15.10.16

Θρίλερ στη Μεσσηνία: Βρέθηκε το απανθρακωμένο πτώμα 67χρονου


Θρίλερ στη Μεσσηνία: Βρέθηκε το απανθρακωμένο πτώμα 67χρονου

Το απανθρακωμένο πτώμα ενός 67χρονου άνδρα εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στην Κυδωνίτσα, στο νομό Μεσσηνίας. 

Γύρω στις 11 το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε το άψυχο σώμα ενός 67χρονου άνδρα από το Καρτερόλι, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάει σε κοντινό κτήμα του με ελιές. Είχε φύγει από νωρίς το πρωί από το σπίτι και επειδή είχε αργήσει πήγε η σύζυγός του με τον γιό τους να τον αναζητήσουν και βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα.


Ο 67χρονος εντοπίστηκε απανθρακωμένος μέσα στο καμένο αυτοκίνητο του. Ο ιατροδικαστής που βρέθηκε στην περιοχή αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και η υπόθεση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.
 

eleftheriaonline.gr

Την σκότωσε στη μέση του δρόμου γιατί τον χώρισε πριν από 10 χρόνια

Ένας άνδρας σκότωσε τη πρώην σύζυγό του μαχαιρώνοντας την 25 φορές για να την εκδικηθεί που τον χώρισε πριν από 10 χρόνια.

Ο άνδρας επιτέθηκε στην 35χρονη γυναίκα ενώ εκείνη περπατούσε σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης.

Τη στιγμή της επίθεσης κατέγραψε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ενός μαγαζιού.
Η άτυχη γυναίκα έπεσε αιμόφυρτη στο δρόμο και οι περαστικοί έσπευσαν να τις παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Η 35χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.
Ο δράστης συνελήφθη από άνδρες της αστυνομίας λίγο αργότερα.

Δημιουργούν «Ανθρώπινο Κυτταρικό Άτλαντα» που θα «χαρτογραφήσει» τα τρισεκατομμύρια κύτταρα του σώματός μας


Δημιουργούν «Ανθρώπινο Κυτταρικό Άτλαντα» που θα «χαρτογραφήσει» τα τρισεκατομμύρια κύτταρα του σώματός μας

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν μια φιλόδοξη παγκόσμια πρωτοβουλία για να δημιουργήσουν έναν «Άτλαντα των Ανθρωπίνων Κυττάρων», που θα καταγράψει κάθε κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα. Με αυτό τον τρόπο, ελπίζουν ότι θα επιταχύνουν την πρόοδο στη βιοϊατρική και στη φαρμακευτική έρευνα. Είναι η πρώτη φορά που θα επιδιωχθεί κάτι τέτοιο και το εγχείρημα θυμίζει το Πρόγραμμα Ανθρωπίνου Γονιδιώματος που «διάβασε» το DNA του ανθρώπου. Ο «Ανθρώπινος Κυτταρικός Άτλας» -που αναμένεται να πάρει τουλάχιστον μια δεκαετία για να δημιουργηθεί- θα «χαρτογραφήσει» τα είδη και τις ιδιότητες όλων των ανθρωπίνων κυττάρων σε όλους τους ιστούς και σε όλα τα όργανα, ώστε να δημιουργήσει ένα «χάρτη αναφοράς» του ανθρωπίνου σώματος.
Το πρώτο βήμα έγινε χθες σε διεθνή συνάντηση στο Λονδίνο, μετά από πρωτοβουλία του κοινού Ινστιτούτου Broad των πανεπιστημίων ΜΙΤ και Χάρβαρντ, καθώς και του βρετανικού Ινστιτούτου Wellcome Trust. Αποφασίσθηκε ότι ο Άτλας θα είναι ελεύθερα προσβάσιμος στους επιστήμονες και γιατρούς όλου του κόσμου, βοηθώντας τους έτσι να δώσουν πιο αποτελεσματικά τη μάχη κατά των διαφόρων ασθενειών, διευκολύνοντας τόσο καλύτερες διαγνώσεις όσο και θεραπείες.
Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από τρισεκατομμύρια κύτταρα, αδύνατο να υπολογισθούν πόσα ακριβώς, αλλά εκτιμώνται σε περίπου 35 τρισεκατομμύρια. Τα εγχειρίδια βιολογίας και ιατρικής αναφέρουν ότι στο σώμα μας υπάρχουν περίπου 200 διαφορετικά είδη κυττάρων, αλλά οι επιστήμονες θεωρούν σίγουρο ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετά περισσότερα.
Σε πρώτη φάση, θα γίνουν ορισμένα πιλοτικά ερευνητικά προγράμματα και θα συνταχθεί μια «Λευκή Βίβλος» για τα επόμενα βήματα. Οι συνεχείς βελτιώσεις στην τεχνολογία γεννούν την αισιοδοξία ότι πλέον ένας τέτοιος κυτταρικός «Άτλας» είναι εφικτός. Η Πρωτοβουλία Τσαν-Ζάκερμπεργκ, που έχουν ιδρύσει ο επικεφαλής του Facebook και η σύζυγός του, έχει ήδη κάνει γνωστό ότι θα στηρίξει χρηματοδοτικά το εγχείρημα.

Φρούτα και λαχανικά δεν "συγκινούν" τους Έλληνες

Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Eurostat

Ένας στους τρεις Έλληνες δεν καταναλώνει φρούτα και λαχανικά ημερησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2014.
Σύμφωνα με την πανευρωπαϊκή εκστρατεία «5 την ημέρα», η οποία βασίζεται σε σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κάθε άνθρωπος θα πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον 400γραμμάρια φρούτων και λαχανικών την ημέρα.
Πρωταθλητές στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αποδεικνύονται οι Βρετανοί, με το 33% του πληθυσμού να καταναλώνει τουλάχιστον πέντε φρούτα και λαχανικά ημερησίως.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 14,1%, συνολικά.
Η μικρότερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών εντοπίζεται στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, όπου περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού (65,1% και 58,6%, αντίστοιχα) δεν τα προτιμά σε ημερήσια βάση.

Facebook: Πώς να κάνεις ασφαλές το προφίλ σου!

Οι χρήστες του Facebook αν θέλουν να μην ανησυχούν για την ιδιωτική τους ζωή και την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων που υπάρχουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο θα πρέπει αρχικά να προσέχουν τι πληροφορίες έχουν βάλει στο προφίλ τους.

Οι περισσότεροι χρήστες στο Faecbook ανεβάζουν στο προφίλ τους πληροφορίες που μπορεί να φαίνονται αθώες όμως στην πραγματικότητα δυσκολεύουν τη “διαδικτυακή” ζωή τους
Οι χρήστες του Facebook αν θέλουν να μην ανησυχούν για την ιδιωτική τους ζωή και την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων που υπάρχουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο θα πρέπει αρχικά να προσέχουν τι πληροφορίες έχουν βάλει στο προφίλ τους.

Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι με μερικά κλικ να δουν πως φαίνεται το προφίλ τους προς τα έξω και να εντοπίσουν τι πληροφορίες μπορεί να δει κάποιος που δεν είναι φίλος τους. Αυτό γίνεται πατώντας στις 3 τελείες που υπάρχουν δίπλα από το όνομα του προφίλ του στο μενού “View as…”

Στη συνέχεια καλό θα πρέπει να δει και να ρυθμίσει ποιες εφαρμογές έχει συνδεδεμένες με το προφίλ του και τι δικαιώματα πρόσβασης έχει η κάθε μία.

Επίσης αν θέλει να γίνει δύσκολος στο να τον βρίσκουν το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να διαγράψει τον τηλεφωνικό αριθμό του και το email ή πολύ απλά να επιλέξει “no” στην επιλογή των ρυθμίσεων “Do you want search engines outside of Facebook to link to your profile?’ (“΄θέλετε οι μηχανές αναζήτησης εκτός Facebook να συνδεθούν με το προφίλ σας”)


Καλό θα είναι επίσης είναι να ενεργοποιήσει και την επιλογή που υπάρχει στις ρυθμίσεις και αφορά το “Tag” στις φωτογραφίες και με αυτή πλέον θα μπορεί να κάνει “αποδεχθεί” ή όχι  τα tags που μπορεί να τον κάνει κάποιος τρίτος σε μία φωτογραφία.

Τέλος οι ειδικοί ασφαλείας τονίζουν οτι καλό θα είναι χρήστες να μην μοιράζονται με το Facebook και τους υπόλοιπους χρήστες του δεδομένα όπως είναι, ο τηλεφωνικός αριθμός τους, τα γενέθλιά τους, ενημερώσεις τοποθεσίας, φωτογραφίες των παιδιών τους, το όνομα του προϊσταμένου τους στην δουλειά, την οικογενειακή τους κατάσταση, πληροφορίες  της πιστωτικής κάρτας
και φυσικά τις ημερομηνίες που λείπουν από το σπίτι τους.

ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!! Οι τράπεζες αγοράζουν τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί


Οι τράπεζες αγοράζουν τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί

Νέο τοπίο στα κόκκινα δάνεια αλλά και στην αγορά του real estate σηματοδοτεί η πρόθεση των τραπεζιτών να αγοράσουν τα ακίνητα που βγάζουν σε πλειστηριασμούς οι οποίοι αι θα συνεχιστούν προς... γνώση και συμμόρφωση. Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο προγραμματισμός των τραπεζών προβλέπει ότι 5.000 ακίνητα θα βγαίνουν τον χρόνο στο σφυρί –από το 2017 και μετά–, ενώ ήδη η ιστοσελίδα που φιλοξενεί τους πλειστηριασμούς που έχουν πάρει ημερομηνία εμπλουτίζεται καθημερινά από νέες ανακοινώσεις.
Από τους πλειστηριασμούς που έχουν ήδη δημοσιευθεί, προκύπτει ότι τα δύο τρίτα εξ αυτών έχουν επισπεύδουσες τις τράπεζες, ενώ σημαντικό κομμάτι είναι και οι πλειστηριασμοί στους οποίους προχωρούν οι ιδιώτες. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει οι τράπεζες για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2019, οι εισπράξεις από τους πλειστηριασμούς έχουν υπολογιστεί περί τα 5 δισ. ευρώ και ακόμη και αν ο στόχος αυτός δεν επιτευχθεί πλήρως, οι τράπεζες πρέπει να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να μην απαξιωθεί το εν λόγω εργαλείο. Η αγορά των ακινήτων από τις ίδιες τις τράπεζες που τα ρευστοποιούν έχει τριπλό στόχο:


• Στην πρώτη περίπτωση αποσκοπεί στο να λειτουργήσει ως φόβητρο προκειμένου να δοθεί το μήνυμα στους συστηματικούς κακοπληρωτές ότι η περίοδος ασυλίας έχει παρέλθει. Επειτα από οκτώ περίπου χρόνια οριζόντιας σχεδόν προστασίας, οι τράπεζες θεωρούν ότι το ποσοστό αυτό είναι σημαντικό και αφορά περίπου το 20% του συνολικού χαρτοφυλακίου δανείων, δηλαδή έναν στους πέντε οφειλέτες.

• Στη δεύτερη περίπτωση επιστρατεύεται σε μια προσπάθεια να μην απαξιωθεί το εργαλείο των πλειστηριασμών. Με δεδομένο ότι το ενδιαφέρον στην αγορά ακινήτων είναι μικρό, οι τράπεζες προτίθενται να αγοράζουν οι ίδιες αξιόλογα ακίνητα που δεν βρίσκουν αγοραστές, προκειμένου να να μην καταρρεύσουν οι τιμές στα ακίνητα, συμπαρασύροντας σε αντίστοιχες προσαρμογές και τις τιμές που έχουν εγγράψει στα βιβλία τους.

• Τρίτος, αλλά επίσης βασικός, λόγος είναι ότι είναι ο μοναδικός τρόπος να υποχρεωθούν οι οφειλέτες να εγκαταλείψουν το σπίτι που πλειστηριάζεται, αφού σε περίπτωση που ο πλειστηριασμός αποβεί άγονος, θα συνεχίσουν να παραμένουν στο σπίτι χωρίς ουσιαστικά να έχουν υποστεί κάποια τιμωρία ή να έχουν επιβαρυνθεί με κάποιο κόστος.

Η αγορά από την τράπεζα θα γίνεται όταν φυσικά δεν υπάρχει ικανοποιητικό αγοραστικό ενδιαφέρον και η τιμή που θα βγαίνει σε πλειστηριασμό το ακίνητο θα είναι η εμπορική του αξία, αυτή δηλαδή που έχει εγγραφεί στα βιβλία της τράπεζας. Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να αποτιμούν τα ακίνητα σε τιμές αγοράς και έτσι έχουν προχωρήσει σε σημαντικές αναπροσαρμογές των ενεχύρων που έχουν στα βιβλία τους. Αυτό τους διευκολύνει, αλλά παράλληλα τους προστατεύει από το ενδεχόμενο να εγγράψουν πρόσθετες ζημιές και να οδηγηθούν σε πρόσφατες κεφαλαιακές ανάγκες από την πώληση ακινήτων στις τρέχουσες εμπορικές τιμές.

Επειτα από μια παρατεταμένη περίοδο προστασίας –λόγω του οριζόντιου παγώματος που υπήρχε έως το 2014, του άτυπου μορατόριουμ που ίσχυσε για όλο το 2015 και της απραξίας το 2016 λόγω της απεργίας των δικηγόρων– το εργαλείο των πλειστηριασμών εάν ενεργοποιηθεί μαζικά, όπως σχεδιάζεται, ενδέχεται να απαξιωθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το 2008 οι πλειστηριασμοί ήταν 43.000 και το 2009 52.000, έκτοτε ακολουθούν συστηματικά πτωτική πορεία, φθάνοντας μόλις τους 8.700 το 2015. Το 2016 λόγω και της απεργίας των δικηγόρων πραγματοποιήθηκαν μόλις 700, ενώ στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Ταμείου Νομικών, όπου δημοσιεύονται πλέον όλοι οι πλειστηριασμοί, έχουν πάρει ημερομηνία 700 νέοι, η πλειονότητα των οποίων είναι από τράπεζες.

Από το δείγμα των 700 πλειστηριασμών προκύπτει ότι αρκετά ακίνητα είναι εμπορικά ή βιομηχανικά, ενώ σε ό,τι αφορά τα σπίτια, η εικόνα ποικίλλει. Εκτός από εκείνα που είναι μεγάλης αξίας, άνω δηλαδή των 200.000 ευρώ, αυτά που είναι μικρότερης αξίας βαρύνουν τους κατόχους τους με πολλαπλάσιες της αξίας του ακινήτου που πλειστηριάζεται οφειλές.

Η χρήση viagra αυξάνει τον κίνδυνο του Aids!

Η χρήση viagra αυξάνει τον κίνδυνο του Aids!Ερευνητικά δεδομένα αναδεικνύουν την μεγαλύτερη πιθανότητα που έχουν οι άνδρες που έχουν πάρει φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία, να προσβληθούν από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου και του AIDS.

Τα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα αναδεικνύουν την μεγαλύτερη πιθανότητα που έχουν οι άνδρες που έχουν πάρει φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία, όπως είναι το Viagra, να προσβληθούν από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου και του  AIDS.
Από την επιστημονική ομάδα του Χειρουργού, Ουρολόγου-Ανδρολόγου, Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, Προέδρου του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Η συχνότητα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων όμως στους άνδρες αυτούς, ήταν ήδη υψηλότερη πριν ξεκινήσουν τη θεραπεία, το οποίο σημαίνει ότι η επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά προηγούταν της έναρξης της αγωγής. Η έρευνα μάλιστα έδειξε πως ακόμα και οι άνδρες μέσης ηλικίας χρειάζονται συμβουλές για την προστασία τους από τα αφροδίσια νοσήματα και ιδιαίτερα το AIDS το οποίο είναι ένα θανατηφόρο νόσημα για το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμα θεραπεία.
Ανάμεσα στους άνδρες που έλαβαν αγωγή  για τη στυτική δυσλειτουργία βρέθηκαν υψηλότερα ποσοστά λοιμώξεων από HIV, χλαμυδίων, γονόρροιας και σύφιλης, σε σχέση με το γενικό πληθυσμό, μέσα στο χρονικό διάστημα των 12 τελευταίων μηνών πριν την έναρξη της αγωγής. Υπολογίστηκε μάλιστα πως στους 100.000 τον τελευταίο χρόνο μολύνθηκαν με τον ιό του AIDS 66,5 άνδρες που δεν είχαν πάρει ποτέ φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία και 147,2 άνδρες που είχαν ακολουθήσει αγωγή για προβλήματα στύσης. Παράλληλα το ποσοστό λοίμωξης από χλαμύδια στους άνδρες που πήραν τα φάρμακα για τη στύση τους, ήταν τριπλάσιο σε σχέση με αυτούς που δεν πήραν.
Τα φάρμακα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, οι αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή αν τα αναφέρει κανείς με την εμπορική τους επωνυμία και λειτουργούν όλα αυξάνοντας τη ροή του αίματος. Ένα ζήτημα που απασχόλησε τους ερευνητές, είναι το γεγονός ότι τα φάρμακα αυτά λαμβάνονται και για να εντείνουν την σεξουαλική ικανοποίηση και όχι μόνο για να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τη στύση. Παράλληλα ο αριθμός συνταγογραφημένων φαρμάκων βρέθηκε πολύ μικρός σε σχέση τη συχνότητα της στυτικής δυσλειτουργίας στο γενικό πληθυσμό. Είτε  λοιπόν τα άτομα παρά τη στυτική δυσλειτουργία δεν παίρνουν τα φάρμακά, είτε τα προμηθεύονται χωρίς συνταγή από άλλες πηγές όπως είναι το διαδίκτυο.
Περίπου το 40% των ανδρών, ηλικίας από 57-85 εμφανίζουν ένα βαθμό στυτικής δυσλειτουργίας. Η ζήτηση των φαρμάκων αυτών δείχνει πως οι άνδρες μεγαλώνοντας παραμένουν σεξουαλικά ενεργοί, ακόμα κι εάν χρειάζονται φαρμακευτική υποστήριξη. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα λοιπόν αφορούν όλες τις ηλικίες και τα προγράμματα πρόληψης κι ενημέρωσης πρέπει να απευθύνονται σε όλους.

10 τρόφιμα που δεν πρέπει να φάτε όταν ταξιδεύετε

Μνήμες, αναμνηστικά και φωτογραφίες είναι απαραίτητα να υπάρχουν στις αποσκευές σας γυρνώντας από ένα ταξίδι. 
Λιγότερο απαραίτητα είναι E. coli, η ηπατίτιδα Α, ο τυφοειδής πυρετός, και άλλα υποπροϊόντα μολυσμένων τροφών.
 Όσο δύσκολο και αν είναι, σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστεί να πείτε «όχι» σε ορισμένα τρόφιμα για να πείτε «ναι» σε ένα μεγάλο ταξίδι.

Παρακάτω είναι μια λίστα με τα τρόφιμα, με τα οποία θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Και πριν αρχίσετε, να θυμάστε ότι για να τρώτε σαν ντόπιος, θα πρέπει να έχετε πολύ ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντέξετε τα τοπικά βακτήρια. Τουλάχιστον το κέικ είναι συνήθως ασφαλές όπου κι αν πάτε!

Τοπικά μεθυστικά ποτά

Όταν προσπαθείτε να παραμείνετε υγιείς ενώ ταξιδεύετε, πρέπει να προσέχετε πολύ τι πίνετε. Ακόμα, και το αμφίβολο νερό και τα σπιτικά λικέρ μπορεί να οδηγήσουν σε ορισμένες περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας, ειδικά για τους αμύητους ξένους.

Μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά

Πίνοντας μη παστεριωμένο γάλα ή τρώγοντας μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί ή το παγωτό, είναι 150 φορές πιο πιθανό να προκληθούν ασθένειες που προέρχονται από την προσκόλληση σε παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, σύμφωνα με τον FDA. Η παστερίωση (ή η διαδικασία της ακτινοβόλησης, σε ορισμένες χώρες) σκοτώνει τη σαλμονέλα, την E. Coli και άλλα επιβλαβή βακτήρια που μπορούν να βρεθούν στο νωπό γάλα.

Σαλάτα

Όσο και αν λαχταράτε μια τραγανή σαλάτα, πρέπει να το σκεφτείτε πριν την παραγγείλετε. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει να μείνετε μακριά από τα πράσινα λαχανικά με φύλλα, διότι μπορεί να περιέχουν επικίνδυνους μικροοργανισμούς που δεν ξεπλένονται εύκολα με το νερό. Και σε μέρη όπου το νερό είναι αμφιβόλου ποιότητας, το πλύσιμο μπορεί να εντείνει πραγματικά το πρόβλημα.

Τα ψάρια και τα οστρακοειδή

Τα ψάρια και τα οστρακοειδή μπορεί να είναι νόστιμα, αλλά μπορούν επίσης να είναι η πηγή μερικών πραγματικά σοβαρών ασθενειών. Για παράδειγμα, το anisakiasis είναι ένα ψάρι που προκαλεί εισβολή σκουληκιών στον ανθρώπινο γαστρεντερικό σωλήνα. Η δηλητηρίαση από οστρακοειδή, εν τω μεταξύ, μπορεί να έχει συμπτώματα παράλυσης, νευροτοξικά ή αμνησίας. Άλλοι τύποι δηλητηρίασης θαλασσινών μπορεί να προκαλέσουν εμετό, διάρροια, ακόμη και την αίσθηση ότι τα δόντια σας είναι έτοιμα να πέσουν.

Τρόφιμα από μπουφέ

Για να μείνουν τα τρόφιμα μακριά από την αλλοίωση απαιτείται συνεχής προσοχή, αλλά το φαγητό στον μπουφέ μένει για ώρες αφύλακτο. Οι άνθρωποι μπορούν να βήχουν ή να φτερνίζονται πάνω από τα τρόφιμα, ή να τα αγγίζουν με άπλυτα χέρια. Και έπειτα υπάρχει το πρόβλημα της θερμοκρασίας: Τα ζεστά φαγητά πρέπει να παραμείνουν καυτά και τα κρύα φαγητά πρέπει να παραμένουν στο ψυγείο για να μην αναπτυχθούν βακτήρια. Με τόσα πολλά στοιχεία που πρέπει να προσέχετε σε ένα μπουφέ, είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από αυτούς για τους οποίους δεν είστε σίγουροι.

Ωμά αυγά

Θέλετε να αποφύγετε τις ασθένειες που προέρχονται από άλλη χώρα; Τότε παρακάμψτε τα αυγά, τις σπιτικές μαγιονέζες και άλλα προϊόντα που βασίζονται σε ωμά ή μαγειρεμένα αυγά.

Ορισμένα φρούτα

Αποφύγετε τα φρούτα που δεν περιβάλλονται από έναν σκληρό φλοιό. Τα καλά νέα είναι ότι οι καρποί που έχουν χοντρή φλούδα προστατεύονται από το μολυσμένο νερό και το έδαφος και θεωρούνται ασφαλή για κατανάλωση σχεδόν παντού. Οι μπανάνες, το μάνγκο, ο ανανάς, η παπάγια ανήκουν σε αυτά με τη σκληρή φλούδα. Για μέγιστη ασφάλεια, καθαρίστε το φρούτο μόνοι σας και βεβαιωθείτε ότι όλα τα εργαλεία κοπής είναι καθαρά και στεγνά πριν αρχίσετε.

Μαγειρεμένο κρέας

Πρέπει να το αποφύγετε τουλάχιστον όταν δεν είστε 100% σίγουροι για την πορεία του από το αγρόκτημα στο τραπέζι. Το ωμό κρέας παρουσιάζει δύο στρώματα πιθανής μόλυνσης. Η εξωτερική επιφάνεια είναι βασικά ένας καμβάς για εντερικά παθογόνα, αλλά αυτά καταστρέφονται εύκολα με το μαγείρεμα. Ωστόσο, υπάρχει επίσης η πιθανότητα παρασιτικών παθογόνων στο μυϊκό ιστό, και γι ‘αυτό οι ειδικοί της ασφάλειας των τροφίμων συνιστούν το μαγείρεμα του κρέατος σε μια εσωτερική θερμοκρασία 160 βαθμών Φαρενάιτ.

Κρέας άγριων ζώων

Ακόμα και οι πιο τολμηροί σαρκοφάγοι πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση άγριων θηραμάτων. Το CDC συνιστά να μην τρώτε «κρέας άγριων ζώων» καθώς αυτό έχει διαπιστωθεί ότι δημιουργεί μια γέφυρα μετάδοσης για Έμπολα και άλλα ιούς προερχόμενους από ζώα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Γρανίτα

Με την πρώτη ματιά, μια παγωμένη γρανίτα μπορεί να φαίνεται η πιο αθώα σε αυτή τη λίστα. Αλλά το νερό κακής ποιότητας, τα φρούτα χωρίς παχιά φλούδα και τα μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά αποτελούν συχνά τα κυριότερα συστατικά, καθιστώντας τις γρανίτες μια τριπλή απειλή σε μέρη όπου η ασφάλεια των τροφίμων μπορεί να είναι ένα ζήτημα.

ΒΙΝΤΕΟ - Τρόμος στο βυθό: Υποβρύχια κάμερα κατέγραψε... "εξωγήινο τέρας"!

Ένα πολύ παράξενο πλάσμα που όμοιο του δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά, κατέγραψε πριν από μήνες κάμερα που είναι προσκολλημένη σε στήλη βάσης θαλάσσιας πετρελαιοπηγής.

Ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα είδος τσούχτρας το οποίο ονομάζεται Deepstaria enigmatica, ωστόσο άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται ακόμα και για... εξωγήινο τύπο ζωής.


Δείτε το βίντεο:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Αδέσποτα σκυλιά κατέστρεψαν αυτοκίνητο στην Τουρκία για… εκδίκηση!


skilia-autokinito
Αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην Τουρκία, προκαλώντας υλικές ζημιές.
 Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κτηνιατρικής της πόλης Σακάρια, που είδε τα πλάνα, δήλωσε πως πιθανότατα το έκαναν από εκδίκηση.

Ο Μουσταφά Γιλντίζ έκανε το παραπάνω σχόλιο αφού είδε τα πλάνα από την κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, λέγοντας πως ο σκοπός της επίθεσης θα μπορούσε να ήταν η τιμωρία.
«Ένας σκύλος φαίνεται πως οδηγεί τα υπόλοιπα. Τα άλλα σκυλιά τον υπακούν και επιτίθενται. Ένα παρόμοιο αυτοκίνητο μπορεί να χτύπησε κάποιον από τους φίλους τους και επομένως μπορεί να ενήργησαν με το κίνητρο της εκδίκησης» δήλωσε, σημειώνοντας πως οι σκύλοι μπορεί να έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Ο Γιλντίζ πρόσθεσε πως οι άνθρωποι δεν γνώριζαν αυτά τα προβλήματα, χαρακτηρίζοντας τα ζώα, ανώμαλα ενώ τόνισε πως μπορεί να μύρισαν το κρέας, με αποτέλεσμα να καταστρέψουν το αυτοκίνητο του Τσεμ Ακάρ, στην πόλη Σακάρια.
Σοκαρισμένος όταν βρήκε τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του κατεστραμμένο, ο Ακάρ κάλεσε την αστυνομία σκεπτόμενος πως το περιστατικό ήταν μια απόπειρα κλοπής.
Ωστόσο, η κάμερα κλειστού κυκλώματος αποκάλυψε αργότερα πως η ζημιά ήταν αποτέλεσμα επίθεσης από αδέσποτα σκυλιά στην βιομηχανική ζώνη όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο.
Ο Ακάρ δήλωσε πως το συνολικό κόστος των επισκευών ανέρχεται στις 5.000 τουρκικές λίρες. Ωστόσο, πρόσθεσε πως δεν θα καταθέσει καμία επίσημη καταγγελία σχετικά με το περιστατικό.

Η Μίνα Αρναούτη δημοσιεύει φωτογραφίες από τη μοιραία νύχτα!

Και υπόσχεται και συνέχεια!
Η Μίνα Αρναούτη δημοσιεύει για πρώτη φορά φωτογραφίες από το μοιραίο βράδυ.
 Η 31χρονη Μίνα που έχει δεχτεί έντονες διαδικτυακές επιθέσεις, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο facebook δύο φωτογραφίες της μαζί με την Φρόσω Κυριάκου.
Η Μίνα Αρναούτη έγραψε στη λεζάντα: «Με την Φρόσω ..εκείνο το βράδυ.. Πρώτα καλλιθέα… μετά Γλυφάδα… Συνεχίζεται…. (Λατρεύω τις φωτογραφίες)».
Μίνα Αρναούτη
mina

Εξαφάνιση Έλενας: Βρέθηκαν 60.000 ευρώ και κοσμήματα στη θυρίδα της

Φύλλο και φτερό κάνουν πλέον οι άντρες της ΕΛΑΣ τους τραπεζικούς λογαριασμούς της 50χρονης Έλενας που έχει εξαφανιστεί από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου, ενώ σήμερα το πρωί προχώρησαν και το άνοιγμα της θυρίδας που διέθετε η αγνοουμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί της ασφαλείας μετέβησαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην πλατεία Συντάγματος και με την παρουσία εισαγγελέα άνοιξαν την θυρίδα της Ουκρανής γυναίκας η οποία είχε ανοιχτεί από την Έλενα Ολτέρσντορφ τον Αύγουστο του 2015.

Όπως αναφέρουν στο protothema.gr άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος στη θυρίδα βρέθηκαν 60.000 ευρώ, παλαιά χαρτονομίσματα και κοσμήματα.
Την θυρίδα είχε επισκεφτεί η Έλενα δυο φορές από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι και σήμερα, ενώ δεν διαπιστώθηκε να την επισκέφτηκε από την ημέρα της εξαφάνισης της και μετά.

Νεαρή χήρα θα πάρει σπέρμα από τον νεκρό σύζυγό της

Γαλλικό δικαστήριο έδωσε εντολή σε ένα νοσοκομείο να εξαγάγει σε άλλη χώρα το σπέρμα του νεκρού συζύγου μιας νεαρής Γαλλίδας, προκειμένου η τελευταία να υποβληθεί σε τεχνητή γονιμοποίηση, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά στη Γαλλία.

Η γυναίκα αυτή, που είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών, έχασε στις αρχές του έτους τον άνδρα της. Την εποχή εκείνη κυοφορούσε, αλλά η εγκυμοσύνη της δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού λίγες ημέρες αφότου έμεινε χήρα, έχασε και το μωρό της.

Ζητούσε από τις γαλλικές αρχές να επιτρέψουν την εξαγωγή του σπέρματος του νεκρού συζύγου της για να υποβληθεί σε τεχνητή γονιμοποίηση στο εξωτερικό, αφού στη Γαλλία απαγορεύεται κάτι τέτοιο, εφόσον ο δωρητής έχει πεθάνει.

"Οι εξαιρετικές περιστάσεις δικαιολογούν να επιβληθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ρεν να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να καταστεί δυνατή η εξαγωγή (του σπέρματος) σε κάποιο ευρωπαϊκό ίδρυμα που θα δεχτεί να προχωρήσει στην τεχνητή γονιμοποίηση με σπερματοζωάρια νεκρού δότη", ανέφερε το διοικητικό δικαστήριο της πόλης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στη Γαλλία απαγορεύεται η τεχνητή γονιμοποίηση μετά τον θάνατο του συζύγου, καθώς και η εξαγωγή σπέρματος. Όμως ο δικαστής έλαβε υπόψη του τις "ιδιαίτερες συνθήκες" της συγκεκριμένης περίπτωσης και την τραγωδία της γυναίκας που έχασε σύζυγο και παιδί μέσα σε λίγες ημέρες.

Στις 31 Μαΐου το Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας ενέκρινε το αίτημα μιας Ισπανίδας χήρας που ζητούσε επίσης να εξαχθεί το σπέρμα του νεκρού συζύγου της στην Ισπανία.

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ - Γιάλοβα !

Του Παναγιώτη  Αντωνόπουλου

       Φθινοπωρινή Κυριακή ηλιοχάδευτη. Με τη συμβία μου και δυο φίλους το Χαράλαμπο και τη Βιργινία, τέσσερις τ’  απόγευμα μπήκαμε στ’ αμάξι. 
Προορισμός μας η Γιάλοβα. Σκοπός του ταξιδιού μας η βάπτισή μας στα απαλόχρωμα μετάξια του παραδείσου της.  
       Ξεκινήσαμε με τον ουρανό μας διάφανο και γαλανό. Όπως την άνοιξη. Τα χρώματα στη δύση κόκκινα και ο ήλιος βασιλιάς σε άρμα υφασμένο με κρόσσια σε χρωματισμούς ουράνιου τόξου. Στις όχθες ελιές χρυσαφένιες, σφεντάμια ναρκωμένα, χλόες που χαϊδεύονταν με τρυφερές θωπείες του ανέμου. Φύλλα ξέχρωμα σωριασμένα κάτω από τα δέντρα, αγριολούλουδα με διάφανη τη στεφάνη τους να σκορπίζουν τη μυρωδάτη πνοούλα τους.
      Λευκά πρόβατα στις πλαγιές, τσοπάνηδες ξαπλωμένοι στα χαλιά των χωραφιών, τροκάνια εύηχα να εξορίζουν τη σιωπή. Νυφίτσες να ξεπετάγονται απ’ τις φωλιές τους, οστρακοειδή αργόσυρτα να καλπάζουν στην άσφαλτο να ξεφύγουν από τους τροχούς.
       Λίγο πριν φτάσουμε, στις γυμνές λεύκες σαν σκουφιά απλωμένα τα σμερδοπούλια μας υποδέχονται.  
 Ακούγεται ένα σκούξιμο και μετά χάνονται μέσα σε σχηματισμούς. << Τα λένε και  μπαζίλες >> μας πληροφορεί ο Χαράλαμπος. 
Δικό τους το πάρκο, αχειροποίητο, ελέω Θεού φτιαγμένο, και όχι με μουσκεμένα ευρώ από το κλάμα της τρόικας που μας κυβερνά.
        Η αυτοκράτειρα Γιάλοβα μας δέχτηκε με το γέλιο της πανώριας γητεύτρας. Ξαπλωμένη στη λεπτή άμμο και ραντισμένη απ΄ τη δροσιά και την αρμύρα του χρυσωμένου κόλπου της. Με άσπρους γλάρους να πετάνε πάνω από τα κεφάλια μας, μ’  ένα σύννεφο από φωνές χρωματιστών πουλιών. Με τη γαλαζοσύνη της θάλασσάς της και τις πτυχώσεις των αχτίδων στους βράχους της Σφακτηρίας.  Με μάτια κόκκινα σαν γαρίφαλα.
      Στην καφετέρια << ΑΚΤΗ >>  ήπιαμε ευωδιαστό καφέ. Η διακόσμησή της ωραιότατη με θαλασσινές γκραβούρες, και περικαλλή αίθουσα << Λαογραφικού μουσείου >>. Εκεί είδαμε για πολλοστή φορά την  ελληνική μας τέχνη. Θυμηθήκαμε τους παππούδες μας, και τις δικές μας πέτρινες μέρες. Ο Χαράλαμπος τα αποθανάτισε στο χαρτί, να τα δείξει στον Καναδά. 
Φωτογράφισε και την αμμόεσσα Πύλο, τις φλόγες του ηλιοβασιλέματος, τις βάρκες που χάνονταν στο λαιμό του λιμανιού να ρίξουν τα δίχτυα τους, ένα τσιριχτό καυγά που ΄χαν στήσει τα σπουργίτια.
       Επιστρέψαμε όταν η Γιάλοβα ήταν πνιγμένη σ΄ ένα πέλαγος από χρυσαχτίδες  του φεγγαριού. 
Λυπημένοι για το χωρισμό αλλά ευτυχείς που την αφήσαμε και πάλι στην παραμυθένια της θωριά και την ερημική της αποθέωση. 
Για ν’ αρχίσουμε το Γολγοθά μας σ’ ένα δρόμο χαραγμένο από τους αραπάδες του Ιμπραήμ. 
Ένα δρόμο ντροπή για το ελληνικό κοινοβούλιο και τους ντόπιους πολιτικούς φεουδάρχες
Όπου κλώθει στροφές θανάτου, μαύρους βράχους και ίσκιους που ζητούν το θάνατό σου. Χωρίς λωρίδες με τις σημάνσεις πεταμένες στο χώμα, τα κολονάκια σπασμένα και τις λακκούβες ανοιχτές σαν τάφοι. 
Ένας δρόμος καρμανιόλα, με τους σκοτωμένους πετρωμένους στις ματωμένες όχθες.

Αυτά είναι τα εννέα επαγγέλματα που ευνοούν την... απιστία των γυναικών

Αυτά είναι τα εννέα επαγγέλματα που ευνοούν την... απιστία των γυναικώνΑποκαλυπτικά για τα επαγγέλματα που φαίνεται να ευνοούν την... απιστία των γυναικών είναι τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος γνωριμιών για παντρεμένα ζευγάρια Victoria Milan.

Αντλώντας στοιχεία από 5.658 λογαριασμούς γυναικών που έχουν εγγραφεί στο site με τον αποκλειστικό σκοπό να... απατήσουν τους συντρόφους τους, ο ιστότοπος αποκάλυψε ότι το 65% των άπιστων μελών της κοινότητας έχουν συνάψει παράνομο δεσμό με άτομο από τον χώρο εργασίας τους, ωστόσο το 85% δηλώνει ότι «δεν θα πρότεινε σε κάποιον να μπλέξει τα αισθηματικά με τα επαγγελματικά του».

Μία στις πέντε άπιστες γυναίκες πιστεύει ότι οι φήμες για έναν παράνομο δεσμό στον εργασιακό χώρο μπορεί να συμβάλλουν στην αποκάλυψή του, ενώ μόλις το 10% φοβάται για τις επιπτώσεις στην καριέρα τους.

Όσο για τα επαγγέλματα που συγκεντρώνουν τις περισσότερες άπιστες γυναίκες, αυτά είναι τα εξής, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου:

1. Οικονομολόγοι

2. Αεροσυνοδοί

3. Γιατροί και νοσοκόμες

4. Μάνατζερ

5. Αθλήτριες

6. Καλλιτέχνιδες

7. Ντι-τζέι ή εργαζόμενες σε κλαμπ

8. Δημοσιογράφοι

9. Δικηγόροι

Έτοιμη η Κρήτη για το... μουντιάλ ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων!

Τη Δευτέρα 75 ζευγάρια από διάφορες χώρες θα βρεθούν και πάλι στην Κρήτη για ένα "καυτό" ερωτικό εξαήμερο σε 5άστερο ξενοδοχείο. Το ολλανδικό τουριστικό πρακτορείο SDC, που ασχολείται με τουρισμό swingers (ανταλλαγή ζευγαριών) επέλεξε για άλλη μια φορά την Κρήτη για τα ταξίδια του.
Οι junior σουίτες του ξενοδοχείου που θα φιλοξενήσει τους swingers διατίθενται έναντι του ποσού των 4.298 ευρώ και ήδη υπάρχει λίστα αναμονής ενώ υπάρχουν ακόμη λίγα ελεύθερα δωμάτια έναντι του ποσού των 2.598 ευρώ.

Στη λίστα των πελατών του υπάρχουν ζευγάρια από Βρετανία, Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία, Αυστρία, Γαλλία, Τουρκία, Τσεχία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουκρανία, Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Νότια Αφρική, Ιρλανδία, Χιλή, Νορβηγία, Κροατία, Ρουμανία, Ισπανία κ.α.

Και βέβαια δεν λείπουν και οι συμμετοχές από Ελλάδα. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή ζευγάρια από την Αθήνα, την Κηφισιά, το Ηράκλειο, τα Μάλια και άλλες περιοχές της χώρας.

Καθημερινά θα οργανώνονται θεματικές βραδιές με προγραμματισμένο ντύσιμο (μαύρα εσώρουχα, σέξι λευκό φόρεμα, θεοί και θεές, κέρατα, φωτοστέφανα και φτερά σε λευκό, μαύρο και κόκκινο, κ. ά,).

Κρουαζιέρα "Πάθος στα ελληνικά νησιά"
Στην ιστοσελίδα του, το SDC διαφημίζει ήδη κρουαζιέρα για swingers το 2017 στα ελληνικά νησιά. Η κρουαζιέρα με τίτλο "Πάθος στα ελληνικά νησιά", (8 ημέρες/7 νύχτες), θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2017, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει Αθήνα-Μύκονο-Πάρο-Κω-Ρόδο- Μαρμαρίς (Τουρκία)- Σαντορίνη-Αθήνα.


Οι τιμές για την κρουαζιέρα ξεκινούν από 2.349 δολάρια το άτομο
Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο, "To Αιγαίο είναι γνωστό για τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματά του που βάζουν φωτιά στον ουρανό και σε όλα τα ζευγάρια της SDC", ενώ υπόσχεται μια πλήρη lifestyle εμπειρία ανάμεσα σε επιβάτες που επιθυμούν το ίδιο στυλ διακοπών. Στην κρουαζιέρα προσφέρονται πολυτελείς υπηρεσίες, σέξι θεματικές βραδιές, ερωτικά εργαστήρια, πεντάστερα εστιατόρια.

Ποιο είναι το SDC Travel
H SDC προσφέρει όλα όσα αναζητούν οι swingers από ένα ταξίδι. Διαθέτει εμπειρία πάνω από 10 χρόνια στα lifestyle ταξίδια και ακόμα μεγαλύτερη στη διοργάνωση εκδηλώσεων για swingers, έχοντας ως στόχο να προσφέρει τις καλύτερες εμπειρίες και ατομική εξυπηρέτηση.

Η εταιρία υπόσχεται απόλυτη εχεμύθεια και ιδιωτικότητα όσον αφορά στο ιστορικό κρατήσεων για κάθε άτομο μέσω της διαδικτυακής της πλατφόρμας. Επίσης, μέσω της προσωπικής σελίδας κάθε πελάτη στην πλατφόρμα δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας του με άλλους επισκέπτες που θα συμμετάσχουν στην ίδια εκδήλωση. Τα πάρτι για swingers προσελκύουν το ενδιαφέρον ζευγαριών και ελεύθερων γυναικών και οι θέσεις εξαντλούνται σύντομα. Οι περισσότερες εκδηλώσεις είναι αποκλειστικά για μέλη της SDC, ενώ προσωπικό της εταιρίας βρίσκεται σε αυτά για να διασφαλίζει την επιτυχία τους.

ΑΠΟΓΝΩΣΗ !!! Πάτρα: Του κατάσχεσαν τα χρήματα και πήγε να κρεμαστεί

Επιχειρηματίας στην περιοχή του πρώην Δήμου Φαρρών
Επιχειρηματίας ο οποίος έχει έδρα σε κοινότητα του πρώην Δήμου Φαρών, πήγε πριν από πέντε ημέρες να βάλει τέλος στη ζωή του μη αντέχοντας άλλο την οικονομική πίεση.
Ο 50χρονος άντρας ο οποίο δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο και στο χώρο του σιδήρου, έπαθε σοκ και έχασε τον έλεγχο, όταν σε τραπεζικό λογαριασμό που διαθέτει του κατατέθηκαν 30.000 ευρώ από έργο που είχε κάνει και αυτά αμέσως του κατασχέθηκαν λόγω οφειλών.
Όταν αντελήφθη τι είχε συμβεί, δεν πίστευε στα μάτια του ενώ μπροστά σε υπάλληλο τραπέζης άρχισε να μονολογεί ότι «δεν αντέχει άλλο, πως αυτά τα χρήματα τα ήθελε για να πληρώσει  εργάτες, ΦΠΑ και εμπόρευμα και πως πλέον καταστρέφεται».
Αποχωρώντας από το υποκατάστημα της τράπεζας ο επιχειρηματίας κατευθύνθηκε στο τοπικό διαμέρισμα του Δήμου Φαρρών όπου εδρεύει η επιχείρησή του και κλείστηκε μέσα στο γραφείο του.
Το γεγονός ότι έκανε αρκετή ώρα να εμφανιστεί και δεν έδινε σημεία ζωής, οδήγησε συνεργάτες του να κατευθυνθούν προς το γραφείο του , με αποτέλεσμα να βρεθούν αντιμέτωποι με ένα ανατριχιαστικό θέαμα, καθώς ο 50χρονος άντρας είχε ανέβει στο γραφείο του και ήταν έτοιμος να περάσει το κεφάλι του σε θηλεία που είχε φτιάξει.
Αμέσως σήμανε συναγερμός με αποτέλεσμα να αποφευχθεί το μοιραίο την τελευταία στιγμή.
Απόγνωση
Σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί ρευστότητα για την συγκεκριμένη επιχείρηση, συνεργάτες του παρ’ ολίγον αυτόχειρα και εργαζόμενοι σε αυτόν, επισκέφτηκαν την περασμένη Τρίτη την εφορία όπου ζήτησαν να βρεθεί λύση τόσο ως προς τι οφειλές, όσο και στη δυνατότητα να μην κατάσχονται όλα τα ποσά που μπαίνουν στους  τραπεζικούς λογαριασμούς καθώς κάτι τέτοιο καθιστά αδύνατη τη λειτουργία της.
Η ύπαρξη αδιέξοδου – λόγω κενών στη νομοθεσία- και η αδυναμία από στελέχη της εφορίας να δώσουν λύση , ήταν η αιτία να ανέβουν οι τόνοι και να απειληθεί ακόμα και επεισόδιο σε βάρος των υπαλλήλων.


πηγή

«Πούλησαν» για 3.000 ευρώ 24χρονη κοπέλα για σκλαβα του σεξ στο κέντρο της Αθήνας

Έφυγε από την Ουκρανία και ήρθε στην Ελλάδα, ονειρευόμενη μια καλύτερη και πιο άνετη ζωή. 
 
Εμπιστεύτηκε για το νέο ξεκίνημά της, δύο Έλληνες μεσάζοντες  οι οποίοι την έπεισαν ότι θα της βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά και θα της εξασφαλίσουν άδεια παραμονής.
Η 24χρονη έφθασε στη χώρα μας τον περασμένο Ιούλιο, δίχως να μπορούσε να φανταστεί τον εφιάλτη που επρόκειτο να ζήσει.
Στο αεροδρόμιο των Σπάτων  την περίμεναν δύο άγνωστες γυναίκες ομοεθνείς  της 22 και 50 χρονών αντίστοιχα, οι οποίες της συστήθηκαν  σαν υπάλληλοι των δύο Ελλήνων εργοδοτών της.
Την οδήγησαν σ΄ ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου και της αποκάλυψαν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Τόσο οι δύο Ουκρανές όσο και ο Έλληνες, οι οποίοι ήταν και “εγκέφαλοι” της συμμορίας, αποδείχθηκαν έμποροι “λευκής σαρκός”.
Υποχρέωσαν την 24χρονη να τους παραδώσει το διαβατήριο της και με τη χρήση βίας τηξν υποχρέωσαν να εκδίδεται σε παράνομους  οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας.
Μάλιστα, της έπαιρναν όλα τα χρήματα από τους αμέτρητους πελάτες που  αναγκαζόταν να συναντά καθημερινά , υποστηρίζοντας ότι είχαν κάνει πολλά έξοδα για να τη φέρουν από την Ουκρανία στην Ελλάδα.
Σύντομα, η 24χρονη ανακάλυψε πως δεν ήταν η μόνη κοπέλα θύμα της συγκεκριμένης συμμορίας.
Τουλάχιστον 11 κοπέλες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης είχαν πέσει θύματα των σωματεμπόρων, οι οποίοι τις κρατούσαν φυλακισμένες σε έξι διαφορετικά διαμερίσματα στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Μάλιστα, οι προαγωγοί δε δίσταζαν να κάνουν “μεγάλη ζωή” ξοδεύοντας πολλά από τα “έσοδα” σε αγορά πολυτελών αυτοκινήτων και έντονη νυχτερινή ζωή..
Η λεία τους από τον εξαναγκασμό στην πορνεία των θυμάτων τους τα ¨ξέπλεναν” αγοράζοντας αποκόμματα από κερδισμένα δελτία τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ και του διαδικτυκού στοιχήματος.
Στην περίπτωση δε που κάποια από τις κοπέλες θύματα της συμμορίας, αντιδρούσε είτε δεν έφερνε μεγάλα κέρδη στους μαστροπούς, την πουλούσαν έναντι 3.000 ευρώ σε έναν 51χρονο Αλβανό , ο οποίος τις μετέφερε σε διάφορα διαμερίσματα στο Περιστέρι όπου τις κρατούσε  φυλακισμένες και τις βίαζε!
Αυτό τον εφιάλτη ζούσε επί τέσσερις μήνες και η 24χρονη. Έως και την περασμένη Παρασκευή όταν κατάφερε να ξεφύγει από την επίβλεψη του Αλβανού βιαστή της και να αποδράσει από το διαμέρισμα όπου την κρατούσε έγκλειστη, αναζητώντας βοήθεια στην αστυνομία.
Μετά από την καταγγελία της νεαρής Ουκρανής αστυνομικοί της Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων πραγματοποίησαν εφόδους σε δύο διαμερίσματα της συμμορίας , καταφέρνοντας να συλλάβους τους δύο αρχηγούς του κυκλώματος των μαστροπών, έναν 49χρονο ομογενή από το Καζακστάν   και έναν άλλο Έλληνα, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα έντεκα κοπέλες, τις οποίες κρατούσαν όμηρες οι δυνάστες τους.
Επίσης συνελήφθησαν οι δύο Ουκρανές συνεργοί των δραστών, καθώς και μία ακόμα γυναίκα 51 χρονών από τη Βουλγαρία, ο ρόλος της οποίας στη συμμορία, ερευνάται.
Αντίθετα, κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης και αναζητείται ο 31χρονος Αλβανός ο οποίος “αγόραζε” και βίαζε τις κοπέλες, από τη συμμορία.
Στα δύο σπίτια οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν το ποσό των 6.300 ευρώ καθώς και έντεκα διαβατήρια και άλλα ταξιδιωτικά  έγγραφα, που τα μέλη της σπείρας είχαν αποσπάσει διά της βίας από τα θύματά τους.

Ο Αλέξης, ο Πάνος και ο Βλαντίμιρ

Ισως ο Αλ. Τσίπρας να μην το γνώριζε ή θα παρέλειψαν να του το αναφέρουν οι σύμβουλοί του. Την τελευταία φορά που έγινε το «έλα να δεις» στο γήπεδο του τάε κβον ντο και επίδειξη μάλιστα εικονικής πραγματικότητας ήταν πριν από καμιά δεκαετία, με τον... μάγο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ
Το γήπεδο ήταν τότε πλήρες, όχι όπως ήταν στην έναρξη του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που υπήρχαν άδεια καθίσματα και απουσίαζαν η νεολαία και ο ενθουσιασμός. 
Ηταν η παράσταση του Κόπερφιλντ σκέτη μαγεία. Εξαφάνιζε και επανέφερε θεατές σε κλάσμα δευτερολέπτου, αφήστε που έλεγε ότι μπορούσε να εξαφανίσει και την Ακρόπολη. Ο κ. Τσίπρας στην έναρξη του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ούτε μαγικά έκανε ούτε μπόρεσε (αν και θα το ήθελε πιστεύω) να εξαφανίσει κανέναν. 
Απλώς επιχείρησε (χιλιοκαμωμένες) ασκήσεις εικονικής πραγματικότητας, που βρίσκονταν όμως σε μεγάλη απόσταση από αυτές που έκανε ο μάγος Κόπερφιλντ. Κι αν μπορούσε κάτι να εξαφανίσει, θα το έκανε ευχαρίστως. 
Αυτές τις αποκαλύψεις που έγιναν γνωστές λίγο προτού αρχίσει το Συνέδριο, ότι δηλαδή ζήτησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Μόσχα. Αυτό ακριβώς χάλασε τη διάθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και όταν βγήκε στο βήμα ήταν εμφανώς συνοφρυωμένος. Του την έφτιαξε όμως ο Πάνος Καμμένος...
«Σύντροφος» Καμμένος
Οχι τόσο επειδή ο υπουργός Αμυνας (και συνεταίρος του στην κυβέρνηση) προσήλθε με ένα... μαραμένο κόκκινο τριαντάφυλλο στο πέτο, ούτε βεβαίως με την αυτο-πολιτογράφησή του σε συριζαίο (άρχισε την ομιλία του με το «σύντροφοι και συντρόφισσες»), όσο με τη φράση του για τον Γοργοπόταμο, ότι δηλαδή με τη συνεργασία τους δημιουργείται ένας νέος Γοργοπόταμος. Γέλασε όταν το άκουσε ο κ. Τσίπρας, αλλά χειροκρότησε. Οπως γέλασε όταν ο κ. Καμμένος του είπε πως με τη φράση του για τον Γοργοπόταμο («χτίσαμε μαζί έναν νέο Γοργοπόταμο») καταχειροκροτήθηκε από τους συριζαίους, αλλά δυσαρέστησε τα μέλη των ΑΝΕΛ, που έως εκείνη την ώρα (φέρ' ειπείν Τέρενς Κουίκ) εμφανίζονταν άνετοι μέσα στο αχανές γήπεδο, χαιρετούσαν κόσμο, έδιναν συνεντεύξεις σε συριζαίικα sites και ραδιόφωνα, φιλιά και αγκαλιές με μέλη της κυβέρνησης και γενικά συμπεριφέρονταν ωσάν να ήταν δικό τους το συνέδριο.
Η αποκάλυψη Ολάντ

Αλλά αυτή η αποκάλυψη του (έως τώρα φίλου και συναγωνιστή) Ολάντ προς τον πρόεδρο της Ρωσίας ενόχλησε τον Πρωθυπουργό. Τόσες φορές είχε συναντηθεί με τον γάλλο πρόεδρο, τόσες φορές τον κάλεσε στην Ελλάδα, κοτζάμ αθηναϊκή βραδιά του ετοίμασε στο Gazarte με τον Λάκη Λαζόπουλο, και αυτός να του ανταποδίδει με αυτόν τον τρόπο τη φιλοξενία και τη φιλία του; Αλλά ας μην έχει παράπονα ο κ. Τσίπρας. Και ο Ολάντ, εδώ που τα λέμε, τον στήριξε στις δύσκολες ώρες της διαπραγμάτευσης, αυτός ήταν που τον καλούσε ως παρατηρητή στις εκδηλώσεις των Σοσιαλδημοκρατών, σε αυτόν κατέφευγε όταν είχε πρόβλημα με την κυρία Μέρκελ ή με τον κ. Σόιμπλε. Αλλά, όπως σας ανέφερα παραπάνω, ο Πάνος Καμμένος ήταν αυτός που του έφτιαξε τη διάθεση. Και ας έβαζε τους γνωστούς «κύκλους» του Μεγάρου Μαξίμου να διαψεύσουν τα του Πούτιν, αλλά και τα του Ολάντ, καθώς και τα του Μπιλ Κλίντον. Με τον υπουργό Αμυνας έχουν αναθερμανθεί οι σχέσεις του, μετά την παρέμβασή του για το μάθημα των Θρησκευτικών. Μαθαίνω μάλιστα ότι συχνά (κυρίως Σαββατοκύριακα) το ζεύγος Αλέξη Τσίπρα και Περιστέρας (Μπέτυ) Μπαζιάνα επισκέπτονται στα νότια προάστια το ζεύγος Πάνου Καμμένου και Ελενας Τζούλη
Παίζουν μαζί τα παιδιά τους και μάλιστα ο κ. Καμμένος μαγειρεύει ο ίδιος, συνήθως τα ψάρια (που πάντοτε φροντίζει να τα έχει εγκαίρως). Σε μια από τις πρόσφατες συνάξεις των ζευγών στην οικία του κ. Καμμένου έγινε και λόγος για τον επικείμενο ανασχηματισμό. Συνέταιροι στην κυβέρνηση είναι, υπάρχει, όπως καταλαβαίνετε, και θέμα πολιτικής αβρότητας να αλληλοενημερώνονται. Θέματα, λόγου χάρη, όπως είναι η «αναδόμηση της κυβέρνησης» (σ.σ.: έτσι λένε τώρα τον ανασχηματισμό, δανειζόμενοι αυτή τη φράση από τον Ανδρέα Παπανδρέου). Ελα, όμως, που ο Πρωθυπουργός, όπως με πληροφορούν, δεν ήθελε να συζητήσει τέτοιο ζήτημα και μάλιστα σε οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι. Οχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο, αλλά θεώρησε ότι είναι πολύ νωρίς. Να είστε όμως βέβαιοι ότι ο κ. Καμμένος θα ενημερωθεί (ο ίδιος λέει σε συνεργάτες του ότι ο ανασχηματισμός αργεί, μετά τις 15 Νοεμβρίου θα γίνει) εγκαίρως, αφού είναι συγκυβερνήτης και ας λέει ό,τι θέλει ο Νίκος Ξυδάκης, ότι δηλαδή δεν αισθάνεται σύντροφος με τον Πάνο Καμμένο.
ΒΗΜΑτοδότης 
Η απόλυτη κατάντια, ένας καμμένος σέρνει μια ολόκληρη παράταξη μόνο από τον φόβο της απώλειας της καρέκλας με το μέλι. Πρώτη φορά τάχα αριστερά...

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ - Οπισθεν ολοταχώς της κυβέρνησης για τα κανάλια - Μετά τη συγκρότηση του ΕΣΡ το «μαύρο» και οι κυρώσεις


Οπισθεν ολοταχώς της κυβέρνησης για τα κανάλια - Μετά τη συγκρότηση του ΕΣΡ το «μαύρο» και οι κυρώσεις

Οπισθεν ολοταχώς έκανε η κυβέρνηση στην τροπολογία Παππά που προέβλεπε «μαύρο» στα κανάλια σε πέντε ημέρες, παράκαμψη του ΕΣΡ, πρόστιμα και φυλακίσεις για όσα κανάλια δεν έχουν άδεια. Οπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας αργά το βράδυ: «Είχα, πριν από λίγο, επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κύριο Νίκο Βούτση.
Μου εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Αυτό και θα κάνουμε.
Είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων. Τόσο για τη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής, του ΕΣΡ, όσο και για τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο.
Ήρθε η ώρα, νομίζω, όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων συμφερόντων».
Νωρίτερα, η τροπολογία που είχε κατατεθεί δημιουργούσε νέα δεδομένα για στα ιδιωτικά κανάλια τα οποία δεν πήραν άδεια, καθώς θα πρέπει να κλείσουν όχι σε τρεις μήνες που ανέφερε ο νόμος αρχικά, αλλά σε πέντε μέρες.
Οπισθεν ολοταχώς της κυβέρνησης για τα κανάλια - Μετά τη συγκρότηση του ΕΣΡ το «μαύρο» και οι κυρώσειςΜε τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στο σχέδιο νόμου «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις» επέρχονται τροποποιήσεις στον νόμο 4339/2015 για τις τηλεοπτικές άδειες, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν, την επιβολή αυστηρότερων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων σε βάρος μη αδειοδοτημένων παρόχων, την επιβολή προθεσμιών για τη μετατροπή μετάδοσης προγράμματος σε υψηλή ευκρίνεια, ενώ μετατίθεται εκ νέου κατά τρεις μήνες, δηλαδή από 1.1.2017 αντί από 1.10.2016 που ισχύει σήμερα, η εφαρμογή για την απευθείας τιμολόγηση των διαφημιζόμενων από ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα, στην τροπολογία αναφέρονται τα εξής: Η προθεσμία μετάδοσης σε πρότυπο υψηλής ευκρίνειας (high definition – HD) από τους αδειοδοτούμενους παρόχους ορίζεται σε έξι μήνες από την χορήγηση της άδειας. Από αυτό εξαιρούνται εκπομπές αρχείου που έχουν παραχθεί πριν την έναρξη ισχύος του νόμου 4339/2015.
Επίσης, οι αδειοδοτούμενοι πάροχοι υποχρεούνται εντός δύο ετών από την χορήγηση της άδειας να διασφαλίσουν ότι το πρόγραμμά τους θα πληροί το πρότυπο μετάδοσης σε υψηλή ευκρίνεια.
Σύμφωνα με την τροπολογία επιβάλλονται κυρώσεις στις περιπτώσεις παροχής και διανομής περιεχομένου σε ελεύθερη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από μη αδειοδοτημένους παρόχους και αυτό αφορά και τη διανομή, κωδικοποίηση, και μετάδοση προγραμμάτων.
Οι κυρώσεις για τις ανωτέρω παραβάσεις αυστηροποιούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματική ποινή ύψους από 20.000 ευρώ (σήμερα επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή ύψους από τρεις χιλιάδες ευρώ).
Με φυλάκιση ενός έτους και με χρηματική ποινή ύψους από 20.000 ευρώ έως 1.500.000 ευρώ θα τιμωρείται η παράβαση σχετικά με τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, καθώς και η παράνομη εμπορία ή χρήση τερματικού εξοπλισμού.
Σε αντικατάσταση της παραγράφου 6 του άρθρου 14 του νόμου 4339/2015, επιτρέπεται η δικτύωση παρόχων περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας με έναν πάροχο περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας μετά από ειδική άδεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, στο οποίο οφείλουν να υποβάλουν αντίγραφο της συμφωνίας. Οι πάροχοι θα μπορούν να μεταδίδουν το πρόγραμμα του παρόχου που δικτυώνονται για τρεις ώρες ημερησίως και με την προϋπόθεση ότι θα παρουσιάζονται διακριτοί τίτλοι των παρόχων περιεχομένου.
Δαπάνες που αφορούν οπτικοακουστικές εμπορικές ανακοινώσεις από μη αδειοδοτημένους παρόχους θα προστίθενται στις περιπτώσεις μη εκπιπτομένων επιχειρηματικών δαπανών του άρθρου 23 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
Επίσης, από 1/1/2017 η τιμολόγηση των προγραμμάτων σε υψηλή ευκρίνεια θα διενεργείται αποκλειστικά με τιμολόγιο του Μέσου που θα αναμεταδίδει τη διαφήμιση ή τη χορηγία προς τον διαφημιζόμενο.
Όλες οι ποινές και τα πρόστιμα ισχύουν πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης.

Με το πενάκι του ΚΥΡ


Φουσκάλες στα πόδια: Δεν φαντάζεστε τον καλύτερο τρόπο πρόληψης!

Όσοι αγοράζουν καινούργια παπούτσια, ειδικά αν είναι από λίγο πιο σκληρό υλικό, αλλά και όσοι έχει χρειαστεί να περπατήσουν για μεγάλη απόσταση, γνωρίζουν καλά τον μπελά και την μεγάλη ταλαιπωρία που προκαλούν οι φουσκάλες στα πόδια.

Οι φουσκάλες στα πόδια είναι αποτέλεσμα της διαρκούς τριβής του δέρματος στο πέλμα με το παπούτσι. Στο σημείο της επαφής δημιουργείται τοπική φλεγμονή και παράγεται υγρό.

Μέχρι σήμερα οι γιατροί είχαν διάφορες και πολλές φορές συγκρουόμενες απόψεις ως προς την βέλτιστη μέθοδο πρόληψης της δημιουργίας τοπικής φλεγμονής στα πέλματα από την τριβή με τα παπούτσια.

Αλλά μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Journal of Sport Medicine, έδειξε ότι η φθηνότερη λύση στο πρόβλημα μπορεί επίσης να είναι και η καλύτερη. Και η λύση είναι η χειρουργική κολλητική ταινία!

Για να διαπιστώσουν αν όντως η απλή αυτή ταινία βοηθά στο να μην δημιουργούνται φουσκάλες στα πόδια, οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 128 μαραθωνοδρόμων, των οποίων τα πέλματα, ως γνωστόν, υπόκεινται πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και οι φουσκάλες είναι σχεδόν μέρος της καθημερινότητας αυτών των δρομέων.

Οι επιστήμονες εφάρμοσαν ταινία με μικροπόρους, σαν αυτή που είναι ευρέως διαθέσιμη σε κάθε φαρμακείο, σε σημεία των πελμάτων των δρομέων, τα οποία είναι τα πιο επιρρεπή σημεία για τις φουσκάλες. Έβαλαν την ταινία στο ένα μόνο πέλμα, αφήνοντας το άλλο χωρίς καμία προστασία. Έτσι θα μπορούσαν να συγκρίνουν την επίδραση της ιατρικής κολλητικής ταινίας στο ένα με την εμφάνιση από φουσκάλες στο άλλο πόδι.

Στο τέλος του μαραθωνίου, αποδείχτηκε ότι η ταινία αυτή μείωσε τις φουσκάλες κατά 40%! Και ακόμα και όταν τα πέλματα με τις ταινίες ανέπτυξαν φουσκάλες, εκείνες συνέβησαν πολύ αργότερα μέσα στον αγώνα.

Όταν ένα σημείο πάνω στο δέρμα τρίβεται επανειλημμένα, τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος μπορεί να διαχωριστούν και να γεμίσουν με υγρό, το οποίο παίρνει την μορφή φουσκάλας. Ο τρόπος για να το εμποδίσετε αυτό να συμβεί είναι να κάνετε εκείνη την περιοχή του ποδιού πιο ολισθηρή, για να μειώσετε την τριβή.

Ορισμένες μέθοδοι φαίνεται να λειτουργούν, αλλά έχουν και μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, το αντιιδρωτικό κάνει καλή δουλειά για πολλούς ανθρώπους, αλλά ταυτόχρονα ερεθίζει το δέρμα, σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες. Τα εξειδικευμένα αυτοκόλλητα και επιθέματα με τζελ υψηλής τεχνολογίας μπορεί να λειτουργήσουν, αλλά είναι ακριβά.

Η απλή ιατρική ταινία είναι και αποτελεσματική και πολύ φτηνή ως λύση.

iatropedia

Bruegel: Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να «βγει» στις αγορές

«Το 2018 η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές και γι’ αυτό θα υπάρξει ένα τέταρτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το υιοθετώ», είπε ο Ούγγρος Οικονομολόγους του Ινστιτούτου Bruegel, Ζολτ Ντάρβας από το βήμα της εκδήλωσης «Thessaloniki Summit”.
Σύμφωνα με τον κ. Ντάρβας η αύξηση του ΑΕΠ θα σημαίνει πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προβεί σε μεγάλο δανεισμό ενώ αναγνώρισε πως η Ελλάδα έκανε τεράστιες προσπάθειες στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων, αναφέρει το ΑΠΕ.
Αναφορικά με το χρέος χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός ότι το 80% περίπου βρίσκεται στα χέρια επίσημων πιστωτών, πράγμα που όπως είπε αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την προσέλκυση ξένων επενδυτών ενώ συνέδεσε το ενδεχόμενο διευθέτησης του ελληνικού χρέους με τις γερμανικές εκλογές.

Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών

Πάνω από 6 εκατ. η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τη φαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων και αδύναμων 

Ξεπερνά τις 55.000 ο αριθμός των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων πολιτών δικαιούχων μηδενικής συμμετοχής στα φάρμακά τους, που συνταγογραφήθηκαν το πρώτο δίμηνο από την εφαρμογή του μέτρου. 
Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε σχετική ανακοίνωση ο αριθμός των δικαούχων τριπλασιάστηκε μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης), ο αριθμός των δικαιούχων που έχουν συνταγογραφηθεί στο 1ο δίμηνο εφαρμογής του μέτρου (από 13/8/2016 έως 13/10/2016), ανέρχεται σε 55.017, εκτελέστηκαν 100.398 συνταγές και η δαπάνη του ΕΟΠΥΥανήλθε στα 6.077.288 ευρώ.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εξίσωσης των δικαιωμάτων ασφαλισμένων - ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας, θεσπίστηκε το μέτρο «Μηδενική συμμετοχή στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής», το οποίο με βάση συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια, διασφαλίζει την κατάργηση του ποσοστού συμμετοχής των εν λόγω πολιτών στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής, καθώς και την κατάργηση της εισφοράς του 1ευρώ υπέρ του ΕΟΠΥΥ.
Εκτός από την οικονομική ανακούφιση που επιφέρει το μέτρο αυτό, για τη συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας, δίνει επίσης τη δυνατότητα στους δικαιούχους να παίρνουν τα φάρμακά τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, όπως και οι ασφαλισμένοι και όχι από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, αποφεύγοντας έτσι την ταλαιπωρία, ειδικά οι κάτοικοι της επαρχίας, λόγω των συχνών μετακινήσεων.
Για την πληρέστερη προστασία των συγκεκριμένων δικαιούχων και με δεδομένο ότι υπάρχουν αρκετά θεραπευτικά ισοδύναμα φάρμακα που δεν επιφέρουν καμία οικονομική επιβάρυνση στον ασθενή, το υπουργείο εξηγεί ότι από τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, όταν ο γιατρός συνταγογραφεί ηλεκτρονικά στους δικαιούχους -που αφορά το μέτρο- κάποια δραστική ουσία, θα υπάρχει ένδειξη ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχουν φάρμακα που δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Με αυτόν τον τρόπο ο ασθενής θα ξέρει, προτού πάει στο φαρμακείο, ότι δεν χρειάζεται να καταβάλει ούτε ένα ευρώ προκειμένου να λάβει την φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται.

14.10.16

Μαρία Δεναξά: Φασισμός η τροπολογία Παππά για το κλείσιμο των καναλιών

Λίγα λεπτά έπρεπε να περάσουν από την είδηση για τροπολογία Παππά για το κλείσιμο των καναλιών χωρίς άδεια, για να έρθουν οι πρώτες αντιδράσεις από το δημοσιογραφικό κόσμο.


Ενδεικτική ήταν η αντίδραση της δημοσιογράφου και ανταποκρίτριας στο Παρίσι, Μαρίας Δεναξά, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook, κάνει λόγο για φασιστική κίνηση.

«To ότι με νέα τροπολογία Παππά κλείνουν τα κανάλια που δεν πήραν άδεια σε 5 ΜΕΡΕΣ αντί 3 ΜΗΝΕΣ, από τη μέρα υπογραφής των αδειών και μένουν χωρίς εργασία εκατοντάδες εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και χωρίς εισόδημα δεν ξέρω κι εγώ πόσες οικογένειες, αυτό για μένα είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ!» έγραψε η δημοσιογράφος στο Facebook.
denaxa

ΦΑΣΙΣΜΟΣ !!! Φυλακή και πρόστιμα για τα κανάλια που αρνούνται να κλείσουν - «Μαύρο» σε πέντε μέρες


Φυλακή και πρόστιμα για τα κανάλια που αρνούνται να κλείσουν - «Μαύρο» σε πέντε μέρες

Κατατέθηκε την Παρασκευή η τροπολογία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που αφορά τα ΜΜΕ. Η εν λόγω τροπολογία δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα για στα ιδιωτικά κανάλια τα οποία δεν πήραν άδεια, καθώς θα πρέπει να κλείσουν όχι σε τρεις μήνες που ανέφερε ο νόμος αρχικά, αλλά σε πέντε μέρες. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τροπολογία, σε διάστημα πέντε ημερών από την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των ονομάτων των νέων τηλεοπτικών σταθμών, προβλέπονται κυρώσεις για τα υπόλοιπα μη αδειοδοτημένα κανάλια.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην σχετική τροπολογία, «μετά την πάροδο πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του υπουργού στον οποίον έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με την οποία χορηγούνται άδειες της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, επιβάλλονται οι κυρώσεις των άρθρων 76 και 77 του ν. 4070/2012 στις εξής περιπτώσεις:
- παροχής και με κάθε τρόπο διανομής περιεχομένου, ανεξαρτήτως στόχευσης, μέσω επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής σε ελεύθερη λήψη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από παρόχους μη αδειοδοτημένους κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου,
- διανομής, κωδικοποίησης, μετάδοσης και με οποιοδήποτε τρόπο διάθεσης στο κοινό από παρόχους δικτύου επίγειας τηλεοπτικής ευρυεκπομπής και σε οποιαδήποτε εμβέλεια ή γεωγραφική κάλυψη, προγραμμάτων, εκπομπών ή περιεχομένου των ανωτέρων υπό (α) αναφερομένων».
Σε ό,τι αφορά τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε βάρος μη αδειοδοτημένων παρόχων, προβλέπονται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τουλάχιστον 20.000 ευρώ. Σήμερα, προβλέπεται φυλάκιση έξι μηνών, ενώ τα πρόστιμα ξεκινούν από 3.000.
Η τροπολογία έχει τίτλο «Τροποποίηση διατάξεων του ν.4339/2015 περί αδειοδότησης παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, συμπλήρωση του Κ.Φ.Ε. σχετικά με δαπάνες που αφορούν σε οπτικοακουστικές εμπορικές ανακοινώσεις, και μετάθεση έως 1.1.2017 της εφαρμογής της διαδικασίας για την απευθείας τιμολόγηση των διαφημιζομένων από τα Μ.Μ.Ε.».

«Τρέμουν» τις προφητείες του Γέροντα Παΐσιου στην Τουρκία – Τι δημοσιεύουν τουρκικές εφημερίδες


paisios-turkia

Ιδιαίτερη προσοχή φαίνεται να δίνουν οι Τούρκοι στον Γέροντα Παΐσιο και στις προφητείες του, ενώ τα δημοσιεύματα τους δείχνουν ακόμα και ένα είδος ανησυχίας όπως διαβάζουμε στον Νίκο Χειλαδάκη:
Με την φράση «Paisios’ un kehanetleri», δηλαδή, «Οι προφητείες του Αγίου Παισίου», τουρκικές εφημερίδες όπως η Akşam, Vatan και Sabah και ιστοσελίδες όπως Gazeteoku, κάνουν συνεχώς κάποια αφιερώματα στον Όσιο Παΐσιο δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις προφητείες του για την Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη.
Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, στα όσα έχει προφητέψει ο Όσιος Παΐσιος για την Κωνσταντινούπολη, «Yunanlıların İstanbul hayali», δηλαδή το «Το Όνειρο των Ελλήνων για την Κωνσταντινούπολη». 
Εκείνο που δεν ξεχνούν και δίνουν μεγάλη προσοχή, είναι ότι ο πατήρ Παΐσιος είναι γνήσιο τεκνό της Ανατολίας και μάλιστα της αγιοτόκου Καππαδοκίας.
Ο Γέροντας Παϊσιος είχε κάνει πολλές προβλέψεις ότι η Τουρκία θα αφανιστεί και στις προβλέψεις του είχε αναφέρει ότι η Τουρκία θα διαμελιστεί και πως η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. 
Συγκεκριμένα:
«Κατόπιν τον ρώτησα για την συνεχή αδιαλλαξία και τις προκλήσεις των Τούρκων. Μ’ έπιασε από τον ώμο και με πολύ σοβαρότητα μου απάντησε: “Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από πάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια.
Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών.
Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί.
Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός.»
Ο διάσημος Τούρκος ιστορικός Χαλίλ Ινανλτσίκ προειδοποιεί : Η Κριμαία είναι η αρχή, αλλά ο βασικός στόχος των Ρώσων είναι η Κωνσταντινούπολη.

Ρε ξεφτίλες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει όριο στην ξετσιπωσιά σας;

Αυτή είναι η Κατίνα Μανιτάρα.

 Είναι η αντάρτισσα του «Δημοκρατικού Στρατού» που πριν από λίγες μέρες την «ψέκασαν» με χημικά τα ΜΑΤ του Τσίπρα στην συγκέντρωση των συνταξιούχων.

Ο Τσίπρας τώρα είναι ο πρωθυπουργός του τρίτου και των προηγούμενων Μνημονίων, είναι τύπος που ο Βαλς «τον ζηλεύει», ο Ντάισελμπλουμ «τον θαυμάζει» και που οι Αμερικάνοι «του βγάζουν το καπέλο».

Είναι επίσης ο τύπος που κάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ο κήρυκας του δόγματος «η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ δεν αμφισβητείται», ο «θα δώσω την 13η σύνταξη» που έκοψε και το ΕΚΑΣ, ο εκποιητής του Ελληνικού στον Λάτση και του νερού στο υπερταμείο.

Αυτός, ο Τσίπρας, χτες είχε ομιλία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και από κάτω τον χειροκροτούσαν εκτός του «κομμουνιστή» Κατρούγκαλου διάφοροι γνωστοί «αριστεροί»: Από τον Πάνο Καμμένο και τον Φώτη Κουβέλη μέχρι την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Στέφανο Τζουμάκα.

Ε, λοιπόν, την ώρα που ξεκινούσε το συνέδριο των συνοδοιπόρων των ΑΝΕΛ, η Αυγή – η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ – αποτίνοντας φόρο τιμής στον… έρπη του μεγάλου διαπραγματευτή και αγωνιστή Τσίπρα, πως λέτε ότι διαφήμιζε το Συνέδριο του κόμματος των πλειστηριασμών και της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζιτών;

Διακινώντας στα κοινωνικά δίκτυα ανάρτηση με το σύνθημα «Ούτε σε ξερονήσια,
ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές»!

Ναι! Αυτά τα απίθανα θρασίμια, που δεν υπάρχει δήλωση μετανοίας που να μην την έχουν υπογράψει, μετά τον τοίχο της Καισαριανής, στο στόμα τους – στο ίδιο στόμα με το οποίο γλύφουν «θεσμούς», «τροικανούς», Αμερικανούς, Γερμανούς και κάθε λογής πραιτοριανούς της ολιγαρχίας – πιάσανε και τα ξερονήσια! Και τις φυλακές! Πιάσανε στο στόμα τους και τους κομμουνιστές!

Πήραν το σύνθημα που περιγράφει τη ζωή και τη θυσία των αλύγιστων, καπηλεύτηκαν τα άρματα των άλλων για να κρεμάσουν αυτοί τα νταούλια τους!

Μαγάρισαν τα τιμαλφή της λεβεντιάς και της συνέπειας των άλλων, που ούτε στα όνειρά τους δεν θα φτάσουν, για να τα κάνουν κρεμαστάρια!

Η αθλιότητά τους δεν έχει όριο.

Η αθλιότητά τους δεν έχει προηγούμενο.

Και στο απολύτως εύλογο, απολύτως πολιτικό και εξόχως ευγενικό – όταν έχεις να κάνεις με τέτοια αθύρματα – ερώτημα «ρε ξεφτίλες, υπάρχει τελικά όριο στην ξετσιπωσιάς σας;», η απάντηση είναι σαφής:

Όχι, δεν υπάρχει.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Γιορτή Τσικουδιάς από το Σύλλογο Κρητών την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, ο Σύλλογος Κρητών Μεσσηνίας «Ο Ψηλορείτης» διοργανώνει Γιορτή Τσικουδιάς, με έναρξη στις 11.00, έξω από την αίθουσα του Χορευτικού Τμήματος του Συλλόγου, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.
Εκτός από τσικουδιά, η Γιορτή θα περιλάβει φαγητό και χορό, με τη συνοδεία μουσικής από τον Μανώλη Μετζάκη, που θα παίξει λύρα και τον Λευτέρη Μαρινάκη στο λαούτο.

Αυτό για τα παπαγαλάκια που λένε ότι ο Τσίπρας είναι ψεύτης

Αυτό για τα παπαγαλάκια που λένε ότι ο Τσίπρας είναι ψεύτης !!!

ΕΡΕΥΝΑ - Είναι το παιδί σας ιδιότροπο στο φαγητό; Μπορεί να φταίνε τα γονίδια


Είναι το παιδί σας ιδιότροπο στο φαγητό; Μπορεί να φταίνε τα γονίδια
Αν σας έχει πρήξει το παιδί σας με την άρνησή του να φάει τα φαγητά που με τόσο κόπο του έχετε ετοιμάσει, ίσως πρέπει να το δικαιολογήσετε: μπορεί να φταίνε και τα γονίδιά του. 

Μια νέα βρετανο-νορβηγική επιστημονική έρευνα κατέληξε για πρώτη φορά στο συμπέρασμα ότι οι ιδιοτροπίες των παιδιών στο θέμα του φαγητού έχουν και γενετικό υπόβαθρο - μάλιστα καθόλου ασήμαντο, αλλά περίπου κατά το ήμισυ (το άλλο μισό είναι οι επιρροές του περιβάλλοντος και της συμπεριφοράς των γονιών).
 
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Αντρέα Σμιθ του University College του Λονδίνου (UCL), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό παιδοψυχολογίας και παιδοψυχιατρικής "Journal of Child Psychology and Psychiatry", σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Τέλεγκραφ», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 2.000 οικογένειες με δίδυμα ηλικίας περίπου 16 μηνών.
Οι γονείς απάντησαν σε ερωτηματολόγια για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους. Για να απονομονώσουν τους γενετικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφική συμπεριφορά των παιδιών, οι επιστήμονες συνέκριναν τις συνήθειες των μονοζυγωτικών διδύμων (με κοινό το 100% των γονιδίων) με τις συνήθειες των διζυγωτικών διδύμων (που έχουν κοινά μόνο τα μισά γονίδια).
Κατ' αρχήν διαπιστώθηκε ότι τα ιδιότροπα παιδιά, που είναι άκρως επιλεκτικά με το φαγητό τους, είναι χονδρικά τα ίδια που απορρίπτουν συνήθως τα καινούρια και άγνωστα φαγητά. Επίσης, η μελέτη δείχνει ότι η επιλεκτικότητα στο φαγητό έχει γενετική επιρροή σε ποσοστό 46%, ενώ η «νεοφοβία» (η απόρριψη των νέων φαγητών) έχει ακόμη πιο έντονο γενετικό υπόβαθρο, σε ποσοστό 58%.
«Τα 'δύσκολα' με το φαγητό παιδιά επηρεάζονται σημαντικά από τα γονίδιά τους, ήδη από πολύ νωρίς. Είναι μια έμφυτη τάση και δεν φταίνε οι γονείς που τα παιδιά τους είναι τόσο ιδιότροπα. Η γενετική επίδραση είναι ολοφάνερη στην ηλικία των 16 μηνών», δήλωσε η Σμιθ.


   Επισήμανε πάντως ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες είναι εξίσου σημαντικοί, άρα οι γονείς έχουν σαφώς περιθώρια να επηρεάσουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους. Πρόσθεσε ότι οι γονείς δεν πρέπει να πιέζουν το παιδί τους να φάει κάτι που δεν θέλει ή να το «δωροδοκούν» τεχνηέντως, αλλά είναι καλύτερα να του το προσφέρουν συχνά σε άσχετες στιγμές εκτός γευμάτων και να επικροτούν κάθε προσπάθειά του να το αγγίξει ή να το μυρίσει.


   Παραμένει άγνωστο αν υπάρχουν συγκεκριμένα γονίδια και ποια είναι αυτά, που επηρεάζουν τις διατροφικές ιδιοτροπίες των παιδιών. Το πιθανότερο, κατά τους ερευνητές, είναι ότι πολλά γονίδια εμπλέκονται και το καθένα παίζει μικρό ρόλο από μόνο του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου