19.1.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Κυριακή μεσημέρι οι Γη & Ύδωρ επιστρέφουν στο "Καπηλειο "

Σας περιμένουμε αυτή την Κυριακή  το μεσημέρι στις 13:00 στο «Καπηλειό » στο ιστορικό κέντρο Καλαμάτας στην οδό Αγ.Παντελεήμονος 10 , να διασκεδάσουμε με τους "Γη & Ύδωρ"….
Θα σας χορτάσουμε  με … Μεζέδες, ποικιλίες με απίστευτες Μεσσηνιακές γεύσεις  για όλα τα γούστα και άφθονο ποτό

Τηλέφωνα κρατήσεων: 2721402240
Κιν. 6975123987

·              
 * «Το καπηλειό»

Στο ιστορικό κέντρο Καλαμάτας στον πεζόδρομο της οδού Αγίου Παντελεήμονος 10 βρίσκεται το μεζεδοπωλείο « Το καπηλειό » όπου μπορείτε να απολαύσετε καθημερινά ποικιλία μεζέδων, πιάτα της ώρας, μαγειρευτά φαγητά με αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον Με  αυθεντικές συνταγές της Μεσσηνίας σε προσιτές τιμές με άψογη εξυπηρέτηση, σε έναν χώρο εμπνευσμένο από τα παραδοσιακά πρότυπα του τόπου μας που μας μεταφέρουν στα χρόνια του παππού και της γιαγιάς

Β.Μ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Έκρυψε βόα στο ...εσώρουχο του και προσπάθησε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο

Με πολλά παράξενα περιστατικά έχουν βρεθεί αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου Σόνενφελντ, στο Βερολίνο.
Ωστόσο, ένα ήταν αυτό που ξεπέρασε κάθε φαντασία.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου αποκάλυψαν ότι ένας επιβάτης προσπάθησε να επιβιβαστεί στην πτήση του έχοντας έναν… βόα στο εσώρουχο του.
Το φίδι είχε μήκος 40 εκατοστά και ο 43χρονος άνδρας ήλπιζε πως δεν θα γίνει αντιληπτός από την ασφάλεια του αεροδρομίου και θα καταφέρει να ταξιδέψει από τη Γερμανία στο Ισραήλ.
Ωστόσο, ο επιβάτης “κίνησε” υποψίες λόγω του… εξογκώματος στο παντελόνι του. Το προσωπικό ασφαλείας, τότε, του ζήτησε να κατεβάσει το παντελόνι του, όπου έβγαλε έναν μικρό υφασμάτινο σάκο που είχε μέσα το φίδι.
Ο 43χρονος δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα ιδιοκτησίας του ερπετού και έτσι, ο βόας κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε σε κέντρο προστασίας ζώων στο Βρανδεμβούργο.
Βερολίνο - βόας - παντελόνι
 ant1news.gr

Από την Καλαμάτα "μπούκωναν " Αττική και Κορινθία με χασίς !

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν τρία άτομα, μέλη της οργάνωσης
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά
Πραγματοποιήθηκαν έρευνες με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν περισσότερο από -1,5- κιλό κάνναβης, χρήματα, ζυγαριές ακριβείας κ.ά.

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες κάνναβης, σε περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες (18.1.2019), ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αθήνας Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 60, 69 και 77 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, συγκρότησαν από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2018 εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης, στις ευρύτερες περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.
Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons ), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους, οχήματα κ.α., βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -1.548,7- γραμμαρίων,
  • δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους -2,2- μέτρων περίπου,
  • δύο (2) τσιγαριλίκια κάνναβης,
  • -4- ζυγαριές ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των -1.170- ευρώ, ως προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών,
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα και
  • αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.
Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας, προέκυψε η διασύνδεση των μελών της εγκληματικής ομάδας, με έτερη εγκληματική ομάδα, η οποία είχε εξαρθωθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και τα μέλη της οποίας, δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Πελοποννήσου
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

Αυτό είναι το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών που θα έρθει στη Βουλή

Εβδομάδα της «Συμφωνίας των Πρεσπών» είναι αυτή που έρχεται με τον Πρόεδρο της Βουλής να δηλώνει ότι μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ψηφιστεί η Συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

Ο Ν. Βούτσης βγαίνοντας από την πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα Γραμματείας αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τη ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ από την Δευτέρα κιόλας θα ξεκινήσουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η κύρωση της συμφωνίας αναμένεται μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν επίσης, ότι κατά τη διαδικασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην Ολομέλεια, «θα υπάρξει άπλετος χρόνος ώστε όλοι να έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε» και πως «όλα αυτά που ακούγονται είναι περί όνου σκιάς».

Στον Τύπο με την ένδειξη «Ξένη Δημοσίευση» παρουσιάζεται το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ




Σε PDF Αρχείο

    ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ 1

    ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ 2


    ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ 3 


topontiki

Αυτοί είναι οι κεντρικοί ομιλητές στο αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονί

Το ραντεβού δίνεται αύριο Κυριακή στο Σύνταγμα 

Ο πρόεδρος της ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πρώην γερουσιαστής Κρις Σπύρου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.
Χαιρετισμό θα απευθύνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η ερμηνεύτρια Αφροδίτη Μάνου η οποία μάλιστα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook ενημερώνει πως μια πλειάδα από καλλιτέχνες ζητούν δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Επίσης ο ερευνητής Νίκος Λυγερός και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος.

ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!! ΒΙΝΤΕΟ - Κόλλησε τον χάρτη της Μακεδονίας σε τζάμι καφετέριας όπου καθόταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη

 Τον χάρτη της Μακεδονίας , γράφοντας δεν πωλείται, κόλλησε στο τζάμι καφετέριας, όπου καθόταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, ο Ηλίας Πλιόγκας, εκπαιδευτικός, ο οποίος έχει αποδοκιμάσει και στον παρελθόν, την κ.Τζάκρη.
«Σήμερα ,ξεκίνησα να γιορτάζω τα γενέθλιά μου ολίγον...ακτιβιστικά.
Το χάρτη που βλέπετε να κρατώ με την υποσημείωση ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ είχα την χαρά να τον κολλήσω στην γυάλινη προθήκη της καφετερίας ακριβώς μπροστά στην κ.Τζάκρη. Ήταν μια ελάχιστη πράξη αντίδρασης καθώς προσωπικά το χρωστούσα από το καλοκαίρι όταν έπεσα θύμα άθλιας κατασυκοφάντησης από την ίδια.Σε άλλα νέα της ημέρας σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις όμορφες ευχές σας.Είστε απίθανοι!!!», έγραψε στη σελίδα του στο facebook, ο κ. Πλιόγκας, ανεβάζοντας βίντεο και φωτογραφία από τη στιγμή που κολλάει τον χάρτη.
Να σημειωθεί ότι το όνομα του εκπαιδευτικού από τα Γιαννιτσά, αναφέρθηκε σε ανακοίνωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ως οργανωτής αποδοκιμασιών από ομάδα ατόμων σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και της ίδιας, το περασμένο καλοκαίρι στα Γιαννιτσά, με τον ίδιο τότε να, διαψεύδει ότι είχε οποιαδήποτε «οργανωτική» συμμετοχή.

Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019, τα καταστήματα, πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων.
Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι 11:00 – 18:00 για όλη την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης έχει προτείνει την Δευτέρα τα καταστήματα να λειτουργήσουν από τις 12:00 έως τις 18:00 και όχι από τις 9:00 το πρωί, με το σκεπτικό ότι «τις Δευτέρες μετά τις Κυριακές που τα καταστήματα είναι ανοιχτά, παρατηρείται μηδενική προσέλευση καταναλωτών».

Φεύγει από την Digea η ΕΡΤ. Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε σήμα

Σε επανασυντονισμό των τηλεοπτικών δεκτών τους από τις 2 Φεβρουαρίου, με χειροκίνητο ή αυτόματο τρόπο αναζήτησης θα πρέπει να προχωρήσουν οι τηλεθεατές σε πολλές περιοχές της χώρας προκειμένου να αποθηκεύσουν τα κανάλια της ΕΡΤ σε νέες συχνότητες εκπομπής.

Η ΕΡΤ θα εκπέμπει από το δικό της δίκτυο πομπών το σήμα της σε όλη τη χώρα, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγκατάστασης και λειτουργίας των ψηφιακών πομπών της. Μετά την αγορά και την εγκατάσταση των πομπών, η ΕΡΤ αποχωρεί από τις υπηρεσίες της Digea και χρησιμοποιεί πλέον τους δικούς της διαύλους.

Ο επανασυντονισμός, που αφορά στην Περιφέρεια και όχι στις περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να γίνει από τις 2 Φεβρουαρίου, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η αποχώρηση από τους διαύλους της Digea.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ, οι νέες συχνότητες εκπομπής αφορούν στις περιοχές:

Οι νέες συχνότητες ανά περιοχή και Κέντρο Εκπομπής, έχουν ως εξής:

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΦΛΩΡΙΝΑ: δίαυλος 23
ΚΑΣΤΟΡΙΑ:δίαυλος 23
ΓΡΕΒΕΝΑ: δίαυλος 25
ΤΣΟΤΥΛΙ: δίαυλος 25
ΚΟΖΑΝΗ:  δίαυλος 25

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΒΟΛΟΣ:    δίαυλος 21
ΕΛΑΣΣΟΝΑ: δίαυλος 22
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ:δίαυλος 22
ΣΠΟΡΑΔΕΣ: δίαυλος 21

HΠΕΙΡΟΣ
ΚΑΛΠΑΚΙ:   δίαυλος 24
ΚΟΝΙΤΣΑ:   δίαυλος 24
ΜΕΤΣΟΒΟ:   δίαυλος 24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ:  δίαυλος 24
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: δίαυλος 21

ΑΡΤΑ:  δίαυλος 23

ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ: δίαυλος 37
ΙΘΑΚΗ: δίαυλος 21

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: δίαυλος 23

ΑΓΡΙΝΙΟ: δίαυλος 21

Β/Α ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΛΑΜΙΑ: δίαυλος 39
ΑΤΑΛΑΝΤΗ:     δίαυλος 39
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ:    δίαυλος 24
ΦΘΙΩΤΙΔΑ:       δίαυλος 39

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ:    δίαυλος 21
ΣΥΜΗ:              δίαυλος 21
ΛΕΡΟΣ:            δίαυλος 21
ΠΑΤΜΟΣ:         δίαυλος 21
ΚΑΡΠΑΘΟΣ:     δίαυλος 21
ΝΙΣΥΡΟΣ:         δίαυλος 21
ΡΟΔΟΣ:            δίαυλος 21
ΚΩΣ:                δίαυλος 21
ΚΡΗΤΗ
ΤΥΜΠΑΚΙ:       δίαυλος 39
ΛΑΣΗΘΙ:        δίαυλος 27
ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ:  δίαυλος 21
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΡΗΤΗ:δίαυλος 39

ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΑΝΔΡΟΣ:         δίαυλος 26
ΤΗΝΟΣ:            δίαυλος 26
ΜΥΚΟΝΟΣ:      δίαυλος 26
ΣΥΡΟΣ:            δίαυλος 26
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ:    δίαυλος 42
ΑΜΟΡΓΟΣ:       δίαυλος 42
ΝΑΞΟΣ:            δίαυλος 42
ΣΙΦΝΟΣ:          δίαυλος 42
ΙΟΣ:                 δίαυλος 42
ΜΗΛΟΣ:           δίαυλος 42

ΝΗΣIA Β/A ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΑΜΟΣ:            δίαυλος 27
ΦΟΥΡΝΟΙ:       δίαυλος 27
ΙΚΑΡΙΑ:            δίαυλος 27


flashnews

Μεσολόγγι: Βρέθηκε νεκρός ο πιλότος!

Μετά από τέσσερις ημέρες ερευνών στον Πατραϊκό Κόλπο και στην θαλάσσια περιοχής της Καβουρότρυπας, ανασύρθηκε νεκρός ο πιλότος Παναγιώτης Κεφάλας. Ο άτυχος πιλότος εντοπίστηκε από δύτες του λιμενικού.
Οι δύτες εντόπισαν το αεροσκάφος σε βάθος πενήντα μέτρων και κοντά στο σημείο που είχε υποδείξει ο αυτόπτης μάρτυρας της πτώσης του αεροσκάφους.

Περισσότερα σε λίγο....

Ντιμπέι ρε! Viral ο Νίκος Αλέφαντος για τη συμφωνία των Πρεσπών

Η ιστορική ατάκα του Νίκου Αλέφαντου «μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα», έγινε «μότο» για πολλούς από εμάς.

Το debate είναι στην επικαιρότητα μετά την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τηλεοπτική αναμέτρηση.

Όμως ο μεγάλος Αλέφαντος τα είχε πει προ πολλού αυτά:  Ντιμπέι ρε , Ντιμπέι κάνε αν τολμάς… και είναι ήδη viral.

Δείτε τον Νικόλα:

«Τραγουδάμε για την Ειρήνη και τη Συμφιλίωση» - Σειρά συναυλιών για τα Καλάβρυτα


Δύο χορωδίες ενώνουν τις δυνάμεις τους και τη φωνή τους για ένα κοινό σκοπό: Η Διεθνής Χορωδία του Ραδιοφωνικού και Τηλεοπτικού Σταθμού Deutsche Welle μαζί με την Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θυμίζουν τα εγκλήματα της Βέρμαχτ στα Καλάβρυτα σε μια σειρά συναυλιών στην Κολωνία, τη Βόννη και το Βερολίνο με αφορμή τη συμπλήρωση, στις 13 του περασμένου Δεκεμβρίου, 75 χρόνων από τη σφαγή στη πόλη.
Ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ (2010 - 2012) που από τον Φεβρουάριο του 2018 είναι πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Χορωδιών, εξήρε την προσπάθεια. «Οι συναυλίες αυτές αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα της συγκίνησης που μπορεί να προκαλέσει, όταν οι άνθρωποι τραγουδούν όλοι μαζί και τι αυτό αναδεικνύει στις ψυχές τους. Δύο τόσο εξέχουσες χορωδίες, που αποδέχτηκαν ένα τόσο δύσκολο γερμανο-ελληνικό θέμα, συμβάλλουν αποφασιστικά και στις διμερείς σχέσεις. Ο πολιτισμός, σε αυτήν την περίπτωση, γίνεται γέφυρα, μέσω της οποίας ως κράτη αλλά και ως άνθρωποι, μπορούμε να βρούμε το δρόμο ο ένας προς τον άλλο».
Συγκεκριμένα, οι συναυλίες θα γίνουν την Τετάρτη, 23.01.19, ώρα 20.00, στον Ναό St.Aposteln της Κολωνίας, την Πέμπτη, 24.01.19, ώρα 19.00, στο Ναό Namen-Jesu-Kirche της Βόννης και το Σάββατο, 26.01.19, ώρα 18.00, στο Ναό Jesus Christus του Βερολίνου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Παράκληση των διοργανωτών είναι να προσφερθεί κάποιο αντίτιμο που θα δοθεί στο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Καλαβρύτων.
Κανένας ίσως άλλος τόπος στην Ελλάδα δεν αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα και το συναισθηματικό βάρος στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όσο τα Καλάβρυτα. Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943, σε μια ακόμη πράξη αντιποίνων ο ναζιστικός στρατός κατοχής εκτέλεσε όλο τον ανδρικό πληθυσμό του χωριού από ηλικίας 14 χρόνων και έκαψε το χωριό. Τον Οκτώβριο του 2016 η Διεθνής Χορωδία της Deutsche Welle ταξίδεψε στα Καλάβρυτα, όπου έδωσε συναυλία, επισκέφθηκε το μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και τον Τόπο Εκτέλεσης και μίλησε με τον Δήμαρχο, αυτόπτες μάρτυρες, συγγενείς των θυμάτων και κατοίκους του χωριού. Τα μέλη της γερμανικής χορωδίας διαπίστωσαν πόσο λίγο γνωστή στη σημερινή γερμανική κοινή γνώμη είναι η σφαγή των Καλαβρύτων σε σχέση με σφαγές σε άλλες πόλεις, όπως στο Οραντούρ ή το Λίντιτσε.
Η σειρά συναυλιών για τα Καλάβρυτα σε Κολωνία, Βόννη και Βερολίνο είναι υψηλού συμβολισμού και αντικατοπτρίζει τη βούληση των μελών της Χορωδίας της DW να συμβάλουν, σε συνεργασία με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, στην υπόμνηση της θηριωδίας των Καλαβρύτων μέσα σε πνεύμα συμφιλίωσης και συνεργασίας των δύο λαών για την υπέρβαση του φριχτού κοινού παρελθόντος και των σημερινών προκαταλήψεων. Εξ ου και ο γενικός τίτλος των συναυλιών: «Μνημονεύουμε τα Καλάβρυτα-Τραγουδάμε για την Ειρήνη και τη Συμφιλίωση».
Κορυφαία στιγμή των συναυλιών θα είναι το «Ορατόριο για τα Καλάβρυτα» που συνέθεσε ο γερμανός συνθέτης Γκέρχαρντ Φόλκερτς και αφιέρωσε στην νέα γενιά Καλαβρυτινών. Οι χορωδίες επέλεξαν να τραγουδήσουν δύο χορωδιακά κομμάτια σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, «Θυμάμαι» και «Ειρήνη» σε στίχους Πάμπλο Νερούδα.
Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1999 και αποτελείται από επαγγελματίες τραγουδιστές με σπουδές στο κλασσικό τραγούδι και πλούσια εμπειρία σε όλα τα είδη φωνητικής μουσικής. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι στην Αθήνα, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Το ρεπερτόριό της είναι τεράστιο, από μεγάλα συμφωνικά έργα μέχρι έντεχνη και ελαφρά ελληνική μουσική. Παράλληλα με την καλλιτεχνική της προσφορά, η χορωδία επιτελεί αξιόλογο κοινωνικό έργο με ειδικά επιλεγμένα προγράμματα φωνητικής μουσικής σε σχολεία, λέσχες φιλίας, γηροκομεία και απομακρυσμένες γειτονιές της πόλης, ενώ συχνά συμμετέχει σε εκδηλώσεις κοινωφελών και φιλανθρωπικών οργανώσεων. Διευθυντής της ορχήστρας από την ίδρυσή της είναι ο Σταύρος Μπερής.
Η Διεθνής Χορωδία του Ραδιοφωνικού και Τηλεοπτικού Σταθμού Deutsche Welle ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια και έχει την έδρα της στη Βόννη. Ξεκίνησε ως χορωδία δημοσιογράφων εργαζομένων στο σταθμό από το γερμανικό και τα ξενόφωνα προγράμματά της. Σήμερα αποτελείται από 50 μέλη από 20 χώρες του κόσμου, που τραγουδούν με τις τοπικές ενδυμασίες των χωρών καταγωγής τους. Τη διεύθυνση της χορωδίας έχει η Μάγια Μπράουν. Στόχος των συναυλιών της, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στη Γερμανία και το εξωτερικό, είναι η συνεννόηση μεταξύ των λαών και οι πολιτιστικές ανταλλαγές μέσω της παγκόσμιας φωνής της μουσικής. Η χορωδία αντιλαμβάνεται την αποστολή της ως γεφυροποιός ανά τον κόσμο κατά το πρότυπο λειτουργίας της ίδιας της DW.
Οι συναυλίες είναι υπό την αιγίδα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο.

Παραδοσιακές στολές από τα Τρίκαλα "ταξιδεύουν" σε όλο τον κόσμο

Η κρίση γεννά ευκαιρίες, όταν συνοδεύεται με σκληρή δουλειά, ρίσκο, και αισιοδοξία για την τελική επιτυχία της προσπάθειας.
Η Βασιλική Ασημακοπούλου, η οποία διαθέτει εργαστήριο παραδοσιακών χειροποίητων στολών στη Φανερωμένη του δήμου Φαρκαδόνας, προσθέτει σε όλα τα παραπάνω ακόμα δύο λέξεις: την εξωστρέφεια και την καινοτομία.
Μπορεί δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αγάπη για αυτό που κάνεις να αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για να πετύχεις, σήμερα όμως δεν αρκεί. Και εξηγεί:«Πρέπει συνέχεια να ψάχνεις, να κάνεις καινούργια πράγματα για το προϊόν σου. Και φυσικά η κατεύθυνση να είναι κυρίως σε αγορές εκτός της χώρας. Οι χειροποίητες παραδοσιακές στολές που φτιάχνω στο εργαστήριό μου,”ταξιδεύουν” σε διάφορες χώρες του κόσμου, εκεί που υπάρχει έντονο το στοιχείο του ελληνισμού. Ντύνουν συλλόγους ελληνικούς, μετά από παραγγελία που κάνουν στο εργαστήριό μας».
Όσον αφορά στο εγχείρημα αυτό, η κ. Ασημακοπούλου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει πως «απαιτεί αρκετή δουλειά προκειμένου να εντοπίσουμε τους συλλόγους, να τους παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας και στη συνέχεια να επιλέξουν από την πλούσια γκάμα που διαθέτει το εργαστήριό μας». «Νιώθω, συνεχίζει μεγάλη ικανοποίηση για αυτό που κάνω, αν και πρόκειται για μια κοπιαστική εργασία μέχρι να ολοκληρωθεί μια φορεσιά, καθώς μέσα από αυτές τις χειροποίητες στολές αναδεικνύεται ένα κομμάτι της τοπικής ιστορίας και πολιτισμού κάθε περιοχής μας. Πρόκειται για ενδυμασίες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κοινωνική δομή των κατοίκων μιας περιοχής, όπως και στο συγκερασμό επαγγελμάτων και οικονομικής ανάπτυξης». Μιλώντας για την καραγκούνικη φορεσιά, την πιο δύσκολη και απαιτητική μέχρι να πάρει ολοκληρωμένη μορφή, σημειώνει ότι στο παρελθόν τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά.
Και εξηγεί:
«Η επεξεργασία του μαλλιού, κατασκευή και διακόσμηση, το κέντημα και φούντιασμα του πουκαμίσου, τα κεντήματα της ποδιάς, του μαντηλιού και προπαντός το έργο του παλιού ελληνοράφτη που για 10 έως 15 ημέρες καλούνταν στο σπίτι τής υποψήφιας για γάμο κοπέλας να κεντήσει τους σαϊάδες, τα καβάδια, τις ρούχινες ποδιές αποτελούν τα βασικότερα τμήματα της καραγκούνικης φορεσιάς. Πρόκειται για τεχνικές και μεθόδους της παλιάς εποχής». Η καραγκούνικη φορεσιά στον νομό Τρικάλων, συνεχίζει η κ. Ασημακοπούλου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , παρουσιάζει μεγάλο πλούτο και συγκερασμό στοιχείων σε μια ποικιλία μεγαλύτερη από εκείνη του νομού Καρδίτσας, που δημιουργεί περισσότερες επί μέρους ενδυματολογικές ομάδες οικισμών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με την ίδια, στη γεωγραφική θέση τής περιοχής, δεδομένου ότι από παλαιοτάτων χρόνων αποτελεί πέρασμα για τα καραβάνια των εμπόρων που μετέφεραν πρώτες ύλες και πολύτιμα είδη από την Ευρώπη. Έφταναν στα Γιάννενα και από εκεί στις υπόλοιπες θεσσαλικές πόλεις μέσω των Τρικάλων. Άλλωστε η Τρίκκη υπήρξε επί αιώνες πρωτεύουσα της Θεσσαλίας (από την αρχαιότητα μέχρι και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού) και αποτελούσε ονομαστό κέντρο διακίνησης πνευματικών και υλικών στοιχείων.
Η αίγλη και ωραιότητα της καραγκούνικης φορεσιάς των Τρικάλων δεν ξεφεύγει και από την αντίληψη των ουδέτερων επισκεπτών της περιοχής, όπως και ξένων περιηγητών οι οποίοι αναφέρονται σ’ αυτή με περίσσιο θαυμασμό .
Το ουδέτερο μάτι του ξένου τοπιογράφου Edward Lear που επισκέφτηκε τη Θεσσαλία από τις 15 έως τις 26 Μαΐου 1849 και διερχόμενος τη διαδρομή από τα Τρίκαλα προς το χωριό Νομή, τόσο κατά την κάθοδο όσο και κατά την επάνοδό του που τυχαία απολαμβάνει σε ένα καραγκούνικο γάμο, παρατηρεί τις Καραγκούνες και περιγράφει  την πολύχρωμη φορεσιά τους, χαρακτηρίζοντας αυτές ως τις ωραιότερες γυναίκες στην Ελλάδα, καταλήγει.

Όταν γύρω σου είναι όλοι άρρωστοι – 5 έξυπνοι τρόποι για να καταπολεμήσεις τις ιώσεις

Διανύουμε μια περιόδο που οι περισσότεροι γύρω μας είναι άρρωστοι.
Είτε είμαστε στο γραφείο, είτε μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς το μόνο πράγμα που ακούς είναι βήχας και φτέρνισμα.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν κάνει αισθητή της παρουσία τους και το κρύο καλά κρατεί.
H εποχή της γρίπης και των ιώσεων είναι εδώ και αυτό σημαίνει πως είναι ώρα να λάβουμε τα μέτρα μας για να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας απέναντι στους…κακόβουλους εισβολείς.
Οταν γύρω σου είναι όλοι άρρωστοι και τρέμεις στην ιδέα ότι μπορεί κι εσύ να κολλήσεις, διάβασε τους παρακάτω 5 έξυπνους τρόπους για να νικήσεις τις ιώσεις και το κρυολόγημα.
1. Ενισχύστε τον οργανισμό με βιταμίνη C
Η βιταμίνη C δεν παρέχει πλήρη προστασία από τη γρίπη και το κρυολόγημα, όμως έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη διάρκεια των ενοχλητικών συμπτωμάτων. Γερό ανοσοποιητικό σημαίνει γρήγορη ανάρρωση. Τα πορτοκάλια είναι το φρούτο που έχουμε συνδέσει περισσότερο με τη βιταμίνη C, ωστόσο η εξωτική παπάγια, το ακτινίδιο, οι πιπεριές, το μπρόκολο και το κουνουπίδι είναι εξίσου ή περισσότερο πλούσια στη βιταμίνη αυτή.
2. Κρατήστε τις απόστάσεις σας
Αποφύγετε την άμεση επαφή με ανθρώπους που έχουν συμπτώματα γρίπης ή κρυολογήματος, όπως βήχα, συνάχι, πυρετό κ.λπ. Εάν είναι εφικτό, μην πηγαίνετε σε πολυσύχναστους χώρους, όπως εμπορικά κέντρα ή μέσα μαζικής μεταφοράς. Αν στο σπίτι υπάρχει κάποιος που είναι άρρωστος, τότε περιορίστε τον όσο μπορείτε σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Δημιουργήστε με έναν τρόπο ζώνες ασφαλείας.
3. Μάθετε στα παιδιά σας όταν φταρνίζονται να καλύπτουν την μύτη με το χέρι τους
Το φτάρνισμα αποτελεί πηγή διασποράς μικροβίων, επομένως πρέπει να προστατεύουμε τους γύρω μας. Τις περισσότερες φορές το φτάρνισμα εκδηλώνεται απρόσμενα και δεν προλαβαίνουμε να καλύπτουμε την περιοχή της μύτης. Οι πιθανότητες να μεταφερθούν τα μικρόβια και σε άλλους ανθρώπους είναι πάρα πολλές. Τα χέρια μας είναι η ασπίδα προστασίας μας και αυθόρμητα τα τοποθετούμε μπροστά από τη μύτη μας όταν φταρνιζόμαστε. Σίγουρα η μέθοδος αυτή εξασφαλίζει μικρότερη διασπορά μικροβίων, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε να πλένουμε τα χέρια μας αμέσως μετά.
4. Κοιμηθείτε αρκετά
Οταν κοιμόμαστε καθημερινά λιγότερες από επτά ώρες το βράδυ, έχουμε τριπλάσιες πιθανότητες λοίμωξης από κρυολόγημα. Ένας καλός ύπνος αποτελεί κλειδί στη διαδικασία καταπολέμησης και πρόληψης του κρυολογήματος.
5. Βάλτε ευκάλυπτο στο σπίτι σας
«Σκοτώστε» τη γρίπη με τα όπλα της φύσης και ένα από αυτά είναι ο ευκάλυπτος. Ο ευκάλυπτος είναι γνωστός για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο αναπνευστικό σύστημα γιατί διευκολύνει και απελευθερώνει την αναπνοή. Προστατεύει από ασθενείς ιούς, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και δρα ως γενετικό τονωτικό.

Η φωτογραφία τρολάρισμα στον Σταύρο Θεοδωράκη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου - «Ξέρεις από Πρέσπα;»

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από το απόγευμα, η φωτογραφία του Σταύρου Θεοδωράκη πάνω σε μια βέσπα.
Η ανάρτηση που ρωτά τον επικεφαλής του Ποταμιού αν ξέρει από Πρέσπα, «τρολάρει» τον επικεφαλής του Ποταμιού για την απόφαση του να ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε τη φωτογραφία

Πλησίασε τους 18 β. η θερμοκρασία

Λιγότερες βροχές και περισσότερο ήλιο είχαμε την Παρασκευή στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.
Η θερμοκρασία έφτασε ή και ξεπέρασε τους 17β.
Οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν σε Χανιά (17.8), Κολυμπάρι Χανίων (17.2), Πλατανιά Χανίων (17.1),  Άνδρο (16.9), Λίνδο Ρόδου (16.8), Καστελόριζο, Λιβαδειά και Αυλίδα (16.7).
Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στην Κέρκυρα (23 χιλιοστά), στην Ηγουμενίτσα (17 χιλιοστά), στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας (13 χιλιοστά) και στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων (11 χιλιοστά).
Τα στοιχεία συγκέντρωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών  από τους μετεωρολογικούς σταθμούς που διαθέτει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάστηκαν μέσα από το meteo.gr.
Πάντως για το υπόλοιπο της ημέρας προβλέπονται: Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου κατά τόπους θα εκδηλωθούν καταιγίδες.  Χιόνια πέσουν στα δυτικά και βόρεια ορεινά.

Χιλιάδες αστυνομικοί για το αυριανό συλλαλητήριο

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην αστυνομία, για τα δρακόντεια μέτρα που θα ληφθούν, προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια στο αυριανό συλλαλητήριο, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο Σύνταγμα.
Εκατοντάδες πούλμαν αναμένεται να μεταφέρουν κόσμο στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα, για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στις 2 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενώ «συναγερμός» έχει σημάνει στην αστυνομία και για το γεγονός ότι αντιεξουσιαστές έχουν δώσει ραντεβού μία ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια, για αντισυγκέντρωση.  
Τα πλάνα της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπουν ότι θα επιστρατευθούν συνολικά έως και 2.000 αστυνομικοί, ενώ θα χρησιμοποιηθούν drone της αστυνομίας και ελικόπτερα, που θα μεταδίδουν εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή της κατάστασης που θα επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας.
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να δημιουργηθούν «φραγμοί» με κλούβες των ΜΑΤ, προκειμένου να μην υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στους μετέχοντες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και εκείνους που θα κάνουν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια.
Οσο για τα πούλμαν, από τα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας θα τα συνοδεύουν περιπολικά. Εκείνα που θα ξεκινήσουν από τη νότια Ελλάδα θα αποβιβάζουν τους διαδηλωτές στον σταθμό του μετρό Συγγρού- Φιξ και εκείνα από τη βόρεια Ελλάδα, στην Κατεχάκη. Από εκεί, τα λεωφορεία θα πάνε να σταθμεύσουν στο ΟΑΚΑ, το Μπάντμιντον και το ΣΕΦ. Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα κλείσει, ενώ δεν έχει αποφασιστεί αν το ίδιο μέτρο θα ληφθεί και για άλλους σταθμούς.

ΚΑΙ ΕΚΕΙ ....ΑΠΑΤΗ ; 8 στους 10 followers του Τσίπρα στο twitter είναι fake!

Το 80.7% των ακολούθων του επισήμου προφίλ του πρωθυπουργού στο twitter είναι, σύμφωνα με το σχετικό διαδικτυακό εργαλείο της εταιρίας sparktoro, ψεύτικοι.
Αυτό σημαίνει ότι οκτώ στους δέκα ακολούθους από τις 518.868, δηλαδή  418.726 λογαριασμοί, εμπίπτουν στις κατηγορίες εκείνες που χαρακτηρίζονται fake followers: από πληρωμένα ρομποτικά προφίλ και τρολ μέχρι προφίλ που φτιάχτηκαν επί τούτου και δεν λειτούργησαν ποτέ.
Το ίδιο το εργαλείο σημειώνει ότι ο μέσος όρος για προφίλ μεγέθους του atsipras είναι 32% και πως το επίσημο προφίλ του Έλληνα πρωθυπουργού έχει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό ψεύτικων ακολούθων - από τα υψηλότερα στο twitter.
Είναι προφανές, ότι, για να προβάλουν μιαν επίπλαστη εικόνα δημοφιλίας, ο Τσίπρας και η ομάδα του θεωρούν επιτρεπτό και δέον, να αγοράζουν διαδικτυακούς ακολούθους.
Το ίδιο κάνουν, άλλωστε, όπου μπορούν, και με τις ψήφους.

Ξεκινά σήμερα το πατρινό καρναβάλι


Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπαίνει από σήμερα η Πάτρα και οι χιλιάδες καρναβαλιστές που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις σκοπεύουν να στείλουν για μία ακόμη φορά μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.
Οι σημερινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και θα ολοκληρωθούν με την τελετή έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου.
Ειδικότερα, στις 11:30 το πρωί θα ξεκινήσει από την πλατεία Τριών Συμμάχων η πομπή καρναβαλιστών, με κατεύθυνση το δημαρχείο της Πάτρας, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι, η ομάδα κρουστών Swingueira, αναμένεται να ξεσηκώσει το κέντρο της πόλης.
Στις 13:00, η καρναβαλική πομπή και η ομάδα κρουστών θα καταλήξουν στο δημαρχείο, όπου θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της δημοτικής μουσικής. Εκεί θα βρίσκονται οι σύλλογοι σοκολατοριχτών, «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες», αναβιώνοντας για μία ακόμη χρονιά το έθιμο του σοκολατοπόλεμου ενώ η χορωδία του συλλόγου των Λευκάδιων Πάτρας, «Η Φανερωμένη», θα παρουσιάσει καντάδες της Αποκριάς.
Λίγες ώρες αργότερα, στις 20:00 το βράδυ, θα ξεκινήσει στην πλατεία Γεωργίου η τελετή έναρξης, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στο θέμα του φετινού πατρινού καρναβαλιού, «Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις», με τη σκηνοθετική επιμέλεια του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Σταύρου Τσακίρη. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ, «φέτος την ιστορία του πατρινού καρναβαλιού την αφηγούνται οι κατασκευαστές των αρμάτων, οι ράφτρες των κοστουμιών, τα μέλη των πληρωμάτων που εμπνεύστηκαν τις στολές και οι συνθέτες που το "τραγούδησαν" και με την παρουσία τους στην σημερινή βραδιά ζωντανεύουν τις αναμνήσεις».
Πάντως, το κλίμα θα προθερμαίνεται από τις 19:00 με την πομπή του Τελάλη, συνοδευόμενου από την ομάδα κρουστών Bloco Swingueira, ο οποίος θα καλεί τον κόσμο να κατέβει στην πλατεία Γεωργίου.
Στην πλατεία, ο σκηνικός χώρος της τελετής έναρξης θα περιλαμβάνει δυο σκηνές, οι οποίες θα ενώνονται με μια πασαρέλα - διάδρομο. Με την άφιξή τους στην πλατεία ο Tελάλης και οι Bloco Swingueira θα ανέβουν στη σκηνή και θα απλωθούν στην πασαρέλα, καλωσορίζοντας τον κόσμο.
Στην τελετή θα συμμετάσχουν η Νίνα Λοτσάρη, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, ο Τάσος Μαραγκός, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων και το χορευτικό τμήμα του δήμου Πατρέων, η Ορχήστρα Πνευστών «Ο Πατρεύς» και μέλη πληρωμάτων του πατρινού καρναβαλιού. Επίσης, κατά τη διάρκεια της τελετής ενάρξης θα αρχίσει και το 54ο παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού», αφού θα δοθούν τα πρώτα θέματα στους κυνηγούς.
Παρουσιάστρια της τελετής θα είναι η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή, η οποία θα καλωσορίσει τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού 2019.
Θα ακολουθήσει ένας «χείμαρρος» πυροτεχνημάτων, που αναμένεται κάνει τη νύχτα μέρα, ενώ η πρώτη καρναβαλική νύχτα θα ολοκληρωθεί με πάρτι και χορούς, αλλά και διασκέδαση σε πεζόδρομους και πλατείες.-


Δείτε  ζωντανά τη Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019, σήμερα Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 8μμ, μέσα από τη συχνότητα του ΙΟΝΙΑΝ και διαδικτυακά μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=JnXfes77AM4

Ιερέας, ανθυπαστυνόμος και βιοκαλλιεργητής με χρυσό βραβείο για την ποιότητα του ελαιολάδου που παράγει

Τις καθημερινές, τον συναντάμε στο γραφείο του, στην Αστυνομία Πρέβεζας. Τις Κυριακές, λειτουργεί στην ενορία του, στην Καμαρίνα Ζαλόγγου.
Στον ελεύθερο χρόνο του, βρίσκεται στον ελαιώνα του, στο Νεοχώρι Άρτας. Ιερέας, ανθυπαστυνόμος, βιοκαλλιεργητής. Είναι ο 36χρονος Βασίλειος Ρούσσας, πατέρας 3 παιδιών, που ζει με την οικογένεια του στην Πρέβεζα.
Αφορμή για τη συνάντηση μαζί του, στάθηκε το χρυσό βραβείο για την ποιότητα του ελαιόλαδου που παράγει, σε διεθνή διαγωνισμό στο Λονδίνο. Στο ξάφνιασμα, στην έκπληξη των πρώτων λεπτών της συνάντησης, τα λόγια του πατέρα Βασίλη Ρούσσα, δίνουν το στίγμα της προσωπικότητάς του.
«Ένας καλός αστυνομικός, μπορεί να γίνει και ένας καλός ιερέας, φτάνει να έχει συνείδηση. Και όταν είσαι ευσυνείδητος, μπορεί να γίνεις ένας καλός ελαιοκαλλιεργητής».
Η συζήτηση με τον ιερέα αποκαλύπτει ένα άνθρωπο με «ανήσυχο» μυαλό. Το 2000, πέτυχε στην Σχολή Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη. Ένα χρόνο αργότερα με κατατακτήριες εξετάσεις εισάγεται στην Σχολή Αστυφυλάκων.
Κινητήριος δύναμη για κείνον, είναι η κοινωνική πρόσφορα. Το 2003, αρχίζει να εργάζεται ως αστυνομικός στην Αθήνα σε διάφορες περιοχές, όπως στο Αιγάλεω, στην Δυτική Αττική. Παράλληλα όμως, αποφασίζει να σπουδάσει Θεολογία. Είναι ένα 2ο στοίχημα για τον νεαρό αστυφύλακα. Τον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πανεπιστημίου. Το 2010 παίρνει πτυχίο. Τότε ζητεί μετάθεση για την Αστυνομία της Πρέβεζας και τα καταφέρνει. Λόγω του πτυχίου της Θεολογίας, γίνεται ανθυπαστυνόμος στο βαθμό.
Οι πολίτες τον συναντούν στο γραφείο αστυνόμευσης. Είναι υπεύθυνος για τα καταστήματα στην πόλη της Πρέβεζας.
Ο Βασίλειος Ρούσσας, ως ένας ευσυνείδητος αστυνομικός, ο οποίος έχει ως προτεραιότητά του την προσφορά βοήθειας στον κάθε άνθρωπο που έχει απέναντί του, μπορεί κάλλιστα να γίνει και ιερέας, εφόσον βέβαια πληροί και κάποιες επιπλέον προϋποθέσεις που απαιτεί και από την πλευρά της, η Εκκλησία.
Τον Δεκέμβρη του 2013, χειροτονείται διάκονος, το 2017 ιερέας και αναλαμβάνει την ενορία του Αγίου Βασιλείου, σε μία μικρή κοινότητα την Καμαρίνα Ζαλόγγου. Άμισθος τα πρώτα χρόνια, αφοσιωμένος στην εκκλησία και τον κόσμο, ενώ στην συνέχεια παίρνει ως επίδομα το 30% της μηνιαίας αμοιβής των κληρικών.
«Ήταν επιθυμία μου, ήταν αγάπη μου, να γίνω ιερέας», λέει χαρακτηριστικά. Δεν εγκατέλειψε όμως την πρώτη δουλειά του. Ταυτόχρονα είναι και αστυνομικός.
Πλέον στην Πρέβεζα, δεν εντυπωσιάζει κανέναν, ένας ιερέας με καθήκοντα και αστυνομικού.
Γεννήθηκε στο Νεοχώρι της Άρτας, όπου βρίσκεται και η πατρική του περιουσία την οποία έχει αξιοποιήσει. Είναι δέκα στρέμματα γης, με 220 ελαιόδεντρα στις εκβολές του Αράχθου ποταμού.
«Όταν πήρα από τον πατέρα το κτήμα, προσπάθησα να αλλάξω την καλλιέργεια, από βρώσιμες ελιές σε κορωνέικη ποικιλία και άρχισα να μελετώ τους τρόπους καλλιέργειες. Στον μικρό βιολογικό μας ελαιώνα, πλέον καλλιεργούμε ελιές ποικιλίας «Κορωνέικη»» αναφέρει και μας εξηγεί γιατί η ετικέτα του παραγόμενου ελαιολάδου είναι «ΠΟΙΗΜΑ».
«Ποιώ σημαίνει δημιουργώ, δίνω ύπαρξη σε κάτι. «Ποιούμε» καλό έργο στον ελαιώνα μας» τονίζει και συνεχίζει:
«Το ΠΟΙΗΜΑ, είναι το βιολογικό ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας που γεννήθηκε σε ένα μικρό βιολογικό ελαιώνα στη γη του Αμβρακικού κόλπου. Εκφράζει τη φιλοσοφία, τις αξίες και την πνευματική διάσταση μιας καλλιέργειας που έχει τις ρίζες της στο σεβασμό και τη διατήρηση ενός άρτιου οικοσυστήματος».
Το ΠΟΙΗΜΑ, διακρίθηκε για την εξαιρετική ποιότητά του (extra premium olive oil) και τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο στο διαγωνισμό «London International Olive Oil Competitition 2018».
Η καλλιέργεια των ελαιοδέντρων και η παραγωγή του λαδιού είναι μία οργανωμένη προσπάθεια επισημαίνει ο Βασίλειος Ρούσσας.
«Χρησιμοποιούμε κάθε σύγχρονο, επιστημονικό μέσο, και με τα οργανικά λιπάσματα και τη βοήθεια βιολογικών παραγόντων, εξισορροπούμε τα επιβλαβή παράσιτα και υποβοηθούμε την αύξηση των ωφέλιμων μικροοργανισμών στο έδαφος, αλλά και των ωφέλιμων για την καλλιέργεια εντόμων.
Η χρήση του νερού γίνεται όταν είναι απολύτως αναγκαία.
Εφαρμόζουμε συγκαλλιέργεια άλλων φυτών, κυρίως "Ψυχανθών" για να δώσουμε με φυσικό τρόπο επιπλέον στοιχεία στο έδαφος.
Η κάθε σταγόνα από το λάδι μας είναι πολύτιμη, για αυτό και την φροντίζουμε διπλά. Κάθε μπουκάλι της παραγωγής μας είναι μοναδικό, αριθμημένο και αποτέλεσμα μιας προσεκτικής και απαιτητικής διαδικασίας.
Τέλος, ανακυκλώνουμε τα οργανικά υπολείμματα που παράγει το ίδιο το κτήμα».
Ολοκληρώνοντας την συζήτηση μαζί του κρατάμε την τελευταία φράση του: «Όταν αγαπάς κάτι το κάνεις καλά, Να μην φεύγεις από το μέτρο και την ποιότητα».

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - Μίκης Θεοδωράκης: Μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας

Να μην προχωρήσουν στο «έγκλημα» της έγκρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως τη χαρακτηρίζει, καλεί τους Ελληνες βουλευτές ο Μίκης Θεοδωράκης, με ανοιχτή επιστολή του, που δημοσιεύεται στα «ΝΕΑ Σαββατοκυρίακο».

«Εχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, ενώθηκαν στο Σύνταγμα απαιτώντας να μην προχωρήσουν οι εθνικές παραχωρήσεις εις βάρος της Ελλάδας στο Μακεδονικό. Τότε, μίλησα σε εκείνους, όπως και σε όλους τους Έλληνες για τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει για την πατρίδα μας αυτή η αναίτια υποχώρηση. Η κυβέρνηση αγνόησε και τους κινδύνους και τον ελληνικό λαό και, χωρίς καμία λογική, αποφάσισε να προχωρήσει, με κάθε κόστος. Για ένα θέμα στο οποίο δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να κάνουμε πίσω, ένα θέμα που δεν χρειάζεται να «λυθεί» γιατί για την Ελλάδα είναι λυμένο. Για να μας επιβληθεί μία συμφωνία που μόνο δεινά επιφυλάσσει για τη χώρα μας αλλά και για τα Βαλκάνια στο σύνολό τους. Και μάλιστα, την ώρα που τα ίδια τα Σκόπια δεν έχουν από τότε μέχρι σήμερα σταματήσει επισήμως να μιλούν για «μακεδονικό» έθνος, «μακεδονική» γλώσσα και «μακεδονική» ταυτότητα, παραβιάζοντας καθημερινά ακόμα και αυτή την ίδια τη Συμφωνία των Πρεσπών. ΟΛΟΙ. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους και την αντιπολίτευση μέχρι τον «καλών προθέσεων» πρωθυπουργό τους και τον υπουργό Εξωτερικών τους που τον ακούσαμε και προχθές ακόμα στην επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΖΟΣ - ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!!!

Σκληρή απάντηση  στην περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου και προσωπικά στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη από τον  διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο  στην προσωπική του σελίδα στο Facebook σε συνέχεια της επίθεσης που δέχθηκε στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο από στελέχη της περιφερειακής αρχής...

Δείτε την ανάρτηση

ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!!!
Αγαπητοί μου φίλοι,
Δεν είχα καμία διάθεση Σαββατιάτικα να ασχοληθώ, αλλά πληροφορήθηκα μόλις χθες βράδυ, ότι στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, περιφερειακοί σύμβουλοι του κου Τατούλη –ίσως και με εντολή του- μου άσκησαν δριμεία κριτική για το γεγονός ότι δημοσιεύω το μηδενικό έργο της Περιφερειακής Αρχής στο Τομέα της Υγείας.
Λοιπόν, διαβάστε με προσοχή αγαπητοί εσείς κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι του κου. Περιφερειάρχη τα παρακάτω και βάλτε τα καλά στο μυαλό σας….γιατί εμένα μου αρέσει να μιλάω με στοιχεία και αριθμούς και όχι γενικολογίες, πυροτεχνήματα και μεγάλα λόγια, όπως ακριβώς κάνει ΄΄ο αρχηγός σας’’.
Καταρχήν:
Σας προκαλώ να βγείτε και να πείτε δημόσια ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ έργο υγείας, το οποίο να εντάξατε την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΤΕ, (με εξαίρεση φυσικά την προμήθεια των 10 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που ενώ ο διαγωνισμός είχε λιμνιάσει από το 2010, τελείωσε μέσα σε 8 μήνες ύστερα από αυστηρή εντολή της παρούσας ηγεσίας του Υπ.Υγείας). Συνεπώς πείτε μας ΕΝΑ & ΜΟΝΟ ΕΡΓΟ!!!
Α’ ΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ:
Έχετε βγάλει τα τελευταία 3 χρόνια, όχι μία (1) αλλά τρεις (3) φορές την ίδια πρόσκληση χρηματοδότησης με πόρους από το ΠΕΠ 2014-2020, π/υ 1.310.000€ και με τίτλο : ΄΄Κτιριακές υποδομές και εξοπλισμός α’ βθμιας Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου΄΄.
Την 1η φορά με προθεσμία από 4/7/2016 έως 30/9/2016
Την 2η φορά με προθεσμία από 27/11/2017 έως 10/10/2018
Την 3η φορά με προθεσμία από 10/1/2019 έως 15/2/2019
Σας ΠΡΟΚΑΛΩ λοιπόν να απαντήσετε στα εξής ερωτήματα:
1ον. Γιατί αναγκάζεστε και δημοσιεύεται-επαναλαμβάνεται συνέχεια από το 2016 την ίδια πρόσκληση;; Μήπως λόγω της αδιαφορίας σας ή και της ανεπάρκειά σας, στο να ωριμάσετε έγκαιρα τις μελέτες που αφορούν την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας;; Μήπως για αυτό το λόγο οι προσκλήσεις βγαίνουν άγονες και κάθε φορά στο ίδιο έργο θεατές και σε δουλειά να βρισκόμαστε;; Αυτό δεν σας προβληματίζει;; Δεν αποτελεί αυτό ευθύνη σας μιας και ήθελε αποκλειστικά, ο κος Τατούλης-Περιφέρεια Πελ/σου να είναι αυτός και μόνο αυτός, ο Φορέας Υλοποίησης (προφανώς ΄΄για να κοκορεύεται ότι αυτός μόνο κάνει έργο στην Υγεία΄΄;;; Αλλά που είναι αυτό το έργο;;Εσείς δεν είστε που πανηγυρίζατε πρόσφατα στο Πεσυπ ότι ΘΑ τα φτιάξετε και θα τα αναβαθμίσετε;; Αυτή είναι η προτεραιότητα που δείχνεται στην Υγεία;;
2ον.Και αφού οι υπουργικές αποφάσεις σκοπιμότητας για την κτιριακή και ενεργειακή αναβάθμιση των ΚΥ της Πελ/σου έχουν βγει από το 2012 και σας έχουν κοινοποιηθεί, τι κάνατε τα τελευταία 7 χρόνια με την ωρίμανση μελετών που χρειάζονταν; Τίποτα. Απλά δεν ασχοληθήκατε σοβαρά ποτέ και τις θυμηθήκατε παραμονές των εκλογών;;;;Προφανώς είχατε άλλες προτεραιότητες.....
3ον. Πέστε μας -ΜΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Κέντρου Υγείας- που να εντάξατε σε αυτή τη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και να το ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ. Ένα ΚΥ Υγείας των Γαργαλιάνων, το πάτε και το φέρνετε από το 2014 και το έχετε καταντήσει το Γιοφύρι της Άρτας. Το πρωί το εντάσσετε και το βράδυ το απεντάσσετε. Ήμουνα νιος και γέρασα. Κοροϊδεύεται όλη την κοινωνία της Τριφυλίας-Μεσσηνία όπως ακριβώς κάνατε και με το αλιευτικό καταφύγιο στην εκεί περιοχή. Και θα καταφέρετε παραμονές των εκλογών -ύστερα από 6 χρόνια-να το εντάξετε και θα βγείτε και θα μας πείτε ότι αναβαθμίσετε και το ΚΥ Γαργαλιάνων.
4ον. Πέστε μας ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ, όπου με χρήματα της Περιφέρειας (είτε ιδίοι πόροι, είτε ΠΔΕ, είτε ΠΕΠ, προχωρήσατε στην προμήθεια έστω και 1 πιεσόμετρου, 1 καρδιογράφου, 1 απινιδωτή για οποιοδήποτε ΚΥ στη Περιφέρεια. Είτε στη Δημητσάνα, είτε στα Τρόπαια, είτε στο Μελιγαλά, είτε στο Κρανίδι κλπ. Σε κανένα, γιατί ποτέ δεν ενδιαφερθήκατε να μάθετε, γιατί ποτέ δεν ήταν στις προτεραιότητές σας.
ΓΙΑ ΤΗΝ Β/ΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
5ον. Πέστε μας 1 ΜΟΝΟ έργο ή προμήθεια εξοπλισμού Νοσοκομείου της Περιφέρειας που να εντάξατε σ’ αυτή τη προγραμματική περίοδο ΠΕΠ 2014-2020 και να ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ. 1 ΜΟΝΟ έργο να μας πείτε ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ. Και δεν αναφέρομαι προφανώς στο Ψυχιατρικό της Τρίπολης το οποίο έχει ξεκινήσει από το 2012..........Αλλά και στο Νοσοκομείο Αργολίδας που κάνατε σχετικά πρόσφατα 1 ένταξη για εξοπλισμό είναι γιατί το παλεύεται από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο , κανά 4αρι δηλ. χρόνια τώρα.
Πάμε παρακάτω,
6ον. Πέστε μας γιατί δεν βγάλατε μία πρόσκληση χρηματοδότησης από το ΠΕΠ(όταν όλες οι άλλες Περιφέρειες στη Χώρα το έχουν κάνει) για την ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων και την εξοικονόμηση πόρων. Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο για παράδειγμα που φιλοξενεί και την διαχειριστική σας αρχή ξέρετε ότι πληρώνει 1.000.000€ το χρόνο για πετρέλαιο;; Δεν σας ενδιαφέρει;; Δεν σας ακουμπά το θέμα;;Αυτός είναι ο σεβασμός σας απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο Πολίτη;;
7ον. Σχεδόν όλες οι Περιφέρειες της Χώρας, είτε μέσα από τον προυπολογισμό τους (ιδίους πόρους), είτε μέσα από το ΠΔΕ, χρηματοδοτούν και καλύπτουν συνεχώς ανάγκες και στην Α΄θμια και στην Β΄θμια Φροντίδα Υγείας, είτε για προμήθεια εξοπλισμού, είτε οικονομικά κίνητρα σε επικουρικούς γιατρούς, είτε για την προμήθεια ασθενοφόρων κλπ (εάν θέλετε μπορώ να σας στείλω και για κάθε Περιφέρεια αναλυτικά στοιχεία). Ειδικά για την προμήθεια νέων ασθενοφόρων ο κος Τατούλης γνωρίζει ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας είχε καταφέρει από το 2014 και είχε ωριμάσει σχετική πρόταση για προμήθεια 6 ακόμη ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Μεσσηνίας, και είχε μάλιστα βγει και σχετική υπουργική απόφαση σκοπιμότητας που την είχε υπογράψει ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης, αλλά ο κος Τατούλης την αγνόησε παντελώς. Θυμάμαι μάλιστα του την είχα παραδώσει προσωπικά. Ενημερωθείτε λοιπόν τι κάνουν οι άλλες Περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας κλπ. στο Τομέα της Υγείας και κάντε μια σύγκριση με τα δικά σας πεπραγμένα.
Τέλος επειδή μπορώ να γράφω με τις ώρες για πάρα πολλά που δεν έχετε κάνει, προχωρώ και κάνω της εξής απλή πρόταση:
προκαλώ οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε θέλει ο κος Περιφερειάρχης, μόνος του ή με όποιον θέλει να πάρει και μαζί του, μιας και κατέχουμε και οι δύο θεσμικές θέσεις, σε μια τηλεοπτική καλοπροαίρετη συζήτηση για όλα τα παραπάνω στο Τομέα της Υγείας στη Περιφέρεια Πελ/σου. Για να κρίνει ο κόσμος, να βγάλει τα συμπεράσματά του και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και όχι πίσω από την πλάτη μας όπως συνηθίζει να κάνει στα Περιφερειακά Συμβούλια και μάλιστα εν απουσία μας. ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ!!!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΕ ΤΑΤΟΥΛΗ !!!

Έλληνας χειρουργός σκοτώνει τους καρκινικούς όγκους και υποκλίνεται όλος ο πλανήτης

Μετά το παιδί θαύμα από την Άρτα που έφτιαξε τα ειδικά γυαλιά για τυφλούς και ανάγκασε ολόκληρη Google να υποκλιθεί, μία ακόμη ευχάριστη είδηση για Έλληνα χειρούργο που σκοτώνει καρκινικούς όγκους έρχεται για να μας ανακουφίσει λίγο από την καθημερινότητα και να μας υπενθυμίσει ότι οι Έλληνες μπορούν και πετυχαίνουν πράγματα!
Σημαντική επιτυχία λοιπόν σημειώνει μία μέθοδος που χρησιμοποιεί επικεφαλής θωρακοχειρουργός στο Βασιλικό Νοσοκομείο Μπρόμπτον του Τσέλσι, Γιώργος Λαδάς.
Πρόκειται για μία συσκευή λέιζερ, η οποία καταστρέφει τελείως καρκινικούς όγκους στους πνεύμονες, μεγάλους όσο σχεδόν ένα γραμματόσημο, «σημαδεύοντας» τους με ακτίνες φωτός που έχουν ενέργεια ισοδύναμη με 70 φούρνους μικροκυμάτων.
Έχοντας λάβει την πρώτη του εκπαίδευση στην Ελλάδα, ο Λαδάς έφυγε για τη Βρετανία, όπου εργάζεται από το 1994.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Ελληνας επιστήμονας έχει πραγματοποιήσει από το 1997 εκατοντάδες παραδοσιακές επεμβάσεις αφαίρεσης μεταστατικών όγκων στους πνεύμονες, μια διαδικασία η οποία είναι εξαιρετικά αργή, καθώς μπορούσε να διαρκέσει έως και 12 ώρες, μέχρι τη στιγμή, που άρχισε να εφαρμόζει τη νέα τεχνική.
Το λεγόμενο «λέιζερ των πνευμόνων», που κοστίζει περίπου 120.000 λίρες, επιτρέπει τη
συντόμευση της επέμβασης και παραμονής στο νοσοκομείο, καθώς και την ταχύτερη ανάνηψη των ασθενών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ιδέα αφαίρεσης όγκων με λέιζερ πρωτοεμφανίστηκε στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Η συσκευή του Λαδά εκπέμπει ενέργεια 70.000 βατ ανά τετραγωνικό εκατοστό, παράγοντας θερμοκρασία μέχρι 7.000 βαθμούς Κελσίου , με αποτέλεσμα ο όγκος να εξατμίζεται τελικά και να εξαφανίζεται τελείως. Στη διάρκεια της επέμβασης, όλοι πρέπει να φορούν ειδικά προστατευτικά γυαλιά για να αποφύγουν τυχόν βλάβη στα μάτια τους από το λέιζερ.
Ο Γ. Λαδάς, εκπαιδεύτηκε στη Γερμανία και Αυστρία στη νέα τεχνική, ενώ πριν προχωρήσει στην εφαρμογή της μεθόδου, πήρε σχετική άδεια από την αρμόδια επιτροπή του βρετανικού νοσοκομείου, η οποία διασφαλίζει την ασφάλεια των ασθενών.
Η ελληνική ευφυΐα είναι αστείρευτη και αναγνωρίζεται σε όλον τον κόσμο.
Ας ελπίσουμε ότι τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών θα επιτρέψουν να φτάσουν σε μας όλα τα επιτεύγματα της. 
Κοινοποιήστε στους φίλους σας να μαθευτεί το γεγονός .. να μη το αποκρύψουν .. και ως ένα μεγάλο μπράβο σε αυτό τον άνθρωπο ..

www.diaforetiko.gr  ,  mimoupeisgr.blogspot.gr

Λιώνουν δρόμοι από τον καύσωνα στην Αυστραλία!

Ελάχιστη θερμοκρασία νύχτας 35,9 βαθμοί!

Οι δρόμοι λιώνουν και οι γιατροί προειδοποιούν τους κατοίκους της Αυστραλίας για την ζέστη με την χώρα να σπάει ρεκόρ σε υψηλές θερμοκρασίες.
Μια πόλη της Νέας Νότιας Ουαλίας κατέγραψε χαμηλή θερμοκρασία νύχτας τους 35,9 ° C – την υψηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ σε ολόκληρη την Αυστραλία, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η υπερβολική ζέστη, η οποία έχει πλήξει την Αυστραλία εδώ και μία εβδομάδα, έχει προκαλέσει δεκάδες πυρκαγιές και θανάτους νυχτερίδων σε «βιβλική κλίμακα» στην Αδελαϊδα της Νότιας Αυστραλίας. 
Πάνω από 12 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω της ζέστης.
Οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 46 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της Νέας Νότιας Ουαλίας την Παρασκευή, θέτοντας ένα νέο ρεκόρ.
Η χαμηλότερη θερμοκρασία των 35,9 ° C καταγράφηκε στην πόλη Νούνα, «Αυτό είναι ένα ρεκόρ όλων των εποχών στην Αυστραλία για την θερμότερη νύχτα του χρόνου» ανέφερε η Αν Φάρελ της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Το υπουργείο Υγείας προειδοποίησε με δήλωσή του: «Τα σημάδια των ασθενειών που σχετίζονται με την θερμότητα περιλαμβάνουν ζάλη, κόπωση, ευερεθιστότητα, δίψα, λιποθυμία, μυϊκούς πόνους ή κράμπες, κεφαλαλγία, αλλαγές στο χρώμα του δέρματος, προβλήματα στην αναπνοή, εμετό και σύγχυση».

Debate, το καταφύγιο των απελπισμένων

  Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν γνώμη; 
 
Έχουν, αλλά δεν αρέσει στον πρωθυπουργό. 
 
Σε μια τέτοια τηλεοπτική συζήτηση θα βρεθεί βαλλόμενος πανταχόθεν....
 
Και ξαφνικά μας προέκυψε debate μεταξύ του Α. Τσίπρα και του Κ. Μητσοτάκη για το Σκοπιανό. Το πρότεινε ο πρωθυπουργός, που ξαφνικά θυμήθηκε τον διάλογο. Υποκριτής; Καιροσκόπος;
Ας είμαστε επιεικείς. Απλώς απεγνωσμένος. 
Βλέπει τις δημοσκοπήσεις μερικούς μήνες πριν από τις εκλογές και τρελαίνεται. Ξέρει τι έρχεται. Διαβάζει πως το 70% του Ελληνικού λαού αποδοκιμάζει την πολιτική του στο Σκοπιανό και μελαγχολεί. Του λένε οι Βορειοελλαδίτες βουλευτές του πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πάρει και μονοψήφιο ποσοστό στην Μακεδονία και ζαλίζεται.
Έτσι, ανακάλυψε το debate. Τι νόημα όμως έχει μια τηλεοπτική μονομαχία, αφού έχει υπογραφεί η συμφωνία; Απολύτως κανένα. Και γιατί μόνον οι δύο τους; Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν γνώμη; Έχουν, αλλά δεν αρέσει στον πρωθυπουργό. Σε μια τέτοια τηλεοπτική συζήτηση θα βρεθεί βαλλόμενος πανταχόθεν.
Στα σοβαρά κράτη, αυτά τα
ζωτικής σημασίας εθνικά ζητήματα, συζητούνται σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητος, προκειμένου να επιτευχθούν οι αναγκαίες συγκλίσεις.
Δεν νοείται ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα να το έχει χειρισθεί ένας μόνον άνθρωπος—ο Ν. Κοτζιάς—με τις ιδεοληψίες του και τους τακτικισμούς του. Το αποτέλεσμα αυτής της αλαζονικής του συμπεριφοράς ζούμε σήμερα. Ήρθε στην βουλή μια κακή συμφωνία, δύο κόμματα διαλύθηκαν για να ψηφισθεί και το 70% του Ελληνικού λαού την απορρίπτει. Όσο σημαντικές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης για το περιεχόμενο της συμφωνίας, άλλο τόσο σημαντικές είναι για την διαδικασία που αυτή ακολούθησε.
Ουδείς πολιτικός αρχηγός θα αρνείτο την ενημέρωση και την συζήτηση, αν τον καλούσε ο πρωθυπουργός. Αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν λειτουργεί θεσμικά. Δεν την ενδιαφέρουν οι συναινέσεις και το έχει αποδείξει. Το μόνο που την απασχολεί είναι πώς θα δημιουργήσει προβλήματα στην αντιπολίτευση και πώς θα υποτάξει τα μείζονα εθνικά θέματα στους τακτικούς της στόχους.
Αυτή η αντίληψη αποτυπώνεται και στην πρόταση του Α. Τσίπρα για το debate. Επιδιώκει μια τηλεοπτική σύγκρουση που προσδοκεί να ανατρέψει, όσο αυτό γίνεται, μια παγιωμένη θέση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών, κατόπιν εορτής. Αφού υπογράφηκε η συμφωνία και δημιουργήθηκαν τετελεσμένα.
Προφανώς, αν το 70% του Ελληνικού λαού ενέκρινε την πολιτική του, δεν θα πρότεινε την τηλεοπτική μονομαχία. Πολύ λογικά η Νέα Δημοκρατία απέρριψε την πρόταση και την συνέδεσε με την προκήρυξη εκλογών. Θα ήταν αφέλεια να την αποδεχόταν σήμερα, κάτω υπό αυτές τις συνθήκες. Θα ήταν δε και ανεύθυνο, γιατί τέτοια ζητήματα στα οποία εμπλέκεται και ο διεθνής παράγοντας δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο δημόσιων διαξιφισμών.
Ο Α. Τσίπρας προσπαθεί να βγει από την πολιτική του απομόνωση με διάφορα τεχνάσματα. Νομίζει πως η σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικούς που εκφράζουν μόνον τον εαυτό τους, αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό. Αυτό δεν διαμορφώνεται ούτε στο Μέγαρο Μουσικής ούτε στο βορβορώδες παρασκήνιο των εκβιασμών και των εξαγορών συνειδήσεων.
Διαμορφώνεται στις πλατείες όπου συγκλίνουν εκατομμύρια πολίτες από όλα τα κόμματα για να υπερασπισθούν την κοινή ταυτότητα τους.
Καλόν είναι ο πρωθυπουργός να μην πιστεύει πως με τεχνάσματα τύπου debate θα ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό. Δεν τον βοηθά να κατανοήσει τι γίνεται μέσα στις συνειδήσεις των Ελλήνων που βγαίνουν στους δρόμους όχι για να διεκδικήσουν υλικά αγαθά, αλλά για την Μακεδονία.
Επειδή είναι αριστερός, δεν θα το καταλάβει ποτέ.
 
Σ. Μουμτζής
liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου