16.1.21

Κουφοντίνας : Εκτάκτως στο νοσοκομείο Λαμίας μετά την απεργία πείνας

Ο Κουφοντίνας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από τις Φυλακές Δομοκού, καθώς είχε ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου

Μπεκατώρου : Παρέμβαση εισαγγελέα μετά την καταγγελία για βιασμό της

Το σημαντικό είναι ότι με την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας της Αθήνας, η Σοφία Μπεκατώρου θα καταθέσει αναλυτικά για το περιστατικό, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η καταγγελθείσα πράξη φέρεται ότι τελέστηκε πριν από 23 χρόνια και ως εκ τούτου έχει παραγραφεί

Ξεπέρασαν τις χίλιες οι υπηρεσίες στο gov.gr για την εξυπηρέτηση του πολίτη

Περισσότερες από χίλιες είναι οι υπηρεσίες που έχουν ενταχθεί στο gov.gr που άρχισε τη λειτουργία του από τον Μάρτιο 2020 μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2020. Η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη μέσα από τις 11 κατηγορίες υπηρεσιών παρέχει, χωρίς κόπο και χωρίς οι πολίτες να συνωστίζονται, οποιοδήποτε πιστοποιητικό κι έγγραφο από τον τομέα γεωργίας και κτηνοτροφίας, επιχειρηματικής δραστηριότητας, δικαιοσύνης, πολίτη και καθημερινότητας, στράτευσης, μέχρι περιουσίας και φορολογίας, εργασίας κι ασφάλισης, οικογένειας, υγείας, εκπαίδευσης, πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού κα.

Κορονοϊός: 510 νέα κρούσματα, 323 διασωληνωμένοι, 20 νεκροί

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148.370, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.721 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45.355 (63,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διανομέας πήρε πίσω το φαγητό, γιατί δεν έλαβε καλό φιλοδώρημα

Η διανομέας δεν πήρε καλά το γεγονός πως έλαβε μικρό φιλοδώρημα.

SMS στο 13033: Τι αλλάζει στους κωδικούς για αγορές στα καταστήματα

Με SMS στο 13033 και την αποστολή του σωστού κωδικού, θα μπορούν οι πολίτες από τις 18/1 να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα. Τι αλλάζει στα μηνύματα από Δευτέρα.

Παραίτηση: Στέλιου Στασινόπουλου με καταδίκη “μεθοδεύσεων” του περιφερειάρχη Πελοποννήσου!

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Αίσθηση έχει προκαλέσει η παραίτηση του Στέλιου Στασινόπουλου, πρώην διοικητή του ΣΔΟΕ, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρίας Μεσσηνίας και ειδικότερα οι λόγοι τους οποίους επικαλείται για την παραίτησή του. Ειδικότερα, ο Στέλιος Στασινόπουλος μιλά για “μεθοδεύσεις” του περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να επιλεγεί διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας άτομο της επιρροής του, χωρίς να εκτιμηθούν τα βιογραφικά των υποψηφίων. Επιπλέον μιλά για προκλητική αύξηση της αμοιβής του διευθύνοντος συμβούλου κατά 150%.

Η Σακοράφα ζητά απαντήσεις για το αεροδρόμιο και τη Σχίζα μετά τη συμφωνία για το Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων

Απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς ζητά η βουλευτίνα του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, αφενός για την προοπτική του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας, μετά από τη συμφωνία με το Ισραήλ για τη λειτουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων μαχητικών αεροσκαφών και αφετέρου για την ενδεχόμενη επανενεργοποίηση του πεδίου βολής στη Σχίζα, με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον, όπως υπογραμμίζει η βουλευτίνα του ΜέΡΑ25…

Πρεμιέρα σήμερα για το εμβόλιο στους 85 και άνω, στα νοσοκομεία

Πρεμιέρα σήμερα για το εμβόλιο στους 85 και άνω, στα νοσοκομεία

Ο 12χρονος που έχει μία θέση στο Guinness και θέλει να γίνει επαγγελματίας

Είναι μόλις 12 ετών και θα έχει μία θέση στην έκδοση του Guinness World Records, για το 2021. Ο λόγος για τον Τσινόνσο Ετσε, έναν πιτσιρικά από την πόλη Γουάρι της Νιγηρίας, ο οποίος σε ένα λεπτό, κατάφερε να κάνει 111 «γκελάκια» με μία ποδοσφαιρική μπάλα, ισορροπώντας ταυτόχρονα μία άλλη μπάλα στο κεφάλι του!

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε πληρώνονται

Σε περίπου δύο εβδομάδες θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, από τις 22 Ιανουαρίου 2021 έως τις 28 του ίδιου μήνα οι δικαιούχοι θα λάβουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία.

Καιρός: Χιόνια, βροχές και καταιγίδες σήμερα Σάββατο - Που θα χτυπήσουν

Σήμερα Σάββατο 16/1 ο καιρός συνεχίζει να έχει ακραία φαινόμενα, καθώς σε όλη την χώρα θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία.

Γεωργιάδης για άνοιγμα αγοράς: «Αν υπάρξουν εικόνες συνωστισμού επιστρέφουμε στο προηγούμενο καθεστώς»

Αν υπάρξουν εικόνες συνωστισμού στους δρόμους, όπως είδαμε σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είμαι έτοιμος να δράσω αστραπιαία», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

15.1.21

Η ΕΛ.ΑΣ έπιασε τους δράστες της άγριας επίθεσης στον σταθμάρχη του μετρό - Οι πρώτες πληροφορίες

Αξιωματικοί της αστυνομίας προχώρησαν στην προσαγωγή των δύο δραστών που είχαν ξυλοκοπήσει τον σταθμάρχη στην Ομόνοια

Αποχαρακτηρίστηκαν έγγραφα για τους εξωγήινους από το 1980

Στον αποχαρακτηρισμό όλης της βάσης δεδομένων για τους εξωγήινους και τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα προχώρησε η CIA.

Ν. Χαρδαλιάς: Επαναλειτουργούν οι επιχειρήσεις από τις 18 Ιανουαρίου

Την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων (λιανεμπόριο, κομμωτήρια, επιχειρήσεις περιποίησης νυχιών και ινστιτούτα αισθητικής) από τις 18 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης κάποιων περιορισμών.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟΡΩΝ ΑΝΙΑΤΩΝ «Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζεται ο Γολγοθάς των απολυμένων εργαζομένων του ιδρύματος «Η Στέγη της Εκκλησίας». Από την μια πλευρά λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων έχει ανασταλεί η λειτουργία των Δικαστηρίων, που είμαστε σίγουροι ότι θα δικαίωναν τον αγώνα τους. Από την άλλη πλευρά η διοίκηση του Ιδρύματος σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αναλγησίας και εκδίκησης δεν κατέβαλε το Δώρο Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι επί ένα περίπου χρόνο είναι άνεργοι, να περάσουν με ανέχεια και στερήσεις τις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων. Αν και οι εργαζόμενοι έδωσαν μια εύλογη περίοδο χάριτος στη διοίκηση του ιδρύματος, προκειμένου να καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων, το οποίο εκ του νόμου έπρεπε να κατατεθεί μέχρι τις 21.12. 2020, και μετά την προκλητική αδράνεια εν μέρους των υπευθύνων, αναγκάστηκε το Δ.Σ του σωματείου τους να προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλαμάτας στις 13.01.2021 και να καταγγείλει το γεγονός. Θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτη τη στάση της διοίκησης του ιδρύματος, η οποία αφενός περιφρονεί κατάφορα το νόμο, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζει τη μη καταβολή του δώρου «ποινικό αδίκημα» και καταλογίζει στον παραβάτη όχι μόνο χρηματικό πρόστιμο αλλά και ποινή φυλάκισης, αφετέρου οδηγεί στο χείλος της φτώχιας ολόκληρες οικογένειες, που εδώ και ένα χρόνο ταλαιπωρούνται από την εκδικητική της μανία. Για μια ακόμα φορά, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να διεκδικήσουν τα αυτονόητα και για μια ακόμα φορά η διοίκηση του ιδρύματος «Η Στέγη της Εκκλησίας» αποδεικνύει πόσο περιφρονεί τόσο τους ίδιους όσο και το νόμο. Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας Παν. Φαββατάς Στυλ. Λαμπίρη

Τι ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 15/01 για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει: Σήμερα ανακοινώνουμε 610 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορoνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 147860, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5709 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45140 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εντοπίστηκε διεθνές κύκλωμα νοθείας βενζίνης με τη μέθοδο «Designer Fuel Oil»

Διεθνές κύκλωμα νοθείας βενζίνης που λειτουργεί με τη νέα μέθοδο «Designer Fuel Oil», εντόπισαν οι τελωνειακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η Ελλάδα ανακηρύχθηκε ως ο νούμερο ένα βιώσιμος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο για το 2021

H Ελλάδα ανακηρύχθηκε ως ο νούμερο ένα βιώσιμος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο για το 2021, από τον κορυφαίο εκδότη ταξιδιωτικών οδηγών Lonely Planet. Λίγο πριν τον ερχομό του νέου έτους, δημοσίευσε την έκδοση 2021 των βραβείων «Best in Travel» , η οποία είναι διαφορετική φέτος. Αυτή τη χρονιά επικεντρώνεται σε μέρη και άτομα που επιδεικνύουν μια πραγματική δέσμευση για βιωσιμότητα και πολυμορφία .

Σχέδιο του Τεντέν πουλήθηκε για 3,2 εκατομμύρια ευρώ

Ένα σχέδιο του Τεντέν, το οποίο παρέμενε για χρόνια διπλωμένο σε ένα συρτάρι, πουλήθηκε σήμερα σε δημοπρασία στο Παρίσι, έναντι του ποσού των 3,175 εκατομμυρίων ευρώ, έγινε γνωστό από τον οίκο δημοπρασιών.

Μενέλαος Γερονικολός: «Ζητώ το άμεσο άνοιγμα της αγοράς της Μεσσηνίας»

Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμους της Μεσσηνίας και επιχειρηματίες του τόπου μας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με πρωτοβουλία του υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας και μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαου Γερονικολού. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψιλάκη, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γιώργος Εγγλέζος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης, Γιώργος Πετρόπουλος, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Κωνσταντίνα Γκλιάτα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορώνης, Παναγιώτης Μαργιάννης, ο επιχειρηματίας από το δήμο Οιχαλίας, Ηλίας Μουρούσιας.

Σε αχαρτογράφητα νερά η εστίαση - Πότε αναμένεται η επαναλειτουργία - Γιατί αγωνιούν οι εστιάτορες

Γρίφος παραμένει το άνοιγμα της εστίασης, με τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους του κλάδου να αγωνιούν γαι το γεγονός ότι τα καταστήματα του κλάδου παραμένουν κλειστά.

Πλοίο με 47 επιβάτες προσέκρουσε στο λιμάνι της Θήρας

Πλοίο προσέκρουσε σήμερα το πρωί στην προβλήτα της Θήρας. Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης το ”ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν. Ρεθύμνου προσέκρουσε στον προβλήτα λιμένα Αθηνιού Θήρας, με 47 επιβάτες, 21 Φορτηγά και 7 Ι.Χ. εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο για Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθο – Κάσο – Σητεία – Ανάφη – Θήρα – Μήλο – Πειραιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει για την πανδημία

Ειδήσεις έβγαλε η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης, ζήτησε κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού, να ενημερώσει την Βουλή για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Προς παράταση η επιστρεπτέα προκαταβολή 5 – Σπάει κάθε ρεκόρ η συμμετοχή

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στο 5ο κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής και ίσως πάει ακόμη ψηλότερα αν τελικά δοθεί ολιγοήμερη παράταση, όπως ζητούν φορείς και παράγοντες της αγοράς.

Προανήγγειλε άνοιγμα της αγοράς ο Μητσοτάκης: Έχουμε την ασφάλεια να συζητήσουμε χαλάρωση περιοριστικών μέτρων

Ευκαιρία να διαλυθούν μύθοι που συνειδητά η όχι διακινούνται και να περιγραφεί με τη γλώσσα της αλήθειας η κατάσταση που μαζί με το σχέδιο θα μας οδηγήσει στο αύριο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας την συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, στη Βουλή. «Με 424 κενά κρεβάτια στο ΕΣΥ παρέχεται η ασφάλεια να συζητήσουμε περαιτέρω χαλάρωση στα περιοριστικά μέτρα και επαναφορά στην κανονικότητα της οικονομικής ζωής», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Ινδονησία - Σεισμός 6,2 βαθμών: Τουλάχιστον 26 οι νεκροί

Ο ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών που έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) την Κελέβη, στην Ινδονησία, προκαλώντας την κατάρρευση πολλών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου νοσοκομείου, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους, κατά τον ακόμη προσωρινό απολογισμό της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών

Καιρός : Δείτε πού χιονίζει τώρα σε όλη τη χώρα

Η χώρα στην «κατάψυξη» – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Lockdown: «Κληρώνει» για την επαναλειτουργία της αγοράς – Σήμερα η τελική εισήγηση των ειδικών

Για κάθε μήνα lockdown με κλειστή την αγορά, χάνονται περίπου 3 δισ. ευρώ ήταν το… μήνυμα της κυβέρνησης στους ειδικούς για το άνοιγμα των καταστημάτων. Μετά το click away, έρχεται και το click in shop. Ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά. Στόχος ν’ ανοίγει μια δραστηριότητα κάθε εβδομάδα.

Τον Φεβρουάριο τα 400 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες

Mε καθυστέρηση, τον Φεβρουάριο, θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς η πλατφόρμα δεν είναι ακόμη έτοιμη.

Μια αγκαλιά τα ροζ Φλαμίνγκο στον υγρότοπο της Καλλονής

Μια αγκαλιά για να ζεσταθούν γίνονται όλα τα Φλαμίνγκο, που ξεχειμωνιάζουν στους υγροτόπους της Λέσβου, μια αγκαλιά, που την αποτύπωσε, πριν δύο μέρες, στον υδροβιότοπο της Αλυκής στην Καλλονή

Οι καλόγριες "έκλεψαν" το στάβλο;;

Μια ιδιαίτερη υπόθεση έχει αναστατώσει την περιοχή της Δωρίδας, καθώς εμπλέκει γυναικεία αδελφότητα σε ιστορικό Μοναστήρι της περιοχής, με υπόθεση διάρρηξης και κλοπής από ποιμνιοστάσιο σε κοντινό χωριό, στην Αμυγδαλιά Φωκίδας. Σύμφωνα με το lamia Report και την Διεύθυνση Αστυνομία Φωκίδας, υπήρξε καταγγελία στις 7 Ιανουαρίου κτηνοτρόφο που διατηρεί στάβλο κοντά στη Μονή Παναγιάς Κουτσουριώτισσας, ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει το στάβλο. ΟΙ δράστες είχαν αφαιρέσει συρόμενες πόρτες, παράθυρα, ακόμη και παλαιά κάγκελα. Εκείνο το διάστημα είχε μετακινήσει αλλού τα ζώα του.

Οι 10 πιο χιονισμένες πόλεις στον κόσμο!

1. Σαν Μονί, Γαλλία – Δημοφιλές θέρετρο της Γαλλίας για τους απανταχού λάτρεις του σκι, το βουνό του Mont Blanc που δεσπόζει πάνω από την πόλη υπόσχεται υψηλή χιονόπτωση από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο

14.1.21

Μεταμόρφωση Μεσσηνίας : Ένα σημαντικό Βυζαντινό κέντρο

Τα ευρήματα δείχνουν πως στην περιοχή της Μεταμορφώσεως υπήρχε συνεχή κατοίκηση στα Αρχαϊκά, Κλασσικά, Ελληνιστικά και Ρωμαϊκά χρόνια. Η Βυζαντινή εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, 11ος αιώνας, τα υπολείμματα των τούρκικων λουτρών, καθώς και τα καλντερίμια που υπήρχαν και καταστράφηκαν το 1994 προκειμένου να διανοιχτούν αγροτικοί δρόμοι, μαρτυρούν ότι η περιοχή συνέχισε και στα βυζαντινά χρόνια να είναι σημαντικό κέντρο της περιοχής.Το χωριό Μεταμόρφωση (πρώην Σκάρμιγκα) βρίσκεται στην Βορειοδυτική πλευρά της Πυλιακής Γης. Απέχει 45 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νόμου Μεσσηνίας την Καλαμάτα, και 25 χιλιόμετρα από την Πύλo. Ανήκει στον Καλλικρατικό Δήμο Πύλου - Νέστορος του οποίου και αποτελεί ομώνυμη Τοπική Κοινότητα. Ο Βυζαντινός ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Αγία Σωτήρα)

Χάρτης κορωνοϊού στην Ελλάδα: 228 κρούσματα σε Αττική, 69 σε Θεσσαλονίκη, 3 σε Μεσηννία (Λίστα)

Η κατανομή των 599 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής αναλυτικά: 34 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής 24 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών 34 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών 29 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής 50 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών 25 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών 31 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς 69 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης 10 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας 11 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας 22 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας 16 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας 19 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου 11 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου 3 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας 11 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς 26 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης 8 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας 5 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας 20 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου 5 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου 9 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας 3 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας 1 κρούσμα στην Π.Ε. Νήσων 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας 20 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας 1 κρούσμα στην Π.Ε Ρεθύμνου 2 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης 16 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων 16 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων 4 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας 1 κρούσμα στην Π.Ε Φωκίδας 8 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

Συνελήφθη ο επίδοξος Εσκομπάρ των Ρομά για άσκοπους πυροβολισμούς στο Μενίδι

Με λαϊκά άσματα εκδηλώνουν οι φίλοι του στο TikTok τη θλίψη τους για την εξέλιξη της υπόθεσης - Όπλα και ναρκωτικά στην κατοχή του - Πώς έφτασαν στα ίχνη του Ο περίφημος… χρυσοποίκιλτος θρόνος - καρέκλα στην πλάτη της οποίας δεσπόζει η πλαστικοποιημένη επένδυση με την μορφή του μακαρίτη Κολομβιανού ναρκέμπορου, Πάμπλο Έσκομπαρ- σήμα κατατεθέν των μελών της συμμορίας που συνελήφθησαν στο Ζεφύρι στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Θεοχάρης για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Δεν θα είναι προϋπόθεση για τους τουρίστες

Κατηγορηματικά διέψευσε τον πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επιτρέπει το καλοκαίρι την είσοδο στην χώρα μόνο σε όσους τουρίστες είναι εμβολιασμένοι. «Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα γίνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στη χώρα μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

Σκουπίδια: Σε 10 μέρες αναμένεται να υπογραφεί σύμβαση με εταιρεία

Σε ό,τι αφορά στο χρόνιο πρόβλημα των σκουπιδιών που ταλανίζει την περιφέρεια Πελοποννήσου ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις εξελίξεις που υπάρχουν: «Αυτό που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία 10-30 χρόνια! Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας!

Πανελλήνιες: 15 απαντήσεις για τον νέο τρόπο εισαγωγής και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στην δημοσιότητας 15 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις νέες ρυθμίσεις για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Χημικά κατά φοιτητών στο συλλαλητήριο κατά του ν/σ Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας με τους άνδρες των ΜΑΤ να προχωρούν στη ρίψη χημικών ενάντια σε διαδηλωτές που εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στο νέο ντροπιαστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια για να συνεχίζουν με πορεία μέχρι τη Βουλή και βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιστρατεύσει και αύρα νερού, που βρίσκεται στην οδό Σταδίου.>Το σχέδιο νόμου, το οποίο βρίσκεται σε δημοσία διαβούλευση, φέρνει αλλαγές στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση περιορίζοντας την πρόσβαση σε αυτή, ιδρύει πανεπιστημιακή αστυνομία και βάζει τέλος στο δημόσιο ανοιχτό πανεπιστήμιο όπως διαμορφώθηκε από τη δεκαετία του '70. <

Τα πρώτα έντομα ενδέχεται να προσγειωθούν στα πιάτα των Ευρωπαίων μέχρι τα μέσα του 2021

Για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την κατανάλωση τροφών που παράγονται από ένα είδος κολεοπτέρου, κάνοντας ένα πρώτο βήμα ώστε οι Βρυξέλλες να επιτρέψουν σε ένα έντομο να προσγειωθεί στα πιάτα των Ευρωπαίων.

Οι επτά περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα αναλογικά - Ανησυχία για τη μέση ηλικία

Επιδημιολογική εικόνα της Αττικής εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία σε κυβερνητικό επιτελείο και επιστήμονες, ενώ χθες επιβλήθηκαν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε Αργολίδα και Σπάρτη.

Άνοιγμα της εστιάσης σε 3 εβδομάδες

Την ίδια ώρα, υπέρ του ανοίγματος της εστίασης, μόνο σε εξωτερικούς χώρους, σε τρεις εβδομάδες, αλλά και των Γυμνασίων και των Λυκείων παράλληλα με το λιανεμπόριο τάχθηκε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Προς άνοιγμα η αγορά – Σκέψεις για νέα μέτρα στην Αττική

Click away και click in shop οι μέθοδοι για την επαναλειτουργία των καταστημάτων. Αισιοδοξία μετά τα χτεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, προβληματίζει ωτόσο η Αττική. Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για τη δημοσκόπηση της MARC.

Σε δύο κύματα η κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ισχυρό ψύχος και χιονοπτώσεις

>Σε δύο κύματα θα εκδηλωθεί η κακοκαιρία «Λέανδρος», που θα πλήξει τη χώρα τις επόμενες ημέρες με σφοδρές χιονοπτώσεις και «πολικές» θερμοκρασίες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου