17.1.15

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - 4,1% μπροστά η ΝΔ στην Πελοπόννησο σύμφωνα με την Κάπα Research

Μία μεγάλη δημοσκόπηση για την Πελοπόννησο που έγινε από την Κάπα Research, παρουσίασε η τηλεόραση BEST στο κεντρικό της δελτίο. Σύμφωνα με αυτή η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ
στην Πελοπόννησο με ποσοστό 4,1%.


Αναλυτικά:





ΠΗΓΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΥΠΕΡΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ !! ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ !!

Μεγάλη κακοκαιρία θα έχουμε στις ερχόμενες εκλογές της επόμενης Κυριακής 25 Ιανουαρίου, η οποία θα χτυπήσει με καταιγίδες και χιόνια ...

ιδιαίτερα την δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ γενικότερα θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα ...

Γενικότερα θα επικρατήσει κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιανουαρίου, σε όλη την Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην δυτική, νότια, κεντρική και ανατολική χώρα, ενώ στην βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσει παγωνιά, με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και τα παραθαλάσσια τμήματα, αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, σύμφωνα πάντα με πρόβλεψη του Greek-Weather.Org.

Πυκνά θα είναι τα χιόνια πιθανότατα και στα βουνά της κεντρικής χώρας αλλά και γενικότερα σε ορεινά τμήματα. Ουσιαστικά θα επικρατήσει κακοκαιρία σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, σε όλη την Ελλάδα, με κρύο γενικά καιρό ιδιαίτερα το πρωί και το βράδυ, κυρίως στην βόρεια χώρα, με αρκετές βροχές και χιονοπτώσεις.

Για ότι νεότερο έχουμε, θα σας ενημερώσουμε μέσω του Greek-Weather.Org.

Πάρτε τα μέτρα σας: Δείτε τι θα συμβεί στη χώρα μας απο Δευτέρα

Κλειστείτε στα σπίτια σας καθώς η Ελλάδα θα χτυπηθεί άσχημα τη Δευτέρα από ισχυρές χιονοπτώσεις και πολικό ψύχος, σαφώς δριμύτερο από αυτό που μας πέρασε τις προηγούμενες ημέρες.

Ο βόρειος πόλος θα μεταφερθεί κυριολεκτικά στα Βαλκάνια και κυρίως στην Ελλάδα και την Τουρκιά, με πολλά και πυκνά χιόνια αλλά και με θερμοκρασίες που θα πέσουν ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα, κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα θα πέσει η θερμοκρασία και κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Τα χιόνια θα φτάσουν ως και το κέντρο της Αθήνας αλλά και στον Πειραιά, ενώ δεν αποκλείεται να το στρώσει κιόλας, την Τρίτη και την Τετάρτη, θα πέσουν χιόνια και σε όλη την βόρεια Ελλάδα.
Θα σας ενημερώσουμε με νέο άρθρο για ότι νεότερο προκύψει.
 Εσείς να είστε έτοιμοι για αυτή την μεγάλη ψυχρή εισβολή, ίσως και την μεγαλύτερη των τελευταίων 10 ετών...

Σοκ στα Γιάννενα : 46 χρονη σκότωσε τον άνδρα της με μία μαχαιριά στην καρδιά

Η 46χρονη σύζυγός, είναι τελικά η δράστιδα της δολοφονίας του 52χρονου Βορειοηπειρώτη,που βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Παρασκευής,στο σπίτι του,στο Αρχιμανδρειό Ιωαννίνων.
Οι αξιωματικοί της αστυνομίας, χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να εξιχνιάσουν το έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate,η 46χρονη έπεσε σε πολλές αντιφάσεις και στο τέλος ομολόγησε την πράξη της,λέγοντας στους αστυνομικούς,πως ο 52 άνδρας της είχε τα τελευταία χρόνια πολύ βίαιη συμπεριφορά.Στις 19:30 χθες το απόγευμα,όταν η ίδια επέστρεψε στο σπίτι,βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπη με τον βίαιο σύζυγό της.

Στη διάρκεια του καβγά, άρπαξε ένα μαχαίρι και...χτύπησε τον σύζυγό της με μια μαχαιριά κοντά στην καρδιά!Η ίδια στη συνέχεια τηλεφώνησε την αστυνομία για να αναφέρει πως βρήκε τον 52 μέσα στο σπίτι νεκρό!Η 46χρονη μετά την ομολογία της συνελήφθη και σε λίγη ώρα,θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων.

Στα χέρια της Αστυνομίας τέσσερις τζιχαντιστές στο Παγκράτι! Οργάνωναν τις επιθέσεις στο Βέλγιο


Στα χέρια της Αστυνομίας τέσσερις τζιχαντιστές στο Παγκράτι! Οργάνωναν τις επιθέσεις στο Βέλγιο

Τέσσερα άτομα καταγωγής από χώρες του αραβικού τόξου, που θεωρείται πιθανόν να είναι τζιχαντιστές και ο ένας εξετάζεται αν είναι ο «εγκέφαλος» της ομάδας που επρόκειτο να πραγματοποιήσει τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βέλγιο, προσήχθησαν το απόγευμα στην ΓΑΔΑ, από το Παγκράτι και άλλες περιοχές της Αθήνας.
Ο ύποπτος ως «εγκέφαλος» των τζιχαντιστών εντοπίστηκε από την ειδική ομάδα που έχει συσταθεί στην ΕΛ.ΑΣ, για την διαχείριση θεμάτων που αφορούν σε τζιχαντιστές στην Ελλάδα, μετά από έρευνα που πραγματοποιείται ύστερα από σήμα της βελγικής αστυνομίας, σύμφωνα με το οποίο ο «εγκέφαλος» της ομάδας που εξαρθρώθηκε μετά την αιματηρή μάχη με δύο νεκρούς τζιχαντιστές στο Βέλγιο, οργάνωνε τις επιθέσεις που επρόκειτο να γίνουν από την Ελλάδα.
Στα χέρια της Αστυνομίας τέσσερις τζιχαντιστές στο Παγκράτι! Οργάνωναν τις επιθέσεις στο Βέλγιο Συγκεκριμένα, στο σήμα αναφέρεται οτι ο 27χρονος Βέλγος τζιχαντιστής, Αμπντελαχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος είχε φύγει από το Βέλγιο για να πολεμήσει με τον ISIS στη Συρία, επικοινωνούσε τηλεφωνικά από την Ελλάδα με κρατούμενο των βελγικών φυλακών και συγκεκριμένα τον αδελφό ενός από τους δύο που σκοτώθηκαν στην μάχη με τους αστυνομικούς στο Βέλγιο, μέσω του οποίου έδινε κατευθύνσεις στα μέλη της ομάδας.
Το σήμα ελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ, πριν από 48 ώρες και τελικά σήμερα εντοπίστηκε και προσήχθη από το Παγκράτι ένας ύποπτος, τα χαρακτηριστικά του οποίου ταιριάζουν με τις περιγραφές που έχουν δώσει οι Βέλγοι.
Ήδη έχει ληφθεί γενετικό υλικό από τον προσαχθέντα, καθώς και δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία θα σταλούν στις Βρυξέλες για ταυτοποίηση.
Για τους άλλους τρεις προσαχθέντες δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, ωστόσο από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι δεν είναι βέβαιο αν πρόκειται για τζιχαντιστές.
Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν τζιχαντιστών που βρίσκονται στην χώρα μας.

Εμπλοκή .....Τσοχατζόπουλου στο κύκλωμα των μπράβων

Το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την υπόθεση των "μπράβων". Κύκλωμα εκβιαστων και μπράβων που συνεργαζόταν με καταδικασμένους ως τρομοκράτες αλλά και εμπλεκόμενα πολιτικά στελέχη που βρέθηκαν στις φυλακές για μίζες, αποκαλύπτει η δικογραφία που σχημάτισε η ασφάλεια για 37 συνολικά πρόσωπα.
Το κύκλωμα που δημιουργήθηκε στην αποκαλούμενη VIP (6η) πτέρυγα του Κορυδαλλού ειχε κοινό στόχο το χρήμα.
Απο τις μεχρι στιγμής πληροφορίες στην υπόθεση εμπλέκονται μεγαλομπράβοι της νύχτας, πρωην υπουργός καταδικασμένος για μίζες, πρωην μεγαλοστέλεχος που προφυλακίστηκε επισης για μίζες, 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας μεγαλοδικηγόρος (για συνεργία σε δωροδοκία), ένας καταζητούμενος ως συνεργός του Μαζιώτη σε ληστεία, συγγενείς και φιλοι των προφυλακισμένων μεγαλο- ποινικών, μια νεαρή δικηγόρος και ο απόστρατος εκαμίτης που συνελήφθη ως συνεργός του Ξηρού.
Μεταξύ των κατηγορουμένων εντοπίζεται εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο Παναγιώτης Βλαστός και ο Σωτήρης Εμμανουήλ.
Σκοπός της οργάνωσης ηταν να τοποθετηθούν βόμβες κατά παραγγελία, είτε για ποινικούς είτε για τρομοκράτες. Η εμπλοκή του πρώην υπουργού φαίνεται πως αφορά στην εκβίαση (κρατούμενου πρωην στενού συνεργάτη του, για το οποίο θεωρεί πως «του έφαγε λεφτά». Μάλιστα φέρεται να αναφέρεται η φράση "έχει πεντακόσια εκατομμυρια σε χρυσό στην Ελβετία".
Η σοβαρότητα της υπόθεσης του κυκλώματος "μπράβων" που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία "οδηγεί" την δικογραφία σε ανακριτή διαφθοράς. Εκτός από τους 16 κατηγορούμενους, περιλαμβάνονται στη δικογραφία και άλλα ονόματα που ερευνάται η συμμετοχή τους στο κύκλωμα.
Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και συγκεκριμένα για:
Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατα συρροή και από κοινού, έκρηξη κατα συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος που αφορά σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - "Ψήφος ευθύνης για το μέλλον της πατρίδας μας "

Η υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΔΗ.ΠΑΡ. Νάντια Γιαννακοπούλου συνέχισε την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου την περιοδεία της σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Αρμένιους, Σπηλιά, Φαρακλάδα, Χαλαζόνι, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής, να ακούσει τις απόψεις τους και να συζητήσει θέματα πολιτικού και τοπικού ενδιαφέροντος.

Στις συζητήσεις που είχε με τους κατοίκους της Τριφυλίας, η Νάντια Γιαννακοπούλου τόνισε, μεταξύ άλλων: "Η ψήφος στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου είναι μια κρίσιμη ψήφος. Είναι ψήφος ευθύνης για το μέλλον της
πατρίδας μας, για να γίνει ξανά η Ελλάδα δυνατή και περήφανη.
Μπροστά σε αυτήν την πρόκληση, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗ.ΠΑΡ. δεν έκανε ποτέ πίσω.
Είναι η δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα της χωρας, με αξιοπρέπεια, συνέπεια και θάρρος. Η χρήσιμη ψήφος, λοιπόν, είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ-ΔΗ.ΠΑΡ."

O Νοστράδαμος επιβεβαιώνει Παίσιο και Πατρο-Κοσμά ! Συγκλονιστικές προφητείες για την Ελλάδα που επαληθεύονται

Συγκλονίζει ο Νοστράδαμος με τα τετράστιχά του για την Ελλάδα, που οι μελετητές του 5ου Βιβλίου του φέρνουν στο φως! 

Ως και μερικά χρόνια πριν, οι απόψεις των διίσταντο, μιας και δεν ήταν βέβαιο ότι επρόκειτο για μια χώρα της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα. Σήμερα όμως…τα λόγια του μεγάλου αυτού ανδρός συγκλονίζουν με την καθαρότητα τους!
Τα παρακάτω χωρίς αμφισβήτηση έχουν να κάνουν με την τωρινή κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας έτσι και τις προφητείες των πατέρων της εκκλησίας μας (Πατροκοσμά Αιτωλού, Πατέρα Παΐσιου, Ιωσήφ Βατοπεδινού, κ.ά.)
Ο διασυρμός και χλευασμός της Ελλάδος από τους Δυτικούς
Η Κόρη του Φωτός, από τους φίλους της θα καταδικαστεί.
Ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει.
Θα την βρίζουν και θα την χτυπούν, θα λένε ότι αυτή φταίει.
Αλλά σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους.
Ερμηνεία: Η κόρη τους φωτός είναι η Ελλάδα (Ελ=φως, ‘λάδα’ εκ του ‘λας’ που σημαίνει γη ή χώρα, δηλαδή Ελλάδα = Χώρα του Φωτός.) Όταν λέει φίλους εννοεί τους Ευρωπαίους οι οποίοι θα γυρίσουν την πλάτη τους στην Ελλάδα επειδή θα νομίζουν ότι αυτή ευθύνεται για την κρίση στην Ευρωζώνη(«ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει»). Παλιά Γη είναι η Ευρώπη. Θα την κατηγορούν και θα την χλευάζουν αλλά όταν οι ίδιες τους οι χώρες βρεθούν στην ίδια κατάσταση με την Ελλάδα θα καταλάβουν το λάθος τους (τον διασυρμό της Ελλάδος).
Αποτυχία επίλυσης της οικονομικής κρίσης
Η αρρενωπή γυναίκα θα ασκήσει πίεση στον βορρά.
Θα δημιουργήσει δυσφορία σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Δύο αποτυχίες θα την θέσουν σε τέτοια έλλειψη ισορροπίας.
Ώστε ζωή και θάνατος θα ισχυροποιήσουν τους Ανατολικούς Ευρωπαίους.
Ερμηνεία: Η αρρενωπή γυναίκα είναι είτε η Μέρκελ είτε η Λαγκάρντ. Οι δύο αποτυχίες είναι η αποτυχία της επίλυσης του προβλήματος της οικονομικής κρίσης. Η πρώτη αποτυχία έχει να κάνει με την κρίση στην Ελλάδα και η δεύτερη με την παγκόσμια κρίση. Μέσα από την κρίση θα ανατείλουν οι για χρόνια αδύναμοι ανατολικοί Ευρωπαίοι, δηλαδή οι ορθόδοξοι (οι οποίοι θα ενισχυθούν από την Ρωσία του Πούτιν.)
Οι G20 για την Ελλάδα
Θα πουν οι δυνατοί, στο άκρο του Θρόνου,
ότι με το δίκιο τους, ο χρυσός της τους ανήκει.
Μα δεν θα προφτάσουν στη σκιά της Γης.
Τα γεγονότα τρέχουν σε μια μεγάλη πόλη.
Ερμηνεία: Οι δυνατοί είναι οι G20 και το άκρο του θρόνου είναι η βάση των τραπεζιτών στην Wall Street, στην Νέα Υόρκη, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα μεταλλεύματα και το πετρέλαιο της Ελλάδος μη την δικαιολογία ότι η Ελλάδα χρωστάει πολλά στο ΔΝΤ. Αλλά δεν θα προλάβουν να κάνουν τίποτα (όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν οι πατέρες της εκκλησίας μας στις δικές τους προφητείες) επειδή κάτι θα συμβεί, μάλλον πόλεμος, στη Μεγάλη Πόλη που δεν είναι άλλη από την Κωνσταντινούπολη! Η «σκιά της γης» ήταν δύσκολο να ερμηνευθεί, αλλά μάλλον ο Νοστράδαμος αναφέρεται στην Ιερουσαλήμ όπου μάλλον θα γίνει εμπόλεμη σύρραξη και έτσι οι G20 θα ασχοληθούν με τον πόλεμο και θα αφήσουν την Ελλάδα στην άκρη.
Η πείνα στην Ελλάδα
Στις Κυκλάδες, στην Πείρινθο, και στην Λάρισα,
στην Σπάρτη και ολόκληρη την Πελοπόννησο,
ένας τρομερός λιμός, μια μάστιγα από ψεύτικη σκόνη
Εννιά μήνες θα διαρκέσει δίνοντας μορφή σε όλα.
Ερμηνεία: Η Ελλάδα θα πεινάσει (όπως είπε και ο Πατροκοσμάς, ο Παΐσιος και ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός) και η πείνα θα διαρκέσει από τρεις μήνες μέχρι ένα χρόνο (όπως προφήτεψε ο Παΐσιος). Ο Νοστράδαμος μας λέει ότι θα διαρκέσει εννιά μήνες. Η πείνα όμως θα είναι «φτιαχτή», ψεύτικη, αλλά θα είναι τόσο έντονη που θα εξαπλωθεί σαν μάστιγα. «Δίνοντας μορφή σε όλα» εννοεί πως οι Έλληνες θα έρθουν πιο κοντά παίρνοντας μορφή, γινόμενοι έτσι πιο ανθρώπινοι. Δηλαδή η κρίση θα τους φέρει πιο κοντά και θα τους ενώσει.
Το μέλλον των καταπιεσμένων
Οι καταπιεσμένοι, αφέντες θα γίνουν.
Γιατί ο Θεός την σειρά αλλάζει.
Το φως της, τον κόσμο ξανά θα φέξει.
Και τότε όλοι τους θα θυμηθούν ποια είναι Αυτή.
Ερμηνεία: (Η προφητεία αυτή δεν έχει σχέση μόνο με την Ελλάδα, αλλά με όλους όσοι ήταν καταπιεσμένοι και θα γίνουν στο τέλος αφέντες.) «Και τότε όλοι τους θα θυμηθούν ποια είναι Αυτή» Όπως είπαν ο Παΐσιος και ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, η Ελλάδα θα αρχίσει η ίδια να εκμεταλλευτεί τα πετρέλαιά της και θα γίνει υπερδύναμη («Το φως της, τον κόσμο ξανά θα φέξει»), «όλοι οι Έλληνες θα τρώνε με χρυσά κουτάλια.» Και όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και όλοι οι ορθόδοξοι λαοί Σέρβοι, Ρουμάνοι κτλ. επειδή η προφητεία φέρεται γενικά σε όλους όσους ήταν καταπιεσμένοι.

makeleio.gr

Εντόπισαν στο Παγκράτι δίκτυο τζιχαντιστών

Τέσσερις προσαγωγές - Συνεχίζεται η έρευνα

Tουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές ατόμων αραβικής καταγωγής –προερχόμενα κυρίως από τη Συρία– έχει προσαγάγει τις τελευταίες ώρες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από το Παγκράτι. Φέρονται ύποπτοι για τον σχεδιασμό ένοπλης επίθεσης στο Βέλγιο που οδήγησε και στην επιχείρηση με δύο νεκρούς της βελγικής αστυνομίας στην πόλη Βερβιέ πριν από δύο ημέρες.
Ανάμεσα στους προσαχθέντες, όπως αναφέρει το vima.gr , που εντοπίστηκαν σε σπίτι στην περιοχή του Παγκρατίου και εικάζεται ότι ήταν στην Ελλάδα τους τελευταίους δύο μήνες, εκτιμάται ότι μπορεί να είναι και ο διαβόητος βέλγος τζιχαντιστής και φερόμενος ως «εγκέφαλος» του πυρήνα που διαλύθηκε την Πέμπτη στο Βέλγιο.

Η έρευνα για τον πυρήνα άρχισε στο διάστημα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και στην Πρωτοχρονιά λόγω ύποπτων τηλεφωνημάτων που δεχόταν ένας κρατούμενος στη φυλακή του Λάντιν, κοντά στη Λιέγη στο ανατολικό Βέλγιο. Υποκλοπές αποκάλυψαν πως ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ επικοινωνούσε με τους ύποπτους τζιχαντιστές μέσω του κρατουμένου αυτού, ο οποίος είναι ο αδελφός του ενός από τους δύο υπόπτους που σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε έφοδο της αστυνομίας στο Βερβιέ (βρίσκεται στο ανατολικό Βέλγιο).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα τηλεφωνήματα αυτά εντοπίστηκαν ότι έγιναν από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από περιοχή της Αττικής. Οι τηλεφωνικές αυτές κλήσεις οδήγησαν στον εντοπισμό του καταλύματος των υπόπτων από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ.

Ήδη έχει αρχίσει η «αλληλογραφία» με το Βέλγιο για την αποστολή στοιχείων των υπόπτων και την τυχόν ταυτοποίησή τους. Εξάλλου 13 πρόσωπα συνελήφθησαν στο Βέλγιο, σε βάρος πέντε εκ των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση». Τρία εξ αυτών προφυλακίστηκαν. Δύο ύποπτοι ως μέλη του «πυρήνα», Βέλγοι που ήθελαν να διαφύγουν στην Ιταλία, συνελήφθησαν στη Γαλλία.

Τι είπαν στις απολογίες τους οι συνεργοί του Ξηρού

Αρνούνται τις κατηγορίες, ενώπιον του ανακριτή, οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού.
Ο «Θεοχάρης»
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός κατηγορούμενος στην απολογία του φέρεται να είπε ότι συνάντησε τον Ξηρό κατά τη διάρκεια της κράτησής του στις φυλακές του Κορυδαλλού στην Ε΄ Πτέρυγα, το διάστημα από 19/6/2013 έως και 16/9/2013.
«Όντας τοξικομανής δεν είχα ιδιαίτερε, ή μάλλον καθόλου σχέσεις, με τους λοιπούς συγκρατούμενούς μου στην ως άνω Πτέρυγα. Όμοια αντιμετωπιζόταν και ο κ. Ξηρός. Ίσως για αυτό το λόγο ο κ. Ξηρός επέδειξε μια ευγενική μεταχείριση σε εμένα. Μάλιστα, μη γνωρίζοντας, ουσιαστικά, τη γραφή της ελληνικής γλώσσας, ήταν εκείνος που μου ετοίμασε τις αιτήσεις μου προς το ΚΕΘΕΑ, ώστε να μπορέσω να απεμπλακώ από την κόλαση των ναρκωτικών ουσιών. Οι πράξεις του αυτές μου δημιούργησαν μια ιδιαίτερη ηθική υποχρέωση απέναντί του, όπως αυτή διαμορφώνεται υπό συνθήκες κράτησης στις φυλακές», φέρεται να υποστήριξε στο απολογητικό υπόμνημά του ο κατηγορούμενος.
Φέρεται να είπε ακόμη ότι ακόμη και μετά την αποφυλάκισή του τον Νοέμβριο του 2013, διατήρησαν αραιή τηλεφωνική επαφή, καθώς ο Ξηρός τον καλούσε, προκειμένου να πληροφορηθεί την πορεία μου.
«Μου ζήτησε σαν χάρη να νοικιάσω για λογαριασμό του ένα σπίτι»
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε ότι δεν είχε καμία επαφή μαζί του έως τα τέλη Απριλίου 2014, οπότε και τον κάλεσε για να του ζητήσει σαν χάρη να νοικιάσει για λογαριασμό του ένα σπίτι.
«Πρόκειται για την οικία στην Ανάβυσσο. Την οικία την είχε ήδη διαλέξει ο ίδιος, αλλά δεν επιθυμούσε να εμφανιστεί ο ίδιος για τη μίσθωσή της. Παρορμούμενος από την ηθική υποχρέωση απέναντί του δέχθηκα. Μάλιστα, ο ίδιος μου είχε αναφέρει ότι ήθελε να ξεκουραστεί από το διαρκές κυνηγητό και να ζήσει ήρεμα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του. Δεδομένης της ηλικίας του πείστηκα», φέρεται να γράφει στο υπόμνημά του.
 «Ο ίδιος μου ζήτησε και μια φωτογραφία, προκειμένου να με εφοδιάσει με ταυτότητα, ώστε, όπως είπε, να μην διατρέχω κανένα κίνδυνο. Πράγματι, επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας και συναντήθηκα μαζί του περί τα τέλη Μαΐου 2014 στην μονοκατοικία που επρόκειτο να μισθωθεί. Πράγματι, συμφωνήσαμε για το μίσθωμα και του κατέβαλα το πρώτο μίσθωμα και την εγγύηση με χρήματα που μου είχε δώσει ο κ. Ξηρός. Εν συνεχεία και ενώ ο κ. Ξηρός δεν είχε ακόμη έρθει να κατοικήσει στη συγκεκριμένη οικία ανέλαβα και έκανα με δική μου πρωτοβουλία κάποιες επισκευές στην οικία. Περί τα τέλη Ιουνίου ήρθε στην οικία και ο κ. Ξηρός. Ήταν οι μέρες που αναφέρει ο κ. Π. ότι τον είδε στην οικία. Έκτοτε, στις αρχές κάθε μήνα, κατέβαλλα το ενοίκιο στον κ. Τ. τον οποίο μου είχε υποδείξει ο ιδιοκτήτης της οικίας. Τα χρήματα τα έπαιρνα από τον κ. Ξηρό, χωρίς να εισέλθω στην οικία, παραδίδοντάς τα μου στην εξώπορτα του κήπου».
«Ο συγκατηγορούμενός μου ουδεμία γνώση είχε περί τούτων. Ο ίδιος με είχε βοηθήσει αμέριστα από το 2006-2007 οπότε και γνωριστήκαμε στον Κολωνό όπου διέμενα τότε και εγώ και με είχε προσλάβει ουσιαστικά με σκοπό να βοηθάω την υπέργηρη μητέρα του και να ασχολούμαι με την εκτροφή βοοειδών, την ελαιοπαραγωγή και την εμπορία άλατος στο τόπο καταγωγής του. Άλλωστε, το γεγονός ότι κατέβαλλα το ενοίκιο της οικίας στις αρχές εκάστου μηνός δεν θα του δημιουργούσε καθόλου υποψίες, καθώς ήταν οι μέρες που επέστρεφα στην Αθήνα προκειμένου να εμφανισθώ στο Αστυνομικό Τμήμα για την τήρηση των όρων της αναστολής που μου είχε χορηγηθεί. Αυτή είναι και η μόνη εμπλοκή μου με την υπό κρίση υπόθεση,» φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος.
Ο αστυνομικός
Ο έτερος κατηγορούμενος συνταξιούχος αστυνομικός φέρεται να υποστηρίζει ότι μετά τη συνταξιοδότησή του περνά μεγάλα χρονικά διαστήματα στη Μάνη απ' όπου κατάγεται, φροντίζοντας την υπέργηρη μητέρα του και ασχολούμενος με την εκτροφή βοοειδών, την ελαιοπαραγωγή και την εμπορία άλατος.
Στο απολογητικό υπόμνημά του φέρεται να υποστηρίζει τα ακόλουθα:
«Ουδεμία σχέση έχω με τα όσα μου καταλογίζονται, ενώ για την εις βάρος μου κατηγορία δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο από τα αναφερόμενα στο άρθρο 178 ΚΠΔ. Περαιτέρω, ουδέποτε υπήρξα συγκρατούμενος τόσο του κ. Χριστόδουλου Ξηρού όσο και των μελών της οργάνωσης "ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ", τούτο δε είναι ευχερέστατο να αποδειχθεί με μία βεβαίωση από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, η οποία θα αποδείξει ότι κατά το διάστημα της κρατήσεώς μου (Δεκέμβριος 2013 έως και 30/6/2014) ΟΥΔΕΠΟΤΕ κρατήθηκα σε ίδια πτέρυγα με κάποιο από αυτά τα άτομα, τα οποία και δεν έχω συναντήσει.»
Αναφερόμενος στον αλβανό συγκατηγορούμενό του φέρεται να υποστήριξε ότι τον γνωρίζει από το 2007 όταν διέμενε στον Κολωνό της Αθήνας.
«Εξ αρχής αντιλήφθηκα το πρόβλημά του με τις ναρκωτικές ουσίες, αλλά, λόγω του άψογου χαρακτήρα που είχε επιδείξει, αποφάσισα να τον βοηθήσω. Έτσι, αποφάσισα να τον χρησιμοποιώ στις γεωργικές εργασίες στον τόπο καταγωγής μου, λόγω και της ηλικίας της μητρός μου. Το ίδιο συνέχισα και μετά την εμπλοκή του με τη δικαιοσύνη και την αποφυλάκισή του στις αρχές Νοεμβρίου του έτους 2013. Ο συγκατηγορούμενος μου  όντως παρέμενε το μεγαλύτερο διάστημα στον τόπο καταγωγής μου, το χωριό Χοτάσια που βρίσκεται στο Δήμο Ανατολικής Μάνης του Νομού Λακωνίας. Τούτο βέβαια, σήμερα, έχει ήδη επιβεβαιωθεί ακόμα και από τα "ρεπορτάζ" για την υπό κρίση υπόθεση. Λόγω δε της συνταξιοδοτήσεώς μου αφιέρωνα και εγώ αρκετό χρόνο στον τόπο καταγωγής μου και στις γεωργικές εργασίες.»

Αγρότης εκβίαζε γιατρό ζητώντας 500.000 ευρώ


Αγρότης εκβίαζε γιατρό ζητώντας 500.000 ευρώ

Υπόθεση εκβίασης με θύμα 46χρονο γιατρό, εξιχνίασαν μετά από συλλογή στοιχείων και έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 36χρονο αγρότη, ως φυσικό αυτουργό της εκβίασης και 26χρονη υπήκοο Αλβανίας, κατηγορούμενη για άμεση συνέργεια σε εκβίαση.
Στην υπόθεση εμπλέκεται επίσης 52χρονος επιχειρηματίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απλή συνέργεια σε εκβίαση, ο οποίος δεν συνελήφθη, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.
Ο 46χρονος γιατρός κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου του ως τις αρχές Ιανουαρίου, ο 36χρονος συλληφθείς του τηλεφωνούσε και διατύπωνε απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του ίδιου και της οικογένειάς του και ότι απαιτούσε χρηματικό ποσό 500.000 ευρώ, μετακυλίοντας την υποχρέωση αποπληρωμής δανείου, το οποίο είχε χορηγήσει στον 52χρονο συνεργό του.
Ο γιατρός, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, το 2008 πούλησε ένα πλοίο ιδιοκτησίας του σε ναυτιλιακή εταιρεία, έναντι συγκεκριμένου αντιτίμου. Η εταιρεία λόγω αδυναμίας να αποπληρώσει ολόκληρο το χρηματικό ποσό, ναύλωσε το πλοίο τους καλοκαιρινούς μήνες του 2013, στην εταιρεία του 52χρονου επιχειρηματία, αντί του ποσού των 60.000 ευρώ.
Ο εκμισθωτής για να καλύψει την οικονομική υποχρέωση έναντι της ναυτικής εταιρείας, φέρεται να δανείστηκε 100.000 ευρώ από τον 36χρονο αγρότη.
Ο φερόμενος δανειστής λαμβανόντας πληροφόρηση για δήθεν οικονομική ευρωστία του γιατρού και αντιλαμβανόμενος αδυναμία εξόφλησης του δανείου από τον 52χρονο επιχειρηματία, αξίωσε, αυθαίρετα, από τον καταγγέλλοντα πενταπλάσιο χρηματικό ποσό.
Στις αρχές Ιανουαρίου, ο 36χρονος φυσικός αυτουργός, συνοδευόμενος από τον 52χρονο επιχειρηματία και την 26χρονη συνεργό του πήγαν στον χώρο εργασίας του γιατρού και απαίτησαν εκ νέου εκβιαστικά το ποσό των 500.000 ευρώ.
Μετά από αλλεπάλληλες μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, συμφωνήθηκε να τους καταβληθεί σε δόσεις η υποτιθέμενη οφειλή, αρχικά ποσό 100.000 ευρώ, το οποίο ο γιατρός υποχρεώθηκε να παραδώσει στο πλαίσιο συνάντησης που συμφωνήθηκε και πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.
Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν ο 36χρονος δράστης, ο οποίος παρέλαβε το ποσό που ζητούσε και η 26χρονη, η οποία επιτηρούσε το σημείο συνάντησης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - Αυτή είναι η Αγγελική και ο Αλβανός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού

Φωτογραφίες των συνεργατών του Χριστόδουλου Ξηρού που τον βοηθούσαν όσο ήταν καταζητούμενος, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία. Πρόκειται για την Αγγελική Σπυροπούλου που ψάχνουν οι Αρχές και τον Αλβανικής καταγωγής Χάρη Κόκα ο οποίος είχε ενοικιάσει τη γιάφκα στην Ανάβυσσο.
Συγκεκριμένα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού, δίνει στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, τα ακόλουθα:
  • τα στοιχεία ταυτότητας της ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Αγγελικής του Παναγιώτη και της Παρασκευής, γεν. 26/07/1992 στο Αίγιο Αχαΐας, η οποία αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές για την εμπλοκή της στην υπόθεση,
  • τριάντα τρεις (33) φωτογραφίες της παραπάνω ημεδαπής, από τις οποίες στην πρώτη απεικονίζεται στο Δελτίο Αστυνομικής της Ταυτότητας, που εκδόθηκε το 2006 και στις υπόλοιπες τριάντα δύο (32) απεικονίζεται σε στιγμιότυπα εικόνων κλειστού κυκλώματος καμερών ασφαλείας, τέλη Δεκεμβρίου του 2014 και αρχές Ιανουαρίου του 2015, αντίστοιχα:

Αυτή είναι η Αγγελική και ο Αλβανός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού
  • Φωτογραφίες του συλληφθέντα για την εμπλοκή του στην υπόθεση (επ.) KOKA (ον.) HARI του JANI και της SOFIA , γεν. 26/11/1976 στην Αλβανία.

  • Φωτογραφίες καταφανώς πλαστού Δελτίου Ταυτότητας, υπό στοιχεία «ΧΡΥΣΑΚΗΣ Θεοχάρης», στο οποίο υπάρχει φωτογραφία του παραπάνω συλληφθέντα υπηκόου Αλβανίας (επ.) KOKA (ον.) HARI. Το συγκεκριμένο πλαστό Δελτίο Ταυτότητας βρέθηκε και κατασχέθηκε, κατά τη διενέργεια έρευνας σε μονοκατοικία στην Κερατέα Αττικής, όπου διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός.


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των διωκομένων αδικημάτων, αλλά και προς ανακάλυψη στοιχείων ταυτότητας λοιπών συνεργών στην εν λόγω υπόθεση.
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν τα παραπάνω πρόσωπα, με τα δημοσιοποιηθέντα ή με άλλα στοιχεία ταυτότητας, έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως, εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λ.π., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Συγκρότηση του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας σε σώμα

Σας γνωρίζουμε ότι στην συνεδρίαση της Τρίτης  13/1/2015,συγκροτήθηκε σε σώμα  το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας. 

Η σύνθεση του ΔΣ είναι:

Πρόεδρος
Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος
Γενικός Γραμματέας
Γεωργιόπουλος Βασίλειος
Αντιπρόεδρος
Καφές Εμμανουήλ
Ταμίας
Ξανθάκης Σωτήριος
Οργανωτικός γραμματέας
Κουβάτσης Θεοδόσιος 
Μέλη
Γαζούλης Πέτρος
Κατσούλης Κων/νος

                             
Οι τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. θα γίνονται κάθε  Τρίτη στα γραφεία της ΕΛΜΕ,  Φρατζή 10 και ώρα 21:00.Οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές και επιθυμούμε την συμμετοχή σας.

Ο Πρόεδρος


Ηλιόπουλος Κων/νος
Ο Γ. Γραμματέας


Γεωργιόπουλος Βασίλειος

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν κρίνονται αλλά ...8 χρόνια κάθειρξη για μια τσάντα χυλοπίτες και 120 ευρώ !!!

Σε 8 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν υπότροπο τσιγγάνο που έκλεψε μια τσάντα χυλοπίτες και 120 ευρώ από εργαστήριο ζυμαρικών στη Μεσσήνη.
Ο τσιγγάνος έσπασε με πέτρα την τζαμαρία και άδειασε το ταμείο, αλλά τον είδε ένας περαστικός και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε ότι το έκανε για να ζήσει τα παιδιά του.
Εχει 4, όπως είπε, τα στέλνει σχολείο και θέλει να βγει έξω για να τα βοηθήσει.

Ν.Κ.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ! Δείτε πώς θα είναι τα πρώτα... Ραχηλ-ιάρικα


Δείτε πώς θα είναι τα πρώτα... Ραχηλ-ιάρικα

Θυμηδία σε όλο τον κόσμο αλλά οργή στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δήλωση της υποψήφιας βουλευτού Ραχήλ Μακρή ότι αν χρειαστεί η κυβέρνηση θα τυπώσει 100 δισ. ευρώ. Στελέχη της Κουμουνδούρου έμειναν άφωνοι από τη συγκεκριμένη ατάκα της κ. Μακρή, η οποία υπενθυμίζεται ότι ήταν επιλογή του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης με ταυτόχρονη ανάρτηση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Θερμή παράκληση προς υποψήφιους-ες: Αν δεν γνωρίζουν ενα θέμα, ας μην αυτοσχεδιάζουν. Οι πολίτες ζητούν σοβαρότητα και σαφήνεια, από όλους».
Αλλά και ο Πάνος Καμμένος ερωτώμενος για την υπόθεση αυτή ήταν άκρως ειρωνικός και είπε πως την ευθύνη έχει πλέον ο κ. Τσίπρας για τα όσα λέει η κ. Μακρή και πώς αυτός άντεξε 2,5 χρόνια.
Πάντως, το χιούμορ δε λείπει καθώς ήδη κάποιοι τύπωσαν τα χαρτονομίσματα της κ. Μακρή που βεβαίως δεν είναι ευρώ αλλά... δραχμές με τη φωτογραφία της.
Την ίδια ώρα χαμός έχει γίνει και στο twitter με απίστευτες ατάκες:
  • Απο χθες βραδυ κόβουν ευρώ RT @linitsa: Ανταπόκριση απο Νομισματοκοπειο έχουμε;
  • Υπενθυμίζω ότι η Ραχήλ έγινε δεκτή στο ΣΥΡΙΖΑ με προσωπική παρέμβαση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα.
  • Ξέρει κανείς ποιος είναι κεντρικός τραπεζίτης της ΕΚΤ? Τυπώνω κάτι πενηνταευρα και δεν ξέρω τι υπογραφή να βάλω. Θα βάλω της ΡαχήΛ
  • Ραχήλ Μακρή. Πιο σούργελο παθαίνεις Ερτογάν με φόντο Ούνους και Σελτζούκους με αποκριάτες στολές €2.99 από τα Τζάμπο.
  • Ραχήλ εγω λέω οχι μονο εκατό δις,τριακόσια καλύτερα καλοκαιρι έρχεται,που να τρέχουμε για φωτοτυπίες μεσα στον καύσωνα
  • Η Ραχήλ λέει θα κόψει €100δις κι ο Τσακαλωτος θα πάει την εφορία στο 50% Ανυπομονώ να γίνουν εκλογές. Ε τι γέλιο θα πέσει, δεν λέγεται
  • Πριν κόψουμε το ευρώ, δεν κόβουμε πρώτα τις μαλακίες... #ekloges2015
  • doleros ‏@doleross 14m14 minutes ago Εχτές έπρεπε να κάνει τη δήλωση για τα 100δισ. η Ραχήλ να έμπαινε στο #asktsipras και να την κόβαμε ρε γμτ!
  • George Mouroutis ‏@gmourout 20m20 minutes ago Χθες ο Σκουρλέτης τύπωσε 120 δις από έντοκα, σήμερα η Μακρή τύπωσε 100 δις για μισθούς και συντάξεις...#SYRIZA_VENEZUELA
  • Καλά τα λέει η συντρόφισσα Ραχηλ
  • Σόρρυ, δε φταίει αυτή...Τα γίδια που την μάζεψαν φταίνε και οι υπόλοιποι που στρουθοκαμηλίζουν μπροστά στην ανάληψη εξουσίας. #rachelmakri
  • Ποιό QE ρε γατάκι Ντράγκι. Μάθε λίγο μπαλίτσα από τη Ραχήλ Μακρή.
  • ρε ραχήλ, εκεί που θα τυπώνουμε τα 100 δισ. γιούρα, μην να βάλουμε και λίγο ελβετικό φράγκο να τζογάρουμε μέρες πού'ναι;
  • Μέχρι 100 δισ ευρώ κόβουμε μόνοι μας. Τα ξωτικά υπάρχουν. Πέρασε απ'έξω ένας Μονόκερος. Η Κοκκινοσκουφίτσα έδωσε συνέντευξη στο VOGUE. Αυτά
  • Konstantinos Zoulas ‏@kzoulas 54m54 minutes ago Φοβερή ιδέα! Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσο καιρό; RT @Mandravelis ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΔΟΣΗ! Βρήκε το λεφτόδενδρο η Ραχήλ...
  • Κόψε κάτι κόψε κάτι κόψε κάτι κόψε, σαν πολλά Ραχήλ μου, μας τα λες απόψε
  • πείτε στη Ραχήλ πως και 500 ευρώ να μου κόψει εμένα προσωπικά θα είμαι ευχαριστημένος
  • Ραχήλ, κάντα 300 δισ μην μας πουν και ψιλικατζήδες
  • @rachelmakri Συντρόφισσα Ραχήλ, ήρθε η ώρα να πατήσεις κ ενα κόκκινο αστέρι πάνω στο τατου περικεφαλαία. Γιατι τώρα είσαι με εμας, ξες
  • σε δυο μέρες ο σύριζα μάζεψε 220 δις €... μέχρι τις εκλογές θα δανείζουμε τη μερκελ...
  • Mαζέψτε τη Ραχήλ Μακρή: Αν μας διακόψουν τη χρηματοδότηση θα κόψουμε μόνοι μας 100 δισ. Ευρώ
  • Τυπώνετε και εσείς?? Εγώ πλησιάζω τα 92 δις, κοντεύω.

Τι σημαίνει
Από την άλλη στο διαδίκτυο υπολογίστηκαν και οι τρόποι που θα μπορούσαν να τυπωθούν αυτά τα 100 δισ.
Οπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, υπολογίζεται ότι η αξία των κυκλοφορούντων νομισμάτων του ευρώ παγκοσμίως ανέρχεται σε 880 δισ. ευρώ. Αν η Ελλάδα είχε 100 δισ. επιπλέον σε χαρτονομίσματα με σειριακό αριθμό που αρχίζει από "Χ" (είναι η ένδειξη ότι τυπώνονται στην χώρα μας) θα μπορούσε να συγκριθεί σε μέγεθος μόνον με τη Γερμανία!

Ωστόσο στην Ελλάδα υπάρχουν «μήτρες» για να τυπώνονται μόνον πολύ μικρής αξίας νομίσματα (συνήθως κέρματα και χαρτονομίσματα των 5 ή 10 ευρώ). Και αν ακόμα δεν απαγορευόταν η ασύδοτη εκτύπωση νομισμάτων του ευρώ (η κυκλοφορία των οποίων ελέγχεται κάθε εβδομάδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), και αν ακόμη δεν προκαλούσε κατάρρευση της αξίας του ευρώ στις αγορές, είναι αμφίβολο αν τα εκτυπωτικά μηχανήματα θα μπορούσαν να τυπώσουν πχ 20.000.000.000 χαρτονομίσματα των 5 ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς, χωρίς να χαλάσουν!

Σε μία τέτοια περίπτωση, κάθε κάτοικος της Ευρώπης θα έπρεπε να κουβαλά στην τσέπη του «τούβλα» των 400 ελληνικών «πεντάευρων». Αν μάλιστα «έκοβαν» 100.000.000.000 κέρματα του 1 ευρώ, το βάρος τους θα έφτανε στα 750.000 τόνους (δηλαδή όσο και τα σκουπίδια που παράγει σε 4 μήνες το ευρύτερο Λεκανοπέδιο Αθήνας και Πειραιά), ενώ θα έφταναν, αν τα βάζαμε στη σειρά, να κάνουν 57,5 φορές τον γύρο του Ισημερινού ή ...6 φορές την απόσταση Γης και Σελήνης (αν ήταν χαρτονομίσματα των 5 ευρώ θα έφταναν μάλιστα και για δύο περιστροφές γύρω από τη γη ακόμη).
Υπενθυμίζεται ότι  η κ. Μακρή, σε εκπομπή του Flash Κοζάνης, αρνήθηκε πως υπάρχει ενδεχόμενο να σταματήσει η χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους και να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γράφει η Δικηγόρος Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Στις 25 Ιανουαρίου 2015, οι περισσότεροι από μας θα κληθούμε να προσέλθουμε στα εκλογικά τμήματα για να  ψηφίσουμε.
Κάποιοι όμως θα κληθούν να παρουσιαστούν στα εκλογικά τμήματα από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι το τέλος της καταμέτρησης  των ψήφων και των σταυρών και να συμμετάσχουν με τον τρόπο τους στην ανάδειξη των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής.
Η εφορευτική επιτροπή υπάρχει όπου γίνονται εκλογές. Από τις βασικές βουλευτικές εκλογές μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών ενός σωματείου. Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που επιβλέπουν  φροντίζουν και φέρουν την ευθύνη για την σωστή και ανόθευτη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και του εκλογικού αποτελέσματος.
Στις συγκεκριμένες βουλευτικές εκλογές, η κλήτευση της εφορευτικής επιτροπής γίνεται τουλάχιστον πέντε μέρες πριν την ημέρα των εκλογών. Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής κάθε τμήματος είναι 4 τακτικά και 4 αναπληρωματικά.
Όσα από τα τακτικά μέλη κωλύονται αναπληρώνονται από τα αναπληρωματικά. Εάν η αναπλήρωση είναι αδύνατη για τους ίδιους λόγους, η εκλογή διεξάγεται μόνο από τα παρόντα μέλη της εφο­ρευτικής επιτροπής, καθώς και από μόνο τον πρόεδρό της, αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής. Φυσικά στην περίπτωση αυτή ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει το δικαίωμα να κρατήσει ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής οποιοδήποτε ψηφοφόρο που είναι εγεγραμμένος στον εκλογικό κατάλογο του τμήματος του. Επίσης έχει δικαίωμα να δώσει εντολή στην Αστυνομία να πάει στα σπίτια των μελών της εφορευτικής επιτροπής και να τα αναζητήσει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από ποινές.
Πρακτικά οι περισσότεροι δικαστικοί αντιπρόσωποι διενεργούν την διαδικασία των εκλογών με όσα μέλη της εφορευτικής έχουν στην διάθεσή τους.
Λόγοι κωλύματος μπορεί να είναι ασθένεια και  επαγγελματικές υποχρεώσεις Αυτοί θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλιώς κινδυνεύουν με ποινές.
Η άσκηση των καθηκόντων του μέλους εφορευτικής επιτροπής, είναι υποχρεωτική.
 Ο διορισμός  των εφορευτικών επιτροπών γίνεται ως εξής:
Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και οι ανα­πληρωτές τους κληρώνονται, μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, από το οικείο Πρωτοδικείο. Στην κλήρωση, κατά την οποία μπορούν να παρίστανται οι υποψήφιοι, οι αντιπρόσωποι και πληρεξούσιοι των κομμάτων περιλαμβάνονται οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του οικείου εκλογικού διαμε­ρίσματος που φέρονται στους καταλόγους αυτούς ως κάτοικοι της περιοχής.
 Μέσα στην προθεσμία της προηγούμενης παραγρά­φου το αρμόδιο δικαστήριο, μπορεί, κατά την κρίση του, να διορίζει, με απόφασή του που λαμβάνει σε συμβούλιο, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών από τους καταλό­γους της προηγούμενης παραγράφου. Στην περίπτωση αυτή μέλη εφορευτικών επιτροπών ορίζονται αυτοί που κατά την κρίση του συμβουλίου πρωτοδικών παρέχουν στοιχεία επάρκειας γι' αυτά τα καθήκοντα. Οι οριζόμενοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον απολυτήριο δημοτικού σχολείου και να μην έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας τους.
Για το σκοπό αυτό είναι δυνατόν ο αρμόδιος πρόε­δρος πρωτοδικών να ζητήσει πληροφορίες και στοιχεία από τους ειρηνοδίκες του τόπου και τις δημοτικές ή κοινοτικές αρχές.
Μ' αυτές τις προϋποθέσεις το συμβούλιο πρωτοδι­κών μπορεί ν' αποκλείσει μέλη που κληρώθηκαν και που τα κρίνει ανεπαρκή για το έργο της εφορευτικής επιτροπής.
 Όσοι σύμφωνα με τα παραπάνω ορίστηκαν μέλη των εφορευτικών επιτροπών, ειδοποιούνται με απόδει­ξη για το διορισμό τους πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ψηφοφορία με φροντίδα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, στον οποίο διαβιβάζεται από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών αντίγραφο της πράξης του πρωτοδικείου για το διορισμό τους.
 Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών είναι υποχρε­ωμένα να εκτελούν τα καθήκοντά τους ανεξαρτήτως αν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως.
Δημόσιοι και δημοτικοί ή κοινοτικοί υπάλληλοι ή έμμισθοι υπάλληλοι δημοτικών ή κοινοτικών νομικών προσώπων και ιδρυμάτων και όσοι μ' αυτές τις ιδι­ότητες υπηρέτησαν την τελευταία τριετία προ της εκλογής, δεν μπορούν να κληρωθούν ή διοριστούν μέλη εφορευτικών επιτροπών και αν τυχόν κληρωθούν ή διοριστούν δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη συ­γκρότηση των επιτροπών. Το κώλυμα ισχύει και για τους αποστρατευθέντες αξιωματικούς, τα όργανα των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και γι' αυτούς που διετέ­λεσαν δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων κατά την τελευταία τριετία.
 Η επιτροπή που καταρτίστηκε σύμφωνα με τις πιο πάνω διατάξεις διευθύνει την εκλογή και τηρεί τα εξής βιβλία:
α) βιβλίο πρακτικών,
β) πρωτόκολλο ψηφοφορίας και
γ) βιβλίο διαλογής ψήφων.
 Η επιτροπή αποφασίζει κατά πλειοψηφία. Σε ισο­ψηφία νικάει η ψήφος του προέδρου.
 Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, ψηφίζουν στα τμήματα που εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους. Για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γί­νεται μνεία στο βιβλίο πρακτικών και αναγράφονται τα στοιχεία τους ιδιαίτερα στο πρωτόκολλο ψηφο­φορίας.
 Με φυλάκιση από τρεις μήνες μέχρι τρία χρόνια και με χρηματική ποινή τιμωρούνται:
α) Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών που διευθύνουν την εκλογή καθώς και αυτός που τη διευθύνει ή λαμβάνει μέρος στη διεύθυνση αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής:
αα) Αν εν γνώσει τους δεχτούν ν' ασκήσει το εκλογικό δικαίωμα πρόσωπο που, ή δεν είναι γραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους ή ψευδώς εμφανίζεται αντ' άλλου που είναι γραμμένο σ' αυτούς, ή άσκησε ήδη αυτό το δικαίωμα.
ββ) Αν εν γνώσει τους αποκλείσουν κάποιον από τους γραμμένους στον εκλογικό κατάλογο εκλογείς, ν' ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
γγ) Αν αδικαιολόγητα περιορίσουν οπωσδήποτε τη χρονική διάρκεια της ψηφοφορίας ή τη διακόψουν ή την αναβάλουν.
δδ) Αν αδικαιολόγητα μεταβάλουν τον τόπο της διεξαγωγής της ψηφοφορίας που νόμιμα έχει οριστεί, και
εε) Αν αδικαιολόγητα διώξουν από τον τόπο της ψηφοφορίας υποψήφιο ή αντιπρόσωπο ή αναπληρωτή του ή δεν αναγνωρίσουν αυτούς που έχουν διοριστεί νόμιμα αντιπρόσωποι, ή αναπληρωτές υποψηφίου.
β) Αυτός που δεν έχει κατά το χρόνο της ψηφοφορίας τα προσόντα που ορίζονται με το παρόν και δεν απέχει από την εκτέλεση των καθηκόντων του ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής, αν αποδεικνύεται από τα πρακτικά της εκλογής ότι με παρατήρηση ή ένσταση ζητήθηκε η αποχή αυτού.
 Κάθε άλλη παράβαση των διατάξεων του παρόντος, που ειδικά δεν προβλέπεται απ' αυτό ή τον Ποινικό Κώδικα ή απ' άλλο ποινικό νόμο, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μήνες ή με χρηματική ποινή.

Τόσο η άσκηση των καθηκόντων της εφορευτικής επιτροπής όσο και του δικαιώματος της ψήφου  είναι υποχρεωτικά κατά το κοινωνικό, ιδεολογικό και λειτουργικό μέρος της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Ιδιαίτερα για την υποχρέωση της ψήφου, ας μην ξεχνάμε ότι η λέξη «ιδιώτης»
της Ελληνικής γλώσσας έχει  πολλές και ιδιαίτερες σημασίες, διαχρονικά.  Μια σημερινή της σημασία της είναι αυτή που έχει κάποιος που δεν ασκεί δημόσιο λειτούργημα ή δεν είναι δημόσιος ή κρατικός υπάλληλος. Μια άλλη είναι της αρχαίας Ελληνικής που σημαίνει αυτόν που ζει απομονωμένος και δεν ενδιαφέρεται για τα κοινά, άρα κατ΄επέκταση και αμόρφωτος. Και τέλος με την επιστημονική (ιατρική) έννοια του όρου που σημαίνει αυτόν που πάσχει από ιδιωτεία, είναι δηλαδή πνευματικά ανάπηρος, ηλίθιος (ιατρική).
Η λέξη προέρχεται από το επίθετο της αρχαίας Ελληνικής  ίδιος (=ατομικός) και την παραγωγική κατάληξη –ώτης
Μέσω της Λατινικής (idiota και idioticus) πέρασε στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές γλώσσες και η λέξη ιδιώτης και (idiot, idiotic, idiocy στην Αγγλική, idiot, idiotie στη Γαλλική, Idiot, idiotisch, Idiotie στην Γερμανική, Идиот στη Ρωσική και ανάλογα στις υπόλοιπες.
Στη Νέα Ελληνκή χρησιμοποιούμε τη λέξη κυρίως με τις αρχικές της σημασίες,  ενώ η σημασία πνευματικά ανάπηρος, ηλίθιος αποτελεί σημασιολογικό δάνειο από τη γαλλική και χρησιμοποιείται κυρίως στην ιατρική.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΧΡ.  ΜΗΛΙΟΥ
              ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ΕΦΕΤΑΙΣ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 6945-028153
e-mail: natmil@otenet.gr, info@legalaction.gr
www.legalaction.gr, fb: Αναστασία Μήλιου

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Δεν είναι εύκολη για όλους η περιοδεία στα χωριά ..


 "Αντράκι" αποδεικνύεται η Νάντια !!!

Με τέτοιες πολιτικές συνθήκες δεν είναι εύκολη μια περιοδεία υποψηφίου βουλευτή στα χωριά .
Και δη κυβερνητικού μέχρι πρότινος.
Αλλά φαίνεται πως  η Νάντια Γιαννακοπούλου δεν έχει τέτοιο ζήτημα.
Τουναντίον.
 Παίρνει και ευχαριστίες!
Μου έλεγαν ότι στις περιοδείες της οι αγρότες δεν...ξεχνούσαν ότι ήταν  εκείνη που πήρε πάνω της πολλά χρονίζοντα προβλήματα της Μεσσηνιακής υπαίθρου κατα την διάρκεια της βουλευτικής της θητείας με διαδοχικές ερωτήσεις και επερωτήσεις στους αρμοδίους υπουργούς αλλά και κατα την διάρκεια της θητείας της σαν Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ έδωσε μάχες για την προστασία του Μεσσηνιακού Περιβάλλοντος

Β.Μ




«Ήταν ψεύτικα,ήταν κάλπικα » τραγουδά σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Με τη μουσική επένδυση από το τραγούδι των Πάνου - Διονυσίου σε εκτέλεση Λιδάκη "ντύθηκε" το σποτ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος

Το τηλεοπτικό σποτ του ΚΚΕ είναι στον αέρα. Με το τραγούδι των Άκη Πάνου – Στράτου Διονυσίου “Ήταν ψεύτικα”, σε εκτέλεση Μανώλη Λιδάκη, ως μουσικής υπόκρουση “ντύθηκε” το νέο προεκλογικό σποτ του ΚΚΕ.
Γίνεται παρουσίαση παλιότερων τοποθετήσεων του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα.
Το σύνθημα που παίζει στα τελευταία δευτερόλεπτα που ακούγεται στο σποτ του ΚΚΕ είναι: 
“Για να μην ξεγελάσουν και πάλι τον λαό, τώρα ψηφίζουμε ΚΚΕ δυνατό. Σίγουρη εγγύηση για το λαό”.

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ - Φρένο στο ίντερνετ για κληρικούς και μοναχούς

Ορια στη χρήση του διαδικτύου από κληρικούς και μοναχούς βάζει η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος, με εγκύκλιο που εξέδωσε.

 Σε αυτή, μπαίνουν περιορισμοί στις on line συζητήσεις και σχόλια που κάνουν οι κληρικοί, όταν όταν αναπτύσσεται διχαστικός λόγος, προπαγανδισμός ή προβάλλονται κομματικές παρατάξεις, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο.
«Οι μοναχοί δεν επιτρέπεται να εκφράζονται, ακόμη και διά των μέσων του διαδικτύου, δια τρόπου ο οποίος τους οδηγεί στην αλλοτρίωση της ασκητικής τους υποσχέσεως και σε ανάμιξή τους με εγκόσμιες μέριμνες, γεγονός που πλήττει τη φύση του μοναχισμού», αναφέρει η εγκύκλιος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Αυτή βάζει στο στόχαστρο ιστοσελίδες ιδιωτών που «υπερέβησαν τα όρια της γελοιότητας», όπως σημειώνεται, καθώς μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο blog για... on line εξομολογήσεις ή ακόμη και άναμμα κεριών!
Παράλληλα μπαίνουν περιορισμοί και στις ιστοσελίδες των ενοριών, οι οποίες μπορούν να λειτουργούν μόνο με έγκριση και αποκλειστικά για την ενημέρωση των ενοριτών για ζητήματα όπως συσσίτια και προγράμματα κατηχήσεως ή την ιστορία του ναού και δεν επιτρέπεται να προβάλλουν κάποιο πρόσωπο.

ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ...ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !!! Έλληνας ηθοποιός έκοψε βασιλόπιτα για τον... πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!

«Του προέδρου της Δημοκρατίας, της Τρόικας και του πρωθυπουργού μας του Αλέξη Τσίπρα»

Το έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας τήρησαν οι συντελεστές θεατρικής παράστασης και μάλιστα on camera. 

Την έκπληξη όμως έκανε ο γνωστός ηθοποιός, αφού μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές «έβγαλε» πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα!
Δείτε σε βίντεο την στιγμή της κοπής της πίτας!

" Κοριτσάκι μου δε μπορείς να λες βλακείες "

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επιμονή της Ραχήλ Μακρή ότι η Ελλάδα μπορεί να τυπώσει 100 δισ. ευρώ εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, υποψήφια με τη ΝΔ στη Β Αθηνών, μέσω του ΣΚΑΪ.
Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν το 2015 να βγαίνει «η άλλη και να λέει θα τυπώσει χρήμα».
Μάλιστα τόνισε:
«Δεν υπάρχει κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ να της πει "κοριτσάκι μου δεν μπορεί να πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την κάθε βλακεία"».
Μάλιστα τόνισε ότι θα πρέπει η Ραχήλ Μακρή να αποσυρθεί ή να ζητήσει συγγνώμη.
«Έχω συμμετάσχει μέχρι στιγμής σε πέντε debate. Όποτε φτάνει η ώρα να ρωτήσω που ακριβώς θα βρεθούν το ένα από τα 12 δισ. ευρώ που χρειάζονται για το πρόγραμμα της ΔΕΘ που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντα η μπάλα πάει στην εξέδρα. Ποτέ δεν έχω ακούσει μία απάντηση, παρά δηλώσεις για ανθρωπιστική κρίση» σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ η υποψήφια της ΝΔ στη Β΄Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη.
«Η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία είναι γεγονός. Έρχεται ο κ. Τσακαλώτος και λέει ότι θα φορολογήσουμε με 50%. Πρέπει να μας πει αναλυτικά τι εννοεί» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.
«Η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα όρθια στο ευρώ. Έχουμε συμμάχους στην Ευρώπη για να προχωρήσουμε. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει με ένα «θα» χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Όλα αυτά είναι πολύ αόριστα» υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κρίνεται στα 2,5 χρόνια και όχι στα 4 που πρέπει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου