18.9.10

Ο Σαμαράς με τα πόδια και ο πρώην υπουργός με… λιμουζίνα!

Αντώνη όσο και να προσπαθείς, όσο και να καθαρίζεις, αυτό το μαγαζί μόνο με γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή μπορεί να σωθεί !
Φαίνεται ότι ορισμένοι δεν έχουν συναίσθηση της κατάστασης, και επιμένουν να προκαλούν τον κόσμο. Για παράδειγμα, στο πάρτι της ΟΝΝΕΔ στην Θεσσαλονίκη στο μπαρ olympian, έκανε την εμφάνιση του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος έφτασε στο μπαρ με τα πόδια, παρέα με φίλους. Απλός, ευδιάθετος κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα του κόσμου. Μερικά λεπτά αργότερα “σκάει μύτη” μια λιμουζίνα… σταματώντας στην είσοδο του μαγαζιού! Όχι δεν μετέφερε τον πλανητάρχη, ούτε τον πρόεδρο της δημοκρατίας, αλλά πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, τον κο Σκανδαλάκη! τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του βρήκαν θέση
ως υποψήφιο δήμαρχο Καλλιθέας. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρχαν ούτε χειροκροτήματα ούτε χαμόγελα παρά μόνο μουρμουρητό για τις χαμένες εντυπώσεις…
Αντώνη όσο και να προσπαθείς, όσο και να καθαρίζεις, αυτό το μαγαζί μόνο με γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή μπορεί να σωθεί.
inhijack.blogspot

Ως αρχηγός της Ν.Δ. πήγε η Ντόρα στις Βρυξέλλες;...

Νέος πονοκέφαλος για το Αντώνη Σαμαρά...
Πήγε και το ευχαριστήθηκε. Και τη Σύνοδο των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς και τα μύδια στη Central Place. Στη Σύνοδο την...υποδέχτηκαν με τιμές αρχηγού κόμματος. Βεβαίως η Ντόρα πήγε ως βουλευτής. Αλλά όταν στη Σύνοδο δεν πάει ο Σαμαράς αλλά αυτή, εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα. Για το Σαμαρά... nonews-news

Το νέο μισθολόγιο καταργεί 40 επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων !

Από τον Ιανουάριο, πιθανότατα, η εφαρμογή του!
Έξι μήνες νωρίτερα, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2011 και όχι από τον Ιούνιο, φιλοδοξεί η κυβέρνηση να θέσει σε λειτουργία το Ενιαίο Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο αναμένεται να επιφέρει μειώσεις μισθών, αφού προβλέπονται περικοπές -ή και καταργήσεις- επιδομάτων. Σύμφωνα με το "Βήμα", το νέο μισθολόγιο θα περιλαμβάνει:
Την κατάργηση ή την περαιτέρω περικοπή όλων των ειδικών επιδομάτων που χορηγούνται από τους ειδικούς λογαριασμούς. Τη διατήρηση μόνον του κινήτρου απόδοσης το οποίο, όπως και το οικογενειακό επίδομα, έχει ήδη ενσωματωθεί στον βασικό μισθό.
Την ενσωμάτωση στον βασικό μισθό ορισμένων επιδομάτων που χορηγούνται σήμερα σε ευρείς κλάδους εργαζομένων του Δημοσίου.
Τη μετατροπή του επιδόματος θέσης σε κίνητρο παραγωγικότητας.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να αμβλυνθούν οι ανισότητες στις αποδοχές των υπαλλήλων με την καθιέρωση νέων, ενιαίων και αξιοκρατικών αρχών στις αμοιβές, καθώς και να επιτευχθεί η εξοικονόμηση ταυτόχρονα περίπου 350 εκατ. ευρώ που προβλέπονται ήδη στο μνημόνιο. .thebest.gr

Οι Ντορικοί …καπέλωσαν τους Σαμαρικούς στην Μεσσηνία ;

Όταν ανακοινωθεί το κόμμα της Ντόρας θα δούμε το πραγματικό τους πρόσωπο !
Γράφει ο Μεσσήνιος
Μεγάλο πονοκέφαλο στα ηγετικά στελέχη του κόμματος της ΝΔ προκαλεί ο Καλλικράτης στην Μεσσηνία. Με λάθος επιλογές κατάφεραν να «παραδώσουν » τα χρίσματα στους περισσότερους δήμους σε άτομα με … αντι Σαμαρικό παρελθόν .
Στην περίπτωση αυτή όμως δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν ή να απαρνήθηκαν την Ντόρα και τους κολλητούς της στην Μεσσηνία ή να …προσκύνησαν τον Αντώνη Σαμαρά . Επειδή βεβαίως το δεύτερο είναι λιγάκι δύσκολο μάλλον καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η ανάγκη πολιτικής επιβίωσης τους έκανε να ποιήσουν την νήσσα και με την πρώτη ευκαιρία να δείξουν για ποιόν …τρέφουν αισθήματα αγάπης . Όταν με τα τις εκλογές του Νοεμβριου ανακοινωθεί το νέο κόμμα της Ντόρας τότε θα δούμε το πραγματικό τους πρόσωπο .

Δημήτρης Κουσελάς: Θα πάμε σε δίκαιη διευθέτηση !

Θέλουμε να χαράξουμε μια κόκκινη γραμμή σε σχέση με το παρελθόν, μια διαχωριστική γραμμή!
Την ερχόμενη εβδομάδα και αφού γίνει διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, από το 2000 έως το 2009. «Θέλουμε να χαράξουμε μια κόκκινη γραμμή σε σχέση με το παρελθόν, μια διαχωριστική γραμμή, να υπάρξει μια δίκαιη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που αφορούν στο παρελθόν. Εχουμε 2,5 εκατομμύρια ανέλεγκτες χρήσεις, έχουμε 1.300.000 πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές και υπάρχουν ακόμη 150.000 υποθέσεις που βρίσκονται στα φορολογικά δικαστήρια. Σε σχέση με τα ζητήματα είναι φανερό ότι θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση, όπως και διαφορετική αντιμετώπιση θα υπάρξει για τις επιμέρους περιπτώσεις. Θα πάμε σε μια δίκαιη διευθέτηση και όχι σε ισοπεδωτικές λογικές»,
δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, μιλώντας στην ΕΤ3. Την Παρασκευή, μετά τη σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Κουσελάς είπε ότι συζητήθηκε το πλαίσιο της ρύθμισης, ενώ δεν θέλησε να γνωστοποιήσει το ποσό των εσόδων που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει η κυβέρνηση. Όπως ενημέρωσε, το ποσό που θα πληρώσουν όσοι ενταχθούν στην περαίωση, θα προκύψει από συγκεκριμένο αλγόριθμο που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο.nooz.gr

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι φορτηγατζήδες !

Μπλοκάρουν τα φορτηγά που κινούνται προς Αθήνα !
Σε ενίσχυση της παρουσίας τους στα σημεία συγκέντρωσης κατά μήκος των εθνικών οδών, προχώρησαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, στο πλαίσιο της απόφασής τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, αυτή τη στιγμή είναι παρατεταγμένα σε δρόμους στο Λεκανοπέδιο Αττικής, πάνω από 750 φορτηγά και Βυτιοφόρα. Από χτες το απόγευμα υλοποιήθηκε η απόφαση των βυτιοφορέων να αποσύρουν από την κυκλοφορία εκατοντάδες οχήματα, τα οποία έχουν παρατάξει και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Ελευσίνας, ενισχύοντας σημαντικά το συγκεκριμένο σημείο συγκέντρωσης, ενώ ένα δεύτερο σημείο είναι στα διόδια της Ελευσίνας, όπου εκεί είναι παρατεταγμένα φορτηγά. ..
Το τρίτο σημείο στην Αθηνών-Κορίνθου είναι στο Χαϊδάρι, όπου βρίσκονται φορτηγά και γερανοφόρα οχήματα. Παρατεταγμένα οχήματα βρίσκονται επίσης στα διόδια της Κορίνθου, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στην Παραλιακή και συγκεκριμένα στην Ποσειδώνος, στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στον κόμβο Μαρκοπούλου στη λεωφόρο Αθήνας-Σουνίου και στη συμβολή των λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης. Σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης βρίσκονται άνδρες της τροχαίας και δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι έχουν ρητές εντολές να μην επιτρέψουν στα φορτηγά να φύγουν ομαδικά και να κάνουν πορεία προς το κέντρο της Αθήνας. Το πρωί σημειώθηκε νέα ένταση στα διόδια της Ελευσίνας, καθώς ιδιοκτήτες που βρίσκονται με τα οχήματά τους στην περιοχή δεν επέτρεπαν σε άλλα φορτηγά να περάσουν προς την Αθήνα. Την ίδια ώρα, εμφανεις είναι πλέον οι ελλείψεις βασικών καταναλωτικών αγαθών, μεταξύ των οποίων και φάρμακα, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος, απευθύνει δραματική έκκληση τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στους φορτηγατζήδες να βρουν τη χρυσή τομή και να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Πάντως προς το παρόν δεν παρατηρούνται ακόμη σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, καθώς τα πρατήρια εξυπηρετούνται από τα βυτιοφόρα των εταιριών πετρελαιοειδών.
Οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ενώ η κυβέρνηση τους υπενθυμίζει ότι συνεχίζεται το καθεστώς της επίταξης και διαμηνύει πως όπου παρατηρηθεί καταστρατήγησή του θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Λαός χωρίς μνήμη δεν έχει μέλλον !

Γράφει το http://metamorfosis-messinias.blogspot.com
Τιμωρήστε με την ψήφο σας τους «Νεκροθάφτες » της Μεταμόρφωσης !
Πέρασαν 12 πέτρινα Καποδιστριακά χρόνια για το χωριό μας ήρθε πλέον η πολυπόθητη ώρα να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι . Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες και τους όψιμους υποστηρικτές της καταρρέουσας δημοτικής αρχής του Δήμου Παπαφλέσσα , ήδη διαλύθηκαν στα εξ ών συνετέθησαν μην τους δίνετε το φιλί της ζωής . 12 χρόνια νόμιζαν ότι ήταν οι ιδιοκτήτες του δήμου δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ότι ήταν απλά διαχειριστές σήμερα έντρομοι σαν τον Φρανγκεσταιν βλέπουν το έργο τους και τρομάζουν και οι ίδιοι αλλά έχουν το απύθμενο θράσος να έρχονται και να σας ζητούν την στήριξη και την ψήφο σας μοιράζοντας …καθρεπτάκια προκειμένου να πάρουν …χρυσάφι για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση . Μας περνούν για ακόμα μια φορά …ιθαγενείς .Με μια καροτσιά χαλίκι και λίγο τσιμέντο σε κτήματα
και …εμπατές προσπαθούν να εξαγοράσουν συνειδήσεις ( τσιμέντα και χαλίκια ) που τα χρήματα τα πληρώνουμε όλοι οι φορολογούμενοι δημότες . Φθηνά παλιομοδίτικα εκλογικά κόλπα της περασμένης δεκαετίας . Σύντομα θα πληρωθείτε με το νόμισμα που σας αξίζει !

Άναψε πράσινο για την μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων !

Απόφαση σταθμός του Αρείου Πάγου !
«Πράσινο φως» αναμένεται να ανάψει ο Άρειος Πάγος για τη μονιμοποίηση 150.000 συμβασιούχων υιοθετώντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Αποκαλύψεις Η απόφαση-σταθμός του Αρείου Πάγου θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα (στις 23 Σεπτεμβρίου) και στην επίμαχη συνεδρίαση το ανώτατο δικαστήριο της χώρας θα κρίνει την προσφυγή συμβασιούχων του ΟΠΑΠ οι οποίοι ζητούν τη μονιμοποίηση τους ισχυριζόμενοι ότι καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες. Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα συζητήσει για πρώτη φορά προσφυγή συμβασιούχων, έχοντας υπόψη την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η οποία εκδόθηκε πριν από δύο χρόνια αναφέροντας ότι τα δικαστήρια θα μπορούν να κάνουν δεκτές προσφυγές συμβασιούχων κατά περίπτωση.
Στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί πανικός και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης στο δημόσιο τομέα καθώς –όπως γίνεται κατανοητό- αν οι δικαστές κρίνουν ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες ασκώντας τα καθήκοντα μονίμων υπαλλήλων, τότε πιθανόν να «διατάξουν» το κράτος να τους μονιμοποιήσει.
Νέα δικαίωση των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή αίτηση προσωρινής διαταγής, που κατέθεσαν ενώπιόν του περισσότεροι από 20 συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού, με την οποία ζητούσαν να υποχρεωθεί το Δημόσιο να αποδέχεται τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους, έως την έκδοση απόφασης. Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα τους, κρίνοντας ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η σύμβαση τους πρέπει να είναι αορίστου χρόνου. Star.gr

ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΡΕΣΕ - Ανοδική πορεία του Τάσου Τσορώνη στον Δήμο Πύλου – Νέστορος !!

Δυστοκία στην στελέχωση ψηφοδελτίων του Δημήτρη Καφαντάρη !
Μετέωρη η υποψηφιότητα του Γ. Χρονόπουλου !
Γράφει ο Μεσσήνιος
Διάχυτη αισιοδοξία επικρατεί στο « στρατόπεδο » του Τάσου Τσορώνη από τις μέχρι τώρα επαφές του στον Δήμο Πύλου –Νέστορος . Η « προσέλευση » υποψηφίων είναι εντυπωσιακή και το πρόβλημα πλέον είναι η επιλογή των ποιο ικανών και έμπειρων στελεχών για την οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου του. Ο Τάσος Τσορώνης δηλώνει ότι θέλει δίπλα του «ανθρώπους που να έχουν διάθεση προσφοράς για πολλή δουλειά, γιατί ο δήμος είναι μεγάλος και τα προβλήματα επίσης μεγάλα.
Αντίθετα σκεπτικισμός επικρατεί στο στρατόπεδο του Δημ. Καφαντάρη που αν και ξεκίνησε «νωρίς » την προεκλογική του εκστρατεία εσωτερικές διαμάχες και ίντριγκες καθιστούν προβληματική την επιλογή υποψηφίων που θα αναπτύξουν δυναμική δραστηριότητα για την διεκδίκηση του δήμου. Ο Δημήτρης Καφαντάρης φαίνεται να «πληρώνει » το πρόσφατο …Ντορικό παρελθόν του καθώς και φθαρμένα άτομα που στελέχωναν δημοτικές αρχές που καταργούνται ….
Και τέλος ο Γιώργος Χρονόπουλος που θέλησε να πατήσει σε « δύο βάρκες » φαίνεται ότι τελικά επαληθεύει το ρητό άρχισε να «Βουλιάζει ». Περιχαρακωμένος γύρω από μία ομάδα δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του στον παλιό δήμο Πύλου προσπαθεί να βρεί σωσίβιο σε «απορριπτέους » των δύο άλλων συνυποψήφιων του . Το μεγάλο όμως πρόβλημα, που πιθανότατα θα τον βγάλει εκτός κούρσας είναι η συγκρότηση Τοπικών συμβουλίων στο 1/3 των Τοπικών κοινοτήτων του νέου δήμου …. Είδομεν

Ραντεβού με τον...Καλλικράτη - Η «χρυσή βίβλος» του καλού ψηφοφόρου !

Τι πρέπει να ξέρει ο πολίτης, που καλείται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα !
Δεν θα είναι μία από τις συνήθεις εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτό έχει γίνει πλέον αντιληπτό. Ακόμη και η γλώσσα μας έχει αλλάξει. Δεν μιλάμε πια για δημοτικές ή νομαρχιακές εκλογές, όπως κάποτε. Μιλάμε για «αυτοδιοικητικές» κι έτσι όπως ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας ο «Καλλικράτης», έτσι συνειδητοποιήσαμε πως ο όρος «νομάρχης» έχει περάσει πλέον στην αιωνιότητα...Την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου, λοιπόν, εκλέγουμε δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους δημοτικής κοινότητας, συμβούλους τοπικής κοινότητας, εκπροσώπους τοπικής κοινότητας, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειαρχικούς συμβούλους…..
Κι επειδή ο καλός ψηφοφόρος είναι ο ενημερωμένος ψηφοφόρος, το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάζει σήμερα τον οδηγό «της σωστής ψήφου», που βάζει τα πράγματα στη θέση τους, τόσο για τις θεσμικές καινοτομίες του Καλλικράτη, όσο και σε ό,τι αφορά τη διαδικασία ψηφοφορίας, την οποία θα πρέπει να ακολουθήσει κάθε πολίτης ετούτης της χώρας, που θα κληθεί στην κάλπη για να αναδείξει τους τοπικούς του άρχοντες.
Θεσμικές καινοτομίες
Οι θεσμικές καινοτομίες, που θα φέρει ο Καλλικράτης -εκτός από την ουσία της μεταρρύθμισης, που συρρικνώνει τον αριθμό των ΟΤΑ α΄βαθμού- είναι, μεταξύ άλλων:
* Οι 195 θέσεις αντινομαρχών αντικαθίστανται από τις μισές αντιπεριφερειαρχών
* Οι 1.496 νομαρχιακοί σύμβουλοι αντικαθίστανται από 703 περιφερειακούς συμβούλους
* Στην περιφέρεια μεταφέρεται το σύνολο των αρμοδιοτήτων, που αφορούν τον αναπτυξιακό περιφερειακό προγραμματισμό.
* Οι Περιφέρειες αποκτούν ευρύτατες αρμοδιότητες, που αποκεντρώνονται από υπουργεία, όπως ο αναπτυξιακός σχεδιασμός, η Δημόσια Υγεία και η κατασκευή έργων.
* Οι δήμοι αποκτούν αρμοδιότητες, που σχετίζονται με τοπικά ζητήματα, όπως η έκδοση οικδομικών αδειών, η κοινωνική πρόνοια και οι επαγγελματικές άδειες
* Οι 16.150 έως σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι περιορίζουν περίπου στους μισούς
* Οι εκλογές θα γίνονται πλέον κάθε πέντε χρόνια μαζί με τις ευρωεκλογές, έτσι ώστε να δίνεται περισσότερος ωφέλιμος χρόνος σε κάθε αυτοδιοικητική αρχή να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Ως εκ τούτου, η θητεία των αρχών, που θα αναδειχθούν από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου 2011 και θα λήξει στις 31 Αυγούστου 2014.
* Συστήνονται παντού τοπικές και δημοτικές κοινότητες, που αντικαθιστούν τα σημερινά τοπικά και δημοτικά διαμερίσματα.
* Σε κάθε συνενούμενο δήμο παραμένει το σύνολο των υπηρεσιών, ενώ προβλέπεται αντιδήμαρχος που θα μεριμνά για τις τοπικές υποθέσεις. Θεσμοθετούνται αντιδήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες με τοπική αρμοδιότητα.
* Oι νέοι μπορούν να εκλέγονται και να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά από 18 ετών. Αίρεται το ελάχιστο του 21ου έτους για συμμετοχή στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
* Καθιερώνεται ο θεσμός του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» σε κάθε δήμο και περιφέρεια με αποστολή την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, τη διασφάλιση της αμεροληψίας των αυτοδιοικητικών αρχών, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, καθώς και την αποσυμφόρηση αιρετών οργάνων του δήμου και της περιφέρειας από τη συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών.
* Δημιουργούνται δίπλα στα σημερινά 1.000 ΚΕΠ άλλα 1.200 επιπλέον «Δημοτικά e-ΚΕΠ». Για την εξυπηρέτηση του πολίτη ενισχύεται και εκσυγχρονίζεται ο θεσμός των δημοτικών ΚΕΠ, με τη δημιουργία μικρών, αποτελεσματικών «Δημοτικών e - ΚΕΠ», σε κάθε γειτονιά ή χωριό ανάλογα με τις ανάγκες εξυπηρέτησης, με τα οποία παρέχονται διοικητικές υπηρεσίες όσο το δυνατόν εγγύτερα στο πολίτη.
Τι πρέπει να ξέρει ο πολίτης, που καλείται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα
Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 π.μ. και θα λήξει στις 7 μ.μ. Σε περίπτωση, που χρειαστεί να επαναληφθεί, θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, με τις ίδιες ώρες έναρξης και λήξης. Σε περίπτωση, που η ψηφοφορία δεν διεξαχθεί για οποιονδήποτε λόγο σε έναν δήμο ή σε ένα ή περισσότερα εκλογικά τμήματα, τότε αυτή θα γίνει την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010.
Στις δημοτικές εκλογές δικαίωμα ψήφου έχουν:
1. όλοι οι δημότες κάθε νέου δήμου που α) έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί πριν την 31η Δεκεμβρίου του 1992 β) οι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του δήμου ή της κοινότητας, που από 1.1.2011 θα αποτελούν έναν δήμο, σύμφωνα με τον νέο νόμο.
2. οι πολίτες των λοιπών 26 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά κατοικούν στην Ελλάδα, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (έχουν γεννηθεί έως 31.12.1992), είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του σημερινού δήμου ή της κοινότητας, όπου κατοικούν. Επίσης, οι ομογενείς, οι οποίοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, ως αλλοδαποί, και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί έως 31.12.1992, είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του σημερινού δήμου ή της κοινότητας, όπου κατοικούν.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις εγγραφές, που ολοκληρώθηκαν στις 31 Αυγούστου, στους ειδικούς καταλόγους των δήμων, 12.762 είναι οι ομογενείς και οι μετανάστες, οι οποίοι ζουν νόμιμα και για πολλά χρόνια στη χώρα.
Ωστόσο, οι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών, πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ομογενείς και οι νομίμως διαμένοντες υπήκοοι τρίτων χωρών δεν έχουν εκλογικό δικαίωμα για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών.
Σε αυτές τις εκλογές, επαναφέρεται η ρύθμιση για την ανάδειξη ως επιτυχόντος του συνδυασμού με ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του συνόλου των εγκύρων ψήφων.
Η ανάδειξη των δημοτικών συμβούλων πραγματοποιείται από εκλογικές περιφέρειες, που αντιστοιχούν στους συνενούμενους δήμους και κοινότητες, καθώς και στα σημερινά δημοτικά διαμερίσματα, στα οποία διαιρούνται οι δήμοι άνω των 100.000 κατοίκων.
Ο αριθμός των υποψηφίων από κάθε φύλο υπολογίζεται στο ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου και των μελών του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας.
Εισάγεται για πρώτη φορά η αναστολή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας του δημάρχου σε δήμους άνω των 10.000 κατοίκων και, παράλληλα, λαμβάνεται μέριμνα για την καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών του δημάρχου, του οποίου αναστέλλεται η επαγγελματική δραστηριότητα, από τον οικείο δήμο με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η αναστολή άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας, ειδικά για τη δημοτική περίοδο 2011-2014, ισχύει για δήμους με πληθυσμό άνω των 25.000 κατοίκων.
Εκλογικές δαπάνες
Με αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών καθορίζεται το ανώτατο όριο των δαπανών ανά υποψήφιο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Το ανώτατο όριο των δαπανών ανά υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, εξαρτάται από τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας, στην οποία έχει ανακηρυχθεί ο υποψήφιος.
Έτσι σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό μέχρι 30.000 κατοίκους το ανώτατο ποσό ορίζεται σε 1.500 ευρώ, μέχρι 60.000 κατοίκους σε 2.000 ευρώ, μέχρι 100.000 κατοίκους σε 2.500 ευρώ, μέχρι 150.000 κατοίκους σε 3.000 ευρώ και μέχρι 200.000 κατοίκους σε 3.500 ευρώ.
Σε εκλογικές ενότητες με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων και για κάθε 100.000 κατοίκους άνω των 200.000, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο αυξάνεται κατά 1.000€.
Σημειώνεται ότι για τις περιφερειακές εκλογές το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων.
Στις δημοτικές εκλογές, σε δήμους που αποτελούνται από μία έως τρεις εκλογικές περιφέρειες το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Σε δήμους που αποτελούνται από τέσσερις έως έξι, από επτά έως δέκα και από ένδεκα και άνω εκλογικές περιφέρειες το ανωτέρω άθροισμα προσαυξάνεται κατά 20%, 50% και 75% αντίστοιχα.
Πόσους υποψηφίους θα «σταυρώσουμε»;
* Στον υποψήφιο δήμαρχο δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης, εάν όμως μπει σταυρός, αυτός δεν αποτελεί αιτία ακύρωσης του ψηφοδελτίου.
Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία επίσης δεν τίθεται σταυρός προτίμησης, αφού αυτή διεξάγεται μόνον ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών, που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Η ύπαρξη, όμως, σταυρού προτίμησης σε ψηφοδέλτιο επίσης δεν συνεπάγεται την ακυρότητά του.
* Στους δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του με έναν ή δύο ή τρεις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, δηλαδή μπορεί να βάλει μέχρι και τρεις σταυρούς προτίμησης.
Αν σε ένα ψηφοδέλτιο σημειωθούν περισσότεροι, από τους προβλεπόμενους, σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς όμως να λαμβάνεται υπόψη κάποιος σταυρός προτίμησης.
* Στους δήμους, που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του:
1. σε έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, όταν η εκλογική του περιφέρεια είναι μονοεδρική, διεδρική ή τριεδρική
2. σε έναv ή δύο ή τρεις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, όταν η εκλογική του περιφέρεια έχει περισσότερες από τρεις έδρες
3. σε έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του οικείου δήμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλής τραγουδιστής ... αντιμέτωπος με τον καρκίνο!

Οι γιατροί διέγνωσαν την ύπαρξη ενός όγκου στο λαιμό του !
Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς λαϊκούς τραγουδιστές... Στο άκουσμα των τραγουδιών του ξεκινάνε οι χοροί και τα γλέντια... Την περασμένη Τρίτη έμαθε ότι έχει όγκο στην αριστερή πλευρά του λαιμού του. Και αυτός ο χειμώνας θα τον βρει μακριά από τις πίστες. Ο λόγος για τον Ματθαίο Γιαννούλη, το καλλιτεχνικό έτερον ήμισυ του Λευτέρη Βαζαίου, που, όπως όλα δείχνουν, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του.
Οι γιατροί διέγνωσαν την ύπαρξη ενός όγκου στο λαιμό του γνωστού τραγουδιστή και τα αποτελέσματα της βιοψίας, που θα δείξουν εάν πρόκειται για καλοήθεια ή κακοήθεια, αναμένονται την ερχόμενη Παρασκευή.
Ο Ματθαίος Γιαννούλης κάθεται κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα
περιμένοντας την ''ετυμηγορία'' των γιατρών.
"Δεν ξέρουμε αν θα είναι κάτι το σοβαρό, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι την άλλη Παρασκευή θα μάθουμε αν είναι καλό η κακό. Απλά αυτή η αναμονή είναι που σε ταλαιπωρεί." δηλώνει στο tlife.
Προς το παρόν, οι γιατροί του συνέστησαν να αποφύγει τα ξενύχτια, να ακολουθήσει μία υγιεινή διατροφή και ζωή και να μην βρίσκεται σε χώρους, όπου υπάρχει καπνός από τσιγάρα.
Έτσι, ο Ματθαίος Γιαννούλης, αν και είχε ''κλείσει'' να εμφανιστεί φέτος τον χειμώνα σε νυχτερινό μαγαζί, τελικά θα απέχει, αφού προέχει η υγεία του.
Ευχόμαστε περαστικά και τα αποτελέσματα της βιοψίας να φέρουν χαμόγελα στον ίδιο και τους οικείους του.

Νάντια Γιαννακοπούλου – Να προσέλθει ο Κ.Καραμανλής να καταθέσει !

Αντιπαράθεση για την ενδεχόμενη κλήτευση Καραμανλή!
Την προσέλευση του Κ.Καραμανλή στην Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπαίδι προκειμένου να καταθέσει σαν μάρτυρας ζήτησε σήμερα το πρωί με δηλώσεις της στην πρωινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου στο μεταξύ πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με αιχμή το ενδεχόμενο να κληθεί ο Κ. Καραμανλής στην Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Το θέμα ήρθε εκ νέου στην επικαιρότητα μετά την κατάθεση-φωτιά της Αικ. Πελέκη, η οποία επέρριψε ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι
«όποια ενέργεια χρειαστεί για να έρθουν όλα στο φως, είμαστε αποφασισμένοι να την κάνουμε, από εκεί και πέρα σεβόμαστε την αυτονομία των επιτροπών οι οποίες και θα αποφασίσουν». Τόνισε, δε, ότι η κυβέρνηση κίνησε την σύσταση της Εξεταστικής, η ίδια προχωρά στην Προανακριτική, ενώ η ΝΔ είναι αυτή που και ως κυβέρνηση αλλά και σήμερα «δραπετεύει» και «δεν τολμά να αντιμετωπίσει το παρελθόν και το παρόν της». Αναφορικά με δήλωση βουλευτή του ΛΑΟΣ ότι υπάρχει μυστική συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων, προκειμένου να μην κληθούν οι κ.κ. Κ. Καραμανλής και Κ. Σημίτης για τις υποθέσεις Βατοπεδίου και Siemens, αντίστοιχα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «κάποιοι ειδικεύονται στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας και με πολλή μεγάλη ευκολία τα λένε και μπροστά στις κάμερες».
"Ασπίδα" ΝΔ σε Καραμανλή
Η ΝΔ κάνει λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού εκ μέρους της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του Βατοπεδίου, παρά την εμπλοκή του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού, μετά την κατάθεση της Αικ. Πελέκη -Βουλγαράκη. «Η κυβέρνηση σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη καταφεύγει στο "κυνήγι μαγισσών". Η ανάδειξη της υπόθεσης του Βατοπεδίου, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, έχει αυτόν το στόχο», αναφέρουν στελέχη της ΝΔ. «Ένας πρώην Πρωθυπουργός επιλέγει εκείνος την ώρα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μιλήσει και θα απευθυνθεί στην ελληνική κοινή γνώμη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του στο ρ/σ "Βήμα".


Συναυλία για τη στήριξη των Γιατρών του Κόσμου!

20 Χρόνια Γιατροί του Κόσμου - 20 χρόνια δράση!
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η Ορχήστρα του Δρόμου δίνουν ξεχωριστή συναυλία για τη στήριξη των Γιατρών του Κόσμου.
Στη μεγάλη παρέα των μουσικών και ερμηνευτών της συναυλίας για τα 20 χρόνια δράσης των Ελλήνων Γιατρών του Κόσμου προστίθεται και ο Κωστής Μαραβέγιας με την αστείρευτη ενέργειά του!
Συμμετέχουν (αλφαβητικά): Βαγγέλης Κορακάκης, Dilek Koc, Κωστής Μαραβέγιας, Γιώτα Νέγκα, Άγγελος Παπαδημητρίου, Έλλη Πασπαλά, Μάριος Στρόφαλης, Palyrria και τα Χαλκέντερα Χάλκινα του Φώντα Τζανίνη. Η Νατάσα Θεοδωρίδου ακύρωσε την συμμετοχή της επικαλούμενη λόγους υγείας....
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου
Θέατρο Πέτρας (Πετρούπολη)
http://www.facebook.com/l/fa3988IfKGZsQkFtvy0rkTCOhkg;www.mdmgreece.gr
Η γιορτινή ατμόσφαιρα ξεκινάει από το άνοιγμα των θυρών του θεάτρου Πέτρας, με τα Χαλκέντερα Χάλκινα του Φώντα Τζανίνη να καλωσορίζουν το κοινό κατά την είσοδό του,
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει αγαπημένες συνθέσεις του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και της Ευανθίας Ρεμπούτσικα καθώς και τραγούδια τους που ερμηνεύουν η Έλλη Πασπαλά, η Dilek Koc, η Γιώτα Νέγκα και ο Άγγελος Παπαδημητρίου.
Το δικό του στίγμα θα δώσει ο Βαγγέλης Κορακάκης, ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς, στιχουργούς και ερμηνευτές λαϊκών τραγουδιών, ενώ ο Μάριος Στρόφαλης θα μας ταξιδέψει σε γνωστά θεατρικά και κινηματογραφικά μονοπάτια. Οι Palyrria, με world electro ήχους, θα δώσουν μία πολυεθνική νότα στο όλο σκηνικό και ο Κωστής Μαραβέγιας θα μας ξεσηκώσει με μεσογειακούς και Balkan ρυθμούς.
Πρόσθετο σημαντικό στοιχείο της βραδιάς αποτελεί η πρώτη προβολή της ταινίας «20 χρόνια Γιατροί του Κόσμου», διάρκειας 35΄, πριν από την έναρξη της συναυλίας. Η ταινία αναφέρεται στις αποστολές της οργάνωσης από την ίδρυσή της (1990) μέχρι σήμερα. Υλικό εκατοντάδων αποστολών στο εξωτερικό και το εσωτερικό, διάρκειας πάνω από 70 ώρες, συμπυκνώθηκε στα 35 λεπτά, έτσι ώστε ο θεατής να έρθει σε μια πρώτη γενική επαφή με τη φιλοσοφία, τους σκοπούς και το έργο των Ελλήνων Γιατρών του Κόσμου. Τη σκηνοθεσία, επιμέλεια και τεχνική επεξεργασία της ταινίας, υπογράφει η κινηματογραφική ομάδα στήριξης της Οργάνωσης ACTIVE CINE-4. Η ταινία θα παιχτεί σε διάφορα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ εντός και εκτός Ελλάδας με πρώτο αυτό της Χαλκίδας τον Οκτώβρη του 2010.
Το τέλος της βραδιάς αναμένεται εντυπωσιακό με όλους τους καλλιτέχνες να βρίσκονται μαζί επί σκηνής σφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την όμορφη καλλιτεχνική εκδήλωση.
20 Χρόνια Γιατροί του Κόσμου
Μία ξεχωριστή συναυλία για την ενίσχυση του Ανθρωπιστικού έργου των Γιατρών του Κόσμου!
Ώρα έναρξης: 20:30
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30
Προβολή της ταινίας “20 Χρόνια Γιατροί του Κόσμου” στις 20:30
Εισιτήρια & Σημεία Προπώλησης
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ, 7 ευρώ (φοιτητικό)
Προπώληση εισιτηρίων: Public, Metropolis, Ιανός, πλατεία Κοραή, Δημοτικός Κινηματογράφος Δήμου Πετρούπολης.

Δασκάλα δημοτικού πρωταγωνίστρια σε 80 πορνό ταινίες !!

Πούλησε ο σύζυγος της τις ταινίες χωρίς να το …γνωρίζει η ίδια!
Η Jane Moyle είναι δασκάλα σε δημοτικό σχολείο και ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 80 ταινίες ερωτικού περιεχομένου της επιτρέπεται να διδάσκει ακόμα! Η αποκάλυψη έγινε όταν η δασκάλα έδωσε τον υπολογιστή του δημοτικού σχολείου για επισκευή. Οι εννιά από τις 80 περίπου ερωτικές ταινίες ήταν αποθηκευμένες στον υπολογιστή της τάξης όπου διδάσκει η 45χρονη καθηγήτρια! Επιπλέον ο Colin Mahoney που εξέτασε τον υπολογιστή είπε ότι : «Δεν είχε κωδικό ασφάλειας και μπορούσε οποιοσδήποτε να δει το ακατάλληλο περιεχόμενο, που κυκλοφορούσε δίπλα σε πεντάχρονα παιδιά, με δύο μόνο κινήσεις» και συμπλήρωσε :
«τα υπόλοιπα 80 βίντεο της Moyle υπήρχαν σε πορνογραφικό site και ο υπολογιστής είχε μπει σε αυτή την ιστοσελίδα».
Η δασκάλα σε όλες τις ταινίες πρωταγωνιστεί με τον σύζυγό της, Colin ο οποίος είναι επίσης δάσκαλος στο επάγγελμα και τα… γυρίσματα έγιναν στο εξοχικό του ζευγαριού στο Merthyr Tydfil. Όταν η Jane Moyle αντιμετώπισε κατηγορίες από το Συμβούλιο καθηγητών, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι οι ταινίες είναι αποθηκευμένες στον υπολογιστή του σχολειού και ότι ήταν για την προσωπική χρήση του άντρα της που πάσχει από κατάθλιψη.
Ο συμπρωταγωνιστής των ταινιών και σύντροφος της Jane παραδέχτηκε ότι είχε πουλήσει τις ταινίες χωρίς να το ξέρει η γυναίκα του, ενώ την υπερασπίστηκε και ο διευθυντής του σχολείου, Tom Williams λέγοντας ότι «Είναι μία πολύ καλή δασκάλα, με καλό χαρακτήρα και αυθορμητισμό». Το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να αναγνωριστεί ο αυθορμητισμός της Jane και να της επιτραπεί να συνεχίσει την καριέρα της, δηλαδή να διδάσκει σε σχολείο, για να μην μπερδευόμαστε.

Υποτροφίες « ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΣΚΙΑΣ » από τον δήμο Καλαμάτας !

Σε έξι αποδειγμένα απόρους Καλαματιανούς μαθητές !
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, ως εκπρόσωπος του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης «ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΣΚΙΑΣ», σε εκτέλεση της 103/2010 απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής και με σεβασμό στην επιθυμία του διαθέτη, ανακοινώνει ότι για το ακαδημαϊκό έτος 2010 - 2011 θα χορηγηθούν από το κληροδότημα έξι (6) υποτροφίες, μεταξύ έξι αποδεδειγμένα άπορων νέων, προερχομένων από τον Δήμο Καλαμάτας και αποφοιτούντων με άριστη επίδοση από Λύκεια της Καλαμάτας, προκειμένου να συνεχίσουν και εφ’ όσον χρόνο συνεχίζουν αδιακόπτως και ευδοκίμως τις σπουδές τους σε ανώτερα και ανώτατα πνευματικά ιδρύματα του εσωτερικού ή του εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας
στο Δήμο Καλαμάτας (Τμήμα Διαχείρισης Κοιμητηρίων και Δημοτικής Περιουσίας), ως την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010, επισυνάπτοντας εκκαθαριστικό Δ.Ο.Υ. (2010), αντίγραφο απολυτηρίου λυκείου, αντίγραφο Βεβαίωσης πρόσβασης, Βεβαίωση εγγραφής (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Η Τζούλια Αλεξανδράτου σε θρίλερ πορνό !

Εξομολογήσεις στο Club MEXIKANA !
Δύσκολες στιγμές περνά η Τζούλια Αλεξανδράτου σύμφωνα με συνέντευξη σε club της Φθιώτιδας. Την ίδια στιγμή, ετοιμάζει δεύτερο ροζ DVD με υπόθεση τσόντο-θρίλερ.Η Τζούλια Αλεξανδράτου εμφανίστηκε σε κλαμπ της Λαμίας και όπως ήταν αναμενόμενο, ξεσήκωσε τα πλήθη, ενώ υπέγραψε σε όλους αυτόγραφα. Εννοείται οτι παραχώρησε και συνέντευξη στο MAG24, όπου αποκάλυψε λεπτομέρειες για το 2ο ροζ DVD της Τζούλιας Αλεξανρατου. Δείτε την συνέντευξη της Τζούλιας Αλεξανδράτου:

29χρονη τύφλα στο μεθύσι έκανε πειρατεία σε ταξί …ολόγυμνη !

Ζήτησε να την πετάξει οδικά στην …Άγκυρα !
Μια γυναίκα επιβιβάζεται σε ταξί στο Σύνταγμα με ζητάει να πάει στα Πατήσια. Ωστόσο, όταν φτάνει στον αρχικό προορισμό της, αρχίζει να συμπεριφέρεται παράξενα. Όχι μόνο αρνείται να βγει από το όχημα αλλά απαιτεί από τον ταξιτζή να την «πετάξει» οδικά μέχρι την Άγκυρα της Τουρκίας (σχεδόν 1.500 χλμ. μακριά).Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να κάμψει την άρνησή του, η γυναίκα γδύνεται μέσα στο αμάξι. Μην ξέροντας πως αλλιώς να αντιδράσει, ο ταξιτζής οδηγεί μέχρι το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. Όταν, ωστόσο, βγαίνει από το όχημα για να ενημερώσει τις αρχές, η τσίτσιδη επιβάτης παίρνει θέση πίσω από το τιμόνι, πατάει γκάζι και «μην τον είδατε τον Παναή». Όλα τα παραπάνω δεν έγιναν στην Αθήνα, αλλά στη Λουιζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών με πρωταγωνίστρια την 29χρονη Τζένιφερ Γκιλ,
η οποία τελικώς εντοπίστηκε περίπου ένα οικοδομικό τετράγωνο μακριά από το αστυνομικό τμήμα, να έχει παρκάρει το ταξί και να περιμένει γυμνή στο πίσω κάθισμα.
Σύμφωνα με τις αρχές, η 29χρονη ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών.

Π. Τατούλης: Πάνω από 40 στελέχη της ΝΔ στο ψηφοδέλτιο του !!

Πάνω από το 50 % στον συνδυασμό του !
Τουλάχιστον οι μισοί (πάνω από 40) από τους 76 υποψηφίους συμβούλους του ανεξάρτητου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη προέρχονται από το χώρο της ΝΔ. σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr...Πρόκειται για γνωστά στελέχη της παράταξης και από τους πέντε νομούς της Πελοποννήσου, τα οποία θα συμμετάσχουν στο συνδυασμό "Νέα Πελοπόννησος" που θα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Την ανανέωση.

Τραγωδία – Κάηκαν τρία άτομα σε τροχαίο !!

Τζίπ τράκαρε με τρακτέρ…. στην Εθνική οδό !
Τραγικό θάνατο βρήκαν τρία άτομα όταν το τζιπ στο οποίο επέβαιναν τυλίχθηκε στις φλόγες ύστερα από σύγκρουση με τρακτέρ, λίγο πριν τις δέκα το βράδυ, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθήνας, στο ύψος του κόμβου Ν. Εφέσου, στην Πιερία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έσπευσε στο σημείο με τρία οχήματα και εφτά άνδρες, οι τρεις επιβαίνοντες εγκλωβίστηκαν στο τζιπ και απανθρακώθηκαν, από τη φωτιά που εκδηλώθηκε μετά από τη σύγκρουση των δύο οχημάτων. Το ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα στο σημείο όπου έγινε το τροχαίο έχει διακοπεί και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παράδρομο. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνά το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας.

Γείτονας διέσωσε τρία παιδιά από φλεγόμενο σπίτι στην Λαμία !

Με αυτοθυσία πήδηξε στο φλεγόμενο μπαλκόνι !
Η τόλμη και αποφασιστικότητα ενός γείτονα, που πήδηξε από το διπλανό μπαλκόνι σε φλεγόμενο διαμέρισμα, έσωσε τρία παιδιά 3, 6 και 8 ετών, τα οποία βρίσκονταν στο σπίτι που είχε παραδοθεί στις φλόγες. Στις 6.30 το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για την εκδήλωση φωτιάς, σε διαμέρισμα νοτιοδυτικά της Λαμίας στην περιοχή Παγκρατίου. Από το διαμέρισμα έβγαιναν πυκνοί καπνοί και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι στο διαμέρισμα υπήρχαν τρία ανήλικα παιδιά ενώ οι γονείς τους εκείνη τη στιγμή απουσίαζαν από το σπίτι. Για το λόγο αυτό οι πυροσβέστες μετέφεραν ειδικό μηχάνημα για να επιχειρήσουν τον απεγκλωβισμό των τριών παιδιών.
Στο μεταξύ όμως, ένας γείτονας ο οποίος είδε τους καπνούς, γνωρίζοντας ότι οι γονείς των παιδιών δεν ήταν στο σπίτι, τόλμησε να περάσει από διπλανό μπαλκόνι στη βεράντα του σπιτιού και έτσι, μέσα σε λίγα λεπτά, έβγαλε με ασφάλεια τα παιδιά από το φλεγόμενο σπίτι. Ετσι, όταν λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν εκεί τα οχήματα της Πυροσβεστικής, περιορίστηκαν να σβήσουν τη φωτιά από το διαμέρισμα αφού τα τρία ανήλικα παιδιά βρίσκονταν σε ασφαλές σημείο έξω από την πολυκατοικία, με εμφανή όμως τα σημάδια του τρόμου από το σοκ που υπέστησαν.

Έκαναν εμπόριο ανθρώπων και …ωαρίων !

Εμπλέκεται και ιδιοκτήτης κλινικής !
Σοβαρή υπόθεση εμπορίας ανθρώπων και ωαρίων στην οποία εμπλέκεται γνωστός γιατρός, ιδιοκτήτης κλινικής όπου γίνονται εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.
Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες και παρακολουθήσεις συνέλαβαν δύο Βούλγαρους, 25 και 26 ετών, αντίστοιχα, που κατηγορούνται για σωματεμπορία, δύο Ρουμάνες, 26 και 37 ετών αντίστοιχα καθώς και τον 47χρονο γιατρό. Επίσης συνελήφθησαν δύο 18χρονοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, από τη Βουλγαρία, για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων. Οι αστυνομικοί αναζητούν ακόμη, μια Βουλγάρα 20 ετών η οποία κατηγορείται για σωματεμπορία.
Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία στις αρχές Νοεμβρίου του 2009, μέλη του κυκλώματος πλησίασαν 32χρονη ομοεθνή τους στη Βουλγαρία, εκμεταλλευόμενοι την δεινή οικονομική της κατάσταση και της υποσχέθηκαν εργασία στην Ελλάδα όπου την μετέφεραν οδικώς κρατώντας τα ταξιδιωτικά της έγγραφα. Μετά την άφιξη τους στην χώρα μας, την πούλησαν στον 26χρονο Βούλγαρο, που έχει συληφθεί, ο οποίος με σωματική και ψυχολογική βία την εξανάγκαζε να εκδίδεται σε διάφορους πελάτες στο δρόμο και σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Στη συνέχεια ο γιατρός έδωσε στην 37χρονη Ρουμάνα συγκατηγορούμενη του ενέσιμα φάρμακα και υποχρέωσαν την 32χρονη Βουλγάρα σε αγωγή για 12 μέρες. Αμέσως μετά την οδήγησαν σε κλινική όπου ο γιατρός της αφαίρεσε 8 ωάρια τα οποία παρέλαβε η Ρουμάνα με σκοπό να τα παραδόσει σε ενδιαφερόμενες γυναίκες για εξωσωματική γονιμοποίηση. Η 37χρονη Ρουμάνα τα τελευταία 4 χρόνια είχε υποβληθεί και η ίδια σε αφαίρεση ωαρίων 3 φορές εισπράττοντας 2.000 ευρώ κάθε φορά. Η ίδια έχει οδηγήσει άλλες 6 αλλοδαπές στην κλινική για αφαίρεση ωαρίων έναντι της ίδιας αμοιβής. Την ώρα που οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στην κλινική παρουσία εισαγγελέα, προσήλθε η δεύτερη Ρουμάνα, 26 χρόνων, που συνόδευε η 20χρονη ομοεθνής της για αφαίρεση ωαρίων και συνελήφθη αμέσως γιατί όπως προέκυψε μεσολαβούσε συστηματικά για την αφαίρεση ωαρίων από αλλοδαπές κρατώντας για τον εαυτό της το μισό ποσό από την αμοιβή που ελάμβαναν. Επίσης οι δύο Βούλγαροι καθημερινά εξέδιδαν το 18χρονο αγόρι και το κορίτσι σε πελάτες σε διάφορα ξενοδοχεία της Αθήνας. Ολοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

17.9.10

Παρουσιάστρια, τραγουδίστρια και μοντέλο συζητούν για …Καυτό dvd !!

Εμπρός στον δρόμο που ….χάραξε η Τζούλια - Πάνε καλά οι δουλειές σε καιρούς κρίσης !
Εκπλήξεις ετοιμάζει η παραγωγή της “Σειρήνας”. Ο Δημήτρης Σειρηνάκης, παραγωγός αισθησιακών ταινιών βάζει όλη του την τέχνη και δημιουργεί. Τώρα βέβαια θα αναρωτιέστε ποια θα είναι η νέα του μούσα. Δεν θα σας αφήσουμε όμως να μείνετε με την απορία. Πάρτε χαρτί και μολύβι και κάντε μια προσπάθεια να λύσετε τον γρίφο! Μια παρουσιάστρια, μια τραγουδίστρια κι ένα μοντέλο είναι στην λίστα του παραγωγού. Σίγουρα θα θέλατε να τις δείτε και τις τρεις αλλά ένεκα οικονομικής κρίσης αυτό δεν γίνεται! Σίγουρα όμως το πρόσωπο θα απασχολήσει για πολύ τα μέσα αφού πρόκειται για καλλονή που θα κάνει “μπαμ”
στον χώρο της showbiz. Τα κορίτσια έχουν ήδη κάνει τις πρώτες συζητήσεις με την παραγωγή και τώρα μένει να αποφασίσουν για το ποια θα είναι η πρωταγωνίστρια! Αυτό ήταν το πρώτο επεισόδιο. Σε λίγες μέρες έρχεται η συνέχεια με περισσότερες λεπτομέρειες. Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων και όχι επί της οθόνης αλλά επί του site μας! gossip-tv

Προκαλούν οι φορτηγατζήδες !!

Κυκλοφοριακό χάος στις Εθνικές Οδούς
Έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα παρατηρείται στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών-Λαμίας και στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα μέχρι και τον κόμβο 8, λόγω κατάληψης και δεύτερης λωρίδας του οδοστρώματος από τα φορτηγά και τα βυτιοφόρα στη Μεταμόρφωση. Παράλληλα, την σταδιακή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισε η Ομοσπονδία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων δημόσιας χρήσεως, καθώς πλησιάζει η ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών από την Ολομέλεια της Βουλής….
Θα ενισχύσουν τον αριθμό τον παρατεταγμένων φορτηγών και βυτιοφόρων σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών. Σήμερα 200 με 300 βυτιοφόρα αναμένεται να αναπτυχθούν σε όλη την Ελλάδα. Από την πλευρά τους οι άνδρες της τροχαίας και οι διμοιρίες των ΜΑΤ, που βρίσκονται στα σημεία συγκέντρωσης και παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις, έχουν σαφείς εντολές να μην επιτρέψουν να πραγματοποιήσουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων οργανωμένη πορεία προς το κέντρο της Αθήνας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι την Πέμπτη, τρία φορτηγά που έφυγαν από το Χαϊδάρι, συνοδεύτηκαν από περιπολικά της τροχαίας.

Νέα δρομολόγια του ΟΣΕ για τον Προαστιακό στην Καλαμάτα !

Με παρέμβαση Δημήτρη Κουσελά
Το ενδιαφέρον του Υφυπουργού Οικονομικών και βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ για την αναγκαία διατήρηση και αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της Μεσσηνίας και γενικότερα της Πελοποννήσου είναι δεδομένο και έχει επανειλημμένα αποδειχθεί.
Σήμερα, μετά από επαφές και συζητήσεις που ο κ. Κουσελάς είχε με τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έγιναν αποδεκτά τα αιτήματα των τοπικών φορέων του Νομού για ένα πλέγμα δρομολογίων του προαστιακού, που να εξυπηρετεί καλύτερα το επιβατικό κοινό, στο τμήμα από Καλαμάτα για Μεσσήνη, Διαβολίτσι, ‘Αρι και ΤΕΙ. Τα νέα δρομολόγια που ενέκρινε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ως εξής:
Διαδρομές
Καλαμάτα- Διαβολίτσι 6:10
Διαβολίτσι-Καλαμάτα 7:13
Καλαμάτα-Μεσσήνη-Καλαμάτα 7:03
Καλαμάτα-Μεσσήνη-Καλαμάτα 8:03
Καλαμάτα-ΤΕΙ-‘Αρι-ΤΕΙ-Καλαμάτα 8:43
Καλαμάτα-ΤΕΙ-‘Αρι-ΤΕΙ-Καλαμάτα 9:43
Καλαμάτα-ΤΕΙ-Μεσσήνη-Καλαμάτα 10:36
Καλαμάτα-Μεσσήνη-ΤΕΙ-Καλαμάτα 11:35
Καλαμάτα- Μεσσήνη-ΤΕΙ-Καλαμάτα 12:35
Καλαμάτα- Μεσσήνη-Καλαμάτα 14:03
Καλαμάτα-Διαβολίτσι 15:03
Διαβολίτσι-Καλαμάτα 16:00
Καλαμάτα-ΤΕΙ-Καλαμάτα 15:45
Καλαμάτα-Μεσσήνη-Καλαμάτα 16:23
Καλαμάτα-ΤΕΙ- Μεσσήνη—Καλαμάτα 17:35
Καλαμάτα- Μεσσήνη-Καλαμάτα 19:03
Καλαμάτα-ΤΕΙ-‘Αρι-ΤΕΙ-Καλαμάτα 20:00
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο κ. Κουσελάς δηλώνει ικανοποιημένος και αποφασισμένος να συνεχίσει τη στήριξη του σιδηρόδρομου στη Μεσσηνία και στην Πελοπόννησο.

Ο Βαλιανάτος σύμβουλος του Κικίλια !

Θα πληρώνεται από την ΝΔ και την Ρηγίλης !
Ωραίο σύμβουλο επικοινωνίας βρήκε ο Κικίλιας. Τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο(!), όπως ο ίδιος αποκάλυψε πριν από λίγο στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του Extra3. Όπως μάλιστα άφησε να εννοηθεί θα...πληρώνεται από τη Ν.Δ. και την Ρηγίλλης! Συγχαρητήρια παιδιά εκεί στη Ν.Δ. για την τρομερή επιλογή σας! Για αυτό σαρώνει ο υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής...πηγη"fimotro"

Στις 21 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για προγράμματα του ΟΑΕΔ

Tην Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή σε προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τα προγράμματα
- "Πρόγραμμα επιχορήγησης μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν 0-3 άτομα, για τη μερική απασχόληση ανέργων, ηλικίας έως 50 ετών".
- "Συνδυασμένο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων".
- "Πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας για ανέργους, ηλικίας 45 ετών και άνω, έτους 2007".
- "Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων".

Καλπάζει η ανεργία !

Εκτιμήσεις για 12% το 2010 και στο 13,7% το 2011
Το μέσο ποσοστό ανεργίας αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στο 12% το 2010 και στο 13,7% το 2011, από 9,4% το 2009 και 7,4% το 2008, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών της Alpha Bank στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας. Η μέση πτώση της απασχόλησης εκτιμάται στο -2% το 2010, από πτώση κατά -1,9% στο πρώτο εξάμηνο του 2010 και κατά -1% το 2009 και από αύξηση της απασχόλησης κατά 1,2% το 2008….
Όσον αφορά την ηλικιακή διάρθρωση της ανεργίας, το ποσοστό ανεργίας στις ηλικίες από 15-24 ετών περιορίστηκε στο 29,8% τον Ιούνιο του 2010, από 32,8% τον Μάιο του 2010 και έναντι 22,9% τον Ιούνιο του 2009, γεγονός που δείχνει ότι στο πρώτο πεντάμηνο του 2010 εισήλθε στην αγορά εργασίας αυξημένος αριθμός νέων εργαζομένων ένα μέρος των οποίων κατάφερε να εξασφαλίσει απασχόληση τον Ιούνιο του 2010.
Επίσης, τα ποσοστά ανεργίας στις ηλικιακές ομάδες 25-34, 35-44 ετών και 45-54 ετών ανήλθαν στο 16,2%, 9,4% και 7,5% αντίστοιχα τον Ιούνιο του 2010, έναντι 15,8%, 9,8% και 8,2% αντίστοιχα τον Μάιο του 2010 και έναντι 11,8%, 7,1% και 5,3% τον Ιούνιο του 2009. Ως δυσμενής εξέλιξη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση του ποσοστού ανεργίας των εργαζομένων ηλικίας 25-34 ετών στο 16,2% τον Ιούνιο το 2010, από 15,8% τον Μάιο του 2010, αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας.

Απλήρωτοι Χατζηνικολάου και Τράγκας... !!

Τo Alter συνεχίζει να μην πληρώνει τους εργαζόμενους. Από τον κανόνα δεν εξαιρούνται ούτε οι φίρμες του μαγαζιού.!
Τους καημένους! Πολύ στεναχωρηθήκαμε όταν το μάθαμε.Τo Alter συνεχίζει να μην πληρώνει τους εργαζόμενους. Από τον κανόνα δεν εξαιρούνται ούτε οι φίρμες του μαγαζιού. Μέχρι στιγμής ο Κουρής -που στο μεταξύ έχει ανοίξει κι άλλο κανάλι. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε- έχει καταβάλλει έναντι 30% του μισθού του Αυγούστου. Όπως......διαβάσαμε στο enimerosi24.gr είναι αβέβαιο πότε θα γίνει η εξόφληση και η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται ν' αλλάξει μέχρι τα Χριστούγεννα. Ο Τράγκας γι' αυτό δεν πήγε χθές βράδυ ; Πέρα όμως από την περίπτωση τη δικιά του και του Χατζηνικολάου, που έχουν τον τρόπο τους, με τους άλλους τους απλούς δημοσιογράφους και υπαλλήλους που οι οικονομικές αντοχές τους είναι μικρές τι γίνεται;... nonews-news.blogspot.com

Νέος «Καβγάς » Αντώνη Σαμαρά – Ντόρας Μπακογιάννη !

Αιτία η συμμετοχή της ΝΔ στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.!
Νέος "καβγάς" Αντώνη Σαμαρά - Ντόρας Μπακογιάννη, αυτή τη φορά με αφορμή τη μη συμμετοχή της ΝΔ στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η ανεξάρτητη βουλευτής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απουσία της ΝΔ τόνισε μεταξύ άλλων: «Η επένδυση στη χρεοκοπία της χώρας και οι αριστερόστροφες κορώνες της ηγετικής ομάδας της ΝΔ οδηγούν στην απομόνωσή της από την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά". "Το μέλλον της Ελλάδας " πρόσθεσε η κα Μπακογιάννη "είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η απουσία των ελληνικών θέσεων από ουσιαστικές συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης δεν υπονομεύει μόνο τη θέση της κεντροδεξιάς, βλάπτει τα συμφέροντα της Ελλάδας». Άμεση ήταν αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά
μέσω συνεργατών του, οι οποίοι απέδιδαν τις δηλώσεις της πρώην υπουργού στην αντιπολιτευτική της διάθεση απέναντι στη ΝΔ και πρόσθεταν: «Κατανοούμε τη θέση της αυτόν τον καιρό, αλλά όφειλε, αφού είχε διοριστεί και Υπουργός Εξωτερικών, να γνωρίζει ότι οι Πρόεδροι των Κομμάτων που συμμετέχουν στο ΕΛΚ δεν μπορούν, βάσει καταστατικού, να αντικατασταθούν και η συμμετοχή τους σ' αυτές τις συνεδριάσεις είναι αυστηρά προσωπική». Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά από συνεννόηση με την ηγεσία του ΕΛΚ, δεν συμμετείχε στη Συνεδρίαση των Βρυξελλών, αφού είναι γνωστό ότι τις ημέρες αυτές, ενόψει της μετάβασής του στη ΔΕΘ, έχει αφιερώσει το χρόνο του σε συνεχείς επαφές με τους παραγωγικούς φορείς.

Κτηνοτρόφοι: Προθεσμία μέχρι 31/12 για υποβολή αδειών ίδρυσης και λειτουργίας!

Τροποποιήθηκαν προηγούμενες προθεσμίες !
Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 οι κτηνοτρόφοι που είναι ενταγμένα στα κοινοτικά γεωργό-περιβαλλοντικά προγράμματα, δηλαδή αυτά της εκτατικοποίησης της κτηνοτροφίας, της προστασίας των απειλούμενων με εγκατάλειψη φυλών ζώων και της βιολογικής κτηνοτροφίας, μπορούν να υποβάλουν τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των εκμεταλλεύσεών τους, προκειμένου να μπορέσουν να εισπράξουν τις δικαιούμενες ενισχύσεις. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και τροποποιεί προηγούμενες προθεσμίες. Τα απαραίτητα έγγραφα θα πρέπει να υποβληθούν στις κατά τόπους διευθύνσεις αγροτικής ανάπτυξης των Νομαρχιών.

ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΡΕΣΕ - Τα έχει πάρει στο… κρανίο ο Καπετάν Βασίλης !

Ορισμένοι υποψήφιοι κάνουν …σπέκουλα με το όνομα του !
Γράφει ο Μεσσήνιος
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Καπετάνιος τα …έχει πάρει στο κρανίο με υποψηφίους του Δήμου Πύλου – Νέστορος που κάνουν σπέκουλα με το όνομα του διαδίδοντας εντέχνως ότι έχουν την …ευλογία του . Ο Καπετάν Βασίλης έχει αποδείξει με την στάση του τόσα χρόνια στην περιοχή ότι είναι υπεράνω κομμάτων και …υποψηφίων και πρώτιστα τον ενδιαφέρει η ανάπτυξη και η πρόοδος της περιοχής και λίγο τον ενδιαφέρει το ποιος θα καθίσει στον …δημαρχιακό θώκο και ποιος θα βρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο . Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες σύντομα πρόκειται να …αστράψει και να βροντήξει προκειμένου να σταματήσουν οι ….διαδοσίες την χρήση του ονόματος του για …ίδιον όφελος !

Mόνο 500 ΜW για αγροτικά φωτοβολταϊκά μέχρι 2014 !

Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις !
Στο ένα τρίτο, από ότι αρχικά υπολόγιζαν αγρότες και αγροτικές οργανώσεις, καθορίστηκε τελικά από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η ισχύς των φωτοβολταϊκών, για τα οποία θα δοθούν άδειες εγκατάστασης στους αγρότες μέχρι το 2014. Με βάση την υπουργική απόφαση για την κατανομή της «πίτας» των φωτοβολταϊκών, για τους αγρότες μέχρι το 2014 θα διατεθούν 500 ΜW και από εκεί και πέρα και μέχρι το 2020 η προς κατανομή ισχύς θα είναι 750 MW. H εν λόγω απόφαση αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στους ενδιαφερομένους, καθώς σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, μέχρι τώρα από πλευράς αγροτών έχουν υποβληθεί αιτήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα χωράφια συνολικής ισχύος άνω των 1.500 MW…..
Kατά τα άλλα, με βάση την υπουργική απόφαση, τη μερίδα του λέοντος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2014 καταλαμβάνουν τα αιολικά πάρκα, αφού από το σύνολο των προβλεπόμενων προς κατανομή 9.490 MW τα 4.000 αφορούν τα αιολικά.
Ακολουθούν τα υδροηλεκτρικά με 3.650 MW, τα φωτοβολταϊκά, η βιομάζα με 200 MW, τα ηλιοθερμικά με 120 MW και η γεωθερμία με 20 MW.

Quiz ! Δεν του βγαίνει το ψηφοδέλτιο !

Μαντέψτε ποιος είναι !
Πήρε το χρίσμα από τον Σαμαρά αλλά …. Δεν περπατάει η υποψηφιότητα του ούτε με …σφαίρες .Απογοητευμένα τα τοπικά γαλάζια στελέχη …Βλέπουν να χάνεται ένας σημαντικός δήμος της Μεσσηνίας … Άτομα με δυνατά ερείσματα στην τοπική κοινωνία δεν τον ακολουθούν αλλά αυτός επιμένει με ….απομεινάρια .

Στο άτυπο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας κρίνεται η τύχη των επιδοτήσεων !

Το …2013 είναι πρό των πυλών !
Λίγες μόνο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν οι πιο κρίσιμες τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση του νέου κοινοτικού Προϋπολογισμού, οι 27 υπουργοί Γεωργίας καλούνται στο άτυπο Συμβούλιό τους, στo La Hulpe του Βελγίου, να οριοθετήσουν τη σχέση μεταξύ των δύο πυλώνων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Του πυλώνα Ι, που έχει να κάνει με τις άμεσες κοινοτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις, και του πυλώνα ΙΙ, που αφορά τις ενισχύσεις στην ύπαιθρο και τις υποδομές στον αγροτικό τομέα. Στο άτυπο Συμβούλιο, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 19-21 Σεπτεμβρίου, θα γίνει προσπάθεια να διαμορφωθεί μια κοινή θέση για την αλληλεπίδραση των δύο πυλώνων, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στην ΚΑΠ
για συνοχή και συντονισμό με τις άλλες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα να έχει ευελιξία στην κάλυψη των περιφερειακών ιδιαιτεροτήτων και των διακυμάνσεων των αγορών αγροτικών προϊόντων. Στο κείμενο της βελγικής προεδρίας, το οποίο στηρίζεται στα συμπεράσματα της πρόσφατης πανευρωπαϊκής διάσκεψης της διεύθυνσης γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον της ΚΑΠ μετά το 2013, γίνεται λόγος για μια αγροτική πολιτική με βασικές συνιστώσες την ασφάλεια των τροφίμων, την προστασία του περιβάλλοντος, την κατανομή με μεγαλύτερη δικαιοσύνη των κοινοτικών ενισχύσεων στους αγρότες των κρατών μελών, τονίζοντας πάντως ότι με τον όρο περισσότερη δικαιοσύνη, δεν σημαίνει απαραίτητα ίδια ενίσχυση για κάθε αγρότη και αγροτική εκμετάλλευση (σ.σ. απορρίπτεται, έτσι, το σενάριο των flat rate ενισχύσεων). Εξάλλου, επισημαίνεται στο κείμενο, ότι η καινούργια ΚΑΠ θα πρέπει να βασίζεται στην απλοποίηση των διαδικασιών της, στην ενίσχυση της καινοτομίας και στην ανάπτυξη της αγροτικής έρευνας, καθώς επίσης και στην παροχή των «εργαλείων» εκείνων, που θα μπορούν να αντιμετωπίζουν τις αστάθειες των αγορών και τις σημαντικές διακυμάνσεις των διεθνών τιμών των αγροτικών προϊόντων. Γενικότερα, το κείμενο της βελγικής προεδρίας τοποθετείται υπέρ της διατήρησης και των δύο πυλώνων της ΚΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι το κομμάτι της αγροτικής ανάπτυξης (πυλώνας ΙΙ) δεν πρέπει να συγχωνευτεί με το κεφάλαιο της συνοχής, όπως προτείνεται από μερίδα Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι 27 υπουργοί γεωργίας θα κληθούν στο άτυπο Συμβούλιο του La Hulpe να απαντήσουν στα δύο ακόλουθα ερωτήματα:
- Ποιος πρέπει να είναι μετά το 2013 ο ρόλος των άμεσων ενισχύσεων (ενιαίας ενίσχυσης του πρώτου πυλώνα);
- Πως θα μπορεί η μελλοντική ΚΑΠ να αποκτήσει εκείνη την ευελιξία για να καλύπτει τις περιφερειακές ιδιομορφίες και καταστάσεις οικονομικών κρίσεων;
Παρότι το Συμβούλιο θα είναι άτυπο, οι υπουργοί Γεωργίας αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για την αστάθεια στη διεθνή και ευρωπαϊκή αγορά δημητριακών, καθώς και για τις προτάσεις για τις αλλαγές στον γαλακτοκομικό τομέα, που εισηγείται η ευρωπαϊκή ομάδα υψηλού επιπέδου για τον κλάδο.

Βροντάκηδες και φουρτουνάκηδες στον Πειραιά !

Παίζουν ξύλο στα καφενεία οι υποψήφιοι του Mαντούβαλου και του Μιχαλολιάκου !
Άρχισε το ξύλο μεταξύ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Μιχαλολιάκου και του Μαντούβαλου. Στα καφενεία του Πειραιά πέφτει χοντρό βρισίδι μεταξύ τους. Παρά το ότι οι δυο υποψήφιοι δήμαρχοι προσπαθούν να αποφεύγουν τις αναφορές του ενός για τον άλλον, φαίνεται ότι... οι υποψήφιοι σύμβουλοι έχουν φανατιστεί τόσο πολύ που από χθες η μάχη μεταφέρθηκε στα καφενεία του Πασαλιμανιού και της Αγίας Τριάδας. Μέχρι στιγμής στο βρίσιμο και στις εντυπώσεις κυριαρχούν οι του Μαντούβαλου. Είναι πιο καλά προετοιμασμένοι γιατί ο Μαντούβαλος έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά αρκετούς μήνες πριν.

ΑΕΚ-Χάιντουκ Σπλιτ 3-1

Με το …δεξί και η ΑΕΚ!
Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς ο «Δικέφαλος» επιβλήθηκε 3-1 της Χάιντουκ Σπλιτ στο ΟΑΚΑ, σε αναμέτρηση για την πρεμιέρα του 7ου ομίλου. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς προηγήθηκε στο 12΄ με τον Τζεμπούρ, ο οποίος έχασε πέναλτι στο 46΄, το κροατικό συγκρότημα ισοφάρισε προσωρινά με το πέναλτι του Ίμπριτσιτς στο 29΄, αλλά η Ένωση πήρε τη νίκη με τα τέρματα των Λυμπερόπουλου (65΄) και Σκόκο (89΄).

13.000 αιτήσεις για ….500 θέσεις ειδικών φρουρών !!

Γίναμε "Σοβιετική Ένωση" - Όλοι Ολυμπιονίκες και ένστολοι!
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο αριθμός των αιτήσεων για το σώμα των Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ...αφού οι υποψήφιοι υπολογίζονται σε πάνω από 13.000 σε όλη τη χώρα για τις 500 θέσεις που προκηρύχθηκαν συνολικά.Βλέπετε σε καιρούς οικονομικής κρίσης και κοινωνικής αποχαύνωσης ακολουθούνται τα σοβιετικού τύπου μοντέλα, που υπαγορεύουν ως επαγγελματική αποκατάσταση είτε το Στρατό και την Αστυνομία, είτε τα Ολυμπιακά μετάλλια. Μια χαρά προς τα πίσω...tromaktiko

16.9.10

Άρης-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 και Μπριζ-ΠΑΟΚ 1-1 !!

Ξεκίνημα με το …δεξί για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης!
Εντυπωσιακή ήταν η πρεμιέρα του Άρη στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, αφού νίκησε 1-0 την -κάτοχο του τροπαίου- Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για τον 2ο όμιλο της διοργάνωσης. Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ προσπάθησαν να ξεκινήσουν νικηφόρα στο γκρουπ και πίεσαν τους "ροχιμπλάνκος", φτάνοντας τελικά στο «τρίποντο» με το γκολ του Χαβίτο στο 59΄, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Κόκε στο 70΄.
Μπριζ-ΠΑΟΚ 1-1
Ξεκίνημα με το δεξί στο Γιουρόπα Λιγκ για τον ΠΑΟΚ, που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Μπριζ στο Βέλγιο, για τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης. Μολονότι πιέστηκε πολύ και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 61΄ με γκολ του Κουεμάχα, η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Μαλεζά στο 78΄ και να πάρει έναν βαθμό, που ίσως αποδειχθεί πολύτιμος στην προσπάθειά του για πρόκριση.

Παροξυσμός για τον θησαυρό του Αλή Πασά στην Καλαμπάκα !

Καταφθάνουν …δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία !
Εντυπωσιακές διαστάσεις λαμβάνει η επιχείρηση αναζήτησης του αμύθητου θησαυρού του Αλή Πασά στη Βασιλική Καλαμπάκας από τον 65χρονο Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία. Χθες υπήρξαν δημοσιεύματα σε αρκετές ευρωπαϊκές εφημερίδες ενώ το σύνολο του Τουρκικού τύπου αναφέρεται στο θέμα με εκτενή αφιερώματα! Με την ευκαιρία έρχεται στο φως και η άγνωστη ιστορία της περιοχής.Σύμφωνα με τον μύθο, όπως εξηγεί ο δήμαρχος Βάϊος Ζιάκας, στην κυρά Βασιλική του Αλή Πασά η οποία καταγόταν από την περιοχή οφείλει το όνομά της η κοινότητα….
Στο χωριό πιστεύουν ότι η κυρά Βασιλική έχτισε μια εκκλησία το 1817 με έξοδα του Αλή Πασά για να εξευμενίσει τη μαζική εξόντωση Ελλήνων. Η παράδοση μάλιστα θέλει την περιοχή «άσυλο» των κυνηγημένων Ελλήνων, όπου κατέφευγαν για να σωθούν από την μήνιν του Αλή... Οι ανασκαφές για την υπόγεια τράπεζα του Πασά, γνωστού και ως Τεπενενλή, αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα ενώ ήδη άρχισαν οι πρώτες κρατήσεις στα ξενοδοχεία από δημοσιογράφους και συνεργεία...

Χορός « Βρώμικων »εκατομμυρίων ευρώ στο ποδόσφαιρο !!

Οι καταθέσεις των στελεχών της ΕΠΟ ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ !!
Ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ τα κέρδη των δύο μάνατζερ ποδοσφαίρου από συναλλαγές στις οποίες εμπλέκονται και στελέχη της ΕΠΟ, ενώ οι έρευνες θα επεκταθούν εκτός συνόρων. Στο δελτίο ειδήσεων του Μega χτες βράδυ αποκαλύφθηκε πως στελέχη της ΕΠΟ και ξένες εταιρείες στοιχήματος έκαναν καταθέσεις στον λογαριασμό του μάνατζερ από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις αυτές, οι καταθέσεις των στελεχών της ΕΠΟ ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα, οι εταιρείες στοιχηματισμού (με έδρα το Λονδίνο) κατέθεταν χρήματα στον ίδιο λογαριασμό τα τελευταία πέντε χρόνια. .. Αυτό που διερευνά το ΣΔΟΕ είναι αν υπάρχει σύνδεση των χρημάτων που κατατέθηκαν από τις εταιρείες στοιχηματισμού με την υπόθεση που αφορά την καταγγελία της UΕFΑ για «περίεργα αποτελέσματα» σε παιχνίδια ελληνικών πρωταθλημάτων. «Εχουμε ξεκινήσει έρευνα γύρω από τις δραστηριότητες οι οποίες απαντώνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η αρχή έγινε από τη Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχουν και υποθέσεις στην Αθήνα που διερευνώνται», τόνισε χτες ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρης στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, επιβεβαιώνοντας το χτεσινό θέμα που έφεραν στο φως «ΤΑ ΝΕΑ».
Ο κ. Καπελέρης αποκάλυψε πως «στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να ήταν συναλλαγές κάποιων δεκάδων ατόμων» και πρόσθεσε: «Το ύψος των οικονομικών συναλλαγών προσδιορίζεται σε αρκετά εκατομμύρια. Από εκεί και πέρα ερευνάται και η προέλευση των όποιων αυτών συναλλαγών, αν ήταν μέσα από νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες ή όχι».
«Οχι νομιμοφανείς»
Στην ερώτηση «έχουμε την περίπτωση ενός ή δύο μάνατζερ;», ο κ. Καπελέρης- επιβεβαιώνοντας απόλυτα το χθεσινό ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ»- απάντησε: «Υπάρχει και η αντίστοιχη περίπτωση η οποία εξετάζεται και εδώ στην Αθήνα, όσον αφορά τη δραστηριότητα περισσότερο από κάτοικο των Αθηνών». Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες αποκαλύψεις για τα «βρώμικα δίχτυα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο αφορούσαν τη δραστηριότητα ατζέντη με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στους λογαριασμούς του οποίου βρέθηκαν 26 εκατομμύρια ευρώ (έχουν δεσμευθεί). Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ προσδιόρισε σε περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ (σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες φτάνουν τα 60 εκατ.) τα ποσά που έχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους οι δύο μάνατζερ και ξεκαθάρισε πως οι δοσοληψίες τους «δεν είναι πάντοτε νομιμοφανείς και στο σύνολό τους δεν είναι νομιμοφανείς». Το ΣΔΟΕ, σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο κ. Καπελέρης, έχει στο μικροσκόπιό του αυτήν τη στιγμή περισσότερα από 50 άτομα.
Το θέμα παρακολουθεί διακριτικά και η αθλητική ηγεσία, η οποία τη δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να παρέμβει. Από τη στιγμή όμως που θα υπάρξουν στοιχεία, αποδείξεις και καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων, θα μπορέσει να επανεξετάσει τη στάση της.
Ζητούν ονόματα... υπερτυχερών από τον ΟΠΑΠ
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, τη σκυτάλη από το ΣΔΟΕ αναμένεται να πάρει τις προσεχείς ημέρες η τακτική δικαιοσύνη. Ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σιμιτζόγλου έχει- σύμφωνα με πληροφορίες- ζητήσει εγγράφως από τον ΟΠΑΠ να του δοθεί κατάλογος με ονόματα παικτών του στοιχήματος που δήλωσαν ότι κέρδισαν μεγάλα ποσά τα τελευταία χρόνια, ποντάροντας σε παιχνίδια τα οποία έχουν καταγγελθεί από την UΕFΑ. Το ΣΔΟΕ ερευνά επιπλέον κατά πόσο αυτοί οι παίκτες ήταν και οι πραγματικοί νικητές των ποσών που δήλωσαν ότι κέρδισαν αφού- σύμφωνα με τους ελεγκτές- μέσω κερδισμένων δελτίων έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν ότι γινόταν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.. Βεβαίως, το ζητούμενο είναι αν ο ΟΠΑΠ μπορεί να δώσει αυτόν τον κατάλογο ή αν τα στοιχεία που ζητάει ο εισαγγελέας εμπίπτουν στον νόμο περί προσωπικών δεδομένων. ΤΑ ΝΕΑ

Νάντια Γιαννακοπούλου – Πάρτε μέτρα για το Λιανεμπόριο !!

ΕΡΩΤΗΣΗ -Προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
«Απώλειες δις ευρώ στον κλάδο του λιανεμπορίου και ανάγκη στήριξής του»
Tο κακό 3ο τρίμηνο του 2010 αλλά και ένα δύσκολο 4ο τρίμηνο καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες επηρεάζονται άμεσα από την πορεία της εγχώριας αγοράς και της πραγματικής οικονομίας. Από την έναρξη της κρίσης, ο κλάδος του λιανεμπορίου έχει παρουσιάσει διευρυμένες απώλειες, οι οποίες, σύμφωνα με αναφορές, ανέρχονται στα 8 – 9 δις ευρώ. Επιπλέον, από τα 50 δις ευρώ που είναι ο ετήσιος τζίρος του λιανεμπορίου το πρώτο εξάμηνο του 2010 χάθηκε το 14%-15%, ενώ το δεύτερο εξάμηνο αναμένεται μείωση του λιανεμπορίου της τάξης του 18%-20%.
Δεδομένου μάλιστα πως οι προβλέψεις για το 2011 κάνουν λόγο για μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημα και την κατανάλωση, οι εταιρείες προετοιμάζονται για ένα νέο δυσμενέστερο περιβάλλον όσον αφορά στη ζήτηση.
Τα προγράμματα περιορισμού του κόστους λειτουργίας δημιούργησαν ένα «μαξιλάρι» ασφάλειας για τις επιχειρήσεις που φρόντισαν να απεμπλακούν από υψηλά χρηματοοικονομικά κόστη ή να εκμεταλλευτούν πάγια, ώστε μέσα στην κρίση να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Έτσι, κάποιες ποιοτικές επενδύσεις σε υποδομές (π.χ. logistics) και σε κομβικά σημεία πώλησης (υπερκαταστήματα) ολοκληρώθηκαν με σκοπό να δώσουν πλεονέκτημα σε βάθος χρόνου. Επίσης, ακολουθήθηκε ευρέως η τακτική των εκπτώσεων, των προσφορών και της γενικότερης μείωσης των περιθωρίων κέρδους σε μια προσπάθεια οι εταιρείες να κερδίσουν μερίδια αγοράς και να μειώσουν τα αποθέματά τους, ροκανίζοντας ωστόσο την κερδοφορία τους. Χαρακτηριστικά, στη Μεσσηνία οι έμποροι κατέγραψαν εισπράξεις στην καρδιά των πρόσφατων εκπτώσεων έως και 30% λιγότερες σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Συμπληρωματικά, ορισμένες ελληνικές αλυσίδες με διεθνή προσανατολισμό σχεδιάζουν την απόσυρσή τους από αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης εκτιμώντας ότι η παραμονή τους θα κοστίσει κεφάλαια που δεν πρόκειται να αποσβεστούν, καθώς οι οικονομικές συνθήκες στην περιοχή παραμένουν κακές. Πέρα από την κακή διεθνή συγκυρία, οι όμιλοι λιανικής αντιμετωπίζουν και την εγχώρια συγκράτηση της ζήτησης, η οποία έχει οδηγήσει σε συσσώρευση υψηλών αποθεμάτων. Ήδη, οι περισσότερες εξ αυτών έχουν προχωρήσει στη διενέργεια μείωσης αποθεμάτων και εξετάζουν το ενδεχόμενο περισσότερων μειώσεων, αν η εικόνα δε βελτιωθεί τους επόμενους μήνες. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
1. Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει το λιανεμπόριο, καθώς αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή;
2. Πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να περιορίσει τα «λουκέτα» στο λιανεμπόριο, προκειμένου να αποσοβηθεί η δημιουργία μονοπωλίων και ολιγοπωλίων που θα κρατάνε δέσμιο τον καταναλωτή και θα επιτείνουν την ακρίβεια;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Άγριο ξύλο για …βροχή από χαρτονομίσματα!

Εμβρόντητοι παρακολουθούσαν οι περαστικοί !
Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στον κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης, όταν ξαφνικά άρχισε να βρέχει χαρτονομίσματα! Μπροστά στα μάτια των περαστικών που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι, πέντε φίλοι άρχισαν να… σκοτώνονται στο ξύλο προσπαθώντας να τα μαζέψουν, οι μεν για να τα παραδώσουν στον δικαιούχο και οι δε για να τα… κρατήσουν! Η δεσμίδα των 1.500 ευρώ έπεσε από την τσέπη ενός 44χρονο που μόλις είχε κάνει ανάληψη από την τράπεζα και τα χαρτονομίσματα πλημμύρισαν τον δρόμο, όπου περνούσε η παρέα των πέντε νεαρών 20,18,18,17 και 16 χρόνων…
Δύο από τους νεαρούς κατάλαβαν από ποιον είχαν πέσει τα χαρτονομίσματα και άρχισαν να τα μαζεύουν ένα- ένα με σκοπό να τα παραδώσουν στην Αστυνομία για να βρει τον δικαιούχο. Όμως, οι υπόλοιποι τρεις φίλοι τους είχαν άλλη γνώμη και πρότειναν να κρατήσουν τα χρήματα! Λόγο με το λόγο, η παρέα έγινε δυο κομμάτια και οι πέντε νεαροί άρχισαν να συμπλέκονται στη μέση του δρόμου. Όταν, μάλιστα, ο 16χρονος θέλησε να πάρει μερικά από τα χρήματα και να τα παραδώσει, οι υπόλοιποι τον απείλησαν και του τα πήραν! Όμως, η υπόθεση δεν άργησε να φτάσει στα αυτιά των αστυνομικών που τους συνέλαβαν όλους και τους παρέπεμψαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της ληστείας. Από τα χρήματα, βρέθηκαν μόνο 850 ευρώ τα οποία παραδόθηκαν στον δικαιούχο. protothema.gr

Ας Γνωρίσουμε τους Υποψηφίους – Δημήτρης Φίλος !

Με εμπειρία στην αυτοδιοικηση !
• Γεννήθηκε στο Αγριλόβουνο του Δήμου Ανδανίας Ν. Μεσσηνίας.
• Είναι παντρεμένος με την Ματούλα Σουγλέρη από το Γύθειο, καθηγήτρια Μουσικής, ιδιοκτήτρια και Διευθύντρια του Ωδείου Μεσσήνης και Μελιγαλά και έχουν ένα γιο κάτοχο πτυχίου Πληροφορικής με μεταπτυχιακές σπουδές στα Αγγλικά Πανεπιστήμια Πλύμουθ και Λέστερ.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
• Είναι απόστρατος Υπαστυνόμος της Ελληνικής Αστυνομίας.
• Από τους πρωτεργάτες του συνδικαλισμού στην Ελληνική Αστυνομίας, διετέλεσε Πρόεδρος του Δ/κού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Μεσσηνίας και ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση στην Αστυνομία. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών και μετά την αποστρατεία του εκλέγεται συνεχώς στο Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Μεσσηνίας της οποίας μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος για τρίτη συνεχόμενη θητεία. • Είναι μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας….
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
• Το έτος 2002 εκλέγεται για πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νομάρχη κ. Δράκου και αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιπροέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ενώ το έτος 2004 αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιπροέδρου στην Επιτροπή Παραγωγής και Ανάπτυξης της Ν. Α. Μεσσηνίας.
• Το έτος 2006 επανεκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Νομάρχη κ. Δράκου και αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιπροέδρου στην Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων. Το έτος 2008 αναλαμβάνει με Απόφαση του Νομάρχη κ. Δράκου καθήκοντα ως Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Οικονομικών και Διοικητικών Θεμάτων.
• Το 2008 του ανατίθεται από τον Νομάρχη κ. Δράκο η Προεδρία του ενδεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε), στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα . Σημαντική είναι η προσφορά του στον τομέα αυτό, αφού σε πολύ σύντομο χρόνο ίδρυσε τρία Κέντρα Λαϊκής Επιμόρφωσης, στο Νομό Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα , στην Κυπαρισσία και στους Γαργαλιάνους, δεκαπλασίασε τις διδακτικές ώρες και τους εκπαιδευθέντες, ενώ εξακτίνωσε την δραστηριότητα της Ν.Ε.Λ.Ε σε ολόκληρο το Νομό Μεσσηνίας, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από το αρμόδιο Υπουργείο, αφού του επροτάθη από τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς να αναλάβει τον τομέα δράσης της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς σε θέματα Ν.Ε.Λ.Ε. Παράλληλα αναλαμβάνει δράσεις για την λειτουργία νέων πρωτοποριακών προγραμμάτων. (Αργυροχρυσοχοία, Αγιογραφία, Μαγειρική, Βιβλιοδεσία, Νοηματική Γλώσσα, Κυκλοφοριακή Αγωγή, Εισαγωγή στη Λογοτεχνία, κ.λ), τα οποία και λειτουργούν. Ταυτόχρονα ιδρύει τον Σύλλογο Αγιογράφων τον οποίο πλαισιώνουν ογδόντα (80) μετεκπαιδευθέντες στο Τμήμα Αγιογραφίας της Ν.Ε.Λ.Ε. που αποτελεί Πανελλήνια πρώτη, αφού ήδη όλοι πλέον ασχολούνται επαγγελματικά με την Αγιογραφία. Διοργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας εκθέσεις Αγιογραφίας και Ζωγραφικής με έργα μετεκπαιδευθέντων στη Ν.Ε.Λ.Ε. που σημείωσαν απόλυτη επιτυχία αφού έτυχαν ευμενέστατων σχολίων από το κοινό και από τον τύπο. Το έτος 2009 του ανατίθεται από τον Νομάρχη κ. Δράκο η Διοίκηση του Κέντρου Πρόληψης από τις Ψυχοδραστικές ουσίες του Νομού Μεσσηνίας γνωστού ως (ΚΕΠΕΨΟ), καθώς και η Διοίκηση των Παιδικών Κατασκηνώσεων της Αγίας Μαρίνας Ταϋγέτου, την οποία αναμόρφωσε ριζικά με συνέπεια να υπερδιπλασιασθεί ο αριθμός των φιλοξενουμένων κατά το έτος 2010 και το 2010 του ανατίθεται με την ιδιότητα του Προέδρου, η Επιτροπή Καταλληλότητας Αγοράς ακινήτων και κινητών της Νομ. Αυτ/σης Μεσσηνίας

Στην Θεσσαλονίκη ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος !

Αφήνει για …λίγο την Μεσσηνία !
Στην Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται ο Αντινομάρχης και Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου, προσκεκλημένος της Δ.Ε.Θ. Θα επισκεφθεί την Δ.Ε.Θ., θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και θα παραβρεθεί στην ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά προς τις παραγωγικές τάξεις. Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα αναχωρήσει από την Καλαμάτα αύριο Παρασκευή 17/9/2010 και θα επιστρέψει την Κυριακή 19/9/2010.

Φόβος και τρόμος στα ερημωμένα χωριά της Μεσσηνίας !

Συνεχίζουν να κτυπούν σπίτια γερόντων οι κουκουλοφόροι ληστές !
Η σπείρα των ληστών, που «κτυπά» σπίτια γερόντων, «έδρασε» και χθες σε τρεις περιπτώσεις και αφαίρεσε τις οικονομίες των θυμάτων. Συγκεκριμένα χθες στις 2:30 το πρωί, 4 κουκουλοφόροι μπήκαν στο σπίτι 84χρονης, στην Πλατανόβρυση, παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα, και απειλώντας την απέσπασαν 150 ευρώ κι ένα μεταλλικό δοχείο με λάδι, ενώ μια ώρα αργότερα, στο Κουρτάκι, 3 κουκουλοφόροι αφαίρεσαν 300 ευρώ από σπίτι γερόντων απειλώντας τους. Λίγο αργότερα, στην Κάτω Βούταινα, 4 άτομα με κουκούλες παραβιάζοντας την πόρτα μπήκαν στο σπίτι 86χρονης και της πήραν 25 ευρώ. Η Αστυνομία εξακολουθεί τις έρευνες για την ανακάλυψη της σπείρας των κουκουλοφόρων ληστών και την σύλληψή τους.ΕΡΑ

Την Δευτέρα θα …ηχήσουν οι Σειρήνες !

Πρόκειται για δοκιμή του νέου αυτόματου τηλεχειρισμού των σειρήνων – Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας του κοινού !
Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος αυτόματου τηλεχειρισμού των σειρήνων συναγερμού πολιτικής άμυνας διάρκειας ενός λεπτού, στα πλαίσια δοκιμαστικής λειτουργίας του δικτύου, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του. Η ήχηση των σειρήνων έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Συνελήφθη με ηρωίνη στην Καλαμάτα !

Μήπως είναι από την παρτίδα που έχει σκορπίσει τον θάνατο ;
Συνελήφθη στην Καλαμάτα χθες, από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ναρκωτικών ένας 30χρονος, γιατί σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης, βάρους περίπου 4,2 γραμμαρίων. Η ηρωίνη κατασχέθηκε και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Απίστευτη ιστορία με….. Λαδιάρηδες εφοριακούς !

Τους έπιασαν να τα παίρνουν τους αθώωσε ο …οικονομικός επιθεωρητής !!
Θέατρο του παραλόγου θυμίζει η απίστευτη ιστορία με επίορκους εφοριακούς, που τους αθώωσε αρχικά οικονομικός επιθεωρητής, αλλά όταν καταδικάστηκαν από δικαστήριο, άλλαξε το πόρισμά του. Η περίπτωση ωστόσο είναι ενδεικτική της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός της Πολιτείας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, όλα ξεκίνησαν πριν από σχεδόν ένα χρόνο, όταν επιχειρηματίας στη βόρεια Ελλάδα κατήγγειλε στην αστυνομία δυο εφοριακούς, που τον εκβίαζαν και του ζητούσαν 25.000 ευρώ για να μειώσουν πρόστιμο, ύψους 250.000 ευρώ που του είχε επιβάλει η εφορία. Οι αστυνομικοί έβαλαν κοριούς και συνέλαβαν τους δύο εφοριακούς…..
Την ίδια περίοδο ωστόσο, ο οικονομικός επιθεωρητής που ανέλαβε να τους ελέγξει πειθαρχικά δεν βρήκε τίποτα …μεμπτό για τους δύο εφοριακούς και όχι μόνο τους απάλλαξε, αλλά έκανε και μήνυση στην Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι η έρευνά της ήταν παράτυπη.
Λίγους μήνες αργότερα όμως, δικαστήριο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε για παθητική δωροδοκία τους επίορκους εφοριακούς και τότε ο οικονομικός επιθεωρητής που τους είχε απαλλάξει, εξέδωσε δεύτερο πόρισμα, αυτή τη φορά καταδικαστικό.
Όλη αυτή η ιλαροτραγωδία προκάλεσε την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος στον οικονομικό επιθεωρητή, καταλογίζοντάς του πρόθεση να απαλλάξει τους επίορκους εφοριακούς.
Στην υπόθεση παρενέβη και η εισαγγελία του Αρείου Πάγου που ζήτησε να ελεγχθεί η περιουσιακή κατάσταση του επιθεωρητή και να ερευνηθεί αν είχε συναλλαγές με τους δύο εφοριακούς. Star.gr


Και η Ντόρα...γουστάρει Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη !

Στην Μεσσηνία ποιοι είναι οι εκλεκτοί της ;
Αναλυτικό ρεπορτάζ σε λίγες ημέρες από τον Μεσσήνιο 
Και η Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται να στηρίξει τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος έχει ήδη τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr κ. Μπακογιάννη μετά την απόσυρση του Σάκη Τζακόπουλου συναντήθηκε με τον Γ. Μπουτάρη και του ανακοίνωσε ότι θα τον στηρίξει. Μένει πλέον η δημόσια τοποθέτησή της.

Λουτρά Καϊάφα : Ψάχνουν λύση για νε ξεκολλήσει η Ιονία Οδός !

Ακόμα δεν υπάρχει η τελική χάραξη !
Την βέλτιστη λύση με την οποία θα προστατευτεί το οικοσύστημα του Καϊάφα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣτΕ αλλά και της ΕΕ αναζητά η κυβέρνηση για το βορειοδυτικό άξονα Πελοποννήσου, την μεγαλύτερη σύμβαση παραχώρησης σε οδικά έργα (Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα). Παρά τις διαβεβαιώσεις των προηγούμενων μηνών για λήψη οριστικών αποφάσεων, τις διαβουλεύσεις μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Περιβάλλοντος και τις επαφές με τοπικούς φορείς, τελική χάραξη για το έργο δεν υπάρχει.
Τουλάχιστον αυτό διαμηνύουν από το υπουργείο Υποδομών, που θεωρούν ότι το τμήμα του έργου μετά τον Πύργο παραμένει επισφαλές και δηλώνουν ότι περιμένουν τις τελικές προτάσεις από το ΥΠΕΚΑ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σχεδιασμός αλλάζει
καθώς ο αυτοκινητόδρομος κατά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν επηρεάζει μόνο την περιοχή του Καϊάφα αλλά και τους γύρω οικισμούς, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την διέλευση του έργου σε πάνω από 20 χιλιόμετρα. Δύο σενάρια Μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων, εξετάστηκαν δύο εναλλακτικές λύσεις. Η πρώτη, αφορά την ανατολική παράκαμψη της προστατευόμενης περιοχής της λίμνης Καϊάφα και η δεύτερη, την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος μέχρι την Αρχαία Ολυμπία και την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Τσακώνα (σύνδεση με αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα) – Καλό Νερό – Κυπαρισσία. Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, στην τελευταία σύσκεψη με το υπουργείο Υποδομών, που έγινε στις αρχές του καλοκαιριού προτιμήθηκε η δεύτερη λύση. Δηλαδή η κατασκευή του ήδη δημοπρατηθέντος αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού μέχρι τον Πύργο και η κατασκευή πρόσθετου τμήματος αυτοκινητόδρομου μέχρι την Αρχαία Ολυμπία. Η νέα χάραξη προτείνει την κατάργηση του δημοπρατηθέντος τμήματος του αυτοκινητόδρομου από Πύργο μέχρι Καλό Νερό. Κατασκευάζεται όπως προβλέπεται το δημοπρατηθέν τμήμα αυτοκινητόδρομου «Τσακώνα - Καλό Νερό» ενώ προτείνεται η κατασκευή πρόσθετου τμήματος αυτοκινητόδρομου από «Καλό Νερό-Κυπαρισσία». Όμως ακόμη και αυτή η πρόταση, τελεί υπό συζήτηση καθώς από την πλευρά των κατασκευαστών δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλος…. ενθουσιασμός ενώ αντιδράσεις προκύπτουν και σε τοπικό επίπεδο που δυσχεραίνουν την λήψη αποφάσεων ενόψει δημοτικών εκλογών. Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, με τις αλλαγές που επιτάσσουν οι δικαστικές αποφάσεις το κόστος του έργου θα περιοριστεί κατά περίπου 200 εκ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΥΠΕΚΑ έχει ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών παρεμβάσεις επί της εθνικής οδού που διασχίζει τον Καϊάφα για προστασία από τα διερχόμενα αυτοκίνητα ενώ σχεδιάζει την λήψη των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων ώστε να κηρύξει την περιοχή σε καθεστώς αυξημένης προστασίας. ilianet.gr

Δεύτερος νεκρός μέσα σε 24 ωρες από ηρωίνη στην Καλαμάτα !

Θερίζει η λευκή σκόνη στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα !
Ένας ακόμα νεκρός βρέθηκε χθές το μεσημέρι στο κέντρο της Καλαμάτας από χρήση ηρωίνης . Μετά από τηλεφώνημα περίοικων στην Αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο εντόπισαν στο υπόγειο εγκαταλελειμμένου κτιρίου το άψυχο σώμα άγνωστου άνδρα ηλικίας 40 -45 ετών. Χρήστες ναρκωτικών ουσιών μιλούν για « καθαρή παρτίδα ηρωίνης » που έχει φθάσει στην πόλη της Καλαμάτας και φοβούνται για νέους θανάτους μέσα στις επόμενες ημέρες . Να υπενθυμίσουμε ότι προχθές λίγα μέτρα μακριά από την φοιτητική εστία βρέθηκε νεκρός από χρήση ηρωίνης ένας ακόμα τοξικομανής ηλικίας 50 ετών περίπου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου