26.8.17

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ !!! Του χρωστάει το ΙΚΑ 50.000 Ευρω, αλλά χρωστάει στο ΙΚΑ 4.000 Ευρώ και το ΙΚΑ του κάνει κατάσχεση!!!

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr / iatrikanea

Τον παραλογισμό σε όλο του το μεγαλείο αντιμετώπισε πρόσφατα εργαστηριακός γιατρός που πήγε να πάρει χρήματα από την τράπεζα και ενημερώθηκε ότι του τα έχει κατάσχει το ΚΕΑΟ.

Ο άνθρωπος κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό, γιατί διαπίστωσε ότι ακόμα και τον δηλωμένο ακατάσχετο λογαριασμό, που είχε και σε αυτόν δεν του είχαν αφήσει ούτε ένα ευρώ. Ούτε ειδοποίηση, ούτε κάποια ενημέρωση, ούτε ένα μήνυμα. Δεν το περίμενε.

Από την τράπεζα, το μόνο που του είπαν, ήταν ότι δεν προλαβαίνουν να ειδοποιήσουν, γιατί έχουν κάθε μέρα πολλές τέτοιες κατασχέσεις και το μόνο που του είπαν ήταν ότι από τον κωδικό του συστήματος, φαινόταν ότι επρόκειτο για το ΚΕΑΟ και όχι για την Εφορία.

Τρέχοντας πήγε σε άλλη τράπεζα που διατηρούσε λογαριασμό για να μπορέσει να προλάβει να τραβήξει κάποια χρήματα για τα τρέχοντα έξοδά του, αλλά διαπίστωσε ότι και από εκεί του είχαν κατάσχει τον λογαριασμό. 


Μέσα στην απόγνωση του πήγε στο ΚΕΑΟ για να δει τι συμβαίνει και φυσικά τι μπορεί να κάνει. Του εξήγησαν ότι είναι τρέχουσες οφειλές προς το ΙΚΑ τώρα ΕΦΚΑ και ότι θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση από τις 12 προκειμένου να του άρουν την κατάσχεση των λογαριασμών του. Εκεί τους εξήγησε ότι το ΙΚΑ του χρωστάει από το 2008, 2009 και 2010, 50000 Ευρώ.

Του εξήγησαν ότι αφορά άλλη υπηρεσία του ΙΚΑ και ότι η μία υπηρεσία με την άλλη δεν έχει επικοινωνία. Το κυριότερο όμως που έμαθε ήταν ότι τα 50.000 που του χρωστούν δεν έχουν περάσει από έλεγχο και έτσι δεν έχουν ενταλματοποίηση πράγμα που σημαίνει ότι μόνο ο ίδιος γνωρίζει ότι του χρωστάει το ΙΚΑ αλλά το ΙΚΑ δεν αναγνωρίζει την οφειλή αφού δεν έχει οριστικοποιηθεί!!!

Τρελαμένος ο γιατρός έψαξε να βρει τρόπο να πληρώσει την πρώτη δόση από τις 12 και αυτό γιατί δεν του είχαν αφήσει την δυνατότητα να το κάνει αυτό από τα χρήματα που υπήρχαν στους λογαριασμού του και να μπορέσει έτσι να απεμπλέξει την όλη κατάσταση.

Το συμπέρασμα είναι ότι το κράτος μας, κάνει ό,τι θέλει. Ενώ θα μπορούσε να προνοήσει σε επαγγελματίες που τους χρωστάει χρήματα είτε τρέχοντα είτε παλαιά ληξιπρόθεσμα να μην προβαίνει σε αναγκαστικές ενέργειες, κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να εξοργίζει τους πολίτες του και να τους οδηγεί στην απόγνωση. Μάλιστα αναρωτιόταν, ο παθών γιατρός, πας στο Μαξίμου να κάνεις κατάσχεση για τα χρωστούμενα ή δεν πας; Κατά τα άλλα λένε για συμψηφισμούς.

Ποιους συμψηφισμούς μπορεί να κάνει αφού το ίδιο το κράτος έχει φροντίσει παρά τα τόσα χρόνια που έχουν περάσει να μην έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο στα παλιά χρωστούμενα;

Σκύλος δάγκωσε παιδί στο πρόσωπο!

Το 12χρονο παιδί μεταφέρθηκε αεροπορικώς από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο
Με τραύμα στο πρόσωπο μεταφέρθηκε από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο ένα 12χρονο παιδί στο οποίο επιτέθηκε σκύλος, το μεσημέρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί δέχτηκε επίθεση από σκύλο με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ.
Τελικά, οι γιατροί του έκαναν ράμματα στο μάγουλο και δε διατρέχει κίνδυνο.
Το 12χρονο παιδί νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ.

Χαμός σε συναυλία της Γωγώ Τσαμπά. Ανέβηκε στη πίστα και τράβηξε τα καλώδια

Έγινε κι αυτό στον Αμπελώνα την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της καθιερωμένης γιορτής Κρασιού.
Η συναυλία με τη δημοφιλή δημοτική τραγουδίστρια Γωγώ Τσαμπά, αποτέλεσε όπως ήταν αναμενόμενο, πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες απ’ όλη την Κεντρική Ελλάδα. Η Γωγώ ανέβηκε στην πίστα και το κέφι έφθασε στο κατακόρυφο.
Ωστόσο, δε φαίνεται να το διασκέδαζε εξίσου κι ένας περίοικος, ο οποίος ενοχλούνταν από το θόρυβο της συναυλίας.
Έτσι, κατά αυτόπτες μάρτυρες, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, ανέβηκε στην πίστα και μπροστά στα απορημένα βλέμματα τραγουδιστών και οργανοπαιχτών, «τράβηξε» τα καλώδια κι σταμάτησε τη μουσική.
Προς στιγμήν προκλήθηκε ένταση από… διαμαρτυρόμενους πολίτες που βρίσκονταν στο… τσακίρ κέφι, όμως με την παρέμβαση των διοργανωτών αλλά και του εκπροσώπου της τραγουδίστριας, τα πνεύματα ηρέμησαν.
Η συναυλία ωστόσο έληξε άδοξα για όσους έκαναν όρεξη για γλέντι μέχρι πρωίας…


onlarissa

Κατάδυση στα 106 μέτρα βάθος με μια ανάσα

Ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ ο Χρόνης Χλίτσιος

Ο Χρόνης Χλίτσιος κατέβηκε στα 106 μέτρα, ισοφαρίζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης με «Σκανταλόπετρα» στους καταδυτικούς αγώνες που έγιναν στην παραλία της Λίμνης Ευβοίας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2017».


Στις γυναίκες, η Janne Apokotos με «βουτιά» στα 78 μέτρα έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ.


Πύρινη κόλαση στη Ζάκυνθο – Διάσωση 100 τουριστών από τις φλόγες

Η Πυροσβεστική απομάκρυνε 25 οχήματα με τουρίστες

Σε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση 25 οχημάτων, με περίπου 100 επιβαίνοντες από το λιμάνι στην περιοχή Πόρτο Βρώμη, στο οποίο είχαν φθάσει οι φλόγες, προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου.
Πρόκειται για τουρίστες οι οποίοι άφησαν στην ακτή το οχήματά τους και νοίκιασαν σκάφη από το λιμάνι και κατά την επιστροφή τους είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν στην περιοχή.
Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να ανοίξει ο δρόμος και να επιστρέψουν οι τουρίστες με ασφάλεια.


Στο χωριό των Μαριών πλησιάζει η πυρκαγιά 

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η περιοχή των Μαριών καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο χωριό Αναφωνήτρια, αυτή τη στιγμή πλησιάζει στο χωριό των Μαριών.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μετά τις 12 το βράδυ αναμένονται στο νησί ερπυστριοφόρα του στρατού για να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

Τι εννοεί ο ποιητής; Ένα tweet που προκαλεί απορίες !

Ένα tweet που ανέβασε πριν από λίγο ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου και άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος της κ. Φώφης Γεννηματά δείχνει πως... σκουραίνουν τα πράγματα ενόψει της εκλογής νέου αρχηγού στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Διερωτάται λοιπόν ο Βασίλης αν μπορεί να γίνει αξιόπιστη εκλογική διαδικασία με τους συμβούλους Γαβρόγλου και ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιτροπή!

Και βέβαια το ερώτημα είναι... αυτοί δεν τους διόρισαν ; ή μήπως τώρα αρχίζει ο ανήφορος για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που διαμορφώνει και το σχετικό κλίμα ;

Ο Ζούκερμπεργκ απολογείται μέσω Twitter για τη σημερινή κατάρρευση του Facebook

Από το πρωί χρήστες απ' όλον τον κόσμο, ιδιωτικών και επαγγελματικών σελίδων στο Facebook, διαμαρτύρονταν για την κακή λειτουργία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Σε άλλες περιπτώσεις δεν μπορούσαν να δουν τα posts, σε κάποιες ήταν αδύνατος ο σχολιασμός ή η επεξεργασία των αναρτήσεων, μέχρι που το Facebook κατέρρευσε.
Για περίπου μία ώρα, σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη που κάνουν χρήση των υπηρεσιών της σελίδας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, η δημοσίευση και η οποιαδήποτε διάδραση ήταν απολύτως αδύνατη με αποτέλεσμα τα σχόλια και οι ερωτήσεις των χρηστών να πλημμυρίζουν τις σελίδες που ασχολούνται με την επίλυση προβλημάτων της συγκεκριμένης πλατφόρμας.
Όταν πλέον το ζήτημα πήρε έκταση, παρενέβη -μέσω Twitter- o Ζούκερμπεργκ για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να καθησυχάσει τους χρήστες που πλέον εξοργισμένοι ζητούσαν ενημέρωση. Όπως ανέφερε σε μερικά απανωτά tweets του, το Facebook "έπεσε" λόγω κάποιων βελτιώσεων και συντομεύσεων στις οποίες προχωρούν αυτό το διάστημα οι τεχνικοί της πλατφόρμας, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα όποια προβλήματα θα αποκατασταθούν πολύ σύντομα.
Και πάλι, όμως, τα σχόλια τόσο στη σελίδα του, όσο και στο DownDetector δεν τα γλίτωσε, κυρίως για την έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης για τη συντήρηση του δικτύου του και από τη στιγμή που σε αυτήν βρίσκονται μεγάλες επιχειρήσεις με συμφέροντα, διαφημιστικό και εμπορικό ενδιαφέρον.

lifo

Smartophone απεικονίζεται σε πίνακα του 1930; Όλα έχουν μια εξήγηση

Είναι αυτός ο πίνακας της δεκαετίας του 1930 απόδειξη ότι το ταξίδι στον χρόνο υπάρχει; 
Αμερικανός ιθαγενής εμφανίζεται να κρατά ένα smartphone, παρά το γεγονός ότι ο πίνακας φιλοτεχνήθηκε επτά δεκαετίες πριν αυτά εφευρεθούν.
Στη σκηνή που ο πίνακας απεικονίζει φαίνεται ένας άντρας σε πρώτο πλάνο να κρατά κάτι που μοιάζει με smartphone.
Φοβερό επίσης είναι ο τρόπος που το κρατάει.
Περίπου με τον τρόπο που κρατάμε σήμερα τα κινητά μας.
Ο πίνακας, Mr. Pynchon and the Settling of Springfield, απεικονίζει τον κύριο Pynchon, ένα επιτυχημένο έμπορο γούνας, που ίδρυσε το Springfield, της Μασαχουσετης.
 Οι ιστορικοί ισχυρίζονται πως το μυστήριο αντικείμενο που κρατά αμερικανός ιθαγενής είναι ένας καθρέφτης-καθώς αυτοί χρησιμοποιούνταν ευρέως τον 17ο αιώνα. Κάποιοι άλλοι ειδικοί λένε ότι μπορεί να ένα θρησκευτικό κείμενο.
Η Dr Margaret Bruchac από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια σε δηλώσεις της στο Motherboard για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει πως ο ιθαγενής «Έχει στα χέρια του ένα απίστευτης ομοιότητας αντικείμενο, και στο τρόπο που το κρατά αλλά και στον τρόπο που συγκεντρώνει την προσοχή του σε αυτό, με smartphone».
Ωστόσο, η ίδια συμπληρώνει πως είναι πιο πιθανό το αντικείμενο να είναι ένα σιδερένιο μαχαίρι, παρά το γεγονός πως ο πίνακας είναι «είδος ονειροπόλου καλλιτέχνη» που κάνει δύσκολο να πιστέψει κανείς τον ισχυρισμό της.
Παρά το ότι ο συγκεκριμένος πίνακας έχει εξάψει τη φαντασία αλλά και τις θεωρίες συνωμοσίας για ταξίδια στον χρόνο, ο ιστορικός Daniel Brown θεωρεί ότι το μυστηριώδες αντικείμενο είναι στην πραγματικότητα ένας καθρέφτης, αντικείμενο που χρησιμοποιούταν ευρέως τον 17ο αιώνα.
«Για να το θέσω με πιο ευγενικούς όρους, η αφηρημένη αισθητική του Romano ήταν επίμονα διφορούμενη» επισημαίνει η Dr. Crown στο Motherboard.

cnn

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα πύρινα μέτωπα σε Αναφωνήτρια, Βολήμες και Πόρτο Βρώμη στην Ζάκυνθο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα πύρινα μέτωπα σε Αναφωνήτρια, Βολήμες και Πόρτο Βρώμη.

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχει καταστραφεί ολοσχερώς μια παλαιά κατοικία όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ταβέρνα της περιοχής.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή που καθιστούν αδύνατη την επιχείρηση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Λευκές νύχτες για  μεγαλέμπορους, και  πολυκαταστήματα , μαύρες νύχτες για εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους.
 
Ακόμα ένα πανηγυράκι του κου Νίκα η Λευκή νύχτα για να τονωθεί, δήθεν, η αγορά.
Πώς θα τονωθεί η αγορά της Καλαμάτας  με ανέργους συμπολίτες μας που δεν έχουν να φάνε ή να πληρώσουν το νοίκι και πολλοί δεν έχουν ούτε φως και νερό στο σπίτι τους;
Πώς θα τονωθεί η αγορά με τις συντάξεις φιλοδωρήματα της Κυβέρνησης προς τους συνταξιούχους .
Πως θα τονωθεί η αγορά με τους χιλιάδες δεσμευμένους λογαριασμούς από τους μακρυχέρηδες της εφορίας
Η αγορά θα τονωθεί όταν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα έχουν αξιοπρεπές εισόδημα, θα εξαλειφθεί η ανεργία, θα καταργηθούν τα δεκάδες χαράτσια, θα σταματήσει η φορολογική αφαίμαξη των μικρών ΕΒΕ, των αγροτών και αυτοαπασχολούμενων
Η αγορά θα τονωθεί κε Νίκα όταν θα φύγουν τα Capital Control όταν σταματήσει η ληστρική φοροεπιδρομή στα μικρομεσαία στρώματα
Όλα τα άλλα είναι για τα …πανηγύρια 

Β.Μ

Άγιος Φανούριος, 27 Αυγούστου - Φανουρόπιτα: Τι συμβολίζει, πώς την φτιάχνουμε

Στις 27 Αυγούστου κάθε χρόνο η Εκκλησία, τιμά τον Άγιο Φανούριο.
Οι Εκκλησίες γεμίζουν με τη μυρωδιά από τις Φανουρόπιτες που φτιάχνουν οι νοικοκυρές.
Τί συμβολίζει όμως η Φανουρόπιτα; Γιατί και πώς την φτιάχνουμε;
Η παράδοση για την Φανουρόποιτα λέει ότι η Μητέρα του Αγίου Φανουρίου ήταν αμαρτωλή. Ήταν λέγεται σκληρή, άπονη και αυστηρή με τους φτωχούς και τους συμπεριφερόταν σχεδόν απάνθρωπα.
Μάλιστα για τον αμετανόητο χαρακτήρα της πήγε στην κόλαση. Προσπάθησε να τη σώσει ο γιος της, αλλά η κακία της δεν τον άφησε. Ο αρχάγγελος Μιχαήλ μαζί με τον άγιο Φανούριο την τράβηξαν με την βοήθεια κρεμμυδόφυλου (που κάποτε είχε δώσει με το ζόρι σε ένα ζητιάνο) και όταν πιάστηκαν τρεις γυναίκες μαζί της. Αυτή η άπονη της έσπρωξε μέσα στην κόλαση. Έτσι είπε ο αρχάγγελος στον Άγιο Φανούριο ή μητέρα σου διέπραξε μεγάλη κακία. Δεν μπορώ να την βοηθήσω.
Ο Άγιος Φανούριος παρακάλεσε με δάκρυα πόνου να μην φτιάχνουν τίποτα γι’αυτόν, αλλά μόνο για την ψυχή της μάνα του και η προσευχή του λέγεται ότι εισακούστηκε στον Θεό.
Αυτός είναι ο λόγος που οι νοικοκυρές φτιάχνουν την ημέρα αυτή φανουρόπιτες και αφού τις πάνε στην εκκλησία και ευλογηθούν τις μοιράζουν στη γειτονιά και στο εκκλησίασμα, με τη σύσταση να ευχηθούν να συχωρεθεί η μάνα του Αγίου «Ο Θεός σχωρέστ’ τη μάνα του Αγίου Φανουρίου».
Βέβαια, ζητούν οι πιστοί να τους φανερώσει ο Άγιος χαμένα αντικείμενα ή να τους φέρει κάτι που επιθυμούν, ή ακόμη έναν καλό γαμπρό στα ανύπαντρα κορίτσια.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη Φανουρόπιτα είναι συνήθως 7 ή 9 , καθώς οι αριθμοί 7 και 9 συμβολίζουν τα μυστήρια της εκκλησίας, τις μέρες δημιουργίας, αλλά και τα τάγματα τον αγγέλων.Πάντα όταν την φτιάχνουν οι νοικοκυρές φροντίζουν να υπάρχει αναμμένο κερί και θυμίαμα.

Δείτε εδώ τη συνταγή για Φανουρόπιτα με 9 υλικά

Μουσικό Πανδαιμόνιο στην παραλιακή της Κορώνης

Φεστιβάλ Κορώνης / Koroni Festival 2 0 1 7
Κυριακή 27 Αυγούστου / Sunday 27 August
Μουσικό Πανδαιμόνιο στην παραλιακή της Κορώνης
Με τα μουσικά σύνολα του Φεστιβάλ Κορώνης:
Αθηναγόρειος Φιλαρμονική Κορώνης και Χορωδία Κορώνης
Στην παραλιακή της Κορώνης μεταξύ 

Παλιού Καγγελάριου (0030 6977194084) και Δωδώνης
Musical Pandemonium in the port of Koroni
With the ensembles of the Koroni Festival:
  Athinagorios Orchestra of Koroni Koroni Choir
In the port of Koroni between 

Palios Kagelarios (0030 6977194084) and Ice Cream Dodoni
Διευθύνει ο Γιάνης Μανωλακάκης conductor Giannis Manolakakis
Οι συναυλίες θα συνεχιστούν έως τον Νοέμβριο
 
The concerts will be continued until November

www.koronifestival.gr

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του βιαστή της 14χρονης και του πατέρα στην Κάλυμνο

Στη δημοσιότητα, δόθηκαν μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κω, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος δυο ανδρών οι οποίοι συνελήφθησαν την 16.08.2017 για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό 14χρονου κοριτσιού στην Κάλυμνο.
Συγκεκριμένα πρόκειται: Για τον Κουλιανό Ιωάννη του Πανορμίτη και της Βαρβάρας, γεννηθέντα την 18.09.1950 στην Κάλυμνο, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της αποπλάνησης παιδιού ηλικίας κάτω των 12, 14, και 15 ετών και της κατ’ εξακολούθησης και κατά συνήθεια ασέλγειας σε ανήλικο ηλικίας κάτω των 10 και 15 ετών έναντι αμοιβής.


Και για τον Αγγελινάκη Ελευθέριο του Πανορμίτη και της Καλλιόπης, γεννηθέντα την 03.08.1976 στην Κάλυμνο, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απλής συνέργειας κατ’ εξακολούθηση σε κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια ασέλγειας σε ανήλικο ηλικίας κάτω των 10 και 15 ετών έναντι αμοιβής και της σωματεμπορίας ανηλίκου από ανιόντα εξ αίματος συγγενή κατ’ εξακολούθηση.


Σημειώνεται ότι η ιστορία που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Κάλυμνο αποκαλύφθηκε όταν η ανήλικη συνοδευόμενη από δύο θείες της προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου, όπου εξιστόρησε το μαρτύριό της των τελευταίων τεσσάρων χρόνων. Και οι δύο κατηγορούμενοι έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια της Κω και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 25.02.2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων κοινωνικών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τους ανωτέρω καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες, για παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι, διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Απολύθηκε επειδή ήταν «πολύ χαριτωμένη»

Η υπόθεση μιας γυναίκας, η οποία απολύθηκε επειδή ήταν «πολύ χαριτωμένη», έχει προκαλέσει ένα πραγματικό ερώτημα και έχει κάνει πολλούς να αναρωτηθούν αν η ομορφιά αποτελεί, στην πραγματικότητα, έναν τύπο διάκρισης.
Η Dilek Edwards ήταν θεραπεύτρια μασάζ και μ' αυτήν την ιδιότητα προσελήφθη από τον χειροπράκτη Charles Nicolai και τη σύζυγό του Stephanie Adams.
Το 2013, η Edwards απολύθηκε, καθώς ο Nicolai παραδέχτηκε στη γυναίκα του ότι «θα μπορούσε να γίνει ζηλιάρα» επειδή η Edwards ήταν «πολύ χαριτωμένη».
Η 33χρονη, τότε, Edwards, μετά την απόλυση της, κατέθεσε αγωγή, με την οποία είχε υποστηρίξει ότι είχε γίνει θύμα διάκρισης λόγω φύλου.
Το δικαστήριο της Αϊόβα, το 2016, απέρριψε την αιτιολογία της διάκρισης, αλλά η Edwards δεν πτοήθηκε και κατέθεσε έφεση, η οποία, τελικά, ακύρωσε την πρώτη απόφαση.
Ένας από τους δικαστές της δίκης, ο δικαστής David Friedman έγραψε ότι η Edwards απολύθηκε επειδή η σύζυγος του Nicolai πίστευε ότι η Edwards έλκυε σεξουαλικά τον άντρα της.
Ο David Friedman, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η Dilek απολύθηκε απλά και μόνο γιατί η Adams θεώρησε πως ο σύζυγός της θα ελκόταν σεξουαλικά από αυτή. Αυτό θεωρείται σεξιστική διάκριση σύμφωνα με τον νόμο της Νέας Υόρκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Ποιος ηθοποιός έγινε ρεσεψιονίστ

Με την οικογενειακή επιχείρηση, που αποτελείται από οκτώ ενοικιαζόμενα δωμάτια, που βρίσκονται στην Εύβοια, αποφάσισε να ασχοληθεί ο ηθοποιός Φώτης Σπύρος, που είχε γίνει γνωστός από τη σειρά «Δύο ξένοι» και «Κόκκινο δωμάτιο».
«Αλλάζω λάμπες, βιδώνω, λαδώνω και αν χρειαστεί βάφω κιόλας. Νιώθω πολύ ήρεμος εδώ, στον Αγιόκαμπο. Έχω τη θάλασσα στα πόδια μου, πηγαίνω καθημερινά για ψάρεμα και ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω ένα καλοκαίρι χωρίς θεατρικές υποχρεώσεις και περιοδείες» λέει ενθουσιασμένος στην Espresso.
«Αν χρειαστεί κάνω και τον ρεσεψιονίστ! Εξυπηρετώ τον κόσμο που έρχεται και οι περισσότεροι, όταν με βλέπουν, μου λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα: "Μοιάζετε πολύ με τον ηθοποιό...". Πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν τη φράση τους παραδέχομαι ότι είμαι, όντως, αυτός ο ηθοποιός» λέει.
Δύο χρόνια μετά το χαμό του πατέρα του ο ηθοποιός αποφάσισε να βοηθήσει τη μητέρα του και, όπως λέει, «να με χαρεί και να τη χαρώ». «Εδώ είναι ιδανικός τόπος για όνειρα, αλλά και σχέδια ζωής και δουλειάς» πρόσθεσε.

Με αυτό το κόλπο θα κρατήσετε τη σκόνη έξω από το σπίτι!

Το ξεσκόνισμα είναι μια από τις δουλειές του σπιτιού που κανείς δεν... συμπαθεί.
Για αυτό τον λόγο σας προτείνουμε κάποια κόλπα για να κρατήσετε μακριά τη σκόνη από το σπίτι σας για πολύ περισσότερο.
Το μυστικό βρίσκεται στο baby oil.
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε αρκετή ποσότητα baby oil σε ένα βρεγμένο πανί ή σε ένα ξεσκονόπανο και να ξεσκονίσετε όπως κάνετε συνήθως.
Το λάδι θα κρατήσει τη σκόνη μακριά από τα έπιπλά σας για πολύ περισσότερο όπως αναφέρει το spirossoulis. Επιπλέον θα τους δώσει και μία γυαλάδα μοναδική.
Ένας επιπλέον τρόπος για να κρατήσετε τη σκόνη μακριά από το σπίτι σας για περισσότερο είναι να «σφραγίσετε» το κάτω μέρος κάθε πόρτας του σπιτιού σας (μπαλκονόπορτες και εξώπορτα) με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να μπει η σκόνη μέσα στο σπίτι.

Αρπακτικά

Aνάμεσα στα πολλά που χαρακτηρίζουν μια δημοκρατία είναι και το εξής: η εξουσία δεν κατασκευάζει εχθρούς. 
Αντίθετα με τα πάσης φύσεως καθεστώτα, δεν εχθρεύεται ολόκληρες κατηγορίες πολιτών, δεν στοχοποιεί δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, διανοουμένους, δεν στήνει στο απόσπασμα των φιλικών της Μέσων την αντίθετη άποψη αμαυρώνοντας εκείνους που την εκφράζουν με ανυπόστατους και αδιανόητους χαρακτηρισμούς, δεν σπιλώνει υπολήψεις. Η κυβέρνηση σε μια δημοκρατία είναι κυβέρνηση όλων.
Οχι όμως και αυτή η κυβέρνηση. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν την εξουσία, τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού επιδίδονται σε μια συστηματική επιχείρηση κατασκευής εχθρών. Οποιος δεν είναι μαζί τους είναι εναντίον τους: οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι «μενουμευρώπηδες», στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης που εκδιώχθηκαν λοιδορούμενα, γραφίδες του Τύπου. Ακόμη και η διαφωνία σε ένα ιστορικό ζήτημα είναι αρκετή για να οδηγηθεί κάποιος στην πυρά ως ακροδεξιός, φιλοναζί, νοσταλγός της χούντας - θύματα έπεσαν ακόμη και εκείνοι που διακονούν τη σάτιρα με τα υπέροχα και ευφυή σκίτσα τους.
Μιας και έχει γίνει πολύς λόγος για καθεστώτα και καθεστώτα το τελευταίο διάστημα, οφείλει να το επισημάνει κανείς: αυτή είναι μια καθεστωτική νοοτροπία που δεν έχει θέση σε μία δημοκρατία. 
Δεν έχει θέση όχι μόνο στον τόπο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, αλλά και σε έναν τόπο που στην πρόσφατη Ιστορία του πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος και ελευθερίας σε διάφορα καθεστώτα. Η άσκηση της εξουσίας είναι και μια καθημερινή κατάθεση δημοκρατικών διαπιστευτηρίων. 
Εχει έρθει η ώρα για την κυβέρνηση να μαζέψει τα καθεστωτικά αρπακτικά της.
 
ΤΑ ΝΕΑ

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ !!!

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Τριφυλία 
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένα άτομο
Κατασχέθηκαν συνολικά -27- δενδρύλλια κάνναβης και καλλιεργητικός εξοπλισμός
Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (25.8.2017) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, χθες (25.8.2017) και πρώτες πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -15- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους από 1 έως 2 μέτρα περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν, ενώ πλησίον του χώρου της φυτείας βρέθηκαν ακόμη -12- εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης, που επίσης κατασχέθηκαν.
Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσε ο 36χρονος, ο οποίος και συνελήφθη, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

ΚΟΡΩΝΗ - Το ... κουφάρι του ναυαγοσώστη

Αυτός ήταν κάποτε ο πύργος του ναυαγοσώστη στην παραλία  Μεμί  Κορώνης.
Κάποιοι υποστηρίζουν πως τοποθετήθηκε επί δημαρχίας Σαλαντή, ίσως και παλαιότερα.
Πλησιάζει δηλαδή ή και ξεπερνά τα 10 χρόνια.
Από τότε έχει να ανέβει ναυαγοσώστης. 
Δε χρειάζεται, δεν έχουμε πιστώσεις, που να κάνεις διαγωνισμό, άσε και θα δούμε.  
Τα γνωστά Ελληνικά, η μόνιμη επωδός τα τελευταία χρόνια. 
Και να που είδαμε. 
Ένας Γάλλος υπήκοος, 81 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στα νερά του Μεμί. Μέχρι  να φτάσει το ασθενοφόρο από Καλαμάτα ο άνθρωπος είχε εκπνεύσει. 
Το ... κουφάρι του  πύργου του ναυαγοσώστη όμως παραμένει εκεί και περιμένει. 
Θα πει κάποιος η παραλία είναι τόσες εκατοντάδες μέτρα. Θα έφτανε ο ναυαγοσώστης; 
Ποτέ μη λες ποτέ.
Η πρόληψη κάνει τον ... παπά και όχι ο παπάς τα ράσα, για να παίξουμε με μια παροιμία.

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τα δημόσια ΙΕΚ

Εως την Παρασκευή 01/09/2017 και ώρα 10:00, θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων των Δημοσίων ΙΕΚ (Δ.ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το εξάμηνο κατάρτισης 2017Β.

 Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται στον σύνδεσμο https://diek.it.minedu.gov.gr/. Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας, ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης δήλωσε, «με την έναρξη του νέου έτους κατάρτισης 2017-2018 το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενισχύει το θεσμό της Επαγγελματικής Κατάρτισης στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. Ο καταρτιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν την ειδικότητα η οποία τους ενδιαφέρει να καταρτισθούν, από το πλήθος των ειδικοτήτων που λειτουργούν στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.Όλες οι ειδικότητες που παρέχονται στα Δημόσια ΙΕΚ ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.Στόχος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι το υψηλό επίπεδο Δημόσιας Δωρεάν Κατάρτισης και η άμεση απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας. Καλή χρονιά σε όλους».

Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Όλες οι σχολικές αργίες

Πότε ανοίγουν τα σχολεία αναρωτιούνται οι γονείς και ποιες σχολικές αργίες θα έχουν το 2017 και το 2018, σκέφτονται οι μαθητές.
Στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, θα ανοίξουν για το σχολικό έτος 2017-2018 τα σχολεία.
Oι σχολικές αργίες
Σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους. Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους.
Την ημέρα λήξης των μαθημάτων χορηγούνται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών που προβλέπονται στο άρθρο 20. Την ίδια ημερομηνία αποστέλλονται από τα νηπιαγωγεία τα Πιστοποιητικά Φοίτησης των μαθητών για την εγγραφή τους στα Δημοτικά και από τα Δημοτικά οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.
Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.
Θερινές διακοπές
Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δεν λειτουργούν τις ακόλουθες ημέρες και περιόδους:
α) τα Σάββατα και τις Κυριακές,
β) την 28η Οκτωβρίου (εθνική εορτή),
γ) από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων),
δ) την Καθαρά Δευτέρα,
ε) την 25η Μαρτίου (εθνική εορτή),
στ) από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου (διακοπές Πάσχα), η) την 1η Μαΐου,
θ) την εορτή του Αγίου Πνεύματος,
ι) από 22 Ιουνίου μέχρι και 31 Αυγούστου (θερινές
διακοπές) και
ια) την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας
του σχολείου και την ημέρα της τοπικής εθνικής εορτής.
2. Εορταστικές εκδηλώσεις στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία πραγματοποιούνται:
α) στις 27 Οκτωβρίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και η ελληνική σημαία. Σε περίπτωση που η 28η Οκτωβρίου είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή,
β) στις 24 Μαρτίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Σε περίπτωση που η 25η Μαρτίου είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή,
γ) στις 17 Νοεμβρίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση. Όταν η 17η Νοεμβρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη Παρασκευή,
δ) στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.
Στο Δημοτικό Σχολείο εγγράφονται οι μαθητές που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία έξι ετών και διαθέτουν Πιστοποιητικό Φοίτησης από το Νηπιαγωγείο.

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ !!!! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ !!! Ζήτησε συγνώμη ο δήμαρχος για το πρόβλημα του νερού !

ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΒΕΛΛΑ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ !!! ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ  ΠΟΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ !!!!

ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ
Ασυνήθιστο, αλλά δείγμα γραφής στο αποτύπωμα του Λαμπρινού !

Γέμισε ασφυκτικά χτες το κηποθέατρο στην εναρκτήρια εκδήλωση των εκδηλώσεων του δήμου Ηρακλείου και πολλές ήταν οι παρουσίες αντιδημάρχων και ανθρώπων της Λότζιας στο χώρο που πλημμύρισε από τις μουσικές του Μίκη!

Εξέπληξε θετικά ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός που στο χαιρετισμό του, δεν στάθηκε μόνο στις εκδηλώσεις πολιτισμού αλλά ένοιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη για το δύσκολο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, που τα πολλά
ΚΑΤΣΙΒΕΛΛΑΣ
προβλήματα στις ελλείψεις νερού έκαναν δύσκολη την καθημερινότητα των Ηρακλειωτών.
Αν μη τι άλλο ο δήμαρχος απέδειξε πως δεν κρύβεται από μια κατάσταση που και τον ίδιο τον δυσκόλεψε  και ευκαιρίας δοθείσης... ζήτησε συγνώμη!
Ασυνήθιστο, αλλά δείγμα γραφής στο αποτύπωμα του Λαμπρινού !

Άγριο επεισόδιο στην Κρήτη - 15 χρονος του έβγαλε το μάτι πάνω στον καυγά

Ένας 29χρονος άνδρας έχασε το μάτι του μετά από χτύπημα που δέχτηκε με ένα ξύλο με δράστη έναν 15χρονο νεαρό.
Ο 29χρονος μεταφέρθηκε χθες βράδυ στο Βενιζέλειο αλλά σύμφωνα με την Αστυνομία η ζημιά που υπέστη ήταν ανεπανόρθωτη και η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο 15χρονος είναι βαριά σωματική βλάβη.
Ο ανήλικος διαφεύγει της σύλληψης όμως οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει τρία άτομα - ανάμεσα στα οποία και ο πατέρας του - τα οποία ήταν παρόντα στο περιστατικό και φέρονται να εξύβρισαν τον 29χρονο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 29χρονος έμαθε ότι ο 15χρονος και οι δικοί του τον κατηγορούσαν ότι είχε βάλει μία φωτιά έξω από την μάντρα τους θέλησε να πάει να ζητήσει τον λόγο για όσα του απέδιδαν κουβέντα στην κουβέντα ξέφυγε η κατάσταση και τότε ο 15χρονος άρπαξε ένα ξύλο και τον χτύπησε στο μάτι.



πηγή

Συνελήφθη γιατί φέρεται να κλώτσησε γυναίκα επειδή έκανε μπάνιο σε παραλία με τα σκυλιά της!

Συνελήφθη χθές το απόγευμα ο 55χρονος άνδρας που σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε εναντίον του 40χρονη, φέρεται να της επιτέθηκε την εξύβρισε, την χτύπησε και την κλώτσησε καθώς ενοχλήθηκε που έκανε μπάνιο σε παραλία της Νταμούχαρης μαζί με τα δύο σκυλιά της.

Ο 55χρονος κρατείται και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Βόλου.

magnesianews.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ: Συναγρίδα-τέρας έπιασε δύτης στις Οινούσσες!



Ο Βαγγέλης Λαγκώνας είναι πλέον κάτοχος παγκοσμίου  ρεκόρ από το International Underwater Spearfishing Association, με τη συναγρίδα βάρους 11 κιλών που αλίευσε σε περιοχή κοντά στις Οινούσσες.

Ο ερασιτέχνης ψαροντουφεκάς δήλωσε ότι επρόκειτο για μια μεγάλη βουτιά από τα 22 στα 35 μέτρα, με τη θερμοκρασία του νερού στους 21 βαθμούς Κελσίου και αισθητά μικρότερη στα μεγαλύτερα βάθη.

«Έκανα μία βουτιά και είδα 5 ίδιου μεγέθους συναγρίδες. Σταμάτησα πίσω από ένα βράχο και σύντομα συνειδητοποίησα ότι το ένα ήρθε πολύ κοντά. Η βολή ήταν πολύ εύστοχη και χτύπησε το ψάρι στα βράγχια» δήλωσε ο ρέκορντμαν, ο οποίος πήρε τον τίτλο από άλλον Έλληνα ψαροντουφεκά

Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής κηρύσσεται το Τέξας λόγω του τυφώνα Χάρβεϊ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε ένα έγγραφο με το οποίο η Πολιτεία του Τέξας κηρύσσεται σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, καθώς ο τυφώνας Χάρβεϊ φθάνει πλέον στο έδαφός της, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση ομοσπονδιακών κονδυλίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ακραίου καιρικού φαινομένου.
«Κατόπιν του αιτήματος του κυβερνήτη του Τέξας (σ.σ. Γκρεγκ Άμποτ), υπέγραψα την κήρυξη φυσικής καταστροφής» ώστε να καταστεί δυνατή η χορήγηση βοήθειας από το ομοσπονδιακό κράτος, έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.
Ο τυφώνας Χάρβεϊ, που ενισχύθηκε φθάνοντας στην Κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, αναμένεται να πλήξει με σφοδρότητα το Τέξας και μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες.
Ομοσπονδιακούς πόρους για την αντιμετώπιση του τυφώνα Χάρβεϊ ζητάει ο κυβερνήτης του Τέξας
Εν τω μεταξύ χθες ο  κυβερνήτης του Τέξας ζήτησε χθες  από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει την Πολιτεία σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, ενόψει του τυφώνα Χάρβεϊ και ο Λευκός Οίκος δεν απέκλ.εισε  το ενδεχόμενο.
Η κήρυξη μιας περιοχής σε κατάσταση φυσικής καταστροφής θα επιτρέψει στις αρχές να αποδεσμεύσουν ομοσπονδιακούς πόρους, πριν καν φτάσει ο Χάρβεί στα παράλια του Τέξας, κάτι που αναμένεται να γίνει τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο,  είχε πει  ο σύμβουλος για θέματα εσωτερικής ασφάλειας, Τομ Μπόσερτ.
Ο Γκρεγκ Άμποτ, ο κυβερνήτης του Τέξας, είπε ότι ο Χάρβεϊ είναι "ένας πολύ σύνθετος και επικίνδυνος" τυφώνας, προειδοποιώντας ότι η άφιξή του μπορεί να προκαλέσει "μεγάλη καταστροφή".
"Το κατεπείγον μήνυμά μου στους συμπατριώτες Τεξανούς είναι, αν ζείτε σε περιοχή όπου έχει διαταχθεί εκκένωση πρέπει να λάβετε υπόψη σας αυτή τη συμβουλή και να φύγετε μακριά όσο ακόμη μπορείτε" είπε ο κυβερνήτης καλώντας τους κατοίκους να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο.
Ο Χάρβεϊ έχει ενισχυθεί και θεωρείται τυφώνας κατηγορίας 3 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, όπως ανακοίνωσε το κέντρο παρακολούθησης κυκλώνων. Ενδέχεται μάλιστα να αποδειχθεί το χειρότερο καιρικό φαινόμενο που έχει πλήξει την αμερικανική ήπειρο μετά τον τυφώνα Κατρίνα, καθώς συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 190 χιλιομέτρων την ώρα. Το απόγευμα βρισκόταν σε απόσταση περίπου 140 χιλιομέτρων από το Κόρπους Κρίστι. Σε περιοχές του Τέξας εκτιμάται ότι θα πέσουν έως και 97 εκατοστά βροχής ενώ η στάθμη της θάλασσας μπορεί να ανέβει ακόμη και κατά 3,7 μέτρα.
Πολλές κοινότητες στο νότιο Τέξας έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι φεύγουν εθελοντικά. Ματαιώθηκαν επίσης τα μαθήματα, σήμερα και την Δευτέρα, σε δεκάδες σχολεία κατά μήκος των ακτών, σε μια περιοχή από το Κόρπους Κρίστι μέχρι το Γκάλβεστον, όπου ζουν 5,8 εκατομμύρια άνθρωποι. Περίπου 40 πτήσεις ακυρώθηκαν ή ματαιώθηκαν.
Ο πρόεδρος Τραμπ σκοπεύει να περάσει το Σαββατοκύριακο στο Καμπ Ντέιβιντ αλλά στη συνέχεια, στις αρχές της εβδομάδας, σχεδιάζει να επισκεφθεί το Τέξας, όπως είπε η εκπρόσωπός του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Η Ευρώπη ξεκινά να στέλνει πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα

Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στείλουν πίσω πρόσφυγες στην Ελλάδα, οι οποίοι αιτήθηκαν άσυλο και κατεγράφησαν για πρώτη φορά στη χώρα μας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Η Γερμανία έχει κάνει σχεδόν 400 αιτήσεις μετεγκατάστασης, σύμφωνα με αξιωματούχους στο Βερολίνο αλλά και πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρει η εφημερίδα, συμπληρώνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, οι Κάτω Χώρες και η Νορβηγία ζήτησαν επίσης να επιστραφούν αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στον Guardian είπε ότι οι πρώτες επιστροφές θα γίνουν αμέσως. «Η διαδικασία έχει αρχίσει και πιστεύουμε ότι οι πρώτες επιστροφές θα ξεκινήσουν το επόμενο μήνα. Θα αρχίσει με έναν συμβολικό αριθμό, σαν μια πράξη φιλίας (απέναντι στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη). Η Ελλάδα έχει ήδη υποδεχθεί τόσους πολλούς (πρόσφυγες), έχει υποστεί τέτοια πίεση που η αποδοχή ακόμη περισσότερων θα ήταν παράλογη, ένα αστείο αν όχι μια τραγωδία».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ακόμη ότι δεν έχει ιδέα που ακριβώς στην Ελλάδα θα εγκατασταθούν οι πρόσφυγες που θα επιστραφούν από τις άλλες χώρες ή το αν θα φύγουν ποτέ από την Ελλάδα. «Δεν ξέρω που θα πάνε. Μπορεί στην Αθήνα, μπορεί στη Θήβα, θα φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα», πρόσθεσε. «Ό,τι και να γίνει, οι συνθήκες θα είναι καλές, έχουν βελτιωθεί σημαντικά και θα πληρούν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αξιωματούχοι, σημειώνει ο Guardian, υποστηρίζουν ότι η αποδοχή των προσφύγων δεν ήταν κάτι που επιδέχεται διαπραγμάτευσης, απορρέει από τις υποχρεώσεις στο πλαίσιο της ΕΕ και άλλωστε έχουν εισπραχθεί κεφάλαια από τις Βρυξέλλες για αυτό. Η επανεγκατάσταση δεν θα επηρεάσει τους αιτούντες άσυλο που έφθασαν στην ΕΕ πριν από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

O Guardian αναφέρεται ακόμη στο γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί και πάλι οι μεταναστευτικές ροές και ότι συνολικά εκτιμάται ότι μόνο στα νησιά βρίσκονται 14.335 πρόσφυγες και μετανάστες.

Επίσης, η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται και στις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα προσφύγων, τις οποίες χαρακτηρίζει αξιοθρήνητες. Η οργάνωση Human Rights Watch δήλωσε πρόσφατα ότι οι απόπειρες αυτοκτονίας, επιθετικότητα, το άγχος και την κατάθλιψη όλο και αυξάνονται στα κέντρα φιλοξενίας. Οι τοπικές υπηρεσίες, από την πλευρά τους, διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα που «πνίγεται» λόγω της κρίσης χρέους, αντιμετωπίζεται από απογοήτευση από πολλές οργανώσεις που έχουν καταγγείλει τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας ως βαθιά ελλιπής.

«Είναι απίστευτο ότι μια χώρα όπως η Γερμανία, η οποία τώρα έχει τόσα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων άδεια λόγω της μείωσης του αριθμού των αφίξεων [μετά τη συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ], απαιτεί την αποστολή ανθρώπων πίσω στην Ελλάδα», δήλωσε η Salinia Stroux, Επικεφαλής της ΜΚΟ Υποστήριξη των Προσφύγων του Αιγαίου. «Δεν υπάρχει το επιχείρημα ότι έχουν πάρα πολλούς ή ότι δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν άλλους πια όταν υπάρχουν χώροι που είναι εκεί, έτοιμοι και περιμένουν, να φιλοξενήσουν ανθρώπους των οποίων το ενοίκιο έχει ήδη καλυφθεί και καταβληθεί από το γερμανικό κράτος».

newmoney

Φωτιά σε δασική περιοχή στην Μεγαλόπολη

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στους Αγίους Θεοδώρους Μεγαλόπολης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, ωστόσο οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.
Στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν οχήματα του δήμου και ένα βυτιοφόρο ιδιώτη.
Ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε πετζετέλ και δυο καναντέρ.

Μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη…

Είθισται εδώ και πολλά χρόνια, οι κατά καιρούς πρωθυπουργοί ν' ανεβαίνουν το φθινόπωρο ως τη Θεσσαλονίκη, να κάνουν πολλές και γενναίες εξαγγελίες για τον χρόνο που θα ακολουθήσει, να χειροκροτούνται θερμά από το συνήθως κομματικό ακροατήριό και να επιστρέφουν ικανοποιημένοι στην Αθήνα. 
Μοιάζει σαν μια παράσταση σε ετήσια επανάληψη. 
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της παράστασης είναι οι υποσχέσεις και το κύριο χαρακτηριστικό του χρόνου που ακολουθεί είναι συνήθως να μην τηρούνται αυτές. 
Ο πρωθυπουργός, ετοιμάζεται αύριο για την δική του τρίτη κατά σειρά παράσταση. 
Θα υποσχεθεί πολλά, λένε τα ρεπορτάζ. Είμαι σίγουρος. Δεν θα συμβεί τίποτα από αυτά, λέει η πραγματικότητα. Και γι αυτό είμαι σίγουρος, θυμήθηκα τι έλεγε πέρυσι τέτοιες μέρες.
Πέρυσι, οι υποσχέσεις δεν έμοιαζαν πολύ μ' εκείνο το περίφημο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» που τον
βοήθησε καθοριστικά για να κερδίσει την εξουσία. Είχαν τον χαρακτήρα «βημάτων», βήμα πρώτο, δεύτερο, τρίτο κ.ο.κ. Αναζητώντας τα τρία πρώτα βήματα-υποσχέσεις, διαπίστωσα ότι όλα ξεστράτισαν, δεν τηρήθηκε τίποτα. Το πρώτο βήμα ήταν αυτό του «σύντομου κλεισίματος της αξιολόγησης με θετικό πρόσημο». Αν δεν με απατά η μνήμη μου-που δεν συμβαίνει-η αξιολόγηση έκλεισε τελικά τον Ιούνιο, περίπου δέκα μήνες μετά, μάλλον δεν πρόκειται για κάτι που συνέβη «σύντομα». Όσον αφορά το «θετικό πρόσημο», δεν χαρακτηρίζεις ως τέτοιο την περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, τις περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας, φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών, την μείωση επιδόματος θέρμανσης, την κατάργηση έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες κ.ο.κ.
Και το δεύτερο βήμα όμως, ξεστράτισε. Εκείνο για την «οριστικοποίηση των μέτρων και τρόπων ελάφρυνσης του χρέους». Το Eurogroup του περασμένου Ιουνίου δεν οριστικοποίησε τίποτα για το χρέος. Το θέμα έμεινε εκεί που ήταν τον Μάιο του 2016, στην απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαΐου δηλαδή, που προβλέπει ότι το θέμα του δημόσιου χρέους, θα επανεξεταστεί μετά το τέλος του προγράμματος (μνημονίου), τον Αύγουστο δηλαδή του 2018. Την ίδια τύχη είχε και το τρίτο βήμα που εξήγγειλε πέρυσι τέτοια εποχή ο πρωθυπουργός. Την ένταξη της χώρα μας δηλαδή «στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, που θα αποτελέσει καταλυτικό γεγονός για τη μείωση του κόστους δανεισμού, την αποκατάσταση της ρευστότητας, την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών και την έξοδο στις αγορές». Τι συνέβη; Δεν ενταχθήκαμε ποτέ στην ποσοτική χαλάρωση.
Επειδή τα περυσινά βήματα-υποσχέσεις είναι πολλά, δεν έχει νόημα να επαναλάβουμε ότι δεν υλοποιήθηκαν όλα. Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο,δεν είναι αυτό. Αλλά ότι σε κανέναν σχεδόν (ακόμα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) δεν προκαλεί πια εντύπωση ότι δεν υλοποιήθηκαν. Πρόκειται για ενός είδους πολιτικό μιθριδατισμό, οι πολίτες έχουν εθιστεί σε μια κατάσταση την οποία προβλέπουν και δεν εντυπωσιάζονται από αυτήν. Ακόμα και αν πρόκειται για μια κατάσταση απόλυτης αθέτησης των υποσχέσεων. Το φαινόμενο, έχει ενταχθεί στην κατηγορία της φράσης που επικαλούμαστε συχνά, «αυτά συμβαίνουν». Πραγματικά, αυτά συμβαίνουν, αλλά το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στον Τσίπρα αλλά συνολικά στο πολιτικό σύστημα. Το οποίο, χρεώνεται συνολικά πολιτική αναξιοπιστία τα επίπεδα της οποία βρίσκονται ήδη αρκετά ψηλά.
Συμπερασματικά, ό,τι και αν εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, δεν θα έχουν ιδιαίτερο νόημα, ούτε κάποια θετική επίπτωση για τον ίδιο και την κυβέρνηση. Η παλαιοκομματικού χαρακτήρα αυτή τακτική υποσχέσεων που τηρούνται δεν θα τον βοηθήσει ιδιαίτερα. Ούτε καν επικοινωνιακά. Ο ίδιος, έχει αναλώσει το κεφάλαιο της προσωπικής αξιοπιστίας του. Αυτό που θα ήταν χρήσιμο (και για τον ίδιο), θα ήταν να κάνει απλά μια βόλτα ως την Θεσσαλονίκη και να περιορίσει τις υποσχέσεις για μια ακόμα φορά. Και αργότερα ίσως, ν' ασχοληθεί με ουσιαστικό τρόπο με τη στοιχειώδη παραγωγή πολιτικής. Τα πυροτεχνήματα, δεν εντυπωσιάζουν κανένα.
 
Γ. Παντελάκης-liberal.gr

Με το πενάκι του ΚΥΡ


Επιτυχία επί τέσσερα για τα τετράδυμα κορίτσια από τον Πύργο Ηλείας


tetradymes

Είχαν γίνει με την γέννησή τους πριν από 18 χρόνια πρώτη είδηση και σήμερα

οι τετράδυμες Αιμιλία, Μαριάννα, Χριστίνα και Νικολία Καρυανού, ξαναγίνονται αφού πέτυχαν και οι τέσσερις την εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακές σχολές.
Η Αιμιλία στη Σχολή Κοινωνιολογίας Αθήνας, η Μαριάννα στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού ΣΜΥΝ, η Χριστίνα στο τμήμα Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΑΣΠΑΙΤΕ και η Νικολία στη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Οι ίδιες, είπαν στη εφημερίδα «Πρωινή του Πύργου», ότι είναι πολύ ευτυχισμένες. Η απάντησή τους ήταν κοινή στο ερώτημα της εφημερίδας για το πώς νοιώθουν:  «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, γεμάτη εντάσεις και άγχος, παρ’ όλα αυτά προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και πιστεύουμε ότι το πετύχαμε έχοντας τη στήριξη η μια της άλλης, αλλά και των γονιών μας που στάθηκαν δίπλα μας. Είμαστε ευχαριστημένες με τα αποτελέσματα και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε την φοιτητική μας ζωή».

26.000 ευρώ ξόδεψε σε τρεις μήνες ο νέος πρόεδρος για... makeup!

Ψάχνει «φθηνότερη εναλλακτική»
Το πολιτικό γραφείο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Γάλλος ηγέτης έχει ξοδέψει 26.000 ευρώ σε makeup κατά τους πρώτους τρεις μήνες της θητείας του. Ο πρόεδρος παραδέχθηκε πως προσπαθεί να βρει μια πιο φθηνή εναλλακτική.
Το ρεπορτάζ του περιοδικού Le Point οδήγησε σε σκληρή κριτική κατά του Μακρόν από χρήστες των Social Media. Όπως διευκρινίζει το δημοσίευμα, το κόστος αυτό περιλαμβάνει την αμοιβή μιας makeup artist που εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας και που ακολουθεί τον πρόεδρο στη διάρκεια τηλεοπτικών εμφανίσεων και σε ταξίδια στο εξωτερικό.
Το δημοσίευμα έρχεται σε μια κακή περίοδο για τον Εμανουέλ Μακρόν, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η δημοτικότητά του έχει βυθιστεί τις τελευταίες εβδομάδες, αφότου ανακοίνωσε περικοπές στον προϋπολογισμό και διχαστικές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά.
Το Le Point, πάντως, παρατήρησε πως οι δαπάνες για το μακιγιάζ του Εμανουέλ Μακρόν είναι χαμηλότερες των περίπου 10.000 ευρώ που πλήρωνε μηνιαίως το γαλλικό κράτος στην κομμώτρια του Φρανσουά Ολάντ.

'Στροφή' στα εθνικά πρωταθλήματα

Πλήρης αγωνιστική κίνηση σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το Σάββατο 

Με πλήρη αγωνιστική κίνηση συνεχίζονται τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και η Σούπερ Λίγκα το Σάββατο.
Στα δικά μας, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Λαμία στο... Περιστέρι (προσωρινή έδρα της), ενώ στο πιο σημαντικό ματς της ημέρας η Ρόμα υποδέχεται την Ίντερ στο "Ολίμπικο" με τις δύο ομάδες να θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους στη Serie A. Στη Γερμανία ξεχωρίζει η αναμέτρηση Ντόρτμουντ - Χέρτα.
Δες τις Νόμιμες Εταιρείες Στοιχήματος!
Ξεκινάμε από την Σούπερ Λίγκα μας. Όπως προείπαμε, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη νεοφώτιστη Λαμία στο γήπεδο του Περιστερίου, καθώς στο δικό της γίνονται εργασίες ώστε να είναι έτοιμο για τις απαιτήσεις της κατηγορίας. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι ακόμα... μεθυσμένοι από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και το ματς θέλει πολλή προσοχή, καθώς η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ σίγουρα δε θα πέσει αμαχητί. Από εκεί και πέρα, άλλα δύο ματς διεξάγονται για τη δεύτερη αγωνιστική και είναι πολύ ενδιαφέροντα αμφότερα. Στο Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Ατρόμητο και στα Χανιά, ο Πλατανιάς αντιμετωπίζει την Ξάνθη σε δύο παιχνίδια που αναμένεται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας.
Στην Ιταλία και τη Serie A, έχουμε το πιο δυνατό ματς όλης της ημέρας. Η Ρόμα υποδέχεται στο Ολίμπικο την Ίντερ, με τις δύο ομάδες να θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους στο πρωτάθλημα και να μείνουν από την αρχή κοντά στην κορυφή. Για τη δεύτερη αγωνιστική, διεξάγονται άλλες δύο αναμετρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, η νεοφώτιστη Μπενεβέντο υποδέχεται τη Μπολόνια και η πρωταθλήτρια Γιουβέντους πάει στην έδρα της Τζένοα. Στην Premier League το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής ξεκινάει νωρίς με την προσπάθεια της Μάν. Σίτι μέσα στην έδρα της Μπόρνμουθ και συνεχίζεται με το κυρίως πιάτο (Γουότφορντ - Μπράιτον, Κρίσταλ Πάλας - Σουόνσι, Νιούκαστλ - Γουέστ Χαμ, Χάντερσφιλντ - Σαουθάμπτον) και ολοκληρώνεται με το πιο δυνατό ματς της ημέρας, αυτό ανάμεσα στην Μάν. Γιουνάιτεντ και τη Λέστερ.
Συνεχίζουμε με τη Ligue 1. Eκεί βρίσκουμε έξι αναμετρήσεις για την τέταρτη αγωνιστική, με το ματς Ναντ - Λυών να φαντάζει το πιο δυνατό από αυτά. Ξεχωρίζουν, επίσης, τα Καέν - Μετς και Τουλούζ - Ρεν. Στην Ισπανία, η δεύτερη αγωνιστική της Primera Division συνεχίζεται με τα παιχνίδια Αλαβές - Μπαρτσελόνα, Λεβάντε - Λα Κορούνια, Χιρόνα - Μάλαγα και Λας Πάλμας - Ατλέτικο Μαδρίτης.
Κλείνουμε την περιήγησή του Σαββάτου, με την Bundesliga. Έξι ματσάκια (κλασικά) υπάρχουν στο πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής, με την πρωταθλήτρια Μπάγερν να δοκιμάζεται στην έδρα της Βέρντερ, ενώ πολύ δυνατό αναμένεται να είναι το Λεβερκούζεν - Χόφενχαϊμ. Τέλος, τη δική του αγωνία θα έχει το Ντόρτμουντ - Χέρτα, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το τρίποντο για να διπλασιάσουν τις νίκες τους στο πρωτάθλημα.

«Ναι» στην Εξεταστική για Καμμένο από Μιχαλολιάκο

Έρχεται καταιγίδα αποκαλύψεων  για τον συνέταιρο του Αλέξη.
 
Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τις σχέσεις του Πάνου Καμμένου με τον καταδικασθέντα για το Noor1, τάσσεται ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.
 
Σημειώνει μάλιστα ότι το κόμμα του πρωτοστάτησε στις αποκαλύψεις για την εμπλοκή «κυβερνητικού βραχίονα» και τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον ισοβίτη Μ. Γιαννουσάκη ώστε να αλλάξει την κατάθεση του.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής του κόμματος του Γ. Λαγός κατά την πρώτη συζήτηση στη Βουλή στις 26 Ιουνίου είχε αναρωτηθεί γιατί:
«η εισαγγελέας στις 19 Ιανουαρίου, τηλεφώνησε στον υπουργό Κοντονή στις 3 η ώρα την νύχτα, μήπως επειδή δεν έσπασε ο ισοβίτης και δεν έδωσε την κατάθεση που ήθελαν;».
Μάλιστα είχε δημοσιοποιήσει μηνυτήρια αναφορά του Μ. Γιαννουσάκη προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην οποία γίνονται σχοινοτενείς αναφορές για την εμπλοκή υπουργών στην υπόθεση.
 
 
 
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου