείχνει ότι στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έχουν διατεθεί μόνο επτά φρουροί, ωστόσο "οι πάντες γνωρίζουν ότι έχει πολύ περισσότερους".

Το ζήτημα της αστυνομικής φρουράς που διατίθεται σε πολιτικά πρόσωπα... πρώτης γραμμής έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Η λίστα που βρίσκεται... κρυμμένη στο συρτάρι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.
Το θέμα επαναφέρει στην δημοσιότητα η στήλη του ΒΗΜΑτοδότη. Και παρουσιάζει... με αριθμούς την αστυνομικοί φρουρά του ίδιου του πρωθυπουργού, αλλά και υπουργών και σημαντικών προσώπων της αντιπολίτευσης.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ως κίνηση για να εκθέσει τους πολιτικούς της αντιπάλους μάλλον πρέπει να εκληφθεί η σπουδή με την οποία κυβερνητικά στελέχη άρχισαν να κυκλοφορούν μια λίστα με την αστυνομική φρουρά που διαθέτουν οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι δικαστικοί και οι δημοσιογράφοι.
Η συγκεκριμένη λίστα δείχνει ότι στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έχουν διατεθεί μόνο επτά φρουροί, ωστόσο όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, "οι πάντες γνωρίζουν ότι έχει πολύ περισσότερους".
Αντιθέτως, για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με τη λίστα, έχουν διατεθεί 46 αστυνομικοί, συν επτά αυτοκίνητα, συν έξι μηχανές και 42 αστυνομικοί στο σπίτι του.
Η... κρυμμένη λίστα του Τόσκα

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας πψς οι πληροφορίες αυτές ετέθησαν υπ' όψιν του (καθ' ύλην αρμόδιου) υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ο οποίος είπε πως "τον πραγματικόν κατάλογο της φρουράς των πολιτικών κτλ τον έχω φυλαγμένο στο συρτάρι μου και σε αυτόν γίνονται τροποποιήσεις", αφήνοντας να εννοηθεί ότι "κόβει" φρουρά από πολιτικούς, δικαστικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους για να ενισχύσει αστυνομικά τμήματα ή περιπολίες στους δρόμους.

"Αλλά αυτοί που κυκλοφορούν τη λίστα", συνεχίζει το δημοσίευμα, "επιμένουν ότι αυτή είναι και δίνουν ένα πρόσθετο στοιχείο. Η ΝΔ έχει συνολικά 73 βουλευτές τους οποίους φρουρούν 317 αστυνομικοί, ενώ 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φρουρούν μόνο 102 αστυνομικοί, σημειώνοντας ότι ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν τη φρουρά. Βεβαίως δεν περιλαμβάνει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους υπουργούς".
Παππάς, Σκουρλέτης, Τσακαλώτος, Σταθάκης, Φλαμπουράρης
Το δημοσίευμα αναφέρει πως το Νο 2 του Μαξίμου, τον Νίκο Παππά, φρουρούν εννέα αστυνομικοί, ενώ του έχουν διαθέσει κι ένα αστυνομικό αυτοκίνητο (δηλαδή δύο περισσότεροι από ό, τι τον πρωθυπουργό), ενώ για τον Πάνο Σκουρλέτη διατίθεται φρουρά έξι αστυνομικών και για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο φρουρά οκτώ αστυνομικών, συν ένα αυτοκίνητο, το ίδιο και για τον Γιώργο Σταθάκη.

Για τον Αλέκο Φλαμπουράρη επισήμως στη φρουρά είναι καταγεγραμμένοι 13 αστυνομικοί (ενώ επειδή υπήρξε τρεις φορές στόχος επιθέσεων του διατίθενται πολύ περισσότεροι αστυνομικοί, περίπου 80).
Ο Νίκος Φίλης έχει φρουρά εννέα αστυνομικών, στον Παύλο Πολάκη έχουν διαθέσει επτά αστυνομικούς συν μία μηχανή. Στην Θεανώ Φωτίου διατίθενται έξι αστυνομικοί και στην Σία Αναγνωστοπούλου επτά.
Οι της... αντιπολίτευσης
Συνεχίζοντας, ο ΒΗΜΑτοδότης αναφέρει πως στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη έχουν διατεθεί 13 αστυνομικοί συν δύο αυτοκίνητα, συν τρεις μηχανές, συν εννέα αστυνομικοί και δύο αυτοκίνητα στο σπίτι.

Στον πρώην υπουργό, Χαράλαμπο Αθανασίου, διατίθενται έξι αστυνομικοί, συν ένα αυτοκίνητο, συν πέντε αστυνομικοί στο σπίτι του.
Και ο κατάλογος συνεχίζεται με την σημείωση ότι τη μεγαλύτερη φρουρά διαθέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έχουν διατεθεί 17 αστυνομικοί, συν κάποιες μηχανές και ακόμη 20 αστυνομικοί στο σπίτι του. Η Φώφη Γεννηματά φέρεται να διαθέτει φρουρά 20 ατόμων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 15 και ο Βασίλης Λεβέντης 10.

ΠΥΛΟΣ - «Τι γίνεται με το νερό στο κάμπο Χανδρινού-Στενωσιάς-Κουκουνάρας»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΑΜΠΟ  ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ – ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ - ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ !!!

Είναι  γνωστό σε όλους ότι από χρόνια ο κάμπος Χανδρινού-Στενωσιάς-Κουκουνάρας ποτιζόταν με τρεχούμενο νερό και εξυπηρετούσε διατροφικές ανάγκες των κατοίκων  της περιοχής. Ακόμη είναι γνωστό ότι από τη 10ετια του 1950 είχε συζητηθεί, στη τότε κοινότητα, να φτιαχτούν τσιμεντένια αυλάκια για να μην υπάρχουν απώλειες νερού στη διαδρομή.
Στη συνέχεια  ο Καποδιστριακός  Δήμος Χιλιοχωρίων πήρε απόφαση να προχωρήσει το έργο αυτό με μια καθυστέρηση πάνω από  μισό αιώνα. Τελικά μετά από χρόνια ο Δήμος Πύλου-Νέστορος αποφάσισε να το κατασκευάσει. Το αποτέλεσμα, των έργων που άρχισαν το περασμένο Φθινόπωρο και σταμάτησαν σχεδόν αμέσως, είναι να καταστραφούν  τα χωμάτινα αυλάκια που υπήρχαν από αιώνες και να μη πηγαίνει πια καθόλου νερό στο κάμπο.
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση-οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δήμο Πύλου Νέστωρος- κάναμε ερώτηση προ 2μήνου στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε «αύριο ξεκινάει  το έργο και θα ολοκληρωθεί άμεσα». Στις 7/6/16  στο Δημοτικό Συμβούλιο ξανακάναμε την ερώτηση «τι γίνεται με το νερό στο κάμπο  Χανδρινού-Στενωσιάς-Κουκουνάρας» και ο Δήμαρχος απάντησε «ότι το έργο προχωράει, οι εργασίες  γίνονται !!!».

Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και νερό στο κάμπο δεν πήγε.

Τα παραπάνω αποτελούν άλλη μια απόδειξη για το ποια ανάπτυξη υπηρετούν το κράτος και οι κυβερνήσεις. Ενώ το κράτος, με τα λεφτά του λαού, δίνει προτεραιότητα σε έργα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, απεναντίας για αυτά που αφορούν την πλειοψηφία του λαού και την βελτίωση της ζωής του, περνάνε χρόνια και τα ακριβοπληρώνει για την χρήση τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Δημοτική αρχή έχει μεγάλη πρεμούρα, για την εξυπηρέτηση των καπιταλιστών στην περιοχή, για να τους δίνει fast track άδειες και λοιπές διευκολύνσεις. Όμως δεν έχει τον ίδιο ζήλο για έργα που αφορούν τους μικροαγρότες του δήμου μας. Απεναντίας με την στάση του, τους δημιουργεί επιπρόσθετα εμπόδια στο να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.
 
Οι  αγρότες  δεν  πλήττονται μόνο από τη ΚΑΠ της ΕΕ, τις κυβερνήσεις που παίρνουν μέτρα για την επιτάχυνση του ξεκληρίσματος της φτωχομεσαίας αγροτιάς, αλλά  στη συγκεκριμένη  περίπτωση και από την πολιτική του Δήμου Πύλου – Νέστορος που αποτελεί τμήμα του αντιλαϊκού κράτους.
Το πότισμα του κάμπου είναι έργο πνοής για τη περιοχή, καθότι παράγονται βασικά είδη διατροφής, αφορά την επιβίωση της αγροτιάς.

Το πρόβλημα του νερού δεν είναι μόνο τοπικό πρόβλημα. Η Ε.Ε. έχει στρατηγική εμπορευματοποίησης του νερού και τα αποτελέσματά της είναι η οδηγία 2000 της Ε.Ε.. Με την οποία καθορίζει τις διαδικασίες, μορφές και προϋποθέσεις ανταποδοτικότητας, μέχρι του σημείου να κοστολογηθεί το νερό για τους αγρότες, με τα υδρόμετρα, να διευκολύνει τη διείσδυση επιχειρηματικών ομίλων που ενδιαφέρονται για την διαχείριση του νερού, με στόχο το κέρδος.




Σαν Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό των κατοίκων  για να διεκδικήσουμε, με κάθε μορφή αγώνα, τα αυτονόητα και να μπει επιτέλους «το νερό στο αυλάκι».
·                     Εδώ και τώρα να κατασκευαστεί σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση των αγροτών της περιοχής.
·                     Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να κατασκευαστεί με ευθύνη του κράτους.
·                     Να μην πληρώσουν το κόστος οι αγρότες, να μην υπάρχει κανένα χαράτσι για την χρήση του δικτύου.
·                     Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, δεν είναι εμπόρευμα.

Η διαχείριση του νερού προς όφελος του λαού προϋποθέτει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και εργατικό έλεγχο. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο ο Ενιαίος Κρατικός Φορέας Διαχείρισης του νερού θα μπορεί να κατοχυρώνει το νερό ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα.
Θα μπορεί να διασφαλίζει τη συνδυασμένη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αφού θα έχει ξεριζωθεί ο ανταγωνισμός των χρήσεων και της αξιοποίησης του νερού με γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος και θα αξιοποιηθεί το τεράστιο πλεονέκτημα του κεντρικού σχεδιασμού της κοινωνικοποιημένης παραγωγής.
Ο Ενιαίος Κρατικός Φορέας θα υλοποιεί ολοκληρωμένη πολιτική διαχείρισης του νερού με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία, η οποία θα αξιοποιεί και τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας.
                             
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ  ΜΕ ΤΗ   ΛΑΪΚΗ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ   -  ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ !!! ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ….

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ !!!

Χωρίς τέλος η κατρακύλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.
 
Βάζουν χέρι και σε λογαριασμούς των …..20 ευρώ  

 
 - Την ώρα που ψηφίζουν ειδική διάταξη για να μπορούν υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων να έχουν εξωχώριες εταιρείες, την ίδια ώρα ξεκίνησαν  τσουνάμι κατασχέσεων στους απλούς πολίτες


Ανίκανοι, άσχετοι ή επικίνδυνοι; 

 
Ή μήπως όλα αυτά μαζί; 

 
Το βέβαιον είναι πώς αυτά που συμβαίνουν δεν τα χωράει ανθρώπινος νους. 

 
Ενώ οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος γνωρίζουν πολύ καλά ποιους πρέπει να φορολογήσουν και πώς, συνεχίζουν το ανελέητο φοροκυνηγητό στη μεσαία τάξη και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. 


Οι άνθρωποι που  παρέχουν πλήρη κάλυψη στη φορολογική ασυλία των εφοπλιστών, προσπαθούν να μαζέψουν ζεστό χρήμα φτωχοποιώντας ακόμα περισσότερο τους απλούς πολίτες αν και γνωρίζουν πολύ καλά που υπάρχει «λίπος».

Ποτέ άλλοτε τόσο ασήμαντοι και μικρονοϊκοί άνθρωποι δεν κυβέρνησαν την Ελλάδα

Μα είναι ποτέ δυνατόν; Είναι δυνατόν να χάσει ποτέ η εξουσία τη μαγεία της, τη σαγήνη της, την ιδιαίτερη της λάμψη; Ίσως το πιο ισχυρό αφροδισιακό της εξουσίας να είναι αυτή η ιδιαίτερη άλως που διαθέτει. Μπορεί λοιπόν ποτέ να την απολέσει; 
Μα τότε θα συνέβαιναν τα ύστερα του κόσμου όπως θα έλεγε και ο συγχωρεμένος Μήτια Καραγάτσης. Έχουμε ξαναπεί ότι η εξουσία τελικά είναι εξουσία είτε με δεξιό είτε αριστερό πρόσημο. Όσο κυνικός και αν είναι αυτός ο σολιψισμός, όσο απογοητευτική κι αν φαίνεται μια τέτοια διαπίστωση, δυστυχώς συνιστά την πιο πικρή πολιτική αλήθεια. Δείτε τους Συριζανέλ που σήμερα κυβερνάνε με τον τρόπο που παλιά κατήγγελλαν, δηλαδή με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με τους «μισθωτούς» της Βουλής σε διακοσμητικό ρόλο. Όμως στην Ελλάδα της πρώτης φθοράς αριστερά συμβαίνει πασίδηλα αυτό ακριβώς το γεγονός: Η εξουσία απομυθοποιείται, χάνει τη μαγεία της για να θυμηθούμε τον δημοφιλή όρο του Max Weber κάθε μέρα περισσότερο. Ίσως είναι η πρώτη φορά που όλα, συλλήβδην, τα μαζικά μέσα επικοινωνίας αλλά και τα λεγόμενα social media χρησιμοποιούν το υποκοριστικό όνομα του προέδρου της Δημοκρατίας -και μάλιστα σχετλιαστικά, ειρωνικά, απαξιωτικά- όταν αναφέρονται στον ανώτατο άρχοντα της χώρας. Πρώτη φορά ο ανώτατος πολιτειακός άρχων απλά δεν εμπνέει σεβασμό ως πρόσωπο. Αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, σε ποιον σήμερα εμπνέει τον ελάχιστο σεβασμό, ποιος σήμερα ζηλεύει τη θέση του; Ακόμα και ο πιο ματαιόδοξος, ο πιο αρχομανής, ακόμα και ο τελευταίος ηγετίσκος της αντιπολίτευσης, ειδικά τη στιγμή αυτή, δεν ζηλεύει τον Αλέξη, δεν θα ήθελε επ’ουδενί να είναι στη θέση του. Το Μαξίμου μοιάζει τόπος τιμωρίας. Μα θα μου πείτε, ο Αλέξης θα ταξιδέψει σε λίγο στην Κίνα, θα δεχτεί τον Ιούνιο τον Γιουγκέρ, και μιλούσε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Πούτιν ενώ τον έχει δεξιωθεί ο ίδιος ο Ομπάμα στον Λευκό Οίκο. Θέλουμε, δεν θέλουμε ο Αλέξης είναι ένας διεθνής σταρ, έστω και αναλώσιμος. Ή, έστω, έχει εξασφαλίσει ο ίδιος τα 15 λεπτά δημοσιότητας του Άντι Γουόρχολ, για πολύ μεγαλύτερο, χρονικό διάστημα και με σαφώς πιο εντυπωσιακή,με παγκόσμια εμβέλεια. Μετά όμως τι; Ποιο θα είναι το τέλος όλης αυτής της φαντασμαγορίας, αυτής της αυταπάτης; Αν δεν έχουμε χάσει εντελώς το μυαλό μας και αν δεν μας έχει απορροφήσει αυτός ο υδαρής πολτός της καθημερινότητας και των ηλιθίων προτύπων που τα media προβάλλουν, όλη αυτή η «δόξα» του Αλέξη είναι και ανώφελη για το κοινωνικό σύνολο και επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας. Ποιος αμφιβάλλει σήμερα πως ο Αλέξης, έστω και αν δεν αντιμετώπισει στο προσεχές μέλλον κάποιο ειδικό δικαστήριο, δεν θα υποστεί την αμείλικτη ετυμηγορία της ιστορίας; Προσωπικά συμπονώ το παλιό μου φίλο, τον ενθουσιώδη κομσομόλο του κόμματος, τον Αλεξάκη με το πλατύ αθώο χαμόγελο και τα πλατιά όνειρα, τώρα που αποδείχτηκαν πως δεν είναι καθόλου αθώα όνειρα και φιλοδοξίες αλλά μάλλον εφιάλτες για όλους μας. Δεν τον ζηλεύω λοιπόν καθόλου έστω κι αν πήγε στην Γουάσινγκτον ή την Νέα Υόρκη και είδε να γελάει πίσω από την πλάτη του ο ίδιος ο Clinton με τα γέλια του Ρασπούτιν. Ή, αν οι φίλοι του στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση μετά από κάθε μυστική ή φανερή συνάντηση τους, μετά από κάθε καινούργια παραχώρηση του, μετά από κάθε αναμενόμενη ή απρόβλεπτη κωλοτούμπα τόσο του ίδιου όσο και της κυβέρνησης που εκείνος κανοναρχεί. Ποιος ζηλεύει πια τον έλληνα πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα, ή τους περίφημους υπουργούς του, ή την συμπαγή, διορισμένη λόγω λίστας, κοινοβουλευτική του ομάδα στην οποία βασιλεύει η δημοκρατία του νεκροταφείου; Σε τι διαφέρει ο δεξιός αστός Βουλγαράκης από τον αριστερό αστό Φλαμπουράρη; Απλώς ο τελευταίος φρουρείται από περισσότερους μπάτσους και χρησιμοποιεί περισσότερα αυτοκίνητα. Μαξιμαλισμός! Ποτέ άλλοτε, το επαναλαμβάνω, ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε μια κοινοβουλευτική εκπροσώπηση τόσο χαμηλού, τόσο αγοραίου επιπέδου, ποτέ άλλοτε τόσο ασήμαντοι, μικρονοϊκοί άνθρωποι δεν είχαν εισβάλει για να κορδακίζονται ξεδιάντροπα στο ναό της δημοκρατίας. Και δεν εννοώ μόνο τους Χρυσαυγίτες. Και ούτε βέβαια διαθέταμε ποτέ τόσο ασήμαντους, τόσο ανυπόληπτους, τόσο συμπλεγματικούς υπουργούς ή ανώτατους κρατικούς λειτουργούς όπως σήμερα. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, θα παραδεχόμασταν ότι ανέκαθεν η εξουσία έβγαζε γέλιο. Ανέκαθεν ενέπνεε γελοιογράφους, επιθεωρησιογράφους, κωμωδιογράφους και ηθοποιούς που ανέβαιναν στη σκηνή μόνο και μόνο για να σατιρίσουν τα τρέχοντα πρόσωπα της κυβέρνησης ή τους παρδαλούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης. Θυμάμαι εδώ την κότα που συνοδεύει πάντα τον Κωνσταντίνο Τσάτσο εις ανάμνησιν της άστοχης παρέμβασης του ως προς το κατέβασμα των Ορνίθων των Κουν, Χατζιδάκι, Ρώτα, Νικολούδη από το Ηρώδειο αλλά και το παρδαλό κατσίκι, πάλι του Φωκίωνα Δημητριάδη, που ακολουθούσε σταθερά τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο ή ακόμα τα φρύδια του Καραμανλή όπως τα ζωγράφιζε ο αμίμητος- αμείλικτος Μποστ ή τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Τρίτο Δρόμο του δια χειρός Γιώργου Ιωάννου ή τον θείο Καραμανλή – προτομή και τον ανιψιό – εξουσία σε συνδυασμό με τον μπαμπά Αντρέα και τον υιό Γεωργάκη από το ιδιοφυές πενάκι του Δημήτρη Χαντζόπουλου. Και τώρα; Μα τώρα έχουν στομώσει και οι εμπνεύσεις και τα μολύβια τόσο των γελοιογράφων όσο και των κωμωδιογράφων. Καμιά επιθεώρηση το καλοκαίρι δε θα γελοιοποίησει τον Τσίπρα, ούτε θα παίξει με το επώνυμό του και την ομόηχη λέξη τσίπα στον τίτλο της ή κάτι ανάλογο. Τώρα, η ίδια η πραγματικότητα είναι γεμάτη από κωμικά γκανγκς, γκάφες, γελοιότητες σε τρόπον ώστε να προκαλείται αυθόρμητος κλαυσίγελως αλλά και βαθύτατη οργή και απύθμενη απογοήτευση. Φερ´ ειπείν η διαπίστωση της Γεροβασίλη ότι είναι αντισυνταγματική μια αντικυβερνητική διαδήλωση στο Σύνταγμα. Η κοινωνία διακατέχεται από μια απογοήτευση τέτοια που κανένα κριτικό σχόλιο ή γελιογραφικό σκίτσο δεν μπορεί να ξεπεράσει… Το Μαξίμου είναι, μήνες τώρα, σταθερά αποκλεισμένο από οποιαδήποτε πρόσβαση και είναι φρουρούμενο από διμοιρίες και θωρακισμένα των ΜΑΤ, κανένας υπουργός δεν μπορεί εύκολα να κυκλοφορήσει δημόσια και πολύ περισσότερο να εμφανιστεί και να εκφωνήσει λόγους σε κομματικά ή μη ακροατήρια. Η αριστερή κυβέρνηση τρέμει πλέον και δεν θέλει πολλά-πολλά με τον λαό της! Η πλήρης απομυθοποίηση της εξουσίας! Η απόλυτη αποτυχία, η απόλυτη γελοιοποίηση, ο απόλυτος εκπεσμός της κυβέρνησης των Συριζανέλ, του Τέρενς, του Σπίρτζη, του Σκουρλέτη ή της Τζάκρη, η άκρα της απομάγευση έχει στερήσει από κωμωδιογράφους και σατιρικούς τα απαραίτητα εργαλεία, τα όπλα της εργασίας τους. Και είμαστε ακόμα στην αρχή. ΥΓ1. Ο Νίκος Φίλης τείνει να γίνει, με όποιο κόστος σημαίνει αυτό, ο Άδωνις του Τσίπρα. Αδολέσχης και παντογνώστης, λαϊκιστής και προβοκάτορας μιλάει για πράγματα που αγνοεί υποκαθιστώντας ως μη έδει σεβάσμιους ακαδημαϊκούς δασκάλους ξεφτιλίζοντας διδακτορικά και εξειδικεύσεις και καθιστάμενος το πιο ισχυρό επιχείρημα της αντιπολίτευσης. Ενώ ο Μητσοτάκης έχει μόνο έναν αδύναμο κρίκο, ο Τσίπρας διαθέτει περισσότερους. Όταν, κάποτε κατάκοπος κοιμάται ο Φίλης, ξυπνάει ευδιάθετος και έτοιμος για όλα ο Σπίρτζης και πάει λέγοντας. Ο θίασος της γελοιότητας μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ. Έτσι λοιπόν ο Φίλης με το σοβαροφανές, αυστηρό όσο και βαρετό ύφος του κατηχητή, κατάφερε να προσδώσει στο απολίτικο κίνημα των «Παραιτηθείτε» μια σοβαρή θεωρητική ραχοκοκαλιά. Κατέστησε πάλι επίκαιρο τον σεφερικό λόγο: «Κύριε, όχι με αυτούς, ας γίνει αλλιώς το θέλημά Σου».  
Ο Φίλης, αφού κατάφερε ως διευθυντής της να μειώσει στο ήμισυ την κυκλοφορία της ήδη αποδεκατισμένης «Αυγής», τώρα θέλει να επιτύχει το ίδιο και στο κόμμα του. Άξιος! ΥΓ2. Ο πανικός μιας εξουσίας που δεν μπορεί να διανοηθεί πλέον τον εαυτό της εκτός εξουσίας, διαπιστώνεται και από την αντίδραση της κυβέρνησης ως προς την διαδήλωση των Παραιτηθείτε. Μια απολιτίκ, διαδικτυακή μάζωξη έχει αναγορευτεί σε υπ´ αριθμόν ένα εχθρό του καθεστώτος. Χωρίς καμία αίσθηση του γελοίου και χωρίς στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα. Η αριστερά των κινημάτων και του ακτιβισμού κατάντησε καθεστώς τύπου Μαδούρο. 
Τι ντροπή!



 Του Μάνου Στεφανίδη-http://www.lykavitos.gr/

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου